Page 1

WWW.ZILESINOPTI.RO

BUCUREȘTI | 18 - 24 MAI 2018

INTRĂ ACUM PE WWW.ZILESINOPTI.RO ŞI VEZI PROGRAMUL FILMELOR DIN BUCUREŞTI


SALUT, BUCUREȘTI Bugge Wesseltoft în Control Seara zile de 21 mai va fi una specială pentru amatorii de muzici bune, fiindcă sala Berlin a Clubul Control va găzdui recitalul reputatului pianist norvegian Bugge Wesseltoft, de data aceasta alături de bateristul american Christian Prommer. Un concert în care îl vom avea pe de o parte pe Bugge Wesseltoft, cu o muzică plină de lirism și de melancolie scandinavă, și de cealaltă parte energia și groove-ul unui baterist, dj și producător de anvergură, pe numele său Christian Prommer. Aflat la a doua vizită în seria Jazz Nouveau (după concertul cu proiectul New Conception of Jazz, în 2017), Bugge Wesseltoft este considerat un pianist nonconformist, al cărui talent neobișuit a fost remarcat încă din anii ’90. Norvegianul a colaborat pe parcursul carierei sale cu numeroși muzicieni binecunoscuți: Jan Garbarek, Sidsel Endresen, Terje Rypdal, Jojo Mayer/Nerve, Nils Petter Molvaer, Jon Eberson sau Dhafer Youssef fiind doar o mică parte dintre ei. Christian Prommer are o experiență de douăzeci de ani ca producător și instrumentist, perioadă în care și-a pus talentul în slujba multor proiecte de succes din muzica electronică. Dintre ele amintim Flash, Trüby Trio, Voom Voom sau Dj Hell. Construită pe chemare și răspuns, ascultare intuitivă, reacții spontane, experiență și virtuozitate, muzica celor doi instrumentiști evocă deopotrivă primordialul și modernul sonor. Un concert care vă va deschide urechile, va încălzi inimile și vă va face să dansați! Biletele se pot achiziționa de pe eventbook.ro sau direct la sală, în seara concertului, iar accesul publicului se face de la ora 19.30.

Cătălin Toader Publisher Zile și Nopți

RADAR SOCIAL MEDIA

ZILE ȘI NOPȚI - EDIȚIA DE BUCUREȘTI apare săptămânal - gratuit | nr. 19 (430) | 18 - 24 mai 2018

ISSN 2559-172X

Publisher: Cătălin Toader (catalin.toader@zilesinopti.ro) | Redactor: Ina Miruna Enescu (ina.miruna@gmail.com) | Colaboratori: Paul Vinicius, Alex Tocilescu, Maria Balabaș, Paul Dicu, Denis Dinulescu, Adi Munteanu | Mica publicitate: Daniel Gheorghe (0731 791 051, daniel.gheorghe@zilesinopti.ro) Layout & DTP: Claudiu Oană (claudiu@zilesinopti.ro) | On-line: Ina Miruna Enescu, Diana Popa, Claudia Bodo | Distribuție: Dan Budoi dan.budoi@zilesinopti.ro Juridic: Cabinet de avocatură Radu Sora (0744 592 595, office@radusora.ro) | Mare Publicitate: Regia MGSI Valeria Iliescu (valeria.iliescu@mgsi.ro) Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment la e-mail: bucuresti@zilesinopti.ro. Redacţia nu își asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior. Zile și Nopți este membru BRAT și SNA.

Edițiile Zile și Nopți în România: 235.000 exemplare lunar. Săptămânale: București, Timișoara / Arad Bilunare: Cluj, Brașov (Poiana Brașov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaș), Bacău / Piatra Neamț / Roman, Galați / Brăila, Oradea (Felix, 1 Mai), Pitești, Bistrița, Tg. Mureș. Lunare: Iași, Baia Mare


DIN REVISTĂ

100 OBIECTE ICONICE DE DESIGN POLONEZ LA BUCUREȘTI PAGINA 20

TIFF.17 - p.34

PREMIERĂ DEADPOOL 2 PAGINA 30

Romanian Design Week 2018 - p.16

Top 10 Puburi Bucureşti - p.22

Surpriza de la gară - p.24

PLUS: 5 TO DO IN BUCUREȘTI P.12 / NOU ÎN ORAȘ P.10 / CITY LIFE P.06 / FREE IN BUCUREȘTI P.08

CITYZENII EDIȚIEI

Paul Vinicius P.14

"Zău că nu m-aș băga într-o discuție tehnică între niște taximetriști sau2016 frizeri ZILE ȘI NOPȚI | ORAȘUL XX - XX LUNA | 04 sau oameni de alte meserii..."


Texte de Ina Miruna Enescu; Cătălin Toader

Sâmbăta aceasta vom avea parte de o noapte albă, motivul fiind simplu: în București se întâmplă mult prea multe evenimente de neratat. Muzeele își deschid porțile la ceas de seară și dau tonul unei sărbători a orașului, la care vor participa și cele mai importante spații culturale. Expoziții, concerte, ateliere, spectacole... toate pentru noi, plus o plimbare pe cinste în aerul plăcut de primăvară.

Noaptea muzeelor 2018 traseului din București cuprinzând 26 de muzee, dar și galerii de artă sau organizații și asociații culturale (printre care Rezidența Scena9, Școala Centrală, Institutul Francez, Librăria Cărturești, Galeria Galateca, Casa EFdeN etc.). Programul complet al evenimentelor este disponibil pe site-ul: noapteamuzeelor.ro.

Anul acesta, Noaptea Muzeelor va avea loc pe data de 19 mai, cu participarea a aproximativ 150 de muzee și organizații partenere din țară și din București. Ajuns la cea de-a 14-a ediție, Noaptea Muzeelor este un eveniment cultural de amploare dedicat circuitului muzeal și evenimentelor conexe, harta

CONCERT Bugge Wesseltoft & Christian Prommer Pianistul norvegian Bugge Wesseltoft și bateristul american Christian Prommer concertează la Jazz Nouveau, în clubul Control, pe 21 mai, de la ora 20:00. Bugge Wesseltoft este considerat un pianist nonconformist, norvegianul având colaborări cu: Jan Garbarek, Sidsel Endresen, Terje Rypdal, Jojo Mayer/Nerve, Nils Petter Molvaer, Jon Eberson, Dhafer Youssef și mulți alții. 06 | CITY LIFE | RECOMANDĂRI

EXPOZIȚII FESTIVAL East European Comic Con 2018 East European Comic Con, cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și nu numai, revine anul acesta la București în perioada 18-20 mai, la Romexpo. Printre invitații acestei ediții se numără: Jim Beaver, Gethin Anthony, Andrew Scott, Giancarlo Esposito, Chris Rankin, David Lloyd sau Guillermo Ortego.

Bienala Internațională de Artă Contemporană Bienala Internațională de Artă Contemporană București 2018 (BB8) are loc în perioada 17 mai – 8 iulie și se va desfășura la Mobius Gallery, Atelier 030202, Mora Art Center. Evenimentul este interesat de explorarea legăturilor dintre practica creativă și progresul social, precum și de corespondența dintre contextul local și cel global, conceptul de anul acesta fiind „Edit Your Future”.


FREE IN BUCUREȘTI

ETNORAMA 2018

FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE STATUI VIVANTE 2018

EXPOZIȚIE: MANUAL DE DESIGN POLONEZ

În weekend-ul 18-20 mai, în Herăstrău se va desfășura cea de-a patra ediție a Festivalului etniilor – ETNORAMA. Festivalul celebrează diversitatea culturală prin muzică, dans, meșteșuguri și gastronomie, iar seara, pe scenă vor urca: Argatu’ & Moș Martin, Domino, Zdob și Zdub, Fanfare Ciocârlia, Loredana & Banda Agurida, Russkaja (AT), Gipsy Groove (RS), Kal (RS) și N.O.H.A.

Pe 22 mai, în grădina Casei Filipescu-Cesianu, de la ora 20:00 se dă startul Festivalului Internațional De Statui Vivante. Ediția a 8-a se va desfășura în perioada 22-28 mai în mai multe spații în aer liber din București (centrul vechi și parcurile Cișmigiu, Herăstrău, IOR) și vor fi prezenți artiști din Portugalia, Spania, Macedonia, Ucraina,Germania, Anglia, Olanda și România.

Sâmbătă, 19 mai, la ora 17.00, la NOD Makerspace/Mater va fi vernisajul expoziției „Manual de design polonez” - o călătorie prin cei 100 de ani de design polonez. Evenimentul va fi urmat de un concert susținut de muzicianul polonez Dominik Strycharski (compozitor și performer de jazz și muzică contemporană, posthip-hop, noise sau muzică pentru spectacole de teatru).

