Page 1

BUCUREȘTI • 13 - 19 IANUARIE 2017 www.zilesinopti.ro

Alex Tocilescu, p.16 București, ce minune că ești!


DIN REVISTĂ

CITY EVENTS

AVANTGARDELECTROBALKAN PARTY WITH SZEMPÖL OFFCHESTRA PAGINA 23

TOP 5 evenimente la care să mergi în București p.10 FREE ÎN BUCUREȘTI

Despre oină cu Sorin Vidiș și Bogdan Boghițoi PAGINA 12

Recomandarea din Centrul Vechi p.31 Carte p.24

Globurile de Aur 2017 p.36

PLUS: CITY CULT P.24 / ZILE ȘI NOPȚI TE SCOATE ÎN ORAȘ P.30 / NOU ÎN ORAȘ: P.08

CITYZENII EDIȚIEI

Paul Vinicius P.14

Alex Tocilescu P.16

Maria Balabaș Dicu ZILE ȘI NOPȚI | ORAȘUL XX - XXPaul LUNA 2016 | 03 P.18

P.20


SALUT, BUCUREȘTI Monica Felea Redactor Șef - Zile și Nopți

An nou, rezoluții și zăpadă 2017 ne-a luat ca de obicei, prin surprindere. Guvern nou, reguli noi, zăpadă și școli închise, rezoluții și amânarea lor. Una dintre cele mai comune rezoluții pentru noul an este “voi face mai mult sport”. De altfel, în luna ianuarie se fac cele mai multe abonamente la sală. Cu toate acestea, primele zile din an n-au fost chiar așa de norocoase pentru proprietarii de săli de fitness. Vedeți voi, a nins. Și s-au închis și școlile. E greu de ajuns până la sală, că n-ai unde să parchezi mașina. Și n-ai cu cine să lași copiii. Și mai e și frig când ieși de acolo transpirat. O lăsăm pentru la anu’. Sau la primăvară, că doar nu mergem chiar mâine la plajă.

Printre rezoluțiile redacției Zile și Nopți se numără – a merge mai mult la teatru, mergem mai des la cinema, ieșim mai des în oraș. Mergem și cu transportul în comun dacă n-avem locuri de parcare, nu e asta o problemă. Partea bună e că Bucureștiul a înviat. A crescut numărul de concerte, am scăpat de Hrușcă și Bănică (se întoarce el în martie!), s-au redeschis teatrele, iar în cinemauri avem candidați la Oscar și câștigători ai Globurilor de Aur. Apropo, sper că ați văzut cu toții discursul lui Meryl Streep! (Dacă vă e greu cu politica, gândiți-vă că în America președinte e Trump!).

RADAR SOCIAL MEDIA

ZILE ȘI NOPȚI - EDIȚIA DE BUCUREȘTI apare săptămânal - gratuit | nr. 1 (361) | 13 - 19 ianuarie 2017 Publisher: Cătălin Toader (catalin.toader@zilesinopti.ro) | Redactor-șef: Monica Felea (monica.felea@zilesinopti.ro) | Colaboratori: Paul Vinicius, Alex Tocilescu, Maria Balabaș, Paul Dicu | Mica publicitate: Daniel Gheorghe (0731 791 051, daniel.gheorghe@zilesinopti.ro) | Layout & DTP: Claudiu Oană (claudiu@zilesinopti.ro) On-line: Raluca Toma | Distribuție: Dan Budoi dan.budoi@zilesinopti.ro | Juridic: Cabinet de avocatură Radu Sora (0744 592 595, office@radusora.ro) Mare Publicitate: Regia MGSI Valeria Iliescu (valeria.iliescu@mgsi.ro) | Dacă doriți să semnalați un eveniment la e-mail: bucuresti@zilesinopti.ro. Redacția nu își asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior. Zile și Nopţi este membru BRAT și SNA.

Edițiile Zile și Nopți în România: 235.000 exemplare lunar. Săptămânale: București, Cluj, Timișoara / Arad Bilunare: Brașov (Poiana Brașov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Iași, Sibiu (Mediaș), Bacău / Piatra Neamț / Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galați / Brăila, Oradea (Felix, 1 Mai), Pitești, Bistrița, Suceava (Rădăuți), Tg. Mureș.


Texte de Paul Vinicius, Adi Munteanu, Maria Balabaș, Paul Dicu

SE REDESCHIDE STAGIUNEA DE JAZZ LA ARCUB Programul Jazz @ARCUB - Artist in residence, curatoriat de pianistul de jazz new yorkez de origine română Lucian Ban, demarează în noul an cu o premieră absolută - Iordache prezintă suita "TITAN", o lucrare originală pentru sextet de jazz inspirată de cunoscutul cartier bucureștean. Joi, 19 ianuarie, de la ora 19,30, în Sala Mare. “Suita Titan reprezintă o arheologie sentimentală a unei copilării petrecute în anii ’70 - ’80 în cel mai mare cartier bucureștean, ca parte a boom-ului demografic datorat decretului din 1966 al lui Ceaușescu privind interzicerea avortului, în perioada când s-a trecut de la relativul dezgheț ideologic al anilor ’60 la stalinismul care a atras după sine căderea regimului.” Iordache prezintă Suita TITAN Iordache - compoziții, saxofon alto și bariton, voce | Daniel Torres saxofon tenor | Vlad Simon - trompetă, voce | Dan Mitrofan - chitară electrică | Adrian Stoenescu - claviaturi | Tavi Scurtu - baterie

ESENȚIAL

S-au redeschis teatrele din București și au revenit cu propuneri interesante.

MĂLĂIEȘ ÎN CĂLCĂIEȘ SE JOACĂ LA TEATRUL LUNI DE LA GREEN HOURS

NO MAN`S LAND @ TNB

#EMOJIPLAY @ EXCELSIOR

O joacă de copii mari pe un scenariu din “Capra cu trei iezi”, închipuită de Frilensăr, un grup de artiști independenți care se manifestă cât mai liber cu putință prin teatru, parte a trilogiei emoțiilor tradițional neînchipuite: TRISTORY. Luni, 16 ianuarie, de la ora 19,30.

TNB prezintă No Man’s Land, o satiră împotriva războiului, a comunității internaționale și a presei în goană după senzațional și rating. Vineri, 13 ianuarie, de la ora 19,00, la Sala Studio.

Așa cum l-a gândit Gigi Căciuleanu, spectacolul de teatru coregrafic #EmojiPlay îmbină limbajul dansActorilor cu vizuala și strania lume bi-dimensională a acestor foarte tinere „metafore”, numite „emoji”. 18.01.2017, 10,00 și 19,00.

06 | CITY LIFE | RECOMANDĂRI


MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/ BUCURESTI

NOU ÎN ORAȘ BEAUTY

NOATELLI SALON

Un concept de salon amenajat în stilul LOFT/industrial cu arhitectură și design londoneze. Toate serviciile de înfrumusețare sunt disponibile de luni până sâmbătă, în strada C.A. Rosetti nr. 37, începând cu data de 15 ianuarie.

EXPOZIȚIE Telefon: 0775 543 069

FILM

OSCAR WEEKEND

O selecție de filme aflate pe lista scurtă a preselecțiilor pentru premiile Academiei Americane de Film, la categoria film străin. De la Sieranevada al lui Cristi Puiu și Toni Erdmann, la Elle al lui Paul Verhoeven și Juste la fin du monde al lui Xavier Dolan. În weekendul 13-15 ianuarie, la Cinema Elvira Popescu.

ANDY WARHOL, EXPUS LA TNB Orar de vizitare în perioada 9 ianuarie - 23 februarie 2017: zilnic de la ora 14.00 - 19.30, cu excepția zilelor de luni. Timp de peste 2 luni vor fi expuse, pentru prima dată în România, 85 de lucrări de diverse facturi (desene, printuri, facsimile pe pânză, fotografii, documente), precum și câteva obiecte personale ale celebrului artist american cu rădăcini slovace. Evenimentul de amplă rezonanță culturală marchează încheierea președinției rotative a Slovaciei în cadrul Consiliului Uniunii Europene.

