Page 1

Täällä syntyy uutta Pääkaupunkiseudun tavoitelluimmat toimitilat


Tervetuloa tekemään onnistunut toimitilavalinta Yrityksesi ja henkilöstösi tarpeisiin suunniteltu työympäristö lisää toiminnan tehokkuutta ja työtyytyväisyyttä. Onnistunut toimitilaratkaisu antaa yritykselle lisää kilpailukykyä ja kehittää yrityskuvaa haluttuun suuntaan. Skanskan kanssa löydät ­kestävän toimitila­ratkaisun: parhaan ­sijainnin, ­joustavat tila­ratkaisut ja ympäristö­­tehokkaan talotekniikan. Tutustu pääkaupunkiseudun vetovoimaisimpiin kohteisiin tästä esitteestä sekä osoitteessa www.skanska.fi/uudet-tilat.

Palveluksessasi osaava ja innostunut toimitilatiimi Skanskan toimitilatiimin tavoitteena on aina ­yrityksen liiketoiminnan tukeminen ja menestysmahdollisuuksien luominen. Perehdymme ­yrityksesi liiketoimintaan ja erikoistarpeisiin ja tarjoamme käyttöösi vahvan asiantuntemuksemme mm. työympäristön, työskentelytapojen ja ympäristö­tehokkuuden kehittämiseksi yrityksessäsi. Autamme sinua löytämään oikeita ratkaisuja, jotka ­edistävät innovaatioita ja tuottavuutta sekä vähentävät riskejä. Ota yhteyttä, olemme puhelinsoiton päässä.

Skanska CDF Oy:n tiimi:

Eero Ojala Vuokraus- ja markkinointipäällikkö puh. 040 560 1243

Tiina Koivu Talouspäällikkö puh. 020 719 4628

Björn Mattsson Toimitusjohtaja Puh. +47 92 85 16 16 Antti Säynätkari Rakennuttajainsinööri Puh. 040 768 9128

Antti Nousiainen Johtaja puh. 040 746 7584 Michael Ekström Vuokrauspäällikkö puh. 040 680 4500

Mia Andelin Ympäristöpäällikkö puh. 050 597 2592

Minna Rannikko Markkinointivastaava puh. 040 729 7987

Tuomas Heiska Rakennuttajapäällikkö puh. 040 350 4350


Työympäristön trendit Omien työpisteiden määrä vähenee, nimeämättömät työpisteet ja modernit monitilaympäristöt lisääntyvät. Tulevaisuuden Työympäristö -barometri 2015:n tulokset heijastavat vahvasti työn tekemisen muutosta. Moderneja työskentelytapoja tukevat tilaratkaisut korostuvat yritysten näkemyksissä: 60% barometriin vastanneista ilmoittaa nimeämättömien työpisteiden määrän kasvavan ja työpisteiden käytön tehokkuuden lisääntyvän. Perinteiset huonetoimistot alkavat jäädä historiaan, eivätkä avotoimistotkaan enää täytä uuden työn vaatimuksia. Yli puolet vastaajista uskoo modernien monitilaympäristöjen lisääntyvän, kun toimintaperustainen työskentely kasvattaa suosiotaan. Valintakriteerien kärkeen nousevatkin tilojen muunneltavuus, tehokkuus ja hyvät sisäolosuhteet.

uskoo, että hyvä työympäristö voi parantaa organisaation kilpailukykyä. Valtaosan mielestä tilaratkaisulla voidaan tukea yrityksen imagoa ja saavuttaa kilpailuetua mm. rekrytoinneissa. Sijaintikriteereissä nousee erityisesti pääkaupunkiseudulla saavutettavuus juna- ja raideliikenteellä. Tulevaisuuden Työympäristö -barometri selvittää pääkaupunkiseudulla toimivien, yli 50 hengen yritysten toimistotilojen käyttöä ja tulevaisuudennäkymiä. Tutustu osoitteessa skanska.fi/barometri tai ota yhteyttä: Eero Ojala, puh. 040 560 1243.

