Page 1

B R E A K A M O M E N T - L I F E S T Y L E M AG A Z I N E V O O R H . I . A M B AC H T E N Z W I J N D R E C H T


Wij zijn super enthousiast

gebergte zorgt dit voor wijnen

over de wijnen uit het Andes

met een heel puur karakter.

gebergte. Wijnhuis Terrazas de los Andes (terrassen van

Kom deze heerlijke Terrazas

de Andes) produceert deze

wijnen zelf proeven in onze

bijzondere Argentijnse wijnen

winkel. Bijvoorbeeld deze

al meer dan 50 jaar.

Malbec uit 2012, een heerlijke vol-krachtige wijn met donker

Elke druivensoort heeft zijn

fruit en subtiele fruitigheid.

eigen ideale hoogte, tot wel

Afgerond met een mooie hint

1800 meter! Samen met het

vanille. Ideaal voor bij wild

pure smeltwater uit het Andes

vlees. € 17,95

Bas de jongens van

$ǧǯǪǮǟǠǧ3ǧǜǯǜ &ǣǜǭǟǪǩǩǜǴ

B aa n

&ǜǝǠǭǩǠǯ6ǜǰDZǤǢǩǪǩ

&ǣǜǭǟǪǩǩǜǴ

Licht mineralige en elegante Chardonnay uit Mendoza met een verkwikkende afdronk. Heerlijk bij vis en gevogelte.

12 maanden houtrijping in combinatie met mooi cassis fruit zorgt voor een volle wijn met een bijzonder grote fruitexpressie.

Verfrissende maar toch vol-zachte wijn met een ƪLQNHGRVLVIUXLW$IJHURQG met 8 maanden rijping op Frans eikenhout.

€ 11,50

€ 17,95

€ 17,95

WIJNHANDEL BAS BAAN . PRINS BERNHARDSTRAAT 1 / HOEK BURG. DE BRUÏNELAAN . 3331 BN ZWIJNDRECHT (078) 612 52 26 . INFO@WIJNHANDELBASBAAN.NL . GRATIS PARKEREN VOOR DE DEUR!


C O L U M N

Dankwoord Met deze editie is de eerste cirkel rond; BrAM bestaat een jaar en daar zijn we best een beetje trots op. Ik wil vooral onze adverteerders en lezers

bedanken voor hun vertrouwen en enthousiasme waarmee BrAM elk kwartaal wordt ontvangen. Want zonder jullie heeft BrAM uiteraard geen bestaansrecht.

Ik wil vooral onze adverteerders en lezers bedanken voor hun vertrouwen en enthousiasme

We merken dat mensen uitkijken naar hun ‘Break A Moment’ met BrAM. Want het is gewoon hartstikke leuk om bekenden uit de buurt tegen te komen in een lokale glossy, waarin je ook nog eens de leuke adresjes in de regio kunt (her)ontdekken. Dat we in een gebied wonen waar veel moois te vinden is, hebben wij het afgelopen jaar zelf weer volop ervaren. Een chapeau aan al die ondernemers die daar met hun aanbod steeds weer in slagen.

Foto: Romy van den Boogaart

Terwijl ik even stil sta bij het afgelopen jaar, wil ik ook vooruitblikken naar 2016. Een jaar waarin we onze uiterste best gaan doen om onze lezers en adverteerders elk kwartaal weer te verrassen met een mooie uitgave van BrAM. Die vanaf 2016 óók opgestuurd kan worden naar huis voor € 18,per jaar. Handig, want dan hoef je niet meer op pad om ‘m zelf op te halen en heb je ‘m als eerste in de brievenbus. Je hoeft hiervoor alleen even een mailtje met je adresgegevens te sturen naar info@bram-magazine.nl. Natuurlijk kun je ‘m ook online lezen: www.bram-magazine.nl. Volg je ons al op Facebook? Doen hoor, voor het laatste nieuws en leuke winacties, mede mogelijk gemaakt door ondernemers uit de regio. 7RWVORWZHQVLNDOOHDGYHUWHHUGHUVHQOH]HUVKHOH¿MQHIHHVWGDJHQHQHHQ gezond & succesvol 2016 toe! Sieg Verzendaal Uitgever

Uitgever

Aan dit nummer werkten mee

Styling

Sieg Verzendaal

Wampie van Arkel, Niels van Setten, Willeke van der Plas, Marielle Smith-Lommen

Esther Havenaar

Hoofdredactie Maaike Verzendaal

Fotografie

Druk Drukkerij Damen

Romy van den Boogaart, Marliese Burggraaf Disclaimer © BrAM Magazine BrAM Magazine Niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen, openbaar worden gemaakt of voor andere doeleinden op welke wijze dan ook worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Zet- en drukfouten voorbehouden.

Artdirector Angela Ooms

Redactie Evelien Baks Matthijs Daniels Heike Elbert Heleen Versprille

Contact Sales Mirjam Blad (06 3009 6073) Sieg Verzendaal (06 2251 6221) Joke Zoeteman (06 1192 3698)

Traffic Jolanda Rijsdijk (06 5254 9450) BrAM | 3

Nijverheidsweg 33, 3341 LJ H.I.Ambacht, info@bram-magazine.nl, www.bram-magazine.nl


I N H O U D

5

21 19

10 3 5 7 9 10 12 14 17 18 19 21 22 25 26 27 29 31 33 35 39 41 43 45

47 48 51 52 57 59 60 63 65

Column: Dankwoord Hotspot Beauty – Lady in red Column: Jingle Bells In gesprek met… Isabella Wildtham Binnenkijken bij… Familie voor Familie Liefs van Keet Wereldse smaken bij FeJu City Streets are the real runways Hotspot Gifts & gadgets 4 Him Column: We gaan aftellen… Een Pluim voor iedereen! Traditioneel Roodfeld / Alle mondzorgexpertise onder één dak Authentiek Parmesan Recept: Filetto di Maiale e Pancia al Forno Hotspot Fashion 4 Her & Him Decoraties in geuren en kleuren / Van bergkristal tot zuidzeeparel Ster op het ijs Mode voor mannen met stijl / All you can eat Fashion family Column: Fit het nieuwe jaar in! Hotspot Musthave Accessoires Tutorial Partylook

66 67 68 69 71 73 74 75 76 77 78 81

29 Jewelstore de Schoof Ode aan opa & oma Verleidelijke pakjes onder de boom Kerstshoppen Barendrecht Uit in de regio Column: Feest & Familie Lega Products: kwaliteit is onze kracht! Comfortabel op weg naar de Alpen Minder kerststress met Hoogvliet Versmarkt Life & Cooking Spiksplinternieuw! Klap van de molen Kersthoppen Reeweg Column: Partytime! Compleet voedings- en beweegprogramma Specialisme aan de Burg. Jansenlaan ZorgMies maakt het leven leuker 5 x Kerstmarkt Dordrecht Van ontbijt en lunch tot high tea met Koekela gebak! Willem Boon vs DOK: Kerststress Generaties Stoopman voor (uit)blinkende sieraden

76

48 36

43

57 BrAM | 4


HOTSPOT

B E A U T Y

Lady in Red

0DJKHWLHWVMHPHHU]LMQ"-D]HNHU:DQWWLMGHQVGHIHHVWGDJHQNXQMHÀLQNXLWSDNNHQPHWMHSDUW\PDNH XS5RGHOLSSHQRPWH]RHQHQHQQDWXXUOLMNGHKHDY\VPRNH\H\HV.LHVVSHFLDDOYRRUGHIHHVWGDJHQ XLWGHPRRLVWHKROLGD\FROOHFWLHV\RXJRWWDORYHLW(QZDWKHOHPDDOOHXNLV"-HNXQW]HQXDORSMH YHUODQJOLMVWMHYRRUGHIHHVWGDJHQ]HWWHQ'DWZRUGHQPRRLHSDNMHVRQGHUGHNHUVWERRP« Perfect Blacks

Kiss & Love

Helena Rubinstein staat voor schoonheid en wetenschap. Met een hybride formule geeft de nieuwe Lash Queen Perfect Blacks je wimpers een volume van hoge definitie. Dankzij een lang en wijd uitlopend borsteltje en boogvorm van het steeltje, breng je in no-time volume aan op je wimpers en kun je de natuurlijke kromming van je oog perfect volgen. Zonder klontjes en de hele dag soepel! Een juweel van een mascara € 33,50.

Speciaal voor de feestdagen brengt Yves Saint Laurent prachtige tinten rode lippenstift in een limited edition uit. Lekker edgy & ultra vrouwelijk. Met een super leuk printje op de huls als mooi detail. Verkrijgbaar in vier kleuren, € 34,50.

Urban eyes

Luxe is more

Het is zo simpel: a little black dress, red lips & smokey eyes voor de ultieme partylook. Urban Decay’s Naked Smoky – is dé must have essential voor een perfecte neutrale smoky eye. Met een dozijn zwoele, smokey neutrale oogschaduwtinten in warm brons, multidimensionaal grijs, rijkbruin, prachtige taupetinten en diepzwart. Van mat en satijn tot glinsterend, waar je eindeloos mee kunt combineren en experimenteren. En als leuk extraatje mét prachtige makeupkwastjes en gedetailleerde tutorials. Zo wordt dé perfecte smokey-eyes kinderspel. € 49,90, exclusief via www.iciparisxl.nl.

Wij kunnen het niet meer dan eens zijn met mr. Armani himself; luxe ís more. En daarom zijn we ook een klein beetje verliefd op de geweldige lipglossjes ‘Lip Maestro’. De naam zegt al genoeg, niks meer aan toe te voegen. Ook ideaal voor op je verlanglijstje! Verkrijgbaar in zes kleuren, met of zonder glans. € 31,90, exclusief verkrijgbaar bij De Bijenkorf.

Sparkling! Een juweeltje voor de feestdagen; de brutale partylakjes voor de zelfbewuste vrouw. Twee nieuwe kleuren van La Laque Couture, sparkling red en metallic fuchsia met een subtiele gouden glans. Yves Saint Laurent, € 25,50.

Feestelijke Flowerbomb Dit is echt hét moment om je kans te grijpen. Want alle grote beautymerken en designers pakken voor de feestdagen extra uit! Wat dacht je van het Nederlandse ontwerpduo Viktor & Rolf met hun feestelijke Flowerbomb; parfum als haute couture. Luxe, elegant, speels en extravagant. En dan hebben ze ook nog eens een prachtig motto: échte kracht zit in de verbeelding. Welke is jouw favoriet? Dat wordt nog lastig kiezen… 50 ml vanaf € 32,50.

BrAM | 5


Vrije onderscheidende architectuur waarbij u vooraf weet waar u aan toe bent. Daar staan wij voor bij Buitenhuis Villabouw. Als architect en aannemer verzorgen wij samen het hele proces. Van het vinden van een bouwkavel tot de bouw en volledige inrichting. Door deze werkwijze bouwt u kwalitatief beter tegen lagere kosten. Zowel voor, tijdens als na de bouw heeft u hierbij één vast aanspreekpunt. Een persoonlijk adviseur met oog voor detail en slechts één doel voor ogen; uw droomvilla.

DORPSSTRAAT 48 2969 AD OUD-ALBLAS

WWW.BUITENHUISVILLABOUW.NL BUITENHUIS VILLABOUW

Uw openhaard en kachel specialist heeft alles op het gebied van sfeerverwarming en schoorsteentechniek Kom gerust eens langs in onze ruime showroom in het centrum van Rotterdam of kijk vast even rond op onze website voor een indruk van ons assortiment. De griffioen is gespecialiseerd in Houtkachels, CV Houtkachels, Gaskachels, Pelletkachels, CV Pelletkachels Elektrische kachels, Sierschouwen, Plateau’s (ook op maat gemaakt) en Tuinhaarden. Ook het uitwerken van een eigen ontwerp behoort tot de mogelijkheden. Wij zijn ook gespecialiseerd in dak-renovatie en reparatie. Ons bedrijf heeft eigen vakkundig onderhoudspersoneel en wij zijn erkend installateur van sfeerverwarming. Wij zijn aangesloten bij de Sfeerverwarmingsgilde Algemene Schoorsteen Patroonsbond (ASPB) en wij zijn een Evis erkend instalateur. * Wij zijn ook gespecialiseerd in dak- reparatie en renovatie bel of mail ons voor verder informatie.

Openhaarden & Kachels Ons adres: Oostzeedijk Beneden 155 3061 VR Rotterdam • tel. 010-404 64 59 • E-mail: info@griffioenrotterdam.nl BrAM | 6

www.griffioenrotterdam.nl


C O L U M N

Jingle Bells Elk jaar als ik voor het eerst Sleigh Bells op de radio hoor, moet ik even wennen. Nu al?!, denk ik dan. Maar binnen notime gaan ook mijn kerstklokken luiden en verlang ik naar de meest sfeervolle tijd van het jaar.

Gezellig met z’n allen lang tafelen in de woonkeuken terwijl de kids op de grote IDPLOLHEDQNOHNNHUNHUVW¿OPVNLMNHQ9ODPPHWMHVLQGHKDDUGNDDUVMHVDDQHQ lichtjes in de boom voor dat typische kerstsfeertje. Ik hou ervan! Niet iedereen heeft een hechte band met zijn familie, maar Kerst is wel hÊt moment om even alles te vergeten en gewoon te genieten van het feit dat je elkaar hebt. Want er zijn ook mensen die tijdens de feestdagen alleen zijn en er waarschijnlijk niet zo naar uitkijken als ik. Gelukkig bestaan er voor hen organisaties als ZorgMies, die warmte, aandacht en hulp bieden aan mensen die het goed kunnen gebruiken, ook in deze periode. Net als van Kerst hou ik ook van een goed feestje met Oud & Nieuw, dat wij GLWMDDUPRJHQYLHUHQRSGHEUXLORIWYDQRQ]HWHNVWVFKULMIVWHU+HLNH3UR¿FLDW meid! We wensen jullie samen alle geluk van de wereld. Oud & Nieuw is natuurlijk de start van een nieuw begin met de traditionele goede voornemens. Ik kan mij goed voorstellen dat het voor veel mensen een moment is om een grote of kleine verandering te bewerkstelligen in hun leven. Heb jij een goed voornemen? Ga ervoor! Liefst samen met iemand anders, dan is de kans van slagen des te groter. En zit het even niet mee? Niet opgeven, want het feit dåt je een voornemen hebt, is al een goed uitgangspunt zolang je doel natuurlijk realistisch is.

Vlammetjes in de haard, kaarsjes aan en lichtjes in de boom voor dat typische kerstsfeertje.

Niet voor niets staat deze editie van BrAM helemaal in het thema van Familie & Feest, want juist tijdens de feestdagen komen deze twee onderdelen samen. En dus gingen we op zoek naar mooie familiebedrijven in de regio, interviewden we Barbara en haar vader Fred Muller over hun boekje Liefs van Keet voor het goede doel en hebben we een extra fotoshoot met vader en dochter. We selecteerden ook de leukste adresjes om je kerstinkopen te doen, want laten we eerlijk zijn, dit is wel de meest sfeervolle periode om lekker te winkelen. Alhoewel de uitverkoop in januari ook altijd leuke items biedt om je garderobe uit te breiden. En gelukkig heeft onze regio zoveel moois te bieden, dat je lekker dichtbij huis altijd goed kunt slagen. We wensen al onze lezers en adverteerders hele gezellige feestdagen en alle goeds voor 2016! Break A Moment‌

Kleding: Styles4You Haar: Charme, Hair & Beauty by Monroes Make-up: ICI Paris Locatie: Van der Valk Ridderkerk Foto’s: Romy van den Boogaart

Maaike Verzendaal Hoofdredacteur

BrAM | 7


Pure woonbeleving!

g tin ch ri in n oo w e et pl m co t to s re oi ss ce ac Van

"q q" -q qM

Ruim 2000m2 pure woonbeleving! Wil je je interieur een nieuwe twist geven of wil je compleet iets anders ĂŠn betaalbaars? Bezoek dan Home Store Barendrecht! Maar liefst 2000m2 pure woonbeleving waar je in een handomdraai een geheel andere look voor je interieur samenstelt!

Escudostraat 19 | Barendrecht | www.homestorebarendrecht.nl 1e en 2e kerstdag gesloten


O N D E R N E M E R S U I T DE RE G IO

In gesprek met... Naam: Isabella Wildtham Leeftijd: 27 jaar Burgerlijke stand: ongehuwd Beroep:

gastvrouw/sommelier Woonplaats: Rijsoord Wat was je eerste baantje? Op mijn 12e bedienen op het terras. Wat zou je doen als je dit werk niet deed? Een eigen wijngaard aanleggen.

Wiens baan zou je voor een dag willen uitvoeren? Voetbalcoach van het Nederland Elftal, tijdens een belangrijke wedstrijd. Wiens baan zou je absoluut niet willen? Die van Gerrit als Chefkok bij Ross Lovell, ik heb veel respect voor hem. Hij is onuitputbaar. Van kok tot loodgieter, van psycholoog tot afwasser, van tuinman tot glazenwasser, van timmerman tot taxichauffeur. Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken? Frittatensuppe, echt Oostenrijks. Verse runderbouillon met dunne reepjes erin gemaakt van ei. Is het eerste wat ik eet, zodra ik bij mijn ouders in Oostenrijk ben.

Wat dacht je als eerste toen je vanochtend wakker werd? .RIÂżH Wat is je favoriete sport en welke beoefen je zelf? En waar? Vroeger deed ik wedstrijd stijldansen, dat vind ik nog steeds geweldig, helaas ontbreekt nu de tijd. Wie inspireert je? Mijn moeder, zij is een echte powervrouw. Zij heeft mij geleerd dat je alles kan wat je maar wilt zolang je er hard genoeg voor werkt. Wat is je favoriete horecagelegenheid en wat bestel je dan? Restaurant Amarone, lekkere paddenstoelenrisotto. Waar kan jij je echt druk om maken? Als er te weinig uren zitten in een dag. Als je in je woonplaats een ding zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn? Nog meer evenementen en de Gondelvaart om het jaar, in plaats van 1 keer in de 5 jaar. Wat wil je in de komende tien jaar in ieder geval bereiken? Ross Lovell groot maken, klimmen naar de top van Nederland en meer leuke dingen kunnen doen met Gerrit.

BrAM | 9

Wat is je favoriete merk en waarom? &DYDOODURLVHHQÂżMQPHUN0RRLH PDWHULDOHQJRHGHNZDOLWHLWHQÂżMQRP in te werken. Naast wie zou je (behalve je partner) graag in het vliegtuig willen zitten en waarheen? Met mijn zus, we willen al heel lang een keer naar New York. Bovendien ben ik bang om te vliegen en is zij de enige die mij in een vliegtuig krijgt. Wie moet er in het volgende nummer in deze rubriek staan? Wim Kok van KBR Bouw en Onderhoud BV.

Mijn moeder heeft mij geleerd dat je alles kan wat je maar wilt zolang je er hard genoeg voor werkt.


B I N N E N K I J K E N

B I J

Het witte familiehuis van Angela Timmerman en haar gezin wordt in deze tijd van het jaar nog witter: met een kerstboom in stijl en versieringen als houten guirlandes, sterren en hartjes.

Evelien Baks | Foto’s: Romy van den Boogaart

Wit, witter, witst… Wie de comfortabele familiewoning van Angela Timmerman binnenkomt, ziet al snel welke kleur hier de boventoon voert. En hoe consequent, want van de ruim bemeten woonkamer met open keuken tot de riante kamer voor oudste dochter op de bovenste etage: alles is doordesemd met de favoriete tint van Angela. ,,Al vanaf het begin dat we hier voet over de drempel hebben gezet,’’ zegt de madras familias die haar lichte interieur geen belemmering doet zijn voor uitgebreide familie-etentjes en logeerpartijen aan huis. ,,Ik houd erg van gezelligheid en van volle tafels waaraan

lang getafeld wordt. Dat is ook wel een beetje Surinaams,’’ lacht Angela die met man Olivier en dochters Lotte en Sanne met veel plezier het huis bewoont in Hendrik-Ido-Ambacht op de grens van Zwijndrecht. In de feestmaanden wordt dat huis geheel in sfeer aangekleed wat betekent dat Angela kleine houten kerstboompjes in huis haalt die ze – alvorens aan te kleden met bijvoorbeeld een slinger van hartjes – deels eerst met een witte spray in de gewenste sfeer brengt. Eén ruime concessie doet ze wel: voor haar dochters komt er elk jaar een echte kerstboom in huis. ,,Dat willen ze nu eenmaal héél graag, maar ik spuit hem wel wit en kleed hem aan hem met sterren en houten versieringen.’’ De kamers van haar dochters krijgen in deze tijd van het jaar ook haar persoonlijke touch: een houten kerstboom met ster en engel die traditiegetrouw voor het slaapkamerraam wordt geplaatst. Toen Angela en haar man tien jaar geleden hun oog lieten vallen op de vrijstaande woning met ruime achtertuin moest er nog wel iets gebeuren om het interieur te laten voldoen aan de wensen van de familie. Er kwam een ruime open keuken met kookeiland waarvoor een extra dik robuust roestvrijstalen blad werd besteld waarop nu een schaal vol (geur)kaarsen een ware eyecatcher vormt. Aanschuiven is hier het motto, want de zitkrukken onder dat blad zijn zeer geliefd op die momenten dat er uitgebreid wordt gekokkereld. ,,Hoewel we als gezin toch het liefst altijd aan de lange eettafel zitten waar plek is voor wel tien personen,’’ zegt Angela. De spreuk op de muur achter de tafel spreekt boekdelen: eten & familie behoren tot de belangrijkste dingen in het leven. De tafel is er een van het stoere

BrAM | 10


soort met zijn ruwhouten uiterlijk met hier HQGDDUÀLQNHEXWVHQ2S]DWHUGDJDYRQG ZLOOHQZHRRNZHOHHQVPHWOHNNHUHKDSMHV HUELMRSGHORXQJHEDQNQHHUSORIIHQYRRUGH WHOHYLVLHPDDUGHUHVWYDQGHGDJHQEUHQ JHQZHHLJHQOLMNDOWLMGDDQWDIHOGRRU¶¶ 'DWJHOGWPLQGHUYRRUGHKRQGKHWYLMIGH JH]LQVOLGHQHHQJRHG]DNYDQHHQZLWWH%DV VHWGLH]LFKPHWDOOHOLHIGHQHHUYOLMWRSGH UXJOHXQLQJYDQGHEDQNRP]R]LMQEOLNWH ODWHQJOLMGHQRYHUGHWXLQGLHRRNDOLQVWLMO LVLQJHULFKW:DWEHWHNHQWGDWKHWORXQJHQ EXLWHQ SODDWVYLQGW RS VSLHUZLWWH IDXWHXLOV PpWVFKDSHQYDFKWMHWHPLGGHQYDQDOHYHQ ZLWWHJURWHSRWWHQHQEDNNHQZDDULQGUXL YHQVWURQNHQ HQ EDPERHV JURHLHQ GLH ¶V DYRQGVIHHVWHOLMNZRUGHQDDQJHOLFKW $QJHOD ]RX $QJHOD QLHW ]LMQ DOV ]H KDDU VW\OLVWLVFKHYLQJHURRNQLHWRSGHNDPHUV ERYHQ]RXKHEEHQJHOHJG9RRUKHWXOWLH PH SODDWMH ZHUGHQ WZHH NDPHUV WRW HHQ JURWH UXLPWH VDPHQJHWURNNHQ YRRU HHQ YDQGHGRFKWHUV±pQLQGHNOHXUZLWDDQ JHNOHHG±HQZHUGGHDQGHUHKHOIWYDQGH HWDJHYHUERXZGWRWRXGHUVODDSNDPHUPHW ULDQWHLQORRSNDVWHQRSHQEDGNDPHUPHW YULMVWDDQGEDGHQULDQWHGRXFKH

'H EDVLV LV SUHFLHV KRH LN KHW KHW OLHIVW ]LHDOOHHQLQGHDFFHVVRLUHVZLOLNQRJZHO HHQV ZLVVHOHQ¶¶ ]HJW $QJHOD GLH JUDDJ PHW KDDU QHXV LQ GH ZRRQWLMGVFKULIWHQ ]LWHQNLQGDDQKXLVLVELMHHQDDQWDOEH NHQGH ZRRQORRGVHQ 0HGH WHU LQVSLUDWLH YRRUKDDUHLJHQJURWHOLHIGHHHQZHEVLWH LQ NOHGLQJ DFFHVVRLUHV DOV VFKRHQHQ HQ WDVVHQHQDQGHUHOHXNHGLQJHQZDDUYRRU ]HRQGHUPHHULQGHOHHUJLQJELM;DQGUD %URRGZHGXZHYDQ1HGHUODQGVEHNHQG VWHURFNHU+HUPDQ,Q6W\OHV<RXNDQ LNKHHOYHHOYDQPLMQLGHHsQNZLMW:DWLN KLHUELMHONDDUEUHQJLVEHWDDOEDUHPRRLH HQKLSSHNOHGLQJ2IDOOHVZLWLV",QWHJHQ GHHO$OVKHWRPNOHGLQJJDDWNLHVLNMXLVW OLHYHUYRRUJULMVHQ]ZDUW-H]XOWPLMQLHW JDXZLQZLW]LHQ¶¶ +DDUWZHHGRFKWHUVJDDQHUJUDDJLQPHH KRHZHOHU]RDIHQWRHHHQNOHLQHGLVFXV VLH RQWVWDDW 2I ]H QLHW HHQ ZDQG UR]H ]RXPRJHQVFKLOGHUHQYURHJppQYDQKHQ ODDWVW2HSVGDDUPRHWLNWRFKHFKWHYHQ RYHUQDGHQNHQRILNGDWDDQNDQKDKD«¶¶

Ook in deze rubriek? Stuur een email naar info@bram-magazine.nl

In de feestmaanden wordt het hele huis aangekleed met houten kerstboompjes, hartvormige slingers en wordt alles bedolven met een witte spray


Foto: Romy van den Boogaart V.l.n.r.: MariĂŤlle Zuidgeest: HR manager Heleen Smit (wzn): inkoop /directie Willem Smit (wzn): formule manager Angela Smit: management assistent Dennis Swaneveld: ďŹ liaal manager Sijbrand Smit: inkoop / directie Jeannette Smit: manager visual merchandise Willem Smit (rzn): logistiek manager

BrAM | 12


Familie voor familie Heike Elbert | Foto: Romy van den Boogaart

De geschiedenis van het familiebedrijf `Smit Mode´ dateert van 1872. Overgrootvader zeilmaker Sijbrand Smit en zijn vrouw, hoedenmaakster Grietje Roosenberg, begonnen hun handel in manufacturen in Alblasserdam. Grietje hielp de klanten in de winkel en Sijbrand ging de weg op, eerst met de hondenkar en later met paard en wagen. De gehele streek langs de Alblas en Graafstroom werd zo huis aan huis bezocht. Hun zoon Willem en de kleinkinderen Sijbrand, Willem en Johan zetten de zaak voort en begonnen elk een eigen winkel. Willem bouwde de zaak uit tot de regionale modewinkelketen Smit Mode in Alblasserdam en omgeving, zoals wij die nu kennen. Een familiebedrijf dus, dat al aan haar vijfde generatie modetalent bezig LVÂľ)DPLOLHYRRUIDPLOLHÂśLVLQDOKXQDFKWWLHQÂżOLDOHQHHQVRRUW van â&#x20AC;&#x2DC;golden ruleâ&#x20AC;&#x2122;, want het is tenslotte de familie Smit die zorgt voor het uitgebreide modeaanbod voor de drie generaties van een modern, volwassen gezin.

Formule Als klant word je bij Smit Mode vakkundig geadviseerd. De modestylisten hebben kennis van combineren, trends en materialen. Ze weten waar de merken vandaan komen en geven ook tips op het gebied van de verzorging van de producten. Dus net even wat meer informatie. Er staat altijd een glaasje bubbels, IULV RI NRIÂżH PHW LHWV OHNNHUV NODDU +HHUOLMN ZLQNHOHQ WLMGHQV GH]HJH]HOOLJHZLQWHUSHULRGH:DQWELMZHONHÂżOLDDOMHRRNNRPW bij binnenkomst tref je altijd een vriendelijk gezicht. Een persoonlijke ontvangst en service is bij Smit Mode de normaalste zaak van de wereld... Vol trots en met een dosis energie waar je â&#x20AC;&#x2DC;uâ&#x20AC;&#x2122; tegen zegt, voeren â&#x20AC;&#x2DC;de Smitsâ&#x20AC;&#x2122; vandaag de dag negen dames- en negen herenmode zaken. Deze hele boel draait op een gezellige club van neven en nichten samen met hun enthousiaste verkoopteam. Ze voeren

merken als Expresso, Object, Summum, Betty Barclay, Geisha, 0RQDULIHHWYDQ*LOV5R\5REVRQ7RPP\+LOOÂżJHU6FRWFK & Soda, Cast Iron, Vanguard, PME, Tom Tailor en Gstar. Een gevarieerd aanbod dat zorgt voor veel verschillende stijlen en RSWLHV YRRU MH RXWÂżW $OOH ZLQNHOV ]LMQ UXLP RSJH]HW PHW JURWH etalages om ideeĂŤn op te doen voor iedere kledingstijl. Inmiddels is de herenzaak in Barendrecht verhuisd naar De Middenbaan. Een overzichtelijke en sfeervol ingerichte winkel voor denim tot maatkostuums, accessoires en schoenen; een complete PRGLHX]HRXWÂżW0pWHHQJH]HOOLJHEDUPHW]LWSODDWVHQ+LHUNXQ je echt op je gemak winkelen. Beschikbare maten of voorraad worden centraal in de winkel gecheckt, ook leuk om zelf tussendoor de webshop even door te lopen. Want wat niet in de winkel ter plaatse is, wordt meteen voor je besteld. Wel zo handig!

