Bømlo FHS – Studiekatalog 2023/24

Page 1

24 23 24 Fokus Afrika 26 Lege- & Sykepleier 28 Friluftsliv Vill Vest 30 Mat & Barista 32 Teknoprenør 34 Teater & Skuespill Vi får fram det beste i deg
Bømlo Folkehøgskule Olavsplasset 11 5437 Finnås +47 53 42 56 50 post@bomlo.fhs.no www.bomlo.fhs.no 2 Innhold
3 04 Livet på Bømlo Folkehøgskule 12 Fellesturer 16 Tidligere elever 22 Knyttet vennskapsbånd for livet 24 Fokus Afrika Linjetur til Kenya, Uganda og Tanzania 26 Lege & Sykepleier Linjetur til Gambia 28 Friluftsliv Vill Vest Linjetur til Sør-Afrika 30 Mat & Barista Linjetur til Italia 32 Teknoprenør Linjetur til California og Silicon Valley 34 Teater & Skuespill Linjetur til London, West End 36 Valgfag og fellesfag 38 Praktisk informasjon 39 Hvor ligger Bømlo?

Velkommen til verdens navle

På Bømlo folkehøgskule, litt uti gokk i Vestlandets vakreste skjærgård, dyrker vi medmennesker gjennom fokus på solidaritet, kreativitet og bærekraft.

I våre øyne ligger naturperlen Bømlo i sentrum av verden. Øyriket innbyr til storslåtte naturopplevelser, både til sjøs og til lands. I tillegg er her et yrende kulturliv med flere store arrangement som samler folk fra fjern og nær. Beliggenheten er perfekt for en folkehøgskole, i alle fall ifølge tilbakemeldinger vi får fra våre avgangselever – år etter år.

De samme elevene framhever også studiereisene som viktige for skoleåret her vest, og det stiller jeg meg bak. Selv om fartingen har et klimaavtrykk er turene veldig mye mer enn eksotiske ferier. Vi oppsøker kulturer og prosjekter vi har om på skolen og møter mennesker i deres hverdag. Slik får vi en langt bedre forståelse for temaene vi fordyper oss i og nye perspektiver på verden og våre egne liv, og ikke minst økt selvforståelse.

Hos oss får du et pusterom med stor nytteverdi, preget av gode og meningsfylte opplevelser, spennende reiser, verdifull læring og nye vennskap på tvers av en elevgruppe med høyst ulike interesser, bakgrunner og meninger.

Håper vi sees til høsten – du er hjertelig velkommen!

Med vennlig hilsen

Magne Grøneng Flokenes

Rektor

4 Livet
Bømlo
folkehøgskule
5
«Det beste med Bømlo Folkehøgskule er at det er en skole ute i gokk.»
– August Råme Múri
på Bømlo Folkehøgskule? 6 Livet på Bømlo folkehøgskule
Hvordan er det å bo

Godt!

Et år på folkehøgskole er en myk overgang til et selvstendig liv, og Bømlo Folkehøgskole har spesielt vakre omgivelser, med mye natur og gode forbindelser. Her er det godt å leve, tett på deg selv og dine medelever.

Elevene blir fordelt på åtte, koselige hus i stedet for ett stort internat. Hvert hus har seks små og tre store rom, pluss alle fasiliteter du trenger i dagliglivet, som wifi, kjøkken, vaskerom og en sosial fellesstue. Her kan dere henge og ta et slag kortspill mens brownies'en blir ferdigstekt.

Du velger å enten bo sammen med noen på dobbeltrom eller for deg selv. Å bo sammen er for mange en viktig del av folkehøgskoleopplevelsen og forsterker samholdet blant elevene.

Hvert rom har eget bad med dusj og toalett. Alt du skal ha på rommet står du for selv, både pynt, håndklær og sengklær.

Vil du kikke litt nærmere på rommene og skolen finner du flere bilder på hjemmesidene våre.

7
Hvert rom har eget bad med dusj og toalett.
Bilder fra skolen

Uten mat og drikke...

...duger helten ikke! Vi legger stor vekt på at du skal trives hos oss, også i matveien. Måltidene er viktige og sosiale pusterom og vi samles i skolens trivelige matsal til frokost, middag og kvelds.

Vi vektlegger også variasjon i kosten og du som elev kan påvirke hva vi setter på bordet. Vi tilbyr blant annet salatbar tre dager i uka, risengrynsrgøt på lørdager og du får alltid vegetar- eller veganalternativer. Når vi spør elevene om hva som er favoritten på menyen trekker de frem pizza og taco. Vi tilrettelegger for spesielle diettbehov som laktoseintolleranse og glutenallergi.

Om det skulle være noe på menyen som ikke frister er det helt i orden om du vil ordne deg noe selv. Hvert hus har eget kjøkken hvor du kan steike deg en pizza, koke nudler eller hva det skulle være.

God mat står sentralt i flere arrangement i løpet av året som f.eks. julebordet, hvor elever og ansatte koser seg med et mangfold juleretter. Mat & Barista arrangerer temakaféer hvor du kan sette tennene i boller og bakst med cappuchino eller espresso til.

Rom for litt av hvert

Skolebygget har undervisningsrom av mange slag, samt en rekke ulike spesialrom som blir brukt i skoletid under både linjefag og valgfag. Vi kan nevne filmrom, gymnastikksal, foto- og podcastrom, treningsrom, scene, mørkerom for fremkalling av bilder, keramikkrom, klatrevegg og biljardrom. Flere av disse kan du bruke etter skoletid til ulike elevorganiserte aktiviteter. Om noen for eksempel vil starte filmklubb eller spille ballspill er det rom for det.

Vel så viktig er det å senke pulsen og bare slappe av. Da er det fint at det nesten alltid

8 Tidligere elever

er folk i peisestua du kan prate med eller kanskje du hopper inn i en runde brettspill eller bare vil kose deg foran tv'n en lørdagskveld.

Om du trenger noen å snakke med er det en lærer tilstede hver kveld, i tillegg til to miljøarbeidere. Dette er tidligere elever som er ansatt som et bindeledd mellom elevene og skolen. Slik passer vi på at alle har noen å støtte seg til gjennom hele året.

9

Ute- og nærområdet

Vi kan ikke få sagt det nok: Skolen vår ligger utrolig idyllisk til med frukttrær og beitende sauer like utenfor dørene. På nedsiden av elevhusene har vi vårt eget sjøhus, med brygge, båter og kajakker som alle kan låne. Det er helt naturlig for elevene å ro til dagligvarebutikken om godtesuget skulle trenge seg på, og flere kan skryte av å ha badet midtvinters fra bryggekanten. Sjøhuset har med andre ord blitt en viktig samlingsplass for ulike utendørsaktiviteter på tvers av linjene.

