Page 1

Woodturning Cruise Norge 2014 Fra Stavanger til Nordkapp og retur.

Bli med på vårt verdensberømte Woodturning Cruise og opplev fantastisk natur, fjorder og trearbeid. Opplev noen av verdens beste tredreiere og andre håndverkere i aksjon. En uforglemmelig reise for deg og ditt reisefølge!

Besøk: www.woodturningcruise.com

i samarbeid med Skoleskipet MS GANN


En flott gammel fyrlykt langs ruten.

Geiranger, Ørnesvingen 
Credits: CH/Innovation Norway The Woodturning Cruise - hva er dette egentlig? Reisen starter fra Stavanger, en koselig by på vestkysten av Norge. Underveis besøker vi 11 byer/steder langs norskekysten, helt opp til Honningsvåg/Nordkapp. Lange havneanløp gir rikelig med tid til å utforske stedene og byene vi besøker, eller delta på en sightseeing tur til lokale attraksjoner, som arrangeres av MS GANN. Vendereis gjøres i Honningsvåg, og det blir anledning til å besøke Nordkapp med arrangert tur. Nordkapp er Europa´s nordligste punkt og vel verdt et besøk. I august er det enda lange, lyse kvelder i nord i midnattsolens rike, og spektakulære solnedganger. Ombord finner du deltakere fra mange land og de aller fleste har en felles interesse for trearbeider. De deltar enten som passasjer eller demonstratør, og lever ombord i et relativt lite cruise skip, MS GANN, mens vi seiler langs Norges flotte kyst. Ved havneanløp arrangeres det tredreiemesse ombord, og WWW VERKTØY AS sine kunder strømmer til for å oppleve denne unike sjansen til å møte verdenskjente tredreiere/håndverkere. Samtidig som de kan gjøre noen gode kjøp av verktøy! Mye av informasjonen foregår på engelsk men vi forsøker også å oversette det meste til norsk. I enkelte tilfeller blir nok engelsk prioritert da majoriteten av passasjerer er fra utlandet. Men vi kan som regel bedre engelsk enn de kan norsk... Underveis er det masse aktiviteter og du får anledning til å tilbringe masse tid med kjente tredreiere som villig deler på sin kunnskap. Bruk av dreiebenker og utstyr er inkludert, og kan benyttes under seiling fra by til by, gjerne også med instruksjon. Kanskje du kan få dreid akkurat den spesielle bollen? Diskuter tredreiing med andre tredreiere ombord, utveksle erfaring, og se våre demonstratører vise sine spesialiteter. Dreiebenker er også tilgjengelig for bruk i de fleste havner, uten instruksjon. Totalt 11 dager med fantastisk natur, avslapping, masse tredreiing og uendelige muligheter til å gjøre nye bekjentskaper og lærdom. Du kan bli en del av dette unike cruiset! Velkommen ombord!

2

Fisking fra dekket på MS GANN

Litt av køen for å komme ombord og besøke messen.


Restaurant

Stavanger havn Photo: Hugo Asphaug

Mary, Jimmy Clewes frue, nyter utsikten.

Reiserute 2014 11. - 23. August Bli med på Woodturning Cruise™, August 2014 og besøk: QR kode til kart: Man 11 Stavanger Tir 12 Sandane Ons 13 Geirangerfjord Ons 13 Molde Tor 14 Namsos Fre 15 Bodø Lør 16 Tromsø Søn 17 Honningsvåg/ North-Cape Man 18 Sortland Tir 19 Mosjøen Ons 20 Trondheim Tor 21 Ålesund Fre 22 Bergen Lør 23 Stavanger

Spekatakulære Trollfjorden

For detaljer se side 6.

Vi stopper ca 5-8 timer i hver havn - derfor får du god tid til å utforske byene og stedene vi besøker, eller delta på en utflukt som arrangeres av skipet. Besøk vår nettside: www.woodturningcruise.com for å finne en mer detaljert reiserute og mer opplysninger om turen.

3


MS GANN,

som normalt seiler som skoleskip i vinterhalvåret og utdanner sjøfolk, blir skipet vi benytter til cruiset. Bli med oss på cruiset! Avreise skjer fra Stavanger den 11 August, 2014 kl 22.00. I løpet av disse 11 dagene får du se det beste av den norske kysten, noen av de mest attraktive severdigheter og besøke steder som Bergen, Ålesund, Trondheim, Geiranger, Trollfjorden og Nord Kapp. Og du kan delta på spennende utflukter i hver havn, arrangert av MS GANN. Vi kan tilby et komfortabelt skip hvor alle lugarer har dusj og toalett. God plass ombord gjør

Du blir ønsket velkommen ombord av Odd Erik, organisatoren av turen.

sitt til at det blir en god opplevelse. Store fellesområder, adgang til bro etter avtale, og stor uteplass gjør sitt til at det blir en spesiell opplevelse. Mannskapet ombord gjør også sitt til at det blir et trivelig cruise. MS GANN har lang erfaring med sommerturer, og har derfor en dyktig stab. Maten ombord er av god norsk standard, gjerne basert på tradisjonelle retter, lokale spesialite-

Nordkapp.

4

Cr: Johan Wildhagen/Innovation Norway

ter, og stort utvalg retter både til frokost og lunch. Alle måltider er inkludert i prisen. På toppdekket finner du Panorama Lounge som er et perfekt Panorama lounge - fantastisk utsikt. sted å oppholde seg med en fantastisk utsikt. Studer brosjyren og finn ut mer om dette spesielle cruiset. Turen i 2014 blir vårt sjette cruise!

Les mer her: www.woodturningcruise.com

Viking Sunset boller - Nick Agar

Geiranger fjord - en fantastisk opplevelese. Photo: CH /VisitNorway


Bestill på: www.woodturningcruise.com

Jimmy Clewes (US) Demonstratør extraordinare!

Tradisjonell treskjæring med Jostein Tvedt (Norway)

Richard Raffan´s øser (venstre) og boller (høyre). Her nyter han utsikten og turen!

M.Hosaluk - 2 gjenst. Photo: Trent Watts

Terry Martin - bolle med kryss.

