Page 1

kracht Met onder andere: De oudste opdrachtgever Ons leven in een lunch Maak kennis met uzelf

Kracht 1, juni 2008, een uitgave van 2d studio in vorm, www.2dstudio.nl


De sterke vorm en kleur van een citroen zetten bij mensen klieren in werking, zenuwcentra worden geprikkeld en mondhoeken worden door onbekende spieren in een zure grijns getrokken. Dat is communicatie.


[proef de] kracht

Een citroen kan – mits goed gedoseerd – heldenwerk verrichten op een oester of een tongetje. Onze scheepshelden gebruikten citroen tegen scheurbuik en onze kruideniers stoppen het in afwasmiddel. In een wat modernere toepassing hangt er een schijfje aan je glas of klemt het zich in de hals van je Mexicaanse biertje. Kortom, citroen is verrassend veelzijdig. Een krachtige vrucht die de zintuigen wakker houdt als verfrisser, smaakmaker of provocateur. Ook 2d studio in vorm mag graag verfrissen, smaakmaken en prikkelen. Bij 2d stonden de afgelopen jaren in het teken van verandering. Hectiek en chaos werden afgewisseld met orde, groei en heel veel verfrissend, smaakmakend en prikkelend werk. Inspirerende boeken, vernieuwde catalogi, werkende campagnes en animerende websites; het is maar een greep. Nieuwe collega’s, nieuwe opdrachtgevers, nieuwe producten en nieuwe diensten. Allemaal met hun eigen dynamiek en impact op ons presteren. Opdrachtgevers vroegen aan ons. Maar wij vroegen ook aan opdrachtgevers. Het tevredenheidsonderzoek bracht aandachtsgebieden aan het licht en gaf tegelijk veel inspiratie. Kernwaardenonderzoeken gaven ons en onze opdrachtgevers houvast. Als krachtig baken in de wereld van drukwerk, zoekmachineoptimalisatie, Smile, kernwaardenvisualisatie, Kragt, e-commerce, Eltra, crossmediale planning, themagifts en ‘Mental Ray’ rendering. Om maar wat te noemen. Kracht bundelt deze begrippen, namen en technieken en gunt u een blik in de communicatieve keuken. Daar waar 2d studio het best in vorm is, op haar krachtigst. Prettige inkijk. Ank Klis

1


Rob Kragt [Desso] in tweespraak met Ank Klis

”Hoe heb jij het eigenlijk al die jaren met ons uitgehouden?” PANTONE 179 C

Desso rood


kracht[ig gesprek]

Rob

“Ik werk ook in een mannenwereld. Toen ik van de buitendienst naar het kantoor ging, kreeg ik een andere relatie met mijn collega’s. Dat dagelijkse contact is goed. Vrouwen in de buitendienst zijn zeldzaam, wat vreemd is want ze doen het heel goed. Ik denk dat het een kwestie van smaak, esthetiek en stijl is.”

Ank

voor jou en dan komen we uit bij Esco paskruizen van

“Hoe heb jij het eigenlijk al die jaren met ons

Rob

“We hebben ver teruggezocht naar onze eerste opdracht

“Nou, het contact verloopt al jaren prettig, maar ik heb het niet alleen met jullie uitgehouden. We hebben altijd meer leveranciers gehad. Dat houdt de geest fris, het mag geen sleur worden. Maar 2d is wel de enige die altijd is gebleven. Ik ben bij jullie vaak verrast, maar ik krijg ook een constante kwaliteit. Dat biedt een zekerheid die je bij nieuwe relaties niet hebt. Dat is veel waard.”

Ank

Ank

Je kunt niet kennismaken met iemand door steeds over jezelf te praten. Dat moet Rob Kragt [toeval?] gedacht hebben toen hij als oudste opdrachtgever van 2d studio gevraagd werd voor een interview. Na de inleidende beschietingen neemt de marketing manager van Desso het heft in handen. Er volgt een wisselgesprek over een zakelijke relatie van meer dan 17 jaar. Van de hak op de tak, ontspannen en persoonlijk.

“Het is niet altijd eenvoudig om gedurfde zaken voor te

Ank

Rob

20 september 1990. Zegt jou dat iets?”

“Paskruizen niet, maar Esco wel. Kun je je voorstellen dat ik de marketing daar alleen deed? Totdat het Desso werd, later Armstrong en nu weer Desso. De eerste opdracht die ik mij kan herinneren met jullie is EscoLita, daar moesten toen illustraties voor gemaakt worden.” “Ja, dat waren die dwarsdoorsneden van die tapijttegel. Die moesten steeds opnieuw en in die tijd was dat een

Ank

Rob

heleboel werk. Zo zijn wij er langzaam ingerold.”

“Ik vond het in die tijd geweldig dat jullie altijd beschikbaar waren. Jullie hadden dezelfde betrokkenheid als ik. Heel veel avondwerk. En wat ik in de loop van de tijd steeds meer ben gaan waarderen is jullie archieffunctie en de technische bewaking van de kwaliteit. Jullie creativiteit is prima, maar ook die technische, organisatorische kant is voor mij altijd heel belangrijk geweest.”

maar die moeten een basis hebben. Daarom doen wij nu veel intern onderzoek naar de kernwaarden van op-

enorm. Ik was gewoon 24 uur per dag met mijn werk en

drachtgevers. Dan heb je een objectieve toetssteen, dat

mijn opdrachtgevers bezig. En die archivering en bewa-

is veel zorgvuldiger. Het is ook een kwestie van vertrou-

king dat doen we nog steeds, wij zijn echte databeesten.

wen, opdrachtgevers mogen mij terugsturen voor een

Desiree doet dan het technische deel van de opmaak en

beter idee. Zij moet durven zeggen wat zij vinden.”

Rob

“Dat ligt bij ons iets anders. Ik werk in een grote organisatie waar sommige beslissingen al genomen zijn. Daar ligt een beleid en een strategie. Ik kan geen persoonlijke koers gaan varen. Dat is soms lastig. Tegelijkertijd mag ik me niet in een keurslijf laten dwingen. Het moet niet ten koste gaan van de kwaliteit. Ik moet scherp blijven. En jij, wat doe jij om scherp te blijven?”

Ank

Rob Ank

iemand anders, bijvoorbeeld Hans, controleert het.”

“Bij Hans ligt het accent op multimediale accounts en bij mij

“Ik denk dat dat een karaktertrek is van een vormgever,

meer op de accounts voor grafische en ruimtelijke vormgeving. Opdrachtgevers maken steeds meer effectief gebruik van een mix van de verschillende media en selecteren zich

Rob Ank

automatisch naar Hans of mij. In de praktijk werkt dat prima.”

