Page 1

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Υποψήφιος Δήμαρχος

Πρόγραμμα 2014

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ


Συνδημότισσες - Συνδημότες

H

συμμετοχή όλων των πολιτών στα δημοτικά δρώμενα είναι πια επιβεβλημένη.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν θεσμός της ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων για την επίλυση των προβλημάτων που τους αφορούν. Το ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση περνά μέσα από την αγάπη για την πόλη μας κι αυτή είναι που μας οδήγησε στη δημιουργία της δημοτικής παράταξης «Δήμος για Όλους». Ο «Δήμος για Όλους» προέκυψε από την πρωτοβουλία πολιτών από όλους τους δημοκρατικούς πολιτικούς χώρους.

Πολίτες νέους σε ηλικία, αλλά και στην πολιτική σκηνή, που θέλουν να τραβήξουν μπροστά, να ξεφύγουν από την κατεστημένη αυτοδιοικητική νοοτροπία, που αποπνέει αλαζονεία, κόπωση και με αυθάδεια οικειοποιείται την επιτυχία ολοκλήρωσης κάθε έργου που ολοκληρώθηκε στην πόλη, ενώ η διεκδίκηση και η εξασφάλισή του έγινε από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Πεποίθησή μας είναι ότι η πολιτική είναι ευγενής αποστολή κι ο λόγος ύπαρξής της είναι να υπηρετεί τον πολίτη. Το ξεκίνημά μας έχει στόχο την συνένωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της κοινωνίας, πέρα από ιδεολογικά ρεύματα και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Παρότι στην πόλη μας παράγεται έργο διαχρονικά κι αυτό οφείλεται στην προσπάθεια πολλών αξιόλογων ανθρώπων, η σημερινή «δυναστεία» που διοικεί το Δήμο λησμονεί το παρελθόν, αποκρύπτει τις διεκδικήσεις χρόνων που απέδωσαν καρπούς κι εξασφάλισαν το αποτέλεσμα, που ανήκει στους δημότες της πόλης. Είναι επιτακτική ανάγκη να αποβάλλουμε ό,τι αλαζονικά καθηλώνει σε πρακτικές ξεπερασμένες, να προχωρήσουμε με την φρεσκάδα που αποπνέουν οι νέοι μας, οι οποίοι έχουν επιστημονική κατάρτιση, εξειδικευμένες γνώσεις, όρεξη για δουλειά και φέρνουν ιδέες και προτάσεις. Η πόλη έχει ανάγκη από μια ισχυρή αυτοδιοίκηση που διαμορφώνει όρους κι εξασφαλίζει προϋποθέσεις για μια ανθρώπινη κοινωνία. Δηλώνουμε τις προτάσεις μας. Πιστεύουμε στην υλοποίησή τους. Εξασφαλίζοντας οικονομικούς & ανθρώπινους πόρους στον Δήμο μας θα μπορέσουμε να ασκήσουμε ουσιαστική κοινωνική πολιτική, να σταθούμε δίπλα σε νέους ανθρώπους, να προσφέρουμε αγάπη και φροντίδα στους ηλικιωμένους και όσους έχουν ανάγκη, να δώσουμε το αίσθημα σιγουριάς στους πολίτες, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής όλων.

2

Σας ζητώ να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Να εμπιστευτείτε νέους ανθρώπους, άφθαρτους, επαγγελματικά καταξιωμένους, ανεξάρτητους κομματικά. Σας ζητώ να αφήσουμε πίσω τις ξεπερασμένες και αδιέξοδες νοοτροπίες του ρουσφετιού και των υποσχέσεων, να αφήσουμε πίσω τις κουρασμένες και φθαρμένες εξουσίες. Με εκτίμηση Γιώργος Δημόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού Πρόγραμμα 2014


