Winteraanbieding 2022 Xander Uitgevers

Page 1

WINTER 2022


THRILLER

Zinderende spanning in het Alexanderrijk De keizer van de historische thriller keert terug Topauteur Robert Fabbri werd bekend met zijn enorm succesvolle Vespasianus-serie. Zijn filmische stijl en zinderende spanning doen lezers denken aan Game of Thrones. De Alexander-serie is net zo monumentaal, bruut en bloedstollend! Al meer dan 125.000 exemplaren verkocht Van de auteur van de Vespasianus-reeks ‘Wervelende boeken die je in één ruk uitleest.’ — De Telegraaf ‘Geschiedenisles boordevol actie.’ — NRC

Advertentiecampagne gericht op fans van Robert Fabbri

In dit derde deel blijkt dat Alexander de Grote niet plotseling is gestorven, maar meedogenloos is vermoord. De vraag is: wie is de moordenaar? Terwijl zijn volgelingen worstelen om de macht in eigen hand te houden, worden vriendschap, familiebanden en politieke loyaliteit flink op de proef gesteld. Nooit eerder werd het westen zo geplaagd door chaos en bedreiging voor de beschaving. Levens, steden en legers worden stuk voor stuk vernietigd door wraakzuchtige aanstaande koningen. Of koninginnen. Zou een huwelijk de enige oplossing kunnen zijn om harmonie in het Rijk te brengen?

Samenwerking met Rijksmuseum van Oudheden

ROBERT FABBRI is geboren in Genève en studeerde theaterwetenschappen in Rome. Hij werkte meer dan twintig jaar in de filmen televisiewereld, maar besloot met de Vespasianus-reeks om van zijn passie zijn beroep te maken.

JANUARI 2022 AN EMPTY THRONE ISBN 9789401616256 14 X 21,5 CM, 416 BLZ PAPERBACK NUR 332 € 21,99

2


NON-FICTIE

Begrijp je lichaam en blijf gezond Het gloednieuwe standaardwerk over je energiehuishouding! We verbranden 2000 calorieën per dag. En als we bewegen en minder koolhydraten eten, vallen we af. Toch? Fout. De energiebalans zet alles wat we dachten te weten over eten, verbranden en afvallen volledig op zijn kop. ‘Dit heeft enorme consequenties voor onze kijk op lichaamsbeweging, voeding en de volksgezondheid.’ — The Sunday Times ‘Dit boek zal je doen twijfelen aan wat je denkt te weten over metabolisme en je taille.’ — Stephan Guyenet, auteur van The Hungry Brain

Online- en offlinecampagne met een uniek bereik van 1,5 miljoen mensen

Herman Pontzer, een van de meest vooraanstaande onderzoekers op dit gebied, zet met behulp van feiten, anekdotes en illustraties op toegankelijke wijze uiteen hoe je metabolisme alles in het lichaam beïnvloedt, van fertiliteit tot het immuunsysteem. Hij weerlegt dieethypes, vertelt hoe we stiekem nog steeds jagerverzamelaars zijn en leert de lezer uiteindelijk het eigen lichaam te begrijpen. Het resultaat is een onthullend, onomwonden en praktisch boek dat de manier waarop we eten, bewegen én leven voorgoed zal veranderen.

Advertenties in samenwerking met LINDA. en &C

HERMAN PONTZER is hoofddocent Evolutionary Anthropology aan Duke University en is verbonden aan het Duke Global Health Institute. Hij is een internationaal gerespecteerd onderzoeker op het gebied van menselijke energie en evolutie. Voor zijn research reisde hij de hele wereld over.

JANUARI 2022 BURN ISBN 9789401616294 14 X 21,5 CM, 544 BLZ PAPERBACK NUR 320 € 21,99

3


Kleurrijke korting

12,99

FEBRUARI 2022 ISBN 9789401616478 NUR 320

Historische thriller nu als midprice

12,99

FEBRUARI 2022 ISBN 9789401616546 NUR 305

4


ROMAN

Hartstocht, hotelintriges en huwelijksperikelen Hotel Flanagans is terug met krachtige vrouwen, sterke plottwists en het sfeervolle Londen van 2010

Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht in Nederland en België ‘Dit sfeervolle verhaal zit vol emoties, bedrog, wraak en catastrofes, maar ook met fantastische personages, een krachtige verhaallijn én een gelukkig einde.’ — Hebban.nl

