Page 1

WWW.ZILESINOPTI.RO

BRAȘOV | 15 - 28 IUNIE 2018

Programul World Cup 2018 pagina 67

Ai o pasiune pentru tehnologia web și pentru problemele de logică? if (answer = 'YES') { access }

jobs.romarg.com


DIN REVISTฤ‚

CITY FILM PAGINA 30

City Life p. 10

EVENIMENTUL EDIลขIEI

MUSICA BARCENSIS

PAGINA 38

City Kids p. 18

City Drink p. 56

PLUS: PROGRAM CINEMATECA

CITYZENii EDIลขIEI Mihail Vakulovski

Alina Alexa

P.26

P.28


SALUT, BRAȘOV!

Anca Zaharia Redactor-șef Zile și Nopţi Brașov

Tu ce faci cu viaţa ta, ursule? Am crescut, cu toţii, cu filmele care ne îndeasă în cap speranţa (ba nu, chiar certitudinea) că într-o zi vom face ceva absolut măreţ și nemaîntâlnit, lăudabil din toţi rărunchii, că vom salva lumea, vom împiedica un al treilea război, vom salva măcar un autobuz în flăcări, ca niște urmași demni ai Sandrei Bullock. Și ne trezim în câte o funcţie, de conducere sau pseudoconducere, și ni se pare că l-am prins pe poneiul lui Dumnezeu de picioarele dinapoi și că e de bine, că asta ne-a fost menit, să găsim tarlaua pe care cineva ne plătește să o păzim, iar noi să ne comportăm pe ea ca pe plantaţia mămicilor noastre – cu riscul etern prezent de a fi penibili, evervanţi, deranjanţi sau de-a dreptul buni de pocnit de către un outsider cu capul mai bine înfipt pe umeri. Tu ce faci cu viaţa ta, ursule? Sper că nu ţi-o petreci la un loc de muncă pe care-l detești, dar unde stai pentru că te face să te simţi important că stai pe tocuri, mai sus cu un centimetru decât ceilalţi. Sper că nu te ia greaţa când ieși dimineaţa din bloc și treci pe lângă vecinul ăla fraier care, deși

are apartament cu două camere, la fel ca tine, nu și-a pus câte o plasmă-n fiecare cameră. Sper că îţi dai seama că universul nu te are ca punct central, iar ceea ce faci – sau ce alegi să nu faci – ţi se va întoarce cândva, cumva, indiferent că ești religios sau nu.

#URSULAERODINAMIC

Sper că nu ai convingerea că deţii adevărul absolut în vreo privinţă, pe scurt. Pentru că, dacă ești adult, dar încă nu te-ai maturizat suficient cât să îi respecţi pe ceilalţi și să le respecţi alegerile, atunci să știi că nu te plac, ursule!

ILUSTRAŢIE: DIANA IOANA BOBEȘ

ZILE ȘI NOPŢI - EDIŢIA DE BRAȘOV | ISSN 2559 - 1932 | apare bilunar - gratuit | nr. 12 (441) | 15 - 28 iunie 2018 Director Executiv: Marian Gîlea | Director Revistă: Marius Vâlsănescu (0752 241611, marius.valsanescu@zilesinopti.ro) | Director Vânzări: Bogdan Vâlsănescu (0752 241 608, bogdan.valsanescu@zilesinopti.ro) | Vânzări: Cristea Florin (0752 241 624, florin.cristea@zilesinopti.ro) | Redactor-șef: Anca Zaharia (brasov@zilesinopti.ro) | Layout & DTP: Diana Ioana Bobeș (diana.bobes@zilesinopti.ro) Mare Publicitate: Regia MGSI Valeria Iliescu (valeria.iliescu@mgsi.ro) Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment la e-mail: office@zilesinopti.ro | Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior. Ediţiile Zile și Nopţi în România: 235.000 exemplare lunar | Săptămânale: Bucureşti, Timişoara / Arad | Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), ClujSibiu (Mediaş), Bacău / Piatra Neamţ / Roman, Galaţi / Brăila, Oradea (Felix, 1 Mai), Piteşti, Bistriţa, Tg. Mureş. Lunare: Iaşi, Baia Mare. Zile și Nopţi este membru BRAT


Class Collection Ai aflat? În Eliana mall s-a deschis un nou magazin pentru doamne și domnișoare – Class Collection, cu ţinute moderne, pline de personalitate. Fie că ești în căutare de rochii pentru o zi însorită la terasă ori petrecută la birou, între întâlniri agitate, dacă vrei pantaloni lejeri și vesel coloraţi, sacouri la modă și bluze lejere, Class Collection este locul potrivit.

Pentru doamnele și domnișoarele de orice vârstă, dar care vor și știu cum să se pună în valoare cu ajutorul unor haine exclusiviste, speciale! În Eliana mall, la parter, din grijă pentru ţinuta dumneavoastră! ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV, 15 - 28 IUNIE 2018 | 07


NOU ÎN ORAȘ

MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/ BRASOV

BUCURIA CANDYS Nu există om care să nu cunoască specialităţile dulci de la Bucuria, așa că trebuie să știţi că de acum puteţi merge pe bulevardul 15 Noiembrie pentru bomboanele preferate, dar și pentru că aici găsiţi un sortiment bogat de vinuri din Moldova.

Ce? Specialități moldovenești Unde? 15 Noiembrie, 41 Contact: 0751 366 799

LANGOS LAND Reclama celor de la Langos Land promite cel mai bun langos din oraș, iar posibilităţile par nenumărate: cu usturoi proaspăt și ulei de măsline, cu usturoi și bacon, cu cașcaval ras, brânză de oaie sau de vacă, cu somon sau combinaţii dulci (miere, dulceaţă, nuci).

Ce? Fast-food Unde? Traian Grozăvescu 2 Contact: 0728 063 304

CLOUD CAFE Local cochet, cu aspect modern și design eficient, în culori ce te duc cu gândul la atmosfera nordică, industrială. Capacitate de mai bine de 20 de locuri, pe scaune și canapele frumos decorate, iar pe lângă cafea găsești și lichide și accesorii pentru vapat. AFLĂ MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO 08 | CITY LIFE | NOU ÎN ORAȘ

ADVERTORIAL

IAURTUL BIFIDUS: BENEFICII PENTRU MICROFLORA INTESTINALĂ

Ce? Cafenea Unde? Lungă 136 Contact: 0733 566 660

Iaurtul Bifidus este un produs probiotic, obţinut din lapte de vacă pasteurizat fermentat cu culturi lactice probiotice: Bifidobacterium lactis, Streptococcus thermophillus, Lactobacillius acidophilus, Lactobacillus Bulgaricus. Produse probiotice Probiotic înseamnă „pentru viaţă“, iar produsul probiotic este un supliment alimentar cu organisme vii care influenţează benefic organismul gazdă prin îmbunătăţirea echilibrului microbian intestinal. În componenţa microflorei intestinale umane, în mod natural și necesar, există baterii probiotice. În cursul vieţii unui individ echilibrul natural între diferite grupe de microorganisme este deranjat și modificat, cu consecinţe negative pentru sănătate, de următorii factori: terapie în doze mari cu antibiotic; alimentaţie necorespunzătoare; stres; procesul de îmbătrânire. Consumând zilnic produse probiotice se poate îmbunătăţi starea de sănătate. Bifidus e un produs care nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta zilnică, lucru care asigură revitalizarea organismului, dezvoltarea armonioasă și prevenirea îmbolnăvirilor.


Texte de Anca Zaharia

Alternăm zilele caniculare cu ploaia în șuvoaie care ne panichează și ne fac să nu mai ieșim din casă. Când e prea cald, când e prea umed, când transpirăm, când nu ne va sta părul cum trebuie, motiv pentru care sfatul poate fi unul singur: haideţi să fim mereu în mișcare, să ieșim de la o lansare de

carte ca să ne îndreptăm spre un concert la care abia așteptam să ajungem; să bifăm măcar masa de prânz la un restaurant nou și să vedem măcar un film dintre cele cu premiera în perioada imediat următoare. Așa nu ne prinde nici ploaia, nici nu ne bronzăm excesiv. Și cu siguranţă nu ne plictisim!

VIBRATE FESTIVAL

UNISON – 17-24 IUNIE În anul Centenarului, festivalul se inspiră din compoziţia vizionară a lui George Enescu, „Preludiu la unison”. Așa cum diferitele instrumente ale orchestrei se reunesc într-o singură melodie în această piesă unică, ediţia 2018 reunește sunetul, dansul și culoarea în spaţiile cele mai incitante din Brașov. Programul este extrem de amplu și cuprinde,

printre multe altele, momente cu: Luiza Zan, Vlad Maistorovici, Diana Ionescu, Irina Botan, Francesco Sica. Evenimentele au loc la Tipografia, HOF, la Biserica Neagră, Biserica Romano-Catolică Sf. Petru și Pavel și în multe alte zone din oraș, unele surpriză, la fel ca o parte dintre concerte. Urmăriţi pagina noastră de Facebook pentru informaţii actualizate pe perioada Vibrate Festival!

LANSARE EP

TEATRU

STAND-UP COMEDY

Petra Acker & the Band Pe 16 iunie, la Centrul Cultural Reduta, de la ora 20, Petra și trupa ei vă invită într-o călătorie muzicală pe ritmuri și armonii de Nu-Soul, Afro, R’n’B, Gospel, Hip-Hop, Jazz și Funk. Sărbătorind 7 ani de prietenie muzicală, cei patru artiști lansează primul material discografic, un EP ce cuprinde spiritul și esenţa grupului. Bilet: 30 lei; studenţii și elevii beneficiază de reducere de 50%.

Amalia respiră adânc Pe 21 iunie, de la ora 19, la Teatrul Arlechino, pe Hirscher, lângă Reduta. Piesa a avut premiera de curând, s-a jucat de fiecare dată cu sala plină, iar povestea de pe scenă este o altfel de prezentare a perioadei comuniste din România. Recomandăm mai ales tinerilor, adolescenţilor care nu (mai) vor să înveţe pe de rost istoria din manual, ci vor să o înţeleagă.

Dan Badea @Berăria Ciucaș Pe 20 iunie, de la 21.30, pe terasa berăriei Ciucaș, contra unei sume de 30 de lei, iei parte la un show de stand-up marca Dan Badea, unul dintre veteranii acestui tip de comedie în România, protagonist în 8 episoade „Stand Up Cafe” pe HBO și 2 episoade „Stand Up Night” la Comedy Central, cu o bogată activitate în cluburile de stand-up din București, printre care Club 99 și Racing Pub.

