Magazine ZOZ - Zie Oud Zuid #142 | April 2022

Page 1

ZIE OUD ZUID APRIL 2022

BRITTE

Gelderlandplein special

LAGCHER

#142

HÉT MAGAZINE VAN AMSTERDAM-ZUID

O U D - Z U I D

D E

P I J P

R I V I E R E N B U U R T

S TA D I O N B U U R T

G E L D E R L A N D P L E I N

Z U I DA S
INHOUDSOPGAVE

COLUMNS Voorwoord Jules

12

05 09

INTERVIEWS Britte Lagcher Tatum op de thee 10x

12 18 38

26

UIT IN ZUID Zie Ons Zuid Gelderlandpleinspecial Agenda Hotel Okura Amsterdam Nieuw in Zuid

07 26 42 51 52

LIFESTYLE Van Poelgeest Aix Rosé J. Spaargaren Zuid’s Opvallende 6 Zorgvilla Ferdinand Bol

10 22 41 46 54

38

BEAUTY Jan van Goyen Amsterdam Plastic Surgery

25 44

FASHION Ted Louise Gassan De kast van

17 47 48

48

COLOFON Hoofdredacteur Roos Bijen

Covermodel Britte Lagcher

Fotografie cover Ashkan Mortezapour

Relationship Manager Odette van der Veeken

Social media coördinator & Online redacteur Esmeralda Groen

Fotografie Kaya de la Rambelje

4 - APRIL 2022

Ontwerp IMAGEAU Nikki van der Pijll - de Voogd Drukkerij & Distributie Flyerman

52 Redactie Tatum Dagelet, Sabine Zurel, Jules en Roos Bijen

Eindredactie Roos Bijen en Odette van der Veeken Bladmanagment Bob Oostelbos


VOORWOORD

Terug van weggeweest Zuid, het is de plek waar mijn carrière ooit begon. Namelijk in het chique Conservatorium hotel. Dat was het moment dat ik Amsterdam pas echt goed leerde kennen doordat ik alle gasten de beste tips gaf over de mooiste winkelstraten, de lekkerste restaurants en de beste plekken om foto’s te maken. Een aantal jaren later trok Zuid mij opnieuw – dit keer De Pijp – waar ik heb gewerkt bij het mooie Okura-hotel. Stadsdeel Zuid is mij dus zeker niet onbekend. Nu ben ik terug! En laat ik nou net op het juiste moment zijn teruggekomen: het is volop lente én alle coronamaatregelen zijn opgeheven. Het is tijd om te genieten van wat Zuid allemaal te bieden heeft. Ik kijk ernaar uit om te genieten van al die heerlijke lentedagen die eraan komen. Lekker relaxen met een

drankje in het Vondelpark, bootje varen, terrassen tot de zon achter de gevels zakt én genieten van alle natuur die weer mooi in bloei staat, zoals de prachtige kersenbloesems. Of wat dacht je van de duizenden tulpen die deze maand te bewonderen zijn? Dat blijft toch altijd schitterend. Ik heb zin om er lekker op uit gaan deze lente, jij ook? Ik kan niet wachten om deze lente de mooiste plekken in Zuid met jullie te delen! Of je hier nu al jaren woont of dit mooie stadsdeel op je duimpje kent: er valt altijd wat nieuws te ontdekken! Zie jullie in Zuid! ESMERALDA GROEN Social media manager & online redacteur

Verspreiding

©2022 - jaargang 14

Redactieadres

ZUID Media

ZOZ wordt in een oplage van 10.000 exemplaren gratis verspreid bij o.a. cafés, restaurants, hotels, winkels, bedrijven, theaters, musea, bibliotheken in stadsdeel Amsterdam-Zuid. Voor 35 euro per jaar valt ZOZ iedere maand op je deurmat. Ga naar www.ZUID.nl/member en activeer je abonnement.

ZOZ is een uitgave van ZUID Media. Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande toestemming van de uitgever worden overgenomen. ZUID Media stelt zich niet aansprakelijk voor de inhoud van columns en eventuele onjuistheden en/of zetfouten.

ZOZ - ZIE OUD ZUID Van Eeghenstraat 94-3 1071 GL Amsterdam 020 218 22 51 info@zieoudzuid.nl www.zieoudzuid.nl

info@zuid-media.nl www.zuid-media.nl

APRIL 2022 - 5


YOUR PERFECT CHINO The Longs - MR MARVIS’ perfecte chino - is dé broek

S

OE

KZA

K MET

R

AT

IS

NG

K

IT

ND

BA

UG

RT

HE BROE

GR

SC

BR

TI

S

DG

AAKT IN PO

ELA

HAN

EM

ben je verzekerd van maximaal comfort. Nu verkrijgbaar in 23 stijlvolle kleuren. Welke kies jij?

AL

voor voorjaar en zomer. De look is modern, tijdloos en opvallend veelzijdig. Het stretch katoen is licht

& zacht en door de deels elastische broekband

VERZEN

BESTEL NU OP MRMARVIS.COM

DI


ZIE ONS ZUID

CREATIEVELINGEN OPGELET Wie is er niet op de foto geweest bij de iconische ‘iAmsterdam’ letters? Tegenwoordig vind je kleurrijke ‘Fingers Crossed’ als blikvanger op het Museumplein en binnenkort schittert jouw eigen selfie-object misschien wel bij The Olympic Amsterdam. Wil jij meedenken over het ontwerp? Laat het ons weten via info@zieoudzuid.nl!

ZIE ONS ZUID

LEVENSVERHAAL Voor het boek over het levensverhaal van zijn vader is Paul Beek op zoek naar informatie over de tijd dat Ad Beek met zijn ouders Salomon en Flora Beek aan de Frans van Mierisstraat 34 woonde in 1920. Kende jij de familie Beek? Neem dan contact op met onze redactie via info@zieoudzuid.nl.

SA Design Architectuur

EEN GROENE BEETHOVENSTRAAT Sandra Risseeuw haalde de meeste stemmen binnen voor ‘Buurtbudget Zuid 2021’ en ziet haar plan de ‘Groene Symfonie’ binnenkort werkelijkheid worden. De betontegels op de Beethovenstraat tussen Stadionkade en de ring A10 worden straks vervangen door gras. “De extremere klimaatomstandigheden vragen steeds meer om aanpassing van de omgeving. Betontegels zijn hier geen meerwaarde, maar groen wel. Gras neemt water op, zorgt voor verkoeling en geeft de boomwortels ruimte. Het creëert rust en dat is goed voor iedereen,” vertelt Sandra.

WINNEN! 3 mei vindt de première van theatervoorstelling ‘De brieven van Mia’ plaats in Koninklijk Theater Carré. Wij mogen hiervoor 2 x twee kaarten weggeven! Laat ons weten waarom jij erbij wilt zijn via info@zieoudzuid.nl en wie weet zie jij ons covermodel Britte Lagcher binnenkort op het podium schitteren!

APRIL 2022 - 7COLUMN JULES

Vriendinnendiner JULES WOONT MET MAN EN DRIE KINDEREN IN OUD-ZUID. ZE LEIDT HET PERFECTE LEVEN. TENMINSTE, ZO LÍJKT HET.

De glazen zijn nog maar nét ingeschonken en Manon – die nogal graag in de belangstelling staat en elke gelegenheid aangrijpt om te speechen – tikt met haar vork tegen het wijnglas. “Maak jij even een story van mijn speech voor Insta?”, commandeert ze Claudia, die een eigen modelabel en 30.000 volgers heeft. Manon fatsoeneert nog even haar blonde lokken, staat op, tuit haar lipjes en heft het glas: “Lieve vriendinnen. Ik wil graag een toast uitbrengen op ons, vrouwen...” Vervolgens steekt Manon een ellenlange onsamenhangende speech af. Over ‘onze tijd’ die is aangebroken. Omdat we eindelijk weer écht vrouw kunnen zijn, na een rotperiode van lockdowns waarin we voornamelijk functioneerden als multitaskende huismoeders. Omdat we eindelijk gehoord worden, betreffende al het leed dat ons is aangedaan door foute, machtige mannen. Tot slot maakt Manon op de valreep een politiek bruggetje naar Poetin, over foute, machtige mannen gesproken. Na tien volle minuten zit de speech erop. Dat zijn 40 stories. Maar voordat we een slok kunnen nemen en onze glazen bevuilen met lipgloss, moet er eerst ook nog een boomerang gemaakt worden van het proostmoment. Een bijna onmogelijke opdracht: zes proostende glazen die tegelijk op een verticaal beeld moeten verschijnen. Inmiddels zijn we een kwartier verder en hebben we ons wijnglas slechts smachtend aangestaard. Eindelijk is het moment daar en alsof ons leven ervan afhangt, gieten we het eerste glas in één teug achterover. Proost!

Snel daarna wordt het voorgerecht geserveerd door een jonge Italiaanse god. Wijzend met zijn pink vertelt hij wat er op ons bord ligt, het klinkt als Italiaanse poëzie. “Mmm, dat ziet er lekker uit... maar het eten ook!” grapt Manon naar de ober, die stoïcijns doorgaat met het riedeltje van de ingrediënten. “Wil je ons misschien ook voeren?” vraagt Saskia hem. Geen kick, de ober vertrekt naar de volgende tafel. “Jéétje, wat is het toch saai geworden allemaal, zeg,” fluistert Manon, “echt, mannen durven níks meer. Door al dat me too-geneuzel krijgen wij nul complimenten meer.” “Ja inderdaad,” beaamt Saskia, “het is wel érg stil geworden aan de overkant. Ik word ook nooit meer nagefloten door een bouwvakker.” “Doe mij maar een dickpic!” roept Claudia. En: “Misschien moeten we tegengas geven. Laten we een campagne beginnen: #menpleasetouchus. Dan gaan we viral.” “Jááá, #pleasefuckusplease!” jubelt een ander. En dan valt er een stilte. Ik denk dat we ons alle zes ineens realiseerden dat we als kandidaat vijftiger sowieso allang MILF-af zijn. Buiten nemen we afscheid van elkaar. Volgende week weer vriendinnendiner. Zullen we dan gaan eten bij Marathonweg? Daar komen lekkere mannen. Of toch maar weer ‘es bij iemand thuis en lekker iets bestellen? Voordat Manon in haar Birò stapt roept ze nog naar Claudia: “Vergeet me niet te taggen in je story hè!”