Online- en offlinecampagne met een uniek bereik van 1,5 miljoen mensen

Welkom terug in de meest luxueuze lobby van Londen! Hotel Flanagans was dé hit van de lockdown in België en stond wekenlang in de top 10. Nu is Åsa Hellberg terug met het laatste deel in deze heerlijke trilogie. We verruilen de jaren tachtig voor het Londen van 2010 en Frankie en Billie hebben inmiddels samen de leiding over het hotel. Frankie floreert in haar nieuwe baan, maar Billie focust zich liever op haar bloeiende acteercarrière. Het noodlot slaat echter toe en het huwelijk van Frankie loopt op de klippen. Langzaam maar zeker begint ze te beseffen dat ze de wereld niet in haar eentje aankan. Als ze eindelijk heeft besloten om Billie om hulp te vragen, heeft die echter net de rol van haar leven in New York geaccepteerd. Maar hoe kan ze nee zeggen tegen Frankie?

Advertenties in samenwerking met LINDA. en &C

ÅSA HELLBERG beschrijft zichzelf als ‘tussen de 25 en 85 jaar oud, afhankelijk van mijn humeur’. Ze is een van de meest geliefde feelgoodauteurs van Zweden, waar ze bijna een miljoen boeken verkocht.

JANUARI 2022 NYA TIDER PÅ FLANAGANS ISBN 9789401616232 14 X 21,5 CM, 352 BLZ PAPERBACK NUR 302 € 21,99

5


NON-FICTIE

Het meest waardevolle is je tijd Het beste uit jezelf halen door het juiste te doen, niet door álles te doen

‘Keller rekent af met multitasken en de dag volproppen met onbelangrijke zaken.’ — NRC

Na twee vreemde coronajaren gaan we weer langzaam terug naar ‘normaal’. Een normaal met een dagelijkse stortvloed aan e-mails, appjes, vergaderingen, een uitpuilende to-dolijst, familiediners en feestjes… En iedereen wil alles tegelijk doen. Hoe houden we ons (weer) staande in deze overvloed? Hoe blijf je productief en voorkom je dat je overloopt? Doe één ding is het antwoord op deze vragen. Het is een verrassend simpel idee dat zorgt voor waanzinnige resultaten in elk aspect van je leven: werk, privé, familie en spiritueel.

Online advertentiecampagne op Facebook, Instagram en Pinterest Advertentieplekken in retailmagazines

GARY KELLER is medeoprichter van een van de grootste vastgoedbedrijven ter wereld. Keller en zijn co-auteur Jay Papasan zijn veelgevraagde inspirerende sprekers en van hun boeken werden al meer dan 1,3 miljoen exemplaren verkocht.

JANUARI 2022 THE ONE THING ISBN 9789401616300 14 X 21,5 CM, 264 BLZ PAPERBACK NUR 320 € 19,99

6


THRILLER

De opvolger van Philip Kerr Een razendspannende zoektocht door het duistere Berlijn op de rand van de oorlog Berlijn, 27 februari 1933. Het is een bitterkoude avond en de straten zijn verlaten en doodstil. Maar dat verandert als brandweerlieden zich in allerijl naar de Reichstag haasten, waar een brand razendsnel om zich heen grijpt. Voor lezers van Philip Kerr, Ken Follet en Robert Harris ‘De engel van München is veel meer dan een spannend misdaadverhaal. Dit is geschiedenis.’ — Knack Focus

Leesclub op Thrillzone

In de stad bevindt zich ook Siegfried Sauer, voormalig commissaris van de politie van München. Hij is op zoek naar zijn ex-geliefde Rosa, die zich bij het verzet heeft aangesloten en vervolgens is verdwenen. In een duister labyrint van intriges, moord, machtsspelletjes en verraad probeert Sauer Rosa op te sporen, maar hij dreigt te worden ingehaald door de geschiedenis. Een nieuwe, briljant uitgewerkte pageturner waarin feit en fictie op ingenieuze wijze in elkaar overlopen en die de lezer aan de bladzijden gekluisterd houdt.

Online marketingcampagne met DPG media (500.000 unieke views) Advertenties in retailmagazines FABIANO MASSIMI komt uit Modena. Hij studeerde filosofie in Bologna en Manchester en werkte daarna als vertaler en redacteur. Ook was hij bibliothecaris bij de Delfini-bibliotheek in Modena, wat de grondigheid van zijn research verklaart. Eerder verscheen De engel van München.

