Page 1

EVERYDAY ESSENTIALS

E T E E R I S T E N Ö L J Y J E N E S I T T E LY


MITÄ OVAT ETEERISET ÖLJYT? Kasveista, yrteistä ja puista huolella valmistetut eteeriset öljyt ovat kasviuutetiivisteitä, jotka tuotetaan höyrytislaamalla, kylmäpuristamalla tai pihkaa juoksuttamalla. Nämä puhtaat eteeriset öljyt ovat huomattavasti tehokkaampia kuin kasvit, joista ne on uutettu. Tarjoamme satoja yksittäisiä öljyjä, öljysekoituksia ja muita öljytuotteita. Kaikissa tuotteissa on juuri oikea luonnollisten ainesosien koostumus, joka maksimoi tuotteiden vaikutukset. Eteeriset öljyt ä soveltuvat jokaiseen päivään ja moniin eri tilanteisiin: aromaterapiaan, henkilökohtaiseen kauneudenhoitoon ja kodin puhtaanapitoon.


KUINKA ETEERISIÄ ÖLJYJÄ KÄYTETÄÄN Hyödynnä eteeristen öljyjen hämmästyttävät edut noudattamalla etiketissä ja alla olevassa oppaassa olevia käyttöohjeita.

4


A ROM A AT T I N E N K ÄY T TÖ Käytä eteerisiä öljyjä aromaattisesti kohottamaan mielialaa. • Hiero 2–3 tippaa eteeristä öljyä kämmenten välissä ja hengitä tuoksua. • Lisää muutama tippa eteeristä öljyä kulholliseen kuumaa vettä. Peitä pääsi ja kulho pyyhkeellä. Hengitä syvään ja rauhallisesti. • Käytä eteerisiä suosikkiöljyäsi diffuuserillamme.

PA I K A L L I N E N K ÄY T TÖ Monia eteerisiä öljyjä voidaan käyttää turvallisesti suoraan iholle. • Hiero 2–3 tippaa eteeristä öljyä suoraan haluamallesi ihoalueelle. Toista tarvittaessa. Noudata aina etiketissä olevaa laimennusohjetta. Varoitus: Eteeriset öljyt ovat hyvin voimakkaita ja jotkin niistä voivat ärsyttää ihoa. Jos ihoärsytystä esiintyy, laimenna öljyä levittämällä iholle Young Livingin V-6™ Vegetable Oil Complex -kasviöljyä tai mitä tahansa muuta puhdasta kasviöljyä. Sitruspohjaiset öljyt ja sekoitukset saattavat aiheuttaa tilapäistä valoherkkyyttä.

SISÄISESTI* Jos haluat käyttää eteerisiä Plus-sarjan ravintolisäöljyjä sisäisesti, kokeile seuraavia vinkkejä: • Tiputa liivatekapseliin useita tippoja haluamaasi Plus-öljyä ja nauti veden kera. • Lisää 1–2 tippaa jotakin Plus-öljyä lasilliseen vettä, NingXia Red® -juomaan, mehuun, jogurttiin tai kasvipohjaiseen maitoon ja juo. • Lisää 1–2 tippaa jotakin Plus-öljyä (maun mukaan) ruokaan valmistuksen aikana. * Plus-sarjaan kuuluu erilaisia eteerisiä ravintolisäöljyjä. Nämä öljyt on merkitty käytettäviksi ravintolisinä ja ruoan kanssa, jotta tarjolla olisi vieläkin enemmän vaihtoehtoja eteeristen öljyjen jakamiseen ja käyttämiseen. Lue käyttöohjeet aina tuotteen etiketistä.

5


SEED TO SEAL®—LAATUA ILMAN KOMPROMISSEJA Young Living on tunnettu kautta maailman huipputason eteeristen öljyjensä ja eteerisistä öljyistä valmistettujen tuotteidensa lisäksi myös toimialan laatustandardien määrittäjänä. Tinkimätön Seed to Seal® -ohjelmamme tekee tästä mahdollista. Jokainen kohdistettu ravintolisä, ihonhoitotuote ja puhdas eteerinen öljy, jota perheesi käyttää, tarjoaa maailmanlaajuisten resurssien, toimialajohtajuuden ja yli kahden vuosikymmenen innovoinnin tuomat edut käyttöösi. Lopputuloksena on tuote, jota voit käyttää empimättä ja huoletta. Seed to Seal -ohjelmamme perustuu kolmeen seuraavaan peruspilariin: hankinta, tiede ja standardit. Näiden ansiosta voimme tarjota sinulle mullistavia, innovatiivisia ja puhtaita tuotteita. Standardimme ovat korkeita, mutta olemme ylpeitä voidessamme näyttää toimialalle esimerkkiä selkeästi määritellyillä kriteereillämme.