Om du vil bade i mer temperert vann har Bømlo kommune en helt ny svømmehall bare en busstur unna. Det samme gjelder om du vil på kino. Da er nærmeste kinosal i Bømlo Kulturhus, som også huser arrangement som konserter, foredrag og forestillinger gjennom hele året.

10 Livet på Bømlo folkehøgskule
11

Fantastiske fellesturer til inn- og utland

12 Fellesturer

Skoleåret vil by på mange utflukter og turer i vårt unike vestland. Og når vi trenger et avbrekk fra dette landskapet, boltrer vi oss en uke på snødekte Hovden, krysser av Preikestolen på «bucketlisten», og reiser til eksotiske Nepal!

Hovden

En uke i januar flytter hele skolen opp på høyfjellet. Med Hovden Fjellstoge som utgangspunkt, benytter vi oss av det fantastiske snølandskapet på både langrenn- og slalåmski. Det blir også mye lek og aktiviteter utenom ski, som «Hovden Olympics» og mye annet. Når vi blir lei av puddersnø kan vi varme oss i deilige basseng og boblebad innendørs. Kveldene bruker vi på brettspill, show, konkurranser som f.eks. Melodi Gran Prix, spiser oss kvalme på godteri og forstyrrer nattesøvnen med spøkelseshistorier… eller bare ler oss gjennom hele natten.

13

Preikestolen

Blant høydepunktene i løpet av året er turen til Preikestolen. Å gå sammen med hele skolen til ett av Norges mest berømte landemerker, er en spennende og minnerik opplevelse!

Preikestolen ble formet under istiden for mer enn 10 000 år siden, og er Norges fremste naturattraksjon. 300 000 mennesker tar turen hver sommer for å kunne nyte det fantastiske synet 604 meter over Lysefjorden. Utsikten fra klippen er noe av

de mest spektakulære og dramatiske norske fjorder har å tilby, og er utgangspunkt for begivenheter som bryllup, konserter og innspilling av internasjonale filmer.

Vi skal ikke gifte bort noen på klippekanten, eller malplassere Preikestolen i Kasjmir, men tar oss god tid til aktiviteter på vei opp og ned. Mat, transport og overnatting er planlagt og tilrettelagt så alt vi trenger å gjøre er å nyte turen!

14 Fellesturer

Nepal

I Nepal får du oppleve inspirerende lokalbefolkning, rik kultur og majestetisk natur i Mount Everests hjemland.

Turen starter i Katmandu, med farger, lukter og vrimlende liv så langt øyet kan se. Førsteinntrykket er kanskje en kaotisk storby, men den har sine oaser preget av ro og mystikk. Vi besøker det berømte Apetempelet, lærer om Kathmandudalen og nyter fantastisk utsikt over byen. På guidet tur besøker vi ulike templer, lærer om viktigheten av turistnæringen og sjekker ut shoppingmulighetene i bydelen Thamel.

Dag tre reiser vi videre til vakre Pokhara, en liten by ved innsjøen Feva med utsikt til Himalayas topper. Byen er utgangspunkt for fotturen vår til fjellandsbyen Astham, 1600 meter over havet. Landsbyen ligger vakkert til ved foten av Annapurnamassivet, og er et storslått utsiktspunkt mot de mektige fjellene. I løpet av oppholdet kjenner vi på livet i en fjellandsby i Nepal. Vi tilbringer tid med lokalbefolkningen og lærer om

livsgrunnlag, levesett, og øker forståelsen vår for forskjellene i verden.

Tilbake i Pokhara har vi en hel dag til å utforske mer av byen og nærområdet. Det blir mulighet for blant annet rafting, paragliding, fottur i nærområdet, besøk til en kaffefarm, besøk hos fair trade-arbeidere, museumsbesøk, shopping og avslapning.

Fellesturen avrundes så med retur til Kathmandu, der du den siste dagen kan velge blant en rekke ulike aktiviteter. Du kan for eksempel lære deg å lage lokal mat, besøke de lokale markedene, prate med munker, lunsje med nonner, eller dra på foteller terrengsykkeltur – før vi utpå kvelden setter kursen for flyplassen og sier farvel til magiske Nepal.

Reisen til Nepal er tilrettelagt av Ethical Travel. Det blir alternativt opplegg for de som ikke ønsker å være med på Nepal-turen.

Tidligere elever om året på Bømlo

Hvert år i august kommer det mange forventningsfulle elever til Bømlo. Hvilke inntrykk sitter de igjen med etter folkehøgskuleåret?

16 Tidligere elever

Sara Shi Øyen Fokus

S om jeg savner klassen og den fantastiske tiden sammen på Fokus Latin-Amerika! Man kommer til å bli kjent med alle på skolen gjennom året, men det er noe helt spesielt med klassekameratene.

Her møter du mange ulike personer og fremtidige venner, som alle deler en felles interesse for denne eksotiske verdensdelen i vest hvor man får unike opplevelser sammen og blir kjent med hverandre på en ny måte. Man kan trygt si at vi ble en godt sammenspleiset vennegjeng.

Undervisningsopplegget er fleksibelt og man er i stor grad med på å bestemme hva, og hvordan man ønsker å lære. Vi studerte Latin-Amerikas, spesielt Equador og Colombias historie, og diskuterte dagsaktuelle temaer. Geografi, urbefolkninger, politikk, sosiale utfordringer og Norges forbindelse til området, var videre på timeplanen. Vi hadde spansktimer, dro på utflukter og i løpet av året har vi hatt engasjerte samtaler og hyggelige stunder, både i og utenfor klasserommet. Læreren din er mer som en venn, og det er lav terskel for å komme med tanker og innspill.

På linjetur fikk vi oppleve litt av alt: Byliv, landsby, regnskog, og til og med litt ekstremsport, for de som våget! For meg var en av favorittdelene ved reisen den uka vi besøkte det lille jordbrukssamfunnet i Andesfjellene. Der oppe, i den friske lufta og vakre naturen, hjalp vi lokale bønder med arbeidet, under viste på barneskolen og hjalp til i barnehagen. Vi dro på marked og danset til live folkemusikk. Det var utrolig fascinerende å se på nært hold hvor annerledes liv de lever der oppe, men likevel hvor befriende og lite stressende det virket. Vi ble tatt varmt i mot og spiste god lokal mat - vi fikk til og med smake på selv plukkede larver (valgfritt)! Jeg kunne skrevet side opp og side ned om alle minnene fra turen, men dette er noe som du virkelig må oppleve selv!

