Page 1

WWW.ZILESINOPTI.RO

BRAȘOV | 29 Noiembrie - 12 Decembrie 2019


din revistă Recomandările Zile și Nopți

PERFORMING ARTS

„CRAI NOU”

Opereta „Crai Nou” de C. Porumbescu, pe textul piesei poetului Vasile Alecsandri, este o lucrare românească extrem de îndrăgită, care și-a câștigat popularitatea de-a lungul timpului. Aceasta va putea fi ascultată în premieră, sâmbătă, 30 noiembrie, începând cu ora 18:30, în Sala Operei. ▼ PAGINA 22

Selecția noatră de evenimente pe care să nu le ratezi! ▼ PAGINA 20

CONCERTE Artiști favoriți și atmosferă potrivită! Concertele te aşteaptă! ▼ PAGINA 26

Lucruri pe care le știi doar dacă ești DJ

Povestite în Brașov: KRUHNEN MUSIK HALLE

Observă lumea prin ochii altora. Fii curios şi vezi ce lucruri poţi afla doar dacă ai jobul de…

Vezi poveştile oamenilor pasionaţi, care au reuşit să aducă un plus Braşovului.

PAGINA 14

PAGINA 16

▼ plus în această ediţie 1. Nou în Oraș (p.12) 2. Brașovul pe gratis (p.18) 3. Premiere cinema (p.30) ZILE ȘI NOPȚI  |  BRAȘOV, 29 Noiembrie - 12 Decembrie 2019  |  05


19 ani

Salut, Brașov

Bianca Ivașcu Redactor-şef Zile şi Nopţi Braşov

EDIŢIA DE BRAŞOV ISSN 2559 - 1932 apare bilunar - gratuit nr. 23 (477) | 29 Noiembrie - 12 Decembrie 2019 www.zilesinopti.ro www.facebook.com/brasovzilesinopti Pentru publicitate în ediţia tipărită sau online, vă rugăm să ne contactaţi:

Pentru persoanele cărora le place să dăruiască Mai că începe să se simtă cum ne apropiem cu pași repezi de iarnă. Temperaturile au scăzut și parcă nu mai poți ieși din casă fără ceva care să-ți acopere gâtul. Ai grijă să nu răcești, pentru că altfel cine îți va mai scoate prietenii în oraș, dacă tu stai și bolești? Rămâi pe poziții, fiindcă ți-am pregătit câteva evenimente pe care nu ai cum să le ratezi! Întrucât se apropie luna cadourilor și aceasta nu se numără în zile, ci în fapte bune, Sergiana Center organizează un bal caritabil. În cazul în care vrei să te implici în această activitate, trebuie să știi că fondurile vor fi folosite pentru dotarea secției de pediatrie a spitalului din Făgăraș. Dacă te simți și mai darnic, te învătăm să participi la a doua ediție a târgului Winter Charity Fair. Încasările vor fi investite în educația elevilor de la Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară „Țara Bârsei” Prejmer. Sfârșitul lunii noiembrie ne oferă o premieră a unei lucrări românești extrem de îndrăgite, la Opera Brașov. „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu revine în orașul de la poalele Tâmpei.

Acest „crâmpei de suflet românesc” te va captiva cu fiecare secundă petrecută în sală și vei înțelege de ce opereta este atât de apreciată de către audiență. Sâmbătă seara ai deja planurile făcute! Știm că nu ai nevoie de bani ca să te distrezi. Răsfoiește revista și află ce evenimente cu intrare liberă vor avea loc în Brașov în perioada următoare. Te ajutăm noi cu un indiciu, până să ajungi la rubrica respectivă. Unul dintre ele este un spectacol de dans și muzică la care trebuie neapărat să mergi. „Hora Sânzienelor” îți va prezenta tradițiile și simbolurile poporului român, folosindu-se de fuziunea dintre modern și tradițional. Opsie, cred că ți-am dat prea multe informații. În cazul în care îți plac poveștile, te invităm să afli cum anume a ajuns Kruhnen Musik Halle să devină una dintre cele mai cunoscute locații din Brașov, în doar 3 ani de activitate. Și dacă tot am ajuns aici, la „Lucruri pe care le știi doar dacă ești...”, ți-am pregătit un interviu blană cu unul dintre DJ-ii rezidenți ai clubului, DJ Lexi. Tu ce știi despre cel din spatele platanelor?

Marius Vâlsănescu 0752 241611, marius.valsanescu@zilesinopti.ro Bogdan Vîlsănescu 0752 241 608, bogdan.valsanescu@zilesinopti.ro Redactor-şef: Bianca Ivașcu, brasov@zilesinopti.ro Redactor/Traffic: Antal Anna-Maria, traffic@zilesinopti.ro Online/Social Media: Georgiana Grigore, site@zilesinopti.ro Layout & DTP: Claudiu Oană, claudiu.oana@zilesinopti.ro Dacă vrei să primeşti revista Zile şi Nopţi Braşov te rugăm să contactezi departamentul de distribuţie: Paul Andrei, 0752 241 624, paul.andrei@zilesinopti.ro Editor: SC CITY GUIDE MEDIA SRL Director General Marian Gîlea marian.gilea@zilesinopti.ro Director Executiv Marius Vâlsănescu marius.valsanescu@zilesinopti.ro Director Financiar Mihaela Oană mihaela.anutoiu@zilesinopti.ro Digital & Print Manager Aurel Martinescu aurel.martinescu@zilesinopti.ro Contabilitate Mihaela Stoica contabilitate@zilesininopti.ro

 /zilesinoptiBrasov  zilesinopti.ro/brasov 06  |  VIAȚA ORAȘULUI  |  CITY LIFE


La început a fost un simplu gând frumos. Acest gând a luat forma unei dorințe... dorința noastră căreia i s-a alăturat dorința ta, a lui, a ei... a tuturor celor care au ales să parcurgă alături de noi acest drum. Zi după zi, secundă cu secundă, dorințele noastre prindeau contur. Iar AZI vorbim de 7000.

Mai mult decât aparatamente vândute, asta înseamnă pentru noi 7000. Mulțumim tuturor celor care au ales să scrie, împreună cu noi, povestea Maurer Imobiliare.

Alege să faci si tu parte din familia noastră.


.

