2Base Ejendomsmægler - Online Magasin September 2017

Page 1

September 2017

Ejendomsmægler

Forstå dit skøde

Guide:

Sådan kommer du bedst og billigst til Alanya

Alanyas nye ringvej er i støbeskeen


Smuk, ny feriebolig i gåafstand til stranden Towers Apartment, Alanya Mahmutlar

154.000 €

Se boligen her!

Pragtful udsigt over havet. Central beliggenhed tæt på shoppingområde. Beliggende i et stille og roligt område. Aircondition til opvarmning og nedkøling til både stue og soveværelser. Amerikansk køkken med køleskab, ovn og kaffemaskine. Indbydende feriebolig med lækkert lyst badeværelse.

Yderst charmerende feriebolig møbleret og klar til indflytning. Dejligt poolområde med børnepool. Faciliteter til sport og motion. Flot feriebolig med utrolig flotte og vedligeholdte fællesarealer. Perfekt feriehjem for køberen med smag for kvalitet - Der er også meget god infrastruktur til projektet. #EksklusiveBoliger #BoTætVedHavet #Luksus


2Base Design Iconer

Velkommen www.2base.com æ

KUN LUGTEN AF FRISK TRYKSVÆRTE MANGLER Hvem kan ikke huske de gode gamle dage, hvor morgenkaffen blev indtaget i fred og ro kun afbrudt af en sagte knirken når dagens dugfriske avissider blev (ende) vendt een for een? Vi lader den lige stå et øjeblik.... I dag er virkeligheden en anden og lugten af frisk tryksværte er erstattet med bip bip, bing pling, breaking news og muligheden for at swipe i alle fire verdenshjørner hver gang de elektroniske dimser melder om endnu en notifikation af allerstørste vigtighed. Her hos 2Base er vi ikke en millimeter bedre end alle andre, og vi vil også have vores del af din opmærksomhed. Vi sender dig mails både før og efter vi har rengjort din bolig, når vi har godt boligtilbud, når vi har skrevet på vores blog og på mange andre tidspunkter. Og så er der Facebook hvor vi lystigt skriver om alt lige fra nye boliger over ringveje til kager og kattekillinger. Sidstnævnte dog kun een enkelt gang...

Bo Thygesen Direktør 2Base Ejendomsmægler

æ

Alt dette kan engang i mellem godt blive lidt for meget af det gode, og når informationerne spredes over flere forskellige medier kan det blive svært at få det store og samlede overblik over hvad som sker. Vi har derfor besluttet os at samle op på alle de bedste historier og informationer fra vores blog, Facebook, hjemmeside og køberguide og pakket dem ind i et lækkert og helt nydesignet online magasin. Lugten af tryksværte har vi ikke fået med men vi håber du kan nyde magasinet og det samlede overblik i ro og mag i den ynglingslænestol med en kop friskbrygget kaffe som eneste forstyrrende element. Første udgave af magasinet er netop hvad du er i gang med at læse nu, og vi håber at du vil finde mikset af seriøse blogindlæg, sjov fra Facebook blandet med alt godt fra det tyrkiske boligmarked interessant og informativt. Der skal lyde et stort og varmt velkommen til første udgave af vores online magasin. God læselyst

3


Nyd poolen i den smukke have Orange Garden park view, Alanya Tosmur

Dejlig udsigt til grønt parkområde. Nyd udsigten over poolområdet. Beliggende i et stille og roligt område. Stille belliggende i smukke naturlige omgivelser. Aircondition til opvarmning og nedkøling til både stue og soveværelser. Amerikansk køkken med ovn, komfur og køleskab.

Balkon møbleret med stole og bord. Et fredfyldt feriehjem, møbleret og klar til overtagelse. Elevator i bygningen. Dejligt poolområde med børnepool. Fin have med blomster og frugttræer. Vicevært til komplekset.


65.000 â‚Ź Se boligen her!


Smuk, ny feriebolig i gåafstand til stranden Elite Country 8-6, Alanya

75.000 €

Se boligen her!

Storslået udsigt over Middelhavet. Nydelig udsigt til Taurusbjergene.

Feriebolig med indbydende balkoner til de varme sommeraftener.

Fred og stilhed lige ved havet. Gå afstand til centrum og stranden.

Delte faciliteter inklusive en legeplads samt bilparkering. Dejligt poolområde med børnepool. Bordtennis i komplekset. Eksklusivt sommer residens med gode tilkørsels- og parkeringsforhold samt smukt anlagte fællesarealer med plads til børnene.

Aircondition til opvarmning og nedkøling til både stue og soveværelser. Yderst charmerende feriebolig møbleret og klar til indflytning. Populær lejlighedstype med flot lyst køkken.

#BoTætVedHavet #Udsigt #NedsatteBoliger #VærdAtHoldeøjeMed #ForHeleFamilien


 .com/2base/

2BASE FACEBOOK

Alanya kommune har opgraderet flere af sine salgssteder af brød. I alt har 12 steder i centrum samt 31 i de omkringliggende områder fået den helt store tur. De nye salgssteder er lavet i samme stil som de gamle Alanyahuse og elektriciteten kommer fra solpaneler på taget. Dagligt sælges der mellem 15 og 20.000 stykker brød fra disse huse, og der er åbent mellem 7 og 19.

Flere gange om året udgiver Alanya Kommune et magasin som hedder "Alanya Bülten", hvor der informeres om nye projekter og tiltag i lokalområdet.

Husk at det ikke bare er lokale som er velkomne, også turister og udlændinge er meget velkomne til at købe sit brød fra disse huse.

