Page 1

N O V E M B E R 2 019

ZIE OUD ZUID

#115

DE KAST VAN TANJA KOK AMSTELVEENSEWEG SPECIAL

JOSH

VELDHUIZEN DÉ WIJKGLOSSY VAN ZUID O U D - Z U I D • D E P I J P • R I V I E R E N B U U R T • S TA D I O N B U U R T • G E L D E R L A N D P L E I N • Z U I DA S


INHOUD

In deze uitgave 14

45 49

30 26

46 42

20

Volg ook op Instagram en Facebook!

COLUMNS

RUBRIEKEN

ZIE ONZE ZAAK

09 Voorwoord

11 Zie Ons Zuid

18 Madame Cyclette

13 Jules

26 Erop (Z)uit

24 Amsterdam Plastic Surgery

50 Up to date

30 Amstelveenseweg special

29 GASSAN Diamonds

42 Nieuw in Zuid

45 Hilton Amsterdam

46 De kast van

48 Amsterdam Plastic Surgery

INTERVIEWS 14 Josh Veldhuizen

49 Pure Luxe

20 Tatum op de thee

COLOFON HOOFDREDACTEUR BLADMANAGEMENT FOTOGRAFIE COVER COVERMODEL ACQUISITIE

Jeffrey Struijk Bob Oostelbos Davien Hulsman Josh Veldhuizen Bob Oostelbos, Marleen Versteeg en Jeffrey Struijk

8 - NOVEMBER 2019

ONTWERP Nikki van der Pijll - de Voogd, IMAGEAU DRUKKERIJ MullerVisual Communication DISTRIBUTIE Flyerman FOTOGRAFIE Davien Hulsman, Anouschka Wardekker en Francoise Bolechowski

REDACTIE EINDREDACTIE

Tatum Dagelet, Sabine Zurel, Floris Wyers, Jules, Lady M, Jeffrey Struijk, Marleen Versteeg en Lisa Kroesen Kika Samson


VOORWOORD

VOORWOORD Je bedrijf is zo goed als je mensen. Gedreven en getalenteerde mensen vinden is echter niet altijd even makkelijk. Zeker niet nu de banen in de horeca voor het oprapen liggen! Ik ben daarom extra zuinig op het talent dat bij Blauw Amsterdam werkt en zorg dat ze de ruimte, mogelijkheden en middelen krijgen om te groeien. Het enige dat zij dan nog hoeven mee te nemen is de ambitie. Bij Blauw Amsterdam aan de Amstelveenseweg omarmen we verschillen, in plaats van ze te negeren. We werken in een hecht team met verschillende achtergronden. Dat proef je ook terug in ons eten. De sambal ijo smaakt van de ene chef subtiel anders dan van de andere chef, omdat ze uit verschillende Indonesische regio’s komen en dus andere bereidingswijzen hebben. ‘Samen’ vinden wij heel belangrijk. Aan wie je het ook

VERSPREIDING ZOZ wordt in een oplage van 10.000 exemplaren gratis verspreid bij o.a. cafés, restaurants, hotels, winkels, bedrijven, theaters, musea, bibliotheken in stadsdeel Amsterdam-Zuid. Voor 25 euro per jaar valt ZOZ iedere maand op je deurmat. Mail naar info@zieoudzuid.nl o.v.v. abonnement ZOZ.

vraagt, je krijgt steeds hetzelfde antwoord: “Het voelt hier alsof we een familie zijn en geen collega’s.” We passen goed op elkaar, respecteren elkaar en helpen elkaar altijd. Ook met niet-werkgerelateerde dingen. Ik ben dan ook supertrots dat ik samen met mijn team deel mag uitmaken van de diversiteit aan de Amstelveenseweg, die in de special van deze ZOZ centraal staat. Met alle restaurants, winkels en natuurlijk de bewoners zijn we samen een gezellige brei van verschillende achtergronden en culturen, maar staat ‘samen’ altijd centraal. Wie je ook bent, wat je ook doet, iedereen is hier welkom. Want niemand hoeft het alleen te doen. Veel leesplezier!

©2019 - JAARGANG 11 ZOZ is een uitgave van ZUID Media. Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande toestemming van de uitgever worden overgenomen. ZUID Media stelt zich niet aansprakelijk voor de inhoud van columns en eventuele onjuistheden en/of zetfouten.

HENK VAN HEES Eigenaar restaurant Blauw Amsterdam

REDACTIEADRES ZOZ - ZIE OUD ZUID Van Eeghenstraat 94-3 1071 GL Amsterdam 020 218 22 51 info@zieoudzuid.nl www.zieoudzuid.nl

ZUID Media info@zuid-media.nl www.zuid-media.nl

NOVEMBER 2019 - 9


D I A M O N D S , J E W E L R Y & WAT C H E S . V I S I T G A S S A N . C O M GASSAN Diamonds

|

GASSAN Dam Square

|

G A S S A N P. C . B o u t i q u e

|

GASSAN Schiphol


ZIE ONS ZUID

zie ons Zuid De leukste mails, tips en weetjes van de redactie

AMSTELVEENSEWEG IN DE SPOTLIGHTS

De Amstelveenseweg is maar liefst 4.1 kilometer lang! Deze veelzijdige straat heeft veel moois te bieden. Lees vanaf pagina 30 wat er allemaal te doen is in deze bruisende straat!

LUNCH-TIP Dat je bij IZAKAYA tijdens het diner omvergeblazen wordt door de heerlijke Japanse creaties van de chefs was al langer bekend. Maar wist je dat je ook kunt genieten van een gezonde - en gemakkelijke - lunch? De traditionele Bento boxen garanderen een fantastische lunchbreak tijdens drukke werkdagen of een gezellig samenzijn met vrienden in het weekend!

61X DINEREN IN ZUID! Met de start van november hebben we nog 61 dagen op de kalender van 2019. Op ZUID.nl vind je een overzicht van dĂŠ 61 toprestaurants waar je de rest van het jaar nog wil eten! Hoe ver kom jij met het afvinken van deze bucketlist?

NOVEMBER 2019 - 11


COLUMN JULES

Better Call Elsa Jules woont met man en drie kinderen in Oud-Zuid. Ze leidt het perfecte leven. Tenminste, zo líjkt het. Het moment dat ik voor het eerst ontdekte dat manlief vreemdging, belde ik Elsa. De dag dat ik thuis een cavia-lijkje aantrof, belde ik Elsa. En toen mijn middelste zoon de diagnose ADHD kreeg, belde ik Elsa. Mijn gescheiden vriendin Elsa kan me altijd van nuttig advies voorzien, wanneer ik in paniek raak en waarschijnlijk dingen ga doen waar ik achteraf spijt van krijg. Ze is mijn redder in nood, mijn persoonlijke 112-lijn. Bovendien hebben we een gemene deler: Elsa walgt net zoveel van mijn man als ik zelf. Onlangs had ik weer een 112-gevalletje: “Els, ik weet het nu zeker, denk ik. Ik wil scheiden.” Een paar seconden was het stil aan de andere kant van de lijn. Maar al snel kwam er een woordenwaterval aan advies: “Jules, picture this: je gaat scheiden. Denk je dat die eikel je enigszins tegemoet gaat komen? Nope. Dit is gezichtsverlies voor een man als hij. Hij zal jou het leven zuur maken. Wil je weten hoe het er dan uitziet? Kijk naar míjn leven: je komt te wonen in een sociale huurwoning op twee hoog, met zo’n afschuwelijke Bruynzeel Keuken, die je toch niet gaat vervangen want het blijft een huurwoning. Balkonnetje op het oosten, vol duiven-shit. Met een beetje mazzel heb je - in plaats van een gezin met zeven kinderen - studenten boven je hoofd wonen. Die feestjes geven in het weekend en jou eraan herinneren dat jij ook ooit jeugdig was. Poeh,

confrontatie.” “Dan de kinderen”, ratelde Elsa door, “Elke gescheiden vader komt er vanaf met een lullig ‘om de week een weekendje’. Jij denkt nu: heerlijk, ben ik om de week een weekend moeder-vrij, kan ik gaan stappen en flirten. Vergeet het, Jules: die weekenden lig je thuis brak op de bank om bij te komen van dat fulltime moederen. Want dat ben je nu niet gewend met jullie au pair, die je als gescheiden moeder niet meer kunt betalen. En denk je nog een nieuwe vlam te ontmoeten als je de volledige zorg hebt over drie kinderen en moet bijklussen om de huur te betalen? In de sportschool misschien? Ach welnee, in de Fit For Free sta je alleen maar tussen scholieren te squatten…” “Wat jij moet doen, Jules: gewoon kiezen op elkaar en je inschrijven bij Second Love als je toch dat beetje aandacht mist. En kijk vooral naar wat je wél hebt: een leuk klokkie om je pols, een villa aan het Vondelpark, een personal trainer, drie kinderen die verzorgd worden door een nanny en wat moet jij daarvoor doen? Gewoon elke dag leuk lachen en een beetje neuken eens in de maand. Is dat nou zo moeilijk, wat lul je nou?” Elsa geeft beter advies dan de best betaalde Zuid-coach ever.

Liefs, Jules NOVEMBER 2019 - 13


COVERSTORY

“Op de Zuidas komt voor mij alles samen”

14 - NOVEMBER 2019


JOSH VELDHUIZEN

JOSH VELDHUIZEN Josh Veldhuizen is een indrukwekkende verschijning. Niet alleen is de blondine tot in de puntjes gestyled, we hebben ook een echte powervrouw tegenover ons zitten. Josh is namelijk eigenaresse van het mega succesvolle modelabel JOSH V.

