ZENZ Organic Products Book - Swedish

Page 1

ZENZ VERSION 2.0

1


Den här boken har producerats hos ett Svanen-märkt tryckeri och är tryckt på 100 % återvunnet papper som är certifierat enligt miljömärkningen EU-blomman samt den nordiska Svanenmärkningen.

Vi förbehåller oss rätten att korrigera eventuella fel samt ändra eller uppdatera information. September 2021.

2


Välkommen till ZENZ-världen Vi vet att du vill ge dina kunder en riktigt bra upplevelse, och att du vill förstå och kunna förklara filosofin bakom de ZENZ-produkter som du använder och säljer i salongen. Vi delar gärna med oss av våra kunskaper och är transparenta i det vi gör, för att du ska bli framgångsrik i din verksamhet och få nöjda kunder som litar på dig och dina medarbetare. Vi har tagit fram den här boken för att ge dig mer kunskap om och förståelse för ZENZ Organicprodukterna. Här finns också instruktioner och tips om hur du använder varje produkt och hur du löser och behandlar olika hår- och hudproblem. I den här boken får du veta • hur du använder produkterna • vilka olika funktioner varje produkt har • hur du bemästrar viktiga tekniker, bland annat styling och problemlösning. Boken är indelad i avsnitt med olika typer av praktisk information. Vi har inkluderat nedanstående områden för att täcka de viktigaste aspekterna: • Produktgrupper • Tips och råd • Produktguide • Produktdokumentation • Produktbilder En överblick över varje produktgrupp följs av produktguider som snabbt ger grundläggande kunskap om produkterna. Därefter följer mer detaljerad information om varje produkt, som storlek, ingredienser, bruksanvisning med mera. Vi hoppas att du hittar all information du behöver i boken och att du får svar på alla dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss för mer information och för att få kontaktuppgifter till vår distributör. ZENZ-teamet E. Sæther AB Tel: +46 8 564 88 921 E-post: kundservice@saetherpro.se

ZENZ Organic Professional @zenzorganic ZENZ OrganicÖversikt Introduktion 1-19

Produktgrupper 20-27

Tips och råd 28-42

Produktguide 43-49

Produktdokumentation 50-146

Vision och mission Look good Feel good Ingredienser Do good FN:s globala mål för hållbar utveckling Certifieringar Minskad användning av plast Priser Hårvård Styling Hår- och hudvård Hårfärg och tillbehör Pure – till känslig hud Använd rätt produkt för din hårtyp Multifunktionalitet Salongbehandlingar Problem Stylingtips Produktguide för hårvård Produktguide för styling Produktguide för oljor och hudvård Produktguide för Pure Naturliga och ekologiska ämnen – märkningar Hårvård Styling Oljor Ansiktskräm Sololja Hårfärg Tillbehör Ingredienslista


”För mig hänger skönhet, mode och hälsa naturligt ihop” Anne-Sophie Skjødt Villumsen, grundare av den miljömedvetna frisörkedjan ZENZ och en professionell hårserie som baseras på naturliga och certifierat ekologiska ingredienser av hög kvalitet: ZENZ Organic Products.

1


Vision och mission Filosofin bakom ZENZ Organic Products är att erbjuda konsumenter hälsosamma produkter och behandlingar och att utveckla en så skonsam, professionell produktserie som möjligt, med största möjliga hänsyn till miljön. ZENZ arbetar utifrån följande vision och mission:

Vision: ZENZ Organic Products arbetar för en bättre värld ZENZ Organic Products arbetar för en sundare, mer Mission: hållbar skönhetsindustri

Efterfrågan på miljövänliga och hälsosamma kosmetikprodukter ökar stadigt, och ZENZ vill ge medvetna frisörer och konsumenter bra alternativ till alla de traditionella produkter som finns på marknaden. Vi vill uppfylla allas behov av skönhet med respekt för hälsa och miljö. Med fokus på hälsa, hållbarhet samt naturliga och ekologiska aspekter strävar ZENZ efter att bidra till en mer hälsosam frisörupplevelse för såväl kunden som frisören. När du arbetar med ZENZ behöver du inte välja mellan friskt, vackert hår och att värna miljön. Våra produkter tillverkas i Danmark och innehåller inte natriumlaurylsulfat, MI, parabener, PPD, PTD, resorcinol, ammoniak eller mikroplast. I stället baseras produkterna på naturliga och certifierade ekologiska ingredienser av högsta kvalitet. Tillverkningskraven är höga och de flesta produkter har ett helt veganskt innehåll, utan giftiga ämnen. Ingen av våra produkter har testats på djur och alla förpackningar är tillverkade av återvunnen plast. ZENZ Version 2.0 är en komplett produktserie med alla de produkter som behövs på en professionell salong. Produkterna möter konsumenternas ökande efterfrågan på produkter som kan användas som en del i en hälsosam, hållbar livsstil.

2


3


Look good ZENZ Organic Products är exklusiva salongsprodukter som utvecklats av frisörer, för frisörer. Fokus ligger på hälsa och hållbarhet utan att kompromissa med den höga kvaliteten. Våra egna experter har utvecklat, kvalitetssäkrat och testat produkterna grundligt för att ge bästa möjliga resultat. Upplev hur våra multifunktionella produkter inspirerar dig till att bli ännu mer kreativ och skapa professionella resultat. Serien innehåller produkter för hårvård och styling, oljor, ansiktskrämer, sololja, hårfärg och tillbehör. De olika produkterna kan kombineras både inom och mellan olika produktgrupper. Hårvårdsserien består av flera serier med schampo och balsam samt hårkurer/inpackningar. Produkterna vårdar och stärker håret. Serien med stylingprodukter innehåller stylingpasta, vax, gel, hårpuder, saltvattenspray, volymspray, finishing spray och mousse. Samtliga är baserade på aktiva ingredienser som ger en perfekt styling samtidigt som de har vårdande egenskaper. Signaturoljorna är multifunktionella oljor som vårdar och skämmer bort både hår, hud och sinne. Ansiktskrämerna är vårdande på djupet och innehåller fuktbevarande och fuktgivande ingredienser. Sololjorna är vattenfasta och kan användas både till att vårda och skydda ansikte, kropp och hår. Hårfärgningsserien består av färgat hårpuder, hennahårfärg, dammfritt blekningspulver och oxid. Tillbehören är hållbara produkter för professionella salonger, som hårborstar av bambu, en självuppvärmande huva och återanvändbart slingpapper.

4


5


Feel good Skapa en wellness-upplevelse för både kunderna och dig själv med ZENZ Organic Products, som tillverkas av naturens allra renaste och bästa ingredienser. Produkterna innehåller största möjliga andel naturliga och certifierat ekologiska ingredienser – mer än märkningarna kräver. Sammansättningen är noggrant utformad för att uppnå bästa möjliga effekt av naturliga och ekologiska ämnen, utan att kompromissa med kvaliteten. Det säkerställer att vi använder så mycket naturliga och certifierat ekologiska ingredienser som möjligt. Med ZENZ Organic Products får du vackert och friskt hår utan skadliga ingredienser samtidigt som risken för allergier och hormonstörningar minimeras. Produkterna ger en lyxig, vårdande känsla – såväl för frisören som för kunden. Behagliga dofter och en mjuk, lättarbetad konsistens bidrar till en upplevelse för alla sinnen när produkterna används.

6


Naturliga och certifierat ekologiska ingredienser Huvudingredienser

ZENZ Organic Products hårvårdsserie är baserad på naturliga, aktiva ingredienser som ger ett friskt och välvårdat hår. Vi har valt ut några av naturens finaste råvaror som är fulla av vitaminer och mineraler som vårdar och stärker hud, hår och hårbotten. Huvudingredienserna i vår hårvårdsserie är ren aloe vera och kallpressad avokadoolja. ALOE VERA Vi använder alltid ekologisk, ren aloe vera, vilket innebär att den har renats från de allergiframkallande ämnen som förekommer naturligt i aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga näringsämnen, bland annat många vitaminer och mineraler som till exempel de tre kraftfulla antioxidanterna vitamin A, C och E samt B-vitaminer, kalcium, järn, zink, magnesium, mangan, koppar, krom, natrium och kalium. Den här vitaminboosten ger aloe vera utmärkta hud- och hårvårdande egenskaper. Förutom att stärka och återuppbygga hår och hårbotten bidrar aloe vera till ökad blodcirkulation och till att bevara fukten i huden. Aloe vera dämpar också rodnad och klåda och är smärtlindrande, vilket är särskilt bra för hårbotten. Sammantaget ger aloe vera extra fukt till hår och hud och bidrar till att bevara den naturliga fuktnivån. När ditt hår är tillräckligt återfuktat blir det också starkare och smidigare. En återfuktad hud får också bättre elasticitet, och därför kan våra schampon och balsam med fördel användas såväl på kroppen som i håret. AVOKADOOLJA Vi använder bara ekologisk, kallpressad avokadoolja av bästa kvalitet. Avokadoolja är rik på oljesyra samt viktiga essentiella fettsyror som omega-3 och omega-6. Dessutom innehåller den många mineraler och vitaminer, t.ex. vitamin A, B1, B2, D och E, vilket gör att oljan är extremt fuktgivande och närande. Den är särskilt lämplig för torr, uttorkad och mogen hud. Den är även effektiv mot problemhud. Oljan skyddar mot uttorkning och gör hår och hud smidigare och mjukare. Tack vare den höga koncentrationen av oljesyra som har antiinflammatorisk och regenererande effekt kan avokadoolja användas på huden för att lindra besvär vid mjäll i hårbotten, hälsprickor, keratosis pilaris (knottror på armarna), insektsbett och -stick, solbränna, eksem och psoriasis. Dessutom har den en läkande effekt på torr, sprucken hud och en lugnande, närande effekt på hårbotten och torra hårtoppar. Passar även bra som kroppsolja.

7


Viktiga ingredienser

Förutom aloe vera och avokado har vi valt ut ett antal andra viktiga aktiva ingredienser som alla bidrar till friskt, glansigt och välvårdat hår och hårbotten. APRIKOSKÄRNOLJA Är rik på essentiella fettsyror och vitamin A. C och E. Oljan tas lätt upp av huden och har mjukgörande och fuktgivande egenskaper. BIVAX Produceras av honungsbin. Vaxet ger en fantastisk fixering av håret. Det har närande egenskaper och bildar en skyddande hinna runt hårstrået, vilket är bra mot kluvna hårtoppar och torrt hår. E-VITAMIN En av de viktigaste antioxidanterna som skyddar mot fria radikaler. E-vitamin hjälper till att bevara elasticitet och smidighet i hud och hår. FIKONKAKTUS Har fuktgivande, lugnande och skyddande egenskaper och tillför extra vitaminer och mineraler. Fikonkaktus är rik på piscidinsyra som skyddar mot yttre stressfaktorer och lugnar huden. Den är bra för att skydda, vårda och återfukta huden tack vare den höga halten av vattenbindande ämnen, och det gäller även om produkten sköljs av. GLYCERIN Tillför fukt och verkar mjukgörande. Glycerin är en naturlig beståndsdel i fetter och oljor. Det bevarar den naturliga fuktbalansen i huden och håret och förbättrar elasticiteten. HAVSSALT Utvunnet från havsvatten. Havssalt är rikt på mineraler och spårämnen, bland annat kalium och magnesium som är bra för huden. KOKOSVATTEN Innehåller många vitaminer och viktiga mineraler och tillför massor av fukt och näring till håret. MANDELOLJA Innehåller en hög halt linolensyra (GLA) och innehåller också vitamin A, B1, B2, B6 och E. Oljan skyddar och ger mjukhet och näring till hud och hår. RASULLERA Naturligt förekommande lera från Atlasbergen i Marocko. Det är en unik, mineralhaltig lera som absorberar fett och orenheter från hud och hår. Rasullera innehåller fler mineraler än andra lerarter och den rengör hårbotten på djupet, så att den blir frisk, fräsch och fri från flagor. Den gör håret silkesmjukt och motverkar kluvna toppar. SHEASMÖR Utvinns från sheaträdets nötter. Sheasmör är ett kallpressat vegetabiliskt fett som är rikt på omättade fettsyror och har ett naturligt innehåll av A- och E-vitamin. Det har använts under flera århundraden för att behandla både hud och hår. SILKESPROTEIN Utvinns från råsilke från silkesmaskens kokong och är ett bra alternativ till silikon. Silkesprotein har utmärkta vårdande och fuktbindande egenskaper. Det reparerar, bygger upp och stärker porösa hårstrån och gör håret mjukt och glansigt. Det bildar en skyddande hinna runt hårstrået och passar bra för torrt och skadat hår. Ger håret värmeskydd. VETEPROTEIN Är en effektiv fuktgivande ingrediens som bygger upp skadat hår. Veteprotein stärker håret, ger värmeskydd och gör håret glansigt och smidigt. ZENZ använder endast glutenfritt veteprotein.

8


Eteriska oljor APPELSSÖT APELSIN - Citrus aurantium dulcis Uppiggande doft. Antiseptisk / regenererande / sammandragande / bra för fet och mogen hud. BENSOEOLJA - Styrax benzoin Lugnande doft. Lindrande / stimulerar blodcirkulationen / bra för torr, mogen och känslig hud. BERGAMOTT - Citrus aurantium bergamia Uppfriskande och uppiggande doft. Antiseptisk / stimulerar blodcirkulationen / bra för fet och mogen hud. CEDERTRÄ - Cedrus atlantica Lugnande doft. Antiseptisk / lindrande / sammandragande / bra för oren och fet hud. GERANIUM - Pelargonium graveolens Avslappnande doft. Antiinflammatorisk / talgreglerande. INGEFÄRA - Zingiber officinale Varm, kryddig doft. Värmande / ökar blodcirkulationen / stimulerar hårväxten. KAMOMILL, BLÅ - Chamomilla recutita Stark, örtig doft. Lugnande / avslappnande / cellförnyande / antiinflammatorisk / lindrande. KAMOMILL, ROMERSK - Anthemis nobilis Söt, örtig doft. Lugnande / avslappnande / antiseptisk / antiinflammatorisk / lindrande / bra för känslig hud. LAVENDEL - Lavendula angustifolia Lugnande doft. Antiseptisk / avslappnande / cellförnyande / talgreglerande. MENTOL - Menthol Uppfriskande doft. Lindrande / uppfriskande / stimulerar blodcirkulationen / lätt kylande. MYRRA - Commiphora myrrha Lugnande doft. Antiseptisk / cellförnyande / antiinflammatorisk / stärkande / bra för fet och mogen hud. PATCHOULI - Pogostemon cablin leaf oil Lugnande doft. Antiinflammatorisk / regenererande / sammandragande / bra för fet och mogen hud. PEPPARMYNTA - Mentha arvensis Uppfriskande doft. Klådstillande / kylande / lätt smärtstillande / djuprengörande. SANDELTRÄ - Santalum spicata wood Lugnande och sensuell doft. Antiseptisk / regenererande / sammandragande / bra för torr, mogen och känslig hud.

9


10


11


Do good Med ZENZ gör du något bra för dig själv, för andra och för vår miljö. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan göra skillnad och gemensamt bidra till en bättre miljö och FN:s globala mål för hållbar utveckling. Produkterna är certifierade enligt en eller flera av följande fyra erkända miljömärkningar: Svanenmärkningen, AllergyCertified, Ecocert COSMOS Organic och Vegan Society. De här märkningarna garanterar att produkterna är hälsosamma, hållbara, allergivänliga, naturliga, ekologiska samt veganska. Genom att välja ZENZ Organic Products bryr du dig inte bara om dig själv och dina kunders hälsa. Du tar också hand om vår gemensamma miljö och natur. Hos ZENZ har vi vidtagit flera åtgärder som tillsammans bidrar till mer hållbar konsumtion och en bättre miljö. Vi har vårt eget ekosystem med noggrant genomtänkta livscykler för alla våra förpackningar.

12


FN:s globala mål för hållbar utveckling

Som en del av ZENZ värdegrund strävar vi efter att, både som människor och som företag, alltid ta ansvar för hälsa och miljö. Vi vill inverka positivt på den värld vi lämnar till kommande generationer. Därför implementerar vi alltid den senaste vetenskapen och de senaste hållbarhetslösningarna i vår verksamhet. ZENZ bryr sig inte bara om din hälsa. Vi tar också hand om vår gemensamma miljö och natur. Med utgångspunkt i FN:s mångåriga arbete med att skydda planeten och vår hälsa bidrar ZENZ till den här utvecklingen. Efterfrågan på mer hälsosamma och mer miljövänliga alternativ ökar, och ZENZ ambition är att ge medvetna konsumenter och frisörer möjlighet att använda ZENZ Organic Products på salonger utan att behöva vara oroliga för negativa effekter på hälsa eller miljö. Naturlig skönhet och hälsa hänger alltid ihop. Därför faller det sig naturligt för oss att tänka och agera hållbart och att visa respekt för naturen genom att välja naturliga och ekologiska ingredienser så långt det är möjligt. Vi arbetar hårt och hängivet för att dra vårt strå till stacken när det gäller FN:s globala mål för hållbar utveckling. För de mål som vi inte aktivt kan bidra till samarbetar vi löpande med företag som kan göra det. Här kan du läsa om de 12 av FN:s mål för hållbar utveckling som ZENZ stöttar:

MÅL #1 INGEN FATTIGDOM

ZENZ samarbetar bland annat med PlanBørnefonden som hjälper unga mödrar ur fattigdom och prostitution i Kampala i Uganda genom att ge dem frisörutbildning, så att de kan försörja sig själva och sin familj.

MÅL #3 GOD HÄLSA OCH VÄLBEFINNANDE

I vår produktserie ZENZ Organic Products väljer vi bort alla ämnen som är eller misstänks vara hormonstörande eller allergi- och/eller cancerframkallande. ZENZ strävar efter att erbjuda de renaste och mest hälsosamma skönhetsprodukterna på marknaden. I våra salonger sörjer vi alltid för goda arbetsförhållanden, och det gäller även resten av vår verksamhet och vår produktion. 13


MÅL #4 GOD UTBILDNING FÖR ALLA

På ZENZ-salongerna erbjuder vi intern fortbildning via ZENZ Organic Academy där man bland annat kan få gå en ledarutbildning för frisörer. Dessutom samarbetar vi som sagt med PlanBørnefonden för att ge unga kvinnor i Kampala i Uganda frisörutbildning.

MÅL #5 JÄMSTÄLLDHET

Vi strävar efter 100 % jämställdhet vad gäller såväl kön som religion och andra faktorer. I vårt företag är majoriteten av våra anställda på alla nivåer kvinnor – för att de är bäst på det de gör, inte för att de är kvinnor.

MÅL #6 RENT VATTEN OCH SANITET FÖR ALLA

Ingredienserna i ZENZ Organic Products skadar inte grundvattnet – vare sig under produktion eller när de används. På ZENZ-salongerna använder vi inte heller några andra produkter som påverkar grundvattnet eller försämrar dess kvalitet. Vi använder alltid produkter som är Svanen-märkta, precis som vår egen serie.

MÅL #7 HÅLLBAR ENERGI FÖR ALLA

Vi köper energi från hållbara energikällor och bidrar till att andelen hållbar energi i det danska elnätet ökar.

MÅL #9 HÅLLBAR INDUSTRI, INNOVATIONER OCH INFRASTRUKTUR

Vi är stolta över att kunna påverka standarden inom skönhetsbranschen i positiv riktning, och att kunna inspirera industrin till att utveckla och vidareutveckla hållbara ingredienser och tekniker till våra skönhetsprodukter och salonger.

MÅL #10 MINSKAD OJÄMLIKHET

Vi sätter en ära i att betala rättvisa löner till våra medarbetare. Vi kämpar för att minska ojämlikheten på alla områden, bland annat genom vårt stöd till PlanBørnefonden och andra projekt och organisationer som arbetar för minskad ojämlikhet.

MÅL #12 HÅLLBAR KONSUMTION OCH PRODUKTION

Hos ZENZ Organic Products arbetar vi för att säkerställa hållbarhet i alla processer, och vi tar alltid ansvar för vår omvärld. Vi försöker alltid föregå med gott exempel och i all kommunikation strävar vi efter att inspirera våra medarbetare och kunder att agera mer hållbart. Med ZENZ Organic Products får du multifunktionella produkter som dessutom är dryga i bruk. Dessutom kan du alltid få påfyllning av produkterna i våra salonger, vilket gör att den totala konsumtionen av skönhetsprodukter minskar.

MÅL #14 HAV OCH MARINA RESURSER

Vi tar aktivt ansvar för att städa världshaven och bidrar genom att minska vår plastanvändning för att förbättra miljön i världshav och floder. Vi har ett samarbete med Ocean Waste Plastic, som samlar in lika mycket plast som våra produktförpackningar väger.

MÅL #15 EKOSYSTEM OCH BIOLOGISK MÅNGFALD

Det mesta av förpackningarna från våra produkter tillverkas av återanvänd plast från konsumenter och industri. Dessutom kan våra kunder fylla på sina tomma ZENZ-produkt-förpackningar hos oss, vilket minskar användningen av ny plast. Vi samarbetar med Re-Plastic i Köpenhamn som ser till att tomma förpackningar återvinns och återanvänds till skyltar och inredning i våra salonger. Vi sorterar avfall och använder retursystem så att inget avfall hamnar i naturen.

MÅL #17 GENOMFÖRANDE OCH GLOBALT PARTNERSKAP

Vi samarbetar löpande både lokalt och globalt med organisationer som precis som vi arbetar för att stödja arbetet med de globala målen. Några exempel är PlanBørnefonden, Dansk Folkehjælp, Mødrehjælpen, Knæk Cancer och UNICEF. 14


Certifieringar ZENZ Organic Products har utvecklats i nära samarbete med en rad erkända märkningar. De här märkningarna är en garanti för både frisörer och kunder om att produkterna uppfyller höga krav som ställts av en tredje part. Produkterna är certifierade enligt en eller flera av följande fyra erkända miljömärkningar: Svanen-märkningen, AllergyCertified, Ecocert COSMOS Organic och Vegan Society. ZENZ arbetar löpande med att välja lämpliga certifieringar och förpackningar. Det kommer ständigt nya rön om olika ingrediensers effekter och påverkan och om miljövänliga och hållbara förpackningslösningar. Vi strävar alltid efter att implementera den senaste kunskapen i våra produkter. Märkningarna är också progressiva. Eftersom områdena forskning, innovationer, ekologisk produktion och grön teknik ständigt förändras måste kriterierna för de olika märkningarna uppdateras kontinuerligt. ZENZ strävar alltid efter att efterleva de senaste vetenskapliga rönen och tillhörande kriterier.

BEL

NOR DI

N SWA ECO

LA

C

Svanen är Nordens officiella miljömärkning, som ställer stränga krav på hälsa och hållbarhet i alla faser av produktens livscykel.

AllergyCertified är en internationell allergicertifiering som kontrollerar förekomsten av allergener och skadliga kemikalier.

Ecocert COSMOS Organic är en internationell certifiering av ekologiska och

naturliga ingredienser.

Vegan Society är den internationella standarden för veganska produkter.

15


Minskad användning av plast Hos ZENZ har vi vidtagit flera åtgärder som tillsammans bidrar till mer hållbar konsumtion och en bättre miljö. Vi har vårt eget ekosystem med noggrant genomtänkta livscykler för alla våra förpackningar. Vi är nämligen övertygade om att vi tillsammans kan göra skillnad och bidra till en bättre miljö och till FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Förpackningar av återvunnen plast

Vi på ZENZ vill gärna bidra till att återanvända den plast som redan har producerats. Därför tillverkas det mesta av våra förpackningar av 100 % återanvänd plast från konsumenter och industri.

Påfyllning av produkter i salonger

Hos utvalda salonger kan kunder få påfyllning i sina tomma ZENZ-flaskor så att vi tillsammans kan minska användningen av plast.

Återanvändning av förpackningar

Använda ZENZ-förpackningar från våra salonger ingår i vårt eget återanvändningssystem. Tack vare ett samarbete med Re-Plastic i Köpenhamn kan en del av de tomma förpackningarna återanvändas till skyltar och inredning i våra egna salonger.

Uppsamling av plast från världshaven

ZENZ tar ansvar och gör en insats för att städa i världshaven. Genom ett samarbete med ReSea samlar Ocean Waste Plastic in lika mycket plast från världshaven som våra produktförpackningar väger. Plasten sorteras och återanvänds lokalt i Jakarta i Indonesien. På så sätt skapar vi en positiv effekt för varje ZENZ-produkt som produceras.

16


Priser Danish Beauty Award 2021 2015 2011 2008

Årets Eldsjäl: Anne-Sophie Skjødt Villumsen & Jørgen Skjødt Årets Frisör: Anne-Sophie Skjødt Villumsen Årets Danska Produkt: Styling Paste Pure no. 06 Årets Etikpris: Anne-Sophie Skjødt Villumsen

Green Parent Natural Beauty Awards 2021

Brons i kategorin för Bästa Stylingprodukt: Styling Paste Pure no. 06

Beauty Shortlist Awards 2021 2020

Bästa Schampo – alla hårtyper: Shampoo Cactus no. 17 Bästa Schampo – normalt hår: Shampoo Cactus no. 17 Bästa Schampo – färgat hår: Treatment Shampoo Rhassoul no. 16 Bästa Balsam – alla hårtyper: Conditioner Cactus no. 18 Bästa Intensiva Hårmask: Treatment Pure no. 03 Redaktörens Val: Styling Paste Pure no. 06 Bästa Solskyddsprodukt för Kroppen: Sun Oil Vanilla no. 95 Redaktörens Val: Shampoo Pure no. 01 & Conditioner Pure no. 02

Beauty Shortlist Mama & Baby Awards

2021

2021 2020

Bästa Naturliga Schampo: Shampoo Pure no. 01 Bästa Naturliga Balsam: Conditioner Pure no. 02 Bästa Naturliga Hårmask/Revitaliserande Behandling: Treatment Pure no. 03 Bästa Hårmask till Mamma: Oil Treatment Pure no. 97

Global Green Beauty Awards 2021 2020

Guld i kategorin för Bästa Etiska Hårprodukt: Oil Treatment Pure no. 97 Silver i kategorin för Bästa ‘Gröna’ Badprodukt: Treatment Shampoo Rhassoul no. 16 Guld i kategorin för Bästa Ekologiska Skönhetsprodukt: Conditioner Menthol no. 11 Guld i kategorin för Bästa Aromaterapiprodukt: Face Cream Deep Wood no. 100 Guld i kategorin för Bästa Etiska Hårprodukt: Shampoo Eucalyptus no. 10 Silver i kategorin för Bästa Aromaterapiprodukt: Oil Treatment Sweet Mint no. 96 Brons i kategorin för Bästa Hårmask: Oil Treatment Deep Wood no. 99 Brons i kategorin för Bästa Naturliga Kroppsvårdsprodukt: Sun Oil Vanilla no. 95

Denmark Prestige Awards

2020/21 ZENZ Organic: Sustainable Health & Beauty Brand of the Year 17


Scandinavian Global Makeup Awards 2020

Guld i kategorin för Bästa Balsam: Conditioner Cactus no. 18 Guld i kategorin för Bästa Hårmask: Oil Treatment Healing Sense no. 98 Silver i kategorin för Bästa Schampo: Treatment Shampoo Rhassoul no. 16

Børsen Gazelle (snabbast växande företag i Danmark) 2020 2019

VINDER

ZENZ Organic Products ZENZ Organic Products

GHP Fitness & Nutrition Awards 2019

Bästa Hållbara Företag inom Personvårdsprodukter – Norden

KV, Danske föreningen för kvinnliga företagsägare 2018

Årets Inspirationspris: Anne-Sophie Skjødt Villumsen

COSTUMEs Skönhetsfavoriter (COSTUME är Danmarks största modemagasin) 2018

Vinder

2017

Kategorin för Neutrala Läppar: Natural Lipgloss Ella no. 73

AllergyAward 2017 2016

Bästa Hudvänliga Produkt för Institutioner/Yrkesanvändning: Shampoo Pure no. 01 Bästa Hudvänliga Produkt för Män: Styling Paste Pure no. 06

Scandinavian Green Cosmetics Award 2014

Årets Gröna Frisör Årets Gröna Producent

VINDER

Frederiksbergs Kommuns Klimatpris 2009 Frisör ZENZ

VINDER

Köpenhamns Kommuns Miljøpris 2005 Frisör ZENZ 18


19


Produktgrupper

20


Hårvård ZENZ Organic Products erbjuder en komplett hårvårdsserie med produkter som stärker och vårdar håret och som är baserade på naturliga och certifierat ekologiska ingredienser. Välj mellan flera olika schampon, balsam och hårkurer och lägg en perfekt grund för friskt, starkt och välvårdat hår oavsett hårtyp. Alla produkter finns i olika storlekar.

Schampo och balsam PURE NO. 01 & 02

SWEET SENSE NO. 04 & 05

Milt schampo och balsam. För alla hårtyper, särskilt för känsligt hår och känslig hårbotten. Oparfymerad.

Schampo och balsam. För alla hårtyper, särskilt normalt eller fint hår. Söt doft av bergamott och neroli.

Läs mer på sidan 51-54

Läs mer på sidan 55-58

DEEP WOOD NO. 07 & 08

MENTHOL NO. 10 & 11

Schampo och balsam. För alla hårtyper, särskilt lockigt eller torrt hår samt vid problem med hårbotten. Varm doft av sandelträ, patchouli och myrra.

Schampo och balsam. För alla hårtyper, särskilt fint eller fett hår/hårbotten. Söt doft av mentol, eukalyptus och vanilj. Läs mer på sidan 63-66

Läs mer på sidan 59-62

RHASSOUL NO. 16

CACTUS NO. 17 & 18

Lerschampo med balsameffekt. För alla hårtyper, särskilt torrt, lockigt eller färgat hår. Doft av karamell.

Schampo och balsam. För alla hårtyper, särskilt normalt, torrt eller lockigt hår. Söt doft av persika och cederträ.

Läs mer på sidan 67-68

Läs mer på sidan 69-72

Hårkur PURE NO. 03

FRESH HERBS NO. 87

Mild, djupverkande hårkur. För alla hårtyper, särskilt för känsligt hår och känslig hårbotten. Kan blandas med olja. Oparfymerad.

