Page 1

L I F E S T Y L E M AG A Z I N E

BREAK A MOMENT

FASHION

WONEN

Kunst... is een hele kunst

HOTSPOTS

Happy wedding

Trends Spring Summer '18 HEALTH & BEAUTY

Hotspots uit de regio LENTE

Naar buiten!


Mos Mosh, Minus, MSCH copenhagen, Circle of trust, Vero Moda, Only en Pieces

De Schoof 24-28 H.I.Ambacht volg ons op instagram en facebook


VOORWOORD

HOOFDREDACTIE Maaike Groot ART DIRECTOR Karin van Zanten / www.kaat.cc COÖRDINATIE Corine van Driel REDACTIE Maaike Groot Evelien Baks Linda van der Vlis Corine van Driel Esther Paans UITGEVER Maaike Groot AAN DIT NUMMER WERKTEN MEE Niels van Setten, Willeke van der Plas Angelique Vlieg FOTOGRAFIE Romy van den Boogaart SALES Mirjam Blad 06 300 960 73 Maaike Groot 06 536 453 96 Joke Zoeteman 06 119 236 98 TRAFFIC Jolanda Rijsdijk 06 429 436 17 STYLING Esther Havenaar DRUK Drukkerij Tuijtel CONTACT Maaike Groot 06 536 453 96 info@bram-magazine.nl www.bram-magazine.nl Disclaimer © BrAM Magazine BrAM Magazine Niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen, openbaar worden gemaakt of voor andere doeleinden op welke wijze dan ook worden

foto: Romy van den Boogaart

Eindelijk…

! e t n e L

Wat zijn we er allemaal aan toe: het prille lentezonnetje dat warmte brengt in ons leven. Zeker na een koude winter zijn die momentjes dat je uit de wind in het lentezonnetje kunt genieten gewoon gelukzalig! We gaan weer lekker naar buiten, fietsen, wandelen (check de hotspots!), tuinieren, kinderen die langer buiten kunnen spelen en het is weer aangenaam om buiten te sporten of gezellig te lunchen. I love it. De lente brengt een nieuwe cyclus en dan heb ik het niet alleen over de natuur die ontluikt. We gooien ook de kast weer open voor lichte en luchtigere kleding. Maak dan meteen de balans even op, want de modezaken hangen vol met nieuwe collecties. En van die frisse lente- en zomerkleuren word je meteen vrolijk! Een musthave die dit seizoen niet kan ontbreken, is een gele basic die je makkelijk combineert met je jeans of een chique zwarte flarepants. Het is weer tijd voor kleur! Wij hebben de balans alvast opgemaakt en de leukste springfashion voor je geselecteerd. Shopse! Ook voor thuis, want hoe gezellig is het om je huis weer in lentesferen te brengen met zachte pastels? De lente is ook het moment om je lichaam vast voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Een afspraak bij de schoonheidsspecialiste, een lekkere massage, de winterkilo’s eraf trainen; gun het jezelf! Je vindt volop inspiratie in de Beauty & Health special met de fijnste adresjes in de regio. Ook ideaal voor

BrAM | 3

je huwelijksdag, het trouwseizoen staat weer voor de deur. Geef jij binnenkort je JA-woord? Check dan zeker de Let’s get married-tips! Nog zo’n fijn detail aan de lente. Je kunt weer gebruik maken van je tuin! Zeker als je een overkapping hebt, kun je jouw momenten van buiten zijn verlengen tot soms al in de avonduurtjes. Nog geen heater? Kijk dan op de pagina met Gifts & Gadgets 4Him! En tuinieren is leuk, maar nu is het wel hét moment voor echt goed onderhoud aan je tuin. En daarvoor hebben we enkele specialisten in de regio die dit tip-top voor je kunnen verzorgen. Je leest er alles over en de laatste tuintrends in deze ‘groene’ editie van BrAM. De lente zorgt ervoor dat we zin krijgen om dingen te doen en dat komt mooi uit, want… Festivalseason is coming! Net als tal van andere events buiten. Je vindt ze in de Uitagenda. We kunnen er dus lekker op uit! Meer zonuren, rokjes met blote benen en je winterlaarzen inruilen voor de open shoes van het nieuwe seizoen.

Geniet ervan & Break A Moment! Maaike Groot uitgever


maart 2018

INHOUD Column

34

03 15 21 25 59

50

Eindelijk… lente! Column Marieke Hagesteijn Column Mondzorg Alblasserdam Column Niels van Zetten Column Angelique Vlieg

Interview 07

In gesprek met...

Beauty & Health 09 10 12 13 14 16 18 19

Musthaves Beauty Health & beauty Skinfocus: De zon… Vriend of vijand? Pons 2.0 Complete ontspanning @ Liat Adar Topzorg op een Toplocatie Gezond haar Line Perfection

SPECIAL

70 73 74 BrAM | 4

Let’s get married

Trouwspecial: Ja ik wil! Column Joanne trouwt Hotspots trouwen


27 Wonen 27 30 34 36 38 40 42 43 44 47 49 77

Tuintrends: Natuur & Comfort Naar buiten! Musthave accessoires Hip buiten Column Willeke van der Plas Wooninspiratie Kunstig thuis Depot Boijmans Met plezier je huis aan- en verkopen Woning in beeld Binnenkijken bij… Woning in beeld Hotspots in de regio Gewoon lekker wonen

Fashion

50 Fashiontrends Spring Summer 2018 52 Fashionshoot 56 Fashion voor iedereen @Verschoor Mode 61 Musthaves VIP fashion 63 De ideale Mixs Mode 68 Shop the look Babies 69 Shop the look

38 Lifestyle 79 80 82 83 85 86 87

Musthaves Gifts and Gadgets 4HIM Florensis: duurzaam groeien Reünie AMHC’65 Basisschool Tandem Wessels & Van Pelt advocaten: een eerlijke zaak! Verkoopadressen Recept: Willem Boons gebakken iberico kotelet

Vrije tijd

88 Outdoor Summer Fair 90 Koningsdag 91 UIT in de regio

BrAM | 5


em “Dat een slaapsyste bben, he zo veel effect kon acht.” had ik no oit verw

NU vanaf

€899,-

Manon

Goed en gezond slapen Een goed bed moet op vier punten ook echt goed zijn. Deze vier punten noemen wij bij Morgana het slaapsysteem.

ledikant Duuk Lattenbodem boxspring

Met onze slaaptest kunnen wij aan de hand van jouw unieke Slaap-DNA® hét persoonlijke slaapsysteem voor jou samenstellen. Tijdens de acht minuten durende test voegt het testbed zich real time naar jouw contouren en wordt jouw eigen Slaap-DNA® in kaart gebracht. Aan de hand van de gemeten resultaten - in combinatie met je persoonlijke voorkeuren én het beschikbare budget - stellen wij samen met jou het bed samen dat het beste bij je past.

Matras

Jouw Slaap-DNA®

Dekbed

Kussen

Het bed dat past bij jou

de Heer Hendrik-Ido-Ambacht Veersedijk 89 078-6813447 www.morgana.nl/hiambacht

Goed en gezond slapen BrAM | 6


ONDERNEMERS UIT DE REGIO

In gesprek met… Wat was je eerste baantje?

Dat was bij een stomerij in Krispijn (Dordrecht). Hier werkte ik in mijn schooltijd op de zaterdagen.

Wat zou je doen als je dit werk niet deed? Journaliste! Ik vind het heel leuk om te schrijven en dan vooral smeuïge verhalen. Wiens baan zou je voor een dag willen uitvoeren?

Celine Murks

Die van Floortje Dessing en dan naar het einde van de wereld! Waaaaaanzinnig welke avonturen zij allemaal beleeft. Alleen met je kop op tv komen, is dan weer wat minder.

Wiens baan zou je absoluut niet willen?

Die van premier Rutte; verschrikkelijk!

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken? Om op vakantie te gaan.

Wat dacht je als eerste toen je vanochtend wakker werd?

Leeftijd 45 Burgerlijke stand getrouwd met Peter Versprille Beroep HR professional Woonplaats Hendrik- Ido- Ambacht

Ah shit, wéér te laat naar bed gegaan gisteravond!

Wat is je favoriete sport en welke beoefen je zelf? En waar?

Tennis. Ik tennis zelf bij Hiaten en ik sport in een warmtecabine bij Body Check. Ook moet ik hard aan de bak om in juni fit te zijn om met ons team Ambacht4Life de Alpe d’Huez te gaan beklimmen tijdens de Alpe d’HuZes. Ik wil zowel lopend als fietsend de strijd aangaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF. Mijn zoon Fabio (12) doet ook mee; hoe mooi is dat!

Wie inspireert je?

Als je in je woonplaats een ding zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Meer uitgaansgelegenheden voor de jeugd. Nu zie je veel jongeren in het park rondhangen met als gevolg dat er dingen gesloopt worden, er zwerfafval ligt en er geluidsoverlast voor omwonenden is. Onnodig lijkt me.

In januari ben ik voor het eerst van mijn leven als skibegeleider mee geweest met een reis voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze mensen hebben mij enorm geïnspireerd. Er voor elkaar zijn, je ware emoties durven tonen, kijken naar wat je wel kunt in plaats van wat je niet kunt en genieten van het moment zelf. Heel vanzelfsprekend, maar zó bijzonder.

Wat wil je in de komende tien jaar in ieder geval bereiken?

Mijn HR expertise bij minstens tien bedrijven in de regio toepassen.

Wat is je favoriete merk en waarom? Labello; ik kan écht niet zonder.

Wat is je favoriete horecagelegenheid en wat bestel je dan?

Naast wie zou je (behalve je partner) graag in het vliegtuig willen zitten en waarheen?

Waar kun jij je echt druk om maken?

Wie moet er in het volgende nummer in deze rubriek staan?

Ik kom graag bij DOK en laat me dan het liefst verrassen door de chef. Een genot voor zowel het oog als de mond. Om onrecht en azijnzeikers.

Uiteraard naast mijn zoons Milan en Fabio onderweg naar Australië. Fantastisch lijkt me dat! Claudia de Rooij van Body Check.

“Er voor elkaar zijn, je ware emoties durven tonen, kijken naar wat je wel kunt in plaats van wat je niet kunt en genieten van het moment zelf.”

BrAM | 7


VOORJAARSACTIE BFF

100% NATURAL SPRAY TAN SPRING IS HERE!

VOORJAARSACTIE BFF

Ben jij klaar voor het voorjaar? Geef je lentelook een boost bij Studio Get A Tan! Met een spray tan heb je binnen 10 minuten een mooi bruin kleurtje met een natuurlijke glans. Spray tan is hét slimme alternatief voor de zon of de zonnebank. Veilig, verantwoord en egaal bruin binnen 10 minuten zonder schadelijke UV-straling.

Rokjesdag in aantocht? Met een spray tan krijg je snel een stralende, egaal bruine huid zonder de risico’s van de zon of zonnebank.

Studio Get A Tan gebruikt uitsluitend gecertificeerde producten met 100% natuurlijke ingrediënten; goed voor je huid en geschikt voor iedereen!

SPRING IS COMING, GET READY WITH A SPRAY TAN!

Boek nu de ‘Bring your Best Friend’ actie en ontvang samen 10% korting op een spray tan bij Studio Get A Tan.

Studio Get a Tan • Topspin Centre • Winkelhaak 11 Zwijndrecht • 06 406 838 35 • info@getatan.nl www.getatan.nl • Volg ons op  en 


beautiful

spring

De lente legt de schoonheid en frisheid van alle facetten bloot. De grote beautymerken spelen daar op in met prachtige lentecollecties die je natuurlijke schoonheid onderstrepen en je laten stralen als de natural beauty die je bent.

M U S T H AV E S B E AU T Y

Feeling good is the new looking good. Lancôme introduceert met Skin Feels Good een nieuwe generatie hybride producten die verzorging en make-up combineren. Glow en hydratie komen met deze teintperfectionerende verzorging bij elkaar. Je hebt niet alleen een stralende teint, maar de antioxiderende en hydraterende bestandsdelen maken je huid iedere dag opnieuw ook nog eens mooier en gezonder. De perfecte teintbasis en een ware musthave voor een healthy glow! Verkrijgbaar in acht teinten voor € 40,50

Body rituelen De Bath Therapy’s van Biotherm zijn aromatische body rituelen waarmee je je lichaamshuid elke dag weer vernieuwt voor een zachtere, gladdere en heldere huid. En laten we eerlijk zijn: met rokjesdag in het vooruitzicht is het nu wel dé tijd om onze huid weer lekker te verwennen. De body rituelen zijn verkrijgbaar in een verkwikkende mix van gember en pepermunt, een ontspannende combinatie van goji-bessen en rozemarijn en een opwekkende mix van grapefruit en salie in een Cleaning Foam, een Smoothing Scrub en een Hydrating Cream. Vanaf € 12,-

Coloured by the sea Essie doet het weer zó leuk met hun nieuwe springlijn. Te gekke kleurtjes die zijn gebaseerd op zeilen, zee en strand, zoals de ‘perfect mate’, ‘pass-port to sail’ en ‘bon boyage’. Vanaf € 9,95

Glinsterende pastels De nieuwe lentelijn TOKYO GARDENS van Giorgio Armani, gebaseerd op de schoonheid van Japan en de vreugde van de lente, brengt een palet van glinsterende pastelachtige eye tint nuances. Met een enkele laag creëer je een subtiele, natuurlijke look. Wil je meer? Met extra laagjes kun je speelse accenten aanbrengen tot een spectaculaire make-uplook. Elke laagje versterkt de kleurintensiteit met een holografisch effect. € 34,- exclusief verkrijgbaar bij De Bijenkorf en Douglas online.

"Een nieuwe manier om romantische pasteltinten te dragen, eventueel aangedikt met zwart en/of wit (Night/Day), en bij voorkeur meerdere lagen mascara.” Linda Cantello, Giorgio Armani International Make-Up Artist

BrAM | 99


Pure Coiffure is de zaak van Emin Karaoz, geboren en getogen Rotterdammer, die al elf jaar werkt als kapper en sinds 1 juli 2017 een eigen zaak in Hendrik–Ido–Ambacht aan de Brederodehof heeft.

MENCARE:

HUID- EN HAARVERZORGING ÉN LEUKE GADGETS VOOR MANNEN!

Personal Training BE YOU Wil je nu eens écht je doelen behalen? Droogtrainen voor je ‘beachbody’ of je ideale figuur voor je weddingdress realiseren? Dan is de kans op succes het grootst met een personal trainer. Bij Personal Training Be You in Hendrik-Ido-Ambacht staat een team van enthousiaste personal trainers voor je klaar met ieder zijn of haar eigen specialiteit én een rugtas vol ervaring. Succes gegarandeerd! Alle trainers werken met hun klanten aan persoonlijke trajecten, met ieder een eigen hulpvraag, zoals conditie, weerbaarheid of houding verbeteren, maar

ook doelstellingen om de nodige kilo’s af te vallen of aan te komen zijn vaak in trek! Met een passend plan van aanpak en de juiste begeleiding bereik je samen met de personal trainer jouw persoonlijke doel. Naast de personal trainers werk je nauw samen met een diëtiste (vergoed door alle zorgverzekeraars) en massagetherapeut waardoor trajecten bij en met Personal Training Be You uniek zijn.   Kijk voor reviews van klanten en meer info op www.personaltrainingbeyou.nl

foto: Romy van den Boogaart

Goed verzorgde mannen, dat zien we graag! De mannen van vandaag weten hoe belangrijk het is om goed voor de dag te komen. Maar de tijd dat je daarvoor in het badkamerkastje van je moeder, vrouw of vriendin moet duiken, is gelukkig voorbij. Mencarestore.com is het adres voor verzorgingsproducten voor mannen. De gents hebben hun eigen wensen als het gaat om een goede verzorging van huid en haar en daarom biedt Mancare verschillende producten die je helpen om acne, oogwallen, donkere kringen, rimpels, droge huid, vette huid en nog veel meer huidproblemen tegen te gaan. Daarnaast verkopen zij als een van de eerste in Nederland ook guyliner, manscara en foundation en concealer voor mannen. Met high end merken zoals 4VOO en Vitamen bieden zij een uitgebreide collectie die ervoor zorgt dat jij er iedere dag weer gezond, fris en verzorgd uitziet!

“Na mijn tweejarige opleiding aan de kappersacademie, ben ik in HendrikIdo-Ambacht komen werken. Na ruim tien jaar als werknemer gewerkt te hebben, kreeg ik de kans om voor mezelf te beginnen en in Ambacht te gaan wonen. Ik had nooit gedacht dat ik een ’t Ambachter zou worden, maar heb er nog geen één dag spijt van gehad.”

Het ambachtelijke deel van het kappersvak spreekt Emin het meeste aan. Om zijn vakmansschap kracht bij te zetten, werkt hij met DAVINES, een product voor duurzame schoonheid dat parabeen- en sulfaatvrij is. Naast Emin bestaat het deskundige team van Pure Coiffure verder uit Corma, Sandra en Jessica die allen vele jaren ervaring in het kappersvak hebben. Emin: “Wij vormen samen een heel goed team en hopen je snel te zien bij Pure Coiffure!”

BrAM | 10


H OT S P OT S H E A L T H & B E AU T Y

Beauty Clinic

Zwijndrecht Wil je er 24 uur per dag verzorgd uitzien, zonder dat je make-up hoeft te gebruiken? Kies dan voor permanente make-up!  

Op vertoon van deze advertentie krijg je nu 25% korting (m.u.v. opfrisbehandeling) op permanente make-up! Deze aanbieding is geldig tot 30 april 2018. Maak snel een afspraak: vol=vol! - Gratis intakegesprek - Duobehandelingen - Acnébehandelingen - Microneedling - Peelings - Verwijderen van steelwratjes, pigmentvlekjes - Definitief ontharen met diodelaser - Elektrische epilatie - Beauty Angel collageenlamp Frits Vogelstraat 8, Zwijndrecht www.beautyclinic-zwijndrecht.nl T 078 619 42 52 Maak uw afspraak nu online via: beautycliniczwijndrecht.getbizzi.eu

Aesthetical

Samen met kapper Jan Bakelaar is Coby met Aesthetical sinds september gevestigd aan de Kort Ambachtlaan. Voor een jonge en frisse huid en speciale acnébehandelingen (vergoed door de zorgverzekeraar) ben je hier aan het juiste adres. Coby werkt met het iconische Franse merk PAYOT dat in 1913 door de vrouwelijke arts Nadia Payot werd opgericht. Ruim honderd jaar later is PAYOT nog altijd een van de beste beautymerken dat een scala aan behandelingen biedt. Heb je last van een droge huid na de winter? Dan is de Hydratation Essentieel een ideale behandeling die je met Hydra 24+ thuis kunt voorzetten voor het beste resultaat. Ook fenomenaal is de antiagingbehandeling met de Micro Skin Polisher (MSP), waarbij de huid wordt opgevuld, lijntjes minder zichtbaar zijn en pigmentvlekjes verbleken. Daarnaast kun je hier terecht voor definitief ontharen met IPL en voor antirimpelbehandelingen met botox en fillers, maar ook voor visagie voor een feestje of bruiloft. Kort Ambachtlaan 9, Zwijndrecht E aesthetical@hetnet.nl / info@janbakelaar.nl T 078 645 14 63 www.aesthetical.nl

Nieuw bij Monroe’s lounge:

VANITAN SPRAYTAN Wil je binnen tien minuten een egaal gebruinde huid die niet onder doet aan het resultaat van een strandvakantie, maar zonder de schadelijke gevolgen van UV-straling? Laat je dan spraytannen! De ideale oplossing voor rokjesdag, voor een feestje of gewoon voor een lekker fris kleurtje. Want eerlijk is eerlijk, alles staat dan nét iets leuker! Ramona en Nathalie van Monroe’s Lounge in Zwijndrecht zijn beiden opgeleid tot spraytan technician van Vanitan, het meest vooruitstrevende merk dat onder meer wordt gebruikt bij Hollands next topmodel. Door verneveling van de Vanitan lotion over

BrAM | 11

je huid, wordt er een laagje aangebracht dat binnen enkele uren zorgt voor een vlekkenloze, streeploze, egaal bruine teint. Zonder risico op huidkanker of huidveroudering! Het resultaat blijft zes tot tien dagen zitten, afhankelijk van je huidtype, voorbereiding en nabehandeling. Ook een lekker kleurtje? Bel voor meer informatie naar Monroe’s Lounge, 078 619 55 48, en combineer de spraytan meteen met een nieuw lentekapsel voor een stralende look!


De zon...

Vriend of vijand? Gelukkig gaan we langzaam het voorjaar tegemoet en verheugen we ons allemaal weer op de eerste zonnestralen en lange lichte dagen. Voor mij als huidspecialist staat het voorjaar in het teken van het wijzigen van de behandelplannen (intensieve peelings voer ik bijvoorbeeld niet uit wanneer de zon teveel aanwezig is), maar vooral het adviseren van de juiste zonproducten is voor mij heel belangrijk.

Foto's: Romy van den Boogaart

In het voorjaar komt verbranding van de huid veel voor omdat de huid na een (te) lange winter geen zonnestralen gewend is en omdat de temperatuur vaak zo aangenaam is dat we het langer uithouden in de volle zon (op een terrasje met een glas wijn ;-) ). Ik merk dat veel mensen niet goed weten welke producten ze moeten gebruiken én dat veel mensen nog denken dat ze door het smeren van een zonproduct niet bruin worden. Er zijn nogal wat meningen over de zon en het gebruik van zonproducten; de zon hebben we immers nodig voor ons lijf ondanks dat deze ook schade aanricht. Even wat feitjes op een rij: Een ezelsbruggetje: UVA= “A” en staat voor “aging”. A dringt heel diep in de huid en versnelt huidveroudering. UVA-stralen zijn er het hele jaar door en gaan door wolken, maar ook door glas heen! UVB= “B” en staat voor “bruining”. B zorgt ervoor dat de huid verbrandt, deze straling is sterker aanwezig in de zomer. Let er dus op

BrAM | 12

dat een zonproduct beschermt tegen UVB én UVA stralen (en gebruik deze het hele jaar door!). Een bruine huid is een beschadigde huid; de huid verkleurt als reactie op de schadelijke stralen. De aangerichte schade komt vaak pas jaren later naar boven, denk aan pigmentvlekken, maar vooral aan huidkanker. Een tip van mij: goed smeren en vooral: GENIETEN van het voorjaar!! Meer weten over de huid, huidverbetering en producten die geschikt zijn voor jouw huid? Ik beantwoord je vragen graag!

Priscilla Burgemeester de Bruïnelaan 40 (zij- ingang in de Julianastraat) 3331AE Zwijndrecht 078-6128327 info@skinfocus.nl www.skinfocus.nl


PONS 2.0 Met Angelique Leenheer

Sinds 1953 is het oudste gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht omgetoverd tot Kapsalon Pons. En daar verandert helemaal niets aan, ook niet nu Angelique Leenheer De Kappersschaar heeft overgenomen van Jan en Flora Pons. We stellen Angelique graag even aan je voor!

Op haar veertiende belandde Angelique voor een bijbaantje in een kapperszaak in Bergschenhoek en wist toen al dat ze het kappersvak wilde leren. Maar na een jaar kappersopleiding was ze er toch nog niet aan toe en had verschillende baantjes via uitzendbureaus. “Totdat ik een oud-leraar van de kappersopleiding tegenkwam. Hij vond het zó zonde en vroeg of ik het vak toch weer wilde overwegen als hij de volgende dag een baan voor me had. Toen ik daarmee instemde, belde hij de volgende dag met een baan en ging ik vier dagen werken en een dag leren. Daar heb ik nooit meer spijt van gehad.” Na een paar jaar in verschillende kleine salons gewerkt te hebben, was het een vriend van haar man Marc die Angelique in contact bracht met Jan Pons en zijn salon. Na een uurtje proefdraaien was Jan er wel uit, maar Angelique twijfelde nog.