Jim Stirling Castle

Laget av Åsmund Vignes - Norway

Tredreiing & PyroEngraving med Michael & Cynthia Gibson. Cynthia lærer deg å pynte med PyroEngraving.

5


Woodturning Cruise™ 2014 11 - 23 Aug. Reiserute* Avg. Ank

Stavanger Sandane

Man. 11. Tir. 12.

22.00 dag 0 16.00 dag 1

Sigthseeing tur i lokalområdet, besøk hos treskjæreren Rolf Taraldset. Nå er vi i Sogn og Fjordane, kjent for sine høye fjell, breer og ville natur. Mer informasjon finnes på vår nettside.

Avg. Sandane Ank. Geiranger

Tir. 12. 22.30 Ons. 13. 09.00 dag 2

Avg. Geiranger Ank. Molde

Ons. Ons.

Tidlig på morgenen går vi inn i en av Vestlandets flotteste fjorder - Geirangerfjorden. Fjellet går enkelte plasser opp til 1800 meters høyde, og du kan se små gårder langt oppi fjellsiden, store fossfall 700-800 m opp. I enden av fjorden ankrer vi opp, og passasjerer settes i land for en fantastisk busstur over fjellet, opp Trollstigen til Molde. Påmelding.

13. 13.

09.30 dag 2 16.30 dag 2

Molde - rosenes og jazzens by! Her møter vi bussene som kommer fra Geiranger.

Avg. Molde Ank Namsos

Ons. Tor.

13. 14.

22.00 dag 2 13.00 dag 3

Avg. Namsos Ank. Bodø

Tor. Fre.

14. 15.

20.00 dag 3 12.00 dag 4

I Namsos blir det en spesiell utflukt - mer informasjon ombord eller se nettside. .

I Bodø kan du bli med på tur til den lille plassen Kjerringøy, et lite fiskevær. Går helt tilbake til 1800-tallet og er rik på handelstradisjon. Stedet har beholdt opprinnelig arkitektur og fremstår pittoresk og autentisk. Også kjent fra flere filminnspillinger.

Avg. Bodø Ank Tromsø

Fre. Lør.

15. 16.

20.00 11.00 dag 5

Tromsø er en vakker by, ofte benevnt som Nordens Paris. I Tromsø finner du eget universitet, Polarinstituttet, Nordlys observatoriet og flere andre viktige institutter. Delta på utflukten og besøk noen av de mest kjente stedene; Ishavskatedralen, Tromsø museum med sin samiske utstillingen og en tur med gondolbanen. Her får du en fantastisk utsikt over byen! Tromsø er også en flott by å shoppe i - vi fortøyer sentralt - kort vei til sentrum.

Avg. Tromsø Lør. Ank. Honningsvåg Søn

16. 17.

20.00 10.00 dag 6

Avg.

17.

14.00

Idag kan du bli med på tur til Nordkapp! For mange er dette reisens hovedmål og det er en flott opplevelse. Nordkapp er Europas nordlligste punkt og vel verdt et besøk. Her besøker vi også Norkappsenteret og ser Ivo Caprinos fantastiske film. For å besøke Nordkapp må du melde deg på utflukten.

Honningsvåg Søn

Fisking på Lopphavet Søn.

17. ca 21.30

Om kvelden, ca kl 21.30, gjør vi klar for fisking i Lofoten! Vi hiver ut fiskesnører og ser hvem som har lykken med seg på Lopphavet. Her er det mulighet for å få den store torsken! Dette er en stor happening ombord som du bør få med deg! Etter fiskingen tar kokken seg av fangsten, og lager deilig fiskesuppe

6

eller annet, etter hva vi får.

Ank. Sortland

Man.

18.

13.00 dag 7

Avg. Sortland

Man.

18.

19.00

Ank.

Tir.

19.

14.00 dag 8

Tir. Ons.

19. 20.

20.00 13.00 dag 9

I Sortland vil vi arrangere flere ulike turer du kan delta på. Les mer om dette på vår nettside. Sannsynligvis arrangeres også Sortland matfestival når vi besøker byen. Søndag ca kl 21.00 besøker vi den unike Trollfjorden! Dette er en smal fjord vi går inn i, og sakte snur, mens du nesten kan ta på fjellsiden. Absolutt et av turens høydepunkt! Her bare må du være på dekk! Senere på kvelden gjør vi et kort anløp av Svolvær ca 1-2 timer*. Et spesielt flott fiskevær. (*tidsforbehold)

Mosjøen

Besøk Mosjøen eller bli med på en interessant guidet tur. Mer informasjon på vår nettside og ombord.

Avg. Mosjøen Ank. Trondheim

Trondheim er norges tredje største by, og her finner du masse spennende å se. Mange historiske plasser og flott arkitektur både ny og gammel. Bli med på tur og besøk noen av de viktigste attraksjonene; Nidarosdomen - Norges største katedral, Ringve museum med den unike musikkinstrument samlingen, og mye mer. Mer informasjon ombord eller på nettsiden.

Avg. Trondheim Ons. 20. 23.00 Ank. Ålesund Tor. 21. 12.00 dag 10

Bli med på busstur til Aksla og få en fantastisk utsikt over byen. Videre til Atlanerhavsparken og Nord Europas største akvarium. 10 tanker inneholder over 6,5 millioner liter sjøvann, og ca 40.000 fisk av mange slag.

Avg. Ålesund Ank Bergen

Tor. 21. 20.00 Fre 22. 10.00 dag 11

Avg. Ank.

Fre Lør.

Bergen er en unik by og en av de største turistattraksjoner i Norge. Omgitt av syv fjell, er det en flott by med særegen arkitekttur og mange historiske plasser. Gå på en byvandring eller bli med på vår utflukt. Besøk Fløyfjellet og nyt den unike utsikten. Mer informasjon om utflukter i Bergen - se vår nettside.

Bergen Stavanger

22. 23.

23.00 07.00 dag 12

Ankomsten til Stavanger setter punktum for en begivenhetsrikt tur, men sannsynligvis vil den bli husket for lang tid fremover. Vennskap knyttet ombord vil forhåpentligvis vare livet ut, og kunnskapen du har fått vil gjøre deg til en bedre håndverker! *Forbehold om endringer. For alle anløp: mer informasjon om utflukter - se vår nettside!


