Page 1

KUST DE ZEE Blijft verrassen!

2015 editie

11

HET GROTESE HELDERPEL! LOGOS win een e en Doe me ht boven c rondvlu lder! Den He

Koop zondag Den Helder ec. 29 nov. 20 d & 27 dec.

#dhkdz www.facebook.com/DHKDZ

www.denhelderkustdezee.nl WERKEN

WONEN

Molenplein

MindsZ Gallery

VRIJE TIJD

Kerstshoppen


Wil je weten waar je buurvrouw haar mooie spulletjes vandaan haalt?

Den Helder

Nijverheidsweg 3a 1785 AA Den Helder Meer dan 2 met m 6500 Schagen De Korte Fok 4 1742 PE Schagen de mooiste tweedehands Wieringerwerf spullen! Medemblikkerweg 6B 1771 SE Wieringerwerf


Voorwoord

Colofon Uitgever:

Zeeman Reclamegroep BV

oplage: 53.000 ex.

verspreiding: Gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen

Eindredactie: Kirsty den Dulk, Marlies Groot en Petra Clowting

Concept en vormgeving: Zeeman Reclamegroep BV

Acquisitie:

Gerrit van Mullem

Menno Zeeman 06-22136723

van de redactie:

Mijn naam is Gerrit van Mullem en ben op 10 oktober 2015 verkozen tot dorper van het jaar. Dit jaar is de verkiezing anders opgezet dan voorgaande jaren. Dit jaar heeft een onafhankelijke jury beoordeeld wie de dorper van het jaar moest worden. De verrassing was dan ook groot dat ik, van de acht genomineerden, bekroond werd met de titel Dorper van het Jaar. Als geboren en getogen Julianadorper ben ik natuurlijk super trots op deze titel. Ik ben op vele fronten actief in Julianadorp en Den Helder. Zo heb ik, samen met een groot team van vrijwilligers, zes jaar geleden, “100 jaar Julianadorp“ mogen organiseren. Dit werd een groot succes. Hieruit voortvloeiend zijn nog steeds verschillende evenementen actief. Bij HRTC DOK ben ik al 16 jaar jeugdtrainer en heb ook zes jaar in het jeugdbestuur gezeten. Samen met een groepje wieler liefhebbers hebben we voor de derde keer dit jaar de “Wielerronde van Julianadorp” georganiseerd. Als vrijwilliger ben ik betrokken bij

Deze elfde krant van Den Helder Kust de Zee is een gezamenlijk initiatief van Stichting Top van Holland, Gemeente Den Helder, Aannemingsbedrijf A. Tuin Den Helder, Woningstichting, VVV Top van Holland, De Detailhandel Federatie en de Zeeman Reclamegroep. Wij hebben er heel veel liefde, tijd en aandacht in gestopt. Zonder hulp van Saskia van Kuik (www.ontdekdenhelder.com), St. Top van Holland, adverteerders en deelnemende organisaties hadden we dit nooit voor elkaar gekregen, waarvoor dank! Namens Zeeman Reclamegroep wensen we u veel leesplezier. Heeft u vragen of opmerkingen? Mail naar menno@zrgbv.nl

Jeroen en Menno zeeman

diverse evenementen, zoals Julianapop, Julianadorp Power festival en de Springfair. Na vijf jaar als jeugdtrainer bij JBC Noorderhaven actief te zijn geweest ben ik twee jaar geleden als voorzitter aangetreden van deze basketbalvereniging. In mei 2015 hebben we voor eerst een zeer succesvol landelijk jeugd basketbal toernooi georganiseerd wat in 2016 zeker een vervolg gaat krijgen. Zoals u kunt lezen gebeurd er veel in Julianadorp en Den Helder op het gebied van evenementen. Deze evenementen kunnen alleen worden georganiseerd met de hulp van vrijwilligers en sponsoren. Ik hoop dan ook dat deze mensen zich nog lang willen binden aan deze en mogelijk nieuwe evenementen. Zij zijn de drijvende kracht achter deze initiatieven. Ik wens de lezers van de Den Helder Kust de Zee krant veel leesplezier en hoop u ergens te ontmoeten op een van de vele evenementen, die Den Helder en Julianadorp rijk zijn.

Hoe gastvrij is..

Hoe gastvrij is..

Bedrijf: Naam:

Bedrijf: Helder Events Naam: Debby de Jong Leeftijd: 31 jaar

Filmhuis Cinema Zevenskoop

Leeftijd: bestaat 35 jaar, waarvan de laatste 6 in Rialto, voorheen in School 7 aan de Weststraat

vraag 1: Welk cijfer zou u uzelf geven als het aankomt op gastvrijheid? leg uit waarom. Dat is direct een lastige vraag. Dan geef ik mezelf toch een 8. Het is 1 van de krachten van het bedrijf: luisteren en inspelen op de wensen en behoeften van de klant. Snel kunnen schakelen en mensen optimaal laten genieten van hun evenement.

vraag 1: Welk cijfer zou u uzelf geven als het aankomt op gastvrijheid? leg uit waarom Een 8. Het is een filmhuis met een ontspannen sfeer, huiskamergevoel, de betere films met vaak festivalprijzen. Ook heel gezellig voor mensen die alleen naar de film gaan.

vraag 2: Iemand van buiten Den Helder vraagt u: “Wat mag ik in deze stad niet missen?”. Wat is uw antwoord op deze vraag? Cinema Zevenskoop, het filmhuis met de betere films.

vraag 3: Hoe zou u Den Helder in het algemeen omschrijven als iemand u hiernaar vraagt? Een stad met gezonde (zee)lucht, veel zonne-uren, en een breed scala aan cultuur, prachtige wandel- en fietsmogelijkheden.

vraag 4: Waar ziet u kansen om onze stad nog gastvrijer te maken? Benadruk dat er meer is aan cultuur dan menigeen denkt. Laat de inwoners van Den Helder eens ophouden met mopperen op hun stad. Zorg voor aanwezigheid van hoger onderwijs.

vraag 5: Welke persoon of bedrijf zou u willen nomineren voor de volgende gastvrijheidstest? George Hanna van het heerlijke eethuis Kunst & Kitchen.

vraag 2: Iemand van buiten Den Helder vraagt u: “Wat mag ik in deze stad niet missen?”. Wat is uw antwoord op deze vraag?

vraag 4: Waar ziet u kansen om onze stad nog gastvrijer te maken?

Dat is de nieuwe evenementenlocatie Fort Westoever waar wij in samenwerking met Dave Kleine prachtige Events organiseren: van sportieve activiteiten tot personeelsfeesten en zakelijke kerstmarkten.

Die zie ik vooral op Willemsoord. Er staan zoveel prachtige panden, Met de komst van de nieuwe Kampanje zijn we weer een stapje dichterbij maar dit kan in de toekomst nog veel meer gaan leven.

vraag 3: Hoe zou u Den Helder in het algemeen omschrijven als iemand u hiernaar vraagt?

vraag 5: Welke persoon of bedrijf zou u willen nomineren voor de volgende gastvrijheidstest?

De plek met de meeste zonuren van Nederland en strandlocaties waar je geen 'buren' hebt.

Ik nomineer Anita Renden van De Helderse Vallei.


Vraagprijs â‚Ź 243.000,- k.k.

Diamant 22 - Anna Paulowna

TE KOOP Luxe hoekwoning met thuisbioscoop Deze woning biedt meer dan u denkt. Het is een zeer moderne en vergrote hoekwoning met veel volume en verrassingen, zoals een 4 persoons sauna, thuisbioscoop met 7.1 soundsystem van Harman Kardon en een airco-installatie op de 2e etage. De afwerking is helemaal top in dit huis, zoals de luxe badkamer met 2 wastafels, ligbad, toilet (allen Villeroy&Boch) en douche. Comfortabele hoekkeuken met tropische decor-achterwand, schierkookeiland, 5-pits gaskookplaat, vaatwasser en koelkast. Boven zijn de badkamer en 3 slaapkamers, op de 2e etage zijn een luxe slaapkamer en kamer met sauna. Niet te vergeten de mooi woonstek met uitzicht over groen en een brede waterpartij.

www.phverheul.nl


WONEN

Na het succes van de eerste fase ‘Grachtengordel’ wordt binnen project Molenplein in Den Helder gewerkt aan de volgende fase: de ontwikkeling en realisatie van Over het Wad, een gevarieerd deelplan met prachtige panorama appartementen en statige herenhuizen. Bijzonder aan dit woonplan zijn de fascinerende uitzichten. Als onderdeel van project Molenplein draagt Over het Wad bij aan een grootschalige metamorfose van het stadshart van Den Helder. Een metamorfose waarbij het Helderse centrum verandert in een bruisend gebied, waar stadse gezelligheid en maritiem genieten hand in hand gaan.

Nieuwe fase Molenplein

De naam zegt het al. Vanuit de fraaie, lichte appartementen en ruime herenhuizen van Over het Wad heeft u schitterend zicht over het Waddengebied en Texel. Met de zee en het strand als fraaie decors voor de meest inspirerende panoramabeelden.

visie van de architect Met een gevarieerd woningaanbod, in verschillende verschijningsvormen en duurzaam uitgevoerd, past Over het Wad naadloos in het dynamische en hoogwaardige stadshart van Den Helder. “Het ontwerp van Over het Wad borduurt voort op de samenwerking en de architectuur van fase 1 van project Molenplein”, vertelt architect Jeroen Geurst van Geurst & Schulze Architecten. Het Haagse architectenbureau geeft samen met Tony Fretton Architects uit London invulling aan het stedenbouwkundig plan van West 8, dat geïnspireerd is op het historische en stedelijke karakter van het gebied. Geurst: “We hebben zorgvuldig gekeken naar de pandsgewijze opzet, de kapvormen, de verdiepingshoogten en de uitwerking van de gevels.”

veelzijdig woonprogramma Kenmerkend voor het architectonisch ontwerp is het veelzijdige woonprogramma, waarin individuele grachtenpanden en grotere volumes elkaar harmonieus afwisselen. Zo zijn er appartementen voor verschillende doelgroepen, statige herenhuizen, twee-onder-een-kappers en eengezinswoningen. “In Over het Wad zijn weinig woningen hetzelfde”, aldus

Geurst, doelend op de variatie in het aantal woonlagen, dakvormen, geveldetaillering, baksteenornamentiek en kleuren. “Zowel in het metselwerk als de kozijnen komt een spectrum aan stijlvolle kleuren terug.” Naast baksteen dragen natuurlijke en duurzame materialen als natuursteen,

dakpannen, leien pannen en aluminium kozijnen bij aan het hoogwaardige karakter van de gebouwen. Geurst: “Absoluut hoogtepunt is de woontoren met koopappartementen. Deze is opgebouwd uit drie volumes, waardoor hij extra slank overkomt. Het hoogste volume manifesteert zich als een groot

wit huis. Al vanaf de derde verdieping heb je de fraaiste uitzichten over de stad, over de zee en over het wad.” Het deelplan Over het Wad bestaat uit 48 woningen die verdeeld zijn in 14 herenhuizen en 34 appartementen. Volop genieten van luxe, ruimte en adembenemende uitzichten. En met een zee aan keuzemogelijkheden laten de appartementen en herenhuizen van ‘Over het Wad’ niets te wensen over! Dus of u nu van rust en ruimte houdt, een gezellige plek zoekt voor u en uw partner, een romantische omgeving wenst of uw kinderen een veilige plek wilt bieden: in Over het Wad kan het.

Wilt u op de hoogte worden gehouden wanneer project "over Het Wad" in de verkoop gaat? schrijf u dan in op www.overhetwad.com of houd de facebook van "over Het Wad" in de gaten!


Projectwinkel Stadshart Bezoek en ervaar de projectwinkel stadshart op de nieuwe

De nieuwe locatie kent al een rijke historie. In de jaren 60

lokatie Spoorstraat 35. In de projectwinkel vindt u informatie

huisde het alom bekende hotel Bakker in het pand en voor

over de vernieuwing van het stadshart. De informatie

die tijd bracht menig Jutter daar een bezoek aan hotel-café

is afkomstig van zowel Woningstichting, gemeente als

Woud. Vanaf de jaren negentig kon er gegeten worden bij

Zeestad. De Helderse Historische vereniging toont foto’s,

Chineesrestaurant Azië. De laatste jaren staat het pand leeg.

beeld- en geluidsmateriaal van de rijke geschiedenis van ons

Woningstichting wil het pand haar historische uitstraling

stadshart.

teruggeven. De projectwinkel is elke zaterdag van 12.30 15.30 uur geopend.

Vrijwilligers van de Helderse Historische Vereniging vertellen u graag over onze stad. Kom gerust langs en laat u

Met een groep of klas de projectwinkel bezoeken kan ook.

voorlichten, zowel over de huidige plannen als over de rijke

Wij vragen u in dat geval een afspraak met ons te maken:

historie van Den Helder.

0223- 677677.

Middenweg 159 | Den Helder | 0223 677 670 | www.woningstichtingdenhelder.nl

www.facebook.com/samenbouwenaandenhelder


WERKEN

Jonge ondernemer aan het woord...

