Page 1

HAMONT · ACHEL · BUDEL · MAARHEEZE · SOERENDONK · GASTEL · BUDEL-SCHOOT · BUDEL-DORPLEIN · ST. HUIBRECHTS-LILLE · NEERPELT · VRIjDAG 16 NOVEMBER 2012 · 4E jAARGANG NR. 46 · OPLAGE 21.250

PAG. 2: ONA brengt leuk stuk op de planken

PAG. 4: HAC-bezorgen; 't lijkt zo gewoon

PAG. 23: Site Sinterklaasjournaal gemaakt in Budel

PAG. 23: Prins Bert gaat voorop in Maarheeze

PAG. 24 en 26: Stadsderby eindigt onbeslist: 1-1

Spoorweg van Hamont naar Weert? HAMONT-ACHEL - Verschillende reisorganisaties en burgers uit Belgisch en Nederlands Limburg dringen er bij de Nederlandse Spoorwegen op aan om de treinverbinding Antwerpen-Neerpelt-Hamont dóór te trekken naar Weert. Iedereen wordt verzocht een petitie hieromtrent te ondertekenen. Door Evert Meijs De NMBS zal vanaf december volgend jaar de personentrein Antwerpen-Neerpelt laten doorrijden naar Hamont. De werken daarvoor zijn inmiddels gestart. Maar omdat de infrastructuur om door te rijden naar Weert al voor een groot deel aanwezig is, lijkt het een schot voor open doel om dat traject weer rijklaar te maken. Omdat inwoners aan beide zijden van de grens een dergelijke verbinding een zeer goede zaak vinden, ligt het voor de hand om daarop in te steken.

Zeker ook omdat een goede verbinding met het openbaar vervoer ontbreekt tussen Weert, Hamont en Neerpelt. Onlangs constateerde Movares (advies- en ingenieursbureau op het gebied van o.a. openbaar vervoer) na onderzoek dat dat deze verbinding zeker in een behoefte voorziet. Weert ligt in Nederlands Limburg en grenst aan België en aan de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De petitie heeft tot doel om de Nederlandse Spoorwegen de wens

Nu stopt de trein in Neerpelt. In 2013 rijden de treinen ook tot in Hamont. Rijden ze later ook naar Weert? kenbaar te maken van het realise- De gemeente Weert ondersteunt “Zowel in België als in Nederland ren van het spoorwegtraject Ha- de petitie voor een treinverbinding wordt het belang van deze verbinmont-Weert, in samenwerking met Hamont-Weert. Wethouder Anton ding ingezien. Ik juich het initiatief diverse organisaties en overheden Kirkels is blij met het particuliere toe en hoop dat velen de petitie in de regio. initiatief dat van onderop komt. tekenen.” Lees verder op pagina 2.

Het Junior College Cranendonck blijft CRANENDONCK - Onlangs hebben Philip de Goey en Mat van der Heijden van de stichting VOCAAL gesproken met jeffrey Vossen, locatiedirecteur van het College (voorheen Bisschoppelijk College) te Weert, over het voortbestaan van het (junior) College Cranendonck (jCC).

Zie pagina 7 Nieuwstraat 18a · Budel T. 0031 495 525131 www.vanderstraatenmakelaardij.nl

In Cranendonck zoemt het namelijk al een tijdje van de geruchten over mogelijke sluiting van de school. De heer Vossen gaf aan dat de leerlingen die zich nu in maart 2013 gaan inschrijven bij het JCC, de school zeker nog zullen kunnen afmaken. Op financieel gebied verkeert het JCC nu in een verliesgevende situatie. Lees verder op pagina 8.

STAALHANDEL

Tel. 0032 11 647 947

• Op maat • Aan huis geleverd

Het Junior College Cranendonck blijft

Flinke kortingen op Desso & Bamboo tapijt

Hamonter Makelaardij

Kijk voor meer info op de achterpagina!

verkoop-verhuur

• Mig/Mag • Tig AC/DC • Plasma snijders

info@vaesenstaalhandel.be www. vaesenstaalhandel.be

zowel verkoop als herstellingen

Bekijk ons volledig aanbod op www.hamontermakelaardij.be SELLEKAERTSTRAAT 13 · OVERPELT www.dEcKERS.bE

Uw edvastgo st! li specia

✆ +32-11-441908 · info@hamontermakelaardij.be


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

Toneelgroep ONA brengt leuk stuk op de planken

Spreekuur PvdA Cranendonck

Ook dit jaar heeft toneelvereniging ONA weer een leuk stuk gepresenteerd in De Reinder in Budel-Schoot. Het theaterstuk, met als titel ‘ Mister DoeHet-Zelf’, zorgde voor erg veel lachende gezichten in de zaal. Dat kon ook niet anders, want de vertolkingen van het gezin Vogel, het gezin Geluk en de twee juryleden waren dan ook erg smakelijk.

Op maandag 19 november organiseert PvdA-Cranendonck weer haar maandelijkse spreekuur. Dit vindt ook nu weer plaats ten huize van onze fractievoorzitter Frits van der Wiel, Cranendoncklaan 84 te Budel. Dit spreekuur is van 19 tot 20 uur.

Caro Vogel schreef haar man in voor de wedstrijd ‘Mister Doehet-zelf’. Niet omdat haar man zo’n handige Harry is (verre van zelfs) maar omdat Caro toch nog altijd naar haar mannetje opkijkt, ondanks al zijn onhandige fratsen en stunten. En ja hoor, Otto komt dan ook nog eens als grote winnaar uit de bus. Heidi Damen nam de rol van Caro op zich en Richard van Eerdt speelde haar man Otto. De zaal was erg gecharmeerd door Otto, die aanvankelijk helemaal niet te vinden was voor deze prestatie, waarschijnlijk omdat zijn handigheid nog vastgesteld moest worden door een strenge jury. Maar daar zijn de buren al, met een ideale oplossing voor dit probleem. Ko en Jo Geluk (gespeeld door de bekende Boy Jansen en Mary van Dommelen) hebben immers het plan om hun zoon Bob in te zetten als ‘de’ handige persoon die deze wedstrijd heeft gewonnen. Maar is de jury zo te foppen? Boy en Mary hebben beiden een erg goede en vooral lachwekkende prestatie neergezet. Het gelach uit de zaal kon dit enkel beamen.

Mister Doe-het-Zelf door Toneelvereniging ONA Zoon Bob, gespeeld door Anno Braakhuis, ziet het plan eigenlijk niet zitten maar wanneer hij hoort dat de dochter van Caro en Otto de rol van zijn vrouw zal spelen, staat hij helemaal open voor dit idee. Dochter Wilma Vogel werd gespeeld door Hetty van Hoof, die een geloofwaardige tiener op de planken zette. En dan is er nog Oma Vogel, een rol die weggelegd was voor Femke Joosen. Oma Vogel snapt er niet veel van, maar zorgt hierdoor ook weer voor hilarische taferelen. Haar grappige uitspraken zorgden niet enkel voor gelach in de zaal, ook de rest van de familie Vogel genoot van de uitspraken die oma eruit flapte. En dan is er nog de jury, bestaande uit Fraulein Grunefeld en Jan Witjes. Fraulein Grunefeld, een strenge Duitse dame die het hele plannetje van de families Vogel en Geluk niet meteen gelooft, werd gespeeld door Cindy van der Knaap. Jan Witjes, gespeeld

door Hein Moors, was blijkbaar gemakkelijker te foppen of zou dit komen omdat hij verblind is door de schoonheid van Fraulein Grunefeld, waar hij stiekem verliefd op is? De acteurs voelden elkaar erg goed aan en dat was te merken aan de reacties uit de zaal. Een erg grappig toneelstuk, gebracht door erg goede acteurs. De regie was in handen van Addie Compen. Souffleurs van dienst waren Ann Laans en Anne-Marie van Berkel, Harold van Kuijk stond in voor het geluid en de grime was in handen van Lilian Looymans en Anouk Braakhuis. Het verhaal speelde zich af in de woonkamer van de familie Vogel, een decor dat netjes werd verzorgd door Piet Moors en John van Eerdt. We kijken alweer uit naar de productie die ONA volgende keer op de planken zal brengen.

Bonte Middag Hernieuwde Levenskracht BUDEL-DORPLEIN - Afgelopen zondag was het de 11e van de 11e van 2012. Ongetwijfeld zullen op vele plaatsen evenementen plaats gevonden hebben, zo ook in Gemeenschapshuis De Schakel in Budel-Dorplein. Stichting Hernieuwde Levenskracht Budel organiseerde daar hun 1e Bontemiddag, een carnavalistische middag met een divers entertainment aanbod. In eerste plaats bedoeld voor Zieken, gehandicapten en ouderen maar dit keer ook voor de vrijwilligers van de H.L. als dank voor hun inzet die zij gedurende het hele jaar tonen. De aanvang was om 14.00 uur en rond 17.00 uur brak het einde alweer aan. In die tijd vonden er optredens plaats die varieërden van dans tot zang, en van cabaret tot tonpraten. Zo betraden de volgende artiesten het podium: presentatrice en mede-organisator Liesbeth van der Kruijs,  Suisse Jac Kissen, Dansgroep Dancing Diamonds, Zangroep Mezoc, Polonaise Pop Trio We méle, humorist Perry Hendriks, Tonprater Frank Stevens, en natuurlijk Erwin, Johan en Hermien! Boerenkapel De Heiknuuters  zorgde voor de muzikale omlijsting van de middag, Wim Cremers was de geluidsman. Alle aanwezigen werden voor-

Op ons spreekuur kunt u alle mogelijke zaken, waarin de gemeente een rol speelt, inbrengen. Wij zullen uw problemen, klachten noteren en bekijken wat wij voor u kunnen betekenen. U ontvangt altijd bericht van ons terug over

PAGINA 2

wat wij met uw probleem of klacht hebben gedaan. Al meer dan 10 jaar hebben al heel wat inwoners en vertegenwoordigers van verenigingen ons spreekuur bezocht om hun vragen of problemen met ons te bespreken. Wij hopen dat ook u, als u advies wilt hebben, ons spreekuur bezoekt. U bent van harte welkom. Natuurlijk kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met een van onze raadsleden. U kunt dit alles nog eens nalezen op onze website www.cranendonck.pvda.nl Ook de gegevens van onze raadsleden treft u daar aan.

Hamont-Achels duo voor slimste gemeente bekend

Burgemeester Theo Schuurmans en het duo Ariet en Jacky Op vrijdag 9 november vond in het Michielshof de lokale preselectie plaats voor De Slimste Gemeente van Vlaanderen. In dit nieuwe tv-format, gepresenteerd door Michiel Devlieger, gaat Woestijnvis op zoek naar de quizploeg – en op die manier de gemeente – die één jaar lang die eretitel mag dragen. Alle 308 gemeenten van Vlaanderen worden uitgenodigd om hun sterkste duo af te vaardigen. Het stadsbestuur van Hamont-Achel koos ervoor om deze oordeelkundige beslissing in de

handen van de Miezerige Slijpers te leggen. Deze doorgewinterde kaartclub, bekend van hun jaarlijkse Quizzy Kwis in april, organiseerde afgelopen vrijdag de Hamont-Achelse preselectie. Jacky Bloemen en Arlet Cardinaels, beiden woonachtig te Achel, schoten de hoofdvogel af en zijn aldus geplaatst voor de grote preselectie op 1 december bij Woestijnvis. De 80 beste duo’s mogen uiteindelijk deelnemen aan het tv-programma in het voorjaar van 2013. Vanaf dat moment worden de duo’s uitgebreid met de burgemeester van hun gemeente.

Politiek café Cranendonck Actief Foto's Hammie Productions zien van drank, broodjes worst, appelflappen en brood met zult. Ook werd er een gigantische loterij georganiseerd met vele prijzen, zoals o.a. een rondvlucht boven Cranendonck. Daarvoor normaals hartelijke dank aan alle sponsoren, en aan iedereen die deze middag heeft doen slagen! De reacties waren heel  positief! En dat is waar de Hernieuwde Levenskracht het voor doet. Meer info over de Hernieuwde Levenskracht, en contactgegevens vind u op de website www.hernieuwdelevenskracht.nl

HAC Weekblad Dat léés je!

Op woensdag 28 november organiseert Cranendonck Actief haar jaarlijkse ledenvergadering. Deze gaat door in de Smeltkroes vanaf 19.30 uur. Op de agenda staat o.a. de ingekomen stukken, het schema van

aftreden, een financieel overzicht en een evaluatie van de activiteiten van afgelopen jaar. Aansluitend op de ledenvergadering wordt er een politiek café gehouden. Onderwerp is deze keer: Wat leeft in Maarheeze? Het politiek café start om 20.15 uur.

Spoorweg van Hamont naar Weert? Vervolg van de voorpagina Ook burgemeester Theo Schuurmans van Hamont-Achel is in zijn nopjes. “We werken al ruim zes jaar aan de spoorwegverbinding met Hamont. De stap van 2013 is er één van. Het doortrekken naar Weert is een mooie volgende

stap.” Het is geen eenvoudig dossier. Omdat het een internationaal traject betreft, verschillende prijzen, opstarten van elektrificatie en noem maar op. Petities.nl is de website waarop deze petitie te vinden is. Er zijn al bijna 1000 handtekeningen gezet.


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

PAGINA 3

KEUKENS • BADMEUBELS • MAATWERK

t! Naar ieders wens en op maat gemaak Ook voor renovatie en vervangen van apparatuur. Bezoek onze showroom: De Dijk 6, Gastel. Op afspraak ook in de avonduren. Bel voor een afspraak: 0031 495 493350 of 0031 6 21845709

info@mardykeukens.nl · www.mardykeukens.nl

lievebeestheertjes

eleNA

DetAchmeNt

film

do 15 novemBer

zeBracinema: take shelter

concert

20.30 // cinema WalBurg kassa € 15,00 - vvk € 13,50 - abo € 11,00

film

do 22 novemBer

zeBracinema: elena

20.15 // cinema WalBurg

concert

kassa € 5,00 - € 4,00 (studenten - senioren - groepen + 10 personen - lerarenkaart)

vr 23 novemBer

Blues night

king king - rythm chiefs - Bottle comets 20.00 // de posthoorn kassa € 16,50 - vvk € 14,50

film

do 29 novemBer

zeBracinema: detachment 20.15 // cinema WalBurg

UW LED-TV ADRES!!

ACTIEPRIJZEN! Kijk voor site

de actie van de week op onze web

In 95% de goedkoopste!!

Persoonlijke service / Deskundig advies Ook voor uw satelliet-systeem • DVD Prijs-info niet telefonisch / per e-mail Grootschoterweg 105-107 · Budel-Schoot

Tel. 0031 (0) 495 493616 www.stevensbudelschoot.nl

Open: ma. 10-18 u. · di. GESLOTEN wo/do. 10-18 u. · vr. 10-20 u. · za. 10-17 u.

Intelligente mensen drinken iedere dag Aloë vera uit liefde voor hun lijf.

Wij maken graag tijd voor u!

Verkoop en reparaties van kwaliteitsklokken, horloges en barometers.

Waarom drinkt u nog geen Aloë-Vera? Aloë Vera Info Centrum Hamonterweg 30 Budel-Schoot 0031 (0) 495 492197

theater comedy

kassa € 5,00 - € 4,00 (studenten - senioren - groepen + 10 personen - lerarenkaart)

film

Anne en Antoine · Villa Christina Stadswaag 8 · Hamont-Achel · 0032 11 446168 · www.villachristina.be

TELEVISIES

kassa € 5,00 - € 4,00 (studenten - senioren - groepen + 10 personen - lerarenkaart)

the Bony king of noWhere

Wij verzorgen ook al uw feesten en partijen! Bruiloften, jubilarissen, verjaardagen, recepties, enz. Wij staan garant voor een onvergetelijk en geslaagd feest in een uniek stijlvol kader....

STEVENS

20.15 // cinema WalBurg vr 16 novemBer

Ook voor al uw feesten!

Mocht u niet in staat zijn uw klok te halen of te brengen, neem dan contact met ons op.

Open: dinsdag t/m vrijdag van 10-18 uur Eventueel ‘s avonds op afspraak!

VOF Nieuwendaal & Zn. ambachtelijke uurwerkreparateurs

za 1 decemBer

Peeldijk 43 · 6024 BX Budel-Dorplein · Tel. 0031 495 492892 info@nieuwendaal.com · www.nieuwendaal.com

comedy night

20.30 // cinema WalBurg kassa € 15,00 - vvk € 13,50 - abo € 11,00

HAC Weekblad hét weekblad voor

zo 2 decemBer

Hamont, Achel, Cranendonck en Neerpelt! oplage 21.250!

lieveBeestheertjes

14.00 // cinema WalBurg

vvk € 8,50 - kassa € 10,50 - (per betalend kind gratis toegang voor 1 volwassene)

Bladruimservice

do 22 novemBer

zeBracinema: the angel’s share 20.15 // cinema WalBurg

kassa € 5,00 - € 4,00 (studenten - senioren - groepen + 10 personen - lerarenkaart)

Blues night

met: King King & The Rythm Chiefs & The Bottle Comets King King: Ze bestaan misschien nog maar twee jaar, maar deze schotten zijn inmiddels al gekend bij het grote publiek. Als echte schotten treden zij op in een kilt, dit gecombineerd met hun keiharde blues zorgt voor een waar spektakel. King King featuring Alan Nimmo stond al op festivals in edinburgh, Glastonbury, maar ook op blues Peer, wat ze in 2011 helemaal plat speelde! het is voor King King featuring Alan Nimmo geen probleem om een podium in vuur en vlam te zetten! The Rhythm Chiefs: Ze worden misschien wel de jongste bluesband van Nederland genoemd maar beheersen hun instrumenten al op een bovengemiddeld niveau waar een volwassen muzikant alleen maar van kan dromen.

Openingstijden: dinsdag ..... 13-21 uur vrij. .....8-20 uur wo. en do. 09-18 uur zat. ....7-14 uur enkel op afspraak

Hoek 39a · Hamont-Achel T. 0032 494 729864

Spieringkotelet

Filetgebraad

4.

99

7.99

kilo

Filetkotelet

5.99 kilo

kilo

Varkenshaasje

10.89 kilo

ZON- EN FEESTDAGEN VOORMIDDAG OPEN! OPEN:

ticKets eN iNFO: www.hamont-achel.be/aha www.facebook.com/aha.hamont.achel

Geïnteresseerd? Bel Nick Roefs +31 (0) 495-591558.

Hamont

The Bottle Comets: blues, maar net even iets anders uit Noord-limburg. Prijs: e16,50 // vvK: e14,50 // AbO: e12 23 november 2012 // cinema Walburg // 20.30 uur

Ik verwijder samen met mijn collega het blad met professionele bladblazers uit Uw tuin. Het blad wordt verzameld in BigBags en afgevoerd. Bestrating wordt netjes opgeveegd, desgewenst verwijderen we overtollig blad uit Uw goot. Kosten? Slechts € 12,50 per persoon per uur / afvoer blad à € 5,00 per BigBag (1m3)

maandag .............................. dinsdag t/m vrijdag............ zaterdag ............................... zondag ..................................

13:00 - 18:30 uur 08:30 - 18:30 uur 08:30 - 18:00 uur 08:30 - 12:30 uur

Stationsstraat 34 · 3930 Hamont · ✆ 0032 11 446193 · www.gb.be · actie geldig t/m dinsdag 20 nov. 2012


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

Wachtdiensten Hieronder staat onder meer informatie over de bereikbaarheid van de hulpverleners in onze regio. HAMONT-ACHeL & NeerPeLT

Dokters: Bel: 0032 11 666612 (Hamont-Achel en St. Huibrechts-Lille) Bel: 0032 11 555500 (Neerpelt) De dokter van wacht wordt dan verwittigd. Tandartsen: Oproepnummer 0903 39969. Zaterdag, zondag en feestdagen: 9.00-18.00 uur (1,50 euro/min.) Apotheek: www.apotheek.be Tel: 0900 10500 (0,50 euro/min.) Zaterdag 17 november: Apotheek GEUSENS Dorpsstraat 61, 3900 OVERPELT Tel. : 0032 11 641197. Zondag 18 november: Apotheek GIJBELS Stad 27, 3930 HAMONT-ACHEL Tel. : 0032 11 445132. Politie: Lokale politie HANO: 0032 11 440820. Bureau Neerpelt: Energiestraat 3, 3910. Bureau Hamont: Bosstraat 28, bus 1, 3930. Noodnummers Ambulancedienst alarmnummer: 112 Ambulance en brandweer: 100 Ziekenwagen: 100 (voor dringende en levensbedreigende interventies 24u/24u, 7d/7d) Ziekenwagen: 105 (voor niet-dringende interventie; elke dag van 8.00-16.00 uur) Politie: 101 Kinder- en jongerentelefoon: 102 rode Kruis Uitleendienst Mevr. Nelly van Vlierden, Kapelstraat 17, 3930 Hamont-Achel. Tel. 0032 11 445881. Iedere dag van 9-11 en van 19.30-21 uur. http://hamont-achel.rodekruis.be Thuisverpleging De Eerste Lijn-West Limburg Tel. 0032 11 420424 Prov. Limburg en regio Diest Tel. 0800 62058 - 24u/24u, 7d/7d Thuisverpleging De Voorzorg Tel. 0032 11 224422 - 24u/24u, 7d/7d Wit-Gele Kruis Tel. 0032 89 300880 24u/24u, 7d/7d Vroedvrouwen: Tel. 0032 89 300880 De belbus: Bel 0032 11 850300

CrANeNDONCK

Huisartsen: Bel de huisartsenpost: 0031 495 677677. Tandartsen: Kring Weert, Nederweert en Cranendonck. Bel in geval van spoedeisende hulp: 0031 495 460765. Het spreekuur is op zaterdag en zondag van 11.00-11.30 uur. Apotheek Maarheeze: De openingstijden zijn t/m 10 augustus als volgt: ma. t/m vrij. 08.30-12.30 en 13.0017.30 uur en zaterdag: 10.00-12.00 uur. Voor de dienstdoende apotheek buiten deze uren belt u: 0031 495 549720. Apotheek Budel: Werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur; zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Politie Cranendonck: Kijkakkers 37, Maarheeze. Tel. 0900 8844. Europees alarmnummer: 112.

AED Locaties: www.aedcranendonck.nl Budel-Dorplein: Hoofdstraat 1 (Nyrstar) Stationsweg 76 (bij Taxi Hompes) en St. Barbaraweg 2 Budel-Schoot: A. van Moorselstraat 1, Poelderhof 33. Budel: Molenstraat 34, Fazantlaan 163, Mgr. Zwijsenlaan 40, De Borgh, Graafschap Hornelaan 2, Instraat 5b, Nieuwstraat 27 Voorzijde Postkantoor. Gastel: Cornelisplein 3 aan de voorzijde van de Cranenhoeve Maarheeze: Ereprijsstraat 20, Dissel 80, Marishof, Konijnenberg 1, S. v. Oyenlaan 1a, Valkenlaan 17. Soerendonk: Heuvel 16, Zitterd 30 (Schrurs), Dorpsstraat 43 en Rabobank. Voor beperkt toegankelijke apparaten zie www.aedcranendonck.nl Verloskundigen José van Niel, Simone Pauëlsen en Pascalle Schreurs zijn de verloskundigen in Cranendonck T. 0031 495 492244. U kunt de verloskundige ook via de portier van het St. Jans Gasthuis op laten roepen. Tel. 0031 495 572100. Zie ook de site: www.verloskundigenbudel-maarheeze.nl Kraamzorg Homecare Voor directe kraamzorg 24 uur per dag bereikbaar 0031 40 2064444 of Regiokantoor Cranendonck: tel. 0031 495 518932. En kijk op: www.kraamzorg-homecare.nl Thuiszorg ZuidZorg Hulp in de huishouding, hulp bij persoonlijke verzorging, verpleging, personenalarmering, maaltijden thuis, voeding- en dieet advies. De Dam 1, 6021 KM Budel, 24 uur bereikbaar op: 0031 40 2 308 408. E-mail: info@zuidzorg.nl Consultatiebureau Zuidzorg Inloopspreekuur: woensdag 11.00 - 12.00 u. op bovenstaand adres. Uitleen hulpmiddelen Servicepunt ZuidZorg, De Dam 1, 6021 KM Budel. Maandag t/m vrijdag: van 8.30 - 12.30 en van 17.00 - 18.00 uur Kraamzorg ZuidZorg Tel. 0031 40 - 2 308 408; info@zuidzorg.nl Thuiszorg Buurtzorg Cranendonck 24 uur bereikbaar voor mensen in Maarheeze, Soerendonk en Gastel. Hulp is meteen inzetbaar. Sterkselseweg 20A, 6023 EB Maarheeze, tel. 0031 6 22331266. Thuiszorg Buurtzorg Leende/Sterksel Ook Buurtzorg Leende is 24 uur bereikbaar voor thuiszorgvragen. Tel. 0031 6-83222805 Thuiszorg Stichting Land van Horne Voor acute zorgvragen: T 0800 33 33 888 (24 uur per dag bereikbaar). Voor overige vragen kunt u dit nummer bellen op werkdagen van 8-18 uur. www.landvanhorne.nl Diabeteslijn (‘s nachts alleen noodgevallen) 0031 33 4630566 of e-mail naar info@dvn.nl, voor alle vragen over diabetes Uitvaartverzorging Van Der Stappen T. 0031 495 430260 · www.vdstappen.nl Stichting eindzorg Cranendonck Tel. 0031 6 47140400 Wekelijks spreekuur donderdagmiddag 13u30-14u30, De Dam 1, 6021 KM Budel - www.stichtingeindzorg.nl

HAC-bezorgen; het lijkt zo gewoon

PAGINA 4

HAMONT-ACHEL-- Vier bezorgers van HAC Weekblad zitten op hun praatstoel. Antoinetta, Mesut, Daniël en Stephan. Samen met enkele ‘losvaste’ assistenten zorgen zij ervoor dat in Achel 2.200 en in Hamont 3.400 kranten in de brievenbus glijden, week in week uit, weer of geen weer, met of zónder extra reclame. Voorwaar géén sinecure! Tekst en foto’s: Evert Meijs Het lijkt allemaal zo gewoon. Op vrijdag moet HAC-Weekblad op de deurmat vallen. Vrijdag is de eigenlijke bezorgdag. Maar er wordt al gestart op donderdag, om te zorgen dat deze krant niet te laat wordt bezorgd. Indien noodzakelijk, wordt er ook nog op zaterdag bedeeld. Alle vier de bezorgers werken al vanaf het begin voor HAC-Weekblad. Antoinetta: “Het hangt er heel erg van af of er wel of geen folders bij de krant zitten, want wij vouwen die folders zelf in de krant. In totaal zijn voor Achel 11 bezorguren nodig, en voor Hamont zo’n 12.” Ze heeft er plezier in om samen met haar collega’s de krant van Hamont-Achel-Cranendonk bij alle bewoners te bezorgen. Stephan: “Als een bezorger het 14 dagen volhoudt, dan blijft hij voor lange tijd, is mijn ervaring.” Niet gemakkelijk. De vier medewerkers ondervinden weinig problemen tijdens het bezorgen. Toch hebben ze wel enkele tips voor de abonnees. Je ziet namelijk hier en daar stenen voor de brievenbus liggen. “Die zijn daar neergelegd om de voorkomen dat met auto’s post wordt bezorgd. Het gras wordt dan kapot gereden. Maar wij –steeds te voet- hebben daar erg veel hinder van, zeker als het donker is. Of als er sneeuw ligt.” Ze roepen de mensen op om die stenen daar weg te halen, want vaak liggen ze ook nog op de openbare weg. Stephan vult verder aan dat het niet gemakkelijk is om kranten te bedelen als het regent, ijzelt of sneeuwt. “Denk eens aan de afgelopen winter. Wat een ellende om daar door te moeten.” Antoinetta vertaalt tussendoor voor haar Bulgaarse collega’s Daniel en Mesut. Niet eenvoudig, om in een vreemd land de kost te komen verdienen. “Maar bij het bezorgen van de krant hoef je eigenlijk niet te praten. Dat is een voordeel van deze job.” Het viermanschap brengt niet alleen HAC-Weekblad rond, maar bezorgt ook tijdschriften, kranten en reclame in Tessenderlo, Diest en St.-Truiden. Sticker. Meestal worden de tassen met kranten opgehaald op het HAC-kantoor in Hamont. Dan wor-

COLOFON HAC Weekblad Stationsstraat 41, 3930 Hamont-Achel. T. 0032 11 757201. E. info@hacweekblad.eu W. www.hacweekblad.eu

Mesut en Daniël den die tassen verdeeld over enkele straten. De bezorgers halen hun kranten uit die tassen en laden ze over in hun schoudertassen. Vervolgens worden ze deur voor deur bezorgd, tenzij er een sticker op de brievenbus zit. “Gelukkig komen er steeds meer mensen die geen reclame willen, maar wél HAC-Weekblad. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Ze kunnen een sticker op hun brievenbus krijgen dat ze wél onze krant willen.” Stephan vertelt dat er veel meer en meer abonnees zijn gekomen nu sinds half september de gemeente Neerpelt óók voortaan bij het verspreidingsgebied van HAC Weekblad hoort. 21.250 is voortaan de oplage. Vuilzakken. Het viermanschap heeft een goede relatie met de medewerkers van het kantoor. “We zijn altijd welkom, kunnen al onze vragen daar neerleggen en er is altijd tijd voor een kopje koffie.” Antoinetta gedraagt zich als een kloek voor haar hennen. Ze vertaalt voor Mesut en Daniël, stelt hen enkele vragen in het Bulgaars en laat hen af en toe lachen. Dan komt het onderwerp van de vuilniszakken aan de orde. Blijkbaar zetten heel veel

mensen hun vuilniszak juist vóór de brievenbus, zodat er niemand bij kan. “Het zou mooi zijn als men daar voortaan op gaat letten: niet de zak zo kort bij de bus. Het zijn voor ons grote obstakels. Zet die zak gerust ’n eindje van de brievenbus vandaan.” Stephan is daar erg stellig in, en je kunt je dat voorstellen. Extra euro. Als de koffie op is, raakt het gesprek ten einde. De essentie is duidelijk. Grote waardering voor de bezorgers van deze krant. Het lijkt allemaal zo gewoon, maar je hebt er nauwelijks een gedacht van, wat er achter de schermen allemaal moet gebeuren om het laatste nieuws te lezen, of ‘het vlees is zwak’, of de artikelen over ‘lekker eten bij..’ Voor mij mogen de bezorgers rond kerst een agenda van 2013 komen brengen, met het doel om ’n euro te ontvangen voor bewezen diensten!

we l

natuurlijk!

- Familiebericht Dankbetuiging Wij zijn diep getroffen dat zo velen, tijdens haar ziekte en na het overlijden van mijn lieve vrouw, ons mam, oma en overgrootmoeder met ons meeleefden.

