PINYA BLAVA - 20

Page 1



a

o. t; 3 '>

uís Marçal If red Borro

O" ü) UJ S_

Col·laboradors Josep Anton Carme Alasà Laura Palau Marta París Lluís Marçal Marta Navarro ati Fernandez ura Palau arta París ilar Bailach

V)

o

I— r» + f\

»-» f\ r* +• n A n

"Pinva d e i ' - : : : - Juny 2002

l"

Edita

uigr/4iiW4v/4i c/Nou de Santa Tecla, 9 43003 Tarragona . w.tinet.org/~cxst :st@tinet.org

Impressió

n

c/ oaudí, 8-10 43850 Cambrils tel. 97736 5761 rortiga@terra.es

,1

/ A m b la col·laboració •••••

D

I

P

U

T

A

C

I

Ó

D E

T A R R A G O N A D.LT. 2963 - 1989

Benvolguts castellers i castelleres: Només unes paraules per dir-vos Junta Directiva que la Colla necessita una nova President injecció de moral i estímul per "Purillo" deixar aquesta situació enrera. Vice 1 r i rel. externes Tots coneixeu l'estat anímic Jordi Franquet de la Colla i ara més que mai, Vice 2n i rel. internes Josep Tomé ens cal el suport de tots els Tresorer que porten i en algun moment Xavier Montfort han portat la camisa blava a Assegurança Tarragona. Alejandro Seladie No vull un suport de paraula, Secretària sinó un suport real, amb Marta Gual Vocals presència a tots els assajos Jordi Ortiz (local), Jordi i sortides que resten fins al Grau (seguici), Patxitxa final de temporada. (cultura), Carme Alasà Donat que aquesta temporada ^ (roba), Jordi Mallol és any de Concurs, s'ha de donar (Patronat), Josep MR - - " el màxim de tots nosaltres per fer callar les crítiques que ens vénen de l'exterior. La roba bruta ens la rentem nosaltres i a fora hem de donar una imagte digna. La Colla Xiquets del Serrallo, sempre ho ha donat tot per la ciutat de Tarragona i ho seguirem fent, mal que algú li dolgui. Fins a la propera revista, i mentrestant... pit i amunt castellers/es!!! VISCA LA COLLA XIQUETS DEL SERRALLO!!!!

Salvador Navarro i Martí

Josep Anton Gual i Palau Tots som conscients que aquesta temporada serà molt difícil. El repte de la tècnica és aconseguir canalla nova i, sobretot, que els castellers s'il·lusionin per tornar a fer castells, així aconseguirem fer Josep Anton Gual els castells que es mereix la Colla. 2n cap de colla En aquets primer any que torno Lluís Quadrat a ser cap de colla, no us puc Cap de pinya prometre quins castells farem, Joan Boronat però el que sí us puc prometre és Segon cap de pinya treball i castells amb dignitat, Pska Cap de canalla esperant que tots recolzeu aquest k Ricard Gual à projecte i us il·lusioneu amb ell, igual que ho està l'equip tècnic.


Canalla nova i noves cares Aquest any ens hem renovat una mica en la secció de canalla ja que la que teníem se'ns ha fet gran i l'hem hagut de recol.locar en els pisos inferiors.

r fei ?:

Tenim sort, doncs ens n'ha arribat de nova, que encara que s'ha de polir, pot donar els seus fruits més endavant. També s'ha anat fent un taller de canalla en diverses escoles i un assaig en una d'elles; d'altra banda els joves (el jovent) es van comprometre a potenciar aquesta secció de la colla.

A més a més, també tenim noves cares a la pinya i castellers/eres que han tornat... Estem en el bon camí.

Poca gent Sí, ja sé que em direu que es la mateixa cançó de sempre, que el món casteller està en crisi, que la gent ha perdut la il.lusió, etc, etc.... Però és veritat, el primer terç de la temporada, l'assistència ha estat^ molt minsa i a pesar de les noves incorporacions, no n'hi ha prou-jw encara per a poder garantir els objectius que s'han marcat per aquesta temporada. Creiem que un dels camins a seguir, a banda de la captació de canalla nova, són les activitats ex'racasteíleres. No cai posar-se nerviosos-pe's r e>..':a:s que puguin donar en un d'un cert temps t primer moment, doncs és una qüestió de temps prudencial. -fes tracta de seguir per aquesta via i aconseguir de crear un clima de "bon rotllo" tal com ja va passar fa deu anys, fet que va possibilitar incorporació de noves i joves camises blaves a aquesta Colla. , -

rtesa.