N

og maar een paar maanden geleden ging tekstbureau De schrijfmachine officieel van start. Dat zegt echter niets over de kennis en ervaring van tekstschrijver yanaika zomer: "Ik ben altijd bezig geweest met taal, tekst en schrijven. Na een aantal jaar met veel plezier bij scholen aan zee te hebben gewerkt was nu het moment om voor mezelf te beginnen. Schrijven is wat ik het allerliefste doe en vanuit mijn sociaal-maatschappelijke achtergrond past het goed bij me om verhalen van mensen om te zetten in mooie, goedlopende teksten." Yanaika studeerde af als humanisticus en heeft oog voor teksten met een verhalende, beschouwende of filosofische insteek. Yanaika: "Deze basis maakt dat ik een tekst van uiteenlopende kanten kan insteken, afhankelijk van de wensen van mijn opdrachtgever. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er soms gewoon teksten gemaakt moeten worden voor advertenties, folders of websites met een commerciële insteek. Maar ook

achter deze wervende teksten zit een verhaal van de ondernemer of het bedrijf dat iets wil overbrengen op de lezers van hun tekst. Het schrijven zelf is een creatief proces. Daarnaast komt er meer bij kijken dan alleen een goed gevoel voor taal. Neem bijvoorbeeld het schrijven van teksten voor een website; dan is het ook belangrijk om te weten hoe mensen een digitale tekst nou eigenlijk lezen, hoe ze de informatie verwerken. Daar houd ik rekening mee tijdens het schrijven." Hoewel de naam 'De Schrijfmachine' wellicht evident lijkt, zit er voor Yanaika toch ook haar visie op het vak in verborgen. "Als je

WERKEN

t

ommie: "Bier kende ik natuurlijk al. Maar bieren die wilde gisten en melkzuurbacteriën bevatten, dat vond ik bijzonder. Normaal gesproken wordt bier vergist met één gecultiveerde giststam in stalen tanks. Het bier dat ik op de markt breng bevat tientallen giststammen en vergist in voormalige eiken wijnvaten. Een houten vat ademt en dit is essentieel om de micro-organismen in het bier van een klein beetje zuurstof te voorzien. Hierdoor ontwikkelen zij op de langere termijn aroma’s en smaken die je nooit kunt verkrijgen door gisting in een stalen vat. Het gistingsproces duurt ook

D

vroeger op een ouderwetse typemachine werkte, maakte je liever geen fouten. Het was tenslotte niet zo makkelijk om die te corrigeren. Zo kijk ik ook naar mijn werk: dat wat ik voor mijn klanten maak, moet gewoon meteen goed in elkaar zitten. Voor ik start met het daadwerkelijke schrijven heb ik in mijn hoofd de opzet uitgedacht. Zo komt een levendige tekst tot stand, voor welk doel dan ook." www.tekstbureaudeschrijfmachine.nl komt binnenkort online. yanaika is bereikbaar op 06-22598596.

Tommie Sjef Wild Ales veel langer: van zes maanden tot drie jaar, terwijl dit doorgaans een week is. Het bier is nog het best te vergelijken met droge cider, champagne en natuurlijke wijnen. Droog, zurig en complex.’’ Naast zijn passie voor wilde bieren is Tommie student aan het conservatorium in Arnhem. "Ik zie echt wel een overeenkomst: in beide gevallen maak ik iets van niets en werk je naar een mooi eindresultaat. Ik ben vanuit het niets volop in de wereld van de wilde bieren gedoken. Heb een paar vaten opgehaald in België en ben thuis gaan experimenteren met smaken. Zoals het mengen van bieren en het

toevoegen van fruit. Uiteindelijk zal elk vat uniek zijn: de gisting ontwikkelt zich steeds anders. De kunst is om de juiste vaten met elkaar te mengen om zo tot een gebalanceerd eindresultaat te komen.’’ Naar verwachting zal het eerste bier in het voorjaar van 2016 verkrijgbaar zijn in grote flessen. "Het mooist vind ik om de smaak en het verhaal van dit bier met zoveel mogelijk mensen te delen. Het is geen bier om de dorst mee te lessen. Het gaat om samen genieten van een kwaliteitsproduct." http://tswildales.com https://www.facebook.com/tswildales

Geniet van heerlijke Italiaanse gerechten bij pizzeria Da Gino.

Recent is pizzeria Da Gino naar een prachtige en hele sfeervolle nieuwe locatie in het centrum van Den Helder verhuisd. Da Gino bevindt zich tegenwoordig aan de kop van de beatrixstraat. Eigenaars Giorgio tronci en zijn vrouw Alice Defigus zijn heel erg trots op de nieuwe locatie van hun restaurant. bij een nieuwe locatie hoort natuurlijk ook een nieuwe inrichting. ze hebben het pand zo ingericht dat het een fijne mediteriaanse uitstraling heeft gekregen. a Gino was in de Kerkstraat al 5 jaar lang erg succesvol maar sinds de verhuizing naar de Beatrixstraat is het aantal bezoekers nog meer toegenomen. Ver boven verwachting dan wat de eigenaars durfden te hopen. De eigenaren willen graag alle klanten bedanken voor de lieve reacties die zij hebben mogen ontvangen. Heeft u de nieuwe locatie nog niet bezocht? Vanwege de grote belangstelling, wordt

een goed verhaal

Jonge ondernemer aan het woord...

Een paar jaar geleden ontdekte de 22-jarige tommie sjef Koenen bier. En dan niet zomaar het biertje dat we massaal bestellen in de kroeg, maar in het bijzonder wilde bieren. Eenmaal geproefd was hij verkocht...dáár moest hij meer van weten. Een passie die uitgroeit tot een bedrijf: tommie sjef Wild Ales.

WERKEN

Tekstbureau De Schrijfmachine:

u aangeraden om van te voren een tafeltje te reserveren zodat u niet wordt teleurgesteld. De eigenaren zullen u hartelijk ontvangen en ervoor zorgen dat u een geslaagde avond uit heeft. openingstijden: maandag t/m zondag van 14.00 tot 22.00 uur Adres: beatrixstraat 37 1781 Ns Den Helder telefoonnummer: 0223-610117 Website: www.pizzadagino.nl


EVENEMENTEN IN DEN HELDER

Sinterklaas Feest tijdens de donkere dagen De donkere dagen voor de Kerst zijn aangebroken en de Binnenstad heeft daarop goed geanticipeerd met mooie sfeerverlichting in alle winkelstraten. Alleen daarom is het al de moeite waard om de gezellige Helderse Binnenstad te bezoeken. In de afgelopen periode heeft een ware metamorfose plaatsgevonden, de prachtige panden in de Beatrixstraat en de nieuwe gevels in de Keizerstraat geven een prachtig nieuw beeld. Het stadscentrum veranderd enorm en zal de komende tijd door ontwikkelen. Dit in combinatie met het prachtige pand van de bibliotheek op de hoek van de Weststraat/Beatrixstraat en het fantastische theater “De Kampanje�op Willemsoord met het geheel op de moderne tijd aangepaste Reddingmuseum, maken onze stad heel bijzonder.

Intocht Sinterklaas Julianadorp Op zaterdag 21 november 2015 verwelkomt de Culturele Vereniging Julianadorp Sinterklaas en zijn Pieten. Dit jaar komt de Sint wel op een heel bijzonder vervoermiddel. Ook zo benieuwd? Sinterklaas komt om 10.45 uur aan bij de muziektent op het Loopuytpark. Na het welkom heten gaat de Sint, onder begeleiding van de Pietenband van Kunstzin, met alle kinderen naar de R.K. Willibrordkerk aan de Parkstraat waar een feestje wordt gevierd. Bij de kerk worden de ouders ontvangen met een kop koffie of thee. De kinderen krijgen ook iets lekkers bij ontvangst, waarna ze hun plekje kunnen zoeken voor het grote feest. Via de Facebook pagina van de Cultu-

rele heeft de Sint een oproep gedaan aan alle kinderen die een mini optreden op zijn feestje willen verzorgen. Hij is heel benieuwd welke talenten Julianadorp rijk is. Tijdens het Sintfeest krijgen de winnaars van de keuvelwedstrijd hun prijs uitgereikt. Ook worden de prijswinnaars van de speurtocht op de openingsavond van de kermis in het zonnetje gezet. Zoals bekend zijn de Pieten van de Sint zeer muzikaal en dit staat garant voor een gezellig uurtje met veel zingen en dansen. voor meer informatie www.deculturele.nl of info@culturele.nl.

Intocht van Sinterklaas in de Binnenstad Op 14 november om 11.45 uur komt Sinterklaas aan in Den Helder. Hij zal aanmeren met zijn stoomboot op Willemsoord, waarna hij een rondrit zal maken door de gezellige binnenstad. Alle kinderen zijn uitgenodigd de Sint en zijn Pieten te komen begroeten.

Intocht Sinterklaas Huisduinen Op zaterdag 21 november is het weer zover. Om 13.00 uur komt onze goedheiligman weer aan op Huisduinen. Natuurlijk willen we de Sint een warm welkom geven en dus vragen we iedereen te verzamelen op het Dorpsplein om 12.45 uur. De Sinterklaasintocht op Huisduinen is elk jaar een feest voor de kinderen. Een leuke, kleinschalige happening voor jong en oud. Een plek waar de aankomst van Sinterklaas nog echt

authentiek gevierd wordt. Zodra de Sint met zijn Pieten op het Dorpsplein zijn gearriveerd, lopen de kinderen met hun ouders, onder muzikale begeleiding van blaaskapel De Knorhanen een kleine rondje door het dorp. Na terugkomst is er een gezellige ouderwetse Sinterklaasmiddag voor de kinderen in het Dorpshuis. Alle kinderen zijn welkom. Het belooft weer een groot feest te worden.

Neem een kijkje in de slaapkamer van de Sint Altijd al willen weten waar Sinterklaas slaapt als hij in Den Helder is? Dit is je kans. De Helderse ondernemers van de Binnenstad hebben de Sint gevraagd of hij zijn slaapkamer niet eens wil laten zien aan de kinderen van Den Helder. De Sint was meteen enthousiast en heeft toestemming gegeven dat kinderen na de intocht af en toe eens een kijkje mogen nemen in zijn kamer. Op woensdag 18 november om 14.00 uur opent de Sint voor het eerst zijn geheime deur aan de Spoorstraat 20. Maar er zijn meer momenten waarop je binnen mag lopen in de prachtige slaapkamer. Ook op 21, 25, 28 en 29 november en 2 december staan de deuren open voor alle nieuwsgierige kinderen. Kijk rond en vind uit wat de Sint meeneemt vanuit Spanje naar Nederland. Kijk stiekem in zijn kastjes en voel hoe zacht zijn bed is. Natuurlijk mag je je tekening achterlaten en zal deze een bijzonder plekje krijgen boven het bed van Sinterklaas. En om het allemaal nog leuker te maken heeft de Sint een leuke knutselactiviteit bedacht voor de kinderen die een kijkje komen nemen. Neem plaats aan de knutseltafel en maak een blijvende herinnering aan dit bijzondere bezoek.

Diverse data


De redactie van de Den Helder Kust de Zee krant wenst u fijne feestdagen en een prachtig 2016, waarin we met elkaar genieten van al het moois wat Den Helder te bieden heeft!

Great Lenghts Hair extensions

Actie in November-December-Januari

met KORTING tot maar liefst

€200,-

MULTISONIC De toekomst van het extension-systeem. • Snel inzetten van de extensions door middel van Ultrasoontechniek. Hierdoor is het mogelijk 5 extensions tegelijk aan te brengen. • Beschermend voor je eigen haar én je extensions. Geen hitte, maar aangebracht middels ultrasone geluidsgolven. • Platte en daarmee nagenoeg onzichtbare verbindingen. • Garantie!

100%

Echt haar van de beste kwaliteit. GRATIS advies op maat door Great Lenghts expert. Vakkundig aangebracht en gemodelleerd.

Natuurlijk vallend haar als nooit tevoren! Laat u betoveren door oneindige mogelijkheden en onze extreem HOGE KORTING!

Bij 100 stuks GRATIS extension borstel. Bij 200 stuks GRATIS verzorgings set.

Bel vrijblijvend voor advies op maat.

Korvetstraat 77, 1784 MP Den Helder | 0223-222 140 www.haarstudio-eigenwijz.nl info@haarstudio-eigenwijz.nl Haarstudio eigenwijz

WERKEN Mindsz heeft als doel om mensen met een psychische kwetsbaarheid en grote afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden. De naam Mindsz staat voor bewustwording. We maken mensen tijdens hun werk bewust van twee belangrijke zaken. De bewustwording dat gebruiksvoorwerpen die normaal weggegooid zouden worden een tweede bestemming kunnen krijgen. De bewustwording dat de medewerker kwaliteiten en talenten bezit waar hij eerder niet van doordrongen was. Het principe van upcycling is het verfraaien en opknappen van een 2e hands product. Waarna het product een andere functie krijgt. Hierdoor ontstaat veelal een verrassingseffect. Voorbeelden van upcycling in de MindsZ galerie zijn: Oude lp’s op elkaar lijmen en die stapel gebruiken als zitting op een kruk. Boeken op elkaar stapelen en verlijmen met pootjes eronder zodat het een bijzettafeltje wordt. Oude dames sjaaltjes en staaltjes van de stoffeerwinkel gebruiken om een lamp te bekleden. Het upcyclen is een trend, waarbij duurzaamheid en recyclen

kernbegrippen zijn. MindsZ kunt u vinden op het nostalgische terrein Willemsoord in Den Helder. Een uniek complex, met een rijke historie. Alle voorwerpen en meubelstukken die worden gemaakt zijn te koop. Loop dan ook gerust binnen. Ook leveren we maatwerk. Vraag naar onze mogelijkheden. Een bezoek aan Willemsoord en MindsZ staat dan ook garant voor een gezellig dagje uit.

openingstijden: Maandag: 13.00 – 16.00 uur Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 16.00 uur

Adres: MindsZ Gallery & Upcycle werkplaats gebouw 73 Willemsoord 1781 AS Den Helder Tel: 0223-613105 Mail: info-mindsZ@ggz-nhn.nl Website: www.mindsz.nl facebook.com/ mindsz-willemsoord

MindsZ Gallery & Upcycle werkplaats


NUSA NUSA NUSA

Nusa Tenggara. Aandacht voor wonen. ATERDAG

Z 14 appartementen op een op toplocatie in centrum van Denvan Helder 14 appartementen een toplocatie in centrum Den Helder

25 APRIL

14 appartementen op een toplocatie in centrum van Den Helder

OPEN DAG

• 13 appartementen

Gelegen aan de Van Galenstraat, direct om de hoek van de JavastraatMin Den Helder, odel odel- wordt - M

• 13á appartementen ca. 105 m (3/4-kamers) 2

appartemen appa rtement in in Modtaa appartementencomplex Tenggara - ouw, gerealiseerd aanbNusa ou w , elnb ap pa rt em binnenkortbi en nn en te tkoinrt te3/4-kamer met 13 schitterendeberuim opgezette :00 UUR be zichaa ou ch0,tigTO tignb w en 12 enT! U13 ! zi:0 TS BO WPLAA DE nnenkoOpenthouse. rtP te appartementen en eenbiroyaal Het bezichtigen! ontstaan van de woningen is een proces geweest

• •

waarbij architectuur, de kwaliteit van wonen, het wooncomfort en het wonen in een hechte buurtgemeenschap centraal hebben gestaan. Het

resultaat is onmiskenbare kwaliteit, met een maximum aan wooncomfort en geborgenheid.