De vroege openingstijden en de grootte van de salon waren wel even schrikken. “Ik moest er echt over nadenken. Maar de zaak had voor mij al gelijk een ontspannen en gezellig sfeertje. En dat heeft het nog steeds,” vertelt Angelique. Dat was achttien jaar geleden en vanaf februari staat Angelique aan het roer bij Pons. “Het is erg fijn dat ik het hele team al jaren ken en andersom. Dat zorgt voor een goede werksfeer en dat merken de klanten ook. Iedereen weet wat er moet gebeuren en accepteert de verschuiving in leiderschap. We hebben veel taken die Flora altijd op zich nam, onderling verdeeld. Door de meiden verantwoordelijkheden te geven, merk ik ook dat ze verantwoordelijkheden nemen. Dat is erg leuk om te zien.” Er zal niet veel veranderen bij Pons. Angelique vertelt heerlijk nuchter: “Ik heb

Tekst: Corine van Driel Foto: Romy van den Boogaart

BrAM | 13

wel allerlei ideeën, maar voor de uitvoering neem ik lekker de tijd. De basis voor Pons zal hetzelfde blijven: een kapsalon die kwaliteit levert. We blijven door trainingen altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hierdoor blijven we ons creatieve brein uitdagen; daar worden wij enthousiast van en verblijden wij onze klanten met een mooi eindresultaat. We blijven graag up-to-date, maar lopen niet met allerlei onbegrijpelijke termen te gooien. Een verfbakje wordt niet ineens een palet. Verwendag? Het is hier vijf dagen in de week verwendag. Kapsalon Pons is en blijft een kapsalon van het dorp en dat trekt zelfs mensen van buiten Ambacht. Daar ben ik ontzettend trots op en dat wil ik graag zo houden!”

Dorpsstraat 152A, Hendrik-Ido-Ambacht www.kapsalonpons.nl


LIAT ADAR

Complete ontspanning Liat Adar is met haar massagepraktijk een bekend begrip in de regio. Massage is namelijk geen luxe, maar de fijnste vorm van lichaamsonderhoud die je je maar kunt wensen. Nu kun je hier ook voor beautybehandelingen terecht! Liat maakt gebruik van Dermologica, een uniseks merk voor heren en dames dat met de juiste behandeltechnieken de huid zichtbaar verbetert. Debby, gediplomeerd schoonheidsspecialiste, maakt na een intake een professioneel behandelplan voor jouw specifieke beautywensen. Een absolute aanrader zijn de duo-behandelingen die je samen met je vriendin, partner, zus of moeder kunt doen! Geniet van een massageen beautybehandeling zodat je weer totally

met spraak!

relaxed en fris de deur uitstapt. Met koffie in de ochtend of een wijntje met een tapasplank in de middag. De deskundige praktijk van Liat heeft voor elk huidtype en probleemgebied – acné, rijpere huid, gepigmenteerde huid, enz. – een oplossing. Alle producten van Dermologica zijn zeep- en dierproefvrij. “Mensen die onze praktijk nog niet kenden, zijn dolenthousiast en merken na hun eerste behandeling al verschil!” lacht Debby. Dermologica beperkt zich niet alleen tot volwassenen, er is ook een kinderlijn die problemen als acné en eczeem behandelt en voor pedicure ben je hier ook aan het juiste adres. Wil je een jongere uitstraling of nu eens echt van je frons af? Vraag Liat dan naar de mogelijkheden

van de rimpelbehandelingen door een gespecialiseerde botoxarts. Bij Liat Adar kun je terecht voor een verkorte rug-, nek- en schoudermassage tot een uitgebreide full body behandeling als ‘onderhoudsmassage’ of wegens klachten. “Klanten weten dat zij letterlijk in goede handen zijn, dat hun blessure wordt aangepakt en klachten verholpen,” weet Liat. Geniet in de stijlvolle salons met Scandinavische invloeden van een moment van totale ontspanning! Meer informatie: www.liatadar.nl. Tekst: Maaike Groot | Foto: Romy van den Boogaart

Wij werken met en zonder afspraak!

Wij werken met en zonder afspraak!

Oudeland 88 I 3335 VH Zwijndrecht

wijndrecht T 078 64 74 401 E flowhairdesigners@gmail.com www.flowhairdesigners.nl designers@gmail.com BrAM | 14


Het is iedere dag weer een uitdaging! De mensen om mij heen die als eerste roepen: “sporten, dat kan ik echt niet opbrengen”, hebben het naar mijn idee niet nodig, of er geen zin in, of er geen tijd voor of in het slechtste geval hebben zij geen doorzettingsvermogen. Oe, dat is misschien wel een binnenkomer, maar ik denk dat het dicht bij de waarheid ligt.

or een er sportpak vo Ook zo’n lekk inden! hop @ Voorw S ? it tf ou e leuk

Over mijzelf

nog een gezonde voeding bij combineert. Resultaat is een stimulans om je aan vast te houden en je zult zelf ervaren dat je er beter van in je vel gaat zitten. Ikzelf eet al jaren redelijk koolhydraat-arm. Ik mis het ook niet en natuurlijk kan ik ook op zijn tijd genieten van een heerlijk stokbroodje of een stamppotje.

Om met de deur in huis te vallen, ik ben vijftig jaar en ik leef een gezond, sportief leven. Het belangrijkste is dat ik me er ongelooflijk lekker bij voel. Ik krijg van het sporten veel energie en ik houd oprecht van gezond eten. Van een salade kan ik ongelooflijk blij worden;). Daarbij komt dat ik graag een beetje in vorm wil blijven. Zolang ik me kan heugen, heb ik altijd aan sport gedaan. In het verleden heb ik veel gehockeyd en getennist. De afgelopen jaren is dat over gegaan in heel veel fitness, beetje tennis en af en toe een potje golf. Fitness is wel steeds meer mijn sport geworden. Het is een sport die je kunt uitvoeren op de momenten die jij uitkiest. Hiermee skippen we tegelijkertijd iedereen die zegt dat ze geen tijd hebben om te sporten. Bij Yousportz in Zwijndrecht kun je al vanaf 6 uur terecht.

Outfits

Overigens een leuke bijkomstigheid is dat je voor het sporten hele leuke kleding kunt kopen. Ja, ik houd er nu eenmaal van om er ook nog leuk uit te zien. Regelmatig slaag ik bij Voorwinden. Zo kun je sport en fashion weer goed combineren.

Volgen jullie ons al op Marieper.nl en Shopaholiekmama.nl? Liefs, Marieke Hagesteijn

Voordelen van sporten en gezonde leefstijl

Marieke Hagesteijn

Bij het regelmatig uitoefenen van fitnessoefeningen kun je spiermassa opbouwen, conditie verbeteren, vet verliezen of je houding verbeteren. Voor een maximaal resultaat is het van groot belang een oefening goed uit te voeren. Het is belangrijk, dit zie ik gelukkig bij Yousportz waar ik sport, dat er goede begeleiding is. Zij zorgen ervoor dat de oefeningen goed worden uitgevoerd. Sporten heeft meer positieve uitwerkingen dan je denkt! Je wordt er sterker van, je krijgt er een betere houding door (wat je ook weer uitstraalt en goed is voor je zelfvertrouwen) en je bouwt weerstand op. Al met al genoeg redenen om wel te sporten. Je zult zien dat je al heel snel resultaat boekt, zeker wanneer je er ook

BrAM | 15

50 jaar, woonachtig in Zwijndrecht, moeder, echtgenote, blogger voor Shopaholiekmama, eigenaresse blog Marieper, fashionista, sportfanaat, levensgenieter pur sang.


TOPZORG

op een Toplocatie

ALLES VOOR EEN GEZOND EN VITAAL LICHAAM ONDER ÉÉN DAK

Het is nog maar 2,5 jaar geleden dat fysiotherapeuten Kees Nieuwstraten, Erik Havelaar en Peter Postema de handen ineen sloegen voor een compleet nieuwe fysiotherapiepraktijk in Hendrik-Ido-Ambacht: paramedisch centrum (PMC) De Zeester. Sindsdien timmert het team flink aan de weg met maar één doel: kwaliteitszorg op hoog niveau volgens de maatstaven van nu. Met diverse samenwerkingsverbanden, een flink aantal specialisten en een enorme dosis betrokkenheid bij de juiste zorg voor elke patiënt. “Vroeger was de definitie van gezondheid dat je geen klachten had. Sinds 2014 is dat verschoven naar de vraag hoe je zo lang mogelijk zelfstandig blijft ondanks problemen of klachten. Want”, vervolgt visionair Erik Havelaar, “de pensioengerechtigde leeftijd is verhoogd, mensen worden steeds ouder en wonen langer zelfstandig. Hoe zorg je ervoor dat zij, wanneer zij door ouderdom fragieler worden, toch vitaal blijven?” Dat is slechts een van de zorggebieden waar het team van PMC De Zeester een antwoord op heeft. “Wij zijn niet de fysiotherapeuten die je alleen van je klachten af helpen, maar ook de specialis-

ten die je probleem oplossen. Het gaat erom wat jij nodig hebt om gezond oud te worden en vitaal te blijven.” Zo organiseert PMC De Zeester in samenwerking met de beweegcoach van de gemeente groepstrainingen ‘Zicht op Evenwicht’ van het Trimbos-instituut. Als je ouder wordt, kun je last krijgen van evenwichtsproblemen en daarmee gepaard gaande isolementproblematiek. Deze cursus gericht op valpreventie, die landelijk alleen door geaccrediteerde fysiotherapeuten wordt gegeven, helpt mensen die merken dat zij kwetsbaar zijn om te gaan met hun klachten. Want met de juiste zorg kun je heel vi-

BrAM | 16

taal door het leven gaan. Ook voor diabetici zet het PMC zich in. Kees: “Voor de derde keer organiseren wij dit jaar de Nationale Diabetes Challenge, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, om mensen in beweging te krijgen. Gedurende vier maanden wandelen we elke dinsdag met diabetici die lastig kunnen lopen en krijgen zij voorlichting van onder meer een diëtiste. Aan het einde van dat traject kunnen mensen 5 tot 10 kilometer lopen. Hiermee willen we invulling geven aan onze maatschappelijke taak, waarbij we mensen in contact brengen met gelijkgestemden en letterlijk op de been helpen.”


Kees: “Wij werken vanuit een duidelijke visie zo goed mogelijk te verzorgen met aandacht binnen de veranderende gezondheidszorg. voor het beperken van fysieke belasting. We willen topzorg leveren, op een toplocatie. Daarnaast zijn wij geselecteerd als behanDacht men vroeger aan beperkingen of aandelaar voor Be Life in Rotterdam dat patiëndoeningen van iemand, nu gaat het juist om ten helpt die een multidisciplinaire aanpak vitaliteit, duurzaamheid en wat je nog wel nodig hebben. Denk aan specialistische rekunt. Wat zijn je mogelijkheden? Vanuit een validatietrajecten na een ongeval, burn-out, positieve benadering werken we toe naar datKANS-klachten of chronische vermoeidheid. gene waarbij de patiënt zich goed voelt.” Indien er sprake is van een langdurig verzuim Dat doet PMC De Zeester met een team van waarbij monotherapie – therapie voor een maar liefst veertien fysiotherapeuten met ieklacht, red. – onvoldoende resultaat heeft opder hun eigen kennisgebied – manuele thegeleverd, kan de huisarts een patiënt naar Be rapie, bekken-, oncologie-, geriatrie, sport, Life doorsturen waar hij drie maankaak-, kinder,- bedrijfs- en oedeemfysiotheden intensief wordt begeleid om rapie – met daaromheen een breed scala van weer vitaal door het leven aanverwante zorg: Mensendieck, psycholote gaan. Naast de intagie, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie en ke en het eindgesprek medische trainingstherapie. Het PMC is er kunnen alle behanvolledig op ingericht om aan jouw zorgvraag delingen, inclusief te kunnen voldoen. Met een ruim aantal bedie met de psychohandelkamers en de trots van het PMC: de loog, op onze locanieuw ingerichte trainingsruimte met modertie plaatsvinden. ne apparatuur en een frisse look. Het grote Mensen die een voordeel is uiteraard dat in het gezondheidszware periode achcentrum van De Zeester ook thuiszorg, huister de rug hebben artsen en WMO zijn gevestigd. “Binnen ons waarbij de belasting PMC en binnen het gezondheidscentrum zijn en belastbaarheid de lijntjes kort,” vertelt Kees Nieuwstraten. op meerdere facetten “Met twee huisartsenpraktijken bij De Schoof, is aangetast, trainen wij waar de andere vestiging van het paramevanuit diverse invalshoedisch centrum is, en drie huisartsenpraktijken. Daarvoor hebben wij een ken bij De Zeester zijn wij enorm flexibel. Een geweldige sportfysiotherapeut in het doorverwijzing is supersnel geregeld; binnen team die patiënten in deze situatie zelfs nog 48 uur heb je een afspraak en bij acute klachvoor de Olympische Spelen klaar zou kunnen ten vaak dezelfde dag. Door de samenwerking stomen. Zoveel energie en dat werkt: patiënbinnen het gezondten lopen met hem heidscentrum kunweg.” "Vanuit een positieve nen wij snel inspelen benadering werken we toe Een ander speciop de zorgvraag én, naar datgene waarbij de wat wij vooral bealisme binnen het langrijk vinden, prePMC is de oncolopatiënt zich goed voelt.” ventief handelen.” gische revalidatie. Onder meer vanuit Oncologie is een de ergotherapie, in samenwerking met Aafje van de snelst groeiende aandoeningen waaren met een adviserende rol als bedrijfsfysiobij de bijwerkingen soms lang na een behantherapeut bij De Blije Borgh. Erik Havelaar: delingen blijven bestaan. De laatste jaren “Medewerkers krijgen indien gewenst de juiswordt er veel wetenschappelijk onderzoek te tricks en tools aangereikt om hun cliënten gedaan naar de bijdrage van fysiotherapie en

BrAM | 17

bewegen bij kanker. Hieruit is gebleken dat fysieke training een positieve bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van leven, zowel voor, tijdens en na de behandeling voor kanker. Oncologische revalidatie is gericht op verbetering van conditie, bewegelijkheid en spierkracht en vermindering van vermoeidheid.

Orthopedie

Naast alle extra activiteiten die het PMC verzorgt bovenop de door hun patiënten alom geprezen topzorg, is het centrum nauw betrokken bij de Orthopedie van het ASZ. Een patiëntvriendelijke orthopedische polikliniek van het Albert Schweitzer Ziekenhuis met korte wachttijden voor heup,- knie- en schouderbehandelingen en met een groep specialisten waardoor de nabehandeling hierop naadloos aansluit. Hiertoe is een samenwerking ontstaan van orthopeden en 34 fysiotherapiepraktijken in de regio Drechtsteden met als doel eenduidigheid: dezelfde werkwijze gedurende de behandeling, maar ook korte lijnen met de orthopedie en afstemming omtrent de patiënt voor een voorspoediger herstel. Paramedisch Centrum De Zeester is klaar voor de toekomst. Met een enthousiast team van betrokken fysiotherapeuten, een grote (maatschappelijke) betrokkenheid bij regionale initiatieven en een flinke dosis kennis en ervaring ben je hier aan het juiste adres voor een vitaal en gezond lichaam. Kijk voor meer informatie op: www.pmc-dezeester.nl. Tekst: Maaike Groot Foto’s: Romy van den Boogaart


GEZOND HAAR meer dan alleen een goede verzorging

Veranderingen in je haardos gedurende je levensloop zijn heel normaal. Veel van deze veranderingen zitten verankerd in ons DNA en daar hebben we geen invloed op. Dat er een enorm scala aan producten is om de nadelige eigenschappen van ons haar te onderdrukken of te veranderen, is wel bekend. Waar minder aan gedacht wordt bij veranderingen aan het haar zijn de invloeden van onze levensstijl en dan in de ruimste zin van het woord. Medicijngebruik

Heel veel medicijnen kennen bijwerkingen. Plotseling veel haaruitval door gebruik van medicijnen is makkelijk te detecteren en te overleggen met de huisarts. Welke minder snel opvallen, zijn medicijnen waarbij het haar heel geleidelijk aan verandert en het gebruik langdurig is. Je kunt dan het idee krijgen dat je haar dunner aan het worden is door het ouder worden, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. In mijn salon ken ik meerdere voorbeelden van klanten met dunner wordend haar dat wordt veroorzaakt door medicijngebruik en niet door het ouder worden. In deze gevallen was de dosering niet in orde. Na een aanpassing door de arts is het haar weer in volle dikte teruggekomen.

Stress

Wellicht beter bekend; stress heeft veel invloed op ons lichaam en ook op de haargroei. Langdurige stress kan leiden tot haaruitval. Hier is niets tegen te doen, behalve dan ervoor te zorgen dat de stressfactor uit je leven verdwijnt. Bij deze vorm van haaruitval kennen we nog een extreme uiting, ‘Alopetia Areata’, oftewel specifieke plekken op de hoofdhuid waar haaruitval plaatsvindt. Hoewel de relatie tussen stress en deze vorm van haaruitval niet helemaal vaststaat, wordt dit wel vermoed.

Gezonde voeding

En dan de invloed van (gezonde) voeding. Dit spreekt natuurlijk voor zich, echter wil een gezonde levenswijze niet altijd garanderen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Er zijn diverse voedingssupplementen op de markt met een aanvulling van vitaminen en mineralen om je haar in optimale vorm te krijgen. Sommige van deze producten zijn zelfs specifiek voor de gezondheid van je haar bedoeld.

Tot slot

Wanneer je twijfelt of je haar in de optimale conditie verkeert, kun je eens overleggen met je kapper. Vaak herkennen zij veranderingen in je haar en kunnen je adviseren om eens verder te zoeken dan alleen naar de juiste verzorgingsproducten. Bij Van Pelt zijn de medewerkers goed geïnformeerd en in staat om veel voorkomende problemen te herkennen en te bespreken. Wanneer je er niet uitkomt, is het raadzaam om je huisarts te raadplegen. Leendert van Pelt

www.vanpeltkappers.nl

BrAM | 18


EVA VINK VAN LINEPERFECTION:

De mooiste Eyeliners en 3D Hairstrokes Wenkbrauwen Wil jij ’s ochtends minder tijd besteden aan je daily makeup én er all day long stunning uitzien? Heb je dan weleens permanente make-up overwogen? Deze trend is upcoming en maakt jouw look op z’n mooist. Maar ga je ervoor, kies dan voor een make-up specialist die dit feilloos toe kan passen. Zoals LinePerfection, die wij maar wat graag aan je voorstellen. Want met permanente make-up wordt je leven nét wat leuker, makkelijker én mooier. Eva Vink, eigenaresse van LinePerfection is Permanente make-up specialiste en Microblading Professional in Ridderkerk: “Ik heet je graag van harte welkom in mijn salon! Plaatsing van permanente make-up (PMU) vraagt om hoogwaardig vakmanschap. Ik volg dan ook diverse Masterclasses in binnen- en buitenland op hoog niveau, zodat ik op de hoogte blijf van de nieuwste en mooiste ontwikkelingen in mijn vakgebied en jou nog beter kan voorzien van prachtige PMU. Als geregistreerd CRKBO Docent Permanente make-up kan ik mijn passie, kennis en kunde delen met mijn leerlingen. Ik vind dat PMU een mooie basis moet zijn voor je gezicht. Wenkbrauwen zijn heel bepalend voor je gezicht, je uitdrukking en je zelfvertrouwen.

Ik zet een wenkbrauw die helemaal bij jouw gezicht past en aansluit bij je wensen! Tegenwoordig zijn de technieken zeer verfijnd en kunnen wenkbrauwen er zo mooi natuurlijk uitzien, dat ze niet van echt te onderscheiden zijn.” Wil je een zeer natuurlijke verfraaiing van de wenkbrauwen met de ultrafijne 3D Hairstroke techniek of juist wat pittigere wenkbrauwen die meer karakter geven aan je gezicht? Alles is mogelijk en Eva adviseert je graag wat voor jouw gezicht de mooiste wenkbrauwen zijn. Een eyeliner die bij jou past, in de kleur en vorm die jij wilt en die óók nog eens onder alle omstandigheden perfect blijft zitten? Van antraciet tot fel blauw of zelfs groen. Superstrak of juist poeder-

BrAM | 19

achtig. Eva: “Ik heb al heel veel dames blij gemaakt, garandeer kwaliteit en ben pas tevreden als jij dat bent! Dankzij de goede voorbewerking is de behandeling pijnloos. Dat beloof ik je! De behandeling bestaat uit het intakegesprek, bespreken van je wensen en het voortekenen op je gezicht in de correcte kleur en vorm. Vervolgens ga ik uiterst geconcentreerd de PMU zetten en kom je na zes weken terug om de puntjes op de i te zetten. Je kunt 24 uur per dag onder alle omstandigheden genieten van een prachtige basis make-up. Ook tijdens het sporten, zwemmen, sauna, vakantie of een fikse regenbui.” PROFESSIONEEL • BETROUWBAAR KWALITEIT • SERVICE • VEILIG

Eva Vink jouw permanente make-up specialiste info@LinePerfection.nl T 06 52 63 99 93 www.lineperfection.nl


20% KORTING voor de lezers van BrAM*

Sophiapromenade 72, Hendrik-Ido-Ambacht 078 - 612 99 35 | info@goldmanoptiek.nl  GoldmanOptiek www.goldmanoptiek.nl

Beauty comes from within...

* korting geldig t/m 30 april 2018 op vertoon van deze advertentie * niet i.c.m. andere acties

Goeiedag, je gelooft je ogen niet. De hele dag scherp zien zonder bril, lenzen of leesbril!

make sure... they see it on the outside

MONROE’S lounge

Burgemeester de bruïnelaan 40 3331 AE ZWIJNDRECHT | T 078 -619 55 48 info@monroes.nl | www.monroes.nl

Met code B RAM078

SUN - HAIR - BEAUTY

25% korting op alle defin itie ontharings- ve behandelin gen

Bij Senz – for you beleeft U de ultieme Beauty en Wellness ervaring onder één dak

Winkelcentrum Walburg | Hof van Holland 25A, Zwijndrecht | BrAM | 20

T 078 645 05 99 | www.senzforyou.com


Een van de schoonheidsidealen vandaag de dag is ‘hagelwitte’ tanden. De trend wordt mede bepaald door de media, waardoor de vraag naar wittere tanden steeds meer toeneemt. Door het grote aanbod op de markt is tanden bleken niet TP-Dam_BrAM_205-1325_CMYK_OL2.pdf zo’n eenvoudige zaak.

1

12-08-15

10:47

TANDEN BLEKEN EEN MUST?

