Page 1

Wonen in de Grensstreek

HAC Weekblad · Vrijdag 24 januari 2014

PAGINA 13

Elke maand verschijnt deze bijlage in HAC Weekblad met nieuws over makelaardij, financiën, verbouwen, bouwen, huis en interieur!

Hoogwaardig slaapgenot bij Slaapcenter Verweijen HAC Weekblad nam een kijkje bij de drie etages grote slaapkamerspeciaalzaak Verweijen, gelegen in hartje Budel. Eigenaar Tom Hendriks gaf een rondleiding en vertelde handige adviezen op het gebied van onze nachtrust.

Het pand van Verweijen aan de Dr. Anton Mathijsenstraat 8.

Ongeveer een derde van ons leven brengen we slapend door. De techniek op het gebied van slaapcomfort staat nooit stil, zo zijn er ook steeds verbeteringen op het gebied van onze nachtrust. Momenteel staan bij slaapcenter Verweijen de speciale M-Line bedden prominent in de aandacht. De matrassen hiervan zijn onder andere vervaardigd uit elastisch traagschuim wat zich exact vormt naar de contouren van het lichaam. In het ziekenhuis worden deze matrassen ingezet bij mensen die lang in één houding moeten liggen, en zorgen voor zo min mogelijk drukpunten. Ook voor sporters is het ideaal. ”Topatleet Epke Zonderland is vaandeldrager van M-Line en er reist een vrachtwagen vol met M-Line bedden mee naar Sotchi voor de winterspelen. Investeren in een zo’n hoogwaardig bed kan soms erg lonend zijn, maakt Tom duidelijk. Zo kwam er eens een vrouw voor advies langs bij hem, deze mevrouw liep al twee jaar bij de fysiotherapeut . “Mevrouw had rugklachten die maar bleven aanhouden. Ze kocht hier een matras en kwam later terug om een bloemetje af te geven. Haar klachten waren verdwenen en daar was ze erg dankbaar voor.” Mensen zijn zichzelf er niet van bewust hoe belangrijk het is om na ongeveer tien jaar een nieuw matras aan te schaffen. Iedere nacht

transpireer je ongeveer ½ tot ¼ liter, dat trekt allemaal in het matras. Daardoor ontstaan er huismijt, schimmels en bacteriën. Alleen al uit hygiënisch oogpunt adviseert de consumentenbond het matras na 10 jaar te vervangen. Bovendien is de ondersteuning van het matras op den duur weg. Waardoor je medische klachten zoals rug, nek, heupklachten van kunt krijgen. En dat wil een ieder het liefst zien te voorkomen. Tom Hendriks van Slaapcenter Verweijen is zeker niet Maar wat voor soort matras of bed past goed bij iemand? Bij slaapkamerspeciaalzaak Verweijen proberen de medewerkers de klanten zo goed mogelijk te adviseren. Er zijn in ieder geval voldoende verschillende soorten slaapsystemen aanwezig in het assortiment! Zo hebben ze een matras die zelf door de klant in hardheid in te stellen is. Dat werkt met een pompje (op lucht). Een groot assortiment in boxsprings zowel in de vlakke als elektrische uitvoering, waterbedden, gelbedden. Ook heeft slaapkamerspeciaalzaak Slaapcenter Verweijen luxe bedden in haar assortiment. Bijvoorbeeld een bed met een ingebouwde TV. Met een druk op de knop verschijnt een tvscherm uit het voeteind. En valt u in slaap dan geen nood, na 3 uur gaat de tv automatisch op slaapstand.

lui! In zijn 3 etages tellende winkel voorziet hij een groot aanbod in matrassen en bedden, en een groot scala aan randartikelen zoals kussens, kasten, dekbedden, etcetera. Altijd van de beste kwaliteit en de met professionele begeleiding en adviezen.

Bedden in vele stijlen, voor ieder wat wils.

Laatst had Tom een klant die een ziekenhuisbed nodig had die door de zorgverzekeraar niet vergoed zou worden. Na een korte berekening was de huurprijs van € 35,00 per week na een bepaalde periode een stuk hoger dan zelf een bed te kopen Speciale M-Line bedden staan prominent in de bij ons. En het bed is uiteindelijk van aandacht. Deze matrassen worden gebruikt in de klant zelf. ziekenzorg en door topatleten.