Så om du ønsker et minnerikt år med fokus på Latin-Amerika, og møte mange nye mennesker, anbefaler jeg deg på det sterkeste å søke. Folkehøgskoleåret er unikt, der man lærer 100 % fordi man har lyst, uten vurderingssituasjoner og tidspress om å komme igjennom et spikret pensum. Spennende mennesker og opplevelser venter! Selv har jeg ikke angret en dag på at jeg søkte, og jeg drømmer meg ofte tilbake.

17
«Folkehøgskoleåret er unikt, der man lærer 100 % fordi man har lyst til å lære, uten vurderingssituasjoner og tidspress om å komme igjennom et spikret pensum.»

Rron Miftari

Lege & Sykepleier

For meg var Lege & Sykepleier et perfekt valg det året jeg skulle jobbe med karakterene mine for å komme inn på medisinstudiet. På Bømlo fikk jeg venner med de samme interessene som meg, som hadde planer om å studere videre for å bli leger, sykepleiere eller jobbe innen helse.

Jeg er veldig interessert i anatomi og elsker å lære og fordype meg i hele det medisinske feltet. Læreren vår gikk gjennom ulike tema slik at vi fikk en grunnleggende forståelse for hvordan kroppen fungerer. Helse i et globalt perspektiv er også veldig interessant, og det var spennende å besøke Leger uten grenser. Vi besøkte ulike utdanningsinstitusjoner, både sykepleierutdanningen på HVL og

det medisinske fakultet i Bergen. Ukene var fylt opp med faglig innhold fra mandag til onsdag. Torsdagene hadde jeg kreativ som valgfag og fredagene fikk jeg hjelp fra lærere til å jobbe med fagene jeg skulle ta opp. Det var veldig nyttig!

mestre en slik svømmetur. Jeg hadde venner som rodde båten ved siden av meg hele veien og oppmuntret meg. Jeg elsker å møte nye mennesker og havner ofte i interessante diskusjoner om etiske problemstillinger og livet generelt. Jeg liker å utfordre andre på ulike tema og lærer mye av dette selv.

Jeg brukte også treningsrommet på skolen mye. Der var det ofte full musikk, god stemning og venner å prate med. Jeg tror året på Bømlo Folkehøgskole gjør at jeg kommer til å bli en bedre lege en dag.

En av de første dagene mine på skolen svømte jeg til nærbutikken! Det var en tung tur, men det var morsomt å gjøre noe nytt og

«En av de første dagene mine på skolen svømte jeg til nærbutikken!»
«Jeg tror året på Bømlo Folkehøgskole gjør at jeg kommer til å bli en bedre lege en dag.»
18 Tidligere elever

Ida Kind Andersen

Fokus Afrika

Hadde noen fortalt meg da jeg var 18 år at jeg skulle flytte til andre siden av landet, til en liten øy i havgapet fylt av mennesker jeg overhodet ikke kjente – hadde jeg blitt overveldet. Lite visste jeg at dette et år senere skulle bli realiteten, og at denne lille øya skulle bli det jeg kalte for «hjem».

På Fokus Afrika er det aldri en kjedelig time. Kjetils enorme engasjement for å lære bort alt han kan om politikk, historie og Afrika er helt unikt. Han lærer oss mye om oss selv som mennesker også, og livet generelt. Gjennom å samle inn penger og klær til barnehjem i Afrika, fikk vi se at det ikke skal mye til for å kunne utrette noe stort, og gjøre en forskjell.

Det er vanskelig å sette ord på Afrika-turen, og det er kun de som opplever det selv som klarer å relatere, for så vilt er det. Afrika er ikke kun slikt det blir fremstilt i media, det er så vanvittig mye mer – og vi har fått oppleve det virkelige Afrika, på godt og vondt.

Vi har fått se og oppleve både det beste, men også noe av det verste verden har å tilby. De enorme kontrastene, fra elendigheten i slumm og flyktningleir – til håpet som ble tent i ungdomsprosjekter og barnehjem.

Vi fikk leve tett med mennesker med et liv som motpol fra vårt eget, høre deres historier og lære dem å kjenne – i idylliske landsbyer som virker uberørt fra omverdenen. Vi kjente pulsen stige med både strikkhopp og rafting i Nilen, men også da vi hørte ville dyr traske utenfor masaihusene. Jeg kommer aldri til

19
«De enorme kontrastene, fra elendigheten i slum og flyktningleir – til håpet som ble tent i ungdomsprosjekter og barnehjem.»

å glemme den spektakulære savannen fra soloppgang til solnedgang – spesielt løveungene like utenfor safaribilen vår. Ei heller kontrastene fra å springe rundt på den røde afrikajorda, til den hvite sandstranda på Zanzibar.

Jeg sitter igjen med mange inntrykk, fantastiske minner og opplevelser som kommer til å prege meg resten av livet. Bømlo er helt spesielt. Jeg har fått utfordret meg selv, og har vokst enormt mye på dette året. Jeg har knyttet så sterke bånd, og uerstattelige vennskap, med mennesker jeg vil ha med meg livet ut. Et år fylt av latter, tårer, kjærlighet, gode samtaler og unike opplevelser – og enda litt mer latter og glede. Jeg er så takknemlig!

20 Tidligere elever
«Jeg kommer aldri til å glemme den spektakulære savannen fra soloppgang til solnedgang – spesielt løveungene rlike utenfor safaribilen vår.»

William Ingvaldsen

Friluftsliv Vill Vest

Hver eneste uke på Bømlo Folkehøgskule har vært fylt med fantastiske opplevelser. Som padling i det nydelige nærområdet, klatring inne og ute, og toppturer med og uten overnatting.

Jeg har også vært på flere linjeturer med både fart og spenning og har fått prøve alt fra fallskjermhopping og rafting, til via ferrata og surfing.

Enten du velger Vill Vest eller Kajakk, klatring & topptur, er du garantert opplevelser du mest sannsynlig ikke vil få oppleve ellers i livet. Dette gjelder innholdet på linjene generelt, og særlig linjeturene til Sør-Afrika og Thailand!

På folkehøgskolen blir det lagt opp til livsmestring gjennom opplevelser og utfordringer i lag med andre. Du får tid til å prioritere det du har mest lyst til å drive med og tid til å finne ut hva du skal videre i livet. Det man husker aller best er de små, fine øyeblikkene som hverdagen er fylt med og det fantastiske samholdet som oppstår.

Jeg har lært hvordan man kan leve sammen og løse konflikter, noe som er en fin overgang til student- og voksenlivet. Jeg misunner dere som har dette året foran dere!

21
21 Tidligere elever
«Enten du velger Vill Vest eller Kajakk, klatring & topptur, er du garantert opplevelser du mest sannsynlig ikke vil få oppleve ellers i livet.»