Clive Brooks demonstrerer dreiing Photo: Hugo Asphaug

n Turni

gP

Nyksund - fiskevær. Photo: Hugo Asphaug

Prekestolen nær Stavanger. 600m rett ned. Vi passerer ikke denne, men et besøk er mulig hvis du bruker et par ekstra dager i Stavanger. 
 Credits: Casper Tybjerg/Innovation Norway

Besøk vårt Google kart. Her er alle anløp tydelig markert. Se nettside, bruk QR.

Start/

End

Den berømte Trollstigen, en spektakulær veistrekning mellom Geiranger og Molde. Du kan oppleve dette hvis du blir med på utflukten mellom Geiranger og Molde. Foto: Terje Borud/Innovation Norway

7


Demonstratører Woodturning Cruise™ 2014 Det er en glede å kunne presentere noen av verdens topp aktuelle navn innen tredreiing! Ombord kan du delta på demonstrasjoner, opplærings sesjoner, diskutere direkte og også få instruksjon fra noen av verdens dyktigste tredreiere! Ombord finner du en rekke andre dyktige håndverkere (se mer info), som villig deler sin kunnskap! Les mer her, og finn enda flere detaljer, og linker til demonstratørenes nettsider, på vår nettside: www.woodturningcruise.com

Møt disse kjente demonstratørene: Richard Raffan - Australia

Terry Martin - Australia

Åsmund Vignes - Norge

Michael Hosaluk - Canada

Jimmy Clewes - USA

Nick Agar - UK

Tredreiere

Sannsynligvis den mest kjente tredreier i verden! Berømt for sine bøker og sin teknikk, detaljer og design. Opplev Richard ombord og lær.

Han har drevet med tredreiing i over 30 år. Liker best tradisjonell tredreiing og å utforske moderne former. Dette er hans første tur til Norge.

Åsmund er ekspert på dreiing med ringjern - punktum! Liker spesielt små vaser, boller og har en flott formsans. I tillegg - godt humør!

Et godt kjent navn både i UK, USA og Norge. Utgitt flere DVDér. Stort repetoar og deler villig sin kunnskap med deg. Meget tålmodig og flink instruktør.

Cynthia & Michael Gibson - USA

Tredreiere

De jobber i et godt team: Michael dreier og Cynthia dekorerer med pyrogravering. Se og lær!

Hans arbeider er veldig kreativt utført, humoristisk og elegant. Mange referanser til arkitektur, naturen og kultur. Hans produkter finnes i mange samlinger.

Veldig spennende tredreier med fokus på dekorasjon, nye materialer, form og design. Velkjent for sine flotte veggskultpturer. Akkurat nå har han stor suksess med sin Viking Bowl, inspirert fra tidligere cruise.

Knut Andreas Lien - Norge

Han vokste opp i en haug med spon i hans fars verksted, og har bare fortsatt å dreie. Utdannet møbelsnekker med eget firma i Tønsberg. Vår hovedinstruktør for våre kurs i Stavanger.

Tormek bidrar med extra demonstratører! Her er en annen stor fordel ved å delta: få et gratis kurs i sliping av verktøy! Delta på Tormek Sharpening School.

Theo Haralampou- Australia

Theo Haralampou har laget sin egen informative og underholdende stil og han vil vise ulike dreie teknikker med Tormek-skarpe dreiejern.

Stig Reitan - Sweden

Stig er Tormek´s mest profilerte demonstratør og en en absolutt ekspert innen sliping. Bruk litt tid hos Stig og både du og ditt verktøy vil bli lykkeligere!

8


Vi er også stolte av å kunne presentere noen av verdens topp navn innen pyrografi, treskjæring, andre håndverk og leverandører til trearbeider. Ombord får du se disse i aksjon, noen gir også undervisning og kurs. Lær å lag din egen kniv, lær overfresing, delta på Tormek slipeskole og mye mer. Besøk også www.woodturningcruise.com for å se siste nytt og les mer om den enkelte.

Clive Brooks - UK

Produktsjef hos Robert Sorby, UK, leverandør av kvalitetsdreiejern og annet utstyr. Clive vil vise frem det aller siste innen tredreiejern/utstyr fra Robert Sorby Ltd.

Jostein Tvedt - Norge

Bob Neill - UK

Verdenskjent pyrografiartist med sans for dramatisk effekt mellom tre, dekor og farger. Pyrografi ble en veldig populær aktivitet ombord forrige gang, spesielt blant damene.

Jim Stirling - Norge

Jim er en ekstraordinær person, nyter livet til fulle på Stirling Station. En aktivitets gård som han driver med sin Prinsesse Edel. Når vi ligger i havn dominerer Jim kaiområdet, selger av sin lærkolleksjon, spiller litt gitar og sekkepipe, skjærer litt med kontursagen. En meget allsidig mann! Må oppleves! Opprinnelig fra Australia - bosatt i Norge

Inge Hågensen - Norge

Inge jobber med mange ulike håndverk, men vil her fokusere på knivmaking sammen med Lars Tveit. De vil holde flere kurs mens vi seiler. Meget populært i 2011!

Lars Tveit - Norge. Lars er en utmerket knivmaker og håndverker. Han deltok også på 2011 cruiset, og sammen med Inge, så fikk mange passasjerer laget sin egen flotte kniv. Begge er dyktige håndverkere som setter kvalitet høyt. Lars og Inge blir våre knivmakere ombord. Knut Sandvik - Norge

En talentfull håndverker som vil avsløre kontursagens hemmeligheter for deg. Han har brukt kontursag i mange år og han kan vise deg mange triks.

Peter Hewitt - New Zealand.

Kjell Musland - Norge

Arthur Aveling - USA.

Jerry Hammock - USA.

Produsent av Woodcut Tools, slipejigger, bollekutter og mye mer. Peter vil demonstrere sine produkter og lære deg hvordan du best bruker dem. Det blir også full anledning til å prøve selv.

Kjell er en velkjent demonstratør og kunster innen figurskjæring i tre. Han elsker å bruke Lancelot treformingsverktøy og Merlin. Lærer deg hvordan du kommer igang.