«r

J i F1 ~"\

tin.

<f ;

Muebles

JE

r

MUfBUS y TAPIZADOS

ME

CONFORT

Zona Residencial Los Naranjos, Bloq. 1 Tel. (977) 54 63 70

43006 TORREFORTA (Tarragona)

?^

•r.

'C»

Apodaca, 34 • Tel. (977) 23 20 08


Paraules

(J 3

Discursos dels nostres dirigents

Editorial...s

La colla es mou

-L U

Ens hem mogut, sí senyors...

04

12

A galet

L'any p a s s a t vam posar d u e s opinions. Ara ho tornem a fer

És que som de la c o n y a , no ho podem evitar

Crònica de la t e m p o r a d a

La C o l l a a les escoles

Q 6

Record pels que no hi éreu... (masses)

Un bon treball de " c a z a t a l e n t o s "

Tretze mercès

El b u s t i o t

U O

El p i l a r de la Mercè mai haurà caminat tant per les planes de la nostra r e v i s t a

<ZÍ

-L ó

14

Hauríeu de participar-hi més. carai!

de¿ caâa <z*tt¿c

**~

*•"»

"* "^ * **™1

)

**5

ï —í

~y

'P&ffi&tia, ¿ ¿aia d'ont Cós del Bou, 8 • Tel. 977 23 14 66 • 43003 TARRAGONA

PINYA BLAVA


Dia 21, Altafulla J Vam actuar a la plaça de l'Ajuntament de la Vila d'Altafulla (Tarragonès) amb motiu de la seva Festa Major. Els castells assolits van ser els següents: 3/6 per sota, 4/6 amb agulla, 4/6 i dos pilars de 4 simultanis. Algun casteller nostre oriünd d'Altafulla va "actuar" per partida doble, gairebé només faltava que es canviés una camisa per altra a cada ronda.

Vam actuar a les 19:30 de dos en dos i amb tres rondes sense repetició per escurçar la diada del patró de Catalunya, fet insòlit en el món casteller tarragoní, perquè pesava més el partit de Lliga de Campions entre Barça i Real Madrid. La nostra actuació va ser calcada a la d'Altafulla: 3/6 per sota, 4/6 amb agulla, 4/6 i dos pilars de 4 simultanis. Va ser una Diada amb rebaixes per a tothom. Des de la revista expressem el nostre rebuig a modificacions de diada com la de Sant Jordi per motius aliens als castells.

Jove 4/7a, 5/7, 4/8, vano 5 Xiquets 3/7, 4/7a, 5/7, vanoS St. Pere i St.Pau 2/6, 3/6, 4/6, 2p4

l

Dia 29, Pavelló Serrallo

Pilars en el primer partit del play-off d'ascens del CBT. L'enhorabona per l'ascens a la Lliga LEB-1.

I Dia 5, Figueres (Alt Empordà) Érem amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Figueres a la plaça de l'Ajuntament. Vam començar tots plegats fent un pilar de 4 en silenci en memòria per les víctimes de l'accident de Capmany. Tot seguit el que estava f previst: 3/6 per sota, 4/6, 3/6. I després, la fideuada...


3S~ Dia 19, Calaceit (Terol) La nostra Colla va fer una sortida força atípica pel lloc escollit. Es tracta del baix Aragó, a la comarca de parla catalana del Matarranya. Vam començar amb el 3/6. per seguir amb el 4/6 i acabar amb el 3/6 per sota. Per a cloure l'actuació, dos pilars de 4 simultanis i desprès, un de 4 aixecat per sota. El poble ens va o v a c i o n a r , quins apaludiments! Ah! La revista vol agrair la tasca de fotògrafa a la Marta Navarro.

Era el gran dia, el del primer intent del castell de set pisos de la temporada. Va ser un 3 de 7. però ràpidament els tremolors del castell va fer que la canalla anés més a poc a poc i obligués desmontar-ho. La llàstima és que va caure quan baixaven els castellers. Després tot es va basar en recuperar la confiança amb castells de sis. El primer intent de 7 havia demostrat que faltava assaig.