Knyttet vennskapsbånd for livet

Julie, Amanda og Une møttes for første gang på Bømlo Folkehøgskule.

I vestlandshovedstaden ventet ulike studier på Une Halvorsen fra Bergen, Julie Ødegård fra Molde og Amanda Sevaldson fra Nesodden. Men når studenthverdagens mange aktiviteter er unnagjort, samles trioen i sitt eget lille kollektiv i sentrum av byen. – Vi bestemte oss allerede på Bømlo at vi skulle bo sammen i studietiden, og reiste til Bergen en fredag før folkehøgskoleåret var over for å se på leilighet, forteller de. «De hadde aldri sett hverandre før de møttes på Bømlo Folkehøgskule, der de gikk ulike linjer.

– På Bømlo Folkehøgskule er alle venner med alle, og hverdagen er så sosial og full av felles aktiviteter at folk finner hverandre på tvers av linjene de går på. Vi ble introdusert gjennom romvenninner, og fant hverandre allerede tidlig i skoleåret. Alle ble del av en god gjeng som hang mye sammen, enten vi trente, så film eller bare var sammen på rommene. I denne gruppen klikket vi tre ekstra godt, minnes 20-åringene.

Une føler at medelevene hun møtte på folkehøgskolen generelt var mye mer åpne for nye bekjentskaper, opplevelser og interesser enn folk hun møter på andre arenaer.

vi friheten og den sosiale, kreative og avslappede atmosfæren vi hadde på Bømlo – der noen hele tiden tok initiativ til gøy aktiviteter, enten det var åpen gymsal, filmkveld, padletur eller beat for beatkonkurranse. Nå må vi dessuten lage maten vår selv. Det er faktisk ganske vanskelig, ler Amanda, Julie og Une.

I tillegg til å ha lært mye om seg selv og verden rundt, og fått tonnevis av gode minner, tror trioen at nettopp vennskapet dem imellom er noe av det viktigste de sitter igjen med etter et år på Bømlo Folkehøgskule.

– Denne gjennomgående åpenheten, kombinert med at du lever så tett på medelevene, gjør at du blir kjent med nye mennesker på en annen og bedre måte enn du gjør ellers, mener bergenseren. Kollektivet beskriver året på Bømlo som veldig kjekt, preget av et godt samhold og flotte opplevelser. Både på selve skolen og på linje- og fellesturene de var med på. – Nå som vi er blitt studenter, savner

– Vi har oppdaget veldig mye nytt sammen, og fortsetter å gjøre det her i Bergen. Opplevelsene vi deler gjør båndene våre enda sterkere, framhever de.

– Best friends forever, altså?

– Til graven, svarer Julie, Amanda og Une kontant.

Året etter delte de ferske studentene leilighet i Bergen, sikre på at vennskapet vil vare livet ut.
22 Intervju
«Vi bestemte oss allerede på Bømlo at vi skulle bo sammen i studietiden»

Linjene på Bømlo Folkehøgskule

Bømlo folkehøgskule har hovedfokus på miljø, kreativitet, solidaritet og fredsskapende arbeid.

Vi legger vekt på et inkluderende og trygt skolemiljø, og linjene våre har alle noe til felles: Det du lærer her skal bygge deg som menneske og utvikle dine evner innen kommunikasjon, konfliktløsning og samarbeid. Dette vil gi deg store fortrinn når du skal videre i studier og arbeidsliv.

Hos oss skal du utvikle deg og trives, gjennom et år fylt med læring og mening.

24 Fokus Afrika

Linjetur til Kenya, Uganda og Tanzania

26 Lege & Sykepleier

Linjetur til Gambia

28 Friluftsliv Vill Vest

Linjetur til Sør-Afrika

30 Mat & Barista

Linjetur til Italia

32 Teknoprenør

Linjetur til California og Silicon Valley

34 Teater & Skuespill

Linjetur til London, West End

23

Fokus Afrika

Studietur: 5 uker til Kenya, Uganda og Tanzania

Linje Utheva

Overskrift

Linjeingress

Studietur:

Bli kjent med Afrikas mange sider

Afrika er så uendelig mye mer enn slik det fremstår i nyhetene. Afrika er tårer og smil, tøffe stunder og herlige stunder, og det er alt imellom disse ytterpunktene. Gjennom møter med mennesker og stammer, overnatting i jordhytter, lek med barn, rafting på Nilen og snorkling på Zanzibar, opplever vi at Afrika er langt fra bare svarthvitt.

24 Linjer

Høstsemester

Vi starter skoleåret med en gjennomgang av landene og prosjektene vi skal besøke. Hva er historien til Uganda, Kenya, Tanzania? Hvordan henger samfunnet sammen? Henger det i det hele tatt sammen? Det handler om politikk og hverdag, folket og framtida, dypere innblikk i Afrika.

Vi skal også, gjennom arrangementer, samle inn penger til diverse prosjekter i Afrika. Det er en stor opplevelse å overrekke midler til barnehjemmet du selv har vært med på å samle inn til!

Linjetur

Vi skal på en 4-5 ukers tur til Kenya, Uganda og Tanzania (Zanzibar). Underveis skal vi oppleve hvordan det er å leve ute på landsbygda, der vi bor i jordhytter. Her får vi føle på virkeligheten til mange afrikanere. Vi reiser også til Nilens kilde og rafter, utfordrer oss selv til strikkhopp, besøker den altfor virkelige slummen, og drar på safari.

På turen skal vi se innom flere spennende prosjekter og organisasjoner. Vi besøker barnehjem - hvor vi kan se at frivillighet og gode intensjoner hjelper, vi besøker skoler - og får et viktig innsyn i en hverdag som er fjernt fra den vi er vant med, og vi skal oppleve arbeidet til et HIV/Aids-prosjekt. Vi har noen faste «hjertesaker» vi stopper opp ved, for eksempel barnesoldatprosjektet i Uganda og barnehjemmet Maisha Mema i Kenya, men dere må gjerne komme med

innspill til andre prosjekter vi kan besøke. Vi bestemmer nemlig sammen hvordan reisen vår skal bli, og sammen lager vi turen og opplevelsene underveis.

Det er vanskelig å redde hele verden, men du kan bety mye for noen!

Vårsemester

Etter jul blir det gjennomgang og bearbeiding av Afrika-turen vår. Videre utover våren vil vi, gjennom ulike former for prosjektarbeid, sette oss bedre inn i Afrika generelt. Vi ser også nærmere på situasjonen i Midtøsten og ellers i verden. Hvordan kan vi fremme menneskerettigheter? Hva skjer i kampen om ressursene, miljøpolitikken, forholdet Norge – verden?