Desværre er magasinet kun på tyrkisk, så vi har håndplugget de mest interessante og relevante historier og vil skrive om dem her på Facebook over de næste par uger. I den seneste udgave af magasinet er det Alanya nye gondolbane som præger forsiden, så det er også der vi starter. Åbningen er lige på trapperne og er således kun blevet en smule forsinket Projektets budget er 19 millioner tyrkiske lira og med sine 17 gondoler kan banen transportere helt op til 1130 personer fra Damlatasstranden til borgklippen i timen.

Kaffe og kage, her er der ingen grund til at klage! 7


Luksuriøs penthouse med perfekt udsigt East View Penthouse, Alanya Vest

189.000 €

Se boligen her!

Smuk udsigt til Alanya Borgen. Pragtful udsigt over havet. Eksklusivt og meget attraktivt område. Tæt på Kleopatrastranden. Aircondition til opvarmning og nedkøling til både stue og soveværelser. Både bruser og jacuzzi. Stort og indbydende badeværelse

med mange flotte detaljer og bruser. Yderst charmerende feriebolig møbleret og klar til indflytning. Dejligt poolområde med børnepool. Bordtennis i komplekset. Fin have med blomster og frugttræer. Vicevært til komplekset. #VærdAtHoldeøjeMed #Udsigt #BoTætVedHavet


 .com/2base/ Alanya er kendt for mange ting, men mest for sine kilometer lange sandstrande. Hvad enten du ønsker en strand med aktiviteter og action eller din egen øde Robinson Crusoe strand, så findes det i Alanya. Når familien skal investere i en feriebolig, så er afstanden til netop stranden blandt de allervigtigste overvejelser at gøre sig. De er klart, at de fleste ønsker at bo så tæt på stranden som muligt, men boliger i de forreste rækker er også blandt de dyreste, ligesom boligerne i strandområderne oftest ligger tættere end de, som er beliggende med længere afstand til strand og hav. Vi har derfor spurgt vores kunder om netop det: Hvad er den maksimale afstand som jeres feriebolig skal have til stranden? Vinderen blev "mindre end 1km" med 44% af stemmerne mens 28% sagde, at de ønskede en bolig "mindre end 500m" fra stranden. Interessant var det kun 8% ønskede at bo med "mindre end 200m" til havet! Der er en første gang for alting. I det her tilfælde, troede vi dog aldrig at det ville ske for os. Men her kommer det..

Hvad synes du? Er det bedre at bo tæt på stranden eller foretrækker du de fordele det giver at bo en smule længere oppe i landet?

For første gang nogensinde poster vi nu billeder af nogle søde små kattekillinger. Men det er ikke bare for at få gratis likes og positive kommentarer.Der er nemlig en historie bag... I formiddags var vi en tur ude for at evaluere en penthouse. Nøglen var hos naboen så vi mødtes med ham og låste os ind i boligen. Til vores store overraskelse fandt vi disse søde kattekillinger i soveværelset på øverste etage. Det viste sig at ejeren havde ladet et badeværelsesvindue stå åbent og kattemor havde set sit smut til at komme ind og finde det perfekte sted til sine killinger.

Første punkt på Mandagens dagsorden er vores morgenmøde.

Naboen er heldigvis en rigtige dyreelsker, så han har lovet at finde en god løsning på hele historien.

Den slags forløber altid lidt bedre når det skyldes ned med tyrkisk te, friskbrygget kaffe og nogle lune simits.

Så sig ikke at det er kedeligt at sælge boliger i Alanya, hver dag byder på en ny overraskelse

Planen for ugens arbejde blev lagt, og heldigvis var alle friske og fulde af energi. Lad os håbe det holder lidt til weekenden

9


Feriebolig placeret i naturskønne omgivelser Aramis Cikcill 1+1, Alanya Cikcilli

89.000 €

Se boligen her!

Nyd udsigten til de grønne omgivelser. Nyd udsigten over poolområdet.

Feriebolig med indbydende balkoner til de varme sommeraftener.

Beliggende i et stille og roligt område. Beliggende tæt på et supermarked.

Dejligt poolområde. Nydeligt poolområde med vandrutchebane. Motionscenter til fælles brug. Flot feriebolig med utrolig flotte og vedligeholdte fællesarealer.

Aircondition til opvarmning og nedkøling til både stue og soveværelser. To brusebade. Dejlige lyse badeværelser med brusere.

#VærdAtHoldeøjeMed #Luksus


 .com/2base/

2BASE FACEBOOK

Hos 2Base sikrer vi os altid at vores kunder er godt klædt på til bolighandlen, og er informeret ned i mindste detalje.

Poolområdet i Elite 4 har gennemgået en større renovation og er nu klar til sommeren.

Vi udleverer derfor altid køberguides, detaljerede salgspræsentationer samt informationer som forklarer selve processen i detaljer. At forberede en fremvisning består således i meget mere end blot at finde nøglen frem. Vi tager alle vores kunder seriøst, og gør altid vores bedste for hver eneste af hver!

Se boligen her!

I Alanya arbejdes der fortsat på at forbedre byens infrastruktur. Over de sidste tre år er der således blevet bygget 59 km kanaler til at opsamle regn- og overfladevand. Arbejdet startede i Mahmutlar og fortsætter nu Konakli samt Hacet området i Alanya centrum. - Information og billeder fra Alanya Kommunes magasin "Alanya Bülten".

11


Tilbring din ferie omgivet af natur og stilhed Hilltop apt. 31, Alanya Avsallar

38.000 €

Se boligen her!