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Διοικητική αναδιοργάνωση Δήμος σημαίνει και έμψυχο δυναμικό. Οι εργαζόμενοι είναι πολύτιμο κεφάλαιο για τη σωστή λειτουργία του δήμου. 4 Ενθαρρύνουμε την συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια που θα ωφελήσουν το γνωστικό τους αντικείμενο. 4 Τοποθέτηση εργαζομένων σε θέσεις εργασίας σύμφωνα με την ειδικότητά τους, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους, καθώς και τις ανάγκες της υπηρεσίας. 4 Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών σύμφωνα με το υφιστάμενο καθεστώς, χωρίς εξαιρέσεις. 4 Λειτουργία ειδικού γραφείου «Συνήγορος του Δημότη και της επιχείρησης». 4 Ενοποιούμε τα μηχανογραφικά και λειτουργικά συστήματα. 4 Δημιουργούμε υποδομές για την κάλυψη των νέων αρμοδιοτήτων, που μεταφέρονται στους δήμους μέσω του σχεδίου «Καλλικράτης». 4 Δημιουργούμε ειδική σελίδα στο «site» του Δήμου για την πλήρη ενημέρωση των Δημοτών για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των πρακτικών τους.

Οικονομική αναδιοργάνωση 4 Προχωρούμε άμεσα στην απογραφή των οικονομικών του Δήμου. 4 Εξομοιώνουμε τα δημοτικά τέλη προς όφελος των Δημοτών. 4 Δημιουργούμε ανεξάρτητη αρχή εσωτερικού ελέγχου λειτουργίας του Δήμου- Επιτροπή Διαφάνειας. 4 Αναρτούμε στο «site» του Δήμου όλα τα οικονομικά στοιχεία (ισολογισμοί Δήμου και φορέων του).

Πρόγραμμα 2014

3


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργούμε Ενιαίο Φορέα για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και πρόληψης υγιεινής με: 4 Πλήρη καταγραφή των κοινωνικών προβλημάτων των Δημοτών κατά ηλικιακή ομάδα και ένταξή τους σε ήδη υπάρχοντα ή νέα προγράμματα. 4 Ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 4 Τηλεφωνική γραμμή ανθρωπιάς. 4 Κοινωνικό παντοπωλείο - φαρμακείο - φροντιστήριο. 4 Αναβάθμιση των ΚΑΠΗ σε Κέντρα Αλληλεγγύης πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. 4 Παροχή δωρεάν γευμάτων σε ημερήσια βάση σε συνδημότες μας που έχουν ανάγκη. 4 Εφαρμόζουμε το επιτυχημένο πρόγραμμα «Δημοτικός Κοινωνικός Τουρισμός». 4 Στηρίζουμε τα εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα παιδιά και γυναίκες.

Ίδρυση Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης 4 Υπηρεσίες υγείας που δεν απαιτούν εισαγωγή στο νοσοκομείο. 4 Οικογενειακό προγραμματισμό. 4 Προληπτική & οδοντιατρική φροντίδα. 4 Προληπτικός υγειονομικός έλεγχος - εμβολιασμοί. 4 Ψυχοκοινωνική υποστήριξη. 4 Παρακολούθηση χρόνιων παθήσεων.

Εθελοντισμός Ο εθελοντής βάζει τον εαυτό του στη θέση του συνανθρώπου του και «λαμβάνει» «προσφέροντας». 4 Η ανάπτυξη του κινήματος εθελοντών συνιστά μια σύγχρονη αναγκαιότητα κι ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους επίσημους φορείς. 4 Επιπλέον, η εθελοντική δράση θα έπρεπε να αναγνωρίζεται επισήμως: θα μπορούσε, για παράδειγμα, να είναι ένα από τα κριτήρια επιλογής για την κάλυψη μιας θέσης εργασίας. 4 Κάθε τοπική αρχή έχει χρέος να συγκροτήσει κατάλληλους μηχανισμούς που θα οργανώνουν και θα εκπαιδεύουν τους εθελοντές, ώστε να είναι αποτελεσματική η προσπάθειά τους.