0733 343 334 www.maurerimobiliare.ro


Viaţa oraşului

Selecţie de Bianca Ivașcu

BAL CARITABIL LA SERGIANA CENTER

ESENŢIALE

PETRECE Pentru că știm cât de mult îți place să ieși în oraș să te distrezi, sâmbătă, 30 noiembrie, la Kruhnen Musik Halle are loc un eveniment pe care îl știi deja mult prea bine. Ce să fie, oare? Kitsch Party, fix înainte de 1 decembrie. Pe lângă faptul că ne place să fim kitschoși, iubim și horele! Biletele se pot achiziționa în seara evenimentului, până în ora 00:00 prețul unuia fiind de 15 lei. După acea oră, doritorii vor trebui să plătească 20 de lei.

10  |  VIAȚA ORAȘULUI  |  CITY LIFE

 pixabay.com

În data de 30 noiembrie, la Sergiana Center va avea loc un bal caritabil al cărui scop este strânderea de fonduri pentru dotarea secției de pediatrie a spitalului din Fărăgaș. Aceasta se va muta în alt sector renovat al spitalului, însă nu există bani suficienți pentru a utila noile spații, iar echipamentele vechi nu mai fac de mult față nevoilor pacienților. Până în momentul de față, acestei inițiative s-au alăturat peste 15 companii și peste 300 de persoane. Încă există destui oameni care vor să ajute și sunt darnici să își împartă roadele succesului lor cu alții. Hai să sărbătorim 25 de ani de Sergiana într-un mod special – printr-o faptă bună.

Trei lucruri de neratat în perioada 29 Noiembrie - 12 Decembrie 2019

MĂNÂNCĂ Deane’s Irish Pub & Grill organizează pe 8 decembrie, de la ora 18:00, un experiment unic în Brașov, o „Cină pe întuneric”, unde participanții vor trebui să se bazeze pe simțuri și să intre pentru câteva ore în pielea persoanelor nevăzătoare. Evenimentul va aduce împreună persoanele cu dizabilități vizuale și pe cele care sprijină curajul acestora de a trăi „pe întuneric”. Meniul este unul prestabilit, iar participanții sunt rugați să nu utilizeze telefoanele mobile.

ASCULTĂ Vineri, 6 decembrie, Haydn Deane se reîntoarce pe scena care-i poartă numele pentru a susține un concert în Deane's Irish Pub & Grill, începând cu ora 21:00. Dacă ai ascultat muzica irlandezului minune care știe să scoată petrecărețul din oricine, sigur vrei să mai participi la un concert de-al său. În cazul în care nu știi cine este, timpul încă nu e pierdut! Vino la o seară de neuitat care te va costa doar 20 de lei.


Viața orașului

Nou în oraş Acting Studio Brașov

cursuri de actorie la Brașov

Cursurile de artă dramatică pot fi o metodă de educație pentru a dobândi încredere în propria persoană, a-ți controla emoțiile și a reuși să suștii un discurs în fața unei audiențe, în momentul în care învățământul alternativ nu este suficient. Acting Studio Brașov oferă cursuri de teatru și televiziune, având spații special amenajate și dotate cu tehnologie nouă, cu o sală de teatru, sală de dans, studio media, secretariat, birou de relații cu publicul. Colectivul de mentori este format din profesioniști, actori, coregrafi, muzicieni, profesori și psihologi. Deschiderea oficială a școlii a avut loc sâmbătă, 23 noiembrie, iar înscrierile se pot face până la data de 10 decembrie, când vor începe cursurile.

N

O

U

ÎN

O

RA Ș

 Strada Sitei Nr. 52 (în spatele Spitalului Mârzescu)

Electric-Bar Magnolia Electric-Bar Magnolia este barul responsabil este barul responsabil cu zâmbetele, cu cu zâmbetele, cu privirile privirile electrizante electrizante și și cu cu băuturile băuturile care luminează chipurile care luminează chipurile celor care ajung la Magnolia celor care Center! ajung la Shopping Magnolia Shopping Center! Program: zilnic 10.00-22.00 Adresă: Etajul I, Program: Magnolia Shopping zilnic 10.00 - 22.00 Center, Str. Crișului nr. 18, Brașov

Adresă: Etajul I, Magnolia Shopping Center, Crișului nr. 18, Brașov 12  |  VIAȚA ORAȘULUI  |  CITY LIFE


Viața orașului

Lucruri pe care le ştii doar dacă ești

DJ Realizat de Bianca Ivașcu Redactor Șef Zile şi Nopti DJ Lexi este DJ rezident la Kruhnen Musik Halle. Acesta a împărțit scena cu artiști precum TroyBoi, DJ Kentaro, Lady Leshurr sau Tim Westwood. Despre cum ar descrie această meserie, DJ Lexi afirmă: „Dacă aș spune că este cea mai tare meserie, ar suna clișeic. Prin urechile unui DJ trebuie să treacă toate genurile de muzică și să se îndosarieze cumva în minte. DJ-ul este persoana care îți anticipează emoțiile și reușește să îți călăuzească spiritul pe ringul de dans.” Un lucru pe care puțini oameni îl știu despre a fi DJ: „DJ-ala are mai multe aspecte care te ajută sau te forțează să ieși din zona de confort. Sunt câteva formule ce duc la o capacitate peste medie și fac ca un DJ bun să se diferențieze de cei care încă sunt la categoria de <<newcomers>>.” Ce calități trebuie să ai pentru a fi un DJ bun: „Dj-ingul necesită timp, studiu, muncă, experiență și talent. Nu e cum spun cârcotașii că oricine poate deveni DJ. Trebuie să înveți, să faci networking și, abia apoi, poți veni la party-uri. Trebuie să fii original și este foarte greu să faci asta din cauza trandului sau a influențelor muzicale