“Weet iedereen eigenlijk dat jij de eigenaresse bent?” “De opdrachtgevers waar ik zelf kom, weten het wel. Maar sommigen zullen denken dat Hans directeur is. Een vrouwelijke ondernemer blijft een probleem, maar dat was vroeger erger. Toen moest ik echt sterk in mijn schoenen staan. Nu bestaan wij 18 jaar, we hebben een volwassen pand, we hebben ons wel bewezen. Het maakt mij niet uit, ik heb net zolief dat ze niet weten wie de baas is.”

stellen. Die verantwoordelijkheid ligt bij ons, maar ook bij de opdrachtgever. Je kunt nieuwe voorstellen doen,

“Ja, zeker in die beginjaren was die betrokkenheid

“Wat doet Hans eigenlijk?”

uitgehouden?”

een instinct gericht op nieuwe dingen. Dat voorkomt sleur automatisch, dat is geen bewust proces. Je laat je door van alles inspireren. Tijdschriften, tv, de tuin, andermans werk, maar ook mensen. Stagiaires zijn bijvoorbeeld ‘collega’s’ die vrij kunnen werken, daar zie je leuke dingen. Ook de opdrachtgever is inspirerend. Wij zijn geen kunstenaars, wij hebben een opdracht nodig.”

3


1990

1991

1992

1993

1994

1995

1996

1997

1998

1999

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2d gaf voor Desso vorm aan onder andere:

Spaar rode lopers voor een heerlijk hotelarrangement

2003 Restyling Desso productbrochures

“Houd jij van kunst?” “Ja, erg. Maar meer als inspiratiebron, niet om zelf te

2005 Campagne herintroductie Bergoss

Rob

2000 Diverse folders Desso Esco

Rob

1998 Esco PowerPoint presentaties

Ank

1997 Esco productbrochures

maken. Als ik een idee krijg om ergens iets mee te doen, Delftsblauw was zoiets, dan haak ik af als het een trend wordt. In communicatie kun je dan wel veel met die

Rob

“Waarom zit jij eigenlijk alleen beneden?”

Ank

inspiratie.”

“Dat is puur praktisch, beneden zit ik rustiger en heb ik ruimte voor persoonlijker contact. Met opdrachtgevers maar ook met personeel. Er komt toch vaak gevoelige om ergens aan een bureau aan te schuiven. Dat kan en dat vind ik heerlijk. De lijnen zijn hier erg kort, iedereen

Ank

informatie voorbij. Maar ik ga ook graag naar boven

Rob Ank

moet zwaar geweest zijn, maar het is hartstikke goed een half jaar geworden. Toen pas had ik door dat ik een

“Maar de markt verandert toch, je krijgt nieuwe doelgroepen als de Medioren, de vermogende 55-plussers,

“In eerste instantie deed zich de gelegenheid voor om hier

koppen bij elkaar gestoken en de taken verdeeld. Dat gegaan. Het zou eerst een maand duren, maar dat is

“Nou, ik zou die afwisseling aan de bureaukant wel eens willen meemaken. Snelle acties, verschillende opdrachtgevers en doelgroepen. Het is bij ons ook vaak hectisch, maar de doelgroep en de communicatielijnen zijn vaak hetzelfde. Wij praten tegen architecten of winkeliers. Je weet waar ze zitten, hoe je ze moet bereiken. Bovendien zijn wij een grote organisatie met een eigen marketingafdeling. Er wordt al veel over communicatie nagedacht en strategisch gepland. Nu zijn er door de reorganisatie veel verschuivingen en dat is lastig. Iedereen moet weer wennen, en ik heb het gevoel dat ik met mijn ervaring bepaalde kennis nu even niet kan gebruiken.”

“Ja, maar wij mogen niet denken in doelgroepen. Je kunt niet voor iedereen een stalenkaart maken, iedereen wil iets anders. Wij moeten in het hoofd van de architect komen. Die is heel vroeg al bezig met vloerbedekking. Maar wij kunnen niet zijn hele kast vullen met stalen, die ruimte krijgen wij niet. Dus moet je trechteren, een representatieve keuze maken en zorgen dat hij de gewenste stalen binnen 24 uur in huis heeft. Over huizen gesproken, waarom zitten jullie met jullie pand in een woonwijk?”

versleten!”

“Intern is er heel positief op gereageerd, ze hebben de

2008 Spaaractie voor dealers

dat is toch een interessante ontwikkeling?”

gaan. Daar hebben we wel een Desso vloerbedekking

“Jij was ook even versleten, heeft jouw afwezigheid nog effect gehad op het bureau?”

2007 Nieuwsbrief Desso Home

Rob

“Ja, daar is ontzettend veel informatie op en neer ge-

2006 Gevelpromotie nieuwbouw

Ank

Rob

“Dat was voorheen toch gesplitst in de Gasthuisstraat?”

Ank

hoort elkaar werken en kan snel bijspringen.”

te bouwen. Het is echter ook gewoon een plezierige plek,

dat het ook voor opdrachtgevers laagdrempelig is.”

“Is het nu rustiger?” “Ja, je denkt eerst dat er nooit meer iets leuk wordt. Maar dat is dus niet waar. Ik word nu wel sneller teruggefloten door mijn lichaam. Ik heb minder energie,

Rob

en compleet anders dan op een industrieterrein. Ik denk

hand was en dat is misschien ook maar goed geweest.”

“En die naam, 2d?”

Ank

we zijn onderdeel van de wijk. Het uitzicht is inspirerend

naar de opdrachtgevers. Men wist niet wat er aan de

Rob

burn-out had. Het enige lastige was de communicatie

Ank

1993 Esco illustratie tapijtdoorsnede

“Nou, het was oorspronkelijk 2d studio voor grafische vormgeving. Die 2d stond en staat puur voor tweedimensionaal ontwerp, in het platte vlak. Grafische

en dan leer je dingen goed te plannen. Een beetje

vormgeving dekt echter de lading niet meer. De term

sparen. Maar ik heb er in ieder geval weer ontzettend

reclame ben ik een beetje bang voor. Daarom 2d studio

veel zin in. En bij jou Rob, hoe is het met jouw werk?”

