DIY WAHL MAGAZINE

Page 1

The Brand Used by Professionals -since 1919vol.5 | Σεπτέμβριος 2021

vol.5 | Σεπτέμβριος 2021

DIYΛίγα λόγια για το περιοδικό

DIY WAHL

Ένα από τα πιο ωραία συναισθήματα στον κόσμο είναι να μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας κάτι που θαυμάζουμε και μας αρέσει να το βλέπουμε στους γύρω μας! Είναι άραγε αλήθεια ότι η τέχνη είναι η έκφραση μιας ανάγκης σε ποιοτική και ποιητική μορφή; Είναι τέχνη να αισθανόμαστε ωραία δημιουργώντας κάτι για εμάς, ακόμα και αν δεν έτυχε ποτέ μέχρι στιγμής να ανακαλύψουμε ότι αυτή ήταν η κλίση μας; Mήπως είναι αναγκαία προϋπόθεση να έχουμε ταλέντο ή πολύ θέληση για δημιουργία για να πετύχουμε ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα σαν να είμασταν επαγγελματίες; Στις επόμενες σελίδες αυτού του περιοδικού θα δείξουμε πως μπορούμε με λίγη μόνο προσοχή να εξελίξουμε κάτι που καθημερινά μας αφορά και που μέχρι στιγμής το έχουμε αναθέσει στους άλλους! Mαζί θα ταξιδέψουμε και θα δημιουργήσουμε στυλ «χειροποίητο» από εμάς του ίδιους! Μπορούμε να αντλήσουμε χαρά και να δώσουμε λύση σα να είμαστε επαγγελματίες του κλάδου της ομορφιάς! Τα εργαλεία της οικογένειας WAHL είναι πάντα δίπλα σας προκειμένου να στηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή σας την επιλογή! Κούρεψε ή τρίμαρε σαν επαγγελματίας & γίνε ο “μπαρμπέρης” του εαυτού σου. Έξυπνες επαγγελματικές λύσεις προσωπικής φροντίδας για ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 1


Το Όνομα που Εμπιστεύονται οι Επαγγελματίες! Ποια είναι η WAHL;

Γιατί WAHL;

Το 1919 o Leo J. Wahl κατασκεύασε την πρώτη ηλεκτρική μηχανή κουρέματος στο Ιλλινόις των ΗΠΑ. Από τότε η WAHL είναι η κυρίαρχη δύναμη σε κουρευτικές μηχανές και τρίμερ για τον απαιτητικό επαγγελματία / ιδιώτη. Οι συσκευές της είναι παγκόσμιο πρότυπο για την κατασκευή, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά τους.

Βασισμένη στην εμπειρία του επαγγελματία και προσανατολισμένη στις ανάγκες του καταναλωτή η WAHL προσφέρει απλές στη χρήση κουρευτικές μηχανές και ικανά τρίμερ που θα καλύψουν με ιδανικό τρόπο ακόμη και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Τι είναι το Barber at Home by WAHL;

Πως να επιλέξω την κατάλληλη συσκευή

Barber at Home by WAHL είναι ο δρόμος για να γίνεις εσύ ο μπαρμπέρης του εαυτού σου (και γιατί όχι, ο κομμωτής όλης της οικογένειας)! Μετάφερε στο σπίτι την αξιοπιστία του κομμωτηρίου, κερδίζοντας χρήματα και προσφέροντας σε εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα το αποτέλεσμα που αξίζετε!

Με καλώδιο ή χωρίς; Πώς χρησιμοποιώ την κάθε κεφαλή; Χρειάζομαι μπαταρία λιθίου; Όποιες κι αν είναι οι απορίες σου, οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του τηλεφωνικού μας κέντρου, μπορούν να σε συμβουλέψουν στην επιλογή της συσκευής που ταιριάζει στις ανάγκες σου.


BA

G

IN

Y I D

RBER


Ο δρόμος που οδήγησε στη δημιουργία της Wahl Clipper Corporation ξεκίνησε όταν ο μαθητής Λυκείου στο Sterling των ΗΠΑ, Leo J. Wahl πειραματίστηκε με έναν δονούμενο ηλεκτρομαγνητικό κινητήρα το 1911. Αργότερα ως φοιτητής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, ο Leo Wahl σχεδίασε μια ηλεκτρική συσκευή μασάζ για ιατρικούς λόγους για το θείο του J. Frank Wahl, ο οποίος ξεκίνησε να παράγει τη συσκευή αυτή σε ένα μικρό εργοστάσιο στο Sterling του Ιλινόις. Ο Leo πέρναγε τον ελεύθερο χρόνο του πουλώντας τη συσκευή αυτή σε κουρεία, όπου αναγνώρισε την ανάγκη βελτίωσης των εργαλείων που χρησιμοποιούσαν οι κουρείς. Όταν ο θείος του κλήθηκε να καταταχθεί κατά τη διάρκεια της Μεξικανικής Επανάστασης, ο Leo Wahl ανέλαβε την επιχείρηση και άρχισε να πειραματίζεται με μια νέα ηλεκτρική κουρευτική μηχανή.

1950’s

Α ΠΟΥ Μ Ε Ρ Υ Ο Κ ΤΟ ΝΗΣΕ ΤΑΡΑΚΟΥ Ο ΤΟΝ ΚΟΣΜ

1919 Στις 25 Μαρτίου 1958, ο βασιλιάς του rock n ‘roll κουρεύει τις περίφημες φαβορίτες του και κόβει τα pompadour μαλλιά του πριν καταταγεί στο στρατό με κουρευτική WAHL.

Η επανάσταση στις κουρευτικές μηχανές ξεκινά. O Leo J. Wahl ανακαλύπτει την πρώτη ηλεκτροκίνητη κουρευτική μηχανή αλλάζοντας τη βιομηχανία της προσωπικής φροντίδας για πάντα!

1960’s Η WAHL παρουσιάζει 4 νέα, καινοτόμα προϊόντα: Την πρώτη παγκόσμια κουρευτική μηχανή για κατοικίδια, την πρώτη κουρευτική με σύστημα απορρόφησης, την πρώτη επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή και το πρώτο επαπαναφορτιζόμενο τρίμερ.


Στις 14 Οκτωβρίου 1919, ο Leo J. Wahl υπέβαλε αίτηση για διπλώμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεσή του, την πρώτη ηλεκτροκίνητη κουρευτική μηχανή και ξεκίνησε την παραγωγή της στο εργοστάσιο του θείου του. Μέχρι το τέλος του 1920, το εργοστάσιό του είχε κατασκευάσει και πουλήσει χιλιάδες κουρευτικές μηχανές σε κουρείς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα πρώτα χρόνια, ο Wahl επικεντρώθηκε στην άμεση συνεργασία με κουρείς για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της κουρευτικής του μηχανής. Στις 2 Φεβρουαρίου 1921, ο Leo Wahl, έχοντας λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κουρευτική, αγόρασε το 100% των μετοχών της Wahl Manufacturing Company και τη μετονόμασε σε Wahl Clipper Corporation. Η ανάπτυξη ήταν ταχεία, χρηματοδοτήθηκε από τα κέρδη παραγωγής και τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας.

2021

1990’s

Η επανάσταση συνεχίζεται. Με πάνω από 100 χρόνια εμπειρίας η WAHL ακολουθεί το δρόμο που χάραξε ο Leo J. Wahl στην καινοτομία και την κατασκεύη μηχανών αξίας για τον επαγγελματία και τον τελικό καταναλωτή.

2000’s 1984

GROOMSMAN

Τη δεκαετία του ‘90, η WAHL ήταν η πρώτη εταιρεία που ενσωμάτωσε την επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου σε ένα κοπτικό. Ακόμα και σήμερα η μπαταρία λιθίου αποτελεί την πιο προηγμένη τεχνολογία επαναφόρτισης που χρησιμοποιείται σε Laptop, smartphones και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

AER O

CLIP

PER

Η WAHL πάει στο διάστημα. Έχοντας εφευρέσει την πρώτη κουρευτική μηχανή με σύστημα απορρόφησης το 1964, η NASA ζήτησε από τη WAHL να κατασκευάσει μια κουρευτική μηχανή που θα απορροφούσε τις τρίχες ταυτόχρονα ενώ κούρευε για χρήση στο διάστημα!

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 5


6 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


Ανδρικό Κούρεμα

18

Τριμάρισμα

68

Body

96

Shaving

98

Παιδικό κούρεμα

106

Ladies first

120

Ειδική έκδοση υπό την επίβλεψη της Κ.Α. ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. Σαπφούς 7-9, Αθήνα 10553 τηλ. 210 3737000 • fax. 210 3737147 www.zazopoulossa.gr • zinfo@zazopoulossa.gr

Η εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν τεχνικά, τυπογραφικά ή ορθογραφικά λάθη στα χαρακτηριστικά των προϊόντων και στα άρθρα ή τυχόν διαφορές στην ένταση των χρωμάτων αυτών σε σχέση με την πραγματικότητα. Οι φωτογραφίες των προϊόντων ενδέχεται να διαφέρουν στην εκτύπωση από το πραγματικό προϊόν.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 7


6 τμήμα 1

1

απλά βήματα για να κουρευτείς μόνος σου!

τμήμα 2

Βρέξε τα μαλλιά σου και χτένισέ τα ώστε να στέκονται ίσια.

τμήμα 3

το επιθυμητό 2 Τοποθέτησε χτενάκι ακριβείας της Wahl

ανάλογα με το μήκος μαλλιών που θέλεις. Ιδανικά ξεκίνησε με χτενάκι μεγάλου μήκους κοπής, μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

στα επόμενα να “σβήνεις” προς τα 4 Συνέχισε 5 Προχώρησε τμήματα ακριβώς με τον ίδιο επάνω στο 2ο τμήμα με το ίδιο χτενάκι, τοποθετώντας τον μοχλό ρύθμισης στη “μέση”. Αντίστοιχα στο 3ο τμήμα ο μοχλός θα πρέπει να τοποθετηθεί “αριστερά”.

τρόπο τοποθετώντας το χτενάκι με το αμέσως μεγαλύτερο μήκος κοπής.

8 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

τμήμα 4

το κούρεμα από 3 Ξεκίνησε κάτω προς τα επάνω

κουρεύοντας το 1ο τμήμα.

αφαίρεσε τα χτενάκια 6 Τέλος, και μετακίνησε τον μοχλό

ρύθμισης “δεξιά”. Χρησιμοποίησε την κουρευτική μηχανή της WAHL για να δημιουργήσεις ένα καθαρό περίγραμμα που θα αναδείξει το κούρεμά σου. Ιδανικά, για ακόμα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε trimmer ή shaver WAHL σε όλο το περίγραμμα.


BA www.zazopoulossa.gr

G

IN

Y I D

R E RB

www.wahl.gr | 9


WAHL

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΥΤΟ-ΑΚΟΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΛΕΠΙΔΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΡΑΒΔΙΣΜΟ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ Οι λεπίδες των κουρευτικών μηχανών και τρίμερ της WAHL ειναι κατασκευασμένες με τον ιδανικό συνδυασμό ανοξείδωτου ατσαλιού και χάλυβα υψηλού άνθρακα, ο οποίος χαρίζει στις λεπίδες μία ειδική – σχεδόν βραχώδη – σκληρότητα με αποτέλεσμα να παραμένουν κοφτερές και αποδοτικές για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι λεπίδες κατά τη διάρκεια της χρήσης ακονίζονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να παραμένουν πάντα κοφτερές. Η κεφαλή έχει δημιουργηθεί με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι. Αυτό προσφέρει άριστη κοπή αλλά και ειδική λείανση, ώστε να μην τραυματίζει ή ερεθίζει το δέρμα.

HEAVY DUTY MOTOR Το ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ που βρίσκεται στην “καρδιά” των μηχανών WAHL τις καθιστά πανίσχυρες. Σύνδεσε τη μηχανή στο ρεύμα και άνοιξε τον διακόπτη. Αυτόματα ενεργοποιείται το μοτέρ και τίθεται σε λειτουργία ο άξονας κίνησης της κεφαλής. θα αντιληφθείς την έναρξη από έναν χαρακτηριστικό σύντομο ήχο. Το πολύ ειδικό αυτό μοτέρ είναι πανίσχυρο και υποστηρίζει απόλυτα την κοπή της αυτό-ακονιζόμενης κεφαλής ακόμα και απέναντι στα πιο δύσκολα μαλλιά!

TAPER CONTROL Ειδικός λεβιές μικρο-ρύθμισης που μετατρέπει τα μήκη κοπής της μηχανής. Το μεγάλο του συγκριτικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα μικρο-ρυθμίσεων, ώστε να πετυχαίνεις στο 100% το επιθυμητό μήκος μαλλιών και γενειάδας.

ZERO OVERLAP Η επίπεδη κεφαλή που μπορεί ακόμα και να «ξυρίσει». Η λεπτή και επίπεδη επιφάνεια της κεφαλής, έρχεται στο ελάχιστο σημείο απόστασης από το ξυράφι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το zero overlap. Δηλαδή ανεξάρτητα με το μήκος κοπής, με την κατάλληλη κλίση (παράλληλα με το δέρμα) η κοπή φτάνει σχεδόν τα 0mm!

10 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


WAHL

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΣOY! Τα λάδια λίπανσης των λεπίδων WAHL είναι σχεδιασμένα ειδικά για τις κεφαλές των κουρευτικών μηχανών και των τρίμερ ώστε να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους. Τα λάδια της WAHL είναι πολύ ρευστά, δεν εξατμίζονται ούτε μειώνουν την ταχύτητα των μηχανών. Λόγω της μεγάλης ταχύτητας με την οποία κινούνται οι κεφαλές των κουρευτικών μηχανών και τρίμερ, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς το σωστό λάδι. Μην χρησιμοποιείς λάδι για τα μαλλιά, γράσο ή λάδι αναμεμειγμένο με κηροζίνη.

Για να εξασφαλίσεις τη διάρκεια ζωής της μηχανής σου, θα πρέπει να την καθαρίζεις σχολαστικά. Μετά από 2-3 κουρέματα ή μετά από χρήση σε βρεγμένα μαλλιά, είναι σημαντικό να καθαρίσεις τις κεφαλές και να αφαιρέσεις τυχόν τρίχες. Βεβαιώσου ότι κατά τη διάρκεια του καθαρισμού η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη στο ρεύμα.

Βήμα 1: Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τη μηχανή είναι να την κρατήσεις με τις κεφαλές προς τα κάτω και κατ’αρχήν να αφαιρέσεις τυχόν τρίχες, στη συνέχεια καθάρισε με ένα βουρτσάκι. Ορισμένες κεφαλές μπορούν να αποσπαστούν και να πλυθούν (βλ. οδηγίες χρήσης κάθε μηχανής). Βήμα 2: Ρίξε 3 σταγόνες λάδι στο μπροστινό μέρος κάθε κεφαλής και μια σταγόνα σε κάθε πλευρά (της κεφαλής). Βήμα 3: Θέσε σε λειτουργία τη μηχανή για λίγα δευτερόλεπτα. Η κίνηση των κεφαλών επιτρέπει στο λάδι να διανεμηθεί παντού. Βήμα 4: Σκούπισε το επιπλέον λάδι ώστε να μην εισχωρήσει μέσα στο μοτέρ.

ΛΑΔΙ ΛΙΠΑΝΣΗΣ ΛΕΠΙΔΩΝ 10ml. (20295)

U.S.A. Ρίξε 5 σταγόνες στις κεφαλές πριν από κάθε χρήση.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 11


WAHL

Η ιστορία των κουρείων

12 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


Η ιστορία των κουρείων, από την παράδοση στη σημερινή «εμμονή» με τα barber shops Μία υπόθεση αποκλειστικά αντρική, η ιστορία των μπαρμπέρικων μας γυρίζει πολύ πίσω στο χρόνο και πιο συγκεκριμένα στην εποχή του Μεσαίωνα. Ο ρόλος τους δεν περιοριζόταν μόνο στην περιποίηση του μουστακιού, της γενειάδας και της κόμης των πελατών τους, αλλά είχε και… ιατρικές προεκτάσεις. Επί Μεσαίωνα, λοιπόν, αλλά και των Νεότερων Χρόνων της ιστορίας οι κουρείς ήταν επιπλέον πρακτικοί γιατροί οι οποίοι παρείχαν στους πελάτες τους ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, αφού πρώτα εκπαιδεύονταν μέσω μαθητειών διάρκειας ακόμα και επτά χρόνων. Μέχρι και το 1540 μ.Χ. οι κουρείς - χειρουργοί συνυπήρχαν ξεχωριστά από τους χειρουργούς- γιατρούς, όποτε και ο βασιλιάς Ερρίκος ο VIII τους ένωσε δημιουργώντας την «Εταιρεία Κουρέων- Χειρουργών». Οι σχέσεις τους δεν ήταν και από τις καλύτερες, μέχρι που το 1745 διαχωρίστηκαν ες αεί. Οι κουρείς - γιατροί, λοιπόν, εκτός από το να περιποιούνται το μούσι και να κουρεύουν τα μαλλιά των επισκεπτών τους, κάνανε αφαιμάξεις με βδέλλες, κόβανε βεντούζες, διέθεταν τανάλιες για την εξαγωγή δοντιών, μέχρι και εργαλεία για μικροεπεμβάσεις. Όλα αυτά αποδίδονται στο γεγονός ότι η δυτική εκκλησία δεν επέτρεπε στους μορφωμένους γιατρούς να έρχονται σε επαφή με τον απλό λαό και το αίμα των ασθενών και έτσι οι κουρείς- γιατροί ήταν οι γιατροί του φτωχού λαού.

Η διαφοροποίηση του μπαρμπέρη από τον κουρέα.

Η εξειδίκευση και η αυτονομία τους

Η έννοια του σημερινού μπαρμπέρη δεν είναι η ίδια με εκείνη που ίσχυε όταν πρωτοεμφανίστηκε το συγκεκριμένο επάγγελμα. Πιο συγκεκριμένα, ο μπαρμπέρης ήταν ένας από τους βοηθούς του κουρέα (συχνά διέθετε μαθητευόμενους και υπαλλήλους για διάφορες δουλειές) που αναλάμβανε αποκλειστικά το ξύρισμα των πελατών και το κούρεμα των μαλλιών. Αρμοδιότητες που άλλωστε συνάδουν και με την ρίζα της ονομασίας του η οποία προέρχεται από την γαλλική «barbe», που σημαίνει μούσι. Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι πλήρωνε ένα ποσό, κάτι σαν ενοίκιο, στον κουρέα προκειμένου να χρησιμοποιεί τον χώρο του κουρείου ώστε να παρέχει τις υπηρεσίες του.

άρχισαν να διατηρούν πελάτες και εκτός

Ανάλογα με τις επιδόσεις και τις δεξιότητες του καθενός, μπορούσε να αναλάβει και περισσότερες αρμοδιότητες με το πέρασμα του χρόνου όπως η θεραπεία των τραυμάτων, ο καυτηριασμός των σπυριών, το βγάλσιμο δοντιών κ.α. Η πρώτη γραπτή αναφορά στο επάγγελμα του μπαρμπέρη γίνεται το 1397 σε ένα έγγραφο στην Κολωνία, ενώ οι πρώτοι επαγγελματικοί σύνδεσμοι παρουσιάζονται στο δεύτερο μισό του 15ου αιώνα. www.zazopoulossa.gr

Με το πέρασμα των χρόνων, οι μπαρμπέρηδες κουρείου, ενώ σιγά σιγά επεδίωκαν και την πλήρη αυτονομία τους ανταγωνιζόμενοι τους κουρείς. Αυτό άρχισε να παρατηρείται κυρίως κατά τον 16ο αιώνα και εξαιτίας της φθίνουσας πορείας, και εντέλει της παρακμής, των δημόσιων λουτρών (οι τότε κουρείς διατηρούσαν τα λεγόμενα δημόσια λουτρά για την παροχή των υπηρεσιών τους). Δειλά δειλά στις υπηρεσίες τους πρόσθεταν θεραπείες για τρυπήματα, κοψίματα και κατάγματα, υπηρεσίες που τους προσέδιδαν επιπλέον χρήματα, ενώ μέχρι και τον 18ο αιώνα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν ακόμη και ακρωτηριασμούς. Με την ανάπτυξη του ιατρικού επαγγέλματος από τον 19ο αιώνα κι έπειτα, οι μπαρμπέρηδες αρχίζουν να εξειδικεύονται στο ξύρισμα και το κούρεμα και να παρέχουν μόνο τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Τα κουρεία βιώνουν τη «χρυσή εποχή» τους την περίοδο 1880-1940 με τη δημοφιλία τους να συναγωνίζεται εκείνη των περίφημων saloons.

www.wahl.gr | 13


WAHL

Η ιστορία των κουρείων

Τα κουρεία στην Ελλάδα

τους σε αυτά, αν όχι σε καθημερινή, σίγουρα σε εβδομαδιαία συνήθεια. Έτσι, ο μπαρμπέρης

Αναφορές στην Ελλάδα σχετικές με τα κουρεία

γνωρίζει τα πάντα γι’ αυτούς ενώ λειτουργεί

γίνονται, ήδη, από την εποχή του Ομήρου ο

και ως ο προσωπικός τους ψυχολόγος, καθώς

οποίος αναφέρει ότι τα κουρεία είναι κινητά,

οι «ιστορίες της καρέκλας» αναφέρονται σε

«οργανώνονται» στην ύπαιθρο και ο κουρέας

κάθε λογής τομέα: από την πολιτική (σε περίοδο

διαθέτει μόνο ένα ξυράφι και ένα ψαλίδι.

εκλογών, μάλιστα, ο μπαρμπέρης ήξερε στο περίπου τι ποσοστό θα έπαιρνε το κάθε κόμμα)

Με την πάροδο των χρόνων και την εξέλιξη

και τα αθλητικά μέχρι τα προσωπικά και

του πολιτισμού οι κουρείς βρίσκουν κτήρια για

οτιδήποτε άλλο συζητούν οι άντρες μεταξύ τους.

να στεγάσουν τις υπηρεσίες τους, οι οποίες εμπλουτίζονται με την περιποίηση της κόμης, τη

Ακόμη, η μουσική ήταν ο αδιαπραγμάτευτος

χρήσης της βαφής και της περούκας.

«σύντροφος» των στιγμών σε ένα μπαρμπέρικο στην Ελλάδα. Τα περισσότερα από αυτά,

Πεντακάθαρα και ευπρεπή, τα κουρεία

μάλιστα, όλο και κάπου θα είχαν κάποια κιθάρα

μετατρέπονται σε σημείο συνάντησης για

ή ένα μπουζούκι. Μάλιστα, οι περισσότεροι από

το αντρικό κοινό, όπου, σύμφωνα με τον

τους κουρείς ήξεραν και μουσική. Να σημειωθεί

Θεόφραστο, πραγματοποιούνται “άοινα” (χωρίς

ότι ο πατέρας του Γιώργου Ζαμπέτα ήταν

κρασί) συμπόσια.

κουρέας.

Εδώ έρχονται οι άντρες για να μάθουν τα νέα της ημέρας και να κουβεντιάσουν με τους φίλους τους, ενώ καθιερώνουν την επίσκεψή

14 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


“Η λέξη Barber δεν αντιστοιχεί απλά σε μια επίσκεψη στο κουρείο της γειτονιάς. Είναι κουλτούρα, εκφράζει μια άποψη, συνδέει το ρετρό με το μοντέρνο, αποτελεί φιλοσοφία και στάση ζωής.”Η σύγχρονη εκδοχή του μπαρμπέρικου

Η σύγχρονη εκδοχή του μπαρμπέρικου Μπορεί ο «μπαρμπέρης» ως έννοια να ηχεί στα αυτιά μας ως κάτι από τα παλιά, όμως ο «μοντέρνος μπαρμπέρης» είναι μια πραγματικότητα και –δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε– ανάγκη. Ο σύγχρονος Έλληνας –κι όχι μόνο– τον αποζητά, κάνει crash test στα barber shops της πόλης και εν τέλει καταλήγει σε μια μοντέρνα εκδοχή του παλιού καλού μπαρμπέρη, που τον περιποιείται και τον κάνει να νιώθει όμορφα.

Τα τελευταία χρόνια και μετά από μια μακρά περίοδο όπου ανδρική περιποίηση σήμαινε απλά μια επίσκεψη στο κουρείο της γειτονιάς, ο άνδρας επιστρέφει αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό του αναζητώντας το στυλ που του ταιριάζει. Η παλιά αίγλη του στιλάτου άνδρα αναβιώνει συνδυάζοντας την κουλτούρα της παλιάς εποχής με τα trend του σήμερα.