Het ondernemende modemeisje groeide op in Alphen aan den Rijn, maar al snel lonkte de grote stad. Het mocht grootser, het mocht levendiger. Op haar zeventiende verhuisde ze naar Amsterdam-Zuid en nu is ze daar niet meer weg te slaan! Of toch wel? In 2011 was je op televisie met het programma ‘Modemeisjes met een missie’. In hoeverre is die missie geslaagd? “Mijn missie toen was het op de kaart zetten van mijn eigen modelabel JOSH V. En dat is wel gelukt met meer dan een half miljoen kijkers per week. Toch voelde het voor mij niet alsof mijn missie geslaagd was. Al van jongs af aan leg ik de lat gigantisch hoog. Mijn ouders hebben me dat van huis uit meegegeven: om heel hard te werken, je dromen na te jagen en niet zomaar ergens genoegen mee te nemen.” Wat heb je verder van je ouders geleerd? “Ik kom uit een groot en heel hecht gezin met nog drie zussen, waar ik mijn ouders elke dag dankbaar voor ben. Zij leerden ons dat ondernemen echt niet altijd leuk is. Het is 24/7 heel hard werken. En dat je daarom alleen iets moet doen als het echt je passie is.”

En is dat zo? “Toen ik eenmaal alles had opgezet, dacht ik wel: jeetje als ik dit allemaal van tevoren had geweten… De enorme hoeveelheid uren die je erin steekt en de dingen je ervoor moet laten. Had ik het dan ook allemaal gedaan? En eerlijk gezegd: dat is waarschijnlijk niet zo. Dus ik ben heel blij dat ik zo lekker naïef was en niet wist wat het allemaal inhield om zo’n groot bedrijf op te zetten.” Waar liep je tegenaan? “Ik realiseerde me in het begin niet genoeg dat je echt een groot team van hele goede mensen om je heen nodig hebt. Dat het veel tijd kost om zo’n team op te bouwen en dat je er alles aan moet doen om de mensen uit je team blij te houden. Je denkt: ik begin een eigen modelabel, daar mag ik leuk voor ontwerpen, inspiratiereisjes doen en ik ben de hele dag met moodboards bezig. Echter ben ik 90% van de tijd bezig met mijn team en hoe ik ze tevreden kan houden. Daar gaat ongelooflijk veel tijd in zitten en dat heb ik wel onderschat. Ik ben megablij dat ik die stap heb gezet. En ik ben dankbaar voor de mensen die er nu zijn, want zonder hen hadden we nooit bereikt waar we nu staan.

NOVEMBER 2019 - 15


COVERSTORY

Het is echt een miljoenenimperium geworden met vier collecties per jaar die de winkels uitvliegen. Maar dat doe ik echt niet alleen.” Is je missie inmiddels veranderd? “Sinds ik moeder ben geworden van Alexis is mijn missie veranderd. Ik dacht dat ik een moeder zou worden waarbij het bedrijf nog steeds op nummer één zou staan. Alexis bij de nanny en ik alleen maar aan het werk. Maar het moment dat Alexis er was, veranderde alles voor mij. Ik wilde niets liever dan alleen maar bij haar zijn. Ik wist natuurlijk dat dat niet zou kunnen en dat ik uiteindelijk ook niet heel gelukkig zou worden van fulltime moederen, maar ik wilde wel een betere balans vinden tussen ondernemerschap en moederschap. Dat lukt aardig, maar het stopt nooit. Ik ben nog steeds op zoek naar die perfecte balans. Het begin is er in ieder geval.”

16 - NOVEMBER 2019

Je woont inmiddels al een ruime tijd in Amsterdam-Zuid. “Op mijn zeventiende ben ik in de Rivierenbuurt komen wonen, maar na een tijdje wilde ik naar de Zuidas verhuizen. Dat was in de periode dat iedereen zei: hoezo zou je daar willen wonen? Er stonden alleen maar bankgebouwen en slechts twee woontorens. Maar ik vond de Zuidas altijd heel gaaf met die hoge gebouwen. Het deed voor mij heel erg New Yorks aan. Bovendien ben ik een heel lichte slaper en het leek mij echt awesome dat je daar ’s nachts geen trams hoort. En ik houd ervan om hoog te wonen en over de stad uit te kijken. Al die aspecten kwamen samen op de Zuidas.” Uiteindelijk heb je er een mooi appartement weten te bemachtigen! “Op een gegeven moment begonnen meer mensen in te zien dat de buurt heel veel potentie heeft, dus


JOSH VELDHUIZEN

“De zoektocht naar de perfecte balans stopt nooit”

kwamen er veel meer woningen. Dat was ook precies in de periode dat ik mijn vriend Nick ontmoette. Hij wilde voor de liefde wel naar Amsterdam verhuizen, we waren toen een half jaar samen. Heel toevallig hadden we ons toen voor hetzelfde project ingeschreven. Hij werd ook ingeloot en toen besloten we om onze twee appartementen samen te trekken tot één groot appartement van 207 m2 en ons gezamelijke droomhuis ervan te maken. Niet wetende dat wij daar een paar jaar later – toen die ruimte eenmaal klaar was – meteen ons eerste kindje zouden krijgen.” En toch ga je Zuid verlaten… “We wonen nu tweeëneenhalf jaar samen in Amsterdam en het wonen hier valt Nick best wel zwaar. Hij is België gewend en komt uit Schilde, met heel veel groen en gigantische huizen en tuinen. Op een gegeven moment begon het gebrek aan ruimte hem tegen te staan. Toen ik in verwachting was, zei hij ook: straks met ons kindje, wil je dan niet liever een huis met een tuin? Toen dacht ik nog: no way, ik wil niet weg uit Amsterdam. Een huis met tuin is in Amsterdam echt niet makkelijk te vinden. Dus ik heb Nick nog best een tijdje weten te overtuigen, maar toen kwam de zomer. We waren heel erg aan huis gebonden. Waar we vroeger gewoon op een terrasje zouden zitten,

Tekst: Jeffrey Struijk - Fotografie: Davien Hulsman

moesten we nu thuis zijn omdat ons kindje op bed lag. Toen heb ik moeten toegeven. Nu gaan we richting het Gooi. Ons huis staat te koop en Nick wil liever gisteren dan vandaag weg. Van mij mag het echter nog heel lang duren. Het wordt nu weer winter, dus dan hoef je niet zo gauw naar buiten zodra je klaar bent met werken.” We zitten nu bij Le Pain Quotidien. Waarom kom je hier graag? “Het is echt een favoriet plekje van mij! Naast de deur, dus ik wandel hier in het weekend vaak naartoe samen met Nick en Alexis. Het is echt een chille plek als je kids hebt. Ze houden er rekening mee en er is een speeltafel. Nick heeft ook twee kindjes, dus we zijn dan vaak met een heel gezin. Dan is het wel fijn om ergens te komen waar je je niet opgelaten voelt.” Welke andere dingen ga je hier missen? “Het Amsterdamse Bos is zeker als je een kleintje hebt fantastisch. Daarnaast ga ik al die fijne terrasjes missen. Van Dam, De Joffers en George. En de lekkere restaurants natuurlijk. Ik houd heel erg van uiteten gaan. IZAKAYA vind ik bijvoorbeeld top en ik vind het Conservatorium Hotel fantastisch. Nick en ik hadden daar onze eerste date bij TAIKO. Oh, dat is zó lekker daar!”

NOVEMBER 2019 - 17


ZIE ONZE ZAAK

KENNISMAKEN MET MADAME CYCLETTE ALL DAY RESTAURANT VOOR DE BEWUSTE LEVENSGENIETER Dat het Stadionplein de nieuwe place to be is, weten we natuurlijk al een tijdje. Maar met de komst van het nieuwe all day restaurant Madame Cyclette is het plein nu nóg bruisender geworden. Dit kleurrijke, healthy restaurant is gevestigd op de begane grond van het recent geopende Move Experience Center en biedt ruimte aan tachtig couverts. Wij zijn razend benieuwd naar dit nieuwe concept gericht op de bewuste levensgenieter en nemen plaats aan de marmeren bar om in gesprek te gaan met Roelie Hettinga, horecamanager bij Madame Cyclette.