14  |  VIAȚA ORAȘULUI  |  CITY LIFE

din majoritatea cluburilor. Dacă îți construiești un stil și reușești să nu te abați de la el, ești pe calea cea bună. Acest lucru ar trebui să fie calitatea principală a oricărui DJ.” Cea mai mare provocare când lucrezi în acest domeniu: „Cred că fiecare eveniment este o nouă provocare.” Despre satisfacțiile pe care le ai dacă ești DJ: „Înveți publicul și poți să îți dai seama de stările <<de agregare>> ale oamenilor pe parcursul petrecerii. Cel mai frumos lucru la meseria asta este ca poți să îi faci pe alții fericiți, reușind să schimbi o zi proastă într-o seară minunată. Cea mai mare satisfacție, până la urmă, este că fac ceea ce îmi place.” Un sfat pe care i l-ar da unei persoane aflată la început de drum în această industrie: „Să-și constuiască singur <<povestea>> și să nu se lase influențat de cei din jur. Aici mă refer strict muzical...să pună doar ce simte el. Spun asta pentru că fiecare gen de muzica își are publicul. Este foarte ușor să te apuci de mixat cu muzică <<de duzină>>, ce nu este neapărat pe gusutul tău, și să încerci să te iei după o rețetă sigură, dar care nu este de viitor.” MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/BRAȘOV


Viața orașului

POVESTITE ÎN BRAȘOV KRUHNEN MUSIK HALLE Clubul brașovean cu cea mai dinamică evoluție Bianca Ivașcu Redactor Șef Zile şi Nopti Brașov Kruhnen Musik Halle este un spațiu de socializare, club și locație de evenimente, care funcționează de joi până duminică. Acesta iese în evidență prin muzică, design, public, concerte și petreceri, mai exact prin varietate. Scena de aici a devenit cea mai cunoscută din oraș datorită sonorității de excepție și abordării tuturor genurilor muzicale.

Ideea unei club: „Pentru noi,

Kruhnen Musik Halle este o poveste. Clubul s-a născut din pasiunea pentru muzică și pentru susținerea acesteia. A devenit locul cu cea mai dinamică evoluție la ora actuală, trecând cu ușurință peste convențiile impuse de alte locații. În luna octombrie, clubul a împlinit 3 ani! Este poate singura locație care îmbrățișează în mod constant evenimentele planificate prin intermediul tematicii și prin apariția performer-ilor versatili deopotrivă” a spus DJ Lexi.

Efectele vizuale au schimbat dinamica locației: „Publicul a fost extrem de receptiv. Încercăm 16  |  VIAȚA ORAȘULUI  |  CITY LIFE

tot timpul să adăugăm un plus locației și să ne <<înnoim hainele>> de câte ori putem. Anual, pe lângă muzică, am reușit să creem și o experiență vizuală printr-un video mapping pe toți pereții clubului.”

Despre motivele pentru care brașovenii, și nu numai, aleg să participe la evenimentele organizate de club: „Kruhnen

Musik Halle este <<meeting point>> pentru toți cei care vor să se distreze, să danseze sau să participe la concertele susținute de artiștii lor preferați. În plus, avem deja câteva evenimente care au devenit un fel de <<trade mark>> al clubului. E vorba de petrecerile

Bad and Boujee, Made in the 90’s, Traffic Light Party, Petrecem ca-n Vama Veche sau Kitsch Party. Nu în ultimul rând, Kruhnen Musik Halle are o sonorizare de excepție și un DJ rezident (ceea ce-i oferă un mare plus).”

Nou format de petrecere la Kruhnen Musik Halle: „Sub

genericul Isteria <<From 80's to 2000>>, vă prezentăm prima ediție a unui adevărat party retro! Sâmbătă, 7 decembrie 2019, generația celor de 20-45 ani, va putea redescoperi muzica technodance al cărei tempo rezona perfect cu o adolescență plină de surprize. Suntem încântați de acest nou format și sper să ne reamintim de vremea primelor discoteci și a casetofoanelor! Pentru mai multe detalii, accesați pagina noastră de facebook.”

3 party-uri diferite de Revelion: „Revelionul este o

petrecere între prieteni, tocmai de aceea am ales line-ul apropiat nouă: Bad and Boujee cu Lexi și Oldskull, Made in the 90’s și DJ Shiver. Veți fi surprinși pentru că numai în noaptea aceasta, muzica oldies va fi remarcabil integrată în playlist, alături de inflexiuni moderne care vor aduce cel mai hyped party de muzică urbană! Totul într-o singură noapte!”

Kruhnen Musik Halle nu reprezintă o singură piesă: „Nu cred că suntem o melodie, ci mai degrabă playlist-ul tău din căști.”  Nicolae Titulescu, 2P


Viața orașului

BRAȘOV PE GRATIS SPECTACOL

CONCERT

Hora Sânzienelor În data de 1 decembrie, de la ora 18:00, la Centrul-Cultural Reduta se va juca spectacolul de dans și muzică „Hora Sânzienelor”. În cadrul acestuia sunt prezentate, într-un mod artistic, tradițiile și simbolurile poporului român în așa fel încât să rămâi captivat pe tot parcursul evenimentului. Fuziunea dintre modern și tradițional a dat naștere la un dans folcloric stilizat, contemporan și acro-dance.

Hot Club de Bucharest Hot Club de Bucharest va urca pe scena Deane's Irish Pub & Grill în seara de 1 decembrie, de la ora 20:30. Trupa a luat ființă din pasiunea pentru muzica marelui compozitor și interpret belgian Django Reindhardt, cel care a îmbinat influențele jazz-ului american cu muzica manouche, cea a populației nomande Sinthi din zona suburbană a Parisului. Astfel a apărut ceea ce cunoaștem acum sub numele de jazz manouche.

18  |  VIAȚA ORAȘULUI  |  CITY LIFE

TÂRG Târg de Crăciun În perioada 6-8 decembrie, la Galeria Ora0, aflată pe Str. de Mijloc Nr. 133, va avea loc un Târg de Crăciun între orele 10-20. Aici, comunitatea de artizani din orașul de la poalele Tâmpei va încerca să combine kitsch-ul și cadourile în serie, pentru a crea obiecte perfect de oferit în dar. Ne vine greu să cred că, dintre atâtea opțiuni, nu vei găsi și tu ceva pe placul tău sau al celor dragi!


Ce faci în Brașov?

PROPUNERILE ZILE ŞI NOPŢI TEATRU

„Necăsătoria” după Matt Morillo Comedia „Necăsătoria” după Matt Morillo se va juca în data de 8 decembrie, de la ora 19:00, la Visssual. Un cuplu aflat într-o relație, Amy și Sean, se întorc de la o nuntă la care au fost împreună, unde ea a prins buchetul, iar el jartiera. În drum spre casă, tânăra începe să viseze cu ochii deschiși la ziua în care va fi mireasă, bărbatul însă fiind împotriva căsătoriei. Acesta este un spectacol comic, acid, inconfortabil și, totodată, jucăuș, argumentele delicioase având scopul de a-i demonstra celuilalt că dreptatea este de partea noastră.