TP-Dam_BrAM_205-1325_CMYK_OL2.pdf

1

12-08-15

10:47

TP-Dam_BrAM_205-1325_CMYK_OL2.pdf

TP-Dam_BrAM_205-1325_CMYK_OL2.pdf

      

1

12-08-15

1

12-08-15

Foto: Romy van den Boogaart

‘Doe het wel verstandig’ 10:47

10:47

Door de verschillende soorten methodes en prijzen is het voor de patiënt niet te overzien wat nu wel en niet goed is voor het gebit. Indien je besluit om je tanden te bleken, doe het dan wel verstandig. Vraag altijd eerst advies bij je tandarts of mondhygiëniste. Het kan zijn dat je mondgezondheid het niet toelaat. Onze tandartsen zijn daar zeer alert op. Is het glazuur broos, dan wordt tanden Algemene tandheelkunde bleken ten zeerste afgeraden. Het bleken Mondhygiëne & preventie brengt in dit geval alleen maar meer schade Esthetische tandheelkunde aan uw gebit.

tanden en je hebt niet het risico dat het je tandvlees verbrandt. Bij de tweede afspraak krijg je altijd eerst uitleg hoe je de bleeklepels met de bleekgel dient te gebruiken. Volg deze instructie op. Als je te vaak en te lang de bleeklepels gebruikt, kan overgevoeligheid van de tanden optreden of zelfs het tandvlees beschadigen. Laat je niet verleiden tot goedkope en snelle methodes. Om het bleekresultaat zolang mogelijk te behouden, is het advies na het bleken geen koffie, thee, rode wijn of andere etenswaren met kleurstoffen te nuttigen. Restauratieve tandheelkunde Thuisbleken Vanzelfsprekend is roken ook uit den boze. Slaap, apneu Thuisbleken met en eensnurkproblematiek bleeklepel is een Tot slot wordt ook veel reclame gemaakt over methode die veelvuldig wordt gebruikt. Dit tandpasta’s, die tanden nog witter maken. Behandeling kaakgewrichtsklachten gebeurt met een bleeklepel in combinatie De hoeveelheid waterstofperoxide in de Prothese met bleekgel. De tandarts neemt afdrukken tandpasta is te gering om tanden te bleken. van je gebit. Deze afdrukken worden in Dit werkt dus niet. Wel kan een tandpasta gips uitgegoten, zodat je precies passende het ontstaan van nieuwe verkleuringen modellen heeft op uw eigen gebit. Dit is erg verminderen. Het haalt de aanslag weg, maar belangrijk. De bleekgel komt alleen op je bleekt niet. Pas op voor tandpasta’s die een

schuurmiddel bevatten, het kan het glazuur beschadigen. Kortom, als je overweegt om je tanden te bleken, doe het verstandig en raadpleeg eerst je tandarts of mondhygiëniste! Bel ons vrijblijvend voor een afspraak voor advies om eventueel verantwoord thuis te bleken bij Tandartspraktijk De DAM. Drs. Brigitte van der Kleij-Wikkeling, praktijkhouder Tandartspraktijk De Dam info@tandartsdedam.nl www.tandartsdedam.nl

Dam 55 - 2952 AB ALBLASSERDAM - T. 078-691 66 15 - INFO@TANDARTSDEDAM.NL - WWW.TANDARTSDEDAM.NL BrAM | 21


Het GROOTSTE, meest luxe, complete en vriendelijkste complex in de regio! Bij het TopSpin Centre hoef je niet meer te kiezen! ALL-IN Lidmaatschap 1 jaar voor €185,Wat houdt een ALL-IN lidmaatschap in? TENNIS: met dit lidmaatschap mag je het hele jaar door (met uitzondering van winterse weersomstandigheden) onbeperkt tennissen op onze acht gravel buitenbanen en vanaf half april t/m augustus op onze acht binnenbanen. SPINNING: onbeperkt spinning op één van onze 25 fietsen tijdens de uren die vermeld zijn in het rooster. Altijd een fiets op een vast uur/ vaste dag. Alle extra uren kunnen op de dag naar keuze gereserveerd worden. EXTRA: onbeperkt gebruik maken van onze kleinschalige, gezellige fitnessruimte (maximaal zes personen tegelijkertijd).

BrAM | 22


Tennisschool Maximus Tennis Schrijf je nu in voor trainingen bij tenniscentrum TopSpin! Maximus biedt een totaalpakket tennistrainingen aan voor alle leeftijden (van 4 tot 80 jaar). Zowel groeps-, als duo–, als privétrainingen in de zomer en winter met talloze mogelijkheden voor jeugd en senioren. Kinderen krijgen les volgens de ‘Tenniskids’ methode en leren op jonge leeftijd met plezier te tennissen. Senioren kunnen in een leuke groep of privé les en krijgen van de enthousiaste trainers en krijgen de juiste technieken aangeleerd.

Tennisshop Breakpoint Op zoek naar de juiste outfit voor op de tennisbaan? Dan is Tennisshop Breakpoint hét adres voor de juiste sportkleding. Voor ieder wat wils en in iedere maat. Tennisshop Breakpoint is hét adres voor: • Tenniskleding voor dames & heren • Tennisschoenen voor dames & heren • Tennisrackets • Tennisballen - tassen - sokken • Tennistassen • Bespannen van rackets

IN ONS CENTRUM VIND JE OOK: • Fysiotherapiepraktijk FysioAalbert • Get a Tan • PowerPlate • PH Boudewijn Steigerhouten • Kinesiologie Praktijk & Balans • Schoonheidssalon Plevier

Winkelhaak 11, Zwijndrecht T 078 629 92 99 www.topspincentre.nl

BrAM | 23


TP-Dam_BrAM_205-1325_CMYK_OL2.pdf

1

12-08-15

10:47

TP-Dam_BrAM_205-1325_CMYK_OL2.pdf

TP-Dam_BrAM_205-1325_CMYK_OL2.pdf

      

1

12-08-15

1

12-08-15

10:47

10:47

Algemene tandheelkunde Mondhygiëne & preventie Esthetische tandheelkunde Restauratieve tandheelkunde Slaap, apneu en snurkproblematiek Behandeling kaakgewrichtsklachten Prothese

Dam 55 - 2952 AB ALBLASSERDAM - T. 078-691 66 15 - INFO@TANDARTSDEDAM.NL - WWW.TANDARTSDEDAM.NL

KAMER 88 HAARSTYLISTEN Kamer 88 Haarstylisten is een salon met karakter. Vakmanschap en lef worden gecombineerd met een gevoel van rust en ontspanning. Jij staat centraal bij Kamer 88. Kamer 88 is gevestigd op een unieke plek in Zwijndrecht. Met uitzicht op het water van de Maas ontsnap je even aan de dagelijkse dingen. Geniet van een goede kop koffie of thee terwijl je geknipt of gekleurd wordt. Een coupe is onderdeel van jouw imago. De haarstylisten van KAMER 88 weten dat als geen ander. Zij weten wat er speelt op het gebied van hairfashion, zowel Streetstyle als Highstyle. Samen met jou gaan wij op zoek naar jouw imago, elk seizoen opnieuw.

MAASBOULEVARD 88 • 3331 ML ZWIJNDRECHT • 078-78 528 06 • WWW.KAMER88.NL BrAM | 24


H E A L T H CO L U M N

Wat is er eigenlijk zo leuk aan persoonlijke ontwikkeling? Stel je voor: door omstandigheden kom je in een situatie waarin je je gedwongen ziet om voor het eerst van je leven een laminaatvloer te leggen. En dat met je twee linkerhanden. Best spannend dus. Want, grote kans dat je er niks van bakt. Je voelt je onzeker. Maar omdat je wel de tijd hebt, en geen zin in mislukkingen, ga je je voorbereiden. Je struint YouTube af naar instructiefilms en vraagt die handige buurman om raad. Je koopt of huurt wat gereedschap. Dan komt die dag dat het moet gebeuren. Je begint en het valt niet tegen. En als je dan, halverwege die dag het laatste plintje vastplakt, sta je op en bekijkt het resultaat: helemaal niet slecht! Al zeg je het zelf. Helemaal zelf gedaan. Dan ben je trots toch? En omdat het je zo’n goed gevoel geeft, overweeg je misschien zelfs nóg een vloertje te gaan leggen, of iemand te helpen met zíjn laminaat.

ligt. Er is een direct verband tussen inspanning en resultaat. Bij fitter worden of afvallen is het gevolg van je inspanning een stuk minder duidelijk. Na je eerste rondje hardlopen merk je namelijk nog helemaal geen verbetering van je fitheid. En je zal ook niet veel afgevallen zijn. Maar je hebt wel een flinke inspanning geleverd, en dan ligt het gevaar op de loer dat je jezelf op de bank werpt en je je uit medelijden volstopt met veel en ongezonde dingen. Want, dat heb je wel verdiend, vind je. Om succes te ervaren moet je je over tegenslagen heen zetten. En als je je alleen focust op het eindresultaat maak je het jezelf extra lastig. Daarom is beter om je te richten op de kleine tussentijdse succeservaringen. Dus gá die tweede keer hardlopen en meet de afstand die je zonder stoppen kan afleggen of installeer die app en meet je gemiddelde snelheid. En ervaar het succes wanneer je merkt dat het die tweede keer al gemakkelijk was dan het eerste rondje. Net als laminaat leggen: bereid je voor en ga gewoon aan de slag. Wedden dat je trots wordt? Succes!

Niels

En zo werkt het ook met de ontwikkeling van je gezondheid. Als je daarin investeert, wordt het pas leuk als je succes ervaart en je gezondheid erop vooruit gaat. Er zijn veel verschillen tussen je gezondheid en een laminaatvloer, maar een belangrijke is dat je het ziet als een plank die op de grond

Niels van Setten Voor de meesten is trainen een noodzakelijk kwaad. Daarom zorgt Niels niet alleen voor een efficiënte en op jouw lijf geschreven training, maar ook voor de motivatie en precies de juiste sfeer. Pas maar op: dadelijk ga je het nog leuk vinden! www.nielsfitclass.nl

BrAM | 25


GOULOOZE HOVENIERS

MET OOG VOOR DETAIL EN SERVICE Bij Goulooze Hoveniers kan iedereen terecht voor een trendy tuin die tot in de puntjes verzorgd is. Eigenaar Patrick Goulooze komt uit een echte tuindersfamilie en heeft altijd al een passie voor het hoveniersvak gehad. Samen met zijn enthousiaste team biedt hij een omvangrijk totaalpakket aan op het gebied van tuinaanleg en – onderhoud. Uiteraard volgens de laatste trends op tuingebied.

Het ontwerp en inrichtingsplan worden zorgvuldig samengesteld in overleg met de klant. “Een klassieke tuin, super modern of juist Mediterraans? Een vijver als eyecatcher of misschien wel een luxe buitenkeuken? Bij ons is alles mogelijk,” aldus Patrick. “Naast het aanleggen van tuinen zijn wij ook gespecialiseerd in het maken van diverse houtconstructies. “En dan bedoel ik echt heel divers. Want behalve de momenteel erg populaire veranda’s en complete buitenkeukens, bouwen wij ook bruggen, vlonders, damwanden en noem maar op. Als het gaat om maatwerk kunnen wij erg veel voor klanten betekenen.” Een goed samenspel tussen ontwerper en opdrachtgever is van groot belang, net zoals duidelijke communicatie. Na het eerste gesprek geeft Goulooze Hoveniers direct een kostenraming en tijdsraster. Zo is het voor klanten duidelijk waar ze aan toe zijn. “Wij werken met een klein team en zijn goed op elkaar ingespeeld. Kwaliteit staat bij ons echt voorop, ook als het gaat om ons eigen up-to-date machinepark,” aldus Patrick. “En we vinden het altijd erg leuk om echt iets bijzonders neer te zetten. Speciale siergrepen op het tuinhuis? Wij gaan graag op zoek naar de mogelijkheden. We streven echt naar hoge service en 100% klanttevredenheid.” Alles wordt vakkundig en met een oog voor detail aangelegd. Daarnaast is er veel aandacht voor onderhoud. Zowel voor het groen als de houtconstructies. Goulooze Hoveniers biedt na de oplevering altijd een goed onderhoudsplan aan, om het bereikte resultaat te behouden. Maar uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor onderhoud door het bedrijf zelf. Een vooren najaarsbeurt, eenmalig onderhoud of een meerstappenplan behoren allemaal tot de mogelijkheden. Naast particulieren weten steeds meer bedrijven Goulooze Hoveniers te vinden. “We zijn momenteel erg actief in het onderhoud en de realisatie van groenprojecten voor scholen, bedrijven en VvE’s,” aldus Patrick. “Want vaak wordt er vergeten dat het terrein rond een kantoor of appartementencomplex eigenlijk ook een visitekaartje is. Super mooi als wij er dan voor kunnen zorgen dat dit dan echt een groen visitekaartje wordt.” Kijk voor meer informatie op www.gouloozehoveniers.nl

Tekst: Linda van der Vlis

BrAM | 26


De culinaire kooktuin

De moestuin wordt een kooktuin die van alle gemakken is voorzien. Met groente en fruit, eetbare bloemen en verse kruiden. De kooktuin is bovendien meer dan een zomerse bbq, we gaan voor culinaire hoogstandjes! Denk aan buitenhaarden met een kookfunctie en wat dacht je van de Ofyr waarmee je de meest bijzondere gerechten klaarmaakt? Nog een aanrader: je kookkast voor buiten waarin je je buitenservies en kookgerei bewaart. Zo is je buitentafel binnen no-time gedekt!

TUINTRENDS

Natuur & comfort Buiten en binnen verbinden, industriële en natuurlijke elementen, water, meer met minder, leefgenot en de kooktuin. Voorop staat, net als vorig jaar, dat de tuin dé plek is om te ontspannen en om te genieten van het leven. Jouw eigen plekje groen, waar je bij mooi weer geniet van het zonnetje en bij minder weer onder je terrasoverkapping toch lekker buiten kunt zijn. Leefgenot is ook dit jaar het sleutelwoord!

Verlengstuk van de woning

De tuin is steeds meer het verlengstuk van de woning. Het brengt harmonie en dat realiseer je onder meer door het juiste kleurgebruik. Is jouw stijl minimalistisch? Kies dan voor een neutrale basiskleur in je interieur en in de tuin. De bestrating voor de tuin kies je uit hetzelfde kleurenpalet als de vloer binnen voor een mooie verbinding. Dit geldt overigens ook voor de kussens, plaids en tuinmeubels. Wist je dat de verlichting eveneens bijdraagt aan het verbinden van binnen met buiten? Je brengt extra diepte en sfeer aan in de tuin die ‘s avonds een prachtige beleving geeft. En dan natuurlijk de overkapping! Deze is bijna niet meer weg te denken uit de tuin van nu en is ideaal om buiten en binnen met elkaar te verbinden. Bovendien verleng je de periode dat je kunt genieten van je terras. Met heaters is dit al vanaf het eerste prille lentezonnetje een van je favoriete plekjes!

BrAM | 27


Natuurlijke elementen

Dat klinkt wel heel logisch in de tuin, maar met deze trend bedoelen we dat de strakke, moderne tuin wat gezelliger mag door het gebruik van natuurlijke elementen. Denk aan zwerfkeien, brokken van natuursteen in allerlei maten en vormen. Ook mooi: handmade bloembakken of borders van natuursteen. Mooie ruwe materialen als gekloofd Belgisch hardsteen en hout worden in de loop der tijd vaak nog mooier en geven de tuin een ‘ruwe’ uitstraling die past bij de industriële trend van nu.

Leefgenot

Bij de aanleg van de tuin draait het in 2018 nog meer om het leefgenot dan voorheen. De overkapping of veranda is daar een voorbeeld van, net als water. Naast natuurlijk water zoals vijvers, beekloopjes en rotsfonteintjes als verkoelende en rustgevende factor, mogen ook de buitendouche, jacuzzi of sauna weer. Dit wordt niet meer gezien als overbodige luxe, maar mag in deze economisch gunstige tijden gerust als extraatje voor het leefgenot.

Structuur & harmonie

Naast het verlengstuk van de woning is de tuin bovendien een plek om buiten te zijn en om de natuur te ervaren. Authentieke materialen als natuursteen en hout en de juiste beplanting met wintergroen zijn hierbij essentieel. Meer met minder! Een plan voor de beplanting en inrichting door een deskundige hovenier is een aanrader, zij weten als geen ander om harmonie in de tuin aan te brengen volgens een structuur die past bij de trends van nu. Wist je dat de structuur van een plant kan bijdragen aan het materiaalgebruik in de tuin, bijvoorbeeld bij een industriële look? Denk aan siergrassen, varens en bladplanten. Én groene erfafscheidingen, zeker een must in nieuwbouwwijken waarbij je schuttingen afwisselt met (winter)groen. Want in de winter wil je tenslotte nog steeds genieten van een sfeervolle en stijlvolle tuin! Die ook nog eens onderhoudsvriendelijk is, want laten we eerlijk zijn, we hebben het allemaal druk. Laat je daarom adviseren met een tuinplan op maat waarbij jouw persoonlijke wensen volgens de laatste trends worden uitgewerkt. Je leest er meer over in de artikelen van de lokale hoveniersbedrijven, die hun visitekaartje al bij menig woning in de regio hebben afgegeven.

BrAM | 28


Al meer dan 20 jaar creëert Gerba Groen de mooiste tuinen om bij weg te dromen. En nog iedere dag geniet eigenaar Henri Gerritsen volop van het creatieve hoveniersvak, dat altijd maar blijft veranderen. Want tegenwoordig wordt er veel meer in de tuin geleefd. Het is een verlengstuk van de woonkamer geworden. Gerba Groen is thuis in de laatste trends en kan je tuin tot in de puntjes verzorgen.

Gewoon meer tuin GERBA GROEN

“Een tuin moet verrassen, boeien en inspireren,” aldus Henri Gerritsen. “Het is mooi als een tuin naadloos aansluit op de architectuur van een woning. Maar bij het ontwerp is het daarnaast erg belangrijk dat de wensen van de klant er duidelijk in terug komen. Het moet een harmonieuze en unieke mix worden.” Gerba Groen biedt een compleet pakket voor tuinen, van ontwerp tot aanleg en onderhoud. Zij werken voor zowel particulieren als bedrijven. Om tot een mooie tuin te komen, worden de wensen van de klant omgezet in een 3D ontwerp. “Dit is een hele verbetering ten opzichte van vroeger. Nu kunnen klanten van tevoren al heel realistisch zien hoe het uitzicht vanuit hun woonkamer op de nieuwe tuin kan worden,” aldus Henri. “Op deze manier kunnen we het ontwerp nog beter afstemmen op de wensen van de klant.” Naast een voorkeur voor stoere materialen en een onderhoudsvriendelijke, strakke tuin is er tegenwoordig veel aandacht voor verlichting in de tuin. Gerba Groen zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd. De

veranda’s zijn maatwerk. En van groen tot hout, steen en elektra, alles doet het bedrijf in eigen beheer. De klant wordt compleet ontzorgd. Met als resultaat een tuin waaraan direct veel plezier beleefd kan worden en waarvan de klant ieder seizoen kan genieten. Inmiddels heeft Gerba Groen al heel veel verschillende soorten tuinen gecreëerd in de regio, maar ook ver daar buiten. “En we hebben regelmatig meegemaakt dat klanten gingen verhuizen en ons vroegen om ‘mee’ te verhuizen. Met een aantal klanten hebben we hierdoor een lange relatie opgebouwd en zo zie je het uiteindelijke tuinontwerp met de jaren groeien en ontwikkelen. Dat is voor ons prachtig om te zien.” Meer informatie over Gerba Groen? Kijk dan op www.gerbagroen.nl

BrAM | 29

Tekst: Linda van der Vlis


NAAR BUITEN! BrAM | 30

Crezeepolder

Develbos


Crezeepolder

Oke, eerlijk toegegeven. Het weer voelt nog niet zo lenteachtig aan als dat we zouden willen, maar dat mag de pret niet derven. Ook met dit weer is het heerlijk én gezond om er op uit te trekken. En daarvoor hoef je echt niet ver weg! In onze regio vind je meer dan genoeg mooie plekjes om lekker vroeg te dauwtrappen, ’s middags te hardlopen of ’s avonds een flinke wandeling te maken met de hond. Wat dacht je van deze prachtige stukjes natuur van de Crezeepolder en het Develbos? Dus trek je jas aan en geniet van buiten! Foto’s: Chris van Es

Develbos

BrAM | 31


Het hart van

De Volgerlanden

Het hart van De Volgerlanden klopt groen. Aangrenzend aan winkelcentrum Hoogambacht kun je in het Sophiapark lekker wandelen, sporten en recreëren. We houden je graag op de hoogte van alles wat je kunt beleven in De Volgerlanden. Dat doen we via onze sociale media op Facebook, Instagram, Twitter en Youtube. Zo delen we elke week oude foto’s met #ThrowbackThursday. Hoe zag De Volgerlanden er uit voor de nieuwbouw? Hoe werd jouw huis gebouwd? En hoe leuk was het feestje voor de eerste paal van de sporthal?

BrAM | 32

Wil je updates in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je kunt je inschrijven via www.devolgerlanden.nl.


BrAM | 33


M U S T H AV E S ACCC E S O I R E S

Hip buiten!

Papieren lampion Zusss Maat € 5,95, maat L €7,95 Vlaggenlijn Zusss €9,95

Met deze kekke accessoires maak jij je tuin of terras helemaal klaar voor de lente en zomer. ‘There is only one place to be. Your place.’ Happy spring!

Konijnen stoeltje (eventueel ook met LED verlichting verkrijgbaar) vanaf €99,-

Cocktail chair zwart €99,95

Koffietafeltje cementlook 34x60 cm €125,Zwarte Seletti aap zwart in drie verschillende houdingen voor binnen en buiten vanaf €225,-

Zitzak vanaf €99,Deze hippe musthaves en nog veel meer voor binnen & buiten (plus de fijnste fashion!) vind je bij Meester Design Store, Burgemeester de Bruïnelaan 52 in Zwijndrecht. www.meesterdesignstore.nl

design store


SVEN VLIEGEN TUINEN

Voor een groene en duurzame tuin

een tuin de tijd moet krijgen om te groeien en bloeien om echt tot zijn recht te komen. “Een tuin moet een echte beleving zijn, ieder seizoen weer. Daarom werkt Sven Vliegen Tuinen vooral met duurzame, kwalitatieve producten. Dit in combinatie met het juiste ontwerp is het begin van jarenlang tuinplezier.”

Voor Sven Vliegen stond al vroeg vast dat hij hovenier wilde worden en zijn favoriete programma was natuurlijk ‘Eigen Huis & Tuin’. Al tijdens het laatste jaar van zijn opleiding realiseerde Sven zijn droom en startte zijn eigen bedrijf: Sven Vliegen Tuinen. Een klein hoveniersbedrijf dat een tuin vanaf het ontwerp tot en met het onderhoud kan verzorgen. Hierbij spelen veel groen en duurzaamheid een belangrijke rol.

“De tijd dat tuinen bijna volledig werden bestraat is gelukkig voorbij. Tegenwoordig willen mensen echt weer een tuin die leeft,” aldus Sven. “Bijvoorbeeld met veel verschillende soorten beplanting en combinaties van diverse materialen. Of een overdekte zithoek voorzien van een buitenhaard waar je ook met minder goed weer van de tuin kan genieten.” “Aan de hand van wensen van de klant en onze expertise en visie zorgen we voor een sfeervolle en unieke tuin,” vertelt Sven. “Mijn streven is altijd om tuinen aan te leggen waarin groen en natuurlijke materialen volop aanwezig zijn. Want juist in de zomer kunnen planten voor verkoeling zorgen en geven tegels juist alleen maar hitte af. Regenwater kan voor veel overlast zorgen in een tuin die voor het grootste gedeelte bestraat is.” Samen met de klant wordt er goed nagedacht over een passend beplantingsplan. Hierbij wordt rekening gehouden met het feit dat

Tekst: Linda van der Vlis | Foto Sven: Romy van den Boogaart

BrAM | 35

Overkappingen, bijpassende plantenbakken en op maat gemaakte tuinmeubels, bijvoorbeeld een mooie lounge hoekbank, verzorgt Sven Vliegen Tuinen ook. Op deze manier hebben klanten slechts één aanspreekpunt en wordt echt alle zorg uit handen genomen. Veel mensen uit HendrikIdo-Ambacht en Zwijndrecht hebben de enthousiaste hovenier inmiddels al gevonden en zijn voorzien van een prachtige, eigentijdse tuin van Sven Vliegen Tuinen. Sven Vliegen Tuinen adviseert graag naar de mogelijkheden en laatste trends. Naast het ontwerp en de aanleg van de tuin kan ook het onderhoud verzorgd worden. Want om een tuin in optimale conditie te houden, is het onderhoud van essentieel belang. En dan kan het echte genieten in de tuin beginnen! Kijk voor meer informatie op www.svenvliegentuinen.nl


Wired brackets van Pekadom www.pekodom.com

BrAM | 36


W O N E N CO L U M N

Kunst is een hele kunst… Een mooi stuk kunst aan de muur, op de schouw of in de entree in je woning: wie wil dat nou niet? Jammer genoeg gaat kunst gepaard met hoge prijskaartjes, alhoewel ik denk dat we kunst ook in huis kunnen halen met een beperkt budget.

