Page 1

WWW.ZILESINOPTI.RO

DE SĂRBĂTORI OFERĂ CADOU O EXPERIENȚĂ Achiziționează un abonament în perioada 1-15 decembrie, iar noi îți oferim o lună WELLNESS cadou pentru cei dragi. (sală, clase și zonă wellness)

www.smartfitstudio.ro

* Beneficiarul cadoului nu a avut un abonament activ la Smartfit în ultimele 3 luni. ** Voucherele pot fi activate oricând, cu mențiunea că ultima zi de valabilitate a abonamentului va fi 15.01.2019. *** Oferă acces în toate cele 3 locații.

TIMIŞOARA/ARAD | 7 - 13 decembrie 2018


EDITORIAL

de Andreea R.Hosu

PIZZA DIN VIITOR NU SUNĂ BINE - Bună ziua, sunt… - Nu-i nevoie, avem numele dvs. în baza de date comună. - Aș dori să comand 2 pizza: una cu pui și una cu salam… - Verific. Vă costă în plus 50 de lei, pentru că sistemul a accessat datele dvs. medicale și aflăm că aveți colesterolul mărit, și o presiune prea mare a sângelui. Taxa va fi adăugată la asigurarea dvs. medicală. - Ok. Adresa de livrare este… - Știm, locuiți într-o zonă rău-famată a orașului. Vă costă în plus 30 de lei livrarea. Sistemul mă informează că în ultima lună, în zona dvs. au avut loc 3 spargeri și două violuri. Taxa în plus merge către asigurarea șoferului: își asumă un risc că vine în acea zonă să vă aducă pizza. - E cam mult totuși să plătesc 180 de lei pentru două pizza. - Nu sunteți îndreptățit să vă plângeți de plată: ați cheltuit recent 700 de lei pe două bilete la un concert. Dacă v-ați permis biletele, vă permiteți și această comandă… - POFTIM!?? de unde șt... Ok, nicio problemă. Anulați comanda, doresc o pizza vegetariană și atât. - … o secundă, vă rog! O alegere excelentă spre binele abdomenului dvs. Ultimele cumpărături arată perechea de blugi cu un diametru peste norma agreată de stat, cumpărată recent. Sunteți sigur că ar trebui să comandați pizza? - Bine, nu mai comand! Mulțumesc, la revedere. !!#@!$@$ @! - Detectez un nivel de furie nepermis. Am blocat ușile apartamentului dvs. Vă rugăm să așteptați cu calm sosirea specialistului.

RADAR SOCIAL MEDIA

ZILE ȘI NOPȚI | TIMIŞOARA 7 - 13 DECEMBRIE 2018 | 03


TOP 1. Pe-un pcor de...

Expoziția de artă plastică „Pe-un picior de plai/pe-o gură de rai...” - cuprinzând lucrări realizate în tabăra de creație de la Sălciua Nouă va putea fi văzută până pe 9 ianuarie în sala Nexus a Muzeului de Artă Timișoara, Palatul Baroc.

2. Un concert de Coma

Coma ajunge în cele din urmă și pe scena Reflektor Venue din Timișoara. Pe 7 decembrie, de la ora 21.00, trebuie să te regăsești în „Cel mai frumos loc de pe pământ”!

3. Altar Lve

Pe 8 decembrie, ora 21.00, trupa Altar, una dintre primele trupe cu care s-a identificat rock-ul românesc după Revoluție, vă așteaptă în Reflektor Venue cu un show de poveste. Alături de ei va fi și trupa Apocalips.

04 | CITY EVENTS | TOP 7 EVENIMENTE

7 EVENIMENTE

6. Premeră: Old Love

4. The Doors Alve va UK

The Doors Alive este o trupă britanică de tribut considerată ca fiind cea mai apropiată reprezentare a zeilor rock din anii ’60, The Doors. De văzut pe 9 decembrie, ora 19.00, în Club Capcana.

5. Mult așteptate revenre a „Meșterulu Manole” Opera Rock-Simfonic „Meșterul Manole”, scrisă de fostul textier de la Phoenix, Victor Cârcu, și compusă de Josef Kappl, ex.basistul din Phoenix va fi pusă din nou în scenă la Sala Capitol a Filarmonicii din Timișoara pe 10 decembrie.

O premieră va fi pe scena Operei Naționale Timișoara în data de 10 decembrie, de la ora 19.00. „Old Love” este o comedie romantică în două acte, cu note de dramă personală, ce expune povestea cu final fericit, tip Hollywood, într-un decor auster, constituit din câteva obiecte de mobilier alb, ce contribuie la nota specială, minimalistă, a piesei.