SHOW DE STAND-UP

„Ăsta-i Stand Up?” cu Teo În data de 3 decembrie, de la ora 19:00, la Centrul-Cultural Reduta, va avea loc un show nou de comedie susținut de standupperul TEO, avându-l ca invitat special pe Victor Băra. Unul dintre cei mai cunoscuți comediați va atinge subiecte foarte diverse și bine documentate în „Ăsta-i Stand Up?”. În deschidere avem un sibian simplu care face stand-up comedy de mai puțin de un an de zile, reușind performanța de a captiva publicul cu talentul și entuziasmul său. Zicala după care își ghidează viața este: Dacă nu îi poți învinge, fă-i să râdă!

20  |  CE FACI ÎN BRAȘOV?  |  CITY EVENTS

TÂRG

Winter Charity Fair A doua ediție a Winter Charity Fair se va desfășura între 30 noiembrie și 1 decembrie la Centrul Cultural Reduta, începând cu ora 14:00. Artiștii locali și nu numai vor aduce obiecte pregătite cu multă măiestrie, perfecte pentru cadourile de Crăciun. Târgul are un scop caritabil și anume acela de a direcționa încasările către compania Bits For Education. În acest mod, vom investi în educația tinerilor și, totodată, va fi îmbunătățit mediul de lucru al elevilor de la Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară „Țara Bârsei” Prejmer.

LANSARE DE ALBUM

Omu Gnom - „Muzică de pus pe gânduri” Omu Gnom își va lansa albumul „Muzică de pus pe gânduri” pe 30 noiembrie, de la ora 21:00, la Visssual. Acesta este unul dintre cei mai longevivi reprezentanți ai underground-ului românesc, având peste 10 albume care au ajuns să devină clasice. Fiind recunoscut pentru rigoarea și, mai ales, complexitatea scrisului, el a pregătit un album personal cu mult tâlc, pe care doritorii îl pot asculta sâmbătă seara. Biletele presale costă 20 de lei, iar cele pe care le vei achiziționa la intrare se ridică la 30 de lei.


Ce faci în Brașov?

PETRECERE

Bad and Boujee La Kruhnen Musik Halle va avea loc petrecerea Bad and Boujee, pe 13 decembrie, începând cu ora 21:00. Vom avea ocazia să îi ascultăm pe Dj Lexi și Dj oldskull, cei care promovează acest concept în România prin muzica hip hop și electronică precum DnB și Dubstep. Încă de la primele apariții pe scenă, Bad and Boujee s-a bucurat de un real succes, ajungând totodată la numeroase festivaluri și în diferite cluburi urbane din țară. Pentru a putea participa la acest eveniment, doritorii vor trebui să plătească 15 lei până la 00:00 și 20 de lei după acea oră.

MUZICĂ FOLK

Gala Cântecelor de Munte În data de 12 decembrie, de la ora 20:30, la Deane’s Irish Pub & Grill va avea loc Gala Cântecelor de Munte. Invitatul serii va fi Mircea Baniciu, cel mai iubit artist de folk al nostru. S-a remarcat în muzica românească la începutul anilor '70, când a devenit solist vocal în formația rock Pheonix. Acestuia i se vor alătura Tituș Constantin, Daniel Făt, Piticu, Cristina Mureșan, Stefania & Silviu. Biletele costă 30 de lei, dacă le achiziționați din timp de la barul locației, și 35 de lei în ziua concertului.

ZILE ȘI NOPȚI  |  BRAȘOV, 29 Noiembrie - 12 Decembrie 2019  |  21


Viața orașului

PERFORMING ARTS

de Bianca Ivașcu Redactor Șef Zile și Nopți

sâmbătă, 30 noiembrie, ora 18:30, în Sala Operei.

CRAI NOU „Crâmpei de suflet românesc”

Opereta „Crai Nou” de C. Porumbescu, pe textul piesei poetului Vasile Alecsandri, este o lucrare românească extrem de îndrăgită, care și-a câștigat popularitatea de-a lungul timpului. Aceasta va putea fi ascultată în premieră, sâmbătă, 30 noiembrie, începând cu ora 18:30, în Sala Operei. „Crai Nou” reușește performanța de a îmbina veselia cu poezia, într-o atmosferă tipic românească, dezvoltând totodată un mit popular ce spune că luna nouă poate aduce fericirea persoanelor îndrăgostite. Brașovul este legat de premiera acestei lucrări, care a avut loc pe 27 februarie 1882, în Sala Festivă a Gimnaziului Român, Colegiul Național „Andrei Șaguna” de astăzi, pe o scenă improvizată. Opereta a fost compusă de Ciprian Porumbescu în timpul șederii sale la Brașov ca profesor de muzică la Școlile Centrale Ortodoxe Românești. Specialiștii au afirmat faptul că Ciprian Porumbescu a avut cea mai prolifică perioadă de creație din viața artistică, când și-a petrecut timpul în orașul de la 22  |  VIAȚA ORAȘULUI  |  CITY LIFE

poalele Tâmpei. Aici a reușit să pună în scenă prima operetă românească, „Crai Nou”. Aceasta a fost primită extrem de bine de către publicul brașovean, astfel încât a doua zi a fost programată încă o reprezentație. Opereta este prezentată ca o glumă, deoarece un ispravnic este păcălit de doi tineri, cei din urmă fiind ajutați de țăranii de la munte. Nepoata dregătorului, Anica, fuge de acasă împreună cu Leonaș pentru a se căsători. Ei ajung să fie căutați de ispravnic și jandarmi, însă sunt apărați de Dochița și Moș Corbu, care îi ajută să se ascundă. În final, ispravnicul ajunge să accepte dragostea tinerilor, el fiind și cel care îi va logodi. Din distribuție fac parte Maria Petcu-Catrina, Asineta Răducan, Marian Rește, Valentin Marele, Mihai Irimia, Nicolae Zaharia. La pupitrul dirijoral debutează Mircea Holiartoc, iar regia este semnată de Anda Tabacaru. Prețul unui bilet se ridică la 25 de lei, însă fiecare clipă petrecută în sală te va face să apreciezi acest „crâmpei de suflet românesc” la adevărata sa valoare.


