Page 1

Parempi maailma Aalto EE:n historia ulottuu vuoteen 1970. Nykymuodossaan se aloitti 1.4.2010. Helsingin toimisto koordinoi Aalto EE:n toimintaa Euroopassa ja Etelä-Koreassa.

paremmalla johtajuudella Kiinassa Aalto EE:llä on ollut toimintaa vuodesta 2002 lähtien.

Suomi Puola

Aalto EE käynnisti Aalto Executive MBA -ohjelman Poznanissa vuonna 2000.

Aalto EE:n toinen tukikohta on Singapore, josta käsin hallinnoidaan Aasian ja Tyynenmeren toimintoja. Toiminta Singaporessa alkoi vuonna 1999 ja tytäryhtiö sinne perustettiin vuonna 2000.

Etelä-Koreassa Aalto EE on toiminut vuodesta 1995. Aalto EE:llä on maassa kokeneelle liikkeenjohdolle suunnattu avoin EMBA-ohjelma sekä useita yrityskohtaisia ohjelmia.

Kiina EteläKorea Taiwan

Singapore

Taiwanissa Aalto EE aloitti vuonna 2003. Tänä vuonna käynnistyy kolme EMBAohjelmaa.

Indonesia

Katso ajankohtaiset tiedot www.aaltoee.fi

Aalto EE tarjoaa laadukkaita liikkeenjohdon kehittämispalveluja Aalto-yliopiston osaamista hyödyntäen. Sen missiona on rakentaa parempi maailma paremmalla johtajuudella ja kasvattaa uusi johtajasukupolvi.

Indonesia on Aalto EE:n uusin markkina-avaus. Ensimmäiset ohjelmat käynnistyvät vuonna 2012.

Osana Aalto-yliopistoa Aalto EE:llä on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia:

Aalto University Executive Education Mechelininkatu 3 C 00100 Helsinki Puh. 010 837 3700 Fax 010 837 3710 Kauppatiedettä edustaville yliopistoille myönnettävä AACSB-akkreditointi 28

Englantilaisen AMBA-järjestön myöntämä laatuhyväksyntä

EQUIS-laatuleima, joka osoittaa, että toimintamme on kansainvälistä ja täyttää eurooppalaiset laatuvaatimukset


TULOSSA

Teksti: Satu Alavalkama, kuva: Junnu Lusa

Taidot nousuun Executive MBA-,

A

alto Part-time MBA -ohjelmassa osan opinnoista voi suorittaa ulkomaisessa yliopistossa, ja Aalto Executive MBA -ohjelman osia voi opiskella myös Aalto EE:n kansainvälisissä opetuspisteissä. ”Global Manager -ohjelma vahvistaa johtamisen eri osaalueita. Se sopii sekä nuorille että kokeneemmille johtajille, jotka haluavat päivittää näkemyksiään jatkuvasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä”, sanoo Aalto EE:n Degree Programs -liiketoimintaalueen johtaja, KTT Minna Hiillos. Global Manager -ohjelma koostuu kuudesta moduulista, jotka vastaavat opintoja MBA- ja EMBA-ohjelmissa. Ohjelmaan kuuluu neljä vakiomoduulia ja kaksi valinnaista moduulia MBA- ja EMBA-ohjelmista. Moduuleja voi tarpeen mukaan opiskella myös yksittäin. Global Managerista kertyy 12 opintopistettä jatko-opintoihin Part-time MBA- tai Executive MBA -ohjelmassa. Näin on helppo jatkaa opintopolkua laajempiin ohjelmiin, joissa yhdistyvät