Wintermusthaves ,,Sport is de mode en de mode is sport! We zien veel sporty invloeden in materialen, stevige jerseys en het gebruik van teksten en biezen bij de damesmode. Warm rood is natuurlijk een veel voorkomende kleur tijdens de feestdagen die goed is te mixen en net even een stoer accent geeft als je het met bijvoorbeeld leer combineert. Deze winter zien we ook veel oversized jassen en draperie over de bovenkleding zoals een omslagdoek of cape. Makkelijk te combineren en echt afmakers van een ouWÂżW7URXZHQVRRNKHHOOHXNRPFDGHDXWHGRHQ3DVGHWHLQW neutraal of kleurrijk met print, dan wel aan op de persoon aan wie je het geeft. Voor heren zien we speelse invloeden op het gebied van patroontjes, tekeningen en zelfs tekst in de bovenkleding. Combineer op de koude winterdag je oversized wollen jas met een sluitend donzen jack eronder. Zeer stijlvol en lekker warm. En wil je de blits maken op kerstfeesten en oud & nieuw party? Loop dan nog even binnen voor een kostuum. De pakken van Smit zijn vriendelijk geprijsd en gaan door de sterke combinaties vrijwel nooit onopgemerkt voorbij. Want kleding maakt tenslotte de man,â&#x20AC;? vertelt Jeannette Smit.

Vol trots en met een dosis energie waar je â&#x20AC;&#x2DC;uâ&#x20AC;&#x2122; tegen zegt, voeren â&#x20AC;&#x2DC;de Smitsâ&#x20AC;&#x2122; vandaag de dag negen dames- en negen herenmode zaken. BrAM | 13


Lees mee & help een kind BrAM | 14


Liefs van Keet Maaike Verzendaal | Foto: Romy van den Boogaart

Herkenbaar voor elke hondenbezitter en dierenvriend; de avonturen van de Flatcoat Retriever – met stamboom – Keet die twee weken uit logeren gaat. Omdat haar baasjes Ewald de Grote, Barbara de Kleine en de mini’s Eva (13) en Feline (7) op vakantie gaan, logeert hun eenjarige viervoeter bij opa en oma. De avonturen van Keet zijn hartverwarmend beschreven in 45 pagina’s tellend (voorlees)boek, rijkelijk geïllustreerd met prachtige printen van Mignon Nusteling en geschreven door bestseller auteur Barbara Muller (oftewel ‘Barbara de Kleine’ volgens Keet) en haar vader Fred W. Muller. ,,Toen Keet bij ons kwam logeren, vroeg mijn kleindochter Feline of ik haar op de hoogte wilde houden over haar hond. Dat deed ik door dagelijks vanuit Keet in dagboekvorm een mail te sturen, waar de kinderen bijzonder enthousiast op reageerden. Het leek ons leuk om dit in boekvorm uit te geven voor onze (klein)kinderen, maar uiteindelijk is het iets groter uitgepakt.” Keet is in een oplage van 1.000 exemplaren gepubliceerd en is te koop via boekhandel Bruna in winkelcentrum De Schoof en via de website van Barbara: www.barbaramuller.com voor € 12,50 p/stuk. Voor de oplettende lezer komt nu en dan een herkenbaar stukje uit H.I.Ambacht voorbij in het verhaal, waar Barbara samen met haar twee broers opgroeide en waar haar ouders nog altijd wonen. Zelf woont Barbara met haar gezin in Dordrecht, waar zij zich, naast het schrijven van boeken, inzet voor de levensreddende projecten het Babyhuis en de Beschermde Wieg. De opbrengst van het boekje ‘Liefs van Keet’ komt volledig ten goede aan deze stichtingen, die door Barbara in het leven zijn geroepen om kinderen een kans te bieden op een beter leven. (O)Pa Fred schrijft al zijn hele leven, maar op 85-jarige leeftijd is ‘Liefs van Keet’ zijn eerste publicatie. Hoe bijzonder om samen met je vader zo’n boek te kunnen schrijven? Naast het plezier – ‘we hebben er zoveel lol aan beleefd dat deel twee, met Keets zusje Pepper, al in de maak is’ – aldus Barbara, zijn vader en dochter ook bijzonder trots op elkaar. ‘Mijn vader is een held. Een man die er altijd is. Die klaar staat waar het maar gevraagd wordt. Mijn vader leerde me te geloven in mezelf. In mijn eigen kracht. Stappen te zetten die niet altijd makkelijk waren, die afweken van de gebaande paden en die uiteindelijk tot grote voldoening en diepgang in mijn leven hebben geleid’ citeert Barbara in haar nawoord in ‘Liefs van Keet’. Hiermee doelt Barbara op autonoom en zelfstandig te zijn, iets wat zij van haar vader heeft meegekregen, net als de durf om te avonturieren. Het opzetten van de Beschermde Wieg en het Babyhuis was en is nog steeds een avontuur met de wetgeving in Nederland. Haar drive om deze stichtingen in het leven te roepen

komt voort uit een stukje opvang dat ontbreekt voor moeders die geen kant op kunnen. Met haar ervaring bij de Kinderbescherming zag Barbara met lede ogen aan hoe schrijnend situaties konden zijn als regels boven het lot van kinderen komen te staan. Nadat zij eerder het Dushihuis voor kinderen vanaf 4 jaar had opgericht, merkte Barbara dat er al op jongere leeftijd een hechtingsprobleem ontstond en hulpverlening vanaf de geboorte noodzakelijk is. Vanuit die noodzaak richtte zij het Babyhuis op waar hulpverlening op een laagdrempelige manier wordt aangeboden. Een warm en liefdevol tijdelijk thuis, altijd met de intentie om moeder en kind samen te houden. Veel ouders uit stedelijk gebied die nergens meer kans maken, komen hier terecht. Met een op maat gesneden hulpverleningstraject gericht op zelfstandig kunnen wonen, helpt een vaste hulpverlener de moeder met het vinden van een veilige plek in de maatschappij. Het slagingspercentage bedraagt maar liefst 95%! Bij de 5% die het niet redt, is de situatie voor het kind onveilig en worden overige instanties ingeschakeld. Inmiddels is Barbara in gesprek met gemeente Rotterdam om ook daar een Babyhuis te starten. Half oktober zond KRO-NCRV DOC 2 een documentaire uit over het Babyluik, oftewel de Beschermde Wieg. Wanhopige moeders kunnen hier anoniem hun kindje te vondeling leggen. Het is een uitweg wanneer er geen uitweg meer is, om te voorkomen dat baby’s worden gevonden in vuilcontainers, plantsoenen en portieken. In Duitsland bestaan babyluiken al veel langer, maar in Nederland is het omstreden. Toch gaat Barbara door met haar missie. De Beschermde Wiegkamers (vondelingenkamers) – inmiddels ook vermeld in de Dikke Van Dalen – zijn gevestigd in Middelburg, Groningen, Papendrecht en Oudenbosch. Moeders die om wat voor reden dan ook zijn genoodzaakt om hun kind veilig over te dragen – vaak gaat het om levensbedreigende situaties – kunnen dag en nacht via een gratis 0800-lijn contact opnemen met een hulpverlener die hen vervolgens tijdens het hele traject begeleidt. Inmiddels heeft de stichting al 69 vrouwen in nood kunnen helpen. Vaak gaan zij alsnog met hun kind naar huis of bouwen samen een toekomst op los van hun familie. Drie keer is kunnen voorkomen dat vrouwen hun kind op straat achterlieten. De stichting ontvangt geen subsidie, maar is volledig zelf bedruipend dankzij sponsoren. Baby’s die bij de Beschermde Wieg worden gebracht, gaan direct voor medische controle naar het ziekenhuis waar jeugdzorg het overneemt. De biologische moeder heeft een half jaar de tijd om op haar beslissing terug te komen, daarna kan het kindje geadopteerd worden. Het leesboekje ‘Liefs van Keet’ kun je bestellen via de website www.barbaramuller.com. Je krijgt dan een exemplaar met een persoonlijke noot van de auteurs toegestuurd. Hiermee steun je meteen het goede doel. Een mooi cadeau voor onder de kerstboom!

BrAM | 15


Sfeervolle „metalen lampion” van geperforeerd aluminium

Sfeervolle „metalen lampion” van geperforeerd aluminium

JET LIGHT

Designed by Ferdinand Verbeek

Licht is emotie ... Een lamp om blij van te worden. De JET LIGHT heeft alles in zich om uit te groeien tot klassieker.

Verkrijgbaar in 100, 150 en 200cm.

FERR OLIGHT dutch design onder andere verkrijgbaar bij onderstaande select dealers:

Swartsenborghh

FERROLIGHT d u t ch d e s i g n

E X C L U S I E V E

I N T E R I E U R S

Marike & Ferdinand Verbeek

Plaisier Interieur

Swartsenborgh Exclusieve Interieurs

Licht is de rode draad in ons bestaan. Alle armaturen en verlichtingsinnovaties zien het licht in het eigen atelier in Hendrik Ido Ambacht.

Lagendijk 99 2981 EK Ridderkerk tel: 0180 - 42 35 00 info@plaisierinterieur.nl

Wijnstraat 213 3311 BV DORDRECHT tel.: 078 - 613 90 17 info@swartsenborgh.nl

www.ferrolight.nl

www.plaisierinterieur.nl

www.swartsenborgh.nl


Wereldse smaken bij FeJu Maaike Verzendaal | Foto: Romy van den Boogaart

Ontstaan vanuit een passie voor puur en eerlijk eten is FeJu in winkelcentrum Hoogambacht een delicatessenzaak met smaakvolle producten vanuit de hele wereld. Van zoet tot zout, van bitter tot zuur, hier proef je alleen (h)eerlijke smaken. ,,Van handgemaakte jam bij het ontbijt tot een San Daniela ham met een Valpolicella Ripasso als aperitief,” vertelt eigenaresse Jantien, die de wereldse smaken zo opsomt; Spaanse wijnen, Iberico hammen, olijven en tapas, Italiaanse pasta(sauzen), risotto’s, worstjes en koekjes, Belgische vinaigrettes, chutneys en handgemaakte bonbons, Franse kazen en wijnen, Engelse jammen, Afrikaanse wijnen en natuurlijk topdelicatessen van Hollandse bodem met onder meer worsten van Brandt & Levie, Stompetoren kaas, noga van Hidde den Brabander, Van den Burg chocolade (met speciale repen voor de Kerst!), desembrood van Jordy’s Bakery

Rotterdam en vers gebrande noten. ,,Eerlijke smaken, zoals het hoort te zijn,” zegt Jantien, die onderwijl de groentesauzen van Jean Martin toont; 4 kilo saus is gemaakt van 10 kilo groenten, zonder enige toevoeging. Dat is puur. Ook de verse pesto’s en tapenades met zongedroogde tomaten, oude kaas of oliviana en salade, aioli en hummus met grissini’s in vijf verschillende smaken zijn in trek. Net als de biologische en glutenvrije producten, zoals Generaux koekjes in de smaken Chocolat, Vanille of Noisette. Speciaal voor Kerst is het assortiment uitgebreid met onder meer wild- en kalfsfonds, bospaddenstoelentapenades, verse truffels, eekhoorntjesbrood, wildpaté’s met eendenborst, panettones, christmas pudding en super originele (kerst) cadeau’s. Ook leuk voor onder de kerstboom: tien stuks Marcipano truffels met keuze uit 32 smaken voor € 9,95, de Zuid Afrikaanse

wijnen van Boschendal, BRIX chocolade voor bij de wijn(!), truffelolie van Il-mondo-del-Tartufo, Italiaanse, Griekse en Spaanse oliën van Valderrama en andere heerlijke delicatessen en cadeausets met een greep uit het assortiment. Probeer ook eens een kaasplankje met vier kazen voor € 8,95 in combinatie met een van de 300 geselecteerde wijnen. Advies over wijn/spijs krijg je er gratis bij. Ook ideaal zijn de kaas, tapas & charcuterie planken vanaf € 4,- p.p.p als je een ‘Fe(es)Ju’ hebt. www.feju-delicatessen.nl

FeJu Delicatessen Uw specialist met ruim 60 verschillende soorten hollandse en buitenlandse kazen, vers gesneden vleeswaar, vers geschepte olijven, salades en tapas, vers gebrande noten, een uitgebreide collectie wijnen. De mooiste chocolade, truffels, noga en bonbons en de leukste orginele cadeau’s. -Winkelcentrum “Hoogambacht”- Sophiapromenade 74 - Hendrik Ido Ambacht - 078-645 41 28 -www.facebook.com/feju-delicatessen.nl - www.feju-delicatessen.nl -

BrAM | 17


â&#x20AC;&#x153;City streets are the real runwaysâ&#x20AC;? Heike Elbert Heike Elbert

Met elke week nieuwe items, een exclusief fashionpallet met onder meer Scandinavisch design en de hipste merken als Tigha draait Street in Ridderkerk sinds maart 2015 vol gas! Hier shopt de jonge gozer van nu tot de â&#x20AC;&#x2DC;nozemâ&#x20AC;&#x2122; van vroeger en alles wat ertussen zit. Of je nu modegevoelig bent of niet, laat je verrassen! ,,Alles heeft zijn waarde en iets wat leuk is, hoeft niet perse duur te zijn. Merken zijn minder belangrijk dan vroeger, stijl des te meer. Ik vind het dan ook leuk om labels te voeren die niet snel ergens anders te zien zijn,â&#x20AC;? legt eigenaar Jeroen uit, die zijn winkel helemaal met zijn favoriete brands en gevoel voor stijl heeft ingericht. Een gezellige vent met zijn hart op de juiste plek. Als klant voel je je thuis in zijn winkel, daar ]RUJWKLMSHUVRRQOLMNYRRU-HNULMJWJRHGHNRĚ&#x2021; HRIHHQ OHNNHU SLOVMH HQ MH QLHXZH RXWÂżW DDQVFKDĚ&#x2020;HQ LV JHHQ â&#x20AC;&#x2DC;moetjeâ&#x20AC;&#x2122;, maar gewoon gezellig.

JEANS & FASHION FOR MEN

Tussen de 100 en 160 euro koop je jouw perfecte MHDQV 0HUNHQ DOV 6DPVÄ­H HQ 6DPVÄ­H 5HYROXWL on rvlt en Minimun zorgen voor de dagelijkse casual wear uit ScandinaviĂŤ. Het Deense Kronstadt zet weer een wat hippere stijl neer en Tigha uit Duitsland PHWOHHUDFFHQWHQYROGRHWDDQGHH[WUDORQJÂżWVZDDU nu veel vraag naar is, net als Nana Judy uit Australie. Stuk voor stuk unieke merken! Jeroen zorgt er ook nog eens voor dat de collectie wekelijks wordt aangevuld met nieuwe items, zodat je je garderobe kunt blijven aanvullen. ,,Ik wil blijven verrassen. Klanten kunnen hier altijd weer slagen voor iets nieuws, ook op onze extra koopavond op donderdag.â&#x20AC;? Je MOET echt langsgaan om te ontdekken hoe leuk GH]H VKRS LV :DQW QDDVW GH ÂżMQVWH KHUHQPRGH YHU kopen ze ook nog eens de leukste Rotterdamse kunst, NRĚ&#x2021; HSODQWHQDOVZRRQDFFHVVRLUHHQGHSHUIHFWHYHU zorging voor de korte en lange baarden van nu. Dus Kerstman; you know where to go!


H O T S P O T

G IF TS & GADG E TS 4 H IM

Ho ho ho…

Met deze hotspots heb je je verlanglijstje voor Kerst zo gemaakt. De nieuwste technologische snufjes zijn net gelanceerd en retro is helemaal hip. Hint geven? Leg BrAM met deze pagina op tafel voor zo’n mooi pakje onder de kerstboom. Happy hotspot!

La nuit de l’homme Met de feestdagen duren de avonden lang en de nachten kort, tijd dus voor een ultra verleidelijke geur: la nuit de l’homme. Het iconische mannenparfum is naast de eau de toilette en parfum nu ook verkrijgbaar in L’Intense; een unieke geur met zinnelijke sensualiteit. Vanaf € 55,50, verkrijgbaar bij Ici Paris.

Stoer en eigentijds Mannen met stijl maken hun outfit af met mooie accessoires. Zoals de stoere herenarmbanden van Josh, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen leer en zilver, waaronder deze bestseller in bruin leer. Combineer je Josh met de prachtige kralenarmbanden uit de stijlvolle herenlijn van Karma voor een complete look. Josh € 31,95, kralenarmbandjes Karma vanaf € 32,50, verkrijgbaar bij Jewelstore.

Een plaatje! Je ziet ze overal en het is helemaal retro; de platenspeler als eyecatcher in je woonkamer om die ‘gouwe ouwe’ nog eens lekker te beluisteren! Deze Crosley Executive draagbare platenspeler is super stijlvol én praktisch. Je favoriete muziek neem je overal mee naartoe in het retrodesign koffertje, waarmee je dus echt de ‘blits’ maakt. De Executive heeft snaaraandrijving, een usbpoort, drie afspeelsnelheden, een koptelefoonuitgang, een AC Power Adapter, RCA Audio Out en full range stereo speakers. € 129,95, verkrijgbaar bij o.m. www.gadgethouse.nl en vtwonen.

It’s about time… My time! Lang verwacht en nu ein-de-lijk verkrijgbaar: Tag Heuers smartwatch. Een echte klassieker dankzij Heuer, maar met de modernste snufjes door de samenwerking met Google en Intel. Het uurwerk draait op Android, de hardware is van Intel en het esthetische design zoals je van het Zwitserse topmerk mag verwachten: luxueus design in een traditioneel draagbaar horloge. Meet Tag Heuer Connected! Adviesprijs € 1.350,-.

Gerse kalender De mooiste en grootste jaarkalender van Rotterdam met prachtige beelden van Gers! die passen bij de tijd van het jaar, zodat je elke dag kunt genieten van deze mooie stad. Een perfect kerstcadeautje voor iedereen die Rotterdam een warm hart toedraagt. This is the city… Afmeting 50 x 30 cm., € 17,95 via www.gersmagazine.nl/webshop/28/gerskalender-xxl.

Yooo… Pro! Spiksplinternieuw op de markt: Apple’s iPad Pro. Met een 12,9 inch beeldscherm, ultradun (6,9 mm) en lekker licht met slechts 712 gram. Je kunt ‘m uitbreiden met de stylus Apple Pencil en een toetsenbord dat net een handige standaard is, waardoor het een beetje op een laptop lijkt. De Pro is verkrijgbaar in 32 en 128 GB vanaf € 899,-.

BrAM | 19


Gastvrij genieten van lunch of diner!

Welkom bij De Oude Haven, Restaurant & Grand Cafe gelegen in Ridderkerk. De plek om te genieten van een heerlijke (zaken)lunch of een uitgebreid diner. Eerlijke prijzen en spontane bediening zorgen voor een gezellig en prettig bezoek. Zowel tijdens de lunch als het diner is er de keuze uit een zeer ruime menukaart waarbij ook gedacht is aan de vegetariĂŤrs die kunnen genieten van een gerecht op maat. Ook voor feesten, partijen en catering kunt u bij De Oude Haven terecht.

De Oude Haven | Havenhoofd 1 | 2989 AE Ridderkerk 078 â&#x20AC;&#x201C; 681 21 21 | restaurantdeoudehaven@gmail.com


We gaan aftellen... Nog even… en voor we het weten zitten we volop in de kerstsfeer. De winkels in het centrum worden al langzaam omgetoverd met kerstdecoratie en ik moet zelf oppassen dat ik mijn huis nog niet in X-mas sfeer ga brengen. Met kerst zijn wij met name te vinden aan de eettafel met vrienden

en familie. Vandaar dat ik het belangrijk vind dat deze er dus ook mooi in kerstsfeer uit ziet.

Maar wat zijn nu eigenlijk de trends voor deze aankomende gezellige, sfeervolle en liefdevolle intieme dagen? De kleuren van de gedekte tafel hebben veel invloed op de sfeer. Als we de Scandinavische en wat stoerdere trend van dit seizoen voortzetten dan wordt de tafel met name gedekt in black & white met toevoeging van de kleur koper en natuurlijke materialen die we zelf in het bos (boomschors, dennenappels en dennentakjes) hebben gevonden. Wees hier creatief mee en maak er een DIY ( D0-ITYOURSELF) projectje van, bijvoorbeeld met de kinderen. Zo kun je dennentakjes vastmaken aan de naambordjes voor een eventuele tafelschikking en een dennenappel vastbinden met stoer touw aan mooie linnenservetten. Boomschors kun je verdelen over je linnen tafelkleed en laat het schapenvachtje niet ontbreken in je eetkamerstoel. Gaan we voor een warme -chique –luxe sfeer aan tafel dan zien we dit jaar veel zwarte servetten en tafelkleden gedekt met witte borden en houten onderborden. De tafel is versierd met kleine gouden/zilveren sterretjes die een glinsterend effect geven. Op deze tafel mogen de marmeren materialen in de vorm van kaarsenstandaard zeker niet ontbreken. Een traditionele kersttafel in de kleuren rood, groen en goud is nog steeds populair in de klassiekere inrichtingen. Dus uiteraard passen we ook de sfeer van de kersttafel hier op aan. Heerlijk “over de

BrAM | 21

top” uitpakken met accessoires en decoratie passen goed in deze sfeer. Een loper over het midden van de tafel waarop potten gedecoreerd staan gevuld met mini kerststerretjes of een traditioneel kerststuk afgewisseld met stompkaarsen in de kleuren rood geven hier de juiste sfeer aan. Werk met geruit kerstlint om bijvoorbeeld de katoenen servetten te versieren en leg deze bovenop de gestapelde borden. Versier de eetkamerstoelen met een rode strik aan de achterzijde. In alle sferen geldt; een kersttafel zonder heel veel kaarslicht is geen kersttafel. Verder mogen mooie grote kristallen wijnglazen en waterglazen niet ontbreken en maakt een menukaart in passende stijl het geheel af. Ik kan bijna niet wachten om de tafel te gaan dekken en decoreren… Ik wens jullie alvast prettige feestdagen aan een sfeervol gedekte tafel! Willeke van der Plas Vive la Maison


Een Pluim voor iedereen! Geen traditioneel kerstpakket? Denk eens aan een Pluim, het â&#x20AC;&#x2DC;leukste cadeau van Nederlandâ&#x20AC;&#x2122;. Geweldig om te geven ĂŠn te NULMJHQ&XUVXVĂ&#x20AC;LUWHQRIWRFKOLHYHUHHQHLJHQNRRNERHNPDNHQ" Evelien Baks

Het allerleukste cadeau van Nederland. DĂĄt is wat de broers Harro en Joren van der Pluijm voor ogen hadden toen zij in 1997 hun allereerste â&#x20AC;&#x2DC;Pluimâ&#x20AC;&#x2122; lanceerden. Een vernieuwend alternatief voor het obligate kerstcadeau dat half Nederland per traditie in de decembermaand kreeg uitgereikt. Het bleek een gouden ingeving. Binnen de kortste keren veroverden de Pluimen â&#x20AC;&#x201C; belevenissen in de vorm van een bon - hun weg in cadeauland. Anno 2015 is het bedrijf, dat zoâ&#x20AC;&#x2122;n beetje aan de keukentafel bij -RUHQWKXLVLQ+HHUMDQVGDPRQWVWRQGHHQĂ&#x20AC;RUHUHQGHRQGHUQHming geworden die al ruim vijf miljoen mensen aan een leuke â&#x20AC;&#x2DC;belevenisâ&#x20AC;&#x2122; heeft geholpen. Met hun bon, in waarde variĂŤrend van 15 tot 1000 euro, zijn uitjes te boeken als een bezoek aan

Wij willen mensen gelukkig maken door ze leuke dingen te laten beleven

diergaarde, pretpark of sauna, maar kun je ook een cursus off road-rijden beleven of een eigen kookboek maken en trouwen voor ĂŠĂŠn dag om je huwelijksbelofte vast te oefenen of wie weet te herhalen. December betekent topdrukte op de vierde verdieping in het monumentale Rotterdamse Van Nellegebouw waar WishWish, zoals het bedrijf tegenwoordig heet, zetelt. In deze tijd van het jaar worden immers de meeste Pluimen uitgereikt aan de werknemers in Nederland. ,,Wij willen mensen gelukkig maken door ze leuke dingen te laten beleven in plaats van een doos vol producten te geven,â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; leggen Joren en Harro uit. Sinds Joren enkele jaren geleden de oversteek naar de Verenigde Staten maakte, vindt overleg tussen de broers vooral via Skype plaats. Vanuit Charlottesville ten zuiden van Washington probeert hij ook de Amerikanen aan de Pluim te krijgen. De stormachtige groei die de organisatie in Nederland vanaf dag ĂŠĂŠn meemaakte, laat aan de overzijde van de grote plas nog even op zich wachten. ,,We merken dat het hier iets anders werkt,â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; verklaart Joren die via Skype meedoet aan het gesprek. ,,Qua aanbod is er geen heel groot verschil, wel hoe het wordt toegepast. Nederlandse werkgevers willen hun werknemers graag op een persoonlijke manier bedanken voor de inspanning die zij verrichten. Dat je met een Pluim mensen motiveert om mee te denken en mee te werken, is iets waar Amerikanen nog erg aan moeten wennen. Hoewel, ik krijg net een telefoontje van Hersheyâ&#x20AC;&#x2122;s. de bekende chocoladefabrikant, die een wijntour met ons wil doen. â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; De wijntour behoort op dit moment tot de populairste Pluim-belevenissen in Central Virginia. Joren: ,,Dat is wat Amerikanen leuk vinden. We hebben inmiddels een team van vijftien mensen die de tours voor ons doen. Ballonvaarten en hengelen doen het overigens ook goed.â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; Met zoâ&#x20AC;&#x2122;n veertig werknemers in Rotterdam, sinds de recente overname inclusief het team van Ticketcounter, heeft WishWish de handen vol aan het bedenken en organiseren van steeds weer nieuwe leuke arrangementen voor de Pluim. Het DDQERGPHWRQGHUPHHUHHQZRUNVKRSĂ&#x20AC;LUWHQHHQKDQGOH]LQJ

BrAM | 22


borrelen in het donker, een cursus valkenieren en het zogeheten ezel knuffelen blijft maar uitbreiden. Ook belevenissen van het eerste uur behoren nog altijd tot het (pret)pakket van WishWish. ,,Attractiepark Duinrell, een van de eerste bedrijven die we wisten te interesseren voor een samenwerking met ons, doet nog steeds mee. Net als Walibi. Vroeger hadden we 24 partners, nu zijn dat er 400. Binnen de organisatie borrelen altijd ideeĂŤn.â&#x20AC;? Hoe anders ging het eraan toe eind jaren negentig toen ze nog zelf de Pluimen stonden in te pakken. ,,We deden alles zelf, want jaâ&#x20AC;Ś op de kosten besparen, hè. Een deel van het succes van WishWish hebben we zeker afgedwongen door keihard te werken. En we hadden het geluk dat we op het juiste moment op de juiste plaats waren. Bedrijven waren eraan toe om het NHUVWSDNNHWPHWDOWLMGPDDUZHHUGLHWRDVWMHVHQĂ&#x20AC;HVZLMQLQWH wisselen voor iets anders. Dat Ad Scheepbouwer toen hij aan het roer kwam bij KPN onze Pluimen binnenhaalde, was geweldig. We zaten met deze grootste order tot dan in ĂŠĂŠn klap in de eredivisie.â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; Toch ging het ooit bijna mis. Bij de â&#x20AC;&#x201C; allereerste â&#x20AC;&#x201C; productie voor een 150-jarige verzekeringsmaatschappij in â&#x20AC;&#x2122;97 werden enveloppen verwisseld. Zonder de oplettendheid van de broers ]HOIKDGGLWZHOHHQVKHHOYHUYHOHQGNXQQHQDĂ&#x20AC;RSHQ+HWEH drijf moest van een aantal boventalligen afscheid nemen, zodat

er Pluimen met verschillende boodschap waren voor het personeel. Op het moment dat we bijna klaar waren, ontdekten we de fout. Met hulp van onze ouders, vrienden en zoâ&#x20AC;&#x2122;n beetje alle plakbandrolletjes die er in Heerjansdam voorhanden waren, zijn we overnieuw begonnen. Een mooi leermomentje.â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; Zakelijk Nederland blijft de grootste afnemer, maar ook particulieren hebben ontdekt hoe leuk het is om een Pluim uit te delen. En wie vindt het nou niet leuk om een uitje cadeau te krijgen als een paar uur schaatsen, een rondvaart, yoga-les of een keertje golfen? Welke Pluim ze zelf het meest geslaagd vinden? Het antwoord van Joren: ,,De Pluim die iedere ontvanger enthousiast krijgt, waar iedereen heel blij van wordt. Of het nu de dierentuin is of een lekkere massageâ&#x20AC;Śâ&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; En natuurlijk krijgen de eigen medewerkers met kerst â&#x20AC;Ś. een Pluim. Of een Complimento of doecadeau, de nieuwste producten uit de WishWish-(kerst)stal. Harro: ,,Ons uitgangspunt is nog steeds dat we het leven van mensen leuker willen maken. Dat we daarin slagen, maakt dat we heel trots zijn op ons bedrijf.â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122;

Nu tijdelijk met gratis verzending op pluimen.nl

BrAM | 23

www.pluimen.nl


WINTERSALE TOT 50%

Visstraat 13-15 3311 KX Dordrecht • Telefoon: 078 - 6147088 Internet: www.roodfeld.nl • E-mail: alexander@roodfeld.nl

Tandheelkunde met passie Wij werken met een hecht team van ervaren tandheelkundige professionals, die langdurig aan ons centrum verbonden zijn. U heeft een vaste tandarts die nauw samenwerkt met onze gespecialiseerde teamleden. Door onze kennis te bundelen en gebruik te maken van de nieuwste technologieën kunnen we behandelingen van hoge kwaliteit bieden. Meer informatie over ons centrum? Kom gerust eens langs in de praktijk of kijk op onze website. Wij helpen u graag verder.

