Den Helder, Huisduinen, Julianadorp editie 37

Page 1

Huisduinen Julianadorp editie

37

Blijven verrassen!

2020

Check de data van de koopzondagen op www.denhelder.online

Citymarketing Den Helder

www.denhelder.online

Wonen

WERKEN

VRIJE TIJD


Profiteer nu!

Nú voor

€ 11.250,-

Keukenmontage of vloerverwarming cadeau!*

“Wij helpen u graag met een advies op maat.” Rene Tesselaar, Grando Den Helder Ravelijncenter 29, T.: 0223-668680 grando.nl/denhelder. Donderdag koopavond! *Vraag naar de voorwaarden

DONDERDAGAVOND OPEN TOT

20:00 UUR

HALLO, WIJ ZIJN UW KEUKENCOACHES!

GRATINSTAGE

O M N E K U E K v. € 650,t.w.

Ravelijncenter 31 1785 LX Den Helder

Jimmy, Nick & Joël

0223 - 66 16 50 denhelder@i-kook.nl

www.i-kook.nl


Colofon

VOORWOORD

Den Helder bruist!

Uitgever: Zeeman Reclamegroep BV Oplage: 54.000 ex. Verspreiding: Gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen Eindredactie: Citymarketing Den Helder; Kirsty den Dulk, kirstydendulk@citymarketingdenhelder.nl Concept en vormgeving: Zeeman Reclamegroep BV Acquisitie: Menno Zeeman 06-22136723 Van de redactie: Deze krant van Citymarketing Den Helder is een gezamenlijk initiatief van Citymarketing Den Helder, gemeente Den Helder, Aannemingsbedrijf A. Tuin Den Helder, Woningstichting, De Detailhandel Federatie en de Zeeman Reclamegroep. Wij hebben er heel veel liefde, tijd en aandacht in gestopt. Zonder hulp van Citymarketing Den Helder, adverteerders en deelnemende organisaties hadden we dit nooit voor elkaar gekregen, waarvoor dank! Namens Zeeman Reclamegroep wensen we u veel leesplezier. Heeft u vragen of opmerkingen? Mail naar menno@zrgbv.nl

Wat zijn wij dankbaar en trots om door de Helderse Ondernemers Vereniging uitgeroepen te worden tot onderneming van het jaar 2019.

Jeroen en Menno Zeeman

www.denhelder.online Wijzigingen en druk-/zetfouten voorbehouden

Sinds de oprichting in 2000 is SeaMar nauw verbonden met Den Helder. Het bedrijf is hier begonnen met scheepsagentschap en logistieke dienstverlening voor de offshore olie & gas, offshore wind en maritieme industrie. Door de jaren heen heeft SeaMar zich binnen deze prachtige zeestad kunnen

ontwikkelen en uitbreiden tot een totaal aanbieder voor de offshore industrie met eigen schepen en het management van schepen van derden. Naast het agentschap voor schepen die de haven van Den Helder aan doen, worden ook havenbezoeken op andere locaties vanuit het kantoor aan het Nieuwe Werk gecoördineerd. De haven van Den Helder leent zich bij uitstek als thuisbasis voor onze offshore support schepen. De SeaMar Splendid en de Deep Helder komen hier regelmatig binnen om gebruik te maken van de Helderse toeleveringsketen voor onderhoud en bevoorrading. Tevens is de haven een zeer gunstige uitvalsbasis voor onze

guard-boten welke actief zijn in offshore wind parken. De huidige groei van de Koninklijke Marine en de strategisch gelegen zeehaven biedt een gunstig vestigingsklimaat voor bewoners en ondernemers. Ons inziens wordt er door diverse belanghebbenden hard samengewerkt aan de toekomst van Den Helder. Kortom Den Helder bruist! Het is niet voor niets dat deze prachtige stad deels is vernoemd in de naam van één van onze schepen. SeaMar vaart wel bij Den Helder en omarmt de koers die de stad volgt.

Leo Balkema en Rory Balkema

COLUMN CITYMARKETING

Een bijzondere lente Als deze Citymarketingkrant bij u in de brievenbus valt is het eind maart. Een editie vol nieuws vanwege het toeristisch seizoen dat nadert. Ook in de ‘Uittips’boekjes van diverse landelijke media staat Den Helder volop in tekst en beeld om mensen te verleiden een bezoek te brengen aan het nautisch erfgoed en de prachtig gekleurde bollenvelden van Julianadorp. Voor het 4e jaar biedt CHC-Helikopters de mogelijkheid om het grootste bollenareaal ter wereld vanuit een offshore-helikopter te kunnen bewonderen. Op de landelijke Fietsen Wandelbeurs heeft Citymarketing

onlangs drie dagen lang de bezoekers geattendeerd op de vele routes en mogelijkheden in ons gebied. Verder zijn we druk bezig met het maken van een speciale editie van deze krant in drie talen voor op de boot naar Texel met als doel de bezoekers van het eiland ‘een dagje overkant’ te laten doen. En als ik naar buiten kijk, zie ik eindelijk weer blauwe lucht, voel ik de zonnestralen door het raam en hoor ik een groots concert van fluitende vogeltjes. Je zou denken, een mooi begin.

het Coronavirus in te dammen. Scholen gaan dicht voor onderwijs, evenementen moeten worden geannuleerd, restaurants, musea en theaters moeten per direct sluiten voor minimaal drie weken. Maatregelen die nodig zijn, maar ook een grote impact hebben voor velen. Ik wens u allen sterkte in deze periode.

Maar …, op het moment dat ik deze column schrijf, zijn er net door de overheid vergaande maatregelen genomen om

Anke de Vries manager Citymarketing

Het zou zo kunnen zijn dat er in deze krant evenementen staan na 6 april, die uiteindelijk toch komen te vervallen. Houd u de website van het betreffende evenement en/of www.denhelder.online in de gaten.


R.W. VAN DE WINT – HET NOLLENPROJECT Reindert Wepko (Ruud) van de Wint (1942-2006) heeft zich in 1980 teruggetrokken in het oude binnenduin gebied De Nollen, nadat hij het exposeren in Europese musea achter zich had gelaten. Hier concentreerde hij zich op het maken van schilderingen, beelden en bouwsels in samenhang met het duinlandschap. De Nollen werd zijn levenswerk.

ADRES: DE NOLLEN Burgemeester Ritmeesterweg 10, Den Helder (op 1 minuut loopafstand van NS-halte Station Den Helder Zuid) T 0223 - 660 200 E info@projectdenollen.nl W www.projectdenollen.nl

REGULIERE OPENINGSTIJDEN 1 april - 31 oktober, donderdag t/m zondag ontvangstruimte open: 10.30 - 17.00 uur Van 1 november - 31 maart alleen op zondag geopend met een aantal speciale winter zondagen.

BEZICHTIGING BINNENRUIMTES is altijd onder begeleiding van een gids: 11.00, 13.00 en 15.00 uur zijn er rondleidingen.


VRIje tijd

75 jaar vrijheid Den Helder

Julianadorp viert vrijheid

Op deze pagina vind je een aantal van de activiteiten die georganiseerd worden voor 75 jaar vrijheid Den Helder.

Bevrijdingsfeest MFC ’t Dorpshuis 9 mei 20.00 uur MFC ’t Dorpshuis

Kindercollege 75 jaar vrijheid Dieuwertje Blok 18 april 14.00 uur School 7 Aanmelden is noodzakelijk via www.kopgroepbibliotheken.nl

Presentator Dieuwertje Blok is een vertrouwd gezicht voor televisiekijkend Nederland. Haar moeder was Joods en haar oma was een bekende kleinkunstenares. Deze wist tijdens de Tweede Wereldoorlog onder te duiken, maar andere familieleden werden vermoord in concentratiekampen Sobibór en Auschwitz. Op uitnodiging van 't NUT verzorgt Dieuwertje in School 7 een speciaal kidscollege.

Wil je zelf een activiteit organiseren? Lees hoe we je kunnen ondersteunen hierbij en meld je activiteit aan via de website.

Vrijheidsexpress op de Oranjemarkt

26 april 12.00 uur-17.00 uur Binnenstad Den Helder In de maand april rijdt de Vrijheidsexpress door heel Nederland. Op 26 april staat deze in Den Helder. Bekijk de prachtige fototentoonstelling en geniet van diverse vrijheidsoptredens bij de bus! De Vrijheidsexpress is onderdeel van de gezellige koopzondag, Oranjemarkt en vrijmarkt in de binnenstad!

Opening herdenkplaats Joodse slachtoffers

29 april 12.00 uur Polderweg (nieuwe deel stadspark) De gedenkplaats komt in het noordelijk gedeelte van het stadspark en is een initiatief van Stichting Herdenkingsstenen. Tijdens de opening worden de slachtoffers herdacht in woord en muziek.

Theater na de Dam

4 mei 21.00 uur Triade, Middenweg 2 Theater na de Dam is een concept wat in veel steden wordt gedaan. Een theatervoorstelling na de herdenking.

Scholen aan Zee en Triade brengen dit initiatief ook naar Den Helder. Iedereen is welkom!

Bevrijdingspop

5 mei 12.00 uur-21.00 uur Park Quelderduijn Op 5 mei genieten van elkaar en de vrijheid! De organisatie van grachtenconcert ’t Boerenverdriet en de organisatie van o.a. het Oktoberfeest slaan de handen ineen en geven een groot feest voor de vrijheid met diverse bekende acts!

Marinierskapel

Bevrijdingsconcert Kunstzin 10 mei 14.30 Ontmoetingskerk

Voor de complete agenda van het themajaar 75 jaar vrijheid kijk je op www.75jaarvrijheiddenhelder.nl. Hier komen wekelijks nieuwe activiteiten bij.