ALL DAY GERECHTEN Wij zijn ontzettend benieuwd wat voor spannende gerechten we in het gloednieuwe restaurant kunnen ver-

18 - NOVEMBER 2019

wachten. Roelie legt uit: “We voeren geen alledaags assortiment en daardoor hebben we gerechten op de kaart staan die mensen niet zo snel zullen kennen. We koken flexitarisch. Groenten spelen bij ons de hoofdrol en daarnaast staat er gevogelte en vis op het menu. Onze gerechten zijn heel vers en – net zoals de inrichting van het restaurant – erg kleurrijk. We hebben veel geluk met onze Franse chefkok Renaud. Hij is zelf ook flexitariër, dus hij past perfect bij ons concept!” KIJKJE IN DE KEUKEN “Onze chef heeft ontzettend veel verstand van de producten en weet hier dan ook verrassende én lekkere combinaties mee te maken. Neem onze speltrisotto met edamame boontjes, sojasaus en nootjes voor een extra


RESTAURANT MADAME CYCLETTE

bite: dit is mijn persoonlijke favoriet. In mijn ogen is dit het ultieme voorbeeld van een lekker comfort food gerecht dat ook nog eens gezond is”, vertelt Roelie. Een ander gerecht wat ons opvalt op de menukaart is de pulled oat taco. Een taco met op smaak gebrachte haver dat zo bereid wordt dat het qua structuur lijkt op geruld gehakt. Interessant! In het all day restaurant zijn alle gerechten op de kaart van 9.00 tot 18.00 uur te bestellen. VERANTWOORDE DRANKJES Van al dat lekkere eten, krijg je natuurlijk dorst. Madame Cyclette trekt ook met haar drankjes de lijn van lekker en gezond door: “We hebben bijvoorbeeld Kombucha op de tap. Een alcoholvrije gefermenteerde zoete thee die qua diepte en gelaagdheid zeker niet onderdoet voor een wijn of andere alcoholische drank. We hebben daarnaast een juicery waar we zelf allerlei soorten sapjes maken. In het kader van duurzaamheid en no waste bakken we van de resterende pulp heerlijke muffins.” BORRELEN Het restaurant mag dan wel een healthy touch hebben, je kunt er ook terecht voor een gezellige borrel. “We gaan ook vrijdagmiddagborrels organiseren en dan sluiten we zeker niet om 18.00 uur. Met mate genieten van een drankje, moet zeker kunnen. We willen hier

Tekst: Jeffrey Struijk - Fotografie: Davien Hulsman

juist laten zien dat we met verse ingrediënten gezond en lekker kunnen koken en uiteraard mag hier een Espresso Martini of een Paloma bij. We hebben ook wijn op de tap trouwens. Nog niet heel bekend, maar in het kader van duurzaamheid een veel beter alternatief voor losse flessen waarbij soms resterende wijn weggegooid moet worden. Bewust genieten dus.” Kom snel langs bij het nieuwe Madame Cyclette en ervaar hoe lekker gezond en duurzaam eten en drinken kan zijn! Speciaal voor ZOZ-lezers bieden zij op vertoon van dit artikel in november een gratis glas Kombucha aan.

IETS TE VIEREN? Madame Cyclette is ook af te huren voor feesten en evenementen. Heb je binnenkort wat te vieren en zoek je nog een gezellige locatie? Mail dan naar hello@madamecyclette.nl. Het restaurant is flexibel in te delen en biedt ruimte aan 12 tot 120 personen.

MADAME CYCLETTE Stadionplein 24 020 236 65 21 hello@madamecyclette.nl www.madamecyclette.amsterdam

NOVEMBER 2019 - 19


TATUM OP DE THEE

Elke maand gaat Tatum Dagelet Op de Thee bij een interessante, beroemde of beruchte bewoner van Zuid.

Op de thee bij

IN ITALIAANSE SFEREN

PJOTR MEUWISSEN

Zes jaar geleden verruilde Pjotr Meuwissen (47) de Jordaan voor de Rivierenbuurt. Sindsdien woont hij op loopafstand van zijn winkel Feduzzi, Zuids meest populaire Italiaanse traiteur. Tijdens de thee vertelt Pjotr me uitgebreid over zijn voorliefde voor de Italiaanse keuken, klassieke muziek en graffiti.

20 - NOVEMBER 2019


TATUM OP DE THEE zetten, fietsen stelen, blowen, tramsurfen… dat laatste kon toen nog: de trams hadden een soort traptrede aan de buitenkant waar je op kon staan en aan de rubbers tussen de deuren kon je je vasthouden.” Was er thuis niet genoeg actie, waardoor je zo’n wilde was? “Misschien, ik was de jongste thuis: ik heb een oudere broer en zus. En mijn ouders waren altijd kneiterdruk: mijn vader is arts en mijn moeder werkte in het ziekenhuis. Maar toen ik in dienst moest - ik zat bij de laatste lichting dienstplichtigen van Nederland - liet ik mijn wilde jaren achter me en werd ik een hele brave jongen, haha!”

Wat ideaal: op loopafstand van je werk wonen! “Ja, kan niet beter. Hiervoor woonde ik twintig jaar in de Jordaan, in de Leliestraat. Dat was een stuk kleiner, ik miste het groen en het was wel erg druk met het opkomende toerisme. Via woningruil heb ik dit appartement gekregen. De Jordaan is heel gewild en diegene wilde kleiner en goedkoper wonen. Nou, deal.” Ben je opgegroeid in Amsterdam? “Vanaf mijn dertiende woon ik in Amsterdam, daarvoor heb ik in Abcoude, Heiloo en Bussum gewoond. Toen mijn ouders scheidden ging ik bij mijn moeder wonen, hier om de hoek in de Eendrachtstraat.” Hoe was het voor jou als puber, om hier te komen wonen? “Destijds was dit een bejaardenbuurt - dat is nu wel anders met al die tweeverdieners - maar de stad vond ik een groot feest. Als puber was ik veel bezig met graffiti en ik ging altijd naar de ‘Hangout’: een soort parkje bij het Leidseplein. Daar verzamelden alle graffitiboefjes uit Amsterdam zich. Ik was een jaar of veertien, die jongens waren een stuk ouder, dat vond ik allemaal superspannend…” Je was een graffitiboefje? “Ja, op een of andere manier was ik een thrill seeker: op mijn vijfde had ik al een doos lucifers in m’n zak zitten. In Amsterdam haalde ik veel ongein uit: graffitis

Tekst: Tatum Dagelet - Fotografie: Anouschka Wardekker

Ging je na jouw dienstplicht een studie volgen? “Eigenlijk wilde ik naar de grafische school, maar destijds moest je daarvoor een wiskunde-pakket hebben. Dat had ik niet, dus ik ben naar de detailhandelsschool bij de Berlagebrug gegaan. Toen ik op mijn achttiende stage moest lopen, heb ik aangeklopt bij de Italiaanse winkel Feduzzi, in de Scheldestraat. Ik kreeg een stageplek en ging er ook in de weekenden werken als afwasser. Dus ik werk al dertig jaar voor het bedrijf.” Waarom koos je voor een stageplek bij een Italiaanse traiteur? “Mijn zes jaar oudere broer was helemaal vól van Italiaanse vrouwen en Italiaanse recepten, nadat hij tijdens zijn vakantie in Griekenland allemaal leuke Italiaanse meisjes had leren kennen die zo lekker konden koken… En als jonger broertje keek ik tegen hem op. Vandaar dat ik bij de familie Feduzzi aanklopte. Bij Feduzzi mocht ik steeds meer helpen in de keuken en al gauw rolde ik in het koken. Uiteindelijk werd ik bedrijfsleider.” Inmiddels ben je de trotse eigenaar van de zaak, hoe is dat zo ontstaan? “Op een gegeven moment ben ik weggegaan bij Feduzzi: ik had mijn eigen ideeën over de bedrijfsvoering en de familie Feduzzi - met al heel veel ervaring - had andere ideeën. Ik wilde voorkomen dat er twee kapiteins op één schip zaten. Vervolgens ben ik twee jaar bedrijfsleider geweest bij Pasta di Mamma en heb ik nog in het American Hotel gewerkt, als chef de

NOVEMBER 2019 - 21


TATUM OP DE THEE

“Het lijkt me fantastisch om een huis in Italië te hebben”

partie. Totdat mevrouw Feduzzi me in 2001 opbelde om te vragen of ik de winkel wilde kopen: zij had er geen tijd meer voor, met twee kinderen. Die kans greep ik aan. Ik kende de receptuur, de klanten, de leveranciers… ik kende de winkel van binnen en buiten.” Heb je ook Italiaans bloed? “Nee, maar het grappige is dat ik aangetrouwde Italiaanse familie bleek te hebben waar ik niets van afwist: mijn tante Carola woont met haar familie op een van de mooiste plekjes in Italië, in de Chiantistreek. Toen ik bij Feduzzi werkte, ben ik daar tussendoor een jaar gaan wonen, om de taal te leren en me in de keuken te verdiepen. Het is een soort nieuwe familie van me geworden, ik bezoek ze jaarlijks en ze hebben ook geholpen met de winkel, heel fijn.” En hou je het bij de Italiaanse keuken, of is er ook een Italiaanse vrouw in jouw leven? “Er was ooit een Florentijnse met gitzwart haar, die in Italië bij de sigarenwinkel werkte waar ik mijn sigaretten kocht toen ik nog rookte. Dat was voordat ik met mijn taalcursus begon, dus ik kon geen woord met haar wisselen. We konden alleen maar heel verliefd naar elkaar kijken, dat was wel leuk. Maar ik ben erachter gekomen dat het toch wel heel lastig is, als iemand uit een andere cultuur komt en je leert elkaar beter kennen. Dan wrikt het ergens. Dan mis ik gewoon een Nederlands gesprek, de Nederlandse humor en bepaalde omgangsvormen. Dus ik hou het bij de Italiaanse keuken, maar wie weet zit ik op mijn oude dag toch met een Donatella op een berg fruitella te eten… Maar sinds kort ben ik aan het daten met een dame uit Rotterdam, we hebben het heel gezellig.”