Nyd den suveræne udsigt til bjergene fra balkonen. I gåafstand til centrum, bazaaren og stranden. Smukt beliggende på en bakketop. Aircondition til opvarmning og nedkøling til både stue og soveværelser. Amerikansk køkken med ovn, komfur, køleskab og opvaskemaskine.

Feriebolig med indbydende balkoner til de varme sommeraftener. Et fredfyldt feriehjem, møbleret og klar til overtagelse. Dejligt poolområde med børnepool. Motionscenter til fælles brug. #VærdAtHoldeøjeMed #1Soveværelse #Udsigt #NedsatteBoliger


 .com/2base/

Der er rigtigt mange af vores skandinaviske kunder som ankommer på cykel når de skal besøge os på kontoret. Nogle gange skulle man faktisk tro at vi driver en cykelhandler og ikke en ejendomsmægler, når cykel efter cykel er parkeret foran kontoret. Erik og Ulla fra Royal Park i Tosmur er ingen undtagelse... Vi ønsker dem en god og sjov tur på deres mountainbikes

En ny og anbefalelsesværdig restaurant er nu åbnet i Cikcilli. Den hedder "Kate & Leo" og serverer pasta, pizza samt diverse andre retter. Ligesom os elsker de også kaffe og har åbent fra tidlig morgen til sen aften. Restauranten er et besøg værd og vi er sikre på at i vil kunne lide den. "Kate & Leo" ligger foran universitetet i Cikcilli og kan godt være en lille smule svær at finde. De har også en hjemmeside: www.katenleo.club

GOD APPETIT!

Findes der noget bedre dokument end "tapu"? Endnu engang har Mr. Candemir trukket i de usynlige tråde og fået et skøde udstedt. Her efter skal vi have hjulpet med opholdstilladelse samt installere en helt ny dør. Og efter det? Det ved vi ikke endnu, men vi er helt sikkert klar på opgaven...

13


Nyd den uforstyrrende luksus lige ved havet Alanya Kleopatra Beach Penthouse, Alanya Vest

149.000 €

Se boligen her!

Storslået udsigt over Middelhavet. Dejlig udsigt til grønt parkområde.

Indbydende feriebolig med stort flot og charmerende badeværelse.

Eksklusivt og meget attraktivt område. Tæt på Kleopatrastranden.

Elevator i bygningen. Fælles poolområde med solområde. Vicevært til bygningen. Vicevært til komplekset.

Aircondition til opvarmning og nedkøling til både stue og soveværelser. To brusebade. Amerikansk køkken med bardisk.

#BoTætVedHavet Se boligen her!


 .com/2base/

2BASE FACEBOOK

En flot ny lejlighed er kommet til salg og lidt usædvanligt er sælger amerikansk. Vi tog en snak med John om deres tid her i Alanya. " Vi besøge Alanya første gang for 12 år siden mens vi arbejdede i Tyskland. Helt naturligt faldt vi for stedet og menneskene her så vi valgte at købe en bolig. Min kone Debbie tog turen hele 8 gange til Alanya for at besigtige byggeriet og hun stod selv for design af skabe, badeværelser og selv placeringen af stikkontakterne. Vores lejlighed er derfor unik og giver et indtryk af at være ved stranden. Nu hvor vi ikke mere arbejder i Tyskland men bor i Northwest Montana er vejen fra USA til Alanya blevet for lang. Men vi har nydt hvert øjeblik i vores Maple Leaf lejlighed og glæder os til at give den videre til en ny ejer."

Nye friske billleder fra Blue Bay ved Cleopatrastranden. Det ser hyggeligt ud og er det også...

Se boligen her! Se boligen her! 15


Nydelig bolig i en ferieby tæt ved stranden Sunset Beach A13, Alanya Konakli

69.000 €

Se boligen her!

Udsigt til dejligt, grønt område. Dejlig udsigt over poolområdet. Stille og rolig beliggenhed. I gåafstand til stranden. Aircondition til opvarmning og nedkøling til både stue og soveværelser. Stort udvalg af TV-kanaler. Yderst charmerende feriebolig møbleret og klar til indflytning.

Boligen er fuldt møbleret i flot Skandinavisk stil. Fællesfaciliteter inkluderer en legeplads, tennisbane og bilparkering. Dejligt poolområde med børnepool. Faciliteter til sport og motion. Bordtennis i komplekset. #Udsigt #ForHeleFamilien #NedsatteBoliger #VærdAtHoldeøjeMed #BoTætVedHavet"


 .com/2base/

Lejligheder er hvad de fleste er på udkig efter! Der er mange forskellige typer af ejendomme i Alanya, man kan finde alt fra lejligheder i første rækket til vandet, eller villaer der ligger fredeligt i bjergene. Vi har spurgt vores kunder om hvilken type ejendomme de er på udkig efter, i deres jagt efter en ejendom i Alanya. Et forbløffende 96% svar fortæller os at de er på udkig efter en lejlighed, og 21% svarede at penthouse kunne være en mulighed, mens villaer kommer ind på en tredje plads med 15%. Hvad er du på udkig efter?

Vidste du at: - Alanya kommune har en hotline til at løse problemer. Man kan ringe til dem på telefon: +90 (242) 444 8207 eller via WhatsApp +90 552 444 82 07. De kan kommunikere på engelsk og tror det eller lad være, men de formår at løse/svare på de fleste forespørgelser.

- Og at 2Base har en omfattende køber guide for alle i Tyrkiet.