«Το ανδρικό κούρεμα αποτελεί πλεόν προσωπική υπόθεση!» Ο άνδρας σήμερα επιλέγει το κούρεμα και το ξύρισμά του με βάση την προσωπικότητά και

Tα barber shops λοιπόν έχουν αποδείξει πως δεν είναι ένα ακόμα trend, αλλά μια εξελισσόμενη ανάγκη που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Τα περισσότερα από αυτά εμπνέονται ως προς την διακόσμηση από αντίστοιχους χώρους σε Λονδίνο και Αμερική, ενώ χαρακτηρίζονται για την old school ατμόσφαιρα και την vintage διάθεσή τους. Οι υπηρεσίες τους βασίζονται στην εξειδίκευση του προσωπικού, ενώ σε αυτές συγκαταλέγονται ακόμη και άτυπα bachelor parties μελλοντικών γαμπρών. www.zazopoulossa.gr

τον τρόπο ζωής του. Η φιλοσοφία του Barber δεν συνδέεται μόνο με την επίσκεψη στο κουρείο αλλά αποτελεί μια ευρύτερη έννοια καλλωπισμού και φροντίδας. Το χτένισμα και τα γένια συνυπάρχουν αρμονικά με το ντύσιμο ακόμα και με το στιλ βαδίσματος. Η εξέλιξη των ανδρικών κουρεμάτων είναι συνεχής. Τα στιλ σε μαλλιά και γένια διαρκώς μεταλλάσσονται δημιουργώντας νέες τάσεις. Η έμπνευση βρίσκεται στα χέρια σου!

www.wahl.gr | 15


16 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


DIY tips! Κάν’το μόνος σου σαν επαγγελματίας! Γίνε ο κουρέας του εαυτού σου αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα. Αγόρασε μια κουρευτική μηχανή και ξεκινάμε το tutorial. Διάβασε τις οδηγίες χρήσης της μηχανής. Ξαναδιάβασέ τις και βεβαιώσου ότι κατάλαβες ακριβώς, και όχι στο περίπου τις παραστάσεις των σκίτσων/σχεδίων που φιλοξενούνται εκεί! Ρώτησε και κάποιο φίλο, εάν έχεις, που να εφαρμόζει το self-haircutting. Στάσου θαρραλέα μπροστά στον καθρέφτη, έχε στην καβάντζα και έναν δεύτερο κοπτικό, μικρότερο: μπορεί να χρειαστεί, ιδίως στην αρχή. Μην κουρέψεις βρεγμένα μαλλιά π.χ. λουσμένα. • Επέλεξε, για αρχή, το μεγαλύτερο κλιπ κοπής. Εκείνο δηλαδή που αφήνει περισσότερο μήκος στα μαλλιά, δηλαδή περίπου 1,5 cm το λιγότερο. • Χρησιμοποίησε την κουρευτική πάντα με φορά από κάτω προς τα πάνω ξεκινώντας από το σβέρκο φτάνοντας μέχρι το μέτωπο. Με τον ίδιο τρόπο (κάτω-πάνω) κόβεις και πλάγια. • Μη βίαζεσαι! Tο καλό πράγμα-κούρεμα αργεί και, προπαντός, μην ανησυχείς! Αν ακολουθήσεις τη συγκεκριμένη φορά, χρησιμοποιώντας πάντα το μεγαλύτερο κλιπ κοπής (εκείνο της ½ ίντσας] είναι πρακτικά αδύνατο να βγείς γλόμπος! Μετά από 8-9 κουρέματα και αμέτρητους πειραματισμούς, θα παίζεις μπάλα καλύτερα και από τον κουρέα της Σεβίλλης. Όσο για τη μοναδική αίσθηση-απόλαυση της όλης διαδικασίας, καθώς η μηχανή “γκαζώνει” με το χαρακτηριστικό της θόρυβο, ενώ τα δάχτυλα του άλλου χεριού υπολογίζουν το ύψος του των μαλλιών με την απόλυτη υφή του σκαντζόχοιρου, είναι κάτι που περιμένει (κι) ‘σένα να το ανακαλύψεις! Πηγή: https://provocateur.gr/

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 17


TOUSLED CUT Εάν επιθυμείς να αποκτήσεις ένα μοντέρνο και περιποιημένο look με λίγο μακρύτερα μαλλιά, το Tousled Cut είναι μια τέλεια επιλογή. Είναι εύκολο να επιτευχθεί με τις μηχανές WAHL και χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση.

DIY tips! DIY VIDEO 1.

Βρέξε τα μαλλιά σου και χτένισέ τα, ώστε να είναι ίσια.

2.

Επίλεξε ένα χτενάκι για την κουρευτική μηχανή σου WAHL που θα αφήσει τα μαλλιά μακριά, όπως το Νο10 ή το Νο12.

3.

Άρχισε να κουρεύεις μπροστά από το αυτί χρησιμοποιώντας αυτό γύρω από το κεφάλι, αναμειγνύοντας τα τμήματα 1, 2

το Tousled Cut

Χρησιμοποίησε την τεχνική «κουρευτική πάνω από τα επιθυμητό μήκος. Κούρεψε τη φράντζα τελευταία. Χρησιμοποίησε την κουρευτική μηχανή σου ή ένα τρίμερ WAHL για να αναμείξεις τα τμήματα 3 και 4.

6.

Με τη χρήση της τεχνικής «ανεστραμμένης κουρευτικής» ή ενός τρίμερ WAHL, τελειοποιήσε τις περιοχές γύρω από τα αυτιά και τον λαιμό.

7.

και μόνος σου να πραγματοποιήσεις

δάχτυλα» για να κόψεις τα μαλλιά στο τμήμα 4 στο

5.

δεις πως μπορείς

ανοδικές ταλαντευόμενες κινήσεις και συνέχισε με τον τρόπο και 3 καθώς προχωράς. 4.

Σκάναρε για να

Τα μαλλιά στις πλευρές πρέπει να ακουμπούν την κορυφή των αυτιών και τα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού πρέπει να μείνουν μακριά. Οι φράντζες μένουν μακριές και χτενισμένες προς την πλευρά του μετώπου.

18 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το κούρεμα Tousled Cut χρησιμοποιήσε τις μηχανές:

CHROME PRO PREMIUM (30329)

HOME PRO 200 (30009) Made in USA

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Διαχρονικά απο τους κορυφαίους κωδικούς.

• Ρεύματος. • Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

• Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι.

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

• Premium Powerdrive Motor: 35% μεγαλύτερη δύναμη κοπής.

+ Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

• 70% πιο δυνατό κράτημα στα χτενάκια σε σχέση με τα κλασικά. • Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), προστατευτικό λεπιδων, ψαλίδι, 2 χτένες (μια για μαλλιά και μια για μούσι), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων.

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Made in USA

Περιλαμβάνονται: 4 Χτενάκια (3, 6, 10, 13 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, προστατευτικό λεπίδων, χτένα, ψαλίδι.

Χρησιμοποίησε επίσης...

BARBER SHAVER (30281) Το «μαγικό» Wahl Barber Shaver, είναι η ιδανική λύση τόσο για ‘σένα, όσο και για τον επαγγελματία μπαρμπέρη! Η Ατσάλινη κεφαλή / σίτα θα προσφέρει ανεπανάληπτα «καθαρίσματα» αυχένα αλλά και τέλειο “γυαλοχαρτάρισμα” στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ σε όλη την επιφάνεια του δέρματος, όπου εσύ επιθυμείς! Το αποτέλεσμα είναι πάντα εκπληκτικό, είτε βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου μπαρμπέρικο, είτε στο μπάνιο του σπιτιού σου, είτε στο αυτοκίνητο (Travel Shaver)! Το Barber Shaver είναι ο ακούραστος διορθωτής σου, όπου και να βρίσκεσαι!

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 19


SIDE PART Το κλασικό αυτό κούρεμα είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση, αφού είναι ταυτόχρονα κομψό και μοντέρνο. Θέλει τα μαλλιά κοντά στο πλάι και την φράντζα πιο μακριά, συνήθως χτενισμένη προς τα πίσω. Θα μπορούσες όμως, να την αφήσεις και στο πλάι.

DIY tips! DIY VIDEO Σκάναρε για να δεις πως μπορείς και μόνος σου να πραγματοποιήσεις το Side Part

1.

Βρέξε τα μαλλιά σου και χτένισέ τα προς την φυσική τους κατεύθυνση.

2.

Επίλεξε ένα χτενάκι για τη WAHL κουρευτική μηχανή σου που θα σου προσδώσει ένα ωραίο καθαρό look στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στα πλαϊνά, όπως το Νο3 ή Νο4. Παρατήρησε ότι τα μαλλιά στις πλευρές και στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου θα μείνουν κοντύτερα από τα μαλλιά της κορυφής του κεφαλιού.

3.

Άρχισε να κουρεύεις μπροστά από το αυτί και ύστερα γύρω από το κεφάλι, χρησιμοποιώντας ανοδικές κινήσεις. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μεγαλύτερο χτενάκι, κούρεψε τα επόμενα λίγα mm μαλλιών προς τα επάνω. Χρησιμοποιώντας μια ανοδική ταλαντευόμενη κίνηση, «ανάμειξε» την υφή των μαλλιών μεταξύ του κάτω και του μεσαίου τμήματος.

4.

Χρησιμοποίησε την τεχνική «κουρευτική πάνω από τα δάχτυλα» για να κόψεις τα μαλλιά στο τμήμα 4 στο επιθυμητό μήκος. Κούρεψε τη φράντζα τελευταία. Χρησιμοποίησε την κουρευτική σου με ένα μεγαλύτερο χτενάκι για να αναμείξεις τα τμήματα 3 και 4.

5.

Με τη χρήση της τεχνικής «ανεστραμμένης κουρευτικής μηχανής» ή ενός τρίμερ WAHL, τελειοποίησε τις περιοχές γύρω από τα αυτιά και τον αυχένα.

6.

Χτένισε τη φράντζα για να της δώσεις σχήμα στη μία πλευρά.

20 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το κούρεμα Side Part χρησιμοποίησε τις μηχανές:

HOME PRO 200 (30009)

LITHIUM PRO FADE LED

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

(30349)

Διαχρονικά απο τους κορυφαίους κωδικούς. + Ρεύματος.

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενη.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Αυτό-ακονιζόμενες & αποσπώμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι.

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

+ Αυτονομία: 100min | Φόρτιση: 100min

+ Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

Made in USA

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 4 Χτενάκια (3, 6, 10, 13 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, προστατευτικό λεπίδων, χτένα, ψαλίδι.

Made in EU

Μήκος κοπής 0,5-3,5mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 6 Χτενάκια (3, 6, 9, 12, 18, 25 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, προστατευτικό λεπίδων, ψαλίδι, πλαστικό βαλιτσάκι αποθήκευσης/μεταφοράς.

Η Ιστορία του Barber Pole Η ιστορία του «πόλου» του κουρέα ή «μπαρμπέρικου πόλου» (Barber pole), είναι συνυφασμένη με την ιστορία των κουρέων-χειρουργών κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα, όπως και οι άσπρες και κόκκινες λωρίδες που τον στολίζουν. Ο αυθεντικός μπαρμπέρικος πόλος έχει μια χάλκινη σφαίρα στην κορυφή του, που συμβολίζει το δοχείο όπου κρατούσαν τις βδέλλες (για να κάνουν τις αφαιμάξεις) και το δοχείο όπου έπεφτε το αίμα του ασθενή. Ο ίδιος ο πόλος αντιπροσωπεύει την ράβδο που ο ασθενής κρατούσε σφιχτά κατά τη διάρκεια της αφαίμαξης, για να μπορεί να εντοπίζει ο κουρέας ευκολότερα τις φλέβες στο χέρι του. Οι κόκκινες και άσπρες λωρίδες συμβολίζουν τις ματωμένους και καθαρούς επιδέσμους που χρησιμοποιούνταν κατά την διάρκεια της αφαίμαξης. Όταν η διαδικασία ολοκληρωνόταν, αυτοί οι επίδεσμοι πλένονταν και κρεμιούνταν για να στεγνώσουν πάνω στην ράβδο έξω από το κουρείο.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 21


SIDE PART

ΠΡΟΤΑΣΗ

BALDFADER (30872) ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Εξαιρετική για σχέδια, σβησίματα, γραμμές & λεπτομέρειες. + Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Kεφαλή τύπου «Τ» με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι. + Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια. + Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

Made in USA

Μήκος κοπής 0,8-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 5 Χτενάκια (1.5, 3, 6, 10, 13 mm), σετ χτενάκια για αριστερό & δεξί αυτί, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδων, πλαστικό βαλιτσάκι αποθήκευσης - μεταφοράς.

COLOR PRO LITHIUM (30289) ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Κορυφαία απόδοση. Μέγιστη διάρκεια! + Επαναφορτιζόμενη. + Αυτό-ακονιζόμενες & αποσπώμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι. + Αυτονομία: 90min | Φόρτιση: 120min

Made in USA

Μήκος κοπής 0,9mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 8 Χτενάκια (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), σετ χτενάκια για αυτιά, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, κάπα, θήκη PVC αποθήκευσης και μεταφοράς, υφασμάτινη προστατευτική θήκη, φορτιστής/αντάπτορας, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδων.

Χρησιμοποίησε επίσης...

BARBER SHAVER (30281) Το «μαγικό» Wahl Barber Shaver, είναι η ιδανική λύση τόσο για ‘σένα, όσο και για τον επαγγελματία μπαρμπέρη! Η Ατσάλινη κεφαλή / σίτα θα προσφέρει ανεπανάληπτα «καθαρίσματα» αυχένα αλλά και τέλειο “γυαλοχαρτάρισμα” στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ σε όλη την επιφάνεια του δέρματος, όπου εσύ επιθυμείς! Το αποτέλεσμα είναι πάντα εκπληκτικό, είτε βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου μπαρμπέρικο, είτε στο μπάνιο του σπιτιού σου, είτε στο αυτοκίνητο (Travel Shaver)! Το Barber Shaver είναι ο ακούραστος διορθωτής σου, όπου και να βρίσκεσαι!

22 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 23


CLOSE CUT Ένα από τα ευκολότερα κουρέματα, το Close Cut, θα τονίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Η συντήρηση του look αυτού γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα με τις μηχανές WAHL.

DIY tips! DIY VIDEO 1.

Χρησιμοποίησε τη WAHL κουρευτική μηχανή σου με το taper

Σκάναρε για να

στην κοντύτερη δυνατή επιλογή. Χρησιμοποιώντας ανοδικές

δεις πως μπορείς

ταλαντευόμενες κινήσεις, κούρεψε τις πλευρές στο πίσω μέρος

και μόνος σου να

του κεφαλιού, περιστρέφοντας την κεφαλή της κουρευτικής

πραγματοποιήσεις

μηχανής καθώς αλλάζεις πλευρά. Χρησιμοποίησε προσεκτικές

το Close Cut

κινήσεις και έναν καθρέφτη σαν οδηγό σου. 2.

Τώρα επικεντρώσου στην κορυφή του κεφαλιού, περνώντας την κουρευτική με ομαλές, ευθείες κινήσεις από μπροστά προς τα πίσω. Πέρασε την μηχανή πάνω από τα ίδια σημεία, αν είναι απαραίτητο.

3.

Επανάλαβε τη διαδικασία κάθε λίγες μέρες.

24 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το κούρεμα Close Cut χρησιμοποίησε την μηχανή:

CLOSE CUT PRO (30268) ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Ιδανική επιλογή για “ξύρισμα” κεφαλιού και σώματος + Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι. + Heavy Duty Motor: 35% μεγαλύτερη δύναμη κοπής.

Made in USA

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 6 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδας, πλαστικό βαλιτσάκι αποθήκευσης - μεταφοράς.

Ιδανική επιλογή για “ξύρισμα” σώματος και γενειάδας. Ξύρισε το σώμα σου Μέσω του

Θες να περιποιηθείς

συστήματος zero

γρήγορα και εύκολα

overlap, ξύρισε το

τη γενειάδα σου;

σώμα σου γρήγορα

Χρησιμοποίησε την

και εύκολα με μόνο

CLOSE CUT PRO της

ένα πέρασμα. Η ειδική κεφαλή θα κόψει αμέσως τις περιττές τρίχες, ενώ το πανίσχυρο μοτέρ της εξασφαλίζει γρήγορο αποτέλεσμα, χωρίς ταλαιπωρία και ερεθισμούς.

www.zazopoulossa.gr

Περιποίηση Γενειάδας

WAHL χωρίς χτενάκι για να ξυριστείς ή διάλεξε το χτενάκι που χρειάζεσαι για να τριμάρεις το μούσι σου στο μήκος που θέλεις.

www.wahl.gr | 25


CLOSE CUT

ΠΡΟΤΑΣΗ

Για το κούρεμα Close Cut χρησιμοποίησε τις μηχανές:

HAIRCUT & BEARD (30270)

COLOR PRO CORDLESS (30290)

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Ιδανική για κεφάλι και γένια.

Ιδανική για κεφάλι και γένια.

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενη

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενη

+ Αυτό-ακονιζόμενες & αποσπώμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι.

+ Αυτονομία: 40min

+ 10 χρωματιστά χτενάκια και χρωματική ένδειξη μήκους κοπής στο σώμα.

+ Φόρτιση: 12h

+ Αυτονομία: 60min + Φόρτιση: 12h

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, ψαλίδι, χτένα styling, χτένα για μούσι, χτένα μαλλιών, φορτιστής, υφασμάτινη θήκη μεταφοράς/αποθήκευσης.

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), σετ χτενάκια-οδηγοί για αριστερό & δεξί αυτί, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, θήκη από PVC αποθήκευσης / μεταφοράς, φορτιστής / αντάπτορας, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδων.

Χρησιμοποίησε επίσης...

BARBER SHAVER (30281) Το «μαγικό» Wahl Barber Shaver, είναι η ιδανική λύση τόσο για ‘σένα, όσο και για τον επαγγελματία μπαρμπέρη! Η Ατσάλινη κεφαλή / σίτα θα προσφέρει ανεπανάληπτα «καθαρίσματα» αυχένα αλλά και τέλειο “γυαλοχαρτάρισμα” στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ σε όλη την επιφάνεια του δέρματος, όπου εσύ επιθυμείς! Το αποτέλεσμα είναι πάντα εκπληκτικό, είτε βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου μπαρμπέρικο, είτε στο μπάνιο του σπιτιού σου, είτε στο αυτοκίνητο (Travel Shaver)! Το Barber Shaver είναι ο ακούραστος διορθωτής σου, όπου και να βρίσκεσαι!

26 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


Σκέφτεσαι να ξυρίσεις το κεφάλι σου; Αν ναι, αυτή είναι η ιδανική εποχή για να το κάνεις. Ένα λείο, γυαλιστερό και αρκετά εκκεντρικό look σου κερδίζει χρόνο και χρήμα από το κούρεμα και σε κάνει να ξεχωρίζεις ανάμεσα στο σωρό. Από το ξεκίνημα του κόσμου, οι άνδρες συνήθιζαν να ξυρίζουν το κεφάλι τους για πολλούς λόγους (θρησκευτικούς, στρατιωτικούς, αισθητικούς κλπ.). Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάθε φορά που ένας άνδρας βρισκόταν με τη λεπίδα στο χέρι λίγο πριν την ολοκληρωτική αποψίλωση του τριχωτού της κεφαλής του, είχε ενδοιασμούς. Είναι πάντα περίεργη η πρώτη στιγμή που αντικρίζεις τον εαυτό σου μετά από ένα τέτοιο εγχείρημα. Αλλά καμιά φορά είναι αναγκαίο. 3 καλές αφορμές για να τα «πάρεις» όλα Ακόμη κι αν οι τρίχες ενός άνδρα δεν έχουν σημάνει γενική υποχώρηση, το ξυρισμένο κεφάλι αποτελεί

μια επιλογή η οποία δίνει λύσεις σε ζητήματα όπως: ανανέωση, πρακτικότητα, εντυπωσιασμός. Είναι μια δήλωση ακραίου καλλωπισμού, αρκετά trendy και ευρέως αποδεκτή ως κανόνας, ακόμη και στο γραφείο. Πόσο μάλλον στις διακοπές. Πάμε και στην δεύτερη περίπτωση: ένας άνδρας με τοπική αραίωση (και προοπτική ολικής), θα νιώσει και θα δείχνει καλύτερα με ένα ξυρισμένο κεφάλι. Από το να προσπαθείς, αγχωμένος καθημερινά, να καλύψεις τα μεγάλα κενά στο κούτελο ή την κορυφή του κεφαλιού με τρίχες που φέρνεις από εδώ κι από κει, το ξύρισμα είναι η καλύτερη λύση. Οι φόβοι σου θα διαλυθούν μόλις ανακαλύψεις ότι με ένα ξυρισμένο κεφάλι, πολλές γυναίκες θα σε κοιτούν πολύ πιο έντονα, και όχι γιατί θα περιεργάζονται με δέος το γυαλιστερό κρανίο σου. Το αντίθετο: το ώριμο πρόσωπο ενός άνδρα με ξυρισμένο κεφάλι δείχνει νεότερο, η συνολική όψη του αποπνέει περισσότερη αρρενωπότητα (και αγριάδα, καμιά φορά) και, εντέλει, όλο αυτό είναι πιο σέξι – γι’ αυτό σε κοιτούν επίμονα οι γυναίκες. Πηγή: https://gr.askmen.com

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 27


BUSINESS CUT Εάν θέλεις να ανανεώσεις την εικόνα σου με ένα πιο συντηρητικό, business look τότε το κούρεμα αυτό είναι ιδανικό για εσένα. Χρησιμοποιώντας τις κουρευτικές μηχανές της WAHL θα καταφέρεις να φρεσκάρεις το στυλ σου εύκολα και απλά.

DIY tips! DIY VIDEO Σκάναρε για να δεις πως μπορείς και μόνος σου να πραγματοποιήσεις το Business Cut

28 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


BA

G

Y I D

IN

ΠΡΟΤΑΣΗ

RBER

1

2

Χρησιμοποιώντας την WAHL σου, επίλεξε ένα

Χρησιμοποιώντας μια ανοδική ταλαντευόμενη

χτενάκι που θα κοντύνει τα μαλλιά, αλλά δεν θα

κίνηση, κούρεψε γύρω από το αυτί και στη

τα αφήσει πολύ κοντά. Το χτενάκι Νο5 είναι μια

συνέχεια συνέχισε στο πίσω μέρος του κεφαλιού,

συχνή επιλογή. Εάν διαπιστώσεις ότι τα μαλλιά

μέχρι το άλλο αυτί. Χτένιζε τα μαλλιά σου καθώς

πρέπει να κοπούν κοντύτερα μετά το πρώτο ή

προχωράς. Έτσι θα έχεις μια καλύτερη ιδέα για το

το δεύτερο πέρασμα, συνέχισε με ένα χτενάκι με

πώς «πέφτουν» τα μαλλιά σου στο φυσικό τους.

μικρότερο αριθμό.

3

4

5

Για το επάνω μέρος του

Τώρα «ανάμειξε» τα μαλλιά στις

Χρησιμοποιώντας το WAHL

κεφαλιού χρησιμοποίησε ένα

πλευρές, χρησιμοποιώντας την

τρίμερ σου ή την τεχνική της

χτενάκι με υψηλότερο νούμερο

τεχνική κύλισης της κουρευτικής

«ανάποδης κουρευτικής»,

(το Νο8 είναι μία καλή επιλογή).

πάνω από την κορυφογραμμή

τρίμαρε τον αυχένα και τη

Από πίσω, χτένισε τα μαλλιά σου

του κεφαλιού, όπου οι 2 πλευρές

περιοχή πάνω από τα αυτιά.

για να δεις πώς πέφτουν στο

συναντούν την κορυφή.

φυσικό τους. Άρχισε να κόβεις, στρέφοντας την κουρευτική από μπροστά προς τα πίσω για να κουρέψεις τον μεγαλύτερο όγκο των μαλλιών.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 29


BUSINESS CUT

ΠΡΟΤΑΣΗ

Για το κούρεμα Business Cut χρησιμοποίησε τις μηχανές:

CHROME PRO PREMIUM (30329)

CLIP N’ TRIM (30269)

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Με ενσωματωμένο τρίμερ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

+ Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι.

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρί ακρίβεια.

+ Premium Powerdrive Motor: 35% μεγαλύτερη δύναμη κοπής. + 70% πιο δυνατό κράτημα στα χτενάκια σε σχέση με τα κλασικά.

+ Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

Made in USA

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), προστατευτικό λεπιδων, ψαλίδι, 2 χτένες -μια για μαλλιά και μια για μούσι-, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων.

HOME PRO 100 (30264)

Made in USA

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 9 Χτενάκια (1.5, 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), σετ χτενάκια-οδηγοί για αριστερό & δεξί αυτί, οδηγός για τριμάρισμα αυτιών, οδηγός για τριμάρισμα φρυδιών, 2 χτένες, ψαλίδι, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, μπέρτα, προστατευτικό λεπίδων, πλαστικό βαλιτσάκι αποθήκευσης και μεταφοράς.

COLOR PRO CORDLESS

(30290)

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ! Δυνατή, σύγχρονη & αξιόπιστη.

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενη.

+ Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

Μήκος κοπής 0,8mm

Πλάτος κοπής 40mm

Ιδανική για κεφάλι και γένια. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι. + 10 χρωματιστά χτενάκια και χρωματική ένδειξη μήκους κοπής στο σώμα. + Αυτονομία: 60min. + Φόρτιση: 12 h.

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 46mm

Made in EU

Περιλαμβάνονται: 8 Χτενάκια (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, προστατευτικό λεπίδων.

30 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), σετ χτενάκια-οδηγοί για αριστερό & δεξί αυτί, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, θήκη από PVC αποθήκευσης / μεταφοράς, φορτιστής / αντάπτορας, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδων.


HOME PRO 100 COMBO (30265) ΣΕΤ ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΤΡΙΜΕΡ Το απόλυτο σετ! Πανίσχυρη κουρευτική και τρίμερ μπαταρίας! + Κουρευτική ρεύματος & τρίμερ μπαταρίας. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

Μήκος κοπής 0,8mm

Πλάτος κοπής 40mm

Made in EU

Περιλαμβάνονται: 8 Χτενάκια (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), Μπαταρία για το τρίμερ (1xAA), προστατευτικό λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, υφασμάτινη θήκη αποθήκευσης - μεταφοράς.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 31


BRUSH CUT Αν δεν έχεις πολύ χρόνο για να ασχοληθείς με τα μαλλιά σου, αυτό είναι το ιδανικό κούρεμα για εσένα. Είναι πολύ εύκολο, χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση και θα τονίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Επιπλέον, θα μπορείς καθημερινά να έχεις ένα ανανεωμένο look ανάλογα με το styling που θα επιλέξεις αφού το κούρεμα αυτό επιτρέπει διάφορες παραλλαγές.

