__MAIN_TEXT__

Page 1

Uutiset

2014

MotorCentermenestystarina jatkuu 2 MotorCenter-menestyskonsepti jatkaa kasvuaan 4 XXL Sports & Outdoor MotorCenter Suomenojalle 6 Tallberg-Kiinteistöt: ”Konsepti mitä olimme etsineet” 8 Esittelyssä MotorCenter Espoonlahti 10 Etera: ”MotorCenterin positiivinen kaiku kuuluu kauas” 11 IKH: ”Myymälä MotorCenterissä on paras mainospaikka” 12 YIT:n toimitusjohtajan Kari Kauniskankaan terveiset 14 Tulossa MotorCenter Lauttasaari

1


Autoilun jälkimarkkinat mullistanut menestyskonsepti jatkaa kasvuaan TEKSTI HELI SATULI KUVA JANNE LEHTINEN

YIT:n MotorCenter-konsepti keskittää auton ja autoilijan kaipaamat palvelut päivittäisen kulkureitin varrelle. Kaikki onnistuu nyt yhdellä pysäköinnillä. Ei ihme, että MotorCentereissä kauppa käy. Autoilijan kaipaamat katsastus-, huolto- ja korjaamopalvelut sijaitsevat usein hajallaan, syrjäisillä teollisuusalueilla kaukana päivittäisiltä kauppa- ja kotimatkareiteiltä. Palveluiden löytäminen vaatii autoilijalta hermoja ja menopeliltä bensaa. Ja ennen kaikkea sitä, mitä yhä harvemmalla meistä on tarpeeksi: aikaa.

2


– MotorCenter-konsepti on hyvin yksinkertainen: se tuo kaikki autoilijan kaipaamat palvelut keskeiselle paikalle, arkisen kulkureitin varrelle. MotorCenteriin sijoittuneelle yritykselle tämä tarkoittaa kustannustehokkaita, omiin tarpeisiin räätälöityjä liiketiloja ja vilkasta asiakasvirtaa. Siksi konseptista on tullut menestys, tiivistää YIT:n Juha Mustakangas. Sijainti sinetöi menestyksen Uuden MotorCenterin suunnittelu alkaa sopivan tontin kartoituksella. Sijainti on keskuksen menestyksen ehdoton edellytys, joten vain paras paikka kelpaa. Liikepaikan käyttöaste on saatava korkealle tasolle. – Kun haemme sopivaa tonttia MotorCenterille, tärkeimmät kriteerit ovat isot liikennevirrat, hyvät yhteydet, riittävästi ostovoimaa ja näkyvä sijainti. Toimitilat on oltava myös kustannustehokkaasti toteutettavissa. Varmistamme lisäksi, että lähistöllä on suuria päivittäistavarakauppoja, Mustakangas listaa.

YIT vastaa MotorCenter-hankkeissa koko konseptista aina tontin etsinnästä ja yhteistyökumppaneiden valinnasta, liiketilojen rakennukseen ja valmiin konseptin myymiseen. Sijoittajien kannalta YIT on kiistatta markkinoiden osaavin ja kokenein kumppani, jolla on resurssit myös massiivisen kokoluokan projekteihin. Tarkoin harkittu tarjonta MotorCentereiden konseptin mukainen toteutus on Suomessa ainutlaatuista. YIT tuo jokaiseen hankkeeseen mukanaan vankan ymmärryksensä suomalaisista markkinoista, asiakkaista ja liiketiloilta vaadittavista toiminnallisuuksista. Tehokkaiksi hiotut prosessit puolestaan takaavat, että budjetti ja aikataulut pitävät. Jo valmistuneista MotorCentereistä saatuja oppeja hyödynnetään Mustakankaan mukaan aktiivisesti. – YIT toimii tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa projektin jokaisessa vaiheessa suunnittelusta valmiin myymälän avajaisiin. Toimitilojen suunnittelussa otetaan huomioon ympäristön asukkaiden ja yhdyskunnan erityispiirteet. Liiketilat räätälöidään asiakasyrityksen toiveiden mukaisiksi. Näin varmistetaan, että lopputulos on kaikkien osapuolten mielestä paras mahdollinen. YIT:n kehittämä MotorCenterkonsepti on suunniteltu autoilun jälkimarkkinointialan yrityksille, mutta se sopii erinomaisesti esimerkiksi vapaa-ajan palveluille ja tuotteille. Jokainen keskus on erilainen eikä mitään liiketoimintaa ole poissuljettu. Yritysten on muodostettava kattava kokonaisuus eivätkä ne saa kilpailla toistensa kanssa.