Viața orașului

PERFORMING ARTS

de Alin Ludu Dumbravă critic de film

Le Mans '66 O cursă de mașini pe pista legendară a circuitului de Formula 1, cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1966, în care echipa Ford a învins pentru prima dată campionii absoluți Ferrari. Titlul american este Ford vs. Ferrari, iar pentru distribuția europeană s-a preferat Le Mans '66, în timp ce varianta românească este Marea provocare: Le Mans '66. Filmele cu mașini de curse, tenacitatea și curajul nebun al piloților sunt teme recurente în cinema, abordate în filme clasice: cel mai aproape acestea fiind Le Mans (1971, regia Lee H. Katzin), ambițiosul proiect de suflet al lui Steve Mc Queen (el însuși pilot și pasionat de curse), care arată aproape ca un documentar, Grand Prix al lui John Frankenheimer (1966) și recent, Rush al lui Ron Howard (2013), despre rivalitatea dintre piloții James Hunt și Niki Lauda. Regizor e James Mangold (Copland, Walk the Line, Logan), în cel mai complicat tehnic film al său de până acum, cu 2 staruri cu partitură actoricească complexă, Matt Damon și Christian Bale, care interpretează personaje reale, designerul de mașini Caroll Shelby 24  |  VIAȚA ORAȘULUI  |  CITY LIFE

(Damon) și pilotul englez Ken Miles (Bale). Relația dintre ei este asemănătoare cu cea dintre Brad Pitt și Leonardo DiCaprio în ,,A fost odată în... Hollywood’’, cu care dintr-un anume punct se aseamănă…Dovada stă în relația de prietenie a personajelor, dar și în durată (2 ore și jumătate). În rolurile secundare avemactori buni și partituri solide, executivii de la Ford-Jon Berenthal-Lee Iacocca, Josh Lucas-Leo Beebe, dramaturgul (și actor) Tracy Letts -Henry Ford jr. și Remo GironeEnzo Ferrari. Plus soția și fiul lui Miles, Caitriona Balfe și Noah Julpe. Alte plusuri: imaginea superbă de Phedon Papamichael, ecranul lat și sunetul năpraznic (bănuiesc ceva nominalizări tehnice la Oscarul viitor), scenografia care redă fidel perioada istorică, efectele vizuale și cele practice, toate însoțite de muzica excelentă de Marco Beltrami și Buck Sanders (și e greu să mai facă ceva nou în zona asta, după partitura lui Hans Zimmer la Rush), plus piesele din epocă, contribuind la atmosferă. 4 stele din 5 *Le Mans '66 rulează la Brașov la Cinema One.


Ce faci în Brașov?

Irina Rimes va concerta în Mood în data de 29 noiembrie, prețul unui bilet presale fiind de 50 de lei, în timp ce unul regular ajunge la 60 de lei. Ușile se vor deschide la ora 22:00, în timp ce rezervările se vor confirma până la ora 23:15. Printre piesele scrise de aceasta se numără „Ce s-a întâmplat cu noi”, „Bolnavi amândoi” sau „Nu știi tu să fii bărbat”.

Nominalizaţii la categoria ‘Concertul ediției’ sunt...

Vineri, 6 decembrie, la Serenity Resort din Codlea, începând cu ora 19:00, Lidia Buble va susține un concert live. Aceasta este o cântăreață de muzică pop, printre piesele sale numărându-se „Noi simțim la fel”, „Kamelia” sau „Sub Apă”. Prețul unui bilet pentru apariția acesteia se ridică la 250 de lei și include totodată locul la masă, meniul și băuturile.

4. Timpuri Noi Rockstadt / 7 decembrie

Timpuri Noi este simbolul rock-ului românesc al ultimelor decenii, având un mesaj puternic, inteligent și, totodată, acid. Această trupă va susține un concert live în data de 7 decembrie, începând cu ora 17:00, în Rockstadt. Primele 100 de bilete costă 25 de lei, următoarele putând fi achiziționate în schimbul a 45 de lei.

26  |  CE FACI ÎN BRAȘOV?  |  CITY EVENTS

3. Robin and the Backstabbers Rockstadt / 6 decembrie

 Lidia Buble facebook

2. Lidia Buble Serenity Resort / 6 decembrie

În data de 6 decembrie, Robin and the Backstabbers vin în Rockstadt pentru a lansa cel de-al treilea album, Bacovia Overdrive III – Vladivostok. Formația românească de pop melodramatic s-a bucurat de popularitate încă de la debut, versurile sale fiind memorabile și apreciate, întrucât poezia a reușit să „poarte un fel de duet permanent cu melodia”.

 Razvan-Leucea

5 LIVE

5. Subcarpați Visssua / 5 decembrie

Pe 5 decembrie, Subcarpați vor urca pe scena brașoveană de la Visssual, începând cu ora 21:00. Formația aduce în atenția publicului un mix exploziv între melodiile tradiționale românești și beat-urile care sunt la modă astăzi. Prețul unui bilet este de 60 de lei, în cazul în care îl cumperi online, sau de 70 de lei, dacă vrei să îl achiziționezi la intrare în locație.

 facebook

CONCERT

 Irina Rimes - facebook

1. Irina Rimes Mood / 29 noiembrie


Ce faci în Brașov? ADVERTORIAL

Feed your inner mantra Sadhu Raf

La fiecare câteva luni, ne-am obișnuit ca la Tucano Coffee să găsim câte o specialitate de cafea deosebită, chiar unică, pe care la început o acceptăm destul de ezitant: cafea cu lavandă, ice coffee cu coacăze negre, lime și piper, cafea cu smoothie de sfeclă și multe altele, toate după rețete îndelung testate înainte de a fi servite iubitorilor de arome și gusturi noi în materie de cafea. Echilibru între gust și pacea interioară. Ca atare, vă recomandăm Sadhu Raf, un melanj miraculos de salvie, espresso, lapte, coajă de lămâie și zahăr vanilat. E băutura de care aveți nevoie în această perioadă a anului. Vă conferă energia necesară vitală, dar și liniștea interioară pe care o căutați.