08  |  CITY EVENTS  |  FREE IN BUCUREȘTI


NOU ÎN ORAȘ

MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/ BUCURESTI

KFC - AUCHAN DRUMUL TABEREI KFC a deschis un nou restaurant în București, dotat cu sistem de servire de tip fusion. Cu un design specific brandului, restaurantul KFC este situat în zona de food court a centrului comercial Auchan din Drumul Taberei. Aflată pe o suprafață de aproximativ 160mp, noua unitate este dotată cu tehnologie de ultimă generație. Odată cu deschiderea noii locații, KFC continuă tradiția de a le oferi consumatorilor cele mai gustoase preparate, pregătite proaspăt de către bucătari în ficeare zi, respectând rețeta secretă a colonelului Sanders. Strada Brașov, nr 25 (Auchan Dr. Taberei), tel: 0742238559, Program: L-D: 08:00-22:00

GRĂDINA ISTORICĂ Pe 19 mai este deschiderea de vară a Grădinii Istorice, un nou sector în cadrul Grădinii Botanice din București (în spatele serelor vechi). Proiectul documentează ansamblul plantelor alimentare cultivate istoric, iar grădina va reprezenta un cămin permanent pentru un număr de specii și varietăți botanice consumate de-a lungul istoriei alimentare europene. De asemenea, spațiul va avea și o dimensiune socială: loc de întâlnire a comunității urbane interesate de regenerarea orașului verde, loc pentru ateliere și seminarii, sau proiecții cinematografice tematice. Șoseaua Cotroceni, nr. 32 (în interiorul Grădinii Botanice), gradina.istorica@gmail.com

Alertă de senzație: DRAGONII TE AȘTEAPTĂ!

În premieră în România EXPOZIȚIE DE DRAGONI

4 mai - 17 iunie

INTRARE LIBERĂ

10 | CITY LIFE | NOU ÎN ORAȘ


5 to do

București 18-24 mai 2018

Vineri, 18 mai, 21.00

Concert Nightlosers la Clubul Țăranului Se vor aniversa 20 de ani la lansarea albumului "Plum Brandy Blues". Se va bea câte un shot de plum brandy din partea casei. De restul se ocupă Hanno Hoefer și compania.

Sâmbătă, 19 mai, ora 13.00 Vineri, 18 mai

Custodie, film Xavier Legrand, cel mai bun regizor la Veneția, ne propune „Jusqu'à la garde”, o dramă în care doi părinți care au ajuns dușmani au custodie comună asupra băiatului lor, prins într-un conflict tot mai ascuțit.

Lansare „Purgatoriul îngerilor” la Mobius Gallery Consacrata romancieră Camelia Cavadia revine în atenția cititorilor cu cea mai recentă carte a sa, „Purgatoriul îngerilor”, care vede lumina tiparului la editura Trei. Mai mult decât o lansare, e un summit al prietenilor cărții.

Recomandări de Horia Ghibutiu Freelance journalist, horiaghibutiu.ro (în acte, Horea Adrian Ghibuţiu) s-a născut la Praga, în 1969; avea să fie adus în ţară la şase săptămâni de la naştere şi lăsat să crească aici. E ziarist din 1990, a lucrat de la presa cotidiană („Tineretul liber”, „Evenimentul zilei”, „ProSport”, „Adevărul”) până la ghiduri TV („TV mania”) şi reviste lucioase („Viva!”).

BONUS RADIO Sâmbătă, 19 mai, ora 19.00

Luni, 21 mai, ora 20.00

Noaptea Muzeelor la Opera Comică pentru Copii O bucurie pentru cei mici: se vor întâlni cu Truverii, trupa de muzică medievală care are spectacole în repertoriul OCC, și vor putea lua parte la un atelier de colorat și vopsit blazoane, steaguri, scuturi și săbii.

12  |  CITY EVENTS  |  RECOMANDĂRI EVENIMENTE

Cum se cuceresc femeile, la Metropolis Femeile s-ar putea lăsa cucerite dacă ai umor, ești vulnerabil și un pic lunatic – rețete ale antiseducătorului întruchipat de Woody Allen și jucat ca la carte la Metropolis de Claudiu Bleonț.

Ascultă! Morning Glory, cu Razvan Exarhu de la 7 la 10 de luni până vineri pe ROCK FM. Horia Ghibuțiu e producătorul emisiunii matinale de la Rock FM. Îl puteți auzi râzând pe fundal, de luni până vineri.

BONUS web Intră pe pagina de Facebook @horiaghibutiu.ro, unde jurnalistul realizează zilnic cronica drumului său spre serviciu, sub genericul #ÎnTimpCeTuDormeai.


Sub patronajul

Festival Italian 16 Mai - 15 Iunie 2018 | Ediţia a X-a

Modă

Food

Design

Beauty

Cultură

Agenţia ICE Bucureşti, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură aduc Italia mai aproape de tine la Festivalul Italian. Ai ocazia să guşti cele mai bune preparate cu specific italian la preţuri speciale, să te îmbraci cu cele mai în vogă creaţii italiene de modă şi să-ţi mobilezi casa cu obiectele de design create sub brandul “Made in Italy”. Urmăreşte programul, află care sunt brandurile partenere ale festivalului şi profită de oferte de nerefuzat vizitând site-ul www.festivalitalian.ro

Aducem Italia aproape de tine www.festivalitalian.ro Parteneri Media


Halouri & Holograme (LXXIII)

Paul Vinicius Scriitor și Joker de Treflă în Statele Unite ale Poeziei, Muzicii & Insomniei

Zău că nu m-aș băga într-o discuție tehnică între niște taximetriști sau frizeri sau oameni de alte meserii care ne par oarecum familiare, dar nu ne sunt deloc, dacă am fi puțintel mai atenți. Desigur că-și au rostul și teoriile lor, la care-s novice. Dar nu pot să nu constat că la fotbal și literatură se pricepe absolut tot bipedul. Ca și la Eurovision, mai nou. # Ca orice vâââj de scurtă durată, deplasarea la Dublin, fie ea preponderent literară, a fost extrem de frumoasă și interesantă, dar, în aceeași măsură, obositoare. Da, și cam lichidă: Guinness. Altfel, am avut parte – meteorologic vorbind – de zile superfrumoase, ceea ce se-ntâmplă cam rar pe-acolo, în mai. Oricum, față de vremea din

14 | CITY ZEN | HALOURI & HOLOGRAME (LXXIII)

România, cea din Irlanda este ca și cum ai băga schimbătorul de viteze într-un congelator. Mie mi-a priit macazul ăsta, fiindcă deja mă simt agresat de regimul termic al primăverii carpatine. Plus că m-am simțit acolo ca omul cu geamantanul doldora de soare. Toate vânzătoarele frumoase dar și cele urâte ne-au făcut cu ochiul și ne-au acordat un discount pe chestia asta. De-abia încep să-mi revin, însă peste numai opt zile urmează o altă experiență: Parisul. Și el îmi va fi scurt, ca un tricou decolorat pe care nu l-am mai purtat de patru ani. Din păcate, stilul de transport aviatic este singurul util în astfel de cazuri, chiar dacă acționează asupra ta ca o ședință de armată pe viață.


Romanian Design Week 2018 A șasea ediție Romanian Design Week (RDW), cel mai important eveniment multidisciplinar din România, va avea loc în perioada 18-27 mai, în București. Programul RDW dorește să redea stadiul actual de dezvoltare a designului și a industriilor creative locale: arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect sau alte inițiative și proiecte care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare. Expoziția centrală RDW, ce va fi găzduită de Palatul Telefoanelova, va reuni peste 150 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români. Ediția de anul acesta mai vine și cu o serie de formate noi, menite să sublinieze dialogul dintre diferite discipline, dar și oportunitatea abordărilor complementare în design, precum și o serie de evenimente conexe, care vor trasa harta spațiilor și a inițiativelor care promovează și încurajează dezvoltarea designului. Astfel, primul weekend va fi dedicat Cartierului Creativ – zona din proximitatea parcului Cișmigiu în care sunt importante evenimente culturale, va fi organizată și a doua ediție RDW Show OFF – expoziție care promovează designerii cu proiecte remarcabile, iar noul spațiu RDW glo Lounge va deveni cea mai cool terasă pop-up din oraș, un spațiu de peste 1.200 mp dedicat socializării și schimbului de idei.   Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul: WWW.ROMANIANDESIGNWEEK.COM 16  |  CITY EVENTS  |  ROMANIAN DESIGN WEEK 2018

EXPOZIȚIA CENTRALĂ #RDW2018 Palatul Telefoanelor Calea Victoriei 35 19-27 mai | 10.00- 22.00 SHOW OFF #RDW2018 Palatul Universul Str. Actor Ion Brezoianu 23-25 19 - 27 mai | 09:00 - 20:00 RDW GLO LOUNGE Str Millo 8 19-20 mai | 09:00 – 23:00


FILM: FESTIVAL:

Cobra Fest 2.0

18 - 19 mai, ora 19:00 Cobra Fest revine cu o a doua ediție pe scenele din Fabrica și B52. Cobra Fest este primul festival internațional de muzică post-rock, progressive rock, ambiental, instrumental music, stoner rock desfășurat în România, anul venind și cu un line-up mai diversificat: Lost in Kiev, Sofia Sarri, Trysth, BROND, Emphasis, John Malkovitch!, Orkid, 124C41+, Nameless Day Ritual, XIX și alții.