Oproep Vrijheidsmaaltijd

Een Vrijheidsmaaltijd is meer dan een gezellig etentje. Alle maaltijden hebben hetzelfde doel: een bijzondere ontmoeting creëren aan de eettafel. Ken je een groep die graag kennis wilt maken met een andere groep: geef deze dan op! De leerlingen van restaurant “De 2 getijden” en Atlantis Handelshuis verzorgen de maaltijd en tafeldekking en jij de locatie en de mensen. Enkele voorbeelden: AZC met buurtbewoners, verschillende kerken met elkaar, buurtbewoners met een organisatie uit de buurt etc. Het mogen kleine groepen met elkaar zijn maar ook een grotere groep. Tot maximaal 100 personen!

8 mei 20.30 uur Theater de Kampanje € 5,- kaartverkoop via www.kampanje.nl of aan de kassa van de Kampanje. Op de dag dat Den Helder 75 jaar geleden bevrijd werd brengt de Marinierskapel een bevrijdingsconcert, waarin het publiek getrakteerd wordt op een muzikale show van dit veelzijdige symfonische blaasorkest. Naast het orkest is ook gastzanger Dennis van Aarssen, die The Voice of Aanmelden via: Holland won in 2019, van de partij! Vier samen met het www.75jaarvrijheiddenhelder.nl/ Marinierskapel de vrijheid! vrijheidsmaaltijden


. . . n e t e i n e G de Een gezon ns e g e en o ok n o n een o wijs , aaltijd lekkere m en e r o vo prijs. re a lb a beta

van een heerlijk diner in Het Wijkrestaurant of bij u thuis

AUTOBEDRIJF B.V. Totale onderhoud van alle merken auto’s

Een driegangendiner in Het Wijkrestaurant

€ 8,45

inclusief het 1e drankje

AdBlue UITLATEN SCHADETAXATIE ACCU’S BANDEN

Eet smakelijk

UITLIJNEN ALARM

UD SE

RV

Informeer naar de mogelijkheden. Onze medewerkers staan u graag te woord. Bel 0223 63 85 00 van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 en 16.00 uur of bezoek onze website: www.zorggroeptellus.nl

r o o v k o O ca i n o r t k e l auto-e

REPAR RO

IC

HO

€ 8,75 inclusief bezorging

R

ALLE MERKEN BOSCH diagnose

bij u thuis

EU

APK KEURING Een driegangendiner

E - ONDE

Kievitstraat 22 • 1781 ZE Den Helder • T 0223 62 10 08 • W autobedrijfgeha.nl • E info@autobedrijfgeha.nl

Kom naar de sfeervolle en vernieuwde 2e paasdag geopend

paasshow

vAN 11.00 - 17.00 uuR

Zondag 5 april open vAN 12.00 - 17.00 uuR

Met diverse nieuwe collecties en profiteer van de vele paasakties!

1

NIEUW

2

G RO O T S IN WO NE N E N S LAP E N

3

4

Ontvang 10% als waardecheque of 5% korting op de gehele collectie*

5

6

7

8

Bij iedere aankoop een chocolade paastraktatie*! Ontvang tijdens de paasshow op de gehele collectie 5% korting of 10% van uw aankoopbedrag als waardecheque.* 1 Max Divani relaxbank Raffaello, nu 10% korting op iedere uitvoering. In leer nu voor 2878,- 2 Nieuw woonprogramma Braspa, massief eiken, bijv. dressoir 849,-, eetkamertafel vanaf 599,- 3 Nieuw Happy@Home programma Arizona! Tv-dressoir B140 cm van 599,- voor 549,-. Casablanca hoekbank met relax in stof vanaf 2449,- 4 relaxfauteuil Finn, met gasveer en in stof Jeep of Texas nu voor 799,- 5 Serta boxspring York compleet. Nu vanaf 3299,- (160 x 200 cm) 6 Grandeur 1200 boxspring compleet met gestoffeerde matrassen en topmatras voor 1979,- 7 M Line matrasactie: Nu 15% korting! 8 Holland Haag gordijncollectie: nu 15% korting op de complete collectie (excl. maakloon en mits geconfectioneerd via Holland Haag). * Vraag naar de voorwaarden of kijk op de website

Ravelijncenter 4 | Den Helder | T 0223-612363 | E verkoop@deschakelwonen.nl

www.deschakelwonen.nl/paasshow


Evenement De kleurrijke tulpenpluktuin van Floratuin Julianadorp is weer geopend. Je kunt bij Floratuin Julianadorp je eigen bos tulpen plukken. Een leuk uitje voor jong en oud. Met meer dan 100 verschillende soorten tulpen in de tulpenpluktuin is er voor ieder wat wils. Loop ook eens een rondje over de Showtuin. Hier bloeien de meest nieuwe, exclusieve voorjaarsbloeiers. Je vindt hier onder andere narcissen, hyacinten, en uiteraard ook tulpen. Maak foto’s en geniet van alle geuren en kleuren. Krijg je geen genoeg van al die mooie bloemen?

Zelf een bos tulpen plukken?

Dat kan!

In onze rijkgevulde winkel vind je een grote verscheidenheid aan zomerbloeiende bollen en knollen, zoals dahlia’s, zantedeschia’s, begonia’s en meer. Tulpen, narcissen, alliums en ander bijzonder goed bestel je gemakkelijk in de winkel of op onze website. Ook kun je bij ons terecht voor cadeaupakketten, bollenbossen, schalen met bollen en vele andere blij makers. Wij verzorgen ook bloemdecoraties voor evenementen en relatiegeschenken.

Voor meer info en openingstijden, bezoek onze website:

www.floratuin.com.

Evenement

Strand verbindt:

Landelijke Stranddagen 16 en 17 april in Den Helder ‘Als bestuur van de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) zijn wij blij, dat de Landelijke Stranddagen dit jaar in Den Helder worden georganiseerd’, aldus de voorzitter van de SSN, Jan Roelofsen. Een stukje waardering voor onze inzet van onze vrijwilligers in de afgelopen 10 jaar. In samenwerking met de gemeente Den Helder hebben wij enorm veel geïnvesteerd in schone- en veilige stranden. Met als resultaat in 2019: het Schoonste Strand van Noord-Holland en 2e Schoonste Strand van Nederland, een prachtig resultaat. Gezien de prima samenwerking met veel landelijke partijen is er dit jaar voor gekozen om het congres in Den Helder te laten plaatsvinden. De algemene doelstelling van de Landelijke Stranddagen is om ondernemers, overheden, leveranciers en organisaties die werkzaam zijn op het strand te verbinden om zo te komen tot een zo breed mogelijk gedragen strandbeleid,

www.strandvandenhelder.nl www.strandexploitatie.nl

een goed kustbeheer, het voorkomen van zwerfafval en bevorderen van duurzame initiatieven. Verder het bevorderen van kennisuitwisseling en het gezamenlijk opzetten van experimenteerruimtes en het uitvoeren van ( meerjarige ) experimenten om te komen tot nieuwe instrumenten die bijdragen aan een schoner strand. Programma Donderdag 16 april: Presentatie Den Helder – wethouder Heleen Keur (Toerisme & Recreatie Den Helder); Gedeputeerde NH- de heer Cees Loggen, Nieuwe ontwikkelingen langs NoordHollandse kust; De Groene Kust – mevrouw Petra Schut (IVN Regiodirecteur H-H en Utrecht); Ontwikkelingen Recreatie en Toerisme – de heer Tom Ponjee (KHN); Green Deal Schone Stranden – Jan Joris Midavaine (KIMO) en Green Key – Erik van Dijk (KMVK). Met in de middag een vergadering KIMO en Blauwe Vlag en een presentatie van Anita Veenendaal, directeur KeyKeg, over circulaire economie en circulair ondernemen.

Verder zijn er een aantal workshops over veiligheidsscan zwemwater – Bernard Korte (NIVZ); Green Deal Schone Stranden en het belang van het toerisme voor kust en achterland – Gerdina Krijger HISWA RECRON Vrijdag 17 april: Presentatie duurzame stranden van de toekomst – Pepijn Duijvestein; Financieringen van bedrijven – John Kamphuis; Zandsuppleties – kerven en sleuven – Deltaresen En tot slot een presentatie van de gastheer, de Stichting Strandexploitatie Noordkop.

16 & 17

april


beleef

HORTUS OVERZEE! De Groene Parel van Den Helder Met onder nieke meer een u

“De ruimte, goede ontsluiting, concurrerende prijzen en centrale ligging in het NoordHollandse teeltgebied! Daarom hebben wij gekozen voor vestiging op Bedrijvenpark Breekland.”

Japanse tuin

Niels Boekel, directeur groentegroothandel A.N. Boekel Waarland

ruim opgezette planinrichting centrale ligging in regio Alkmaar innovatieve bedrijven gezamenlijk parkmanagement veel water en groen

Ook prachtig als trouwlocatie!

Open: Maandag t/m Vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur Openingstijden Zaterdag en Zondag zie de website a 6,00 voor volwassenen & a 3,00 voor kinderen

www.hortusoverzee.nl

Meer informatie? Mail naar info@breekland.nl

WWW.BREEKLAND.NL

Mooiste bedrijvenpark in regio Alkmaar

Kunt u nIEt

KIEzEn? Kom lAnGs voor EEn GrAtIs KlEurADvIEs!

25%

korting oP

SIKKENS & WIJZONOL

VERVEN

Stichting Kringloop de Zolder steunt een goed en meerdere initiatieven. De zolder...vaak dé plek in huis waar de mooiste spullen verborgen liggen te wachten tot ze opnieuw worden ontdekt. Dat geldt in elk geval zonder meer voor de Zolder van Den Helder! In deze kringloopwinkel van ruim 2000 M2, vinden de leukste tweedehands spulletjes hun weg naar een nieuwe eigenaar. Naast huishoudelijke artikelen verkopen we o.a. ook mooie kleding, boeken, witgoed, bruingoed speelgoed en meubelen. Grote kans dat je bij De Zolder slaagt voor veel minder geld. Ons belangrijkste doel is begonnen met het verlangen om het Huis van hoop op te zetten en te ondersteunen. Huis van hoop is een organisatie die zich inzet voor dakloze zwangere tieners. Jammer genoeg komen deze jonge vrouwen niet uit een ideale situatie en kunnen zij alle liefdevolle hulp gebruiken die er is om hun leven weer op orde te krijgen samen met hun kindje. Tevens bieden wij plek aan voor mensen die om welke reden dan ook weer moeten gaan re-integreren op de arbeidsmarkt. Stichting Kringloop de Zolder is dan ook een stichting zonder winstoogmerk, maar wel één met een duidelijk doel nl zorg voor elkaar! Mocht u spullen willen doneren en zijn uw spullen nog netjes en heel dan kunnen wij het ook bij u ophalen. Uiteraard kunt u ook de spullen zelf aanleveren. Hierdoor draagt u samen met de Zolder van Den Helder bij aan een mooi maatschappelijk doel. Kom gerust eens kijken!