Jove 4/8, 3/8, 2/7, vano 5 Xiquets 4/8, 2/7, 4/7a, p5 St. Pere i St.Pau ¡d 3/7, 3/7, 4/7, 5/6, p5

Dia 25, Serrallo Pel migdia vam fer un pilar de 4 a l'enllaç entre dos grallers de la nostra Colla, Mónica-Cano. Moltes felicitats!!! A la tarda havíem d'anar a l'aniversari d e l s G a n x e t s , però la coincidència d'un fet esportiu a Tarragona (amb final trist) va recomenar no anar-hi per por de manca d'efectius. Algun ganxet s'ho va prendre malament, i ens ho va fer saber per correu electrònic.

Dia 28, Processó de Sant Pere Com c a d a a n y . actuació per "fer barri".

Dia 29

Sant Pere

Descartats el castell de set, vam optar per fer castells de sis. Debutava un nou acotxador que sempre va donar el do de pit. El dia no va ser rodó pel 2 de 6, que durava tant que es va h a v e r de desmuntar.

$uets ¿&*. *>.

A** G," c/a a

^ 5/72p4

PINYA BLAVA


Tretze mercès Hola, torno a ser jo, l'Ànima del pilar caminant dels Xiquets del Serrallo. Sembla ser que als responsables de la Pinya Blava (encara manen els mateixos) els va agradar l'anterior reportatge sobre la història dels pilars caminant de la Colla. Ara m'han demanat que entri una mica més en detalls sobre aquesta "petita" gran història dels pilars caminant de la Mercè des d'el punt de vista blau marí. Us he preparat unes fitxes dels 13 pilars que hem fet des d'el 1989

al 2001. Vuit d'ells van arribar a bon port, els altres cinc no van tenir tanta sort, però això sí, amb les mateixes ganes i il·lusió dels primers. Ara és el moment de recordar-los a tots, amb els seus baixos, segons, terços i enxanetes... I com no, les seves corresponents fotografies, testimoni d'un moment màgic que té lloc un cop a l'any a la nostra ciutat de Tarragona. Per cert, la feina de recerca i investigació no va ser cosa "fàcil", ja que van c a l d r e moltes hores perdudes als Arxius Centrals de la

^

.9 -iV-í::*-S

^o^,.,.

•Baixos: Joan Gallart "delToful" i Miquel Auquel Alabart (pare) •Segon: José Pretel •Terç: Paqui Garcia •Enxaneta: "Antonito" Garcia *Va arribar gairebé a la meitat del carrer Major

Colla. Per sort, vaig comptar amb la col·laboració de l'Arxiver General dels Xiquets del Serrallo, l'Alfred Borràs, per tal de sortir-me en a q u e s t t r e b a l l de documentació històrica.

PD: Esperem comptar també amb el vist i plau del Doctor Sabaté.

L'Ànima*

Baixos: Joan Gallart "del Tóful", Emilio Roda i "Pauet" •Segon: Daniel Domingo ¿ÜJ •Terç: Paqui Garcia •Enxaneta: "Joanet" Leandro *Va arribar a la meitat de la plaça de la Font •Baixos: Joan Gallart "del Tòful" i Miquel Àngel Alabart (pare) •Segon: Manel Teixidó •Terç: Soraya Huete •Enxaneta: "Antonito" Garcia *Meitat escales de la Catedral (baixant)

"*>*

í •Baixos: Joan Gallart "del Tóful" i Emilio Roda •Segon: Joan Gallardo "Papereta" •Terç: Paqui Garcia •Enxaneta: "Antonito" Garcia *Va arribar a l'Ajuntament


Els 13 pilars caminant dels Xiquets del Serrallo •Baixos: Miquel Àngel Alabart (pare) i Emilio Roda •Segon: Josep Caparrós •Terç: Isaac Herrera •Enxaneta: "Raulete" Sampietro *Meitat baixada de

•Baixos: Miquel À. Alabart (pare) i Emilio Roda •Segon: Josep Caparrós •Terç: Isaac Herrera •Enxaneta: "Raulete" Sampietro *Va arribar a l'Ajuntament

•Baixos: Emilio Roda i Albert •Segon: Baldomcro Osório "Matxaca" •Terç: Miriam Pomerol •Enxaneta: "Raulete" Sampietro "Cruïlla del carrer Major amb el de la Nau

