078MGZN | Zomer 2024

Page 1


EEN BOMVOLLE SPORTZOMER

4 REGIOSPORTERS NAAR OLYMPISCHE SPELEN

TOUR DE FRANCE FEMMES IN EIGEN STAD

SPORTIEVE MODE VOOR EEN ACTIVE SUMMER

@bergenbergsliedrecht Bergenberg_sliedrecht /Bergenbergsliedrecht

Parallelweg 4, 3364 AL Sliedrecht

sliedrecht@bergenberg.nl

0184 - 493 493

www.bergenberg-sliedrecht.nl

DÉ NR.1 IN KUNSTSTOF KOZIJNEN!

Bezoek onze website en plan een vrijblijvende afspraak in één van onze 28 showrooms

EEN BOMVOLLE SPORTZOMER

Voorwoord

Met het EK voetbal, Wimbledon, Tour de France, Le Tour Femmes en de Olympische Spelen is het deze zomer genieten voor de sportliefhebber. Daarom staat deze editie van 078MGZN in het teken van sport.

Dordrecht is deze zomer in de ban van de Tour de France Femmes avec Zwift. Op dinsdag 13 augustus vertrekken de deelnemers vanaf het Energieplein voor de tweede etappe naar Rotterdam. Een unieke kans om de internationale toppers van dichtbij te volgen. De zondag ervoor is er een mooi stadsevenement in Franse sfeer. Bij de ‘Spelen’ in Parijs zijn de Drechtsteden goed vertegenwoordigd. Waterpoloster Brigitte Sleeking, zwemster Kim Busch, turnster Naomi Visser en beachvolleyballer Yorick de Groot zijn van de partij.

Goede voornemens zijn niet alleen voor het nieuwe jaar. Start deze zomer met sportiever worden. Sporten is niet alleen gezond voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn. Ga vooral naar buiten. Pak eens wat vaker de fiets, dan maak je geluksstoffen aan en voel je je fit en ontspannen. Of maak eens een wandeling in de natuur, dat vermindert stress en je mentale gezondheid verbetert.

Je leest in deze zomereditie nog meer boeiende artikelen. De Dordtse kickbokser Darryl Verdonk vertelt meer over zijn entree in de K1. Hoe leuk is het om te picknicken tussen alpaca’s! Misschien ben je nog op zoek naar mooie sportkleding, wij geven je graag wat inspiratie. Lees meer over de magie van het Japanse zwaard, de leukste job van Nederland, vijf dingen die je nog niet wist over FC Dordrecht en nog veel meer.

Veel leesplezier! team 078Media

ERIC BIJL TUINONTWERP / GARDEN FAIR

Heeft u er toch nog vertrouwen in dat het wel goed gaat komen deze zomer met het zonnetje en de temperatuur, nodig ons dan eens uit om met u te praten over de vele mogelijkheden.

Laat u inspireren door de diverse projecten die we dit jaar hebben gerealiseerd en ontdek hoe wij uw droomtuin kunnen omtoveren tot een paradijs.

U heeft al een C-side Plunge pool van 370 bij 210 cm voor € 19.250,00

U heeft al een C-side Plunge pool van 370 bij 210 cm voor € 19.250,00

Zie de diverse projecten die dit jaar door ons zijn gerealiseerd.

Wij bieden een volledig pakket aan diensten, van levering tot installatie, om ervoor te zorgen dat uw tuin perfect aansluit bij uw wensen. Of het nu gaat om een klein intiem zwembad of een groot luxe exemplaar, wij zorgen ervoor dat u deze zomer optimaal kunt genieten van uw buitenruimte.

Heeft u er toch nog vertrouwen in dat het wel goed gaat komen deze zomer met het zonnetje en de temperatuur, nodig ons dan eens uit om met u te praten over de vele mogelijkheden.

Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap richting uw eigen tuinparadijs!

Inclusief, massage jets, verlichting, filtersysteem en verwarming.

Levertijd 4 tot 6 weken.

Inclusief, massage jets, verlichting, filtersysteem en verwarming.

U heeft al een C-side Plunge pool van 370 bij 210 cm voor € 19.250,00

Levertijd 4 tot 6 weken.

• Riviera pools / C-side

Zie de diverse projecten die dit jaar door ons zijn gerealiseerd.

We kunnen alleen leveren of ook installeren.

We kunnen alleen leveren of ook installeren. Eric

Website www.ericbijl.nl

E-mail info@ericbijl.nl

Telefoon 06-55134035

Officieel dealer of Sub-dealer van;

• Water-Air Zwembaden

Inclusief, massage jets, verlichting, filtersysteem en verwarming.

Officieel dealer of Sub-dealer van;

• Jacuzzi en Villeroy&Boch Spa

• Riviera pools / C-side

Levertijd 4 tot 6 weken.

• Buiten Douches en Hottubs

• Water-Air Zwembaden

• Corradi / Renson overkappingen

• Jacuzzi en Villeroy&Boch Spa

• Buiten Douches en Hottubs

Officieel dealer of Sub-dealer van;

• Corradi / Renson overkappingen

• Riviera pools / C-side

• Water-Air Zwembaden

• Jacuzzi en Villeroy&Boch Spa

• Buiten Douches en Hottubs

• Corradi / Renson overkappingen

COLOFON

Eindredactie

Vivian Trebels vivian@078media.nl

Redactiecoördinatie

Bo Michelle van Bodegraven bo@078media.nl

Vormgeving

Kees van der Wilt

Traffic

Nalinie Badloe nalinie@078media.nl

Redactie-assistent

Eva van Driel eva@078media.nl

Contentredactie

Arco Bomgaars

Diana Gerritsma

Remy Balistreri

Esther Paans

Anne-Marie Loran

Diana Henneken

Fotografie

Dion Doornik

Rob van der Teen

Daphne Krijgsman

Met onder meer dank aan

Tamara van Ham

Mark Habets

Rolin den Heijer

Maartje Nonhebel

Michiel van Vonderen

Jan van Neerbos

Jan Pieter de Vlieger

Ontwerp cover: Rebellion Monkey

Drukkerij Veldhuis

Oplage 10.000 stuks

078MGZN wordt verspreid onder jouw doelgroep in Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam, Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht, ’s-Gravendeel, Puttershoek en Strijen

Disclaimer © 078MGZN

De redactie is niet aansprakelijk voor gegevens door derden verstrekt. Druk- en zetfouten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag op welke wijze dan ook worden verveelvoudigd en/ of openbaar gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgevers.

COLUMNS

Rolin den Heijer 21

Jan van Neerbos 33

Mark Habets 55

Tamara van Ham 97

Michiel van Vonderen 109

Maartje Nonhebel 133

Lezen

Bijzondere beroepen 37 Autospecial 76

Meer schone, sportieve en gezonde kilometers 79 Spareribdrive voor Stichting Jade 139

Ondernemen

Oerhout 34 Bustelberg vermogensbeheer 41 Villa Augustus 80

Beers Advocatenkantoor 105 Dordt Onderneemt 112

UITGAAN, KUNST & CULTUUR

Life style

Sportieve outfits van Sportcentrum Dordrecht 23 Goed slapen, beter sporten 47

Darryl

Boeken

De terugkeer van Rachel Price

Zestien jaar geleden verdween Rachel Price. Haar toen tweejarige dochter Bel Price was de enige getuige. Ze heeft aan deze ingrijpende gebeurtenis geen herinneringen en ze leeft sindsdien in de schaduw van deze mysterieuze verdwijning. De zaak wordt plotseling weer relevant als de familie Price instemt met een true crime-documentaire. En dan gebeurt wat al die tijd onmogelijk had geleken: Rachel Price keert terug. Terwijl de camera’s nog draaien, probeert Bel de waarheid over haar moeder te achterhalen en erachter te komen waarom Rachel werkelijk is teruggekeerd uit de dood.

Eet Jezelf Lekker In Je Vel

In dit fysieke boek maak je kennis met Bakje Geluk Methode om voor eens en altijd lekker in je vel te zitten. Geen gedoe of onmogelijke dingen die je niet vol kunt houden. Afvallen en gezond eten wordt vanaf nu een feestje!

Mama huilt harder

Wat wat als je harder huilt dan je baby, maar geen idee hebt waarom? Leslie Keijzer vertelt in Mama huilt harder haar eerlijke verhaal over het beginnende moederschap. Na de geboorte van haar zoontjes (4 en 2) krijgt Leslie Keijzer beide keren last van steeds intensere neerslachtige en angstige gevoelens. Pas veel later ontdekt ze zelf dat het om een postnatale (post partum) depressie gaat en vallen er puzzelstukjes op hun plek. Leslie is niet de enige bij wie een postnatale depressie niet wordt herkend. Daarom deelt zij haar verhaal.

365 sterke sportverhalen

Er valt in dit boek veel te lachen: met de wonderlijkste voetbalwedstrijden, de vreemdste koerskronkels, de merkwaardigste transfers en de gekste trainerscapriolen. En wat te denken van de scheidsrechter die zichzelf een rode kaart gaf? En dan zwijgen we nog over de ongelukkigste wielerhelden, de vreemdste wraakacties, de grootste bestuursblunders, de domste blessures...

Man Man Man, het boek

Net zoals de podcast bevat dit boek openhartige gesprekken over mannelijkheid. Het biedt een kwetsbare en grappige inkijk in hoe De Moderne Man zichzelf tegenwoordig ziet, en hoe ‘mannelijk’ hij denkt over een hele reeks aan onderwerpen. Daarnaast bevat het boek enkele langere persoonlijke verhalen, waarin de auteurs ‘geen gêne hebben om over emoties te praten of te tonen wie ze echt zijn’.

Big Rivers Festival

12, 13 EN 14 JULI – DORDRECHT

Big Rivers Festival is een jaarlijks terugkerend festival vol muziek, cultuur en gezelligheid in Dordrecht. Met optredens op diverse podia langs de rivier en activiteiten voor jong en oud, is het een feest voor iedereen!

VERNIEUWDE ZALEN!

IEDERE VRIJDAG

LANDVAST

VERNIEUWD!

Geniet van het ultieme comfort met nieuwe stoelen en voetenbankjes op de voorste rijen. Handige tafeltjes met sfeervolle lampjes tussen de stoelen zorgen voor extra gemak. De vernieuwde omgeving biedt een breed assortiment aan drankjes en snacks. Maak je vrijdagavond compleet door je filmbezoek te combineren met ons speciale Film & Etenarrangement. Het is de perfecte manier om een avondje uit te beleven in een stijlvolle en ontspannen setting. Kom naar Landvast en ervaar een geheel nieuwe bioscoopervaring, waar luxe en gastvrijheid samenkomen voor een onvergetelijke tijd.

PAARDENMARKT

WO 24 JULI – KERKSTRAAT ALBLASSERDAM

Op woensdag 24 juli 2024 vindt de jaarlijkse Sint Jacobus Paardenmarkt plaats in en rondom de Kerkstraat in Alblasserdam. Op de markt zijn paarden, pony’s en kraampjes. Ook rijdt er een paardentram. www.paardenmarkt-alblasserdam.nl

PASAR MALAM ISTIMEWA

ZO 4 T/M WO 7 AUG – DORDRECHT

Het Statenplein en de Sarisgang bruisen tijdens de Pasar van de heerlijke eetkraampjes, houtsnijwerk, gezondheidsproducten en kalligrafie. Ook kan je genieten van muziekoptreden met exotische dansers die de Oosterse beleving helemaal compleet maken.

www.istimewa-events.nl/dordrecht/

Tour de France Femmes 2024 in Dordrecht

13 AUGUSTUS 2024 – DORDRECHT

De derde editie van de Tour de France Femmes duurt van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus. Er zijn acht etappes. De eerste drie zijn in Nederland. Op 12 augustus staat Rotterdam-Den Haag op het programma. Op 13 augustus Dordrecht-Rotterdam en een tijdrit in Rotterdam. De tweede etappe start vanaf Energieplein in Dordrecht gaat over een afstand van 73 kilometer. De wielrenners rijden van Dordrecht naar Rotterdam. De route gaat via de molens van Kinderdijk, de Alblasserwaard en de zuidelijke rand van Rotterdam. De finish is op de Boompjes in Rotterdam.

TOOST FESTIVAL

VR 30 AUG T/M 01 SEPT – BURGEMEESTER BAXPARK (HENDRIK-IDO-AMBACHT)

Genieten van de lekkerste gerechten, proosten met familie en vrienden en lekker dansen bij het rollende podium. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen! Van schminken tot schommels, van bier tot burgers, voor iedereen is er wel iets.

CITY SWIM DORDRECHT

ZA 31 AUG – DORDRECHT

Op zaterdag 31 augustus is het weer zover, dan kan jij je onmacht omzetten in kracht!

Zwem mee met Swim to Fight Cancer Dordrecht en haal donaties op, zo kan er gezamenlijk baanbrekend kankeronderzoek mogelijk gemaakt worden.

www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-dordrecht

Zomerse filmpremières om naar uit te kijken … In de zomermaanden presenteert Filmtheater De Witt weer een gezellig programma. Elke week 2 of 3 nieuwe filmpremières, veel filmplezier met de (klein)kids in de vakantieweken en natuurlijk in augustus vier weekenden lang de openluchtbioscoop: Film in de Tuin.

Kinds of Kindness

Na het succes van Poor Things werken regisseur Yorgos Lanthimos en acteurs Emma Stone en Willem Dafoe opnieuw samen. Een filmdrieluik over 3 verschillende mensen, die proberen een beetje grip te krijgen op het leven dat ze willen leiden.

The New Boy

Historisch drama over zuster Eileen die in haar afgelegen klooster verstoten Aboriginal kinderen opvangt. Natuurlijk ook om ze tot het Christendom te bekeren. Een nieuwe jongen blijkt heel bijzondere, reddende gaven te hebben. Moet je die uitbannen of benutten?

Il Pleut Dans la Maison

Een veelgeprezen festivallieveling uit België. Purdey (17) en haar broer Makenzy (15) zijn door hun ouders aan hun lot overgelaten. Ze hebben alleen elkaar om de snikhete zomer door te komen, de laatste zomer van hun jeugd.

Film in de Tuin 2024

Tijdens Dordtse festivalzomer in de openlucht een leuk filmprogramma met het prachtige decor van de Kloostertuin. Acht weekendavonden met (zomerse) love stories, avontuur, feel good, misdaad en drama. Omlijst door een uitgebreider aanbod van drinks & bites en met af en toe livemuziek of ander randprogramma.

Je kan de volgende films verwachten: El Paraiso (I, 2024) over de rootsreis naar Colombia van een 40 jarige Italiaans drugskoeriertje of Air (VS 2022) over de gezamenlijke opkomst van Nike en Michael Jordan. Breng je tuinstoel of kleedje mee. Of huur één van de nieuwe strandstoelen.

Les Trois Mousquetaires

Een openluchtfilm tijdens de Open Monumentendagen in samenwerking met het Dordrechts Museum. Deze historische thriller/ kostuumfilm is een nieuwe bewerking van de beroemde verhalen van Alexander Dumas. Het markeert ook de komst van de grote tentoonstelling Liberté over Arij Scheffer en de Franse Romantiek.

Voor meer info en kaartverkoop, check www.dewittdordrecht.nl/filmtheater

Dordrecht Pride Roze Festival

ZA 31 AUG – DORDRECHT

Dordrecht Pride, opgericht in 2012 voor lokale roze evenementen, vulde een leegte in de stad. Het festival bevordert diversiteit en gelijkheid, en versterkt de LHBT+ gemeenschap in Dordrecht. Dit festival is niet alleen een viering van diversiteit, maar een krachtig statement voor inclusie en gelijkheid.

www.dordrechtpride.nl

WATTAN

ZA 7 SEP – DEVELPARK ZWIJNDRECHT

Terug van weggeweest! Wattan is na 5 jaar weer helemaal terug op zaterdag 7 september. Het festival in jouw achtertuin. Samen gaan we er weer een feest van maken, want stichting JEZ/ Wattan heeft even stilgelegen… maar zeker niet stil gezeten. Wattan komt terug in een nieuw en beter jasje.

www.wattan.nl

OPENLUCHT BIOSCOOP IN HEERJANSDAM

ZA 7 SEP – HEERJANSDAM

Op zaterdag 7 september organiseert Stichting de Heerjansdames weer de Openlucht Bioscoop. Iedereen is welkom. Neem een stoel en een dekentje mee. Koffie en thee zijn te koop.

www.zwijndrecht.net/agenda

Raymond Mens Lang AmerikaLeve

ZA 14 SEP – THEATER DE WILLEM

Raymond Mens, een bekende Amerikakenner en politicoloog, brengt zijn passie voor Amerika naar Theater De Willem met zijn interactieve theatercollege ‘Lang Leve Amerika’. Hij bespreekt de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de actualiteit en hij beantwoordt vragen van het publiek. Ook geeft hij inzicht in het complexe Amerikaanse kiesstelsel.

www.theaterdewillem.nl/programma

Voorstraat Noord Festival

ZA 14 SEP – DORDRECHT

Op zaterdag 14 september wordt de Voorstraat Noord en Riedijk in Dordrecht opnieuw het bruisende hart van de stad! Duik in de levendige sfeer van het Voorstraat Noord Festival met 6 diverse podia en de Silent Disco op de Nieuwbrug, waar je een bonte mix van artiesten tegenkomt.

www.voorstraatnoord.nl

Nina Poskin

ZO 22 SEP – KUNSTKERK

Experience Klassiek is een serie klassieke optredens in de Kunstkerk met deze keer violiste Nina Poskin. Zij is een getalenteerde altvioliste. Haar muzikale reis begon op jonge leeftijd aan de Koninklijke Muziek Academie van Vilvoorde. Nina heeft haar talent over de hele wereld laten horen, van het Verbier Festival Orchestra tot het Gustav Mahler Jugendorchester en het European Union Youth Orchestra. En nu de kans voor jou om haar te horen!

www.kunstkerk.com

MARTIJN FISCHER ZINGT

VAN HAZES

VR 27 SEP – BIBELOT

Van januari t/m augustus 2022 heeft Martijn de rol van André Hazes vertolkt in de reprise van de musical Hij Gelooft In Mij. Deze musical was door heel Nederland te bewonderen in verschillende theaters. Na het succes van de musical, is hij in het najaar van 2022 met zijn band een clubtour gestart: Martijn Fischer zingt Hits van Hazes.

www.bibelot.net

Klare taal, heldere adviezen

Klare taal, heldere adviezen

Specialisten die niet om de hete brij heen draaien

Specialisten die niet om de hete brij heen draaien

De Neef Advocaten ondersteunt u o.a. in:

De Neef Advocaten ondersteunt u o.a. in:

VASTGOED • ARBEID • INCASSO ONDERNEMINGSRECHT • HANDELSRECHT • CONTRACTEN

VASTGOOED • ARBEID • INCASSO ONNDERNEMINGSRECHT • HANDELSRECHT • CONTRACTEN

D e j u r i d i s c h s p e c i a l i s t v o o r o n d e r n e m e r s

De juridisch specialist voor ondernemers

Voor veel ondernemers is de wereld van het recht een onbekend gebied, waar zij liever zo weinig mogelijk mee te maken hebben. Zo hoort dat ook.

Toch kan lden.het gebeuren dat u die wereld moet betreden. Omdat u een goed contract of advies nodig heeft, omdat u een juridisch geschil moet uitvechten of omdat u zo’n gevecht juist wilt voorkómen. In zulke situaties is het goed dat u een partner heeft die u met raad en daad bijstaaten u door die onbekende wereld loodst. De Neef Advocaten is zo'npartner.

Voor veel ondernemers is de wereld van het recht een onbekend gebied, waar zij liever zo weinig mogelijk mee te maken hebben. Zo hoort dat ook. Toch kan het gebeuren dat u die wereld moet betreden. Omdat u een goed contract of advies nodig heeft, omdat u een juridisch geschil moet uitvechten of omdat u zo’n gevecht juist wilt voorkómen. In zulke situaties is het goed dat u een partner heeft die u met raad en daad bijstaat en u door die onbekende wereld loodst. De Neef Advocaten is zo’n partner.

Smidsweg 40 3295 BV ’ ’s-Gravendee

078 - 673 10 83

Beneden Oostdijk 42 3261 KX Oud-Beijerland

0186 - 75 16 80

Beneden Oostdijk 42 3261 KX O Oud-Be jerland

0186 - 75 16 80

info@deneefadvocaten.nl www.deneefadvocaten.nl

www.deneefadvocaten.nl

Voor al uw constructie- en plaatwerk in Staal, RVS en Aluminium

de Jong constructiewerkplaats

Smidsweg 40 3295 BV ’

Beneden Oostdijk 42 3261 KX O

www.deneefadvocaten.nl

078 - 673 10 83

0186 - 75 16 80

Op zoek naar een betrouwbare partner voor het leveren en monteren van constructies en onderdelen in Staal, RVS en Aluminium? Sinds 1892 bent u bij De Jong Constructiewerkplaats aan het juiste adres!

De Jong constructiewerkplaats B.V. Grevelingenweg 12, 3313 LB Dordrecht dejongstaal dejongstaal

Tel.: 078 - 616 39 36 E-mail: info@dejongstaal.nl Internet: www.dejongstaal.nl

Dé plek voor complete mondzorg!

Ons centrum levert complete, hoog kwalitatieve mondzorg en orthodontie in de regio Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht én en beschikt over een hecht team van tandheelkundige professionals: tandartsen, mondhygiënisten, preventieassistenten, een endodontoloog, implantoloog, orthodontie en tandprotheticus.

Enkele specialisaties uitgelicht:

Esthetische tandheelkunde

Een mooi en verzorgd gebit is uw visitekaartje. Hedendaagse tandheelkunde is meer dan gaatjes vullen en tandpijn voorkomen. U kunt uw gebit bij ons laten verfraaien door middel van kronen, facings en composietvullingen. Maar ook met behulp van orthodontie, implantologie, of door uw tanden te laten bleken.

Klikgebit

Een klikprothese (klikgebit) is een comfortabel alternatief voor een loszittend kunstgebit. De prothese wordt aan de implantaten met een kliksysteem bevestigd. In de meeste gevallen wordt dit vergoed door de basisverzekering.

Orthodontie / Beugel

Orthodontie (beugel) helpt een beet te optimaliseren, een verkeerde stand van de kaak te verbeteren of scheve tanden recht te zetten. Een recht gebit ziet er natuurlijk mooier uit, is beter te verzorgen en u kunt er beter mee kauwen. Orthodontische behandelingen kunnen zowel bij kinderen als bij volwassenen worden gedaan. Wij werken met verschillende methodes zoals slotjesbeugels, maar ook met nagenoeg onzichtbare en uitneembare aligners-beugels.

Onze specialisaties zijn o.a.:

Preventie en mondhygiëne

CEREC kroon in één dag

Orthodontie

Implantologie

Facings

Endodontologie*

*(Wortelkanaalbehandeling)

Klikgebit

Gebitsprothese

Onzichtbare beugels

Inschrijven kan via onze website of scan deze QR-code

Leg het verhaal van je bedrijf, product, dienst, event of bruiloft vast op video en/of foto

Jouw bedrijf, product, dienst of event laten vastleggen op film. Hier worden wij blij van! Het is belangrijk om zichtbaar te zijn door middel van video’s en foto’s om onderscheidend te blijven in het enorme online aanbod. Vanuit onze passie en creativiteit denken we graag mee om jouw gedachten om te zetten naar dynamische beelden in een krachtige video- en/of fotoreportage. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? We vertellen het graag tijdens een gesprek of neem een kijkje op onze website

www.photovideoboutique.nl | 06 34778847 info@photovideoboutique.nl | Voorstraat 237

met Werkzaamheden als o.a. - Onderhoud en reparatie - Beheer op afstand - Sanitair en cv renovatie scholen - Klimaat en luchtbehandeling - Vervanging ketels

Nieuwbouwproject

robinia Dordrecht

Darryl Verdonk

De Dordtse kickbokser

Darryl Verdonk (28) maakte dit jaar een geweldige entree in de K1, waarmee hij meteen zijn naam vestigde. Dat debuut smaakt absoluut naar meer. In deze rubriek praat hij over het realiseren van dromen (en wensen), maar ook over trainen met Rico Verhoeven.

Tekst: Arco Bomgaars

Darryl Verdonk

Zeven jaar geleden sprak je in dit magazine tijdens een dubbelinterview met je broer Calvin over je dromen als vechtsporter. Heb je die inmiddels waargemaakt?

“Volgens mij heb ik toen gezegd dat ik wereldkampioen wilde worden. Die droom is in elk geval uitgekomen, want een kleine twee jaar geleden won ik de wereldtitel bij Enfusion. Maar na het waarmaken van de ene droom creëer je nieuwe dromen: in juli ga ik, met zeven anderen, deelnemen aan de K1 World MAX (in de categorie tot 70 kilogram) in Tokio. Daarvoor heb ik me in maart geplaatst, nadat ik bij mijn debuut in de K1 de Japanse favoriet Hitomi Wajima in de eerste ronde knock-out sloeg. Daarmee heb ik mijn naam gevestigd.”

Hoe ben je in de K1 beland?

“Dennis Krauweel, de trainer van Rico Verhoeven, neemt achter de schermen ook wat taken op zich. Hij heeft superveel ingangen. Hij heeft mijn naam destijds opgegooid in de aanloop van het toernooi. Dat betekent nog niet dat je binnen bent. Op basis van mijn staat van dienst vonden de organisatoren het toch interessant om mij mee te laten doen.”

Wat betekent de K1 voor jou?

“Enorm bijzonder. Als kleine jongen keek ik samen met mijn opa en met Calvin naar de K1-gevechten. Dat was toen heel groot. Alle huidige legendes in de sport hebben ooit aan de K1, die na enkele jaren weer terug is, meegedaan en gewonnen. Ik krijg nu de kans om dat ook te doen. Als dat lukt, dan maak ik opnieuw een droom waar.”

Tussen de kwalificatie in maart en het toernooi in juli zit een flinke periode. Wat heb je in die tijdspanne gedaan?

“Na de wedstrijd in maart ben ik snel weer gaan trainen. Niet op 100 procent, want dan vraag je te veel van je lichaam maar ik heb wel mijn conditie op een bepaald peil gehouden. De laatste zes tot acht weken ben ik naar een piek toe gaan werken en heb ik de intensiteit verhoogd. De piek moet zo dicht mogelijk op het evenement zitten.”

In jouw tak van sport gaat ook aardig wat geld om.

Wat merk jij daarvan?

“De sport staat in een positief daglicht, dus dat is in het voordeel van de vechters zelf. Nog steeds spelen sponsoren een belangrijke rol, maar dat is tegenwoordig makkelijker dankzij social media omdat je jezelf op meerdere plekken kan tonen. Daardoor worden de verdiensten beter. Mijn trainer John van Dijk fungeert daarbij ook als manager.”

De naam van Rico Verhoeven viel al. Train je ook met hem?

