Page 1

CMYK

MARŢI

Ziarul Vãii Jiului

Nu există lege împotriva ADEVĂRULUI!

9 octombrie 2012 Anul V Nr. 1057 12 pagini Preţ: 1 LEU www.zvj.ro Răsărit: 07:16 Apus: 19:34

ZIARUL POPORULUI Citeşte şi dă mai departe!

Tipar digital Cel mai bun preţ din judeţ!

Director: Cătălin DOCEA Curs valutar: 1€ = 4,5646 lei 1$ = 3,5203 lei 1₤ = 5,6538 lei

Cotidian regional * * * Apare de luni până vineri (inclusiv) în toate localităţile Văii Jiului * * * Redacţia şi administraţia: str. Nicolae Bălcescu nr. 2, etaj II, Petroşani

Transmite cererea ta de ofertă la office@zvj.ro

R

MARCĂ ÎNREGISTRATĂ

Iată cele 10 promisiuni nerespectate, pentru care Vasile Cosmin Nicula nu va mai ajunge senator de Valea Jiului Am redescoperit în arhiva cotidianului nostru, fără pic de plăcere, câteva dintre materialele electorale distribuite în 2008 de Vasile Cosmin Nicula, candidatul PSD+PC la funcţia de senator în colegiul Valea Jiului. O simplă lectură duce la concluzia de bun simţ că Nicula nu a respectat niciuna din aceste promisiuni. Sigur că, în săptămânile următoare, vom avea ocazia de a le analiza pe rând. Dimpreună cu noul set de promisiuni, promisiuni pe care le aşteptăm cu sufletul la gură pentru a vedea cât de departe poate merge tupeul acestui parvenit, capabil să promită şi că mută Facebook-ul la Livezeni şi o fabrică Gucci numai să mai prindă un mandat şi să-şi

păstreze avantajele multiple oferite de statutul de senator, deloc puţine. Acest individ, lipsit de scrupule, este în stare să promită orice: câte un asistent pentru fiecare doamnă onorabilă care trece strada, 10 kile de ardei pentru fiecare gospodină, prezervative de firmă pentru fiecare adolescent, un loc mai în faţă pentru fiecare pesedist/liberal/pecist care îl susţine, o cârjă moca fiecărui nefericit handicapat, o şedinţă la dermatolog free pentru domnişoarele cu coşuri, 1000 de sms-uri în reţea pentru toţi băieţii emo, etc. Şi câte şi mai câte. Intrat în politică rupt în fund, retrimis în Parlament cu voturile oamenilor din Vale, Nicula şi-a derulat toată

Cele 10 angajamente (a se citi „minciuni sfruntate”) ale lui Nicula pentru Valea Jiului 1. Sistemul minier – resursă strategică a României. Minele rămân deschise prin retehnologizarea procesului de producţie şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. 2. Valea Jiului – zonă de prioritate investiţională. Investitii directe din partea Guvernului României în infrastructură, economie şi dezvoltare socială. Atragerea de fonduri europene nerambursabile pe proiecte de dezvoltare zonală. 3. Parcuri industriale. Înfiinţarea a două parcuri industriale: unul pe zona PetrilaPetroşani-Aninoasa; unul în zona Vulcan-Lupeni-Uricani. 4. Tarif social pentru energia electrică. Modificarea costului energiei electrice pentru populaţie, prin introducerea unui tarif social. 5. Rechizite gratuite. Asigurarea gratuităţii totale pentru rechizite şcolare, manuale şi uniforme pentru toţi elevii înscrişi în sistemul de învăţământ obligatoriu. 6. Dezvoltarea sistemului sanitar. Deschiderea unei maternităţi la Vulcan şi asigurarea eficienţei şi functionalităţii în secţiile de primire urgenţe din toate spitalele Văii Jiului. 7. Finalizarea drumului Câmpu lui Neag – Băile Herculane. Alocarea resurselor financiare pentru finalizarea căii rutiere de acces către judeţul Caraş-Severin. 8. Dezvoltarea turismului zonal. Punerea în valoare a tuturor obiectivelor turistice din Valea Jiului: Defileul Jiului, Pasul Vâlcan, Straja, Parâng, Peştera Bolii, Cetatea Băniţa (monument din lista patrimoniului mondial UNESCO). 9. Înfiintarea unor centre culturale şi reabilitarea celor existente în fiecare oraş. Destinate atât activităţilor culturale, cât şi celor sportive şi de divertisment, centrele vor fi dotate la standarde europene şi total informatizate. 10. Ecologizarea zonelor miniere. Atragerea de investiţii europene nerambursabile pentru ecologizarea platformelor miniere şi repunerea acestor suprafeţe în circuitul economic şi edilitar urban.

activitatea în interesul zonei Deva, acolo unde şi-a tras şi o viloacă de neam prost (prezentată în Declaraţia de avere ca fiind în construcţie, deşi mastodontul e gata încă de anul trecut – chiar ZVJ a prezentat, în exclusivitate, imagine cu vilocul social-democrat). Acum, cu un tupeu ce face ca nesimţirea să pară joacă de pitici, Nicula mai vrea o tură. Ne mărginim să comentăm astăzi, tangenţial, promisiunea numărul 5 din anul 2008 a senatorului 0 (a se citi „Nicula”).

Cât tupeu să ai, în anul 2012, să mai calci prin Valea Jiului după ce, în urmă cu patru ani, câteva mii de familii nevoiaşe au crezut în promisiunea ta de a acorda rechizite gratuite, manuale şcolare şi uniforme, dar n-au primit nici măcar un creion chinezesc cu gumă? V-am fi spus noi de cât tupeu este nevoie, însă prezenţa în zona noastră – zilele trecute - a senatorului Aburel ne-a dat pur şi simplu peste cap aparatul de măsurat asemenea apucături. Cătălin DOCEA

ZVJ, KTV şi KFM demarează

Pregătirile pentru campania electorală Ziarul Văii Jiului, Kapital TV şi Kapital FM – singurul grup media din Valea Jiului care poate oferi, la pachet, posibilitatea de promovare politică în presa scrisă, mediul online, la televiziune şi radio – se pregăteşte pentru campania electorală. Pe de o parte, Kapital TV şi Kapital FM pun la dispoziţia celor interesaţi posibilitatea de a comanda, contra cost, producţii de emisiuni de radio şi televiziune, care pot fi ulterior difuzate, gratuit, la radio şi televiziune pentru a promova programele electorale ale candidaţilor independenţi, ai partidelor politice sau reprezentanţi ai alianţelor constituite special pentru alegerile generale de anul acesta. Oferta este deja disponibilă, public şi transparent, pe website-urile kapitaltv.ro (secţiunea Publicitate) şi kapitalfm.ro (chiar pe prima pagină a site-ului).

„În paralel, pentru că finalul anului aduce şi nevoia unor agenţi economici de a promova diverse oferte speciale, am gândit şi pachete publicitare adresate persoanelor juridice, de care care cei interesaţi pot profita prin contracte încheiate până la mijlocul acestei luni. O ofertă care, sintetizată, spune aşa: orice firmă poate beneficia de publicitate radio şi TV până la 31 decembrie 2012 pentru un cost total (pentru întreaga perioadă) cuprins între numai 800 şi 1000 de lei, inclusiv TVA, în anumite condiţii contractuale, foarte lejere”, spune Oana Pătruţ, realizator radio TV şi agent marketing la Kapital FM / Kapital TV. Informaţiile sunt disponibile deja pe cele două website-uri, kapitaltv.ro (secţiunea Publicitate) şi kapitalfm.ro (tot pe prima pagină a site-ului).

În paralel, cea mai importantă publicaţie locală, aflată în anul al V-lea de apariţie, respectiv cotidianul Ziarul Văii Jiului, aduce în atenţia actorilor politici şi a mediului de afaceri oferta de publicitate deja cunoscută, atât pentru mediul online cât şi pentru ediţia tipărită. „Oferta noastră este disponibilă pe zvj.ro, la secţiunea „Publicitate în ZVJ”, fiind valabilă atât pentru producţia/publicarea de materiale cu caracter electoral, cât şi pentru machete/materiale de promovare a activităţii societăţilor comerciale. Negocierea pleacă de la tarifele standard, disponibile pe site, iar discount-ul depinde de perioada contractuală şi volumul solicitat”, spune Diana Santa, asistent manager în cadrul SC Ziarul Văii Jiului SRL.


2 POLITICĂ

Ziarul Vãii Jiului

marţi, 9 octombrie 2012

Brânduşe vesus Resmeriţă, runda a doua

Constantin Brânduşe nu se lasă în faţa familiei Resmeriţă. Dacă nu l-a învins pe tată, se ia la trântă cu fiul Constantin Brânduşe este omul politic lupenean pe care ziarul nostru l-a promovat şi anul acesta, la alegerile locale, din câteva simple motive: este un profesionist desăvârşit, un administrator inteligent, şi a reuşit să zguduie puţin lumea idilică a actualului primar. Abandonat de Mircea Ioan- Moloţ, Constantin Brânduşe a candidat la locale ca independent. O luptă inegală cu maşina de campanie bine pusă la punct a PSD-ului lupenean, plus anexele PNL şi PC. Atunci a avut curajul să facă acest pas, al candidaturii independente, cu toate că era curtat şi de alte partide, inclusiv PD-L. Cu toate că Brânduşe a dat dovadă de verticalitate, soluţia candidaturii independente s-a dovedit a fi una fără efect, pentru că un partid politic poate oferi o promovare mai bună, mai vizibilă, astfel încât lumea să cunoască mai bine candidatul. Acum, Constantin Brânduşe nu mai face aceeaşi greşeală. Dacă pe Cornel Resmeriţă nu l-a învins, încearcă o luptă cu Cristian Resmeriţă. Actualul deputat nu a acumulat în ultimii patru ani multe succese concrete în activitatea parlamentară, dar în ultima vreme numele lui a fost titrat de multe ori vizavi de crearea Complexului Energetic care, trebuie să menţionăm, este un proces complex, ce depăşeşte cu mult atribuţiile şi implicarea deputatului, cu toate că a avut şi dumnealui un rol în acest episod. Dar, revenind, iată ce spune Constantin Brânduşe vizavi de această candidatură. ZVJ: De ce o candidatură din partea PD-L (Alianţa România Dreaptă) acum, la parlamentare? De ce nu aţi candidat din partea aceluiaşi partid (sau a unei alianţe care să includă PD-L) şi la alegerile locale? Constantin Brânduşe: Am răspuns invitaţiei lansate, în acest sens, de cel mai important partid prezent în cadrul acestei alianţe de dreapta, în primul rând pentru că sunt un om de dreapta în convingerile mele politice. În al doilea rând, dincolo de faptul că m-am simţit onorat de propunerea făcută, ştiu că am datoria de a răspunde cu responsabilitate oamenilor din Lupeni, Vulcan şi Uricani care sunt convinşi că eu îi pot reprezenta mai bine, mai eficient, mai responsabil în Camera Deputaţilor, decât a reuşit acest lucru, în ultimii 4 ani, actualul deputat din colegiul nostru. Cetăţenii din municipiul Lupeni mi-au şi demonstrat acest lucru, în alegerile locale, când, deşi am candidat fără vreun sprijin politic (deşi am avut destul de multe propuneri de susţinere), am obţinut, ca independent, aproape 3.000 de voturi. Ceea ce, pentru mine, înseamnă tot atâţia prieteni, tot atâţia oameni a căror încredere nu am dreptul să o dau la o parte, ci să o reconfirm. În alegerile locale, am decis să intru ca independent, pentru că am avut prea multe dezamăgiri legate de diverse personaje din viaţa politică locală, judeţeană şi naţională, de felul în care înţeleg unii şi alţii să lege alianţe fără consultarea simplilor membri de partid. Într-un cuvânt, am urmat calea pe care mi-a dictat-o conştiinţa şi am refuzat toate ofertele politice pe care le-am primit la vremea respectivă. ZVJ: Ce părere aveţi despre faptul că Guvernul USL sabotează proiectele de infrastructură din Valea Jiului, chiar şi în localităţile conduse de primari USL-isti? Constantin Brânduşe: Deşi se spune că este o zonă politică preponderent de stânga, Valea Jiului a avut, în istoria ultimilor 20 de ani, cele mai mari deziluzii din partea socialiştilor. În acest context, era destul de previzibil ca avântul investiţional pe care l-a avut Valea Jiului în ultimii ani graţie fondurilor uriaşe de investiţii

www.zvj.ro

direcţionate spre această zonă de guvernarea de dreapta să fie stopat dintr-un singur pix de guvernul socialist condus de Victor Ponta. Ceea ce mă surprinde pe mine este însă lipsa de reacţie, în acest sens, a actualului deputat PSD din Valea Jiului căruia se vede treaba că nu îi pasă că investiţiile necesare oraşelor din Valea Jiului (nici măcar de cele din oraşul în care locuieşte !) au fost tăiate de Guvernul pe care-l reprezintă, fiind preocupat doar cum să-i mai păcălească o dată pe cetăţenii din Vulcan, Lupeni şi Uricani cu populisme ridicole.