Rengöring av hår och hårbotten. För alla hårtyper. Färgbevarande. Ren, frisk doft. Läs mer på sidan 75-76

Läs mer på sidan 73-74 21


Styling ZENZ Organic Products erbjuder en komplett stylingserie som gör att du kan skapa exakt den look du vill ha. Produkterna är baserade på naturliga och certifierat ekologiska ingredienser. Välj mellan flera olika stylingprodukter som passar för alla hårtyper och frisyrer.

Stylingpasta, vax, gel, spray, puder och mousse STYLING PASTE PURE NO. 06

STYLING WAX PURE NO. 09

Vattenbaserad, mjuk stylingpasta som ger håret fukt, textur, volym och extra stadga. Oparfymerad.

Vattenbaserat matt stylingvax med bivax och sheasmör som ger håret textur och extra stadga. Oparfymerad.

Läs mer på sidan 79-80

Läs mer på sidan 81-82

STYLING GEL SWEET ORANGE NO. 12

SALT WATER SPRAY PURE NO. 14 SWEET ORANGE NO. 15

Volymgivande stylinggel med silkesprotein. Framhäver lockar. Söt doft av apelsin och äpple.

Saltvattenspray med medelstark fixering. Ger håret en matt och vågig strandlook med textur och volym. Med eller utan parfym.

Läs mer på sidan 83-84

Läs mer på sidan 85-88 VOLUME HAIR SPRAY PURE NO. 86

FINISHING HAIR SPRAY PURE NO. 88

Styling- och volymhårspray med medelstark fixering. Appliceras i vått hår före föning för extra volym. Oparfymerad.

Hårspray med stark fixering. Bra som avslutning på en styling eller i en uppsättning. Oparfymerad. Läs mer på sidan 91-92

Läs mer på sidan 89-90

VOLUME HAIR POWDER PURE NO. 89

HAIR STYLING MOUSSE PURE NO. 90 SWEET ORANGE NO. 91

Volymgivande hårpuder som ger en matt, stark fixering utan att tynga ner håret. Oparfymerad.

Värmeskyddande stylingmousse. Ger ett naturligt utseende med extra volym. Med eller utan parfym.

Läs mer på sidan 93-94

Läs mer på sidan 95-98

22


Hår- och hudvård ZENZ Organic Products erbjuder en serie med multifunktionella oljor och antiaging-ansiktskrämer som är baserade på naturliga och certifierat ekologiska ingredienser, som stärker och vårdar hår och hud. De 4 signaturoljorna kan blandas med såväl hårvårds- och stylingprodukter som med antiaging-ansiktskrämerna. Sololjorna ger hår och hårbotten optimalt solskydd. Oil Treatments finns i två storlekar.

Multifunktionella oljor OIL TREATMENT SWEET MINT NO. 96

OIL TREATMENT PURE NO. 97

Multifunktionell olja för hår, hud och sinne. Stärker och vårdar. Uppiggande doft av apelsin, pepparmynta och ingefära.

Multifunktionell olja för hår och hud. Stärker och vårdar. Särskilt lämplig för känslig hud. Oparfymerad.

Läs mer på sidan 101-102

Läs mer på sidan 103-104

OIL TREATMENT HEALING SENSE NO. 98

OIL TREATMENT DEEP WOOD NO. 99

Multifunktionell olja för hår, hud och sinne. Stärker och vårdar. Förförisk doft av bensoe, patchouli, kamomill och bergamott.

Multifunktionell olja för hår, hud och sinne. Stärker och vårdar. Varm doft av bl.a. patchouli, cederträ och lavendel. Läs mer på sidan 107-108

Läs mer på sidan 105-106

Sololjor SUN OIL SPF 30 PURE NO. 94

SUN OIL SPF 30 VANILLA NO. 95

Vattenfast sololja för ansikte, kropp och hår. Högt skydd. Fuktgivande. Absorberas snabbt. Oparfymerad.

Vattenfast sololja för ansikte, kropp och hår. Högt skydd. Fuktgivande. Absorberas snabbt. Doft av vaniljblomma.

Läs mer på sidan 117

Läs mer på sidan 118

FACE CREAM DEEP WOOD NO. 100

FACE CREAM PURE NO. 101

Antiaging-ansiktskräm med fuktbevarande och fuktgivande ingredienser. Varm doft av trä och örter.

Antiaging-ansiktskräm med fuktbevarande och fuktgivande ingredienser. Oparfymerad.

Ansiktskrämer

Läs mer på sidan 113

23

Läs mer på sidan 114


Hårfärg och tillbehör ZENZ Organic Products erbjuder flera tekniska produkter. Välj mellan 6 nyanser av henna-hårfärger som skyddar och vårdar håret och dessutom ger volym och glans. Boosta resultatet av både färgningar och kurer med den miljövänliga och återanvändbara HairSpa-huvan. Det är en värmehuva som håller rätt temperatur utan att du behöver använda el. Skapa fantastiska resultat med lerblekningspulver. Ett dammfritt pulver utan ammoniak och parfym. Eller varför inte prova de innovativa Paper Not Foil-remsorna i stället för den vanliga folien?

Hårfärg DAY COLOUR & VOLUME BOOST NO. 35, 36, 37

BOTANICAL HENNA NO. 80, 81, 82, 83, 84, 85

Färgat hårpuder. Ger håret fyllighet och täcker utväxt. Finns i tre nyanser. Oparfymerad.

Naturlig, växtbaserad hårfärg. Skyddar och vårdar håret. Finns i sex nyanser. Oparfymerad.

Läs mer på sidan 122

Läs mer på sidan 123-126

ULTRABLOND CLAY POWDER

BRIGHTENING ACTIVATOR VOLUME 10 (3 %) VOLUME 20 (6 %) VOLUME 40 (12 %)

Dammfritt blekningspulver baserat på lera och ris. Milt mot hårbotten. Utan parfym, ammoniak, ammoniumpersulfat.

Väteperoxid till avfärgning eller blekning. Finns i tre styrkor. Oparfymerad.

Läs mer på sidan 127-128

Läs mer på sidan 129-130

Hårborstar PADDLE BRUSH LARGE

PADDLE BRUSH COMBO

Stor plattborste med jonladdade piggar och mjuka kulspetsar. Skonsam mot hår och hårbotten.

Plattborste med en blandning av jonladdade piggar och 100 procent äkta vildsvinshår. Skonsam mot hår och hårbotten.

Läs mer på sidan 133

Läs mer på sidan 133

Värmehuva och slingpapper HAIRSPA

PAPER NOT FOIL

Självuppvärmande huva. Boostar effekten av inpackningar och kortar verkningstiden vid hårfärgning.

Miljövänligt alternativ till folie vid hårfärgning. Papperet är tillverkat av återvunnet industriavfall.

Läs mer på sidan 134

Läs mer på sidan 135-136 24


25


Pure – till känslig hud Med ZENZ Organic Products blir det möjligt att sätta samman en komplett serie produkter som är allergivänliga. Alla Pure-produkter är certifierade av AllergyCertified – världens första internationella certifieringsorganisation, som grundades i Danmark 2015. AllergyCertified innebär att produkten medför minimal risk för allergiska reaktioner. Därmed kan både allergiker, gravida och andra som vill undvika både konstgjorda och naturliga doftämnen känna sig trygga med Pureprodukterna. Flera av nedanstående produkter finns i olika storlekar.

Schampo, balsam och hårkur • SHAMPOO PURE NO. 01 • CONDITIONER PURE NO. 02 • TREATMENT PURE NO. 03

Styling • • • • • • •

STYLING PASTE PURE NO. 06 STYLING WAX PURE NO. 09 SALT WATER SPRAY PURE NO. 14 VOLUME HAIR SPRAY PURE NO. 86 FINISHING HAIR SPRAY PURE NO. 88 VOLUME HAIR POWDER PURE NO. 89 HAIR STYLING MOUSSE PURE NO. 90

Multifunktionell olja, sololja och ansiktskräm

• SUN OIL SPF 30 PURE NO. 94 • OIL TREATMENT PURE NO. 97 • FACE CREAM PURE NO. 101

26


27


Tips och råd

28


Använd rätt produkt för din hårtyp Sundare hårvård med sundare produkter Om du är van vid att använda produkter som innehåller mycket silikon och byter till ZENZ Organic Products, kan det hända att du till en början märker att ditt hår blir fett fortare än vanligt. Silikon kan skada ditt hår, eftersom det lägger sig som en barriär på hårbotten och förhindrar näringsämnen och syre från att nå hårrötterna. När håret skadas på kemisk väg tar det tid att återfå hårets ursprungliga struktur. ZENZ Organic Products innehåller inget silikon som kan lägga sig på håret. Våra produkter innehåller naturliga och certifierade ekologiska ingredienser och är silikonfria. I stället lägger sig våra oljor och balsam utanpå hårstrået och reparerar håret över tid. Våra schampon och balsam innehåller aloe vera och avokadoolja, och vår hårkur innehåller även veteprotein. Håret tillförs näring med vitaminer och mineraler.

Normalt hår Tvätta håret tre gånger i veckan med ett vårdande schampo så får hårbotten en mild, hälsosam rengöring. Använd balsam för extra vård och skydd av hårstrået. Torka alltid håret noggrant så att hårbotten inte är fuktig. Använd en stylingprodukt som passar din frisyr och hårtyp, och använd en hårkur en gång i månaden.

Kraftigt hår/Tjockt hår/Grovt hår Ett tjockt hår är ofta tåligare än andra hår, men det kan också snabbt kännas tungt. Därför är det viktigt att hålla håret välvårdat och i bra skick, och att använda ett schampo som gör håret extra glansigt och smidigt. Tjockt hår kan snabbt tappa volym och bli fett, precis som fint hår. Schampo no.10 innehåller antiseptiska och vårdande oljor som tillsammans bevarar fuktbalansen, stimulerar hårbotten och hårsäckarna och lyfter håret från rötterna. Om håret framför allt behöver fukt är schampo no.07 ett bra val för optimal vård av såväl det tjocka håret som hårbotten. Schampo no. 07 kan ”stänga” kraftiga hårstrån och skapa balans i hårbotten och håret. Därför är det också ett mycket bra schampo för kemiskt behandlat hår. Avsluta alltid med balsam som bidrar till bästa möjliga vård av håret. Du kan också använda en liten mängd balsam som leave-in-produkt för lite extra omsorg. Kraftigt, tjockt och grovt hår är som sagt lite tåligare och därför är det viktigt att vårda det med en kurbehandling, gärna en gång i månaden. Det bidrar till att bevara fuktbalansen och stärka hårstråna så att håret förblir blankt och smidigt. Treatment no. 03 kan användas för sig självt eller blandas med valfri Oil Treatment-produkt. På så sätt kan du åstadkomma rätt sammansättning av verksamma ämnen för hårets behov.

Fint hår/Tunt hår De flesta skandinaviska kvinnor har det som kallas fint hår. Håret kan vara lätt att styla, men det kan också bli lite platt. Till skandinaviskt hår behövs därför ett schampo som tillför textur och volym. Vi rekommenderar Sweet Sense-serien: härligt volym- och fuktgivande produkter med doft av bergamott och neroli. Om håret lätt blir fett rekommenderar vi i stället Menthol-serien, med frisk mentol som stimulerar hårsäckarna, har en lätt rengörande effekt och ger volym. I vissa fall kan produkter från de två serierna också blandas. Använd balsam för glans och smidighet och för att motverka elektriskt hår. Använd Volume Hair Powder no. 89 och Salt Water Spray till styling, eftersom båda ger rakt hår volym och motstånd.

29


Rakt hår Tvätta håret tre gånger i veckan med ett vårdande schampo så får hårbotten en mild, hälsosam rengöring. Använd balsam för att slippa elektriskt hår. Beroende på hårtyp kan både Sweet Sense- och Menthol-serierna rekommenderas. Båda ger ett lyft till det raka håret som ofta behöver volym. Se till att torka håret i hårbotten, så att den inte är fuktig. Borsta håret med ZENZ svinhårborste för fin glans. Använd en stylingprodukt som passar din frisyr och hårtyp, och använd en hårkur en gång i månaden. Använd Volume Hair Powder no. 89 till styling, eftersom den ger rakt hår volym och motstånd. Använd en plattång för att ge struktur och liv åt mycket rakt hår. Håll plattången lodrätt för att ge lockar och struktur i stället för att platta håret.

Lockigt hår/Vågigt hår Naturligt lockigt hår kräver lite extra omvårdnad. Lockigt hår kan vara väldigt vackert, men tyvärr kan håret också bli krusigt om det inte sköts på rätt sätt. Med ett schampo som utvecklats särskilt för att ge fukt och hålla lockarna välvårdade blir det lättare att hålla håret i bra skick. Till lockigt hår rekommenderas serierna Sweet Sense och Deep Wood. Båda ger lockigt hår massor av fukt. För optimal lockvård bör man först använda Schampo no. 04 till tvätt och därefter balsam no. 08. Efter att schampo och balsam har använts ska håret handdukstorkas och sedan används balsam no. 08 en gång till, som leave-inprodukt. Krama in balsamet i håret och använd därefter din stylingprodukt. För kraftigt hår rekommenderas Deep Wood-serien och eventuellt Treatment no. 03 som lockkräm vid styling. Oil Treatment no. 98 ger nytt liv till lockarna och kan därför med fördel användas som tillsats i hårvårdsprodukter och vid styling.

Afrohår Afrohår behöver massor av fukt. Tvätta gärna med endast schampo varannan vecka och tvätta med balsam en gång i veckan. Vi rekommenderar Deep Wood-serien. Använd en blandning av balsam och olja som leave-in-produkt i nytvättat, handdukstorkat hår. Treatment no. 03 kan rekommenderas som lockkräm för afrohår, eventuellt blandat med Oil Treatment no. 98. Borsta endast håret när det är vått och använd ZENZ svinhårborste.

Kort hår Välj ett schampo som passar hårtypen och använd balsam eller Hair & Scalp Rinse no. 87. På så sätt motverkar du att håret blir elektriskt samtidigt som du vårdar det och ser till att det inte blir platt. Använd en stylingprodukt som passar din hårstil.

Långt hår För att ge bästa möjliga vård och fukt till långt hår kan du blanda Styling Gel no. 12 med valfri Oil Treatmentprodukt. Det ger samma resultat i mellanlångt som i långt hår. Använd valfritt balsam och olja i längder och toppar för extra mycket fukt. I ett fint hår använder du saltvattenspray i handdukstorkat eller torrt hår och därefter Volume Hair Powder no. 89 i både hårbotten och längder för extra volym.

Färgat hår För att bevara en snygg hårfärg är den efterföljande vården viktig. Vi rekommenderar Deep Wood-serien för optimal styrka och återuppbyggnad av det behandlade håret. Produkterna innehåller oljor som skyddar och försluter hårstrået så att färgen inte bleknar. Dessutom rekommenderar vi att du en gång i veckan använder Hair & Scalp Rinse no. 87 blandat med vatten i förhållandet 1:1 för att fräscha upp färgen. Hårstrået rengörs på djupet och fjällskiktet försluts. Avsluta alltid behandlingen med balsam eller en kur. Ett behandlat hår behöver extra omtanke. För att bevara färgens intensitet och stärka håret använder du Treatment no. 03 två till tre gånger i månaden, med massor av proteiner och vitaminer. Om du ska vistas i solen är Sun Oil no. 95 med doft av vaniljblomma perfekt. Spreja på oljan efter styling. Se till att hålla avstånd till håret och spreja 2-3 gånger. När du är på stranden och i vattnet är det bra att använda dubbelt så mycket spray. 30


Permanentat hår Använd Sweet Sense- eller Deep Wood-serien, som båda är rika på fukt och ger styrka till ett kemiskt behandlat hår. Använd alltid balsam också (gärna som leave-in-produkt) i handdukstorkat hår. Styling Wax no. 09 eller Styling Paste no. 06 är perfekta som lockkräm. En gång var tredje vecka ska håret djuprengöras med Hair & Scalp Rinse no. 87, följt av Treatment no. 03 blandat med valfri Oil Treatment-produkt för extra återuppbyggnad, fukt och vård.

Fett hår Fett hår orsakas ofta av hormonell obalans. Det förekommer ofta hos tonåringar eller vid fel val av schampo. Hårbotten försöker skapa balans genom att utsöndra mer talg och fett. Vid obalans i hårbotten är det viktigt att skapa lugn, bland annat genom att välja rätt produkter. Ju mer men försöker torka ut hårbotten för att rengöra håret, desto mer fett/talg kommer den att utsöndra. Vi rekommenderar att du använder schampo no. 10, som är fuktgivande och djuprengörande. Det innehåller mentol som är antibakteriellt och avfettande och på grund av de höga halterna av avokadoolja och aloe vera rengör schampot på djupet samtidigt som det vårdar. Använd balsam no. 11 efter att ha tvättat håret två gånger. Använd Oil Treatment no. 96 mot fett och tungt hår. Använd oljan i torrt hår. Fördela oljan i hår och hårbotten och låt verka i minst två timmar. Tvätta håret två gånger. Fördela schampo no. 10 i torrt hår och tvätta sedan håret. Använd därefter balsam no. 11 i hårbotten och låt verka i minst två minuter. Kom ihåg att använda Hair & Scalp Rinse no. 87 (blandat med vatten, 1:1) i håret, gärna en gång i veckan, efter tvätt men före balsam (ska sitta i 3-5 min).

Torrt hår Naturligt torrt hår behöver fukt för att komma i balans. Vi rekommenderar schampo no. 01 eller no. 04. Båda är rika på fuktgivande ingredienser och stärker samtidigt hårstrået. Avsluta med balsam (eventuellt som leave-in-produkt), och ge håret en boost med Treatment no. 03, 1-2 gånger i månaden. Om du behöver extra mycket fukt kan Treatment no. 03 blandas med valfri Oil Treatment-produkt.

Kluvna hårtoppar När ett hårstrå klyvs kommer det att slitas snabbare, gå av och bli kortare. Använd eventuellt en intensiv oljekur som lägger sig runtom hårstrået och förseglar det, så att det inte klyvs så lätt. Fördela valfri olja i torrt/handdukstorkat hår och massera in den. Vira en handduk om håret och låt verka i upp till 30 minuter. Kuren ska tvättas ur. Använd kuren var tredje vecka och applicera ett par droppar olja i hårtopparna varje dag.

Skadat hår Använd balsam efter varje hårtvätt och hårkur var tredje vecka. För mycket sol torkar ut håret, framför allt topparna. Därför är det bra att använda olja med solskydd, även om håret redan är skadat. Använd Sun Oil no. 94 eller 95, som båda kan användas förebyggande och reparerande. Har du kemiskt skadat hår? Har du gjort kemisk färgning, blekning eller permanent? Detta är behandlingar som sliter extra mycket på håret eftersom de drar ut alla proteiner ur hårstrået och gör det tunt och glanslöst. Vid sådana skador är det bäst att ge håret en bra proteinkur med massor av fukt, t.ex. Treatment no. 03, gärna blandat med valfri Oil Treatment-produkt. Har du naturligt skadat hår? För ett naturligt skadat hår är fukt allra viktigast. Om du har lockigt hår är det en bra tumregel att använda 3-4 gånger mer hårvård än till typiskt skandinaviskt rakt hår. Anledningen till det är att fjällskiktet är öppet. Därför är håret naturligt torrare och behöver mer fukt. Ett torrt hår kan också få en grön-, röd- eller gulaktig ton i vatten eller klorvatten. Du kan motverka detta genom att använda Hair & Scalp Rinse no. 87 en gång i veckan. 31


Multifunktionalitet Skägg

Till skägg rekommenderar vi Oil Treatment no. 99. Blanda den gärna med lite Styling Paste no. 06 som gör skägget lättskött, vårdar och ger en behaglig, diskret doft. Om du fönar skägget med borste ska du tillsätta lite balsam no. 08 tillsammans med olja och stylingpasta och därefter föna skägget.

Rakning

Använd Oil Treatment no. 96 eller no. 99 eller använd balsam no. 08 eller no. 11. Alla är antibakteriella och ger huden extra mycket fukt. Huden blir silkeslen efter rakning med våra balsam, följt av ett par droppar olja som smörjes in i ansiktet. Båda oljorna är bra både till hudvård och rakning. Face Cream no. 100 och no. 101 är bra för att minska hudirritation efter rakning av nackhår och skägg.

Undvik solskador

Blöt håret före simturen. Eftersom hårstråna är mycket porösa, särskilt på slitet hår, suger torrt hår snabbt åt sig pool- eller havsvatten. Spreja håret 3-4 gånger med sololja. Tvätta håret efteråt med schampo no. 10 och avsluta med balsam no. 11.

Om skadan är skedd

Om håret har blivit grönt kan du djuprengöra det med Hair & Scalp Rinse no. 87. Blanda i så fall med vatten 1:1 i ett glas eller en kanna och häll över håret. Massera in det i det gröna håret och låt verka i 6-10 minuter. Upprepa om det behövs. Avsluta med balsam eller kur.

Salt Water Spray no. 14 eller no. 15

Salt Water Spray är en texturspray. Den kan beskrivas som ett mellanting mellan ett torrschampo, en saltvattenspray och en hårspray. Den ger håret fin fyllighet och härlig textur. Den gör att frisyren håller hela dagen och natten utan att tynga ner håret eller göra att det ser fett ut. Använd sprayen i rent, vått hår. Spreja nära hårbotten och föna håret torrt för att skapa fyllighet. Använd sprayen igen nästa dag. Spreja i torrt hår och föna sedan. Håret får därmed en uppfräschning och behöver inte tvättas. Kan även användas i längderna för att ge en rufsig look.

Löss

Använd Oil Treatment no. 96 mot löss. Applicera generöst med olja i håret, packa in det och låt verka i 30 minuter. Därefter ska håret kammas med luskam. Oljan blockerar lössens andningsvägar så att de tvingas upp till ytan. Ingefära och pepparmynta bidrar till att kväva dem. Vid tjockt hår, eller hår som är svårt att kamma igenom, använd balsam no. 02 ovanpå oljan och kamma sedan. Upprepa behandlingen och kamningen fyra gånger i veckan i två veckor för att komma åt de löss som hinner kläckas under tiden. Man ska alltid kamma. Alltid. Det är den viktigaste åtgärden mot löss. Kamma varannan dag i två veckor så har alla ägg kläckts och inga nya löss tillkommer.

Bryn

Använd Styling Wax no. 09 eller Finishing Hair Spray no. 88 för styling av bryn. Applicera produkten och kamma dem sedan. 32


Salongbehandlingar Treatment no. 03

Använd en vårdande hårkur minst en gång i veckan. Det tar bara några minuter men gör stor skillnad för håret. Hårkur för uttorkat, undernärt och skadat hår. Ger intensiv näring och reparerar försvagade hårfibrer genom att återställa hårets vatteninnehåll och tillföra protein. Kuren innehåller berikande avokadoolja och djuprengörande aloe vera, som återuppbygger hårets styrka och elasticitet. Regelbunden användning av Treatment no. 03 förebygger slitage på håret. Den är idealisk för hår som är försvagat efter för mycket solljus, kemisk behandling eller mycket värmebehandling, eller för långt hår. För att ge håret en extra lyxig kur, blanda valfri Oil Treatment-produkt med Treatment no. 03 (1:1). Den här kuren är kanske en av de bästa hårbehandlingarna som baseras på de allra bästa naturliga oljorna.

Elite professionel (liten kur)

Håret tvättas med schampo no. 01, no. 04, no. 07, no. 10, no. 16 eller no. 17. Treatment no. 03 appliceras. Ge en skön massage. Sköljs ur. Avslutas med balsam no. 02, no. 05, no. 08, no. 11 eller no. 18.

Kurbehandling med Treatment no. 03 och Oil Treatment

Håret tvättas med schampo no. 01, no. 04, no. 07, no. 10, no. 16 eller no. 17. Applicera Treatment no. 03 med personligt utvald Oil Treatment för hår och hårbotten. Ge en skön massage. Sköljs ur. Avslutas med balsam no. 02, no. 05, no. 08, no. 11 eller no. 18.

Elite professionel (stor kur)

Håret tvättas med schampo no. 01, no. 04, no. 07, no. 10, no. 16 eller no. 17. Applicera Treatment no. 03 med personligt utvald Oil Treatment för hår och hårbotten. Ge en skön massage. Lägg en varm, fuktig handduk kring håret. Sköljs ur. Avslutas med balsam no. 02, no. 05, no. 08, no. 11 eller no. 18.

Djuprengörande, stärkande kur

Håret tvättas med schampo no. 01, no. 04, no. 07, no. 10, no. 16 eller no. 17. Hair & Scalp Rinse no. 87 appliceras. Sköljs ur. Applicera Treatment no. 03 med personligt utvald Oil Treatment för hår och hårbotten. Ge en skön massage. Lägg en varm, fuktig handduk kring håret. Sköljs ur. Avslutas med balsam no. 02, no. 05, no. 08, no. 11 eller no. 18.

Kur med Oil Treatment och HairSpa

Oil Treatment no. 96, no. 97, no. 98 eller no. 99 appliceras i torrt eller fuktigt hår. Välj en olja som passar det aktuella håret och hårbotten. Sätt på HairSpa-värmehuvan eller använd ånga eller värme på håret i 15-20 minuter. Oljekuren tvättas ur: Schampo före vatten. Applicera schampo ”ovanpå” oljan. Skölj ur schampot och oljan med vatten. Tvätta därefter som vanligt. Avslutas med balsam no. 02, no. 05, no. 08, no. 11 eller no. 18. 33


34


Problem Problem med hårbotten

Många människor drabbas av problem med hårbotten på grund av stylingprodukter som inte tvättas ur på kvällen, fuktig och varm hårbotten, torr hårbotten på grund av luftkonditionering, dåligt schampo eller fel typ av schampo. Detta kan leda till mjällbildning, håravfall eller klåda i hårbotten. Vi rekommenderar schampo no. 07 och balsam no. 08 mot problem med hårbotten. Tvätta håret minst varannan dag, gärna varje dag. På kvällen appliceras Oil Treatment no. 99 i hårbotten. Tvätta ur på morgonen. Fördela schampo no. 07 i torrt hår och tvätta håret. Använd därefter balsam no. 08 i hårbotten och låt verka i minst två minuter. Som parfymfritt alternativ rekommenderas schampo no. 01 och balsam no. 02. Kom ihåg att använda Hair & Scalp Rinse no. 87 i håret, blandat med vatten (1:1), en gång i veckan efter tvätt och före balsam (ska sitta i 3-5 min).

Mjäll

Mjäll beror på överväxt av jästsvamp. Mjäll uppstår ofta i hårbottnar med hög talgproduktion, eftersom det skapar bra grogrund för ökad svamptillväxt. Syftet med talgproduktionen är egentligen att ge naturlig återfettning åt huden och skydda den mot uttorkning. Både feta och torra mjäll förekommer. Mjäll kan också uppstå på grund av nedsatt immunförsvar vid sjukdom, efter läkemedelsbruk eller på grund av hormoner. Det är viktigt att skapa en bra balans mellan fukt och rengöring. Därför kan det vara en bra idé att växla mellan två olika schampon för att hårbotten ska må så bra som möjligt. Vi rekommenderar därför att du inte försöker torka ut hårbotten. I stället bör du ge den en kurbehandling med Oil Treatment no. 99 och använda schampo no. 07. Du kan också komplettera med Hair & Scalp Rinse no. 87 för djuprengöring. Om mjällen inte försvinner bör du genomgå en kort behandling med receptbelagt medel från apoteket. Sådana behandlingar ska dock bara användas i svåra fall och under kort tid, eftersom de inte skapar balans utan endast är svampdödande.

Psoriasis/eksembehandling

Psoriasis är en hudsjukdom som ofta yttrar sig som röda, mycket torra eksem i hårbotten eller på huden. Om eksemen i hårbotten blir för hårda och tjocka kan det leda till håravfall eftersom hårsäckarnas syreförsörjning störs. En sådan hårbotten måste tvättas med ett mycket milt schampo för att inte irriteras i onödan. De flesta som har psoriasis får lesioner i hårbotten och det kan vara det första stället där sjukdomen visar sig. Löst mjäll bildas vanligtvis i hårbotten. Fläckar av eksem eller psoriasis kan förekomma överallt i hårbotten, men det är vanligast i områden som gränsar till hud, till exempel i pannan och vid öronen. Precis som vanlig psoriasis och vanliga eksem förvärras psoriasis i hårbotten av alkohol. Vi rekommenderar schampo no. 01 och balsam no. 02. Under ett psoriasisutbrott kan du använda Oil Treatment no. 98. Applicera produkten i hårbotten eller på huden och låt verka i upp till två timmar – gärna med en fuktig handduk runt om. Tvätta ur produkten igen och fördela schampo no. 01 i håret innan du blöter det och tvätta sedan håret. Använd balsam no. 02 i hårbotten och låt det verka i minst två minuter. För extra djupgående verkan – låt oljan sitta i över natten.

35


Håravfall

Många tappar håret på grund av stress, parfymerade stylingprodukter, hårfärgning, svamp i hårbotten, graviditet/ förlossning, hormonstörningar eller läkemedel. Om du lider av håravfall och håret känns tunt och bräckligt är det viktigt att ge håret bästa möjliga förutsättningar för att växa. Vi rekommenderar alltid schampo no.. 07 och balsam no. 08 mot håravfall. Tvätta håret minst varannan dag, gärna varje dag. På kvällen appliceras vår Oil Treatment no. 99 i hårbotten, på den/de plats(er) där håravfall förekommer. Tvätta ur oljan på morgonen och fördela schampo no. 07 i håret innan du blöter det, och tvätta sedan håret. Oil Treatment no. 98 kan också verka både skyddande och lugnande för en känslig hårbotten. Kom ihåg att använda Hair & Scalp Rinse no. 87 blandat med vatten (1:1) i håret, gärna en gång i veckan efter tvätt och före balsam (ska sitta i 3-5 min).

Känslig hårbotten

Om du har mycket känslig hårbotten och kanske också känslig hud är det viktigt att vara särskilt försiktig med dofter, framför allt naturliga sådana. Använd de oparfymerade produkterna i Pure-serien. Tvätta gärna ur stylingprodukter ur hår och hårbotten innan du går och lägger dig. Man blir ofta varm om huvudet under natten, och eventuella rester av stylingprodukter kan då irritera en känslig hårbotten.

