Page 1

WWW.ZILESINOPTI.RO

TIMIŞOARA/ARAD | 18 - 24 mai 2018


EDITORIAL DESPRE NEVOIA PROSTIEI de Andreea R.Hosu În Enciclopedia Prostiei, scrisă de olandezul Matthijs van Boxsel, tema centrală este faptul că prostia e fundamentul civilizației noastre, alături de convingerea că nimeni nu e atât de inteligent încât să-și dea seama cât de prost este. Prostia ca autodistrugere inconștientă pornește de la capacitatea de a acționa împotriva lucrurilor care aduc fericirea, sau conform psihologilor, este discrepanța dintre mijloace și scop, o inegalitate sau un handicap, fie conștient sau nu, între ceea ce ai la îndemână și ceea ce vrei să realizezi. În limbajul uzual, prostia înseamnă și incultură, ignoranță, și mergând mai departe în opinii, am putea spune că prostia este trăsătura care îl domină pe cel care se crede foarte mult în sine. Se spune că prostul nu e destul prost dacă nu e și fudul. Și ce frumusețe de stare se poate afla în modestia unui singur geniu, Albert Einstein care spunea așa: ”Doar două lucruri sunt infinite, Universul și prostia umană, dar eu nu sunt sigur despre primul.” Într-o lume saturată de deșteptăciune și autoflatare, excentricitate și alte simptome la rang de virtute, un singur spectacol de teatru surprinde în cel mai deștept mod posibil: ”Mam hotărât să devin prost”, de Martin Page. Un geniu se simte exclus din lumea în care viețuiește, așa că dorește să se adapteze cu orice preț. Fiind mai inteligent decât toți ceilalți, decide să schimbe acest fapt, și pornește pe un drum anti-inițiatic, pentru a învăța să fie ca semenii săi.. Iată, când toți aspiră la inteligență, unii își doresc regresul. Când toți își doresc progresul, cei mai inteligenți dintre oameni își doresc conservarea. Când întreaga lume pare un câmp de bătălie pentru cucerirea inteligenței, iată, spectacolul este o punere în scenă a luptei pentru cucerirea prostiei, spre adaptarea unuia la o lume, și nu viceversa: adaptarea lumii la el însuși- curată nebunie. Nu există drumuri grele, ci doar oameni neinițiați, așa cum nu există spectacol prost și nici măcar inutil, doar public care să nu înțeleagă. Și firește, există și prostie. Foarte multă prostie. Dar fiecare prostie are rolul ei util în societate: el animă cafeaua de dimineață, călătoria în autobuz și știrile de la ora 5: dacă n-ar fi prostia, despre ce s-ar mai povesti?

RADAR SOCIAL MEDIA

ZILE ȘI NOPȚI | TIMIȘOARA 18 - 24 MAI 2018 | 03


RECOMANDĂRI MATA HARI

Teatrul Național Timișoara, 18, 20 mai, 19:00. Premieră la teatru: un spectacol one-woman show cu Roberta Popa Ionescu, în scenografia Getei Medinski, despre o femeie care o ia înaintea timpului său. Între jurnal poetic și documentar, se recompune tabloul unei vieți în secolul XX.

EMBARGO FEST

Dudeștii Vechi, Stadion, 18-20 mai, 11:00. Un remember al anilor ’90: după ce ONU impune sancțiuni Iugoslaviei, românii aleg să îi ajute pe sârbi, dezvoltând economia subterană. Vor avea loc expoziții și ateliere, concerte cu muzică live alături de bucate tradiționale sârbești.

04 | CITY EVENTS

LANSAREA ALBUMULUI MONOGRAFIC ȘTEFAN SZ NYI

Librăria La Două Bufnițe, 19 mai, 17.00. Ștefan Szönyi (1913-1967) a debutat la Timișoara sub influența curentului Die Neue Sachlichkeit, ulterior afirmându-se, în virtutea convingerilor sale din epocă, ca adept al realismului socialist. Care ar fi fost evoluția sa artistică după deschiderea și liberalizarea ideilor de la finele anilorʼ60, dacă nu ar fi dispărut la 54 de ani, în plină maturitate creatoare? Este una dintre întrebările la care încearcă să răspundă criticul de artă Ruxandra Dreptu, autoarea textului monografic în lucrarea coordonată de Anca Szönyi Thomas, fiica pictorului.

