Page 1

www.zilesinopti.ro

NOU!

Piața Sfatului, nr 29 Tel.: 0268418311 detalii la pag. 84

BRAȘOV I 13 - 26 IANUARIE 2017


TITLU RUBRICĂ

DIN REVISTĂ

EVENIMENTUL EDIŢIEI

O LUNĂ PE MUZICA LUI MOZART PAGINA 37 Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional W. A. Mozart va avea loc în perioada 28 ianuarie – 25 februarie 2017. Invitaţiile sunt dintre cele mai atractive și diverse, de la operă la spectacole de balet, concerte simfonice 1/4 până la tradiţionalele Recitaluri de la ora 5.

INTERVIU CRISTIAN OROȘANU Cristian Oroșanu dirijează orchestra de cameră Kamerata Kronstadt, fondată în 2014, din dragoste pentru muzică și pentru publicul brașovean. PAGINA 18-19

Free în Brașov p. 16

Recomandare evenimente p. 36

Recomandare carte p. 40

PLUS: PROGRAM CINEMATECA P.33 / TOP 5 EVENIMENTE P.41 / VITĂ LA FESTIVAL '39 P.42

CITYZENII EDIŢIEI Mihail VAKULOVSKI

Alina ALEXA

Costel CRISTEA

Ionuț CONSTANTIN

P.20

P.22

P.24

P.26


SALUT, BRAȘOV! Theodora Ștefan Redactor șef - Zile și Nopţi Brașov

Prieteni de dans Sunt câteva locuri în Brașov unde se organizează diverse party-uri tematice, la care poţi asculta muzică diferită de cea difuzată la radio. Poţi descoperi stiluri noi, melodii originale la care n-ai fi avut acces dacă DJ-ul invitat nu le-ar fi dat play. Nu vorbesc de cluburile din oraș, ele nu intră în această categorie, ci despre pub-urile micuţe, unde toată lumea pare să se știe cu toată lumea. E doar o impresie. Câţiva se știu, sunt prieteni buni de-o viaţă poate, dar alţii se cunosc doar din vedere. Se întâlnesc numai la aceste evenimente. Cu toţii suntem prieteni de dans. N-am făcut cunoștinţă, doar am dansat alături,

ne-am zâmbit și am simţit că facem parte din strânsa comunitate a brașovenilor iubitori de muzică bună. Pe tipul ăla înalt, cu ochelari, l-am mai văzut în Jar, fata asta cu haine vintage a fost la Hof data trecută, băiatul ăsta cu barbă vine la toate petrecerile – probabil și alţii spun despre mine la fel: „fata asta cu păr roșu a fost la party-ul ăla din Simone.” Nu știu nimic despre mine, cum nu știu nici eu nimic despre ei, dar ceva ne unește: muzica pe care am dansat împreună în oraș, Zile și Nopţi. Poţi să fii și tu prietenul nostru de dans. Ne vom vedea în oraș din întâmplare.

SKETCH-ul EDIŢIEI Tare bucuros sunt că nu trebuie să plec prea departe de bârlog ca să schiez! Îmi exersez mișcările aerodinamice chiar la mine în cartier, pe străduţele lăturalnice. A nins mult și zăpada a fost numai bine bătătorită de mașini. Ce-i drept, șoferii nu păreau prea fericiţi de situaţie. Păcat de zăpada asta care scârţâie sub clăpari. Ei... lăsaţi! O păstrez toată pentru mine! Voi mergeţi în Poiană, plătiţi până vă îngheaţă cardurile în POS-uri, că eu rămân aici în cartier, împotmolit în distracţii precum Loganurile voastre în nămeţi. Nici gând de hibernare când pe străzi nu-i fir de sare! Te salut din alunecare! :) 

#URSULAERODINAMIC

ZILE ȘI NOPŢI - EDIŢIA DE BRAȘOV apare bilunar - gratuit | nr. 1 (405) | 13 - 26 ianuarie 2017 Director Executiv: Marian Gîlea | Director Revistă: Marius Vâlsănescu (marius.valsanescu@zilesinopti.ro) | Director Vânzări: Bogdan Vâlsănescu (0752 241 608, bogdan. valsanescu@zilesinopti.ro) | Redactor-șef: Theodora Ștefan (theodora.stefan@zilesinopti.ro | Vânzări: Diana Frimo (0752 241 624, diana.frimo@zilesinopti.ro), Andreea Gîlea (0752 241 616, vanzari_bv@zilesinopti.ro) | Layout & DTP: Diana Bobeș (diana.bobes@zilesinopti.ro) Mare Publicitate: Regia MGSI Valeria Iliescu (valeria.iliescu@mgsi.ro) Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment la e-mail: office@zilesinopti.ro | Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior. Zile și Nopţi este membru BRAT

Ediţiile Zile și Nopţi în România: 235.000 exemplare lunar | Săptămânale: Bucureşti, Cluj, Timişoara / Arad | Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Iaşi, Sibiu (Mediaş), Bacău / Piatra Neamţ / Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi / Brăila, Oradea (Felix, 1 Mai), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi), Tg. Mureş.


Texte de: Theodora ȘTEFAN

La începutul lui 2017 nu trebuie să stăm în casă, chiar dacă e ger de crapă pietrele. În baruri, pub-uri, restaurante și săli de spectacole e cald și bine, e rost de bucurie. O piesă de teatru, un concert, un film bun, niște cafele aburinde sau căni

cu vin fiert, delicii culinare împărţite cu prietenii – toate vor face ca luna ianuarie să fie prima cu veselie din calendarul anului nou. Ne vedem în oraș, îmbrăcaţi bine și cu zâmbetul îngheţat pe faţă. :)

INTERVIU CU CRISTIAN OROȘANU PAGINA 18 Kamerata Kronstadt începe noul an cu un concert special, prin care celebrează 100 de ani de la nașterea celebrei cântăreţe Édith Piaf. Evenimentul va avea loc pe 18 ianuarie, la Sala Patria. Dirijorul Cristian Oroșanu ne oferă în cadrul unui interviu mai multe detalii despre acest eveniment și despre cele ce vor urma în acest an. „Ca orice lucru care merge la inimă, nu se uita ușor. Iată și motivul pentru care Piaf este și va rămâne emblematică în muzica universală.”

ESENŢIAL

Festivalul Internaționat W. A. Mozart, ediția a treia va avea loc la Brașov în perioada 28 ianuarie - 25 februarie 2017.

CONCERTE TRIBUT

STAND UP COMEDY

VINYL PARTY

A treia ediţie de Tribute Night în Warehouse Pub va avea loc în seara de 21 ian. Vei asculta heavy metal, melodii de la Dream Theater și Black Sabbath. Suport artiști 35 lei.

Comediantul Varză Daniel (ex Taxi Driver) vine la British Pub în seara de 27 ianuarie, alături de Dan Tzutzu. Rezervă-ţi un loc la tel. 0730007009 și fii gata să râzi cu gura până la urechi.

DJ Sorin Lupașcu vine pe 27 ianuarie în Deane’s. Pregăteștete să dansezi toată noaptea pe muzică mixată de pe viniluri. Intrarea va fi liberă.

10 | CITY LIFE | RECOMANDĂRI


NOU ÎN ORAȘ

MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/ BRASOV

DELIVERY

SIMPLY FOOD PROJECT Poţi comanda acasă sau la birou mâncare sănătoasă, la preţuri decente. Meniul este realizat de un nutriţionist și este updatat săptămânal. Poţi comanda supe-cremă, salate, pește la grătar, paste, dar și deserturi sănătoase, smoothie-uri sau fresh-uri. Pentru că meniul este de tip slow food, comenzile se plasează cu 24 h înainte.

ADVERTORIAL Telefon: 0746 167 266, 0733 153 151 contact@simplyfoodproject.ro /simplyfoodproject/

FRUMUSEȚE

SERENITY STYLE Noul salon de înfrumuseţare oferă servicii de coafură, frizerie și cosmetică, utilizând o gamă de produse organice. În această perioadă rece poţi beneficia aici de un tratament special cu parafină, pentru hidratarea și catifelarea mâinilor. Tratamentul este gratuit dacă optezi pentru o manichiură semipermanentă.

Adresa: Str. Lungă, nr. 158 Telefon: 0769 435 884 /Serenity-style-by-Simona

CURSURI

STEP IN2 SALSA Dacă îţi plac ritmurile latino, te poţi înscrie la noul curs de iniţiere marca Step in2 Salsa. Pe 16 ianuarie, ora 18:00, ești invitat la studioul de dans de la Casa Venus - Sala Crystal, să participi la o ora introductivă de Salsa și să te înscrii la cursuri. În două luni vei învăţa să dansezi Salsa, Bachata Urbana, Bachata Dominicana și Rueda de Casino.  AFLĂ MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO 12 | CITY LIFE | NOU ÎN ORAȘ

Adresă: Str. 13 Decembrie nr. 17 Telefon: Edi – 0761617665, Ali – 0720530617 edi@stepin2salsa.ro, ali@stepin2salsa.ro

Ș adulț trebue să bea lapte Prodlacta! 5 BENEFICII PE CARE NU LE ȘTIAI 1. Știati că nimic nu poate înlocui laptele ca sursă de calciu pentru organism? Deși există calciu în cantitate crescută și în alte alimente, numai din lapte acest mineral poate fi absorbit și utilizat eficient. 2. În laptele Prodlacta există bacterii nobile numite PRO-biotice. Aceste bacterii ajung și în intestinul uman, unde echilibrează și regenerează flora bacteriană responsabilă atât pentru imunitatea organismului, cât și pentru o digestie optimă. 3. Sloganul "Beţi zilnic 2 litri de lichide" presupune inclusiv lapte. Laptele conţine 83% apă, deci este nu numai un aliment, dar și o sursă de hidratare. Cu condiţia să fie degresate, laptele și produsele lactate acide (lapte bătut, iaurt) pot fi băute pe post de apă. În felul acesta, este acoperit necesarul de minerale, iar aportul caloric este nesemnificativ (30 cal/100 ml). 4. Creierului îi place laptele și mai ales forma lui "îngheţată"! Laptele este o sursă de serotonină, un aminoacid esential, care nu poate fi sintetizat în organism și trebuie adus prin alimentaţie. Nivelul acestei substanţe în creier determină starea de bine și relaxarea. 5. Știaţi că nu există fenomenul numit intoleranţă la lactoză, fiind vorba doar de o scădere temporară a capacităţii organismului de a digera zahărul din lapte? Lactoza este un dizaharid format din glucoză și galactoză care trebuie "desfăcut" de enzima numită lactoză. Dacă nu bem lapte și produse lactate în mod constant, această enzimă nu se mai produce.