“Elke woensdagochtend train ik in Zevenbergen met hem en dan doen we een snelheids- en reactietraining. Het is top om met hem te trainen, want hij staat waar ik wil komen. Na de training heb ik ook gesprekken met hem, of geeft hij een peptalk en tips. Die zijn vooral mentaal.”

Is het een overweging voor jou om je voor de sport in Azië te vestigen?

“Zeker. Tot op heden heeft sport altijd op één gestaan. Als ik voor mijn sport zou moeten verhuizen, dan zou ik daar niet eens over nadenken want mijn sport heeft alle prioriteit. Ik heb het geluk dat mijn vriendin, die ik al elf jaar ken en die eigenlijk

‘Ik zou het mooi vinden om jongeren te motiveren en stimuleren wat van hun leven te maken’

mijn nummer één is, me daarin steunt. Dat maakt de keuze ook makkelijk.”

Zou je een dag met je broer, voetballer Calvin Verdonk, willen ruilen?

“Het lijkt me nog steeds heel leuk om een training mee te maken op het niveau waar Calvin – die een mooi jaar bij NEC heeft gehad – actief is. Ik kan niet voetballen denk ik, wat dat heb ik al jaren niet gedaan en ik weet niet of ik er wat van bak. Maar ik wil ervaren hoe zo’n training gaat.”

Wat heb je nog als grote wens?

“Calvin en ik zijn opgegroeid in Krijspijn en dat was niet altijd makkelijk. Je had het gevoel dat je vaak met 1-0 of 2-0 achterstond ten opzichte van klasgenoten die het beter hadden. Ik zou het mooi vinden om jongeren te motiveren en te stimuleren wat van hun leven te maken.”

DAAR STAAT ONS BEDRIJF SINDS VELE JAREN OM BEKEND!

AANBRENGEN VAN COATINGS

LEGGEN VAN VLOEISTOFDICHTE HORECA- EN INDUSTRIEVLOEREN

EEN ZOMERSE LOOK bij Knipoog Kapper

MAAK SNEL EEN AFSPRAAK EN KOM LANGS!

Varkenmarkt 158 3311 BR Dordrecht 078 – 6351503 knipoogkapper.nl

Volg ons op knipoogkapper

Maandag: gesloten

Dinsdag: gesloten

Woensdag: 09.00-17.30

Donderdag: 09.00-19.00

Vrijdag: 09.00-17.30

Zaterdag: 08.30-17.00

Rolin Ruèn C den Heijer, 29 jaar oud, Dordts gemeenteraadslid, Dordtenaar die trots is op z’n stad.

Fotografie: Rob van der Teen

Rolin den Heijer De struikelstenen zijn terecht, nu de dader nog

We lopen dikwijls via de Voorstraat-Noord naar onze mooie binnenstad. Op weg naar een ijsje, een evenement of een boodschapje op de markt. Super gezellig natuurlijk. En toch. Af en toe loopt er opeens een nare koude rilling over je rug. Het begint met de woorden: “Hier woonde…”. En dat al zeker zes keer eer we het centrum bereiken. Voor verschillende woonhuizen zie je namelijk zogeheten stolpersteine liggen. Je kent ze wel, die messingkleurige, glimmende struikelsteentjes, in de stoep gemetseld.

Daarop staan de naam, de geboorte- en sterfdatum van Joodse mede-Dordtenaren gegraveerd die tijdens de Tweede Wereldoorlog op een gruwelijke wijze zijn afgevoerd en vermoord. Het is zo’n 80 jaar later nog niet te bevatten wat hun is aangedaan. Dordtse kinderen, opa’s, oma’s, vaders, moeders, bakkers, huisartsen, leraren, winkeliers. Allen vermoord. In vele gevallen in de concentratiekampen Auschwitz en Sobibor. In de wrede gaskamers. Hun lot was gruwelijk. Hun nagedachtenis staat op deze steentjes. Recht voor hun laatste woonhuis, recht voor jouw voeten.

Dat maakt die steentjes zo aangrijpend. Je struikelt figuurlijk over het besef dat 290 stadsgenoten van ons toen zijn afgevoerd. Slechts 5 keerden er na de oorlog terug. Dordrecht was volgens de Duitse bezetter in 1942 Judenrein. In de jaren daarvoor mochten Joodse Dordtenaren geen raadslid, wethouder, leraar, arts, ondernemer of ambtenaar zijn. Ook Joodse leerlingen werden van hun reguliere school getrapt. De Joodse gemeenschap kreeg een J in hun identiteitsbewijs en moest herkenbaar een gele ster op hun kleding dragen.

Er stonden verbodsborden voor Joodse Dordtenaren bij het zwembad op de Staart en de badhuizen in de wijk. Ze mochten geen boodschappen meer doen, ‘s avonds niet meer op straat lopen en werden verplicht hun fiets in te leveren. Probeer je eens voor te stellen, dat jou of je familie dit zou overkomen. Om je uiteindelijk te moeten melden op de Groenmarkt 9, bij het politiebureau. Velen gaven gehoor, slechts enkelen doken onder. Ook de befaamde voetbaltrainer Árpád Weisz van DFC, eerder met de topclub Inter Milan nog kampioen van Italië geworden, stierf in 1944 in Auschwitz. Alsof dit nu bij bijvoorbeeld Arne Slot zou gebeuren. Het is te bizar om je daar een voorstelling van te maken.

‘Je struikelt figuurlijk over het besef dat 290 stadsgenoten van ons toen zijn afgevoerd’

Het is zo belangrijk dat we nooit zullen vergeten wat er toen is gebeurd en ons blijven uitspreken en hard optreden tegen antisemitisme. De kleine Joodse gemeenschap in Dordrecht vertelt me zich nog steeds niet altijd veilig te voelen. Ze vieren hun lichtjesfeest op een geheime locatie en onder politiebeveiliging. Ze durven geen uiting te geven aan hun religieuze of culturele achtergrond via bijvoorbeeld vlaggen of het dragen van een keppel. Hoe kwetsend en beangstigend moet het voor hen zijn geweest, toen afgelopen maand de stolpersteine van Mozes Cohen de Heer en zijn dochters Grietje en Rosalie uit de stoep van de Boomstraat werden vernield.

Rolin den Heijer

Max

SPORTCENTRUM DORDRECHT

Launch Splatter Shirt Under Armour € 39,99

Launch 7" Shorts Under Armour € 39,99

HOVR™ Turbulence 2 Shoes

Under Armour € 99,99

Dane SPORTCENTRUM DORDRECHT

Launch Splatter Shirt Under Armour € 39,99

Launch 7" Shorts Under Armour € 39,99

HOVR™ Turbulence 2 Shoes

Under Armour € 99,99

Dane
SPORTCENTRUM DORDRECHT
Tech™ Textured Shirt € 32,99
Tech™ Woven Wordmark Shorts € 29,99
Max
SPORTCENTRUM DORDRECHT
Tech™ Textured Shirt € 32,99
Tech™ Woven Wordmark Shorts € 29,99
Launch Shirt Under Armour € 34,99
Vanish Woven 6" Shorts Under Armour € 44,99
HOVR™ Turbulence 2 Shoes Under Armour € 99,99 Dane
Vanish Seamless Shirt Under Armour € 49,99
Vanish Woven 6" Shorts Under Armour € 44,99

Openingstijden:

Ma. 12:00-17:30u

Di. t/m vr. 9:00-17.30u

Za. 9:00-17:00

Zo. gesloten

Vriesestraat

Dane SPORTCENTRUM DORDRECHT

Vanish Seamless Shirt Under Armour € 49,99

Vanish Woven 6" Shorts Under Armour € 44,99 HOVR™ Turbulence 2 Shoes Under Armour € 99,99

Floor SPORTCENTRUM DORDRECHT Tech™ Twist Shirt Under Armour € 27,99 Fly-By 2-in-1 Shorts Under Armour € 39,99 Commit 4 Training Shoes Under Armour € 79,99

HeatGear® Armour Mid Branded Sports Bra Under Armour € 29,99
HeatGear® 8" Shorts Under Armour € 32,99
Shoes Under Armour € 79,99
Dane SPORTCENTRUM DORDRECHT Tech™ Reflective Shirt Under Armour € 34,99
7" Shorts Under Armour € 39,99

ONTDEK DE STADSTUIN VAN HET MAGAZIJN......

Hollandse nieuwe: ze zijn er weer!

SCAN ME 

Dane

SPORTCENTRUM DORDRECHT

Dry Fit Strike trainingspak Nike € 119,99

Superfly 9 Academy voetbalschoenen € 94,99

Max

SPORTCENTRUM DORDRECHT

Tiro 24 trainingspak Adidas € 99,99

Predator Pro voetbalschoenen € 149,99

Mede mogelijk gemaakt door: SPORTCENTRUM DORDRECHT

BMW DUBBELSTEYN

FOTOGRAFIE Daphne Krijgsman

MODELLEN Floor, Max & Dane

COÖRDINATIE Bo Michelle van Bodegraven

HET ALLROUND INSTALLATIEBEDRIJF

WIJ HEBBEN DE BESTE OPLOSSINGEN

VOOR ELKE SITUATIE!

Het is een jungle daarbuiten. Concurrenten liggen op de loer om jouw klanten en mensen weg te kapen. Hier geldt alleen het recht van de sterkste. Het sterkste merk.

Wij zijn Rebellion Monkey. Het strategisch en creatief bureau in de Drechtsteden voor het bouwen van sterke merken. Wij kennen de wetten van de jungle. Weten hoe je kansen pakt en uitglijders voorkomt. Dus wil je je merk echt op de kaart zetten? Ben je toe aan een nieuwe huisstijl? Of wil je een campagne starten? We zijn je gids, je inspiratie en scheppen orde in de chaos. We nemen je mee op ontdekkingstocht. En maken zo van jouw merk de koning van de jungle. Nieuwsgierig? Ambitie? Lef? Daag ons uit!

Jan van Neerbos is belastingadviseur en partner bij Verstegen. Zijn uitgebreide kennis van het fiscale en civiele recht vertaalt hij graag naar bondig en praktisch (fiscaal) advies. Als het om complexe zaken gaat is Jan messcherp. In zijn vrije tijd beoefent hij een sport die ook precisie vergt: Japans zwaardvechten.

Jan van Neerbos De beste fiscale stuurlui blijven aan wal

Ik kan er niet omheen om in mijn column iets te zeggen over de fiscale maatregelen in het hoofdlijnenakkoord van onze nieuwe regering. Er waait een nieuwe wind door Nederland met drie regeringspartijen die niet worden gehinderd door vorige regeringsdeelnames. Dus ik keek met belangstelling uit naar de fiscale plannen.

Waar de politiek al jaren tegenaan zit te hikken is een herziening van ons belastingstelsel. Het huidige is namelijk erg complex. Alleen al de eigenwoningregeling waarin de hypotheekrenteaftrek wordt geregeld, is dusdanig ingewikkeld dat ik de stelling wel aandurf dat er niemand in Nederland is die de regeling helemaal kan uitleggen zonder zelf een paar keer vast te lopen. Onze nieuwe regering rept met geen woord over een belastingherziening en laat de hypotheekrenteaftrek ongemoeid. En zo blijven we weer vier jaren op dezelfde ingewikkelde manier doorgaan met hier en daar wat kleine aanpassingen in de wetten die het systeem verder zullen compliceren.

Wat je positief zou kunnen uitleggen, is de beoogde verlaging van de belasting in box 2. Dit is de belasting die moet worden betaald als een ondernemer dividend uitkeert uit zijn B.V. De heffing gaat terug van 33% naar 31%. Nu wordt de 2% stijging teruggegeven die tijdens de nacht van 21 september 2023, waarin het parlement opeens de macht had, werd opgelegd om de giftenaftrek in de B.V. te behouden. Maar nog geen half jaar terug was het belastingtarief in box 2 niet meer dan 26,9%. Waar je tegenwoordig blij mee moet zijn als ondernemer. Die giftenaftrek wordt volgens de plannen dan toch weer beperkt. Blijkbaar moest er nog een politieke rekening worden vereffend.

‘Waar de politiek al jaren tegenaan zit te hikken is een herziening van ons belastingstelsel’

Verder zijn er in de fiscale plannen weinig bijzonderheden voor het MKB te ontdekken. Het enige lichtpuntje is het niet verlagen van de MKB-winstvrijstelling. Dit levert ondernemers in de inkomstenbelasting een netto voordeel op van 0,31% minder belastingafdracht over hun winst. Bij € 50.000 winst toch al gauw € 155 voordeel. Niet een voordeel dat de harten van de ondernemers sneller zal laten kloppen.

Bij de laatste verkiezingen zijn de stuurlui die aan wal stonden naar het schip gedirigeerd. Het ziet er alleen (nog?) niet naar uit dat het schip echt gaat afvaren. Blijkbaar blijven de nieuwe fiscale stuurlui toch liever aan wal staan.

OERHOUT: UNIEK, EXCLUSIEF INTERIEUR

HANDGEMAAKT EN HELEMAAL ZOALS JIJ HET WILT

Wie op zoek is naar een maatwerkkast, tafel of keuken weet dat het lastig kan zijn om precies dát ene ontwerp te vinden dat helemaal is wat je zoekt. Bij Oerhout maken ze wat je zoekt.

Vakmanschap, kwaliteit en helemaal afgestemd op jouw smaak, eisen en interieur. Of het nu gaat om een dressoir van 4 meter lang, een keuken die tot aan het plafond reikt of een garderobekast; als jij het kunt bedenken, kunnen zij het maken. En kan je het niet zelf bedenken?

Ook dan is Oerhout de specialist waar je terecht kunt; ze staan klaar met creativiteit en vakkennis om jouw unieke interieur te ontwerpen en maken.

15 jaar geleden begon oprichter John Streefkerk met het maken van meubels. “Ik zat vol met ideeën! Ik maakte destijds van sloophout meubilair en verkocht dat via internet. Dat liep erg goed. Toen begonnen mensen bestellingen bij me te doen en ben ik gestart met deze onderneming.” Oerhout is gevestigd in Strijen, bestaat inmiddels uit een hecht team van vier vaklieden, waaronder compagnon Emiel “die de technische kant ook heel goed in de vingers heeft”. Waar in twee werkplaatsen unieke meubels worden vervaardigd met de allermodernste machines en technieken. Ze werken nauw samen met meerdere interieurarchitecten en interieurontwerpers waardoor ze voor de klant precies dat kunnen maken wat deze wil.

Hele proces in eigen hand

Dat komt ook door de persoonlijke aandacht die John in elk project steekt. “Ik ga altijd eerst in gesprek, luisteren en kijken wat de klant wil.” Daarna gaan John en zijn team aan de slag.

De levertijd bedraagt tussen de 6 en 8 weken. “Als je een nieuwe kast koopt bij een meubelwinkel kan dat wel eens maanden duren. Doordat wij alles zelf maken en het niet uit het buitenland hoeven te halen, kunnen we zo snel leveren. De hele cyclus van eerste schets tot oplevering houden ze zo in eigen hand.

Strak maatwerk

“De materialen die we gebruiken zijn verschillende eiken- en notenfineersoorten voor de vele maatwerkkasten en ander interieurmaatwerk Massief eikenen notenhout voor de tafels. Dat is duurzaam en sterk en we kunnen er alles van maken. Garderobekasten, dressoirs, boekenkasten en keukens. Als je een standaard keuken koopt heb je al gauw dat er nog ruimte tussen de bovenkant en het plafond zit. Wij zorgen ervoor dat alles mooi dicht is en aansluit. We maken het helemaal af. En omdat we het zelf maken kunnen we persoonlijke en specifieke wensen uit laten komen.” Het hout kan op allerlei manieren worden afgewerkt, met olie voor een natuurlijke uitstraling maar het kan ook geheel in kleur worden opgeleverd voor een moderne look. “Wij leveren strak maatwerk, geen poespas. Onze meubels moeten in principe een leven lang mee kunnen.”

Passie

Als John wat werk laat zien, straalt de passie voor het vak en het hout er vanaf.

‘Onze meubels moeten in principe een leven lang mee kunnen’

Het is duidelijk dat deze liefde in elke centimeter gestopt wordt. Dat levert vakwerk op. Op dit moment is Oerhout heel bekend en actief in de Hoeksche Waard, omgeving Rotterdam en zelfs met bijzondere projecten in Friesland. Mensen weten Oerhout steeds beter te vinden. Echter, in het Dordtse is Oerhout nog niet zo’n bekende naam en daar willen John en Emiel graag verandering in brengen. “Strijen en Dordrecht liggen op een steenworp afstand van elkaar!” Dus wie op zoek is naar een uniek meubelstuk, dat met oog voor detail en stijl is gemaakt, zou zeker eens een afspraak moeten maken om te kijken wat John en zijn collega’s kunnen betekenen.

Oerhout

Simon Stevinstraat 7, Strijen www.oerhout.nl

Tekst: Diana Gerritsma

K EUKEN S T UDIO D ORDR E CHT

Lokaal familiebedrijf. Betaalbare Keukens.

Grootste

keukenshowroom op de Dor d tse Woonboulevard.

*maak een afspraak via keukensddt.nl/afspraak en vraag naar de voorwaarden.

ondere Beroepen

ARTIEST MET WOW-FACTOR

André van Zanten heeft “de leukste job van Nederland”, hij komt alleen maar op feestjes en hoeft nooit een broodtrommel mee te nemen want overal waar hij komt, is catering. Andrés passie is ballonnen vouwen. En daarmee maakt hij heel veel kinderen én volwassenen blij.

“Ik kan in principe alles maken wat kinderen vragen”, begint André (44). “Ik stond een keer in winkelcentrum Sterrenburg en toen kwam er een klein meisje met haar vader. Ik dacht: die wil vast een prinses van Frozen. Maar ze wilde een Hetty stofzuiger, een roze met oogjes erop.” Het creatieve zat er al vroeg in bij André en bij de buurtspeeltuin, gerund door zijn ouders, kreeg hij alle vrijheid om zijn talent te benutten. Twintig jaar geleden begon hij met ballonvouwen. “Ik stond vaak met mijn suikerspinnenkarretje op kinderfeestjes en mensen vroegen regelmatig of ik ook een clown of entertainer kon regelen. Toen dacht ik: dat kan ik zelf wel.” Hij kocht een boekje en ballonnetjes bij de speelgoedwinkel en begon te oefenen.

‘Van ballonfiguren tot zelfs hele ballonkastelen’

Kindjes blij maken

Ikea was zijn eerste grote klant. “Elke zaterdag stond ik daar als ballonnenclown voor de deur en dan maakte ik een bloemetje, een zwaardje. En weer een bloemetje en een zwaardje. Acht uur lang.” Maar André wilde niet als een machine 300 ballonfiguurtjes per uur uitdelen. André gepassioneerd: “Ik wil kindjes vooral blij maken, dat het kindje dat aan de beurt is alle aandacht krijgt en mij kan vragen wat ze wil, en dat we dat dan samen maken.” Hij bekwaamde zich in moeilijkere figuren en ging optreden als ballonartiest, in een mooi gestreept pak met felle kleuren. En hij bedacht de naam ‘ballonvouwer’. In het begin werkte hij er nog naast als vorkheftruckchauffeur, maar dat is niet meer nodig. “Kinderfeestjes zijn er altijd en zijn niet seizoensgebonden”, licht André toe. Hij heeft inmiddels ook een behoorlijke klantenkring onder BN’ers opgebouwd, zoals Jandino, Najib Amhali, Bas Smit, Nicolette van Dam, Robert Doornbos. Hij is zelfs op tv geweest, onder andere in het programma Zappelin van de NPO.

Dansvloer vol ballonnetjes

André entertaint ook op festivals en bedrijfsfeesten, bijvoorbeeld bij Tony’s Chocolonely, waar zo’n 4.000 man komen. “Soms zie je mensen dan al denken: ik ga nu iets vragen, dat gaat hij nooit kunnen! En dan is het leuke dat je dat juist wel doet”, lacht André. “Ik maak ook vaak haarbandjes met dieren erop, zoals een flamingo of een eenhoorn. Dan zie je later op de avond een dansvloer vol ballonnetjes.” Vooral André en Disney vormen een goed huwelijk. “Ik doe veel filmpremières voor Disney in Nederland en krijg vaak van tevoren al stukjes van een film toegestuurd, zodat ik weet hoe de figuurtjes eruitzien.” Hij vervolgt: “Toen Frozen uitkwam, moest ik wel even goed bedenken hoe ik de haartjes van sneeuwpop Olaf kon maken van ballonnen.”

Ballonnenkastelen

De ballonnen komen inmiddels met pallets binnen bij André, die ook ballonbogen, -pilaren en zelfs hele ballonkastelen maakt. “Dat zijn megaklussen. Gelukkig helpen mijn vrouw en moeder dan mee want knoopjes leggen in ballonnen blijft handwerk, als ik dat 10.000 keer achter elkaar moet doen, staan mijn handen wel krom.” Na zo’n evenement haalt hij de ballonnen ook weer op. Om ze vervolgens lek te prikken en in de groene bak te deponeren, ze zijn namelijk honderd procent biologisch afbreekbaar. “Dat heb ik altijd al belangrijk gevonden, want kinderen stoppen ballonnen vaak in hun mond.”

André besluit: “Heel veel mensen verwachten dat je als ballonartiest een hondje of een bloemetje gaat maken. Dan is het wel heel leuk als je Mario maakt of Pikachu. Als kinderen dan de wow-factor krijgen, weet ik dat ik het goed heb gedaan.”

PERSONAL TRAINING

PERSOONLIJK

Bij Personal Gym Zwijndrecht sta jij centraal. Iedereen krijgt de individuele begeleiding die nodig is om aan zijn/haar fysieke (en mentale) doelstellingen te werken.

PERSONAL GYM ZWIJNDRECHT

Naast Personal Training & Small Group Training bieden wij ook begeleiding op het gebied van voeding & (thuis)training. Dit doen wij online via onze eigen ‘Personal Gym Zwijndrecht’ app.

BEGELEIDING

Bij ons sport je altijd onder begeleiding. We creëren de ideale omstandigheden om samen met je trainer het maximale uit iedere training te halen.

KENNISMAKEN?

Je kunt vrijblijvend contact opnemen voor een kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard kun je je ook inschrijven voor een gratis proefles om mee te doen met een personal training of small group training.

Cliënt vermogensbeheer heeft behoefte aan service

Steeds meer klanten kiezen voor persoonlijk vermogensbeheer. Veilig beleggen met een ervaren beleggingsexpert.

Een groeiende markt waar grootbanken duidelijk niet voor kiezen. Digitalisering en kostenbesparing hebben namelijk prioriteit.

Toegevoegde waarde en service

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Men wil rendement en een goede relatie. Peter Cordes, eigenaar bij Bustelberg Vermogensbeheer, hierover: “Rendement begint bij goed je huiswerk doen. Wij zijn trots op onze eigen research. Het is bijna uniek dat een vermogensbeheerder tegenwoordig nog eigen research doet. Hierdoor zijn we in staat nog meer kwaliteit te leveren. En kwaliteit doet het uiteindelijk beter. Ook op de beurs.”

Daarnaast besteden ze bij Bustelberg veel aandacht aan de relatie. Juist daar wringt de schoen bij banken. Minder persoonlijk contact.

‘Wij zijn trots op onze eigen research’

En, als er een gesprek is, dan gaat het alleen maar over risicoprofielen en compliance. Helaas is dit is een veel gehoorde klacht.

Herintroductie huisproducten

Beleggers willen ook een herkenbare portefeuille. Dat kan alleen als je bereid bent te investeren in kennis en ervaren personeel. Onder het mom van spreiding is in de afgelopen jaren door banken volledig ingezet op passieve beleggingsinstrumenten. Dat lijkt veilig, maar de belegger loopt gewoon hetzelfde marktrisico. De bank koopt in, wacht af, en vraagt ondertussen wel een behoorlijke vergoeding. Steeds vaker zien we ook bankproducten. Dat is nog makkelijker.

Digitalisering spelbreker

Tot slot is de digitalisering een hinderlijke drempel. Een persoonlijk gesprek is essentieel. Cordes vertelt over een echtpaar dat onlangs klant werd bij Bustelberg. Dit echtpaar was met drie partijen in gesprek. De keuze is op Bustelberg gevallen. Op de vraag waarom, antwoordde mevrouw: “het prettige en ongedwongen kennismakingsgesprek, een heldere uitleg over de dienstverlening en het actieve beleid maakten een goede indruk.” De huisbank viel direct af. De medewerker van de bank legde uit dat pas bij een te beleggen vermogen boven een miljoen euro het gesprek niet via beeldbellen, maar op kantoor kon plaatshebben.

Moeite van de koffie waard

Het is duidelijk dat vermogensbeheer bij banken niet langer de prioriteit heeft. Gelukkig weten de mensen die behoefte hebben aan een ervaren vermogensbeheerder Bustelberg steeds vaker te vinden. Persoonlijk contact, een ondernemende visie op de financiële markten én een adviseur die bereid is de mouwen op te stropen, slaan aan. En vergeet niet dat je bij Bustelberg ook gewoon via een bank belegt. Veel vragen over de dienstverlening beantwoorden ze vrijblijvend. Cordes hierover: “Een informatief gesprek over hoe beleggen via Bustelberg werkt, kost je niets meer dan wat tijd. En ik weet bijna zeker dat het voor beleggers interessant is om onze visie op beleggen in kwaliteit aan te horen. Dat is de spreekwoordelijke koffie meer dan waard.”

Bustelberg vermogensbeheer www.bustelberg.nl www.wereldtopselectie.nl

Zomerse musthaves VAN FLO’s LABEL

FLO’s Label

Oorbellen € 10,-

Bag Panter € 89,99

Bandana Sjaal € 15,-

Armcandy € 15,-

T-Shirt oversized wit € 45,-

Jeans € 69,99

Riem Suede € 20,-

FLO’s Label

Oorbellen € 28,-

Ketting koraal rood € 22,-

Ketting schakel goudkleurig € 30,50

Panterjurk € 79,99

Tas Bibi rood € 55,-

YAY!

Het is weer zomer en FLO’s showt je de nieuwste modetrends. Van een dagelijkse outfit, casual chic tot aan weddingguest outfits, alles is mogelijk. Laat je inspireren door de kleuren en prints!

FLO’s Label

Haarklem panter € 8,50

Armband € 35,-

Oorbellen € 22,-

Top koraal € 49,99

Pantalon koraal € 75,-

FLO’s Label

Zonnebril € 19,99

Zwarte leren tas € 79,99

Jurk € 60,-

Denim Jacket € 65,-

Notariskantoor Merwestein

Notariskantoor Merwestein

Uw notaris op alle rechtsgebieden ! Bel of mail vrijblijvend voor een offerte !

Uw notaris op alle rechtsgebieden ! Bel of mail vrijblijvend voor een offerte !

Mr. C.L. Papaïoannou, Notaris

Uw notaris op alle rechtsgebieden ! Bel of mail vrijblijvend voor een offerte !