ZILELE FILMULUI ROMÂNESC

Casa Artelor, 19 mai, 20:00. O seară cu două filme românești de debut: cel mai premiat film românesc la Gopo 2018, „Un pas în urma serafimilor”, regia Daniel Sandu, și filmul „Marița”, debutul regizorului Cristi Iftime, în cadrul caravanei Zilele Filmului Românesc.

MOON.LIGHT

The Village, Buzad, 19 mai, 20:00. Un nou concept de evenimente muzicale în aer liber, caracterizate prin intimitate, împrieteneală, relaxare, distracție și dans, cu voie bună, debutează la câțiva kilometri de oraș și aduc muzică acustică live. Pentru început, Subcarpați.


Noaptea culturală cea mai lungă

„Noaptea Muzeelor” este una dintre cele mai interactive, incitante și interesante manifestări culturale organizate în România. Trei instituții de cultură din Timișoara își deschid porțile pentru o nouă ediție „Noaptea Muzeelor”. Pe 19 mai, de la ora 18.00 până la ora 01.00 vor avea loc evenimente, spectacole și concerte la Muzeul de Artă, Muzeul Național al Banatului și Muzeul Satului Bănățean, iar intrarea este gratuită.

Muzeul Național al Banatului, Bastion Theresia va fi deschis între orele 20.00-01.00. Veți putea vedea: expoziția "Ipostaze ale devenirii unei metropole europene"; Patrimonium 2017 – exponate ce au îmbogățit colecția muzeului din săpături arheologice; Expoziție de trofee cinegetice autohtone, Muzeul Popas, Prevernisaj Baraka/BK Squad// – expoziție de artă contemporană; Evenimente în Curtea Bastionului Theresia: 20.00-23.00 – RONDUL DE NOAPTE – spectacol de reconstituire istorică, prezentare de arme și tehnici de luptă din trecut, spectacol de lumini și foc cu Peregrinii, Lupus Dacus și grupul de păstrare a tradițiilor Losonczy Istvan.

06 | CITY EVENTS | NOAPTEA CULTURALĂ CEA MAI LUNGĂ

Muzeul de Artă va fi deschis între orele 18.00-24.00 și vă așteaptă cu: Victor Vasarely, pictură și grafică; Ștefan Szönyi, Monumental, pictură; „Olimpicii Timișoarei” recital în Sala Barocă, ora 19.00. Muzeul Satului Bănățean va fi deschis între orele 19.00-24.00. Veți găsi în program: Expoziția – Casele bănățene aflate în secția din aer liber; Expoziția „Dimitrie Gusti – o cercetare în Ținutul Hălmagiului; Expoziția de port popular „Ormanul cu țoale”; Expoziția de fotografie etnografică „Străbunii”, Lansarea catalogului „Portul tradițional din Banatul de câmpie”, ora 20.00.


RECOMANDĂRI ROOFTOP PARTY

Shoppping City Mall, 19 mai, 22:00. Într-o locație la înălțimea așteptărilor și a conceptului, cu un public pus pe petrecere și un line-up techno, invitații speciali ai serii sunt DJ James Zabiela, o legendă a muzicii electronice, cu activitate de peste 20 de ani, Nusha & Just2.

TESZT 2018

Teatrul Maghiar de Stat, 20 mai, 19:00. Festivalul Euroregional de Teatru provoacă publicul la 8 zile de spectacole, discuții și întâlniri cu actorii: o selecție despre lumea din jur, despre chestiuni incomode social, toate fiind cele mai bune producții ale stagiunii curente.

08 | CITY EVENTS

...SĂ DEVIN PROST

Teatrul Național Timișoara, 22 mai, 19:00. „M-am hotărât să devin prost”, scrisă de Martin Page este o întâlnire fascinantă cu psihicul uman: un geniu se simte exclus din lumea contemporană de însăși inteligența lui și încearcă metode să devină mai prost, mai aproape de semeni.

TÂRG DE PRODUSE

Centrul Regional de Afaceri, 23, 24 mai, 11:00. Ediția de vară a Salonului Industriei Ușoare reunește peste 50 de firme și producători din țară, care expun produse de îmbrăcăminte, încălțăminte, marochinărie, bijuterii, produse cosmetice dar și gastronomie și produse tradiționale românești.