Työympäristö nähdään myös yhä vahvemmin tuottavuuden ja kilpailukyvyn luojana. 91% vastaajista

Ympäristön, yrityksen ja yksilön eduksi Toimistotilojen ympäristö- ja energiatehokkuuteen panostaminen on kaikkien etu. Hyödyt konkretisoituvat yrityksille energiankulutuksen vähentymisenä ja kustannussäästöinä, imagohyötyinä ja yrityksen arvojen toteutumisena. Laadukas sisäilma, runsas luonnonvalo ja älykkäät tilaratkaisut puolestaan edistävät

työhyvinvointia ja viihtymistä sekä tätä kautta myös työtehoa ja tuottavuutta. Skanskan rakentama toimitalo on ihmisille suunniteltu ja ympäristötehokkaasti rakennettu. Jokainen Skanskan pohjoismainen toimitilahanke suunnitellaan ja toteutetaan LEED-ympäristöluokitusten vaatimusten mukaisesti.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälinen rakennusten suunnittelun, rakentamisen sekä käytön ja ylläpidon ympäristöluokitus, jonka myöntää U.S. Green Building Council (USGBC). Sertifikaatti tähtää mm. rakentamisen ja rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen ja terveellisempien työpaikkojen kehittämiseen.

Skanska – ympäristötyötä käytännössä Yli puolet maailman väestöstä asuu kaupungeissa. Kaupungistuminen lisää uusiutumattomien energianlähteiden käyttöä kiihdyttäen ilmastonmuutosta. Tilanne vaatii uusia ajattelu- ja työskentelytapoja meiltä kaikilta. Skanskan ympäristötyö tähtää oman toiminnan ympäristövaikutusten merkittävään vähentämiseen. Skanska kannustaa myös asiakkaitaan toimimaan ympäristön hyväksi tarjoamalle heille ympäristötehokkaita tuotteita ja palveluja.


Aviabulevardi

– Rakentaminen on käynnissä.

Huippusijainti Kehäradan asemalla. Astu junasta toimistoon. Aviabulevardi tarjoaa täydellisen ratkaisun kansain­­välisyyttä arvostavalle yritykselle. Ainutlaatuisen nopeat ja sujuvat yhteydet sekä Helsinki-Vantaan lentokentälle että kaupungin ytimeen tekevät tästä modernista toimitilakeskittymästä yhden pää­kaupunkiseudun vetovoimaisimmista kohteista. Kasvun ja kansainvälistymisen toimitilat Kehäradan ansiosta Aviabulevardin saavutettavuus on aivan omaa luok­ kaansa: muutama minuutti HelsinkiVantaan lentokentälle, samoin kuin Helsingin keskustan ytimeen. Lähi­ ympäristön monet hotellit tarjoavat kansainvälisen verkottumisen mahdollisuuden.

Vilkas ja monipuolinen työympäristö Aviapoliksen seutu on yksi n ­ opeimmin kasvavista yrityskeskittymistä ja se

kehittyy monipuoliseksi ja viihtyisäksi palveluiden, asumisen ja työnteon keskukseksi. Toimistojen lisäksi alueelle rakennetaan liiketiloja, liikenne­keskus ja asuntoja. Autoilijoille on tarjolla todella runsaasti parkkitilaa ja erinomaiset yhteydet pääväyliä pitkin koko pääkaupunkisedulle. Kehäradalla on ratkaiseva merkitys Aviapoliksen alueelle: Aviapolis on noin 150 000 ihmisen saavutettavissa alle puolessa tunnissa.

Modernia arkkitehtuuria ja ekotehokkuutta Skanska rakentaa Aviapolikseen ­laadukkaan ja korkeatasoisen, modernin toimistorakennuksen, joka täyttää LEED-ympäristöluokituksen ­vaatimukset. Avarat ja ajanmukaiset toimi­tilat ovat ­räätälöitävissä jokaisen asiakkaan t­ arpeiden mukaan ja tiloja löytyy 100 m2 toimitiloista alkaen.