10 | CITY LIFE | 3 + 1 EVENIMENTE


FILME NOI sub 10.01 lei  Banii nu sunt niciodată suficienţi, la fel ca timpul, așa că ne asumăm misiunea de a găsi, de două ori pe lună, câteva lucruri de făcut, de mâncat, de încercat în oraș, totul respectând un buget strict. De data aceasta am ales 3 filme de la Cinemateca Patria pe care să le vezi contra unui bilet de intrare care costă chiar 10 lei – sunt filme noi, deja premiate la festivaluri naţionale și internaţionale, care acum se văd și pe marile ecrane românești și pe care vrei, cu siguranţă, să le vezi.

Charleston

Foxtrot

Despre acest film cu Șerban Pavlu și Radu Iacoban s-a tot vorbit în ultima perioadă, iar sinopsisul ne face cel puţin curioși: un trio amoros din care femeia iubită de cei doi lipsește, iar ei doi, soţul și iubitul, rămași singuri, încearcă o reconstituire a femeii pe care, se pare, nu au cunoscut-o în profunzime și a cărei iubire trebuie disputată chiar și acum. Unde? Cinemateca Patria Când? 15 iunie, ora 20 Preț: 10 lei

Marele premiul al juriului – Leul de Argint la Veneţia, în 2017, pentru acest film produs de Israel-ElveţiaGermania-Franţa. O dramă regizată de Samuel Maoz care subliniază absurditatea războiului și modul în care acesta afectează fiecare viaţă în parte, în moduri de neimaginat, indiferent de nivelul de implicare al fiecăruia în conflictul armat.

Unde? Cinemateca Patria Când? 18 iunie, ora 20 Preț: 10 lei

Dovlatov Seara filmului european la Cinemateca, cu un film deosebit, aparte, unic, distribuit de Bad Unicorn: „Dovlatov” a luat Ursul de Argint la Berlinale 2018 pentru contribuţia artistică excepţională. Inspirat de viaţa scriitorului Serghei Dovlatov, unul dintre cei mai faimoși și controversaţi autori ruși, tradus și la noi și privit ca o figură dificilă – chiar el se descria drept un „cetăţean sovietic rău”, deși a lucrat și ca paznic de lagăr, experienţă pe care a relatat-o în scrierile ulterioare.

12 | CITY LIFE | 3 RECOMANDĂRI SUB 10,01 LEI

Unde? Cinemateca Patria Când? 25 iunie, ora 20 Preț: 10 lei


FREE IN BRAȘOV FILM ARABESQUE @CINEMATECA PATRIA Sâmbătă, 16 iunie, după matineul dedicat micuţilor dumneavoastră, Cinemateca Patria ne invită, tot gratuit, la seara dedicată marilor actori. De această dată, elementele centrale sunt Gregory Peck și Sophia Loren, în filmul „Arabesque” (producţie americană din anul 1966), în regia lui Stanley Donen. Avem parte de 103 minute de thriller de bună calitate, cu actori excepţionali și o poveste cu mesaje antice care, odată descifrate, schimbă vieţile mai multor personaje decât ne-am aștepta. Dacă ne reamintim și că intrarea la acest film este gratuită, avem toate motivele să mergem să vedem – sau să revedem, după caz - „Arabesque”-ul lui Stanley Donen.

SAHAJA YOGA

LANSARE

FILM

Cursuri de meditaţie Pe 15 iunie, de la ora 19, cei care doresc să beneficieze de iniţiere în tainele Sahaja Yoga o pot face la Centrul Cultural Reduta, acolo unde vor participa cu toată încrederea dacă sunt în căutare de transformare interioară ori evoluţie în plan spiritual. Telefon: 0727 397 074.

Colecţia NO ASHA DA Beti Piscureanu și Laura Bercean și-au unit forţele pentru a face ca arta creată de Getty Tatomir să nu mai fie de admirat doar pe șevalet și pereţi - ea prinde viaţă prin creaţiile vestimentare NO ASHA DA, în ediţie limitată, lucrate manual chiar în Brașov. Lansarea are loc miercuri, 20 iunie, ora 18:30, la Cercul Militar.

The Odd Couple 2 Joi, 21 iunie, de la ora 20, avem comedie la Cinemateca Patria: „Un cuplu ciudat 2”, care aniversează astfel 30 de ani de la premieră! Film epic în regia lui Howard Deutch, cu Jack Lemmon și Walter Matthau, după un scenariu de Neil Simon – intrare gratuită.

FILM Shutter Island @Cinemateca Patria Sâmbătă, în 23 iunie, avem un film pe care n-ai cum să nu vrei să-l revezi iar și iar, căci dă dependenţă. Din seria pe care Cinemateca Patria o dedică marilor regizori, „Shutter Island” (SUA, 2011) se vede de la ora 19. În regia lui Martin Scorsese, un thriller cu Leonardo Di Caprio, Mark Ruffalo și Ben Kingsley – un film de referinţă, după o carte omonimă care a fost cel puţin la fel de apreciată ca filmul și care a apărut în 2003, cu șapte ani înainte ca Martin Scorsese să transforme povestea într-un film. 14 | CITY LIFE | FREE IN BRAȘOV


la străzile brașovene

Prezenţa copăceilor și a florilor de pe margini ne dau iluzia unui aer mai curat, a unei doze bune de oxigen de la munte – oare-i chiar iluzie și-atât?

Zvonurile că drumul dinspre centru spre Coresi s-ar lăţi, ce bine-ar fi să fie adevărat și să ne trezim, peste câţiva ani, că nu mai stăm la coadă o oră să ajungem la mall.

Florile din giratorii și pietonalele atââât de drăguţe – poate ni se par așa și pentru că-s lipsite de mașini și, ei bine, altfel e plimbarea când știi că nu riști să te calce ceva, ci doar să-ţi cadă-n cap ceva balcon nerenovat.

16 | CITY LIFE | LIKE & DISLIKE

Praful; fie că e soare, fie că e cald, e plin de praf pe stradă, pe trotuare, înainte și după să treacă stropitoarea aia gigant care teoretic udă și curăţă străzi. Unele zone – cea a parcului Tractoru, de exemplu – combină trotuare sparte cu găuri în aflat, colţuri și margini și borduri de nu poţi merge nici pe jos, nici cu bicicleta, nici cu mașina. Să zburăm? Pasionaţii de raliuri care se trezesc la volanul mașinii personale și cred că trecerile de pietoni și semafoarele sunt decor de neluat în seamă – dislike pentru poliţiștii care nu-i potolesc.


KIDS

ANIMAŢIE FAMILIA CROOD --------------------------------------Sâmbătă, 16 iunie, de la ora 11, la Cinemateca Patria copiii pot vedea filmul „Familia Crood” (2013) Este vorba despre o animaţie amuzantă dublată în limba română și nominalizată la Oscar, regizată de Kirk De Micco și Chris Sanders. Unde? Cinemateca Patria Când? 16 iunie, ora 11 Intrare: gratuită

ATELIER CREAŢIE OPINCI --------------------------------------Special pentru copiii cu vârsta de peste 5 ani, pe 22 iunie, timp de o oră, atelierul vă ajută să aflaţi cum se fac opincile, iar fiecare participant va primi materiale și își va crea propria opincuţă suvenir. Unde? Afterschool Creative For Kids Academy Când? 22 iunie, ora 10 Cost: 30 lei

CURS INTERACTIV LIMBA GERMANĂ --------------------------------------Copiii cu vârste între 5 și 12 ani sunt așteptaţi la un curs interactiv de limba germană, unde pot învăţa mai multe cu ajutorul jocurilor, poveștilor, poeziilor, pieselor de teatru – modalităţi interactive de învăţare.

# activităţi pentru copii # summer school

Unde? Kiga, str. Apollonia Hirscher Când? 25 iunie, ora 17 Înscrieri: 0757 396 988

# vara 2018

Sportul este o luptă continuă cu tine însuţi pentru a-ţi depăși limitele. Viaţa și încercările sale reprezintă tot un sport, dar la o altă dimensiune. Sportul, încercările vieţii, ne permit să ne cultivăm capacitatea de a ne imagina mai buni, mai puternici, mai solidari. Contribuind la acest eveniment caritabil, ai posibilitatea de a-l încuraja si sprijini pe Robert Cadar (www. facebook.com/cadar.robert) pentru ca viitorul visat de el să devina realitate. Te invit să petrecem o seară între prieteni! 28 iunie ora 18:00 la Hof Cafe, Bogdan Mocanu

IMAGIN’ABLE - Expoziţie foto și fundraising pentru Robert Cadar / 28 iunie / Hof Cafe 18 | CITY KIDS |


KIDS

TEATRU SCUFIŢA ROȘIE --------------------------------------Copiii între 3 și 10 ani sunt targetul acestui spectacol cu durata de 40 minute care îmbină povestea clasică cu detalii ale lumii contemporane, astfel încât cei mici să înţeleagă.

CURS PUBLIC SPEAKING --------------------------------------Cursul se adresează celor între 7 și 14 ani, copiilor care vor să poată vorbi în public bine, fără emoţii, fără teamă, cu încredere în ei. Grupele au cel mult 7 copii.

CURS LIMBA ENGLEZĂ --------------------------------------Destinate chiar și adulţilor, nu doar copiilor, cursurile pentru începătorii în limba engleză se fac în grupuri de cel mult 5 persoane, iar pe 24 se formează a doua grupă.

Unde? Teatrul Arlechino Când? 23 iunie, ora 11 Contact: 0735870773

Unde? Str. Vulcan 103 Când? 23 iunie, ora 14 Cost: 140 euro/curs

Unde? LangMania Când? 24 iunie, ora 18 Cost: 11 lei/oră

20 | CITY KIDS |

# teatru # summer school # vara 2018


FILICORI ZECCHINI BRAȘOV SAVOAREA AUTENTICĂ A CAFELEI ITALIENEȘTI DE SUB TÂMPA Filicori Zecchini din Coresi Shopping Resort aduce o oază atemporală din Italia în mijlocul orașului de sub Tâmpa. Cu o istorie de peste un secol, reţeaua de cafenele pare să deţină secretul cafelei perfecte: prăjirea boabelor aromate și servirea lor într-o atmosferă care te transportă, în timp și spaţiu, chiar în anul 1919, la Bologna, acolo unde visul Filicori Zecchini a luat naștere.

Filicori Zecchini - Coresi Shopping Resort, Strada Zaharia Stancu 1, Brașov FilicoriZecchiniBrasov

0758 554 062


Joi, 21 iunie, ora 22 DANS Vineri, 15 iunie, ora 21 PARTY

Latino Fever @Social Pub Vrei să dansezi, să zâmbești, să te distrezi în pași de salsa, bachata, kizomba, cha-cha și samba? Social Pub e răspunsul dorinței tale, căci ringul de dans te așteaptă în fiecare zi de joi, începând cu ora 22.00. Informații suplimentare la telefon 0748 332 211 sau la localul din strada Mihail Kogălniceanu, la nr. 15.

