Page 1

BUCUREȘTI 16 - 22 FEBRUARIE 2018 www.zilesinopti.ro


SALUT, BUCUREȘTI 48 de ani de Black Sabbath Nu de puține ori, un album trecut cu vederea de criticii vremii a ajuns la statutul de înregistrare-cult, iar Black Sabbath, albumul de debut al trupei cu același nume (lansat pe 13 februarie 1970 în UK și considerat actul simbolic de naștere al curentului heavy metal), nu face excepție. Aproape ignorat atunci de critică, albumul a ajuns, totuși, pe locul 8 în UK Album Charts, mai mult datorită popularității pe care trupa o avea în cluburile în care se producea live. Conform declarației chitaristului Tony Iommi, albumul a fost tras într-o singură zi, pe 16 octombrie 1969, într-o sesiune de 12 ore… Iommi a început sesiunea cu chitara lui favorită, un Fender Stratocaster, dar s-a văzut nevoit, din cauza unei probleme cu pickup-ul Fenderului, să tragă cea mai mare parte din album cu un Gibson SG pe care abia îl cumpărase și pe care nu cântase niciodată. Mai mult, SG-ul era pentru dreptaci, astfel că Iommi a cântat tot timpul cu ea ținută invers, cu susul în jos. Black Sabbath conține cinci piese originale semnate de toți cei patru membri ai grupului (Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler și Bill Ward), plus două coveruri: Evil Woman (după Crow) și Warning (după The Aynsley Dunbar Retaliation). Albumul, despre care jurnalistul Scott Seward de la Rolling Stones spunea în 2014 că „mănâncă hipioți la micul dejun” s-a vândut în peste un million de exemplare doar în Statele Unite (platinum) și a ajuns mai apoi să fie inclus în toate topurile și colecțiile destinate celor mai importante albume ale genului din istorie, inclusiv în 1001 Albums You Must Hear Before You Die.

Cătălin Toader Publisher Zile și Nopți

RADAR SOCIAL MEDIA

ZILE ȘI NOPȚI - EDIȚIA DE BUCUREȘTI apare săptămânal - gratuit | nr. 6 (417) | 16 - 22 februarie 2018

ISSN 2559-172X

Director Revistă: Alin Șufariu | Publisher: Cătălin Toader (catalin.toader@zilesinopti.ro) | Redactor: Ina Miruna Enescu (ina.miruna@gmail.com) | Colaboratori: Paul Vinicius, Alex Tocilescu, Maria Balabaș, Paul Dicu, Denis Dinulescu, Adi Munteanu | Mica publicitate: Daniel Gheorghe (0731 791 051, daniel.gheorghe@zilesinopti.ro) Layout & DTP: Claudiu Oană (claudiu@zilesinopti.ro) | On-line: Ina Miruna Enescu, Diana Popa, Claudia Bodo | Distribuţie: Dan Budoi dan.budoi@zilesinopti.ro Juridic: Cabinet de avocatură Radu Sora (0744 592 595, office@radusora.ro) | Mare Publicitate: Regia MGSI Valeria Iliescu (valeria.iliescu@mgsi.ro) Dacă doriți să semnalați un eveniment la e-mail: bucuresti@zilesinopti.ro. Redacția nu își asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior. Zile și Nopți este membru BRAT și SNA.

Ediţiile Zile și Nopţi în România: 235.000 exemplare lunar. Săptămânale: București, Timișoara / Arad Bilunare: Cluj, Brașov (Poiana Brașov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaș), Bacău / Piatra Neamț / Roman, Galați / Brăila, Oradea (Felix, 1 Mai), Pitești, Bistrița, Tg. Mureș. Lunare: Iași, Baia Mare


DIN REVISTĂ

PRIMA EDIȚIE NORDIC FILM FESTIVAL PAGINA 22

Berlinale 68 - p.12

PREMIERĂ BLACK PANTHER PAGINA 30

Un loc foarte special - p.24

Playground p.14

PLUS: NOU ÎN ORAȘ P.10 / CITY LIFE P.06 / FREE IN BUCUREȘTI P.08

CITYZENII EDIȚIEI

Paul Dicu P.16

Vinicius ZILEPaul ȘI NOPȚI | ORAȘUL XX - XX LUNA 2016 | 04 P.18


Texte de Ina Miruna Enescu; Cătălin Toader

Pe 19 februarie celebrăm 142 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, moment prielnic pentru descoperirea expozițiilor ce pot fi vizitate în București în perioada următoare, inclusiv pentru vizionarea celor 14 lucrări ale marelui artist aflate la Muzeul Național de Artă al României, în „Sala Constantin Brâncuși” – redeschisă recent.

CONCERT: MARIZA Mariza, cântăreața portugheză de fado, revine la București pentru un concert ce va da startul turneului de promovare a noului material discografic pe care artista se pregătește să îl lanseze. Din 2001, de la succesul albumului de debut "Fado em Mim", Mariza s-a transformat dintr-un fenomen local, cunoscut doar unui mic cerc de admiratori din Lisabona, într-unul dintre cei mai apreciați artiști de World Music. În afară de Amália Rodrigues, nicio cântăreață portugheză nu a avut parte de o carieră internațională așa triumfătoare, fiind aplaudată pe cele mai prestigioase scene din lume și primind nenumărate distincții internaționale. – sâmbătă, 17 februarie, de la ora 20, la Sala Palatului.

EXPOZIȚIE

CONCERT

PREMIERĂ

AWS-Brâncuși he[ART]beat Ediţia 3 Luni, 19 februarie, ora 19.00, în spațiul Qreator by IQOS este vernisajul expoziției de sculptură dedicată celebrării a 142 de ani de la nașterea marelui artist Constantin Brâncuși: Brâncuși he[ART]beat/ Ediția 3. Evenimenul este organizat de Art Walk Street (AWS) – asociație ce are misiunea de a promova arta și artiștii din România, iar expoziția cuprinde 19 sculpturi ale studenților de la UNArte și poate fi vizitată în perioada 19-26 februarie.

FiRMA și Lucia Miercuri, 21 februarie, pe scena din Expirat va fi un spectaculos concert FiRMA, invitata lor specială fiind Lucia. Trupa FiRMA este considerată un pioner al rockului alternativ din România, în anul 2007 primind și recunoașterea internațională, fiind nominalizată și la premiile MTV New Sounds of Europe și urcând pe scena MTV Europe Music Awards alături de artiști precum Foo Fighters sau Depeche Mode. – ora 21, bilete: 40 de lei.

Paterson Pe 16 februarie 2018 este premiera oficială în România a celui mai nou film al regizorului Jim Jarmusch. Cu premiera mondială pe 16 mai 2016 la Festivalul de Film de la Cannes, unde a concurat pentru Palme d'Or, „Paterson” este un film despre poezia ce răzbate discret din succesiunea liniștită a micilor triumfuri și înfrângeri cotidiene. Despre acest film, critica internațională a declarat că este o nouă capodoperă marca Jarmusch.

06 | CITY LIFE | RECOMANDĂRI


FREE IN BUCUREȘTI

VIS. IMAGINI. CINEPUB Vineri, 16 februarie, la Apollo111 este evenimentul de lansare a noului site Cinepub (în parteneriat cu DokStation), iar invitatul special este Rodion G.A., părintele muzicii electronice și new wave din România. Începând cu ora 20.00, va fi proiectat filmul documentar „Imagini din Vis”, regia Sorin Luca, urmat de o discuție cu regizorul și cu muzicianul Rodion-Ladislau Roșca și de un performance al artistului.

08  |  CITY EVENTS  |  FREE IN BUCUREȘTI

CENTRU FAREWELL PARTY După un an și jumătate de activitate, peste 150 de concerte de toate genurile și petreceri, clubul Centru pornește în căutarea unei noi case. Așa că sâmbăta aceasta, 17 februarie, va pune la cale „The Angry Neighbour Farewell Party”, cu o selecție de muzică fabuloasă (asigurată de Jay Ronin & Ezirk) și 50% off all drinks – ultimul party memorabil până la redeschiderea într-o nouă locație.