Tips mot torr hårbotten

Det finns många möjliga orsaker till en torr hårbotten. Ett bra balsam ger fukt till både hår och hårbotten. Om det inte är tillräckligt rekommenderar vi valfri Oil Treatment-produkt. Ta ett par droppar på fingertopparna och massera in. Låt oljan verka över natten och tvätta ur.

36


37


Stylingtips Vård och styling av naturliga lockar

Framhäv den naturliga strukturen i håret

Använd: • Vått hår • Hårfön med diffuser • Hair Styling Mousse Pure no. 90/Sweet Orange no. 91 • Styling Gel Sweet Orange no. 12 • Oil Treatment Healing Sense no. 98 • Styling Wax Pure no. 09/Styling Paste Pure no. 06

Använd: • Vått hår • Hårfön med diffuser • Balsam Sweet Sense no. 05/Pure no. 02 • Styling Gel Sweet Orange no. 12 • Oil Treatment Pure no. 97/Healing Sense no. 98 • Volume Hair Powder Pure no. 89 • Sun Oil Pure no. 94/Vanilla no. 95

Gör så här: • Fördela 2-4 pumpningar mousse i det våta håret och applicera lite gel i topparna. • Om håret är torrt eller glanslöst kan man tillföra 1-2 pumpningar av olja, vilket motsvarar 3-5 droppar. Föna håret torrt med en diffuser och tillsätt under tiden vax eller stylingpasta blandat med lite olja. • Efter föntorkning fördelas ytterligare lite vax eller stylingpasta blandat med olja för att forma håret färdigt.

Gör så här: • Fördela balsam i vått hår. Därefter fördelar du samma mängd gel blandat med lite olja. • Föntorka håret långsamt med huvudet nedåt. Använd diffuser och växla mellan kall och varm luft. Vänd huvudet uppåt när håret är nästan torrt och fortsätt föna med maxvärme och låg hastighet i hårbotten, utan diffuser. • Avsluta med lite hårpuder i hårbotten för att lyfta rötterna. Tillsätt ev. sololja, 2 sprejningar för glans och skydd.

38


Volym i rakt, långt hår

Använd: • Hårfön • Paddle Brush Large • Hair Styling Mousse Pure no. 90/Sweet Orange no. 91 • Salt Water Spray Pure no. 14/Sweet Orange no. 15 • Finishing Hair Spray Pure no. 88/Volume Hair Powder Pure no. 89 Gör så här: • Applicera 2-3 pumpningar mousse i hårbotten efter tvätt. Föntorka med hjälp av en platt borste eller händerna. • Spreja 4-6 gånger med saltvattenspray i håret när det är nästan torrt. Föna därefter igen och upprepa om du vill ha mer fyllighet. • Om du behöver mer styling eller stadga använder du hårspray och/eller fördelar lite hårpuder i håret.

Rakt hår med plattång

Använd: • Hårfön • Paddle Brush Large • Plattång • Styling Gel Sweet Orange no. 12 • Hair Styling Mousse Pure no. 90/Sweet Orange no. 91 • Styling Paste Pure no. 06 • Oil Treatment Healing Sense no. 98/Sweet Mint no. 96 Gör så här: • Föntorka håret med plattborste och gel för en lätt torkning, eller mousse om du vill ha den tyngre. Fördela 2-3 droppar olja i håret som skydd mot värmen. • Efter torkning plattas håret med plattången. Efter plattning fördelar du en gnutta stylingpasta med två droppar olja i håret. Vid fett hår, använd olja no. 96 som lätt olja. Annars använder du olja no. 98.

Volym i långt hår med rundborste och föntorkning Använd: • Vått hår • Hårfön • Rundborste • Styling Gel Sweet Orange no. 12 • Finishing Hair Spray Pure no. 88 • Salt Water Spray Pure no. 14/Sweet Orange no. 15 • Hair Styling Mousse Pure no. 90/Sweet Orange no. 91 • Styling Paste Pure no. 06 • Valfri Oil Treatment-produkt Gör så här: • Fördela lite gel i vått hår och börja med att föntorka håret med en rundborste. Spreja därefter med hårspray ner i hårbotten. För mer motstånd i rötterna kan du använda saltvattenspray. • Föredrar du en lite tyngre styling att föntorka i, byt ut sprejen mot 2-4 pumpningar mousse före föningen. • Avsluta med hårspray och en gnutta stylingpasta blandat med lite olja efter föntorkningen.

Lockar/struktur med plattång

Använd: • Hårfön • Plattång • Hair Styling Mousse Pure no. 90/Sweet Orange no. 91 • Volume Hair Spray Pure no. 86 • Styling Paste Pure no. 06 • Oil Treatment Healing Sense no. 98 • Finishing Hair Spray Pure no. 88 • Volume Hair Powder Pure no. 89 Gör så här: • Fördela mousse i håret och börja med att föna det. • Använd platt- eller stylingtång för att skapa struktur på håret. Medan lockarna svalnar sprejas varje lock med hårspray no. 86. • Definiera lockarna genom att snurra dem med en blandning av stylingpasta och ett par droppar olja. • För att lyfta håret lite mer från hårbotten, använd hårspray no. 88 och ev. lite hårpuder.

39


Styling av kort damhår

Använd: • Hårfön • Sassoon-borste • Styling Mousse Pure no. 90/Sweet Orange no. 91 (mjuk och stor volym) • Salt Water Spray Pure no. 14/Sweet Orange no. 15 (matt och lätt volym) • Något av följande (valfritt): Volume Hair Powder Pure no. 89/Styling Paste Pure no. 06/Finishing Hair Spray Pure no. 88/Volume Hair Spray Pure no. 86 Gör så här: • Använd mousse för mjuk, stor volym, eller saltvattenspray för en mer matt och lätt volym. • Föna det korta håret torrt med hjälp av händerna eller en Sassoon-borste. Blås håret framåt och bakåt och avsluta i frisyrens riktning. • Avsluta stylingen av det torra håret med någon av följande produkter: hårpuder, stylingpasta eller hårspray.

Styling av rak page

Använd: • Vått hår • Hårfön • Sassoon-borste • Hair Styling Mousse Pure no. 90/Sweet Orange no. 91 • Valfri Oil Treatment-produkt • Finishing Hair Spray Pure no. 88 Gör så här: • Fördela lite mousse i det våta håret och tillsätt 1-2 droppar valfri olja. • Föna håret torrt med Sassoon-borste inifrån hårbotten först. • Efter föning avslutar du med en droppe olja och hårspray.

Struktur

Använd: • Hårfön med diffuser • Volume Hair Spray Pure no. 86 • Salt Water Spray Pure no. 14/Sweet Orange no. 15 • Styling Paste Pure no. 06/Styling Wax Pure no. 09 • Oil Treatment Deep Wood no. 99 • Volume Hair Powder Pure no. 89/Volume Hair Spray Pure no. 86 Gör så här: • Spreja lite hårspray längst in vid hårrötterna (ev. kan saltvattenspray användas i stället). • I resten av håret fördelar du lite stylingpasta eller vax med 2 droppar olja. Håret kan därefter torkas med diffuser. • Efter torkning avslutar du med lite hårpuder eller hårspray.

Styling av kort herrhår Använd: • Hårfön • Styling Wax Pure no. 09 • Styling Paste Pure no. 06 (stark fixering och struktur) • Volume Hair Powder Pure no. 89 (stark fixering) • Styling Gel Sweet Orange no. 12 (naturlig look, nästan ingen fixering) • Salt Water Spray Pure no. 14/Sweet Orange no. 15 (somrig strandlook) Gör så här: • Använd gel före föning. Om du vill skapa mycket struktur kan du tillsätta en gnutta stylingpasta före föning. • Efter föning fixeras håret ”på känsla” med något av följande: • Vax för en mattare look och stark fixering. • Stylingpasta för stark fixering och mycket struktur. • Hårpuder för stark fixering och en look där stylingprodukten inte syns. • Gel för en naturlig look nästan helt utan fixering. • Saltvattenspray för en skön, somrig strandlook. Föna eventuellt lite extra efter att saltvattenspray använts.

40


Uppsättning av hår

Styling av långt herrhår

Använd: • Vått hår • Hårfön • Salt Water Spray Pure no. 14/Sweet Orange no. 15 • Volume Hair Powder Pure no. 89 • Styling Paste Pure no. 06 Gör så här: • Fördela ungefär 5 sprejningar med saltvattenspray i det våta håret. • Föna håret från rötterna med hjälp av händerna. Efter föningen tar du lite hårpuder i händerna och fördelar det i topparna. • Du kan också använda stylingpasta i stället för hårpuder. Fördela pastan i händerna och krama in den i längderna.

Använd: • Styling Gel Sweet Orange no. 12 • Volume Hair Powder Pure no. 89 • Volume Hair Spray Pure no. 86 • Finishing Hair Spray Pure no. 88 Gör så här: • Använd gel före föning och som finish i toppar och vid renfrisering. • Vår bästa produkt till håruppsättningar är hårpuder, som fördelas i håret innan uppsättningen påbörjas. Det ger håret ett visst motstånd som underlättar tupering och placering av hårnålar. • Använd hårspray under tiden. • Avsluta med hårspray no. 88. Kom ihåg att spreja från 20 centimeters avstånd.

Få små hårstrån att lägga sig

Styling av skägg

Använd: • Shampoo + Conditioner Deep Wood no. 07 och 08 • eller Balsam Deep Wood no. 08 • eller Oil Treatment Deep Wood no. 99 • eller Oil Treatment Deep Wood no. 99 blandat med lite Styling Paste Pure no. 06 Gör så här: • Tvätt och vård av skägg: Använd schampo och balsam. • Rakning: Använd balsam eller olja (med antibakteriell effekt). • Vård av helskägg: Använd olja.

Använd: • Styling Paste Pure no. 06 + valfri Oil Treatmentprodukt • Sun Oil Pure no. 94/Vanilla no. 95 • Finishing Hair Spray Pure no. 88 Gör så här: • För att få små hårstrån att lägga sig efter styling använder du en liten mängd stylingpasta med 1-2 droppar valfri Oil Treatment-produkt. • För extra glans till hår som är lite torrt kan du spreja 1-2 pumpningar med sololja på cirka 20 centimeters avstånd från håret. • Spreja 1 pumpning med hårspray och dra efter med händerna.

• Styling av helskägg: Blanda olja med lite stylingpasta.

41


Serum till håret

Flätat hår

Använd: • Vått hår • Volume Hair Spray Pure no. 86 • Sun Oil Pure no. 94/Vanilla no. 95 • Valfri Oil Treatment-produkt + Styling Gel Sweet Orange no. 12/Volume Hair Spray Pure no. 86 Gör så här: • Vi rekommenderar att du använder vatten och hårspray när du flätar håret. • Om du vill ha en stram, definierad flätning med glans kan du använda sololja, som gör det lättare att fläta. • Genom att fläta med vatten, olja och gel eller hårspray får du en fläta som sitter kvar utan att se torr ut.

Använd: • Styling Gel Sweet Orange no. 12 Gör så här: • Använd gelen vid föning eller styling för att ge styrka och värmeskydd. • Gelen kan användas för sig själv eller tillsammans med andra stylingprodukter. Styling Gel no. 12 är inte en traditionell gel eftersom den också fungerar som ett hårserum som ger håret styrka och fukt. Silket i produkten är ett riktigt starkt naturmaterial som skyddar håret.

42


Produktguide Med ZENZ Organic Products produktguide kan du snabbt bekanta dig med våra produkter. Här ser du vilka egenskaper de har och vilka hårtyper de passar till.

Tom: Inte optimal Passar bra Passar mycket bra

Shampoo Pure no. 01

Conditioner Pure no. 02

Shampoo Sweet Sense no. 04

Conditioner Sweet Sense no. 05

Shampoo Deep Wood no. 07

Conditioner Deep Wood no. 08

Shampoo Menthol no. 10

Conditioner Menthol no. 11

Shampoo Rhassoul no. 16

Shampoo Cactus no. 17

Conditioner Cactus no. 18

Treatment Pure no. 03

Hair & Scalp Rinse Fresh Herbs no. 87

HÅRVÅD

Normalt hår Kraftigt/tjockt hår Fint hår Rakt hår Vågigt hår/Struktur Lockigt hår Afrohår Kort hår Långt hår Färgat hår Permanentat hår Fett hår Torrt hår Kluvna hårtoppar Skadat hår

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★ ★★ ★★ ★

★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★ ★★ ★★ ★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★

★★ ★ ★★ ★★ ★ ★ ★ ★★ ★★ ★ ★ ★★ ★ ★ ★

★★ ★ ★★ ★★ ★ ★ ★ ★★ ★★ ★ ★ ★★ ★ ★ ★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

Mjäll Psoriasis Håravfall Eksem Känslig

★★ ★★ ★ ★★ ★★

★★ ★★ ★ ★★ ★★

★ ★ ★ ★ ★

★ ★ ★ ★ ★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

HÅRVÅRD PRODUKTGUIDE

HÅR

HÅRBOTTEN

43


Finishing Hair Spray Pure no. 88

★★

Volume Hair Spray Pure no. 86

Salt Water Spray Sweet Orange no. 15

★★ ★★ ★ ★★

★★ ★★ ★★

★ ★★ ★ ★

Salt Water Spray Pure no. 14

Volym Wetlook Före föning Finish styling Uppsättning

STYLING

★★

★★ ★

Day Colour & Volume Boost no. 35, 36, 37

★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★

★ ★ ★★ ★ ★ ★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★

★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★

★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★

★★

★★ ★ ★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★

Hair Styling Mousse Pure no. 90

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★ ★★ ★

Volume Hair Powder Pure no. 89

Styling Wax Pure no. 09

Normalt hår Kraftigt/tjockt hår Fint hår Rakt hår Vågigt hår/struktur Lockigt hår Afrohår Kort hår Långt hår Färgat hår Permanentet hår Fett hår Torrt hår Kluvna hårtoppar Skadat hår

HÅR

Styling Gel Sweet Orange no. 12

Styling Paste Pure no. 06

STYLING PRODUKTGUIDE

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★

★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★

★ ★★ ★★

★★

★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★

44

HÅRSPRAY

Hair Styling Mousse Sweet Orange no. 91

STYLING

★★ ★

★★ ★★

★★ ★ ★ ★★

★★ ★ ★ ★

★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★ ★ ★

★★ ★★

★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★

★★

★★

★★

★★

★★

★★ ★

★★ ★

★ ★★ ★★

★★ ★★


Mjäll Psoriasis Håravfall Eksem Känslig

★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★ ★

Wetlook Före föning Finish styling

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★ ★ ★

Normal Kombinerad Torr Fet Akne Psoriasis Känslig Rynkor Celluliter Rengörande Vätskeretention

★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★ ★ ★★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★ ★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★

Avstressande Balanserande Upplyftande Stärkande

★ ★★ ★★

STYLING

HUD

HUMÖR

★★ ★★ ★★ ★ ★ ★ ★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

Hårbotten

Face Cream Pure no. 101

★★ ★★ ★ ★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★

ANSIKTSKRÄM

Face Cream Deep Wood no. 100

★★ ★★ ★ ★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★

★ ★ ★★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★ ★★ ★ ★ ★

Sun Oil SPF 30 Vanilla no. 95

Oil Treatment Deep Wood no. 99

★★ ★★ ★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

Normalt hår Kraftigt/tjockt hår Fint hår Rakt hår Vågigt hår/Struktur Lockigt hår Afrohår Kort hår Långt hår Färgat hår Permanentat hår Fett hår Torrt Kluvna hårtopar Skadat hår

Sun Oil SPF 30 Pure no. 94

Oil Treatment Healing Sense no. 98

HÅR

SOLOLJA

Oil Treatment Pure no. 97

OLJA & HUDVÅRD PRODUKTGUIDE

Oil Treatment Sweet Mint no. 96

OLJA

★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★

★ ★ ★

★★ ★★ ★ ★ ★★ ★★

★★ ★★

45

Produktguide Med ZENZ Organic Products produktguide kan du snabbt bekanta dig med våra produkter. Här ser du vilka egenskaper de har och vilka hårtyper de passar till. Blank: Inte optimal Passar bra Passar mycket bra


★★ ★★ ★ ★★ ★★

STYLING

Volym Wetlook Före föning Finish styling Uppsättning

HUD

★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★ Följ instruktionerna för kort/långt hår ★★

★★ ★★ ★★

★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★ ★★ ★★ ★ ★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★

★★

PURE ANSIKTSKRÄM

Face Cream Pure no. 101

★★ ★★ ★ ★★ ★★

★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★

PURE SOLOLJA

Sun Oil SPF 30 Pure no. 94

★★ ★★ ★ ★★ ★★

HÅRBOTTEN

★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★

Finishing Hair Spray Pure no. 88

Mjäll Psoriasis Håravfall Eksem Känslig hårbotten

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★ ★★ ★

Volume Hair Spray Pure no. 86

★★ ★★ ★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

Salt Water Spray Pure no. 14

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

PURE HÅRSPRAY

Day Colour & Volume Boost no. 35, 36, 37

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

Volume Hair Powder Pure no. 89

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

HÅR

Styling Wax Pure no. 09

Treatment Pure no. 03

Normalt hår Kraftigt/tjockt hår Fint hår Rakt hår Vågigt hår/Struktur Lockigt hår Afrohår Kort hår Långt hår Färgat hår Permanentat hår Fett hår Torrt hår Kluvna hårtoppar Skadat hår

Styling Paste Pure no. 06

Conditioner Pure no. 02

Oil Treatment Pure no. 97

Shampoo Pure no. 01

PURE PRODUKTGUIDE

PURE STYLING

PURE OLJA

Hair Styling Mousse Pure no. 90

PURE HÅVÅD

★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★

★ ★★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★ ★★ ★★

Normal Kombinerad Torr Fet Akne Psoriasis Känslig Rynkor 46

★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★ ★★


47


✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

✔ ✔

Styling Paste Pure no. 06 Styling Wax Pure no. 09 Styling Gel Sweet Orange no. 12 Salt Water Spray Pure no. 14 Salt Water Spray Sweet Orange no. 15 Volume Hair Spray Pure no. 86 Finishing Hair Spray Pure no. 88 Volume Hair Powder Pure no. 89 Hair Styling Mousse Pure no. 90 Hair Styling Mousse Sweet Orange no. 91

88 89 99 97 96 92 88 40 86 86

58 39 92 85 85 52 71

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

✔ ✔

76 74

✔ ✔

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Oil Treatment Sweet Mint no. 96 Oil Treatment Pure no. 97 Oil Treatment Healing Sense no. 98 Oil Treatment Deep Wood no. 99

100 100 100 100

99 100 99 99

STYLING

OLJA

✔ ✔ ✔ ✔

✔ ✔ ✔ ✔

(✔) Innehåller 100% veganska ingredienser men är inte registrerad hos Vegan Society. 48

✔ ✔ ✔ ✔

Vegan Society

62 87 58 87 58 87 60 87 52 58 87 81

Ecocert COSMOS Organic

98 99 98 99 98 99 98 99 99 98 99 97 97

HÅRVÅRD

AllergyCertified (utan parfym)

Svanenmärkt

Shampoo Pure no. 01 Conditioner Pure no. 02 Shampoo Sweet Sense no. 04 Conditioner Sweet Sense no. 05 Shampoo Deep Wood no. 07 Conditioner Deep Wood no. 08 Shampoo Menthol no. 10 Conditioner Menthol no. 11 Shampoo Rhassoul no. 16 Shampoo Cactus no. 17 Conditioner Cactus no. 18 Treatment Pure no. 03 Hair & Scalp Rinse Fresh Herbs no. 87

HÅRVÅRD, STYLING & OLJA

Naturliga ingredienser %

Certifierade organiska ingredienser %

NATURLIG, EKOLOGISK & MÄRKNINGAR

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ (✔)

✔ ✔ ✔ ✔


49


Hårvård

50


SHAMPOO PURE NO. 01 LOOK GOOD

Shampoo Pure no. 01 ger fukt, styrka och vitalitet till alla hårtyper. Den passar särskilt bra till känsligt hår och hårbotten. Hårbotten och hårsäckarna stärks och håret blir friskt och glansigt. Det milda och oparfymerade schampot berikar hår och hårbotten med vitaminer och mineraler och tillför massor av fukt och vård. Massera in ordentligt i hårbotten för att rengöra, stimulera hårsäckarna och stärka hårväxten. Vid trassligt hår använder du Conditioner Pure no. 02 efteråt för att få ett mjukare resultat och hår som är enklare att kamma ut.

FEEL GOOD

Tvätta håret noga med ett milt och allergivänligt schampo med naturliga och ekologiska ingredienser. Hårbotten stimuleras samtidigt som håret stärks och får optimal vård. När Shampoo Pure no. 01 masseras in i vått hår bildas ett härligt, mjukt skum. Upplev hur mjukt och lätt håret känns. Schampot är oparfymerat och passar därför för allergiker, barn och gravida. Shampoo Pure no. 01 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, ekologiskt kokosvatten och ekologisk, kallpressad avokadoolja. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hud- och hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och har därmed också god effekt på hårbotten. Ekologiskt kokosvatten innehåller många vitaminer och viktiga mineraler och tillför massor av fukt och näring till håret. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot torr och uttorkad hud samt skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik parfym och kemikalier med vårt veganska Shampoo Pure no. 01. Det innehåller massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Shampoo Pure no. 01 innehåller 98 procent ingredienser av naturligt ursprung och 62 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt och certifierad enligt AllergyCertified och Ecocert COSMOS Organic, och den är registrerad hos Vegan Society.

51


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

98% ingredienser av naturligt ursprung 62% certifierade ekologiska ingredienser Oparfymerad pH 5,0-5,5

DK

N

S

Allergivenlig shampoo til alle hårtyper. Perfekt til sensitivt/känsligt hår og hovedbund/hårbotten. Styrker/Stärker og genopretter/återställer den naturlige balance i hår og hovedbund/hårbotten. Giver optimal fugt/fukt. Uden/Utan parfume.

Brug/Användning

Fordel en lille/liten mængde i vådt/vått hår. Masser/Massera for at skabe et blødt/mjukt skum. Skyl/Skölj grundigt/ noggrant. Afslut/Avsluta med Conditioner no. 02 efter behov.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Økologisk kokosvand/kokosvatten Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja

Innehåll 50 ML 250 ML 1000 ML 2500 ML

Ean

5715012001093 5715012000201 5715012000645 5715012001390

Förpackning

Tub: PE, delvis återvunnet1) Lock: PP. OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet3). Lock: PP, delvis återvunnet4). OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet5). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet6). Flaska: HDPE. Lock: PP.

1)

40% PCR. 2) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 3) 35% PCR + 65% PIR. 4) 15% PCR. 5) 25% PCR + 75% PIR. 6) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Glycerin, Citric Acid, Sodium PCA, Cocamidopropyl Betaine, Saccharide Isomerate, Sodium Levulinate, Maris Sal, Cocos Nucifera Water*, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Persea Gratissima Oil*, Sodium Citrate, Tapioca Starch*, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate. *Ingredients from organic farming. 98% natural origin of total. 62% of the total ingredients are from organic farming. COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard available at http://COSMOS.ecocert.com Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.allergycertified.com www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

12 M

52


CONDITIONER PURE NO. 02 LOOK GOOD

Conditioner Pure no. 02 ger fukt, styrka och vård till alla hårtyper. Det passar särskilt bra till känsligt hår och hårbotten. Hårbotten och hårsäckarna stärks och håret blir friskt, glansigt och lätt att kamma ut. Detta milda och oparfymerade balsam berikar håret med vitaminer och mineraler och tillför massor av fukt och vård till hår och hårbotten. Det lägger sig runt hårstrået, och för att uppnå full effekt kan det också användas i hårbotten eftersom det inte innehåller silikon. Det är färgbevarande och kan användas både som ett vanligt balsam som sköljs ur, eller som leave-in conditioner.

FEEL GOOD

När Conditioner Pure no. 02 fördelas i vått hår uppstår en härlig mjukt effekt. Hårbotten stimuleras samtidigt som håret stärks och får massor av fukt och vård. Märk hur håret blir mjukt, glansigt och enkelt att kamma ut. Balsamet är oparfymerat och passar därför för allergiker, barn och gravida. Conditioner Pure no. 02 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, ekologiskt glycerin och ekologisk, kallpressad avokadoolja. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hud- och hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Ekologiskt glycerin tillför fukt och gör håret mjukt. Det är en naturlig beståndsdel i fetter och oljor. Bevarar den naturliga fuktbalansen i huden och håret och förbättrar elasticiteten. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot torr och uttorkad hud samt skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik parfym och kemikalier med vårt veganska Conditioner Pure no. 02, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Conditioner Pure no. 02 innehåller 99 procent ingredienser av naturligt ursprung och 87 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt, certifierad enligt AllergyCertified och registrerad hos Vegan Society.

53


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

99% ingredienser av naturligt ursprung 87% certifierade ekologiska ingredienser Oparfymerad pH 4,0-4,5

DK

N

S

Allergivenlig balsam til alle hårtyper. Perfekt til sensitivt/känsligt hår og hovedbund/hårbotten. Tilfører fugt/fukt, blødgør/mjukgör og beskytter/skyddar håret. Farvebevarende/Färgskyddande. Uden/Utan parfume.

Brug/Användning

Fordel en lille/liten mængde i håret efter hårvask/-tvätt. Må gerne komme i hovedbunden/hårbotten. Vent 2-3 minutter og skyl/skölj grundigt/noggrant. Anvend som rinse-out eller leave-in balsam.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Økologisk glycerin Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja

Innehåll 50 ML 250 ML 1000 ML 2500 ML

Ean

5715012001109 5715012000225 5715012000652 5715012001406

Förpackning

Tub: PE, delvis återvunnet1) Lock: PP. OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet3). Lock: PP, delvis återvunnet4). OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet5). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet6). Flaska: HDPE. Lock: PP.

1)

40% PCR. 2) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 3) 35% PCR + 65% PIR. 4) 15% PCR. 5) 25% PCR + 75% PIR. 6) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Cetearyl Alcohol, Aqua, Glycerin**, Behenamidopropyl Dimethylamine, Lactic Acid, Persea Gratissima Oil*, Sodium Levulinate, Potassium Sorbate. *Organic origin. **Made using organic ingredients. Certified organic according to EC 834/2007. 99% natural origin of total. 87% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.allergycertified.com www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

54

12 M


SHAMPOO SWEET SENSE NO. 04 LOOK GOOD

Shampoo Sweet Sense no. 04 ger fukt, styrka och vitalitet till alla hårtyper. Det passar särskilt bra för normalt och fint hår. Hårbotten och hårsäckarna stärks och håret blir friskt och glansigt. Schampot berikar hår och hårbotten med vitaminer och mineraler och tillför massor av fukt och vård. Massera in ordentligt i hårbotten för att rengöra, stimulera hårsäckarna och stärka hårväxten. Vid trassligt hår använder du Conditioner Sweet Sense no. 05 efteråt för att få ett mjukare resultat och hår som är enklare att kamma ut.

FEEL GOOD

Tvätta håret med ett väldoftande schampo med naturliga och ekologiska ingredienser, och låt en söt doft av bergamott och neroli lyfta humöret. Hårbotten stimuleras samtidigt som håret stärks och får optimal vård. När Shampoo Sweet Sense no. 04 masseras in i vått hår bildas ett härligt, mjukt skum med en upplyftande doft av sommarblommor. Blunda ett slag, upplev hur mjukt och lätt håret känns och låt tankarna vandra till en sommaräng med fräscha blommor. Shampoo Sweet Sense no. 04 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, ekologiskt kokosvatten och ekologisk, kallpressad avokadoolja. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hudoch hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Ekologiskt kokosvatten innehåller många vitaminer och viktiga mineraler och tillför massor av fukt och näring till håret. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot torr och uttorkad hud samt skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med vårt veganska Shampoo Sweet Sense no. 04, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Shampoo Sweet Sense no. 04 innehåller 98 procent ingredienser av naturligt ursprung och 58 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt, certifierad enligt Ecocert COSMOS Organic och registrerad hos Vegan Society.

55


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

98% ingredienser av naturligt ursprung 58% certifierade ekologiska ingredienser Naturlig parfym pH 5,0-5,5

DK

N

S

Shampoo til alle hårtyper. Perfekt til normalt eller fint hår. Tilfører volumen og intens fugt/fukt. Sød/Söt duft/doft af bergamot og neroli.

Brug/Användning

Fordel en lille/liten mængde i vådt/vått hår. Masser/Massera for at skabe et blødt/mjukt skum. Skyl/Skölj grundigt/ noggrant. Afslut/Avsluta med Conditioner no. 05 efter behov.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Økologisk kokosvand/kokosvatten Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja

Innehåll 50 ML 250 ML 1000 ML 2500 ML

Ean

5715012001154 5715012000263 5715012000676 5715012001420

Förpackning

Tub: PE, delvis återvunnet1) Lock: PP. OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet3). Lock: PP, delvis återvunnet4). OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet5). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet6). Flaska: HDPE. Lock: PP.

1)

40% PCR. 2) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 3) 35% PCR + 65% PIR. 4) 15% PCR. 5) 25% PCR + 75% PIR. 6) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Glycerin, Citric Acid, Sodium PCA, Maris Sal, Cocamidopropyl Betaine, Saccharide Isomerate, Sodium Levulinate, Cocos Nucifera Water*, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Persea Gratissima Oil*, Tapioca Starch*, Parfum, Sodium Citrate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate. *Ingredients from organic farming. 98% natural origin of total. 58% of the total ingredients are from organic farming. COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard available at http://COSMOS.ecocert.com Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

12 M

56


CONDITIONER SWEET SENSE NO. 05 LOOK GOOD

Conditioner Sweet Sense no. 05 ger fukt, styrka och vård till alla hårtyper. Det passar särskilt bra för normalt och fint hår. Hårbotten och hårsäckarna stärks och håret blir friskt, glansigt och lätt att kamma ut. Balsamet berikar hår och hårbotten med vitaminer och mineraler och tillför massor av fukt och vård. Det lägger sig runt hårstrået, och för att uppnå full effekt kan det också användas i hårbotten eftersom det inte innehåller silikon. Det är färgbevarande och kan användas både som ett vanligt balsam som sköljs ur, eller som leave-in conditioner.