ZVJ: Ştim deja că premierul Ponta este un susţinător al deputatului Cristi Resmeriţă, credeţi ca veţi avea mai mult succes în a reprezenta Valea Jiului în faţa unui Guvern USL-ist decât actualul deputat? Constantin Brânduşe: Actualul deputat nu a reprezentat în nici un fel Valea Jiului în faţa Guvernului, dovadă chiar lipsa de intervenţie faţă de situaţia creată acum prin tăierea investiţiilor începute în Valea Jiului şi multe alte exemple de acest fel. Dacă Guvernul Ponta susţine un astfel de om în alegerile parlamentare, nu are decât să o facă. În ceea ce mă priveşte, eu nu mizez pe susţinerea unuia sau altuia dintre liderii politici ai ţării. Eu mizez pe susţinerea cetăţenilor din Valea Jiului, din Vulcan, Lupeni şi Uricani, cu prioritate. Şi cred că, având susţinerea acestora, am cel mai puternic argument de a reprezenta comunitatea din care fac parte în faţa oricărui Guvern, indiferent de structura politică a acestuia. Poate că în acest fel ar trebui să gândească orice om de bună credinţă care se doreşte a fi parlamen-

tar nu pentru binele lui personal, ci pentru toţi cetăţenii care-l girează cu încrederea lor. ZVJ: Având în vedere că în colegiul pentru care candidaţi sunt doar primari PSD-isti, de asemenea organizaţiile PD-L-iste sunt slab reprezentate, credeţi că veţi avea o promovare atât de bună, încât să câştigaţi destule voturi pentru a deveni deputat pe acest colegiu? Constantin Brânduşe: Eu nu vin în faţa electoratului din Vulcan, Lupeni sau Uricani, nici cu “zestrea politică” a PSD-ului, nici cu “piatra de moară” a PD-L-ului. Nu sunt duşman al primarilor din Vulcan, Lupeni şi Uricani, ba chiar mă pot considera prieten cu aproape toţi primarii din Valea Jiului. Eu vin în faţa electoratului cu onestitatea şi responsabilitatea de care am dat dovadă în orice situaţie m-am aflat de-a lungul activităţii mele şi cu dorinţa de a fi acel deputat al Văii Jiului interesat şi capabil de a crea puntea absolut necesară între locuitorii Văii Jiului şi Parlamentul României, între primari şi Guvernul României, între nevoile cetăţenilor şi puterea de înţelegere a acestora de către decidenţii de la Bucureşti. ZVJ: Care ar trebui să fie priorităţile unui deputat atunci când reprezintă Valea Jiului în Capitală? Constantin Brânduşe: Este extrem de greu să vorbeşti în acest moment despre priorităţile unui deputat pentru Valea Jiului. Valea Jiului are atât de multe probleme, unele dintre ele agravate chiar de lipsa de intervenţie şi de atitudine a parlamentarilor, încât fie că vorbim despre minerit, despre turism, despre infrastructură, fie că vorbim despre vidul legislativ necesar dezvoltării zonei, despre incorectitudinea sistemului de salarizare a unor categorii profesionale, despre vicisitudinile sistemului de pensii şi despre încă multe alte chestiuni de maximă importantă pentru Valea Jiului, vorbim despre tot atâtea priorităţi de pe agenda mea de lucru ca deputat al acestui Colegiu. Nu ştiu în acest moment, câte din problemele Văii Jiului ar putea fi rezolvate prin intervenţiile mele. Dar un lucru este cert, eu nu voi accepta să fiu un deputat de paie, ci unul vocal, interesat de soarta oamenilor care l-au trimis în Parlamentul ţării. A consemnat Alina PIPAN

Biblioteca oraşenească Aninoasa şi Biblioteca Şcolii Generale “Sfânta Varvara” Aninoasa au devenit bibiloteci electronice Prin proiectul EBC: „e-Cartea o provocare pentru fiecare. Biblioteca te invită la citit.” finanţat prin programul eCULTURA din cadrul proiectului „Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC) iniţiat de Guvernul României, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, cu sprijinul Băncii Mondiale, cele două biblioteci din Aninoasa au reuşit integrarea resurselor TIC moderne în activităţile culturale locale pentru creşterea performanţei bibliotecarilor şi dezvoltarea bibliotecii ca un centru-resursă în comunitate. Proiectul şi-a atins obiectivul general, şi anume, creşterea gradului de atractivitate al serviciilor furnizate prin intermediul bibliotecilor locale şi şcolare. Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului au fost un real succes şi s-au bucurat de o numeroasă participare din randul membrilor comunităţii locale. Primarul oraşului Aninoasa, dl. Nicolae Dunca declara: „Dotarea bibliotecilor cu fond de carte electronică şi cu cititoare de cărţi electronice este practic, un pas necesar de făcut pentru o bibliotecă modernă. Fondul de carte electronică implică costuri mai mici şi de achiziţie, de depozitare şi gestionare şi, nu mai vorbim de faptul că nu intervine uzura cărţilor, iar cititoarele de cărţi electronice sunt foarte atractive pentru cititori. Am implementat acest proiect şi am fost răsplătiţi cu satisfacţii şsi bucurie. Vă invităm cu drag la o lectură plăcută în bibliotecile noastre sau să ne vizitaţi pe www.bibliotecaaninoasa.ro.”


ACTUALITATE 3

Ziarul Vãii Jiului marţi, 9 octombrie 2012

Fiindcă a pierdut definitiv procesul,

Vasile Lupu nu mai vede Consiliul Local al municipiului Vulcan În 28 septembrie 2012, Tribunalul Hunedoara a dat soluţia în dosarul nr.5060/78/2012, prin care Vasile Lupu a solicitat instanţei de judecată anularea unei hotărâri luate în iunie de către Consiliul Local al municipiului Vulcan. În şedinţa consiliului local vulcănean din 28 iunie, prima în componenţa rezultată din alegerile de la 10 iunie, au fost validaţi membrii consiliului locali care au ocupat locuri eligibile pe listele partidelor pe care au mers la alegeri. Unul dintre cei doi consilieri locali cu care PP-DD a intrat în Consiliul Local al municipiului Vulcan a fost Vasile Lupu.

Fost lider de sindicat şi unul dintre locotenenţii lui Miron

Cozma, dumnealui a executat o condamnare cu privare de libertate, împreună cu alţi apropiaţi ai Luceafărului Huilei. Or, tocmai acest fapt a fost invocat de către preşedintele de şedinţă şi de către secretarul Primăriei Vulcan, atunci când celorlalţi membri deja validaţi li s-a propus votarea invalidării mandatului de consilier local al domnului Vasile Lupu.

Degeaba atunci, în şedinţă, Vasile Lupu a invocat paragrafe peste paragrafe din Codul Penal şi alte legi. Hotărârea de a-i fi refuzat mandatul a fost consfinţită prin HCL nr.57/28.96.2012. În atare situaţie, dumnealui a promis, în plenul adunării, că va da în judecată Consiliul Local al municipiului Vulcan şi că va solicita în instanţă anularea acestui act administrativ. Ceea ce a şi făcut, cu toate că, la un moment dat, mi-a declarat chiar mie că are de gând să renunţe.

Prima înfăţişare, cea din 07.09.2012, s-a încheiat cu amânarea procesului pentru data de 14.09.2012, pentru ca "reclamantul să depună la dosarul cauzei certificatul de

cazier judiciar la zi". În 28 septembrie 2012, Tribunalul Hunedoara a hotărât: "Respinge contestaţia formulată de reclamantul L. Respinge contestaţia formulată de reclamantul L.V., în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Vulcan, cu sediul în Vulcan, b-dul Mihai Viteazu nr.31, judeţul Hunedoara, împotriva Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Vulcan nr. 67/28.06.2012 privind invalidarea mandatului de consilier local. Ia act că pârâtul nu a solicitat cheltuieli de judecată. Definitivă şi irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică de azi, 28 septembrie 2012...".

În atare condiţii, după ce, la şedinţele consiliului local, organizaţia din Vulcan a PP-DD a avut doar un

singur reprezentant în consiliul local vulcănean, respectiv pe domnul Emil Andraş, după pronunţarea sentinţei definitive în cazul reclamaţiei făcute de Vasile Lupu biroul permanent al filialei a dat verde după cum mi-a confirmat şi domnul Gabriel Marinescu, preşedintele organizaţiei PP-DD Vulcan - înlocuirii sale cu domnul Vasile Holban, care este următorul de pe lista de candidaţi. Gheorghe OLTEANU

Absenţi nemotivaţi în dosarul exploziei de la EM Petrila

3.000 de lei amendă pentru avocaţii ex-directorului Aurelian Necula Ieri, la Tribunalul Gorj ar fi trebui să aibă loc o nouă şedinţă de judecată în cazul exploziei de la mina Petrila, partea civilă, cea care va clarifica pretenţiile financiare ale urmaşilor victimelor. S-a dat un nou termen în acest proces, pentru data de 19 octombrie, pe fondul lipsei avocaţilor apărării inculpatului Aurelian Nicula. Aceştia au lipsit, ieri, nemotivat. Judecătorul a fixat pentru aceştia câte o amendă de 3.000 de lei şi a numit un avocat din oficiu. Avocatul din oficiu va trebui să studieze dosarul de judecată urmând ca în data de 19 octombrie, la o eventuală neprezentare a avocaţilor apărării, să se continue procesul cu avocatul din oficiu. Aurelian Necula, fostul director al EM Petrila, are de executat o pedeapsă de 7 ani şi 6 luni de în-

www.zvj.ro

chisoare. Alături de el au mai fost condamnaţi fostul şef Securitate Minieră, Gheorghe Roşu, care a primit o pedeapsă de şase ani şi jumătate, la fel ca şi Dan Ştefan Ungur, fost şef al Staţiei de Salvare Minieră de la EM Petrila. Iniţial, cei trei au fost obligaţi la plata unor despăgubiri civile către victimele accidentului, ori urmaşii acestora, însumând aproximativ 500.000 de euro. Avocatul Daniel Tomescu, reprezentatul unora dintre familiile victimelor de la Petrila, a făcut apel în ceea ce priveşte partea civilă, suma fiind considerată pre mică în raport cu pretenţiile iniţiale. În noiembrie 2008, în urma unor exploziei ce au avut loc în subteran, 13 mineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 12 au fost răniţi. Alina PIPAN


4 SPORT

Ziarul Vãii Jiului

marţi, 9 octombrie 2012

Cupa Văii Jiului, un succes neaşteptat

Când pasiunea bate criza Victoria Jiului din etapa trecută este fără îndoială o gură de oxigen pentru „mineri”, aflaţi în criză de bani, de rezultate şi de puncte. Succesul este cu atât mai important cu cât acesta a fost obţinut de juniorii pe care Toni Sedecaru i-a aruncat în luptă în lipsa titularilor. Fără Drida, Kalai, Toc, Copil şi Drăghici, dar cu Tonca, Moldovan, Drăgoescu, Deaconescu şi Filip în teren, Jiul şi-a trecut în cont a doua victorie stagională şi a adunat 450 de minute de invincibilitate, urcând pe locul al patrulea în clasament. Fără o mulţime de titulari, aflaţi în conflict financiar cu clubul, Jiul Petroşani a jucat cu sufletul şi a câştigat cu 3-1 partida de pe teren propriu cu FC Zalău, formaţie ce ocupa locul al doilea înaintea etapei a VI-a şi venea după o serie de trei victorii consecutive. Jucătorii care au manifestat înţelegere faţă de necazurile financiare de la club au reuşit să demonstreze că ştiu şi fotbal. Drept dovadă, Jiul a obţinut al doilea succes al sezonului şi respiră mai relaxat, deşi din primul unsprezece aliniat de antrenorul Toni Sedecaru au absentat cel puţin cinci jucători care au fost titulari

în etapele premergătoare scandalului financiar. Mai mult, jucătorii Jiului care s-au prezentat la acest joc susţin că oficialii echipei au încercat să rezolve pe cale amiabilă conflictele financiare izbucnite între fotbalişti şi conducere. „Ne-au promis că ne vom primi banii în cazul în care vom renunţa la memorii şi vom continua să jucăm”, a dezvăluit unul dintre jucători. Peste 10 jucători şi-au depus memorii la FRF pentru a deveni liberi de contract, aceştia având restanţe financiare de peste patru luni de zile.

În ceafa liderului Gloria Geoagiu suflă în ceafa liderului Universitatea Petroşani după ce a trecut cu 2-0 de „studenţi”. Vălăşutean şi Chelariu au adus succesul gazdelor, după o repriză secundă excelentă. „Studenţii” se află la primul examen căzut în actualul sezon, la capătul unui joc în care au rămas repetenţi la capitolul ofensiv. Oaspeţii au forţat doar în primul sfert de oră, însă nici Konicika (11) şi nici Soare (13) n-au reuşit să spargă gheaţa. Îndrumaţi din tribună de profesorul Ionuţ Stelescu (suspendat trei etape), petroşenenii au dominat steril jocul, iar acţiunile lor de atac s-au oprit undeva în apropierea careului de 16 metri al gazdelor. Gazde care s-au mulţumit să se apare atent

şi să încerce să lovească pe contră. Şi jocul le-a ieşit. Trupa antrenată de Ionuţ Stelescu rămâne astfel fără invincibilitate, dar se menţine pe primul loc la un punct distanţă de noua sa rivală Gloria Geoagiu, care este pe poziţia secundă, fiind neînvinsă în actualul sezon. În aceeaşi etapă, Jiul II Petroşani a suferit o înfrângere usturătoare în deplasare cu CFR Simeria, iar Aurul Brad, CS Ghelar şi Şoimul Băiţa au obţinut victorii în deplasare.

S.C. Centrul de Calcul INFO’ 98 S.A. Petroşani Petroşani, 332015, jud. Hunedoara, str. Timişoarei, nr. 2, tel. +40372 904 652, tel/fax +40254 541 330 ORC: J20/408/1999 CUI: RO11751623 e-mail: office@info98.ro www.info98.ro

SC CENTRUL DE CALCUL INFO ’98 SA, societate cu o experienţă de peste 35 de ani în domeniul informatic, oferă: CURSUL DE INIŢIERE pentru OPERATOR CALCULATOR ELECTRONIC ŞI REŢELE (COD COR 351101)

Cursul are o durată de 72 de ore, se desfăşoară pe parcursul a 6 săptămâni, dintre care un număr de 54 de ore sunt de practică pe calculator. Preţul cursului este de 350 lei şi se poate acorda o reducere de până la 10% pentru grupurile organizate care vin din partea unei singure unităţi economice. Preţul include TVA.