Vi arrangerer også en frivillig «walk about». Målet er å reise ut for å samle inn penger til en organisasjon, uten å bruke penger på hverken transport, overnatting eller mat. Som elev ved Fokus Afrika vil du lære like mye om verden som om deg selv, og du kommer til å delta aktivt i arbeidet for fred og solidaritet – både her hjemme og der ute.

Kontakt

Dersom det er noe du ønsker å spørre om, er det veldig hyggelig om du tar kontakt med linjelærer:

Kjetil Berger Falk kjetil.falk@bomlo.fhs.no

«Turen til Afrika var alt: Slitsom, rik, morsom, trist, ja alle følelser samtidig. »
– Nermina Tica
Se flere bilder på bomlo.fhs Fokus Afrika

Lege & Sykepleier - Gambia

Studietur: 3–4 uker til Gambia

Linjeingress

Studietur:

Innblikk i kroppen og helsevesenet

Dette er linja for deg som skal studere medisin eller bli sykepleier, men vil ha et innholdsrikt pauseår før du setter i gang. Kombiner det faglige med solidaritetsarbeid i utlandet og opplevelser sammen med mange nye venner!

26 Linje

Høstsemesteret

Etter at vi de første ukene har blitt godt kjent med både skolen og hverandre, starter vi reisen gjennom kroppen og utforsker hvilke yrkesretninger man kan ta både som lege og sykepleier. Målet er at vi på slutten av året skal ha dannet oss et stort kart over hvor vi kan jobbe, hva jobben innebærer, og hvordan veien dit har vært for de som vi har snakket med underveis.

Siden vi skal jobbe som frivillige på Gunjur klinikken i Gambia er det viktig at vi får øve oss så mye som mulig på ulike prosedyrer og oppgaver slik at vi føler oss trygge på arbeidsoppgavene vi blir satt til å gjøre. Vi setter oss inn i ulike tema vi kommer borti på linjetur og sammenligner norsk og afrikansk helsevesen.

I løpet at høsten skal vår linje arrangere og delta på «Verdensdagen for psykisk helse», og vi har søkelys på psykisk helse i en uke. Vi vil også ha søkelys på sykdommen demens dette semesteret, og vil før jul overta et dagaktivitetstilbud for mennesker med demenssykdom. Vi vil stå for forberedelser av aktiviteter og innhold, gjennomføring og rapportering i etterkant.

Ellers vil høstsemesteret formes og påvirkes av elevene sine interesser og ønsker for hva de vil finne mer ut av. Vi skal også sammen gå gjennom linjeturen og sette innholdet for reisen.

Linjetur

Linjeturen vår er obligatorisk og går til Gambia i Vest- Afrika. Gambia kalles for «the smiling coast» og mange sier at det er «Africa for beginners». Menneskene som lever der er smilende, gjestfrie og imøtekommende. Linjelærer Guro har vært i Gambia flere ganger, og ønsker å vise dere Gambia slik hun kjenner menneskene, kultur, naturen og helsevesenet.

Vi skal besøke ulike helseinstitusjoner som sykehus, helsesenter og forskningssenter. Vi skal jobbe som frivillige på Gunjur-klinikken og blant annet bistå helsestasjonen og fødeklinikken der. Vi reiser innover i landet og besøker ulike spennende prosjekt, organisasjoner, institusjoner og mennesker. Vi skal oppleve både by og landsby, og får på den måten et innblikk i hvordan menneskene lever. Selvsagt skal vi også bade i Atlanterhavet og dra på elvesafari på Gambiaelven.

Vårsemesteret

Etter nyttår bearbeider vi inntrykk og deler tanker etter linjeturen vår. Vi sammenligner helseperspektivet slik vi kjenner det her i Norge opp mot et mer globalt perspektiv. Vi ser nærmere på FN sine bærekraftsmål innen helse, og finner ut av hvor vi står i forhold til disse i dag. Vi lærer også mer om internasjonale organisasjoner og hvordan de jobber med helse. Vi vil også selvsagt fortsette reisen vår gjennom kroppen og tegne yrkeskartet vårt ferdig frem til året er omme. Som elev ved Lege & Sykepleier vil du få innblikk i hvordan det er

å være lege eller sykepleier, samt hva som kreves både faglig og menneskelig. Mest av alt vil du forhåpentligvis ha lært mye om deg selv, fått gode og livslange vennskap, fått ny kunnskap om den fantastiske kroppen vår, og hatt et uforglemmelig år med opplevelser for livet!

Kontakt

Dersom det er noe du ønsker å spørre om, er det veldig hyggelig om du tar kontakt med linjelærer:

«...vi fikk en grunnleggende forståelse for hvordan kroppen fungerer. Helse i et globalt perspektiv er også veldig interessant...»
– Rron Miftari
Lege & Sykepleier
Se flere bilder på bomlo.fhs

Friluftsliv Vill Vest - Sør-Afrika

Studietur: 3 uker i Sør-Afrika

Linjeingress

Studietur:

En smak av rå natur og adrenalin

Få opplevelser og basisferdigheter – høyt og lavt i vill vestlandsnatur. Overnattingsturer i skog og fjell, ski, kajakk, klatring, rafting og kanskje fallskjermhopp?

28 Linje

Høstsemesteret

Velkommen til Friluftsliv Vill Vest, et år med ville naturopplevelser på Vestlandet!

Vi kickstarter drømmeåret ditt med en "ekstremsportturne" på det ville Vestlandet!

Rafting, via ferrata og fottur til Trolltunga er noe av det vi fyller dagene med.

Hjemme på Bømlo igjen blir det havkajakkpadling. Sammen gjennomgår vi «grunnkurs i havkajakkpadling» og alle får våtkort. Vi pakker kajakkene og padler på overnattingsturer i den fantastiske skjærgården vår. Fjellklatring og rapellering. Det blir fjellturer med og uten overnatting. Du får tilbud om å ta kurs i fridykking.

Vi bruker tid på basisferdigheter i friluftsliv; orientering, bål, sove i telt, under gapahuk/ åpen himmel mm.

Linjetur

Når høststormene har begynt å rase på Bømlo, gjør vi som trekkfuglene. Vi reiser sørover. Helt til Sør-Afrika. Der drar vi på safari i en av landets mange nasjonalparker, og opplever ville dyr på nært hold. Vi bruker tid på å sette oss inn i landets dramatiske historie og store forskjeller.

Underveis går vi flotte fotturer og driver med spennende aktiviteter som surfing, pendelhopp/strikkhopp, snorkling blant hai og mye mer.