Singel 81 (Samuel van Hoogstraten) 3311 PB Dordrecht

Mr. C.L. Papaïoannou, Notaris

Postbus 201, 3300 AE Dordrecht

Singel 81 (Samuel van Hoogstraten) 3311 PB Dordrecht

Telefoon: 078 - 613 95 55 • Faxnummer: 078 - 639 06 81

Postbus 201, 3300 AE Dordrecht

Telefoon: 078 - 613 95 55

E-mail: notaris@notariskantoormerwestein.nl www.notariskantoormerwestein.nl

E-mail: notaris@notariskantoormerwestein.nl www.notariskantoormerwestein.nl

Uw notaris op alle rechtsgebieden ! Bel of mail vrijblijvend voor een offerte !

Mr. C.L. Papaïoannou, Notaris

Singel 81 (Samuel van Hoogstraten) 3311 PB Dordrecht

Postbus 201, 3300 AE Dordrecht

Mr. C.L. Papaïoannou, Notaris

Telefoon: 078 - 613 95 55

E-mail: notaris@notariskantoormerwestein.nl www.notariskantoormerwestein.nl

Singel 81 (Samuel van Hoogstraten) 3311 PB Dordrecht

Mr. C.L. Papaïoannou, Notaris

Postbus 201, 3300 AE Dordrecht

Singel 81 (Samuel van Hoogstraten) 3311 PB Dordrecht

FEESTEN

Uitstekende locatie voor uw evenementen zoals een schoolfeest, personeelsfeest en reünie maar ook een babyshower, verjaardagsfeest, communiefeest en receptie.

BRUILOFT BEDRIJVEN

Wij hebben ervaren en enthousiaste professionals in huis om jouw bruiloftsfeest tot een onvergetelijke dag te maken!

 Weeskinderdijk 9 -13 Dordrecht

 085 - 400 24 24

 ecdordrecht.nl

eventcenter_dordrecht

Zakelijke event zoals een vergadering, congres, productpresentatie, beurs maar ook een personeelsfeest en kerstborrel.

• Goed bereikbaar

• Gratis parkeren

• Volledige ontzorging

• Ruimte voor 50 - 1000 man

Dordrecht

Johan de Wittstraat 168

3311 KJ Dordrecht

Tel. 078 613 43 11

Vestiging Zwijndrecht

Laan van Walburg 8

3332 GJ Zwijndrecht

Tel. 078 620 57 77

Dordrecht

Vriesestraat 118 -120

Vestiging Papendrecht Veerweg 139

3351 HC Papendrecht

Tel. 078 644 21 10 / 0184 64 77 55

Zwijndrecht winkelcentrum Walburg

Slaapspecialist

Hendriksen zegt:

“GOED SLAPEN, BETER SPORTEN”

Al tientallen jaren wordt er onderzoek gedaan naar het effect van goede slaap en de slaapduur op (sport) prestaties. Dit soort onderzoeken worden vooral gedaan onder topsporters omdat zij dagelijks bezig zijn met het optimaliseren van hun trainingen om de beste sportprestatie te kunnen leveren. De resultaten van deze onderzoeken zijn natuurlijk voor iedereen van belang, topsporters, sporters en niet-sporters. Slaapspecialist Hendriksen legt het verband tussen goed slapen en beter sporten.

Slaap heeft natuurlijk op heel veel lichaamsfuncties effect en niet alleen op onze spieren. We benoemen er 5, die ook voor alle sporters van belang zijn.

Het effect van goede slaap op sportprestaties

Joop Zoetemelk zei het jaren geleden al, de wedstrijd win je in bed. Want een uitgerust lijf en brein geeft je energie, motivatie, kracht, snellere reactie en

voorkomt blessures. Maar zoals (top) sporters meer dan het gemiddelde aantal calorieën moeten innemen, hebben zij ook meer slaap nodig. Wanneer je veel energie gebruikt, heb je immers ook meer herstel nodig. Het is dan niet voor niets dat bekende topsporters vaak langer slapen dan gemiddeld. Roger Federer en LeBron James slapen bijvoorbeeld meer dan 10 uur per nacht!

Slapen en herstellen

Slechte slaapkwaliteit en slaapgebrek belemmeren de hersenfuncties. Bovendien heeft een verminderde slaap een directe invloed op de afgifte van groeihormoon en verandert de cortisolsecretie, waardoor het herstel na inspanning en stress wordt beïnvloed. Slaapgebrek verhoogt ook het proteïne niveau, waardoor uiteindelijk het immuunsysteem wordt aangetast en het spierherstel wordt belemmerd en dit heeft een impact op prestaties en herstel.

Voorkomen van blessures door voldoende goede slaap Sportblessures willen we natuurlijk allemaal voorkomen en ook daar speelt goede slaap een rol in. Uit onderzoek blijkt dat sporters die minder dan 8 uur slapen 1,7 keer meer kans hebben op een blessure dan sporters die meer dan 8 uur goed slapen. Bovendien blijkt dat als we ouder worden de kans op een blessure groter wordt door de ‘slaapschuld’ die we opbouwen. Slapen en je sportbrein

Je zou het misschien niet zeggen, maar als je aan het sporten bent is je brein het hardste aan het werk. Neem bijvoorbeeld je reactiesnelheid, concentratie, evenwicht, een strategie ontwikkelen, een snelle beslissing nemen en prioriteiten stellen. Verschillende breintaken worden gedaan in de prefrontale cortex. Uit hersenonderzoek blijkt dat diepe slaap verschillende herstellende functies heeft. Diepe slaap lijkt inderdaad een gunstige invloed te hebben op de prefrontale cortex, wat ook een positieve invloed zal hebben op de functies die door dit hersengebied worden aangestuurd.

Creatiever door slaap

‘Bekende topsporters slapen meer dan 10 uur per nacht’

Creatief problemen oplossen is essentieel voor sporters. Bij elk spel, elke competitie worden sporters geconfronteerd met beslissingen die hun winstkans kunnen vergroten of verkleinen. De relatie tussen slaap en creativiteit komt voort uit de directe invloed van slaap op het leren en de vorming van nieuwe concepten, ideeën of oplossingen en uiteindelijk op het ontstaan van creativiteit. Er werd aangetoond dat REM-slaap het creatief oplossen van problemen kan verbeteren. En REM-slaap wordt geassocieerd met originaliteit en een globale maatstaf voor figuurlijke creativiteit.

www.beddenspeciaalzaakhendriksen.nl

VIER REGIOSPORTERS

MAGIE IN PARIJS

Met het EK voetbal, Wimbledon, Tour de France, Le Tour Femmes en de Olympische Spelen is het deze zomer smullen voor de sportliefhebber. En zeker ook voor de regionale sportfanaten, want bij de ‘Spelen’ in Parijs zijn de Drechtsteden goed vertegenwoordigd. Waterpoloster Brigitte Sleeking, zwemster Kim Busch, turnster Naomi Visser en beachvolleyballer Yorick de Groot zijn van de partij.

Tekst: Arco Bomgaars

De magie van de Olympische Spelen is als het ware bijna voelbaar, zo dichtbij vindt het grootste sportspektakel van de aarde plaats. Op dat mondiale superpodium mogen Brigitte Sleeking, Kim Busch, Naomi Visser en Yorick de Groot zich meten met de allerbesten in hun tak van sport. De vier regiosporters hebben een staat van dienst opgebouwd als sporter van internationale allure, met ieder een afzonderlijk gevoel bij de Olympische Spelen tot nu toe.

Kim Busch

Kim Busch (26) mag met recht een ervaringsdeskundige genoemd worden. De Dordtse zwemster was drie jaar geleden in Tokio al van de partij bij de Olympische Spelen, die toen nog overschaduwd werden door de gevolgen van het coronavirus. In Parijs is de internationaal zeer gelouterde Kim Busch in ieder geval één van de schakels in de 4x100 meter vrije slag-estafetteploeg maar hoopt zij stiekem ook nog op een individueel nummer uit te kunnen komen. Dit jaar veroverde zij met de Nederlandse ploeg nog goud tijdens het WK in Qatar.

Naomi Visser

Eigenlijk had de Papendrechtse turnster Naomi Visser (22) in 2021 haar olympische debuut moeten maken in Tokio. Daar kwam het toen niet van: kort voordat zij naar de Japanse hoofdstad zou afreizen testte zij positief op corona. En hoewel zij vervolgens negen negatieve tests afleverde, moest zij thuisblijven omdat het risico te groot zou zijn dat ze alsnog het virus onder de leden zou hebben. Parijs is in dat opzicht dus een herkansing voor de introverte sporter, die is uitgegroeid tot een stabiele en belangrijke waarde in het Nederlands turnteam dat zich via een geslaagd optreden tijdens het WK in Antwerpen kwalificeerde. Drie jaar na dato krijgt Naomi Visser dus toch de kans op revanche.

Yorick de Groot

Waar de andere drie regiotoppers al langer zeker waren van plaatsing voor Parijs, kreeg de Sliedrechtse beachvolleyballer Yorick de Groot – hij wordt in juli 24 jaar – begin juni het groene licht voor deelname aan de Spelen. Samen met Stefan Boermans meldt hij zich straks in de Franse hoofdstad en dat is al een verhaal op zich. De aanloop naar de Olympische Spelen was namelijk een enorme race tegen de klok voor het tweetal, dat met veel blessureleed te kampen had. Eerst was Yorick de Groot vanwege een rugblessure lange tijd uitgeschakeld, vervolgens hield een rugkwetsuur ook Stefan Boermans aan de kant. Net op tijd haalde het tweetal voldoende punten om zich te kwalificeren en samen de olympische droom waar te maken.

Brigitte Sleeking

‘Uitgeroepen tot beste speelster van de wereld’

Brigitte Sleeking

De Dordtse waterpoloster Brigitte Sleeking (26) weet wat het is om internationaal succes te hebben. Met het Nederlands team stond zij vorig jaar op de hoogste trede van het erepodium tijdens het WK in het Japanse Fukuoka, na de winst in de eindstrijd tegen Spanje. De ogenschijnlijk koele Sleeking besliste de noodzakelijke strafworpenreeks door Oranje naar het goud te schieten. Aan het begin van dit kalenderjaar veroverde zij met het Nederlands team, in eigen land, de Europese titel door wederom Spanje te kloppen (8-7). De bijdragen aan het succes van het Nederlands team en haar Griekse club Vouliagmeni bleven niet onopgemerkt: Brigitte Sleeking werd eind vorig jaar uitgeroepen tot beste speelster van de wereld. Met die prachtige persoonlijke titel begint de gelouterde steunpilaar van het Nederlands team aan de olympische missie.

Ha o Beauty,

Ik ben Sonita Mahbubi en heb sinds kort mijn Beauty Boutique in het centrum van Dordrecht.

Amiri Beauty Boutique, gevestigd in een luxe herenmodezaak in het centrum van Dordrecht, belichaamt de kernwaarden van schoonheid, allure en nostalgie.

We bieden meer dan alleen een behandeling. Het is een moment van luxe en schoonheid voor jezelf. Met specialisatie en perfectie, vooral in het creëren van prachtige wenkbrauwen, staan we klaar om je voor elke speciale gelegenheid perfect te stylen. Wij verzorgen ook (bruids)make-up en haar, vraag naar de mogelijkheden. Ik hoop je snel te zien in Amiri Beauty Boutique.

Tevens ook verkoop van Diadora Heritage sneakers & Peuterey

Kijk op www.amiribeautyboutique voor meer informatie Volg ons:  @amiribeautyboutique Korte Breestraat 1 (ingang Habets herenmode)

Noordendijk 207 3311 RN Dordrecht

D E WI N S T VA N GOE D A DVIE S .

T: (078) 648 15 55

I: verstegenaccountants.nl

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Boekhouding, salarisadministratie, jaarstukken, pensioen, nieuwe wetgeving of een fusie… Als ondernemer komt er veel op je af. Dan is het fijn om te kunnen rekenen op de accountants en adviseurs van Verstegen. Wij weten wat er speelt op het gebied van wet- en regelgeving, maar begrijpen ook het perspectief van de ondernemer. Maak nu een afspraak en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen.

Vind ons op social media:

Ingrid

Al een tijdje speelde

Ingrid met de gedachte om zich op te geven voor de make-over van 078MGZN. Nu ze dit jaar 50 is geworden, koos ze ervoor zich op te geven en ging ze voor een totaal andere look.

Fotografie: Rob van der Teen

Haarstylist Michiel

Ingrid vertelde dat ze al heel lang ‘langer haar’ heeft. En hoewel ik vind dat ze geen hoofd heeft voor echt kort haar, haal ik er allereerst toch een flink stuk vanaf. Ik koos voor een stevige lob met een zachte framing langs het gezicht. Ook de kleur mocht anders en daarom heb ik voor een volle bruintint gekozen met hier en daar zachte karameltonen. Door deze vooral langs het gezicht te plaatsen creëer je toch zachtheid, maar wel met een volle nuance. De nieuwe look van Ingrid is hierdoor vrouwelijk en krachtig.

Make-up artist Brenda

Wil jij ook een make-over winnen?

Stuur een foto met je naam en leeftijd naar: info@078media.nl

Bij Ingrid heb ik lichte, maar coole tinten gebruikt op haar ogen om dit te matchen met haar nieuwe look en de kleding. De lip gaf ik een krachtige perzik nuance. Dit keer heb ik met een zachte crème blush gewerkt. Dit is heel gemakkelijk op te brengen en zorgt voor een frisse zomerlook die het totaal helemaal afmaakt.

Bij ons verkrijgbaar

• Koffie en diverse thee soorten

• Gebak

• Verschillende belegde broodjes

• High Tea, ook vegan

• Cadeaubonnen

Openingstijden:

Dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur.

 @kattencafestripe

 @KattencafeStripe

Kattencafé Stripe Vriesestraat 110 3311 NS Dordrecht 06 589 589 89 www.kattencafestripe.nl

Mijn naam is Mark Habets, bijna 50 jaar jong en al meer dan 30 jaar in de retailbranche. Een Alfisti met een kleine Italiaanse bloedlijn. Eigenzinnige eilandbewoner met een actuele kijk op kleding.

Fotografie: Jurriaan Telder

Mark Habets Smart casual: waar sport en mode elkaar ontmoeten

Sport kan ook gekoppeld worden aan een sportief leven. In het modelandschap zie je periodiek de invloed van diverse sporten, zoals tennis, golf, voetbal, fitness, yoga maar ook de wandel- en zwerfsport, vaak als inspiratie voor de ontwerpers van diverse modehuizen.

Hoelang kennen we al niet het bekende trainingspak of de sweatpants? De stijlen worden vaak gemixt en gerestyled tot aan het bekende ‘baseballjack’ dat nu weer zijn opmars beleeft.

In het sneakerlandschap is, behalve de basketbal- en de runningschoen, nu de ‘retro’ tennisschoen weer terug van weggeweest. Vergeet ook het poloshirt niet, een blijvertje, dat door bijna alle bekende (designer)merken wordt omarmd en op hun manier ze er een eigen draai aan geven.

Er is dus een overvloed aan inspiratie om naar de zomer toe weer diverse draagbare combinaties samen te stellen. De sportieve geest in ons wil een actief leven uitstralen.

Sportief kan tegenwoordig ook de outfit naar het dagelijkse werk zijn waar vroeger de jas-das combinatie een vereiste was. In de volksmond wel smart casual genoemd.

Deze combinatie kunnen we nader verklaren door een (geklede) sneaker onder het geheel te combineren. De basis van deze combinatie kan een casual colbert zijn. Zelfs een blend in het voorjaar en naar de zomer toe van linnen-katoen is aangenaam dragen. Combineer het met een mooi katoenen shirt en aansluitende chino en we hebben een match!

Wil je een stap verder in jouw outfit: een denim shirt, tevens de tip voor het najaar en de bekende jogpants, de halfbloed met als ouders de pantalon en trainingsbroek, geven een hippe twist. Vooral het koordje met de ijzeren uiteinden (nestels) geven een stoere en eigenzinnige look.

Genoeg mogelijkheden om in ons polderlandschap de show te stelen op die vrijdagmiddagborrel of de summer chique bruiloft die weer een gezellige happening wordt.

‘De sportieve geest in ons wil een actief leven uitstralen’

Besluit je deze periode of in de aankomende zomervakantie weer richting de Middellandse zee te reizen, dan is het katoenen colbert een must-have om mee te nemen.

Vooral bij een reis naar de bekende laars kan de lokale bevolking jouw combinatie goed waarderen.

DORDRECHT KLEURT GEEL VOOR DE TOUR DE FRANCE FEMMES

Wie het centrum van Dordrecht bezoekt, kan er niet omheen: de gele banieren, stickers en andere versieringen met daarop afbeeldingen van de Grote Kerk in Dordrecht en de Eiffeltoren. En natuurlijk staat het geel voor de gele trui. Want Dordrecht is deze zomer in de ban van de Tour de France Femmes avec Zwift. Een groot internationaal topsportevenement!

FRANSE

FEESTEN

11 AUGUSTUS

Natuurlijk grijpt Dordrecht de Tour de France Femmes aan om er een mooi stadsevenement van te maken. Vooral op zondag 11 augustus is de stad helemaal in Franse sfeer. Het Grotekerksplein wordt omgetoverd tot een Frans dorpsplein, met horeca in Franse sfeer, Franse muziek, oude Citroëns, een brocante markt en een eigen lokale avondetappe. Vive la France, vive Dordrecht!

Ook het Statenplein staat die dag in het teken van het fietsen. Er zijn allerlei sportieve activiteiten voor kinderen, zoals een Dikke Banden Race. En iedereen kan mee tekenen aan een groots kunstwerk ‘Dame op de fiets’. Meer info: www.indordrecht.nl/uitagenda/franse-feesten

FIETS MEE MET DE OFFICIËLE TOERTOCHT

'We weten dat topsport anderen inspireert om ook meer te gaan sporten. En dat het om fietsen gaat maakt het voor mij extra mooi. Want Dordrecht is een ideale fietsstad.'

Het absolute hoogtepunt is op dinsdag 13 augustus, als de deelnemers in Dordrecht van start gaan voor de tweede etappe naar Rotterdam.

De start is op het Energieplein, waarna de rensters eerst in rustig tempo een rondje door de Dordtse binnenstad maken. Vanaf de Prins Hendrikbrug gaan ze vervolgens in volle vaart richting Rottterdam. Er is dus alle kans om de internationale toppers van dichtbij te zien!

Wethouder Marc Merx is dan ook laaiend enthousiast dat het is gelukt de Tour de France Femmes naar Dordrecht te halen. “Ten eerste is het geweldig dat we weer een topsportevenement in de stad hebben. We weten dat topsport anderen inspireert om ook meer te gaan sporten. En dat het om fietsen gaat maakt het voor mij extra mooi. Want Dordrecht is een ideale fietsstad.”

De wethouder somt op: “Dordrecht is best een compacte stad. Voor de meeste afstanden is de fiets gewoon sneller dan de auto. En daarnaast is de ligging van Dordrecht natuurlijk ideaal. Je kunt hier zo mooi over de dijken naar de Biesbosch fietsen. En als je wat verder wilt, zijn gebieden als de Alblasserwaard en de Hoeksche Waard ook aantrekkelijk.”

De wethouder Sport hoopt dat ook de Tour de France Femmes dit effect heeft. “Dordrecht heeft de ambitie om in de Top 10 van sportiefste steden te komen, we willen heel graag meer Dordtenaren aan het sporten en bewegen krijgen.”

Op zondag 11 augustus is ook de officiële toertocht van Dordrecht naar Rotterdam. Dezelfde etappe die de toppers dinsdag fietsen. Fiets mee en word deel van deze historische wielergeschiedenis! De start is bij DTC en DRC De Mol.

ACTIVITEITEN IN BEELD

Dordrecht gebruikt de Tour de France Femmes ook als aanleiding voor een hele serie fietsactiviteiten. Zo hebben er al tientallen kinderen meegedaan met Dikke Banden Races, scholen hebben zich ingeschreven voor clinics en E-sports. Onder de naam Start2Bike zijn er diverse trainingen voor mensen die nog niet zo lang met wielrennen, mountainbiken of gravelbiken bezig zijn. En de meervoudig kampioen Veldrijden Lucinda Brand heeft als ambassadeur voor Dordrecht een hele rij challenges bedacht. Haar motto: “In aanloop naar de start van de Tour de France Femmes in onze stad, hoop ik de Dordtenaren te kunnen inspireren om vaker de fiets te pakken.”

Als u onze klant of kandidaat bent, delen wij uw passie voor de branche. Of het nu gaat om uw maritieme, energie- of civiele bouwbaan. iPS is uw internationale dienstverlener op het gebied van crewing, detachering, recruitment en payroll-oplossingen.

Onze op maat gemaakte oplossingen zorgen ervoor dat onze klanten zich volledig kunnen concentreren op hun eigen corebusiness. We bereiken dit door precies datgene te doen waar we het over eens zijn, zowel met de klant als met de kandidaat.

Door onze uitgebreide database van cv’s, unieke grensoverschrijdende payroll-oplossingen en een hoge klantgerichtheid, zijn wij in staat om het verschil in de markt te maken.

www.ipspowerfulpeople.com info@ipspowerfulpeople.com +31(0)884479494 contact

In een veranderende markt die altijd in beweging is moeten we altijd een stap vooruitdenken

Meer weten?

Big Green Egg is The Original

Sinds 1974 brengen wij outdoor cooking naar het volgende level. We zijn een kamado. Een BBQ van het allerbeste keramiek. We zijn Big Green Egg en we zijn het origineel. Maar we zijn vooral makers van mooie herinneringen. Van samen genieten met familie, vrienden en gelijkgestemde smaakmakers. Van lokale en verse ingrediënten, spannende bereidingen en onovertro en smaak. Met een Big Green Egg kies je voor kwaliteit van leven. Generatie na generatie.

Hot and fast. Low and slow.

Grillen, bakken, stomen, wokken of roken, the sky is the limit voor de Big Green Egg. Low and slow cooking? De EGG is er voor gemáákt. Een mooi stuk vlees en de tijd doet de rest. Na urenlang langzaam garen smelt zelfs de meest kritische crowd. Maar ook gerookte vis, winterse stoofpot, delicate desserts of gegrilde groenten krijgen een upgrade in de Big Green Egg. Zelf brood bakken of pizza? Jouw creativiteit bepaalt de mogelijkheden.

Van 0°C tot 300°C in 15 minuten

De Big Green Egg werkt op houtskool: na slechts 15 minuten bereik je 300°C. Met de luchtregelaars stel je de temperatuur nauwkeurig af tussen 70°C en 350°C. Een must wanneer die ene graad nèt het verschil maakt. De temperatuur buiten heeft geen invloed op de temperatuur binnen je EGG, zodat je het hele jaar door kunt EGG’en. Het gesloten systeem en de geregelde luchttoevoer en -afvoer zorgen ervoor dat houtskool e ectiever brandt. Wel zo duurzaam.

Keramiek van de hoogste kwaliteit

Ons keramiek doorloopt hetzelfde proces dat NASA gebruikt voor het Space Shuttle-programma. Hierdoor kan het de hoogste temperaturen aan, reflecteert het warmte beter en gaat het keramiek veel langer mee. Een investering die zich altijd terugbetaalt. Maar waarin het keramiek van de Big Green Egg zich echt onderscheidt, is dat het vocht absorbeert en weer vrijgeeft. Daardoor blijven ingrediënten altijd hun sappigheid behouden.

Levenslang plezier. Levenslange garantie.

De Big Green Egg is verkrijgbaar bij Van der Merwe

Vele jaren van ontwikkeling, testen en het continu naleven van de allerhoogste kwaliteitseisen maken dat we elke EGG een levenslange garantie mee kunnen geven. Ook daarin zijn we uniek. Het feit dat de EGG veelvuldig gekopieerd wordt, zien we dan maar als een compliment. Voor de kenner is het duidelijk: er is maar één Big Green Egg. De enige vraag die je jezelf hoeft te stellen: welke van de 7 modellen neem je als eerste mee naar huis? Van

APPARTEMENTEN

NU MET EXTRA GROTE TERRASSEN!

HEERLIJK WONEN OP 5 MINUTEN VAN DORDTS HISTORISCHE CENTRUM

Het Wantij is het nieuwste nieuwbouwplan in Dordrecht. 48 appartementen en 12 stadswoningen gelegen op de kop van het project Stadswerven. Op loop-/fiets afstand van het centrum.

Gelegen aan het water van het Wantij, of aan het toekomstige plein. Volop keuze met mooie uitzichten over het water en/of de stad en een gunstige zonoriëntatie. Een groene binnentuin is alleen voor bewoners bereikbaar.

KENMERKEN 12 STADSWONINGEN

• Woonoppervlakte ca. 131 tot 135 m2

• Parkeerplaats en berging in parkeergarage

• Alle woningen zijn incl. luxe keuken en badkamer

• Zonnepanelen en extra grote tuinen

• Beschutte groene binnentuin voor bewoners

KENMERKEN 48 APPARTEMENTEN

• Woonoppervlakte ca. 88 tot 130 m2

• Balkon of terras met uitzicht op Dordt en Wantij

• Parkeerplaats en berging in parkeergarage

• Alle woningen zijn incl. luxe keuken en badkamer

• Extra grote terrassen

• Beschutte groene binnentuin voor bewoners

• Energielabel A++, dus lage energiekosten

Koopsommen appartementen va. € 540.000,- v.o.n.

• Energielabel A+++, dus lage energiekosten

Koopsommen stadswoningen va. € 548.000,- v.o.n.

EEN ONVERGETELIJKE ZOMER MET DE OVERHEERLIJKE BBQ-RECEPTEN VAN GRILLIT

Niks is lekkerder dan op een zonnige zomerdag genieten van de lekkerste gerechten van de BBQ! Eerst even gezellig borrelen met drankjes en hapjes, om vervolgens te smullen van al het lekkers. Dát is wat ons betreft ultiem genieten! Om jouw zomer onvergetelijk te maken heeft Grillmeister Marcel Vastenhoud speciaal drie heerlijke recepten van de BBQ geselecteerd.

MOINK Balls

Ingrediënten:

500 gr gerookt ontbijtspek

BBQ saus en kruiden naar keuze

1 kg rundergehakt/ribeye

1 ei

50 gr geraspte Parmezaanse kaas

70 gr paneermeel

120 ml melk

3 el verse gehakte knoflook

3 el peterselie gedroogd

1,5 tl zout

1,5 tl peper

1,5 tl oregano gedroogd

Bereidingswijze:

Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van tot 33 gram. Bestrooi de

gehaktballetjes met de barbecuekruiden. Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Zet je MOINK Balls een half uur in de koelkast om op te stijven. Maak de barbecue gereed voor indirect barbecueën op 107-120°C en leg de MOINK Balls indirect op het rooster tot ze een kerntemperatuur hebben van 60 gr. bestrijk ze met de BBQ-saus ga daarna naar een kerntemperatuur van ca. 70 graden.