Kunst moet ons inspireren, we moeten er liefde voor voelen en de juiste plek in huis er nog steeds voor bepalen. We willen natuurlijk dat het goed tot zijn recht komt en dat we het mooi kunnen uitlichten. Om te weten te komen wat we nu echt willen, schrijven we ons binnenkort maar eens in bij de kunstuitleen. Ik weet in ieder geval wel dat ik met kunst echt een statement wil maken. Zolang we nog niet weten wat we aan kunst willen hebben, doen wij het hier thuis nog steeds met alternatieve kunst met een beperkt budget. Zo heb ik al een prachtig vloerkleed aan de wand gehad, lijsten met verschillende afbeeldingen geclusterd op de muur en staat het handwerkje van de jongste nog steeds prominent op de kast.

Wat voor de één kunst is, is voor de ander een doorn in het oog. Kunstobjecten zijn persoonlijke items en over kunst kan ik dan ook niet adviseren en laat ik het meestal aan de opdrachtgever zelf over. Wel adviseer ik ze over kleur, grootte, vorm en over welke centrale plek in de woning het beste geschikt is om het kunstwerk te plaatsen. Kunst maakt een huis persoonlijk en geeft een eigen look.

Foto: Romy van den Boogaart

Zelf zijn we al jaren op zoek naar een kunstwerk voor in huis. Zo hebben we al meerdere kunstbeurzen, galeries, en musea gezien van binnen, maar dat mooie werk waar we verliefd op willen worden zijn we nog niet tegengekomen. Onze interesse in kunst is dan misschien ook wat te breed. Zo houden we van olieverfschilderijen, fotoschilderijen maar ook van sculpturen op een sokkel. Dan moet het nog allemaal passen en aansluiten binnen ons naturel, basic, stoere en tijdloze interieur. Ik ben van mening dat kunst in een interieur met rustige kleuren best wel kleur mag hebben, maar het is nog niet zo makkelijk.

Wel wil ik graag met jullie delen dat het meest waardevolle kunstwerk dat wij in huis hebben werd gemaakt door familie, vrienden en kennissen. Voor een speciale gelegenheid heb ik gevraagd om allemaal een canvas schildersdoek te bewerken van 20x20 cm, waarna we alle lijsten bij elkaar één groot geheel hebben laten vormen. En dat is zeker gelukt! Na bijna 12,5 jaar nog steeds blij met dit kleurrijke geheel. Zo zie je maar weer dat kunst niet duur hoeft te zijn!

BrAM | 37

willekevanderplasinterieurontwerp @interieurontwerp


Kandelaars Fixum | Vij5

Love Life Novilon vloer | Forbo Flooring

CreĂŤer rust en harmonie met een combinatie van kleuren op de vloer en op de wand, gestijld met bijpassende accessoires. Less is more! Meer wooninspiratie vind je op www.vtwonen.nl/ wonen-design-beurs

Klok Graphic Time | Vij5 Tegeltje | Lotte van Dijck

Wanddecoratie Jesper Krijgsman | www,werkaandemuur.nl

BrAM | 38


Tegeltjes | Lotte van Dijck

W OO N I N S P I R AT I E V T W O N E N & D E S I G N B E U R S

Kunstig thuis

Kunst in huis spannend? Nee hoor! Het is niet permanent en juist ontzettend leuk om af te wisselen met de seizoenen. Kies voor de lente eens voor textielprints van Hollandse meesters of grafische prints en objecten volgens de trends van nu. Combineer met frisse kleuren en stijlvolle accessoires voor een lenteproof interieur.

Prägen Board | Vij5

Hollandse meesters op fluweel | Muurmeesters

Wandplanken | Pekodom

BrAM | 39


Ben je op zoek naar een mooi kunstobject voor thuis, maar heb je totaal geen idee van wat het moet worden? Dan is Museum Boijmans Van Beuningen dé plek waar je voldoende inspiratie op kunt doen. Het is een veelzijdig en eigenzinnig museum in het hart van Rotterdam en laat als enige museum in Nederland de bezoeker grasduinen door de westerse kunstgeschiedenis van de middeleeuwen tot nu. EEN HUIS VOOR VERBEELDING, INSPIRATIE EN CREATIVITEIT

Kunstinspiratie opdoen in Museum Boijmans Van Beuningen

Bezoekers van het museum zijn vaak verrast door de rijkdom en veelzijdigheid van de collectie. Deze is ontstaan vanuit de passie van 1.700 particuliere verzamelaars. Zij hebben in de bijna 170 jaar dat het museum bestaat maar liefst 50.000 kunstobjecten geschonken. Het museum ontleent zijn naam aan twee belangrijke verzamelaars: Frans Boijmans en Daniël George van Beuningen. Zij voegden vele topstukken toe aan de collectie. Het museum bezit oude schilder- en beeldhouwkunst, moderne, hedendaagse en toe-

gepaste kunst, pre-industriële en industriële gebruiksvoorwerpen. De collecties tekeningen en prenten, vroeg-Nederlandse schilderkunst, impressionisme “Kunst is creatief en en surrealisme behoren tot de optimistisch.” absolute wereldDirecteur Sjarel Ex top. Het hele jaar door organiseert het museum bovendien spectaculaire tentoonstellingen over uiteenlopende

OPENINGSTIJDEN Ben je nieuwsgierig geworden naar de veelzijdige collectie van Museum Boijmans Van Beuningen? Plan dan eens een bezoekje! Je kunt in het museum terecht op: Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Museum Boijmans Van Beuningen is gesloten op maandagen, Koningsdag en Eerste Kerstdag.

BrAM | 40


Rotterdam krijgt er een nieuw architectonisch icoon bij; pal naast het museum opent in 2020 Depot Boijmans Van Beuningen zijn deuren. Het ontwerp van de Rotterdamse architect Winy Maas van MVRDV reikt met zijn veertig meter zo hoog als de museumtoren en biedt inwoners en andere bezoekers vanaf de gratis toegankelijke daktuin met restaurant een prachtig panorama op de stad en zijn haven.

HET DEPOT: EEN KUNSTWERK OP ZICH Maar niet alleen de buitenkant van het Depot is bijzonder. Binnen wacht de bezoeker een zeer unieke presentatie van kunstobjecten die tot nu toe grotendeels verborgen bleven in allerlei depots door de stad. “En dat is enorm zonde. Kunst is er om met zoveel mogelijk mensen te delen. Door de komst van het Depot kunnen wij de bezoekers op bijzondere wijze met bijna onze hele collectie kennis laten maken,” vertelt directeur Sjarel Ex. De atriumgalerij maakt dat je zover je omhoog kunt kijken, in één oogopslag een beeld krijgt van de omvang van de museumcollectie. “Naast de mogelijkheid om alle kunstwerken op één plek onder te brengen, is er in het Depot voldoende ruimte beschikbaar om alle werkzaamheden te verrichten die nodig zijn om de kunstobjecten te onderhouden. De bezoeker kan ook hier van meegenieten.” De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen is wereldberoemd. Deze verzameling groeit al 165 jaar en bestaat op

dit moment uit zo’n 145.000 objecten. De bezoeker kan niet alleen grasduinen door al deze kunstwerken; tijdens zijn zwerftocht komt de bezoeker langs educatieve ruimtes, presentatieruimtes, de filmzaal en -cabines en het expertisecentrum waar kunstobjecten worden gerestaureerd. De bezoeker heeft via glazen doorkijkjes zicht op de verschillende opslagruimtes en technische ruimtes waar kunstwerken van a tot z gerestaureerd worden, zilverwerk gepolijst, en meesterstukken verpakt voor vervoer naar exposities in het buitenland. Naast de depots voor de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen worden zeven compartimenten gerealiseerd voor de collecties van een select aantal particuliere verzamelaars en bedrijven. Hen wordt de mogelijkheid geboden hun collectie in de context van het depot te (laten) beheren. En als kers op het Depot: het dakterras. In het bos op het dak is een Grand Café met een terras waar de bezoeker kan genieten

BrAM | 41

van het uitzicht over de stad. Op de dakverdieping is ook een vrij toegankelijke tentoonstellingsruimte met een presentatie over verzamelen, (het ontstaan van) de collectie, de architectuur van Depot Boijmans Van Beuningen en hoe er in het depot gewerkt wordt met de kunstcollectie; van onderzoek tot conservering tot restauratie. Sjarel Ex: “Met de komst van het Depot hebben niet alleen wij een primeur door als eerste museum onze hele collectie tentoon te stellen, maar krijgen we er als stad Rotterdam weer een gebouw bij om ontzettend trots op te zijn!” Tekst: Corine van Driel


Met plezier je huis aan- en verkopen Toen Hélène Teijl met haar zoon Cas op zoek was naar net iets meer ruimte, schreef zij zich in als woningzoekende bij diverse makelaars. Van Spronsen Makelaars was de enige die direct contact met haar opnam voor een waardebepaling van haar huidige woning en dat was het begin van een hele prettige samenwerking.

“Ik had al bezichtigingen via Van Spronsen gepland bij twee andere woningen. Toen makelaar Els bij mij was voor de waardebepaling en we mijn nieuwe woonwensen bespraken, vertelde Els me heel enthousiast over een huis aan de Steur dat helemaal bij mij zou passen. De andere twee woningen bleken het inderdaad niet helemaal te zijn. Het contact met Els voelde direct heel prettig en natuurlijk,” vertelt Hélène. “Naast dat Van Spronsen een heel goed beeld had van mijn wensen, was het voor mij snel duidelijk dat zij de woningmarkt in Ambacht écht kennen. Ze weten wat er speelt en welke huizen er op de markt komen. Ik kreeg sneak previews van woningen die nog niet eens in de verkoop stonden.” “We hebben samen met mijn vader en een vriendin het huis bezichtigd en ze had gelijk: het huis voldeed aan al mijn wensen. Ik moest een bod doen voor de sluitingsdatum. Vrij snel daarna kreeg ik een telefoontje van Els. Ze zei

dat ze me heel erg blij ging maken! Mijn bod was geaccepteerd en per 1 april trekken Cas en ik helemaal happy in ons nieuwe thuis.” Ondertussen werd haar eigen woning aan de Appelgaarde verkocht. Het was voor Hélène een hele logische stap om Van Spronsen ook als haar verkoopmakelaar op te laten treden. “Dat was een heel professioneel proces: er werden uitgebreid foto’s gemaakt, alle ruimtes werden opgemeten en er werden duidelijke tekeningen opgesteld. Mijn huis heeft nog geen twee weken te koop gestaan toen Van Spronsen een koper voor mijn huis vond. Ook daarbij was het enthousiasme en de betrokkenheid van Els heel fijn. Omdat mijn huis via finale einddatum bieding is verkocht, heb je echt nog geen beeld van de kopende partij. Je beoordeelt het geheel op het

bod, of de koper valide lijkt, of de vlotheid van financiering snel genoeg gaat en of de passeerdatum gepast is. Els had voorspeld dat de koopster en ik elkaar goed zouden liggen en bij het tekenen van de overeenkomst bleek dat ook zo te zijn. Het is geen noodzaak, maakt het verkopen van je huis wel leuker!” Kortom: Hélène is zeer tevreden over de kundigheid van Van Spronsen Makelaars. “Maar ook de menselijke en persoonlijke noot is erg fijn. De lijntjes zijn kort en de makelaars zijn allemaal leuke mensen. Toen ik mijn nieuwe huis gekocht had, kreeg ik van een andere makelaar van Van Spronsen Makelaars, met wie ik alleen maar twee bezichtigingen heb gedaan, nog een mailtje dat hij het zo tof vond dat ik zo’n gaaf huis had gevonden. Dat is gewoon hartstikke leuk!” Tekst: Corine van Driel

Foto: Romy van den Boogaart

BrAM | 42


WONINGINBEELD

Veersedijk 149 te Hendrik-Ido-Ambacht

Wauw!

Dat was onze eerste indruk van Veersedijk 149! Deze exclusieve vrijstaande woning is van oorsprong in 1955 gebouwd en recent volledig gerenoveerd. Werkelijk aan alles is te zien dat dit met passie door een professionele aannemer is gedaan. Het gebruik van hoogwaardige bouwmaterialen en oog voor detail zorgen voor een afwerkingsniveau van Topklasse! Ruimtes waarin puur genieten en ontspannen met het gezin centraal staan is het belangrijkste uitgangspunt van de opdrachtgever aan de aannemer geweest. Dit is dan ook bijzonder goed gelukt! Zelfs zo goed dat wij als makelaarskantoor staan te popelen je rond te leiden in deze prachtige woning zodat jij deze fijne woonbeleving zelf kunt voelen/ervaren. Wij geven graag alvast een een tipje van de sluier; wat dacht je van een bijzonder luxe wellnessruimte, een fantastische tuinkamer met 2e keuken en openslaande deuren naar de aangrenzende veranda, een royale woonkamer, midden in het groen, vloerverwarming en gashaard, een aangrenzend terras, een recent geplaatste designkeuken, moderne slaapkamer met aangrenzende inloopkast en een perceel van maar liefst 1.270 m² eigen grond! Deze vrijstaande woning is prachtig gelegen aan de welbekende Veersedijk in een bijzonder groene omgeving, dicht bij het oude centrum van Hendrik-Ido-Ambacht en tegen de Volgerlanden Oost aan. Uitvalswegen liggen om de hoek. Extra plus: Rotterdam ligt op 14 min rijafstand!

Kenmerken:

• Vrijstaande villa • Recent gerenoveerd, bijzonder luxe van afwerking • 2 keukens, badkamer, wellnessruimte • 1.270 m² eigen grond + 40 m² grond wordt momenteel gehuurd van de gemeente • Veranda, diverse terrassen en balkon

BrAM | 43

•D  eel van voormalige garage in gebruik als extra bergruimte •A  fgesloten oprit op eigen terrein •V  rijstaande houten blokhut en inpandige bergruimtes •A  anvaarding in overleg ca. mei / juni 2018

WELKOM

www.vanspronsenmakelaars.nl

Opent n deuren!


so British

Binnenkijken bij…

Met goudkleurige ruiten op de wand, zwarte vloeren en allerlei erfstukken hebben Marianne en Nico van de Poel een bijzonder (t)huis gemaakt. Daarvoor riepen ze de hulp in van ondernemers uit de regio. Een moderne gevel, eigentijdse voortuin. Des te verrassender is het wat er áchter de voordeur van deze nieuwbouwwoning in De Volgerlanden is gerealiseerd. Is het every inch British? Een vleugje Frans? Of toch een bijzondere mix van stijlen met nieuw én antiek? Eén ding is zeker: aan het hofje Barbeel hebben Marianne en Nico van de Poel een geheel eigen sfeer gecreëerd. Komende uit een ruime vrijstaande woning en heerlijk familiehuis in Walburg – ‘Te groot toen alle kinderen de deur uit waren’ – was het vooral Marianne die op zoek wilde gaan naar een andere woning. “Nico moest aan het idee wennen, maar uiteindelijk hebben we hier een huis gevonden waarin we ons allebei helemaal thuis voelen.” Dat is voor een groot deel te danken aan de

inrichting. Gewapend met de kleuren in wat mozaïektegels – ‘Nu in het toilet’ – gingen ze te rade bij interieurspecialist Sybe Sijt Meerstra van Dwellings aan de Dordtse Voorstraat. Het resultaat? Volop gouden bruintinten in de woonkamer, hal plus slaapkamer van de levensbestendige woning. “Ik moest wel even wennen aan deze kleur, zeker omdat we in ons vorige huis vooral wit gestukte muren hadden. Ik vond ze eerst wat donker, maar nu het af is, klopt het plaatje helemaal.” Het behang in goudkleurige ruit en de in de kleur ‘biscuit’ geverfde muren met plafondlijsten geven de ruime L-vormige woonkamer zijn typisch Engelse tintje. Niet in de laatste plaats door de warme overgordijnen, de luxe gestoffeerde (oor)fauteuils en de vele bijzettafels met daarop een aantal erfstukken. Boven de sofa naast de keuken hangt

BrAM | 44

bijvoorbeeld een geschilderd zonnebloementafereel. Net als de schaakstukken ernaast – ‘Onze oudste zoon speelt graag’ - en de schemerlamp afkomstig uit het huis van een oom van Marianne. “Heel bijzonder.” Niet alleen vanwege de emotionele band die ze ermee heeft, want het liefst koestert ze alles wat ze aanschaft of heeft gekregen. “We zijn niet van het weggooien.” De recent opnieuw gestoffeerde fauteuil bij het raam verhuist al haar hele huwelijk – 34 jaar – mee. Op een (kringloop)tafeltje staat een eau de cologne flesje dat nog aan haar oma toebehoorde. En de wandklok die vrolijk elk half uur van zich doet horen, is afkomstig uit haar Amsterdamse ouderlijk huis. “Dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om hem na het overlijden van mijn vader weg te doen, maakt me nu wel weer heel blij,” zegt Marianne. Voor het inrichten van de twee etages – boven zijn twee logeerkamers met eigen badkamer – hebben ze een beroep gedaan op ondernemers uit de regio. “Wel zestien, hebben we geteld. Zelf zijn we niet van die grote klussers. Bovendien: advies van specialisten


"Nu het af is, klopt het plaatje helemaal." omarmen we graag,” lacht ze. Mede dankzij dat laatste en de inzet van een meubelmaker staat er in de buurt van de eettafel nu een kastenwand – door schilder Johan van de firma Van Peer - mee geverfd in de kleur van de muur – die eruit ziet alsof hij er al staat sinds Queen Elisabeth de troon besteeg. Ervoor het bureau van Nico die plaatsneemt op een kringloopstoeltje dat voor de juiste sfeer in huis goudkleurig werd gespoten. Het bureau werd ter gelegenheid van de verhuizing net als de notenhouten eettafel en een stoeltje lichter geloogd door Sprado uit Rijsoord. De servieskast en een paar bijzettafeltjes werden juist weer donker gemaakt. “De grote

kast is gespoten, de kleine tafeltjes en kinderstoel zijn door Martina van Nieuwerwets met kalkverf behandeld. Zo leuk,” zegt Marianne. Daartussen staan lampjes die ze vond bij woongalerie De Peerenhof. Het huis waar ze een jaar geleden introkken, voelt als een warme deken. Heerlijke thuishaven voor Nico en Marianne, hun drie volwassen kinderen en inmiddels al vijf kleinkinderen die met regelmaat komen binnenvallen. Het XL fornuis in de open keuken, afkomstig van Denardi in Barendrecht, staat er niet voor niets. “Mee eten kunnen ze altijd. Vaak zet ik gauw een hartige taart in de oven,” lacht ze. Bij mooi weer wordt de tafel in de voortuin gedekt, maar als ze met zijn tweetjes zijn zitten Marianne en Nico ook heel graag op het intieme binnenplaatsje. “De twee grote spiegels die de plaats groter maken, zijn ook een tip van Sybe. Zelf hadden we dat misschien niet één twee drie bedacht.”

BrAM | 45

Tekst: Evelien Baks | Foto's: Romy van den Boogaart


Stolk KLEUR & SFEER

25%KORTING Rolgordijnen Multishade Verticale Jaloezieën Houten Jaloezieën Duette en Plissé Horizontale Jaloezieën

Nu de hele maand april 25% korting op onze huiscollectie Alles gratis meten en plaatsen!

Stolk Kleur & Sfeer Brederodehof 68 3341 VC H. I. Ambacht Tel 078 681 26 81 www.stolkkleurensfeer.nl

Aanbieding geldt niet i.c.m. andere acties

BEUMER

BEUMER WONINGINRICHTING

WONINGINRICHTING

Komt u bij ons de variaties en vele mogelijkheden ontdekken? Creeer uw persoonlijke woonsfeer!

adres voor uw: Komt u bij onsHét de variaties en vele mogelijkheden Desso tapijt • Pvc vloeren • Novilon • Laminaat • Gordijnen • Vitrage ontdekken? Creeer uw woonsfeer! Tapijt Zonwering (binnen) • Rolgordijnen •persoonlijke Jaloezieën • Silvana hoofdkussens en Novilon

Desso tapijt • Pvc vloeren • Novilon PVC• Laminaat • Gordijnen • Vitra Zonwering (binnen) • Rolgordijnen • Jaloezieën • Silvana hoofdkusse

Laminaat Gordijnen Vitrage Karpet Binnenzonwering

BEUMER woninginrichting Rotterdamseweg 85, Zwijndrecht BEUMER woninginrichting telnr.: 078 620 95 50 Rotterdamseweg 85 3332 AD Zwijndrecht telnr.: 078info@beumer-woninginrichting.nl 620 95 50 • info@beumer-woninginrichting.nl www.beumer-woninginrichting.nl www.beumer-woninginrichting.nl volg ons ook op sociale media

BrAM | 46



BEUMER woninginrichting Rotterdamseweg 85 3332 AD Zwijndrecht


WONINGINBEELD

WAALDIJK 31 IN RIJSOORD

LUXE WONEN

mét sloep en mancave Met drie badkamers, een wijnkelder én een riante living met uitzicht op Hollands waterlandschap hoef je nooit meer op vakantie. Oh ja, vanaf je privésteiger aan de Rijsoordse Waal surf je zo weg of trek je er per sloep op uit. Ooit waren het er twee, nu is Waaldijk 31 één grote woning. Aan ruimte daarom geen gebrek in dit 100 jaar oude dijkhuis. Verdeeld over vier woonlagen is er voor ieder gezinslid meer dan voldoende leefruimte. Van slaapkamers met elk een eigen badkamer tot extra vertrekken op de begane grond, waarvan één is ingericht als waskamer. Ernaast ligt een ideale studeerkamer of kantoor. Voor wie nóg meer privacy zoekt: op de begane grond is een extra slaapkamer (studio) met openslaande deuren naar de tuin die grenst aan het (zwem)water Waal en uitzicht heeft over het Waalbos. Daarvan ben je je nauwelijks bewust als je op de voordeur klopt aan het oude dijkje dat op een steenworp ligt van korenmolen De Kersenboom. Want het is geschiedenis dat dit stukje Rijsoord speciaal maakt. Met zijn witte gevel, glas-in-loodramen en zwarte luiken past het in 2004 geheel gerenoveerde energiezuinige huis in dat bijzondere plaatje. Ook binnen duikt historie op, zoals in het glasin-loodraam waarin een stukje van Rembrandts Nachtwacht is te zien. Details geven de zeven kamers hun eigen sfeer. Dat begint al in de groTekst: Evelien Baks | Foto’s: Intrahuis

BrAM | 47

te ontvangsthal en loopt door tot in het souterrain – mancave! - die de droom is van elke woonliefhebber. De wijnkelder doet iedere collectioneur zijn vingers aflikken en in de speelruimte is het goed biljarten of fitnessen. Vanuit de woonkamer die in een permanente zee van licht huist, stap je direct in het overdekte loungeterras. Net als binnen – tot en met alle badkamers - bedekt met mooie natuurstenen tegels. Ze geven het ultieme gevoel van luxe, net als de tuin met zijn fruitbomen waarvan je ’s zomers je peren, kersen, perziken en vijgen plukt. Vergeet ook de eigen hazelnootboom niet! Op mooie dagen duik je vervolgens de schone Waal in. Of neem je de sloep voor een leuk tochtje over de Waal om daarna vanaf de privésteiger je eigen visje binnen te hengelen voor op de barbecue. De huidige bewoners gaan met pijn in het hart weg. Op naar een andere regio, maar hun ultieme vakantiegevoel gaan ze missen. De woning Waaldijk 31 in Rijsoord staat te koop. Voor informatie: Intrahuis Makelaars T 078 202 10 20 www.intrahuis.nl


actie geldig t/m 30 april

10% KORTING OP TAFELS

bij aankoop van 6 EETKAMERSTOELEN

1 STOEL GRATIS

TAFELS BANKEN STOELEN LAMPEN VLOERKLEDEN BEHANG

Antoni van Leeuwenhoekstraat 2 (inpandig bij Jordens kunststoffen) 3331 ET Zwijndrecht 078 619 60 30 | info@josi-interieur.nl  JOSI-INTERIEUR Openingstijden: woe-vrij 09:00 - 17:00 uur za 10:00 - 15:00 uur Maandag, dinsdag & avonden op afspraak.

