Numărul 5 (15 octombrie)

Page 6

6

minutul tău liber

Cabernet Sauvignon produs de Mezalimpe anul 2006. Alc 12% preţ » 93 lei magazin specializat » str. Mitropolitul Varlaam, 76 rating pe wine.md » 93 puncte www.winemoldova.com • e-mail: mezalimpe@mail.md Acest vin aparţine unui producător mic și se îmbuteliază anual doar 6000 de sticle. Pe eticheta este reprezentat un fazan, semn distinctiv pentru regiunea de provenienţă a vinului, Purcari. La acest tip de vin nu este de neglijat calitatea dopului din plută naturală. Odată turnat în pahar vinul capătă culoarea roșie a rubinului cu nuanţe de rodie și coajă de ceapă. Nuanţele olfactive ne duc spre un buchet de fructe roşii, cireșe și coacăză neagră. Vinul este persistent la gust, condimentat cu piper negru și coriandru. Un vin complex, echilibrat, senzaţia gustativă păstrîndu-se pentru un timp îndelungat. Aș combina acest vin cu preparate proteice, bogate în elemente gustative, condimentate, un șniţel de viţel bine pătruns ar fi perfect pentru acest vin.

Vin Pastoral, Matur Rezerva, Kahor Bulboaca anul 2007. Alc 16% preţ » 35 lei, magazine » Fourchette, Everest, IMC premii » aur la Expovin 2009, argint la Expovin 2010 tel. (+373) 68 22 11 07, www.agrovinbulboaca.md, info@vin-bulboaca.md În primul rînd trebuie să ne obișnuim cu faptul că denumirea de Cahors este de origine controlată și se atribuie doar vinurilor roșii seci din regiunea Cahors, Franţa. Aceste vinuri nu au nimic în comun cu vinurile roșii dulci și demidulci ale noastre. Acest vin pastoral se deschide în culori de roșu închis cu nuanţe căramizii. Buchetul vinului este unul complex, cu accente de prune și cireșe uscate. Gustul acestui vin este unul plin și dulce. Un postgust fin, nepersistent. Un vin interesant care este destul de ușor în sensaţii, făcînd abstracţie de faptul ca are totuşi 16 % alcool. Se recomandă ca acest vin să fie servit la deserturi cum ar fi ciocolata, prăjituri, trufe, deserturi din nuci și caramel.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.