Festival De Pessac À Bucarest

21-24 mai Cinema Elvire Popesco va găzdui în perioada 21-24 mai Festival De Pessac À Bucarest – o selecție a celor mai apreciate pelicule din cadrul Festival International du Film d'Histoire de Pessac. Cele 12 documentare prezentate abordează problematici de actualitate care generează o nouă perspectivă asupra receptării istoriei în rândul publicului. Invitat special: cineastul Pierre-Henri Deleau.

SPECTACOL:

MultiVerse

Vineri, 18 mai, ora 20:00 Pe scena Apollo111 avem ocazia să asistăm la un eveniment inedit: MultiVerse - un performance de poezie experimentală. Printre invitați se numără: Emma Bennet, Anne-James Chaton, Robert G. Elekes, Eduard Escoffet, Douglas Kearney, Eugene Ostashevsky, OYIO feat. Paula Dunker. Evenimentul face parte din Festivalul Internațional de Poezie București, iar intrarea este liberă.

EXPOZIȚIE:

One Night Gallery #5

Sâmbătă, 19 mai, 22:00-03:00 One Night Gallery și Samsung aduc la Teatrul Odeon, în premieră pentru România, o expoziție în toate dimensiunile tehnologiei: Love Raluca Băraru. Vizitatorii vor putea explora universul artistei printr-o experiență multisenzorială ce folosește realitatea virtuală, realitatea augmentată și videomapping-ul. Evenimentul face parte Romanian Design Week și Bucharest Technology Week. 18  |  CITY EVENTS  |  RECOMANDĂRI EVENIMENTE

CONCERT:

Bobby McFerrin

Sâmbătă, 19 mai, ora 19:30 Bobby McFerrin ajunge sâmbătă la Sala Palatului pentru un concert extraordinar din cadrul turneu internațional „Circlesongs”. Câștigător a 10 premii Grammy, artistul a colaborat cu nume ca Chick Corea, Herbie Hancock, Joe Zawinul, Tony Williams sau Yo-Yo Ma și este unul dintre cei mai cunoscuți improvizatori și inovatori soliști din lume, renumit și ca dirijor de muzică clasică.


100 obiecte iconice de design polonez la București Locomotiva, fotoliul, aparatul de fotografiat sau bicicleta - toate acestea, pentru a fi confortabile, estetice și funcționale, trebuie să fie bine proiectate. Convinge-te cum a schimbat designul viața polonezilor în ultimii 100 de ani vizitând expoziția „Manual de design polonez”, care va fi prezentată în cadrul Romanian Design Week, în perioada 18-27 mai, în cel mai mare și mai premiat spațiu creativ din București - NOD Makerspace/Mater. Cum să prezinți cei 100 de ani de design polonez limitândute la doar 100 de obiecte? Cum să le alegi pe cele mai importante și cum să eviți tentația de a arăta doar embleme? Cum să arăți diversitatea domeniilor cu care se ocupă designul? Institutul „Adam Mickiewicz”, curatoarea Ewa Solarz și grupul de ilustratori cu care au colaborat au acceptat această provocare și au pregătit o expoziție care face o călătorie prin cei 100 de ani de design polonez. Mulțumită colaborării cu Institutul Polonez din București, expoziția „Manual de design polonez” poate fi văzută primăvara aceasta în capitala României în cadrul celui mai important eveniment dedicat proiectării - Romanian Design Week. Expoziția poloneză va fi cea mai mare expoziție străină care va însoți evenimentul anul acesta. „În România, designul polonez nu a fost prezentat niciodată într-o manieră atât de complexă. Aniversarea 20  |  CITY EVENTS  |  100 OBIECTE ICONICE DE DESIGN POLONEZ LA BUCUREȘTI


a 100 de ani de la recâștigarea independenței Poloniei este o ocazie bună pentru a face asta” - spune Agnieszka Skieterska, directorul Institutului Polonez din București. „Expoziția Manual de design polonez a fost proiectată de Institutul Adam Mickiewicz în așa manieră încât să atragă interesul atât al adulților, cât și al copiilor” încurajează directoarea institutului. Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 19 mai, la ora 17.00, la NOD Makerspace / Mater (str. Splaiul Unirii nr. 160). Va fi urmat de concertul lui Dominik Strycharski, muzician polonez, compozitor și performer, care creează jazz contemporan sub multele sale forme eclectice, precum și muzică contemporană, post-hip-hop, noise sau muzică pentru spectacole de teatru. Concertul va avea loc la Deschis Gastrobar, care se află în aceeași clădire. Printre cele 100 de proiecte poloneze prezentate la București, în afară de mobilier, sticlă sau porțelanuri, adică acele obiecte asociate în general cu designul, au fost incluse lucruri mai puțin evidente: jucării pentru copii, o locomotivă, un neon, un planor, un scooter, fonturi, logo-uri, și chiar și cea mai delicioasă tratație poloneză: Ptasie Mleczko, precum și inelul de cauciuc Ringo - un joc sportiv polonez. Sunt prezentate atât proiecte contemporane, cât și proiecte care au ajuns să fie numite clasice. Expoziția, prezentată anterior în Berlin și la Budapesta, îmbină trecutul cu prezentul, arătând realizările designului polonez prin intermediul graficii contemporane poloneze. „Manual de design polonez” înseamnă totodată 100 de lucrări realizate de designeri polonezi și interpretate de 25 de ilustratori polonezi – artiști cu realizări foarte diferite: maeștri experimentați ai școlii poloneze de ilustrație, ilustratori din generația tânără și medie premiați în toată lumea, precum și tineri care abia și-au terminat studiile. Majoritatea graficienilor invitați ilustrează cărți pentru copii, lucrând în același timp cu comunicarea vizuală larg înțeleasă. Ei prezintă diferite stiluri și tehnici, pe toți unindu-i talentul imens.

CALENDARUL EVENIMENTELOR ADIACENTE:

 19 mai (sâmbătă), ora 17.00 – vernisajul expoziției și concertul lui Dominik Strycharski  23 mai (miercuri), ora 19.00 – prezentarea „Obiecte iconice ale designului românesc” a conf. univ. dr. Radu Comșa, proiectant și profesor la UNARTE  26 mai (sâmbătă), orele 16.00 și 17.30 – vizitarea expoziției „Manual de design polonez” împreună cu curatorul Ewa Solarz  27 mai (duminică), ora 16.00 – ateliere de ilustrație pentru copii cu reputatele ilustratoare poloneze Agata Dudek și Małgorzata Nowak de la Acapulco Studio

Detalii: WWW.CULTURAPOLONEZA.RO Toate evenimentele vor avea loc la NOD Makerspace/Mater (str. Splaiul Unirii nr. 160, București), iar concertul se va desfășura la Deschis Gastrobar, care se află în aceeași clădire.

ZILE ȘI NOPȚI  |  18 - 24 mai 2018  |  21


1 HARD ROCK CAFÉ

TOP 10 Puburi Bucureşti 1. 2.

HARD ROCK CAFÉ

 /hardrockcafebucharest,  hardrock.com/cafes/bucharest

JOURNEY PUB

 /JourneyPub,  journey-pub.ro

3.

THE VINTAGE PUB

4.

ST. PATRICK IRISH PUB

5.

THE HARP IRISH PUB

6.

OKTOBER FEST

7.

SHIFT PUB

8.

BERĂRIA H

9.

OLD CITY

10.

 /TheVintagePub,  thevintagepub.ro

 /irishpub.stpatrick,  stpatrick.ro

 /TheHarpBucharest,  theharp.ro

 /PubOktoberFest,  oktoberfest-pub.ro

 /shiftpub,  shiftpub.ro

 /BerariaH,  berariah.ro

 /Old-City-Lipscani-Beer-Garden,  oldcity-bucharest.ro

BORDELLO  /BordelloBar,  bordellos.ro

22  |  CITY FOOD  |  TOP 10 PUBURI VOTATE DE BUCUREȘTENI

P

robabil cel mai celebru pub din București, Hard Rock Café reușește să îmbine fericit atmosfera, evenimentele și mâncarea într-o combinație care garantează că orice vizită aici înseamnă o experiență reușită. Mixul fericit între bucătăria americană și cea românească subliniază focusul care cade pe arome și servicii și plasează pub-ul în topul nostru.

 Șoseaua Kiseleff, nr. 32,  /hardrockcafebucharest,  hardrock.com/cafes/bucharest

2 JOURNEY PUB

J

ourney Pub este localul tematic special conceput ca să recreeze atmosfera călătoriilor - de la designul interior până la preparatele inspirate din marile culturi culinare ale lumii. Pe lângă mâncarea gustoasă din bucătăria internațională și locală, veți găsi aici board games, ghiduri de călătorii, albume foto și cărți de bucate, instrumente pentru pictat sau modelat și Wi-Fi gratuit.