LANSARE DE CARTE

Cărturești Mercy, 24 mai, 18:00. „Carte de identitate” este confesiunea brutal de sinceră a unei vedete de televiziune care a găsit putere să-și recunoască traumele și să-și accepte identitatea, spre a ne înțelege și depăși rănile naționale, concomitent cu cele personale.

FILM EUROPEAN

Grădina de Vară Capitol, 24 mai, 19:00. Festivalul Filmului European aduce peste 60 de filme de ficțiune, documentare, scurtmetraje și pelicule foarte vechi, timp de o lună, în 8 orașe, luând pulsul Europei, frământările și polarizările lumii moderne sub toate aspectele sociale.


THE MONO JACKS

pe mal Vasile Pârvan 5 Timișoara


O nouă ediție „Vox Mundi”, Concurs de creație corală pentru copii și tineret (2-4 voci egale) va avea loc în perioada 24-27 mai. Locurile de desfășurare vor fi Colegiul Ion Vidu (24-25 mai de la ora 18.00 și 26 mai de la ora 12.00) și Teatrul Național Mihai Eminescu cu Gala Vox Mundi pe 26 mai de la ora 19.00.

10 | CITY EVENTS | VIITORUL MUZICII DE COR

Viitorul muzicii de cor Concursul este organizat de Asociația Culturală Kratima iar principalii parteneri sunt: Asociația Națională Corală din România și Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România. Scopul acestui eveniment/concurs constă în stimularea interesului tinerilor creatori pentru muzica dedicată copiilor și dezvoltarea unui repertoriu contemporan pentru copii la înalte standarde valorice, repertoriu care se va putea reflecta și în programele analitice școlare din România pentru ciclul primar, gimnazial și liceal. Acest repertoriu va putea fi utilizat în diverse ocazii: serbări școlare, spectacole, concerte, emisiuni radio-TV, concursuri naționale și internaționale, imprimări audio sau video. "Vox Mundi" „locuiește” și la „Două Bufnițe”. Cumpără cărțile „Două secole de teatru liric la Timișoara” sau „Dacă muzica ar fi o poveste” și primești în dar o invitație la GALA VOX MUNDI, pe scena căreia vor cânta corurile MADRIGAL și SOUND, sau la unul dintre celelalte concerte ale festivalului.


NOU ÎN ORAȘ

MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/ TIMISOARA

BARBIERE

A

merge la un barbershop este, mai mult decât despre obținerea unei freze de prima clasa. Experiența într-un barbershop este diferită de oricare alta. La Barbiere, vă puteți relaxa într-o atmosferă plăcută și primitoare și cu siguranță veți reuși sa uitați pentru câteva clipe de stresul cotidian. Am deschis în ianuarie 2018 pe strada Piața Victoriei nr 7, colt cu Primăria și scopul nostru, încă de la bun început a fost să vă oferim cea mai bună tunsoare și cele mai bune servicii la un preț avantajos. Am păstrat standardele frizeriei clasice și le-am combinat cu stilurile din prezent.

12 | CITY LIFE | BARBIERE

B Pentru confortul dumneavoastră puteți folosi site-ul de programări online www.barbiere.ro.

arbershop-ul dispune de cinci artiști cu experiență care stau la dispoziția dumneavoastră și care cunosc toate stilurile de păr ale unui gentleman. Va întâmpinăm cu drag, iar alături de fiecare tunsoare, puteți servi o cafea aromată sau un ceai la alegere. Îndrăzniţi de asemenea, să vă aranjăm barba și mustața!


TOP

1

5

EVENIMENTE

Dƒn nou, parte de carte pe. alese. După o pauză de cinci ani „Târgul de Carte Gaudeamus” revine la Timișoara. Târgul a fost organizat prima dată în anul 1994, la București, și de atunci, evenimentul strânge sute de mii de vizitatori. Primul eveniment în afara Capitalei a avut loc în anul 2000. „Târgul de carte GAUDEAMUS” va avea loc în Timișoara până pe 20 mai în incinta unui pavilion expozițional amplasat în Piața Libertății. Evenimentul vă dă posibilitatea de a răsfoi ultimele apariții editoriale dar și bucuria de e redescoeri autori și colecții clasice. Cartea școlară este de asemenea excelent reprezentată.