Bertha Kums-Wijnen Uw betrokkenheid in woord en gebaar, schriftelijk of mondeling was en is ons nu tot grote steun. Onze hartelijke dank hiervoor. Jean Kums, kinderen en kleinkinderen. Onze speciale dank gaat uit naar de fantastische hulp van Zuidzorg, de Huisartsen Dr. W.J. van Hapert en Dr. J.M. Donders. Pastoor F. Spooren en Pastor F. Mutsarts. De warme begeleiding van Martin Horst van Uitvaartverzorging Van Der Stappen. Open: maandag tot en met vrijdag: 08.30-12.30 en 13.30-16.00 uur. Deadline kopij: dinsdag 16.00 uur. Verspreidingsdag: donderdag/vrijdag. HAC Weekblad niet ontvangen? Bel: 0032 11 757201. Druk: Nieuwsdruk Limburg. Oplage: 21.250

Alle auteursrechten en databankrechten ten aanzien van deze uitgave worden uitdrukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij HAC Weekblad c.q. de betreffende auteur. In geen geval is HAC Weekblad aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade als gevolg van of in verband met het gebruik van de in deze krant beschikbare informatie.


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

PAGINA 5

Aanbieding!

MOOIE MODE-LAARZEN MET EEN PERFECTE PASVORM! PASVORM

geldig van vrijdag 16 t/m donderdag 22 november

Varkenshaas in champignonroomsaus met frites en salade : € 8,95 Afhaalprijs Nieuwstraat 34 Budel T. 0031 495497800 www.komusaan.nl

5,

95

Laarzen en schoenen van WOLKY zijn onvoorstelbaar comfortabel. Ideaal voor wie veel moet lopen en staan.

Uw folder mee met HAC Weekblad? Voor meer info bel 0032 11 757201. TEGELWERKENBUDEL

(Reclame geldig van 1 t/m 30 novembeR)

Reinigen/wassen van: Chemische wasserij en stomerij Pater Ullingsstraat 13 6023 AM Budel-Schoot Telefoon 0031 495 491334 Email info@de-kim.nl Internet: www.de-kim.nl

Colbert

Vloerkleed per m2

van € 8.50 ................ voor € 6.95

14.00

van € 17.20 ....... voor €

SEBU

Alle laarzen en schoenen van WOLKY zijn voorzien van een anatomisch gevormd voetbed.

Badkamer, tegelvloer, smeervloer, vloerverwarming Maak vrijblijvend een afspraak

Telefoon: 0495-495256 Instraat 14 6021 AC Budel

MODESCHOENEN

PASVORMSCHOENEN Capucijnerplein 32 · Budel · ✆ 0031 495 491969 Kijk ook op: www.taskoschoenen.nl

ORIGINELE PROFESSIONELE KUNST

Broekkant 9 · Budel · openingstijden en info: www.artique.nl

Nieuws? Leuke foto's? Tips? E-mail HAC Weekblad! info@hacweekblad.eu NUU N

99 € 8899 € 2 Xeloss332

NDAG 18 NOVEMBER O -Z 17 AG D ER AT -Z VRIJDAG 16 END

E OPEN-DEUR-W

EK

Loewe’s Loewe’sinstapmodel. instapmodel.

Zondag 18 nov. open 13-16 u.

Zo Zo goed goedkan kan een een televisie televisie gebouwd gebouwd zijn. zijn.

Xelos Full-HD-LCD E-led backlight 100Hz-technologie biedtbiedt Xelos led ledSmart-tv, Smart-tv,met met Full-HD-LCD E-led backlight 100Hz-technologie DeDe Loewe Xelos led led is is u een een briljante briljantebeeldkwaliteit beeldkwaliteiten enhogeresolutiebeelden. hogeresolutiebeelden. Loewe Xelos een eersteklasmodel in design en kwaliteit. niet eender eenderwelke welketelevisie televisiemaar maar een eersteklasmodel in design en kwaliteit. Koop hem waar. Laat u liever uitvoerig en vakkundig Koop hemdus dusook ookniet nieteender eender waar. Laat u liever uitvoerig en vakkundig adviseren ––bij Meer infoinfo op op www.loewe.nl. adviseren bijuw uwLoewe-vakhandelaar. Loewe-vakhandelaar. Meer www.loewe.nl.

OOk al heeft u niets met paarden, lOOp eens vrijblijvend binnen en laat u verrassen! Diverse wAnDel-, regen- en winTerlAArzen, regen- en vrijeTijDsKleDing, pArAplu’s, wAxjAssen, ceinTuren, HAnDTAssen, Accessoires en nog veel meer...

life sty le... 1500 m 2 pa ard en spo rt en eit e wa ard! ‘n bezoek is zék er de mo

Xelos 3232 (81(81 cm) zilver of zwart: € 999 –€nu999 € 100 = Xelos cm) zilver of zwart: – prijsvoordeel nu € 100 prijsvoordeel = € 899 3 jaar garantie. € 899incl. incl. 3 jaar garantie. Xelos 4040 (101 cm)cm) zilver of zwart: € 1.399€– nu € 100 = Xelos (101 zilver of zwart: 1.399 – prijsvoordeel nu € 100 prijsvoordeel = € 1.299 3 jaar garantie. € 1.299incl. incl. 3 jaar garantie. Xelos 4646 (116 cm)cm) zilver of zwart: € 1.799€– 1.799 nu € 100 prijsvoordeel = Xelos (116 zilver of zwart: – nu € 100 prijsvoordeel = € 1.699 incl. 3 jaar garantie. € 1.699 incl. 3 jaar garantie.

Van Der Kampen

In deze ruimte kunt u uw dealerlogo plaatsen. Uw logo dient in zwart/wit te zijn, mag niet groter zijn dan het Loewe-logo en dient binnen de stippellijntjes geplaatst te worden. De stippellijntjes mogen echter niet mee afgedrukt worden: u moet ze verwijderen. u met meerdere Loewe-vakhandelaars adverteert, mogen geen AudioAls • Video • KTV • Telecom • Klein Huishoudelijk • Witgoed logo‘sDr.A.Mathijsenstraat gebruikt worden én11moet eenzelfde gehanteerd worden. • Budel • ✆ 0031lettertype 495 497179 • www.epvanderkampen.nl

EMMERS.eu B. Kempplein 23 · Hamont-Achel · T. 0032 11 664773 · www.emmers.eu Dealer_ActieXelos32_128x190_NL.indd 1

20/09/12 16:06


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

Glow

Agenda

vindt plaats in Zorgcentrum Mariënburght te Budel van 13 tot 16 uur. U bent van harte welkom! zondag 18 november 2012 Vrijdag 16 november Op vrijdag 16 november wordt er weer gekiend in de klimroosaccomodatie aan de Poelderstraat 2 te Budel. Het kienen is voor eenieder toegankelijk en de opbrengst komt geheel ten goede aan de stichting. Er zijn mooie prijzen te winnen. De avond begint om 20 uur, maar de zaal is reeds geopend vanaf 19 uur. Zaterdag 17 november Op zaterdagmiddag 17 november is er van 14 tot 16 uur knutselen voor alle basisschoolleerlingen van Dorplein, om de zaal van gemeenschapshuis De Schakel te versieren voor de intocht van Sinterklaas op zondag. Ouders zijn natuurlijk ook welkom. Zaterdag 17 november Op zaterdag 17 november wordt in Budel de jaarlijkse Sint Maartenviering gehouden om 18 uur in de grote kerk. De viering is m.m.v. jeugdkoor 'de Kwekkerkes'. De kinderen mogen een lampion meenemen naar de kerk. Na de viering grote lampionoptocht. Als afsluiting wordt het Sint Maartensvuur ontstoken.h Zaterdag 17 november Op zaterdag 17 november organiseert vzw Between Colours een 'drum- en zangcirkel'. Daar wordt een manier aangeboden om te ontstressen, te ontladen en daarna tot ontspanning te komen. Hiervoor wordt men geïnspireerd door andere culturen. Aanvang 19 uur tot 20.30 uur in de Bosstraat te Hamont. Deelnemen kost 12 euro - max. 15 deelnemers. Info en inschrijven via lemmens.liesbeth@gmail.com Zaterdag 17 en zondag 18 november In het weekend van 17 op 18 november organiseert KF Kempenbloei een spetterend slagwerkweekend in GC Michielshof te Achel. Op zaterdag 17/11 vanaf 19.30 uur optredens van de workshopkids, de jeugddrumband en percussie ensemble KF Kempenbloei. Op zondag 18/11 vanaf 13.30 uur optredens van verschillende percussiegroepen. Inkom gratis en iedereen is van harte welkom! Zondag 18 november Op zondag 18 november houdt het IVN Heeze-Leende een wandeling door het natuurgebied Het Huisven in Heeze. De wandeling vertrekt om 14 uur vanaf de parkeerplaats van Bosgroep Zuid aan de Huisvenseweg te Heeze. Iedereen is welkom; de wandeling is gratis. Meer info: http://ivn.nl/afdeling/heeze-leende Zondag 18 november Op zondag 18 november organiseert ruilclub De Grensvrienden een internationale ruilbeurs van 9 tot 12 uur in de parochiezaal van Hamont-Lo, Leeuwerikstraat 6, met tentoonstellingen, een winkel, een tombola en.. een superveiling voor verzamelaars van postzegels, munten, coupures, strips, bierviltjes etc. Er is een speciale postzegelstand voor de jeugd! Ook zoekt ruilclub De Grensvrienden nog bestuursleden. Iedereen van harte welkom! Zondag 18 november Op zondag 18 november organiseert de welfaregroep Budel/Budel-Schoot van het Nederlandse Rode Kruis de jaarlijkse verkoop. De producten, gemaakt door de deelnemers, worden verkocht. De bazaar

Op zondag 18 november 2012 houdt het IVN Heeze-Leende een wandeling door het natuurgebied Het Huisven in Heeze. De wandeling vertrekt om 14 uur vanaf de parkeerplaats van Bosgroep Zuid aan de Huisvenseweg te Heeze. Iedereen is welkom; de wandeling is gratis. Bezoek ook onze website http://ivn.nl/afdeling/ heeze-leende

Maandag 19 november Op maandag 19 november is de maandelijkse kienavond in de Schakel in Dorplein. Aanvang 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19 uur en er zijn mooie geldprijzen te winnen. 's Middags is er ook wildbreien van 13.30 tot 15.30 uur. Dinsdag 20 november Op dinsdag 20 november vindt in het Hervormde kerkje aan de Dr. Mathijsenstraat in Budel een bijzondere bijeenkomst plaats. Deze avond staat in het teken van de geschiedenis van de protestanten in deze streek. Verhalen worden verteld en beelden getoond over hoe het toen was. De avond begint om 20 uur. Woensdag 21 november Op woensdag 21 november organiseert de werkgroep kunst i.s.m. dienst cultuur gemeente Neerpelt de Week van de Smaak - film 'Waitress'. Aanvang 20 uur in de Dommelhof, Toekomstlaan 5 Neerpelt. Prijs €5,- (incl. drankje). Reserveren voor 14 nov. bij: eliane.vanbaelen@neerpelt.be of tel. 0032 11 809746. Woensdag 21 november Op woensdag 21 november is er een creatieve avond in De Schakel in Dorplein, van 19 uur tot ong. 21.30 uur. Er wordt een houten mandje beschilderd. Materialen zijn aanwezig, na afloop te betalen. Graag opgeven voor 20 november bij Riek van der Aalst, tel. 0031 495 518378 of Gerdie van Deurzen tel. 0031 495 493803. Iedereen welkom! Woensdag 21 november Op woensdag 21 november vindt er een bijeenkomst plaats voor mensen met MS en hun directe omgeving. Tijdens de bijeenkomst is er de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen over allerlei voorkomende zaken en onzekerheden. De bijeenkomst vindt plaats in café-zaal De Bellevue, Maarheezerweg 1 en begint om 19.30 uur. Meer informatie: Jan van Moorsel tel. 0031 495 492786 of 0031 6 30131820. Mailen kan ook: jan. vanmoorsel@wxs.nl. Gelieve geen parfum of aftershave te dragen die avond. Woensdag 21 november Op woensdag 21 november is er een bijeenkomst Longpunt Weert met als thema: Goede Voeding. De gesprekleider is Anita van Tongeren. Dit gaat door op locatie Keenterhart Keent (Weert). Aanvang 14 uur, einde 16 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur, toegang gratis! Meer info: www.limburg.astmafonds.nl Donderdag 22 november Op donderdag 22 november vanaf 19.30 uur geeft kunstenares Hilde Sools een powertex-workshop. Met de feestdagen in het vooruitzicht kan er iets feestelijks gemaakt worden. Er is keuze uit: -een schilderij (€28,- incl.materialen), -een staander (€30,- incl. materialen) en -een spiegel (prijs op aanvraag). Inschrijven voor 16 november! Meer info: hilde.sools@skynet.be

PAGINA 6

Vrijdag 23 november Stichting 'Vrienden van Marishof' organiseert een optreden van seniorenorkest 'Sonore' op vrijdag 23 november om 14.30 uur in Marishof. Iedereen welkom. Zaterdag 24 en zondag 25 november Op zat. 24 en zon. 25 november viert vogelvereniging De Pestvogel VZW haar 25-jarig jubileum met een grote internationale vogelshow in zaal Lipalet te St. Huibrechts Lille. Er worden meer dan 1200 vogels verwacht. De show is geopend op zat. van 16 tot 22 uur en zon. van 10 tot 17 uur. Toegang is gratis en iedereen is van harte welkom! Meer info: 0032 499 194116.

Deze foto werd gemaakt door Gerard Coenen tijdens Glow in Eindhoven. Van 10 t/m 17 november vormt de openbare ruimte van Eindhoven-centrum het decor en podium van GLOW. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en designtoepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën.

Donderdag 29 november Op donderdag 29 november organiseert Cultuurkring Hamont-Achel een luistercursus klassieke muziek:"Ein Sommernachtstraum van Felix Mendelssohn-Bartholdy" bespreking door Rose-Marie Hendrikx. Aanvang 14 uur in dienstencentrum de Kring, Bosstraat 7 te Hamont. Vanaf maandag 12 november is Info: 0032 11 610588 Sluis 17 in Lozen afgesloten voor

Sluis in Lozen afgesloten

Zaterdag 1 december Missiekring 'Kettingbrug' nodigt u van harte uit op haar jaarlijkse missietentoonstelling in zaal 'De Posthoorn', Groenstraat 9 te Hamont op zaterdag 1 december. De opbrengst van het ruime aanbod van producten en van de cafetaria komt ten goede aan de Hamontse Missionarissen. Aanvang van 14 tot 19 uur. Zondag 2 december Missiekring 'Kettingbrug' nodigt u van harte uit op haar jaarlijkse missietentoonstelling in zaal 'De Posthoorn', Groenstraat 9 te Hamont op zondag 2 december. De opbrengst van het ruime aanbod van producten en van de cafetaria komt ten goede aan de Hamontse Missionarissen. Aanvang van 13 tot 18 uur. Zondag 2 december Op zondag 2 december start een cursus intuïtieve ontwikkeling. Totaal 3 zondagen van 13-16 uur. (2 dec- 16 dec- 23 dec). Deze cursus staat in het teken van contact maken met je intuîtie en het leren waarnemen van energie. Meer info vind je op de site www.vizualia.be en de cursus gaat door in de Hoogstraat 33 te Hamont. Zondag 2 december In het kader van het Gregoriaans Weekend, organiseert Schola Cantorum Achel voor de 44e keer het Gregorgiaans Uur in de parochiekerk van Achel-Centrum met als thema: geloof, bron van leven. Aanvang 15 uur. Vanaf 14.45 uur Orgelspel door Anton van Kalmthout. Toegang 8 euro ( incl. programmaboekje). Maandag 3 december Op maandag 3 december kan er weer bloed gegeven worden aan de Rode Kruislokalen, Steenstraat 5 te Hamont. Dit telkens van 18.00u tot 20.00u. Voor meer info: bloed@hamont-achelrodekruis.be Donderdag 6 december Op donderdag 6 december is de Heemkamer van de Heemkundekring De Baronie van Cranendonck, gevestigd in het Schepenhuis aan de Markt in Budel, geopend tussen 14 en 22 uur. De toegang is gratis. Ook in deze agenda? E-mail dan naar HAC Weekblad: info@ hacweekblad.eu de gegevens van uw activiteit of stuur een briefje met daarin wie, wat, waar en wanneer naar Stationsstraat 41, Hamont-Achel.

alle verkeer. Dit zal zo blijven tot na de beëindiging van de wegenwerken op de Hamonterweg. De Sluis zal worden opgehaald zodat er geen verkeer over kan. Voet-

gangers en fietsers kunnen de sluis wel oversteken via de sluisdeuren. De omleiding richting Hamont en Weert zal gaan via Kaulille centrum. Het zware verkeer zal dus niet langs Lozen naar Hamont of Weert kunnen gaan.

De Aandelen van HAC

Inspiratieloze week Woensdag 7nov2012. Beste beleggers, deze week heb ik geen inspiratie. Net zomin als de beurskoersen, die als een soort houten blokjes op het water dobberen. Al wekenlang, wat zeg ik, al maandenlang beweegt de AEX-index (333) zich tussen de 323 en de 339. Hoe saai. Op zo’n dobberende beurzen kunnen alleen de putschrijvers een beetje geld verdienen. Nou, daar hoef ik niks over te vertellen, want ik hoor van de meeste lezertjes van mijn rubriek dat ze afhaken, als ik iets uitleg over call- en putopties. Zelfs als het de enige manier om geld te verdienen, is het antwoord: daar wil ik niks van weten, te gevaarlijk en ik snap er toch niets van. Nu zegt dat niet iedereen tegen mij, gelukkig maar, anders was het kommer en kwel met de HACse en Neerpeltse beleggers. Gelukkig kom ik regelmatig iemand tegen, die me opgewekt vertelt: vorige maand heb ik wat putjes geschreven op Philips. De premie was €1200,- en toen die gezakt was naar €200,- heb ik ze teruggekocht. Toch , mooi, een kleine stijging van het aandeel Philips en hup €1000,- verdiend in 6 weken, waarom schrijf je daar niets over? Ik zeg, jawel Harry, dat heb je wel gelijk in, maar dan ben jij en nog 3 anderen de enige die dit stukje lezen en voor 4 man ga ik geen stukje schrijven. Nee, Harry, weet je wat mijn lezers verwachten? Dat ik elke week een aandeel voor ze uitzoek, dat ze maar hoeven te kopen om er binnen een paar maanden flink geld op verdiend te hebben. Harry schoot in de lach.

Ik denk niet dat dat gaat lukken, grinnikte hij, zo goed voorspellen kan niemand. En gelijk heeft ie. Maar toch probeer ik het weer, ook deze week. Ik las onlangs dat steeds meer Nederlanders en Belgen hun aandelen in het buitenland kopen. Daarom nu een aandeel dat op de Nasdaq noteert: Stratasys ($66,-). Dit bedrijf produceert 3D printers. 3D staat voor 3 dimensionaal. Met een 3D printer kun je maken wat je wilt. Nou ja, dat is overdreven, maar een grote, dure 3D printer kan veel. De grondstof is een soort poederplastic. Tegenwoordig wordt deze printer vooral toegepast in bedrijven die concepten nodig hebben en tijd willen besparen met het zelf maken van modellen. Zo kan bijvoorbeeld een deurklinkenfabriek de proefmodellen door de 3D printer laten uitprinten. Vooral de medische wetenschap, architectuur maar ook de entertainmentindustrie zoals de gamesindustrie en filmindustrie behoren tot de gebruikers. Zelfs kunstenaars gebruiken deze machine om hun creaties in een relatief korte tijd in een vaste vorm te krijgen. De laatste tijd is er ook een groeiend aantal bedrijven dat zich specialiseert in het printen van 3D-modellen ten behoeve van andere ondernemingen. Vooral in Vlaanderen zijn er zulke bedrijven. Stratasys levert hun de printers. Het aandeel van de week is dus Stratasys ($66,-) Van onze beleggingsdeskundige. Reageren kan via e-mail: effectenbeurzen@hacweekblad.eu


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

PAGINA 7

OPENING 17 NOVEMBER Het best ventilerende bed ooit

ppegrassaus! de originele ste n va rs de u ho licentie

GRATIS TEXTIELPAKKET T.W.V. e 300.-

vrijdag - zaterdag - zondag in ons restaurant:

Steppegras

Andere dagen op afspraak. Keuken open 16.30-21.00 u. Voldoende parkeergelegenheid bij de kerk op 1 minuut afstand.

Afhaalfrituur

BIJ AANKOOP V.A. e 1995.-

woensdag - donderdag - vrijdag: 11.30-13.30 en 16.30-21.00 uur. zaterdag - zondag: 16.30-21.00 uur.

M-Line Matras V of Vi nu 30% KortinG Dr. A. Mathijsenstraat 8 • Budel • 0031 495 491397 (maandag gesloten) Meer dan 50 slaapkamers, tientallen kasten, boxsprings, waterbedden, luchtgeveerde matrassen, bedbodems, matrassen, seniorenbedden, gelbedden, enz.

www.slaapcenterverweijen.nl

0 m² 100verbazend

Actie

telefonisch reserveren = gratis dessert van het huis!

Grote Heide 15 - 3910 Neerpelt - 0032 11 63 57 95

ijzerwaren doe-het-zelf & huishoudcenter

voordelig !

UW VAKHANDEL voor professioneel gereedschap, deur-meubel & bouwbeslag, alle bevestigingsmaterialen Bosstraat 47 3930 HAMONT

tel : 0032(0)11621023

openingsuren : ma 13u-18u, di-vr 8.30u-18u, zat. 9u-17u, zon- & feestdagen gesloten

KLEUrWEdsTrIjd! K Win een prijs met de kleurplaat op pagina 12 van deze HAC. De aller-, aller-, allermooiste kleurplaten maken kans op een bigshopper gevuld met speelgoed!

Soerendonk de loop 16

EEN RUIME STARTERSWONING, RUSTIG GELEGEN IN JONGE WOONWIJK. • De allerlaatste woning van het project “18 plus wonen” • Beslis snel en koop in 2012. Profiteer nog van ‘gunstige’ hypotheekregels • Verrassend riant woonhuis met een inhoud ca. 400 m3 • Praktische indeling, optimaal comfort, o.a. vloerverwar ming • Tuin aan zij- en achterzijde. Perceel ca. 209 m2 • Aanvaarding is per direct mogelijk! Afwerking in overleg.

BUDEL TAXANDRIALAAN 49

H A C W E E

K B L A

D

budel wolfswinkel

EEN VERRASSEND, RIANT WOONHUIS MET EEN IN- OP CENTRALE WOONLOCATIE, NABIJ HET PANDIGE GARAGE EN VRIJE ACHTERTUIN. ALLE CENTRUM, 4 KARAKTERISTIEKE HERENHUIVOORZIENINGEN GELIJKVLOERS! ZEN EN 4 PATIOWONINGEN. • Verrassend ruim woonhuis met 5 slaapkamers en 2 • Karakteristieke herenhuizen 550 m3 en 570 m3 badkamers • Geschakelde patiowoningen ca. 405 m3 /445 m3 • Alle voorzieningen (slapen/wassen) gelijkvloers aan• Gebouwd wordt met Woningborg garantie wezig en drempelloos • Afwerking vindt geheel in overleg met u plaats • Royale woonkamer en een mooie, complete keuken • Start bouw op korte termijn mogelijk! • Veel leefruimte aanwezig op de begane grond • Beslis dit jaar nog en benut de huidige ‘gunstige’ • Een vrije, privacy biedende achtertuin met tuinberging hypotheekregels! • Een woning die u zeer zeker van binnen gezien moet hebben!

HERENHUIZEN - KOOPSOM V.A. e 257.000,-VRIJ OP NAAM

KOOPPRIJS SLECHTS e 175.000,-VRIJ OP NAAM

VRAAGPRIJS NU e 225.000,-- K.K.

PATIOWONINGEN KOOPSOM V.A. e 248.000,-VRIJ OP NAAM

Nieuwstraat 18a · Budel · T. 0031 495 525131 · info@vanderstraatenmakelaardij.nl · www.vanderstraatenmakelaardij.nl


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

PAGINA 8

Nieuwe traditie geboren, 'Ut get beginne!' Kinderkoor de Kwekkerkes

De eerste editie van 'Ut get beginne!', de opening van het nieuwe seizoen, op de elfde van de elfde, van de Buulder Buk, mag zeker geslaagd worden genoemd. Het was gezellig druk in the Energy. Naast Prins Gerard III en prinses Carla van de Buulder Buk met hun gevolg was er nog meer hoog bezoek. Ook het kersverse Prinsenpaar van de Muuzevangers, Prins Bert en Prinses Nancy, bijgestaan door hun adjudant Mark en ook het jeugdprinsenpaar van de Muuzevangers en hun gevolg waren aanwezig. Een keur van artiesten verscheen op het podium. Blèèraovunddeelnemers Un pond nèt nix mix brachten hun nieuwe nummer Vestibule en verrasten het aanwezige publiek met een medley van oude Blèèraovund- en zittingsliedjes. De Knotherbehre, vaste gasten tijdens de Blèèraovund, brachten enkele oude nummers en ook zij presenteerden hun nieuwe nummer Plat wat met veel enthousiasme werd ontvangen. Tonprater Arian Compen, in creatie als A3 de oppasopa, kwam vertellen over het passen op zijn kleinkinderen en zijn uitjes naar de Ikea. Spoit Elluf uit Helmond, een regelmatig terugkerend viertal op de zittingen in Buul, hadden voor een muzikale invulling van de middag gekozen. Zij brachten de beste liedjes uit hun cabaretvoorstellingen door de jaren heen. Hun lied over 't K'naal kreeg het meeste bijval.

Hallo ouders, lieve jongens en meisjes! jullie weten natuurlijk allemaal dat er in Budel, in de parochie een superleuk kinderkoor is. Dat koor heet De Kwekkerkes en wordt begeleid door Elly en Angela. De kinderen zingen in de familievieringen, en communievieringen.

Foto's Hammie Productions 'Ut get beginne!' zit vol verrassingen en zelfs voor de organisatie was er nog een verrassing. Het kersverse Prinsenpaar van Mares bleek immers te kunnen rappen. Als rasartiesten brachten zij hun rap, gebaseerd op het feit dat Bert Kiggen dit jaar als Prins Bert van de Muuzevangers door het leven gaat, ten gehore. Berry Knapen, vijfvoudig kampioen tonpraten, kwam als trouwambtenaar en deed een en ander uit de doeken over hoe het er aan toegaat bij de huwelijksvoltrekking. Terug van weggeweest kwam Johan Gerlag op het podium. Hij kondigde aan dat we hem, na 16 jaar afwezigheid, weer mogen verwachten bij de eerstvolgende zittingen in de ton. Dat hij veel inspiratie heeft opgedaan in Friesland bleek wel tijdens zijn korte intro. Willie Vanillie met trekzak, Dweilorkest Hoal Lieëd uit Soerendonk en Dj Erwin zorgden voor de overige muzikale invulling deze middag

en wie we ook niet mogen vergeten is onze ballonnenclown die overuren draaide om voor de kinderen mooie balloncreaties te maken. Het feest stopte zeker niet nadat de presentator Johan Kuipers iedereen, en met name onze sponsoren Multi-service, schoonmaak- & bedrijfsdiensten te Budel-Schoot en Bloemsierkunst Rutten te Budel, had bedankt voor het slagen van deze geweldige middag.

Ook treden ze af en toe wel eens ergens anders op, zoals bijvoorbeeld voor de oudere mensen, de opa's en oma's. Maar ook op de kerstkoopzondag traden de Kwekkerkes afgelopen jaar op. Dat was heel leuk! Samen met alle kinderen, en jongeren die in verbinding staan met onze kerk worden er hele leuke middagen gehouden. Ook wordt er door Junior een megaleuk kamp georganiseerd waar jullie ook aan mee mogen doen! Verder vieren we ieder jaar de verjaardag van Elly en met kerst vieren we een fijn kerstfeest. En weet je wat het leukste van alles is? Het is helemaal gratis allemaal! Iedere donderdag repeteren (zingen) we in Basisschool de Schatkist in Budel. Het begint om 15.30 uur en duurt tot 16.15 uur. We drinken

eerst een glaasje ranja, gaan dan samen lekker zingen en na afloop krijgen jullie allemaal nog iets lekkers. In de vakantie's hebben jullie ook echt vakantie, want dan gaan de repetitie-uurtjes niet door. Denk jij dat je wel een beetje kunt zingen en heb je wel zin om gezellig een uurtje met andere kinderen te oefenen om nóg beter te worden in zingen? Dan nodigt Elly jou uit, om evt. samen met je broertje(s) of zusje(s) of neefje(s) en nichtje(s) of gewoon met een vriendje of vriendinnetje, een keer te komen kijken bij de repetitie. Als je het dan wel leuk vindt kun je bij het koortje gaan, wel wordt er dan van je verwacht dat je er minimaal 1 schooljaar bij zal blijven. Niet alleen de kinderen die in het komende jaar de 1e communie gaan doen mogen bij het koortje komen, alle kinderen vanaf groepje 3 mogen al mee komen zingen. Je kan je aanmelden door op donderdag tussen 15.30 en 16.15 uur naar BS De Schatkist te komen, of door contact op te nemen met Elly Lenders, Monsieur Zwijsenlaan 28 in Budel. Tel. 0031 495 493817. Email: Lenders1@kpnplanet.nl

Stamppottenavond

Het Junior College Cranendonck blijft Vervolg van de voorpagina Maar dat geldt ook voor het Philips van Horne en het is onduidelijk of dat ook zo zal zijn in de toekomst. Dat hangt af van diverse ontwikkelingen, waaronder hoe de Weertse middelbare scholen in de toekomst zullen worden georganiseerd en hoe de financiering van het middelbaar onderwijs er in de toekomst uit gaat zien. Het zou best wel eens mogelijk kunnen zijn dat het College het JCC op termijn juist nodig heeft om financieel gezond te blijven. Dit is allemaal nog geheel onduidelijk. Dit zijn hoopgevende berichten voor de Cranendonckse gemeenschap en geeft de ouders van leerlingen die hun kinderen naar het Junior College willen sturen zekerheid dat ze voorlopig niet zo veel te vrezen hebben. Jeffrey Vossen meldt verder dat het College te Weert nu weer meer investeert in het JCC: er is een enthousiaste teamleider aangetrokken, het team is weer super gemotiveerd en er is volop aandacht voor de aansluiting. Dit is een goede stap vooruit na een periode van geslonken vertrouwen en spirit van het team o.a. door de geruchten rondom mogelijke sluiting. De Goey en van der Heijden hebben Vossen duidelijk gemaakt dat de Cranendonckse bevolking, vertegenwoordigd door

VOCAAL, vindt dat de Cranendonckse school gewoon moet blijven bestaan, ook al is ze nu verliesgevend. Het gaat om veel meer dan geld alleen: het gaat om de leefbaarheid van Cranendonck, die ernstig in gevaar komt als de school zou sluiten. VOCAAL zal de politiek dan ook gaan overtuigen dat er blijvend geinvesteerd dient te worden in het Junior College. Er komt op dit moment jaarlijks een aanzienlijke hoeveelheid geld binnen bij de gemeente Cranendonck voor de school, maar die wordt tot nu toe elders ingezet. VOCAAL zal de politieke partijen overtuigen om te blijven investeren in het Junior College! VOCAAL is blij met deze ontwikkelingen: nu het College weer investeert in het Junior College zal de onderwijskwaliteit verbeteren, de school zal sterker worden en weer groeien en het verlies zal verdampen, eventueel ondersteund door investeringen van de de politiek. VOCAAL is dan ook vol vertrouwen, want de politiek is zeer eensgezind: behoud van het Junior College is recent benoemd tot kernthema van de Cranendonckse Gemeenteaad. Daarnaast heeft Jeffrey Vossen toegezegd met VOCAAL samen te gaan werken. De stelling van VOCAAL is dan ook onvoorwaardelijk: Het Junior College Cranendonck blijft!