CURS

CRISTIAN RADU NEMA ORGANIZEAZĂ CURSURI DE FOTOGRAFIE CINEMATOGRAFICĂ

Cursul se adresează iubitorilor de fotografie, care doresc să se perfecționeze în a lucra cu propriul aparat DSLR, într-un atelier foto profesionist. Vei învăța despre camera foto & lentile & fotografia cinematografică, despre expuneri, subiecte și lumină. Cursul începe pe 20 ianuarie și înscrierile sunt încă deschise.  AFLĂ MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/BUCURESTI 08  |  CITY LIFE  |  NOU ÎN ORAȘ

MAI MULT PE CINEMAP.RO/ PREMIERE

PREMIERE CINEMA 1. 6,9 pe scara Richter 2. Triplu X: Întoarcerea lui Xander Cage 3. Legea nopții 4. Aterizare forțată! 5. Jackie

Dacă ai o afacere nouă și vrei să afle tot orașul de ea, scrie-ne pe adresa de mail: office@zilesinopti.ro


TOP

5

EVENIMENTE

la care să mergi în București Dacă tot ne-am revenit din amorțeala sărbătorilor, să nu o prelungim sub pretextul zăpezilor. Bucureștiul și-a revenit după o pauză binemeritată, iar oferta de timp liber a crescut odată cu noul an. Trupele străine ajung tot mai des prin cluburile bucureștene, teatrul independent cucerește barurile, petrecerile sunt tot mai tematice și restaurantele și-au făcut aprovizionarea.

3

Alex Unguru scrie, regizează, joacă. Este, poate, unul dintre cei mai prolifici oameni din teatrul independent în momentul ăsta. Sâmbătă, 14 ianuarie, la Godot, se joacă una dintre piesele scrise și regizate de el: Declick. Povestea a doi tineri care în urma unei aventuri de o noapte ajung să formeze un cuplu. Nepotrivirea lor evidentă îi face să spere că-și vor recăpăta libertatea, dar niciunul nu are curaj să o ceară. Un scenariu prin care am trecut cu toții, măcar odată.

1

Dacă vrei să-ți începi anul în forță, cu energie și dans, sâmbătă, 14 ianuarie, la Clubul Țăranului este un concert de muzică sud-americană cu trupa Habanegra. Bolero, merengue, cha-cha-cha, tango, toate într-un singur loc. Nu uitați acasă pantofii de dans, o să aveți nevoie de ei.

4 2

Că tot vorbeam de trupe din afară care vin tot mai des prin cluburile bucureștene, AaRON, faimosul duo francez, aterizează la începutul noului an, în premieră, în Capitală. Albumul lor de debut, Artificial Animals Riding, și cel mai recent material, We Cut The Night, sunt super apreciate și vor fi aplaudate live în Control, vineri, 13 ianuarie, de la 21,00. Biletele sunt puțin cam piperate, 70 de lei, dar merită toți banii.

O invitație la blues vine din partea muzicianului Florin Giuglea, care prezintă la Green Hours pe 13 ianuarie concertul Florin Giuglea Group: Invitation to the Blues. În căutarea vocii adevărate a muzicii blues, Florin Giuglea a străbătut America, întâlnind muzicieni autentici ai genului. După ani de studii, scenă, cercetare și mai ales ”respirat” muzică, Florin revine pe scenă.

5

sZempöl Offchestra se deplasează liber printre diferite genuri, inclusiv jazz, balkan, techno, breakbeat sau drum’n’bass condimentat cu diferite sample-uri. Combinând instrumentele electronice și acustice, ei se numesc o trupă teatro-disco-balcanică. Oricum, ideea e că te fac să dansezi cât ai clipi. Pe 18 ianuarie, la Control.

10  |  CITY LIFE  |  TOP 5 EVENIMENTE LA CARE SĂ MERGI ÎN BUCUREȘTI


FREE ÎN BUCUREȘTI DESPRE OINĂ CU SORIN VIDIȘ ȘI BOGDAN BOGHIȚOI Oina e considerată sportul tradițional românesc, dar știm foarte puține despre ea. Câți dintre noi am văzut vreodată un meci de oină? Fotografii Sorin Vidiș și Bogdan Boghițoi au pornit pe urmele acestui sport și l-au documentat într-un proiect pe care-l vor prezenta la F64 în fața publicului, începând de vineri.

PARTY

EXPO

EXPOZIȚIA COLENTINA

Se sună adunarea la Manasia pentru prima funkotecă din 2017. Sună a muzică cu bas și suflet, ritmuri de dans și balans, selecționate cu meticulozitate de Cosmin Pojoranu. Sâmbătă, 14 ianuarie, de la 10 seara la Manasia.

Dacă nu ați ajuns încă la Sun Plaza, până pe 13 ianuarie mai aveți timp să vedeți “Epoca de Gheață”, o expoziție cu zece mamifere aparținând megafaunei, dispărute în timpul glaciației, în decoruri specifice perioadelor în care au trăit.

Actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, a debutat cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, la Galeria RotenbergUzunov din București.

SĂ CUNOAȘTEM BUCUREȘTIUL Despre rețeaua subterană a Bucureștiului, tunelul Lujerului, pe teren neamenajat pietonal. În cea de-a doua aplicaţie cu caracter geografic a anului 2017 vom (re)cunoaşte povestea tunelului feroviar abandonat care subtraversează Bulevardul Iuliu Maniu şi care a fost construit odată cu pasajul rutier Lujerului. Aplicaţia se ţine atât sâmbătă, cât şi duminică (14 şi 15 ianuarie), cele două zile având acelaşi program. Ora de plecare: 12:00. Locul întâlnirii: staţia de metrou Politehnica, afară, accesul B.

12  |  CITY LIFE  |  FREE ÎN BUCUREȘTI


Halouri & Holograme (IV)

Paul Vinicius Scriitor și Joker de Treflă în Statele Unite ale Poeziei, Muzicii & Insomniei

După ce petrecurăm sărbătorile pe gresie, covor, asfalt și pește electrocutat (de la vecinii de dedesubt), într-un final își făcu apariția și Albă-ca-Zăpada, prietena piticilor cu săniuțe și a gospodarilor chibzuiți, cu Stalinskaya. Și așa cum bombănea, din 15 în 15 minute, sfios dar preventiv, nea Tabinet, pe care nimeni nu-l mai asculta decât, eventual, cu șosetele: Blana nu-i ca scara, ce a fost să se întâmple, s-a întâmplat. Ajungea numai să-și vâre coada vreun post de radio în urechea melomană a contribuabilului, și începea scărpinatul anual: „Întrucât deja de la ora asta ne parvin din teritoriu intense dar distorsionate mesaje de prietenie, disperare

14 | CITY ZEN | HALOURI & HOLOGRAME (IV)

și duh, însoțite de eșantioane de criblură, pietroaie, evantaie de damă cu elefănței roz, tuberculi de cartof, ouă, ceasuri Doxa și Pobeda cu minutarele împungând cerul, însoțite de spuneri în limba cea englezească (pentru începători), pornind timid, cu F și terminând dezolant, în K, ne vedem nevoiți, dragi ascultători (și neascultători), să întrerupem pentru moment fluxul informativ, timp în care declarăm stare de urgență pe șoselele, viaductele, căile ferate, coletele poștale, dealurile mai mici sau mai mari ale geografiei noastre pre- și postnatale, inclusiv liniile aeriene naționale, propunându-vă un interludiu Yoga urmat de șlagărul internațional <<Help Yourself>>”.


București, ce minune că ești!

Alex Tocilescu După 21 de ani de locuit în Germania, Alex Tocilescu a revenit în țară cu scopul declarat de a revoluționa rockul și industria de publicitate.

Care-i cel mai mișto lucru la București? Păi, deși nu-i la prima mână, nu casele vechi și doldora de istorie și istorii sunt mișto, și nici parcurile care îndeamnă la melancolie sau cluburile în care se dansează până dimineața; nu, cel mai mișto lucru la orașul ăsta e faptul că există în ciuda tuturor: în ciuda locuitorilor cărora nu le pasă de el nici cât negru sub unghie, în ciuda autorităților care sunt fie corupte, fie incompetente, fie răuvoitoare (sau, cel mai des, toate trei), în ciuda cutremurelor care îl zgâlțâie când și când, mai ciobind niște tencuială. Un alt oraș de mult s-ar fi dat bătut și s-ar fi prăbușit, îngropându-i sub el pe toți și pe toate, oameni, mașini, șobolani, copaci, troleibuze și

16 | CITY ZEN | BUCUREȘTI, CE MINUNE CĂ EȘTI!

străzi asfaltate la suprapreț. Dar Bucureștiul e semeț, deși naiba știe de unde-și ia puterea; sau poate că are suficientă autoironie încât să râdă și el când vede că cea mai mare reușită a celor care vor să-l salveze (sunt și d-ăștia, dar mai puțini la număr decât apostolii lui Iisus) a fost să facă un filmuleț cu cum e distrus (ceva cu Hala Matache, pe care probabil că doar puțini dintre noi și-o mai amintesc). Bravo, București, și multă baftă în continuare. PS: Nu te baza pe noi!