Tjek den ud her! 17


Vidunderligt, solrigt feriehjem i rolige omgivelser Holiday Village C2 No 19, Alanya Mahmutlar

"Nyd den spektakukære udsigt til Alanya Borgen. Nydelig udsigt til Taurusbjergene. Stille og rolig beliggenhed. Omgivelserne er perfekte til vandreture. Aircondition til opvarmning og nedkøling til både stue og soveværelser. Amerikansk køkken med ovn, komfur og køleskab.

Feriebolig med indbydende balkoner til de varme sommeraftener. Et fredfyldt feriehjem, møbleret og klar til overtagelse. Nydeligt poolområde med vandrutchebane. En flot have at slappe af i. #Udsigt


89.995 â‚Ź Se boligen her!


BESTIL ET

GRATIS

SALGSTJEK


Hvis du overvejer at sælge din tyrkiske feriebolig, så er 2Base Ejendomsmægler et godt valg. Vi har siden 2003 solgt lejligheder og villaer i Tyrkiet og tilbyder en gratis og uforpligtende vurdering af din bolig. Altid solgt eller gratis

Hos 2Base betaler du først salær, når boligen er solgt. Vi har mere end ti års erfaringen i salg af lejlighed og villa i Alanya.

Markedsføring gennem vores partnernetværk Dette inkluderer flere hundrede lokale mæglere

En sikker handel med sikre vilkår Til både sælger & køber

Sådan sælger vi din bolig Gå til vores hjemmeside ved at trykke på knappen herunder. Udfylde herefter kontaktformularen, og du vil kort efter modtage mere information fra os. Efterfølgende foretager vi en grundigt vurdering af boligen ud fra dens tilstand, placering og det generelle marked. Du lader os dernæst markedsføre din bolig overfor både egne kunder samt gennem vores store partnernetværk af både internationale og lokale mæglere.Interesserede købere besøger her efter boligen via Internettet fra både Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Tyrkiet, Rusland og mange andre lande. Her efter begynder fremvisningerne af boligen, og til slut sælges boligen til en ny lykkelig ejer.

Gå til hjemmeside2Base Design Iconer

www.2base.com æ

Byt til en større feriebolig Er jeres feriebolig blevet for lille...? - I er allerede ejere af en feriebolig i Alanya i Tyrkiet? - Kunne I godt tænke jer noget større, en bedre udsigt eller bare noget anderledes? - Har I ikke lyst til at sidde med to ferieboliger? Kan I svare "JA" til ovenstående, så kan 2Base Ejendomsmægler hjælpe jer på vej... 2Base tager gerne din "gamle" tyrkiske feriebolig i bytte, når du køber en ny gennem os. Stor erfaring 2Base har 10 års erfaring i at finde de helt rigtige boliger til vores kunder i Tyrkiet. Vi er et danskejet firma, og har økonomisk sikre handler som 1. prioritet. Gå til vores hjemmeside ved at trykke på knappen herunder og udfyld kontaktformularen. Her efter hører du snarest fra os.

Gå til hjemmeside

23


Luksuriøs villa med perfekt udsigt

B Type Oasis Club II Full Seaview, Alanya Konakli

Storslået udsigt over Middelhavet. Nyd udsigten til de grønne omgivelser.

Nydelig privat pool. Charmerende og flotte fællesarealer.

Beliggende i et stille og roligt område. Fred og stilhed lige ved havet.

#EksklusiveBoliger #Udsigt #BoTætVedHavet

Både bruser og jacuzzi. Barbeque-grill på balkonen. Stort udvalg af skandinaviske TV-kanaler. Stort åbent køkken i skandinavisk kvalitet.

Sagt af boligejeren: "Enestående udsigt. Solnedgang i hav. Egen pool og mange skyggeterrasser. Mange altaner. Ugenert"


449.000 â‚Ź Se boligen her!


FRA BLOGGEN

boligtyrkiet.blogspot.com

Forstå dit skøde Bolighandlens vigtigste dokument er uden tvivl skødet, da dette bruges til at registrerer boligens ejerskab. I dette blogindlæg vil vi prøve at gennemgå den nuværende skødeproces, samt give et overblik over hvad de mange informationer på et skøde rent faktisk dækker over. Men lad os starte med at slå fast, at skødet i sin printede fysiske form ikke er mere værd, end det papir det er printet på. Det er bare en slags diplom, og skulle du miste det fysiske papirskøde, er dette helt ufarligt. Og skulle en printet version falde i forkerte hænder, kan det heller ikke misbruges. Ejerskabet er registreret på skødekontoret og hos den tyrkiske matrikkelstyrelse, og det er informationerne i deres computersystemer der er gældende.

26

Tidligere var skødeprocessen uorganiseret og tidskrævende. Det er heldigvis blevet lidt bedre i dag, hvor processen kort fortalt ser således ud. Via skødekontorets online-system laves en aftale om opstart at skødeprocessen. Herefter samles relevante informationer som boligens offentlige ejendomsvurdering, informationer på køber og sælger mv. sammen og overdrages til skødekontoret. Disse informationer kontrolleres af skødekontorets medarbejdere, som efterfølgende informerer køber og sælger om omkostningerne/ gebyrer ved skødeoverførslen. Omkostningerne skal køber/ sælger indbetale på en bankonto tilhørende skødekontoret.


boligtyrkiet.blogspot.com

Herefter er skødet klart til at blive overdraget til køber. Dette foregår på skødekontoret, hvor køber og sælger mødes og underskriver selve overdragelsespapirerne.

14: Intern angivelse til brug for skødekontoret i fald boligen er beliggende i en kommune/ område, der er blevet lagt sammen med andre områder eller i fald der feks er tinglyst pant, servitutter eller andet på boligen.