2

Blues ca la New Orleans. AG Weinberger va oferi amatorilor de blues și jazz un concert de colecție sâmbătă, 19 mai, începând cu ora 21.00, în club Reflektor Venue. Concertul reunește piese de jazz, blues, soul, blues-rock mai rar auzite. Considerat de către critici „Mr. Blues al României” și de către legendarul B.B. King „un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues și jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy. Biletele pot fi cumpărate online cu 30 de lei sau la intrare, în ziua concertului, cu 45 de lei.

14 | CITY EVENTS | TOP 5 EVENIMENTE

3

Povestea fără sfârșƒt a unuƒ weekend extraordƒnar. Între 19 și 20 mai (orele 10.00-20.00) Institutul Francez din Timișoara se transformă iar, pentru 2 zile, într-o Căsuță a Piticilor. Peste 100 de activități pline de veselie, de energie și de magie și, bineînțeles, spectacole feerice, îi vor vrăji pe cei mici! Vor avea loc spectacole de teatru, dans și muzică, jocuri și activități distractiv-educative, demonstrații sportive, ateliere artistice, minidisco și multe alte surprize.

4

Regal teatral într-un oraș mutƒcultural. TESZT, Festivalul Euroregional de Teatru din Timișoara va avea loc în perioada 20-27 mai. Vor fi prezentate piese naționale și internaționale. Spectacolele sunt foarte numeroase și vă invităm să le descoperiți pe site-ul festivalului www.teszt.ro. Nu fără a vă face însă câteva recomandări punctuale: pe 20 mai, ora 18.00, Piața Sfântu Gheorghe, „Prințul gălăgios al bucătăriei”, spectacol olandez. Pe 21 mai, de la ora 17.00 în Sala Mare vine Kosovo cu „un spectacol cu patru actori și niște porci și niște vaci și niște cai și un prim-ministru și o vacă Milka și niște inspectori locali și internaționali”. Pe 23 mai, de la ora 19.00 francezii prezintă un show coregarafic, KA-F-KA la Sala de spectacole a Cercului Militar. Pe 24 mai, ora 16.00, în Sala Mare, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” prezintă piesa "Dansând în noapte".

5

Cât maƒ costă o „Fƒdelƒtate”?. O să aflați răspunsul pe 21 mai de la ora 19.00 la Opera Națională unde veți putea urmări o extraordinară piesă de teatru, „Fidelitate”. Un asasin plătit, victima sa și un soț care neagă orice implicare sunt personajele piesei. Tony, dator vândut la mafia italiană este angajat să o ucidă pe Maggie. Maggie, nevasta depresivă, este oprită să se sinucidă pentru a fi asasinată. Jack, soțul care l-a angajat pe Tony este doar o victimă la rândul lui? Cine a angajat pe cine? Și până la urmă, cine o sa moară?… O poveste Americană… dar și o analiză plină de vigoare și umor a vieții de cuplu. Cu: Gheorghe Ifrim, Adelaida Zamfira, Florin Busuioc. Preț bilete 80 lei/70lei /50 lei.


CINEMA CITY TIMIȘOARA Shopping City Timișoara, Calea Șagului nr.100, 300516, Timișoara www.cinemacity.ro timisoara-shoppingcity@ cinemacity.ro

PROGRAM 18 - 24 MAI 2018 4DX

DIMINEAŢA 10:00-13:00

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00-17:00

SEARA 17:00-24:00

DIMINEAŢA DUPĂ-AMIAZĂ 10:00-13:00 13:00-17:00

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL V, L - Mi

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ PREMIERĂ DEADPOOL 2 2D

ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ 2D 22:40

J V - Mi

12:40

15:10

17:40, 20:10, 22:40

J

12:40

15:10

17:40, 20:10

DIMINEAŢA 10:00-13:00

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00-17:00

SEARA 17:00-24:00

IMAX TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ PREMIERĂ DEADPOOL 2 2D