7. Freak Show by Florn Persc jr.

Se va întâmpla pe 13 decembrie, între orele 19.0021.00 la Teatrul Național. Realizat după un material scris de Florin Piersic jr, în regia și interpretarea sa, „Freak Show” este un spectacol dinamic, gândit astfel încât să țină publicul cu sufletul la gură, timp de două ore. Va juca 13 personaje (miliardar de carton, muncitor pe șantier, bancher, pensionar, producător TV, profesor, cerșetor). Astfel, spectatorul are ocazia să urmărească evoluția cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în alt personaj, într-o succesiune halucinantă.


RECOMANDĂRI TÂRG

EXPO ANTICHITĂȚI

Iulius Mall parter, 7 decembrie,10:00 Încă o ediție a târgului de antichități, în cadrul căruia numeroși colecționari de frumos expun obiecte cu istorie: bijuterii, argintărie, ceasuri, numismatică, filatelie, porțelanuri, tablouri, statuete, mic mobilier, și multe altele.

EXPO

EXPO TEXSTIL

Centrul Regional de Afaceri, 7 decembrie, 11:00 Revine Târgul de îmbrăcăminte și încălțăminte cu ediția de iarnă, prilej cu care expozanți din întreaga țară, producători dar și importatori așteaptă publicul cu noutăți și promoții la îmbrăcăminte, încălțăminte, pielărie și blană.

EXPOZIȚIE

HARTĂ ȘI TERITORIU

Muzeul Național al Banatului, Bastion Theresia 7-13 decembrie, 10:00 Expoziția „Hartă și teritoriu”- România în cartografia europeană, secolele XV-XIX., la vernisajul căreia cuvântul de deschidere l-a susținut Acad.Ioan-Aurel Pop, președintele Acad. Române. Vor fi prezente lucrări din colecțiile O. Șandor, L. Ștefan. ARTĂ

OFFLINE

Calpe Gallery, 7-8 decembrie, 16:00 Expoziția rezidenței organizate de galeria de artă contemporană META Spațiu, în vara aceasta la Dunăre, care a reunit participanți din mai multe țări, dar și personalități din România, sub semnul libertății totale și a conectării cu natura.

FOTOGRAFIE

LE VOYAGE ANIME

Institutul Francez, 7-13 decembrie, 11:00 Contribuția tinerilor fotografi internaționali la un proiect cu noi tehnologii: 35 de lucrări inedite care prind viață datorită realității augmentate, incitând spectatorii din lumea întreagă spre a descoperi bijuteriile patrimoniului francez.

06 | CITY EVENTS | RECOMANDĂRI


RECOMANDĂRI

COLINDE

ZORIORI DE ZIUĂ

Casa de Cultură a Studenților 7 decembrie, 19:00 Se zvonește că nu mai e cum era odată, drept urmare, dorul unui Crăciun tradițional este transpus într-un concert de colinde vechi și obiceiuri, redând bucuria autentică a Crăciunurilor de altădată. O experiență rară.

TEATRU

TEATRU

Teatrul Național Timișoara 7 decembrie, 19:00 Având premiera recentă, spectacolul one-woman show cu Roberta Popa Ionescu, în scenografia Getei Medinski e despre o femeie care o ia înaintea timpului său. Între jurnal poetic și documentar, se recompune tabloul unei vieți în secolul XX.

Musiu 9 decembrie, 19:00 La 13 ani de la lansarea proiectului Muzica Teatrului de Cari Tibor, devenind un fenomen viral, peste 100 de artiști au cântat alături de Cari, muzica de teatru. De data aceasta este rândul actriței și cântăreței Cassandra Rühmling.

MATA HARI

08 | CITY EVENTS | RECOMANDĂRI

MUZICA TEATRULUI

TEATRU

CÂTE-N LUNĂ ȘI ÎN STELE

Teatrul Național Timișoara 11 decembrie, 19:00 După succesul altor ediții, actorii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele reiau dialogurile pe scenă pentru a alege din multele înțelesuri ale vieții doar pe acelea care au sens profund, schimbând, în succesiuni rapide, versuri de dragoste și umoristice.

TEATRU

FREAK SHOW

Teatrul Național Timișoara 13 decembrie, 19:00 Un spectacol dinamic, care va ține publicul cu sufletul la gură, realizat după un material scris de Florin Piersic Jr., în regia și interpretarea sa. Două ore, Florin Piersic Jr va interpreta 13 personaje, uimind publicul prin abilitățile sale.