Ervaar de luxe, het dagelijkse gemak, zekerheid en comfort van prachtige permanente make-up. De wenkbrauwen zeer natuurlijk ingevuld en mooi in vorm. Een eyeliner die altijd op de goede plek zit. Lippenstift look of een strakker contour zonder deze steeds bij te werken.

Twijfel je nog? Lees de recensies op www.lineperfection.nl of mijn Facebook pagina LinePerfection Permanente make-up

Recensies (bron Facebook):

Linda L.:

“Ik raad microblading wenkbrauwen aan van Eva. Ze weet heel goed wat ze doet. Een mooi resultaat passend bij jouw gezicht. Ik ben een jaar geleden bij een andere studio geweest maar was na meerdere behandelingen niet tevreden over het resultaat. Nu heb ik eindelijk de wenkbrauwen die ik wil.”

Joke D.:

“Geweldige vakvrouw en een heerlijk mens, ze stelt je helemaal op je gemak. Ik heb mijn adres gevonden voor wenkbrauwen, eyeliner en binnenkort mijn lippen inkleuren. Dus dames, gewoon doen! Dankjewel lieve Eva.”

Klarinetsingel 138, 3335DE Zwijndrecht • Tel. 06 52 63 99 93 E-mail: info@lineperfection.nl • www.lineperfection.nl

recepten &cocktails

Lamskoteletten Greekstyle Griekse Tzatziki

Ingrediënten:

8-10 lamskoteletten

100 ml olijfolie

1 grote teen knoflook (of twee kleine)

1 el mosterd

1/2 el gedroogde oregano

1 el verse tijm

1 el verse rozemarijn geraspte schil van 1/2 citroen

2 el citroensap peper en zout

Bereidingswijze:

Maak een marinade door de olie met de rest van de ingrediënten te mengen. Doe de marinade op de lamskoteletten en doe ze daarna in een vacuümpan en vacumeer deze. Leg de lamskoteletten minimaal 2 uur weg in de koelkast. Bereid de Big Green Egg of een andere Kamado voor op directe warmte. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 220-240°C. en maak gebruik van het gietijzeren rooster dat ideaal is voor het grillen van vlees. Belangrijk is om het rooster, ten tijde van het opwarmen van de BBQ, ook geplaatst te hebben. Hierdoor warmt het rooster goed heet op, waardoor het vlees mooi dichtschroeit. Haal intussen de lamskoteletten uit de koelkast. Bestrooi vervolgens de lamskoteletten met wat zout en grill ze in ongeveer 2-3 minuten per kant mooi rosé. Draai eventueel halverwege een kwartslag zodat je een mooie grilruit krijgt. Geniet met lekkere Tzatziki.

Eet smakelijk....

Ingrediënten:

2 komkommers

1 tl Fijn zeezout

4 tenen Knoflook

30 gr verse dille

1 liter Griekse yoghurt 10%

2 el wittewijn azijn

6 el olijfolie

Bereidingswijze:

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en rasp het vruchtvlees grof. Meng het zout erdoor, doe in een zeef, laat 5 minuten uitlekken en duw er met een lepel nog zoveel mogelijk vocht uit. Snijd ondertussen de knoflook en de dille heel fijn. Meng de komkommer in een kom met de knoflook, Griekse yoghurt, witte wijnazijn en ⅔ van de olijfolie. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de rest van de olie.

De mooiste en meest uitgebreide collectie zonnebrillen van Zuid Holland vind je in Dordrecht. We zijn exclusief dealer in uw regio van o.a. AKONI. De nieuwe modellen van onderstaande merken zijn nu te bewonderen en te passen. let the sun shine!

INE Let the sun SH

Shotgun Shells

Ingrediënten:

1 doos cannelloni

500 gram rundergehakt

300 gram ontbijtspek lange, rechte stukken

1 zakje mozzarella bolletjes (klein)

75 gram geraspte jonge kaas

2 eieren

BBQ rub naar keuze

BBQ saus naar keuze

Bereidingswijze:

Meng in een kom het gehakt met de BBQ kruiden, de eieren en de kaas goed door elkaar. De kruiden kun je naar gelang smaak meer of minder toevoegen. Pak een cannelloni en stop in het midden 1 bolletje mozzarella, stop daarna aan beide kanten de cannelloni vol met het gehakt mengsel. Vul alle cannelloni op deze manier. Wikkel om iedere cannelloni een reep spek. Heb je kleinere stukjes gebruik er dan 2 zodat om heel de cannelloni spek zit. Zorg er wel voor dat je niet te veel overlap krijgt, snij teveel

eventueel af. Vervolgens gebruik je nog wat rub om het spek ook lekker op smaak te brengen. Je BBQ is klaar voor indirecte bereiding op ongeveer 120 graden. Leg de Shotgun Shells erop en start eerst met roken. Je rookt de shells ongeveer 15 minuten, daarna breng je een eerste laagje BBQ saus aan. Dit doe je de komende 30 minuten nog 2 - 3 keer zodat je een mooi glazuur krijgt. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur zijn ze gaar. Stook de BBQ wat hoger op tot 160 graden. Nu grill je de Shotgun Shells nog even af om een mooi krokant laagje te krijgen.

THE DAISY

recepten &cocktails

Een heerlijk verfrissende cocktail, die perfect is voor de warme zomerdagen.

Voor deze cocktail gebruiken wij het liefst de Old Tom Genever. De 5e generatie master distiller Anton Rutte maakte in 1918 deze unieke genever, gestookt uit graan en 7 bijzondere ingrediënten, waaronder sinaasappelblaadjes, kaneel en absintalsem. Dit product is een kruising tussen een frisse, jonge jenever en een klassieke gin; een Old Tom gin.

Benodigdheden:

Jigger (maatbekertje)

Coupe glas

Barlepel

Bostonshaker

Barstrainer

Klein zeefje

IJsblokjes

Ingrediënten:

40ml Rutte Old Tom Genever

20ml Mandarine Napoleon

20ml limoensap

1 barspoon suikersiroop

Garnering: Limoenschijfje.

Kaffir Lime & Rose Lemonade

Deze makkelijk te maken, bloemige mix, is de ultieme cocktail voor een party met je vriendinnen. De Rutte Kaffir Lime Gin is een bijzondere gin. De basis is een mooie, klassieke dry gin met kaneel en venkel, maar dan is er de extra smaak van kaffir lime blad. Dit zijn de groene blaadjes van de boom die kaffirlimoenen draagt. Het blad heeft een unieke, frisse en aromatische smaak. Het wordt veel in de Thaise en Indonesische keuken gebruikt, daar ook djeroek poeroet genoemd.

www.rutte.nl

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in de boston shaker en doe er ijsblokjes bij in. Shake voor 20 seconden. Schenk daarna de cocktail in het glas, hou de ijsblokjes tegen met een barstrainer en gebruik het zeefje om de kleine ijsdeeltjes tegen te houden. Garneer de cocktail met een limoenschijfje.

Benodigdheden:

Jigger

Longdrinkglas of copa

BarspoonIJsblokjes

Ingrediënten:

50ml Rutte Kaffir Lime Gin

150ml Rose Lemonade

Garnering:

Limoenschijfje of rozenblaadjes.

Bereidingswijze:

Vul het glas met ijs en schenk de Rutte Kaffir Lime Gin en rose lemonade in het glas. Roer even door met de barspoon en garneer met een limoenschijfje of rozenblaadjes.

Geslaagd op weg met Wierks!

Sinds 1965 het adres voor je rijbewijs

Rijopleidingen in Zuid-Holland: met Wierks de weg op

Van brommeropleiding en motoropleiding tot je camperrijbewijs en busrijbewijs: bij Wierks loopt jouw rijopleiding op rolletjes. Samen met onze enthousiaste mensen train je niet alleen jouw vaardigheden achter het stuur, maar geven we je ook een goede dosis zelfvertrouwen mee. Daarmee bedoelen we: het trainen van een proactieve mindset, zodat je weet hoe je moet handelen in leuke, maar ook minder leuke situaties. Álles zodat jij straks als een koning achter het stuur zit en geslaagd op weg gaat.

Ga voor meer informatie naar wierks.nl of maak direct een afspraak via 078 - 621 10 00

Best Dine & Drink Concept

De naam Chablis is wereldwijd bekend. In de VS werd de populariteit zo groot dat het lange tijd synoniem was voor droge witte wijn en werd ten onrechte op etiketten van Amerikaanse wijn gebruikt.

Inmiddels is de naam Chablis wettelijk beschermd.

De Bourgogne bestaat feitelijk uit een zestal gebieden waarvan Chablis het meest noordelijk is gelegen. Naast het stadje Chablis (met slechts een kleine 2500 inwoners) hebben nog 16 omliggende kleine gemeenten het recht om de benaming Chablis te gebruiken mits er aan de voorwaarden van de AOP is voldaan. Wijn met de AOP Chablis is witte wijn gemaakt van Chardonnay die groeit op unieke krijtbodems die eeuwen geleden zijn gevormd door afzetting van schaal en schelpdieren. Wijnboeren in deze regio mogen ook andere druiven aanplanten om wijn van te maken maar die mogen dan niet de benaming Chablis dragen.

Jan Pieter de Vlieger

Eigenaar van Frans van den Hoogen Wijnkoopers Anno 1844. Vinoloog van de Wijnacademie, Oinos wijnproefkunde,Wijn-spijs Academie voor Gastronomie.

Door zijn noordelijke ligging onderscheiden de Chablis wijnen zich van de witte Bourgognes uit de Côte d’Or door een hogere zuurgraad en een licht ziltige toets. De mooiste (en ook de duurste) wijnen uit Chablis komen van een helling direct ten noorden van de plaats Chablis die uit puur krijt bestaat en de wijngaarden hierop hebben een perfecte ligging ten opzichte van de zon. Hierop liggen de Grand Cru wijngaarden, 7 in totaal. Verder zijn er een 40-tal Premier Cru wijngaarden, gelegen in en rond het dorp Chablis, ook hier is het kalkgehalte in de bodem hoog. De wijngaarden die verder weg zijn gelegen dragen de benaming Chablis of nog verder Petit Chablis. Deze laatst genoemde ligt ten westen van Chablis en heeft het minst vaak het kalksteen welke de Chablis wijnen beroemd hebben gemaakt. De Petit Chablis wijnen zijn eenvoudiger en kunnen het beste jong gedronken worden. De Chablis Grand Cru zijn wijnen van wereldklasse en hebben een groot rijpingspotentieel.

In het dorp Lignorelles even ten noordwesten van de plaats Chablis is een familiebedrijf dat al generaties lang van vader op zoon wordt doorgegeven ‘Domaine Roland Lavantureux’. Naamgever Roland erfde de wijngaarden van zijn vader en begon de wijnen vanaf 1979 op fles onder de huidige domeinnaam te verkopen, hij breidde het bezit uit met enkele Premier Cru en Grand Cru wijngaarden in Chablis. Zijn zonen David en Arnaud, die sinds 2010 driemaal zijn uitgeroepen tot beste jonge wijnproducenten in de Bourgogne, blijven de erfenis van de familie op het gebied van wijn maken tot op de dag van vandaag voortzetten.

Zowel in de wijngaarden als in de kelders streven ze naar verbetering op een manier waardoor het terroir in het glas beter tot uiting komt. Hun harde werk heeft niet alleen geleid tot enkele uitmuntende Chablis-wijnen maar ook tot enkele hoogwaardige witte Bourgognes die zich met de beste wijnen van de Côte de Beaune kunnen meten.

In de wijngaarden wordt een principe van ‘Viticulture Intégrée’ gehanteerd: geen gebruik van pesticiden en de voorkeur aan een natuurlijke bodembedekker of ploegen van de wijngaard. De wijnbereiding is zo natuurlijk mogelijk. Thermoregulatie wordt toegepast om de temperatuur tijdens de gisting laag te houden en complexiteit van het fruit te verkrijgen. Verder wordt er uitsluitend ingegrepen daar waar het nodig is. De rijping vindt plaats in roestvrij staal of in Frans eikenhout, afhankelijk van elke ‘cuvée’ en ook van het kenmerk van elke Vintage.

Alle werkzaamheden in de wijngaarden tot aan het bottelen worden door de broers zelf gedaan. Zij zorgen ervoor dat alle stappen tot aan het proeven onder controle zijn.

Naast de Chablis wijnen zijn er van moederskant ook een tweetal wijngaarden geërfd ten noorden van Chablis in Tonnère waar uitsluitend Bourgogne Chardonnay wordt gemaakt en in Epineuil. Op deze laatste wijngaard is uitsluitend Pinot Noir aangeplant zodat ze ook een rode Bourgogne produceren, en wat voor één. Waar de noordelijke ligging eerst een nadeel was, is door de klimaatverandering het plaatsje Epineuil zeer interessant geworden om rode kwaliteitswijn te maken.

Deze Pinot Noir is voor 25% op RVS gevinifieerd en voor 75% op houten pieces van 228 liter waarvan een deel nieuw eiken. De wijn is rijk en rondborstig, duidelijk pinot noir fruit met heerlijke roostertonen van de houtrijping en een lang talmende afdronk.

Hoe leuk is dit?

Picknicken tussen alpaca’s

Alpaca’s Babet, Sara, Guus, Hector, Bambi en Tresor wonen op een bijzondere plek. Ze verblijven in een verscholen groene oase van maar liefst 11.000 vierkante meter, alleen bereikbaar via een ophaalbrug. En dat op een steenworp afstand van de Dordtse binnenstad. De familie Schreuder woont er nu acht jaar. Sinds twee jaar hebben ze gezelschap van de alpaca’s. En voor wie ook graag wil kennismaken met deze schattige wollige dieren is er goed nieuws: dat kan onder het genot van een picknick of een high tea. Lekker zonnetje erbij en voilá, daar is het vakantiegevoel.

‘Superdag’, ‘veel lol gehad met die lieve alpaca’s’, ‘mooie locatie’, ‘voor herhaling vatbaar’, ‘warme ontvangst door de alpaca ’s’, ‘heerlijke middag’ en ‘goed gevulde picknickmand’. Dit zijn zomaar een paar van de lovende reviews van bezoekers van Alpacaboerderij Dordrecht. Het uitje scoort gemiddeld 4,8 sterren (van de 5).

Picknick en high tea

“Het zijn ideale dieren”, vertelt de heer des huizes Lex Schreuder. “Ze houden het gras kort, kunnen gewoon buiten blijven en zijn supergezellig. Vorig jaar ontstond het idee om alpacapicknickmanden en een high tea tussen alpaca’s aan te bieden. Dat liep meteen goed. Vooral in de weekenden en vakanties is het druk. Mijn zoon Luuk van 19 is de drijvende kracht van het bedrijf. Met de alpacaboerderij combineert hij horeca en ondernemen en dat past goed bij de opleiding die hij volgt aan de Hotelschool. In het weekend of tijdens andere drukke periodes, kan hij het niet alleen. Hij krijgt dan hulp van zijn zus en een collega en wij kunnen natuurlijk ook altijd bijspringen.”

Ook voor bedrijven

“Iedereen vindt de alpaca’s leuk. Ze zijn nieuwsgierig. Ze komen altijd wel even kijken bij de gasten aan de picknicktafel, maar zijn niet opdringerig. Het is echt een uitje voor jong en oud. Soms komen mensen hun verjaardag vieren. We hebben ook al een babyshower, vrijgezellenfeest en gender reveal gehad. Maar ook weten steeds meer bedrijven ons te vinden. Het is een prima plek om doordeweeks bijvoorbeeld een teamuitje te doen, receptie te houden of een jubileum te vieren. Het breekt op een leuke manier de dag, maar kost je niet de hele dag.”

Nog een laatste leuk nieuwtje: Sara en Babet zijn allebei in blijde verwachting. Met twee kleine schattige nieuwe alpacaatjes erbij wordt het deze zomer nog wolliger en gezelliger bij de Alpacaboerderij.

Alpacaboerderij Dordrecht Noordendijk 406, Dordrecht www.alpacaboerderijdordrecht.nl

‘Ze zijn nieuwsgierig, maar niet opdringerig’

VOOR DE MOOISTE LINGERIE,

VOOR DE MOOISTE LINGERIE,

VOOR DE MOOISTE LINGERIE,

VELE MERKEN O.A.: HANRO

VELE MERKEN O.A.:

VELE MERKEN O.A.:

VELE MERKEN O.A.:

VELE MERKEN O.A.:

@BOTSBOUTIQUEDORDRECHT @BOTSBOUTIQUE

Scheer en Schuim, uw bestemming voor premium scheerproducten in Dordrecht

“Betreed de ver jnde wereld van het nat scheren”

Bij Scheer en Schuim, dé speciaalzaak in premium scheerproducten, stapt u in de ver jnde wereld van het nat scheren. Gun jezelf een moment voor een ritueel aan het begin van de dag met onze exclusieve producten en duurzame safety razors. Kies uit tijdloze designs en geniet van moeiteloos glad en nauwkeurig scheren voor elk huidtype. Onze exclusieve scheerproducten tillen uw scheerbeurt naar een hoger niveau, van pre-shave tot a ershave.

Bezoek onze winkel ook voor een collectie van exclusieve parfums op basis van etherische oliën.

De plek voor een spetterende feestavond!

...

maar ook voor bijvoorbeeld een verjaardag voor je beste vrienden, een uitgebreid diner of een onvergetelijke bruiloft!

Eén van de verborgen geheimen die de stad

Dordrecht herbergt uit haar rijke historie.

Gelegen in hartje centrum, onder het oude

Stadhuis. Absoluut een locatie waar functionele elementen zich verzoenen met de historische waarden van deze zaal.

Om je bijeenkomst zo aangenaam mogelijk te maken, bieden wij diverse arrangementen aan, maar natuurlijk kunnen wij ook samen met jou een arrangement geheel naar wens samenstellen. Neem contact met ons op en informeer naar de vele mogelijkheden!

BMW i5 M sport editions

Zowel de BMW i5 eDrive40 Sedan als Touring zijn nu beschikbaar als een M Sport Edition. Deze edities zijn optioneel te bestellen tegen een meerprijs van slechts € 400 en legt de nadruk op een krachtig en sportief design. Ze zijn namelijk standaard uitgerust met onder andere het M Sport exterieurpakket, een M Sportonderstel, 19 inch lichtmetalen wielen en Driving Assistant Plus. Dit maakt de BMW i5 M Sport Edition niet alleen een visueel aantrekkelijke keuze, maar ook een technologisch geavanceerde.

VANAF € 77.942 of € 1.157 P/M

CUPRA Born

Dealergegevens:

Dubbelsteyn Dordrecht Dubbelsteyn Numansdorp Mijlweg 65 Burg. de Zeeuwstraat 130 3316 BE Dordrecht 3281 AL Numansdorp (078) 652 76 00 (0186) 658 111 www.dubbelsteyn.nl www.dubbelsteyn.nl

Volledige elektrische power hatchback

Met de Born heeft CUPRA zijn eerste volledig elektrisch aangedreven auto aan de wereld gepresenteerd. Een sportief design, krachtige elektromotoren, het e-Boost Performance-pakket, achterwielaandrijving en maximaal rijplezier zijn de ingrediënten die de Born tot dé elektrische auto voor car lovers maken.

De CUPRA Born is nu verkrijgbaar vanaf € 33.990* of € 438** p.m. via Private Lease.

Dealergegevens:

Ames Auto Casa Laan der verenigde naties 55 3316 AK Dordrecht

Tel. (078) 632 22 22 www.ames.nl

• 100% elektrisch

• Tot 425 km actieradius • Sportieve hot-hatch

Profiteer van € 2.950 EV-Subsidie

Audi Q6 e-tron

Een baanbrekende elektrische SUV

Met het nieuwste model, de Q6 e-tron, slaat Audi de toekomst van elektrische mobiliteit in. De Audi Q6 e-tron is een verbluffende combinatie van geavanceerde technologie, luxe design en duurzame prestaties. De eerste uitvoeringen zijn nu bestelbaar als quattro vierwielaandrijving met een 100 kWh accupakket.

De nieuwe, volledig elektrische Audi Q6 e-tron is te bestellen vanaf € 77.950

De Audi Q6 e-tron beschikt over o.a.:

• 625 km actieradius

• 270 kW snelladen

• 800V accupakket met 94,9 kWh netto capaciteit

• Compleet nieuw interieur

MINI Cooper

• Eerste productie Audi op het PPE (Premium Platform Electric), ontwikkeld door Audi en Porsche

• 250 km laden in 10 minuten

• 2.400 kg trekgewicht

Dealergegevens:

Ames Audi Centrum Mijlweg 33 3316 BE Dordrecht

Tel. (078) 632 10 00 www.ames.nl

Met een vermogen van 218 pk en een acceleratie van 0 naar 100 k/u in 6,7 seconden staat de elektrische MINI Cooper ver vooraan. En dat zonder emissies en een actieradius tot wel 402 kilometer. Om je MINI een bijzonder sportieve uitstraling te geven, kan hij worden besteld met het sportieve John Cooper Works Trim. Het krachtige uiterlijk wordt onder andere bereikt door 18 inch wielen en JCW remklauwen in opvallend rood. De motorkapstrepen op de carrosserie benadrukken extra de autosportgenen van het merk.

Vanaf € 44.790

Dealergegevens:

MINI Dubbelsteyn Mijlweg 65 3316 BE Dordrecht (078) 652 76 00 www.dubbelsteyn.nl

Meer schone, sportieve en gezonde kilometers

Steeds meer bedrijven investeren in toenemende mate in het verduurzamen van het woonwerkverkeer en zakelijke verkeer. Omdat we weten dat de behoefte verandert, luisteren we ook extra goed naar onze klanten. Zodat we daarna de beste oplossing voor ze kunnen creëren.

Een

goede investering voor het bedrijf en de medewerker!

Veruit de meeste leaserijders blijven de auto nog op de ‘traditionele manier’ benutten, maar toch spelen wij met complementaire diensten in op de veranderende behoefte. Een voorbeeld daarvan is onze AA Leasefiets, een leasevorm waarmee onze klanten goed werkgeverschap tonen. Fietsen van en naar het werk biedt niet alleen de werkgever, maar ook de medewerkers verschillende voordelen. Het levert een behoorlijke tijdwinst op door het ontwijken van files. Daarnaast is er een besparing op brandstof-, parkeer- en reiskosten.

Het fietsen draagt bij aan duurzame mobiliteit en de vitaliteit van de medewerkers. Wanneer medewerkers fitter zijn leidt dit tot meer productiviteit, creativiteit en zelfvertrouwen. Werkgevers zien dit onder andere terug door een positieve houding richting de klanten. Om de beweging van de medewerker te stimuleren, bieden steeds meer bedrijven de keuze om gebruik te maken van een bedrijfsfiets. Door vaker de fiets te pakken trapt men zichzelf gezonder en draagt men bij aan de vitaliteit. Een goede investering voor het bedrijf en de medewerker!

AA Leasefiets www.aalease.nl/leasefiets leasefiets@aalease.nl

Villa Augustus, een hotel & restaurant midden in een (moes)tuin aan het Wantij te Dordrecht

EEN FANTASTISCHE PLEK, OOK OM TE WERKEN

Midden in een biologische groentetuin liggen het hotel, restaurant en de markt van Villa Augustus. Wie Villa Augustus binnenkomt, staat direct in de markt. In deze grote hal, waar ooit de pompen van het pompstation op volle toeren water door de kilometerslange buizen pompten, heerst nu bedrijvigheid en hangt de verleidelijke geur van versgebakken zuurdesembrood, koekjes en taart. Hier vind je bijna alles wat in Villa Augustus wordt gemaakt, geteeld of gebruikt.

̒Ik vind het mooi om iets te maken waar mensen van genieten’

Het hotel is gevestigd in de voormalige watertoren van Dordrecht. Bijna iedere kamer heeft een adembenemend uitzicht. Vanuit de tuinkamers stap je zo naar buiten de tuin in. In de moestuin, de boomgaard en de twee kassen wordt alles geteeld wat mogelijk is in het Nederlandse klimaat. Vroege groenten zoals sla, rucola, mosterd, kervel en de eerste bloemkolen. Heerlijk ruikende kruiden als tijm, rozemarijn en munt. Tomaten in verschillende vormen en smaken, aubergines en courgettes. Zomerpreitjes, schorseneren, pastinaken en kardoen, om maar wat te noemen. En dat alles gecombineerd met bloembedden vol (eetbare) bloemen.

Het restaurant, ook gevestigd in het voormalig pompgebouw, is de hele dag geopend, zeven dagen per week, met ruimte voor meer dan 200 gasten. Voor ontbijt, lunch, diner, koffie met taart uit eigen bakkerij of een uitgebreide afternoon tea of borrel. Binnen in het restaurant of bij mooi weer op het terras. Het restaurant lijkt wel een bijenkorf. Alle groenten, fruit en kruiden uit de moestuin gaan direct na de oogst naar de koks. Vanuit de open keuken, het hart van het restaurant, maken zij daar alles zelf en brengen het zo lekker en mooi mogelijk op het bord.

Werken bij Villa Augustus

combinatie met haar schrijfwerk. “Het is heel leuk,” vertelt ze enthousiast. “Ik leer iedere dag nieuwe dingen en werk samen met fijne collega’s. Het is ook prettig om met mijn handen te werken, even niet achter een computer. Daarnaast vind ik het mooi om iets te maken waar mensen van genieten. En de plek is natuurlijk ook prachtig met de eigen moestuin en aan het water. Ik woon zelf in Rotterdam. Een vriendin van me had bij Villa Augustus gegeten en zag toen dat ze op zoek waren naar nieuwe medewerkers en dat ervaring niet nodig was. Ze moest meteen aan mij denken. Ze had gelijk. Als gast zou ik ook voor Villa Augustus kiezen.”

Ook kok worden?

Heb je een passie voor koken en wil je net als Lisa ook graag kok worden? Relevante werkervaring en een diploma is mooi meegenomen, maar eigenlijk zijn we meer geïnteresseerd in wat je kunt en wie je bent. En vinden we het fijn als je leergierig en enthousiast bent. Kijk op www.villa-augustus.nl/ vacatures voor meer informatie en aanmelden. Langskomen mag ook altijd.

Hou je ook van goed en lekker eten en vind je het leuk om anderen van je kookkunsten te laten genieten? Of ben je net klaar met school en weet je niet wat je wilt? Misschien heb je al een baan, maar wil je graag iets anders doen? In alle gevallen ben je in Villa Augustus helemaal op je plek. Hier leiden we je op tot kok. Onder goede begeleiding begin je bij de basis, waarna je steeds een stapje hoger gaat en je ontwikkelt tot zelfstandig werkend kok, en misschien wel leidinggevend kok. Als beginnend kok ga je in een veilige en professionele omgeving een vak leren. Je begint bij het begin: groenten wassen en snijden, vlees en vis verwerken en basisrecepten bereiden. Alle producten, van pasta en ijs tot brood en taart, worden hier vanaf de basis gemaakt, en dat leren we jou dan ook graag. Hierbij werk je met groenten uit onze eigen biologische moestuin en kook je mee met de seizoenen. Vervolgens ga je steeds meer zelfstandig aan de slag en ook steeds vaker meerdere dingen tegelijkertijd doen.