22:00

J V - Mi

12:00

14:30

17:00, 19:30, 22:00

J

12:00

14:30

17:00, 19:30

DIMINEAŢA DUPĂ-AMIAZĂ 10:00-13:00 13:00-17:00

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ AVANPREMIERĂ CLUBUL FEMEILOR DEZLĂNŢUITE 2D AVANPREMIERĂ OPERAŢIUNEA HAM-HAM 2D PREMIERĂ DEADPOOL 2 2D

AMNEZIE CU SURPRIZE 2D

TOXIC 2D

HAI, CĂ SUNT BELEA ! 2D

ADEVĂR SAU PROVOCARE 2D UN FEL DE AMERICA 3 2D

J

19:30, 20:00, 20:30, 21:50, 22:50

Ma

19:30

Mi

21:20

J

19:40

S-D

AVENTURI FĂRĂ PERECHE 2D DUBLAT SUB SOARELE NOPȚII 2D RAȚĂ, RAȚĂ ȘI GÂSCAN 2D DUBLAT INTERZIS LA...SEX 2D

12:30

V, L - J

13:30, 16:00

18:30, 21:00

S-D

11:00

13:30, 16:00

18:30, 21:00

V, L, Mi

12:20

14:40

17:00, 19:40, 22:20

S-D

11:40

14:40

17:00, 19:40, 22:20

Ma

12:20

14:40

17:00, 19:00, 22:10

J

12:20

14:40

17:00, 19:20, 21:50

16:20

20:40, 22:40

V - Mi

17:10, 21:40

J V-L

14:10, 16:40

19:00, 21:20

Ma

14:10, 16:40

19:10, 21:30

Mi - J

14:10, 16:40

19:00, 21:30

V - Mi

16:00

20:30, 22:40

J

17:20, 20:10, 22:20

V - Mi

18:30

J V, L - Ma

RĂZBUNĂTORII: RĂZBOIUL INFINITULUI $

SEARA 17:00-24:00

12:20

S-D

11:30, 12:20

Mi

12:20

J

12:50

V - Mi

12:30

17:30, 18:20, 19:10, 20:30, 21:30, 22:10 17:30, 18:20, 14:30, 15:20, 19:10, 20:30, 16:10 21:30, 22:10 14:30, 15:20, 17:30, 18:20, 19:10, 16:10 20:30, 22:10 14:30, 15:50, 17:30, 18:30, 19:10, 16:10 21:30, 22:10 14:30, 15:20, 16:10

RAMPAGE: SCĂPAȚI DE SUB CONTROL $

12:40

14:40

J

12:10

14:10

22:20

V - L, Mi

16:40

19:00, 21:30

Ma

16:40

21:30

J

16:10

ALBINUȚA MAYA 2 $ DUBLAT READY PLAYER ONE: SĂ ÎNCEAPĂ JOCUL $

14:20

V-J

11:20

S-D

PETER IEPURAȘUL 2D DUBLAT

V, L - J

PRINȚESA FURATĂ DUBLAT 2D

V, L - J

S-D

S-D

13:50, 16:00

18:10

11:40

13:50, 16:00

18:10

11:20

13:20

13:20

CINEMA CITY TIMIȘOARA Iulius Mall, Tel. rezervări: 0256 40 66 66, www.cinemacity.ro DIMINEAŢA 10:00-13:00

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ AVANPREMIERĂ CLUBUL FEMEILOR DEZLĂNŢUITE 2D AVANPREMIERĂ OPERAŢIUNEA HAMHAM 2D

TOXIC 2D

19:30, 21:50 20:40

J

21:40 13:10

S-D

S-D

11:30, 12:20

13:20, 14:50, 17:20, 18:20, 15:50 19:50, 20:50, 22:20 13:20, 14:50, 17:20, 18:20, 15:50 19:50, 20:50, 22:20 13:50, 14:50, 17:20, 18:50, 16:20 19:50, 21:20, 22:20

V, L - Mi

13:00, 15:20 17:50, 20:20, 22:40

S-D

13:30, 15:20 17:50, 20:20, 22:40

J

13:20, 14:40 17:10, 20:30, 22:10 16:30

V-J

17:40, 20:00, 22:30

J

17:40

18:30 17:00, 19:30, 21:50

V - Ma

13:30

Mi

17:00, 19:30, 21:50

J

17:00, 19:15

ADEVĂR SAU PROVOCARE 2D

V - Mi

20:30, 22:50

RĂZBUNĂTORII: RĂZBOIUL INFINITULUI $

V - Ma

14:30, 15:50 19:00, 20:10, 22:00

Mi

14:30, 15:50 17:35, 19:00, 22:00

RAȚĂ, RAȚĂ ȘI GÂSCAN 2D DUBLAT

ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ 2D ALBINUȚA MAYA 2 $ DUBLAT

