Page 1

! r e m o z e d r in Schagen ie

V

20 18

Westfriese Markt iedere donderdag Braderie dinsdag 31 juli Rabo Luba Popweekend 3 t/m 5 augustus Brocante Markt & Uitmarkt zondag 2 september en nog veel meer!

S c h a g e n M a r k t s ta d M a g a z i n e i s e e n o f f i c i e l e u i t g av e va n S c h a g e n M a r k t s ta d


Makado Centrum 76, Schagen

CADEAUTJE Ook tijdens uw vakantie zit u bij Albert Heijn gebakken! U krijgt namelijk op vertoon van deze flyer en bij besteding vanaf â‚Ź10 een fles AH Basic Pannenkoekenmix cadeau.

Actievoorwaarden: Geldig van maandag 2 juli tot en met zondag 2 september 2018 tegen inlevering van de bon en op vertoon van AH Bonuskaart. Alleen geldig bij Albert Heijn, Makado Centrum 76, Schagen.

Bij

besteding

vanaf

â‚Ź10.-

Maximaal 1 kortingsbon per klant. Niet te gebruiken i.c.m. andere acties. Alleen originele kortingsbonnen zijn geldig. Deze bon is niet te gebruiken i.c.m. zelfscan.

Ook tijdens uw vakantie heten we u graag van harte welkom. maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag

08.00 - 21.00 uur 08.00 - 21.00 uur 08.00 - 21.00 uur 08.00 - 21.00 uur 08.00 - 21.00 uur 08.00 - 21.00 uur 10.00 - 21.00 uur


Schagen Marktstad Voor u ligt de glossy Schagen Marktstad. De naam Schagen Marktstad zegt veel over de stad. Van de historische betekenis als handelscentrum, tot de huidige functie als gezellig winkelcentrum van de regio. De naam is vorig jaar geïntroduceerd tijdens de eerste West-Friese Folkloremarkt. Heeft u het filmpje al gezien op schagenmarktstad.nl?

het verhaal Schagen Marktstad pas net begonnen. Het maken van een goed verhaal kost namelijk tijd en heeft spannende wendingen nodig. Het is dus ook nog lang niet compleet. We hebben inwoners, ondernemers en bezoekers nodig die ons verhaal completer maken en doorvertellen.

Van oudsher is Schagen het handelscentrum van de regio. Op de markt in Schagen ontmoetten kopers en verkopers elkaar. De marktrechten en stadsrechten zorgden dat Schagen verder kon groeien tot regionaal centrum van de kop van NoordHolland. Dat het nog altijd goed zakendoen is in Schagen blijkt uit het hoge voorzieningenniveau. De vele winkels in het gezellige centrum en de bruisende horeca rond de markt.

Laat u inspireren door deze mooie glossy en natuurlijk vooral door het mooie Schagen!

Jelle Beemsterboer

De stad Schagen heeft ontzettend veel te bieden. Een gezellig historisch centrum, uitstekende restaurants, gezellige terrassen, veel unieke winkels in een groot winkelgebied, monumenten, kunst en cultuur. Een heerlijke stad om te bezoeken en beleven. Voor Schagen zou het goed zijn als veel meer mensen de stad weten te vinden, of het nou toeristen of bezoekers uit de wijdere regio zijn. Samen met ondernemers, horeca, evenementen en cultuursector is het herkenbare beeldmerk Schagen Markstad uitgewerkt. Dat wordt ingezet voor toeristische promotie. De promotie van de stad Schagen versterkt de promotie van de kust en past in de bredere toeristische promotie van de gehele regio ‘Holland boven Amsterdam’. Deze glossy is namens winkeliersvereniging, Makado en de stichting evenementen Schagen tot stand gebracht en draagt bij aan het verhaal van Schagen Marktstad. U vindt hierin alle belangrijke evenementen, ook vertellen ondernemers hun verhaal over Schagen. Maar daarmee is

Wethouder Ruimte&Economie 06-5787 8250

Gratis parkeren

en gratis wifi Parkeren in Schagen is gratis. Zelfs als je midden in de stad wilt parkeren. Schagen maakt namelijk gebruik van blauwe zones, waarbij je maximaal een uur gratis mag parkeren. In het centrum geldt de blauwe zone het hele jaar door van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag (koopavond) tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur. Als je het leuk vindt om te winkelen, lekker een terrasje wilt pakken en graag uit eten gaat in een fijn restaurant, dan ben je in het centrum van Schagen helemaal in je element. En doordat je hier gebruik kunt maken van het gratis WiFinetwerk, kun je gemakkelijk even een restaurant in de buurt opzoeken of bijvoorbeeld een kortingsbon van een lokale ondernemer downloaden, zonder dat het jou MB’s kost!

colofon Uitgever: Schagen Marktstad en Zeeman Reclamegroep

Koopzondag Schagen

Coördinatie/verkoop: Ton van Oers: 06-14238413 | ton@zrgbv.nl Sabine v. Berkum: 06-14238410 | sabine@zrgbv.nl

Elke laatste zondag van de maand, van 12:00 - 17:00 uur

Oplage: 15.000

Zondag 29 juli

Verspreiding: Afhaalpunten: o.a. Makado-Winkelcentrum, Horeca Schagen, Campings, etc,. (gedurende het hele zomerseizoen)

Zondag 26 augustus zondag 30 september

Hét magazine van Schagen Marktstad

03


20 & 21 JULI

SCHOOLPARTY

29 JULI

KOOPZONDAG & LIVE MUZIEK

JULI & AUGUSTUS ELKE DONDERDAG WESTFRIESE FOLKLORE

22 SEPTEMBER MODEPARADE

WWW.MAKADOSCHAGEN.NL GRATIS PARKEREN, COMPLEET WINKEL- EN HORECA AANBOD, ELKE LAATSTE ZONDAG OPEN


Schagen; shoppen in eigen land Schagen, in de kop van Noord-Holland is een sfeervolle winkelstad. De historische binnenstad heeft fijne winkelstraten en gezellige horecapleinen. In het hart van Schagen vindt u het sfeervolle Makado Centrum, de ideale bestemming voor een dagje shoppen in eigen land.

bedacht. De speciale summer deals kunt u downloaden via www.makadoschagen.nl.