De gemeente Cranendonck reageerde naar aanleiding van dit bericht over het feit dat de gelden die bij de gemeente binnenkomen voor de school, elders De stamppottenavond in De Borgh is op 28 november zouden worden ingezet. Hun Gemeenschapshuis De Borgh ten stamppotten (rookworst, gereactie is als volgt: Allereerst, de houdt samen met zorgcentrum haktbal of gebakken spek met gemeente onvangt ieder jaar een Mariënburght een gezellige vleesjus), rijstepap met rozijnen en bedrag van de Rijksoverheid om- stamppottenavond op woens- een lekker kopje koffie. dat in Cranendonck voortgezet dag 28 november vanaf 18.30 Liefhebbers die mee willen geonderwijs wordt aangeboden. uur. nieten van de stamppottenDit bedrag is niet geoormerkt, wat inhoud dat het niet verplicht Tijdens deze avond in de Borgh avond kunnen zich voor dinsdag is om de gelden in zijn totaliteit serveert de organisatie een heer- 21 november aanmelden bij de uit te geven aan het College Cra- lijk stamppottenbuffet. Het menu Borgh of door te mailen naar nendonck. Hierdoor komen deze bestaat uit boerensoep, drie soor- info@deborghbudel.nl. gelden terecht in de Algemene Middelen. Uiteraard worden uit deze middelen alle directe kosten voor het voortgezet onderwijs gedekt. De directe kosten Op zaterdag 17 november gaat haald bij de bibliotheek. In het kofomvatten het grootste deel van BoekStart in de bibliotheek van fertje zitten voorleestips en twee het ontvangen bedrag. Om het Budel van start. babyboekjes. Daarnaast krijgt de resterende deel ook veilig te baby een gratis lidmaatschap van stellen t.b.v. het College Cranen- BoekStart laat ouders ontdekken de bibliotheek. In de bibliotheek is donck, is in de raadsvergadering dat het lezen van boekjes samen een babyhoek ingericht, met spevan 6 november j.l. besloten om met hun baby erg leuk en leer- ciale boekjes voor baby’s van 2 tot in de begroting van 2013 en vol- zaam is. Baby’s die al vanaf het pril- 24 maanden. Om 10.30 uur reikt gende, structureel een bedrag op le begin met boeken in aanraking wethouder Frans Strik het eerste te nemen van €50.000,- voor het komen hebben daar hun hele le- BoekStart-koffertje uit aan baby behoud van het College Cranen- ven profijt van. Samen een boekje Bram Termeer. Vanaf 11 uur is er donck. kijken, plaatjes aanwijzen en be- een workshop babymassage door noemen, versjes leren, verhaaltjes Maria van der Schoot en kunnen Stichting VOCAAL heeft nu al- vertellen en er naar luisteren, ver- de wat oudere kinderen luisteren weer 188 op de site geregistreer- sterkt bovendien de band tussen en kijken naar het prentenboek de sympathisanten. Wilt U ook ouder en kind. Kort na de geboor- De wiebelbillenboogie. Zuidzorg is sympathysant worden ? Graag ! te van hun kind ontvangen ouders aanwezig met een informatiestand Dat kan door een e-mail te sturen een brief van de bibliotheek met gericht op spraak- en taalontwiknaar vocaalcranendonck@gmail. daarbij een BoekStart-waarde- keling en er is een doorlopende com. U wordt dan up-to-date ge- bon. Met deze bon kan een gratis presentatie te zien van de dvd houden van alle ontwikkelingen. BoekStart-koffertje worden opge- “BoekStart”.

BoekStart in Budelse bieb


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

PAGINA 9

Kom jij ons zorgteam versterken?

Sint Nicolaas koopzondag

Factory Store Budel

Valkenhof is specialist op het gebied van complexe ouderenzorg. Vanuit onze expertise bieden wij verpleging, verzorging, thuiszorg, huishoudelijke zorg, dagopvang en revalidatietherapie in de regio Valkenswaard en Leende. We willen samen het beste, voor onze cliënten, medewerkers en organisatie.

We zijn sterk gericht op de ontwikkeling van deskundigheid en professionaliteit van onze medewerkers. Er werken bij Valkenhof zo’n 750 mensen, verspreid over de locaties Kempenhof, De Bogen, Taxandria, De Vlasgaard en Leenderhof, en daarnaast op meerdere dagcentra en in de thuiszorg.

Voor onze locaties in Valkenswaard en Leende zijn wij op zoek naar:

• Zorgkundigen en verzorgenden (in NL: Zorgassistent A of B) • A2 Verpleegkundigen (in NL: verzorgende of zorgcoördinator) Binnen Valkenhof kunnen zorgkundigen en verzorgenden verder opgeleid worden tot Verzorgende IG niveau 3. De A2 verpleegkundige kan eventueel verder opgeleid worden tot zorgcoördinator. Kijk op www.valkenhof.com (klik op ‘Werken bij Valkenhof’) voor meer informatie over deze vacatures. Je kunt hierop tot uiterlijk 14 dagen na verschijnen van deze advertentie reageren. Voor meer informatie over de functies kun je ook contact opnemen met Nel Kolsteren of Pieter Ruijgrok (locatiemanagers) op telefoonnummer +31(40) – 2049 044.

Samen het beste

Centrum voor Verpleging en Verzorging Antwerpsebaan 3, 5554 JV VALKENSWAARD Tel. 040-2014035 - www.valkenhof.com

Op zondag 18 november a.s. zijn wij geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Wij ontvangen u graag op deze koopzondag of op een van de andere dagen natuurlijk! Onze normale openingstijden zijn: Donderdag – 9.00 uur – 17.00 uur Vrijdag – 9.00 uur – 20.00 uur (Vaste Koopavond !) Zaterdag – 9.00 uur – 17.00 uur

Factory Store Van Winkel Fashion Gastelseweg 72 · Budel Tel. 0031 495 498808

Uw advertentie in HAC Weekblad... Uw advertentie in 21.250 brievenbussen! Budel, Budel-Schoot, Budel-Dorplein, Maarheeze, Gastel, Soerendonk, Hamont, Hamont-Lo, Achel, Achel-Statie, Neerpelt, St. Huibrechts-Lille, Herent, Boseind, Grote Heide.

www.suikerboetiekgiftshop.be Supertoffe cadeautjes voor kids van 0-12 jaar ideaal voor Sinterklaas of Kerst! Kraamgeschenken en pampertaarten! Nog tem. 31-12-12 krijgt u 10% KorTiNg op alle caDeau-arTiKeleN! Ook een grote keuze in peter en meter geschenken! Neem snel een kijkje op onze webshop of kom langs!

Suikerboetiek

RT De Wegwijzer

Remedial teaching Begeleiding bij dyslexie en dyscalculie Citotraining • Huiswerkbegeleiding • Bijles Administratieve werkzaamheden (aanvraag rugzak, lgf, verzekering etc.)

Doopsuiker Kraamgeschenken Kidslifestyle

www.suikerboetiek.be - Holenweg 17 - 3910 Neerpelt 0032 11 603900

RT de wegwijzer Petri van Meijl info@rtdewegwijzer.nl 0612651261

RT De Wegwijzer Petri van Meijl De Dijk 10a 6028 RJ Gastel M 0612651261 info@rtdewegwijzer.nl www.rtdewegwijzer.nl

Heb je het al gezien? Het laatste nieuws uit onze regio zie je op Horizon TV

Cranendon kijkt CranendonCk UPC Kanaal S14+ (256 MHz)

HAC advertentie 265x60.indd 1

1/2/12 4:58 PM


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

‘Klassieke muziek leer je appreciëren’

PAGINA 10

Danaidae in Mariënburght

Maar liefst 150 muzikanten staan zaterdag 24 november in de Zuiderpoort evenementenhal. Tijdens Symphonica in Concert spelen om 20.15 uur de Budelse Harmonie E.M.M. en Amor Musea uit Prinsenbeek modern klassieke stukken van componisten uit onder meer Mexico, Amerika en Spanje. Na afloop is er een afterparty in het ZuiderpoortCafé. Door Bert Slenders Twee harmonieën zullen op 24 november het podium betreden in de Zuiderpoort voor een modern klassiek concert. Dirigent Frans van Dun dirigeert zowel Amor Musea uit Prinsenbeek als het Budelse Eendracht Maakt Macht (E.M.M.) en zodoende ontstond het idee om een keer samen een klassiek concert te geven. Johan Vos, voorzitter van de Budelse harmonie, legt uit dat er nog meer achter zit met deze uitvoering. “Bij de Buulse Proms vroegen veel mensen of we niet eens een klassiek programma kunnen maken in plaats van een avond met moderne muziek. Daar zit wel wat in, want bij de Proms komen de mensen vooral voor het vermaak en de dingen die er te zien zijn. Met Symphonica in Concert willen we de andere kant van E.M.M. laten zien maar vooral horen. Ook de muzikanten willen graag eens wat anders spelen dan populaire deuntjes met een eenvoudige coupletrefrein structuur. E.M.M. is dan ook een eerste divisie harmonie, dat is het hoogste niveau onder de amateurharmonieën wat tegen het professionele aanzit.” Daarnaast is het concert ook bedoeld om sponsoren en donateurs te bedanken, legt de voorzitter uit. Daarom is de prijs van het kaartje ook laag gehouden. De opzet van Symphonica in Concert zit dan ook een stuk anders in elkaar dan een Proms concert.

Een repetitie van EMM vorige week in De Borgh Bezoekers moeten het idee krijgen dat ze een concertzaal betreden als ze naar de Zuiderpoort komen. Er zijn geen acts of spectaculaire dingen om naar te kijken. Harry Rooijakkers van EMM vult aan: “De bedoeling is vooral om te gaan zitten en te luisteren met de ogen dicht. Klassieke muziek moet je vooral leren appreciëren, terwijl je popmuziek als het ware consumeert.” Er komen werken van componisten uit verschillende werelddelen voorbij die veelal geschreven zijn in de 20e eeuw. Zo is Alfred Reed een Amerikaan, Reveriano Soutullo een Spanjaard, maar ook komen stukken van de Mexicaanse Arturo Márquez en Oostenrijkse Mahler voorbij. Werken van 15 tot 20 minuten vormen hierbij geen uitzondering. “Ieder nummer zal toegelicht worden door een verteller. Die legt uit hoe het nummer tot stand is gekomen en wat de componist met het werk bedoeld heeft. Het zal geen zwaarmoedige of depressief makende muziek zijn, maar er wordt ook geen licht klassiek zoals André Rieu gespeeld. Het zijn echte brede symfonische werken die goed tot hun recht komen met een zo’n breed mogelijk instrumentarium.” Als we na het interview naar de repetitieruimte gaan van de Borgh voor een foto, blijkt Johan’s uitspraak gegrond.

E.M.M. klinkt imponerend met het overweldigende stuk dat ze aan het oefenen zijn. En dan te bedenken dat dit pas de helft van het aantal muzikanten is voor de daadwerkelijke uitvoering. Qua organisatie was het een hele uitdaging om een concert voor twee harmonieën te regelen. Gezamenlijk repeteren met 150 man in bijvoorbeeld de Borgh is een hele opgave. Maar er moest ook een goede wisselwerking ontstaan tussen de muzikanten. “We moesten ze bij elkaar brengen op sociaal en muzikaal gebied. Het grootste verschil is de leeftijd. Onze eigen harmonie is heel jong, er zitten voornamelijk twintigers in, terwijl Prinsenbeek veel veertigplussers telt. Daarnaast hebben beide clubs sterke secties en zo vullen ze elkaar aan. Zo is de een bijvoorbeeld technisch wat beter dan de ander. De sfeer onderling is in ieder geval goed, iedereen gaat ervoor.” Kaartverkoop Kaarten voor Symphonica in Concert kosten 10 euro (inclusief garderobe) en zijn te koop bij het VVV-kantoor Budel, gemeenschapshuis De Borgh en ZuiderpoortCafé. Bestellen kan ook via info@harmonie-emm.nl onder vermelding van naam en adres. Info op www.harmonie-emm.nl

Bijeenkomst in Hervormde kerkje Budel Op 20 november vindt in het Hervormde kerkje aan de Dr. Mathijsenstraat in Budel een bijzondere bijeenkomst plaats. Deze avond staat in het teken van  de geschiedenis van de pro-

testanten in  deze streek. Verhalen worden verteld en beelden getoond over hoe het toen was! Deze avond,waarvoor we iedereen van harte uitnodigen  begint om 20 uur. Een speciale bijzonderheid:  iedereen kan opnamen

beluisteren van het Müller-kabinetorgel, dat van 1852 tot 1948 in het Budelse kerkje heeft gestaan en dat nu te vinden is in het koor van de Grote of St.Jacobskerk in Den Haag!

Verbeterde randvoorwaarden DIC DIC: actuele stand van zaken Jullie weten: er is een overleggroep DIC waarin het tussen Gemeente en Dorplein over het DIC gaat. Daar zitten wij als Kerngroep in en ook enkele andere betrokken Dorpleiners. Onlangs kregen we als overleggroep onverwacht deze brief van de Gemeente toegestuurd. Het gaat over het meest actuele DIC-voorstel van wethouder Manders en zijn ambtenaar Peter van der Eerden (en dus het voorstel van het College van Burgemeester + Wethouders). Wij begrijpen dat deze brief per post aan iedereen in Dorplein is verzonden. Onze eerste indruk is dat er veel positieve punten in staan. Het

College van B+W lijkt flink te bewegen na 31 mei dit voorjaar toen we de belangen van Dorplein weer eens duidelijk maakten in de Schakel. Gelukkig. Maar er zijn ook een aantal vraagtekens. Naast deze brief zal er ook een officieel voorstel aan de Gemeenteraad komen vanuit het College van B+W. Dat voorstel hebben we helaas nog niet. Omdat we verwachten dat het voorstel de vraagtekens misschien opheldert zullen we dat kritisch doornemen zodra het beschikbaar is. Als we dat gedaan hebben komen we meteen bij je terug. We zullen aangeven wat wij er van vinden. Waar het College ons tegemoet komt en waar niet. Zodat jullie

goede informatie van twee kanten krijgen. We zullen ook aan de Gemeenteraadsleden doorgeven waar ze alert op moet zijn als ze dit voorstel te zien krijgen. Het belangrijkste is wat jij er van vindt, samen met alle andere Dorpleiners. De komst van het DIC is een grote ontwikkeling voor Dorplein en Cranendonck. Er ligt nog geen steen in de grond, maar toch is het nú belangrijk om je mening te geven. De kaders komen nú tot stand. Lees de brief rustig door. We horen graag hoe je er over denkt. Of je hier mee denkt te kunnen leven of niet. Meer info en contact via www.dorpleinuniek.nl Ingestuurd door Kerngroep Dorplein.

Veel bewoners van het zorgcentrum hebben onlangs een gezellige, kleurrijke avond beleefd. Dansgroep Danaidae trad er op met een Israëlische dansavond. Op het repertoire stonden wel 20 verschillende dansen: zowel oude als moderne. Erg afwisselend, zowel in stijl als in uitvoering. De sfeer was ongedwongen en de mensen hebben er echt van genoten. Na afloop kwam de vraag om snel weer een volgend optreden te organiseren.

Fiscaal Actueel

Wie kan sturen, vaart bij elke wind Belgische en Nederlandse ondernemers moeten scherp aan de wind varen. De tijd van zorgeloos ondernemen ligt ver achter ons. Zeker nu het vet op de botten geslonken is. De ondernemer van nu moet op tijd sturing aan zijn onderneming kunnen geven en heeft daar actuele en betrouwbare informatie voor nodig. Daarvoor is een goede, actuele en altijd toegankelijke boekhouding onmisbaar. De toenemende digitalisering helpt hem hierbij.

al te hoge prijs ervan nog maar te zwijgen. Zij willen inzicht in hun financiële positie, debiteuren en resultaten en zijn pas bereid te betalen op het moment dat ze toegevoegde waarde ervan zien. Dat de toegevoegde waarde van de jaarrekening in de huidige papieren vorm daardoor drastisch daalt, is niets nieuws. De aanstaande introductie van Standard Business Reporting zal dit proces alleen nog maar versnellen en versterken.

Bovendien worden ondernemers, mede ingegeven door de economische crisis, steeds prijsbewuster. Hierdoor zal ook de adviseur (accountant, belastingadviseur of goedwillende boekhouder) efficienter en effectiever moeten werken. Door gebruik te maken van ICT is dat nu al mogelijk.

Het interpreteren van gegevens is belangrijker dan het optellen van bedragen. De ondernemer van nu wordt graag geadviseerd over fiscaliteit, ondernemerschap en juridische aspecten. Door de adviseur meer in te zetten als klankbord, sparringpartner en vraagbaak, kunnen ondernemers problemen beter beheersen en nieuwe mogelijkheden benutten. Het lijkt een open deur, maar wij zijn van mening dat de adviseur meer moet adviseren. Dit omdat het werkterrein van de adviseur steeds meer van geautomatiseerd standaardwerk naar advisering verschuift en men daarom meer sturingsinformatie in plaats van verantwoordingsinformatie moet leveren. Proactief, realtime, digitaal en via het internet. Dit om aan de vraag van de veeleisende ondernemer te kunnen blijven voldoen. De boekhouding moet namelijk niet de sluitpost van jouw onderneming zijn.

ICT haalt de bodem onder het traditionele boekhoudproces vandaan. Minder administreren, meer adviseren. Niet meer inboeken (‘scan en herken’), maar automatiseren door gebruik te maken van de boekhoudkoppelingen van bijvoorbeeld Isabel, ABN AMRO en Rabobank. Signaleren dat het aantal langzame betalers oploopt. Instrumenten leveren waarmee je vergelijkingen kunt maken, maar ook om trends binnen de onderneming helder te kunnen presenteren en resultaten af te kunnen zetten tegen prognoses. Door deze ontwikkeling wordt de informatievoorziening van de adviseur niet meer op het verleden, maar op het heden én de toekomst gericht. En daar zit hem de kneep. De informatie die momenteel door de meeste adviseurs wordt aangeboden bestaat namelijk uit informatie die gebaseerd is op het verleden (de achteruitkijkspiegel), zoals de jaarrekening. Het is onze ervaring dat ondernemers van nu al lang niet meer op dat papieren rapportje zit te wachten. Om over de absolute noodzaak en de veel-

Vaar jij de juiste koers? Wacht niet op de wind, maar ga roeien. Wij zetten de bakens en boeien graag voor je uit. Want wie samen roeit, vaart wel! Remon Kums MB FB (remon.kums@ tradeandtax.com) en mr. Koen Meusen FB (koen.meusen@ebbenhage. nl), ondernemende fiscalisten bij respectievelijk Trade and tax (Budel) en Ebbenhage (Waalre), beiden lid van het Register Belastingadviseurs, de grootste fiscale beroepsvereniging van Nederland.


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012 Iets te vieren of organiseren? Voor feesten, partijen, bruiloften, verenigingsavonden, koffietafels, vergaderingen, bedrijfspresentaties, etc. Kijk op www.cafedewielerbaan.nl voor de mogelijkheden. Maarheezerweg 9-11 · Budel · T 0031 495 495539

PAGINA 11 u! Ik was er al, voor

L&E Cooking Ware... dé kookshop van Neerpelt

UW SilverjetSPeCiAliSt!

Kookpotten & pannen | Kookgerei Klein elektro | Tafel accessoires Barbecue

100 m2 KOOKPLEZIER! Heerstraat 101 3910 Neerpelt 0032 11 641620 info@lenecookingware.be

Open: ma-za.10-17 u. Wij werken ook op afspraak...’s avonds en in het weekend!

YLE TRAVEL IN ST

E-mail: info@bbts.nl www.riksdejong.nl • ✆ 0031 495 494908 • Anton Meurkensstraat 14 • Budel

Nieuw bij Sportivo...Bokwa fitness WAT IS BOKWA? Bokwa is een nieuwe en compleet andere benadering van groepstraining die zich momenteel heel snel verspreidt over de hele wereld. Bokwa deelnemers tekenen letters en cijfers met hun voeten tijdens het beoefenen van een energieke cardio workout routine. Dit alles op actuele hedendaagse muziek. Het concept dat geschikt is voor elke leeftijd schrijft al dansend de letters en cijfers zoals bijvoorbeeld de B, l, 3, J en K en vele andere combinaties op de vloer. Tijdens deze lessen verbrand je tussen de 600 en 1200 calorieën.

INTRODUcTIE LESSEN OP: donderdag 22 november om 20.30 u. vrijdag 23 november om 09.00 u. dinsdag 27 november om 19.00 u. onder leiding van Sanne Thijs en assistente Gina van Lierop. Kosten proefles zijn e 5,-

eert en otiv t mens m , g n ege bren dit bew en en en, n t e ns eweg beweg alitei e m w b e k t t s te n en! aa o l n om en om e leve beter v i t r or ense sam om d te ve Sp m

Sportlaan 1 - 6021 KA Budel - Tel. 0031 495 494141 - www.sportivo-cranendonck.nl

UNIC WASSALON

Vier op een rij voor Bike Totaal! Bike Totaal is verkozen tot Beste Winkelketen 2012 in de categorie Fiets & Vrije tijd. Dit voor de vierde maal op rij! Op alle aspecten scoorde Bike Totaal het hoogste cijfer. Met cijfers ruim boven de acht scoorden de serviceaspecten Klantvriendelijk Personeel en Assortiment het hoogste.

Deken van Baarsstraat 2a · 6021 BH Budel · T. 0031 495 491778 · E: info@toonsbikes.nl · www.toonsbikes.nl

Remedial Teaching Praktijk Jonita Vreijsen Leerkracht speciaal onderwijs. In bezit van een Master diploma. Lid van de LBRT. U kunt bij mij terecht voor : - Remedial teaching: hulp bij een leerstoornis zoals, dyslexie of dyscalculie. - Bijles: extra herhaling van de leerstof. - CITO-training. - Huiswerkbegeleiding. Voor meer info raadpleeg de website RT Praktijk Budel

Jonita Vreijsen Meemortel 16 6021 AE Budel

0031 6 20454118 0031 495 495636 Info @ rtbudel.nl www.rtbudel.nl

Nieuwe wasmachines! PRIjZEN:

“ Dit is natuurlijk iets om erg trots op te zijn en waarvoor ik mijn klanten heel graag wil bedanken.” - Toon Schellekens

Wassalon open: elke dag van 7 tot 22 uur (ook zondags)

6 kilo 8 kilo 14 kilo 19 kilo

€ 3,00 € 3,50 € 8,00 € 10,00

(voor grote dekbedden)

Kloosterstraat 14 · Neerpelt

Uw flyer verspreiden met HAC Weekblad? Dat kan! Informeer naar de mogelijkheden! E-mail: info@hacweekblad.eu · T. 0032 11 757201 · www.hacweekblad.eu INLEVEREN BIJ: HAC-Weekblad, Stationsstraat 41, Hamont of e-mail: info@hacweekblad.eu

! s e -j C A H s I T A Gr Uw te koop, te koop gevraagd, gevonden en verloren advertenties GrATIs in HAC Weekblad! Deze gratis HAC-jes gelden alleen voor particulieren. Veel succes met uw advertentie, hij komt bij 21.250 huishoudens in de brievenbus!

Spelregels: Alleen voor particulieren. Opgeven via deze bon of per e-mail (info@hacweekblad.eu). De HAC-jes zijn gratis tot een verkoopbedrag van 250 euro. Aan commerciële advertenties of aan

advertenties waarin de vraagprijs hoger is dan 250 euro zijn kosten verbonden. Inleveren voor dinsdag 16.00 uur. Bij gebrek aan ruimte kan het gratis HAC-je een editie later worden geplaatst.


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

PAGINA 12

Sinterklaas in Budel

Op zondag 18 november komt Sinterklaas alweer voor de 83e keer naar Budel. Het Sint jorisgilde Budel, de Schut van Buul, en de Budelse Harmonie EMM zullen de Sint en zijn schare pietermannen muzikaal begeleiden tijdens deze intocht. De intocht zal om 14 uur op de hoek van de Pepijn van Herstalstraat en de Keizer Ottostraat vertrekken. De stoet trekt naar de Nieuwstraat, bij de brouwerij links naar de Dorpsstraat die men zal volgen tot het Zorgcentrum Marienburght. De stoet gaat voor het Zorgcentrum door en zal dan weer linksaf gaan naar de Cranendoncklaan, om dan via de Nieuwstraat naar het Schepenhuis te trekken. Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als alle aanwonenden langs de route op zondag de vlag zouden willen uithangen om Sinterklaas welkom te heten. De kinderen mogen tijdens de intocht hun tekeningen en kleurplaten bij de zwarte pieten inruilen voor een handje strooigoed. Op de trappen van het Schepenhuis zal omstreeks 15 uur burgemeester Vermue Sin-

terklaas ook namens het gemeentebestuur van harte welkom heten in de kern Budel. Pastoor Spooren zal aanwezig zijn om deze bisschop in zijn jarige parochie welkom te heten. In aanloop op de komst van Sinterklaas op de Markt zal er door enkele Pieten al gezorgd worden voor leuk entertainment voor de kinderen. Vanaf 14.15 uur is er dus ook al wat te beleven op de Markt. Na de ontvangst van de Sint bij het Schepenhuis gaat hij met alle zwarte pieten en natuurlijk de kinderen richting Gemeenschapshuis De Borgh. Daar zal de middag worden voortgezet met het jaarlijkse grote Sinterklaasfeest. Alle kinderen die nog niet naar de basisschool toegaan zijn hier van harte welkom met hun ouders, broertjes en zusjes. Voor alle kinderen die nog niet naar school toe gaan maakt Sinterklaas tijd voor een persoonlijke ontmoeting. Hij heeft voor deze kinderen een klein aardigheidje en wat lekkers meegebracht. Alle schoolgaande kinderen t/m groep 8 krijgen hun traktaties via de scholen. Ook de kinderen die in Budel wonen, maar die buiten Budel naar een basis-

Kleurwedstrijd: win een bigshopper met speelgoed HAC Weekblad en Intertoys Budel houden een Sinterklaas-kleurwedstrijd.

Kleur deze plaat zo mooi mogelijk in en lever de kleurplaat in bij Intertoys in Budel of bij het kantoor van HAC Weekblad in Hamont. Doe

Budel-Schoot maakt zich zorgen over brief van Sint

school gaan of bijzonder onderwijs volgen mogen deze middag een persoonlijk bezoekje aan de Sint Stichting Sint-in-Schoot maakt Op zondag 18 november verwacht brengen. Schoolgaande kinderen zich zorgen over de intocht. Al- de Stichting Sint-In-Schoot Sinterzijn in De Borgh van harte welkom lereerst kreeg niet de organisa- klaas in Budel Schoot. De intocht om er samen met allerkleinsten en tie de brief van de Sint, maar vindt plaats op het stationsplein alle pieten en kinderen een groot een zekere Madame Taart. Ook en begint al om 13 uur. Mis niets feest van te maken. Om de ont- schreef Sinterklaas iets over een en zorg dat je al vóór 13 uur op het vangst in De Borgh ordelijk te laten spoorrails bij het stationsplein. plein bent. Een leuke spannende verlopen wordt gewerkt met het De organisatie is nu bang dat gebeurtenis. Kijk alvast naar het uitreiken van volgnummers. Aan Sinterklaas denkt dat hij met de filmpje op de website zodat je je het Sinterklaasfeest in De Borgh zal trein kan komen. Dat kan niet goed kunt voorbereiden dit jaar verder worden meegewerkt want Budel-Schoot heeft geen www.sintinschoot.nl door het jeugdorkest van Accorde- station. onorkest Nemaldo uit Budel en de jonge zangertjes van kinderkoor De brief... De Kwekkerkes onder de leiding van Elly Lenders. Het wordt beslist weer een feest dat je niet mag misIk he b be loo fd aa n de m en se n va n sen. De Stichting Jan van CranenBud el-Schoot op tij st uren, m aa r er zi d ee n brie f te jn wat proble m en. H broek zal ook dit jaar voor de verie rd oo r be n ik het ge ra akt va n de Si ad re s kwijtnt erkl aa so rg an isa trouwde aankleding van de intocht tie. Gel uk kig weet ik jo zorg dragen. Het Sint Nicolaas Couw ad re s nog uit m ijn hoofd. En je woo Bud el-Schoot! Z ou mité Budel wil ook dankjewel zegnt vl ak bi j jij m ij ee ns willen he lpen? We ke nn en zo la ng ! Z ou jij na ar Bud gen aan allen die gedoneerd hebelka ar al el-Schoot willen ga in Bud el-Schoot ze an ben aan de collectanten van het en te ge n de ki nd eren gg en dat ik dit ja ar héél sn el in Bud probee r te ko m en comité. Enkel dankzij deze bijdrael-Schoot . D it ja ar hoeven ze ge en wee k te wa gen is het mogelijk om de intocht ik in N ed erla nd be chte n na dat n aa ng ek om en en de cadeautjes en traktaties voor . Ik ko m na m elijk ha ve n va n R oe rm di t ja ar in de on d aa n in N ed er alle kinderen van Budel tot en met la nd. Dat is vl ak bi Er is wel ge en ha ve j Bud el-Schoot! n in Bud el-Schoot groep 8 van de basisschool moge, m aa r ik he b al er ee n spoo rli jn lig wel gezi en dat t du s ik ka n er sn lijk te maken. el

Lie ve M a d a m e T a a rt,

dat voor 30 november. De mooiste kleurplaten maken kans op 1 van de 3 bigshoppers met speelgoed!

zi jn. Ik zou het fi je bi j het fe estje w jn vi nd en als il zi jn. Dat is altij d zo geze llig in B m iss chie n m aa k je ud elSchoot! En wel iet s le kk ers….D us: Z on da gm id da om één uu r za l ik g 18 no ve m be r aa nk om en op het St at ions plei n. H et za l ik m el de n op la at st e ni eu w s de web sit e www. si nt in schoot.n l Hie r oo k lu ist eren na ar ku n je trouwen s si nt erkl aa sverha le n, het ra dio si nt erkl Tot zond ag m id da aa sjourna al. g 18 no ve m be r op het St at ions plei n! (o m 13 uu r!)

Leeftijd . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Adres . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Telefoonnummer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Woonplaats . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Knip uit en lever je kleurplaat vóór 30 november 2010 2012 in bij HAC Intertoys Weekblad, Budel Stationsstraat of HAC Weekblad, 10, Hamont-Achel. Stationsstraat 41, Hamont-Achel. De winnaars krijgenDetelefonisch winnaars krijgen bericht.telefonisch bericht.

kleurwedstrijd kleur wedstrijd Win een prijs met deze kleurplaat! De aller-, aller-, allermooiste kleurplaten maken kans op 1 van de 3 bigshoppers gevuld met speelgoed! Vergeet niet je naam in te vullen.

032-12 wk46 051-10

Naam . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Sinterklaas

INTERTOYS BUDEL Nieuwstraat 2 • 0495-492693


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

PAGINA 13 Elektrotechnisch Bureau Design- en projectverlichting

EtB Leo Hegge

Erkend Elektrotechnisch installateur

Elektrische installaties voor bedrijven en particulieren Keuring van uw elektrische huishoudelijke installatie Bosstraat 76 · 3930 Hamont-Achel E. etb.leo.hegge@telenet.be T. 0032 11 448812 GSM 0031 6 51191057 · GSM 0032 475 543443

brievenbUSSen

Verse luxe belegde broodjes voor betaalbare prijzen!