Bad & Boujee #5 Un final de săptămână la Kruhnen Musik Halle, pe seară, cu 10 lei în buzunar – taxa de intrare. De atât ai nevoie, iar în plus trebuie să pui pe tine tot swag-ul de care ești capabil. Te distrezi pe cele mai tari hitruri din trap, hip-hop, dancehall, RNB și nu numai! Muzica e asigurată de Dj Oldskull (Okapi Sound) și Dj Lexi (HipHopLive).

Duminică, 17 iunie, ora 11 BALET

Frumoasa și bestia La Centrul Cultural Reduta, Școala de balet, dans modern și hip-hop BaletcuVio ne invită să vedem „Frumoasa și bestia”. După Cenusașăreasa, Veronica și Crăiasa Zăpezii, actualul spectacol vine ca o ilustrare coregrafică a clasicei povești. Spectacolul este potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulţi, care vor vedea pe scenă peste 170 de artiști dansatori. Locuri se pot rezerva telefonic, la 0740 200 900. 22 | CITY CULT | TO DO IN BRAȘOV


FESTIVAL 17-24 iunie 2018

Vibrate Festival

Între 17-24 iunie 2018, la Brașov are loc a IV-a ediţie a VIBRATE FESTIVAL, cu un program special. Astfel, în anul Centenarului, festivalul se inspiră din compoziţia vizionară a lui George Enescu, Preludiu la unison. Așa cum diferitele instrumente ale orchestrei se reunesc într-o singură melodie în această piesă unică, ediţia 2018 reunește sunetul, dansul și culoarea în spaţiile cele mai incitante din Brașov, cu interpretări de clasă internaţională ale tinerelor staruri ale scenei muzicii clasice. Născut în 2015, festivalul are ca fondatori

pe violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici, pianista Diana Ionescu și managerul cultural Mădălin Iacob. VIBRATE FESTIVAL încearcă să prezinte muzica clasică dincolo de cadrele convenţionale și să o aducă mai aproape de oameni. Toate concertele se întâmplă în locaţii inedite, de la muzee la spaţii în aer liber și de la cafenele la... terenuri de tenis. Ediţia a IV-a debutează cu West

Side Story la Tenis Arena duminică, pe 17 iunie 2018, ora 19:00. Interpreţi: Luiza Zan & band; Irina Botan la pian; Francesco Sica la vioară și Vlad Maistorovici la vioară. Evenimentele continuă la Kruhnen Musik Halle, la Biserica RomanoCatolică Sf. Petru și Pavel, la Biserica Neagră, HOF și Bastionul Ţesătorilor – nu rataţi nici surprizele pe care le promit organizatorii. Bilete pe eventim.ro.

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV, 15 - 28 IUNIE 2018 | 23


Recomandarea Lbrăre Humantas Brașov

Spulberatic

Mihail Vakulovski Scrtor, traducător dn lteratura rusă, fondatorul ș realzatorul revste Tuk! (www.tuk.reea. net) ș al CenaKLUbulu Tuk.

După ce debutează cu o carte de proză scurtă, „Felii de lămîie”, Anca Vieru revine cu un roman foarte interesant, publicat tot la Polirom, „Spulberatic”. Un roman de familie și de dragoste despre cum soarta omului – dar și a familiei – e influenţată de social-politic, cum omul e sub vremi. Cartea e împărţită în IV părţi, în fiecare personaj principal fiind altcineva. În I parte avem impresia că vom urmări povestea Andei, care într-o călătorie vede o statuie subacvatică care i se pare că seamănă cu Tibi, un fost coleg care dispăruse înainte de ’89 și care devine personajul principal. Cartea are mereu două linii de subiect, una din prezent și una din trecut, care cuprinde perioada comunistă, de la lagărele de muncă la Revoluţie. În prezent, oamenii suferă din cauza trecutului și încearcă să ajungă la

24 | CITY CULT | RECOMANDARE DE CARTE

o împăcare cu sine, eforturi care de obicei se spulberă, asemeni tuturor relaţiilor de iubire din carte. În final, fiul lui Tibi reface relaţia dintre părinţii lui, ceea ce nu-i face deloc viaţa mai bună, ci doar repetă, în alte vremuri, greșelile tatălui său. Iar statuia subacvatică văzută în I parte e făcută după modelul lui Andrei, fiul lui Tibi. Un roman bun, care se citește cu plăcere și interes, de la prima la ultima propoziţie. Lectură utilă!


Searching for the Summer Child

Alina Alexa Calea spre bnepshoterape ș dezvoltare personală/ www.facebook.com/ caleasprebne

26 | CITY ZEN | OPINII

Vine timpul Vacanţei Mari. Cu miros de fragi și gust de cireșe, se umple de vară tot omul, mic sau mare. Eu mă mai umplu și de puţină melancolie. Revin amintiri vii cu plecări cu trenul la ţară, cu coclauri de colindat cât e ziua de lungă cu prietenii din satul buniciilor (de care azi știu doar că sunt undeva în spaţiul „spaniaitaliagermania”, la muncă sau la trăit), cu miros de lapte și grajd, și pământ, și fain. Vara îmi părea nesfârșită la început de iunie: dacă veșnicia s-a născut la sat, sigur s-a născut într-o Vacanţă Mare. Amintindu-mi de copilărie, îmi amintesc și de mine. Nu foarte clar, din păcate. Oare cum eram? Ce gândeam? Cum mă bucuram?

Ce visam? Ce era fericirea atunci? Și mă mai gândesc dacă Alinei aceleia i-ar plăcea de mine, cea de acum. Dacă m-ar vedea, dacă m-ar cunoaște, oare s-ar împrieteni cu mine? Dacă ar fi mândră de ceea ce am devenit dupa 40 de ani de vieţuit? Psihologii spun că ducem cu noi copilul care eram, cu dorinţele, bucuriile și mai ales, și cel mai greu, cu durerile lui. Și e bine să ne amintim de începutul acestui om, să vedem dacă suntem împăcaţi cu el și el cu ce suntem noi acum. Vara aceasta o voi dedica acestui copil. Și sper ca până în toamnă să ne (re) cunoaștem mai bine și chiar să fim prietene. Tu ce faci în Vacanţa Mare?


Cu Caragiale, la mitingul din Piaţa Victoriei

Mihail Vakulovski Scrtor, traducător dn lteratura rusă, fondatorul ș realzatorul revste Tuk! (www.tuk.reea.net) ș al CenaKLUb-ulu Tuk.

28 | CITY ZEN | OPINII

Într-un interviu, unul din cei mai mari scriitori ruşi contemporani, Vladimir Sorokin, a fost îndemnat de actriţa şi ziarista Xenia Sobciak să-şi imagineze „că aveţi o întîlnire de cîteva minute cu Tolstoi și el vă întreabă ce se întîmplă acum în lume și în Rusia. Ce i-aţi spune?” Sorokin a răspuns aşa: „I-aș povesti despre secolul XX. Asta ar fi de ajuns. Cît despre lume, i-aș arăta iPhone-ul. La acest iPhone i-aș arăta moșului filmul ”Război și pace”. Cred că ar izbucni în plîns”. Dacă ne-am putea întîlni acum cu I.L. Caragiale, în primul rînd ar trebui să-i spunem că scriitura lui este la fel de actuală ca pe vremea lui – sau poate chiar mai valabilă. I-aş da să răsfoiască o

carte de teatru de-a lui Eugen Ionescu, una de-a lui Matei Vişniec şi un volum de poezie de Cristian Popescu. Apoi i-aş povesti şi eu puţin despre ce s-a întîmplat cu România în secolul XX. Cît despre prezent, l-aş lăsa să se uite un pic la televizor şi să stea puţin pe Facebook. Cu siguranţă o să-şi recunoască personajele, mult caricaturizate, ce-i drept. N-are cum să nu dea de zicale de-ale lui Marian Vanghelie, Claudiu Răducanu, Viorica Vasilica Dăncilă, Petre Daea şi din ăştia. Şi fiindcă lui i se termină timpul, iar mie semnele, l-aş lăsa să se uite la cîteva imagini de la mitingul PSD din 9 iunie 2018. Cu siguranţă ar izbucni în plîns, pardon – ar muri de rîs.


RECOMANDARE DE FILM

Charleston

Alin Ludu Dumbravă crtc de flm, selecțoner ș curator Cnemateca Patra Charleston rulează la Brașov la Cnema One. Iar pe 15 une scenarstul/regzorul Andre Crețulescu vne la Cnemateca Patra pentru a se întâln cu spectator.

30 | CITY FILM | RECOMANDĂRI

„Charleston” e un film de dragoste. E o comedie neagră, dulce-amară. E un road movie, a lil’ sorpasso. Cu un Fiat roșu cu numărul 05 MAY Începe scurt în Dorobanţi, ne mutăm la Bellu și se termină la mare, la Neptun. Nu e un dans. Deși e un dans în film. Dengue Fever se numește trupa și piesa e „Thanks a Lot”. Charleston vine de la Charlton Heston. Actorul. BenHur, Cidul și Omega Man. Care e și un motan în film. Șerban Pavlu (Alexandru) și Radu Iacoban (Sebastian) sunt un odd couple a l'emmerdeur. În film apare și Ramona. Și un Bad Penny. Și... Charlton Heston. Mai e și un prânz genial cu…

fistic și curmală la famillia Antonescu (excelenţii Ana Ciontea & Victor Rebengiuc), părinţii Ioanei (Ana Ularu) care a dat colţul… greșit. „Charleston” e filmul prietenului meu Andrei Creţulescu și mă bucur pentru el. E un film românesc cum nu aţi mai văzut. Așa că duceţi-vă să-l vedeţi. „Charleston” se vede în cinema! Let Love In!


PROGRAM FILME CINEMATECA PATRIA 15 - 28 IUNIE

Regia: Neil Jordan Genul: thriller, drama, 109 min. 19:00 Mari regizori

Vineri, 15 iunie, 20:00 Seara filmului românesc

Charleston (2017) Regia: Andrei Creţulescu Comedie dramatică, 119 min. Preţ bilet: 10 lei Sâmbătă, 16 iunie, 11:00 Matineu copii

Famla Crood / The Croods (2013) Regia: Kirk De Micco, Chris Sanders Animaţie, 98 min Dublat în limba română

min. Luni, 18 iunie, 20:00 Seara filmului european

Foxtrot (Israel, Elveta, Germana, Franta, 2017) Regia: Samuel Maoz Drama, 108 min. Preţ bilet: 10 lei Marţi, 19 iunie, 20:00 Film Cult-După 50 de ani !