Bent u op zoek naar dagbesteding of zou u vrijwilliger willen worden? Dit is allemaal mogelijk, voor meer informatie belt u 0223- 769020

Industrieweg 10 | 1785 AG Den Helder | telefoon 0223 612483

www.glascentrum.nl

Burgemeester Ritmeesterweg 15 (op de eerste etage) Den Helder


Ondernemers aan het woord

Van hobby naar ondernemen accessoires te koop zijn. Diane vult haar aan: “We proberen onze klanten te blijven verrassen met onze creaties en workshops. Binnenkort start SCHUUR13A weer met het geven van workshops voor zowel volwassenen als voor kinderen! Op social media kan men onze activiteiten volgen.”

Bianca van de Wulp Waasdorp en Diane Biersteker gaan ‘way back’. “Onze kinderen zaten samen op de Comeniusschool. Wij waren altijd van de partij als daar iets geknutseld, gedecoreerd, of geregeld moest worden. Niets was ons te gek”, vertelt Bianca. Deze vrijblijvende samenwerking werd serieuzer toen dit handige duo woonaccessoires en meubels begon te maken. Diane: “Eigenlijk is dat als een grapje ontstaan toen een vriendin ons vroeg een kraam bij WinterDromen te delen. Tijdens dit evenement kregen we zoveel leuke reacties dat we besloten hiermee verder te gaan.”

ten. Sinds 2014 hebben ze hier workshops aan toegevoegd. De uit de hand gelopen hobby nam serieuze vormen aan en zo lieten Bianca en Diane zich in 2016 registeren bij de Kamer van Koophandel onder de naam SCHUUR13A. Bianca: “Op die manier konden we ook de opdrachten die we vanuit het bedrijfsleven ontvingen aannemen.”

SCHUUR13A Na dit evenement was het tweetal te vinden op diverse fairs en mark-

AMAZING wonen & bloemen Inmiddels hebben de dames het ondernemen zo lekker te pakken dat Diane per 1 januari 2020 haar eigen onderneming is gestart onder Meer informatie: de naam: ‘AMAZING wonen www.schuur13a.nl, & bloemen’. Diane: “Naast de www.amazingwonenenbloemen.nl verkoop van verse bloemen en en op Facebook/Instagram. planten, verzorgt AMAZING wo-

nen & bloemen ook bloemen- en planten-abonnementen voor bedrijven en particulieren. Daarnaast is het een extra verkooppunt van de handgemaakte en originele SCHUUR13A woonaccessoires en meubels. Een unieke combinatie. We hebben alles in huis om een woning of kantoor op te leuken!”. Blijven verrassen Bianca en Diane zijn het erover eens dat ondernemen in Den Helder een leuke uitdaging is. Bianca: “Er worden regelmatig mooie evenementen georganiseerd, waarbij de ondernemers uit de regio betrokken worden. Daarnaast merken we dat de inwoners het fijn vinden dat er nu een winkel is waar zowel mooie bloemen en planten als leuke woon- en cadeau-

Ondernemer aan het woord

Hart voor de stad De liefde voor Den Helder gaat diep bij fotograaf Bertil van Beek. Hij woont nu alweer zo'n 30 jaar in de Noordkop. “Ik voel me hier meer thuis dan in andere delen van Nederland”, zegt hij. “Deze liefde is ontstaan via mijn werk bij een uitgeverij. Daardoor heb ik Noord-Holland goed leren kennen.”

“Elke dag weer doorkruiste ik de Noordkop, van Den Helder tot AmsterdamNoord. Daardoor ben ik gaan houden van de regio.” Bertil woont samen met zijn vrouw en één van hun dochters in Julianadorp en heeft het enorm naar zijn zin. “Het is hier zo mooi. Toeristen geven veel geld uit om aan de kust een paar weekjes te mogen verblijven, maar voor ons is het gewoon onze achtertuin. Dat is toch geweldig!” Vastleggen van Den Helder Hoewel hij als fotograaf nog steeds op veel verschillende plekken komt, vindt hij het ook belangrijk om veel voor de eigen stad te doen. Zo heeft hij voor het kunstproject De Ziel van Den Helder

indringende portretten gemaakt van 161 Helderse inwoners. Ook heeft hij de verbouwingen van Theater de Kampanje en Bibliotheek School 7 van begin tot eind vastgelegd. “Dit waren prachtige documenten om te maken. Ze geven goed weer hoe Den Helder is getransformeerd. Ik sta sowieso vooraan bij de

vele veranderingen in de stad, omdat ik alle fotografie verzorg voor Zeestad.” Actieve ondernemer Op ondernemersgebied is Bertil al net zo actief. Hij is onder meer lid van de Helderse Ondernemersvereniging en van Netwerk 39. De bijeenkomsten van

deze club van 25 Helderse ondernemers worden gehouden in Loods 39 op Willemsoord. Op deze locatie wil hij vanaf het voorjaar fotografieworkshops gaan geven. “Voor het lichtfestival Helder Licht heb ik, in samenwerking met Citymarketing, een paar avonden photowalks gedaan met mensen die geïnteresseerd zijn in fotografie. Eerst kregen ze uitleg over fotograferen in het donker en daarna gingen we de straat op. Dit vond ik ontzettend gaaf om te doen en het gaf heel veel energie! Daarom heb ik besloten om workshops te gaan organiseren. Ook omdat ik het zo fijn vind om dingen te delen en kennis over te dragen. Ik houd echt van mijn vak!”

Meer informatie:

www.bertilvanbeek.nl


Koninklijke Marine De missie staat onder Franse leiding. Ook België, Denemarken, Duitsland, Griekenland, Italië en Portugal steunen de missie.

Den Helder heeft in de oorlog erg geleden onder het oorlogsgeweld. Den Helder was in de Tweede Wereldoorlog één van de zwaarst gebombardeerde steden. Het doelwit was de marinewerf Willemsoord en de schepen die in het Marsdiep lagen. Door de bombardementen en gedwongen evacuatie veranderde Den Helder langzaam in een spookstad.

Burgemeester Ritmeester van Den Helder spreekt op de radio op 28 juni 1940 na weer een nacht van bombardementen: "Wanneer ik die nacht met woorden moet beschrijven dan kan ik dat niet doen. Ik ben in die hel geweest, en met mij velen anderen." Vanaf 1 november 1943 wordt de hele stad tot Sperrgebiet verklaard en moeten alle inwoners van Den Helder de stad verlaten. Alleen diegenen die in het bezit zijn van een Ausweis kunnen de stad nog in en uit.’’ De vrijheid die Nederland sindsdien kent is niet vanzelfsprekend. Ook nu nog werken we vanuit de Koninklijke Marine aan vrede en veiligheid op plaatsen waar dat niet vanzelfsprekend is. Zo ook vanuit de straat van Hormuz, waar de Koninklijke Marine de komende tijd bijdraagt aan veiligheid op zee voor vaarverkeer. Zorg dat je de maritieme veiligheidssituatie in kaart brengt rond de Straat van Hormuz. Met die opdracht vertrok marineschip Zr.Ms. De Ruyter vanuit Den Helder. Het betreffende zeegebied is van groot economisch belang. Het is namelijk de enige route om olie vanuit de Golfregio wereldwijd over zee

Vrede en veiligheid op en vanuit zee

te transporteren. Zr.Ms. De Ruyter is een luchtverdedigings- en commandofregat met meer dan 200 militairen aan boord. Hoewel de militaire aanwezigheid alleen al kwaadwillenden moet afschrikken beschikt het fregat over middelen tegen elke dreiging. Ruim 200 bemanningsleden van de Koninklijke Marine zetten zich tot medio juni in voor de Europese veiligheidsmissie. Zo zorgen we voor veiligheid op en vanuit zee, overal ter wereld!

De trieste gevolgen van een bombardement op Den Helder. De havenstad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door vriend en vijand zwaar getroffen. Beeldcollectie Helderse Historische Vereniging.

Wil je meer weten over initiatieven rondom vrijheid in Den Helder?

www.75jaarvrijheiddenhelder.nl


tickets voor een helikoptervlucht

Evenement

Boek alvast jouw tickets voor een helikoptervlucht boven de bollenvelden én een kijkje op de luchthaven van Den Helder. Beleef de prachtig gekleurde bollenvelden vanuit de lucht in een AW139 helikopter in de weekenden van 18 & 19 april en 25 & 26 april. Voorafgaand aan de rondvlucht krijg je op de luchthaven een uitgebreide uitleg, veiligheidsinstructie en word je begeleid naar het helikopterplatform. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! Ook voor degenen die niet gaan vliegen, maar wel Schiphol in het klein willen ervaren, is het restaurant op de luchthaven geopend waar je de helikopters kunt zien opstijgen en landen. Een ticket voor een rondvlucht kost € 75, - per persoon.

18 & 19 apr 25 & 26 apr Meer informatie en reserveren:

www.denhelder.online

Evenement

Een bezoek aan

De werkgroep van Fort Erfprins verzorgt in samenwerking met het Toeristisch Informatie Centrum Den Helder op elke eerste zaterdag van de maanden juni t/m oktober rondleidingen. Zij mogen maximaal 30 personen per rondleiding meenemen. Voor de rondleiding is men gemiddeld 2 uur onderweg. De data voor de rondleidingen zijn voor 2020 ingepland op de volgende zaterdagen: 6 juni, 4 juli, 1 augustus, 5 september en de laatste is op 3 oktober! (ook in 2020 zijn zij, met Open Monumentendag, gesloten!). De geschiedenis van het fort Fort Erfprins is een negentiende-eeuws fort ten westen van de Nederlandse stad Den Helder. Fort Erfprins is een in 1811-1813 achter de kustbatterij Kaaphoofd aangelegd, groot 5-hoekig gebastionneerd fort met Meer informatie:

www.denhelder.online

Fort Erfprins Foto: Cris Toala Olivares.