JANUARI 2022 I DEMONI DI BERLINO ISBN 9789401616089 14 X 21,5 CM, 448 BLZ PAPERBACK NUR 305 € 21,99

7


THRILLER

Tere zieltjes zijn gewaarschuwd! Carmen Mola keert terug met haar meest angstaanjagende boek ooit

Winnaar prestigieuze Premio Planeta Haar succesvolle De zigeunerbruid wordt nu verfilmd De Elena Ferrante van de misdaadroman ‘Heerlijk gruwelen zonder dat het over de top wordt.’ — Vrij Nederland

Besprekingen door thrillerrecensenten in dagbladen en op thrillerblogs

‘Bij elke zaak gaat er een stukje van onze ziel verloren,’ zegt een van de personages in de nieuwste thriller van Carmen Mola. Haar lezers zijn inmiddels wel wat gewend, maar dit nieuwe deel in de Elena Blanco-serie is gruwelijker dan ooit. Hoewel de hoofdinspecteur de politie inmiddels heeft verlaten, wordt ze toch weer teruggevraagd als haar vervanger spoorloos verdwijnt. Wat volgt is een zenuwslopende klopjacht op een meedogenloze moordenaar met angstaanjagende gewoonten, in een zaak die steeds complexer en gelaagder wordt. Carmen Mola is een daverend succes in Spanje, ook al is het nog steeds een mysterie wie er achter het pseudoniem schuilgaat. Het jaar van het varken is voor hardcore thrillerfans met stalen zenuwen: u bent gewaarschuwd.

Grote campagne op Hebban.nl en in de Hebban Thriller-nieuwsbrief Achter het pseudoniem CARMEN MOLA gaan de drie bekende Spaanse thrillerauteurs Agustín Martínez, Jorge Diaz en Antonio Mercero schuil. Het jaar van het varken is de derde thriller rondom de eigenzinnige inspecteur Elena Blanco, na het gruwelijk spannende De zigeunerbruid en Het duistere net.

FEBRUARI 2022 LA NENA ISBN 9789401616287 14 X 21,5 CM, 352 BLZ PAPERBACK NUR 305 € 21,99

8


MUZIEK

What’s the story Het definitieve boek over ’s werelds grootste Britse rockband Voor jongeren in de jaren negentig was er maar één band die ertoe deed: Oasis. Wat begon met kleine optredens in morsige kroegen, eindigde in uitverkochte stadions voor een uitzinnige menigte, als een van de grootste Britse rockbands ter wereld. Het eerste geautoriseerde boek van Oasis ooit ‘Heb net het boek gelezen… Loved it! Ik heb gehuild van het lachen om de bizarre dingen die we hebben gedaan.’ — Noel Gallagher

Advertentie op Spotify

Met hun kenmerkende openhartigheid en humor vertellen Liam en Noel Gallagher over de cruciale momenten in hun fenomenale carrière. Over hun onstuimige weg naar de top, en hoe zij de stem van een generatie feilloos wisten te verwoorden: brutaal, jong, trots, klasseloos en ultiem zelfverzekerd. Gebaseerd op meer dan dertig uur interviews met Liam, Noel en de mensen om hen heen, aangevuld met exclusief beeldmateriaal, is dit de ultieme biografie en een must-read voor elke Oasis-fan.

Aandacht in OOR en Soundz Magazine A2-poster met de mooiste muziekboeken (Unzipped, The Beautiful Ones, The Beatles, Supersonic)

SIMON HALFON is een prijswinnend grafisch ontwerper die o.a. werkte voor Oasis, George Michael, The Who, Madness en David Bowie. In 2007 produceerde hij de film Sleuth met Michael Caine en Jude Law, en in 2016 maakte hij de Oasisdocumentaire Supersonic, waar dit boek op gebaseerd is.

FEBRUARI 2022 SUPERSONIC ISBN 9789401616553 14 X 21,5 CM, 400 BLZ PAPERBACK NUR 320 € 24,99

9


VOORDEELEDITIES

Bestseller nu in voordeeleditie

12,99 JANUARI 2022 ISBN 9789401616430 NUR 302

Glamour voor een prikkie!

12,99

JANUARI 2022 ISBN 9789401616423 NUR 302

10


ROMAN

Dé nieuwe stem in women’s fiction Van haar prachtige eerste boek Het geheim van Silvermoor verkocht u al meer dan 20.000 exemplaren

Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht! Van de auteur van Het geheim van Silvermoor ‘Een warme, originele en vrolijke roman. Tracy Rees is een geboren verhalenverteller!’ — Rachel Hore