Leerling-kok Lisa

Voor schrijver Lisa Huissoon (28) (ze studeerde Creative Writing aan de kunstacademie) is haar parttime baan als leerling-kok een perfecte

Villa Augustus Oranjelaan 7, Dordrecht www.villa-augustus.nl

Volgende pagina

Tien jaar woonden Jos en Jos in hun jaren 30-woning aan de Sluisweg $

Tien jaar woonden Jos en Jos in hun jaren 30-woning aan de Sluisweg en nog steeds wonen ze met veel plezier in hun geliefde buurtje. Maar nu in een nieuwbouwwoning aan de overkant. “Iedereen zegt altijd dat het moeilijk is om sfeer te brengen in een nieuwbouwhuis, maar als ik thuiskom, voelt het meteen lekker.”

Tekst: Anne-Marie Loran | Fotografie: Dion Doornik

“We wilden hier helemaal niet weg, we waren ook niet op zoek naar een andere woning”, vertelt Jos die eigenlijk Jocelyn heet. “Maar met een oud huis blijf je bezig, we zijn zelf niet zo heel handig en verduurzaming werd moeilijk in het vorige huis. Toen we hoorden dat er aan de overkant gebouwd ging worden, dachten we: dit is perfect.” De geboren en getogen Dordtenaren hebben allebei een drukke baan in het ziekenhuis, hij als röntgenlaborant in Rotterdam, zij als uroloog in Breda. Daarom hebben ze meteen vanaf het begin interieuradviseur Marja, van NR12 Alles met Stijl, erbij betrokken. “We dachten: als we het doen, dan doen we het goed.”

Glitterbehang

Bij de ovale eettafel is de kamer relatief smal, maar er zit nog een ruimte naast die schuin uitloopt. “Juist dat speelse vonden wij aantrekkelijk aan het huis.” Op de petrolkleurige muur hangt als pronkstuk een oud schilderij met de Grote kerk van Dordrecht dat Jos heeft gekregen van haar tante. Het schilderij past perfect, ook vanwege

het monumentale witte huis op de hoek, dat de broer van Simon van Gijn – van Huis Van Gijn – eind 19e eeuw heeft laten bouwen. Marja licht toe: “Ik kijk vooral naar de mensen; wat ze willen qua stijl, welke spullen ze willen meenemen.” “En welke niet”, vult Jos aan, “ik had een knalgeel, modern kastje van mijn moeder, dat past hier echt niet.” Boven de bank hangt een kunstwerk van Federica Cipriani met allemaal handgeschilderde, glinsterende vogeltjes op pinnetjes. Ze kochten het precies een jaar na hun huwelijk, in Italië, van het geld dat ze voor hun huwelijk hadden gekregen. “En dan komt Marja met glitterbehang”, vertelt Jos, “iets wat je zelf niet zou bedenken!” Marja lacht: “Het leuke is dat Jos en Jos dat wel durven.”

‘En dan komt Marja met glitterbehang’

Volgende pagina Chiquere uitstraling

De keuken is matzwart en ook alle deuren zijn zwart. $

Uitstekende kast

De petrol kleur is ook doorgevoerd in de zithoek, onder andere in de op maat gemaakte multifunctionele kast met speelhoek voor zoontje Melle en bio-ethanolhaard. “Ik vind het leuk om het net even anders te doen”, vertelt Marja. “Doordat de kast uitsteekt, geniet je niet alleen in de zithoek van het vuurtje, maar ook in de eethoek waar Jos en Jos graag lang tafelen met hun vrienden van de kookclub.” Het plafond heeft dezelfde lichte taupe kleur als de andere wanden. Marja: “Mensen willen altijd een wit plafond, maar dit oogt veel warmer en de mooie elementen in je huis vallen veel meer op.” De keuken is matzwart en ook alle

‘Het plafond heeft dezelfde lichte taupe kleur als de andere wanden’

deuren zijn zwart. “Dat was een tip van vrienden”, vertelt Jos, “die zeiden ‘je moet niet de standaard witte deuren nemen’. Ze hadden gelijk, dit geeft een veel chiquere uitstraling.”

Uitdaging

Toen Jos en Jos na de nodige vertraging in december eindelijk in hun nieuwe huis konden, moest de hele zolderverdieping met de ouderslaapkamer en tweede badkamer met ligbad nog gedaan worden. Een echte uitdaging. Want het huis heeft twee kappen en volgens de constructeur moest er een stalen bint in, waardoor ze een verlaagd plafonnetje kregen. Daardoor kon man Jos, die bijna twee meter lang is, niet overal tussendoor lopen. “We hebben een vrijstaand muurtje wel vier keer moeten verplaatsen.” Gelukkig is alles goed gekomen; op advies van Marja is de ruimte meer open gelaten en werd er een gedeeltelijk glazen wand geplaatst. Jos: “Het is nu zelfs beter geworden dan ik had kunnen dromen.”

De nieuwe iQ700 ovenserie: overtuigend in ieder opzicht

De nieuwe iQ700

Maak verbinding met de toekomst van koken. Ontdek de slimme functies van de nieuwe iQ700-oven en til jouw kookresultaten naar een hoger niveau. Niet alleen bepaal je precies hoe bruin jouw ovengerecht moet worden, de oven vertelt je ook wanneer het gewenste resultaat is bereikt. Zelfs via je telefoon. Zo hou je eenvoudig een oogje in het zeil terwijl je onbezorgd geniet van het gezelschap aan tafel.

Maak verbinding met de toekomst van koken. Ontdek de slimme functies van de nieuwe iQ700-oven en til jouw kookresultaten naar een hoger niveau. Niet alleen bepaal je precies hoe bruin jouw ovengerecht moet worden, de oven vertelt je ook wanneer het gewenste resultaat is bereikt. Zelfs via je telefoon. Zo hou je eenvoudig een oogje in het zeil terwijl je onbezorgd geniet van het gezelschap aan tafel. siemens-home.bsh-group.com/nl

siemens-home.bsh-group.com/nl

Maak verbinding met de toekomst van koken. Ontdek de slimme functies van de nieuwe iQ700-oven en til jouw kookresultaten naar een hoger niveau. Niet alleen bepaal je precies hoe bruin jouw ovengerecht moet worden, de oven vertelt je ook wanneer het gewenste resultaat is bereikt. Zelfs via je telefoon.

Maak verbinding met de toekomst van koken. Ontdek de slimme functies van de nieuwe iQ700-oven en til jouw kookresultaten naar een hoger niveau. Niet alleen bepaal je precies hoe bruin jouw ovengerecht moet worden, de oven vertelt je ook wanneer het gewenste resultaat is bereikt. Zelfs via je telefoon. Zo hou je eenvoudig een oogje in het zeil terwijl je onbezorgd geniet van het gezelschap aan tafel.

Maak verbinding met de toekomst van koken. Ontdek de slimme functies van de nieuwe iQ700-oven en til jouw kookresultaten naar een hoger niveau. Niet alleen bepaal je precies hoe bruin jouw ovengerecht moet worden, de oven vertelt je ook wanneer het gewenste resultaat is bereikt. Zelfs via je telefoon. Zo hou je eenvoudig een oogje in het zeil terwijl je onbezorgd geniet van het gezelschap aan tafel.

Siemens Huishoudapparaten

Zo hou je eenvoudig een oogje in het zeil terwijl je onbezorgd geniet van het gezelschap aan tafel.

Siemens Huishoudapparaten

siemens-home.bsh-group.com/nl

siemens-home.bsh-group.com/nl

siemens-home.bsh-group.com/nl

Maak verbinding met de toekomst van koken. Ontdek de slimme functies van de nieuwe iQ700-oven en til jouw kookresultaten naar een hoger niveau. Niet alleen bepaal je precies hoe bruin jouw ovengerecht moet worden, de oven vertelt je ook wanneer het gewenste resultaat is bereikt. Zelfs via je telefoon. Zo hou je eenvoudig een oogje in het zeil terwijl je onbezorgd geniet van het gezelschap aan tafel.

Siemens Huishoudapparaten

Siemens Huishoudapparaten

Breng een bezoek aan onze showroom en profiteer van onze actie.

Siemens Huishoudapparaten

Breng een bezoek aan onze showroom en profiteer van onze actie.

siemens-home.bsh-group.com/nl

www.keuken-line.nl

Hoveniersplein 2

www.keuken-line.nl

Zwijndrecht

Hoveniersplein 2

078 - 619 29 55

Breng een bezoek aan onze showroom en profiteer van onze actie.

Siemens Huishoudapparaten

Breng een bezoek aan onze showroom en profiteer van onze actie.

Breng een bezoek aan onze showroom en profiteer van onze actie.

Zwijndrecht 078 - 619 29 55

www.keuken-line.nl

Relaxfauteuil Hjort

Elektrisch of manueel verstelbaar in diverse maatvoeringen. In stof vanaf € 895.-

Hanglamp Wire

Een moderne eyecatcher in huis. Leverbaar in diverse afmetingen.

Meubel

Bekijk ons uitgebreide assortiment op onze vernieuwde website skippymeubel.nl

PROVINCIALEWEG 8A • 3329 KP DORDRECHT • 078 - 616 50 91 • SKIPPYMEUBEL.NL

Fauteuil Jurgen

Stoere uitstraling.

Leverbaar in stof en leder.

Hoge en lage rugleuning.

Diverse pootmogelijkheden.

New Classic is the key

Interieurontwerper

Miryam Schotman-Bakker

In de wereld van interieurdesign is er iets nieuws op komst. Ons fijne toegewijde team werkt vol passie aan een nieuwe showroom en ontwerpstudio die klaar moet zijn om eind deze zomer haar deuren te openen. Met een focus op lichte tinten en vrolijke kleuren, omarmen we een nieuwe manier van werken die ons als creatieve geesten inspireert en uitdaagt. In dat opzicht treden we als team een sportieve zomer tegemoet met alle uitdagingen van dien.

Bij het betreden van onze nieuwe showroom voel je meteen de warme en elegante sfeer. Met een palet van brons-, champagne- en lichte tinten, gecombineerd met marmer, hout, leer en chique meubelen, ademt elke ruimte een New Classic stijl. Een verfrissende warme uitstraling met een cosy twist.

Ons team bestaat uit meer dan alleen ontwerpers; we zijn verhalenvertellers die zich verplaatsen in de diepste wensen van onze klanten. We dagen onszelf uit om hen uit hun comfortzone te halen en te verrassen met ontwerpen die hun stoutste verwachtingen overtreffen. Met een focus op vakmanschap en creativiteit streven we ernaar om elke ruimte tot leven te brengen met een persoonlijk tintje. Of het nu gaat om het creëren van een mooie entree, een stijlvolle werkplek of een luxueuze woonkamer, onze ontwerpen zijn altijd doordrenkt van liefde voor het vak en met aandacht voor detail.

Laat je inspireren en maak deel uit van onze reis naar het creëren van verrassende ontwerpen die de verbeelding prikkelen en de zintuigen strelen. Samen bouwen we aan een wereld van schoonheid en harmonie, elk ontwerp opnieuw. Onze huidige showroom blijft tijdens de update van de nieuwe situatie geopend en is vrijblijvend te bezoeken elke vrijdag en 1e zaterdag van de maand.

Wij wensen iedereen een fijne zomer vol gezelligheid en fijne momenten!

Wij creëren de look die voor jou zo belangrijk is!

KAMER 88 Haarstylisten is een salon met karakter. Vakmanschapen lef worden gecombineerd met een gevoel van rust en ontspanning.

Jij staat centraal bij KAMER 88.

KAMER88 HAARSTYLISTEN

Kleuren is echt het ding van Kamer 88. Of je nu een natuurlijke kleur wilt of een uitgesproken tint? Alles is mogelijk in de wereld van kleur. Zeker voor een balayage ben je bij ons aan het juiste adres. Onze colorista’s denken met je mee en geven jou een uitgebreid advies. Jij staat centraal. Een coupe is onderdeel van jouw imago. De haarstylisten van KAMER 88 weten dat als geen ander.

Zij weten wat er speelt op het gebied van hairfashion, zowel Streetstyle als Highstyle. Samen met jou gaan wij op zoek naar jouw imago, elk seizoen opnieuw.

MAASBOULEVARD 88 3331 ML ZWIJNDRECHT 078-78 528 06 | www.kamer88.nl � @kamer88_haarstylisten

www tenraede nl

Ontdek de kracht van moeiteloos ondernemen met Ten Raede Groep, jouw full-service MKB-advieskantoor!

Wij zijn niet alleen experts in cijfers, maar ook jouw ideale werkgever Bij ons draait het niet alleen om balansen, maar ook om een gebalanceerde werkomgeving Kom bij ons team en ervaar de perfecte harmonie tussen werk en welzijn Samen creëren we successen, binnen én buiten de boeken Ontdek de Ten Raede ervaring - waar professionaliteit en plezier samenkomen!

Jij onderneemt, wij doen de rest

Administratie Personeel (HR) Fiscaal Risicomanagement

Strategisch advies Procesoptimalisatie Ondernemer in privé

Vind een baan die je past

Modeadviseur

Jouw talent in een stijlvolle winkel omgeven door mooie merken

Maak dagelijks klanten blij bij een baan die met je meegroeit

€250.startbonus + €250.shoptegoed * *Indien proeftijd doorlopen

Bekijk meer vacatures op vacatures.jachensen.nl of scan de QR

EEN VRIJE KAVEL OMGETOVERD TOT ZOMERSE OASE

VOOR HET HELE GEZIN

Bij deze charmante woning in boerderijstijl met uitzicht op een nieuw aangelegd park is recent een indrukwekkende tuin aangelegd. Dit project combineert speelse elementen met moderne accenten, waardoor een perfecte buitenruimte voor het hele gezin is ontstaan.

Het middelpunt van de tuin is een prachtig nier-vormig zwembad. Deze organische vorm voegt een speels, natuurlijk element toe aan de tuin en biedt een heerlijke plek om af te koelen tijdens warme zomerdagen. Het tuinontwerp omarmt natuurlijke vormen met kronkelende paden en zachte randen die uitnodigen tot verkenning. Deze keuze creëert een speelse en harmonieuze sfeer in de tuin.

Een erfafscheiding van zwarte bamboe zorgt voor privacy zonder stijl in te leveren. De donkere bamboe creëert een opvallend contrast tegen het groen van de tuin. Terrassen van flagstones voegen karakter en functionaliteit toe. Deze terrassen bieden veelzijdige ruimtes voor dineren, loungen en entertainment. De tuin is ook een paradijs voor kinderen met een trampoline, een speelhuisje en een speelbuis. Deze elementen zijn zorgvuldig geïntegreerd om zowel een mooi aanzicht als plezier te bieden.

De moderne composiet vlonder biedt een duurzame en stijlvolle plek voor buitenleven. De vlonder is onderhoudsarm en weerbestendig, ideaal voor een actieve buitenruimte. Diverse niveauverschillen creëren visuele interesse en aparte zones binnen de tuin. Dit zorgt voor een dynamische en functionele buitenruimte.

www.ericbijl.nl

Mensen helpen een gezondere levensstijl voor zichzelf te ontwikkelen is mijn passie. Wat mij betreft hoort daar lekker eten bij! Want of je nu wilt afvallen of juist moet aankomen, goed én lekker eten mag dan echt niet ontbreken. Met de juiste kennis en inzet kan iedereen gezond eten.

Fotografie: Daphne Krijgsman

Tamara van Ham Sporten: ‘Meer dan alleen’spierballen

Sporten. Voor sommigen een dagelijkse routine, voor anderen een noodzakelijk kwaad. Maar laten we eerlijk zijn, gelukkig is sporten zoveel meer dan alleen maar het tillen van loodzware gewichten. Het is tijd om het stigma rondom sporten te doorbreken en te ontdekken dat beweging in allerlei vormen kan bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven.

Denk bijvoorbeeld aan een ontspannen wandeling in de natuur. De frisse lucht, het groen om je heen en de rust die je ervaart kunnen een verademing zijn voor zowel je lichaam als geest. Het is bewezen dat bewegen in de natuur stress vermindert en je mentale gezondheid verbetert.

Ja, natuurlijk is het goed om gewichten te heffen of een sprintje te trekken buiten of op de loopband. Maar laten we niet vergeten dat de dagelijkse bewegingen zwaarder meetellen dan alleen een uurtje sporten per dag.

In het dagelijks leven kun je op verschillende creatieve manieren sportief bezig zijn. Neem de trap in plaats van de lift, loop naar de supermarkt in plaats van de auto te pakken of maak een dansje in de woonkamer. Het gaat er niet om hoe intensief je bezig bent, maar dat je in beweging blijft gedurende de dag. Zelfs kleine veranderingen in je dagelijkse routine kunnen een groot verschil maken voor je gezondheid.

Sporten is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn. Het is een manier om stress te verminderen, je zelfvertrouwen te vergroten en je humeur te verbeteren. Daarnaast kan sporten ook een sociale activiteit zijn, waarbij je nieuwe mensen ontmoet en vriendschappen kunt sluiten.

Dus waar wacht je nog op? Zoek een sport die echt bij jou past, ga naar buiten, beweeg je lichaam en voel de positieve effecten ervan op je leven. Of je nu de sportschool, de natuur of gewoon je eigen woonkamer verkiest als sportlocatie, er is voor ieder wat wils.

‘Zelfs kleine veranderingen in je dagelijkse routine kunnen een groot verschil maken voor je gezondheid.’ Let’s get moving!

Het is tijd om te laten zien dat sporten zoveel meer is dan alleen maar gewichten heffen.

ONTDEK DE TOFSTE STREETWEAR BIJ STONES JEANS

Zoek jij een trendy outfit voor een festival, vakantie of gewoon een heerlijke zomerse dag in eigen land? Neem dan een kijkje bij Stones Jeans. Hier vindt een groot assortiment aan diverse soorten jeans, de leukste merken met oversized pasvormen en toffe backprints. Stones Jeans heeft merken voor jong en oud, dus ideaal voor een dag shoppen met het hele gezin.

www.stonesjeans.nl

Romée: T-shirt CROYEZ € 65,-
Bram:
T-shirt CROYEZ € 65,Jeans Petrol € 69,95
Jerry: Jack CROYEZ € 120,-
T-shirt CROYEZ € 65,-
Jeans Petrol € 59,95
Sjors:
Bodywarmer CROYEZ € 130,-
T-shirt CROYEZ € 65,Jeans Petrol € 69,95
Daniël: T-shirt CROYEZ € 65,Jeans Petrol € 69,95
Daniël: T-shirt CROYEZ € 65,Short Petrol € 49,99 (2 voor € 80,-)
Sjors: T-shirt CROYEZ € 65,Jeans Cars € 59,95
Romée: T-shirt Equalité € 65,-
Job: T-shirt Equalité € 65,Jeans Tommy Jeans € 109,95

KindereN VANAF 7 JAAR zELF MOTORRIJDEN

Als jij een nieuwe sport zoekt waar snelheid, spanning en plezier samen komen, kun je een dagje meedraaien met RACE-KIDS Motorsport Rookies. En het mooie is, je hoeft niets aan te kopen om een aantal dagen uit te proberen. Wij verzorgen de veilige motorkleding, de motoren en de gediplomeerde trainers. Het enige wat je zelf mag meebrengen is een portie lef en sportambitie, als je tenminste een echte coureur wilt worden. RACE-KIDS is een sportclub zonder clubhuis, want we sporten op diverse locaties in Nederland. Zo ook op het FC Dordrecht parkeerterrein. Waar asfalt of een kartcircuit is, kunnen wij sporten.

Wij faciliteren een veilig parcours dat past bij het niveau van de deelnemers. Van eerste dag beginners, tot NK rijders, allemaal in een eigen groep, samen plezier beleven en rijvaardigheden ontwikkelen.

Onze instructeurs kennen de kneepjes van het motorracen en helpen elke sporter op een veilige manier te verbeteren maar vooral plezier te maken en sport te beleven. Je kunt lid worden van RACE-KIDS als je wekelijks wilt trainen. Vanaf 7 jaar mogen jongens en meisjes al deelnemen.

Als ouder kan je ook een keer komen deelnemen om deze sport samen met je kind te beleven.

Zoek jij een nieuwe en stoere sportactiviteit, schrijf je dan nu in voor een dag deelnemen. Voor zowel de sporter als ook de overige gezinsleden is dit leuk om te beleven. Jongens en meisjes, mannen en vrouwen, we zijn een sportclub voor het gezin.

5 dingen die je nog niet wist over…

FC DORDRECHT

In het afgelopen seizoen eindigde FC Dordrecht op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Na jaren in de onderste regionen van het voetbal, kon het succes van de Schapekoppen rekenen op volle stadions en een hoop enthousiasme onder de Dordtenaren. Daarom staat in deze sportieve editie de geschiedenis van de enige betaaldvoetbalclub ter stede centraal: vijf dingen die je nog niet wist over FC Dordrecht.

FC Dordrecht is begonnen als cricketclub

De Dordrechtse Cricket Club op het veld aan de Makkettenweg (1893). Bron: Beeldbank Regionaal Archief Drechtsteden.

IFC Dordrecht werd op 16 augustus 1883 opgericht als de Dordrechtse Cricket Club (D.C.C.). Later werd het ook voetbal toegevoegd aan de club, omdat deze sport razendsnel een populariteit won. De Dordrechtse Cricket & Footballclub blijft bestaan tot 1972, dan worden de amateurtak (het huidige DFC) en de beroepstak opgesplitst (het huidige FC Dordrecht). Met een oorsprong in 1883 behoort FC Dordrecht tot de oudste zeven voetbalclubs van Nederland. Het was niet eenvoudig toe te treden tot de nieuwe club, die zijn stadion met typerend torentje had aan de Markettenweg - direct achter het

station. Jongemannen moesten van onbesproken gedrag zijn. De toelatingscommissie had een sterke voorkeur voor leerlingen van de HBS en stuurden jongens uit arbeidersgezinnen liever door naar lokale clubs als Emma of EBOH. Het cricket werd in 1899 overvleugeld door het voetbal. Vanaf dat moment gaat de club verder onder de naam DFC.

FC Dordrecht was de één van de eerste clubs in Nederland met een shirtsponsor

FC Dordrecht was de één van de eerste clubs in Nederland met een shirtsponsor

Dordrecht-speler Dick Dubbeld in actie tegen FC Den Bosch. De tape op het logo is duidelijk zichtbaar. (Bron: vergetenverhalen.nl, persoonlijk archief Dick Dubbeld).

2Je kunt het je nu nauwelijks voorstellen, maar lange tijd was reclame in het betaald voetbal een taboe. In de jaren 1970 betrad FC Dordrecht als eerste club van Nederland het terrein van shirtsponsoring. In het seizoen 1973-1974 introduceerde de club, toen nog bekend als DFC, een shirt met een rode “V” en een dwarse balk. Dit design verwees subtiel naar Frisol, het oliebedrijf van hoofdsponsor Nico de Vries. De achtergrond was heel simpel: doordat voetbalclubs krap bij kas zaten, werden er allerlei initiatieven ontplooid om de financiën te verbeteren. Waren andere clubs creatieve smoesjes bedachten, wonden de Dordtenaren er geen doekjes om: het ging om reclame. Het was op 12 augustus 1973 wel even spannend bij aanvang van de wedstrijd tegen FC Den Bosch, omdat de spelers wisten dat de KNVB de speelshirts nog niet had goedgekeurd. Voor de zekerheid werd toen tape van de masseurs gebruikt om de naam “Frisol” af te plakken. Voetbalclub Excelsior uit Rotterdam probeerde hetzelfde met een grote “A” voor Akai, maar ook zij liepen tegen de strenge regels van de KNVB aan. Pas in 1982 werd shirtreclame officieel toegestaan, waarna Excelsior als eerste club in de Eredivisie met gesponsorde shirts speelde.  FC Dordrecht bleef overigens innovatief met shirtreclame. Vanaf het seizoen 1982-1983 sierde Flair Plastics de geel-blauwe tenues van de Dordtenaren als eerste officiële shirtsponsor.

Johan Cruijff speelde ooit een aantal wedstrijden aan de Krommedijk

In januari 1981 gebeurt er iets ongelofelijks in Dordrecht: stervoetballer Johan Cruijff, die al furore had gemaakt bij Ajax en Barcelona, wordt voor even schapenkop. DS’79 (zoals FC Dordrecht toen heette) bungelt dan al negen jaar onderaan in de eerste divisie. Clubvoorzitter en oliemagnaat Nico de Vries strikt niet alleen Cruijff maar ook Rob Rensenbrink als tijdelijke gastspeler. Cruijff speelt drie wedstrijden voor de Krommedijkclub, waaronder een met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax. Financieel en sportief schoot DS’79 niet veel op met de komst van de nummer 14, maar publicitair is het een grote stunt. Echt druk was het niet in het station, veel Dordtenaren vonden vijftig gulden voor een zitplaats op de hoofdtribune te duur. Drie later zorgt Cruijff in het shirt van Feyenoord trouwens voor degradatie van Dordrecht. De Vries bracht niet alleen Cruijff naar de Krommedijk, maar zorgde voor een hoop rumoer voor, tijdens en na de wedstrijden. ‘Rio de Dordrecht’ werd de bijnaam voor de club, door de carnavaleske toestanden met muziek en dans rondom het stadion.

Johan Cruijff in 1982 in actie aan de Krommedijk, ditmaal in het shirt van Ajax als tegenstander van de Dordtenaren.

Bron: Nationaal Archief

Televisiepresentator

Dick Passchier was clubvoorzitter

Dick Passchier is bij het grote publiek vooral bekend als televisiepresentator. Bij de NCRV presenteerde hij onder meer ‘Spel Zonder Grenzen’, ‘Stedenspel’ en ‘Zeskamp’. Ook voorzag hij jarenlang de televisieuitzendingen rondom het defilé bij Paleis Soestdijk tijdens Koninginnedag van commentaar. Wat minder mensen weten is dat Passchier zijn mediawerk naast zijn gewone baan deed. De tv-persoonlijkheid had een winkel in meubels en oosterse geschenken in Zwijndrecht en werd in 1973 de tweede voorzitter van de profclub FC Dordrecht. Sportieve successen worden er in zijn termijn nauwelijks geboekt, de club staat steevast in het rechterrijtje van de eerste divisie. Passchier was al sinds 1942 lid van DFC, maar had desondanks naar eigen zeggen weinig verstand van voetbal. De voorzitter verkondigde meermaals dat het publiek vooral spektakel wilde zien. Een vent het veld uit, daar kwamen de mensen voor. Je kon, volgens Passchier, beter met 4-3 dan met 1-1 winnen.