•Baixos: Miquel À. U) ¿ Alabart (pare) i -o t a Jordi Mallol c S •Segon: Christian v> -. Borras W V) •Terç: Miriam CD ^ O sr Pomerol •Enxaneta: Ismael 0) r* B)

-H

&

<=,.. 'Baixos: M. A. Alabart (pare), Jordi Mallol i Rosita Mallol "Patxitxa" •Segon: Christian Borràs | -Terç: "Julito" Lafuente •Enxaneta: Jennifer Fernández *A l'Ajuntament •Baixos: Miquel À. Alabart (pare) i Jordi Mallol •Segon: Christian Borràs •Terç: Amin Santos •Enxaneta: Garlitos Albisua *A l'ajuntament

•Baixos: Miquel À. Alabart (pare) i Jordi Mallol •Segon: Christian Borràs •Terç: Amin Santos •Enxaneta: Irina *A l'ajuntament

•Baixos: Jordi Mallol, Víctor Pomerol i Rosita Mallol "Patxitxa" •Segon: Miquel À. Alabart (fill) •Terç: "Julito" Lafuente •Enxaneta: Marwan Chahid *Va arribar a l'Ajuntament

9


Enguany el que són els castells, de moment no en podem estar pas satisfets... Ara. el que són les activitats extracastelleres, Déu n'hi do!!!! En tenim per a donar i vendre, i això creiem que pot ser bo a curt termini, ja que una Colla que es mou en tots els sentits ÉS VIVA i dóna ales per remuntar el vol un altre cop. BETA" beta75@tinet.org EXCURSIÓ A LA PICA DEL CARLIT (2.921 m ALTA CERDANYA/CATALUNYA NORD) 3-II-02 El Grup Excursionista del Serrallo (GES) va organitzar aquesta sortida en ple hivern com un repte més dins la trajectòria d'aquest grup. Es tractava de posar a prova la resistència de la gent en un ambient dur i fred, molt fred. La recompensa s'ho valia, les vistes des del cim són de les millors de tot el Pirineu -és el cim culminant de la Cerdanya- i el dia va acompanyar amb una visibilitat molt bona. L'ANETO (3.404 m ALTA RIBAGORÇA) 10-111-02 Posiblement el repte més important del GES (un grup obert a tota la colla) des de la seva creació: fer el cim culminant dels Pirineus a l'hivern. No va ser gens fàcil, però després d'unes quantes hores de dura i gelada pujada per la neu vam aconseguir plantar la bandera de la Colla al cim de l'Aneto, no abans sense tastar el Pas de Mahoma, amb el seu risc a l'hora de travessar-lo. Vam ser tres només, els muntanyencs que vam pendre part en aquesta aventura, però ho vam fer en nom de tota la Colla. POSSETS (3.375 m ALTA RIBAGORÇA) 2-VI-02 Desprès de l'èxit aconseguit amb l'Aneto, vam voler probar

Carlit

3 Aneto sort amb el segon cim més alt dels Pirineus, el Possets. I així va ser, vam tornar a fer una muntanya difícil amb força neu a la part superior que va complicar una mica les coses. Per sort, l ' e x p e r i è n c i a en condicions adverses va fer que assolíssim el cim després de moltes hores de camí.

CALÇOTADA 10-111-02 La primera gran activitat d'aquesta temporada va ser un calçotada on ens vam aplegar més de trenta castellers i simpatitzants. L'any que ve toca repetir.

BICICLETADA PER LA VIA VERDA (TERRA ALTA) En aquesta pedalada bastellera, s'hi van apuntar força gent de va sorprendre molt agradablenrf experència -agafar les bicicletes probat abans en aquesta Colla>, La ruta anava des: de l'estació de Pinel de B r a i f i n s a \í d'Arnes. 24 km d'anada més 24 km de tornada D u r a n t el t r a j e c t e alguns ciclistes es van anar quedant i només uns deu van voler arribar-se al poble d'Arnes per tal de dinar allí mateix. De baixada, reagrupament general i cap a casa.