Vice President, King Arthur's Tools. Ekspert i å demonstrere treformingsverktøy og er fullt oppdatert på alt innen "power carving tools". Også kjent for sine "practical jokes" - så pass på...

Frese eksperter fra Trend Routing Tech. UK Bjarne Isaksen (Sverige), Tony Chalk og John Tigg John Tigg Bjarne Isaksen Tony Chalk vil du finne ombord på Trend sin stand. Her kan du lære mer om hvordan du bruker overfresen til sinkfresing, i et fresebord og mye mer. Delta på minikurs. Mer info ombord.

Passasjer instruksjon og kurs

Oppfinner, President og CEO av King Arthur Tools, produsent av det beste innen treformingsverktøy. Demonstrerer og introduserer nye produkter! Dette blir hans 5. cruise.

Andre håndverkere

Dyktig treskjærer, kjent fra mange messer sammen med oss. Råd og vink om treskjæring, valg av verktøy osv. Holder kurs ombord.

Rolly Munro - New Zealand

Leverandør av de spesielle Munro jerna for uthuling. Etterspurt demonstratør i hele verden! Lær å bruke Munro jernet av oppfinneren - bedre blir det ikke!

9


Passasjer instruksjon -Sponset av Teknatool® International er stolt av å være hovedsponsor for Woodturning Cruise 2014, hvor vi leverer NOVA dreiebenker og chucker til GRATIS bruk. NOVA har alltid vært kjent for høy kvalitet, innovativt design, og som produsent av markedsledende tredreieverktøy. NOVA finner du over hele verden og er godt kjent for sin støtte til utdanning innen tredreiing. Derfor passer det perfekt at vi sponser Woodturning Cruiset i Norge. Her kan tredreiere fra mange ulike land møtes og dele ideer og erfaring. NOVA ble i 2009 hedret med prisen ´´Top 5 of the 25´ mest innovative produkter innen trebearbeiding i løpet av de siste 25 årene.Og for å følge opp dette vil vi under cruiset i 2014 lansere noen spennende nyheter! Bli med og opplev dette!

Delta på Nova sin verdens omspennende konkurranse: "WIN a trip of a lifetime with NOVA"

Passasjer instruksjon tredreiing

Her kåres det en heldig vinner som får anledning til å bringe med seg en gjest for å delta på Woodturning Cruiset! Nova betaler for lugar og flybilletter, verdi over US$15,000! Delta på www.winwithnova.com. Hvis du selv bestiller et cruise, og allikvel vinner et GRATIS cruise med Nova, så vil vi gjøre om din bestilling. Bestill ditt cruise idag og håp for det beste!

Passasjer instruksjon - tredreiing Ombord har vi fire eksperter som vil assistere passasjerene med gratis instruksjon og veiledning. Stuart Mortimer, Mark Baker, Jan Tore Solberg og Magne Grude vil organisere og administrere all bruk av dreiebenker og verktøy. De kan tilby instruksjon på alle nivåer; fra nybegynner til avansert. Vårt cruise gir deg som nybegynner en unik sjanse til virkelig å få en flying start! Er du erfaren vil du få også få god hjelp. Og ved å lære fra de beste får du en unik mulighet til utvikling innen tredreiing. Andre demonstratører bidrar på frivillig basis og etter behov.

Stuart Mortimer - UK. Stuart er meget ettertraktet som demonstratør, men velger nøye hvor han vil delta. Han er eksperten på dreiing av spiraler i ulike former. Han er en ypperlig instruktør både for nybegynneren og avanserte, og vi er priviligert som har ham ombord.

Mark Baker - UK. En dyktig tredreier og redaktør i bladet Woodturning Magazine. Dreier mange ulike prosjekter men liker best fat og boller. Mark har vært med på mange cruise og denne gang vier han sin tid til instruksjon av passasjerer.

Jan Tore Solberg - Norge

Jan Tore er en utrolig engasjert tredreier. Han har undervist på mange kurs i Enebakk Dreieklubb og drevet kurs for ungdom i skolen og mye mer.

Magne Grude - Norge

Magne er et nytt navn innen norsk tredreiing, men han har raskt utviklet seg til en habil tredreier. Han har allerede holdt flere utstillinger både i Norge og Danmark. Vi tror han blir en viktig instruktør og inspirasjon.

10

I 2011 vant Brad Duckett et GRATIS cruise i Teknatool sin konkurranse!


Kurs og aktiviteter. Passasjer kurs og aktiviteter Navnet Woodturning Cruise er egentlig ikke helt dekkende lenger siden cruiset har utviklet seg over de siste 16 årene til å innbefatte mange andre tre-relaterte håndverk. Ombord finner du en rekke andre muligheter til å jobbe med tre og du får full anledning til selv å få prøve ut disse. Noen aktivieter varer en dag, noen flere dager. Prøv tradisjonell norsk treskjæring? Eller lag din egen håndlagede kniv med lærslire? Lær kontursagen bedre å kjenne, finn ut av triksene med denne. Eller hva med å forsøke seg med overfresen? Utforsk hva du egentlig kan bruke denne til! Delta på instruksjon innen treforming med elektrisk verktøy, pyrogravering eller pyrografi? Utrolig mange muligheter! Eller noe helt annet: prøv filting i ull! Delta på ULLFORM´s kurs - se mer informasjon side 13. Dette er bare noe av det du kan gjøre underveis. NB: Noen kurs har et begrenset deltaker antall. Du kan reservere plass ved bestilling. Først til mølla.. Finn alle detaljer om dette på vår nettside www.woodturningcruise.com.

Knivmaker kurs: Vi vil arrangere flere kurs innen knivlaging. Du må betale for materialene som blir brukt på kurset, håndsmidd knivblad, emnet for skaft og lær. Du lærer hvordan du former håndtaket og tilpasser sliren, og ender opp med en ferdig laget kniv i beste kvalitet! Instruktører: Inge Hågensen og Lars Tveit.

Passasjer kurser

Treskjæringskurs: Jostein Tvedt vil holde flere kurs med treskjæring underveis. Han skjærer i typisk rogalandstil, og har mange års erfaring som treskjærerinstruktør. Lær hvordan skarpt verktøy kan fremtrylle de nydeligste former og produkter. Fra en enkel dekorert brødfjøl, serviett holder eller til en liten klokke, er noen av prosjektene som du kan få til. Emner kan kjøpes av Jostein. Pfeil verktøysett kan lånes ombord (5 sett).