FEEL GOOD

När Conditioner Sweet Sense no. 05 fördelas i vått hår uppstår en härlig mjukt effekt. Njut av den söta doften av bergamott och neroli, samtidigt som håret får massor av fukt och vård. Väck dina sinnen med den upplyftande doften av sommarblommor. Blunda ett slag och låt tankarna vandra till en sommaräng med fräscha blommor. Håret blir mjukt, glansigt och enkelt att kamma ut. Conditioner Sweet Sense no. 05 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, ekologiskt glycerin och ekologisk, kallpressad avokadoolja. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hudoch hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Ekologiskt glycerin tillför fukt och gör håret mjukt. Det är en naturlig beståndsdel i fetter och oljor. Bevarar den naturliga fuktbalansen i huden och håret och förbättrar elasticiteten. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot torr och uttorkad hud samt skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med vårt veganska Conditioner Sweet Sense no. 05, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Conditioner Sweet Sense no. 05 innehåller 99 procent ingredienser av naturligt ursprung och 87 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt och registrerad hos Vegan Society.

57


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

99% ingredienser av naturligt ursprung 87% certifierade ekologiska ingredienser Naturlig parfym pH 3,8-4,3

DK

N

S

Balsam til alle hårtyper. Perfekt til normalt eller fint hår. Tilfører fugt/fukt, blødgør/mjukgör og beskytter/skyddar håret. Farvebevarende/Färgskyddande. Sød/Söt duft/doft af bergamot og neroli.

Brug/Användning

Fordel en lille/liten mængde i håret efter hårvask/-tvätt. Må gerne komme i hovedbunden/hårbotten. Vent 2-3 minutter og skyl/skölj grundigt/noggrant. Anvend som rinse-out eller leave-in balsam.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Økologisk glycerin Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja

Innehåll 50 ML 250 ML 1000 ML 2500 ML

Ean

5715012001161 5715012000287 5715012000683 5715012001437

Förpackning

Tub: PE, delvis återvunnet1) Lock: PP. OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet3). Lock: PP, delvis återvunnet4). OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet5). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet6). Flaska: HDPE. Lock: PP.

1) 40% PCR. 2) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 3) 35% PCR + 65% PIR. 4) 15% PCR. 5) 25% PCR + 75% PIR. 6) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Cetearyl Alcohol, Glycerin**, Behenamidopropyl Dimethylamine, Aqua, Lactic Acid, Persea Gratissima Oil*, Sodium Levulinate, Parfum, Potassium Sorbate.. *Organic origin. **Made using organic ingredients. Certified organic according to EC 834/2007. 99% natural origin of total. 87% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

58

12 M


SHAMPOO DEEP WOOD NO. 07 LOOK GOOD

Shampoo Deep Wood no. 07 ger fukt, styrka och vitalitet till alla hårtyper. Det passar särskilt bra för lockigt och torrt hår samt vid problem med hårbotten. Hårbotten och hårsäckarna stärks och håret blir friskt och glansigt. Schampot berikar hår och hårbotten med vitaminer och mineraler och tillför massor av fukt och vård. Massera in ordentligt i hårbotten för att rengöra, stimulera hårsäckarna och stärka hårväxten. Vid särskilt torrt eller trassligt hår använder du Conditioner Deep Wood no. 08 efteråt för att få ett mjukare resultat och hår som är enklare att kamma ut.

FEEL GOOD

Tvätta håret med ett väldoftande schampo med naturliga och ekologiska ingredienser och väck dina sinnen med den varma och avkopplande doften. Hårbotten stimuleras samtidigt som håret stärks och får optimal vård. När Shampoo Deep Wood no. 07 masseras in i vått hår bildas ett härligt mjukt skum med lugnande toner av ceder- och sandelträ, patchouli och myrra. Blunda ett slag, upplev hur mjukt och lätt håret känns och låt lugnet infinna sig medan tankarna vandrar till skogarnas stillhet. Shampoo Deep Wood no. 07 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, ekologisk, kallpressad avokadoolja, ekologiskt kokosvatten och eteriska oljor. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hudoch hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot torr och uttorkad hud samt skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare. Ekologiskt kokosvatten innehåller många vitaminer och viktiga mineraler och tillför massor av fukt och näring till håret. Eteriska oljor: cederträ, patchouli, myrra och sandelträ.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med vårt veganska Shampoo Deep Wood no. 07, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Shampoo Deep Wood no. 07 innehåller 98 procent ingredienser av naturligt ursprung och 58 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt, certifierad enligt Ecocert COSMOS Organic och registrerad hos Vegan Society.

59


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

98% ingredienser av naturligt ursprung 58% certifierade ekologiska ingredienser Naturlig parfym (eteriska oljor) pH 5,0-5,5

DK

N

S

Shampoo til alle hårtyper. Perfekt til krøllet/lockigt eller tørt/torrt hår og hovedbundsproblemer/hårbottenproblem. Genopretter/Återställer fugtbalancen/fuktbalansen og beroliger/lugnar kløe/klåda. Blødgørende/Mjukgörande effekt. Varm duft/doft af sandeltræ, patchouli og myrra.

Brug/Användning

Fordel en lille/liten mængde i vådt/vått hår. Masser/Massera for at skabe et blødt/mjukt skum. Skyl/Skölj grundigt/ noggrant. Afslut/Avsluta med Conditioner no. 08 efter behov.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja Økologisk kokosvand/kokosvatten Æteriske olier

Innehåll 50 ML 250 ML 1000 ML 2500 ML

Ean

5715012001192 5715012000300 5715012000690 5715012001444

Förpackning

Tub: PE, delvis återvunnet1) Lock: PP. OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet3). Lock: PP, delvis återvunnet4). OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet5). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet6). Flaska: HDPE. Lock: PP.

1) 40% PCR. 2) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 3) 35% PCR + 65% PIR. 4) 15% PCR. 5) 25% PCR + 75% PIR. 6) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Glycerin, Sodium PCA, Cocamidopropyl Betaine, Saccharide Isomerate, Sodium Levulinate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Persea Gratissima Oil*, Cocos Nucifera Water*, Cedrus Atlantica Bark Oil*, Pogostemon Cablin Leaf Oil*, Commiphora Myrrha Oil, Santalum Spicata Wood Oil*, Tapioca Starch*, Parfum, Citric Acid, Sodium Citrate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate. *Ingredients from organic farming. 98% natural origin of total. 58% of the total ingredients are from organic farming. COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard available at http://COSMOS.ecocert.com Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

12 M

60


CONDITIONER DEEP WOOD NO. 08 LOOK GOOD

Conditioner Deep Wood no. 08 ger fukt, styrka och vård till alla hårtyper. Det passar särskilt bra för lockigt och torrt hår samt vid problem med hårbotten. Hårbotten och hårsäckarna stärks och håret blir friskt, glansigt och lätt att kamma ut. Balsamet berikar hår och hårbotten med vitaminer och mineraler och tillför massor av fukt och vård. Det lägger sig runt hårstrået, och för att uppnå full effekt kan det också användas i hårbotten eftersom det inte innehåller silikon. Det är färgbevarande och kan användas både som ett vanligt balsam som sköljs ur, eller som leave-in conditioner.

FEEL GOOD

När Conditioner Deep Wood no. 08 fördelas i vått hår uppstår en härlig mjukt effekt. Njut av den varma och avkopplande doften, samtidigt som håret får massor av fukt och vård. Skäm bort dina sinnen med lugnande dofter av ceder och sandelträ, patchouli och myrra. Blunda ett slag och låt lugnet infinna sig, medan tankarna vandrar till skogens stillhet. Håret blir mjukt, glansigt och enkelt att kamma ut. Conditioner Deep Wood no. 08 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, ekologiskt glycerin, ekologisk, kallpressad avokadoolja och eteriska oljor. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hud- och hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Ekologiskt glycerin tillför fukt och gör håret mjukt. Det är en naturlig beståndsdel i fetter och oljor. Bevarar den naturliga fuktbalansen i huden och håret och förbättrar elasticiteten. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot torr och uttorkad hud samt skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare. Eteriska oljor: cederträ, patchouli, myrra och sandelträ.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med vårt veganska Conditioner Deep Wood no. 08, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Conditioner Deep Wood no. 08 innehåller 99 procent ingredienser av naturligt ursprung och 87 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt och registrerad hos Vegan Society.

61


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

99% ingredienser av naturligt ursprung 87% certifierade ekologiska ingredienser Naturlig parfym (eteriska oljor) pH 4,0-4,5

DK

N

S

Balsam til alle hårtyper. Perfekt til normalt eller fint hår. Tilfører fugt/fukt, blødgør/mjukgör og beskytter/skyddar håret. Farvebevarende/Färgskyddande. Varm duft/doft af sandeltræ, patchouli og myrra.

Brug/Användning

Fordel en lille/liten mængde i håret efter hårvask/-tvätt. Må gerne komme i hovedbunden/hårbotten. Vent 2-3 minutter og skyl/skölj grundigt/noggrant. Anvend som rinse-out eller leave-in balsam.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Økologisk glycerin Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja Eteriske oljor

Innehåll 50 ML 250 ML 1000 ML 2500 ML

Ean

5715012001208 5715012000324 5715012000812 5715012001451

Förpackning

Tub: PE, delvis återvunnet1) Lock: PP. OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet3). Lock: PP, delvis återvunnet4). OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet5). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet6). Flaska: HDPE. Lock: PP.

1) 40% PCR. 2) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 3) 35% PCR + 65% PIR. 4) 15% PCR. 5) 25% PCR + 75% PIR. 6) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Cetearyl Alcohol, Aqua, Glycerin**, Behenamidopropyl Dimethylamine, Lactic Acid, Persea Gratissima Oil*, Sodium Levulinate, Cedrus Atlantica Bark Oil*, Pogostemon Cablin Leaf Oil*, Commiphora Myrrha Oil, Santalum Spicata Wood Oil*, Parfum, Potassium Sorbate. *Organic origin. **Made using organic ingredients. Certified organic according to EC 834/2007. 99% natural origin of total. 87% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

62

12 M


SHAMPOO MENTHOL NO. 10 LOOK GOOD

Shampoo Menthol no. 10 ger fukt, styrka och vitalitet till alla hårtyper. Det passar särskilt bra för fint och fett hår. Hårbotten och hårsäckarna stärks och håret blir friskt och glansigt. Schampot berikar hår och hårbotten med vitaminer och mineraler och tillför massor av fukt och vård. Massera in ordentligt i hårbotten för att rengöra, aktivera blodcirkulationen samt stimulera hårsäckarna och därmed stärka hårväxten. Vid trassligt hår använder du Conditioner Menthol no. 11 efteråt för att få ett mjukare resultat och hår som är enklare att kamma ut.

FEEL GOOD

Tvätta håret med ett väldoftande schampo med naturliga och ekologiska ingredienser och väck dina sinnen med den varma och uppfriskande doften. Hårbotten stimuleras samtidigt som håret stärks och får optimal vård. När Shampoo Menthol no. 10 masseras in vått hår bildas ett härligt mjukt skum med uppfriskande doft av mentol, som också har en svalkande effekt på hår och hårbotten. Blunda ett slag, upplev hur mjukt och lätt håret känns och låt tankarna vandra till ett svalkande dopp i havet en varm sommardag. Shampoo Menthol no. 10 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, mentol, ekologiskt kokosvatten och ekologisk, kallpressad avokadoolja. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hudoch hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Eterisk olja: mentol. Ekologiskt kokosvatten innehåller många vitaminer och viktiga mineraler och tillför massor av fukt och näring till håret. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot torr och uttorkad hud samt skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med vårt veganska Shampoo Menthol no. 10, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Shampoo Menthol no. 10 innehåller 98 procent ingredienser av naturligt ursprung och 60 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt, certifierad enligt Ecocert COSMOS Organic och registrerad hos Vegan Society.

63


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

98% ingredienser av naturligt ursprung 60% certifierade ekologiska ingredienser Naturlig parfym (inklusive eterisk olja) pH 5,0-5,5

DK

N

S

Shampoo til alle hårtyper. Perfekt til fint eller fedtet/fett hår og hovedbund/hårbotten. Stimulerer blodcirkulation og hårsække/hårsekker/hårsäckar. Fugtgivende/Fuktgivande, rensende/rensande og affedtende/ avfettande effekt. Sød/Söt duft/doft af mentol, eukalyptus og vanilje.

Brug/Användning

Fordel en lille/liten mængde i vådt/vått hår. Masser/Massera for at skabe et blødt/mjukt skum. Skyl/Skölj grundigt/ noggrant. Afslut/Avsluta med Conditioner no. 11 efter behov.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Mentol (æterisk olie) Økologisk kokosvand/kokosvatten Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja

Innehåll 50 ML 250 ML 1000 ML 2500 ML

Ean

5715012001239 5715012000362 5715012000713 5715012001468

Förpackning

Tub: PE, delvis återvunnet1) Lock: PP. OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet3). Lock: PP, delvis återvunnet4). OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet5). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet6). Flaska: HDPE. Lock: PP.

1)

40% PCR. 2) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 3) 35% PCR + 65% PIR. 4) 15% PCR. 5) 25% PCR + 75% PIR. 6) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Glycerin, Sodium PCA, Maris Sal, Cocamidopropyl Betaine, Saccharide Isomerate, Sodium Levulinate, Menthol, Cocos Nucifera Water*, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tapioca Starch*, Persea Gratissima Oil*, Parfum, Citric Acid, Sodium Citrate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate. *Ingredients from organic farming. 98% natural origin of total. 60% of the total ingredients are from organic farming. COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard available at http://COSMOS.ecocert.com Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

12 M

64


CONDITIONER MENTHOL NO. 11 LOOK GOOD

Conditioner Menthol no. 11 ger fukt, styrka och vård till alla hårtyper. Det passar särskilt bra för fint och fett hår. Hårbotten och hårsäckarna stärks och håret blir friskt, glansigt och lätt att kamma ut. Balsamet berikar hår och hårbotten med vitaminer och mineraler och tillför massor av fukt och vård. Det lägger sig runt hårstrået, och för att uppnå full effekt kan det också användas i hårbotten eftersom det inte innehåller silikon. Det är färgbevarande och kan användas både som ett vanligt balsam som sköljs ur, eller som leave-in conditioner.

FEEL GOOD

När Conditioner Menthol no. 11 fördelas i vått hår uppstår en härlig mjukt effekt. Njut av den uppfriskande doften, samtidigt som håret får massor av fukt och vård. Massera in balsamet väl i hårbotten och upplev känslan av svalka som möter värmen i hårbotten. Detta ökar blodcirkulationen och stimulerar hårsäckarna. Väck dina sinnen genom den uppfriskande doften av mentol, som också har en svalkande effekt. Blunda ett slag och låt tankarna vandra till ett svalkande dopp i havet en varm sommardag. Håret blir glansigt och enkelt att kamma ut. Conditioner Menthol no. 11 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, ekologiskt glycerin, ekologisk, kallpressad avokadoolja samt mentol. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hudoch hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Ekologiskt glycerin tillför fukt och gör håret mjukt. Det är en naturlig beståndsdel i fetter och oljor. Bevarar den naturliga fuktbalansen i huden och håret och förbättrar elasticiteten. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot torr och uttorkad hud samt skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare. Eterisk olja: mentol.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med vårt veganska Conditioner Menthol no. 11, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Conditioner Menthol no. 11 innehåller 99 procent ingredienser av naturligt ursprung och 87 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt och registrerad hos Vegan Society.

65


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

99% ingredienser av naturligt ursprung 87% certifierade ekologiska ingredienser Naturlig parfym (inklusive eterisk olja) pH 3,8-4,3

DK

N

S

Balsam til alle hårtyper. Perfekt til fint eller fedtet/fett hår og hovedbund/hårbotten. Tilfører fugt/fukt, blødgør/mjukgör og beskytter/skyddar håret. Farvebevarende/Färgskyddande. Sød/Söt duft/doft af mentol, eukalyptus og vanilje.

Brug/Användning

Fordel en lille/liten mængde i håret efter hårvask/-tvätt. Må gerne komme i hovedbunden/hårbotten. Vent 2-3 minutter og skyl/skölj grundigt/noggrant. Anvend som rinse-out eller leave-in balsam.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Økologisk glycerin Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja Mentol (æterisk olie)

Innehåll 50 ML 250 ML 1000 ML 2500 ML

Ean

5715012001246 5715012000379 5715012000720 5715012001475

Förpackning

Tub: PE, delvis återvunnet1) Lock: PP. OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet3). Lock: PP, delvis återvunnet4). OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet5). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet6). Flaska: HDPE. Lock: PP.

1)

40% PCR. 2) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 3) 35% PCR + 65% PIR. 4) 15% PCR. 5) 25% PCR + 75% PIR. 6) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Cetearyl Alcohol, Glycerin**, Aqua, Behenamidopropyl Dimethylamine, Lactic Acid, Persea Gratissima Oil*, Menthol, Sodium Levulinate, Parfum, Potassium Sorbate. *Organic origin. **Made using organic ingredients. Certified organic according to EC 834/2007. 99% natural origin of total. 87% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

66

12 M


SHAMPOO RHASSOUL NO. 16 LOOK GOOD

Shampoo Rhassoul no. 16 ger fukt, styrka och vitalitet till alla hårtyper. Det passar särskilt bra för torrt, lockigt och färgat hår samt torr hårbotten. Hårbotten och hårsäckarna stärks och håret blir friskt och glansigt. Lerschampot berikar hår och hårbotten med proteiner, vitaminer och mineraler och tillför massor av fukt och vård. Massera in ordentligt i hårbotten för att rengöra, stimulera hårsäckarna och stärka hårväxten. Vid särskilt torrt eller trassligt hår använder du valfri ZENZ balsam efteråt för att uppnå ett mjukare resultat och göra håret lättare att kamma ut.

FEEL GOOD

Tvätta håret med ett väldoftande schampo med naturliga och ekologiska ingredienser och låt håret njuta av de fantastiska egenskaperna från den mineralhaltiga rasulleran. Hårbotten stimuleras samtidigt som håret stärks och får optimal vård. När Shampoo Rhassoul no. 16 masseras in i vått hår får du massor av härligt mjukt skum som har en söt doft av karamell med drag av vanilj och kokos. Blunda ett slag, upplev hur mjukt och lätt håret känns och dröm dig bort till en härlig spaupplevelse, var du än befinner dig. Shampoo Rhassoul no. 16 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, rasullera, ekologisk, kallpressad avokadoolja och glutenfritt veteprotein. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hudoch hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Rasullera är en naturligt förekommande lera från Atlasbergen i Marocko. Det är en unik, mineralhaltig lera som absorberar fett och orenheter från hud och hår. Den här leran innehåller fler mineraler än andra lerarter och den rengör hårbotten på djupet, så att den blir frisk, fräsch och fri från flagor. Den gör håret silkesmjukt och motverkar kluvna toppar. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot torr och uttorkad hud samt skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare. Glutenfritt veteprotein är en effektiv fuktgivande ingrediens som bygger upp skadat hår. Det stärker håret och gör det blankt och smidigt. ZENZ använder endast glutenfritt veteprotein.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med vårt veganska Shampoo Rhassoul no. 16, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Shampoo Rhassoul no. 16 innehåller 99 procent ingredienser av naturligt ursprung och 52 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt, certifierad enligt Ecocert COSMOS Organic och registrerad hos Vegan Society.

67


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

99% ingredienser av naturligt ursprung 52% certifierade ekologiska ingredienser Naturlig parfym pH 4,0-4,5

DK

N

S

Mineralrig lershampoo/leireshampoo med balsameffekt til alle hårtyper. Perfekt til tørt/torrt, krøllet/lockigt eller farvet/färgat hår. Renser/Rengör og beroliger/lugnar hovedbunden/hårbotten. Minimerer flager/flak/flingor og spaltede spidser/flisete tupper/kluvna toppar. Reparerende effekt. Karamelduft/-doft.

Brug/Användning

Fordel en lille/liten mængde i vådt/vått hår. Masser/Massera for at skabe et blødt/mjukt skum. Skyl/Skölj grundigt/ noggrant. Ryst/Rist/Skaka flasken før brug/användning, da leret/leran synker til bunds/botten.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Rasul ler/lera fra Marokko Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja Glutenfri hvede-/veteprotein

Innehåll 50 ML 230 ML 900 ML 2000 ML

Ean

5715012001277 5715012000348 5715012000737 5715012001482

Förpackning

Tub: PE, delvis återvunnet1) Lock: PP. OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet3). Lock: PP, delvis återvunnet4). OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet5). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet6). Flaska: HDPE. Lock: PP.

1) 40% PCR. 2) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 3) 35% PCR + 65% PIR. 4) 15% PCR. 5) 25% PCR + 75% PIR. 6) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Aqua, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Glycerin**, Moroccan Lava Clay, Citric Acid, Maris Sal, Cocamidopropyl Betaine, Persea Gratissima Oil*, Saccharide Isomerate, Sodium Levulinate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydrolyzed Wheat Protein, Glyceryl Caprylate, Phytic Acid, Parfum, Sodium Citrate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate. *Ingredients from organic farming. **Made using organic ingredients. 99% natural origin of total. 52% of the total ingredients are from organic farming. COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard available at http://COSMOS.ecocert.com Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

12 M

68


SHAMPOO CACTUS NO. 17 LOOK GOOD

Shampoo Cactus no. 17 ger fukt, styrka och vitalitet till alla hårtyper. Passar särskilt bra för normalt, torrt och lockigt och färgat hår samt torr hårbotten. Hårbotten och hårsäckarna stärks och håret blir friskt och glansigt. Schampot berikar hår och hårbotten med vitaminer och mineraler och tillför massor av fukt och vård. Massera in ordentligt i hårbotten för att rengöra, stimulera hårsäckarna och förbättra hårväxten. Vid särskilt torrt eller trassligt hår använder du Conditioner Cactus no. 18 efteråt för att få ett mjukare resultat och hår som är enklare att kamma ut.

FEEL GOOD

Tvätta håret med ett väldoftande schampo med naturliga och ekologiska ingredienser och låt håret dra nytta av de fantastiska egenskaperna från fikonkaktusen. Hårbotten stimuleras samtidigt som håret stärks och får optimal vård. Lockigt hår blir mättat av fukt och kan därför locka sig bättre. När Shampoo Cactus no. 17 masseras in i vått hår bildas ett härligt, mjukt skum som har en söt doft av persika och cederträ och ett stänk av ananas. Blunda ett tag och upplev hur mjukt och lätt håret känns medan du färdas till en främmande värld av exotiska dofter. Shampoo Cactus no. 17 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, ekologiskt kokosvatten, ekologisk, kallpressad avokadoolja och fikonkaktus. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hudoch hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Ekologiskt kokosvatten innehåller många vitaminer och viktiga mineraler och tillför massor av fukt och näring till håret. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot torr och uttorkad hud samt skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare. Fikonkaktus har fuktgivande, lugnande och skyddande egenskaper och tillför extra vitaminer och mineraler. Den är rik på piscidinsyra som skyddar mot yttre stressfaktorer och lugnar huden. Bra för att skydda, vårda och återfukta huden tack vare den höga halten av vattenbindande ämnen, och det gäller även om produkten sköljs av.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med vårt veganska Shampoo Cactus no. 17, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Shampoo Cactus no. 17 innehåller 98 procent ingredienser av naturligt ursprung och 58 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt och registrerad hos Vegan Society.

69


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

98% ingredienser av naturligt ursprung 58% certifierade ekologiska ingredienser Icke-naturlig parfym pH 5,0-5,5

DK

N

S

Shampoo til alle hårtyper. Perfekt til normalt, tørt/torrt eller krøllet/lockigt hår. Blødgør/Mjukgör uden/utan at tynge/veie håret. Kaktus giver ekstra vitaminer og mineraler. Sød/Söt duft/doft af fersken/persika og cedertræ.

Brug/Användning

Fordel en lille/liten mængde i vådt/vått hår. Masser/ Massera for at skabe et blødt/mjukt skum. Skyl/Skölj grundigt/ noggrant. Afslut/Avsluta med Conditioner no. 18 efter behov.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Økologisk kokosvand/kokosvatten Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja Figenkaktus/Fikonkaktus

Innehåll 50 ML 250 ML 1000 ML 2500 ML

Ean

5715012001055 5715012000386 5715012000744 5715012001499

Förpackning

Tub: PE, delvis återvunnet1) Lock: PP. OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet3). Lock: PP, delvis återvunnet4). OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet5). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet6). Flaska: HDPE. Lock: PP.

1) 40% PCR. 2) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 3) 35% PCR + 65% PIR. 4) 15% PCR. 5) 25% PCR + 75% PIR. 6) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Glycerin, Glyceryl Caprylate/Caprate, Sodium PCA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Levulinate, Xanthan Gum, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Cocos Nucifera Water*, Tapioca Starch*, Persea Gratissima Oil*, Opuntia Ficus-Indica Stem Extract, Parfum, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol. *Organic origin. Certified organic according to EC 834/2007. 98% natural origin of total. 58% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

12 M

70


CONDITIONER CACTUS NO. 18 LOOK GOOD

Conditioner Cactus no. 18 ger fukt, styrka och vård till alla hårtyper. Den passar särskilt bra för normalt, torrt och lockigt och färgat hår samt vid torr hårbotten. Hårbotten och hårsäckarna stärks och håret blir friskt, glansigt och lätt att kamma ut. Balsamet berikar hår och hårbotten med vitaminer och mineraler och tillför massor av fukt och vård. Det lägger sig runt hårstrået, och för att uppnå full effekt kan det också användas i hårbotten eftersom det inte innehåller silikon. Det är färgbevarande och kan användas både som ett vanligt balsam som sköljs ur, eller som leave-in conditioner.

FEEL GOOD

När Conditioner Cactus no. 18 fördelas i vått hår uppstår en härlig mjukt effekt. Njut av den söta doften av av persikor och cederträ med ett stänk ananas, samtidigt som håret får massor av fukt och vård och de fantastiska egenskaperna från fikonkaktusen. Lockigt hår blir mättat av fukt och lockar sig därför bättre. Låt dina sinnen uppleva en värld av exotiska dofter. Blunda ett slag och låt tankarna vandra till vackra risfält. Håret blir glansigt och enkelt att kamma ut. Conditioner Cactus no. 18 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, ekologiskt glycerin, ekologisk, kallpressad avokadoolja och fikonkaktus. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hud- och hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Ekologiskt glycerin tillför fukt och gör håret mjukt. Det är en naturlig beståndsdel i fetter och oljor. Bevarar den naturliga fuktbalansen i huden och håret och förbättrar elasticiteten. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot torr och uttorkad hud samt skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare. Fikonkaktus har fuktgivande, lugnande och skyddande egenskaper och tillför extra vitaminer och mineraler. Den är rik på piscidinsyra som skyddar mot yttre stressfaktorer och lugnar huden. Bra för att skydda, vårda och återfukta huden tack vare den höga halten av vattenbindande ämnen, och det gäller även om produkten sköljs av.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med vårt veganska Conditioner Cactus no. 18, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Conditioner Cactus no. 18 innehåller 99 procent ingredienser av naturligt ursprung och 87 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt och registrerad hos Vegan Society.

71


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

99% ingredienser av naturligt ursprung 87% certifierade ekologiska ingredienser Icke-naturlig parfym pH 4,0-4,5

DK

N

S

Balsam til alle hårtyper. Perfekt til normalt, tørt/torrt eller krøllet/lockigt hår. Tilfører fugt, blødgør/mjukgör og beskytter/skyddar håret. Kaktus giver ekstra vitaminer og mineraler. Farvebevarende/ Färgskyddande. Sød/Söt duft/doft af fersken/persika og cedertræ.

Brug/Användning

Fordel en lille/liten mængde i håret efter hårvask/-tvätt. Må gerne komme i hovedbunden/hårbotten. Vent 2-3 minutter og skyl/skölj grundigt/noggrant. Anvend som rinse-out eller leave-in balsam.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Økologisk glycerin Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja Figenkaktus/Fikonkaktus

Innehåll 50 ML 250 ML 1000 ML 2500 ML

Ean

5715012001062 5715012000393 5715012000751 5715012001505

Förpackning

Tub: PE, delvis återvunnet1) Lock: PP. OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet3). Lock: PP, delvis återvunnet4). OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet5). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet6). Flaska: HDPE. Lock: PP.

1)

40% PCR. 2) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 3) 35% PCR + 65% PIR. 4) 15% PCR. 5) 25% PCR + 75% PIR. 6) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Behenamidopropyl Dimethylamine, Lactic Acid, Aqua, Persea Gratissima Oil*, Sodium Levulinate, Parfum, Opuntia Ficus-Indica Stem Extract, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate. *Organic origin. Certified organic according to EC 834/2007. 99% natural origin of total. 87% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

12 M

72


TREATMENT PURE NO. 03 LOOK GOOD

Treatment Pure no. 03 är en mild och effektiv hårkur som ger fukt, styrka och vård till alla hårtyper. Den passar särskilt bra för känsligt, torrt och skadat hår samt vid känslig hårbotten. Hårbotten och hårsäckarna stärks och håret blir friskt, glansigt och silkesmjukt. Den oparfymerade kuren berikar hår och hårbotten med proteiner, vitaminer och mineraler och tillför massor av fukt och vård. Den tränger djupt in i hårets yttersta lager, där den gör håret mjukt och reparerar det inifrån så att hårstrået förbättras, stärks och skyddas. Den lägger sig runt hårstrået, och för att uppnå full effekt kan den också användas i hårbotten eftersom det inte innehåller silikon. Dessutom är den färgbevarande. Ska sitta i håret i minst 10 minuter, gärna upp till 30 minuter. Låt verka under en handduk eller HairSpa. Om håret är mycket skadat används den 1–2 gånger i veckan för att förbättra hårets styrka och kvalitet. Vid mindre skadat hår används kuren 1–2 gånger i månaden för att förstärka håret och undvika kluvna toppar.