PROIECȚII: JESÚS DEL CERRO În perioada 12 februarie - 8 martie, la Instituto Cervantes este organizat evenimentul cinematografic „Jesús del Cerro, un cineast spaniol în România” ce îl aduce în prim plan pe regizorul și producătorul spaniol printr-o selecție de cinci filme care îmbină diverse genuri, pentru toate vârstele și gusturile. Proiecțiile vor avea loc în fiecare zi de luni, de la ora 19.


MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/ BUCURESTI

NOU ÎN ORAȘ RESTAURANT

MAIZE – FARM TO TABLE Deschis la sfârșitul anului 2017, Maize – Farm to Table este singurul restaurant integral farm to table din București, conceput ca un laborator-uzină unde cercetătorii gastronomici nu se opresc din descoperiri culinare. Creatorii Maize au avut ca sursă de inspirație sunetele, gusturile, mirosurile și culorile create de generozitatea pământului. Acest laborator gastronomic, deschis într-o zonă selectă a Bucureștiului, dorește să arate „o dimensiune nouă a meseriei de bucătar, care se așază, sigură pe

10  |  CITY LIFE  |  NOU ÎN ORAȘ

ea, în jilțul artelor de esențe tari”. Spațiul open kitchen încurajează interactivitatea și îi lasă la vedere clientului întregul proces, chefii lucrând atât cu cu tehnici ancestrale de pregătire termică (incintă de gătit cu scripeți, foc de lemne etc.), cât și cu tehnici moderne. Principiul dominant al bucătăriei Maize este „la nouvelle cuisine roumaine”, o reinterpretare a mâncărurilor cunoscute și îndrăgite, sub forme, texturi și culori surprinzătoare, ingredientele folosite fiind, în general, cele locale și de sezon, cu origine controlată (organice, fără aditivi, pesticide, insecticide și alte chimicale).

București Str. Paris 61A, et. 3 (Labyrinthe Paris) tel: 0745 211 234 www.maize.ro


Berlinale 68

Cu mulți reprezentanți ai României Festivalul Internațional de Film de la Berlin este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din lume și asta nu o spunem noi, pentru că suntem români și pentru că România este reprezentată aproape anual de către o echipă acolo. Cred că cel mai bun semn care să ateste importanța Berlinalei este faptul că 2 dintre cele 5 filme nominalizate la Oscar la categoria Cel mai bun film străin de anul acesta au fost lansate în competiția de la Berlin de anul trecut – On Body and Soul, care a și câștigat-o, și Una Mujer Fantastica, care a plecat în Chile cu trofeul pentru Cel mai bun scenariu. Dacă adăugam la aceasta și faptul că nominalizatul la Oscar pentru Cel mai bun film, Call me by your name, a fost prezentat în secțiunea Panorama tot anul trecut, atunci argumentele mele se pot opri aici. 2018 înseamnă a 68-a ediție a acestui prestigious festival, iar România nu stă deloc rău anul acesta. Un film în competiție „Nu mă atinge / Touch me not”, filmul de debut al regizoarei Adina Pintilie, un film în Panorama - „Lemonade/Luna de miere”, în regia Ioanei Uricaru, și documentarul regizorului Corneliu Porumboiu „Fotbal infinit / Infinite Football”, selectat între cele 44 de filme din cadrul secțiunii Forum. La secțiunea Generation Kplus, din care fac parte filme de lung și scurtmetraj dedicate copiilor și tinerilor, au fost selectate două producții românești: „De Natura” 12  |  CITY EVENTS  |  BERLINALE 68

(r. Lucile Hadzihalilovic) şi „Trois reves de jeneusse” (r. Valerie Mrejen și Bertrand Schefer). Cele două scurt-metraje au fost realizate în cadrul proiectului Rezidență internațională de creație audiovizuală, desfășurat la Slon, Prahova. Totodată, actrițele Cosmina Stratan şi Dana Marineci participă la secțiunea Generation 14plus cu lungmetrajul regizoarei Nanouk Leopold, „Cobain”. În cadrul aceleiași secțiuni va fi prezentat încă un lung metraj, „Fortuna” - r. Germinal Roaux, coproducție Elveţia-Belgia, din a cărui distribuție fac parte alte două actrițe românce: Alexandra Suciu și Grațiela Bădescu. De asemenea, regizorul Călin

Peter Netzer va fi anul acesta membru al juriului care va desemna câștigătorul premiului pentru cel mai bun film de debut - GWFF Best First Feature Award. La Berlinale Talents candidează anual circa 4.000 de tineri din întreaga lume, din care sunt selecționați 300 de participanți. Anul acesta au fost selectați în cadrul acestei secțiuni din partea României Alina Grigore (scenarist, regizor, actriță), Ioan Antoci (scenarist, regizor), Flavia Dima (critic de film, jurnalist) și Mihaela Popescu (regizor, editor). Stați cu ochii pe ce se întâmplă la Berlinale între 15 și 25 februarie! Veți mai auzi despre filmele de acolo și, cine știe, și despre succesele românilor!


Playground Ou sont les "soundtracks" d'antan? by HEFE Acum ceva vreme vorbeam cu un prieten despre filme. Nu neapărat despre filme în sine, ci despre coloanele sonore care ne pot teleporta într-o secvență din film doar închizând ochii. Au existat coloane sonore care au schimbat generații și s-au identificat cu atitudini. Cel puțin pentru mine, filmele au nevoie de muzică, și chiar și reciproca. Îmi vine în cap minunatul Easy Rider și coloana lui sonoră, mă gândesc la muzica din A Clockwork Orange-ul lui Kubrick, fără doar și poate Trainspotting, în care auzind Lust for Life-ul lui Iggy la început, mi-a lăsat gura căscată până la final. Saturday Night Fever cu a lui coloană sonoră pe care cred ca deja se dansează și pe alte planete. Nu pot să nu zic de două dintre cele mai importante (pentru mine) coloane sonore ale anilor

14  |  CITY ZEN  |  PLAYGROUND

‘90 - Judgement Night și Singles. Îl aud pe "Il Grande" Ennio Morricone și instant îl văd pe Clint Eastwood îmbrăcat în al lui poncho cu mâna pe pistol. Am citit un interviu cu Tarantino în care zicea că el își construiește unele scene ascultând mai întâi muzica și din prima îmi vine în cap Michael Madsen în acel depozit din Reservoir Dogs și cum se aude pe fundal Little Green Bag. Coloana sonoră din Midnight Express mi-a făcut cunoștință cu Giorgio Moroder și mi-a deschis alte orizonturi. M-am îndrăgostit de Simon & Garfunkel iar filmul The graduate a ajuns la inima mea datorită lor. Ascult coloana sonoră de la Boyz’N The Hood și imediat îi văd pe Ice Cube și pe Cuba Gooding jr. cu problemele lor prin South Central în Los Angeles, am văzut Superfly de mai multe ori doar ca să-l pot asculta pe Curtis Mayfield. Vreau să mai zic de geniul lui Henry Mancini, al lui Lalo Schifrin sau

Nino Rota, care m-au făcut să-mi placă și mai mult filmele și aș mai tot spune, dar nu mai am spațiu. Există momente (cam toate) din viață pe care le asociem cu mirosuri, culori sau melodii. Închid ochii și aud genericul de început de la Star Wars și brusc mă văd pe mine la 6 ani într-un cinematograf din București așteptându-i cu sufletul la gură pe Han Solo și Darth Vader. Din păcate, la majoritatea filmelor din ultimii 10-15 ani nu mai găsesc așa ușor toate astea, sau cel puțin nu am mai rezonat eu cu ceea ce se întâmplă pe coloanele sonore. Parcă totul este mecanic și muzica e mai mult pusă doar ca să fie acolo evidențiind și mai mult consumatorismul trist al zilelor noastre, totul transformându-se într-un playlist "hip" ce nu ne duce nicăieri, așa că uneori stau în mână cu dvd-ul filmului 24 Hour Party People și mă întreb: ou sont les "soundtracks" d'antan?