DIY tips! DIY VIDEO 1.

Βρέξε τα μαλλιά σου και χτένισέ τα.

Σκάναρε για να

2.

Επίλεξε το κατάλληλο χτενάκι WAHL ανάλογα με το επιθυμητό μήκος.

δεις πως μπορείς

Ξεκίνησε μπροστά από το δεξί αυτί και κούρεψε τα μαλλιά στα τμήματα 1, 2 και 3. Φρόντισε να κόψεις τα μαλλιά και στον αυχένα. 3.

Ανάμειξε τα μαλλιά από το τμήμα 3 και το τμήμα 4 μετακινώντας την κουρευτική μηχανή με κατεύθυνση προς τα επάνω.

4.

Για να κόψεις τα μαλλιά στο τμήμα 4, κράτησε τα μαλλιά σου ίσια πάνω και χρησιμοποίησε την τεχνική με την οποία αισθάνεσαι πιο άνετα, όπως την τεχνική «κουρευτική πάνω από τα δάχτυλα» για να κοντύνεις τα μαλλιά. Κούρεψε τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού από μπροστά προς τα πίσω.

5.

Για να ολοκληρώσεις την εμφάνιση, τρίμαρε τις φαβορίτες, γύρω από τα αυτιά και τον λαιμό, χρησιμοποιώντας την τεχνική της «ανεστραμμένης κουρευτικής» ή με ένα τρίμερ WAHL.

6.

Αν θέλεις χρησιμοποίησε styling τζελ για να ολοκληρώσεις το look σου.

32 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

και μόνος σου να πραγματοποιήσεις το Brush Cut


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το κούρεμα Brush Cut χρησιμοποίησε τις μηχανές:

CHROME PRO (30017)

CLOSE CUT PRO (30268)

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

+ Ρεύματος.

Ιδανική επιλογή για “ξύρισμα” κεφαλιού και σώματος

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι.

+ Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι.

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

+ Heavy Duty Motor: 35% μεγαλύτερη δύναμη κοπής.

Made in USA

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 46mm

Πλάτος κοπής 46mm

Made in USA

Περιλαμβάνονται: 9 Χτενάκια (1.5, 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), σετ χτενάκι για αυτιά, οδηγός για τριμάρισμα φρυδιών, οδηγός για τριμάρισμα αυτιών, προστατευτικό λεπιδων, χτένα κοπής, χτένα styling, ψαλίδι, μπέρτα, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, 2 κλιπ μαλλιών, πλαστικό βαλιτσάκι αποθήκευσης και μεταφοράς.

Περιλαμβάνονται: 6 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδας, πλαστικό βαλιτσάκι αποθήκευσης μεταφοράς.

Χρησιμοποίησε επίσης...

BARBER SHAVER (30281) Το «μαγικό» Wahl Barber Shaver, είναι η ιδανική λύση τόσο για ‘σένα, όσο και για τον επαγγελματία μπαρμπέρη! Η Ατσάλινη κεφαλή / σίτα θα προσφέρει ανεπανάληπτα «καθαρίσματα» αυχένα αλλά και τέλειο “γυαλοχαρτάρισμα” στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ σε όλη την επιφάνεια του δέρματος, όπου εσύ επιθυμείς! Το αποτέλεσμα είναι πάντα εκπληκτικό, είτε βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου μπαρμπέρικο, είτε στο μπάνιο του σπιτιού σου, είτε στο αυτοκίνητο (Travel Shaver)! Το Barber Shaver είναι ο ακούραστος διορθωτής σου, όπου και να βρίσκεσαι!

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 33


PEAKED CUT Εάν επιθυμείς ένα νεανικό, trendy look, που αναδεικνύει την προσωπικότητά σου, τότε τo κούρεμα αυτό είναι ιδανικό για ‘σένα. Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις τα αγαπημένα σου προϊόντα styling μόλις ολοκληρώσεις το κούρεμα προκειμένου να τελειοποιήσεις το look.

DIY tips! DIY VIDEO 1.

Επίλεξε το χτενάκι Νο2 ή το Νο3 για τη WAHL σου. Ξεκίνησε μπροστά από το αυτί, αναμειγνύοντας τα τμήματα 1 και 2 και συνέχισε γύρω από το κεφάλι. Όταν δουλεύεις πάνω από τα αυτιά,

2.

και μόνος σου να

Συνέχισε κουρεύοντας τα μαλλιά στον αυχένα. Κόψε μέχρι το τμήμα

πραγματοποιήσεις

3 αλλά μην κουρέψεις το τμήμα “Faux Hawk” (mini μοϊκάνα) στην

το Peaked Cut

Κούρεψε την αριστερή και τη δεξιά πλευρά του τμήματος 4 στο επιθυμητό μήκος, αφήνοντας το κέντρο μακρύ προς το παρόν.

4.

Ανάμειξε το τμήμα 3 στο τμήμα 4 με ανοδικές ταλαντευόμενες κινήσεις.

5.

Τρίμαρε τα μαλλιά στο κέντρο του τμήματος 4 χρησιμοποιώντας την κουρευτική σου και τα χτενάκια Νο2 ή Νο3. Στη συνέχεια, σπρώξε τα μαλλιά επάνω και μακριά από το κεφάλι.

6.

δεις πως μπορείς

πιέσε προς τα κάτω για να μπορείς εύκολα να κουρέψεις τα μαλλιά.

κορυφή του κεφαλιού. 3.

Σκάναρε για να

Χρησιμοποίησε styling τζελ για να ολοκληρώσεις το look, αν θέλεις.

34 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το κούρεμα Peaked Cut χρησιμοποίησε τις μηχανές:

CHROME PRO PREMIUM (30329)

HOME PRO 200

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

+

Ρεύματος.

+

Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+

Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι.

+

Premium Powerdrive Motor: 35% μεγαλύτερη δύναμη κοπής.

+

70% πιο δυνατό κράτημα στα χτενάκια σε σχέση με τα κλασικά.

+

Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

Made in USA

Μήκος κοπής 0,9-3mm

(30009)

+ Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια. + Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), προστατευτικό λεπιδων, ψαλίδι, 2 χτένες -μια για μαλλιά και μια για μούσι-, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων.

Made in USA

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 4 Χτενάκια (3, 6, 10, 13 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, προστατευτικό λεπίδων, χτένα, ψαλίδι.

COLOR PRO CORDLESS (30290)

HAIRCUT & BEARD (30270)

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Ιδανική για κεφάλι και γένια.

Ιδανική για κεφάλι και γένια.

+

Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενη.

+

Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενη.

+

Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι.

+

+

10 χρωματιστά χτενάκια και χρωματική ένδειξη μήκους κοπής στο σώμα.

Αυτό-ακονιζόμενες & αποσπώμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι.

+

Αυτονομία: 40min

+

Αυτονομία: 60min. | Φόρτιση: 12h.

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), σετ χτενάκια-οδηγοί για αριστερό & δεξί αυτί, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, θήκη από PVC αποθήκευσης / μεταφοράς, φορτιστής / αντάπτορας, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδων.

www.zazopoulossa.gr

| Φόρτιση: 12h.

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, ψαλίδι, χτένα styling, χτένα για μούσι, χτένα μαλλιών, φορτιστής, υφασμάτινη θήκη μεταφοράς/αποθήκευσης.

www.wahl.gr | 35


FADE CUT

Το Fade Cut γνωστό και ως η τεχνική με «Σβησίματα» είναι ένα προσεγμένο, μοντέρνο κούρεμα, το οποίο εκτελείται εύκολα και συντηρείται ακόμη ευκολότερα. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και τόσο δημοφιλές. Χρησιμοποίησε την τεχνική με τα σβησίματα… τόσο όσο να αναδειχτούν τα διαδοχικά μήκη κοπής με τον πιο «γλυκό» τρόπο!

DIY tips! DIY VIDEO 1.

Βρέξε τα μαλλιά σου και χτένισέ τα.

Σκάναρε για να

2.

Χρησιμοποιώντας τη WAHL σου, προσάρτησε το χτενάκι Νο2 και στη

δεις πως μπορείς

συνέχεια ξεκίνησε να κουρεύεις γύρω από τα αυτιά, προχωρώντας προς το πίσω μέρος του κεφαλιού, χρησιμοποιώντας μια ανοδική, ταλαντευόμενη κίνηση. Για να κουρέψεις ακόμα κοντύτερα γύρω από τα αυτιά, τράβηξε το δέρμα και κράτησέ το τεντωμένο ενώ κόβεις. 3.

Όταν έχεις φροντίσει τις πλευρές και το πίσω μέρος, βάλε το χτενάκι Νο4 και επικεντρώσου στην κορυφή του κεφαλιού, με ταλαντευόμενη κίνηση μπρος-πίσω, καθώς μετακινείς την κουρευτική σου στην κορυφή του κεφαλιού.

4.

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά με το Fade κούρεμα, με την ταλαντευόμενη κίνηση ή την τεχνική της «ανεστραμμένης κουρευτικής μηχανής». Όταν φτάσεις στην μπροστινή τούφα, φρόντισε να κουρεύεις αντίθετα από την φυσική φορά της τρίχας.

5.

Το κούρεμα Fade χαρίζει ένα ραφινάτο look αλλά μερικοί θέλουν επιπλέον να προσθέσουν κάποιο προϊόν styling στο τέλος για να το ολοκληρώσουν.

36 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

και μόνος σου να πραγματοποιήσεις το Fade Cut


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το κούρεμα Fade Cut χρησιμοποίησε τις μηχανές:

CHROME PRO PREMIUM

(30329)

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Made in USA

+ Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι. + Premium Powerdrive Motor: 35% μεγαλύτερη δύναμη κοπής. + 70% πιο δυνατό κράτημα στα χτενάκια σε σχέση με τα κλασικά.

Μήκος κοπής 0,9-3mm

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια. Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), προστατευτικό λεπιδων, ψαλίδι, 2 χτένες -μια για μαλλιά και μια για μούσι-, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων.

Μήκος κοπής 0,8-3mm Πλάτος κοπής 46mm

Πλάτος κοπής 46mm

BALDFADER (30872) ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Made in USA

+ Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Kεφαλή τύπου «Τ» με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι. + Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια. + Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας. Περιλαμβάνονται: 5 Χτενάκια (1.5, 3, 6, 10, 13 mm), σετ χτενάκια για αριστερό & δεξί αυτί, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδων, πλαστικό βαλιτσάκι αποθή αποθήκευσης - μεταφοράς.

LITHIUM PRO LCD FADE (30352) ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Made in EU

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενη. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι. + Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια. + Αυτόματη προσαρμογή τάσης.

Περιλαμβάνονται: 6 Χτενάκια (3, 6, 9, 12, 18, 25 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, προστατευτικό λεπίδων, ψαλίδι, πλαστικό βαλιτσάκι αποθήκευσης και μεταφοράς.

www.zazopoulossa.gr

Μήκος κοπής 0,5-3,5mm Πλάτος κοπής 46mm

www.wahl.gr | 37


FADE CUT

ΠΡΟΤΑΣΗ

Για το κούρεμα Fade Cut χρησιμοποίησε τις μηχανές:

HYBRID CORDED (30885) ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Πολύ ελαφριά! Για κεφάλι και για γένια! + Ρεύματος + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι. + Αυτόματη προσαρμογή τάσης.

Χρησιμοποίησε επίσης... BARBER SHAVER (30264) Με ανταλλακτική κεφαλή και shaving foil, η οποία αιχμαλωτίζει χωρίς πόνο τις τρίχες που αναπτύσσονται σε διάφορες κατευθύνσεις. + Επαναφορτιζόμενη + Αυτονομία: 45min. + Φόρτιση: 8h.

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 40mm

Μήκος κοπής 0.0mm

Πλάτος κοπής 36mm

Περιλαμβάνονται: 8 Χτενάκια (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, πλαστικό βαλιτσάκι αποθήκευσης και μεταφοράς.

Τι είναι το drop fade κούρεμα; Μπορεί το undercut να είναι μία απλή εφαρμογή στο κούρεμα σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει την τέχνη του. Πολύ περισσότερο, υπάρχει πάντα τρόπος για να το κάνεις να ξεχωρίζει. Το drop fade, είναι μία τέτοια τεχνική που, ακόμη και αν ακούγεται απλή, βασίζεται στην τέχνη και το σταθερό χέρι. Μπορεί το undercut να θέλει ξυριστική για τις τρίχες στο πλάγιο μέρος του κεφαλιού, αλλά το απότομο και βαθύ ξύρισμα δεν ταιριάζει σε όλα τα κεφάλια. Και αυτό γιατί πολύς κόσμος μπορεί να έχει σημάδια ή ακόμη και ελιές που θα φαίνονται κάνοντας το κεφάλι να δείχνει άλλο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Το drop fade είναι ένα «στρώμα» τρίχας ανάμεσα στο undercut και το πάνω μέρος του κεφαλιού, που λειτουργεί σαν «γέφυρα». Δεν είναι ξυρισμένο τελείως, αλλά έχει μικρότερο μήκος τρίχας και δείχνει σαν σβήσιμο. Το κάνουμε κυρίως για να δένει καλύτερα με το υπόλοιπο χτένισμα. Πηγή: https://www.ratpack.gr

38 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


Είναι πλέον γνωστό ότι η βιομηχανία για την περιποίηση μαλλιών στους άνδρες βρίσκεται σε περίοδο… άνθησης! Οι μετριότερες εκτιμήσεις λένε ότι τα κέρδη της το 2019 ξεπέρασαν τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής. Οι άνδρες πλέον εκφράζουν τον εαυτό τους μέσα από τα μαλλιά και το look τους με περισσότερους τρόπους από ό,τι παλαιότερα. Αμέτρητες διαφορετικές κομμώσεις και στυλ, όλες με σκοπό να αναδείξουν το προσωπικό στυλ και τη μοναδική υφή των μαλλιών. Τι γίνεται όμως με όσους έχουν αραιά και αδύναμα μαλλιά; Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία (περίπου το 70%) των ανδρών μπορεί να εμφανίσει πρόωρα (ή όχι και τόσο) σημάδια τριχόπτωσης, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές επιλογές για την περιποίηση μαλλιών για όσους δεν έχουν τόσο πλούσια μαλλιά ώστε να μπορέσουν να τα αναδείξουν ή και να τα κάνουν πλουσιότερα. Άλλωστε το στυλ δεν απαιτεί ποσότητα αλλά ποιότητα! Πηγή: https://kmax.gr

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 39


BUZZ CUT Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει αυτό το κούρεμα σε διάσημους μουσικούς και αθλητές, καθώς και σε στρατιωτικούς οι οποίοι έχουν έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής. Σίγουρα θα σε βολέψει αφού εκτελείται πολύ εύκολα και συντηρείται ακόμη ευκολότερα, πάντα χρησιμοποιώντας τις μηχανές της WAHL.

DIY tips! DIY VIDEO 1.

Χρησιμοποιώντας τη WAHL κουρευτική σου, επίλεξε ένα χτενάκι

Σκάναρε για να

κατάλληλο για το μήκος που θέλεις να πετύχεις. Όσο μεγαλύτερος είναι

δεις πως μπορείς

ο αριθμός πάνω στο χτενάκι, τόσο μακρύτερο το αποτέλεσμα. Ξεκίνησε με ανοδικές κινήσεις και άρχισε να κουρεύεις τις πλευρές, ύστερα συνέχισε προς το πίσω μέρος του κεφαλιού. 2.

Μόλις ολοκληρώσεις το παραπάνω βήμα, μετακινήσου στην κορυφή του κεφαλιού. Ξεκίνησε να κουρεύεις με ομαλές, ευθείες κινήσεις προς την κορυφή, από μπροστά προς τα πίσω. Αν δεις ανεπιθύμητες γραμμές κοπής, επίστρεψε και «ανάμειξε» τα μαλλιά με ανοδικές κινήσεις.

3.

Για να κουρέψεις τα πλαϊνά τμήματα, κινήσου χωρίς βιασύνη και με κοφτές κινήσεις. Μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις τους οδηγούςχτενάκια για να τριμάρεις γύρω από τα αυτιά σου.

4.

Χρησιμοποιώντας το τρίμερ σου WAHL ή την τεχνική της «ανεστραμμένης κουρευτικής», καθάρισε την περιοχή του λαιμού με προσεκτικές, σύντομες κινήσεις για στενές, ευθείες γραμμές.

40 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

και μόνος σου να πραγματοποιήσεις το Buzz Cut


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το κούρεμα Buzz Cut χρησιμοποίησε τις μηχανές:

ELITE PRO (30883)

CLOSE CUT PRO (30018)

Made in USA

Made in USA

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Ασυναγώνιστο μοτέρ! Αναβαθμισμένη τεχνολογία κοπής!

Πανίσχυρο μοτέρ! Μεγάλη ευκολία χρήσης χάρη στα χρωματιστά χτενάκια

+ Ρεύματος.

+ Ρεύματος.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι.

+ Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι.

+ 70% πιο δυνατό κράτημα στα χτενάκια σε σχέση με τα κλασικά.

+ Οπτική χρωματική ένδειξη μήκους κοπής πάνω στη μηχανή.

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), προστατευτικό λεπίδων, χτένα, ψαλίδι, προστατευτικό λεπίδων ψαλιδιού, υφασμάτινη προστατευτική θήκη, μπέρτα αυχένα, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, πλαστική θήκη αποθήκευσης / μεταφοράς.

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 9 Χτενάκια (1.5, 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), σετ χτενάκια για αυτιά, οδηγός τριμαρίσματος αυτιών, οδηγός τριμαρίσματος φρυδιών, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, χτένα, ψαλίδι, προστατευτικό λεπίδων.

BALDFADER (30872)

Made in USA

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Εξαιρετική για σχέδια, σβησίματα, γραμμές & λεπτομέρειες. + Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Kεφαλή τύπου «Τ» με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι. + Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια. + Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

Μήκος κοπής 0,8-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 5 Χτενάκια (1.5, 3, 6, 10, 13 mm), σετ χτενάκια για αριστερό & δεξί αυτί, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδων, πλαστικό βαλιτσάκι αποθήκευσης - μεταφοράς.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 41


BUZZ CUT

ΠΡΟΤΑΣΗ

Για το κούρεμα Buzz Cut χρησιμοποίησε τις μηχανές:

HOME PRO 200 (30009)

HOME PRO 100 (30264)

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Διαχρονικά απο τους κορυφαίους κωδικούς.

ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ! Δυνατή, σύγχρονη & αξιόπιστη.

+ Ρεύματος.

+ Ρεύματος.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

+ Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

+ Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

Made in USA

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Made in EU

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 4 Χτενάκια (3, 6, 10, 13 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, προστατευτικό λεπίδων, χτένα, ψαλίδι.

Μήκος κοπής 0,8mm

Πλάτος κοπής 40mm

Περιλαμβάνονται: 8 Χτενάκια (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, προστατευτικό λεπίδων.

Χρησιμοποίησε επίσης...

BARBER SHAVER (30281) Το «μαγικό» Wahl Barber Shaver, είναι η ιδανική λύση τόσο για ‘σένα, όσο και για τον επαγγελματία μπαρμπέρη! Η Ατσάλινη κεφαλή / σίτα θα προσφέρει ανεπανάληπτα «καθαρίσματα» αυχένα αλλά και τέλειο “γυαλοχαρτάρισμα” στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ σε όλη την επιφάνεια του δέρματος, όπου εσύ επιθυμείς! Το αποτέλεσμα είναι πάντα εκπληκτικό, είτε βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου μπαρμπέρικο, είτε στο μπάνιο του σπιτιού σου, είτε στο αυτοκίνητο (Travel Shaver)! Το Barber Shaver είναι ο ακούραστος διορθωτής σου, όπου και να βρίσκεσαι!

42 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


Περιποίηση μαλλιών για άνδρες: Απαράβατοι κανόνες που πρέπει να ξέρεις! Τα μαλλιά είναι ένα μεγάλο μέρος της εμφάνισής σου! Η διατήρηση της καλής κατάστασης στο τριχωτό και τα μαλλιά είναι ο κύριος λόγος να είσαι ακόμα πιο ελκυστικός. Ακολουθώντας τις απλές οδηγίες παρακάτω θα δεις τη διαφορά από την επόμενη μέρα με τις συμβουλές για σωστή περιποίηση μαλλιών για άνδρες! Φυσικά, ένα υγιές κεφάλι μαλλιών ξεκινάει με ένα πολύ ωραίο κούρεμα, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή.

συνέχεια στη διπλανή σελίδα

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 43


Διατηρήστε ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής! Τα μαλλιά ξεκινούν από το τριχωτό της κεφαλής! Για να είναι είναι δυνατά και λαμπερά, πρέπει να σιγουρευτείς για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής! Χρησιμοποίησε ένα καλό σαμπουάν και conditioner! Ναι καλά διάβασες και conditioner ακόμα και αν έχεις κοντά μαλλιά! Κατ’ αρχήν χρειάζεσαι ένα σαμπουάν το οποίο θα ανταποκριθεί στις δικές σου ανάγκες αλλά και τις καθημερινές σου συνήθειες! Στην επιλογή σου θα σε βοηθήσει ο επαγγελματίας κομμωτής σου! Το κατάλληλο σαμπουάν για εσένα σου παρέχει ισορροπημένη υγρασία στα μαλλιά ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει αποτελεσματικά και αναζωογονεί και το τριχωτό της κεφαλής. Στη συνέχεια το conditioner θα κλειδώσει το αποτέλεσμα, θα περιορίσει το φριζάρισμα και θα εξομαλύνει ιδανικά το ph της επιδερμίδας για να προσθέσει ακόμη περισσότερη λάμψη και δύναμη!

Σωστό στέγνωμα! Έχεις τηρήσει τους κανόνες για το σωστό λούσιμο αλλά παίρνεις την πετσέτα και αρχίζεις να τρίβεις τα μαλλιά ακατάστατα για να στεγνώσουν! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι το λιγότερο να τα ηλεκτρίσεις και το χειρότερο να «σπάσεις» τις τρίχες και να προκαλέσεις «βλάβη» στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας ! Οπότε , ταμπονάρεις απαλά τα μαλλιά με την πετσέτα και τα κατευθύνεις στη φυσική τους φορά! Αν προτιμάς το στέγνωμα με πιστολάκι σίγουρα θα χρειαστείς θερμοπροστασία στα μήκη και τις άκρες (ειδικά σε ημίμακρα και μακριά μαλλιά). Η χρήση της βούρτσας αν είναι απαραίτητη θα πρέπει να γίνεται με σύνεση χωρίς να τραβάς ή να «καις» τα μαλλιά.

Επαγγελματικά Προϊόντα styling που σέβονται την τρίχα και το τριχωτό Ιδανικά να προτιμήσεις επαγγελματικά και όχι των super market! Μπορεί να νομίζεις ότι κάνεις καλό στη τσέπη σου ,σίγουρα όμως δεν είναι απαραίτητα καλό για τα μαλλιά σου! Ζήτα τη βοήθεια του κομμωτή σου για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και άκουσε προσεχτικά τις συμβουλές του στον τρόπο χρήσης! Τα επαγγελματικά προϊόντα styling έχουν ευέλικτες φόρμουλες απωθούν την υγρασία και με αντιοξειδωτικές ιδιότητες προσφέρουν μεγάλη διάρκεια στο styling χωρίς κατάλοιπα!

44 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


Όλα αρχίζουν με το σωστό λούσιμο! Σωστό λούσιμο σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιώ πολύ ζεστό νερό! Προτίμησε το για το σώμα και όχι για το κεφάλι γιατί έχει τις ιδιότητες είτε να απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματος και να προκαλεί ξηροδερμία, είτε να ενεργοποιεί στο μέγιστο τους αδένες του σμήγματος και να προκαλεί λιπαρότητα! Ιδανική θερμοκρασία είναι στους 24 οC! Αφού λοιπόν ρυθμίσεις το νερό στη σωστή θερμοκρασία και βρέξεις καλά το κεφάλι σου, πρόσθεσε το σαμπουάν ομοιόμορφα και ξεκίνα να τρίβεις ελαφρά το τριχωτό με κυκλικές κινήσεις και πάντα με τις άκρες των δακτύλων σου! Ξεπλένεις με άφθονο χλιαρό νερό!

Απαράβατος κανόνας για ορθή περιποίηση μαλλιών για άνδρες: Αποφύγε τα σφιχτά καπέλα. Ένα σφιχτό καπέλο (ή μια σφιχτή αλογοουρά) μπορεί να προκαλέσει αλωπεκία , μια κατάσταση στην οποία τα μαλλιά «πέφτουν» τοπικά από το τριχωτό της κεφαλής. Εάν το φοράς αρκετό καιρό ή πιάνεις κοτσίδα τα μαλλιά συνέχεια η ζημιά μπορεί να γίνει μόνιμη. Ένα σφιχτό καπέλο ή αλογοουρά μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στην εξωτερική στοιβάδα του τριχωτού.

Απόφυγε τεχνικές εργασίες στο σπίτι! Αν πιστεύεις ότι θέλεις να προσθέσεις λίγο χρώμα, να καλύψεις τα γκρίζα ή να «ξανοίξεις» τα μαλλιά σου ,εμπιστέψου ένα επαγγελματία στο χώρο του! Τα πειράματα στο σπίτι μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα!