Liefs, Jules APRIL 2022 - 9


VAN POELGEEST

MINI ELECTRIC DE PERFECTE STADSAUTO

In een indrukwekkend, kolossaal pand langs de A10 bevindt zich Van Poelgeest. De grootste en meest exclusieve BMW en MINI-dealer van Nederland. Het draait hier om pure beleving en passie voor de diverse automerken. Zo heeft MINI een geheel eigen afdeling waar je alle modellen vindt, van gebruikte MINI’s en John Cooper Works modellen tot de nieuwste MINI Electric. Wij spraken met Dirk Jan van Buren, Manager MINI, over dé perfecte stadsauto van dit moment. BIG LOVE Duurzaamheid is hot topic, vooral in de automotive. Bij MINI zit duurzaamheid in het DNA verweven – zelfs al voordat het beestje een naam kreeg. Big love for the planet, noemen ze het. En dat zijn geen loze beloftes, maar ambities voor een volledig elektrische toekomst. “Dit is het absolute doel, zonder in te leveren op de merkwaardes van MINI,” vertelt Dirk Jan. Dirk Jan van Buren

10 - APRIL 2022

DE MINI ELECTRIC De eerste 100% elektrische MINI is inmiddels een feit, maar dat zal je op het eerste oog niet zien. “Het leuke van de MINI Electric vind ik dat het een 3-deursmodel is en dus de looks heeft van een reguliere MINI. Het


LIFESTYLE

is een supermooie auto om te zien en die zijn op elektrisch niveau erg schaars. Waarom dit de perfecte auto voor Amsterdam is? De auto is klein en compact, wat ideaal is met parkeren. Daarnaast is op elke hoek van de straat een laadpaal te vinden. In de stad rijd je niet honderden kilometers, waardoor het geen issue is dat de actieradius wat kleiner is. Maar hoé die rijdt is natuurlijk wel van belang. Door een laag zwaartepunt en de accu’s op de juiste plek wordt de go-kart feeling versterkt, daardoor rijdt deze auto heel strak op de weg, echt een genot.” AMSTERDAMS TINTJE Met uitzicht op de Arena hecht het team veel waarde aan een bijdrage aan de stad. “Het voelt hier heel stads en Amsterdams. We dragen de stad een warm hart toe. Zo hebben we de drie rode kruisjes op de kofferkleppen van alle MINI’s aangebracht om een Amsterdamse beleving te creëren. MINI heeft dat eigenwijze. Dat vertaalt zich ook terug op de werkvloer. De sfeer is heel ongedwongen en relaties vinden het echt leuk om bij ons te komen.”

Tekst: Roos Bijen - Fotografie: Van Poelgeest

DE REDACTIE TEST Er wordt ons ingefluisterd dat klanten overstag gaan na een testritje en dat laten wij ons niet twee keer zeggen. We halen de elektrische auto op en rijden van Van Poelgeest naar de Van Eeghenstraat. “Je ziet van de buiten- en binnenkant niet dat het een elektrische MINI is, totdat je wegrijdt. Heel geruisloos en comfortabel. Het voelt ook een stuk duurzamer, doordat je de motor niet hoort. Het open dak is een optie, maar kan ik je absoluut aanraden. Met de zomerse dagen in het verschiet is dat heerlijk touren door Zuid!”, vertelt Roos, hoofdredacteur van ZuidMedia. Ook in voor een testrit? Kom langs bij Van Poelgeest Amsterdam en ervaar het zelf! VAN POELGEEST AMSTERDAM Pieter Braaijweg 12 020 460 46 90 www.van-poelgeest.nl

APRIL 2022 - 11


BRITTE LAGCHER

BRITTE LAGCHER 12 - APRIL 2022


COVERSTORY

“Ik zei tijdens Expeditie Robinson iedere dag tegen mezelf

laat het kaas niet van je brood eten.”

Actrice Britte Lagcher wist altijd al wat ze wilde: schitteren op een podium. Opgaan in een andere rol en het liefst eentje die zo ver mogelijk buiten haar comfortzone ligt. Ze is te zien geweest in Riphagen, Overspel en Meisje van Plezier, en staat nu te trappelen om weer het toneel op te gaan en te touren door het land. Op een stralende lentedag vertelt de vrolijke en kleurrijke Britte bij haar favoriete bloemenkraam aan de Amstelveenseweg over haar roots, acteerwerk en Expeditie Robinson avontuur. Je bent geboren in Hilversum en opgegroeid in Blaricum met twee oudere zussen. Hoe was jij als klein meisje? “Ik denk dat ik niet heel erg anders was dan dat ik nu ben. Ik kon heel verlegen zijn maar ook een entertainer. Als derde in een gezin ben je ook een soort entertainment. Dus als er een reclame op televisie was dan sprong ik op en ging ik dansjes doen en als het voorbij was kon ik weer heel stilletjes en geconcentreerd bezig zijn. Op de basisschool ben ik denk ik ook wel een vreemd, onpeilbaar meisje geweest die heel veel bravoure had als het aankwam op weekafsluitingen en theaterstukjes, maar daaromheen ook gemakkelijk blozend in een hoekje van de klas kon zitten. Ik denk dat ik een soort aanwezigheid was in mijn eigen rariteitenkabinet.”

Dus het toneel zat er al wel vroeg in bij jou? “Ik kom echt uit zo’n familie waarbij honderd stukjes worden opgevoerd met bruiloften en verjaardagen; van playbackshows tot dansjes. Het theater was dus al vroeg aanwezig. Vanaf de basisschool deed ik al heel enthousiast mee aan alle schoolmusicals en ik koos later ook mijn middelbare school uit aan de hand van de grootte van het muzieklokaal. Dat heeft er wel voor gezorgd dat het is gebleven. Ik ben namelijk wel zo berekenend dat ik het bètavakkenpakket koos zodat ik altijd nog farmacie of biomedische wetenschappen kon studeren mocht het niet lukken.” Maar het is wel gelukt! Je hebt een aantal mooie rollen gespeeld in films en series en je bent daarnaast ook in veel theatervoorstellingen te zien. Waar ben je nu mee bezig? “We gaan 3 mei in première in Carré met de theatervoorstelling ‘De brieven van Mia’. Het is een nieuwe voorstelling die we vorig jaar in deze periode

APRIL 2022 - 13


BRITTE LAGCHER

“Mijn hart ligt toch bij theater.” hebben gerepeteerd, maar door corona destijds op de planken is gelegd. Na de première gaan we landelijk op tournee, daar heb ik heel veel zin in!” Waar gaat de voorstelling over? “Het gaat over een meisje die naar Nederland is gevlucht vanuit Syrië, onbegrepen wordt en met een soort woede kampt. Dan vindt ze op de zolder van een Joodse man een kist met brieven, geschreven door ene Mia, en dat blijkt een Joodse vrouw te zijn die bij het studentenverzet zat. Aan de hand van die brieven herkent ze een bepaald gevoel van onbegrip en woede. Vervolgens besluit ze het mysterie rondom de brievenschrijfster te ontrafelen. Ik speel Mia.” Sta je liever op de bühne of ligt je hart bij films en series? “Op televisie is het allemaal heel zichtbaar en dat voel ik nu ook heel erg door Expeditie Robinson. Maar mijn hart ligt toch bij theater, ondanks dat ik filmen echt fantastisch vind door de finesse, het tempo en de details die erbij komen kijken. Dat vind ik heel uitdagend. Maar wat ik nu het meest heb gemist, en dat heb ik ook echt gevoeld tijdens de pandemie, is op de bühne staan en de connectie voelen met het publiek. Iedere avond is anders, maar met hetzelfde materiaal, dus je kan echt polijsten aan een scène. Terwijl je bij filmen een scène draait waar je aan het einde van de dag niet meer naar om hoeft te kijken. Dan is het aan de editor en regisseur. Op het toneel heb je het iedere avond zelf in de hand samen met je medespelers en dat is echt een kunst met z’n allen. Ik ben heel blij met de fiftyfifty verdeling zoals het nu is,

14 - APRIL 2022


COVERSTORY

maar als ik zou moeten kiezen wat ik de rest van mijn leven zou moeten doen, dan kies ik toch voor een leven lang theater.” Wat vind je het leukst om te spelen? “Het zit ‘m voor mij heel erg in de variëteit van de rollen. Nu ga ik Mia spelen, een student die in het verzet zit in de Tweede Wereldoorlog, en een jaar geleden speelde ik nog een vrouw van tachtig. Het is zo uiteenlopend. Bij televisie blijf je altijd vrij dicht bij jezelf. Je kan wel iets doen met make-up, kleding en de taal die de schrijver je geeft, maar over het algemeen word je gecast voor iets dat bij je leeftijd past. Ik ben toch toneel gaan doen door de fantasie die erbij komt kijken en het verdiepen in een ander karakter dan dat heel dichtbij jezelf ligt.” Je benoemde het net al even, maar hoe heb je Expeditie Robinson ervaren? “Het was een waanzinnig avontuur dat heel kort van tevoren in mijn schoot werd geworpen. Daardoor heb ik me eigenlijk maar twee weken kunnen voorbereiden. Ik heb het tot de finale geschopt, dus ik ben heel blij en trots dat ik het zo heb kunnen doen. Vooraf werd ik door de psycholoog aan de hand van mijn karaktertest gewaarschuwd omdat ze bang waren dat ik het kaas van mijn brood zou laten eten. Dat heb ik heel erg opgeslagen. Ik zei iedere dag tegen mezelf: ‘het is een spel’ en ‘laat het kaas niet van je brood eten’. Dat is gelukt.” Hoe was het om na zo’n zware expeditie weer terug te keren naar Nederland? “Ik heb er de volle 34 dagen in gezeten, dus dat heeft best wel een impact gehad. Ik dacht: ik ben gelukkig niet zo bruin

Tekst: Roos Bijen - Fotografie: Ashkan Mortezapour

geworden, dus ik kan heel snel weer aan het werk. Maar uiteindelijk had ik een maand of drie nodig om op kracht te komen. Je wordt blootgesteld aan zo’n hoeveelheid stress door het voedseltekort en de onveilige omgeving omdat je in een spel zit, dat ik echt even tijd nodig had voordat ik mezelf weer herkende. Letterlijk ook. Ik vond het best lastig dat ik zo dunnetjes was geworden en het duurde ook vrij lang voordat ik weer wat vlees op m’n botten had.” Je wilde graag afspreken bij Mandy’s Bloemenkraam, waarom kom je hier graag? “Ik heb van huis uit meegekregen dat een huis een thuis wordt met bloemen op tafel. Dus ik mis het echt als er niets in de vaas staat. Mandy’s Bloemenkraam zit om de hoek, dus ik kom hier inmiddels al zo’n dertien jaar.” Waarom vind je de Schinkelbuurt zo’n fijne plek? “Ik ben in Amsterdam komen wonen voor de toneelschool en toeval heeft me destijds hier gebracht waarna ik hier nooit meer ben weggegaan. De buurt is de afgelopen jaren alleen maar bruisender geworden en ik heb een heleboel vaste en favoriete plekjes binnen handbereik. Mijn sportschool zit om de hoek, de bloemenkraam is op loopafstand en even verderop zit mijn favoriete koffietentje SchuurmanOomkensGrassotti waar ik heel graag kom om een beetje naar buiten te staren. En omdat ik hier al dertien jaar woon, ken ik ook veel mensen uit de buurt waardoor je toch een beetje dat dorpse gevoel krijgt. Dat is gewoon heel gezellig!”