Scaunul din metrou (IV)

Maria Balabaș Practică Dimineața crossover la radio și alte câteva proiecte artistice. Îi place să gătească și să facă ordine… Trăiește câteva vieți într-una singură, unele vizibile, altele invizibile…

18 | CITY ZEN | SCAUNUL DIN METROU (IV)

Spunea Lao Zi că "Vasul se face din lut, dar de folos îți este golul din el." Atât de departe am ajuns în conversațiile noastre, scaunul din metrou și cu mine. Descopeream o înțelepciune superbă în acest obiect de mobilier care zi de zi, minut de minut, fund de fund, trecea neobservat. De aceea îl provocam la discuții și se-ntâmpla câteodată să primesc din partea lui câte-un citat din acesta, pe care-l prinsese în zbor, nici el nu știa cum. Mă uimise cu Patericul egiptean, cu un fragment apocrif din Imitatio Christi, cu Murakami și cu un titlu din Libertatea. Cum mă concentram să-l înțeleg (zicea ceva că să nu fii mânios când nu îi poți face pe alții să-ți semene, atât timp cât nu te poți îngriji de

tine să fii cum ți-ai dori), observ în fața mea o duduie. Poartă o bluză portocalie în degradé spre maro, dintr-un material fin și semitransparent, care lasă să i se ghicească brațul. La gât, o eșarfă tot pe portocaliu, dar imprimată leopard. Părul e roșu vâlvătaie, cu șuvițe verzi în breton. Unghii negre, blugi, un fel de ciocate maro în picioare. Dă acea senzație stranie de asortare căutată. În urechi - căști albe. Iphone. Aud ceva ce aduce a muzică și mi se pare că ascultă o piesă de meditație, starea 5. Ciulesc urechile. Da' de unde! Era ditamai "the grass was greener" pam pam paam "the light was brighter" pam pam paam. Pink Floyd, huh? Să te mai încrezi în degradé.


Florile și moartea

Paul Dicu Când nu face de toate, Paul Dicu face altceva. Pe scurt, este trainer, maestru de arte marțiale, copilot de raliuri, alergător de maratoane, basist amator și autorul blogului pauldicu.ro

20 | CITY ZEN | FLORILE ȘI MOARTEA

Era o zi din primăvara lui 1204… Provinciile încă nu se uniseră, țara era măcinată de războaie civile și de lupte pentru putere. Într-o pădure din partea de vest a marelui Hunan, un bătrân sifu își mângâia cu dragoste florile care începeau să îmbobocească. Muncise mulți ani ca să le facă atât de vii, temându-se că nu va mai apuca să le vadă înflorite. Deodată, văzu că se apropie de casa lui doi barbați. Le ieși în întâmpinare, uitându-se încă o dată, peste umăr, la florile lui. - Ni hao, spuse bătrânul, deschizând poarta și invitând bărbații în casă. - Ni hao, sifu, bine te-am găsit! - Ce poate face un bătrân ca mine pentru domniile voastre, întrebă sifu, turnând cu mare atenție ceai în ceștile de jad aflate lângă genunchii oaspeților. - Sifu, știm că ești marele maestru Pa Wa și-am venit să te rugăm să ne înveți cum să-l ucidem pe Kong, regele vecin. Stăpânul nostru crede c-ar putea domni mai cu folos, în locul lui. Bătrânul așeză ceainicul jos, făcu doi pași până la una dintre flori - avea o frunză care părea că se usucă… - Dragii mei, sunt convins că știți că eu nu mai predau de mult, sunt bătrân și nu mai țin minte nimic. Ceaiul e destul de cald? - Atunci, spuse bărbatul cu un semn roșcat pe umărul stâng, vino cu noi și ucide-l tu. Vei fi plătit regește și nu va ști nimeni că tu ai făcut-o. - Vedeți voi, dragii mei, pădurea va ști că eu am făcut-o, florile astea vor ști, voi veți ști și, ce e cel mai important, eu însumi voi ști…


RECOMANDĂRI TEATRU

1. Vezi spectacolul / concert “ActOrchestra”

Duminică, 14 ianuarie, ora 20,00 Teatrul Național București, Sala Mică Preț: 33 lei Nu este concert, nici teatru muzical, nici improvizaţie muzicală, nici exerciţiu de actorie… dacă vrem să definim genul. Este doar un joc la care se râde… serios, cu 3 actori şi încă 20 de parteneri… sau instrumente muzicale.

CONCERT

2. Dansează cu Bosquito, la concertul "Să nu spui ce-am făcut aseară!"

Vineri, 13 ianuarie, ora 20,00 Arenele Romane Preț bilet: 75 de lei Golden Circle 50 de lei Acces General Showul promite fanilor foarte multe surprize și un playlist pe măsura invitaților: Roman Iagupov de la Zdob și Zdub, Mircea Baniciu, Kempes, Ovidiu Lipan Țăndărică, Adrian Despot (Vița de Vie) și DJ Hefe (COMA).

CUMPĂRĂ

Bilete LA

1

Revelionul artiștilor se întâmplă anul acesta la Berăria H, pe 14 ianuarie, de la ora 19,30. Vor urca pe scenă peste 20 de artiști. Biletele (20 lei) pot fi cumpărate online de pe iabilet.ro sau fizic de la Berăria H sau din magazinele InMedio şi Germanos.

2

Mankush înseamnă bucuria de a cânta, înseamnă energie și voie bună . Manuela Cara (Canada), muzician și cantautor, alături de cunoscuta actriță Anca Sigartău, vă invită la un concert live pe ritmuri de muzică jazz, blues si electro swing, pe 19 ianuarie la Clubul Țăranului. Preț bilet: 30 lei.

3

Jazz, blues, swing, reggae cu Oana Ernea (voce), Radu Sinaci (violoncel), Pavel Zurka (contrabas) şi Raubel Torres Gonzalez (percuție). Pe 15 ianuarie, de la ora 19,30, la Ceainăria ARTea. Suport artistic: 30 lei.

4

La Teatrul LUNI de la Green se joacă o piesă must-see pe 2017, dacă până acum n-ați avut timp: Mălăieș în călcăieș, cu Loredana Cosovanu. Luni, 16 ianuarie, de la ora 19,30. Preț bilet: 30 lei.

Joi, 19 ianuarie, ora 10,00 Teatrul Exelsior. Preț bilet: 25 lei Spectacolul Tărâmul poveştilor ilustrează lupta dintre bine şi rău prin aducerea în prim-plan a învăţăturilor primite de la părinţi şi bunici prin intermediul poveştilor copilăriei. Personajele acestui tărâm sunt chiar cei mai îndrăgiţi eroi şi eroine din basme: Motanul Încălţat, Cenuşăreasa, Rapunzel, Frumoasa Adormită, Albă ca Zăpada, Aladin şi Jasmine, Hansel şi Gretel, Crăiasa Zăpezii.

TEATRU

5. Mergi să vezi “Din înţălepciunea lui Dorel” la Godot Café Teatru

Sâmbătă, 14 ianuarie, ora 19,00 Godot Café Teatru. Bilet: 30 lei Un spectacol de Andrei V Ciopec cel mai bun actor la Gala Hop 2014, povestea unui mecanic auto părăsit de o actriţă. Eroul povesteşte cu umor şi înţelepciune păţaniile prin care a trecut, spunându-şi parerea despre relaţii, despre muncă, dar şi despre actorie.

6. Participă la atelierul “Tablou de iarnă” adresat deopotrivă celor mici și celor mari

3. Joacă-te Coloniștii din Catan

22  |  CITY EVENTS  |  RECOMANDĂRI

4. Pășește în “Tărâmul poveştilor”

ATELIER PICTURĂ - COLAJ

BOARD GAMING

Sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 13,30, la Creative Board Gaming Sâmbătă, 14 ianuarie, începând cu ora 13:30, pasionații de board game-uri sunt invitați la CBG @ Journey Pub (zona Piața Romană) la Concursul Coloniștii din Catan. Taxa de participare este de 25 lei/pers. și sunt 20 locuri disponibile. Te poți înscrie pe Facebook sau la tel. 0736465213.

TEATRU PENTRU COPII

5

Un spectacol – concert, pe versurile lui Ion Mureșan și muzica Adei Milea. Alcool se joacă la Nottara pe 18 Ianuarie 2017, ora 19:00, Sala Horia Lovinescu.

MAI MULTE PE ZILESINOPTI.RO/BUCURESTI

Duminică, 15 ianuarie, ora 11,45 Clubul Țăranului O bucată de pânză de sac pe care copiii o vor transforma într-un minunat tablou de iarnă. Bucățele colorate de carton pentru căsuțe, paduri demachiante pentru omuleții de zăpadă, bețigașe de înghețată pentru garduri, câteva elemente surpriză și multă imaginație pentru personalizarea fiecărui peisaj.


MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/ BUCURESTI

Avantgard-electrobalkan party with sZempöl Offchestra Joi, 18 ianuarie, ora 21,00, Control Club Combinând instrumentele electronice și acustice, sZempöl Offchestra se numesc o trupă teatro-disco-balcanică. Oricum, ideea e că te fac să dansezi cât ai clipi.