IMPORTANT!!! Se eliberează diplome recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Persoana de contact: ing. Manuela Popescu Telefon: 0254.546071, 0731.010762

www.zvj.ro

Cupa Văii Jiului la taekwon-do, eve niment care avut loc în week-and-ul trecut şi la care parteneri media au fost Ziarul Văii Jiul ui, Kapital TV şi Kapital FM, s-a bucurat de un succes neaşteptat. Mulţi copii, părinţi, dar şi mulţi spectatori au umplut până la refu z locurile din sala de sport de la fosta Şcoală Generală Nr. 5 din Petroşani. „Vreau să le mulţumesc părinţilor şi spectatorilor din Valea Jiului care au fost alături de noi la aces te eveniment. Sincer nu m-am aşteptat la aşa multă lume şi de aceea m-am gândit ca pe viitor să mai organizăm astfel de competi ţii, chiar unele mai mari, cu o participare mai numeroasă a sportivilor. Acest sport a înce put să aibă priză în Vale, şi când spun asta mă gândesc şi la numărul mare de sportivi care vin la noi la sală. Amintesc că Pantera Nea gră are trei secţii de taekwon-do, La Petroşan i, Petrila şi Vulcan”, a declarat antrenorul Ionu ţ Lascău. Sportivii de la Pantera Neagră vor part icipa luna aceasta la o competiţie de taekwon -do de la Sibiu şi mai apoi la Cupa Românie i, de la Oradea.

Au marcat: Vălăşutean (57), Chelariu (70) Arbitru: Valentin Gavrilă (Brad). Asistenţi: Florin Velea (Hunedoara) şi Aurelian Bălteanu (Deva). Stadion: “Dacia” (Orăştie). Spectatori: 200 La juniori: 0-9

UNIVERSITATEA PETROŞANI: Văcaru , Asan (6. Danciu ’70) , Spânoche , Colţişor, Băltaru , Grigoraş (7. Puian ’46), Stoi (15. Belei ’55), C. Munteanu, Konicika, Soare, Bobină (18. Plăcintă ’85) Antrenor: Ionuţ Stelescu

CLASAMENT 1.CS „U” Petroşani 2.Gloria Geoagiu 3.CSA Aurul Brad 4.Dacia Orăştie 2010 5.CS Vulcan 6.CS Minerul Uricani 7.Aurul Certej 8.AS Şoimul Băiţa 9.CSO Retezatul Haţeg 10.Clubul Jiul Petroşani 11.Metalul Crişcior 12.Retezatul 13.CS CFR Simeria 14.Hercules Lupeni 15.CS Inter Petrila 16.CS Ghelari 17.Victoria Călan 18.Zarandul Crişcior

9 9 9 9 9 8 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 8

7 6 6 6 4 5 4 4 5 4 4 3 3 3 1 1 0 0

1 3 1 0 3 0 3 3 0 2 1 1 2 2 2 1 2 1

1 0 2 3 2 3 2 2 4 3 4 5 4 4 6 7 7 7

20 20 19 23 25 16 20 14 22 27 21 14 22 7 14 8 4 1

7 9 7 13 14 6 13 10 19 17 15 23 19 11 27 27 36 24

22 21 19 18 15 15 15 15 15 14 13 10 11 11 5 4 2 1


SPORT 5

Ziarul Vãii Jiului marţi, 9 octombrie 2012

Un petroşenean

Campion naţional cu Timişoara Gigi Militaru, fost jucător la Ştiinţa Petroşani, a devenit - în premieră pentru el - campion naţional cu echipa de rugby a Timişoarei. „Este ceva ce nu se poate descrie în cuvinte. M-am simţit nemaipomenit să îmbrac tricoul de campion. Sunt mândru că sunt din Valea Jiului”, a declarat proaspătul campion naţional. Gigi Militaru a fost susţinut în finala de la Bucureşti şi de un grup de prieteni, jucători la Ştiinţa Petroşani. Şi dacă Militaru este euforic, nu acelaşi lucru se poate spune despre fosta sa echipă. Reamintim că Ştiinţa Petroşani a terminat pe poziţia secundă în ierarhia Diviziei Naţionale de Seniori (eşalonul doi

valoric), iar ocuparea acestui loc îi permite să dispute partida de baraj pentru accederea în SuperLiga României. Din păcate, studenţii vor renunţa la disputarea meciului care i-ar putea promova în eşalonul de elită, din motive financiare. Conducerea clubului din Valea Jiului a înştiinţat Federaţia Română de Rugby că Ştiinţa Petroşani nu va susţine jocul de baraj la

care ar fi fost îndreptăţită, din lipsă de resurse financiare şi deoarece nu îndeplineşte cerinţele caietului de sarcini impus de SuperLigă. Este pentru al doilea sezon consecutiv când antrenorul Alexandru Lupu şi elevii săi ratează şansa de a reveni pe prima scenă a rugby-ului românesc în ciuda rezultatelor obţinute pe teren.

Pepenar (88) a şutat slab din poziţie de singur cu portarul, iar acesta a respins în corner. Europa Alba Iulia – FC Hunedoara 1-3 Au marcat: Apetri (82) / R. Cristian (18), Suciu (23), Ambruş (58). Europa Alba Iulia: Răducanu – Groza, Hîrceagă (68 Haiduc), Circov (46 Samoilă), Arsene - Apetri, M. Cristea, Bratima, Lupşan (57 Cristea) - Andrea, Munteanu. Antrenor: Dan Mănăilă FC Hunedoara: Dragotă – Dosan, Ambruş,

Cuciula, Roiu – Găceanu (32 Zdrîncu), Vajda (cpt.), R. Cristian (70 Vişan), Pepenar, Făgărăşanu (73 Lintaru) – Suciu (67 I. Radu). Liga a III-a, seria a V-a Rezultate, Etapa a VI-a Europa Alba Iulia – FC Hunedoara 1-3 Jiul Petroşani – FC Zalău 3-1 Naţional Sebiş – Şoimii Pâncota 0-0 FCM Turda – Sighetul Marmaţiei 0-1 Olimpia Satu Mare – Unirea Dej 0-1 SESO Câmpia Turzii – CS Oşorhei 1-4 Sănătatea Cluj a stat.

Cu patru jucători din Valea Jiului, în echipă

Hunedoara bate tot fără emoţii FC Hunedoara s-a impus fără emoţii, scor 3-1 (2-0), pe terenul ultimei clasate, Europa Alba Iulia şi are maximum de puncte în clasament. Trupa lui Marius Opric defilează prin seria a V-a din Liga a III-a şi are maximum de puncte după cinci jocuri, demonstrând că deocamdată nimeni nu o poate opri din drumul spre promovare. Echipa de pe Cerna s-a impus fără probleme pe terenul „lanternei roşii”, Europa Alba Iulia, după un joc pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt şi a mai adăugat trei puncte pentru un parcurs perfect. FC Hunedoara a arestat apoi balonul şi s-a instalat cu autoritate în terenul advers. Suciu (17) a fost faultat la limita careului, Pepenar a executat lovitura liberă plasat pe jos, iar tânărul portar Răducanu a respins greşit în faţă şi Robert Cristian a reluat cu latul, de la doar doi-trei metri: 0-1. Peste doar cinci minute, Pepenar l-a lansat pe cu-

loar pe acelaşi Suciu, iar atacantul hunedorean a majorat diferenţa la 0-2, cu un şut la colţul scurt, la care portarul Răducanu a fost din nou prost plasat. Complet depăşiţi, jucătorii echipei din Alba Iulia n-au fost deloc „europeni” şi au început să fie din ce în ce mai ostili. Cu acest atu al agresivităţii, Europa şi-a trecut în cont mai multe ocazii de gol, însă Apetri (34), Cristea (37) şi Munteanu (38) au fost blocaţi de portarul Dragotă şi FC Hunedoara avea avantaj confortabil la pauză. Scorul de 2-0 nu s-a dovedit periculos, deoarece la scurt timp de la reluare, Ambruş (58) a aruncat zarurile partidei, marcând cu capul pentru 3-0, după un corner executat de Roiu. De la acest scor s-a jucat cu garda jos, gazdele căutând cu ambiţie golul de onoare, iar hunedorenii mizând pe conservarea avantajului. Insistenţele Europei au dat roade în minutul 82, când şutul lui Apetri de la 22 de metri l-a prins pe picior greşit pe Dragotă, 1-3. Totuşi, hunedorenii au avut ultimul cuvânt, însă Pagini realizate de Loredana JUGLEA

www.zvj.ro


CMYK

6 ACTUALITATE

Ziarul Vãii Jiului

marţi, 9 octombrie 2012

Unde sunt ploile de toamnă de altădată? Seceta continuă cu vârf şi îndesat şi în Valea Jiului, ceea ce face ca reţeaua hidrografică să sufere în toamnă, aşa cum a fost pe tot parcursul verii. Ploaia căzută în noaptea de 7/8 octombrie a fost nesemnificativă din punct de vedere al acumulării de apă în reţelele hidrografice şi sol. A plouat foarte slab în Vest, aproape spre deloc şi puţin în Estul Văii Jiului, asta ca să nu spunem că ploaia căzută n-a udat deloc pământul.

Pârâul Rostovanu - pe cale de dispariţie din cauza secetei prelungite De la factorii de decizie din cadrul Sistemului Hidrografic Independent Petroşani (SHIP), din cadrul Apelor Române – Craiova, am aflat cu exactitate şi cât a plouat în mai multe zone ale Văii. Astfel, cel mai mult a plouat – dacă se poate spune aşa – la Petroşani, anume 2,8 l/mp, urmat de Jieţ – Petrila – 1,6 l/mc, iar cel mai puţin a plouat la Lupeni, circa 0,2 l/mc! Ca atare, nivelul apelor curgătoare a rămas constant, ca şi înainte, debitul de apă pe acestea fiind în continuare foarte scăzut. Iată câteva exemple: Jiul de Est – 1,71

mc/s, Jiul de Vest – 2,12 mc/s, Maleia - 0,06 mc/s (adică ceva de speriat, 60 de litri pe secundă!!!), Jupâneasa (la Peştera Bolii) – 0,079 mc/s. Dintre pâraiele mai mici, Taia stă cel mai bine, cu un debit considerat „bunicel” pe seceta asta, 0,396 mc/s, în timp ce Rostovanu e la limita-limitei, aproape de secare, cu doar 0,004 mc/s (un pârâu situat în amonte de Cheile Buţii)!!!

Barajul de la Valea de Peşti are apă suficientă pentru a face faţă consumului de apă din toamna şi iarna aceasta În ceea ce priveşte apa acumulată la lacul Valea de Peşti, cel care dă apă în toată Valea Jiului, aici nu se stă rău deloc, faţă de ceea ce era anul trecut pe vremea aceasta, apa atingând cota 825,50 m faţă de 826,50 m cât e cota normală. Dacă acum cota lacului are un minus de 1 metru, anul trecut vorbeam şi de 13-14 metri, semn că anul acesta lucrurile s-au redresat mult în bine. Chiar dacă nu va mai ploua anul acesta (Doamne fereşte!), ar fi apă suficientă până la primăvară pentru toate localităţile Văii Jiului, ceea ce nu e rău, gândindu-ne că există zone chiar şi în România unde din cauza secetei se aduce apă cu cisterna pompierilor! Să sperăm totuşi că meteorologii britanici au prognozat bine pe termen lung starea vremii din ţara noastră, iar „ploile abun-

dente şi excedente” prognozate nu vor întârzia să apară în luna aceasta şi în luna noiembrie, astfel că înainte de îngheţuri şi ninsori pământul să-şi refacă, aşa cum trebuie, rezerva de apă, iar reţeaua hidrografică din toată ţara să se repare. Spunem asta deoarece ne gândim la agricultură, la energia electrică produsă pentru sistemul naţional în hidrocentrale, la transportul de mărfuri efectuate pe Dunăre şi la pescuit, ţinând cont de ce probleme grave întâmpină bugetul naţional şi prin ce probleme trece ţara.

Până în 15, în Vale nu vor fi decât ploi slabe, iar dimineaţa va fi foarte frig Prognoza pe termen scurt transmisă de INMH celor din cadrul Apelor Române nu e dătătoare de speranţă din punctul de vedere al ploilor, nici măcar în Valea Jiului, unde de obicei, toamna, ploua mai mult decât în alte regiuni. Pentru marţi şi miercuri (intervalul

orar 9.00-9.00), se anunţă vreme rece, mai ales dimineaţa şi noaptea, cu temperaturi maxime cuprinse între 12-20 grade Celsius şi temperaturi minime între 1-9 grade Celsius, care pot ajunge în zone depresionare spre – 3 grade Celsius. Spre dimineaţă se va depune bruma. Pe intervalul 10-11 octombrie vremea îşi va reveni, în sensul că reapare soarele, dar unul cu dinţi în Valea Jiului, temperaturile maxime fiind cuprinse între 13-19 grade Celsius, în timp ce noaptea valorile vor ajunge până spre 1-2 grade, ca peste tot în depresiuni. În fine, în intervalul 12-15 octombrie vom avea valori termice apropiate de mediile climatologice specifice acestei perioade, spre sfârşitul intervalului semnalându-se ploi slabe, mai cu seamă în zonele vestice, sudvestice, nord-vestice şi centrale ale ţării. Corneliu BRAN

Invitaţie la... vals. Titanic Vals.