Aan de Krommedijk werd de eerste klimaatneutrale wedstrijd georganiseerd

Op 19 mei 2023 haalde FC Dordrecht de internationale pers. Niet met een sportief succes, maar met de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het betaalde voetbal in Nederland. Alleen elektrische auto’s worden toegelaten tot het parkeerterrein en in de rust is alleen een veganistische frikadel te verkrijgen. Innovatiemanager Leon Vlemmings wilde met dit initiatief de duurzaamheidsdoelen van de club, de stad en de regio onder de aandacht brengen. Internationaal gooit FC Dordrecht hoge ogen met deze milieubewuste actie. Voetbalbestuurders uit onder meer België en Spanje hebben sinds de bewuste wedstrijd werkbezoeken afgelegd aan Dordrecht, in een poging het initiatief ook in hun land uit te kunnen rollen. De klimaatneutrale wedstrijd komt voort uit Energiek Dordt, waarbij FC Dordrecht door middel van voetbal probeert bij te dragen aan het behalen van maatschappelijke doelen.

Voorzitter Dick Passchier op de tribune van FC Dordrecht (1977)

Burgemeester Jaslaan 35 Dordrecht - tel. 078-6160364 - www.vdmerwe.nl

U KUNT ALTIJD EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AANVRAGEN.

C. de Bruin Schilderwerken

Aventurijn 232 3316 LB Dordrecht

Tel. 078 - 625 99 25 E-mail: info@cdebruinschilderswerken.nl voor woningen ouder dan 2 jaar

Burgemeester Jaslaan 35 Dordrecht tel. 078-6160364 www.vdmerwe.nl

Voor al uw schilderwerk binnen- en buitenshuis, behangen, glaszetten, kleuradvies en meerjaren planning voor het onderhoud van uw huis of bedrijfspand! Wij zijn gespecialiseerd in houtrotsanering volgens het windows care systeem. U kunt ook terecht voor het reinigen en conserveren van kunst- en aluminiumkozijnen

Beers Advocatenkantoor

“trek de pleister eraf en regel het fair”

Wanneer mensen gaan scheiden belanden ze vaak in een emotionele rollercoaster. Van de verdeling van een woning, financiën tot een omgangsregeling voor de kinderen. Beers Advocatenkantoor in Hendrik-IdoAmbacht is al 14 jaar dé partner in het adviseren en regelen van scheidingszaken. “Met elkaar leggen we alle puzzelstukjes op tafel om te kijken wat voor iedereen het beste is.”

Tekst: Esther Paans | Fotografie: Rob van der Teen

Beers Advocatenkantoor verzorgt zo’n 80 zaken per jaar. “Het is altijd weer een uitdaging. Geen zaak is hetzelfde”, begint Karina Beers. Als familierechtadvocaat en scheidingsmediator werkt zij elke dag met passie aan diverse (scheidings)zaken. “Ik heb van alles gedaan in mijn carrière, maar familierecht heeft toch wel mijn hart. Ik vind het fijn om met mensen te werken, problemen op te lossen en écht het verschil te kunnen maken binnen een moeilijke situatie. Momenteel is de huizenmarkt een enorme uitdaging. Des te meer een reden om met elkaar om de tafel te zitten en te puzzelen wat voor iedereen het beste is. Ik moet creatieve wegen bewandelen om geld vrij te krijgen. Een gezamenlijk plan, met wederzijds begrip en concessies tot afspraken is zoveel waard voor een hoopvolle toekomst en nieuw begin. Trek de pleister eraf en regel het fair.”

Naast advocaat en mediator heeft Karina ook haar opleiding tot Parenting Coördinator afgerond. Als er bijvoorbeeld een conflict ontstaat over het ouderschapsplan en de omgangsregeling met de kinderen hoeven ouders niet meer langs de rechter, maar kan Karina vanuit deze rol adviseren en uiteindelijk ook een knoop doorhakken. “Stel, één van de ouders wil de eerste drie weken het kind meenemen op zomervakantie, maar de ander wil dat ook, dan ontstaat er een conflict.

‘Naast scheidingsadvocaat-mediator, ook Parenting Coördinator’

Dan duurt het proces bij de rechter vaak enorm lang en is de vakantie inmiddels voorbij. Als Parenting Coördinator doe ik dan een vrijblijvend voorstel om ouders zelf inzichten aan te reiken. Werkt dat niet, dan volgt een eveneens vrijblijvende aanbeveling. Als het probleem daarna nog niet opgelost is, geef ik een bindend advies aan de ouders waar zij zich aan moeten houden. Natuurlijk hoop ik niet dat het zover moet komen, in het belang van de ouders, maar zeker van de kinderen. Iedereen moet kunnen genieten van een ontspannen vakantie.”

De grootste verandering door de jaren heen is toch wel de individualisering en social media. Op Instagram zien we het perfecte plaatje en dan is het thuis een teleurstelling. Zelf is Karina al 12,5 jaar gelukkig getrouwd. “Maar ook ik kom ’s avonds weleens thuis na een lange dag vol emoties en zeg dan tegen m’n man ‘laten we weer eens uit eten gaan’. Liefde is een werkwoord en je moet er echt samen voor knokken, bij niemand is het perfect. Misschien klinkt het gek, maar als mensen bij mij komen vraag ik als eerste of ze écht willen scheiden en of ze weten waar ze aan beginnen. Een relatie is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar een scheiding is ook een heftig traject. Wat mensen ook besluiten, ik help hen met alle liefde. Nu en in de toekomst!”

Beers Advocatenkantoor

Veersedijk 59, Hendrik-Ido-Ambacht www.beersadvocatenkantoor.nl

Douglas Starter Kit Dark Foam € 23,99
Bruna Het Bucketlist boek voor op reis € 15,99
Duifhuizen SUITSUIT € 149,95
Action Buccan picknickmand – zwart € 29,95
Mohr & Mohr UGG CA1 Silver Smoke € 149,95
Trinny London See The Light € 48,-
Tristar draagbare mini-blender
Douglas Marc Jacobs Daisy Wild € 112,-

Boldking

Vuijk Scooters Yadea Trooper 01
Duifhuizen Tommy Hilfiger Central reistas M black € 199,90
Mohr & Mohr
Jac Hensen Tommy Jeans pet – blauw
XXL Nutrition Mini Massage Gun € 49,99

...maar ook op maat gemaakte plisségordijnen, jaloezieën, rolgordijnen, lamellen, vouwgordijnen, ramen en deur horren. Showmodellen aanwezig alsmede alle kleur en stofstalen.

U BENT VAN HARTE WELKOM IN ONZE SHOWROOM!

U BENT VAN HARTE WELKOM IN ONZE SHOWROOM! De showroom is geopend op Maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur. Zaterdag van 10.00-16.00 uur.

Openingtijden showroom: maandag van 13:00 tot 17:00 uur en op woensdag van 10:00 tot 17:00 uur. Op overige dagen geopend op afspraak.

Michiel is sinds 2014 eigenaar van Kamer 88 Haarstylisten. Zijn passie voor mooi haar, creativiteit en de drive zijn gasten te laten glimlachen maken hem tot de haarstylist die hij nu is. Michiel is opgeleid tot Master Colorist en is educator en artist voor Goldwell Benelux.

Meer blogs lezen van Michiel? Ga naar www.kamer88.nl/blog

Michiel van Vonderen Do’s and don’ts

Als je net zoals ik al 25 jaar in een salon rondloopt, zijn er echt een hoop dingen die onze gasten soms doen die niet helemaal handig zijn voor het haar. Ik zet ze even op een rij.

Niet knippen

Met stip op 1. Het niet knippen van je haar als je lang haar wilt is echt het domste wat je kan doen. Het splijt veel sneller en je haar lijkt wel krokant aan de onderkant. Sowieso vind ik dat je goal ‘mooi haar’ moet zijn en niet perse ‘lang haar’. Wil je langer mooi haar, knip het dan eerst tot een gezonde lengte en haal er dan elke 6 weken 2 millimeter af. Niet iedere kapper kan dit, I know, maar maak met je kapper een stappenplan hiervoor!

Root Cover-up

Natuurlijk zijn de uitgroei spray’s of poeders fijn om de laatste week door te komen, maar na je laatste wasbeurt voor je afspraak kun je dit er echt niet in doen. Je verf dekt dan echt niet en de kapper krijgt hier vaak de schuld van. Uitspoelen heeft weinig zin, je moet echt even ervoor zorgen dat het gewassen is. Je wilt tenslotte dat je nieuwe kleur wel dekt.

Greasy hair

Sommige klanten nemen het wel erg letterlijk dat je je haar niet net gewassen hebt met je kleurafspraak. Vaak is een coupe als je het uit een staart haalt vooral wanhoop en droogshampoo en ook dit komt niet ten goede van je kleur. Het klopt dat net gewassen haar niet fijn is, maar 1,5 week is echt een no go. Was je haar 2 dagen voor je afspraak. Bij een totaalkleuring heeft je hoofdhuid dan net een klein laagje, waardoor je hoofdhuid minder jeukt en bij highlights is je haar minder statisch. Zeker als je helder blond wilt, is 1 dag ervoor wel de max. De blondeer moet eerst door al die droogshampoo en meer, waardoor je minder licht wordt dan je wens en dat is zonde.

Alleen Olaplex nummer 3

Nee hoor, een masker niet, ik heb toch Olaplex nummer 3? Lieve dames met blond haar, Olaplex nummer 3 is GEEN masker! Het is een musthave om je haar niet te laten afbreken, maar het werkt vooral in je kern van je haar. Een masker of verzorger sluit meer je haarschubben. Hierdoor krijg je meer glans en blijft je toner beter zitten. Tip: Gebruik Olaplex nummer 3 voor je wasbeurt en niet erna. Het wordt dan echt een vette bende als je hem gebruikt als masker.

Elke dag wassen

‘Sowieso vind ik dat je goal mooi haar moet zijn en niet perse lang haar’

Dit is echt niet nodig. Het leek misschien of ik geen fan was van droogshampoo, dat ben ik zeker wel, maar dan met mate. Als je elke dag je haar wast ben je zo je toner kwijt. Ook brunettes creëren zo dan al snel een glansloze lege kleur. Ja, een shampoo bij de kapper is dan wel color safe, maar water neemt toch wat mee. En wat denk je van de föhn? Elke dag die warmte over je haar is geen pretje. Investeer in mooie producten, hier doe je vaak langer mee, zijn minder vet en de houdbaarheid van je look is langer.

Als ik zo lekker aan het typen ben kan ik er nog wel vijf opnoemen, maar dat houden we dan wel tot de volgende column. Hele fijne zomer met mooi weer! Wie weet zie ik jullie lekker op een van onze terrassen in de regio.

kamer88_haarstylisten

CLUB CHAMPAGNE

De nummer één makelaar in mooi wonen in Dordrecht en omgeving. Wij onderscheiden ons door visie, passie, doorzettingsvermogen en durf. Samen met onze klant hebben we één doel voor ogen. Net als topsporters zijn wij gewend om scherp te zijn in het heetst van de strijd. Alleen het allerbeste is goed genoeg!

De nummer één makelaar in mooi wonen in Dordrecht en omgeving. Wij onderscheiden ons door visie, passie, doorzettingsvermogen en durf. Samen met onze klant hebben we één doel voor ogen. Net als topsporters zijn wij gewend om scherp te zijn in het heetst van de strijd. Alleen het allerbeste is goed genoeg!

DE RABO CLUBSUPPORT

STEMCAMPAGNE GAAT WEER VAN START

‘Een enorme aanrader!’, zegt Gerard Keuzenkamp over het meedoen aan Rabo ClubSupport Stemcampagne. Gerard maakt zich er sterk voor geld en middelen bijeen te brengen voor parkboerderij de Kiboe-hoeve in Zwijndrecht. ‘De Rabo ClubSupport actie brengt niet alleen geld in het laatje, maar creëert ook een warm meeleven onder je achterban. Hoe mooi is het niet om door gezamenlijk enthousiasme het bedrag flink op te schroeven. Want hoe meer stemmen je krijgt als club, hoe hoger het bedrag is voor het realiseren van je doel.’

Prachtige extra’s

De Kiboe-hoeve, van origine een kinderboerderij, heeft een speciaal plekje in Gerards hart. Hij komt er graag, nu met zijn kleinkinderen, die het heerlijk vinden tussen de geitjes en in de speeltuin. Daarnaast heeft hij een reusachtig netwerk, niet in de laatste plaats dankzij zijn jarenlange werk als accountmanager bij de gemeente. ‘Natuurlijk ben ik altijd op zoek naar geld’, lacht hij. ‘Kijk, de gemeente zorgt voor onderhoud en beheer en dat geeft een solide basis. Maar er is zoveel meer nodig dan dat. Inrichting en faciliteiten, bijvoorbeeld voor educatie, kosten geld. Daarom richtte ik stichting Vrienden van de Kiboe-hoeve op, en recent ook de Club van 100. Dat maakt ons in staat prachtige extra’s te realiseren.’

Gigagroot insectenhotel

Duurzaamheid is natuurlijk belangrijk op de vernieuwde parkboerderij, legt Gerard uit, samen met aandacht voor biodiversiteit. ‘Zonnepanelen, groene daken en waterdoorlatende bestrating, alles is gerealiseerd. En recent, mede dankzij de royale donatie vanuit de Rabobank Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage, is ons voedselbos een feit. Met als toegift een gigagroot insectenhotel dankzij de vorige editie van de Rabo ClubSupport Stemcampagne. Via andere kanalen brachten we al geld bijeen voor een rolstoelschommel, want inclusiviteit en duurzaamheid gaan hand in hand bij ons. Kiboe-hoeve moet een plek zijn voor iedereen.

Doel voor dit jaar

Ons doel voor de Rabo ClubSupport Stemcampagne van dit jaar? Educatiepalen. Als kinderen flink op de pedalen gaan staan, worden ze beloond met een vrolijk educatief verhaaltje. Zo maken we onze parkboerderij Kiboe-hoeve tot één groot, speels en leerzaam avontuur. Dus je begrijpt, wij doen weer van harte mee!’

Meedoen? Inschrijven kan tot en met 8 juli 2024

‘Hoe meer stemmen je krijgt, hoe hoger het bedrag is voor het realiseren van je doel’

Goed voor de club & goed voor de buurt

Als Rabobank willen we clubs sterker en toekomstbestendig helpen maken. Bij hun inschrijving voor de Rabo ClubSupport Stemcampagne geven clubs hun maatschappelijke bestedingsdoel aan. Een doel dat goed is voor de club én goed voor de buurt. Leden van de Rabobank stemmen in september hun favoriete club. En die stemmen, die brengen geld op. Ben jij wel klant, maar nog geen lid? Lid worden kan gemakkelijk als je ingelogd bent in de app of op onze website.

www.raboclubsupport.nl

SPORTONDERNEMERS

SCOREN SAMEN

We bouwen graag samen met ú aan een beter ondernemersklimaat!

Team Dordt Onderneemt is er voor ondernemers die vragen hebben aan de gemeente Dordrecht. Ben je ondernemer en heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via dordtonderneemt@dordrecht.nl

Meer informatie? www.dordtonderneemt.nl

Bij sport denken we vaak aan verenigingen of grote sportscholen. Maar er bestaat zoveel meer op sportgebied. En hoe maken we dat zichtbaar? Dordt Onderneemt/Dordt Sport en een aantal sportondernemers hebben de handen ineengeslagen om zoveel mogelijk ondernemers uit Dordrecht met elkaar te verbinden.

Met als doel; alle Dordtenaren in beweging krijgen.

Dordt Onderneemt is hét aanspreekpunt voor (sport)ondernemers.

“Zij kunnen bij ons onder andere terecht voor huisvestingsvraagstukken, zoals duurzaamheid en personeel”, vertelt Boukje van de Ven, Accountmanager Zorg & Welzijn en Sport. “Wij vinden het belangrijk om vanuit de gemeente goed naar de sportondernemers te luisteren en te kijken op welke manier we iets voor elkaar kunnen betekenen. Momenteel is huisvesting een grote uitdaging. Ik kan me voorstellen dat meer ondernemers kampen met dit probleem en daarover met anderen willen sparren.

Samen kun je nu eenmaal meer bereiken dan alleen. Inmiddels zijn er al 18 sportondernemers gezamenlijk actief en we willen dat de olievlek nog veel groter en zichtbaarder wordt.”

aansluiten. Keuzevrijheid op het gebied van sporten past zo in deze tijd. Vooral na corona zoeken mensen andere vormen van sport en vooral ook lekker buiten, in de natuur. Ik heb net lesgegeven in het park en het inspireerde mij hoe een oudere vrouw helemaal op ging in haar Flowrobe. Ze stond ontspannen en met plezier het touw te draaien. Met het springtouw werd ze weer even het meisje van toen. Dat zag er zo geweldig uit, daar doe je het als trainer voor.”

Op de Dordtse manier

Elkaar versterken

‘Samen kun je nu eenmaal meer bereiken dan alleen’

Irene Zwinkels, leefstijlcoach en eigenaar VANAV en Jimmy van Dijk, eigenaar Gymforce One, zijn twee Dordtse sportondernemers die zich hebben aangesloten bij het platform van en door sportondernemers. “Er is onder andere een app groep opgericht waarin we praktische zaken, vragen, creativiteit en inspiratie kunnen delen”, vertelt Jimmy.

“Het is fijn om elkaar niet als concurrenten te zien, maar juist als sportcollega’s die elkaar kunnen versterken. Ik verwijs bijvoorbeeld klanten door naar collega’s wanneer ik denk dat dat beter past. Ik ken Irene al wat langer uit het werkveld en we kennen elkaars kwaliteiten en ambities.”

Irene knikt instemmend. “Ja, het is fijn om met zulke ervaren collega’s als Jimmy te mogen samenwerken. Het biedt zoveel meer kansen en mogelijkheden als je dingen samen organiseert. Daarom zijn we op zoek naar meer enthousiaste sportcollega’s die deze meerwaarde zien en zich willen

“Wanneer je een vraag hebt en je weet niet waar te beginnen, stel hem dan aan Dordt Onderneemt/ Dordt Sport. Door te vragen gaat er een wereld voor je open”, stelt Patrick van der Zouwen, Sportregisseur/Beleidsadviseur Sport. “Elke dag zetten wij ons in voor een betere dienstverlening, prettig economisch, sport- en beweegklimaat en stevige verbindingen. Samen maken we het verschil.” Boukje: “We zijn trots om met zoveel partijen samen te werken; er is een goede basis gelegd en nu moet het vooral iets van de ondernemers worden. Het proces verloopt heel natuurlijk en organisch. Geen papierwerk en urenlange gesprekken, we doen het echt op de Dordtse manier. Met als doel om de stad nog bruisender, actiever en gezonder te maken. Uiteindelijk willen we alle Dordtenaren in beweging krijgen. Dordrecht heeft me de afgelopen jaren echt verrast als stad. Graag laat ik me de komende jaren verrassen door de Dordtse ondernemers. Er zit nog zoveel potentie in deze stad.” Jimmy besluit: “Ik ben een echte Dordtenaar en trots op mijn stad. Het is mooi dat deze concepten ontstaan!”

Wil je ook aansluiten of heb je een vraag? Neem dan contact op met Irene via www.vanav.fit of met Jimmy via www.gymforceone.com

Tekst: Esther Paans

HUP HOLLAND HUP!

DORDT NIET DOODSAAI, MAAR HARTSTIKKE GEZELLIG!

DAT WIL JIJ TOCH OOK?

Daarom gaan we vol aan de slag om onze binnenstad te laten bruisen.

BEREIKT VOOR JOU!

SCAN DE QR-CODE & CHECK DE VIDEO!

Dordt gezelliger: meer horeca, grotere terrassen en ruimere openingstijden

Meer Topsportevenementen in Dordt, zoals Tour de Femme!

Extra geld voor het behoud van onze gezellige evenementen

Meer handhavers, zichtbaar in jouw straat

Hondenbelasting naar 0 euro

Stevige aanpak afvaldumpers en zwerfafval

1.200 huizen in aanbouw

Meer mogelijkheden voor zonnepanelen

Wat mis jij? Wij horen het graag!

DE MAGIE VAN HET JAPANSE ZWAARD

Nog verfijnder, soepeler, sneller en krachtiger. In april van dit jaar vertrok Jan van Neerbos (49), belastingadviseur en partner bij Verstegen en columnist bij 078MGZN, naar Zuid-Korea. Het doel: zijn techniek in het Japanse zwaardvechten perfectioneren, de Koreaanse variant (Chung Suk Kuhapdo) op de samoeraistijl om precies te zijn. Dat is gelukt. Als Headmaster (vertegenwoordiger) voor Nederland en met de derde dan op zak kwam hij terug. Zwaardvechten is wat Jan betreft de mooiste sport van de wereld, maar zeker niet de makkelijkste.

Het hoofdkwartier van Chung Suk Kuhapdo is in Daegu. Dat is een uur met de taxi en daarna twee uur met de bullet train van Seoul (13 uur vliegen) vandaan. Het weerhield Jan er niet van om deze afstand voor de tweede keer af te leggen om tien dagen twee keer per dag twee uur te trainen onder leiding van de Grootmeester.

Snelle aanvalsstijl

“Chung Suk Kuhapdo is een snelle aanvalsstijl. De tegenstanders zijn denkbeeldig. Een goede balans en houding zijn belangrijk, maar ook de kracht, conditie, snelheid en precisie van de slagen. Natuurlijk beheers ik inmiddels de basistechnieken, maar de Grootmeester en Koreaanse meesters zijn nog zoveel sterker, strakker en krachtiger. Ieder detail zien ze. En ze laten je diep gaan, heel diep. Ondanks mijn goede voorbereiding, had ik na één dag zeven blaren op mijn handen. Al snel lagen ze helemaal open. Die ontberingen horen erbij. Net als de hiërarchie en etiquette.”

Perfectie en toewijding

Het is geen alledaagse sport. Jan schat dat er in Nederland ongeveer honderd Japanse zwaardvechters zijn, alle stijlen bij elkaar. Hoe hij erbij kwam om juist deze sport te gaan beoefenen?

“Ik was altijd al gefascineerd door de levensstijl van de samoerai. De perfectie die ze nastreven en de toewijding om doelen te bereiken. Dat past ook wel bij mij. Na de HEAO heb ik een avondstudie gevolgd en daarna de universiteit. Pas op mijn 33e was ik klaar met studeren. Die lange adem heb je ook nodig voor het Japans zwaardvechten. Ongeveer tien jaar geleden vroeg een vriendje mijn zoon om een keertje mee te gaan naar een training hapkido, ook een martial art. Daar in de dojang hingen zwaarden aan de muur. Ik besloot een proefles te volgen en was verkocht. Ik weet het nog precies.

Vijf dagen na dit uurtje trainen met een houten zwaard van 650 gram had ik nog steeds spierpijn in mijn handen en onderarmen.”

Andere wereld

Afzien en spierpijn. Wat maakt dat Jan toch zo enthousiast is over deze sport? “Het mooie van het zwaardvechten vind ik dat je de fysieke inspanning combineert met geestelijke ontspanning. Als ik het zwaard vast heb, ben ik binnen een paar seconden in een andere wereld. Door de focus op de kata’s en het verfijnen van mijn techniek merk ik niets meer van wat er om me heen gebeurt. Trainen kan op elk moment van de dag. Als ik thuis aan het werk ben, train ik tijdens een pauze in de tuin. En dat is inclusief de oerkreten die horen bij het Japanse zwaardvechten.”

Topfit

Vanaf nu zal Jan ieder jaar terugkeren naar Zuid-Korea voor het bijschaven van zijn techniek en om bij te blijven. Misschien nog een dan erbij? “Het hoogst haalbare bij het zwaardvechten is de 8e dan. Het is niet realistisch dat ik die allemaal ga halen. Daarvoor ben ik te laat begonnen. Maar een of twee lukt misschien nog wel. De Grootmeester is bijna 80 en topfit. Ook een voordeel van deze sport. Je kunt het tot een hele hoge leeftijd blijven doen.”

Tekst: Diana Henneken

De bedrijfsmakelaar van nu!

De bedrijfsmakelaar van nu!

Uw bedrijfslocatie verkopen of verhuren?

Met ons brede netwerk, regionale kracht en onze visie op vastgoed weten wij ons te onderscheiden. De wereld verandert en wij veranderen mee.

Met ons brede netwerk, regionale kracht en onze visie op vastgoed weten wij ons te onderscheiden. De wereld verandert en wij veranderen mee.

Wij staan u graag bij met uw vraagstukken over:

Wij staan u graag bij met uw vraagstukken over:

Het aan- en verhuren van winkelruimtes/bedrijfsruimtes/kantoorruimtes

● Het aan- en verhuren van winkelruimtes/bedrijfsruimtes/kantoorruimtes

Het aan- en verkopen van winkelruimtes/bedrijfsruimtes/kantoorruimtes

● Het aan- en verkopen van winkelruimtes/bedrijfsruimtes/kantoorruimtes

Vragen over uw huidige huurcontract

● Vragen over uw huidige huurcontract

Vragen over uw huidige locatie

Wel of niet beleggen in onroerend goed

● Vragen over uw huidige locatie

● Wel of niet beleggen in onroerend goed

Meer informatie? 085-0406201 bog@qmakelaars.nl | www.qmakelaars.nl

Beleggingsproducten in de Drechtsteden

● Beleggingsproducten in de Drechtsteden

Bij Q Makelaars Bedrijfshuisvesting durven wij out of the box te denken, wij zijn de makelaar van nu!

De bedrijfsmakelaar van de Drechtsteden!

Bij Q Makelaars Bedrijfshuisvesting durven wij out of the box te denken, wij zijn de makelaar van nu!

Met ons brede netwerk, regionale kracht, unieke manier van presenteren en onze visie op vastgoed weten wij ons te onderscheiden. De wereld verandert en wij veranderen mee.

Wij helpen u graag met uw vastgoed vraagstukken en staan klaar voor een vrijblijvend gesprek.

Meer informatie? 085-0406201 bog@qmakelaars.nl | www.qmakelaars.nl

Meer informatie? 085-0406201 bog@qmakelaars.nl | www.qmakelaars.nl

Meer informatie? 085-0406201 bog@qmakelaars.nl | www.qmakelaars.nl

Dé plek voor complete mondzorg!

Onze specialisaties

zijn o.a.:

Preventie en mondhygiëne

CEREC kroon in één dag

Orthodontie

Implantologie

Facings

Endodontologie*

*(Wortelkanaalbehandeling)

Klikgebit

Gebitsprothese

Onzichtbare beugels

Inschrijven kan via onze website of scan deze QR-code

Ons centrum levert complete, hoog kwalitatieve mondzorg en orthodontie in de regio Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht én en beschikt over een hecht team van tandheelkundige professionals: tandartsen, mondhygiënisten, preventieassistenten, een endodontoloog, implantoloog, orthodontie en tandprotheticus.

