Page 1

YEH-SEN SU/

WORK SAMPLES

MASTER OF SCIENCE IN ADVANCED ARCHITECTURAL DESIGN GRADUATE SCHOOL OF ARCHITECTURE PLANNING AND PRESERVATION COLUMBIA UNIVERSITY 352W 123RD ST APT GA NEW YORK NY 10027 T +1-646-703-4384 E YEHSEN.SU@GMAIL.COM


01

FLOW OF REMEMBRANCE

01. ACADEMIC/

FLOW OF REMEMBRANCE

ACADEMIC

Critic: Karla Rothstein, GSAPP, Columbia University Site Location: The Old Croton Aqueduct, New York, US. Project Program: Cemetery, Chapel, Bridge, Park, Egress Space. Program Used: Rhinoceros, 3D Studio Max, Autocad, Adobe Photoshop and Illustator.

The old Croton aqueduct has been decommissioned for over a century. Existing NYC cemeteries will reach capacity in the next 20 years. Forgotten underground tunnels provide space for an urban archive of human remains. Light counteracts the underground darkness in an archive that shifts and fills across centuries. Water bears significant meaning in ritual and religious beliefs—its varied qualities offer comfort and emotional resonance.

LEFT: VIEW FROM CENTRAL PARK RESERVOIR BELOW: DIFFERENT TYPOLOGIES OF CEMETERY IN NEW YORK

As a byproduct of resomation. Returning sacred water to the aqueduct symbolizes infinite connection with past generations. The flow of time heals loss; the flow of water aids in letting go. Responding to contextual circumstance, the archive is zoned for different stages of mourning. Immersion in the tunnel is an intimate experience with family. Emergence is a moment of release.

01


02

FLOW OF REMEMBRANCE

TOP LEFT: EXPLODED BRIDGE ANALYSIS BOTTOM LEFT: DIFFERENT TYPOLOGIES OF AQUADUCT TOP RIGHT: PLAN OF FIRST YEAR ARCHIVE BOTTOM RIGHT: UNITS SECTION

ACADEMIC

02


03

FLOW OF REMEMBRANCE

ACADEMIC

LEFT: PLAN AND SECTION FROM EGRESS SPACE TOP RIGHT: INTERIOR VIEW OF EGRESS SPACE BOTTOM RIGHT: EXTERIOR VIEW OF EGRESS SPACE

03


04

FLOW OF REMEMBRANCE

ABOVE: PROGRAMS AND SPECIAL CONDITIONS

ACADEMIC

04


05

DREDGESCAPE

02. ACADEMIC/

DREDGESCAPE

ACADEMIC

Critic: Kate Orff, GSAPP, Columbia University Site Location: Wastewater Treatment 145St, New York, US. Project Program: Factory, Artificial Islands , Park Program Used: Rhinoceros, Grasshopper, 3D Studio Max, Autocad, CNC, Adobe Photoshop and Illustator.

The priority of this design is to transform the conceptions of urban waterfront to include an emphasis on soft infrastructure, robust marine habitat, and new forms of programming and enegy. The design strategy of this project is to reuse the by-product from Wastewater treatment plant and the dredge soil from the bottom of the river. We can produce new types of landscape units by combining these two types of soil.

05

There are four types of island that made by sludge and dredge, the first one is soft shoreline which locted along the waterfront, the second one is floating island which design for water filtration, the third one is mollusk farming which provides different kinds of mollusk habitation that increases the diversity of animals and plants in the river, and the fourth one is fixed island which is a new landform that can be transform through time.


06

DREDGESCAPE

ACADEMIC

TOP LEFT: VIEW FROM SLUDGE FACTORY TOP MIDDLE: SITE STRATEGY TOP RIGHT: VIEW OF MOMENTS BOTTOM LEFT: UNITS SECTION BOTTOM RIGHT: VIEW OF EXPLODED SLUDGE FACTORY

06


07

DREDGESCAPE

ACADEMIC

SOFT SHORELINE

FLOATING ISLAND

TOURISTS PIERS

MOLLUSK FARMING

FIX ISLAND

HELIANTIS SOLAR SLUDGE DRYING

PROTECT ISLAND

LEFT: VIEW FROM EXPLODED SITE PLAN TOP RIGHT: SITE PLAN BOTTOM RIGHT: CNC MODEL ANALYSIS

07


08

INUNDATED MARKET

03. ACADEMIC/

INUNDATED MARKET

ACADEMIC

Critic: Kuo-Chang Liu, National Cheng Kung Univesity, Taiwan Site Location: Flooded Area, Tainan, Taiwan Project Program: Farmer’s Market, Flooded Infrastructure, Park Program Used: Rhinoceros, 3D Studio Max, Autocad, Adobe Photoshop and Illustator.

A multifunctional building contains market spaces and emergency equipment that can be operated while it floods. The program of the building can be changed to suit different situations. This project is located in Tainan, Taiwan. This area has been flooded many times. There are five old houses remain in the site. The design strategy of this project derives from a proverb. To decode the proverb and make use to the site.