PREȚ BILET: 20 LEI Membrii trupei: Magor Bocsárdi: voce, vioară, trompetă Áron Ferencz: tobe, percuție Álmos Gáspár: chitară, drâmbă Bence Kónya Ütő (küb_beat): electronica, sampler, clape, voce Ákos Páll Gecse (Beast): scratch, efecte, voce Lehel Vitályos: bas Csanád Bitai: mix András Rancz: visual, mapping, lumini

Încă din 2007, sZempol s-a format într-un mod spontan, când câțiva prieteni au început să cânte împreună dintr-o simplă joacă. Datorită pasiunii și devotamentului lor, curând s-au găsit ,,jucându-se’’ în diferite orașe și festivaluri, ca de exemplu: Sziget Festival (HU), Art Mozaic Festival (HU), Budapesta (HU), Munchen (DE), Theater Festival (Bern, Switzerland), Festivalul Peninsula (Targu Mures), TIFF (Cluj Napoca). În anul 2014, trupa a plecat în turneu prin Ungaria și Elveția, alături de membri noi și cu un sunet redefinit. Au apărut la toate marile festivaluri de artă și teatru din Ardeal. Închegându-se în componența actuală, li s-au mai alăturat doi VJ/DJ și un turntable-ist ce folosesc vizuale parcă vii și mapping pentru a crea o experiență audio-vizuală cu adevărat unică. Nimic și totul trebuie luat în serios în timpul unui concert. ZILE ȘI NOPȚI  |  BUCUREȘTI, 13 - 19 IANUARIE 2017  |  23


CARTE CARTE

Anul literar 2017 ne aduce o mulțime de cărți pe care abia așteptăm să le citim. Romanul „O viață măruntă”, de Hanya Yanagihara, nominalizat la Man Booker Prize și la National Book Award, este un start excelent pentru ficțiune în 2017. Carte de o extraordinară forță și emoție despre legăturile indisolubile ale prieteniei și despre limitele rezistenței umane, s-a aflat pe listele cu cele mai bune titluri ale anului întocmite de publicații prestigioase precum The New York Times, The Guardian, The Wall Street Journal, Huffington Post, The Times.

14 IANUARIE, ORA 19:00 REZERVARI 0736 414 244 rezervari@godotcafeteatru.ro 24 | CITY CULT | RECOMANDARE CARTE

CARTE

Celebra serie autobiografică „Lupta mea”, de Karl Ove Knausgård, continuă anul acesta cu volumele patru și cinci din totalul celor șase. În volumul patru îl întâlnim pe Karl Ove Knausgård într-un mic sat de pescari din nordul Norvegiei unde, la doar optsprezece ani, este angajat ca profesor și trăiește pentru prima oară pe cont propriu. Povestea continuă în volumul cinci: fiind cel mai tânăr student admis la prestigioasa Academie de Scriere creativă din Bergen, îl regăsim pe Karl Ove plin de emoții și cu mari aspirații scriitoricești. Volumele vor apărea la Editura Litera.

17 IANUARIE, ORA 20:00 STRADA BLANARI www.godotcafeteatru.ro contact@godotcafeteatru.ro


TEATRU TEATRU

TEATRU

Una dintre cele mai bune piese de teatru independent ale anului 2016, la Unteatru. Joi, 18 ianuarie, de la ora 20,00. Cu Șerban Pavlu și Richard Bovnoczki, The Sunset Limited e o întâlnire. O întâlnire autentică. Plină de bucurie. E felul nostru de a ne deschide. E o poveste despre fragilitate și îndrăzneală. E despre tine. Și despre noi. Netrucat. E despre cele mai întunecate gânduri și despre cele mai gingașe încercări. E despre iubire sau despre absența ei. E despre prietenie. E despre Dumnezeu. Sau nu.

Cu Ana Ularu și Lucian Iftime, la Teatrul Act. Sâmbătă, 14 ianuarie, ora 19,30 Ce-i aia o prietenie? E treaba aia când doi oameni se intâlnesc de mai multe ori și vorbesc între ei? E genul ăla de intimitate împărțită in doi? Ar trebui să mă simt altfel dacă am prieteni? Mai reponsabil, mai fericit, mai împlinit? Câți prieteni am cu adevărat? Mai știu eu ce-i aia o prietenie? Amic sau camarad, sau coleg, sau cum? Asta se întâmplă în spectacolul” O intervenție”. Se operează pe viu și fără anestezie o relație umană, cu toate implicațiile ei. Cu haz, cu ură, cu sfaturi, cu emoție, cu disponibilitate și, cel mai important, cu prezența.

1. Vezi ”The Sunset Limited”

14 IANUARIE, ORA 20:00 REZERVARI 0736 414 244 rezervari@godotcafeteatru.ro 28 | CITY CULT | RECOMANDĂRI

2. Vezi ”O intervenție”

18 IANUARIE, ORA 20:00 STRADA BLANARI www.godotcafeteatru.ro contact@godotcafeteatru.ro


FILM FILM

Dacă n-ai văzut încă filmul Câini, cel mai aclamat film românesc al anului 2016, nu doar de către critică, ci și de spectatori, duminică, pe 15 ianuarie, se reia la cinemateca Union. Regizat de Bogdan Mirică, scenaristul serialului Umbre și premiat la Cannes, filmul spune povestea lui Roman, un tânăr de la oraș, care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său, care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine treptat martorul unor evenimente bizare.

1. Vezi The Roaring Twenties / În umbra prohibiției

Un film-eveniment din 1939, proiectat la Cinemateca Eforie cu ocazia comemorării a 60 de ani de la moartea lui Humphrey Bogart. Filmul urmărește viața veteranului de război, acum fără slujbă, Eddie Bartlett (James Cagney), care devine contrabandist pentru a se ocupa de "sticle în loc de bombe". Războiul îl așteaptă din nou pe Eddie, acum înăuntrul și în afara imperiului aflat în plină expansiune. În umbra prohibiției a fost turnat cu zece ani înainte ca James Cagney să fi jucat rolul unui alt gangster (în Manie Albă), perioadă în care filmele cu gangsteri au devenit tot mai rare.

ZILE ȘI NOPȚI  |  BUCUREȘTI, 13 - 19 IANUARIE 2017  |  29


ZILE ȘI NOPȚI A REALIZAT ACEASTĂ RECENZIE SUB ANONIMAT ȘI A ACHITAT NOTA DE PLATĂ.

Azzuro Bine și mult

În cartierul Drumul Taberei am descoperit, de-a lungul vremii, multe locuri în care se mănâncă bine, unele dintre ele putând concura fără probleme cu localuri mai scumpe și mai populare din zone centrale. Unul dintre acestea este, indiscutabil, Azzuro (compania mai deține câteva restaurante, în zone comerciale, pe care nu le-am testat). Primele vizite aici s-au desfășurat exclusiv în scop de bere și pizza (Calabrese e foarte OK, trebuie încercată), dar, în timp, am trecut și la chestii mai „grele”. Mușchiul de vită în sos gorgonzola, ceaunelul picant, escalopul Zingara, toate au fost cercetate în amănunt. Locul e primitor și prietenesc, chiar dacă terasa este poziționată exact la marginea șoselei și, uneori, gazele de eșapament și zgomotul nu sunt cele mai bune ingrediente într-o mâncare, de altfel, gustoasă. Serviciul e bun spre foarte bun aici, peste media generală a localurilor „de cartier”, iar prețurile sunt prietenești, în general. Oricum, în cele mai multe cazuri (la noi a fost întotdeauna așa, sper că nu întâmplător), plătești corect ceea ce primești. La ultima vizită, am schimbat macazul și am pus accentul pe fructe de mare - salată verde cu crevete, roșii cherry, crutoane și niște feluri de piper, plus o porție generoasă de Seafood Spaghetti. Vizavi, pulpă de vițel tras la cuptor, cu garnitură de fasole verde și roșii cherry. Toate proaspete, bine gătite, gust echilibrat și arome apetisante. Porțiile sunt decente spre mari, așa că... mai venim!   CĂTĂLIN TOADER, PUBLISHER - ZILE ȘI NOPȚI BUCUREȘTI 30  |  CITY FOOD  |  AZZURO - BINE ȘI MULT

Terasa se află în zona Eugen Lovinescu, pe bucla din Drumul Taberei. Loc foarte bun atât pentru berea de fiecare zi cu prietenii, cât și pentru încercat feluri mai speciale (platoul cu cotlete de miel de Noua Zeelandă poate fi o sugestie!).

MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/ BUCURESTI


RECOMANDAREA DIN CENTRUL VECHI

Arcade Café Smârdan 30 Arcade este unul dintre locurile mișto (sau “faine”, ca să sune mai jurnalistic) din Centrul Vechi. Asta se vede nu doar în design interior, aranjamente, decoruri sau servicii, ci și în oamenii pe care-i găsești, de obicei, acolo. Locul e foarte primitor și colorat, cu o grădină interioară (funcțională și iarna) foarte haioasă. Mâncarea este foarte bună, cu un plus pentru deserturi (care merg la fix într-o cafenea, nu?), serviciul prompt și foarte prietenos iar prețurile accesibile. Pe ansamblu, un loc excelent fie pentru socializare cu prietenii, protocol cu invitați străini sau petreceri private. Nu ratați pulpa de rață cu piure de cartofi și cremă de trufe!   CĂTĂLIN TOADER PUBLISHER - ZILE ȘI NOPȚI BUCUREȘTI

ZILE ȘI NOPȚI  |  BUCUREȘTI, 13 - 19 IANUARIE 2017  |  31


32 | CITY NIGHT | RECOMANDÄ&#x201A;RI


PREȚURI FĂRĂ CONCURENȚĂ

ZILE ȘI NOPȚI | BUCUREȘTI, 13 - 19 IANUARIE 2017 | 33


THE SALESMAN Regia: Asghar Farhadi Cu: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti Gen film: Dramă, Thriller Durata: 125 minute Premiera în România: 13.01.2017 Distribuit de Asociația Culturală Macondo

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

34  |  CITY FILM  |  PREMIERE

PREMIERĂ

The Salesman Filmul urmărește drama unui cuplu din Teheran pentru care mutarea în casa unei foste prostituate și o vizită neașteptată duc la violență. În paralel, cei doi joacă într-un teatru de amatori rolurile din The Death of a Salesman, al lui Arthur Miller, iar asemănările cu viața lor sunt izbitoare. „The Salesman”, în regia lui Asghar Farhadi, este singurul film din competiția oficială Cannes 2016 distins cu două trofee, pentru scenariu și interpretare masculină, acordat lui Shahab Hosseini. Regizorul Asghar Farhadi, primul iranian care a obținut Oscarul pentru Cel mai bun film străin cu „Nader and Simin: A Separation”, a fost inclus de revista Time în topul celor mai influenți 100 de oameni din lume, în 2012.


JACKIE Regia: Pablo Larraín Cu: Peter Sarsgaard, Natalie Portman, John Hurt, John Carroll Lynch Gen film: Biografic, Dramă Durata: 100 minute Premiera în România: 13.01.2017 Distribuit de Ro Image 2000

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

PREMIERĂ

Jackie Natalie Portman, într-un rol cu șanse la Oscar Filmul urmărește drama prin care a trecut Jackie după ce soțul său a fost asasinat, în 1963, în Dallas. Doamna Kennedy spunea ulterior că aceea a fost perioada din viața sa în care a pierdut „iubirea vieții ei”, dar a câștigat „dragostea unei întregi națiuni”. Filmul ne va purta în viața privată a uneia dintre cele mai iubite personalități ale Americii anilor ’60. Natalie Portman a declarat că una din cele mai grele părți ale rolului a fost stăpânirea vocii și accentului primei doamne, Jacqueline Kennedy. „Când auzi vocea reală pentru prima oară crezi că e imposibil de reprodus! N-am crezut niciodată că mă pricep la imitat accente, voci, mimică sau orice altceva de genul ăsta”, a spus Portman într-un interviu pentru Washington Post.

ZILE ȘI NOPȚI  |  BUCUREȘTI, 13 - 19 IANUARIE 2017  |  35


LISTA CÂȘTIGĂTORILOR Cel mai bun film – dramă: „Moonlight” Cel mai bun film – comedie/ musical: „La La Land” Cea mai bună regie: Damien Chazelle („La La Land”) Cel mai bun rol principal masculin într-un film – dramă: Casey Affleck („Manchester by the Sea”) Cel mai bun rol principal masculin într-un film – comedie/ musical: Ryan Gosling („La La Land”)

LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

Globurile de Aur 2017 Jimmy Fallon a prezentat cea de-a 74-a gală a premiilor Globulrile de Aur, care a avut loc pe 8 ianuarie, la Los Angeles. Meryl Streep a primit premiul pentru întreaga carieră, iar actrița a ținut un discurs tăios la adresa noului președinte Donal Trump. Ulterior filmele în care joacă au fost interzise în cinematografele din Rusia. Cele mai multe trofee, 7 la număr, au revenit musicalului „La La Land”, în regia lui Damien Chazelle cu Ryan Gosling şi Emma Stone. Ryan Gosling a obţinut trofeul pentru „cel mai bun actor într-un rol principal” pentru interpretarea din „La La Land”. Actriţa Emma Stone a fost recompensată cu prestigioasa distincţie pentru „cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical”. Globul de Aur pentru „cel mai 36  |  CITY FILM  |  GLOBURILE DE AUR 2017

bun film – dramă” i-a revenit lungmetrajului „Moonlight”, în regia lui Barry Jenkins. Trofeul pentru „cel mai bun rol principal masculin într-un film – dramă” a fost câștigat de Casey Affleck pentru rolul din filmul „Manchester by the Sea”. În schimb, „cel mai bun rol principal feminin într-un film – dramă” a fost jucat de Isabelle Huppert în „Elle”. „Atlanta” a fost desemnat cel mai bun serial TV de comedie, iar „The Crown” cel mai bun serial-dramă. Urmează în calendarul evenimentelor cinematografice mondiale nominalizările pentru premiile Oscar ale anului, ce vor fi anunţate marţi, 24 ianuarie, iar la 26 februarie va avea loc ceremonia de decernare a premiilor.

Cel mai bun rol principal feminin întrun film – dramă: Isabelle Huppert („Elle”) Cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical: Emma Stone („La La Land”) Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj: Aaron Taylor-Johnson („Nocturnal Animals”) Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un lungmetraj: Viola Davis („Fences”) Cel mai bun scenariu: Damien Chazelle, „La La Land” Cel mai bun film de animaţie: „Zootopia” Cel mai bun film străin: „Elle” Cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz, „La La Land” Cel mai bun cântec: „City of Stars” (”La La Land”)


DÉBARQUEMENT IMMÉDIAT! Regia: Philippe de Chauveron Cu: Ary Abittan, Medi Sadoun Gen film: Comedie Durata: 90 minute Premiera în România: 13.01.2017 Distribuit de Odeon Cineplex

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

LIVE BY NIGHT Regia: Ben Affleck Cu: Zoe Saldana, Scott Eastwood, Ben Affleck Gen film: Crimă, Dramă Durata: 128 minute Premiera în România: 13.01.2017 Distribuit de Freeman Entertainment

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

PREMIERĂ

Aterizare forţată! Comedie franțuzească despre imigranții arabi Polițistul José Fernandez (Ary Abittan) nu-i cel mai competent polițai al Franței, dar nici tălâmb nu este. Are o nouă misiune de repatriere a unui emigrant cu acte în neregulă și suspectat de terorism. Karzaoui, de fapt un banal șmecheraș, a folosit identități false și-a ajuns pe o listă de teroriști căutați internațional. Aterizați accidental într-o altă țară, problemele încep să apară. Jose nu mai trebuie să-l păzească, ci să îl recaptureze pe infractorul care tot încearcă să scape de deportare. Printr-o succesiune de întâmplări neprevăzute, cei doi se văd puși în situația deloc simplă de-a colabora. Începe o goană nebună, presărată cu multe complicații neașteptate și explozive.