Saburau (II)

Paul Dicu Când nu face de toate, Paul Dicu face altceva. Pe scurt, este trainer, maestru de arte marțiale, copilot de raliuri, alergător de maratoane, basist amator și autorul blogului pauldicu.ro

16 | CITY ZEN | SABURAU (II)

Acel moment în care, în mod conștient și invaziv, trebuie să-l îmbraci pe cel pe care-l aperi cu toată ființa ta, să-l acoperi nu numai cu trupul, ci și cu „respirarea" ta. Pentru că, fundamental, el e cel care contează, tu ești doar cel care se dăruiește. Amicul meu Gabi m-a întrebat odată de ce nu încerc să transfer această dăruire făcând un copil. Hmm, asta chiar e o întrebare... Dar să revenim. În limba japoneză, termenul de samurai se trage din vechiul verb saburau, care se traducea prin „a sta alături". E o perspectivă absolut minunată să fii alături de cineva, să-i numeri chiar și respirațiile uneori. A sta alături... Am fost întrebat de ce

nu vreau să fac altceva. Și n-am putut da un răspuns până de curând, când am simțit crunt că asta e un fel de penitență căreia trebuie să mă supun. Un fel de-a mă bucura de putința mea de-a iubi. Am fost întrebat și dacă nu cumva fac asta pentru bani. Iertați-mă dacă am să râd cu spume, dar niciun sac de bani nu poate cumpăra sentimentul de la sfârșit când, după ce te desparți de omul alături de care ai stat, ți se pare că, într-un fel, i-ai mai dat naștere o dată. De fapt, atunci când ești lângă el asta e ceea ce contează: indiferent ce pățești tu, el trebuie să respire în continuare, să fie în viață. Viață în care te vei afla și tu, one way or another...


Halouri & Holograme (LX)

Paul Vinicius Scriitor și Joker de Treflă în Statele Unite ale Poeziei, Muzicii & Insomniei

Ea își sorbea atât de erotic cafeaua în acea dimineață, timp în care primăvara i se cățărase și instalase în fereastră. Mașina cu butelii frânase în fața porții, dar cafeaua era cu mult mai amețitoare. Nesățioasă, fierbinte, asurzitoare. Ca un Pink Floyd care i-ar fi trecut prin fiecare celulă, năucindu-i trupul. Carne îndrăgostită. În fiecare dintre ele, câte un mic Robert tocmai îi făcea loc unui bărbat înalt, suplu, solid, tatuat și înfometat de carne de femeie. Capabil de orice. Scâncea deja. Robert ajunsese în fața ușii. Nădușit, cu butelia-n cârcă. Și se proptise-n sonerie. Dar cine să-l audă pe micuțul Robert, cu degețelul lui fragil, lipit de butonul de la intrare? Nimeni. Și cu atât

18 | CITY ZEN | HALOURI & HOLOGRAME (LX)

mai puțin ea, care devenise toată un ocean de gemete. Nu, ea nu. Explozia pulverizase, făcuse praf întreaga clădire. Paramedicii sosiți la locul dezastrului nu l-au mai găsit în viață decât pe caloriferist, care locuia într-o cămăruță de la nivelul minus doi al subsolului. Râdea, strângând la piept cactusul înflorit. N-au avut ce colecta altceva în afara pantofului stâng al proprietăresei și a degetului drept, arătător, al mâinii lui Robert, cu tot cu butonul soneriei. Apoi, o liniște nefirească și un curent rece, vâscos, umed, i-a făcut să se grăbească. Nici nu dispăruse bine ambulanța, când a-nceput ploaia. Polițiștii au demarat ultimii, lăsându-l pe caloriferist să râdă singur la cer.


CONCERT CONCERT

BT Live: URMA, invitat Satellites

TEATRU

Joi, 22 februarie, ora 21:00 În noul episod BT Live, URMA revine pe scena din Control cu un show care celebrează cei 15 ani de carieră printr-un program ce cuprinde single-urile care i-au consacrat, dar și piese de pe următorul material discografic, intitulat „inima!ism'”. Invitată să preia ștafeta este trupa Satellites, un duo din Cluj cu un mix dinamic și imprevizibil de noise pop & indie rock. – bilete: 30 de lei.

Sâmbătă, 17 februarie, ora 19:30 POINT prezintă spectacolul: EAT ME, în regia Adinei Lazăr (producție a create.act.enjoy). EAT ME este o comedie despre ce înseamnă să nu te încadrezi în normele impuse de o societate obsedată de nutriție, political correctness și stil de viață sănătos. Viața noastră plină de beta-caroten, acizi grași, fericirea vinovată a pungilor de chips-uri ascunse după canapea vs. împlinirea sufletească. – bilet: 50 de lei.

20 | CITY EVENTS | RECOMANDĂRI

EAT ME

Operation Standards Joi, 22 februarie, ora 20:30 JazzBook ne invită joia viitoare la un concert de jazz proaspăt și surprinzător: „Operation Standards”, proiect alcătuit din: Tavi Scurtu (tobe), Dan Mitrofan (chitară), A-C Leonte (voce), Adi Stoenescu (clape), Alexandru Arcuș (saxofon). Cei familiarizați cu proiectele în care fiecare artist este implicat știu că îi va aștepta o seară de sonorități creative și de spontaneitate. – bilet: 30 de lei.


FESTIVAL

Prima ediție Nordic Film Festival

Î

n perioada 15-18 februarie, de joi până duminică, la Cinema Elvire Popesco se va desfășura prima ediție Nordic Film Festival (NordicFF), festival ce marchează o premieră pentru cinefilii din București, care au șansa de a viziona filme realizate de cineaști din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia. Cu un program ce cuprinde 14 pelicule de lungmetraj și o selecție de scurtmetraje, NordicFF provoacă publicul să descopere un spațiu cinematografic nou, atipic și eterogen. De la dramă, film de dragoste sau documentar și până la comedie neagră sau scurtmetraj, peliculele selectate sunt realizate atât de regizori recunoscuți, ca Lone Scherfig (An Education, 2009; Italian for Beginners, 2000; Wilbur Wants to Kill Himself, 2008 ș.a.) și Aki Kaurismaki (Le Havre,

2011; The Man Without a Past, 2002; Drifting Clouds, 1996; La Vie de Bohème, 1992 ș.a.), cât și de noi voci ale cinematografiei nord-europene, cum sunt Rúnar Rúnarsson și Tora Mårtens. Astfel, iubitorii de film sunt invitați să savureze producții arthouse premiate la marile festivaluri internaționale (Berlin, Sundance, Toronto, San Sebastian și Hot Docs), dar și filme de public care au cucerit inima curatorilor. Joi, 15 februarie, festivalul se deschide de la ora 18:45 cu o compilație de scurtmetraje nordice, iar de vineri publicul se poate pregăti pentru lungmetraje: Dreamland (documentar, 2009, Islanda, regia: Torfinnur Guðnason, Andri Snær Magnason) - ora 14:00, The Ambassador (documentar, 2011, Danemarca, regia: Mads Brugger) - ora 16:15, iar de la ora