FEEL GOOD

När Treatment Pure no. 03 fördelas i vått hår uppstår en härlig mjukt effekt. Hårbotten stimuleras samtidigt som håret stärks och får massor av fukt och vård. Låt hårkuren verka under en handduk eller använd ännu hellre den självuppvärmande huvan HairSpa och skäm bort dig själv ett litet tag. Om du tillsätter 5–8 pumptag från en valfri Oil Treatment till kuren, kan du skapa en skräddarsydd aromaterapeutisk spaupplevelse med ökat välmående och njutning. Treatment Pure no. 03 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, ekologisk, kallpressad avokadoolja och glutenfritt veteprotein. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hud- och hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot torr och uttorkad hud samt skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare. Glutenfritt veteprotein är en effektiv fuktgivande ingrediens som bygger upp skadat hår. Det stärker håret och gör det glansigt och smidigt. ZENZ använder endast glutenfritt veteprotein.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik parfym och kemikalier med vår veganska Treatment Pure no. 03, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Treatment Pure no. 03 innehåller 97 procent ingredienser av naturligt ursprung och 81 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt och certifierad enligt AllergyCertified, och den är registrerad hos Vegan Society.

73


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

97% ingredienser av naturligt ursprung 81% certifierade ekologiska ingredienser Oparfymerad pH 3,8-4,3

DK

N

S

Allergivenlig og dybdegående hårkur/maske/inpackning til alle hårtyper. Perfekt til sensitivt/känsligt hår og hovedbund/ hårbotten. Tilfører fugt/fukt, blødgør/mjukgör og beskytter/skyddar. Styrker/Stärker og reparerer håret indefra/inifrån. Farvebevarende/ Färgskyddande. Uden/Utan parfume.

Brug/Användning

Masser/Massera en lille/liten mængde i håret efter hårvask/-tvätt. Må gerne komme i hovedbunden/hårbotten. Pak/Packa håret ind i pose eller håndklæde/handduk for at holde det varmt. For bedste resultat, brug varmehætte. Vent 10-30 minutter og skyl/skölj grundigt/noggrant. Afslut/Avsluta gerne med balsam.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja Glutenfri hvede-/veteprotein

Innehåll 50 ML 250 ML 1000 ML 2500 ML

Ean

5715012001130 5715012000249 5715012000669 5715012001413

Förpackning

Tub: PE, delvis återvunnet1) Lock: PP. OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet3). Lock: PP, delvis återvunnet4). OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet5). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet6). Flaska: HDPE. Lock: PP.

1)

40% PCR. 2) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 3) 35% PCR + 65% PIR. 4) 15% PCR. 5) 25% PCR + 75% PIR. 6) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Cetearyl Alcohol, Persea Gratissima Oil*, Behenamidopropyl Dimethylamine, Glycerin**, Behenoyl PG-Trimonium Chloride, Aqua, Lactic Acid, Hexylene Glycol, Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium Levulinate, Panthenol, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate. *Organic origin. **Made using organic ingredients. Certified organic according to EC 834/2007. 97% natural origin of total. 81% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.allergycertified.com www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

74

12 M


HAIR & SCALP RINSE FRESH HERBS NO. 87 LOOK GOOD

Hair & Scalp Rinse Fresh Herbs no. 87 är en er en detoxkur för alla hårtyper. Den passar särskilt bra för slitet och trött hår. Hårsäckarna aktiveras och håret och hårbotten rensas. Den effektiva kuren avlägsnar smuts, kalk och produktrester från hår och hårbotten. Håret stärks och blir lätt, fylligt och silkesmjukt. Kuren är också färgbevarande och gör hårfärgen blank och glänsande. Använd kuren 1–2 gånger i månaden för att förstärka håret och undvika kluvna toppar. Om ditt hår är mycket skadat eller om du tappar mycket hår, används kuren 1–2 gånger i veckan för att förbättra hårets styrka och kvalitet.

FEEL GOOD

Hair & Scalp Rinse Fresh Herbs no. 87 är tillverkat av växt- och fruktextrakt som har en närande och stärkande effekt på hårstrået. Den tränger djupt in i håret och avlägsnar kalk och smuts. Kuren blandas med vatten i förhållandet 1:3 och hälls över håret. Låt kuren sitta i håret i minst 2 minuter, gärna upp till 5 minuter, innan den sköljs ur. Använd den efter schampo och innan balsam. Efter kuren märker du direkt skillnad på håret, som nu känns lätt, rent och antistatiskt. Hair & Scalp Rinse Fresh Herbs no. 87 innehåller växt- och fruktextrakt från äpple, aloe vera, solrosfrön, kamomill, hjortron, aprikos och persika.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med vårt veganska Hair & Scalp Rinse Fresh Herbs no. 87. Det innehåller massor av naturliga ingredienser. Hair & Scalp Rinse Fresh Herbs no. 87 innehåller 97 procent ingredienser av naturligt ursprung.

75


97% ingredienser av naturligt ursprung Naturlig doft från växt- och fruktextrakt Veganska ingredienser pH 3,0

DK

N

S

Hår- og hovedbundsrens/hårbottenrengöring til alle hårtyper. Nærende plante-/växt- og frugtekstrakter renser/rengör skånsomt hår og hovedbund/hårbotten i dybden/på djupet. Affaldsstoffer/Avfallsämnen og kalk fjernes/avlägsnas fra håret, så det bliver blødt/mykt/mjukt og lettere/lättare at style. Håret bliver blankt og fyldigt. Hovedbunden/Hårbotten holdes ren og sund. Farvebevarende/Färgskyddande. Ren og frisk duft/doft.

Brug/Användning

Vask/Tvätta håret. Fyld/Fyll låget/locket 3 gange/gånger og hæld/häll i et glas vand/vatten. Hæld/Häll blandingen over håret og vent 2-3 minutter. Skyl/Skölj grundigt/noggrant. Afslut/Avsluta med balsam. Anvend en gang om ugen/veckan.

Plante-/Växt- og frugtekstrakter Æble/Äpple/Eple Aloe vera Solsikkefrø/Solrosfrön Kamille/Kamomill Multebær Abrikos Fersken/Persika

Innehåll 200 ML 1000 ML 2500 ML

Ean

5715012000195 5715012001376 5715012001383

Förpackning

Flaska: HDPE. Lock: PP. Flaska: HDPE. Pump: PP. Flaska: HDPE. Lock: PP.

Ingredienser

Aqua, Pyrus Malus Fruit Water, Acetum, Glycerin, Citric Acid, Butylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sodium Benzoate, Polysorbate 80, Helianthus Annuus Seed Extract, Urea, Potassium Sorbate, Chamomilla Recutita Extract, Rubus Chamaemorus Fruit Extract, Allantoin, Prunus Armeniaca Fruit Extract, Prunus Persica Fruit Extract, Pyrus Malus Fruit Extract. 97% natural origin of total. Made in Denmark.

12 M

76


77


Styling

78


STYLING PASTE PURE NO. 06 LOOK GOOD

Styling Paste Pure no. 06 är en effektiv oparfymerad stylingpasta för alla hårtyper. Den passar särskilt bra för kort eller lockigt hår. Den mjuka stylingpastan innehåller vårdande ingredienser och ger håret fukt, textur, volym och extra fixering. Använd den i torrt hår för att få textur och extra fixering, eller i vått hår innan föning för att skapa textur och volym. Stylingpastan kan också användas för att framhäva lockar. Fördela den i händerna och massera in produkten i det blöta håret innan du fönar det.

FEEL GOOD

Styling Paste Pure no. 06 har en härlig, mjuk konsistens och ska värmas upp i handflatorna innan den masseras in i håret. Det är en allergivänlig stylingprodukt med vårdande ingredienser. Den är oparfymerad och kan därför användas av hela familjen. Dessutom är den mild mot hårbotten, eftersom den är vattenbaserad. Den är också lätt att tvätta ur igen. Styling Paste Pure no. 06 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera och ekologiskt glycerin. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hud- och hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Ekologiskt glycerin tillför fukt och gör håret mjukt. Det är en naturlig beståndsdel i fetter och oljor. Bevarar den naturliga fuktbalansen i huden och håret och förbättrar elasticiteten.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik parfym och kemikalier med vår veganska Styling Paste Pure no. 06, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Styling Paste Pure no. 06 innehåller 88 procent ingredienser av naturligt ursprung och 58 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt och certifierad enligt AllergyCertified, och den är registrerad hos Vegan Society.

79


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

88% ingredienser av naturligt ursprung 58% certifierade ekologiska ingredienser Oparfymerad pH 5,0-5,5

DK

N

S

Styling pasta. Giver håret fugt/fukt, tekstur, volumen og ekstra hold/stadga. Uden/Utan parfume.

Brug/Användning

Arbejd pastaen/Arbeta pasten ind i vådt/vått hår under føntørring/föntorkning for at skabe tekstur. Anvend i tørt/torrt hår for ekstra hold/stadga.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Økologisk glycerin

Innehåll 50 ML 130 ML

Ean

5715012001291 5715012000409

Förpackning

Tub: PE, delvis återvunnet1) Lock: PP. OWP2). Flaska: HDPE, 100% återvunnet3). Lock: PP, delvis återvunnet4).

1)

40% PCR. 2) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 3) 35% PCR + 65% PIR. 4) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Ceteareth-30, C18-36 Acid Triglyceride, Alcohol**, Cetearyl Alcohol, Glycerin**, Aqua, Hydroxypropyltrimonium Hydrolysed Corn Starch, Hydroxystearic/Linolenic/Oleic Polyglycerides, Sodium Levulinate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate. *Organic origin. **Made using organic ingredients. Certified organic according to EC 834/2007. 88% natural origin of total. 58% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.allergycertified.com www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

80

12 M


STYLING WAX PURE NO. 09 LOOK GOOD

Styling Wax Pure no. 09 är ett effektivt oparfymerat stylingvax för alla hårtyper. Det passar särskilt bra för kort eller lockigt hår. Det matta vaxet innehåller vårdande ingredienser och används i torrt hår för att ge extra fixering och textur. Kan även användas i vått hår som hårlockningsmedel innan föning samt för att förebygga kluvna toppar. Fördela lite vax i händerna och massera in det i lockarna. Produkten är mycket dryg, så börja med att använda en liten mängd och bygg sedan vidare.

FEEL GOOD

Styling Wax Pure no. 09 har en medelmjuk konsistens och ska fördelas i handflatorna innan det masseras in i håret. Det är ett allergivänligt stylingvax med många vårdande ingredienser. Det är oparfymerat och kan därför användas av hela familjen. Dessutom är det milt mot hårbotten, eftersom det är vattenbaserat. Det är också lätt att tvätta ur igen. Styling Wax Pure no. 09 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, bivax, sheasmör och ekologisk mandelolja. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hud- och hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Bivax produceras av honungsbin. Ger fantastisk fixering av håret. Har närande egenskaper och är därför bra mot kluvna hårtoppar och torrt hår, eftersom vaxet bildar en skyddande hinna runt hårstrået. Sheasmör utvinns från sheaträdets nötter. Det har använts under flera århundraden för att behandla både hud och hår. Det är ett kallpressat vegetabiliskt fett som är rikt på omättade fettsyror. Naturligt innehåll av A- och E-vitamin. Ekologisk mandelolja innehåller en hög halt linolensyra (GLA) och innehåller också vitamin A, B1, B2, B6 och E. Skyddar och ger mjukhet och näring till hud och hår.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik parfym och kemikalier med Styling Wax Pure no. 09, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Styling Wax Pure no. 09 innehåller 89 procent ingredienser av naturligt ursprung och 39 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt och certifierad enligt AllergyCertified.

81


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

89% ingredienser av naturligt ursprung 39% certifierade ekologiska ingredienser Oparfymerad

DK

N

S

Blød/Myk/Mjuk og mat stylingvoks/-vax. Giver håret tekstur og ekstra hold/stadga. Uden/Utan parfume.

Brug/Användning Påfør i tørt/torrt hår.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Bivoks/bivax Sheasmør Økologisk mandelolie/-olja

Innehåll 60 ML

Ean

5715012000416

Förpackning

OWP1). PP, delvis återvunnet2).

1)

ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 2) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Ceteareth-30, Cera Alba, Hydrogenated Vegetable Oil, C18-36 Acid Triglyceride, Butyrospermum Parkii Butter, Aqua, Glycerin**, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Cetearyl Alcohol, Lanolin, Hydroxypropyltrimonium Hydrolysed Corn Starch, Sodium Levulinate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol. *Organic origin. **Made using organic ingredients. Certified organic according to EC 834/ 2007. 89% natural origin of total. 39% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.allergycertified.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

82

12 M


STYLING GEL SWEET ORANGE NO. 12 LOOK GOOD

Styling Gel Sweet Orange no. 12 är en vårdande stylinggel med värmeskydd till alla hårtyper. Ger medelstark fixering. Gelen passar särskilt bra för långt hår. Den hjälper till med att öka volymen i platt hår och framhäver lockar. Uppnå effektiv och hållbar styling som samtidigt stärker och skyddar håret. Använd den i vått eller torrt hår. Fördela gelen i handflatan och massera in produkten i håret. Om du vill ge håret volym, textur och fixering applicerar du den på vått hår innan föning.

FEEL GOOD

Styling Gel Sweet Orange no. 12 har en härligt krämig och mjuk konsistens som är enkel att fördela i håret. Njut av den lätta och söta sommardoften av apelsin och äpple som väcker dina sinnen, samtidigt som håret får lyxig vård. Stylinggelen fungerar samtidigt som ett vårdande hårserum, eftersom den innehåller naturliga ingredienser som skyddar, stärker och vårdar håret på djupet. Dessutom är den mild mot hårbotten, eftersom den är vattenbaserad. Den är också lätt att tvätta ur igen. Styling Gel Sweet Orange no. 12 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, glutenfritt veteprotein och silkesprotein. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hud- och hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Glutenfritt veteprotein är en effektiv fuktgivande ingrediens som bygger upp skadat hår. Det stärker håret och gör det glansigt och smidigt. ZENZ använder endast glutenfritt veteprotein. Silkesprotein utvinns från råsilke från silkesmaskens kokong. Reparerar, bygger upp och stärker porösa hårstrån. Tillför fukt och gör håret mjukt. Bildar en skyddande hinna runt hårstrået. Bra för torrt och skadat hår.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med Styling Gel Sweet Orange no. 12, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Styling Gel Sweet Orange no. 12 innehåller 99 procent ingredienser av naturligt ursprung och 92 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt.

83


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

99% ingredienser av naturligt ursprung 92% certifierade ekologiska ingredienser Icke-naturlig parfym pH 5,1-5,4

DK

N

S

Stylinggelé med medium hold/stadga. Hjælper med at øge/öka volumen i flat/platt hår. Fremhæver krøller/lockar. Sød/Söt duft/doft af orange og æble/eple/äpple.

Brug/Användning

Påfør i vådt/vått eller tørt/torrt hår. For volumen og varmebeskyttelse/värmeskydd, anvend før føntørring/föntorkning.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Glutenfri hvede-/veteprotein Silkeprotein

Innehåll 130 ML

Ean

5715012000423

Förpackning

OWP1). Flaska: HDPE, 100% återvunnet2). Lock: PP, delvis återvunnet3).

1)

ZENZ Organic Products collaborate with Ocean Waste Plastic™ who remove plastic from ocean/rivers 1:1. 2) 35% PCR + 65% PIR. 3) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Aqua, Zea Mays Starch*, Dehydroxanthan Gum, Sodium Levulinate, Glycerin**, Panthenol, Hydrolyzed Wheat Protein, Silk Amino Acids, Hydrolyzed Wheat Starch, Sodium Chloride, Caprylyl Glycol, Parfum, Citric Acid, Benzoic Acid, Potassium Sorbate. *Organic origin. **Made using organic ingredients. Certified organic according to EC 834/2007. 99% natural origin of total. 92% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

84

12 M


SALT WATER SPRAY PURE NO. 14 LOOK GOOD

Salt Water Spray Pure no. 14 är en miljövänlig (utan aerosol) oparfymerad saltvattenspray för alla hårtyper. En effektiv stylingspray som ger håret en matt och vågig strandlook med textur, volym och medelstark fixering. Den är särskilt lämplig för användning före föning för att ge bra fixering, framhäva lockar och skapa textur. I torrt hår ger den en snygg strandlook. Kan också användas som torrschampo mellan hårtvättarna genom att tillföra lite saltvattenspray i torrt hår följt av föntorkning.

FEEL GOOD

Salt Water Spray Pure no. 14 är enkel att fördela i håret. Den skonsamma saltvattensprayen är oparfymerad och innehåller vårdande ingredienser som stärker, fuktar och skyddar håret. Den skapar den perfekta strandlooken med en skön sommarkänsla, var du än är. Saltvattensprayen är dessutom mild mot hårbotten, eftersom den är vattenbaserad. Den är också lätt att tvätta ur igen. Salt Water Spray Pure no. 14 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, havssalt och ekologiskt, kallpressat avokadoextrakt. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hud- och hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Havssalt utvinns från havsvatten. Det är rikt på mineraler och spårämnen, bland annat kalium och magnesium som är bra för huden. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot torr och uttorkad hud samt skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik parfym och kemikalier med vår veganska Salt Water Spray Pure no. 14, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Salt Water Spray Pure no. 14 innehåller 97 procent ingredienser av naturligt ursprung och 85 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt, certifierad enligt AllergyCertified och registrerad hos Vegan Society.

85


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

97% ingredienser av naturligt ursprung 85% certifierade ekologiska ingredienser Oparfymerad pH 5,5-6,0

DK

N

S

Saltvands-/Saltvattenspray med medium hold/stadga. Giver håret et mat/matt og bølget/vågigt beach look med tekstur og volumen. Uden/Utan parfume.

Brug/Användning

Påfør i vådt/vått eller tørt/torrt hår. Spray ved hårroden/hårrötterna før føntørring/föntorkning for at skabe volumen, eller lufttør/lufttorka for at skabe tekstur.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Havsalt Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoekstrakt

Innehåll 200 ML

Ean

5715012000430

Förpackning

OWP1). Flaska: HDPE, delvis återvunnet2). Spraymunstycke: Andra plaster, delvis återvunnet3). Lock: SBC (K-Resin)

1) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 2) 25% PCR. 3) 38% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Maris Sal, Alcohol**, Aqua, PVP, Sodium Levulinate, Magnesium Sulfate, Sorbitol, Glycerin**, Persea Gratissima Fruit Extract*, Panthenol, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate. *Organic origin. **Made using organic ingredients. Certified organic according to EC 834/2007. 97% natural origin of total. 85% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.allergycertified.com www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

86

12 M


SALT WATER SPRAY SWEET ORANGE NO. 15 LOOK GOOD

Salt Water Spray Sweet Orange no. 15 är en miljövänlig (utan aerosol) saltvattenspray för alla hårtyper. En effektiv stylingspray som ger håret en matt och vågig strandlook med textur, volym och medelstark fixering. Den är särskilt lämplig för användning före föning för att ge bra fixering, framhäva lockar och skapa textur. I torrt hår ger den en snygg strandlook. Kan också användas som torrschampo mellan hårtvättarna genom att tillföra lite saltvattenspray i torrt hår följt av föntorkning.

FEEL GOOD

Salt Water Spray Sweet Orange no. 15 är enkel att fördela i håret. Den innehåller vårdande ingredienser som stärker, fuktar och skyddar håret och skapar den perfekta strandlooken. Njut av den lätta och söta sommardoften av apelsin och äpple som väcker dina sinnen, samtidigt som håret får lyxig vård. Saltvattensprayen är dessutom mild mot hårbotten, eftersom den är vattenbaserad. Den är också lätt att tvätta ur igen. Salt Water Spray Sweet Orange no. 15 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera, havssalt och ekologiskt, kallpressat avokadoextrakt. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hud- och hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Havssalt utvinns från havsvatten. Det är rikt på mineraler och spårämnen, bland annat kalium och magnesium som är bra för huden. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot torr och uttorkad hud samt skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med vårt veganska Salt Water Spray Sweet Orange no. 15, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Salt Water Spray Sweet Orange no. 15 innehåller 96 procent ingredienser av naturligt ursprung och 85 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt och registrerad hos Vegan Society.

87


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

96% ingredienser av naturligt ursprung 85% certifierade ekologiska ingredienser Icke-naturlig parfym pH 5,6-6,0

DK

N

S

Saltvands-/Saltvattenspray med medium hold/stadga. Giver håret et mat/matt og bølget/vågigt beach look med tekstur og volumen. Sød/Söt duft/doft af orange og æble/eple/äpple.

Brug/Användning

Påfør i vådt/vått eller tørt/torrt hår. Spray ved hårroden/hårrötterna før føntørring/föntorkning for at skabe volumen, eller lufttør/lufttorka for at skabe tekstur.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Havsalt Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoekstrakt

Innehåll 200 ML

Ean

5715012000447

Förpackning

OWP1). Flaska: HDPE, delvis återvunnet2). Spraymunstycke: Andra plaster, delvis återvunnet3). Lock: SBC (K-Resin)

1)

ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 2) 25% PCR. 3) 38% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Maris Sal, Alcohol**, Aqua, PVP, Magnesium Sulfate, Sodium Levulinate, Sorbitol, Glycerin**, Persea Gratissima Fruit Extract*, Panthenol, Parfum, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate. *Organic origin. **Made using organic ingredients. Certified organic according to EC 834/2007. 96% natural origin of total. 85% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

88

12 M


VOLUME HAIR SPRAY PURE NO. 86 LOOK GOOD

Volume Hair Spray Pure no. 86 är en miljövänlig (utan aerosol) oparfymerad hårspray för alla hårtyper. Ger medelstark fixering. Det passar särskilt bra för att skapa volym i normalt och fint hår. Den effektiva hårsprayen är snabbtorkande, ger ett naturligt, glansigt utseende och bevarar frisyren med långvarig effekt. Den kan användas i både vått och torrt hår. Använd den i fuktigt hår innan föning för att skapa massor av fyllighet och textur. Kan också användas som avslutande hårspray för hållfast styling.

FEEL GOOD

Volume Hair Spray Pure no. 86 är enkel att fördela i håret. Den skonsamma hårsprayen är oparfymerad och kan användas av alla som vill få den perfekta avslutningen på sin styling. Kan lätt borstas eller tvättas ur håret. Volume Hair Spray Pure no. 86 innehåller endast två veganska ingredienser förutom vatten.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik parfym och kemikalier med vår veganska Volume Hair Spray Pure no. 86, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Volume Hair Spray Pure no. 86 innehåller 92 procent ingredienser av naturligt ursprung och 52 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt och certifierad enligt AllergyCertified, och den är registrerad hos Vegan Society.

89


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

92% ingredienser av naturligt ursprung 52% certifierade ekologiska ingredienser Oparfymerad

DK

N

S

Styling- og volumenhårspray med medium hold/stadga. Holder på frisuren/frisyren med langvarig effekt og giver et naturligt og glansfuldt look. Let/Lätt at børste/borsta ud. Mild hårspray som indeholder/innehåller bare/bara 2 veganske ingredienser, foruden/i tillegg til/förutom vand. Uden/Utan parfume.

Brug/Användning

Påfør i vådt/vått eller tørt/torrt hår. For ekstra volumen, spray på vådt/vått hår før føntørring/föntorkning. Spray på tørt/torrt hår efter styling.

Innehåll 200 ML

Ean

5715012000454

Förpackning

OWP1). Flaska: HDPE, delvis återvunnet2). Spraymunstycke: Andra plaster, delvis återvunnet3). Lock: SBC (K-Resin)

1) ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 2) 25% PCR. 3) 38% PCR.

Ingredienser

Alcohol**, Aqua, VP/VA Copolymer. **Made using organic ingredients. Certified organic according to EC 834/2007. 92% natural origin of total. 52% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.allergycertified.com www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

90

12 M


FINISHING HAIR SPRAY PURE NO. 88 LOOK GOOD

Finishing Hair Spray Pure no. 88 är en miljövänlig (utan aerosol) oparfymerad hårspray för alla hårtyper. Ger stark fixering. Den effektiva hårsprayen med anti-frizz är snabbtorkande, ger ett naturligt, glansigt utseende och bevarar frisyren med långvarig effekt. Använd den för att framhäva lockar, skapa textur eller för att avsluta en håruppsättning så att den håller hela dagen. Vi rekommenderar att det används i torrt hår. Spraya nära eller längre bort från håret för att uppnå olika resultat. Spraya mer än 20 cm från håret för att få en torr spray. Spraya mindre än 20 cm från håret för att få en våt spray som kan arbetas in i håret.

FEEL GOOD

Finishing Hair Spray Pure no. 88 är enkel att fördela i håret. Den skonsamma hårsprayen är oparfymerad och kan användas av alla som vill få den perfekta avslutningen på sin styling. Kan lätt borstas eller tvättas ur håret. Finishing Hair Spray Pure no. 88 innehåller endast tre veganska ingredienser förutom vatten.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik parfym och kemikalier med vår veganska Finishing Hair Spray Pure no. 88, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Finishing Hair Spray Pure no. 88 innehåller 88 procent ingredienser av naturligt ursprung och 71 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt och certifierad enligt AllergyCertified, och den är registrerad hos Vegan Society.

91


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

88% ingredienser av naturligt ursprung 71% certifierade ekologiska ingredienser Oparfymerad

DK

N

S

Hårlak/Hårspray med stærkt hold/stadga. Holder på frisuren/frisyren med langvarig effekt og giver et naturligt og glansfuldt look. Let/Lätt at børste/borsta ud. Mild hårspray som indeholder/innehåller bare/bara 3 veganske ingredienser, foruden/i tillegg til/förutom vand. Uden/Utan parfume.

Brug/Användning

Spray på tørt/torrt hår efter styling eller i håropsætninger.

Innehåll 200 ML

Ean

5715012000461

Förpackning

OWP1). Flaska: HDPE, delvis återvunnet2). Spraymunstycke: Andra plaster, delvis återvunnet3). Lock: SBC (K-Resin)

1)

ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 2) 25% PCR. 3) 38% PCR.

Ingredienser

Alcohol**, Aqua, VP/VA Copolymer, PVP. **Made using organic ingredients. Certified organic according to EC 834/2007. 88% natural origin of total. 71% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.allergycertified.com www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

92

12 M


VOLUME HAIR POWDER PURE NO. 89 LOOK GOOD

Volume Hair Powder Pure no. 89 är ett effektivt och skonsamt hårpulver för alla hårtyper. Det är doftfritt och kan användas på både kort och långt hår. Hårpulvret ger mycket volym, ett matt utseende och ett stark stadga utan att tynga ner håret. Fördela den i håret för att skapa textur, eller applicera den innan uppsättningar för att uppnå en varaktig styling.

FEEL GOOD

Volume Hair Powder Pure no. 89 är lätt att fördela i håret och lämnar inga synliga rester i hårbotten. Det doftfria hårpulvret ger utsökt konsistens och stadga och skapar en fantastisk volym i håret. Strö pulvret i torrt hår vid rötterna och arbeta försiktigt in i håret med fingertopparna. Den är skonsam mot hårbotten och kan också användas som torrschampo mellan hårtvättar. Volume Hair Powder Pure no. 89 innehåller bland annat Silica Silylate, E-vitamin. Silica Silylate är modifierad kiseldioxid. Det har bra fett- och talgabsorberande egenskaper och ger håret volym. E-vitamin är en av de viktigaste antioxidanterna som skyddar mot fria radikaler. Bidrar till att bevara hudens och hårets elasticitet och smidighet.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och undvik parfym och kemikalier med vår veganska Volume Hair Powder Pure no. 89. Volume Hair Powder Pure no. 89 innehåller 40% ingredienser av naturligt ursprung. Produkten är certifierad enligt AllergyCertified och registrerad hos Vegan Society.

93


40% ingredienser av naturligt ursprung Oparfymerad

DK

N

S

Volumengivende hårpudder/hårpulver lavet af silika. Tilfører tekstur, maksimal volumen/volym og hold/stadga i både kort og langt hår. Fikserer/Fixar uden/utan at tynge/veie håret. Giver/Ger struktur uden at efterlade/lämna synlige rester på hår og hovedbund/hårbotten. Velegnet/Lämplig til hår, som hurtigt/snabbt bliver fladt/platt eller i håropsætninger. Uden/Utan parfume og silikoneolie/-olja.

Brug/Användning

Drysses/Strö i tørt/torrt hår ved rødderne/rötterna. Arbejd/Arbeta pudderet/pulvret forsigtigt ind i håret med fingerspidserne/-tuppene/-topparna.

Vigtige ingredienser Silika E-vitamin

Innehåll 10 G

Ean

5709954019339

Förpackning PP.

Ingredienser

Aqua, Silica Silylate, PEG-8, Undecane, Tridecane, Carrageenan, Potassium Sorbate, Citric Acid, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil. www.allergycertified.com www.vegansociety.com Made in Switzerland.

12 M

94


HAIR STYLING MOUSSE PURE NO. 90 LOOK GOOD

Hair Styling Mousse Pure no. 90 är en miljövänlig (utan aerosol) stylingmousse med värmeskydd för alla hårtyper. Den passar särskilt bra för lockigt hår. En effektiv hårmousse som ger ett naturligt utseende med massor av fyllighet och textur, samtidigt som den bygger upp och förstärker håret och förhindrar kluvna toppar. Använd den innan föntorkning för att få extra volym och stark fixering. Moussen fördelas med händerna. Börja i hårbotten och fortsätt ut mot topparna. Kan med fördel användas i kort hår innan föntorkning för att få fin textur i hela håret.

FEEL GOOD

Hair Styling Mousse Pure no. 90 ger ett härligt, mjukt skum som är enkelt att fördela i håret. Den är effektiv, så använd maximalt två pumpningar. Den oparfymerade moussen innehåller naturliga ingredienser som vårdar och stärker hårstrået. Den ger fantastisk fixering av håret när den appliceras innan föntorkning och styling. Dessutom är den mild mot hårbotten, eftersom den är vattenbaserad. Den är också lätt att tvätta ur igen. Hair Styling Mousse Pure no. 90 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera och glutenfritt veteprotein. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hud- och hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Glutenfritt veteprotein är en effektiv fuktgivande ingrediens som bygger upp skadat hår. Det stärker håret och gör det glansigt och smidigt. ZENZ använder endast glutenfritt veteprotein.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik parfym och kemikalier med vår veganska Hair Styling Mousse Pure no. 90, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Hair Styling Mousse Pure no. 90 innehåller 86 procent ingredienser av naturligt ursprung och 76 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt, certifierad enligt AllergyCertified och registrerad hos Vegan Society.