 Str. George Enescu, nr. 25,  /JourneyPub,  journey-pub.ro

3 THE VINTAGE PUB

U

nul dintre cele mai cunoscute cluburi din Centrul Vechi, faimos pentru atmosfera de petrecere, dar și pentru serviciile oferite. Loc bun de dănțuială și băuturi fine, deși acestea nu sunt tocmai ieftine. Cu scor mare pe TripAdvisor și o destinație la modă în capitală. Merită încercat, cel puțin o dată.

 Str. Smârdan, nr. 43,  /TheVintagePub,  thevintagepub.ro


Griviței Grill

ZILE ȘI NOPȚI A REALIZAT ACEASTĂ RECENZIE SUB ANONIMAT ȘI A ACHITAT NOTA DE PLATĂ.

Surpriza de la gară La câțiva pași de Gara de Nord, la intersecția dintre Calea Griviței și strada Gheorghe Polizu, se află un pub relativ nou, promovat ca și „steak & burger house”. Odată intrat, găsești un spațiu semideschis, cu bucătăria la vedere, pe modelul culoar lung și îngust. Echipa e tânără și săritoare, o atracție în plus pentru cel care trece prima dată pragul acestei cârciumi (e drept, nu era aglomerat, doar trei dintre mese fiind ocupate). Meniul nu e stufos, dar promite câteva aperitive simpatice și mai multe feluri bazate pe carne de toate felurile - vită (mult Angus în vocabular), porc, rață etc (n-am observat invazia de pui ce asfixiază meniurile în general, ceea nu mi-a displăcut). Câteva coji de alune pe podea (deși nu e lemn, ci gresie lucioasă – nu prea merge), pe modelul For Sale din Budapesta. Pe mese nu am găsit și alunele, dar nici n-am întrebat dacă sunt doar de decor sau trebuie să le comanzi. După indicațiile din meniu, toată carnea e făcută la jar, ceea ce ar trebui să dea un plus în gustul final. Am comandat haloumi la aperitiv – prezentare decentă, într-un bol adânc în care brânza foarte gustoasă era acompaniată de măsline, rucola și roșii cherry murate, plus focaccia cu usturoi. Burgerul classic din carne de Black Angus – simplu, fără brizbrizuri, doar cu sos, rucola și castraveți prinse într-o chiflă cu semințe. Deși am mâncat pe fugă, am reușit să percep aerul simpatic al locului, așa că mi-am propus să revin, mai ales că pe masa vecinilor am văzut niște coaste de porc foarte promițătoare.   CĂTĂLIN TOADER 24  |  CITY FOOD  |  SURPRIZA DE LA GARĂ

Griviței Pub & Grill se află pe Calea Griviței la numărul 110, exact peste drum de hotelul Ibis Gara de Nord. Foarte bun pentru călătorul aflat în escală între trenuri, mai ales dacă prinde intervalul 12.00 – 16.00, când tot ce e în meniu are discount de 20%.

MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/ BUCURESTI


RECOMANDAREA ZILE ȘI NOPȚI

EVarză Pub Pictor Marcel Iancu 10 Unul dintre cele mai populare pub-uri de cartier din zona Moșilor – Eminescu, EVarză se laudă cu multe chestii, care mai de care mai atractive. Burgerii, indiferent de complexitatea lor, sunt 100% făcuți în casă. De la chifle, care sunt făcute în fiecare dimineață, și terminând cu sosurile, totul este prelucrat în aceeași zi. Mai mult, cartofii sunt 100% naturali, curățați și tăiați manual. Muzica e foarte bună (cu accent pe rock), petrecerile și evenimentele nelipsite, iar berea bună sălășluiește si ea aici (Grimbergen e musai de încercat), dar vedetele casei sunt coastele de porc în sos Barbeque (cu cartfi și salată Coleslaw incluse). Declarația oamenilor locului e elocventă: „Nu există străini aici, ci doar prieteni ce nu s-au cunoscut încă. Te așteptăm zilnic cu preparate proaspete, bere din belșug și muzică bună.”  CĂTĂLIN TOADER

28  |  CITY FOOD  |  RECOMANDAREA ZILE ȘI NOPȚI


REVISTĂ.SITE.APLICAŢIE

DESCOPERĂ NOUL

ZILE ªI NOPŢI!

Pentru noi, timpul tău liber contează ZILE ȘI NOPȚI | 18 - 24 MAI 2018 | 29


PREMIERĂ

De ce să-l vezi

Deadpool 2

DEADPOOL 2

Regia: David Leitch Cu: Morena Baccarin, Ryan Reynolds, Josh Brolin, T.J. Miller, Zazie Beetz Gen film: Acţiune, Comedie Premiera în România: 18.05.2018 Distribuit de: Odeon

30  |  CITY FILM  |  PREMIERE

Mercenarul vorbăreț de la Marvel se întoarce în „Deadpool 2”. Este mai mare, mai bun și uneori chiar mai... mai puternic decât înainte. Când un supersoldat sosește cu o misiune criminală, Deadpool e nevoit să se gândească la prietenie, familie și la ce înseamnă să fii erou, toate acestea în timp ce ne arată 50 de umbre de bătaie. Deadpool iese în evidență în mod cert din categoria supereroilor, iar limbajul este cel puțin antrenant și chiar greu de digerat pentru unii; un personaj comic, carismatic, un fin observator al minusurilor celor din jur și un film care te scoate din rutină, indiferent de așteptările pe care le-ai avea. Deadpool este cel puțin fascinant, nici nu-i de mirare că a ajuns să fie atât de îndrăgit!

Deadpool e cel mai amuzant supererou.


PREMIERĂ

Custodie

CUSTODIE

Regia: Xavier Legrand Cu: Léa Drucker, Denis Ménochet, Thomas Gioria, Mathilde Auneveux, Mathieu Saikaly Gen film: Dramă Durata: 93 min. Premiera în România: 18.05.2018 Distribuitor: Independența Film

32  |  CITY FILM  |  PREMIERE

Din 18 mai, în cinematografele din România vedem „Custodie”, un film cu Léa Drucker, Denis Ménochet, Thomas Gioria, Mathilde Auneveux și Mathieu Saikaly. Un cuplu, la fel ca multe altele, divorțează. Pentru a-și proteja fiul de tatăl pe care îl acuză de violență, Miriam cere custodie exclusivă. Judecătorul care se ocupă de dosar acordă custodie comună cu tatăl, pe care-l consideră umilit. Prins la mijloc între părinții săi, Julien va face tot posibilul pentru a împiedica să se întâmple ce este mai rău. Un film despre modul în care vede minorul relația disfuncțională a părinților săi, aflați în competiție pentru a câștiga inima copilului lor, dar folosind unele dintre cele mai greșite modalități.

De ce să-l vezi

Dacă ți-a plăcut „Nelyubov”, îți va plăcea și „Custodie”.


TIFF.17

O divă absolută la TIFF 2018: FANNY ARDANT

C

âteva zile ne mai despart de surprizele celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Între 25 mai și 3 iunie, cel mai mare eveniment din România dedicat artei și industriei cinematografice va aduce la Cluj-Napoca sute de proiecții, titluri clasice și filme în premieră absolută, o selecție solidă de evenimente ce îmbină filmul cu muzica, expoziții, workshop-uri inovatoare, dezbateri și petreceri grandioase. Programul din acest an include nu mai puțin de 227 producții – 178 de lungmetraje și 49 de scurtmetraje din toate colțurile lumii. Sute de invitați români și străini, reprezentanți de seamă din lumea filmului, și-au confirmat deja prezența la TIFF.17. Alături de echipa organizatorică, peste 400 de voluntari se vor ocupa de buna desfășurare a evenimentelor. Actrița și regizoarea Fanny Ardant se numără printre invitații speciali din acest an, iar István Szabó și Márta Mészáros, autori de marcă ai cinematografiei maghiare, vor fi celebrați în secțiunea 3X3 și distinși cu Premiul pentru întreaga carieră. Samuel Maoz, regizorul distins cu Leul de aur la Veneția pentru Lebanon, vine la 34  |  CITY EVENTS  |  TIFF 17

TIFF cu multi-premiatul și controversatul Foxtrot. Regizorul Hafsteinn Gunnar Sigurðsson revine pentru a treia oară la Cluj-Napoca. Cel mai nou film al său, Under the Tree, s-a bucurat de o premieră internațională la Veneția. Alți invitați de marcă ai acetei ediții sunt Jean-Marc Barr, Dagur Kari (marele câștigător la TIFF 2003 cu Noi Albinoi), Stephane Foenkinos sau Rebecca Lenkiewicz. Trei generații diferite ale cinematografiei românești își dau întâlnire la TIFF.17, fiecare fiind reprezentată de actori, regizori sau producători ce au marcat istoria filmului autohton - Vlad Ivanov, Anna Széles, Dan Nuțu, Horațiu Mălăele, Stere Gulea (care va prezenta în premieră secvențe din Moromeții 2, cel mai așteptat film românesc al acestui an) și mulți alții.