Synergiaedut kaupan päälle MotorCenter-konsepti on ylivoimainen myös tuntemattomien, aloittelevien yritysten näkökulmasta: yhtenäinen ulkoinen ilme ja vahvat brändit tuovat tukea ja luovat luotettavan mielikuvan. MotorCenteristä asiakas löytää alan arvostetuimmat yritykset ja yritykset saavat toisiltaan synergiaetuja. – Jo valmistuneissa MotorCentereissä moderni yritysten yhteisöllisyys konkretisoituu parhaalla mahdollisella tavalla. Ne tarjoavat alustan, josta jokaisella on helppo ponnistaa kasvuun. Siksi toimialansa johtavat yritykset luottavat meihin. Monilla yrityksillä jo 80 prosenttia liikepaikoista on joko toimivissa tai valmisteilla olevissa MotorCentereissä, toteaa Mustakangas. Vahva kasvu Tulokset ovat sen mukaiset. Viime vuosien huonosta taloustilanteesta huolimatta pääkaupunkiseudulle valmistuneiden MotorCentereiden toimitilat olivat täyteen vuokrattu, monen jo rakennusvaiheessa. Keskukset on otettu asiakkaiden taholta erinomaisesti vastaan ja kauppa käy. MotorCenter Konala, Herttoniemi ja Avia palvelevat asiakkaita täydellä teholla. Pääkaupunkiseudulle valmistuvat pian Suomenojan ja Espoonlahden MotorCenterit. Seuraavaksi katseet kääntyvät suurimpiin kaupunginosiin ja muihin kasvukeskuksiin: Tampereelle, Turkuun, Ouluun ja Jyväskylään. Konseptia kehitetään entistä paremmaksi keskus keskukselta. – Molemminpuolisen luottamuksen tulos näkyy MotorCenter-konseptin menestyksenä. Kiitos kuuluu yhteistyökumppaneillemme. Tiukoista taloudellisista ajoista huolimatta olemme onnistuneet yli odotusten. Se on kiistaton osoitus, että MotorCentereille on tilausta ja tilaa kasvaa, toteaa Mustakangas.

3


XXL Sports & Outdoor

Lue lis채채 yit.fi/ mcsuomenoja

XXL Sports & Outdoor on yksi vuoden merkitt채vimmist채 markkinaavauksista Suomessa. 4


Urheiluvälinemarkkinoiden kovin tulokas XXL valitsi YIT:n yhteistyökumppanikseen.

”Tapamme toimia sopii YIT:n kanssa hyvin yhteen” TEKSTI HELI SATULI KUVA JANNE LEHTINEN

Pohjoismaiden nopeimmin kasvava urheiluvälineiden ja aktiivisen vapaaajan varusteiden tavarataloketju XXL vyöryy tänä vuonna voimalla Suomeen. Suomenojan MotorCenter oli XXL Sports & Outdoor Oy:n toimitusjohtaja Toni Stigzeliuksen mukaan itsestään selvä valinta.

laajuudella, hintatasolla ja erikoisliikkeiden veroisella asiakaspalvelulla. Stigzeliuksen mukaan XXL-tavaratalosta urheilu- ja erähenkiset asiakkaat löytävät maan kattavimman valikoiman markkinoiden parhaaseen hintaan. Myymälässä toimii jokaisen lajin oma erikoisliike.

– Tämä oli ykkösvaihtoehtomme Espoossa. Loistava sijainti Suomenojan parhaalla paikalla, näyttävästi liikenneympyrän vieressä. Alue on perinteinen, mutta ajan hermolla sykkivä kauppapaikka.

– Vaikka olemme iso toimija, panostamme henkilökohtaiseen palveluun. Henkilökunnallamme on vahva osaaminen oman osastonsa tuotteista. Koulutamme myyjiämme koko ajan. He osaavat auttaa asiakkaita, Stigzelius huomauttaa.

Kaivattu konsepti XXL on noussut muutamassa vuodessa Norjan urheiluvälinemarkkinoiden johtajaksi. Myös Ruotsissa kasvu on voimakasta ja ennen kaikkea tuloksellista. Laajentuminen Suomeen oli yritykselle luonnollinen jatko kasvulle. – Suomalaiset kuluttajat ovat erittäin hinta-, laatu- ja merkkitietoisia. Konseptimme on vastaus tähän kysyntään, toteaa Stigzelius. XXL haastaa kilpailijansa valikoiman

Ammattitaitoon panostaminen myös motivoi henkilökuntaa. Stigzelius vastaanotti huimat 2700 työhakemusta nyt avattaviin ensimmäisiin myymälöihin. Vauhti vaatii ammattitaitoa Toimitusjohtaja Stigzeliuksella on Suomen suhteen kunnianhimoiset suunnitelmat. Tavoitteena on avata lähivuosina tavaratalot kaikkiin suuriin kasvukeskuksiin Suomessa, kaikkiaan 15–20 myymälää. Vauhti asettaa vaatimuksia myös toimitilojen suunnittelun