Μείνε υγιής. Η κατάσταση των μαλλιών σου είναι συχνά μια αντανάκλαση της συνολικής υγείας του οργανισμού σου. Να τρως σωστά να γυμνάζεσαι τακτικά , να πίνεις άφθονο νερό, να απολαμβάνεις τον ύπνο και να μειώσεις το άγχος! Κάνοντας αυτά θα έχεις ως αποτέλεσμα ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής και πολύ όμορφα μαλλιά. Η καλή διαβίωση και η διατήρηση της υγιεινής θα αυξήσει επίσης το ρυθμό ανάπτυξης των τριχών. Όπως το αυτοκίνητό ή η μηχανή σου έτσι και τα μαλλιά σου χρειάζονται συντήρηση για να διατηρήσουν τη δύναμη, την ελαστικότητα και τη λάμψη τους! Πηγή: https://mybarber.gr

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 45


EASY CUT

Το Easy Cut είναι ένα κούρεμα που σίγουρα θα σου πηγαίνει καθώς θα τονίσει τις γωνίες του προσώπου σου, ενώ εκτελείται εύκολα χρησιμοποιώντας τη WAHL σου. Σίγουρα θα έχεις ένα τέλειο αποτελέσμα, αφού είναι ένα πολύ απλό κούρεμα.

DIY tips! DIY VIDEO Σκάναρε για να δεις πως μπορείς και μόνος σου να πραγματοποιήσεις το Easy Cut

46 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


BA

G

Y I D

IN

ΠΡΟΤΑΣΗ

RBER

Χρησιμοποιώντας τη WAHL κουρευτική σου, ξεκίνησε με ένα μακρύ χτενάκι, όπως το Νο7 ή Νο8. Αυτά τα χτενάκια, σου επιτρέπουν να κόψεις τα μαλλιά στο κάτω τμήμα του κεφαλιού σου, χωρίς να αφαιρέσεις πάρα πολλά μαλλιά.

1

2 Κούρεψε προς τα πάνω από το τμήμα 1 και συνέχισε με τα τμήματα 2 και 3. Συνέχισε να κουρεύεις γύρω από το κεφάλι σου με μια ταλαντευόμενη κίνηση που βοηθά να «αναμείξεις» τα στρώματα των μαλλιών, για ένα εύκολο και ομοιόμορφο κούρεμα.

5 Κούρεψε το τμήμα 4 από το μέτωπο μέχρι το πάνω μέρος του κεφαλιού. Εάν παρατηρήσεις γραμμές κουρέματος μεταξύ των τμημάτων, χρησιμοποίησε το χτενάκι που εφάρμοσες σε ένα χαμηλότερο τμήμα για να «αναμείξεις» τα μαλλιά σου και να πετύχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

www.zazopoulossa.gr

3 Μόλις αισθανθείς άνετα με ένα χτενάκι με μεγαλύτερο νούμερο, θα είσαι έτοιμος να αρχίσεις να κόβεις τα μαλλιά σου κοντύτερα με ένα χτενάκι μικρότερης αρίθμησης.

6 Για να αφαιρέσεις περισσότερο όγκο μαλλιών από πίσω από τα αυτιά, χρησιμοποίησε το χτενάκι-οδηγό για το αριστερό αυτί. Ξεκίνησε πίσω από το αυτί και μετά γύρω από το αυτί για να επιτύχεις μια καθαρή γραμμή. Επανάλαβε αυτά τα βήματα στη δεξιά πλευρά, χρησιμοποιώντας το χτενάκι-οδηγό για το δεξί αυτί.

4 Επιλέγοντας το κατάλληλο χτενάκι για το στυλ σου, άρχισε να κόβεις τα μαλλιά στο επάνω μέρος του κεφαλιού σου, ξεκινώντας από μπροστά.

7 Χρησιμοποιώντας το τρίμερ σου WAHL, τελειοποιήσε τις φαβορίτες και του αυχένα σου.

www.wahl.gr | 47


EASY CUT

ΠΡΟΤΑΣΗ

Για το κούρεμα Easy Cut χρησιμοποίησε τις μηχανές:

CLOSE CUT PRO (30268) ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Ιδανική επιλογή για “ξύρισμα” κεφαλιού και σώματος + Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι. + Heavy Duty Motor: 35% μεγαλύτερη δύναμη κοπής.

Made in USA

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 6 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδας, πλαστικό βαλιτσάκι αποθήκευσης - μεταφοράς.

HOME PRO 200 (30009)

BALDFADER (30872) ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Εξαιρετική για σχέδια, σβησίματα, γραμμές & λεπτομέρειες.

Διαχρονικά απο τους κορυφαίους κωδικούς.

+ Ρεύματος.

+ Ρεύματος.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Kεφαλή τύπου «Τ» με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι.

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

+ Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

+ Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

Made in USA

Μήκος κοπής 0,8-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 5 Χτενάκια (1.5, 3, 6, 10, 13 mm), σετ χτενάκια για αριστερό & δεξί αυτί, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδων, πλαστικό βαλιτσάκι αποθήκευσης - μεταφοράς.

48 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

Made in USA

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 4 Χτενάκια (3, 6, 10, 13 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, προστατευτικό λεπίδων, χτένα, ψαλίδι.


HOME PRO 100 (30264) ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ! Δυνατή, σύγχρονη & αξιόπιστη. + Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

Made in EU

Μήκος κοπής 0,8mm

Πλάτος κοπής 40mm

Περιλαμβάνονται: 8 Χτενάκια (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, προστατευτικό λεπίδων.

HOME PRO 100 COMBO (30265) ΣΕΤ ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΤΡΙΜΕΡ Το απόλυτο σετ! Πανίσχυρη κουρευτική και τρίμερ μπαταρίας! + Κουρευτική Ρεύματος & Τριμερ μπαταρίας. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

Made in EU

Combo

Μήκος κοπής 0,8mm

Πλάτος κοπής 40mm

Περιλαμβάνονται: 8 Χτενάκια (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), Μπαταρία για το τρίμερ (1xAA), προστατευτικό λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, υφασμάτινη θήκη αποθήκευσης - μεταφοράς.

Χρησιμοποίησε επίσης...

BARBER SHAVER (30281) Το «μαγικό» Wahl Barber Shaver, είναι η ιδανική λύση τόσο για ‘σένα, όσο και για τον επαγγελματία μπαρμπέρη! Η Ατσάλινη κεφαλή / σίτα θα προσφέρει ανεπανάληπτα «καθαρίσματα» αυχένα αλλά και τέλειο “γυαλοχαρτάρισμα” στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ σε όλη την επιφάνεια του δέρματος, όπου εσύ επιθυμείς! Το αποτέλεσμα είναι πάντα εκπληκτικό, είτε βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου μπαρμπέρικο, είτε στο μπάνιο του σπιτιού σου, είτε στο αυτοκίνητο (Travel Shaver)! Το Barber Shaver είναι ο ακούραστος διορθωτής σου, όπου και να βρίσκεσαι!

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 49


HIGH & TIGHT Το πολύ δημοφιλές αυτό κούρεμα θέλει τα πλαϊνά του κεφαλιού και τον αυχένα σχεδόν ξυρισμένα. Όσο πλησιάζουμε στην κορυφή του κεφαλιού, σταδιακά τριμάρουμε τα μαλλιά αφήνοντάς τα όλο και μακρύτερα (blend & fade). Κουρεύουμε τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού στο μήκος που επιθυμούμε.

DIY tips! DIY VIDEO 1. Βρέξε τα μαλλιά σου και χτενίσέ τα προς τα κάτω, έτσι ώστε να γίνουν ίσια. 2. Τοποθέτησε το χτενάκι Νο1 ή Νο2 και κούρεψε τα τμήματα 1 και 2 σε αυτό το μήκος, χρησιμοποιώντας ανοδικές κοφτές κινήσεις, ξεκινώντας από το κάτω μέρος και δουλεύοντας προς τα πάνω. Το χτενάκι Νο1 θα αφήσει τα μαλλιά 3.2mm μακριά και το Νο2 θα αφήσει τα μαλλιά 6.4mm μακριά. 3. Χρησιμοποίησε το χτενάκι Νο5 ή το Νο6 για να κουρέψεις τα μαλλιά στο τμήμα 4 του κεφαλιού. Το Νο5 θα αφήσει τα μαλλιά σου 1.6cm μακριά και το Νο 6 θα τα αφήσει 1.9cm μακριά. 4. Ανάμειξε τα μαλλιά στο τμήμα 3 χρησιμοποιώντας το χτενάκι Νο2. 5. Χρησιμοποίησε την τεχνική της «ανεστραμμένης κουρευτικής μηχανής» για να καθαρίσεις την περιοχή γύρω από τα αυτιά και το πίσω μέρος του λαιμού. 6. Το κούρεμα “High And Tight” απαιτεί τριμάρισμα κάθε δύο με τρεις εβδομάδες.

50 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

Σκάναρε για να δεις πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χτενάκια-οδηγούς.


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το κούρεμα High & Tight χρησιμοποίησε τις μηχανές:

CLOSE CUT PRO (30268)

COLOR PRO CORDLESS

Made in USA

(30290)

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Ιδανική επιλογή για “ξύρισμα” κεφαλιού και σώματος

Ιδανική για κεφάλι και γένια.

+ Ρεύματος.

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενη.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι.

+ Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι.

+ Χρωματιστά χτενάκια. + Αυτονομία: 60min.

+ Heavy Duty Motor: 35% μεγαλύτερη δύναμη κοπής.

+ Φόρτιση: 12 h.

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 6 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδας, πλαστικό βαλιτσάκι αποθήκευσης - μεταφοράς.

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), σετ χτενάκια-οδηγοί για αριστερό & δεξί αυτί, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, θήκη από PVC αποθήκευσης / μεταφοράς, φορτιστής / αντάπτορας, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδων.

Το παράδοξο του μπαρμπέρη Το παράδοξο του μπαρμπέρη είναι ένα παζλ που συνδυάζεται με το παράδοξο του Russell διατυπωμένο από τον ίδιο τον Bertrand Russell. Τί είναι το παράδοξο του μπαρμπέρη... Σύμφωνα με τον ορισμό μπαρμπέρης είναι αυτός που κουρεύει αυτούς και μόνο αυτούς που δεν μπορούν να κουρευτούν μόνοι τους. Το ερώτημα είναι ο μπαρμπέρης μπορεί να κουρέψει τον εαυτό του; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό οδηγεί σε αντίφαση. Ο κουρέας δεν μπορεί να κουρέψει τον εαυτό του αφού κουρεύει μόνο όσους δεν μπορούν να κουρέψουν τον εαυτό τους. Ως εκ τούτου αν κουρέψει τον εαυτό του τότε παύει να είναι κουρέας. Αν δεν κουρεύει τον εαυτό του τότε μπαίνει στην ομάδα των ανθρώπων που χρειάζονται κούρεμα από μπαρμπέρη (έτσι ώς μπαρμπέρης θα πρέπει να κουρέψει τον εαυτό του). www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 51


HIGH & TIGHT

ΠΡΟΤΑΣΗ

Για το κούρεμα High & Tight χρησιμοποίησε τις μηχανές:

HOME PRO 200 (30009)

BALDFADER (30872) ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Εξαιρετική για σχέδια, σβησίματα, γραμμές & λεπτομέρειες.

Διαχρονικά απο τους κορυφαίους κωδικούς.

+ Ρεύματος.

+ Ρεύματος.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Kεφαλή τύπου «Τ» με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι.

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

+ Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

+ Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

Made in USA

Μήκος κοπής 0,8-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 5 Χτενάκια (1.5, 3, 6, 10, 13 mm), σετ χτενάκια για αριστερό & δεξί αυτί, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδων, πλαστικό βαλιτσάκι αποθήκευσης - μεταφοράς.

Made in USA

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 4 Χτενάκια (3, 6, 10, 13 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, προστατευτικό λεπίδων, χτένα, ψαλίδι.

Χρησιμοποίησε επίσης...

BARBER SHAVER (30281) Το «μαγικό» Wahl Barber Shaver, είναι η ιδανική λύση τόσο για ‘σένα, όσο και για τον επαγγελματία μπαρμπέρη! Η Ατσάλινη κεφαλή / σίτα θα προσφέρει ανεπανάληπτα «καθαρίσματα» αυχένα αλλά και τέλειο “γυαλοχαρτάρισμα” στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ σε όλη την επιφάνεια του δέρματος, όπου εσύ επιθυμείς! Το αποτέλεσμα είναι πάντα εκπληκτικό, είτε βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου μπαρμπέρικο, είτε στο μπάνιο του σπιτιού σου, είτε στο αυτοκίνητο (Travel Shaver)! Το Barber Shaver είναι ο ακούραστος διορθωτής σου, όπου και να βρίσκεσαι!

52 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


Το κούρεμα που ταρακούνησε τον κόσμο Στις 25 Μαρτίου 1958, ο βασιλιάς του rock n ‘roll κουρεύει τις περίφημες φαβορίτες του και κόβει τα pompadour μαλλιά του πριν καταταγεί στο στρατό με κουρευτική WAHL.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 53


TEXTURED CUT

Το κούρεμα αυτό είναι δημοφιλές σε όλες τις ηλικίες και κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών. Εάν έχεις πλούσια μαλλιά, το κούρεμα αυτό, βοηθά στην τιθάσευση του όγκου κάνοντας έτσι και το φορμάρισμα του κουρέματος πιο εύκολο. Εάν έχεις πιο λεπτές τρίχες ή αραίωση θα παρατηρήσεις πως το look αυτό προσθέτει όγκο κάνοντας τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο πλούσια!

DIY tips! DIY VIDEO 1. Βρέξε τα μαλλιά σου και χτένισέ τα προς τα κάτω έτσι ώστε να ισιώσουν.

Σκάναρε για να

2. Τοποθέτησε το χτενάκι Νο3.

δεις την τεχνική

3. Άρχισε να κόβεις μπροστά από τα αυτιά με ανοδικές κοφτές κινήσεις προς τα πάνω.

“ανεστραμένης

4. Συνέχισε προς τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του κεφαλιού αναμειγνύοντας τα τμήματα 2 και 3 όπως προχωράς. 5. Χρησιμοποίησε την τεχνική «κουρευτική μηχανή πάνω από τα δάχτυλα» για να κουρέψεις τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού. Κουρεύοντας το τμήμα αυτό σε ελαφρώς διαφορετικό μήκος θα προσθέσεις περισσότερο «όγκο». 6. Κόψε τη φράντζα τελευταία. 7. Χρησιμοποίησε το χτενάκι Νο5 για να αναμείξεις τις κοντύτερες πλευρές με τις μακρύτερες. 8. Χρησιμοποίησε την τεχνική της «ανεστραμμένης κουρευτικής μηχανής» για να τελειοποιήσεις τις περιοχές γύρω από τα αυτιά και τον αυχένα. 9. Καθάρισε γύρω από τα αυτιά και το πίσω μέρος του λαιμού.

54 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

μηχανής”


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το κούρεμα Textured Cut χρησιμοποίησε τις μηχανές:

COLOR PRO CORDLESS

(30290)

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Ιδανική για κεφάλι και γένια. + Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενη. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι. + 10 χρωματιστά χτενάκια και χρωματική ένδειξη μήκους κοπής στο σώμα. + Αυτονομία: 60min. + Φόρτιση: 12 h.

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), σετ χτενάκια-οδηγοί για αριστερό & δεξί αυτί, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, θήκη από PVC αποθήκευσης / μεταφοράς, φορτιστής / αντάπτορας, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδων.

HOME PRO 200

HAIRCUT & BEARD

HOME PRO 100

BARBER SHAVER

+ Κουρευτική μηχανή Ρεύματος.

+ Κουρευτική μηχανή Ρεύματος Επαναφορτιζόμενη

+ Κουρευτική μηχανή Ρεύματος.

+ Με ανταλλακτική κεφαλή και shaving foil, η οποία αιχμαλωτίζει χωρίς πόνο τις τρίχες που αναπτύσσονται σε διάφορες κατευθύνσεις.

(30009)

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας. + Μήκος κοπής: 0.9-3mm. + Πλάτος κοπής: 46mm. + MADE IN USA

(30270)

+ Αυτό-ακονιζόμενες & αποσπώμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι. + Μήκος κοπής: 0.6mm. + Πλάτος κοπής: 46mm. + Αυτονομία: 40min + Φόρτιση: 12h.

www.zazopoulossa.gr

(30264)

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

(30281)

+ Μήκος κοπής: 0.0mm. + Πλάτος κοπής: 36mm.

+ Μήκος κοπής: 0.8mm.

+ Αυτονομία: 45min.

+ Πλάτος κοπής: 40mm.

+ Φόρτιση: 8h.

+ MADE IN EU

www.wahl.gr | 55


30283 Το Όνομα που Εμπιστεύονται οι Επαγγελματίες


Y I D RBER

I

BA

E K I L S I D R A E B A R O F N W O R C A E C A F YOUR 30ml

30ml

30ml

...REFRESH...

...REPAIR...

...RELAX...

Έλαιο με διακριτικό άρωμα, δίνει μια αναζωογονητική εκκίνηση στη μέρα χάρη στη μέντα, τον ευκάλυπτο και τα αρώματα του τεϊόδεντρου!

Απαλό λάδι για βραδινή χρήση μετά το μπάνιο. Το λεπτό άρωμα αφήνει μια αίσθηση χαλάρωσης και ενυδάτωσης!

Έλαιο με ζεστή, γλυκιά μυρωδιά και στοιχεία από πορτοκάλι και τζίντζερ που αφήνουν μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης!

Made in UK

Made in UK

Made in UK

Κωδικός: 30399

Κωδικός: 30398

Κωδικός: 30397Μούσια και λεπίδες: η συναρπαστική ιστορία του ξυρίσματος μέσα στους αιώνες Όλοι σχεδόν οι άντρες διαχρονικά ανέπτυξαν μια σχέση αγάπης και μίσους με τις τρίχες του σώματός τους. Μια από τις πιο αναγκαίες αλλά ταυτόχρονα και πιο βαρετές συνήθειες του ανδρικού καλλωπισμού υπήρξε το ξύρισμα. Ευτυχώς για μας, η ανθρωπότητα έχει κάνει σημαντικά βήματα κατά τη διάρκεια της ιστορίας και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η τεχνολογία έχει κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη (από ό, τι η φύση). Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι πρώτοι άντρες που ξύρισαν τα γένια τους. Για τον προϊστορικό άνδρα η έντονη τριχοφυΐα υπήρξε τεράστιο βάρος, ιδιαίτερα μετά το τέλος της εποχής των παγετώνων. Χωρίς ακόμη να έχει αναπτυχθεί η τεχνολογική δυνατότητα και τεχνογνωσία για να δημιουργηθεί ακόμη και το πιο στοιχειώδες λίθινο ξυράφι, εκείνοι οι πρώτοι άνθρωποι κατέφευγαν σε άλλα μέτρα για τη φροντίδα των τριχών του προσώπου τους. Χωρίς κάποιο εργαλείο γι’ αυτό το σκοπό, απλά μαδούσαν τις τρίχες του προσώπου τους, μια τρίχα τη φορά! Οι λεπίδες από πυριτόλιθο -που πιστεύεται ότι ήταν τα πρώτα ξυραφάκια μιας χρήσεως καθώς η κοφτερή άκρη τους σύντομα χαλούσε- καθώς και τα διάφορα θαλασσινά όστρεα που χρησιμοποιούνταν ως τσιμπιδάκια, σύμφωνα με τις βραχογραφίες που σώζονται, χρονολογούνται από το 30.000 π.Χ. Η υπόθεση γενειάδα δεν είναι μια απλή υπόθεση τριχών, αλλά μια μακρόχρονη ιστορία που χάνεται στο βάθος του χρόνου. Μέχρι και το 18ο αιώνα οι άνδρες συνήθιζαν να επισκέπτονται τον κουρέα τους για να τους περιποιηθεί τα γένια. Η εμπειρία του ξυρίσματος δεν ήταν πάντοτε ευχάριστη, καθώς αρκετές φορές οι κουρείς ήταν αδέξιοι και γέμιζαν τους πελάτες τους με σημάδια, καταλήγοντας σε ένα διόλου κολακευτικό αποτέλεσμα. συνέχεια στη διπλανή σελίδα

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 59


Μούσια και λεπίδες: η συναρπαστική ιστορία του ξυρίσματος μέσα στους αιώνες Το 1750, η εξέλιξη στα ξυράφια ξυρίσματος διευκόλυνε τους άνδρες να ξυρίζονται μόνοι τους. Τα ξυράφια από ατσάλι έκαναν το ξύρισμα πιο άνετο και ενθάρρυναν τους άνδρες να ξυρίσουν τον εαυτό τους. Το 1880, οι αδερφοί Κάμπφε διένειμαν στο εμπόριο τα πρώτα ξυραφάκια και το 1895 ο Αμερικανός πλανόδιος πωλητής Κινγκ Καμπ Ζιλέτ, επινόησε την πρώτη ξυριστική μηχανή με λεπίδες μιας χρήσης. Μπορεί οι εφευρέσεις ασφαλέστερων ξυριστικών μηχανισμών να διευκόλυναν πολλούς γενειοφόρους άνδρες, ωστόσο ανέκαθεν και σε κάθε πολιτισμό υπήρχαν και αυτοί που υποστήριζαν πως τα μούσια αποτελούσαν σύμβολο αρρενωπότητας και δύναμης και δεν θα έπρεπε κανείς να τα αποχωρίζεται.

Τον 17ο αι. τα μούσια συνδέθηκαν με την καλή φυσική κατάσταση και σωματική ευημερία. Τα γένια σήμαιναν υγεία και σεξουαλική ικανότητα. Όσο παράξενο και αν ακούγεται μέσα από την ιστορία της γενειάδας μπορούμε να μάθουμε για σημαντικές κοινωνικές προκαταλήψεις και ιστορικά παράδοξα. Κατά τη διάρκεια των μεσαιωνικών χρόνων, οι άνδρες με μούσια κατείχαν σημαντική θέση στην κοινωνική πυραμίδα και η περιποίηση των τριχών του προσώπου συνδέθηκε με τη θρησκεία, την υγεία και την πολιτική. Η κυριότερη ίσως σύνδεση της γενειάδας, θεωρείται η άμεση σχέση της με τη θρησκεία. Σε όλες τις θρησκείες τα γένια αποτελούν ένα αναγνωρίσιμο πολιτιστικό στερεότυπο. Οι Χριστιανοί Άγιοι και κατ’ επέκταση και οι ιερείς έχουν ταυτιστεί με τη μακριά γενειάδα. Οι Εβραίοι άνδρες δεν αποχωρίζονται τα γένια τους, ενώ για τους Ινδουιστές το μούσι είναι δώρο από τον ίδιο το Θεό και επιβάλλεται να λατρεύεται. Κεντρικό ρόλο επίσης, κατέχει και στους Μουσουλμάνους. Κατά το 17ο αιώνα, το μούσι αποτελούσε σύμβολο εξουσίας και ανδρισμού. Σύμφωνα με το συγγραφέα Τζον Μπάλερ το 1653, η άσκηση εξουσίας ανήκε αποκλειστικά στον άνδρα και με το να ξυρίζει κάποιος τα γένια του τελούσε «μια βλασφημία, μια πράξη δίχως εξιλέωση ενάντια στη Φύση και το Θεό, το μούσι του οποίου ήταν δικό Του έργο». Τα μούσια συνδέθηκαν με την καλή φυσική κατάσταση και σωματική ευημερία. Τα γένια σήμαιναν υγεία και σεξουαλική ικανότητα. Με το πέρασμα των χρόνων, κυριάρχησε η θεωρία ότι το σώμα αποτελούταν από σωματικά υγρά που διακρίνονταν σε τέσσερις κατηγορίες και η υγεία του ατόμου στηριζόταν στη λεπτή ισορροπία μεταξύ των χυμών αυτών που παρήγαγε το ανθρώπινο σώμα. Τα γένια θεωρήθηκαν άμεσο αποτέλεσμα της θερμότητας που προέρχονταν από το συκώτι και την περιοχή των γεννητικών οργάνων και έφτανε μέχρι το πρόσωπο. Τα μούσια σύμφωνα με την θεωρία ήταν μια μορφή σωματικών αποβλήτων, μέσω των οποίων ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργούσε εύρυθμα και σωστά! Το μούσι συνδέθηκε με τα γεννητικά όργανα και αποτελούσε ένδειξη σεξουαλικής ικανότητας. Το 19ο αιώνα, οι ιατροί της Βικτοριανής εποχής είδαν το μούσι σαν ένα μέσο που μπορούσε να σταματήσει την εξάπλωση βακτηριδίων στη στοματική και ρινική περιοχή. Η γενειάδα δηλαδή «φίλτραρε» κατά κάποιο τρόπο και εμπόδιζε την είσοδο παθογόνων μικροοργανισμών στο ανθρώπινο σώμα. Πολλοί ασθενείς επίσης που ανάρρωσαν από τον ιό της ευλογιάς, μεγάλωναν τα γένια τους για να κρύψουν τα σημάδια που άφηνε η αρρώστια και να αποφύγουν τυχόν κοινωνικό στιγματισμό. Στην εποχή μας, χωρίς τις προκαταλήψεις του παρελθόντος, η καθημερινότητα εκατομμυρίων ανδρών έγινε προσωπική υπόθεση του καθενός. Τα πάντα είναι στη μόδα. Πηγή: https://www.andro.gr

60 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 61


5 γενειάδες που έγραψαν ιστορία Τυχοδιώκτες, φιλόσοφοι, μουσικοί, συγγραφείς και πολιτικοί. Μερικές ιστορικές προσωπικότητες έχουν διακριθεί για επιλογές τολμηρού στυλ και πρωτοποριακών γενειάδων, και έχουν γίνει πραγματικά εμβλήματα. Σήμερα επιλέξαμε πέντε.