Comedie în trei acte Pregătirile pentru „Titanic Vals” – comedia în trei acte scrisă de Tudor Muşatescu şi regizată de Andrei Mihalache – au intrat pe ultima sută de metri. După multe săptămâni de repetiţii şi trudă pentru ca totul să fie ca la carte, actorii care fac parte din distribuţia spectacolului au început numărătoarea inversă până la marea premieră din data de 14 octombrie, ora 18, la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani. "Am fost întrebat, de multe ori, dacă per-

sonajele din Titanic Vals şi subiectul piesei au existat în realitate sau au vreo înrudire directă cu oameni şi fapte petrecute aievea. Da, au existat, şi tot ce se întâmplă în Ti-

www.zvj.ro

tanic Vals s-a întâmplat în realitate, şi chiar la Câmpulung. Fireşte, nu toate faptele s-au petrecut în cadrul aceleiaşi familii. Moştenirea lui Tache Necşulescu – mort nu într-un

naufragiu, ci de moarte bună – a rămas unei familii sărace, de funcţionar la prefectură, ca Spirache; dar dragostea Mizei cu locotenentul de cavalerie s-a întâmplat în cu totul altă familie.”, spunea Tudor

Muşatescu, despre comedia „Titanic Vals”. Aşadar, duminică 14 octombrie, ora 18, aveţi invitaţie la... „Titanic Vals”. Oana TUŢU secretar literar la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani


CMYK

ACTUALITATE 7

Ziarul Vãii Jiului marţi, 9 octombrie 2012

4.240 de dolari - donaţie pentru Centrul Pollicino din Petroşani Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a participat, la sfârşitul lunii trecute, la o cină de binefacere organizată de Ambasada Italiei la Bucureşti pentru Centrul Pollicino. La cină a participat şi primarul din localitatea italiană Ponte nelle Alpi, Roger De Menech, localitate cu care Petroşaniul este înfrăţit, iar colaborarea se dovedeşte a fi una de bun augur. Alături de primar au stat atât soţia acestuia, deputatul Monica Iacob- Ridzi, cât şi administratorii centrului. Aproximativ 100 de

oameni de afaceri, aparţinând comunităţii italiene din România, care derulează afaceri pe teritoriul ţării, au onorat invitaţia ambasadorului, Mario Cospito. În urma acţiunii de binefacere, invitaţii au donat 4.240 de euro, sumă de bani ce va sprijini

activităţile desfăşurate în Centrul Pollicino din Petroşani. ”Evenimentul a fost unul impresionant. Un exemplu pentru ceea ce înseamnă spiritul viu al unei naţii atunci când comunitatea cere sprijin. Am simţit încă o dată că lucrurile durabile, proiectele de viitor, au izvorul în munţii bunătăţii şi ai sufletelor curate. A fost o seară pentru Petroşani, pentru beneficiarii Centrului Pollicino, pentru sufletele acestor tineri. Sunt onorat că am putut participa în acel cadru select şi de aceea în numele comunităţii locale din Petroşani vreau să mulţumesc Ambasadei Italiei pentru acest demers”, a precizat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. Prin Hotărârea de Consiliu Local 90/21.09.2000 a fost aprobată înfrăţirea între municipiile Petroşani şi Ponte Nelle Alpi, iar înfrăţirea oficială a avut loc, în cadru festiv, cu participarea reprezentanţilor autorităţilor locale implicate, în 13.11.2003, la Ponte nelle Alpi. Alina PIPAN

Cerem administraţiilor locale din Petroşani şi Târgu Jiu, dar şi societăţii civile,

Să reacţioneze împotriva atacului la memoria personalităţii Ştefan Georgescu-Gorjan, şeful proiectului realizării Coloanei Infinitului Faptul că Asociaţia Petro Aqua a propus Consiliului Local acordarea titlului de Cetăţean de onoare fiicei lui Ştefan Georgescu-Gorjan a umflat din nou orzul într-un grup de interese care trăieşte cu impresia că memoria lui Brâncuşi poate fi transferată pe persoană fizică. Plecând de la un titlu agramat, ”Fiica legionarului Ştefan Georgescu Gorjan (corect “GeorgescuGorjan ” – n.r.), Cetăţean de Onoare a (corect “al” – n.r.) Municipiului Petroşani?”, o publicaţie locală lansează un atac (deloc gratuit) la personalitatea marelui inginer. Ce-i poate deranja atât de tare la unul dintre inginerii care avea să ia parte, cu echipa lui, la realizarea acestui simbol românesc?

Ziarul nostru a readus în discuţie anul trecut o mare problemă, pe care administraţia locală o ignoră. Faptul că în momentul de faţă, Petroşaniul a uitat cu totul că la Atelierele Centrale s-a turnat Coloana Infinitului sub comanda inginerului Ştefan Georgescu-Gorjan. Numele acestuia are notorietate oriunde în ţară, doar la Petroşani, unde chiar ar trebui, nu. Asta pentru că pur şi simplu nu prezintă interes nici pentru Consiliul Local, nici cel nou, nici cel vechi, nici pentru primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, care se pare că nu vrea să intre în conflict cu gruparea de afaceri cu interese directe în media locală, şi nici pentru oamenii de cultură. Singură, Asociaţia Petro Aqua a editat de-a lungul timpului vederi tematice, inclusiv o serie de plicuri şi timbre poştale şi broşuri informative. Interesant este că ideea promovării geniului brâncuşian şi a iscusinţei lui Georgescu-Gorjan şi a echipei lui i-a aparţinut chiar lui Aurelian Serafinceanu, care a promis, inclusiv în faţa Soranei Georgescu-Gorjan, faptul că va înfiinţa la Petroşani un muzeu al Coloanei. Acum, muzeul este de fapt un centru de afaceri, deci Aurelian Serafinceanu a minţit ori, între timp, s-a răzgândit. A încercat să reconstituie una dintre mărgelele Cloanei, probabil cu intenţia de a realiza o replică, însă a eşuat. În mod normal, atunci când a cumpărat

UMIROM-ul, adică fostele Ateliere, acesta, probabil, a luat la pachet şi schiţele realizării Coloanei, aflate în arhive. Este o presupunere. Nu putem cunoaşte dacă acestea au scăpat ignoranţei comuniste. Patronul a lansat oarecum ideea că această capodoperă a fost realizată „la negru”. Ca şi cum Georgescu-Gorjan a făcut un ciubuc, sau ceva de genul, doar pentru a inocula ideea că, nefiind întocmit un act oficial, nu există nici documente sau schiţe originale ale înfăptuirii unei capodopere. Acest lucru este cel puţin jenant. Cert este că în momentul de faţă Petroşaniul ar fi putut avea un muzeu al Coloanei, iar comunitatea petroşeneană, are de suferit din cauza ignoranţei şi orgoliului unor personaje cheie.Sorana GeorgescuGorjan neagă orice fel de acuzaţie privind activitatea legionară a tatălui ei, spune că acesta era un om onest, un profesionist desăvârşit, care în primul rând nu avea puterea şi poziţia să fure averile evreilor. Conform unor memorii aceştia ar fi fost somaţi să cedeze averile şi afacerile la finele lui 1940. Însă care ar fi fost interesul actelor de opresiune din moment ce în 1941 familia Georgescu-Gorjan pleacă la Bucureşti? “Nu pot să spun decât că mă bucură iniţiativa celor de la Petro Aqua cărora le mulţumesc prin intermediul dumneavoastră”, spune fiica inginerului. A venit momentul să nu mai ignorăm momentele istorice care s-au întâmplat în Petroşani, să nu punem gunoi peste un asemenea moment important care scoate Valea la lumină. Ateleierele Centrale erau locul unde au lucrat oameni de seamă, profesionişti, o echipă excelentă care alături de Georgescu-Gorjan a făcut istorie. Sorana Georgescu-Gorjan nu este fiica unui legionar, este fiica unui mare om, care a stat la masă şi a lucrat cu inegalabilul Brâncuşi. Ruşine incapabililor care nu sunt în stare să respecte acest lucru, dar şi administraţiei locale care ar trebui să trateze cu seriozitate acest subiect. Alina PIPAN

www.zvj.ro


8 DIN JUDEŢ

Ziarul Vãii Jiului

marţi, 9 octombrie 2012

Un fost şef al Poliţiei Hunedoara prins ca membru al unei grupări infracţionale Ieri dimineaţă, în cadrul unei operaţiuni complexe desfăşurată în municipiul Hunedoara, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia, au destructurat un grup infracţional constituit din 11 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare. Conform informaţiilor oferite de anchetatori, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din efectuarea de operaţiuni comerciale cu produse laminate şi fier vechi şi sustragerea societăţilor pe care le administrează de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în special TVA. Ca mod de operare, invinuiţii au achiziţionat, prin cesiune, mai multe societăţi comerciale, pe care le-au utilizat pentru

derularea de achiziţii intracomunitare, prin interpunerea lor în relaţiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeană şi beneficiarii reali ai mărfurilor, respectiv societăţile comerciale administrate de către liderii grupării din municipiul Hunedoara. Societăţile intermediare controlate de către învinuiţi facturau mărfurile achiziţionate din U.E. către societăţile comerciale beneficiare, fără calculul legal al TVA-ului da-

torat bugetului de stat şi la aproximativ acelaşi preţ cu cel de achiziţie din import realizând o fraudă de tip „carusel”. Astfel, societăţile comerciale beneficiare deduceau ilegal TVA-ul şi practicau un preţ de vânzare diminuat faţă de preţul real al mărfurilor. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 1.800.000 de euro. Ieri dimineaţă au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor precum şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Hunedoara. La sediul D.I.I.C.O.T. au fost duse 11 persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale. Se pare că printre cei ce făceau parte din această grupare infracţională se aflau şi fostul adjunct al şefului Poliţiei Hunedoara, Adrian Filer, şi fostul finanţator al FC Corvinul 2005, Florin Uscatu. Mihaela PETROŞAN

Trei ani la Bârcea pentru conducere fără permis Cătălin este un tânăr din Vulcan, de numai 24 de ani, care va sta la răcoare 3 ani pentru că a avut necugetarea de a se urca la volan fără a poseda permis de conducere. Poate va scăpa mai repede cu câteva luni dacă va da dovadă de bună purtare. Mesajul nostru este însă altul, pentru toţi cei care sfidează legile: mai bine cheltui ceva bani şi câteva luni pentru a învăţa legislaţia rutieră decât

să petreci câţiva ani după gratii pentru că te-ai urcat la volan fără permis. Tânărul a ajuns la Bârcea Mare după ce a fost depistat de poliţiştii vulcăneni, care-l căutau în urma mandatului emis. Alături de el a fost transportat un alt tânăr, Andrei, de 29 de ani, care va sta la închisoare un an şi două luni pentru lovire şi ameninţare. Alina PIPAN

Câinii jandarmului Alin Marian au devenit cei mai buni din Europa La Campionatul European „Euro Dog Show” 2012, care a avut loc la Bucureşti, în perioada 5 – 7 octombrie, cei doi câini ai jandarmului hunedorean Alin Marian au urcat pe cele mai înalte trepte ale podiumului. Organizat la Romexpo, acest campionat european a reunit peste 8000 de câini de rasă, dintre care aproximativ 100 de exemplare din rasa ciobănesc german, această categorie fiind arbitrată de către arbitrul german Rudiger Mayer. La competiţie a participat şi plutonierul major Alin Marian, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, cu cei doi câinii ai săi din rasa ciobănesc german, Ulck von Uferwald (Nick) la clasa „veterani” şi puiul acestuia, Ulck von Mafihouse la clasa „tineret”. Câinele Nick, în vârstă de 9 ani şi jumătate, a obţinut calificativul Excelent 1 şi titlul de campion european la clasa „veterani”, iar puiul acestuia, Ulck von Mafihouse, a obţinut calificativul Excelent 2 rez. CACIB şi titlul de vicecampion european la clasa „tineret”. Jandarmul hunedorean a primit felicitări speciale din partea celebrului arbitru german care l-a considerat cel mai bun prezentator (handler) din cadrul concursului. Mihaela PETROŞAN

www.zvj.ro

RAPID IEFTIN CONFORTABIL

TAXI COMSION RENT A CAR

0254 512512 0720 512000 0254 512500


DIVERSE 9

Ziarul Vãii Jiului marţi, 9 octombrie 2012

SHI Petroşani şi Apele Române Jiu-Craiova scot din bugetul propriu bani pentru

Programul de Gospodărire a Apelor din Valea Jiului pentru anul 2013 În această perioadă, Administraţia Bazinală de Apă Jiu – Sistemul Hidrotehnic Independent Petroşani, pregătesc „Programul de Gospodărire a Apelor din Valea Jiului pentru anul 2013”. Asta înseamnă că lucrările sunt prevăzute spre realizare din surse financiare proprii, nicidecum de la bugetul ministerului de resort ori de la Guvern. Inginerul Sorin Corici ne-a informat în detaliu cu privire la toate aceste lucrări, unele foarte importante, dacă ţinem cont că seceta nu va ţine o veşnicie, iar pericolul de inundaţii în anumite zone este real. Pe de altă parte, unele lucrări sunt menite să reamenajeze albiile unor ape curgătoare, care din anumite motive, fizice, dar şi prin intervenţia omului, s-au degradat în ultimii ani, punând în pericol ecosistemul existent. „Lista cuprinde patru tipuri de lucrări, toate finanţate de instituţia noastră. Este vorba de lucrări de recalibrări de albii, lucrări cu rol de apărare în cazul revărsărilor de apă,

lucrări de anrocamente, deci de susţinere a malurilor, şi lucrări de reparaţii executate la posturile hidrometrice din Valea Jiului”, ne-a declarat Sorin Corici, şeful SHI Petroşani. Din ceea ce se cunoaşte până acum, datele putând fi completate încă vreo două-trei săptămâni, lucrările de recalibrare de albii vor fi în număr de şase: pe Jiul de Est, în amonte de fosta EM Dâlja şi în zona Stadionului, pe Pârâul Băniţa - în zona amonte de staţia hidrometrică şi pe Jiul de Vest în zona Iscroni, în zona amonte de EM Uricani şi în zona localităţii Valea de Brazi. Lucrările cu rol de apărare vor consta în placarea cu beton a consolidărilor de mal din gabioane la Iscroni, pe Jiul de Vest, la Câmpu lui Neag, tot pe Jiul de Vest şi în zona localităţii Tirici, pe Jiul de Est. Tot în cadrul lucrărilor cu rol de apărare mai există două lucrări pentru anul 2013: repararea pereului de pe malul drept al Jiului de Vest, în zona Uricaniului, lucrare

aşteptată demult de primarul Uricaniului, Dănuţ Buhăescu, dar şi consolidarea malului stâng al Jiului de Est în zona Cimpa. Trei lucrări mari vor exista şi la capitolul „lucrări din anrocamente”. Este vorba de refacerea prismului din anrocamente în zona îndiguită pe Jiul de Vest, la Vulcan, fapt de care ne vorbea primarul Gheorghe Ile la o emisiune „Verde-n Faţă” că ar fi ultranecesar, refacerea prismului de anrocamente în zona îndiguită pe Pârâul Jieţ, la Petrila, şi consolidarea zidului de sprijin de pe malul drept al Jiului de Est, tot la Petrila, lucru convenit împreună cu primarul Ilie Păducel, care sesizează de ceva vreme că această ultimă lucrare e foarte necesară. Corneliu BRAN