22 - NOVEMBER 2019

Heb je, met een eigen zaak, nog wel tijd over voor andere leuke dingen? “Gelukkig wel. Ik ga vaak hardlopen in het Amsterdamse Bos of in het Beatrixpark. En ik ben veel op de Veluwe, daar heb ik aan de rand van een weiland een boshut gekocht, samen met mijn zus. Ook vind ik het leuk dat er nog iets van dat grafische is overgebleven, dat zie je af aan de huisstijl van mijn winkel: alle menukaarten schrijf ik zelf, dat graffiti-achtige zie je terug in mijn handschrift. En verder heb ik een grote voorliefde voor klassieke muziek. Iedere ochtend zet ik het op, dat is echt mijn moment van de dag. Als ik ’s ochtends in de winkel kom en mijn collega’s zijn er nog niet, zet ik meteen mooie muziek op en ga ik onderwijl dingen voorbereiden en koken...” Waar komt die voorliefde voor klassieke muziek vandaan? “Mijn moeder was altijd veel bezig met muziek en mijn opa, Willem van Otterloo, was dirigent van het residentieorkest in Den Haag. Tussen de jaren 30 en 70 heeft hij naam en faam gehad in Nederland.” Ga je Zuid ooit uit? “Het buitenzijn vind ik heel fijn, ik zie wat de Veluwe met me doet. Maar om daar nou in mijn eentje te gaan zitten… Wat me ook fantastisch lijkt, is om een huis in Italië te hebben en me nog verder bij te scholen in de Italiaanse cultuur en het culinaire. Maar dan zou ik dit appartement er wel naast willen houden, dat is een soort ideaal. De Rivierenbuurt heeft een bepaalde energie waar ik van hou en qua diversiteit aan mensen zie je hier van alles. Terwijl buitenstaanders denken dat Zuid elitair is en dat je niet aardig behandeld wordt in winkels. Dat vind ik echt gelul. En wat ik ook zo fijn vind: ‘s avonds is het hier gewoon muisstil. Heel relaxed.”


ZIE ONZE ZAAK

FRIS EN FRUITIG DE FEESTDAGEN IN MET

AMSTERDAM PLASTIC SURGERY Fraai gelegen aan de Jan van Goyenkade in Zuid huist Amsterdam Plastic Surgery: de kliniek van  gerenommeerd plastisch chirurg Dr Ali Pirayesh. Dr Pirayesh is gespecialiseerd in alle aspecten van zowel nietoperatieve esthetische behandelingen zoals  Botox, veilige  fillers  en medische lasers, als  esthetische chirurgie van het gezicht, de borsten en het lichaam. Met grote passie voor zijn vak is  Dr  Pirayesh  uitgegroeid tot een autoriteit in zijn vakgebied.  Dr  Pirayesh: “Wij streven naar uitzonderlijke zorg en persoonlijke aandacht voor de wensen van onze  cliënten in een huiselijke sfeer”. Deze maand bespreekt Dr Pirayesh niet-operatieve huidverbetering.

vijfentwintigste levensjaar neemt de productie van collageen en elastine – elementen die je huid letterlijk bij elkaar houden – af en zakt je huid als het ware langzaam in elkaar. Collageen en Hyaluronzuur zorgen voor volume en vullen dus rimpeltjes op en elastine geeft je huid elasticiteit. Om je huid zo lang mogelijk een zachte, frisse en gladde uitstraling te geven, is het van belang om de collageen aanmaak te stimuleren en zo nodig Hyaluronzuur aan te vullen. Gebleken is dat de huid collageen uit crèmes en serums niet op kan nemen, ondanks dat deze soms wel voor een goede vochthuishouding van de huid kunnen zorgen en belangrijk zijn.

HUIDVERBETERING Erfelijke factoren, veroudering, een hectische leefstijl en de zon laten hun sporen na op je huid. Al na je

PERSOONLIJK BEHANDELPLAN Bij Amsterdam Plastic Surgery kijkt plastisch chirurg Ali Pirayesh uitgebreid naar je huid en bespreekt hij jouw wensen, waarna hij een op maat gemaakt

24 - NOVEMBER 2019


AMSTERDAM PLASTIC SURGERY

behandelplan voor je kan samenstellen. Dr Pirayesh heeft zijn eigen, uitgebalanceerde huidverbeteringsbehandeling ontwikkeld: SILC. Dit staat voor Surgery, Injectables, Lasers en Cosmeceuticals (operatie, injecties, laser en  cosmetisch-farmaceutische producten), voor het mooiste en meest natuurlijke resultaat. Ook voor patiënten die (nog) geen operatie willen, maar hun huid graag enorm verbeterd zien, zijn er voldoende mogelijkheden. Moderne laserbehandelingen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt om niet alleen de collageen productie te stimuleren, maar ook de huid te verjongen. COMBINATIE VAN BEHANDELINGEN Dr Pirayesh geeft wereldwijd les aan artsen over het veilig gebruik van Botox en fillers. Naast zonbescherming en het drinken van voldoende water, adviseert hij de combinatie van de volgende drie behandelingen om je huid zo lang mogelijk in goede conditie te houden. Hij is een voorstander van het natuurlijk verzachten van diepere lijnen met  micro Botox (1)  en het zo nodig aanvullen van  lichaamseigen  Hyaluronzuur  met de veiligste fillers (2). Tot slot biedt de PRP-behandeling met micro-impregnatie (gebruik van groeifactoren uit een klein buisje van je eigen bloed), vaak in de media de  Vampire Facial  genoemd, tot fraaie resultaten in de vorm van een gladdere, jonger ogende en stralende huid (3). Dit is een signatuur-behandeling van APS, die Dr Pirayesh wekelijks bij vele vrouwen en mannen uitvoert.    KIES VOOR DE BESTE KWALITEIT & VEILIGHEID BIJ EEN ECHTE PLASTISCH CHIRURG Plastisch chirurgen hebben de juiste, jarenlange opleiding, ethische normen, handvaardigheid en expertise om het meest optimale en veilige resultaat te bereiken en kunnen je een totaalpakket aan behandelingen en nazorg aanbieden. Plastisch Chirurg is een wettelijk beschermde titel die dus niet door minder gekwalificeerde artsen gebruikt mag worden. Een echte plastisch chirurg zal zichzelf ook nooit cosmetisch arts of cosmetisch chirurg noemen. AMSTERDAM PLASTIC SURGERY Jan van Goyenkade 12-1 020 577 12 77 www.amsterdamplasticsurgery.com

Tekst & Fotografie: Amsterdam Plastic Surgery

SCIENTIFIC DIRECTOR CLINICAL FACIAL ANATOMY Dr Pirayesh geeft twee keer per jaar - nu in november- de inmiddels prestigieuze CFA cursus in Amsterdam waarbij de meest geavanceerde en veilige technieken op het gebied van Botox, fillers en anatomie van het aangezicht worden getoond aan een groep ervaren collega’s. DR PIRAYESH, PLASTISCH CHIRURG • Docent esthetische congressen: Amsterdam, Monaco, Parijs, Londen, Colombia, St Petersburg, China • Director CFA Amsterdam: International Course on Facial Aesthetics & Injectables  • Bestuurslid Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)  • Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie ( NVEPC)  • Eigenaar Amsterdam Plastic Surgery  (ISO 9001 keurmerk)

NOVEMBER 2019 - 25


EROP (Z)UIT

Agenda

10 NOVEMBER OLYMPISCH STADIONLOOP Olympisch Stadion - www.olympischstadionloop.nl Elk jaar organiseert Phanos in samenwerking met UNICEF de Olympisch Stadionloop. Dit jaarlijkse hardloopevenement bestaat uit drie afstanden: 800 m (kinderloop), 5 km en 10 km. De kinderloop is speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar. Bij de 10 km zijn er verschillende opties: lopen als recreant, deelnemen met collega’s aan de bedrijvenloop of inschrijven voor de individuele wedstrijdloop.

Fot o: M

ar t

ijn v

an

de

rW al

2 NOVEMBER MUSEUMNACHT Diverse locaties - www.museumnacht.amsterdam Ieder jaar openen meer dan vijftig deelnemende musea tussen 19.00 en 2.00 uur hun deuren voor Museumnacht! Dit jaar is het tijd voor de speciale twintigste editie! GeĂŻnspireerd op de vaste collectie of tijdelijke tentoonstellingen is er door de deelnemende musea een speciaal programma samengesteld. Geniet van muziek, workshops en speciale rondleidingen in de vele musea die Zuid rijk is!

9 NOVEMBER GELDERLANDPLEIN TRAKTEERT Gelderlandplein - www.gelderlandplein.nl Alle restaurants, horeca en food-winkels van Gelderlandplein laten op 9 november het winkelend publiek kennis maken met hun beste producten en lekkerste gerechten. Op verschillende locaties in het winkelcentrum worden van 12.00 tot 17.00 uur hapjes aangeboden. Een gezellige pianobar zal bovendien voor muzikale ondersteuning zorgen!

26 - NOVEMBER 2019

24 NOVEMBER ONE DAY YOGA RETREAT Zuiver Amsterdam www.onedayyogaretreat.eventbrite.nl Op zondag 24 november vindt de vierde editie van de One Day Yoga Retreat plaats bij Zuiver Amsterdam. Het thema is Heartfulness, een gelukkig hart! Na workshops yoga en mindfulness en een meditatielezing met Rosalinda Weel kan je nog heerlijk de spa in. Inclusief lunch en goodiebag met leuke verrassingen. Een heerlijke verwendag!


EROP (Z)UIT

30 NOVEMBER MOVEMBER RUN AMSTERDAM Tennisclub Kattenlaan - www.movemberrun.nl Het is november en dat betekent dat het weer tijd is voor de Movember Run Amsterdam! Deze hardlooproute van 5 km heeft als doel het creëren van bewustzijn en inzamelen van geld voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek. Toegankelijk voor mannen en vrouwen, met of zonder (plak)snor. Dit jaar is het ook mogelijk om de route te wandelen. De start is om 15.00 uur bij Tennisclub Kattenlaan.