C N ZI OL IEU JN LE W BI CT E N IE N S EN

OMDAT U STAAT KOM EENS KOM EENS OP KWALITEIT

OVER DE VLOER BIJ DE JEL. Hout

Buitenparket

Laminaat

Kurk

Leerpanelen

Jalouzieën

OVER DE VLOER BIJ DE JEL. Hout

Laminaat

Kurk

Vinyl

Buitenparket

Leerpanelen

Jalouzieën

Renovatie

Vinyl

Renovatie

Burgemeester de Bruinelaan 52, Zwijndrecht | 078 612 08 34 Open: wo t/m vr 10.00 - 17.00 | za 10.00 - 16.00 O M D A T U S TA A T O P K W A LITEI T Koopavond op afspraak

WWW.JEL-PARKET.NL OM D A T

U

S TA A T

O P

K W A LITEIT BrAM | 48


HABETS HERENMODE

Foto: Romy van den Boogaart

De trotse Dordtenaar zorgt in zijn winkel voor een mix van modern en klassiek met een snufje Dordrecht. Het interieur omvat bladgoud, ornamenten, smeedijzer, Dordtse schilderijen en kroonluchters. “Wij onderscheiden ons met Italiaanse en Nederlandse modemerken die met aandacht en liefde in Italië, Portugal en overige EU landen worden geproduceerd, waarvan zelfs enkele in Nederland worden ontworpen. Om exclusieve modemerken van kleding en schoenen te verkopen, zorgen wij voor de juiste kwaliteitsbalans vanuit onze inkoop. Ons merkenpakket geeft dat duidelijk weer en daar zijn we trots op.”

Luxe herenkleding in een sfeervol pand in de Dordtse binnenstad Een sfeervolle herenmodezaak waar nostalgie en authentiek voorop staan. De winkel van Mark Habets werd in 2015 geopend en werd een jaar later op de derde plaats gezet bij de publieksprijs van de Dutch Retail Awards.

Habets herenmode richt zich op 18+ tot zelfs 65+, daarbij staan exclusiviteit en smaak centraal. De modebewuste tiener is net zo welkom als de zakelijke klant voor het kwaliteitsaanbod in colberts en mix-andmatch kostuums. “We verzorgen sinds kort ook Maatwerk van Luigi Bianchi Mantova dat volledig gemaakt wordt in Italië. Zelfs voor het opmeten maken wij gebruik van een Italiaanse Coupeur”. Jassen van Peuterey en CP Company vallen op, maar ook de handgemaakte jeans van Tramarossa zijn bekend. Net als kostuums van Patrizia Pepe en opkomende merken zoals Koll3kt of

ROBUUST INTERIEUR

Nieuwe hotspot voor landelijk wonen Sinds kort is aan de Dorpsstraat 57 in Hendrik-Ido-Ambacht een landelijke woonwinkel gevestigd voor maatwerkmeubels en (groen)decoraties. Bij Robuust Interieur kun je perfect slagen voor een mooi assortiment van oud eiken meubelen die geheel naar wens en op maat gemaakt kunnen worden. Ook vind je hier de mooiste decoratie artikelen zoals oude potten, ladders en groendecoratie. Sfeervol, eigentijds en volop inspiratie voor het nieuwe lenteseizoen. Je bent van harte welkom! Robuust Interieur Dorpsstraat 57 Hendrik – Ido – Ambacht www.robuustinterieur.nl

BrAM | 49

Openingstijden Do. 10.00 – 17.00 Vrij. 10.00 – 17.00 Zat. 10.00 – 17.00

EFFIO, beiden van Nederlandse bodem, of mooie op maat gemaakte overhemden van het Italiaanse familiebedrijf Poggianti 1958. Habets is 6 dagen per week geopend (ook op koopavond en koopzondag). Vraag naar de mogelijkheden voor een kledingkast-analyse en gratis bezorgservice binnen de Drechtsteden!   Habets herenmode Vriesestraat 37, Dordrecht T 078 647 45 07 www.habetsherenmode.nl Volg Habets Herenmode ook op Facebook en Insta voor de laatste trends!


Trends Fashion SS18 Heb je al weer zin in lekkere ijsjes of een rosétje in het zonnetje? Dat komt goed uit, want de lente- en zomertrends zijn fleurig en uitbundig, met als meest opvallende trend de kleur geel en de etnische prints.

Geel is het nieuwe zwart

De trendkleuren van dit seizoen zijn rood, azuurblauw, arcadiagroen, melkchocoladebruin, oranje-roze, lavendel, mauve en geel als de zon. De klassieke kleuren voor de lente en zomer 2018 zijn donkerblauw, mistig grijs, zand en kokosmelkwit. Ideaal om met elkaar te combineren! Zeker voor de zomer is geel een musthave die prachtig staat bij een gebronsde huid! En met geel bedoelen we ook écht knalgeel, tegen het neon aan. Zowel voor heren als dames is geel dé modekleur van dit seizoen. Een echte statementkleur waarmee je je garderobe helderder en vrolijker maakt. Maar geen nood, de pasteltinten kunnen nog prima deze lente, dus mix en match je favoriete items uit je kast met nieuwe basics voor een fashionable look als icecream girl.

Accessoires

Ok, dit is misschien even wennen, maar de heuptas maakt een comeback. Het modebeeld is geïnspireerd op de 80’s en 90’s en daarmee komt de functionele heuptas, weliswaar vervaardigd in luxere materialen, weer terug. Statement oorbellen maken je look dit seizoen helemaal af!

Comfi kleding voor elke gelegenheid

Printjes

Dit seizoen is fashion makkelijk draagbaar en comfortabel. Hyperveelzijdig, zoals de broeken in fijne stoffen met een bies aan de zijkant, al dan niet in een dierenprintje. Je draagt ze met een mooie top of trui met vlindermouwen en sneakers voor overdag en met een hakje en colbert voor op kantoor of voor een avondje uit. De nette broek (ook jeans!) is weer terug van weggeweest en minirokjes maken plaats voor kokerrokken. Verder zien we pofmouwtjes, ruches en asymmetrische off shoulder tops.

Je kunt er niet omheen! Modezaken hangen vol met printjes: van schilderachtige aquarellen tot tropische bloemenprints en let op: ook de ruitjes komen weer terug.

BrAM | 50


Gelegenheidskleding

Heb je een mooie jurk nodig voor bijvoorbeeld een bruiloft? De gelegenheidskleding kenmerkt zich door de asymmetrische one-shoulder, hogere halslijnen, strapless jurken en grote bolstaande zomen. De ruches van vorig seizoen verplaatsen zich van allover naar verschillende lagen op mouwen of rokken. Heel stijlvol zijn de jumpsuits, die dit seizoen nog meer getailleerd zijn.

Trenchcoat

Deze musthave mag dit seizoen niet ontbreken. De trenchcoat is niet alleen superstylish, maar zeker prachtig te combineren met elke outfit.

Trends voor heren

Ook hier zien we pastels, millenial pink mag nog steeds. En daarnaast all white en all denim, chino’s, brede schouders, double breasted colberts, bomberjacks en verticale strepen. Grote merken lieten zich inspireren door de eighties, dus denk even terug aan Starsky & Hutch of neem je vader als stijlicoon als je de familiefoto’s van toen terugkijkt. Nieuw zijn de pakken met korte broeken en… sokken met sandalen (!), gespot op de catwalk bij onder andere Paul Smith en Louis Vuitton. Ook bij de heren veel tropische printjes en functionele kleding met volop sports- en streetwear.

BrAM | 51


Dano

COLBERT Patrizia Pepe € 394,OVERHEMD Poggianti 1958 € 209,CHINO Four.ten € 119,- VERKRIJGBAAR BIJ HABETS HERENMODE, DORDRECHT.

HAAR Monroe’s Lounge, Nathalie | MAKE-UP Goldman Optiek, Pleuni Bakker | STYLING MNFSTO, Esther Havenaar | FOTOGRAFIE Romy van den Boogaart

BrAM | 52


FA S H I O N M E N

Dano

JAS C.P. Company € 353,POLO C.P. Company € 112,JEANS Koll3kt € 179,95 ZONNEBRIL Ray-Ban € 159,VERKRIJGBAAR BIJ HABETS HERENMODE, DORDRECHT.

HAAR Monroe’s Lounge, Nathalie | MAKE-UP Goldman Optiek, Pleuni Bakker | STYLING MNFSTO, Esther Havenaar | FOTOGRAFIE Romy van den Boogaart

BrAM | 53


Fleur

TRENCHCOAT Minus, € 139,9 TRUI Only € 34,99 T-SHIRT Only € 14,99 ROK Vero Moda € 29,99 HAARBAND Pieces € 9,95 VERKRIJGBAAR BIJ MANIFESTO, HENDRIK-IDO-AMBACHT

HAAR Monroe’s Lounge, Nathalie | MAKE-UP Goldman Optiek, Pleuni Bakker | STYLING MNFSTO, Esther Havenaar | FOTOGRAFIE Romy van den Boogaart

BrAM | 54


HAAR Monroe’s Lounge, Nathalie | MAKE-UP Goldman Optiek, Pleuni Bakker | STYLING MNFSTO, Esther Havenaar | FOTOGRAFIE Romy van den Boogaart

FA S H I O N W O M E N

Fleur:

BIKERJACKET Rino & Pelle € 89,99 T-SHIRT YaYa Women € 34,95 VERKRIJGBAAR BIJ SIMPLY THE BEST, ZWIJNDRECHT

BrAM | 55


Wil je je garderobe lente- en zomerproof maken? Stap dan eens binnen bij Verschoor Mode in Zwijndrecht en laat je verrassen door de leuke merken en trendy collectie! Dat in combinatie met de ervaren adviseuses is een garantie voor een fashionable look waarmee je dit seizoen mooi voor de dag kunt komen.

Fashion voor iedereen @VERSCHOOR MODE

Verschoor Mode voor dames van alle leeftijden is een begrip in de regio. Ben je in winkelcentrum Walburg weleens langs de winkel gelopen, maar niet naar binnen gestapt? Dan doe je jezelf tekort. Want hier vind je de leukste merken in altijd een up-to-date collectie. Om er maar een paar te noemen: Mos Mosh, Anna, Bianca, Monari, Brax, Sibin Linnebjerg, Airfield, Kyra & Ko, Joseph Ribkoff, Jane Lushka, 10Days, Liu Jo, Cambio, Frank Walder, Leo & Ugo, Naketano, Just White, LeComte en Bull Sisters. “Wij vinden het belangrijk dat we een trendy collectie van verschillende merken kunnen bieden voor alle leeftijden én voor elke gelegenheid. Onze klanten worden graag geadviseerd door onze verkoopsters. Zij weten precies wat het beste bij een klant past, zowel qua kleur als qua styling. Maar ook hoe je sets goed kunt combineren met andere items,” vertelt eigenaresse Ingrid. Samen met haar zus Anja en vijf enthousiaste adviseuses ‘bemannen’ zij de zaak en staan zij altijd klaar voor de klant. “Is je maat niet meer op voorraad? Dan kijken wij of we het kunnen bestellen,” aldus Ingrid die veel belang hecht aan een écht goede service. “Als klanten twijfelen, dan adviseren wij hen om er nog even over na te denken. Niets is meer zonde dan een item dat ongedragen in de kast blijft hangen. Vaak zien we die mensen een dag later terug omdat zij toch een goed gevoel hadden bij het advies en alsnog een leuke aankoop doen,” weet Ingrid door jarenlange ervaring in het modevak. De eigentijdse collectie bij Verschoor Mode bestaat uit items met een fijne pasvorm en een

complete lijn waarbij je eindeloos kunt combineren. Zo is Monari, waar maandelijks nieuwe items van binnenkomen, perfect te combineren met de five-pocketjeans van Brax. “Een hippe jeans die door de elastische taille een hele mooie pasvorm heeft en zeer geliefd is bij onze klanten,” aldus Ingrid. Verder vind je hier heel veel draagbare mode, zoals leuke t-shirts met mooie vesten van onder meer het Deense merk Sibin Linnebjerg. Deze zijn ideaal te combineren met leuke broekjes met accenten, zoals biezen, ritsjes of studs naar de trend van nu. Bij Verschoor Mode vind je een grote collectie aan makkelijke kleding die je kunt afwisselen met sneakers voor een everyday look of met een hakje voor een avondje uit. Ga je op vakantie? Dan kun je nu al uitstekend slagen met hoog zomeritems zoals tricot rokjes en tops met fijne vestjes voor als het ’s avonds afkoelt. Superleuk zijn de jassen van Ilse Jacobsen voor in het voor- en najaar! Deze zijn waterafstotend, dragen lekker licht en zijn ademend. Al was je deze jassen honderd keer, dan nog blijven ze waterdicht en als nieuw. De jassen zijn verkrijgbaar in de voorjaarskleuren van nu: rood, blauw en kaki, in verschillende modellen: aaneengesloten of juist lekker wijdvallend voor een regenachtige dag.

"Winkelen is een beleving”

“De jurkjes van Anna, Freebird en van Kyra & Ko zijn hot! Bijvoorbeeld die met de gele bloemenprints, helemaal volgens de laatste mode,” vertelt Ingrid enthousiast. Naast casual jurkjes kun je bij Verschoor Mode heel goed slagen voor

BrAM | 56


"Ga je op vakantie? Dan kun je nu al uitstekend slagen met hoog zomeritems zoals tricot rokjes en tops met fijne vestjes voor als het ’s avonds afkoelt.”

feestelijke gelegenheden. De jurken van Joseph Ribkoff bijvoorbeeld zijn altijd even prachtig en flatteren je figuur perfect. Heb je een trouwerij of haringparty op de planning staan? Kom dan zeker eens langs, want je slaagt hier gegarandeerd! Ingrid houdt zelf wel van een feestje en wil dat overbrengen op haar klanten. “Winkelen is een beleving. Hier kun je er echt de tijd voor nemen en tussen het winkelen door genieten van een lekkere koffie aan onze koffietafel.” Daarnaast organiseert zij op enkele zaterdagen per jaar met DOK een Bubbels & Bites event in de winkel, zodat je lekker kunt shoppen onder het genot van een drankje en hapje.

Trends

“Voor het lente- en zomerseizoen hebben we een collectie ingekocht met onder meer rood, blauw, geel en bloemen- en dierenprintjes,” vertelt Ingrid. “Rood had ik in de winter al veel in de winkel hangen, maar het is opvallend hoe snel het nu wordt verkocht. Het is echt een van dé kleuren van dit jaar. Ook trompetmouwtjes voor een sierlijke look en grappige details als pareltjes verwerkt in de kleding ga je dit seizoen weer zien,” weet Ingrid. Naast de vaste merken als Monari, Cambio, Mos Mosh, Frank Walder en Brax vindt Ingrid het belangrijk om ook ‘kleine’ merken te verkopen. “Juist die merken zie je niet overal en hebben aparte items waarmee je je look ontzettend leuk kunt opfrissen en onderscheiden,” licht Ingrid toe, die zelf regelmatig tussen de bedrijven door naar Amsterdam gaat om daar de laatste trends weg te halen. “Met merken als Leo & Ugo, Naketano, Just White, LeComte, Jane Lushka en Bull Sisters blijven wij onze klanten verrassen en bieden we een onderscheidende collectie,” besluit de enthousiaste eigenaresse van een van de leukste modezaken in de regio.

Tekst: Maaike Groot | Foto's: Romy van den Boogaart

Hof van Holland 46, Zwijndrecht | T 078 612 33 23 Facebook.com/verschoordamesmode

BrAM | 57


Trendy/sporty Bull Sisters | Geisha | Opus | Jane Luska | Anna van Toor | Parami | Naketano | Monari Cambio | Linnebjerg | Mos Mosh Party/chique Joseph Ribkoff | Leo Ugo | leComte | Airfield Classic Bianca | JustWhite | Frank Walder | Sommermann | Rabe | Golle Haug | Brax Jassen Creenstone | Arma | Fuchs Smitt | Reset Nieuw Bianco | 10 Days | Liu Jo Hof van Holland 46, Zwijndrecht | T: 078 – 612 33 23 www.verschoordamesmode.nl

verschoordamesmode


CO L U M N thuis te voelen als in Walburg. Over een tijdje krijgen we zelfs een eigen HEMA in de mall, een stukje Nederland in Dubai. Het nieuws verspreidde zich hier binnen een paar minuten als een lopend vuurtje want ja: everybody loves HEMA! Vraag aan een willekeurige expat wat ze missen uit Nederland en het antwoord kun je wel raden: HEMA. Sinds een paar weken is de mall weer gevuld met de nieuwe zomercollecties, want geloof het of niet: afgelopen winter hing het hier ook gewoon vol met (fake) bontjassen en coltruien. Ondanks dat het hier in de winter gewoon 25 graden is. Heerlijk om weer uren te struinen tussen de zomerjurkjes, topjes en ook hier de trend van 2018: de flaired pants. Maar…. Eerlijk is eerlijk: echt veel kopen doe ik hier niet. Onze dirhams (de munteenheid) geven wij hier meer uit aan uit eten en gezellig wat drinken buiten de deur én…. gewoon in Nederland.

SHOP TILL YOU IN DUBAI

DROP

Toen ik het topic fashion voor deze issue van BrAM hoorde, begon ik al te glimlachen. Shoppen kun je hier met de hoofdletter S. Buiten zon, zee en strand is Dubai een walhalla om te shoppen. En… alle winkels zijn open tot 22.00 uur. In het weekend zelfs tot 24.00 uur. Zeven dagen per week!

In maart ben ik weer even ‘thuis’ en loop ik gezellig binnen bij Meester Designstore, laat ik mijn haar doen bij Monroe’s en loop ik langs de HEMA voor een rookworst, want die etenswaren gaan ze in Dubai niet verkopen. Dat moet nog steeds mee in mijn koffer net als de Croma en de macaronimix.

Zeker één keer per week ben ik te vinden in de Mall of Emirates. De op één na grootste mall van Dubai met 560+ winkels, 90 (!!) eetgelegenheden, een indoor skibaan en een bioscoop. Alles onder één prachtig glazen dak. De Dubai mall is de grootste mall ter wereld. Vanaf mei, als de temperaturen richting de 35/40 graden gaan, is de Mall helemaal the place to be vanwege de airconditioning. “Kwart voor tien Starbucks?” Meestal de ontmoetingsplaats waar we ons klaarmaken voor wat je bijna een sportief uitje kan noemen, want de Mall is groot. Zo groot dat je er een plattegrond voor nodig hebt. Ik inmiddels niet meer, ik begin me er al net zo

Liefs, Angelique

Instagram: angeliquevlieg

P.S. de foto’s zijn speciaal voor BrAM gemaakt in de Mall of Emirates. Superleuk om te doen, vriendin A heeft als hobby fotograferen en het is nou niet dat we het verder heel druk hebben. Tijd zat dus om een fotosessie te plannen. We hadden veel bekijks, security zat ons op de hielen en het kostte heel veel foto’s om er zo op te staan; ogen dicht, onderkin, mijn haar zit stom en of die witte broek nou zo’n goed idee was? Maar hé: zoals mijn vriendin al zegt: Doutzen pikt er ook de mooiste uit. Dus hierbij: de twee mooiste van de 458 foto’s :-).

Angelique Vlieg, founder Shopaholiek / Shopaholiekmama, Zwijndrechtse emigrant in Dubai, getrouwd en mama van 4 kids, avonturier, reiziger, blogger, (kids)fashion-fan en shopfanaat, altijd in voor leuke dingen en een goed gesprek met een lekker wijntje.

BrAM | 59


ALIX THE LABEL BY BAR CATWALK JUNKIE CLOSED FABIENNE CHAPOT FREEBIRD G-MAXX LES FAVORITES LOLLY’S LAUNDRY MAISON SCOTCH YAYA AND MORE...

VIP fashionStore Winkelcentrum Carnisse Veste Van Beuningenhaven 16, Barendrecht T 0180 620 991 info@vipfashionstore.nl www.vipfashionstore.nl

Volg ons op Facebook en Instagram!

MARIE STELLA MARIS • MADAME STOLZ • PUC BAGS • MAARTJE VAN NOORT


M U S T H AV E S FAS H I O N

MUSTHAVES

spring & summer 2018

Harbo top green, pink en yellow MERK Lolly’s Laundry PRIJS € 59,95

‘Shirley dress with tropical leaf’

MERK Fabienne Chapot PRIJS € 149,95

‘Bull’ t-shirt grijs MERK Alix the Label PRIJS € 59,90

‘Lana’ dress sea green MERK Fabienne Chapot PRIJS € 139,95

‘Aloha’ t-shirt white/green

Rokje

MERK Fabienne Chapot PRIJS € 45,95

MERK Alix the Label PRIJS € 99,90

Dress ‘moncheri’ rood MERK Catwalk Junkie PRIJS € 69,95

verkrijgbaar VIP fashionStore in Barendrecht

T-shirt ‘heartofwild’

MERK Catwalk Junkie PRIJS € 44,95

BrAM | 61

WWW.VIPFASHIONSTORE.NL


KLASSIEKE BOUTIQUE MET ITALIAANSE PARFUMS IN EEN 400 JAAR OUD RIJKSMONUMENT AAN DE WOLWEVERSHAVEN IN DORDRECHT.

Vlak 6 | Dordrecht | www.vicinosei.com

Nieuwe badmode voor het ultieme zomergevoel! De winkel hangt weer helemaal vol met luxe en modische badpakken, bikini’s en bijpassende accessoires van slippertjes en jurkjes tot hippe zonnehoedjes voor de ultieme zomerlook. Met vernieuwende designs en perfecte pasvormen tot en met cupmaat H voel je je in de nieuwe badmodecollectie helemaal op je gemak en zie je er prachtig uit! De collectie bestaat uit modieuze grafische en opvallende exotische prints, zachte aardse tonen en aquarel prints. Zo dwaal je met de collectie van Cyell af naar tropische bestemmingen in diverse kleurrijke prints of duik je in een aquarel wonderland van blauwtinten. Liever een unikleur? Kies uit vuurrood tot knalgeel, olijfgroen of chique zwart. Zoals altijd is de collectie zorgvuldig geselecteerd op hun esthetica, kwaliteit en level van comfort voor het ultieme zomergevoel.

www. trudyslingerie.nl

Dam 75, Alblasserdam • T 078 691 23 31

BrAM | 62


Met een prachtig vernieuwde website laat Mixs Mode in een opslag zien waar het allemaal om draait: uitmuntende service! Hier vind je dus geen webshop, want bij Mixs Mode draait alles om persoonlijk advies waarmee je de mooiste mixen shopt die écht bij jou passen. Door enthousiasme en vakkennis gaat Mixs Mode net dat ene modestapje verder. Stap eens binnen in één van de twee winkels en laat je verrassen door de gezellige sfeer en mooie fashionmerken.