SECȚIUNI Zece filme controversate vor concura pentru Premiul FIPRESCI al TIFF în cadrul secțiunii tematice A fi sau a nu fi politic corect? Retrospectiva Close-up Ingmar Bergman va marca cei 100 de ani de la nașterea legendarului regizor și scenarist suedez, în cadrul


evenimentului #Bergman100, sărbătorit la nivel mondial prin proiecții și expoziții spectaculoase. O serie de proiecții speciale vor avea loc în cadrul secțiunii România 100 și vor celebra Centenarul Marii Uniri la TIFF 2018. Film Food, secțiunea dedicată iubitorilor de film și pasionaților de gastronomie, va oferi publicului patru experiențe culinare inedite, iar amatorii de senzații tari vor avea surpriza să urmărească o selecție-șoc de proiecții-performance și filme excentrice, pregătită de Shockproof Film Festival din Cehia. Pelicule proiectate în premieră în România și titluri premiate în festivalurile internaționale vor face parte din programul secțiunilor Competiție, Supernova, Umbre, Fără limită, Ce se întâmplă, documentarule?, Zilele Filmului Românesc, Suspecți de serviciu, Ziua Maghiară, EducaTIFF și Ziua HBO, un partener de tradiție al TIFF-ului. Cap de afiș în Supernova este noul film al cineastului ucrainean Serghei Loznitsa, Donbass, care va putea fi văzut la TIFF la doar o săptămână după premiera mondială de la Cannes. Cele mai bune producții bulgărești din ultimii doi ani și câteva dintre titlurile de top ale cinematografiei sovietice optzeciste vor fi proiectate în Focus Bulgaria și Amintiri din URSS (Back in the USSR). Clasicul Gară pentru doi va putea fi (re)văzut în Piața Unirii. Alături de István Szabó și Márta Mészáros, invitați speciali ai acestei ediții, regretatul cineast israelian Assi Dayan va fi omagiat în secțiunea 3x3.

PROIECȚII SPECIALE Foxtrot (care va deschide cea de-a 17-a ediție TIFF pe 25 mai, de la ora 20:45), documentarul Maria by Callas, Westwood: Punk, Icon, Activist (Lorna Tucker), despre viața, cariera și influența excentricului designer Vivienne Westwood, Ați văzut filmul meu?/ Have You Seen My Movie? (Paul Anton Smith), Gelozia / Jalouse (Stephane și David Foenkinos), Povești în mișcare / Moving Stories (Rob Fruchtman), Pădurea spânzuraților (Liviu Ciulei), Dincolo de nisipuri (Radu Gabrea). Printre surprizele din acest an se numără evenimentele muzicale hipnotizante, concertele în premieră, artiștii-fenomen și titlurile emblematice pentru cinematografia mută. Samuel Liégeon va acompania live proiecția unuia dintre cele mai cunoscute horror-uri din istoria filmelor mute - Fantoma de la Operă (The Phantom of the Opera, 1924). Un cine-concert special de 1 iunie, Ochiul Magic recreează universul poetic al regizorului Georges Méliès, cunoscut ca inventator al cinema-ului, în armonie cu compozițiile muzicale spectaculoase compuse de către Jean-Francois Alcoléa și interpretate live de către Alcoléa & Cie. Emiliana Torrini va acompania sound-ul hipnotizant al formației belgiene The Colorist Orchestra, iar Dakha Brahka revine la Cluj

cu o explozie de energie și o călătorie muzicală originală. Taraful Marian Sandu din Videle va asigura muzica de petrecere,în timp ce trupa VUNK va prezenta VUNK – Jur să spun adevărul, primul documentar al unei trupe din România. Cinefilii și toți cei pasionați de noile forme de storytelling audiovizual vor avea ocazia să descopere un program incitant de experiențe VR, Live Cinema și Loop Cinema. Printre cele mai importante evenimente dedicate industriei din acest an se numără infiniTIFF Summit – conferința în cadrul căreia vor fi analizate noile tendințe la intersecția dintre film, storytelling și tehnologie și care a atras deja înscrierile a zeci de doritori. Pe 26 și 27 mai, programul Weekend la Castel include jocuri interactive, ateliere creative și spectacole pentru copii pe timp de zi, urmând ca după lăsarea serii, curtea Castelului Banffy de la Bonțida să se transforme în decorul unor evenimente spectaculoase. Porțile castelului nu se vor închide decât la finalul Full Moon Party, una dintre cele mai iubite petreceri din festival. În cadrul evenimentului celebrat la nivel mondial #Bergman100, Muzeul de Artă va găzdui expoziția Ingmar Bergman and his legacy in fashion and art, o colecție impresionantă de fotografii, articole, interviuri și imagini video, care marchează 100 de ani de la nașterea marelui cineast. Biletele la toate evenimentele și proiecțiile din cadrul festivalului au fost puse în vânzare pe tiff. eventbook.ro și vor fi curând disponibile și în aplicația TIFF.

ZILE ȘI NOPȚI  |  18 - 24 mai 2018  |  35


CINEMA CITY COTROCENI AFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00 www.cinemacity.ro

VIP PROGRAM 18 - 24 mai 2018 TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

Rating

Gen

AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ / SOLO: A STAR WARS STORY $

AP-12

SF, AC

AVANPREMIERĂ CLUBUL FEMEILOR DEZLĂNŢUITE 2D / BOOK CLUB 2D

AP-12

CO

AG

CO FA AV

AVANPREMIERĂ OPERAŢIUNEA HAM-HAM 2D / SHOW DOGS 2D

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

J

19:10, 22:00

Mi

21:30

J

18:30

S-D

14:30

V, L - Mi

PREMIERĂ DEADPOOL 2 2D / DEADPOOL 2 2D

N-15

CO, AC

S-D

14:50, 15:30

J

AMNEZIE CU SURPRIZE 2D / OVERBOARD 2D RĂZBUNĂTORII: RĂZBOIUL INFINITULUI $ / AVENGERS: INFINITY WAR $

AG

AP-12

AC, AV,

17:20, 18:10, 19:50, 20:50, 22:20 17:20, 18:10, 19:50, 20:50, 22:20 17:20, 19:50, 21:00, 22:20

V, L - Ma CO, RO, DR

SEARA 17:00 - 24:00

21:30

S-D

16:40

J

16:50

22:00

V, L - Mi

18:30

S-D

19:00

PROGRAM 18 - 24 mai 2018 DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

SEARA 17:00 - 24:00

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

Rating

Gen

AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ / SOLO: A STAR WARS STORY $

AP-12

SF, AC

AVANPREMIERĂ CLUBUL FEMEILOR DEZLĂNŢUITE 2D / BOOK CLUB 2D

AP-12

CO

AG

CO FA AV

S-D

AP-12

SF, AC

J

19:20

AP-12

CO

Ma

19:30

N-15

CO, AC

AVANPREMIERĂ OPERAŢIUNEA HAM-HAM 2D / SHOW DOGS 2D AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ DUBLAT / SOLO: A STAR WARS STORY $ DUBBED AVANPREMIERĂ, EVENIMENT PENTRU DOAMNE ȘI DOMNIȘOARE LADIES NIGHT: CLUBUL FEMEILOR DEZLĂNŢUITE 2D / LADIES NIGHT: BOOK CLUB 2D PREMIERĂ DEADPOOL 2 2D / DEADPOOL 2 2D

J

19:00, 20:30, 21:00, 21:50, 22:20

Mi

20:50

J

21:20 13:00

V, L - J

12:00

14:30, 16:00

S-D

11:00, 12:00

13:30, 14:30, 16:00

V, L, Mi - J

AMNEZIE CU SURPRIZE 2D / OVERBOARD 2D

AG

CO, RO, DR

S-D

12:30

Ma

TOXIC 2D / DANS LA BRUME 2D

AP-12

REVANȘA 2D / REVENGE 2D

IM-18

AC,TH

HAI, CĂ SUNT BELEA ! 2D / I FEEL PRETTY 2D

AP-12

CO,

SF

RĂZBUNĂTORII: RĂZBOIUL INFINITULUI $ / AVENGERS: INFINITY WAR $

N-15

AP-12

HO, MI

AC, AV,

15:10

17:50, 20:20, 22:40

15:10

17:50, 20:20, 22:40

14:40

17:10, 20:30, 21:40

V, L - J

18:30, 20:40, 22:50

S-D

12:20

14:30, 16:30

18:30, 20:40, 22:50

V-J

12:40

15:00

17:20, 19:40, 22:00

V - L, J

12:20

15:10

17:40, 20:10, 22:40

Ma

12:20

14:40

17:00, 18:40, 21:50

15:10

17:40, 20:10, 22:40

Mi

ADEVĂR SAU PROVOCARE 2D / TRUTH OR DARE 2D

17:00, 18:30, 19:30, 21:00, 22:00 17:00, 18:30, 19:30, 21:00, 22:00

V, L - J

18:10, 20:20, 22:30

S-D

15:50

V, L - Mi

14:10, 15:40

S-D J

11:10, 12:30

13:50, 14:10, 15:40 14:10, 15:40

18:00, 20:20, 22:30 17:20, 19:10, 20:30, 21:00, 22:10 17:20, 19:10, 20:30, 21:00, 22:10 17:20, 18:10, 21:10, 21:50