PINYA BLAVA


EXCURSIÓ-ACAMPADA AL PEDRAFORCA (2.497m BERGADÀ) 6 i 7-VII-02 Estem parlant de la ja tradicional acampada annual de la Colla amb pilar de 3 inclòs. Dissabte 6, dia de relax amb una excursió pel Gressolet amb bany final al riu del mateix nom. Per cert, el nou fitxatge de la Colla, el Manel, es va encarregar "d'animar" la tarda amb les seves "iniciatives"; d'ell va sortir, per exemple, la proposta de fer un "calvo" amb quatre components de la Colla... Estalviarem els seus noms. Diumenge 7, l'ascensció al cim del Pedraforca. Vam sortir d'hora del càmping "El repòs del Pedraforca" per tal de no agafar les hores de màxima insolació, doncs el dia apuntava que seria caluros. Després de superar la canal del Verdet i uns passos complicats arribem al cim del Pedra amb tots (16) els components de l'acampada; pilar de 3 amb el Jordi Grau de baix, la Laura Palau de segon i el Raulete d'enxaneta. i en acabat, foto del grup excursionista. Tres excursionistes no en van tenir

BICICLETADA AL MÉDOL 9-VI-02 Com passa a les muntanyes, quan una bicicletada surt bé t'agafen ganes de repetir. I així ho vam fer; aquest cop més aprop: a la pedrera romana del Mèdol. Tot va anar força bé... Bé, la Marta es va despistar una mica i vam haver de portar-la pel bon camí un altre cop. Lo millor, però, vindria més tard a l'hora de dinar, doncs a Cal Rellotger ens esperava una bona costellada, el premi ideal després de l'esforç de pedalar.

prou i van anar a fer el cim del costat, el Calderer (2.491m). En definitiva, una bona experiència. Només que una part del "bon rotllo" que es va respirar en aquesta acampada es traslladés a la resta de la Colla, ja ens donaríem per satisfets. PD: Qui vulgui saber què és un "calvo", que contacti amb l'adreça beta75@tinet.org.

PARTIT CATALUNYA-BRASIL (CAMP NOU) 18-V-02 Un grup reduït de hooligans-Serrallo es va desplaçar a barcelona per a presenciar el partit de futbol entre les seleccions nacionals de Catalunya i Brasil. El de menys en aquests casos es el resultat (1-3), ja que amb el camp ple de gom a gom, la festa està garantida i més quan les segidores canarinhes celebren els gols de la seleçao. A la foto veiem el grup de hooligansSerrallo escalfant -o refrescantmotors a la plaça Reial de Barcelona. />--

PINYA BLA

11


Sí, encara que costi de creure, la falera del Grup Excursionista del Serrallo s'encomana a la gent gran de la Colla, l'Inserso. El passat mes de febrer, en ple dur hivern, el "Garrutxero", el "Purillo", el Cap de Colla i el Doctor Sabaté van agafar els polars, les polaines, els crampons, les botes Goretex i, sobretot, els calçotets de felpa i es van proposar fer el cim del Cabrit-Perejil de 4.999.9m. d'alçada, situat als Pirineus Transversals. Comandada l'expedició pel "Garrutxero". qui si no, van encarar l'escalada amb molta il·lusió i ganes. A la foto els podem -veure al cim després de l'esforç titànic. Amb questa proesa demostren que a la seva dat encara estan fets uns "xavals". IRO.: A la foto podeu observar que arran de l'esforç, el Purillo va perdre uns quants quilets.

Postals de Figueres De Figueres ens hem dut dues postals. La primera té relació amb un clan del Serrallo. Copseu l'espanyolitat de la imatge: el Toro, la caserna de la Policia Nacional i la bandera rojigualda. I enmig, què hi diríeu? La pensió Mallolü La segona postal no mereix cap comentari, doncs ja queda prou retratat el Joan de Lleida... Es va impregnar de l'aura de Dalí.

Part de guerra 1-Tall al palmell Alguns van tornar de la Via Verda com si haguessin anat a la guerra! És el cas del Xavi Bailach, que va caure dins d'un túnel fosc, a l'andanda del camí plena de pedres. Lo fotut: les ulleres, a tomar pol...

\XfíiMttWH/R

El joc de les set diferències

Laura Palau "Ing -r

•:.•• .^¡^'-^ff^-

2- Rascades al cantó dret ~ 3- Petita cicatriu

3

' - i-^ííSft

;'&%& --• • .'•s.&zes

i/V\ £&

1X

<ÍH1

J

;,-. **

.^:ças$de Idraterà II

;'}*»

ada ¿.