TOP

5

FREE ÎN TIMIŞOARA

1. Zoror de Zuă

Sunteți invitați să fiți părtași la o experiență rară în zilele noastre, un concert deosebit susținut de tineri care au descoperit bogăția colindelor vechi și a obiceiurilor și și-au dat seama că ele reușesc să redea fidel bucuria autentică și nemăsurată adusă de minunata sărbătoare a Crăciunului. Concertul va avea loc vineri 7 decembrie la Casa de Cultură a Studenților, ora 19.00.

2. Iulus Mall prezntă: Expo Antchtăț

Numeroși colecționari de frumos vor fi prezenți, din 7 până în 9 decembrie la parterul Iulius Mall, la o nouă întâlnire cu pasionații obiectelor cu istorie. Vizitatorii vor putea admira și achiziționa: bijuterii, argintărie, ceasuri, numismatică, filatelie, porțelanuri, tablouri, statuete, mobilier, oglinzi și multe altele.

3. Mămc Ma Tar Ca Google

Urmează a doua ediție a târgului de Craciun organizat de Mămici mai Tari ca Google! Produse NOI, românești sau din străinătate, create de mâini harnice și iscusite va așteaptă sa le împachetați frumos pentru Craciun. Jucarii, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii și adulti, cărți, bijuterii, accesorii, mâncare și produse BIO, decorațiuni și globuri pentru Crăciun, sunt doar câteva din produsele care vă vor încânta. Evenimentul are loc pe 8 și 9 decembrie la Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, între orele 10.00-19.00. Copilașii care vă însoțesc au loc special amenajat pentru joacă.

10 | CITY EVENTS | TOP 5 FREE ÎN TIMIŞOARA

4. Muzca Teatrulu

„Muzica Teatrului”, un concert susținut de Cari Tibor&Cassandra Rühmling vă așteaptă pe 9 decembrie, ora 19.00, în locația Musiu (Maresal Alexandru Averescu nr. 1B). În cei 13 ani de la lansare acest proiect a devenit un adevărat fenomen cultural, a generat un val de admiratori care-i urmărește itinerariul, peste 100 de artiști cântând alături de Cari Tibor în acest original proiect de autor. Repertoriul este alcătuit exclusiv din creațiile lui Cari Tibor. Cassandra Rühmling este o actriță, cântăreață și model născută în Schwerin (Germania).

5. Concert de Crăcun cu Incanto Quartetto

Pe 11 decembrie, de la ora 19.00, sunteți așteptați la Consiliul Județean Timiș pentru un Concert de Crăciun susținut de Incanto Quartetto, Cristian Rudic va fi moderator iar invitații formației sunt Gabriella Varvari-mezzosoprană și Dan Pataca-bariton.


12 | CITY EVENTS


Deliciu exotic Pulpe de pui în sos asiatic de prune

Dacă ați încercat să recreați anumite feluri asiatice acasă, știți prea bine, că pentru majoritatea rețetelor este nevoie de un arsenal de ingrediente speciale și de o determinare extraordinară de a tot încerca anumite rețete până iți ies cât de cât asemănătoare cu ceea ce ai gustat undeva-cândva. Ani la rând am încercat să găsim o rețetă, care să ne reușească de fiecare dată la fel și să ne încânte cu o aromă deosebită. După lungi căutări am găsit varianta câstigatoare: pui in sos de prune! Mod de preparare: Într-o tigaie potrivită încingem uleiul, apoi adăugăm pulpele de pui asezonate cu sare și piper. Prăjim pulpele aproximativ 6-7 minute (sau până se rumenesc frumos) pe partea cu piele, le întoarcem și le mai prăjim 8-10 minute pe partea cealaltă. Cu ajutorul unui cuțit verificăm dacă pulpele sunt făcute pe interior, dacă da, le scoatem pe o farfurie și le acoperim cu folie de aluminiu. În aceeași tigaie mai adăugăm ca. 1 lingură de ulei și prăjim ghimbirul, usturoiul, având grijă să nu ardem usturoiul. Stropim baza aromată cu sosul Worchestershire și sosul de soia și stingem totul cu cele trei linguri de gem de prune de calitate. Compoziția pe care ar trebui să o aveți în tigaie este ușor groasă și cam dulce, adăugăm deci zeama de lămâie pentru a echilibra puțin aromele. Dacă sosul vi se pare în continuare mult prea gros, puteți completa cu 1 lingură de apă sau supă de pui. Sosul nu trebuie să fie lichid, ci puțin mai vâscos și lipicios, cât să acopere frumos pulpele de pui. După aproximativ 2-3 minute, pulpele de pui ajung la locul lor, în baia de sos delicios. Lăsați totul să se împrietenească în tigaie și să se încălzească pulpele. Când sunteți gata să serviți pulpele, stropiți totul cu puțin ulei de susan. Presărați semințe de susan și ceapă verde tocată fin peste pulpe și savurați o combinație inedită. Iuțeala ghimbirului și dulceața prunelor transformă aceste pulpe de pui, dintr-un fel banal cu sos, într-un fel exotic! Noi am servit pulpele cu o mare porție de paste de orez cu legume (păstăi, baby porumb, morcovi, ceapă verde, semințe de susan și in). Vă dorim poftă bună! 14 | CITY FOOD | DELICIU EXOTIC