2004 Promotiecampagne voor wolcollectie

in vorm. Vormgevers die goed in vorm zijn, nietwaar.”


kracht[termen] De Desso consumentenfolder ziet er fantastisch uit! We hebben er heel goede reacties op ontvangen tijdens de Woonbeurs. Suzanne Verstraten [Desso Home] Ik heb de afgelopen dagen regelmatig naar de mooie beelden gekeken (ze staan naast mijn bed ter inspiratie). Ger Boeyink [YouStyle] Bedankt voor de mooie catalogus. Hij ziet er erg mooi uit met een frisse nieuwe uitstraling. We gaan ze vandaag nog naar de dealers versturen en ik weet zeker dat het gaat bijdragen aan de verkoop van onze producten! Herman Zijerveld [Ledrie Sales] Leuk dat je ons d.m.v. de nieuwsbrief op de hoogte houdt van 2d studio in vorm. Namens iedereen van SintLucas veel groeten. Janneke de Bonth [SintLucas] Geweldig geschreven! Thanks! Jan Dirksen [Go Run-bestuur] Ook ik, en met mij ook mijn omgeving, vinden het briefpapier & Zo erg mooi geworden. Stijlvol, modern en een pracht van een paarse kleur! Elly van de Wiel [Loods & Zo] Thanks for this! I am quite pleased with the work we have done, you have followed the brief perfectly. Steve Urwin [Desso Home] Volgens mij lag de prioriteit van 2d niet bij ons. [....] Ik ben echt een beetje teleurgesteld. Leo Tanis [The Tanis Group] Wat attent, de aanbieding van onderhoud gevelbelettering. [...] We wisten niet dat die service er was. Hannie van Hooren [Direct-Effect] Wat een prachtig pastoeboekje en welk een schitterend gedicht! Mijn dank is groot voor zoveel aandacht! Cees Picauly [Cees Picauly Concept & Copy] Dank voor de inzet om Omroep Brabant bij 4x4 te laten filmen! Eyck Willemse [4x4 Wereld] De stoeltjes zijn heel mooi, maar zeer instabiel en eigenlijk onbruikbaar om op te zitten! Ger Boeyink [YouStyle] Ziet er goed uit! Ik begin me steeds meer te schamen dat we geen website hebben die aan alle eisen voldoet... Rob Maas [Ikkemikke/Hebbehebbe] N.B. Inmiddels heeft 2d de nieuwe webshop gerealiseerd. Dat jullie zo’n mooi boekje kunnen maken, verbaast mij niet! John Schellekens [Syntens] Ik heb 2d echt leren kennen in zijn puurheid, betrokkenheid, inspiratie, creativiteit en krachtenbundeling. Imke van Dillen [Orgidee] Beste mensen van 2d studio, met veel plezier kunnen wij melden dat jullie creatieve inbreng voor onze nieuwe activiteit BTSW SaferSense nu tastbaar is geworden. Dietger Koopmans [BTSW] Wil en ik waren beide erg onder de indruk van jullie zeer mooie opzet! Het ziet er heel erg goed uit!!! Nicolette de Jong [Pleinfestival] Enorm bedankt voor de leerzame momenten en het enorme plezier tijdens de stage! Ik had me geen betere begeleiding kunnen wensen. Rob van Nuenen [NHTV] Ik ben heel blij met het tot nu toe behaalde resultaat en dat het zover is dat de drukker aan de gang kan. Hartelijk dank voor jullie inzet! Francine Broos [Francine Broos Interieurarchitecten] Ik heb altijd de wens gehad in mijn leven iets na te laten. Dit boekje is één van die dingen! Ik heb er het hele weekend mee in m’n handen gezeten. Rolf Baarda [Bureau Baarda] Je hebt het lastig gemaakt, want qua lay-out heb ik nu een voorkeur voor een van mix van beide versies. Wendy Geurkink [Smile Software] We hebben jullie pastoeboekje gisteren uitgebreid doorgenomen en de kinderen hebben zelfs een pot pindakaas uit de kast gehaald om te vergelijken. Corné van Hooren [Direct-Effect]

5


>

kracht[voer]

Rob van Nuenen

Anouk van de Goor >

Eric Weerstra > Erik Janssen >

< Lilian Grootswagers < Mariella Witlox

Judith van Toorenburg >

< Desiree van der Wee

< Jolanda van Nuenen

Hans den Boer >

< Ank Klis < Marco van Bemmel


[inspiratie]kracht

>

> >

> >

> >

>

> >

7

> >

?

Rob > Gras, drummer in actie, reclame, gadgets, op een lange weg naar de zon rijden met muziek op, muziek, lachen, spelvreugde. Eric > Websites, boeken, tijdschriften, film, muziek, reizen. Anouk > Illustraties, magazines, winkels, etalages, vrienden, collega’s, medestudenten, fotografie, feesten, stappen. Erik > Mo & Arlucia, Freek de Jonge, Antoni Tápies, mijn vader, Roberto Donadoni, Ardennen, Spanje, mijn open haard, Calvados. Mariella > Zon, zee, natuur/ bomen, geborgenheid, wandelen, boeken. Desiree > Tijdschriften, logo’s, buitenbeletteringen, tasjes van winkelend publiek, tekeningen van mijn kinderen, winkelinterieurs, muziek, kleurcombinaties van mode, internet, bloemen, zee, carnaval, typografie. Hans > YouTube, muziek, Apple, Uffizi, wereldsteden, culturen, voetbal, café de Valk, iPod. Marco > Wetenschap en nieuwe technieken, kunst, jongeren, Rotterdam (evenementen, cultuur en architectuur), straatbeeld in grote steden, fonts, designboeken, billboards, natuur, collega’s, fotoarchieven, reclamespotjes, muziek. Ank > Zon, internet, beurzen, wolkenluchten, woordenboek, kunst, stoffen, kleur- en materiaalstalen, kralen, knopen, labels, interieurs, architectuur, tijdschriften, humor. Jolanda > Vintage, 2CV6, design(meubels), structuren, vakantie, woon-/vakbladen, wandelen met de honden, organische vormen, keramiek. Judith > Vrienden/vriendinnen, collega’s, websites, opdrachtgevers, natuur, muziek, boeken, TV. Lilian > Mensen, bergen, vissen in de zee, kunst, pianomuziek, dans, Tai Chi, stoffen, boeken. En wat is úw inspiratiekracht? Laat het ons weten op kracht@2dstudio.nl.


Uw identiteit is altijd in beweging. En die beweging kunt u sturen. Als u namelijk weet wie u bent, is de weg naar wie u wilt zijn veel duidelijker. Met een snel en overzichtelijk kernwaardenonderzoek brengt 2d studio in vorm de kracht van haar opdrachtgevers onder woorden... en beelden. Zichtbaar en stimulerend voor medewerkers, herkenbaar en helder voor (potentiĂŤle) klanten. En voor ons een leidraad om gericht en krachtig te communiceren. Maak kennis met uzelf.