Rosemary’s Baby (SUA, 1968) Regia: Roman Polanski Horror, thriller, 136 min.

17:00 Mari actori

Miercuri, 20 iunie, 20:00

Arabesque (SUA, 1966)

In memoriam Margot

Regia: Stanley Donen Thriller, aventură, 103 min. 19:00

Regia: Terry Gilliam SF, drama, 137 min. Duminică, 17 iunie, 11:00 Matineu copii

Aladdn (1992) Regia: Ron Clements, John Musker Animaţie, 90 minute Dublat în limba română 17:00

Regia: Richard Lester Fantastic, acţiune, 127 min. Joi, 21 iunie, 20:00 Comedy Classics

The Odd Couple II (SUA, 1988) Regia: Howard Deutch Comedie, 97 min. Vineri, 22 iunie, 20:00 Seara filmului românesc

03. Bypass (Ro, 2016) Regia: Nap Toader Dramă, thriller, 93 min. Preţ bilet: 10 lei

Golden Classics

Do la drum / Two for the Road (Angla, 1967) Regia: Stanley Donen Comedie, romantic, 111 min. 19:00 Seara de Oscar

The Wolf of Wall Street (SUA, 2013) Regia: Martin Scorsese Dramă, biographic, 180

Regia: Martin Scorsese thriller, drama, 138 min. Duminică, 24 iunie, 11:00 Matineu copii

Frumoasa s besta / Beauty and the Beast (1991) Regia: Gary Trousdale, Kirk Wise Animaţie, 84 minute Dublat în limba română 17:00 Golden Classics

Touch of Evl (SUA, 1958) Regia:Orson Welles Thriller, drama, 95 min.

Comedy Classics

Nu suntem înger/ We're No Angels (SUA, 1989) Regia: Neil Jordan Comedie, 101 min. Vineri, 29 iunie, 20:00 Seara filmului românesc

Câteva conversaț despre o fată foarte înaltă (2018) Regia: Bogdan Theodor Olteanu Dramă, Preţ bilet: 10 lei Sâmbătă, 30 iunie, 11:00 Matineu copii

Hotel Transylvana 2 (2015) Regia: Genndy Tartakovsky Animaţie 89 min Dublat în limba română

Kidder

Superman II (SUA, 1980)

Mari regizori

Brazl (SUA,1985)

Shutter Island (SUA, 2011)

Joi, 28 iunie, 20:00

Sâmbătă, 23 iunie, 11:00 Matineu copii

Hotel Transylvana (2012) Regia: Genndy Tartakovsky Animaţie, 91 min Dublat în limba română 17:00 Mari actori

The Good Thef (SUA,-Irlanda-Franța, 2002)

19:00

17:00

Seara de Oscar

Mari actori

Vata e frumoasă / La vta è bella (Itala, 1997)

Promontorul groaze / Cape Fear (SUA, 1962)

Regia: Roberto Benigni Dramă, comedie, 116 min. Luni, 25 iunie, 20:00

Regia: J.Lee Thompson thriller, drama, 105 min. 19:00

Seara filmului european

Mari regizori

Dovlatov (Rusa-Polona-Serba, 2018)

Cortul roșu /The Red Tent (Rusa, Itala, SUA1969)

Regia: Alexei Gherman 126 min. Preţ bilet: 10 lei Marţi, 26 iunie, 20:00

Regia: Mihail Kalatazov cu: Sean Connery, Peter Finch, Claudia Cardinale dramă, aventură, 158 min.

Film Cult -După 50 de ani !

Planeta mamuțelor / Planet of the Apes (SUA, 1968) Regia: Franklin J. Schaffner SF, aventură, 112 min.

Sala Patra etajul 1, Bvd 15 Noembre 50A, /Cnemateca_Patra www.cnematecapatra.ro

Miercuri, 27 iunie, 20:00 Short Film Factory

Program de scurt-metrajenternațonale–Intrarea lberă Durata: 2 x 85 min.

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV, 15 - 28 IUNIE 2018 | 31


PREMIERĂ

Ocean’s 8: Jaf cu clasă

OCEAN’S 8: JAF CU CLASĂ Regia: Gary Ross Cu: Cate Blanchett, Olivia Munn, Matt Damon, Dakota Fanning, Sandra Bullock, Richard Armitage, Anne Hathaway Gen film: Acțiune, Comedie Premiera în România: 22.06.2018 Distribuitor: Vertical Entertainment

32 | CITY FILM | PREMIERE

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna și Helena Bonham Carter fac echipă din 22 iunie pe marile ecrane, în mult așteptata producţie a verii de la Warner Bros. Pictures – „Ocean’s 8: Jaf cu Clasă”. Cinci ani, opt luni, 12 zile… și timpul trece în continuare. Atât de mult a trecut de când Debbie Ocean proiectează cel mai mare jaf din viaţa ei. Pentru asta are nevoie de o echipă de profesioniste în domeniu, începând cu partenera ei de încredere Lou Miller. Împreună recrutează specialistele: bijutierul Amita, hoaţa de buzunare Constance, experta în garduri Tammy, hacker-iţa Nine Ball și designerul vestimentar Rose. Ţinta este un superb colier din diamante în valoare de 150 de milioane de dolari, purtat de Daphne Kluger.

Cel puţin pentru impresionanta distribuţie: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna!


De ce să-l vezi

Orice se înscrie în categoria filmelor care contribuie la conștientizarea problemelor cotidiene este must see.

PREMIERĂ

Cu drag, Simon „Cu drag, Simon” bazat pe o carte de succes – citită de foarte mulţi oameni, iubită, adorată. Nici nu e de mirare că s-a transformat atât de repede în film. O poveste de dragoste, cu toate piedicile, urcușurile și coborâșurile ei, este o istorie despre cum fiecare om merită să aibă parte de propria sa poveste de iubire. Simon Spier, un adolescent în vârstă de șaptesprezece ani, este puţin mai complicat decât ne-am aștepta: el este pe punctul de a spune familiei și prietenilor că are alte orientari sexuale. În plus, complicaţiile nu se termină aici, căci Simon s-a îndrăgostit, dar nu știe identitatea colegului anonim cu care a purtat conversatii online. Într-o zi, unul dintre e-mail-urile lui ajunge pe mâini greșite, iar Simon începe să fie șantajat cu „secretul” său: el trebuie să-l ajute pe „tăntălăul” clasei să iasă cu fata pe care o place sau secretele lui vor fi dezvăluite.

LOVE, SIMON Regia: Greg Berlanti Cu: Katherine Langford, Nick Robinson, Jennifer Garner, Josh Duhamel Gen film: Comedie, Romantic, Dramă Premiera în România: 22 iun. 2018 Distribuitor: Odeon

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV, 15 - 28 IUNIE 2018 | 33


PREMIERĂ

Prinţul fermecător

PRINȚUL FERMECĂTOR Regia: Ross Venokur Cu: Demi Lovato, Wilmer Valderrama, Sia, Nia Vardalos, Ashley Tisdale, Avril Lavigne Gen: Animație, Comedie, Familie, Premiera în România: 15.06.2018 Distribuit de: Odeon

36 | CITY FILM | PREMIERE

Frumoasa Adormită, Cenușăreasa și Albă-ca-Zăpada merg să își comande tortul de nuntă, îndrăgostite până peste cap, ocazie cu care află că viitorul mire este una și aceeași persoană în toate cele trei cazuri. Prinţul se numește Philippe Charming și, blestemat în copilărie, el cere de soţie fiecare fată pe care o întâlnește. În urma lui sunt mereu domniţele care suspină după promisiunile sale de iubire, dar și iubiţi trădaţi care își caută răzbunarea. O poveste de dragoste care se desfășoară intens și conţine elementele unui basm clasic, dar după un alt scenariu, cu încercări unice și atractive, despre un prinţ fermecător care vrea să fenteze etapele vieţii și momentele incursiunii sale în drumul său către fiecare și altă domniţă.

Pentru că este o reinterpretare modernă și amuzantă a unui minunat basm clasic.


PROGRAM CINEMA ONE SĂPTĂMÂNA 15 - 21 IUNIE 2018 RATING DURATĂ (****)

TITLU FILM / GEN

Rezervările se anulează automat de către sistemul informatic cu 30 minute înainte de începerea spectacolului. Cinematograful își rezervă dreptul de a modifica programul filmului fără notificări prealabile.

AG - AUDIENŢĂ GENERALĂ; AP12 - ACORDUL PĂRINŢILOR PT. COPII SUB 12 ANI N-15 - NERECOMANDAT SUB 15 ANI; IM-18 - INTERZIS MINORILOR;

AVANPREMIERĂ CU DRAG, SIMON COMEDIE

2D

N-15

123 min

12:30; 20:15; 22:45

12:30; 20:15; 22:45

12:30; 20:15; 22:45

12:30; 20:15; 22:45

2D

AP-12

123 min

11:45

11:30

11:30

11:45

2D

IM18

126 min 17:00; 19:45; 21:4517:00; 19:45; 21:45 17:00; 19:45; 21:45 17:00; 19:45; 21:45 17:00; 19:45; 21:45 17:00; 19:45; 21:4517:00; 19:45; 21:45

15:45

21:15; 22:30

21:15; 22:30

12:30; 20:15; 22:45

12:30; 20:15; 22:45

12:30; 20:15; 22:45

11:45

11:45

11:45

AG

85 min

11:45; 12:45

2D

AG

112 min

16:00; 18:30; 23:00

2D

AP-12

103 min

15:45; 17:15; 19:30; 15:45; 17:15; 19:30; 15:45; 17:15; 19:30; 15:45; 17:15; 19:30; 17:15; 19:30; 21:00 17:15; 19:30; 21:00 17:15; 19:30; 21:00 21:00 21:00 21:00 21:00

2D

N-15

120 min

11:00; 13:45; 13:45; 16:15; 18:45; 11:00; 13:45; 16:15; 13:45; 16:15; 18:45; 13:45; 16:15; 18:45; 13:45; 16:15; 18:45; 13:45; 16:15; 18:45; 16:15; 18:45; 21:15; 21:15; 22:30 18:45; 21:15; 22:30 21:15; 22:30 21:15; 22:30 22:15 22:15 22:30