INGREDIENTE PENTRU 2-3 PORŢII: • 2 pulpe întregi sau 4 pulpe superioare cu piele • 2 linguri de ghimbir proaspăt, tocat mărunt sau răzuit • 2 linguri de sos de soia • 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt • 2 linguri de ulei • 1 lingură de sos de Worcestershire/Worcester • 1 lingură ulei de susan • 1 lingură de zeamă de lămâie • 3 linguri de gem de prune (gemul e bine să fie mai vâscos şi gros, este desigur de preferat gemul de casă) • sare, piper, susan • puţină supă de pui / apă


CINEMA CITY TIMIȘOARA

CINEMA CITY TIMIȘOARA

Shopping City Timișoara, Calea Șagului nr.100, 300516, Timișoara www.cinemacity.ro timisoara-shoppingcity@ cinemacity.ro

Iulius Mall, Tel. rezervări: 0256 40 66 66, www.cinemacity.ro

PROGRAM 7 - 13 DECEMBRIE 2018 4DX

DIMINEAŢA 10:00-13:00

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

AVANPREMIERĂ MAȘINĂRII INFERNALE $

V-J

SPĂRGĂTORUL DE NUCI ȘI CELE PATRU TĂRÂMURI $ DUB

S-D

IMAX

SEARA 17:00-24:00

14:00, 16:40

19:20, 22:00

12:00

V-J

DIMINEAŢA DUPĂ-AMIAZĂ 10:00-13:00 13:00-17:00

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

AVANPREMIERĂ A DOUA ȘANSĂ 2D

Mi - J

PREMIERĂ MOȘ CRĂCIUN ÎN ACȚIUNE 2D

V-J

PREMIERĂ MAȘINĂRII INFERNALE $

V-J

PREMIERĂ ROBIN HOOD 2D

V-J

DIAVOLUL ÎN CARNE ȘI OARE 2D

V-J

SPĂRGĂTORUL DE NUCI ȘI CELE PATRU TĂRÂMURI $ DUB

V-J

SPĂRGĂTORUL DE NUCI ȘI CELE PATRU TĂRÂMURI $

SEARA 17:00-24:00

SEARA 17:00-24:00

12:10

12:10

14:20, 16:30

18:50

13:00, 15:40

18:20, 21:00

14:30

17:00, 19:30, 22:10

12:00

14:10, 16:20

18:30

V-J

18:00, 19:10, 20:40

VĂDUVE 2D

V-J

12:10

15:10

21:50

S-A NĂSCUT O STEA 2D/A STAR IS BORN 2D JOHNNY ENGLISH LOVEȘTE DIN NOU/JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN 2D

S-D

11:30

V, Ma - J

PREMIERĂ ROBIN HOOD 2D

S-D

12:20

L

14:10, 16:50

19:20, 22:00

14:10, 16:50

19:20, 22:00

14:50

17:30, 20:00, 22:30

14:50

17:30, 20:00, 22:30

15:00

17:30, 20:00, 22:30

DIAVOLUL ÎN CARNE ȘI OARE 2D

20:10, 22:10

V-J

14:30, 16:40

V, Ma - J

SPĂRGĂTORUL DE NUCI ȘI CELE PATRU TĂRÂMURI $ DUB

S-D

12:10

SPĂRGĂTORUL DE NUCI ȘI CELE PATRU TĂRÂMURI $ ANIMALE FANTASTICE: CRIMELE LUI GRINDELWALD $ (INDISPONIBIL)/ FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD

14:30, 16:40 14:20, 15:20

L

19:30

V-J

V, L - J

S-D

12:30

15:10

18:00, 20:50

15:10

18:00, 20:50

13:30

21:10

15:30

17:30

VĂDUVE 2D

V-J

15:30

17:30

MOROMEȚII 2D

V-J

13:30

14:20

17:00, 19:40, 22:20

V, Ma - J

13:10, 15:10

11:20

V, L - J

AVENTURILE LUI SMALLFOOT $ DUBLAT

V, L - J

V-J

S-D

S-D

11:40

14:20

17:00, 19:40, 22:20

V, L - J

12:40

13:00, 15:10

17:10, 19:50

S-D

11:00, 12:40

13:00, 15:10

17:10, 19:50

V-L

14:50

17:30, 20:20, 21:30

Ma

14:50

17:30, 20:20, 21:50

Mi - J

14:50

17:30, 21:30, 22:30

11:20

15:50

Ma

16:10

18:40

17:40

S-D

21:40

11:10

CREED II

17:20, 19:00, 21:50

V-J

13:20, 15:20

17:20

13:20, 15:20

17:20

L

13:00, 15:20

17:20

V - Ma

15:50

18:40, 21:30

Mi - J

15:50

18:40

V, Ma - J

THE GRINCH 2 D DUBLAT

BOHEMIAN RHAPSODY 2D AVENTURILE LUI SMALLFOOT $ DUBLAT

13:10, 15:10 13:00, 16:30

L

13:30, 15:30

V - L, Mi - J

V-J

ELLIOT: O POVESTE DE CRĂCIUN 2D DUBLAT/ ELLIOT : THE LITTLEST REINDEER 2D DUBBED

13:30, 15:30

V, L - J S-D

SEARA 17:00-24:00

21:30

Mi - J

V, L - J

CREED II

BOHEMIAN RHAPSODY 2D

PREMIERĂ MAȘINĂRII INFERNALE $

19:40, 21:40

20:40

THE GRINCH 2 D DUBLAT

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00-17:00

20:10

V-J

ELLIOT: O POVESTE DE CRĂCIUN 2D DUBLAT/ELLIOT : THE LITTLEST REINDEER 2D DUBBED

AVANPREMIERĂ A DOUA ȘANSĂ 2D

17:20, 20:00, 22:40

ANIMALE FANTASTICE: CRIMELE LUI GRINDELWALD $ (INDISPONIBIL)/ FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD MOROMEȚII 2D

DIMINEAŢA 10:00-13:00

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

11:50

DIMINEAŢA DUPĂ-AMIAZĂ 10:00-13:00 13:00-17:00

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

AVANPREMIERĂ MAȘINĂRII INFERNALE 3D

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00-17:00

S-D

S-D

11:20

11:20


KILOMETRUL ZERO AL GASTRONOMIEI DIN TIMIŞOARA. SPECIFIC CULINAR: • ITALIAN • AMERICAN • MEXICAN • SPANIOL • ARĂBESC

ContacteazĂ-ne:

0728 785 278 Parterul clădirii Vox, Calea Torontalului, Nr. 69, Timișoara info@kmzerofood.ro


Aperitiv: - Coşuleţe cu cremă guacamole - Choux cu cremă de somon şi brânză Philadelphia - Andivă cu pastă de ton - Terină de porc cu prune - Ruladă din mix de brânzeturi cu struguri - Roşii cherry, bocconcini şi sos pesto - Pere Williams caramelizate cu pastramă de raţă - Roşie cu vinete - Trio de măsline - Bărcuţă din castravete - Salam Italian Aperitiv cald: - Şalău cu mix de seminţe şi piure de păstârnac

20 | CITY FOOD

Fel principal: - Fresh porc cu sos dijon şi mango - Curcan imperial cu sos de trufe pe pat de piure aromat şi salată de crudităţi Desert: Tort Lake House, fructe Ciorbă de potroace Băuturi Open Bar: - Cafea Lavazza - Suc gama Pepsi - Apă minerală/plată - Bere Staropramen - Ţuică de prune - Vin roşu/alb - Lichior whiskey cream - Angelli/Cinzano - Whiskey - o cupă de şampanie la trecerea dintre ani


ZILE ȘI NOPȚI | TIMIȘOARA 7 - 13 DECEMBRIE 2018 | 21


CASINO METROPOLIS Aristide Demetriade nr. 1 0256 247 650 CLUB PORTO ARTE Bd. 16 Decembrie 1989 0728 893 331 DAOS Splaiul Nicolae Titulescu, nr. 5, intrare de pe str. Jiul 0744 609 750, 0733 970 666