APRIL 2022 - 15


Tibbo by Dedon

www.vanhaneghem.nl


LIFESTYLE FASHION

VROUW DEZE TAS IS PERFECT VOOR JOU! Liz van der Putten

Met een succesvolle carrière als mode-inkoper had Liz weinig te klagen. Toch begon het verlangen naar een eigen onderneming de boventoon te voeren. Ze zegde haar baan op, trok de stoute schoenen aan en zette koers richting het atelier met maar één doel voor ogen: een tas ontwerpen die een sterke vrouw nodig heeft. Georganiseerd én stijlvol. Dat is Ted Louise. PIJNPUNT Keer op keer stuitte Liz op hetzelfde probleem: sleutels kwijt, paspoort spoorloos en telefoon onvindbaar. Tijdens een van haar zakenreizen was de maat vol: dit kan beter! “Toen ik aan boord van het vliegtuig stapte, beloofde ik een oplossing te vinden voor de chaos in een tas. Ik besloot dé perfecte tas te ontwerpen die de gedreven vrouw overzicht biedt en haar in staat stelt haar dromen na te jagen.” Eenmaal thuis in Amsterdam-Zuid ging ze meteen aan de slag met de eerste ontwerpen, die tevens vernoemd zijn naar de sterke vrouwen om haar heen. GEORGANISEERD Het zit ‘m in de details. Liz weet als geen ander wat vrouwen allemaal meenemen die meerdere ballen

Tekst: Roos Bijen - Fotografie: Ted Louise

tegelijkertijd in de lucht houden. Dit heeft de basis gevormd. Haar tassen bieden overzicht op een hectische dag en daarmee zet ze de vrouw in haar kracht. Bij Ted Louise gaat fashion hand in hand met overzicht. “Een georganiseerde tas draagt bij aan een krachtige en professionele uitstraling.” STERK LEER Een tas die een leven lang meegaat kent maar één vereiste: sterk leer. Bij Ted Louise wordt gebruikgemaakt van full grain leer en dat is de sterkste in zijn soort. Door minimale bewerking blijft de authentieke en natuurlijke textuur zichtbaar. CADEAU Ontvang nu bij aankoop van jouw Ted Louise tas een notitieboek cadeau. Gebruik de code ZOZ en bestel via www.tedlouise.com. Deze actie is geldig voor aankopen vanaf 100 euro en loopt t/m 30 juni. TED LOUISE info@tedlouise.com www.tedlouise.com

APRIL 2022 - 17


TATUM OP DE THEE

Op de thee bij

‘LOVELY’ DUO DORINE EN HANS

ELKE MAAND GAAT TATUM DAGELET OP DE THEE BIJ EEN INTERESSANTE, BEROEMDE OF BERUCHTE BEWONER VAN ZUID.

Ze kennen elkaar al sinds de lagere school en 22 jaar geleden sloeg de vonk over. Hij werkte in de reclamewereld, zij als fotograaf en actrice. Daarnaast werd het ontwerpen en inrichten van huizen een uit de hand gelopen hobby van ze. Zo verhuisde het stel wel dertien keer binnen Amsterdam. Maar ook buiten Amsterdam waagden ze zich aan een nieuw avontuur: in 2016 vertrokken ze met hun twee kinderen en hond richting de kust, om in een zelfontworpen huis in IJmuiden te gaan wonen. Na vijf jaar keerden ze tóch weer terug naar hun roots en momenteel leggen ze de laatste hand aan de inrichting van hun nieuwe woning in de Rivierenbuurt. Voor Hans van Nood en Dorine Henning geldt: never a dull moment. Bovendien maken ze de buurt iets leuker, want in 2020 openden ze een heel gave conceptstore in de Scheldestraat: A Lovely Day. Terug van weggeweest in Zuid... Dorine: “Ja, voordat we in 2015 naar IJmuiden verhuisden, woonden we al in de Rivierenbuurt, om de hoek in de Dintelstraat. Hans en ik zijn allebei opgegroeid in Buitenveldert. In Amsterdam hebben we zo ongeveer in elk stadsdeel gewoond, behalve in

18 - APRIL 2022

Oost en Noord. De Rivierenbuurt vind ik toch wel het leukst, gek genoeg. Want eerst wilde ik nooit in de buurt van Buitenveldert wonen. Eerlijk gezegd vond ik de Rivierenbuurt best wel suf.” Hans: “Ik heb hier op school gezeten, destijds vond ik de Rivierenbuurt verschrikkelijk. Er was niks te doen,


TATUM OP DE THEE alleen de videotheek in de Maasstraat vond ik leuk, haha! Vroeger leek de buurt ook zó ver weg van alles, terwijl dat nu juist het tegenovergestelde is.” D: “Het is echt een comfortabele buurt, een gezellig dorp. Na een lange verbouwing zijn we hier een paar maanden geleden ingetrokken, we zijn net een beetje aan het landen. Ons oude huis in IJmuiden was al verkocht, lang voordat we klaar waren met de verbouwing van dit huis, dus het afgelopen jaar hebben we met ons gezin her en der gebivakkeerd” H: “Het daalt nu pas een beetje in, ja.” Met welke reden vertrokken jullie in 2015 naar IJmuiden? D: “Het huis in de Dintelstraat was heel leuk, maar erg klein. We moesten telkens naar buiten met onze twee kinderen, die geen zitvlees hadden. Naar het strand, de kinderboerderij, een speeltuin... Steeds vaker vroegen we ons af hoe het zou zijn om buiten de stad te wonen. Op een dag stuitten we op een heel leuk project vanuit de gemeente Velsen. Pionieren in IJmuiden, heette het. Ze verkochten tien kluswoningen in een heel gaaf oud schoolgebouw met een rieten dak. Een uniek object, casco. Daar kon je zelf iets heel bijzonders van maken, dat leek ons wel spannend.” H: “Doordat we zo’n dertien keer zijn verhuisd hebben we al heel wat huizen verbouwd en opgeknapt. Dorine is altijd degene die de hele indeling doet, alles uittekent, de materialen kiest en nauw samenwerkt met de aannemer. Daar heeft ze veel talent voor, al zeg ik het zelf.” D: “Dat proces vind ik het leukst: alles slopen en helemaal opnieuw beginnen.” En wat is jouw taak in dat proces, Hans? H: “Goeie vraag.” D: “Vooral ruggenspraak. En de communicatie, als ik helemaal flipte. Want een verbouwing is stressvol en het onderhandelen met aannemers is niet altijd even makkelijk.” Hoe ging het pionieren in IJmuiden jullie af? “H: “Het huis was helemaal te gek geworden en we hadden alle ruimte. Het is drie keer groter dan deze woning.”

Tekst & Fotografie: Tatum Dagelet

D: “Ja, ín huis was het superleuk. Je kon zelfs binnen skateboarden en we hebben daar veel feestjes gegeven. Maar als je de deur uitging, waren mensen vooral aan het bekijken wat je aan het doen was. Zelfs als ik in een joggingbroek liep, was ik daar al een soort ‘verschijning’. In IJmuiden is het: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Dat stereotype dorpse.” Is dat de reden waarom jullie terugkeerden naar Amsterdam? H: “We zagen onze twee kinderen een beetje uitdoven, dat was niet prettig om te zien. In Amsterdam zaten ze op een Montessorischool, de AMS. In IJmuiden gingen ze naar een openbare school die niet slechter of beter was, maar... anders.” D: “We hebben het anderhalf jaar geprobeerd op die school in IJmuiden, maar wel met buikpijn. Zo slecht voelde het daar.” H: “Voor de gein gingen we informeren bij de AMS, of er nog plek zou zijn voor de kinderen, stél we zouden terugkomen. Direct werden we met open armen ontvangen. ‘Ze kunnen morgen komen’, liet de

APRIL 2022 - 19


TATUM OP DE THEE school weten. Dat vonden we het op en een neer rijden naar Amsterdam wel waard.” D: “Ook hun sportclubjes verplaatsten we weer naar Amsterdam. Dagelijks reden we zo’n drie keer op en neer, daar ging dus veel tijd en energie in zitten. En vervolgens openden we onze winkel A Lovely Day, in de Scheldestraat. Omdat al onze levens zich weer in Amsterdam afspeelden, besloten we terug te gaan naar de Rivierenbuurt. We hebben wel iets heel moois opgegeven in IJmuiden, maar uiteindelijk maken vierkante meters toch niet alleen maar gelukkig.” Hoe kwamen jullie op het idee om samen een winkel te beginnen? H: “Voor die tijd hadden we een wat meer klassieke verhouding: als reclame creatief was ik veel aan het werk en Dorine...” D: “Zat veel thuis.” H: “Nou, jij had acteer- en fotografieklussen, maar dat is rennen of stilstaan.” D: “Dus ik dacht: ik heb veel meer energie om ergens écht mijn tanden in te zetten, dan afwachten of er werk is in mijn branche. Toen we nog in de Dintelstraat woonden kwam het winkelpand op de hoek van de Scheldestraat vrij. Het leek me heel leuk om daar een conceptstore te beginnen, met woonaccessoires en meubels, omdat ik daar - in het verlengde van al onze verbouwingen - al zoveel mee bezig was. Helaas kwam iemand anders in dat pand. In IJmuiden kwamen we op het idee om die winkel daar te beginnen. We misten iets in het lokale winkelaanbod, met A Lovely Day konden we dat gat vullen.” H: “We wilden ook altijd graag iets samen op zakelijk vlak doen, ik als reclame creatief, Dorine als fotograaf, maar we konden elkaar nooit vinden in het werk. Dus toen ik stopte als creative partner bij het reclamebureau waar ik zat, zijn we samen die winkel begonnen, in IJmuiden. Dat ging heel goed en dat was heel leuk.” D: “Op een gegeven moment vernamen we van vrienden in Amsterdam dat het hoekpand op de Scheldestraat weer vrijkwam. “Dat moeten we doen!”, riep Hans gelijk. In 2020 openden we onze tweede winkel in Amsterdam. Uiteindelijk hebben we die in IJmuiden opgegeven en ons volledig gericht op A Lovely Day in de Scheldestraat.”

20 - APRIL 2022

“We kennen elkaar al een eeuwigheid” Gaat dat goed, als geliefdes ook samenwerken? D: “Er zijn mensen die zeggen: ‘Dat is toch onmogelijk!’ Maar het gaat heel goed.” Jullie zijn allebei opgegroeid in Buitenveldert, kennen jullie elkaar ook uit die tijd? H: “Ja, we woonden honderd meter van elkaar en zaten op dezelfde lagere school. Haar broer is mijn leeftijd, mijn zus haar leeftijd, we gingen zelfs samen op vakantie.” D: “En hebben ook altijd dezelfde vriendenkring gehad waarmee we uitgingen naar Roxy en Odeon. Uiteindelijk heeft Sophia, de zus van Hans, ons gekoppeld. Zij zag de match bijna eerder dan wij. Toen we een keer wat gingen drinken met haar vertrok ze met een smoes zodat Hans en ik met z’n tweeën achterbleven aan de bar en hij zei: ‘Ik vind je wel héél leuk...’” H: “En inmiddels zijn we 22 jaar samen!” Gaan jullie Zuid ooit uit? D: “We zijn van plan hier te blijven, maar vinden het allebei leuk om te dromen; we zijn altijd wel in voor het maken van een nieuw plan. Maar áls we weer weggaan, is het meer richting buitenland, denk ik.” H: “Dan wordt het Senegal, ofzo.”