PREMIERĂ

Legea Nopții Acțiunea filmului scris şi regizat de Ben Affleck se desfăşoară în era prohibiţiei, la mijlocul anilor '20, când traficul ilegal de alcool punea toată puterea în mâinile bandelor de gangsteri, iar legea nu mai putea ţine pasul. Pentru că suficient curaj şi ambiţie garantau puterea şi banii, Joe Coughlin (Ben Affleck), fiul inspectorului poliţiei din Boston, a renunţat de mult la rigorile legii şi se bucură de beneficiile pe care i le aduce viaţa de infractor. Dar până şi în rândul proscrişilor există reguli, iar Joe o încalcă pe cea mai importantă, furându-i banii şi amanta unuia dintre cei mai periculoşi mafioţi. Mişcarea se încheie tragic, ducându-l pe acesta pe un drum al răzbunării şi trufiei, direct în inima mafiei din Tampa. ZILE ȘI NOPȚI  |  BUCUREȘTI, 13 - 19 IANUARIE 2017  |  37


CINEMA CITY COTROCENI AFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00 www.cinemacity.ro

VIP PROGRAM 13 - 19 IANUARIE 2017 TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

Rating

AVANPREMIERĂ TRIPLU X: ÎNTOARCEREA LUI XANDER CAGE $ / XXX: THE RETURN OF XANDER CAGE $ PREMIERĂ JACKIE 2D / JACKIE 2D PREMIERĂ LEGEA NOPȚII 2D / LIVE BY NIGHT 2D

AC, AV

AP-12

N-15

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

Gen

BIO, DR

AC, DR

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

Mi

21:50

J

21:40

S

14:30

ASSASIN'S CREED:CODUL ASASINULUI $/ASSASIN'S CREED $

AC, AV

D

21:40 17:20, 20:00, 22:40

S-D

14:40

17:10, 19:50, 22:40

V, L

19:30, 22:00 19:30

D

14:20

DE CE EL?2D / WHY HIM?2D

N-15

LA LA LAND 2D / LA LA LAND 2D

AG

DR

CO

MZ, RO

19:30, 22:00

Ma

19:10, 22:00

Mi

19:20, 21:40 22:30

V, L - J AP-12

17:20, 20:00, 22:40

J

J

COLLATERAL BEAUTY: A DOUA ȘANSĂ 2D / COLLATERAL BEAUTY 2D

21:40

V, L - Mi

S N-15

SEARA 17:00 - 24:00

16:50

S

14:00

D

14:00

22:00

V, L

17:10

D, Mi

17:00

Ma

19:30

J

17:40

V, L

19:00, 21:40

S-D

16:20

19:00

Ma

21:40

Mi - J

19:00

PROGRAM 13 - 19 IANUARIE 2017 TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

SPECTACOL TEATRU LUPUL BUCLUCAȘ / SPECTACOL TEATRU LUPUL BUCLUCA AVANPREMIERĂ 6, 9 PE SCARA RICHTER 2D / 6, 9 PE SCARA RICHTER 2D

Rating

PREMIERĂ LEGEA NOPȚII 2D / LIVE BY NIGHT 2D PREMIERĂ ATERIZARE FORȚATĂ!2D / LAST CALL FOR NOWHERE 2D PREMIERĂ JACKIE 2D / JACKIE 2D CRĂIASA ZĂPEZII 3 :FOC ȘI GHEAȚĂ $ DUBLAT / THE SNOW QUEEN 3 $ DUBBED

S

AG

AP-12

AVANPREMIERĂ TRIPLU X: ÎNTOARCEREA LUI XANDER CAGE $ / XXX:THE RETURN OF XANDER CAGE $

CO

AC, AV

N-15

AP-12

AP-12

AG

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

Gen

AC, DR

CO

BIO, DR

AN

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

SEARA 17:00 - 24:00

11:00

J

19:30

Mi

20:20

J

21:00

V, L - J S-D

12:30

V, L - J S-D

11:40

V, L - J S-D

11:30

V, L - J

15:10

17:50, 20:30, 22:15

15:10

17:50, 20:30, 22:15

13:30, 15:40

17:40, 19:40, 21:40

13:40, 15:40

17:40, 19:40, 21:40

15:50

18:00, 20:10, 22:20

13:40, 15:50

18:00, 20:10, 22:20

14:30, 16:40

18:50

S-D

12:20

14:30, 16:40

18:50

COLLATERAL BEAUTY: A DOUA ȘANSĂ 2D / COLLATERAL BEAUTY 2D

AP-12

DR

V-J

12:40

14:45, 16:50

19:20, 21:30

ASSASIN'S CREED:CODUL ASASINULUI $/ASSASIN'S CREED $

N-15

AC, AV

V-J

12:00

14:30

17:00, 19:30, 22:00

DOAR SFÂRȘITUL LUMII 2D / JUSTE LA FIN DU MONDE 2D

N-15

DR

OZZY: MAREA EVADARE 2D DUBLAT / OZZY 2D DUBBED

AG

AN

V, L - J

22:00

S-D

21:40

V, L - J S-D

16:50 11:50


CINEMA CITY COTROCENI AFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00 www.cinemacity.ro

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

DE CE EL?2D / WHY HIM?2D

Rating

Gen

N-15

CO

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

V, L - J S-D

12:40

V, L - Ma, J

MARELE ZID $ / THE GREAT WALL $

OZZY :MAREA EVADARE $ DUBLAT / OZZY $ DUBBED

LA LA LAND 2D / LA LA LAND 2D PASAGERII $/PASSENGERS $

AG

AG

AC, MI

AN

MZ, RO

AP-12

AV, SF

HAI SĂ CÂNTĂM! $ DUBLAT / SING!$ DUBBED

AG

AN, CO

HAI SĂ CÂNTĂM! 2D DUBLAT / SING!2D DUBBED

AG

HAI SĂ CÂNTĂM! $/SING!$ ROGUE ONE:O POVESTE STAR WARS $ DUBLAT / ROGUE ONE:A STAR WARS STORY $ DUBBED

SEARA 17:00 - 24:00

15:00

17:30, 19:50, 22:10

15:00

17:30, 19:50, 22:10

15:45

18:00, 20:20, 22:40

13:30, 15:45

18:00, 20:20, 22:40

Mi

15:45

18:00, 20:30, 22:40

V, L - Ma, J

13:10

S-D

11:10

S-D

11:00

Mi

12:10

V, L - J S-D

11:10

V-J

13:10

13:40, 16:20

19:10, 21:50

13:40, 16:20

19:10, 21:50

14:00, 16:30

19:00, 21:40

V, L - J

17:00

S-D

12:20

AN, CO

S-D

12:10

AG

AN, CO

V-J

16:40

AP-12

AC, AV

V-J

14:00

14:40

17:00

14:30

V - Ma, J

15:10

18:00, 19:20, 20:50

Mi

14:10, 16:50

19:20, 20:50, 22:10

13:50, 16:00

18:15, 20:30, 22:50

ROGUE ONE:O POVESTE STAR WARS $/ROGUE ONE:A STAR WARS STORY $

AP-12

SUPER PARTY LA BIROU 2D / OFFICE CHRISTMAS PARTY 2D

N-15

DEMONUL 2D / INCARNATE 2D

N-15

HO, TH

V-J

21:40

ALIATUL 2D / ALLIED 2D

N-15

DR, RO

V-J

19:00, 21:40

LUMEA DE DINCOLO:RĂZBOAIE SÂNGEROASE $/ UNDERWORLD:BLOOD WARS $

N-15

AC, HO

V - Ma, J

20:40, 22:40

AG

AN, CO

MAREA BULGĂREALĂ $ DUBLAT / SNOW TIME! $ DUBBED

Cinema City își rezervă dreptul de a opera modificări în program.

AP-12

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

VAIANA 2D DUBLAT / MOANA 2D DUBBED

AG

AC, AV

CO

AN

V, L - J

18:15, 20:30, 22:50

S-D

Mi

22:40

V, L - J

14:00

S-D

12:10

S

12:10

14:30

D

12:00

14:30

11:00

13:30, 16:00

V, L - Ma, J

VAIANA $ DUBLAT / MOANA $ DUBBED

AG

AN

S-D

18:20

Mi

BAD SANTA:AVENTURA CONTINUĂ 2D / BAD SANTA 2 2D

N-15

CO

S-D

ANIMALE FANTASTICE ȘI UNDE LE POȚI GĂSI $ /FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM $

AP-12

AV, FA

V - Ma

AG

AG

18:00 16:50 21:00

V, L - Mi

PRIMUL CONTACT 2D / ARRIVAL 2D

FĂRĂ ARMĂ ÎN LINIA ÎNTÂI 2D / HACKSAW RIDGE 2D TROLII $ DUBLAT / TROLLS $ DUBBED

18:20

17:00, 19:30

S-D

16:50

19:10

J

17:00 18:50

N-15

BI, DR

V-J

AG

AN, AV

V-J

12:00

LEGENDA

AVENTURI AV ACȚIUNE AC ANIMAȚIE AN COMEDIE CO DRAMĂ DR FANTASTIC FA THRILLER TH HORROR H CRIMA CR MISTER MI SCIENCE FICTION SF ROMANTIC RO


SALA

CINEMA CITY COTROCENI

AFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00 www.cinemacity.ro

PROGRAM 13 - 19 IANUARIE 2017 TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

Rating

AVANPREMIERĂ TRIPLU X: ÎNTOARCEREA LUI XANDER CAGE $ / XXX: THE RETURN OF XANDER CAGE $

AC, AV

ASSASIN'S CREED: CODUL ASASINULUI $/ASSASIN'S CREED $

N-15

ROGUE ONE: O POVESTE STAR WARS $/ROGUE ONE: A STAR WARS STORY $

AP-12

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

Gen

AC, AV

AC, AV

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

Mi - J

SEARA 17:00 - 24:00

22:40

V - Ma

15:15

17:45, 20:10, 22:40

Mi - J

15:15

17:45, 20:10

V-J

12:30

LEGENDA

ASSASSIN’S CREED: CODUL ASASINULUI Regia: Justin Kurzel Cu: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons Gen film: Acţiune, Aventuri, Istoric, SF Durata: 140 minute Desmond Miles descoperă străvechea linie de asasini profesioniști din care se trage după ce este răpit de o organizație ale cărei origini țin de societatea secretă Cavalerii Templieri și care îl trimite înapoi în timp pentru a recupera o seamă de artefacte cu importantă valoare istorică.