2

Een garantie voor vele jaren woonplezier op

€ 227.750,Oplevering in 2015! Nog 4 appartementen beschikbaar. Vraagprijs va.

een schitterende locatie. Nusa Tenggara is het

v.o.n.

á ca. 105 m2 (3/4-kamers) 1 penthouse á ca. 140 m2 (hoek) • Zeer breed opgezette Zeer breed opgezette appartementen; ca. 7.50 m. appartementen; ca. 7.50 m. brede woonkamer met brede woonkamer met veel lichtinval veel lichtinval • Grote buitenruimte d.m.v. Grote buitenruimte d.m.v. balkon of terras tot wel balkon of terras tot wel 12 m op het zuidwesten 2 12 m op het zuidwesten • Inclusief unieke overdekte Inclusief unieke overdekte parkeerplaats direct bij uw parkeerplaats direct bij uw appartement appartement • 1 penthouse á ca. 140 m2 (hoek)

nieuwe thuis voor mensen die houden van zowel rust als lekker samen leven met het gemak van de

stad. Hier wonen is uniek en puur genieten. De Nusa Nusa Tenggara. Aandacht voor wonen. Tenggara. Aandacht voor wonen. WWW.NUSA-TENGGARA.NL appartementen maken deel uit van Tjempaka en

WWW.NUSA-TENGGARA.NL

Gelegen aan de Van Galenstraat, direct om de hoek van deomJavastraat inappartementen Den• Helder, wordt gelegen inomeen groene en sfeervolle Gelegen aan de Van Galenstraat, de direct •de13 rustige, Gelegen aan dezijn Van direct Galenstraat, 13 appartementen MAAK GEBRUIK VAN AANKOOPREGELING appartementencomplex Nusa Tenggara gerealiseerd hoek van de Javastraat in Javastraat Den Helder, hoek van de inwordt Den Helder, wordt á ca. 105 m á(3/4-kamers) ca. 105 m (3/4-kamers) VOOR UW WONING! wijk aan de rand van het stadshart. MAAK GEBRUIK VANBESTAANDE AANKOOPREGELING appartementencomplex Nusa13 Tenggara gerealiseerd appartementencomplex Nusa Tenggara gerealiseerd met schitterende ruim opgezette 3/4-kamer • 1 penthouse ca. 140 m á(hoek) • 1ápenthouse ca. 140 m (hoek) met 13 schitterende ruim opgezette 3/4-kamer met 13 schitterende ruim opgezette 3/4-kamer appartementen en een• Zeer royaal breed•penthouse. opgezette Zeer breed opgezette VOOR UW BESTAANDE WONING!

Nusa Tenggara. Aandacht voor wonen. 2

2

2

Koopprijs v.a.

2

appartementen en een royaalen penthouse. appartementen een royaalHet penthouse. Het

TUIN BOUWONTWIKKELING B.V.

appartementen; ca. 7.50 m. ca. 7.50 m. appartementen; ontstaan van ontstaan de woningen is een procesis geweest van de woningen een proces geweest Gelegen aan de Van Galenstraat, direct om de • 13woonkamer appartementen brede brede met woonkamer met waarbij architectuur, de kwaliteit van wonen, waarbij architectuur, de kwaliteit van wonen, hoek van de Javastraat in Den Helder, wordt á ca. 105 m2lichtinval (3/4-kamers) veel het wooncomfort en het wonenen in het eenwonen hechtein een hechteveel lichtinval het wooncomfort

VERKOOP& &INFORMATIE INFORMATIE VERKOOP appartementencomplex Nusa Tenggara gerealiseerd

PROJECTONTWIKKELING PROJECTONTWIKKELING

• Grote buitenruimte • Grote buitenruimte (hoek) • 1 penthouse á d.m.v. ca. 140 m2 d.m.v. buurtgemeenschap centraal hebben gestaan. Het gestaan. buurtgemeenschap centraal hebben Het

metresultaat 13 schitterende ruim opgezette 3/4-kamer balkon of terras tot wel is onmiskenbare kwaliteit, met een balkon of terras tot wel resultaat is onmiskenbare kwaliteit, met een Middenweg 154-156 • Zeer breed opgezette Middenweg 154-156 appartementen en een royaal Het maximum aanmaximum wooncomfort enpenthouse. geborgenheid. aan wooncomfort en1782 geborgenheid. zuidwesten 12 m2 op het12 op het zuidwesten m2Helder BL Den Helder 1782 BL Den appartementen; ca. 7.50 m. Een garantie voor vele jaren garantie voor vele jaren op woonplezier op Inclusief unieke ontstaan van deEen woningen is woonplezier een proces geweest overdekte • Inclusief (0223) 61 64• 00 Tel.: (0223) 61 64 unieke 00 metoverdekte brede woonkamer een schitterende locatie. Nusa Tenggara is het een schitterende locatie. Nusa Tenggara is het waarbij architectuur, de kwaliteit van wonen, parkeerplaats direct bij uwdirect bij uw parkeerplaats info@vankeulenmakelaars.nl v.o.n. v.o.n. thuis nieuwe info@vankeulenmakelaars.nl nieuwe voor mensen die houden thuis voor mensenvan diezowel houden van zowel veel lichtinval het wooncomfort en het wonen in een hechte appartementappartement www.vankeulenmakelaars.nl rust als lekkerrust samen leven met hetleven gemak van degemak van de www.vankeulenmakelaars.nl als lekker samen met het • Grote buitenruimte d.m.v. buurtgemeenschap centraal hebben gestaan. Het

€ 227.750,€ 227.750,-

Vraagprijs va. Vraagprijs va.

WWW.NUSA-TENGGARA.NL WWW.NUSA-TENGGARA.NL resultaat is onmiskenbare met een appartementen maken deelkwaliteit, uit van Tjempaka en

stad. Hier wonen uniek en puur genieten. De genieten. De stad.isHier wonen is uniek en puur

appartementen maken deel uit van Tjempaka en

€ 227.750,-

Actieprijs! v.o.n.

een schitterende locatie. Nusa Tenggara is het nieuwe thuis voor mensen die houden van zowel

Ambachtsweg 15

1785 AJ Den Helder

1785 AJ Den Helder

Tel. (0223) 66 86B.V. 85 TUIN PROJECTONTWIKKELING

parkeerplaats direct bij uw

www.tuin-denhelder.nl www.tuin-denhelder.nl

TUIN HOLDING B.V.

appartement VERKOOP VERKOOP & INFORMATIE & als INFORMATIE rust lekker samen leven met hetPROJECTONTWIKKELING gemak van PROJECTONTWIKKELING de

WWW.NUSA-TENGGARA.NL MAAK GEBRUIK VAN AANKOOPREGELING VOOR UW BESTAANDE WONING!

Middenwegis 154-156 Middenweg 154-156 genieten. De stad. Hier wonen uniek en puur 1782 BL Den Helder 1782 BL Den Helder

appartementen maken deel uit van Tjempaka en (0223) 61 64 00 (0223) 61 64 00 info@vankeulenmakelaars.nl zijn gelegeninfo@vankeulenmakelaars.nl in een rustige, groene en sfeervolle www.vankeulenmakelaars.nl www.vankeulenmakelaars.nl

wijk aan de rand van het stadshart.

Ambachtsweg 15

Ambachtsweg 15

1785 AJ Den Helder 1785 AJ Den Helder Tel. (0223) 66 86 85 Tel. (0223) 66 86 85 info@tuin-denhelder.nl info@tuin-denhelder.nl www.tuin-denhelder.nl www.tuin-denhelder.nl

TUIN VASTGOED B.V.

PROJECTONTWIKKELING Claus

VERKOOP & INFORMATIE

inclusief garage v.a.

Middenweg 154-156

€ 249.700

Ambachtsweg 15

1782 BL Den Helder

1785 AJ Den Helder

(0223) 61 64 00

Tel. (0223) 66 86 85

info@vankeulenmakelaars.nl

info@tuin-denhelder.nl

www.vankeulenmakelaars.nl

www.tuin-denhelder.nl

vrij op naam

A. TUIN DEN HELDER B.V.

ONTWIKKELINGSMAATSCHAPPIJ TUIN B.V.

Bernhard

inclusief garage v.a.

€ 239.900

Verkoop & informatie Telefoon (0223) 61 22 30 www.jongewaard-meijer.nl

Verkoop & informatie Telefoon (0223) 61 70 44 www.warnarsmakelaardij.nl

Tel.: (0223) 66 86 85

info@tuin-denhelder.nl info@tuin-denhelder.nl

balkon of terras tot wel

maximum aan wooncomfort zijn gelegen in een rustige, groene en sfeervolle zijn gelegen inen eengeborgenheid. rustige, groene en sfeervolle 12 m2 op het zuidwesten MAAK GEBRUIK VAN AANKOOPREGELING MAAK GEBRUIK VAN AANKOOPREGELING VOOR UW BESTAANDE WONING! WONING! Eenwijk garantie jaren op VOOR UW BESTAANDE aan devoor rand van stadshart. wijkvele aanhet de randwoonplezier van het stadshart. • Inclusief unieke overdekte

Vraagprijs va.

Ambachtsweg 15

vrij op naam


Verborgen Parels tijdens de kerstvakantie De Helderse Vallei Begin de kerstvakantie met een bezoek aan de sfeervolle kersmarkt & lichtjesavond op vrijdag 18 december van 16.00 tot 20.30 uur bij De Helderse Vallei! Tijdens de vakantie is De Helderse Vallei daarnaast extra geopend op maandag 21 en 28 december. Op 22, 24 en 29 december kunnen kinderen aan de slag op de kinderboerderij. Ze mogen helpen met klusjes op de boerderij en het voeren van de dieren (wel even vooraf aanmelden via de website). Eerste kerstdag is De Helderse Vallei gesloten, maar op tweede kerstdag openen de deuren van 12.00-16.00 uur en kan er genoten worden van warme wafels, chocolademelk en een leuke kerstactiviteit! Graag tot ziens! De Helderse Vallei 9-11 te Den Helder - 0223 612 555 - www.deheldersevallei.nl

Fort Kijkduin Zoekt u nog een leuk uitje voor bijvoorbeeld de kerstvakantie? Breng dan eens een bezoekje aan Fort Kijkduin. Dit fort is in zijn oorspronkelijke vorm gebouwd tussen 1811- en 1813 in opdracht van Napoleon. Een prachtig historisch fort met tegenwoordig een museum en een uniek aquarium. In het museum staan de geschiedenis van het fort, haar bewoners en de omgeving centraal. Neem een kijkje in een oude wapenkamer of kijk welke bijzondere bodemvondsten er gedaan zijn. Het Noordzeeaquarium is ook onderdeel van dit fort en heeft in twee beuken diverse aquaria die volledig zijn toegespitst op het leven in de Noordzee en Waddenzee. Ook heeft het aquarium een 12 meter lange gang waar bezoekers onder water kunnen lopen. Spannend en leerzaam en zeker de moeite waard. Ook als je al eens geweest bent is het de moeite van een nieuw bezoek waard. Het fort zelf heeft een prachtige nieuwe aanbouw en op dit moment heeft het aquarium nieuwe bewoners. Kijk naar de prachtige zeepaardjes en maak kennis met de jonge babyhaaien. Kortom een leuk uitje voor het gehele gezin. www.fortkijkduin.nl

Het Marinemuseum Kom in de kerstvakantie naar het Marinemuseum! Op 22 en 23 december kun je in het kinderatelier een maritieme kerstversiering maken. Maak een kerstversiering voor in onze speciale kerstboom en maak er één voor je kerstboom thuis. Op 29 en 30 december gaan we wapenschildjes maken. Alle activiteiten zijn van 11.00 tot 16.00 uur te volgen, op vertoon van het entreekaartje voor het museum. Ook theatergroep Pandemonia komt weer bij ons optreden! Volg 27 december, 2 en 3 januari om 13.30, 14.30 of 15.30 uur de theatrale rondleiding ‘Wervianen’. Aan jong en oud wordt het leven en werken op de werf uitgelegd. Let op: Het Marinemuseum is op 25 december, 26 december en 1 januari gesloten. Op 24 december en op 31 december sluit het museum om 15.00 uur. www.marinemuseum.nl, Hoofdgracht 3 1781 AA Den Helder, 0223-657534

Oranjerie De Oranjerie herbergt vele soorten exotische bomen en planten. De collectie vindt haar oorsprong in de tijd dat het complex in de Soembastraat 83 in gebruik was bij de Gemeentelijke Plantsoenendienst. In de 2e helft van de 20e eeuw legde personeel van deze dienst uit liefhebberij verzamelingen aan van bijzondere cactussen en orchideeën, hierbij geholpen door opvarenden van de Koninklijke Marine die regelmatig reizen maakten richting toenmalig Oost- en Westindië. Stichting “De Oranjerie” stelt zich ten doel haar complex met de historische Palmenkas duurzaam te beheren. De Japanse Tuin, ontworpen en aangelegd door professoren van University of Art & Design in Kyoto, is inmiddels een echte trekpleister. Laat u tijdens uw bezoek verrassen, verwonderen en inspireren door onze sfeervolle kassen en geheime tuinen. U kunt heerlijk wandelen en genieten van een unieke botanische wereld. Een schitterende collectie in- en uitheemse planten, met daarbij een rustgevende Japanse tuin die luistert naar de poëtische naam Ontmoeting der Stromen. U kunt genieten van een heerlijk kopje koffie of thee in de kas! Soembastraat 83 Den Helder 0223-614206 ww.oranjeriedenhelder.nl maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 – 17.00 uur

Reddingmuseum Steeds meer mensen gaan op vakantie in de kerstvakantie; of kiezen voor leuke uitjes, zo kopt de krant. In het pasgeleden heropende Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers kunt u een hele leuke dag uit beleven en op bepaalde dagen zijn er extra activiteiten! Het museum is met uitzondering van de maandagen elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en biedt een geweldige dag uit voor jong en oud! In de hele kerstvakantie ( 19-122015 tot en met 03-01-2016) is er een leuke gratis kinderkerstspeurtocht te doen. Uit alle deelnemers wordt een winnaar gekozen die een leuke prijs wint! Op 23 december is er een kindermiddag, dan zijn kinderen van 0 t/m 17 jaar oud de hele dag gratis welkom! Van 13.00 tot 16.30 uur zijn er (gratis) kinderactiviteiten. Tot ziens in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers! Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Willemsoord 60G, 1781 AS Den Helder, www.reddingmuseum.nl 0223-618320, info@reddingmuseum.nl