Interview met Tracy Rees in Vrouw

Talloze lezers maakten vorig jaar kennis met Tracy Rees en haar wervelende historische romans. Dankzij haar levensechte personages en sfeervolle beschrijvingen komt het Engeland van de negentiende eeuw tot leven. Zo ook in De rozentuin, waarin drie sterke vrouwen op onverwachte wijze in elkaars levens verstrikt raken. Zo heeft de rijke maar eenzame Olive radicale plannen voor haar toekomst, waar niet iedereen in haar omgeving het mee eens is. Haar buurmeisje Ottilie geniet ondertussen van haar nieuwe leven in Londen, maar maakt zich zorgen om haar zieke moeder. Hun dienstmeisje Mabs is opgetogen over haar nieuwe baan, die haar redt van een ruig leven op de werf. Een gevaarlijke ontdekking maakt echter dat Olive, Ottilie en Mabs samen moeten werken, om zichzelf en hun geliefden te beschermen…

Crosspromotie in de boeken van Lucinda Riley en Anne Jacobs Heerlijk Romans Lezenboekenlegger beschikbaar TRACY REES komt uit Swansea, Wales. Ze studeerde in Cambridge en Londen en werkte bij een uitgever en als professioneel hulpverlener. Ze doet nu eindelijk wat ze altijd al wilde doen: schrijven. Eerder verschenen de bestseller Het geheim van Silvermoor en Het familiegeheim van Florence Grace.

FEBRUARI 2022 THE ROSE GARDEN ISBN 9789401616270 14 X 21,5 CM, 432 BLZ PAPERBACK NUR 302 € 20,99

11


GESCHIEDENIS

Geschiedenis op z’n best Het bloedige keerpunt in de Tweede Wereldoorlog vanuit Russisch perspectief

‘Dit is werkelijk een verbazingwekkend boek, boordevol schroeiende, tot nu toe ongepubliceerde, getuigenissen […]. Het pure uithoudingsvermogen van het Russische volk zal lezers volkomen verbijsterd achterlaten.’ — Andrew Roberts, auteur van Churchill: de biografie

Leesexemplaren beschikbaar Recensies in dag- en weekbladen

In de zomer van 1941 marcheren 4 miljoen nazisoldaten Moskou binnen. De bloedigste militaire operatie ooit laat een spoor van dood en vernieling achter. Dit niveau van wreedheid wordt pas geëvenaard als het Sovjetleger Stalingrad terugwint, en vervolgens meedogenloos wraak neemt als het Berlijn binnenvalt. Vanuit een zeldzaam perspectief, dat van de Sovjets en de Oost-Europeanen, vertelt Operatie Barbarossa de tragische en allesveranderende geschiedenis: van de Duitse invasie in de Sovjet-Unie tot de val van Berlijn in april 1945. Stewart Binns dook in talloze Russische archieven en geeft zo een unieke blik op de ‘andere kant’ van de oorlog. Hij combineert een tactisch en technisch verslag van de oorlogsmanoeuvres met intieme en aangrijpende persoonlijke verhalen over moed, burgerschap en lijden. Dit is het verhaal van de bloedigste oorlog in de geschiedenis.

STEWART BINNS begon zijn carrière als wetenschapper voordat hij docent en soldaat werd. Ook werkte hij voor de BBC en maakte hij een aantal prijswinnende sporten oorlogsdocumentaires – hij is het brein achter The Second World War in colour. Als auteur heeft hij inmiddels dertien boeken op zijn naam staan.

FEBRUARI 2022 BARBAROSSA AND THE BLOODIEST WAR IN HISTORY ISBN 9789401616324 14 X 21,5 CM, 496 BLZ PAPERBACK NUR 320 € 21,99

12


SPORT

Het beste boek over Verstappen Deze geheel herziene editie laat iedereen ver achter zich

De jongste Formule 1-winnaar ooit Formule 1 keerde eindelijk terug naar Nederland, en hoe! Al meer dan 100.000 exemplaren verkocht Het eerste boek over het sensationele GP 2021-seizoen

Advertentiecampagne gericht op Formule 1-fans Samenwerking met Formule 1-magazine

Wordt Max Verstappen de eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1? Dat is de vraag die heel Nederland dit jaar bezighoudt. In deze geactualiseerde en herziene editie blikt André Hoogeboom terug op de carrière van Max, en vertelt hij zijn ongelooflijke verhaal. Aan de hand van talloze interviews schetst hij een beeld van een toegewijde sportman met een uniek talent en beschrijft hij diens weg naar de top. Deze nieuwe editie van Max is grondig geactualiseerd, en doet verslag van een historisch seizoen vol onverwachte wendingen, en de felle strijd met Lewis Hamilton. Daarnaast komt uiteraard aan bod hoe Max voor een uitzinnige menigte in Zandvoort zijn eerste thuiszege boekte én de leiding in het wereldkampioenschap terugpakte. Ook de uiteindelijke uitslag wordt erin opgenomen. Dit is hét boek over Max Verstappen, voor iedereen die nieuwsgierig is naar het complete verhaal.