H

Westfriese Folklore Kennismaken met de tradities van Schagen? In juli en augustus kunt u iedere donderdag genieten van de Westfriese Folklore. Tijdens de Folklore is er een uitgebreide markt en dragen de mensen traditionele kledij. In het Makado Centrum zijn er verschillende dansoptredens en kunt u gratis op de foto. De foto wordt direct voor u afgedrukt en kunt u meenemen als aandenken aan uw dagje Schagen.

Het Makado Centrum is volledig overdekt en heeft een compleet winkel- en horeca aanbod. Met winkels als Douglas, Miss Etam, Jeans Centre, HunkemĂśller, Lucardi Juweliers, Nelson, Miller & Monroe en Xenos shopt u met gemak uw zomergarderobe of fijne accessoires voor in huis. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij Etos, Albert Heijn en Gall & Gall. In het Makado vindt u ook diverse speciaalzaken als Keurslager Arie Klaver, van der Veen notenbar en Tea & Beans. Voor een fijne lunch tijdens het shoppen kunt u terecht bij de Koffiekamer, de Carrousel of Bistro Smul. Niet onbelangrijk is dat u op het dak van het Makado gratis kunt parkeren. Het Centrum is daarmee de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Schagen.

Modeparade Op zaterdag 22 september wordt de derde editie van de modeparade georganiseerd. Naast de modetrends van bekende winkelketens verrast Schagen met mode van unieke boetiekjes. De modeparade start om 13:00 en 14:30 uur in het Makado Centrum en verplaatst zich door de gezellige winkelstraten van Schagen. Je kan veel inspiratie opdoen bij de winkels, zodat je hip en trendy het winterseizoen in gaat.

Summer Deals Speciaal voor de zomermaanden hebben de winkeliers van het Makado een groot aantal aantrekkelijke aanbiedingen

HĂŠt magazine van Schagen Marktstad

05


06


Westfriese Folklore

in Schagen

07

Tien donderdagen lang (van 28 juni t/m 30 augustus) wordt in Schagen de Westfriese Folklore in ere gehouden. Honderden West-Friezen en WestFriezinnen in verantwoorde kledij gaan terug naar de periode 1890-1900.

O

Om circa 10.45 uur (West-Friezen kijken niet op een ’minuutje’) vertrekt de unieke optocht vanaf de Nieuwe Laagzijde (paar minuten lopen vanaf het station) voorafgegaan door de boerenkapel ’De Uienhoop’. De bonte stoet van in originele Westfriese klederdracht gestoken Schagenezen en gasten, lopend of gezeten op of in boerenwagens, sjeezen en landauers, die getrokken worden door prachtige paarden, trekt dan door het centrum van Schagen. Na de optocht volgen optredens van de Kinderdansgroep en de Westfriese Dansgroep. Een werkelijk uniek gezicht op het podium aan de voet van de Historische kerk op de Markt. Daarnaast heeft iedere donderdag een eigen thema, variërend van: De dag van de Dans tot De dag van het kind of de Dag van het dier, en niet te vergeten: het ringsteken rond de Markt, ieder jaar het hoogtepunt van de reeks donderdagen! Voor het exacte dagprogramma kunt u de website www.westfriesefolklore.nl raadplegen. Tevens heeft Schagen een aantal verrassend mooie musea waar u uw ogen uit zult kijken. Dit alles, gecombineerd met de gezelligheid van de Schager terrassen, de grote markt en het fraaie winkelcentrum maakt een bezoek aan Schagen tot een onvergetelijke dag! Hét magazine van Schagen Marktstad


EYECARE BESTAAT 50 JAAR EN TRAKTEERT! BIJ AANKOOP VAN EEN BRIL ONTVANG JE EEN CADEAUKAART VAN € 50*

ZIJN JOUW OGEN GOED BESCHERMD TEGEN UV-STRALING? NIEUW! EYECARE INTRODUCEERT UV-BESCHERMING NU OOK BIJ GEWONE GLAZEN!

Nieuwe Laagzijde 7, Schagen 0224-850007 www.BY-AS.nl

VRAAG IN DE WINKEL NAAR DE MOGELIJKHEDEN

R E S T A U R A N T

DE OOIEVAAR WARMENHUIZEN

“Eet vers, eet lekker, eet met elkaar”

C A D EA U

VOOR JOU! CADEAUKAART VAN € 50 BIJ EEN COMPLETE BRIL

Geniet van een verrassingsmenu i n Wa r m e n h u i ze n

2-Gangen 3-Gangen 4-Gangen 5-Gangen

K A A RT

€29,50 €35,00 €41,50 €47,50

*VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

Brilservice, Gedempte Gracht 56, Schagen A l l e e n h e t b e s t e v o o r j o u w oge n

DORPSSTRAAT.186|1749AK|WARMENHUI Z E N | 0226-391289|WWW.DEOOIEVAAR.EU|INFO@DEOOIEVAAR.EU

Bistro Smul

Verrassingsmenu 3-gangen menu voor de kennismakingsprijs van € 24,5O p.p

voorgerecht hoofdgerecht

nagerecht

Bistro Smul: ook uitermate geschikt voor kleine en grote gezelschappen. Informeer naar de mogelijkheden! Makadocentrum 3 Schagen - O224 216 1OO

8

w w w. e y e c a r e . n l


Schagen: gewoon gezellig! Stichting Evenementen Schagen (SES) maakt zich hard om de gezelligheid op de Markt te behouden. De stichting wordt gedragen door zo’n zeven horecaondernemers, waaronder Piet Hein de Boer, eigenaar van De Koeienhemel, Koffiehuis Dikke en de FEBO. Piet Hein is sinds 2014 voorzitter van de SES en het is zijn doel om het gemoedelijke karakter van Schagen te waarborgen. “We doen het met z’n allen. Des te gezelliger de stad, des te meer bezoekers en daar profiteren we allemaal van.”