Ooghduyne

Ooghduyne is gelegen in Julianadorp en staat voor eindeloos familieplezier in het subtropisch zwembad, inspirerend vergaderen en een ontspannen rondje golf. Ooghduyne is ook genieten van een heerlijke lunch of uitgebreid diner. Maar wist u dat Ooghduyne ook de perfecte locatie is voor al uw festiviteiten met haar onlangs compleet gerenoveerde zalen? Van kinderfeestje tot bruiloft, van jubileum tot bedrijfsfeest, bij Ooghduyne kan het allemaal! De kersttip van Ooghduyne is samenzijn met de familie, genieten van het kerstmoment tijdens een lunch of diner. Wat denkt u van een heerlijke kerstbrunch bij Brasserie Sandz op vrijdag 25 december van 11.00 tot 14.00 uur in de vorm van een buffet? Of heeft u meer zin in een exclusief kerstmenu op vrijdagavond 25 december in Restaurant Juliana’s? Vraagt u gerust naar alle mogelijkheden en openingstijden tijdens de feestdagen. ooghduyne wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! van foreestweg 20 Julianadorp, tel: 0223-640100, www.ooghduyne.com


EVENEMENTEN IN DEN HELDER

WinterFair

100 jaar Tuindorp in Charles Dickens Stijl

Op 29 november 2015 zal de eerste Winterfair Tuindorp op Fort Dirksz Admiraal plaatsvinden. Deze fair is geinspireerd op en in navolging van het succesvolle evenement “100 jaar Tuindorp” dat dit jaar in juni werd georganiseerd. Zeker 10.000 mensen hebben dit evenement bezocht. De locatie is iedereen goed bevallen en omdat het terrein nu zo mooi onderhouden wordt door een groep vrijwilligers, nodigt dit uit om vaker gebruik te maken van deze prachtige locatie. Tuindorp is trots op dit mooie fort en wil door middel van deze Winterfair nog meer saamhorigheid creëren als dat er al is in deze buurt. Ook mensen van buiten de buurt zijn van harte welkom. De hele markt aan de voorzijde van het fort zal in Charles Dickens wintersfeer worden ondergedompeld. Het fort zelf is uiteraard open voor bezichtiging en wordt volledig betrokken bij het evenement. Dit is alleen al een bezoek waard. Op het terrein staat een grote tent met daarin veel gezelligheid en gelegenheid om je even op te warmen, met o.a warme chocolademelk, koffie/ thee en heerlijke culinaire hapjes ter inspiratie voor de decembermaand. Uiteraard is er ook een heerlijke kom erwtensoep verkrijgbaar. In deze tent komt een keur aan artiesten te staan, die de gezellige sfeer nog meer zullen versterken. Bovenop het fort staat een team, die met kettingzagen houtsculpturen maken. Niet alleen leuk om te zien maar ze zijn ook te koop. Bij aankomst op het fort krijgt iedere volwassene een glaasje Glühwein aangeboden. Verspreidt over het terrein staan olievaten met vuur. Voor het ultieme kerstgevoel kunt u een rit maken in een prachtige koets in Dickensstijl. U komt figurantengroep Ouderwetz tegen en ook het Charles Dickens koor van Showboat mag niet ontbreken. Sint en zijn pieten

komen ook nog even langs. Kortom een feest om niet te missen.

Artiesten: Gerda Baars, Bl!tzz, Stefan van Loon, John Diependaal, Vester Weert, Paula de Klerk.

Hoofd item is een grootse braderie/markt aangevuld met diverse activiteiten, zoals: - Een kleine kermis voor kleine kinderen - Een culinaire tent verzorgt door Hotel - Den Helder en All-In verhuur - Podium met diverse artiesten. - Levende kerststal - Houtsculpturen (met een kettingzaag bovenop het fort) - Figurantengroep Ouderwetz in Charles Dickens stijl - ShowboatKoor in Charles Dickens stijl - Crea/knutseltent voor de kids - Knuffelhoek (met konijntjes) - Valkenier - Kerstboom (staalconstructie) van 6 meter bovenop het fort - Kerstverhaal verteller

facebook pagina: 100 jaar Tuindorp Den Helder

Website: www.100jaartuindorp.nl

Deelname markt: www.marktevenementen.nl

Mail adres: sylviahamerslag@gmail.com Mob: 06 - 30525721

Mogelijk gemaakt door; Dozy BV, Wijk aanpak Plus convenant, gemeente Den Helder en Woningstichting DH wijkvereniging Tuindorp en Geleerdenbuurt belangen, JoeJanemedia, Clown Dombo, de Stelling Den Helder, Vrijwilligers/Beheerders Fort Dirksz Admiraal, B-Sound, Gerda Baars, Bl!tzz, Stefan van Loon, John Diependaal, Vester Weert, Paula de Klek, café ’t Hoekie.

WinterFair

in Julianadorp De Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit zal dit jaar voor de zesde keer de gezellige indoor Winterfair organiseren. De Culturele Vereniging ziet na het succes van voorgaande jaren ook dit jaar weer de mogelijkheid om in een grote tent achter Café de ’t Happerij Julianadorp op zondag 20 december van 12.00 tot 17.00 uur deze gezellige Winterfair in kerstsfeer te organiseren. De sfeer die we met de Winterfair willen oproepen zijn winter, kerst, gezelligheid, warmte, creativiteit, eten, drinken, muziek en zang. We proberen altijd een heel divers verkoop assortiment aan te bieden, zodat u in de dagen voor kerst alvast helemaal in de sfeer komt. Ook aan de kinderen zal gedacht

worden. Kinderen kunnen geschminkt worden, tegen een kleine vergoeding kunnen ze een workshop doen bij De Vlinder (wel bekend in Julianadorp) en ook de kerstman met zijn kerstmeisjes zullen een bezoek brengen aan de Winterfair. Zij lopen rond en vertellen een kerstverhaal aan de kleinste bezoekers. Ook mogen de glühwein en gezellige muziek natuurlijk niet ontbreken. Gedurende de middag zijn er optredens van muziekverenging Kunstzin en Popkoor `t Zand. We hopen u te mogen verwelkomen op 20 december 2015 van 12.00-17.00 uur in de witte tent achter café de ‘t Happerij, om u alvast van de kerstsfeer te laten proeven. Dus tot 20 december 2015 !

29 nov & 20 dec


KINDERPAGINA Een nieuw schooljaar is van start gegaan en ook voor de kidsreporters van de Comeniusschool is er weer van alles te beleven in Den Helder. Dit keer een bezoek aan het ‘verbouwde’ fort Kijkduin door Jesper tesselaar en tijn Huisman uit groep 8, die samen een kijkje gingen nemen in het museum en het Noordzeeaquarium. De meeste kinderen zijn weleens in Fort Kijkduin geweest. Is het niet voor een trouwerij, dan is het wel tijdens een Halloween avond of fietsen ze langs het fort als ze naar het strand gaan. ‘Het is nog niet zo lang geleden dat ik in het Fort ben geweest, maar wel lang geleden dat ik een bezoekje aan het museum heb gebracht.’ Beide jongens hebben het museum ooit weleens bezocht, maar er is een hoop veranderd de laatste tijd. Bij binnenkomst werden Jesper en Tijn ontvangen door dhr. Koning van Stichting Stelling Den Helder. ‘Ga lekker overal kijken’ was de boodschap die ze meekregen en met een plattegrond in de hand doken ze het museum in. In de eerste ruimte waar ze kwamen stonden een drietal maquettes die lieten zien hoe het Fort er door de jaren heen uit heeft gezien. In de vitrines eromheen lagen allemaal spullen uit de tijd van

KNUTSELTIP

Kidsreporters

Napoleon. ‘Het lijken wel een soort stenen,’ zegt Jesper. ‘Maar het zijn kogels,’ weet Tijn te vertellen. En zo liggen er knopen, sabels, geschreven berichten en nog veel meer die ons doen denken aan de tijd dat de Fransen het Fort in gebruik hadden. ‘Ik schrik me het….,’ klinkt het uit Tijn zijn mond als hij door een smal gangetje loopt naar een andere ruimte en een pop aan zijn linkerkant ziet staan in een nagebootste gevangenis. ‘Verderop staan er nog meer Tijn,’ weet Jesper te

Kerstbal van CD

Wat heb je nodig: een (oude) CD, glitters, draad/lint, placemat Vraag aan je ouders een CD die je mag gebruiken. Smeer de kant met de bedrukking in met lijm en strooi hier glitters overheen. Laat goed drogen. Doe dit boven een placemat, dan kun je de glitters weer opvangen en terug doen in het potje. Knoop een draad of lint door het gat van de cd en hang hem op. Natuurlijk kun je ook de glimmende kant van de CD met glitters beplakken, wat je zelf het mooiste vindt, maar het hoeft niet, die kant heeft al mooie kleuren.

vertellen. Het museumgedeelte staat vol met levensechte poppen die laten zien hoe het leven was in het Fort. En niet alleen uit de tijd van Napoleon, maar ook uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog waarbij de Duitsers het Fort in gebruik namen. ‘Zijn dit allemaal echte wapens?’ en ‘Is Den Helder zo vaak gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog?’ Het zijn allemaal vragen waar je meteen antwoord op krijgt als je een van de vrijwilligers tegenkomt in het museum. Vol passie komen de verhalen naar boven en komt alles tot leven. En als je denkt dat je alles gezien hebt, dan kun je een kijkje nemen in een hele lange tunnel die onder de grond loopt vanuit het fort naar het buiten terrein. De twee mannen lopen een klein stukje de tunnel in, maar keren daarna snel om. ‘Toch wel heel erg donker!’ Na het museumbezoek wilden de beide heren heel graag naar het Aquarium

waar allerlei dieren uit de Noordzee te zien zijn. Vooral de glazen tunnel van 12 meter was super interessant. ‘Kijk daar liggen twee haaien!’ Op dat moment komt dhr. Koning toevallig voorbijgelopen en vraagt ons heel enthousiast mee te komen. Ze hebben op dat moment in een ander aquarium haaieneieren. ‘Deze eieren hebben we van een collega aquarium gekregen’. We zien de babyhaaitjes in de eieren bewegen. ‘Heel bijzonder om te zien’. Er zijn allerlei zeedieren te zien. Van zeepaardjes tot aan zeesterren en van talbot tot aan zeebaars. Ook kun je in een apart aquarium dieren aaien. Fort Kijkduin is ontzettend leuk om naar toe te gaan. Jesper en Tijn zijn het daar samen over eens. Het was veel te lang geleden dat ze er waren geweest en raden het iedereen aan om een kijkje te gaan nemen. ‘Misschien kunnen we wel een keer met de hele klas gaan’. Wilt u meer weten over wat er te beleven is in Fort Kijkduin, dan kunt u een kijkje nemen op www.fortkijkduin.nl.

Heerlijk brosse kerstkoekjes voorbereiding

lmolen of op de fijne rasp Maal de hazelnoten in een amande de mixer met deeghaken, van een keukenmachine. Mix, met voeg poedersuiker, kristalhet amandelspijs met 1 eiwit los, meng het dan met de andere suiker en kaneelpoeder toe en g 200 g van de gemalen 2 eiwitten tot een glad deeg. Men g in twee stukken en vorm hazelnoten erdoor. Verdeel het dee in plasticfolie en laat het deeg ze tot een bol. Verpak het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.

bereidingswijze

met bloem en strooi het op het Meng de rest van de hazelnoten r de notenbloem en druk ze werkvlak. Rol de deegbollen doo dikke lap en steek hieruit met plat. Rol beide uit tot een 5 mm 5 cm zo veel mogelijk sterren stervormige uitstekertjes van ca. rol het opnieuw uit). Leg de (kneed rest deeg weer samen en op bakpapier. Klop het eiwit sterren met 1 cm tussenruimten er en citroensap toe en roer los met een vork, voeg poedersuik elk sterretje een theelepelhet tot een glad glazuur. Leg op een bakplaat onderin de tje glazuur en strijk het uit. Schuif koekjes tot het glazuur licht voorverwarmde oven en bak de kjes van de bakplaat en laat koffiekleurig wordt. Neem de koe ze op een rooster afkoelen.


HET GROTE HELDERSE LOGOSPEL!

B

Puzzel mee met

DenHelderKustDeZee

en win een rondvlucht boven Den Helder, of win 2 kaarten voor een

N

D

T

voorstelling in De Kampanje.

kantoorspecialisten

Zo doet u mee Puzzel mee met de ondernemers uit Den Helder! Bij elke bedrijfsnaam zoekt u het juiste logo.De letter bij het logo plaatst u in het vakje voor de bijbehorende bedrijfsnaam. Deze letters vormen de oplossing.

D

T

Mail deze zin uiterlijk 1 december naar info@zrgbv.nl, onder vermelding van DHKDZ / oplossing. De winnaar ontvangt van ons bericht. Wij wensen u veel puzzelplezier!