Tandheelkundig Centrum

Kastanjehoeve

Kerkstraat 32c, 3341 LE Hendrik Ido Ambacht Tel. 078 684 09 50 www.kastanjehoeve.com info@kastanjehoeve.com BrAM | 24

Algemene tandheelkunde Esthetische tandheelkunde Mondhygiene Implantologie Prothese & Klikgebitten


Traditioneel Roodfeld Heike Elbert | Foto: Romy van den Boogaart

Sinds 1927 is inmiddels de vierde generatie vader-op-zoon, Ties Roodfeld, aan zet. En dat doet hij goed! Stijl en kwaliteit zijn absoluut tekenend voor Alexander Roodfeld, de gerenommeerde herenmodewinkel aan de Visstraat in Dordrecht. Overzichtelijk, opgeruimd en super stijlvol worden de producten geëtaleerd. Gepaard met een uitgebreide kennis en uitleg over de high fashionproducten door Ties Roodfeld himself. ,,Komend seizoen

Komend seizoen zien we veel ‘gewassen kleuren’ in blauw

zien we veel ‘gewassen kleuren’ in blauw. 5XLWHQHQVWUHSHQPDNHQSODDWVYRRU¿MQH prints. Niet alleen in hemden, maar ook verwerkt in stoffen van broeken en colberts. Houd de basis dan wel rustig door een wit hemd met een structuur pantalon te combineren.” De winkel is als het ware verdeeld in verschillende compartimenten aan stijlen. Heerlijk overzichtelijk! Zo zijn er afdelingen op het gebied van opmaat gemaakte kostuums (drie tot vijf weken levertijd), klassiek-traditioneel met Ralph Lauren en Paul & Shark en casual trendy met merken als Gran sasso, en Hackett. Opvallend is het Italiaanse knitwear van Gran sasso en de exotische riemen vervaardigd van Paolo Vitale, de welbekende handgemaakte Jacob Cohen jeans en een uitgebreid aanbod van de musthave Woolrich jassen. En dit is slechts een fractie van al het moois dat deze authentieke herenmodezaak te bieden heeft. Ga langs en laat je onderdompelen in de traditionele luxe van Alexander Roodfeld onder

apparatuur. Bij het tandheelkundig centrum, dat in 1984 zijn intrek nam in dit pand, werken professionals die bijna allemaal een lange staat van dienst hebben. Met een extra – tweede – tandarts, mevrouw Hoek, die dit jaar de gelederen van tandarts Leenheer is komen versterken, is er nog meer armslag om ook nieuwe patiënten te kunnen helpen aan een gezond en sterk gebit. Tot het team behoren eveneens een tandprotheticus, een endodontoloog, mondhygiëniste, vier preventieassistentes, twee tandartsassistenten en een receptioniste. ,,Patiënten hebben bij de Kastanjehoeve niet alleen een vaste tandarts, ze hebben ook toegang tot een compleet dienstenpakket. Hierdoor hoeven ze voor zeer specialistische behandelingen als orthodontie, implantologie of een ingewikkelde wortelkanaalbehandeling niet worden door-

Alle mondzorgexpertise

onder één dak Evelien Baks | Foto: Romy van den Boogaart

Al vele jaren bedient Tandheelkundig Centrum Kastanjehoeve in Hendrik Ido Ambacht met zijn ervaren en betrokken team van specialisten een grote groep patiënten. De lichte, fraai ingerichte praktijk, die zijn naam heeft te danken aan de monumentale naastgelegen boerderij, is een prettige plek waar traditie samenkomt met moderne voorzieningen en hoogwaardige

BrAM | 25

KHWJHQRWYDQHHQJH]HOOLJNRSMHNRI¿HGDW je wordt aangeboden. Liever vanuit huis winkelen? Bel voor een afspraak, dan komt Ties Roodfeld als personal shopper naar jou. Wat een service! De gezellige maand december is in aantocht, dus voor HHQIHHVWHOLMNHRXW¿WHQFDGHDXLQVSLUDWLH heb je hier een grote kans van slagen.

verwezen. Wij vinden het belangrijk dat zij ook daarvoor terecht kunnen bij hun vertrouwde basis,’’ zegt praktijkmanager Arien Kabouw. Voor kinderen is in de praktijk ook veel aandacht. ,,We willen dat ze op een ontspannen en speelse manier vertrouwd raken met de tandarts en zich daardoor op hun gemak voelen,’’ aldus Arien Kabouw. De Kastanjehoeve maakt gebruik van moderne apparatuur waaronder 3D-röntgen. Voor het vervaardigen van kronen, inlay’s en onlay’s is eveneens zeer geavanceerde apparatuur aanwezig. ,,Alles onder één dak is wat van de Kastanjehoeve een gespecialiseerd modern tandheelkundig centrum maakt.’’

www.kastanjehoeve.com


Authentiek Parmesan Maaike Verzendaal | Foto: Romy van den Boogaart

Een hemelse Italiaanse keuken in een bijzonder sfeervolle entourage. Met authentieke gerechten proef je bij Parmesan aan het Veerplein in Zwijndrecht het beste van â&#x20AC;&#x2DC;la dolce vitaâ&#x20AC;&#x2122;. Nadat Manuel en Rodin in 2011 de deuren openden, werd hun stijlvol ingerichte zaak nog hetzelfde jaar bekroond met een derde plek in de Gouden Pollepel. Het geheim? ,,We werken met de beste Italiaanse versproducten, want de basis moet gewoon goed zijn. Voor onze aparte pastasoorten, zoals de befaamde truffelravioli, rigatoni en onze risottoâ&#x20AC;&#x2122;s, komen mensen graag terug,â&#x20AC;? licht Manuel toe, die vanuit de grote open keuken de scepter zwaait. ,,Ik vind die transparantie belangrijk, zo blijven we ook vanuit de keuken betrokken bij onze gasten.â&#x20AC;? Terwijl

Manuel: ,,Italianen complimenteren ons met het eten â&#x20AC;&#x2DC;alsof mama zelf heeft gekooktâ&#x20AC;&#x2122;.â&#x20AC;?

Rodin zorgt voor een hartelijke ontvangst â&#x20AC;&#x201C; hier voel je je meteen welkom â&#x20AC;&#x201C; en voor de service aan tafel, houdt Manuel zich bezig met de seizoensgebonden kaart en het wekelijks wisselende drie- of viergangenmenu. Met klassiekers als spaghetti vongole (tapijtschelpen), canelloni al ragĂš (gehakt, ham en tomatensaus) of bistecca di manzo (gegrilde bavette met rode portjus) en een bijpassende Chianti van de wijnkaart. Brood, olie, tomatenpesto en gepekelde olijven, een lekkere salami, coppa di parma of San Daniele ham als aperitivi. Kun je niet kiezen? Een Italiaanse tafel met drie of vier voor-

gerechtjes is ook mogelijk! Beroemd zijn Parmesans pizzaâ&#x20AC;&#x2122;s, zoals de San Daniele met bagna cĂ uda (ansjovisdressing op basis van boter en olie voor over de rucoOD ZDDUMHMHYLQJHUVELMDĂ&#x20AC;LNW2RNDIWH halen, net als de gerechten van de kaart en â&#x20AC;&#x201C; zolang de voorraad strekt - met een JUDWLVĂ&#x20AC;HVURVp:LOMHHHQVLHWVDQGHUV" In de huiskamer beneden eet je in een besloten, sfeervolle setting tot acht personen aan een grote eiken tafel met luxe OHGHUHQ IDXWHXLOV 2RN RS NHUVWDYRQG en eerste kerstdag kun je bij Parmesan genieten van het beste uit de Italiaanse keuken (reserveren verplicht).

6)9(.6/42015 -Ĺ´06)62+( 1) Carpaccio van gemarineerde en gepekelde kabeljauw, gepofte pruimtomaat met een vinaigrette van pistache en citroen of 2) Tartaar van kalf met duxelles van paddenstoelen, compote van sjalotjes, gefrituurde eidooier en truffelmayonaise

4996/06)62+( 1) Gegrilde coquilles op crème van bloemkool met couscous van bloemkool, saus hollandaise of 2) Gebraden eendenborst, maïspolenta verrijkt met boter en Parmezaan met gefrituurde salie en jus van marsala

--1706)62+( 1) Geroosterde tonijn op gefrituurde bosui, oven-tomaat met groene kruiden gnocchi en zwarte olijven of 2) Gebakken Diamanthaas, schorseneren, gefrituurde aardappel en pancetta met jus van truffel

6996)( Cakeje van pure chocolade, schuim van chocolade en Frangelico met pralinĂŠ van hazelnoot, gepofte vijg met hazelnootroomijs

Restaurant

Parmesan

staat voor lekker Italiaans eten in een ongedwongen sfeer.

Wij zijn open van dinsdag t/m zondag Dinsdag t/m vrijdag is de keuken open van 12:00 tot 22:00 uur Zaterdag en zondag van 17:00 tot 22:00 uur meer informatie vindt u op: www.restaurantparmesan.nl BrAM | 26

Reserveren uitsluitend telefonisch op telefoonnummer 078 - 612 66 36


R E C E P T

Filetto di Maiale e Pancia al Forno Iberico-filet en geroosterd buikspek op crème van knol en aardappel met gebakken oesterzwammen Bereidingswijze â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

IngrediĂŤnten voor 4 personen:

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

VWLEHULFRÂżOHWjJU JUEXLNVSHN]RQGHU]ZRHUG 1 grote knolselderij 2 aardappels (kruimel) 2 bakjes oesterzwammen kalfsjus JHSHUVWHNQRĂ&#x20AC;RRNWHQHQ bieslook platte peterselie kervel zeezout en zwarte peper olijfolie om mee te bakken (geen extra vergine) pakje echte boter

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

Buikspek peper en zouten en garen in de oven op 160 C voor ongeveer een uur. Als je er doorheen kunt prikken, is het gaar. Laat het afkoelen in de koeling voor twee uur. Knol en aardappels schillen, opdelen in gelijke stukken en afkoken met zout. Als het gaar is, afgieten en droog stomen. Dan pas pureren in de blender en op smaak brengen met een paar lepels boter en peper en zout. Oesterzwammen ontstelen en in brede reepjes scheuren. %LHVORRNÂżMQVQLMGHQSHWHUVHOLHHQ NHUYHOÂżMQKDNNHQ

Wijntip Chianti Reserva van Barone Ricasoli. Recept: Manuel Moolenaar, Restaurant Parmesan. Foto: Romy van den Boogaart

BrAM | 27

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

Buikspek in brede plakken snijden. Filets peper en zouten. Enkele minuten in een goede hete pan bakken in olijfolie, eruit halen en laten rusten onder een stuk aluminiumfolie. Bak de stukken spek goudbruin in GH]HOIGHSDQHQOHJ]HELMGHÂżOHWV Bak de oesterzwammen en voeg NQRĂ&#x20AC;RRNHQHHQNORQWMHERWHUWRH als ze bijna goed zijn. Verwarm de knolcrème en trancheer GHÂżOHWV Rangschik alles op een serveerbord en proeven maar!


Maak je woondroom waar in DE VOLGERLANDEN

foto: Romy van den Boogaart

Beschikbare kavels Project ‘Onder de linden’ ligt in het oosten van De Volgerlanden waar nog 5 kavels beschikbaar zijn. Dat het bouwen van een eigen woning op het erf ‘Onder de linden’ populair is blijkt uit het feit dat het daar nu bruist van de bouwactiviteiten. Diverse zelfontworpen woningen worden in rap tempo gebouwd. Nieuw in verkoop zijn twee kavels aan de Vrouwgelenweg, in de buurt van kavellocatie ‘Onder de linden’ en één grote kavel bij het project ‘Onder de Perenboom’. De kavels zijn bouwrijp en per direct leverbaar. Daarnaast zijn nog nieuwe kavellocaties in ontwikkeling. Op devolgerlanden.nl kun je daarover alles lezen!

Maak je eigen woondromen waar! Ben je benieuwd wat een vrije kavel te bieden heeft? En wil je weten wat er allemaal komt kijken bij de aankoop en invulling van een vrije kavel? Kom dan eens praten met medewerkers van project De Volgerlanden. In een oriënterend gesprek kunnen wij je uitgebreid en persoonlijk van dienst zijn.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Project De Volgerlanden via 078 - 770 27 50. Of stuur een e-mail naar: devolgerlanden@h-i-ambacht.nl

In de wijk De Volgerlanden is een woningbouwlocatie, gelegen tussen Zwijndrecht en Hendrik-IdoAmbacht. In de wijk zijn veel voorzieningen aanwezig, zoals een winkelcentrum, uitstekende infrastructuur met direct aansluiting op het snelwegennet, openbaar vervoer, scholen, veel groen w.o. een centraal gelegen gebruikerspark, zorg en welzijnsvoorzieningen.Kijk voor meer informatie op: kavels.devolgerlanden.nl


Head super shape i.magnum € 699,-

H O T S P O T FAS HIO N 4 H E R & H IM

Fischer € 399,-

Protest € 199,99

Protest € 39,99

Reusch € 59,95

POC € 169,95

Barts € 29,99

Protest € 99,90 Protest € 199,95 Protest € 59,95

Salomon € 89,95

Lekker hip afdalen tijdens de wintersport? Deze heerlijk warme en functionele kleding shop je bij Voorwinden (WC Walburg), kijk ook op www.voorwinden.nl.

Fijne vakantie!

Bataleon feel better € 339,-

Protest € 119,95

BrAM | 29

POC € 189,95


Kerst bij Zijderveld Garden and Home De nieuwste trends voor de kerst vind u in onze sfeervolle winkel!

KAMER 88 HAARSTYLISTEN NIET STANDAARD

OVER ONS Kamer 88 Haarstylisten is een salon met karakter. Vakmanschap en lef worden gecombineerd met een gevoel van rust en ontspanning. Jij staat centraal bij Kamer 88. Kamer 88 is gevestigd op een unieke plek in Zwijndrecht. Met uitzicht op het water van de Maas ontsnap je even aan de dagelijkse dingen. Geniet van een goede kop koffie of thee terwijl je geknipt of gekleurd wordt. De Haarstylisten van Kamer 88 creĂŤren de look die voor jou belangrijk is. Ook woensdag en donderdagavond geopend.

MAASBOULEVARD 88 Íť 3331 ML ZWIJNDRECHT 078-7852806 Íť BOEK ZELF ONLINE Íť WWW.KAMER88.NL

Vinkenpolderweg 19 â&#x20AC;˘ 2952 AV Alblasserdam â&#x20AC;˘ T (078) 69 19 466 www.zijderveld.nu â&#x20AC;˘ 

JAPANSE TEPPAN YAKI GRILL RESTAURANT

#JK[POEFSF TJFSBEFO

- ALL YOU CAN EAT -

*OEJWFSTFLMFVSFOMFWFSCBBS

S U S H I Z H U BIEDT VOOR U HET VOLGENDE: - 300 zitplaatsen - Kinderspeelparadijs aanwezig - Ruime parkeerplaats voor de deur - Rolstoel toegankelijkheid - Terras aanwezig MENU Doordeweeks â&#x201A;Ź 23,50 p.p. â&#x20AC;˘ Weekend â&#x201A;Ź 25,50 p.p. â&#x20AC;˘Kinderen (van 4 t/m 11 jaar) â&#x201A;Ź 10,80 p.p. 65+ â&#x201A;Ź 2,00 korting Tijdens de Kerstdagen gelden andere tarieven!

3SOZSSVEPY[VITEVEXMIW Pieter Zeemanstraat 47 3331 ER Zwijndrecht Tel: 078 - 6128777 â&#x20AC;˘ info@sushizhu.nl

& 9$ -6 4 * & 7 & 4 * & 3 " % & / ] . * / & 3 " -& / ]530 6 8 3 * / ( & / ] ) 0 3-0 ( & 4

WWW.SUSHIZHU.NL

7FFSQMFJO]-&;XJKOESFDIU]  XXXQFBSMTBOETUPOFTOM BrAM | 30


Decoraties in geuren en kleuren Heike Elbert | Foto: Romy van den Boogaart

â&#x20AC;&#x153;Sleigh Bells ring, are you listening?â&#x20AC;? Voor een van de gezelligste kerstshows ga je naar Zijderveld aan de Vinkenpolderweg in Alblasserdam. Ieder jaar showen ze hier de laatste nieuwe stijlen aan kerstdecoraties met een veelzeggende â&#x20AC;&#x2DC;handtekening van Zijderveldâ&#x20AC;&#x2122;. Eigenaar Jan Zijderveld verzorgt, als absolute kenner in zijn vakgebied, het grootste gedeelte van alle decoratie namelijk zelf. ,,We willen ons onderscheiden door vernieuwend te zijn, daarom zijn onze producten ook zo uiteenlopend. Naast onze lifestyle- en interieurproducten voor binnen en buiten verkopen we bijvoorbeeld ook leren tassen, ingekocht in Parijs, of handgemaakte jam, honing en beslag voor taarten. Zo blijven we onze klanten verrassen.â&#x20AC;? De winkel ruikt heerlijk naar de lekkerste in-

terieur parfums van Lampe Berger. Om maar niet te zwijgen over de verrukkelijke YHUVJHPDOHQNRIÂżHPHWJHEDNLQGHVIHHUvol ingerichte coffee corner. Deze winkel is gewoon een beleving op zich. Zoveel moois! Met merken als PTMD, Sia, en Brynxz, iedereen is hier dol op. En zie je door de bomen het bos niet meer? Dan laat je Jan toch even bij je thuis kijken? Je krijgt gegarandeerd een eerlijk interieur of exterieur advies. Rond de Kerst is de winkel langer geopend, dus kun je uitgebreid de tijd nemen voor al je kerstinkopen. En vergeet vooral de kerststukken niet. Of laat ze opmaken aan de hand van je eigen wensen. Alles kan en niets is hier onmogelijk. Echt een heerlijke winkel voor al je kerstdecoratie of voor de mooiste pakjes onder de kerstboom (die je hier natuurlijk ook kunt halen!). Het is winter wonderland bij Zijderveldâ&#x20AC;Ś

Van bergkristal tot zuidzeeparel Heike Elbert | Foto: Romy van den Boogaart

Woww! Bij Pearls and Stones is zĂłveel moois te zien dat je er echt de tijd voor moet nemen. Deze sieraden en mineralen hebben een verhaal. Wilfried of Herma nemen je mee langs de prachtig geĂŤtaleerde juweeltjes van sieraden, en geven een enthousiast advies over kleuren, materialen en oorsprong waar je heel veel wijzer van wordt. Neem bijvoorbeeld de mineralen strengen die op maat gemaakt kunnen worden of de edelmetaal juwelen door een goudsmid vervaardigd. ,,Dames nemen regelmatig een kledingstuk mee om er passende sieraden bij uit te zoeken. Het samenstellen en rijgen van de mineralen strengen doen we zelf,â&#x20AC;?vertelt Herma terwijl zij een ketting van onyx met pa-

rels en bergkristal toont. Ook voor een klein budget slaag je hier al voor een mooi en waardevol cadeau. Uiteenlopend van Larimar zeeblauwe oorbellen of complete goud met opaal sets, bestaande uit collier, bracelet en ring, tot de meest schitterende ecologisch gekweekte Avaiki Zuidzee parels. Deze sieraden zijn niet trendgebonden en meestal uniek doordat er maar een van bestaat. En dat maakt het voor altijd leuk om te dragen. Zet Pearls & Stones aan het Veerplein in Zwijndrecht dus op de route voor de kerstman! Ook voor heren is er een ruime keuze met manchetknopen, Duitse uurwerken van Junkers of mineralen zoals ammoniet huizen (van de

BrAM | 31

inktvis) van 160 miljoen jaar oud. Mooi als eyecatcher op het dressoir of op je favoriete plek in huis of chique ingericht kantoor. Voor trouwringen of gedenksieraden kan ook â&#x20AC;&#x2DC;s avonds een afspraak gemaakt worden. Maak het persoonlijk met Japanse VPHHGNXQVW ÂżQJHUSULQWV RI HHQ JHKHHO HLJHQ RQWZHUS GRRU GH ULQJHQFRQÂżJXUDtor. Absoluut uniek! Met ingang van 1 december verhuizen wij naar Veerplein 14 in Zwijndrecht.


SCHEIDEN, EN NU? Ä&#x17E;ĹśĆ?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ĺ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;žŽĆ&#x;ŽŜÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĆ&#x2030;Ć&#x152;Ĺ˝Ä?Ä&#x17E;Ć?Í&#x2DC; EĹ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĆľÍ&#x2022;ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;ŽŽŏÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŹĹ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; /ĹŹÇ&#x20AC;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;ĹśĹ?Ć&#x152;Ĺ?ĹŠĹŹĹ&#x161;Ä&#x17E;ŜŜĹ?Ä&#x17E;Ć&#x161;ĆľĹ?Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;ŽŽĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻĹ?Ä&#x17E;Ç&#x152;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; ,Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹĹ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x152;Ĺ?Ä?Ĺ&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĹśĹ?ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ć?Ć?Ĺ?Ć&#x161;ĆľÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Í&#x2022;ĹŻÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ćľ Ĺ?ĹśĹ&#x161;ƾŜÄ?Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĨÍ&#x17E;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśŽƾÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśEÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x;Í&#x2DC; Ä&#x17E;Ç&#x152;Ä&#x17E;ŏƾŜĆ&#x161;ĆľÄ?Ĺ?ĹŠĹľĹ?ĹŠĹ˝Ć&#x2030;Ç&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśĆ?Ä&#x201A;ĹľÄ&#x17E;ŜžÄ&#x17E;Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;ĹŹĹŹÄ&#x17E;Ć&#x161; Í&#x17E;hĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹŹÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśŜƾÍ?Í&#x; 'Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ç&#x152;Ĺ˝Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?ĹŹÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĹ?Ĺ˝Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆľÇ Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ? Ä&#x17E;ĹśÇ Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŹĹ?ĹŹÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä&#x201A;ĹľÄ&#x17E;ŜžÄ&#x17E;Ć&#x161;ĆľÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŹĹ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ŜŜĹ?Ä&#x17E;Ć&#x161;ĆľĹ?Ć&#x161; Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;ŽŽĹ?Ç Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻĹ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; DÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹŹĆ&#x161;ĆľÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x201A;ĨĆ?Ć&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŹÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜŏŽĆ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ůŽŽĆ?Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÄ?ĹŻĹ?ĹŠÇ&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161; ĹŹÄ&#x17E;ŜŜĹ?Ć?ĹľÄ&#x201A;ĹŹĹ?ĹśĹ?Ć?Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹŹÍ?

UW ECHTSCHEIDING GEREGELD DOOR DE SPECIALIST! Karina Beers is echtscheidingsspecialist en advocaat-mediator. Zij begeleidt u van het begin tot het einde in dit moeilijke proces. 'XLGHOLMNKHLGELHGHQZHWHQZDDUXDDQWRHEHQWYRRUGHNLQGHUHQHQRRNĂ&#x20AC;QDQFLHHOGDWLVRQVGRHO Neem contact op voor een kostenloos intakegesprek.

Mr. M.A.J. KarinaBeers

ERIKA & JOHAN WOONSTUDIO

Behaaglijkheid Wegzakken in je bank, een warme choco, rustig muziekje op de achtergrond. Buiten dwarrelen misschien de eerste sneeuwvlokken. Binnen denken we na over ons interieur. De winter is een feit, de dagen zijn kort nat en koud. Tijd om in actie te komen en binnen een warm behaaglijk nest te creĂŤren. Nieuwe gordijnen van mooie rijke stoffen geven uw interieur al een warme sfeer. Dit alles gestyled met een heerlijk warm plaid en lekkere kussens om in weg te zakken en dat lege hoekje vullen met dat leuke oude bijzettafeltje van oma. Heden en verleden combineren dat is de mix, Erika & Johan Woonstudio spelen hier mooi op in.