2D

AG

107 min

13:30; 18:00

13:30; 18:00

13:30; 18:00

13:30; 18:00

13:30; 18:00

13:30; 18:00

13:30; 18:00

2D

AG

105 min

11:45

11:15

11:15

11:45

11:45

11:45

11:45

AP-12

128 min

13:45; 16:30; 18:00; 19:15; 20:45; 22:00

13:45; 16:30; 18:00; 19:15; 20:45; 22:00

13:45; 16:30; 18:00; 19:15; 20:45; 22:00

13:45; 16:30; 18:00; 19:15; 20:45; 22:00

2D

AG

83 min

2D

AG

92 min

12:00; 14:00; 15:00

10:30; 12:00; 14:00

10:30; 12:00; 14:00; 15:00

12:00; 14:00; 15:00

12:00; 14:00; 15:00

12:00; 14:00; 15:00

12:00; 14:00; 15:00

AP-12

151 min

14:45

14:45

14:45

14:45

14:45

14:45

14:45

AP-12

135 min

14:15

14:15

14:15

14:15

14:15

14:15

14:15

AP-12

102 min

DUBLAT

SUBTITRAT

CLUBUL FEMEILOR DEZLĂNŢUITE COMEDIE

SUBTITRAT

DEADPOOL 2 ACŢIUNE

SUBTITRAT

FAMILIA MEA NEBUNĂ COMEDIE

SUBTITRAT

DUBLAT

SUBTITRAT

MICUL VAMPIR PROMO MATINEU ANIMAŢIE

DUBLAT

OPERAŢIUNEA HAM-HAM ACŢIUNE

DUBLAT

RĂZBUNĂTORII: RĂZBOIUL INFINITULUI ACŢIUNE

SUBTITRAT

SOLO: O POVESTE STAR WARS ACŢIUNE

SUBTITRAT

TAXI 5 ACŢIUNE

SUBTITRAT

2D

10:45; 11:45; 12:45 10:45; 11:45; 12:45

16:00; 18:30; 23:00

16:00; 18:30; 23:00

11:45; 12:45

11:45; 12:45

11:45; 12:45

11:45; 12:45

16:00; 18:30; 23:00

16:00; 18:30; 23:00

16:00; 18:30; 23:00

16:00; 18:30; 23:00

11:00; 13:45; 11:00; 13:45; 13:45; 16:30; 16:30; 18:00; 16:30; 18:00; 19:15; 18:00; 19:15; 19:15; 20:45; 20:45; 22:00 20:45; 22:00 22:00

11:00

13:15; 15:30; 17:45; 13:15; 15:30; 17:45; 13:15; 15:30; 17:45; 13:15; 15:30; 17:45; 13:15; 15:30; 17:45; 13:15; 15:30; 17:45; 13:15; 15:30; 17:45; 20:00; 22:15 20:00; 22:15 20:00; 22:15 20:00; 22:15 20:00; 22:15 20:00; 23:15 20:00; 23:15

* Redus = Elevi, Studenţi, Pensionari, Veterani de razboi, ** Vizionarea filmelor necesită folosirea ochelarilor *** Preţ ochelari : 3 lei – clienţii noștri pot viziona filmele folosind și ochelari proprii cu condiţia ca aceștia să fie compatibili cu sistemul < 17:00 > 17:00 REDUS* COPII < 12 PREŢURI FILME 2D PREŢURI FILME < 17:00 LUNI - JOI 28 LEI 28 LEI 22 LEI 19 LEI LUNI - JOI 21 LEI 31 LEI 36 LEI

JOI

110 min

AMNEZIE CU SURPRIZE COMEDIE

VINERI - DUMINICĂ AVANPREMIERE

MIERCURI

N-15

SUBTITRAT

JURASSIC WORLD: UN REGAT ÎN RUINĂ ACŢIUNE

15:45

MARŢI

2D

SUBTITRAT

JIM BUTTON ȘI LUKAS, MECANICUL DE LOCOMOTIVĂ AVENTURI

15:45

LUNI

109 min

SUBTITRAT

PREMIERĂ PRINŢUL FERMECĂTOR ANIMAŢIE

DUMINICĂ

N-15

SUBTITRAT

PREMIERĂ MOȘTENIRE DIABOLICĂ HORROR

SÂMBĂTĂ

2D

SUBTITRAT

AVANPREMIERĂ OCEAN'S 8: JAF CU STIL ACŢIUNE PREMIERĂ IUBINDU-L PE PABLO, URÂNDU-L PE ESCOBAR ACŢIUNE PREMIERĂ LUNA LUI JUPITER DRAMĂ

VINERI

34 LEI

22 LEI

19 LEI

VINERI - DUMINICĂ AVANPREMIERE 2D

23 LEI 28 LEI

de tip Master Image. > 17:00 21 LEI 26 LEI

REDUS* 16 LEI 16 LEI

COPII < 12 14 LEI 14 LEI


MUSICA BARCENSIS, EDIŢIA A IX-A 30 IUNIE - 26 AUGUST 2018 Festivalul Musica Barcensis – ediţia a IX-a – are loc în perioada 30 iunie - 26 august 2018. Această ediţie propune și în acest an, în toate weekendurile lunilor iulie și august, întâlniri muzicale cu artiști locali, regionali sau internaţionali, dar și cu tineri muzicieni, în bisericile fortificate din Brașov (Bartolomeu, Biserica Neagră, Sf. Martin), Cristian, Ghimbav, Hălchiu, Hărman, Prejmer, Râșnov, Sânpetru, Sf. Martin și Vulcan. Musica Barcensis constituie o ocazie excelentă de explorare prin cultură a istoriei brașovene. În total vor evolua peste 400 de artiști din 7 ţări, iar Bisericile Sf. Bartolomeu și Prejmer (monument UNESCO) - vor fi polii

38 | CITY EVENTS |

centrali în seria reprezentaţiilor, găzduind fiecare câte 3, respectiv 4 concerte. Două concerte de excepţie vor putea fi audiate în cadrul festivalului Musica Barcensis la Biserica Neagră: prima audiţie în România pe instrumente baroce a Patimilor după Matei (lucrare cu 150 participanţi români, maghiari și sași - concert dedicat centenarului Unirii) și concertul London Schools Symphony Orchestra - o orchestră de elevi renumită din Londra. Alte momente inedite ale acestei ediţii vor fi oferite de cvartetul laureat Arcadia, de Jugendbachchor, în concertul jubiliar 25 de ani, precum și de muzicieni, atât tineri cât și deja consacraţi, care se reunesc la festival pentru a

ne încânta cu concerte variate și repertorii bogate. Nu lipsesc nici în acest an concertele educative cu și pentru copii. Intrarea la toate concertele este liberă.


PUBLICITATE

Kronstadt Sound SONORIZARE, DJ ȘI PIANIST PENTRU EVENIMENTELE TALE! Serviciile celor de la Kronstadt Sound includ o gamă largă, ce asigură necesarul în cadrul unui eveniment: de la sonorizare până la echipament, DJ și pianist. Asigură sonorizarea pentru nunţi, botezuri, banchete, petreceri private sau corporate și trupe live, dar și scenă. În plus, vă ajută în ceea ce ţine de dimensiunea vizuală a zilei pe care o plănuiţi, cu aducerea și montarea în condiţii excelente a luminilor și a scenei indoor. Pe lângă DJ, Kronstadt Sound oferă serviciile unui pianist pentru momentele speciale la care ţineţi! KRONSTADT SOUND 0726 616 810 www.facebook.com/ kronstadtsound

10 IUNIE, 21:00

Jam session cu UNDA

DEANE’S IRISH PUN & GRILL BRAȘOV, Strada Republicii nr. 19

Rezervări:

0734 010 203

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV, 15 - 28 IUNIE 2018 | 39


#CHEFI de Brașov

Sorin Pohrib, Chef MEATică

Îmi place tot ce fac, deoarece simt o bucurie enormă când văd că oamenii mănâncă tot din farfurie și pleacă fericiţi. Nu există altă bucurie mai mare pentru un bucătar decât farfuria care se întoarce goală de la masă.

Sorn e bucătar de aproape do an; găttul este o pasune transmsă de la cumnatul său, dar ș de la sora lu. Are pregătre ș de ngner de nstalaț, domenu în care a actvat până când a decs să se întoarcă în Româna ș să se reprofleze, dedcându-se bucătăre. Gătește mult pentru evenmente specale, pentru festvalur (precum cel dn Mcfalău, unde a gătt pentru m de persoane, tmp de 6 zle) ș nunț de marcă, ar la MEATcă se află de o lună ș e convns că atmosfera dn bucătăre contrbue la gustul dn farfure.

De cei ai ales această carieră și cine te-a motivat? Gătesc de la vârsta de 16 ani, când am plecat de acasă și a trebuit să mă descurc singur, să iau viaţa în piept. La fel, plecând să lucrez în străinătate, trebuia să-mi pregătesc masa. După ce am renunţat la cariera de inginer în instalaţii, în urma unei operaţii la menisc, am decis să îi ajut pe sora mea și pe soţul ei – ei fac meniurile multor restaurante, pregătesc și instruiesc personalul în jur de două luni, după care preiau alt restaurant și o iau de la capăt. Și mai aveau nevoie de cineva, mai ales pentru a găti la evenimente, așa că m-am îndreptat spre bucătărie și eu. Ce îţi place cel mai mult să gătești, e vreun fel de mâncare pe care preferi să-l faci? 40 | CITY FOOD | CHEFI DE BRAȘOV

Cum ţi se pare bucătăria românească, mai ales în comparaţie cu cea internaţională, având în vedere că ai fost și plecat din ţară și ai experimentat preparatele specifice? Am mâncat foarte mult prin restaurante, mai ales în Germania, acolo unde am stat 7 ani. Într-adevăr, au și ei preparate bune, dar rămân la părerea că la noi în ţară e mult mai gustoasă mâncarea. Mai ales dacă reușești să faci rost de produse de la producătorii locali. În afară de locul unde lucrezi, unde ai recomanda cuiva să mănânce în Brașov? La Belvedere, deoarece acolo e Chef Florescu; îl cunosc personal și știu ce poate dânsul. Este un om foarte plăcut, ai ce să înveţi de la el, de asta i se spune și „domn profesor”. Ce preparat trebuie să încercăm neapărat din bucătăria localului unde lucrezi? Coastele la grătar. După ce sunt făcute la grătar, le dăm cu un sos de barbecue, le punem înapoi pe grătar, după care le introducem la cuptor, unde punem un sos de usturoi și apoi o picătură de vin – iese o delicatesă. Ce secret din bucătăria ta ne poţi împărtăși? Nu am un secret și nu știu dacă sunt în măsură să dau sfaturi, dar aș recomanda ca în bucătărie să fie o echipă. Dacă nu ești organizat, consistent, unit, cu flux, nu poţi găti bine, iar acest lucru se va vedea, din păcate, în farfurie.