TOP

5

EVENIMENTE

ALE IERNII

Iarna aceasta nc gerul năprasnc nu ne va țne în casă, nc nnsorle abundente! Concerte, festvalur, petrecer, mulț preten, pahare plne, țnute de gală, multe zâmbete ș ubre– astfel descru arna aceasta. Am ales pentru tne 5 dntre cele ma mportante evenmente ce vor avea loc la Brașov în anuare ș februare. Le preznt în ordne cronologcă, să-ț fe ma ușor să le notez în calendar.

1

CONCERT BUCOVINA Gheaţa se sparge în această lună cu muzică rock, în Kruhnen Musik Halle. Pe 21 ianuarie, pe ger sau pe zăpadă, trebuie să vii la concert Bucovina. De asemenea pe scenă va urca și Untold Faith. Vei asculta folk metal tradiţional, respectiv, metal progresiv. Biletul costă 30 de lei, datul din cap și săritul sunt incluse. Cu muzica dată tare și prietenii alături sigur vei uita că-i toiul iernii.

2

SOUND OF TOWN Prima ediţie a unui nou eveniment muzical va avea loc pe 22 ianuarie, la Domeniul Dâmbul Morii, în aer liber și indoor. Lineup-ul este format doar din DJ brașoveni care te așteaptă la un party ce va sfida iarna timp de mai mult de 20 de ore. Bogdan Popoviciu, Ăia de peste drum, Ilye și Sihe sunt o parte dintre DJ-ii invitaţi. După lăsarea întunericului se va face și un foc de tabără. Intrarea va fi liberă.

14 | CITY LIFE | TOP 5 EVENIMENTE ALE IERNII

3

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL W.A. MOZART Opera Brașov te invită la cea de-a treia ediţie a acestui eveniment dedicat celebrului compozitor. Astfel, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, ora 18.30, la Sala Operei, vei putea vedea spectacolul COSI FAN TUTT de Mozart, cu participarea Baletului, Corului şi Orchestrei Operei Braşov. Biletele costă 20 și 30 de lei. Pe site-ul zilesinopti.ro găsești programul complet al festivalului.

4

CONCERT ȚAPINARII ȘI FĂRĂ ZAHĂR Cei care nu așteaptă cu mare drag Ziua Îndrăgostiţilor, cea plină de dulcegării, inimioare și ursuleţi, sunt așteptaţi la concertul ANTI VALENTINES DAY, cu Ţapinarii și Fără Zahăr. Chiar din prima zi a lui februarie vom cânta și vom râde de iubire, în Rockstadt. Biletul este 25 de lei și poţi veni cu sau fără iubită. Dacă ești singur, cine știe, poate îţi găsești jumătatea la concert. Sau poate nu...

5

LOVE STORY FESTIVAL Cea de-a treia ediţie a Festivalului Filmelor de Dragoste va avea loc la Brașov în perioada 10-14 februarie. Și anul acesta vom vedea filme în premieră naţională, filme clasice și producţii premiate la mari festivaluri. De asemenea, vor fi concerte și surprize pentru îndrăgostiţi. Zile și Nopţi te va ţine la curent cu programul pregătit în acest an.


FREE IN BRAȘOV EMINESCU N-A EXISTAT Petra Antonia Binder, Anamaria Guguian și Michael Acker te invită să îl redescoperi pe marele poet Mihai Eminescu într-un spectacol inedit, cu muzică, dans, poezie și public. Vei asista la mai multe momente artistice prin care Eminescu va fi personalizat astfel încât vei simţi că există din nou. Spectacolul are loc la Muzeul Casa Mureșenilor vineri, 13 ianuarie, ora 19:00, duminică, 15 ianuarie, ora 20:00 și joi, 19ianuarie, ora 19:00. Intrarea este liberă pe bază de rezervare la eminescuexista@gmail.com sau tel. 0726.689.713. „Eminescu nu a existat. Eminescu există.”

TAG

TAG

TAG

Scriitoarea americană Tara Skurtu vine la Brașov la Cenaclul Tiuk cu o carte de poezie tradusă de Radu Vancu, „Skurtu, România”. Evenimentul are loc pe 13 ianuarie 2017, ora 18:00, la Librăria Humanitas.

Participă la șezătoarea organizată la Biblioteca Judeţeană George Bariţiu în dimineaţa zilei de 14 ianuarie. Vei putea croi ia ta personalizată și vei învăţa cum se realizează motivele tradiţionale românești pe pânză.

Evenimentul de muzică house Sound of Town va avea loc pe 22 ianuarie la Domeniul Dâmbu Morii, unde mai mulţi DJ brașoveni vor mixa timp de mai mult de 20 de ore indoor și outdoor. Seara se va face foc de tabără.

ESENŢIAL

Atelier de croșetat pentru copii îndemânatici cât și pentru părinții care vor să realizeze o jucărie În fiecare sâmbătă, ora 11:00, ELIANA mall Vei putea învăţa cum să croșetezi o bufniţă, un șoricel, un om de zăpadă și alte minunăţii. Tu trebuie să aduci doar firele și croșetele, iar două experte în acest domeniu, Gabriela Bularca și Simona Red, te vor învăţa această artă.

16 | CITY LIFE | FREE IN BRAȘOV


PREȚURI FĂRĂ CONCURENȚĂ


Interviu cu

Cristian Oroșanu Kamerata Kronstadt începe noul an cu un concert special, prin care celebrează 100 de ani de la nașterea celebrei cântăreţe Édith Piaf. Evenimentul va avea loc pe 18 ianuarie, la Sala Patria. Dirijorul Cristian Oroșanu ne oferă în cadrul unui interviu mai multe detalii despre acest eveniment și despre cele ce vor urma în acest an.

ZN: Suntem la începutul unui nou an și cu toţii sperăm la mai bine. Care sunt planurile Kameratei Kronstadt pentru 2017? C. Oroșanu:Vă urez tuturor un an nou minunat! Kamerata Kronstadt pregătește câteva evenimente interesante pentru începutul lui 2017: 18 | CITY LIFE | INTERVIU

- proiectul de Chanson Francaise, la care ne vom referi mai pe larg în continuare; - participăm cu un concert în cadrul Festivalului Mozart Brașov, în luna februarie; - în aprilie aducem pentru prima dată în România un concept în care proiectăm fotografii

pe ritmul muzicii clasice. Vom colabora cu această ocazie cu unul din cei mai renumiţi peisagiști români, fotograful brașovean Mihai Moiceanu. - mai punem la cale un concert în luna mai, unde bandoneonistul argentinian Omar Massa va aduce pe


scena brașoveană celebra „Aconcagua” de Astor Piazzolla. Alexandra Fits revine în faţa publicului brașovean, alături de pianistul și aranjorul Mariano Castro și de orchestra Kamerata Kronstadt, pe 18 ianuarie. Ce vom asculta la acest concert? Vom asculta 100% cântece din repertoriul celebrei Édith Piaf, de la nașterea căreia s-au împlinit 100 de ani nu de mult timp. În luna mai 2015, aduceam în faţa publicului brașovean doar câteva din piesele ei, într-un concert de chanson francaise cântat de Alexandra Fits și Guido van der Meent, acompaniaţi de Kamerata Kronstadt. Am avut un succes considerabil și atunci am plănuit un eveniment dedicat în întregime celebrei artiste franceze. Iată-l acum la doar câteva zile de realizare. Datorăm acest lucru în mare parte talentului de aranjor și orchestrator al pianistului argentinian Mariano Castro, care a realizat toate partiturile pentru Kamerata, și care va fi cu noi pe scenă, la pian. Mai sunt bilete disponibile? Da. Cel puţin în momentul în care vorbim noi acum. Ele se pot procura de la Sala Patria, agenţiile TUI Travel, Librăria Okian, sau cel mai simplu online: www.bilet.ro. S-au împlinit 100 de ani de la nașterea marii cântăreţe Édith Piaf. Cu toate acestea, simţim că Édith este în continuare aici, cu noi. Probabil nu e om care să nu știe cântecul „Non, Je ne regrette rien”. De ce credeţi că

CRISTIAN OROȘANU DIRIJEAZĂ ORCHESTRA DE CAMERĂ KAMERATA KRONSTADT, FONDATĂ ÎN 2014, DIN DRAGOSTE PENTRU MUZICĂ ȘI PENTRU PUBLICUL BRAȘOVEAN.

muzica ei dăinuie și azi? Édith Piaf a trăit puţin, a „ars” pe scenă, aș spune. Toate piesele sale sunt cântate și spuse din inimă. Este imposibil să nu fii mișcat de mesajul muzicii sale, mai ales pentru vorbitorii de limba franceză. Ca orice lucru care merge la inimă, nu se uita ușor. Iată și motivul pentru care Piaf este și va rămâne emblematică în muzica universală. Kamerata Kronstadt va fi din nou prezentă la Festivalul Internaţional George Enescu. Dorim să vă mulţumim pe această cale pentru că reprezentaţi Brașovul în cadrul acestui eveniment important. Da, ne bucurăm să participăm

pentru a doua oară la Festivalul Enescu, celebru deja în toată lumea. De data aceasta vom cânta atât la Brașov cât și la București, la Sala Radio. Este vorba de un concept nou, pe care Festivalul Enescu îl inaugurează: interpretarea unor lucrări scrise de compozitori în viaţă. Acești compozitori participă atât la concerte, cât și la simpozioane în care își prezintă lucrările și interacţionează cu muzicienii și cu publicul. Sunt foarte curios de această primă experienţă! 2017 începe cu acest concert special al Alexandrei Fits, despre care am vorbit. Ce ne pregătiţi în continuare? Aș vrea să organizez un turneu în ţară cu acest proiect, în următoarele două stagiuni. Mă gândesc de asemenea să extind aria de vizibilitate pentru proiectul cu Mihai Moiceanu. Aș vrea să mă implic mai mult în viaţa culturală a Brașovului, în lunile iunie-septembrie, care sunt cam lipsite de evenimente muzicale, tocmai când turismul este în floare.