På slutten av turen tilbringer vi ei god uke i Cape Town – av mange ansett som en av verdens vakreste byer. Dette er byen/regionen for oss som er aktive, med mange muligheter. Her bestiger vi fjelltoppene Table Mountain og Lions Head. Vi sjekker ut landemerket Kapp det gode håp og pingvinkolonier. Vi besøker Robben Island og fattige townships fra apartheidtiden. Det blir tilbud om fallskjermhopping med mere. Vi besøker solidaritetsprosjekt som skolen støtter

Vårsemesteret

Det blir innendørsklatring flere ganger i løpet av vinteren og du får tilbud om å ta brattkort. Etter nyttår blir det grønnlandsrulletrening i basseng og solotur/gruppetur. Du vil få tilbud om å ta båtførerprøven.

Utover vinteren reiser vi til Røldal flere ganger og står på ski/brett. Røldal er kjent for masse pudder som bare må oppleves. Det vil bli opplæring i trygg ferdsel i forhold til snøskred.

Vi skal på skiturer der vi sover i telt og snøhule. Når våren kommer blir det fjellklatring ute og mer kajakkpadling i den fantastiske skjærgården vår.

Kontakt

Dersom det er noe du ønsker å spørre om, er det veldig hyggelig om du tar kontakt med linjelærer:

Øyvind Rolfsnes-Flock oyvind.flock@bomlo.fhs.no

«Hele turen var jo et adrenalinrush fra den ene aktiviteten til den andre.»
– Hedda Befring
Friluftsliv Vill Vest
Se flere bilder på bomlo.fhs

Mat & Barista - Italia

Studietur: 3 uker Interrail til Italia

En smakfull verden av mat og drikke

Utvikle ferdighetene og kunnskapene dine innen alt fra studentmat til fine dining, kaffekunst og internasjonale fristelser.

30 Linjer

• Barista- og bartenderkurs • Studentmat

• Turmat

Mini-kjøkkenhage

Dumpster diving • Bærekraftig mat

Roadtrip med kaffesafari, ølbrygging og lokalmat

Høstsemesteret

Året starter med baristakurs, og vi øver oss i klasserommet, som innimellom blir gjort om til kafe for resten av elevene. Vi lærer om bartending, smak og balanse i deilige mocktails. I løpet av høsten vil du også få være med på ølbrygging.

På kjøkkenet er vi innom kreativ studentmat, og etter hvert prøver vi oss på 4-stjerners middag hos hverandre. Bømlos vakre natur byr også på spennende smaksopplevelser – spesielt på høsten og våren!

Linjetur

I oktober/november reiser vi til Italia på en 3 ukers reise der vi fordyper oss i det italienske kjøkken. Turen går med tog nedover Europa, noe som bare må nytes! Det europeiske kontinentet oppleves gjennom togvinduet, med stopp i Tyskland og Sveits. Vi leter etter den beste hamburgeren i Hamburg, og i Zurich prøver vi oss på sveitsisk fondue. Med Interrailbillett i Italia, får vi sett hvor vakkert landet er, og vi får oppleve forskjellene mellom Nord- og Sør- Italia.

Vi prøver å finne hemmeligheten bak den gode, italienske pizzaen. Er du kanskje nysgjerrig på å lære mer om vin? Sykkelturer og vingårder, ekte italiensk mat, turkist vann og sydlandsk gjestfrihet venter oss.

Turen avsluttes med noen dager i Roma, storbyen med fascinerende historie, spennende kultur og store matopplevelser, for deretter å fly hjem til Bømlo.

Vårsemesteret

Vel hjemme bruker vi tid på å øke ferdighetene vår innen matlaging og kaffe. Om vi føler oss klar for det, tar vi over kjøkkenet og deler noen mattrender med våre medelever. Roadtrip på Vestlandet med tema lokalmat, ølbrygging og kaffesafari. Vi tester ut hotte mattrender, og lærer om Salma-laksen som blir produsert her på Bømlo. Det å lage sushi eller poke-bowl på et svaberg der Salma kommer fra, er en unik opplevelse.

Matsikkerhet, mattrygghet, og bærekraft er noe vi har fokus på gjennom hele året.

Kontakt

Dersom det er noe du ønsker å spørre om, er det veldig hyggelig om du tar kontakt med linjelærer:

Mat & Barista
Se flere bilder på bomlo.fhs

Teknoprenør - California

Studietur: 14–16 dager i California og Silicon Valley

Tenk fram “the next big thing”

Drømmer du om å starte din egen teknologibedrift? Ønsker du å utvikle de teknologiske ferdighetene og entreprenørskapskompetansen din? Da er et år på denne linja et godt valg for veien videre!

32 Linjer

• Innovasjon

• Forretningsutvikling

• Gründermentalitet

• Sosiale medier

• Teknologiske ferdigheter

• Samarbeid

• Problemløsing

• Prototyper

• Lokale bedrifter

• Cybersikkerhet

• Kunstig intelligens

Studieinnhold

Når vi hører ordet teknoprenør, tenker nok mange av oss “hva eller hvem er det?”. Om vi derimot hører Steve Jobs (Apple), Bill Gates (Microsoft), Jeff Bezos (Amazon), Mark Zuckerberg (Meta/Facebook), Elon Musk (Tesla/Paypal/Spac eX) eller Whitney Wolfe Herd (Bumble), nikker langt flere gjenkjennende. Fellesnevneren for alle seks er at de er teknoprenører, og fellesnevneren for forretningsmodellen til mange av verdens mest innflytelsesrike teknologibedrifter er at den startet som «bare» en god ide.

Samfunnet er i konstant endring og vi står ovenfor store utfordringer, som klimaendringer, sosiale ulikheter og omstilling. Det er et stort behov for gründere og forretningsutviklere som kan bidra til en positiv endring. Mange ledende teknologiselskaper og gründerbedrifter i verden er grunnlagt av personer med bakgrunn i teknologientreprenørskap, og dette er et stadig viktigere felt i dagens digitale samfunn.

På Teknoprenør-linja fokuserer vi på å dyrke og utvikle teknologiske ferdigheter, gründermentaliteten og -kompetansen som trengs for å kunne starte og drive en nytenkende teknologibedrift. Stort fokus på innovasjon og gründerånd er selve grunntankegangen for moderne entreprenørskap, og teknoprenører legger stor vekt på nytenking og evne til å se nye muligheter ved å ta i bruk allerede etablerte tjenester – som sosiale medier, kunstig intelligens og entreprenørkanaler.

Fram mot linjeturen i november fokuserer vi på teknologitrender og innovasjon, forretningsutvikling, markedsføring og finansiering. Det blir lagt opp til samarbeid for å utvikle ideer og prototyper – både mellom elever på linja og med lokale bedrifter.