Tuincentrum Schuurmans-Lipkens ba

a r in :

16/24 24/35

ba

a r in :

12/22 20/30

Generator 16/24 e 11,50 Antraciet A 12/22 e 10,95 Antraciet A 20/30 e 11,95

Iedere zondag vanaf 12 uur. Voor reserveringen kunt u contact opnemen met 0031 495 496507 of e-mail: josvdrijt@decranehoeve.nl

Nieuwe collectie Farming Toys!

SIERBETON

Partycentrum

OPEN: WOE. DO. VR. 10-12 EN 13-18 ZATERDAG OPEN 10-15

St. Cornelisplein 2 · Gastel · Tel. 0031 495 496507 · www.cranehoeve.nl

THOMAS WATSONLAAN 72 ACHEL ✆ 0032 11 641504 www.brievenbus-shop.nl

De Cranehoeve

Bosstraat 96 · Hamont-Achel · T. 0032 11 448861 · www.aveve.be Alle dagen 8.30-12.00 en 13.30-18.00 uur · zaterdag 9.00-17.00 uur zondag en maandag gesloten

EREDIVISIE BASKETBALL Zaterdag 17 november 20.00 uur, Sporthal Boshoven, Weert SIMPLY MOre... FUN · SPORT BUSINESS · COMMUNITY

v er k r ijg

AVEVE Kolen · 25kg verpakking · brandt zuinig · weinig as · constante kwaliteit gewaarborgd

v er k r ijg

Vanaf 28 november NIEUW in Gastel:

Stepco BSW vs

Gasterra Flames WWW.BSWBASKETBALL.NL

SCHOENMAKERIJ VONKEN verbronst of verzilvert uw dierbare spullen verkoopt luxe lederen handtassen herstelt ritsen en maakt uw schoenen winterklaar www.schoenmakerijvonken.be Nieuwstraat 56 · Hamont 0032 (0)11 445691

Waarom leest u HAC Weekblad?

Vertel het ons! De orgineelste inzender wordt met z’n inzending bekendgemaakt in een van onze volgende edities en...als beloning krijgt hij/zij ook nog een taart! email: info@hacweekblad.eu - tel: 0032 (0) 11 757201 Of loop binnen op de Stationsstraat 41 in Hamont.

Maandag 31 december vanaf 20 uur voor ouders en kinderen:

t e s o j R s r a a j e d u O en s s u k g n i r sp n e t i svloer! n a ite d v n i e t k e c i z a r mu e e d d e n o i g K s r o! z e & s e d K u n a o v s pa a t voor E k j i l r e e h r ov e

ZuideRpooRtcafe - spoRtlaan 7 - budel - 0031 495 842971 - zuideRpooRtcafe.nl


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

Kiek ‘s hiej

Vier generaties

1

PAGINA 14

Getuige van een ongeluk, een leuke gebeurtenis of heeft u gewoon een mooie foto gemaakt in Hamont-Achel of Cranendonck? Stuur uw kiekje naar info@hacweekblad.eu en wie weet staat uw foto volgende week in ‘Kiek ‘s hiej’.

2

3

Deze foto met daarop vier generaties kregen we binnen op de redactie. Op de foto: Toos Kerkhofs-Noten (79 jaar, Leende), Marga van Dijk-Kerkhofs (52 jaar, Leende), Marieke van Dijk (27 jaar, Budel) en Noek van de Weideven (geboren op 21 september 2012, Budel). Fotgrafie: Carlie van Dijk -Shoot you.

Carnaval van start gegaan 5

4

Naar aloude traditie is de Hamonter carnavalsvereniging De Teutepeuters zondag 11-11 om 11.11 uur officieel van start gegaan. Onder veel belangstelling en bij een stralende zon verzamelde de vereniging zich rondom het beeld van de Hamonter textielteut, achter het stadhuis. Juist dit beeld was in 1993 een geschenk van de vereniging aan de stad. Secretaris Noël van den Rul: “We gaan nu het drieënvijftigste seizoen in en zetten vandaag voor het eerst weer de steek op. Die hadden we met aswoensdag afgezet.” In zijn toespraak spoorde hij alle leden aan om er weer een mooi en daverend seizoen van te maken. Hierna trok het gezelschap naar De Posthoorn, voor een receptie. ’s Middags startte in de zaal de Noord-Limburgse frühshophappening met diverse artiesten.

6

7

Brand in Budel

8 9 1. Wout van Gils maakte deze foto van een prachtige regenboog die hij spotte bij het Ringselven in Budel-Dorplein. 2. Enkele bomen hebben hun bladeren reeds verloren, maar het is nog steeds de moeite om te genieten van de herfst. Foto Gerard Coenen. 3. Nog 384403 kilometer naar de maan, gezien in Sauerland bij Winterberg! Ingestuurd door Ruud Julien uit Maarheeze. 4. Zwavel, vers uit een vulkaan. Foto Leike Jaeken. 5. Samen schuilen onder 1 hoedje voor de komende regen en kou. Deze Makrofoto is van Mia Hertogs. 6. Een mooie herfstdag! Ingestuurd door Ria Scheepers. 7. De foto heet 'Kabouterparaplu', waar ze onder schuilen als het regent. Geschoten in Kamersven te Maarheeze. Foto: Frans Keizer. 8. Deze groep paddenstoelen werd gezien aan het Boskerkhof in Hamont-Achel. Ingestuurd door Wilhelmien Hegge. 9. Veel verschillende herfstkleuren in de natuur, gezien in het Cranendoncks bos. Foto Twan vd Heijden.

Op zondag 11 november rukte de brandweer uit voor een schoorsteenbrand in de Burgemeester Goyardstraat in Budel. De brandweer kwam tijdig ter plaatse, zodat de brand snel onder controle was. Foto Hammie Productions

Floor Burnin’ wint prijzen Zondag nam breakdance crew Floor Burnin’ deel aan World Of Dance Europe te Eindhoven. Hieraan deden crews mee uit Nederland, België, Duitsland, Ierland en Frankrijk. Tijdens de competitie wist Floor Burnin’ met haar showcase Transformers het publiek goed te bespelen waardoor zij dan ook een staande ovatie kre-

gen van de jury. Uiteindelijk wist Floor Burnin’ maar liefst 2 prijzen in de wacht te slepen. Zo ook de prijs voor Best Costume. Verder wist Floor Burnin’ met een 7,8 als jurycijfer op de 3e plaats te eindigen. Zaterdag waren de mannen van Floor Burnin’ ook nog live te zien op tv bij het programma Z@ pp live op Ned 3. Voor meer informatie www.floorburnincrew.com


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

PAGINA 15

Hobbyisten in actie!

Iedere week zet onze hobbyredacteur een andere hobby in de kijker. Deze keer is het de beurt aan niemand minder dan de burgemeester van Cranendonck, mevrouw Marga Vermue. Nederland is trots op de werelden Olympisch kampioen wielrennen Marianne Vos, maar de inwoners van Cranendonck zijn trots op hun wielrenster: mevrouw Vermue, Burgemeester van Cranendonck. Marga begon met wielrennen door deel te nemen aan de ‘Ride for Roses’ in Goes. In 2008 was ze wethouder in de Borsele provincie Zeeland, en omdat ze veel bureauwerk verrichtte, ging ze op zoek naar een sport die ze volledig vrij van verplichtingen en in haar eigen tijd kon beoefenen. Iets waarbij ze niet tijdgebonden was en waarbij ze individueel een schema kon opstellen. En omdat haar twee zonen al actief waren in de wielerwereld, was de keuze voor de wielersport snel gemaakt. Marga ging op zoek naar een geschikte racefiets. Want het is natuurlijk heel belangrijk dat de houding op de fiets goed is. Hij moet als het ware bij je passen. En zo is het ook met de wielerkledij. En nadat Marga precies de goede fietskleding  had gevonden, sprong ze op haar fiets om

Marga Vermue na Mendig-Budel Foto Hammie Productions meteen een rit van 100 kilometer te maken. Samen met de toerclub uit Oudelande verkende Marga ‘haar’ Zeeland op de racefiets. Zij was in het begin de enige vrouw in de club, maar al snel volgden er meerdere dames. Nu Marga haar ambt als Burgemeester van Cranendonck heeft opgenomen, is ze ook haar sport blijven onderhouden. Op woensdag is de wekelijkse trainingsavond waarbij er tochten van 60 à 70 kilometer worden gereden. Zo kan ze op de fiets niet alleen de prachtige omgeving van Cranendonck verkennen, maar ook die van de Belgische buren.

Open Dag bij eBM in Budel Marga Vermue neemt ook regelmatig deel aan grote wielerrondes, zoals de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Niet bij de profs, maar bij de ‘amateurs’ die de ritten een dag eerder mogen rijden. Dit jaar deed ze eveneens mee aan Mendig-Budel, een tocht van Duitsland naar Nederland van 140 kilometer. En bovendien reed ze mee met de  wielervereniging Women on Wheels in Budel. Afgelopen zomer is de hele toerclub, op uitnodiging van Toerclub Oudelande, naar Zeeland geweest. Natuurlijk gingen de fietsen mee. Daar hebben de Brabantse fietsers de mooie omgeving van Zeeland ontdekt, zoals o.a. Veere, Vrouwenpolder, de Zeelandbrug en Zierikzee. Volgend jaar komen de Zeeuwen naar Cranendonck zodat zij Brabant en waarschijnlijk ook een stukje België kunnen ontdekken. Nu het in de avonden weer wat sneller donker wordt, kiest Marga ervoor om naar de sportschool te gaan, waar ze vol overgave  aan de Spinninglessen meedoet. En wanneer Marga voor gemeentelijke aangelegenheden ergens in de buurt moet zijn, stapt ze niet altijd in de auto, maar ook regelmatig op de fiets! U leest het…Burgemeester Vermue is een vrouw die de vaart er graag inhoudt!

Senioren en Computers Zaterdag 1 december houdt de werkgroep Senioren&Computers een open dag in de Mariaschool, aan De Hoge Weg 3 te Maarheeze (bij de kerk). Om 14 uur is er een presentatie over het lesprogramma. Om 15 uur wordt de presentatie herhaald voor gevorderden. Op deze middag zijn diverse docenten aanwezig waaraan vragen gesteld kunnen worden. Op dit moment volgen 75 senioren (verdeeld over 10 groepen) een computercursus bij Seniorweb leercentrum Maarheeze. De cursisten

zijn senioren uit Cranendonck, Heeze-Leende, Weert en Hamont. Dit jaar hebben we 2 avondgroepen. In december zijn de cursussen afgelopen. Dan hebben de meeste er 10 lessen op zitten. Half januari 2013 wordt er gestart met nieuwe lessen. Hiervoor kan iedereen zich nu al inschrijven. Ons aanbod is: Basiscursus Windows 7, Internet, e-mail en telebankieren, Fotobeheer en bewerken met Picasa, Een eigen website maken met Word Press, Fotopresentatie in PowerPoint 2007, Basiscursus Word 2007, Basiscursus Excel 2007 en Vervolg Windows 2007.

Op 17 november zet EBM, uw expert in maatwerkinterieur, zijn deuren open. Iedereen kan er die dag terecht voor tal van interessante acties op binnentimmerwerk, en bij EBM is trouwens alles onder 1 dak te vinden! Denk maar aan uw keuken, plafond, vloer, schuifwandkasten of deurbeslag... bij EBM kan u voor dit alles terecht, waardoor alles ook mooi op elkaar afgestemd kan worden. Dankzij de jarenlange ervaring van Erik Bax en zijn medewerkers kan iedereen er steeds rekenen op een correct en degelijk advies. De showroom van EBM werd onlangs trouwens volledig verbouwd, waardoor een bezoek-

je zeker de moeite waard zal zijn. Tijdens de Open Dag biedt EBM al het Bosch apparatuur aan tegen internetprijzen! En iedereen kan nog genieten van de actie op de Skantrea binnendeuren. Tal van modellen worden er aan een voordelige prijs aangeboden en bij aankoop ontvangt men een gratis deurkruk t.w.v. 45 euro. Daarnaast zijn er tal van magazijn koopjes! Kom dus zeker een kijkje nemen bij EBM op 17 november tussen 9 uur en 17 uur, aan de Instraat 20A in Budel. Voor meer info kan iedereen ook steeds terecht op de vernieuwde website www.ebm-afbouwmaterialen.nl

Kunst in de klas

De 'gastjuffen' Paula Smolenaars en Riny Molsbeck In december willen we starten met workshops Social Media (Facebook, Twitter e.d). Hierover volgen in dit blad later nog berichten. Inschrijfformulieren zijn op de volgende punten af te halen: De Borgh in Budel, De Reinder in Budel-Schoot, WMO loket Budel, WMO loket Maarheeze, Internetcafe Leenderhof in Leende, Valentijn in Sterksel en Den Donck in Soerendonk. D’n Tovernest in Heeze. Voor meer informatie kunt U bellen naar 0031 620195559 (dhr. Renkens) of e-mailen naar centrum2648@gmail.com Kijk ook op: maarheeze.seniorweb.nl

Op basisschool de Boogurt in Budel leren de kinderen niet alleen taal en rekenen, maar ook het onderwerp ‘kunst’ krijgt de aandacht. Zo kreeg groep 7 van meester Toine vorige week 'n les in tekenen / striptekenen van de "gastjuffen" Paula Smolenaars en Riny Molsbeck. Paula heeft haar schilderopleiding op het NIKO in Neerpelt gevolgd. Ze werkt met verschillende materialen die alle een ander effect geven. Aan de hand van haar werken gaf Paula de kinderen uitleg over de diverse werkwijzen. Naar aanleiding van

een verhaal van T.Tellegen kreeg de klas van haar de opdracht: insecten tekenen. Riny, die voor het HAC Weekblad de strip van "de Buren"maakt, vertelde de klas hoe zoiets tot stand komt. Met behulp van het digibord werd de opbouw van 'n striptekening duidelijk gemaakt. Daarna kon men een strip natekenen of er zelf een bedenken. Na de uitleg gingen de kinderen zelf aan de slag. Er werd zeer ijverig en enthousiast gewerkt. De gastjuffen waren erg verrast over de prachtige resultaten : een dikke pluim voor alle kinderen van groep 7!

Bekendmaking prinsen bij De Heiknuuters De Sint is onderweg... Nu de elfde van de elfde gepasseerd is, kan het nieuwe carnavalsseizoen echt beginnen. De Opening bij de Heiknuuters is vaste prik het prinsenbal, dat doorgaat op 25 november om 15 uur in De Schakel. Even wordt er nog stilgestaan bij het afgelopen seizoen. Prins Ha-

rold en Prinses Shirley hebben samen met jeugdprins Thijs en Jeugdprinses Puk op voortreffelijke wijze voorgedaan hoe carnaval gevierd wordt in Heiknuuterland. Maar wie o, wie zal in dit nieuwe seizoen de scepter zwaaien over ons Heiknuuterrijk? Op www. heiknuuters.nl zijn al aanwijzingen te vinden over wie de nieu-

we prins gaat worden. Nieuw tijdens het Prinsenbal is het raden van de prins, prinses, jeugdprins en jeugdprinses. Hiermee is een rondvlucht te winnen boven het Heiknuuterrijk. Bij meerdere goede antwoorden zal het lot in handen liggen van ex-prins Harold. En ook voor de jeugd is er een leuke prijs.

Op 18 november 2012 doet Sinterklaas, samen met zijn Pieten, Budel-Dorplein aan. Onder muzikale begeleiding van de Harmonie zal de Sint vanaf de St. Servaasstraat, St. Eloystraat, Pr. Irenestraat, St. Barbaraweg in de Schakel zijn opwachting maken. Dit zal om ongeveer 15 uur zijn.

De allerkleinsten kunnen dan de Sint persoonlijk begroeten en een traktatie in ontvangst nemen. Alle kinderen van de St. Andreasschool krijgen hiervoor op school een kaartje. Kinderen die ergens anders naar school gaan kunnen dit kaartje afhalen bij mevrouw Valkenaars, Pr. Irenestraat 2, Budel-Dorplein.

Glimlachen op rijm

BELGIE OP DE (POST)KAART Bpost wil als eerbetoon aan de Belgische chocolatiers, enkele postzegels op de markt brengen die smaken naar chocolade.

Lekker bitter, laat me even raden. Smaakt deze zegel naar rum of praliné ? Elke dag breng ik weer verse smaken mee. Ik word een heuse fan van chocolade. Voor ik het besefte, had ik beslist: Ik word een verslaafde filatelist. H.Grouwels


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

PAGINA 16

UIT

AGENdA EXPO's THEATEr MUZIEK ‘O … kom maar eens kijken…’ Midlife! De oudervereniging Achel dorp, van de basisschool de Achellier, presenteert i.s.m.de theatergroep ‘Sintheater’ de voorstelling: 'Pakhuis'.

Een nieuwe sprankelende relatiekomedie met Alfred van den Heuvel en Kiki Classen. 'Midlife' is op woensdag 21 november te zien in de Hofnar.

Het is een kindervoorstelling waarin jong (vanaf 3 jaar) en oud wordt meegenomen in een lief, leuk, ontroerend en spannend Sinterklaasverhaal. Er gaan 2 voorstellingen door in Cinema de Walburg te Hamont op woensdag 21 november. De eerste voorstelling begint om 13.30 uur, de tweede begint om 16 uur. De voorstelling duur 1 uur en 15 minuten. De kaarten kosten € 7.50 p.p. Om kaarten te bestellen, kan u mailen naar info@ovacheldorp.be . In een retourmail  staat een rekeningnummer waar het geld op

Wat zou jij doen als je van je partner een jaar ‘los’ mocht gaan? De dromerige , charmante maar wat naïeve Robert (Alfred van den Heuvel) zit in een midlifecrisis. Sandra (Kiki Classen), de vrouw van zijn beste vriend Hans, spoort hem aan tot het vieren van een tweede jeugd. Zijn humoristische vrouw en rots in de branding weet al snel wat haar te doen staat. Ze laat hem een jaar vrij, een jaar time-out om uit te zoeken wat hij wil en wie hij is. De wereld is een snoepwinkel en hij kan niet kiezen. Hij duikt het leven in, nog één keer los...

Op 21 november komt het 'Sintheater' naar Cinema de Walburg. overgeschreven kan worden. De krijgen over deze theatergroep bestelde kaartjes zullen klaarlig- kan u terecht op de pagina van gen aan de inkom van de zaal op het Sintheater op facebook of op 21 november. De eerste 5 mails www.ovacheldorp.be. Hopelijk krijgen 2 kaarten gratis. Wees er tot 21 november ! dus snel bij! Om meer info te ver-

Musique Spectaculaire Junior groot succes!

‘Midlife!’is een sprankelende relatiekomedie met een scherp

FILM

Op 21 november 'Midlife' in de Hofnar. Foto: Roy Beusker. randje. Er zijn nog kaarten voor de voorstelling voor € 20,05 per persoon. Deze kunt u boeken via onze servicebalie (geopend op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur en op zaterdag van 15.00 – 17.00 uur), via www.hofnar.nl of telefonisch via tel. 040 – 2074020. Graag tot ziens in De Hofnar!

Wat een aankomend talent hebben we in Maarheeze! Dat werd afgelopen donderdag 8 november duidelijk bij het Musique Spectaculaire junior, uitgevoerd door de kinderen van beide basisscholen in Maarheeze samen met de jeugdfanfare van De Poort van Brabant.

Drie keer Quintessens

Samen hebben ze een fantastische prestatie geleverd. Het verhaal van Mowgli uit Jungleboek werd door hen met zoveel talent en zoveel enthousiasme op de planken gebracht, dat het een genot was om deze voorstelling mee te mogen maken. De leerlingen van de groepen 5 en 6 van OBS Cranendonck en van de groepen 7 en 8 van Basisschool De Stapsteen lieten in een hele reeks van acts zien wat Mowgli zoal meegemaakt heeft tijdens zijn leven tussen de dieren in het oerwoud. Prachtige shows werden opgevoerd door trommelaars, acrobaten, dansers en danseressen.

Het Budelse koor zong een aantal oude bekende nummers, zoals Music van John Miles. Maar er was ook nieuw werk te beluisteren, zoals Don’t Stop van Fleetwood Mac en Celebration van Kool and the Gang. Als afsluiting zongen ze samen met het enthousiaste publiek het Limburgse volkslied “Brônsgreun eikehout”. Op zondag 11 november trad Quintessens op tijdens de mis in Laar. Op het repertoire stond onder meer de Deutsche Messe van Schubert, het Pater Noster en Breek de stil-

De toneelgroep en het zangkoor zorgden voor de rode draad in

Dinsdagavond 23 oktober verzorgde Quintessens een gezellige zangavond voor de bewoners en bezoekers van woonzorgcentrum Bonus Domus Ventura in Nederweert.

Musique Spectaculaire Junior werd een groot succes. de voorstelling en de muzikale ondersteuning werd perfect verzorgd door de jeugdfanfare van De Poort van Brabant onder leiding van dirigente Nathalya Kelleter. Geweldig dat zoveel jeugdige artiesten (140 kinderen) dit samen voor elkaar gekregen hebben. Zij hebben onder leiding van leden van de fanfare, ouders en leerkrachten vier workshops gehad om hun optreden te oefenen. Ook het prachtige decor is door de kinderen zelf geschilderd en dan was er ook nog een film, gespeeld en

geregisseerd door kinderen. De titel Musique Spectaculaire Junior is dus volkomen terecht: het wás spectaculair en helemaal door en voor kinderen. De organisatoren, leden van fanfare De Poort van Brabant, zijn heel blij met dit resultaat en ze hopen dat het nog verder doorwerkt. Dat er kinderen zijn, die het zó leuk vonden dat ze hun talent voor dansen, zingen, toneel spelen of muziek maken verder willen gaan ontplooien. Want dat er heel wat talent zit in Maarheeze is wel duidelijk!

Slagwerkweekend Kempenbloei KF Kempenbloei organiseert een spetterend slagwerkweekend in GC Michielshof te Achel. Op zaterdag 17 november vanaf 19.30 uur zijn er optredens van

provinciaal domein dommelhof toekomstlaan 5, 3910 neerpelt t. 0032 11 805002 www.zwartedoosneerpelt.be

de workshopkids, de jeugddrumband en percussie ensemble KF Kempenbloei. Op zondag 18 november vanaf 13.30 uur zijn er optredens van Percussion Feeling

Eksel, Percussie Ensemble Kempenbloei, Peelklank Ysselstein en de wereldkampioen Wik ZemstLaar. Iedereen is van harte welkom. De inkom is Gratis.

Toon Hermans Huis Op vrijdag 23 november organiseert het Toon Hermans Huis Weert een themabijeenkomst met als titel: ‘Muziek kan je raken’, zingen: een gezond alternatief. Tijdens deze avond, die plaatsvindt in de concertzaal van Rick, verzorgt Wilmy van der Helm een interactieve lezing. Wilmy is zan-

DE KROON tickets en info: 0032 11 445040 www.hamont-achel.be/aha

te van Stef Bosch. Het laatste optreden van dit jaar vindt plaats in Eindhoven. Daar luisteren ze op 16 december de mis op in het Catharinaziekenhuis. Zin om eens te ervaren hoe het is om in een leuk, eigentijds koor te zingen? Kom gerust een keer naar onze repetitie op dinsdagavond, van 20 – 22 uur, in de Borgh in Budel.

Cultureel centrum De Kroon Nevenplein 1 3950 Bocholt T. 0032 11 621101

geres, zang- en adempedagoge en als vrijwilliger verbonden aan het THHW, waar zij zangworkshops geeft. De avond begint om 19 uur en wordt om 20.45 uur afgesloten . Entree is gratis en iedereen is welkom, maar wel graag inschrijven via administratie@toonhermanshuisweert.nl De concertzaal van Rick is te bereiken via Beekstraat 27, in Weert.

Weert · Collegeplein 3 Tel. 0031 495 513575 www.munttheater.nl


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

EXPO's THEATEr "Deze Vrouw …is uw Man!” van de Budelse Comedie

PAGINA 17

MUZIEK

Vorig jaar in het jubileumstuk “Moord…!?” namen wij u mee terug naar de dertiger jaren van de vorige eeuw en kwamen terecht in de leefwereld van Agatha Christie en haar fantasieën. Nu gaan we weer op de luchtige toer en zal een rijtjeshuis het decor zijn in deze vrolijke klucht.

In totaal staan er vier voorstellingen op het programma, op zaterdag 17 (première), zondag 18, zaterdag 24 en zondag 25 november in gemeenschapshuis "De Borgh" te Budel. De aanvang is telkens om 20.00 uur. De titel

De Budelse Comedie brengt het stuk 'Deze vrouw...is uw man! op de planken op 17, 18, 24 en 25 november in De Borgh. van dit stuk geeft aan dat er waarschijnlijk weer het een en ander te gebeuren staat op het toneel en dat er weer ouderwets gelachen kan worden. Alleenstaande moeder Annie Zuiderhorn, met dochter Amanda, levend van een uitkering, wordt verliefd op Pierre. Gevolg: Amanda op gespannen voet met moeder en Pierre. De buren Miep en Arie nieuwsgierig, geruchten komen op gang, controle door de sociale dienst. Wie is Pierre? Wonen de twee samen? Controleur Jaap doet zijn best om te onderzoeken of er fraude in het spel is. Door toedoen van Amanda raakt hij verstrikt in zijn eigen onderzoek, op de achtergrond zelf gecontroleerd door zijn vrouw Gonda. En wie is Harriët? Leidt Pierre een dubbelleven? Op al deze

vragen krijgt u antwoord tijdens deze vermakelijke klucht. Toegangskaarten hiervoor zijn in de voorverkoop verkrijgbaar à € 8 bij Boekhandel Bruna te Budel of, indien voorradig, vanaf één uur voor aanvang à € 9 aan de zaal. Daar er geen gereserveerde plaatsen beschikbaar zijn is het raadzaam om tijdig aanwezig te zijn. Echter voor bezoekers in een rolstoel of mensen met een lichte handicap of met gehoorproblemen zal een uitzondering worden gemaakt en er zal voor hen een zitplaats worden gereserveerd, mits dit van te voren even wordt aangemeld. (tel. 0031 495 492253) Voor meer info bezoek dan onze site: www.debudelsecomedie.nl

Piv Huvluv & Steve Wynn in Palethe Op 23 november komt de Amerikaanse rocklegende Steve Wynn samen met Vlaanderens meest authentieke comedian Piv Huvluv naar cc Palethe in Overpelt met de show 'When you smile'.

rock en comedy, een verrassende theatercocktail waarin de songs van Steve Wynn in een intieme setting vloeiend aan elkaar geregen worden met de maffe en ontwapenende comedy van Piv Huvluv.

Piv Huvluv muziekfreak sinds mensenheugenis trok zijn stoute schoenen aan en stapte resoluut op Steve Wynn af - één van zijn favoriete singersong-writers en ex-frontman van de legendarische Amerikaanse gitaarband The Dream Syndicate. When you smile is een unieke joint venture tussen

De voorstelling gaat door op 23 november tussen 20.30 uur en 23 uur. Kaarten zijn te verkrijgen aan de kassa à 8 euro, in voorverkoop à 6 euro en abonnementhouders, -26 jarigen en +55 jarigen betalen ook slechts 6 euro. Kaarten zijn te verkrijgen via reservaties@palethe.be

DE SMELTKROES Jeugdlaan 2 3900 Overpelt Informatie, reservaties tel. 0032 11 645952 reservaties@palethe.be www.palethe.be

THEATER EN CULTUUR Kijkakkers 1, 6026 ER Maarheeze T. 0031 495 593219 de-smeltkroes@hetnet.nl www.de-smeltkroes.nl

FILM AGENdA expo ‘Kunsthal Veritas’ Zo’n twintig kinderen van het schildersatelier “Artisanne” van de Maarheezer kunstenares Anne Lemmers gaan op zondag 18 november hun kunstwerken exposeren.

Met enige trots presenteert De Budelse Comedie haar nieuwste toneelproductie “Deze Vrouw”… is uw man!”, een vrolijke klucht in vier bedrijven, geschreven door jan Tol.

Een drukke, spannende periode van repetitie en voorbereiding kan worden afgesloten. Niet alleen door regisseur en spelers maar zeker ook door de decorbouwers en de vele medewerkers achter de schermen! Een zeer enthousiaste spelersgroep zal met deze leuke klucht voor het voetlicht treden onder leiding van onze nieuwe regisseur Piet Fransen. Piet heeft, met zijn meer dan dertig jaar ervaring, zowel als toneelspeler bij onze vereniging als dat van regisseur van musicals binnen het basisonderwijs, het aan gedurfd om bij De Budelse Comedie nu eens zelf voor de groep te staan.

UIT

Piv Huvluv & Steve Wynn staan op 23 november op het podium van Palethe.Fotocredit Guy Kokken.

.zuideRpooRtCAFE. feesten, partijen, optredens en meer... Sportlaan 7 · 6021 KA Budel T. 0031 495 842971 info@zuiderpoortcafe.nl www.zuiderpoortcafe.nl

Deze schilderijenexpositie heeft dit keer een wel zeer bijzonder tintje gekregen. Enkele maanden geleden hebben de kinderen het “Kasteel Cranendonck” uitvoerig van binnen en van buiten mogen bezichtigen. Ze kregen een exclusieve rondleiding door de wethouder van de gemeente Cranendonck, de heer Frans Strik. Dat heeft niet alleen veel indruk gemaakt en voldoende stof opgeleverd voor enthousiaste verhalen en fantasievolle verbeeldingen, maar het heeft ook geresulteerd in zo’n 40-tal fraaie schilderijen. Zowel persoonlijke impressies van het markante gebouw alsook eigentijdse portretten van de bewoners en bezoekers daarvan, zoals Willem van Oranje en zijn echtgenote Anna van Buren.

De opening van deze feestelijke gebeurtenis zal plaatsvinden op 18 november om 14 uur in de “Kunsthal Veritas” te Leenderstrijp. Iedereen is welkom om de expositie te bezoeken van 18 november tot 2 december tijdens de openingstijden van de “Kunsthal Veritas”, Veestraat 14a te Leenderstrijp. De entree is gratis. Ook op de website www.mijnschilderijen.nl zijn de resultaten van de schilderactiviteiten van de jonge kunstenaars van het schilderatelier “Artisanne” van Anne Lemmers te bewonderen.