Abraham Lincoln: η γενειάδα και το κοριτσάκι Ίσως η πιο ασυνήθιστη ιστορία. Στην εποχή εκείνη τα μουστάκια και οι γενειάδες δεν ήταν κάτι το συνηθισμένο στο Λευκό Οίκο, αλλά ένα δραστήριο 11χρονο κορίτσι θα άλλαζε τα πράγματα. Η Grace Bedell έγραψε μια επιστολή προς τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο προτείνοντας του να αφήσει γενειάδα για να βελτιώσει το αδύνατο πρόσωπο του και έτσι να κερδίσει ψήφο των γυναικών: «Σε όλες τις κυρίες αρέσουν τα γένια και παρακινούν τους συζύγους τους να σας ψηφίσουν, έτσι θα γίνετε Πρόεδρος». Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο γενειοφόρος Αβραάμ Λίνκολν άφησε το Σπρίνγκφιλντ στις 11 Φεβρουαρίου του 1861 κατευθυνόμενος στην Ουάσιγκτον για την πρώτη ημέρα του ως πρόεδρος.

62 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

Giuseppe Verdi: αναγεννησιακό είδωλο Μια πλούσια γενειάδα με στριμμένες άκρες, μια εμφάνιση τόσο πετυχημένη ώστε να γίνει κλασσική και να αξίζει να συμπεριληφθεί στην ομώνυμη κατηγορία “Giuseppe Verdi” των διεθνών πρωταθλημάτων γενειάδας. Ανάμεσα στους σταρ που την επιδεικνύουν αναφέρουμε τον Jim Carrey που κάποτε δήλωσε: «Η γενειάδα μου έχει δική της ζωή και δικό της λογαριασμό στο Twitter».


Joseph Conrad: περιπέτεια και εξωτισμός

Francesco Giuseppe I της Αυστρίας: αυτοκρατορικό θάρρος

Karl Marx: επαναστατικό έμβλημα

Ανάμεσα στο γενάκι και το ducktail (ψαλιδωτή γενειάδα), η γενειάδα του συγγραφέα της “Καρδιάς του Σκότους” έχει ένα τολμηρό στυλ, σύμφωνα με τη βιογραφία του συγγραφέα ναύτη.

Πραγματικά μοναδικό και απόλυτα ξεχωριστό το στυλ του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας.

Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τον πατέρα του κομμουνισμού, χωρίς τη διάσημη γενειάδα του, που έγινε σύμβολο ενός ονείρου (ή εφιάλτη) για εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Conrad στην πραγματικότητα θυμίζει έντονα εξερευνητή και τυχοδιώκτη, πάντα έτοιμο να σαλπάρει για νέα εξωτικά μέρη. Βασικές συμβουλές για να πετύχετε αυτή την εμφάνιση: καθαρά μάγουλα, γεμάτο μουστάκι και μυτερό γενάκι, σχεδιασμένο με τη μέγιστη ακρίβεια.

www.zazopoulossa.gr

Ένα είδος γενειάδας a la Giuseppe Verdi αλλά με πηγούνι, μάγουλα και λαιμό τελείως ξυρισμένα (συμβουλές: σημαντική η χρήση του mini razor για την τελειοποίηση του περιγράμματος).

Τεχνικά είναι μια γενειάδα “Άγιος Βασίλης”, μονολιθική, ομοιόμορφα κατανεμημένη γύρω από το κεφάλι του.

Επιλογή αναμφισβήτητα εκκεντρική και περίεργη. Μόνο για τους πιο θαρραλέους και για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν με μια γενειάδα που δεν περνά απαρατήρητη.

www.wahl.gr | 63


2021 IES R E S W NE u ro p e E n i e d a m

12

χτενάκια - οδηγοί

1,5 mm 2 mm 2,5 mm 3 mm 4,5 mm

6 mm

9 mm

12 mm

16 mm

18 mm

22 mm

25 mm

64 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


WAHL

LITHIUM PRO SERIES

Επαγγελματικές λεπίδες “Made in Germany” από ανοξείδωτο ατσάλι κομμένες με σωματίδια διαμαντιού.

Made in EU

Μήκος κοπής: 1mm Πλάτος κοπής: 46mm Επαγγελματικές λεπίδες “Made in Germany” από ανοξείδωτο ατσάλι κομμένες με σωματίδια διαμαντιού.

Μπαταρία προηγμένης τεχνολογιας ιόντων λιθίου

Μήκος κοπής: 1mm Πλάτος κοπής: 46mm

Αυτονομία: 100min Φόρτιση: 100min Μπαταρία προηγμένης τεχνολογιας ιόντων λιθίου

Φωτεινή LED ένδειξη φόρτισης.

Αυτονομία: 100min Φόρτιση: 100min

Ρεύματος / Επαναφορτιζόμενη

Φωτεινή LED ένδειξη φόρτισης.

LITHIUM PRO LCD 30360

Ρεύματος / Επαναφορτιζόμενη

Επαγγελματικές λεπίδες “Made in Germany”

30359

30360

LITHIUM PRO LED 30359


66 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


TRENDCUT

12

Επαγγελματικές, αποσπώμενες και πλενόμενες λεπίδες “Made in Germany” από ανοξείδωτο ατσάλι κομμένες με σωματίδια διαμαντιού.

χτενάκια - οδηγοί

1,5 mm

Μήκος κοπής: 0,9mm Πλάτος κοπής: 40mm

2 mm 2,5 mm 3 mm 4,5 mm

6 mm Μπαταρία προηγμένης τεχνολογιας ιόντων λιθίου

9 mm

12 mm

Αυτονομία: 100min Φόρτιση: 100min

16 mm

18 mm

Made in EU 22 mm Ρεύματος / Επαναφορτιζόμενη

25 mm

TRENDCUT LI-ION 30358

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 67


BA

68 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

G

IN

Y I D

RBER


G

Κάν’το μόνος σου σαν επαγγελματίας! Πώς να τριμάρεις τα γένια σου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου. Όλα εξαρτώνται από το σχήμα του προσώπου. Για να είναι συμμετρικό το αποτέλεσμα και άρα ελκυστικό, καλό θα ήταν να τα έχεις κάνει όλα σωστά από την πρώτη μέρα που θα αποφασίσεις να αποχωριστείς τον ξυρισμένο κόντρα εαυτό σου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν διορθώνονται κάποια πράγματα εν πλήρη τριχοφυΐα. Τα γένια δεν μεγαλώνουν για να «κουκουλώσουν», αλλά για να αναδείξουν την πιο αρρενωπή πλευρά σου. Και αρρενωπό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει απλά «άγριο». Στόχος είναι να δείχνουν όλα πιο ισορροπημένα.

Πώς γίνεται αυτό; •

Αν το πρόσωπό σου είναι στρογγυλό ή τετράγωνο και άρα το πλάτος και το ύψος είναι σχετικά κοντά, άφησε περισσότερο μήκος στο κάτω μέρος του πηγουνιού, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις πλευρές, ώστε το πρόσωπό σου να δείχνει με φυσικό τρόπο πιο μακρόστενο.

Αν το πρόσωπό σου είναι μακρόστενο, τετράγωνο ή τριγωνικό και άρα το ύψος είναι ευρύτερο από το πλάτος ή οι γωνίες των παριών σου είναι έντονες προς το πηγούνι, τότε το μούσι σου θα πρέπει να είναι πιο κοντό στην άκρη του και πιο πλούσιο στα πλαϊνά. Στόχος είναι ο όγκος στο πλάτος.

Αν διαθέτεις οβάλ πρόσωπο, συγχαρητήρια, είσε από τη φύση σου προνομιούχος. Φρόντισε απλά να μην κάνεις κάτι δυσανάλογο και σαμποτάρεις τον εαυτό σου.

Το σωστό σβήσιμο Τα μάγουλα και ο λαιμός είναι τα δύο σημεία στα οποία πέφτει αυθόρμητα η προσοχή όταν έχει μπροστά του ένα πρόσωπο με μούσια. Είναι ακριβώς τα δύο μέρη που πρέπει να «σβήνουν» όλα σωστά. Στο λαιμό η τριχοφυΐα απαιτεί τριμάρισμα και πειθαρχία σ’ ένα σχήμα U κατά μήκος του σαγονιού που να ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και να καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι μεσολαβεί θέλει ξύρισμα. Πηγή: https://gr.askmen.com

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 69


MUTTON CHOPS

Οι φαβορίτες που φτάνουν έως το στόμα δεν μοιάζουν τόσο κολακευτικές, είναι όμως μια επιλογή, ειδικά σε άντρες με στρογγυλό πρόσωπο. Εάν λοιπόν αυτό είναι το look που επιθυμείς, μπορείς εύκολα να το πραγματοποιήσεις και να το συντηρήσεις χρησιμοποιώντας τη δική σου WAHL.

DIY tips! DIY VIDEO 1. Άφησε το μούσι σου να μεγαλώσει για τέσσερις με έξι

Σκάναρε για να

εβδομάδες.

δεις πως μπορείς

2. Καθάρισε το λαιμό, το πιγούνι και το μουστάκι σου με το WAHL

να τριμάρεις χωρίς

τρίμερ σου.

χτενάκια.

3. Χρησιμοποιώντας το τρίμερ, δημιούργησε ένα περίγραμμα, τριμάροντας σε κεκλιμένη γραμμή κατά μήκος του φυσικού περιγράμματος της γενειάδας σου μέχρι το στόμα σου. 4. Τρίμαρε σε μια κάθετη λωρίδα 1.3cm -2.5cm και στις δύο πλευρές του στόματός σου για να διαχωρίσεις το μουστάκι σου και τα Mutton Chops. 5. Δημιούργησε ένα χαμηλότερο περίγραμμα, ξυρίζοντας μια καθορισμένη γραμμή κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού σου με την μέθοδο barber shaver. 6. Άφησε τα Mutton Chops να αναπτυχθούν στο επιθυμητό μήκος.

70 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το μούσι Mutton chops χρησιμοποίησε τα τρίμερ:

Li FULL INOX BODY SET

2

(30288)

4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ Το απόλυτο εργαλείο! Ασταμάτητη κοπή, τρομερή δύναμη & πολλές επιλογές. + Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενο.

3

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, μινι ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και T-Blade.

Made in USA

+ Αυτονομία: 180min. | Φόρτιση: 60min.

Μήκος κοπής 0,5mm

Πλάτος κοπής 30mm

4

Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

o

b m Co

GROOMSMAN RECHARGEABLE

(30244)

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενο. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Μήκος κοπής: 0.5mm. + Πλάτος κοπής: 28mm. + Αυτονομία: 60min. + Φόρτιση: 8h.

HOME PRO 100 COMBO (30265)

BARBER SHAVER

+ Κουρευτική Ρεύματος & Τριμερ μπαταρίας.

+ Με ανταλλακτική κεφαλή και shaving foil, η οποία αιχμαλωτίζει χωρίς πόνο τις τρίχες που αναπτύσσονται σε διάφορες κατευθύνσεις.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας. + Μήκος κοπής: 0.8mm.

(30281)

+ Μήκος κοπής: 0.0mm. + Πλάτος κοπής: 36mm. + Αυτονομία: 45min. + Φόρτιση: 8h.

+ Πλάτος κοπής: 40mm. + MADE IN EU

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 71


PENCIL BEARD Πρόκειται για ένα μοντέρνο και νεανικό στυλ που συνδυάζει στοιχεία από τις πιο ροκ εκδοχές Chinstrap Beard και Circle Beard. Σίγουρα αυτό το look δεν είναι για όλους. Εάν όμως έχεις αδυναμία σε ιδιαίτερες και προσεγμένες γραμμές σε γένια και μούσι, τότε αυτό το στυλ θα σε ικανοποιήσει. Μπορεί να χρειάζεται παραπάνω συντήρηση από άλλα look, θα έχεις όμως σίγουρα ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

DIY tips! DIY VIDEO 1.

Άφησε το μούσι σου να μεγαλώσει για μια με δυο εβδομάδες.

2.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το τρίμερ σου WAHL, περίκοψε όλη τη γενειάδα σε μήκος 0.6cm.

3.

Με το τρίμερ, χάραξε με κατεύθυνση προς τα κάτω κατά μήκος των φαβοριτών σου. Συνέχισε να σκιαγραφείς κατά μήκος της γνάθου και γύρω από τον κύκλο της γενειάδας.

4.

Προσδιόρισε το σχήμα του μουσιού- «μολύβι» σου κόβοντας γύρω από τις γραμμές που χάραξες.

5.

Έλεγξε για συμμετρία και «σφιχτές» γραμμές με την άκρη του WAHL τρίμερ σου. Κατά κανόνα, το μούσι-«μολύβι» θα πρέπει να έχει το ίδιο πλάτος με τις φαβορίτες σου.

6.

Χρησιμοποιώντας την ξυριστική μηχανή σου, ξύρισε το πρόσωπο και το λαιμό σου για να τονίσεις την ακρίβεια του μουσιού«μολύβι».

72 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

Σκάναρε για να δεις πως μπορείς να τριμάρεις χωρίς χτενάκια.


ΠΡΟΤΑΣΗ

2

Li FULL INOX BODY SET

(30288)

4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ Μήκος κοπής 0,5mm

Το απόλυτο εργαλείο! Ασταμάτητη κοπή, τρομερή δύναμη & πολλές επιλογές.

3

Πλάτος κοπής 30mm

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, μινι ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και T-Blade.

4 Made in USA

GROOMSMAN PRO

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενο.

+ Αυτονομία: 180min. | Φόρτιση: 60min. Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

(30219)

2

4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ

Μήκος κοπής 0,5mm

Το απαραίτητο εργαλείο για κάθε χρήστη που θέλει πραγματικά να φροντίζει τα γένια του. + Επαναφορτιζόμενο.

3

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, διπλή ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και κεφαλή για μύτη-αυτιά.

Πλάτος κοπής 30mm

+ Αυτονομία: 60min. | Φόρτιση: 12h.

4

Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

MUSTACHE & BEARD (30279) ΤΡΙΜΕΡ Μήκος κοπής 0,5mm Πλάτος κοπής 30mm

Ένα τρίμερ μπαταρίας για γρήγορη και εύκολη περιποίηση! + Μπαταρίας + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. Περιλαμβάνονται: 1 οδηγός 6 θέσεων (2,4,6,8,10 & 12mm) & 3 clip-on (1.5,3 & 4.5mm), Προστατευτικό λεπίδων, χτένα, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, 2 μπαταρίες ΑΑ (περιλαμβάνονται), βάση τοποθέτησης.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 73


4

tips για δυνατά και πάντα καθαρά μούσια

Είτε έχεις τη μακριά γενειάδα του Gandalf από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είτε το διπλό μουσάκι του Jack Sparrow από τους Πειρατές της Καραϊβικής, θα συμφωνήσεις μαζί μου πως τα μούσια ανεξάρτητα από το μήκος, την πυκνότητα και το στιλ τους, χρήζουν ιδιαίτερης περιποίησης και φροντίδας. Απαράβατος κανόνας; Να είναι πάντα, ανεξάρτητα από την εποχή και τον καιρό, καθαρά και μαλακά (ok, αυτό το τελευταίο είναι περισσότερο γυναικεία απαίτηση). Τα πράγματα απλά. Εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικά πολύ πρακτικά tips που θα σε βοηθήσουν να έχεις πάντα περιποιημένα και καθαρά μούσια, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάς άπειρη ώρα μπροστά στον καθρέφτη. Σωστές κινήσεις με τα κατάλληλα προϊόντα.


Η σωστή περιποίηση ξεκινά από το μπάνιο Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η σωστή περιποίηση της γενειάδας σου ξεκινά από το μπάνιο. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που η θερμοκρασία είναι ακόμη υψηλή, η υγρασία αρκετή και ο ιδρώτας κυλά στο πρόσωπό σου. Κι αν το μούσι σου είναι αρκετά μακρύ και πλούσιο, τότε η ανάγκη να το πλένεις σε καθημερινή βάση είναι απαρέγκλιτη (δε σηκώνουμε κουβέντα γι αυτό). Γιατί, δεν θέλω να ξεχνάς, πως ανάμεσα στις τρίχες σου «εγκλωβίζονται» σκόνη, βρωμιά, δυσάρεστες μυρωδιές και υπολείμματα τροφών που μετατρέπουν το μούσι σου σε εστία μικροβίων περισσότερο, παρά σε έργο τέχνης, όπως θα του έπρεπε. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς καθημερινά στο μπάνιο σου ένα σαμπουάν με εξειδικευμένη φόρμουλα για τη γενειάδα σου. Οι κινήσεις σου απλές: Βρέχεις το μούσι σου, ρίχνεις μια μικρή ποσότητα από το σαμπουάν στα χέρια σου και απλώνεις στα μούσια και τα μαλλιά σου κάνοντας παράλληλα απαλές κινήσεις, ώστε να φτάσει μέχρι τις ρίζες των τριχών σου. Στο τέλος, ξέβγαλε με άφθονο χλιαρό νερό ώστε να απομακρυνθεί όλο το προϊόν και στέγνωσε ταμπονάροντας με μία πετσέτα.

Το τίμιο τριμάρισμα Είτε είσαι παραδοσιακός τύπος και προτιμάς τη χτένα και το ψαλίδι, είτε τα πιο εξελιγμένα ”εργαλεία” στα χέρια σου όπως τρίμερ, μην αμελείς να τριμάρεις τα μούσια σου σε τακτά χρονικά διαστήματα, πόσο μάλλον αν δεν θέλεις να υιοθετήσεις το look του ναυαγού εν έτει 2019. Χρόνος, υπομονή και εμπειρία είναι οι απαραίτητες αρετές που πρέπει να σε διακατέχουν και αποκτάς με το χρόνο. Μην ξεκινήσεις το τριμάρισμα αν

www.zazopoulossa.gr

πρώτα δεν το έχεις χτενίσει- ξεμπερδέψει με μία χτένα ειδική για το μούσι σου. Άκουσέ με, θα δεις διαφορά.

Το μυστικό για πιο απαλά μούσια all day Οι τρίχες στο μούσι σου τείνουν να είναι πιο χοντρές και απείθαρχες σε σχέση με αυτές των μαλλιών σου. Αμέσως, μετά το μπάνιο λοιπόν, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, φρόντισε να απλώνεις ένα λάδι ειδικό για το που θα το κάνει πιο απαλό, θα ενυδατώσει τις τρίχες και θα του δώσει πίσω τη χαμένη του λάμψη- το βασικότερο- χωρίς να αφήνει καμία λιπαρή αίσθηση.

Ο πιο απροσδόκητος σύμμαχός σου Δεν είναι μόνο οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως ξαναείπαμε (πχ. σκόνη, βρωμιά, ρύπανση της ατμόσφαιρας) είσαι και εσύ ο ίδιος που πυροδοτείς τη μεταφορά βακτηρίων και διάφορων μικροβιών στο μούσι σου. Τα χέρια σου, το κάπνισμα, υπολείμματα από τροφές έρχονται συχνά σε επαφή με τη γενειάδα σου με αποτέλεσμα πολλές φορές να την αισθάνεσαι πολύ βρώμικη. Και επειδή πιο δύσκολα θα πάρεις απόφαση να κόψεις το κάπνισμα ή τα burgers, βάλε στη ζωή σου τα μαντηλάκια για να καθαρίζεις άμεσα και αποτελεσματικά το μούσι σου πάντα και παντού. Extra Tips: Η διατροφή και η σωστή ενυδάτωση εκ των έσω παίζουν κι αυτές το ρόλο τους. Φρόντισε να ακολουθείς μία ισορροπημένη διατροφή και να καταναλώνεις 2 περίπου λίτρα νερό σε καθημερινή βάση, μιας και η σωστή ενυδάτωση επηρεάζει την καλή υγεία των τριχών γενικότερα. Πηγή: https://www.oneman.gr

www.wahl.gr | 75


STUBBLE BEARD Τo look αυτό είναι πολύ δημοφιλές τελευταία καθώς δείχνει επιμελώς ατημέλητο και είναι κατάλληλο για όλες τις εποχές του χρόνου. Το στυλ αυτό κόβει το κάτω μέρος του προσώπου σου και αναδεικνύει τα ζυγωματικά σου, τονίζοντας το βλέμμα.

1.

Απόφυγε το ξύρισμα για λίγες ημέρες.

2.

Χρησιμοποιώντας το WAHL τρίμερ σου, δημιούργησε ένα χαμηλότερο περίγραμμα τριμάροντας κατά μήκος της γραμμής όπου το πιγούνι σου συναντά το λαιμό σου και αφαίρεσε όλες τις τρίχες από κάτω. Έτσι θα αποφύγεις ένα απεριποίητο λαιμό.

3.

Με το τρίμερ σου, κόψε το μουστάκι σου σε ομοιόμορφο μήκος.

4.

Για το κούρεμα κατά μήκος των άκρων της γενειάδας σου, επίλεξε ένα χτενάκι για τρίμερ που να είναι ένα επίπεδο μικρότερο από πριν.

76 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


CHIN CURTAIN Τόνισε ακόμη περισσότερο την γνάθο και το πιγούνι σου με αυτό το look. Μια λεπτή γραμμή από μούσι γύρω στο 3cm εκτείνεται από φαβορίτα σε φαβορίτα, τονίζοντας τις γωνίες και το κάτω μέρος του προσώπου σου.

DIY tips! DIY VIDEO 1.

Ξεκίνησε ξυρίζοντας εντελώς τα μάγουλά σου.

2.

Κατά το ξύρισμα, θα οριοθετήσεις μια κεκλιμένη και συνεχή

3.

Σκάναρε για να

γραμμή από μούσι που ξεκινά από τις φαβορίτες, διατρέχει κάτω

δεις πως μπορείς

στο σαγόνι και συνεχίζει στο πιγούνι.

να τριμάρεις χωρίς

Η λωρίδα στο ύψος του σαγονιού μπορεί να γίνεται πλατύτερη

χτενάκια.

όσο πλησιάζεις στο πιγούνι. 4.

Ξύρισε το μουστάκι και όλες τις τρίχες κάτω από το χείλος σου.

5.

Χρησιμοποίησε το WAHL τρίμερ σου και ψαλίδι για να ισιώσεις τα γένια σου, αλλά κράτησέ τα αρκετά μακριά για να μην είναι αγκαθωτά.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 77


STUBBLE BEARD & CHIN CURTAIN 2

ΠΡΟΤΑΣΗ

Li FULL INOX BODY SET

(30288)

4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ Μήκος κοπής 0,5mm

Το απόλυτο εργαλείο! Ασταμάτητη κοπή, τρομερή δύναμη & πολλές επιλογές.

3

Πλάτος κοπής 30mm

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, μινι ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και T-Blade.

4 Made in USA

GROOMSMAN PRO

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενο.

(30219)

4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ

+ Αυτονομία: 180min. | Φόρτιση: 60min. Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

2 Μήκος κοπής 0,5mm

Το απαραίτητο εργαλείο για κάθε χρήστη που θέλει πραγματικά να φροντίζει τα γένια του. + Επαναφορτιζόμενο. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

3

+ 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, διπλή ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και κεφαλή για μύτη-αυτιά.

Πλάτος κοπής 30mm

+ Αυτονομία: 60min. | Φόρτιση: 12h. Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

Μήκος κοπής 0,5mm

2

4

Li FULL INOX FACE SET

(30080)

4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ Ασταμάτητη κοπή, τρομερή δύναμη και πολλές επιλογές!

Πλάτος κοπής 28mm

3

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενο. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, μινι ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και T-Blade.

Made in USA

+ Αυτονομία: 180min. | Φόρτιση: 60min.

4 Made in EU

78 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

Περιλαμβάνονται: 1 οδηγός 6 θέσεων (2, 4, 6, 8, 10 & 12mm) & 3 clip-on (1,3 & 4.5mm), 3 clip-on για το Τ-Blade (3, 6, 10mm), βάση τοποθέτησης, φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, φορτιστής.


GROOMSMAN RECHARGEABLE (30896) 3 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ Για κάθε χρήστη που ενδιαφέρεται για τα γένια του.

2

+ Επαναφορτιζόμενο. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + 3 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, μινι ξυριστική, κεφαλή μύτης-αυτιών. Περιλαμβάνονται: 1 οδηγός 5 θέσεων (2,5,7,10 & 12mm) & 3 clip-on (1.5,3 & 4.5mm), χτένα, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανης των λεπίδων, φορτιστής, προστατευτικό λεπίδων.

2 Μήκος κοπής 0,8mm

3

Μήκος κοπής 0,5mm Πλάτος κοπής 30mm

GROOMSMAN ALL IN ONE (30220) 3 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ 3 Κεφαλές για ολοκληρωμένη φροντίδα. + Μπαταρίας.

Πλάτος κοπής 30mm

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

3

+ 3 ανταλλακτικές κεφαλές: Διπλή ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέρειες. Περιλαμβάνονται: 1 οδηγός 6 θέσεων (2, 4, 6, 8, 10, 12 mm), 3 clip-on (1.5, 3, 4,5mm), χτένα, βούρτσακι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βάση τοποθέτησης, 2 μπαταρίες ΑΑ (περιλαμβάνονται).

AQUA SHAVE (30337) ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Με ανταλλακτική κεφαλή και shaving foil, η οποία αιχμαλωτίζει χωρίς πόνο τις τρίχες που αναπτύσσονται σε διάφορες κατευθύνσεις. + Επαναφορτιζόμενη. + Αυτονομία: 90min.