C

E

N

N

R

N

E

D

E

I

T

W

L E

I

E

N

N

R

E

I

L

D

buijtendi E

D


L

N

T

N

T

E

STRAALBEDRIJF GEBR. SANDERS B.V. N

Z

E

S

E

Administratiekantoor

Glim & Van der Does Brasserie

O

E

J

E

T

O

M

E

U

E

M

N

N

W

S

A

M

PBK

N

| Bewaking | Duurzaam A | LED | Zonnepanelen | Gas | CV | Water E | Koeling

N

OR

H

O

N

landgoed

hoenderdaell

S


A

E

O

E

W

D

R

O

E VASTGOEDONDERHOUD 06 229 133 57

I

SLAGERIJ A

T

E

ROC

D

Glas Verhoeks N o t a r i s s e n

J

Kop van Noo

K

N

K

E

O

T

L Notarissen mr. C.V.M. Glas-Ruitenberg mr. A. Verhoeks Kandidaat-notaris mr. J.J. Mulder

E

O

Middenweg 152

K BL Den Helder 1782

A

Telefoon 0223 61 11 80 Fax 0223 61 82 22 E-mail: notarissen@ glasverhoeks.knb.nl

R

E

Postbus S 6066

A

1780 KB Den Helder Derdengeldenrekeningen Rabobank 33.06.44.424 ABN AMRO 52.60.17.252 ING 66.60.18.073 Fortis 98.02.17.261

I

K

P

E

Postbank 91.54.221

I

B.T.W. nr. NL 820104772 B01

R

E

Z

De aansprakelijkheid van de notaris is beperkt tot het bedrag waarvoor de beroepsaansprakelijkheids足 verzekering in voorkomend geval de notaris aanspraak op uitkering geeft, vermeerderd met het eigen risico van die verzekering. Op de aansprakelijkheid zijn van toepassing de algemene voorwaarden, gedeponeerd bij

T


AVAC

BRUIN

J

S

de

VAK ANTIEWONINGEN

T

A

keuk zaak

AUTOSERVICE K

P

ns

en i

nbou

w a p para tu ur T

H

S

H

AUTOBEDRIJF

. van der Laan

architect ister 1.890126.130

ke

G

tektenburo d. laan bv E

r ltiweb.nl

A

eu

S

N

M

I

G

Tel./fax: (0223) 62 32 37 privé tel.: (0223) 62 12 54 h.vd.laan@tele2.nl W

E

V

D

E

Nieuweweg 35 1784 PH Den Helder

tel. 0223-633555

haboldtbv@hetnet.nl

www.haboldt-bv.n

R

R

Kitty’s H

N

R

O

VlOEREN • GORDIJNEN • ZONWERING DEN HELDER  T 0223 660 601 R

U

E

N


R

W

E

E

Z 1 Aannemingsbedrijf Borst 2 Aannemingsbedrijf Tuin 3 Aannemingsbedrijf Van der Wal 4 Allin Verhuur 5 Amazing Flowers 6 Avac Vakantiewoningen 7 Bakkerij Dunselman 8 BNM Bouwmaterialen 9 Beatrix Hotel 10 Bena Brandini 11 Bijpost Bestrating 12 Afrit 71 13 Boerenverdriet 14 Boon's Viswereld 15 Bouwbedrijf Appelman 16 Bruin Autoservice 17 Buijtendijk 18 Bureau Kwaaitaal 19 CAS Den Helder 20 Citroen Peeman Slot 21 CIV Den Helder 22 Complete Store van Dijk 23 Damen 24 De Bedden 25 De Huurwoning Bemiddelaar 26 De Kampanje 27 De Keukenzaak

EVENEMENTEN IN DEN HELDER

voor de derde keer is er in de nieuwe Kampanje WinterDromen, de wintereditie van zomerDromen. Dit jaar op zondag 29 november. van 12.00 tot 17.00 uur kunt u in schouwburg De Kampanje struinen langs mooie kramen, genieten van muziek, lekkere hapjes en komt u divers entertainment tegen. Wintermarkt WinterDromen bestaat net als ZomerDromen ook uit meerdere onderdelen. In de Stadshal is een Wintermarkt met allerlei verschillende kramen van brocante tot prachtige sieraden van heerlijke winterthee tot kerststukken. U kunt zeker terecht om originele cadeautjes te kopen voor Sinterklaas of Kerst. Voor de kinderen is er genoeg te beleven. Zo kunnen ze tegen een kleine vergoeding knutselworkshops doen

bij onder andere De Vlinder, maar ze kunnen ook naar de kindervoorstelling "De gesloten speelgoedzakken van zwarte piet" van Mister Geraldi en zijn assistente Ilona in de KeyKegzaal. De voorstellingen zijn gratis. Aanvang 13.00 en 15.00 uur

Muziek In de Stadshal staat een podium dat plaats biedt aan muzikanten uit de regio, solisten, duo’s en trio’s, met van-

E

G

A

55 Greens & Gardens 56 Tank Service Den Helder 57 H. van der Laan Architectenbureau 58 Hachi Lounge 59 HDSP 60 Helder Events 61 Helderse Vallei 62 Het Centrum Glas en Verf 63 Hilverink Taxi's 64 Holland Safety 65 Ijssalon de Schepper 66 Ingenieursbureau Haboldt b.v. 67 Interprint 68 Intramar 69 Its 70 J.J. Meijer Aannemingsbedrijf 71 Jachtwerf Willemsoord 72 Jongejan Accountants 73 Jongewaard Meijer 74 Kade 60 75 Kapsalon Jillz 76 Kikkert en Smit 77 Kiljan Installatietechniek 78 Kitty's Heksenketel 79 Klusbedrijf van den Berkt 80 Kossen Boten 81 Laan Makelaars

28 De Schakel 29 Dekker Autogroep 30 Den Helder Airport 31 Den Helder Stores 32 Dozy 33 Duijvelshof natuursteen 34 Duynker Schadeservice 35 Electrostart 36 Erkamp Catering 37 Euronics Combi Den Helder 38 Fa. Sneekes 39 Faber optiek 40 Faunaland 41 Forest Hotel 42 Formido 43 Fort Westoever 44 Fortune koffie 45 Fysiotherapie Nieuw Den Helder 46 Galjoen 47 Garage Geha 48 Gilkens Vuurwerk 49 Glas en Mulder Notarissen 50 Glim van der Does 51 Gouwenberg Wonen 52 Govers 53 Grando 54 Gravure 85

WinterDromen

M

82 Landgoed Hoenderdaell 83 Lutterman Tegels 84 MAC Donalds 85 Marinemuseum 86 Martin Schilder 87 Megategel 88 Molenaar & Leek 89 Multivlaai 90 Nameless 91 NBC 92 NH Post 93 Omnyacc 94 Oosterbeek 95 Optimaal Bedrijfsdiensten 96 Pride 97 Princen Keet 98 Prommenz 99 PZ Assist 100 Rabbit 101 Rabobank 102 Rataplan 103 Reddingmuseum 104 Rek Consult 105 Reus Kapsalons 106 Reus sport 107 Rijschool Kaandorp 108 ROC Kop van Noord Holland

DE toEGANG vooR WINtERDRoMEN Is  3,- p.p. KINDEREN tot EN MEt 10 JAAR zIJN GRAtIs.

zelfsprekend een passend repertoire.

Nieuw in 2016 Dit jaar is er een Foodplein toegevoegd aan het evenement. Diverse kramen met heerlijkheden die van pas komen tijdens de kerstdagen zijn in de hal te vinden. Ook is er een catwalk waar een modeshow wordt gehouden door modezaak Nameless.

Hapjes en drankjes Tijdens WinterDromen verzorgt Kampanje Catering de hapjes en drankjes. Dat wordt genieten van het soepenbuffet, de warme chocomel met slagroom en apfelstrüdel, glühwein of een broodje warme beenham.

29 november


N AT I O N A A L

REDDINGMUS

Vermeer Schutte & Musen E

G E R E C H TS D E U R WA A R D E R S

JURISTEN

Middenweg 166a

DDenOHelder RU 1782 BL

INCASSO

E

DEN HELDER

www.vermeerschuttemusen.nl

H

R

E

D 109 Ron Wilms 110 Sanders Straalbedrijf 111 Scheffer Witgoed 112 Schildersbedrijf Loek Tigchelaar 113 Schildersbedrijf Ruud de Leeuw 114 Schildersbedrijf van der Plas 115 Schildersbedrijf Y. Kramer 116 Scholen aan Zee 117 Schootenplaza 118 sdg Stofferingen 119 Slagerij Konijn 120 Slagerij Wit en Wit 121 Smeders 122 SNS 123 St. Kinderopvang 124 Stevens Vastgoed 125 Studio Husken 126 Style Design

S RIJKER

0223 - 627141

DIENST VERLENING MET MEERWAARDE

Z

E

HET GROTE HELDERSE LOGOSPEL! 127 Taylor – PBK 145 Wijnker Mechianisatie 128 TD Onderhoudswerken 146 Willemsoord 129 Tetrix 147 Wilms 130 Tip Top Vloeren 148 Woningstichting 131 Top Labour 149 Woontij 132 TPB 150 Zeestad – Bouwen aan Den Helder 133 TSB van Hanegem 151 Zeinstra Hoveniers 134 Tuinteam Ed Frinks 152 Egner 135 Olea hof Uitvaartcentrum 153 De Jong Assurantien 136 Unishore bedrijfskleding 154 Piet Karsten van Harlingen 137 Van Brederode 155 Two Sisters 138 Van der Burg Kozijnen 156 Zeeman Reclamegroep BV. 139 Van Keulen makelaars 140 Verhoeks notarissen 141 Vermeer Schutte Musen 142 Vermeulen Timmer en Onderhoudsbedrijf 143 Vice Versa Onderwijscatering 144 Warnars Makelaardij

OPLOSSING:_________________________ _____________________________________ _____________________________________ _____________________________________ _____________________________________ _____________________________________ _____________________________________ _____________________________________ _____________________________________

IJsbaan Beatrixstraat Alle basisscholen bezoeken de ijsbaan in deze periode en alle kinderen krijgen dan ook de kans een keer gratis te schaatsen. Een entreekaartje kost  3,50 en als je geen schaatsen hebt dan kun je deze huren voor een klein bedrag a  3 euro. Je bent voordelig uit met een 10 rittenkaart voor  30 euro. Kijk op de website www.ijsbaanbeatrixstraat.nl voor meer informatie en openingstijden.

A

N

EVENEMENTEN IN DEN HELDER

Van 4 december tot 3 januari komt wederom de ijsbaan terug in de Beatrixstraat. De schitterende ijsbaan waar iedereen heerlijk rondjes kan schaatsen is geschikt voor iedereen, van heel jong tot hoog bejaard. Er wordt ingespeeld op diverse leeftijden door speciale schaatsuren in te stellen naast het vrije schaatsen voor iedereen. Peuter- en kleuterschaatsen voor de allerkleinsten en het seniorenschaatsen speciaal voor de oudere doelgroep.

E

4 dec t/m 3 jan


KlassieKe HomeopatHie & Bioresonantie in den helder

Mijn naam is Ina van der Goot, geboren en getogen in Den Helder aan Zee. Ik ben al ruim dertig jaar werkzaam in de gezondheidszorg. In 2013 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk voor Klassieke Homeopathie in Den Helder. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (www.nvkh.nl) Klassieke Homeopathie is een holistische geneeswijze die het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert. Door overmatige werkdruk of andere emotioneel belastende omstandigheden kan onze natuurlijke afweer verminderen en schiet ons zelfherstellend vermogen tekort met als resultaat dat we ziek worden. Door toedienen van een goed gekozen homeopathisch middel wordt het zelfherstellend vermogen weer geprikkeld. Sinds het begin van 2015 werk ik ook met de Qest4/ Asyra Pro, een bioresonantie-apparaat, waarmee ik met een slechts vijf minuten durende test energie-blokkades in organen en orgaansystemen kan opsporen. Elk orgaan heeft een specifieke trillingsfrequentie van electromagnetische aard. Bij ziekte of onbalans in het lichaam kan die trillingsfrequentie verstoord zijn.

‘Ziekte ontstaat niet van vandaag op morgen, het is een eindstation van een proces’ Met een test van de Qest4/Asyra Pro kan ik dat vaststellen en daar mijn (homeopathische) behandeling op afstemmen om te proberen het proces te keren. Ziekte ontstaat niet van vandaag op morgen, het is het eindstation van een proces. De Qest4/Asyra Pro is geen vervanging voor de reguliere analyse en diagnose. Het kan een aanvulling zijn naast een reguliere behandeling of als u klachten heeft en er regulier geen afwijkingen te vinden zijn.

praktijk voor Klassieke Homeopathie & Bioresonantie in Den Helder Pluto 19, 1785 AN Den Helder | Tel: 0623542649 | ina.homeopathie@gmail.com | www.homeopathiedenhelder.nl

Rataplan, gewoon de leukste kringloopwinkel uit de regio! Een gesprek met directeur Gert Jan Dekker van de Rataplan Kringloopwinkels moet even tussendoor. Met 16 kringloopwinkels in Nederland die onder de Rataplan- vlag varen is het duidelijk dat Dekker een drukbezet man is. Even terug in de geschiedenis. In 1982 vind Rataplan zijn oorsprong in Den Helder. Toen nog onder de naam Stichting Kringloopwinkel. De naam veranderde al snel in Rataplan. Rataplan is sinds 1999 gevestigd aan de Nijverheidsweg 3a. De uitgangspunten van toen zijn nog immer actueel: betaald werk verzorgen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zorgen voor werkervaring en het bevorderen van hergebruik van producten en materialen. Naast de kringloopwinkels beheert Rataplan ook 20 fietsenstallingen voor NS en heeft Rataplan 3 fietsenwinkels. Met het inslaan van deze richting is er en passant een nieuwe doelstelling gecreëerd: de mensen zoveel mogelijk met de fiets naar het station te laten gaan en daar de trein naar werk of recreatie te laten nemen. “Minder autobewegingen, dat is beter voor het milieu en past daardoor volledig in de verregaande verduurzaming die wij nastreven.”