ATHANASIOS GREEK MODERN CUISINE Str Gh. Barițiu, Nr. 8 0729 000 199 /restaurantathanasios

PUBLICITATE

Grecia, mai aproape de tine! Peste drum de Biserica Neagră e poarta spre care intri în universul autentic al Greciei, al gusturilor ei specifice și al aromelor în acord cu spiritul grecesc. Preparatele delicioase ies din mâinile pricepute ale bucătarului specializat în misterele acestei bucătării, iar recenziile generoase și detaliate din mediul online confirmă că la Athanasios mănânci cel mai bine: varietatea felurilor de mâncare este impresionantă, iar mulţi spun că n-au gustat niciodată ceva mai bun. Servirea este rapidă, personalul extrem de amabil și prietenos, care lasă să se vadă că se bucură să fie la dispoziţia înfometaţilor și pofticioșilor nostalgici!

42 | CITY FOOD |


PUBLICITATE

Subway Republicii Subway Republicii, masa cu produse de provenienţă locală Sandwich-urile de la Subway sunt alegerea multor persoane care aleg ca pentru masa de prânz să își alcătuiască o farfurie după propriile preferinţe. Mulţi nu știu însă că secretul celor de la Subway se datorează alimentelor și ingredientelor mereu proaspete, de provenienţă locală, pe care le poţi pune-n farfurie în combinaţii după bunul plac și de a căror

origine ești conștient și informat. În plus, acum ai la dispoziţie și terasa – pentru oricând simţi nevoia să te recreezi pe Republicii, în timp ce îţi savurezi salata, sandwich-ul sau băutura răcoritoare preferată ori cafeaua de care ai nevoie pentru a continua o zi activă!

SUBWAY REPUBLICII Adresa: Brașov, Strada Republicii nr. 26

Brașov Republicii

44 | CITY FOOD |


PUBLICITATE

Spune „Bună dimineaţa!” la Adaggio

ADAGGIO RESTAURANT Bulevardul 15 Noiembrie, Numarul 78 0760 299 222 /RestaurantAdaggio zilnic 9:00 AM - 10:00 PM

46 | CITY FOOD |

Alege să îţi începi ziua la Adaggio, în spaţiul comod din interior sau afară, în soarele dimineţii, pe terasa spaţioasă! Fie că alegi croissant cu unt, gem, espresso și fresh, fie că optezi pentru a adăuga acestora și ochiuri și bacon, ori chiar scrambled eggs cu legume proaspete amestecate într-o salată numai bună să te trezească, la Adaggio ai alături de ce mâncăruri să îţi bei cafeaua! Meniul se adaptează nevoilor și gusturilor tale, iar personalul îţi va aduce cel puţin un zâmbet pe faţă și îţi va face dimineaţa mai bună!


PUBLICITATE

Băieţii din Ardeal, în fiecare vineri la Foișorul Astra

FOIȘORUL ASTRA Str Panselelor, Nr 2 0722 181 415 /foisorulastra zilnic 15.00-23.00

Fiecare sfârșit de săptămână este sărbătorit cum se cuvine la Foișorul Astra, unde în fiecare zi de vineri îi putem vedea și asculta pe Băieţii din Ardeal. De la ora 19.30, pe strada Panselelor, la numărul 2. Băieţii din Ardeal, cunoscuţi pentru faptul că fac parte cu drag din evenimentele la care ţineţi, petrec seara de vineri la Foișorul Astra. Vă aduc o atmosferă ca de nuntă, cu menţiunea că aveţi acces la sentimentul de petrecere în fiecare săptămână, fără excepţie. Extrem de apreciaţi în Brașov și nu numai, Băieţii din Ardeal fac echipă excelentă cu personalul de la Foișorul Astra: mâncare bună, muzică pe măsură, loc suficient pentru grupuri numeroase și oferte pentru cei din afara Brașovului, dacă aceștia doresc să își petreacă noaptea în oraș. Detalii la localul din strada Panselelor sau la telefon: 0722 181 415.

..muzică pentru evenimentul tău! Muzică live: evenimente, festivaluri, petreceri, nunţi, botezuri. Tel: +40 747 938 466 facebook.com/Formatia-Baietii-din-Ardeal 48 | CITY FOOD |


PUBLICITATE

MEATică, alegerea pentru un delivery gustos!

Str. Traian nr.55 Tel. 0268 934 .com/meatica/

50 | CITY FOOD |

MEATică este un local de pe strada Traian 55 care, pe lângă meniurile servite acolo, îţi pune la dispoziţie și variante delicioase pentru home delivery. Poţi să comanzi orice dorești la numărul de telefon 0268 934, zilnic între 10.30 și 23.00, când MEATică e HOT! MEATică, pasionatul de carne care încearcă toate combinaţiile și modurile de preparare, garantează că rezultatul din farfurie nu doar că este pe gustul clientului, ci reușește chiar să-l fidelizeze pe termen lung. În plus, există Meniul Pocket Friendly, potrivit pentru orice tip de buzunar. Meniul zilei vine de fiecare dată cu propuneri de ciorbe și garnituri delicioase, dar și cu desertul casei!


PUBLICITATE

La Strada Bistronomie

creativitatea care se materializează în farfurie Din ce în ce mai mult în ultimii ani, tot mai mulţi clienţi de restaurant devin extrem de atenţi la ceea ce li se servește, dar și la modul de servire, la detaliile din local, la personal. Arta din bucătărie este la mare căutare: consumatorii caută să o identifice în farfurie, iar acestora li se adaugă și cei care sunt cu adevărat pasionaţi de sănătate și care ţin ca preparatele de care se bucură să fie un amestec de natural cu creativitate. La Strada Bistronomie se alătură celor care vor preparate excelente și sănătoase, servite impecabil. Aici mănânci bine, indiferent de alegerea meniului, fie că alegi garnituri sofisticate și legume atent pregătite sau deserturi ireproșabile.

LA STRADA BISTRONOMIE facebook.com/ lastradabistronomie Adresa: Str. Gheorghe Lazăr, nr.1 Tel. 0754 099 099

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV, 15 - 28 IUNIE 2018 | 51


PUBLICITATE

Unde organizezi următorul eveniment la care ţii?

Str. Stadionului, nr. 2 Tel. 0368 005 397 .com/Restaurant-Boema

Dacă plănuiești un eveniment special, cum ar fi o nuntă, un botez, banchet, o zi de naștere sau o petrecere pentru rude și apropiaţi ori una pentru colegii de muncă, la Boema găsești răspunsul căutărilor tale. Aici ai parte de tot ce ţi-ai putea dori de la un restaurant și descoperi locul potrivit pentru zile de răsfăţ și seri relaxante, plăcute, pe care să le petreci în compania celor dragi. Preparate culinare alese, românești, tradiţionale și savuroase te așteaptă în localul cu o terasă primitoare în zilele calde și dispune de parcare cu capacitate de 100 de locuri. La Boema se pot organiza și mese festive, dar și cocktailuri, iar personalul este pregătit să te sfătuiască și să te îndrume cu pricepere.

SĂ RÂDEM CĂ-I SĂNĂTOS!

ROATA NOROCULUI Nu există brașovean sau turist care să nu fi auzit că “cea mai bună ciorbă de burtă se mănâncă la Roată”. Renumiţii mici și celebrul déjà biftec tartar au făcut din totdeauna furori în rândul gurmanzilor adevăraţi. Deci ai motive să te așezi la masă, în salon sau pe terasă, să savurezi o ciorbă sau un pește. Adresa: Str. Crişan 6, L-D 10.00 - 23.30, Tel.: 0268 412 324, fb: /RoataNoroculuiOfficial, web: roata-norocului.ro

52 | CITY FOOD | RESTAURANTE

-Avem ciorbă de fasole flambată, supă de perișoare flambată, îngheţată flambată. -Dar de ce sunt toate flambate? -Arde bucătăria.

-Chelner, în supa mea e o lentilă! -Ah, mă miram de ce e așa ceaţă în local.


PUBLICITATE

Degustări de vin la Le Sommelier – Wine Bar & Brasserie De un an prezenţi în viaţa brașovenilor, cei de la Le Sommelier organizează periodic degustări speciale de vinuri alese și diverse, totul din dorinţa de a educa tot mai mulţi pasionaţi în legătură cu specificul unor vinuri care pot fi achiziţionate, la preţuri bune, tot de la Le Sommelier. Daniel Bichir, somelier cu experienţă vastă și cu un talent deosebit, este prezent la datorie pentru a îndruma pe oricine dorește să cunoască mai multe despre vinurile pe care le preferi – înveţi cum trebuie să decurgă degustarea, dar și cu ce mâncăruri poţi asocia diverse băuturi, astfel încât vizita la Le Sommelier se dovedește o experienţă amplă în sine!

54 | CITY FOOD |

LE SOMMELIER .com/ Le-Sommelier-Brasov Adresa: Brașov, Str. Diaconu Coresi, nr. 6 Tel: 0268 707 081


PUBLICITATE

Kave: gustul intens și fin al cafelei desăvârșite Cafeaua Kave este folosită la Filicori Zecchini și ca atare, pentru clienţii care doresc să se bucure de un espresso plăcut la gust și eficient, care să-i trezească și să-i entuziasmeze pentru întreaga zi, dar și ca bază pentru băuturile cu lapte, cum ar fi cappuccino. La Filicori Zecchini se prepară cafea Kave – este 100% arabica și cu o aciditate medie ca intensitate. Parfumul este intens și persistent, la fel ca gustul – este dulce, predominant, și-l acoperă pe cel amărui, care e subtil. Aroma cafelei are accente de ciocolată cu lapte și alune prăjite, ceea ce dă o notă deosebită băuturii calde din ceașcă. Retrogustul, în schimb, duce cu gândul

la frișcă. Situat în cea mai circulată zonă comercială din Brașov, în interiorul Coresi Shopping Resort, Filicori Zecchini este ca o călătorie în miezul Italiei.

FILICORI ZECHINI BRAȘOV Filicori Zecchini - Coresi Shopping Resort, Strada Zaharia Stancu 1, Brașov / FilicoriZecchiniBrasov 0758 554 062

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV, 15 - 28 IUNIE 2018 | 55


PUBLICITATE

Cold Brew Tonic,

băutura răcoritoare recomandată la Tucano Brașov Cold Brew Tonic este o băutură care are la bază cafeaua Ethiopia Limu. Aceasta este, de fapt, un mix de cafea cu aromă de fructe, cu un buchet floral și nuanţe plăcute de vin. Are un corp puternic, echilibrat, și o aciditate delicată de fructe de pădure. Metoda de procesare este pe cât de simplă, pe atât de meticuloasă, căci pregătirea unei astfel de băuturi solicitiă mult timp. Mai exact, cafeaua se macină, se pune la filtru de hârtie și se ţine 12 ore cu apă rece. Se servește cu gheaţă, fiind o băutură de vară care nu conţine zahăr. Cold Brew Tonic este o cafea cu fresh de lămâie, cu sirop tot pe bază de

56 | CITY FOOD |

lămâie, cu Schweppes și puţin cold brew tonic. O altă variantă este cea de ice latte: lapte, cold brew tonic, iar zahărul se adaugă doar la solicitarea clientului.