SKINCARE IS SELFCARE Geef je huid wat het verdient en ervaar de huidverbeterende Oxygeneo gezichtsbehandeling. Een 5 in 1 facial die geheel op jouw huidconditie is gepersonaliseerd en bijdraagt aan: • • • • •

Zuurstofverrijking Intensieve peeling met microdermabrasie Actieve opname werkstoffen met de Ultrasoon Huidverstrakking d.m.v. RF Tripolar Stimulering aanmaak collageen

Boek nu via www.sunfitbeautycare.nl en maak gebruik van onze introductieaanbieding van € 129 voor € 99 o.v.v. de code ZOZ. Deze actie is geldig t/m 25 april 2022

BUITENVELDERT Buitenveldertselaan 104 020 204 68 68

DE JORDAAN Elandgracht 101 020 622 56 63

DE PIJP Daniël Stalpertstraat 77-H 020 221 63 01


AIX ROSÉ

CHEERS TO A BRIGHTER FUTURE! We hebben er reikhalzend naar uitgekeken, maar de nieuwe jaargang AIX Rosé 2021 vloeit inmiddels rijkelijk op de zomerse terrassen van Amsterdam-Zuid. Met trots gepresenteerd door de makers van AIX die hiermee een zonnige toekomst inluiden. EEN UITZONDERLIJK JAAR Voor de meeste wijnboeren in de Provence was 2021 een uitzonderlijk jaar met extreme

22 - APRIL 2022

weersomstandigheden, zoals vorst in april gevolgd door een hete, droge zomer. Na een vroege oogst in 2020, leidde 2021 tot een iets latere oogst. Dit heeft ervoor gezorgd dat alle druivensoorten de perfecte rijpheid hebben bereikt. De oogst startte officieel op dinsdag 14 september op ‘Domaine de la Grande Séouve’, de thuisbasis van AIX Rosé. Grenache werd als eerst geplukt, gevolgd door Syrah en Cinsault. Alle druiven werden vroeg in de ochtend geplukt om


LIFESTYLE

mogelijke oxidatie te voorkomen. In totaal duurde de oogst op het domein van 75 hectare bijna vier weken.

avondzon bij jouw geliefde beachclub: er wordt weer volop genoten van de nieuwe jaargang. Maar er staat meer op het menu!

BUITENGEWONE KWALITEIT Ondanks de extreme weersomstandigheden is de nieuwe jaargang, AIX Rosé 2021, wederom één van enorm hoge kwaliteit. Het is een elegante rosé met een uitstekende balans tussen ‘fraîcheur’ en fruitigheid, body en structuur. De nieuwe jaargang heeft weer z’n betoverende zalmroze kleur. De neus is aromatisch en fris met knapperige tonen van rijp rood fruit in de mond, gevolgd door een lange en loepzuivere afdronk.

Zo vindt de officiële lancering van AIX Rosé 2021 dit voorjaar plaats bij George Marina, volgen er nog heerlijke zonovergoten vaartochten met Floating Amsterdam en staat er een exclusieve samenwerking met Gassan Diamonds te wachten. Kortom, AIX ziet een zonnige toekomst tegemoet!

AIX TASTES BETTER WHEN SHARED Tijdens een zonnige dag op het terras, een lange lunch in je favoriete restaurant of dansend in de

Tekst: Roos Bijen - Fotografie: AIX Rosé

AIX ROSÉ IN AMSTERDAM-ZUID NAN WIJNEN Valeriusstraat 88 NAN Wijnen is een wijnspeciaalzaak. De eerste wijnwinkel waar AIX Rosé werd verkocht. GEORGE W.P.A. Willemsparkweg 74 George W.P.A. is een Franse brasserie waar AIX al jaren op de wijnkaart staat.

APRIL 2022 - 23


TER HAAR MAKELAARS B.V.

DRIE VOLLEDIG GERENOVEERDE APPARTEMENTEN GELEGEN IN HET BRUISENDE HART VAN DE BAARSJES DESIGN, INTERIEUR, STYLING EN VERLICHTING ZIJN VOLLEDIG GEREALISEERD MET ‘THE BASICS BY ROB FEENSTRA’. MARCO POLOSTRAAT 91-I Dit luxe eerste verdiepingsappartement is volledig gerenoveerd en word gebruikt als model woning om de basics van Rob Feenstra te illustreren. Deze woning is ca. 51 m2 met 2 slaapkamers en een ruim terras van ca. 11 m2.

MARCO POLOSTRAAT 91-II Dit appartement van ca. 50 m² met 2 slaapkamers en een balkon van ca. 3 m² beschikt net als de andere appartementen over keuken die is voorzien van al de nodige ingebouwde apparaten en een dik marmeren keukenblad.

MARCO POLOSTRAAT 91-III Deze woning beschikt over 2 slaapkamers en heeft een woon oppervlakte van ca. 57 m². Wat dit appartement zo uniek maakt is het dakterras van ca. 23 m2 met dakhuis.

Vraagprijs € 495.000 k.k.

Vraagprijs € 495.000 k.k.

Vraagprijs € 495.000 k.k.

JACOB OBRECHTSTRAAT 39, 1071 KG AMSTERDAM.

INFO@TERHAARMAKELAARS.NL

020 - 573 60 00


Annekatrien van de Kar

Gijs van Selms

LIFESTYLE BEAUTY

MOOIERE BORSTEN MAAR GRAAG ZO NATUURLIJK MOGELIJK Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam werken vooraanstaande cosmetisch artsen en plastisch chirurgen samen aan een totaalaanpak op esthetisch gebied. Het grootste deel van de esthetische zorg bestaat uit borstoperaties. Plastisch chirurg Gijs van Selms werkt al ruim 25 jaar bij Jan van Goyen en ziet veel patiënten die een borstcorrectie willen: “Bij de borstoperaties staan de vergrotingen met siliconen protheses op nummer één, vaak met gladde protheses zoals die van Motiva. Daarnaast krijgen we vaak de vraag om oude protheses te verwijderen of te vervangen. De vulling die bij het verwijderen verloren gaat, kunnen we tegenwoordig deels compenseren met eigen vet, ofwel lipofilling. Dat vet wordt bijvoorbeeld uit de heupen, flanken of buik gehaald en opnieuw aangebracht in de borsten. Zo krijgt de patiënt direct een tweevoudige winst; een slanker figuur en geen oude siliconen protheses meer.” “Ik zie dezelfde trends”, aldus plastisch chirurg Annekatrien van de Kar. “Een cliënt wil vaak weten wat de verschillende opties zijn. Dat is niet alleen een prothesewissel, maar kan ook een borstlift zijn, het toevoegen van eigen vet, of een combinatie van

Tekst & Fotografie: Jan van Goyen

technieken. Uiteindelijk is het doel bijna altijd om er beter uit te zien zonder dat het anderen opvalt dat ze behandeld zijn. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de ingreep technisch gezien mogelijk is. Daarom is een persoonlijk consult zo belangrijk. Tijdens dit consult bekijken wij de uitgangssituatie van de cliënt en worden alle wensen besproken. Men krijgt van ons altijd een eerlijk advies zodat zij goed weten waar ze aan toe zijn en welke behandeling het beste bij hen past. Wel zo fijn!”

OVER ESTHETISCH CENTRUM JAN VAN GOYEN Esthetisch Centrum Jan van Goyen is al meer dan 30 jaar gevestigd in Amsterdam OudZuid. De unieke locatie, jarenlange ervaring en persoonlijke benadering zorgen ervoor dat cliënten graag langskomen voor de mooiste versie van zichzelf.

ESTHETISCH CENTRUM JAN VAN GOYEN Concertgebouwplein 11 020 305 5847 ec@jvg.nl www.ecjanvangoyen.nl

APRIL 2022 - 25


SPECIAL

Gelderland plein lSPECIAL Gelderlandplein is al sinds jaar en dag de vaste uitvalsbasis voor bewoners van Amsterdam-Zuid. Dit luxe winkelcentrum staat bekend om de unieke speciaalzaken: van food tot fashion en van lokale delicatessen tot wereldse producten. Het is de ideale plek voor een uitje met het hele gezin, werklunch op het terras, uitgebreide shopmiddag of juist een snelle boodschap. In deze special stellen wij een aantal ondernemers van Gelderlandplein aan je voor, maar kom vooral eens langs; er is namelijk nog zoveel meer te ontdekken!

26 - APRIL 2022


SPECIAL

Weetjes

DIT WIST JE NOG NIET OVER GELDERLANDPLEIN In het luxe winkelcentrum van 27.200 m2 groot zijn meer dan 90 winkels gevestigd, inclusief restaurants, kappers en een makelaar.

Shilla

Japanse & Koreaanse food market verkoopt 1500 onigiri’s per week

15

Op 8 april 2016 opende Burgemeester Eberhard van der Laan het geheel vernieuwde Gelderlandplein.

winkels op Gelderlandplein zijn familiebedrijven

Op Gelderlandplein vind je één van de grootste Albert Heijn-supermarkten van Nederland met wekelijks bijna

Op de drukste dag van dit jaar verkocht The Coffee Company

bezoekers.

. Dat zijn 0,95 koffies per minuut!

571 koffies

50.000

In totaal staan er 15

Het duurt 34 uur om het brood van Le Pain Quotidien van begin tot einde te maken.

kunstwerken op Gelderlandplein

Dagelijks rijdt buslijn ‘461 Zuidas’ gratis van en naar Gelderlandplein.

Bezoekers kunnen

1,5 uur 2,5 uur tot gratis parkeren op Gelderlandplein.

acht Gelderlandplein heeft

terrassen

Gelderlandplein is één van de veiligste en schoonste winkelcentra van Nederland en heeft hiervoor recent de 5e ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontvangen.

APRIL 2022 - 27


SPECIAL

DE FAVORIETEN VAN

Hiske de Jong

VAN TOTAL4LIVING Total4Living op Gelderlandplein is the place to be voor mooie woonaccessoires, een op maat gemaakte bank of een compleet nieuw interieur. Voor persoonlijk advies komen de ervaren interieurontwerpers om de hoek kijken. Zij komen bij je thuis om alle wensen in kaart te brengen en natuurlijk ook om jou beter te leren kennen. Een interieur is namelijk heel persoonlijk. Met alle mogelijke opties aan maatwerk kan het team van Total4Living op deze manier jouw droomhuis creëren. Wij spraken interieurontwerper Hiske de Jong over haar favoriete items.

Ronda

28 - APRIL 2022

“Als interieurontwerper ben je een soort woonpsycholoog die kijkt en luistert naar wat mensen zoeken of missen in hun interieur. Zonder iemand te kennen kun je geen advies uitbrengen. Daarom hebben we veel persoonlijk contact en komen we bij mensen thuis om hun huis te zien en stijl aan te voelen. Niets is ons te gek. Wij kunnen elk interieurvraagstuk beantwoorden, omdat we alles op maat kunnen ontwerpen. Van lichtplannen en vloeren tot inloopkasten en meubels. Dat maakt mijn werk ook zo leuk: het persoonlijke contact in combinatie met het creatieve.”