TUCANO COFFEE PERU Coresi Shopping Resort, Strada Zaharia Stancu 1 /TucanoCoffeePeru 0723 390 891

100% natürliches Eis Piața Sfatului 5  11:00-21:00 /EISkalt-100-natürliches-Eis  tocafego@gmail.com Gelateria EIS[kalt] este una căreia nu-i puteți consemna existența și atât, pentru că folosește ingrediente absolut unice, fără arome artificale, fără coloranți, conservanți sau emulgatori sintetici!.. Și, este 100% natural. Dacă credeți că nu e mare lucru, luați o cutie de înghețată din orice supermarket și citiți ingredientele, o să fie o adevărată lecție de chimie. Dacă nu v-am spus încă de sortimentele de înghețată, am făcut-o numai pentru a vă insufla curiozitatea. Trebuie să veniți aici pentru a încerca înghețata cu castravete, bere, Aperol,colivă sau mămăligă!

28  |  CE FACI ÎN BRAȘOV?  | 


FILM PREMIERĂ

Îngerii lui Charlie

CHARLIE'S ANGELS

Ca să te bucuri de un film savuros și o atmosferă explozivă

Regia: Elizabeth Banks Cu: Kristen Stewart , Naomi Scott și Ella Balinska Durata: 118 minute Premiera în România: 29.11.2019 Distribuit de InterComFilm Distribution

Cu îngerii lui Charlie ne-am întâlnit pentru prima dată în seria din 1976, ce s-a întins pe 5 ani, cu 110 episoade, apoi în anul 2000, în filmul ce le-a avut în rolurile principale pe Drew Barrymore, Cameron Diaz și Lucy Liu. De data aceasta, îngerii vor fi Kristen Stewart (“Twilight”), Naomi Scott (“Aladdin”) și Ella Balinska (“Hunted”), care pornesc într-o nouă aventură. Acestea lucrează pentru misteriosul Charles Townsend, a cărui agenție de securitate și investigații s-a extins internațional. Cele 3 femei, inteligente, curajoase și antrenate să se descurce în orice situație, trebuie să salveze lumea. Folosindu-se de arme, arte marțiale și sex-appeal, ele sunt determinate să pedepsească băieții răi, mai ales când sunt amenințate. “Charlie’s Angels” este regizat de Elizabeth Banks, care a scris și scenariul, după o poveste de Evan Spiliotopoulos și David Auburn.

PREMIERĂ

Jumanji: Nivelul următor JUMANJI: THE NEXT LEVEL Regia: Jake Kasdan Cu: Karen Gillan, Dwayne Johnson, Madison Iseman, Kevin Hart, Awkwafina, Jack Black, Danny DeVito Durata: 114 minute Premiera în România: 06.12.2019 Distribuit de InterComFilm Distribution 30  |  FILME

Ca să descoperi noi întorsături de situație

Jumanji: The Next Level este al 3-lea film din franciza Jumanji, care a început în 1995, cu Robin Williams, Kirsten Dunst, Bonnie Hunt și Bradley Pierce în rolurile principale și a continuat în 2017 cu Jumanji: Welcome to the Jungle. Dwayne Johnson, Kevin Hart, Karen Gillan și Jack Black se întorc în corpurile digitale din lumea Jumanji, pentru a îl căuta pe Spencer, interpretat de Alex Wolff, care dispăruse în universul jocului. Toți jucătorii trebuie să înfrunte deșerturi aride și munți înzăpeziți pentru a scăpa cu viață din cel mai periculos joc din lume. Fun fact: personajele nimeresc în alte corpuri.


FILM

PREMIERĂ

Se-ncinge treaba! O echipă de pompieri de elită trebuie să aibă grijă de trei copii năzdrăvani pe care i-au salvat dintr-un incendiu, dar habar nu au că îi așteaptă cea mai grea misiune din viața lor. John Cena, Keegan-Michael Key și John Leguizamo vor interpreta rolurile principale.

CASA PARACLISIERULUI Evoluţia istorică şi arhitecturală a ansamblului

PLAYING FITH FIRE Regia: Andy Fickman Scenariul: Dan Ewen, Matt Lieberman Cu: John Cena, Keegan Michael-Key, John Leguizamo, Judy Greer, Brianna Hidlebrand PREMIERA: 29 NOIEMBRIE 2019 DISTRIBUIT DE RO IMAGE 2000 32  |  FILME

Ca să te distrezi împreună cu familia

Ansamblul de clădiri din Curtea Johannes Honterus nr. 6-7-8 şi 9 este situat în partea de vest a Bisericii Negre, în cea mai veche zonă construită din Cetatea Braşovului. Construcţiile sunt rezultatul unei succesiuni de intervenţii desfăşurate în secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea. Biserica parohială evanghelică, dedicată iniţial Sfintei Fecioare Maria, a fost reconstruită începând cu anul 1383, fiind numită după incendiul din 1689, Biserica Neagră.


FILM PROGRAM FILME CINEMATECA PATRIA 29 Noiembrie - 12 Decembrie 2019 Sala Patria etajul 1, Bvd 15 Noiembrie 50A, /Cinemateca_Patria www.cinematecapatria.ro

29 Nov. 2019, Ora 19:00 Seara filmului românesc

La Gomera (2019) Regia: Corneliu Porumboiu thriller, dramă 93 min. Preț bilet: 10 lei 30 Nov. 2019, Ora 11:00 Matineu copii

Zootropolis Regia: Rich Moore, Jared Bush, Byron Howard Animaţie. 108 minute Dublat în limba română 30 Nov. 2019, Ora 17:00 Mari actori

Să prinzi un hoț / To Catch a Thief (SUA, 1955) Regia: Alfred Hitchcock thriller, romantic 106 min. 30 Nov. 2019, Ora 19:00 Mari regizori

A 25-a oră/ 25th Hour (SUA, 2002) Regia: Spike Lee dramă, 135 min. 1 Dec. 2019 ÎNCHIS 2 Dec. 2019, Ora: 19:00 Seara filmului european

Durere si glorie / Dolor y Gloria (Spania, 2019) Regia: Pedro Almodóvar dramă, 113 min. Preț bilet: 10 lei

Duel/Duel pe autostradă (SUA, 1971) Regia: Steven Spielberg thriller, acțiune, 90 min. 4 Dec. 2019, Ora: 19:00 Diamond Classics

Ghepardul / Il Gatopardo (Italia, 1965) Regia: Luchino Visconti dramă, ecranizare 180 min.