Maasplein 86 â&#x20AC;˘ 3331 LC Zwijndrecht â&#x20AC;˘ 078 68 22 600 â&#x20AC;˘ info@ejwoonstudio.nl www.ejwoonstudio.nl â&#x20AC;˘ www.gewoonbijerikajohan.nl  

BrAM | 32

078 - 6 823 626 Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ä?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ˝Ä?Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;ŜŏÄ&#x201A;ĹśĆ&#x161;ŽŽĆ&#x152;Í&#x2DC;Ŝů


Ster op het ijs 0HWKDDUQHJHQMDDULV7DUD :HUNPDQXLW+,$PEDFKW QXDOHHQJURRWWDOHQWRSKHW NXQVWLMVZDDU]LMDOVHHQZDUH ster haar kunsten vertoont. 0HW12& 16)VWDWXVHQRQGHUGHHOYDQKHW 5HJLRQDDO7DOHQWHQ7HDP 57& KRRSW7DUD RRLW]RYHUWHNRPHQGDW]LM1HGHUODQGPDJ YHUWHJHQZRRUGLJHQWLMGHQVGH2O\PSLVFKH :LQWHUVSHOHQ(HQPHLVMHPHWHHQPLVVLH Maaike Verzendaal | Foto: Piet van Es

Terwijl de meeste meisjes op hun vierde willen turnen, hockeyen of balletten, koos Tara bewust voor kunstschaatsen. ,,Ik had een ¿OPSMHYDQNXQVWVFKDDWVHQRS=#33JH]LHQHQGDWZLOGHLNRRN 'DQVHQLQHHQPRRLSDNMHRSKHWLMV´YHUWHOW]HHQWKRXVLDVW(QQRJ VWHHGVYLQGW]HGDWKHWOHXNVWSLURXHWWHVPHWJOLWWHUV2SKDDU]HVGHZHUG]LMELMGHNXQVWLMVEDDQLQ'RUGUHFKWJHVSRWGRRUPHHUYRXGLJ 1HGHUODQGV NDPSLRHQ HQ KRRIGFRDFK YDQ NXQVWULMYHUHQLJLQJ 'H'UHFKWVWHGHQ'RUGUHFKW$VWULG7DPPHOLQJ:LQNHOPDQ7ZHH keer per jaar neemt Tara deel aan een selectiewedstrijd voor het NDPSLRHQVFKDSZDDUYDQGHHHUVWHWZDDOIPHLVMHVGRRUJDDQQDDU 'H)LQDOH 1.MHXJG %LMKDDUHHUVWHZHGVWULMGYRULJMDDUHLQGLJGH 7DUDLQKDDUOHHIWLMGVFDWHJRULHWRWMDDUDOVHHQNRQ]LMERYHQGLHQHHQFDWHJRULHRYHUVODDQ0DDUDOVMH7DUDYUDDJWZDWGHOHXNVWHSULMVLVGLH]LMKHHIWJHZRQQHQGDQQRHPW]LMGHGHUGHSULMVYDQ %UHPHQ1DKDDUHLJHQNUGHHG]LMKLHUVDPHQPHWHHQYULHQGLQQHWMHXLWKDDUJURHSHHQJUDSSLJHNUYHUNOHHGDOV0LQLH0RXVH :DQWWXVVHQDOOHWUDLQLQJHQHQZHGVWULMGHQGRRULVHUQDWXXUOLMN RRNJHZRRQWLMGYRRUHHQEHHWMHJHNGRHQ 0DDUOLHIVWXXUSHUZHHNLV7DUDLQGHZHHUPHWKDDUVSRUWYDULHUHQGYDQNUDFKWWUDLQLQJHQRHIHQHQRSKHWLMVWRWEDOOHWHQGDQVOHVYRRUHHQPRRLHKRXGLQJHQGUDPDYRRUKDDUH[SUHVVLH0HWUHVXOWDDW)LOPSMHVYDQ7DUD¶VNXQVWHQRSKHWLMV]LMQLQGUXNZHNNHQG YRRU JHHQ HQNHOH VSURQJ GUDDLW ]LM KDDU KDQG RP HQ ]H VWDDW DOV HHQZDUHNDPSLRHQRSKHWLMV+HWEHZLMVGDDUYDQ]LMQGHWLHQWDOOHQPHGDLOOHVHQEHNHUVGLHSURQNHQLQGHSULM]HQNDVW6DPHQPHW KDDUPRHGHUJDDW]LMQDDUZHGVWULMGHQLQKHHO1HGHUODQGHQ]HOIV QDDU%HOJLsRI'XLWVODQG9DDNERHNHQZHGDQHHQRYHUQDFKWLQJ HQPDNHQZHHUHHQJH]HOOLJXLWMHYDQ:HEUHQJHQYHHOWLMGVDPHQ GRRU HQ KHEEHQ HHQ KHOH ELM]RQGHUH EDQG´ YHUWHOW KDDU PRHGHU

0RQLTXHWURWVGLHKHWJH]LQVOHYHQPHWGULHGRFKWHUVPRHLWHORRV combineert met de topsport carrière van haar oudste. 'HYHUHQLJLQJEHJHOHLGWGHMRQJHWDOHQWHQLQWHQVLHIPHWRQGHUPHHU HHQVSRUWI\VLRWKHUDSHXWHQVSRUWSV\FKRORRJ2RNRQGHUJDDW7DUD WZHHMDDUOLMNV HHQ PHGLVFKH NHXULQJ 2PGDW MH PHW HONH VSURQJ RSKHW]HOIGHEHHQODQGWLVGDWEHVWEOHVVXUHJHYRHOLJ6RPVZRUGW PLMQNQLHLQJHWDSHGPDDULNKHEHUQLHW]RYHHOODVWYDQ´YHUWHOW 7DUDQXFKWHU,QPLGGHOVWUDLQW]LMYRRUKDDUQLHXZHNURSJHVWHOG GRRUKDDUFRDFKRSPX]LHNYDQ,FH$JHYRRUHHQGXEEHOH5LHWEHUJHUGLH]LMJUDDJGHPRQVWUHHUW:DQWNXQVWVFKDDWVHQLVYRRU7DUD KDDUOXVWHQKDDUOHYHQHQRRNRSKHWGURJHGUDDLW]LMPRHLWHORRV een pirouette. 'DQN]LMKDDU12&16)VWDWXVLVYULMVWHOOLQJYDQVFKRROYRRUKDDU WUDLQLQJVVFKHPDYLDGH.16%JRHGJHUHJHOG2RNGH-RKQ).HQQHG\EHJHOHLGW7DUDZDDUPRJHOLMN,NPDDNPLMQUHNHQZHUNGDW LNGRRUGHRFKWHQGWUDLQLQJPLVWKXLVQDVFKRROHQDOVGHNODVJ\POHVKHHIWJDDWGHMXIPHWPLMDSDUW]LWWHQYRRUVFKRROZHUN´OLFKW 7DUDWRH9LDGH.16%NULMJW7DUDRRNYLHUNHHUSHUMDDUHHQZHHN YULM YDQ VFKRRO RP VSHFLDOH WUDLQLQJHQ WH YROJHQ YDQ &DQDGHVH SURIVDOV'DYH)HUODQGHQ0DQRQ3HUURQ2RNGDQ]RUJW]LMHUYRRU GDW]LMKDDUJHPLVWHZHUNWLSWRSLQRUGHKHHIW=HOIVNLQGHUIHHVWMHV ODDW7DUDZHOHHQVDDQKDDUYRRUELMJDDQRPGDWKDDUWUDLQLQJDOWLMG RSGHHHUVWHSOHNNRPW7DUDKHHIWQDPHOLMNPDDUHHQGRHO]LFK NZDOL¿FHUHQYRRUGH2O\PSLVFKH:LQWHUVSHOHQLQ 3HNLQJ RI(QGDDUKHHIW]LMDOOHVYRRURYHU www.taraophetijs.nl.

BrAM | 33


BY MANIFESTO

de enige complete pierre cardin store in nederland

De Schoof 24/28 | 3341 EB Hendrik-Ido-Ambacht | Tel: 078-6819314


Mode voor mannen met stijl Heike Elbert

Heerlijk voor mannen! Hier winkel je namelijk al jaar en dag voor dezelfde comfortabele broek mét die heerlijke pasvorm, in de laatste nieuwe stijl. ,,Daarom hebben we ook zo’n trouw klantenbestand,” vertelt Dirk die samen met zijn vrouw Marja al 31 jaar eigenaar is van Manifesto in De Schoof. ,,Wij zijn trouw aan onze producten en de klant aan ons. Zij houden van comfort zoals onze kenmerkende broeken PHW VWUHWFK HQ RQ]H $ WRW = RXW¿WV PHW onderkleding, sokken, riemen, bovenkleding en jassen.” In deze winkel zit je gebeiteld als je stijl semi casual, sportief en toch netjes is. Ruim tachtig vierkante meter aan herenmode met

een binnen doorgang naar de damesafdeling. De herenafdeling wordt voor het grootste gedeelte gevoerd door Pierre &DUGLQ(HQVWHUNPHUNPHWFUHDWLHYHHQ hoogwaardige kleding voor een breed publiek. Met een groeiend aanbod en draagEDDU YRRU DOOH OHHIWLMGHQ (HQ PRRL MDVMH gecombineerd met een net overhemd en een stijlvolle (jeansmodel) broek en je bent helemaal klaar voor de Kerst! Vervang het jasje door een comfortabele trui of warm vest voor een gezellige familiedag thuis, en optimaal draagplezier. Ook voor een mooi cadeau onder de boom zit je hier goed; kies voor de winterkleuren grijs, blauw of zwart en met een printje in MHRXW¿W'HQNDDQHHQVXEWLHOVWLSMHRIHHQ klein fantasietje op je overhemd. Weinig

All you can eat Maaike Verzendaal

Voor de lekkerste sushi schuif je gezellig aan bij Sushi Zhu aan de Pieter Zeemanstraat in Zwijndrecht. Met dagelijks vers bereide maki, nigiri en temaki handrolls, salades, warme gerechtjes, rijst, noedels en soep, asian tapas en sashimi is de keuze enorm. Sushi – een klein hapje uit de Japanse keuken met gekookte rijst – is immens populair. Het is licht, gezond en in tal van smaken, bovendien staan al die

schoteltjes met kleine gerechtjes ook nog eens heel gezellig op tafel. Bij Sushi Zhu kies je per ronde uit vijf gerechtjes van de kaart, in totaal kun je vijf rondes bestellen voor € 23,50 (ma-do) of € 25,50 (vrij-zo. en feestdagen), voor kinderen geldt een speciaal tarief en 65-plussers ontvangen € 2,- korting. Begin je ‘all you can eat’-avond lekker licht met een nigiri sake (zalm), tamago (zoete omelet) of een van de heerlijk gevulde rolls als spicy tuna maki, california maki of beef, een yasai temaki (avocado handroll), tori sarada (kipsalade), tsukemono (zure komkommers) of miso soepje. De smaakvolle

BrAM | 35

tijd? Je broek wordt ingekort terwijl je wacht en is ‘ready to wear’. Scoor tijdens het wachten een origineel Manifesto kerstcadeau met een tegoedbon en leuk extraatje voor slechts 50,-. Twee vliegen in een klap. Nice!

Ook voor een mooi cadeau onder de boom zit je hier goed

Japanse warme dishes variëren van onder meer tori teriyaki (kipblokjes van de plaat), gyu yaki (biefblokjes van de plaat), harumaki (loempia’s), ebi tempura (gefrituurde gamba’s), suzuki yaki (gegrilde witvis), beef kushi (biefspies), ramuyaki ODPVUDFN RI DKLUXH HHQGHQERUVW¿OHW tot tal van vegetarische gerechtjes als sojabonen, gebakken courgette, gefrituurde groenten, aardappelkoekjes, tofu no dengaku, zeewiersalade, gebakken rijst en bami, foe yong hai en curry triangle. Heerlijk met een echt Japans biertje of Chinese wijn. Ook aan de kinderen is gedacht, want de kaart biedt naast al die Japanse lekkernijen ook gewoon een kindermenu met friet, frikandel, kipnuggets RI ¿VK¿QJHUV (Q WHUZLMO SDSD HQ PDPD lekker eten, kunnen de kinderen zich uitleven in de playground boven. Met maar liefst 300 zitplaatsen, een warme ambiance en vriendelijk personeel zit je hier ook tijdens de feestdagen goed (reserveer tijdig!). Zin in makkelijk? Afhalen kan ook, net als het bestellen van een sushi partybox voor de betere feestjes. Itadakimasu (= eet smakelijk)!


F A S H I O N

4 H E R

&

H I M

Locatie: De Heeren van Ambacht

Fabian: Smoking 7square €299,95, Smit Mode Shirt Olymp €79,95, Smit Mode Strik €14,95, Smit Mode Zilveren machetknoop Quinn €225,00, Pearls & Stones, Junkers horloge €279,-, Pearls & Stones Charmaine: Top Mödstrom €49,95, No Sense Broek Drykorn €109,95, No Sense Haar: Charme Munter, Hair & Beauty by Monroes Make-up: Natasja van Stuivenberg, Babor Beauty by Monroe’s Lounge Foto: Romy van den Boogaart Styling: Esther Havenaar

BrAM | 36


Charmaine: Top Samsoe & Samsoe €79,95, No Sense Vest Summum €239,95, Smit Mode Faux fur Summum €39,95, Smit Mode Schoenen Tango €99,95, No Sense Broek Samsoe & Samsoe €99,95, No Sense Fabian: Shirt Pierre Cardin, Pierre Cardin Manifesto, €65,Trui Wool & Co €119,95, Roodfeld Gilet Pierre Cardin, Pierre Cardin Manifesto €89,95 Das P.Albizzati €79,95, Roodfeld Pochet P.Albizzati €39,95, Roodfeld Vest Linnebjerg €219,95, No Sense Broek Drykorn €149,95, No Sense. Haar: Charme Munter, Hair & Beauty by Monroes Make-up: Natasja van Stuivenberg, Babor Beauty by Monroe’s Lounge Foto: Romy van den Boogaart Styling: Esther Havenaar

BrAM | 37


Jurk Expresso 99,95

Top 89,95

Alblasserdam - H.I Ambacht - Barendrecht - Dordrecht - Krimpen a/d IJssel - Nootdorp - Papendrecht - Ridderkerk - Zwijndrecht

goed zien in het donker? er zijn nachtzicht brillenglazen

Sophiapromenade 72 | 3344 PM Hendrik-Ido-Ambacht 078 - 6129935 | info@goldmanoptiek.nl | GoldmanOptiek www.goldmanoptiek.nl BrAM | 38

www.smitmode.nl


F A S H I O N

F A M I L Y

Vader: Arjan Dochter: Véronique

Arjan: Overhemd Pierre Cardin € 85,Trui Pierre Cardin € 139,95 Jeans Pierre Cardin € 89,95 Jack Pierre Cardin € 169,95 Verkrijgbaar bij Pierre Cardin by Manifesto Schoenen PME Legend, € 179,95, verkrijgbaar bij KING Veronique: Bloesje Little Eleven Paris € 49,95 Sweater Little Eleven Paris € 49,95 Tulerokje Little Eleven Paris € 42,50 Legging Disney Eleven Paris € 32,50, verkrijgbaar bij Groots & Kleintje Sneakers H3Shoes € 79,95, verkrijgbaar bij Manifesto Foto: Romy van den Boogaart Haar en make-up: Charme, Hair & Beauty by Monroes

BrAM | 39


UNIEKE INRUILACTIE! 2QWYDQJWóGHOóNWRW € 1000,-YRRUXZRXGH (EHOEóDDQNRRSYDQHHQ QLHXZ(EHOKRUORJH Vraag in onze winkel naar de voorwaarden.

Middenbaan 57-58 2991 CS, Barendrecht www.juwelierettema.nl

BrAM | 40


C O L U M N

! in r a ja e w u ie n t e Fit h Tips voor een goed gevoel

tijdens de feestdagen. 2RNYRRUPLMLVGHGHFHPEHUPDDQGHHQ WLMGYDQIDPLOLHHQJH]HOOLJKHLGYDQEOLMH PHQVHQRPPLMKHHQHQYDQKHHOYHHO lekkere dingen om te eten en te drinken. 7HJHOLMNHUWLMGLVKHWRRNGHSHULRGHGDWPLMQEURHNULHPVWUDNNHUURQGPÂśQ EXLNEHJLQWWH]LWWHQHQYDQKHWODPOHQGLJHJHYRHOGDWPHQDGDW]ZDUH WDIHOHQRYHUYDOWHQZDDULNGHYROJHQGHGDJQyJODVWYDQKHE

Ik geef toe: ook ik neem het er tijdens de IHHVWGDJHQ Ă&#x20AC;LQN YDQ HQ NLMN QLHW RS HHQ chocoladeletter meer of minder. Toch lijkt KHWZHORIKHWJUHQ]HOR]HYDQGLHSDDUHFKWH feestdagen (Sinterklaas, de kerstdagen en RXGMDDU KXQ LQYORHG RYHU GH KHOH PDDQG doen gelden. Uiteindelijk zijn het maar een SDDUGDJHQZDDUELMMHQHUJHQVRSKRHIWWH OHWWHQ'DWYHHOPHQVHQRRNYDNDQWLHKHE EHQ LQ GH]H SHULRGH KHOSW QDWXXUOLMN RRN QLHW RP KHW ULWPH YDVW WH KRXGHQ HQ YRO GRHQGHRSMHÂżWKHLGWHOHWWHQ0DDUQDDVW GLH YLHU HFKWH IHHVWGDJHQ EOLMYHQ HU QLHWIHHVWGDJHQ RYHU ZDDULQ MH NDQ FRP SHQVHUHQ

]H5LFKWMHHHQVRSKHWFRPSHQVHUHQYDQ GHRQSUHWWLJHNDQWHQYDQKHWYHOHHWHQHQ drinken. Je zal je dan al tijdens de maand ]HOIYHHOOHNNHUGHUYRHOHQZDDUGRRUMHQyJ EHWHUNXQWJHQLHWHQYDQDOGLHJH]HOOLJKHLG HQERYHQGLHQIULVHQÂżWNXQWLQOXLGHQ

:DQQHHU MH ]RDOV YRRUJDDQGH NHUHQ KHW nieuwe jaar nu eens niet in wilt gaan met die teleurstellende constatering dat je de KHOHPDDQGGHFHPEHUYHHOWHYHHOKHEWJH JHWHQHQZHLQLJDDQMHÂżWKHLGJHGDDQKHEW SUREHHUGDQHHQVGLW

$OV 6LQWHUNODDV ZHHU QDDU 6SDQMH LV NXQ MHGHRYHUJHEOHYHQSHSHUQRWHQGHNRPHQ GH GDJHQ RS EOLMYHQ HWHQ PDDU MH NXQW ]H RRN EHZDUHQ HQ MH ULFKWHQ RS KHW HWHQ YDQDSSHOVHQSUXLPHQRPGHURPPHOXLW je darmen te krijgen. Fruit, en met name DSSHOV HQ SUXLPHQ UHLQLJHQ MH VSLMVYHU WHULQJVV\VWHHPHQJHYHQMHHHQERRVWDDQ HQHUJLH2QWELMWQD6LQWHUNODDVDYRQGHHQV PHWHHQDSSHOHHQSUXLPHQQHHPHUWZHH JHNRRNWHHLWMHVELM'HOXQFKNXQMHJHZRRQ RYHUVODDQ=RUJJHGXUHQGHGHGDJZHOYRRU YROGRHQGH ZDWHU NRIÂżH RI ÂąJURHQH WKHH (QPLVVFKLHQJDMHHYHQELMMHVSRUWVFKRRO langs, of wandel je een rondje.

*HQLHW YDQ GH IDPLOLH HQ GH JH]HOOLJKHLG PDDU IRFXV QLHW WHYHHO RS KHW JUHQ]HOR

.LMN HHQV RI GDW EHYDOW HQ GDQ KHUKDDO MH dat gewoon na de kerstdagen en oudjaar

BrAM | 41

HQ DO GLH DQGHUH GHFHPEHUGDJHQ ZDDURS MHMHHYHQOLHWJDDQ Vind je het zonde om eten weg te gooien GDWMHRYHUKHEWYDQGHIHHVWGDJHQ"'DDU]LW ZDWLQPDDUEHGHQNHHQVZDWKHWVXLNHU HQYHWULMNHHWHQMHDDQGRHWHQ]HWGDWWHJHQ RYHUZDWHHQOHNNHUHJH]RQGHPDDOWLMGYRRU MHÂżWKHLGJH]RQGKHLGHQJHZLFKWRSOHYHUW 0LVVFKLHQLVKHWGDQPDNNHOLMNHU (HQ KHOH ÂżMQH IHHVWPDDQG HQ DOYDVW YHHO JH]RQGKHLGYRRUQXHQYRRUVXFFHV

Niels van Setten www.nielsďŹ tclass.nl


Iets te vieren? Van der Valk Hotel ARA heeft vele sfeervolle ruimtes voor iedere gelegenheid. Van een leuke High Wine tot een receptie of van een heerlijk diner tot een complete feestavond, alles in een prachtige omgeving met zicht over de Oude Maas. 

Gelegen midden in de natuur met zicht op de Oude MaasCentraal gelegen tussen Dordrecht en RotterdamGratis parkeren80 Hotelkamers, om heerlijk te kunnen blijven slapen na aďŹ&#x201A;oopRestaurantTerras met prachtig uitzicht

Uiteraard zijn er ook mogelijkheden voor een zakelijke bijeenkomst.

Van der Valk Hotel ARA - Veerweg 10 - 3336 LM Zwijndrecht - 078 62 31 780 - banqueting@hotelara.nl - www.hotelara.nl BrAM | 42


H O T S P O T M U ST HAV E ACC E S S O IRE S

cadeaus voor onder de kerstboom en prachtige accessoires voor een stijlvol interieur met de feestdagen.

Foto’s: Romy van den Boogaart

December feestmaand maa

Denken we aan feest, dan denken we aan mooi maken. Ook in huis! Met verrassende

Plate Riverdale € 49,95, schaal € 39,95, kerstdecoratie vanaf € 3,- Sia, Zijderveld

Kaarsenstandaard PTMD vanaf € 23,95, kaars Riverdale vanaf € 4,50, vaasjes PTMD vanaf € 19,95, kerstbal PTMD € 11,95, Zijderveld

Hangers PTMD € 6,69, Sprado

Ster PTMD € 42,95, Sprado

Boompjes Countryfield vanaf € 27,95, Sprado

Windlicht Sia vanaf € 12,90, Zijderveld

Wijnkoeler € 72,50, De Peerenhof

Schapenvacht Zijderveld € 39,50, kussen goudkleurig Riverdale € 29,95, kussen leer met vachtje Sia € 79,-, Zijderveld

De Persoon, champagneglas € 8,95, wijnglas PTMD € 10,95, De Peerenhof

Servetring € 3,95 De Peerenhof

Amuselepel € 5,95, De Peerenhof

Zilveren armband € 392,-, Pearls & Stones

Pearls & Stones, ring met zoetwaterparel en briljanten € 695,-, pareloorhangers € 180,-, geelgouden tonda met parelhanger € 487,-

Zilveren halsspang € 252,-, armband € 211,-, creolen € 143,-, Pearls & Stones

BrAM | 43

Hert Countryfield € 279,-, Sprado


Uniek voordeelplan

Als één van de eerste praktijken in Nederland introduceren wij een uniek gezondheidsprogramma voor huisdieren. Het zgn. Huisdieren ZorgPlan maakt het mogelijk de kosten voor preventieve zorg voor uw huisdier over een jaar te spreiden. U betaalt maandelijks een vast bedrag en bespaart ruim € 100,- per jaar. Daarvoor ontvangt u o.a. de jaarlijkse vaccinaties, vlooienmiddelen en ontworming voor 1 jaar, chip (indien nodig), gezondheidschecks, urine-controle én 10% korting op alle behandelingen en producten.

nieuw

wat een grappenmaker

De beste behandeling in overleg met de klant, o.a.: • Spoedgevallen 7 dagen per week, 24 uur per dag ȏ7DQGKHHONXQGHȏ5¸QWJHQȏ(FKR FDUGLR JUDȴH • Scopie • Orthopedie • Laboratoriumdiagnostiek

 Ridderkerk Jacob Catsstraat 3, Vechtstraat 47/49

 Rotterdam Kerstendijk 7

 H.I. Ambacht Ch. Tooropstraat 24

 Zwijndrecht Gerbrandyplein14, Mozartlaan 68A

www.dierenkliniekridderkerk.nl

VERJONG UW HUID MET LICHT! Skinfocus biedt als eerste in de regio de innovatieve licht behandeling aan met de Beauty Angel. Het licht wordt door de huidcellen opgenomen en verhoogt daar de lichaamseigen productie van collageen, elastine en hyaluron. Wat kan de Beauty Angel voor u betekenen; Werkt in de diepte van de huid Activeert de lichaamseigen productie van collageen Verbetert de opname en werking van verzorgingsproducten Stralende teint Fijnere poriën Minder vermoeid Betere doorbloeding Rimpeltjes worden gereduceerd,

de huid zichtbaar strakker en het huidbeeld verbeterd. Wilt u meer informatie? Kijk op de website WWW.SKINFOCUS.NL !

Oogmeetkundigopticien • Contactlensspecialist Burgemeester de Bruïnelaan 40 • 3331 AE Zwijndrecht tel.: 078 612 83 27 • www.skinfocus.nl • info@skinfocus.nl

Kort Ambachtlaan 17 • 3333 EH Zwijndrecht • T: 078 - 61 22 836 E: info@denhoedoptiek.nl • I: www.denhoedoptiek.nl

BrAM | 44


Tutorial Partylook

Even voorstellen…Mijn naam is Linda Harmsen (31) en ik ben hairstylist. Naast

mijn baan bij Rombout Kappers aan de Reeweg in H.I.Ambacht, waar ik al ruim acht jaar met heel veel plezier werk, beheer ik mijn eigen website over kapsels, www.LindaHarmsen.nl, en heb ik mijn eigen Youtube kanaal: www.youtube.nl.LizlaLove. Hier plaats ik elke vrijdag om 19.00 uur een kapselvideo op met stap-voor-stap uitleg en laat ik alles duidelijk zien met mijn eigen haar.

Als hairstylist kijk ik altijd naar nieuwe kapsels. Ik heb een passie voor lang haar. Van krullen tot vlechten en van stylen tot opsteken, ik vind het allemaal zo leuk om te doen! Dit kapsel is één van mijn favorieten. Makkelijk, vrouwelijk, feestelijk en vooral heerlijk om te dragen! Dit kapsel zakt bijna niet uit en je hebt je haar heerlijk uit je gezicht.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Stappenplan

Variatietips

1)

- Vervang de kuif voor een lok of pony. - Vind je vlechten moeilijk? Deze kun je makkelijk weg laten. - Zet ook het haar in je nek vast voor een gala look.

Begin met schoon en droog haar, en gebruik wat versteviging. 2) Maak een zijscheiding en vlecht het haar boven je oor in. 3) Maak een kuif en zet deze vast met twee schuifspelden, kruis deze in tegengestelde richting voor meer stevigheid. 4/5) Maak een hoge staart. En gebruik lak om de vlecht, kuif en staart steviger te maken. 6/7) Maak krullen met een krultang (de krultang mag niet dikker dan 19mm zijn). 8) Laat de krullen afkoelen. 9) Schud alle krullen los met je hand en maak een zo groot mogelijke bos. 10) Spuit lak op de krullen zodat deze steviger en stugger worden. 11) Zet de krullen rommelig vast met schuifspelden en zorg voor volume op de kruin. 12/ Het a-symetrische opsteekkapsel is af! Langs één kant 13) mooi glad en langs de andere kant de invlecht en de krullen.

Fijne feestdagen!

Winter verzorgingstips Gebruik serums voor glans en ga zo droog, dof en pluizig haar tegen. Gebruik altijd conditioner als je je haar wast. Breng deze niet aan op de aanzet, zo voorkom je slap haar.

Winterkleur In de winter heb je vaak minder kleur in je gezicht. Verf daarom je haar niet te donker. Kies voor high light en low lights voor een mooie diepe en rijke kleur. Ben je blond? Kies dan eens voor een donkere uitgroei net zoals bij mij.

Make-up Kies voor natuurlijke tinten op de ogen zoals bruin, koper en goud. Houd de lippen natuurlijk of ga voor glamour met rood of roze. Let wel op deze regel: laat één ding opvallen, of de ogen, of de lippen. Zo voorkom je dat je make-up “to much” is.

Extra glamour Voor de feestdagen mag het net een beetje meer. Gebruik doorzichtige gloss over je rode/ roze lipstick voor een nog opvallendere look. Nepwimpers zijn de manier om je ogen er nog meer uit te laten springen! En een glitter eyeliner kan natuurlijk nooit kwaad ;-).

BrAM | 45


Luxe Interieurbouw de Leeuw en van Vugt B.V. Biesboschhaven Zuid 9 4251 NM Werkendam Tel. 0183 50 08 55 â&#x20AC;˘ Fax 0183 50 08 56 Mobiel 06 53 108547 E-mail: info@dlvv-interieurs.nl www.dlvv-interieurs.nl

Tijd voor een nieuwe badkamer?

Bezoek onze nieuw ingerichte showroom en laat u adviseren!

>PQVU[^LYWLUtUTVU[LYLU KLTVVPZ[LIHKRHTLYZ

)(+,52,<2,5:;<+06+(44,9:=,,9:,+012/,5+9020+6(4)(*/;;,3,-665:;<+06+(44,9:53

Samen met ruim 40 sanitairwinkels zijn wij aangesloten bij Bad in Beeld. Kijk ook op badinbeeld.nl BrAM | 46


Jewelstore de Schoof Een juweel van een winkel waar je eindeloos kunt shoppen en áltijd slaagt voor de mooiste accessoires & cadeaus. Leuk om te hebben, heerlijk om te krijgen! Wat dacht je van deze prachtige winteraccessoires, die natuurlijk ook nog eens perfect zijn als cadeau voor onder de kerstboom? We love it!

Pom Amsterdam sjaal € 79,95

Pom Amsterdam handschoenen € 39,95

Maaike Verzendaal | Foto’s: Romy van den Boogaart

Vijf jaar geleden begon Jewelstore op drie vierkante meter met twee kastjes en een toonbank. Inmiddels uitgegroeid tot 200 vierkante meter en een webshop, winkelen modebewuste vrouwen uit de regio hier voor de leukste accessoires van de mooiste merken. Om maar even te noemen; tassen en portemonnees van By LouLou, Liebeskind, FAB, TOV Essentials of Cowboysbag waar je ook prachtige riempjes en telefoonhoesjes van kunt scoren. Heerlijk warme pantoffels van Warmbat in verschillende modellen en kleurtjes, ook voor de kleine voetjes vanaf maat 26. Sieraden van TOV, Karma en Josh (ook voor heren) of de eindeloos te combineren lederen bandjes en hangers van Pimps & Pearls die je als ketting of armband kunt dragen. Prachtige ringen van iXXXi die je zelf kunt samenstellen en uitbreiden (dé kersthit van het jaar!), gunstig geprijsde juweeltjes van My jewellery, sjaals, capes en omslagdoeken van Stolt, POM Amsterdam, Moment by Moment en Erfurt. Rijke stoffen die prachtig zijn afgewerkt HQ MH RXW¿W QHW GDW H[WUDDWMH JHYHQ 'LH MH WRW slot compleet maakt met sneakers van Post Xchange, lakschoentjes (helemaal de trend van nu!) of laarsjes van bijvoorbeeld Fred de la Bretonniere, Blackstone en Shabbies. Nog meer goed nieuws; vanaf februari breidt Jewelstore haar schoenencollectie verder uit met hippe Havaiana’s en Pons sandaaltjes (ook voor kids!) Gabor, Maluo, TOMS, Via Vai en vele andere mooie merken schoenen. Volg Jewelstore op Facebook/Jewelstore en via Instagram Jewelstoreandmore. www.jewelstore.nl De Schoof 32, Hendrik-Ido-Ambacht.