V - Mi

SEARA 17:00-24:00

J

J

AMNEZIE CU SURPRIZE 2D

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00-17:00

Mi

V, L - Mi

PREMIERĂ DEADPOOL 2 2D

INTERZIS LA...SEX 2D

15:30

J V - Mi

20:20, 22:20

J

22:50

J

13:30, 15:40

J

S-D

11:00, 11:30

13:00, 15:00 17:40

PETER IEPURAȘUL 2D DUBLAT

22:50

Mi J

16:30

V

13:00

S-D

11:10 14:10

V, L - J S-D

18:40, 21:30

13:00, 15:00

V, L - J

V - Ma

15:20

V - Mi

18:20 18:20

13:00, 15:10

J

14:20 13:10, 15:10

J

13:50 13:50

V - Mi

FĂRĂ ZGOMOT! 2D

HAI, CĂ SUNT BELEA ! 2D

12:10

11:50

S-D

SEARA 17:00-24:00

11:10, 12:00

14:10


20 | CITY FOOD


CASINO METROPOLIS Aristide Demetriade nr. 1 0256 247 650 CLUB PORTO ARTE Bd. 16 Decembrie 1989 0728 893 331 DAOS Splaiul Nicolae Titulescu, nr. 5, intrare de pe str. Jiul 0744 609 750, 0733 970 666

22 | CITY NIGHT

EPIC SOCIETY Str. Miresei, nr.1 0746 099 988 FRATELLI Bd. Corneliu Coposu 0722 122 123

 0720 444 597

 0722 932 109, 0722 170 927

LOUNGE CAFE DIELLI Str. Calea Aradului nr. 46, bl. 33, parter; non-stop 0744 844 944

THE BLEND INN Str. Emanoil Ungureanu, nr. 8, (Piaţa Unirii) 0730 649 988

HEAVEN STUDIO Zona stadion Dan Păltinişanu 0256 293 323, 0755 HEAVEN

NO NAME Str. Liviu Rebreanu 0735 215 705

LIKE PUB Str. Lascar Catargiu, nr.2

SCOTTISH PUB Str. Eugeniu de Savoya nr. 9

TAXI EURO TAXI Bd. Simion Bărnuţiu 28, ap. 2 0256 200 002, 0256 941

FAN TAXI Str. Ştefan cel Mare nr. 58 0721 644 064, 0356 428 000, 0256 944 PRO TAXI (0256) 942, 0723 942 942 RADIO TAXI 0256-940 TUDO TAXI (0256) 945

MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/ TIMISOARA


24 | CITY NIGHT


Caricatura ediției

 FACEBOOK.COM/PATRASCAN

ZILE ȘI NOPȚI - EDIŢIA DE TIMIŞOARA / ARAD apare săptămânal - gratuit | nr. 998 (698) | 18 - 24 mai 2018 Director Revistă: Marius Râmpu (0784 393 555, marius.râmpu@zilesinopti.ro) | Director Executiv: Marian Gîlea (marian.gilea@zilesinopti.ro) Director Reţea: Marius Vâlsănescu (marius.valsanescu@zilesinopti.ro) | Layout & DTP: Aurel Martinescu (aurel.martinescu@zilesinopti.ro) Mare Publicitate: Valeria Iliescu Regia MGSI, (valeria.iliescu@mgsi.ro) Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment la e-mail: marius.rampu@zilesinopti.ro | Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior. Zile și Nopţi este membru BRAT

Ediţiile Zile și nopţi în România: 235.000 exemplare lunar | Săptămânale: Bucureşti, Timişoara / Arad | Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Cluj, Sibiu (Mediaş), Bacău / Piatra Neamţ / Roman, Galaţi / Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Piteşti, Bistriţa, Tg. Mureş. | Lunare: Iaşi, Baia Mare

ZILE ȘI NOPȚI | ARAD 18 - 24 MAI 2018 | 11


08 | CITY EVENTS


Cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri (1918-2018), Muzeul de Artă Arad organizează expoziția de artă, de anvergură națională și internațională, SILVIU ORAVITZAN ”LUMINĂ ȘI JERTFĂ”, eveniment care va avea loc la Muzeul de Arta Arad.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 15 mai - 29 iulie 2018.