I

In 2010 begon het horeca-avontuur in Schagen voor Piet Hein en zijn vrouw Claudia door de overname van De Dikke. “Het koffiehuis kwam op ons pad en dat pakten we met beide handen aan. Inmiddels heeft onze dochter Laura de dagelijkse leiding op zich genomen.” Toen in 2012 een goede relatie van Piet Hein hem vroeg of hij interesse had in een pandje op de Markt, hoefde de horecaondernemer niet lang na te denken. “We bedachten een concept en even later was De Koeienhemel een feit! Een gezellig eetcafé, waar men kan ontbijten, lunchen en dineren.” Vier jaar later kwam de FEBO te koop te staan en daar had Piet Hein ook wel trek in. “Ik kende het concept goed en wilde het fastfood café in Schagen nieuw leven inblazen. Helaas heeft dat meer tijd en geld gekost dan de bedoeling was, maar nu hebben we een goede bedrijfsleider gevonden die de FEBO weer op het goede spoor krijgt.”

Mooie evenementen Volgens Piet Hein zit het geheim in een goedlopende horecazaak in de medewerkers. “We hebben ervaren bedrijfsleiders

en een enthousiast team. Zij zorgen er samen voor dat onze gasten het naar hun zin hebben en dat is ook waardevol voor Schagen zelf. Als bezoekers terug willen komen en het gezellig hebben, hebben we de eerste slag al gewonnen!” Dit is volgens Piet Hein de gezelligheid van Schagen op kleine schaal. De SES bouwt die gezelligheid uit op grotere schaal. “We organiseren evenementen, zoals Paasvee en Popweekend en ondersteunen daarnaast events die door andere organisaties worden neergezet, waaronder de Keverdag. Dit zijn mooie happenings, die veel publiek trekken.” Marktstad Schagen is uniek Het unieke punt van Schagen zit volgens de ondernemer in de Markt, de Gedempte Gracht en het winkelcentrum Makado. “Dat rondje is echt ontzettend leuk. Horecagelegenheden wisselen boetiekjes en grotere winkels af. Bij slecht weer kan men terecht in het overdekte winkelcentrum en met mooi weer kunnen bezoekers lekker genieten op de terrasjes rond de kerk. Er is altijd reuring in de stad en dat zorgt voor een gezellige sfeer!” Maar om dat te behouden is Piet Hein er wel van overtuigd dat de SES stappen moet blijven maken. “We moeten blijven samenwerken, want alleen op die manier komen we vooruit. Zo zijn we bijvoorbeeld al enige tijd bezig om het beeldmerk ‘Schagen Marktstad’ te promoten. We willen dezelfde kant op als ‘Kaasstad Alkmaar’, zodat Schagen meer bekendheid in Nederland en misschien zelfs internationale allure krijgt! Met dit beeldmerk kunnen we een krachtig Schagen neerzetten en een goede basis maken voor een rooskleurige toekomst voor de stad. Dit moeten we met z’n allen doen. Zo simpel is het!”, aldus de ondernemende voorzitter.

Hét magazine van Schagen Marktstad

09


Markt 23 1741BS Schagen Tel: 0224-820222 Info@restaurantstiel.nl

www.restaurantstiel.nl

maakt fietsen betaalbaar zowel voor aanschaf als onderhoud

LEADER FOX, VOOR SPORTIEF ELEKTRISCH FIETSEN!

Nieuw en exclusief dealerschap voor Noord-Holland! Vele modellen staan klaar voor een proefrit

Standaard op Leader Fox:

Bafang motor

Schwalbe banden

Geveerde voorvork

Prijzen vanaf 1.399,mr. drs. Gerard Stuijt Fiscalist

8 versnellingen

16 Ah-Li-ion 576WH accu

Schijfremmen

Anne van Es AA Accountant

Kleuren display

Nieuwstraat 51 | Schagen | 0224 745100

Molenstraat 34, Schagen Tel: 0224-227171 www.fietsserviceschagen.nl

WWW.GAAFADVIES.NL

12


Escape room Kinepolis Schagen Schagen in top 10 van Nederland Opera- & balletvoorstellingen op het grote witte doek, het blijft een fantastisch fenomeen! Ook bij Kinepolis CineMagnus Schagen kunt u in 2018/2019 weer genieten van diverse prachtige opera- & balletvoorstellingen live vanuit het Royal Opera House te Londen. De dramatiek, de passie en de emoties: vanuit uw bioscoopstoel, omringd door perfect geluid, worden ze levensecht.