22 | CITY NIGHT

EPIC SOCIETY Str. Miresei, nr.1 0746 099 988 FRATELLI Bd. Corneliu Coposu 0722 122 123

 0720 444 597

 0722 932 109, 0722 170 927

LOUNGE CAFE DIELLI Str. Calea Aradului nr. 46, bl. 33, parter; non-stop 0744 844 944

THE BLEND INN Str. Emanoil Ungureanu, nr. 8, (Piaţa Unirii) 0730 649 988

HEAVEN STUDIO Zona stadion Dan Păltinişanu 0256 293 323, 0755 HEAVEN

NO NAME Str. Liviu Rebreanu 0735 215 705

LIKE PUB Str. Lascar Catargiu, nr.2

SCOTTISH PUB Str. Eugeniu de Savoya nr. 9

TAXI EURO TAXI Bd. Simion Bărnuţiu 28, ap. 2 0256 200 002, 0256 941

FAN TAXI Str. Ştefan cel Mare nr. 58 0721 644 064, 0356 428 000, 0256 944 PRO TAXI (0256) 942, 0723 942 942 RADIO TAXI 0256-940 TUDO TAXI (0256) 945

MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/ TIMISOARA


24 | CITY NIGHT


Caricatura ediției

 FACEBOOK.COM/PATRASCAN

ZILE ȘI NOPȚI - EDIŢIA DE TIMIŞOARA / ARAD apare săptămânal - gratuit | nr. 1024 (724) | 7 - 13 decembrie 2018 Director Revistă: Marius Râmpu (0784 393 555, marius.râmpu@zilesinopti.ro) | Director Executiv: Marian Gîlea (marian.gilea@zilesinopti.ro) Director Reţea: Marius Vâlsănescu (marius.valsanescu@zilesinopti.ro) | Layout & DTP: Aurel Martinescu (aurel.martinescu@zilesinopti.ro) Mare Publicitate: Valeria Iliescu Regia MGSI, (valeria.iliescu@mgsi.ro) Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment la e-mail: marius.rampu@zilesinopti.ro | Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior. Zile și Nopţi este membru BRAT

Ediţiile Zile și nopţi în România: 235.000 exemplare lunar | Săptămânale: Bucureşti, Timişoara / Arad | Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Cluj, Sibiu (Mediaş), Bacău / Piatra Neamţ / Roman, Galaţi / Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Piteşti, Bistriţa, Tg. Mureş. | Lunare: Iaşi, Baia Mare

ZILE ȘI NOPȚI | ARAD 7 - 13 DECEMBRIE 2018 | 11


10 | CITY EVENTS


RECOMANDĂRI

FILM

DRAGOSTE 1.CÂINE

Cinema Arta 7 decembrie, 20:00 Premieră românească: cel mai recent film al multipremiatului regizor Florin Șerban face parte din Trilogia Balcanică și spune o poveste atipică de iubire întâlnirea în pustietate între un bărbat retras într-o cabană și o femeie de la oraș.

CONCERT FILANTROPIE

ÎMBRĂCĂM UN COPAC

7 decembrie, 14:00 Îmbrăcăm un copac, încălzim un om: dacă aveți fulare, mănuși, căciuli și jachete/geci de iarnă pentru copii 12-18 ani vă așteptăm vineri în zona de lângă Târgul de iarnă, hainele vor fi donate celor nevoiași.

08 | CITY EVENTS | RECOMANDĂRI

DRAGONU AK 47

Club Nerv 7 decembrie, 21:00 Un concert live de muzică hip-hop alături de invitatul special: Dragonu AK47, (Dragoș Tudorache) membru al trupei Haarp Cord. A devenit cunoscut ca membru al formației Specii împreună cu Chimie.

TEATRU

A FI SAU A NU FI…

Teatrul Clasic I.Slavici 10 decembrie, 18:00 „A fi sau a nu fi ...veșnic copil” este un spectacol de teatru din distribuția căruia fac parte membrii Teatrului fantastic „Integra”, Corul „Acord” (dirijor grup vocal: Lodi Magdalena), Robert Danci, într-un concept de Sorin Dorobanțu.