La Deva,

O nouă şi modernă Secţie de Oncologie Ieri, la Spitalul Judeţean Deva a fost inaugurată noua clădire a Secţiei de Oncologie. Cu o suprafaţă de 1.100 de metri pătraţi, noua Secţie de Oncologie dispune de 35 de paturi şi dotări dintre cele mai moderne, inclusiv saloane dotate cu climatizare, sistem de alertare a personalului medical şi supraveghere video. Această importantă investiţie este parte a unui proiect general de modernizare a Spitalului Judeţean din Deva, proiect ce are o valoare de peste 106 milioane de lei. La eveniment au participat Florin PRIMĂRIA COMUNEI BARU - HUNEDOARA BIBLIOTECA COMUNALĂ BARU - HUNEDOARA BIBLIOTECA COMUNALĂ VICTORIA - IAŞI BIBLIOTECA ŞCOLARĂ PETROS - HUNEDOARA COMUNICAT CULTURAL Proiectul ,,De ieri şi astăzi pentru mâine” organizat în cadrul competiţiei de granturi eCULTURA, ce face parte din programul Economia Bazată pe Cunoaştere (EBC), iniţiat de Guvernul României, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, cu sprijinul Băncii Mondiale a ajuns la final. Activităţile derulate în cadrul proiectului s-au desfasurat atât în comuna Baru-Hunedoara, cât şi în comuna Victoria-Iaşi la partenerul nostru. Cele trei biblioteci implicate în derularea proiectului au organizat evenimente diverse adresate grupului ţintă: cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului, sesiuni de lectură în format digital dar şi clasic, crearea unor baze de date cu linkuri din domeniile: agricultură şi educaţie, cursuri de pregatire infodocumentară, 3 întâlniri cu oameni de succes născuţi şi educaţi în comuna Baru, cursuri de competenţe informatice pentru două dintre bibliotecarele din proiect, lansarea unui Ghid al Personalităţilor din cele două comunităţi la finalul proiectului. Derularea acestui proiect în bibliotecile publice şi şcolare este un pas spre recunoaşterea statului complex al bibliotecarului, acela de a fi un lucrator în informaţie, un organizator de evenimente, un formator, toate acestea pentru a oferi cele mai bune servicii, principalului beneficiar: COMUNITATEA.

Bodog, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan-Moloţ, prefectul judeţului, Sorin Vasilescu, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Spitalului Judeţean. „Mulţumesc, pe această cale, şi fostului Guvern, dar şi actualului executiv, pentru sprijinul pe care ni l-au acordat. Este important că s-au găsit fonduri pentru Spitalul Judeţean Deva, unitate care deserveşte toţi locuitorii judeţului dar, în multe cazuri, şi alte persoane. Modernizarea spitalului din Deva va continua şi asigur ministerul că fondurile alocate sunt pe mâini bune”, a declarat Mircea Ioan -Moloţ. Mihaela PETROŞAN

Înscrie-te la

„Parângul” şi „Parângul mic” Ansamblul Artistic „Parângul” al Casei de Cultură a Studenţilor din Petroşani şi-a reînceput activitatea. Se mai fac înscrieri atât pentru „Parângul” (studenţi şi elevi de liceu), cât şi pentru „Parângul mic” (elevi de gimnaziu). Începând cu data de 4 octombrie, înscrierile şi repetiţiile vor avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor după următorul program, la sala de dans, la coregraful Nicolae Nicoară: - luni şi joi, ora 14,30: „Parângul”; - luni şi joi, ora 17: „Parângul mic”.

Despre Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere Economia Bazată pe Cunoaştere este un proiect strategic de pionierat pentru societatea cunoaşterii din România, conceput şi derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi finanţat de Banca Mondială şi de Guvernul României. Prin acest program, MCSI a dotat 255 de comunităţi din România dezavantajate din punct de vedere al cunoaşterii şi accesului la informaţie cu infrastructură TIC şi acces la Internet de mare viteză. În fiecare comunitate inclusă în acest exerciţiu inovativ a fost dezvoltată o Reţea Electronică a Comunităţii Locale, ce comprimă 4 noduri de importanţă publică locală: Primăria, Şcoala, Biblioteca şi PAPI (Punct de Acces Public la Infomaţie). Beneficiarii direcţi ai societăţii cunoaşterii reprezintă 1.8 mil locuitori, 20% din populaţia din mediul rural, 8% din populaţia României. Economia Bazată pe Cunoaştere şi-a propus să transforme această categorie vulnerabilă a populaţiei în adevărate surse de educaţie şi informaţie, prin transfer de cunoaştere şi diseminare de bune practici atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Mai multe informaţii despre proiect puteţi obţine vizitând www.ecomunitate.ro .

Date de contact: Sorescu Narcisa – bibliotecar - manager de proiect – cisasorescu@yahoo.com Bolea Alina – bibliotecar şcolar – resp. activ. Baru – alinabolea23@yahoo.com Ruxandariu Alina–biblioteca –resp. activ.Victoria – Iaşi – stress_rux@yahoo.com

www.zvj.ro


10 IMOBILIARE

Ziarul Vãii Jiului

marţi, 9 octombrie 2012

Buletin Imobiliar Agenþia Macarena GARSONIERE 1. Garsonieră ultracentral Petroşani, zona BulevarduluiPetroşani Nord, etaj 3/4, parchet laminat, călduroasă, geamuri termopan, bine întreţinută, preţ 63 000 lei neg. 2. Garsonieră Dragalina, dec, bine întreţinută, gresie şi faianţă, 2 focuri gaz, mobilată şi utilată, preţ 8 000 euro. 3. Garsonieră confort 1, etaj 1/4, zona Petroşani Nord, amenajări şi îmbunătăţiri multiple, branşată la termoficare, gigacalorimetru, călduroasă, foarte bine întreţinută/schimb cu apartament 2 camere plus diferenţă discutabilă, preţ 13 500 euro. 4. Spaţiu comercial, garsonieră Aeroport blocurile noi - zona Nicuşor Gociu, 33 mp, multiple amenajări interioare şi îmbunătăţiri, pretabil locuit sau sedii firme, cabinete medicale, birouri, preţ 8 000 euro. 5. Garsonieră confort 1, zona Hermes Bulevard, etaj 1, suprafaţă mare, gaz, standard, preţ 13 000 euro neg.. 6. Garsonieră C. Mille, et.1/4,multiple amenajări şi îmbunătăţiri, bucătărie mobilată, geamuri termopan, parchet laminat, baia amenajată, pereţi izolaţi, instalaţii noi, preţ 65 000 lei sau schimb cu apartament 2 camere zona centrală cu diferenţa discutabilă. 7. Garsonieră Unirii, parter, la strada, poziţionată pe mijloc, standard, preţ 25 000 lei. 8. Garsonieră confort 1, Aeroport, la strada - Aviatorilor, mobilată, amenajări-geamuri termopan, gresie şi faianţă, baia amenajată, preţ 34 000 lei sau în rate - 38 000 lei 9. Garsoniera Aeroport, blocurile noi, standard, bine întreţinută, preţ 5500 euro.

APARTAMENTE 2 CAMERE 1. Apartament 2 camere, mobilat şi utilat, zona Hermes-Bulevard, poziţionat la stradă şi la soare, panoramă, îmbunătăţiri, geamuri termopan, centrală termică, uşi şi instalaţii schimbate, bine întreţinut, preţ 28 500 euro neg . 2. Apartament 2 camere, ultracentral, etaj ¼, zona BulevarduluiPetrosani Nord, 2 balcoane, centrala termică, geamuri termopan, panorama, bine întreţinut, preţ 30 000 euro neg. 3. Apartament 2 camere mobilat, zona Astral Petroşani, etaj 4/10, suprafaţă mare, îmbunătăţiri şi amenajări interioare, centrala termică, panorama, preţ 28 000 euro neg. 4. Apartament 2 camere, Independenţei, etaj ¼, bine întreţinut, dec, standard, preţ 16 500 euro neg. 5. Apartament 2 camere, Aviatorilor, la stradă, dec, hol pătrat, etaj 3/4, amenajări interioare, bine întreţinut pret 65 000 lei sau schimb cu garsonieraplus diferenţa. 6 Apartament 2 camere, Dimitrov, etaj 2, mobilat, poziţionat la soare, amenajări interioare şi îmbunătăţiri, jaluzele exterioare, parchet laminat, baia amenajată, instalaţii schimbate, preţ 30 000 euro neg. 7. Apartament 2 camere, Aeroport- zona Dacia, standard, etaj 10, preţ 20 000 lei. 8. Apartament 2 camere, zona Parângu, etaj etaj 1/4, amenajări şi îmbunătăţiri, centrală termică, geamuri şi balcon închis în termopan, izolaţie exterioară, zonă foarte liniştită sau schimb cu apartament 3-4 camere cu diferenţa discutabilă, preţ 19 000 euro neg.. 9. Apartament 2 camere mobilat, Independenţei, dec, etaj 1/4, amenajat, centrală termică, geamuri termopan, parchet clasic şi parchet laminat în bucătărie şi hol, baia amenjată, izolat termic interior/exterior, preţ 18 500 euro neg. 10. Apartament 2 camere, zona Hermes-Bulevard, etaj 6, mobilat şi utilat, centrală termică, geamuri termopan, gresie şi faianţă, 2 balcoane şi garaj zona Slătinioara (teren proprietate, curent-380 V, apă, canal), preţ 22 000 euro neg +5000 euro garaj. 11. Apartament 2 camere, Dimitrov, etaj 1/3, boxa, standard, bine întreţinut, poziţionat la soare şi pe mijloc, preţ 18 000 euro neg. 12. Apartament 2 camere, etaj 3/10, zona Hermes, standard, gaz, balcon 7m, călduros, preţ 75 000 lei. 13. Apartament 2 camere, Piaţa Petroşani, etaj 1/4, standard, la stradă centrală termică, bine întreţinut, preţ 33 000 euro neg. 14. Apartament 2 camere, zona primăriei, parter la stradă, pretabil locuit sau sedii firme, birouri, cabinete medicale, geamuri termopan, uşă metal, standard, preţ 20 000 euro neg.. 15. Apartament 2 camere, Aeroport, blocurile noi, etaj 2/4, la stradă, geamuri termopan, 2 focuri gaz, balcon închis, bine întreţinut, preţ 65 000 lei neg. 16. Apartament 2 camere, Constructorului, amenajări şi îmbunătăţiri, centrala termică, geamuri termopan, parchet laminat, poziţionat la soare/schimb cu apartament 3-4 camere plus diferenţă discutabilă, preţ neg. 17. Apartament 2 camere, blocurile noi Aeroport, etaj 2/4, amenajări, bucătărie modificată, 2 focuri gaz, geamuri termopan, parchet laminat, uşi şi instalaţii schimbate, preţ 80 000 lei. 18. Apartament 2 camere, zona Primăriei Petroşani, etaj 3/4,mobilat şi utilat, bine întreţinut, parchet laminat, poziţionat la soare şi pe mijloc, 2 focuri gaz, preţ 20 000 euro.

APARTAMENTE 3 CAMERE 1. Apartament 3 camere, Aeroport, blocurile noi, pretabil locuit sau sedii firme, suprafaţă mare, balcon bine întreţinut, preţ 15 000 euro. 2. Apartament 3 camere, mobilat şi utilat, zona centrală Petroşani Nord, etaj 3/4, îmbunătăţiri şi amenajări, centrală termică, uşi şi instalaţii schimbate, parchet laminat, geamuri şi balcon închis în termopan, foarte bine întreţinut, preţ 160 000 lei neg.. 3. Apartament 3 camere Petroşani Nord, Bulevard, bloc BCA, etaj 3/8, 2 băi-una amenajată complet, poziţionat la soare, suprafaţă mare, 2 focuri gaz, amenajări interioare, uşi şi instalaţii schimbate, parchet laminat, geamuri termopan, balcon închis, preţ 150 000 lei neg. 4. Apartament 3 camere, zona Mignon-Billa, suprafaţă mare, centrala termică, amenajări şi îmbunătăţiri, geamuri termopan, bine întreţinut (eventual mobilat, bine întreţinut, preţ 40 000 euro. 5. Apartament 3 camere, mobilat şi utilat Independenţei, decomandat, multiple amenajări interioare şi îmbunătăţiri, centrală termică, geamuri şi balcon închis în termopan, uşi şi instalaţii schimbate, parchet laminat, baia amenajată, preţ 18 000 euro. 6. Apartament 3 camere, Aviatorilor-Piaţa Dacia, etaj 3/4, centrală termică, bucătărie mare, balcon mare, poziţionat la soare, bine întreţinut, preţ 70 000 lei neg. 7. Apartament 3 camere, Petroşani Nord, zona Bulevard, etaj 1/4, standard, 2 balcoane, centrală termică, geamuri termopan, bine întreţinut, preţ 35 000 euro neg. 8. Apartament 3 camere, pretabil locuit sau sedii firme, zona

www.zvj.ro

Piaţa Petroşani - Aleea Poporului, poziţionat pe mijloc, bine întreţinut, geamuri termopan, centrală termică, gresie şi faianţă, uşi schimbate, parchet laminat, preţ 125 000 lei - posibil rate. 9. Apartament 3 camere, Bulevard-Petroşani Nord, etaj 3/4, multiple amenajări interioare, centrala termică, geamuri termopan, parchet laminat, băi amenajate, instalaţii schimbate, mobilat, vedere Bulevard şi în spate, preţ 38 000 euro, posibil rate... 10. Apartament 3 camere, blocurile noi Aeroport, decomandat, hol pătrat, centrală termică, geamuri termopan, bine întreţinut, 2 balcoane, instalaţie apa individuală, preţ 90 000 lei neg. 11. Apartament 3 camere, zona Parâng, bloc cărămidă, poziţionat la soare, amenajări şi modificări, curat, luminos, geamuri termopan, pardoseală şi pereţi izolaţi, uşi şi instalaţii schimbate, baia amenajată, centrală termică, mobilier bucătărie şi hol, preţ 90 000 lei. 12. Apartament 3 camere, Parâng, zonă liniştită, etaj 1/4, standard, centrală termică, mobilat, bine întreţinut, preţ 80 000 lei neg 13. Apartament 3 camere, blocurile noi Aeroport, etaj 2/4, îmbunătăţiri şi amenajări interioare, poziţionat la soare, bine întreţinut, instalaţii schimbate (eventual mobilat), preţ 28 000 euro neg. 14. Apartament 3 camere, Petroşani Nord, parter înalt, bloc foarte călduros, centrală termică proprie, balcon închis-beci, geamuri termopan, parchet laminat, instalaţii noi, bine întreţinut, preţ 100 000 lei. 15. Apartament 3 camere, Petroşani Nord-Zorilor, etaj 3/4, geamuri termopan, 2 focuri gaz, preţ 32.000 euro (eventual garaj lângă bloc) preţ neg. 16. Apartament 3 camere, Independenţei, decomandat, 2 balcoane, instalaţii noi, canalizare separată, zugrăvit, gresie şi faianţă, preţ 85.000 lei . 17. Apartament 3 camere şi spaţiu comercial pentru orice fel activităţi, zona Piaţa Petroşani, la stradă, vad comercial foarte bun, geamuri termopan, modificări şi îmbunătăţiri multiple, preţ 150 000 lei.