3 ravelijnen en enveloppe. In 1836 kreeg het fort een bomvrije hoofdpoort en een tweede poort ertegenover; in 1861 een bomvrij hospitaal. In 1875 werd het zeefront omgewerkt tot een grote kustbatterij met bomvrije kazerne voor 1000 man, waarbij een ravelijn verviel. Met een oppervlakte van 49 ha. is Erfprins het grootste fort van Nederland. Het fort is in juni 1973 aangewezen als rijksmonument en het fort maakt deel uit van de Stelling Den Helder die vanaf 1807 werd aangelegd. Op dit moment is het nog in gebruik als marinekazerne van Defensie. Hierdoor is vooraf aanmelden verplicht. Reserveren en prijzen: De rondleiding wordt door het oude gedeelte van het fort gegeven en kost € 5, - per persoon. Reserveren voor de rondleidingen kan tot uiterlijk de donderdag voorafgaand aan de rondleiding via het Toeristisch Informatie centrum. Telefoon: 0223616100.


r a a j r IJ o B o v Het int

t r o p s s u e r beg

Sterplan®

preventieve zorg speciaal voor uw hond en kat Dierenarts H.R. Chalmers Hoynck van Papendrecht Texelstroomlaan 82a, 1784 ED Den Helder 0223-620 006 - denhelder@sterkliniek.nl

www.sterkliniekdenhelder.nl Openingstijden Ma 13:30-18:00 | di-do 09:00-18:00 vr 09:00-20:00 | za 09:00-17:00

Marsdiepstraat 249 | den Helder | 0223 - 61 00 66

“De zorg voor kwaliteit van leven, die van het dier en de eigenaar, het personeel en het milieu en de samenleving”


Evenement

Beleef de bollenvelden in het voorjaar De bollenvelden in Julianadorp zijn onderdeel van het grootste aaneengesloten bollengebied in de wereld. Kleurrijk Julianadorp organiseert diverse activiteiten zodat jij van dit geweldige stuk natuur kunt genieten. Wandeldag Kleurrijk Julianadorp Geniet van de natuur in haar mooiste vorm. De paden op, de lanen in. Wandel tussen de bloembollenvelden, maak foto’s en geniet van de weidse uitzichten. Kleurrijk Julianadorp stippelt elk jaar twee prachtige routes voor jou uit. Er is een route van 7,5 kilometer en een route van 15 kilometer. Wanneer en waar: Zondag 26 april. Starttijden: 7,5 km van 8.30 tot 13.00 uur en 15 km van 8.30 tot 12.00 uur. De wandeling begint bij Camping Duinzoomhoeve, Middenvliet 7, Julianadorp.

Wanneer en waar Zaterdag 2 mei om 15.30 uur, camping Duinzoomhoeve, Middenvliet 7. Reserveren en prijzen € 37,50 per persoon exclusief drankjes, reserveren kan via de website van Kleurrijk Julianadorp.   Cultuur in de schuur Beleef muziek en bloembollen tijdens een gezellige middag in Julianadorp. Drie bollenschuren, drie verschillende optredens. Je geniet steeds ruim een half uur van een muzikaal optreden. Vervolgens rijd je door naar de volgende bollenschuur. In elke schuur word je gastvrij ontvangen door de bollenkweker met een kort verhaal over hun bloembollen. Optredens: •T ULIPA - Een theatrale ode aan de Tulp als bron van schoonheid, arbeid, rijk-

dom en waanzin. Theatergroep Lava zet deze ogenschijnlijk simpele bloem in het licht. Op de zandgronden waar de tulp zo heerlijk groeit en bloeit. Een hilarisch en woest familiedrama met zang, muziek, tulpen & bollen. • Het grote Verassingskoor. • The Great Borrelnootjes Hans Krüger en Gertjan Piek vormen samen: ‘The Great Borrelnootjes’. Met een gitaar en contrabas zorgen zij voor een gezellige sfeer in de schuur. Het akoestische repertoire bestaat uit nummers van toen tot nu, zowel Engels als Nederlandstalig. Wanneer Zondag 17 mei. Aanvang 12.00 uur, ongeacht op welke locatie je start. De optredens zijn van 12.15 uur tot 13.00 uur, van 14.00 uur tot 14.45 uur en van 15.45 uur tot 16.30 uur.

Reserveren en prijzen Kaartjes zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 15, - p.p. Op de dag zelf € 20, - p.p. en dan is er alleen contante betaling mogelijk. Enthousiast geworden? Reserveer eenvoudig online of koop jouw kaart bij Effe in ’t Dorp. Meer activiteiten: www.kleurrijkjulianadorp.nl Vanwege het Corona virus kan het zo zijn dat sommige activiteiten niet kunnen plaatsvinden. Houd daarvoor de website van Kleurrijk Julianadorp goed in de gaten.

Reserveren en prijzen Volwassenen: € 7,50 in de voorverkoop en € 9, - op de dag zelf. Kinderen: € 4, op de dag zelf. Je kunt jouw kaartje online kopen via de website van Kleurrijk Julianadorp of bij Bikestore Julianadorp en Halfords Den Helder. Dineren tussen de tulpen Altijd al op een uniek plekje willen dineren? Kom dan heerlijk eten aan de rand van een prachtig bloembollenveld. De kok Patrick presenteert jou zes heerlijke gerechten, in de buitenlucht, aan de rand van de bloembollenvelden.

diverse

Data


Den Helder, het culturele hart van de regio

Helderse inkt

De liefde voor Den Helder laten vereeuwigen op je lichaam Onlangs heeft de auteur van dit artikel de twee ankers van de Helderse vlag laten tatoeëren, uit eerbetoon en liefde voor de stad. In Den Helder lopen wel meer trotse Jutters rond die een Helders element hebben laten vereeuwigen op hun lichaam. Citymarketing ging op zoek naar deze waaghalzen.

De 21-jarige Sam heeft het Helderse netnummer ‘0223’ op zijn been getatoeëerd. Den Helder is zijn geboortestad en dat laat hij vol trots zien. Op de vraag of hij meer ideeën heeft voor Helderse tattoos in de toekomst zegt Sam: ‘’De watertoren en de vuurtoren lijken me mooi om te hebben. Misschien zelfs nog wel de Jutter in ‘oldskool stijl’!’’

Robin (34) heeft vuurtoren de Lange Jaap op zijn keel laten zetten. Hij kan er kort en krachtig over zijn: ‘‘Ik heb deze tatoeage omdat het de trots van Den Helder is’’.

De postcode ‘1781’ en het netnummer van Den Helder ‘0223’. Mike (32) heeft ze beiden op zijn vingers staan en vertelt trots: ‘’Ik ben in deze havenstad geboren en getogen. Ik houd van Den Helder met heel mijn hart en als ik zeg dat ik praktisch niet op vakantie hoef, dan is daar geen woord van gelogen!’’

Een complete ‘sleeve’ heeft Patrick (42) die graag over het Marsdiep vaart, ‘’alles is zee-gerelateerd; in de tatoeage is een vuurtorentje te zien, boten, een garnaal en het Wapen van Den Helder’’.

De 28-jarige Kylaine, geboren en getogen in Den Helder heeft de watertoren op haar been. Niet zomaar eentje, het is een vrolijk geheel met veel kleuren en icoontjes. ‘’Voor mij kan alles in Den Helder niet gek genoeg, er is altijd wel wat te beleven en ik leef hier een kleurrijk leven. Dit is mijn thuis, de plek waar ik ben opgegroeid, waar ik heel graag ben en blijf. Ik ben heel blij dat ik deze tatoeage heb en laat hem altijd vol trots zien, vooral omdat een goeie vriend van mij hem bij mij heeft gezet en hij is, net als ik, net zo trots op Den Helder!’’

Björn (42) Heeft de vuurtoren in het klein op zijn bovenarm. ‘’Als je bent weggeweest uit deze stad is het eerste dat je ziet bij het thuiskomen de Lange Jaap. Onze vuurtoren is gewoon een uniek exemplaar!’’

En dan heb je ook nog mensen die over de flink top gaan. Wouter (35) heeft haast heel Den Helder op zijn lichaam laten zetten. Het is een enorme opsomming: De vuurtoren, watertoren, het wapen van Den Helder, de Jutter, Helderse vlag, de kustwachttoren, het carillon en het beeld van Dorus Rijkers, de rode boei (die ooit voor het station stond), de Postbrug, de kerk van de visbuurt en zelfs de Napoleonroute met de zes forten. ‘’Ik ben inderdaad een beetje doorgedreven. Ik heb er eigenlijk geen verklaring voor, ik ben erg op mijn stad gesteld en ik heb veel liefde voor Den Helder.’’ Bij Rewijk (49) prijkt al vele jaren het wapen van Den Helder op zijn arm. Op de vraag waarom hij juist voor deze tattoo heeft gekozen zegt hij lachend: ‘’Dat hoef ik toch niet uit te leggen!’’

Bas (32) zegt: ‘’Ik heb de vuurtoren en de watertoren op mijn duim laten tatoeëren, omdat ik Den Helder de leukste en mooiste stad van Nederland vind en iedereen mag dat weten!‘’

Heb jij ook iets bijzonders met Den Helder? Zoals een Helderse tattoo, een verzameling ankers in de tuin of een lading vuurtorens in je woonkamer? Neem contact op met Citymarketing via

info@citymarketingdenhelder.nl!


Den Helder, het culturele hart van de regio

De forten van de

Stelling Den Helder Den Helder dankt zijn huidige vorm aan de Stelling van Den Helder, die nog grotendeels aanwezig is in het landschap. De stelling is in opdracht van Keizer Napoleon Bonaparte gebouwd ter bescherming van de zeehaven en de Marinewerf Willemsoord. Het is één van de oudste nog aanwezige militaire verdedigingslinies in Nederland.