PyroEngraving workshop: Cynthia Gibson vil holde flere workshops hvor hun lærer deg sin spesielle metode med å pyrogravere i tre. Hennes enkle, men meget dekorative teknikk kan fremheve dine produkter til nye høyder. Her brukes et Razertip sviapparat og noen få spesielle tupper. Absolutt et kurs å få med seg. En liten materialavgift tilkommer. Fletting av belte i lær

Demonstrasjoner for passasjerer. Underveis vil vi arrangere spesielle demonstrasjoner for våre passasjerer. Her vil de få en god innføring i hvordan våre demonstratører jobber. Noen presentasjoner blir holdt i restauranten med foredrag og bilder, andre blir på B-dekk live! Hvis mulig vil dette også bli vist på skjermer rundt omkring. Noen av disse aktivitetene blir

kun publisert i vår avis ombord WoodCruise News! Du trenger noen overraskelser..

Spesielle demonstrasjoner

Jim Stirling lærer deg hvordan du fletter ditt eget belte i lær. Materialer koster ca 250,- NKR og deretter kan du bruke hans verktøy i 4 dager. Mulighet også for å kjøpe dette senere. Jim lærer deg hvordan du utfører flettingen og du kan sitte ute i solen og pusle med dine egne ting mens vi seiler.

* NB: Noen kurser er gratis, andre har en liten avgift. På de fleste kursene må du betale for materialer som brukes. Kan kjøpes ombord. Du kan reservere plass ved bestilling - betal ombord.

11


Daglig avis Hver ettermiddag har vi gleden av å publisere vår ferske avis i god gammeldags print utgave på papir. WoodCruise News vil inneholde mye informasjon om morgen dagens program, anløpstider, utflukter, bilder og noen korte historier.

Informasjons kanaler

Avisen ble meget populær på forrige cruise og vi fortsetter denne tradisjonen slik at du alltid er fullt oppdatert. Hvis du ønsker å bidra med en artikkel, et bilde - så er du hjertelig velkommen.

Nyhetsbrev

WoodCruise News www.woodturningcruise.com

Wednesday 17. August

- In 2011

The Gallery Passanger tuiton In charge of the passenger tuition we have Knut Andreas, David and Mark H.

The gallery is a great place to visit and view the many fantastic pieces , all made by artists on this cruise. Many are available for sale and we will help you connect directly with the artist. Others will be available at our charity auction held in the evening on August the 25th. All income will be donated to The Norwegian Cancer assosiation. The gallery will be open each day one hour after docking and will close at the same time as the shop. It will be staffed the entire time it is open. Because the gallery is organized by volunteers we are looking for a few additional people who would like to help us for for one or two hours each day. (Does not have to be every day). Please come to the gallery if you are interested and talk to Marlies.

These guys will be helping you with the passengers lathes. Before using any lathes or tools you have to sig ”Realease of Liability” form found at the woodworking shop. You can sign up on the list on the wall in the reception area. It is important that you show up at given time.

Panorama Come and see some lovely Cross Stitch work , and other activities in the Panorama suite. Everyone is welcome to have a og.

Captain`s Corner: We pass Maløy approx. at. 01:00 are in the middle of Stadt ca. at. 02.30. In Geiranger we transfer the passangers who are going on excursion to Tender at. 09.00, and sail out to Storfjorden. On our way to Molde we pass Ålesund. We leave Molde at 22.00, and we sail further north. We sail at the Hustadvika just before midnight. Any news for the newspaper, please contact Lena

Meld deg på vårt nyhetsbrev via epost og motta siste nytt om Woodturning Cruiset. Det er spesielt viktig å melde seg inn før cruiset slik at du kan følge med og motta all informasjon. Skulle det bli noen endringer av demonstratører, tidspunkter, utflukter og annet av interesse, så er dette den beste måten å bli orientert på. Bestiller du plass på cruiset blir du automatisk lagt til som abonnent.

Facebook Besøk vår Facebook side: www.facebook.com/woodturningcruise

Må leses!

Her finner du mange bilder fra tidligere cruise, oppdater informasjon om nyheter, en kort presentasjon av våre demonstratører og deres arbeider og mye mer. Når cruiset pågår vil vi legge ut bilder og annen informasjon etterhvert - følg med. Du er selvsagt velkommen til å kommentere, dele bilder og hendelser.

12

Rapporter og artikler På vår nettside, under Tidligere Cruise, vil du finne mange artikler, rapporter, link til blogger, kopi fra gjesteboken og mye mer. Dette vil gi deg et godt innblikk i hvordan livet er ombord og på land. Mange av artiklene har blitt trykket i blader som Woodturning Magazine, Woodturning Design, og flere andre. Noen ble kun laget for personlig bruk og har ikke blitt publisert før. Heldigvis fikk vi tillatelse til å offentligjøre disse! Vi tror at du vil finne ut mye om cruiset ved å lese dette, men husk at hvert cruise bidrar med hver sin egen unike opplevelse, skapt av deg og dine felles medpassasjerer. Velkommen ombord!


ULLFORM - Profesjonell Filtmaker. Filting - lær og bli med! Det lokale firmaet ULLFORM vil ha deres egen spektakulære butikk ombord i MS GANN. Ullform eies og drives av filtmaker Tone Tvedt. Hun er en dyktig håndverker, medlem av Norske Husflidshåndverkere, Norske filtmakere og International Feltmaker Assosciation. Ullform tilbyr workshops, ull, stoffer, silke, filte sett og annet nødvendig utstyr, samt ferdige filt produkter, alt for salg ombord..

ULLFORM Filting

Ullform deltok også i 2011 med stor suksess. Vi er sikre på at de blir minst like populære i 2014. Det er et faktum at mange av damene (og noen menn) ombord tilbrakte mye tid i Ullform butikken hvor de lærte filting av ulike produkter, samtidig som gleden med den fargerike ullen steg frem.