Suzan Seegers solo in SUUS “Ik ben Suus”, zegt Suzan Seegers als zij zichzelf voorstelt. Haar naam past bij de eerste indruk die ze maakt. Klein van stuk, krachtig en energiek, jong en een tikkeltje speels. Hoeveel meer zij is dan dat, komen we dit theaterseizoen te weten. Ze toont haar veelzijdigheid in een persoonlijke en muzikale voorstelling SUUS, die op vrijdag 30 november te zien is in het Munttheater. Het grote publiek leert Suzan Seegers in 2007 kennen door haar deelname aan het televisieprogramma ‘Op zoek naar Evita’. Ze wordt tweede. Hiervoor was zij al te zien in de musicals ‘Hamelen’ en ‘My Fair Lady’ en in de Duitse versie van ‘We Will Rock You’. In de solovoorstelling SUUS gaat Suzan Seegers het toneel op als zichzelf. Zonder medespelers of ensemble, alleen een pianist staat haar bij. Susan: “Het wordt een persoonlijke voorstelling met weinig poespas. Het gaat over mijzelf, over wat mij raakt en over dingen die ik heb meegemaakt. Ik neem geen discolampen of orkest mee en er komt geen showtrap. SUUS is een ‘tour de chant’: klein, puur en eerlijk. De laatste S van SUUS hebben we op het affiche bewust omgedraaid. Het theaterprogramma SUUS is de spiegel van mijn ziel.” In de voorstelling zingt Suzan zelfgeschreven liedjes in haar eigen taal, het Limburgs dialect. Natuurlijk geeft ze daar de nodige uitleg bij. In het maakproces heeft Suus samengewerkt met haar be-

roemde streekgenoot, de zanger/ muzikant Gé Reinders. “Toen Gé hoorde dat ik in het Limburgs wilde gaan zingen, bood hij meteen zijn hulp aan. Niet veel later ging ik bij hem op bezoek. Wanneer wij samen praten, ontstaan de liedjes als vanzelf. Als ik een woord geef, weet Gé een akkoord. Daarna zingt één van ons een eerste zin en volgt de rest vanzelf. We werken als een machientje.” Wil je kans maken op 2 toegangskaartjes of een exemplaar van de nieuwe cd SUUS, dan stuur een mail naar pr@munttheater.nl met de titel van de eerste single van haar nieuwe CD. De winnaars ontvangen voor 23 november een bericht. Kaarten via www.munttheater.nl of theaterkassa 0031 495-513575.

Suzan Seegers staat op 30 november op de planken van het Munttheater. Foto Gerard de Haan.


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

HAC-jes

Vermist: rode kater! Wie heeft onze rood met wit gestreepte (tijger)kater gezien? Hij heeft 3 witte pootjes en 1 pootje met 2 rode stippen. Hij is 6 mnd. oud. Omg. Bosstraat Hamont. Wie hem heeft gezien, graag contact opnemen met tel. 0032 11 755289 of 0031 6 50734089.

Gezocht: verkoper van Kerstbomen om op de Kerstmarkt in Budel-Schoot te komen staan op zaterdag 15 december voor de verkoop van kerstbomen tegen schappelijke prijs, eventueel een tuinbedrijf. Geïnteresseerden kunnen voor meer info contact opnemen met Lucas van 't Hoenderdaal via kerstmarkt. budelschoot@gmail.com of via tel. 0031 306911538. Ook Belgische verkopers zijn welkom.

Te koop gevraagd: bakboekje gasovengeheimen 10e druk 1963. Tel. 0031 495 518567. Gratis af te halen: 2 konijnen met kooi. Tel. 0031 495 431486. Te koop: uitschuifbare schaatsen maat 38-41 nog in zeer goede staat voor €20,Tel. 0031 495 591680. Te geef: 21 roodbruine vensterbakstenen (dorpelstenen), Budel-Schoot. Tel. 0031 6 49240066. Bij reparatie voor kapotte kleding/ verstelwerk kunt u terecht bij Pia van Nunen, Kon. Wilhelminastraat 20 te Budel-Dorplein. Tel. 0031 495 586930. Te koop: Yamaha Division 600cc. Bouwj. '93 met wat werk. Vraagprijs €650,-. Tel. 0032 11 735233 of 0032 474 485608. Te huur gevraagd: woonruimte in Budel voor vrouw met 3 kinderen met minstens 2 slpkmrs. Tel. 0031 6 52593842. Te koop: partij originele dvd's, actie, thrillers, horror, humor etc. Dvd's zijn in goede staat. Prijs 3 st. voor €5,-. Tel. 0031 6 27299351. Te koop wegens sterfgeval: koperen hanglamp voor boven de eettafel, i.g.st. €20,-. Tel. 0032 11 649756. Te huur: halfvrijstaande ruime woning met grote tuin. Erkstraat Hamont. Tel. 0032 11 448740. Geen lange winteravonden meer alleen! Relatiebureau nr. 1 helpt u aan de liefde vr het leven. Bel B-loved tel. 0032 474 263751. www.b-loved.be Gratis af te halen: electronisch orgel (met klein defect) Yamaha. Tel. 0032 11 622669. Gezocht: oude klinkers voor bestrating. Tel. 0031 495 841162.

Te koop: Peugeot 206 cabrio, bouwj. '04, type Roland Garros, zilverkleurig, 104.300km. Vraagprijs €4750,-. Tel. 0032 11 735233 of 0032 474 485608. Gezocht: een rustig gelegen perceel met of zonder chalet. Contact: marianb@upcmail.nl 2 Volledige inboedels ruilen tegen 1, alles massief, of een jobstudent die mijn kasten kan maken. Tel. 0032 11 662755. Te koop: droog brandhout beuk en ± 150 st. van een lengte van 1.20m ongeveer 3 br en 3 dik. Tel. 0032 11 822308. Te koop: Batavus 24" jongensfiets, kleur zwart/rood €85,-. Alpina 24" jongensfiets, kleur grijs €75,-. Tel. 0031 6 10167214. Voor alle dames die het nog niet weten: Modehuis Botex bestaat 64 jaar en gaat nu stoppen. Wij hebben prachtige kleding aan de laagste prijs! Wees er snel bij. Zon- en maandag gesloten. Mode Botex Neerpelt. Totale uitverkoop!! Tel. 0032 11 641370. Te koop: houtstoof ø 80cm, h.130cm, inhoud 500 L.Tel. 0032 474 473472. Wie heeft er een paar uurtjes tijd om me te helpen mijn levensverhaal aan een echte politieker uit te leggen. Ik heb ook veel ideeën om de staatskas te vullen. De tijd dringt wel. Tel. 0032 11 662755. Te koop: groot houten hobbelpaard met felle kleuren. Totale lengte 59cm. tot zitvlak gemeten 39cm. €35,-. Tel. 0031 495 495519. Te koop: 100m nwe zuurvrije stroomkabel 220V met stekker en stopcontact. Gasflesje met brander (loodgietersuitvoering). Div. legplaten voor kelder/ berging incl. metalen muurstrips en leggers, kleur wit. Tel. 0031 6 10811865.

Te koop: schaakbord drankspel van glas, er wordt niet gespeeld met schaakstukken maar met shotglaasjes. Elke keer als je een pion slaat moet je eerst een shotje drinken. Heel erg leuk €15,-. Tel. 0031 495 495519 Te koop: broodmachine Inventum BM 35. ± 10 broden in gebakken. Voor specificatie zie internet. Prijs €40,-.Tel. 0031 495 493195 of 0031 6 18668612. U gaat verhuizen of uw huis krijgt een goede beurt of zit u met spullen waar je geen blijf mee weet, prullaria, serviesgoed, speelgoed, kleinmeubelen enz. ik kom het graag en gratis ophalen. Tel. 0032 497 400688. Te koop: 11x Wonen Special landelijke stijl, 3x Seasons buitenleven, 3x Landleven, 1x Autowereld en 11x Plus magazine. €0,50/st. Tel. 0032 11 448799. Te koop: een 2 jaar oude damesfiets merk Union. Met 3 versn. + mandje voorop, z.g.a.n. Tel. 0031 6 23845383. Te koop: radiator 97cm x 90cm, wit, €50,-. Tel. 0032 11 665338. Te koop: 10-lamps vlamverlichting (incl. reservelamp). Vraagprijs €5,-. Tel. 0032 11 521320. Totaalverkoop van resten plaatmateriaal massief hout laminaat, parket en diverse machines iedere zaterdag tot en met 8 december. Adres Langstraat 3 loods 5, Leende. Te koop: paardenspullen, o.a rijzadel luciano exellent, winter en zomerdekens, dekjes, beenverwarmers, enz tevens ook rijkleding o.a jas, rijlaarzen mt 39 fleecetruien, cap nieuw in doos enz. telnr. 0031 495 494897 na 20.00 uur.

Te koop: crossfiets Kawasaki BX 300, kleur zwart i.g.st. €50,-. Tel. 0031 6 21681764.

Te koop coniferen Thuja Brabant. Lengte 2.50m t/m 3m. 15 stuks voor €70,-. Tel. 0032 11 447816.

Te huur: wei geschikt voor pony (± 1200m2) incl. stal in Budel-Schoot. Info: 0031 495 492003.

Gevraagd: oude Berkel snijmachines met of zonder voet, evt. in te ruilen voor een nieuwere. Voor meer info tel. 0032 489 418025.

Te koop: staande brievenbus groen, 110cm hoog, €75,-. Tel. 0032 11 621115.

Te koop: professionele Berkel snijmachine type 834. Wordt verkocht met 1 jr. garantie aan huis. Inruil mogelijk. Tel. 0032 489 418025.

Poetsvrouw zoekt werk, omg. Budel. Tel. 0032 493 165275. Te koop: hometrainer, ouder model maar goed €15,-. Tel. 0031 6 49240066. Te koop: 2 Brita waterfilterkannen incl. Maxtra filterpatroon die o.a. chloor en kalk uit kraanwater filtert. Type Elemaris Cool Royal Red en Marella Cool wit. Ophalen in Budel voor €7,50 /st. Tel. 0031 495 492863. Frituurwagen op locatie of aan huis: www.frituurmarco.be De enige in uw regio met verse friet! Tel. 0032 478 634180. Te koop: meisjesfiets van 12" en 14", prijs €30,- per fiets. Tel. 0032 11 812400. Te koop: voorzet houtkachel. Tevens haardhout. Tel. 0031 612242252.

Te koop: mountain-bike in nieuwstaat voor kinderen van ± 11 jr. €65,-. Tel. 0032 11 645514. Alleen? Holebi? Bel HoleB-Loved en vind je grote liefde. Kies vr zekerheid, bel 0032 70 690015.www.hole-b-loved.be Te koop: zilverkleurige hondenbench B 57cm, L 95cm. Tel. 0032 11 447459. Professioneel skateboard te koop merkonderdelen. Tel. 0032 11 447459. Te koop: set buitenverlichting bestaande uit: 1x basissnoer van 2m. 5x ijspegel snoer van 2,7m lang en 40cm hoog (kleur geel). Vraagprijs 100,-. Tel. 0032 11 521320. Te koop: roze meisjesfiets 16" met zijwieltjes die eraf kunnen. Mandje aan stuur, handrem, terugtraprem en bel. Type X-tract Aloha i.g.st. Ophalen in Budel voor €35,-. Tel. 0031 495 492863.

Bruidsbloemwerk - Rouwbloemwerk - Gelegenheidsbloemwerken

www.christiannegelegenheidsbloemwerken.nl Creatieve Inspiratie en Inspirerende Creaties

Op zoek naar een origineel idee voor een feestje? Een kookworkshop of creatieve workshop in Atelier Les Landes is verrassend gezellig !

www.atelierleslandes.nl

Heikant 2 te Gastel  06-30528963

onderhoud en reparaties olie en gas cv Keuring olietanks

Alle onderhoud en herstellingen van verwarmingsinstallaties. Renovaties van stooklokalen. Olietank keuringen. Verhuur mobiele verwarmingsunits. Tel. (B) 011 - 44 60 87 Tel. (NL) 0495 - 49 95 72 Fax (B) 011 - 62 14 41

E-mail: info@ruttencv.be Web: www.ruttencv.be

bosstraat 147 · 3930 Hamont ✆ 0032 11 446087 (b) ✆ 0031 495 499572 (nl) www.ruttencv.be

Bekijk de website: www.vanmeijlinterieurbouw.nl of maak een vrijblijvende afspraak.

Frank van Meijl T. (0031) 06 10132308 F. (0031) 084 8374183 info@vanmeijlinterieurbouw.nl De La Minestraat 26H, 6021 PJ Budel

ook voor keukenrenovaties en inbouwapparatuur.

Te koop: 2 Brita waterfilterkannen incl. Maxtra filterpatroon die o.a. chloor en kalk uit kraanwater filtert. Type Elemaris Cool Royal Red en Marella Cool wit. Ophalen in Budel voor €7,50 /st. Tel. 0031 495 492863.

Te koop: degelijke metalen werkkasten 2-deurs voor garage, werkhok etc. Thermopane glas: 3 st. 52,5 x 52,5 en 1 stuk 33.3 x 58cm. 2,2cm dik. Tel. 0031 6 10811865.

Te koop: hangkast badkamer wit. Bovendeel apothekerskast met spiegeldeurtjes, B 60cm, H 80cm, D 15cm. Onder legkast, B 60cm, H 60cm, D 53cm. €60,-. Tel. 0032 11 446129.

fabrieksstraat 35, budel · tel. 0031 6 2383 3603 · christiannebloemwerken@gmail.com

Te koop: Peugeot 206 cabriolet JBL-uitvoering, diesel bj. 05-'06 blauw, vele acc., muziekinstallatie, cd-lader + windscherm. 100800km. met onderh. boekje €5900,-. Tel. 0032 11 645514.

Te koop: luizencape met een kleine opening die met een trekkoord wordt afgesloten waardoor de lus of kraag van de jas aan de kapstok kan worden gehangen zonder dat luizen de kans krijgen zich op de cape te nestelen. €3,- /st. Tel. 0031 6 27299351.

Uw dakgoot schoonmaken voor 3 euro per strekkende meter. Voorkomt veel problemen! Contact via: g.bogers2@ chello.nl De hele dag bereikbaar op tel. 0031 495 495943 of 0031 6 57343571.

Kijk voor informatie en voorbeelden op onze website.

Te koop: kleine pakken goed hooi. Tel. 0032 11 622370.

Solar Electric Heeze, nu betaalbaar gratis energie met hoge kwaliteits zonnepanelen. Prijzen excl. subsidie (max €650,-) terugverdiend in ± 5jr. volgens opgave rijksoverheid rendement over de levensduur van de panelen tussen 10 en 20.000 euro. Het is dus een prima investering en u bent niet langer afhankelijk van prijsstijgingen etc. Bel voor gratis informatie: 0031 6 19349054 of 0031 6 47650823.

Te koop: carnavalspakken leeft. 14/15-jarigen, 6x pilotenpak €15,-/st., 10x sterrenpak €15,-/st. Of alles in één koop €200,-. Tel. 0031 6 10071412.

meld u nu aan voor de Kerst Workshops!

Koken*beeldhouwen* mozaïeken bronsgieten*boetseren*schilderen

Leuk en plezierig geld (bij)verdienen? Met een uniek concept, tel. 0031 6 45915925.

PAGINA 18

De Nederlandse muziekavonden in café 'De Zwarte Duivels' gaan steeds door de 2e en de laatste vrijdag van de maand. Is uw maand ook langer dan uw inkomen? Wij hebben de oplossing! 0031 495 492197. www.forevermoney.nl Rechtstreeks van de veiling…daarom zulke lage prijzen bij Marcel op de markt te Hamont op dinsdagnamiddag! Wegens het grote succes van de promotafel: 2 stuks voor 1.00€ voor volgende groenten: bos spinazie, rode, witte of savooikool, chinese kool, spitskool, bos wortelen, ajuin, radijs, krop sla, komkommer, courgette, bosuien, knolselder, groene selder, koolrabi. Alle appelen: 3kg=3.00€ + 1 rode kool gratis. Nieuwe oogst mandarijnen of navelappelsienen: 2kg=3.00€ + 1 groente van de promotafel gratis. Winterinleg: 10 kg bintjes aardappelen=4.50€, 5kg wortelen of ajuin=2.50€, 5kg tomaten=4.50€, 3kg paprika=3.00€, 2kg aubergines=3.00€.

Dennis van Moorsel

Klant van de week!

Herken u zelf op de foto en win een boodschappenpakket t.w.v. 20 euro! Iedere week zet HAC Weekblad fotograaf Harm een van de klanten van PLUS Dennis van Moorsel in Budel-Schoot in de kijker! Herken je jezelf op deze foto? Kom dan als de bliksem naar de PLUS in Budel-Schoot, want dat betekent dat je een goed gevuld levensmiddelenpakket t.w.v. € 20 hebt gewonnen! De Plus-Klant van de week kan zich melden bij de servicebalie in de winkel voor donderdag 22 november! Hou dus deze rubriek goed in de gaten, want Plus en HAC Weekblad geven meer! PLUS Dennis van Moorsel Parallelweg 1B, 6023 BA Budel-Schoot tel. 0031 495 499019

maandag t/m zaterdag geopend van 08.00 tot 21.00

pasfoto’s 2 5.ELKE woEnsdag = pasfotodag!

gEcErtIfIcEErdE pasfoto’s sEtjE van 4 foto’s + vErgrotIng Actie t/m 31-12-’12

KnIp UIt!


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

PAGINA 19

Welkom op de Autopagina van het HAC Weekblad. Iedere maand brengen we op deze pagina allerhande adresjes voor al uw autoreparaties, aankopen, herstellingen en onderhoudswerken. Iedere maand wordt één van de deelnemende bedrijven uitgelicht in een mooi artikel, geïllustreerd met enkele leuke foto's. Veel autoplezier!

Umans-Van Horne Brandstoffen en Smeermiddelen en Tankstation Van Horne in Hamont en Budel Wie graag gebruik maakt van kwaliteit en er ook nog eens voordeel mee wil doen, kan steeds terecht bij Van Horne Brandstoffen en Smeermiddelen. Als enig officieel Esso tankstation van Hamont, en met een locatie in zowel België als Nederland is Van Horne een goed gekende naam in de regio.

Roel en medewerkster Diana Zowel in Budel aan de Randweg Oost, als in Hamont aan de Lozenweg heeft Van Horne een tankstation. Uiteraard kan men hier terecht voor het tanken van diesel, benzine of LPG en er is ook een vrachtwagenpomp voorzien. Omdat de brandstoffen steeds van erg goede kwaliteit zijn, kunnen hiermee meer kilometers afgelegd worden. Dit is een gevolg van de verschillende exclusieve Esso additie-

Umans-Van Horne Brandstoffen en Smeermiddelen

ven die toegevoegd worden aan de brandstof om een erg goede kwaliteit te garanderen. Heel wat particulieren en bedrijven hebben om die reden hun weg naar een tankstation van Van Horne al gevonden. Vraag trouwens naar uw Esso card of uw Van Horne Tankkaart voor bedrijven! En wie gebruik maakt van de Esso Extras spaarkaart kan regelmatig genieten van leuke en vooral voordelige acties. De tankstations zijn alle twee voorzien van een winkel, waar ook allerhande smeermiddelen voor voertuigen te vinden zijn. Esso voert smeermiddelen van Mobil, een wereldmerk dat kwaliteit steeds hoog in het vaandel draagt. In de beide winkels zijn eveneens autoaccessoires te vinden, maar ook rookwaren, dranken en zoetigheden. Ook voor Primagaz gasflessen kun je er terecht. In het tankstation in Hamont kan iedereen terecht voor nummerplaten van dezelfde kwaliteit als de officiële DIV platen. In Budel is de winkel iets uitgebreider en is er een gezellige broodjescorner voorzien, waar iedere dag, vanaf half 7 ’s ochtends, vers belegen broodjes aangeboden worden in de Dèlifrance Snack en Shop. Umans-van Horne levert brandstoffen tegen concurrerende prijzen. Naast de normale mazout en de laagzwavelige mazout EN590 wordt er ook de Esso gasolie Optieplus veel geleverd. Dit product zorgt voor een betere verbranding en dat er geen corrosie in uw tank en installatie komt. Hierdoor ontstaan er minder schadelijke stoffen en is het beter voor het milieu. Naast al deze voordelen wordt er een besparing gerealiseerd van € 75,00 per 1000 lt! Ook Vlarem gekeurde mazouttanks voor kmo’s, landbouwers en particulieren kunnen in elke maat aangeboden worden.

De shop in Budel wasboxen en een automatische wasstraat. In Hamont kan men terecht bij 2 wasboxen, aan de achterzijde van het tankstation. Umans-van Horne Brandstoffen en Tankstation van Horne hebben door de jaren heen een erg stevige naam opgebouwd. Ze hebben dan ook meer dan brandstoffen alleen! De tankstations zijn gelegen aan de Lozenweg 32 in Hamont en aan de Randweg Oost 1 in Budel. Het tankstation in Budel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 6 uur tot 22 uur, op zaterdag en zondag van 8 uur tot 21 uur. Het tankstation in Hamont is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7 uur tot 19.30 uur, op zaterdag en zondag van 9 uur tot 18 uur. Meer informatie op www.vanhornebrandstoffen.com

Naast de tankstations en de winkels heeft Van Horne ook bij beide locaties mogelijkheden tot het wassen van het voertuig. Zo is het tankstation in Budel uitgerust met 4

Tankstation Van Horne in Budel

GARAGE HUYBERS BVBA : GRATIS Waarom risico nemen?

Bosch Car Service wintercheck

R

Hamont-Achel Tel. 0032 11 445091 info@umansvanhorne.be

Oude Pastorijstraat 21 3930 Hamont-Achel Tel: 011 64 53 66 huybers@skynet.be www.garagehuybers.be

www.adautobedrijf.nl

0495-492366 UW AUTO WEET WAAROM!

Garage Hompes is voortaan achterom bereikbaar!

AD Autobedrijf Hompes

Nieuwstraat 104 - 6021 HW Budel T. 0495 492366 · info@autobedrijfhompes.nl · www.adautobedrijf.nl

info@auTovlassak.nl

- www.auTovlassak.nl

Herstellingen alle merken

Nieuwstraat 104 6021 HW Budel info@autobedrijf-hompes.nl

B udel · T. 0031 495 491622

Carrosserie BELIËN

LET OP: SITUATIE GEWIJZIGD AD Autobedrijf Hompes

De zit weer in de maand: • Remmen • StaRtproblemen • WinteRbanden • Ruitenwissers • Ruitenvloeistof • WinteRcheck

Eurogarantbedrijf

Dé automaterialen-handel voor vakman en particulier! Open: ma t/m vr. 8.30-18.00 uur zaterdag 9.00-16.00 uur.

Car - Truck - & Trailer Parts Instraat 19 · 6021 AC Budel · Tel. 0031 495 493716

Erkend hersteller verzekeringen Garantie op herstelling Gratis vervangwagen Texaco Tankstation LPG Autogas

Bosstraat 169 · B 3930 Hamont-Achel Tel. 0032 11 445974 · carrosserie.belien@skynet.be


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

PAGINA 20

Abdijavonden pleit voor het behoud poort Wandeling De Toverfluit

HAMONT-ACHEL - In 2000 startte een werkgroep uit Hamont onder leiding van An Schroé en E.H. Felix Rijcken met een nieuw concept van religieuze beleving en vorming in het unieke kader van het trappistenklooster van de Achelse Kluis. Het was de bedoeling om een groot publiek in alle openheid kennis te laten maken met de vele aspecten van beleving van de christelijke religie door de getuigenis van bekende en minder bekende persoonlijkheden. De drukst bezochte conferentie was die van kardinaal Danneels 18 november 2002. Het werd een ware stormloop. Het concept van de Abdijavonden, zoals dit initiatief werd genoemd, kaderde elke lezing in de typische religieuze omgeving van de Achelse Kluis, dat een getuigenis is van eeuwenoude traditie… Dat trok aan, zeker in deze tijd van religieuze vertwijfeling. Ook vandaag nog blijft een trouw publiek deze abdijavonden volgen en voorzitter Guido Caerts, die sedert twee jaar de fakkel van mevr. An Schroé heeft overgenomen, wil de 50ste editie aangrijpen om het belang ervan te onderstrepen. Hij betreurt het feit dat de Achelse Kluis recent door de politieke lokale overheden te eenzijdig werd benaderd als een ideale toeristische poort met enorme grensoverschrijdende economische kansen. Hij en vele anderen pleiten ervoor om het religieuze karakter van deze plek als oorsprong én toekomst te willen behouden. Dat is de ziel van de Kluis!

Abdijavonden pleit sterk voor het behoud van de religieuze poort van de Achelse Kluis De start Op 25 september 2000 was Bert Claerhout in Achel te gast als eerste spreker bij de start van de Abdijavonden. Onderwerp van de lezing toen: ‘Geloven in deze tijd’. Wie er bij was, herinnert zich nog het gedrum om een plaatsje te bemachtigen in de oude kapittelzaal. De opkomst was zo massaal dat een vijftigtal geïnteresseerden onverrichterzake huiswaarts moest keren. Om veiligheidsredenen werden de 49 volgende lezingen in de abdijkerk gehouden. Bert Claerhout Ruim twaalf jaar later, maandag 19 november 2012, wordt de 50ste Abdijavond georganiseerd. Voor deze jubileumavond heeft de organisatie opnieuw de spreker van het eerste uur, Bert Claerhout, uitgenodigd. Intussen heeft de secularisering verder om zich heen gegrepen en zijn onze kerken leger dan ooit. Ook de eeuwenoude religieuze traditie van de Achelse Kluis staat onder druk. Toch heeft

geloven vandaag voor Bert Claerhout (1950) nog zin en zijn spirituele pleisterplaatsen als deze in Achel belangrijker dan ooit. Zelf heeft hij intussen een hele weg afgelegd, van ‘Tertio’ naar ‘Kerk en Leven’, telkens als hoofdredacteur, met een beklijvende onderbreking van een aantal meeleefmaanden bij de trappisten in het Marokkaanse Midelt. De kracht van de oude kloostertraditie Het concept van de Abdijavonden is de afgelopen twaalf jaar onaangeroerd gebleven. Start: telkens om 19.30 uur met de completen. Die dagsluiting, samen met de monniken, is voor het organiserend comité onvervreemdbaar verbonden met de lezing. Heel wat sprekers gaven te kennen onder de indruk te zijn van dit ingetogen gebeuren. Ook aan het grensoverschrijdend karakter, alternerend een Nederlandse en een Vlaamse inleider, is de organisatie trouw gebleven. De ruime opkomst die er telkenmale genoteerd werd, toont aan dat er vandaag wel degelijk belangstelling is voor spiritualiteit en dat de Achelse Kluis naast een toeristische poort met meer en meer potentie, vooral en essentieel een religieuze plek is en blijft.   Om te noteren: Feestelijke 50ste editie van de Abdijavonden in de Achelse Kluis 50ste Abdijavond: maandag 19 november, 19.30 uur Na afloop van de jubileumlezing wordt de aanwezigen een receptie aangeboden in het gastenhuis van de abdij. Tekst en foto: Luk Van de Sijpe.

Bernard Kempplein 1a · 3930 Hamont-Achel · T 011 803016 · sb.hamontachel@standaardboek.com 2

3

4 17

16

30 37

52

25

38

69

41

43

50

85

86 96

102

103

87

51

66

72

73

78

79

74 80

83 89

97

98

99

105 111

58

65

88

104

44

57

71

15

35

42

64

77

14

22

34

56

70

13

29

82

95

110

12

28

49

63

76

11 21

33

48

62

10

27

55

81 84

26

47

61

75

9

40

54

68

8

20

39

53

67

7

32

46

60

6 19

31

45

59

18

24

23

36

5

91

92

100 106

112

90

93

101 107

108

De volkstuin van Hamont start volgend jaar 2013 weer met een nieuw bloemschikjaar. Eén keer per maand wordt er bloem geschikt, en dit in vier verschillende groepen: op maandagmiddag van 14 tot 16 uur,

dinsdagavond en vooral voor beginners ook op woensdagavond van 20 tot 22 uur. Voor verdere inlichting kunt u terecht bij Vanbriel Fons, Voldersstraat 13 3930 Hamont 0032 11/448825 of via e-mailadres: secretariaat@hamontvolkstuin.be

Met Gezinsbond Achel naar nieuwe bib Sinds kort is de bibliotheek van Achel verhuisd naar een nieuwe locatie. Ze is nu gevestigd in het nieuwe Michielshof. Op 10 december om 20 uur wil de Gezinsbond Achel iedereen graag uitnodigen voor een gezellige avond in de nieuwe bib.

De bibliothecaris geeft informatie over het bibliotheekgebeuren en afwisselend wordt er geluisterd naar een oud-Achelaar die zijn cursiefjes declameert en in het dialect over van alles en nog wat gaat vertellen. Ben je benieuwd? Kom dan luisteren in de bib op 10 december 20 uur. Iedereen is welkom!

Elke week is een kadobon van Standaard Boekhandel t.w.v. € 5,- te winnen met de puzzel. Stuur de oplossing met uw naam, adres en tel.nr. naar wedstrijd@hacweekblad.eu of lever de juiste oplossing in bij ons kantoor aan de Stationsstraat 41 te Hamont-Achel. Uiterste inleverdatum voor deze puzzel: 20-11-2012, 16 uur. Veel succes! De oplossing van vorige week was 'Spandoek.' De kadobon (af te halen bij HAC Weekblad) is gewonnen door: A. Verhoeven, Achel Statie 68. Proficiat!

• Multimedia • Cadeaubonnen • Lotto! • Boekenbonnen

Je vindt er meer dan je zoekt 1

Nieuw jaar bloemschikken

WIN EEN KADOBON VAN STANDAARD BOEKHANDEL!

DEZE PUZZEL WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

• Boeken en strips • Tijdschriften • Dagbladen • Wenskaarten

Donderdag 8 november zijn de peuters van De Toverfluit een herfstwandeling gaan maken in de bossen van Gastel. De peuters hebben die ochtend naar mooie paddenstoelen gezocht. Ook hebben ze herfstbladeren, mos en dennenappels verzameld. Ook door de plassen water lopen was voor de meeste peuters erg in trek. De peuters hebben dan ook erg genoten van deze herfst wandeling. 

109

94

Van links naar rechts: 1 soort broodje - 5 rij voertuigen - 9 rivier in Spanje - 12 langlauftraject - 16 in orde - 17 binnen - 19 in werking - 20 opening - 21 bovenmatig - 22 varkenshok - 23 loofboom - 24 nevelsluier - 26 welzijnswerker - 28 deel v.h. been - 29 zangnoot - 31 geweldig - 33 wafeltje 36 uitgang - 39 drank - 40 voorschrift 42 telwoord - 43 snel - 45 ovenkrabber - 47 indianentent - 49 wachthuisje - 51 roofdiertje - 53 edelgas - 55 vrijgevig - 56 schrijfgerei - 57 militair voertuig 59 ondernemingsraad - 61 ongevuld 63 gevecht - 65 zanggodin - 66 op die manier - 67 windrichting - 69 vordering - 71 dwaas - 72 paardje - 73 kerstbrood - 75 werk- schuw - 76 vlak - 78 zuivelproduct - 80 eveneens - 81 hevig - 82 landelijk - 83 nageslacht - 84 kunsttaal - 86 padvinder - 89 gebergte in Rusland - 92 telefonisch bericht - 95 spijskaart - 97 lichaamsdeel - 98 afloop - 100 zenuwtrek - 101 schijf - 102 voor de middag - 103 nep - 105 gaap - 107 warme drank - 109 lidwoord 110 celdeling - 111 ribbenstoot - 112 stadsdeel - 113 wandeling.