4

Πρόγραμμα 2014


ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Προσχολική αγωγή 4 Στελέχωση όλων των παιδικών σταθμών με το κατάλληλο και απαραίτητο προσωπικό. 4 Υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Συνεχής υποχρεωτική επιμόρφωση του προσωπικού και προαιρετικά των γονιών. Αξιοποίηση των προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α

Σχολεία Δημιουργία σώματος από την εκπαιδευτική κοινότητα που θα συντάσσει τον προϋπολογισμό για τις δαπάνες που αφορούν στην Παιδεία και θα εγκρίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο. 4 Φροντίζουμε να υπάρχουν γεύματα για όσα παιδιά το έχουν ανάγκη αξιοποιώντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Δήμου, αλλά και την εμπειρία των δικτύων αλληλεγγύης και της Εκκλησίας. 4 Επαναλειτουργία της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. 4 Αντιμετώπιση των προβλημάτων της σχολικής βίας (Bullying) σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, τους ειδικούς, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. 4 Είναι εφικτή η εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη δημιουργία δομών εκπαίδευσης τρίτου βαθμού. 4 Ο Κορυδαλλός έχει δίπλα του Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Πανεπιστήμιο Πειραιά, ΤΕΙ Πειραιά & Αιγάλεω). Σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να κατασκευαστούν φοιτητικές εστίες με σύγχρονες υποδομές, που θα διατίθενται σε φοιτητές μη δικαιούχους εστίας αυξάνοντας τον νεανικό πληθυσμό της πόλης κατά 1000-1500 άτομα με προφανή οφέλη.

Πρόγραμμα 2014

5


ΕΡΓΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Άμεση εξασφάλιση δημόσιων ή ιδιωτικών πόρων για την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στα 117 στρέμματα που έχουν απαλλοτριωθεί στα λατομεία όπως έχει αποτυπωθεί σε συγκεκριμένο νόμο. Μέχρι την έναρξη των εργασιών άμεσα και με κάθε τρόπο απομάκρυνση παράνομων δραστηριοτήτων στο χώρο και διοικητική δίωξη στους παραβάτες. 4 Αξιοποίηση -με τη δημιουργία χώρων άθλησης- της έκτασης μεταξύ κλειστού γυμναστηρίου Δ.Α.Κ. και γηπέδου ποδοσφαίρου. 4 Κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ από την Αττικό Μετρό στο χώρο του ήδη υπάρχοντος στην Γρηγ. Λαμπράκη & Πλαταιών και πεζοδρόμηση της οδού Αγίου Αρτεμίου. 4 Συνέχιση των εργασιών για το Μετρό χωρίς την εγκατάσταση μόνιμου εργοταξίου που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το εμπορικό κέντρο. 4 Πεζοδρόμηση των δρόμων γύρω από την πλατεία Ελευθερίας και επαναφορά της κυκλικής κίνησης στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου με την διάνοιξη στην Δυτική πλευρά. 4 Μετατροπή σε «Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου» του δημοτικού κτηρίου στην Πελοπίδα & Ξενοφώντα. 4 Αναβάθμιση της πλατείας Αγ. Γεωργίου, της πλατείας Ελ. Βενιζέλου, της Πλατείας Κολοκοτρώνη, πλατείας Γλυνού. 4 Ανάληψη πρωτοβουλιών και σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους διενέργεια αυστηρότατων ελέγχων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και τήρηση των όρων λειτουργίας του Γ΄ Νεκροταφείου. 4 Αναβάθμιση-Ανάπλαση της οδού Επτανήσου. 4 Ανάπλαση πεζόδρομου και του τριγώνου Τραπεζούντος και Αγ. Νικολάου. Κατασκευή νέας παιδικής χαράς. 4 Πεζοδρόμηση της οδού Βύρωνος (μεταξύ των οδών Αθηνάς και Κιλκίς). 4 Συστηματική συντήρηση και προστασία της πλατείας Μερκάτη. 4 Εύρεση χώρου πράσινου και δημιουργία πάρκου σκύλων.

Λέμε «Ναι στο ΜΕΤΡΟ αλλά Όχι στη μετατροπή της Πλ. Ελευθερίας σε κεντρικό εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ».