Februari 2017 opende Escape Room Schagen haar deuren aan de Grotewallerweg 3-04 te Schagen en nu hebben ze het geschopt tot de top 10 van Nederland. In oktober 2017 werden ze door de verzamelwebsite Escape Rooms Nederland al uitgeroepen tot Escape Room van de Maand, waarmee werd aangetoond dat ze in Schagen goed bezig zijn. En nu in april komt hier ook nog een plaats in de top 10 bij op deze zelfde website. Niet voor niets is eigenaresse Lisanne Kuilman dan ook trots. “Tijdens het hele bouwproces van de escape room was het toch wel het doel om bij de top van Nederland te behoren en dat doen we nu zeker”. En dat is nog niet alles. Lisanne heeft nog meer nieuws. “In juni openen wij een nieuwe room op onze huidige locatie, genaamd “Chocolate Factory”. Een mooi avontuur voor jong en oud, beginner of escape room junkie. Iedereen is welkom”.

Naast live uitzendingen, biedt Kinepolis CineMagnus Schagen ook encore voorstellingen aan. Op deze manier kunt u op een later tijdstip alsnog van de voorstelling genieten. Voor het aanbod aan opera- & balletvoorstellingen kunt u terecht op onze website: www.kinepolis.nl.

De Recreatiehaven van Schagen

Wil je met de boot of camper naar Schagen komen? Dat is geen enkel probleem! Sterker nog; je kunt prima aanmeren of parkeren en zelfs overnachten in de gemeentelijke jachthaven, die op ongeveer 500 meter loopafstand van het centrum van de stad ligt. Sinds 2010 is de Stichting Recreatiehaven Schagen verantwoordelijk voor het volledige beheer van de jachthaven. Een tiental enthousiaste vrijwilligers zorgt ervoor dat het de watersport- en campergast aan niets ontbreekt. Er is ruimte voor 130 ligplaatsen voor kleine en grote schepen en 21 plaatsen voor campers beschikbaar. Deze zijn allemaal voorzien van elektra en op het terrein vind je vele voorzieningen, zoals waterpunten, aftappunten voor chemisch toilet, douches en toiletten (ook voor minder validen). Ook is er een WiFi-netwerk beschikbaar tegen een kleine vergoeding. Naast dat het gezellige stadscentrum op loopafstand te bereiken is, is ook het strand dichtbij (zo’n 10 km). Deze is met de fiets of met de auto goed te bereiken, maar er rijdt ook een bus naar de kustplaatsen. Verder is er van alles te doen in de buurt voor jong en oud, van shoppen tot je erbij neervalt tot heerlijk dineren en van spelen in een indoor speelparadijs tot slenteren over markten. Kom Schagen beleven en plaats jouw boot of camper veilig bij de Recreatiehaven!

De muziektuin in Schagen! Elke zondagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur in mei t/m september. Zondagmiddagconcerten De Stichting heeft de intentie een platform te bieden voor iedereen, van een beginnende violiste met nauwelijks ervaring tot een professionele band en alles hier tussenin. Iedere zondag treden er 2 á 3 acts op waar een hoop publiek op af komt. Koffiekar en toiletten zijn aanwezig en de sfeer is iedere keer weer geweldig. U bent dus van harte welkom en de entree is gratis.

Het telefoonnummer van de havenmeester is 0224 29 9448 of 06 23 50 2744. Hét magazine van Schagen Marktstad

13


Musea in Schagen Boerderij en Rijtuigmuseum Vreeburg Loet 14, 0224 - 21 69 06 Geopend: juli en augustus tijdens West-Friese Folklore markten op donderdag van 9.30 – 16.30 uur. www.museumvreeburg.nl

Al meer dan 120 jaar alles op het gebied van mannenmode. Gedempte Gracht 38, Schagen www.demoelmannenmode.nl

Automuseum Lagedijkerweg 1a, 0224 - 21 24 21 Geopend: 1 april - 31 oktober iedere zondag van 13.00-16.00 uur. Tijdens de West-Friese markten in de zomer, op donderdag van 13.00-16.00 uur. www.automuseumschagen.nl

De meest veelzijDige reclamemakers in neDerlanD! DruKWErK, (XL) PrInTIng, BELETTErIng, InTErnET zEEfDruK, vorMgEvIng vLaggEn En MasTEn!

Regionaal Museum 1940-1945 Slotplein 3, 0224 - 21 62 48 Geopend: 28 juni - 30 augustus op donderdagen tijdens de West-Friese Markt

Slag van de Somme Den HelDer

Den HelDer

scHagen

langeDijk

WarmenHUizen

Industrieweg 27 T. +31 (0) 223 52 30 06 denhelder@zrgbv.nl

Pastoor Koopmanweg 21 T. +31 (0) 223 66 88 38 frans@zrgbv.nl

Witte Paal 212 T. +31 (0) 224 29 60 07 schagen@zrgbv.nl

De Mossel 15E T. +31 (0) 226 31 88 41 langedijk@zrgbv.nl

Dorpsstraat 165 T. +31 (0) 226 39 36 10 warmenhuizen@zrgbv.nl

Slotplein 2, 0224 - 21 64 71 Geopend: tijdens de West-Friese Markt van 10.00-16.00 uur

www.zeemanreclamegroep.nl 14


Specsavers Schagen

Specsavers heeft officieel de deuren geopend van haar winkel in Schagen. Optometrist Pauline Schenk, retailer Joost Hulst en audicien Danny Jonkers zijn de mede-eigenaren. In totaal staat er een team van negen professionals klaar om klanten de beste oog- en hoorzorg te bieden.

De klant staat voorop “Naast het bieden van een scherpe prijs, zijn service en professionaliteit voor ons minstens zo belangrijk. We vinden dat je met je ogen en oren uiterst zorgvuldig om moet gaan. Daarom worden bij Specsavers alle oogonderzoeken uitsluitend gedaan door opticiens of optometristen met een afgeronde overheidserkende MBO- of HBO-optiekopleiding”, aldus Schenk.