ja toteutuksen suhteen. Stigzeliuksen mukaan YIT:n ja XXL:n toimintatavat sopivat hyvin yhteen. – YIT:n kanssa toiminta on ollut tehokasta. Kumpikin keskittyy tekoihin ja tuloksiin. Yhteistyö on ollut selkeää ja suoraviivaista sekä neuvotteluvaiheessa että nyt tiloja suunniteltaessa. Stigzelius on tyytyväinen asiakkaan aktiiviseen rooliin suunnittelukokouksissa. Toiveita kuunnellaan ja ne toteutetaan. XXL:n toimitusjohtaja kiittelee myös sujuvaa yhteydenpitoa. Kiireen keskellä hänelle on keskeistä, että toimitila-asiat voi hoitaa yhden ja saman kontaktihenkilön kanssa. – YIT:n ammattitaito näkyy projektin kaikissa vaiheissa. Asiat on mietitty yksityiskohtia myöten. Esimerkiksi liikekeskukseen ajo on tehty helpoksi ja pihaan valmistuu 200 pysäköintipaikkaa. Toimitusjohtaja Stigzeliuksen oma tavoite on selkeä: – Haluamme olla parhaita alallamme. Markkinoiden parhaat hakeutuvat toistensa seuraan.

5


Tallberg-Kiinteistöt

– Suomenojan MotorCenterin vetovoima kasvaa entisestään tulevaisuudessa, toteaa toimitusjohtaja Hannu Vuorela Tallberg-Kiinteistöistä. 6


Tarkkaan harkittu hanke yhdistettynä YIT:n osaamiseen vakuutti Tallberg-Kiinteistöt jo toistamiseen.

”MotorCenter on konsepti, mitä olimme etsineet” TEKSTI HELI SATULI KUVA JANNE LEHTINEN

– Parempaa kumppania on vaikea löytää, luonnehtii toimitusjohtaja Hannu Vuorela Tallberg-Kiinteistöistä yhteistyötä YIT:n kanssa. Suomalaistentien liikekeskus Suomenojalla on jo toinen YIT:n TallbergKiinteistöille toteuttama MotorCenter. Ensimmäinen kohde valmistui Konalaan vuonna 2011. Yhtiössä nähtiin Vuorelan mukaan MotorCentereiden potentiaali heti ensimmäisissä neuvotteluissa. – Aito välittäminen asiakkaasta tuottaa tulosta. YIT suunnittelee liiketilan tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. He hakevat kohteeseen yrityksiä, jotka ovat alansa johtavia toimijoita. Yrityksille toteutetaan toiveiden mukaiset liiketilat paraatipaikalta. Näin annamme avaimet uuteen kasvuun, kuvailee Vuorela. Salkkuun sopiva konsepti Konalassa Tallberg-Kiinteistön vakuuttivat sijainti, hyvät liikenneyhteydet sekä alueella jo toimivien yritysten vetovoima. Ja mikä tärkeintä, YIT oli hankkinut kohteeseen pitkäaikaiset vuokralaiset vaikeasta taloustilanteesta huolimatta. Se on Vuorelan mukaan sijoittajalle kiistaton menestyskonseptin merkki. – MotorCenter on juuri sellainen tuore ja lupaava konsepti, mitä olimme etsineet kiinteistöportfolioomme. Haluamme kasvattaa liiketilaosuutta salkussamme ja lisätä vuokrasopimuskantaa.

Vuorela painottaa Tallbergin periaatteisiin kuuluvan, että yritys omistaa aina kohteensa sataprosenttisesti. 1800luvun lopulla perustettu perinteikäs Oy Julius Tallberg Ab tuo monelle mieleen Kolmen sepän patsaan Helsingin ydinkeskustassa. Tallberg-Kiinteistöt omistaa liiketeollisia kohteita pääkaupunkiseudulla. Kiinteistösalkussa on liike-, toimisto- ja varastotiloja yhteensä noin 120 000 m². Kohde kaupanteon ytimessä Vuorelan mukaan Suomalaistentien liikekeskuksesta löytyy Konalan tavoin kaikki toimivan kohteen ainekset. – Sijainti on erinomainen, ympärillä on ostovoimainen ja kasvava asiakaskunta sekä nopeasti kehittyvällä alueella on jo valmiina useita vahvoja liiketilakäyttäjiä. Lisäksi meillä oli käyttämätöntä rakennusoikeutta, jonka halusimme hyödyntää ja jalostaa varastokäytöstä alueelle paremmin sopivaksi liiketilaksi, Vuorela perustelee. Tallberg-Kiinteistöjen toimitusjohtaja muistuttaa myös alueen liikenteellisten olosuhteiden paranevan entisestään lähitulevaisuudessa. Ensin parannetaan nykyistä Suomenojan kiertoliittymää ja rakennetaan uusi silta Länsiväylän yli. Myöhemmin Länsimetron mahdollinen jatkaminen tulee parantamaan alueen saavutettavuutta. – Menestyvän kauppapaikan edellytykset siis vain paranevat lähivuosina, Vuorela summaa.