22  |  CITY EVENTS  |  PRIMA EDIȚIE NORDIC FILM FESTIVAL

18:30 The Other Side Of Hope (comedie, dramă, 2017, Finlanda), cel mai recent film al regizorului Aki Kaurismaki și Life In A Fishbowl (dramă, 2014, Islanda, regia: Baldvin Zophoníasson), începând cu ora 20:45. Sâmbătă vor fi proiecțiile filmelor: With Your Permission (comedie neagră, 2007, Danemarca, regia: Paprika Steen) - ora 12:45, Brothers (documentar, 2015, Norvegia, regia: Aslaug Holm) - ora 14:45, 1001 Grams (dramă, 2014, Norvegia, regia: Bent Hamer) - ora 17:15, Call Girl (dramă/ biografic, 2012, Suedia, regia: Mikael Marcimain) - ora 19:15 și seara se încheie cu filmul Blind (dramă, 2014, Norvegia, regia: Eskil Vogt) - de la ora 22. Proiecțiile din ultima zi a festivalului vor fi: Martha & Niki (documentar, 2016, Suedia, regia: Tora Mårtens) - ora 12:45, Holy Mess (comedie, 2014, Suedia, regia: Helena Bergström) - ora 14:45, The Happiest Day in The Life of Olli Maki (dramă, 2017, Finlanda, regia: Juho Kuosmanen) - ora 17:15, Sparrows (dramă, 2016, Islanda, regia: Rúnar Rúnarsson) - ora 19:15, această primă ediție încheindu-se cu filmul semnat de regizoarea Lone Scherfig: Just Like Home (comedie/mister, 2007, Danemarca) - de la ora 21:45. Toate filmele vor fi subtitrate în limba engleză, cu excepția „The Happiest Day in The Life of Olli Maki” și „The other side of hope”, iar înainte de fiecare proiecție publicul va putea viziona pe marele ecran și o expoziție inedită de fotografie alcătuită din lucrări realizate de zece fotografi români, care au surprins peisaje spectaculoase din țările nordice. Tariful normal pentru un bilet este de 15 lei, sau 60 lei pentru un carnet de 5 bilete.


Sheida Coffee & Stories

ZILE ȘI NOPȚI A REALIZAT ACEASTĂ RECENZIE SUB ANONIMAT ȘI A ACHITAT NOTA DE PLATĂ.

Un loc foarte special

Aflată la câțiva metri de cinemateca Union, unul dintre reperele locului, Sheida este o cafenea socială născută la inițiativa Sheidei Enayati și este o structură de antreprenoriat social care presupune ca profitul să fie utilizat în scop social. Mai exact, veniturile încasate în cadrul cafenelei și în urma vânzării covoarelor persane din showroom-ul de etaj sunt direcționate integral către Fundația Policlinici Sociale Regina Maria (al cărei președinte este doctorul Wargha Enayati, tatăl Sheidei). Spațiul colorat te liniștește și te energizează în același timp, ducându-te gândul la ținuturile călduroase ale Persiei de altădată. În ofertă - cafea gourmet, peste 50 de tipuri de ceai și prăjituri persane cu arome de fapte bune. Remarcabil e că investiția inițială de aproape 100.000 euro a fost suportată integral de familia Enayati. Am ocupat una dintre mesele aflate aproape de ferestrele foarte mari și ne-am pus pe comandat. Tartele cu somon și spanac, (excelente, un fel de quiche-uri în format mai mic – există și varianta cu carne de curcan), ceaiul de trandafir și un latte cu vanilie picantă ne-au pus pe picioare și ne-au deschis apetitul, pe care l-am hrănit apoi cu câte o porție zdravănă de Kuku Sabzi, o frittata persană genială (intrată de curând în meniul cafenelei) cu nuci, spanac, pătrunjel, merișoare și rodii. Finalul apoteotic, cu ceai african și câte o felie de prăjitură persană cu turmeric, portocale și fulgi de migdale. De neratat!   CĂTĂLIN TOADER 24  |  CITY FOOD  |  UN LOC FOARTE SPECIAL

Sheida Coffee & Stories se află pe strada Ion Câmpineanu la numărul 23, în imediata apropiere a cinematecii Union. Loc excelent de sporovăiala ca cafea, ceai și ceva dulce, dar și pentru un eventual mic dejun întârziat în centrul orașului.

MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/ BUCURESTI


RECOMANDAREA ZILE ȘI NOPȚI

Lovin’ Wine Bar & Bistro Intrarea Tudor Ștefan 26 În apropierea pieței Dorobanți, unul dintre epicentrele fițoșeniei bucureștene, am descoperit de curând un loc foarte special, nu neapărat prin amplasare (deși e foarte importantă și ea), ci mai ales prin combinația dintre ofertă (mâncare și băutură deopotrivă), atmosferă și oameni. Lovin’ Wine Bar & Bistro sălășluiește într-o casă veche, are o curte discretă și un subsol foarte cochet. Interiorul este literalmente tapetat cu vinuri alese de pe toate meridianele (toate la prețuri corecte), astfel că există șanse foarte puține să nu găsești ceea ce cauți. Oamenii locului sunt faini și foarte pricepuți (au multe povești interesante de spus, bineînțeles despre vinuri), atmosfera călduroasă iar mâncarea cu adevărat specială, la nivelul ofertei de vinuri și al ospitalității. De pus neapărat pe harta personală cu locuri de neratat!  CĂTĂLIN TOADER

28  |  CITY FOOD  |  RECOMANDAREA ZILE ȘI NOPȚI


REVISTĂ.SITE.APLICAŢIE

DESCOPERĂ NOUL

ZILE ªI NOPŢI!

Pentru noi, timpul tău liber contează

ZILE ȘI NOPȚI | 16 - 22 FEBRUARIE 2018 | 29


PREMIERĂ

BLACK PANTHER

Regia: Ryan Coogler Cu: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman Gen: Acţiune, Dramă, SF Premiera în România: 16.02.2018 Distribuitor: Forum Film România

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

30  |  CITY FILM  |  PREMIERE

Black Panther Primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate, Black Panther va face trecerea pe marele ecran în 2018. Pe numele său T'Challa, supereroul s-a născut în Wakanda, o țară africană ascunsă lumii întregi pentru ca marile corporații să nu-i exploateze vibraniumul, un prețios metal descoperit într-un meteorit. Moștenitor al tronului, T'Challa va trebui să plece din Wakanda când tatăl său este ucis. Tânărul își va folosi inteligența, agilitatea și viteza ieșite din comun pentru a deveni unul dintre cei mai luminoși supereroi Marvel din toate timpurile, visând în același timp încontinuu la o reîntoarcere în țara de baștină. Printre numele importante din film, care intrigă și suscită interesul fanilor, se numără și Lupita Nyong'o, dar și eterna Angela Basset. Filmul va rula în format 3D și IMAX 3D.


PREMIERĂ

FIRUL FANTOMĂ/ PHANTOM THREAD Regia: Paul Thomas Anderson Cu: Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville, Sue Clark, Joan Brown Gen: dramă, romantic Durata: 130 min. Premiera: 16 februarie 2018 Distribuitor: RoImage 2000

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

32  |  CITY FILM  |  PREMIERE

Firul fantomă Londra, anii 1950, un peisaj post-război care lasă loc pentru ca poveștile de dragoste să se înfiripe. Renumitul croitor Reynolds Woodcock, jucat de actorul Daniel Day-Lewis, se află în centrul modei britanice. Dar viața sa este tulburată de apariția Almei, interpretată de Vicky Krieps, o tânără care îi devine iubită și muză. Cândva planificată, acum el își găsește viața meticuloasă de croitor distrusă de iubirea căreia nu i se poate împotrivi. Filmul are nu mai puțin de șase nominalizari la premiul Oscar, după cum urmează: cel mai bun film; cel mai bun regizor – Paul Thomas Anderson; cel mai bun actor in rol principal – Daniel Day-Lewis; cea mai buna actriță în rol secundar – Lesley Manville; cele mai bune costume – Mark Bridges; cea mai bună muzică – Jonny Greenwood.