Cinema City își rezervă dreptul de a opera modificări în program.

AVENTURI AV ACȚIUNE AC ANIMAȚIE AN COMEDIE CO DRAMĂ DR FANTASTIC FA THRILLER TH HORROR H CRIMA CR MISTER MI SCIENCE FICTION SF ROMANTIC RO


RezervÄ&#x192;ri: 021 407 00 00

www.cinemacity.ro


CINEMA CITY SUN PLAZA Calea Văcărești nr. 391, etaj 2, sector 4, rezervări: 021-386 0600 www.cinemacity.ro

PROGRAM 13 - 19 IANUARIE 2017 AVANPREMIERĂ TRIPLU X:ÎNTOARCEREA LUI XANDER CAGE $ / XXX:THE RETURN OF XANDER CAGE $ AVANPREMIERĂ 6, 9 PE SCARA RICHTER / 6, 9 PE SCARA RICHTER

Rating

Gen

0

AC, AV

AP-12

CO

N-15

PREMIERĂ ATERIZARE FORȚATĂ!2D / LAST CALL FOR NOWHERE 2D

AP-12

AP-12

ASSASIN'S CREED:CODUL ASASINULUI $/ASSASIN'S CREED $

N-15

MARELE ZID $ / THE GREAT WALL $

Mi - J J

19:50 14:20

17:00, 19:40, 22:20

14:20

17:00, 19:40, 22:20

AC, DR

CO

S-D

11:40

V-J

12:50

15:00

17:20, 19:20, 21:30

13:10, 15:15

17:20, 19:30, 21:50

13:10, 15:15

17:20, 19:30, 21:50

13:30, 15:50

18:20, 20:50, 22:00

13:30, 15:50

18:20, 20:50, 22:00

13:20, 15:30

17:30, 19:40, 21:50 17:30, 19:40, 21:50

BIO, DR

S-D

11:00

V, L - J AC, AV

S-D

11:10

V, L - J AP-12

DR

S-D

11:10

13:20, 15:30

AG

AN

V-J

12:50

14:50, 16:50

AP-12

AC, MI

V-J

DE CE EL?2D / WHY HIM?2D

N-15

CO

V-J

PASAGERII $/PASSENGERS $

AP-12

AV, SF

V-J

LA LA LAND 2D/ LA LA LAND 2D

AG

MZ, RO

V-J

HAI SĂ CÂNTĂM! $/SING!$

SEARA 17:00 - 24:00

20:40

V, L - J

PREMIERĂ JACKIE 2D / JACKIE 2D

CRĂIASA ZĂPEZII 3 :FOC ȘI GHEAȚĂ $ DUBLAT / THE SNOW QUEEN 3 $ DUBBED

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

V, L - J

PREMIERĂ LEGEA NOPȚII 2D / LIVE BY NIGHT 2D

COLLATERAL BEAUTY: A DOUA ȘANSĂ 2D / COLLATERAL BEAUTY 2D

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

18:50 17:40, 20:00, 22:10

12:00

12:20

14:30

17:00, 19:20, 21:40

14:40

17:10, 19:40

15:00

17:40, 20:20

AG

AN, CO

V-J

AP-12

AC, AV

S-D

AP-12

AC, AV

V-J

13:50, 16:30

19:10, 21:00

HAI SĂ CÂNTĂM! 2D DUBLAT / SING!2D DUBBED

AG

AN, CO

V-J

15:00

17:20

HAI SĂ CÂNTĂM! $ DUBLAT / SING!$ DUBBED

AG

AN, CO

V-J

13:40, 16:00

SUPER PARTY LA BIROU 2D / OFFICE CHRISTMAS PARTY 2D

N-15

CO

V-J

14:30, 16:50

DEMONUL 2D / INCARNATE 2D

N-15

HO, TH

V - Mi

22:40

LUMEA DE DINCOLO:RĂZBOAIE SÂNGEROASE $/ UNDERWORLD:BLOOD WARS $

N-15

AC, HO

V-J

22:10

ALIATUL 2D / ALLIED 2D

N-15

DR, RO

ROGUE ONE:O POVESTE STAR WARS $ DUBLAT / ROGUE ONE:A STAR WARS STORY $ DUBBED ROGUE ONE:O POVESTE STAR WARS $/ROGUE ONE:A STAR WARS STORY $

18:20 11:10

V, L - J S-D

11:00

V, L - J AG

AN

S-D

11:20

VAIANA 2D DUBLAT / MOANA 2D DUBBED

AG

AN

V-J

12:40

AP-12

AV, FA

V - Ma

PRIMUL CONTACT 2D / ARRIVAL 2D

AG

AG

V-J

12:00

TROLII $ DUBLAT / TROLLS $ DUBBED

AG

AN, AV

V-J

12:30

FĂRĂ ARMĂ ÎN LINIA ÎNTÂI 2D / HACKSAW RIDGE 2D

N-15

13:30, 16:20

18:50, 21:30

13:30, 16:20

18:50, 21:30

13:00, 15:20

VAIANA $ DUBLAT / MOANA $ DUBBED

ANIMALE FANTASTICE ȘI UNDE LE POȚI GĂSI $ /FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM $

19:00, 21:20

13:00, 15:20

20:45

V - Mi

19:50

J

22:20

BI, DR

AVENTURI  AV ACȚIUNE  AC ANIMAȚIE  AN COMEDIE  CO DRAMĂ  DR FANTASTIC  FA THRILLER  TH HORROR  H CRIMA  CR MISTER  MI SCIENCE FICTION  SF ROMANTIC RO

Cinema City își rezervă dreptul de a opera modificări în program.

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL


CINEMA CITY MEGA MALL Pierre de Coubertin nr. 3-5, lângă Arena Națională Rezervări: 0372 839 066, www.cinemacity.ro

S-D

12:00

14:40

17:20, 20:00, 22:40

V - S, L-J

12:00

14:10, 16:40

19:10, 21:20

D

12:20

14:30, 16:40

19:10, 21:20

13:50, 15:50

17:50

V, L - J S-D

11:50

13:50, 15:50

17:50

V - S, L-J

12:00

14:30

17:15, 19:40, 22:10

D

12:00

CO

S-D Mi - J

12:20 12:10

14:40

17:15, 19:40, 22:10

13:20, 15:40

18:00, 20:30, 22:50

13:20, 15:40

18:00, 20:30, 22:50

14:40

17:00, 19:20, 21:50

LUMEA DE DINCOLO: RĂZBOAIE SÂNGEROASE $ ALIATUL 2D / ALLIED 2D VAIANA $ DUBLAT / MOANA $ DUBBED PRIMUL CONTACT 2D / ARRIVAL 2D TROLII $ DUBLAT / TROLLS $ DUBBED FĂRĂ ARMĂ ÎN LINIA ÎNTÂI 2D / HACKSAW RIDGE 2D