Umiddelbart efter registreres skødetransaktionen i computersystemerne, og overdragelsen er dermed bekræftet.

15: Angivelse af dato for skødets udstedelse samt skødekontorets referencenummer på den pågældende sag.

Ovenstående process tager som regel 2-4 dage.

16: Intern angivelse til brug for skødekontoret i fald boligen er beliggende i en kommune/ område, der er blevet lagt sammen med andre områder eller i fald der feks er tinglyst pant, servitutter eller andet på boligen.

Men har du nogensinde nærstuderet dit skøde? Så har du sikkert allerede lagt mærke til at det ikke sådan lige er til at forstå. Vi har derfor lavet denne lille gennemgang af skødets informationer. 1: Angivelse af boligens beliggenhed (Region, by, område, kvarter etc) 2: Fotografi af skødeindehaveren. Husk at i fald dit skøde er uden fotografi, så har dette ingen praktisk betydning. 3: Boligens matrikel nummer 4: Type af byggeri (f.eks grundstykke eller angivelse af antallet af bygninger på grunden)

17: Stempel og underskrift fra skødekontoret Husk også at selve printet af skødet ikke er andet end ren dokumentation, og som sådan er uden værdi. Personer som er i besiddelse af dit skøde, kan ikke bruge dette til noget uden dit samtykke via enten underskrift eller fuldmagt. Skulle du miste dit skøde, kan du til enhver tid få udskrevet et nyt fra skødekontoret.

5: Grundens størrelse 6: Angivelse af om byggeriet er medtaget i lokalplanen. Her bør der stå ”planindadir” eller ”paftasinda”. 7: Beskrivelse af boligens status. Bør være ”kat irtifaki” eller ”kat mülkeyeti”. I fald ”kat irtifaki” er angivet, bør du tjekke om boligens ferdi iskan er udstedt. 8: Den offentlige tinglysningsværdi 9: Type af bolig (f.eks villa, lejlighed, duplex etc) 10: Fordelingstal 11: Boligens nummerering (f.eks blok A, nummer 10, 5. sal) 12: Angivelse af sælger og køber 13: Angivelse af nuværende ejer(e) og deres andel(e)

27


Rummelig bolig i nyt kompleks tæt ved centrum Deborah Apartment, Alanya Nord

69.000 €

Se boligen her!

Vidunderlig panorama udsigt over byen. God pooludsigt.

Dejlige lyse badeværelser med brusere. Populær lejlighedstype med flot lyst køkken.

Central beliggenhed tæt på shoppingområde. Lev blandt de lokale og nyd bylivet.

Elevator i bygningen. Dejligt poolområde. Vicevært til bygningen. En flot have at slappe af i.

Yderst charmerende feriebolig møbleret og klar til indflytning. Ferieboligen er indrettet i flot og charmerende Europæisk stil.


FRA BLOGGEN

boligtyrkiet.blogspot.com

Alanyas nye ringvej er i støbeskeen I løbet af de seneste par år er der blevet investeret mere og mere i såkaldte "mega-projekter" i Tyrkiet. Blandt de største og meste berømte kan nævnes de nye broer og tunneller ved Bosphorus strædet samt Istanbuls nye lufthavn, som skal erstatte den allerede ret store Atatürk lufthavn. Også i Alanay er der nogle spændende nye projekter i støbeskeen, og et af de mest lovende - men ikke så meget omtalte - er den nye ringvej. Den nuværende ringvej er kendt som 35 meter vejen, netop fordi den øjensynligt er 35 meter bred. Vejen starter ved indgangen til Alanya ved Luna Park/ Dinek området og slutter lige før Dim floden ved Tosmur. Den ny ringvej går under navnet 50 meter vejen og konstruktionen er denne er allerede i gang. Uvist af hvilke årsager er der dog ikke specielt megen information tilgængelig om denne. Den ny ringvej vil starte et par hundrede meter vest for Devlet hospitalet, hvilket er tæt på området hvor 35 metersvejen og 25 metersvejen mødes. Byggeriet sker i to etapper. Etape 1 bringer vejen fra Alanya til Kargicak, mens etappe 2 går fra Kargicak til Gazipasa.

Efter starten vest for Devlet hospitalet vil vejen tage en nordlig rute gennem Cikcilli og krydse Dim floden cirka to kilometer opstrøms fra den nuværende strandvej. Umiddelbart efter at ringvejen har passeret Dim floden vil den fortsætte til Kestel via en tunnel gennem bjergkammen. Arbejdet med at udgrave disse tunneller er allerede godt igang. Efter at være ført nord om både Kestel og Mahmutlar er den præcise videre rute mod Gazipasa ukendt. Hvad kommer dette til at betyde for Alanya? Vi oplever alle dagligt at traffikken i og omkring Alanya bliver tættere og tættere. Den ny ringvej er en kærkommen forbedring, og tung trafik vil således kunne bevæge sig rundt om Alanya uden at forstyrre boligområderne. Strandvejen vil stadig være en travl og befærdet vej, og ejere af boliger i første række fortsat have en del støj fra trafikken mellem Alanya og Kargicak. Men en meget stor del af den tunge trafik vil blive fjernet, og det vil fremover aflaste både 25 meter og 35 meter vejene ganske betragteligt. Første etappe af den ny ringvej er planlagt til at åbne i 2017, og vi krydser fingre for at der ikke kommer al for mange forsinkelser.

