Stichting 'kLEEF!

Page 1

Als kanker je treft

Stichting ‘kLEEF! Roparunhuis Auke van der Veen Inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten in de regio apeldoorn


Activiteiten van ‘kLEEF! “ Als ik bij ‘kLEEF! ben geweest heb ik het gevoel dat de accu weer opgeladen is”

Ontspannende activiteiten • Yoga • Wandelen en fietsen • Mindfulness • Verschillende soorten massages • Voetreflexologie • Huidverzorging bij kanker Kook activiteiten • Mannen- en vrouwenkookgroep • Lunches • Diverse kookworkshops Creatieve activiteiten • Schilderen/tekenen/aquarelleren • Kleurrijk creatief • Fotografie

Spreekuren in het huis • Mamma care verpleegkundige (i.s.m. Gelre Ziekenhuis Apeldoorn) • Diëtiste • Financieel adviseur (voor mensen die door hun ziekte tegen de financiële gevolgen daarvan aanlopen) • (oud)Notaris voor vragen over nalatenschap en levenstestament • Bedrijfsarts consulent/ oncologie • (oud)Huisarts/vertrouwenspersoon, voor vragen over werk, re-integratie, arbeids(on)- geschiktheid • Spreekuur voor jonge gezinnen. Zowel de kinderen als de (jonge) zieke ouder kan bij ons terecht. Maar ook de partner en de broertjes/zusjes. Zomaar binnen komen lopen voor een luisterend oor is mogelijk, maar ook bellen/ mailen voor gesprek op afspraak kan bij ons.

Muzikale activiteiten • Samen zingen • Muziek les, individueel of in een groepje

Gesprekken, gespreksgroepen, spreekuren en huisbezoeken zijn kosteloos. Voor onze overige activiteiten vragen wij een kleine bijdrage. Naast dit overzicht zijn er nog diverse andere activiteiten. Bezoek onze website voor de meest actuele agenda: www.stichtingkleef.nl


In gesprek bij ‘kLEEF! Individuele gesprekken De diagnose kanker slaat vaak in als een bom. Het raakt de kern van je bestaan. Onder­zoeken, behandelingen en keuzes maken bepalen op dat moment je leven, en ook dat van je omgeving. Daarover praten kan bij ons. Men kan anderen ontmoeten die in dezelfde situatie zitten. Delen van je verhaal geeft ruimte aan de veerkracht die je al hebt.

Als je te ziek bent om ons huis te be­ zoeken kan het gesprek ook thuis plaats­ vinden. Wij doen er alles aan direct op de vraag van de gast te reageren. Gespreksgroepen: Bij onze gespreksgroepen kun je denken aan: jonge mensen met kanker, leven met uitgezaaide kanker, mannen met prostaatkanker, partners van mensen met kanker.

“ Er is niets mis met mij, daarom kies ik voor een professionele gesprekspartner bij ‘kLEEF! en niet voor een ander pad”

Ons team van professionele gesprekspartners is ervaren en academisch geschoold voor dit werk. De gesprekken zijn strikt vertrouwelijk. Op onze website vind je meer informatie hierover.

Daarnaast zijn er bijeenkomsten op thema (bijvoorbeeld alleenstaanden, vermoeidheid bij kanker, werk en kanker, hoe blijf ik als mantelzorger overeind en kanker in het (jonge) gezin. Ook brengen we mensen bij elkaar die dezelfde tumorvorm hebben, in een vergelijkbare fase van de behandeling zitten of in dezelfde levensfase. De ervaring leert dat deze mensen veel herkenning en steun bij elkaar vinden.


Zo fit mogelijk tijdens en na kanker “I k dacht dat ik er al was, maar dat viel vies tegen”

Veel mensen met kanker ervaren tijdens en na hun behandeling dat ze enorm hebben moeten inleveren op het gebied van hun conditie. Maar ook voor je operatie of behandeling wil je misschien juist in goede conditie zijn en alvast beginnen. Onze beweeg­coaches hebben allemaal een fysio­therapie achtergrond, ruime werkervaring en kennis op het gebied van oncologie. Bij ‘kLEEF! kun je op verantwoorde en sportieve wijze een haalbaar doel stellen of een grens verleggen. In kleine groepen bieden we een divers aanbod voor verschillende leeftijden en op verschillend conditie niveau. De beweegcoach (fysiotherapeut) past het aan op uw mogelijkheden. • Bewegen op verschillende niveaus mogelijk • Wandelen • Bootcamp voor jonge mensen • Fietsen/mountainbiken • Hardlopen

Voeding Praat eens met onze diëtiste als u vragen heeft over (gezonde) voeding, slechte eetlust, moeilijk slikken, of hoor hoe anderen ermee omgaan. Raadpleeg voor de meest actuele activiteiten onze website.