“In totaal werken er bij Rataplan 450 betaalde medewerkers en zijn we in de gelukkige omstandigheid dat ook veel vrijwilligers ons helpen op allerlei gebieden. Werknemers komen binnen via Noorderkwartier of andere SW bedrijven, diverse gemeentes en het UWV. “Wij willen zoveel mogelijk kansen bieden op werk. Als mensen al een tijdje uit het arbeidsproces weg zijn, merkt men vaak dat het lastig is weer ergens in te stromen. Nieuwe collega's bij Rataplan voelen zich bij ons zeer snel thuis en bloeien weer helemaal op. De laagdrempeligheid van de kringloopwinkel en de hoge collegialiteit zorgen voor een uiterst prettige werksfeer. Vaak is dit dan weer de opmaat voor doorgroei binnen Rataplan zelf maar ook werken er nu ex-collega's bij bedrijven als de Gamma, Media Markt , Zara etc. We werken nauw samen met Inwerking, Inwerking zorgt voor coaching en ze zoeken naar reguliere banen buiten Rataplan. Verder zorgt ROC Kop van Noord Holland voor scholing van onze mensen.” Bedrijfsleider Eddy de Ridder beaamt dit verhaal. “Op dit moment zitten we rond de 10 % doorstroming naar de reguliere arbeidsmarkt. Ons streven is om dat op termijn naar 40% te krijgen”. En Eddy kan erover meepraten. Hij raakte als afgekeurde dakdekker op een

zijspoor. Hij kwam via Noorderkwartier bij Rataplan terecht als medewerker in de elektrohoek voor reparaties en werd er vervolgens afdelingschef. Hierna volgde promotie naar assistent bedrijfsleider om 4 jaar geleden bedrijfsleider te worden. Gert Jan steekt zijn waardering voor Eddy niet onder de vele stoelen en banken die er in de winkel te koop staan. “Eddy is een toonbeeld van wilskracht en heeft de feeling om op zeer natuurlijke wijze met zijn collega's om te gaan”. Eddy haakt daar op in: “de één heeft een aai over de bol nodig, de ander misschien wel een schop onder zijn...” Kringloopwinkel Rataplan heeft een grote diversiteit aan goederen en een enorme omloopsnelheid ervan. De producten ko-

men en gaan in een hoog tempo. Per jaar gaat het dan om een miljoen kilo. Het is duidelijk dat hier vele handen voor nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Nog iets over de bezoekers. Er zijn er bij die hier 3 keer per dag binnenlopen omdat er echt telkens weer nieuwe producten zijn binnengekomen. Wij hebben een zeer gemêleerd klantenbestand en voor iedereen is er echt van alles te scoren. Leuke anekdote van Eddy: “een meneer had interesse in een bepaald schilderij dat voor € 7,50 te koop stond. Hij liep nog een rondje, was even met zijn mobiel bezig en kocht toen het schilderij. Met een grote glimlach vertelde hij dat hij al een bod had van € 100,-”. Ja je weet nooit waar je bij ons tegenaan kunt lopen..... Rataplan heeft in de kop van Noord Holland 3 kringloopwinkels. Naast Den Helder vind u Rataplan ook in Wieringerwerf en Schagen. De winkel in Wieringerwerf is met 3500 meter gelijk ook de grootste. Maar iedere Rataplanwinkel heeft weer zijn eigen charme…


WONEN

Willem-Alexander Hof leeft! In Julianadorp wordt een prachtige nieuwbouwwijk gerealiseerd. Een groene en knusse wijk met ongeveer 130 woningen tussen de bloembollenvelden, de duinen en het strand. pioniers! Deze zomer hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in hun nieuwe woning. Sinds de oplevering is hard gewerkt om alle voorziening rondom de woningen van deze pioniers aan te brengen. Pioniers inderdaad, waarschijnlijk geen onterechte titel. Behalve dat zij de stap hebben durven zetten om vanaf tekening een huis te kopen in een groot grasland, maken zij sinds de oplevering van hun woning van heel dichtbij mee hoe stukje bij beetje het eerste deel Willem-Alexander Hof ontstaat. Want behalve de oplevering van de eerste 23 woningen, is inmiddels rondom deze nieuwbouw het definitieve straatwerk aangebracht en brandt tot grote vreugde van de bewoners sinds enkele weken ook de straatverlichting. Eind november start het plantseizoen en kunnen eindelijk de bomen en hagen worden gepland en wordt het groene karakter van de wijk zichtbaar.

Als binnen enkele weken ook de veel verlangde fietsbrug richting het oude dorp wordt aangelegd zijn de grootste stappen gezet. De eerste bewoners zijn dus met recht pioniers! Zij hebben ervoor gezorgd dat de aanleg van deze fantastische wijk heeft kunnen starten en al hun toekomstige buurtgenoten zo in een gespreid bedje neer kunnen strijken!

Het gaat goed! “De afgelopen weken zijn weer twaalf nieuwe koop-/aannemingsovereenkomsten getekend. Het totaal aantal kopers komt hiermee uit boven de 50!” aldus Mark Heemskerk van Jongewaard Meijer NVM Makelaars. Samen met Warnars Makelaardij verzorgen zij de verkoop van alle woningen in Willem-Alexander Hof. “We merken dat het project leeft in de Noordkop. We krijgen veel aanvragen uit Den Helder en Julianadorp, maar ook van buiten de stad is het nodige animo”. De vaart zit er dan ook aardig in. De eerste 23 woningen zijn dus opgeleverd en de volgende bouwstromen zijn op gang gekomen. Op dit moment zijn drie rijtjes in aanbouw en de volgende 15 woningen zitten in de pen om zo rond de jaarwisseling te kunnen starten.

Mark: “We merken dat steeds meer animo ontstaat voor vrijstaand en tweeonder-een-kap wonen. De wijk is open en daarom is het natuurlijk heel makkelijk om op zondagmiddag een rondje langs de kavels te fietsen en zo de ligging, het uitzicht en de zon-oriëntatie te ervaren”. De fraai uitgevoerde woningen vallen goed in de smaak. Elke woning is net weer even anders, dit komt door de keuzevrijheid die binnen het project geboden wordt. De kandidaten die bij de makelaar aan tafel komen zijn dan ook uitermate positief over de uitgebreide mogelijkheden qua meer- en minderwerk en uitbreidingsopties. “Uiteraard kost het geld, maar je weet wel van meet af aan waar je aan toe bent. Geen standaard woningen dus maar maatwerk binnen een ieder zijn wensen en portemonnee!” Wanneer de vraag gesteld wordt waarom Willem-Alexander Hof? Is het antwoord duidelijk, een dorps karakter, moderne woningen, een groene fraaie wijk, voorzieningen op korte afstand en veel eigen keuzevrijheid!

uitbreidingsopties, zoals een erker, achteruitbouw, garage, dakkapel of slaap- en badkamer op de begane grond. Voor een ieder wat wils dus. Mocht dat toch nog niet naar smaak zijn dan biedt het project ook de mogelijkheid om zelf een droomwoning te ontwerpen. Binnen de regelgeving van het bestemmingsplan kan in overleg met de architecten en aannemers van de Helderse Bouw Kombinatie een volledig eigen ontwerp worden gemaakt. Dit is mogelijk op elke kavel die nog niet verkocht is, er is zelfs al eens gevraagd naar het samenvoegen van 2 kavels. Kortom alles kan! Uniek in de wijk is de mogelijkheid tot het verkrijgen van een aanvullende Corporatie lening bovenop de NHG normen, voor de rij en hoekwoningen. Deze (starters)lening is rentevrij gedurende de eerste 3 jaar en daarna betaald met rente naar draagcapaciteit. Deze aanvullende lening vorm heeft er meermaals voor gezorgd dat iemand die kwam voor een tussenwoning uiteindelijk toch een hoekwoning heeft gekocht of toch de zo gewenste uitbouw heeft gerealiseerd!

Eigen ontwerp Voor de wijk zijn 14 woningtypes ontworpen met in totaal maar liefst 120

Meer informatie: www.willemalexanderhof.nl


VRIJE TIJD

Kleurrijke

Hindoetempel is voor iedereen Samen bidden, zingen, stil zijn, eten en praten...in de prachtige, kleurrijke Hindoetempel aan de Annie Romein Verschoorlaan 2 is iedereen welkom. De tempel is niet alleen bijzonder voor de mensen die er graag komen: met de maar liefst zeventien meter lange Raja Gopurm-toren is de tempel uniek in haar soort. Voorzitter Mano Manoraahavan van Vereniging Sri Varatharaja Selvavinayar is trots dat de Sri Lankaanse gemeenschap jarenlang alles op alles heeft gezet om het benodigde geld voor de bouw van de tempel bij elkaar te krijgen. Mano: "We hebben een lange weg afgelegd. In 2003 zijn we

gestart met de kale bouw en in 2013 is dit afgerond. Elk jaar proberen we de tempel een beetje mooier te maken. Op gewone dagen komen er enkele mensen, maar eens per jaar vieren we een groot Hindoefeest waarbij we meer dan duizend mensen ontvangen, ook uit het buitenland. We hebben daarover heel goed contact met onze buren; de tempel staat middenin een woonwijk - om bewoners te beschermen." Veel bezoekers zijn onder de indruk van de vele kleuren en de decoraties. "Voor veel Hindoes is deze tempel indrukwekkend door de hoogte en grootte. Bovendien is de tempel nauwkeurig volgens het

Hindoe-script gemaakt: de maten hiervan zijn één op één aangehouden. Veel andere Hindoetempels bestaan uit een ruimte in een ander gebouw, zoals een schoolgebouw of ander gedeeld pand. We hebben hier echt een mooie plek voor onszelf. Maar alle bezoekers zijn van harte welkom, bijvoorbeeld voor een rondleiding. Wel verzoeken we om schoenen buiten te laten en om tenminste op de dag van bezoek geen vlees te eten, dus vegetariër te zijn. Soms ontvangen we mensen van andere religieuze groepen. Iedereen mag naar binnen. Het is mooi dat we zoveel mensen een fijne plek kunnen bieden."

VRIJE TIJD n doe je le e k in w ig ll e Gez iepel R e d m u r t n e in Winkelc Uitstekend bereikbaar Bijna 300 GRATIS parkeerplaatsen voor de deur Elke vrijdag koopavond Alle zondagen geopend

Bom Dia betekent vanuit het Portugees “Goedendag” en dit is heel toepasselijk voor deze man die iedereen al in de vroegte vrolijk begroet.

3

6

7

8

10

12

5

Verberne

4

9

FANTASY bloemen

4

5

6

7

13

8

Jos Koeleman 16 N502

Lunchroom

3 13

17

18

1a

15 16

SCHOOLW EG

18

17

P

VAN FO REEST WE G

27

Julianadorp

Schoolweg 21

22

24

25

26

27

CALLANTSO

N502

AAKS

21

LANGEVLIET

22 1b

Julianadorp VAN FORE aan Zee EST WEG

DERH

26

IJsbaan ZUIDER HAAKS

GERVAART CALLANTSO GERVAART

N9 CALLANTS

OGERVAAR

T

Winkelcentrum de Riepel - Schoolweg Julianadorp - www.deriepel.nl - bestuur@deriepel.nl

&

N9

ZUI

25

2

ORCH IS

LANGE VLIET

24

HOFFIES

LANGEVLIET

P

12

15

LANGEVLIET

9 10

ZANDDIJK

Het idee voor de koffiekar is ooit uit nood geboren toen hij werkloos raakte. Hij maakte van de nood een deugd en begon een nieuwe eigen “kleine” onderneming. Niet alleen is Marco te vinden bij Station Zuid in de vroege uurtjes, ook op de zaterdagmarkt in de binnenstad is hij inmiddels een graag geziene ondernemer. Inmiddels heeft hij al heel wat vaste klanten. Als u een keer in de vroegte moet reizen of heerlijk een wandeling maakt over de markt, vergeet dan niet een heerlijk kopje koffie of thee te halen bij deze enthousiaste ondernemer!

2

ZANDDIJK

Misschien heeft u het leuke karretje van Bom Dia al eens zien staan. Zeker treinreizigers die s ochtends vroeg vanaf het koude station Zuid vertrekken hebben vast al eens kennis gemaakt met Marco Couto Martins en zijn mooie koffiewagen. Iedere ochtend staat hij daar al om zes uur. Cappucino, espresso, thee en heerlijke versnaperingen. Marco heeft van alles.

1b

ZANDDIJK

Bom Dia brengt warmte tijdens de koude maanden

1a

DUINWEG


EVENEMENTEN IN DEN HELDER

sterk wedstrijdveld

GROTE DEELNAME VERWACHT BIJ DE 30ste DUINCROSS De 30e editie van de Duincross staat zondag 6 december aanstaande op het programma. De atletiekwedstrijd, die deel uit maakt van het Roeledevries Crosscircuit, trok vorig jaar een record aantal deelnemers naar sportpark de streepjesberg (fC Den Helder). Het organiserende sv Noordkop Atletiek zag toen maar liefst 500 atleten van start gaan.

kent de Duincross van Noordkop een aparte status. Het parcours leidt de deelnemers door de Helderse natuur. Bos, duin en strand wisselen elkaar af in een prachtige ronde door het Helderse duingebied. Enkele pittige klimmen waaronder de slotklim bij de strandslag Donkere Duinen maken de Duincross populair bij veel wedstrijd- en presta-

tielopers in Noord-Holland. Om 11.15 uur is de start voor de vrouwen (wedstrijd) en de recreatielopers. Zij leggen 1 grote ronde af van 6 km. De mannen (wedstrijd) en prestatielopers starten om 12.00 uur. Zij leggen twee ronden af door en rond het bos van de Donkere Duinen en lopen een afstand van in totaal 10 km.

De start en finish van de Duincross over 6 en 10 km liggen naast het hoofdveld van FC Den Helder. De jongste jeugd loopt vanaf 10.30 uur een ronde van 1 km door het duingebied ten noorden van de Grafelijkheidsduinen. Dit parcours is goed op spikes te lopen. Hier ligt de start op ongeveer 800 meter vanaf het hoofdveld van FC Den Helder! De oudere jeugd legt deze ronde twee of drie keer af. Er kan gebruik gemaakt van de nieuwe kleedkamers op het sportcomplex.