Μήκος κοπής 0,0mm Πλάτος κοπής 40mm

+ Αυτονομία: 60min. Περιλαμβάνονται: Βούρτσα καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, υφασμάτινη θήκη αποθήκευσης και μεταφοράς, προστατευτικό λεπίδων.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 79


TRIUMPH BEARD Ένα από τα πιο δημοφιλή look στη ροκ και country μουσική σκηνή της Αμερικής, το Triumph Beard είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα ιδιαίτερο style. Μια γραμμή γένια, από φαβορίτα σε φαβορίτα και μια λεπτή γραμμή στο πιγούνι ακριβώς κάτω από τα χείλια τονίζουν τα χείλια και τις γωνίες του προσώπου σου.

DIY tips! DIY VIDEO 1.

Ξεκίνησε ξυρίζοντας εντελώς τα μάγουλά σου.

2.

Κατά το ξύρισμα, θα οριοθετήσεις μια κεκλιμένη και συνεχή

3.

γραμμή από μούσι που ξεκινά από τις φαβορίτες, διατρέχει το

πως μπορείς να

κάτω μέρος του σαγονιού και συνεχίζει στο πιγούνι.

τριμάρεις το μούσι

Η λωρίδα στο ύψος του σαγονιού μπορεί να γίνεται πλατύτερη

σου.

όσο πλησιάζεις στο πιγούνι. 4.

Άφησε μία λωρίδα από γένια από το πιγούνι προς το κάτω χείλος σου.

5.

Ξύρισε το μουστάκι και όλες τις τρίχες κάτω από το χείλος σου, εκτός από την λωρίδα.

6.

Σκάναρε για να δεις

Χρησιμοποίησε το WAHL τρίμερ σου και ένα ψαλίδι για να ισιώσεις τα γένια σου, αλλά κράτησέ τα αρκετά μακριά για να μην είναι ενοχλητικά.

80 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το μούσι Triumph Beard χρησιμοποίησε τα τρίμερ:

2

Li FULL INOX BODY SET

(30288)

4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ Το απόλυτο εργαλείο! Ασταμάτητη κοπή, τρομερή δύναμη & πολλές επιλογές. + Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενο.

3

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, μινι ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και T-Blade. + Αυτονομία: 180min. | Φόρτιση: 60min.

Μήκος κοπής 0,5mm

4

Made in USA

GROOMSMAN PRO

Πλάτος κοπής 30mm

Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

(30219)

2

4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ Το απαραίτητο εργαλείο για κάθε χρήστη που θέλει πραγματικά να φροντίζει τα γένια του. + Επαναφορτιζόμενο. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, διπλή ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και κεφαλή για μύτη-αυτιά.

3

+ Αυτονομία: 60min. | Φόρτιση: 12h.

Μήκος κοπής 0,5mm

Πλάτος κοπής 30mm

4

Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 81Η εξέλιξη των τρίμερ και η προσωπική περιποίηση της γενειάδας Μέχρι τον 18ο αιώνα οι άνδρες συνήθιζαν να επισκέπτονται τον κουρέα τους για να τους περιποιηθεί τα γένια. Η εμπειρία του ξυρίσματος δεν ήταν πάντοτε ευχάριστη, καθώς αρκετές φορές οι κουρείς ήταν αδέξιοι και γέμιζαν τους πελάτες τους με σημάδια και κατέληγαν σε ένα διόλου κολακευτικό αποτέλεσμα. Το 1750, η εξέλιξη στα τρίμερ διευκόλυνε τους άνδρες να καλλωπίζονται μόνοι τους. Η αρχή για τα προϊόντα ξυρίσματος έγινε στο τέλος του 18ου αιώνα όταν δημιουργήθηκε η πρώτη αγορά καλλυντικών αντρικής περιποίησης. Οι εφημερίδες κατά τη βικτωριανή εποχή γέμισαν με διαφημίσεις για αρώματα, κολόνιες και προϊόντα που ομορφαίνουν το ανδρικό πρόσωπο. Έτσι φτάσαμε σε μια εποχή που δαπανήθηκαν τεράστια ποσά σε προϊόντα προσωπικής περιποίησης από τον ανδρικό πληθυσμό και φυσικά οι κατασκευαστές ξυριστικών μηχανών έστησαν την βιομηχανία τους. Πηγή: https://www.mixanitouxronou.gr

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 83


BALBO BEARD Ιδανικό για όσους έχουν αραιά μούσια, το The Balbo τονίζει τις περιοχές κοντά στην γνάθο και τα χείλη που έχουν συνήθως μεγαλύτερη τριχοφυΐα. Έτσι τραβάει την προσοχή από περιοχές με πιθανόν λιγότερη τριχοφυΐα που μπορεί να φαίνονται ατημέλητες, προσδίδοντας ένα περιποιημένο look ιδανικό για κάθε περίσταση.

DIY tips! DIY VIDEO 1.

Ξύρισε εντελώς τα μάγουλά σου .

2.

Φρόντισε να δημιουργήσεις ένα περίγραμμα εκεί όπου ο λαιμός

3.

σου συναντά το πιγούνι σου. Για να το κάνεις αυτό, ξύρισε

πως μπορείς να

εντελώς κάτω από την καθοριζόμενη περιοχή.

τριμάρεις το μούσι

Άφησε τις τρίχες να μεγαλώσουν και να επεκταθούν γύρω στα

σου.

7-8cm από τις δύο πλευρές του πιγουνιού σου. Ξύρισε εντελώς το υπόλοιπο. 4.

Σκάναρε για να δεις

Χρησιμοποιώντας το WAHL τρίμερ σου, δημιούργησε μια ορθογώνια λωρίδα τριχών από το πιγούνι έως το κάτω χείλος.

5.

Άφησε το μουστάκι να μεγαλώσει για 3-4 εβδομάδες.

6.

Για μια εντυπωσιακή εμφάνιση, χρησιμοποίησε κερί για μουστάκι χτενίζοντάς το και κάνοντας μπούκλες τις άκρες του.

84 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το μούσι Balbo Beard χρησιμοποίησε τα τρίμερ:

Li FULL INOX BODY SET (30288)

GROOMSMAN PRO (30219)

MUSTACH & BEARD (30279)

+ 4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ

+ 4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ

+ ΤΡΙΜΕΡ

+ Ρεύματος - Επαναφ/ζόμενο

+ Επαναφορτιζόμενο

+ Μπαταρίας

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, μινι ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και T-Blade.

+ 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, διπλή ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και κεφαλή για μύτη-αυτιά.

+ Μήκος κοπής: 0.5mm.

+ Μήκος κοπής: 0.5mm. + Πλάτος κοπής: 30mm. + Αυτονομία: 180min. + Φόρτιση: 60min. + MADE IN USA

+ Μήκος κοπής: 0.5mm.

+ Πλάτος κοπής: 30mm.

BARBER SHAVER (30281)

+ Με ανταλλακτική κεφαλή και shaving foil, η οποία αιχμαλωτίζει χωρίς πόνο τις τρίχες που αναπτύσσονται σε διάφορες κατευθύνσεις. + Μήκος κοπής: 0.0mm. + Πλάτος κοπής: 36mm. + Αυτονομία: 45min. + Φόρτιση: 8h.

+ Πλάτος κοπής: 30mm. + Αυτονομία: 60min. + Φόρτιση: 12h.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 85


HOLLYWOODIAN Με αέρα από vintage Hollywood και ιδιαίτερες γραμμές, το look αυτό είναι κατάλληλο για τους πιο τολμηρούς άνδρες που θέλουν να τονίσουν τις γωνίες του προσώπου τους. Ακολούθησε και εσύ τα βήματα των Leonardo DiCaprio, Christian Bale, Nicholas Cage και όχι μόνο, πραγματοποιώντας το look αυτό εύκολα και γρήγορα με τη WAHL σου.

DIY tips! DIY VIDEO 1.

2.

3.

Άφησε τα γένια σου να μεγαλώσουν για τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Σκάναρε για να δεις

Ξύρισε τις τρίχες στα πάνω μέρη των μάγουλών σου, αφήνοντας

πως μπορείς να

μια γραμμή που εκτείνεται από το αυτί σου μέχρι το πιγούνι σου.

τριμάρεις το μούσι

Τα γένια δεν πρέπει να συνδέονται με τις φαβορίτες.

σου.

Με το WAHL τρίμερ σου, τρίμαρε εντελώς τις τρίχες στο λαιμό. Ωστόσο, άφησε αρκετές τρίχες γύρω από το πιγούνι και το σαγόνι για να φορμάρεις το μούσι σου.

4.

Άφησε επίσης δύο κάθετες λωρίδες από γένια να συνδέουν το πιγούνι με την περιοχή του μουστακιού.

5.

Χρησιμοποίησε το WAHL τρίμερ σου και τρίμαρε το μουσάκι σου για να δημιουργήσεις ένα τέλειο ορθογώνιο σχήμα.

6.

Συνέχισε να τριμάρεις τα γένια σου όσο περνάει ο καιρός.

86 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


ΠΡΟΤΑΣΗ

2

Li FULL INOX BODY SET

(30288)

4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ Μήκος κοπής 0,5mm

Το απόλυτο εργαλείο! Ασταμάτητη κοπή, τρομερή δύναμη & πολλές επιλογές.

3

Πλάτος κοπής 30mm

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, μινι ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και T-Blade.

4 Made in USA

GROOMSMAN PRO

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενο.

(30219)

4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ

+ Αυτονομία: 180min. | Φόρτιση: 60min. Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

2

Το απαραίτητο εργαλείο για κάθε χρήστη που θέλει πραγματικά να φροντίζει τα γένια του.

Μήκος κοπής 0,5mm

+ Επαναφορτιζόμενο. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

3

+ 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, διπλή ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και κεφαλή για μύτη-αυτιά.

Πλάτος κοπής 30mm

+ Αυτονομία: 60min. | Φόρτιση: 12h. Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

4

Χρησιμοποίησε επίσης... BARBER SHAVER (30281) Με ανταλλακτική κεφαλή και shaving foil, η οποία αιχμαλωτίζει χωρίς πόνο τις τρίχες που αναπτύσσονται σε διάφορες κατευθύνσεις. + Επαναφορτιζόμενη + Αυτονομία: 45min. + Φόρτιση: 8h.

Μήκος κοπής 0.0mm

Πλάτος κοπής 36mm

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 87


LUMBERJACK Το γοητευτικό αυτό look δεν χρειάζεται υπερβολές για να επιτευχθεί, μόνο λίγη υπομονή. Χάρισε στον εαυτό σου απαράμιλλο στυλ ακολουθώντας τις πολύ απλές οδηγίες της WAHL για ένα περιποιημένο και αρρενωπό μούσι.

DIY tips! DIY VIDEO 1.

Άφησε το μούσι σου να μεγαλώσει για τουλάχιστον ένα μήνα.

2.

Καθώς οι τρίχες μακραίνουν, άρχισε σταδιακά το τριμάρισμα με το WAHL τρίμερ σου. Οι τρίχες στα ζυγωματικά πρέπει να τριμαριστούν τακτοποιημένα για να δημιουργήσουν μια καθαρή γραμμή από την φαβορίτα έως στο εξωτερικό μέρος του στόματος. Οι τρίχες που φυτρώνουν κάτω από τα ζυγωματικά θα πρέπει να έχουν σταδιακά όλο και μεγαλύτερο μήκος όσο προχωράς κάτω από τη γραμμή του σαγονιού και γύρω από το πιγούνι. Χρησιμοποίησε διαφορετικά χτενάκια για τρίμερ για να «αναμείξεις» τις κοντύτερες τρίχες με τις μακρύτερες.

3.

Άφησε τις τρίχες να μεγαλώσουν πλήρως γύρω από το πιγούνι, αλλά φρόντισε να διατηρείς το λαιμό σου εντελώς ξυρισμένο.

4.

Οι τρίχες γύρω από το στόμα θα πρέπει να είναι πυκνές. Καμία περιοχή δεν πρέπει να παραμείνει γυμνή.

5.

Το γένι/ μουστάκι πρέπει να είναι μακρύτερο γύρω από το πιγούνι.

88 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

Σκάναρε για να δεις πως μπορείς να τριμάρεις το μούσι σου.


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το μούσι Lumberjack χρησιμοποίησε τα τρίμερ:

Li STAINLESS STEEL

(30218)

2

3 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ Κομψή επιφάνεια από ανοξείδωτο ατσάλι. Άψογη απόδοση χωρίς τέλος! + Επαναφορτιζόμενο.

+mini ξυριστική κεφαλή

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

3

+ 3 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, μινι ξυριστική, κεφαλή για μύτη-αυτιά. + Αυτονομία: 240min. + Φόρτιση: 60min.

+Κεφαλή για μύτη & φρύδια

Μήκος κοπής 0,5mm Made in USA

Πλάτος κοπής 30mm

Made in EU

Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

GROOMSMAN PRO (30219)

VACUUM TRIMMER (30336)

ΤΡΙΜΕΡ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ! + Επαναφορτιζόμενο. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι.

4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ + Επαναφορτιζόμενο. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, διπλή ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και κεφαλή για μύτη-αυτιά. + Αυτονομία: 60min. | Φόρτιση: 12h.

+ Αυτονομία: 90min. + Φόρτιση: 90min.

Μήκος κοπής 0,5mm

Πλάτος κοπής 30mm

Μήκος κοπής 0,5mm

Πλάτος κοπής 30mm

Made in USA

Περιλαμβάνονται: 1 πτυσσόμενο (2-12mm) και 8 χτενάκια-οδηγοί (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, χτένα, υφασμάτινη θήκη αποθήκευσης / μεταφοράς.

www.zazopoulossa.gr

Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

www.wahl.gr | 89


CRUSADER Με ρίζες στα Μεσαιωνικά χρόνια, το look αυτό είναι διαχρονικό. Αυτό το στυλ προσφέρει πλήρη κάλυψη της γνάθου και των ζυγωματικών, τονίζοντας το βλέμμα και επιτρέποντάς σου να είσαι πάντα περιποιημένος.

DIY tips! DIY VIDEO 1.

Μην ξυριστείς για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Σκάναρε για να δεις

2.

Όταν οι τρίχες έχουν φτάσει στο επιθυμητό μήκος,

πως μπορείς να

χρησιμοποίησε το τρίμερ ή τη WAHL ξυριστική μηχανή σου, για

τριμάρεις το μούσι

να δημιουργήσεις μια γραμμή από μούσι που επεκτείνεται έως

σου.

το τέλος των φαβοριτών. Οι γραμμές πρέπει να διατρέχουν ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά και να συνδέονται με το γένι τις γωνίες του στόματός σου. 3.

Φρόντισε να ξυρίσεις το λαιμό σου και να δημιουργήσεις μια καθαρή γραμμή κάτω από το πιγούνι.

4.

Οι τρίχες γύρω από το πιγούνι και το στόμα μπορούν να διατηρηθούν σε ελαφρώς μακρύτερο μήκος.

5.

Επίσης, βεβαιώσου ότι το γενάκι σου είναι ωραίο και τετράγωνο, και συνδέεται με τις τρίχες στο πιγούνι.

90 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το μούσι Crusader χρησιμοποίησε τα τρίμερ:

Li FULL INOX BODY SET (30288) 4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ

AQUA TRIM

(30356)

ΤΡΙΜΕΡ

Το απόλυτο εργαλείο! Ασταμάτητη κοπή, τρομερή δύναμη & πολλές επιλογές. + Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενο.

+ Επαναφορτιζόμενο. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Wet & Dry: Κατάλληλη για χρήση μέσα στο ντους

+ 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, μινι ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και T-Blade.

+ Φόρτιση: 60min.

+ Αυτονομία: 100min.

+ Αυτονομία: 180min. | Φόρτιση: 60min.

Μήκος κοπής 0,5mm

Πλάτος κοπής 30mm

Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

Μήκος κοπής 0,7mm

Πλάτος κοπής 30mm

Περιλαμβάνονται: 2 χτενάκια προσαρμοζόμενα A.(1, 1.5, 2, 2.5, 3, 3.5, 4, 4.5, 5, 5.5, 6, 6.5, 7, 7.5, 8, 8.5, 9, 9.5 και 10 mm) χτενάκι B (11, 11.5, 12, 12.5, 13, 13.5, 14, 14.5, 15, 15.5, 16, 16.5, 17, 17.5, 18, 18.5, 19, 19.5 και 20mm), φορτιστής, χτένα, υφασμάτινη θήκη αποθήκευσης/μεταφοράς, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης λεπίδων.

RECHARGEABLE (30244)

MUSTACHE & BEARD (30279)

ΤΡΙΜΕΡ

ΤΡΙΜΕΡ

GROOMSMAN Λειτουργία με ή χωρίς καλώδιο. Πανίσχυρο μοτέρ

Λειτουργία με ή χωρίς καλώδιο. Πανίσχυρο μοτέρ

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενο.

+ Μπαταρίας.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Μήκος κοπής: 0.5mm. + Πλάτος κοπής: 28mm. + Αυτονομία: 60min. + Φόρτιση: 8h.

Μήκος κοπής 0,5mm

Πλάτος κοπής 28mm

Περιλαμβάνονται: 1 οδηγός 6 θέσεων (2, 4, 6, 8, 10 & 12mm) & 3 clip-on (1.6,3.2 & 4.8mm), βάση τοποθέτησης, φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη θήκη αποθήκευσης - μεταφοράς.

www.zazopoulossa.gr

Μήκος κοπής 0,5mm

Πλάτος κοπής 30mm

Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

www.wahl.gr | 91


TIGHT BEARD Πολλοί ηθοποιοί, Έλληνες και ξένοι επιλέγουν το look αυτό, αφού προσδίδει χαρακτήρα και στυλ. Μπορείς να το αποκτήσεις και εσύ πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας το WAHL τρίμερ σου. Χρειάζεται όμως υπομονή, περιποίηση και φροντίδα, για να έχεις σωστά αποτελέσματα.

DIY tips! DIY VIDEO 1.

Μην ξυριστείς για μια ή δυο εβδομάδες.

Σκάναρε για να δεις

2.

Χρησιμοποίησε το WAHL τρίμερ σου για να διαμορφώσεις

πως μπορείς να

και να τριμάρεις το μούσι. Στη συνέχεια κούρεψε μια γραμμή

τριμάρεις το μούσι

ανάμεσα στο σαγόνι και τα ζυγωματικά σου. Όσο πιο

σου.

στενή είναι τόσο καλύτερο θα είναι και το look. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη WAHL ξυριστική σου για να κουρέψεις τις σκόρπιες τρίχες που μεγαλώνουν προς τα ζυγωματικά. 3.

Φρόντισε να ξυρίσεις το λαιμό και να δημιουργήσεις μια καθαρή γραμμή κάτω από το πιγούνι.

4.

Προσπάθησε να κρατήσεις τις τρίχες από το μουστάκι και τις τρίχες γύρω από το πιγούνι στο ίδιο μήκος με τις πλευρές.

92 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το μούσι Tight Beard χρησιμοποίησε τα τρίμερ:

2

Li FULL INOX BODY SET

(30288)

4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ Το απόλυτο εργαλείο! Ασταμάτητη κοπή, τρομερή δύναμη & πολλές επιλογές. + Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενο.

3

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, μινι ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και T-Blade. + Αυτονομία: 180min. | Φόρτιση: 60min.

Μήκος κοπής 0,5mm

4

Made in USA

GROOMSMAN PRO

Πλάτος κοπής 30mm

Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

(30219)

2

4 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ Το απαραίτητο εργαλείο για κάθε χρήστη που θέλει πραγματικά να φροντίζει τα γένια του. + Επαναφορτιζόμενο. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + 4 ανταλλακτικές κεφαλές: τρίμερ, διπλή ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες και κεφαλή για μύτη-αυτιά.

3

+ Αυτονομία: 60min. | Φόρτιση: 12h.

Μήκος κοπής 0,5mm

Πλάτος κοπής 30mm

4

Περιλαμβάνονται: 3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm), φορτιστής, λάδι λίπανσης των λεπίδων, βουρτσάκι καθαρισμού, χτενάκι για το μούσι, υφασμάτινη προστατευτική θήκη.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 93


Πως να τριμάρεις σωστά το σώμα σου Μπορεί το να τριμάρεις το σώμα σου να είναι μια καταπληκτική ιδέα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορείς να το κάνεις και σωστά. Το στήθος έχει διαφορετικές «ανάγκες» από τα πόδια ή τις μασχάλες ή την πλάτη. Παρακάτω θα σου δώσουμε ορισμένες συμβουλές ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

94 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


Το στήθος Αν είσαι αθλητής, bodybuilder ή απλά θέλεις το σώμα σου «καθαρό» τότε το να τριμάρεις το σώμα σου είναι μονόδρομος. Το να αφαιρέσεις όλες τις τρίχες στο στήθος σου, μπορεί να έχει περισσότερο νόημα αν είσαι κολυμβητής, ποδηλάτης ή γενικότερα αθλητής αλλά θα πρέπει να τις τριμάρεις και όχι να τις ξυρίσεις σύμφωνα με τους ειδικούς. Για να πετύχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς θα πρέπει να εξοπλιστείς με ένα WAHL τρίμερ. Ρύθμισε το τρίμερ στη σκάλα κοπής που θέλεις (ανάλογα

CLOSE CUT PRO (30268)

με τα χτενάκια) ώστε να κόψεις τις τρίχες

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

στο μήκος που επιθυμείς. Θα πρέπει όμως να θυμάσε ότι, ότι ισχύει για το μούσι ισχύει και

Made in USA

+ Ρεύματος

για το σώμα σου, θα πρέπει να προσαρμόζεις

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

την κοπή σου καθώς προχωράς ανάλογα με το

+ Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι.

σώμα σου και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

+ Heavy Duty Motor: 35% μεγαλύτερη δύναμη κοπής. + Μήκος κοπής: 0,6mm | Πλάτος κοπής: 46mm.

Χέρια και πόδια Για λεπτομερή δουλειά προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις τα χτενάκια από 1.5 έως 6mm αν θέλεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αν είσαι αθλητής θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το τρίμερ χωρίς τα χτενάκια. Το Aqua Groom είναι μια εξαιρετική επιλογή αφού μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και μέσα στο ντούς.

Η πλάτη

GROOMSMAN BODY (30033)

Απλά απαλλάξου από τις τρίχες στην πλάτη.

3 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ

Δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε σε έρευνα

+ Επαναφορτιζόμενο.

κάποιον που να του αρέσουν οι τρίχες στην

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

πλάτη! Τα λόγια είναι περιττά. Τριμάρε με το χαμηλότερο μήκος κοπής του τρίμερ σου χωρίς

+ 3 Κεφαλές: Τρίμερ, ξυριστική & κεφαλή για λεπτομέρειες.

χτενάκια ώστε να έχεις ένα άψογο αποτέλεσμα.

+ Αυτονομία: 60min | Φόρτιση: 12h.

Το Groomsman Pro είναι η ιδανική επιλογή για

+ Μήκος κοπής: 0,6mm | Πλάτος κοπής: 46mm.

αυτή τη δουλειά αφού εκτός του τρίμερ με μήκος κοπής 0,5mm σου δίνει τη δυνατότητα να ξυρίσεις ή να κάνεις τις λεπτομέρειες της πλάτης ή να το χρησιμοποιήσεις και για άλλα σημεία του σώματος όπως μύτη και αυτιά χάρη στις 3 επιπλέον κεφαλές που σου δίνει.

Οι μασχάλες Ποιος δε θέλει να φαίνεται πιο όμορφος και

AQUA GROOM (30311)

να «μυρίζει» λιγότερο; Δεν σου προτείνουμε να

2 σε 1 - ΤΡΙΜΕΡ & ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ξυρίσεις εντελώς τις μασχάλες σου (θα ήταν και λίγο περίεργο) αλλά λίγο τριμάρισμα πού

+ Επαναφορτιζόμενο.

και πού θα ήταν καλό. Οι τρίχες στη μασχάλες

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι.

είναι αποδεκτές ακόμα και για τους πιο

+ 2 Κεφαλές: Τρίμερ, ξυριστική & Ξυριστική

περιποιημένους άνδρες όμως η μόδα επιτάσσει

+ Αυτονομία: 180min | Φόρτιση: 60min.

να είναι κοντές και όχι τελείως ξυρισμένες. Το ιδανικό μήκος κοπής για τις μασχάλες θα πρέπει

+ Μήκος κοπής: 0,5mm | Πλάτος κοπής: 30mm. + Μπαταρία λιθίου.

να είναι μεγαλύτερο των 0,5mm.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 95


Η χρυσή εποχή του μπάρμπερινγκ συνεχίζει να εκτυλίσσεται, και το WAHL BARBER SHAVER Gold Edition, έρχεται να «μαγέψει» όποιον το χρησιμοποιήσει, είτε είναι επαγγελματίας μπαρμπέρης, είτε απλώς έχει υψηλά τον πήχη της αισθητικής! Το μοναδικό του design με χρυσές αποχρώσεις θα προσδώσει εγγυημένα ιδιαίτερη αισθητική στον χώρο σου, ενώ η ατσάλινη κεφαλή/ σίτα υπόσχεται ανεπανάληπτα «καθαρίσματα» αυχένα αλλά και τέλειο “γυαλοχαρτάρισμα” στο απόλυτο μηδέν σε όλη την επιφάνεια του δέρματος! Είτε βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου μπαρμπέρικο, στο σπίτι ή το αυτοκίνητό σου, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα εκπληκτικό, αφού το WAHL BARBER SHAVER είναι ο ακούραστος διορθωτής σου! Πάρε λοιπόν το BARBER SHAVER Gold Edition στα χέρια σου, δημιούργησε looks με ξεχωριστές υφές και λεπτομέρειες, εμπνευσμένα από την golden grunge αισθητική, και ζήσε την κάθε στιγμή πιο έντονα από ποτέ.