14:50

17:20, 19:40, 22:00

Gen

Rating

AP-12

AC, MI

AP-12

AV, SF MZ, RO

AG AP-12

AC, AV AN, CO

AG AP-12

AC, AV AN, CO

AG

DEMONUL 2D / INCARNATE 2D

CO

17:20, 20:00, 22:40

N-15

14:40

N-15

N-15

19:00, 21:10

AC, DR

14:30, 16:50

HO, TH

12:20

SUPER PARTY LA BIROU 2D / OFFICE CHRISTMAS PARTY 2D

12:40

V-J

19:00, 21:20

V, L - J S-D

13:40, 16:10 11:00

13:40, 16:10

18:50, 21:30 18:50, 21:30

V - Ma

18:10, 21:00, 22:00

Mi - J

18:10, 21:00

V, L - J

12:30

14:30

S-D

12:10

14:30

V-J

15:30

V, L - J

13:15, 16:40

S-D

11:00

V-J

13:15, 16:40 14:20, 16:40

21:30

V - Ma

22:15

Mi

22:20 19:50

N-15

V-J

HAI SĂ CÂNTĂM! $ DUBLAT / SING!$ DUBBED

Mi - J

AC, HO

19:30

ROGUE ONE:O POVESTE STAR WARS $ DUBLAT / ROGUE ONE:A STAR WARS STORY $ DUBBED

17:20, 19:40, 21:50

V-J

N-15

J

V, L - J

N-15

HAI SĂ CÂNTĂM! 2D DUBLAT / SING!2D DUBBED

11:00

V, L Ma

DE CE EL?2D / WHY HIM?2D

SEARA 17:00 - 24:00

14:50

DR, RO

D

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

V-J

14:50

V, L - J

14:00

AG

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

ROGUE ONE:O POVESTE STAR WARS $/ROGUE ONE:A STAR WARS STORY $

12:40

17:20, 19:50, 22:30

AN

12:10

V - Ma

S-D

11:40 12:00

11:10

AG

V-J

LA LA LAND 2D / LA LA LAND 2D

SEARA 17:00 - 24:00

AG

17:30, 20:00

PASAGERII $/ PASSENGERS $

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

V-J

AG

15:00

MARELE ZID $ / THE GREAT WALL $

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

AN, AV

Gen

AC, AV AC, AV

N-15 AP-12

AC, AV

Mi - J

Gen

0

Rating

17:30, 20:00, 22:30

AC, AV

AG

15:00

CO

AP-12

V - Ma

21:40

BIO, DR

AP-12

22:30

TITLU FILM

S-D

N-15

ASSASIN'S CREED: CODUL ASASINULUI $/ASSASIN'S CREED $

Mi - J

SEARA 17:00 - 24:00

BI, DR

COLLATERAL BEAUTY: A DOUA ȘANSĂ 2D / COLLATERAL BEAUTY 2D CRĂIASA ZĂPEZII 3 :FOC ȘI GHEAȚĂ $ DUBLAT / THE SNOW QUEEN 3 $ DUBBED

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

Mi - J

DR

PREMIERĂ LEGEA NOPȚII 2D / LIVE BY NIGHT 2D

AP-12

PREMIERĂ JACKIE 2D / JACKIE 2D

AG

AVANPREMIERĂ SPECTACOL TEATRU MOTANUL ÎNCĂLȚAT / SPECTACOL TEATRU MOTANUL ÎNCĂLȚAT AVANPREMIERĂ TRIPLU X: ÎNTOARCEREA LUI XANDER CAGE $ / XXX: THE RETURN OF XANDER CAGE $ AVANPREMIERĂ 6, 9 PE SCARA RICHTER / 6, 9 PE SCARA RICHTER

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

AN

TITLU FILM

N-15

AVANPREMIERĂ TRIPLU X: ÎNTOARCEREA LUI XANDER CAGE $ / XXX: THE RETURN OF XANDER CAGE $ ASSASIN'S CREED: CODUL ASASINULUI $/ASSASIN'S CREED $ ROGUE ONE: O POVESTE STAR WARS $/ROGUE ONE:A STAR WARS STORY $

AC, AV

TITLU FILM

Rating

PROGRAM 13 - 19 IANUARIE 2017

14:00 17:00, 18:50

V - Mi

19:30

J

22:00

LEGENDA

AVENTURI AV ACȚIUNE AC ANIMAȚIE AN COMEDIE CO DRAMĂ DR FANTASTIC FA THRILLER TH HORROR H CRIMA CR MISTER MI SCIENCE FICTION SF ROMANTIC RO


CINEMA CITY PARKLAKE

Str. Liviu Rebreanu, nr. 4, ParkLake Plaza, București Rezervări: 0731 333 663, www.cinemacity.ro

PROGRAM 13 - 19 IANUARIE 2017

19:30

19:20 17:30

19:20

Gen

AP-12

Rating

SUPER PARTY LA BIROU 2D/OFFICE CHRISTMAS PARTY 2D LUMEA DE DINCOLO: RĂZBOAIE SÂNGEROASE $ MAREA BULGĂREALĂ $ DUBLAT/ SNOW TIME! $ DUBBED

14:50

17:15, 19:40, 22:00

16:20

19:00, 21:40

11:30

13:20, 15:40 11:00

13:20, 15:40

ALIATUL 2D/ALLIED 2D VAIANA $ DUBLAT/ MOANA $ DUBBED

14:50

18:00, 20:50

AC,AV

AP-12

Mi - J

V-J

V-J

V-J

V - Mi V-J

17:10 17:10

TROLII $ DUBLAT / TROLLS $ DUBBED

V-J

18:00, 20:40, 22:00

Mi - J

12:30

15:20

18:00, 20:10, 22:00

V-J

12:30

14:40, 16:50

19:00, 21:10

13:10, 15:10 13:10, 15:10

17:30, 22:20

22:40

12:40

19:10 12:30

V, L - J

V - Ma

15:20

11:10

19:20, 21:50

18:00, 20:50

ANIMALE FANTASTICE ȘI UNDE LE POȚI GĂSI $ / FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM $

12:30

S-D

14:20, 16:50

12:00

15:00

VAIANA 2D DUBLAT/ MOANA 2D DUBBED

V - Ma

V, L - J

18:10, 20:20, 22:30

V - Ma

AG

Rating

Gen

AC,AV CO

AP-12

J

AC,DR

N-15 AP-12

20:40

ROGUE ONE:O POVESTE STAR WARS $/ROGUE ONE:A STAR WARS STORY $

AV,FA

CRĂIASA ZĂPEZII 3 :FOC ȘI GHEAȚĂ $ DUBLAT / THE SNOW QUEEN 3 $ DUBBED

SEARA 17:00 - 24:00

Mi - J

BIO,DR

PREMIERĂ JACKIE 2D/JACKIE 2D

AG

PREMIERĂ LEGEA NOPȚII 2D/ LIVE BY NIGHT 2D

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

AN

AVANPREMIERĂ TRIPLU X: ÎNTOARCEREA LUI XANDER CAGE$ / XXX: THE RETURN OF XANDER CAGE $ AVANPREMIERĂ 6,9 PE SCARA RICHTER/6,9 PE SCARA RICHTER

18:50 18:00

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

S-D

CO

16:10

13:50, 16:00

V, L - J

AP-12

AG

MZ,RO

18:00, 20:40

S-D

17:20, 19:50, 22:20

17:30 17:10

V, L Ma

S-D

N-15

13:50

14:50

17:40, 19:50

N-15

S-D

HAI SĂ CÂNTĂM! $ DUBLAT/SING!$ DUBBED

12:20

Mi - J

AC,HO

V, L Ma

SEARA 17:00 - 24:00

17:50, 20:15

AG

Mi - J

19:30, 21:50

HAI SĂ CÂNTĂM! 2D DUBLAT/SING!2D DUBBED

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

V - Ma

AN,CO

14:50

PASAGERII $/ PASSENGERS $

N-15

S-D

V-J

LA LA LAND 2D/ LA LA LAND 2D

DR,RO

V, L Ma

N-15

22:10

AC,AV

Mi - J

DR

21:30

CO

21:50

S-D

N-15

V, L Ma

AC,MI

19:30

Mi - J

TITLU FILM

19:50

AG

14:10

V-J

AN

S-D Mi - J

MARELE ZID $ / THE GREAT WALL $

AP-12

19:50

V-J

AG

V, L Ma

DE CE EL?2D/WHY HIM?2D

MZ,RO

17:00, 20:40

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

AV,SF

17:20, 22:30

AP-12

S-D Mi - J

V-J

AG

17:00, 22:30

AN,CO

V, L Ma

V-J

ASSASIN'S CREED:CODUL ASASINULUI $/ ASSASIN'S CREED $ COLLATERAL BEAUTY: A DOUA ȘANSĂ 2D / COLLATERAL BEAUTY 2D

AG

21:40

TITLU FILM

AN,CO

Mi - J

Mi - J

LA LA LAND 2D/ LA LA LAND 2D

SEARA 17:00 - 24:00

15:00 14:00

AN

Gen

BIO,DR

AP-12 N-15

AC,DR DR

AP-12

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

AG

DE CE EL?2D/WHY HIM?2D

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

AN,AV

ASSASIN'S CREED:CODUL ASASINULUI $/ ASSASIN'S CREED $

N-15

COLLATERAL BEAUTY: A DOUA ȘANSĂ 2D / COLLATERAL BEAUTY 2D

AC,AV

PREMIERĂ LEGEA NOPȚII 2D/ LIVE BY NIGHT 2D

N-15

PREMIERĂ JACKIE 2D/JACKIE 2D

AC,AV

AVANPREMIERĂ TRIPLU X: ÎNTOARCEREA LUI XANDER CAGE $ / XXX: THE RETURN OF XANDER CAGE $

CO

TITLU FILM

Rating

ZONA VIP

S-D

LEGENDA

AVENTURI  AV ACȚIUNE  AC ANIMAȚIE  AN COMEDIE  CO DRAMĂ  DR FANTASTIC FA THRILLER  TH HORROR  H CRIMA  CR MISTER  MI SCIENCE FICTION  SF ROMANTIC RO

11:30

14:00

19:40

12:50


Zile și Nopți București 13 ianuarie 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you