CINEMA CITY ARAD Atrium Mall Arad, Calea Aurel Vlaicu nr. 12, et. 2 Rezervări: 0257 304 333 www.cinemacity.ro

7 - 13 DECEMBRIE 2018 DIMINEAŢA 10:00-13:00

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

AVANPREMIERĂ LADIES NIGH: A DOUA ȘANSĂ 2D AVANPREMIERĂ A DOUA ȘANSĂ 2D

Ma

V, L - J

PREMIERĂ MAȘINĂRII INFERNALE $

V, L - J

PREMIERĂ SPĂRGĂTORUL DE NUCI ȘI CELE PATRU TĂRÂMURI $ DUB PREMIERĂ SPĂRGĂTORUL DE NUCI ȘI CELE PATRU TĂRÂMURI $ DIAVOLUL ÎN CARNE ȘI OARE 2D ANIMALE FANTASTICE: CRIMELE LUI GRINDELWALD $ (INDISPONIBIL)/ FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD VĂDUVE 2D MOROMEȚII 2D ELLIOT: O POVESTE DE CRĂCIUN 2D DUBLAT/ ELLIOT : THE LITTLEST REINDEER 2D DUBBED CREED II THE GRINCH 2 D DUBLAT PRIZONIERĂ ÎN PÂNZĂ DE PĂIANJEN 2D/ THE GIRL IN THE SPIDER'S WEB BOHEMIAN RHAPSODY 2D

S-D

S-D

11:40

11:00

12:00

V, L, Mi - J

18:10

13:50, 16:00

18:10

13:40, 16:20

19:00, 21:40

13:40, 16:20

19:00, 21:40

14:30

17:00, 19:30, 22:00

14:30

17:00, 19:30, 22:00

12:20

14:30, 16:40

Ma

11:00

14:30, 16:40

V-J

18:50, 21:00

V-J

17:40, 19:40, 22:30

V, L - J

12:10

15:00

17:40, 20:30

15:00

17:40, 20:30

V-J

19:50

V-L

16:50

22:10

Ma

16:50

21:50

Mi - J

16:50

19:20

V, L - J

13:30, 15:40

S-D

11:20

13:30, 15:40

V-J

14:20

17:10, 20:40

V, L - J

14:10, 16:30

18:30

14:10, 16:30

18:30

S-D

12:00

V-J

21:40

V - Ma

13:50

18:30, 20:20, 21:20

Mi - J

13:50

18:30, 20:20, 21:50

AVENTURILE LUI SMALLFOOT $ DUBLAT

V, L - J

S-A NĂSCUT O STEA 2D

V-L

JOHNNY ENGLISH LOVEȘTE DIN NOU/ JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN 2D

S-D

12:20

MISTERUL CEASULUI DIN PERETE 2D/ THE HOUSE WITH A CLOCK IN ITS WALLS

S-D

11:40

S-D

Ca să vezi adaptarea carții care a impresionat mulți adolescenți

14:30, 16:40

S-D

S-D

Mașinării Infernale

21:20 13:50, 16:00

V, L, Mi - J S-D

SEARA 17:00-24:00

19:30

Mi - J

PREMIERĂ MOȘ CRĂCIUN ÎN ACȚIUNE 2D

PREMIERĂ ROBIN HOOD 2D

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00-17:00

PREMIERĂ

13:50 11:30

13:50 19:20

Filmul e bazat pe cartea lui Philip Reeve. La mii de ani după ce civilizația a fost distrusă de un eveniment cataclismic, omenirea s-a adaptat, și și-a dezvoltat un nou mod de a trăi. Acum, orașe gigantice mobile cutreieră Pământul. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), care se trage din pătura de jos a marelui oraș pe tracțiune, Londra, se vede nevoit să lupte pentru propria supraviețuire după ce dă peste o fugară extrem de periculoasă – Hester Shaw (Hera Hilmar). Cei doi formează o alianță imposibilă care va schimba viitorul omenirii. Mașinării Infernale e o nouă aventură de proporții epice, regizată de Christian Rivers (King Kong), realizator de efecte vizuale laureat cu Oscar. Lui i se alătură cineaștii triplu laureați cu Oscar, Peter Jackson, Fran Walsh și Philippa Boyens, care au scris scenariul.

MAȘINĂRII INFERNALE

Regia: Christian Rivers Cu: Hugo Weaving, Hera Hilmar, Robert Sheehan, Jihae, Ronan Raftery, Leila George, Patrick Malahide și Stephen Lang Distribuitor: RO IMAGE 2000 Gen: Aventuri, SF Premieră: 14 decembrie 2018

06 | CITY FILM | MAȘINĂRII INFERNALE


TOP

5 LUNA EVENIMENTE

1. Istora tmbrulu românesc Expoziția „Istoria timbrului românesc“ va fi organizată în clădirea Preparandiei, strada Preparandiei nr. 13, până pe 7 ianuarie și va marca 160 de ani de la apariția primelor mărci poștale românești, dar și 100 de ani de la făurirea Statului Național Unitar Român, la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia. Expoziția va fi deschisă de

luni până vineri între orele 8.0016.00 și constă în transpunerea pe mai multe panouri a mărcilor poștale emise de Romfilatelia pentru a marca evenimente importante din istoria poporului român, pe scurt, o istorie a timbrului românesc, de la apariția primelor mărci poștale, în urmă cu 160 de ani până în prezent.