Fot o: M

aik el

Thi jsse

n

24 NOVEMBER - 1 DECEMBER PAN AMSTERDAM RAI Amsterdam - www.pan.nl PAN Amsterdam is dé ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers. Al 32 jaar staat de beurs op de Amsterdamse kunstkalender met een breed aanbod aan kunst, antiek en design van alle tijden. Zo’n 40.000 bezoekers vinden ieder jaar hun weg naar de 110 deelnemende antiquairs, handelaren en galeristen die topkwaliteit tonen in RAI Amsterdam.

Kinderagenda VANAF 16 NOVEMBER (SCHOOL)SCHAATSEN BIJ ICE* AMSTERDAM Museumplein - www.iceamsterdam.nl Wat is er nou leuker dan samen met een gezellige groep het ijs betreden? Vanaf 16 november kan er weer geschaatst worden op het Museumplein, bij Ice*Amsterdam. Koop online je ticket inclusief toegang en schaatshuur met 1 euro korting of kom onbeperkt schaatsen als vriend van de IJsclub! Neem je al je vriendjes en vriendinnetjes mee?

Kinderagenda 17 NOVEMBER SINTERKLAAS INTOCHT Diverse locaties - www.sintinamsterdam.nl Hij komt, hij komt! Op 17 november is het eindelijk zover: dan komen Sinterklaas en zijn pieten weer naar Amsterdam. Dit grootste spektakel is uitgegroeid tot de grootste intocht ter wereld. Sinterklaas en ruim 400 Pieten maken een tocht over de Amstel en vervolgen daarna te voet hun weg door de stad met als einddoel de Dam. Dit wil je niet missen!

Heb jij een leuk agendapunt voor de volgende editie? Stuur die dan voor 12 november naar info@zieoudzuid.nl.

NOVEMBER 2019 - 27


VIER KERST MET OKURA’S KERSTBRUNCH Op woensdag 25 december van 12.00 – 16.00 uur pakken de chefs van Hotel Okura Amsterdam traditiegetrouw groots uit met een uitgebreid buffet in de Grand Ballroom. In de magische omgeving heerst een waar kerstgevoel, waar je met vrienden en familie kunt genieten van de heerlijkste warme en koude gerechten. reserveren

Ga voor meer informatie naar www.okura.nl/kerst en reserveer snel een tafel bij het team van restaurantreserveringen via 020 6787 450 of restaurants@okura.nl Ferdinand Bolstraat 333 1072 LH Amsterdam The Netherlands www.okura.nl T +31 (0)20 6787 111

WINTERTREATMENT

Door de endermolift te combineren met een peeling, reinig je de huid grondig na de zomer en bereid je deze weer helemaal voor op de komende winter. Boek nu de endermolift en ontvang gratis een peeling, zodat je de komende feestdagen zult stralen!

PE R BE HA ND ELI NG G ON TVA NG JE EEN PEE LIN

MO ESTHETICS Pieter de Hoochstraat 71 1071 ED Amsterdam

mo-esthetics.nl 020-6626752 info@mo-esthetics.nl


ZIE ONZE ZAAK

MASTERS OF LXRY 2019 THE LOVE EDITION Feestmaand december staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is voor dé luxebeurs van het jaar: Masters of LXRY! Van 12 tot en met 16 december brengt de beurs met een ware LOVE Edition de liefde naar de Amsterdamse RAI. Uiteraard is GASSAN Diamonds - vanaf het prille begin betrokken bij de beurs - ook weer als stralend middelpunt aanwezig. Dit jaar met de grootste stand ooit van maar liefst 1.200 vierkante meter!

GROOTSTE LUXEBEURS TER WERELD Masters of LXRY mag zich dit jaar de grootste luxebeurs ter wereld noemen. De beurs staat geheel in het teken van liefde: liefde voor vakmanschap, passie voor perfectie, voor bijzondere ontwerpen, unieke uitvoeringen, liefde voor de gastronomie en voor al het moois dat de wereld te bieden heeft. Gedurende vijf dagen is de RAI hét epicentrum van luxe: op een recordoppervlakte van 50.000 vierkante meter is dit de enige plek waar het beste uit de wereld van

Tekst: GASSAN Diamonds - Fotografie: Rahi Rezvani

kunst, interieur, fotografie, fashion, gadgets, juwelen, horloges, boten, auto’s en travel onder één dak wordt getoond. GASSAN maakt hier met trots een groot onderdeel van uit. GASSAN’S LOVE COUPLE De festiviteiten rondom Masters of LXRY 2019 gingen in oktober, in het bijzijn van de gekozen Masters en de exposanten, officieel van start met de onthulling van het iconische campagnebeeld. GASSAN is enorm trots dat GASSAN’s ‘LOVE couple’ Debora Huisman-Leeser en Dustin Huisman dit jaar het beeld mogen sieren. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats in Juniper & Kin, een cocktailbar op 78 meter hoogte met een schitterend uitzicht over onze hoofdstad. Wil je ook jouw liefde voor luxe komen vieren? Bestel dan snel tickets voor Masters of LXRY via www.lxry.nl. GASSAN DIAMONDS www.gassandiamonds.nl

NOVEMBER 2019 - 29


SPECIAL

special

AMSTELVEENSEWEG

Startend aan de Overtoomse sluis en eindigend aan de Kalfjeslaan in Amstelveen telt de Amstelveenseweg ruim 4.1 kilometer! De straat zelf is bij iedere Zuid-bewoner welbekend, maar het is tijd om de ondernemers extra in het zonnetje te zetten! Ontdek in deze special welke fantastische zaken er aan deze weg te vinden zijn.

30 - NOVEMBER 2019


AMSTELVEENSEWEG SPECIAL

TRAINMORE 24/7 SPORTEN BIJ TRAINMORE NON-STOP

Aan de Amstelveenseweg 136 vind je sinds augustus dit jaar TrainMore non-stop. Jouw 24/7 urban gym waar je dag en nacht terecht kunt voor een workout. Alle voordelen van een gym aan huis, maar dan inclusief de nieuwste apparatuur van TechnoGym, meer dan vijftig small group lessen per week en – als je wilt – persoonlijke begeleiding van personal trainers. En dan heb je ook nog eens zelf in de hand hoeveel je per maand betaalt. Elke workout wordt namelijk beloond met 1 euro korting!

SNEL EN MAKKELIJK TRAINEN TrainMore non-stop richt zich op de Amsterdamse young professionals. Een doelgroep die volgens eigenaar Han Doorenbosch behoefte heeft aan flexibiliteit. “Met ons nieuwe concept maken we het voor leden zo makkelijk mogelijk een workout in te plannen in hun drukke leven. Daarom hebben we voor de innovatieve small group lessen bewust gekozen voor relatief korte en super efficiënte high intensity workouts. We willen bij non-stop bovendien een hechte fitness community

creëren, die voornamelijk bestaat uit mensen uit de buurt. De gym moet gaan aanvoelen als hun tweede huis. Daarom besteden we veel aandacht aan design, sfeer, muziek en interieur. De vibe in onze next generation gyms motiveert en inspireert.” Bijkomend voordeel: met een TrainMore non-stop membership kun je ook bij de andere zes clubs van TrainMore in Amsterdam terecht. SLIMME TECHNOLOGIE Om de gym 24/7 open te kunnen houden, maakt TrainMore gebruik van slimme technologie. Clubmanager Lindy van Workum is met haar team aanwezig tussen 9.00 en 21.00 uur, maar daarvoor en daarna blijft de gym gewoon toegankelijk. Lindy: “De toegangscontrole is volledig geautomatiseerd en camera’s registeren wat er in de gym gebeurt. Ongebruikelijke activiteiten worden automatisch gemeld. We vinden het heel belangrijk dat onze leden veilig kunnen trainen. Sinds de opening in augustus zijn er volgens Lindy geen voorvallen geweest: “Dat komt onder andere door het publiek dat hier sport. Zij kunnen die verantwoordelijkheid prima aan. Onze leden komen hier gewoon om lekker te trainen en that’s it.” TRAINMORE NON-STOP Amstelveenseweg 136 www.trainmore.nl trainmore @trainmore

NOVEMBER 2019 - 31


SPECIAL

service met een glimlach bij RESTAURANT BLAUW Wanneer je door de deuren van Restaurant Blauw stapt, begint je culinaire reis door Indonesië. Zeker met het winterseizoen in aantocht, waan je je hier even op vakantie in eigen land terwijl je smult van een daging rendang of een saté kambing. We leerden het enthousiaste team kennen dat dagelijks deze smakelijke Indische gerechten klaarmaakt en naar de tafels brengt.