CINEMA CITY COTROCENI AFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00 www.cinemacity.ro

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

AVENTURI FĂRĂ PERECHE 2D DUBLAT / LICHOZROUTI 2D DUBBED

Rating

Gen

AG

AN, FA, AV,

ÎN ÎNTUNERIC 2D / AUS DEM NICHTS 2D

IM-18

SUB SOARELE NOPȚII 2D / MIDNIGHT SUN 2D

AP-12

DR, CR

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

V - Ma, J

12:00

Mi

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

14:00 13:10, 15:10

V, L - J

17:00

S-D

14:50

V - Ma

SUPER POLIȚIȘTI 2 2D / SUPER TROOPERS 2 2D

VÂNĂTORUL DE SPIRITE 2D / THE WANDERERS: THE QUEST OF THE DEMON HUNTER 2D

N-15

N-15

DR, RO

CO

DR, HO, MI

17:20, 19:20, 21:20

Mi

16:50

AG

AN, FA, AV,

17:20, 20:00

V-L

22:10

Ma

22:50

Mi

21:50

J

18:40

V, L - Mi

21:00

S-D

21:50 21:40

V, L - J

12:40

14:50

S-D

11:30, 12:40

14:50

V, L - Mi

INTERZIS LA...SEX 2D / BLOCKERS 2D

N-15

CO

S-D

19:20, 21:20 12:20

17:10, 19:20, 21:20

J

19:20, 22:10

V-L

ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ 2D

AG

DOC

16:00

Ma Mi

FĂRĂ ZGOMOT! 2D / A QUIET PLACE 2D

HO, TH

Cinema City își rezervă dreptul de a opera modificări în program.

ALBINUȚA MAYA 2 $ DUBLAT / MAYA THE BEE: THE HONEY GAMES $ DUBBED READY PLAYER ONE: SĂ ÎNCEAPĂ JOCUL $ / READY PLAYER ONE PETER IEPURAȘUL 2D DUBLAT / PETER RABBIT 2D DUBBED

TOMB RAIDER ÎNCEPUTUL $ / TOMB RAIDER $ PRINȚESA FURATĂ DUBLAT 2D / STOLEN PRINCESS 2D DUBBED RED SPARROW 2D / RED SPARROW 2D COCO DUBLAT $ / COCO DUBBED $

AP-12

AG

AP-12

AG

AP-12

AV,AC

AN, FA, AV,

AV,AC

AN, FA, AV,

AC, AV

15:10 16:00

V, L - J S-D

17:00, 19:10, 21:20 14:50

Mi

17:10, 19:30, 21:50 17:10, 19:30, 21:50

J

14:50

V, L - J

14:00

S-D

18:00 17:10, 19:10, 21:20

V - Ma

RAMPAGE: SCĂPAȚI DE SUB CONTROL $ / RAMPAGE $

18:00, 20:10

15:50 12:50

J N-15

18:50, 19:50

J

J

RAȚĂ, RAȚĂ ȘI GÂSCAN 2D DUBLAT / DUCK, DUCK, GOOSE 2D DUBBED

SEARA 17:00 - 24:00

12:00

17:10, 19:30

13:50

V, L, Mi

18:00

S-D

16:00

18:50

V, L - J

14:00, 15:00

17:00, 19:10

S-D

14:50

17:00, 19:10

V - Mi

15:50

18:20

J

15:50

AG

AN, CO

S-D

N-15

MI, TH

V - Mi

AG

AN, AV

S-D

12:20

11:40

13:50

11:20

13:40

21:30

LEGENDA

AVENTURI AV ACȚIUNE AC ANIMAȚIE AN COMEDIE CO DRAMĂ DR FANTASTIC FA THRILLER TH HORROR H CRIMA CR MISTER MI SCIENCE FICTION SF ROMANTIC RO


SALA

CINEMA CITY COTROCENI

AFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00 www.cinemacity.ro

PROGRAM 18 - 24 MAI 2018 TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS 3D / SOLO: A STAR WARS STORY 3D

PREMIERĂ DEADPOOL 2 2D / DEADPOOL 2 2D

Rating

Gen

AP-12

SF, AC

N-15

CO, AC

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

J

SEARA 17:00 - 24:00

22:30

V - D, Ma

12:30

15:00

17:30, 20:00, 22:30

L

12:30

15:00

17:30, 22:30

Mi

12:00

14:30

17:00, 22:30

J

12:30

15:00

17:30, 20:00

LEGENDA

Deadpool 2 Mercenarul vorbăreț de la Marvel se întoarce în „Deadpool 2”. Este mai mare, mai bun și uneori chiar mai... mai puternic decât înainte. Când un supersoldat sosește cu o misiune criminală, Deadpool e nevoit să se gândească la prietenie, familie și la ce înseamnă să fii erou, toate acestea în

timp ce ne arată 50 de umbre de bătaie. Deadpool iese în evidență în mod cert din categoria supereroilor, iar limbajul este cel puțin antrenant și chiar greu de digerat pentru unii; un personaj comic, carismatic, un fin observator al minusurilor celor din jur și un film care te scoate din rutină, indiferent de așteptările pe care le-ai avea. Deadpool este cel puțin fascinant, nici nu-i de mirare că a ajuns să fie atât de îndrăgit!

DEADPOOL 2

Regia: David Leitch Cu: Morena Baccarin, Ryan Reynolds, Josh Brolin, T.J. Miller, Zazie Beetz Gen film: Acțiune, Comedie Premiera în România: 18.05.2018 Distribuit de: Odeon

Cinema City își rezervă dreptul de a opera modificări în program.

AVENTURI AV ACȚIUNE AC ANIMAȚIE AN COMEDIE CO DRAMĂ DR FANTASTIC FA THRILLER TH HORROR H CRIMA CR MISTER MI SCIENCE FICTION SF ROMANTIC RO


Rezervări: 021 407 00 00

www.cinemacity.ro


CINEMA CITY SUN PLAZA Calea Văcărești nr. 391, etaj 2, sector 4, rezervări: 021-386 0600 www.cinemacity.ro

PROGRAM 18 - 24 mai 2018 DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

Rating

Gen

AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ / SOLO: A STAR WARS STORY $

AP-12

SF, AC

AVANPREMIERĂ CLUBUL FEMEILOR DEZLĂNŢUITE 2D / BOOK CLUB 2D

AP-12

CO

AG

CO FA AV

S-D

AP-12

SF, AC

J

N-15

CO, AC

AVANPREMIERĂ OPERAŢIUNEA HAM-HAM 2D / SHOW DOGS 2D AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ DUBLAT / SOLO: A STAR WARS STORY $ DUBBED PREMIERĂ DEADPOOL 2 2D / DEADPOOL 2 2D

AMNEZIE CU SURPRIZE 2D / OVERBOARD 2D

AG

CO, RO, DR

19:30, 20:30, 21:10, 21:50, 22:20

Mi

21:10

J

14:00, 15:00, 16:30

S-D

11:30, 12:30

14:00, 15:00, 16:30

12:50

15:10

17:40, 20:00, 22:30

J

12:50

15:10

17:40, 20:50, 22:30

14:40

18:40, 20:40, 22:40

14:50

17:20, 19:40, 22:00

HAI, CĂ SUNT BELEA ! 2D / I FEEL PRETTY 2D

AP-12

CO,

V-J

ADEVĂR SAU PROVOCARE 2D / TRUTH OR DARE 2D

N-15

HO, MI

V-J

SUB SOARELE NOPȚII 2D / MIDNIGHT SUN 2D RAȚĂ, RAȚĂ ȘI GÂSCAN 2D DUBLAT / DUCK, DUCK, GOOSE 2D DUBBED INTERZIS LA...SEX 2D / BLOCKERS 2D ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ 2D

AG

AN, FA, AV,

AP-12

DR, RO

AG

AN, FA, AV,

N-15

AG

CO

DOC

FĂRĂ ZGOMOT! 2D / A QUIET PLACE 2D

N-15

HO, TH

RAMPAGE: SCĂPAȚI DE SUB CONTROL $ / RAMPAGE $

AP-12

AV,AC

12:35

V - Ma

12:00

Mi

12:00

J

12:00

V, L - J 11:30

15:40

12:30

16:40

V, L - J

PETER IEPURAȘUL 2D DUBLAT / PETER RABBIT 2D DUBBED

TOMB RAIDER ÎNCEPUTUL $ / TOMB RAIDER $ PRINȚESA FURATĂ DUBLAT 2D / STOLEN PRINCESS 2D DUBBED RED SPARROW 2D / RED SPARROW 2D