SILVIU ORAVITZAN „LUMINĂ ȘI JERTFĂ”

- Expoziția națională de artă Silviu Oravitzan, nume de referință pentru arta românească, dezvoltă un concept unitar, centrat asupra simbolisticii creștine: Cruce, Centru, Lumină. De mai bine de treizeci de ani, aceste teme majore ale creației sale sunt interpretate prin mijlocirea diferitelor medii de expresie (desen, pictură, sculptură), fiind prezentate publicului în spații laice (Palais des Arts - Marsilia, The National Museum of Catholic Art and History - New-York, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul de Artă Timișoara, Espace Saint-Exupery - Paris, Institutul Cultural Român - Viena, Muzeul Național Brukenthal, Palatul Palffy - Viena, Muzeul Țăranului Român, Palatul Mogoșoaia, Muzeul Național al Banatului) și sacre (sculptură în lemn la reședința din Mănăstirea Nicula a Mitropolitului Bartolomeu al Clujului, iconostasul din biserica Schimbarea la Față din Cluj-Napoca).

06 | CITY EVENTS | SILVIU ORAVITZAN - „LUMINĂ ȘI JERTFĂ”


CINEMA CITY ARAD Atrium Mall Arad, Calea Aurel Vlaicu nr. 12, et. 2 Rezervări: 0257 304 333 www.cinemacity.ro

PROGRAM 18 - 24 MAI 2018 DIMINEAŢA 10:00-13:00

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

AVANPREMIERĂ SOLO: O POVESTE STAR WARS $ AVANPREMIERĂ CLUBUL FEMEILOR DEZLĂNŢUITE 2D AVANPREMIERĂ OPERAŢIUNEA HAMHAM 2D

19:00, 20:30, 21:50, 22:10

Mi

20:40

J

19:40

S-D

14:40

S-D

11:30, 12:30

J

AMNEZIE CU SURPRIZE 2D TOXIC 2D HAI, CĂ SUNT BELEA! 2D ADEVĂR SAU PROVOCARE 2D UN FEL DE AMERICA 3 2D

V, L - Mi S-D

12:20

14:00, 15:00, 17:30, 19:00, 20:00, 16:30 21:30, 22:30 14:00, 15:00, 17:30, 19:00, 20:00, 16:30 21:30, 22:30 14:00, 15:00, 17:30, 19:10, 20:00, 16:30 21:40, 22:30 14:50

17:20, 19:40, 22:10

14:50

17:20, 19:40, 22:10

J

15:30

18:00, 20:10, 22:40

V - Mi

15:00

19:20, 21:20

J

14:50, 16:55

V - Mi J

17:10, 18:50, 22:00

V - Ma

18:20, 20:30, 22:40

Mi

18:10, 20:30, 22:40

J

18:20, 20:40, 22:50

V - Mi

17:00

J

13:00

S-D

17:10, 18:10, 20:20, 21:20 17:10, 18:10, 20:20, 14:10, 15:10 21:20 13:20, 14:40, 17:40, 20:40, 21:50 16:20 17:40, 18:20, 20:20, 14:40, 15:10 21:20 13:00, 15:10, 18:10, 21:20 16:00 14:10, 15:10

11:10, 12:00

Ma Mi J

SUPER POLIȚIȘTI 2 2D

S-D V

10:30

13:30, 15:40

RAȚĂ, RAȚĂ ȘI GÂSCAN 2D DUBLAT

S-D

11:20

13:30, 15:40

INTERZIS LA...SEX 2D ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ 2D FĂRĂ ZGOMOT! 2D RAMPAGE: SCĂPAȚI DE SUB CONTROL $ ALBINUȚA MAYA 2 $ DUBLAT READY PLAYER ONE: SĂ ÎNCEAPĂ JOCUL $