Kernwaardeno prettige kennis


kracht[ige kern]

Gemeente Zaltbommel Jan Govers: “Ik ben bij het samenstellen van de kernwaarden voor Bedrijventerrein De Wildeman niet betrokken geweest. Wel kom ik als coördinator Parkmanagement vaak in aanraking met de huisstijl en nieuwsbrieven die 2d gemaakt heeft. Op dit moment zijn ze bezig met ontwerpen en richtlijnen voor externe beletteringen en bewegwijzering. Omdat de bedrijven zelf hun middelen kiezen, hun leveranciers bepalen en gezamenlijk activiteiten ondernemen, blijken de kernwaarden heel nuttig te zijn. Met zoveel betrokkenen zijn gelijke uitgangspunten essentieel om één uitstraling te creëren.” www.de-wildeman.nl

Spieringhs Beletteringen Huub Spieringhs: “2d heeft na het kernwaardenonderzoek, uitgevoerd met behulp van al onze medewerkers, de resultaten krachtig gevisualiseerd. Inmiddels hebben deze afbeeldingen een prominente plek gekregen in onze werkplaats en in onze kantine. Niet alleen zien onze klanten zo direct waar wij voor staan, maar – misschien nog wel belangrijker – worden onze medewerkers er dagelijks aan herinnerd. Alle neuzen dezelfde kant op!” www.spieringhs.nl

InVogue Mary Wurms: “Ik heb ambitieuze plannen en dat komt in de gekozen kernwaarden goed tot uitdrukking. Het gevolg was wel dat de aanvankelijk gekozen bedrijfsnaam opnieuw ter discussie stond. Dat was even schrikken. De argumenten waren echter sterk en 2d liet me nieuwe invalshoeken zien waar ik echt wat mee kon. Nu heb ik een naam die precies bij mij en mijn ambities past. Wat de vorige was? Dat hou ik lekker voor me!” www.invogue.nl

4Fair Jimmy Buster: “Als startende onderneming werden we door 2d studio in vorm direct geconfronteerd met onze gewenste identiteit. Hadden we dat nauwkeurig in beeld? 2d gaf ons de opdracht ieder een fotocollage te maken, waarvan wij vinden dat ze bij onze visie en werkwijze passen. Dat resulteerde uiteindelijk in een effectieve toetssteen voor al onze communicatie-uitingen. Onze website is daar een goed voorbeeld van.” www.4fair.nl

onderzoek: smaking met uzelf

9


Eltra - Profin PPS

Eltra houdt zich bezig met industriële elektrotechniek en automatisering. Voor de markt van pons- en profileermachines ontwikkelde Eltra de software Profin PPS. De huidige ponsinstallaties zijn ‘vrij’ programmeerbaar, doch blijken in de praktijk niet altijd flexibel te zijn en vragen detailkennis van het besturingssysteem. Kleine series zijn lastig en op klantspecifieke eisen is moeilijk in te gaan. De operator is lang bezig met ombouwen c.q. programmeren van de machines. Met Profin PPS is dit verleden tijd. Snelle, geautomatiseerde omschakeling via heldere, effectieve software. 2d verzorgde de communicatieve omlijsting en de vormgeving van het verkoopmateriaal. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een promotiefilm voor Profin PPS.

Tanis snoeptechniek

High tech om van te smullen, dat produceert The Tanis Group. Hoogwaardige machines om snoepgoed en andere lekkernijen mee te vervaardigen. Geschoold en gemotiveerd personeel om deze machines te produceren en te onderhouden is echter schaars. 2d studio in vorm zet de campagne op poten die dit probleem voor Tanis communicatief moet oplossen. Inzet van diverse doelgroepgerichte media leiden naar een actiesite www.snoeptechniek.nl. Hier worden de verschillende technische functies toegelicht en uitgediept. Het resultaat: diverse functies zijn al ingevuld en er lopen nog enkele veelbelovende gesprekken.

Van de Mierden [ver]huisstijl

Het afgelopen jaar heeft voor financieel dienstverlener Van de Mierden in het teken van de verhuizing gestaan. Ondertussen is een fraai, klassiek pand geheel verbouwd en betrokken. Een stijlvol onderkomen dat past bij de kwaliteit van dienstverlening. 2d studio in vorm verzorgde de communicatie voor, tijdens en na de verhuizing met een nieuwsbrief, verhuisberichten, uitnodigingen en fortune cookies bij de opening. Voor deze operatie had 2d al een nieuw logo en een nieuwe huisstijl voor Van de Mierden ontwikkeld.

Juritex, een ijzersterke band met textiel Al meer dan 25 jaar heeft Juritex een ijzersterke band met textiel. Als groothandel in fournituren ondersteunen ze professionele afnemers uit de textielverwerkende industrie met een breed assortiment en een ruime voorraad. Ook bij Juritex waaide de afgelopen jaren een frisse wind. Niet alleen het 25-jarig jubileum, ook de directiewisseling had zijn effect. Jef Verhoeven heeft zijn zoon Jurgen een uitstekend bedrijf overgedragen. Maar – zoals zo vaak – heeft de nieuwe generatie eigen ideeën. Jurgen wil een eigentijdse uitstraling en meer doelgroepgerichte communicatie. Het bedrijf is continu op zoek naar productverbetering, nieuwe toepassingen én creatieve fournituren. En dat delen ze graag met hun klanten. 2d had eerder al naar tevredenheid gewerkt aan documentatiemateriaal en een image-site, dus ook de nieuwe plannen kwamen naar ons. Het resultaat is een frisse huisstijl, die de basis vormt voor een direct-mailcampagne, een bureaukalender en een compleet nieuwe website. Op dit moment werken we aan een folder voor de beddenbranche. Een branche waar veel Juritex producten hun rustgevende werk doen. Dat vader Jef de veranderingen omarmt, blijkt wel uit het feit dat hij bij 2d aanklopte voor een reclamezuil, die hij Juritex schonk. Uiteraard in de nieuwe huisstijl! www.juritex.nl

Band < Klittenband Lint Koord Accessoires Elastiek Reflectieband Labels Passementen Garen en ritsen

Prima band!

Band Klittenband < Lint Koord Accessoires Elastiek Reflectieband Labels Passementen Garen en ritsen

Daar raak je snel aan gehecht!

Band Klittenband Lint < Koord Accessoires Elastiek Reflectieband Labels Passementen Garen en ritsen

U verdient een lintje!

Band Klittenband Lint Koord < Accessoires Elastiek Reflectieband Labels Passementen Garen en ritsen

Op hoog niveau!

Band Klittenband Lint Koord Accessoires Elastiek < Reflectieband Labels Passementen Garen en ritsen

Hoeveel rek zit er in kwaliteit?