Over voordeel gesproken, momenteel lopen er bij Slaapcenter Verweijen mooie kortingen. De zaak gaat binnenkort verbouwen en daar kan de klant van profiteren met opruim- en showroommodellen met 30 tot 70% korting. Bovendien lopen er nu ook twee andere mooie acties. Wie vanaf €1995,- aankoopt, kan zelf zijn cadeau kiezen. Of een 10.1 inch tablet met een snelle quadcore processor. Of het textielpakket ter waarde van 300 euro dat naar eigen Slaapcenter Verweijen ligt aan de Dr. Anton Mathijwens kan worden samengesteld. senstraat 8 in Budel. Het valt te bereiken via 0031 495 49 57 48 en via info@slaapcenterverweijen.nl. U kunt ook altijd een kijkje nemen op de website: www.slaapcenterverweijen.nl


HAC Weekblad · Vrijdag 24 januari 2014

Speciale verf voor gevel gemeentehuis

Huiskamer voor iedereen

De buitengevel van het gemeentehuis van Cranendonck wordt geschilderd. Door de jaren heen is de gevel erg vervuild. Ook zijn bouwsporen ontstaan en beschadigingen gerepareerd. Dit zorgt voor een rommelig beeld. Met het schilderen van de gevel wordt weer een egale uitstraling bewerkstelligd. Er is voor een speciale minerale verf gekozen, zogenaamde Keim. Keim trekt in de stenen en vraagt daarom bijna geen onderhoud op de lange termijn. In combinatie met de grijze kleur, die valt binnen kaders van het beeldkwaliteitplan, zal het gebouw ook minder te lijden hebben onder vervuiling. Afhankelijk van het weer starten de schilderwerkzaamheden deze maand nog.

PAGINA 14

Afgelopen week is er hard ken,... bij te dragen. U kunt dit in de gewerkt door de vrijwilli- middaguren bij de Reinder binnengers voor de vrij toegan- brengen. kelijke huiskamer in de Reinder op de Grootschoterweg te Budel-Dorplein. Nu is het wachten op de overgordijnen en de vloerbedekking, en dan kan er ingericht worden. De opening zal eerder zijn dan dat men gepland had. Gevraagd wordt om gezelschapsspelletjes, tijdschriften, voorleesboe-

Diverse showmodellen met kortingen van 20% tot 70% 2e matras voor de halve prijs! Het best ventilerende bed ooit

---------------------

Dekbed wol, dons of synthetisch NU 25% korting Bv. dik donzen dekbed 140x200

Nu 10% extra korting op de opruimings prijzen nu voor

van €

92

76

-10%

Dr. A. Mathijsenstraat 8 Budel tel. 0031 495 491397 www.slaapcenterverweijen.nl

3 Etages slaapvoordeel!

Hamonter Makelaardij

Bekijk ons aanbod op www.hamontermakelaardij.be

verkoop-verhuur

✆ +32-11-441908 · info@hamontermakelaardij.be

Wonen in de Grensstreek!

Hamonter Makelaardij is de makelaar met het grootste woningaanbod in Hamont-Achel. Steeds meer verkopen wij ook panden buiten Hamont-Achel aan goed prijzen en op korte termijn. In samenwerking met HM Makelaardij gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van woningen e.a. in Neerpelt, Overpelt, Peer en Bocholt, zijn wij actief in heel Noord Limburg. Wij zijn zeer servicegericht en actief op het tijdstip dat u wenst. Overdag maar ook in de avonduren, op weekdagen maar ook in het weekend.Een persoonlijke aanpak staat bij ons hoog in het vaandel! Hamonter Makelaardij is gevestigd aan het Michielsplein 38A in Achel en aan de Bosstraat 33A te Hamont. Beide kantoren hebben een moderne uitstraling, waar iedereen vrijblijvend mag binnenlopen en waar de koffie altijd klaar staat.

grootste aanbod van woningen in Hamont-Achel!