113

Ontdek meer en andere puzzels in onze puzzelboeken en tijdschriften

Van boven naar beneden: 1 geldstraf - 2 grote bijl - 3 Georgië op internet - 4 bundel papieren - 6 dierengeluid - 7 open plek in een bos - 8 griezelig - 9 ik (Lat.) - 10 palmmeel - 11 luitenant - 12 rivier in Gent - 13 zelfstandige persoonlijkheid - 14 bolstaande plooi - 15 strandmeer - 18 smal - 21 gaard - 25 berouw - 27 lofdicht - 28 grondsoort - 30 schaakstuk - 32 uniek - 34 Europese hoofdstad 35 afsluitmiddel - 37 kledingmaat - 38 verbouw - 40 plaats in Luxemburg - 41 vloerkleed - 43 angst - 44 grondtoon - 46 dicht - 48 wondvocht - 50 slaapplaats - 51 hoofddeksel - 52 drank met vruchten - 54 familielid - 57 grof weefsel - 58 vertaler - 60 mannelijk dier 62 schadelijke stof - 64 vaardigheid - 65 voorzetsel - 66 dierentuin - 68 hevelfles - 70 inentingsstof - 72 behaagziek - 74 romp v.e. beeld - 76 priem 77 belang - 78 vogel - 79 cilinder - 84 hoofd v.e. moskee - 85 kledingstuk - 87 gebak - 88 vreemde munt - 90 rijtoer - 91 oplettendheid - 93 trend - 94 paar - 96 vliegende schotel - 98 hulde - 99 zet - 101 klap - 104 spil - 105 Japans bordspel - 106 persoonlijk vnw. - 108 vogelproduct. 72

84

48

30

8

54

108

13


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

PAGINA 21

Gelijkspel SV Budel bij Sportclub Irene

rood-Wit'67/Nyrstar gelijk

Qua inzet en beleving was de wedstrijd bij Sportclub Irene een groot verschil met de wedstrijd bij Rood Wit ’62 van twee weken geleden, maar helaas bleef de verdiende overwinning in deze wedstrijd uit. Na 90 minuten, waarin het elftal van Ralf de Haas voor elke bal gevochten heeft, stond er een 1-1 stand op het scorebord.

Op een veld waarop de spelers vaak uitschoven werd het 1 – 1. RoodWit'67/Nyrstar verloor de meeste duels (met uitzondering van Sven Vrijdag), het was niet fel genoeg en de Roggel spelers waren steeds net iets eerder bij de bal. Roggel was daardoor meer aan de bal.

SV Budel, dat vandaag niet kon beschikken over de geschorste Leon van Exel en de geblesseerde Dennis Verstraeten, begon fel aan de wedstrijd. Al binnen tien minuten werden de eerste kansen gecreëerd. De aanvallers van SV Budel mogen geregeld door richting de doelman van de ploeg uit Tegelen, maar weten de bal nog niet te scoren. Ook enkele corners komen gevaarlijk voor de goal, maar de scrimmage die ontstaat voor het vijandige doel levert ook geen doelpunt op. Vijf minuten voor rust krijgt SV Budel onterecht een strafschop tegen. De jonge scheidsrechter, die de gehele wedstrijd ontsiert met vreemde beslissingen aan beide kanten, gaat hierbij wel enorm in de fout. Don Driessen komt uit zijn doel en stompt de bal weg, maar de scheidsrechter vond de opgetrokken knie, iets wat vrij normaal is voor een doelman om in de lucht op de been te blijven, te hoog en geeft een strafschop. De strafschop wordt zuiver binnen geschoten en SV Budel lijkt van slag. Vlak na dit voorval kan Sportclub Irene nog op 2-0 komen, maar Don Driessen redt fraai. In de tweede helft begint SV Bu-

del nog feller dan voor de rust. In de 50e minuut stuurt Roy Claassen de bal diep op Rik Bogers en deze schiet de bal fraai in de lange hoek achter de ingevallen doelman van Sportclub Irene. SV Budel lijkt erop en erover te willen, maar deze reservekeeper van Sportclub Irene ontpopt zich tot de man van de wedstrijd aan de kant van de gastheren. Een vrije trap van Roel Duisters en een afstandschot van Stephan Lammers slaat hij uit de kruising, terwijl hij zijn doel ook schoon houdt als Stijn Beerten voor zijn doel verschijnt. Omdat SV Budel blijft aandringen komt er ook meer ruimte achterin, maar Don Driessen maakt geen fouten meer. De laatste minuten lijkt de energie weg bij SV Budel om nog vol voor de drie punten te gaan. Na 90 minuten spelen fluit de 23-jarige scheidsrechter Manders uit Keldonk voor het laatst en moet SV Budel genoegen nemen met één punt. Helaas wist SV Budel niet de drie punten te pakken waar het recht op had, maar zeker in de tweede helft zijn de kansen er geweest. Vanaf nu heeft SV Budel zes thuiswedstrijden om de gevaarlijke 8e plek te verlaten en om weer aansluiting te vinden met de subtop. Komende zondag is de eerste van deze reeks thuiswedstrijden tegen Baarlo. De wedstrijd start om 14.30 uur. Opstelling SV Budel: Don Driessen, Michiel Henkelman, Bas van Dooren, Mikel de Windt, Stijn Beerten, Stephan Lammers, Rik Bogers, Roy Claassen (68’ Jeroen Bogers), Steef Vasen, Roel Duisters en Maarten Henkelman (63’ Jasper Beerten).

Jens van Leeuwen is de Pupil van de Week bij SV Budel-Baarlo. Pupil van de week Pupil van de Week bij SV Budel Baarlo is Jens van Leeuwen. Jens is 9 jaar en is aanvaller van SV Budel E4 en gaat doordeweeks naar De Schatkist waar hij in groep 6 zit. Zijn favoriete club is PSV en zijn favoriete speler is Messi van FC Barcelona. Bij SV Budel is Jens fan van Lars van Meijl. Lars speelt pas in de B1, maar geeft de E4 training en laat ze zien hoe het moet! Naast voetballen springt Jens graag op de trampoline en gaat hij graag skiën. Omdat dat laatste niet in Nederland gaat, zie je Jens ook vaak voetballen op het pleintje, of is hij achter zijn computer bezig met vrienden of met zijn hobby muziek! Jens, heel veel plezier als Pupil van de Week!

Door de matige resultaten had Marc Piron enkele spelers een andere plaats gegeven. Voor sommige spelers pakte dat goed uit, maar voor een enkeling was het geen verbetering. Binnen 10 minuten had het al 2 – 2 kunnen zijn, want zowel aan Roodwit- als aan Roggelzijde waren er 2 opgelegde kansen. Maar zoals zo vaak dit seizoen, veel kansen maar te weinig goals. Die kansen waren er in deze wedstrijd veel minder. Het was RoodWit'67/Nyrstar dat in de 31e minuut op voorsprong kwam en dat was nog verdiend. Het was een goal om van te genieten. Steffen Hendriks werd op links schitterend aangespeeld. Steffen passeerde in het 16 meter gebied zijn tegenstander, liep met de bal naar de achterlijn, balletje teruggelegd en de toelopende Ruud Poukens rondde beheerst af 1 – 0. Hierna gebeurde er voor de theepauze weinig meer. Na rust bleven de Roodwitters veel te

lief en waren het weer de Roggel spelers die de duels wonnen. Na 12 minuten was het John Gielen die zelfs vanaf de middenlijn een bal richting de Roodwit goal schoot en kon Roy Kooiman ongehinderd de bal in de verste hoek leggen 1 – 1. Twee minuten later een copie van de Roggel goal maar dan aan de andere kant. Tom Peeters schoot de bal van ver richting de Roggel goal, Robin van Vuurden kon ongehinderd op goal schieten alleen ging de bal niet in de verste hoek maar ging net langs de verkeerde zijde van de paal. Even later had Roggel voor kunnen staan ware het niet, dat Sven Vrijdag een inzet van John Gielen op de doellijn kon tegenhouden. Drie minuten later werd Mart Tunissen de diepte in gestuurd en schoot Robin van  Vuurden uit diens voorzet net over. Vier minuten hierna dachten enkele spelers van  RoodWit'67/Nyrstar dat de bal uit een scrimmage de doellijn had gepasseerd maar dit was moeilijk te zien. Al met al was het een terechte uitslag. Maar beide ploegen in de onderste regionen, had thuis tegen een concurrent gewonnen moeten worden. Volgende week de uitwedstrijd naar koploper RKESV uit Ell. Er zullen meer duels gewonnen moeten worden, met nog meer inzet.  

Gift voor jeugdkeepers SV Budel Onlangs heeft SV Budel bezoek gehad van mevrouw Davids. Mevrouw Davids had de jeugdafdeling van SV Budel een gift doen toekomen, waarvoor wij onlangs nieuwe keeperstrainingsmaterialen van hebben aangeschaft. Deze materialen zijn aangeschaft omdat haar echtgenoot, wijlen Paul Davids, jaren lang het doel van SV Budel heeft verdedigd. De materialen zijn afgelopen week overhandigd aan de keeperstrainers van de jeugd en zijn ook meteen in gebruik genomen. Paul Davids werd in 1951 lid van SV Budel als twaalfjarige jongen en werd op zijn 16e keeper van het eerste elftal. In de jaren dat Paul het doel verdedigde is SV Budel gepromo-

E1 Rood-Wit'67 kampioen: Lieke, Jelte, Mathijs, Jens, Raul, Kenan, Mika, Tom en Dennis gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap! Een geweldige prestatie, waar jullie als team trots op mogen zijn!

Jaarvergadering

Mevrouw Davids ontvangt uit handen van jeugdvoorzitter Bart Hovens een mooie bos bloemen als dank! veerd van de derde klasse naar de uit handen van jeugdvoorzitter eerste klasse. Mevrouw Davids is Bart Hovens een schitterende bos bedankt voor haar gift en ontving bloemen.

Op donderdag 22 november vindt de jaarlijkse algemene vergadering van SV Budel plaats.

uur zowel mondeling als schriftelijk aanmelden bij de secretaris van sv Budel de heer Frans Luys, email: FransLuys@svBudel.nl

De vergadering begint om 21.00 uur in het clubgebouw aan de Poelderstraat 4 te 6021 JM te Budel.

Naast de verslagen van de algemene ledenvergadering , van de secretaris en de penningmeester staan ook de Begroting 2012-2013, de vaststelling contributies 2013 - 2014 en de verkiezing van bestuursleden op de agenda.

Leden die zich willen kandideren voor het bestuur, kunnen zich tot uiterlijk 22 november 2012 te 21.00

SPOrT  PrOGrAMMA’S  UITSLAGeN  SPOrT  PrOGrAMMA’S  UITSLAGeN  SPOrT VV MAArHeeZe

Uitslagen jeugd zaterdag 10 november: Roggel A1-Maarheeze A1............................................ 0-2 SVH '39 B1-Maarheeze B1 ........................................... 3-1 Maarheeze C1-Haelen C1 ............................................ 5-0 Maarheeze C2...............................................................Vrij Brevendia D1-Maarheeze D1 ....................................... 1-2 Merefeldia D3-Maarheeze D2...................................... 3-0 DESM E1-Maarheeze E1 .............................................. 7-1 Veritas E1-Maarheeze E2 ............................................. 7-3 DESM E2-Maarheeze E3 .............................................. 1-7 DESM E3-Maarheeze E4 ............................................ 14-0 SV Budel F2-Maarheeze F1.......................................... 1-5 RKMSV F3-Maarheeze F2 ............................................ 2-7 Laar F6-Maarheeze F3 ................................................. 0-4 Maarheeze F4-Laar F7 ................................................. 2-6

Programma zaterdag 17 november 15:00 uur: Heythuysen/Leveroy A1-Maarheeze A1 15:00 uur: Laar B2-Maarheeze B1 13:00 uur: Helden C1-Maarheeze C1 13:00 uur: Helden C2-Maarheeze C2 12:30 uur: DESM D1-Maarheeze D1 09:00 uur: Laar D4-Maarheeze D2 09:45 uur: SHH E2-Maarheeze E1 (uitgesteld) 10:00 uur: RKESV E1-Maarheeze E2 09:30 uur: FC ODA E5-Maarheeze E3 11:00 uur: Merefeldia E5-Maarheeze E4 09:30 uur: Brevendia F1-Maarheeze F1 11:00 uur: RKSVO F2-Maarheeze F2 11:00 uur: RKSVO F4-Maarheeze F3 Maarheeze F4 = vrij Meer op www.vvmaarheeze.nl

rOOD-WIT'67/NYrSTAr

Uitslagen zaterdag 10 november: RoodWit’67/Nyrstar A1 – Linne A1 ............................1 - 6 RoodWit’67/Nyrstar B1 – HEBES B1 .........................23 - 1 RoodWit’67/Nyrstar C1 – RKESV C1 ...........................4 - 3 RoodWit’67/Nyrstar C2 – Roggel C2 ..........................5 - 1 RoodWit’67/Nyrstar D1 – Panningen D3 ....................7 - 1 RoodWit’67/Nyrstar E1 – Sv Budel E4 ........................6 - 3 RoodWit’67/Nyrstar E2 – Panningen E4.....................0 - 0 RoodWit’67/Nyrstar F1 – Koningslust F1 .................19 - 0 RoodWit’67/Nyrstar F2 – RKMSV F4...........................7 - 2 RoodWit’67/Nyrstar F3 – RKMSV F5.........................12 - 1 Zondag 11 november: RoodWit’67/Nyrstar 1 – Roggel 1 ..............................1 - 1 Panningen 3 - RoodWit’67/Nyrstar 2 .........................3 - 4 RoodWit’67/Nyrstar 3 – Brevendia 4..........................2 - 1 DESM 4 - RoodWit’67/Nyrstar 4 .................................2 - 4

Programma jeugd zaterdag 17 november: 15.00 uur: RKSVO A1 - RoodWit’67/Nyrstar A1 16.00 uur: SHH B2 - RoodWit’67/Nyrstar B1 13.00 uur: RKMSV C1 - RoodWit’67/Nyrstar C1 12.00 uur: RKVB C2 - RoodWit’67/Nyrstar C2 11.30 uur: DESM D2 - RoodWit’67/Nyrstar D1 10.00 uur: RKSVO E2 - RoodWit’67/Nyrstar E1 10.00 uur: MMC Weert E6 - RoodWit’67/Nyrstar E2 09.00 uur: Sv Budel F3 - RoodWit’67/Nyrstar F1 10.00 uur: DESM F2 - RoodWit’67/Nyrstar F2 Programma senioren zondag 18 november: 14.30 uur: RKESV 1 - RoodWit’67/Nyrstar 1 10.30 uur: RoodWit’67/Nyrstar 2 – Helden 3 12.15 uur: MMC Weert 4 - RoodWit’67/Nyrstar 3 10.00 uur: RoodWit’67/Nyrstar 4 – MMC Weert 6 Meer info op www.roodwit67.nl

ZAALVOeTBAL BUDeL

Programma 19 november sporthal Zuiderpoort, 2e klasse: 19 uur: ViaViela Weert-FC Upstairs / Mulder Hekwerk 20 uur: Auto Vlassak-ZVV Helmi's Kafee 21 uur: Advantive-ZVV Final Touch Grafische Afwerking 22 uur: ZVV van Deurzen Heftrucks-SJG Weert Meer op www.bzk-budel.nl

Sport


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

De Amateurcoach: Verslag | Speelronde 13 Zes wedstrijden stonden er in Speelronde 13 op het programma. De drie Belgische ploegen kwamen op zaterdagavond in actie. Achel VV en KFC Hamont 99 hielden elkaar in een spannende wedstrijd in evenwicht; 1-1. Excelsior Hamont liep bij Opglabbeek tegen de eerste nederlaag van het seizoen op in de 13e speelronde. Op zondag mochten de Nederlandse ploegen aantreden. Verloren werd er deze keer voor het eerst dit seizoen door niemand. SV Budel en Rood Wit '67/Nyrstar speelden beide met 1-1 gelijk, VV Maarheeze versloeg koploper Bruheze met 2-0 en FC Cranendonck versloeg SjVV met maarliefst 0-4! De hoogste scores waren deze week dus afkomstig uit Nederland, terwijl die de afgelopen week vooral uit België kwamen. Een omslagpunt, of een eenmalige gebeurtenis? We zullen het volgende week gaan meemaken! Stand: De Amateurcoach Zoals gezegd zijn de hoge punten gehaald door spelers aan de Nederlandse kant van de landsgrenzen. In de top van de weekscore staan daardoor een hoop 'nieuwe' namen die nog niet eerder zo hoog scoorden. Erik van den Hurck is met zijn team 'Gnieders United' de weekwinnaar geworden met 50 punten. Ook de tweede plek is voor een 'speler' van FC Cranendonck; Rob Slenders met 'FC Cranendonck' wist 46 punten te behalen deze week. Om het feest compleet te maken bij de blauw-zwarte formatie komt ook de nummer drie uit dezelfde hoek. Toon de Leest met 't Winkel' legt met 41 punten beslag op de 3e plek. In de totaalstand veranderd er weinig. Bovenaan het klassement werden er door de tegendoelpunten in België weinig punten behaald. Wendy Clement met 'FC de Hoegies' behaalde 16 punten en stijgt daarmee naar de koppositie met 368 punten. Karin Plompen met haar 'Oranje Duveltjes' blijft op een gedeelde tweede plek staan met 365 punten, ondanks haar weekscore van 13 punten. Voormalig koploper Wouter Coninx haalde slechts 10 punten en zakt een plekje.. 'KFC Excelsior Hamont 99' heeft nu 365 punten in

totaal en staat daarmee ook gedeeld tweede.

middelde score heeft van 6.500 na 10 wedstrijden.

Stand: De Gouden Schoen Ook in dit klassement 'nieuwe namen' ten opzichte van andere weken. Philip van Kemenade (FC Cranendonck) wist tweemaal te scoren en is met 10 punten de weekwinnaar. De tweede plek is met 9 punten voor de doelmannen Bart Verhoeven (FC Cranendonck) en Dennis van Esch (VV Maarheeze) die beiden de 0 wisten te houden en hun ploeg zagen winnen. De gedeelde vierde plek is met 8 punten voor drie scorende middenvelders; Klaas van den Wildenberg (FC Cranendonck), Rick van der Linden (VV Maarheeze) en Rob Slenders (FC Cranendonck). In het algemeen klassement neemt Jannes Janssen (Excelsior Hamont) de eerste plek op met een score van 7.000. Jannes moet echter nog 10 wedstrijden spelen om in aanmerking te komen voor een plek in de uiteindelijke ranglijst. Tom van Langendonck (Excelsior Hamont) moest drie tegendoelpunten slikken en zakt daarmee naar plek 2 met een gemiddelde score van 6.833 punten (11 wedstrijden). De derde plek is voor Bart Engelen (KFC Hamont 99) die een ge-

Topscoorders: Deze week werden er slechts 12 doelpunten gemaakt, maar topscoorder Bart Engelen (KFC Hamont 99) wist er in de derby tegen Achel VV weer één binnen te leggen en daarmee neemt hij met 13 doelpunten de koppositie alleen over. Gunther Peeters (Excelsior Hamont) is nog altijd geblesseerd en blijft op de tweede plek achter met 12 doelpunten. Twan Doeswijk (Achel VV) blijft op plek 3 staan met 7 treffers dit seizoen.

STAND De AMATeUrCOACH:

SPONSOrS De AMATeUrCOACH:

Positie en naam Teamnaam .............punten 1. Wendy Clement FC de Hoegies ....................368 2. Karin Plompen Oranje Duiveltjes................365 2. Wouter Coninx KFC Excelsior Hamont 99 ....365 4. Olaf Klooster OFC ....................................357 5. Dennis van den Hurck zurrik united ......................343 6. Robin van Vuurden rood-wit 67........................342 7. Koen Tijskens De Leeuwkes ......................341 8. Nico Biemans Biemus SV ..........................336 9. Naowarat Pinthong the Juks .............................333 10. Hubert Poppelmonde Excelsior .............................331 10. Ron Langers #fcc4 Trainen! .....................331 10. Toon de Leest 't winkel.............................331 13. Marcel Schildermans the winning team ..............328 Remon Kums MB FB 14. Bart Engelen Angels................................323 van Baarsstraat 8-A 15. Luuk Nouwen ExcelsiorDeken .............................321 6021 BH Budel 16. Jan van Hooff FC Wij .................................317 T: +31 (0)495 70 02 10 17. Daan Kooken De Kook..............................316 www.tradeandtax.com 17. Kevin Bruijnaers Schöne jungens .................316 info@tradeandtax.com 19. Erik Mulder HAC Boys............................314 20.Mark Drieman Finals .................................310 Programma Speelronde 14: Zondag 18 november 2012: SV Budel - Baarlo...............................................14.30 uur FC Cranendonck - RKSVO ...................................14.30 uur Laar - VV Maarheeze .........................................14.30 uur RKESV - Rood Wit '67/Nyrstar ...........................14.30 uur Hechtel FC - Achel VV ........................................14.30 uur KFC Hamont 99 - Stal Sport ...............................14.30 uur Excelsior Hamont - Sp. Lille ...............................14.30 uur

Toegevoegde spelers: Deze week is de 250e speler toegevoegd aan het systeem, dat betekent dus dat er inmiddels 10 spelers zijn toegevoegd tijdens het seizoen. Deze keer is Koen Wilbers (VV Maarheeze) toegevoegd. Koen is normaal speler van het reserveteam, maar mocht afgelopen zondag invallen voor doelpuntmaker Nisandro Estanista. Kijk voor al het voetbalnieuws uit Hamont, Achel & Cranendonck op www.amateurcoachhac.eu

Nieuw bij Sportivo: Bokwa fitness

Nieuw bij Sportivo: Bokwa fitness Vanaf nu kan iedereen bij Sporivo de nieuwste fitness rage Bokwa fitness, dansen op letters en cijfers, komen ontdekken. Bokwa is ontwikkeld door de internationaal bekende fitness personality Paul Mavi, een van de meest toonaangevende groepsfitness instructeurs in Los Angeles. Gebruik makend van zijn percussie achtergrond als musicus en danser omdat hij van Zuid-Afrikaanse afkomst is, ontwikkelde hij de afgelopen 8 jaar Bokwa fitness voor zijn eigen groepen. Vanwege de energieke muziek die gebruikt wordt, het plezier dat je beleeft en de vaste voorgeschreven stappen samen met de motivatie die dit brengt raken mensen helemaal verslingerd aan Bokwa fitness. Je hebt niet eens in de gaten dat je

tot wel 1200! calorieën verbrandt in een enkele sessie. Bokwa fitness deelnemers tekenen letters en cijfers met hun voeten tijdens het beoefenen van een energieke cardio workout routine. Dit alles op actuele hedendaagse muziek. Het concept dat geschikt is voor elke leeftijd schrijft al dansend de letters en cijfers zoals bijvoorbeeld de L,3.J en K en vele andere combinaties op de vloer. Introductie lessen zijn op donderdag 22 november om 20.30 vrijdag 23 november om 9 dinsdag 27 november om 19 onder leiding van Sanne Thijs en assistente Gina van Lierop. Ben je ook zo enthousiast, geef je dan snel op voor een proefles kosten hiervoor zijn € 5,Sportivo is te vinden aan de Sportlaan 1 in Budel.

Vrijwilliger bij Sensoor ZUIDOOST-BRABANT - Sensoor is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die met echte aandacht gesprekken willen voeren. Hoe dat precies werkt, komt aan bod in de uitgebreide basistraining, die nieuwe vrijwilligers volgen.

Aanmelden voor deze training kan tot 11 januari 2013. Meer informatie is te vinden op www.sensoor.nl/brabant of telefonisch te verkrijgen via 040-212 55 66. De training start 1 en 2 februari 2013.

De professionele coach

Het spel en de knikkers

Trade and tax is een jong en ambitieus belastingadvies- en administratiekantoor. Wij zijn er niet alleen voor financiële administraties (online boekhouden) en belastingzaken, maar bieden ook professionele begeleiding en ondersteuning op administratief, fiscaal en financieel gebied.

Binnen een vereniging of stichting moet vaak een hoop werk verzet worden om de gestelde doelen te halen. Daar komen een hoop regels bij kijken. Ook op fiscaal gebied.

Als sparringpartner en als klankbord. Voor ondernemende mensen; particulier, DGA of startende ondernemer, werkgever of ZZP’er. In zowel het bedrijfs- als het verenigingsleven. De toegevoegde waarde die wij bieden, ligt bij het signaleren van kansen en risico’s. Ons doel daarbij is het maximale rendement uit jouw financiële en fiscale positie te halen. De manier waarop we dat doen is persoonlijk en informeel. Dat waarderen onze klanten. Klanten die net als wij niet van dure woorden, maar van begrijpelijke taal houden. Zo stemmen we in grensoverschrijdende situaties de toepassing van de Belgische en Nederlandse belastingwetgeving op het gebied van onder meer btw, inkomsten-/personenbelasting (keuzeregeling) en sociale zekerheid zodanig op elkaar af dat er in beide landen niet te weinig, maar zeker niet te veel belasting wordt betaald. De juiste lijnen uitzetten, zonder het doel voorbij te schieten. Dat is wat ons anders maakt. Bovendien zijn wij aangesloten bij het Register Belastingadviseurs, de grootste fiscale beroepsvereniging van Nederland. Een kwaliteitswaarborg voor ‘meesters’ in belastingen.

PAGINA 22

Wie wil er niet fit en gezond Te denken valt aan de regeling voor de fondsenwerving, de regelgeving de giftenaftrek, de kantineregeling, de door gewijzigde het leven voorgaan? Dankzij vrijwilligersaftrek en het ondernemerschap (belastingplicht) in het algemeen. de wekelijkse gezondheidstip Wanneer is iemand bijvoorbeeld vrijwilliger en wanneer van sportcentrum Fitlife zal ditwerknemer? En hoe zit het met bestuurdersaansprakelijkheid voor eventuele zekerbelastingschulden geen probleem van de verenigingmeer of stichting?zijn. Voor Hetdeze week we gaat immers niet alleengeven om het spel, ook om deu knikkers. graagNetvolgende wijze raad mee: als bij voetbal, geldt binnen ons vakgebied dat de teamprestatie belangrijker is dan individueel resultaat. Sommige deelgebieden liggen buiten ons speelveld, maar overzien we wel. Op deze ter-

reinen werken wijVETTEN samen met ervaren specialisten die op eenONGEZOND VERZADIGDE TOCH NIET ZO vergelijkbare manier werken. Daardoor zijn we prima in staat ook op gebieden kunnen adviseren en dat te ontzorgen. Het isdeze verre van bewezen verzadigde vetten uit boter, kaas en melk ongeleveren wij in nauwe met Ebbenhage en zond Zo zijn, zoals vaaksamenwerking wordt gesteld. Defiscaal relatie tussen de vetten en gezondheid financieel adviseurs uit Waalre de nodige expertise en kennis voor onder meer Nederbelgendan en vermogende particulieren. Dat doen wetussen vetten en gezondheid hanzijn ingewikkelder gedacht. De relatie door kort op de bal te blijven spelen. gen onder andere af van je genen, leeftijd en leefstijl. Zuivel is juist ook gezond weten? Kijk op onze internetpagina of bel ons voor een peromdatMeer het veel vitaminen bevat. Kijk voor meer tips op www.fitlife-budel.nl soonlijke kennismaking.

SPOrT  PrOGrAMMA’S  UITSLAGeN  SPOrT  PrOGrAMMA’S  UITSLAGeN  SPOrT www.slimmeraandeslag.nl

BrIDGeCLUB BUDeL

Bridgeclub Budel / De Bonte Os Uitslag van donderdag 8 november 2012 Groep A 1. Rene Nies – Gerrit v Weelden ............................72,22% 2. Willi Ahrens – Els Kennis ...................................64,58% 3. Mieke v Weelden – Marie-Jean Wieching ..........56,94% Groep B 1. Anneke Mennen – Jopie Sienkiewicz 65,10% 2. Ans v Diesen – Els Groenen ...............................60,68% 3. Theo Aarts – Bep Osinski ...................................59,64%

LOOPGrOeP CrANeNDONCK

De gelopen tijden tijdens de volksloop: 7,1 km: Anneke van de Vorst ..........................................33.13 (1e) Patrick Richters ........................................................34.02 Maartje Voorwald ....................................................36.08

12,5 km: Geert Hertogs...........................................................52.09 Frans Valkenburg......................................................54.12 Marcel Groenen ........................................................55.11 Kees Hermans ..........................................................55.50 Liesbeth Groenen .....................................................59.44 Linda van den Einden ............................................1.00.57 Marjo van de Sterre ...............................................1.02.00 Jaenne Maas .........................................................1.02.25 Francien van Weert ...............................................1.05.26 André Heesterbeek................................................1.06.08 Peter Kuijken .........................................................1.08.44 Inge Jaspers ..........................................................1.11.06 21,1 km: Remco Schellingerhout .........................................1.26.09 Eric de Laat.................................................... 1.28.41 (PR) Twan Winters ........................................................1.29.52 Frank Hooghordel .................................................1.32.16 Hans Overman.......................................................1.39.35

Ron Groenen .........................................................1.44.45 Harrie Janssen .......................................................1.49.28 Henk van de Wildenberg .......................................1.52.43 Meer op www.loopgroepcranendonck.nl

Ledûb DS 4-HORNERHOF/HHC DS 5 ............................. 3-2 Ledûb DS 4-Asterix DS 1 .............................................. 0-4 Meer op www.ledubvolleybal.nl

LeDûB VOLLeYBAL

Programma vrijdag 16 november, thuis 20:00 uur: Reserven A-Hechtel FC Zaterdag 17 november, Thuis 14:00 uur: Duiveltjes A (U9)-GS Beek 14:30 uur: Damesploeg-Lutlommel Zaterdag 17 november, uit 10:00 uur: Kadijk SK-Debutantjes A (U7) 10:00 uur: Kadijk SK-Debutantjes (U6) 14:00 uur: Kattenbos Sp.-Preminiemen (U10) 14:30 uur: Kaulille F.C. B-Reserven B 14:30 uur: Opitter F.C.-Junioren (U21)

VC Polaris HS 1-Ledûb HS 1 ......................................... 3-1 Ledûb HS 5-Revoc/VCB HS 6 ........................................ 4-0 VC Athos '70 HS 1-Ledûb HS 3 ..................................... 3-1 Ledûb DS 1-Somas/Activia .......................................... 3-2 Ledûb DS 3-Minerva DS 2 ............................................ 4-0 Ledûb HS 2-VVC-Vught HS 2........................................ 4-0 VC Peelpush MC1-Ledûb MC 1 ..................................... 1-3 Ledûb DS 2-HORNERHOF/HHC DS 1 ............................. 3-2 Ledûb MB 1-PrismaWorx Stravoc MB 2 ....................... 4-0 Ledûb HS 4-Tupos HS 1 ................................................ 0-4 Ledûb MC 3-Voluntas MC 1 ......................................... 0-4 Ledûb MB 2-Avoc (America) MB 1 ............................... 0-4 Ledûb DS 5-HORNERHOF/HHC DS 4 ............................. 0-4

K. ACHeL VV

Zondag 18 november, thuis 10:00 uur: Kadetten B (U15)-K. St. Elen 10:00 uur: Duiveltjes (U8)-GS Beek

10:00 uur: Duiveltjes B (U9)-E. Neerpelt B Zondag 18 november, uit 10:00 uur: SK Bree-Scholieren (U17) 10:00 uur: Lutlommel VV-Kadetten A (U15) 10:00 uur: E. Neerpelt-Preminiemen (U11) 10:00 uur: Sp. Lille-Debutantjes B (U7) 14:30 uur: Hechtel FC-1e elftal Meer info op www.achelvv.be

Sport


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

Site Sinterklaasjournaal gemaakt in Budel 11 november-viering Sinds deze week staat www.sinterklaasjournaal.nl online van de Nederlandse publieke omroep NTR. Voor het vijfde jaar op rij maakt het internetbedrijf Keistoer uit Budel met plezier de website en de app voor mobiele apparaten.