[kort maar] kracht[ig] francine broos interieurarchitecten Als 20-jarige volgt Ank Klis een cursus interieurarchitectuur bij Francine Broos. Vijftien jaar later klopt Francine aan bij 2d studio in vorm voor advies bij de presentatie van haar werk op internet. Het is de start van een langdurige en prettige samenwerking. Eigenlijk niet verwonderlijk met twee veeleisende vormgevers. “Een mooi interieur ontstaat altijd in overleg met de opdrachtgever” zegt interieurarchitect Francine Broos. “Ik wil dat mensen zich lekker voelen in hun eigen huis.” Deze visie krijgt gestalte in het lijvige boekwerk dat onlangs over haar werk verscheen. Daarin bundelde 2d verschillende projecten van Francines hand. Een grachtenpand in Amsterdam bijvoorbeeld, waar ze klassiek samenbracht met moderne elementen. Of een bad- en tuinpaviljoen in Tilburg dat zich voegt naar zijn groene omgeving. De stijl van Broos raakt aan het modernisme en minimalisme. Haar interieurs ogen zonder uitzondering stijlvol, sympathiek en warm. En een beetje eigenwijs.

De geselecteerde projecten zijn speciaal voor deze publicatie gefotografeerd door Peter Kooijman. www.francinebroos.nl Hardcover, 176 Pagina’s, EU 59,50 ISBN9789059730748

Vers van de pers Ledrie Sales Catalogus 08/09 Het assortiment vernieuwt zich continu en tot op het allerlaatste moment wordt er aangepast. Maar nu is het dan zover: 128 pagina’s Ledrie kwaliteit. En hij valt met zijn neus precies in de start van het motorseizoen. Dit is alweer ‘onze’ derde catalogus voor Ledrie en de vormgeving is drastisch op zijn kop gegaan. Producten zijn nog groter afgebeeld, overzichtelijk gesorteerd en voorzien van handige verwijzingen naar merken en productinformatie. De catalogus wordt verspreid in binnen- en buitenland onder de dealers, en is binnenkort ook in te kijken op de door ons gemaakte nieuwe website, www.ledriesales.nl.

Bureau Baarda: ‘Tussen droom en werkelijkheid’ wordt werkelijkheid Rolf Baarda heeft veel te melden als het gaat om de rollen die mensen innemen in een veranderorganisatie. Om relaties van Bureau Baarda te inspireren en te enthousiasmeren, ontwikkelde 2d een handzaam naslagwerk op basis van Rolfs concept ‘Tussen droom en werkelijkheid.’ We filterden tot de essentie en knipten het verhaal op in verrassende beelden en krachtige begrippen, aangevuld met af en toe een korte tekst. De eerste complimenten voor het boek kwamen direct na uitgave binnen. De bedoeling om de pagina’s zowel afzonderlijk als in samenhang te lezen, wordt spontaan onderkent.

U bent dik tevreden!

7,7

Enige tijd geleden vroegen wij onze recente opdrachtgevers naar hun mening over 2d studio in vorm. De belangrijkste conclusie voor ons is dat het uitstekend gaat, en dat het beter kan. Dat betekent veel leuk werk aan de winkel op weg naar nog beter. Voor u en voor onszelf! De geïnterviewden zijn op de hoogte gebracht van de meest opvallende uitkomsten. Wilt u ook graag inzage? Vraag de resultaten dan op bij rob@2dstudio.nl.

YouStyle brengt internetshops uit de windrichtingen fashion, living en lifestyle bij elkaar in een aantrekkelijke digitale winkelpromenade. Klanten kunnen in alle rust hun keuze maken of zich laten inspireren. Zonder parkeerproblemen en precies wanneer zij dat willen. 2d heeft deze nieuwe manier van shoppen helpen introduceren. En natuurlijk was YouStyle prominent aanwezig op de beurs Webshop Vakdagen. 2d ontwikkelde de druk bezochte stand die gastvrijheid, informatie en demonstratie bundelde. In het maartnummer van het webshopmagazine Twinkle krijgt YouStyle positieve aandacht en een gunstige recensie ten opzichte van de concurrentie.

www.youstyle.nl

11


kracht[patser]

Smile Software is een opdrachtgever die uit hetzelfde hout is gesneden als 2d studio in vorm. Er is respect voor elkaars vakkunde en daardoor is de relatie aangenaam en effectief. De ontmoeting tussen Smile en 2d kwam op een gunstig moment, namelijk toen Smile in een fase van verandering zat. Wendy Geurkink [General Manager] over haar ervaringen met 2d studio in vorm.

Wendy Geurkink: “We zaten midden in een veranderingsproces toen we 2d studio in vorm leerden kennen. Het kernwaardenonderzoek kwam als geroepen. We hadden de strategie uitgestippeld om geleidelijk de focus van klachtenmanagement te verleggen naar procesautomatisering. We zochten naar een manier om voorzichtig naar buiten te brengen dat wij een concept gingen verkopen en geen concreet product meer. En hoewel dat helemaal niet bij ons past, zaten wij wel vast aan het ‘productdenken’.” Beursstand

Informatief ‘poetsmiddel’ voor prospects

Beursanimatie


Vraag je met behulp van onderstaande vragen af, bij alles wat je doet, of de veiligheid van de patiënt in gevaar wordt gebracht. Wordt het juiste medicament, met de juiste dosering, op het juiste tijdstip, via de juiste toedieningsweg, aan de juiste patiënt gegeven, door de juiste hulpverlener? Zender: hebben zij mij goed begrepen? Ontvanger: heb ik goed begrepen wat mij werd verteld? Zender: verlang van elke doorgebelde uitslag dat de ontvanger deze herhaalt. Ontvanger: herhaal elke doorgebelde uitslag woordelijk. Voor beiden geldt: is dit de juiste uitslag van de juiste patiënt, op de juiste dag doorgebeld? 3 Identificatie Is dit de juiste patiënt, op het juiste moment, voor de juiste ingreep/procedure/medicatie, uit te voeren door de juiste hulpverleners, aan de juiste zijde? Identificeer elke patiënt door tenminste twee Software bv methoden (naastSmile beantwoording van vragen door de 18a | 5231 DC ‘s-Hertogenbosch patiënt zelf) zoalsHambakenwetering status, polsband, naamkaartje. Postbus 3042 | 5203 DA ‘s-Hertogenbosch 4 Ingreep/procedure Is alles gereed voor de aanstaande ingreep/ 073 528 00 40 F 073 528 00 41 procedure? KloptTde indicatie, wat| zijn de contrainfo@smile.nl | www.smile.nl indicaties? Zijn de materialen compleet? 1 Medicatie

Korte risico-analyse aan het bed

Patiëntveiligheidskaart

2 Communicatie

Visualisatie van de kernwaarden

Smile Incident Management voor Zorginstellingen

Patiëntenklachtenkaart

Twee partners op weg naar realisatie van de eigen Quickscan doelstellingen Veilig Incidenten Melden Smile Software groeit met kennis van klanten Wij weten hoeveel incidenten zich deze week hebben voorgedaan. Ja

Nee

Directie en management stellen zich actief op inzake VIM.