TUCANO COFFEE PERU : Coresi Shopping Resort, Strada Zaharia Stancu 1 /TucanoCoffeePeru 0723 390 891


ARTICOLE PESCUIT DECATHLON

SCANEAZĂ PENTRU MAI MULTE DETALII:

5990 lei ÎNCĂLŢĂMINTE MERS SPORTIV SOFT 140 FRESH NEGRU/ GALBEN COPII NEWFEEL

42990 lei SCAUN MORPHOZ LEVEL PESCUIT LA CRAP CAPERLAN

9490 lei SET 2 RACHETE TENIS TR700 BLEU/ ROȘU ARTENGO

2990 lei ZMEU STATIC MFK 120 PANDA ORAO

Căutăm Agent vânzări proiecte, la Brașov

Aşteptăm CV-ul tău la adresa de e-mail: george.chitu@piastrelle.ro

58 | CITY LIFE | FRUMUSEŢE


PUBLICITATE

Promoţiile lunii iunie la Noir Optic Luna aceasta, după reducerile și cadourile oferite copiilor pe 1 iunie, promoţiile continuă la noi, ca să întâmpinăm vara cu privirea clară. Astfel, avem reduceri irezistibile: până pe 30 iunie, ochelarii de vedere, dar și cei de soare, atât pentru copii, cât și pentru adulţi se comercializează cu 50%

reducere! Indiferent de modelul ales sau de preferinţele estetice ori ce ţin de sfera financiară, indiferent dacă vreţi să-i păstraţi sau să-i faceţi cadou, trebuie să știţi că Noir Optic e aici ca să vă facă să vedeţi bine. Iar acum chiar vedeţi: 50% reducere pentru toţi ochelarii din oferta noastră!

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV, 15 - 28 IUNIE 2018 | 59


PUBLICITATE

Cum să nu cazi în plasa ofertelor de epilare definitivă? De peste 15 ani, numărul 1 în epilare definitivă din România, Coquette Beauty Clinique este mereu în avangardă și își tratează pacienţii cu cea mai performantă tehnologie. Astfel, cele cinci clinici Coquette își consolidează poziţia de lider investind în laserul Cynosure EliteTM Plus Workstation, cele mai eficiente, rapide și sigure lasere pentru epilare definitivă. Specialiștii Coquette îţi spun care sunt aspectele de care trebuie să ţii cont când alegi centrul de epilare definitivă la care să mergi: • Asigură-te că tehnicianul care îţi face tratamentul de epilare definitivă este calificat și are experienţă. • Asigură-te că există și un doctor cu care să fi discutat istoricul tău medical (dacă urmezi un anumit tratament, dacă ai probleme cu tiroida). Medicamentele care conţin doxiciclină, de exemplu, interacţioneaza cu pulsul de lumină, iar rezultatele nu vor fi vizibile. • Dacă ești blondă sau roșcată natural, personalul ar trebui să te informeze cu privire la tratamentul 60 | CITY LIFE | FRUMUSEŢE

de epilare definitivă, care nu va avea rezultate la fel de bune ca în cazul unei brunete. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei melaninei din foliculul de păr, tratamentul devenind mai degrabă de întreţinere decât permanent. • Intensitatea unui aparat de epilare laser este foarte importantă în eficienţa tratamentului, de aceea este nevoie să mergi la o persoană calificată care să știe cum să o regleze. • Nu încerca epilare definitivă imediat după ce te întorci din vacanţă și ai pielea bronzată. Laserul Cynosure folosit în clinicile de epilare definitivă Coquette este un aparat versatil, care utilizează lasere cu două lungimi de undă pentru proceduri eficiente atât în cazul pielii de culoare inchisă, cât și pentru cea mai deschisă la culoare. Acest fapt sporește confortul pacientului și eficienţa tratamentului prin capacitatea de a comuta între cele două tipuri de lasere, lucru care face întregul tratament optimizat pentru tipul de piele pe care se realizează epilarea definitivă.


Ironwill Gym – STRONG by Zumba

Nu mai număra pașii. Începe să te antrenezi pe ritm. STRONG by Zumba combină greutatea corpului, condiţionarea musculară, cardio și antrenamentul cu mișcări plyometrice cu o sincronizare pe muzica originală care a

fost proiectată special pentru a se potrivi cu fiecare mișcare. Fiecare fandare, fiecare saritură este condusă de muzică, ajutându-te să ajungi la ultima repetare, si poate chiar cu una in plus. Într-o singură oră vei arde calorii în timp ce îţi tonifici braţele, picioarele, abdomenul și fesierii. Mișcările plyometrice și explozive, precum genunchii la piept și săriturile cu diferite variaţii, sunt alternate cu mișcări izometrice precum fandările ori kickboxing.

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV, 15 - 28 IUNIE 2018 | 61


PUBLICITATE

Testare gratuită la Nomasvello Brașov

Epilarea definitivă este tratamentul prin care se reușește obţinerea distrugerii permanente a foliculilor de păr în procent de 90-95% pentru femei și 75-80% pentru bărbaţi. Firele rămase dupa terminarea tratamentului vor fi foarte subţiri și depigmentate, având aspect mai degrabă de puf.

62 | CITY LIFESTYLE

La Nomasvello Brașov obţii toate detaliile de care ai nevoie despre tratamentul care îţi este indicat, dar și o surpriză: vei beneficia de o testare gratuită pentru tratamentul de epilare definitivă cu IPL (lumina intens pulsată). Programări și informaţii la 0744.582.028 sau la 0368.801.675.


Str. Johann Gött, 2 Brașov 0268 472 210

COMPLEX JASMINE xxx CASA SAMURAI xx Situat la 20 de minute de mers pe jos de centrul istoric al orașului Brașov. oferă camere cu Wi-Fi gratuit, minibar și balcon. Oaspeţii pot lua micul dejun în cameră sau la bar. booking.com: 8.6/10.

Situat la 5 minute cu mașina sau 20 de minute de mers pe jos depărtare de centrul vechi al Brașovului, Complex Jasmine oferă camere moderne cu balcon și access gratuit la Wi-Fi. Scor booking.com: 8.9/10.

COMPLEX EDEN xxx Localizat într-un peisaj încântător, la marginea pădurii în staţiunea Predeal, vă oferă un confort deosebit, într-o atmosferă caldă și intimă la cele mai bune preţuri. 47 de camere în hotel si 2 vile. booking.com: 9/10.

Adress: Braşov, Vulcan nr 104,

Adress: Predeal, Str. Neagoe Basarab, nr. 7,

Adress: Braşov, Str.Petru Maior 12A,

Tel.: Tel: 0268.42.61.61 0724.377.469,

Tel.: 0268 456 379, 0740 900 400, office@

Tel.: 0268 547 162 , brasov@casasamurai.com web: casasamurai.com

office@casajasmine.ro web: www.casa-

edenhotel.ro web: edenhotel.ro

jasmine.ro

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV, 15 - 28 IUNIE 2018 | 63


HOTEL xxx ALINALEX

CHEILE xxx GRĂDIȘTEI

Situat la 5 km de centrul istoric al orașului Brașov vă oferă o piscină interioară și o sală de gimnastică. Facilităţile de spa includ cadă cu hidromasaj și o baie de aburi. Acces gratuit la internet wireless. booking.com: 9.0/10.

La 7 km de Castelul Bran și la 30 km de orașul Brașov. Vă puteţi caza în hotelurile și vilele complexului, puteţi lua masa în restaurant sau să petreceţi în pub-ul complexului. booking.com: 7.9/10.

Adress: Braşov, Strada Doctor Vasile Saftu, nr. 1, Tel.: 0268 513 866, Fax +40-268-

Adress: Braşov, B-dul Griviței 2F-2G,,

Adress: Bran, Str.Principală, nr. 32,

513862, rezervari@coroana-brasovului.ro fb: Hotel Coroana Brasovului ***, web:

Tel.: 0268 440 070, receptie@hotelalinalex.

Tel.: 0723 315 582 - Moeciu, 0741 288 870,

coroana-brasovului.ro

ro fb: Classic-Inn, web: paradisulacvatic.ro

0741.288.870 - Fundata, office@cheilegra-

COROANA BRAȘOVULUI xxx Aflat la 10 minute de plimbare faţă de Piaţa Sfatului și la 5 minute faţă de Poarta Schei, în imediata apropiere a Primei Școli Românești, Coroana Brașovului este primul hotel din Șcheii Brașovului.

distei.ro web: cheilegradistei.ro

HOTELURI ÎN BRAȘOV Hotel Capitol BULEVARDUL EROILOR 19 Tel: 0268 418 920 www.aro-palace.ro Hotel Armatti STR. LUNGĂ NR 5 Tel: 0368 443 200 www.armatti.ro Hotel Kronwell BDL. GĂRII NR 7 Tel: 0368 730 800 www.kronwell. com Hotel Ramada CALEA BUCUREȘTI NR 13 Tel: 0268 508 009 www.ramadabrasov.ro Hotel Belvedere STR. STEJERIȘULUI NR 11 Tel: 0268 415 575 www.hotelbelve

64 | CITY BREAK | TURISM

CASA CRANȚA xxxx

HOTEL BRAȘOV xxx

DESIGN HOTEL CUBIX xxxx

Boutique hotel cu un interior unic, atent decorat, o atmosferă călduroasă, servicii și facilităţi personalizate, confort, liniște, intimitate. booking.com: 8.3/10.

Elegantul Hotel Cubix oferă camere speciale și confortabile în Brașov, la 100 de metri de Business Park. O recepţie deschisă nonstop și o parcare auto gratuită păzită se află la dispoziţia dumneavoastră. booking.com: 8.6/10.

Adress: Braşov, Str. 13 Decembrie, nr. 38,

Adress: Braşov, Str. Saturn, nr. 47,

Tel.: 0268.42 66 33, rezervari@hotelbrasov.

Tel.: 0368 006 010, rezervari@hotelbrasov.ro fb:

Tel.: 0268.476.992, 0740.117.812 e-mail:

ro fb: HotelBrasov, web: hotelbrasov.ro

Hotelcubix, web: hotelcubix.ro

contact@casacranta.ro, web: casacranta.ro

Situat în centrul vechi al orașului Brașov, într-o zonă verde la poalele Muntelui Tâmpa, cu un restaurant în stil clasic cu preparate din bucătăria internaţională și Wi-Fi gratuit. booking.com: 9/10.