Ota yhteys Michaeliin: 040 680 4500, michael.ekstrom@skanska.fi www.aviabulevardi.fi

Aviabulevardi, Aviapolis, Vantaa LEED-ympäristöluokituksen mukainen

Kehäradan asemalla

Monipuoliset kokous- ja toimistopalvelut

10 000 m2 modernia, joustavaa toimitilaa

Runsaasti pysäköintitilaa

Vieressä täydelliset hotellipalvelut

Junalla Helsingin keskustaan alle puolessa tunnissa

Lentokentälle muutama minuutti

Valmistuu huhtikuussa 2016


Jo sijainti on ainutlaatuinen Aviabulevardin toimistot sijaitsevat Helsinki-Vantaan kansainväliselle lentokentälle vievän Kehäradan varrella, Aviapolis-aseman vieressä. Pääset toimistoltasi parissa minuutissa lentokentälle ja sieltä lentäen maailmalle. Yhtä helposti liikut myös kotimaan rajojen sisällä. Aviapolis-aseman palvelukeskus ruokakauppoineen, liikuntapaikkoineen ja ravintoloineen palvelee niin alueella asuvia kuin siellä työskenteleviä. Suunnittelun lähtökohtana on kestävä kaavoitus, jota hyödyntämällä alue kykenee vastaamaan seuraavan 15 vuoden kehityksen haasteisiin.

Aviapolis-alueella katsotaan tulevaisuuteen Keski-Vantaalle, Helsinki-Vantaan välittömään läheisyyteen rakennetaan paraikaa uutta kaupunginosaa, Aviapolis-asemaa. Se tulee tarjoamaan toimistotiloja, uusia asuntoja, palveluja ja liikuntamahdollisuuksia. Alueelle on tarkoitus rakentaa noin 350 000 kerrosneliötä ja työpisteet 15 000:lle työntekijälle. Ensimmäisessä, Skanskan luotsaamassa hankkeessa toimistotilaa rakennetaan noin 9 000 kerrosneliötä, mikä vastaa jo muutaman sadan työntekijän tilantarvetta. Skanska voitti yhteistyösopimuksen mielenkiintoisimmalla ja monipuolisimmalla konseptilla. Kehäradan ansiosta Aviapolis-aseman saavutettavuus on erinomainen. Parannetulta Kehä 3:lta Aviapolikseen pääsee vaivatta myös henkilöautoilla, joille riittää pysäköintitilaa keskitetyn pysäköintiratkaisun ansiosta. Asuntoja raken­ netaan noin 2 000 asukkaalle, ja niiden lisäksi hotelleja sekä projektityöntekijöitä palvelevia asuntoja.

Hankekehitysjohtaja Juha Jaakola Lentoasemakiinteistöt Oyj

silmissä ja uskonkin sen vaikuttavan merkittävästi myös yrityksemme työnantajaimagoon. Aviabulevardi tarjoaa yrityksille kokonaisuuden, jossa on hinta-laatusuhde kohdillaan.

Toimitusjohtaja Repe Harmanen Solteq Oyj Solteq on suomalainen johtava kaupan, logistiikan ja palvelualan ohjelmistoyhtiö, joka tarjoaa toiminnan- ja taloudenohjauk-

Monta näkökulmaa, sama päätös ”Loistavat yhteydet.” ”Sijainti!” ”Erinomainen saavutettavuus.” Aviabulevardin valinneet yritykset ovat yhtä mieltä ainutlaatuisen sijainnin eduista. Mutta toimitilapäätökseen löytyy myös muita painavia syitä, tässä niistä muutama, ole hyvä:

Aviabulevardi ei ole mikään tylsä toimistotalo, vaan se tarjoaa yrityksille monipuolisen ja joustavan tilan toimia. Perinteisen työpaikkakeskittymän sijaan alue tarjoaa vetovoimaisen kokonaisuuden, joka yhdistää työn, asumisen ja monipuoliset palvelut. Viihtyisä alue on vetovoimainen myös uusien työnhakijoiden

sen ohjelmistopalveluita.