I vårsemesteret jobber vi videre med ideene og forretningsmodellene våre. Tett dialog med Ungt Entreprenørskap, Trainee West og lokale bedrifter gir både inspirasjon og kunnskap til videre nytenkning. Kanskje blir det vi som står for “The next big thing”?

Linjetur

Studieturen tar oss til California. Teknogründermiljøet i Silicon Valley er reisens hovedmål, men også San Fransisco og Los Angeles ønsker besøk av oss! Her vil vi få inspirasjon og innsikt både fra noen av verdens mest innflytelsesrike teknologibedrifter og ferske startups. Og når vi først er 14 til 16 dager i «the Golden State», må vi selvfølgelig også besøke ikoniske steder som Golden Gatebroen, Muir Woods, Fisherman's Wharf, Alcatraz, Big Sur, Hollywood Boulevard, Universal Studios, Griffith Observatory & Hollywood-sign, samt Santa Monica og Venice Beach – for å nevne noen av mulighetene.

Kontakt

Dersom det er noe du ønsker å spørre om, er det veldig hyggelig om du tar kontakt med linjelærer:

Øyvind Olsen

oyvind.olsen@bomlo.fhs.no

Teknoprenør
Se flere bilder på bomlo.fhs

Teater & Skuespill - London

Studietur: 1 uke London, West End, 1 uke norgesturné

Fra Vest end til West End

Elsker du teater og ønsker å lage gode forestillinger? Lyst til å jobbe kreativt og målrettet for å utvikle deg som skuespiller? Ta del i inspirerende læring med et eventyrlig og velregissert år på teaterlinjen på Bømlo Folkehøgskule! Bli den beste versjonen av deg selv, gjennom samhandling og i relasjon med andre.

34 Linjer

• Skuespillerteknikk

• Situasjon-/relasjonsforståelse

• Stemmebruk • Monologarbeid

• Produksjon for turné

• Rolleutvikling • Improvisasjon

• Sminkekurs • Kostymekurs

• Lyd- og lys-kunnskap

• Studietur til London og på turné med egen produksjon

Høstsemester

Vi jobber med alle sider av teaterproduksjon og fordyper vi oss i monologer, kortere scener og relasjon, kroppsspråk, stemmebruk, sang, rolleutvikling, status, bærekraftig økoscenografi, og det blir mye improvisasjonsteknikk. Vi setter også opp en vandreteater-forestilling med monologer, og vi preproduserer hovedoppsetningen til vårsemesteret. I denne preproduksjonen utvikler vi blant annet forestillings- og scenografikonsepter, tema, lyd- og lysdesign, samt produksjons- og øvingsplaner. Innimellom får vi også tid til å planlegge teaterturnéen vår, og en hel uke jobber hele skolen med vår felles revy som vises for foreldre.

Linjetur

1 ukes norgesturné med egen forestilling, Etter vel overstått premiere på Bømlo, pakker vi forestillingen i bussen og drar på en ukes turné til nærliggende folkehøyskoler.

1 ukes inspirasjonstur til Londons teaterdistrikt; West End!

På linjeturen til London leter vi etter gull i metropolens svært så mangfoldige teater- og musikalunivers – en verden som spenner fra de store, kjente publikumsmagnetene i West-End til mer obskure gratisoppsetninger på små scener i anonyme bakgater. Er vi skikkelig heldige, møter vi kanskje en av de store stjernene mens vi henger på stagedoor?

Vi skal se mye teater og musikaler på turen.

Nesten hver kveld. Men, vi skal også ta oss god tid til å være turister. Besøk i Warner Bros studio – i Harry Potter sine fotspor, besøk på Teatermuséet, sjekke ut 360-graders utsikten fra London Eye, Jack the Ripper walking tour, omvisning på Shakespeare Globe Theatre; her er det bare å velge og vrake. I tillegg til slike klassiske turistaktiviteter, søker vi naturligvis også de litt mer autentiske West-Endøyeblikkene – både på egenhånd og sammen med en lokalkjent.

Vårsemester

Nå gir vi gass for fullt med hovedproduksjonen. Enten er dette et spennende og aktuelt drama vi har valgt selv, som vi først setter opp i det lokale kulturhuset, eller så er det et blodferskt, nyskrevet stykke vi velger fra «Den unge scene»! I forberedelsene til premiere følger vi produksjonsplanen vi har satt opp, og lærer replikker, legger regi, og lager lydeffekter. Hver elev har oppgaver utover rollen sin i stykket, med funksjoner som produsent, scenograf, lysdesigner, lyddesigner, kostymedesigner og inspisient. Etter vel overstått premiere, pakker vi forestillingen i bussen og drar på en ukes turné til nærliggende folkehøyskoler. Etter felles-skoleturen venter flere ulike kortkurs – der vi fordyper oss i ulike emner, med innhentede eksterne lærerkrefter som vil gjøre oss til enda bedre skuespillere og teaterprodusenter.

Kontakt

Dersom det er noe du ønsker å spørre om, er det veldig hyggelig om du tar kontakt med linjelærer:

Runa Våge Krukhaug

runa.krukhaug@bomlo.fhs.no

Teater & Skuespill
Se flere bilder på bomlo.fhs

Frihet til å velge

Vi har et bredt og spennende valgfagstilbud, med hele 13 potensielle fag i skoleåret 2023/2024. Hvilke valgfag det faktisk blir, kommer både an på hvilke lærere vi har, og hva elevene ønsker seg.

36 Valgfag & fellesfag

Eksempler på valgfag

Smak av natur

Kombiner turer med matlaging i det fri. Som suppe på sopptur i skogen eller kebab på bål på toppen av Siggjo. Bli kjent med vestlandsnaturen og få tips til mat å lage ute.

Aktiv

Her gjør vi alt fra styrketrening, gå fine turer, spille ballspill, eller fyre opp med noen kjekke leker ute og inne.

Besøksvenn

Mange trenger noen å snakke med, som eldre, flyktninger, folk med fysiske eller psykiske utfordringer. Bli med og glede mennesker gjennom god prat.

Kreativ

Vær kreativ på ulike flater. Sammen utforsker vi tema, materialer og teknikker. Vi inviterer til vernisage med stilett og bobler.

Teknologi

Interessert i teknologi? Her diskuterer vi temaer som AI, algoritmer, programmering og elektronikk. Vi prøver oss på programmering i Python, Arduino og micro:bit, lodder elektroniske kretser og designer og printer i 3D.

Bok- og filmklubb

Glad i gode historier? Få mer leseglede gjennom gode samtaler, eller utvid filmkunnskapen i spennende sjangre. Behagelig stemning og gode diskusjoner.