Het complete verdedigingswerk bestaat uit zes forten, schootsvelden, verschillende bouwwerken en een liniedijk van minstens vijf kilometer die een deel van de forten en bouwwerken met elkaar verbindt. De zes forten noemen zich Fort Oostoever, Westoever, Erfprins, Dirksz Admiraal, Kijkduin en het als laatste aangelegde kustpantserfort; Fort Harssens. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Stelling van Den Helder onderdeel van de Duitse Atlantikwall en uitgebreid met vele diverse betonnen Duitse kolossen. In de laatste jaren is er ook veel gesloopt, bijvoorbeeld door de dijkverzwaring. De Stelling van Den Helder is nu een aantrekkelijk gebied met bijzondere bebouwing, mooie groene routes en vermakelijke evenementen. Fort Kijkduin Vroeger: Fort uit 1811 dat het achterliggende land verdedigde tegen aanvallen

over de verbindingsdijk tussen Callantsoog en Huisduinen. Heeft meerdere verbouwingsfases doorstaan. Ooit stond er een vuurtoren boven op het fort. Nu: Historisch museum en interessant Noordzeeaquarium dat dagelijks te bezichtigen is. Fort Westoever Vroeger: Fort Westoever is een Frans concept maar werd pas in 1825, na de Franse bezetting, voltooid. Westoever beschermde Den Helder tegen aanvallen vanuit het net aangelegde Noord-Hollands kanaal. In de jaren ’50 bouwde de Koninklijke Marine er een noodstroomdieselcentrale. Nu: Stadsbrouwerij Helders Jongens met biercafé, restaurant, escaperooms en vletvaren over de stelling. Fort Oostoever Vroeger: De in 1791 aangelegde kiel- en werkplaats voor de Marine werd in 1833 omgebouwd tot Fort Oostoever. Tezamen met Fort Westoever aangeduid als ‘fort aan den Noordhollandsch Kanaal’. In 1944 is het fort gebombardeerd. Nu: Een aantal onderdelen zijn verdwenen zoals de toegangsbrug, de torpedosteiger en de verdedigingswallen. Fort Oostoever is tegenwoordig in gebruik bij een handboogschietvereniging en geschikt voor het houden van kleine festivals. Fort Harssens Vroeger: Het kustpanterfort op zandplaat ‘de Harssens’ is aangelegd rond 1885. Bezat twee koepels met elk twee kanonnen, de grootste die ooit op een

fort hebben gestaan in Nederland. Tijdens de eerste proef, dat f600,- per schot kostte, bleek de schade groot: er sneuvelden vele ruiten en vensterbanken werden ontwricht. Nu: Afgebakend op defensieterrein, is het fort de fundatie van het havenkantoor en is het de laatste jaren door vrijwilligers geschikt gemaakt voor excursies. Regelmatig zijn er rondleidingen. Fort Erfprins Vroeger: Het grootste fort van Nederland was gereed in 1813 en werd tijdens WOII voornamelijk gebruikt als legering. In 1945 tijdens de Georgische opstand werd er met de op het fort geplaatste geschut op doelwitten op Texel geschoten. Nu: Het enige fort van Nederland waar de Marine actief is; het is in gebruik als opleidingscentrum voor personeel op de fregatten. Regelmatig geven vrijwilligers rondleidingen door het historische gedeelte. Evenementen in de Stelling van Den Helder - Bunkers geopend tijdens herdenkingsen Bevrijdingsdag op 4 & 5 mei. - Het Helders Stelling Weekend op 8, 9 en 10 mei. Forten en bunkers zijn open met extra activiteiten. - Bunkerdag op zaterdag 6 juni. Bunkers geopend voor publiek. - Open Monumenten Dag op 12 en 13 september. Diverse bunkers en monumenten geopend. Kijk voor meer informatie op www.denhelder.online


PEUGEOT Vanaf KISBEE €1798,Rijklaar

✔ 25 of 45 KM uitvoering ❑ ✔ zuinige euro 4 injectie motor ❑ ✔ GRATIS thuisbezorgd ❑ ✔ GRATIS ART kettingslot ❑ ✔ GRATIS windscherm ❑

De Jager scooters Stationsweg 42 Heerhugowaard Tel. 072-5745155

De BeDDen, sinDs 1973 De Complete slaapkamerspeCiaalzaak van De noorDkop auping essential

vAn € 2700,-

voor € 1999,-

vanaf € 1665,-

160x200 ex. MATrAssen

leDIkAnT €

1699,-

tempur relax ColleCtion

hanDmaDe BeDs Met Choose&Snooze stel je zelf jouw ideale bed samen. Je kiest uit de beste boxspringcombinaties, matrassen en mogelijke afwerkingen. Zo maken we samen van jouw slaapkamer … de beste plek ter wereld. Vraag info in je Beka® verkooppunt of kijk op www.bekabedden.nl Het bed op de foto (180 x 200 cm): Box Cubic 25 + hoofdbord Oslo + poten Wood Round Oak + matras GELTEX® Imagine mono. Adviesprijs € 1.999. Adviesprijzen zijn in geen geval bindend voor de distributeur. Prijs excl. bedlinnen, hoofdkussens, accessoires en andere.

A mattress like no other

Dealer van: Industrieweg 4b | 1785 AG Den Helder | Tel.: 0223 - 62 40 93 | www.debedden.nl


Hoe gastvrij is

Hoe gastvrij is Bedrijf: Sport2000 Bart Langedijk Naam: Bart Langedijk Leeftijd: 40 (geweest)

Bedrijf: Koninklijke Marine Naam: Dirk Turnhout Leeftijd: 32 jaar

Toffe

Toffe

Gast

Vraag 1: Welk cijfer zou je jezelf geven als het aankomt op heer gastvrijheid? Bij de marine werk ik samen met sommige collega’s die in alle windstreken van Nederland wonen, en naar Den Helder komen om te werken. Ik vertel hen over de voordelen van wonen, werken en recreëren in Den Helder. En ik probeer daarbij een goede ambassadeur voor onze stad te zijn en neem veel onjuiste vooroordelen bij deze collega’s weg. Als iemand van ‘buiten’ de kans pakt om in Den Helder te wonen, attendeer ik hen op de vele evenementen en het actieve uitgaansleven. Daarom geef ik mijzelf een 8. Vraag 2: Wat mag ik in deze stad niet missen? Zoekt iemand de natuur, dan vertel ik over de duinen en het strand, maar ook over de Helderse Vallei, de fiets- en kanoroute met prachtige vergezichten over de bollenvelden, de stoere Linie en forten, en niet te vergeten Hortus Overzee. Zoekt iemand cultuur, dan geef ik tips over het theateraanbod van de Kampanje, filmhuis Zevenskoop, diverse musea met natuurlijk het Marinemuseum, maar ook de verscheidenheid aan live muziek in de stad: met niet te vergeten de top optredens georganiseerd door de Jazzstichting Nieuw en Diep.

Gast heer

Vraag 3: Hoe zou je Den Helder in het algemeen omschrijven? Den Helder is uniek: een stoere stad, waar de mensen hun hart op de tong hebben. De inwoners zijn eerlijk, vol humor en nononsens. Ik denk dat Jutters ook stiekem erg trots zijn op de stad, maar in het verleden zichzelf nog wel eens verloren in cynisme. Toch, nu mooie projecten slagen en veel gebieden in de stad ontwikkelen, merk ik wel een kentering in het denken en hoor ik vaker positieve geluiden. Vraag 4: Waar zie je kansen om onze stad nog gastvrijer te maken? Ik zou het fantastisch vinden als er een hotel zou komen op Willemsoord. Een schitterende locatie voor toeristen in het maritiem culturele hart van de stad: vlakbij het theater, uitgaansleven en goede restaurants. Vraag 5: Nomineer iemand die je gastvrij vindt voor de stad en waarom? Graag nomineer ik Melany Tegelberg. Toen ik op het Koninklijk Instituut voor de Marine studeerde, was Melany als echtgenote van de Vlagofficier KIM al een echte ambassadrice van de stad voor de adelborsten en cadetten.

Vraag 3: Hoe zou je Den Helder in het algemeen omschrijven? Den Helder is heel divers! Ik denk dat mensen van buitenaf geen idee hebben hoe mooi het hier is. We horen vaak in de winkel dat men het idee heeft dat ze naar het einde van de wereld rijden, maar dat er op het einde zeker nog veel te zien en te doen is! Vraag 1: Welk cijfer zou je jezelf geven als het aankomt op gastvrijheid? Een cijfer.…jeetje moeilijk zeg. Ik denk dat ik gastvrij ben, dus als het moet, dan een 8. In de winkel is natuurlijk iedereen welkom en thuis is het ook een komen en gaan van familie en vrienden, ik denk dat het met die 8 wel goed zit. Vraag 2: Wat mag ik in deze stad niet missen? De stad Den Helder is de moeite waard. Een bezoek aan de binnenstad mag je niet missen. We hebben mooie en aantrekkelijke winkels, gezellige eettentjes en er wordt veel aandacht besteed aan de uitstraling van de stad! Willemsoord, het strand, de duinen en de beste bieb van de wereld moet je echt gezien hebben!

Vraag 4: Waar zie je kansen om onze stad nog gastvrijer te maken? Ik ervaar Den Helder als heel erg gastvrij, de mensen, de winkels, de omgeving, het hele plaatje! Wel denk ik dat extra studiemogelijkheden kansen bieden om de jeugd hier te houden en er moet iets gebeuren met de oude V&D. Vraag 5: Nomineer iemand die je gastvrij vindt voor de stad en waarom? Bij deze nomineer ik Kirsti, van Piet Karsten woninginrichting. We hebben superleuk contact als goede buur in de Beatrixstraat. Kirsti barst van de energie en heeft een visitekaartje in de binnenstad neergezet met het bedrijf, samen met broer Martin en de crew.