Tas Cowboysbag € 209,95

Telefoonhoesje voor iPhone 5 of 6, Cowboysbag € 24,95

Pom Amsterdam haarband € 27,95

Ring iXXXi, compleet vanaf € 39,95

Portemonnee Smart Little Bags by Lou Lou € 69,95

Warmbat pantoffel € 49,95

Shabbies enkellaarsje € 189,95

BrAM | 47

Ketting/armband Pimps&Pearls € 59,95, hanger € 39,95


Op de foto van links naar rechts: opa Jan met op schoot kleinzoon Hugo en oma Loes met op schoot kleindochters Fieke (links) en Elisa (rechts). Midden: kleinzoon Hidde. Boven: dochter Saskia (links) en Susanne (rechts) Foto: Marliese Burggraaf, FOTO[burg]GRAAF

Opa & Oma Jan en Loes Visser vaste oppasdagen: maandag, dinsdag en woensdag Dochter Susanne (commercieel medewerkster buitendienst) zoon Hidde (7) dochter Fieke (4) Dochter Saskia (secretarieel medewerkster fysiotherapeutenpraktijk) dochter Elisa (4) zoon Hugo (5 maanden)

BrAM | 48


Ode aan opa & oma â&#x20AC;&#x2DC;Wat moet je zonder ze? Onbezorgd aan het werk of een avondje op stap met je vriend(inn)en wordt toch ĂŠcht mede mogelijk JHPDDNWGRRURQ]HRSSDVRSDÂśVHQRPDÂśV2QEHWDDOEDDUWij zijn

op zoek naar lieve, hippe opaâ&#x20AC;&#x2122;s en omaâ&#x20AC;&#x2122;s die ĂĄltijd voor jou en je grut klaarstaan. Herkenbaar? Laat het ons weten als je vindt dat juist zij een ode in BrAM verdienenâ&#x20AC;&#x2122;. Op deze oproep op Facebook reageerden de zussen Saskia en Susanne, want: â&#x20AC;&#x2DC;Altijd en overal staan ze voor ons en voor de kleinkinderen klaar. Niets is onmogelijk en we laten de kinderen met alle vertrouwen achter bij zowel oma als opa. Bij oma mag alles, meer dan wij â&#x20AC;&#x2DC;vroegerâ&#x20AC;&#x2122; mochten. Vol verbazing kijken wij elkaar wel eens aan. Oma of moeder zijn is blijkbaar toch een groot verschil.â&#x20AC;&#x2122; Heleen Versprille

De zussen hebben het over opa Jan en oma Loes Visser die graag bijspringen om hun dochters te helpen met het combineren van werk en zorgtaken. Het verschonen van een luier, de kleinkinderen van school halen of samen spelletjes doen; ze draaien er hun hand niet voor om. Wanneer hun dochters Susanne en Saskia aan het werk zijn, zorgen opa en oma met liefde voor de vier kleinkinderen. Tussen de middag eten ze gezellig een boterhammetje met elkaar en na schooltijd mogen er ook best vriendjes mee naar huis. Overdag is er volop gelegenheid om heerlijk te knuffelen met baby Hugo. ,,We genieten enorm van de kleinkinderen, je bouwt een hechte band met elkaar op. Dat vind ik belangrijk. En omdat we de kleinkinderen vaak zien, zijn we heel betrokken bij alles wat ze meemakenâ&#x20AC;?, vertelt Loes. Aangezien de kleinkinderen drie dagen per week bij opa en oma worden opgevangen, hebben zij alles wat je maar kunt bedenken in huis; van compleet ingerichte kinderkamers en auWRVWRHOWMHV WRW NLQGHUÂżHWVHQ VSHHOJRHG HQ WHNHQVSXOOHQ $I en toe ligt er zoâ&#x20AC;&#x2122;n berg speelgoed over de vloer verspreid dat je een polsstok nodig hebt om binnen te komenâ&#x20AC;?, lacht Jan. ,,Dat was vroeger bij ons wel anders, wij mochten echt niet alles tegelijk uit de kast trekken. Eerst opruimen, was het dan. Jullie zijn daar wel gemakkelijker in gewordenâ&#x20AC;?, vindt Saskia. Over de opvoeding is overigens nooit onenigheid, de regels zijn duidelijk en de kleinkinderen hebben het goed naar hun zin bij opa en oma. De sfeer is er warm en vertrouwd en ze kunnen rekenen op onvoorwaardelijke liefde en aandacht. Juist die factoren zijn bepalend geweest om niet voor andere vormen van opvang te kiezen, vertellen Susanne en Saskia. ,,Onze kinderen kunnen

hier gewoon zichzelf zijn en lekker even bijkomen als ze daar behoefte aan hebben. In een kinderdagverblijf is er veel meer drukte, bij opa en oma vinden ze rust en regelmaat. Vooral als ze nog klein zijn is dat ideaal. En voor ons is het gewoon heel ÂżMQRPWHZHWHQGDWHUJRHGYRRUGHNLQGHUHQJH]RUJGZRUGW-H gaat met een gerust hart aan het werk en hoeft niet zo te stressen als het eens wat later wordt. We drinken dan samen nog HHQ NRS NRIÂżH RI VFKXLYHQ DDQ ELM KHW HWHQ GDW LV HFKW VXSHU´ De oudste kleinzoon werd vroeger wel een tijdje opgevangen op het kinderdagverblijf, waar Jan al snel een ludieke bijnaam kreeg. ,,Ik haalde Hidde â&#x20AC;&#x2122;s middags meestal op en vroeg dan of het goed met hem ging. Alles okidoki? Daardoor sta ik nu bij iedereen bekend als opa Doki en word ik ook nog steeds zo aangesproken.â&#x20AC;? Alle familieleden wonen in Hendrik-Ido-Ambacht, dicht bij elkaar in de buurt. Ook buiten de vaste oppasdagen om zoeken ze elkaar vaak even op. En op zaterdag staan Jan en Loes regelmatig langs de lijn op het voetbalveld om Hidde aan te moedigen. Hun vakanties plannen zij in overleg met de kinderen, bij voorkeur buiten het seizoen. Susanne: ,,Op de vakantiebestemming moet ZHOZLÂż]LMQDQGHUVJDDQ]HHUQLHWKHHQ:DQWRSDHQRPDZLOlen wel kunnen facetimen met de kleinkinderen. En dat gevoel is trouwens wederzijds, in het weekend vragen de kinderen vaak of we even bij opa en oma langsgaan want dan missen ze hen al.â&#x20AC;? De bijzondere band zorgt ervoor dat allerlei tradities in ere gehouden worden, er is altijd wel een feestje te vieren. Op Vaderdag met de complete familie naar de Efteling, eieren zoeken met Pasen en gezellig samenzijn met Sinterklaas en Kerst. Jan en Loes: ,,Het gaat altijd in goede harmonie, daar zijn we heel blij om want we zien in onze omgeving dat het ook wel eens anders gaat. Het is een rijkdom om kinderen en kleinkinderen te hebben, daar zijn ZHKHHOGDQNEDDUYRRU´

BrAM | 49


Lingerie van A tot I Betere merken-/of uitgebreide(chloor bestendig) bad collectie Het gehele jaar door met bijpassende accessoires, Nachtmode dames en heren, Ondermode dames en heren, bad en ochtend jassen dames en heren, Corrigerende ondermode

Trudy’s Lingerie

Dam 75 • 2951 GA Alblasserdam • Tel.: +31 78 691 23 31 Bekende merken zoals:

AUBADE maar ook: Anita, Rosa Faia, Felina, Conturelle, Rosch, Louis Feraud, Pluto, Prima Donna, Marie jo, Láventure, Twist, Mey, Chantelle, Schiesser, Nanso, Charmor, Ringella, Cyell, Beach Life, Gottex, Profile, Je Suis, Sun Flair, Miracle Suit, Cawo, Pain d’ sucre, Magic, Lovable, Fila, Panache, Hanro, Maryan melhlorn, Charmline, Opera, Wolford

Kerst- of Nieuwjaarsborrel?

Wij staan graag voor u klaar! Damplein 30-34, Dordrecht Passage 18-20, Zwijndrecht

tel: 078 621 00 86 tel: 078 612 84 19

www.mixsmode.nl

www.hotelridderkerk.nl - 0180 64 69 00 BrAM | 50


Verleidelijke pakjes onder de boom

Marie Jo body â&#x201A;Ź 135,-

Heike Elbert | Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s: Romy van den Boogaart

Wij dames zijn dol op het dragen van mooie GLQJHQRRNRQGHURQ]HRXWÂżW:HJDDQHUYDQ â&#x20AC;&#x2DC;glimmenâ&#x20AC;&#x2122; en dat betekent dus een extra feestMHURQGGH]HVIHHUYROOHGDJHQ9DQHHQSUDFK tige luxueuze kanten set met jarretelgordel, een glamorous alles of niets verhullend negliJpRISLWWLJWRUVHOHWPHWNDQWHQKLSVWHU9HU OHLGHOLMNRSHHQFKLTXHPDQLHUZHORYHLW'XV mannen, spiek even naar onze maat als je die QRJQLHWXLWMHKRRIGNHQW ZHWHQZHWRFK HQ rij naar Trudyâ&#x20AC;&#x2122;s Lingerie voor zoâ&#x20AC;&#x2122;n mooi pakMHRQGHUGHNHUVWERRP(QGDWNDQWURXZHQV KHHO JRHG JHFRPELQHHUG ZRUGHQ PHW HHQ KHHUOLMNZDUPHRFKWHQGMDVYRRUELMGHRSHQ KDDUG RI ELM KHW NHUVWRQWELMW PHW KHW JH]LQ 'DPHVRRNHYHQMXOOLHDDQGDFKW:DQWYRRU MHIDYRULHWH:ROIRUGSURGXFWHQJDDQZHpFKW QLHWODQJHUGH%ULHQHQRRUGRYHU9RRUGLWDO OHVJDMHQDDU7UXG\ÂśVOLQJHULHDDQGH'DP LQ$OEODVVHUGDP+LHUYLQGMHDOOHEHVWVHOOHUV HQZDWHUQLHWLVZRUGWYRRUMHEHVWHOG0HW OX[H OLQJHULHPHUNHQ DOV $XEDGH 0DULH -R &KDQWHOOH7ZLVWOÂśDYHQWXUH3ULPD'RQQDHQ JDQRJPDDUHYHQGRRULQRYHUYORHG&KLTXH FRPÂż Ă&#x20AC;DWWHUHQG RI FRUULJHUHQG 9RRU HONH YURXZ JHVFKLNWH OLQJHULH RI KHW QRX FRP IRUWDEHOMXLVWPRRLRIVH[\PRHW]LMQ-HSDVW hier lekker in alle rust en ontvangt een eerOLMNDGYLHV$OVLN]LHGDWPLMQNODQWPHWHHQ ODFK RS KDDU JH]LFKW GH ZLQNHO YHUODDW EHQ LNEOLMGDWLNZHHULHPDQGEOLMKHEJHPDDNW´ ]HJWHLJHQDUHVVH&RE\+HUUHPDQV9DQKHW tienermeisje voor haar eerste behaatje tot de EHMDDUGH GDPH YRRU FRPIRUWDEHOH RQGHUNOH GLQJHQDOOHVZDWHUWXVVHQ]LW*HZRRQRQGHU HHQGDNLQKHWKHHUOLMNPRRLH$OEODVVHUGDP´

LingaDore negligĂŠ â&#x201A;Ź 59,95

Aubade babydoll â&#x201A;Ź 149,95

Aubade Para, BH â&#x201A;Ź 98,slip â&#x201A;Ź 53,-

Aubade Couture Amour, string â&#x201A;Ź 59,Aubade Couture Amour, Balconette â&#x201A;Ź 113,-

Accepteren ook vvv bonnen, fashioncheque en creditcardbetalingen.

Aubade Couture Amour, jarretel â&#x201A;Ź 92,-

Hier vind je alle bestsellers en wat er niet is, wordt voor je besteld BrAM BrAM | 13| 51


Kerstshoppen Barendrecht

Huisgemaakt is zo goed als alles wat in de vitrines ligt en op de toonbank (kanjers van meringues!) staat bij Delicious in Barendrecht.

Met hun eigen inkoop zorgen de zussen Esther en Linda steevast voor een mooie en spannende collectie lingerie en lounge wear.

De naam Vijfvinkel staat al vele generaties (sinds 1931!) voor leer en schoenen in â&#x20AC;&#x2122;t Barendrechtse. Of zoals ze zelf zeggen: de leerlucht zit er al lang inâ&#x20AC;Ś

Van de dagverse maaltijd voor thuis, de heerlijke broodjes, seizoensoepen en Parmezaankoekjes tot de lekkerste desserts en chocolade. Wat wil je ook met een patissier met Michelin-expertise (De Zwethheul) in de keuken? Nina en Glen maken hun bijzondere culinaire concept compleet met een rijk assortiment aan originele cadeautjes die naar keuze tot een leuk pakket kunnen worden gemaakt. -DSDQV WKHHVHUYLHV PHW WKHH NRIÂżH HQ macarons bijvoorbeeld voor de high tea-â&#x20AC;&#x2DC;er, pesto met pasta en een spicy olijfolie plus balsamico van de tap voor de liefhebber van Italiaans eten. Of misschien een van de kookboeken en een overheerlijke chutney uit de Delicious-keuken. Bedrijven en particulieren kunnen voor een feestelijke borrel of uitgebreid buffet overigens ook de catering laten verzorgen door dit bijzondere horecakoppel.

Daarmee bedient hun winkel Eslin een tevreden klantengroep van 8 tot 88, ofwel van alle leeftijden. Die hebben een brede â&#x20AC;&#x201C; en betaalbare - keuze uit het aanbod van merken als After Eden, Pastunette, Rebelle, Ringella, Sapph en Triumph. Van shape wear tot de leuke lingeriecollectie voor tieners van Boobs & Bloomers. Voor de komende feestmaand heeft Eslin net als vorig jaar weer veel bijzonders in huis: underwear met zilveren en gouden accenten of met kant tot een hele lijn cadeauartikelen als badjassen en huispakken in de nieuwste modetrends. Leuke presentjes voor onder de boom!

Met zoveel vakkennis weten ze bij dit familiebedrijf precies te vertellen waar het om draait bij goed schoeisel en andere lederwaren. De uitgebreide collectie dames- en herenschoenen omvat de betere merken in het midden en hogere segment, waaronder Gabor, Hispanitas, Carmens, en onder meer Van Bommel en Van Lier voor de heren. Ook voor het segment comfortschoenen kun je binnenlopen in de winkel waar altijd volop tijd en aandacht is voor elke klant. Mooi (avond)tasje nodig of lekker warme pantoffels voor de koude dagen? Er is tevens een mooie collectie lederwaren plus alles wat je nodig hebt om al dat leer soepel en mooi te houden!

â&#x20AC;&#x2122;t Vast 3, www.deliciousbarendrecht.nl

Middenbaan 28, www.eslinlingerie.nl

Middenbaan 98, www.vijfvinkelschoenen.nl

BrAM | 52


De Middenbaan in Barendrecht is voor de komende feestdagen een waar winkel-walhalla op alle terreinen. Van feestoutďŹ ts, lingerie en accessoires tot de mooiste bloemen en beste kazen voor de kersttafel. Wij gingen alvast shoppenâ&#x20AC;Ś

Tikkeltje eigengereid, beetje ruig: het mag allemaal best een beetje anders, vinden ze bij No Sense die de man van nu aankleedt met retro, maar ook met mooie kleding van Denham en Scandinavische designers als Samsøe & Samsøe. ,

Is er iets lekkerder dan de geur van versgebakken brood? Dat weten de boulangers van Jan %XVVLQJDOVLQGV'HKHOH dag door staat de bakker, net als in Frankrijk, in de winkel zijn broden te bakken en dat is niet zomaar een wit of een bruin.

,Altijd sober, maar zo mooi gemaakt,â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; zegt eigenaar Peter Hartman. Net als zijn winkel zelf, qua inrichting ook al een toonbeeld van oog voor design. Fashion meet jeans is dan ook het motto in deze uitgebreide â&#x20AC;&#x2DC;garderobekastâ&#x20AC;&#x2122; waar de heren alles kunnen vinden voor een eigentijdse look â&#x20AC;&#x201C; van ruige jeans tot moderne broek, ofwel alles om te cocoonen ĂŠn uit te gaan. Stappen doe je bij voorkeur op stevige boots, bijvoorbeeld van klassieker Red Wing. Om het af te maken: neem er een paar gekke stippensokken bij. En omdat drukbezette mannen nu eenmaal weinig shop-tijd hebben: bij No Sense houden ze de deuren dagelijks net even langer open. Hebben de heren ook nog even tijd voor een drankje aan de bar achterinâ&#x20AC;Ś

Want als de ambassadeurs van Bussing bakken, dan gaat het om een landbrood vol Zeeuws volkoren of bijvoorbeeld de beroemde Bâ&#x20AC;&#x2122;rustiek die liefst een etmaal de tijd krijgt om te rijzen. Alles zonder E-nrs en smaakversterkers. De toonbank is een ware uitstalling van â&#x20AC;&#x2122;s bakkers kunsten met bijvoorbeeld vijgen-amandelbrood en een walnotenbrood. Of toch liever die met geitenkaas? Uit de eigen Bussing-bakkerij in Numansdorp komt dagelijks overheerlijk banket, zoals in deze tijd natuurlijk de letters en chocolade voor alle december-feestjes. Voor de liefhebbers van ambachtelijk puur en melk is er ook een vitrine vol lekkers van Leonidas.

NO SENSE MEN Middenbaan 50a, www.nosensebarendrecht.nl

Met zijn 30 jaar (bouquetterie) expertise weet Koremans als geen ander een bijzonder boeket samen te stellen. De Fleurop speciaalzaak met zijn prachtige ruikers, planten en passende accessoires is een begrip in de regio. Het hele jaar door een bijzonder adres, maar zeker in deze tijd van het jaar. Alle exclusieve stukken komen uit eigen (bloem)atelier en hebben GH VSHFLÂżHNH .RUHPDQVWRXFK Âľ:H ]LMQ altijd op zoek naar bijzondere accenten voor elke beursâ&#x20AC;&#x2122; zeggen ze zelf. Dat geldt ook voor alle andere stukken, waaronder het graf- en bruidswerk waar deze bloemist alom om bekend staat. Trend voor de feestdis? â&#x20AC;&#x2DC;Een mooi kerstboeket waarin exclusieve materialen worden verwerktâ&#x20AC;&#x2122;. Ook te bestellen via internet. Als dat geen mooi gedecoreerde tafel wordtâ&#x20AC;Ś

Koremans Barendrecht â&#x20AC;&#x2122;t Vlak 7, www.bakkerijbussing.nl

BrAM | 53

Middenbaan 23, www.koremansbarendrecht.nl


Kerstshoppen Barendrecht

Al twintig jaar is Claudius Menswear dĂŠ herenmodezaak voor mannen die prijs stellen op persoonlijke aandacht, service HQĂ&#x20AC;H[LEHOHRSHQLQJVWLMGHQ

Bij familiebedrijf Wesdijk â&#x20AC;&#x201C; derde generatie! â&#x20AC;&#x201C; weten ze hoe je het dierenvolkje in de watten legt, want ook de honden- en kattengezinsleden rekenen op een cadeautje onder de boom.

Met hun combinatie van aparte bloemwerken en een collectie landelijke meubels en accessoires timmeren Suze (23) en AndrĂŠ (25) nu al bijna twee jaar stevig aan de (Barendrechtse)weg.

Met dat laatste komen Harry en Tiny Odijk tegemoet aan drukbezette klanten, die een gebrek aan tijd niet als excuus zien voor HHQPRGLHX]HNZDOLWHLWVRXWÂżW%LM&ODXGL us Menswear kunnen zij op afspraak ook buiten de reguliere openingstijden terecht voor een goed advies. De collectie omvat onder meer de merken Hugo Boss, TomP\ +LOÂżJHU *DQW 1DSDSLMUL 0DVRQÂśV HQ Tramarossa. Liever maatwerk? Claudius Menswear werkt samen met een atelier waar op traditionele wijze met Italiaanse stoffen pakken op maat worden gemaakt. In de winkel liggen liefst 350 stalen klaar om die stof te kiezen waarmee je je persoonlijke touch aan een kostuum kunt geven. Er is al een maatpak te koop vanaf 549 euro.

Leuke presentjes volop, van lekkere kluif tot comfortabel kussen. Om het vogelvolk te verwennen, heeft de dierenspeciaalzaak onder meer vogelhuisjes, vetslingers en pindakaashouders. Erg in trek â&#x20AC;&#x201C; en een aanwinst voor de tuin â&#x20AC;&#x201C; zijn de insectenhotels die het vliegend en kruipend gedierte helpen om de winter door te komen. Wesdijk is tevens hĂŠt adres in de regio voor alles wat met aquaria te maken heeft. Daaronder ook het zeeaquarium dat volgens Liesbeth Wesdijk almaar populairder wordt. Mede dankzij de allernieuwste technieken die het aquarium houden steeds makkelijker maken. Het mag dan allemaal om dieren draaien hier, hun bazen worden niet vergeten. Met Mongo leisure wear, net nieuw in de winkel, lopen zij er warm en tiptop bij. De collectie omvat onder meer waxjassen, waxhoeden, handschoenen, sokken en laarzen.

Hun winkel 4Suze is een begrip bij klanten die houden van een anders dan anders (klasse) boeket op de tafel of in kantoor, want ook de zakelijke markt is kind aan huis bij de jonge ondernemers. Die maken goede sier met tevens bruidswerk, rouwstukken en abonnementen, een groeimarkt voor particulieren en kantoren. Wekelijks verse bloemen in een stijl die past bij de inrichting of bedrijfsuitstraling! Met nu natuurlijk hoogstandjes in kerstsferen. Eventueel maken Suze en AndrĂŠ een pot van thuis op in decembersfeer. Inspiratie opdoen kan in de winkel van liefst 300 m2 - met parkeerplaats voor de deur - waar de kaarsen, standaards, schalen en konijnenvachtjes zorgen voor een heerlijke winterse sfeer.

Middenbaan 26, www.claudius-menswear.nl

Middenbaan 62, Barendrecht, www.wesdijk.nl

2e Barendrechtseweg 308, www.4suze.nl

BrAM | 54


In de G&W Gezondheidswinkel van Wim en Mirjam Bergsen draait het vanzelfsprekend zo veel mogelijk om ‘natuurlijk’.

Dé kaasspecialist van tal van – bekende - horecagelegenheden en van iedereen die goede fromage op zijn merites weet te waarderen.

Le Bonheur staat bekend als warme pleisterplaats van de vroege ochtend tot de (late) avond.

Met de almaar toenemende behoefte aan voeding, vitamines, mineralen, voedingssupplementen, groenten en andere producten zónder synthetische toevoegingen, blijft dat aanbod alleen maar groeien. Van huiden haarverzorgingsproducten tot make-up, en van lactosevrij tot glutenvrij eten. Ook in natuurlijke vruchtensappen, dranken en allerlei theesoorten heeft de grote winkel een bijzonder goed gesorteerd assortiment. Een groeiende groep haalt er al wekelijks zijn via het Landzicht groentenabonnement bestelde (www.groentenabonnement.nl) tasje (mét recepten) op, gevuld met seizoengroenten, aardappelen, fruit en speltpasta. Net zo biologisch als de kazen in de vitrine en het brood dat in de winkels in Barendrecht, Hendrik Ido Ambacht (De Schoof) en Ridderkerk (Ridderhof) dagelijks vers wordt gebakken. En voor de koude maanden ligt er natuurlijk ook van alles. Denk aan kersenpittenkussens, thermosokken en nog heel veel meer.

Dick Schumacher, die zijn assortiment al meermaals bekroond zag, biedt naast een uitgelezen mediterrane vitrine ook vele varianten van Rotterdams trots: de heerlijke Rotterdamsche Oude! Van geitenkaas tot de inmiddels zeldzame brokkelkaas waarvan De Weypoort in elk geval genoeg voorraad heeft ingeslagen om iedereen te kunnen bedienen in deze feesttijd. Heerlijk in FRPELQDWLHPHWELMYRRUEHHOGGH¿QHWDZQ\ port die deze Rotterdamsche Oude-ambassadeur onder eigen etiket in Portugal laat bottelen. Het hele assortiment rondom deze bijzonder smaakvolle kaas staat nu ook online. Lekker ook in combinatie met een van de talloze andere specialiteiten waarop deze kaashandel het patent lijkt te hebben.

De bistro met zijn uitnodigende terras – de schapenvachtjes liggen klaar voor de koude dagen! – is echter ook hét adres voor de populaire High Wine-arrangementen al dan niet mét bubbels, feestelijke bijeenkomsten in besloten comité en voor een aangeklede lunch bij bedrijven aan huis. Iedereen die iets te vieren heeft, vindt bij Maurice en zijn Le Bonheur een enthousiast team dat klaar staat om zijn gasten in de watten te leggen. Dat kan de luxe High Wine zijn met verschillende hapjes of de High Bubbels met luxe garnituur, waaronder de bekroonde kazen van buurman De Weypoort. Op zaterdagavonden is het gezellige interieur van de bistro eventueel het decor voor privéfeestjes met natuurlijk ook de bijzondere catering. Bedrijven in de regio kunnen hier natuurlijk elke dag een beroep op doen. Neem voor meer info contact op met Maurice.

Middenbaan 65, www.gezondheidswinkel.nl

Middenbaan 87, www.deweypoort.nl

Middenbaan 83-85, www.le-bonheur.nl

BrAM | 55


Kerstshoppen Barendrecht

9DQOX[HKDQGGRHNHQYDQPRRL Egyptisch katoen tot badjassen RPKHOHPDDOLQZHJWHNUXLSHQ HQFRPSOHWHNHXNHQVHWVRP FDGHDXWHJHYHQ

Een feestje voor zijn klanten. Dat is wat familiebedrijf Smit Mode LQDO]LMQÂżOLDOHQYRRUWGXUHQG creĂŤert.

Een hĂŠle grote garderobekast met hĂŠĂŠl veel mooie kleding. Dat is No 6HQVH'DPHVTXDRSSHUYODNWHZHO twee keer zo groot als de mannelijke evenknie aan de overkant.

%LM,'%$'LVDOKHWEDGNDPHUOLQQHQEDG HQZFPDWWHQHQDFFHVVRLUHVYRRUWRLOHWHQ EDGNDPHU YDQ EXLWHQJHZRRQ JURRW FRP IRUW 0DULDQQH *LDPPDQFR HQ 5LFKDUG &OH\SRRO GLH WHYHQV HLJHQDDU YDQ GH RQ GHUJHOHJHQ ]RQQHVWXGLR ]LMQ ZHWHQ SUH FLHVZDWKXQNODQWHQZHWHQWHZDDUGHUHQ 'HFKLTXHFRPSXWHUERUGXXUVHUYLFHGLH]LM als een van de weinigen in de regio bieden, zetten zij in voor onder meer handdoeken, EHGULMIV HQ VSRUWNOHGLQJ GH HLJHQ NQXI felbeestenserie en andere persoonlijke NUDDPSUHVHQWMHV1DPHQWHNVWHQJHERRU WHGDWDORJRÂśVDOOHVNDQPHWGHSURIHVVLR QHOHERUGXXUPDFKLQHZRUGHQYHUHHXZLJG RS GH XLWJHEUHLGH FROOHFWLH EDGNDPHUOLQ QHQZDDURQGHUGHÂżMQHKDQGGRHNHQYDQ &DZ| (OLDV HQ $E\VV +DELGHFRU 2RN PRRLRPFDGHDXWHJHYHQ]LMQGHOX[HEDG PDWWHQ YDQ RD 2XUVRQ HQ .OHLQH :RONH HQ GH FRPSOHWH NHXNHQJLIWVHWV GLH LQFOX sief schort en vaatdoek zijn.