Vaadimme uusilta toimitiloiltamme joustavuutta ja muunneltavuutta yrityksemme kulloisenkin tarpeen mukaan. Tilojen on oltava toimivat ja viihtyisät ja niiden on tuettava tiimityöskentelyä, mutta toisaalta mahdollistettava myös työskentely omassa rauhassa. Toimitiloilla on suuri merkitys myös yrityksen yhteishengen luomisessa. Aviabulevardilla olemme päässeet itse vaikuttamaan tilakokonaisuuteen jo suunnitteluvaiheessa. Toimitusjohtaja Jarmo Laitinen Trimico Oy

Trimico Oy on kotimainen ohjelmistoyritys, joka tarjoaa joustavia ohjelmisto- ja järjestelmäratkaisuja logistiikka-alalle.


Tarjoamme asiakkaillemme aina viiden tähden palvelutason viiden tähden sijainnilla. Nämä kriteerit huomioon ottaen Aviabulevardi oli meille itsestään selvä valinta. Lentokentän läheisyys, monipuoliset yhteydet, uusi moderni kiinteistö sekä kehittyvä nykyaikainen alue takaavat, että toimistohotellipalveluille riittää alueella kysyntää.

Aviabulevardi vastaa täysin brändimme mukaisiin vaatimuksiin laatuja palvelutasoltaan ja sitä voikin kuvata toimistorakennusten Hiltoniksi.

Regus on maailman suurin joustavien työ-

Maajohtaja Klaus Koponen Regus Oy

tilojen tarjoaja. Oman kalustetun toimiston lisäksi Reguksen kohteissa on vastaanottopalvelu, business lounge -tilat sekä monipuoliset kokouspalvelut.

kuva


Lintulahti Corner Täyden palvelun toimitilat kantakaupungin kulmalla. Merellinen, urbaani Sörnäistenranta on noussut nopeasti yhdeksi halutuimmista toimitila-alueista. Tänne valmiiksi rakennettuun kaupunkimiljööseen, alueen viimeiselle vapaalle tontille nousee Skanskan täyden palvelun toimitilarakennus, Lintulahti Corner. Kysytyn alueen uusin toimitalo on varattavissa nyt! Modernia tilaa merinäköaloin Kahdeksankerroksinen toimitalo tarjoaa yhteensä noin 11 500 m2 monipuolisesti muokattavaa toimi­tilaa ­näkyvällä paikalla, perinteikkäässä ympäristössä.

Inspiroiva ympäristö ja nopeat kulkuyhteydet Vilkas kaupunkimiljöö, meren läheisyys ja alueen monipuolinen luonne ja palvelut inspiroivat työntekoa ja luovat viihtyisyyttä. Nopeasti kehittyvä Kalasataman työpaikka- ja asuinalue lisää entisestään Sörnäisten alueen veto­voimaa.

Lintulahti Cornerista pääsee m ­ uutamassa minuutissa sekä k ­ aupungin keskustaan että pää­­väylille. Raitiovaunu- ja linja-autopysäkit ovat aivan kulman takana ja metrolle kävelee alle kymmenessä minuutissa. Autolla pääsee suoraan Itäväylälle ja Lahdentielle sekä siitä sujuvasti Kehäteille. Lintulahti Corner on huoleton ja turvallinen ratkaisu yrityksellesi. Voit valita yrityksellesi sopivat palvelut ja keskittyä itse ydinliiketoimintaasi.