95


N SWA ECO LA

NOR DI

C

BEL

86% ingredienser av naturligt ursprung 76% certifierade ekologiska ingredienser Oparfymerad pH 4,1-4,4

DK

N

S

Stylingmousse. Perfekt til krøllet/lockigt hår. Giver et naturligt look med ekstra volumen. Varmebeskyttende/Värmeskydd. Uden/Utan parfume.

Brug/Användning

Påfør 1-2 pump mousse i vådt/vått hår før føntørring/föntorkning.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Glutenfri hvede-/veteprotein

Innehåll 200 ML

Ean

5715012000485

Förpackning

OWP1). Flaska: HDPE, delvis återvunnet2). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet3).

1)

ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 2) 50% PCR. 3) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, PVP, Aqua, VP/VA Copolymer, Cocamidopropyl Betaine, Hydroxypropyltrimonium Hydrolysed Corn Starch, Hydrolyzed Wheat Protein, Citric Acid, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol. *Organic ingredients. Certified organic according to EC 834/2007. 86% natural origin of total. 76% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.allergycertified.com www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

96

12 M


HAIR STYLING MOUSSE SWEET ORANGE NO. 91 LOOK GOOD

Hair Styling Mousse Sweet Orange no. 91 är en miljövänlig (utan aerosol) stylingmousse med värmeskydd för alla hårtyper. Den passar särskilt bra för lockigt hår. En effektiv hårmousse som ger ett naturligt utseende med massor av fyllighet och textur, samtidigt som den stärker, reparerar och bygger upp skadat hår. Använd den innan föntorkning för att få extra volym och stark fixering. Moussen fördelas med händerna. Börja i hårbotten och fortsätt ut mot topparna. Kan med fördel användas i kort hår innan föntorkning för att få fin textur i hela håret.

FEEL GOOD

Hair Styling Mousse Sweet Orange no. 91 ger ett härligt, mjukt skum som är enkelt att fördela i håret. Den är effektiv, så använd maximalt två pumpningar. Njut av den lätta och söta sommardoften av apelsin och äpple som väcker dina sinnen, samtidigt som håret får lyxig vård. Moussen innehåller naturliga ingredienser som vårdar och stärker hårstrået. Den ger fantastisk fixering av håret när den appliceras innan föntorkning och styling. Dessutom är den mild mot hårbotten, eftersom den är vattenbaserad. Den är också lätt att tvätta ur igen. Hair Styling Mousse Sweet Orange no. 91 innehåller bland annat ekologisk, ren aloe vera och silkesprotein. Ekologisk, ren aloe vera. Aloe vera-gel innehåller 75 viktiga vitaminer och mineraler och har fantastiska hud- och hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och är därför också skonsam mot hårbotten. Silkesprotein utvinns från råsilke från silkesmaskens kokong. Reparerar, bygger upp och stärker porösa hårstrån. Tillför fukt och gör håret mjukt. Bildar en skyddande hinna runt hårstrået. Bra för torrt och skadat hår.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med Hair Styling Mousse Sweet Orange no. 91, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Hair Styling Mousse Sweet Orange no. 91 innehåller 86 procent ingredienser av naturligt ursprung och 74 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt.

97


N SWA ECO LA

NOR DI

C

BEL

86% ingredienser av naturligt ursprung 74% certifierade ekologiska ingredienser Icke-naturlig parfym pH 4,0-4,5

DK

N

S

Stylingmousse. Perfekt til krøllet/lockigt hår. Giver et naturligt look med ekstra volumen. Varmebeskyttende/Värmeskydd. Sød/Söt duft/doft af orange og æble/eple/äpple.

Brug/Användning

Påfør 1-2 pump mousse i vådt/vått hår før føntørring/föntorkning.

Vigtige ingredienser

Økologisk oprenset/renad aloe vera Silkeprotein

Innehåll 200 ML

Ean

5715012000492

Förpackning

OWP1). Flaska: HDPE, delvis återvunnet2). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet3).

1)

ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att få bort plast från hav och floder 1:1. 2) 50% PCR. 3) 15% PCR.

Ingredienser

Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Aqua, PVP, VP/VA Copolymer, Cocamidopropyl Betaine, Hydroxypropyltrimonium Hydrolysed Corn Starch, Silk Amino Acids, Sodium Chloride, Parfum, Citric Acid, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Sodium Benzoate. *Organic ingredients. Certified organic according to EC 834/2007. 86% natural origin of total. 74% organic origin of total. Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

98

12 M


99


Oljor

100


OIL TREATMENT SWEET MINT NO. 96 LOOK GOOD

Oil Treatment Sweet Mint no. 96 är en multiolja som ger fukt, styrka och vitalitet till alla hårtyper. Den passar särskilt bra för fett och fint hår. Oljan är rik på vitaminer och mineraler och gör håret friskt, smidigt och glansigt. Den lägger sig runt hårstrået, och för att uppnå full effekt kan den också användas i hårbotten eftersom den inte innehåller silikon. Den vårdar hårbotten, ökar blodcirkulationen,stimulerar hårsäckarna och skapar balans i hudens fettproduktion. Använd den i håret som styling (2 droppar) eller hårkur. Oljan kan användas för både hår- och hudvård. Använd den dagligen som närande serum i ansikte eller kropp, där den stimulerar och stramar åt huden. Perfekt till trötta muskler och trött hy.

FEEL GOOD

Oil Treatment Sweet Mint no. 96 är en vårdande multiolja för både hår, hud och sinne. Den tas upp snabbt av huden och håret och efterlämnar därför inget fett. Oljan har en upplyftande doft av mynta blandat med ingefära och söt apelsin. Den har en frisk och uppfriskande effekt och ger en härlig känsla av välbefinnande och ny energi. Oil Treatment Sweet Mint no. 96 innehåller ekologisk, kallpressad avokadoolja, ekologisk aprikoskärnolja samt eteriska oljor. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot problemhud samt för mogen, torr eller uttorkad hud. Dessutom är den skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare. Ekologisk aprikoskärnolja är rik på essentiella fettsyror samt vitamin A, C och E och den går snabbt in i huden. Har mjukgörande och fuktgivande egenskaper. Eteriska oljor: apelsin, pepparmynta, ingefära.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med vårt veganska Oil Treatment Sweet Mint no. 96, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Oil Treatment Sweet Mint no. 96 innehåller 100 procent ingredienser av naturligt ursprung och 99 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är certifierad enligt Ecocert COSMOS Organic och registrerad hos Vegan Society.

101


100% ingredienser av naturligt ursprung 99% certifierade ekologiska ingredienser Naturlig parfym (eteriska oljor)

DK

N

S

Multifunktionel olie/olja til hår, hud og sind/sinne. Rig/Rik på vitaminer og mineraler. Opløftende/Upplyftande duft/doft af appelsin, pebermynte og ingefær. Fordele for håret: Styrker/Stärker hår, hovedbund/hårbotten og hårsække/hårsekker/hårsäckar. Beskytter/Skyddar og tilfører glans. Stimulerer blodcirkulationen. Fordele for huden: Stimulerer og opstrammer/uppstramar huden. Perfekt til trætte/trötta muskler.

Brug/Användning

Anvend som styling (2 dråber/droppar), hårkur/maske/inpackning, ansigts- eller kropspleje/-vård.

Vigtige ingredienser

Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja Økologisk abrikoskerneolie/aprikoskärnolja Æteriske olier/oljor

Innehåll

Ean

1000 ML

5715012001826

100 ML

1) 2)

5715012000881

Förpackning

OWP1). Flaska: PET, 100 % återvunnet2). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet3). Yttre lock: PP. Flaska: PET. Lock: PP.

ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att rena hav och floder från plast 1:1 100% PCR. 3) 15% PCR.

Ingredienser

Persea Gratissima Oil*, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil Expressed**, Mentha Arvensis Leaf Oil**, Zingiber Officinale Root, Parfum, Limonene**, Citral**. *Ingredients from organic farming. **From natural essential oils. 99% of the total ingredients are from organic farming. 100% natural origin of total. COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard available at http://COSMOS.ecocert.com www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

102

12 M


OIL TREATMENT PURE NO. 97 LOOK GOOD

Oil Treatment Pure no. 97 är en multiolja som ger fukt, styrka och vitalitet till alla hårtyper. Den passar särskilt bra för torrt och skadat hår samt vid känslig hårbotten. Oljan är rik på vitaminer och mineraler och gör håret friskt, smidigt och glansigt. Den lägger sig runt hårstrået, och för att uppnå full effekt kan den också användas i hårbotten eftersom den inte innehåller silikon. Den vårdar hårbotten samt skyddar och stärker hårsäckarna. Använd den i håret som styling (2 droppar) eller hårkur. Oljan kan användas för både hår- och hudvård. Använd den dagligen som närande serum i ansikte eller kropp, där den stärker huden och gör den smidig. Eftersom den är oparfymerad passar den också perfekt som sminkborttagare, babyolja och för annan omvårdnad för gravida och barn.

FEEL GOOD

Oil Treatment Pure no. 97 är en vårdande multiolja för hår och hud. Den tas upp snabbt av huden och håret och efterlämnar därför inget fett. Oljan är oparfymerad och ger en känsla av renhet och välbefinnande. En familjevänlig olja som kan användas för alla behov hos kvinnor, män och barn. Oil Treatment Pure no. 97 innehåller ekologisk, kallpressad avokadoolja, ekologisk aprikoskärnolja samt ekologisk mandelolja. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot problemhud samt för mogen, torr eller uttorkad hud. Dessutom är den skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare. Ekologisk aprikoskärnolja är rik på essentiella fettsyror samt vitamin A, C och E och den går snabbt in i huden. Har mjukgörande och fuktgivande egenskaper. Ekologisk mandelolja innehåller en hög halt linolensyra (GLA) och innehåller också vitamin A, B1, B2, B6 och E. Skyddar och ger mjukhet och näring till hud och hår.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik parfym och kemikalier med vår veganska Oil Treatment Pure no. 97, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Oil Treatment Pure no. 97 innehåller 100 procent ingredienser av naturligt ursprung och 100 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är Svanen-märkt och certifierad enligt AllergyCertified och Ecocert COSMOS Organic, och den är registrerad hos Vegan Society.

103


BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

100% ingredienser av naturligt ursprung 100% certifierade ekologiska ingredienser Oparfymerad

DK

N

S

Multifunktionel olie/olja til hår og hud. Rig/Rik på vitaminer og mineraler. Velegnet/Lämplig til gravide og børn, da den ikke indeholder parfume. Fordele for håret: Styrker/Stärker hår, hovedbund/hårbotten og hårsække/hårsekker/hårsäckar. Beskytter/Skyddar og tilfører glans. Fordele for huden: Styrker/Stärker og gør huden smidig. Perfekt som ansigtsserum eller øjenmakeupfjerner.

Brug/Användning

Anvend som styling (2 dråber/droppar), hårkur/maske/inpackning, ansigts- eller kropspleje/-vård.

Vigtige ingredienser

Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja Økologisk abrikoskerneolie/aprikoskärnolja Økologisk mandelolie/-olja

Innehåll

Ean

1000 ML

5715012001833

100 ML

1) 2)

5715012000898

Förpackning

OWP1). Flaska: PET, 100 % återvunnet2). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet3). Yttre lock: PP. Flaska: PET. Lock: PP.

ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att rena hav och floder från plast 1:1 100% PCR. 3) 15% PCR.

Ingredienser

Persea Gratissima Oil*, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*. *Ingredients from organic farming. 100% of the total ingredients are from organic farming. 100% natural origin of total. COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard available at http://COSMOS.ecocert.com Nordic Swan Ecolabel Licence no. 5090 0375 - www.nordic-ecolabel.org www.allergycertified.com www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

104

12 M


OIL TREATMENT HEALING SENSE NO. 98 LOOK GOOD

Oil Treatment Healing Sense no. 98 är en multiolja som ger fukt, styrka och vitalitet till alla hårtyper. Den passar särskilt bra för lockigt hår samt irriterat och kliande hud och hårbotten. Oljan är rik på vitaminer och mineraler och gör håret friskt, smidigt och glansigt. Den lägger sig runt hårstrået, och för att uppnå full effekt kan den också användas i hårbotten eftersom den inte innehåller silikon. Den vårdar hårbotten, skyddar och stärker hårsäckarna, skapar balans och avhjälper torrhet. Använd den i håret som styling (2 droppar) eller hårkur. Oljan kan användas för både hår- och hudvård. Använd den dagligen som närande serum i ansikte eller kropp, där den lugnar huden och lindrar klåda.

FEEL GOOD

Oil Treatment Healing Sense no. 98 är en vårdande multiolja till hår, hud och sinne. Den tas upp snabbt av huden och håret och efterlämnar därför inget fett. Oljan har en förförisk fräsch och söt doft av harts, med drag av kamomill, patchouli och bergamott. Den varma doften är lugnande och avslappnande och ger dina sinnen en behaglig känsla av lugn och välmående. Oil Treatment Healing Sense no. 98 innehåller ekologisk, kallpressad avokadoolja, ekologisk aprikoskärnolja samt eteriska oljor. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot problemhud samt för mogen, torr eller uttorkad hud. Dessutom är den skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare. Ekologisk aprikoskärnolja är rik på essentiella fettsyror samt vitamin A, C och E och den går snabbt in i huden. Har mjukgörande och fuktgivande egenskaper. Eteriska oljor: bensoe, patchouli, kamomill, bergamott.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med vårt veganska Oil Treatment Healing Sense no. 98, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Oil Treatment Healing Sense no. 98 innehåller 100 procent ingredienser av naturligt ursprung och 99 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är certifierad enligt Ecocert COSMOS Organic och registrerad hos Vegan Society.

105


100% ingredienser av naturligt ursprung 99% certifierade ekologiska ingredienser Naturlig parfym (eteriska oljor)

DK

N

S

Multifunktionel olie/olja til hår, hud og sind/sinne. Rig/Rik på vitaminer og mineraler. Forførende/Förförande duft/doft af benzoe, patchouli, kamille/kamomill og bergamot. Fordele for håret: Styrker/Stärker hår, hovedbund/hårbotten og hårsække/hårsekker/hårsäckar. Beskytter/Skyddar og tilfører glans. Giver krøller/lockar nyt liv. Velegnet/Lämplig til irriteret og kløende/kliande hovedbund/hårbotten. Fordele for huden: Beroliger/Lugnar huden. Kløestillende/Klådstillande. Perfekt som ansigtsserum.

Brug/Användning

Anvend som styling (2 dråber/droppar), hårkur/maske/inpackning, ansigts- eller kropspleje/-vård.

Vigtige ingredienser

Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja Økologisk abrikoskerneolie/aprikoskärnolja Æteriske olier/oljor

Innehåll

Ean

1000 ML

5715012001840

100 ML

1) 2)

5715012000904

Förpackning

OWP1). Flaska: PET, 100 % återvunnet2). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet3). Yttre lock: PP. Flaska: PET. Lock: PP.

ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att rena hav och floder från plast 1:1 100% PCR. 3) 15% PCR.

Ingredienser

Persea Gratissima Oil*, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Styrax Benzoin Resin Oil, Pogostemon Cablin Leaf Oil*, Anthemis Nobilis Flower Oil, Chamomilla Recutita Flower Oil*, Citrus Aurantium Bergamia Peel Oil*, Parfum, Linalool**, Geraniol**, Limonene**, Benzyl Cinnamate**. *Ingredients from organic farming. **From natural essential oils. 99% of the total ingredients are from organic farming. 100% natural origin of total. COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard available at http://COSMOS.ecocert.com www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

106

12 M


OIL TREATMENT DEEP WOOD NO. 99 LOOK GOOD

Oil Treatment Deep Wood no. 99 är en multiolja som ger fukt, styrka och vitalitet till alla hårtyper. Den är särskilt lämplig vid stressrelaterat hårbortfall och känslig hårbotten med mjäll, torrhet och klåda. Oljan är rik på vitaminer och mineraler och gör håret friskt, smidigt och glansigt. Den lägger sig runt hårstrået, och för att uppnå full effekt kan den också användas i hårbotten eftersom den inte innehåller silikon. Den vårdar hårbotten, skyddar och stärker hårsäckarna och avhjälper torrhet och klåda. Använd den i håret som styling (2 droppar) eller hårkur. Oljan kan användas för både hår- och hudvård. Använd den dagligen som närande serum i ansikte eller kropp, där den avstressar och stramar åt huden.

FEEL GOOD

Oil Treatment Deep Wood no. 99 är en vårdande multiolja till hår, hud och sinne. Den tas upp snabbt av huden och håret och efterlämnar därför inget fett. Oljan har en djup och varm doft med toner av bland annat cederträ, patchouli och myrra. Den har en meditativ och avstressande effekt som får dig att slappna av och bjuder in till fördjupning, lugn och tillfredsställelse i nuet. Oil Treatment Deep Wood no. 99 innehåller ekologisk, kallpressad avokadoolja, ekologisk aprikoskärnolja samt eteriska oljor. Ekologisk kallpressad avokadoolja innehåller flera mineraler samt vitamin A, B1, B2, D och E. Den har utmärkta fuktgivande och närande egenskaper och är effektiv mot problemhud samt för mogen, torr eller uttorkad hud. Dessutom är den skonsam mot hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare. Ekologisk aprikoskärnolja är rik på essentiella fettsyror samt vitamin A, C och E och den går snabbt in i huden. Har mjukgörande och fuktgivande egenskaper. Eteriska oljor: patchouli, cederträ, myrra, lavendel, bergamott, geranium.

DO GOOD

Ta hand om dig själv och miljön och undvik kemikalier med vårt veganska Oil Treatment Deep Wood no. 99, med massor av naturliga och ekologiska ingredienser. Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast. Oil Treatment Deep Wood no. 99 innehåller 100 procent ingredienser av naturligt ursprung och 99 procent certifierade ekologiska ingredienser. Produkten är certifierad enligt Ecocert COSMOS Organic och registrerad hos Vegan Society.

107


100% ingredienser av naturligt ursprung 99% certifierade ekologiska ingredienser Naturlig parfym (eteriska oljor)

DK

N

S

Multifunktionel olie/olja til hår, hud og sind/sinne. Rig/Rik på vitaminer og mineraler. Varm duft/doft af patchouli, cedertræ/cederträd, myrra, lavendel, bergamot og geranium. Fordele for håret: Styrker/Stärker hår, hovedbund/hårbotten og hårsække/hårsekker/hårsäckar. Beskytter/Skyddar og tilfører glans. Velegnet/Lämplig till stress-relateret hårtab/-avfall og sensitiv/känslig hovedbund/hårbotten med skæl/flass/ mjäll, tørhed/torrhet og kløe/klåda. Fordele for huden: Afslapper/Avkopplar og opstrammer/uppstramar huden. Perfekt som ansigtsserum.

Brug/Användning

Anvend som styling (2 dråber/droppar), hårkur/maske/inpackning, ansigts- eller kropspleje/-vård.

Vigtige ingredienser

Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja Økologisk abrikoskerneolie/aprikoskärnolja Æteriske olier/oljor

Innehåll

Ean

1000 ML

5715012001857

100 ML

1) 2)

5715012000911

Förpackning

OWP1). Flaska: PET, 100 % återvunnet2). Pump: Andra plaster, delvis återvunnet3). Yttre lock: PP. Flaska: PET. Lock: PP.

ZENZ Organic Products samarbetar med Ocean Waste Plastic™ som arbetar med att rena hav och floder från plast 1:1 100% PCR. 3) 15% PCR.

Ingredienser

Persea Gratissima Oil*, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Pogostemon Cablin Leaf Oil*, Cedrus Atlantica Bark Oil*, Commiphora Myrrha Oil, Lavandula Angustifolia Oil*, Citrus Aurantium Bergamia Peel Oil*, Pelargonium Graveolens Flower Oil*, Parfum, Linalool**, Limonene**, Citronellol**, Geraniol**. *Ingredients from organic farming. **From natural essential oils. 99% of the total ingredients are from organic farming. 100% natural origin of total. COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard available at http://COSMOS.ecocert.com www.vegansociety.com www.oceanwasteplastic.com Made in Denmark.

108

12 M


109


OIL TREATMENTS – ANVÄNDNING OCH TIPS ANVÄNDNING Oljekur för håret

Fördela oljan i torrt/handdukstorkat hår och massera lätt. Packa sedan in håret noggrant i plastfolie. Avsluta med att vira en handduk om håret eller använda HairSpa och låt kuren sitta i 30 minuter. Tvätta håret 2 gånger med ZENZ schampo. Till den första tvätten ska du inte använda vatten. Oljekuren kan användas 1–2 gånger i veckan eller efter behov. Den ger ett friskare, glansigare hår och en frisk, mjuk hårbotten som inte är torr eller kliar.

Cremekur för håret

Blanda oljan med Treatment no. 03 i förhållandet 1:1. Fördela kuren i rent och torrt/handdukstorkat hår och massera lätt. Packa sedan in håret noggrant i plastfolie. Avsluta med att vira en handduk om håret eller använda HairSpa och låt kuren sitta i 30 minuter. Skölj håret noggrant. Kuren kan användas 1–2 gånger i veckan eller efter behov. Den ger ett friskare, glansigare hår och en frisk, mjuk hårbotten som inte är torr eller kliar.

Vård av hårtopparna

Fördela några droppar olja i hårtopparna före styling för att skydda, återuppbygga och vårda dem. Den närande oljan slätar ut de små håren så att håret ser friskt och smidigt ut. Oljan förebygger också kluvna toppar och ger snygg glans åt håret.

Glans till rakt hår eller lockar

Blanda några droppar olja med valfri typ av balsam eller Treatment no. 03 och fördela i halvtorrt hår. Låt håret lufttorka eller föna det torrt.

Ansiktsvård

Massera in 4-5 droppar olja i ansiktet efter rengöring och ansiktsvatten. Torka av överskottet med en ansiktsservett och smörj in dag- eller nattkräm (du kan också använda bara oljan). Kan användas 2-3 gånger i veckan eller efter behov. Resultatet blir en mättad hud som strålar av vitalitet. Glöm inte att applicera solskydd efter Oil Treatment, om du brukar använda det på dagarna.

Sminkborttagning

Oil Treatment no. 97 kan också användas för att ta bort ögonmakeup. Fördela några droppar i ögonområdet och massera lätt över ögonfransar, ögonbryn och ögonlock. Ta bort sminken med en fuktig bomullstuss och följ efter med ansiktsvatten.

Kroppsvård

Massera in oljan på fuktig hud efter duschen, eller blanda den med rörsocker och använd som peeling under duschen. Ger en mjuk, harmonisk hud med massor av lyster. Tillför extra näring till huden. Passar också bra som vårdande massageolja.

I badet

Häll 1-3 matskedar olja i badkaret eller fotbadet. Luta dig tillbaka och njut av hur dofterna påverkar sinnet och känn hur huden blir härligt mjuk.

Foundation/Concealer

Om din hud är torr eller behöver lite extra vård kan du blanda Oil Treatment (eller fuktkräm) i ditt mineralpuder. Det vårdar huden och ger en silkeslen, nästan osynligt täckande foundation som naturligt smälter in i huden. Applicera med svamp eller pensel.

TIPS

• Använd olja i stället för bodylotion. Oljan tas snabbt upp i huden och tillför massor av vitaminer. Använd oljan till torra fötter och knän eller på vintertorra händer. • Innehåller inga konserveringsmedel och har ett smart pumpsystem som förhindrar att bakterier tar sig in. • Oil Treatment no. 99 är effektiv mot oren hud och akne. • Använd Oil Treatment no. 96 mot löss. Läs mer på sidan 32. • Oil Treatment no. 96 ellar no. 99 kan användas i stället för raklödder eller aftershave eftersom den motverkar inåtväxande hår och skäggpest. Använd ett par droppar olja i skägget! Det doftar underbart och har en antibakteriell effekt. • Oil Treatment no. 98 kan användas för att lugna huden. Bra mot solbränna, brännskador samt psoriasis på kroppen och i hårbotten. 110


111


Ansiktskräm

112


FACE CREAM DEEP WOOD NO. 100

BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

99% ingredienser av naturligt ursprung 7% certifierade ekologiska ingredienser Naturlig parfym (eteriska oljor) Veganska ingredienser pH-värde 5,0-5,5

Antirynkkräm för ansiktet med fuktbevarande och fuktgivande ingredienser som har god och dokumenterad effekt för att reducera rynkor. Dubbelpeptiden Matrixyl-®3000 och den kraftfullt fuktbindande ingrediensen hyaluronsyra hjälper till att, reparera, bevara och återställa hudens ungdomliga utseende. Huden får omedelbar tillförsel av fukt och hålls återfuktad och smidig. Hudens ton och elasticitet förbättras. Huden blir slätare och mjukare med reducerade rynkor och ett fylligare utseende. Varm och avslappnande doft av trä och örter.

Användning

Passar bra som dag- eller nattkräm. Perfekt som underlag för foundation. Kan också blandas med mineralpuder för att skapa en matt och fuktgivande flytande foundation.

Viktiga ingredienser

Matrixyl-®3000 Hyaluronsyra Ekologisk, kallpressad avokadoolja Eteriska oljor (sandelträ, cederträ, myrra, patchouli)

Innehåll 100 ML

Ean

5709954023015

Förpackning Flaska: PP.

Ingredienser

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii Butter, Persea Gratissima Oil*, Glyceryl Stearate, Glycerin*, Polyglyceryl-6, Palmitate/Succinate, Isoamyl Cocoate, Saccharide Isomerate, Butylene Glycol, Polysorbate-20, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Cetearyl Alcohol, Sodium PCA, Sodium Levulinate, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Carbomer, Santalum Spicata Wood (Sandalwood) Oil*, Cedrus Atlantica Bark Oil*, Cammiphora Myrrha Oil, Pogostemon Cablin Leaf Oil*, Parfum, Citric Acid, Sodium Citrate, Potassium Sorbate. *Organic origin. Certified according to EC 834/2007. 99% natural ingredients. www.nordic-ecolabel.org Made in Denmark.

12 M

113


FACE CREAM PURE NO. 101

BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

99% ingredienser av naturligt ursprung 6% certifierade ekologiska ingredienser Oparfymerad Veganska ingredienser pH-värde 5,0-5,5

Antirynkkräm för ansiktet med fuktbevarande och fuktgivande ingredienser som har god och dokumenterad effekt för att reducera rynkor. Dubbelpeptiden Matrixyl-®3000 och den kraftfullt fuktbindande ingrediensen hyaluronsyra hjälper till att reparera, bevara och återställa hudens ungdomliga utseende. Huden får omedelbar tillförsel av fukt och hålls återfuktad och smidig. Hudens ton och elasticitet förbättras. Huden blir slätare och mjukare med reducerade rynkor och ett fylligare utseende. Oparfymerad.

Användning

Passar bra som dag- eller nattkräm. Perfekt som underlag för foundation. Kan också blandas med mineralpuder för att skapa en matt och fuktgivande flytande foundation.

Viktiga ingredienser

Matrixyl-®3000 Hyaluronsyra Ekologisk, kallpressad avokadoolja

Innehåll 100 ML

Ean

5709954025408

Förpackning Flaska: PP.

Ingredienser

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii Butter, Persea Gratissima Oil*, Glyceryl Stearate, Glycerin*, Polyglyceryl-6 Palmitate/Succinate, Isoamyl Cocoate, Saccharide Isomerate, Sodium Hyaluronate, Sodium Levulinate, Sodium PCA, Butylene Glycol, Polysorbate-20, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Cetearyl Alcohol, Carbomer, Xanthan Gum, Citric Acid, Sodium Citrate, Potassium Sorbate. *Organic origin. Certified according to EC 834/2007. 99% natural ingredients. www.nordic-ecolabel.org www.allergycertified.com Made in Denmark.

12 M

114


115


Sololja

116


SUN OIL SPF 30 PURE NO. 94

BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

8% ingredienser av naturligt ursprung 1% certifierade ekologiska ingredienser Oparfymerad Veganska ingredienser

DK

N

S

Vandfast/Vattenfast sololie/-olja til ansigt, krop og hår. Solbeskyttelsesfaktor/Solskyddsfaktor 30 (høj/hög beskyttelse/ skydd) mod UVA og UVB stråler. Tilfører fugt/fukt og holder/håller huden smidig. Absorberes hurtigt/raskt/snabbt og giver/ ger huden en smuk/vacker glød. Beskytter/Skyddar håret mod/från sol, saltvand/saltvatten og klor. Uden/Utan parfume.

Brug/Användning

Påføres/Appliceras i rigelig/riklig mængde/mängd (en hånd- fuld/handfull) i ansigt og krop før/innan soleksponering. Påføres/Appliceras ofte, især/särskilt efter badning. Det er vigtigt at anvende/å bruke den anbefalede/rekommenderade mængde/mängden for optimal beskyttelse/skydd. Kan også anvendes/brukes i håret.

Vigtige ingredienser

Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja E-vitamin

Råd til solbeskyttelse

Skygge/Skugga og tøj/klær/kläder giver/ger den bedste/bästa beskyttelse/skydd mod solens stråler. Udsæt/Utsätt ikke babyer og småbørn/småbarn for direkte sol. Solprodukter kan plette/fläcka tekstiler/textilier og overflader/ytor. Lad/Låt produktet tørre/torka helt ind i huden før/innan kontakt med disse/dessa.

Innehåll 150 ML

Ean

5709954024920

Förpackning Flaska: PP.

Ingredienser

C12-15 Alkyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Phenoxyethyl Caprylate, Ethylhexyl Triazone, Diheptyl Succinate, Diethylhexyl Butamido Triazone, Hydrogenated Dimer Dilinoleyl/ Dimethylcarbonate Copolymer, Persea Gratissima Oil*, Tocopherol, Capryloyl Glycerin/ Sebacic Acid Copolymer. *Organic origin. Certified according to EC 834/2007. www.nordic-ecolabel.org www.allergycertified.com Made in Denmark.