0HGH GDQN]LM HHQ DOWLMG YHUQLHXZHQGH (kwaliteits)collectie voor dames ĂŠn heren, persoonlijke aandacht en een gastvrije sfeer waar in deze tijd van het jaar nog een extra schepje bovenop gaat. Want online vooraf genieten mag dan een welkome opwarmer zijn, in de winkel helpen de stylisten van 6PLW0RGHRPKHWPRGLHX]HSODDWMHKHOH PDDODIWHPDNHQ'HEDVLVEHVWDDWDOVYDQ RXGVXLWJRHGHPHUNHQZDDURQGHU([SUHV so, Betty Barclay en Comma voor de dames HQ YRRU GH KHUHQ LQ KXQ HLJHQ ÂżOLDDO RD %OXH ,QGXVWU\ &DVW LURQ HQ 9DQ *LOV .OH GLQJLVHUYRRUDOOHJHOHJHQKHGHQYDQFDVX al tot feestelijk. Belangrijkste drijfveer voor het familieteam van Smit Mode: zorgen dat de klanten zo veel mogelijk complimentjes NULMJHQ Âľ'DQ ]LMQ ZLM RRN WHYUHGHQÂś DOGXV Heleen Smit.

2RN KLHU YRHUHQ 6FDQGLQDYLVFKH PHUNHQ Âą steevast gemaakt van mooie materialen Âą PHGH GH ERYHQWRRQ 6DPHQ PHW 5XE\ 7XHVGD\ HQ 'HQKDP XLW 1HGHUODQG 'XLW VHPHUNHQDOV6HWHQ'U\NRUQHQKHW,WDOL aanse Patrizia Pepe. Lekkere jeans, warme vesten, dikke jassen en jacks: de collectie ZRUGWYRRUWGXUHQGYHUQLHXZG9RHOHQSDV VHQFRPELQHUHQHQQDWXXUOLMNVW\OHQLVKHW GHYLHVZDQW-RODQGD+DUWPDQHQKDDUPH dewerkers helpen graag om de stylistische SXQWMHV RS GH ÂľLÂś WH ]HWWHQ 2P KHW SODDWMH DI WH PDNHQ OLJJHQ HU JHZHOGLJH DFFHVVRL UHVDOVDUPEDQGHQKHHOYHHOVMDDOVHQWDV jes. En natúúrlijk schoenen, van eigentijdse ERRWVHQVQHDNHUVWRWĂ&#x20AC;LQNHKLJKKHHOV2K MDKHW6SDDQVH/RLVMHDQVLVRS]LMQZHJWH UXJ+RXG1R6HQVH,QVWDJUDPLQGHJDWHQ

NO SENSE WOMEN Middenbaan 96, www.id-bad.nl

Middenbaan 51 en 77, www.smitmode.nl

BrAM | 56

Middenbaan 39, www.nosensebarendrecht.nl


U I T I N D E RE G IO

De Kleine Kerstman Een betoverend wintersprookje door Het Grote Kleine Kerstman Ensemble. Als Joep Onderdelinden zijn kerstmannenpak aantrekt, komt de allergrappigste kerstman tevoorschijn die er bestaat. Hij is nogal klein, en alle andere kerstmannen zijn groot en dik. En daarom kan hij niet mee op reis, maar moet hij thuisblijven in het hoge noorden. Lang gaan zitten sippen is niks voor hem: hij organiseert een kerstfeest voor de dieren. De Kleine Kerstman is een vrolijke en ontroerende kerstvoorstelling, geĂŻnspireerd op de kinderboeken van Anu Strohner. 24, 26 en 27 december, De Doelen Rotterdam

A Christmas Night Out â&#x20AC;&#x201C; Black Tie Voor het vierde jaar op rij maakt Nederland zich klaar om op 24 december het kerstgala van het jaar mee te maken! Kwalitatief, hoogstaand en een unieke muzikale beleving in de Cruise Terminal waarmee je Kerst in stijl begint. De dresscode spreekt voor zich: Black Tie met inspiratie van â&#x20AC;&#x2DC;Times are chanching, Fashion is foreverâ&#x20AC;&#x2122;. Heren worden verwacht in smoking en dames in een creatieve eveningdress. Dress to impress! Lineup: Gregor Salto B2B Genairo Nvilla, Leroy Styles & MC Gee, Micheal Mendoza B2B Stefan Vilijn, Skitzofrenix B2B Timotheus, Undercontrol B2B Rancido, Alex Meza B2B Simon Kidzoo. www.blacktie-event.nl.

New Years Eve

Dit jaar biedt Cascade weer een bomvol, gevarieerd SURJUDPPD YRRU GH WKHDWHU HQ ÂżOPOLHIKHEEHUV LQ Hendrik-Ido-Ambacht en omgeving. Ook in de koude wintermaanden kun je je bij Cascade opwarmen met heel veel leuke activiteiten. Reserveer kaarten online YLDZZZVWLFKWLQJFDVFDGHQORIYLD VR 8 JAN â&#x20AC;&#x201C; 20.15 UUR - CABARET

Ellen Dikker met â&#x20AC;&#x2DC;Groene Vingersâ&#x20AC;&#x2122; ZA 9 JAN â&#x20AC;&#x201C; 20.15 UUR - THEATERCONCERT

Orgel Vreten & Het Zuidelijk Toneel met â&#x20AC;&#x2DC;En de anderâ&#x20AC;&#x2122; VR 15 JAN â&#x20AC;&#x201C; 20.15 UUR - CABARET

Johan Goossens met â&#x20AC;&#x2DC;Daglichtâ&#x20AC;&#x2122; ZA 16 JAN â&#x20AC;&#x201C; 20.15 UUR - TRY-OUT / KLUCHT

Comedie Compagnie met â&#x20AC;&#x2DC;Prettig Gestoordâ&#x20AC;&#x2122;

ZA 17 JAN â&#x20AC;&#x201C; 15.00 UUR - 3+ / FAMILIEVOORSTELLING

De Toren van Geluid met â&#x20AC;&#x2DC;Pim & Pomâ&#x20AC;&#x2122; VR 22 JAN â&#x20AC;&#x201C; 20.15 UUR - CABARET

Vincent Bijlo met â&#x20AC;&#x2DC;Het nieuwe nuâ&#x20AC;&#x2122; VR 5 FEB â&#x20AC;&#x201C; 20.15 UUR - THEATERCONCERT

Wat zijn jouw plannen met Oud & Nieuw? Gezellig met vrienden de kroeg in, thuis in goed gezelschap de champagne ontkurken of pak je het groots aan met een vet feestje? Van een familiearrangement in De Efteling tot de vuurwerkshow op de Erasmusbrug en alle feesten die daartussen losbarsten, een ding is zeker: jouw NYE wordt â&#x20AC;&#x2DC;one to rememberâ&#x20AC;&#x2122;. Kijk voor alle feesten op www.djguide.nl.

Gare du Nord met â&#x20AC;&#x2DC;Strongerâ&#x20AC;&#x2122; ZO 7 FEB â&#x20AC;&#x201C; 15.00 UUR - 4+ / TRY-OUT / FAMILIEVOORSTELLING

VE Theaterproducties met â&#x20AC;&#x2DC;De Boze Heks en de Zandtekenaarâ&#x20AC;&#x2122; VR 12 FEB â&#x20AC;&#x201C; 20.15 UUR - CABARET

Eva Crutzen met â&#x20AC;&#x2DC;Spiritusâ&#x20AC;&#x2122; VR 19 FEB â&#x20AC;&#x201C; 20.15 UUR - CABARET

Oeloek met â&#x20AC;&#x2DC;OpSmĂźckâ&#x20AC;&#x2122;

Agda 11 t/m 13 december 12 december 17 december 18 december 19 december

19, 20 december 21 december 19-28 december 24 december 24, 26, 27 december 31 december 27 januari - 5 februari 5 februari 6 februari 13 februari

ZA 20 FEB â&#x20AC;&#x201C; 20.15 UUR - THEATERCONCERT

Danny Vera met â&#x20AC;&#x2DC;The New Black and Whiteâ&#x20AC;&#x2122;

Kerstmarkt Dordrecht Now&Wow Fest Vii, Maassilo Rotterdam Kerst in de Laurenskerk, Rotterdam Friday Night Live, CafĂŠ Veerplein Zwijndrecht Winter Wonder Schoof Paul Elstak, Dolhuis Dordrecht 80â&#x20AC;&#x2122;s Classics, Poppodium Bibelot Dordrecht Hitz voor Kidz Ahoy Rotterdam Geert Bierling â&#x20AC;&#x201C; Charles Dickens Kerstprogramma, De Doelen Rotterdam How To Throw A Christmas Party, Lantarenvenster Rotterdam Christmas withâ&#x20AC;Ś Nick & Simon, Ahoy Rotterdam Kerstmarkt winkelcentrum Kort Ambacht Kerstcircus Ahoy Rotterdam Black Tie, Cruise Terminal Rotterdam De Kleine Kerstman (5+), De Doelen Rotterdam METZ NYE Cruise, Le Formidable, Rotterdam Tiktak NYE, Maassilo Rotterdam Internationaal Film Festival Rotterdam Kunstblock Witte de Withkwartier, Rotterdam 90â&#x20AC;&#x2122;s NOW Poppodium Bibelot Dordrecht 70â&#x20AC;&#x2122;s, 80â&#x20AC;&#x2122;s, 90â&#x20AC;&#x2122;s, 00â&#x20AC;&#x2122; NOW Party B-Red, Cascade H.I.Ambacht

BrAM | 57

ZA 27 FEB â&#x20AC;&#x201C; 20.15 UUR - CABARET

Emilio Guzman met â&#x20AC;&#x2DC;Alle mensen verzamelen!â&#x20AC;&#x2122; Meer informatie en mogelijkheid tot reserveren vind je op www.stichting-cascade.nl Filmavonden: 23 december, 20 januari en 24 februari. Check www.stichtingcascade.nl voor alle actuele informatie rondom de ďŹ lmavonden en overige activiteiten. Stichting Cascade Hoge Kade 50 3341 BE Hendrik-Ido-Ambacht 078-6819230 info@stichting-cascade.nl www.stichting-cascade.nl Cultureel Centrum Cascade @Cascadetheater


    

Algemene tandheelkunde Mondhygiëne & preventie Esthetische tandheelkunde Restauratieve tandheelkunde Slaap, apneu en snurkproblematiek Behandeling kaakgewrichtsklachten Prothese Onzichtbare beugel (Air Align)

Dam 55 - 2952 AB ALBLASSERDAM - T. 078-691 66 15 - INFO@TANDARTSDEDAM.NL - WWW.TANDARTSDEDAM.NL

NIEUW METALLIC MUURVERF for a shiny christmas!

Voor complete begeleiding van uw scheiding. “Het is mijn missie om ook bij een lastige, complexe scheiding de zaak zo snel en goed mogelijk af te wikkelen.” Weten wat ik voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Wampie van Arkel.

Logerij u Spuiterij u Woondecoratie u Interieuradvies u Krijtverf u Kalkverf u Meubelbeslag u Webshop

De Veldoven 4a 3342 GR Hendrik-Ido-Ambacht Telefoon: 078 - 620 87 34 www.vanarkelfamilierecht.nl

Mauritsweg 6 2988 AK Ridderkerk-Rijsoord 0180-417241

SPRADO.NL KALKVERFKRIJTVERF.NL BrAM | 58


C O L U M N

Feest & Familie Zijn de feestdagen altijd een feest? Wie heeft er stress in de aanloop er naar toe?

Bij ons is kerstavond altijd een gezamenlijk feest. Dan zijn alle (stief/schoon)kinderen bij ons. De kinderen zijn op de andere dagen van harte welkom, maar zijn vrij om andere plannen te maken. Dat houdt het voor iedereen relaxed en duidelijk.

De feestdagen komen er weer aan, meestal een gezellige en leuke tijd. Soms geeft het ook een beetje stress, vooral als je veel eters en een groot menu hebt. Het kan ook zijn dat de feestdagen andere stress geven. Met name als je gescheiden bent en/of een samengesteld gezin hebt. Zie maar eens een werkbaar schema te maken met alle betrokken partijen. Hoe krijg je dan de feestdagen prettig voor iedereen? Naast alle emoties bij een scheiding krijg je ook te maken met praktische zaken, zoals het goed en werkbaar verdelen van de feestdagen. Het kan een hele puzzel zijn om dat in het zorgschema voor elkaar te krijgen, zeker als er ook nog nieuwe partners zijn met kinderen en een ex-partner.

Voor uitwonende kinderen is er ook een alternatief. Regel zelf een kerstborrel waar alle ouders, stief- en schoonouders welkom zijn. Dat kan voor sommigen een pittige oefening zijn om de kerstgedachte in praktijk te brengen. En dat geeft tijd voor je eigen feestje en/of vrienden op de andere dagen. Wampie van Arkel

www.vafam.nl Wampie van Arkel heeft in Hendrik Ido Ambacht een praktijk als gespecialiseerd familierecht advocaat en mediator. Zij doet met name mediations en overlegscheidingen. Veel van haar cliënten zijn ondernemers en zelfstandigen. Kinderen krijgen ook een stem bij haar. Zij won in 2013 de VOPD vanwege haar manier van werken die oplossingsgericht is en vernieuwend voor de advocatuur.

Waar moet je met name op letten? • • • •

Een gelijkwaardige verdeling is het uitganspunt. De wensen van de kinderen, ouders, eventueel grootouders en andere familieleden. Werkroosters van de ouders en soms van de kinderen. Zorgschema’s van eventuele nieuwe partners en hun kinderen en mensen waarmee je bijvoorbeeld Kerst wilt vieren.

Soms is het geen feestje om deze taak uit te werken en de moed zakt menigeen in de schoenen. Bij de wat oudere kinderen met een vaste partner is er het bezoek aan de ouders van de een en de ander. Als die allebei gescheiden zijn, heb je al snel kans dat er vier bezoeken te maken zijn tijdens de twee kerstdagen. Ik heb met ze te doen… Er is gelukkig ook nog een kerstavond! Het is dus handig om je behoeften en wensen concreet vast te stellen en op tijd in overleg te treden met iedereen waarmee je het wilt vieren. Als het lastig te regelen is, kun je werken met vaste dagen.

Bij ons is kerstavond altijd een gezamenlijk feest BrAM | 59


Lega Products: kwaliteit is onze kracht! Wie ooit wel eens een winkel voor woninginrichting is binnengestapt, kent vast de naam Lega Products. Minder bekend is dat de producent van dit mooie merk al ruim dertig jaar in Zwijndrecht is gevestigd. Vanaf deze locatie worden dealers door het hele land voorzien van

een breed assortiment producten op het gebied van raamdecoratie en binnenzonwering.

Heleen Versprille | Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s: Romy van den Boogaart

100% NL Lega Products is gespecialiseerd in de fabricage van alle soorten rolgordijnen, jaloezieĂŤn (zowel in hout als aluminium), lamelgordijnen, paneelgordijnen, vouwgordijnen en horren. Waar veel andere bedrijven ervoor kozen om de productie uit te besteden in het buitenland, heeft Lega Products besloten om zelf te blijven fabriceren. ,,Onze producten zijn honderd procent Nederlands. We vinden het belangrijk om hoogwaardige kwaliteit te bieden en snelle levering aan onze klanten te garanderen. Dat is ook de reden dat we het transport niet uitbesteden, maar zelf bezorgen met eigen vervoer. Hierdoor zijn we er zeker van dat de bestellingen schadevrij en op tijd op het juiste adres geleverd worden. Omdat we het hele proces, van productie tot levering, in ei-

BrAM | 60


JHQ KDQG KHEEHQ ]LMQ ZH KHHO Ã&#x20AC;H[LEHO HQ NXQQHQ ZH RQ]H GHDOHUV YHHO VHUYLFH ELHGHQ´ YHUWHOW GLUHFWHXU +DUULH .ORRVWHUPDQ 7LMGHQVHHQURQGOHLGLQJGRRUGHVKRZURRPHQSURGXFWLHUXLPWHQ YDQ KHW EHGULMI GHPRQVWUHHUW +DUULH HQWKRXVLDVW HHQ QLHXZ HQ LQQRYDWLHI SURGXFW LQ KHW DVVRUWLPHQW 3HUIHFW)LW LV LGHDDO YRRU NR]LMQHQGLHMHQLHWZLOWEHVFKDGLJHQGRRUERUHQRIVFKURHYHQ*HVFKLNWYRRUUROJRUGLMQHQMDORH]LHsQHQSOLVVpV+HWV\VWHHPSDVW RSHONUDDPHHQNZHVWLHYDQFOLSVSODDWVHQHQKHWSUR¿HOVLPSHO YDVWNOLNNHQ´

Service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´

Familiebedrijf 9DQ RULJLQH LV /HJD 3URGXFWV HHQ HFKW =ZLMQGUHFKWV IDPLOLHEHGULMI :H ]LMQ EHJRQQHQ PHW GULH PDQ HQ LQPLGGHOV KHEEHQ ZH PHGHZHUNHUV -H NXQW GXV ZHO VSUHNHQ YDQ HHQ XLW GH KDQG JHORSHQ KREE\´ ODFKW +DUULH 'H VIHHU RQGHUOLQJ LV KHHO JRHG ZH KHEEHQ KLHU HHQ ¿MQH FOXE PHQVHQ (U LV GDQ RRN ZHLQLJ YHUORRS RQGHU GH PHGHZHUNHUV 'DW JHOGW JHOXNNLJ RRN YRRU RQV NODQWHQEHVWDQG ZH KHEEHQ YHHO NODQWHQ GLH /HJD 3URGXFWV DO YDQDI GH EHJLQMDUHQ WURXZ ]LMQ HQ HU ]LW QRJ VWHHGV HHQ VWLMJHQGH OLMQ LQ GH JURHL YDQ RQV EHGULMI´ <RXUL .ORRVWHUPDQ GH ]RRQ YDQ +DUULH ZHUNWH YRRUKHHQ DOV WHFKQHXW LQ GH VFKHHSYDDUW PDDU EHVORRW KHW URHU RP WH JRRLHQ HQ NRRV YRRU HHQ EDDQ ELM

/HJD 3URGXFWV +DUULH +HW LV JRHG RP HHQ QLHXZH JHQHUDWLH LQ KHW EHGULMI WH KHEEHQ MRQJHUHQ KHEEHQ IULVVH LGHHsQ HQ YDDN RRN HHQ DQGHUH NLMN RS ]DNHQ +HW LV OHXN RP VDPHQ PHW KHP WH ZHUNHQ KLM LV KHHO JHGUHYHQ HQ ZLO JUDDJ OHUHQ (QGRRU]LMQNRPVWLVKHWYRRUWEHVWDDQDOVIDPLOLHEHGULMIYHU]HNHUG GDW ELHGW YHHO QLHXZH SHUVSHFWLHYHQ YRRU GH WRHNRPVW´ www.lega-products.nl

BrAM | 61

We zijn begonnen met drie man en inmiddels hebben we 22 medewerkers


*HQLHWGXEEHO *5$7,6 1$9,*$7,( WZY

ρ

 ,158,/ &$6+ LQKHW KDQGMH

'H+\XQGDLL&RPIRUWLQFOQDYLJDWLH PHW$//(6,1DERQQHPHQWYDQDIρSP

ρSHUPDDQG

(ULVDOHHQ+\XQGDLLYDQDI

+<81'$,5,''(5.(5.%9 =DGHOPDNHUVWUDDW5LGGHUNHUNWHO 2QWGHNPHHURSULGGHUNHUNK\XQGDLQO *HFRPELQHHUGEUDQGVWRIYHUEUXLN ONP NPO &2HPLVVLH JNP 8LWVWRRWLVDIKDQNHOLMNYDQJHEUXLN8LWVWRRWHQEUDQGVWRI YHUEUXLNJHJHYHQV]LMQJHEDVHHUGRSWHVWVGLH]LMQXLWJHYRHUGYROJHQV(XURSHVH9HURUGHQLQJ((* ACTIE GELDIG MET DATUM KOOPOVEREENKOMST VANAF 15-8-2015 MET EEN UITERSTE KENTEKENREGISTRATIEDATUM VAN 31-12-2015. GENOEMDE VANAFPRIJS VAN HET MODEL IS INCL. BTW&BPM EN EXCL. KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, METALLIC LAK, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE. WEERGEGEVEN MAANDBEDRAG IS EEN VANAFPRIJS, BEREKEND OP BASIS VAN EEN LOOPTIJD VAN 48 MAANDEN, 10.000 KM PER JAAR EN EEN AANBETALING VAN €2.000,- (INCL. 21% BTW). MAANDPRIJS IS INCL. 21% BTW EN INCL. KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, VERVANGEND VERVOER BIJ PECH OF SCHADE, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE, EXCL. METALLIC LAK EN VOLGENS OPGAAF VAN HYUNDAI-ALLES-IN-1. PRIJSWIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN. MAANDPRIJS GEBASEERD OP 4 SCHADEVRIJE JAREN. BIJ MINDER DAN 4 SCHADEVRIJE JAREN VOLGT EEN MAANDELIJKSE OPSLAG OP HET MAANDTERMIJN. ZIE VOOR KOSTEN EN VOORWAARDEN WWW.HYUNDAI.NL. AFGEBEELD MODEL KAN AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. *ACTIE GELDT NIET VOOR DE ANDERE HYUNDAI i10 MODELLEN.

INTRODUCTIE WEEKEND =$7(5'$*'(&(0%(5Ǖ9$18857ǖ0885 =21'$*'(&(0%(5Ǖ9$18857ǖ0885 /(;865277(5'$0%9Ǖ72(3$'Ǖ1-5277(5'$0Ǖ,1)2Ǘ/(;86Ǖ5277(5'$01/Ǖ:::/(;86Ǖ5277(5'$01/ BrAM | 62


Comfortabel op weg naar de Alpen met wintersportservice Van Gent Autoverhuur De populaire negenpersoons bus die zeer comfortabel rijdt in de bergen.

Ha, winter is coming! Zo veel om je op te verheugen: gezellige, lange avonden thuis, heerlijke winterkost, de feestdagen en vooral: wintersport! De mooiste tijd van het jaar, met maar ĂŠĂŠn steevast terugkerend hoofdbreken: hoe komen

we in de Alpen? De wintersportservice van Van Gent Autoverhuur bezorgt skiĂŤrs en boarders een comfortabele heen- en terugreis. Een prettige â&#x20AC;&#x2DC;overtochtâ&#x20AC;&#x2122; naar de bestemming is een goed begin van de wintersport. Geprop op de achterbank en gehannes met de bagage; het lijdt alleen maar tot chagrijn. En chagrijn en wintersport horen niet samen te gaan. Het team van Van Gent Autoverhuur weet er alles van. Velen maken inmiddels gebruik van de wintersportservice van het bedrijf. ,,De eersten zijn in oktober al geweest hoorâ&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122;, klinkt het met een lach. ,,Die waren er vroeg bij. Wij hadden de zomer nog in ons bol.â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; Dat was inderdaad vroeg, maar de wintersportkriebels komen nu steeds sterker op. Tijd om de voorbereidingen op een goede reis te treffen.

gezinsautootje net niet ruim genoeg om voldoende bepakt naar de bergen te rijden? Voor alle situaties heeft Van Gent Autoverhuur een passende oplossing. Van een Volkswagen Polo Diesel tot een ruime Touran of Sharan, van een nog grotere dubbele cabine tot aan een negenpersoonsbus van Volkswagen. ,,Zoâ&#x20AC;&#x2122;n VW-bus is de grootste die je met een gewoon rijbewijs mag besturenâ&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122;, weten de medewerkers van Van Gent. ,,Ze zijn erg in trek. Die hebben we de hele winter rondrijden. Ze rijden geweldig, zeker in de bergen. Omdat ze zwaarder zijn dan een normale personenauto rijd je soepeler naar boven.â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122;

Ingetrokken knieĂŤn

Alles verzorgd

Neemt een van de kinderen een vriendje of vriendinnetje mee? Een beetje krap zitten op de achterbank is voor een uurtje niet erg, maar de reis naar Oostenrijk of Frankrijk is met ingetrokken knieĂŤn wel erg lang. Ga je met een grote vriendengroep op winterVSRUW"-HNXQWPHWQHJHQPDQLQGULHDXWRÂśVJDDQPDDULVHHQĂ&#x20AC;LQke bus niet comfortabeler, voordeliger ĂŠn gezelliger? Of is je eigen

Alle randzaken worden door Van Gent Autoverhuur verzorgd. De winterbanden zitten om de wielen. Altijd splinternieuw, want de banden die in de bergen zijn gebruikt worden daarna onder de autoâ&#x20AC;&#x2122;s in Nederland gezet. De huurautoâ&#x20AC;&#x2122;s hebben een wintercheck gehad, sneeuwkettingen liggen aan boord en het is mogelijk om er een skibox bij te huren. De auto is all-risk verzekerd, de inzittenden zijn verzekerd en voor onverhoopte pechgevallen kan de ANWB worden ingeschakeld, inclusief vervangend vervoer. Instappen en rijden maar: alleen tanken moet je nog zelf doen. Van Gent Autoverhuur is de grootste regionale verhuurder van autoâ&#x20AC;&#x2122;s met een wagenpark van ruim 220 voertuigen. Inzetbaar voor verhuizingen of festivalbezoek bijvoorbeeld. En voor wie geen eigen auto heeft: een auto huren is vanaf twee personen vaak voordeliger GDQKHWRSHQEDDUYHUYRHU'HKXXUSULM]HQ]LMQĂ&#x20AC;H[LEHOYDQHHQXXU tot een dag, maar ook short lease is mogelijk voor onbeperkte tijd. Van Gent Autoverhuur is gevestigd aan de H.A. Lorentzstraat 6 in Zwijndrecht. Informatie over de all-in tarieven, dus zonder latere verrassingen, is verkrijgbaar via www.vangentautoverhuur.nl, info@vangentautoverhuur.nl of 078-6191724.

V.l.n.r.: Arie-Jaap van Gent, Gerben van Houwelingen en Peter Schenkel.

BrAM | 63


Goed en gezond slapen Slaaptest + Lattenbodem of Boxspring + Stijl Matras & Kussen

¦ Gratis slaaptest, ook ‘s avonds ¦ Gratis bezorging en montage ¦ Check-up service aan huis ¦ 90 dagen slaapgarantie ¦ Laagste prijsgarantie ¦ Slaapadvies op maat

)IRQEEPFMRRIRFMN1SVKERE ^EKLIXIVZIIPFIPSZIRHYMX ZEOOYRHMKTIVWSRIIPIRRMIXW HERO[EPMXIMXWTVSHYGXIR2EHI WPEETXIWXFIKVIITMOTEW[EEV LIXPMGLEEQZERHVSS QX(EXIIR WPEETW]WXIIQ^SZIIPIJJIGXOER LIFFIRLEHMORSSMXZIV[EGLX 1ERSRHI0ERKI

Ledikant Leopold vanaf 1159,-

nl

Hendrik Ido Ambacht Veersedijk 89

078 68 13 447 www.morgana.nl/hiambacht

womensclothing

Winkelcentrum Walburg • Hof van Holland 66 - 68 • 3332 EH Zwijndrecht T

078 - 619 77 29 • www.simplythebest-womensclothing.nl Volg ons via facebook.com/simplythebestmode T 06 - 469 137 61 • WWW.simplyforbabies.nl Volg ons via facebook.com/simplyforbabies

BrAM | 64


Minder kerststress met Hoogvliet Versmarkt Een momentje voor jezelf pakken… in de drukke feestmaand december schiet dat er wel eens bij in. Het is een heerlijke tijd vol festiviteiten, kostbare familiemomenten en vooral lekker eten, maar er is altijd zo veel te doen. Een kerstmenu maken,

recepten zoeken, uitnodigingen regelen, boodschappen doen… Wat een tijd en energie gaat erin zitten.

Hoogvliet Versmarkt kan heel wat kerststress verlichten. In het Hoogvliet kerstmagazine biedt de Versmarkt bijvoorbeeld volop inspiratie voor het kerstmenu. Het magazine staat barstensvol speciale, extra feestelijke producten van het eigen merk Bijzonder Lekker. Van luxe notenstol voor bij het kerstontbijt tot handige kant-enklare ovenschotels waarmee je kerstdiner altijd een succes is. Er staan recepten in die eenvoudig te maken zijn, maar waarmee jij je gasten ongetwijfeld verrast! Nog geen idee hoe de kersttafel zal worden aangekleed? Ook op dat terrein biedt Hoogvliet Versmarkt de helpende hand met sfeervolle foto’s van gezellige familietafels en tips om de tafel nóg meer cachet te geven. En dan de boodschappen. Hoogvliet Versmarkt biedt een ruim assortiment verse kwaliteitsproducten waarin je het ambacht en de liefde van de makers proeft. Zeker weten dat je met deze (kerst)producten op tafel de show steelt. En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met de vers gegrilde specialiteiten, de luxe verse vleeswaren die ter plekke worden gesneden en een enorm aanbod aan verse maaltijden uit de keuken van Hoogvliet Versmarkt kun je alle kanten op. Neem bijvoorbeeld eens de snackpan vol borrelhapjes. Om teleurstelling te voorkomen: bestel deze van tevoren. Thuis hoef je de pan alleen nog aan te zetten op de voorgeschreven stand. Na een half uur staat er een tafel vol heerlijke warme snacks. De pan, die in bruikleen wordt meegegeven, is er in twee formaten: met 60 of 90 hapjes. En om het nog gemakkelijker te maken: bestel de boodschappen bij Hoogvliet Versmarkt gewoon online via www.hoogvliet.com. Op het door jou gewenste moment staan ze klaar bij het afhaalpunt in Hoogvliet Versmarkt. Hoef je niet meer de winkel door, maar rechtstreeks naar het afhaalpunt. Boodschappen afrekenen, inladen en op naar huis. Op deze manier kun je de kerstdagen wel heel ontspannen tegemoet gaan. Het Hoogvliet kerstmagazine wordt huis-aan-huis verspreid in Hendrik-Ido-Ambacht en directe omgeving, maar als je het niet in de brievenbus hebt gekregen, ligt het vanaf maandag 7 december gratis bij Hoogvliet Versmarkt.