Evenement

Koningsmars en marine Taptoe Een lust voor het oog, ben jij erbij? Ter ere van de verjaardag van ZM Koning Willem-Alexander vindt op vrijdagmiddag 24 april, om 14:30 uur, in Den Helder de ‘Koningsmars’ plaats. Voor deze gelegenheid marcheert

het gehele Korps Adelborsten door de binnenstad op marsmuziek van de Marinierskapel en de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers. Het geheel staat onder leiding van Majoor

der Marinierskapel Arjan Tien. Het vertrek van de Koningsmars is vanaf het exercitieterrein achter het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) op de voormalige Rijkswerf Willemsoord.

Op dezelfde locatie wordt tussen 19:30 uur en 20:00 uur een Marine Taptoe uitgevoerd.

vrijdag

24 apr De Marine Taptoe is gratis toegankelijk.


www.dekorftexel.nl

Korf III De Koog Texel

Nu in Verkoop! Woonoppervlakte van ca. 43 - 50 m2 Vanaf € 162.500 v.o.n. 12 studio’s 8 twee-kamerappartementen 680 m2 winkelruimte

Wonen in het centrum van de Koog

Winkelruimte

Het complex is gesitueerd op de hoek van de Nikadel en de Jan Daaldersteeg aan de rand van het winkelgebied. De woningen zijn gasloos en standaard voorzien van een badkamer en vloerverwarming. De woningen kunnen ook turnkey opgeleverd worden!

Van de Nikadel naar de Dorpstraat wordt een vernieuwde en verbrede passage aangelegd, de Jan Daaldersteeg. Samen met de tegenovergelegen publiekstrekker Lidl ligt de winkelruimte op een bijzonder strategische locatie.

Geen huisvestingsvergunning nodig! Op Texel geldt sinds 2019 een huisvestingsverordening. De Korf III valt onder de overgangsregeling. Dit betekent dat de eerste bewoners van De Korf III geen huisvestingsvergunning nodig hebben!

Voor meer interesse of meer informatie, neem contact op met één van onze makelaars: Texel Vastgoed Makelaardij 0222 - 313 025 info@texelvastgoed.nl

Interesse in een woning? Neem contact op met onze makelaar: TM Vastgoed 0222 - 310 314 info@tmvastgoed.nl

Jongewaard Heemskerk NVM Makelaars 0223 - 61 22 30 info@jongewaardheemskerk.nl

Een project van Tuin Projectonwikkeling BV

KLEURRIJKE MARKTEN IN DEN HELDER TERRASJES EN VROLIJKE MARKTEN IN DE HELDERSE BINNENSTAD 26 april 2020 Koopzondag met Oranjemarkt 24 mei 2020 Koopzondag en Boldermarkt met leuke kermisattracties Op Paasmaandag 13 april, Hemelvaartsdag 21 mei en Pinkstermaandag 1 juni zijn de winkels voor een groot deel geopend OP ZON- EN FEESTDAGEN ONBEPERKT

GRATIS PARKEREN

Volg ons ook via Social Media! instagram.com/heldersebinnenstad facebook.com/heldersebinnenstad

Bekijk het complete evenementenoverzicht en fotoreportages via

WWW.HELDERSEBINNENSTAD.NL


Evenement

Fort Harssens

opent ook weer in 2020 de poort! Het Fort ligt geheel ondergronds en is nog grotendeels authentiek. Van de gebruikers (Nederlanders ongeveer 1900; de Duitsers 1940-1945 en de Koninklijke Marine met de toen geheime cryptoruimte en telefooncentrale uit de Koude Oorlogtijd) zijn nog veel sporen gevonden, verzameld en tentoongesteld. Het fort is gelegen op afgesloten Defensieterrein. Rondleidingen De vrijwilligers van Stelling Den Helder leiden je met heel veel enthousiasme rond en laten je kennis maken met een

diverse

data

onderdeel van de geschiedenis van Den Helder dat bij weinig mensen bekend is. De algemene rondleidingen vinden plaats op 17 mei, 31 mei, 14 juni, 28 juni, 19 juli, 2 augustus, 6 september en 27 september. Aanvang 13:00 uur. Voor alle rondleidingen geldt dat er maximaal 25 personen mee kunnen. De rondleiding duurt ongeveer twee uur inclusief een korte inleiding. Prijzen Aanmelden is verplicht en dient minimaal vijf dagen van te voren te worden gedaan! Kosten: € 4, - per persoon, kinderen onder de 12 jaar € 1, - per persoon. Bijzondere rondleidingen Op 9 en 10 mei tijdens het Helders Stellingweekend en op 6 juni tijdens Bunkerdag is Fort Harssens ook open voor publiek. De aanmeldingsprocedure voor deze dagen is afwijkend van de algemene rondleidingen. Informatie hierover volgt op de website van Fort Harssens. Overige rondleidingen Wil je een privérondleiding, een rondleiding met een eigen groep of een andere bijzondere rondleiding? Dat kan ook. Hiervoor neem je contact op met Fort Harssens.

Waar moet je rekening mee houden? Het is op sommige plekken enigszins donker (de gidsen hebben zaklantaarns) en er zijn drempels. Gangen zijn soms smal en alles is ondergronds. Het fort is niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Kinderen alleen onder begeleiding van volwassenen. In het fort is het koel en vochtig. Honden zullen zich in het fort niet op hun gemak voelen.

oudste van Nederland

Altijd lekker in de gezonde buitenlucht, deelnemers rijden hun auto met spullen zo naar een mooie plek.

diverse

Data

Typisch Noord-Hollands Kofferbakmarkten waren begin jaren 90 een écht Noord-Hollands verschijnsel. In de rest van het land bestonden dit soort markten nog niet. Met de groei van de kofferbakmarkten kwam het besef dat het zonde was om oude spullen weg te gooien. In de meeste gevallen waren die spullen nog in prima staat. Verzamelaars, kunstliefhebbers, antiquairs, liefhebbers van onder andere boeken, platen, schilderijen, brocante, sieraden, kleding, speelgoed, stripboeken, biologisch groenten en fruit en nog heel veel meer kijken al tientallen jaren hun ogen uit op de vele kofferbakmarkten. Diverse locaties Vooral in de Noordkop worden er op veel verschillende locaties kofferbakmarkten georganiseerd. Elk seizoen zijn er toch steeds weer mensen die voor het eerst hun overbodige spullen komen verkopen. Met de tweedehands waren in de auto rijdt men naar de kofferbaklocatie. Daar betaalt men tussen de € 10, - en € 20, - voor een verkoopplek. De auto mag men bij de verkoopplek laten staan. Een stoeltje om op te zitten en een kleedje of een tafeltje is handig voor het uitstallen van de spullen. Naast kofferbakmarkten organiseren Ed en Flip ook braderieën en themamarkten. Sommige samen en anderen zelfstandig.

Om aan te melden ga je naar

www.stellingdenhelder.nl/locaties/fort-harssens/

Kofferbakmarkt Donkere Duinen Kofferbakmarkten zijn al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw populair in de Noordkop. Collega’s Ed van der Pol en Flip Kos dachten, toen zij de Kofferbakmarkt van Groote Keeten hadden gezien, dat het fantastisch zou zijn om dat ook te organiseren. Zo begonnen zij in Anna Paulowna bij sporthal Veerburg en een paar jaar later in 1992 in Den Helder op het parkeerterrein bij strandslag Duinoord.

Hoe kom je er? Het fort ligt op defensie terrein, onder het Havenkantoor en de Koninklijke Marine Jacht Club aan de Bevesierweg te Den Helder.

Evenement


vanaf € 1281,-*

Actie zonnescherm

Ipanema Gratis

Nu met

electrische bediening t.w.v.

€ 350,-

Geldig van 1 april 2020 t/m 31 mei 2020 * vraag naar de voorwaarden in de winkel *

DE

WOONUNIT

Winkelcentrum De Riepel | Schoolweg 21 | 1787 AV Julianadorp 0223 752 257 | info@dewoonunit.nl | www.dewoonunit.nl


Wonen

Het vertrouwde

Loopuytpark bakker kun je een vers broodje kopen. Voor een nieuwe fiets ga je naar dè fietsenwinkel en de bloemenwinkels kun je niet passeren zonder er binnen te wippen voor iets groens. Een paar kleine knusse pandjes bieden onderdak aan een snoepwinkeltje, galerie en een (vinyl) platenzaak.

Het blijft natuurlijk koffiedik kijken, maar als Pieter Loopuyt in een glazen bol, het Julianadorp van tegenwoordig had kunnen zien, zou hij op zijn minst blij verrast geweest zijn. In 1909 kreeg het buurtschap dat bestond uit een handje vol huizen, een schooltje en een kerk, de status van een serieus plaatsje dat de naam Julianadorp kreeg. De eerder genoemde Pieter Loopuyt speelde een belangrijke rol bij deze gebeurtenis. Niet zo verwonderlijk dus dat het plein, in het hart van Julianadorp, vernoemd is naar deze man.

Op het Loopuytpark was het bedrijvig, je kon er terecht voor de dagelijkse boodschappen. Er werden markten gehouden en feesten en kermissen gevierd. In café Prins Hendrik werd op de zondagmiddag uitbundig gedanst terwijl de koeien er schuin tegenover stonden te grazen. Vanaf de muziektent klonk regelmatig een vrolijke noot en de kerkklok sloeg om het halve uur. Alles is aan verandering onderhevig, zo zijn er rond het Loopuytpark pandjes verdwenen en bij gekomen waardoor het straatbeeld de afgelopen jaren steeds wisselde. Maar ondanks alle ontwikkelingen is het karakter van het Loopuytpark overeind gebleven. Nog altijd

is het een vertrouwde en aantrekkelijke plek voor veel inwoners van Julianadorp en andere bezoekers. Ga maar eens op een bankje zitten in het plantsoen of stap binnen bij één van de oergezellige restaurantjes en je wilt er voorlopig niet meer weg! Het kerkje staat nog steeds fier aan de kop van het plein voor diensten, rouwtjes en trouwtjes. En ook de meeste bomen staan er nog steeds te dromen. Door de prettige atmosfeer en de winkels is er genoeg reuring op het plein. De huidige ondernemers hebben het stokje overgenomen van de middenstand van weleer en houden het oudste winkelhart van Julianadorp springlevend. Bij de

In de karakteristieke stolpboerderij tegenover de muziektent is de huisartsenpost ondergebracht en in het voormalige pand van de Raiffeisenbank (later Rabobank) zit nu een tandartsenpraktijk. Niet te vergeten, een belangrijke tip voor de heren, de barbiershop op nr. 27 is tegenwoordig hèt adres voor knippen en scheren. Voor de vrijmarkt op Koningsdag, de zomermarkten, de kermis en de kerstmarkt is de belangstelling groot. Deze festiviteiten zorgen ieder jaar weer voor gezellige drukte op het plein. Met een leeftijd van 111 jaar jong heeft het Loopuytpark de tand des tijds aardig doorstaan... en door mee te blijven veren met de tijd, kan het dappere plein nog heel wat jaren voort.