LEFT: VIEW FROM INUNDATED MARKET RIGHT: EXPLODED PERSPECTIVE

08

After considering the identification of the problems of the site that there are tombs in the south mountain and the water level is about +10M in the east. The site will become a concave area and the backwater will not be drainage through the new river. We need to provide a storing reservoir by constructing the old river and the site that could become a new status with new water level. The new building could be seen as a hybrid concept of a market and an new kind of urban infrastructure.


09

INUNDATED MARKET

ACADEMIC

TOP LEFT: PLAN TOP MIDDLE: ANALYSIS PHYSICAL MODEL RIGHT: VIEW OF DIFFERENT WATER LEVELS LEFT: SECTIONS

09


10

CLOUD TOWER

04. COMPETITION/

CLOUD TOWER

PROFESSIONAL

Group: Straightsquare Design, Project Designer Site Location: Taichung City, Taiwan Project Program: Cloud Computing Tower, Observatory , Plaza, Park Program Used: Rhinoceros, Grasshopper, 3D Studio Max, Autocad, Adobe Photoshop and Illustator.

10

The priority of this assignment attempts to create Taiwan Tower in two directions: 1.To discover new function of Taiwan Tower. 2.To unveil the essence of Taiwan.

The design strategy of this project approaches

The specific site is surrounded by multilateral edges of the central park, cultural districts, academic corridors, and commercial areas. For years, Taichung city has expanded as more and more outer rings were formed. And the Taiwan Tower is currently situated at the 4rd ring.

define the material, shape, and structure of

the design of Taiwan Tower with selecting a few iconic Taiwanese to discover the ultimate spirit of Taiwan. This approach not only helps Taiwan Tower, but also how the Tower is elevated. Of which the Taiwan Tower is characterized: suppleness and stiff, diverse and dynamics, persistence and unswerving determination.

LEFT: VIEW FROM CITY OF TAICHUNG RIGHT: SITE ANALYSIS


11

CLOUD TOWER

PROFESSIONAL

LEFT: DIFFERENT PROGRAMS AND CONDITIONS MIDDLE: DIFFERENT PROGRAMS AND CONDITIONS BOTTOM RIGHT: PERSPECTIVEW FROM TOP BOTTOM RIGHT: PLAN STRATEGIES

11


12

GREEN TOILET

05. PROFESSIONAL/

GREEN TOILET

PROFESSIONAL

Group: Straightsquare Design Project Designer Site Location: Headstream of Feicuei Dam Ping-Ling, Taiwan Project Program: Public Toilet Program Used: Rhinoceros, 3D Studio Max, Autocad, Adobe Photoshop, Illustator and Construction supervisor.

The execution of this project is based on two major considerations: 1. The primary of the project is intended to create connections between nature and artifact. We try to build a public open space between the nature sceneries and the bike ways. 2. The design task is to build a toilet facility with a recreation area for the tourists and local inhabitants. Because the project has many characteristics, with crossed

LEFT: VIEW FROM THE ENTRANCE RIGHT: ELEVATION AND SECTIONS

12

overlapped, and various functional spaces. We use the bearing wall system to maximize interior space and use wood beams to lighten the weight of the roof. It is based on the specific concern that contributes to the nature environment. We use the solar energy system to create power and maintain the river water to flush the toilet. It is not simply a toilet facility, but rather brings a bigger idea about establishing a public space that enhances the interaction of this area.


13

GREEN TOILET

PROFESSIONAL

13


14

HOUSE ZHANG

06. PROFESSIONAL/

HOUSE ZHANG

PROFESSIONAL

Group: Straightsquare Design Project Designer Site Location: Located in 21 floor, Sanxia District, Taiwan Project Program: Housing Interior Design Program Used: Rhinoceros, 3D Studio Max, Autocad, Adobe Photoshop, Illustator and Construction supervisor.

This interior design is focus on material and spacial continuity in space. The major material are concrete, wood and black iron. Living room and kitchen are separated by bar space, in order to emphasize the continuity, there is no solid wall in between it. The owner wants turn his home into a social space, so friends can get together in his place. The bar area becomes the center. We try to create vintage atmosphere by keeping the original concrete wall and add the wood floor to convey

LEFT: VIEW FROM THE LIVING ROOM RIGHT: INTERIOR ELEVATION

14

the material texture. Compare to the openness of the living room, Master bed room and guest room are designed in a more simple way that represent daily life and privacy. Bed and bath room is being separated by a glass wall, maximize transparency in the same space. Study room also functioned as audio room, how much does the owner love life are obvious conveyed by this design. C’est la vie.


15

HOUSE ZHANG

15

PROFESSIONAL

1. 9.

10.

3.

2.

8.

11. 4. 5. 7.

6.

12.

1. Balcony 2. Living room 3. Parlor 4. Small bar 5. Dining room 6. Kitchen 7. Public bathroom 8. Dressing room 9. Master bedroom 10. Bathroom 11. Guest bedroom 12. Audio room

1.

1. Channel light 2. Elevation of steel frame door 3. Detail of steel frame door 2.

3.

yeh-sen su work samples  

work samples/ portfolio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you