Partners/Mantelzorgers/Naasten Als kanker een relatie of gezin treft ver­andert er veel. Plotseling draait alles om degene die kanker heeft. Maar wie bekommert er zich om de partner? Om de mantelzorger? Partners en andere betrokkenen spelen een belangrijke rol tijdens het ziekteproces.

Ze worden belast met extra zorgtaken naast hun werk. Ziekte kan ook financiële veranderingen met zich meebrengen. Daarnaast verandert misschien ook het toekomstperspectief. Partners en mantelzorgers, maar ook directe naasten zoals ouders, broers of zussen en kinderen met een zieke ouder, kunnen bij ons terecht. Partners/naasten/mantelzorgerskunnen terecht voor o.a.: • Gespreksgroepen voor (jonge)partners • Thema bijeenkomsten gericht op de partner/naasten • Massages, wandelen, fietsen/mountainbiken, zingen en yoga. • Daarnaast zijn ook onze spreekuren toegankelijk voor partners en andere naasten.

“ Mijn partner is ziek, wie heeft er oog voor mij?”


Achtergronden van ‘kLEEF! Het inloophuis van Stichting ‘kLEEF! is een ontmoetingsplaats voor iedereen in de regio Apeldoorn die, op wat voor manier dan ook, te maken heeft (gehad) met kanker. Door de diagnose kanker komt het hele leven op zijn kop te staan, niet alleen voor degene die kanker heeft, maar ook voor zijn of haar directe omgeving. Onderzoek en behandelingen beheersen aanvankelijk het leven. Als alle medische behandelingen achter de rug zijn, willen mensen het ‘gewone’ leven weer oppakken. Pas dan blijkt hoe groot de impact van de ziekte is. Niets is meer vanzelfsprekend. Er is vaak sprake van vermoeidheid en andere lichamelijke ongemakken. Ook onmacht en onbegrip van de omgeving kunnen het alledaagse leven verstoren. Hoe verder leven met of na kanker?

Daarover praten kan in het inloophuis. Het huis wil een veilige omgeving bieden waar deskundige gastvrouwen en gastheren aanwezig zijn om u te ontvangen. Ook is er gelegenheid lotgenoten te ont­ moeten en deel te nemen aan activiteiten.


Sponsoring “Er zijn veel goede doelen, maar een lokaal doel voor mensen met kanker, zodat ik ook kan zien wat er met mijn donatie gebeurt, spreekt mij zeer aan”

• De rode doneer knop op

onze site aan te klikken (ieder bedrag is welkom!).

Steun ons Wij zijn als Inloophuis afhankelijk van giften en sponsoring. Door ons te steunen maak jij het mede mogelijk dat wij ons belangrijke werk voor mensen met kanker (en hun naasten) kunnen blijven voortzetten. Samen met 85 ervaren en professionele vrijwilligers staan wij 5 dagen per week, 50 weken per jaar klaar voor onze gasten. Je steunt ons door: Lid te worden van onze club van 100. Voor (minimaal) 100 euro per jaar ben je “vriend van ‘kLEEF!”, je ontvangt dan informatie over de ontwikkelingen in ons huis. Ook kun je dan, op afspraak, een rondleiding in ons huis krijgen.

oor op dit logo op D onze site te klikken, kun je lid worden van onze club van 100.

• Draag je ons een warm hart toe?

Steun je graag een lokaal doel voor mensen met kanker? Organiseer je een feestje of jubileum? Heb je iets te vieren? Wil je in plaats cadeaus liever Stichting ‘kLEEF! steunen? IBAN nr. NL 51 ABNA 0595 2561 47 t.n.v. Stichting ‘kLEEF!

Heel veel dank daarvoor!


Wij zijn een zelfstandige stichting en voor ons voortbestaan afhan kelijk van giften en donaties. Wilt u ons werk voor mensen met kanker en hun naasten steunen?

Deze folder is bijna geheel tot stand ge komen door vrijwilligers: fotografen, tekstschrijvers en een vormgever. Stichting ‘kLEEF! heeft alleen bijgedragen aan de drukwerkkosten. Stichting ‘kLEEF! Roparunhuis Auke van der Veen Vosselmanstraat 4 - 7311 CL Apeldoorn IBAN nr. NL 51 ABNA 0595 2561 47 t.n.v. Stichting ‘kLEEF!

Openingstijden: dagelijks, voor openingstijden zie onze website. Komt u liever op afspraak? Bel ons dan op 055 - 576 26 76.

www.facebook.com/stichtingkleef

www.instagram.com/stichtingkleef

info@stichtingkleef.nl - www.stichtingkleef.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.