Uw (t)huis, onze zorg www.vastgoedfransen.be Tel. +32 11 645500 info@vastgoedfransen.be Herent 40 • 3910 Neerpelt BIV makelaar 506577

géén verkoop = géén kosten

d!

s verlaag

in prij

Achel € 299.700

s ver

in prij

Hamont € 239.500

Achel € 339.000

Hamont € 275.000

Balenhoek 5 3930 Hamont-Achel

Appartement te 3530 Houthalen

Grondopp. : Bouwjaar: Slaapkamers: Badkamers: Garages:

Bewoonbare opp: 66m² Badkamers: 1 Slaapkamers: 2 Terras: ja Instapklaar bemeubeld appartement in centrum Houthalen. EPC: 198 kWh/m2

2000m² ±1956 3 1 1

Bouwjaar: Slaapkamers: Badkamers:

Achel € 207.000 NIEUW

w eu ni

e197.500

Woning te 3910 Neerpelt

e129.500

Achel € 342.100

! laagd

EPC: 521 kWh/m2

Bouwgronden te Hechtel Zeer rustig gelegen bouwplaats, voor open bebouwing. Gevelbreedte van 18m. Deze bouwgrond is gelegen in de nabijheid van de fit-ometer en andere sportgelegenheid in Hechtel.

PAlle TO en ding aanbie onter m van Ha ardij a Makel ijtje! r op een

Uw edvastgo st! li specia

Hamont € 199.200

w eu ni

e154.000

Bouwgrond Hamont Achel 1965 4 1

Ruime, te renoveren woning op perceel van +5a. Rustig gelegen en toch alles dichtbij.

Grondopp. : 775 m² Perceel breedte: 17 m Bestemming: woongebied Mooie, rustig gelegen bouwplaats, op wandelw eu afstand van het centrum van i n Achel gelegen.

e159.000

e149.500


HAC Weekblad · Vrijdag 24 januari 2014

PAGINA 15

Formido Budel, hét adres voor Huis en Interieur BUDEL - Formido biedt een compleet en voordelig doe-hetzelf assortiment. Iedere klant wordt steeds bijgestaan met persoonlijk advies van vakmensen op de winkelvloer. Dat is wat u kunt verwachten van de Formido Deco Bouwmarkt in de buurt. Voor een verbouwing in of rondom het huis hoeft niemand ver te reizen. Of het nu gaat om een simpel schroefje, laminaat voor de woonkamer of een compleet nieuwe inrichting voor de tuin. Formido is dé lokale doe-het-zelf specialist die verrast met inspirerende decoratieartikelen, sterke voordeelacties en producten van hoge Formido ligt aan de Instraat in Budel kwaliteit. Het personeel van Formido Deco Bouwmarkt is steeds op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van doe-het-zelf en interieur. Zij staan alle klanten bij met professioneel advies op maat en laten zien hoe leuk en eenvoudig klussen kan zijn. Onze medewerkers beschikken over gedegen vakkennis vanuit de doe-hetzelf wereld. Kennis waarmee zij u helpen om voor iedere klus weer het juiste materiaal en gereedschap te kiezen. Zij denken graag met u mee en staan klaar om u te voorzien van tips en advies. Zo hoeft u geen specialist te zijn, om een goed resultaat te krijgen. Voor iedere klus het juiste materiaal. Met 30.000 artikelen op voorraad heeft Formido alles wat u maar nodig heeft voor de meeste gangbare klussen in en rondom uw huis. Mocht het gewenste artikel niet in ons standaard assortiment zitten, dan is het bij ons snel besteld. Zo vindt u altijd wat u nodig heeft. Openingstijden en adres Formido Budel is iedere werkdag geopend van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur. Formido is gelegen aan de Instraat 6a in Budel. Laminaat wit eiken