29


FRA BLOGGEN

boligtyrkiet.blogspot.com

Guide: Sådan kommer du bedst og billigst til Alanya

Diskussioner om hvordan og hvor de bedste flybilletter til Alanya findes, er altid et favoritemne blandt boligejere. Vi har derfor lavet en guide, hvor vi deler ud af vores erfaringer på området. Udover nogle generelle råd vil der sidst i guiden være en opdatering på, hvilke muligheder der findes netop i dette forår. Flyv til Her findes to muligheder og den mest kendte er Antalya lufhavn (lufthavnskode AYT) beliggende 120 km vest for Alanya. Den anden mulighed er Gazipasa lufthavn (lufthavnskode GZP og ofte kaldet Alanya Gazipasa, Antalya Gazipasa og endda Alanya Antalya Gazipasa lufthavn så vær påpasselig med ikke at blande de to lufhavne sammen) og er beliggende 40 km øst for Alanya.

30

Ingen af de to lufthavne har offentlig transport til og fra Alanya. Til gengæld tilbyder flere af flyselskaberne gratis eller billig busservice til og fra lufthavnen. Vælges lejebil vil turen til Alanya tage omkring 1 time og 45 minutter fra Antalya og 45 minutter fra Gazipasa. Vejnettet er rigtigt fint, men som altid skal du huske at trafikken i Tyrkiet nok er lidt mere hektisk end du er vant til det hjemmefra. Flere rejsebureauer og transferfirmaer tilbyder både gruppe- og privat transfer til og fra lufthavnene. Dette skal altid bookes på forhånd, men er til gengæld meget billigere end en lufthavns-taxi. Privat transfer kan også bookes via vores online shop som du finder her: my2baseshop.com


boligtyrkiet.blogspot.com

Direkte eller med mellemlanding Vi foretrækker alle at flyve direkte, men engang i mellem er det nødvendigt med en mellemlanding.Dette kan skyldes at prisen på direkte flyvninger er høj, eller at der på visse tider af året slet ikke findes direkte flyvninger fra din foretrukne startdestination. Mellemlandingen sker som regel i Istanbul som har to internationale lufthavne. Der bygges i øjeblikket på en 3. og ny megalufthavn i Istanbul, men det kommer til at tage nogle år før den åbner. Atatürk lufthavnen er således den største og mest kendte, med Sabiha Gökcen lufthavnen som det mindre men absolut ikke dårligere alternativ. Bonus info: De fleste ved at Atatürk lufthavnen er opkaldt efter det moderne Tyrkiets fadderskikkelse Mustafa Kemal Atatürk. Men vidste du også at Sabiha Gökcen lufthavnen er opkaldt efter et af Atatürks adoptivbørn, som samtidig var Tyrkiets første kvindelige jagerpilot? (Læs mere om Sabiha Gökcen her)

Yderligere har Turkish Airlines en sjov lille mulighed for de som vælger at mellemlande i lufthavnen og har en ventetid på mere end seks timder. Selskabet tilbyder således gratis byture såleds at ventetiden ikke bliver for lang. Læs mere om muligheden for en gratis city-tour her. Tyrkiske flyselskaber Der er flere tyrkiske flyselskaber som kan flyve dig til Tyrkiet.Vi kender alle Turkish Airlines, og navnet siger sådan set det hele. Selskabet er uden sammenligning det største i Tyrkiet. Alternativer selskaber som Pegasus, Atlas Jet og Sunexpress er dog også alle værd at holde øje med. Europæiske flyselskaber Listen er rigtig lang og afhænger helt af hvilket land du flyver fra. For eksempel vælger mange danskere at flyve fra tyske Hamburg. Lad os i stedet se lidt på hvordan du finder billetterne.

31


boligtyrkiet.blogspot.com

Rutefly Som sagt er der rigtigt mange flyselskaber som flyver rutefly til Tyrkiet. Billetterne kan bookes via selskabernes egen hjemmeside, men kan også findes via hjemmesider som har specialiseret sig i at samle tilbud fra alle flyselskaber.

Forår 2017: Status på flyvninger fra Danmark til Alanya.

En af de most polulære er momondo.com ligesom også Google har et godt alternativ på adressen www.google.com/flights/

- Ålborg til Antalya Turkish Airlines har en rute via Istanbul.

Charterfly I lavsæsonen kan det nogle gange betale sig at bestille en charterferie, der indeholder både fly, lufthavnstransfer og hotel fremfor blot at bestille flybilletten. Boligejere i Tyrkiet kan drage fordel af dette og så blot bruge deres feriebolig i steder for at bo på det anviste hotel. Flight only/ Kun fly Det er ikke alle charterselskaber som sælger "kun fly/ flight only" men nogle gør. Ofte vil disse billetter kun være tilgængelige via charterselskabets egen hjemmeside og ikke via søgemaskiner som Momondo eller Google Fligts. Vær her opmærksom på at selvom et charterselskab sælger one-way billetter fra Danmark til Tyrkiet, så er det ikke sikkert, at de samtidig sælger one-way billetter fra Tyrkiet og tilbage til Danmark. Dette skyldes regler og lovgivning. Er der noget vi har glemt og som burde være med i denne guide? Så send os en besked og vi vil opdatere guiden med det samme. Vi ønsker jer alle en god flyvetur og håber snart at vi ses i Alanya

32

- Ålborg til Gazipasa Muligheder kun med mellemlanding og meget lange ventetider. Dette er således ikke en reel mulighed.