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV 13 - 26 IANUARIE 2017 | 19


Istorioare cu poliţişti răi şi buni

Mihail Vakulovski Scrtor, traducător dn lteratura rusă, fondatorul ș realzatorul revste Tuk! (www.tuk.reea. net) ș al CenaKLUbulu Tuk.

Cînd am fost invitat de un prieten scriitor să scriu un text despre poliţiști pentru o antologie, mi s-au derulat multe-n cap, de parcă aș fi trăit ultimele clipe și mi-aș fi văzut viaţa ca la film, dar cu viteză… interzisă. Pe multe le-am folosit în trilogia „Tovarăși de cameră”. În antologie am înfrăţit poliţiile de pe cele două maluri ale Prutului, cum am făcut și-n romanele amintite. Întîmplarea din R. Md, povestită de-un prieten de copilărie, care a rezolvat un caz ca-n filme, declarîndu-l pe unu’ mort („Ce facem cu ăsta?”. Astea-s cele mai aiurea cazuri – cînd prinzi un din ăsta fără acte, că trebuie mai întîi să-i faci actele și abia

20 | CITY ZEN | ISTORIOARE CU POLIŢIŞTI RĂI ŞI BUNI

apoi să-l amendezi. „Scrieţi c-a murit în accident”), și unul de la Brașov, cînd am fost oprit în trafic, dar, văzîndu-mi actele, unul din poliţiști a exclamat: „Aaaa, dl Vakulovski de la Zile și Nopţi, bună seara! Îmi plac f. mult textele dvs., în special alea despre Operă, și editorialele îmi plac, păcat că nu v-aţi păstrat și Tatuaje, cronica de carte”... NU, nu e un „dialog”.. inventat; cînd am ajuns acasă am povestit totul pe pagina mea de facebook, încheind cu cuvintele: „cred că dacă vă duceţi acolo, omul mai e la serviciu!” Dacă v-au interesat schiţele, istoriile’s în „Scriitori la poliţie”, Polirom, 2016. Lectură plăcută!


Nothing compares to… me

Alina Alexa Calea spre bnepshoterape ș dezvoltare personală/ www.facebook.com/ caleasprebne

„Compararea este hoţul fericirii”, spunea Theodore Roosevelt. Încă de la început de an începem acest joc. Unde ai făcut Revelionul? Cât de tare te-ai distrat? Dar unde ai fost la schi?... Dacă ești unul dintre norocoșii care simte doar admiraţie și pură bucurie când răspunsurile celuilalt par mult superioare alor tale, te felicit. Ai atins un nivel periculos de „zen”, cum se mai zice. Pentru noi, muritorii, compararea cu ceilalţi rămâne o sursă nesecată de frustrare. Ne comparăm joburile, mașinile, hainele, petrecerile, familiile, timpul, viaţa. În principiu, orice. Suntem prinși într-o cursă nebună de a deveni mai buni (frumoși, deștepţi, bogaţi) decât ceilalţi. Și pare că toţi suntem participanţi

22 | CITY ZEN | NOTHING COMPARES TO… ME

neobosiţi în această competiţie. Poate de aceea este dificil să înţelegi că poţi trăi altfel. Ai vedea atunci că orice comparare este nedreaptă, că îţi consumă timp preţios, că nu ai nimic de câștigat, că este un obicei negativ, ce-ţi aduce multă tristeţe. Și, poate cel mai important lucru, ai vedea că ești o persoană unică și minunată, care nu se poate compara cu nimeni. Iar dacă vrei musai să te compari, încearcă să te compari doar cu tine. Ești mai bun decât ieri? Iubești mai mult? Ierţi mai mult? Ai mai multă compasiune faţă de cei din jur? Ești un om de care îţi place mai mult decât îţi plăcea ieri? S-ar putea să-ţi creezi o definiţie a mulţumirii personale unică, așa cum ești tu. Succes!


Facem cum vreţi eu

Costel Cristea Jurnalst muzcal, event manager ș DJ. Socolog în acte. Îndrăgostt de muzcă în toată splendoarea e.

24 | CITY ZEN | FACEM CUM VREŢI EU

Cu siguranţă nu te-ai gândit cât de curajos este un dj. El dă singur piept criticii directe din partea unei săli pline (Doamne ajută), fără aparatul birocratic al vreunei corporaţii în spate, care să-i mascheze incompetenţa, dacă e cazul. Nu, el are mereu eșecul alături. Dar și reușita! Eu îi spun „the zone”, acel spaţiu de comuniune între tine, oameni și muzică, unde nimic nu se întâmplă în afara armoniei. Nu pășesc des în această zonă și nici nu i-am găsit vreo reţetă. Pare mai degrabă ceva mistic... Devine greu de transpus în cuvinte, discutând cu un neiniţiat, ce fac eu cu viaţa mea. Și mai ales să-i vorbesc despre

o zonă mistică. Vezi tu, curajul nu vine doar pe scenă, ci și-n afara ei. Îmi place o pildă. Pe scurt, e vorba despre trei talanţi (bani vechi) pe care trei slugi îi primesc la plecarea stăpânului de acasă pentru vreme îndelungată, cu condiţia să-i returneze la întoarcere. Zis și făcut. După niște ani, apare stăpânul, revendicându-și fiecare talant în parte. Primele două slugi, harnice și isteţe, au investit talantul și au făcut profit, înapoind lejer talantul datorat. A treia slugă, fricoasă nevoie mare, îngropase talantul, temându-se de eșec. Talant aidoma talentului cu care am fost binecuvântaţi...


Despre găuri negre

Ionuţ Constantin (Yokko) Iubitor de filme, cărți și muzici faine, solist vocal în Fernet Blues Company

26 | CITY ZEN | DESPRE GĂURI NEGRE

Zilele trecute a fost ziua lui Stephen Hawking (75 de ani) și Discovery România a găsit de cuviinţă să posteze pe Facebook un „La Mulţi Ani”. Și foarte frumos că a făcut-o. Evident, la postarea respectivă au început să curgă like-uri, inimioare, dar mai ales comentarii, pentru că dacă nu comentăm, nu ne simţim bine. Să spicuim. „si cine este asta??”, „LA MULŢI ANI, MULTĂ SĂNĂTATE ȘI FII MÂNDRU DE TINE!”, „Omul care nu crede in D zeu”, „Chapeau!”, „La multi ani si cat mai multe descoperiri !”, „Si eu sunt Ateu ! Oricum Dumnezeu e doar un persoanaj imaginar inventat !”. Ce-avem noi aici? Să le luăm pe rând. Ignoranţă de zi cu zi, netoxică - e peste tot, ca

scamele. Deranjează, dar n-ai cum să scapi. Condescendenţă de tip „Vai, săracu’… Ce suflet bun sunt că mi-e milă de el…” – nivel crescut de toxicitate. Poate provoca greaţă. Cineva ar trebui să interzică deja folosirea lui Chapeau pe Facebook. N mic fără D zeu. Dacă era un cioban celebru, i-ar fi spus la cât mai multe oi. Probabil tot asta avea în cap cine i-a făcut urarea. Și într-un final apoteotic, demn de cel puţin o legendă urbană, identificarea cu eroul și datul în bară. Mie-mi vine să celebrez diversitatea. Și cred că dacă, prin absurd, la un moment dat, am avea cu cine, nu ar mai fi cine să aibă cu cine. „Oricum, Dumnezeu e un personaj imaginar inventat” (sic).


LIVE BY NIGHT Premiera: 13.01.2017 Regia: Ben Affleck Cu: Zoe Saldana, Scott Eastwood, Ben Affleck Gen film: Crimă, Dramă Distribuit de: Freeman Entertainment

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

JACKIE Premiera: 13.01.2017 Regia: Pablo Larraín Cu: Peter Sarsgaard, Natalie Portman, John Hurt, John Carroll Lynch Gen film: Biografic, Dramă Distribuit de: Ro Image 2000

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

28 | CITY FILM | PREMIERE

PREMIERĂ

Legea Nopţii Acţiunea filmului scris și regizat de Ben Affleck, se desfășoară în era prohibiţiei, la mijlocul anilor 20’, când traficul ilegal de alcool punea toată puterea în mâinile bandelor de gangsteri, iar legea nu mai putea ţine pasul. Pentru că suficient curaj și ambiţie garantau puterea și banii, Joe Coughlin (Ben Affleck), fiul inpectorului poliţiei din Boston, a renunţat de mult la rigorile legii și se bucură de beneficiile pe care i le aduce viaţa de infractor. Dar până și în rândul proscrișilor există reguli, iar Joe o încalcă pe cea mai importantă, furându-i banii și amanta unuia dintre cei mai periculoși mafioţi. Mișcarea se încheie tragic, ducându-l pe acesta pe un drum al răzbunării și trufiei, direct în inima mafiei din Tampa.