3 strooks. Dikte: 6 mm. Per m2 7.49

Laminaat Old grey oak Grijs eiken. Dikte: 7 mm. Met V-groef. Per m2 12.99

4.99 Laminaat original en emotion V-groef. Dikte: 7 mm. Per m2 9.99

7.99

7.99 Laminaat natural

V-groef. Dikte: 8 mm. 25 jaar garantie. Per m2 22.99

Leg je het zelf? Of zullen wij het doen? Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Post NL-punt bij Formido Budel Ook kan iedereen, zowel particulier als bedrijf, bij Formido Budel terecht bij het Business point van Post NL. Voor al uw postzaken en aanverwanten is iedereen dus bij Formido Budel aan het juiste adres. Post of pakketten versturen, postbussen huren en de verkoop van postzegels en enveloppen, het kan allemaal bij het Post NL Business point. Maar ook voor giftcards, cadeaubonnen, prepaid beltegoed of gametegoed kan iedereen hier terecht. Daarnaast kunnen officiële RDW kentekenregistraties en RDW registraties voor snelle motorboten hier in orde gemaakt worden en ook voor tickets voor het openbaar vervoer of een kleine VISpas is iedereen hier aan het juiste adres.

Heel februari: Aktie behangpapier! Volg onze akties op www.booneninterieur.be

17.99 INTERIEUR

Instraat 6A, Budel · Tel. 0031 495 499955 · www.formido.nl/budel

e d n a v g o n r e e it Prof laatste solden!! Altijd actueel met de EP:Webshop

www.ep-shop.be

EP: elektro bowilek

ElectronicPartner

Beeld & Geluid - Groot & Klein Elektro - Telecom

Hamonterweg 183 - 3930 Hamont-Achel - Tel: 011 445122 info@bowilek.be - www.elektrobowilek.be

zorgeloos genieten, ik zorg ervoor

Di t/m vrij 9.00-12.00 en 13.30-18.00u Zat. 9.00-12.00 en 13.30-17.00u Zon. en ma. gesloten

Bosstraat 94, 3930 Hamont • T. 0032 11 447343 www.booneninterieur.be info@booneninterieur.be


HAC Weekblad · Vrijdag 24 januari 2014

PAGINA 16

“Tiphôezen” in de omgeving

Het hield me al een tijdje bezig: wat zijn er toch veel van deze huizen in de regio. Je kent ze wel, in elke straat staan er wel een aantal. Het leek of ze in de jaren 1950 tot 1970 maar enkele bouwtekeningen hadden. Je ziet nu, dat veel van deze huizen een 2e generatie in gaan met een flinke metamorfose. Door Jeroen van Rooij Aan creativiteit ontbreekt het hier totaal niet, de verschillende huizen die gefotografeerd zijn (zie de pagina rechts) staan allemaal in onze HAC regio! De mogelijkheden iets moois van je huis te maken zijn enorm, dat zie je aan de diversiteit van de

gefotografeerde huizen. Een mooie basis die enigszins doet denken aan de dertiger jaren met haar mooie details. Ook in Amerika zijn deze huizen veel terug te vinden, vaak met gepotdekselde houten planken. De vormen zijn tijdloos en geven een gevoel van geborgenheid. Deze tiphôezen zijn zeer degelijk gebouwd, alle muren zijn traditioneel gemetseld, ook de binnenmuren. De verdiepingsvloeren zijn vaak al van beton. De indelingen zijn vaak op basis van vierkanten, met ruime kamers. Deze huizen zijn normaliter 4 verdiepingen groot. Dit begint met een kelder, ruime begane grond en grote 1e verdieping doordat je geen last hebt van de schuinte van het dak. 3 Of 4 slaapkamers is zeker geen uitzondering. En nog een ruime zolder voor bijvoorbeeld extra

Aanbiedingen

ten

pecialis Sfeervol wonen met ATEP Binnenhuiss

geldig t/m 15 februari 2014

G · VLOERBEKLEDING · LINOLEUM RIN WE ON NZ NE BIN · ES RAG VIT · Overgordijnen IJNEN RPETTEN · SHUTTERS · VOUWGORD KA · AT INA LAM · vloeren PVC · VINYL

Dagelijks open van 9.00-12.30 en 13.30-18.00 uur zaterdag open tot 17.00 uur en vrijdag tot 20.00 uur dinsdagmiddag en zondag gesloten.