- Billund til Antalya Turkish Airlines har en rute via Istanbul. Sunexpress har een direkte flyvning om vinteren og ser ud til at have to flyvninger når sæsonen starter. - København til Gazipasa Turkish Airlines har en rute via Istanbul men med lang rejsetid. Pegasus har en rute via Istanbul med fornuftige rejsetider. - København til Antalya Turkish Airlines, Pegasis og Atlas Jet har alle ruter via Istanbul med fornuftige rejsetider. - Hamburg til Tyrkiet Rejsemulighederne fra Hamburg (lufthavnskode HAM, lufthavnen hedder Fühlsbüttel) er ofte rigtigt gode og priserne lave. Brug Momondo eller Google Flights til at finde billetterne fra Hamburg. - Forventede ændringer i løbet af foråret Pegasus og Turkish Airlines begynder at flyve direkte fra København til Antalya i løbet af foråret. Primera Air starter direkte flyvninger til Antalya. Sunexpress starter direkte flyvninger til Antalya SAS starter direkte flyvninger til Gazipasa i april.


Nyd den uforstyrrende luksus lige ved havet Pearl Penthouse, Alanya Mahmutlar

109.000 €

Se boligen her!

Nyd den spektakukære udsigt til Alanya Borgen. Vidunderlig udsigt over stranden og havet. Fred og stilhed lige ved havet. I gåafstand til stranden. Aircondition til opvarmning og nedkøling til både stue og soveværelser. Amerikansk køkken med ovn, komfur, køleskab og

opvaskemaskine. Feriebolig med indbydende balkoner til de varme sommeraftener. Et fredfyldt feriehjem, møbleret og klar til overtagelse. Dejligt poolområde. Nærmeste minimarked er få meter væk. #NedsatteBoliger #BoTætVedHavet


Dejlig penthouse lejlighed med storslået udsigt Alaydin Konakli Penthouse, Alanya Konakli

Storslået udsigt over Middelhavet. Nydelig udsigt til Taurusbjergene.

Et fredfyldt feriehjem, møbleret og klar til overtagelse.

Beliggende i et stille og roligt område. I gåafstand til stranden.

Dejligt poolområde. Fælles poolområde med solområde. Fin have med blomster og frugttræer. Vicevært til komplekset.

Aircondition til opvarmning eller nedkøling af stuen. To brusebade. Balkon møbleret med stole og bord.

#VærdAtHoldeøjeMed #BoTætVedHavet #Udsigt


75.000 â‚Ź Se boligen her!


Nyd den uforstyrrende luksus lige ved havet Safran Castle view, Alanya Tosmur

112.000 €

Se boligen her!

Nyd den spektakukære udsigt til Alanya Borgen. Storslået udsigt over Middelhavet.

Ferieboligen er indrettet i flot og charmerende Europæisk stil.

I gåafstand til centrum, bazaaren og stranden. Fred og stilhed lige ved havet.

Elevator i bygningen. Fælles poolområde med solområde. Vicevært til komplekset. Perfekt feriehjem for køberen med smag for kvalitet Der er også meget god infrastruktur til projektet.

Aircondition til opvarmning og nedkøling til både stue og soveværelser. Amerikansk køkken med ovn, komfur og køleskab. Balkon møbleret med stole og bord.

#BoTætVedHavet #Udsigt


FRA BLOGGEN

boligtyrkiet.blogspot.com

Essentiel checkliste før du handler feriebolig i Tyrkiet

Det er svært ikke at blive fristet af en feriebolig tæt på Middelhavet til priser hvor alle kan være med.

bolig i en ejendom som allerede har et udstedt ön iskan, og hvor ferdi iskan på boligen enten allerede er udstedt eller kan udstedes problemfrit.

Men inden du vælger at sætte din underskrift på en købsaftale og blive boligejer i Tyrkiet, er der nogle helt essentielle punkter du skal være helt og aldeles sikre på at boligen opfylder.

Købsaftale Købsaftalen skal være gennemarbejdet og detaljeret. Aftalens vigtigste punkter er: - Vilkår og frister for betaling - Overdragelse - Garantier - Opsigelse af aftalen

Ejerform Også i Tyrkiet findes der forskellige typer ejerskabskab. Du skal her sikre dig at boligen er en ejerbolig. Kan udlændinge opnå skøde? Udlændinge kan ikke købe boliger alle stedet i Tyrkiet. Du skal således sikre dig at boligen ligger i et område og i en bygning, hvor udlændinge kan erhverve sig fast ejendom. Gældfri Vær sikker på at boligen overtages uden tinglyst pant, gæld til ejerforeningen eller anden form for udestående til 3. part. Ferdi iskan (Ibrugtagningstilladelse) Du skal sikre dig at boligens ferdi iskan er tilstede eller kan udstedes problemfrit. Ferdi iskan hænger sammen med en anden tilladelse som hedder ön iskan. I fald ön iskan ikke er udstedt, skal du være helt og aldeles sikker på at du forstår konsekvensen af dette. Som tommelfingerregel skal du således kun købe

Skødet på boligen samt sælgers pas/ Id papirer skal indgå som bilag. Sørg også altid for at sælger selv underskriver købsaftalen. Accepter ikke at det blot er sælgers ejendomsmægler eller repræsentant som underskriver på vegne af sælger. Med mindre andet er aftalt i kontrakten skal alle betalinger ALTID ske direkte til sælger. Ovenstående repræsenterer blot de allervigtigste punkter. Herudover anbefaler vi at du går i dybden med den bolig der har din interesse. Det kan du læse mere om her i et andet blog-indlæg: Se din drømmebolig efter i sømmene. Husk at du kan altid kontakte os i fald du har spørgsmål til alt mellem himmel, jord og bolig i Tyrkiet.