Historiallinen investointi Vaikka Tallberg-Kiinteistöt omistaa lukuisia merkittäviä kohteita, on Suomenojan noin 8 200 m²:n liikekeskusinvestointi yhtiölle mittava hanke. Pitkäaikaisten vuokrasopimusten ansiosta Tallberg-Kiinteistöjen vuokrasopimuskanta kasvaa historian korkeimpaan arvoonsa. Tämän mittakaavan hankkeet kysyvät Vuorelan mukaan yhteistyökumppaneilta aina pitkäjänteisyyttä. Tilanteet muuttuvat väkisinkin pitkissä prosesseissa. – YIT:n toimintatapa on jälleen ollut erittäin joustava ja avoin. Muutostarpeisiin reagoidaan nopeasti. Monipuolinen osaaminen näkyy käytännön toiminnassa. Vuorela on tyytyväinen, että myös Suomenojan MotorCenteriin on valittu yrityskokoonpano, jossa toimijat hyötyvät toisistaan. Asiakas puolestaan saa yhdellä pysäköinnillä kaikki tarvitsemansa autoilun, teknisen erikoiskaupan ja aktiivisen vapaa-ajan tuotteet ja palvelut. – Tallberg tarjoaa vuokralaisille Suomenojalla paitsi räätälöidyt tilat vilkkaalta ja arvostetulta alueelta, myös luotettavan ja vakavaraisen selustan. Olemme vuokranantaja, joka ottaa käyttäjien tarpeet huomioon, Vuorela lupaa. Suomenojalla vuoropuhelu vuokralaisten ja Tallberg-Kiinteistöjen kesken sujuu vielä tavallistakin helpommin, sillä yhtiön oma toimisto sijaitsee samalla tontilla. 7


Lue lisää yit.fi/ mcespoonlahti

MotorCenter Espoonlahti – näyteikkunasi Länsiväylälle TEKSTI HELI SATULI KUVAT 3D RENDER

Espoonlahden vetovoimaisella alueella, uuden liikekeskittymän risteyksessä odottaa ostovoimainen asiakaspohja ja toiveiden mukaiset toimitilat. MotorCenter Espoonlahti on paikka, jossa on helppo menestyä. MotorCenter-perheen uuden kärkihankkeen ensimmäisen vaiheen rakennustyöt ovat käynnissä. Jokaisen MotorCenterin paikka pohditaan tarkkaan alueelle sijoittuneiden yritysten, liikenteellisen solmukohdan ja tontin maankäytön suhteen. Espoonlahden MotorCenterin sijainti on jälleen omaa luokkaansa. Näyttävä liikepaikka onkin yksi Espoonlahden MotorCenterin valteista, joka nostaa kohteen ylitse muiden. MotorCenter Espoonlahti sijaitsee Suomen yhden vilkkaimman liikenneväylän varrella - Soukanväylän ja Länsiväylän risteyskohdassa. Paikka on kymmenien tuhansien 8

ihmisten päivittäisen työ- ja kauppamatkan varrella. Soukanväylän ja Länsiväylän risteysalueelta on sujuvat kulkuyhteydet kaikkialle pääkaupunkiseudulle: Helsingin keskustaan, eri puolille Espoota ja Kirkkonummelle. Keskus on myös ensimmäinen liikekeskittymä Kirkkonummelta Helsinkiin ajettaessa. Palvelukeskittymän ytimessä Espoonlahti on yksi Espoon viidestä keskuksesta. Alue on hyvämaineinen ja vetovoimainen. Kävelyetäisyydellä


keskuksesta asuu 55 000 asukasta, parin keskikokoisen suomalaiskaupungin verran. Kymmenen minuutin ajomatkan päässä MotorCenteristä elää 120 000 ostovoimaista suomalaista. Useassa alueen kotitalouksista on kaksi autoa. Espoonlahden MotorCenterin näkee päivittäin 70 000 autoilijaa ja liikennemäärän ennakoidaan kasvavan 25–50 prosenttia seuraavan kahden vuoden aikana. Alue on lähitulevaisuudessa Espoon palvelukeskittymän ytimessä. Espooseen ulottuva Länsimetro otetaan käyttöön 2016. Metron myötä nykyiset autokaupan ja autoilun jälkimarkkinoinnin palvelut siirtyvät länteen antaen tilaa metroasemien viereen rakennettavalle asuinrakennuskannalle. Kaupunkirakenteen kehittymisen myötä Espoonlahdesta muodostuu kaupallisen toiminnan uusi keskus väestölle, jonka ennakoidaan kasvavan vuoteen 2020 mennessä yli kymmenellä prosentilla. Espoonlahden keskukseen asiakkaiden on helppo poiketa matkan varrella myös julkisilla liikennevälineillä. Paikalle on vaivatonta saapua ja poistua mihin vuorokauden- ja vuodenaikaan tahansa. Tarvittava infrastruktuuri on valmiina. Muun muassa joukkoliikenteen pysäkit ovat keskuksen vieressä. Kaupan paikka Toimivan ja tunnetun menestyskonseptin lisäksi Espoonlahden MotorCenter saa ylimääräisen ylivoimatekijän: keskuksen kanssa samalle tontille rakentuu suuri päivittäistavarakauppa. Tämä kasvattaa Motor-