BrAM | 65


KEUKEN- EN BAD-LINE

Life and cooking Heike Elbert

Meteen bij binnenkomst bij Keuken- en Bad-line voel je dat je hier als klant in de watten wordt gelegd. Een vriendelijke ontvangst, uitgebreide uitleg en een verkoopadviseur die je van A tot Z begeleidt.

Én genoeg te zien om ideeën op te doen of een blik te werpen op de laatste nieuwe gadgets. Wat dacht je van een zelfreinigende oven door een zogeheten ‘pyrolyse systeem’, een vaatwasser voor 17 couvert met verlichting en een minimaal energieverbruik, de bekende Quooker kraan

met kokend water op ieder moment van GH GDJ RI ÀH[]RQHV RS MH NRRNSODDW GLH uitsluitend de oppervlakte van de pan verwarmen. Het is er allemaal en je kijkt je ogen uit. Edwin Ameling vertelt over wat we nu zien qua trends: ,,Veel zandkleur, hout en vijftig tinten wit, zoals sneeuwwit of offwhite. Strakke fronten met een kleine neiging naar klassiek en de stijl van de bekende Nederlandse interieurontwerper Piet Boon is erg populair. Greeploze kasten met een ‘push to open’ systeem en werkbladen variërend van 2 tot 10 centimeter dikte.” Om het plaatje compleet te maken, richten we ons ook even op de badkamers. ,,Veel betonlook, zwarte antraciet kleuren en zelfs de marmerlook komt weer terug.” Tijdens een rondje showroom vertelt Edwin uitvoerig over hun specialiteit op de 1e verdieping op het gebied van inbouwen aan boord van binnenvaartschepen. Bij Keuken- en Bad-line staan ze bekend om hun ‘ontzorgingsconcept’, waarbij ze complete verbouwingen op zich nemen. Fijn, safe en super snel in de ‘line’ der verwachting...

KEUKEN-LINE

BEUMER

BAD-LINE

WONINGINRICHTING

2 VERDIEPINGEN! KEUKEN-LINE mag zich in Nederland specialist noemen wat betreft het plaatsen van keukens op schepen. Door de gunstige ligging aan het snijpunt van de drie grote rivieren en de jarenlange ervaring wisten al vele schippers de “weg” naar Zwijndrecht te vinden.

Strak, eigenwijs en op comfort hoogte! De verschillende lak kleuren geven het ledikant elke keer weer een andere uitstraling waardoor dit ledikant past in ieder interieur. Ook de matrassen en bedbodems kunnen in diverse uitvoeringen. BEUMER woninginrichting Rotterdamseweg 85 3332 AD Zwijndrecht telnr.: 078 620 95 50 • info@beumer-woninginrichting.nl www.beumer-woninginrichting.nl volg ons ook op sociale media

+

Bad-Line is de badkamer speciaalzaak gelegen in Zwijndrecht. Door de inbreng van een ervaren sanitair verkoper en de back-office van Belmar Keukens en Badkamers beschikken wij over de juiste ervaring om uw droombadkamer te realiseren Keuken-line & Bad-line | Hoveniersplein 2 | 3331 GJ - Zwijndrecht | info@keuken-line.nl www.keukenline.nl | Tel. 078 6192955 | info@bad-line.nl | www.badline.nl

BrAM | 66


9KLYGTMGPOGV GP\QPFGTCHURTCCM

1WFGNCPF+8*<YKLPFTGEJV 6'KPHQ"ƃQYJCKTFGUKIPGTUPN

Spiksplinternieuw! FLOWhairdesigners, gevestigd in winkelcentrum Oudeland, is open! En hiermee is Zwijndrecht een gloednieuwe, vrouwelijke en stoere kapsalon met een waanzinnig interieur rijker. Heike Elbert

Bij binnenkomVt stuit je op Pythonbekleding met stoere greywash meubels en een krachtige huisstijl in chique zwart met goud. Bij FLOW gaan de ervaren kapsters dieper in op styling en ontvang je een persoonsgebonden advies over jouw coupe. Bovendien werkt de salon met het exclusieve merk Sebastian, dat niet alleen heerlijk ruikt, maar ook een weldaad is voor je haar. Eigenaresse Petra Schippers knipt elk kapsel anders door naar de vorm, de huid en de uitstraling van een gezicht te kijken: ,,Een goed kapsel is een aaneenschakeling van veel factoren. Het valt mensen op dat ik anders knip en dat bevalt gelukkig goed. Ik ben sinds september open en heb nu al een vast klantenbestand opgebouwd. Met vijfendertig jaar ervaring in het kappersvak ben ik in het

BrAM | 67

diepe gesprongen en heb mijn eigen zaak geopend.” Petra pakt het professioneel aan. Haar deskundigheid houdt zij op peil door trainingen en cursussen, waardoor ze alles weet van verzorging, stylingproducten en de ¿nishing van nu. ,,Ik ben zo getraind om juist het niet alledaagse kapsel te creëren en combineer dat met de trend van nu, waarbij het haar zo natuurlijk mogelijk valt. Geen sterke ¿xaties, maar juist soepel vallende kapsels.” Het enthousiasme van Petra wordt overgenomen door haar team, hier voel je je als klant heerlijk op je gemak. Oja, in aanloop naar Kerst ligt er een leuk cadeautje voor je klaar onder de waanzinnig mooie kerstboom! Dus stem je coupe af op de ‘most wonderful time of the year’ met een bezoekje aan Flow Hairdesigners.


Klap van de molen Heike Elbert

Bakkerij Van der Waal is een ambachtelijke brood- en banketbakkerij uit Ridderkerk. Vorig jaar deden zij voor het eerst mee aan de AD Oliebollentest en eindigden toen als negende. ,,De rijen stonden tot buiten onze winkels. En na levering kon ik meteen weer terug om oliebollen aan te vullen. Super leuk om mee te maken,” vertelt eigenaar Jeroen, vierde generatie Van der Waal, die nog iedere dag zelf bakt. ,,Je doet er een hoop aan om een product goed te krijgen en dan is dit een stempel op je werk.” Van boterletter tot oliebol, van ‘Klap van de Molen’-koek tot de bekende ‘Waaltjesbroden’. Deze bakker werkt met Zeeuws graan zodat de producten vooral lekker Hollands blijven. ,,In Rijsoord staat de molen ‘De Kersenboom’ die onder an-

dere voor ons maalt. Alle producten worden dagvers gemaakt waardoor we snel kunnen leveren.” Ideaal voor je dagelijkse boodschappen of voor die van de feestdagen. Met vijf winkels in Ridderkerk, Ambacht en Alblasserdam is er altijd wel een Van der Waal bakker bij jou in de buurt. Het familiebedrijf bestaat 1 januari al 106 jaar en Jeroen doet er alles aan om zijn bedrijf up-to-date te houden. Zo staat Van der

Waal onder meer bekend om de leuke en originele campagnes die zij voeren en zijn bijna alle producten e-nummer- en melkvrij. Lekker gezond dus. Weet je gelijk waar je moet zijn voor je goede en gezonde voornemens. Doe mee aan de ‘Facekoek’ actie op Facebook en maak kans op een taart van Bakkerij van der Waal!

Doe de Bierproef met Hét alternatief voor de golfclinic of wijnproeverij! Hét idee om uw relaties, klanten of vrienden te verwennen! Voor groepen van minimaal 15 personen organiseert bierkenner Fedor Vogel, uitgever en hoofdredacteur van het magazine Bier!, inspirerende bierproeverijen. Er worden zeven verschillende bierstijlen geproefd met deskundige uitleg en commentaar. Daarnaast

vertelt Fedor Vogel anekdotes en interessante verhalen over de brouwerijen achter de mooie bieren. Duur: 1,5 tot 2 uur (ideaal als afsluiter van een vergadersessie of teamdag met uw personeel, leuk als evenement voor uw trouwe klanten, onvergetelijk als start van een vrijgezellenfeest, etc.) Prijs: € 22,50 per persoon (incl. btw) Dit is inclusief: de te proeven bieren in proefglazen, gratis bieretikettenposter (ter waarde van € 9,95) en een gratis magazine Bier! (ter waarde van € 5,95). Voor boekingen: stuur een e-mail naar info@biermagazine.nl of bel op werkdagen naar Bier! magazine (Birdy Publishing in Zwijndrecht) 078 – 610 55 10. Maatwerk of speciale thema’s op afspraak mogelijk.

BrAM | 68

Word ook abonnee van Bier! voor slechts € 23,50 per jaar Het smaakmakende glossy full colour 84 pagina’s dikke magazine over speciaalbier verschijnt 4x per jaar. Ga naar www.biermagazine.nl en klik op abonneren.


Kerstshoppen Reeweg

Met het uitgebreide de kerstassortiment e van Albert Heijn, de prachtigste h wijnen en chamt rijij en e W el L Le eo Verhagen en sfeervolle kerstdecoraties en boepagnes van Slijterij Wijnhandel Leo e met Liefde fde sh ho op je bij de Reeweg in H.I.Ambacht al je inkopen ketten van Bloemen shop a lekker kunt ontspannen spa a voor de feestdagen. Zodat je daarna bij Rombout Kappers.

Salute! Ben je ook zo benieuwd welke wijnen of dranken perfect aansluiten op jouw voorgenomen kerst- of feestmenu? Stap dan eens binnen bij Slijterij en Wijnhandel Leo Verhagen. Hier krijg je gegarandeerd een goed advies over wijn- en spijscombinaties. Leo Verhagen Slijterij bestaat al 45 jaar als onafhankelijk familiebedrijf en biedt een gigantisch aanbod wijnen uit alle wijnproducerende landen. Met bijna elke week nieuwe producten, bijvoorbeeld een Melon- of een

Excellent proeven In deze gezellige AH-buurtwinkel kun je voor je hele weekboodschappen terecht met van acht tot acht gegarandeerd vers brood. Laat je verrassen door het ruime assortiment feesttoppers voor Kerst en O&N. Excellente waren in heerlijke smaken die je zo kunt bereiden (terwijl het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan). Vlees en vis met feestelijke sauzen en bijgerechten, gemakspakketten met kruiden, saus en bereidingswijze.

Trendy hair

Team Hendrik Ido Ambacht

Het leuke team van Rombout Kappers heet je van harte welkom in de gezellige kapsalon aan de Reeweg in H.I.Ambacht. Maak bij deze toegankelijke kapsalon met Redken en L’Oreal gerust een afspraak voor het hele gezin of lekker voor jezelf alleen. Telefonisch of via de website, of check het stoplicht voor de deur die de beschikbaarheid aangeeft. Helemaal top is dat je hier ook voor een schoonheidsbehandeling terecht kunt. Een verwenmoment met behandelingen voor

Puur natuur Als jongste ondernemer van de winkelstraat Reeweg runt de twintigjarige Mandie Boom vol passie en liefde haar eigen zaak ‘Bloemen met liefde’. Sinds augustus 2015 heeft ze deze winkel overgenomen en het concept naar eigen hand gezet. ,,Best spannend,” zegt ze, maar ze doet het bijzonder goed en dat wordt haar dan ook van harte gegund. Bij deze leuke, energieke bloemist koop je bloemen per stuk en boeketten waarvan geen een hetzelfde is. Naar eigen smaak samen stellen

BrAM | 69

Limonsecco; lekker origineel voor de feestdagen. Aansluitend op de trend van nu vind je een groot aanbod gins met verschillende bijbehorende soorten tonic. Oja, als je hier binnenstapt, vergeet dan niet om meteen je zakelijke of particuliere kerstpakketten te shoppen. Die vallen altijd in de smaak!

Overheerlijk en gezellig, want in plaats van de hele tijd in de keuken door te brengen, borrel je gezellig mee met vrienden en familie. Vergeet ook de feestelijke afmakers voor een mooi gedekte tafel niet en kom vooral naar de proeverijen voor Kerst om je boodschappenlijstje vast samen te stellen. Parkeren is gratis, op kerstavond tot 19.00 uur geopend.

huidontspanning (Janssen, Cosmetics) of -verbetering (Lookx skincare). Heerlijk toch, zo’n ‘Break A Moment’? Ben je meteen klaar voor kerst en oud & nieuw! En als je er toch bent... Pak dan ook meteen het product van de maand even mee. In december is dat een Redken haarlak in sterkte naar keuze voor slechts EUR 14,95. Na een bezoek aan Rombout zit je er weer helemaal netjes bij tijdens de feestdagen!

NDQRRNHQGH¿QLVKLQJLVQHWHYHQDQGHUV Lekker fris, door het gebruik van veel natuurlijke materialen. Dit past helemaal bij de tijd van nu en komt ook terug in de mooiste kerststukken. ,,Mensen zijn uniek en mijn boeketten ook,” vertelt Mandie. Bestellingen kunnen online of via de winkel worden geplaatst en bezorgd! Makkelijk en snel, ideaal voor de feestdagen.


Van Pelt Kappers O Salon Perengaarde 111 (winkelcentrum Hoog Ambacht) Hendrik-Ido-Ambacht O www.vanpeltkappers.nl

Aandacht, enthousiasme en vakkundigheid; Uw haar tot in de puntjes verzorgd door de beste vakmensen! “Het gewone ongewoon goed doen maakt het verschil.”

Ervaar het verschil! Maak online een afspraak of bel 078 - 6813417

Openingstijden: Maandag

13:00 - 17:30

Dinsdag

09:00 - 17:30

Woensdag

09:00 - 17:30

Donderdag 09:00 - 20:00 Vrijdag

09:00 - 21:00

Zaterdag

08:30 - 16:30

Op vertoning van BrAM Magazine extra feestelijke korting* op onze professionele producten van Redken (21%) en Kérastase (11%). *Niet i.c.m. andere kortingsacties

GAME SET MATCH

Bij TopSpin Centre Zwijndrecht kiest u voor sporten in een gezellige ambiance, met uitgebreide horeca, een zonnig terras en veel extra mogelijkheden voor totale inspanning én ontspanning.

E Z N O P O K IJ K E D R O O V E SIT TIJDEN!

KERSTAANBIEDING TENNISBANEN € 12,- per baan/per uur

TopSpin CENTRE Winkelhaak 11, 3335 KG Zwijndrecht tel. (078) 6299 299 info@topspincentre.nl www.topspincentre.nl

TENNISBANEN BINNEN- EN BUITEN, FYSIOTHERAPIE EN CIRCUITTRAINING, TENNISSCHOOL T.A.D., SPINNING, TENNISSHOP BREAKPOINT, KINESIOLOGIEPRAKTIJK@BALANS, MASSAGESALON MARTHA VERHOEVEN, POWER PLATE CENTRE

BrAM | 70


Foto: Romy van den Boogaart

C O L U M N

Party time!

Over het algemeen ben ik de hele decembermaand in feeststemming. Gezellig met de familie rond de open haard, QDWXXUOLMNPHWHHQJODVEXEEHOVLQGHKDQG1XKHELNQLHW]RYHHOQRGLJRPWHEHVOXLWHQGDWHUHHQĂ&#x20AC;HVRSHQ getrokken moet worden en ik ben een meester in het verzinnen van een reden om direct een glas in te schenken. Vanzelfsprekend gaat er bij mij geen feestje voorbij zonder champagne. De meeste mensen drinken alleen met oudjaar of speciale gelegenheden een glaasje bubbels. Hoewel prosecco tegenwoordig ook erg populair is, word ik toch blijer van een heerlijk glas gekoelde champie. Ik geef meteen toe: ik ben een enorme zeur als het om bubbels gaat. De smaak moet goed zijn en de bubbels mogen vooral niet te agressief zijn. Vreselijk vind ik dat, wanneer je een slokje neemt en al die belletjes prikken tegen je neus. Ik ben fervent fan van een aantal champagnemerken. Mijn slijter weet precies hoe hij met veeleisende prinsessen om moet gaan en brengt mij desnoods HHQJHNRHOGHĂ&#x20AC;HVWKXLVDOVSUHFLHVGLHHQHĂ&#x20AC;HVQLHWLQPLMQNRHONDVW ligt en de winkels dicht zijn. Het drinken van een glas champagne stemt me vrolijk, het idee DOOHHQDORP]RÂśQPRRLHĂ&#x20AC;HVWHRSHQHQKHHUOLMN+HWJHHIWGLUHFW HHQIHHVWHOLMNJHYRHO(UKRHIWQLHWHHQVHHQVSHFLÂżHNHUHGHQWH]LMQ het leven moet gevierd worden, toch? Gelukkig houdt mijn lief ook van een glaasje, net als mijn vriendinnen. Sommigen verklaren me voor gek, want bij elk merk hoort een ELMSDVVHQGJODVHQGHQNQLHWGDWLN]RPDDUGHNXUNYDQGHĂ&#x20AC;HV ruk, o nee, dat gaat met militaire precisie gepaard. De kurk moet namelijk â&#x20AC;&#x153;zuchtenâ&#x20AC;? heb ik ooit geleerd bij een champagnehuis in Epernay.

Terwijl ik dit schrijf, krijg ik meteen trek in een lekker glas bubbels. Hmm, ik ga meteen eens in de koelkast kijken wat voor moois er ligt. Je begrijpt natuurlijk dat ik altijd voorraad in huis heb. WanQHHUPHQVHQHHQĂ&#x20AC;HVFKDPSDJQHNRSHQKHEEHQ]HPHHVWDOHHQ reden om iets te vieren. Of als ze er een krijgen, wachten ze op dat HQHVSHFLDOHPRPHQW+RHMDPPHU Champagne is voor mij inherent aan feest en de decembermaand is het perfecte excuus om de hele maand met je familie het glas te heffen, op elkaar, op de toekomst. Juist in deze maand besef ik altijd weer hoe belangrijk iedereen voor mij is en hoe belangrijk het is om met elkaar van de feestdagen te genieten. Elk moment is dus speciaal. 'XVGRHHHQVJHNNRRSJHZRRQHHQPRRLHĂ&#x20AC;HVFKDPSDJQHWUHN deze open wanneer je er zin in hebt en wacht alsjeblieft niet tot RXGMDDU*HQLHW Marielle Smith-Lommen E-mail : info@healthylivingcentre.nl Website : www.healthylivingcentre.nl

Het leven moet gevierd worden, toch? BrAM | 71


hair & beauty By Monroe’s is een trendy hairsalon voor dames én heren met internationale klasse. Het motto ‘mensen mooier maken en mensen zich mooier laten voelen’ is met recht een statement dat wij elke dag uitdragen.

Ouderwets? Helemaal niet want bij nieuwerwets meubels wordt ouderwets weer helemaal nieuwerwets! In deze gezellige en knusse winkel in winkelcentrum de Schoof nummer 164 in Hendrik ido ambacht kunt u namelijk terecht voor leuke gerestylde meubels. Van kasten, dressoirs, bijzettafels tot eethoeken.

hair & beauty

MONROE’S

by

∠ Bij nieuwerwets meubels is er voor ieder wat wils. ∠ Ook voor leuke accessoires kunt u bij ons terecht!

Burgemeester de bruïnelaan 40 3331 AE ZWIJNDRECHT tel: 078 -619 55 48

Vorig jaar ben ik begonnen met dit leuke concept. Wat eerst een klein idee was, is nu een mooie winkel in de schoof geworden.

info@monroes.nl | www.monroes.nl

Bent u nieuwsgierig geworden.....kom gerust een kijkje nemen bij ons in de winkel!

DE WOON & KASTENSTUDIO VAN DE DRECHTSTEDEN

Komt u eens langs in onze ruime en overzichtelijk showroom van 250m² waar wij u graag informeren over onze producten onder het genot van een kopje koffie. Wij staan garant voor een gedegen vakmanschap, expertise, ouderwetse service en verrassende prijzen. U kunt bij ons terecht voor maatwerk kasten, raamdecoratie, harde- en zachte vloeren, gordijnen & wand- en plafondpanelen. Wij zijn o.a. Quick-Step Master installer waarmee u een ervaren en betrouwbare vakman in huis haalt. Als u op zoek bent naar inspiratie op het gebied van kleur, styling en inrichting kunnen wij u ook op weg helpen. Breng plattegronden en foto’s mee of maak een afspraak bij u thuis voor een persoonlijk advies.

ACTIE Anna Paulownastraat 7 3331 AA ZWIJNDRECHT 078-6207050 www.waplalux.nl Openingstijden: Dinsdag - Woensdag: 9.30 t/m 17.30 uur Donderdag: 9.30 t/m 20.00 uur Vrijdag: 9.30 t/m 17.30 uur Zaterdag: 9.30 t/m 16.00 uur Maandag en Zondag gesloten

Nu een GRATIS SPIEGEL T.W.V. €175,bij aanschaf van een schuifwandkast *actie is geldig t/m 31 december 2015 en is niet geldig op lopende acties.

BrAM | 72


CURVES RIDDERKERK

Compleet voedings- en beweegprogramma Een goede work-out van 30 minuten, geen vaste lestijden, een compleet lifestyle-programma, toegankelijk voor elke vrouw en altijd persoonlijke begeleiding. Dat is waar Curves voor staat.

Bij Curves behaal je namelijk resultaat zonder ingewikkelde trainingsapparaten. Op een veilige manier train je elke belangrijke spiergroep. Jouw tempo en kracht bepalen hoe zwaar je traint. Uit onder-

Eigenaresse Sylvia van Driel: ‘Persoonlijke begeleiding staat voorop.’

zoek is gebleken, dat de combinatie van NUDFKWWUDLQLQJHQFDUGLR¿WQHVVMHVWHUNHU maakt, jouw lichaam beter vet verbrandt en je stofwisseling verhoogt. Bovendien zijn er altíjd coaches aanwezig voor persoonlijke begeleiding. Bij Curves sta je er nooit alleen voor.

je prestaties verbeteren. Bij Curves sport je naar eigen vermogen; spierkracht, snelheid en bereik. Hierdoor kun je ook op oudere leeftijd veilig sporten en ]RDFWLHIHQ¿WDDQKHWOHYHQEOLMYHQGHHOnemen.

Gezondheidsvoordelen

Curves Complete

Krachttraining is heel belangrijk. Het zorgt voor stevige botten en behoud van spieren. Hoe meer spieren, hoe hoger je verbranding. Een lichaam met meer spierweefsel verbruikt meer calorieën, zowel tijdens een work-out als in rust. Dus zelfs op de dagen dat je niet sport, zorgt een verhoogde spiermassa voor een hogere stofwisseling. Hierdoor val je makkelijker af en ziet je lichaam er strakker uit!

Het levensstijlprogramma van Curves: De complete oplossing om gewicht te verliezen en zo simpel als 1, 2, 3! Curves Complete FRPELQHHUW QDPHOLMN GH MXLVWH ¿WQHVVWUDLning met complete weekmenu’s, wekelijkse bijeenkomsten en deskundige coaching, waardoor je makkelijker een blijvend resultaat kunt behouden dan met andere afslankprogramma’s. En dat alles gebeurt in een motiverende omgeving. Medio januari 2016 start een nieuwe groep.

Het Curves-circuit kan een goede aanvulling zijn als je aan duursport doet. Door de opbouw van spiermassa zullen

Wij zijn Beddenspecialist.

Informatie en aanmelden via: (0180) 428 165 of ridderkerk@curves.nl. Jan Steenstraat 4a, 2981 EG Ridderkerk.

STERK MERK

Hendriksen, Dordrecht

TOULONSELAAN 67-69 | T: 078 6134490 Wij zijn onderdeel van de Beddenspecialist formule!

WWW.BEDDENSPECIALIST.NL/HENDRIKSEN

BrAM | 73


Specialisme aan de Burg. Jansenlaan

Hier kun je het hele jaar terecht bij gespecialiseerde vakmensen, dus ook voor de feestdagen. Voor het lekkerste kerstbanket, een â&#x20AC;&#x2DC;bright smileâ&#x20AC;&#x2122;, het professioneel laten reinigen van je partydress en natuurlijk voor een prachtig feestkapsel. Heerlijk binnen handbereik. | Heike Elbert

0RPHQWMHYRRUMH]HOI 3HUVRRQOLMNHDDQGDFKWHQGHVNXQGLJDGYLHV GDWELHGW+DDUPRGH9HUKHXO9DQNQLSEHXUW tot compleet nieuwe coupe naar de laatste WUHQGVKHWHUYDUHQWHDPYDQGH]HNDSVDORQ kan aan alle wensen voldoen voor het hele JH]LQ0LUDQGD:LOWHQEXUJLVWHJHQZRRUGLJ KHW YHUWURXZGH JH]LFKW ELM +DDUPRGH 9HU KHXO ZDDU RRN GH YRULJH HLJHQDDU QRJ PHW SOH]LHUZHUN]DDPLV2Q]HNODQWHQ]LMQQRRLW een nummer; wij nemen echt de tijd voor

6PLOH Tandheelkunde heeft tegenwoordig een VWHHGVJURWHUHFRVPHWLVFKHLQYORHG0RGHU nisering zorgt voor nieuwe technieken zoals &DG&DP HQ ' SULQWHQ (HQ PRRL JHELW GRRUPLGGHOYDQIDFLQJVNURQHQHQEUXJJHQ HYHQWXHHO RS LPSODQWDWHQ UHVXOWHHUW LQ GH PRRLVWHELMQDÂżOPVWHUDFKWLJHEULJKWVPLOHV 9DON7DQGWHFKQLHNVSHHOWKLHUHHQEHODQJULMNH UROLQ'LWDOOURXQGWDQGWHFKQLVFKODERUDWRUL XP LV JHVSHFLDOLVHHUG LQ SURWKHVHV NURQHQ HQEUXJJHQ=HSURGXFHUHQYRRUWDQGDUWVHQ GRRUKHHO1HGHUODQG:HOHYHUHQDOWLMGRS

Traditioneel & ambachtelijk Als enige zelfbakkende bakker in ZwijndUHFKWPHWÂżOLDDOLQ+,$PEDFKW+HWEURRG en banket is net zo herkenbaar van smaak als van geur en daar kun je je ontzettend op YHUKHXJHQ+HWDDQERGLQGHVKRSVLVJURRW en dat maakt kiezen bijna lastig! De Zonnespoelbroden of mergpijpen met slagroom QDDUHLJHQUHFHSW]LMQEHVWVHOOHUV(QLHGHUH dinsdag en woensdag krijg je je derde brood YRRU(85RSGH]RJHKHWHQÂłEURRGGD

Zo goed als nieuw 2P MH GHOLFDWH IHHVWNOHGLQJ ZHHU DOV QLHXZ WHUXJ WH KDQJHQ LQ MH NOHGLQJNDVW EUHQJ MH HHQEH]RHNDDQ6WRPHULM0HOODDUW$OVLQGV LVGH]HWRRQDDQJHYHQGHVWRPHULMJHYHV WLJG DDQ GH %XUJHPHHVWHU -DQVHQODDQ in Zwijndrecht en uitgegroeid tot een begrip LQGHUHJLR0HWHHQ]HOG]DPHWRHZLMGLQJHQ puur vakmanschap verzorgen de eigenaren de deskundige reiniging van alle bovenkleGLQJ JRUGLMQHQ YLWUDJHV GHNHQV GHNEHG GHQ HQ] +LHU ODDW MH MH NRVWXXP RI MDSRQ

BrAM | 74

KHQ 'DDUQDDVW ZHUNHQ ZH PHW YRRUDDQ VWDDQGH SURGXFWHQ YDQ PHUNHQ DOV .HXQH 0DWUL[ HQ $PHULFDQ &UHZ´,V KHW WLMG YRRU HHQPRPHQWMHYRRUMH]HOIHHQQLHXZHORRN of alvast een afspraak maken voor de feestGDJHQ" 'DQ EHQ MH ELM +DDUPRGH 9HUKHXO DDQ KHW MXLVWH DGUHV -H parkeert er gratis voor GHGHXUHQGHNRI¿HHQ WKHHVWDDQNODDU www.haarmodeverheul.nl

tijd en bieden standaard vijf jaar garantie op RQ]HNURRQHQEUXJZHUNHQ'RRUGDWZHRS een gunstige locatie zitten zonder overheadNRVWHQ ELHGHQ ZH HHQ VFKHUSH SULMVNZD OLWHLW JDUDQWLH´ ]HJW HLJHQDDU (GZLQ 9DON Naast reparatiewerk en implantaten voor HHQIUDDLJHELWNXQMHKLHURRNYRRUJHELWV bescherming terecht zoals de welbekende KRFNH\ELWMHV0HWHHQVFKHUSRRJYRRUGHWDLO HQKHW¿MQVWHKDQGZHUNZRUGWKLHUYDQLHGHU werkstuk vakwerk tot stand JHEUDFKW´

JHQ´9DQGHU6SRHOZHUNWRRNRSEHVWHOOLQJ ideaal om je traditionele overheerlijke ambachtelijke banket in huis te halen voor de IHHVWGDJHQNHUVWVWDYHQERQERQVNHUVWEUR GHQ WDDUWHQ RI NUDQVHQ GLH QDWXXUOLMN RRN super geschikt zijn om zakelijk of privÊ weg WHJHYHQ

met een gerust hart achter en haal je het op DOVQLHXZ*HVSHFLDOLVHHUGLQEUXLGVNOHGLQJ VWURSGDVVHQ HQ ÂżMQH ]LMGH HQ KRRJ DDQEH YROHQ GRRU JHUHQRPPHHUGH NOHGLQJ]DNHQ 2RNYRRUDOOHVNLNOHGLQJHQUHSDUDWLHVEHQ MHKLHUDDQKHWMXLVWHDGUHV=RUJYXOGLJKDQG werk met veel precisie voor het beste resulWDDW ZDQW â&#x20AC;&#x2DC;kwaliteit gaat boven snelKHLGÂś


ZorgMies maakt het leven leuker =RUJ0LHV1HGHUODQGJLQJVOHFKWVHHQSDDUPDDQGHQJHOHGHQRI¿FLHHO van start. Nadat de dochter van Jeannette Kooiman haar moeder liet beloven iets te doen aan de eenzaamheid onder ouderen. Samen met Margriet Melles werkte ze het idee uit. ´Dit jaar was voor ons allebei de start van een droom´.