.Santal paotíj^g^

A l'excursió de la Colla al Pedraforca es van poder viure moments molt intensos. Un d'ells va ser quan de sobte van descobrir un prat d'un color verd intens que recordava la sèrie televisiva La casa de la pradera. L'impuls primer -reforçat per la nostàlgia- va ser el de llançar-se prat avall. Comandats perla Laura Palau "Ingalls", un grupet de nostàlgics van fer realitat el seu somni (foto). Només van fallar les trenes de la


La Colla a les escoles una missió possible El passat mes de juny, quan les vacances d'estiu ja s'apropaven, i amb elles el final de curs, un grup d'intrèpids castellers del Serrallo van aparèixer per diverses escoles de la ciutat amb una missió molt clara: apropar el món dels castells als nens i nenes de la ciutat ... (bé, en realitat aquesta era la "tapadera", perquè de fet la gran missió d'aquest equip de valents castellers era molt més agosarada i difícil: aconseguir un ampli contingent de petits castellers/es per a la canalla de la colla). Els principals objectius de la seva missió van ser quatre escoles de la ciutat situades en punts estratègics: a l'est, el Col.legi dels Àngels de Torreforta; a l'oest, el Col.legi Miracle; al sud, el Col·legi del Serrallo i al nord, el Col·legi Pau Delclòs. Totes van rebre la seva visita...

Encara que sembli l'argument d'una nova peli de l'agent 007, us estic parlant del TALLER DE CASTELLS que amb moltes ganes i amb molt d'esforç vam preparar i portar a terme un grup de joves de la Colla. Preocupats per la manca de canalla, vam decidir tornar a engegar la idea de fer xerrades a les escoles per tal d'engrescar els nens/es a fer castells... i si era al Serrallo, molt millor! Primer de tot vam enviar una carta a les escoles i esplais de la ciutat oferint el Taller de Castells. Aquest anava dirigit sobretot a nens i nenes d'entre 6 i 10 anys i tenia una duració aproximada d'una hora.

Ben aviat, un parell d'escoles es van taller es feia un petit joc de interessar pel taller, així que la idea preguntes sobre l'explicació anterior va tirar endavant. i els que encertaven la resposta Així, al llarg de tota una setmana s'emportaven un regal de la Colla com (del 3 al 7 de juny) vam anar ara gorres, pilotes de platja o recorrent les diferents escoles amb bosses... Un exemple va!: ... A veure què havíem contactât. Amb la faixa qui sap com es diu la plaça on es fan sota el braç i amb uns quants castells per St. Magí? (jo, jo, jo...!!!!!!!!!) Ho heu entès, oi ? recursos materials (diapositives, música de gralla, un castell per peces, I com ja sabeu, en una de les uns regalets...) i humans (l'equip escoles vam participar en la festa d'intrèpids castellers...) vam intentar de fi de curs fent un assaig en ensenyar a aquells nens i nenes que directe! Tot un rècord de pilars, ens escoltaven amb els ulls oberts no? com taronges què són això dels Però la cosa no acaba aquí... El castells (o dels "castellets" com diuen taller continua aquest setembre i tu ells...). també hi pots col·laborar. T'apuntes? I de què va aquest taller? Seguiu llegint i ho sabreu... El Taller Un Equip d'Intrèpids Castellers té dues parts ben diferenciades, una de "teòrica" i una de "pràctica" (sí, com en el carnet de conduir! Quina gràcia tu!) La part teòrica consistia en explicar de la forma més senzilla, clara i amena com és un castell, com vesteix un casteller, quines colles té la nostra ciutat i quines diades importants s'hi celebren, quina música acompanya els castells, com és una actuació... tot això fent participar els nens/es. La part pràctica, que es portava a terme al pati de l'escola, consistia en muntar una pinya amb tots els nens/es i aprendre a pujar fent les tres passes.... (aquesta part alguns la van suar més que altres! ) Al final del