AP-12

AG

AV,AC

AN, FA, AV,

AP-12

AC, AV

AG

AN, CO

N-15

MI, TH

17:20, 18:00, 20:10, 21:00

14:10, 16:20

S-D

11:50

14:10, 16:20

V-J

12:10

14:40

17:10, 19:40, 21:50

V - Mi

12:20

14:20

19:10, 21:10

J

12:20

14:20

V-J

S-D

S-D

11:40

14:00, 16:20

18:40, 21:00

14:00, 16:20

18:40, 21:00

14:00, 16:20 13:30 11:40

13:30 13:10

V - Mi

18:20, 21:10

J

18:20

V - Mi

12:40

13:30, 14:50

J

12:40

13:30, 14:40, 16:40

V - Mi

17:00

15:20

J S-D

18:40 17:40, 19:40, 21:50

J

READY PLAYER ONE: SĂ ÎNCEAPĂ JOCUL $ / READY PLAYER ONE

17:30, 18:10, 19:10, 20:30, 21:10, 22:10 17:30, 18:10, 19:10, 20:30, 22:10

V-J

V, L - Mi AN, FA, AV,

18:30, 20:40, 22:50

13:10, 14:30, 15:10, 16:10 13:10, 14:30, 15:10, 16:10 13:10, 14:20, 15:00, 16:10

S-D

J

AG

16:20

15:40

V, L - Mi

ALBINUȚA MAYA 2 $ DUBLAT / MAYA THE BEE: THE HONEY GAMES $ DUBBED

17:30, 19:00, 20:00, 21:30, 22:30 17:30, 19:00, 20:00, 21:30, 22:30

V - Mi

V-J

AVENTURI FĂRĂ PERECHE 2D DUBLAT / LICHOZROUTI 2D DUBBED

19:00

12:30

SF

AC, AV,

20:20 12:20

V, L - J

AP-12

AP-12

SEARA 17:00 - 24:00

J

TOXIC 2D / DANS LA BRUME 2D

RĂZBUNĂTORII: RĂZBOIUL INFINITULUI $ / AVENGERS: INFINITY WAR $

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

15:00 11:10

V - Mi

17:50, 20:50

J

17:20

Cinema City își rezervă dreptul de a opera modificări în program.

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL


CINEMA CITY MEGA MALL Pierre de Coubertin nr. 3-5, lângă Arena Națională Rezervări: 0372 839 066, www.cinemacity.ro

V - Mi J

12:40 12:40

15:10 15:10

17:40, 20:10, 22:40 17:40, 20:10

SUPER POLIȚIȘTI 2 2D / SUPER TROOPERS 2 2D

12:00

13:10, 14:10, 15:00, 16:10

S-D

11:00, 12:00

13:10, 14:10, 15:00, 16:10

J

12:00

13:00, 14:10, 15:00, 16:00

V-J

12:40

Gen

AC, AV,

AP-12 AP-12

SUB SOARELE NOPȚII 2D / MIDNIGHT SUN 2D

DR, RO

22:40

V, L Mi

V, L Ma

AG

19:00, 20:30, 21:50, 22:20

INTERZIS LA...SEX 2D / BLOCKERS 2D

12:10

14:10, 16:30

S-D

11:00, 12:10

14:10, 16:30

V-J

12:30

14:50

17:00, 19:15, 21:20

S-D

11:00

13:20, 15:40

18:10, 20:30, 22:50

13:20, 15:40

18:10, 20:30, 22:50 17:00, 19:00, 21:00

V-J

12:20

14:50

17:10, 19:40, 22:10

21:50 14:40

AG

DOC HO, TH AV,AC

13:50, 15:50

19:50

S-D

11:50

13:50, 15:50

19:50

L

10:00

13:50, 15:50

V - Mi

PETER IEPURAȘUL 2D DUBLAT / PETER RABBIT 2D DUBBED

J

19:40, 22:00

V - Mi

17:40, 20:00, 22:30

J

17:00

V, L Mi S-D

13:30, 15:30 11:30

J

17:10, 19:40, 22:10

Mi

12:00

14:20, 16:40

19:10, 22:00

TOMB RAIDER ÎNCEPUTUL $ / TOMB RAIDER $

18:10, 20:30, 22:40

PRINȚESA FURATĂ DUBLAT 2D / STOLEN PRINCESS 2D DUBBED

13:30, 15:30 13:00, 15:00

V - Mi

18:50

S-D

11:20

L - Ma

10:30

J

14:40

19:50 19:50, 21:50

V, Mi

12:20

16:00

N-15

READY PLAYER ONE: SĂ ÎNCEAPĂ JOCUL $ / READY PLAYER ONE

S-D

V-J

AP-12 AG

V, L - J

14:30

ALBINUȚA MAYA 2 $ DUBLAT / MAYA THE BEE: THE HONEY GAMES $ DUBBED

AN, FA, AV,

12:00

17:00, 19:30, 22:00

RAMPAGE: SCĂPAȚI DE SUB CONTROL $ / RAMPAGE $

AV,AC

19:20

AP-12

J

V-J

FĂRĂ ZGOMOT! 2D / A QUIET PLACE 2D

14:50

AG

S-D

AN, FA, AV,

21:40

AP-12

J

ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ 2D

AC, AV

21:30

AG

AP-12

Mi

21:50

V, L - J

AN, CO

CO

AP-12 N-15

HO, MI

ADEVĂR SAU PROVOCARE 2D / TRUTH OR DARE 2D

SEARA 17:00 - 24:00

N-15

Gen

Rating

AP-12

SF, AC

J

V, L Ma, J

HAI, CĂ SUNT BELEA ! 2D / I FEEL PRETTY 2D

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

CO CO FA AV

AG

TOXIC 2D / DANS LA BRUME 2D

SF, AC

AP-12 AG

N-15

AMNEZIE CU SURPRIZE 2D / OVERBOARD 2D

AP-12

AVANPREMIERĂ OPERAŢIUNEA HAM-HAM 2D / SHOW DOGS 2D AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ DUBLAT / SOLO: A STAR WARS STORY $ DUBBED PREMIERĂ DEADPOOL 2 2D / DEADPOOL 2 2D

CO, AC

AVANPREMIERĂ CLUBUL FEMEILOR DEZLĂNŢUITE 2D / BOOK CLUB 2D

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

17:50 14:40

V, Ma -J

CO, RO, DR

AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ / SOLO: A STAR WARS STORY $

SF

TITLU FILM

17:20, 18:10, 19:10, 20:30, 21:20, 22:20 17:20, 18:10, 19:10, 20:30, 21:20, 22:20 17:20, 18:10, 18:50, 21:20, 22:00

S-D Mi - J

RAȚĂ, RAȚĂ ȘI GÂSCAN 2D DUBLAT / DUCK, DUCK, GOOSE 2D DUBBED

SEARA 17:00 - 24:00

CO

J

SEARA 17:00 - 24:00

N-15

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

AN, FA, AV,

Gen

SF, AC

AP-12

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

RĂZBUNĂTORII: RĂZBOIUL INFINITULUI $ / AVENGERS: INFINITY WAR $

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

CO

PREMIERĂ DEADPOOL 2 2D / DEADPOOL 2 2D

N-15

AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ / SOLO: A STAR WARS STORY $

CO, AC

TITLU FILM

Rating

TITLU FILM

Rating

PROGRAM 18 - 24 MAI 2018

13:30, 15:40

17:50

13:30, 15:40

17:50

13:30, 15:40

17:50

13:30, 15:40

17:40

V - Mi

21:40

V, L - J S-D

13:50 11:50

13:50

LEGENDA

AVENTURI AV ACȚIUNE AC ANIMAȚIE AN COMEDIE CO DRAMĂ DR FANTASTIC FA THRILLER TH HORROR H CRIMA CR MISTER MI SCIENCE FICTION SF ROMANTIC RO


CINEMA CITY PARKLAKE

Str. Liviu Rebreanu, nr. 4, ParkLake Plaza, București Rezervări: 0314 032 700, www.cinemacity.ro

J

20:30

J

17:50

PREMIERĂ DEADPOOL 2 2D / DEADPOOL 2 2D

AG

15:00

17:20, 19:50, 22:20

J

12:40

15:00

17:20, 19:40, 22:20

13:50

20:30, 22:40

13:50

20:30, 22:40

V - Mi

14:30, 16:50

19:10, 21:30

J

14:20, 16:40

19:30, 22:00

14:00, 16:10

18:20, 20:40, 22:50

Gen

12:40

SF

AP-12

V - Mi

S-D

11:50

19:20, 20:30, 21:50, 22:10

J

Mi

21:30

J

19:50

S-D

12:00

J

V-J

19:00

12:30

15:00

17:30, 20:00, 22:30

ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ 2D FĂRĂ ZGOMOT! 2D / A QUIET PLACE 2D RAMPAGE: SCĂPAȚI DE SUB CONTROL $ / RAMPAGE $ ALBINUȚA MAYA 2 $ DUBLAT / MAYA THE BEE: THE HONEY GAMES $ DUBBED READY PLAYER ONE: SĂ ÎNCEAPĂ JOCUL $ / READY PLAYER ONE PETER IEPURAȘUL 2D DUBLAT / PETER RABBIT 2D DUBBED PRINȚESA FURATĂ DUBLAT 2D / STOLEN PRINCESS 2D DUBBED