Centerin vetovoimaa entisestään tehden kohteesta ohittamattoman ostospaikan. MotorCenter Espoonlahti rakennetaan kaikkiaan kolmessa vaiheessa. Toisessa vaiheessa rakennetaan päivittäistavarakauppa, jonka palvelut takaavat, että keskus sykkii talouden suhdanteista riippumatta joka päivä ympäri vuoden. Näin asiakasvirta keskukseen on vahva. Toisen osan rakentaminen alkaa 2014. Keskuksen kolmanteen osaan valmistuu toimitiloja tukkukaupan yrityksille. Tilat, joista voit olla ylpeä MotorCenterissä pääset osaksi suuren suosion saavuttanutta menestyskonseptia. YIT:n tapa toimia on Suomessa ainutlaatuinen. Toimitilat suunnitellaan alusta alkaen yhteistyössä asiakkaan kanssa. Näin varmistetaan sujuva rakennusprosessi ensi tapaamisesta avainten luovutukseen. Jokainen MotorCenteriin sijoittava yritys saa juuri tarpeita vastaavat, helposti muunneltavissa olevat toimitilat. Tyylikkäät ja modernit toimitilat toteutetaan aina kustannustehokkaasti ilman hukkaneliöitä. Ne ovat yrityksen käyntikortti, jota kelpaa esitellä. Myös tontin maankäyttö on mahdollisimman tehokasta. Keskus suunnitellaan niin, että pihaanajo on vaivatonta sekä asiakkaille että kokonaislogistiikan kannalta. Parkkitilaa jää riittävästi kunkin yrityksen käyttöön.

Kohde on valmistuessaan jo kuudes toteutettu MotorCenter. Espoonlahden keskuksen toteutuksessa hyödynnetään suoraan aiempien valmistuneiden MotorCenterien rakentamisesta saatuja oppeja. Konsepti on hiottu entistä toimivammaksi ja kustannustehokkaammaksi. Mukana alan johtavat toimijat Toimitiloihin sijoittuvat yritykset valitaan tarkoin. MotorCenter Espoonlahti soveltuu etenkin autoilun jälkimarkkinoinnin, katsastuksen ja huollon sekä aktiivisen vapaa-ajan palveluiden tai ravintolatoimialan yrityksille. MotorCenter Espoonlahteen ovat tulonsa varmistaneet jo useat alan johtavat toimijat. Tunnettujen, luotettavien brändien mukanaan tuomat synergiaedut ovat mittavat. MotorCenter on paikka, jossa on helppo menestyä. Liikepaikka keskuksessa vähentää yrittäjäriskiä merkittävästi ja avoimen toimintatavan ansiosta ikäviltä yllätyksiltä vältytään. Vastaukset kysymysmerkkeihin on mietitty valmiiksi. Palveluiden käyttö on tehty asiakkaille helpoksi kasvattaen sitoutumisastetta. MotorCenterissä tukena on myös YIT:n kokemus ja osaaminen. MotorCenter Espoonlahti on paikka, jossa voit keskittyä olennaiseen ja kiihdyttää yrityksesi myynnin uusille lukemille.

9


Etera

Eteran kiinteistöjohtajalla Timo Sotavallalla on vankka luottamus MotorCenter-konseptiin ja MotorCenter Espoonlahden tulevaisuuteen.

“MotorCenterin positiivinen kaiku kuuluu kauas” – Olimme kuulleet paljon myönteisiä kannanottoja muista MotorCentereistä. Mielenkiintoinen konsepti houkutteli. Päätimme laittaa tarjouksen ja onneksemme YIT hyväksyi sen, kiinteistöjohtaja Timo Sotavalta kertaa Eteran tietä Espoonlahden MotorCenterin sijoittajaksi. Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista yli 900 miljoonan euron kiinteistösijoituksillaan. Valtaosa niistä on suoria sijoituksia suomalaisiin liike-, toimisto- ja asuinkiinteistöihin sekä asuntoosakehuoneistoihin. Sotavallan mukaan Etera valitsee ensisijaisesti kohteikseen keskeisille paikoille rakennettavia uudisrakennuksia. Autoilun ja aktiivisen vapaa-ajan palveluihin ja tuotteisiin erikoistunut MotorCenter on kuitenkin konseptina uusi avaus Eteralle. Tutkitusti paras vuokranantaja Sen sijaan YIT oli Sotavallalle vanha 10

tuttu yhteistyökumppani. – YIT on vahva toimija alalla. Iso ja vakavarainen urakoitsija on turvallinen kumppani sijoittajalle. YIT:n kanssa voimme olla varmoja siitä, että kaikki lupaukset pitävät. Etera ja YIT ovat viimeisen vuosikymmenen aikana toteuttaneet yhdessä lukuisia kohteita. Sotavalta huomauttaa Eteran kiinnittävän erityistä huomiota kiinteistösijoitustensa ympäristövaikutuksiin. Toimistotilarakennuksilta edellytetään ympäristösertifiointia ja poikkeuksellisen tiukkaa energiatehokkuutta sekä rakennuttamisessa että rakennusten ylläpidossa. Etera kerää kohteidensa käyttäjiltä jatkuvasti asiakaspalautetta. Yhtiön vuokralaiset ovatkin toimitilojen asiakastyytyväisyystutkimusten mukaan markkinoiden tyytyväisimpiä niin vuokranantajaansa kuin saamiinsa palveluihin. Arviot ovat vain parantuneet viime vuosina.