Op de gehele collecties Parade - Desso Bonaparte tapijt elke 4e meter gratis Op de gehele LUXAFLEX collectie elk 3e product 50% korting Opruiming Karpetten collectie 2012 - 2013 Korting 50% tot 70% Op de gehele collectie novilon vinyl 20% KORTING

RAAMDECORATIES - VLOERBEKLEDING - BINNENZONWERING

Op alle gordijnen en vouwgordijnen van ons Impressions merk 15% KORTING

Nieuwstraat 1 - BUDEL - T. 0031 495 491263 - www.atepwonen.nl

Tegelwerken groot of klein vloerverwarming/ tegelvloer complete renovatie

Wilt u op uw oude dag thuis blijven wonen? Pas dan nu uw badkamer aan! Voorbeeld: wij verwijderen het bad en realiseren een praktische inloopdouche. Informeer naar de mogelijkheden!

Frans en Rob Slenders zorgen samen voor de complete renovatie van uw badkamer en toilet... alles onder één dak! Zitterd 10 · 6027 NP Soerendonk · T. 0031 495 593428 www.fransslendersbadkamers.nl

RAMEN DEUREN ROLLUIKEN

In PVC 70 - 86 - 115 mm Uniek! 36 verschillende kleuren folies mogelijk! Voor nieuwbouw en renovatie met volledige binnenafwerking

ENERGIE EFFICIËNTIE

Showroom geopend op afspraak.

Bosstraat 82 · Hamont-Achel · T. 0032 11 392418 T. 0031 6 10112665 · www.hethaardhuys.be

Kievitstraat 51 · 3930 Hamont-Achel · info@rubo.be Tel. 0032 11 642730 · 0032 11 446747 · www.rubo.be Showroom open op afspraak: Nijverheidstraat 9A Hamont


HAC Weekblad · Vrijdag 24 januari 2014

PAGINA 17

opbergruimte, extra slaapkamers of voor het uitoefenen van hobby’s. Het is geweldig om te zien dat deze huizen erg in trek zijn en van elk huis een parel gemaakt wordt. Nieuw bouwen is toch tamelijk duur tegenwoordig, mits je niet over bouwgrond beschikt. Deze tiphoezen zijn zeker een mooi alternatief, want je hebt de grond en de ruwbouw met een zeer mooie basis. Daar komt bij, dat de sfeer van een “oud huis” onbetaalbaar is!

Nie

uw

Moderne woning op een perceel van 450m². De woning is gebouwd in 2002, instapklaar en perfect onderhouden! Vg, wg, gdv, gvkr, gvv – EPC: 265 kWh/m² – UC: 1439718 € 339.000

Te koop: Hamont

Te koop: Hamont

ep

rij

s

Sfeervolle karakteristieke woning met royale tuin. 3 slaapkamers. Grotendeels gerenoveerd in 2006. Vg, wg, gdv, gvkr, vv – EPC: 703 kWh/m² – UC: 409895 • klein beschrijf € 209.995

Moderne instapklare duplex met groot zuidelijk gericht terras. Incl. garage. Nabij centrum, winkel en school. Vg, wg, gdv, gvkr, gvv – EPC: 162 kWh/m² – UC: 1509363 € 219.000

Te koop: Hamont

Te koop: Neerpelt

KLEIN

Te koop: Achel

KLEIN

BESC

BESC

HRIJ

HRIJ

F

F

Gerenoveerde en goed onderhou- Gerenoveerde half open beden woning op 20a 57ca in lande- bouwing met 3 slaapkamers op lijke omgeving. 3 Slpks. Polyvalent perceel van 402m². In nabijheid van scholen. Vg, wg, gdv, gvkr, gvv bijgebouw (50m²). Vg, wg, gdv, EPC: 301 kWh/m² - UC: 1397370 gvkr, vv – EPC: 468 kWh/m² € 195.000 UC:1491597 € 349.000

Te koop: Hamont

KLEIN

Te koop: Achel

Nie

uw

BESC

HRIJ

Te koop: Hamont

KLEIN

ep

F

Gezellige woning met 4 slaapkamers op 519m². Grotendeels vernieuwd. Gelegen nabij centrum Hamont. Vg, wg, gdv, gvkr, gvv – EPC: 377 kWh/m² – UC: 1483836 € 197.500