Årbok

I årboka er det tekst og bilder av og om elever, ansatte, linje- og skoleturer mm. Du kan også lage skoleavis eller jobbe med markedsføring av skolen i ulike kanaler.

Kajakk og klatring

Opplev fantastiske naturopplevelser!

Du får padle- og våtkortkurs i kajakk og innføringskurs og brattkortprøve i klatring. I tillegg rappellerer vi fra broer vest i havet.

Musikk, band & vokal

For deg som drømmer om å være i et band og utøve musikk. Her øver vi sammen og individuelt innen ulike sjangere og instrumenter. Kanskje ender vi opp i studio?

SosId (sosialantropologi og idrett)

Et todelt valgfag med innføring i sosialantropologi og idrett. Drøft aktuelle tema samtidig som du er i aktivitet inne- og ute.

Retrofoto (Foto og mørkerom)

Vil du lære klassisk foto og framkalling i mørkerom? Du får basiskunnskap innen analog kamerateknikk og fremkalling; resten er opp til kreativiteten din!

Vi

• Båtførerprøven

• Brattkortkurs

• Fridykkersertifikat

• Våttkortkurs for kajakk

Fellesfag

Mandag starter med rektors time, der vi tar opp ting fra hverdagen eller verden rundt. Vi har også to timer med fellesfag der ulike temaer blir belyst.

Gjennom året har vi lørdags seminar, enten knyttet til skoleprosjekt og linjene våre, eller foredrag fra folk og organisasjoner.

Det blir mange utflukter både sommer og vinter. Ellers er fellesfag organisert som prosjekter, som solidaritetsprosjekt , kreative uker, revyuke og juleverksted.

Ta sertifikatet?

Vi har tett og godt samarbeid med Trafikkskulen Din som gir deg flere fordeler om du ønsker å ta førekortet (klasse B) mens du er her på Bømlo.

Ta

I løpet av tiden hos oss har du også muligheten til å ta opp fag fra videregående. Vi tilrettelegger og samarbeider med Bømlo vidaregåande skule, som hjelper deg å nå målet ditt – samtidig som du er en del av et fantastisk miljø!

37
opp fag fra videregående?
tilbyr følgende kurs:

Noe mer du trenger å vite?

«Det er jo å bo her, være her sammen med folk som du setter pris på hver dag, som er greia!»

– Sigrid Underlid

38 Praktisk informasjon

Regler for skolen

Hovedregler for godt skolemiljø er:

• Skolen skal være fri for rusmiddel.

• All undervisning og fellesaktiviteter er obligatoriske.

Aldersgrense

Vi har 18-års aldersgrense. Det vil si at du må fylle 18 år i løpet av høsten. Gjennomsnittsalderen er på vel 19 år.

Lån og stipend

Alle elever kan søke stipend og eventuelt lån i Statens lånekasse for utdanning.

Kostnader

Tillegg: Enkeltrom 5 000,Fellestur til Nepal (frivillig) 25 000,-

Kostnadsdetaljer: For å bekrefte at du tar i mot skoleplass, betaler du kr 2 500 i administrasjonsgebyr. Det er 14 dagers angrefrist fra betalingsdato, iht angrerettloven.

I starten av august betaler du kr 7 000 i fellesutgifter som dekker materialutgifter, internett, print, vaskemidler osv.

Felles skoleturer koster kr 11 000, og inkluderer blant annet en uke på Hovden i januar og tur til Preikestolen i mai. Frivillig tur til Nepal kommer i tillegg.

Oppholdsutgiftene blir betalt i 10 terminer. Du får tilbud om avtalegiro.

Elever som slutter i løpet av skoleåret må betale for seks uker etter at de har sluttet.

Linjeturer: Linjetur er inkludert i kostnadene for linjene og dekker reise, overnatting og de aller fleste måltider. Kostnader for evt. vaksiner og lignende kommer i tillegg.

Vi tar forbehold om endring av priser som følge av valutakurser, fly- og transporttariffer, samt uforutsette skatter og avgifter som vi ikke selv råder over».

En typisk uke

Siden vi har mange ulike arrangement i løpet av året, er det ofte variasjon i hvordan ukene forløper. Men noen faste innslag prøver vi å holde på:

• Mandag: Rektors time, husvask og husmøte fram til lunsj. Linjefag fra 12.30.

• Tirsdag og onsdag: Linjefag.

• Torsdag: Fellesfag fram til kl 10.00, deretter valgfag.

• Fredag: Valgfag.

• Lørdag: Lørdagsseminar.

Hverdager er det morgensamling kl 08:00 (09:00 på lørdager) med påfølgende frokost.

Første time begynner kl. 09:00 (Kl. 10:00 lørdag). Lunsj fra 11:30–12:30 og middag kl 15:00 (kl 14:00 i helgene) Kl 19:30 er det kveldsmat (kl 18:30 lørdag).

Fremdeles noe uklart?

Du finner mer utfyllende informasjon på bomfo.fhs.no

Om du vil snakke med oss direkte, treffer du oss på tlf 53 42 56 50 eller post@bomlo. fhs.no, så svarer vi på hva det måtte være.

Bømlo ligger sør-vest i Vestland. Øyriket er landfast med tunnel og bro, og ligger ca to timer sør for Bergen og en times reise nord for Haugesund.

Ekspressbuss og hurtigbåt har daglige avganger til Bergen, Haugesund og Stavanger.

Ankomst med fly til Bergen og Haugesund fra hele Norge. Fra Oslo går det direktefly til Stord (30 min fra Bømlo).

Vi arrangerer henting av elever første skoledag, bl.a. på Rubbestadneset og Føyno.

Ta kontakt med oss på telefon 53 42 56 50 eller per e-post post@bomlo.fhs.no for mer informasjon om hvordan du kommer fram.

39
Fokus Afrika 142
Friluftsliv: Vill vest 147 000,Mat & Barista 127 000,Lege- & sykepleierlinja 140 000,Teknoprenør 128 000,Teater & Skuespill 118 000,-
over inkluderer: Administrasjonsgebyr
(innmeldingspenger)
Felles skoleturer
000,-
Prisene
2 500,-
Fellesutgifter (ikke-refunderbare) 7 000,-
11 000,Oppholdsutgifter (dobbeltrom) 82 500,-
Bømlo
«Men... hvor finner vi Bømlo?»

Søk i dag!

Søknad til Bømlo Folkehøgskule fylles ut elektronisk på

bomlo.fhs.no. Lurer du på noe, eller vil ha et inntrykk av skolen og lærerne, kan du kontakte oss på

Tlf.: 53 42 56 50 eller e-post: post@bomlo.fhs.no. bomlo.fhs.no

Søk plass her!