PREMIERĂ

Jackie Filmul urmărește drama prin care a trecut Jackie după ce soţul său a fost asasinat, în 1963, în Dallas. Doamna Kennedy spunea ulterior că aceea a fost perioada din viaţa sa în care a pierdut „iubirea vieţii ei”, dar a câștigat „dragostea unei întregi naţiuni”. Filmul ne va purta în viaţa privată a uneia dintre cele mai iubite personalităţi ale Americii anilor ’60. Natalie Portman a declarat că una din cele mai grele părţi ale rolului a fost stăpânirea vocii și accentului primei doamne, Jacqueline Kennedy. „Când auzi vocea reală pentru prima oară crezi că e imposibil de reprodus! N-am crezut niciodată că mă pricep la imitat accente, voci, mimică sau orice altceva de genul ăsta”, a spus Portman într-un interviu pentru Washington Post.


DÉBARQUEMENT IMMÉDIAT! Premiera: 30 decembrie Regia: Philippe de Chauveron Cu: Ary Abittan, Medi Sadoun Gen film: Comedie Mister, Thriller Distribuit de: Ro Image 2000

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

30 | CITY FILM | PREMIERE

PREMIERĂ

Aterizare forţată! Poliţistul José Fernandez (Ary Abittan) nu-i cel mai competent poliţai al Franţei, dar nici tălâmb nu este. Are o nouă misiune de repatriere a unui emigrant cu acte în neregulă și suspectat de terorism. Karzaoui, de fapt un banal șmecheraș, a folosit identităţi false și-a ajuns pe o listă de teroriști căutaţi internaţional. Aterizaţi accidental într-o altă ţară, problemele încep să apară. Jose nu mai trebuie să-l păzească, ci să îl recaptureze pe infractorul care tot încearcă să scape de deportare. Printr-o succesiune de întâmplări neprevăzute, cei doi se văd puși în situaţia deloc simplă de-a colabora. Începe o goană nebună presărată cu multe complicaţii neașteptate și explozive.


PROGRAM CINEMA ONE SĂPTĂMÂNA 13 - 19 IANUARIE 2017

RATING

TITLU FILM / GEN

DURATĂ

VINERI

SÂMBĂTĂ

DUMINICĂ

LUNI

MARŢI

MIERCURI

JOI

20:15; 22:30

20:15; 22:30

AVANPREMIERĂ

COPII < 12 13 LEI 13 LEI REDUS* 15 LEI 15 LEI > 17:00 20 LEI 25 LEI < 17:00 20 LEI 22 LEI 27 LEI

2D

AP-12 90 min

11:00; 13:00; 11:00; 13:00; 11:00; 13:00;

11:00; 13:00;

11:00; 13:00;

11:00; 13:00;

11:00; 13:00;

15:00; 19:00; 15:00; 19:00; 15:00; 19:00;

15:00; 19:00;

15:00; 19:00;

15:00; 19:00;

15:00; 19:00;

21:00

21:00

21:00

21:00

11:15; 15:15

11:15; 15:15

11:15; 15:15

11:15; 15:15

17:00; 19:30;

21:00 PREMIERĂ

JACK ȘI VREJUL DE FASOLE / TEATRU

2D

JACKIE / BIOGRAFIC

PREMIERĂ

2D

AP-12 100 min

PREMIERĂ

2D

N-15

LEGEA NOPŢII / CRIMĂ ASSASSIN’S CREED: CODUL ASASINULUI /

AG

N-15

2D

AP-12

128 min

116 min

97 min

DRAMĂ

CRĂIASA ZĂPEZII: FOC ȘI GHEAŢĂ ANIMAŢIE / DUBT DE CE EL? / COMEDIE

AG

2D

N-15

21:00

87 min

111 min

21:00 11:00

40 min

ACŢIUNE

COLTERAL BEAUTY: A DOUA ȘANSĂ PREŢURI FILME 2D LUNI - JOI VINERI - DUMINICĂ AVANPREMIERE 2D

AG - AUDIENŢĂ GENERALĂ; AP12 - ACORDUL PĂRINŢILOR PT. COPII SUB 12 ANI N-15 - NERECOMANDAT SUB 15 ANI; IM-18 - INTERZIS MINORILOR;

PREMIERĂ

ATERIZARE FORŢATĂ! /

COMEDIE

AP-12 107 min

11:15; 15:15

11:15; 15:15

11:15; 15:15

17:00; 19:30; 17:00; 19:30; 17:00; 19:30;

17:00; 19:30;

17:00; 19:30;

17:00; 19:30;

22:00

22:00

22:00

22:00

22:00

22:00

22:00

13:30; 15:45;

13:30; 15:45;

13:30; 15:45;

13:30; 15:45;

13:30; 15:45;

13:30; 15:45;

13:30; 15:45;

18:15; 20:30;

18:15; 20:30;

18:15; 20:30;

18:15; 20:30;

18:15; 20:30;

18:15; 20:30;

18:15; 20:30;

21:45; 22:45

21:45; 22:45

21:45; 22:45

21:45; 22:45

21:45; 22:45

22:45

22:45

13:15; 17:15;

13:15; 17:15;

13:15; 17:15;

13:15; 17:15;

13:15; 17:15;

13:15; 17:15;

13:15; 17:15;

19:15; 21:15;

19:15; 21:15;

19:15; 21:15;

19:15; 21:15;

19:15; 21:15;

19:15; 21:15;

19:15; 21:15;

23:15

23:15

23:15

23:15

23:15

23:15

23:15

11:00; 12:45;

11:00; 12:45;

11:00; 12:45;

11:00; 12:45;

11:00; 12:45;

11:00; 12:45;

11:00; 12:45;

14:15

14:15

14:15

14:15

14:15

14:15

14:15

11:45; 14:00;

11:45; 14:00;

11:45; 14:00;

11:45; 14:00;

11:45; 14:00;

11:45; 14:00;

11:45; 14:00;

16:15; 18:30;

16:15; 18:30;

16:15; 18:30;

18 LEI 21 LEI 30 LEI 35 LEI VINERI - DUMINICĂ AVANPREMIERE

< 17:00 27 LEI

16:15; 18:30;

16:15; 18:30;

20:45; 23:00

20:45; 23:00

10:45

10:45

110 min

10:45

10:45

10:45

10:45

10:45

HAI SĂ CÂNTĂM!

AG

110 min

13:00

13:00

13:00

13:00

13:00

AG

126 min

  ND / MUZICAL

2D

MARELE ZID / ACŢIUNE

12:00

12:00

12:00

12:00

12:00

12:00

12:00

12:15; 16:00;

12:15; 16:00;

12:15; 16:00;

12:15; 16:00;

12:15; 16:00;

12:15; 16:00;

12:15; 16:00;

AP-12 104 min 18:00; 20:15; 18:00; 20:15; 18:00; 20:15;

18:00; 20:15;

18:00; 20:15;

18:00; 19:45;

18:00; 19:45;

22:30

22:30

21:45

21:45

10:30

10:30

10:30

10:30

AG

ANIMAŢIE / DUBT

LUNI - JOI

16:15; 18:30; 20:45; 23:00

AG

ANIMAŢIE / DUBT

OZZY - MAREA EVADARE

PREŢURI FILME

16:15; 18:30; 20:45; 23:00

HAI SĂ CÂNTĂM!

ANIMAŢIE / SUBTITRAT

33 LEI

> 17:00 27 LEI

REDUS* 21 LEI

COPII < 12 18 LEI

20:45; 23:00 20:45; 23:00 20:45; 23:00

Rezervările se anulează automat de către sistemul informatic cu 30 minute înainte de începerea spectacolului. Cinematograful își rezervă dreptul de a modifica programul filmului fără notificări prealabile.

* Redus = Elevi, Studenţi, Pensionari, Veterani de razboi, ** Vizionarea filmelor necesită folosirea ochelarilor *** Preţ ochelari : 3 lei – clienţii noștri pot viziona filmele folosind și ochelari proprii cu condiţia ca aceștia să fie compatibili cu sistemul

de tip Master Image.

TRIPLU X: ÎNTOARCEREA LUI XANDER CAGE / ACŢIUNE

90 min

22:30

22:30

10:30

10:30

11:15; 15:15;

11:15; 15:15;

22:30

11:15; 15:15;

11:15; 15:15;

11:15; 15:15;

11:15; 15:15;

11:15; 15:15;

17:30; 20:00;

17:30; 20:00;

17:30; 20:00;

17:30; 20:00;

PASAGERII / SF

AP-12 116 min

ROGUE ONE: O POVESTE STAR WARS ACŢIUNE /

22:15

22:15

22:15

22:15

22:15

22:15

22:15

AP-12 133 min

16:45; 19:15

16:45; 19:15

16:45; 19:15

16:45; 19:15

16:45; 19:15

14:30; 17:15

14:30; 17:15

N-15

14:45; 16:45;

14:45; 16:45;

14:45; 16:45;

14:45; 16:45;

14:45; 16:45;

14:45; 16:45;

14:45; 16:45;

23:00

23:00

23:00

23:00

23:00

23:00

23:00

14:30

14:30

14:30

14:30

14:30

13:00

13:00

17:30; 20:00; 17:30; 20:00; 17:30; 20:00;

SUBTITRAT

SUPER PARTY  BIROU / COMEDIE

VAIANA

ANIMAŢIE / DUBT

2D

AG

105 min

103 min


RECOMANDARE

Cinemateca Patria 2017 Cinemateca brașoveană de la Sala mică Patria a intrat în al patrulea an de funcţionare!