In Nederland zijn er helaas veel eenzame ouderen. ZorgMies - Mies staat voor Met iemand samen - maakt voor hen het leven leuker. Door een luisterend oor te bieden, samen op stap te gaan of te helpen bij huishoudelijke klusjes. “Sinds de start in september kunnen we terugblikken op veel mooie momenten”, vertellen Jeannette en Margriet. “Onze oudste cliënt is een meneer van 99 jaar. Hij is blij met zijn Mies, naar wie hij iedere keer weer reikhalzend uitkijkt. Van een andere cliënt kregen we een handgeschreven brief per post. Zij voelde zich alleen en kon wel wat gezelschap gebruiken. Inmiddels heeft ze een fantastische klik met haar Mies, waarmee ze wekelijks gezellige dingen doet, uitstapjes maakt en gesprekken voert. In de vorige editie van BrAM las een echtpaar ons interview en nam contact op. Ook zij zijn tevreden met hun Mies. Vaak wordt een beroep op ons gedaan door de ‘kinderen van’ wanneer hun ouder na opname in het ziekenhuis of zorghotel thuis komt. Onze Mies helpt haar of hem weer op weg en ontlast de kinderen door te helpen bij de dagelijkse beslommeringen. Het mooie hiervan is dat er een band ontstaat en dat de Mies er ook is voor de cliënt als die haar of zijn leven weer op de rit heeft.” Een Mies gaat pas na een zorgvuldige selectie bij een cliënt aan het werk. “Daarmee onderscheiden wij ons. Wij gaan samen langs bij elke Mies en cliënt en nemen de tijd om hen te leren kennen. Op die manier zorgen we ervoor dat de juiste Mies aan de juiste cliënt wordt gekoppeld. Het is immers de bedoeling dat zij maatjes worden. Waarin wij ook verschillen van andere zorgaanbieders is dat onze Mies zorg verleent wanneer en zo lang als de cliënt dat wil. Geen haastig werk omdat er nog een andere cliënt wacht. Er is altijd tijd YRRUHHQNRSMHNRI¿HHQHHQ¿MQJHVSUHN´

ZorgMies wil zich als een olievlek over Nederland gaan verspreiden

Nederland. “Maar wel allemaal met dezelfde persoonlijke zorg en aandacht voor onze cliënten”, zeggen Margriet en Jeannette. “We krijgen veel hartverwarmende reacties van hen. Daar doen we het voor!” Wat zijn verder de plannen voor 2016? “Wij zijn druk bezig met het uitbreiden van onze diensten. Regelmatig komt de vraag bij ons binnen of we ook uitstapjes kunnen organiseren. Komend jaar gaan we hiermee van start. We denken aan theaterbezoek, een high tea op Paleis Soestdijk, naar het Zilver Museum en workshops op allerlei gebied. We zijn bezig met het maken van een activiteitenkalender. Geïnteresseerden kunnen zich via de website hiervoor aanmelden.” www.zorgmies.nl

Om haar dienstverlening overal aan te kunnen bieden, wil ZorgMies zich als een olievlek over Nederland gaan verspreiden. “Inmiddels hebben we naast ons hoofdkantoor in Zwijndrecht vestigingen in het Gooi, Rotterdam en Almere. Dat gaat dus goed, al zijn we ons ervan bewust dat het slechts een druppel op een gloeiende plaat is. Maar het begin is er en we zijn dankbaar dat we dit kunnen doen.” In 2016 hoopt ZorgMies minimaal tien vestigingen te hebben in

BrAM | 75

Margriet Melles en Jeannette Kooiman


5x Kerstmarkt Dordrecht Met ruim tweehonderd kramen en pagodetenten,

bezoekers met de leuke acts tijdens een ‘Christmas Revue’. Ook in de Grotekerkstuin te vinden is de levende kerststal. Hier ontfermen herders zich over onder andere ossen, ezels, ganzen, kippen, schapen, geiten en zelfs een kameel! Alle dieren staan veilig achter een hek, maar kunnen door de kleinsten wel geaaid worden.

vele kerstversieringen en kerstliederen in de straten wordt de historische binnenstad van Dordrecht op 11, 12 en 13 december als het ware omgetoverd in een kerstmarkt. Naast de honderden kramen met tal van artikelen voor onder de kerstboom zijn er muziekpodia, straattheater, de welbekende Christmas sing-a-long en een heus kersttheater. Dit alles maakt de Kerstmarkt Dordrecht naast de grootste ook de meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland!

3) Struinen over de Nieuwe Haven De Nieuwe Haven is onderdeel van de kenmerkende historische binnenhavens van Dordrecht en dus een plek om niet over te slaan. Ten eerste misschien wel door de monumentale omgeving, maar zeker ook in de tientallen pagodetenten die hier opgesteld staan. Wanneer je over de Nieuwe Haven slentert zal je gegarandeerd meerdere malen verrast worden door verschillende vormen van straattheater. De kans is dus aanwezig dat je bijvoorbeeld De Zwingende Kerstengel tegen het lijf loopt!

4) Ontdek kunst & antiek Ook de Aardappelmarkt maakt deel uit van de historische binnenhavens van Dordrecht. Hier hebben de deelnemers van het Kunstrondje Dordt hun plaats ingenomen. De speciale pagode van Kunstrondje Dordt geeft een idyllisch plaatje op deze smaakvolle locatie. Onder de deelnemers van Kunstrondje Dordt behoren galeries, kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten en musea in Dordrecht. Hier kun je terecht voor moderne kunst en antiquiteiten, brocante en klassiek vinyl, oude en nieuwere boeken, jazz blues en rock & roll op CD en DVD.

1) Bezoek een Muzikaal Winterterras Op het Blauwpoortsplein en het Stadhuisplein vind je voor het tweede jaar een muzikaal winterterras. Het Stadhuisplein, dat al sinds eeuwen huis biedt aan het indrukwekkende Stadhuis, is sinds jaar en dag een populaire locatie op de Kerstmarkt Dordrecht. Dé plek om, met muzikale ondersteuning van onder andere gospelkoren, na een rondje over de Kerstmarkt te genieten van een warme chocolademelk of glühwein. Tijdens de alom bekende Christmas sing-a-long op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond kunnen bezoekers, in de schaduw van het stijlvol verlichte Stadhuis, meezingen met moderne en klassieke kerstnummers.

5) Pluk lifestyle De Grote Markt is het vaste decor voor ‘Pluk de Kerstmarkt’. Dit is een speciale editie van de lifestylemarkt Pluk de Markt, waar kleine ondernemers, creatieve particulieren en andere bedrijfjes leuke cadeaus voor onder de kerstboom verkopen onder het genot van kerstliedjes. Dit knusse plein is dé plek voor mooie lifestyle producten!

Praktische informatie: De Kerstmarkt Dordrecht is op vrijdag 11 & zaterdag 12 december geopend van 10.00 tot 21.00 uur en zondag 13 december van 11.00 tot 18.00 uur. Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom de Kerstmarkt Dordrecht 2015? Bezoek de website www.kerstmarktdordrecht.nl. Nieuwe activiteiten, leuke acties en de invulling van de route, het komt als eerste voorbij op de social media van Kerstmarkt Dordrecht. Mis niks en volg Kerstmarkt Dordrecht op facebook, instagram en twitter.

2) Kijk je ogen uit in het Kersttheater De Grotekerkstuin herhaalt het succes van vorig jaar als locatie voor een intiem Kersttheater. In dit kersttheater, inclusief prachtige foyer, worden bezoekers ontvangen door Scrooge en verrassen circusartiesten en muzikanten de

BrAM | 76


Van ontbijt en lunch tot high tea met Koekela gebak! WiQui’s Corner is ’s morgens vroeg al the place to be voor een ontbijt en ‘s middags YRRU HHQ OXQFK RI NRS NRI¿H PpW WDDUW De gehele dag zijn er luxe belegde broodjes verkrijgbaar, net als Surinaamse broodjes. Je kunt ze ter plekke opeten, maar ook afhalen of laten bezorgen. Evelien Baks | Foto’s: Romy van den Boogaart

Met een lange eettafel middenin, gezellige zitjes in grootmoeders stijl en diverse andere hoekjes is het heel verleidelijk om bij WiQui’s Corner te blijven hangen, maar de nieuwkomer op het Zwijndrechtse Stationsplein denkt ook volop mee met klanten die daar even geen tijd voor hebben. To go, zowel voor lunch als ontbijt en alle andere uren van de dag, is namelijk een van de belangrijke pijlers waar de lunchroom op rust. Het ijs van haar voorganger Talamini is gebleven - ‘Dat is zo lekker en daar is zo veel vraag naar’ – maar verder heeft eigenaresse Cindy Sandifort volop vernieuwing ingevoerd in het assortiment. Daaronder bijvoorbeeld de overheerlijke lekkernijen van Koekela met standaard de cheesecake, worteltaart en citroen-meringuetaart onder de stolp. Voor de populaire brownies, blondies en bar’s maakt Cindy wekelijks zelf een pitstop bij deze bekende Rotterdamse koekenbakker. Net als voor de authentieke Surinaamse broodjes van de West-Kruiskade. ,,Ik wil alleen de allerlekkerste producten verkopen in WiQui’s Corner,’’ verklaart Cindy. Vanaf ’s morgens half acht staat ze met haar team klaar om de reizigers – van en naar het station – van een kakelvers ontbijt te voorzien. Met bijvoorbeeld versgeperste jus d’orange, een geurende latte of cappuccino, vitaminerijke smoothie, fruitsalade en een warme croissant. Desgewenst in een tasje voor onderweg of op kantoor. ,,Er wordt steeds meer buiten de deur ontbeten. Mensen vinden het makkelijker om onderweg wat mee te pakken wat ook nog eens super vers is.’’Voor de theeliefhebbers is er een uitgebreide keuze. Probeer eens een van de leuke varianten van het organische Chinese merk OR TEA?, zoals Queen Berry, Merry Peppermint of

de TropiCoco. Wie aanschuift, krijgt zijn thee in een vrolijk eenpersoonspotje geserveerd. Binnenkort wordt gestart met het organiseren – op reservering - van een aangeklede high tea. ,,Sandwiches met zalm en carpaccio, zoete hapjes van Koekela in combinatie met de gastvrijheid van het team.’’ Bedrijven kunnen bij WiQui’s Corner, dat uit dezelfde ‘keuken’ komt als restaurant WiQui in Zwijndrecht en binnenkort ook de WiQui Wijnbar in Kralingen Rotterdam, hun lunches bestellen. Deze kunnen worden bezorgd op locatie of worden afgehaald. ,,We zijn ook bezig om diverse kantoren dagelijks te gaan cateren.’’ In de wintermaanden zal het vooral genieten zijn in de warme huiskamersfeer in WiQui’s Corner waar een ouderwetse schemerlamp zijn licht laat schijnen over het hertengewei en de bordjes aan de muur. Maar voor mooie dagen staat er straks een terras klaar. Er is ook een echte ijskar aangeschaft die volgende zomer op het Stationsplein gestald wordt. ,,We willen onze service nog veel verder uitbreiden.’’ WiQui’s Corner is op weekdagen geopend van 7.30 tot 18.30 uur, in het weekend van 11.00 tot 18.30 uur. Stationsplein 4c, Zwijndrecht, www.wiqui.com

BrAM | 77


Lam, de kroon op het (kerst)diner!

BOON VS DOK

FEEST! dok restaurant

www.scharrelvleesspecialist.nl

www.dokrestaurant.nl


Stress

in de (kerst)keuken?

Niet doen, zeggen Willem Boon, slager en ambassadeur van het betere scharrelvlees, en Peter de Leeuw, de creatieve chef kok van restaurant DOK. Hun advies: houd het simpel, maar buitengewoon smaakvol en origineel! Zes tips voor een heerlijk (kerst)diner met producten van topkwaliteit, met liefde geserveerd door twee eigenzinnige vakidioten die regelmatig de messen slijpen. Charcuterie

Charcuterie Is er een beter begin denkbaar dan een plank vol overheerlijke charcuterie? Mix varken, UXQGHQVDODPL OHNNHUGRRUHONDDU RISDVWUDPL KDPEHHWMHÂľJURHQÂśHURYHUĂ&#x20AC;HVMHKHHUOLMNH wijn erbij, klaar. Slager Willem geeft met alle liefde advies of stelt een plankje voor je samen.

Crostini $OWLMGUDDNJHJULOGEURRGPHWGDDURSHHQPRRLKDPPHWMHZDWROLMIROLHHQHHQSDDUĂ&#x20AC;LQWHUV kaas of een dadel om het af te maken. Voor het lekkerste resultaat kies je voor vlees en kaas hetzelfde land van herkomst. Tip van de kenners: neem altijd zuurdesembrood! Veel lekkerder en het zuigt de olijfolie op. Worden de crostiniâ&#x20AC;&#x2122;s nog krokanter.

Crostini

Warme hapjes ZĂł lekker en toch zĂł eenvoudig. Met balletjes gehakt, gegrilde speklapjes in stukjes gesneden, opgerolde plakjes gebraden kalkoen, chorizo-worstjes, stukjes kalfsmuis met tonijn-mayonaise: een plank warme â&#x20AC;&#x2DC;snacksâ&#x20AC;&#x2122; om mee thuis te komen en nog een piece of cake ook. Kies voor dingen die je â&#x20AC;&#x2DC;blindâ&#x20AC;&#x2122; kunt maken. Veel belangrijker dan ingewikkelde hoogstandjes, is de combi, zeggen de twee experts.

Warme hapjes

Eend Eend en chutney met cranberry vormen een gouden duo. Kies voor een lekker tam kwaliteitseendje van onze eigen Veluwe (verkrijgbaar bij Willem Boon)! Houd het qua chutney, zegt Peter, simpel. Voeg cranberryâ&#x20AC;&#x2122;s â&#x20AC;&#x201C; even ingekookt â&#x20AC;&#x201C; toe aan een kant-en-klare chutney en doe er een beetje lemon bij voor de ultieme mix van smaak. Geen tijd? Bij slagerij Boon staat ie in feesttijd ook op de toonbank! Wel een beetje zeezout over de eend strooien.

Eend

Hert Hert op tafel? Vraag altijd om het vlees van een geschoten exemplaar! Absoluut een voltreffer op de dis. Goed aanzetten in de pan, om en om, en laten rusten. Hoeft ie â&#x20AC;&#x2122;s avonds alleen nog maar 5 Ă 10 minuten in de oven te garen (180 gr C). Trancheer het vlees en geef hem een jus van bijvoorbeeld cantharellen en rode wijn. Even inkoken, honing erbij en gepiept! Prik stokjes in het vlees, wel zo makkelijk â&#x20AC;&#x2DC;snackenâ&#x20AC;&#x2122; voor al je gasten.

Lam Zoâ&#x20AC;&#x2122;n mooie uitvoering van een lamsrack is natuurlijk de kroon op het (kerst)diner. Zo klaar. (QKHHOÂżMQMHNXQWYDQWHYRUHQDOHHQHQDQGHUGRHQ*RHGDDQ]HWWHQLVKHWGHYLHVYDQ chef-kok Peter. Smeer op de vet-kant een laagje grove pesto en laat de oven zijn werk doen. Houd de lamsrack rechtop om de roze gebakken koteletjes los te snijden. Tip van slager Willem: snijd van links naar rechts tussen de botjes door. Maak gaatjes in de helft van een knol, steek ze er met hun botje in en lepel in het midden een beetje lekkere chutney. Finishing touch: strooi wat zeezout over het vlees! Een juweel van een hoofdgerecht.

BrAM | 79

Hert


Zit u met uw handen in het haar Is het niet meer naar uw zin?

"

Wilt u een ander model en/of een mooie kleur? Dan heeft HAAR WENS de oplossing! Wij nemen de tijd en luisteren naar uw wensen. KAPSALON HAARWENS Amaliastraat 21c 2983 EA Ridderkerk 0180 39 60 58 info@kapsalonhaarwens.nl www.kapsalonhaarwens.nl Geopend: Maandag t/m Zaterdag, Maandag en Dinsdag koopavond BrAM | 80


Generaties Stoopman voor (uit)blinkende sieraden Heike Elbert | Foto’s: Romy van den Boogaart

zoon (en de nieuwe generatie letterlijk in de kinderschoenen) kun je ervan uitgaan dat kennis en advies hier royaal tot uiting komen. Net als de schitterende juwelen, horloges en sieraden in onder andere goud, staal, zilver en diamant. De collecties zijn opgebouwd in de groei van generaties. Zoals bijvoorbeeld het eerste kraamcadeau, de trouwringen en gedenksieraden die overigens ook op eigen goudsmidsatelier vervaardigd kunnen worden. Daarnaast vind je horloges van gerenommeerde merken als Raymond Weil, Maurice Lacroix, Boss, Ice Watch, Rado en Eclat en R&C en Fashion-merken en sieraden van Michael Kors, DKNY, Trollbeads, My Imenso en ZINZI. Met een aanbod voor alle generaties en voor iedere portemonnee. ,,De mode in de juwelenindustrie schiet momenteel alle kanten op. Blauw is het nieuwe zwart, maar we zien

De oorsprong van Juwelier Stoopman ligt in Delfshaven anno 1829. In 1973 openden zij hun deuren in Zwijndrecht en in 2000 in H.I.Ambacht, waar we de winkels vandaag de dag vinden in winkelcentrum Walburg en De Schoof. ,,We bieden onze klanten de service zoals we zelf graag geholpen zouden worden. Kwaliteit afgestemd op deze tijd,” vertelt het echtpaar Stoopman. Als zesde generatie vader op

B R E A K A M O M E N T - L I F E S T Y L E M AG A Z I N E V O O R H . I . A M B AC H T E N Z W I J N D R E C H T

B R E A K A M O M E N T - L I F E S T Y L E M AG A Z I N E V O O R H . I . A M B AC H T E N Z W I J N D R E C H T

neem gratis mee! TROUWSPECIAL:

FASHION:

Voorjaarsmode

4 Him Her&Kids Eten & Drinken

Boulevard Culinair PRETTIG GESPREK MET…

Burgemeester Jan Heijkoop CONCERT@SCHOOL

Voorjaar

JAARGANG 1 EDITIE 1 NOVEMBER 2014

Feest der Herkenning

B R E A K A M O M E N T - L I F E S T Y L E M AG A Z I N E V O O R H . I . A M B AC H T E N Z W I J N D R E C H T

B R E A K A M O M E N T - L I F E S T Y L E M AG A Z I N E V O O R H . I . A M B AC H T E N Z W I J N D R E C H T

Eten & Drinken

Terrasje pakken: de mooiste plekjes in de regio

FASHION

Feestelijke

mode & de leukste adresjes

INTERVIEW

Mattie Valk Over Q-music en HIA

in de buurt ShirlZ: Designer

fashion uit de regio

Hotspots Summerproof!

HOTSPOT

Gifts & Gadgets 4 Him

Musthave accessoires & zomerse mode

IN GESPREK MET…

Burgemeester

Uit in de regio

Festivalzomer 2015 MINISPECIAL

La Dolce Vita

Dominic Schrijer WONEN IN DE REGIO

Zomer

Binnenkijken bij…

Abonneren op BrAM Vanaf 2016 kun je je ook abonneren op BrAM voor slechts € 18,- per jaar. Je krijgt BrAM dan elk kwartaal thuis gestuurd. Stuur een e-mail met je adresgegevens naar info@bram-magazine. Je ontvangt een nota en na betaling weet je zeker dat je BrAM nooit hoeft te missen. Wil jij ‘m ook in je brievenbus? Kies dan voor een voordelig abonnement, je betaalt alleen de verzendkosten. BrAM | 81

ook veel black & white of stofaccenten. De warme goud- en rosétinten komen weer helemaal in beeld en de modellen variëUHQYDQKHHO¿MQWRWJURI-XLVWRPGDWKHW modebeeld zo uiteenlopend is, doen mix & match-items het erg goed op dit moment. Ook bijzonder leuk om cadeau te doen voor de feestdagen!”


I N

D E

V O L G E N D E

U I T G A V E

Happy Healthy Spring BrAM is vanaf begin maart 2016 weer verkrijgbaar bij diverse winkels in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht, geselecteerde supermarkten en ligt op leestafels bij verschillende praktijken, salons, restaurants en overige instellingen. Kijk voor alle verspreidpunten op www.bram-magazine.nl of meld je aan voor het abonnement via info@bram-magazine.nl

Volg ons ook op facebook & twitter en kijk op www.bram-magazine.nl voor de digitale editie.

Met als thema Happy Healthy Spring staat de voorjaarseditie van BrAM boordevol lifestyle waar je helemaal happy van wordt. Heerlijk naar buiten, nieuwe voorjaarsmode, alles op het gebied van gezondheid, lekker eten en drinken, binnenkijken bij…, hotspots en de leukste winkeladresjes uit de regio, tips om er op uit te gaan en prachtige lifestyleverhalen over mensen zoals jij en ik. Break A Moment! Wil jij ook in BrAM? We zoeken voor elke uitgave nieuwe modellen (25+) voor de cover en fashionshoot en enthousiaste huiseigenaren van karakteristieke woningen voor de rubriek Binnenkijken bij… Lijkt het je wat? Mail een foto met korte toelichting naar info@bram-magazine.nl.

V E R K O O P A D R E S S E N

Hotspot Beauty, PAGINA 5:

Alexander Roodfeld, Visstraat 13-15, Dordrecht, No Sense Women, Middenbaan 39, Barendrecht, No Sense Men, Middenbaan 50a, Barendrecht, Pearls & Stones, Veerplein 14, Zwijndrecht.

Verkrijgbaar bij de betere drogisterijen en parfumerieën, zoals: Ici Paris, WC Walburg in Zwijndrecht en De Bijenkorf, www.debijenkorf.nl.

Fashion Family

Hotspot Gifts & Gadgets 4 HIM

Pierre Cardin by Manifesto, De Schoof 24-28, H.I.Ambacht, Groots & Kleintje, De Schoof 21, H.I.Ambacht.

PAGINA 19: Jewelstore, De Schoof 32, H.I.Ambacht, www.iciparis.nl, www.gersmagazine.nl/webshop, www.gadgethouse.nl.

Hotspot Fashion 4 HER & HIM PAGINA 29: www.voorwinden.nl, Dollard 1 (WC Walburg), Zwijndrecht.

PAGINA 39:

Hotspot Musthave Accessoires PAGINA 43: Sprado, Mauritsweg 6, Ridderkerk, Zijderveld Garden and Home, Vinkenpolderweg 19, Alblasserdam, De Peerenhof, Onderdijkse Rijweg 262, H.I.Ambacht, Pearls & Stones, Veerplein 14, Zwijndrecht.

Jewelstore De Schoof PAGINA 47 Jewelstore De Schoof, De Schoof 32, H.I.Ambacht.

Fashion 4 Her & Him PAGINA 29 Smit Mode H.I.Ambacht (WC De Schoof) en Zwijndrecht (WC Walburg), kijk op www.smitmode.nl voor meer vestigingen, Pierre Cardin by Manifesto, De Schoof 24-28, H.I.Ambacht,

Verleidelijke pakjes PAGINA 51 Trudy’s lingerie, Dam 75, Alblasserdam.

Foto: Romy van den Boogaart Jas Samsoe & Samsoe €239,00, No Sense women Oorhangers, 18 krt geel goud met citrien, €1.960,- Pearls & Stones. Haar: Charme Munter, Hair & Beauty by Monroes Make-up: Natasja van Stuivenberg, Babor Beauty by Monroe’s Lounge

BrAM | 82


Houdt u ook zo van lekker gemakkelijk? Deze hapjespan zal u aanspreken als u gek bent op gezelligheid en houdt van gemak. In de hapjespan vindt u kipborrelhapjes met piri-piri- en satĂŠsaus, satĂŠballetjes en Indische balletjes. De pan is verkrijgbaar in twee formaten: 60 of 90 stuks. Genoeg lekkers voor iedereen dus. Alleen even opwarmen, dat is alles! W 8NXQWGHKDSMHVSDQPHWKH OOHQ VWH EH HO EHVWHOIRUPXOLHULQGHZLQN LNOHHQ 'HSDQNUÄ&#x17D;JWXPHHLQEUX

%Ä&#x17D;+RRJYOLHW9HUVPDUNW YLQGWXGHPRRLVWHYHUVH SURGXFWHQYRRULHGHUHPDD OWÄ&#x17D;G (QGDWYRRUPDUNWSUÄ&#x17D;]HQ 

vanaf

99 14.

Wat is er leuker dan met de hele familie gourmetten? De tafel mooi gedekt en natuurlijk: vol lekkers. Verras uw gasten naast de lekkerste stukjes vlees, met salades, sausjes, stokbrood, kruidenboter en stukjes groenten. Eet smakelijk!

Heeft u naast wat u in de winkel vindt nog meer boodschappen nodig? Deze boodschappen kunt u vandaag via de Hoogvliet websuper bestellen, zodat ze morgen voor u klaar staan bij Hoogvliet Versmarkt op het door u gekozen tijdstip. Bestellen gaat heel eenvoudig via www.hoogvliet.com.

Graaf Willemlaan 87 Hendrik-Ido-Ambacht

m.H.H.Q hmDDm OYRRU G

,GH LJHDYRQ JH]HOO LHQGHQRI PHWYUDPLOLH I


9DQGDDJ EHOOHQ

0RUJHQHHQ K\SRWKHHN JHVSUHN

9DQGDDJEHOOHQ0RUJHQHHQK\SRWKHHNJHVSUHN -HEHQWYHUOLHIG2SKHWKXLVGDWMHQHWEH]LFKWLJGKHEW-HZLOWVQHOZHWHQRIKHW ILQDQFLHHOKDDOEDDULV*HOXNNLJNXQMHELMGH5DEREDQNPRUJHQDOLQJHVSUHNPHW RQ]HK\SRWKHHNDGYLVHXU0HHULQIRUPDWLHZZZUDEREDQNQOPRUJHQRSJHVSUHN

0DDNHHQDIVSUDDNPHWRQ]HDGYLVHXUYLD  (HQDDQGHHOLQHONDDU %LMJURWHGUXNWHLVKHWPRJHOLMNGDWXQLHWGHYROJHQGHZHUNGDJWHUHFKWNXQWELMHHQK\SRWKHHNDGYLVHXU2SGDWPRPHQWZRUGWGHHHUVWYROJHQGH PRJHOLMNKHLGPHWXLQJHSODQG

Bram Dec 2015  

Break A Moment - Lifestylemagazine voor Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht

Bram Dec 2015  

Break A Moment - Lifestylemagazine voor Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht

Advertisement