6

Πρόγραμμα 2014


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Ο Δήμος Για Όλους οραματίζεται μια πολύ διαφορετική κατάσταση για τον αθλητισμό στον δήμο μας. Θέλουμε αλλαγή φιλοσοφίας και προσανατολισμού στην «Άθληση για Όλους». Με δεδομένο ότι η άθληση είναι η καλύτερη ψυχαγωγία του ανθρώπου, πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να γνωρίσουν τις χαρές του αθλητισμού και μάλιστα κοντά στα σπίτι τους. Επιπλέον, να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και να αναπτύξουν δεξιότητες σ’ ένα χώρο που θα τους αποτραβήξει, ιδίως τα παιδιά και τους νέους, από άλλες νοσηρές και επικίνδυνες δραστηριότητες για τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Προτείνουμε: 4 Άμεση συντήρηση όλων των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων. 4 Στήριξη των αθλητικών σωματείων χωρίς διακρίσεις, για την ανάπτυξη των υποδομών τους. 4 Συνεργασία με αθλητικά σωματεία για δράσεις φιλάθλων με κοινωνικό αντίκτυπο. 4 Υποστήριξη δράσεων σχολικού αθλητισμού. 4 Διάθεση των κατάλληλων αύλειων χώρων των σχολικών μονάδων για άθληση.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ Ένας Δήμος για να είναι σύγχρονος, δεν αρκεί να στεγάζεται σε καινούργιο κτίριο. Πρέπει η πολιτική του ηγεσία και προπαντός οι υπηρεσίες του, να ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής που ζούμε. Το σημερινό μοντέλο διοίκησης του Δήμου, σχεδιασμένο πριν 30 και πλέον χρόνια, είναι ξεπερασμένο. Η διατήρησή του αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Δήμου. 4 Συνεργασία με επιστημονικούς, ερευνητικούς και άλλους φορείς για την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της πόλης μας, με τη συμμετοχή επιστημόνων και σπουδαστών συμπολιτών μας. 4 Αξιοποίηση του σημερινού θεσμικού και νομικού πλαισίου για την επιβολή τελών σε εταιρίες και Οργανισμούς με δίκτυα στο υπέδαφος του Δήμου μας. 4 Σε όλες τις λαϊκές αγορές οι περίοικοι απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη, για όσο καιρό υπάρχει στην περιοχή τους η λαϊκή αγορά. 4 Όπου δημιουργούνται επιχειρήσεις από νέους έως 35 ετών σε εμπορικές ζώνες που θα καθοριστούν από τον Δήμο, δεν θα καταβάλλουν δημοτικά τέλη για τρία χρόνια.

Α.Μ.Ε.Α 4 Δημιουργία συλλόγου Α.Μ.Ε.Α για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων τους. 4 Πρόσβαση σε χώρους εκπαίδευσης, Μ.Μ.Μ και δημόσιες υπηρεσίες. 4 Τηλεφωνική γραμμή - online για θέματα νέων. 4 Καλλιτεχνικές ομάδες για Α.Μ.Ε.Α 4 Επαγγελματικός προσανατολισμός για Α.Μ.Ε.Α * Πλήρης ανάπτυξη του προγράμματός μας στο

dimosgiaolous1.blogspot.com

Πρόγραμμα 2014

7


Η καθημερινότητα στο προσκήνιο! Με σεβασμό στην Ιστορία της Πόλης μας. Με όραμα για το Μέλλον.

Με ρεαλισμό για την υλοποίηση του.

Tαξιαρχών 26, Πλατεία Ελευθερίας, Κορυδαλλος Τηλ.: 210 4949274, 210 4977787 • Κιν.: 6977 290170, 6972 087838 dimos_gia_olous@outlook.com.gr Δήμος για Όλους dimosgiaolous1.blogspot.com

Πρόγραμμα Συνδυασμού 2014  

Πρόγραμμα Ενωτικού Συνδυασμού Κορυδαλλού "Δήμος Για Όλους" Γιώργος Δημόπουλος

Πρόγραμμα Συνδυασμού 2014  

Πρόγραμμα Ενωτικού Συνδυασμού Κορυδαλλού "Δήμος Για Όλους" Γιώργος Δημόπουλος

Advertisement