Hamont-Achel heeft in onze provincie een stevige 11-novemberviering. Het wordt stilaan een traditie. Sinds jaren werkt een werkgroep, het RAF-Comité Hamont-Achel aan een goed uitgebouwde organisatie.

Door Bert Slenders

Eén van de succeselementen is het feit dat de viering niet alleen meer draait rond het ‘vereren’ van oud-strijders maar dat deze herdenking geactualiseerd is. Even belangrijk is de betrokkenheid van de jeugd bij dit evenement: de kinderen van het 4de studiejaar uit Achel en een grote groep van de scoutsleiding van Hamont. Via de nodige media wordt ook de plaatselijke bevolking aangesproken en die laat zich ook steeds meer zien. Uit erkentelijkheid doet het stadsbestuur van Hamont-Achel ook haar duit in het zakje en ondersteunt zij het comité en ontvangt zij de aanwezigen in het Michielshof op een receptie. Bij de herdenking wordt niet alleen stilgestaan bij de gesneuvelden van WO I maar ook bij de oorlogsslachtoffers van WO II. De organisatie was ook dit jaar volgens het boekje: plechtige

Wie www.sinterklaasjournaal.nl opstart zal een bijzonder kleurrijke en beweeglijke site op zijn of haar scherm zien verschijnen. Op de pagina staan een hele hoop pepernoten, vliegende hartjes, pietermannen en talloze dingen waar je op kunt klikken. Zoals een radio met Sinterklaasmuziek en verschillende spelletjes. Na de eerste Sinterklaasjournaal uitzending van dit jaar liep het meteen storm op de site. Jos van de Laar van Keistoer: “De NTR wil de uitzending nog meer koppelen met internet. Op maandag zeiden ze op televisie dat er nog heel belangrijk nieuws was dat alleen op internet te zien is. Er kwamen zoveel bezoekers tegelijk op de site af, meer dan 150.000, zodat de pagina tijdelijk langzaam was.” Keistoer heeft ook een mobiele app gemaakt voor bijvoorbeeld de iPad, waar kinderen onder meer kleurplaten kunnen inkleuren en filmpjes kunnen terugkijken. Hoe is het een relatief klein bedrijf als Keistoer eigenlijk gelukt

Herdenking Wapenstilstand WO I is in de kerk van Hamont om zo’n grote opdracht binnen te halen, vragen veel mensen zich wellicht af. “We zijn er trots op dat we bekende klanten zoals RTL en NTR hebben. We zijn een keer bij de NTR binnen gekomen met een hele kleine opdracht. Doordat we daarvoor ons stinkende best hebben gedaan zijn ze ons voor meer projecten gaan vragen en zijn we uiteindelijk bij het Sinterklaasjournaal terecht gekomen.” Jos benadrukt dat Keistoer zich net zo hard en graag inzet voor lokale bedrijven. Het leuke van de site is dat Keistoer zelf mag meedenken voor de invulling ervan, legt Jos uit. “In het Sinterklaasjournaal is de postbode verliefd geworden op het Dolores personage, dus hebben we bedacht om hartjes op de site rond te laten zweven. Het is leuk als je ook mag meedenken met

zulke dingen.” Elk jaar gebeurt er wel iets als Sinterklaas naar Nederland komt, zoals vorig jaar een sleutel die kwijt was. Hierdoor is ook steeds de site anders. Zo hangen er nu nog geen tekeningen in het pietenhuis, dus worden kinderen aangespoord om tekeningen op de sturen naar de Sint via de website. “Zelf vind ik het dagspel op de site leuk. Je kan pepernoten oppakken en aan de zwarte piet geven, en dan kun je iedere dag een dagcadeautje krijgen. Vandaag is bijvoorbeeld het cadeautje het recept om zelf schuimpjes te maken. Ik wist het niet maar het is gewoon ei met poedersuiker in de oven, ik ga het zelf denk ik een keer testen.” Meer informatie over keistoer is te vinden op www.keistoer.nl. De link van de Sinterklaas site is www.sinterklaasjournaal.nl.

Prins Bert voorop tijdens 44-jarig bestaan! In een gezellig drukke en sfeervolle zaal van De Smeltkroes werden zaterdagavond de nieuwe Prinsenparen voorgesteld aan carnavalvierend Maarheeze. Na het aftreden van de oud-Prinsenparen was het nog even spannend. Een angstaanjagend figuur voegde verschillende eigenschappen en voorwerpen van het nieuwe jeugdprinsenpaar samen en toverde het nieuwe trio tevoorschijn: jeugdprins Niels (te Boekhorst), jeugdprinses Cella (van Seggelen) en jeugdadjudant Rik (van Montfort) Jeugdprins Niels is 11 jaar (bijna 12) en zit in groep 8C van de BS de Stapsteen. Zijn hobby’s zijn voetballen, badmintonnen, computeren en fietsen. De Jeugdprinses heet Cella, zij is 12 jaar oud en zit in groep 8 van OBS Cranendonck. Cella zit op turnen in Budel, hockeyt in het meisjes D1 team en ze danst bij Enjoy. Ook maakt ze deel uit van de dansmarietjes. Jeugdadjudant Rik is 11 jaar en zit in groep 8 op BS de Stapsteen. Carnaval vieren zit hem in het bloed: hij liep al verschillende keren mee in de optocht met Ut Toeternietoe. De toepasselijke yell van het Jeugdprinsenpaar: Wij zijn jeugdprins Niels, jeugdprinses Cella en jeugdadjudant Rik, Wij zijn samen één groot team, Feesten doen we met z’n allen, Samen gaan wij dit 44ste jaar knallen! Na de bekendmaking van het Jeugdprinsenpaar nam de span-

2011 een eigen handelsonderneming in de audio/video en huisautomatiseringsbranche. Hij is getrouwd met Esther en heeft 2 kinderen: Duke (4) en Rube (2). In plaats van een proclamatie heeft het Prinsenpaar een eigen rap. Hun leus is dan ook: Unne rappende Prins kredde nie meer, dus feest met ons mee, want ge leeft mer ene keer

Prinses Nancy (Schonkeren), Prins Bert (Kiggen) en Adjudant Mark (van Zon). ning nog verder toe. Geïnspireerd op de Blue Man Group kwam een drietal met maskers en grote trommels op het podium. Wie zouden het zijn? Na een serie foto's kwamen ze opnieuw op, maar nu in schitterende pakken: Prins Bert (Kiggen), Prinses Nancy (Schonkeren) en Adjudant Mark (van Zon). Prins Bert (42) is de zoon van medeoprichter van CV de Muuzevangers Bèr Kiggen. Hij is werkzaam bij de D+M Group. Prinses Nancy is werkzaam bij de gemeente Cranendonck als Teamcoördinator Bestuurs- en Management Ondersteuning. Ze hebben beiden een dochter uit een vorige relatie: Zanna (14) en Liv (11). Samen hebben ze een zoon: Jonas (4). Adjudant Mark is een goede vriend van de Prins. Hij heeft sinds

Deze Prinsenparen zullen gaan zorgen voor een onvergetelijk jubileumseizoen! Allereerst zullen zij op zondag 18 november de Muus gaan onthullen bij hun residentie: ’t Hof. Op 20 januari 2013 om 16.11 uur is de receptie van de beide Prinsenparen in De Smeltkroes. De overige activiteiten vindt u op de website van CV De Muuzevangers, www.muuzevangers.nl

PAGINA 23

mis in de parochiekerk, korte optocht onder leiding van fanfare Kempenbloei tot het oorlogsmonument, naamafroeping van de oorlogsslachtoffers en aanbrengen van individuele vlaggetjes, bloemenhulde en afsluitende toespraak van burgemeester Theo Schuurmans, die in de rand nog eens verwees naar de mars in Genk naar aanleiding van het Ford-drama. Na afloop was er ruim de tijd om met een glas te verbroederen… onder een duchtige noot van de fanfare Kempenbloei. Tekst en foto: Luk Van de Sijpe.

Onveilig gemonteerde kinderzitjes en fietsdragers De Fietsersbond en stichting VeiligheidNL slaan alarm over het toenemend aantal ongevallen, waarbij vooral ouderen, en vaders en moeders met kleine kinderen de brokkenpiloten blijken.

VeiligheidNL. “Als je eens goed om je heen kijkt weet je niet wat je ziet.” Specifieke baby- en kindercijfers zijn er niet, maar jaarlijks komen er 38.000 fietsers van 2 tot 17 jaar op een brancard terecht, van wie er meer dan 20 overlijden.

Door verschillende factoren is fietsen en achterop zitten een hachelijke onderneming geworden. Zo zijn de bagagedragers tegenwoordig vaak van erbarmelijke kwaliteit of slecht onderhouden, met ongelukken tot gevolg. Er komen bijvoorbeeld jaarlijks 4.000 paar kindervoetjes tussen de spaken. Bovendien vallen jongeren om als ze zware schooltassen op ondeugdelijke bagagedragers binden.

Bagagedrager Een ander probleem is de huidige bagagedrager. Fietsen worden tegenwoordig vaak gemaakt van lichte materialen zoals aluminium. Dat maakt de bagagedrager ongeschikt om iemand achterop te nemen. “Meer dan 25 kilo vervoeren is niet aan te raden”, zegt Kees Bakker van de Fietsersbond. “Mensen kopen daarnaast steeds vaker een oude fiets die ze buiten laten verroesten. Dat komt de bagagedrager niet ten goede.” Laat uw fietszitje en bagagedrager daarom door Bike Totaal Toon’s Bikes controleren op veiligheid. Zij kunnen u ook adviseren over andere veiligheidsmaatregelen op de fiets, zodat u vervelende ongelukken kunt voorkomen.

jonge ouders slordig met kinderzitjes Vooral jonge ouders maken er een potje van op de fiets en zijn erg slordig met de bevestiging van kinderzitjes. “Ze improviseren maar wat”, zegt Cees Meijer van

Budel's got Talent! Kun je zingen, dansen of iets anders speciaals, geef je dan nog snel op om op het podium je talenten te  tonen.

Jeugdprins Niels (te Boekhorst), prinses Cella (van Seggelen) en Jeugdadjudant Rik (van Montfort)

Op deze geweldige middag kunnen kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisscholen Budel, Gastel, Schoot en Dorplein laten zien wat ze in hun mars hebben. Ben je trainer,docent of coach en lijkt het je leuk om ook eens een optreden te geven voor de Budelse jeugd en hun ouders? Maak dan ook een leuke act en laat  zien wat de

kinderen kunnen. Doe je mee in je eentje, met vrienden of met je vereniging, geef je voor 1 december op bij Jan (Pepijn van Herstalstraat 36) of bij Nicky (Grootschoterweg 106), of via kvw@chello.nl Heb je nog vragen  bel naar Nicky; 0031 6-23494588. Na 1 december krijg je bericht hoe laat je op 27 december in de Reinder te Budel-Schoot wordt verwacht.

HAC Weekblad Dat léés je!


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

FC Cranendonck wint overtuigend

PAGINA 24

Achel VV - KFC Hamont  1-1

FC Cranendonck begon bijzonder fel en geconcentreerd aan deze wedstrijd tegen SjVV. Dit resulteerde al snel in enkele kleine kansjes. Met een tomeloze inzet werd SJVV bestreden en al snel kreeg FC Cranendonck loon naar werken. In de 9de minuut werd een bal diep gespeeld op Klaas vd Wildenberg die hier met volle inzet achteraan ging. De bal was eigenlijk net te hard en daardoor kon de SJVV doelman bij de bal komen. Gelukkig voor FC Cranendonck kon de SJVV doelman de bal niet klem pakken en liet hem los, waarna Klaas er als de kippen bij was om dit kadootje met een grote glimlach aan te nemen en de 0-1 kon intikken. Enkele minuten later kon FC Cranendonck alweer profiteren van enkele fouten in de SJVV achterhoede. Een verre bal op rechts naar Philips van Kemenade werd door de SJVV linksback finaal gemist. Philip kon de bal goed aannemen en een verre voorzet geven op Bram de Leest, die de bal terug kon leggen op de inkomende Rob Slenders. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor de SJVV doelman kansloos was en

Verdediger Roy van de Hurck op zoek naar aanspeelpunten FC Cranendonck al snel op een 0-2 voorsprong kon komen. Tot aan de rust waren beide ploegen verder aan elkaar gewaagd. FC Cranendonck gaf achterin niets weg en voorin konden nog wel enkele kleine kansjes worden afgedwongen, maar tot een doelpunt kwam het niet meer. Na de pauze kwam SJVV een stuk feller uit de kleedkamer. Zij konden zich enkele kansjes en 2 afstandschoten creeren, maar hier werd keeper Bart Verhoeven echt niet bang van. In de 60ste minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Een corner voor FC Cranendonck kwam bij

de volledig vrijstaande Philip van Kemenade en die liet deze kans niet glippen en liet de doelman alweer kansloos, 0-3. Toen was het voor FC Cranendonck erop en erover. 2 minuten later was het alweer Philip van Kemenade die een goede wedstrijd beloond zag met zijn 2de doelpunt. Op een diepe bal kon Philip de bal net voor de aanstormende doelman weg tikken, waarna hij vrij de 0-4 kon scoren. Hierna is FC Cranendonck niet meer in de problemen gekomen en kon de wedstrijd op een makkelijke manier naar zijn einde brengen.

Loopgroep Cranendonck bij de Valkenloop Na Eindhoven is deze Valkenloop ook zeer geliefd bij de lopers. Het parcours gaat door het Leenderbos en de Malpie. Een aantal lopers van Loopgroep Cranendonck deed de halve marathon om hun PR weer aan te scherpen of lekker te lopen door de prachtige natuur. Voor degenen die de halve in Cranendonck hadden gelopen was dit een ideale mogelijkheid. Eric de Laat haalde de doelstelling ruimschoots met een prachtige PR van 1.28.41. Hij was dit keer rustig gestart en liep het 2e deel van de marathon vele lopers voorbij. Heel goed gedaan! Twan Winters liep een vlakke race en haalde zijn doelstelling ook door

onder de 1.30 (1.29.52) te finishen. De snelste man was Remco Schellingerhout in 1.26.09. Frank Hooghordel is op de weg terug. Hij liep deze marathon in 1.32.16 en dit was zijn 2e beste tijd! Volgend jaar weer een aanval doen op je PR! Op de 12,5 km waren diverse loopsters en lopers aan de start. Vorig jaar was de te lopen afstand 12 km en zijn de tijden niet met elkaar te vergelijken. Snelste op deze afstand bij de mannen waren Geert Hertogs (52.09), Frans Valkenburg (54.12), Marcel Groenen (55.11) en Kees Hermans (55.50). Bij de vrouwen waren dat Liesbeth Groenen (59.44), Linda van de Einden (1.00.57), Marjo van de Sterre (1.02.00), Jeanne Maas (1.02.25) en Francien van

Weert (1.05.26). Op de kortste afstand ( 7,1 km ) was Anneke van de Vorst 1e bij de vrouwen en zij liet bijna 100 andere ( jongere vrouwen ) en vele mannen achter zich! Proficiat en heel goed gelopen. Opvallend was dat zij exact dezelfde tijd (33.13 ) had als vorig jaar. Verrassend goed liep Maartje Voorwald naar een prachtige 5e plaats in 36.08. Fijn dat er steeds meer leden ook aan wedstrijden meedoen. Hebt u ook interesse in lopen, trimmen, trainen en genieten van de buitenlucht? Informeer bij loopgroep Cranendonck: info@ loopgroepcranendonck.nl of bel naar Henk Snijders 0495-536626 of 06-12469084.

Winst en verlies voor Stepco Stepco BSW heeft de prachtige overwinning van vorige week dinsdag op Aris Leeuwarden (9277) geen vervolg kunnen geven in de uitwedstrijd tegen Eiffel Towers. Een geconcentreerd Stepco BSW

toonde zich volledig gelijkwaardig aan Eiffeltowers. De verdediging stak goed in elkaar en vooral de inside spelers trokken aanvallend de kar. Alleen Sjors Besseling gaf aanvallend niet thuis, waardoor Stepco een afmaker miste. In het derde kwart ging het mis voor Stepco.

Een veldscore van Van Kempen in de eerste minuut na rust (36-37) bleek het laatste wapenfeit voordat Eiffel met een sterke fullcourt press het aanvalsspel van BSW ontregelde. Eindstand 88-66. Op 17-11 om 20.00 uur speelt Stepco BSW thuis tegen GasTerra Flames in Weert.

FC Cranendonck nam nieuwe dug-outs in gebruik HAMONT-ACHEL - De Siggert is op zaterdagavond 10 november goed volgelopen voor de derby tussen Achel VV en KFC Hamont 99, de eerste in tien jaar. De eerste helft brengt niet zo heel veel. Achel heeft het vaakst balbezit, en Hamont voetbalt (te) weinig vooruit. Doelman Marnick Emmers moet na ruim tien minuten spelen redding brengen bij een kopbal van Twan Doeswijk (ex-KFC). Deze laatste wil graag scoren, maar zijn volgende doelpogingen zijn telkens buiten het kader. Beide teams blijven de bal rondspelen en daaruit volgt niet zo heel veel gevaar. Op het einde van de eerste periode drukt Hamont het gaspedaal in en is zo tweemaal dicht bij een doelpunt. Eerst kapt Bart Engelen zich vrij, maar redt thuisdoelman Lemmens in 2 maal. Op slag van rust vlamt Bart van dichtbij in het zijnet. De koffie wordt dan ook genuttigd bij een brilscore. De tweede helft wordt door beide teams met meer overgave gespeeld, en dat resulteert in méér overtredingen en gele kaarten. En opeens staat het 1-0. Speler-trainer Davy Peeters haalt van op een meter of 25 uit en knalt de bal onhoudbaar in de verste hoek. Daarmee worden de bezoekers ook wakkergeschud en dat resulteert al snel in een vlam van Kris Poelmans in de korte hoek, maar goalie Lemmens staat paraat. Bart Engelen kopt wat later de bal over de keeper, maar een verdediger redt vóór de lijn. Bart is bij die actie tegen de grond gegaan na contact met de doelman; protest van Jeroen Van Seggelen levert enkel een gele kaart op. Achel kan regelmatig tegenprikken, maar Marnick Emmers geeft geen krimp meer bij pogingen van Twan Doeswijk en de ingevallen Robin Schoofs. De wissel Van Seggelen - Quin-

ten valt goed uit; Kevin levert op 10 minuten van het einde de bal aan Bart Engelen die met een lob de gelijkmaker scoort. Peter Rutten krijgt nog een 2e geel kartonnetje te zien en mag op vijf minuten van het einde al gaan douchen. Hamont houdt stand en haalt zo uiteindelijk méér uit de match dan Achel, dat veldoverwicht onvoldoende in doelpunten kan omzetten. De penningmeester van VV is uiteindelijk de grote winnaar. KFC Hamont 99 mag volgende week thuis tegen Stal met een versleuteld  elftal gaan spelen; zonder Peter Rutten (rode kaart) en Jeroen Van Seggelen (3e gele kaart). Opstellingen: Achel: Roy Lemmens; Jonas van der Wiel; Jef Henkens; Bjorn Theuwen; Jan   Pauwels; Giovanni Gubbels (45 Robin Schoofs); Jan Smolders; Twan Doeswijk;  Mike Heunen; Werner van Leeuwen; Davy Peeters (75 Koen Cools) Hamont: Marnick Emmers, Gert Palmans, Mathijs Kusters (62 Wouter Vangerven), Ben Ceelen, Peter Rutten, Tom Rooyakers, Jeroen Van Seggelen , (79 Kevin Quinten), Bart Engelen (86 Thomas Jaeken), Kris Poelmans, Kevin Bosmans, Bert Kees. Doelpunten: 1-0 Davy Peeters (55), 1-1 Bart Engelen (81) Gele kaarten: Robin Schoofs, Werner Van Leeuwen, Jeroen Van Seggelen, Bert  Kees. Rode kaarten: Peter Rutten (2x geel, 84)

Kijk voor al het voetbalnieuws uit Hamont, Achel & Cranendonck op www.amateurcoachhac.eu

SPOrT  PrOGrAMMA’S  UITSLAGeN  SPOrT  PrOGrAMMA’S  UITSLAGeN  SPOrT BILJArTKrING CrANeNDONCK

Uitslag 2de Klasse: Wapen v. Budel 2-Nooit Volleerd ................................. 7-2 Horne/Hukske 2-De Poedels 2 ..................................... 2-9 De Borgh 2-De Bellevue 2 ........................................... 5-5 B.V. Elmo's 2-De Borgh 3 ............................................. 4-8 De Meulen 3-B.V. Elmo's 1......................................... 3-11

Kortste Partij: H.J. Gutensohn (Elmo's 1) 17 Beurten. Hoogste Serie: K. Wijnen (Borgh 3) 40.00% (20 v/d 50). Rel. Hoogste Partijmoy.: W. v/d Kruis (Bellevue 2) 201,38%. Beste Pers. Moy.: W. Slenders (Elmo’s 2) 1,583/1,16 = 136,47%. Hoogste Puntenscore: W. Slenders (Elmo’s 2) 24 Punten

Tussenstand Kampioenschap: 1. Het Wapen van Budel 1 ......................................... 7-39 2. De Bellevue 1 ........................................................ 7-36 3. Van Horne/’t Hukske 1 ........................................... 7-34 4. K.B.O. De Borgh 1 .................................................. 6-33 5. De Meulen 2 .......................................................... 7-29 6. De Poedels 1 .......................................................... 7-22 7. De Meulen 1 .......................................................... 7-17 Kortste Partij: R. Broers (Bellevue 1) 12 Beurten. Hoogste Serie: R. Broers 41.54% (27 v/d 65) Rel. Hoogste Partijmoy.: R. Broers 247,34% Beste Pers. Moy.: R. Broers 2,91/2,19 =132,88% Hoogste Puntenscore: R. Broers 19 Punten

Tussenstand Kampioenschap: 1. B.V. Elmo's 1 ........................................................ 10-77 2. K.B.O. De Borgh 3 ................................................ 10-69 3. Het Wapen van Budel 2 ....................................... 10-65 4. De Poedels 2 ........................................................ 10-60 5. B.V. Elmo's 2 ........................................................ 10-59 6. Nooit Volleerd...................................................... 10-57 7. De Bellevue 2 ...................................................... 10-52 8. K.B.O. De Borgh 2 ................................................ 10-50 9. De Meulen 3 ........................................................ 10-45 10. Van Horne/’t Hukske 2 ....................................... 10-43

Topscores Week 45: Klasse 1: Kortste Partij: Ad Pijnenburg (Meulen 2) 21 Beurten Rel. Hoogste Serie: R. Broers (Bellevue 1) 38,67% (29 v/d/ 75) Rel. Hoogste Partijmoy.: Ad Pijnenburg (Meulen 2) 135,50%

Uitslag 1ste Klasse: De Meulen 2-De Meulen 1........................................... 3-4 De Bellevue 1-Horne/Hukske 1.................................... 6-3 De Poedels 1-Wapen v. Budel 1 ................................... 0-9

Klasse 2: Kortste Partij: Joep kennis (Horne Hukske 2) 19 Beurten. Martin Biesmans (Poedels 2) 19 Beurten. Rel. Hoogste Serie: Fred Kuipers (Bellevue 2) 25,81% (8 v/d 31) Rel. Hoogste Partijmoy.: Joep kennis (Horne Hukske 2) 171,54%

TAFeLTeNNIS BUDILIA

Uitslagen afgelopen weekend: Budilia 1-Never Despair .............................................. 5-5 Budilia 2-Veldhoven 2 ................................................. 6-4 Taveres 2-Budilia 3 ...................................................... 1-9 Budilia 4-Unicum 3 ..................................................... 5-5 Budilia 5-Geenhoven 4................................................ 7-3 Budilia 6-Unicum 13 ................................................... 7-3 Flash 12-Budilia 7 ....................................................... 6-4 Budilia 8-Taverbo 6 ..................................................... 4-6 Budilia 9-ATTC 6 .......................................................... 9-1 V’hoven 16-Budilia 10 ................................................. 4-6 Helmond 2 -Budilia 11 ................................................ 3-7 Budilia 12-V’hoven 19 ................................................. 1-9 Budilia jeugd-Meppers 4 ........................................... 0-10 Meer informatie over tafeltennisvereniging Budilia vindt u op http://www.budilia.nl

ZAALVOeTBAL HAMONT

DBW FUTSAL - SCHUURMANS...............18:00 uur Hamont OMEGA - BEX ............................................ 18:00 uur Achel KISSEN - SQUADRA UNITED....................... 19:00 uur Achel RUMBA - FORFAIT .................................19:00 uur Hamont KLOK - FC 94 .........................................19:00 uur Hamont DVV/HAC WEEKBLAD - JOGA BONITO ........ 20:00 uur Achel Meer op www.rzvha.be

Sport


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

DE KLEINE

KOMEDIE MEDIE

TAPPERIJ & SCHENKERIJ

De Kleine Komedie zal, zoals een goede huiskamer betaamt, elke dag, 7 op 7, toegankelijk zijn van 's morgens 09.00 uur. Volg ons op Facebook! WWW.FACEBOOK.COM/KLEINEKOMEDIE

Time Out Brasserie - Feestzaal

Diverse wildsuggesties! gerechten vers bereid in eigen keuken tot ziens bij time out...ilse, piet, Ruben en simon Molenstraat 38 · 3930 Hamont-Achel Tel: 0032 11 622020 · www.time-out-hamont.be

ire Weerter Q-linam dinermo entjes door... Maarten Industriekade 58 6006 SJ Weert Telefoon 0031495452 549

partycentrumdesluis.nl

RESTAURANT MIKE 1 JANUARI KNALLEN MET ONZE

NIEUWJAARS SPECIAL!

KIJK VOOR HET KEUZEMENU EN RESERVATIE OP WWW.MIKE-ACHEL.BE

Ben er op tijd bij! Wij zijn alweer volop bezig met de menu’s voor de feestdagen, kijken jullie er ook naar uit? Reserveer dan tijdig een plaatsje! Openingstijden met de feestdagen: 24 december vanaf 17.00h 25 december vanaf 12.00h 26 december vanaf 12.00h

En met oud op nieuw weer onze spetterende all-in showavond vanaf 19.30h vol animatie en lekkernij. Info volgt nog!

RESTAURANT

Hamonterweg 142 Neerpelt Tel. 0032 11 806680 info@saloon-rodeo.be www.saloon-rodeo.be

Welkom in de gezelligste huiskamer van Neerpelt! De Kleine Komedie, gelegen aan de Kerkstraat in Neerpelt, wordt al jaren de gezelligste huiskamer van Neerpelt genoemd. De zaak onderging onlangs een complete make-over. Vanaf nu is jong en oud van harte welkom in deze gezellige Tapperij en Schenkerij, waar maar liefst meer dan 180 biersoorten de kaart sieren. Met De Kleine Komedie heeft uitbater Yuri Hegge een compleet nieuwe vorm gegeven aan het bruine café dat dit altijd is geweest. Zo wordt De Kleine Komedie nu gezien als een proeverscafé voor levensgenieters, waar de keuken open blijft tot minstens 2 uur ’s nachts. Naast de uitgebreide bierkaart, met allerhande bekendere en minder bekende bieren, biedt De Kleine Komedie ook een De Kleine Komedie... de gezelligste huiskamer van Neerpelt eetkaart aan met daarop o.a. verse, gegrilde hamburgers, uiteraard belegd met verse groentjes. Deze passen perfect bij de het aanbod biertjes dat er geserveerd wordt. Geen bieren van grote merken, maar eerder de specialere biertjes en kleinere merken kregen een plekje op de kaart. De Kleine Komedie heeft ook haar eigen huisbieren van ’t vat, zoals de Blonde, de Donkere en de Rosse Komedie. En ook tal van fruitbieren hebben hun weg naar de kaart gevonden. Naast bieren is er ook een ruim assortiment aan jenevers te verkrijgen, maar andere sterke dranken zijn er niet te vinden. Dit wordt volledig gecompenseerd door de uitgebreide kaart met warme dranken zoals verschillende koffie’s en 18 soorten, zelf geshakete ice-tea’s. Maar ook voor zoetigheden bij de koffie is iedereen hier aan het juiste adres. Een heerlijke cake, een muffin of een brownie erbij? Lekker toch! Ook is er een ruim leesassortiment aanwezig bestaande uit diverse dag- en weekbladen. Voor ieder wat wils dus! Wat De Kleine Komedie ook een huiselijke sfeer geeft, zijn de gezellige thema-avonden. Wat dacht je van een ‘After Work’-borrel op vrijdag? Uiteraard zorgt Yuri op deze avond ook voor de innerlijke mens, want er kan dan genoten worden van een hapjesbuffet of tapas. En op zondag is iedereen van harte welkom op de Jazz Night. Een avond vol heerlijk, toegankelijk jazzklanken die zorgen voor een speciale sfeer, erg gesmaakt bij de klanten. Daarnaast worden alle grote voetbalwedstrijden, wielerwedstrijden, tennismatchen,… uitgezonden op twee televisieschermen in de zaak. De Kleine Komedie is een gezellige tapperij en schenkerij waar alle leeftijden welkom zijn. De Kleine Komedie is 7 dagen op 7 geopend, steeds vanaf 9 uur ’s morgens. De keuken is iedere dag geopend tot minstens 2 uur ’s nachts. De Kleine Komedie draagt een persoonlijk contact met de klanten hoog in het vaandel, alsook de kwaliteit van hun producten. De Kleine Komedie is gelegen aan de Kerkstraat 11 in Neerpelt.

PAGINA 25

Is op zoek naar een

HULP IN DE BEDIENING Per direct zijn wij op zoek naar een enthousiaste, flexibele en spontane collega die ons team kan versterken; ook voor het weekend en in de avonduren (in onderling overleg). Ervaring is vereist. Contact opnemen kan tijdens openingsuren via onderstaande gegevens. Contactpersoon Chantal Feijen. Bernard Kempplein · 3930 Hamont Tel. 0032 11 730074 · www.bistronapoleon.be

Ook voor al uw feesten! Wij verzorgen ook al uw feesten en partijen!

Communies, lentefeesten, seminaries, bruiloften, enz. Wij staan garant voor een onvergetelijk en geslaagd feest in een uniek stijlvol kader.... Anne en Antoine · Villa Christina Stadswaag 8 · Hamont-Achel · 0032 11 446168 www.villachristina.be

BRASSERIE

Masalta More than just coffee

OOK TIJDENS DE FEESTDAGEN GENIETEN VAN DE GEZELLIGHEID EN SFEER BIJ EEN HEERLIJKE KOFFIE OF EEN VAN DE HUISBEREIDE GERECHTEN OP ONZE KAART! MA & DI GESLOTEN WO t/m ZO OPEN VANAF 9u00 ONZE KEUKEN IS DOORLOPEND OPEN VAN 9u00 tot 19u00 Koning Albertlaan 12 - 3910 Neerpelt - TEL: 011 91 34 91 E-mail: brasserie-masalta@hotmail.com

De Zevensprong • Restaurant • Arrangementen • Hotel • Catering • Meetings Openingstijden Maandag: gesloten Di.- Za. Keuken open 17-21 uur; lunch op afspraak Zondag Keuken open 17-20 uur; lunch op afspraak

Sint Odilialaan 81 · 3930 Hamont-Achel Tel. 0032 11 805680 - GSM 0032 478 354110 info@de-zevensprong.be - www.de-zevensprong.be

Een romantisch kerstdiner vóór twee, of op Kerstmis gezellig dineren met familie of vrienden? Kom dan naar restaurant Akropolis  Op 25 en 26 december is onze keuken open vanaf 15.00h Keuze uit 3 verschillende 3-gangen menu’s Reserveer tijdig!