– Käyttäjät kiittelevät asiakaspalvelumme sujuvuutta, hinta-laatusuhdetta sekä kohteiden hoitoa ja huoltoa. Ne saavat verrokkeja paremmat arviot, toteaa Sotavalta. Samat odotukset Kiinteistöjohtaja toteaa, että Eteran ja vuokralaisten odotukset Espoonlahden MotorCenterin suhteen ovat yhteiset. – Haluamme, että liikepaikka lähtee lentoon ja tiloihin sijoittuvat yritykset menestyvät. Sotavalta on vaikuttunut YIT:n panostuksesta tutkimus- ja kehitystyöhön. Kiinteistöjohtajalla on vankka luottamus, että MotorCenter-konsepti toimii myös Espoonlahdessa. – YIT on tehnyt ison työn konseptien suunnittelussa ja kehittämisessä. He erottuvat muista alan toimijoista. Tästä on hyvä jatkaa yhteistyötä.


IKH

Lue lisää yit.fi/ mckonala

”Myymälä MotorCenterissä on paras mainospaikka” MotorCenter Konala kuulosti IKH Konalan toimitusjohtaja Jukka Hannukselan mielestä houkuttelevalta liikepaikalta heti ensi kuulemalta. Keskuksesta ja sen läheisyydestä löytyi monipuolinen alan liikkeiden keskittymä, mutta alueella oli selvästi kysyntää täyden palvelun työkalu- ja varaosamyymälälle. – Tiesin, että yrityksemme sopisi mainiosti joukkoon ja samalla kasvattaisimme toistemme asiakasvirtaa. MotorCenter Konala sijaitsee näköalapaikalla, Kehä I:n kainalossa lähellä Helsingin keskustaa. Vilkkaan Vihdintien ja Konalantien risteyksen läpi ajaa päivittäin yli 40 000 autoa, minkä vuoksi MotorCenterissä liikkeemme toimii jo itsessään tehokkaana mainoksena, perustelee Hannuksela. – Meillä on yli sata jälleenmyyjää ympäri Suomea, mutta pääkaupunkiseudulla emme ole vielä tunnettuja. Siksi liikepaikan merkitys korostuu entisestään.

IKH tuo maahan mm. työkaluja, koneita, työvaatteita ja suojaimia, traktorin varaosia ja tarvikkeita, kiinnikkeitä, maatalouskoneiden renkaita sekä akkuja yli 30:sta eri maasta. IKH vie tuotteitaan myös 20 maahan ja määrä on koko ajan kasvussa. 40-vuotiaan IKH:n toiminnassa yhdistyvät toimitusjohtajan mukaan eteenpäin katsovan perheyrityksen parhaat puolet. – Teemme, mitä lupaamme ja teemme sen kunnolla. Päämäärämme ovat pitkät, luottamukselliset asiakassuhteet. Laadukas liikepaikka menestyksen edellytys IKH Konala avasi vuoden 2012 lopulla MotorCenter Konalaan täyden palvelun suurliikkeen, joka koostuu 2400 neliömetrin myymälästä ja 300 neliön varastotilasta. Myymälässä asioi sekä kuluttajia että yrityksiä. Yritysasiakkaista suurimmat ryhmät ovat infrara-

kentajia, rakennusliikkeitä sekä kuljetus- ja kiinteistöhuoltoyrityksiä. – Myymälätilat on räätälöity tarpeidemme mukaan. Tiloista löytyy esimerkiksi kaksi varaosa-automaattia. Niiden ansiosta säästämme myymälän lattiapinta-alaa parisataa neliömetriä. Asiakkaat ovat kiitelleet etenkin vaivatonta sijaintiamme Kehä I:n varrella, Hannuksela toteaa. IKH:n toimitusjohtaja tunsi YIT:n ja sen tavat toimia jo entuudestaan. – YIT on luotettava ja osaava ammattilainen. Heidän kanssaan on ollut helppo tehdä yhteistyötä. Kaikki tehdään ajallaan, lupaukset pitävät ja toiveitamme kuunnellaan.