A2-posters beschikbaar ANDRÉ HOOGEBOOM (1954) is sportjournalist en werkte onder andere voor het Noordhollands Dagblad en persbureau GPD, waar hij voor alle regionale dagbladen de autosport volgde. Hij schreef daarna een aantal sportbiografieën. Max, de ongeautoriseerde biografie werd een bestseller.

JANUARI 2022 ISBN 9789401616317 14 X 21,5 CM, 272 BLZ PAPERBACK NUR 320 € 20,-

13


VOORDEELEDITIES

De bestsellers van Lucinda Riley nu als midprice Vraag uw accountmanager naar speciale pakketprijzen

15,FEBRUARI 2022 ISBN 9789401616447

FEBRUARI 2022 ISBN 9789401616461

FEBRUARI 2022 ISBN 9789401616454

14


ROMAN

Warm, liefdevol en meeslepend Naderend onheil en een liefde die alles overwint Met meer dan 250.000 verkochte exemplaren en een top 10-plek in de bestsellerlijsten heeft Anne Jacobs de harten van de Nederlandse en Vlaamse lezers gestolen. En gelukkig is hier deel vijf van Het weesmeisje! Al meer dan 250.000 boeken verkocht ‘Het verhaal zit vol romantiek, intriges en geheimen en is goed voor heel wat uurtjes pure ontspanning.’ — Nederlands Dagblad over Het weesmeisje

Crosspromotie in de boeken van Lucinda Riley Weesmeisje-serie POS-materiaal beschikbaar

Het is inmiddels 1935 en het nationaalsocialisme begint in Duitsland terrein te winnen. De familie Melzer en hun geliefde villa ontkomen niet aan het gevaar: het kleermakersatelier van Marie is namelijk in joodse handen. Ook haar man Paul heeft slapeloze nachten rondom de financiële situatie van de fabriek, en de toenemende druk van de macht wordt steeds zorgwekkender. Als Paul het dringende advies krijgt om van zijn vrouw te scheiden, moet Marie een belangrijke beslissing nemen… De belofte van het weesmeisje laat zien dat je tegenslag te boven kan komen, en gaat vooral over de liefde, die altijd overwint.

Tipplekken in de boekhandel ANNE JACOBS is een van de meest succesvolle Duitse auteurs van dit moment: haar serie ging al meer dan een miljoen keer over de toonbank. Ook in Nederland en België zijn haar boeken regelrechte bestsellers.

JANUARI 2022 STURM ÜBER DER TUCHVILLA ISBN 9789401616201 14 X 21,5 CM, 448 BLZ PAPERBACK NUR 302 € 21,99

15


COLOFON JANUARI 9789401616089

De duivel van Berlijn, Fabiano Massimi

9789401616201

De belofte van het weesmeisje, Anne Jacobs

9789401616430

De terugkeer van het weesmeisje, Anne Jacobs (midprice)

9789401616232

De toekomst van Hotel Flanagans, Åsa Hellberg

9789401616423

Welkom bij Hotel Flanagans, Åsa Hellberg (midprice)

9789401616256

De verlaten troon, Robert Fabbri

9789401616300

Doe één ding, Gary Keller

9789401616294

De energiebalans, Herman Pontzer

WWW.XANDERUITGEVERS.NL TEL. +31(0)20 3033950

9789401616317

Max, André Hoogeboom

INFO@ XANDERUITGEVERS.NL

XANDER UITGEVERS B.V. KLOPPERSINGEL 7 2021 CR HAARLEM

ACCOUNTMANAGER

FEBRUARI

ERIC WINKEL

9789401616270

De rozentuin, Tracy Rees

9789401616287

Het jaar van het varken, Carmen Mola

9789401616324

Operatie Barbarossa, Stewart Binns

TEL. 06 21544083 ERIC.WINKEL@XANDERUITGEVERS.NL VOOR BELGIË L&M BOOKS BVBA HESSENSTRAATJE 3 BUS 6

9789401616553

Supersonic, Simon Halfon

9789401616447

De vlinderkamer, Lucinda Riley (midprice)

9789401616454

De orchideeëntuin, Lucinda Riley (midprice)

9789401616461

De zilverboom, Lucinda Riley (midprice)

9789401616478

Kleur je leven, Rossella Migliaccio (midprice)

9789401616546

De engel van München, Fabiano Massimi (midprice)

2000 ANTWERPEN WWW.LMBOOKS.BE