Deels

Ja

Wij weten welke soorten incidenten worden ingediend. Ja

Smile Software uit ’s-Hertogenbosch

Ja

voor het sturen, beheren en daad-

Ja

Ja

klachtenmanagement en van relatie-

Nee

Ja

Heldere, laagdrempelige webbased programmatuur die altijd uitmondt

Ja

Nee

Deels

Nee

Deels

De werkelijke effecten van verbetermaatregelen worden geëvalueerd.

Deels

Ja

Wij geven speciale aandacht aan de ontwikkeling van de vaardigheden van onze medewerkers voor incidentenanalyse.

beheer tot incidentenmanagement.

Deels

Nee

Analyseresultaten leiden tot verbetermaatregelen.

Deels

Wij stimuleren onze medewerkers om incidenten te melden.

Van leveranciersbewaking tot

Nee

Deels

Wij meten onze prestaties op het gebied van VIM en vergelijken die met andere zorginstellingen.

Deels

Ja

Nee

Deels

in verbeteringen. Alles met ja beantwoord? Een echte topscore: Uw organisatie heeft een uitstekende VIM-cultuur! Geen vuiltje aan de lucht. Maar nu niet met de armen over elkaar achterover leunen. U weet heel goed dat een verbeteringsproces oneindig is. Loop de tips (z.o.z.) nog eens door!

Minimaal 5 vragen met ja en de overige vragen met deels beantwoord?

29-02-2008 16:50:52

Sjablonen, brieven, e-mail Aan hoofdtabel 1 hoofdtabel, 5 vaste hulptabellen

IntakeBox Web intakeformulier InteractionBox Web statusformulier

SmartCom

Opties

Sjablonen, brieven, e-mail

Communicatie

Aan 1 vrij te kiezen tabel

Workflow Registratie

SmileScreen Gecombineerde info in 1 scherm KnowledgeBox Beslisboom, FAQ, zoekmachine WorkflowBox Aan meerdere tabellen

Meerdere tabellen, vrij in te richten

SmileCom

29-02-2008 16:51:18

RegistratieBox Extra tabellen InteractionPortal Mijnxxx.nl Opties

Documentatiemateriaal

Slimme oplossingen

Alstublieft, in deze speciale uitgave leest u meer over onze doeltreffende oplossingen

voor onder andere het management van klachten, meldingen en klantcontacten. Niet alleen theoretisch, maar ook aan de hand van een tweetal voorbeelden uit de praktijk. En wist u dat Mindmapping het implementatietraject van uw software flink kan versnellen? Door toonaangevend vakmanschap, een heldere werkwijze en “extra mile performance” willen we voorop lopen in eenvoudig aanpasbare software. Wilt u na het lezen meer weten over onze oplossingen of bijvoorbeeld Mindmapping zelf ervaren? Kom dan naar onze stand of bezoek een webseminar via www.smile.nl.

Veel beursplezier namens het Smile-team

Beurseditie

Niet meer dan u nodig heeft, wel meer dan u verwacht!

Management van klachten, meldingen en klantcontacten? Onze specialiteit! Steeds meer bedrijven gebruiken Smile software om optimaal om te gaan met klachten en meldingen van klanten. Verschillende meldingen, zoals fouten, storingen, klachten of ideeën kunnen efficiënt worden behandeld. En omdat geen organisatie hetzelfde is, kan het registreren, verwerken en analyseren van deze meldingen heel eenvoudig aan specifieke wensen worden aangepast.

Smile staat inmiddels bekend als specialist op dit gebied. Geen wonder dus dat veel organisaties ook voor aanverwante processen zoals klantcontactmanagement een beroep op ons doen. Als klachten goed verwerkt worden, waarom zou men andere klantreacties dan niet ook opnemen? Daarom vindt u bij ons bijvoorbeeld ook modules om klanten via het internet te bedienen. Ideaal om uw dienstverlening in de volle breedte te verbeteren.

Mindmapping Mindmapping is een creatieve techniek om delen van de hersenen te benutten die u doorgaans niet gebruikt. U kunt sneller informatie opnemen, makkelijker leren, creatiever denken en beter onthouden. Mindmapping kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij het maken van aantekeningen, het voorbereiden van presentaties, het plannen van werkzaamheden, het structureren van complexe informatie en het ordenen van gedachten.

SCHRIJF NU IN!

Agenda 14 t/m 16 maart 2007

Zorg & ICT beurs Hoe [on]veilig is uw zorginstelling?

24 t/m 26 april 2007

Overheid & ICT beurs Hoe [in]efficiënt is uw klantenservice?

12 juni 2007

Smile Gebruikersdag Nieuwe ontwikkelingen, handige tips, voorbeelden uit de praktijk en ontmoetingen met andere gebruikers!

Opmaak_nieuwsbrief.indd 2

Nieuwsbrief

12

ResponseBox Web reactieformulier

SignaleringsBox Extra waarschuwingen tijdens registratie en per e-mail

To-Do lijst

Smile Software bv Rompertsebaan 50 | 5231 DC ‘s-Hertogenbosch Postbus 3042 | 5203 DA ‘s-Hertogenbosch T 073 528 00 40 | F 073 528 00 41 info@smile.nl | www.smile.nl

Leaflet_Veiligheid_Zorg.indd 4

Signalering

Tergooiziekenhuizen

“Om ons kwaliteitssysteem verder te ondersteunen, zochten wij een geïntegreerd systeem voor o.a. MIP‘s en klachten. We hebben gekozen voor Smile Incident Management voor Zorginstellingen. Het slim combineren van diverse meldingtypen in één applicatie, de geautomatiseerde risicoclassificatie en de functies om snel en eenvoudig te rapporteren, gaven de doorslag.”

Incidentenmanagement voor zorg De Incident Management toepassing die Smile voor de zorg ontwikkelde, beheert diverse meldingtypen integraal. Uiteraard incidenten (medicatiefouten, valincidenten, verzorging), maar ook klachten, suggesties, manco’s, arbo-meldingen en agressiemeldingen. Omdat verbeteracties onderdeel zijn van het systeem, groeit de preventieve kracht. Steeds meer informatie, steeds meer leren. Er ontstaat een positieve verbetercultuur in de organisatie. De cirkel van melden, analyseren, leren en verbeteren wordt continu gevoed. Dat is goed voor medewerkers in de zorg en voor hun patiënten.

To-Do lijst

Ambulante Thuiszorg

“Wij gebruiken Smile software, voor al onze meldingen. De ASP-toepassing is laagdrempelig en biedt een standaard meldingenmethodiek. Via een koppeling met melduwklacht.nl, staan wij ook open voor online ingediende meldingen, deze komen geheel automatisch binnen. En met behulp van de rapportageopties, krijgen we ook een goed beeld van de verbetermogelijkheden binnen onze organisatie.”