TEKSTIT HELI SATULI KUVAT JANNE LEHTINEN

11


“MotorCenter -konseptissa kiteytyy YIT:n yrityskulttuuri” TEKSTI HELI SATULI KUVA JANNE LEHTINEN

MotorCenterin kaltaiset menestyskonseptit ovat keskeinen osa YIT:n liiketoimintaa tulevaisuudessa, uskoo YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas. – Yhteistyö, välittäminen, edelläkävijyys ja tuloksellisuus. Noihin sanoihin yrityksemme toiminta perustuu, toteaa YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas. YIT:n uuden yrityskulttuurin määrittely aloitettiin yhtiön jakauduttua puhtaalta pöydältä. Avoimiin keskusteluihin osallistui yli 500 YIT:läistä. – Kysyimme, millaisessa yrityskulttuurissa rakennusliikkeen ammattilaiset haluavat työskennellä. Näin uudet toimintatavat näkyvät aidosti myös arjessamme, selventää Kauniskangas. Perusteellisen työn lopputulos päihitti jopa toimitusjohtajan positiiviset odotukset. – Saimme hyvin YIT:läiset arvot. Ne antavat kestävän perustan ponnistaa eteenpäin. Yksinkertainen menestysresepti MotorCenter-konsepti on Kauniskankaan mukaan hyvä esimerkki YIT:n tavasta toimia. Jotta voi toimia askeleen edellä ja asiakkaasta välittäen, täytyy ymmärtää asiakasta ja tunnistaa hänen tarpeensa.

piilevän liikeidean yksinkertaisuudessa. – Tuomme saman katon alle huippupaikoille luotettavia ja laadukkaita erikokoisia yrityksiä luoden niin vetovoimaisen kauppapaikan. Sekä kuluttajat että yritykset hyötyvät. Välitämme oikeasti, miten yhteistyökumppanimme pärjäävät. Ratkaisuja kaikkiin kiinteistötarpeisiin – Edelläkävijyys myös velvoittaa. Meiltä odotetaan markkinoiden parasta. Jokaisen asiakkaan on oltava sataprosenttisen tyytyväinen tuotteisiimme, laatuun, lopputulokseen ja meiltä saamaansa palveluun. Kun jokainen työntekijämme huolehtii, että lupaukset pitävät, se on myös tae siitä, että yritys kehittyy ja tarjoaa työtä tekijöillemme myös tulevaisuudessa, toteaa Kauniskangas. Toimitusjohtaja muistuttaa, että YIT on Suomen isoin toimija, jolla on pitkä arvoketju. Osaaminen tontinhankinnassa ja tonttivarannon laajuus, suunnittelunohjausosaaminen sekä kokemus kohteiden projektinhallinnasta ovat omaa luokkaansa.

– Kysymme ennakkoluulottomasti, miten asiakkaat voisivat parantaa liiketoimintaansa ja mitä YIT voi tehdä auttaakseen yrityksiä menestymään.

– Tärkein vahvuutemme ovat kuitenkin YIT:läiset. Olemme poikkeuksellisen onnellisessa asemassa, että meillä on osaajia, joiden ammattitaito muovautuu mihin tahansa projektiin.

Toimitusjohtaja pohtii MotorCenterkonseptin menestyksen salaisuuden

Kauniskangas pohtii, että YIT:n kaltaisen ison rakennusliikkeen tehtävä

12

on tulevaisuudessakin eri tahojen tarpeet yhdistävien kiinteistöratkaisujen luominen. Oli kyseessä sitten innovatiivisista materiaaleista rakennettu asuinrakennus, uutta teknologiaa hyödyntävä logistiikkakeskus tai MotorCenterin kaltainen liikekeskuskonsepti. Sellaisiin eivät toimijat yksinään pysty. Kestävää menestystä Yli satavuotiaan YIT:n tuore toimitusjohtaja on vakuuttunut konseptoinnin voimasta. Konsepti on monistettavissa alueesta ja maasta toiseen. Se tekee rakennusprojekteista tehokkaampia ja yksinkertaisempia säästäen näin ajallisia ja rahallisia resursseja. YIT voi tarjota kohteita entistä kilpailukykyisempään hintaan. Pienemmät rakennuskustannukset näkyvät myös kohteiden käyttäjien vuokratasossa. – Mikä tärkeintä, voimme tarjota parempaa palvelua asiakkaillemme. Esimerkiksi jo toiminnassa olevista MotorCentereistä saatujen kokemusten ansiosta tiedämme, mikä toimii ja autamme yrityksiä myös markkinoinnissa. Tämä tuo selvän kilpailuedun. Menestyminen yhdessä asiakkaiden kanssa on kestävää menestystä, toteaa Kauniskangas. Kauniskangas uskoo, että konseptointi ja YIT:n vahvuudet ovat yhdistelmä, joka pitää yrityksen alan suunnannäyttäjänä myös tulevaisuudessa. – Minulla on vahva luottamus tulevaan.


– Edelläkävijyys velvoittaa. Meiltä odotetaan markkinoiden parasta. Tavoitteemme on, että jokainen asiakas on sataprosenttisen tyytyväinen, toteaa YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas.