Jarenlange ervaring Optometrist Pauline Schenk is 17 jaar actief binnen Specsavers. Eerst als optometrist in Engeland en vervolgens als communicatieadviseur op het servicekantoor. In het tv-programma Koffietijd is zij al een aantal keren te zien geweest om over het belang van goede oogzorg te praten. ‘’Ik heb altijd de ambitie gehad om zelf een winkel te hebben. Toen bekend werd dat Specsavers een winkel in Schagen ging openen, de stad waar ik geboren en getogen ben, ben ik direct naar voren gestapt. Niets is leuker dan ondernemen in mijn eigen stad.” Retailer Joost Hulst werkt nu drie jaar bij Specsavers en is mede-eigenaar van Specsavers Den Helder. Deze winkel werd twee jaar geleden uitgeroepen tot ‘Beste Specsavers winkel van Nederland’. “Ik ben ontzettend trots op dit team en kijk uit naar het avontuur dat we samen met veel plezier aangaan. Schagen is gezellig en door veel aandacht op goede service te leggen hoop ik van deze winkel een succes te maken.”

Professionele hoorzorg Audicien Danny Jonkers is zeven jaar werkzaam bij Specsavers en verantwoordelijk voor het horen-gedeelte van Specsavers Beverwijk, Zaandam, Wormerveer en Heerhugowaard. De audiciens bij Specsavers zijn gediplomeerd en StAr-geregistreerd zijn. “Een goede zaak, want problemen met het gehoor luisteren nauw. Mensen met licht tot complex gehoorverlies kunnen bij ons rekenen op deskundig advies, innovatieve hoortoestellen, een nauwkeurige meting in een extreem geluidsdichte meetruimte én uitgebreide nazorg. Zo begeleid ik, samen met mijn collega’s, onze klanten bij een passende hooroplossing”, aldus audicien Jonkers. Loop eens binnen om onze collectie te bekijken of voor een vrijblijvende hoor- of oogtest.

Specsavers Zien & Horen Schagen | Gedempte Gracht 35 | Schagen | Tel: 0224 - 786010

Diversiteit van Schagen Voor winkels, restaurants, cafés, cultuur, gezelligheid en markten moet je in Schagen zijn. De stad biedt alles voor een compleet dagje weg. In het overdekte Makado Centrum vind je zo’n zestig winkels met een divers aanbod, van speelgoedwinkel tot juwelier en van slager tot supermarkt. Daarnaast kun je ook op de Gedempte Gracht, Nieuwstraat, Langestraat, Laan, Molenstraat en Nieuwe Laagzijde lekker shoppen. Als je even uit wilt rusten, kan dat op een van de vele terrasjes rondom de kerk of in een cafe/restaurant in het centrum.

Sportieve elektrische fietsen bij FietsService Schagen Sinds 2009 kunt u voor allerlei soorten fietsen terecht bij FietsService Schagen. Eigenaar Patrick Venema heeft zijn passie voor fietscross uitgebouwd naar de verkoop van fietsen, onderdelen en accessoires. Sinds kort is het bedrijf exclusief dealer in Noord-Holland van Leader Fox elektrische fietsen.

In Schagen worden ook veel terugkerende en nieuwe evenementen georganiseerd. Zo is er iedere donderdag in juli en augustus een gezellige markt met de Westfriese Folklore optocht en is Popweekend ieder jaar weer een topfeest. Daarnaast worden er regelmatig diverse tentoonstellingen, toernooien en modeshows gehouden.

Leader Fox werkt met wereldbekende merken, zoals Bafang en Shimano. De scherpe prijs en betrouwbaarheid van de fietsen passen perfect bij de visie van FietsService Schagen. Voor € 1899,- heeft u al een sportieve elektrische fiets, die u eerst kunt uitproberen tijdens een proefrit. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken! Alle elektrische fietsen worden 100% rijklaar thuisbezorgd in een straal van 15km rond Schagen en de eerste beurt gratis. Tot gauw in onze winkel! Info: www.fietsserviceschagen.nl.

Voor jong en oud is er genoeg te beleven, of je nu van cultuur snuiven houdt of gewoon lekker op een terras een drankje wilt nuttigen. We zien je graag gauw in Schagen!

Hét magazine van Schagen Marktstad

15


Lekker slapen begint bij Slaapkenner

NICO VAN DE NES

Witte Paal 243, Schagen slaapkennernicovandenes.nl

Volg ons ook op Facebook!


Fred’s Verhuur steeds bekender in de regio

De economische crisis zorgde bij Fred Baars voor veel tegenslag, maar uiteindelijk heeft hij dat weten om te zetten naar een positief geluid. “Ik was toentertijd vertegenwoordiger in de automotive sector. Door de crisis werd mijn contract niet verlengd en het was lastig om een nieuwe baan te krijgen.” Twee jaar later opende hij de deuren van Fred’s Verhuur. Dat bleek een gouden zet te zijn.

M

Met toeval kwam Fred op het idee om een verhuurbedrijf op te zetten. “Mijn vrouw en ik waren eind 2012 een weekend in Valkenburg ter ere van de 50e verjaardag van een goede vriend. Daar hebben we een dagje scooters gehuurd.” Dit beviel hen ontzettend goed en de eerste ideeën voor een verhuurbedrijf waren geboren “Door mijn vertegenwoordigersachtergrond wist ik hoe ik een marktonderzoek moest doen en hoe ik een nieuw product het beste in de markt kon zetten. Op 1 april 2014 ben ik officieel gestart met het verhuren van scooters, fietsen en e-bikes.”