2. Dragoste 1. Câne

Avalanșa de premiere românești continuă la Cinema Arta pe 7 decembrie, ora 20.00, cu „Dragoste 1. Câine”, cel mai recent film al multipremiatului regizor Florin Șerban. „Dragoste 1. Câine” face parte din Trilogia Balcanică și spune o poveste atipică de iubire, întâlnirea în pustietate între un bărbat singur, retras într-o cabană din pădure, și o femeie de la oraș care a fost aproape de moarte.

3. Dragostea- ca ș o râe

Pe 7 decembrie, de la ora 21.00, Club Flex îi găzduiește pe Nightlosers într-un concert de povestit peste ani. Trupa este una dintre cele mai interesante de la noi, piesele lor fiind ușor de recunoscut de orice fan al stilurilor alternative. Suport artiști: 25 lei.

04 | CITY EVENTS | TOP 5 EVENIMENTE

4. Dragonu AKA 47@ Club Nerv

7 decembrie, ora 21.00, Club Nerv. Sunteți invitați oficiali la lansarea bubuitului în difuzoare. Dragonu' e cu voi. Să vibreze platanele!

5. Dublă lansare Exle & Mm

În 14 decembrie, în Club Nerv, de la ora 22.00, #EYAUVIBE-ul se manifestă în locul lui de naștere. Se lansează “FILME ONLINE SUBTITRATE GRATIS 2018″ și “SCURTPE2″ într-un show inedit marca #EYAU. Al 2-lea album semnat Exile ce vine după o serie de trei mixtape-uri și materialul de debut a lui Mimon ce a servit ca un refresh în sound-ul actual sunt închegate într-un show exploziv de către Funkdoctaflame, Dj Flamă e responsabil de foc atât la warm-up cât și la after. Un adevărat rollercoaster energetic sub formă de vibrație.


Visul În faţa mea erau ei, cei doi care formau cuplul pe care îl urmăream de atât de mult timp. În sfârşit eram suficient de aproape de ei pentru a putea afla ceva despre...(despre ce oare?) despre ceea ce căutam de atâta timp, dar totuşi prea departe ca să pot auzi ceva. Am scos carneţelul şi am început să le citesc pe buze în timp ce stenografiam fiecare cuvinţel pe care reuşeam să îl identific. Vorbeau repede şi din când în când puneau mâna în dreptul gurii parcă pentru a se feri de mine. Nici măcar nu încercam să înţeleg sensul cuvintelor descifrate, le puneam pe hârtie urmând să le leg mai târziu în linişte. Am simţit un gust metalic în gură şi parcă gândurile au început să se topească unul în altul, în timp ce un tremur uşor punea stăpânire pe întregul meu corp. „Oare atunci când citeşti pe buze simţi aşa ceva?” m-am întrebat... „Nu, cu siguranţă cititul pe buze nu are nici o legatură cu gustul metalic, senzaţia de confuzie şi tremuratul corpului” a venit răspunsul de bun simţ. „Hmm, atunci am o hipoglicemie severă cauzată!” M-am trezit brusc, am verificat senzorul de glicemie care arăta 43 (într-adevăr destul de scăzută glicemia) şi m-am dus în bucătarie unde am aprins lumina să pot mânca un măr în timp ce puneam pe hârtie visul. Vis de diabetic.

Dragoș Bucur Actor, prezentator TV ș Ambasador al programulu UE „Tneret în mșcare”

TÂRG DE NUNTĂ 11-13 IANUARIE 2 0 1 9

CASA TINERETULUI

Organizator:

Parteneri:

www.targdenunta.ro

ZILE ȘI NOPȚI | ARAD 7 - 13 DECEMBRIE 2018 | 03


WWW.ZILESINOPTI.RO

TIMIŞOARA/ARAD | 7 - 13 DECEMBRIE 2018

Zile şi Nopţi Timişoara-Arad 7 decembrie 2018  
Zile şi Nopţi Timişoara-Arad 7 decembrie 2018  
Advertisement