De eerste Duincross van Noordkop werd gehouden in 1986. Toen lag de start bij de hockeyvelden van Hermes aan het Hengstepad. Daarna volgde de verhuizing naar sportpark de Streepjesberg van FC Den Helder. De Duincross is al jaren de best bezochte wedstrijd van de club. Bij de mannen zal de plaatselijke favoriet Luca Assorgia (SV Sportlust) zijn krachten mogen meten met o.a. de winnaar van 2014 Michiel de Ruiter van AV NOVA Warmenhuizen. Deelnemers die mee willen doen aan de 30e Duincross van SV Noordkop Atletiek kunnen zich aanmelden via de website: www.noordkopatletiek.nl (tot 4 december 24.00 uur) en tot 20 minuten voor de start. Alle tussenstanden van het RoeledeVries Crosscircuit staan op www.crosscircuit.nl.

programma 10.30 uur: 1 km Jeugd t/m 9 jaar 10.45 uur 1 km jeugd 10 t/m 12 jaar 10.55 uur: 2 en 3 km jeugd (13 t/m 15 jaar en 16 t/m 19 jaar) 11.15 uur: 6 km Vrouwen (wedstrijd) en prestatieloop 12.00 uur: 10 km Mannen (wedstrijd) en prestatieloop Informatie: Kees Heemskerk (0223-643851) of www.noordkopatletiek.nl

prachtig parcours door de duinen en het bos

6 december

Binnen het Crosscircuit, dat dit jaar voor de achttiende maal gehouden wordt,

EVENEMENTEN IN DEN HELDER

Lichtjesavond Gezellige lichtjes, kerstmuziek, genieten van de smaak van pure producten, een levende kerststal, emotionele kerstwensen in de boom, op de foto met de kerstman en struinen langs kramen met bijzondere producten. Beleef het mee op vrijdag 18 december 2015 op de kerstmarkt & lichtjesavond bij De Helderse Vallei! Tussen 16.00 en 20.30 uur is iedereen van harte welkom op deze gezellige kerstmarkt, waar voornamelijk pure, biologische, fair trade en goede doelenproducten op de kramen te vinden zijn. Dé plek om een echt uniek en bijzonder kerstcadeautje te kopen! Laat u voor het kerstdiner

en de aankleding van de dinertafel inspireren door de diverse biologische producten en natuurvriendelijke decoraties. Naast de verkoop van producten is er ook van alles te zien, te doen, te beleven en te proeven… kijk mee hoe wol gesponnen wordt op een spinnenwiel, snoep van lekkere hapjes zoals verse

warme wafels en aai de dieren in de levende kerststal, waar natuurlijk ook Jozef en Maria aanwezig zijn. Rij een rondje in het donker op de paarden met hun sfeervol verlichte manen, maak zelf een kerstbel of een lekker hapje van een dennenappel met pindakaas voor de vogels. Natuurlijk kan iedereen de kerstman ontmoeten en een wens in de kerstboom hangen. Ook kunnen bezoekers hun eigen broodje boven een vuurtje bakken en die beleggen met ei of worst. Het terrein is voor de gelegenheid versierd met vele kleine lantaarns die het terrein sprookjesachtig verlichten. Natuurlijk ontbreekt ook de kerstmuziek niet: geniet onder het genot

van een beker warme chocolademelk van de optredens van onder andere Triade Popkoor ‘Dicht bij C’ (onder leiding van Hanneke Bergsma) en Bigband ‘Frankie goes to…’. En zit het weer op 18 december niet mee? Geen probleem, want dan staan de kramen binnen of in tenten en treden de muzikanten in het bezoekerscentrum voor u op! Het volledige programma van de Kerstmarkt is na te lezen op www.deheldersevallei.nl/nieuws. De Helderse Vallei is te vinden bij parkeerplaats Donkere Duinen in Den Helder. De toegang tot de kerstmarkt is gratis, voor sommige activiteiten wordt een vergoeding gevraagd.

18 december


Welke woning past bij u? Muscarilaan 2 240 m2 gebruiksoppervlakte 3 slaapkamers + extra zolder verdieping Woonkamer/keuken 74 m² Kavel: 546 m²

Aan de Muscarilaan in Breezand heeft u de keuze uit verschillende type woningen, elke met een eigen karakter. Het voordeel van een nieuwbouwwoning is dat u zelf mee kunt denken over de indeling en de uitstraling van de woning. Zo wordt de woning precies zoals u dat wilt. Daarnaast zijn nieuwbouwwoningen goed geïsoleerd en bespaart u zo maandelijks aanzienlijk op uw energierekening.

U kunt bieden op de getoonde woningen aan de Muscarilaan, wat vindt u de woning waard? Tijdens een gesprek horen wij graag uw budget en uw woonwensen. Wij zullen vervolgens samen met u kijken naar de mogelijkheden. Vraag naar de voorwaarden. Voor meer informatie over de vrijstaande woningen aan de Muscarilaan, voor het doen van een bod of voor een vrijblijvend gesprek kunt u contact opnemen met Aannemingsbedrijf A. Tuin Den Helder B.V. of een van onze makelaars.

Muscarilaan 4 194 m2 gebruiksoppervlakte 3 slaapkamer + 2 zolderkamers Woonkamer/keuken 75 m² Kavel: 413 m²

Heeft u er altijd al van gedroomd om een eigen woningontwerp te laten maken? Ook dit is mogelijk! In samenwerking met onze projectarchitecten kunt u de woning van uw dromen ontwerpen. Vraag naar de mogelijkheden.

Muscarilaan 6 104 m2 gebruiksoppervlakte 3 slaapkamers Woonkamer/keuken 35 m² Kavel: 360 m²

Muscarilaan 8 199 m2 gebruiksoppervlakte 3 slaapkamers + 2 zolderkamers Woonkamer/keuken 76 m² Kavel: 543 m²

Muscarilaan 10 194 m2 gebruiksoppervlakte 3 slaapkamers + 2 zolderkamers Woonkamer/keuken 75 m² Kavel: 413 m²

Ambachtsweg 15 Tel. 0223-668685

info@tuin-denhelder.nl

- 1785 AJ Den Helder - Fax. 0223-668692


EVENEMENTEN IN DEN HELDER

o

Kerstshoppen met een

p zondag 20 december sprankelt de binnenstad en de plint van Willemsoord (evenwijdig aan de Weststraat) van 12.00-17.00 uur volop. De ondernemers van de binnenstad/Willemsoord organiseren in samenwerking met de stichting Top van Holland een sprankelend kerstfestijn, terwijl u shopt of geniet van een heerlijk hapje of drankje in één van de horecagelegenheden. Op deze zeer bijzondere koopzondag licht de binnenstad op door de vele lichtjes die bij de winkelpanden staan. Dit zorgt voor een bijzondere sfeer. Ook de diverse schepen in het water rondom Willemsoord zijn mooi verlicht. In de Spoorstraat, Keizerstraat en Beatrixstraat zijn diverse levende etalages te vinden. Kijk binnen bij de kerstman en zijn elf of kijk naar een prachtig Dickens tafereel. Magische etalages die tot leven komen als in een droom. Op de plint van Willemoord zal er op diverse momenten op deze middag een bijzondere act worden opgevoerd, die u niet mag missen.

gouden randje

programma

speurtocht

Vanaf begin december ligt er een plattegrond met een programma bij de winkeliers van de binnenstad en de restaurants aan de plint op Willemsoord. Hierop vindt u alle locaties waar iets te beleven valt op deze magische zondag. Naast een theatrale act op Willemsoord en de levende etalages in de stad is er volop muziek aanwezig. Alles om u onder te dompelen in het kerstgevoel.

Op diverse plaatsen in de stad en op Willemsoord hangen er letters deze dag die tezamen een geheim codewoord vormen die de kluis in de Kroonpassage opent. Ook dit wordt uitgelegd op de plattegrond die begin december verkrijgbaar is. Kinderen kunnen een leuk kerstpresentje verdienen met deze speurtocht. De kerstman opent

Voor de derde keer een gezellige en sportieve

o

p zondagmiddag 20 december 2015 organiseert de Rotary Club Den Helder voor de derde keer de Den Helder santaRun.

Op deze laatste zondag voor de kerst is het altijd een gezellige drukte in het versierde centrum. De route voert dwars door de binnenstad waar het op dat moment koopzondag is. Er wordt zelfs een speciaal kerstevenement georganiseerd naast de Santarun in de binnenstad. Dus gegarandeerd supporters langs de kant. De SantaRun is een sponsorloop in kerstsfeer, waaraan jong en oud kunnen meedoen. De deelnemers zijn als kerstman verkleed en leggen, wandelend of hardlopend, een eenvoudig traject van 3 kilometer door het centrum af. Vorig jaar was de SantaRun in alle opzichten een geweldig succes met ruim 250 deelnemers. Natuurlijk moeten dat er dit jaar meer worden!

Maak ons Helderse evenement nog groter en doe mee! U kunt met de hele familie, buurt, vrienden- en kennissenkring meedoen aan deze oergezellige en onvergetelijke middag. Ook bedrijven, clubs en schoolklassen kunnen meedoen. Voor �10,- per persoon krijg je een Kerstmanpak en mag je op het Julianaplein starten om 14.00 uur. Voorafgaand is er een gezamenlijke warming-up vanaf 13.45 uur, verzorgt door Rik Niks. Voor alle deelnemers is er een medaille. De prijsuitreiking vindt plaats om 14.45 uur. Dan zal ook de cheque voor het goede doel worden uitgereikt. Geef je op via de website en breng zoveel mogelijk deelnemers mee! SantaRun Den Helder wordt weer een fantastisch evenement ! Vanaf half november zal het mogelijk zijn om via de website in te schrijven.

de kluis voor de kinderen die het juiste codewoord hebben ontcijferd. Naast al het entertainment blijft er voldoende tijd en ruimte over voor uw kerstinkopen. Kijk in de prachtig versierde winkels en koop bij onze Helderse winkeliers de mooiste producten voor onder de kerstboom.

Santa Run

sponsors

Het goede doel:

Om de opbrengst voor de twee goede doelen zo groot mogelijk te maken nodigen wij bedrijven uit de regio van harte uit om ons te sponsoren. Gulle gevers kunnen zich informeren en aanmelden via de website. Per e-mail kun je ons bereiken op denhelder@ rotarysantarun.nl! We rekenen op jullie!

Na aftrek van de kosten gaat de opbrengst naar het Jeugdsportfonds, www.jeugdsportfonds.nl en de Nierstichting, www.nierstichting.nl

20 december


t e h n i t s e Fe

helder n e d n a V M CentrU maand zondag van de iedere laatste rkeren! pa is at Gr binnenstad in de helderse

. . . . g . . a . . d . . n . o . . z . p . . o . o . . . K . . . ...... november

a..s. a l k r e t . n . i . . . S . . . t . .I..n.t..o.c.h......... Zaterdag 14

ecember

g............. a d n o z . . p . . o . . o . . . K . ...... den zondag 20 d

beel levende stand et m er fe ts rs in ke januari

. . . . n . . a . . a . . b . . s . . . J . . . I . . . ........ 4 december

-3

Alle koopzondagen en koopavonden gratis parkeren altijd gratis parkeren op: vinkenterrein/willemsoord/kanaalweg

www.binnenstaddenhelder.nl VACATURE TRACTORMONTEUR Functie omschrijving tractormonteur • Je verricht reparaties en onderhoud aan tractoren en landbouwwerktuigen Functie eisen tractormonteur • MBO niveau • Je hebt ervaring als monteur • Je heb kennis van hydrauliek en elektronica • Je beschikt over technisch inzicht • Je kan werken met een computer • Je bent flexibel inzetbaar • Je bent klantvriendelijk • Commerciële instelling • Rijbewijzen B Arbeidsvoorwaarden • Een goed salaris • Zelfstandige baan in het bedrijf • Een prettige en flexibele werkomgeving • Werk met veel afwisseling • Mogelijkheid om cursussen te volgen • CAO Klein Metaal is van toepassing

Tuincentrum Hollander Alles voor huis, tuin en dier

HET GROOTSTE EN MEEST COMPLETE TUINCENTRUM VAN DE NOORDKOP!

ELKE ZONDAG OPEN!

Gegarandeerd de grootste in groen!

7 DAGEN PER WEEK GEOPEND!

GROTE SFEER-, KERST- EN KADOMARKT

ELKE WEEK NIEUWE VERRASSENDE AANBIEDINGEN! Ook voor uw tuinaanleg en onderhoud

Contactpersoon Jan Wijnker info@wijnkermechanisatie.nl

Bezoek en like ons op

facebook facebook.com/tuincentrumhollander OPENINGSTIJDEN: maandag dinsdag t/m vrijdag zaterdag zondag

(Acquisitie wordt niet op prijs gesteld) J.C. De Leeuwweg 26 | 1764 NG Breezand | 0223-523590 www.wijnkermechanisatie.nl

Schorweg 99b, Breezand Tel.: 0223 - 52 24 38

13.00 - 17.30 uur 08.30 - 17.30 uur 08.30 - 17.00 uur 11.00 - 17.00 uur

www.tuincentrumhollander.nl


WONEN Woningstichting Den Helder heeft kleurrijke en spraakmakende plannen met de drie jaren '60 flats aan de Waddenzeestraat en liet zich daarbij inspireren door de in 2000 overleden kunstenaar Hundertwasser. Zijn stijl kenmerkt zich door het ontbreken van rechte lijnen, toepassing van gekleurd pleisterwerk met mozaĂŻeken en het integreren van bomen en planten. Als de welstandscommissie de plannen goedkeurt wil Woningstichting in 2016 starten met de werkzaamheden.

Flat Waddenzeestraat ondergaat kleurrijke metamorfose EVENEMENTEN IN DEN HELDER

Nieuwjaarsduik 2016 Het lijkt nog zo ver, maar de maanden november en december gaan vaak sneller dan je denkt . Met onder andere leuke kinderactiviteiten in de Sinterklaasperiode en aansluitend in december de gezellige kerstdagen. Hoewel het dus nog ver lijkt, zijn de eerste voorbereidingen voor de Nieuwjaarsduik al in volle gang. Ieder jaar weer zijn er velen (ca. 250 deelnemers) die om 13.00 uur het nieuwe jaar inluiden met een frisse duik in de Noordzee bij strandslag Julianadorp. Op 1 januari 1975 werd de eerste Nieuwjaarsduik georganiseerd in Julianadorp. Weer of geen weer, de Nieuwjaarsduik gaat bijna altijd door. In al die jaren is het alleen in 2008, door een te sterke stroming afgelast, waardoor er tijdens editie 2015 het veertig jarig jubileum werd gevierd. Jarenlang heeft een groep vrijwilligers, die zelf ook doken, zich ontfermt over de organisatie. Sinds enkele jaren met de medewerking van Bowling Noordzee. In 2014 heeft de toenmalige organisatie aangegeven op zoek te zijn naar vrijwilligers die wilden meehelpen met organiseren van het evenement. De Culturele vereniging en andere vrijwil-

ligers hebben dit met beide handen aangepakt. Gelukkig was er een goed draaiboek opgesteld waarin alle acties benoemd staan, zodat we niet voor verrassingen kwamen te staan. Een organisatie die deels bestaat uit nieuwe mensen kan verfrissend werken. Die frisse blik is belangrijk voor een evenement. Wij hopen dat de deelnemers en het publiek hieraan willen mee werken. Dus als er suggesties of verbeterpunten zijn, geef dit alsjeblieft aan. Dan kan dit meegenomen worden in de komende jaren. Het inschrijven kost ďż˝ 2.00 en kan op 1 januari vanaf 11.15 uur bij Bowling Noordzee. Tot ca. 12.30 uur kunt u zich inschrijven. Deelname kan vanaf iedere leeftijd, maar omdat we wel met veiligheid te maken hebben, dienen kinderen onder 12 jaar te duiken met een begeleider. Ca. 13.30 uur is de uitreiking van de vaantjes bij Bowling Noordzee. Uiteraard kunt u daarna nog gezellig met mededuikers en of publiek een drankje doen en om na te praten over dit leuke evenement. tot 1 januari!!!