Ota yhteys Michaeliin: 040 680 4500, michael.ekstrom@skanska.fi www.skanska.fi/lintulahticorner

Lintulahti Corner, Kaikukatu 6, Helsinki LEED-ympäristöluokituksen mukainen

Rakennuksessa oma lounasravintola

Rannassa

Julkisen liikenteen pysäkit lähietäisyydellä

Noin 130 autopaikkaa

Rakentaminen aloitetaan asiakaslähtöisesti

Lähiympäristössä lukuisia kahviloita, kauppoja ja lounaspaikkoja

Pääväylän varrella


Manskun Rasti Manskun Rasti kasvaa täyteen mittaansa, kun sen seuraavat kaksi toimistorakennusta nousevat kaupungin siluettiin: Talisman ja Lilly. Kaikki neljä Manskun Rastin rakennusta täyttävät LEED-ympäristöluokituksen vaatimukset. Manskun Rastissa olet perillä

Näkyvä ja toimiva

Hakamäentien ja Mannerheimintien kulmassa sijaitseva Manskun Rasti koostuu neljästä modernista toimistorakennuksesta. Ensimmäisenä valmistuneessa talossa on Skanskan Suomen pääkonttori. Seuraavaksi valmistui paraatipaikalle kulmatalo Neptun. Kolmannen ja neljännen talon, Talis­manin ja Lillyn, rakentamisen on suun­niteltu alkavan vuoden 2016 aikana. Manskun Rastin kokonaisuuden on suunniteltu olevan valmis vuonna 2018.

Huippusijainti kaupungin pää­­väylällä, tinkimätön rakentamisen laatu ja energiatehokkaat, modernit työ­­tilat tekevät Manskun Rastin toimistoista kaupungin haluttavimpia työtiloja. Tilat rakennetaan muunneltaviksi ja varustetaan nykyaikaisella teknologialla joka tukee työskentelyä. Rakennusten energiatehokkuus ja sisäilma tulevat olemaan huippuluokkaa. Manskun Rasti tarjoaa viihtyisät ja näkyvät tilat hyvillä palveluilla.

Ota yhteys Eeroon: 040 560 1243, eero.ojala@skanska.fi www.skanska.fi/manskunrasti

Manskun Rasti, Mannerheimintie 115–117, Helsinki LEED -ympäristöluokituksen mukainen

Yli 500 autopaikkaa rakennusten alla

Palkinnot: Vuoden työmaa 2011 Vuoden tietomallinnuskohde 2011 Kansainvälinen tietomallinnuskohde 2011

Sähköautojen latauspisteitä Pyörällä keskustaan 5,7 km Pasilan asemalle 5 minuuttia Ratikalla keskustaan 15 min

Lentokentälle 12 km Yli 1 000 bussivuoroa päivittäin Hyvät henkilöstö- ja tilausravintolat Rakentaminen aloitetaan asiakas­ lähtöisesti


Niittymaa Siirrä pääkonttori innovaatioympäristöön. Yhä useampi menestyvä yritys on jo siirtynyt Länsiväylän suuntaan. Keilaniemeen, ­Niittykumpuun ja Matinkylään on sijoittunut paljon alansa johtavia yrityksiä ja Länsimetron valmistuessa alueen vetovoima vain kasvaa. 300 metrin päähän tulevasta metro­ asemasta nousee noin 19 000 m2 uutta, innovatiivista ja ekotehokasta toimitilaa, jossa on työpaikka jopa 1 000 ihmiselle.

Täällä yrityksesi hyötyy nopeasti kasvavan innovaatioympäristön verkottumis­mahdollisuuksista sekä ­erinomaisista yhteyksistä kaikkialle pääkaupunkiseudulle.

Sijainti kasvuyritykselle ja paikka pääkonttorille

Ota yhteyttä ajoissa, saat yrityksellesi suunnitellut tilat

Niittymaa liittyy saumattomasti Ota­ niemen kampuksen ja Keilaniemen liike-elämän innovaatioympäristöön, joka on Pohjoismaiden suurin korkean teknologian keskittymä. Alue tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän koulutusta, tutkimusta ja liiketoimintaa.