Stagiaire AAN HET WOORD

Stagiaire AAN HET WOORD

Tommy de Jong

Demi Guijken

Mijn naam is Tommy de Jong uit Den Helder. Momenteel doe ik de opleiding marketing, communicatie & evenementen (MBO4). Ik heb bij Citymarketing Den Helder twee stageperiodes gewerkt van in totaal 7 maanden.

Mijn naam is Demi Guijken en ik woon al sinds mijn geboorte in Den Helder. Ik heb de afgelopen tien weken fulltime stage gelopen bij Citymarketing als beroepsoriëntatie voor mijn opleiding Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam.

Mijn werkzaamheden bestonden uit de verzorging van online/offline media, de verspreiding van drukwerk, het bezoeken van culturele instellingen en nog veel meer. Het is dus heel variërend werk en zo ben je altijd met wat anders bezig! Gedurende de stage ga je beseffen dat er in Den Helder echt veel georganiseerd wordt en is het heel leuk om met jouw werkzaamheden daar aan mee te helpen. Het Citymarketing team is super fijn om mee te werken, waardoor je je snel op je gemak voelt. Hierdoor zullen werkzaamheden gemakkelijker gaan en nog leuker zijn. Dit is een hele mooie leerzame stage plek!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een ontzettend leuke, leerzame en vooral fijne tijd heb gehad bij Citymarketing. Een perfecte aanvulling voor mijn opleiding. Mijn werkzaamheden tijdens mijn stageperiode waren heel breed en uiteenlopend. Zo maakte ik content voor de verschillende online en offline mediaproducten (drukwerk, sociale media, website), heb ik geholpen bij Helder Licht, welke dit jaar weer een enorm succes was! Ook heb ik samen met het team de stad zo goed mogelijk geprobeerd op de kaart te zetten. Ik heb op verschillende vlakken heel veel geleerd en zou iedereen een stageplek als deze aanbevelen.

Evenement HCSC organiseert niet één maar

drie toernooien voor de voetballende jeugd! Jeugdtoernooien HCSC De maanden mei en juni zijn traditioneel de maanden die door veel amateurclubs benut worden voor het organiseren van voetbaltoernooien. Dit jaar zal ook HCSC diverse toernooien organiseren. De Helderse club organiseert niet één, maar drie toernooien voor de voetballende jeugd. Op 30 mei wordt er gevoetbald in de leeftijdscategorieën JO8 t/m JO12 en op 6 juni is het de beurt aan de JO13. Tot slot zal de JO15 aantreden op 13 juni, tevens is deze dag uitgeroepen tot Nationale Voetbaldag door de KNVB. Eerbetoon aan vrijwilligers De HCSC toernooien zijn vernoemd naar drie belangrijke vrijwilligers uit het verleden van de club. Kees Dekkers, Arie van Eis en Toon van Lemmeren hebben elk op hun eigen manier een stempel op de vereniging gedrukt. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de club deze “ooms” eert door een jeugdtoernooi naar hen te vernoemen. Deelnemende teams Het werven van teams is al aan het begin van het seizoen gestart. Hierdoor hebben heel wat teams zich al ingeschreven via de speciaal daarvoor ingerichte toernooi site. Naast teams uit de directe om-

geving, zoals AFC ’34, Texel ’94, SV De Koog, FC Den Helder en JVC, hebben ook teams buiten de regio zich aangemeld. We mogen o.a. clubs verwelkomen uit Hoorn, Amsterdam, Haarlem, Purmerend, Heemskerk, Pijnacker, Almere, Rotterdam aan het Marsdiep.

diverse

Data


Evenement

Voorjaar in de binnenstad van Den Helder Met de zomer voor de deur en de ontwakende natuur zijn de ondernemers in de Helderse binnenstad allang voorbereid met winkels die goed bevoorraad zijn met kleding in vrolijke frisse voorjaars- en zomerkleuren. De terrastafels en stoelen staan weer buiten en het is goed vertoeven bij de lokale horeca. Op de terrassen is het heerlijk in de luwte genieten van een drankje en een hapje in de meest zonnige binnenstad van Nederland.

Koopzondag 26 april Op de koopzondag van 26 april wordt de traditionele Oranjemarkt gecombineerd met een vrijmarkt en van 12:00 uur tot 17:00 uur staan er versierde kramen en een grote variĂŤteit aan waren met veel lente accenten.

de niet verkochte waren na afloop van de markt weer mee naar huis moeten worden genomen.

diverse

Data

Voor de kinderen is er op deze zondag een gratis rommelmarkt in de Spoorstraat vanaf Croissanterie Avanti tot Herman Nypels Mannenmode. Hiervoor kunnen kinderen tot 16 jaar zich aanmelden via info@heldersebinnenstad. nl. De kinderen mogen niet voor 10:00

uur hun waren uitstallen. De vrijmarkt wordt georganiseerd in het Stadspark ter hoogte van het Julianaplein. De voorwaarden om deel te nemen kun je op de website van de Helderse binnenstad lezen, www.heldersebinnenstad.nl. Een belangrijke restrictie is dat

Koopzondag 24 mei De Boldermarkt op 24 mei belooft ook deze keer weer een groot succes te worden met gratis mini kermis attracties van 12:30 uur tot 16:30 uur met onder andere een zweefmolen, een draaimolen, Mini Cars, suikerspinnen en popcorn. De Boldermarkt duurt van 12:00 uur tot 17:00 uur. De winkels zullen ook dit jaar weer op: paasmaandag 13 april, Hemelvaartsdag op donderdag 21 mei, pinkstermaandag 1 juni voor een groot deel geopend zijn.

Evenement

Vier koningsdag

in Den Helder, Huisduinen en Julianadorp Kom bijvoorbeeld naar De Schooten, Willemsoord, Huisduinen of naar het Loopuytpark in Julianadorp. Oranjemarkt Op zondag 26 april wordt de Oranjemarkt georganiseerd met een Koninklijk tintje. Een feestelijke markt rond de Koningsdag in Nederland. Regelmatig duiken er Koninklijke look-a-likes op om de markt een extra sfeer mee te geven. Door de gehele binnenstad klinkt er muziek, staan er vele kraampjes en zijn de winkels geopend. Julianadorp De gehele dag zijn er activiteiten op het Loopuytpark in Julianadorp met in de ochtend van 09:00 uur tot 12:00 uur een vrijmarkt, en in de middag vinden er spelletjes op het plein plaats.

Voor een compleet overzicht en aanvullende informatie:

www.denhelderonline.nl

De Schooten Van 10:00 uur tot 18:00 uur zijn er bij boerderij De Schooten een vrijmarkt, kinderactiviteiten en muziek optredens. Willemsoord Ook dit jaar wordt de Stadshal omgedoopt in oranje sferen. Van 10:00 uur tot 19:00 uur een waar feestelijk festijn met heel veel leuke live-bands, lekkere drankjes en heerlijke Food kramen met onder andere Hollandse delicatessen, verse vis, speciale koffies, droge worst en Hollandse bieren. Huisduinen De viering van Koningsdag zal op Huisduinen ook dit jaar weer een kleinschalige, maar vooral gezellige manier opgepakt worden. Er is een dagprogramma voor jong en oud. Met veel activiteiten voor de kinderen. In de ochtend een optocht van kinderen met versierde fietsen door het dorp. Daarna kunnen de kinderen genieten van alle andere kinderactiviteiten, met aansluitend een middag- en avondprogramma voor de overige feestvierders.

zondag

26 apr


Werkkleding bestelt u toch ook lokaal?

Bedrukken of borduren met uw logo is ook mogelijk!

14641835

Garden short Army groen

Garden tuinbroek Army groen/zwart

94,

30

excl. B.T.W.

14541835

14741835

Garden piraatbroek

Garden werkbroek

Garden kilt

Army groen/zwart

Army groen/zwart

57,

00

44,10 excl. B.T.W.

26541835

14551835

48541977

Garden jas ongevoerd Army groen/zwart

121,

40

excl. B.T.W.

60,

20

excl. B.T.W.

31541835

Garden werkvest Army groen

49,30 excl. B.T.W.

Army groen/zwart

67,50 excl. B.T.W.

excl. B.T.W.

71541835

Garden werkbroek dames Army groen/zwart

60,20 excl. B.T.W.