37


FRA BLOGGEN

boligtyrkiet.blogspot.com

Se din drømmebolig efter i sømmene At investere i feriebolig i Tyrkiet er både skræmmende og fantastisk på een og samme tid. Skræmmende fordi du ikke kender lokale skikke, regler og lovgivning. Fantastisk fordi du er i færd med at investere i din drømmebolig, hvor dig og din familie fremover skal tilbringe mange gode stunder. Men før du sætter din underskrift på kontrakten og tager den endelige beslutning, er der nogle ofte lidt oversete områder der er værd at fokusere på. Her taler vi ikke om, at du bør allierede dig med en autoristeret og erfaren ejendomsmægler, som også helst skal tale dansk og kunne tilbyde dig en handel via deponeringskonti og sikre vilkår. Dette skal du selvfølgelig stadigvæk, og det er en rigtig god og vigtig start.

38

Men når du har fundet den helt rigtige bolig og har fået de vigtigste oplysninger og informationer på denne, så kan det godt betale sig at kikke den og komplekset efter i sømmene. Ejerforeningen Få referater og informationer fra de sidste års ejerforeningsmøder. Er der nogle problemstillinger i komplekset, hvordan ser økonomien ud og betaler alle ejerne deres årlige bidrag? Ejersammensætning Hvor kommer de andre ejere fra og bor de fast i byggeriet eller bruger de boligen som feriebolig? Det ene er ikke bedre end det andet, men det kan have en betydning i fald til netop dine præferenser. Daglige opsyn Hvordan fungerer det daglige opsyn med pool, elevator og fællesområder. Er der en fastboende vicevært eller kommer der en vicevært udefra et par gange om ugen?


boligtyrkiet.blogspot.com

Hvordan passer det til jeres forventninger? Elevatorer Har disse de nødvendige godkendelser? Pool Hvilke måneder er poolen åben? Nogle komplekser vælger en kort sæson for at kunne gøre driften billigere. Er det i så fald noget som passer ind i jeres mønster? Planlagte fremtidige udgifter Er der allerede nu i komplekset planlagt fremtidige udgifter såsom malerarbejde eller renovering af komplekset? For en god ordens skyld Du skal selvfølgelig stadigvæk kontrollere boligens juridiske status, forhold omkring skødet og tinglysningen, boligens ferdi iskan (ibrugtagningstilladelse) samt sørge for at have gennemarbejdet købsaftale. Husk at du kan altid kontakte os i fald du har spørgsmål til alt mellem himmel, jord og bolig i Tyrkiet.

39


2Base Design Iconer

www.2base.com æ

OM DIG & OS Hvad vi kan gøre for dig... Hvad kan vi gøre for dig som boligejer? Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services. - Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer- Højt niveau af ærlig og pålidelig information- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop. Vi kommer hele vejen rundt 2Base Ejendomsmægler kommer altid hele vejen rundt om din bolighandel, da vores fokus er ikke bare på selve salget, men i lige så høj grad på den efterfølgende service. Vi tilbyder økonomisk sikre vilkår, sørger for at du undgår lokale faldgruber, giver dig et bredt udvalg af boliger, servicerer dig også efter købet og tilbyder dig alle de fordele en stor, international og stærk organisation kan tilbyde. Altsammen selvfølgelig på dansk.

40

VORES HISTORIE Vi etablerede vores firma helt tilbage i 2003. Dengang var salg af ferieboliger i Tyrkiet helt nyt. Og siden dengang er der sket utroligt meget. Hundredevis – måske endda tusindvis – af forskellige ejendomsmæglere i vores område er kommet og gået. Vi er her stadig, flere af vores værdifulde medarbejdere er stadig de samme og de har bidraget til at vi er blevet det stærke, anerkendte og professionelle firma, som vi er i dag.


2Base Design Iconer

www.2base.com æ

Os med få ord...

Troværdig, objektiv, innovativ, de bedste tilbud, størst udvalg af services,

mest erfarne mægler,

stabil, service minded,

venlige medarbejdere. 41


BESØG OS ”I finder os i moderne og let tilgængelige omgivelser i hjertet af Alanya, og vi står altid parat til at byde alle besøgere på en kop kaffe eller tyrkisk te. I fald dit besøg har et specifikt formål eller du ønsker at mødes med en bestemt medarbejder, så anbefaler vi dig altid at lave en aftale forud for dit besøg. Husk at vores dør altid står åben, og vi ser frem til dit besøg...” - Alle os hos 2Base -

42


Fra østsiden (Oba, Tosmur etc): Kør langs med hovedgaden ind til PTT, og fortsæt herefter endu et par hundrede meter. Her efter vil du på venstre side have en McDonalds og på højre side en grøn BP benzin station. Drej til venstre 25 m. efter McDonalds ad første vej til venstre. Kontoret er så beliggende på venstre side i anden række til hovedgaden. Fra vestsiden (Antalya, Avsallar etc): Kør langt med hovedgaden ind mod centrum. Herefter passeres først Damlatas Aquapark på højre hånd. Kort herefter kommer også Denizbank på højre hånd. Omkring 100 m længere fremme vil du se en grøn BP benzin station på venstre side. Drej til højre ud for BP benzinstationen, og kontoret vil være beliggende på venstre side i anden række til hovedgaden.

2Base Ejendomsmægler Atatürk cad. Akmanlar Sok. No:12 07400 - Alanya - TYRKIET

+45 36 96 05 32 +90 505 783 56 64 +90 242 511 78 99

www.2base.com www.my2base.com dk@2base.com

43Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.