Passasjerer har anledning til å bruke filtebordene utenom kurstiden, gratis. Ullform vil holde flere kurs innen ulike filte teknikker, hvor man lager en en unik, selvlaget souvenir eller en nyttig gjenstand. Kursene blir annonsert på websiden til cruiset. Du finner også mer informasjon om Ullform her: www.ullform.no VELKOMMEN TIL MIN VERDEN I ULL!

ULLFORM

Dette bildet ble laget i filte teknikk av passasjerer i 2011. Solgt på auksjonen. Filting på D-dekk var populært og mange fikk med seg flotte ting hjem.

Les mer: www.ullform.no 13


www.woodturningcruise.com

Demonstratører i 2011. Mer enn 35 personer var engasjert for demonstrasjoner, sammen med betjening fra WWW VERKTØY AS.

Tredreiing på sjøen! Det er akkurat hva det handler om.

En del av Jimmy Clewes siste DVD ble innspilt ombord. Her fra et opptak på kaien i Bergen. DVD: Turning The World

Varme klær kan være fornuftig. Det kan bli kjølig..

Hvem? Ja- det er Odd Erik! Portrettert i filtet ull, montert på en vindmølle av Cola flasker. Og han beveger seg! Se video på nettsiden.. Made by: Rita Juul and Jim Stirling

Se også artikkel i Woodturning Design som du kan laste ned fra nettsiden.

I hver havn tar vi imot lokale kunder slik at også de kan få oppleve litt av dette fantastiske showet.

Flere skjermer viser kart og reiseruten underveis. Gjør det enkelt å følge med.

14

Fra Stavanger. Vi har avtale med Thon Hotel Maritim hvis du trenger overnatting før/etter.


Mer enn et vanlig cruise.... Mye mer!

* Kong Neptun besøker oss ved kryssing av Polarsirkelen Sertifikater deles ut! Du treffer likesinnede fra mange land og kan knytte hyggelige kontakter, kanskje resten av livet? Og ved å være en av ca 220 passasjerer er det lett å bli kjent med de andre deltakerne og kulturen ombord. Vi har et meget godt samhold og en hyggelig atmosfære.

Vi besøker elleve havner og oppholder oss lenge på hver plass. Dette gir rikelig tid til utflukter, shopping, egne turer og kanskje nyte noe av lokale spesialiteter. Mens vi ligger i havn får vi besøk av lokale besøkende til verdens eneste flytende tredreie messe. Da arrangeres det ikke kurs for passasjerer.

Par - reise med følge?

The Woodturning Cruise™ er mye mer enn late dager på soldekk! Ombord kan du delta på korte kurs, demonstrasjoner og presentasjoner med verdenskjente tredreiere og andre håndverkere. En helt unik opplevelse! Du kan også bruke en av dreiebenkene selv etter oppsatt skjema. Enten med instruksjon eller bare for egen hygge.

På kveldstid er det flere arrangmenter underveis: * Demonstratører holder foredrag, viser ulike teknikker. * Fisking fra fordekk etter stortorsken - Blir det nok fisk så lager kokken et fiskemåltid (eller bare en liten suppetallerk, hvis det er en lite fisk...

Det er et faktum at de fleste tredreiere er menn (men vi har med flere kvinner enn noen gang), og majoriteten reiser som par. Så du vil ikke bli alene! Et av de vanligste spørsmålene er om det er damer/fruer med? Og svaret er JA! En fantastisk anledning til å gjøre noe sammen, både med tredreiing, en flott tur, hyggelig selskap. Vi har flere aktivieter som er meget populære blant damene: pyrografi, treskjæring, filting og tredreiing! I tillegg har det blitt satt igang strikkeklubb, laging av papirjulekurver og mye mer. Se også side 17.

AUCTION ONBOARD

Bildet viser noen av produktene som ble auksjonert bort i 2008. Auksjonen i 2011 samlet inn ca kr 63 000,- til kreftforskning. Demonstratører og passasjerer bidro med et bredt utvalg produkter til auksjonen. Dette er en god tradisjon og vi fortsetter på neste cruise da vi vet at pengene går til et godt og viktig formål. Samtidig som inntekten går til en god sak så får du muligheten til å gjøre et godt kjøp. Gjerne en gjenstand laget av din favoritt demonstratør. Uansett så blir det en unik souvenir. Kanskje et samler objekt?

Til auksjonen 2014. Donert av Cynthia & Michael Gibson

Gorst Duplessis (USA) nyter utsikten. I 2011 deltok han på sitt tredje cruise, kanskje 2014?

Polar sirkelen

Nordkapp - Europas nordligste punkt.

National Geographic ranker norske fjorder som en av verdens beste reisedestinasjoner for urørt natur. Her seiler vi! Overalt hvor vi seiler blir det gode foto muligheter, så ta med kamera. Photo credits: Bob Neill, Arthur Aveling, Knut A Lien, Lena T. Steine, Hugo Asphaug, Reimertz, John Hodgson, Trent Watts, Joe Herrman, Hans Holmen, VisitNorway og mange flere. Takk!

15


Galleri Ombord setter vi opp vårt "flytende galleri" som er åpent for publikum ved anløp. Vi inviterer våre passasjerer og demonstratører til å stille ut inntil 3 gjenstander hver. Galleriet blir betjent av frivillige, og avtale om salg av gjenstander kan gjøres. Vi oppfordrer passasjerer til å melde seg som frivillig til galleriet - da blir det mindre arbeid for alle. Påmelding skjer via booking skjema. Ved slutten av turen så er det mulighet

til å donere gjenstander til auksjonen til inntekt for Kreftforeningen.

stander som kan være til stor inspirasjon og glede.

Galleriet holder kun åpent under landligge, og alle gjenstander blir forsvarlig oppbevart når vi seiler. Alle utstilte gjenstander blir registrert med nummer og eiers navn.

Vi har utvidet arealet til galleriet og ønsker at alle besøkende kan få oppleve alt de fantastiske arbeidene som stilles ut. Vi satser på at enda flere besøkende vil besøke galleriet underveis og dette gir en ypperlig mulighet til å få vist sine ting og kanskje også selge sine ting.