De ideale Mixs Mode Casual, zakelijk, klassiek, sportief of feestelijk, bij Mixs Mode vind je het allemaal. De overtuiging van Mixs Mode is dat iedere vrouw er fantastisch uit kan zien, ongeacht levensstijl, leeftijd of maat. De uitgebreide collectie sluit hier goed op aan. Met een mooie mixs van merken en accessoires is er altijd een complete outfit te vinden en stap je met je nieuwe look en een tevreden gevoel de deur uit. Een greep uit het enorme merkenaanbod: van Cavallaro tot Arma voor de mooiste jasjes, van MAC tot Cambio voor de fijnste broeken met een perfecte fit en van MOQ tot Gant voor een klassiek sportieve look, maar kijk vooral zelf even op die nieuwe website voor het complete aanbod van de mooiste modemerken. Naast de gebruikelijke service biedt Mixs Mode unieke Personal Styling. Tijdens of buiten openingstijden maak je een afspraak met een van de professionele en ervaren stylisten die samen met jou aan de slag gaat. Geef van tevoren aan wat je wens is en zij verrichten het nodige voorwerk zodat jij je tijd volledig nuttig kunt besteden. Personal Styling valt onder de service van Mixs Mode en er zijn geen extra kosten aan verbonden. Het team van Mixs Mode doet graag iets extra’s voor hun klanten en organiseert

het hele jaar door leuke evenementen. Zo staat elke eerste zaterdag van de maand in het thema van ‘Saturday is for shopping’ waarbij alle klanten in het zonnetje worden gezet. De winkel is extra gezellig aangekleed en met heerlijke versnaperingen word je echt even lekker gepamperd. In het voor- en najaar zijn de inmiddels beroemde Modeflitsen: tijdens een inspirerende modeshow wordt de nieuwste collectie van het seizoen in het filiaal in Dordrecht geshowd, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Na afloop van de show heb je de tijd om lekker door de nieuwe collectie heen te struinen en staan de stylistes klaar om je te adviseren. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, organiseert Mixs Mode regelmatig workshops of een Ladiesday en zou het zomaar eens kunnen dat je met een leuk presentje bij je aankoop en een big smile de deur uitloopt. Kijk op de website voor de agenda! Want bij MixsMode doen ze er alles aan om het zoeken naar een nieuwe outfit zo makkelijk en leuk mogelijk voor je te maken! Tekst: Corine van Driel

BrAM | 63

Damplein 30-34, Dordrecht Passage 18-20 Zwijndrecht www.mixsmode.nl


Saturday Shopping is for

ZATERDAG BIJ MIXSMODE

DEZE ZATERDAGEN MAG U NIET MISSEN!

05 Mei

DAMPLEIN 30-34, DORDRECHT & PASSAGE 18-20 ZWIJNDRECHT

Bij ons vindt u een ruime keuze aan trendy en stijlvolle damesmode.

Wij verkopen babykleding in de maten 44 t/m 92. Tevens een leuke tafel vol met mooie kraam kadootjes.

Merken van onze collectie zijn:

Onze merken zijn: Dirkje, b*e*s*s, BamBam, Happy Horse, Imps&Elfs, Mayoral, Noppies, Quapi, Tumble ‘N Dry.

Winkelcentrum Walburg Hof van Holland 66 3332 EH Zwijndrecht Tel.: 078 619 77 29

Winkelcentrum Walburg Hof van Holland 68 3332 EH Zwijndrecht Tel.: 06 - 469 137 61

www.simplythebest-womensclothing.nl

Volg ons ook via facebook

BrAM | 64


Hippe fashion – kleding, schoenen, accessoires en tassen – uit Amsterdam, Parijs, Milaan & Australië. Met elke week nieuwe items in de winkel slaag je hier altijd!

ROMANA BOUTIQUE Hof van holland 59 3322 EH Zwijndrecht T 078 647 10 29 www.boutiqueromana.nl BrAM | 65


Onze damesmerken: 10 FEET SUMMUM OBJECT GEISHA EXPRESSO TAIFUN COMMA BETTY BARCLAY OPUS ANGELS MARC AUREL CAVALLARO NIKKIE LIU JO Onze herenmerken: PME VANGUARD CAST IRON SCOTCH&SODA TOMMY HILFIGER 7 SQUARE VAN GILS PROFUOMO RESET FORTEZZA

Alblasserdam - H. I. Ambacht - Barendrecht - Dordrecht - Krimpen a/d IJssel - Nootdorp - Papendrecht - Ridderkerk - Zwijndrecht

www.smitmode.nl

BRILLEN & GLAZEN 100% comfort CONTACTLENZEN 100% maatwerk OOGZORG 100% vakkundig

“Every frame is a statement about aesthetics, technical innovation and impeccable craftsmanship.”

gun uw ogen de wereld!

- H E N RI K L INDBERG -

De Schoof 142 Hendrik-Ido-Ambacht | T. 078 6813387 | www.oogwereld.nl BrAM | 66


De leuke items van Zusss vind je bij:

Burg. de BruĂŻnelaan 52 Zwijndrecht 078 612 08 34 www.meesterdesignstore.nl

Vinkenpolderweg 19 Alblasserdam 078 69 19 466 www.zijderveld.nu

W.C. De Schoof 168 Hendrik - Ido - Ambacht 078 68 125 23 www.modellemode.nl

Nieuwstraat 28 Dordrecht 078 843 14 91 www.no28wonen.nl

Kleyburgplein 29 Nieuw-Lekkerland 0184 68 75 55 www.simonskleding.nl

Leeghwaterstraat 69 Sliedrecht 088 655 0555 www.loods5.nl


Voor je allerkleinste wil je natuurlijk de leukste outfits van de fijnste materialen. Bij Simply for Babies vind je dit en nog veel meer! Met de nieuwe lente- en zomercollectie van de leukste merken slaag je altijd voor je kleintje. Van heel lief tot heel stoer, maar ook voor de schattigste originele (kraam) cadeautjes en de leukste accessoires kun je hier eindeloos shoppen.

Shop the look Babies

Hof van Holland 68, Zwijndrecht www.simplyforbabies.nl

BrAM | 68


Shop the look

Vest €49,95 Blouse €79,95 Jeans €89,95

Bij Simply the Best shop je de nieuwste lente- en zomercollectie volgens de laatste trends. De modewinkel, herkenbaar aan de mooie zwarte luifels boven de entree, hangt vol met fashionable broeken, jeans, tops, jurkjes, fijne jasjes en lekker draagbare tuniekjes met bijpassende leggings. Van mooie printjes tot alle kleuren blauw en fuchsia, van okergeel en armygreen tot beige en alles wat er tussen zit. Je maakt je look compleet met prachtige tassen, sieraden en sjawls!

Shirt €49,95 Pants €69,95 Jeans jacket €89,95

Bomber jack €89,95 Blouse €69,95 Rok €59,95

Jurk €89,95

Hof van Holland 66, Zwijndrecht www.simplythebest-womensclothing.nl

BrAM | 69


Ja, ik wil! Alles is liefde. Ja, ik wil! Dit zijn nog maar twee voorbeelden van Nederlandse films waarbij alles draait om de liefde. En terecht, want dat is nu precies waar het in leven om gaat: om die ene soulmate met wie je je leven wilt delen. Hebben jullie trouwplannen? Gefeliciteerd! Geniet van elk moment tijdens de mooiste dag van jullie leven. Maar, voordat het zover is, heb je best wel wat voor te bereiden. Naast DE JURK uiteraard, komt er bij jullie huwelijk heel wat kijken: locatie, gastenlijst, uitnodiging, fotografie, ringen, diner, feest, vervoer, bruidstaart, bedankjes, huwelijksreis en noem maar op. Gelukkig kun je in de buurt heel goed slagen voor een perfecte trouwdag! Hierbij enkel tips & trends voor een happy weddingday!

De trouwjurk

De ideale trouwjurk vinden is nog niet zo’n makkelijke klus. Het belangrijkste is dat je een jurk vindt waarvan je kriebels in je buik krijgt, een grote lach op je gezicht en misschien wel tranen in je ogen. Een jurk die helemaal bij je past en voldoet aan al je eisen. De trouwjurk is zó persoonlijk! Maar wat zijn de trends van nu? Uiteenlopend in ieder geval, dus voor ieder wat wils. Trouwjurken met lange mouwen, doorzichtig of satijn voor een superchique en classic look. Bruidsjurken met cape voor een mysterieuze en conservatieve look. Anno 2018 is deze trend helemaal hot! Bridal jumpsuits voor ladies die niets hebben met jurken. Een trend waarmee je met het comfort van een jumpsuit gegarandeerd straalt op je wedding day. Doorschijnend is een trend voor 2018 die je terugziet bij trouwjurken. Het lijkt enorm gewaagd, maar daarin ben je helemaal vrij. Kies je voor een bruidsjurk die totaal doorschijnend is of show je alleen je favoriete features? Trouwjurken van brokaat, een zware, volle stof en een van de meest koninklijke materialen. Voor een statementdress met de ultieme chique uitstraling! Glitters all over je bruidsjurk is ook een opvallende trend van 2018! Bling them away voor een echt wow-effect. Met een split in je trouwjurk voeg je subtiel een sexy element toe aan je look, het heeft iets nonchalant en speels en het is de perfecte match voor een beach wedding!  Met een losse rok over je trouwjurk heen, heb je the best of both worlds. Kun je niet kiezen tussen een prinsessenjurk of een fishtail, geen probleem. Na je ceremonie gooi je je rok los en kun je zo de dansvloer op!

BrAM | 70


Foto: Romy van den Boogaart

Ruches zijn weer helemaal terug van weggeweest! De prinsessenjurken met ruches hebben iets liefs en onschuldigs.  De trouwjurken trends van 2018 zijn aan de sexy kant met diepe decolletés. Mega vrouwelijk!  Parels  hebben een vintage vibe en geven je een echte 70’s look. Ze zijn klassiek en tijdloos. Maak je look helemaal af met parels als bruidsaccessoire. BRON: www.theperfectwedding.nl

The Perfect Wedding

Voor alles wat je nodig hebt voor je trouwdag kun je volop inspiratie vinden op www. theperfectwedding.nl. Van locaties tot decoraties, van bruidstaarten tot thema’s. En leuke blogs voor vrijgezellenfeestjes! Je kunt zoeken op onderwerp en op stad, superhandig. En kijkeens bij de DIY’s! Je complete DIY-huisstijl kun je trouwens maken bij picmonkey.com, waar je templates helemaal kunt personaliseren. Van uitnodiging tot bedankje! Aanrader.

Lokale pareltjes

In de regio heb je, naast fantastische trouwlocaties zoals Ross Lovell, waar je met je bootje kunt aanmeren voor de mooiste foto’s, tal van pareltjes voor dé dag van jullie leven. Wat dacht je van: Bomvol Smaak in Dordrecht waar je een bruidstaart laat samenstellen volgens heerlijke recepten en die schittert als ware eyecatcher op je trouwdag. Smaak- én stijlvol!

Juweliers waar je jullie trouwringen écht persoonlijk maakt? Van Circles in Zwijndrecht tot goudsmid Jochen Tiele in Dordrecht en Ed Nobel in Spijkenisse. Dit symbool van jullie liefde dragen jullie tenslotte elke dag bij je! CottonBird.nl: sweet paper for tender moments. Hier kun je volgens prachtige thema’s als simply white, vintage, haute couture en rustic chic je complete drukwerk, van save the date tot tafelkaartjes, laten verzorgen. Alleen al de moeite waard om inspiratie op te doen, helemaal hip & happening. Bloemen met liefde in Hendrik-Ido-Ambacht: hoe toepasselijk is deze naam? Als je hier niet je perfecte bruidsboeket vindt, stop dan maar met zoeken. Picture Perfect: de dag waarin jullie liefde voor altijd wordt verenigd door het huwelijk, wil je natuurlijk ook vast laten leggen met de mooiste beelden. Romy van den Boogaart weet als geen ander de prachtigste herinneringen vast te leggen op beeld. Een mooier naslagwerk kun je niet bedenken. Smit Mode: zowel voor de moeder en vader van het bruidspaar als voor de bruidegom kun je hier perfect slagen volgens de laatste trends. Met maatpakken voor een perfect fit schittert de bruidegom net zo mooi als de bruid! Huwelijksreis: een ware droombestemming voor jullie huwelijksreis zijn De Malediven! Wat dacht je van de prachtige water sunrise villa’s van Sirru Fen Fushi, die je met een beetje geluk extra voordelig boekt via secretescapes.com? Een droomstart van een droomhuwelijk! Tekst: Maaike Groot

BrAM | 71


Ja, ik wil. De S-Klasse Cabriolet. Gecombineerd verbruik: 8,5 - 10,4 l/100 km, 11,8 - 9,6 km/l. CO2-uitstoot: 199 - 244 g/km (NEDC). Voor kosten en leveringsvoorwaarden, zie autowust.nl.

Dordrecht Mijlweg 81, 3316 BE, tel. 078 - 617 70 00. Hellevoetsluis Rijksstraatweg 38, 3223 KA, tel. 0181 - 33 12 33. Oud-Beijerland J. van der Heijdenstraat 29, 3261 LE, tel. 0186 - 61 84 55. www.autowust.nl, info@wust.nl BrAM | 72


Foto: Creatieve fotomissies, Corrine Ponsen

CO L U M N

t e g s ’ t Le ! d e i r r a m

op zeilschepen, in de sneeuw, op het strand, in NL of daarbuiten; ze zijn me allen even lief. Hoe dat komt? Omdat al deze mooie en leuke bruidsparen mij even onderdeel laten zijn van hun mooie en belangrijke dag, vaak intiem en emotioneel. Ik mag het meebeleven, vieren en verzorgen, dat is zo’n grote eer! Enneh… ‘nee’ zeggen, dat heb ik gelukkig nog nooit meegemaakt. Als je het mij vraagt, is dat meer iets uit films of door weddenschappen.

Mag je echt overal trouwen?

Trouwambtenaar gezocht

Ik wilde het al jaren; trouwambtenaar worden! Waarom? Omdat er zoveel verschil te zien en te voelen is als een ja-woord van twee geliefden warm, persoonlijk, liefdevol, spontaan en informeel omlijst wordt. Een trouwceremonie met veel vrolijke energie voor de rest van de dag, wie wil dat nu niet? Gemeente Zwijndrecht gaf mij in 2009 de kans om deze wens te vervullen en voordat ik in 2014 naar Den Haag verhuisde, ben ik zes jaar trouwambtenaar in deze gemeente geweest. Door vanaf 2010 zelfstandig trouwambtenaar te worden, kon ik overal huwelijken voltrekken en werd ik al snel onderdeel van de vele trouwbranche-ondernemers in ons land.

Ja, je mag overal trouwen! Gemeentes hanteren niet dezelfde regels, maar er is altijd een weg die naar de door jullie meest gewenste trouwceremonie leidt ;-). Je kunt in je eigen achtertuin trouwen als je wilt en ook ’s nachts om 0.00 uur, of in het zwembad waar jullie elkaar hebben leren kennen, of op de middenstip van je favoriete sportclub, in je stamcafé of op die ene berg in Oostenrijk waar het voor jullie begon. Maak er je eigen dag van, met alles wat je wenst en kijk niet naar wat ‘hoort’. Het is jullie enige, eigen unieke feestdag, maak er een persoonlijk feest van en vergeet dan niet om te denken aan de invulling van de trouwceremonie; een hoogtepunt op jullie prachtige dag!   Ik teken graag voor jullie, tot ziens!

Joanne

Mooiste huwelijk?

Mensen vragen me vaak wat het leukste, mooiste of meest bijzondere huwelijk was dat ik als trouwambtenaar mocht verzorgen en natuurlijk of er wel eens ‘nee’ gezegd is. Dan vertel ik dat er best wel huwelijken uitspringen die heel speciaal waren, vaak omdat de match met het bruidspaar en de gasten dan heel goed bleek te zijn. Het is tenslotte een co-creatie, een samenspel van allerlei factoren. Op kastelen,

BrAM | 73

Ik ben 47 jaar en sinds 2009 trouwambtenaar/ ceremoniespreker. Bruidsparen die voor mij kiezen doen dat omdat ze een informele trouwceremonie wensen met een gezellige, warme en vrolijke sfeer. Met energie en interactie gaat het echt over wat het bruidspaar met elkaar en de mensen om hen heen verbindt. www.trouwambtenaarjoanne.nl


H OT S P OT S T R O U W E N

Komt DE GROTE DAG in aantocht? Neem dan zeker contact op met deze hotspots die een deel van je trouwzaken perfect voor je verzorgt. Alles voor de mooiste herinnering aan jullie ware liefde voor elkaar. Happy Wedding!

Bloemen met liefde Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! En bij deze speciale dag hoort met liefde en zorg ontworpen bruidswerk. Waar kun je dan beter terecht dan bij Bloemen met liefde? Eigenaresse Mandie kan dit als geen ander voor jullie verzorgen. “De winkel Bloemen met Liefde is mijn passie en zoals de naam al zegt, is het hoofdingrediënt in elk boeket een flinke portie liefde. Het gebruik van pure natuurlijke materialen, mooie afwerking en oog voor detail is waar we naar streven. Trouwen is een dag vol liefde, voor elkaar, maar ook voor de mensen om jullie heen. Door het gebruik van bloemen voor de bruid, de locatie, de gasten en de bruidegom is alles één passend geheel vol van liefde,” vertelt de enthousiaste creatieveling die van elk bruidswerk jullie persoonlijke kunstwerk maakt. Meer weten? “Via een persoonlijk gesprek kan ik jullie adviseren bij het uitzoeken van bruidsbloemwerk dat past bij jullie en jullie bruiloft.” Kom langs in de winkel, bel 078 682 26 33 of mail naar info@bloemenmetliefde.nl om een vrijblijvende afspraak te maken.

Picture Perfect De mooiste herinneringen aan jullie trouwdag wil je natuurlijk vast laten leggen. Op een spontane en ongedwongen manier, waarbij jullie gewoon jezelf kunnen zijn. Geen gedoe, maar wel de tofste platen! Je op je gemak voelen terwijl er op journalistieke wijze, dus zonder in scène gezet, de mooiste beelden van jullie trouwdag worden gemaakt. Romy van den Boogaart weet als geen ander elke emotie, van een lach tot traan, vast te leggen op beeld zonder dat je überhaupt in de gaten hebt dat zij er is. Met oog voor detail, want ook de aankleding – van bloemen en make-up tot taart en champagne – vinden jullie terug in een prachtige collectie trouwbeelden. Die je vervolgens zelf selecteert en samenstelt in een trouwboek met keuze uit verschillende stoffen en uitvoeringen. De mooiste dag van jullie leven verdient ook de mooiste trouwreportage. Meer weten? Kijk op www.romyvdboogaart.com en neem contact op voor de mogelijkheden.

JOANNE TROUWT!

Wil je ook van je jawoord een onvergetelijk moment maken? Joanne zorgt voor een informele, persoonlijke, interactieve en vrolijke ceremonie. Deze enthousiaste trouwambtenaar maakt van jullie jawoord een spontaan en warm feestje, waarbij jullie gasten niet op hun horloge kijken of verlangen naar taart en toost. Joanne, zelfstandig trouwambtenaar in Zuid-Holland, maakt al bijna 9 jaar jullie mooie dag net nog iets mooier; op een kasteel, op het strand, waar dan ook in Nederland én in het buitenland. Niet voor niets is Joanne’s favoriete uitspraak over de liefde ‘elke dag een beetje meer’. Kijk voor meer informatie op www.trouwambtenaarjoanne.nl

BrAM | 74


Trouwen op een droomlocatie… De landelijke, groene ligging van onze karakteristieke herberg aan de idyllische Waal vormt dé romantische omgeving om in het huwelijksbootje te stappen. Laat je varen over de Waal en geniet met je gasten van een warme ontvangst met een stijlvol aperitief.

Onze schitterend herbouwde korenmolen aan de romantische IJssel in Krimpen is nog zo’n ideale plek voor de mooiste dag van je leven. Maak een bruidsreportage in en rond de schitterende molen en laat je feestelijk onthalen door je gasten in ons sfeervolle restaurant. Beide locaties zijn goed bereikbaar en bieden ruim voldoende én gratis parkeergelegenheid.

Je trouwdag in stijl. Romantisch. Sfeervol. Feestelijk. Perfect georganiseerd. Onvergetelijk…

Ross Lovell aan de Waal Rijksstraatweg 67

Ross Lovell aan den IJssel Korenmolen 1

0180-420 996

0180-594 949

www.rosslovell.nl

BrAM | 75


SCHEIDEN, SCHEIDEN, SCHEIDEN, EN EN EN NU? NU?NU? Een scheiding is een emotioneel proces.

Een Eenscheiding scheiding iseen eenemotioneel emotioneel proces. proces. Nietisalleen voor u, maar ook voor de kinderen. Niet Nietalleen alleenvoor vooru,u,maar maarook ookvoor voorde dekinderen. kinderen.

Ik vind het belangrijk hen niet uit het oog te verliezen.

IkIkvind vindhet hetbelangrijk belangrijkhen henniet nietuit uithet hetoog teteverliezen. verliezen. Hoe kinderen zich voelen inoog een scheidingssituatie, leest u Hoe Hoekinderen kinderenzich zichvoelen voeleninineen eenscheidingssituatie, scheidingssituatie,leest leestuu in hun brief “Aan alle gescheiden ouders van Nederland”. ininhun hunbrief brief“Aan “Aanalle allegescheiden gescheidenouders oudersvan vanNederland”. Nederland”. kunt u bij mijsamen opvragen samen met het informatiepakket Deze Dezekunt kuntDeze uubij bijmij mijopvragen opvragen samen met methet hetinformatiepakket informatiepakket “Uit elkaar en nu?” “Uit “Uitelkaar elkaaren ennu?” nu?”

Graag zorg ikgoede voorbegeleiding een goede van begeleiding van uw scheiding Graag Graagzorg zorg ikikvoor voor een een goede begeleiding vanuw uwscheiding scheiding en ikmet er met u kinderen voor dat niet de niet uit en enwaak waakikik ererwaak samen samen metsamen uuvoor voordat datde de kinderen nietkinderen uit uit het oog worden verloren. het hetoog oogworden worden verloren. verloren. Maakt Maaktuueen een afspraak afspraak voor voor een eenkosteloos kosteloos en enkosteloos vrijblijvend vrijblijvend Maakt u een afspraak voor een en vrijblijvend kennismakingsgesprek? kennismakingsgesprek? kennismakingsgesprek?

Scheiden • Mediation • Familierecht • Huwelijkse voorwaarden • Alimentatie berekenen • Second opinion • Omgang & gezag • Stiefplan

UW UW ECHTSCHEIDING ECHTSCHEIDING GEREGELD GEREGELD DOOR DOOR DE DE SPECIALIST! SPECIALIST!

UW ECHTSCHEIDING GEREGELD DOOR DE SPECIALIST!