SPECIAL

Bye Eve

Bob

RONDA Dit stijlvolle model past helemaal bij de organische trend van dit moment. De Ronda is er zowel in een chaise longue als een bank en dus heel flexibel inzetbaar in meerdere ruimtes. Het model kan naar wens worden samengesteld, denk hierbij aan de afmetingen, poten, leer- en stofkeuzes. In onze showroom hebben we ingespeeld op de teddy en bouclé stoffentrend, dit geeft deze trendy bank een luxe twist. BOB Deze bank hebben we zelf getekend en samengesteld. We willen met dit model laten zien wat er allemaal mogelijk is bij een op maat gemaakte bank. Daarom zijn we losgegaan met allerlei soorten materialen en kleurcombinaties. De mogelijkheden zijn met dit model eindeloos, van formaat en stoffering tot tussentafeltjes en de kleur van de

onderbak. Het leukste van mijn vak is natuurlijk een gepersonaliseerde bank creëren met onze klanten, dus geen wonder dat dit model favoriet is! BY EVE Helemaal nieuw in onze collectie: de verlichting van By Eve. We hebben hier zowel hang-, vloer-, wanden tafellampen van waarbij verschillende glaskleuren, zoals champagne en smoke, worden gecombineerd met marmer, hout en metaal. Iedere lamp is individueel vervaardigd uit mondgeblazen glas; er komt dus echt vakmanschap aan te pas. Het resultaat is een compleet uniek product. TOTAL4LIVING Willem van Weldammelaan 11 amsterdam@total4living.nl @total4living 06 49 06 38 49

APRIL 2022 - 29


SPECIAL

Hey Cha Van de gekleurde Boba drankjes van Hey Cha word je meteen vrolijk. Deze populaire theedrankjes met tapioca balletjes zijn overgewaaid vanuit Azië en worden steeds bekender in Nederland. Hey Cha gebruikt kwalitatieve ingrediënten voor hun drankjes, zo komt de melk rechtstreeks van de lokale boer en wordt er vers fruit gebruikt. Naast de Boba drankjes kun je er ook terecht voor heerlijk Bingsu ijs of huisgemaakt Aziatisch gebak. Van Leijenberghlaan 140 020 717 32 82

Izakaya Tanuki is een gevestigde naam op het gebied van de Japanse keuken. In 1997 opende de eerste Tanuki in Amstelveen haar deuren en in 2014 kwam daar Tanuki Gelderlandplein bij. Van verse sushi tot Kushiyaki; het menu biedt typische Japanse gerechten die perfect zijn om te delen. Ook voor een snelle lunch kun je terecht bij Tanuki. Hun speciale lunchsets zijn de ideale ‘go-to’ voor tussen de middag! Willem van Weldammelaan 41 020 661 54 00

Saigon Caphé

IZAKAYA TANUKI Saigon Caphé staat bekend om hun signature dish ‘Pho’. De Vietnamese noedelsoep die zijn naam te danken heeft aan de rijstnoedels, wordt geserveerd met verschillende toppings en heerlijke verse kruiden. Naast de favoriet Pho, komen gasten onder andere voor de verse saladerollen, broodjes, Vietnamese koffie en de beroemde huisgemaakte ijsthee. Kortom, Saigon Caphé is zeker een bezoekje waard na een rondje shoppen op Gelderlandplein. Willem van Weldammelaan 43 020 661 53 95

30 - APRIL 2022


SPECIAL

High-end streetwear voor mannen Al 15 jaar lang is Rogge een begrip op Gelderlandplein, gerund door de broers Mark en Niels Rogge die elkaar naadloos aanvullen. De één is de creatieveling en de ander zorgt ervoor dat de boel op rolletjes loopt. Samen vormen zij de krachtige formule achter Rogge. De winkel waar mannen erin slagen een geschikte outfit te scoren voor zowel kantoor als vrije tijd. SCANDINAVISCHE STIJL De stijl die de winkel ademt wordt door Mark beschreven als clean en smart casual. “Je vindt hier merken als Woolrich, Filippa K, Peuterey en NN07. Wij gaan altijd voor de beste kwaliteit en we identificeren ons alleen met merken die hiervoor staan. Daarnaast hebben we onlangs Hugo Boss Black Label aan onze collectie mogen toevoegen. Daar zijn we ontzettend trots op, want niet zomaar iedere winkel mag deze collectie verkopen. Eigenlijk hebben al onze merken een Scandinavische inslag; ze zijn kwalitatief en heel clean.” Service is bij Rogge vanzelfsprekend. Mark en Niels noemen zichzelf geen verkopers, maar adviseurs: iedereen moet z’n gang kunnen gaan. Benieuwd naar de nieuwste collectie? Kom langs in de winkel en de broers Rogge helpen je graag bij het vinden van de perfecte items voor het komende seizoen. Gelderlandplein 50 020 642 63 06

APRIL 2022 - 31


SPECIAL

Straatpraat Kaya

“Ik vind het een heel prettig en veilig winkelcentrum met veel exclusieve winkels. Als we even niet weten wat we moeten doen of als het regent, rijden we vaak naar Gelderlandplein. Het is een leuk uitje met z’n allen. M’n dochtertje is gek op Kiddieland en wil altijd naar Petit Bateau. Zelf kom ik graag bij Shilla. Ik vind vooral de huisgemaakte mochi-ballen een echte aanrader. Daarnaast heb ik er ook eens geluncht met sushi, dat was heerlijk! Gelderlandplein voelt een beetje on-Hollands, in het buitenland zijn grote overdekte winkelcentra veel gebruikelijker.”

Raymond “Ik ben net verhuisd naar de Betuwe, maar ben geboren in Amsterdam en woonde jarenlang in Diemen. Ik werk in de buurt en kom daarom nog regelmatig op Gelderlandplein. Ik ben dan altijd bij La Fourchette te vinden. Hier doe ik mijn boodschappen voor een paar dagen. Soms maak ik een rondje en dan loop ik bijvoorbeeld bij Rogge naar binnen of ga ik naar Zwartjes. Mijn ultieme tip is La Fourchette. Ik durf wel te stellen dat dit de beste groenteman van Nederland is. Zij zijn de enige die de stamppot boerenkool net zo lekker maken als mijn moeder. En dat gebeurt nooit.”

32 - APRIL 2022

Laura

“Ik kom zo’n drie keer per week op Gelderlandplein. Vooral doordeweeks als het wat rustiger is. Ik woon in Buitenveldert, dus dan is het ideaal om hier met de auto te komen voor de dagelijkse boodschappen. Vaak maak ik dan nog even een rondje; je hebt hier immers alles onder één dak. Erg handig als ik bijvoorbeeld nog een cadeautje moet scoren of zin heb om nog even te shoppen. Dan ga ik graag bij Bles Concept of Costes naar binnen.”


SPECIAL

Visona California € 189

Luxe tassen

SHOP JE BIJ LA VALISE

La Valise verkoopt al 28 jaar uitsluitend de beste merken die bekendstaan om hun kwaliteit en duurzaamheid. Je kunt hier terecht voor luxe tassenmerken als Longchamp, Gianni Chiarini, Visona en Gigi Fratelli. Ga je binnenkort op reis? Bij La Valise ben je aan het goede adres voor luxe koffers van bijvoorbeeld Tumi en Samsonite.

Tumi Alpha 3 International office 4 wheeled carry-on € 865

Gelderlandplein 213 020 644 28 34

Gianni Chiarini Helena round special € 295

Longchamp Le Pliage Paris Saint-Tropez € 150

Gigi Fratelli Charleston0006 € 249 APRIL 2022 - 33


SPECIAL

Ramón Mossel Makelaardij BINNENKORT OP GELDERLANDPLEIN Ramón Mossel Makelaardij doet bij inwoners van Amsterdam en omgeving vast een (deur)bel rinkelen. Dit makelaarskantoor is gespecialiseerd in alle facetten van de woningmakelaardij. Met een gedreven team van professionals assisteren zij particuliere cliënten vol overgave bij de verkoop, verhuur en het vinden en verkrijgen van hun droomhuis. NIEUWE LOCATIE Het Amsterdamse makelaarskantoor voor ambitieuze mensen en professionele partijen heeft zelf ook zo z’n ambities. Binnenkort verhuist Ramón Mossel Makelaardij naar Gelderlandplein om hun opdrachtgevers nóg beter van dienst te kunnen zijn en de prachtige projecten met nog meer attentiewaarde te kunnen etaleren. Vanzelfsprekend ben je straks op het nieuwe kantoor van harte welkom voor een kop koffie of een vrijblijvende afspraak. Zij nemen graag de tijd voor je om samen je woonwensen te inventariseren en alle mogelijkheden op een rijtje te zetten, zodat jij de beste keuzes kunt maken.

Résidence L’Étoile

34 - APRIL 2022

WONEN OP GELDERLANDPLEIN Gelderlandplein is meer dan alleen luxury shopping. Het grootste winkelcentrum van Amsterdam biedt naast meer dan 90 (speciaal)


SPECIAL

Résidence La Palissade

Résidence La Palissade

Résidence L’Étoile

zaken, diverse restaurants, een hotel en meerdere kunstwerken namelijk ook diverse woonopties. Résidence L’Étoile is één van de meest exclusieve appartementencomplexen van Amsterdam. In dit imposante gebouw vind je onder andere een 24/7 bemande receptiebalie, PA-service, een fitnessruimte en diverse gastenverblijven. Bij Résidence La Palissade vind je een grote diversiteit aan luxe appartementen met een dakterras of balkon. Ramón Mossel Makelaardij verzorgd namens Kroonenberg Groep de verhuur van deze prachtige woningen. Ben je op zoek naar een huurwoning met alle voorzieningen binnen handbereik? Dan ben je bij Résidence L’Étoile en La Palissade aan het juiste adres. Voor meer informatie en beschikbaarheid kun je terecht bij Ramón Mossel Makelaardij.

VAN ALLE MARKTEN THUIS Vanzelfsprekend kun je ook bij het kantoor terecht voor andere woningen en projecten. Van koop tot huur in de bestaande bouw en van grootschalige gebiedsontwikkelingen tot kleinschalige nieuwbouw en herontwikkelingsprojecten. Ramón Mossel Makelaardij is actief in alle segmenten van de woningmakelaardij en kan daarmee iedereen van dienst zijn in elke fase van zijn wooncarrière. RAMÓN MOSSEL MAKELAARDIJ O.G. BV Arent Janszoon Ernststraat 551-559 020 305 26 62 info@ramonmossel.nl www.ramonmossel.nl

APRIL 2022 - 35


SPECIAL

LAAT JE INSPIREREN IN DE WERELD VAN

Skins Cosmetics Ontdek de uitzonderlijke merken in de nieuwe boutique van Skins Cosmetics op Gelderlandplein. Je vindt hier een ruim assortiment aan verfijnde parfums, luxe body- & skincare en prachtige make-up. Ook kun je bij de Skins Experts terecht voor vragen en persoonlijk advies. Kom langs en laat je inspireren. Gelderlandplein 167 020 740 32 22

KUNST OP GELDERLANDPLEIN In en rondom Gelderlandplein vind je een uitgebreide collectie aan kunst. 15 werken die zorgvuldig zijn geselecteerd in samenwerking met Alex Daniëls van Reflex Amsterdam. Deze collectie van wereldberoemde kunstenaars als Erwin Wurm, Kaws en Joel Morrison geeft het winkelcentrum extra allure. Wat is jouw favoriet?