Opvallend ruime woning op 470m² gelegen nabij het centrum van Achel. 4 slaapkamers. Gedeeltelijk gerenoveerd. Vg, wg, gdv, gvkr, gvv – EPC: 715 kWh/m² - UC: 1448328 € 189.000

BESC

HRIJ

rij

s

F

Royale gelijkvloerse woning met prachtige afwerking op ca. 10 are. Instapklaar en zeer goed onderhouden! Vg, wg, gdv, gvkr, gvv – EPC: 116 kWh/m² – UC: 1457506 € 365.000

Prachtig duplexappartement met zeer hoge afwerkingsgraad. 3 slaapkamers. Incl. garage. Instapklaar! Vg, wg, gdv, gvkr, gvv – EPC: 157 kWh/m² – UC: 1029719 € 199.000

Verkopen of verhuren? Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis waardebepaling en advies! Evelien Thys

Kerkstraat 12 - 3930 Hamont-Achel -  0032 11 44 65 36 info@immopunt.com - www.immopunt.com - BIV nr. 506677

Grensweg 4a • Gastel

Inzicht in uw mogelijkheden in België.

Meemortel 21 • Budel

ARI HUIS OPEN DAG 25 JANU ZATER

Samen kom je tot een beter advies. Ook al ligt België naast de deur; in België gaan wonen is toch echt emigreren. Een stap die u weloverwogen neemt. Onze specialisten helpen u dan ook aan antwoorden op vragen over bouwen, kopen, wonen, werken en leven in het prachtige België. Door uw ideeën en wensen met onze kennis en ervaring te combineren komen we vaak tot grensverleggende adviezen. Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/weert.

Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren.

Patrijslaan • 6 Budel

ver prijs

lagin

Goed onderhouden bungalow op ruim perceel

Prachtige luxe villa in Spaanse stijl

• Inhoud: 453 m³. Perceel 470 m². Bwj. 1991. • Levensloopbestendige woning met slaapkamer en badkamer op de begane grond. • Ruime L-vormige woonkamer met vloerverwarming. • 2 Slaapkamers op de eerste verdieping. • Prachtig aangelegde tuin. • Open huis van 11.00 tot 12.00 u. Welkom!

• Inhoud: 610 m³. Perceel 1.100 m². Bwj. 1974. • 3 Ruime slaapkamers op begane grond. • Ruime zolderverdieping met nog 3 kamers. • Er dient rekening gehouden te worden met moderniseringskosten. • Mogelijkheid om naastgelegen perceel bij te kopen, informeer bij de makelaar.

• Inhoud: 520 m³. Perceel 304 m². Bwj. 1995. • Ruime living van ca. 32 m². • Luxe woonkeuken v.v. diverse apparatuur. • Mediterrane bdkmr met o.m. hoekligbad & inloopdouche • De woning is volledig geïsoleerd en v.v. kunststof kozijnen met roedeverdeling met dubbele beglazing. • Luxe afgewerkte, instapklare woning.

VRAAGPRIJS: € 269.000,= K.K.

Marktstraat 1b, 6021 CG Budel • T 0031 495 495710 Wilhelminaplein 27a, 5711 EL Someren • T 0031 493 492397

Vennenhof 48 • Gastel

g

Mooi vrijstaand woonhuis met garage

VRAAGPRIJS: € 249.000,= K.K.

Goed geïnformeerd emigreren. Dat is het idee.

Roy Maassen en Frank de Haas, accountmanagers België.

Te koop: Hamont

VRAAGPRIJS: € 419.000,= K.K.

Bouwkavel gelegen op toplocatie

• Perceel 440 m². • De kavel is 27,5 meter diep en 16 meter breed. • Naar eigen wens te bouwen vrijstaand woonhuis. • Gelegen op een mooie locatie. • Voor meer informatie en het inzien van het bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met ons kantoor.

VRAAGPRIJS: € 106.100,= K.K.

www.casanostra.nl info@casanostra.nl

Wonen in de Grensstreek week 04 2014  
Wonen in de Grensstreek week 04 2014  

bijlage HAC Weekblad, immo, immopunt, hamonter makelaardij, casa nostra, vastgoed fransen, rabobank, rubo, atep, verweijen, betim, boonen, b...