96 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


Χρήση Πολύ εύκολα μπορείς να «σβήσεις» τις τρίχες των γενιών σου με απόλυτα «καθαρό» τρόπο αφήνοντας συγχρόνως ανέπαφες τις γραμμές του στυλ σου. Καθάρισε τον αυχένα σου με απαλές, αργές και άνετες κινήσεις. Θα έχεις έτσι το αποτέλεσμα της μπαρμπέρικης αφής του “σκαντζόχοιρου”, ενώ εγγυημένα δεν θα κινδυνέψεις να χαλάσεις το κούρεμα σου, αφού οι τρίχες δεν θα «περάσουν» από την λεπτή σίτα του BARBER SHAVER και απλά θα «γυαλοχαρτάριστούν» και θα σβήσουν με τέλειο τρόπο. Ο μόνος τρόπος για λειτουργήσεις το BARBER SHAVER Gold Edition σαν μια κανονική ξυριστική … είναι να είσαι ξυρισμένος στο «μηδέν μήκος κοπής» το πρωί, και να φρεσκάρεις το ξύρισμα μετά από 9-10 ώρες. Έτσι οι μη καλοσχηματισμένες τρίχες που έκαναν την εμφάνισή τους στην διάρκεια της μέρας, θα εξαφανιστούν στη στιγμή. Στην περίπτωση αυτή δεν θα χρειάζεσαι ξύρισμα το επόμενο πρωί, αλλά ένα νέο φρεσκάρισμα την επομένη!

Κεφαλή / Τεχνολογία Το μυστικό για την μοναδική λειτουργία του WAHL BARBER SHAVER Gold Edition σου κρύβεται στην ειδική κεφαλή, η οποία στηρίζεται σε ένα πολύ ευέλικτο άξονα ενώ συγχρόνως καλύπτεται από ειδική ατσάλινη σίτα. Χάρη σε αυτόν τον ιδιαίτερο συνδυασμό, το τέλειο «σβήσιμο» κατά την διάρκεια της προσωπικής περιποίησης γίνεται εφικτό, ενώ η δημιουργία εφέ «ξυρίσματος» στο απόλυτο μηδέν και εκτέλεση μοναδικών fade στυλ με φυσικές μεταβάσεις μεταξύ επίπεδων κουρέματος γίνονται παιχνίδι! Επιπλέον το μοναδικό αυτό σύστημα κοπής εξασφαλίζει τέλεια αποτελέσματα, χωρίς να δημιουργεί ερεθισμούς που ενδέχεται να προκύψουν από περιττές τριβές!

Πλάτος κοπής Το WAHL Barber Shaver σου θα σβήσει ακόμα και το πιο δύσκολο σημείο με λίγα μόνο περάσματα μιας και το πλάτος κοπής 3,6cm θα καλύψει με σιγουριά αυτή την επιφάνεια.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 97


BARBER SHAVER Gold Edition

Για μέγιστη ταχύτητα και αποδοτικότητα, κράτησε τη μηχανή έτσι ώστε να είναι σε επαφή με το δέρμα. Μην πιέζεις δυνατά στο πρόσωπο. Τέντωσε το δέρμα και κράτησε το τεντωμένο στη διαδρομή της συσκευής. Η πολύ έντονη πίεση της συσκευής στο δέρμα, μπορεί να βλάψει τα φύλλα της και δεν θα οδηγήσει σε πιο βαθύ καθάρισμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να “σβήσεις” είναι να περάσεις με τη συσκευή «κόντρα» στη φορά των γενιών. Μπορείς επίσης να περάσεις και προς την άλλη κατεύθυνση για ένα πλήρες, βαθύ καθάρισμα. Τέντωσε το δέρμα και κράτησε το τεντωμένο στη διαδρομή της συσκευής.

Φωτεινή ένδειξη / Αυτονομία Με απλό και άμεσο τρόπο μπορείς να ενημερωθείς για το πότε έχει γίνει πλήρης φόρτιση, μόλις σβήσει το πράσινο φως της ενδεικτικής λυχνίας, το barber shaver είναι πλήρως φορτισμένo! Προσφέρει εξαιρετική αυτονομία πραγματικού χρόνου χρήσης τουλάχιστον 45 λεπτά!

Εξαρτήματα & Φύλαξη Περιλαμβάνονται: Καλώδιο φόρτισης, 1 ανταλλακτική κεφαλή, 1 κάλυμμα αλουμινίου, βουρτσάκι καθαρισμού, μεταλλική θήκη αποθήκευσης/μεταφοράς. Χάρη στην ειδική μεταλλική θήκη αποθήκευσης/μεταφοράς που διαθέτει, μπορείς να το μεταφέρεις παντού με ευκολία και ασφάλεια, έχοντας μαζί όλα τα αξεσουάρ της. Επιπλέον περιλαμβάνεται και βελούδινη θήκη για ακόμα μεγαλύτερη προστασία.

98 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


Πως να αποφύγεις τον ερεθισμό του δέρματος 1. Βρέξε μια πετσέτα με ζεστό νερό, το οποίο θα πρέπει να τοποθετηθεί στην περιοχή που πρόκειται να καθαρίσεις για δύο ή τρία λεπτά, προκειμένου να ανοίξουν οι πόροι και να μαλακώσουν οι τρίχες. 2. Αφαίρεσε την πετσέτα και άρχισε πρώτα από τις πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως ο λαιμός και κάτω από τα αυτιά. 3. Μην επανέρχεσαι στο ίδιο σημείο πολλές φορές επειδή η τριβή μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και ερεθισμό. 4. Ξέπλυνε το δέρμα σου καλά και είτε στέγνωσέ το, είτε άφησέ το να στεγνώσει. Το τρίψιμο με μια πετσέτα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. 5. Καθάρισε τη μηχανή σου μετά από κάθε τρεις ή τέσσερις χρήσεις.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 99


AQUA series


M O O R G A U Q A 30311


WAHL

AQUA SERIES

M I R T AQUA 30356


E V A H S A U AQ 30337


Παιδικό κούρεμα Το να κουρέψεις το παιδί σου στο σπίτι είναι εύκολο και πρακτικό με WAHL. Στις επόμενες σελίδες θα βρεις οδηγίες για κάποια από τα πιο δημοφιλή παιδικά κουρέματα και πως θα τα πραγματοποιήσεις.

104 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 105


CREW CUT Ένα από τα δημοφιλέστερα κουρέματα για παιδιά αλλά και άνδρες όλων των ηλικιών, το Crew Cut είναι διαχρονικό, στιλάτο και πολύ εύκολο όσον αφορά την εκτέλεση και συντήρηση. Προτίμησέ το τους Ανοιξιάτικους και Καλοκαιρινούς μήνες.

DIY tips! 1.

Με το χτενάκι Νο2 της WAHL κουρευτικής σου, ξεκίκησε από το πίσω μέρος του αυχένα και άρχισε να κουρεύεις προς το πάνω μέρος του κεφαλιού. Άφησε μακριά τα μαλλιά της κορυφής του κεφαλιού, συνέχισε προς τα πλαϊνά και ύστερα προς το πίσω μέρος του κεφαλιού.

2.

Άλλαξε στο χτενάκι Νο5 και στη συνέχεια, από μπροστά προς τα πίσω, πέρασε την κουρευτική μηχανή μαλακά από την κορυφή του κεφαλιού.

3.

Κούρεψε τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού από μπροστά προς τα πίσω. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο μέχρι όλα τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού να είναι στο ίδιο μήκος.

4.

Όσον αφορά στην περιοχή της φυσικής χωρίστρας του μαλλιού, κούρευε πάντα αντίθετα από την φορά της τρίχας. Έτσι δεν θα μπλέκονται τα μαλλιά, δεν θα στέκονται όρθια και θα κρύψεις τυχόν «γραμμές» που μπορεί να προκύψουν.

5.

Τρίμαρε τον αυχένα και γύρω από τα αυτιά χρησιμοποιώντας το WAHL τρίμερ σου ή την τεχνική της ανεστραμμένης κουρευτικής μηχανής.

106 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

DIY VIDEO Σκάναρε για να δεις πως μπορείς και μόνος σου να πραγματοποιήσεις το Crew Cut


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το κούρεμα Crew Cut χρησιμοποίησε τις μηχανές:

CHROME PRO PREMIUM (30329)

COLOR PRO

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

+ Ρεύματος.

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενη

CORDLESS

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι. + Premium Powerdrive Motor: 35% μεγαλύτερη δύναμη κοπής. + 70% πιο δυνατό κράτημα στα χτενάκια σε σχέση με τα κλασικά.

(30290)

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι. + 10 χρωματιστά χτενάκια και χρωματική ένδειξη μήκους κοπής στο σώμα. + Αυτονομία: 60min. + Φόρτιση: 12 h.

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), προστατευτικό λεπιδων, ψαλίδι, 2 χτένες -μια για μαλλιά και μια για μούσι-, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων.

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), σετ χτενάκια-οδηγοί για αριστερό & δεξί αυτί, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, θήκη από PVC αποθήκευσης / μεταφοράς, φορτιστής / αντάπτορας, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδων.

HOME PRO 200 (30009)

HAIRCUT & BEARD (30270)

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

+ Ρεύματος.

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενη

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα.

+ Αυτό-ακονιζόμενες & αποσπώμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι.

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

+ Αυτονομία: 40min

+ Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 4 Χτενάκια (3, 6, 10, 13 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, προστατευτικό λεπίδων, χτένα, ψαλίδι.

www.zazopoulossa.gr

+ Φόρτιση: 12h.

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, ψαλίδι, χτένα styling, χτένα για μούσι, χτένα μαλλιών, φορτιστής, υφασμάτινη θήκη μεταφοράς/αποθήκευσης.

www.wahl.gr | 107


LONG SPORTS Εάν ο γιός σου θέλει λίγο πιο μακριά από το συνηθισμένο μαλλιά προτίμησε αυτό το στυλ καθώς το look αυτό επιτρέπει λίγο παραπάνω μήκος αφήνοντας όμως τα μαλλιά αρκετά κοντά ώστε να τα συντηρείτε άνετα. Ένα εύκολο και γρήγορο στυλ ιδανικό για όλα τα παιδιά.

DIY tips! 1.

Θα χρειαστείς τα χτενάκια Νο3, Νο4 και Νο8 και τη WAHL κουρευτική σου. Άρχισε με το No3 για τα κατώτερα τμήματα των μαλλιών-κυρίως στο πίσω μέρος και στις πλευρές του κεφαλιού.

2.

Χρησιμοποίησε το χτενάκι Νο4 για να κόψεις και να «αναμείξεις» τα μαλλιά που βρίσκονται πιο ψηλά στο κεφάλι.

3.

Για να κουρέψεις τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού, χρησιμοποιήσε το χτενάκι Νο8, το οποίο θα αφήσει μαλλιά μήκους 2.5cm περίπου.

4.

Χτένισε τη φράντζα και χρησιμοποιήσε την τεχνική της ανεστραμμένης κουρευτικής μηχανής για να την τριμάρεις στο επιθυμητό μήκος.

5.

Πρόσθεσε κάποιο προϊόν styling για να δώσεις μια προσωπική πινελιά, αν θέλεις.

108 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες

DIY VIDEO Σκάναρε για να δεις πως μπορείς και μόνος σου να πραγματοποιήσεις το Long Sports


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το κούρεμα Long Sports χρησιμοποίησε τις μηχανές:

CHROME PRO PREMIUM

(30329)

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Made in USA

+ Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι. + Premium Powerdrive Motor: 35% μεγαλύτερη δύναμη κοπής. + 70% πιο δυνατό κράτημα στα χτενάκια σε σχέση με τα κλασικά.

Μήκος κοπής 0,9-3mm

+ Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια. Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), προστατευτικό λεπιδων, ψαλίδι, 2 χτένες -μια για μαλλιά και μια για μούσι-, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων.

Πλάτος κοπής 46mm

CLOSE CUT PRO (30268) ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Made in USA

+ Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι. + Heavy Duty Motor: 35% μεγαλύτερη δύναμη κοπής.

Μήκος κοπής 0,6mm Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 6 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδας, πλαστικό βαλιτσάκι αποθήκευσης - μεταφοράς.

COLOR PRO CORDLESS (30290) ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Ιδανική για κεφάλι και γένια.

Made in USA

+ Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενη. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι. + Χρωματιστά χτενάκια. + Αυτονομία: 60min. + Φόρτιση: 12 h. Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), σετ χτενάκια-οδηγοί για αριστερό & δεξί αυτί, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, θήκη από PVC αποθήκευσης / μεταφοράς, φορτιστής / αντάπτορας, ψαλίδι, χτένα, προστατευτικό λεπίδων.

www.zazopoulossa.gr

Μήκος κοπής 0,6mm Πλάτος κοπής 46mm

www.wahl.gr | 109


LONG SPORTS

ΠΡΟΤΑΣΗ

HOME PRO 200 (30009) ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Διαχρονικά απο τους κορυφαίους κωδικούς.

Made in USA

+ Ρεύματος + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα + Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια. + Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Περιλαμβάνονται: 4 Χτενάκια (3, 6, 10, 13 mm), βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, προστατευτικό λεπίδων, χτένα, ψαλίδι.

HAIRCUT & BEARD (30270) ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Ιδανική για κεφάλι και γένια. + Ρεύματος - Επαναφορτιζόμενη + Αυτό-ακονιζόμενες & αποσπώμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι. + Αυτονομία: 40min | Φόρτιση: 12h.

Μήκος κοπής 0,6mm

Πλάτος κοπής 46mm

ειδικό χτενάκι 1,5mm για γένια 2-3 ημερών!

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), Βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων, ψαλίδι, χτένα styling, χτένα για μούσι, χτένα μαλλιών, φορτιστής, υφασμάτινη θήκη μεταφοράς/αποθήκευσης.

Χρησιμοποίησε επίσης...

BARBER SHAVER (30281) Το «μαγικό» Wahl Barber Shaver, είναι η ιδανική λύση τόσο για ‘σένα, όσο και για τον επαγγελματία μπαρμπέρη! Η Ατσάλινη κεφαλή / σίτα θα προσφέρει ανεπανάληπτα «καθαρίσματα» αυχένα αλλά και τέλειο “γυαλοχαρτάρισμα” στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ σε όλη την επιφάνεια του δέρματος, όπου εσύ επιθυμείς! Το αποτέλεσμα είναι πάντα εκπληκτικό, είτε βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου μπαρμπέρικο, είτε στο μπάνιο του σπιτιού σου, είτε στο αυτοκίνητο (Travel Shaver)! Το Barber Shaver είναι ο ακούραστος διορθωτής σου, όπου και να βρίσκεσαι!

110 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


BA

www.zazopoulossa.gr

G

IN

Y I D

R E RB

www.wahl.gr | 111


CAESAR CUT Το κούρεμα αυτό εκτελείται και συντηρείται πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να το προτιμούν πολλοί γονείς. Τα μαλλιά είναι μεσαίου μήκους προς κοντά, συνήθως κομμένα σε στρώσεις, με μήκη που κυμαίνονται από 2-6cm. Το πρακτικό αυτό style, εγγυημένα, δεν σε κουράσει.

DIY tips! 1.

Βρέξε τα μαλλιά και χτένισέ τα.

2.

Επίλεξε το κατάλληλο χτενάκι WAHL για το κάθε επιθυμητό μήκος. Ξεκίνησε μπροστά από το δεξί αυτί και κόψε τα μαλλιά στα τμήματα 1, 2 και 3. Φρόντισε να κουρέψεις τα μαλλιά στον αυχένα.

3.

«Ανάμειξε» τα μαλλιά από το τμήμα 3 στο τμήμα 4 μετακινώντας την κουρευτική μηχανή ευθεία επάνω.

4.

Για να κόψεις τα μαλλιά στο τμήμα 4, κράτησε τα μαλλιά ίσια πάνω και χρησιμοποιήσε την τεχνική με την οποία είσαι πιο εξοικειωμένος/η, όπως την τεχνική «κουρευτική πάνω από τα δάχτυλα» για να κοντύνεις τα μαλλιά. Κόψε τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού από μπροστά προς τα πίσω, αλλά μην κουρεύεις τη φράντζα.

5.

Στη συνέχεια χτένισε τη φράντζα προς τα κάτω και τρίμαρέ την έτσι, ώστε να είναι στο ίδιο μήκος και σε ευθεία γραμμή.

6.

Για να ολοκληρώσεις το look, τρίμαρε τις φαβορίτες, γύρω από τα αυτιά και τον αυχένα χρησιμοποιώντας την τεχνική της «ανεστραμμένης κουρευτικής».

7.

Αν θες χρησιμοποίησε τζελ για styling για να ολοκληρώσεις το κούρεμα.

112 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


ΠΡΟΤΑΣΗ Για το κούρεμα Caesar Cut χρησιμοποίησε τις μηχανές:

CHROME PRO PREMIUM

(30329)

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ + Ρεύματος. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα. + Kεφαλή με ειδικό σύστημα ραβδισμού από διαμάντι. + Premium Powerdrive Motor: 35% μεγαλύτερη δύναμη κοπής. + 70% πιο δυνατό κράτημα στα χτενάκια σε σχέση με τα κλασικά. + Taper control για προσαρμογή του μήκους κοπής με ακρίβεια.

Μήκος κοπής 0,9-3mm

Πλάτος κοπής 46mm

Made in USA

Περιλαμβάνονται: 10 Χτενάκια (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), προστατευτικό λεπιδων, ψαλίδι, 2 χτένες -μια για μαλλιά και μια για μούσι-, βουρτσάκι καθαρισμού, λάδι λίπανσης των λεπίδων.

o

mb o C

HOME PRO 200

HAIRCUT & BEARD

+ Κουρευτική μηχανή Ρεύματος.

+ Κουρευτική μηχανή Ρεύματος Επαναφορτιζόμενη

(30009)

+ Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα + Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας. + Μήκος κοπής: 0.9-3mm. + Πλάτος κοπής: 46mm. + MADE IN USA

(30270)

+ Αυτό-ακονιζόμενες & αποσπώμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι. + Μήκος κοπής: 0.6mm. + Πλάτος κοπής: 46mm. + Αυτονομία: 40min + Φόρτιση: 12h.

www.zazopoulossa.gr

HOME PRO 100 combo (30265)

+ Κουρευτική Ρεύματος & Τριμερ μπαταρίας. + Αυτό-ακονιζόμενες λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

BARBER SHAVER (30281)

+ Με ανταλλακτική κεφαλή και shaving foil, η οποία αιχμαλωτίζει χωρίς πόνο τις τρίχες που αναπτύσσονται σε διάφορες κατευθύνσεις.

+ Πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ ειδικού τύπου περιέλιξης μακράς διάρκειας.

+ Μήκος κοπής: 0.0mm.

+ Μήκος κοπής: 0.8mm.

+ Φόρτιση: 8h.

+ Πλάτος κοπής: 40mm.

+ Πλάτος κοπής: 36mm. + Αυτονομία: 45min.

+ MADE IN EU

www.wahl.gr | 113


Γυναίκα


Μυστικά απολέπισης σε πρόσωπο και σώμα για υπέροχο δέρμα από την κορυφή ως τα νύχια! Καθώς μεγαλώνουμε, η δημιουργία κυττάρων φθίνει και τα νεκρά κύτταρα μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα μας να δείχνει θαμπή. Η σωστή απολέπιση σώματος και προσώπου σε εβδομαδιαία βάση μπορεί να αναδείξει την επιδερμίδα χαρίζοντάς της υγεία και λάμψη. Η καλή απολέπιση δίνει άλλωστε στην επιδερμίδα τη δυνατότητα να ενυδατώνεται καλύτερα.

καλυμμένη από νεκρά κύτταρα. Χωρίς την σωστή απολέπιση άλλωστε, η επιδερμίδα δεν θα δεχτεί σωστά το μακιγιάζ ή την ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιείς. Η καλύτερη ώρα απολέπισης του προσώπου είναι το πρωί. Το βράδυ, η επιδερμίδα αναδομείται, οπότε το πρωινό scrub θα την αναζωογονήσει. Φυσικά, ειδικά στο πρόσωπο, πρέπει να τηρείς μια ισορροπία χωρίς υπερβολές.

Ξεκίνα την απολέπιση σώματος με τα κατάλληλα εργαλεία:

Εφάρμοσε το προϊόν απολέπισης της επιλογής σου πάνω στη βούρτσα, το γάντι ή απευθείας στο πρόσωπο και άπλωσέ το με κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα κι έπειτα ξύπλυνε με χλιαρό νερό. Αν σου αρέσουν τα φυσικά scrub, προτίμησε μια πάστα σόδας με αποσταγμένο νερό ή μαύρης ζάχαρης με λάδι καρύδας. Αν πάλι έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα που εμφανίζει αλλεργίες, προτίμησε υποαλλεργικά προϊόντα εξειδικευμένης φροντίδας και στην απολέπιση.

Το απλό σφουγγάρι δεν μπορεί να σου προσφέρει την απολέπιση που επιθυμείς. Επένδυσε σε ένα γάντι απολέπισης ιδανικά για το πρόσωπο και το σώμα, που δεν θα τραυματίζει το δέρμα και που δεν θα αποτελεί πηγή βακτηρίων, καθώς πρέπει να καθαρίζεται σωστά. Έπειτα επίλεξε το κατάλληλο προϊόν scrub που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου. Υπάρχει απολεπιστικό τζελ, απολεπιστική κρέμα, ακόμα και απολεπιστικό λάδι αρκεί να καταλάβεις ποιο είναι αυτό που λειτουργεί καλύτερα στο δέρμα σου. Άλλωστε, αξίζει να θυμάσαι πως τα προϊόντα απολέπισης όπως τα scrubs διατίθενται με μικρούς κόκκους για ευαίσθητες επιδερμίδες και με μεγαλύτερους κόκκους για κανονικές επιδερμίδες.

Χαλάρωσε και λάβε δράση: Ειδικά η σωστή απολέπιση του σώματος απαιτεί χρόνο, για να καλύψεις σωστά όλα τα σημεία, από την κορυφή ως τα νύχια. Με τη βοήθεια του γαντιού απολέπισης και του προϊόντος που θα επιλέξεις, κάνε μασάζ με χλιαρό νερό και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στους αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα. Αν εμφανίζεις ακμή στους γλουτούς ή την πλάτη, μην παραλείπεις το μασάζ και στα σημεία αυτά. Στην επόμενη φάση, βγαίνεις από το μπάνιο και ταμπονάρεις το δέρμα με την πετσέτα για να ακολουθήσει η ενυδάτωση. Φρόντισε κάθε σημείο στο οποίο έκανες απολέπιση να εφαρμόσεις το προϊόν ενυδάτωσης γιατί τη στιγμή αυτή, που το δέρμα έχει καθαρίσει από τα νεκρά κύτταρα, είναι έτοιμο να απορροφήσει το ενυδατικό προϊόν καλύτερα.

Απολέπιση προσώπου: Αν δεν κάνεις καθημερινή ή εβδομαδιαία απολέπιση η επιδερμίδα σου θα είναι θαμπή και www.zazopoulossa.gr

Ανάλογα με τα συστατικά που περιέχουν τα απολεπιστικά προϊόντα, σου παρέχουν ξεχωριστή φροντίδα. Για παράδειγμα, το γλυκολικό οξύ μπορεί να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, τα σαλικυλικά οξέα βοηθούν στην ακμή του προσώπου και τα ρετινοειδή αυξάνουν την κυτταρική κυκλοφορία.

Μην ξεχνάς τα χείλη σου: Τα σκασμένα χείλη δεν θα αφήσουν ποτέ το απολεπισμένο και ανανεωμένο πρόσωπό σου να δείχνει λαμπερό. Πάρε χρόνο και κάνε srub στα χείλη τρίβοντας τα απαλά με οδοντόβουρτσα και λάδι καρύδας με καστανή ζάχαρη, λάδι καρύδας και κανέλα ή καστανή ζάχαρη και μέλι. Έπειτα, εφάρμοσε ένα προϊόν ενυδάτωσης και στα χείλη προτού εφαρμόσεις κραγιόν ή λιπ γκλος.

Απολέπιση και στις πατούσες: Συνηθίζουμε να θυμόμαστε τα πέλματα μόνο το καλοκαίρι αλλά η σωστή απολέπιση της πατούσας και το χειμώνα, θα κάνει θαύματα μέχρι να έρθει το καλοκαίρι. Πρώτα τρίψε τις φτέρνες με ελαφρόπετρα ή το ειδικό εργαλείο για την απολέπιση της περιοχής (1 λεπτό σε κάθε φτέρνα) και στη συνέχεια εφάρμοσε ένα προϊόν ενυδάτωσης ιδανικά προτού κοιμηθείς και φορώντας επάνω κάλτσες για να διατηρήσεις την υγρασία στην περιοχή και να πετύχεις πιο γρήγορη και αποτελεσματική επούλωση του «σκασμένου» πέλματος. Πηγή: https://www.wecare.gr

www.wahl.gr | 115


CLEAN & CONFIDENT

Θέλεις να είσαι περιποιημένη πάντα και παντού; Η WAHL φροντίζει να μη σου ξεφύγει ούτε τρίχα αφού με το γυναικείο τρίμερ CLEAN & CONFIDENT μπορείς να έχεις πάντα τον έλεγχο και να διορθώνεις οποιαδήποτε “ατέλεια” οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι. Το CLEAN & CONFIDENT είναι ένα κομψό τρίμερ μπαταρίας ειδικά σχεδιασμένο για να απομακρύνει τις περιττές τρίχες από το πρόσωπο, τις μασχάλες, το μπικίνι αλλά και τα πόδια. Το επιπλέον χτενάκι-οδηγός που περιλαμβάνεται σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις το μήκος κοπής που θέλεις ανάμεσα σε 2 ή 4mm. Εφάρμοσε σε όποιο σημείο χρειάζεται, ακόμα και στις πιο ευαίσθητες περιοχές χωρίς πόνο και ερεθισμούς!