12:40

L - Mi

13:30, 15:40

J

13:10, 15:10

V, L - Mi

14:50

19:10

J

14:50

17:50

V-J

16:10

S-D

19:10

V - Mi

21:30

V - Ma

20:50

Mi

18:00

J

17:20

V, L - Mi S-D

13:00 11:10

J

S-D

S-D

Deadpool 2 DEADPOOL 2

Regia: David Leitch Cu: Morena Baccarin, Ryan Reynolds, Josh Brolin, T.J. Miller, Zazie Beetz Gen film: Acțiune, Comedie

17:50

12:10

11:50

14:00, 14:30, 16:50 14:00, 14:30, 16:50 13:00, 14:00, 15:20

Premiera în România: 18.05.2018 Distribuit de: Odeon

Mercenarul vorbăreț de la Marvel se întoarce în „Deadpool 2”. Este mai mare, mai bun și uneori chiar mai... mai puternic decât înainte. Când un supersoldat sosește cu o misiune criminală, Deadpool e nevoit să se gândească la prietenie, familie și la ce înseamnă să fii erou, toate acestea în timp ce ne arată 50 de umbre de bătaie. Deadpool iese în evidență în mod cert din categoria supereroilor, iar limbajul este cel puțin antrenant și chiar greu de digerat pentru unii; un personaj comic, carismatic, un fin observator al minusurilor celor din jur și un film care te scoate din rutină, indiferent de așteptările pe care le-ai avea.

13:20

J

PRINȚESA FURATĂ DUBLAT 2D

13:00

V - Ma V, L - Mi

PETER IEPURAȘUL 2D DUBLAT

21:20 17:10, 19:50, 22:20

V, L

RĂZBUNĂTORII: RĂZBOIUL INFINITULUI $

SEARA 17:00-24:00

J

V, L - Mi

PREMIERĂ DEADPOOL 2 2D

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00-17:00

PREMIERĂ

Deadpool este cel puțin fascinant, nici nu-i de mirare că a ajuns să fie atât de îndrăgit! 04 | CITY FILM

Deadpool e cel mai amuzant supererou.

De ce să-l vezi


RECOMANDĂRI CONCERT CAMERAL

Sala Regele Ferdinand, 18 mai, 18:00. Un atractiv concert cameral, cu un repertoriu care acoperă gama istoric-stilistică, de la Bach la John Williams, alături de dirijorul Dorin Frandeș și concert-maestrul Florin Gherghel, în cadrul Săptămânii Economiei și Culturii Arădene.

LOVING VINCENT

Cinema Arta, 18 mai, 20:00. O experiență cinematografică unică: filmul multipremiat Loving Vincent, cu o echipă de 125 de profesioniști care au produs 65.000 de cadre pentru acest film de animație, primul din lume pictat, care ne aduce aproape de Vincent Van Gogh.

AG WEINBERGER BAND

Club Flex, 18 mai, 21:00. Un concert alături de un artist de mare clasă, cu o experiență muzicală de o forță și expresivitate greu de egalat: AG Weinberger, reunind piese de jazz, blues, soul, blues-rock mai rar auzite, într-o emanație de sensibilitate caracteristică.

NOAPTEA MUZEELOR

19 mai, 19:00. Eveniment de talie europeană, ediția acestui an a Nopții Muzeelor va ține muzeele deschise până după miezul nopții, prilej cu care pot fi vizitate expoziții la Muzeul de Arta, Sala Clio, Palatul Cultural, Muzeul Lipova, sau Muzeul Memorial Ioan Slavici din Șiria.

TEATRU NOU

Teatrul Clasic I.Slavici, 19 mai, 19:00. Continuă festivalul internațional de teatru nou, cu producții inedite precum spectacolul „Familia fără zahăr” de Mihaela Michailov, în regia lui Radu Apostol, o producție Teatrul Mic București, urmat de „Bucurie și fericire”, de Szekely Csaba. ZILE ȘI NOPȚI | ARAD 18 - 24 MAI 2018 | 03


WWW.ZILESINOPTI.RO

TIMIÅžOARA/ARAD | 18 - 24 MAI 2018

#SECRET 2: HOW TO ENJOY LIFE? CHOOSE HAPPINESS. )

venit mediu: 5 000 $/luna minim garantat: 4000 lei/luna )

www.angels-studio.ro

Zile și Nopți Timișoara 18 mai 2018  
Zile și Nopți Timișoara 18 mai 2018  
Advertisement