Esthetische tandheelkunde

Een mooi en verzorgd gebit is uw visitekaartje. Hedendaagse tandheelkunde is meer dan gaatjes vullen en tandpijn voorkomen. U kunt uw gebit bij ons laten verfraaien door middel van kronen, facings en composietvullingen. Maar ook met behulp van orthodontie, implantologie, of door uw tanden te laten bleken.

Klikgebit

Een klikprothese (klikgebit) is een comfortabel alternatief voor een loszittend kunstgebit. De prothese wordt aan de implantaten met een kliksysteem bevestigd. In de meeste gevallen wordt dit vergoed door de basisverzekering.

Orthodontie / Beugel

Orthodontie (beugel) helpt een beet te optimaliseren, een verkeerde stand van de kaak te verbeteren of scheve tanden recht te zetten. Een recht gebit ziet er natuurlijk mooier uit, is beter te verzorgen en u kunt er beter mee kauwen. Orthodontische behandelingen kunnen zowel bij kinderen als bij volwassenen worden gedaan. Wij werken met verschillende methodes zoals slotjesbeugels, maar ook met nagenoeg onzichtbare en uitneembare aligners-beugels.

Ruim 600 jaar geleden, in 1421, werd Dordrecht getroffen door de Sint Elizabethsvloed. Veel mensen kwamen om, raakten gewond of ontheemd. Wat bijna niemand weet, is dat een groepje kinderen toen het geheime genootschap 'De Redders van Dordt' oprichtte om te voorkomen dat zo'n ramp nog eens zou gebeuren. Door de jaren heen hebben ze tientallen rampen voorkomen en daarmee duizenden levens gered.

Dit voorjaar werd voor het vierde jaar op rij een training voor nieuwe leden georganiseerd. Bijna 300 kinderen doorliepen een tweedaagse trainingsmissie waarin ze leerden over de watersnood van vroeger en de risico’s van nu. Dordrecht is kwetsbaar bij stijgend water. Hoe bereid je je voor op een overstroming? Waar ga je heen? Wie en wat neem je mee?

Noodpakketten

De eerste dag vond plaats op het droge. In het geheime hoofdkwartier in de Biesboschhal gingen de aspirant-redders aan de slag met het samenstellen van noodpakketten. Je kunt tijdens een overstroming immers geen boodschappen doen of eten bestellen. Je fornuis en magnetron werken niet meer en er komt geen water meer uit de kraan. De redders maakten noodpakketten met onder

‘Je kunt tijdens een overstroming immers geen boodschappen doen of eten bestellen’

meer flessen water, houdbaar eten, een radio, een zaklamp en batterijen, een EHBO-doos en warme kleren en dekens.

Schuillocaties

De aspirant-redders leerden ook wat tijdens een overstroming veilige plekken zijn. Omdat Dordrecht op een eiland ligt, raakt de stad snel ingesloten door het water. De hoogte in is dan de beste oplossing, bijvoorbeeld op zolders of in hoge gebouwen. Ook het stadsdeel De Staart is een veilige plek omdat het hoger ligt dan de rest van de stad. Ze leerden hoe ze daar kunnen komen, via hooggelegen wegen of op zelfgemaakte vlotten. De rest van de trainingsdag werd daarom druk gebouwd...

De Reddingsmissie

Op de laatste dag brachten de Redders hun kennis in de praktijk tijdens bloedstollende reddingsacties. Op hun zelfgebouwde vlotten reageerden ze op noodoproepen, brachten ze eten naar de kat en dekens naar oma. Ook vond er een training tot dijkwacht plaats, waarin ze leerden hoe ze dijken kunnen inspecteren en verstevigen om overstromingen te voorkomen. Alle aspirant-leden hebben de zware trainings oefening behaald waardoor Dordrecht nu nog veiliger is.

Meer weten: www.dereddersvandordt.nl

De Redders van Dordt zijn actueler dan ooit. Overal in de wereld, ook ‘dicht bij huis’, hebben steeds meer mensen te maken met overstromingen en wateroverlast als gevolg van de veranderingen in het klimaat. Tijdens Festival Voor de Vloed vieren we dat we goed voorbereid zijn op het stormseizoen.

Meer informatie over het festival is te vinden op: www.festivalvoordevloed.nl

Wil je net als de Redders van Dordt een bijdrage leveren?

Meld je dan aan als vrijwilliger voor het festival! We zijn ook op zoek naar mooie, ontroerende en spannende verhalen van mensen die persoonlijk te maken hebben gehad met een grote overstroming.

Wil je jouw ervaring delen?

Laat het ons weten en mail naar: help@festivalvoordevloed.nl

21 september tot 1 oktober 2024

De Redders van Dordt en Festival Voor de Vloed zijn projecten van www.lexlab.nl

Het Lexlab ontwikkelt workshops, projecten en lessen op het gebied van technologie, gemixt met kunst, cultuur en burgerschap. Met onze playbased lesmethode ontdekken èn ontwikkelen kinderen spelenderwijs 21st century skills als digitale geletterdheid, creatief denken en computional thinking.

van Dordt De Redders

Maak een gratis account

aan en krijg de kado’s die je wenst!

Voeg producten toe aan je verlanglijstje van één van onze vele partners zoals Bol, Coolblue, Mediamarkt, Prenatal en vele anderen.

Of start binnenkort met het trekken van lootjes voor de feestdagen, zodat het weer een onvergetelijke tijd wordt.

1

Maak een gratis account aan en start direct met vullen

2

Deel je verlanglijstje eenvoudig met familie en vrienden

3

Ontvang de kado’s van je verlanglijstje en geniet!

Begin direct met het samenstellen van een verlanglijstje voor:

Verjaardag Housewarming Uitzet

Babyshower Gender reveal Bruiloft Kerst Sinterklaas

BOTS BOUTIQUE | WATERCULT

bikini top ‘Riviera Nores’ € 99,95

bikini slip ‘Riviera Nores’ € 69,95

BOTS BOUTIQUE | PAIN DE SUCRE swimsuit ‘Coral’ € 150,-

BOTS BOUTIQUE | WATERCULT

bikini top ‘Seaside Tales’ € 109,-

bikini slip ‘Seaside Tales’ € 89,95

Watercult beachbag € 149,-
BOTS BOUTIQUE | WATERCULT
bikini top ‘Les Côtes’ € 109,-, bikini slip ‘Les Côtes’ slip: € 65,-

BBQ CATERING OP LOCATIE

ZOMER BLIJF OOK IN DE BEWEGEN!

De zomer is aangebroken, een periode waarin veel mensen het sporten en bewegen aan de kant gooien en de dagelijkse structuur (waarin beweging juist een plaats had gekregen) loslaten. Maar waarom zou je deze zomer geen sport-vakantie inlassen? Eén van de redenen is misschien dat je jezelf ook wat extra rust in de vakantie gunt.

Het klinkt als een goed excuus, maar is het in deze periode niet juist nóg belangrijker om door te gaan met waar je zo goed mee bezig was? Door het bewegen en het sporten vol te houden, kom je juist fitter uit die zomerperiode in plaats van de welbekende vakantiekilootjes. Klinkt niet verkeerd toch?!

Lees mijn tips hoe je die zomer-luiheid kan bestrijden en juist energieker kunt blijven in de zomer!

www.personalgymzwijndrecht.nl

Start je dag met bewegen!

Door dagelijks op tijd op te staan en de dag te starten met een korte wandeling of een paar krachtoefeningen (met je eigen lichaamsgewicht), maak je al het verschil! Al loop je maar een klein blokje om van 10-15 minuten of doe je een work-out van 5 rondes (met daarin bijvoorbeeld 10 maal opdrukken, 10 squats en 10 situps), voel je je daarna meteen energieker en ga je vol plezier de dag in!

Combineer beweging met ontspanning!

Uiteraard is de vakantie ook bedoeld om te ontspannen! Wist je dat je dit prima kan combineren met iets actiefs? Maak bijvoorbeeld een fietstocht en plof daarna lekker neer op een terras. Maak een wandeling over het strand en geniet daarna nog even rustig van de zonsondergang.

Wanneer je elke dag wat beweging hebt gehad, kun je daarna extra genieten van je vrije tijd en de vakantie!

Ga naar buiten!

Het mooie weer nodigt veel meer uit om naar buiten te gaan, dus wanneer het zonnetje schijnt, ga dan lekker op pad! Juist dan is het leuk om met je vriend(inn)en een buitenactiviteit te gaan doen. Bijvoorbeeld mountainbiken in de Loonse & Drunense duinen of suppen in de Biesbosch. Geweldige activiteiten in groepsverband!

Zoek verkoeling!

Ook wanneer het te warm is om te sporten, kun je in beweging blijven! Zoek verkoeling, ga lekker baantjes trekken in het zwembad of een stukje zwemmen in de zee. Zwemmen is enorm goed voor je lichamelijke conditie en niet zo belastend voor je gewrichten. Heb je na deze tips een klein duwtje in de rug nodig om deze zomer in beweging te blijven? Neem dan contact met ons op en wij helpen jou fit deze zomer door!

SNEL & FLEXIBEL EEN AUTO HUREN?

DAT DOE JE BIJ AA RENTAL

Ga naar onze website

Heb je soms de behoefte aan flexibele mobiliteit? Wij helpen je graag! Met tien vestigingen in de regio en een divers aanbod van ruim 1.100 jonge en representatieve huurauto’s hebben wij altijd een passende oplossing voor jouw tijdelijke mobiliteitsbehoefte. Van een compacte stadsauto tot ruime bedrijfswagens met laadklep, van luxe elektrische auto’s, tot praktische stationwagens of stoere cabrio’s. AA Rental heeft op elk moment de perfecte auto.

Onze enthousiaste medewerkers zijn je graag van dienst. Kies voor het gemak van reserveren via telefoon, e-mail of ons gebruiksvriendelijke online reserveringssysteem Click&Drive. Haal je auto op bij een van onze locaties of profiteer van de mogelijkheid om hem te laten leveren waar jij dat wenst. Altijd schoon, afgetankt of volledig opgeladen uiteraard. We doen het hoe jij het wilt. Snel en flexibel!

WIJ PRESENTEREN MET TROTS ONZE NIEUWSTE AANWINST:

DE TERRASOVERKAPPING

Puur Genot in Jouw Tuin

Amani combineert modern design met functionaliteit en is bekroond met de Red Dot 2023 en If Design Award 2024. Geniet van een aanpasbare buitenruimte, gemaakt van hoogwaardige materialen, die naadloos in elke omgeving integreert.

Ervaar de Voordelen van Amani

Met een verstelbaar dak, geïntegreerde LED-verlichting en diverse personalisatie-opties, zorgt Amani voor ongeëvenaard comfort en esthetiek. Het robuuste, weerbestendige ontwerp garandeert duurzaamheid en langdurig gebruiksplezier.

Bezoek Onze Showroom

Maak vandaag nog een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en ontdek hoe Amani jouw tuin kan omtoveren tot een architecturaal meesterwerk. Of neem alvast een kijkje op onze website voor inspiratie en creëer jouw eigen stukje paradijs.

MAAK EEN AFSPRAAK OP JALECO-HAVARO.NL OF SCAN DE QR-CODE

Wij zijn telefonisch bereikbaar van ma t/m vr. van 10:00 tot 14:00 uur

DE ONWEERSTAANBARE EN ONVERGETELIJKE SOUND VAN

AMY WINEHOUSE HERLEEFT IN BIBELOT

In het jaar dat de herinnering aan het leven en de (muzikale) nalatenschap van zangeres Amy Winehouse extra onder de aandacht is gebracht door de film ‘Back to Black’, doet haar originele (begeleidings)band Dordrecht aan. The Amy Winehouse Band laat op donderdag 24 oktober in Bibelot de onweerstaanbare en herkenbare sound van de Britse zangeres op Dordtse bodem herleven.

Tekst: Arco Bomgaars

Ze is één van de meest prominente leden van de ‘Club van 27’, bestaande uit beroemdheden die al op 27-jarige leeftijd overleden. Amy Winehouse overleed in 2011, maar verliet het aardse als een muzikale legende dankzij songs als Valerie, I’m No Good, Rehab en Back To Black. Stuk voor stuk iconische nummers waarmee de soul- en jazzdiva een onuitwisbare indruk en onverwoestbaar repertoire dat tot de verbeelding blijft spreken heeft achtergelaten.

Documentaire

Dordrecht krijgt in de herfst van 2024 de kans om de muziek van de Britse zangeres te herbeleven dankzij het optreden van The Amy Winehouse Band. De band die de zangeres altijd heeft begeleid en die de muzikale erfenis authentiek vertolkt.

“Na haar overlijden in 2011 heeft de band andere artiesten begeleid, maar geen songs van Amy gespeeld. Dat veranderde in 2015, toen de documentaire ‘Amy’ uitkwam, en de band door Retrospective Live werd benaderd en gevraagd om Amy’s songs weer uit te voeren. Het uitbrengen van de film was voor ons het goede moment om weer op te gaan treden”, vertelt Dale Davis, muzikaal directeur en goede

vriend van Amy Winehouse die als bassist fungeert in de band.

Waar het geluid van Queen nog steeds weerklinkt, ondanks het verscheiden van zanger Freddy Mercury, dankzij Adam Lambert, daar wordt de sound van Amy Winehouse tot leven gebracht door zangeres Bronte Shande. “In 2018 viel de zangeres, die oorspronkelijk met onze band optrad, weg en kwam Bronte langs om dat gat op te vullen. Als we ooit de kans zouden krijgen om met haar te werken, dan zouden we die pakken. In 2021 is zij onderdeel gaan uitmaken van The Amy Winehouse Band. Bij elk optreden levert zij geweldig werk af.”

Tijdloos

De muzikale herinnering aan zijn goede en veel te vroeg overleden vriendin inspireren Dale en de collega-bandleden nog steeds. “Ik heb zoveel mooie herinneringen aan haar. Ze was een geweldige performer en zangeres en altijd genereus naar mij toe. Ze gaf me altijd een speciaal gevoel en was een speciale vriendin van onze familie. Dat maakte haar een geweldig persoon.”

En dat haar muziek nog steeds, dertien jaar na haar

overlijden, tot de verbeelding spreekt, is verklaarbaar. “Ze was niet alleen een grootse zangeres, maar ook schrijfster van nummers. In de studio leverde zij in één of twee takes, waardoor in samenwerking met hele goede producers een winnende combinatie ontstond. Amy kon in haar songs verhalen vertellen, waardoor zij mensen raakte en raakt. Dat maakt haar muziek tijdloos.”

Vijf shows

De film ‘Back to Black’, die dit jaar is uitgekomen, brengt die muziek nog meer tot leven. “Ik vind het een hele goede film”, stelt Dale. “Het biedt een ander perspectief op Amy en ik zie dingen terug van haar die ik lange tijd niet heb gezien. Dat maakt het nog meer waard om de film te bekijken.”

Het optreden van The Amy Winehouse Band in Bibelot in oktober maakt deel uit van een korte serie van vijf shows in Nederland, een land dat de band – net als de zangeres destijds – na aan het hart ligt. Dale: “We zijn al vaker in Dordrecht geweest, het is een plek die we nog kennen. De mensen die het concert bezoeken, krijgen

‘Amy kon in haar songs verhalen vertellen, waardoor zij mensen raakte en raakt’

een prachtige show te zien waarin we de tijd met Amy op de bühne laten herleven en dat bij het publiek een herinnering oproept. Een avond om van te genieten.”

Wil jij naar de show van The Amy Winehouse Band in Bibelot op donderdag 24 oktober? 078MGZN mag 2 kaarten weggeven! Stuur je gegevens naar publiciteit@bibelot.net en laat ons weten met wie je graag naar deze show wilt en waarom! Op 6 augustus maken we de winnaar bekend op Instagram via @078MGZN en @bibelotdordrecht.

www.bibelot.net

DIRECT VAN UW ONGEDIERTE AF?

Marandor Pest Control is een professioneel bedrijf en hee t ruime ervaring in het bestrijden en weren van plaagdieren.

GAAN WIJ TE WERK

U hee t last van ongedierte

Bel of mail ons en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

Wij zorgen ervoor dat u in een mum van tijd van uw ongedierte verlost bent

U ontvangt advies om de terugkeer van ongedierte te voorkomen

Verwen jezelf (met

het Theeabonnement

Kom je vaak tijd tekort om een bestelling te maken, maar wil je niet zonder de lekkere thee van “Het Theewinkeltje” zitten, dan hebben we echt iets voor jou!

Het abonnement ga je aan voor 3 of 6 maanden. Er zijn verschillende soorten abonnementen, deze zijn zorgvuldig samengesteld door Theesommelier Monique.

De webshop 24/7 geopend

Tip!

Leuk als cadeau voor jezelf of verras een ander.

Maartje werkt ruim twintig jaar in het notariaat en is ontzettend ervaren. Zij is zes jaar notaris bij Notariaat Nonhebel, een laagdrempelig kantoor. Ook als iets ingewikkeld wordt, weet Maartje het begrijpelijk uit te leggen. Zij en haar medewerkers hebben plezier in het helpen van de uitgebreide klantenkring met verschillende omstandigheden en behoeftes.

Fotografie: Anke Bot

Notariaat Nonhebel Veel werk aan de winkel in het notariaat

Het was Pinksteren afgelopen weekend. Als deze column in het magazine verschijnt, is dit alweer een tijdje geleden. Voor velen een weekend om met familie samen te zijn, te kamperen of te sporten. De 11-stedentocht op de fiets was een pittige voor de deelnemers door alle hoosbuien en onweer in Friesland. Ik was blij dat ik me kon uitleven in het Overijsselse met een heerlijk zonnig weertje. Tijdens het hardlopen, fietsen en kanoën had ik tijd om een beetje bij te komen, mijn hoofd leeg te maken. Dat was nodig!

Het is ontzettend druk bij ons op kantoor. Trouwens niet alleen bij ons maar op de meeste notariskantoren, ook al is de huizenmarkt niet meer in zo’n gekte als in 2022 en is het daardoor wat rustiger. Het lijkt of mensen veel zelfbewuster zijn en meer met de toekomst bezig zijn. Velen komen voor een levenstestament. Dat is een notariële akte waarin je volmacht aan je partner of kinderen geeft om op financieel en medisch gebied beslissingen te kunnen nemen als je dat zelf niet meer kunt door bijvoorbeeld Alzheimer. Eigenlijk voor iedereen met een eigen huis een must have, maar ook voor iedereen die zelf de regie in handen wil houden. Opvallend daarbij is, dat voorheen alleen de 60-plussers langskwamen maar nu ook veel meer jongere mensen die dit al willen regelen.

En als je dan toch bij de notaris zit - en die fictieve drempel (die er toch nog blijkt te zijn) over bent gestapt - kun je beter gelijk ook een testament maken. Belangrijk in een testament te regelen is natuurlijk wie je erfgenamen zijn en wie de nalatenschap moet afwikkelen (de executeur). Steeds belangrijker worden ook fiscaalfinanciële argumenten om een testament te maken. Vaak is het enorm belastingbesparend om bijvoorbeeld aan kleinkinderen het voor hen vrijgestelde bedrag na te laten. Ook kun je zorgen dat er minder naar de belastingdienst gaat of meer beroep op overheidsvoorzieningen doen door een opvullegaat of de AWBZ-clausule op te nemen in je testament. En jongere mensen regelen natuurlijk ook wie de zorg over de kinderen moet krijgen en het beheer van het geld (voogd en bewindvoerder).

‘Deze complexiteit in goede banen leiden is ook sport!’

Ook mensen die gaan samenwonen of trouwen willen veel vaker hun zaakjes goed vastleggen in huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract. De variëteit van samengestelde gezinnen en aankoop van een tweede, derde of vierde huis, ontvangen van schenkingen en andere eigen middelen, vragen erom dat ook herkomst van geld en de verdeling daarvan duidelijk wordt vastgelegd om hier op fiscaal gebied niet mee de mist in te gaan. Deze complexiteit in goede banen leiden is ook sport!

Kortom er blijft enorm veel werk aan de winkel in het notariaat. Mocht je toevallig nu voor een studiekeuze voor de universiteit staan, kies dan voor notarieel recht. We hebben jou nodig in ons prachtige vak! Helaas moet je dan wel buiten Dordrecht gaan studeren, maar laat dat je niet weerhouden ;-)

DESIGN JE EIGEN FIETS

Vrieseweg 155 3311 NV Dordrecht 078 - 613 12 22 info@baasmakelaardij.nl www.baasmakelaardij.nl

Vrieseweg 155 3311 NV Dordrecht 078 - 613 12 22 info@baasmakelaardij.nl www.baasmakelaardij.nl

Fietsmaat is dealer van het Nederlandse fietsenmerk AZOR. In de winkel staan een aantal modellen klaar voor een proefrit. Fietsmaat kiest voor AZOR vanwege de sterke frames, hoge kwaliteit lak en de diversiteit van het assortiment. Ook hier draait het om maatwerk! Op de configurator in de winkel kunnen tien miljard configuraties gemaakt worden: een stadsfiets, E-bike, bakfiets of een sportieve fiets. In prachtige kleuren, met of zonder transportrek, opvallend frame of klassiek frame.

Maak van fietsen jouw sport!

Goede voornemens zijn niet alleen voor het nieuwe jaar.

Start deze zomer met sportiever worden. Je bent lekker buiten, je hoofd waait leeg, je ruikt, hoort en ziet van alles. Helemaal vrij. Dit ervaar je elk moment dat je op de fiets zit. Op de fiets maak je geluksstoffen aan, hierdoor voel je je fit en ontspannen. Fietsen is dé oplossing!

In Nederland zijn volgens schatting zo’n 23 miljoen fietsen. Dit komt neer op 1,3 fiets per inwoner. Wij als Nederlanders zijn dus al goed bezig! Uit onderzoek blijkt dat fietsen helpt tegen overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes en depressie.

Het is misschien een inkoppertje, maar met de fiets op pad gaan is echt een stuk gezonder dan met de auto. Heerlijk buiten in de zon, je bent lekker in beweging en je bent helemaal onafhankelijk. Verder heb je ook nog het voordeel dat je niet meer in de file staat en geen parkeerplek hoeft te zoeken, laat staan parkeerkosten betalen.

De fiets is ook nog eens een duurzame keuze. Want zelfs met een elektrische fiets is de CO2-uitstoot aanzienlijk lager dan bij gemotoriseerde voertuigen zoals motorfietsen. Dit maakt het aanschaffen van een elektrische fiets nog aantrekkelijker. Lekker het zonnetje op je gezicht, onderweg naar een terras in Dordrecht, Papendrecht of Zwijndrecht?

Daarnaast verbetert fietsen je cardiovasculaire conditie en versterkt het je spieren, vooral je benen en kernspieren. Regelmatig fietsen kan zelfs je longcapaciteit vergroten, hierdoor krijg je een betere ademhaling en meer uithoudingsvermogen.

Pak jij deze zomer ook wat vaker de fiets?

Ontdek plekken waar je met de auto misschien niet zo snel komt. Leer de omgeving waar je woont nog beter kennen. Fietsen is ook erg laagdrempelig en kan gemakkelijk in je dagelijkse routine worden geïntegreerd, bijvoorbeeld naar de winkel of naar je werk. Het is een handige manier om meer lichaamsbeweging te krijgen, zonder dat je extra tijd hoeft vrij te maken voor bijvoorbeeld de sportschool.

www.mijnfietsmaat.nl

180 jaar in wijn

Winkel: Van Eesterenplein 200, DORDRECHT

Groothandel & magazijn: Jan Valsterweg 14 DORDRECHT www.winestore.nl

KR O K

PODO THERAPIE

Verstand van voeten

Podotherapie Krook behandelt onder meer:

• Standsafwijking van de voeten, tenen of nagels

• Vermoeide of overbelaste voeten

• Knie-, Heup-, of rugklachten als gevolg van afwijkende voetstand of looppatroon

• Sportblessures

• (pijnlijk) Eeltvorming en ingroeiende nagels.

Direct Toegankelijk!

U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Podotherapie Krook is gevestigd op de volgende locaties: Sport parademisch centrum de Jongh en van Wensen

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons telefonisch of per mail bereiken. Ook kunt u het aanvraagformulier op onze website indienen.

AANNEMERSBEDRIJF

AANNEMERSBEDRIJF

+ 31 6 28317807

info@podotherapiekrook.nl www.podotherapiekrook.nl

Gebr. Kloens B V. is een gerenommeerd familiebedrijf dat gespecialiseerd is in grond-, straat- en

Gebr. Kloens B.V. is een gerenommeerd familiebedrijf dat gespecialiseerd is in grond-, straat- en rioolwerken.

Gebr. Kloens B V. is een gerenommeerd familiebedrijf dat gespecialiseerd is in grond-, straat- en rioolwerken.

Gebr. Kloens B V. is een gerenommeerd familiebedrijf dat gespecialiseerd is in grond-, straat- en rioolwerken.

Gebr. Kloens B.V. is een gerenommeerd familiebedrijf dat gespecialiseerd is in grond-, straat- en rioolwerken.

Onze werkzaamheden bestaan uit: grondwerkzaamheden; saneringswerkzaamheden; werkzaamheden; asfalteringswerkzaamheden; rioleringswerkzaamheden;

Onze werkzaamheden bestaan uit: grondwerkzaamheden; saneringswerkzaamheden; werkzaamheden; asfalteringswerkzaamheden; rioleringswerkzaamheden;

Onze werkzaamheden bestaan uit: grondwerkzaamheden; saneringswerkzaamheden; werkzaamheden; asfalteringswerkzaamheden; rioleringswerkzaamheden;

Onze werkzaamheden bestaan uit: grondwerkzaamheden; saneringswerkzaamheden; werkzaamheden; asfalteringswerkzaamheden; rioleringswerkzaamheden;

Onze werkzaamheden bestaan uit: grondwerkzaamheden; saneringswerkzaamheden; werkzaamheden; asfalteringswerkzaamheden; rioleringswerkzaamheden;

Onze werkzaamheden bestaan uit: grondwerkzaamheden; saneringswerkzaamheden; werkzaamheden; asfalteringswerkzaamheden; rioleringswerkzaamheden;

het leveren een aanbrengen van straatmeubilair; grondbank.

het leveren een aanbrengen van straatmeubilair; grondbank.

het leveren een aanbrengen van straatmeubilair; grondbank.

het leveren een aanbrengen van straatmeubilair; grondbank.

het leveren een aanbrengen van straatmeubilair; grondbank.

Hoofdkantoor:

Hoofdkantoor:

het leveren een aanbrengen van straatmeubilair; grondbank.