DIVERSITEIT AAN DE AMSTELVEENSEWEG Het Indonesische restaurant brengt een stukje diversiteit naar de Amstelveenseweg. Met traditionele

32 - NOVEMBER 2019

Indonesische gerechten schuift menig Indonesiër hier aan tafel om even het ‘thuis-gevoel’ te ervaren zoals ze dat in Indonesië kennen. Ook andere liefhebbers van de Aziatische keuken weten het restaurant goed te vinden, wat maakt dat er altijd een gezellig en veelzijdig publiek aan het tafelen is. EEN GEZELLIGE MIX Ook het team van Restaurant Blauw is afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Zo staan er onder andere een Thaise en een Indonesische chef in de keuken. Is er een Maleisische gastheer en een Hollandse serveerster; die


AMSTELVEENSEWEG SPECIAL

gezellige mix aan mensen merk je terug in het heerlijke eten dat met evenveel liefde wordt bereid als dat het uitgeserveerd wordt. De chefs uit verschillende uithoeken van Indonesië en omstreken, leggen hun passie en uit hun roots opgedane creativiteit in hun werk en dat proef je in de gerechten. EEN WARM BAD Emma is de jongste aanwinst van het team. Slechts twee maanden terug stapte zij binnen nadat zij via-via hoorde over de gezellige werksfeer. Dát en haar liefde voor de Indonesische keuken trokken haar aan in het werken bij Restaurant Blauw. “Er hangt hier echt een gezellige sfeer. Natuurlijk is het hard werken en zijn we serieus bezig met ervoor te zorgen dat de gasten het naar hun zin hebben en goed eten voorgeschoteld krijgen. Maar het team voelt meer als een groep vrienden dan collega’s. We blijven dan ook zeker zitten voor een drankje na sluitingstijd.” RUIMTE VOOR ONTWIKKELING In de bediening staat Peter. De van origine Maleisische jongeman heeft in het restaurant in Utrecht al kennis gemaakt met Restaurant Blauw. Na daar drie jaar in de keuken te hebben gewerkt, vond hij het tijd voor een

verandering. “Ik ben dol op de Indonesische keuken en koken vind ik fantastisch. Maar na drie jaar was ik toe aan een verandering, ik miste het directe contact met de gasten. De grapjes, de fijne sfeer op de werkvloer. Ik ben blij dat ik hier ook die mogelijkheid kreeg om te wisselen”, aldus Peter.

WERKEN BIJ BLAUW Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en ben je dol op de Indonesische keuken? Bekijk www.restaurantblauw.nl voor de openstaande vacatures bij Restaurant Blauw.

RESTAURANT BLAUW Amstelveenseweg 158-160 020 675 50 00 www.restaurantblauw.nl RestaurantBlauw @restaurantblauw

NOVEMBER 2019 - 33


SPECIAL

KLASSIEK ITALIAANS OP MODERNE WIJZE BIJ SCOTTADITO Scottadito is een gezellig Italiaans restaurant met pure, klassieke gerechten bereid met een moderne kwinkslag. Geniet van meerdere soorten pasta, pizza’s, bijbehorende verse kruiden, seizoensgebonden vlees- en visgerechten en heerlijke desserts. Alle producten zijn dagvers en dat proef je! Een aantal favorieten op de kaart zijn de verse pasta, de worst op Napolitaanse wijze, het krokante pizzadeeg, de heerlijke tomatensaus die iedere dag vers wordt gemaakt en de vele andere seizoensgerechten. Bij Scottadito schuif je aan voor een lunch of diner. Ook kun je er terecht voor een gezellige borrel in een warme en aangename sfeer.

Amstelveenseweg 85 020 364 14 31 www.scottadito.nl

DE REDACTIE TEST De Mr. Sam Experience

Op het hoekje van de Amstelveenseweg aan het Stadionplein vind je een Aziatische hidden gem. Bij Mr. Sam Asian Bistro word je omvergeblazen door de meest verfijnde gerechten met een verrassende twist. Wat dacht je van sushi met geflambeerde zalm en truffel? Of een boterzachte ribeye steak met gegrilde ananas en knoflookchips? In het sfeervol ingerichte restaurant geniet je van een lunch, diner of een gevaarlijk lekkere cocktail. Alle gerechten en drinks zijn niet alleen tongstrelend, maar vanwege de fantastische presentatie ook een lust voor het oog! Amstelveenseweg 344 020 664 27 95 www.mrsamasianbistro.nl

34 - NOVEMBER 2019


AMSTELVEENSEWEG SPECIAL

A NICE DAY BIJ SAUS WEST!

5 jaar Patisserie Linnick! Saus West  is een all day breakfast en brunch-concept bij het Vondelpark waar je terecht kunt voor heel veel lekkers: van granola parfait met seizoensfruit tot American pancakes en hartige tartines met salades en soepen. Bij Saus West gaat het om de details. In de mooi gestijlde woonkamer vol met exotische planten en velours banken zijn zowel de gerechten als het interieur zonder twijfel Instagram-waardig! Amstelveenseweg 170A 020 341 53 40 www.sauswest.nl

De vitrine van Patisserie Linnick staat alweer vijf jaar vol met overheerlijke taartjes, prachtige bonbons en kleurrijke macarons gemaakt van de beste grondstoffen. Voor de komende feestdagen maken de patissiers een uniek assortiment met een eigentijdse twist. Genoeg lekkers dus voor Sinterklaas, kerst en oud en nieuw! Ook wanneer je op zoek bent naar een mooi geschenk voor een familielid of een (zaken)relatie, denken ze graag met je mee. Leg jouw vraag voor in de winkel of mail naar info@linnick.nl Amstelveenseweg 75 020 233 58 24  www.linnick.nl

MOER IS VERNIEUWD! In deze oude garage kun je verdraaid lekker biologisch eten voor een eerlijke prijs: drie gangen voor 30 euro. Van een sappig stukje vlees tot veelzijdig vega: het lekkerste van de lokale boer vind je bij Moer. Kom dus zeven dagen per week binnen voor onderhoud op de hoek van de Overtoom en de Amstelveenseweg. Amstelveenseweg 7 020 820 33 30 www.restaurantmoer.nl

NOVEMBER 2019 - 35


SPECIAL

GLUREN BIJ DE BUREN

MI CASA ES SU CASA

een stukje Mexico in Zuid Dat Amsterdam-Zuid een breed scala aan kunst, cultuur, winkels en horecagelegenheden te bieden heeft, is voor ons geen nieuws. Maar wat speelt zich eigenlijk af in al die prachtige panden die in Zuid te vinden zijn? In onze rubriek Oost West, Zuid Best geven wij een kijkje achter de deuren van de leukste Zuid-bewoners! Deze keer zijn we op visite bij Lalo, Mark en hond Nacho aan de Amstelveenseweg.

Zo, wat een bijzonder mooi huis! Het ziet er erg gelikt uit. Hoe lang wonen jullie hier al? Mark: “Tweeëneenhalf jaar geleden zijn we vanuit het Centrum hierheen verhuisd. Maar pas sinds een jaar is

36 - NOVEMBER 2019

het écht af hoor. We hebben nog veel aan het huis gewerkt.” Wat hebben jullie aangepakt? Lalo: “Ik ben interieurarchitect van beroep. Voor mij was licht in huis halen het belangrijkste. Ik kom uit Mexico-City en mis de zon hier erg. In ons vorige huis in het Centrum hadden we ook een dakterras. Dat was iets wat ik hier ook graag wilde. De ruimte is verder niet supergroot, daarom wilde ik alles optimaal benutten. Er was bijvoorbeeld geen keukeneiland, die ruimte hebben we echt nodig om te koken. De Mexicaanse gerechten moeten we natuurlijk ergens kunnen bereiden! Eten en met familie zijn is in de


AMSTELVEENSEWEG SPECIAL

Latijns-Amerikaanse cultuur erg belangrijk. Daarom wilde ik een mooie eethoek inrichten. Sfeervol en praktisch, want we kunnen veel mensen kwijt aan tafel.” Welke aspecten vinden jullie nog meer belangrijk bij het inrichten van een huis? Lalo: “Ik wil voor mijn klanten en dus ook voor mijzelf graag een thuisgevoel creëren. Zo geeft de robuuste steenmuur een Latijns-Amerikaanse sfeer. Het moest zo echt mogelijk lijken, daarom heb ik de muur steen voor steen uitgedacht en opgebouwd. Het is exact geworden zoals ik het wilde. Het kon bijvoorbeeld heel netjes zijn, maar ik wilde juist een speels en wat ruiger effect. Ik heb siersteen

verwerkt uit Argentinië om mijn latino roots naar voren te laten komen.” Mooi zo’n detail! Lalo: “Daar hebben wij er meer van in huis. We houden erg van reizen, dus elke keer als ik dingen tegenkom tijdens een reis, neem ik het mee om in ons interieur te verwerken. Het kleed in de badkamer komt bijvoorbeeld uit Zuid-Afrika en het bankkussen van de eethoek is gemaakt van een Mexicaans kleed.” Bedankt dat we bij jullie binnen mochten gluren! Lalo: “Uiteraard. Zoals we in Mexico zeggen: Mi casa es su casa!”

NOVEMBER 2019 - 37


SPECIAL

ROOTS SOTTO Pizza in een nieuw jasje! Fundamentals verander je niet. Aan een fantastisch pizzarecept ga je dan ook niet sleutelen. Maar soms is nieuw wel beter. Zeven jaar en ontelbaar veel pizza’s later, heeft SOTTO Pizza het interieur getrakteerd op een make-over. Nog steeds dezelfde, maar net een beetje lekkerder. Oordeel zelf!

ROOTS is de plek waar je terecht kunt voor eerlijke whole foods die je gezond en gelukkig maken. Alle maaltijden, snacks, smoothies en sappen zijn 100% plantaardig en 100% vrij van geraffineerde suikers. Lekker gezond dus! Eat in, take away or delivery.