Alin Ludu Dumbravă crtc de flm, selecțoner ș curator Cnemateca Patra

De vara trecută este mai accesibilă ca oricând, cu intrarea liberă. Excepţiile sunt evenimentele, sau proiecţiile-eveniment, festivaluri sau filmele românești de vineri, pe cât posibil și cu invitaţi speciali, seara de film european de luni.

3 filme de văzut la Cinemateca Patria recomandate de Theodora Ștefan

Zootropols 15 an/ ora 11:00 Povestea animalelor care trăiesc într-o metropolă a câștigat pe 8 ianuarie Globul de Aur pentru cel mai bun film de animaţie și are mari șanse la Gala Oscar din 2017. Vino cu întreaga familie să descoperi aventurile lui Judy Hop, o iepuroaică mică dar cu un suflet mare și neînfricat, și ale vulpoiului Nick Wilde. Animaţia este dublată în limba română.  INTRAREA LIBERĂ.

Să recapitulăm: luni e seara de film european, marţi e seara filmului cult, tematica serii de miercuri se schimbă lunar, joi este sera comediilor, vinerea este film românesc, iar sâmbăta și duminica avem câte trei filme, dimineaţa desene animate pentru copii, dublate în românește, apoi la ora 17, „Golden Classics”, filme clasice, și Mari actori, sâmbătă seara Mari regizori, iar duminică este seara de Oscar. Peste 40 de filme lunar, este cea mai bogată selecţie și ofertă de film pe care și-o poate dori orice cinefil! Plus Festivalurile de film - în ordine cronologică, Love Story (februarie), Doc and Roll (aprilie) și Dracula Fantastic Film Festival (octombrie). Vă așteptăm la filme!

VEZI PROGRAMUL FILMELOR, PROIECTATE ÎN FIECARE ZI PE ZILESINOPTI.RO

32 | CITY FILM | RECOMANDARE CINEMATECA PATRIA

Ton Erdmann 16 an/ ora 19:00 Filmul se află pe lista scurtă a producţiilor într-o limbă străină ce concurează la Oscar în acest an. Un film în care românii ies mai bine decât trebuie, prezentaţi de către regizoarea Maren Ade cu multă căldură, și ca un popor cu speranţă. Emoţiile și scenele amuzante nu vor lipsi de pe ecranul cinematecii la această proiecţie. Recomandat și corporatiștilor care se vor regăsi în poveste.  PREȚ BILET: 10 LEI

Inm ccatrzate 20 an/ ora 19:00 „Inimi cicatrizate” este cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude. Acţiunea are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării. Deși trăiește o drama, reușește să își păstreze optimismul. Emoţie, suspine, dar și comedie – de toate vei avea parte în sala de cinema.  PREȚ BILET: 10 LEI.


PROGRAM FILME CINEMATECA PATRIA Vineri, 13 ianuarie, 19:00 Seara filmului românesc

Cân (Ro, 2016) Regia: Bogdan Mirică Cu: Dragoș Bucur, Ghorghe Visu, Vlad Ivanov Thriller, dramă, 104 min. Preţ bilet: 10 lei Sâmbătă, 14 ianuarie, 11:00 Matineu copii

Lorax. Protectorul pădur (2012) Regia: Chris Renaud, Kyle Balda Animaţie, 94 minute Dublat în limba română 17:00 Mari actori

Cum se fura un mlon / How to Steal a Mllon (SUA, 1966) Regia: William Wyler Cu: Audrey Hepburn, Peter O'Toole, Eli Wallach Comedie, romantic, 120 min. 19.30 Mari regizori

Șoferul / The Drver (SUA, 1978) Regia: Walter Hill Cu: Ryan O'Neal, Isabelle Adjani, Bruce Dern Thriller, acţiune, 90 min. Duminică, 15 ianuarie, 11:00 Matineu copii

Zootropols Regia: Rich Moore, Jared Bush, Byron Howard Animaţie, 108 minute Dublat în limba română 17:00 Golden Classics

Adevăratul curaj / True Grt (SUA, 1969) Regia: Henry Hathaway Cu: John Wayne, Kim Darby

Western, 125 min. 19:30 Seara de Oscar

Acum, apocalpsul / Apocalypse Now (SUA, 1979) Regia: Francis Ford Coppola Cu: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall Război, dramă, 153 min. Luni, 16 ianuarie, 19:00 Seara filmului european

Ton Erdmann (Germana, 2016) Regia: Maren Ade Cu: Peter Simonischek, Sandra Hüller Comedie dramatică, 162 min. Marţi, 17 ianuarie, 20:00 Film cult

Războnc / The Warrors (SUA, 1979) Regia: Walter Hill Cu: James Remar, Michael Beck, David Patrick Kelly Aventuri, acţiune, 92 min. Miercuri, 18 ianuarie, 19:00 John Carpenter / Kurt Russell x 4

Evadare dn Los Angeles/ Escape from L.A. (SUA, 1996) Regia: John Carpenter Cu: Kurt Russell, Peter Fonda, Steve Buscemi Acţiune, SF, 01 min. Joi, 19 ianuarie, 19.00 Comedy Classics

Ace oamen mnunaț ș masnle lor pe patru roț / Monte Carlo or Bust (SUA, 1969) Regia: Ken Annakin Cu: Tony Curtis, Bourvil, Dudley Moore Comedie, 120 min.

Vineri 20 ianuarie, 19:00 Seara filmului românesc

Inm ccatrzate (Ro, 2016) Regia: Radu Jude Cu: Lucian Teodor Rus Dramă, 141 min. Preţ bilet 10 RON Sâmbătă 21 ianuarie, 11:00 Matineu copii

Clopoțca ș Legenda Beste de Ncăer Regia: Steve Loter Animaţie, 76 min. Dublat în limba română

Nicoletta Braschi Dramă, comedie, 116 min. Luni 23 ianuarie Fragmentar / Remainder (Anglia-Germania, 2016)

Rega: Omer Fast Cu: Tom Sturridge, Cush Jumbo, Ed Speleers Thriller psihologic Durata: 103 min. Preţ bilet: 10 RON Marţi 24 ianuarie, 20.00 Film cult

48 de ore / 48 Hrs. SUA, 1982)

17:00 Mari actori

Do la drum / Two for the Road (Angla, 1967) Regia: Stanley Donen Cu: Audrey Hepburn, Albert Finney Comedie, romantic, 111 min. 19.00 Mari regizori

Psycho (SUA, 1960) Regia: Alfred Hitchcock Cu: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles Thriller, horror, 109 min. Duminică 22 ianuarie, 11:00 Matineu copii

Kung Fu Panda 3 Regia: Jennifer Yuh, Alessandro Carloni Animaţie, 95 min Dublat în limba română

Regia: Walter Hill Cu: Nick Nolte, Eddie Murphy, James Remar Acţiune, comedie, 96 min. Miercuri 25 ianuarie, 19:00 John Carpenter / Kurt Russell x 4

Creatura/ The Thng (SUA, 1962) Regia: John Carpenter Cu: Kurt Russell, Keith David, Wilford Brimley SF, horror, 109 min. Joi 26 ianuarie, 19.00 Comedy Classics

Creerul / Le Cerveau (Franța, 1969) Regia: Gérard Oury Cu: Jean-Paul Belmondo, Bourvil, David Niven Comedie, acţiune, 100 min.

17:00 Golden Classics

Harold and Maude (SUA, 1971) Regia: Hal Ashby Cu: Ruth Gordon, Bud Cort, Vivian Pickles Dramă, 91 min.

Sala Patra etajul 1, Bvd 15 Noembre 50A, /Cnemateca_Patra www.cnematecapatra.ro

19.00 Seara de Oscar

Vața e frumoasă / La vta è bella (Itala, 1997) Regia: Roberto Benigni Cu: Roberto Benigni, ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV 13 - 26 IANUARIE 2017 | 33


SPECTACOL

RECOMANDĂRI

CUMPĂRĂ

Bilete

STAND UP COMEDY

1. Râz în hohote

LA

25 ian/ 20:00/ Centrul Cultural Reduta Teo revine la Brașov să ne facă să râdem în toiul iernii. Cu un spectacol nou, APROSTCALIPSA, Teo iţi aduce observaţii și puncte de vedere inedite despre viaţa cotidiană, prezentate cu umor fin și inteligent. Preţ bilet: 35/ 40 lei.

1

Concert JazzyBIT, pe 21 ianuarie, ora 20:30, la Hof Cafe. Trioul timișorean aduce la poalele tâmpei o combinaţie unică de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk. Preţ bilet: 20 lei.

19-22 ian/Cabana Postăvarul Ești invitat la un party la cabană cu DJ și vinilurile lor, cu ceai, rom, vin fiert și mâncare gustoasă. După o zi la schi, o seară de dans e perfectă. Rammon, Bully, TCFC (That Couch Funk Collective), Ciprian Marc și VRTW VA asigură muzica la Top of the Mountain +Snow.

21 ian/19:30/ British Pub Mihaela Manciu și Mircea Oanes v-au pregătit o seară de tango argentinian. Ești invitat la un concert special, iar dacă știi pașii ai putea să și dansezi. Dacă afară e prea frig, aceste ritmuri sigur îţi vor încălzi sufletul. Preţ bilet 20 de lei.

36 | CITY EVENTS | RECOMANDĂRI

„4 femei la Poliţie” este o comedie spumoasă, un one woman show, în care actriţa Dorina Roman interpretează 4 personaje inedite, aflate în faţa legii din motive diferite, toate ilare. Rezervări 0799.977.357. Preţ bilet: 30 lei. OPERĂ

14 ian/18:30/ Opera Brașov

2

Concert Bucovina în Kruhnen Musik Halle, pe 21 ianuarie, ora 20:00. Pe scenă urcă și trupa Untold Faith. Preţ bilet: 30 lei.