Hoofdkantoor:

Daltonstraat 78

Pieter Hoebeeweg 32

Hoofdkantoor:

Hoofdkantoor: Daltonstraat 78

Daltonstraat 78

Daltonstraat 78

3316 GD Dordrecht 078 - 618 19 00

Hoofdkantoor:

Pieter Hoebeeweg 32

Pieter Hoebeeweg 32

Pieter Hoebeeweg 32

3316 GD Dordrecht 078 - 618 19 00

3316 BT Dordrecht 078 - 654 98 31

Daltonstraat 78

3316 GD Dordrecht 078 - 618 19 00

3316 GD Dordrecht 078 - 618 19 00

Daltonstraat 78

3316 GD Dordrecht 078 - 618 19 00

3316 GD 078 - 618 19 00

Gebr. Kloens B.V. is een gerenommeerd familiebedrijf dat gespecialiseerd is in grond-, straat- en rioolwerken. 14-1-2022 8:53:14

Pieter Hoebeeweg 32

Keulsekade 216,

Keulsekade 216, 3534 AC Utrecht 030 - 291 60 00

3316 BT Dordrecht 078 - 654 98 31

3316 BT Dordrecht 078 - 654 98 31

3316 BT Dordrecht 078 - 654 98 31

Keulsekade 216, 3534 AC Utrecht 030 - 291 60 00

Keulsekade 216, 3534 AC Utrecht 030 - 291 60 00

3316 BT Dordrecht 078 - 654 98 31 030 - 291 60 00

Keulsekade 216,

MedPlus Fysiotherapie en Sport
AANNEMERSBEDRIJF
Pieter Hoebeeweg 32
AANNEMERSBEDRIJF
AANNEMERSBEDRIJF
AANNEMERSBEDRIJF

Zijn drive om iets goeds te doen voor een ander leidde tot de Spareribdrive

De vijfde editie belooft een mooie opbrengst voor Stichting Jade

De Spareribdrive, dit jaar op 1 september, beleeft zijn eerste lustrum. Wat begon als een (toen al uit de hand gelopen) vriendenactie om het menu van een bevriende restauranteigenaar op de kaart te zetten, is uitgegroeid tot een mooie dag voor de autoliefhebber en voor het goede doel.

Inschrijven voor de Spareribdrive kan door een mail te sturen aan spareribdrive@gmail.com o.v.v. je naam, je auto en het aantal personen. Kosten voor deelname zijn € 85 p.p., dit is voor een geheel verzorgde dag met alles erop en eraan.

“Vijf jaar geleden belde een vriend dat hij onbeperkt spareribs op het menu had en of ik wat mensen kon regelen om te komen eten.” Zo begint initiatiefnemer Cas Kunst zijn verhaal over het ontstaan van de Spareribdrive. Cas is de eigenaar van het succesvolle bedrijf CK Kozijnen, al 15 jaar een stabiele naam in een markt waar dat niet vanzelfsprekend is. Hij heeft een solide bedrijf opgebouwd dat topkwaliteit kunststof en aluminium kozijnen en dakkapellen levert en installeert. Cas, een liefhebber van exclusieve auto’s, trekt er graag op uit en ziet mogelijkheden. Hij zet een mooie tour uit, trommelt wat vrienden op en zo staat hij op de bewuste dag met 80 man voor de deur van het restaurant. “Dat was even schrikken”, voor de restauranteigenaar vertelt Cas lachend.

Een traditie was geboren. Elk jaar opnieuw maakt Cas een tour. “We maken er echt werk van. Het start met een brunch, daarna een mooie route over de binnenwegen, een tussenstop met een versnapering en daarna weer een fraaie etappe. Natuurlijk eindigend aan het sparerib-buffet. De avond van tevoren rijden we hem nog een keer helemaal uit om zeker te weten dat alles klopt.” Dit jaar vertrekken er op de dag zelf naar verwachting ruim 200 deelnemers. Er rijden veel exclusieve sportwagens mee maar iedereen is welkom, er zijn geen minimale eisen aan het vervoer, Cas, gekscherend; “zelfs als je heel hard kan fietsen mag je wat ons betreft mee, haha!”

Het goede doel

Cas heeft de Spareribdrive sinds twee jaar gekoppeld aan een goed doel. De opbrengst van de tour komt hier voor het grootste deel aan ten goede. “Ik zet me al jaren in voor het goede doel,” vertelt Cas, “Ik heb het goed, het geeft me echt een kick om daarmee iets voor een ander te kunnen doen. Dat bracht me op het idee om ook met deze tour iets voor het goede doel te doen. Zo kan ik met dat wat ik graag doe ook iets goeds doen. Dit jaar gaat de opbrengst van de Spareribdrive naar Stichting Jade. “Jade is een meisje van 17 dat in haar prille leven ruim 800 behandelingen, waarvan 500 chemo’s voor haar kiezen heeft gehad. Nou als je een kind zo ziek ziet, dan relativeert dat je eigen zorgen wel hoor, kan ik je vertellen.” Stichting Jade bezorgt gezinnen die te maken hebben met een ernstig ziek kind ‘uitwaaiweekenden’. Lekker even uitwaaien aan de Zeeuwse kust bijvoorbeeld.

Tekst: Diana Gerritsma

085 - 064 58 45 info@valkkoeriers.nl

Sikkelstraat 12, 3319 LJ Dordrecht

dWaar u op kunt rekenen bij DenO het Uitvaartcentrum aan

KOERIERSDIENSTEN

Staand van links naar rechts: Cees Kooiman, Esther Vieveen, Raymond van den Hurk. Zittend: Mahinder Lalaram en Francien

de Nassauweg in Dordrecht

Waar u op

al meer dan 150 jaar uitvaartverzorging voor de regio

DenO, al meer dan 150 jaar uitvaartverzorging voor de regio

Onze uitvaartverzorgers staan de familie bij, vanaf het moment direct na het overlijden tot en met het laatste afscheid. Zij hebben alle kennis van zaken (ook rituele uitvaarten), voelen uw wensen aan en geven de familie volop de aandacht die nodig is.

De dienstverlening van DenO Uitvaartverzorging staat zeven dagen in de week, 24 uur per dag klaar om nabestaanden bij te staan na het overlijden van een dierbare. Door onze jarenlange ervaring én door goed te luisteren weten de uitvaartleiders wensen te vertalen naar een mooie, passende en unieke uitvaart. Wij spreken daarom liever over uitvaartadviseurs. Het uitvaartcentrum van DenO, uniek gelegen op begraafplaats Essenhof, biedt tal van faciliteiten voor het laatste afscheid.

Staand van links naar rechts: Cees Kooiman, van den Hurk. Zittend:

kunt rekenen bij DenO het Uitvaartcentrum aan de Nassauweg in Dordrecht

men, ik kan de mensen wel met alles bijstaan. En niets is onmogelijk is mijn credo.’ Deze woorden zijn typerend voor de aanpak van de uitvaartadviseurs van DenO. Zij denken graag mee, adviseren en staan klaar om de familie te ontzorgen. De wens van de familie staat altijd voorop! Nabestaanden kunnen kiezen uit de vele mogelijkheden die DenO Uitvaartverzorging te bieden heeft. Zoals een thuisopbaring of voor een van de familiekamers die zich in het uitvaartcentrum bevindt. Ook meehelpen met de verzorging van de overledene is een optie.

het uitvaartcentrum en o d uitvaartverzorging en o uitvaartverzorging

José, Raymond, Esther, of Mahinder doen goed mogelijk door te helpen.

van den Lalaram, FranPuts en Raygediplouitvaartadviseurs die jaren uitwerkzaam zijn bij Uitvaartverzorging. Door samenstelling van uitvaartonderuitvaarten begeklein, van

Cees Kooiman, Jose van den Hurk, Francien Dam, Irma Puts en Raymond Bosman zijn gediplomeerde uitvaartadviseurs die hun beroep al vele jaren uitoefenen en werkzaam zijn bij DenO Uitvaartverzorging. Ook jong talent zoals onze medewerker Naomi Bakker staat voor u klaar. Door de diverse samenstelling van het team kan de uitvaartonderneming álle uitvaarten begeleiden. Van groot tot klein, van traditioneel tot eigentijds. De uitvaartadviseurs hebben nauw contact met de nabestaanden. Door goed te luisteren, wensen af te wegen en het juiste advies op het juiste moment te geven wordt een uitvaart naar wens vormgegeven. De uitvaartadviseurs van DenO zijn eerlijk en vanzelfsprekend ook erg lief voor de nabestaanden. Er juist dan voor hen kunnen zijn, in een moeilijke tijd, vinden zij belangrijk en ook het mooie aan hun beroep. Voor nabestaanden is het een geruststellend gevoel dat zij worden bijgestaan door een deskundige met kennis van zaken en oog voor emoties.

uitvaartbegeleiders van DenO Uitvaartverzorging staan zeven dagen in de week, 24 uur per nabestaanden bij te staan na het overlijden van een dierbare. Door hun jarenlange goed te luisteren weten de uitvaartleiders wensen te vertalen naar een mooie, unieke uitvaart. Directeur Harry de Jong spreekt daarom liever over uitvaartadviuitvaartcentrum van DenO, uniek gelegen op begraafplaats Essenhof, biedt tal van het laatste afscheid.

traditioneel tot eigentijds. Ook een ‘multiculturele’ uitvaart behoort tot de mogelijkheid. De uitvaartadviseurs hebben nauw contact met de nabestaanden. Door goed te luisteren, wensen af te wegen en het juiste advies op het juiste moment te geven wordt een uitvaart naar wens vormgegeven. De uitvaartadviseurs van DenO zijn eerlijk en vanzelfsprekend ook erg lief

‘Het verdriet kunnen wij niet wegnemen, maar wij kunnen nabestaanden wel met alles bijstaan. Niets is onmogelijk is ons credo.’ Deze woorden zijn typerend voor de aanpak van de uitvaartadviseurs van DenO. Zij denken graag mee, adviseren en staan klaar om de familie te ontzorgen. De wens van de familie staat altijd voorop! Nabestaanden kunnen kiezen uit de vele mogelijkheden die DenO Uitvaartverzorging te bieden heeft. Zoals een thuisopbaring of voor een van de familiekamers die zich in het uitvaartcentrum bevindt. Ook meehelpen met de verzorging van de overledene is een optie.

voor de nabestaanden. Er juist dan voor hen kunnen zijn, in een moeilijke tijd, vinden zij belangrijk en ook het mooie aan hun beroep. Voor nabestaanden is het een geruststellend gevoel dat zij worden bijgestaan door een deskundige met kennis van zaken en oog voor emoties.

Het uitvaartcentrum van DenO aan de Nassauweg heeft verschillende ruimtes waar de uitvaart kan plaatsvinden. De Wilhelminazaal telt 194 zitplaatsen. Er is een optie om de unieke bloesemwand te plaatsen waardoor de zaal wordt verkleind tot 128 zitplaatsen. Voor een meer intiemere setting is er De Nassauzaal, met 25 zitplaatsen,

Adviseren ‘Het verdriet kan ik niet wegne-

Van Brouwershaven

Faciliteiten

Wellicht heeft u door eerdere ervaringen een voorkeur voor een specifi eke uitvaartverzorger. Wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen.

Bij DenO het Uitvaartcentrum realiseren wij ons dat onze activiteiten rechtstreeks in verbinding staan met de meest emotionele momenten in een mensenleven. Op momenten van rouw en afscheid is de behoefte aan vriendelijke en lieve mensen om je heen van groot belang. Dat beperkt zich niet tot familie en vrienden, ook wij van DenO vertolken graag die rol. Maar er komt meer kijken bij een uitvaart die goede herinneringen met zich mee zal brengen. Naast de traditionele kwaliteit en perfecte uitvoering van onze diensten heeft DenO ook prachtige faciliteiten samengebracht in een modern uitvaartcentrum aan de Nassauweg op het kruispunt van begraafplaats en crematorium.

DenO, al meer dan 150 jaar uitvaartverzorging

Het uitvaartcentrum van DenO aan de Nassauweg heeft verschillende ruimtes waar de uitvaart kan plaatsvinden. De Wilhelminazaal telt 194 zitplaatsen. Er is een optie om de unieke bloesemwand te plaatsen

waarin twee ovalen zitbanken de kist ‘omringen’. Het biedt de familie gelegenheid nog een laatste moment dicht bij de overledene te zijn. Na de uitvaart kan er gecondoleerd en bijgepraat worden in onder meer De Orangerie waar zelfs het serveren van een buffet tot de mogelijkheden behoort. Grensverleggend werken. Het is karakteriserend voor DenO Uitvaartverzorging. Een onderneming die aandacht heeft voor duurzaamheid (denk aan materiaalkeuze), verjonging van het team en het aanbieden van hedendaagse diensten zoals het bijwonen van de dienst via het internet (wereldwijd).

Onze uitvaartverzorgers staan de familie bij, vanaf het moment direct na het overlijden tot en met het ste afscheid. Zij hebben alle kennis van zaken (ook rituele uitvaarten), voelen uw wensen aan en geven de familie volop de aandacht die nodig

De uitvaartbegeleiders van DenO Uitvaartverzorging staan zeven dagen in de week, 24 uur per dag klaar om nabestaanden bij te staan na het overlijden van een dierbare. Door hun jarenlange ervaring én door goed te luisteren weten de uitvaartleiders wensen te vertalen naar een mooie, passende en unieke uitvaart. Directeur Harry de Jong spreekt daarom liever over uitvaartadviseurs. Het uitvaartcentrum van DenO, uniek gelegen op begraafplaats Essenhof, biedt tal van faciliteiten voor het laatste afscheid.

De Wilhelminazaal

Cees Kooiman, Jose van den Hurk, Mahinder Lalaram, Francien Dam, Irma Puts en Raymond Bosman zijn gediplomeerde uitvaartadviseurs die hun beroep al vele jaren uitoefenen en werkzaam zijn bij DenO Uitvaartverzorging. Door de diverse samenstelling van het team kan de uitvaartonder neming álle uitvaarten bege leiden. Van groot tot klein, van

waardoor de zaal wordt verkleind tot 128 zitplaatsen. Voor een meer intiemere setting is er De Nassauzaal, met 25 zitplaatsen, waarin twee ovalen zitbanken de kist ‘omringen’. Het biedt de familie gelegenheid nog een laatste moment dicht bij de overledene te zijn. Na de uitvaart kan er gecondoleerd en bijgepraat worden in onder meer De Orangerie waar zelfs het serveren van een buffet tot de mogelijkheden behoort. Grensverleggend werken. Het is karakteriserend voor DenO Uitvaartverzorging. Een onderneming die aandacht heeft voor duurzaamheid (denk aan materiaalkeuze), verjonging van het team en het aanbieden van hedendaagse diensten zoals het bijwonen van de dienst via het internet (wereldwijd) en de optie van het inhuren van de vaste uitvaartfotograaf van DenO.

men, ik kan de mensen alles bijstaan. En gelijk is mijn credo.’ den zijn typerend pak van de uitvaartadviseurs van DenO. Zij mee, adviseren om de familie te wens van de familie voorop! Nabestaanden kiezen uit de vele den die DenO ging te bieden heeft. thuisopbaring of de familiekamers uitvaartcentrum meehelpen met van de overledene

Bij DenO onze de meest Op momenten vriendelijke Dat beperkt DenO bij een zal brengen. uitvoering faciliteiten aan de crematorium.

uitvaartverzorging Van

Wellicht heeft u door eerdere ervaringen een voorkeur voor een specifi eke vaartverzorger. Wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen.

Het is op die momenten gevend als een deskundige Iemand die dag klaarstaat en aan het regelen van de toevertrouwen.

Naast de grote ontvangstruimte is de Wilhelminazaal, een modern geoutilleerde zaal met een grote capaciteit van 140 tot ruim 250 personen. De zaal is ook uitgerust met een uitstekende multimedia installatie met grote TV schermen en hoog kwalitatieve audio. Muziek is essentieel bij een mooi afscheid. De plechtigheid kan ook op afstand gevolgd worden d.m.v. een geavanceerd camerasysteem, bijvoorbeeld voor familie in het buitenland. Desgewenst kan het afscheid vastgelegd worden als een mooie herinnering.

De Nassauzaal

uitvaart kan plaatsvinden. Wilhelminazaal telt sen. Er is een optie ke bloesemwand

traditioneel tot eigentijds. Ook een ‘multiculturele’ uitvaart behoort tot de mogelijkheid. De uitvaartadviseurs hebben nauw contact met de nabestaanden. Door goed te luisteren, wensen af te wegen en het juiste advies op het juiste moment te geven wordt een uitvaart naar wens vormgegeven. De uitvaartad viseurs van DenO zijn eerlijk en vanzelfsprekend ook erg lief voor de nabestaanden. Er juist dan voor hen kunnen zijn, in een moeilijke tijd, vinden zij belangrijk en ook het mooie aan hun beroep. Voor nabestaanden is het een geruststellend gevoel dat zij worden bijgestaan door een deskundige met kennis van zaken en oog voor emoties.

De Wilhelminazaal Naast geoutilleerde personen. installatie Muziek op afstand bijvoorbeeld afscheid

Nassauweg 190, 3314

‘Het verdriet kan ik niet wegne-

Bij overlijden en vragen: 0800 www.uitvaartdordrecht.nl

Deze zeer intieme zaal heeft een totaal nieuw design, evenals de bijbehorende ontvangstruimte. In deze warme omgeving is het mogelijk een mooi afscheid te laten plaats vinden voor 1 tot 25 personen. Ook de ontvangstruimte is hier op ingericht. De intimiteit van deze prachtige zaal met zitplaatsen in een ovaal rond de overledene is uniek. Het is hét voorbeeld van een kleine uitvaart van deze tijd. In de ontvangstruimte kan ook catering

De Nassauzaal Deze bijbehorende mogelijk personen. De intimiteit rond uitvaart plaats lunch

De Familiekamers Het is opgebaard beschikbaar,

bij de

Doe mee met de Rabo Spor tactie

Open nu een betaalrekening en scoor tijdelijk €125* voor spor t bij een vereniging.

Meedoen aan de Rabo Spor tac tie is een simpel één-tweetje:

1 Open nu een R abo betaal- en spaarrekening

De Rabo Spor tac tie is een tijdelijke ac tie voor jongeren van 10 t/m 20 jaar

*Kijk voor meer informatie en de ac tievoor waarden op:

2 En vraag eenmalig €125,- aan om te spor ten bij een vereniging die aangesloten is bij NOC*NSF*. rabobank.nl/spor

Doe mee en scoor nu

ZOMERSE EXPOSITIES in het Dordrechts Museum

De komende maanden zijn er verschillende tentoonstellingen te zien in het Dordrechts Museum. Zowel liefhebbers van oude als van moderne of hedendaagse kunst kunnen hier volop genieten. Daarnaast, altijd te zien, is er onze vaste collectie. Daar wandel je door zes eeuwen schilderkunst. Regelmatig worden er boeiende activiteiten georganiseerd. Die zijn te vinden op de website van het museum:

www.dordrechtsmuseum.nl

JONG TALENT IN EXPO

SCHEFFER 2024’

De tentoonstelling De Scheffer 2024 is nog te zien t/m 25 augustus. Foto: Bram Vreugdehil

Iedere twee jaar wordt De Schefferprijs uitgereikt door de Vereniging Dordrechts Museum, de vrienden van het Dordrechts Museum. De Scheffer 2024 is gewonnen door Abul Hisham. Zijn werk en dat van de twee andere genomineerden, Fiona Lutjenhuis en Peng Zhang, is tot en met 25 augustus te bewonderen in het Dordrechts Museum. De Schefferprijs stimuleert talentvolle beeldend kunstenaars, tot en met 35 jaar, die een accent leggen op de schilderkunst. De prijs is eerder toegekend aan onder anderen Niek Hendrix (2022) Susanna Inglada (2019), Raquel van Haver (2017) en Joost Krijnen (2015).

Foto: Daphne Krijgsman

Dordrechts Museum pakt uit met publieksfavorieten

Hoe kun je als kunstenaar leven van je werk? De tentoonstelling Kunst voor de Kost laat zien hoe schilders in de 19de eeuw een plek veroverden op de kunstmarkt met aantrekkelijke poezenschilderijen, kleurrijke bloemstukken en zonnige strandtaferelen met kinderen.

Meer dan 150 schilderijen, waarvan sommige zelden het depot van het museum verlaten, geven een beeld van 19de-eeuwse kunst die destijds populair was en goed verkocht. Naast romantische kunstenaars als Andreas Schelfhout en Ary Scheffer zijn schilders van de Haagse School goed vertegenwoordigd en is werk te zien van Henriette Ronner-Knip, Johan Barthold Jongkind tot Piet Mondriaan en Pyke Koch.

Deze tentoonstelling is nog te zien t/m 8 september.

Teekengenootschap

Pictura bestaat dit jaar 250 jaar

Het Dordrechts Museum viert dit met Gebroeders van Strij, een tentoonstelling over de beginjaren van Pictura en de drijvende krachten erachter: Abraham en Jacob van Strij. Deze Dordtse broers behoren rond 1800 tot de beste Nederlandse kunstenaars. Zij staan bekend om hun zonnige en heldere schilderijen, maar waren ook begenadigde tekenaars. Met Pictura zorgden zij voor een opleving van de tekenkunst in Dordrecht. In de tentoonstelling zie je een grote hoeveelheid werken rond de gebroeders Van Strij: schilderijen maar vooral ook tekeningen. Tekeningen vormen vaak onmisbare voorstudies bij het maken van schilderijen. In de tentoonstelling zie je hoe kunstwerken ‘van schets tot schilderij’ ontstaan. Daarnaast zie je in kleur uitgewerkte tekeningen die niet onder doen voor schilderijen.

Ervaar het plezier van kijken in het Dordrechts Museum

Van zestiende-eeuwse kunstwerken tot de meest actuele kunst. In het Dordrechts Museum ontdek je zes eeuwen schilderkunst. Met werken van nationale én internationale kunstenaars. Het plezier van het kijken staat voorop. Maak een wandeling door zes eeuwen schilderkunst, die laat zien hoe aloude thema’s als ‘landschap’, ‘portret’ of ‘verhalen vertellen’ kunstenaars steeds opnieuw hebben geïnspireerd. Kijk, vergelijk en ontdek verrassende verbindingen. Tussen oud en nieuw en tussen verschillende schilderkunstige opvattingen. Kijken naar schilderijen kan op oneindig veel manieren. Kom het zelf ervaren tijdens een bezoek aan ons museum.

Abraham van Strij, De tekenles (1800-1820)
Henriette Ronner-Knip, Een kat met drie jongen, 1870-1909. Collectie RCE.
Foto Margareta Svensson.

ZOMER IN HUIS VAN GIJN

Van 4 juni t/m 1 september is het zomer in het museumhuis. Want, net als rond 1900, beweegt het huis mee met de seizoenen. Wat betekende de zomer voor Dordtenaren van stand en voor hun personeel? Het sociale leven stond even stil, er werden geen grote diners gegeven of formele bezoeken afgelegd. Men ging lang op vakantie, per trein, stoomschip of met paard en rijtuig. Simon van Gijn deed uitgebreid verslag van de reizen die hij met zijn vrouw Cornelia en met vrienden maakte. En er ging een uitgebreide garderobe mee.

AGENDA

ZA 20 JULI

Zomerfestijn

Wees welkom bij een feest op stand! Er is de hele dag van alles te doen. In het huis ontmoet je personages die je meer kunnen vertellen over het leven rond 1900. In de tuin maken we ijs zoals vroeger, zonder vriezer! Natuurlijk mag er geproefd worden en je kunt zelfs een handje meehelpen. Ook kun je zelf aan de slag met een 3D bouwplaat van jouw meest fantastisch versierde feesttaart. En vergeet de speelgoedzolder niet!

WO 14 AUGUSTUS

Klusjesmiddag in de museumtuin

In een huishouden als dat van de Van Gijns was altijd een hoop werk te doen. Kom jij een handje helpen met poetsen, wassen en ramen lappen? En heb jij weleens een rolveger gebruikt? Wie goed helpt verdient iets lekkers en kan daarna oudhollandse spelletjes doen in de museumtuin.

Entree voor kinderen t/m 18 jaar en houders van een Dordtpas, Rotterdampas, VriendenLoterij VIP-kaart en Museumkaart is altijd gratis. Kijk op www.huisvangijn.nl voor het complete programma en tickets.

Foto: Christine Reehorst

De hele zomer te doen in het Hof van Nederland:

GRIFFIOEN KINDERTOUR

Op zoek naar een leuk zomeruitje? Kom dan naar het Hof en bevrijd Griffioen uit zijn fantasiewereld! Griffioen kan de fantasiewereld alleen verlaten via een geheime deur, maar daar zit een slot op. Jij kunt de code kraken door in het museum puzzelopdrachten uit te voeren. Je krijgt tijdens je speurtocht een tas mee met geheimzinnige voorwerpen die je zeker nodig zult hebben. In het Hof zijn een paar doorkijkjes naar de fantasiewereld, waardoor je Griffioen even kunt zien. Zorg dat je alle doorkijkjes vindt, want je hebt de hints hard nodig!

Voor meer informatie: www.hofvannederland.nl

Foto: Bram Vreugdehil

Herdenking

en viering |

Eerste Vrije Statenvergadering – 19 juli

Vier vrijheid en verdraagzaamheid en herdenk: de Eerste Vrije Statenvergadering.

Foto: Daisy van Knotsenburg

Wist je dat in het Hof van Nederland in 1572 de eerste belangrijke stap gezet is in de onafhankelijkheid van Nederland? Dit is de plek waar op 19 juli 1572 tijdens het begin van de Tachtigjarige Oorlog twaalf burgemeesters van Hollandse steden en enkele edellieden bij elkaar kwamen voor een geheim overleg. Dit overleg staat bekend als de Eerste Vrije Statenvergadering. Deze gebeurtenis herdenken we op 19 juli en we vieren de waarden vrijheid en verdraagzaamheid, die zowel toen als nu van groot belang zijn in onze samenleving.

Het programma start om 19:00 uur en is gratis toegankelijk. Met o.a. een lezing van Mardjan Seighali en burgemeester Wouter Kolff en spoken word door Unorthadox.

K EUKENDROMEN TOT LEVEN!

BEZOEK ONZE SHOWROOM MET 1001 LEUKE KEUKENIDEEËN

deze zomer van E XTRA HOGE KORTING op de keukenmeubelen

Op zoek naar die ene keuken die al uw verwachtingen overtreft?

Bij KeukenVision vindt u werkelijk alle actuele trends op het gebied van keukens, apparatuur en interieur. Onze adviseurs vertalen uw ideeën met een scherp oog voor detail naar een persoonlijk ontwerp dat helemaal aansluit bij uw wensen, manier van koken en uw interieur. Een uniek design dat net dat beetje extra heeft, zonder dat u daar automatisch meer voor betaalt.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Kom dan langs in onze showroom.

KEUKENVISION DORDRECHT

Mijlweg 83 | 3316 BE Dordrecht | Tel. 078 - 618 38 88 Ma. - Vr. 09.00 tot 17.30 uur | Do. koopavond tot 21.00 uur | Za. 09.30 tot 17.00 uur

Profiteer

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.