12 M

117


SUN OIL SPF 30 VANILLA NO. 95

BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C

8% ingredienser av naturligt ursprung 1% certifierade ekologiska ingredienser Icke-naturlig parfym Veganska ingredienser

DK

N

S

Vandfast/Vattenfast sololie/-olja til ansigt, krop og hår. Solbeskyttelsesfaktor/Solskyddsfaktor 30 (høj/hög beskyttelse/ skydd) mod UVA og UVB stråler. Tilfører fugt/fukt og holder/håller huden smidig. Absorberes hurtigt/raskt/snabbt og giver/ ger huden en smuk/vacker glød. Beskytter/Skyddar håret mod/från sol, saltvand/saltvatten og klor. Med en behagelig duft/doft af vaniljeblomst/vaniljblomma.

Brug/Användning

Påføres/Appliceras i rigelig/riklig mængde/mängd (en hånd- fuld/handfull) i ansigt og krop før/innan soleksponering. Påføres/Appliceras ofte, især/särskilt efter badning. Det er vigtigt at anvende/å bruke den anbefalede/rekommenderade mængde/mängden for optimal beskyttelse/skydd. Kan også anvendes/brukes i håret.

Vigtige ingredienser

Økologisk koldpresset/kallpressad avocadoolie/-olja E-vitamin

Råd til solbeskyttelse

Skygge/Skugga og tøj/klær/kläder giver/ger den bedste/bästa beskyttelse/skydd mod solens stråler. Udsæt/Utsätt ikke babyer og småbørn/småbarn for direkte sol. Solprodukter kan plette/fläcka tekstiler/textilier og overflader/ytor. Lad/Låt produktet tørre/torka helt ind i huden før/innan kontakt med disse/dessa.

Innehåll 150 ML

Ean

5709954022971

Förpackning Flaska: PP.

Ingredienser

C12-15 Alkyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Phenoxyethyl Caprylate, Ethylhexyl Triazone, Diheptyl Succinate, Diethylhexyl Butamido Triazone, Hydrogenated Dimer Dilinoleyl/ Dimethylcarbonate Copolymer, Persea Gratissima Oil*, Tocopherol, Capryloyl Glycerin/ Sebacic Acid Copolymer, Parfum. *Organic origin. Certified according to EC 834/2007. www.nordic-ecolabel.org Made in Denmark.

12 M

118


119


Hårfärg

120


121


DAY COLOUR & VOLUME BOOST NO. 35, 36, 37

96% ingredienser av naturligt ursprung Oparfymerad Veganska ingredienser

Färgat hårpuder som arbetas in i håret och gör att det ser fylligare och tjockare ut. Pulvret består av tusentals pyttesmå växtfibrer som är laddade med statisk elektricitet och som fungerar som magneter som lägger sig runt varje hårstrå. Det skapar visuellt mer volym och döljer bristande hårväxt eller en utväxt. Oparfymerad.

Användning

Fördela en liten mängd puder i rent och torrt hår och arbeta in det med fingertopparna tills önskat resultat uppnås. Om du vill ha mer fixering kan du avsluta med Hair Spray no. 86 eller no. 88. Hårpudret kan lätt tvättas ur med schampo. Kan kombineras med andra stylingprodukter. Använd pudret först och därefter stylingprodukten, till exempel hårpuder, stylingvax och hårspray.

Viktiga ingredienser Växtfibrer Majsextrakt

Färg

BLONDE NO. 35 AUBURN NO. 36 DARK BROWN NO. 37

Innehåll 25 G 25 G 25 G

Ean

Förpackning

0758114702944 0758114702951 0758114702968

ABS. ABS. ABS.

Ingredienser

Plant resinous fiber, keratin derivative, antistatic agent, ammonium bicarbonate, CI 15985, CI 42090, CI 1618. Made in China.

122

24 M


BOTANICAL HENNA NO. 80, 81, 82, 83, 84, 85

Henna-produktguide

ZENZ henna är en 100 % naturlig hårfärg, vilket gör att den exakta nyansen kan variera en del från gång till gång. Tänk på att olika hår reagerar olika på färgbehandlingar. Om du har ett relativt blankt hår kan det hända att behandlingen inte ”tar” så mycket, medan ett poröst hår tar upp mer färg.

Botanical Henna Peach no. 80 Botanical Henna Orange Yellow no. 81 Botanical Henna Mandarin no. 82 Botanical Henna Chili no. 83 Botanical Henna Chestnut no. 84 Botanical Henna Walnut no. 85

123

BRUN

BLOND

HENNA PRODUKTGUIDE

MÖRKBRUN

HÅRFÄRG


golden blond

medium copper

light ginger

red

reddish brown

earth brown

100% ingredienser av naturligt ursprung Oparfymerad Veganska ingredienser 1000 g endast för professionellt bruk

DK

N

S

Naturlig plantebaseret/växtbaserad hårfarve/hårfärg. Beskytter/Skyddar og plejer/närar håret. Giver volumen og glans. Uden/Utan parfume.

Brug/Användning

Følg brugsanvisningen/instruksjonen/anvisningen. Det anbefales/rekommenderas at lave/göra en farvetest/färgtest, inden man farver/färgar hele håret. Vælg den lyseste/ljusaste hårlok, eller hvor der er/där det finns flest grå hår.

Vigtige ingredienser

Pulveriserede tørrede/torkade plantedele/växtdelar.

Henna

Nyans

ORANGE YELLOW NO. 81

Medium copper

MANDARIN NO. 82

Light ginger

CHILI NO. 83

Red

CHESTNUT NO. 84

Reddish brown

WALNUT NO. 85

Earth brown

PEACH NO. 80

Golden blond

Innehåll 100 G 1000 G 100 G 1000 G 100 G 1000 G 100 G 1000 G 100 G 1000 G 100 G 1000 G

Ean

5715012000102 5715012001314 5715012000119 5715012001321 5715012000126 5715012001338 5715012000133 5715012001345 5715012000140 5715012001352 5715012000157 5715012001369

Förpackning

Återvunnen aluminium Återvunnen aluminium Återvunnen aluminium Återvunnen aluminium Återvunnen aluminium Återvunnen aluminium Återvunnen aluminium Återvunnen aluminium Återvunnen aluminium Återvunnen aluminium Återvunnen aluminium Återvunnen aluminium

Ingredienser

PEACH NO. 80: Cassia Obovata leaf powder, Chamomilla Recutita flower powder, Rheum Officinale root powder, Lawsonia Inermis leaf powder. ORANGE YELLOW NO. 81: Lawsonia Inermis leaf powder, Cassia Obovata leaf powder. MANDARIN NO. 82: Lawsonia Inermis leaf powder. CHILI NO. 83: Lawsonia Inermis leaf powder. CHESTNUT NO. 84: Haematoxylon Campechianum bark powder, Lawsonia Inermis leaf powder, Juglans Regia shell powder. WALNUT NO. 85: Juglans Regia shell powder, Alkanna Tinctoria leaf powder, Hedera Helix leaf powder, Lawsonia Inermis leaf powder. VARNING: För utvärtes bruk. Vid kontakt med ögonen, spola genast med mycket vatten. Kan orsaka överkänslighet. Förvaras utom räckhåll för barn. Innan du färgar hela håret, rekommenderas att du gör ett färgtest på en dold hårlock för att undvika oönskade resultat. Läs mer på www.zenzshop.dk Made in Italy.

24 M

124


Om ZENZ henna

Den huvudsakliga beståndsdelen i ZENZ hennafärger är torkade, krossade blad från hennabusken (lawsonia inermis). Hennafärger kan variera från ljust orange till kraftigt röd eller rödbrun. Henna kan också blandas med andra växtkomponenter för att skapa andra färger. Färgen blir mer intensiv om håret hålls fuktigt och varmt under tiden som hennan verkar. Hög värme förkortar också verkningstiden. Alla hår färgas av henna, men ju ljusare håret är, desto rödare blir färgen. Om du vill täcka grå hår ger henna mindre bra resultat om andelen gråa hår är större än 30 %. ZENZ henna kan blandas med: • Grönt te, för att göra ljusa färger mindre gula eller röda och mer naturliga. • Svart te, för att förstärka de bruna pigmenten. • Svart kaffe, för att göra färgen djupare. • Kokande vatten, för att göra färgen mer intensiv. • En syrad mjölkprodukt (yoghurt), för att göra röda färger ljusare och mer intensiva i det orange pigmentet. • ZENZ-olja, som gör det lättare att applicera och tvätta ur hennan och förhindrar att den torkar under tiden som den sitter i håret. Observera att färger som kallas för ”hennafärger” ibland kan vara utblandade med problematiska färgämnen som till exempel PPD m.fl. Var därför alltid noga med att kontrollera innehållsförteckningen om du vill undvika skadliga ämnen.

Anvisningar 1. Använd handskar. 2. Blandningsförhållande 1:3 (1 del henna + 3 delar kokande vatten, grönt eller svart te, kaffe eller syrad mjölkprodukt). 3. Använd pensel eller händerna för att applicera rikligt med henna i rent och torrt hår. Hennan ska vara så varm som möjligt. Börja i topparna och arbeta dig inåt mot rötterna. 4. Packa in håret i plastfolie (eller en plastpåse) och en handduk för att hålla det varmt och fuktigt. 5. Låt färgen sitta i 25-90 minuter beroende på vilken färgintensitet du vill ha. 6. Skölj håret noggrant och tvätta det med schampo. 7. För bästa resultat, skölj med äppelcidervinäger efter att du tvättat håret och innan du använder balsam. Vi rekommenderar produkterna i hårvårdsserien ZENZ som bland annat är Svanen-märkta och silikonfria. Balsam och hårkur/mask/inpackning är också färgskyddande.

125


BOTANISKA HENNAFÄRGER PEACH NO. 80 - GOLDEN BLOND

Blandat pulver av Cassia Obovata, kamomillblomma, rabarberrot och henna (lawsonia inermis). • Gyllenblond färg med kamomillblomma. • Ger riktigt bra resultat på blont hår, även med inslag av gråa hårstrån. Blanda med grönt/svart te om du vill ha mindre gula toner i färgen. • Ger svagt resultat på ljus-/mörkbrunt hår med en skinande effekt, kan få håret att se lite ljusare ut.

ORANGE YELLOW NO. 81 - LIGHT GINGER

Blandat pulver av henna (lawsonia inermis) och Cassia Obovata. • Svag färgstyrka som ger gyllene koppartoner till ljust röda/ljusa hår. • På ljusbrunt hår (även med inslag av enstaka gråa hårstrån) kan ljusa koppartoner uppnås. • På blont hår med blonderade slingor som har förlorat glans och styrka bör du hålla ett öga på färgutvecklingen eftersom slingorna får mer kopparfärg än det naturliga håret.

MANDARIN NO. 82 - MEDIUM COPPER

Rent pulver av henna (lawsonia inermis). • Medelstarkt färgämne med mycket bra täckning av grått hår. • Används ofta på brunt hår för att skapa varma koppartoner. • På mörkt hår har färgen en glansgivande effekt med varma kopparnyanser. • På blont hår kan färgen skapa nyanser av koppar eller konjaksfärgade toner.

CHILI NO. 83 - RED

Rent pulver av henna (lawsonia inermis). • Medelstarkt färgämne. Blir mer intensiv på blekt eller grått hår. • Används ofta på brunt eller mörkt hår för att skapa kraftiga koppartoner. • På mörkt hår: polerande effekt med måttliga röda toner. • På blont hår: nyanser som går mot intensiva röda toner.

CHESTNUT NO. 84 - REDDISH BROWN

Blandat pulver av henna (lawsonia inermis), valnötsskal och blåträ. • Kan användas på ljusbrunt hår (med starkare effekt på ljusare nyanser), även med inslag av gråa hårstrån. Att upprepa hennabehandlingen kan ge bättre täckning av grått hår, och det kan skapa naturliga nyanser som skiftar i kopparbrunt. • På blont hår ger produkten intensiva kopparbruna nyanser. På kraftigt blonderat hår kan färgen ge blå toner. • Skinande effekt på mörkbrunt hår.

WALNUT NO. 85 - EARTH BROWN

Blandat pulver av valnötsskal, alkanna, murgröna och henna (lawsonia inermis). • På ursprungligen brunt eller mörkbrunt hår, även med mindre inslag av gråa hårstrån. Blir inte röd i färgen utan neutralt brun. Blir inte mörk på blont eller grått hår. Om behandlingen upprepas flera gånger kan täckningen av grått hår bli bättre, men färgen blir aldrig mörkare än ljusbrun. • På blont hår varierar färgtonerna från nougatbrun till naturligt ljusbrun. • På brunt hår har färgen en intensiv effekt på den ursprungliga hårfärgen.

126


ULTRABLOND CLAY POWDER • • • • • •

Bleker upp till 7 nyanser Får god kontakt med håret vilket ger perfekt precision och ett enhetligt resultat Krämig konsistens och en stabil blandning under hela behandlingstiden Extrakt av sichuanpeppar, kapris och kamomill har lugnande, klådstillande egenskaper Den växtbaserade ingrediensen guargummi ger bättre konsistens och bättre färgfixering vid håret Optimalt resultat: mjukt, glansigt hår

Vi rekommenderar att Ultrablond Clay Powder används tillsammans med Brightening Activator enligt nedanstående schema.

ULTRABLOND CLAY POWDER Produkttyp

Dammfritt blekningspulver. Innehåller inte parfym, ammoniak eller ammoniumpersulfat. Formulan är baserad på lera och ris. Mycket dryg.

Passar bra till

Folie-/pappersremsor Slingblekning med hätta Helblekning Mycket kraftig blekning Applicering ovanpå färg under behandlingstiden Avfärgning

Blekningsmetod

Inpackade highlights

Frihand

Hätta

Avfärgning

Blandningsförhållande

Från 1:1,5 till 1:2

1:2

1:2

Från 1:2 till 1:3 + 10 g (schampo)

Rekommenderad beize (oxidvolym)

20, 30, 40

10, 20

20, 30, 40

10

Behandlingstid

Upp till 50 minuter

Från 5 till 20 minuter

Tonhöjd

Upp till 6-7

Upp till 2

127


Utan parfym, ammoniak, ammoniumpersulfat Veganska ingredienser

Dammfritt blekningspulver baserat på lera och ris. Milt mot hårbotten. Krämig konsistens som är lätt att applicera. Används för att skapa highlights och slingor eller för att avfärga färgat hår. Bleker upp till 7 toner på 50 minuter. Innovativ teknik med naturliga aktiva ingredienser som har lugnande och klådstillande egenskaper. Guargummi ger bättre konsistens, bättre färgfixering vid håret och bättre resultat. Utan parfym, ammoniak och ammoniumpersulfat.

Användning

1. Appliceras i vått eller torrt hår. 2. Blanda pulvret i en skål med Brightening Activator (oxid) Volume 10, 20 eller 40 i ett förhållande från 1:1,5 till 1:3 beroende på vald blekningsmetod (se schema). 3. Applicera blandningen från rötterna ut mot topparna. 4. Kontrollera blekningsgraden regelbundet. 5. Skölj håret noggrant när det önskade resultatet har uppnåtts och tvätta med milt schampo för att få bort alla pulverrester. Maximal behandlingstid: 50 minuter.

Kan användas i hårbotten med Brightening Activator (oxid) som inte överstiger volymen 20 (6 %).

Viktiga ingredienser Lera Ris Guargummi Kamomill Kapris Sichuanpeppar

Innehåll 500 G

Ean

5715012000058

Förpackning

Kartong: PAPPER. Lacelet: MULTI. Spatel: PP. Film: PP/PE.

Ingredienser

Potassium Persulfate, Sodium Metasilicate, Magnesium Carbonate, Sodium Silicate, Kaolin, Oryza Sativa (Rice) Starch, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), EDTA, Sodium Lauryl Sulfate, Potassium Alginate, Xanthan Gum, Silica, Bisabolol, Oleyl Alcohol, Octyldodecyl Myristate, Capparis Spinosa Fruit Extract, Zanthoxylum Bungeanum Pericarp Extract. Made in Italy.

18 M

128


BRIGHTENING ACTIVATOR VOLUME 10, 20, 40 TONHÖJDER VOLUME 10 – 3 %: STANDARDVOLYM

• Uppljusningsförmåga med Ultrablond Clay Powder: 2-4 tonhöjder • Mildare och långsammare process än VOLUME 20 • Använd gärna värme under verkningstiden

VOLUME 20 – 6 %: STANDARDVOLYM

• Uppljusningsförmåga med Ultrablond Clay Powder: 2-4 tonhöjder • Ljusar upp fler toner om värme används

VOLUME 40 – 12 %: STARK VOLYM

• Uppljusningsförmåga med Ultrablond Clay Powder: 4-7 tonhöjder • Används sällan i Skandinavien

Vi rekommenderar att Brightening Activator används tillsammans med Ultrablond Clay Powder enligt nedanstående schema.

ULTRABLOND CLAY POWDER Produkttyp

Dammfritt blekningspulver. Innehåller inte parfym, ammoniak eller ammoniumpersulfat. Formulan är baserad på lera och ris. Mycket dryg.

Passar bra till

Folie-/pappersremsor Slingblekning med hätta Helblekning Mycket kraftig blekning Applicering ovanpå färg under behandlingstiden Avfärgning

Blekningsmetod

Inpackade highlights

Frihand

Hätta

Avfärgning

Blandningsförhållande

Från 1:1,5 till 1:2

1:2

1:2

Från 1:2 till 1:3 + 10 g (schampo)

Rekommenderad beize (oxidvolym)

20, 30, 40

10, 20

20, 30, 40

10

Behandlingstid

Upp till 50 minuter

Från 5 till 20 minuter

Tonhöjd

Upp till 6-7

Upp till 2

129


VOLUME 10 – 3 %: standardvolym VOLUME 20 – 6 %: standardvolym VOLUME 40 – 12 %: stark volym Oparfymerad Veganska ingredienser

Väteperoxid till avfärgning eller blekning. Ger ett jämnt och glansigt resultat. Berikat med vax och balsam som skyddar håret under färgningsprocessen. Särskild formula med stabiliseringsmedel av hög kvalitet som ger lång hållbarhet och säkrar ett optimalt färgresultat. Oparfymerad.

Blandningsförhållande

Från 1:1,5 till 1:3 beroende på vald blekningsmetod (se schema). Det är viktigt att räkna in appliceringstiden i verkningstiden – annars får produkten verka för länge. Ska inte användas på poröst hår. Brightening Activator (oxid) som inte överstiger volymen 20 (6 %) kan användas i hårbotten.

Varning

Innehåller väteperoxid. Använd lämpliga skyddshandskar. Undvik kontakt med ögonen. Om ögonen kommer i kontakt med produkten ska de omedelbart sköljas. Förvaras oåtkomligt för barn. Får inte förvaras i närheten av värmekällor. Endast för professionellt bruk.

Volym

VOLUME 10 - 3% VOLUME 20 - 6% VOLUME 40 - 12%

Innehåll 1000 ML 1000 ML 1000 ML

Ean

5715012000065 5715012000072 5715012000089

Förpackning

Flaska: PE. Lock: PP. Flaska: PE. Lock: PP. Flaska: PE. Lock: PP.

Ingredienser

VOLUME 10 - 3%: Aqua (water), Hydrogen Peroxide, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Sodium Stannate, Sodium Laureth Sulfate, Phosphoric Acid, Disodium Pyrophosphate, PEG-40 Castor Oil, Pentasodium Pentetate, Etidronic Acid, C12-13 Alkyl Lactate. VOLUME 20 - 6%: Aqua (water), Hydrogen Peroxide, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Sodium Stannate, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Pyrophosphate, PEG-40 Castor Oil, Pentasodium Pentetate, Etidronic Acid, C12-13 Alkyl Lactate. VOLUME 40 - 12%: Aqua (water), Hydrogen Peroxide, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Sodium Stannate, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Hydroxide, Disodium Pyrophosphate, PEG-40 Castor Oil, Pentasodium Pentetate, Etidronic Acid, C12-13 Alkyl Lactate. Made in Italy.

12 M

130


131


Tillbehör

132


JONISKA STYLINGBORSTAR

Paddle Brush Large

Stor jonisk plattborste med jonladdade piggar och kulspetsar som är skonsamma mot hår och hårbotten. Återställer balans och glans i håret och motverkar statisk elektricitet och krusigt hår. Ergonomiskt handtag av miljövänlig bambu – starkare, lättare och mer hållbart än trä. Bambu är en naturlig, förnybar resurs som är ett bra alternativ till trä. Användning av bambu bidrar till att minska skogsavverkningen. De jonladdade piggarna ger effektiv utredning av håret, och borsten är särskilt bra för medellångt och långt hår.

Paddle Brush Combo

Medelstor jonisk plattborste med en kombination av jonladdade piggar med kulspetsar och 100 % äkta vildsvinshår, som är skonsam mot hår och hårbotten. Återställer balans och glans i håret och motverkar statisk elektricitet och krusigt hår. Ergonomiskt handtag av miljövänlig bambu – starkare, lättare och mer hållbart än trä. Bambu är en naturlig, förnybar resurs som är ett bra alternativ till trä. Användning av bambu bidrar till att minska avverkningen av skogar. De jonladdade piggarna ger effektiv utredning av håret och vildsvinshåren gör håret glansigt. Borsten reder skonsamt ut håret och ger fukt och glans vid regelbunden, gärna daglig användning. En riktigt bra borste för lockat eller plattat hår. Inte lämplig som fönborste.

Brush

PADDLE BRUSH LARGE PADDLE BRUSH COMBO

Made in China.

Ean

5715012000027 5715012000010

Förpackning Påse: PP. Påse: PP.

133


HAIRSPA

Självuppvärmande huva. Boostar effekten av inpackningar och kortar verkningstiden vid henna- och hårfärgning eftersom den tillför värme – helt utan el. Ett miljövänligt val som gör stor skillnad. Huvan kan användas många gånger om. Unik, patenterad teknik. Ett isolerande skikt bevarar värmen som strålar ut från hårbotten och skapar perfekta förhållanden med värme och fukt som öppnar det yttersta skiktet på hårstråna (kutikula) så att färgen eller behandlingen kan tränga in på djupet. Det ökar effekten av inpackningar och behandlingar, och vid färgning kan verkningstiden kortas med upp till 50 %.

Användning

Ta på värmehuvan efter applicering av inpackning, henna eller hårfärg och låt den sitta i cirka 30-40 minuter (eller kortare eller längre, efter önskemål). Får ej maskintvättas. Om huvan maskintvättas slutar tekniken att fungera.

Fördelar • • • • • • •

Lätt att använda (justerbar, lätt, bekväm) Ingen el behövs Boostar effekten och kortar behandlingstiden Återanvändbar och miljövänlig Lätt att rengöra (fläckavvisande material) Flexibel (du kan röra dig fritt med huvan på) Kan hålla i upp till tio år

Ean

5712033000791 Made in Estonia.

134


PAPER NOT FOIL

INSTRUCTIONS

1. CUT PAPER TO SIZE

2. SECTION HAIR

3. POSITION PAPER WHERE HAIR IS TO BE COLOURED.

4. REST HAIR TO BE COLOURED ONTO PAPER

5. APPLY COLOUR GENEROUSLY TO HAIR AND PAPER

6. FOLD PAPER IN HALF AND PRESS TOGETHER.

7. DEVELOP COLOUR TO MANUFACTURERS INSTRUCTIONS

8. TO REMOVE – SLIDE OUT AND RINSE

9. TO REUSE - RINSE AND PAT DRY BY HAND OR WASH IN MACHINE WITH A FEW TOWELS

NOTE: BEST RE USED ONLY ONCE

135


Oblekt – naturligt vitt Liten storlek: 40 x 10 cm

Hållbart, miljövänligt alternativ till folie vid hårfärgning. Tillverkas av industriavfall från byggbranschen som återanvänds och omvandlas till papper. Inga fällda träd, inget vatten går åt, låga koldioxidutsläpp. Bryts ned helt naturligt när solens UV-strålar tränger ned i jorden. Paper Not Foil kräver 96 % mindre energi under produktionen än aluminiumfolie, och inget vatten används i tillverkningsprocessen. Kan återanvändas upp till 3-4 gånger. Lätt att återanvända. Kan enkelt sköljas av eller maskintvättas med några handdukar.

Användning

Klipp papperet till önskad storlek. Dela upp håret och placera ut papperet där håret ska färgas. Lägg det hår som ska färgas på papperet och applicera generöst med färg på håret och papperet. Vik papperet på mitten och tryck ihop. Låt färgen verka enligt tillverkarens rekommenderade verkningstid. Ta ur papperet ur håret och skölj.

Återanvändning

Om du vill återanvända papperet kan du skölja det och torka det för hand, eller tvätta det i maskin tillsammans med några handdukar. Dra ut papperet, pressa det plant och häng det på tork. Du kan också lägga dem i en korg och låta dem lufttorka en dag, eller torka med kalluft i torktumlaren i 10 minuter.

Storlek

Liten 40 x 10 cm (förpackning med 500 st.)

Ingredienser

Stenkross och överblivet material från byggindustrin.

136


137


Ingredienslista

138


Ingredienser Det finns ingen officiell definition på ”naturliga ingredienser” i kosmetikprodukter. Det kan vara ämnen som utvunnits från naturen, ämnen som ursprungligen kommer från naturen men som har framställts syntetiskt eller ämnen som utvunnits från naturen och därefter modifierats kemiskt i ett laboratorium. På ZENZ klassificerar vi ingredienser enligt följande:

Av vegetabiliskt ursprung

Som har framställts av eller kommer från växter.

Av animaliskt ursprung

Som har framställts av eller kommer från djur.

Av mineraliskt ursprung

Som innehåller mineraler (enhetliga, oorganiska ämnen) eller har med mineraler att göra.

Av icke-naturligt ursprung

Som har framställts på syntetisk väg med teknik som uppfunnits av människan, och inte genom en naturlig process.

139


INCI-NAMN (HANDELSNAMN, PARFYM)

VANL. NAMN

Acetum

VEGETABILISKT (V), ANIMALISKT (A), MINERALISKT (M), ICKENATURLIGT (NN) FÖRKLARING URSPRUNG

V

Alcohol

Alkohol

V

Alkanna Tinctoria leaf powder

Alkanna

V

Allantoin

V

ZENZ ORGANICPRODUKT

Också känt som vinäger/ättika. Vinäger/fruktättika framställs genom att äppelättika macereras med aprikos, äpple och persika. Reglerar pH-värdet. Antistatisk funktion. Avlägsnar 87 tvålrester efter hårtvätt och ger glans och mjukhet. Gör håret lättare att reda ut. Härrör från naturliga, ekologiska ingredienser. Används som 06, 14, 15, 86, lösningsmedel, för att reglera viskositet eller som 88 antimikrobiellt medel. Pulvriserade rötter av växten alkanna. Naturligt förekommande förening som finns i många växter. Mjukgör, skyddar och lugnar huden. Utvinns från bladen på ekologiska aloe vera-växter. Aloe vera har fantastiska hud- och hårvårdande egenskaper. Det stimulerar blodcirkulationen och bevarar fukten i huden. Aloe vera-gel innehåller 75 näringsämnen, bland annat många viktiga vitaminer och mineraler som de tre kraftfulla antioxidanterna vitamin A, C och E samt B-vitaminer, kalcium, järn, zink, magnesium, mangan, koppar, krom, natrium och kalium. Aloe vera dämpar rodnad och klåda och lindrar smärta, och har därmed också god effekt på hårbotten.

Walnut 85 87

01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 90, 91, 100, 101

Aloe Barbadensis Leaf Extract Aloe vera-extrakt

V

Aloe Barbadensis Leaf Juice

V

Se Aloe Barbadensis Leaf Extract.

87

NN

Gör fibrer mjukare och mer flexibla.

35, 36, 37

Eterisk olja som utvinns från romersk kamomill.

98

Används för att aktivera fibrer så att de fäster vid befintliga hår.

35, 36, 37

Vatten används som lösningsmedel.

01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 100, 101, activator 10/20/40

Aloe vera-juice

Ammonium Bicarbonate Anthemis Nobilis Flower Oil Antistatic agent (Dodecylbenzene Sulfonic Acid)

Aqua

Romersk kamomillolja

V NN

Vatten

-

Behenamidopropyl Dimethylamine

V/NN

Behenoyl PG-Trimonium Chloride

V/NN

Benzoic Acid

Bensoesyra

NN

Benzyl Cinnamate

V

Bisabolol

V

Butylene Glycol

Butyrospermum Parkii Butter C12-13 Alkyl Lactate

NN

Sheasmör

N NN

Mjukgörande ingrediens som ger håret glans och gör det lättare att reda ut. Får skadat och matt hår att se friskt och blankt ut. Färgbevarande egenskaper. Mjukgörande ingrediens som ger håret glans och gör det lättare att reda ut. Får skadat och matt hår att se friskt och blankt ut. Förlänger produktens hållbarhet. Konserveringsmedel som tillåts i små mängder av Svanen-märkningen, AllergyCertified och Ecocert COSMOS Organic. Deklarationspliktigt doftämne som förekommer naturligt i eteriska oljor. Den viktigaste aktiva beståndsdelen i den eteriska olja som framställs av kamomill (Chamomile Matricaria): en medicinalväxt som är känd för sina lugnande, lindrande egenskaper. Används som lösningsmedel för att öka penetrationsförmågan för andra ingredienser, samt tillför fukt till huden genom att dra till sig fukt från den omgivande luften. Utvinns från sheaträdets nötter. Det har använts under flera århundraden för att behandla både hud och hår. Det är ett kallpressat vegetabiliskt fett som är rikt på omättade fettsyror. Naturligt innehåll av A- och E-vitamin. Mjukgörande medel med många funktioner. Utvinns från mjölksyra och C12-15-alkoholer.

02, 03, 05, 08, 11, 18 03 12, 91 98 Ultrablond clay powder

87, 100, 101

09, 100, 101 Activator 10/20/40

C12-15 Alkyl Benzoate

NN

Olja som är bra för att lösa upp aktiva ämnen och solfilter.