6


Seed to Seal®

OHJELMAN KOLME PERUSPILARIA H A N K I NTA

ohjaa puhtaiden, aitojen tuotteiden ja raaka-aineiden hankkimisprosessia tuotantoomme ja ulkopuolisten tahojen hyväksyntään, olivatpa kyseessä sitten yhtiömme omistamat maatilat, Seed to Seal -sertifioidut toimittajat tai kumppanimaatilat. Koska pyrkimyksemme on muuttaa ihmisten elämää tuotteillamme, niiden puhtaudesta ja aitoudesta ei voi tinkiä. Kun käytät tuotteitamme, voit olla varma, että Young Living öljyt ja niiden ainesosat tulevat luotettavista lähteistä.

TIEDE

ohjaa alan johtavaa tutkimustamme sekä ulkopuolisten tahojen testausta ja innovatiivista tuotekehitystä. Eteerisen öljyn laatu alkaa pellolla, mutta se osoitetaan laboratoriossa. Saamasi Young Living -tuotteet ovat täyttäneet vaativat tieteelliset standardimme, jotta sinä ja perheesi pääsette nauttimaan ansaitsemistanne tehokkaista, aidoista tuotteista. Luomme huipputason S T A N D A R D I T joiden avulla voimme ohjata liikekumppaniemme valintaa ja muodostaa alan johtavan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisen vaatimustenmukaisuusohjelman. Standardit auttavat meitä lisäksi näyttämään esimerkkiä ympäristöä säästävillä käytännöillämme. Standardipilarimme luo lainsäädännölliset, eettiset ja ympäristöystävälliset vertailukohdat, joiden avulla Young Living voi tehdä hyvää maailmassa ja joilla saat mahdollisuuden nauttia Young Livingin tarjoamista eduista ja jakaa niitä muille luottavaisesti ja itsevarmasti. 7


FRANKINCENSE Frankincense on eteerinen öljy, jossa on maanläheinen rauhoittava aromi. Sitä pidetään suuressa arvossa, sillä sen uskotaan lisäävän henkisyyden tunnetta ja sisäistä voimaa. Frankincense tunnetaan monipuolisista käyttötavoistaan , ja se on ihonhoitotuotteidemme tärkeä ainesosa. • Levitä 1–2 tippaa öljyä kasvoille ja kaulalle, niin vähennät näkyviä epäpuhtauksia ja saat ihollesi kauniin hohteen. • Käytä diffuuserilla rikastuttamaan rukoushetkeä, joogaa ja meditointia henkisen yhteyden syventämiseksi. • Levitä 2–4 tippaa öljyä auttamaan kuivan ihon kosteuttamisessa. 8


LEMON Lemon sopii moneen, ja siksi se onkin yksi hyödyllisimmistä eteerisistä öljyistä. Raikas ja kirpeä aromi nostaa mielialaa ja antaa keholle ja mielelle energiaa. Samalla tehokas antioksidantti d-limoneeni tukee immuunijärjestelmän terveyttä. Lemon on tärkeässä roolissa Young Livingin superfruitravintolisässä NingXia Red. • Voit tuoksutella eteeristä Lemon-öljyä suoraan pullosta tai tipauttaa muutaman öljytipan vanutyynyyn tai nenäliinaan. Tuoksuttelu voimistaa mieltä, kehoa ja henkisyyttä. 
 • 1–2 öljytipalla voit poistaa useimmilta pinnoilta purukumin, öljyn, rasvatahrat, liiman ja värikynän jäljet.


 • Voit ehkäistä jalkojen ihon kuivumista tai hoitaa kuivaa ihoa hieromalla Lemon-öljyä kuivuneelle ihoalueelle päivittäin.

Lemon-öljyä ei saa levittää iholle, joka altistuu suoralle auringonvalolle tai UV-säteilylle seuraavien 24 tunnin aikana.. 