Werkkleding bestelt u eenvoudig via Sabine: 06 14 23 84 10 of sabine@zrgbv.nl

Voor meer informatie zrgbv.nl of blaklader.com


Evenement

DE STELLING DEN HELDER VIERT 75 JAAR VRIJHEID Bunkers en forten geopend tijdens het Helders Stelling Weekend! DEN HELDER, VESTINGSTAD De grootste (deels verborgen) schat van de Noordkop is de Stelling Den Helder. Deze Helderse verdedigingslinie is al meer dan 200 jaar zicht- en onzichtbaar in het landschap aanwezig. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Den Helder onderdeel van de Atlantikwall. De Duitse bezetter heeft de bestaande stellingwerken uit de tijd van Napoleon verstevigd met betonnen bunkers. In deze oorlog heeft Den Helder de meeste bombardementen van het land te verduren gehad en een spookstad is wat overbleef. Op 8 mei 1945 bereikten de Canadezen Den Helder en werd de stad officieel bevrijd. De Stelling Den Helder heeft de laatste jaren meerdere verdedigingswerken verloren maar bestaat vandaag de dag nog uit 6 forten, de Oude Rijkswerf Willemsoord en nog ongeveer 150 resterende bunkers verbonden met een 5 kilometer lange liniedijk. In de laatste dertig jaar zijn enkele forten prachtig gerestaureerd zoals Fort Kijkduin, Fort Harssens en Fort Westoever en bekommeren de

vrijwilligers van de stelling zich om de opknapwerkzaamheden van diverse bunkers. Veel van deze militaire werken zijn normaliter gesloten maar tijdens het Helders Stelling weekend op 9 en 10 mei te bezichtigen! HELDERS STELLING WEEKEND De Stichting Stelling Den Helder organiseert dit jaar in het kader van 75 jaar aan vrijheid het Helders Stelling weekend. Maar liefst twee dagen zijn er vele bunkers en forten geopend voor publiek. Tijdens dit evenement komen er diverse activiteiten voorbij zoals rondleidingen, boogschieten, lezingen, levende geschiedenis met figuranten, legervoer-

tuigen en fietstochten met een gids! Op 9 en 10 mei 2020 openen de volgende locaties (onder voorbehoud) de deuren voor het publiek: - Atlantikwall Centrum - Kroontjesbunker FL250 - Batterie Seeziel Zanddijk M219 - Hospitaalbunker Timorpark Sani 638 - Postkantoor Telefoonbunker 616 - Beeldenfort - Fort Kijkduin - Fort Dirksz Admiraal - Fort Westoever - Fort Oostoever - Fort Harssens - Fort Erfprins

Het Helders Stelling weekend start op vrijdag 8 mei op Fort Kijkduin waar ’s avonds het weekend wordt ingeluid met de beroemde lezing van Hans Nauta ‘De Luchtoorlog boven Den Helder’. Sommige activiteiten zijn exclusief te bezoeken (met aanmeldprocedure), hetzelfde geldt voor de forten Erfprins en Harssens. Kaartjes zijn tijdens het Helders Stelling weekend te koop aan de kassa van elke deelnemende locatie. Binnenkort volgt meer informatie over de voorverkoop en programmering.

Za 9 & zon 10 mei Foto's Stichting Stelling Den HelderEvenementen overzicht Elke Koopavond in de Helderse Binnenstad donderdag Binnenstad Den Helder | www.denhelder.online

4-5

Herdenking ''vliegermonument''

2e Vroonstraat, Den Helder | www.denhelder.online

Elke Koopavond Ravelijncenter donderdag Ravelijncenter | www.denhelder.online

4-5

Herdenking monument ''voor hen die vielen''

Polderweg, Den Helder | www.denhelder.online

Elke vrijdag

Verse Vismarkt

5-5

Vrijheidsloop: Ontsteken Vrijheidsvuur

Het Nieuwe Diep 27, Den Helder | www.denhelder.online

Quelderduyn | www.denhelder.online

Elke vrijdag

Koopavond winkelcentrum Dorperweerth

5-5

Bevrijdingspop 75 jaar vrijheid Den Helder

Drooghe Bol 1029 | www.denhelder.online

Quelderduyn | www.denhelder.online

Elke vrijdag

Koopavond winkelcentrum Schooten Plaza

9-5

Bevrijdingsfeest 75 jaar bevrijding

Vrede en Vrijheid | www.denhelder.online

MFC 't Dorpshuis Julianadorp | www.denhelder.online

Elke vrijdag

Koopavond winkelcentrum De Riepel Schoolweg | www.denhelder.online

9-5 t/m 10-5

Helders Stelling weekend Stelling Den Helder | www.denhelder.online

Elke Koopavond Marsdieppassage vrijdag Marsdiepstraat | www.denhelder.online

10-5, 12-5 Documentaire Helderse Veteranen & 17-5 Cinema Zevenskoop, Den Helder | www.denhelder.online

Elke Koopavond Duinpassage vrijdag Texelstroomlaan | www.denhelder.online

16-5 t/m EK Gewichtheffen 2020 23-5 Quelderduyn | www.denhelder.online

Elke Koopzondag Ravelijncenter zondag Ravelijncenter | www.denhelder.online

17-5

Rondleiding Fort Harssens*

Fort Harssens, Den Helder | www.denhelder.online

Elke laatste zondag v/d maand Koopzondag Binnenstad

17-5 Noorderhavenloop

Eikenhout 310, Julianadorp | www.denhelder.online

Binnenstad Den Helder | www.denhelder.online

Elke zaterdag Rondleiding over de oude Rijkswerf Willemsoord*

17-5

Cultuur in de schuur

Diverse locaties, Julianadorp | www.denhelder.online

Elke woe & zat Rondleiding Koninklijk Instituut voor de Marine*

17-5

Voorjaarsconcert door het Helderse Kamerorkest

Koninklijk Instituut voor de Marine | www.denhelder.online

Middenweg 2, Den Helder | www.denhelder.online

Willemsoord 52A, Den Helder | www.denhelder.online

april

20-5 Huppeltjesmarkt Marsdiepstraat, Den Helder | www.denhelder.online

21-5 HemelvaartFair

10-4 t/m Kofferbakmarkt Donkere Duinen 25-09 Jan Verfailleweg 616, Den Helder | www.denhelder.online

Korvetstraat, Den Helder | www.denhelder.online

13-4

Tweede Paasdag openstelling winkels

Timorpark, Den Helder | www.denhelder.online

Binnenstad Den Helder | www.denhelder.online

21-5 Timorparkfestival 24-5 Boldermarkt

18-4 t/m Exclusieve helikoptervluchten boven Kleurrijk Julianadorp 19-4 Luchthavenweg 10A, Den Helder | www.denhelder.online

Binnenstad Den Helder | www.denhelder.online

27-5

Tuinconcert Marinierskapel

21-4 t/m Feestweek 50 jaar Schooten Plaza 27-4 Winkelcentrum Schooten Plaza, Den Helder | www.denhelder.online

Timorpark, Den Helder | www.denhelder.online

23-4 Lezing '8 mei, eindelijk vrij'

29-5 t/m Huisduiner Pinksterfeesten en kermis 01-06 Badhuisstraat 23-25 | www.denhelder.online

MFC 't Dorpshuis Julianadorp | www.denhelder.online

30-5 Grachtenconcert Boerenverdriet

24-4

Koningsmars en Marine taptoe

Koninklijk Instituut voor de Marine | www.denhelder.online

25-4 t/m Exclusieve helikoptervluchten boven Kleurrijk Julianadorp 26-4 Luchthavenweg 10A, Den Helder | www.denhelder.online 25-4

Reddingbootdag Den Helder

Harssensschiereiland | www.denhelder.online

26-4

Wandeldag door de bollenvelden

Start camping Duinzoomhoeve, Julianadorp | www.denhelder.online

26-4

Koopzondag / Oranjemarkt

Binnenstad Den Helder | www.denhelder.online

27-4 Koningsdag

Diverse locaties | www.denhelder.online

29-4 Opening gedenkplaats Joodse slachtoffers

Stadspark Den Helder www.denhelder.online

mei 2-5

Dineren tussen de tulpen

Camping Duinzoomhoeve, Julianadorp | www.denhelder.online

4-5

Herdenking monument ''Rijkswerf 1940-1945''

Oude Rijkswerf Willemsoord, Den Helder | www.denhelder.online

4-5

Herdenking monument ''Den Vaderlant Getrouwe''

Monument Prins Hendriklaan, Den Helder | www.denhelder.online

www.denhelder.online

Boerenverdriet, Keizersgracht | www.denhelder.online

30-5 t/m Pasar Malam 1-6 Willemsoord | www.denhelder.online 31-5

Rondleiding Fort Harssens*

Fort Harssens, Den Helder | www.denhelder.online

31-05 t/m Loopuytmarkt Julianadorp 31-08 Loopuytpark 1, Julianadorp | www.denhelder.online * van te voren reserveren/inschrijven • Voor alle voorstellingen van de Kampanje kijkt u op: www.kampanje.nl • Voor alle activiteiten van de Helderse Vallei kijkt u op: www.deheldersevallei.nl Cultureel loket Vragen over culturele zaken in Den Helder? Is je evenement op een juiste datum gepland, heb je andere partijen nodig om je activiteit te versterken of ben je op zoek naar een programma voor een schoolreisje? Bij Citymarketing kun je terecht voor advies, ondersteuning en afstemming van evenementen. Tevens kan Citymarketing ondersteunen met online en offline promotie. Voor deze informatie kun je contact opnemen met Manouk van Deutekom via 0223-674603 of per e-mail via manoukvandeutekom@citymarketingdenhelder.nl.

Het zou zo kunnen zijn dat er in deze krant evenementen staan na 6 april, die uiteindelijk toch komen te vervallen. Houd u de website van het betreffende evenement en/of www.denhelder.online in de gaten.


Wij hebben heerlijke

sushi Ook verkrijgbaar bij de afhaal!

Ons restaurant is gespecialiseerd in de chinese, kantonese en japanse keuken met eten van de beste kwaliteit en uitstekende bediening. Wokplaza wieringerwerf kan elke bijeenkomst creatief vormgeven, of het nu gaat om een gezin van 2 of een hele familiekring met 160 personen, ons culinair wokrestaurant en kwalitatief hoogwaardig a la carte restaurant staan borg voor een perfect verzorgde avond.

Catering (vanaf 15 personen) Heeft u wat te vieren en wilt u dat thuis doen? Dat vraagt om een eersteklas cateraar die uw gasten de lekkerste hapjes aanbiedt en deze op smaakvolle wijze presenteert.

Graag nodigen wij uit voor een persoonlijk gesprek.

Ing. Smedingplein 4 | Wieringerwerf | Telefoon: 0227 - 60 16 36 |

! wokplazawieringerwerf

www.lotuswokplaza.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.