APARTAMENTE 4 CAMERE 1. Apartament 4 camere parţial mobilat/ schimb cu apartament 2 camere sau garsonieră zona pieţei, Piaţa Petroşani, etaj 3/4, modificări şi îmbunătăţiri multiple, baia modificată, centrală termică, geamuri şi 2 balcoane închise în termopan, preţ 41 000 euro neg. 2. Apartament 4 camere, zona Mignon- Billa, suprafaţă mare 110 mp, etaj 4, centrală termică, geamuri termopan, parchet, bine întreţinut, poziţionat la soare, foarte călduros, panoramă, preţ 36 000 euro neg. 3. Apartament 4 camere, Aeroport blocurile noi, etaj 1/4, izolat termic, suprafaţă mare, centrală termică, parchet laminat, geamuri termopan, băi amenajate, bine întreţinut sau schimb cu apartament 2 camere plus diferenţă discutabilă, preţ 35 000 euro neg. 4. Apartament 4 camere, Piaţa Petroşani, etaj 1/4, îmbunătăţiri, bucătărie mobilată, centrală termică, geamuri şi 1 balcon închis în termopan, parchet, instalaţii schimbate, foarte bine întreţinut, preţ 35 000 euro. 5. Apartament 4 camere, Piaţa Petroşani, etaj 2/4, amenajări şi îmbunătăţiri multiple, baie mărită şi modificată, centrală termică, geamuri termopan, uşi şi instalaţii schimbate, poziţionat pe mijloc şi la soare, preţ 48 000 euro. 6. Apartament 4 camere, Uricani - Brazilor, etaj 1/4, decomandat, 2 balcoane, suprafaţă mare, standard, preţ 10 000 euro. 7. Apartament 4 camere, zona Mignon - Billa, suprafaţă mare, standard, gaz, 2 balcoane, preţ 45 000 euro / schimb cu 2 camere plus diferenţă discutabilă. 8. Apartament 4 camere, Petroşani Nord, zona CARREFOUR, etaj 3/4, foarte călduros, hol pătrat, centrala termică, 2 balcoane, preţ 44 000 euro neg / schimb cu apartament 2 camere plus diferenţă discutabilă. 9. Vând/schimb cu apartament 2 camere Petroşani, zona centrală, apartament 4 camere şi garaj în Iscroni, suprafaţă mare, etaj 2/4, bine întreţinut, parchet, gaz, geamuri termopan, uşi şi instalaţii schimbate, 2 băi,2 balcoane, bine întreţinut, preţ 80 000 lei neg. 10. Apartament 4 camere, Aeroport blocurile noi, suprafaţă mare-112 mp, panoramă, amenajări interioare şi îmbunătăţiri multiple, centrală termică, geamuri termopan, băi amenajate (una cu cadă, una cabina duş), mobilat şi utilat complet, preţ 32 000 euro neg. 11. Apartament 4 camere, Piaţa Petroşani, etaj 2/4, centrala termică, îmbunătăţiri şi amenajări, geamuri termopan, poziţionat la soare, preţ 150 000 lei neg sau schimb cu apartament 2 camere + diferenţă discutabilă. 12. Apartament 4 cam., Bulevard-zona Bancpost, îmbunătăţiri, gresie şi faianţă, uşi interioare schimbate, hol pătrat, modificări, geamuri termopan, instalaţii schimbate, 2 focuri gaz, preţ 150 000 lei neg/ schimb cu apartament 2 cam. plus diferenţa.

TERENURI 1. Teren intravilan 1500 mp, cu fundaţie, zona Baru Mare-Livadia, 1500 mp, la stradă, canalizare, pretabil construcţii de orice fel, utilităţi, preţ 15 000 euro. 2. Teren la şosea, zona Gambrinus, intravilan, suprafaţă 4500 mp drept+8500 mp pădure-pretabil construcţii de orice fel, posibilităţi multiple, preţ neg. 3. Teren intravilan, 1100 mp, la intrarea în Vulcan, zona liniştită, acces auto, pretabil construcţii case, case vacanţă, preţ 10 euro/mp. 4. Teren Vulcan - Valea Ungurului, 1100 mp, acces auto, posibilităţi multiple case, case vacanţă, construcţii, zona pitoreasca şi liniştită, apă, curent, preţ 6000 euro 5. Teren zona industrială Livezeni, intravilan, acces auto şi cale ferată, suprafaţă 1300 mp, front stradal 50 m, utilităţi, posibilităţi multiple, preţ 30 euro/mp neg. 6. Teren Vulcan- Valea Ungurului, 13 000 mp (eventual parcelat), acces auto, posibilităţi multiple case, case vacanţă, construcţii hale, zona pitoreasca şi liniştită, apă, curent, preţ 7 euro/mp neg. 7. Teren Livadia-intravilan- 950 mp, cu casa veche (casă şi anexele necesita renovare completă) apă, curent, acces auto, stradă betonata, preţ 10 000 euro. 8. Teren Câmpu lui Neag-Valea de Brazi, 6000 mp, intravilan, drept, acces auto, front stradal 200m, apă, curent + căsuţa veche lemn, zona pitorească, panoramă, ideal construcţii case, case vacanţă, preţ 25 000 euro neg 9. Teren zona cabanei Rusu, intravilan, 600 mp, acces auto, utilităţi, preţ 12 000 euro. 10. Teren + căsuţa vacanţă mobilată şi utilată,, zona pitorească Lupeni, 1800 mp, drept, acte, ieşire indiviziune, posibil construcţii case, case vacanţă, acces auto, utilităţi, preţ 14 000 euro

neg. 11. Teren intravilan - Maleia, 6000 mp drept, acces auto, acteieşire din indiviziune, curent, apă, preţ 25 euro/mp. 12. Teren intravilan -1000 mp, la drum Aninoasa, utilităţi, drept, posibil construcţii case, asigurare, acces auto, preţ 8 euro/mp neg. 13. Vând 3 ha teren extravilan, zona Roşia, posibilităţi multiple, curent în apropiere, acces auto, preţ 3 euro/mp neg. 14. Teren intravilan 4000 mp, la şosea- Nucşoara, Valea Haţegului, drept, utilităţi, pretabil orice fel de construcţii case, pensiuni, preţ 10 euro/mp 15. Teren la intrarea în Petroşani - zona Dărănesti-Peştera Bolii, posibilităţi multiple - construcţii case, case vacanţă, pensiuni, suprafaţă 2300 mp, apă curgătoare, o parte drept, o parte în pantă, acces auto, posibilităţi racordare, apă, curent, acte, ieşire din indiviziune, preţ 15 euro/mp. 16.Teren Valea Ungurului - Vulcan, 3000 mp, acces auto, zona pitorească, drept, apă curgătoare, pretabil construcţii case ,case vacanţă, preţ 10 euro/mp neg sau 6500 mp - 6 euro/mp neg.

CASE DE VACANÞÃ 1. Cabană zona Rusu, mobilată şi utilată, 450 mp teren, acces auto, demisol- 70 mp-nefinisat (pretabil cramă-bucătărie vara), la etaj-living, bucătărie, baie amenajată, mansardă cu 2 dormitoare+ 1 nefinisat, centrala termică, geamuri termopan, preţ 55 000 euro neg. 2. Teren Câmpu lui Neag-Valea de Brazi, 6000 mp, intravilan, drept, acces auto, front stradal 200m, apă, curent + căsuţa veche lemn, zona pitorească, panoramă, ideal construcţii case, case vacanţă, preţ 25 000 euro neg. 3. Casă vacanţă pentru familie, mobilată şi utilată, Parâng, zona căsuţei din poveşti P+1, la parter living, bucătărie, cameră, baie, scară interioară, etaj- camera mare-30 mp, teren concesionat 190 mp - posibilitate extindere, beci, acces auto, preţ 45 000 euro neg. 4. Casă vacanţă, zona Câmpu lui Neag-Cheile Buţii, la drum, suprafaţă 120 mp, P+M, zidărie +lemn, 6 camere, 2 băi, bucătărie, debara, curte amenajată, grătar, 600 mp teren, preţ 160 000 lei. 5. Casă vacanţă Parâng, cota 1600, P+M, construcţie 2006-la parter-living, 2 camere, 2 băi, bucătărie, la mansardă-3 camere matrimoniale şi 1 camera cu 3 paturi, 2 băi, living, terasă, mobilată şi utilată, preţ 110 000 euro neg. 6. Casă vacanţă, Parâng, construcţie nouă, zona pârtiilor - teren concesionat, 55 mp, P+1+M (demisol - cameră, bucătărie dotată, baie serviciu, centrală termică, P - cameră + baie, et. - 2 cam. + baie, M - cameră), construcţie BCA, preţ 130.000 euro neg. 7. Case de vacanţă, în Straja, primă cu P+E+M, la parter bucătărie, baie, la etaj 2 cam., baie, la mansardă 1 cameră, sobe, duşumele, gresie şi faianţă, uşa metalică la intrare, construcţie din cărămidă, din anul 2002, acoperită cu ţiglă, cea de-a doua la roşu, preţ total 60.000 euro. 8. Casă de vacanţă în staţiunea Straja, P+E, cu 8 cam. - 27 locuri cazare, 2 livinguri, bucătărie, băi, magazie de lemne, centrală pe combustibil solid, teren în suprafaţă de 130 mp, concesiune pe 49 de ani, construcţie de lemn şi piatră, din anul 2004, mobilată şi utilată, preţ 150.000 euro neg.

SPAÞII COMERCIALE 1. Spaţiu comercial amenajat, zona centrală Petroşani, suprafaţă 180 mp, la stradă, pretabil magazine, sedii firme, vitrină, preţ 80 000 euro neg. 2.Casă - spaţiu comercial, Petroşani, suprafaţă 200 mp, la stradă, acces auto, curte 200 mp, 2 grupuri sanitare, birou, 7 compartimente, centrală termică combustibil solid, geamuri şi uşi termopan, pretabil activităţi diverse, preţ 160 000 euro neg sau chirie 800 euro/lună. 3. Spaţiu comercial la chirie - amenajat, zona centrală Petrila, 120 mp, la stradă, vitrină, pretabil activităţi comerciale, sedii firme preţ 350 euro/lună. 4. Complex turistic- spaţiu comercial amenajat şi apartament 115 mp, restaurant, terasă, pretabil diferite activităţi comerciale, la drum naţional, 500 mp teren concesionat, preţ 70 000 euro. 5. Construcţii cu teren , zona pitoreasca Vulcan, posibilităţi multiple- pretabil turism, casă, casă de vacanţă-pensiune- activităţi agrement, teren 6300 mp, apa curgătoare, piscină, garaje, cramă, anexe, (construcţie pe 2 nivele, 7 camere cu baie şi terasa + casa separat, încălzire centrală) amenajări şi îmbunătăţiri multiple casă şi teren, preţ 120 000 euro neg sau separate neg.. 6. Spaţiu comercial amenajat la parter de bloc, 70 mp, 2 intrări exterioare, 1a stradă - zona centrală Petrila, pretabil activităţi comerciale, sedii firme, cabinete medicale, preţ 22 000 euro neg. 7. Spaţiu comercial ultracentral, construcţie nouă - P+E pretabil activităţi comerciale, birouri, sedii firme, cabinete medicale şi/sau locuit amenajat complet, gaz, centrală termică, loc parcare, preţ neg. 8. Spaţiu comercial zona Piaţa Petroşani, amenajat la parter de bloc, scări exterioare, pretabil activităţi birouri, firme, cabinete medicale, preţ 200 euro/lună. 9. Spaţiu comercial zona Piaţa Petroşani, pretabil activităţi comerciale de orice fel, depozite, suprafaţă 67 mp, vitrină, grup sanitar, acces auto, curent trifazic, preţ 12 euro/mp neg. 10. Spaţiu comercial, Aeroport blocurile noi- zona Nicuşor Gociu, 33 mp, multiple amenajări interioare şi îmbunătăţiri, pretabil locuit sau sedii firme, cabinete medicale, birouri, preţ 8 000 euro. 11. Spaţiu pentru chirie sau vânzare Petroşani, 125 mp, 3+1 încăperi, acces auto, curent, posibilitate mansardare, pentru depozite, producţie etc., preţ 100 000 lei sau 200 euro/lună. 12. Spaţiu comercial zona Spital Petroşani, suprafaţă 80 mp, pretabil birou, cabinet medical, 3 încăperi, baie, gresie, geamuri termopan, preţ 25.000 euro. 13. Spaţiu comercial, Aeroport-Aviatorilor, zona pieţei mici, la stradă, amenajat la parter de bloc, pretabil orice fel activitate, geamuri termopan, 2 încăperi cu gresie, grup sanitar, scară exterioară, preţ 25 000 euro neg sau 250 euro/lună. 14. Spaţiu pentru vânzare, în Vulcan, zonă centrală - M.Viteazu, suprafaţa de 80 mp, vitrină 10m, scări exterioare şi interioare, gaz, CT, pardoseala granit, pretabil activităţi diverse, preţ 55.000 euro neg.