30222 116 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


Αποτέλεσμα ακριβείας - Ευκολία χρήσης Με το CLEAN & CONFIDENT της WAHL θα μπορέσεις εύκολα και γρήγορα να τριμάρεις τις τρίχες σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός σου. Ενεργοποιείται και απενεργοποιείται εύκολα από το διακόπτη ON/OFF ενώ λειτουργεί με μια μπαταρία ΑΑΑ η οποία και περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Η κεφαλή πλάτους 17mm καλύπτει μεγάλη περιοχή και θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς γρήγορα, ανώδυνα και χωρίς ερεθισμούς. Δώσε έμφαση στη λεπτομέρεια και απαλλάξου από τις ενοχλητικές τρίχες σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος ή του προσώπου σου!

Αποσπώμενη και Πλενόμενη κεφαλή. Η κεφαλή του CLEAN & CONFIDENT θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρόνο αφού το μεγάλο πλάτος κοπής της (17mm), καλύπτει μεγάλη επιφάνεια και θα σου προσφέρει άμεσα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το επιπλέον χτενάκι-οδηγός που περιλαμβάνεται στη συσκευασία εφαρμόζει πάνω στην κεφαλή και σου προσφέρει άλλα δύο μήκη κοπής 2 και 4mm. Ο καθαρισμός της κεφαλής είναι μια εύκολη διαδικασία αφού είναι πλενόμενη.

Φρύδια

Πρόσωπο

Μπικίνι - Σώμα

Τα περιποιημένα και καλοσχηματισμένα φρύδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην έκφραση του προσώπου σου, αφού τις περισσότερες φορές το κάνουν να δείχνει συμμετρικό και φωτεινό! Με το CLEAN & CONFIDENT μπορείς να δώσεις το επιθυμητό σχήμα στα φρύδια σου με έμφαση στη λεπτομέρεια και να αποκτήσεις βλέμα που μαγνητίζει.

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στο πάνω μέρος του χείλους είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες. Το CLEAN & CONFIDENT της WAHL θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τις ενοχλητικές αυτές τρίχες γρήγορα και ανώδυνα.

Χρησιμοποιήσε το γυναικείο τρίμερ της WAHL σε ολόκληρο το σώμα για να αφαιρέσεις τις ανεπιθύμητες τρίχες. Ιδανικό και για την περιοχή του μπικίνι, για τα πόδια αλλά και τις μασχάλες. Κατάλληλο ακόμα και μετά την αποτρίχωση αφού θα σε βοηθήσει να αφαιρέσεις τις τρίχες που έχουν “ξεφύγει”.

Εργονομικό μέγεθος ταξιδίου

Ανοδιωμένο σώμα αλουμινίου

Η συσκευασία και το μέγεθος της συσκευής, σου δίνουν τη δυνατότητα να την έχεις πάντα μαζί σου στο ταξίδι, στη δουλειά, στις διακοπές. Μοιάζει με μάσκαρα κάτι το οποίο το κάνει ακόμα πιο διακριτικό.

Το σώμα της συσκευής έχει μωβ χρώμα. Όταν το καπάκι είναι καλά τοποθετημένο στη θέση του προστατεύει την κεφαλή από τυχόν φθορά λόγω πτώσης. Η επεξεργασία της ανοδίωσης προσφέρει στο τρίμερ ανθεκτικότητα, μοναδική αντοχή στη διάβρωση, σταθερότητα στην απόχρωση καθώς και μοναδική αισθητική που αναδεικνύει τη μεταλλική φύση του αλουμινίου.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 117


PURE CONFIDENCE

Το PURE CONFIDENCE είναι ένα κομψό γυναικείο, επαναφορτιζόμενο, τρίμερ από τη WAHL ειδικά σχεδιασμένο για τις ευαίσθητες περιοχές του σώματος και την περιοχή του μπικίνι. Η κεφαλή ακριβείας με τα 6 διαφορετικά μήκη κοπής θα καλύψουν κάθε σου ανάγκη και θα σου επιτρέψει να πετύχεις ακριβή σχήματα γρήγορα και εύκολα, ενώ σε περίπτωση που θες να αποτριχώσεις το χαμηλότερο μήκος κοπής στα 0,5mm θα προετοιμάσει κατάλληλα την περιοχή. Διαθέτει επιπλέον 2 κεφαλές, μια για φρύδια και πρόσωπο και μια ξυριστική για το μπικίνι. Εφάρμοσε σε όποιο σημείο χρειάζεται, ακόμα και στις πιο ευαίσθητες περιοχές χωρίς ερεθισμούς!

30223 118 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


Αποτέλεσμα ακριβείας - Ευκολία χρήσης Ο σχηματισμός της περιοχής του μπικίνι μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο την εμφάνισή σου αλλά και την αυτοπεποίθησή σου. Με το PURE CONFIDENCE θα καταφέρεις να τριμάρεις την περιοχή που θέλεις με ακρίβεια να δώσεις οποιοδήποτε «σχήμα» θελήσεις. Επιπλέον μπορείς να αφαιρέσεις την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από τα φρύδια, τη γραμμή του μπικίνι και το πρόσωπο. Τα 60 λεπτά αυτονομίας θα σου φτάσουν για παραπάνω από μια χρήσεις ενώ ταυτόχρονα θα σου δώσουν ελευθερία κινήσεων.

Χτενάκι - Οδηγός Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ένα πτυσσόμενο χτενάκι-οδηγός πέντε θέσεων (2, 5, 7, 10 και 12mm) δίνοντάς σου τη δυνατότητα να τριμάρεις τις τρίχες στο σώμα σου στο μήκος που επιθυμείς ανάλογα με την περιοχή που θα τριμάρεις.

Τρίμερ

Shaver

Φρύδια

Με τη βασική κεφαλή μπορείς να τριμάρεις πόδια, μασχάλες, μπικίνι και πρόσωπο ξεκινώντας από τα 0,5 mm και να φτάσεις έως και 12mm χάρη στο προσαρμοζόμενο χτενάκι οδηγό.

Με αυτή την κεφαλή μπορείς να ξυρίσεις ανεπιθύμητες τρίχες στο πρόσωπο αλλά και τρίχες που «ξέφυγαν» στο μπικίνι ή να κόψεις τις τρίχες ομοιόμορφο μήκος.

Με αυτή την κεφαλή θα μπορέσεις να τριμάρεις τις ανεπιθύμητες τρίχες από τα φρύδια σου και να τους δώσεις ένα ομοιόμορφο σχήμα! Ο οδηγός 2 θέσεων στα 2 και 4mm σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ το μήκος κοπής των τριχών και να δώσεις στο σχέδιο που επιθυμείς.

Επαναφορτιζόμενο με 60’ αυτονομία!

Εργονομικό μέγεθος ταξιδίου

Το PURE CONFIDENCE της WAHL θα σου προσφέρει ευελιξία κινήσεων ώστε να φτάσεις ακόμα και στις πιο «δύσκολες» περιοχές αφού θα το χρησιμοποιήσεις χωρίς καλώδιο. Τα 60 λεπτά αυτονομίας είναι υπεραρκετά για να τριμάρεις επαρκώς οποιοδήποτε μέρος του σώματός σου.

Η συσκευασία και το μέγεθος της συσκευής, σου δίνουν τη δυνατότητα να την έχεις πάντα μαζί σου στο ταξίδι, στη δουλειά, στις διακοπές.

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 119


WAHL APP

Σύντομα κοντά σας ένας τέλειος ψηφιακός σύμβουλος αγορών!

120 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


WAHL APP... Coming soon!

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 121


WAHL

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Φωτογραφία

Κωδικός:

30883

30872

30017

30329

30268

30312

Μοντέλο:

ELITE PRO

BALDFALDER

CHROME PRO

CHROME PRO PREMIUM

CLOSE CUT

CLOSE CUT (RED)

Τύπος λειτουργίας:

Ρεύματος

Ρεύματος

Ρεύματος

Ρεύματος

Ρεύματος

Ρεύματος

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

T-Blade. Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από νοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από νοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από νοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Taper Control:

-

-

Πλάτος κοπής:

46 mm

46 mm

46 mm

46 mm

46 mm

46 mm

Μήκος κοπής:

0,9-3 mm

0,8-3 mm

0,9-3 mm

0,9-3 mm

0,6 mm

0,6 mm

Αυτονομία:

-

-

-

-

-

-

Φόρτιση:

-

-

-

-

-

-

Χτενάκια:

10 (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm)

5 (1.5, 3, 6, 10, 13mm)

9 (1.5, 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm)

10 (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm)

6 (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13mm)

6 (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13mm)

Βάρος:

490 g

448 g

477 g

557 g

456 g

456 g

Μήκος Καλωδίου:

2,4 m

2,4 m

2,4 m

2,4 m

2,4 m

2,4 m

Λεπίδες:

QR code

122 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


30016

30269

30010

30009

30264

30885

30014

30330

COLOR PRO

CLIP N’ TRIM

HOME PRO 300

HOME PRO 200

HOME PRO 100

HYBRID CORDED

HOME PRO

HOME PRO KIT

Ρεύματος

Ρεύματος

Ρεύματος

Ρεύματος

Ρεύματος

Ρεύματος

Ρεύματος

Ρεύματος

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

-

-

46 mm

46 mm (K) 30 mm (Τ)

46 mm

46 mm

40 mm

40 mm

46 mm

46 mm

0,9-3 mm

0,9-3 mm (K) 0.5mm (Τ)

0,9-3 mm

0,9 mm

0,8 mm

0,6 mm

1-3 mm

1-3 mm

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

9 (1.5, 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm), σετ χτενάκια για αυτιά, οδηγός για φρύδια & οδηγός για τριμάρισμα αυτιών.

9 (1.5, 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm) σετ χτενάκια για αυτιά, οδηγός για φρύδια & οδηγός για τριμάρισμα αυτιών.

8 (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm)

4 (3, 6, 10, 13mm)

8 (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm)

8 (3, 6, 9, 12, 16, 19, 22, 25mm)

8 (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm), σετ χτενάκια για αυτιά

8 (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm), σετ χτενάκια για αυτιά

480 g

458 g

444 g

449 g

367 g

195 g

353 g

320 g

2,4 m

2,4 m

2,4 m

2,4 m

2,4 m

2,4 m

2,4 m

2,4 m

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 123


WAHL

ΣΕΤ ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ & ΤΡΙΜΕΡ

Φωτογραφία

Κωδικός:

30313

30314

30265

30013

30276

30895

Μοντέλο:

COLOR PRO CORDLESS COMBO

CLOSE CUT PRO COMBO

HOME PRO 100 COMBO

DELUXE CHROME PRO COMBO

COLOR PRO COMBO

CHROME PRO COMBO

Τύπος λειτουργίας:

Ρεύματος Επαναφ/ζόμενη

Ρεύματος

Ρεύματος

Ρεύματος

Ρεύματος

Ρεύματος

Λεπίδες:

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

T-Blade. Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από νοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από νοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από νοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Taper Control:

Πλάτος κοπής:

46 mm (K) 25 mm (Τ)

46 mm (K) 25 mm (Τ)

40 mm (K) 25 mm (Τ)

46 mm (K) 25 mm (Τ)

40 mm (K) 25 mm (Τ)

46 mm (K) 25 mm (Τ)

Μήκος κοπής:

0,6 mm (K) 0.5mm (Τ)

0,6 mm (K) 0.5mm (Τ)

0,8 mm (K) 0.5mm (Τ)

1-3 mm (K) 0.5mm (Τ)

0,8 mm (K) 0.5mm (Τ)

0,9-3 mm (K) 0.5mm (Τ)

60 min

-

-

-

-

-

12 h

-

-

-

-

-

Αυτονομία:

Φόρτιση:

Χτενάκια:

Βάρος:

Μήκος Καλωδίου:

10 (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm)

9 (1.5, 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm)

8 ( 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm)

8 (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm), σετ χτενάκια για αυτιά

8 (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm)

8 (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm), σετ χτενάκια για αυτιά, οδηγός για φρύδια & οδηγός για τριμάρισμα αυτιών.

230 g

463 g

372 g

353 g

357 g

477 g

-

2,4 m

2,4 m

2,4 m

2,4 m

2,4 m

QR code

124 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


WAHL

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

30349

30352

30270

30290

30289

30884

30893

LITHIUM PRO LED FADE

LITHIUM PRO LCD FADE

HAIRCUT & BEARD

COLORPRO CORDLESS

COLORPRO LITHIUM

HYBRID LED

HYBRID LCD

Ρεύματος Επαναφ/ζομενη

Ρεύματος Επαναφ/ζομενη

Ρεύματος Επαναφ/ζομενη

Ρεύματος Επαναφ/ζομενη

Ρεύματος Επαναφ/ζομενη

Ρεύματος Επαναφ/ζομενη

Ρεύματος Επαναφ/ζομενη

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι

Αυτοακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι

46 mm

46 mm

46 mm

46 mm

46 mm

40 mm

40 mm

0,5-3,5 mm

0,5-3,5 mm

0,6 mm

0,6 mm

0,9-3 mm

0,6 mm

0,6 mm

100 min

100 min

40 min

60 min

90 min

60 min

60 min

100 min

100 min

12 h

12 h

120 min

16 h

16 h

6 (3, 6, 9, 12, 19, 25mm).

6 (3, 6, 9, 12, 19, 25mm).

10 (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm)

10 (1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm)

8 (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25mm), σετ χτενάκια για αυτιά

8 (3, 6, 9, 12, 16, 19, 22, 25mm)

8 (3, 6, 9, 12, 16, 19, 22, 25mm)

225 g

225 g

226 g

230 g

283 g

195 g

195 g

-

-

-

-

-

-

-

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 125


WAHL

ΤΡΙΜΕΡ

Φωτογραφία

Κωδικός:

30218

30280

30080

30291

30288

Μοντέλο:

LI STAINLESS STEEL

LI STAINLESS STEEL ADVANCED

Li FULL INOX FACE SET

Li FULL INOX FACE

Li FULL INOX BODY SET

Τύπος λειτουργίας:

Επαναφορτιζόμενο

Επαναφορτιζόμενο

Επαναφορτιζόμενο

Επαναφορτιζόμενο

Επαναφορτιζόμενο

Λεπίδες:

Αυτο-ακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτο-ακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτο-ακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτο-ακονιζόμενες από νοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτο-ακονιζόμενες από νοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Taper Control:

-

-

-

-

-

Πλάτος κοπής:

30 mm (Τ) - 26 mm (Ξ)

30 mm (Τ) - 26 mm (Ξ) - 40 mm (T-blade)

30 mm (Τ) - 26 mm (Ξ) - 40 mm (T-blade) - 8 (Tribal)

30 mm

40 mm (Τ) - 26 mm (Ξ) - 40 mm (T-blade) - 8 (Tribal)

Μήκος κοπής:

0,5 mm

0,5 mm

0,5 mm

0.5mm

0.5mm

Αυτονομία:

240 min

360 min

180 min

180 min

180 min

Φόρτιση:

60 min

60 min

60 min

60 min

60 min

Κεφαλές:

3 (τρίμερ, μινι ξυριστική, μύτη-αυτιά)

3 (τρίμερ, ξυριστική, μύτη-αυτιά, T-blade)

4 (τρίμερ, μίνι ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες, T-blade)

1

4 (τρίμερ, μίνι ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες, T-blade)

1 εξι θέσεων (2, 4, 6, 8, 10, 12 mm)

1 έξι θέσεων (2,4,6,8,10,12mm), 3 χτενάκια (1.5, 3, 4.5mm) και 8 χτενάκια για το T-Blade (3,6,10,13,16,19,22 & 25mm)

3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5 mm), 8 για τα μαλλιά (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), 1 χτενάκι 6 θέσεων (2, 4, 6, 8, 10, 12 mm) και 1 χτενάκι 2 όψεων 2mm.

3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5 mm), 8 για τα μαλλιά (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), 1 χτενάκι 6 θέσεων (2, 4, 6, 8, 10, 12 mm) και 1 χτενάκι 2 όψεων 2mm.

3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5mm), 1 πτυσσόμενο για το τρίμερ (2,4,6,8,10 και 12mm) και 3 για το T-Blade (3,6 και 10mm).

209 g

209 g

119 g

119 g

132 g

-

-

-

-

-

Χτενάκια:

Βάρος:

Μήκος Καλωδίου:

QR code

126 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


WAHL

ΤΡΙΜΕΡ

30292

30286

30266

30219

30033

30896

Li FULL INOX BODY

BEARD & STUBBLE

Li VARIO TRIMMER

GROOMSMAN PRO

GROOMSMAN BODY

GROOMSMAN RECHARGEABLE

Επαναφορτιζόμενο

Επαναφορτιζόμενο

Επαναφορτιζόμενο

Επαναφορτιζόμενο

Επαναφορτιζόμενο

Επαναφορτιζόμενο

Αυτο-ακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτο-ακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτο-ακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτο-ακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτο-ακονιζόμενες από νοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτο-ακονιζόμενες από νοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

-

-

-

-

-

-

30 mm

30 mm

30 mm

30 mm (Τ) - 26 mm (Ξ) - 8 (Tribal)

0 mm (Τ) - 30 mm (Ξ) - 8 (Tribal)

30 mm

0,5 mm

0,5 mm

0,5 mm

0,5 mm

0.5mm

0.5mm

180 min

180 min

60 min

60 min

80 min

12 h

12 h

12 h

240 min 60 min

https://www.wahl.gr/product/ rechargeable-grooming/ 60 min 60 min

1

1

1

4 (τρίμερ, διπλή ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέριες, μύτηαυτιά)

1

3 (τρίμερ, μίνι ξυριστική, μύτηαυτιά)

3 για το μούσι (1.5, 3, 4.5 mm), 8 για τα μαλλιά (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm), 1 χτενάκι 6 θέσεων (2, 4, 6, 8, 10, 12 mm) και 1 χτενάκι 2 όψεων 2mm

1 πτυσσόμενο 3-24mm και 1 πτυσσόμενο 2-24mm

1 πτυσσόμενο 3-24mm και 1 πτυσσόμενο 2-24mm

1 οδηγός 6 θέσεων (2, 4, 6, 8, 10, 12 mm) & 3 clip-on (1.5, 3, 4.5 mm)

1 οδηγός 6 θέσεων (2, 4, 6, 8, 10, 12 mm) & 3 clip-on (1.5, 3, 4.5 mm)

1 οδηγός 5 θέσεων (2,5,7,10 & 12mm) & 3 clip-on (1.5,3 & 4.5mm)

133 g

121 g

121 g

114 g

131 g

115 g

-

-

-

-

-

-

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 127


WAHL

ΤΡΙΜΕΡ

Φωτογραφία

Κωδικός:

30244

30311

30336

30356

Μοντέλο:

GROOMSMAN CORDLESS

AQUA GROOM

VACUUM TRIMMER

AQUA TRIM

Επαναφορτιζόμενο

Επαναφορτιζόμενο

Επαναφορτιζόμενο

Επαναφορτιζόμενο

Αυτο-ακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτο-ακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι

Αυτο-ακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι

Αυτο-ακονιζόμενες από νοξείδωτο ατσάλι

Taper Control:

-

-

-

Πλάτος κοπής:

28 mm

30 mm (Τ) - 45 mm (Ξ)

30 mm

30 mm

Μήκος κοπής:

0,5 mm

0,5 mm

0,5 mm

0.5mm

Αυτονομία:

60 min

180 min

90 min

100 min

Φόρτιση:

8h

60 min

90 min

60 min

Κεφαλές:

1

2 (τρίμερ, διπλή ξυριστική)

1

1

1 οδηγός 6 θέσεων (2, 4, 6, 8, 10 & 12mm) & 3 clip-on (1.6,3.2 & 4.8mm).

1 πτυσσόμενο 6 θέσεων (2, 4, 6, 8, 10, 12mm), 3 χτενάκια για το μούσι (1.5, 3, 4.5) και 8 χτενάκια για μαλλιά (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22 & 25mm).

1 πτυσσόμενο (2-12mm) και 8 χτενάκια-οδηγοί (3, 6, 10, 13, 16, 19, 22, 25 mm).

2 προσαρμοζόμενα A.(1, 1.5, 2, 2.5, 3, 3.5, 4, 4.5, 5, 5.5, 6, 6.5, 7, 7.5, 8, 8.5, 9, 9.5 & 10 mm) - B. (11, 11.5, 12, 12.5, 13, 13.5, 14, 14.5, 15, 15.5, 16, 16.5, 17, 17.5, 18, 18.5, 19, 19.5 & 20mm).

126 g

209 g

174 g

150 g

-

-

-

-

Τύπος λειτουργίας:

Λεπίδες:

Χτενάκια:

Βάρος: Μήκος Καλωδίου:

QR code

128 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


WAHL

ΤΡΙΜΕΡ

30279

30115

30220

30278

30897

30331

MUSTACHE & BEARD

GROOMSMAN BATTERY

GROOMSMAN ALL IN ONE

MUSTACHE & BEARD COMBO

TRAVEL KIT

DELUXE TRAVEL KIT

Μπαταρίας

Μπαταρίας

Μπαταρίας

Μπαταρίας

Μπαταρίας

Μπαταρίας

Αυτο-ακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτο-ακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτο-ακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Αυτο-ακονιζόμενες από ανοξείδωτο ατσάλι με ανθρακονήματα

Ανοξείδωτο ατσάλι

Ανοξείδωτο ατσάλι

-

-

-

-

-

-

30 mm

28 mm

30 mm (Τ) - 26 mm (Ξ) - 8 (Tribal)

30 mm

28 mm

30 mm (Τ) - 26 mm (Ξ)

0,5 mm

0,5 mm

0,5 mm

0,5 mm

0,5 mm

0,5 mm

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

1

1

3 (Τρίμερ, διπλή ξυριστική, κεφαλή για λεπτομέρειες)

1

1

3 (Τρίμερ, ξυριστική, μύτη-αυτιά)

1 οδηγός 6 θέσεων (2,4,6,8,10 & 12mm) & 3 clip-on (1.5,3 & 4.5mm)

1 οδηγός 6 θέσεων (2,4,6,8,10 & 12mm) & 3 clip-on (1.5,3 & 4.5mm) & 4 χτενάκια 3, 6, 10 & 13 mm.

1 οδηγός 6 θέσεων (2,4,6,8,10 & 12mm) & 3 clip-on (1.5,3 & 4.5mm).

1 οδηγός 5 θέσεων (2, 5, 7, 10, 12mm) & 3 clip-on (1.5,3 & 4.5mm)

1 πτυσσόμενο (1.5, 3, 5.5, 7.5, 1, 13 mm)

-

92 g

94 g

97 g

95 g

49 g

56 g

-

-

-

-

-

-

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 129


WAHL

ΤΡΙΜΕΡ

Φωτογραφία

Κωδικός:

30277

30216

30871

30214

Μοντέλο:

MICRO LITHIUM

MICRO GROOMSMAN

EAR, NOSE & BROW

EAR, NOSE & BROW

Μπαταρίας

Μπαταρίας

Μπαταρίας

Μπαταρίας

Ανοξείδωτο ατσάλι

Ανοξείδωτο ατσάλι

Ανοξείδωτο ατσάλι

Ανοξείδωτο ατσάλι

Taper Control:

-

-

-

-

Πλάτος κοπής:

-

-

-

-

Μήκος κοπής:

-

-

-

-

Αυτονομία:

-

-

-

-

Φόρτιση:

-

-

-

-

Κεφαλές:

2 (τρίμερ, μύτης-αυτιών)

3 (τρίμερ, κεφαλή για λεπτομέρειες, μύτης-αυτιών)

1

2 (Κεφαλή για λεπτομέρειες, μύτης-αυτιών)

Χτενάκια:

1 δύο θέσεων 2 & 4mm

1 δύο θέσεων 2 & 4mm

-

-

31 g

31 g

77 g

104 g

-

-

-

-

Τύπος λειτουργίας:

Λεπίδες:

Βάρος:

Μήκος Καλωδίου:

QR code

130 | WAHL | Το όνομα που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες


WAHL

ΤΡΙΜΕΡ & ΞΥΡΙΣΤΙΚΕΣ

30122

30213

30267

30215

30281

30337

EAR, NOSE & BROW

EAR, NOSE & BROW

QUICK STYLE

5640-326

BARBER SHAVER

AQUA SHAVE

Μπαταρίας

Μπαταρίας

Μπαταρίας

Μπαταρίας

Επαναφορτιζόμενη

Επαναφορτιζόμενη

Ανοξείδωτο ατσάλι

Ανοξείδωτο ατσάλι

Ανοξείδωτο ατσάλι

Ανοξείδωτο ατσάλι

Ανοξείδωτο ατσάλι

Ανοξείδωτο ατσάλι

-

-

-

-

-

-

-

-

30 mm

-

36 mm

40 mm

-

-

0,1 mm

-

0,0 mm

0,0 mm

-

-

-

-

45 min

90 min

-

-

-

-

8h

60 min

3 (τρίμερ, κεφαλή για λεπτομέρειες, μύτηςαυτιών)

2 (Κεφαλή για λεπτομέρειες, μύτηςαυτιών)

2 (Τρίμερ, μύτηςαυτιών)

1

1

1

1 δύο θέσεων 2 & 4mm

1

1 πτυσσόμενο (2, 4, 6, 8mm)

-

-

-

49 g

75 g

69 g

31 g

90 g

207 g

-

-

-

-

-

-

www.zazopoulossa.gr

www.wahl.gr | 131
The Brand Used by Professionals -since 1919vol.5 | Σεπτέμβριος 2021

vol.5 | Σεπτέμβριος 2021

DIY