MBA- ja Global Manager -ohjelmilla Aalto University Executive Educationin Executive MBA-, Part-Time MBA- ja Global Manager -ohjelmissa osaamisen kehittäminen niveltyy luontevasti uraan ja työhön. Oppimispolun voi räätälöidä opiskelijan kokemuksen ja ajankäyttömahdollisuuksien mukaan. Laadun takeena ovat kansainväliset AACSB-, AMBA- ja EQUIS-akkreditoinnit. Aalto-yliopiston teknillisen ja kaupallisen opetuksen vuosikymmenien kokemus ja perinteet. Aalto Part-time MBA -ohjelma kestää 22 kuukautta. Sen aikana käydään läpi kaikki liiketoiminnan osa-alueet. Lisäksi opiskelija valitsee suuntautumisvaihtoehdoksi kansainvälisen johtamisen, kansainvälisen rahoituksen tai innovaatioiden johtamisen opintoja sekä mahdollisesti yhden ulkomaan opintomatkan. Aalto Part-time MBA -nimi kertoo, että täysipainoinen työ ja opiskelu sujuvat yhtä aikaa, sillä opetusjaksot ajoittuvat arki-iltoihin ja viikonloppuihin. ”EMBA-ohjelmassa painottuvat strategiaan ja johtajuuteen liittyvät teemat. Osallistujien kokemustaso ja keski-ikä ovat olleet hiukan korkeammat kuin MBA:ssa. 20 kuukauden mittaisessa EMBA:ssa opiskelupäiviä ovat torstai, perjantai ja lauantai ja mukana on kaksi valinnaista ulkomaan jaksoa. Ohjelmaa arvostetaan erityisesti kansainvälisen näkemyksen ja strategisten visioiden synnyttäjänä”, sanoo Minna Hiillos.

Aalto Leaders' Insight johtamisen foorumi Kaipaako organisaationne uusia näkemyksiä, ajatusten tuulettamista ja ideoita jatkuvaan johtamisen kehittämiseen? Etsittekö mahdollisuuksia vuorovaikutukseen hyvässä seurassa? Haluatteko haastaa ja kehittyä, verkostoitua ja vaikuttaa? Tervetuloa mukaan johtamisen foorumiin 8.2.2012 alkaen.

DiViA DiViA on digitaalisen liiketoiminnan foorumi, joka keskittyy digitaalisen markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen kehittämiseen. Seuraava foorumi alkaa 1.3.2012. Lisätietoja www.divia.fi

Finance for Executives – rahoitusta yritysjohdolle Finance for Executives on kansainvälinen ohjelma, joka kehittää rahoituksen ja talouden osaamista ja antaa varmuutta päätöksentekoon. Seuraava jakso: 18.–20.4.2012.

Global Manager – Graduate Diploma in Management Global Manager on kansainvälisesti tunnustettu liikkeenjohdon kehittämisohjelma. Ohjelma kehittää johtamisosaamista kansainvälisessä ympäristössä ja tukee johtajan ja organisaation kehittymistä. Ohjelmaan on jatkuva haku. Seuraava jakso: Global Strategy 12.–14.3.2012.

29


Finanssialan

Teksti: Joanna Sinclair, kuva: Junnu Lusa

parasta johtamista

Hyvä johtajuus on kilpailukyvyn tae, korostavat OP-Pohjolan Arja Leijala ja Tom Dahlström.

Ihmisten kohtaaminen on yksi OPPohjola-ryhmän johtajuuden kulmakiviä – ja sen huomaa. Hymy on herkässä ja into tarttuvaa, kun strategiajohtaja Tom Dahlström ja kehityspäällikkö Arja Leijala pääsevät kertomaan johtajuuden merkityksestä OP-Pohjolalle.

O

P-Pohjola on kaikille tuttu, isolle osalle asiakkuuden kautta. Ryhmä tarjoaa neljälle miljoonalle asiakkaalleen pankki-, sijoitus- ja vakuutuspalveluiden koko kirjon. Työnantajana OP-Pohjola on kunnostautunut muun muassa koulutuksen saralla. Henkilökunnan koulutusmahdollisuudet ovat poikkeuksellisen mittavat. Dahlströmiä ja Leijalaa kuunnellessa selviää pian, että OP-Pohjolassa on oivallettu johtajuuden syvin olemus. Johtajaksi ei synnytä. Johtaminen on ammatti, johon voi ja pitääkin kouluttautua, aina uudelleen. Johtamisesta brändi. OP-Pohjola valitsi Aalto EE:n kilpailutuksessa pääasialliseksi koulutustarjoajakseen vuonna 2007. Muutamaa vuotta myöhemmin kumppanuus syveni entisestään, kun OP-Pohjolalla puhalsivat uudet tuulet. ”2009–2010 oli 30