SmartScreen Gecombineerde info in 1 scherm

Franciscus Ziekenhuis Roosendaal

“Voor het digitaal melden, verwerken en analyseren van MIP’s, manco’s, prikincidenten, bedrijfsongevallen en klachten hebben wij de software van Smile gekozen. Het laagdrempelige meldportaal en de mogelijkheid om meerdere soorten meldingen in 1 systeem te registreren, sluiten goed aan bij de eisen en wensen van het ziekenhuis.

ReportBox Interactieve grids, grafieken, kruistabellen

“In de webtoepassing van Smile, registreert iedere apotheek klachten, meldingen en fouten én worden audits beheerd. Hiermee worden knelpunten en trends inzichtelijk. Het resultaat? Een gestroomlijnde communicatie met een positief effect op de gehele organisatie.”

29-02-2008 17:00:42

[Snel]zoeken, uitgebreide overzichten

Mediq Apotheken

Praktijk van de klant In vrijwel alle gevallen ontstaat de software van Smile in de praktijk. Op de werkvloer in nauw contact met de opdrachtgever. Dat kan omdat de Smile technologie platformonafhankelijk is en drijft op een uiterst flexibele configuratie. Naar wens ingerichte tooltoepassingen, afgestemd op de branche zijn het resultaat. Het past bij de aard van Smile; goed luisteren, de vraag doorgronden en handen uit de mouwen. Smile Software hanteert een heldere werkwijze, afspraken worden serieus genomen en het vakmanschap is toonaangevend. Deze eigenschappen komen samen in de extra mile performance, het ware partnerschap dat Smile met haar opdrachtgevers nastreeft. Dat streven is misschien wel het belangrijkste ‘product’ van Smile.

Leaflet_Veiligheid_Zorg.indd 5

Rapportage & Analyse

Maasziekenhuis Pantein

“Wij gebruiken Smile voor de registratie en analyse van incidenten. Allemaal voor de verbetering van patiëntveiligheid. Smile viel op door de goede prijs/kwaliteitverhouding. Ook de flexibele en pragmatische werkwijze van Smile past goed bij het Maasziekenhuis Pantein. We kijken uit naar de volgende gebruikersbijeenkomst, die door Smile wordt georganiseerd om de Smile-gebruikers in de Zorg van elkaar te kunnen laten leren. Een mooi voorbeeld van de betrokkenheid van Smile bij de patiëntveiligheid.”

[Snel]zoeken, uitgebreide overzichten

incidentenmanagement.

ReportBox Interactieve grids, grafieken, kruistabellen

toepassingen specifiek en op maat ingericht. Zo ontwikkelde Smile voor de zorg een gerichte toepassing voor

Niet slecht: Uw organisatie heeft een goede VIM-cultuur!U luistert goed en pakt de problemen aan. U verwacht niet dat alles vanzelf weer voorbijgaat. Uw organisatie staat klaar om met incidenten aan de slag te gaan. Echter, helemaal tevreden mag

‘Waar gewerktkan wordt, spaanders’, dat zegt Loop de tips (z.o.z.) nog eens door! investeren extravallen veel rendement betekenen. de uitdrukking. In de zorg is dat echter onacceptabel. Het Nationaal Platformmet Patiënt Veiligheid Minder dan 5 vragen ja beantwoord, maar ook niet alles met heeft regels uitgevaardigd voor de registratie van nee beantwoord? incidenten. Een noodzakelijke cultuuromslag metminder goede VIM-cultuur. Wordt Net een voldoende: Uw organisatie heeft een alserdoel de veiligheid te verbeteren in uw organisatievan welpatiënten echt serieus met incidenten omgegaan? Kijk nog eens en nauwkeurig daarmee de naar kwaliteit van de zorg. Zijn Smile al aan te wijzen waar zich mogeuw antwoorden. er was gebieden aanwezig in voordoen de ziekenhuizen met de softwaretool lijkheden voor verbetering? Kunt u hier zelf iets aan doen? Onderneem melduwklacht.nl. Samen met het Lievensberg actie aan de hand van de tips (z.o.z.)! in Bergen op Zoom is vorig jaar ‘Smile Incident Management Alles metvoor neeZorginstellingen’ beantwoord? ontwikkeld. Heldere, laagdrempelige webbased Alle begin is moeilijk, maar hier isprogrammaactie hard nodig: Uw organisatie heeft geen tuur, afgestemd op verbetering en het opschroeven VIM-cultuur! Probeer de problematiek op het hoogste niveau aan te sturen. Stel vanalle kwaliteit én veiligheid. Dat waarin is immers hetenuitproblemen aan de orde wens werkelijkheid niet met elkaar stroken. gangspunt. ook ziekenhuizen beter aan te brengen. Onderneem Zo zijn erWant meerdere manieren omkunnen verbeteringen worden. z.s.m. actie aan de hand van de tips (z.o.z.)!

SignaleringsBox Extra waarschuwingen tijdens registratie en per e-mail TrendBox Bundelfunctie, verbetertrajecten

kers. In dat laatste geval zijn de

Hetu nog resultaat serieus partnerschap niet zijn,van er zijn er meerdere aspecten die verbeterd kunnen worden. Daarin

www.smile.nl

Smile werkt met implementatiepartners of direct voor eindgebrui-

Smile Software bv Hambakenwetering 18a 5231 DC ‘s-Hertogenbosch Postbus 3042 5203 DA ‘s-Hertogenbosch T 073 528 00 40 F 073 528 00 41 info@smile.nl

Leaflet_Veiligheid_Zorg.indd 1

02-03-2007 15:21:33

management voor zorginstellingen en ongevallenregistratie voor de industrie. De visuele communicatie is door het gebruik van herkenbare beelden goed te richten op de uiteenlopende branches waarvoor Smile werkt. Wendy Geurkink: “Zo geven we Smile op een praktische en kosteneffectieve manier voor elke branche een herkenbaar gezicht. Maar ook intern hebben onze kernwaarden een rol gekregen. We hebben ze op diverse momenten en plaatsen toegepast en dat heeft een grote bereidheid tot verandering gecreëerd. Zo zijn onze kernwaarden terug te vinden in de naamgeving van de vleugels van ons nieuwe pand en werden de kerstpakketten er op gebaseerd. In de communicatie van Smile is de vrouwelijke ‘warme’ kant meer een rol gaan spelen, hoewel hard en zacht allebei nodig is. Zowel medewerkers als klanten en prospects reageren hier positief op. De effecten zijn in ieder geval het hele jaar door merkbaar.”

krachtig opvolgen van dataverkeer.

Nee

Nee

Analyseresultaten leiden tot aanpassing van ons beleid.