Adress: Brașov, Str. Mr. Cranța, nr. 3A,


#CHESTIONAR de Brașov cu

Eduard Huţanu „Sunt LIFTIER în cel ma mare mall dn lume, ar rolul meu este acela de a ajuta persoanele care au țelur ș care doresc să nu rămână condamnate să lucreze la țelurle altora, să urce cu LIFTUL până la etajul la care aceșta au curajul să vseze!” Orce dee grandoasă este ma întâ luată în derâdere, apo este combătută ș într-un fnal devne acceptată ca standard. Ce îţi place cel mai mult la Brașov? Îmi place natura, deci apropierea de pădure este unul din aspectele importante ale orașului meu natal pentru că această apropiere face ca orașul să fie mai puţin poluat faţă de multe alte orașe și oferă posibilitatea multor spaţii verzi, istoria acestui oraș care oferă din acest punct de vedere multe atracţii turistice, și nu în ultimul rând curăţenia. Recomandă-ne 3 locuri pe care turiștii să le viziteze. Canionul 7 Scări, Biserica Fortificată Prejmer, Cetatea Râșnov. Unde bei cea mai bună cafea? Până de curând aveam un singur loc preferat în care savuram cu plăcere o cafea foarte bună, dar de curând am mai descoperit încă una, așa ca încercaţi și voi să vă savuraţi cafeaua la Opus 9 și Tekafe. 66 | CITY LIFE | CHESTIONAR DE BRAȘOV

Unde mănânci cel mai bine și de ce? La Cucinino Pasta Bar – pastele sunt cel mai bine preparate, iar atmosfera este una de „acasă”. La ce eveniment plănuiești să mergi anul acesta în Brașov? Voi fi prezent, în primul rând, la evenimentele pe care le organizez, la fiecare două săptămâni, la Hotel BELFORT, pentru proprietarii de IMM-uri care doresc să aibă o comunicare mai bună cu clienţii si care-și doresc să le ofere acestora mai mult decat se așteaptă. Care este locul preferat outdoor din Brașov? Parc Aventura Brașov, o oază de „liniște verde” și adrenalină, unde bateriile se reîncarcă. De ce e fain să locuiești în Brașov? Poate sunt subiectiv, pentru ca aici m-am născut și am crescut, dar am

colindat România în lung și-n lat și sincer nu am găsit un oraș, reședinţă de judeţ, mai curat, mai verde, cu trafic mai fluid. Ce nu îţi place la orașul nostru? După ora 22, orașul e mort. Fiind orașul cu cei mai mulţi turiști, aceasta oră ar trebui să fie cea la care orașul se trezește. Probabil e așa din cauză că Brașovul a fost un oraș industrializat. Care e cel mai recent loc frumos descoperit în oraș și ce vizitezi cel mai des? Nu e în Brașov, ci în Racoș: coloanele de bazalt rezultate din exploatarea celor două foste cariere de scorie bazaltică. Mă plimb foarte des prin parcul dendrologic care flachează Poarta Ecaterinei, una dintre cele mai vechi și mai frumoase porţi de intrare în vechea cetate. Care e cartea citită recent pe care ne-o recomanzi și nouă și de ce? „Întrebări esenţiale pentru o viaţă mai bună”, un ghid de auto-coaching scris de o bună prietenă de-ale mele, Christa Lassel, un ghid care ne ajută să ne descoperim mai bine pe noi înșine și să ducem visul la bun sfârșit. Îl recomand cu căldură tuturor celor care-și doresc să se descopere.


Câştigătoarea meciului din OPTIMI 2

Câştigătoarea meciului din OPTIMI 6

Peru

: Locul 2 grupa A

: Câştigătoarea meciului din OPTIMI 8

7 iulie | 17:00 | Samara

SFERTURI DE FINALĂ 3

Locul 1 grupa B

OPTIMI DE FINALĂ 3 1 iulie | 17:00 | Moscova

CLASAMENT GRUPA C

Câştigătoarea meciului din OPTIMI 7

4.

3.

2.

1.

Australia

: Islanda

: Nigeria

: Croația

: Islanda

: Croația

: Argentina

: Locul 2 grupa C

: Câştigătoarea meciului din OPTIMI 4

7 iulie | 21:00 | Soci

SFERTURI DE FINALĂ 4

Locul 1 grupa D

OPTIMI DE FINALĂ 4 1 iulie | 21:00 | Novgorod

CLASAMENT GRUPA D

Câştigătoarea meciului din OPTIMI 3

4.

3.

2.

1.

Nigeria

26 iunie | 21:00 | St. Petersburg

Islanda

26 iunie | 21:00 | Rostov

Nigeria

22 iunie | 18:00 | Volgograd

Argentina

21 iunie | 21:00 | Novgorod

Croația

16 iunie | 22:00 | Kalinigrad

Argentina

GRUPA E : Serbia

: Elveția

: Brazilia

: Costa Rica

: Locul 2 grupa F

EUROPA: Rusia, Germania, Anglia, Belgia, Spania, Polonia, Islanda, Serbia, Franța, Portugalia, Elveția, Croația, Suedia, Danemarca AFRICA: Nigeria, Egipt, Senegal, Maroc, Tunisia CONCACAF: Mexic, Costa Rica, Panama AMERICA DE SUD: Brazilia, Uruguay, Argentina, Columbia, Peru ASIA: Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Australia

: Câştigătoarea meciului din SFERTURI 2

10 iulie | 21:00 | St. Petersburg

SEMIFINALA 1

Locul 1 grupa E

OPTIMI DE FINALĂ 5 2 iulie | 17:00 | Samara

Câştigătoarea meciului din SFERTURI 1

4.

Elveția

CLASAMENT GRUPA E

Elveția

3.

:

27 iunie | 21:00 | Novgorod

Serbia

2.

Costa Rica

27 iunie | 21:00 | Moscova

Serbia

1.

:

22 iunie | 21:00 | Kalinigrad

Brazilia

22 iunie | 15:00 | St. Petersburg

Brazilia

17 iunie | 21:00 | Rostov

Costa Rica

17 iunie | 15:00 | Samara

CELE 32 ECHIPE CALIFICATE LA CM 2018, 14 IUNIE – 15 IULIE

Câştigătoarea meciului din OPTIMI 5

:

:

Câştigătoarea meciului din OPTIMI 1

6 iulie | 21:00 | Kazan

Locul 2 grupa B

SFERTURI DE FINALĂ 2

Locul 1 grupa A

6 iulie | 17:00 | Novgorod

Locul 2 grupa D

SFERTURI DE FINALĂ 1

Locul 1 grupa C

:

4.

4.

:

3.

3.

OPTIMI DE FINALĂ 2 30 iunie | 21:00 | Soci

2.

2.

Portugalia

CLASAMENT GRUPA B

Iran

OPTIMI DE FINALĂ 1 30 iunie | 17:00 | Kazan

1.

Franța

:

:

:

Danemarca 26 iunie | 17:00 | Soci

Maroc

Peru

26 iunie | 17:00 | Moscova

Franța

25 iunie | 21:00 | Saransk

Spania

1.

CLASAMENT GRUPA A

25 iunie | 17:00 | Volgograd Arabia : Egipt Saudită

Rusia

:

Spania

:

Iran

25 iunie | 21:00 | Kalinigrad

Uruguay

Australia

:

:

:

Danemarca

21 iunie | 18:00 | Ekaterinburg

Maroc

20 iunie | 21:00 | Kazan

Portugalia

25 iunie | 17:00 | Samara

20 iunie | 18:00 | Rostov-pe-Don Arabia : Uruguay Saudită

Egipt

:

Rusia

Danemarca

21 iunie | 15:00 | Samara

Peru

:

Spania

:

Portugalia

:

Uruguay

20 iunie | 15:00 | Moscova

:

19 iunie | 21:00 | St. Petersburg

Egipt

Australia

:

Franța 16 iunie | 19:00 | Saransk

Iran

15 iunie | 21:00 | Soci

Maroc

:

15 iunie | 15:00 | Ekaterinburg

GRUPA D 16 iunie | 16:00 | Moscova

GRUPA C 16 iunie | 13:00 | Kazan

GRUPA B

15 iunie | 18:00 | St. Petersburg

GRUPA A

14 iunie | 18:00 | Moscova Arabia : Rusia Saudită

CM 2018, PROGRAM MECIURI GRUPA F : Mexic

: Suedia

: Suedia

: Locul 2 grupa H

Câştigătoarea meciului din SFERTURI 4

Echipa învinsă în SEMIFINALA 1

: Echipa învinsă în SEMIFINALA 2

LOCUL 3 14 iulie | 17:00 | St. Petersburg

:

11 iulie | 21:00 | Moscova

SEMIFINALA 2

Locul 1 grupa G

OPTIMI DE FINALĂ 6 2 iulie | 21:00 | Rostov-pe-Don

CLASAMENT GRUPA F

Câştigătoarea meciului din SFERTURI 3

4.

3.

2.

1.

27 iunie | 17:00 | Kazan Coreea : Germania de Sud

Mexic

27 iunie | 17:00 | Ekaterinburg

Germania

23 iunie | 21:00 | Soci

23 iunie | 18:00 | Rostov Coreea : Mexic de Sud

18 iunie | 15:00 | Novgorod Coreea : Suedia de Sud

Germania

17 iunie | 18:00 | Moscova

GRUPA G

:

Tunisia

:

Panama :

Belgia :

Tunisia

Locul 1 grupa F

GRUPA H

:

:

Senegal :

Columbia :

Columbia :

Polonia

: Locul 2 grupa G

Câştigătoarea SEMIFINALEI 2

Locul 1 grupa H

OPTIMI DE FINALĂ 8 3 iulie | 21:00 | Moscova

CLASAMENT GRUPA H

Japonia

28 iunie | 17:00 | Samara

Senegal

4.

Senegal

28 iunie | 17:00 | Volgograd

Polonia

3.

:

24 iunie | 21:00 | Kazan

Japonia

2.

Japonia

24 iunie | 18:00 | Ekaterinburg

Polonia

1.

:

19 iunie | 18:00 | Moscova

Columbia

19 iunie | 15:00 | Saransk

FINALA 15 iulie | 18:00 | Moscova

Locul 2 grupa E

Câştigătoarea SEMIFINALEI 1

:

OPTIMI DE FINALĂ 7 3 iulie | 17:00 | St. Petersburg

CLASAMENT GRUPA G

Panama

28 iunie | 21:00 | Saransk

Anglia

4.

Anglia

28 iunie | 21:00 | Kalinigrad

Anglia

3.

:

24 iunie | 15:00 | Novgorod

Belgia

2.

Panama

23 iunie | 15:00 | Moscova

Tunisia

1.

:

18 iunie | 21:00 | Volgograd

Belgia

18 iunie | 18:00 | Soci


Zile și Nopți Brașov 15 iunie 2018  
Zile și Nopți Brașov 15 iunie 2018  
Advertisement