eräänlainen käännekohta meille, portti uuteen. Tarkastelimme silloin kriittisesti kaikkea toimintaamme ja kaikille tuli ikään kuin lupa kyseenalaistaa vanhaa, ravistella totuttuja tapoja. Ymmärsimme, että me voimme ja meidän pitääkin tavoitella johtajuudessa parasta”, Dahlström kertoo. ”Oivalsimme, että haluamme rakentaa OP-Pohjolan johtamisesta brändin: haluamme tarjota finanssialan parasta johtamista. Kyseessä on merkittävä haaste, mutta tavoite tuntuu täysin mahdolliselta. Aalto EE:n räätälöidyt koulutukset tukevat tätä prosessia monella tapaa”, Leijala jatkaa. Mittava koulutus. OP-Pohjolalla on pitkät perinteet johtamiskoulutuksen ostajana. Aalto EE:n kanssa OP-Pohjolalla on ollut oma räätälöity EMBA-tutkinto vuodesta 2008 lähtien, ja Aalto EE:n OP-Pohjolalle kehittämässä Menestysjohtajavalmennuksessa on käynyt jo satoja valmennettavia. Vuonna 2011 käynnistyi uusi valmennusohjelma, jonka nimi on ryhmän tavoitteiden mukaisesti yksinkertaisesti Finanssialan parasta johtamista. Innostava mahdollistaja. ”OP-Pohjolalla johtajuus tiivistyy kolmeen keskeiseen osaamisalueeseen: johtajalla on näkemystä, taito kohdata ihminen ja taito saavuttaa tuloksia”, Leijala sanoo. Dahlström tähdentää ryhmän odotustason johdon koulutuksen laadusta olevan hyvin korkealla. Vaaditaan paljon muutakin kuin terävintä substanssiosaamista, jotta OP-Pohjola antaa palautteessa täydet pisteet. Koulutuksen onnistuminen kun on tällä tasolla pitkälti kiinni siitä, miten jokainen osallistuja saadaan heittäytymään kokemukseen mukaan. ”Vetäjät, usein alansa terävintä kärkeä, ovat omaksuneet Aalto EE:ssä aivan uudenlaisen roolin. Perinteinen professorin malli on siirtynyt syrjään fasilitaattorin tieltä”, Dahlström kiittää. Kestävä kilpailukyky. OP-Pohjolalla uskotaan, että talent management on tärkeä satsaus tulevaisuuteen ja hyvä johtajuus kestävän kilpailukyvyn tae. ”Johtajuus on ennen kaikkea ammattitaitoa. Lisäksi johtajilta tulee löytyä henkistä ketteryyttä haastaa itsensä koko ajan ja johtaa myös itseään”, Leijala huomauttaa. ”Koulutuksista saamme oivalluksia, joita viemme suoraan käytäntöön. OP-caseja käytetään koulutuksissa sopivissa kohdissa. Parhaimmillaan Aalto EE:n koulutuksista tulee eräänlaisia OP-Pohjolan johtamisen laboratorioita”, Dahlström kiteyttää.


TULOSSA

AaltoJOKO

®

AaltoJOKO® - näe johtamisen mahdollisuudet

yllätti laadukkaasti

AaltoJOKO® tarjoaa syvällistä tietoa ja näkemyksellisyyttä omien johtamisvalmiuksien ja koko organisaation monipuoliseen ja tulokselliseen kehittämiseen. Varmista paikkasi ajoissa!

Edelläkävijäaseman säilyttäminen vaatii jatkuvaa uudistumista. Sokos-johtaja Mika Laakso löysi AaltoJOKO®-ohjelmasta uusia ideoita ja toimivan verkoston.

Seuraava ohjelma alkaa 28.3.2012.