36 - APRIL 2022


SPECIAL

Straatpraat Amy “Als moeder met een drukke baan moet ik efficiënt omgaan met mijn tijd. Ik probeer daarom altijd om dingen met elkaar te combineren en bij Gelderlandplein vind je alles onder één dak. Vanaf ons kantoor aan de Beethovenstraat is het een kleine tien minuten lopen naar Gelderlandplein en dit doen we met mooi weer daarom ook steevast. Ik sta bijna dagelijks met collega’s in de rij voor een broodje bij ‘t HAKBLOK. Ook mijn zoontje weet, hoe jong hij ook is, dat hij van de verkoopster achter de toonbank altijd een stukje worst krijgt. Wanneer het geen weer is voor buitenactiviteiten gaan we ook vaak naar Gelderlandplein. We beginnen de dag dan met een uitgebreid ontbijt bij Le Pain Quotidien en gaan daarna shoppen mét tussenstop bij Kiddieland. De exclusieve lekkernijen van Huize van Wely kan ik echt iedereen aanraden. Alle producten zien er niet alleen uit als kunstwerkjes, maar zijn ook een ware smaakbeleving. Wanneer er iets te vieren valt, haal ik vaak een Moët & Chandon champagnecake, maar ook de chocoladebombe met bladgoud is bij ons favoriet.”

Chantal

“Ik kom er al zo lang, Gelderlandplein hoort bij mij! Als klein meisje liep ik hier al rond. Het is mooi, makkelijk en alles is er te vinden. We wonen vlakbij dus we komen vaak met de fiets of auto, parkeren is hier immers easy. Ik spreek ook regelmatig met vriendinnen en de kids af op Gelderlandplein. Daarnaast haal ik er mijn boodschappen, kom ik graag bij mijn favoriete speelgoedwinkel Cedille en heeft mijn broer de allerleukste dameswinkel tegenover Kiddieland. Die laatste kan ik niet zomaar voorbijlopen als ik met de kids ben. Mijn ultieme tip is de kibbeling bij de visboer. Die vinden wij daar het lekkerst!”

APRIL 2022 - 37


STEPHANIE ABU-SBEIH

10X Stephanie

Abu-Sbeih

IN DE RUBRIEK 10X WORDEN INFLUENCERS EN DIGITALE GROOTHEDEN AAN DE TAND GEVOELD. WE TRAPPEN AF MET STEPHANIE ABU-SBEIH, OFTEWEL @STEPHSA DIE DAGELIJKS MEER DAN 1 MILJOEN VOLGERS WEET TE INSPIREREN. 1. Wat is je favoriete buurt in Zuid? “De Cornelis Schuytstraat! Hier vind je een goede mix van leuke restaurants, gezellige terrassen en exclusieve boetieks.” 2. Bij … in Zuid ben ik altijd te vinden, omdat… “SOAP treatment store op de Van Baerlestraat. Hier kom ik al jaren! Voor een lekkere gezichtsbehandeling, een mani of pedi. Aangezien ik vaak op foto’s sta voor mijn werk, vind ik het belangrijk om er verzorgd uit te zien en bij SOAP zit je altijd goed.”

38 - APRIL 2022


10X

3. Beschrijf je leukste date ooit “Ik heb bijna dertien jaar een relatie met m’n vriend Sam en wij houden beiden erg van lekker eten en nieuwe restaurants uitproberen dus we hebben samen veel leuke etentjes gehad, in het binnen- en buitenland.” 4. Jouw ultieme guilty pleasure “Keeping up with the Kardashians! Ik vind het heerlijk om af en toe lekker mindless naar deze serie te kijken. Ik heb elke aflevering van de twintig seizoenen gezien…” 5. Je favoriete item uit je kledingkast “Een zwarte oversized blazer. Klinkt nogal basic, maar het past bij bijna elke outfit en zo zie je er gelijk meer fashionable uit.” 6. Grootste misvatting over influencers “Ik denk dat de grootste misvatting is dat influencers ‘niet’ werken. Meestal ben ik vanaf het moment dat ik opsta, totdat ik ga slapen bezig met mijn werk – wat ik overigens niet erg vind omdat ik mijn werk superleuk vind. Op zich begrijp ik deze misvatting ook wel, aangezien mensen vaak alleen de leuke aspecten zien die op social media worden gedeeld.“

Tekst & Fotografie: Stephanie Abu-Sbeih

7.

Duurste aankoop: “Mijn nieuwe Rolex horloge van Gassan Diamonds. Ik ben er zeer zuinig op en draag hem eigenlijk alleen op speciale gelegenheden, of op bepaalde trips.”

8. Favoriete drankje: “Espresso Martini. Do I need to say more?” 9. Als jij iets mag veranderen aan de wereld, dan zou je… “Helaas zijn er zo veel verschrikkelijke dingen gaande in de wereld die ik graag zou willen veranderen. Ik vind het af en toe ook moeilijk om het nieuws te kijken. Maar ik denk dat ik zou beginnen bij een oorlogvrije wereld.” 10. … ontbreekt nooit in mijn handtas “Sinds eind januari 2020 is hetgeen dat ik altijd, maar dan ook echt altijd bij mij heb, een tube hygiëne handgel. Ik heb een hele voorraad thuis liggen en denk ook niet dat die ooit uit mijn handtas zal verdwijnen. Heb voor de rest geen smetvrees hoor!”

APRIL 2022 - 39


O K T O B E R 2 0 21

ZIE OUD ZUID

#136

WOONSPECIAL 50 JAAR OKURA

E LIEK VAN LEXMOND

JANUARI

2022

DÉ WIJKGLOSSY VAN ZUID N D PL EI N • ZU I DAS U R T • S TA D I O N B U U R T • G E L D E R L A OUD -ZUID • DE PI JP • RIVIERENBU

ZIE OUD ZU ID

#139

GEZOND & FIT SPECIAL STRALEND HE NIEUWE JA T AR IN!

RONALD

DE BOER DÉ WIJKGLOS SY

OUD -ZUID

VAN ZUID

• DE PIJP • RIVIERE N

BUURT • S TA D I O N

BUURT • G ELDERL A

NDPLEIN

• ZU I DAS

OOK ZICHTBAAR ZIJN IN ZUID? ZUID Media heeft dé kanalen tot de beschikking om je daarbij te helpen! Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. ZUIDMEDIA Van Eeghenstraat 94-3 1071 GL Amsterdam

+31 (0)20 218 22 51 info@zuid-media.nl www.zuid-media.nl

MEDIA LABELS - magazine - platform


LIFESTYLE

SPRING IS IN THE AIR TIJD OM JE TUIN AAN TE PAKKEN! De vogels fluiten, de natuur bloeit op en we kunnen weer wat vaker in alle rust genieten in onze tuin. De ultieme plek voor plezier en ontspanning. Maar ook een stukje natuur dat in eigen beheer is en dat zonder enige vorm van onderhoud zijn eigen gang zal gaan. Door regelmatig je tuin te laten onderhouden zorg je ervoor dat bloemen en planten jarenlang mooi blijven groeien zodat jij kan blijven genieten van een levendige tuin. Geen groene vingers? Geen stress, tuinonderhoud is specialistisch werk en daar weet J. Spaargaren Hoveniers alles van. VOORJAARSBEURT Een strak geschoren heg, bloeiende planten en bloemen, mooie klimplanten, een strak gazon en bestrating zonder onkruid: een verzorgde tuin leeft en geeft sfeer. Om je tuin op orde te houden is het aanbevolen om minimaal vier keer per jaar tuinonderhoud te laten verrichten. In de lente is het van belang om de eerste onderhoudsbeurt

Tekst: Roos Bijen - Fotografie: J. Spaargaren

uit te voeren. Denk hierbij aan bemesting van de bodem, snoeiwerkzaamheden, graskanten afsnijden, onkruid verwijdering, klimplanten omleiden en beplanting aanvullen of vervangen. Daarnaast houdt J. Spaargaren ook toezicht en controle op de ontwikkeling van de groei en bloei van de planten. Regelmaat in tuinonderhoud zorgt voor blijvend genot van jouw tuin. Iedere tuin is anders en onderhoud kan daardoor erg veelzijdig zijn. Daarom is het niet alleen belangrijk om exact te weten wanneer werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, maar vooral hoé dit gebeurt. Voor advies en de verschillende mogelijkheden kun je terecht bij J. Spaargaren Hoveniers. J. SPAARGAREN HOVENIERS Oosteinderweg 127, Unit 6, Aalsmeer 06 31 39 33 20 info@jspaargarenhoveniers.nl www.jspaargarenhoveniers.nl

APRIL 2022 - 41


AGENDA

Age n d pril a a

30

KERSENBLOESEM SIERT ZUID Diverse locaties De kersenbloesem staat weer volop in bloei, het officiële startschot van de lente volgens Japanners. De roze met witte bloesems zijn een prachtig gezicht, maar helaas van korte duur. De kersenbloesem is onder andere te bewonderen in het Amsterdamse Bos, het Vondelpark, bij het Okura-hotel en de tuin van het Rijksmuseum.

42 - APRIL 2022

1 T/M 30 APRIL TULP FESTIVAL Diverse locaties - www.tulpfestival.com Tulp Festival fleurt gedurende de hele maand april het Amsterdamse straatbeeld op en stuurt je op ontdekkingsreis van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West. Op meer dan 60 locaties in de hoofdstad zijn honderdduizenden tulpen te bewonderen.


AGENDA

27 APRIL KONINGSDAG Diverse locaties Nederland is weer van het slot en dus kan er als vanouds Koningsdag gevierd worden! Struin langs de vele vrijmarkten en scoor leuke tweedehandsspullen of til je voetjes van de vloer en ga los bij een van de vele festivals. Het Vondelpark is doorgaans gereserveerd voor kinderen en hier vind je veelal tweedehands kinderspeelgoed, daarentegen staat de Beethovenstraat bekend om de kwalitatief goede spullen.

27

T/M 12 JUNI VAN GOGH EN DE OLIJFGAARDEN Museumplein 6 www.vangoghmuseum.nl Het Van Gogh Museum presenteert een tentoonstelling over de vijftien schilderijen van olijfgaarden die Vincent van Gogh in 1889 maakte in Saint-Rémy-de-Provence. Volgens de schilder behoorden deze werken tot de beste die hij in Zuid-Frankrijk had gemaakt.