Stationsweg 21 6023 AD Budel-Schoot T (0031)495- 496 311     www.akropolis-budel.nl


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

PAGINA 26

Stadsderby eindigt onbeslist: 1-1

Haasrode-AVOC Achel 3-0

De topper in 3A was de stadsderby Achel VV - KFC Hamont 99. Dat voetbal leeft in Achel mag wel duidelijk zijn als je 500 supporters over de vloer krijgt. Die zagen van in het begin een gedreven Achel en een terughoudend Hamont.

AVOC trad in Haasrode aan met Proost, Bauweraerts, Kellens, Ilsbroux, jehoul, Cloot en libero Gemels. Aan de zijlijn stonden Vandereyt, Loos, Engels, Lauwers en Boonen klaar.

Achel, het meeste in balbezit, liet duidelijk zien dat het wilde voetballen om de 3 punten in eigen huis te houden. Af en toe kwam Hamont er aanvallend uit, maar de kansen die ze creeërden werden simpel door Roy opgepakt. De supporters zagen een eerste helft, waarin beide ploegen wilden voetballen, maar ook waarin de meest bedrijvige ploeg niet werd beloond met een doelpunt. Enkele kansen van Achel werden door de Hamontse keeper vakkundig weggewerkt en, op een schot in de 45e minuut na, werd Roy niet echt bedreigd, met een logische 0-0 stand tot gevolg. In de 2e helft gaat Achel op zijn elan door en uiteindelijk wordt dit, na meerdere kansen bijeengevoetbald te hebben, bekroond met een doelpunt. Davy kan in de 52e minuut een pass van Jef perfect voor zijn rechter leggen en knalt onhoudbaar binnen, oververdiend 1-0. Toch is het Hamont

De stadsderby op De Siggert trok 500 supporters dat daarna de touwtjes in handen neemt, en gevaarlijk begint op te zetten. Nu is het de tegenstander die kans na kans creëert, en er is een solide verdediging en een uitstekende Roy nodig om de 0 op het bord te houden. Maar ook Achel dreigt nog, en wanneer Werner foutief wordt afgestopt is er een hele goede Hamontse keeper nodig om de pegel van Robin in hoekschop te werken. Even later moet hij weer al zijn kunnen tonen wanneer Twan een nieuwe vrije trap richting kruising stuurt. Match weer in evenwicht, maar in de 80e minuut laat de Achelse verdediging toch een steekje vallen en het is Bart

Engelen die laat zien dat hij terecht de topschutter is. Heel mooi lobt hij de bal over Roy, 1-1. Achel zet de laatste 10 minuten alles op alles, Hamont moet terugplooien en verliest in de 84 nog een speler met een tweede gele kaart. Maar ondanks alle aanvallen richting Hamonts doel wordt er niet meer gescoord en eindigt de derby onbeslist. Eindstand 1-1, waar vooral Hamont heel blij mee is, en Achel toch een beetje teleurgesteld omdat de thuisploeg meer recht had op de 3 punten dan een puntendeling in deze faire (dankzij kordate leiding van het scheidsrechtertrio) stadsderby. (Ingezonden door Achel VV)

Jongens ZPK naar Brabantse Kampioenschappen met 4 x 50 meter wisselslag Zondag toog ZPK Budel naar Gemert om deel te nemen aan deel 2 van de verenigingscompetitie. De omstandigheden in het zwembad waren verre van ideaal en dat liet zich helaas ook in de gezwommen tijden terugzien. Toch is het gelukt om medailles mee naar huis te nemen. Op de 25 meter vrije slag was er goud voor Cas Hüngens, op de 50 meter vrije slag goud voor Guy Hüngens en Eva van de Mortel, zilver voor Neel Steensels en Lisa Lukken en brons voor Quint van Rixtel. Op de 100 m vrije slag zwom Harm van den Heuvel naar het zilver, op de 200 meter vrije slag was het goud voor Rick de Greef en het zilver voor Niels Raijmakers. De 100 meter wisselslag werd een gouden race voor Guy Hüngens en Eva van de Mortel, zilver voor Neel Steensels en brons voor Quint van Rixtel en Lisa Lukken. 200 meter wisselslag bleek goud voor Thijs van Tongerloo en op de 50 meter schoolslag

De jongens van ZPK die naar de BK mogen. goud voor Cas Hüngens en Sanne Lukken plus zilver voor Hanna Stals. Op de 100 meter schoolslag behaalde Stef Manders het brons, op de 50 meter vlinderslag was er zilver voor Harm van den Heuvel en op de 100 meter rugslag ging goud naar Rick de Greef, zilver voor Joyce Raemaekers en brons voor Bart Snel. Alle zwemmers gefeliciteerd met dit resultaat.

Als afsluiter vond de estafette plaats op de 4 x 50 meter wisselslag voor jongens Junioren 2 en jonger en de 4 x 50 meter vrije slag jongens Minioren 6 en jonger. Beide afstanden werden tegelijkertijd door een team van ZPK gezwommen. De 4 x 50 meter vrije slag werd door Neel Steensels, Lisa Lukken, Quint van Rixtel en Eva van de Mortel gezwommen, waarbij een mooie tijd door deze zwemmers werd neergezet. Op de 4 x 50 meter wisselslag begon Bart Snel goed met 50 meter rugslag, waarbij hij op een halve seconde na ook nog een limiet voor de Brabantse kampioenschappen zwom. Daarna volgde Guy Hüngens die een hele goede 50 meter schoolslag neerzette. Hij werd gevolgd door Stan van den Heuvel die de 50 meter vlinderslag naar zijn hand zette, waarop Max Compen het afmaakte door een supertijd te zwemmen op de 50 meter vrije slag. Heren gefeliciteerd met het behalen van deze limiet.

Haasrode kwam aan de start met Eyckmans, Piraux, Verelst, Van Assche, Biset, Tormans en libero Van Reeth. In set 1 konden de volleyballers van AVOC tot 13-12 standhouden, maar op opslag van Tormans sloeg Haasrode de kloof; 2 fouten van Achel, een door de scheidsrechter fout beoordeelde bal en de 17-12 stond op het bord. AVOC liet de kopjes meteen hangen en Haasrode stoomde door naar 2516. Er waren teveel fouten om het Haasrode moeilijk te maken. In set 2 werd het begin gedomineerd

door AVOC. Een eerste technische time-out bij 4-8, en AVOC ging vlot mee in de sideouts ... tot 18-18. Opnieuw lagen Achelse fouten aan de basis voor de definitieve kloof naar 22-18, en identiek aan set 1 was het meteen gedaan, want ook de laatste 2 punten van Haasrode waren Achelse fouten. In set 3 schakelde AVOC over naar iets minder risico bij de opslagen en kon het (na aanvankelijk met 5-1 achter te staan) bij 11-12 op voorsprong komen. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht tot 17-17, waarna een nieuwe Achelse fout de ploeg weer achter de feiten doet aanlopen, en Haasrode de set nog vlot met 25-21 wint. AVOC toonde te weinig veerkracht en legde zich te gemakkelijk neer door veel te veel fouten te maken.

excelsior verloor met 3-2 Op de dertiende speeldag zouden we tegen Opglabbeek onze eerste nederlaag oplopen. Trainer johnny moest vooral in de voorhoede sleutelen door blessures van Gunther Peeters en Gwenn Nijs.   Verder haakten Paul Teeuwen (ziek) en Boris Richter (personeelsfeest) af.  Robby Van Den Heuvel werd diep in de spits geposteerd met in zijn rug de steun van Seppe janssen, Bert Eerdekens en de heroptredende jan Klok. In het begin leek er geen vuiltje aan de lucht.   Seppe Janssen kreeg meteen de eerste kans maar zijn kopbal belandde op de paal. Niet veel later nam Bert Eerdekens een vrije trap die door Jan Klok verlengd werd.   Seppe Janssen dook op aan de tweede paal en scoorde de openingstreffer.   Na 24’ kwam de thuisploeg een eerste keer dreigen maar de vrije trap werd afgeblokt door de muur. Iets later incasseerden we ons eerste tegendoelpunt op verplaatsing en hingen de bordjes weer in evenwicht. In een gelijkopgaande partij was dit ook de ruststand. Na de koffie begonnen we opnieuw als beste. Robby Van Den Heuvel versierde een strafschop die hij zelf foutloos omzette. We hervielen zoals in de eerste helft in dezelfde fout. We speelden onverzorgd en bij momenten paniekerig. De voorsprong duurde niet langer dan 10 minuten.  Een plaatselijke spits kreeg teveel ruimte en mocht te makkelijk de gelijkmaker binnenschieten. 

Enkele minuten voor tijd kregen we zelfs het deksel op de neus toen er achterin geblunderd werd. De resterende tijd bleek nog te kort om te reageren. De thuisploeg was over de hele wedstrijd iets feller en het leek er op alsof de wil om te winnen bij hen groter was. De onvermijdelijke eerste nederlaag was dus een feit. Onvermijdelijk omdat het er ooit eens van moest komen, maar wel vermijdbaar op deze speeldag. Twee keer een voorsprong weggeven door individuele fouten was niet nodig geweest. Zondag ontvangen we onze buren van Lille en ons lijkt dit wel een matchke voor een gezonde revanche… Opstelling Excelsior Tom Van Langendonck Bert Van Baelen, Tim Hendriks, Kris Cox (84’ Halewijn Geerits), Johan Verpoorten, Joris Bloemen, Ruud Van Samang, Seppe Janssen, Bert Eerdekens, Jan Klok (69’ Vito Stevens), Robby Van Den Heuvel. Invallers: Luuk Nouwen, Bernd Cuypers Doelpunt:   Seppe Janssen (7’), Robby Van Den Heuvel (53’) Gele kaart:   Bert Eerdekens Bijzonderheden:   1-2 van Robby op strafschop

Kijk voor al het voetbalnieuws uit Hamont, Achel & Cranendonck op www.amateurcoachhac.eu

SPOrT  PrOGrAMMA’S  UITSLAGeN  SPOrT  PrOGrAMMA’S  UITSLAGeN  SPOrT KFC HAMONT 99

Uitslagen afgelopen weekend: Dames-Bokrijk 9-2 Beloften A-Achel 2-5 Reppel B-Beloften B 2-2 Neerpelt-Juniors 3-1 Scholieren-Koersel 4-1 Kadetten - Lutlommel 1-5 Maasmechelen-Miniemen A 2-7 Miniemen B-Lommel United 0-4

Programma zaterdag 17 november: 11u30 Lommel Un WS - U9 C 13u00 U8 A - U8 C 13u00 U13 A - Lanaken VV 13u00 dames - E Louwel 14u30 U21 - W Koersel 14u30 beloften B - FC Eksel

14u30 Stal sp - beloften A 15u00 Sp Grote Heide - U6 A Programma zondag 18 november: 10u00 U7 B - Lutlommel VV    10u00 U8 B - FC Eksel   10u00 U9 B - FC Eksel 10u00 U10 A - Lanaken VV    10u00 U11 - Lanaken VV 10u00 Hechtel FC - U10 B 10u00 Bocholt VV - U13 B 10u00 K Opglabbeek - U15 10u00 SK Meeuwen - U17 10u30 E Neerpelt - U7 A 14u30 1° ploeg - Stal Sp Meer op www.kfchamont99.be

FC CrANeNDONCK

Uitslagen van de senioren zondag 11 november SJVV 1-FC Cranendonck 1 ...........................................0 - 4 Sittard 2-FC Cranendonck 2 ........................................3 - 2 sv Budel 3 -FC Cranendonck 3 ....................................7 - 2 FC Cranendonck 4-Grashoek 2 ....................................3 - 4 FC Cranendonck 5-Someren 6 ....................................3 - 3 SSE 6-FC Cranendonck 6 .............................................3 - 1 Programma senioren zondag 18 november: FC Cranendonck 1-RKSVO 1 ...................................14:30u FC Cranendonck 2-MMC Weert 2 ............................11:30u FC Cranendonck 3-DESM 3 .....................................10:30u MMC Weert 5-FC Cranendonck 4 ............................10:00u Liessel 3-FC Cranendonck 5 ....................................10:30u FC Cranendonck 6-MMC Weert 8 ............................10:00u Armada VR1-FC Cranendonck VR1 ..........................10:00u

Uitslagen jeugd zaterdag 10 november: FC Maasgouw/RKHVC B1-FC Cranendonck B1 ............1 - 3 MMC Weert B3-FC Cranendonck B2 ............................2 - 7 Roggel C1 -FC Cranendonck C1 ...............................14:30u Panningen D2 -FC Cranendonck D1 ............................2 - 1 FC Cranendonck D2-Sparta'25 D5 ..............................1 - 4 FC Cranendonck E1-RKSVO E2 ....................................8 - 0 FC Cranendonck E2-MMC Weert E6 ............................0 - 6 FC Cranendonck F1-sv Budel F3................................11 - 1 FC Cranendonck F2-Eindse Boys F3 ..........................13 - 0 Programma jeugd vrijdag 16 november: Laar mini's-FC Cranendonck mini's.........................18:30u Programma zaterdag 17 november: FC Cranendonck A1-Roggel A1 ..............................15:00u FC Cranendonck B1-SVH'39 B1 ..............................14:00u FC Cranendonck B2-Panningen B2 ........................15:00u FC Cranendonck MB1-Maasgouw/RKHVC MB1 .. vervallen

FC Cranendonck C1-Slekker Boys C1 ......................13:00u FC Cranendonck D1-Egchel D1................................11:30u FC Cranendonck D2-sv Brandevoort D4 ..................10:30u Helden E6-FC Cranendonck E2................................09:00u DESM F1 -FC Cranendonck F1 .................................10:30u Roggel F3 -FC Cranendonck F2 ...............................09:00u Meer info op www.fccranendonck.nl

Sport


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

Activia Gedeactiveerd door Ledûb DS1

Tafeltennis Budilia

Afgelopen weekend: speelronde 7 voor dames 1 van Ledûb Volleybal. Somas Activia uit Sint Anthonis  op bezoek in de Zuiderpoort. Twee ploegen,  vorig jaar beide met een heel andere samenstelling. Beide ploegen zoeken onderling nog naar de juiste afstemmingen maar zien een stijgende lijn.

Het einde van de najaarscompetitie komt in de beslissende fase. Met nog twee wedstrijden te spelen wordt het voor diverse teams nog een spannende periode.

Met dit gegeven werd het voor een neutrale toeschouwer een leuke pot volleybal met ups en downs aan beide kanten, waar Ledûb in een beslissende vijfde set aan het langste eind trok. De zevende overwinning en ongeslagen status bleven daarmee gehandhaafd. De eerste set werd geopend door onze Mini van de Week Sam Heesen. Afgelopen donderdag had zij dames 1 al laten zien hoe goed zij kan volleyballen. Dit bleek meteen al bij het begin van de wedstrijd, met haar service maakte Ledûb het eerste punt. Dames 1 had gezien hoe het moest en  in een gelijk opgaande strijd werd er hard gewerkt aan twee kanten van het net, waarbij Ledûb in het middenstuk een voorsprong opbouwde van 19-14. Vanaf dat moment stokte de TGV van Ledûb en werden er veel directe fouten gemaakt. Activia maakte hiervan gretig gebruik en maakte de BIG POINTS boven de 20 puntengrens. Ledûb spartelde nog even tegen maar kon niet voorkomen dat Activia met de set aan de haal ging 23-25 verlies.  De tweede set werd er weer door Ledûb goed begonnen en met goed verdedigingwerk werd er een kleine marge opgebouwd van 3 punten in het begin van de set. In het middengedeelte werd er door het team van Jan en Bjørn een voorsprong opgebouwd van 1812. Vanaf dat moment werd de set een kopie van de eerste. Angst en geen beleving speelde het team parten. Met de nodige time-outs en peptalks werd er alles aan gedaan om boven de befaamde 20 puntengrens het tij te keren. Helaas ook hier pakte Activia de set met 23-25. 

Ledûb DS1 - Foto DeMeus Dan maar op naar set 3. De dames van Ledûb stonden weer met beide benen op de grond, er moest uit een ander vaatje getapt gaan worden. Meer beleving, agressie en overtuiging waren nodig. Ledûb startte timide en speelde zonder overtuigingskracht terwijl er tegen Activia wel degelijk wat te halen viel. Activia stond met een oogknipperring al voor met 0-6. Jan en Bjørn moesten ingrijpen, Sara en Michelle werden het veld ingestuurd om het team een opkikker te geven. Langzaam maar zeker kreeg Ledûb meer grip op Activia en mede door Sara en Michelle werd de achterstand omgebogen (serveserie van 8 punten door Michelle) in een voorsprong van 4 punten in het middenstuk. Ledûb was nu niet van plan om zich als een ezel drie keer te stoten aan diezelfde steen van Activia. Boven de 20 werd er solide gespeeld en kwam er weer meer geloof en overtuiging bij de dames van Ledûb. Danielle haalde een onhaalbare bal van de grond die Ledûb prompt kei hard binnen sloeg. Op dat moment knakte er iets bij het team van Activia en dames 1 haalde de set binnen met 25-19. Set vier werd gestart met de meiden die set 3 hadden binnengesleept. Toch liep de TGV van Ledûb nog niet naar wens. Door opnieuw een sterke serve serie van Michelle werd de kleine achterstand omgebogen in een voorsprong. Deze voorsprong werd

toen uitgebouwd naar 4 punten. Uiteindelijk kwam deze set voor de Budelsen niet meer in gevaar en stond er weer een 25-19 op scorebord. Een 2-2 tussenstand, wat gezien het spelbeeld wel terecht was, en er werd getost wie de vijfde set mocht beginnen met de service. Ledûb won. De 5de set werd gestart door Kim, Ledûb stond direct voor met 3-0. De toon voor de laatste set was gezet. De Budelse dames lieten er geen gras over groeien en lieten zien aan Jan en Bjørn over hoeveel veerkracht men beschikte. Mede door een serve serie van Sara werd er bij een 8-4 voorsprong van kant gewisseld. Ledûb had haar persoonlijke foutenlast onder controle en door een goed collectief werd ook Activia gedeactiveerd met 15-11. Met deze uitslag kwam de verlossende 3-2 overwinning op het scorebord te staan. Zoals al gezegd; een leuke pot volleybal met twee technisch goed spelende teams bond Ledûb een 7de overwinning aan de zegekar!! Speciaal woordje van dank aan onze Mini vd week: Sam je heb het goede voorbeeld gegeven aan dames 1, wellicht zien we je over een aantal jaren zelf in D1 van Ledûb spelen! Volgende week treden de dames aan in Haps tegen Havoc. Wilt u dit zelf zien? De dames kunnen uw steun goed gebruiken: Be there! 17.00 in de Stappert in Haps. Dames, Succes!

6e Nederlaag toernooi BV De Sport Na succesvolle toernooien van de afgelopen 5 jaren organiseert   BV De Sport haar zesde Nederlaag Toernooi. Tijdens het toernooi wordt met 4 spelers van elk team tegen 4 spelers van BV de Sport gespeeld. Het team dat de Sport de grootste ne-

derlaag toebrengt is winnaar van het toernooi, het behalen van een hoog gemiddelde kan doorslaggevend zijn! De uitslag wordt bekendgemaakt na de laatste wedstrijd (medio juni.) Er zal worden gebiljart op maandag, woensdag en vrijdag. De inschrijvingen voor deelname aan het toernooi zijn

per mail naar de verenigingen toegezonden, er kan worden ingeschreven t/m 31-12-2012. De eerste wedstrijden starten in februari. In het totaal zullen er ±20 teams uit de regio meespelen.  De aanvang van de wedstrijden   is om 19.30 uur. Er zijn prijzen te winnen van van 50 tot 250 euro!)

Heren 1 is na de voorronde in de degradatiegroep van de hoofdklasse terechtgekomen met drie andere teams. Na het 5-5 gelijkspel tegen Never Despair uit Den Bosch bezet heren 1 momenteel de tweede plaats, waardoor handhaving mogelijk blijft. Heren 2, gepromoveerd naar de 1e klasse, won afgelopen week met 6-4 van Veldhoven 2. Ondanks goede resultaten zal het moeilijk worden om op dit, voor hen misschien wel

PAGINA 27

te hoge niveau, te blijven spelen. Van de andere teams verkeert op dit moment niemand in direct degradatiegevaar. Promotiekansen zijn er nog voor team 6, bestaande uit Jolanda Daniels, Mat van der Heijden, Joop Ouwersloot en Robin Teeuwen. Zij komen uit in de 6e klasse. Proeftrainingen basisscholen De proeftrainingen voor de basisschoolleerlingen verlopen uitstekend. Afgelopen week hebben zich al meerdere jongens en meisjes aangemeld. Tot en met december is iedereen welkom in de Borgh op dinsdag van 18.15 tot 19.30 uur. Voor een tafeltennisbatje zorgen wij. Info: www.budilia.nl

Maarheeze verslaat Bruheze

VV Maarheeze versloeg koploper Bruheze - Foto Mieke Mulder Op een zonnig sportpark De Romrijten heeft vv Maarheeze afgelopen zondag koploper vv Bruheze uit Helmond met 2-0 verslagen. In de eerste helft was het de koploper Bruheze die de wedstrijd dicteerde en die de beste kansen wist te creeren. Hierdoor moest Maarheeze-keeper Dennis van Esch meerdere malen zijn kunsten vertonen om Maarheeze voor een achterstand te behoeden. Met name in de 42e minuut toen Bruheze tot twee maal toe vrij voor de keeper kwam wist Dennis zijn waarde voor de ploeg op moedige wijze te tonen. Waar Bruheze geen doelpunt kon scoren was het Maarheeze dat in de blessuretijd van de eerste helft tot scoren kwam. Een lange bal werd door Maikel Durrer prachtig klaar gelegd op spits Nissandro Estanista, die de 1-0 ruststand kon binnen werken.  Na de rust kreeg Maarheeze door een geweldige inzet steeds meer grip op Bruheze. In de 55e minuut

was Ralf van Beek dicht bij de 2-0 maar zijn prachtige schot uit de draai werd op miraculeuze wijze door de doelman van Bruheze uit de kruising gehaald. Een tegenvaller voor Maarheeze was in de tweede helft het uitvallen van aanvoerder Rob van Wetten door een hamstring blessure. Zijn positie werd desalniettemin prima overgenomen door de sterk invallende jeugdspeler Bram Linders. In de 80e minuut wist Maarheeze de zege veilig te stellen nadat Ralf van Beek in een counter de verdediging van Bruheze achter zich wist te laten en prima het overzicht bewaarde om de vrijstaande Rick van der Linden de 2-0 te laten verzilveren. In de slotfase moest middenvelder Rob Wilbers zich, moe gestreden, laten vervangen door de eveneens goed invallende Stan van Velthoven. De 2-0 overwinning op koploper Bruheze was dan aan het eind van de wedstrijd, mede op basis van de inzet van Maarheeze, dik verdiend!  Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen sv Laar in Weert.

SPOrT  PrOGrAMMA’S  UITSLAGeN  SPOrT  PrOGrAMMA’S  UITSLAGeN  SPOrT SV BUDeL

Uitslagen afgelopen weekend Eijsden A 1-s.v.Budel A 1 ............................................. 1-1 Brevendia A 2-s.v.Budel A 3......................................... 2-2 s.v.Budel B 1-TOP B 1 .................................................. 2-7 s.v.Budel B 2-Brevendia B 2 ........................................ 1-0 s.v.Budel B 3-RKSVO B 2 ............................................. 2-1 s.v.Budel B 4-SVC 2000 B 4 ......................................... 1-5 Merefeldia MB-s.v.Budel MB ....................................... 4-0 s.v.Budel C 1-S.H.H. C 1............................................... 4-2 s.v.Budel C 2-Vesta C 1................................................ 1-5 Kessel C 2-s.v.Budel C 3 .............................................. 0-3 O.D.A. C 3-s.v.Budel C 4 ............................................... 9-0 Someren D 1-s.v.Budel D 1 ......................................... 1-1 E.M.S. D 1-s.v.Budel D 2.............................................. 0-9 Eindse Boys D 2-s.v.Budel D 4 ..................................... 3-2 s.v.Budel D 5-M.M.C. D 3 ............................................ 4-2 s.v.Budel MD-Sparta’18 MD ...................................... 11-0 M.M.C. E 1-s.v.Budel E 1 ............................................. 0-8

s.v.Budel E 2-R.K.M.S.V. E 1 ........................................ 0-3 O.D.A. E 2-s.v.Budel E 3 ............................................... 0-3 Rood-Wit’67 E 1-s.v.Budel E 4 .................................... 6-3 s.v.Budel E 5-Roggel E 2 ............................................. 2-0 M.M.C. E 5-s.v.Budel E 6 ............................................. 3-2 s.v.Budel E 7-R.K.S.V.O. E 3 ......................................... 8-5 R.K.S.V.N. E 4-s.v.Budel E 8 ............................................... R.K.M.S.V. E 5-s.v.Budel E 9 ........................................ 2-9 s.v.Budel E10M-Laar E 6 ............................................. 2-2 s.v.Budel F 1-Reuver F 1.............................................. 3-3 s.v.Budel F 2-Maarheeze F 1 ....................................... 1-5 Cranendonck F 1-s.v.Budel F 3 .................................. 11-1 R.K.S.V.O. F 2-s.v.Budel F 4 ......................................... 2-1 s.v.Budel F 5-Helden F 5 ........................................... 12-0 s.v.Budel F 6-Merefeldia F 5...................................... 11-0 S.H.H. F 9-s.v.Budel F 7 ............................................... 4-1 Programma voor zaterdag 17 november 2012± s.v.Budel A 1-Limburgia A 1 ....................................15:00 s.v.Budel A 2-Hebes A 1............................................15:00

s.v.Budel A 3-Merefeldia A 2....................................15:00 Someren B 1-s.v.Budel B 1.......................................15:00 R.K.S.V.N. B 1-s.v.Budel B 2 .....................................13:30 Crescentia B 1-s.v.Budel B 3 .....................................14:30 s.v.Budel B 4 is vrij. s.v.Budel MB-Slekker Boys MB .................................12:45 s.v.Budel C 1-FC Geleen C 1......................................12:30 Eindse Boys C 1-s.v.Budel C 2 ...................................13:30 s.v.Budel C 3-R.K.E.S.V. C 2 ......................................12:45 s.v.Budel C 4-M.M.C. C 3 ..........................................11:00 s.v.Budel D 1-Venlosche Boys D 1 .............................11:00 s.v.Budel D 2-R.K.S.V.N. D 1 .....................................10:00 R.K.S.V.N. D 2-s.v.Budel D 3 .....................................12:30 s.v.Budel D 4-Reuver D 3..........................................11:00 Reuver D 4-s.v.Budel D 5..........................................11:30 SV Fiducia MD-s.v.Budel MD ...................................11:00 s.v.Budel E 1 is vrij. Laar E 2-s.v.Budel E 2...............................................09:00 s.v.Budel E 3-M.M.C. E 2 ..........................................10:00

s.v..Budel E 4 is vrij. Merefeldia E 3-s.v.Budel E 5 .....................................11:00 s.v.Budel E 6-Merefeldia E 4 ....................................10:00 Panningen E 4-s.v.Budel E 7 .....................................09:30 s.v.Budel E 8-R.K.S.V.O. E 4 ......................................10:00 s.v.Budel E 9 is vrij. M.M.C. E 8-s.v.Budel E10M ........................................8:30 R.K.M.S.V. F 1-s.v.Budel F 1 .....................................10:00 Roggel F 1-s.v.Budel F 2 ..........................................09:00 s.v.Budel F 3-Rood-Wit’67 F 1..................................09:00 s.v.Budel F 4-Merefeldia F 3.....................................09:00 s.v.Budel F 5 is vrij. Eindse Boys F 3-s.v.Budel F 6 ....................................10:30 s.v.Budel F 7-Eindse Boys F 4 ...................................09:00 Een aantal E en de F-teams zijn vrij. Dit komt door de intocht van Sinterklaas in Roermond! Oefenwedstrijd: s.v.Budel F5 -ONDO F2 09:00

SV Budel 1 - Baarlo 1 ..........................................14.30 uur Heythuysen 2 - SV Budel 2 .................................12.00 uur Merefeldia 4 - SV Budel 3 ...................................11.00 uur SV Budel 4 - Eindse Boys 2 .................................10.00 uur SV Budel 5 - RKSVO 6 .........................................10.00 uur Crescentia 2 - SV Budel 6 ...................................11.30 uur Meer op www.svbudel.nl

Sport


HAC Weekblad · VrijdAg 16 NOVEMbEr 2012

PAGINA 28

Niets zo behaaglijk aan blote voeten als een zacht tapijt! Deckers kortingsactie Geldig op de volledige Desso tapijtcollectie in ruil voor deze bon bij uw decoratiespecialist van 15 okt. tot 30 nov. 2012

20%

Naam: ............................................................................................. Straat: .................................................................. nr: .................. Plaats: ......................................................... postcode: .................. e-mail: ............................................................................................. Niet cumuleerbaar met andere acties / 1 bon per gezin

Scan deze code, of surf naar www.deckers.be voor 5% extra korting

Met Deckers tapijt kiest u tegelijk voor: • een gezonder binnenklimaat door reductie van fijnstof in de lucht • merkbare vermindering van astma- en allergieklachten • verbeterde akoestiek • lagere energiekosten • hogere veiligheid door minder letsels

BAMBOO, het nieuwe zijde Bamboo is een nieuwe vezel in de tapijtwereld. Deze vezel biedt een ongeëvenaarde zachtheid en warme glans, vergelijkbaar met natuurlijke zijde. Dit nieuwe materiaal is ook nog eens eco-vriendelijk dankzij de politiek van nabeplanting. Bij de teelt van bamboo worden geen pesticiden gebruikt. Bovendien heeft bamboo antibacteriële eigenschappen wat het tot een zeer geschikt product maakt voor een huishoudelijk gebruik dat hygiëne vereist.

SCAN DE CODE OF SURF NAAR: WWW.DECKERS.BE voor 3% EXTRA KORTING

De gebruikte bamboo is geteelde bamboo en wordt niet gewonnen uit wilde bossen. Deze tapijten zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Maatwerk mogelijk.

7% korting op de Bamboo collectie (t.e.m. 18 november 2012)

TAPIJTWEEKEND

Sellekaertsstraat 13 · Overpelt - 0032 11 641602 www.deckers.be - info@deckers.be

zaterdag 17 & zondag 18 november zondag open van 13u30 - 17u00

laminaat | parket | vinyl | marmoleum | tapijttegels | vast tapijt | traplopers | enz... | Oosterse en Nepaltapijten | designtapijten | hoogpolige tapijten | machinale tapijten

HAC Weekblad week 46 2012  

HAC Weekblad, hét weekblad voor Hamont-Achel, Cranendonck en Neerpelt!