94, 95

C18-36 Acid Triglyceride

NN

Vax som ger konsistens och stylingeffekt

06, 09

140


INCI-NAMN (HANDELSNAMN, PARFYM) Capparis Spinosa Fruit Extract

VANL. NAMN Extrakt från kapris

VEGETABILISKT (V), ANIMALISKT (A), MINERALISKT (M), ICKENATURLIGT (NN) URSPRUNG FÖRKLARING V

Caprylic/Capric Triglyceride

V

Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer

V

Caprylyl Glycol

V

Carbomer

NN

Carrageenan

V

Cassia Obovata Leaf Powder

Cassia Obovata

Cedrus Atlantica Bark Oil

Cederträsolja

Cera Alba

Bivax

V V A/V

Ceteareth-20

V/NN

Ceteareth-30

V/NN

Cetearyl Alcohol

V

Cetearyl Alcohol

V

ZENZ ORGANICPRODUKT

Lugnande och lindrande aktiv ingrediens som utvinns från kaprisknoppar. Vegetabilisk olja. Lättapplicerad, tränger snabbt in och tas snabbt upp av huden. Bidrar till att bevara fukten i huden och förbättrar hudens elasticitet och smidighet. Mjukgörare. Ett biologiskt nedbrytbart alternativ till silikon. Bidrar till en mjukare, skönare hud och ger bättre glans och textur i hårvårdsprodukter. Växtextrakt med konserverande egenskaper. Ökar produktens hållbarhet.

Ultrablond clay powder

Förtjockningsmedel

100, 101

100, 101 94 12

Utvinns från rödalger. Används som förtjockningsmedel och 89 stabiliseringsmedel. Peach 80, Orange Yellow Pulvriserade blad från växten Cassia Obovata. 81 Eterisk olja som utvinns från ekologiskt cederträ.

07, 08, 99, 100

Naturligt bivax. Förtjockar och har närande egenskaper.

09

Emulgeringsmedel.

Activator 10/20/40

Emulgeringsmedel som tillverkas av cetearylalkohol. Binder 06, 09 samman två vätskor som annars inte kan blandas. 02, 03, 05, 06, Vegetabiliskt förtjocknings- och stabiliseringsmedel. Utvinns 08, 09, 11, 18, från kokosolja eller RSPO-certifierad, hållbar palmolja. 100, 101 Vegetabiliskt viskositetsreglerande medel. Utvinns från Activator kokosolja eller RSPO-certifierad, hållbar palmolja. 10/20/40

Chamomila Recutita Flower powder

Kamomillblomma

V

Pulvriserade kamomillblommor.

Peach 80

Chamomilla Recutita Extract

Kamomillextrakt

V

Växtextrakt från kamomillens blomhuvuden. Mjukgörande för huden.

87

Chamomilla Recutita Flower Oil Blå kamomillolja

V

Eterisk olja som utvinns från ekologisk blå kamomill.

98

CI15985

NN

Kosmetiskt färgämne.

35, 36, 37

CI16185

NN

Kosmetiskt färgämne.

35, 36, 37

CI42090

NN

Kosmetiskt färgämne.

35, 36, 37

Deklarationspliktigt doftämne som förekommer naturligt i eteriska oljor.

96

Citral

Citric Acid

V

Citronsyra

Citronellol Citrus Aurantium Bergamia Peel Bergamottolja Oil Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil Söt apelsinolja Expressed Cocamidopropyl Betaine

V

Används oftast i små mängder för att reglera pH-värdet.

V

Deklarationspliktigt doftämne som förekommer naturligt i eteriska oljor.

V

Eterisk olja som utvinns från ekologisk bergamott.

98, 99

V

Eterisk olja som utvinns från apelsin.

96

V/NN

Coco-Glucoside

V

Cocos Nucifera Water

Kokosvatten

V

Commiphora Myrrha Oil

Myrraolja

V

Cyamopsis tetragonoloba (guar) Guargummi gum

V

Dehydroxanthan Gum

V

Xantangummi

01, 03, 04, 06, 07, 10, 12, 14, 15, 16, 17, 87, 89, 90, 91, 100, 101

Milt tvålämne (tensid) som utvinns från kokosolja och modifieras med syntetiska beståndsdelar. Fungerar bra som skumbildare och för att stabilisera bubblor, och har goda förtjockningsegenskaper. Godkänt i små mängder av Ecocert COSMOS Organic. Milt tvålämne (tensid) som utvinns från kokosolja eller RSPO-certifierad, hållbar palmolja. Rengör skonsamt och effektivt. Ekologiskt kokosvatten är rikt på vitaminer och viktiga mineraler som kalium, magnesium, kalcium, natrium och fosfor. Återfuktar och revitaliserar huden.

99

01, 04, 07, 10, 16, 17, 90, 91 01, 04, 07, 10, 16, 17 01, 04, 07, 10, 17

Eterisk olja som utvinns från myrra.

07, 08, 99, 100

Utvinns från baljväxten guarböna. Används som förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel och filmbildare. Framställs genom dehydrering av xantangummi (en polysackarid som produceras av bakterierna Xanthomonas Campestris). Används för att reglera viskositet och som stabiliseringsmedel.

Ultrablond clay powder

141

12


INCI-NAMN (HANDELSNAMN, PARFYM)

VANL. NAMN

VEGETABILISKT (V), ANIMALISKT (A), MINERALISKT (M), ICKENATURLIGT (NN) URSPRUNG FÖRKLARING

Dibutyl Adipate

NN

Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate

NN

Diethylhexyl Butamido Triazone

NN

Diheptyl Succinate

V

Olja som löser upp solfilter. Tränger snabbt in i huden och är lätt att applicera. Kemiskt UVA-solfilter. Skyddar säkert och effektivt mot solens strålar. Kemiskt UVB-solfilter. Skyddar säkert och effektivt mot solens strålar. Mjukgörare. Ett biologiskt nedbrytbart alternativ till silikon. Bidrar till en mjukare, skönare hud och ger ökad glans och textur i hårvårdsprodukter. Oorganiskt salt. Används för att stabilisera eller reglera pHvärdet.

ZENZ ORGANICPRODUKT 94 94 94 94 Activator 10/20/40

Disodium Pyrophosphate

NN

EDTA (Ethylenediaminetetraacetic Acid)

NN

Bildar komplex med kalcium, magnesium och järn, vilket ger Ultrablond clay bättre skumbildning och rengöringsförmåga. powder

Ethylhexyl Triazone

NN

Kemiskt UVB-solfilter. Skyddar säkert och effektivt mot solens strålar.

Etidronic Acid

NN

Oorganisk syra som används som keleringsmedel. Deklarationspliktigt doftämne som förekommer naturligt i eteriska oljor. Utvinns från vegetabiliska fetter och oljor. Tillför fukt och verkar mjukgörande. Bevarar den naturliga fuktbalansen i huden och håret och förbättrar elasticiteten. Utvinns från ekologiska vegetabiliska fetter och oljor. Tillför fukt och verkar mjukgörande. Bevarar den naturliga fuktbalansen i huden och håret och förbättrar elasticiteten.

94 Activator 10/20/40

Geraniol

V

Glycerin

V

Glycerin

V

Glyceryl Caprylate

V

Samemulgeringsmedel som framställs av vegetabiliska oljor och fettsyror från kokosolja eller RSPO-certifierad, hållbar 16 palmolja. Har fuktgivande och vårdande egenskaper.

Glyceryl Caprylate/Caprate

V

Samemulgerings- och förtjockningsmedel som framställs av vegetabiliska oljor och fettsyror från kokosolja eller RSPOcertifierad, hållbar palmolja. Förbättrar skumbildningen och ökar penetrationen för andra ingredienser.

17

Glyceryl Stearate

V

Samemulgeringsmedel och konsistensgivare som utvinns från kokosolja eller RSPO-certifierad, hållbar palmolja. Gör huden slät och smidig. Ger bra textur.

100, 101

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride

V/NN

Haematoxylon Campechianum Bark Powder (Leguminosae)

Blåträ

V

Hedera Helix leaf powder

Murgröna

V

Helianthus Annuus Seed Extract Solrosextrakt

V

Helianthus Annuus Seed Oil

V

Solrosolja

Hexylene Glycol

NN

Hydrogen Peroxide

NN

Hydrogenated Dimer Dilinoleyl/ Dimethyl-carbonate Copolymer

NN

Hydrogenated Vegetable Oil

Hydrogenerad vegetabilisk olja

V

Hydrolyzed Wheat Protein

Hydrolyserat veteprotein

V

Hydrolyzed Wheat Starch

Hydrolyserad vetestärkelse

V

Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Corn Starch

V/NN

98, 99 01, 04, 07, 10, 17, 18, 87 02, 03, 05, 06, 08, 09, 11, 12, 14, 15, 16

Utvinns från guargummi. Tillför en vårdande effekt i schampo 01, 04, 07, 10, och gör håret mjukt. Fungerar också som konsistensgivare. 16, 17 Godkänt i små mängder av Ecocert COSMOS Organic. Pulvriserade kvistar av blåträ.

Chestnut 84

Pulvriserade blad från växten murgröna.

Walnut 85

Växtextrakt från solroskärnor. Rikt på omättade fettsyror. Innehåller höga halter av vitamin A, D och E och är mjukgörande för huden. Olja som pressas ur solroskärnor. Rik på omättade fettsyror. Innehåller höga halter av vitamin A, D och E och är mjukgörande för huden. Lösningsmedel med mjukgörande egenskaper. Används för att reglera viskositet. Oxiderande ingrediens som används för att framkalla färger under oxidationshårfärgning och i hårblekningsprodukter. Användningen av väteperoxid i kosmetikprodukter regleras av strikta säkerhetslagar. Ger vattenfasthet. Stabiliseringsmedel och konsistensgivare. Utvinns från rapsolja eller RSPO-certifierad, hållbar palmolja. Har mjukgörande och skyddande effekt. Glutenfritt veteprotein. Effektiv fuktgivare som återuppbygger skadat hår. Det stärker håret och gör det glansigt och smidigt. Glutenfri vetestärkelse. Tillför fukt och balanserar håret. Återuppbygger skadat hår. Stylingingrediens som tillverkas av modifierad majsstärkelse. Motverkar krusighet och statisk elektricitet i håret. Bevarar hårets naturliga glans och ger bra stadga.

142

87 89, 100, 101 03 Activator 10/20/40 94 09 03, 12, 16, 90 12 06, 09, 90, 91


INCI-NAMN (HANDELSNAMN, PARFYM)

VANL. NAMN

VEGETABILISKT (V), ANIMALISKT (A), MINERALISKT (M), ICKENATURLIGT (NN) URSPRUNG FÖRKLARING

Hydroxystearic/Linolenic/Oleic Polyglycerides

V

Isoamyl Cocoate

V

Juglans Regia Shell Powder (Juglandaceae)

Valnötsskal

Kaolin

V M

Keratin derivative (Hydrolyzed Corn Protein)

Keratinderivat

V

Lactic acid

Mjölksyra

V

Lanolin Lavendula Angustifolia Oil

A Lavendelolja

V

Lawsonia Inermis leaf powder (Lythraceae) (India)

Henna

V

Lawsonia Inermis leaf powder (Lythraceae) (Yemen)

Henna

V

Limonene

d-Limonene

V

Linalool

V

Magnesium carbonate

Magnesiumkarbonat

Magnesium Sulfate

Epsomsalt

M

Maris Sal

Havssalt

M

Matrixyl™ 3000

NN

V/NN

Mentha Arvensis Leaf Oil

Pepparmintolja

V

Menthol

Mentol

V

Moroccan Lava Clay

Rasullera

M

NatraGem™

V

Octyldodecyl Myristate

V

Oleyl Alcohol

V

Opuntia Ficus-Indica Stem Extract

Fikonkaktusextrakt

N

ZENZ ORGANICPRODUKT

Vegetabilisk mjukgörare. Har utmärkta emulgerande, återfuktande och sensoriska egenskaper. Ger konsistens åt 06 produkten. Vegetabilisk olja som är enkel att applicera på huden och absorberas snabbt utan att efterlämna en vaxartad hinna. 100, 101 Ger en lätt, ”fettfri” hudkänsla åt kosmetiska emulsioner. Chestnut 84, Pulvriserade valnötsskal. Walnut 85 Naturligt förekommande mineral. Mjuk vit lera med Ultrablond clay powder absorberande egenskaper. CI 77004. Majsextrakt Gör att fibrer liknar riktigt människohår.

35, 36, 37

Har en känd AHA-exfolieringseffekt och används i mindre mängder för att reglera pH-värdet. Fettämne som utvinns när fårull tvättas. Verkar mjukgörande, skyddande och antistatiskt. Ger håret stadga och glans.

02, 03, 05, 08, 11, 18

Eterisk olja som utvinns från ekologisk, fin lavendel.

99

Pulvriserade blad från hennaväxten Lawsonia Inermis från Indien.

Peach 80, Orange Yellow 81, Chili 83, Chestnut 84, Walnut 85

Pulvriserade blad från hennaväxten Lawsonia Inermis från Jemen. Deklarationspliktigt doftämne som förekommer naturligt i eteriska oljor. Deklarationspliktigt doftämne som förekommer naturligt i eteriska oljor. Oorganiskt salt. Används som absorberande medel, opacitetsmedel eller för att reglera pH-värdet. Naturligt förekommande mineral som består av magnesium och sulfat. Epsomsalt reglerar viskositeten och har en stabiliserande effekt. Naturligt förekommande salt som utvinns från havsvatten och är rikt på mineraler. Har förtjockande effekt. Erkänt antiaging-komplex med 2 olika peptider som ökar kollagenhalten i huden. Har fuktgivande egenskaper och ökar hudens elasticitet. Ger en jämnare hudfärg och har dokumenterad antiaging-effekt. Matrixyl™ 3000 består av Glycerin, Aqua, Butylene Glycol, Carbomer, Polysorbate-20, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7. Eterisk olja. Pepparmintolja som destilleras från olja från Mentha Arvensis-blad. Eterisk olja. Kristaller av frystorkad olja från fra Mentha Arvensis-blad. Stimulerar blodcirkulationen och verkar lätt kylande.

09

Mandarin 82 96, 98, 99 98, 99 Ultrablond clay powder 14, 15 01, 04, 10, 14, 15, 16

100, 101

96 10, 11

Naturligt förekommande lera från Atlasbergen i Marocko. En unik, mineralhaltig lera som absorberar fett och orenheter från hud och hår. Innehåller mer kisel, magnesium, kalium 16 och kalcium än andra lerarter. Rengör hårbotten på djupet så att den blir frisk, fräsch och fri från flagor. Den gör håret silkesmjukt och motverkar kluvna toppar. Effektivt emulgerande vax med stabiliserande och förtjockande egenskaper. Ger konsistens åt produkten och har många sensoriska fördelar. NatraGem™ består av Glyceryl Stearate, Polyglyceryl-6 Palmitate/Succinate, Cetearyl Alcohol. Ester som används för sina mjukgörande och upplösande egenskaper. Omättad fettalkohol. Används för sina mjukgörande och upplösande egenskaper.

100, 101 Ultrablond clay powder Ultrablond clay powder

Fikonkaktus har anpassat sig till extrema miljö-förhållanden (starkt solljus, extrem torka, temperatur-förändringar). Rik på vitaminer, mineraler, polysackarider, flavonoider och piscidinsyra som skyddar mot yttre stressfaktorer och lugnar 17, 18 huden. Skyddar och vårdar huden. Goda fuktgivande egenskaper för hud tack vare den höga halten av vattenbindande ämnen, även i produkter som sköljs av.

143


INCI-NAMN (HANDELSNAMN, PARFYM)

VANL. NAMN

Oryza Sativa (Rice) Starch

Risstärkelse

VEGETABILISKT (V), ANIMALISKT (A), MINERALISKT (M), ICKENATURLIGT (NN) URSPRUNG FÖRKLARING Utvinns från fröskal från ris. Utmärkta absorberande egenskaper. Peptid som samverkar med Palmitoyl Tripeptide-1. Ökar hudens kollagenproduktion. Peptid som samverkar med Palmitoyl Tetrapeptide-7. Ökar hudens kollagenproduktion. Provitamin B5 tillför fukt, vårdar och skyddar. Reparerar skadat hår och återställer volym och glans. Flytande paraffin. Har upplösande och mjukgörande egenskaper.

Ultrablond clay powder

V

Naturlig parfym med söt doft av bergamott och neroli.

04, 05

V

Naturlig parfym med söt doft av mentol, eukalyptus och vanilj.

10, 11

Söt doft av apelsin och äpple.

12, 15, 91

Naturlig parfym med doft av karamell.

16

V

Palmitoyl Tetrapeptide-7

NN

Palmitoyl Tripeptide-1

NN

Panthenol

Provitamin B5

NN

Paraffinum liquidum (mineral oil)

Mineralolja

NN

Parfum (no. 04, 05) Parfum (no. 10, 11) Parfum (no. 12, 15, 91)

NN

Parfum (no. 16)

V

Parfum (no. 17, 18) PEG-40 Castor Oil

ZENZ ORGANICPRODUKT

100, 101 100, 101 03, 12, 14, 15 Ultrablond clay powder

NN

Söt doft av persika och cederträ.

17, 18

NN

Blandning av polyetylenglykol och Ricinus Communis-olja. Används som tvålämne (tensid) och lösningsmedel.

Activator 10/20/40

PEG-8 (polyethylene glycol)

V

Håller produkten fuktig och stabil.

89

Pelargonium Graveolens Flower Geraniumolja Oil

V

Eterisk olja som utvinns från ekologisk geranium.

99

Används ofta som keleringsmedel av metalljoner som kalcium och magnesium. Ger bättre skumbildning och rengöringsförmåga.

Activator 10/20/40

Pentasodium Pentetate

NN

Pentavitin®

Persea Gratissima Fruit Extract

Persea Gratissima Oil

V/NN

Avokadoextrakt

Avokadoolja

Phenoxyethanol

V/NN

Phosphoric Acid

NN Fytinsyra

Plant resinous fiber (cellulose-N, Fiber av cellulose gum-NN) växtharts Pogostemon Cablin Leaf Oil

V

NN

Phenoxyethyl Caprylate

Phytic Acid

V

Patchouliolja

Polyglyceryl-6 Palmitate/ Succinate

V N/NN V V

Polysorbate 20

V/NN

Polysorbate 80

NN

Potassium Alginate

Kaliumalginat

Potassium Persulfate

Kaliumpersulfat

V NN

Fuktreglerande ämne som utvinns från socker. Mycket effektiva fuktgivande och fuktbevarande egenskaper. Binder vid huden som en magnet. Stärker hudens barriärfunktion. 01, 04, 07, 10, Gör huden mjuk och smidig och fördröjer därmed hudens 16, 100, 101 åldrande. Motverkar stramande hud och klåda och passar därför också bra för hårbotten. Pentavitin består av Saccharide Isomerate, Aqua, Citric Acid, Sodium Citrate. Se Persea Gratissima Oil

14, 15

Utvinns från ekologisk avokado. Innehåller mineraler och vitamin A, B1, B2, D och E. Passar bra vid torr, uttorkad och mogen hud. Extremt fuktgivande och närande egenskaper, och effektiv mot problemhud. Passar bra till hårbotten. Gör både hår och hud smidigare och mjukare. Förlänger produktens hållbarhet. Konserveringsmedel som tillåts i små mängder av Svanen-märkningen och AllergyCertified. Modifierad vegetabilisk olja som upplöser solfilter. Tränger snabbt in i huden och känns inte fet.

01, 02, 03, 04, 05, 07, 08, 10, 11, 16, 17, 18, 94, 96, 97, 98, 99, 100, 101 06, 09, 17, 18, 90, 91 94

Används för att reglera pH-värdet.

Activator 10

Finns i alla sädesslag. Stabiliserar produkten och ökar dess hållbarhet genom att neutralisera metalljoner.

16

Extrakt från framför allt tall och cederträ.

35, 36, 37

Eterisk olja som utvinns från ekologisk patchouli.

07, 08, 98, 99, 100

Emulgeringsmedel. Binder samman två vätskor som annars 100, 101 inte kan blandas. Vegatabiliskt emulgeringsmedel. Binder samman två vätskor 100, 101 som annars inte kan blandas. Emulgeringsmedel.

87

Utvinns från alger. Används som förtjockningsmedel.

Ultrablond clay powder

Oorganiskt salt. Oxidativ funktion. Bidrar till avfärgning eller blekning av hår genom att oxidera melaniner eller de konstgjorda färgämnen som finns på hårstrået.

144

Ultrablond clay powder


INCI-NAMN (HANDELSNAMN, PARFYM)

VANL. NAMN

VEGETABILISKT (V), ANIMALISKT (A), MINERALISKT (M), ICKENATURLIGT (NN) URSPRUNG FÖRKLARING

Potassium Sorbate

Kaliumsorbat

V/NN

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Sötmandelolja

V

Prunus Armeniaca Fruit Extract

Aprikosextrakt

V

Prunus Armeniaca Kernel Oil

Aprikoskärnolja

V

Prunus Persica Fruit Extract

Persikoextrakt

V

PVP (Polyvinylpyrrolidone)

NN

ZENZ ORGANICPRODUKT

01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, Förlänger produktens hållbarhet. Konserveringsmedel som 09, 10, 11, 12, tillåts i små mängder av Svanen-märkningen, AllergyCertified 14, 15, 16, 17, och Ecocert COSMOS Organic. 18, 87, 89, 100, 101 Utvinns från ekologisk sötmandel. Mandelolja innehåller en hög halt linolensyra (GLA) och innehåller också vitamin A, 09, 97 B1, B2, B6 och E. Skyddar och ger mjukhet och näring till hud och hår. Fruktextrakt från aprikos. Mjukgörande egenskaper. Utvinns från ekologiska aprikoskärnor. Rik på essentiella fettsyror samt vitamin A, C och E och den går snabbt in i huden. Har mjukgörande och fuktgivande egenskaper. Fruktextrakt från persika. Lätt polerande, fuktgivande och mjukgörande egenskaper. En polymer och stylingingrediens som bidrar till att ge håret stadga. Bildar ett tunt skikt på hårstråna som hjälper till att hålla håret på plats.

87 96, 97, 98, 99 87 14, 15, 88, 90, 91

Pyrus Malus Fruit Extract

Äppelextrakt.

V

Fruktextrakt från äpple. Mjukgörande egenskaper.

87

Pyrus Malus Fruit Water

Äppelvatten

V

Äppelvatten. Reducerar eller hämmar produktens lukt.

87

Rabarberrot

V

Pulvriserad rabarberrot.

Peach 80

Hjortronextrakt

V

Fruktextrakt från hjortron. Antioxidant.

87

V

Utvinns från socker. Mycket effektiva fuktgivande och fuktbevarande egenskaper. Binder vid huden som en magnet. Stärker hudens barriärfunktion. Gör huden mjuk och 01, 04, 07, 10, 16, 100, 101 smidig och fördröjer därmed hudens åldrande. Motverkar stramande hud och klåda och passar därför också bra för hårbotten.

Rheum Officinale Root Powder (Polygonaceae) Rubus Chamaemorus Fruit Extract

Saccharide Isomerate

Santalum Spicata Wood Oil

Sandelträolja

Silica

Kiseldioxid (silika)

Silica Silylate

V NN

NN

Silk Amino Acids

Silkesprotein

A

Sodium Benzoate

Natriumbensoat

Sodium Chloride

Natriumklorid

M

Sodium Citrate

Natriumcitrat

V/NN

Sodium Coco-Sulfate

Natriumkokossulfat

V/NN

Sodium Hyaluronate

Hyaluronsyra

V/NN

Sodium Hydroxide

Natriumhydroxid

NN

M

Eterisk olja som utvinns från ekologiskt sandelträ.

07, 08, 100

Motverkar klumpbildning och har absorberande, fyllighetsUltrablond clay och viskositetsreglerande funktion. powder Silica Silylate är modifierad kiseldioxid. Silika är det vardagliga namnet på mineralet kvarts. Gör det möjligt att omvandla vätska till pulver (ca 1/3 av formulan är flytande). 89 Har bra fett- och talgabsorberande egenskaper och ger håret volym. Utvinns från råsilke från silkesmaskens kokong. Proteinderivat med mycket goda vårdande och fuktbindande egenskaper för hud- och hårvård. Reparerar, bygger upp och 12, 91 stärker porösa hårstrån. Gör håret mjukare och mer lätthanterligt. Bra till torrt eller skadat hår eftersom det bildar en skyddande hinna runt hårstrået. Förlänger produktens hållbarhet. Konserveringsmedel som tillåts i små mängder av Svanen-märkningen, AllergyCertified och Ecocert COSMOS Organic. Utvinns från mineraler. Vanligt bordssalt. Förekommer naturligt i havsvatten och underjordiska saltavlagringar. Förtjockningsmedel som gör att produktens konsistens bevaras. Natriumsalt av citronsyra. Reglerar pH-värdet.

01, 03, 04, 07, 10, 14, 15, 16, 17, 87, 90, 91 12, 91 01, 04, 07, 10, 16, 100, 101

Effektivt, vegetabiliskt tvålämne (tensid) som utvinns från 01, 04, 07, 10, fettsyror från kokosolja eller RSPO-certifierad, hållbar 16, 17 palmolja. Hyaluronsyra är en naturligt förekommande polysackarid i människokroppen. Ett effektivt fuktbevarande ämne som binder vatten i hudens intercellulära struktur. Ämnets 100, 101 utmärkta fuktgivande egenskaper gör huden slätare, mjukare och smidigare och motverkar rynkor. Dokumenterad uppstramande effekt. 14, 15, Activator Utvinns från mineraler. Reglerar pH-värdet. 40

145


VEGETABILISKT (V), ANIMALISKT (A), MINERALISKT (M), ICKENATURLIGT (NN) URSPRUNG FÖRKLARING

INCI-NAMN (HANDELSNAMN, PARFYM)

VANL. NAMN

Sodium Lactate

Natriumlaktat

V/NN

Sodium Laureth Sulfate

Natriumlauretsulf at (SLES)

V/NN

Sodium Lauryl Sulfate

Natriumlaurylsulf at (SLS)

V/NN

Sodium Levulinate

Natriumlevulinat

NN

Sodium Metasilicate

Natriummetasilikat

NN

Sodium PCA

Natrium PCA

V

Sodium silicate

Natriumsilikat

NN

Sodium Stannate

Natriumstannat

NN

Sorbitol Styrax Benzoin Resin Oil

V Bensoeolja

Tapioca Starch Tocopherol

V V

E-vitamin

V

Tridecane

V

Undecane

NN

Urea

Karbamid

VP/VA Copolymer

NN NN

Xanthan Gum

Xantangummi

V

Zanthoxylum Bungeanum Pericarp Extract

Extrakt av sichuanpeppar

V

Natriumsalt av mjölksyra. Framställs genom fermentering av en sockerart, som majs eller sockerbetor. Effektiv fuktbindande ingrediens. Gör huden mjuk och smidig. Effektivt tvålämne (tensid). Rengörande och emulgerande funktion. Rengör hud och hår. Effektivt tvålämne (tensid) som framställs av kokos- eller palmolja. Rengörande och emulgerande funktion. Rengör hud och hår.

ZENZ ORGANICPRODUKT 100, 101 Activator 10/20/40 Ultrablond clay powder

01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, Mjukgörande för huden. Förlänger produktens hållbarhet. Konserveringsmedel som tillåts i små mängder av Svanen- 09, 10, 11, 12, märkningen, AllergyCertified och Ecocert COSMOS Organic. 14, 15, 16, 17, 18, 100, 101 Oorganiskt salt. Används för att stabilisera eller reglera pH- Ultrablond clay värdet. powder Utvinns från växter. Bra för att bevara hudens fuktighet, 01, 04, 07, 10, elasticitet och smidighet, vilket är viktigt för att fördröja 17, 100, 101 hudens åldrande. Har antistatisk effekt. Oorganiskt salt. Används för att stabilisera eller reglera pH- Ultrablond clay värdet. powder Activator Oorganiskt salt. Stabiliseringsmedel. 10/20/40 Utvinns från majs. Tillför fukt, mjukgör och bevarar den 14, 15 naturliga fuktbalansen i huden och håret. Eterisk olja som utvinns från harts från bensoeträdet.

98

Stärkelse som utvinns från ekologisk kassavarot. Viskositetsstabilisator. En av de viktigaste antioxidanterna som skyddar mot fria radikaler. Bidrar till att bevara hudens och hårets elasticitet och smidighet.

01, 04, 07, 10, 17

Vegetabilisk olja. Verkar mjukgörande och vårdande.

89

Olja som verkar mjukgörande och vårdande.

89

Har antistatiska, fuktbevarande och mjukgörande egenskaper. Polymer som framställs av vinylpyrrolidon och vinylacetat. Bidrar till att ge håret volym och bra stadga. Polysackarid som produceras genom fermentering av bakterierna Xanthomonas campestris. Effektivt förtjockningsoch stabiliseringsmedel. Extrakt av fruktskal från sichuanpeppar. Lugnande och klådstillande egenskaper

89, 94, 100, 101

87 86, 88, 90, 91 17, 100, 101, Ultrablond clay powder Ultrablond clay powder

Zea Mays Starch

Majsstärkelse

V

Stärkelse som utvinns från majs. Konsistensgivare.

12

Zingiber Officinale Root

Ingefärsolja

V

Eterisk olja som utvinns från ingefära.

96

146


Ansvar som mål och medel ZENZ tar sitt långsiktiga ansvar på allvar. Vi tillämpar FN:s globala mål för hållbar utveckling som ramverk för vår verksamhet, och ansvarstagande är en integrerad del av allt vi är och allt vi gör. Det genomsyrar allt i ZENZ-världen: från våra produkter som tillverkas av naturens bästa råvaror utan skadliga kemikalier och certifieras enligt branschens strängaste miljö- och hälsostandarder, till den återvunna plast vi använder till våra förpackningar för att minimera nyproduktionen av plast. Vi vill göra det lättare att leva sunt och hållbart genom produkter som vi älskar att använda varje dag, och vi strävar alltid efter minsta möjliga miljöpåverkan. Detta är ZENZ löfte och ansvar: Att skapa de bästa produkterna som uppfyller höga kvalitets- och funktionskrav samtidigt som de ger användaren en känsla av totalt välbefinnande med minsta möjliga påverkan på planeten. ZENZ Organic Products lanserades 2010 i syfte att skapa en verkligt ansvarstagande produktserie för salonger. Vi vill göra branschen bättre och grönare för att hjälpa människor att må bra och leva hälsosamt, och för planetens bästa. Anne-Sophie Skjødt Villumsen och Jørgen Skjødt, grundare av ZENZ

147

Copenhagen