13


Tulossa: MotorCenter Lauttasaari

Lue lisää yit.fi/ mclauttasaari

MotorCenter Lauttasaaren menestystekijät • • • • •

Ostovoimainen, laaja ja kasvava asiakaspohja Sijainti alueen parhaalla kauppapaikalla Lauttasaaresta puuttuu autoilun jälkimarkkinointialan palvelut Kaupunginosan asukkaat suosivat paikallisia palveluita Tuttu ja luotettu MotorCenter-konsepti

MotorCenter tuo paikalliset palvelut takaisin Lauttasaareen MotorCenter Lauttasaari rakentuu Lauttasaaren vilkkaimmalle alueelle. Helsingin elinvoimaiseen ja arvostettuun kaupunginosaan valmistuva MotorCenter on räätälöity omaleimaksi palvelukeskukseksi. Keskeinen sijainti ja sujuvat kulkuyhteydet ovat itsestäänselvyys. Keskus on kivenheiton päässä kaikkialta Lauttasaaresta. Sinne on helppo poiketa sekä julkisilla että omalla kulkuvälineellä.

taan muutaman minuutin välein. Helsingin kaupungin väestöennusteen mukaan Lauttasaaren asukasluku tulee kasvamaan 15 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Alueen väestö on erittäin ostovoimaista. Lauttasaarelaisten veronalainen tulotaso on 38 prosenttia suomalaisten keskiarvoa korkeampi.

Vahva ostovoima, kasvava asiakaspohja

MotorCenter-konseptin mukaiselle keskukselle on Lauttasaaressa vahva kysyntä. Kaupunginosan asukkaat muodostavat tiiviin ja aktiivisen yhteisön, jossa suositaan paikallisia palveluita poikkeuksellisen vahvasti. Lauttasaarelaiset arvostavat myös nopeutta ja henkilökohtaista palvelua.

Lauttasaari on Länsi-Helsingissä, noin kolmen kilometrin päässä ydinkeskustasta sijaitseva saari. Perinteikkäässä, merellisessä kaupunginosassa asuu reilut 21 000 ihmistä. Kaupunginosassa on myös runsaasti eri alojen yritysten toimitiloja ja pääkonttoreita. Lauttasaari sijaitsee lisäksi lähellä uutta asuin- ja työpaikka-aluetta Ruoholahtea, jonne matkataan töihin laajalta alueelta. Lauttasaari rajoittuu lännessä Espooseen ja on vilkkaan läpikulkuliikenteen paikka. Julkisilla kulkuvälineillä pääsee Helsingin keskus14

Kauan kaivattu palvelukeskus

Alueelta kuitenkin puuttuu täysin MotorCenter-konseptin mukainen laadukas auton huollon, katsastuksen ja varusteiden palvelukokonaisuus. Lauttasaarelaisten on suunnattava auton ja autoilun jälkimarkkinointipalveluita etsiessään joko Espooseen, Vantaalle tai keskustan ruuhkien ylitse itäiseen

Helsinkiin. Lisäksi aika on ajanut monen Lauttasaaressa sijaitsevan palvelukeskittymän ohi. Liikepaikkojen tarjonta ja tilaratkaisut eivät kohtaa yritysten vaatimuksia eikä palveluvalikoima täytä asiakkaiden toiveita. Alueen ehdoilla MotorCenter ratkaisee ongelman. Konseptin mukaisesti keskuksesta rakentuu näyttävä, alueen ilmeen ja tarpeiden mukaisesti suunniteltu kohde. Kooltaan Lauttasaaren MotorCenter on pääkaupunkiseudulle jo valmistuneita MotorCentereitä pienempi. MotorCenter Lauttasaari sopii etenkin pk-yritykselle. Toimitilat ovat joustavasti yrityksen tarpeiden mukaan räätälöitävissä. Omannäköinen pohjaratkaisu toteutetaan kustannustehokkaasti ja ilman hukkaneliöitä. MotorCenter tuo modernin, laadukkaan ja henkilökohtaiseen palveluun panostavan keskuksen arvostettuun kaupunginosaan. Tervetuloa mukaan menestymään! TEKSTI HELI SATULI KUVA WIKIMEDIA COMMONS


Auto & Korjaamo-messuilla 23.-25.1.2014

KUVAT JANNE LEHTINEN

15


16

YIT Rakennus Oy Toimitilapalvelut PL 36 (Panuntie 11), 00621 Helsinki p. 020 433 111 yit.fi/toimitilat

Profile for YIT Group

MotorCenter Uutiset 2014  

YIT:n MotorCentereissä alojensa johtavat toimijat ovat valmiina palvelemaan autoilijaa yhdellä pysäköinnillä, päivittäisen ajomatkan varrell...

MotorCenter Uutiset 2014  

YIT:n MotorCentereissä alojensa johtavat toimijat ovat valmiina palvelemaan autoilijaa yhdellä pysäköinnillä, päivittäisen ajomatkan varrell...

Profile for yitgroup