Lopifit en e-chopper Het verhuren van e-bikes bleek een slimme zet. “Dit was toen helemaal in opkomst, dus dit gaf mijn bedrijf meteen een flinke boost. Ik ben van mening dat er altijd iets ‘geks’ in het assortiment moet staan, zodat je mensen nieuwsgierig maakt.” Nu de e-bike niet meer weg te denken is in de Nederlandse cultuur, is de ondernemer op zoek gegaan naar iets anders unieks. Dit resulteerde in de verhuur van e-choppers en de lopifit. “De e-chopper is een soort scooter maar met de look s van een chopper. Het ziet er ontzettend gaaf uit en onderweg kun je gewoon lekker kletsen, want je hebt geen last van

een tetterende uitlaat. Ook de lopifit is een leuke ervaring, daarmee wandel je met de snelheid van e-bike. Deze wordt regelmatig verhuurd als groepsactiviteit, maar is voor sommige mensen ook een alternatief voor de elektrische fiets, vooral als je wel goed kunt lopen, maar niet kunt fietsen.”

Haal- en brengservice in de Noordkop Ondanks dat Fred’s Verhuur niet echt op een aanloopplek zit (industrieterrein De Fok in Schagen), krijgt hij regelmatig klanten over de vloer. “Toch kon en kan ik niet leven van deze aanloop. Daarom heb ik een haal- en brengservice, waarbij ik campings, B&B’s, vakantiewoningen en organisatiebureaus voorzie van hetgeen dat hun gasten graag willen huren. Wanneer bijvoorbeeld een Duits stel een e-bike wil huren in Callantsoog, dan faciliteer ik dat. Maar ook voor groepen die een paar uur willen lopifitten in Schoorl, start ik de bus en lever ik de apparaten voor de deur af.” Daar stopt de service van Fred echter niet. Als zijn klanten onverhoopt met pech komen te staan, komt hij ze redden. “Meestal ben ik binnen twintig minuten op locatie. Mocht er een band lek raken of een e-chopper blokkeren, dan repareer ik dat ter plaatse of zorg ik voor vervanging. Mijn klanten staan bij mij altijd voorop, want zij moeten een leuke dag hebben. Dat vind ik het allerbelangrijkst!”, aldus de enthousiaste ondernemer. Meer info: fredsverhuur.nl.

De Fok 10 Schagen | Telefoon 0224-299874 | www.fredsverhuur.nl Hét magazine van Schagen Marktstad

17


Alle topmerken op één adres Cavallaro Napoli Paul & Shark Lacoste Tenson Maerz Schiesser Ledûb John Miller Eton Gant Eduard Dressler Atelier Torino Roy Robson Gardeur M.E.N.S. Pierre Cardin Brax Hiltl Falke Burlington Greve

BOEKHANDEL PLUKKER DE LOKALE BOEKHANDEL IN HET CENTRUM VAN SCHAGEN Sinds 1870, Ged.Gracht 71-75, 1741GB www.boekhandelplukker.nl

boeken cadeau Muziek hobby Tourist Information Point Alles over Schagen en Noord Holland Souvenirs, fiets-en wandelkaarten, plattegronden, boeken, wenskaarten. Lekkerste koffie van Schagen in ons CultuurCafé of op het terras.

Jan Rozing Mannenmode Aan het Marktplein in Schagen Telefoon 0224 212624 E-mail info@janrozing.nl

Webshop -met miljoenen boekenthuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Webshop www.janrozing.nl

www.boekhandelplukker.nl

SC Bakker Makelaardij oz Schagen - Witte Paal 247 Royale showroom/winkelruimte

Schagen - Witte Paal 249 Royale showroom/winkelruimte

Vloeroppervlakte 960 m2 BVO Huurprijs per maand E 3.750,- ex btw

Vloeroppervlakte 1090 m2 BVO Huurprijs per maand E 5.450,- ex btw

SC Bakker Makelaardij oz Herenstraat 11, 1741 BM Schagen Tel.: 0224 215456 info@scbakker.nl www.scbakker.nl

Kijk voor meer informatie op: www.scbakker.nl 18

Verkopen Aankopen Taxeren Beheer Verhuur


foto: Joanne Tacx

Hét magazine van Schagen Marktstad

Schager Uit-Markt voor ieder wat wils

Een compacte kennismaking met de cultuur in de Kop. Schagen staat zondag 2 september (12.00 - 21.00 uur) in het teken van de vierde UITmarkt, jaarlijks goed voor vele duizenden bezoekers. Cultuur in de Noordkop, het is een rijk, veelkleurig landschap, van vederlicht tot best wel zwaar. Met schoonheid en plezier als grootste gemene deler. Op de gratis toegankelijke UITmarkt gaan koren, fanfare, toneel, ballet, musici, dans, films, schrijvers en de bieb vrolijk hand in hand. Dat gebeurt in en rond Markt18 met ook twee buitenpodia, waarvan één op een ponton in de Slotgracht. Waarbij je overal de dynamiek van het nieuwe culturele seizoen proeft. Met dit jaar als nieuwtje de klassieke muziek, die van 13.15 tot 17.00 uur te horen is in Slot Schagen. Als de zon het grootste deel van zijn werkdag erop heeft zitten en de lucht romantisch kleurt, nemen de Evergreens, het mooiste uit musicalland en moderne muziek zonder houdbaarheidsdatum bezit van het plein. Met Muziekvereniging De Toekomst, The Voices, de Alkmaarse Big Band en BB’6 van 18.00 tot 21.00 uur in de hoofdrollen. De catering zorgt, net als de hele dag, voor horecahits.

Keverdag Schagen zondag 8 juli 2018 Zondag 8 juli 2018 wordt vanaf 11:00 tot 17.00 uur, op en rond de Markt in het altijd gezellige centrum van Schagen de 14e editie van Keverdag Noord-Holland gehouden!

DEELNA ME EN TOEGANG

GRAT

IS!