9


PEPPERMINT Eteerisen Peppermint-öljyn raikas ja energisoiva aromi auttaa taistelemaan henkistä ja fyysistä väsymystä vastaan ja antaa uutta puhtia ja elinvoimaa. Monikäyttöisestä öljystä voi olla apua myös ruuansulatuksessa ja sitä on perinteisesti käytetty hengitysteiden terveyden edistämiseen. • Hiero 1 tippa ohimoille, otsalle ja sierainten päälle (vältä aineen joutumista silmiin), tai hiero öljyä niskaan jännityksen laukaisemiseksi. • Tuoksuttele öljyä ennen treeniä tai sen aikana. Tämä vaikuttaa positiivisesti mielialaan ja motivoi kehoasi. • Diffusoi päivän mittaan tukemaan kylläisyyden tunnetta.

10


LAVENDER Lavender-öljyä pidetään yleisesti yhtenä tehokkaimmista ja monipuolisimmista eteerisistä öljyistä, ja sen käyttökohteet ovat lähes rajattomia. Eteeristä Lavender-öljyä käytetään monissa Young Livingin tuotteissa sen hyödyllisten ominaisuuksien ja suloisen kukkaistuoksun vuoksi. • Lisää 8–12 tippaa veteen ja suihkuta sänkyjen alle ja kaappeihin tuomaan raikasta ja miellyttävää tuoksua. • 2–4 tippaa voidaan käyttää luonnollisena kasvovetenä, joka heleyttää ihoa. • Laita diffuuseriin yön ajaksi, jolloin se vapauttaa rauhoittavaa tuoksua nukkuessasi.

11


COPAIBA Toisin kuin muut eteeriset öljyt, Copaiba valutetaan suoraan puusta tislaamisen sijaan. Copaiba on oman eteerisen Stress Away -öljysekoituksemme pääraaka-aine. Sen runsaalla, monimuotoisella aromilla on rentouttavia ominaisuuksia. • Öljy auttaa parantamaan mielialaa ja luomaan myönteisen ilmapiirin hengitettynä tai diffuuserissa käytettynä. • Kokeile sekoittaa Copaibaa Frankincense-, Lavender- tai Stress Away -öljyyn rentoutuaksesi pitkän päivän jälkeen. • Sekoita 2–4 tippaa kosteusvoiteeseen ja levitä kasvoille, kaulalle, lantiolle, vatsalle, käsivarsiin ja reisiin. Ravitsee ihoa ja edistää sen nuorekkuutta. 
 12


R.C. R.C.-öljy on ohittamaton aromaattinen tuote, sillä siinä yhdistyvät kolmen eri eukalyptuslajin eteeriset öljyt sekä muut kasviaineet. Lisäämällä R.C.-öljysekoitusta V-6 Vegetable Oil Complex -öljyyn saat aikaan kylpylämäisen tunnelman hieronnan ajaksi. • •

Käytä diffuuserissa tai lisää R.C.-öljyä höyryävän kuumaan veteen. Peitä koko pääsi ja kasvosi pyyheliinalla ja hengitä sisään. Yhdistettynä Copaiba-öljyyn ja kuumassa suihkussa hengitettynä tuloksena on virkistävä kokemus. • Tee aikaisista aamurutiineista mukavampia laimentamalla ja levittämällä R.C.öljyä öljyä rintaan ja ranteisiin.

13


PURIFICATION Purification®-sekoituksen kirpeän raikas aromi auttaa neutraloimaan hajuja ja parantamaan kodin sisäilmaa. Diffuuserilla haihduttamalla Purification auttaa poistamaan huoneilmasta itsepintaiset hajut. Tämä mielialaa kohottava sekoitus sisältää tehokkaita öljyjä, kuten Citronella-, Lemongrass ja Tea Tree -öljyä, ja se on myös erinomainen valinta puhdistamaan ja rauhoittamaan kuivaa ihoa. • Puhdista ja rauhoita kuivaa ihoa hieromalla 1–2 tippaa öljyä iholle. • Lisää useita tippoja öljyä suihkepullossa olevaan veteen ja suihkuta, kun haluat poistaa savun, homeen ja pilaantuneen ruoan kaltaisia epämiellyttäviä hajuja. • Lisää useita tippoja hajustamattomaan voiteeseen tai suihkepulloon veden sekaan, jolloin tuloksena on täydellinen tuote vaelluksille ja piknikeille.