AP-12

CO, HO, MI

N-15 AP-12

AC, AV, DR, RO

AP-12 AG

AN, FA, AV,

12:00

13:00, 14:10, 15:20, 16:10

J

12:00

13:00, 14:10, 15:20, 16:10

V-J

12:50

V, L - J S-D

17:30 13:10, 15:10

11:00

13:10, 15:10

V - Mi

15:50

18:10, 19:30, 21:50

CO

N-15 AG

SEARA 17:00 - 24:00

Mi

17:10, 18:30, 19:10, 20:20, 21:30, 22:10 17:10, 18:30, 19:10, 20:20, 22:10 17:10, 18:30, 19:10, 21:30, 22:20

J

15:50

18:10, 22:00

V - Mi

15:10

19:10

J

15:10

DOC

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

N-15

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

HO, TH

17:30

13:00, 14:10, 15:20, 16:10

V - Mi

21:10

V - Mi

17:10, 19:30, 21:50

J

17:10

AV,AC

Mi

INTERZIS LA...SEX 2D / BLOCKERS 2D

12:00

AP-12

17:20, 22:50

SUB SOARELE NOPȚII 2D / MIDNIGHT SUN 2D RAȚĂ, RAȚĂ ȘI GÂSCAN 2D DUBLAT / DUCK, DUCK, GOOSE 2D DUBBED

V - Ma

AG

Ma

RĂZBUNĂTORII: RĂZBOIUL INFINITULUI $ / AVENGERS: INFINITY WAR $

V-J

AN, FA, AV,

17:30, 20:30

ADEVĂR SAU PROVOCARE 2D / TRUTH OR DARE 2D

S-D

11:20

AV,AC

AP-12

SF AC, AV,

AP-12 Rating

14:00

V-L

Gen

SF, AC

AP-12

S-D

CO

AP-12 AG

CO FA AV

AVANPREMIERĂ OPERAŢIUNEA HAM-HAM 2D / SHOW DOGS 2D AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ DUBLAT / SOLO: A STAR WARS STORY $ DUBBED

AP-12

AVANPREMIERĂ CLUBUL FEMEILOR DEZLĂNŢUITE 2D / BOOK CLUB 2D

SF, AC

AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ / SOLO: A STAR WARS STORY $

SEARA 17:00 - 24:00

AP-12

N-15

CO, AC

14:30, 16:00

17:00, 18:30, 19:30, 21:00, 22:00 17:00, 18:30, 19:30, 21:00, 22:00 17:00, 18:30, 20:20, 21:00, 22:00 17:15, 18:30, 19:40, 21:00, 22:10

HAI, CĂ SUNT BELEA ! 2D / I FEEL PRETTY 2D

S-D

11:40

AG

15:00

Ma

N-15

TITLU FILM

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

V, L - J

AN, FA, AV,

S-D

S-D

CO, AC

RĂZBUNĂTORII: RĂZBOIUL INFINITULUI $ / AVENGERS: INFINITY WAR $

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

CO

Mi

J

TOXIC 2D / DANS LA BRUME 2D

AMNEZIE CU SURPRIZE 2D / OVERBOARD 2D

20:00, 22:45

V, L, Mi

PREMIERĂ DEADPOOL 2 2D / DEADPOOL 2 2D

SEARA 17:00 - 24:00

AG

Rating

Gen

SF, AC

AP-12

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

AN, CO

AVANPREMIERĂ OPERAŢIUNEA HAM-HAM 2D / SHOW DOGS 2D

AP-12

AVANPREMIERĂ CLUBUL FEMEILOR DEZLĂNŢUITE 2D / BOOK CLUB 2D

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

TOXIC 2D / DANS LA BRUME 2D

AG

AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ / SOLO: A STAR WARS STORY $

CO FA AV

TITLU FILM

TITLU FILM

CO, RO, DR

ZONA VIP

Rating

PROGRAM 18 - 24 mai 2018

V, L - J S-D

11:00

V, L - J

12:00

S-D

11:50

LEGENDA

AVENTURI  AV ACȚIUNE  AC ANIMAȚIE  AN COMEDIE  CO DRAMĂ  DR FANTASTIC FA THRILLER  TH HORROR  H CRIMA  CR MISTER  MI SCIENCE FICTION  SF ROMANTIC RO

13:00, 15:00

17:00

13:00, 15:00

17:00


18 - 24 mai

HOLLYWOOD MULTIPLEX

BUCUREŞTI MALL Calea Vitan 55-59

AVANPREMIERĂ

2D

Show Dogs - A.G.

AVANPREMIERĂ Solo: A Star Wars Story - A.P.-12

Operațiunea Ham Ham

Solo: O poveste Star Wars

Sâmbătă, Duminică 17:45

Joi 19:15 22:15

2D

PREMIERĂ

AVANPREMIERĂ

Deadpool 2 - N-15

Book Club - A.P.-12

Vineri, Miercuri 13:30 14:30 16:00 17:00 18:30 19:30

Clubul femeilor dezlănțuite

21:00 22:00 23:30

Miercuri, Joi 18:00 20:30

2D

Sâmbătă 11:00 12:00 13:30 14:30 16:00 17:00 18:30 19:30 21:00 22:00 23:30

Maya the Bee: The Honey Games - dublat - A.G.

Duminică 11:00 12:00 13:30 14:30 16:00 17:00 18:30

Albinuța Maya 2

19:30 21:00 22:00

Sâmbătă, Duminică 11:00

Luni, Marți, Joi 14:30 16:00 17:00 18:30 19:30 21:00 Rampage - A.P.-12

22:00

2D

Blockers - N-15 Interzis la… sex

Rampage: Scăpați de sub control Vineri-Duminică, Miercuri 13:15 15:45 Luni, Marți, Joi 15:45

Vineri-Duminică 13:15 18:00 Luni, Marți 18:00

Duck, Duck, Goose - dublat - A.G.

Miercuri 13:15

Rață, rață și gâscan

Peter Rabbit - dublat - A.G.

2D

Sâmbătă, Duminică 11:15

Peter Iepurașul

The Oddsockseaters - dublat - A.G.

Sâmbătă, Duminică 11:45

Aventuri fără pereche

Stolen Princess - dublat - A.G.

2D

Sâmbătă, Duminică 11:30

Prințesa furată

I Feel Pretty - A.P.-12

Vineri, Miercuri 12:45

Hai, că sunt belea!

Sâmbătă, Duminică 12:30

Vineri-Joi 14:45 17:15 19:45 22:15

Miercuri, cu Orange Film ai 2 bilete la preţ de 1

2D

2D

Din motive obiective, Hollywood Multiplex își *În cazul în care din motive obiective un specatol se anulează, oferim posibilitat *Persoanele care prezintă certificate de încadrare în grad de handicap grav și grav intervalul 10:00 - 16:59, de luni până joi cu excepția avanpremierelor (pentru el și p această categorie. Accesul la film se face pe baza certificatului de încadrare în gra în limita


Rezervări - Telefon: 021.327.70.20; 021.327.70.21; 021.327.70.22; www.hmultiplex.ro aplicația WhatsApp: 0744.22.00.55

AVANPREMIERĂ Show Dogs - dublat - A.G.

2D

Revenge - I.M.-18 Revanșa

Operațiunea Ham Ham

Vineri-Marți 15:30 20:15 22:45

Sâmbătă, Duminică 11:15

Miercuri, Joi 15:30 22:45

PREMIERĂ

2D

Overboard - A.G.

Custody - N-15

Amnezie cu surprize

Custodia

Vineri, Luni-Joi 14:00 16:30 19:00 21:15

Vineri, Sâmbătă 15:30 20:00 22:15

Sâmbătă, Duminică 11:30 14:00 16:30 19:00 21:15

Duminică-Joi 15:45 20:00 22:15 Dans la brume - A.P.-12 Avengers: Infinity War - A.P.-12

Toxic

Răzbunătorii: Războiul Infinitului

Vineri-Joi 14:00 18:15 20:30

Vineri-Duminică, Miercuri 13:00 16:15 18:15 19:15 21:30 22:30 Luni, Marți 16:15 18:15 19:15 21:30 22:30 Joi 16:15 18:15 21:30 Loving Vincent - A.P.-12

2D

Cu drag, Van Gogh Vineri, Luni-Joi 17:45 România neîmblânzită - A.G. Vineri-Duminică, Miercuri 13:30 Truth or Dare - N-15

2D

Adevăr sau provocare Vineri-Joi 16:00 22:30

rezervă dreptul de a opera modificări în programul filmelor. tea returnării banilor sau a vizionării la o altă oră a aceluiași film sau a unui alt film la alegere. accentuat beneficiază de două bilete gratuite pentru fiecare film care rulează în cinematograf în pentru însoțitor); un film poate fi văzut o singură dată în aceste condiții, de către o persoană din ad de handicap emis de unitatea administrativ teritorială de domiciliu, cât și a cărții de identitate, a locurilor disponibile.

2D

2D

2D


Zile și Nopți București 18 mai 2018  
Zile și Nopți București 18 mai 2018  
Advertisement