Galleriet er en viktig del av cruiset, og veldig populært blant demonstratører og besøkende. Her finner du et stort utvalg av gjen-

Dreiing på B - dekk, for passasjerer

Jimmy Clewes ved dreiebenken. Jimmy har raskt blitt en av favorittene blant passasjerene og er en dyktig instruktør.

Underveis så vil minst syv dreiebenker være tilgjengelig for demonstratører og fri bruk for passasjerer. Et profesjonelt team med instruktører; Stuart Mortimer, Mark Baker, Jan Tore Solberg og Magne Grude, vil ha ansvaret for bruk og sikkerhet av dreiebenkene. De vil tilrettelegge slik at hver passasjer har lik mulighet til å få "dreietid" og undervisning. Du kan avtale tidspunkt for din leksjon(er) ved dreiebenkene, og instruktører vil være i nærheten for instruksjon og veiledning. For hver dreiebenk vil det være et godt utvalg dreiejern, chuck og annet nødvendig utstyr. Emner i ulike treslag og størrelser kan kjøpes ombord, eller du kan ta med dine egne emner. Til hver dreiebenk er det støvavsug til bruk ved pussearbeider, og dette må benyttes. Ansiktskjermer/ vernebriller og støvmasker er tilgjengelig ved hver dreiebenk og vi oppfordrer til bruk av disse! Dreiebenkene kan bli brukt mens vi seiler, og i noen tilfeller også mens vi ligger i havn (uten undervisning). Mer informasjon om dette blir kunngjort ombord.

16

Photos: Hugo Asphaug

Under Rolly Munro i arbeid med dreiing.

VIKTIG! All bruk av dreiebenker, verktøy og andre maskiner skjer på eget ansvar og egen risiko. WWW VERKTØY AS og/eller MS GANN kan ikke stilles til ansvar for noe uhell som inntreffer under bruk av utstyr eller under kursdeltakelse. En avtale om dette må signeres før bruk kan starte.


Lugarer.

mye tid på lugaren, bortsett fra å sove, da det er så romslig ombord og det er lett å finne sin egen plass. Enten i Panorama loungen, ute på dekk, i en av de andre salongene, eller i verkstedet..

Du kan velge mellom flere typer lugarer, men alle har dusj/toalett. På lugarplan oversikten ser du hvilke lugarer som er utvendige (med vindu), og innvendige (uten vindu). Sengene er enten to senger på gulvet eller køysenger. I noen lugarer er det tre senger, disse selges som to sengs. Som regel kan en av sengene vippes opp for å få større rom på dagtid.

På vår nettside www.woodturningcruise.com finner du nærmere beskrivelse av alle lugarer. Alle bilder er tatt med vanlig kamera - det du ser er det du får. Kontakt oss for hjelp med valg av lugar.

Vår erfaring er at en ikke tilbringer-

Bob & Dell Neill viser pyrografi

Treforming med Jerry.

Hva gjør en ombord?

Mens vi er underveis har du anledning til å bruke dreiebenker, teste dine egenskaper, prøve ut nye ideer, få tips og råd, diskutere løsninger og få undervisning fra topp instruktører. Det blir minst 7 dreiebenker til disposisjon, komplett med nødvendig utstyr, verneutstyr og annet nødvendig utstyr. Støvavsug og verneutstyr til hver dreiebenk.

Passasjerer slapper av i Panorama Lounge.

kert og raskt kan lage flotte gjenstander med treformingsverktøy. Lær hvor raskt King Arthur Tools gjør deg istand til å lage fantastiske ting. Fresing- delta på et kort introduksjonskurs om bruk av overfresen, holdt av eksperter fra Trend. Lær å bruke maskinen, jigger, fresebord og mye mer.

Våre demonstratører vil assistere, så mye som tiden tillater, men vi har også fire instruktører som kun hjelper passasjerer: Stuart, Mark, Jan Tore og Magne. Disse gir instruksjon og veiledning GRATIS. Du betaler kun for emnet.

Filting - Tone Tvedt. Dette er veldig populært blant damene ombord! Men gutta er også velkomne. Ullform arrangerer kurs i filting i ull. Her kan du lage mange ulike produkter som f.eks silke og ull skjerf, sittepute i ull, bilder i ull, veske og mye mer. Les mer side 13.

Norsk treskjæring Jostein Tvedt holder kurs i treskjæring i tradisjonelle norske mønster. Lag din egen veggklokke, en serviettholder eller et annet prosjekt. Jostein selger deg et ferdig emne klar for skjæring. Lett å komme igang. Vi har 5 sett med Pfeil treskjærerjern klare til bruk. Maks 5 deltakere på hvert kurs.

Mer å gjøre? På de fire forrige cruisene fant vi fort ut at mange passasjerer også har andre ting de holder på med. Ta gjerne dette frem og presenter for medpassajerer, start gjerne egne grupper osv. Tidligere har vi hatt egne strikkeklubber, veving, yoga, karaoke, musikere og mye mer. Send oss gjerne en email hvis du har en aktivitet du ønsker å bidra med, så skal vi forsøke å arrangere dette.

Pyrografi Bob and Dell Neill vil sette fyr på deg! Ikke bokstavelig men med bruk av pyrografi apparater, så vil du raskt lære å lage flotte mønster og dekorering med å svi i tre. Vi har mange Razertip maskiner klar for bruk!

Les mer på side 12 og 13. Besøk vår nettside for mer opplysninger om kurs og aktiviteter ombord.

Treforming - Arthur Aveling og hans team med eksperter på bruk av treformingsverktøy vil vise deg hvordan du sik-

17


Hvordan bestille? facebook.com/woodturningcruise

Bestill din tur slik:

In USA contact Arthur Aveling or Pamela Aveling at King Arthur`s Tools for more information at 1-800-942-1300 or email to: arthur@katools.com

Bestill online på: www.woodturningcruise.com Eller kontakt oss epost eller telefon:

WWW   V E RKTØY  A S Wo o d t u r n i n g C r u i s e ™ Att: Odd Erik Thjomoe

Odd Erik Thjømøe

Sjohagen 2 4016 Stavanger - Norway. post@woodturningcruise.com Mette Fjermestad Phone + 47 51 88 68 00

In the UK you can contact: Bob Neill - 0133 2792036 Around the world: If you should happen to meet any of the demonstrators at a show you can ask them about the Woodturning cruise™ many of them have been aboard before (Jimmy Clewes, Stuart Mortimer, Mark Baker, Nick Agar, Wayne Barton, Åsmund Vignes, Bob Neill, Cynthia Gibson, Arthur Aveling...)