3

Piesa de teatru „Micul prinţ”, recomandată tuturor categoriilor de vârstă, va avea loc pe 29 ianuarie, la Centrul Cultural Reduta. Preţ bilet 35 lei și 45 lei.

Anul 2017 începe pentru melomanii brașoveni cu un spectacol al Vienei anilor 1900, ce păstrează toată voioșia unei epoci frumoase, cunoscută sub numele de „La belle époque”, colorată, veselă și romantică. Preţ bilete: 30 lei; 20 lei. CONCERT

6. Ascultă muzca artste Edth Paf 18 ian/19:00/ Sala Patria

CONCERT

3. Dansează ș ascultă tango

26 ian/19:00/ Teatrul Particular Brașov

5. Ascultă opereta „Slva” de E. Kálmán

PARTY

2. Schază ș dansează

4. Aplaudă la teatru

4

Stand Up Comedy cu Tibi Neuronu și prietenii săi, în Warehouse Pub, pe 20 ianuarie, ora 21:00. Preţ bilet: 30 lei.

5

Concert 3 Sud Est, de celebrare a 20 de ani de la înfiinţarea trupei, pe 3 februarie, în Kruhnen Musik Halle. Preţ bilet: TBA

Cântăreaţa Alexandra Fits, pianistul Mariano Castro și de orchestra Kamerata Kronstadt au pregătit un concert special prin care se celebrează 100 de ani de la nașterea celebrei Edith Piaf. Vei asculta muzică din repertoriul artistei. Preţ bilet: 40, 60 lei.

MAI MULTE PE ZILESINOPTI.RO/ BRASOV


O lună pe muzica lui Mozart Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional W. A. Mozart va avea loc în perioada 28 ianuarie – 25 februarie 2017 Pentru al treilea an consecutiv, Opera Brașov va organiza, cu sprijinul Consiliului Local Brașov și al Primăriei Municipiului, Festivalul Internaţional W.A. MOZART. Ca de fiecare dată, invitaţiile sunt dintre cele mai atractive și diverse, de la operă („Cosi Fan Tutte”, „Don Giovanni”, „Flautul fermecat”, „Nunta lui Figaro”), la spectacole de balet („Les Petits Riens”, „Degeţica”), concerte simfonice susţinute de Orchestra Operei condusă de maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi, dar și de mai tânăra formaţie de cameră Kamerata Kronstadt – dirijată de Cristian Oroșanu, până la tradiţionalele Recitaluri de la ora 5, din fiecare miercuri, de la Muzeul „Casa Mureșenilor”, consacrate, cu acest prilej, repertoriului mozartian. Printre oaspeţii Festivalului Internaţional W.A. MOZART se numără dirijorii Horváth Jószef de la Opera Maghiară Cluj-Napoca și Daisuke Soga (Japonia), un trio inedit format din violonistul Horia Văcărescu (Londra), violoncelistul Rodin Moldovan (Leipzig) și pianista Ioana Maria Lupașcu, precum și solistul Operei Naţionale București, Filip Panait, deja cunoscut publicului brașovean din „Flautul fermecat” și piesa „Amadeus”, pe care Opera Brașov a pus-o în scenă anul trecut. Așadar, timp de o lună, Opera Brașov îi invită pe spectatorii melomani din oraș și nu numai, să se bucure de geniala muzică a lui Mozart, într-o paletă variată de spectacole, pentru toate gusturile și vârstele! Găsești programul complet al festivalului pe zilesinopti.ro.

DIN PROGRAM: DON GIOVANNI (operă) 4 februarie, ora 18.30, Sala Operei

MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/ BRASOV

LES PETITS RIENS (balet) 12 februarie, ora 17.00, Sala Operei RECITAL (vioară, violoncel, pian) 17 februarie, ora 17.00, Sala Mică – PATRIA NUNTA LUI FIGARO (operă) 25 februarie, ora 18.30, Sala Operei

 AFLĂ MAI MULT PE WWW.ZILESINOPTI.RO ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV 13 - 26 IANUARIE 2017 | 37


celebră operă literară de limbă franceză din secolul XX și să creeze un simbol cu valoare de cult. „Micul Prinţ” a intrat definitiv în cultura universală iar povestea atât de simplu și de sensibil scrisă, îi inspiră si astăzi pe adulţi și pe copii deopotrivă. Spectacolul este susţinut de Teatrul de Nord Satu Mare și organizat de Cortina Events, fiind recomandat copiilor cu vârsta între 7 și 87 de ani :)

MICUL PRINŢ SOSEȘTE LA BRAȘOV ÎN DATA DE 29 IANUARIE!

„Micul Prinţ” pornește în călătorie prin ţară, iar prima oprire este la Brașov.

După succesul înregistrat la Cluj Napoca, unde s-au jucat două reprezentaţii cu casa închisă, aducând zâmbete unui public de peste 1.700 de spectatori,

O cărticică scrisă în 1943 de Antoine de Saint-Exupery, pasionat aviator, autor de cărţi de aventuri și amintiri, reporter de război, avea să devină cea mai

38 | CITY CULT | EVENIMENTE

Preţ bilet: 35 lei și 45 lei în funcţie de poziţionarea locurilor în sală. Bilete disponibile online prin site-ul www.biletmaster.ro, la casieria Sălii Reduta, Sala Patria și Librăria Ștefan Octavian Iosif.

Vă așteptăm cu drag!


Recomandarea Lbrăre Humantas Brașov

Mihail Vakulovski Scrtor, traducător dn lteratura rusă, fondatorul ș realzatorul revste Tuk! (www.tuk.reea. net) ș al CenaKLUbulu Tuk.

40 | CITY CULT | CARTE

BOB DYLAN, „SUFLARE ÎN VÎNT”, HUMANITAS FICTION, 2016 Ce poate fi mai frumos decît cînd unul din cei mai faini cîntăreţi din toate timpurile, Bob Dylan, candidat la Premiul Nobel, e tradus de unul din cei mai buni scriitori din ţara ta, M. Cărtărescu, el însuși candidat la același premiu. Asta se întîmpla în 2012, cînd a apărut I-a ediţie a volumului „Suflare în vînt. 100 de poeme” de Bob Dylan. Între timp Bob Dylan a cîștigat premiul, iar editura Humanitas Fiction a reeditat volumul, cu menţiunea „Premiul Nobel pentru Literatură 2016”. Dylan scrie poezii de dragoste; texte sociale: despre sărăcie, nedreptate socială, corupţia din justiţie, libertate; existeme existenţiale; poeme narative, de aventuri și, la sfîrșitul volumului, cîteva texte religioase foarte frumoase. Ce-mi place foarte mult la traducerea asta e că, citind, simţi și

ritmul muzicii lui Dylan, dar și ritmul poeziilor lui Cărtărescu, o poezie cel puţin la fel de bună ca asta premiată cu Nobel, de altfel. Firește că poeziile sînt lungi și rimate & ritmate, cu refrene și multe repetiţii ca-n folk sau rock, fiind gîndite ca piese muzicale; n-aș crede că Bob Dylan a scris poezie de dragul poeziei, chiar dacă și-a luat pseudonim după numele unui poet – Dylan Thomas. O carte de poezie scrisă de-un cîntăreţ senzaţional, tradusă de un scriitor excepţional, pe care v-o recomand, firește! Lectură plăcută!


TOP

10

BRANDURI DE CAFENELE ȘI BARURI DIN BRAȘOV Brașoven au votat la fnalul anulu 2016 cafenelele ș barurle de top dn oraș, în cadrul studulu „Cele ma admrate brandur – Brașov 2016”, realzat de Agența Metropoltană Brașov, împreună cu partener să – Agența de cercetare de pață BrandBerry ș revsta economcă fwdBV. Cafeteca este cafeneaua care a obțnut cele ma multe nomnalzăr, semn că brașoven au gustur alese atunc când vne vorba de cafeaua care î trezește dmneața, î învorează pe tmpul zle ș le dă chef de dstracțe la lăsarea ser. Nu- brașovean să nu f trecut prn ntersecța de la Patra ș să nu smtă aroma de cafea proaspăt măcnată la Cafeteca de acolo. Dacă aș f partcpat la studu, la fel aș f ales. În schmb m-a surprns prezența în top a barulu Captan Nemo, un loc cu mnusur la servre ș la mâncare. Locul m-a dezamăgt complet când m s-a adus o notă de plată scrsă de mână. Cel ma probabl a fost nomnalzat pentru că e unul dntre cele ma vech barur dn carterul Astra. Dar vech nu înseamnă întotdeauna bun. Încă un lucru umtor la acest top este că Bavara Pub, deș nu ma funcțonează, a rămas în memora brașovenlor ca un brand mportant. Amntrle frumoase formate acolo probabl sunt greu de utat. În numărul 7 al Revste Forward Brașov poț găs ș topul 50 al restaurantelor dn Brașov, top 100 brandur dn Brașov sau top 10 brandur de evenmente.  de THEODORA ȘTEFAN

Cafeteca

1

Biblioteque

2

Bistro del Arte

3

Cafe de Paris

4

Sculărie

5

Bavaria

6

Starbucks

7

Aha Bistro

8

Captain Nemo

9

Festival 39

10

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV 13 - 26 IANUARIE 2017 | 41


Mușchi de vită cu sos gorgonzola

ZILE ȘI NOPȚI A REALIZAT ACEASTĂ RECENZIE SUB ANONIMAT ȘI A ACHITAT NOTA DE PLATĂ.