12

2 T/M 6 MEI ARTZUID ART CAMP Roelof Hartplein 2A - www.artzuid.nl Het ArtZuid Art Camp is hét kunstkamp van Amsterdam waar kinderen elke schoolvakantie spelenderwijs kennismaken met kunst. Schrijf je kids nu in voor een artistieke middag in de meivakantie!

APRIL 2022 - 43


AMSTERDAM PLASTIC SURGERY

EEN FRAAI FIGUUR BIJ AMSTERDAM PLASTIC SURGERY Mooi gelegen aan de Jan van Goyenkade in Zuid huist Amsterdam Plastic Surgery: de kliniek van gerenommeerd plastisch chirurg Dr Ali Pirayesh. Dr Pirayesh is gespecialiseerd in alle aspecten van zowel niet-operatieve esthetische behandelingen, zoals Botox, veilige fillers en medische lasers, als esthetische chirurgie van het gezicht, de borsten en het lichaam. Met grote passie voor zijn vak is Dr Pirayesh uitgegroeid tot een autoriteit in zijn vakgebied. Dr Pirayesh: “Wij streven naar uitzonderlijke zorg en persoonlijke aandacht voor wensen van onze cliënten in een huiselijke sfeer.” HARDNEKKIGE VETOPHOPINGEN Onder invloed van hormonen kan er op bepaalde plaatsen op het lichaam te veel vet opgeslagen

44 - APRIL 2022

worden. Deze vetophopingen zijn met sporten en diëten niet te verhelpen. Er wordt veel reclame gemaakt over resultaten verkregen met het bevriezen van vet en allerlei andere apparaten die overtollig vet als sneeuw voor de zon zouden laten verdwijnen. De resultaten van deze behandelingen zijn vaak zeer wisselend en bescheiden. Dr Pirayesh ziet veel cliënten die een behoorlijke prijs hebben betaald voor dit soort ingrepen met vaak een teleurstellend resultaat. LIPOSCULPTUUR Liposculptuur is een geavanceerde versie van liposuctie, waarbij vet niet alleen wordt weggezogen, maar het overgebleven vet wordt ‘gesculpt’ ofwel geboetseerd, zodat dit meer symmetrisch is ten


LIFESTYLE BEAUTY

opzichte van de onderliggende spieren en het lichaam er strakker en slanker uitziet. “Vergeet niet dat de grootste voorspeller voor een succesvolle liposuctiebehandeling niet het apparaat, de grootte van de canule of de gebruikte techniek is, maar de gespecialiseerde en getrainde plastisch chirurg die de contouren van uw lichaam zorgvuldig en met oog voor detail boetseert,” vertelt Ali Pirayesh. COMBINATIE BEHANDELING Zwangerschappen, genetische aanleg, zwaartekracht, eerdere operaties, gewichtsverlies of veroudering kunnen ervoor zorgen dat de buikwand slap wordt en gaat hangen. Met diëten en trainen krijg je deze slappe, hangende buik niet weg. In lichte gevallen kan liposuctie uitkomst bieden, maar meestal is een combinatie van liposuctie en buikwandcorrectie de enige manier om je weer een fraaie en platte buik te geven. BUIKWANDCORRECTIE Bij een buikwandcorrectie wordt overtollig vet en huid van buik en flanken verwijderd, soms in combinatie met liposuctie. Eventueel uitgerekte buikspieren worden zo nodig naar elkaar toe gebracht waarna de buik strakker wordt met een jeugdiger silhouet. Ondanks dat een buikwandcorrectie een litteken geeft net boven de schaamstreek, zijn vrouwen en mannen heel blij met het resultaat. LIPOFILLING OF VETTRANSPLANTATIE Vet is het ideale vulmiddel om het aangezicht, borsten of billen te verfraaien of te verjongen. De laatste jaren is de populariteit van deze behandeling door aandacht in de media van sterren zoals Kim Kardashian en Jennifer Lopez enorm toegenomen. Plastisch chirurgen kunnen het vet verkregen door liposculptuur gebruiken om andere delen van het lichaam te modelleren en verfraaien. Dr Pirayesh heeft de bestaande lipofilling technieken verder ontwikkeld en verbeterd, en behoort nu tot een kleine groep plastische chirurgen in Europa die de hele reeks behandelingen beheerst, van de klassieke lipofilling tot en met vergevorderde procedures voor regeneratieve celtherapie.

Tekst & Fotografie: Amsterdam Plastic Surgery

Plastisch chirurg Dr Ali Pirayesh

DR ALI PIRAYESH, PLASTISCH CHIRURG 20 jaar ervaring in de plastische chirurgie • Scientific Director Aesthetic Multispecialty Society (AMS) congressen: Monaco, Parijs, Londen, Colombia, St Petersburg, China, Harvard • Director AFA course Amsterdam: International Course on Facial Aesthetics & Injectables • Bestuurslid Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) • Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie ( NVEPC) • Eigenaar Amsterdam Plastic Surgery ISO 9001 keurmerk

KIES VOOR DE BESTE KWALITEIT & VEILIGHEID BIJ EEN ECHTE PLASTISCH CHIRURG Plastisch chirurgen hebben de juiste, jarenlange opleiding, ethische normen, handvaardigheid en expertise om het meest optimale en veilige resultaat te bereiken en kunnen je een totaalpakket aan behandelingen aanbieden. AMSTERDAM PLASTIC SURGERY Jan van Goyenkade 12-1 020 577 12 77 www.amsterdamplasticsurgery.com

APRIL 2022 - 45


ZUID’S OPVALLENDE ZES

ZUID'S OPVALLENDE

VAN FOOD TOT FASHION; VAN DEZE ZUIDWAARDIGE ITEMS WORDEN WE BLIJ!

De zomer komt eraan! Tijd voor een healthy lifestyle. Start de ochtend met Gimber en jouw dag kan niet meer stuk. Gimber 700 ml € 24,95 www.gimber.com

De olielamp is terug van weggeweest! Fatboy heeft ‘m een tikje getransformeerd zodat die perfect bij jouw interieur past. Flamtastique XS € 89 www.fatboy.com Lentekriebels vragen om een toepasselijke geur. Gucci Bloom 100ml eau de parfum. € 130 www.gucci.com

Deze comfortabele loungestoel is een echte eyecatcher in jouw tuin. Amanu lounge chair van Tribù vanaf € 2.535 www.vanhaneghem.nl

46 - APRIL 2022

Om te vieren dat Koningsdag dit jaar weer in al zijn glorie plaatsvindt. Lowlander blonde ale tompouce 33cl € 2,50 www.hema.nl

La Colomba is een Italiaans luxebrood en tevens het perfecte paasgeschenk. 750 gr – Dolce & Gabbana La Colomba Mandorle di Sicilia € 49,95 www.gustodicasto.nl


LIFESTYLE FASHION

David Bijlsma

IN DE BAN VAN

HORLOGES De fascinatie voor horloges heeft David Bijlsma al op jonge leeftijd gegrepen. De Casio uit de jaren ’80 was de aanstichter en sindsdien heeft hij zijn passie niet meer losgelaten. Toen zijn ouders zich bij GASSAN op luxe horloges gingen richten was de rekensom snel gemaakt. Een paar decennia later staat hij samen met zijn vader en zus aan het roer bij familiebedrijf GASSAN en heeft hij nog steeds het horloge-imperium onder zijn hoede. Kortom, voor de nieuwste trends op het gebied van horloges weten we bij wie we moeten aankloppen. KLASSIEKE MODELLEN Terug naar de basis luidt als motto. Dat betekent niet alleen dat de klokjes wat kleiner zijn geworden, maar ook dat de klassieke modellen weer helemaal hot zijn. David: “Merken grijpen terug naar het verleden. Je ziet heel veel revamps van vervlogen modellen die in een nieuw jasje terugkeren. Cartier heeft vorig jaar bijvoorbeeld de Pasha opnieuw geïntroduceerd. Dit model heeft 25 jaar in de collectie gezeten, is er op een gegeven moment uitgehaald en na 15 jaar weer op de markt gebracht.” PRE-OWNED Horloges worden vandaag de dag steeds meer als sieraad gezien, vertelt David. “Mensen tonen daarmee en stukje van hun persoonlijkheid. Het is een bepaalde vorm van jezelf onderscheiden.

Tekst: Roos Bijen & Fotografie: Gassan Diamonds

Daarom zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in modellen die niet meer geproduceerd worden. Dat exclusieve maakt het bijzonder. Pre-owned heeft dan ook een gigantische vlucht genomen. Daarnaast zijn mechanische horloges ontzettend duurzaam, ook omdat ze van generatie op generatie worden doorgegeven.” HORLOGES VOOR VERSCHILLENDE GELEGENHEDEN Smartwatches, een erfstuk of een horloge met een gekleurde wijzerplaat. Tegenwoordig hebben mensen voor verschillende gelegenheden een ander horloge. “Zo zie je voor aankomend seizoen een trend ontstaan met de kleur turquoise. Er zijn een aantal merken met wijzerplaten in deze kleur uitgekomen en dat heeft de vraag naar dat soort horloges enorm verhoogd. Het is bij uitstek een artikel voor de zomer.” Bij GASSAN kun je terecht voor de meest exclusieve modellen en het team staat voor je klaar om je te assisteren met een horloge dat bij jou past. Bezoek de website of kom langs in de boetiek en laat je inspireren. GASSAN DIAMONDS B.V. Nieuwe Uilenburgerstraat 173-175 020 622 53 33 info@gassandiamonds.nl www.gassan.com

APRIL 2022 - 47


ROEL BEEFTINK-FUNCKEN

DE KAST VAN

Roel Beeftink -Funcken

48 - APRIL 2022


DE KAST VAN

KIEZEN TUSSEN EEN MAATPAK OF BAGGY BROEK Roel Beeftink-Funcken (34) is directeur van het Delft Fringe Festival en werkt voor de Nederlandse Dansdagen. “Mijn man en ik hebben elkaar in Paradiso ontmoet, vóór ik daar ging werken als marketeer. Kleding was toen al belangrijk voor me, je geeft je identiteit vorm.” “Ik probeerde altijd een soort nette stijl te ontwikkelen, met een twist, zoals zo’n felgekleurd sjaaltje. Ik ben redelijk classy, belandde op mijn lakschoenen bij een hardrockconcert. Waarop vrienden zeiden: had je niet even wat anders aan moeten doen? En ik later dacht, ja dat was wel slim geweest. Soms zie ik foto’s terug uit die tijd en denk ik, jemie.” MANNENTASSEN “Ik heb een hele grote voorliefde voor tassen en schoenen. Ik heb alle mannentassen die er zijn van Aigner, inclusief de clutch. Het is een oud Duits tassenmerk. Met kerst was ik in Berlijn, voor de bijpassende sleutelhanger, want die was online uitverkocht. Ik voelde me ook nog eens niet lekker, ik sleepte mijn man mee door half Berlijn, voor een sleutelhanger voor iets van 100 euro. Die snapt er nog steeds niets van, maar uiteindelijk kon ik ‘m toevoegen aan mijn collectie. Missie geslaagd.” COMFORT ZONE “Ik was dol op de sample sale van Avelon, vanwege de unieke stukken, om de hoek bij de Stadsschouwburg. Ik heb nog een zwarte leren broek met ingezette suède knieën uit die tijd. Ik wachtte steeds tot leer weer hip wordt, maar durf het dan toch niet. Laatst heb ik een zwarte broek met wijde pijpen gekocht, maar die hangt nog steeds in de kast. Hoe ouder ik word, hoe meer ik me conformeer naar iets wat mainstream is. Ik probeer soms wel een