EARLY MAN: TARE CA PIATRA

Regia: Nick Park Voci: Tom Hiddleston, Eddie Redmayne, Maisie Williams, Miriam Margolyes, Richard Ayoade, Timothy Spall Gen: animație, aventuri, familie Durata: 89 min. Premiera: 16 februarie 2018 Distribuitor: Vertical Entertainment

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER

WINCHESTER

Regia: Michael Spierig, Peter Spierig Cu: Helen Mirren, Sarah Snook, Jason Clarke Gen: horror, thriller Durata: 90 min. Premiera: 16 februarie 2018 Distribuitor: Vertical Entertainment Premiera în România: 16.02.2018

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER

34  |  CITY FILM  |  PREMIERE

PREMIERĂ

Early Man: Tare ca piatra Filmul este povestea lui Dug şi a bunului său prieten, numit Hognob; cei doi își unesc tribul împotriva unui inamic puternic, lordul Nooth, dar și a Orașului său de Bronz, toate acestea pentru a-și salva casa. Povestea e situată la începuturile civilizaţiei, când creaturile preistorice şi mamuţii stăpâneau Pământul. „Early Man” este primul film de lung metraj pe care Nick Park l-a regizat singur. Nicolas Wulstan „Nick” Park, cunoscutul regizor al simpaticei animații care a strâns laolaltă vocile unor actori extrem de buni, a fost nominalizat de șase ori la Oscar și a câstigat de patru ori premiul. Eddie Redmayne şi Tom Hiddleston reușesc să dea viaţă în mod excepțional celor mai caraghioşi neandertalieni, care descoperă lumea în această animaţie.

PREMIERĂ

Winchester Bazat pe evenimente reale, filmul este povestea moștenitoarei imperiului Winchester, inventatorii puștii cu repetiție. Sarah Winchester, jucată de excepționala Helen Mirren, este o femeie ferm convinsă că e blestemată din cauza morțior provocate de arma care i-a adus bogăția. Astfel că începe să construiască Casa Winchester în San Jose, California, după sfatul unui medium, într-o manie continuă timp de zeci de ani. Casa este ca un mausoleu al obesesiei acestei femei aparent nebune. Dar ea constituie, de fapt, o adevărată închisoare pentru fantome înspăimântătoare, unele chiar răzbunătoare. Casa Winchester există cu adevărat și este o atracție turistică majoră, din cauza fantomelor care se zice că o bântuiesc. Este situată în San Jose, California.


CINEMA CITY COTROCENI AFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00 www.cinemacity.ro

VIP PROGRAM 16 - 22 FEBRUARIE 2018 TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

Rating

Gen

AVANPREMIERĂ FORMA APEI 2D / THE SHAPE OF WATER 2D

N-15

RO, DR

PREMIERĂ PANTERA NEAGRĂ $ / BLACK PANTHER $

AP-12

AC, DR, SF

PREMIERĂ FIRUL FANTOMA 2D / PHANTOM THREAD 2D PREMIERĂ TARE CA PIATRA 2D DUBLAT / EARLY MAN 2D DUBBED

AP-12

RO, DR, DOC

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

Mi

SEARA 17:00 - 24:00

20:00

V, L - J

16:50

19:40, 22:20

S-D

14:10, 16:50

19:40, 22:20

V, L - Ma, J

20:00

S-D

15:10 14:50

20:00

AG

AN, CO, FA

S-D

PREMIERĂ CASA SPIRITELOR 2D / WINCHESTER 2D

N-15

HO, MI, BIO,

V - Ma, J Mi

22:40

CINCIZECI DE UMBRE DESCĂTUȘATE 2D / FIFTY SHADES FREED 2D

N-15

RO, DR

V-J

17:10, 19:20, 21:40

17:50, 22:40

PROGRAM 16 - 22 FEBRUARIE 2018 TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

Rating

Gen

AVANPREMIERĂ FORMA APEI 2D / THE SHAPE OF WATER 2D

N-15

RO, DR

PREMIERĂ PANTERA NEAGRĂ $ / BLACK PANTHER $

AP-12

AC, DR, SF

PREMIERĂ FIRUL FANTOMA 2D / PHANTOM THREAD 2D

PREMIERĂ TARE CA PIATRA 2D DUBLAT / EARLY MAN 2D DUBBED

PREMIERĂ CASA SPIRITELOR 2D / WINCHESTER 2D

AP-12

AG

N-15

RO, DR, DOC

AN, CO, FA

HO, MI, BIO,

CINCIZECI DE UMBRE DESCĂTUȘATE 2D / FIFTY SHADES FREED 2D

N-15

RO, DR

STRIGĂ-MĂ PE NUMELE TĂU 2D / CALL ME BY YOUR NAME 2D

N-15

RO, DR

PENTRU TOȚI BANII DIN LUME 2D / ALL THE MONEY IN THE WORLD 2D

N-15

CR, DR,MI

SEARA 17:00 - 24:00

21:30

V, L - J

12:50

13:50, 15:30, 16:30

18:10, 19:10, 21:00, 22:00

S-D

11:00, 12:50

13:50, 15:30, 16:30

18:10, 19:10, 21:00, 22:00

V, L - J

11:50

14:35

17:10, 19:45, 22:20

S-D

11:30

14:20

17:00, 19:40, 22:20

V, L - Ma, J

12:10

14:40, 16:40

18:40

S-D

11:50, 12:40

14:40, 16:40

18:40

Mi

12:10

15:20

17:20, 18:40

V - Ma, J

14:00, 16:10

18:20, 20:40, 22:50

Mi

14:00, 16:10

18:20, 20:40, 21:40

V, L - J

14:50

17:10, 19:30, 21:50

14:50

17:10, 19:30, 21:50

15:30

20:30

12:30

V-J V, L - J S-D

18:20, 21:10 12:40

V, L - J

18:20, 21:10 13:20, 15:10

17:00

13:20, 15:10

17:00

AG

S-D

SOLDAȚII.POVESTE DIN FERENTARI 2D

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

Mi

S-D

AN, FA

PRIMUL CRĂCIUN 2D DUBLAT / THE STAR 2D DUBBED

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

N-15

CO, DR

V-J

11:30

18:50, 21:20


CINEMA CITY COTROCENI AFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00 www.cinemacity.ro

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

MOARTEA LUI STALIN 2D / THE DEATH OF STALIN 2D

CEI 12 INVINCIBILI 2D / 12 STRONG 2D

PROUD MARY - ASASINA 2D / PROUD MARY 2D

Gen

N-15

BIO, CO, DR

N-15

N-15

AC, DR, IS

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

V, L - J S-D

17:40, 20:00, 22:30 11:10

13:30, 15:40

V, L - J S-D

SEARA 17:00 - 24:00

17:50, 20:10, 22:30 18:00, 20:50

12:40

18:00, 20:50

V, L - J

14:10

S-D

14:00

V, L - Ma, J

15:50

18:40, 21:30

15:50

18:40, 21:30

AC, TH

LABIRINTUL: TRATAMENT LETAL $ / MAZE RUNNER: THE DEATH CURE $

AP-12

AC,SF

S-D Mi

15:50

18:40, 20:30

FRĂȚIA HOȚILOR 2D / DEN OF THIEVES 2D

N-15

AC, CR, DR

V-J

16:00

19:00, 21:50

AG

BIO, DR,IS

DARKEST HOUR. ZIUA DECISIVĂ 2D / DARKEST HOUR 2D

MINI-OAMENII 2D / DOWNSIZING 2D PASAGER ÎN TRENUL TERORII 2D / THE COMMUTER 2D INCREDIBILA POVESTE A PEREI URIASE 2D DUBLAT / DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE 2D DUBLAT JOCURI SECRETE 2D / MOLLY'S GAME 2D OMUL SPECTACOL 2D / THE GREATEST SHOWMAN 2D JUMANJI: AVENTURĂ ÎN JUNGLĂ $ / JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE $ Cinema City își rezervă dreptul de a opera modificări în program.