De curând am călcat pragul Festival 39, ne-am întors în vremurile interbelice și ne-am bucurat de gust în mâncăruri. La cină am ales mușchiul de vită mediu făcut, cu sos gorgonzola și gratin de cartofi cu broccoli. Am mers pe principiul că de obicei se mănâncă bine la Festival, așa că am vrut să încerc un preparat care să dovedească iscusinţa bucătarului. La desert am comandat tortul de ciocolată franţuzesc, cu sos de vișine și îngheţată de vanilie. Comanda a venit în aproximativ 30 de minute. Am tăiat carnea și am descoperit culoarea rozalie perfectă, iar vita suculentă era parfumată cu boabe de piper negru. Gustul ușor sărat al sosului gorgonzola era domolit de cel dulceag al gratinului de cartofi cu broccoli. Combinaţia de gusturi a fost bine aleasă de bucătar, iar carnea corect gătită. O farfurie de nota 10! Cina a fost desăvârșită însă de desert, și nu o spun pentru că sunt înnebunită după dulciuri. Tortul franţuzesc de la Festival 39 a reușit să mă surprindă pe mine și prietenii mei (pentru că nu s-au putut stăpâni să nu guste măcar o linguriţă). Gustul amărui de cafea al blatului pufos, asemănător cu cel de brownie, se împletește armonios cu cel al îngheţatei de vanilie și cel al sosului de vișine. Combinaţia de gusturi e divină! De încercat dacă îţi plac blaturile neînsiropate și gusturile amărui. Vita a costat 73 de lei, tortul 14 lei. Iată, cu un buget de 100 de lei, poţi avea o cină luxuriantă în oraș, cu servire bună, farfurii fine dining și gust greu de uitat.  de THEODORA ȘTEFAN 42 | CITY FOOD | MUȘCHI DE VITĂ CU SOS GORGONZOLA

ALTE PREPARATE DIN VITĂ: • Mușchi de vită cu sos de tarhon și sparanghel • Mușchi de vită cu sos de piper și cartofi wedges • Mușchi de vită cu miere, semințe de susan și paste de orez • Buritto de vită

MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/ BRASOV


AMBASADOR RESTAURANT Specific: Restaurant cu specific internaţional.Organizează evenimente private. Specialitatea casei: Restaurant Ambasador vă propune o experienţă culinară unică, bazată pe bucătăria internaţională. Recomandarea bucătarului: Mușchi de vită cu sos gorgonzola și Medalion de porc cu sos de ardei și tagliatele. Bucătărie deschisă: zilnic 08.00-23.00 Adresa: Str. Republicii nr. 60, Program: Zilnic 08.00 23.00, Tel.: 0722 51 44 50, fb: facebook.com/brasov. ambasador, web: www.restaurant-ambasador.com

44 | CITY FOOD | RESTAURANTE

mușchi de vită cu sos gorgonzola

medalion de porc cu sos de ardei și tagliatele


SĂ RÂDEM CĂ-I SĂNĂTOS!

ROATA NOROCULUI Nu există brașovean sau turist care să nu fi auzit că “cea mai bună ciorbă de burtă se mănâncă la Roată”. Renumiţii mici și celebrul déjà biftec tartar au făcut din totdeauna furori în rândul gurmanzilor adevăraţi. Deci ai motive să te așezi la masă, în salon sau pe terasă, să savurezi o ciorbă sau un pește.

La școală: -Ce sunt vegetarienii, copii? Bula: -Vegetarienii sunt oameni care nu mănâncă animalele, dar le lăsa fără hrană.

A mânca: verb, reprezintă o acţiune, atunci când nu avem nimic mai bun de făcut

RESTAURANT CASA CRANŢA Restaurantul Casa Cranţa este situat într-o clădire în stil arhitectural brâncovenesc, ce oferă o vedere minunată a centrului orașului. Specific restaurant: Oaspeţii pot gusta preparatele delicioase din bucătăria românească și internaţională oferite de restaurant, alături de o selecţie largă de vinuri din crama de la Casa Cranţa.

Adresa: Str. Crişan 6, L-D 10.00 - 23.30,

Adresa: Str. Mr. Cranța, nr. 3A2

Tel.: 0268 412 324, fb: /RoataNoroculuiOfficial,

Tel.: 0268.476.992, 0740.117.812, contact@casacranta.ro fb: CasaCranta,

web: roata-norocului.ro

web: casacranta.ro

46 | CITY FOOD | RESTAURANTE


48 | CITY FOOD | RESTAURANTE


Gaura Dulce

tradiţia gustului românesc

RESTAURANT-TERASA GAURA DULCE Tel: 0268 523 099 Adresă: Piaţa Sfatului 12-14 e-mail: rezervari@gauradulce.ro www.gauradulce.ro

50 | CITY FOOD | RESTAURANTE

În Piaţa Sfatului, se află celebra Gaura Dulce. Odinioară, la acest birt se servea o specialitate a Brașovului – flechii. Astăzi s-a păstrat tradiţia, iar specialităţile românești umplu mesele restaurantului. Cu veselie trebuie să treci pragul de la Gaura Dulce, iar zâmbetul îţi va rămâne pe chip toată ziua. Cu delicii, cu vin bun și cu muzica potrivită nu poate fi altfel. Poţi să iei cina de marţi până duminică pe ritmuri de muzică ușoară și populară. Minciunelele, placinta de casă, papanașii și laptele de pasăre o pot îndulci și pe cea mai acră soacră! Adunaţi-vă cu familia și prietenii la Gaura Dulce și staţi la povești, mâncaţi și beţi pe săturate tot ce vă poftește inima! În trecut, circula prin oraș și o glumă pe seama acestui local. Când cineva întreba unde era Gaura Dulce, i se răspundea s-o caute în fundul Cerbului. Așa că vă așteptăm pe la noi.


PIZZA FAST-FOOD NON STOP @Blue Viking Iuliu Maniu 38 Tel: 0268 418989, 0268 418996, Www.blueviking.ro @Ando’s 15 Noiembrie 6 Tel: 0268 410588, 0733 307307 Www.andosfood.ro

@Azima 15 Noiembrie 4 Tel: 0769041124 Azima.ro @Nicoli Iuliu Maniu 39 Tel: 0723085901 Pizzerianicoli.ro

@Mc Cafe Calea București 106 Fast Food Tel: 0268 331010, 0723 801142 Www.mcdonalds.ro @Panini 15 Noiembrie 40 Calea București 16 Tel: 0268311220

52 | CITY FOOD | FAST FOOD


54 | CITY FOOD | RESTAURANTE


KARAOKE Schwarz Pub Gheorghe Barițiu, nr. 1 Joi, Vineri, Sâmbătă, ora 21:00 Social Pub Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 15 Miercurea, ora: 20:00

Club Studio 80 Str. Mureşenilor nr. 11-13 Joia, ora 22:00 Deane's Irish Pub Republicii, nr. 19 Marțea, ora 22:00 Old Firm Str. Apolonia Hirscher nr. 12 Marțea, ora 21:00

LOUNGE I RESTAURANT I WINE BAR

Rezervări: 0751 648 100 Mail: thebankbrasov@yahoo.com Adresă: Bd-ul 15 Noiembrie, nr. 78 The Bank

56 | CITY DRINK | CAFENELE / BARURI

Distracția începe cu noi!


Liquor Store Magazin de băuturi fine, vinuri și tobacco

LIQUOR STORE Tel: 0723 424 908 Adresă: 15 Noiembrie, nr 34 Brașov. e-mail: liquor_storebrasov@yahoo.com

Vizitează în Brașov magazinul de băuturi alcoolice Liquor Store, pentru a găsi lichioruri speciale, vinuri de colecţie, dar și băuturi spirtoase. Aici găsești atât băuturi rafinate cât și branduri comerciale. De asemenea, vei găsi la Liquor Store diverse sortimente de tobacco și alte obiecte care pot deveni simplu cadouri inedite pentru cineva drag. Magazinul se adresează atât persoanelor fizice cât și barurilor sau restaurantelor care caută un loc bun de unde să-și facă aprovizionarea. Liquor Store este situat pe Bd. 15 Noiembrie, nr. 34 și este deschis Non Stop, pentru că nu știi niciodată când îţi vine cheful de distracţie.

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV 13 - 26 IANUARIE 2017 | 57


Nou în ELIANA mall Magazin Paguro cu articole sportive marca Brugi

Deja primii fungi de zăpadă au căzut în oraș, iar la munte, pe Postăvaru, un strat subţire de omăt s-a așezat. Cei mai împătimiţi dintre schiori au testat deja pârtiile, ca să își facă încălzirea pentru iarna adevărată care bate la ușă. Așa că, atunci

58 | ADVERTORIAL | ELIANA MALL

când va cădea prima ninsoare serioasă, trebuie să ai în dulap hainele potrivite. S-a deschis în ELIANA mall un nou magazin în care vei găsi tot ce ai nevoie pentru noul sezon de ski. Marca italiană Brugi lansează colecţii de haine pentru întreaga


familie încă din anul 1956, iar scopul acestui brand este să ofere soluţii tehnice și creative pentru cei care vor să se îmbrace cu haine practice și confortabile. Oamenii cu viaţă dinamică vor găsi în aceste colecţii haine sport cu design în trend-uri, din materiale alese cu grijă, pentru ca ei să-și poată desfășura activităţile fără griji. În magazinul Paguro din ELIANA mall vei găsi echipamente complete de ski, mănuși, căciuli, geci de iarnă și alte articole vestimentare perfecte pentru sezonul rece. Pregătește-te de iarnă și bucură-te din plin de zăpadă cu hainele potrivite.

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV 13 - 26 IANUARIE 2017 | 59


Coquette Coquettele ne scriu: „Mulţumesc că mi-aţi schimbat viaţa!”