Amstelveenseweg 89 020 223 90 00 www.sottopizza.nl

Amstelveenseweg 164 020 370 96 58 www.rootsamsterdam.nl

Wist je dat? De Amstelveenseweg sinds 1898 zo heet? De Amstelveenseweg aan de Kalfjeslaan - op Amstelveense grond - overgaat in de Amsterdamseweg?

sinds 1898 38 - NOVEMBER 2019


AMSTELVEENSEWEG SPECIAL

Warme bakkers Klopper & Stolk Al 33 jaar bakt bakker Jan Klopper met hart en ziel overheerlijke producten. Voor een absoluut ruim assortiment aan bijzondere biodesem broodproducten – van spelt tot kamut en kastanjebrood – maar ook voor heerlijke verse croissants en zoete versnaperingen kun je zeven dagen per week vanaf 6.00 uur ’s ochtends terecht op Amstelveenseweg 95. Breng gauw eens een bezoekje om de ambachtelijke lekkernijen te proeven! Amstelveenseweg 95 020 675 12 52 www.klopperenstolk.nl

Bij KleintjeZuid schijnt altijd de zon Centraal gelegen aan de Amstelveenseweg vind je de halve dagopvang en naschoolse opvang van KleintjeZuid. Vanaf 1 oktober dit jaar is de halve dagopvang officieel erkend als voorschool. Jouw kind wordt hier spelenderwijs voorbereid op de grote stap naar de basisschool. De ochtenden staan in het teken van ontmoeten, spelen, knutselen, zingen, dansen en leerzame activiteiten. Sfeervolle speelkamers, mooie materialen, professionele medewerkers en een fantastische buitenruimte bieden de kinderen eindeloze ontwikkelingsmogelijkheden. Wil je de sfeer en zonnige uitstraling van KleintjeZuid zelf ervaren? Je bent er meer dan welkom voor een rondleiding! Amstelveenseweg 330 020 208 99 20 planning@kleintjezuid.nl www.kleintjezuid.nl

NOVEMBER 2019 - 39


For those achieving goals

Sotheby's International Realty is uw partner tot buitengewoon wonen en leven. Als fullservice makelaarskantoor staan wij graag voor u klaar in een eerste, volgende of extra stap in Amsterdam en omgeving, Nederland of het buitenland. Wij missen ons doel nooit! Ons netwerk bestaat uit 950 makelaarskantoren verspreid over de gehele wereld met meer dan 22.000 makelaars. Op deze pagina highlights als De Dam 3 en project De Hooch.

Sotheby's International Realty Jim Reerink en Marianne Joanknecht Emmalaan 23, Amsterdam 020 - 20 80 020

www.sothebysrealty.nl Instagram @sothebysrealtynetherlands info@sothebysrealty.nl

MMXIX Sotheby's International Realty Affiliates LLC. All Rights Reserved. Sotheby's International Realty Affiliates LLC fully supports the principles of the Fair Housing Act and the Equal Opportunity Act. Each Office is Independently Owned and Operated. Sotheby's International Realty and the Sotheby's International Realty logo are registered (or unregistered) service marks licensed to Sotheby's International Realty Affiliates LLC.

Š


NIEUW IN ZUID

Iedere week openen er nieuwe winkels, restaurants en cafés in Zuid. In deze rubriek zetten we elke maand een aantal nieuwe hotspots in de schijnwerpers.

NIEUW IN ZUID CODA GERARD DOUPLEIN 12H CODA is de eerste cosmetic drugstore van Nederland. Ze hebben hier alles wat je nodig hebt voor je persoonlijke verzorging, maar dan nét even mooier en specialer dan in de klassieke drogisterij. Van tandpasta tot tampons en van condooms tot deodorant. Maar ook fijne geurkaarsen, tatoeageverzorging, homeopathische supplementen en mooie parfums. Stuk voor stuk gecureerd door eigenaresse Barbara Kerseboom.

MADAME CYCLETTE STADIONPLEIN 24 Madame Cyclette is een all day restaurant voor de levensgenieter met een bewuste en gezonde levensstijl. Het menu bestaat uit groenten, fruit, vis en gevogelte; voedzame ingrediënten waarbij je sappen uit de eigen juicery en verse koffie van lokale makelij drinkt. Laat je inspireren door al het kleurrijke en voedzame dat de natuur te bieden heeft!

42 - NOVEMBER 2019


NIEUW IN ZUID

RESTAURANT WILS STADIONPLEIN 26 Het Stadionplein is een hotspot rijker! En met recht een hotspot, want de gerechten worden in Restaurant Wils bereid op open vuur. Joris Bijdendijk – bekend van RIJKS - zal pendelend tussen de twee restaurants ook deze keuken bestieren. Dit belooft een culinaire parel te worden!

VULTO VAN EEGHENSTRAAT 59 Ben jij al bekend met Vulto? Het high-end fashionmerk voor dames heeft namelijk een pop-up store geopend in ons prachtige Zuid. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Vulto en dat spat van de gloednieuwe pop-up store af. Een echte aanwinst voor de Van Eeghenstraat dus!

SIMON’S TAFEL ZEILSTRAAT 44 Kun jij ook zo genieten van een prachtig ingedekte tafel? Dan hebben we goed nieuws! Bij het nieuwe Simon’s Tafel in de Zeilstraat scoor je gave serviezen, glaswerk, bestekken, kookboeken en nog veel meer voor een jaloersmakend mooie tafel. De opening van deze winkel is perfect getimed, zo voor de feestdagen!

Heb je een tip voor ons? Laat het ons weten via info@zieoudzuid.nl!

NOVEMBER 2019 - 43


Centrum, The Double 142 B Verkoopprijs € 2.200.000,- k.k. Uniek penthouse van ca. 194 m2 met een waanzinnig dakterras van ca. 74 m2 op eigen grond met uitzicht over de oude binnen stad. The Double is van internationale allure met een huismeester, gym, zwembad en wellness. Bijzonderheden • Plafond hoogte van ca 3 meter hoog; • De vraagprijs is incl. 2 parkeerplaatsen met een elektrische laadpaal, gelegen op erfpacht in de onderbouw; • Het gehele appartement is voorzien van vloerverwarming en plafond koeling. • Oplevering in overleg en de eventuele inrichting kan overgenomen worden. MTH Makelaars B.V. Jacob Obrechtstraat 39, 1071 KG Amsterdam T +31 (020) 57 36 000 E info@mthmakelaars.nl W www.mthmakelaars.nl


ZIE ONZE ZAAK

Chefkok Franz Conde

FEESTELIJK HET JAAR UIT BIJ HILTON AMSTERDAM

SFEERVOLLE FEESTPERIODE BETOVEREND VERBEELD Laat de winter maar komen! Want met de donkere dagen, komen ook de feestdagen in zicht. Echt een periode om naar toe te leven. Plannen maken voor de kerst, voor oud en nieuw. Wat gaan we dit jaar doen met het gezin, familie, vrienden en collega’s? Een partijtje buitenshuis, samen koken en thuis tafelen of je laten verwennen en uitgebreid dineren? De keuzestress wordt al minder als je het blijmakende programma van Hilton Amsterdam ziet.

MAGIC NUTCRACKER AFTERNOON TEA Tijdens de feestperiode ademt het hotel aan de Apollolaan – met de feeërieke kerstboom aan de gevel – de magische sfeer van de Notenkraker. De opmaat is al op 1 november met de start van de Magic Nutcracker Afternoon Tea. Het betoverende kerstsprookje is verbeeld in een carrousel vol zinnenprikkelende sandwiches en patisserie, die tot januari elke middag in de lobby wordt geserveerd. Het verhaal van de Notenkraker is ook thematisch verwerkt in verschillende kerstmenu’s. Niet eerder was de keuze zo uitgebreid; van de geliefde familie-kerstbrunch en het traditionele kerstdiner met zalm, kalkoen en Christmas Pudding,

Tekst & Fotografie: Hilton Amsterdam

tot het legendarische avondvullende Tutti a tavola Italiaanse eetfestijn in Roberto’s Restaurant of een exclusief diner met kaviaar in de hoofdrol. MASTERCLASSES VAN CHEF FRANZ CONDE Voor wie de kneepjes van de Italiaanse keuken zelf in de vingers wil krijgen, verzorgt chefkok Franz Conde in november en december Masterclasses. De kids kunnen ook ervaring opdoen met lekkere dingen maken; vanaf 12 december tot de kerstdagen elke middag in Issimo kerstkoekjes decoreren, warme chocolademelk drinken en pasta maken. Ondertussen kunnen ouders hier een keuze maken uit eetbare cadeautjes, bijvoorbeeld de befaamde Loison Panettone uit Vicenza. OUDEJAARSAVOND In Hilton Amsterdam wordt het jaar zeker niet geruisloos afgesloten. Oudejaarsavond staat in het teken van een Roaring Twenties feest met een gastronomisch diner, bubbels en een DJ in de Half Moon Lounge om het nieuwe jaar in te luiden. HILTON AMSTERDAM Apollolaan 138 www.christmasathiltonamsterdam.com

NOVEMBER 2019 - 45


DE KAST VAN

DE KAST VAN TANJA KOK “‘Van buitenkant naar binnenkant’” Tanja Kok (34) werd volwassen in Amsterdam, maar zag als fotomodel verder alle mooie plekken op aarde. Haar garderobe bestaat stuk voor stuk uit eyecatchers voor luxe feestjes. “Moet ik daarentegen naar de supermarkt, dan heb ik bijna niets om aan te trekken”, lacht ze. “Die basics ontbreken een beetje omdat ik echt van statement pieces hou. De liefde voor mooi gemaakte kleding ontdekte ik toen ik nog doorpasmodel was voor Yves Saint Laurent in Parijs. Alles werd daar met de hand gemaakt. Soms kreeg ik op werk weleens wat mee, dan weer schafte ik wat aan in designer vintage boetieks. Ik kijk naar mooie materialen, stoffen en prints.”