Rating

AP-12

12:50

V, L - J

17:30

S-D

16:30

19:00

V - Ma, J

18:30, 21:10

Mi

20:20

CO, DR

AP-12

CR, DR, TH

V-J

AG

AN

S-D

N-15

BIO, DR

AG

BIO, DR, MUZ

AP-12

AC, AV

19:40, 22:00 12:50

14:40

V, L - Ma, J

20:10

S-D

21:30

S-D

15:40

V, L - J S-D

17:50, 19:20, 21:40 12:20

15:00

V, L - J

17:40, 19:20, 21:40 17:00

MINUNEA 2D / WONDER 2D

AG

DR

S-D

12:20

14:40

17:00

FERDINAND $ DUBLAT / FERDINAND $ DUBBED

AG

AN, FA

V-J

12:30

14:50

17:10

STAR WARS: ULTIMII JEDI $ / STAR WARS: THE LAST JEDI $

AG

AC, AV

V - Ma, J

PADDINGTON 2 2D DUBLAT / PADDINGTON 2 2D DUBBED

AG

AN

S-D

COCO DUBLAT $ / COCO DUBBED $

AG

AN, AV

20:20 11:50

V, L - J S-D

14:00, 16:20 11:40

14:00, 16:20

LEGENDA

AVENTURI AV ACȚIUNE AC ANIMAȚIE AN COMEDIE CO DRAMĂ DR FANTASTIC FA THRILLER TH HORROR H CRIMA CR MISTER MI SCIENCE FICTION SF ROMANTIC RO


SALA

CINEMA CITY COTROCENI

AFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00 www.cinemacity.ro

PROGRAM 16 - 22 FEBRUARIE 2018 TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

Rating

Gen

PREMIERĂ PANTERA NEAGRĂ $ / BLACK PANTHER $

AP-12

AC, DR, SF

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

SEARA 17:00 - 24:00

V - Mi

12:00

14:40

17:20, 20:00, 22:40

J

11:00

14:40

17:20, 20:00, 22:40

LEGENDA

BLACK PANTHER Primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate, Black Panther va face trecerea pe marele ecran în 2018. Pe numele său T'Challa, supereroul s-a născut în Wakanda, o țară africană ascunsă lumii întregi pentru ca marile corporații să nu-i exploateze vibraniumul, un prețios metal descoperit într-un meteorit. Moștenitor al tronului, T'Challa va

trebui să plece din Wakanda când tatăl său este ucis. Tânărul își va folosi inteligența, agilitatea și viteza ieșite din comun pentru a deveni unul dintre cei mai luminoși supereroi Marvel din toate timpurile, visând în același timp încontinuu la o reîntoarcere în țara de baștină. Printer numele importante din film, care intrigă și suscită interesul fanilor, se numără și Lupita Nyong'o, dar și eterna Angela Basset. Filmul va rula în format 3D și IMAX 3D.

BLACK PANTHER Regia: Ryan Coogler Cu: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman Gen: Acţiune, Dramă, SF Premiera în România: 16.02.2018 Distribuitor: Forum Film România

Cinema City își rezervă dreptul de a opera modificări în program.

AVENTURI AV ACȚIUNE AC ANIMAȚIE AN COMEDIE CO DRAMĂ DR FANTASTIC FA THRILLER TH HORROR H CRIMA CR MISTER MI SCIENCE FICTION SF ROMANTIC RO


Rezervări: 021 407 00 00

www.cinemacity.ro


CINEMA CITY SUN PLAZA Calea Văcărești nr. 391, etaj 2, sector 4, rezervări: 021-386 0600 www.cinemacity.ro

PROGRAM 16 - 22 FEBRUARIE 2018 SPECTACOL TEATRU IEDUL CU TREI CAPRE AVANPREMIERĂ FORMA APEI 2D / THE SHAPE OF WATER 2D PREMIERĂ PANTERA NEAGRĂ $ / BLACK PANTHER $ PREMIERĂ FIRUL FANTOMA 2D / PHANTOM THREAD 2D

PREMIERĂ TARE CA PIATRA 2D DUBLAT / EARLY MAN 2D DUBBED

Rating

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

Gen

AG

Teatru

S

N-15

RO, DR

Mi

AP-12

AP-12

AG

AC, DR, SF

RO, DR, DOC

AN, CO, FA

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

SEARA 17:00 - 24:00

11:00 21:00

V, L - J

12:00

13:40, 14:40, 16:20

S-D

11:00, 12:00

13:40, 14:40, 16:20

V, L - J

17:20, 19:00, 20:00, 21:50, 22:40 17:20, 19:00, 20:00, 21:50, 22:40

14:10, 16:50

19:30, 22:10

S-D

11:30

14:10, 16:50

19:30, 22:10

V, L - J

12:40

14:40, 16:40

18:40

S

11:50, 12:40

14:40, 16:40

18:40

D

11:30, 12:40

14:40, 16:40

18:40

14:00, 16:00

18:10, 20:40, 22:50

PREMIERĂ CASA SPIRITELOR 2D / WINCHESTER 2D

N-15

HO, MI, BIO,

CINCIZECI DE UMBRE DESCĂTUȘATE 2D / FIFTY SHADES FREED 2D

N-15

RO, DR

STRIGĂ-MĂ PE NUMELE TĂU 2D / CALL ME BY YOUR NAME 2D

N-15

RO, DR

V-J

20:50

PENTRU TOȚI BANII DIN LUME 2D / ALL THE MONEY IN THE WORLD 2D

N-15

CR, DR,MI

V-J

19:20, 22:10

AG

AN, FA

PRIMUL CRĂCIUN 2D DUBLAT / THE STAR 2D DUBBED

12:20

13:30, 14:30, 15:50

S-D

11:20, 12:20

13:30, 14:30, 15:50

S-D BIO, CO, DR

V-J

N-15

AC, DR, IS

V-J

N-15

AC, TH

N-15

CEI 12 INVINCIBILI 2D / 12 STRONG 2D PROUD MARY - ASASINA 2D / PROUD MARY 2D

TATĂ DE PROFESIE 2D / DADDY COOL 2D

V, L - J

V, L - J

MOARTEA LUI STALIN 2D / THE DEATH OF STALIN 2D

LABIRINTUL: TRATAMENT LETAL $ / MAZE RUNNER: THE DEATH CURE $

V-J

AP-12

13:40, 15:40 11:40

13:40, 15:40

17:00, 18:00, 19:10, 20:20, 21:30, 22:30 17:00, 18:00, 19:10, 20:20, 21:30, 22:30

17:40 17:40 19:40, 22:00

14:30

V-J

17:10, 19:50, 22:30

16:30

V - Ma, J

12:30

15:20

18:10, 21:00

Mi

12:30

15:20

18:10, 21:20

AC,SF

AG

CO

V-J

N-15

AC, CR, DR

V-J

20:30

AG

BIO, DR,IS

V-J

18:20

MINI-OAMENII 2D / DOWNSIZING 2D

AP-12

CO, DR

V-J

19:00

PASAGER ÎN TRENUL TERORII 2D / THE COMMUTER 2D

AP-12

CR, DR, TH

V-J

21:40

AG

BIO, DR, MUZ

FRĂȚIA HOȚILOR 2D / DEN OF THIEVES 2D DARKEST HOUR. ZIUA DECISIVĂ 2D / DARKEST HOUR 2D

OMUL SPECTACOL 2D / THE GREATEST SHOWMAN 2D

16:50

V-J

17:00

V, L - Ma, J

JUMANJI: AVENTURĂ ÎN JUNGLĂ $ / JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE $

MINUNEA 2D / WONDER 2D

AP-12

AG

AC, AV

13:50, 16:10

18:50, 21:10, 21:50

13:50, 16:10

18:50, 21:10, 21:50

Mi

13:50, 16:10

18:50, 21:50

V, L - J

14:00

S-D

11:10

DR

S-D

11:40

V, L - J

14:00 14:00, 16:20

FERDINAND $ DUBLAT / FERDINAND $ DUBBED

AG

AN, FA

STAR WARS: ULTIMII JEDI $ / STAR WARS: THE LAST JEDI $

AG

AC, AV

V-J

DRAGONUL VRĂJIT 2D DUBLAT / DRAGON SPELL 2D DUBBED

AG

AN

V-J

12:30

PADDINGTON 2 2D DUBLAT / PADDINGTON 2 2D DUBBED

V, D - J

12:10

14:20

AG

AN

COCO DUBLAT $ / COCO DUBBED $

AG

AN, AV

12:40

14:50

S-D

11:40

18:40

S V-J

14:00, 16:20

14:20

Cinema City își rezervă dreptul de a opera modificări în program.