Unele dintre ele au ajuns la noi prin recomandarea altor prietene. Acestea recunosc că, iniţial, scepticismul și întrebările uzuale legate de efectele pe termen lung ale tratamentelor sau de efectele secundare nu le-au ocolit. Au realizat apoi pe propria piele că amânarea nu dă roade. Una dintre paciente ne-a spus că imboldul de a suna pentru o programare la Coquette a reprezentat pasul spre schimbare. „Programul de la serviciu nu îmi permitea să ajung la salon atunci când aveam programare la epilare cu ceară. Era vară și eu purtam pantaloni zilnic. Mi-am dat seama că nu mai pot continua astfel”. Pacienta noastră a ales iniţial epilarea definitivă pe picioare. Observând rezultatele mulţumitoare, a hotărât să extindă aria de intervenţie, pentru axilă și braţe. După câteva ședinţe, aceasta ne-a spus că nu mai era nevoie să folosească alte metode de epilat între ședinţele programate, pentru că părul se rărise 60 | CITY LIFESTYLE | FRUMUSEŢE

în mod semnificativ. Nu mai era loc de frustrări și stilul său vestimentar se schimbase. La aproximativ 1 an și jumătate de la începerea tratamentului, ea afirmă cu zâmbetul pe buze că deja nu mai crește părul deloc. Pacientele noastre ne mai spun că senzaţia de a avea o piele fină în mod constant e incomparabilă, că au scăpat de firele crescut pe sub piele și că nu mai au grija durerii înainte de sesiunea de epilare. În plus, au câștigat timp. Referitor la partea financiară, afirmă că este într-adevăr vorba despre o investiţie costisitoare, dar care, comparată cu sumele acumulate în timp, la diverse saloane de cosmetică, e mai avantajoasă. Și locaţiile noastre au primit cuvinte de laudă, fiind caracterizate drept „impecabile și moderne.” Așadar, dragelor, vă mulţumim din suflet! Pentru mai multe informaţii, accesaţi www. coquette.ro și www.epilare-definitiva.ro.


FANTASIA LAND Rezervări/informații: 0268 411 199 / 0733 417 997 Web: fantasialand.ro E-mail: office@ fantasialand.ro Adresa: Magazin Star, Etajul III Str. N. Bălcescu 62 Facebook: FantasiaLand

LOC DE JOACĂ

Fantasia Land vă invită la teatru Pe 17 ianuarie, ora 18:30, Teatrul Arabela București vă invită cu mic, cu mare la piesa de teatru „Cei trei purceluși”. Vino cu familia în lumea poveștilor Fantasia Land. Lasă copiii să se joace în voie pentru că vor fi supravegheaţi de personalul nostru. Tu poţi pleca la cumpărături sau unde ai treburi de rezolvat, fără să îţi faci griji pentru cei mici. Tot aici se organizează cele mai distractive petreceri pentru copii. Locul de joacă e deschis de luni până duminică, în intervalul orar 9:30 - 20:30, în Magazinul STAR, la etajul 3. Pentru mai multe detalii, sună la 0268.411.199 sau 0733.417.997. Vă așteptăm la joacă!

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV 13 - 26 IANUARIE 2017 | 61


Profită de ofertele Decathlon!

4990 lei CIZME DRUMEŢIE ARPENAZ 50 WARM IMPERMEABILE NEGRU BĂRBAŢI

4490 lei CASCĂ SCHI/ SNOWBOARD H100 BLEU COPII

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

7490 lei SCANEAZĂ PENTRU TOATE OFERTELE:

62 | CITY LIFESTYLE | FRUMUSEŢE

PATINE ARTISTICE ZERO DAMĂ

1290 lei CĂCIULĂ LYCRA ALERGARE


ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV 13 - 26 IANUARIE 2017 | 63


HOTEL xxx ALINALEX

CHEILE xxx GRĂDIȘTEI

Situat la 5 km de centrul istoric al orașului Brașov vă oferă o piscină interioară și o sală de gimnastică. Facilităţile de spa includ cadă cu hidromasaj și o baie de aburi. Acces gratuit la internet wireless. booking.com: 9.0/10.

La 7 km de Castelul Bran și la 30 km de orașul Brașov. Vă puteţi caza în hotelurile și vilele complexului, puteţi lua masa în restaurant sau să petreceţi în pub-ul complexului. booking.com: 7.9/10.

Adress: Braşov, Strada Doctor Vasile Saftu, nr. 1, Tel.: 0268 513 866, Fax +40-268-

Adress: Braşov, B-dul Griviței 2F-2G,,

Adress: Bran, Str.Principală, nr. 32,

513862, rezervari@coroana-brasovului.ro fb: Hotel Coroana Brasovului ***, web:

Tel.: 0268 440 070, receptie@hotelalinalex.

Tel.: 0723 315 582 - Moeciu, 0741 288 870,

coroana-brasovului.ro

ro fb: Classic-Inn, web: paradisulacvatic.ro

0741.288.870 - Fundata, office@cheilegra-

COROANA BRAȘOVULUI xxx Aflat la 10 minute de plimbare faţă de Piaţa Sfatului și la 5 minute faţă de Poarta Schei, în imediata apropiere a Primei Școli Românești, Coroana Brașovului este primul hotel din Șcheii Brașovului.

distei.ro web: cheilegradistei.ro

HOTELURI ÎN BRAȘOV Hotel Capitol BULEVARDUL EROILOR 19 Tel: 0268 418 920 www.aro-palace.ro Hotel Armatti STR. LUNGĂ NR 5 Tel: 0368 443 200 www.armatti.ro Hotel Kronwell BDL. GĂRII NR 7 Tel: 0368 730 800 www.kronwell. com Hotel Ramada CALEA BUCUREȘTI NR 13 Tel: 0268 508 009 www.ramadabrasov.ro Hotel Belvedere STR. STEJERIȘULUI NR 11 Tel: 0268 415 575 www.hotelbelve

64 | CITY BREAK | TURISM

CASA CRANŢA xxxx Situat în centrul vechi al orașului Brașov, într-o zonă verde la poalele Muntelui Tâmpa, cu un restaurant în stil clasic cu preparate din bucătăria internaţională și Wi-Fi gratuit. booking.com: 9/10.

Adress: Brașov, Str. Mr. Cranța, nr. 3A, Tel.: 0268.476.992, 0740.117.812 e-mail: contact@casacranta.ro, web: casacranta.ro


COMPLEX JASMINE xxx CASA SAMURAI xx Situat la 20 de minute de mers pe jos de centrul istoric al orașului Brașov. oferă camere cu Wi-Fi gratuit, minibar și balcon. Oaspeţii pot lua micul dejun în cameră sau la bar. booking.com: 8.6/10.

Situat la 5 minute cu mașina sau 20 de minute de mers pe jos depărtare de centrul vechi al Brașovului, Complex Jasmine oferă camere moderne cu balcon și access gratuit la Wi-Fi. Scor booking.com: 8.9/10.

COMPLEX EDEN xxx Localizat într-un peisaj încântător, la marginea pădurii în staţiunea Predeal, vă oferă un confort deosebit, într-o atmosferă caldă și intimă la cele mai bune preţuri. 47 de camere în hotel si 2 vile. booking.com: 9/10.

Adress: Braşov, Vulcan nr 104,

Adress: Predeal, Str. Neagoe Basarab, nr. 7,

Adress: Braşov, Str.Petru Maior 12A,

Tel.: Tel: 0268.42.61.61 0724.377.469,

Tel.: 0268 456 379, 0740 900 400, office@

Tel.: 0268 547 162 , brasov@casasamurai.com web: casasamurai.com

office@casajasmine.ro web: www.casa-

edenhotel.ro web: edenhotel.ro

jasmine.ro

ZILE ȘI NOPŢI | BRAȘOV 13 - 26 IANUARIE 2017 | 65


PENSIUNEA MURY xxx

HOTEL BRAȘOV xxx

DESIGN HOTEL CUBIX xxxx

HOTEL xxx CLASSIC INN

Situată în apropierea centrului vechi brașovean, cu o frumoasa vedere spre culmile Tâmpei și a colinei Warthe, Mury este alegerea ideală ce oferă vizitatorilor liniștea și confortul dorit.

Boutique hotel cu un interior unic, atent decorat, o atmosferă călduroasă, servicii și facilităţi personalizate, confort, liniște, intimitate. booking.com: 8.3/10.

Elegantul Hotel Cubix oferă camere speciale și confortabile în Brașov, la 100 de metri de Business Park. O recepţie deschisă nonstop și o parcare auto gratuită păzită se află la dispoziţia dumneavoastră. booking.com: 8.6/10.

Situat în centrul vechi al orașului Brașov, într-o zonă verde la poalele Muntelui Tâmpa, cu un restaurant în stil clasic cu preparate din bucătăria internaţională, WiFi gratuit și o sală de jocuri. booking.com: 9.0/10.

Adress: Brașov, Str. De Mijloc Nr. 62,

Adress: Braşov, Str. 13 Decembrie, nr. 38,

Adress: Braşov, Str. Saturn, nr. 47,

Adress: Braşov, Str.Tibles 7-9,

Tel.: 0268.708.861, 0371.406.620 e-mail:

Tel.: 0268.42 66 33, rezervari@hotelbrasov.

Tel.: 0368 006 010, rezervari@hotelbrasov.ro fb:

Tel.: 0268 512 244 , receptie@classic-inn.ro

office @ pensiuneamury.ro, web: pensiu-

ro fb: HotelBrasov, web: hotelbrasov.ro

Hotelcubix, web: hotelcubix.ro

fb: Classic-Inn, web: classic-inn.ro

neamury.ro

66 | CITY BREAK | TURISM


Zile și Nopți Brașov 13 ianuarie 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you