Comedy Classics

Top Secret! (1984) Regia: Jim Abrahams, Zucker bros. Comedie, 90 min. 6 Dec. 2019, Ora: 19:00 Seara filmului românesc

Cărturan (2019) Regia: Liviu Săndulescu dramă 90 min. Preț bilet: 10 lei 7 Dec. 2019, Ora: 11:00 Matineu copii

Up ( 2009 ) Regia: Pete Docter Animaţie, 96 min Dublat în limba română Ora: 17:00 Mari actori

20.000 de leghe sub mari / 20000 Leagues Under the Sea (SUA, 1954) Regia: Richard Fleischer 127 min. Ora:19:30

Film Cult / LMA Steven

Mari regizori

34  |  FILME

8 Dec. 2019, Ora: 11:00 Matineu copii

Kung-Fu-Panda Regia: Mark Osborne, John Stevenson Animaţie, 95 min Dublat în limba română

Spartacus (SUA, 1960)

9 Dec. 2019, Ora: 19:00 Seara filmului european

Dumnezeu există și numele lui e Petrunija/ Gospod postoi, imeto i' e Petrunija (2019) Regia: Teona Strugar Mitevska, comedie, dramă 100 min. 10 Dec. 2019 RECITAL

Ora: 17:00

11 Dec. 2019, Ora: 19:00

Golden Classics

Special de Crăciun

100 de puști /100 Rifles (SUA, 1969) Regia: Tom Gries Genul: western 110 min. Ora: 19:00 Seara de Oscar

5 Dec. 2019, Ora: 19:00

3 Dec. 2019, Ora: 19:00 Spielberg

Regia: Stanley Kubrick Epic, istoric, 196 min. Patru premii Oscar LMA Kirk Douglas -103 ani

Cacealmaua / The Sting (SUA, 1973) Regia: George Roy Hill Comedie dramatică 159 min.

Edward cu mâinile-ca-foarfecele / Edward Scissorhands (SUA, 1990) Regia: Tim Burton Genul: fantastic, dramă 100 min. 12 Dec. 2019, Ora: 19:00 Comedy Classics Bachelor Party (SUA, 1984) Regia: Neal Israel Comedie 105 min


Ce faci în Brașov?

Câteva motive să iubești Le Sommelier Având în urmă o istorie de 7000 de ani, vinul este cea mai versatilă băutură care există. Le Sommelier este locul ideal unde poți participa la degustări de vinuri, recomandate deopotrivă pentru cunoscători și pentru cei care vor să descopere gusturile și aromele speciale ale licorii bahice. Cum vinul și mâncarea sunt o combinație reușită, pe care nu ai avea de ce să o separi, vinurilor bune de aici li se alătură o selecție de brânzeturi fine, mâncăruri echilibrate cu specific mediteranean dar și deserturi delicoase.

Vinul înseamnă cultură. Cultura viței, dar și cultivarea spiritului. Nimic nu surclasează pâinea și vinul în memoria de hrană și mit a omului.

Totodată, la Le Sommelier poți servi o gamă diversificată de produse din cafea, băuturi calde și reci „homemade” cocktailuri create de barmani profesioniști , totul pentru ca experiența să fie una amplă și completă. În inima orașului Brașov, respectiv în Centrul Istoric, acest loc dezinvolt cuprinde peste 600 de sortimente de vin, acoperind astfel 18 țări. Puteți găsi un vin din America lângă unul italienesc, unul din Franța lângă unul din Chile. Unele dintre cele mai deosebite vinuri, de colecție, pe care le-ați putea întâlni aici, sunt: Opus One, Maseto, Solaia sau Château Pontet-Canet Sigur, bugetul de care dispuneți se poate plia cu ușurință pe legătura de afinitate dobândită între dumneavoastră și sortimentul de vin preferat. De ce? Fiindcă prețul unei sticle este între 40 lei- 3.500 lei. Dintre toate acestea, cele mai apreciate sunt vinurile românești. Spre exemplu, cu o tradiție de peste 200 de ani în viticultura din regiunea dealurilor Olteniei, moștenirea gamei de vinuri 7Arts putea să se piardă în indiferența cotidiană dacă n-avea să fie ceea ce este azi, printre cele mai bune game din țară. 36  |  CE FACI ÎN BRAȘOV?  |  CITY EVENTS

Degustare de vin?

Cu o capacitate de 40 de locuri, Le Sommelier organizează frecvent degustări (la care un consumator grăbit nici nu poate visa). Degustarea de vinuri merge dincolo de contactul cu simţurile. Evenimentele sunt organizate în cadrul unei atmosfere relaxate, unde clienții beneficiază de informații de calitate oferite de specialiști din lumea vinului cât și de la angajați (absolvenți ai cursurilor de sommelier). Degustările vor fi anunțate pe pagina de facebook. Prețul unui astfel de eveniment este între 60-120 lei, fiind condiționat de pachetul degustării.


MÂNCARE

38  |  MÂNCARE


MÂNCARE

ZILE ȘI NOPȚI  |  BRAȘOV, 29 Noiembrie - 12 Decembrie 2019  |  39


MÂNCARE ADVERTORIAL

Încearcă noul lapte condensat de la Prodlacta Prodlacta îmbină tradiția în prelucrarea laptelui cu folosirea celor mai noi echipamente tehnologice, zămislind autenticele produse lactate românești. Dacă am învățat deja că laptele proaspăt, care conține 3,5 % grăsime, este cel mai indicat pentru plămădirea prăjiturii care se va dospi în odaia familiei tale, trebuie să fi încercat laptele condensat! Laptele condensat este un ingredient care poate fi folosit la obținerea unui desert delicios și sănătos. Mai mult, poate fi consumat ca atare pe pâine sau poate fi folosit pentru realizarea cremelor pentru prăjituri. Condensarea laptelui reprezintă procesul prin care este îndepărtată apa în proporție de 60%.

În topul realizat de Forward Brașov împreună cu Agenția BrandBerry, Prodlacta s-a clasat pe locul 7 din Top 20 branduri industriale din Brașov și locul 5 din Top 100 branduri brașovene.

SĂ RÂDEM CĂ-I SĂNĂTOS!