Ofte stilte spørsmål:

vår nettside, eller du kan booke ombord. Bemerk: noen turer har begrenset antall deltakere og det kan svare seg å booke på forhånd.

Q: What is the electrical voltage and plugs used in Norway and on the cruise? (For utl.gjester) A: In Norway we use 220/240V - 50Hz and it will be

Q: Finnes det mulighet for å vaske klær ombord? A: Ja - det finnes flere selvbetjenings vaske/tørke maskiner

the same aboard the MS GANN. If you have 110 -115 volt appliances, they cannot be used unless you use a power converter and a Norwegian or Europlug (as shown). You are well advised to buy a travel converter pack at any major electrical store in your home country prior to your departure. They are not expensive. Most computers and many battery chargers can be operated on both 110-115V and 220240V, however, we strongly recommend you check the respective technical instruction labels and/or appliance manuals to determine the status of each electrical item you intend to bring. What you don't want to do is to fry your appliance or electronic equipment. That's worse than not using it!

ombord. Kontakt resepsjon for instruksjon.

Q: Måltider ombord? A: Tre måltider pr dag inngår i prisen. Det finnes også en liten

snacks shop, som er åpen mens vi er i havn. Den er også åpen underveis etter oppsatt tidsplan. Se oppslag. MS GANN er kjent for god mat ombord basert på norske tradisjoner. Måltider som er inkludert er frokost, lunch og middag. Selvsagt er det også mulig å kjøpe med seg snacks etc fra land men husk at det finnes ikke kjøleskap på hver lugar.

Q: Etter cruiset - transport fra havn? A: Hver passasjer er selv ansvarlig for egen

transport etter cruiset. Men det vil bli arrangert busser fra Engøy (Gann´s hjemmehavn) til Stavanger sentrum og flyplassen. Du må bestille plass, se oppslag ombord.

Q: Sightseeing / utflukter - hvordan bestille: A: Du vil finne detaljerte opplysninger på vår

nettside, hvor du også kan bestille direkte. Noen utflukter har begrenset antall deltakere så vi anbefaler å bestille snarest mulig.

Q: Når kan vi gå ombord? A: Fra kl 12.00 den 11 august, 2014 kan du

Utsikten fra toppen av Ulriken, MS GANN øverst til høyre.

levere bagasjen ombord. Lugaren er klar for innflytting fra kl 15.00. Etter kl 15.00 starter registrering og innsjekk.

Q: Finnes det internet ombord? A: Ja - du kan få et brukernavn/passord i resepsjonen til det trådlø-

se nettet ombord. Dette gir deg internett tilkobling i havn, og av varierende kvalitet underveis. Tilkoblingen egner seg ikke for opp/ned lasting av store filer.

Q: Er utflukter / sightseeing turer inkludert? A: Nei - ingen turer er inkludert i turavgiften. Dette bestilles separat

og arrangeres av MS GANN. WWW VERKTØY AS er ikke ansvarlig for utflukter og evt spørsmål må tas opp direkte med MS Gann´s ansvarlige ombord i resepsjonen. Booking på forhånd kan gjøres via

18

Q: Når kan jeg bruke dreiebenk og få undervisning? A: Se artikkel side 10 og 16.

Q: Parkering? A: Kommer du med egen bil så er det mulig å parkere på MS GANN sin hjemmehavn på Engøy. Kontakt oss for detaljer. Du finner mer spørsmål og svar på vår nettside www.woodturningcruise.com Men hvis du har et spørsmål, send oss gjerne en epost til post@woodturningcruise.com og vi vil besvare så raskt som mulig.


Dekk og lugar oversikt

Hvordan bestille? Besøk www.woodturningcruise.com eller ring oss.

Detaljert beskrivelse av lugarer, bestilling og informasjon - besøk:

www.woodturningcruise.com

Vennligst les våre "Reisebetingelser" hvor spørsmål om forsikring, avbestilling, sykdom, endring av rute og andre spørsmål forklares. Reisebetingelser kan lastes ned fra vår nettside. Vi anbefaler at du tegner egen reiseforsikring. Ved bestilling så akespteres Reisebetingelsene, og disse danner grunnlag for vår avtale. MS GANN er medlem av Reisegaranti fondet.

Sjohagen 2, N-4016 Stavanger, Norway. Ph +47 51 88 68 00 The Woodturning Cruise™ is a Trademark of WWW VERKTØY AS ©

19


Woodturning Cruise 2014 11. til 23. August Les mer og bestill på: www.woodturningcruise.com

Fantastiske fosser!

The Woodturning Cruise™ starter og ender i Stavanger. Ombordstigning skjer i sentrum av Stavanger havn. Havnen er velkjent for å ta imot store cruisskip som kommer helt inn til bykjernen - en unik opplevelse. Vi anbefaler at du har god tid slik at du får anledning til å se litt av vår flotte by! Photo: Hugo Asphaug

Ved kai i Bergen.

Fra Ålesund.

Credits: Terje Borud/Innovation Norway

Du er velkommen til å besøke broen for å få et innblikk i navigasjon og hvordan skipet styres. (Ikke ved havneanløp, trange farvann) Her tester Bob Neill kapteinens stol.

For det meste seiler vi innaskjærs, normalt ikke så nær som dette da! Sjøsyke er ikke noe problem.

WWW VERKTØY AS - Sjohagen 2, N-4016 Stavanger, Norway.

www.woodturningcruise.com

Profile for VERKTØY AS

Tredreiebåten 2014  

Les brosjyren om Tredreiebåten 2014 / Woodturning Cruise 2014 på norsk. Delta på en unik reise mellom Stavanger og Nordkapp, få instruksjon...

Tredreiebåten 2014  

Les brosjyren om Tredreiebåten 2014 / Woodturning Cruise 2014 på norsk. Delta på en unik reise mellom Stavanger og Nordkapp, få instruksjon...

Advertisement