CASE 1. Casa în Iscroni la stradă,3500 mp teren(+1800 mp) 3 camere, bucătărie, baie, cămară, anexe, 2 intrări, construcţie cărămidă, garaj, bucătărie vara, livadă, teren drept, acces auto, preţ 100 000 euro neg.. 2. Construcţii cu teren, zonă pitorească Vulcan, posibilităţi multiple- pretabil turism, casă, casă de vacanţă-pensiune- activităţi agrement, teren 6300 mp, apa curgătoare, piscină, garaje, crama, anexe, (construcţie pe 2 nivele, 7 camere cu baie şi terasa

+ casa separat, încălzire centrală), amenajări şi îmbunătăţiri multiple casă şi teren, preţ 120 000 euro neg sau separate neg. 3. Casă mică cu 1 cameră, bucătărie, hol, baie, cămară, mansardă, zona centrală- zona INSEMEX Petroşani, la stradă, acces auto, utilităţi, 200 mp curte, pomi fructiferi, zonă foarte liniştită, preţ 11 000 euro. 4. Casă veche cu teren Livadia-intravilan-950 mp, (casă şi anexele necesita renovare completă) apă, curent, acces auto, stradă betonată, preţ 10 000 euro. 5. Casă Aninoasa, zona centrală şi liniştită, 2 camere, living, bucătărie, baie, amenajări interioare şi îmbunătăţiri, centrală termică pe combustibil solid, preţ 25 000 euro neg/ schimb cu apartament sau garsonieră Valea Jiului cu diferenţă discutabilă sau chirie - 200 euro/lună +garanţie. 6. Casă în Ponor- Pui, 3 camere, cămară,hol, din cărămidă,acoperită cu ţiglă, anexe,sura cu 2 grjduri, curte 720 mp, acces auto, pret 140 000 lei neg.. 7. Casă cu 1000 mp teren în Uricani, 4 camere, bucătărie, baie, 2 holuri, 2 intrări + 3 holde teren agricol, acces auto, preţ 30 000 euro neg. 8. Casă zona centrală, pretabil locuit sau activităţi comerciale, birouri firme, cabinete medicale, la stradă, acces auto, 2 camere, hol mare, bucătărie, pivniţă, încălzire centrală, preţ 43 000 euro neg. 9. Căsuţa tip vila- P+1 (2 case), Viitorului, 2 garaje, curte amenajata, zona liniştită, amenajări, geamuri termopan, preţ 45 000 euro neg 10. Casă cu 800 mp teren, drept, zona retrasă şi liniştită Petroşani, pretabil activităţi turism, pensiune sau locuit, 6 camere, 2 băi, bucătărie, beci, fântâna în curte şi apă curentă, garaj, acces auto, preţ 50 000 euro neg. 11. Vilă zona Maleia, mobilată şi utilată, construcţie nouă, din cărămidă, suprafaţa construiră 350 mp, 120 mp amprenta sol, parter- living, hol, bucătărie, baie, etaj - 3 dormitoare, baie, mansardă nefinisată, amenajări şi îmbunătăţiri multiple, izolată termic, acces auto, centrala termică combustibil solid, fosă septică, curent 380 V, 2 beciuri, crama, anexe, preţ 125 000 euro neg. 12. Casă zona centrală, Petroşani Nord, construcţie nouă, mobilată şi utilată complet, totul nou, impecabil, multiple amenajări interioare, parter- living, bucătărie, baie, debara, scara interioarăla etaj-3 dormitoare, baie, dresing, balcon mare, curte amenajata, acces auto, garaj, preţ neg. 13. Casa zona colonie formată din 2 corpuri- 3 camere, bucătărie, baie + 3 camere, bucătărie, baie, garaj, curte 80 mp, anexe, acces auto, centrala termică pe combustibil solid, amenajări interioare preţ 43 000 euro neg 14. Casă veche cu 400 mp teren drept-(posibil construcţie nouă)în zona centrală şi liniştită Petroşani, acces auto, canalizare, utilităţi, preţ 20 000 euro. 15. Casă zona centrală Petroşani-Bulevard, pretabil locuit sau spaţiu comercial, suprafaţa construită 80 mp,2 camere, bucătărie, baie, hol, boxă, pivniţă, centrala termică gaz, curte 164 mp, acces auto uşor, preţ 55 000 euro neg. 16. Casă zona liniştită Petroşani, P+1, 4 cam., living, bucătărie, baie, cu scară interioară, terasa mare, panoramă, 1000 mp teren, centrală termică, anexe, zonă foarte liniştită Petroşani, preţ 55 000 euro neg.

SCHIMBURI 1. Apartament 4 camere parţial mobilat/ schimb cu apartament 2 camere sau garsonieră zona pieţei, Piaţa Petroşani, etaj 3/4, modificări şi îmbunătăţiri multiple, baia modificată, centrală termică, geamuri şi 2 balcoane închise în termopan, preţ 41 000 euro neg. 2. Schimb casă la ţară cu 4800 mp teren, Gorj - zona Cărbuneşti - 3 camere, bucătărie, anexe, apă, gaz, fântână în curte, la strada cu apartament în Petroşani sau vând 35 000 lei. 3. Schimb casa zona liniştită Petroşani, 2 camere, bucătărie, hol, anexe, terasă, centrală termică pe combustibil solid, 260 mp curte, canalizare, renovată, amenajări interioare, geamuri termopan, uşi şi instalaţii schimbate, baia amenajată, cu apartament 2 camere central + diferenţa sau vând preţ 180 000 lei neg. 4. Schimb cu apartament 2 camere Petroşani Nord, cu diferenţă discutabilă- casă Petroşani Nord, P+ E, la parter- living, bucătărie, 2 camere, 2 băi, scara interioară, la etaj- 2 camere, baie, debara, 2 terase (1 închisă), 2300 mp teren, curte amenajata, centrala termică, garaj, sala sport, anexe, acces auto sau vând preţ neg. 5. Schimb cu garsonieră Petroşani sau vând teren pt. construcţii case, case de vacanţă, intravilan, 3300 mp, zona Haţeg, sat Onciuc - drept, front stradal-12 m, acces auto la şosea, ieşire la lac, proiect, curent, acte, ieşire din indiviziune, preţ 15 000 euro. 6. Schimb/ vând apartament 2 camere cu apartament 4 camere + diferenţa discutabilă - Petroşani Nord, Bulevard, etaj 2/4, mobilat şi utilat sau nemobilat, amenjări şi îmbunătăţiri multiple, totul impecabil, preţ neg

CHIRII 1. Garsonieră poziţionată ultracentral, etaj 3/4, pretabil sedii firme, cabinete sau locuit, amenajări şi îmbunătăţiri, mobilată, geamuri termopan, la stradă, preţ 250 euro/lună neg+garanţie. 2. Apartament 2 camere, Petroşani Nord, etaj 3/4, mobilat şi utilat, centrala termică electrică, 2 balcoane mari închise în termopan, gresie şi faianţă, bine întreţinut, preţ 125 euro/lună +garanţie. 3. Apartament 2 camere, Petroşani Nord-G.V.Milea, etaj 3/4, mobilat şi utilat complet, deosebit, totul nou, centrala termică, geamuri termopan, baia amenajată, pentru pretenţioşi, preţ 300 euro/lună +garanţie. 4. Apartament 3 camere, Piaţa Petroşani, posibil locuit sau sedii firme, geamuri termopan, parchet laminat, gresie şi faianţă, 2 bai-una amenajată, preţ 200 euro/lună +garanţie. 5. Apartament 2 camere, Independenţei, mobilat şi utilat, centrală termică, geamuri termopan, zonă foarte liniştită, amenajări şi îmbunătăţiri multiple, preţ 200 euro/lună +garanţie. 6. Apartament 3 camere, zona Primăriei Petroşani, parter la stradă, pretabil locuit sau sedii firmă, amenajări şi îmbunătăţiri, parţial mobilat, preţ 250 euro/lună +garanţie. 7. Casă - curte, zona ultracentrală Petroşani, la stradă, acces auto, pentru locuit sau sedii firme, depozite, spaţii comerciale, preţ 300 euro/lună.

Pentru relaþii sau alte oferte vã puteþi adresa zilnic la sediul firmei, str. Horea, 2/23 sau la telefoanele: 0254.545.393, 0727.832308.

www.agentia-imobiliara-petrosani.ro e-mail: agentia_macarena@yahoo.com


PUBLICITATE 11

Ziarul Vãii Jiului marţi, 9 octombrie 2012

IMOBILIARE

ANGAJĂRI

Vând apartament 2 camere, bloc F7, etaj 2, ap 10, str. Preparaţiei, Vulcan. Telefon 0737.580343

Angajez barman pentru bar în Petroşani. Telefon 0766301556

Vând teren zona Rusu, electricitate şi apă, 1107mp, 19 euro/mp. Telefon 0722.138186 Vând garsonieră spaţioasă în Petrila, str. 8 Martie. Telefon: 0726.046735 Vând casă (are apă, canalizare, energie electrică etc., acces auto) + 600 mp teren, zona Peştera Bolii. Tel. 0725.068828 Vând casă + anexe şi 4.000 mp teren în Livadia. Preţ 30.000 euro. Telefon 0766.568419 Vând apartament 2 camere în Lupeni, zona Penny Market, Aleea Trandafirilor, bl. 12/41. Tel. 0728.980100 Vând apartament 2 camere, Lupeni, str. Viitorului, bl. K2, stare bună, termopane, uşă metalică, preţ negociabil. Telefon 0728. 272117 Vând apartament 3 camere în Dimitrov, situat la stradă, parter înalt, îmbunătăţiri, centrală termică, geamuri termopan, izolat exterior, balcon închis, bine întreţinut, 2 boxe. Ideal de transformat şi în spaţiu cu altă destinaţie. Preţ 43.000 euro. Rel. la tel. 0724.571408

AUTO Vând Ford Mondeo combi, 2004. Preţ 3700 euro. Telefon 0722.138186 Vând rulotă turistică, două dormitoare, baie, aragaz, dresing, foarte bine întreţinută. Preţ neg. Telefon 0760.922123 Vând Ford Fiesta model 2006, fab 2005, 4 uşi, 1.4 diesel, 4 airbag, abs, închidere centralizată, radio cass original, consum ff mic, euro 4, taxa mediu 300 euro. Un singur proprietar de nouă. Preţ 2890 euro. Telefon 0765.459316 Vând Ford Focus model 2002, 1.8 diesel, aer condiţionat, abs, geam el., închidere centralizată, radio cass original, 4 airbag, un singur proprietar de nouă, statul austriac, recent adusă în ţară. Preţ 1950 euro. Telefon 0765.459316 Vând Ford Focus Titanium, 1.6 TDCI 109 cp cu toate dotările, anul 2008. Preţ 6700 euro. Telefon +393279193894 Vând Ford Mondeo, an 1998, 1.8 benzină, airbag, radio cass original, închidere centralizată, stare foarte bună, un singur proprietar de nouă, recent adusă în ţară. Telefon 0765.459316

Firmă de distribuţie care are în portofoliu mărci naţionale, angajează pentru punctul de lucru din Petroşani – Valea Jiului: - agenţi de vânzări - şofer distribuţie - manipulant depozit - stivuitorist - casier / facturist – gestionar. CV-urile se vor trimite pe adresa de e-mail skialpintour@gmail.com sau la numărul de fax 0354.109251 până la data de 04.10.2012 Cei consideraţi elegibili vor fi contactaţi.

SC ORHIDEEA FLOR angajează vânzătoare pentru florărie în Petroşani, cu vârsta între 20-35 de ani, cu sau fără calificare în domeniu. Relaţii la telefon 0731.352614

SERVICII Întreprindere individuală autorizată curăţă coşuri de fum, centrale, sobe. Telefon 0728.174767 Masaj terapeutic, de întreţinere, relaxare, post-opertoriu. Telefon 0723.037196 Meseriaş bun, zidărie, tencuială, mozaic, şape şi zugrăveli. Telefon 0723.037196

DIVERSE Vând grâu şi mazăre. Telefon 0767.557719 Sonorizări, filmări profesionale, fotografii - pentru diverse evenimente: nunţi, botezuri, onomastice, petreceri private. Relaţii la telefon: 0723.788664 0768.688465 0762.695556

Pentru comenzi de MICĂ şi MARE PUBLICITATE ne puteţi contacta la: 0254.549020, 0254.549121, office@zvj.ro, publicitate@zvj.ro, zvj2008@yahoo.com sau direct la sediul redacţiei noastre.

SC Ocolul Silvic Carpatina SRL Petrila, str. Republicii, nr. 220, tel/fax 0254.514004, 0755.090463 organizează licitaţii pentru vânzare masă lemnoasă pe picior, în data de 17.10.2012, ora 12:00. Se oferă spre vânzare masă lemnoasă din partidele nr. 662 Prislop, cu un volum de 385 mc, nr. 661 Prislop cu un volum de 463 mc, proprietăţi ale Şcolii Petrila, prin Consiliul Local Petrila şi partida nr. 623 Sterminos cu un volum 32 mc, proprietate a Primăriei Petrila. De asemenea, se oferă spre vânzare 14.65 mc lemn rotund de răşinoase, fasonat, provenit din confiscări. Licitaţia se face în plic închis. Caietele de sarcini se pot ridica de la SC Ocolul Silvic Carpatina SRL începând cu data de 09.10.2012, ora 12:00.