ROATA NOROCULUI Nu există braşovean sau turist care să nu fi auzit că “cea mai bună ciorbă de burtă se mănâncă la Roată”. Renumiţii mici şi celebrul déjà biftec tartar au făcut din totdeauna furori în rândul gurmanzilor adevăraţi. Deci ai motive să te aşezi la masă, în salon sau pe terasă, să savurezi o ciorbă sau un peşte. Adresa: Str. Crişan 6, L-D 10.00 - 23.30, Tel.: 0268 412 324, fb: /RoataNoroculuiOfficial, web: roata-norocului.ro

40  |  MÂNCARE

-Avem ciorbă de fasole flambată, supă de perişoare flambată, îngheţată flambată. -Dar de ce sunt toate flambate? -Arde bucătăria.

-Chelner, în supa mea e o lentilă! -Ah, mă miram de ce e aşa ceaţă în local.


MÂNCARE ADVERTORIAL

De ce La Strada Bistronomie? Dacă data trecută am vorbit despre pulpa de rață confiată cu piure provensal și sos de merișoare sau de tradiționala și delicioasa zacuscă pe care cei de aici au turnat-o în borcănașele curate și uscate din timp (după ce acestea au fost sterilizate la cuptor vreo 30 de minute, la 150 grade), trebuie să vă spunem că La Strada Bistronomie vă așteaptă cu noi preparate! Un adevărat deliciu este preparatul cu ciolan de porc și cartofi trași în untură de rață. Bogată în grăsimi mononesaturate, grăsimea de rață este extrem de sănătoasă. Este adevărat că aceasta conține și grăsimi saturate, însă cele mononesaturate le neutralizează. Descoperă noile gusturi La Strada Bistronomie și dacă îți plac surprizele cere și specialitatea bucătarului. Sigur vei fi plăcut surprins. Poftă mare!

42  |  MÂNCARE

LA STRADA BISTRONOMIE /lastradabistronomie Str. Gheorghe Lazăr, nr. 1 0754 099 099


LIFESTYLE

AUTOMACHIAJ

BARMAN

BUCATAR

BUCATAR SEF

COFETAR

COAFOR

CONTABILITATE

FRIZER

MANICHIURA-PEDICHIURA

MANAGER

INSPECTOR REFERENT RESURSE UNANE INSPECTOR SSM

COMPETENTE INFORMATIC

FORMATOR

MECANIC AUTO

ELECTRICIAN CONSTRUCTOR ELECTRICIAN AUTO

15 IANUARIE - ZIUA PORȚILOR DESCHISE ÎNTRE ORELE 11-18

 BRAȘOV CALEA FĂGĂRAȘULUI, NR.13 ( VIS-A-VIS DE ROMPETROL/GARA BARTOLOMEU)  ORAR : 09.00 – 17.00  TEL: 0744 920 034  FACEBOOK.COM/PROFESIONALACADEMY  PROFESIONALACADEMY.RO/

44  |  LIFESTYLE


LIFESTYLE

ARTICOLE SPORTIVE DECATHLON

5490 lei POLAR DRUMEȚIE LA MUNTE MH120 ALBASTRU BĂRBAȚI QUECHUA

impermebile SCANEAZĂ PENTRU MAI MULTE DETALII:

9990 lei ÎNCĂLŢĂMINTE IMPERMEABILĂ MERS SPORTIV PROTECT 580 GRI/ALB COPII NEWFEEL

impermeabile 24990 lei

3490 lei

ÎNCĂLŢĂMINTE IMPERMEABILĂ DRUMEŢIE LA MUNTE MH500 NEGRU BĂRBAȚI QUECHUA

JACHETĂ IMPERMEABILĂ NH100 QUECHUA

impermebile

impermebile

CINEMATECA PATRIA 29 Noiembrie - 12 Decembrie 2019

Special de Crăciun LMA Kirk Douglas -103 ani (9 decembrie) LMA Steven Spielberg /18 decembrie (83 de ani) Seara filmului european -Luni -Preț bilet: 10 lei Seara filmului românesc -Vineri -Preț bilet: 10 lei The Short Film Factory-(competiție de scurt metraje internaționale)-19 decembrie-Intrarea liberă, 1, 24, 25, 26 și 31 decembrie Închis.

46  |  LIFESTYLE


HOTELURI/PENSIUNI

Str. Johann Gött, 2 Braşov 0268 472 210

RESIDENCE HIRSCHER xxx Str. Apollonia Hirscher nr. 14 Braşov www.hirscherresidence.com info@residence-hirscher.eu Tel. 0368401212

48  | HOTELURI/PENSIUNI


HOTELURI/PENSIUNI

COROANA BRAŞOVULUI xxx

CHEILE GRĂDIŞTEI xxx

Aflat la 10 minute de plimbare faţă de Piaţa Sfatului şi la 5 minute faţă de Poarta Schei, în imediata apropiere a Primei Şcoli Româneşti, Coroana Braşovului este primul hotel din Şcheii Braşovului.

La 7 km de Castelul Bran şi la 30 km de oraşul Braşov. Vă puteţi caza în hotelurile şi vilele complexului, puteţi lua masa în restaurant sau să petreceţi în pub-ul complexului. booking.com: 7.9/10.

Adress: Braşov, Strada Doctor Vasile Saftu, nr. 1, Tel.: 0268 513 866, Fax +40-268-

Adress: Bran, Str.Principală, nr. 32,

513862, rezervari@coroana-brasovului.ro fb: Hotel Coroana Brasovului ***, web:

Tel.: 0723 315 582 - Moeciu, 0741 288 870, 0741.288.870 - Fundata, office@cheile-

coroana-brasovului.ro

gradistei.ro web: cheilegradistei.ro

CASA SAMURAI xx Situat la 20 de minute de mers pe jos de centrul istoric al oraşului Braşov. oferă camere cu Wi-Fi gratuit, minibar şi balcon. Oaspeţii pot lua micul dejun în cameră sau la bar. booking.com: 8.6/10. Adress: Braşov, Str.Petru Maior 12A, Tel.: 0268 547 162 , brasov@casasamurai.com web: casasamurai.com

ZILE ȘI NOPȚI  |  BRAȘOV, 29 Noiembrie - 12 Decembrie 2019  |  49


SERVICII

50  | HOTELURI/PENSIUNI


Profile for Zile si Nopti

Zile și Nopți Brașov 29 Noiembrie 2019  

Zile și Nopți Brașov 29 Noiembrie 2019

Zile și Nopți Brașov 29 Noiembrie 2019  

Zile și Nopți Brașov 29 Noiembrie 2019

Advertisement