Een leuke dag uit voor het hele gezin! Met ruim 450 luchtgekoelde Volkswagens, een (autogerelateerde) markt, gezellige terrasjes en spetterende muziek op het podium bij de kerk. Deelname en toegang is gratis, inschrijven is niet nodig! Voor de allerjongste Kevertalenten ontbreekt de kindertent ook dit jaar weer niet. Met onder andere kleurplaten, een springkussen en natuurlijk schmink! Vanwege het grote succes van de afgelopen 9 jaar gaan we de ‘Bus parking only’ (alle luchtgekoelde Volkswagen bussen weer bij elkaar op de parkeerplaats) ook komend jaar weer toepassen. Zie voor meer informatie: www.keverdagnoordholland.nl

19

Schagen ... Brocante rond de Schager Kerk! Na twee uiterst succesvolle seizoenen, NU in 2018 opnieuw een zalig vooruitzicht op drie heerlijke Brocante Markten rond de Schager Kerk ! Zondag 2 september tovert het mooie marktplein rond de grote kerk in het altijd bruisende Schagen (nh) zich om tot de brocante place to be. Ruim 50 top-brocanteurs uit Nederland en ver daarbuiten melden zich met hun prachtigste vondsten. Stoer, frivool, Victoriaans … kleingoed, meubilair, serviezen, linnengoed, verlichting en curiosa ... een lust voor ‘t oog ... en je vindt ‘t er allemaal ! Tel daarbij nog eens de heerlijke terrassen er bij op die de Schager Markt rijk is ... en je begrijpt ... alle ingredienten voor een prachtig dagje struinen vallen samen. Trefwoorden voor deze markt zijn ... kwaliteit , sfeer , origineel & gemoedelijk ... en als je je daarin kunt herkennen ... dan ben je van harte welkom ... Alle genoemde Markten zijn van 11.00 - 17.00 uur ! En de entree is natuurlijk gratis ... Oh, ... en breng gerust je vrienden mee ... Je bent welkom!

Schager Braderie Als bezoeker kun je in Schagen het hele jaar door genieten van allerlei activiteiten en evenementen. De Winkeliers Vereniging Schagen (WVS) zorgt ieder jaar voor een fraai en afwisselend jaarprogramma! Het jaarlijkse hoogtepunt van dat programma is de Schager Braderie. Duizenden bezoekers komen hier ieder jaar weer op af, om lekker langs de diverse marktkramen te slenteren en te genieten van de sfeer. De Schager Braderie wordt in 2018 op 7 augustus tussen 16.00 tot 21.00 uur georganiseerd. Het belooft opnieuw een gezellige markt te worden met hopelijk mooi weer! Je kunt tijdens de braderie genieten van honderden kramen, waarop plaatselijke winkeliers hun aanbod en aantrekkelijke koopjes deze dag uitgebreid uitstallen. Daarnaast zullen er diverse nevenactiviteiten worden georganiseerd, zoals workshops en kindervermaak. Het Makado Centrum is tijdens de Schager Braderie ook tot 21.00 uur geopend.


vanaf 1986

AUTOZENTER SCHAGEN B.V.

AUTOZENTER SCHAGEN

Ruim assortiment

noten, zuidvruchten, chocolade en wijnen

goed voor alle merken, gespecialiseerd in Renault

- - - - -

Levering nieuwe en gebruikte auto’s Officieel dealer voor onderhoud, reparatie en garantie van Renault en Dacia Airco onderhoud en vullen (ook de nieuwste 1234YF!) Scherpe bandenprijzen, balanceren en uitlijnen aan alle merken Verhuur sneeuwkettingen, ski- en bagageboxen & dakdragers Schadeherstel via ons eigen ABS De Lange Autoschadeherstelbedrijf met FOCWA, Renault Erkend Schadeherstel en BOVAG afdeling Schade - Verzekeringen via BOVAG autoverzekering zonder eigen risico - Officieel Renault Top Occasions dealer De Fok 8 | 1742 PD Schagen | 0224-216464 (24 uur) www.autozenter.nl | info@autozenter.nl

Makadocentrum 106 (bij de roltrap) | Schagen | 0224-214215

Metaalbewerking en afhaalmagazijn

Leuningwerk

Trappen

Omkastingen

Keukens en meubels

Medische apparatuur

Zelfrijdende machines

Reparatie landbouwmachines

Revisie grijpers en graafbakken

Hydrauliek/besturingen

Zeef-spoeltrommels

Werk olie-gas industrie

draai- en freeswerk

Plaatwerk

Constructiewerk

Werk aan sluizen en bruggen

Mekos Schagerbrug BV Tel.(0224)571555

20

Inmeet en tekenwerk

Luifels en beplating

Mekos precisie egaliseermachines

Nijverheidsweg 5 info@mekos.nl

1751 HG Schagerbrug www.mekos.nl


Schagen Marktstad

Puzzel

Hoewel winkelen, eten en uitgaan in Schagen zeker geen puzzel is (je slaagt op dat gebied namelijk altijd), hebben we in deze uitgave een soort bucketlist als wegstreeppuzzel geplaatst. In deze puzzel vind je o.a. activiteiten, winkels en horeca uit het gezellige Schagen. Als je de woorden in de puzzel hebt doorgestreept (deze gaan van links naar rechts, diagonaal en achterstevoren) blijft er een oer- West-Friese zin over. Als je deze zin mailt, maak je kans op onderstaande prijzen:  en hele dag twee e-choppers gratis ter beschikking E om de omgeving te verkennen. Aangeboden door Freds Verhuur Schagen ( t.w.v. € 80,-). Een diner voor twee bon (All Inn) aangeboden en te besteden bij Bistro Smul Schagen. Een cadeaubon van €20,- aangeboden en te besteden bij Keurslager Robert Blaauboer Schagen.