VINTAGE LOVER “In Londen heb ik model gestaan voor de kunstenaar Zoobs die met arty shots, een kunstwerk creëerde van mijn gezicht en lichaam. Hij verkocht die foto’s aan grote modemerken als Dolce & Gabbana, die er heel veel geld voor betaalden. Voor de première op de rode loper wist ik een prachtige vintage jurk van Versace te bemachtigen: een lange, zwarte jurk met van die voorgevormde, puntige ‘cupjes’, in de stijl van Madonna.

46 - NOVEMBER 2019


TANJA KOK

Die jurk heb ik nog steeds, terwijl ik andere dingen zó aan vriendinnen weggeef of naar een tweedehandswinkel breng.” PARELTJES “Die liefde voor mooie kleren is nooit meer overgegaan. Op vintage-gebied ben ik ondertussen een expert. Een van mijn favoriete adressen is de Ruilhoek, in de Maasstraat. Daar hangen echt pareltjes. Een bevriende stylist tipt me soms als er iets nieuws is binnengebracht. En pr-bureaus brengen er einde seizoen ook hun collecties naartoe. Ik loop daar wekelijks wel even binnen. Is het niet om te shoppen, dan drink ik er een kop koffie.”   DICHTBIJ MEZELF “Geluk zoek ik dichter bij mezelf.  Een dierbare  werd ziek en ik realiseerde me dat ik veel liever bij mijn familie wilde zijn dan in New York. Ook miste ik écht contact tijdens het reizen. Ik ben opgeleid als journaliste en had al werkervaring op de redactie van het Jeugdjournaal. Schrijven heeft me er tijdens eenzame momenten vaak doorheen gesleept.”   YOGAMAT “Uiteindelijk is daar mijn eerste boek ‘Help, ik ben model’ uit voortgekomen. Ondertussen ben ik meer bezig met de binnenkant dan de buitenkant en denk ik na over een tweede boek: ‘Van rode loper naar yogamat’. In ieder geval ga ik niet meer los bij de Louis Vuittonwinkel na een grote klus.  Ook heb ik sinds kort verkering. Die vastigheid bevalt mij erg goed. Vroeger lukte dat niet omdat ik altijd onderweg was.”   ONLINE “Hoewel ik uiteraard gek ben op een flinke dosis glamour, en mijn kast nog helemaal rode loper proof is, vind ik het wel een andere tijd. Ik ging tien jaar geleden nog met mijn boek met foto’s langs opdrachtgevers, nu willen merken vooral veel volgers en gaan ze direct naar je social profiel. Je online leven is belangrijker geworden dan offline. Ik geloof dat ik net op tijd mijn carrière afbouw om weer te gaan schrijven.”

Tekst: Sabine Zurel - Fotografie: Francoise Bolechowski

SABINE ZUREL Content creator • Maakt ondernemers meer zichtbaar in de media met hun eigen verhaal • Free Publicity www.sabinezurel.nl

NOVEMBER 2019 - 47


ooglidcorrecties

voor een natuurlijk resultaat voor informatie en resultaten zie natuurlijkjong.nl

Korteling 1 | 1679 VH Midwoud (35 minuten van Amsterdam) | T. 0229 - 743105 | info@natuurlijkjong.nl


PURE LUXE

VAREN MET SUPERYACHT

MULDER THIRTYSIX

Vorige maand werd ik ingevlogen voor een unieke belevenis die van start ging in de haven van Port Camille Rayon (Golfe Juan) gelegen tussen Cannes en Antibes. Daar lag op mij te wachten, de Mulder ThirtySix genaamd CALYPSO, een 36 meter lange superyacht gebouwd door Mulder Shipyard uit Zoeterwoude. De eigenaren hadden mij uitgenodigd.

IN DE WATTEN Fotograaf Rinze en ik worden opgewacht door maar liefst zes man bemanning, waaronder natuurlijk een kapitein, maar ook een privé-kok die maaltijden van sterrenniveau bereidt. Pure luxe! Direct bij ontvangst plopt een van de twee stewardessen een heerlijke fles ijskoude champagne open en verlaten we de haven voor een mooi stukje varen. Ik krijg de master bedroom toegewezen en dat is dan gelijk ook de mooiste ‘hut’

Tekst: Floris Wyers - Fotografie: Rinze Vegelien

van het schip. Een werkelijk waar perfect afgewerkte kamer – of hut, sorry! - met oog voor detail en voorzien van alle mogelijke luxe. Wanneer je op bed ligt, kun je door een mega dakraam naar de sterren kijken. ADEMBENEMENDE UITZICHTEN Na ontvangst hijs ik mij in mijn zwembroek om op de flybridge – de bovenste etage van de jacht – de jacuzzi in te duiken met een heerlijk glas Chardonnay. Het uitzicht is adembenemend, maar dit geldt nagenoeg voor elke plek vanaf het schip. Zeker ook het achterdek en het zwemplatform zijn het ontdekken waard. Vanaf deze plek duik je rechtstreeks de zee in of stap je in een kano of jetski om het water op die manier te ontdekken. ONVERGETELIJKE ERVARING Mijn ervaring was onvergetelijk. Woorden schieten tekort. In de komende editie van Pure Luxe magazine kun je mijn zeer uitgebreide reportage over dit schip terugvinden. Houd het in de gaten! FLORIS WYERS Oprichter van Pure Luxe. Schrijft over luxury goods zoals auto’s, boten en horloges. www.pureluxe.nl

NOVEMBER 2019 - 49


UP TO DATE

Hoe is het om als succesvolle vrouw uit Zuid de liefde te vinden in tijden van Tinder? Single lady M. (37) is op zoek naar de ware en neemt ons elke maand mee op avontuur.

Up to date

De kater na afloop van mijn amourette met Roy was niet normaal groot, nadat hij mij de deur wees omdat ik rugklachten had verzonnen in bed. Ondanks dat hij het goed bedoelde, ‘hij deed het voor mij’, was ik tot het bot geschokt over deze frontale aanval op mijn zijn.

Hoe het nu verder moest wist ik ook niet. Roy had me nog twee keer gebeld na die keer en ook een appje gestuurd. Maar met de tekst: ‘Kom op, prinses, ik bedoelde het niet zo!’, kon ik helemaal niets. Nooit zal ik vergeten hoe hij me midden in de nacht de straat op stuurde en verder niet op of om keek toen ik de voordeur dichttrok. Van een Uber bestellen had hij al helemaal nooit gehoord. Stond ik daar moederziel alleen op straat... Ik moest steeds terugdenken aan mijn vader, die zei altijd: ‘Actions speak louder than words’. Hoe toepasselijk in dit geval. Ik durfde mijn vader ook niet te vertellen wat Roy had geflikt. Hij zou me meewarig aankijken en zijn volgende oneliner op me afvuren: ‘There is always a bell leading you to shipwreck’. Waarmee hij zou zeggen dat ik alle signalen had gemist. Mijn vader is voor 80% Robert de Niro uit ‘Meet the Parents’. Het is altijd mijn schuld als het misgaat met een jongen. Dat heeft mijn zelfvertrouwen over de jaren geen goed gedaan. Ik begon mij af te vragen of het niet mijn innerlijke overtuiging was dat ik

50 - NOVEMBER 2019

‘niets waard was’, en dat ik daarom steeds de verkeerde mannen aantrok. Het kon ook zijn dat ik deze law of attraction verkeerd interpreteerde en dat Roy gewoon een wolf in schaapskleren was. Of zou hij misschien een persoonlijkheidsstoornis hebben? Daar las ik tegenwoordig heel veel over. Misschien had hij wel PTSS opgelopen voor hij personal trainer werd? En dan dat gigantisch brede lichaam… Spoot hij soms anabolen? Ik besloot Roy eens te googelen. Ik zette mijn laptop op privémodus om ongemerkt online te kunnen scrollen. Wat bleek uit mijn online speurtocht? Roy was als sergeant uitgestuurd naar Gaza. Daarna volgde allerlei posts over burnouts, dichtbij jezelf blijven en in het nu staan. Ik kreeg enorme jeuk boven mijn linker wenkbrauw. Voor mij altijd een teken dat er iets aankwam dat ik al had meegemaakt en niet nog een keer in mijn leven wilde. Hoe dat verder afloopt? Ik hou je op de hoogte.

LIEFS M.


MEER LEZEN OVER AMSTERDAM-ZUID? GA DAN SNEL NAAR ZUID.NL! Volg ons ook op Instagram en Facebook zuid.nl_insta zuidnl

DE PARTNERS VAN

Te zien op PAN Amsterdam 23 NOVEMBER - 1 DECEMBER 2019 Tijdens deze dagen atelier bezoek op afspraak. Voor meer informatie: www.ellendavidzon.nl | info@ellendavidzon.nl


gelderlandplein.nl

CELEBRATE

WINTER SHOPPING & FUN

GELDERLANDPLEIN MEER DAN 90 WINKELS & RESTAURANTS | INTERNATIONALE KETENS EN LOKALE MERKEN

| EERSTE 1,5 UUR GRATIS PARKEREN | 7 DAGEN OPEN

Profile for ZUID Media

Magazine ZOZ - Zie Oud Zuid #115 | November 2019