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL


CINEMA CITY MEGA MALL Pierre de Coubertin nr. 3-5, lângă Arena Națională Rezervări: 0372 839 066, www.cinemacity.ro

Rating

Gen

N-15

AC, DR, IS

N-15

AC, TH

V-J

LABIRINTUL: TRATAMENT LETAL $ / MAZE RUNNER: THE DEATH CURE $

18:40

13:30, 15:50

18:10, 20:40, 22:50

13:30, 14:30, 15:40, 16:40

17:50, 19:00, 20:10, 21:20, 22:30

V-J

V-J

V-J

21:30

V-J

17:40, 20:30

V, L - J

12:20

14:10, 16:00

S-D

11:20, 12:20

V-J

12:40

14:10, 16:00

AC,SF

JUMANJI: AVENTURĂ ÎN JUNGLĂ $ / JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE $

VMa, J

V-J

V-J

13:50

V, L - J

13:50, 16:20

18:50, 21:20

13:50, 16:20

18:50, 21:20

AG

BIO, DR,IS

14:30, 16:40

AP-12

11:30, 12:30

S-D

21:30

15:00

11:20

V, L - J

MINUNEA 2D / WONDER 2D

S-D

FERDINAND $ DUBLAT / FERDINAND $ DUBBED

PADDINGTON 2 2D DUBLAT / PADDINGTON 2 2D DUBBED COCO DUBLAT $ / COCO DUBBED $

18:40

19:20

16:10

11:30

V, L - J

S-D

11:20

V-J

12:20

V-J

12:40

17:50

17:50

18:30

CO, DR

S-D

OMUL SPECTACOL 2D / THE GREATEST SHOWMAN 2D

Mi

AP-12

18:40

20:30

CR, DR, TH

14:30, 16:40

PASAGER ÎN TRENUL TERORII 2D / THE COMMUTER 2D

VMa, J

AG

12:30

N-15

V, L - J

HO, MI, BIO,

14:20

N-15

11:40

RO, DR

S-D

17:00, 19:40, 22:20

MINI-OAMENII 2D / DOWNSIZING 2D

19:00, 21:50

BIO, DR, MUZ

17:00, 19:40, 22:20

16:10

V-J

AP-12

14:20

V, L - J

DARKEST HOUR. ZIUA DECISIVĂ 2D / DARKEST HOUR 2D

V-J

AC, AV

18:20, 19:20, 21:10, 22:10

AG

11:00, 12:50

13:40, 15:30, 16:30

22:30

DR

18:20, 19:20, 21:10, 22:10

FRĂȚIA HOȚILOR 2D / DEN OF THIEVES 2D

AG

AC, DR, SF

AP-12 AP-12

RO, DR, DOC

13:40, 15:30, 16:30

N-15

AG

12:50

RO, DR

AN, CO, FA

S-D

20:20

SEARA 17:00 - 24:00

16:10

13:50

17:10

13:50

17:10

AN, FA

Mi

SEARA 17:00 - 24:00

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

19:40

AG

Gen

MOARTEA LUI STALIN 2D / THE DEATH OF STALIN 2D

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

CEI 12 INVINCIBILI 2D / 12 STRONG 2D

AN

Rating

N-15

RO, DR

PRIMUL CRĂCIUN 2D DUBLAT / THE STAR 2D DUBBED

17:20, 20:00, 22:40

N-15

CINCIZECI DE UMBRE DESCĂTUȘATE 2D / FIFTY SHADES FREED 2D STRIGĂ-MĂ PE NUMELE TĂU 2D / CALL ME BY YOUR NAME 2D PENTRU TOȚI BANII DIN LUME 2D / ALL THE MONEY IN THE WORLD 2D

14:40

CR, DR,MI

PREMIERĂ CASA SPIRITELOR 2D / WINCHESTER 2D

AG

PREMIERĂ TARE CA PIATRA 2D DUBLAT / EARLY MAN 2D DUBBED

12:00

AN, FA

PREMIERĂ FIRUL FANTOMA 2D / PHANTOM THREAD 2D

N-15

PREMIERĂ PANTERA NEAGRĂ $ / BLACK PANTHER $

SEARA 17:00 - 24:00

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

V, L - J

BIO, CO, DR

AVANPREMIERĂ FORMA APEI 2D / THE SHAPE OF WATER 2D

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

AG

Gen

AP-12

AC, DR, SF

TITLU FILM

V-J

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

AN, AV

Rating

PREMIERĂ PANTERA NEAGRĂ $ / BLACK PANTHER $

TITLU FILM

N-15

PROUD MARY ASASINA 2D / PROUD MARY 2D

TITLU FILM

AC, CR, DR

V-J

AP-12

PROGRAM 16 - 22 FEBRUARIE 2018

14:50

LEGENDA

AVENTURI AV ACȚIUNE AC ANIMAȚIE AN COMEDIE CO DRAMĂ DR FANTASTIC FA THRILLER TH HORROR H CRIMA CR MISTER MI SCIENCE FICTION SF ROMANTIC RO


CINEMA CITY PARKLAKE

Str. Liviu Rebreanu, nr. 4, ParkLake Plaza, București Rezervări: 0314 032 700, www.cinemacity.ro

Mi

PREMIERĂ TARE CA PIATRA 2D DUBLAT / EARLY MAN 2D DUBBED

18:20, 20:40, 22:50

Mi

13:50, 16:10

18:20, 20:10, 22:50

14:50, 15:50

17:00, 18:00, 19:20, 20:20, 21:30, 22:30

Gen

13:50, 16:10

S-D

11:20

14:00, 16:40

19:20, 22:00

V, L Ma, J

12:40

14:40, 16:40

18:40

S-D

11:00, 12:55

14:50, 16:45

18:40

Mi

12:20

14:20, 16:20

18:20

MINUNEA 2D / WONDER 2D

FERDINAND $ DUBLAT / FERDINAND $ DUBBED

COCO DUBLAT $ / COCO DUBBED $

N-15

RO, DR

N-15

RO, DR

N-15

CR, DR,MI

AG

AN, FA

N-15

19:20, 22:00

BIO, CO, DR

14:00, 16:40

N-15

17:20, 19:00, 20:00, 21:40, 22:40

AC, DR, IS

13:40, 14:40, 16:20

AC,SF

11:00, 12:00

AP-12

S-D

JUMANJI: AVENTURĂ ÎN JUNGLĂ $ / JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE $

V-J

N-15

12:00

PASAGER ÎN TRENUL TERORII 2D / THE COMMUTER 2D

V-J

AC, CR, DR

V, L - J

13:40, 14:40, 16:20

FRĂȚIA HOȚILOR 2D / DEN OF THIEVES 2D

V-J

V-J

18:10, 20:30

AP-12

20:20 17:20, 19:00, 20:00, 21:40, 22:40

LABIRINTUL: TRATAMENT LETAL $ / MAZE RUNNER: THE DEATH CURE $

V-J

CR, DR, TH

Mi

CEI 12 INVINCIBILI 2D / 12 STRONG 2D

V-J

V-J

22:10

AP-12

SEARA 17:00 - 24:00

MOARTEA LUI STALIN 2D / THE DEATH OF STALIN 2D

V-J

AC, AV

Gen

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

V, L - J

PENTRU TOȚI BANII DIN LUME 2D / ALL THE MONEY IN THE WORLD 2D PRIMUL CRĂCIUN 2D DUBLAT / THE STAR 2D DUBBED

15:30

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

STRIGĂ-MĂ PE NUMELE TĂU 2D / CALL ME BY YOUR NAME 2D

12:30

15:20

19:10, 22:00

12:10

14:10, 16:10

12:20

17:00

21:00

18:00, 20:50

VMa, J

12:30

17:30, 19:50

Mi

12:30

17:30

V, L - J AG

Mi

17:00, 20:10, 22:20

Rating

VMa, J

15:00

DR

AC, DR, SF

AP-12 AP-12

RO, DR, DOC

AG

AN, CO, FA

17:00, 19:20, 22:20

17:30

RO, DR

N-15

HO, MI, BIO,

VMa, J

N-15

N-15

20:10

RO, DR

SEARA 17:00 - 24:00

V-J

AG

PREMIERĂ FIRUL FANTOMA 2D / PHANTOM THREAD 2D

AP-12

PREMIERĂ PANTERA NEAGRĂ $ / BLACK PANTHER $

VMa, J

AC, DR, SF

AVANPREMIERĂ FORMA APEI 2D / THE SHAPE OF WATER 2D

AP-12

TITLU FILM

S-D

RO, DR, DOC

CINCIZECI DE UMBRE DESCĂTUȘATE 2D / FIFTY SHADES FREED 2D

AG

PREMIERĂ CASA SPIRITELOR 2D / WINCHESTER 2D

18:00, 20:40, 21:40

V-J

AN, CO, FA

PREMIERĂ TARE CA PIATRA 2D DUBLAT / EARLY MAN 2D DUBBED

14:00, 15:10

CINCIZECI DE UMBRE DESCĂTUȘATE 2D / FIFTY SHADES FREED 2D

AN, FA

18:00, 20:40, 21:40

S-D

PREMIERĂ FIRUL FANTOMA 2D / PHANTOM THREAD 2D

PREMIERĂ CASA SPIRITELOR 2D / WINCHESTER 2D

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

19:10

V, L - J

PREMIERĂ PANTERA NEAGRĂ $ / BLACK PANTHER $

SEARA 17:00 - 24:00

N-15

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

S-D

11:30

15:00

V-J

12:20

14:40

V, L - J AG

Gen

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

DIMINEAŢA 10:00 - 13:00

13:30

AN, AV

Rating

N-15

AVANPREMIERĂ FORMA APEI 2D / THE SHAPE OF WATER 2D

RO, DR

TITLU FILM

TITLU FILM

HO, MI, BIO,

ZONA VIP

Rating

PROGRAM 16 - 22 FEBRUARIE 2018

S-D

LEGENDA

AVENTURI  AV ACȚIUNE  AC ANIMAȚIE  AN COMEDIE  CO DRAMĂ  DR FANTASTIC FA THRILLER  TH HORROR  H CRIMA  CR MISTER  MI SCIENCE FICTION  SF ROMANTIC RO

11:10

13:30


16 - 22 februarie

HOLLYWOOD MULTIPLEX

BUCUREŞTI MALL Calea Vitan 55-59

PREMIERĂ

AVANPREMIERĂ

Early Man - dublat - A.G.

The Shape of Water - N-15

Early Man: Tare ca piatra

Forma apei

Vineri, Miercuri 12:45 16:00 17:15

Miercuri, Joi 20:30

2D

Sâmbătă, Duminică 11:00 12:45 16:00 17:15 Luni, Marţi, Joi 17:15

PREMIERĂ Phantom Thread - A.P.-12

TEATRU LA CINEMA

Firul fantomă

Cartea junglei

Vineri-Duminică, Miercuri 13:15 18:00 20:45

Sâmbătă 17:30

Luni, Marţi, Joi 15:00 18:00 20:45

Fifty Shades Freed - N-15

2D

Cincizeci de umbre descătuşate

Den of Thieves - N-15

2D

Frăţia hoţilor

Vineri, Miercuri 14:00 15:15 16:30 17:30 19:00 20:00

Vineri 20:15 23:00

21:30 22:30 23:45

Sâmbătă 12:00 20:15 23:00

Sâmbătă 11:45 14:00 15:15 16:30 17:30 19:00 20:00

Duminică 12:00 20:15

21:30 22:30 23:45 Duminică 11:45 14:00 15:15 16:30 17:30 19:00 20:00

Luni, Marţi 20:15

21:30 22:30

Miercuri 23:00

Luni, Marţi, Joi 14:00 15:15 16:30 17:30 19:00 20:00 12 Strong - N-15

21:30 22:30

2D

Cei 12 invincibili All the Money in the World - N-15

2D

Vineri-Joi 16:30 22:00

Pentru toţi banii din lume Vineri-Duminică, Miercuri 13:30 19:15 22:15

Ferdinand - dublat - A.G.

Luni, Marţi, Joi 13:45 19:15 22:15

Sâmbătă, Duminică 11:30

Miercuri, cu Orange Film ai 2 bilete la preţ de 1

Din motive obiective, Hollywood Multiplex își *În cazul în care din motive obiective un specatol se anulează, oferim posibilitat *Persoanele care prezintă certificate de încadrare în grad de handicap grav și grav intervalul 10:00 - 16:59, de luni până joi cu excepția avanpremierelor (pentru el și p această categorie. Accesul la film se face pe baza certificatului de încadrare în gra în limita


Rezervări - Telefon: 021.327.70.20; 021.327.70.21; 021.327.70.22; www.hmultiplex.ro aplicația WhatsApp: 0744.22.00.55

PREMIERĂ Winchester

2D

Winchester: Casa spiritelor

Darkest Hour - A.G. Darkest Hour: Ziua decisivă

2D

Vineri-Joi 17:45

Vineri, Sâmbătă, Miercuri 14:45 19:30 21:45 23:30 Duminică-Marţi, Joi 14:45 19:30 21:45

Call Me by Your Name - N-15 Strigă-mă pe numele tău

PREMIERĂ

Vineri-Joi 15:00

Black Panther - 3D A.P.-12 Pantera neagră

The Commuter - A.P.-12

Vineri, Miercuri 12:45 14:00 15:30 16:45 18:30 19:45

Pasager în trenul terorii

21:15 22:45

Sâmbătă, Duminică 11:00

Sâmbătă, Duminică 12:30 14:00 15:30 16:45 18:30 19:45 21:15 22:45 Luni, Marţi, Joi 14:00 15:30 16:45 18:30 19:45 21:15 22:45 The Maze Runner: The Death Cure - A.P.-12 Labirintul: Tratament letal Vineri-Duminică, Miercuri 12:45 15:45 18:45 Luni, Marţi, Joi 15:45 18:45 The Star - dublat - A.G.

2D

Primul Crăciun Vineri, Miercuri 13:15 Sâmbătă, Duminică 11:15 13:15

rezervă dreptul de a opera modificări în programul filmelor. tea returnării banilor sau a vizionării la o altă oră a aceluiași film sau a unui alt film la alegere. accentuat beneficiază de două bilete gratuite pentru fiecare film care rulează în cinematograf în pentru însoțitor); un film poate fi văzut o singură dată în aceste condiții, de către o persoană din ad de handicap emis de unitatea administrativ teritorială de domiciliu, cât și a cărții de identitate, a locurilor disponibile.

2D


Zile si Nopti Bucuresti 16 februarie 2018  
Zile si Nopti Bucuresti 16 februarie 2018  
Advertisement