Suunnitteilla on kaksi toimistorakennusta, joiden välille voidaan rakentaa kulkuyhteys. Lisäksi rakennetaan ­pysäköintihalli yli 500 autolle. Suunnitelmat voidaan räätälöidä yrityksesi tarpeisiin, joten ota yhteyttä ajoissa.

Kysy lisää Niittymaan tarjoamista mahdollisuuksista nyt! Ota yhteys Eeroon: 040 560 1243, eero.ojala@skanska.fi www.skanska.fi/niittymaa

Niittymaa, Espoo LEED-ympäristöluokituksen mukainen

Monipuoliset kokous- ja toimistopalvelut

Niittykummun metroasemalle 300 m

Yli 500 autohallipaikkaa

Nopeat metro- ja maantieverkoston yhteydet pääkaupunkiseudulle

Tapiolan ja Matinkylän kauppa­keskusten palvelut lähellä

Rakentaminen aloitetaan asiakas­lähtöisesti


Telakkaranta Toimitilat kaupungin uudessa olohuoneessa. Historiallinen Hietalahden Telakkaranta avautuu osaksi kantakaupunkia ja saa aivan uudenlaisen elämän. Sinne nousee vilkas kaupunkilaisten kohtaamispaikka, jossa yhdistyvät kulttuuri, asuminen, työ ja vapaa-aika. Uusi työnteon kulttuuri Telakkarannan inspiroiva arkki­ tehtuuri, meri ja kantakaupungin syke luovat puitteet aivan uudenlaiselle työnteon kulttuurille. Uudet harja­kattoiset, tiilijulkisivuiset rakennukset ­liittyvät ­luontevasti telakan vanhoihin rakennuksiin sekä Punavuoreen. Laituri­alueen rantabulevardi kahviloineen, ravintoloineen ja vierasvenesatamineen sykkii elämää ympäri vuorokauden.

Modernit toimitilat keskellä kaupungin palveluita Vilkas kaupunkimiljöö ja valmiiksi rakennettu infrastruktuuri t­ arjoavat kaikki palvelut ja nopeat j­ulkisen

liikenteen yhteydet. Aivan vieressä ­ ovat mm. Hietalahden halli sekä ­Bulevardin ja Punavuoren kaupat, ravintolat ja l­ iikkeet. Perinteikkääseen y­ mpäristöön sulautuvat uudet toimisto­talot tarjoavat modernit puitteet, valoa, avaruutta ja erittäin ympäristö­tehokasta tilaa yrityksille. Arvokkaaseen paikkaan ­nousevat laadukkaat toimitilat rakennetaan LEED-ympäristöluokituksen m ­ ukaisesti. Lähtökohtana on modernin työ­­ympäristön vaatimusten t­ äyttäminen: muokattavuus, joustavuus ja asian­tuntijatyötä tukevat, innovatiiviset ratkaisut.

Kysy lisää Telakkarannan tarjoamista mahdollisuuksista nyt! Ota yhteys Eeroon: 040 560 1243, eero.ojala@skanska.fi

Telakkaranta, Helsinki LEED-ympäristöluokituksen mukainen

Julkisen liikenteen pysäkit lähietäisyydellä

Hietalahden halli ja monipuoliset palvelut lähellä

Hietalahden rannassa

Rakentaminen aloitetaan asiakas­ lähtöisesti


Ota yhteyttä: Eero Ojala 040 560 1243 Michael Ekström 040 680 4500 www.skanska.fi/uudet-tilat

Pääkaupunkiseudun tavoitelluimmat toimitilat sijaitsevat metron ja Kehäradan varrella. Kehärata Helsinki-Vantaan lentokenttä

Aviabulevardi Kehä I II

an

v äyl ä

n Hämeenl i n

I II Kehä

ul

us Tu

lä väy an

Kehä I

Kehä I

äylä env L a hd

Manskun Rasti Hakamäentie

Niittymaa

Lintulahti Corner Telakkaranta

Metro Kehärata

Skanska CDF esite 2015-suomi  
Skanska CDF esite 2015-suomi