ANUNŢ PUBLIC INCD-INSEMEX Petroşani şi SC ICPM SA Petroşani anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a avizului de gospodărire a apelor pentru „AMENAJARE PARCARE CU S = 380 mp ÎN VECINĂTATEA SEDIULUI INSEMEX ÎN MUNICIPIUL PETROŞANI, JUDEŢUL HUNEDOARA”. Informaţiile privind proiectul pot fi consultate la sediul INCD-INSEMEX Petroşani, str. G-ral Vasile Milea, nr. 32-34, sau la sediul SC ICPM SA Petroşani, str. M Viteazu, nr. 3, în zilele de luni-vineri, orele 08:00 – 16:00. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediile INCD INSEMEX Petroşani şi SC ICPM SA Petroşani.

CURSURI DE DANS SPORTIV! Vrei să înveţi să dansezi? Vrei să ai o siluetă de invidiat? Înscrie-te la cursurile de dans sportiv pentru copii şi adulţi! Poţi practica dansul la nivel de începători, intermediari sau avansaţi, cursurile predate fiind la acelaşi nivel cu cele din marile centre din ţara! Grupele de varstă în care te poţi înscrie sunt: 1) clasele I - VIII; 2) liceu - adulţi. Poţi participa la spectacole, concursuri! Instructorul oferă la cerere pregatire pentru “valsul mirilor”! Sălile de pregătire sunt în: Petroşani (Şcoala Generală Avram Stanca); Vulcan (Centrul „Şansa”) Petrila (Clubul Copiilor şi Elevilor) Te poţi înscrie la numărul de telefon: 0726 620 840

SC REALCOM SA PETROªANI Laboratorul de Producţie – Cofetărie – Patiserie, str. Lunca (lângă SC UPSROM şi Fabrica de Tricotaje), aduce în casele dumneavoastră cele mai gustoase şi delicioase specialităţi: Preluăm şi onorăm zilnic comenzi pentru toate ocaziile:

Torturi de ciocolată Torturi cu frişcă Torturi cu fructe Sortimente diversificate de prăjituri Fursecuri Alune prăjite şi alte sortimente mese festive, nunţi, botezuri şi alte evenimente. Telefon secretariat: 0254.542472, 0372.764439 Laborator: 0733.960320, int. 315 Depozit: 0733.690319, int. 342

HOROSCOP Berbec (21 Mar - 20 Apr) Dimineaţa sunteţi obligat să faceţi câteva drumuri în interes personal, ceea ce vă încurcă planurile. Nu vă implicaţi în activităţi noi, puteţi să daţi de obstacole neaşteptate.

Taur (21 Apr - 21 Mai)

iubite.

Vă cam lipseşte simţul practic, însă familia şi prietenii vă înţeleg şi vă ajută. Nu le refuzaţi ajutorul! Vă puteţi baza pe intuiţia persoanei

Gemeni (22 Mai - 21 Iun) Puneţi suflet în tot ce faceţi. Sunteţi inspirat şi puteţi să faceţi planuri de viitor. Nu sunteţi prea mulţumit de situaţia financiară.

Rac (22 Iun - 22 Iul) Sunteţi plin de energie şi capabil de eforturi intense. Organizaţi-vă munca eficient. Aveţi grijă să nu vă supra-solicitaţi, ca să nu aveţi probleme cu sănătatea!

Leu (23 Iul - 22 Aug) Sunteţi cu capul în nori şi riscaţi să neglijaţi probleme importante. Nu începeţi activităţi noi, pentru că azi nu staţi prea bine cu simţul practic. Acceptaţi ajutorul prietenilor şi al partenerului de viaţă.

Fecioară (23 Aug - 21 Sep) Dimineaţa sunteţi confuz şi riscaţi să luaţi decizii neinspirate în afaceri. Nu vă grăbiţi să semnaţi nimic! Nu este o zi bună pentru examene şi nici pentru întâlniri.

Balanţă (22 Sep - 22 Oct) Reuşiţi să faceţi în casă schimbările pe care vi le-aţi propus. Este momentul să vă ocupaţi de reparaţii, reamenajarea locuinţei, zugravit etc. Ţineţi cont şi de părerile familiei!

Scorpion (23 Oct - 21 Noi) Dimineaţa, o cunoştinţă vă cere ajutorul într-o problemă de afaceri. Ar fi bine să nu o refuzaţi, pentru că puteţi ieşi în câştig.

Săgetător (22 Noi - 20 Dec) Nu vă asumaţi prea multe responsabilităţi, pentru că azi vă lipseşte simţul practic. Încercaţi să amânaţi deciziile importante!

Capricorn (21 Dec - 19 Ian) Din cauza stării de confuzie cu care incepeţi ziua, s-ar putea să vă descurcaţi mai greu la serviciu. Evitaţi discuţiile în contradictoriu cu şefii şi colegii.

Vărsător (20 Ian - 18 Feb) Dacă vi se propune un nou loc de muncă sau să vă asociaţi într-o afacere, ar fi bine să nu răspundeţi pe loc. Astăzi vă cam lipseşte simţul practic.

Peşti (19 Feb - 20 Mar) Nu vă vedeţi capul de treburi, dar nu vă faceţi griji: aveţi destulă energie pentru a le rezolva pe toate. Aveţi şanse de reuşită, pentru că munciţi serios şi cu pasiune. Banii vor veni, însă, mai târziu.

www.zvj.ro


CMYK

12 ACTUALITATE

Ziarul Vãii Jiului

marţi, 9 octombrie 2012

Demersul deputatului Cristian Resmeriţă a făcut posibilă deschiderea unui punct de lucru fiscal la Lupeni Urmează cele din Vulcan şi Uricani

De la 1 octombrie,

La conferinţa de presă ţinută cu puţină vreme în urmă, deputatul PSD Cristian Resmeriţă a promis că va face demersuri pentru redeschiderea circumscripţiilor financiare din Lupeni şi Vulcan, desfiinţate de guvernarea PD-L.

în Lupeni, în sediul fostei circumscripţii financiare de la Nivelt, a început să funcţioneze un punct la care administratorii societăţilor comerciale şi persoanele fizice pot depune şi primi actele care-i interesează. Lucru acesta îi scuteşte pe oameni de un drum la Petroşani sau la Deva. Drum care-i costă pe solicitanţi timp şi bani chiar şi atunci când este vorba doar de o simplă adeverinţă.

Nu va fi uşor, dar nici imposibil nu este, a recunoscut parlamentarul, care, pentru materializarea acestui demers al său, se va folosi de influenţa pe care el şi alţi colegi de-ai săi o au în Camera Deputaţilor şi la primul ministru. Până când agenţiile fiscale din Lupeni şi Vulcan vor fi din nou la locul lor, deputatul din Colegiul de Vest al Văii Jiului a făcut deja un prim pas.

Unii vor spune şi ce-i cu asta? Este, fiindcă, deocamdată, asemenea puncte, în afara celui din Lupeni, mai există doar în Mioveni şi Întorsura Buzăului. Dar, aşa cum mi-a confirmat, deputatul PSD Cristian Resmeriţă, validat pentru candidatura la un nou mandat în Colegiul de Vest al Văii Jiului, dumnealui a început deja demersurile pentru ca, cât

de curând posibil, astfel de puncte de lucru în domeniul fiscal să fie deschise la Vulcan şi Uricani. "Nu este uşor, recunoaşte parlamentarul, dar eu am fost şi rămân optimist că voi reuşi!". Gheorghe OLTEANU

De Luminaţie, susţin cei de la SPADPP,

„Cimitirul Central din Petroşani va fi lună şi bec”. Marea curăţenie a început! „Cu mic cu mare, cu căţel şi purcel”, toţi oamenii SPADPP-ului au fost mobilizaţi - după cum susţine Lucian Dragomir, directorul acestui serviciu al administraţiei municipiului Petroşani - la Cimitirul „Central”, cel mai mare din localitate. „Se apropie Luminaţia, pe data de 1 noiembrie, şi - după cum e tradiţia - toată lumea va merge la cimitir pentru a plânge sufletele celor plecaţi de lângă noi. De aceea, am convenit împreună cu domnul primar Iacob-Ridzi că în cimitir trebuie să arate totul bine. Nu o facem doar acum, pentru că vă reamintesc că au tot fost făcute acolo lucrări mari, începând de la drum şi intrare, până la parcelare şi montarea de garduri şi de stâlpi de iluminat. Acum facem curăţenie, strângem toate bălăriile, inclusiv dintre morminte, nu mai vorbesc de alei, tundem iarba, curăţăm mormintele de buruieni, mai ales pe cele unde n-a mai mers nimeni demult. Sper ca oamenii să găsească cimitirul în bune condiţii, măcar atât să le aline durerea sufletească, care e mare o dată cu pierderea unui suflet drag”, ne-a declarat Lucian Dragomir.

Nu la fel de bine stau lucrurile la aşa-zisul cimitir privat…

mai dat nici un semn de viaţă după plângerea făcută”. Întrebat de acest cimitir, Lucian Dragomir a spus: „Vom trimite o echipă de oameni, dar nu putem intra prea mult acolo, deoarece e zonă privată. Noi nu avem nicio posibilitate. Este un caz acest cimitir, s-a tot discutat, dar atâta vreme cât terenul nu e al primăriei n-avem ce să facem”. Dacă primăria nu poate, pe bună dreptate, să facă nimic la acest cimitir, i-am atrage atenţia domnului Ioan Opriş că pentru cazurile de escrocherie semnalate există Poliţia Petroşani, iar cei în drept au OBLIGAŢIA să-i dea un răspuns, atât dumnealui cât şi celorlalţi păgubiţi, eventual să le fie spus în ce stadiu au ajuns poliţiştii cu investigaţia. Corneliu BRAN

Dacă timp de câteva zile oamenii SPADPPului sunt ocupaţi cu cimitirul mare al Petroşaniului, celălalt cimitir, situat nu departe de acesta, după liceul economic, care este un cimitir situat pe proprietate privată, nu arată prea bine. Unii oameni sunt nemulţumiţi de faptul că cimitirul nu este curăţat cum trebuie şi cei care ar trebui să se ocupe nu o fac cum trebuie. Cel puţin aşa ne-a declarat Ioan Opriş, care ar dori ca şi acest cimitir să treacă la primărie: „Ar fi mult mai bine, deoarece s-ar ocupa cineva zilnic de el. Că altfel nu se ocupă mai nimeni, ne năpădesc buruienile, bălăriile, mizeriile… nimeni nu face mai nimic, chiar dacă am plătit şi bani, tot nu s-au prea strofocat, ba unii de-acolo ne-au Domnilor de la Paroşeni, mai tras şi pe Cine plăteşte apa fiartă pierdută în sfoară. Parcă Petroşaniul e oraşul delir în cursul zilei ieri? Sperăm că nimănui, nici de la nu tot cetăţenii!!! poliţie nu mi-au

Luni, 8 octombrie 2012, în timp ce treceam prin Aeroport, prin dreptul Pârâului Staicului, exact lângă DN 66, dintr-o conductă a reţelei de termoficare care vine de la Paroşeni curgea apă fierbinte cât cuprinde. Ţinând cont de debitul mare de apă (în câteva secunde umpleai liniştit o găleată!) care curgea în neştire am crezut că cei de la Paroşeni, sau de la Termoficare Petroşaniului, vor lua măsuri, mai ales că, din câte am înţeles, au fost anunţaţi telefonic. Asta se întâmpla cam pe la ora 12:30. Ei bine, după aproximativ un ceas şi jumătate, reîntorcându-ne spre redacţie, undeva în jurul orei 14:00, am putut observa că apa curgea tot aşa. Un abur de căldură, destul de gros, se ridica purtat de vânt, iar prin preajmă nici urmă de om de la Paroşeni sau de la termoficare. Dacă astea or fi reviziile care lasă lumea fără apă cu lunile, atunci e clar cum se lucrează… Am întreba totuşi cine plăteşte apa respectivă? Nu cumva se va regăsi în facturile petroşenenilor pe luna următoare? Este inadmisibil ce se întâmplă şi cineva trebuie să plătească atâta amar de apă fiartă, în condiţiile în care după ora 14:00 cei de la Paroşeni au fost sunaţi încă o dată de către cineva din Petroşani. Ca să nu se spună că nu-i aşa, redăm alăturat şi o imagine sugestivă. Corneliu BRAN

www.zvj.ro

Ziarul Vãii Jiului

www.zvj.ro zvj2008@yahoo.com office@zvj.ro COTIDIAN REGIONAL CU CAPITAL INTEGRAL PRIVAT ISSN 2065 - 5096 Telefoanele redacþiei: 0254.549 020 0254.549 121 (fax) 0737.575 582

Director: Cătălin DOCEA docea@zvj.ro Redactor şef: Marian BOBOC 0761.756840 Colectivul de redacþie: Alina PIPAN alinapipan@yahoo.com 0766.678380 Corneliu BRAN 0766.728688 Mihaela PETROŞAN petrosan@zvj.ro 0732.413134 Gheorghe OLTEANU Loredana JUGLEA 0763.673727 loredanajuglea@yahoo.com Colaboratori permanenþi: Ion ALDESCU, Mircea ANDRAŞ, Mihai BARBU, Valeriu BUTULESCU, Irina BOBOC, Gilbert DANCO, Dumitru GĂLĂŢAN-JIEŢ, Ion HIRGHIDUŞ, Robert HUMMEL, Ioan LASCU, Ilie PINTEA, Alin RUS, Petronela-Vali SLAVU, Dumitru VELEA DTP: Bogdan SOVAGO Daniela FILIMON 0761.756837 Administrativ / Publicitate: Diana SANTA - 0722.344681 Difuzare: Marcel DOCEA - 0761.756839

Redacţia şi administraţia: Petroşani, str. N. Bălcescu nr. 2, et. 2

Ziarul Vaii Jiului - nr. 1057- 9 octombrie 2012  

Ziarul Vaii Jiului - nr. 1057- 9 octombrie 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you