Karina KarinaBeers Beersisisechtscheidingsspecialist echtscheidingsspecialisten enadvocaat-mediator. advocaat-mediator. Karina Beers is echtscheidingsspecialist en advocaat-mediator. Zij Zijbegeleidt begeleidt uuvan van het hetbegin begin tot tothet heteinde eindeinindit ditmoeilijke moeilijke proces. proces. Duidelijkheid Duidelijkheid bieden, bieden,weten weten waar waar aan aantoe toe bent, bent, voorde de kinderen, en enook ook financieel, financieel,dat datisisons onsdoel! doel! Zij begeleidt u van hetuubegin tot het voor einde inkinderen, dit moeilijke proces.

Mr. Mr.M.A.J. M.A.J.KarinaBeers KarinaBeers

078 078- -66823 823626 626 078 - 6 823 626 www.beersadvocatenkantoor.nl www.beersadvocatenkantoor.nl

Duidelijkheid bieden, weten waar u aan toe bent, voor de kinderen, en ook financieel, dat is ons doel!

Neem Neemcontact contactop opvoor vooreen eenkostenloos kostenloosintakegesprek. intakegesprek.

Neem contact op voor een kostenloos intakegesprek.

Beers_BrAMFEB17_1_2_proef.indd 1

Mr. M.A.J. KarinaBeers

www.beersadvocatenkantoor.nl 06-06-17 18:39

Gratis iPhone X bij de Hyundai KONA. De Hyundai KONA. Inclusief:

• Apple CarPlay • LED koplampen • Head-up Display • iPhone X t.w.v. € 1.160 Al vanaf

€ 22.295 Tot en met 31 maart 2018 krijg je bij Hyundai Ridderkerk bij een nieuwe Hyundai KONA onder meer Apple CarPlay, LED koplampen, een head-up display én een iPhone X, t.w.v. € 1.160,45. Helemaal gratis. Het kan wél bij Hyundai. Kom snel langs of maak een afspraak voor een overtuigende proefrit.

Ziet u ook zoveel Hyundai’s de laatste tijd?

Ontdek meer op ridderkerk.hyundai.nl Hyundai Ridderkerk B.V. Zadelmakerstraat 2, Ridderkerk, tel. 0180 - 480 082 Gecombineerd brandstofverbruik: 5,2 - 6,7 (l/100 km) / 19,2 - 14,9 (km/l); CO2 - emissie: 117 - 153 (g/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. Genoemde prijs is een adviesprijs en is excl. metallic lak en eventuele opties. Afgebeeld model kan afwijken van standaard uitvoering. Druk- en zetfouten voorbehouden. Actie geldig bij aanschaf van een geselecteerde Hyundai KONA uit voorraad, met een koopcontract van 12-02-2018 t/m 31-03-2018 en met uiterste kentekenregistratiedatum van 31-05-2018. *Éen iPhone per verkochte auto en niet te combineren met andere aanbiedingen. Op = Op. Niet in te wisselen voor geld. Kijk voor alle voorwaarden op Hyundai.nl/acties/kona. Zie voor kosten en voorwaarden www.hyundai.nl of vraag ernaar in de showroom. De Hyundai 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking is alleen van toepassing op Hyundai voertuigen die initieel aan een eindgebruiker zijn verkocht door een Erkend Hyundai Dealer. De gedetailleerde garantievoorwaarden zijn per 01-01-2017 beschreven in het service & garantieboekje.

BrAM | 76 180259 Ridderkerk Q1_WK12_ADV Hyundai KONA met iPhone X_Bram Magazine 210x140.indd 1

21-02-18 09:25


Gewoon lekker wonen Stijgende hypotheekrente. Tekort op de woningmarkt. Wanneer houdt het allemaal op? Mensen gaan verhuizen om een lagere maandlast te krijgen en geen boete te hoeven betalen bij het oversluiten van de hypotheek. Maar is dit het juiste moment om dit te doen? Oké, de hypotheekrente staat nog steeds historisch laag, maar van diverse kanten horen we dat dat niet zo heel lang meer gaat duren. Wat is hiervan waar? En waar moet je als huizenbezitter met hypotheek of als starter die net z’n eerste lening wil afsluiten rekening mee houden? Genoeg vragen om bij stil te staan.

zo makkelijk, maar mocht je een gesprek ingaan, zorg er dan voor dat je een aantal belangrijke vragen beantwoord hebt: Hoelang blijft ik in de woning wonen? Kan ik de hypotheek meeverhuizen naar de volgende woning? Hoeveel mag ik boetevrije aflossen? Daalt de rente in de loop van de tijd als ik mijn hypotheek aflos? En de belangrijkste vraag, hoeveel kan/wil ik bruto per maand betalen? Ga niet uit van een netto maandlast, want niks is zo veranderlijk als de overheid. Voor je het weet, mag je de hypotheekrente helemaal niet meer aftrekken. Probeer je hier echt aan te houden, dan kun je nooit in de problemen kunnen komen met je woning. Want gewoon lekker wonen, willen we tenslotte allemaal. Sander van Lith Hypotheekadviseur Insulindestraat 66, Rotterdam T 010 313 69 54

De eerste tekenen van de rente die langzaam stijgt, zijn er al. Maar is dit blijvend? Moet je nu in paniek raken en maar snel even een woning kopen? En als je dat wilt doen, dan komt het grootste probleem van dit moment om de hoek kijken: waar is de leuke woning die je zoekt? Bovenstaand scenario maakt het probleem van de woningmarkt alleen maar groter. Naar verwachting worden tot eind 2019 te weinig woningen gebouwd om aan de vraag te voldoen. Dit betekent dus stijgende huisprijzen. Maar wat gebeurt daarna? Krijgen van dan weer zo’n dip als in 2007? Niemand die het weet. Daarom is het interessant om nu een woning te kopen of de hypotheek over te sluiten en dan de hypotheekrente voor een langere periode vast te zetten. Let wel op de voorwaarden! Het lijkt Foto's: Romy van den Boogaart

BrAM | 77


500X s-design

DE NIEUWE

DE NIEUWE 500X S-DESIGN. STOER, SPORTIEF EN STIJLVOL. EEN PERFECTE MIX VAN ONMISKENBARE STIJL, ONWEERSTAANBARE CHARME EN ADEMBENEMENDE SCHOONHEID: DE 500X S-DESIGN COMBINEERT STIJL MET EEN STOER KARAKTER. KOM HEM BEWONDEREN IN ONZE SHOWROOM. ER IS EEN 500X S-DESIGN VANAF 5 27.595.

fiat.nl

ZWIJNDRECHT, OHMSTRAAT 1. TEL. 078 - 681 27 00 (VIA NAVIGATIE MIDDELLIJN ZWIJNDRECHT)

SPIJKENISSE, EDISONWEG 9. TEL. 0181 - 44 22 33 www.zeeuw.nl Prijs incl. btw/bpm en de onvermijdbare kosten nodig voor aflevering van de auto aan de consument. Afgebeelde auto kan afwijken van de daadwerkelijke uitvoering. De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de officiële Europese testmethode. Het daadwerkelijke verbruik hangt mede af van de omstandigheden en uw rijgedrag. Kijk voor de verkoopvoorwaarden op fiat.nl/verkoopvoorwaarden

Gem. brandstofverbruik: 5,7 – 6,0 l/100 km (1 op 16,7 – 17,5). CO2: 131 – 139 g/km. BrAM | 78


M U S T H AV E S G I F T & G A DG E T S 4 H I M

WARM & SFEERVOL En gewoon stoer en stijlvol! De mushroom terrasverwarmer van Sunred is niet alleen een lust voor het oog, Hij is ook multifunctioneel: sfeervolle verlichting en tegelijkertijd een heater die zo’n 9 m2 verwarmt! Design op zijn best dus. Ideaal voor het voor- en najaar en ook een stijlitem voor je terras. De late uurtjes buiten worden zo veel aangenamer. Verkrijgbaar in wit, zilver, rood en grijs vanaf € 90,45 bij Fonq.nl

KEEP IT COOL

Hey gents! Met het voorjaar in aantocht is er werk aan de winkel. In de tuin om precies te zijn! Want jij wilt toch zeker binnenkort weer lekker lazy genieten van het lentezonnetje met je liefsten en vrienden? Met deze sfeervolle warmhouders en de juiste tools heb je dat zo voor elkaar. Kun je daarna relaxen met een biertje of lekker barbecueën met je vrienden. En verwen jezelf nog even met de beste verzorgingsproducten zodat je lenteproof bent. Happy spring!

MANCAVE

Nog zo’n kekke eyecatcher is de Keter Coolbar: een koelbox, cocktailtafel en koffietafel in één. Ideaal voor feestjes, barbecues en cocktailparty’s! Klap de Cool Bar uit, vul hem met ijs en leg hem vol met biertjes, fris of wijn. Zo heb je altijd een cool drankje bij de hand én heb je een handige tafel. Verkrijgbaar in diverse kleuren vanaf € 79,95 bij Fonq.nl

happy spring

FIKKIE STEKEN? Doe dat dan in stijl (en veilig) met deze gietijzeren vuurschaal van Esschert Design. Niet standaard rond, maar hip ovaal voor extra warmte en gezelligheid in jouw tuin! 77,8 x 37,4 x 26,1 cm, € 79,99 bij Intratuin

LOOK BETTER, FEEL BETTER

Heerlijk voor je dagelijkse verzorging zijn de producten van Vitaman, zoals deze volumeshampoo met Quandong Zaad & Pepermunt Olie met alleen natuurlijke Plantenextracten. Ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid! € 28,50 www.mencarestore.com

FIERE MANNEN

Creëer je eigen mancave met een zitzak! Lekker makkelijk: je zet hem op je favoriete plekje neer, je ploft erop en klaar is kees. De zitzakken van Meester Design Store zijn geschikt voor buiten en een ideaal tuinmeubel: een stoere uitstraling, flexibel, maar ook heerlijk zacht en comfortabel. Jouw plekje is gereserveerd! Vanaf € 99,- bij Meester Design Store in Zwijndrecht.

Een onweerstaanbare geur voor fiere mannen! Fiero – het Italiaanse woord voor trots – is intens en verfijnd, een bijzondere mix van citrus en een vurig kruidig hart van tijm, lavendel, terragon en munt. Vanaf € 85,- verkrijgbaar bij Vicino Sei.

TUINIEREN IN STIJL

Bij MenCareStore vind je de beste producten voor heren. Van skincare tot anti-aging en van haaruitval tot scheren en cosmetica. De mooiste producten dus, waaronder het bijzonder effectieve 4VOO UberTECH intensive multi-peptide copper elixir. Dit is een super geconcentreerde peptide -formule inclusief stamceltechnologie die als het ware samenwerken met het mannelijke testosteron. Het effect: de vermoeide huid wordt ogenblikkelijk gladder en strakker. Deze unieke anti-aging formule bevat de meest geavanceerde en hoogst gedoseerde multipeptidecomplexen voor een uitzonderlijk huidverbeterend resultaat. €149,- www.mencarestore.com

Naast de mooiste kook- en barbecueschorten kun je nu tuinieren in stijl. Dit stoere, canvas tuinschort van Esschert beschermt je kleding tegen vieze moddervegen én heeft ruimte voor allerlei tuingereedschap. Het schort wordt geleverd met een plantschop en handrooivork. Aan de slag dus! Nu voor € 29,95 bij Fonq.nl.

BrAM | 79


Florensis: samen duurzaam groeien naar een betere toekomst! Bij het verlaten van de A16 richting Zwijndrecht en HendrikIdo-Ambacht is het onvermijdelijk om de kassen van Florensis over het hoofd te zien. Wat ooit in 1941 begon als familiebedrijf Hamer Bloemzaden, is uitgegroeid tot een tweedegeneratie veredelaar en leverancier van uitgangsmateriaal aan professionele kwekers. Met verkoopkantoren in Nederland, België, Duitsland, Italië, Polen en UK heeft Florensis zich op de wereldkaart gezet. En voor die wereld wil dit enorm maatschappelijk betrokken bedrijf graag iets terug doen! MVO-leaflet 2018.indd 1

Wim-Arie Hamer, CSR Manager van Florensis vertelt: “Wij hebben het welzijn van onze medewerkers en het milieu al jaren hoog in het vaandel staan en zijn hier continu mee bezig. Kijkend naar de marktontwikkelingen maakt ook de consument zich steeds meer zorgen over de teeltwijze en herkomst van bloemen en planten. Als Florensis delen wij deze zorgen en nemen wij onze milieu- en sociale verantwoordelijkheid uitermate serieus. Deze verantwoordelijkheid zit ingebakken in ons DNA!”

“De milieu- en sociale verantwoordelijkheid zit ingebakken in ons DNA” Het duurzaamheidsbeleid uit zich bijvoorbeeld in het aanzienlijk terugbrengen van de hoeveelheid toegepaste gewasbeschermingsmiddelen. “We kiezen bewust voor gewasbeschermingsmiddelen met een lage milieubelasting en vermijden insecticiden die

schadelijk zijn voor bijen en andere bestuivers. Naast verbeteringen in ons technische proces nemen we andere maatregelen zoals recyclebare koffiebekers, gescheiden afval en zijn we lid van diverse initiatieven voor duurzaamheid. In Afrika hebben we maatregelen ontwikkeld en toegepast die bijdragen aan een duurzame productie, zoals LED lampen voor daglengte verlenging en biologische bestrijding.” De maatschappelijke betrokkenheid van Florensis uit zich op verschillende manieren en vanuit de diverse locaties. Er zijn projecten in Kenia en Ethiopië opgestart, allen met het doel om de lokale bevolking te helpen bij gezondheid en haar ontwikkeling voor een betere toekomst. In 2012 heeft Florensis in Ethiopië vijftien

BrAM | 80

hectare zwaar geërodeerd land van de overheid geadopteerd om bomen te planten. Grote stukken land in Ethiopië waren nutteloos geworden doordat alle bomen in het verleden zijn gekapt. Nu groeien er in Jogoo Forest 5000 bomen en zijn de eerste wilde dieren en vogels alweer waargenomen. “In Kenia hebben wij naast het bedrijf een eigen dorp ontwikkeld waar 375 medewerkers met hun kinderen wonen. In dit dorp hebben we een basisschool en een kinderdagverblijf gebouwd, inclusief een keuken die de kinderen gedurende de dag van voedselrijk eten voorziet,” vertelt Regina Dinkla, Manager Marketing & Retail. Alle maatschappelijke initiatieven leidden ook nog eens tot de Plantum CSR aanmoedigingsprijs die Florensis heeft gewonnen. Volgens de jury overstijgt het MVO-beleid van deze teler de eigen branche en kan het een voorbeeld zijn voor andere sectoren. Het bedrijf toont grote zorg voor de medewerkers in Kenia door ze schoon water en maandelijks verse vis aan te bieden en de huisvesting te verbeteren. Regina: “Schoon drinkwater is een groot goed, overal ter wereld. Maar in Naivasha is dit niet vanzelfsprekend. Het ligt in de Rift vallei, een zeer actief vulkanisch gebied. Dit zorgt ervoor dat er fluoride uit het gesteente loskomt. Dit ‘vervuilt’ het grond- en bronwater.” Doordat Florensis een omgekeerde osmose drinkwater unit (RO) heeft geplaatst, heeft het dorp nu schoon drinkwater.

21/12/17 12:23


“Al onze werknemers in de kwekerij, ons dorp en kinderdagverblijf gebruiken dit drinkwater. En vele collega’s die niet in ons dorp wonen, nemen ’s avonds jerrycans met water mee naar huis. Dit project heeft ervoor gezorgd dat het aantal door water overdraagbare ziektes op de farm met 50% is afgenomen.” De waterzuivering heeft echter een nadeel. “Voor elke 5 liter drinkwater die we produceren, hebben we ook 4 liter afvalwater. Dit afvalwater heeft simpel gezegd alle nutriënten en zouten in zich van de totale 9 liter. Het water werd altijd naar gebied getransporteerd, waar het gezuiverd terug het meer in stroomt. Na onderzoek kwamen we op het idee van visteelt. Door de universiteit van Wageningen kwamen we erachter dat zowel Tilapia als Afrikaanse meerval goed tegen het zoute water kunnen en met de hulp van Jambo Fish, een Keniaans bedrijf met een Nederlandse partner (Fleuren & Nooijen) met jarenlange ervaring in internationale visteelt, staat er nu elke dag verse vis op het lunchmenu!” vertelt Regina trots. Maar we zijn er nog niet!

“Als laatste onderdeel van dit proces gaat het afvalwater via ons aangelegde moerasfilter, waar wij bananen en suikerriet telen, voordat het wordt geloosd in een delta. Op ons stuk oeverland zorgt het water voor de bomen, struiken en gras waar een grote hoeveelheid dieren van leven zoals giraffes, buffels, waterbokken en zebra’s.” Dichter bij huis neemt Florensis als bedrijf in 2018 voor de 16e maal deel aan de Roparun. Dit sportieve evenement heeft als doel het inzamelen van geld voor onderzoek tegen kanker en voor specifieke projecten gericht op de zorg voor kankerpatiënten. Wim-Arie: “Het steunen van de Stichting Roparun is voor ons een hele makkelijke en duidelijke keuze en wij zetten ons ieder jaar voor de volle 100% in om op verschillende manieren geld in te zamelen.” Het Florensis team (www.roparunteamflorensis.nl) heeft in 2017 bijna €30.000,- kunnen doneren aan Stichting Roparun. Tekst: Corine van Driel

BrAM | 81

FANCY FAIR De grootste inzamelactie van Florensis is altijd de Fancy Fair die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 12 mei, de dag voor Moederdag. Deze dag is al jaren zeer bekend in de regio en trekt een paar honderd consumenten die planten komen kopen. De gehele opbrengst hiervan gaat naar het goede doel, waarvan de helft naar de Roparun en de andere helft naar de projecten in Afrika.


Reünie AMHC’65 Op 16 juni schijnt de zon, ongeacht wat het echte weer op dat moment mag doen. Want dit wordt immers de dag dat de Ambachtse Mixed Hockey Club 1965 haar reünie viert op Hofstede ‘De Paradijshoeve’ in Ridderkerk. De organisatoren verwachten minimaal 150 oudleden. En stiekem rekenen ze op meer. AMHC werd in 1965 opgericht door een klein groepje vroege forenzen die zich gevestigd hadden in de naoorlogse nieuwbouwwijken van het dorp. De formule bleek een succes en dankzij aanwas van veel jeugd konden de eerste Heren- en Dames- elftallen zelfs reiken tot de Eerste klasse op regionaal niveau. De bezoekersaantallen op zondag op sportpark Schildman waren ongekend voor Ambachtse begrippen. De sfeer van het Ambacht Hockey-zondagje was memorabel. Gezellig, sportief, enthousiast. Echter, de wet van de remmende voorsprong deed zich in latere jaren gelden. Was AMHC’65 in die vroege jaren een van de eersten met de aanleg van kunstgras op het hoofdveld, al snel werd zij overvleugeld door verenigingen uit de regio die konden rekenen op grotere financiële steun van hun veel grotere gemeentes. Dordrecht, Zwijndrecht en natuurlijk het kolossale Rotterdam. In 1998 ging de stekker eruit en kwam het tot een noodgedwongen fusie met buurgenoot ‘Oude Maas’ uit Zwijndrecht tot het huidige Derby. Officieel hield AMHC’65 op te bestaan in dat jaar. Maar niet in de hoofden en harten van al die oud-leden. Waar eens de trotse zelfgebouwde ‘blokhut’ stond, staat nu een fietsenstalling voor de tennisvereniging. Reden voor zes oud-spelers om eens te polsen bij de verdwenen achterban of er animo was voor een reünie. Het

Foto: Carin du Burck

enthousiasme was er vrijwel direct. De klik was er weer meteen. ‘Het blauwe bloed’ (de clubkleur- red.) is nooit weg geweest, stelt de TaskForce. Bij gebrek aan middelen – er zijn immers geen clubhuis, budget en oud-ledenlijsten meer- wordt besloten om social media in te zetten. Met name Facebook. En zie daar: de reacties stromen binnen. De taskforce die het allemaal organiseert, is vooral dank verschuldigd aan het team van ‘Hofstede De Paradijshoeve’. Toen alle initiatieven nog in de babyschoentjes stonden, waren zij direct bereid om mee te doen. 16 juni wordt voor veel oud AMHC-leden hoe dan ook een feestdag, met BBQ, bier en wijn, hapjes, disco, live music, dansen en bijbabbelen. Ben je oud-lid en wil je erbij zijn? Check Facebookpagina AMHC65 reünie. Contact: amhc65reunie@gmail.com.

PRAKTISCHE INFO

AMHC’65 voor ALTIJD / Reünie datum: 16 juni 2018 prijs: € 47,50 (all-in) locatie: Hofstede De Paradijshoeve tijd: 17:00 – 02:00 uur BBQ, drankjes en hapjes, live music / Kletsen, dansen, plezier Aanmelden: amhc65reunie@gmail.com Ticket kopen: C.Korsten NL13INGB 0663013992 O.v.v. AMHC’65 reunie + naam

BrAM BrAM| |82 82


welkom op basisschool

Midden in de wijk Walburg in Zwijndrecht, vlakbij het winkelcentrum en de wijk Volgerlanden, ligt openbare daltonschool Tandem. Een gezellige, moderne school waar een betrokken team met veel enthousiasme het maximale haalt uit zijn leerlingen.

Tandem

Wanneer je de Tandem binnenloopt, valt direct iets op: een groot wandkleed van de Engelse vlag. Sinds een aantal jaar is basisschool Tandem een officiële Early Birdschool. Een school waar Engelse lessen worden gegeven van groep 1 tot en met groep 8. “In een steeds internationaler wordende wereld is het vroeg leren van Engels een heel bewuste en logische keuze,” vertelt Léon Papavoine, directeur van basisschool Tandem. “Een goede beheersing van de Engelse taal geeft kinderen een grotere kans op een succesvol vervolg in het voortgezet onderwijs. Daarom worden op de Tandem niet alleen de standaard Engelse lessen gegeven, maar krijgen de kinderen ook vakken als gym of aardrijkskunde gedeeltelijk in het Engels aangeboden. Van oud-leerlingen krijgen we terug dat ze dat als een groot voordeel ervaren.”

Daltonschool

Léon Papavoine is nu ruim anderhalf jaar directeur op basisschool Tandem. De Tandem was voor hem een bewuste keuze: “De Tandem is een daltonschool en dat is een onderwijsvisie die ik écht onderschrijf.” Een daltonschool leert kinderen naast een goede basis ook vaardigheden aan die ze nodig hebben om uiteindelijk goed te kunnen functioneren in de maatschappij van de toekomst. Maar kennisoverdracht alleen is tegenwoordig echt niet meer genoeg. Léon: “Wij vinden het daarom belangrijk dat kinderen leren samenwerken, verantwoording leren dragen, leren reflecteren, effectief met hun tijd kunnen omspringen en dat ze zelfstandigheid ontwikkelen.”

De moderne, lichte uitstraling van het gebouw met ruime gangen en mooie werkplekken biedt een fijne werksfeer waar kinderen individueel, maar ook samen aan de slag kunnen gaan.

Rust en veiligheid op basisschool Tandem

“Wij vinden het belangrijk dat elk kind zijn eigen top kan halen, dat elk kind trots kan zijn op zijn eigen prestaties en ontwikkeling. Kinderen komen echter alleen volledig tot ontwikkeling als er rust en veiligheid binnen de school heerst. Sinds een jaar is de school een PBS school. PBS (Positive Behavior Support) is een methodiek die gericht is op het creëren van een omgeving die het leren bevordert en gedragsproblemen voorkomt. We merken dat kinderen positief beïnvloed worden met deze methodiek. Dat is echt top!”