Tekst: Sabine Zurel - Fotografie: Roel Beeftink-Funcken

beetje uit m’n comfortzone te stappen, maar draag geen knalrode skinny jeans meer, best jammer. Die combinatie van kwaliteitskleding en basics van de Zara, dát ben ik. Als guilty pleasure heb ik ooit eens een modeboek van Victoria Beckham gekocht, waarin stond: als je een perfect shirt tegen komt, dan meteen tien stuks kopen, dan heb je het maar liggen. Dat doe ik met al mijn basics nu. En heb daardoor ontzettend veel witte hemden hangen.” OFFLINE WINKELEN “Ik heb een hekel aan online winkelen. Ik winkel offline. Corona heeft ervoor gezorgd dat ik mijn kast ben gaan opruimen en de noodzaak veel minder voelde om iets nieuws aan te schaffen. Terwijl ik het heel belangrijk vind om er goed uit te zien. Ik ben altijd op zoek naar de leuke boetiekjes voor mannen. Ik hou niet zo van de fast fashion, maar ik merk ergens dat je er ook niet aan ontkomt.” “Ik zit ook een beetje in een mode-identiteitscrisis nu. Het liefst loop ik als directeur 7 dagen per week in een strak gesneden Italiaans maatpak. Terwijl mijn sneakers, baggy broek en sweater waaraan ik verslaafd ben geraakt door het thuiswerken, ook heerlijk zitten. Dus waar ga je dan in investeren?” “Mijn slobbertrui van The Darling Amsterdam is lievelings. Mijn vriendin en ik noemen elkaar altijd dárling en daarom had ze deze mij cadeau gedaan. Als ik ‘m draag reageren mensen er ook op omdat het woord ’Darling’ er in grote witte letters op staat.”

SABINE ZUREL Eigenaresse van PR-bureau Creating Your Buzz. Helpt creatieve ondernemers om in de landelijke media te komen waardoor je beter zichtbaarheid bent. Ook op freelance basis. Info: www.sabinezurel.nl

APRIL 2022 - 49


Ervaar de echte Italiaanse keuken bij Ristorante Sardegna In een statig pand in de Cornelis Schuyt kun je je even in Italië wanen. Niet alleen de producten en ingrediënten komen rechtstreeks uit Italië, ook de getalenteerde chefs hebben Italiaanse roots. Zij bereiden alle pasta’s vers in eigen keuken, en dat is puur genieten! Reserveer je tafel via www.restaurantsardegna.nl of bel 020 673 33 33 voor een onvergetelijke ervaring.

CORNELIS SCHUYTSTRAAT 17, 1071 JD AMSTERDAM TEL: +31 (0)20 - 67 333 33

MAIL: INFO@RESTAURANTSARDEGNA.NL

JUWELIER-EDELSMEDERIJ JOS BERGSMA INKOOP OUD GOUD Al meer dan 50 jaar uw vertrouwde adres in de Zeilstraat! Hier kunt u uw oude gouden en zilveren sieraden inwisselen voor contanten of ze laten vermaken tot een mooi nieuw sieraad. Uiteraard hebben we ook een mooie collectie sieraden en horloges voor u geselecteerd. ZEILSTRAAT 23

020 679 02 97

WWW.JOSBERGSMA.NL

INFO@JOSBERGSMA.NL


UIT IN ZUID

Uit in Zuid

KOM HET PAASWEEKEND FEESTELIJK BRUNCHEN BIJ

HOTEL OKURA AMSTERDAM Brunchliefhebbers opgelet! Het paasweekend komt er weer aan en dat betekent dat er bij Hotel Okura Amsterdam traditiegetrouw een feestelijke paasbrunch op het menu staat. THE ART OF CELEBRATION Op zondag 17 april vanaf 12:00 uur verwennen de chefs je graag met een uitgebreid buffet in de schitterend versierde Grand Ballroom. Je kunt kiezen uit een selectie aan koude en warme gerechten zoals Veluwse eendenborst en gebraden kalkoenfilet, soepen en natuurlijk een grote variatie aan paasdesserts en andere zoetigheden. Voor de jongere gasten is er een speciaal kinderbuffet samengesteld. Ook worden onze jongste gasten vermaakt met leuke activiteiten. Kortom: de perfecte gelegenheid om samen met familie, vrienden en buren heerlijk te genieten bij Hotel Okura Amsterdam. Ga naar okura.nl/paasbrunch voor meer informatie en reserveringen. HOTEL OKURA AMSTERDAM Ferdinand Bolstraat 333 020 678 83 00 reservations@okura.nl

Tekst & Fotografie: Hotel Okura Amsterdam

APRIL 2022 - 51


NIEUW IN ZUID

IEDERE WEEK OPENEN ER NIEUWE WINKELS, RESTAURANTS EN CAFÉS IN ZUID. IN DEZE RUBRIEK ZETTEN WE ELKE MAAND EEN AANTAL NIEUWE HOTSPOTS IN DE SCHIJNWERPERS.

in Zuid BLOEMEN VAN TANTE LIEN SCHELDESTRAAT 104 Bloemen van Tante Lien is de afgelopen 5 jaar een begrip geworden in de Rivierenbuurt. Daarom zetten zij - naast de Waalstraat - vanaf 1 april ook in de Scheldestraat de bloemetjes buiten. Prachtige boeketten, verse bloemen, leuke planten, mooie potten en vazen doen de straat stralen.

52 - APRIL 2022

FLOWFOOD AMSTELVEENSEWEG 133 Healthy food that makes you feel good! Flowfood maakt jouw lunch supergezond en duurzaam door in de gerechten vooral eerlijke, seizoensgebonden en lokale ingrediënten te gebruiken. Die stemmen zij vervolgens af op jouw levensstijl. Of je nu een health freak bent of een fastfood junkie, Flowfood gaat voor bullshit free food. Gewoon eerlijk en heerlijk!


NIEUW IN ZUID

SKINS COSMETICS GELDERLANDPLEIN 167 Op 9 april wordt de 18e Skins Cosmetics boutique geopend op Gelderlandplein. Zij pakken uit met een bijzondere opening, waar beautyliefhebbers kunnen kennismaken met de wereld van Skins. Ook worden er masterclasses georganiseerd en ontvangen klanten een exclusief cadeau om thuis te ervaren.

CYBEX P.C. HOOFTSTRAAT 136 Het luxe label voor kinderwagens, stoelen, buggy’s en accessoires heeft zijn deuren geopend op de P.C. Hooftstraat. De flagshipstore van CYBEX is meer dan 185 m2 en zeker een bezoekje waard. De ruime collectie bevat onder andere kinderwagens uit de lifestyle- en modecollecties van bekende designers maar ook de tijdeloze Priam- en Mios-kinderwagens zijn in de winkel verkrijgbaar.

APRIL 2022 - 53


LIFESTYLE

CLARIS ZORGVILLA

IS GEOPEND AAN DE FERDINAND BOL In het voormalige politiebureau in de Ferdinand Bolstraat is onlangs een splinternieuwe zorgvilla geopend. Claris Zorgvilla Ferdinand Bol biedt ouderen met geheugenproblemen een warme leefomgeving met liefdevolle, kwalitatieve zorg.

TIJDELIJK LOGEREN Iedereen wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Met dementie kan er echter een moment komen dat dit niet meer gaat. “In Zorgvilla Ferdinand Bol hebben wij appartementen voor langdurig verblijf, maar ook voor tijdelijk verblijf. Bijvoorbeeld om de mantelzorg tijdelijk te ontlasten of om te bekijken of wonen in Zorgvilla Ferdinand Bol iets voor u is.”

EEN WARM THUIS In de comfortabele, kleinschalige zorgvilla kunnen ouderen leven zoals zij dat gewend waren. ‘Een warm thuis’ staat hier centraal, vertelt Robert Kern, locatiemanager van Zorgvilla Ferdinand Bol. “We hebben een plek gecreëerd waar ouderen zich veilig en vertrouwd voelen en waar een fijne balans heerst tussen rust en prikkels.” Naast een comfortabel appartement is er een kok aanwezig die dagelijks verse maaltijden bereidt, een riante binnentuin en een sfeervolle woon- en eetkamer met aparte zitgelegenheden, zodat het de bewoners en hun naasten aan niets ontbreekt.

CLARIS ZORGVILLA FERDINAND BOL Ferdinand Bolstraat 190-192 020 227 27 93 r.kern@zorgvillaferdinandbol.nl www.claris-zorggroep.nl/amsterdam

54 - APRIL 2022

Tekst: Roos Bijen - Fotografie: Claris Zorgvilla

Geïnteresseerd in een rondleiding of meer informatie over een langdurig- of tijdelijk verblijf? Neem contact op met Robert Kern en hij helpt je graag verder.


UW WONING VERHUREN?

Verhuren

Huren voor expats

Wil jij jouw woning verhuren? Door Haagen & Partners word je hierbij volledig ontzorgd. Onze gespecialiseerde en professionele verhuurmakelaars nemen alles uit handen, zowel voor als tijdens de huurperiode. Snel schakelen met een vast contactpersoon en alles ondergebracht bij één partij heeft ontzettend veel voordelen!

Haagen & Partners is gespecialiseerd in persoonlijke begeleiding van expats bij het zoeken naar een geschikte woning. Wij beschikken over een groot aantal huurobjecten uit eigen bestand en hebben hiernaast goede contacten met andere makelaarskantoren. Op deze manier hebben we een zeer uitgebreid netwerk gecreëerd om expats bij te staan in de zoektocht naar de perfecte woning.

Neem vrijblijvend contact met ons op via 020 672 33 31, mail naar amsterdam@haagen-partners.nl of kijk op www.haagen-partners.nl.

VALERIUSSTRAAT 98HS, 1075 GC AMSTERDAM

Aan - en verkoop

Experts in rentals


GELDERLANDPLEINLIJN: DE GRATIS BUS DIE ALTIJD IN DE BUURT IS Gezellig lunchen, heerlijk shoppen, boodschappen doen of uitgebreid dineren? Neem de gratis bus naar Gelderlandplein. Hier vind je meer dan 90 winkels & restaurants onder één dak.

NIEUWE HALTES • VIVALDI-BUURT • AMSTERDAMSE BOS

DOWNLOAD DE GELDERLANPLEINLIJN APP VOOR ROUTES EN ACTUELE LOCATIE VAN DE BUS


Articles from Magazine ZOZ - Zie Oud Zuid #142 | April 2022

3 min read

Jules