O

suuskauppa Hämeenmaan Sokos-tavarataloista ja kauneuden Emotion-erikoisliikkeistä vastaava ketjunjohtaja Mika Laakso löysi AaltoJOKO®-ohjelmasta innostavaa, uutta ja luovaa ajattelua. ”Opiskelu yllätti minut sekä laadulla että työntäyteisyydellä. Sain syvällistä tietoa ja näkemystä sekä omaan johtamistyöhön että koko työyhteisöni monipuoliseen ja tulokselliseen kehittämiseen. Välitehtäviä oli todella runsaasti, mutta toisaalta luennolla opitut asiat syvenivät ja painuivat paremmin mieleen niiden avulla”, Laakso sanoo. Osuuskauppa Hämeenmaa on S-ryhmän toiseksi suurin osuuskauppa ja päivittäistavarakaupan markkinajohtaja Päijätja Kanta-Hämeessä. Sokokset ovat ykkösiä muun muassa pukeutumisessa ja kosmetiikassa. Laaksolla on pitkä kokemus S-ryhmän esimies- ja johtotehtävistä, joten hän tietää, että edelläkävijäaseman säilyttäminen vaatii jatkuvaa uusiutumista. Laakso halusi saada AaltoJOKOsta® kaupan alan ulkopuolelle ulottuvaa osaamista. Työnantajan kannustava suhtautuminen helpotti myös opiskeluun tarttumisessa. ”Erilaisilta liiketoiminta-alueilta tulleet opiskelutoverit olivat suureksi hyödyksi. Vuorovaikutus oli monipuolista ja opimme paljon toisiltamme. Verkostomme toimii edelleen vilkkaasti.” Strategiatyössä Laakso pääsi ryhmään, jossa kohdeyrityksenä oli polystyreeniä valmistava yritys. Hän huomasi, että samat periaatteet toimivat strategian työstämisessä kaikilla toimialoilla. Se toi itseluottamusta omiin kykyihin asiakkuuksien kehittämisessä ja strategisen ajattelun syventämisessä. ”Muutoksen johtamisen opintojakso puolestaan kehitti omaa uksia ® - kokem O fi K johtajapersoonaa. Mietin käyttäytymistäni todella altoJO ww.aaltoee. w Lisää A kaukaa, aina lapsuudesta asti. Opin näkemään, mitä essa osoitte heijastan muihin, ja karsimaan pois epäolennaisen.” Shanghaihin tehty vapaaehtoinen viikon opintomatka oli Laakson mielestä todella paikallaan. Se antoi käsityksen idän markkinoiden valtavista mahdollisuuksista, mutta myös uskoa suomalaisen laadun menestykseen. ”Suosittelen AaltoJOKOa® lämpimästi, erityisesti osaavien ja esiintymistaitoisten luennoitsijoiden vuoksi”, hän sanoo.

”Verkostomme toimii edelleen vilkkaasti.” Mika Laakso

Teksti: Satu Alavalkama, kuva: Aki Loponen

Uusi Change Marketing! – markkinoinnin muutosjohtajien foorumi Haastamme yritysten ylimmän johdon ja markkinointijohdon johtamaan yritysten markkinoinnin uudelle aikakaudelle. Tervetuloa mukaan! Foorumi alkaa 18.4.2012.

Uusi Aalto Financial Executive Valmennus kehittää osaamistasi toimia johdon sparraajana ja strategisena suunnittelijana. Se antaa varmuutta talousorganisaation johtamiseen, tuottavaan ulkoiseen laskentaan sekä operatiiviseen suunnitteluun ja seurantaan. Ohjelma alkaa 4.6.2012.

Yrityskohtaiset ratkaisut Kehitämme ja toteutamme kanssasi innovatiivisia, Aalto-yliopiston monitieteellisyyttä hyödyntäviä ratkaisuja, jotka tukevat organisaatiosi tärkeiden asioiden kehittymistä käytännön työssä. Ratkaisuissa hyödynnämme monipuolista kokemustamme kokonaisvaltaisesta liiketoiminnan ja johtamisen kehittämisestä. Käytössämme on laaja asiantuntijaverkosto sekä uusimmat oivaltamista ja käytännönläheistä oppimista tukevat menetelmät. Ota yhteyttä! 31

Aalto EE Profile 1_2012 koulutussivut  

Aalto EE Profile Magazine 1/2012. Parempi maailma paremmalla johtajuudella. Aalto EE tarjoaa laadukkaita liikkeenjohdon kehittämispalveluja...

Aalto EE Profile 1_2012 koulutussivut  

Aalto EE Profile Magazine 1/2012. Parempi maailma paremmalla johtajuudella. Aalto EE tarjoaa laadukkaita liikkeenjohdon kehittämispalveluja...