Page 1

SATU MARE

AG E N DA TA D E T I M P L I B E R www.zilesinopti.ro

PUBLICITATE:

22 NOV - 5 DEC 2013

0732.669.449


1010

text recomandare | capitol

Unde găsim pește proaspăt ? Cu toții știm că peștele este unul dintre cele mai sănătoase și benefice alimente pentru organismul uman. Peștii grași, cum ar fi păstăvul, somonul, heringul, macroul, conțin cea mai mare cantitate de omega 3 și de aceea sunt cei mai indicați. Păstrăvul conține cantități relativ crescute de acizi omega 3, vitamine: retinol, niacină, acid ascorbic, tiamină și riboflavină, minerale: fier, potasiu și fosfor. Pentru cei ce doresc să consume preparate din pește proaspăt ori doresc a cumpăra pește proaspăt direct de la sursă recomandăm Păstrăvăria Lostrița. Aflată la 15 km de Baia Mare, într-o oază de liniște, în inima naturii, Păstrăvăria Lostrița este

locul ideal de unde ne putem procura păstrăvul proaspăt. Crescut în apă de munte, într-o zonă nepoluată, păstrăvul de la Lostrița, este gătit în restaurantul propriu în cel mai gustos fel. La grătar, pe cărbuni sau prăjit în făină de mălai cu mămăligă sau cartofi, este un deliciu pentru cei care apreciază carnea de pește. La Complex Lostrița găsim și un alt tip de pește – unic în Maramureș- păstrăvul somonat. Filetat și preparat după rețete proprii, acesta reușește să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi. Păstrăvăria Lostrița vinde și păstrav proaspăt la prețul de 24 lei/kg. Pentru informații și rezervări : 0262 270 216 sau 0740917077


12

recomandare


14

Focuspe focus Premieră pefilm film

TATĂ FĂRĂ NUMĂR În comedia Tată fără număr, Vince Vaughn joacă rolul lui David, un bărbat fără prea multe aşteptări de la viaţă, care află cu stupoare că este tatăl biologic a nu mai puţin de 533 de copii. Fabulosul număr este rezultatul unei donaţii anonime de spermă, pe care acesta a făcut-o în urmă cu 20 de ani. Dator unor mafioţi şi respins de iubita sa însărcinată, lucrurile păreau că nu pot sta mai prost pentru sărmanul David, dar iată că 142 dintre copiii săi necunoscuţi vor să-i afle identitatea în urma unui

proces. Cum va face eroul faţă situaţiei? Evenimentele recente din viaţa lui David îl ajută să se maturizeze, să evolueze şi înţelege, în sfârşit, că i s-a atribuit un scop în viaţă şi, de data asta, n-o să dezamăgească pe nimeni, mai ales pe copiii lui.

DELIVERY MAN GEN: Comedie REGIA: Ken Scott SCENARIUL: Ken Scott PRODUCĂTORI: Ray Angelic, Scott Mednick, André Rouleau, Mark Sourian DISTRIBUŢIA: Vince Vaughn, Chris Pratt, Cobie Smulders, Britt Robertson CASA DE PRODUCŢIE: Mr. Smith LIMBA: Engleză LANSARE ÎN ROMÂNIA: 29.11.2013


20

Premieră horoscop

horoscop E SCRIS ÎN STELE

22 NOIEMBRIE - 5 DECEMBRIE BERBEC Conjunctura generală te avantajează, dar cum mintea îţi este cam împrăştiată, nu este momentul pentru a te implica în activităţi deosebite. Activităţile de rutină sunt singurele care nu ţi-ar ridica probleme. Realizările membrilor mai tineri ai familiei te bucură nespus, ceea ce îţi mai echilibrează starea emoţională. Fiinţa iubită îţi va face o bucurie.

LEU Astăzi eşti cam impulsiv şi din acest motiv, rişti să te cerţi cu cei din jur. Relaţia cu aceştia va fi destul de tensionată şi cel mai bine ar fi să te fereşti din calea lor. Evită să te ocupi de chestiuni financiar-contabile, căci nu ai nici o şansă să rezolvi ceva. Un prieten are nevoie de sprijin bănesc din partea ta şi n-ar fi rău să faci un efort.

SĂGETĂTOR N-ar fi exclus să câştigi o sumă debani dintr-o activitate extraprofesională. O veste proastă de la un prieten îţi creează o stare de disconfort psihic. Este posibil să primeşti o informaţie conform căreia, o investiţie făcută de curând se cam clatină, dar nu este cazul să îţi faci probleme; în scurtă vreme, lucrurile se vor rezolva. Din nou în actualitate relaţiile cu fraţii

TAUR Propunerile pe care le vei primi astăzi sunt deosebit de ademenitoare, dar prudenţa te îndeamnă să nu acţionezi. Şansa este de partea ta, dar orice risc asumat îţi poate aduce şi unele neplăceri. Acordă mai multă atenţie colaborărilor, deoarece există unele probleme ce ar putea pune în percol un cntract. Activităţile intelectuale te favorizează.

FECIOARĂ Ai multe de făcut şi eşti hotărât să nu rămâi cu nimic restant pentru mâine. De altfel, energia fizică este la limita superioară şi de accea te simţi în stare de orice. Un coleg te cam invidiază pentru rezultatele tale, dar nu este cazul să-l iei în seamă. De la drum lung vei primi o veste care te va entuziasma peste măsură. Prietenii sunt de partea ta în tot ce doreşti să întreprinzi.