1 januari


REPARATIE & ONDERHOUD

GEWOON OP MAAT! G

GEESTRIJKE ONTMOETINGEN IN DE SFEERTUINEN VAN DE ORANJERIE

In de

Zondagmiddagtuin

BnIking

thi

22 november Trio SYA Meerstemmige muziek met een ‘bite’ 13 december Rob Timmerman: Dieet uit de oertijd?!

Muziek - Lezing

AUTOBEDRIJF B.V. Kievitstraat 22 • 1781 ZE Den Helder • T 0223 62 10 08 • F 0223 62 71 53 • W autobedrijfgeha.nl

www.kinderbeddenstore.nl

Entree € 8,-

(pinnen niet mogelijk)

ORANJERIE OpEN 13:00 UUR AANVANG 14:30 UUR www.oranjeriedenhelder.nl

Oranjerie de Groene Parel

Ervaar Den Helder Mooi en betaalbaar wonen met het gemak van de vele voorzieningen maar ook de rust van het strand en de duinen.

Aankoop Verkoop Taxaties Advies voor zowel Wonen als Business!

Wonen + Business

Coming kids Bureau Zanzi van 369,- voor 329,1000m2 Showroom Witte Paal 225c 1742 LA Schagen Tel.: 0224-218125

Fotograaf Jim van der Mee

van Keulen Makelaars Telefoon 0223 - 616400 www.vankeulenmakelaars.nl


VRIJE TIJD

Zeilrace rond de wereld in juli 2016 op Willemsoord

Van 23 tot en met 28 juli 2016 zal Willemsoord voor de derde achtereenvolgende keer de Nederlandse stop-over voor de Clipper Round the World Yacht Race 2015-16 hosten. De 12 oceaanracers die op 30 augustus 2015 in Londen gestart zijn, hebben in Den Helder een laatste stop tijdens hun zeilrace rond de wereld, alvorens zij op 30 juli 2016 weer finishen in Londen.

van finish tot restart Willemsoord faciliteert tijdens deze dagen de 12 racejachten, de totale bemanning en de organisatie van de race. Gedurende zes dagen zal het een enorme bedrijvigheid zijn waar ook het grote publiek van kan meegenieten. Net zoals tijdens de afgelopen twee edities in respectievelijk 2012 en 2014, kan men op de eerste dag weer getuige zijn van de spannende finish van de voorlaatste race-etappe voor de kust op het Marsdiep. Dit is op donderdag 28 juli ook de locatie voor de spectaculaire restart van de race richting London, welke onder begeleiding van de Nederlandse Marine zal plaatsvinden.

WONEN

fantastisch feest Tijdens de stop-over is er weer van alles te zien, te horen en te beleven op het terrein van Willemsoord, zoals onder andere de ‘open bootdagen’ waarbij het publiek zelf een kijkje kan nemen aan boord van een echte oceaanracer. Op 23 juli is de - voor iedereen toegankelijke - feestelijke prijsuitreiking voor de winnaars van de etappe van Derry-Londonderry (Ierland) naar Den Helder en op 28 juli volgt de spectaculaire restart inclusief een unieke botenparade. Initiatiefnemer Willemsoord werkt samen met de Nederlandse Marine en de stad Den Helder om ook van de deze stop-over weer een fantastisch event te maken

zeilrace rond de wereld De Clipper Round the World Yacht Race is een unieke zeilrace rond de wereld. De race wordt elke 2 jaar gevaren met 12 identieke 70 voet oceaanracers die worden bemand door niet-professionele zeilers van over de hele wereld. Dit jaar wordt de race voor de 10e keer gevaren.

NIEUWE GEVELS BINNENSTAD DEN HELDER De afgelopen maanden heeft u op verschillende plekken in het stadshart nieuwe gevels kunnen zien. ook nu nog wordt er hard gewerkt aan nieuwe gevels in de binnenstad. Werkwijze nieuwe gevels: Vanuit de doelstelling het stadshart te versterken met een gezond winkelcluster, kan als resultaat een levendig en goed onderhouden straatbeeld ontstaan. De pandsgewijze aanpak betekent dat per afzonderlijk pand een maatwerkoplossing wordt geleverd. Dit kan voor het ene pand een eenvoudige opknapbeurt betekenen, voor het andere pand een totale transformatie c.q. hernieuwbouw van de voorgevel. De aanpak wordt enerzijds bepaald door de bouwkundige staat van het pand, anderszijds door de wensen en behoeftes van de pandeigenaar. Deze bottom up beweging betekent dat elke ingreep juist en vooral ingegeven is door het behouden, bestendigen en duurzaam vernieuwen van de win-

kelvoorziening, geïnspireerd door de visie van primair de pandeigenaar / winkelier. Aangezien elke winkelier / winkelformule anders is, levert dit vanzelf een levendig straatbeeld op: het ene pand is klassiek van opzet en huisvest een vertrouwd adres – zoals bijvoorbeeld het pand van ShoeFranskey.


MEI April

Evenementen overzicht November JANUARI 14 nov Intocht Sinterklaas 18-jan-1-mrt Binnenstad www.hobdenhelder.nl Expositie|Gert Jan Slotboom Windkracht 13 | www.windkracht13.nl 14 nov Woezel en Pip Sinterklaasvoorstelling 25-jan Koopzondag Theater de Kampanje | www.kampanje.nl Binnenstad | www.hobdenhelder.nl 14 nov Kickboksgala 31-jan-1 feb Huisduiner Winterspelen Sporthal Sportlaan | www.denhelderkustdezee.nl Dorpshuis Huisduinen | www.huisduinerbelang.nl

FEBRUARI

18 nov Tovertips bij De Helderse Vallei De Helderse Vallei | www.deheldersevallei.nl 18 nov Opening Slaapkamer Sinterklaas 1-feb Snuffelmarkt in de sporthal Sporthal Sportlaan | www.flipkosmarkten.nl Binnenstad | www.hobdenhelder.nl 13-16 feb Carnaval 21 nov *Rondleiding Fort Dirksz Admiraal Kingsdome | www.krabbetukkers.nl Fort Dirksz Admiraal | www.vvvtopvanholland.nl 22-feb Koopzondag Intocht Sinterklaas Huisduinen 21 nov Binnenstad | www.hobdenhelder.nl Dorpsplein Huisduinen | www.huisduinerbelang.nl 23-feb Kindertheater Mister Geraldi 21 nov Slaapkamer Schouwburg de Sinterklaas Kampanje | www.kampanje.nl geopend 25-feb Panna Binnenstad | www.hobdenhelder.nl Knockout Schouwburg de Kampanje | www.kampanje.nl 21 nov Night of the Progs: Pink Floyd Acoustic, Genesis, Supertramp & more Hotel Den Helder | www.epsproductions.nl

18 dec Lichtjesavond en Kerstmarkt De Helderse Vallei | www.deheldersevallei.nl 28-feb-1-mrt Den Helder- Schagen wandelen 18 Natuurlijke tovertips dec Hotel Den Helder | www.tas82.nl De Helderse Vallei | www.deheldersevallei.nl

MAART

19 dec *Rondleiding Fort Dirksz Admiraal Fort Dirksz Admiraal | www.vvvtopvanholland.nl 8-mrt Snuffelmarkt in de sporthal dec Kinderkerstspeurtocht Sporthal Sportlaan | www.flipkosmarkten.nl 19 tijdens openingstijden Reddingmuseum 8-mrt. Kampulan Tropenvrienden MFC De Boerderij|| www.reddingmuseum.nl www.tropenvriendendenhelder.nl Reddingmuseum 21-22 mrt Pink Floyd performed by Infloyd 20 dec Kerstshoppen met gouden randje/ Hotel Den Helder | www.epsproductions.nl koopzondag 25-mrt Scholierenveldloop Binnenstad | www.hobdenhelder.nl Marine sportpark | www.sportservicedenhelder.nl 20 dec Winterfair Julianadorp Maritime Campus Netherlands 26-mrt Tent achter Cafe 't Happerij | www.deculturele.nl Gebouw 66 Willemsoord | www.maritimecampus.nl 20 dec Santarun 28-mrt Back to the 70. 80. & 90’s Binnenstad www.denhelder.rotarysantarun.nl ‘t Dorpshuis |/ Oude Trefpunt | www.epsproductions.nl 22 dec Maritieme kerstversiering maken 29-mrt Koopzondag Binnenstad | www.hobdenhelder.nl kinderatelier Kijk voor alle voorstellingen Marinemuseum | www.marinemuseum.nl van schouwburg de Kampanje op www. kampanje.nl Kijk voor alle activiteiten van De Helderse Vallei op www.deheldersevallei.nl 23 dec Kindermiddag Reddingmuseum | www.reddingmuseum.nl

21 nov Vogelshow Vv. Kanaria Baljuwstraat 139 | www.kanaria-denhelder.nl

23 dec Maritieme kerstversiering maken kinderatelier Marinemuseum | www.marinemuseum.nl

21 nov

22 dec

Aan de slag op de kinderboerderij De Helderse Vallei | www.deheldersevallei.nl

21 nov Puur Passie (amuses, wijn en muziek) Theater de Kampanje | www.kampanje.nl

24 dec

Aan de slag op de kinderboerderij De Helderse Vallei | www.deheldersevallei.nl

22 nov

26 dec

Kerstactiviteit De Helderse Vallei De Helderse Vallei | www.deheldersevallei.nl

Intocht Sinterklaas Julianadorp Loopuytpark | www.deculturele.nl

Korenfestival Hotel Den Helder | www.epsproductions.nl

22 nov Zondagmiddagtuin: Trio SYA Meerstemmige muziek met een ‘bite’ Oranjerie de Groene Parel | www.oranjeriedenhelder.nl 24 nov 150 jaar spoorlijn Alkmaar - Den Helder Kopgroep bibliotheken, Julianaplein | www.vvvtopvanholland.nl 25 nov Peuter Pietenfabriek (2-4 jaar) Theater de Kampanje | www.kampanje.nl 25 nov

De plus Pietenfabriek (4+) Theater de Kampanje | www.kampanje.nl

25 nov Peutermoment De Helderse Vallei | www.deheldersevallei.nl 25 nov Slaapkamer Sinterklaas geopend Binnenstad | www.hobdenhelder.nl 27 nov Friday Night Out Theater de Kampanje | www.kampanje.nl

27 dec Theatrale rondleiding "Wervianen" Marinemuseum | www.marinemuseum.nl 27 dec

Koopzondag Binnenstad | www.hobdenhelder.nl

29 dec

Wapenschildjes maken Marinemuseum | www.marinemuseum.nl

29 dec

Aan de slag op de kinderboerderij De Helderse Vallei | www.deheldersevallei.nl

30 dec Peutermoment De Helderse Vallei | www.deheldersevallei.nl 30 dec

Wapenschildjes maken Marinemuseum | www.marinemuseum.nl

31 dec Oudejaarsloop Sportpark de Streepjesberg Start en Finish www.noordkopatletiek.nl

Januari

29 nov

WinterDromen Theater de Kampanje | www.kampanje.nl

29 nov

Winterfair 100 jaar Tuindorp Fort Dirksz Admiraal | www.100jaartuindorp.nl

1 jan

29 nov

Koopzondag Sinterklaas Binnenstad | www.hobdenhelder.nl

2 jan Theatrale rondleiding "Wervianen" Marinemuseum | www.marinemuseum.nl

December 2 dec Slaapkamer Sinterklaas geopend Binnenstad | www.hobdenhelder.nl 4 dec tm 3 jan IJsbaan Binnenstad | www.hobdenhelder.nl 6 dec 30e Duincross SV Noordkop Atletiek Sportpark de Streepjesberg Start en Finish www.noordkopatletiek.nl 6 dec Taartjes maken op de kinderboerderij De Helderse Vallei | www.deheldersevallei.nl 12 dec Beleef de warme winter in het Ravelijncenter Ravelijncenter | www.ravelijncenter.nl 13 dec

Rob Timmerman: Dieet uit de oertijd?! Oranjerie de Groene Parel | www.oranjeriedenhelder.nl

Nieuwjaarsduik 2016 Strandslag Julianadorp | www.deculturele.nl

3 jan Theatrale rondleiding "Wervianen" Marinemuseum | www.marinemuseum.nl 10 jan

Nieuwjaarsconcert Wien bleibt Wien Theater de Kampanje | www.kampanje.nl

16 jan

*Rondleiding Fort Dirksz Admiraal Fort Dirksz Admiraal | www.vvvtopvanholland.nl

29 jan Friday Night Out Finalisten Schager Cabaretfestival Theater de Kampanje | www.kampanje.nl 31 jan

Koopzondag Binnenstad | www.hobdenhelder.nl

* Elke 3e zaterdag van de maand: Rondleiding Fort Dirksz Admiraal, aanvang 11.30 uur. Reserveren VVV Den Helder: 5 euro. Kijk voor een totaal overzicht van alle theatervoorstellingen op www.kampanje.nl Kijk voor het complete natuur activiteitenoverzicht op www.deheldersevallei.nl


Besparen op je schadeverzekeringen? Vind je ook dat sommige uitgaven best minder kunnen? Net als op energie en op je zorgverzekering, kun je vaak ook op je schadeverzekeringen besparen. Nieuwsgierig of jij dat ook kunt? Kom dan naar onze winkel. Onze adviseur kijkt gratis je verzekeringen na om te kijken of je kunt besparen. Kom snel langs of kijk voor meer informatie op snsbank.nl

Nieuwstraat 37, Schagen Beatrixstraat 43, Den Helder


Dhkdz krant 11  
Dhkdz krant 11  
Advertisement