Deels

Wij hebben een VIM-procedure.

ontwikkelt softwaretoepassingen

Wendy Geurkink: “Het kernwaardenonderzoek heeft het diepere zijn van onze organisatie blootgelegd. De website bijvoorbeeld had een bepaalde ‘koude’ zakelijkheid en dat is helemaal niet zoals Smile is. De werkwijze was niet zichtbaar en de slogan ‘Keeps your customer smiling’ was volledig afgestemd op klachtensoftware. Met de overgang naar procesautomatisering had die zin alleen maar een beperkende werking. Met de uitkomst van het kernwaardenonderzoek hadden wij meteen een onderliggende communicatieve laag en die werkte voorwaardenscheppend. Met 2d heb ik het gevoel voor vormgeving gemeen. De visualisatie die het onderzoek in beeld brengt, is uiteindelijk een belangrijk onderdeel van onze huisstijl geworden.” Het concept van Smile bestaat nu uit een robuust framework dat drijft op een flexibel inrichtingstool. Via de ‘extra mile performance’ werkwijze resulteert dit concept in branchespecifieke automatiseringstoepassingen, zoals incidenten-

Nee

Opmaak_nieuwsbrief.indd 1

extra mile performance

Zijn de juiste competenties aanwezig? Wat zijn de alternatieven als iets misgaat? Is dit het juiste buisje voor de juiste hoeveelheid bloed af te nemen op het juiste tijdstip bij de juiste patiënt? Hoe groot is het valrisico voor deze patiënt, voor/na deze ingreep/procedure, met deze medicatie, op deze leeftijd, op dit tijdstip van de opname? 6 Melden Ging iets niet zoals de bedoeling was? Herstel het en vertel het! Meld het via VIM (Veilig Incident Melden), c.q. MIP (Melden Incident Patiëntenzorg). Beantwoording van de vragen op deze kaart draagt bij aan een veiliger zorgomgeving voor patiënten en hulpverleners. Kijk ook ook op: www.platformpatientveiligheid.nl 5 Valincidenten

1

Bij Smile gebruiken we Mindmapping om de knelpunten binnen een bestaand proces en de wensen rond een oplossing snel inzichtelijk te maken. Geen zweverig gedoe, maar een bijzonder effectieve techniek waarmee we de doorlooptijd van een implementatietraject sterk kunnen verkorten. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze stand om gratis deel te nemen aan één van onze Mindmap sessies!

2

Wie Mediveen Groep, een keten van meer dan 200 apotheken, wil zich profileren door onder andere hoogwaardige farmaceutische patiëntenzorg. Doel Effectiever en efficiënter omgaan met klachten en meldingen om de organisatie te kunnen verbeteren. Registreren, gestroomlijnd communiceren en leren staan centraal. Oplossing SmartCom is de basis van een webtoepassing waarmee iedere apotheek klachten, meldingen en fouten registreert. Daarnaast is een systeem voor auditplanning ingericht om knelpunten en trends snel en makkelijk inzichtelijk te maken. Resultaat Een gestroomlijnde communicatie met een positief effect op de gehele organisatie.

Wie Gemeente Arnhem, hoofdstad van Gelderland met ruim 140.000 inwoners. Doel De vier verschillende systemen voor de registratie van meldingen vervangen door één gecombineerde toepassing. Oplossing Met SmartCom is een gemeentespecifieke inrichting voor Meldingen openbare ruimte gecreëerd. Meldingen die de burger via het internet doet, worden automatisch doorgestuurd naar de juiste behandelaar. De burger wordt automatisch op de hoogte gehouden van statuswijzigingen. En de medewerker klantenservice heeft alle relevante informatie direct onder handbereik. Resultaat Het aantal meldingen daalde in het eerste jaar met 5%. Maar liefst 92% werd binnen 20 dagen afgehandeld – dat was 12% beter dan gepland. Na meer dan 100.000 meldingen wordt de toepassing uitgebreid naar andere terreinen zoals vragen over het zorgloket en burgerzaken.

02-03-2007 15:22:09


[koop]kracht

IT Phone home

TEL

Het was lang wachten, nu is hij er: de iPhone van Apple. Een combinatie van mobiele telefoon, iPod en internet. Nederland kan hem naar verwachting vanaf zomer 2008 kopen. Vanaf e 399,-. www.apple.com/iphone

ook?

Magazine Uw bedrijf mag gezien worden

500 wordt 50

AUTO

Exact 50 jaar na de presentatie van de originele versie, lanceert Fiat een retro-versie van haar legendarische 500-model. Een volledig nieuw ontwerp, maar wel appelerend aan zijn jubilerende voorganger. Vanaf e 12.995,-. www.fiat.nl

Interesse? Neem dan contact op met Ank Klis of Hans den Boer. 2d studio in vorm zorgt dan voor een passend en verrassend periodiek. Van concept tot en met uitvoering. Zelfs de verspreiding nemen we graag voor u uit handen.

Trends recycled

TAS

Prachtig en ijzersterk. Exclusieve tassen gemaakt van recycled materiaal, zoals zeildoek van vrachtwagens, autogordels, airbags en fietsbanden. Vanaf e 115,-. www.freitag.ch

H2O:35xO2 OGO Oxygenwater combineert de voordelen van zuurstof en natuurzuiver water. Het bevat maar liefst 35 keer meer zuurstof dan normaal water en dat heeft een vitalizerende werking bij vermoeidheid. Vanaf e 1,90. www.ogolife.com

Een periodiek als een [sponsored] magazine, een nieuwsbrief of een personeelsblad, versterkt uw communicatiekracht. Tenminste, als het aansluit op uw bedrijfsidentiteit. Titel, onderwerpen, schrijfstijl, ontwerp, fotografie en illustraties: het geheel moet kloppen.

H2O

[colofon] 1 bedrijf met 12 pk ontwikkelde dit magazine met 2 MacBook Pro’s, 3 Mac Pro’s met een 2,6 GHz krachtige processor en 2 iMacs. 800 Exemplaren werden computer-to-plate in 4-kleurenoffset door Lecturis Grafigroep gedrukt, op 59,4 kilo Reviva Offset wit recycled papier. Elke Kracht bevat 121 foto’s en 14 illustraties; 24 modellen, 1 schaap [?], 3 honden en tig goudvissen; 17 lettertypes voor 4.685 woorden. En 100% enthousiasme! © 2008 2d studio in vorm Roulet 2 5171 SE Kaatsheuvel T 0416 674 624 F 0416 674 634 info@2dstudio.nl www.2dstudio.nl Wilt u ook onze digitale nieuwsbrief ± 10x per jaar ontvangen? Meldt u dan aan via nieuwsbrief@2dstudio.nl

kracht 1  

krachtig magazine

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you