CAPRICORN Nu face eforturi să găseşti adepţi pentru proiectele tale, căci încă nu a sosit timpul. Cu tenacitatea şi perseverenţa de care eşti capabil, mai poţi aştepta. Partenerul de suflet are o problemă financiară şi aşteaptă să fii alături de el din toate punctele de vedere. Oboseşti mai uşor decât în mod obişnuit, aşa că este important pentru tine să îţi treci în program ceva mai multe ore de odihnă.

GEMENI O zi ceva mai lejeră ar fi binevenită pentru a-ţi îmbunătăţi relaţia cu persoana iubită; aşa că, nu-ţi face un program prea încărcat. Şi acasă este mult de lucru; se mizează mult pe ajutorul tău, dar vei beneficia de înţelegerea rudelor pentru a amâna anumite activităţi. Vei primi o informaţie deosebit de interesantă, dar atenţie cum o foloseşti!

BALANŢĂ Încearcă să acorzi mai multă înţelegere celor din jur şi mai ales renunţă la încăpăţânarea de care dai dovadă adesea. În a doua parte a zilei ai putea să te relaxezi într-o vizită sau ieşind la o plimbare cu prietenii. Mare atenţie la tot ce faci, căci s-ar putea să primeşti o amendă. Relaţia cu fiinţa iubită are toate şansele să se îmbunătăţească, ceea ce te va face să priveşti cu mai multă încrede spre viitor.

VĂRSĂTOR Surplusul de energie te determină să te implici în prea multe activităţi, dar ar fi bine să îţi stabileşti cu atenţie priorităţile. Evenimentele se succed cu o repeziciune care te oboseşte, dar cum eşti într-o perioadă destul de bună, reuşeşti să te descurci. Nu încerca să îţi pui în practică planurile secrete, căci vei înregistra un eşec total. Încearcă, pe cât posibil, să ai răbdare.

RAC Chiar dacă lucrurile îţi ies greu, astăzi situaţia generală nu te dezavantajează, cel puţin în aparenţă. Fii totuşi, foarte atent, căci cineva încearcă să îţi facă rău. Nu va reuşi, căci poziţia ta la serviciu este deocamdată stabilă, dar n-ar strica să te porţi cu mai multă precauţie. Vei avea ocazia să faci o investiţie de mai mari dimensiuni, dar nu te aştepta ca rezultatele să apară prea curând.

SCORPION Ai multe activităţi pe ordinea de zi, dar nu ai nici chef. De energie nu duci lipsă, aşa că dacă vei face un efort să te mobilizezi, cu siguranţă nu ţi va părea rău. La serviciu vei avea o discuţie cu un coleg, dar se va demonstra, în curând, că dreptatea este de partea ta. Este posibil să ţi se facă diverse propuneri de colaborare, care mai de care mai avantajoase. Nu îţi rămâne decât să alegi.

PEŞTI Te simţi obosit, nemulţumit, iar starea generală nu este dintre cele mai bune. Frecuşurile pe care le-ai tot avut în ultimul timp se vor atenua într-o oarecare măsură. Evită speculaţiile sau orice fel de angrenare în activităţi financiare, căci nu sunt mari şanse de reuşită. Ceva bani ai putea câştiga, dar cu siguranţă nu îţi vor rămâne prea mult în buzunar. La serviciu ai putea avea o mică realizare.


24|capitol


22

recomandare

ŞTIAŢI CĂ?

Ştii ce apă bei?

UN BULETIN DE ANALIZĂ A APEI RELEVĂ DEPĂŞIRI ALE LIMITEI ADMISE LA NITRIŢI, NITRAŢI, AMONIU, FIER, MANGAN, DURITATE

”Nu o să vă vină să credeţi cum arată un cartuş filtrant de la sistemul de Osmoză dupa 6 luni de folosire, este negru din cauza impurităţilor.” _SOREAN ŞTEFAN, EXPERT SISTEME DE FILTRARE SOMRA WWW.SOMRA.RO

În general chiar dacă nu toata lumea utilizează apa de reţea pentru băut, marea majoritate gătim cu ea, facem ceai, cafea , etc. Recomandăm tuturor celor care utilizează apa din puţ forat sau din fântână să facă un buletin de analiză al apei înainte de a o folosi atât pentru uz menajer cât şi pentru băut. Doar pe baza unui buletin de analiză se poate stabili corect sistemul necesar pentru potabilizarea apei. Problemele uzuale care apar sunt depăşiri ale limitei admise la nitriţi, nitraţi, amoniu, fier, mangan, duritate.

Recomandăm montarea unui sistem de filtrare şi pe apa de reţea , sunt multe zone din ţară unde duritatea este destul de mare chiar dacă este furnizată de către comunitate. În aceste cazuri folosim filtre de impurităţi, lămpi UV şi

Sistem de osmoza inversa

dedurizatoare montate pe conducta principală, iar la chiuveta din bucătărie recomandăm un sistem cu Osmoza Inversă care este un ansamblu format din mai multe filtre şi se obţine o apă pură. Acest sistem cu Osmoza este usor de montat şi în apartament.

Sistem de filtrare Excito B

Big Blue filtru

Somra Srl (Tel.: 0749 155 000, office@somra.ro)se ocupa cu importul, distributia şi montajul sistemelor pentru tratarea apei. Comercializăm filtre pentru impurităţi, sisteme dedurizare, sisteme pentru eliminarea fierului, manganului, a nitriţilor şi nitraţilor din apă, sisteme de sterilizare UV, sisteme de dozare clor, carbune activ.Deasemenea vă putem oferi consultanţă în alegerea sistemului potrivit pe baza unui buletin de analiză al apei sau a unei constatari la fata locului.


SATU MARE

AG E N DA TA D E T I M P L I B E R www.zilesinopti.ro

PUBLICITATE:

22 NOV - 5 DEC 2013

0732.669.449

Zn Satu Mare 22 nov.  
Advertisement