On són les camises

Carta oberta Estimats castellers/es: Aquesta és la meva desena temporada a la colla. La concidència ha fet que la primera, el 1993, i la vigent s'assemblin en el fet que la colla pateix i, amb ella, tots els que l'estimem. Sabeu, jo no hi era a l'assaig lamentable i desafortunat on el cap de colla la va cagar, ni tampoc a aquell on es va migdisculpar per aquella mala estona. Però el que sento ja ho sentia abans d'una i altra cosa. Enguany, si continuo en aquesta colla no és pels castells que fem. Això ha quedat en segon pla perquè no em sento motivat fent castells de sis, a excepció del 3 per sota perquè és el pas previ a un castell que m'enamora, el 3/7ps. Em sap greu dirvos-ho així, però no em motiva fer castells de sis. HI ha uns altres alicients per continuar venint. El Garrutxa, l'optimisme del Maurici, la vitalitat del Pska, l'alegria personificada en la Laura I en la Marta, l'amor que desprèn vers la colla el David, les simpaties del nouvingut Manel, els shows del Jordi Mallol, les converses picantones de la Patxltxa durant un pilar de 4 o a l'agulla en un 4/6a... Tot això, aquests instants passatgers que no surten a la foto m'han fet recordar aquell bon rotllo que hi havia a partir de 1994 amb l'entrada de jovent nou. Un bon rotllo que arrel del viatge a Mallorca, crec, s'havia anat menguant. Desitjo que aquest clima -entre la majoria- de companyerisme ens dugui a recuperar la categoria de 7 i de 7 i mig abans que acabi l'any. I també espero que no s'alteri el clima per culpa dels rampells dels de sempre, que resulta que són els que manen. Entre tots sapiguem conservar-ho, per favor. Ah, la revista cumpleix vint números. Això em recorda aquella cançó d'en Serrat. "Ara que tinc vint anys, i no tinc l'ànima morta I em sento bullir la sang..."Us sentiu igual? Xavi Bailach

Mirant cartells dels castells assolits per la colla anys enrere, em fa pensar. On són aquells castellers... aquells baixos, segons, aquells dosos, acotxadors i enxanetes, ara ja serien quarts o quints del tronc. On són aquelles cares, castellers patint, aguantant, apretant les dents, fins i tot de casteller satisfet. Les cares que veiem ara no són ni de bon tros les mateixes, tant sols algunes. És un record que podríem fer realitat. Si tant sols hem de ser camises blaves dos o tres dies a l'any, no n'hi ha prou. Assagem dos dies a la setmana i si no hi anem no podrem tornar a fer aquells castells. No val a dir que ja hi anem quan podem... No val a dir que ja ho sabem fer... No val a dir sempre que tenim feina... Tot el qui vol: pot. Les coses no es fan soles, hem de recapacitar, la colla ens necessita a tots, petits i grans; homes i dones.Sense recança, sense orgull, encara que amb amor propi, per poder demostrar a tothom i a nosaltres mateixos que sí som capaços de fer castells grans, que sí som capaços de fer realitat una altra vegada castells dels cartells i, fins I tot, de vuit. I fer-ho realitat farà que no hagi estat tant sols... un somni. I veure camises blaves noves i velles i, fins i tot, alguna de reventada, fa que totes juntes la Colla sigui com tots els castellers la volem.

Carme Alasà

\

/

/

i \

RESTAURANT MARISQUERIA

Cfll JOflfl

'fundai tuny 1932

AGENCIA OFICIAL: TISOT - KRONOS - SEIKO - PULSAR - FESTINA C/. Espinac, 2 Telf. 977 21 92 23

14

YA BLAVA

EL SERRALLO 43004 TARRAGONA

TALLER PROPI


iuiiiihiiiUiiiiniïniiiiihiiiiiiuniiiniiiiiimiiiiiiiiiiiiiUiiiniaaiaiiiimiiiiuiiiuhiiiiiiaiiiiüiiiüiiiitiüi,

TAPES & LLESQUETES r Plaça de la Font, 39 Tel. 977 23 04 51 43003 TARRAGONA

iwwnwnn^^ Les tapes més variades i a bon preu

•f Caixa Tarragona


"Tapes

5J

s

a* ***Ï*P* «J* ^

Plaça Narcís Monturiol, s/n Sant Pere, 50 - Tel 977 24 00 16 SERRALLO (Tarragona)

Sewfite <zm& eí¿ (fa&tetÍA

'^$faW/Mlítá

/J'<l'MW/U />vy PI. del Bisbe Bonet s/n • Tel. 977 2 l 50 53 • S e r r a l l o • T a r r a g o n a