Kindcentrum NOVA

Tandem en Yes! kinderopvang vormen samen Kindcentrum NOVA en dragen gezamenlijk zorg voor opvang en onderwijs voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Eén vertrouwde omgeving waar kinderen al van jongs af aan komen. Waar ze opgroeien en zich ontwikkelen. Waar ze naadloos doorstromen van opvang,

Foto's: Romy van den Boogaart

BrAM | 83

naar onderwijs. Waar zowel tijdens als na schooltijd verschillende sport- en spelactiviteiten worden aangeboden. “Als ze bij ons als peutertje starten op de peuterspeelgroep en later doorstromen naar de basisschool zijn ze al gewend aan de omgeving, de leerlingen en leerkrachten.” En dat, legt Léon uit, “is nu precies wat we kinderen willen bieden. Eén adres voor opvang én onderwijs is handig voor ouders en geweldig voor kinderen.” Meer informatie: www.obstandem.nl of bel 078-6123033.


Innoverend in dakonderhoud Lux Dakonderhoud is een jong en innovatief bedrijf. Opgericht door Michael en Steven Lux, de 4e generatie binnen een familie die sinds 1920 werkzaam is in de dakbedekkingsbranche. Met deze ruime kennis en ervaring staan wij voor kwaliteit en klanttevredenheid.

Nijverheidsweg 32 A, Hendrik Ido Ambacht T 078 6455395 E info@lux-dakonderhoud.nl www.lux-dakonderhoud.nl

Het SNS Team staat voor je klaar. Steeds meer mensen maken de overstap naar SNS. En dat is niet voor niets. Een team van specialisten staat voor je klaar om antwoord te geven op al je financiele vragen. Bijvoorbeeld met uitleg over internetbankieren. Maar ook met advies over je pensioen, verzekeringen of een hypotheek. Stap ook over naar SNS. Je bent van harte welkom in onze SNS Winkel om kennis te maken met ons team en ons veelzijdige productaanbod. Zo hebben we hypotheken van meerdere geldverstrekkers, ontvang je rente op je betaalrekening en kan je van combinatievoordeel profiteren met je verzekeringen. Tot ziens bij SNS!

Lenneke, Trudy, Theo, Ozan, Rob, Marielle en Marleen

Alblasserdam Van Eesterensingel 118B 2951 CM Alblasserdam

Ridderkerk Schoutstraat 4 2981 EZ Ridderkerk

Hendrik Ido Ambacht De Schoof 71 3341 EA Hendrik Ido Ambacht

BrAM | 84


F I N A N C I E E L CO L U M N

Wessels & van Pelt Advocaten; EEN EERLIJKE ZAAK! Laagdrempelig, transparant, betrokken en persoonlijk. Dát is waar Wessels & Van Pelt Advocaten voor staat. Vanuit hun pand aan de Burgemeester de Bruïnelaan in Zwijndrecht werkt het energieke tweetal alweer vijf jaar samen aan verschillende rechten strafzaken.

Mr. J.M.C. Wessels en mevrouw E.J. van Pelt hebben een goede taakverdeling. Wessels houdt zich voornamelijk bezig met arbeidsrecht en (jeugd)strafrecht en Van Pelt richt zich vooral op personen- en familierecht en jeugd(straf)recht. “De klant is koning. We vinden het belangrijk om een vertrouwensband op te bouwen,” begint Van Pelt. “Vooral op mijn werkgebied ben je soms sociaal werker. Maar ik heb liever dat de cliënt alles bij mij eruit gooit, dan vijf anderen om advies vraagt. Zo kunnen we samen effectief aan de slag. Door het creëren van die vertrouwensband maakt ons kantoor nou net het verschil. Het gaat ons niet om de naam, maar of mensen zich prettig bij ons voelen.” Wessels beaamt dit. “Ik hecht belang aan een goede intake met nieuwe cliënten om zo een reëel plaatje te schetsen. Ook koppelen we alles (tussentijds) terug naar de klant. We willen transparant zijn en geven geen garanties. Wél een eerlijk en oprecht advies.”

Euforie

“Na ruim 20 jaar ga ik nog steeds gespannen naar een zitting,” vertelt Wessels. “Mijn vrouw begrijpt daar niets van. Maar ik denk dan: ben ik niets vergeten? Heb ik echt niets over het hoofd gezien? In mijn werk ben en blijf ik perfectionistisch. Vanmorgen had ik een euforisch moment in een arbeidszaak. Het ontbindingsverzoek van de wederpartij werd door de rechter op alle punten afgewezen. Mijn cliënt kan nu gebruik maken van een goed sociaal plan. Die momenten voelen voor mij net alsof je een doelpunt maakt. Yes!” Ook Van Pelt voelt triomf wanneer zaken onderling op een eerlijke manier geregeld worden. Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn. “Soms staan ouders lijnrecht tegenover elkaar. Wat is het fijn om te zien wanneer zij tot inkeer komen. Bij scheidingszaken zijn er namelijk geen winnaars of verliezers.”

Netwerk

Het duo houdt elkaar scherp op verschillende zaken, maar gaat ook naar intervisiegroepen en ondernemersbijeenkomsten in de regio. “Je netwerk uitbreiden, waardoor lijntjes korter worden. Wij geloven erin dat persoonlijk contact nog altijd beter werkt dan telefoon en mail!”

Kijk op de website Wesselsenvanpeltadvocaten.nl voor meer informatie of loop eens vrijblijvend binnen!

BrAM | 85

Tekst: Esther Paans | Foto: Romy van den Boogaart


JAPANSE TEPPAN YAKI GRILL RESTAURANT - ALL YOU CAN EAT -

V E R KOO PA D R E S S E N

SUSHI ZHU BIEDT VOOR U HET VOLGENDE:

MUSTHAVE ACCESSOIRES PAGINA 34 Meester Design Store, Burgemeester de Bruïnelaan 52 in Zwijndrecht.

FASHION 4HIM PAGINA 52 EN 53 Habets Herenmode, Vriesestraat 37 in Dordrecht.

FASHION 4HER PAGINA 54

300 S- U S Hzitplaatsen I Z H U BIEDT VOOR U- Kinderspeelparadijs HET VOLGENDE: aanwezig - Ruime parkeerplaats voor de deur - Rolstoel toegankelijkheid - Terras aanwezig MENU Doordeweeks € 23,50 p.p. • Weekend € 25,50 p.p. •KinderenTijdens (van 4det/mKerstdagen 11 jaar) €gelden 10,80 p.p. 65+ € 2,00 korting andere tarieven!

Manifesto, De Schoof 24-28 in Hendrik-Ido-Ambacht

FASHION 4HER PAGINA 55 Simply the Best, Hof van Holland 66 in Zwijndrecht.

RECEPT PAGINA PAGINA 87 Willem Boon Culinaire Scharrelvleesspecialist, De Schoof 72 in Hendrik-Ido-Ambacht.

Binnenkijken bij...Jou? Geef je op voor Binnenkijken bij… met een sfeerfoto van je droomhuis en wie weet sta jij volgende keer in BrAM!

- 300 zitplaatsen - Kinderspeelparadijs aanwezig - Ruime parkeerplaats voor de deur - Rolstoel toegankelijkheid - Terras aanwezig MENU Doordeweeks € 23,50 p.p. • Weekend € 25,50 p.p. •Kinderen (van 4 t/m 11 jaar) € 10,80 p.p. 65+ € 2,00 korting

Tijdens de Kerstdagen gelden andere tarieven!

Lijkt het je wat? Mail een foto met korte toelichting naar info@ bram-magazine.nl.

Pieter Zeemanstraat 47 3331 ER Zwijndrecht Tel: 078 - 6128777 • info@sushizhu.nl

WPieter W Zeemanstraat W . S U S47H3331 I ZERHZwijndrecht U.NL Tel: 078 - 6128777 • info@sushizhu.nl

WWW.SUSHIZHU.NL

babyshower

Bij een afternoon tea voor minimaal 8 personen geniet de zwangere gratis mee.

Niet geldig op feestdagen en alleen op basis van reservering. Kijk voor de overige voorwaarden en reserveren op www.hotelridderkerk.nl.

BrAM | 86


RECEPT

foto: Romy van den Boogaart

Gebakken Ibericokotelet

BEREIDINGSWIJZE

Bereidingstijd: 25 min + 40 min gaartijd

1V  erwarm de oven voor op 180°C. 2S  poel de paprika’s, schik in een ovenschaal en gaar ze in de oven op

MET GEGRILDE GROENTEN

grillstand gedurende 40 minuten.

3B  reek het onderste stukjes van de groene asperges en kruid met peper en zout. Spoel de aubergine en snijd in plakjes. Bestrooi met voldoende zout en laat 15 minuten rusten. Spoel de aubergines zorgvuldig en dep droog met een keukenpapiertje, kruid met peper. Spoel de courgette en snijd in dikke plakken. Spoel de tomaat en snijd in schijfjes.

4Z  et een grillpan op het vuur en laat heet worden. Bestrijk met olijfolie en gril er de asperges in, nadien de plakjes courgette, aubergine en tomaat, telkens

INGREDIËNTEN • 4 Ibérico-koteletjes of filetjes

aan beide kanten. Haal de paprika’s uit de oven, verwijder het kroontje en haal de pitjes eruit. Ontvel ze.

• peper

5 Schik alle groenten in een schaal en besprenkel met balsamicoazijn. 6K  ruid de Iberico-koteletten/filets met peper en zout. Zet een pan op het vuur

• 1 eetlepel balsamicoazijn

met een druppeltje olijfolie en schroei er het vlees in dicht langs beide kanten

• 3 eetlepels olijfolie • 1 tomaat • 1 courgette • 1 aubergine • 12 groene asperges

2 minuten. Laat de filets voor 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

7 Serveer de Iberico-koteletten /filets met de gegrilde groenten. Eet smakelijk!

• 4 rode puntpaprika’s

Willem Boon Culinaire Scharrelvleesspecialist

• grof zeezout

www.scharrelvleesspecialist.nl BrAM | 87


Een van de mooiste evenementen in onze regio is Outdoor Zuid Holland in Strijen. Het event bestaat al meer dan tien jaar en is uitgegroeid tot een begrip in de paardensport, maar biedt nog veel meer dan dat met de grootste fair ‘The USA American Dream’ op een fantastisch landgoed. Blok 15 tot en met 17 juni vast in je agenda en reserveer je tickets op tijd!

OUTDOOR SUMMER FAIR Voor de paardenliefhebbers: tijdens de driedaagse komen de disciplines springen en dressuur aan bod in alle startrubrieken. Voor de beginnende ruiter in de Bixie klasse is er aandacht, maar ook voor de hoogste klassen van het springen. Met verschillende arrangementen voor bezoekers kun je hier elke dag genieten vanaf een zonnig terras van de mooiste paardensport!

USA Summer Fair

AGENDA

Het landgoed Strijen trekt met Outdoor Zuid Holland jaarlijks bijna twintigduizend bezoekers. En dat is niet voor niets. Op 16 en 17 juni 2018 waan je je in echte Amerikaanse sferen

tijdens de USA Summer Fair met culinaire foodtrends, USA cars & bikes, live music, de hipste gadgets, shoppen, foodtrucks & meer én een exclusief paardensportevenement. Kom & ontdek deze American Style tweedaagse met exclusief geselecteerde exposanten waar genieten, shoppen, & inspiratie voor jong & oud centraal staan. Het gehele landgoed wordt omgetoverd naar heerlijke Amerikaanse invloeden. Kom & geniet van alles wat Amerika te bieden heeft. Bikes, cars and Rock & Roll. Een parade van Cadillac, Corvettes, Chevrolet, Oldsmobile, Harley Davidson, Indian, diverse standhou-

Outdoor Zuid-Holland staat in het teken van de meest feestelijke events binnen het evenement zelf. Vanaf vrijdag 15 juni barst het feest al los. Wil je er bij zijn? Bestel je tickets dan op tijd, want ze gaan hard ;-).

BUSINESS BBQ

vrijdag 15 juni van 17.30 – 20.00 uur met live-muziek van De Juf. Arrangementen vanaf €25,-

STRIJEN ROCKS

vrijdag 15 juni van 19.00 – 01.00 uur met onder andere Golden Earring, Luminize en afterparty met DJ Gerard Ekdom. Tickets €35,-. VIP-tafels verkrijgbaar per 10 stuks a €100,- p.p.

USA SUMMER FAIR

zaterdag 16 juni van 10.00 – 18.00 uur en zondag 17 juni van 10.00 – 18.00 uur. Gratis entree.

ders, American food & drinks; you name it; het is er! Live muziek & entertainment van 11:00 tot 18.00 uur in de grote tent door niemand minder dan Big Caz & the Bobs en The Magic Strangers.

Sfeerpleinen

Laat je verrassen op de verschillende sfeerpleinen die alle mannen, vrouwen & kinderharten sneller doen kloppen en geniet alsof je op een korte vakantie bent met vrienden & familie! Proef de ‘American Style’ op ons terrein met een waanzinnige parade van bloedmooie Amerikaanse auto’s, motoren en trucks.

ANKY’S VERJAARDAG

Ben je klaar voor de gezelligste zondagmiddag van het jaar? Kom dan naar Anky’s Verjaardag; een gezellige viering met relaties, familie en vrienden onder het genot van een goed glas wijn en lekker eten terwijl je geniet van de paardensport die wordt afgesloten met de spectaculaire SIX BAR springwedstrijd. En muzikaal met Samantha Steenwijk! Tickets €100,-.

SUNDAY BRUNCH VOOR VADERDAG

zondag 17 juni van 11.30 uur tot 02.00 uur | USA FAIR | AMERICAN TRUCKS | KLASSIEKE AUTO’S | LIVE COOKING & LIVE MUZIEK AMERICAN STYLE Reserveer je tafel en trakteer je vader of man op een sunday brunch. Prijs €24,95 p.p. Kids tot 12 jaar €14,95.

HOEKSE TENT FEEST Het dak gaat eraf op 16 juni van 20.00 tot 01.00 uur met Feest DJ Barry, Wolter Kroes, John de Bever, Marco Kraats en het Feest Team. Tickets €15,-.

Meer weten of tickets reserveren? Kijk op www.outdoorzuidholland.eu

BrAM | 88


USA Summer Fair BIKES | CARS ROCK & ROLL

Kids adventures

Luxery Lane SPA | REIZEN | SLAPEN FIETSEN | AUTO’S | KOKEN

BELEVING TEN TOP. HIER WORDEN KINDEREN BLIJ VAN!

Horses, Home & Garden PAARDEN | WONEN INRICHTEN | TUIN

Food, Beer & Live Music

Wauw !

CULINAIRE VERWENNERIJ FOODTRUCKS | PROEVERIJ

BEAUTY | FASHION | HOEDEN |MODE

BrAM | 89


Zoals elk jaar kun je ook deze Koningsdag terecht op het Havenhoofd in Ambacht. Eens per jaar ontpopt er tussen de nostalgische pandjes van het dorp een gezellige feestlocatie waar je heerlijk bij kunt komen van het geslenter over de braderie. Restaurant De Oude Haven zorgt voor twee barren en een DJ in de huifkar die een gezellig sfeertje voor iedereen brengt.

foto: Loek Groot fotografie

Bijkomen op het Havenhoofd

E V E L LANG NG(SDAG)! I N O K DE

Een goede Koningsdag begint met een leuke Koningsnacht. De Oranjevereniging van Hendrik- Ido-Ambacht weet dat maar al te goed en organiseert met en in De Heeren van Ambacht aan de Dorpsstraat een compleet verzorgde avond met live entertainment: de heren van de Flamingo’s zorgen voor muzikaal vermaak op hoog niveau, Leslie Moore brengt met zijn saxofoon een geweldig optreden en DJ Chardonnay draait de avond gezellig aan elkaar. Bij Manifesto in De Schoof koop je een kaartje en kun je van 18:30 tot 01:30 uur onder het genot van lekkere drankjes en culinaire versnaperingen met je voetjes van de vloer!

foto: Michael Dinger

Het festivalgevoel in Orange garden is een echte must: halverwege de middag kunnen jong en oud terecht in het Sophiapark voor een gratis muziekfeest met goede optredens van DJ’s en live muzikanten. Relax chillen in het gras of uit je plaat op de muziek? Kan hier gewoon. De gezellige loungesfeer en de mogelijkheden om een glaasje of een lekkere hap te verorberen zorgen ervoor dat je hier niet meer weg wilt!

BrAM | 90

foto: Michael Dinger

Koningsnacht in De Heeren van Ambacht

En in Zwijndrecht ga je natuurlijk traditioneel naar het Veerplein! Dit historische plekje wordt elke Koningsdag door de enthousiaste horecaondernemers omgebouwd tot hét feestplein van Zwijndrecht. Een leuke en ontspannen sfeer én altijd weer een heleboel bekenden zorgen er -net als elk jaar- voor dat het The Place To Be is om uitgebreid te proosten op de verjaardag van Willem. Dus kom gezellig een drankje en een dansje doen, want op het Veerplein daar moet je zijn!

foto: Michael Dinger

Koningsdag is zo’n dag waar je echt naar uit kunt kijken. Want wat valt er veel te doen in onze regio! Uiteraard horen traditioneel een rondje braderie, een paar blauwe plekken van de botsauto’s op de kermis en de vrijmarkt op het programma. Maar er is nog zoveel meer! Het is teveel om allemaal op te noemen, dus wij hebben alleen de partyplekken voor je op een rijtje gezet. Maar let wel op: het blijft Nederland, dus het weer zorgt nog wel eens voor verrassingen. Check dus vooral even op de dag zelf hoe het programma eruit ziet.

Party op het Veerplein


UIT IN DE REGIO Cultuur, dans, pop, festivals en nog veel meer leuke events voor jong en oud. In alle smaken en variaties, maar best of all: we kunnen lekker naar buiten! Natuurlijk Koningsdag, maar ook Foodtruckfestivals, Fairs, Bevrijdingsfestivals, lifestyle-events, Wantijpop, noem het maar op. Met een bomvolle agenda is er komende periode van alles te doen. Happy spring!

Cultureel Centrum

Cascade

Cascade bestaat 20 jaar en dat vieren we het hele jaar! Het hele jubileumseizoen is er van alles te zien en te beleven. Voor de beste theaterconcerten en het leukste cabaret moet je bij Cascade zijn! Bekijk het aanbod voor de komende maanden en reserveer online via www.theater-cascade.nl of via 078 681 92 30.

VR 23 MRT – 20.15 UUR – THEATERCONCERT

Joy Wielkens e.a. met ‘Billie! Lady sings the Blues’ ZA 24 MRT – 20.15 – CABARET

Martijn Kardol met ‘Bang’ WO 28 MRT – 20.00 UUR – FILM

‘Demain Tout Commence’

40 UP

ZA 31 MRT – 21.00 UUR – FEEST

Op 14 april kun je als 40+’ers weer uit je dak gaan net als vroeger! Bij Bibelot in Dordrecht vier je met 40 UP een dansfeestje met de grootste hits uit de jaren zeventig, tachtig, negentig en een beetje van nu. Het geheim van de avond; het wereldberoemde 40UP cliparchief, geen flarden van hitjes maar de echte complete klassiekers met bijbehorende videoclip. James Brown, The Beatles, The Rolling Stones en vele anderen zorgen voor vuur op de dansvloer voor een echte clubavond! 21.00-03.00 uur, tickets € 12,50, meer informatie op www.bibelot.net.

B-Red Events met ‘Summer Time Party’ VR 6 APR – 20.15 UUR – CABARET

Comedy Parade met o.a. Pieter Jouke ZA 7 APR – 20.15 UUR – CABARET

Herman in een bakje geitenkwark met ‘Verplicht spelen’ DO 12 APR – 20.15 UUR – UITVERKOCHT

UITAGENDA

Pieter Derks met ‘Spot’ 31 MAART

Summertime party B-RED, Cascade Hendrik- Ido- Ambacht 1 APRIL Royal Opera House - Bernstein Celebration, KINO Rotterdam Kunst- en Antiekmarkt - Nieuwkerksplein Dordrecht Metz on the Beach, Beachclub View Rockanje Rotterdam Music Festival - Maassilo Rotterdam 2 APRIL Lammetjesdag - Nationaal Park De Biesbosch Dordrecht 9 APRIL Marathon Rotterdam 14 APRIL Fair spring in t’ Struweel - Struweel Ridderkerk 40 UP, Bibelot Dordrecht 18-21 APRIL Festival Motel Mozaique - diverse locaties in Rotterdam 21 APRIL Curfew Techn - Bibelot Dordrecht 21 EN 22 APRIL Lifestyle event Lipstick & Henna - Ahoy Rotterdam 26 APRIL Koningsnacht Oranjevereniging - De Heeren van Ambacht, Hendrik- Ido- Ambacht 27 APRIL Kralingse Bos Festival - Kralingse Bos & Plas Rotterdam 2 MEI Op stap met de schaapskudde - Nationaal Park De Biesbosch Dordrecht 5 MEI Bevrijdingsrock, binnenstad Dordrecht Bevrijdingsfestival - EuromastPark Rotterdam 6 MEI Dag van de Rotterdamse Jazz- De Doelen Rotterdam 9-11 MEI Foodtruckfestival TREK - Vroesenpark Rotterdam 12 MEI Nationale Molendag - Molen Kyck over den Dyck Dordrecht 10-13 MEI Foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje - Weizigtpark Dordrecht 19 MEI Toffler Festival - Roel Langerakpark Rotterdam Voorleesfeestje tuinen (2-8 jaar) - Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht 25 MEI Everyday Beauty Ladiesnight - Cascade Hendrik- Ido- Ambacht MUST - Grote -of Sint Laurenskerk Rotterdam 25-27 MEI Dordt in Stoom - historisch havengebied en binnenstad Dordrecht 1-3 JUNI Festival De Rotterdamse Dakendagen - diverse locaties R'dam Dag van de Architectuur, diverse locaties Rotterdam 2 JUNI Wantijpop - Wantijpark Dordrecht 15-17 JUNI Outdoor Summer Fair Strijen 23 JUNI Disco-Train - Bibelot Dordrecht 14-24 JUNI Bachfestival Dordrechtt - diverse locaties

VR 13 APR – 20.15 UUR – CABARET

Emilio Guzman met ‘Kom dan!’ ZA 14 APR – 20.15 UUR – UITVERKOCHT

Bende van Beuving met ‘Klap van de korenmolen’ ZO 15 APR – 15.00 UUR – KINDERVOORSTELLING (7+)

Plaza Patatta met ‘Een fantastische verjaardag’ VR 20 APR – 20.15 UUR – CABARET

Oeloek met ‘Droeftoeters’ ZA 21 APR – 20.15 UUR – THEATERCONCERT

The Amazing Stroopwafels met ‘Hiero’ ZA 5 MEI – 20.15 UUR – CABARET

Johan Goossens met ‘Vlam’ ZA 12 MEI – 20.15 UUR – TONEEL

Solo stories Eric Corton met ‘Ma’ VR 18 MEI – 20.15 UUR – CABARET

Enge Buren met ‘Vreemde vogels’ ZA 19 MEI – 20.15 UUR – THEATERCONCERT

The Adele Project met ‘Hello it’s me’

Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaartjes op www.theater-cascade.nl Stichting Cascade Hoge Kade 50, Hendrik-Ido-Ambacht T: 078 681 92 30 E: info@stichting-cascade.nl www.stichting-cascade.nl Cultureel Centrum Cascade @Cascadetheater Stichting Cascade @cultureelcentrumcascade

BrAM | 91


Samen bankieren

in uw eigen vertrouwde omgeving.

De mobiele adviseur voor iedereen Ervaar het gemak van een adviseur aan huis. Onze mobiele adviseurs denken met u mee en helpen u graag. Zij hebben hulpmiddelen en tips om veilig uw bankzaken te regelen.

Bel voor een afspraak (078) 6 531 531

Bram MAART 2018  
Bram MAART 2018  
Advertisement