14


THIEVES Eteerinen Thieves®-öljysekoitus on saanut innoituksensa tarinan mukaan 1400-luvun Ranskassa eläneistä varkaista, jotka kehittivät ryöstöretkillään suojakseen aromaattisen sekoituksen neilikasta, rosmariinista ja muista kasviaineista. Monet Young Livingin suositut tuotteet sisältävät tätä ainutlaatuista sekoitusta, ja se on turvallinen ja luonnollinen vaihtoehto koville kemikaaleille ja puhdistusaineille. • Peitä huoneilman ei-toivotut hajut lämpimällä ja kutsuvalla tuoksulla haihduttamalla Thievesöljyä diffuuserilla. • Lisää 4–5 tippaa öljyä tiskiveteen, jotta tiskit puhdistuvat perusteellisesti ja hajut irtoavat niistä. • Virkistävä jalkahieronta saadaan yhdistämällä 1 tippa Thieves-öljyä 4 perusöljytippaan. 15


PANAWAY PanAway® on rauhoittava eteerinen öljysekoitus, joka sisältää Wintergreen-, Helichrysum-, Cloveja Peppermint-öljyä. Se sopii erinomaisesti käytettäväksi fyysisen rasituksen jälkeen. Tämä suosittu sekoitus on ahkerassa käytössä monessa kotitaloudessa sen rahoittavien paikallisen käytön ominaisuuksien vuoksi. • Virkistää ja palauttaa, kun levität öljyä paikallisesti raskaan liikuntasuorituksen jälkeen. • Hiero useita tippoja jalkapohjiin rauhoittamaan ja rentouttamaan jalkoja. • Tiputa 3–4 tippaa kuumalle pyyhkeelle ja pidä vatsan päällä viilentävän, raikastavan vaikutuksen aikaansaamiseksi. 16


STRESS AWAY Stress Away™ on ainutlaatuisten eteeristen öljyjen makea sekoitus, joka rauhoittaa hellävaraisesti mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Eteerisen Lime-öljyn virkistävä sitrusaromi on yhdistetty Lavender-öljyn rauhoittavaan tuoksuun. Amazonin alueelta saatava eteerinen Copaiba-öljy antaa sekoitukselle lämpimän ja metsäisen vivahteen vanilja-absoluutin makeaa aromia unohtamatta. • Pidä Stress Away -sekoitusta laukussa, repussa tai kirjoituspöydän laatikossa, jotta voit käyttää sitä paikallisesti kaivatessasi rauhoittavaa tuoksua. •

Haihduttamalla Stress Away -sekoitusta diffuuserilla kodissa ja muissa tiloissa, tuloksena on rauhoittava, hienovaraisen makea sitrus-vanilja-aromi. •

Niin miehet kuin naisetkin voivat käyttää Stress Away -sekoitusta eksoottisena ja vastustamattomana hajusteena.

17


DIGIZE DiGize on Young Livingin oma ainutlaatuinen sekoitus, joka on yhdistelmä eteerisiä Tarragon-, Juniper-, Anise-, Ginger-, Fennel-, Patchouli-, Peppermint- ja Lemongrass-öljyjä, joiden uskotaan edistävän ruoansulatusjärjestelmän toimintaa. • Hiero DiGize-sekoitusta paikallisesti vatsaan, jolloin se helpottaa epämiellyttävää tunnetta ruuansulatuselimistössä. 
 • Hengitä öljyä suoraan pullosta, jolloin se helpottaa pahoinvointia. 18


TILAAMINEN Ryhdy Young Living -jäseneksi ja huomaa, kuinka eteeriset öljyt voivat piristää niin fyysistä, taloudellista kuin henkistäkin hyvinvointiasi: • Säästä 24 % vähittäismyyntihinnoista. • Ansaitse kuukausittaisia komissioita. • Tule osaksi maailmanlaajuista samanhenkisten ihmisten yhteisöä. • Jaa tuotteita, jotka voivat muuttaa niitä käyttävien elämää.

L I S ÄT I E TOA S A AT O S OI T T E E STA YOUNG L I V I NG .C OM !

19


Lisätietoja saat ottamalla yhteyden tähän Young Living -jäseneen:

Young Livingin tutkimustyön ansiosta voimme lisätä arkisiin ravitsemus- ja kauneudenhoitotuotteisiin puhtaita eteerisiä öljyjä, joiden käytöstä koituu ainutlaatuisia hyötyjä. Nämä ainutlaatuiset tuotteet tarjoavat kätevän tavan päästä kokeilemaan luonnon mittaamattoman arvokkaita lahjoja, eteerisiä öljyjä. Lisätietoja on osoitteessa YoungLiving.com.

Building 11, Chiswick Park, 566 Chiswick High Road, London W4 5YS • YoungLiving.com #492140 FI v.1

Everyday Essentials – FI  
Everyday Essentials – FI