Zo kun je meedoen: Ga naar de website www.schagenvandaag.nl, klik op de banner “Schagen Marktstad Puzzel” en vul de oplossing en je NAW gegevens in. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Inzenden kan tot 30 september 2018.

autozenter • bal • bistrosmul • blaauboer • braderie • chip • donderdag • echopper • eten • fietsen • fredsverhuur • gaafadvies • gezellig • glossy • gratisparkeren • gratiswifi • hoeden • ijsje • joling • kaas • kinepolis • koopzondag • makado • musea • popweekend • regiofunctie • shoppen • spartahal • src • stiel • tov • trek • uienhoop • uitmarkt • uniek • varen • vis • westfriesland • wijn • zomer • zon

Namens de Schagen Marktstad Organisatie: veel succes toegewenst!

Kortebaan Schagen staat garant voor spektakel Maandag 3 september, Nieuwstraat Aanvang 13.00 uur, eerste start 13.30 uur Moedig jouw favoriet aan tijdens de jaarlijkse kortebaandraverij op de Nieuwstraat! Door een weddenschap te plaatsen bij de totalisator voel je je de gehele middag verbonden met jouw paard(en) en kan de spanning behoorlijk oplopen. Want hoe mooi is het wanneer jouw paard aan het einde van de middag tot winnaar wordt gekroond? De eer en mogelijk een mooie uitbetaling komt jou toe! De kortebaan in Schagen is onderdeel van een circuit door het hele land. In totaal zijn er jaarlijks ongeveer 30 koersen. Vooral in Noord- en Zuid-Holland is de sport bijzonder populair. De combinatie van topsport en gezelligheid maakt de kortebaan uniek. Ook in Schagen zijn dit de sleutelwoorden. Of je nu langs het hek staat of de koers volgt vanaf één van de vele terrassen rondom de Markt en de Nieuwstraat, je beleeft een topmiddag!

Heb je geen succes met wedden? Dan valt er nog genoeg te genieten. Het is een waar spektakel om de paarden met hun pikeurs op de sulky met bijna 60 kilometer per uur door het centrum van de stad te zien draven. De combinaties strijden één tegen één in een afvalrace om de prijzen. En als publiek sta je er bovenop!

Meer informatie over de sport: www.kortebaandraverijen.nl. Hét magazine van Schagen Marktstad

21


Waarom zou u de Schager Markt bezoeken?! Wij als marktondernemers zeggen: waarom niet! De Schager markt is er ĂŠĂŠn die al eeuwen bestaat en daarmee een lange traditie heeft van regionale omvang. Vanuit de stad zelf en de omliggende dorpen trekt men sinds jaar en dag op donderdag naar de markt om inkopen te doen.

de markt. van alle markten thuis.

Schager Markt Veelzijdig aanbod

D

Dit is altijd een geslaagde missie omdat de Schager markt ruim is gesorteerd en van een hoog kwaliteitsgehalte getuigt. Niet alleen voor de dagelijkse dingen kun je er terecht maar voor nog heel veel meer. Ook zijn er regelmatig acties en aanbiedingen voor u. Kom en ontdek de markt voor uzelf! Degene die u daar te woord staat, is meestal de ondernemer zelf, die met al zijn vakmanschap u alle ins en outs over het product weet te vertellen. Hierdoor kunt u weloverwogen uw aankoop doen voor zeer concurrerende prijzen. Dus wilt u shoppen in een gemoedelijke sfeer en profiteren van wat de markt u te bieden heeft, kom dan naar Schagen, iedere donderdag van 8.30 tot 13.30 uur. In de zomer duurt de markt tot 14.30 uur, tijdens de tien speciale West-Friese marktdagen, waarin er nog veel meer te beleven valt.

De leukste en gezelligste Markt van Nederland Iedere donderdag van 8.30 tot 13.30 uur

Namens alle marktondernemers graag TOT ZIENS!

plieden de marktkoo er markt van de schag geweldige wensen u een zomer toe!

HĂŠt magazine van Schagen Marktstad

22


Word jij onze nieuwe collega? Keurslagerij Robert Blaauboer staat bekend om z’n gevarieerde assortiment vers vleesspecialiteiten, vleeswaren, salades, grillproducten, broodjes en maaltijden. Om die lekkere dingen zelf te kunnen maken, smakelijk te presenteren en vervolgens aan onze klanten te verkopen komen we een paar handen tekort. Lijkt een baan in onze allround Keurslagerij je wat?

Voor uw compleet verzorgde barbecue, vele barbecueWij hebben plaats voor: vleesspecialiteiten, sauzen, VerkoopLeerlingslager salades, stokbrood,medewerkster we leiden je op tot allround slager en begeleiden je bij kruidenboter ende Wegens toenemende drukte vakopleiding. 3 tot 4 dagen voor 30-38 uur per week. barbecuepannen/roosters, werken en 1 dag naar school, 18-24 jaar, ervaring geen vereiste. Zaterdag vrij. kunt zaterdag U bij vrij. keurslagerij Reageren? je brief naarterecht! onderstaand adres of bel RobertStuur Blaauboer ons even.

Robert Blaauboer, keurslager

Gedempte Gracht 32 • 1741 GC Schagen Gedempte Gracht 32 • 1741 GC Schagen Tel.: 0224 - 21 21 10 www.blaauboerschagen.keurslager.nl tel. 0224-212110

Gedempte Gracht 13 Schagen


Profile for Zeeman Reclamegroep

Magazine Schagen Marktstad 2018  

Magazine Schagen Marktstad 2018  

Profile for zrgbv
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded