Page 1

L I F E S T Y L E M AG A Z I N E

BREAK A MOMENT

UITGELICHT

De Heren van de Ronde Tafel INTERVIEW

ScanCoveryTrial

BRAM SPECIAL

CULINAIRE HOTSPOTS

PARTYTIME!

Dress2Impress BrAM Blue


BY MANIFESTO

Manifesto | De Schoof 24, 3341 EB H.I.Ambacht | T 078 681 93 14 BrAM | 2

pierrecardinherenmode.nl


OVER DE VLOER K O M BEIEJND S EOKV EML RE E. N S J OE KOM EENS

C N ZI OL IEU JN LE W BI CT E N IE N S EN

OV E RD DE VJ LO EL R. D E V L O E R B I J E E OVER DE VLOER BIJ DE JEL.

BIJ DE JEL. Hout

Hout

Buitenparket

Laminaat

Laminaat

Kurk

Buitenparket Leerpanelen

Vinyl

Laminaat

Kurk

Buitenparket

Leerpanelen

Jalouzieën

Leerpanelen

Jalouzieën

Kurk

Hout

Jalouzieën

Renovatie

O M DA T

O M D A T

U

S TA A T

O P

U

Renovatie

Renovatie

OP

K W A LI TEIT

| Open: wo t/m vr 10.00 - 17.00 | za 10.00 - 16.00

WWW.JEL-PARKET.NL OMDAT

S TA A T

Vinyl

WWW.JEL-PARKET.NL

KW A LITEIT

Burgemeester de Bruinelaan 52, Zwijndrecht | 078 612 08 34

U

Vinyl

S TA A T

OP

|

Koopavond op afspraak

KWA LITEIT

WWW.JEL-PARKET.NL TAFELS BANKEN STOELEN LAMPEN VLOERKLEDEN BEHANG

Antoni van Leeuwenhoekstraat 2 (inpandig bij Jordens kunststoffen) 3331 ET Zwijndrecht 078 619 60 30 | info@josi-interieur.nl  JOSI-INTERIEUR Openingstijden: woe-vrij 09:00 - 17:00 uur za 10:00 - 15:00 uur Maandag, dinsdag & avonden op afspraak.

BrAM | 3


Auto Wüst. Al 35 jaar Mercedes-Benz dealer. Vergelijk de compacte auto’s van Mercedes-Benz en kijk welk model het beste bij jou en je leven past. Grow up your way. www.mercedes-benz.nl/growup

Drive

Auto Wüst Oud-Beijerland, J. van der Heijdenstraat 29, 3261 LE, tel. 0186 - 61 84 55. Dordrecht, Mijlweg 81, 3316 BE, tel. 078 - 617 70 00. Hellevoetsluis, Rijksstraatweg 38, 3223 KA, tel. 0181 - 33 12 33. www.autowust.nl, info@wust.nl Gecombineerd verbruik: 3,5 - 7,4 l/100 km, 28,6 - 13,5 km/l. CO2-uitstoot 89 - 172 g/km.


HOOFDREDACTIE Maaike Groot ARTDIRECTOR Karin van Zanten / www.kaat.cc COÖRDINATIE Corine van Driel REDACTIE Maaike Groot Evelien Baks Corine van Driel Esther Paans UITGEVER Maaike Groot AAN DIT NUMMER WERKTEN MEE Niels van Setten Willeke van der Plas Angelique Vlieg FOTOGRAFIE Romy van den Boogaart Sylhouette Fotografie SALES Mirjam Blad 06 300 960 73 Maaike Groot 06 536 453 96 Joke Zoeteman 06 119 236 98 TRAFFIC Jolanda Rijsdijk 06 429 436 17 STYLING Esther Havenaar DRUK Damen drukkers CONTACT Maaike Groot 06 536 453 96 info@bram-magazine.nl www.bram-magazine.nl Disclaimer © BrAM Magazine BrAM Magazine Niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen, openbaar worden gemaakt of voor andere doeleinden op welke wijze dan ook worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Zet- en drukfouten voorbehouden.

foto: Romy van den Boogaart

VOORWOORD

Happy holidays Lieve mannen! Het wordt tijd om in de kerststemming te komen. Nu al? Jazeker! De versiering mag weer van zolder, de boom opgetuigd en de kerstverlichting aangesloten voor die heerlijke gezelligheid in aanloop naar de feestdagen. Werk aan de winkel dus en daar zijn jullie mannen hard voor nodig! Kerst is een tijd van tradities en quality time met familie en vrienden. Maar ook van cadeautjes, van lekker eten, van verrassingen en van net dat beetje extra. Daarom hebben we in deze BrAM uitgepakt met de leukste cadeausuggesties. Want als je dacht dat je geen wensen had, dan is dat met onze kekke musthaves straks wel anders. Even openslaan en bij het ontbijt op tafel klaarleggen voor vrouwlief ;-). Jouw hint vind je dan vast terug onder de kerstboom. Wil je zelf een origineel cadeau geven? Kijk dan bij de musthaves in het damesdeel van deze BrAM; succes gegarandeerd. Herken je trouwens iets van ‘de kerststress’? Misschien heb je er zelf niet eens zo’n last van, maar wel van je geliefde partner die in de aanloop naar de feestdagen een enorm ‘to do’ lijstje heeft klaarliggen. Wat haar misschien een klein stressmomentje bezorgt en jou vervolgens een aardig takenpakket oplevert. Besef je wel: jij bent de reddende engel! Liever geen 5-gangen kerstmenu met heel veel boodschappen en uren in de keuken? Het kan natuurlijk véél makkelijker. Lees de culinaire special met de leukste hotspots uit de regio

BrAM | 5

door en reserveer gewoon meteen. Suprise! Superleuk om je dierbaren te verrassen met een sfeervolle kerstbrunch of –diner. Heel gezellig en zo scoor je gegarandeerd punten! Ga je nog naar een X-mas Party? Dan wel ‘dressed for the occassion’, strak in het pak. Vrouwen houden nou eenmaal van well dressed gents en dit is wel hét moment om flink uit te pakken. De leukste feestjes vind je in de UIT agenda! Ook voor NYE. Of misschien geef je thuis zelf wel een feestje. Bier, bitterballen, glühwein en een goede playlist is all you need voor een gezellige borrel met vrienden. Die je vervolgens allemaal meeneemt naar het BrAMfeest op 3 februari. Met alle nieuwjaarsborrels achter de rug is het dan weer de hoogste tijd voor een classy party met toffe muziek en fijne mensen. Noteer het vast in je agenda! Maar… eerst de feestdagen! Geniet ervan - Break A Moment - en maak er wat moois van. Happy Holidays!

Maaike Groot


â‚Ź 399,-

BOSS Watches - Companion Ontdek de verfijnde en moderne horloges van Hugo Boss. Precisie, comfort en prestaties komen samen in de Companion collectie. Speciaal ontworpen voor de zelfbewuste man die een indruk wil achterlaten. Met Hugo Boss ben je op tijd, in stijl. Verkrijgbaar bij Juwelier Avenue te Dordrecht. Juwelier Avenue Bagijnhof 4 3311 KE Dordrecht 078 - 613 90 03 www.juwelieravenue.nl


december 2017

Interview 09 10 28 33

In gesprek met ScanCoveryTrial voor Stichting Ferenc Double Business Travel So this is Christmas…

Lifestyle 20

Heeren van de Ronde Tafel

Wonen

21 Feestmaand in De Volgerlanden 22 Droomkeuken 55 Pop-up store voor hypotheken van De Rabobank

Mode & Gadgets

17 Dress2Impress 34 Fashionshoot 37 Musthaves Gifts & Gadgets 4 HIM

Food

39 BrAM CLNR 40 Pure vis @ ZEEBLAUW 41 Sfeervol genieten @ Parmesan 42 Tuinkamer nieuwste pronkstuk in De Wachter 44 Nieuw: FG OKONOMIYAKI BAR 45 Willem Boon: Ribeye met chimichurri 46 Stamppot en glühwein in de Wintertuin van FloriZZ 47 Gerechten met invloeden vanuit de hele wereld @ De 48 49 25 27

Niels: Jij ook een popeye? Willeke: Man man man interieur

Vrije Tijd 12 38

Sfeervolle hotspot: Burgerzaken Ross Lovell nu ook in Krimpen

Auto’s

Column 15 19

Heeren van Ambacht

Golfcenter Rhoon BrAM Blue BrAM | 7

Kona: Hip & Happening 35 jaar Auto Wüst


• Koffiebonen dagelijks vers gebrand • Voor thuis of op het werk

Kom gezellig langs in ons proeflokaal of bestel via de webshop

In onze winkel, koffiebranderij en proeflokaal kun je terecht voor vers gebrande koffie­ bonen en losse thee voor thuis en op het werk. Het proeflokaal is een gezellige ontmoetings­ plek waar je koffie of thee kunt drinken met iets lekkers. Voor een High Tea vooraf even reserveren.

De Stadsbranderij - Vriesestraat 75a - 3311 NP Dordrecht - Tel 06 - 28 41 55 74 - www.barista-service.nl - info@barista-service.nl

Stijlvol & Representatief Maatkleding straalt individualiteit en kwaliteit uit. Voor u persoonlijk, maar ook zakelijk. RS-Sartoria biedt u deze kwaliteit van maatkleding bij u thuis of uw onderneming. Tevens verzorgd RS-Sartoria naadloos voor de juiste uitstraling van uw bedrijf en medewerkers.

Maatpakken vanaf € 499,-* Graag komen we bij u langs om uw mogelijkheden te bespreken.

* Prijzen Incl. BTW

Rob Saarloos | 06 5208 8012 | rob@rs-sartoria.nl | www.rs-sartoria.nl BrAM | 8


ONDERNEMERS UIT DE REGIO

In gesprek met… Marco van ‘t Geloof LEEFTIJD

47 jaar

BURGERLIJKE STAND

Gehuwd met Gonny BEROEP

Ondernemer, eigenaar van EMHA en JVS WOONPLAATS

Hendrik- Ido- Ambacht

foto: Romy van den Boogaart

Wat was je eerste baantje?

Naast dat ik altijd met mijn vader meeging in de bouw om te helpen (dat ging toen nog), was mijn echte eerste baantje schoonmaker en manusje van alles in de machinefabriek van de familie Biezepol.

Wat zou je doen als je dit werk niet deed?

Chefkok bij een klein restaurantje met een prachtige grote wijnkelder.

Wiens baan zou je voor een dag willen uitvoeren?

Professor Robbert Dijkgraaf, een geboren Ridderkerker, directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton. Niet dat ik maar in enigszins de buurt kom van deze man, maar het lijkt mij geweldig om eens een dag in zijn wereld rond te wandelen.

Wiens baan zou je absoluut niet willen? Strafrechtadvocaat. Geloof niet dat ik met droge ogen een crimineel van enige inhoud zou kunnen verdedigen. Gaat tegen elk gevoel in.

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?

Goed nadenken wat ik nu zal zeggen, want mijn vrouw leest dit artikel waarschijnlijk ook. Maar van een goed glas wijn met een lekker Italiaans hapje word ik wel vrolijk.

Wat dacht je als eerste toen je vanochtend wakker werd?

Duizend en een dingen. Ik ben altijd gelijk wakker zonder opstartproblemen. Dus alles wat er maar speelt van werk of gezin gaat allemaal tegelijk draaien in mijn hoofd.

Wat is je favoriete sport en welke beoefen je zelf? En waar?

Ik mag alleen nog maar naar voetbal kijken bij IFC en Excelsior Rotterdam. Wielrennen doen we met volle overgave met familie en vrienden in het wereldberoemde team Ambacht4Life.

Wie inspireert je?

Jonge mensen, die zijn in het algemeen nog niet verstard in denken en doen. Frisse kijk op situaties. Zij inspireren mij continue om anders te handelen dan wat de gevestigde orde zou doen.

Wat is je favoriete horecagelegenheid en wat bestel je dan?

Nou, dat zijn er best veel. Maar om het lokaal te houden, zijn DOK en Parmesan wel favoriet, ongeacht de kaart. En het vrijdagmiddagbiertje bij tapperij ’t Ambacht staat ook op de lijst van gezelligheid.

Waar kun jij je echt druk om maken? Mensen die altijd een negatieve mening en bemoeizucht hebben over alles en iedereen BrAM | 9

zonder inhoud. Dit zijn de befaamde beroepschagerijnen. Kan ik helemaal niets mee.

Als je in je woonplaats een ding zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Ik zou heel graag weer een echte dorpskern willen zien. Een stukje herkenbaarheid en gezelligheid wat je vroeger heel duidelijk had in ieder dorp.

Wat wil je in de komende tien jaar in ieder geval bereiken?

Ons bedrijf EMHA internationaal uitbreiden en meer aandacht voor het thuisfront, dat mag ook wel na die jaren.

Wat is je favoriete merk en waarom?

Ik ben nooit zo van de merken geweest, ik vind iets mooi of niet en als de kwaliteit goed is, is het prima.

Naast wie zou je (behalve je partner) graag in het vliegtuig willen zitten en waarheen?

Herman Finkers, filosofisch mens met een fantastische humor. Zou ik uren mee kunnen praten. Denk dat het wel een kort vluchtje zou zijn richting de achterhoek.

Wie moet er in het volgende nummer in deze rubriek staan? Celine Murks van HRM Power.


GEEN UITDAGING TE GROOT

ScanCoveryTrial voor Stichting Ferenc “Ferenc had dit geweldig gevonden,” vertelt Marina over haar deelname aan de avontuurlijke ScanCoveryTrial: een 7.500 kilometer ijskoude lange route kris kras door Scandinavië, via coördinaten en op tijd. Voor de tweede keer, dit jaar met partner Frank, trotseert zij met team Ferenc acht dagen lang sneeuw en spekgladde wegen door schitterende natuurlandschappen. Een trial met maar vier uur licht op een dag, twee 24-uurs etappes en de weerstand van kou en ijs. Bij ‘the Scandinavian Car Adventure’ zamelen deelnemende teams geld in voor een goed doel naar eigen keuze. “Wij doen mee omdat dit perfect bij Ferenc had gepast; sneeuw, auto’s en avontuur,” zegt Marina die hoopt zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Ferenc, waarvan elke euro ten goede komt aan onderzoek naar kinderkanker.

BrAM | 10


Dit jaar is het alweer drie jaar geleden dat Ferenc Vermaas op 13-jarige leeftijd overleed aan neuroblastoom kinderkanker. Na een ziekte van 9,5 jaar overleed hij op 11 september 2014 thuis in het bijzijn van zijn familie. Zijn overlijden had ook een enorme impact in zijn woonplaats; zowel in Hendrik- Ido- Ambacht als daarbuiten was Ferenc bijzonder geliefd. “Hij was zo actief en regelde zelf van alles. Hij zocht regelmatig de media op, AD De Dordtenaar volgde hem op de voet en sprak hem zelfs nog vlak voor zijn overlijden, maar hij regelde ook zijn eigen voorzitterschap bij FC Dordrecht. Alles om zijn behandeling te kunnen bekostigen. Hij denderde altijd maar door, net als wij,” blikt Marina terug op de ondernemende geest van haar zoon. De appel valt niet ver van de boom. “Als schipper ben je het gewend om altijd onderweg te zijn en dat scheelde denk ik wel bij het heen en weer reizen naar Duitsland voor zijn immunotherapie, ” aldus Marina die terugblikt op de honderden kilometers die zij wekelijks met haar zoon aflegde voor zijn behandeling. Nadat Ferenc in Nederland was uitbehandeld – de kanker bleef maar terugkomen – weken zij uit naar het buitenland voor specialistische behandelingen. “Op advies van zijn behandeld arts van het Sophia Kinderziekenhuis volgden wij een immunotherapie in Greifswald, Duitsland, waar zijn DNA werd gereset. Ik heb mijn stamcellen voor hem afgestaan. Dat leek aan te slaan, want hij was toen 1,5 jaar schoon.” Tot het moment dat bij controle bleek dat de kanker toch weer terug was. “Toen wisten we dat we niets meer voor hem konden doen,” vertelt Marina. Een half jaar later overleed hij. “Maar ondanks zijn ziekte hebben we alleen mooie verhalen over hem,” vertelt Marina. “Wij wilden dat zijn leven zo normaal mogelijk doorging. Van een weekend Duitsland voor zijn behandeling maakten we meteen een uitje. Hij heeft alles uit zijn leven gehaald wat erin zat.” Thuis is een klein altaar ingericht met een mooie

foto van Ferenc en een kunstwerk waarbij het gezin in brons is gegoten. Daaronder prijken zijn sneakers die hij de dag voor zijn overlijden nog kocht. “We wisten dat hij die niet meer zou dragen, maar hij wilde ze perse hebben. En dus regelde hij dat. Hij had zo’n sterke wil en kon toen amper nog lopen, maar is toch naar Shoebaloo in Rotterdam gegaan. Het heeft zo moeten zijn. Het ging de dag erna heel snel.”

“Ondanks zijn ziekte hebben we alleen maar mooie verhalen over hem”

tenslotte samen opgezet. Ondanks dat we vorig jaar maar een keer hebben vastgezeten, op de laatste dag nog wel, is de trial écht een uitdaging,” vertelt Marina. Vorig jaar startte zij met team Ferenc op positie 11 – deelnemende teams rijden voorafgaand een miniscan om de startpositie te bepalen – en eindigde als 27e van ruim 100 deelnemers. Haar team maakte een dusdanige indruk op de organisatie dat Stichting Ferenc dit jaar door ScanCoveryTrial is geadopteerd als goed doel. “Dat betekent dat we geen deelnamekosten betalen. Overigens hebben we vorig jaar ook alle kosten privé betaald en elke gedoneerde euro direct doorgezet naar Sophia Kinderziekenhuis. We hopen dit jaar minimaal het bedrag van € 16.000,- te evenaren. Onderzoek kost veel geld en is keihard nodig,” besluit Marina.

“Hij had zo’n sterke wil”

Om de behandelingen in Duitsland te kunnen financieren, zetten Frank en Marina Stichting Vermaas op. Ruim een jaar na zijn overlijden besloten zij om verder te gaan onder de naam Stichting Ferenc om geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker. “Kinderen mogen niet zo jong komen te overlijden. Maar voor onderzoek is heel veel geld nodig en daar willen wij aan mee werken. Op een manier die past bij Ferenc. Vandaar de keuze voor de ScanCoveryTrial. Vorig jaar deden wij als enige damesteam mee, dit jaar rijden Frank en ik samen. Wij hebben de stichting

BrAM | 11

SPONSOREN?

Elke euro helpt in het onderzoek naar kinderkanker. Als iedere lezer van BrAM een euro zou doneren, is het gewenste bedrag voor de ScanCoveryTrial al binnen handbereik. Doe je ook mee? Een euro, geen moeite, maar een groot verschil. Want kinderen mogen niet zo jong komen te overlijden! Doneer via rekening NL17ABNA 0624 6487 29, Stichting Ferenc Volg via FB: www.facebook.com/stichtingferenc Tekst: Maaike Groot | Foto’s: Marina Vermaas en Romy van den Boogaart


RHOON GOLFCENTER biedt volop uitdaging

Ingeklemd tussen grienden en de Oude Maas heeft Rhoon Golfcenter een decor waaraan weinig banen in de regio kunnen tippen. Andere troeven zijn de brasserie en de winkel met zijn uitgebreide collectie kleding. In 2018 opent ook nog de Golfsociëteit Rhoon. De 18-holesbaan ligt middenin het natuurschoon dat de Carnisse Grienden, de Rhoonse grienden en natuurgebied Klein Profijt met elkaar te bieden hebben. Dat betekent uitzicht op groen vanaf elke hole, inclusief de 19de. Veel mooier kunt je het in de Rotterdamse regio niet vinden, is de mening van veel golfers. Met alleen al 700 clubleden heeft Rhoon Golfcenter een aanzienlijke trouwe groep spelers in huis. Maar ook het aantal greenfee-spelers, die vaak op meerdere banen spelen, is groeiende op Rhoon, ziet eigenaar en manager Bert de Bode. Onder zijn leiding is Rhoon Golfcenter in dertien jaar tijd met stip op de (golf)kaart gezet als een van de best geoutilleerde banen in de regio Rotterdam. “We doen veel om die kwaliteit continu naar een hoger niveau te brengen en ook te hou-

den,’’ legt hij uit. Dat geldt voor alle faciliteiten op het Golfcenter. De riante en warm ingerichte Brasserie Rhoonse polder – ook voor niet-golfers - heeft naast een gezellige bar een uitgebreide kaart waarbij de nadruk op (verser dan) vers ligt. Van smoothie en geitenkaassalade tot de

BrAM | 12

huisgemaakte bal gehakt - volgens velen de allerlekkerste van Rhoon en omstreken! - en nog veel meer. Over paradepaardjes gesproken: daartoe mag ook de golfwinkel zich rekenen. Er is een meer dan uitgebreide golf kledingcollectie – sommige modemerken hebben ze hier als eerste binnen – alsmede accessoires. Voor golfers biedt de 18 holes - 5748 meter (vanaf de heren back tee op 1) – parkbaan volop uitdaging. De course voert


langs een grote variëteit aan bomen, waaronder vele groenblijvers, en diverse waterpartijen die het net even spannend maken. Niet voor niets melden zich elk jaar vele spelers aan voor de wedstrijden en toernooien die hier tussen voor- en najaar worden gespeeld. “Rhoon is een geliefde golfcourse, aantrekkelijk voor elk niveau speler. Beginnende golfers vinden hier een prachtige driving range en andere oefenmogelijkheden,” aldus Bert de Bode. Ook steeds meer business-leden omarmen de mogelijkheden die Golfcenter Rhoon hen biedt. Er zijn nu al meer dan 140 bedrijfsleden. “Golf en business gaan goed samen. Voor onze business-leden maken we desgewenst een jasje op maat. Alleen golfen? Of op stap met relaties? Alles is mogelijk.” Om de groeiende groep business-leden ook een prettige omgeving te kunnen bieden waarin het aangenaam zakendoen is, opent in 2018 de Golfsociëteit Rhoon haar deuren. “Met een knipoog naar het verleden,” zegt Bert de Bode. “Wij ervaren dat mensen zoeken naar een plek waar ze gezellig samen kunnen komen. Met de Sociëteit krijgen zij een eigen ruimte. Sigaar, mooi wijntje erbij. En ja: vrouwen zijn ook welkom!” Voor wie graag in clubverband speelt, is er de

Golfclub Oude Maas. Een sociaal gedreven en zeer actieve club, die al 45 jaar competities organiseert. Er is onder meer een damescompetitie en een senior herencompetitie. Feestdagen en andere speciale dagen worden aangegrepen om voor de leden leuke toernooien te organiseren. Daarbij zoekt Golfcenter Rhoon op elk vlak de uitdaging. Een cocktail en sushi op hole 15? Waarom niet, zegt Bert de Bode. Ook een patatje op de baan – vers uit de frituur van Bram Ladage – wordt geregeld. Hole 19 is het warme toevluchtsoord voor iedereen. Golfers en wandelaars ploffen er neer voor een kop koffie, een heerlijke soep van de dag of diner. En als er iets te vieren is: de brasserie kan gezelschappen tot 300 man kwijt. Volgend jaar krijgt Golfcenter Rhoon tevens een van de mooiste terrassen uit de omgeving. Het ontwerp van tuinarchitect Erik van Gelder sluit straks naadloos aan op het mooie design van de golfbaan. “Dan is het plaatje af,” zegt Bert. tekst Evelien Baks | foto's Romy van den Boogaart

BrAM | 13

“Rhoon is een geliefde golfcourse, aantrekkelijk voor elk niveau speler. Beginnende golfers vinden hier een prachtige driving range en andere oefenmogelijkheden.”


Frederiks & Groenendijk Advocaten UW SPECIALIST IN: • Personen- en familierecht • (Scheidings)Bemiddeling • Erfrecht • Arbeidsrecht • Faillissement en schuldsanering • Incasso’s • Overeenkomsten- en verbintenissenrecht

U kunt bij ons ook terecht voor mediation over de afspraken, die u wilt maken als u gaat samenwonen of trouwen, die vervolgens in een samenlevingsovereenkomst of in huwelijksvoorwaarden kunnen worden vastgelegd. NIEUW ADRES: Koninginneweg 1, 3331 CD Zwijndrecht | T 078 612 59 11 | F 078 619 10 94 secretariaat@fg-advocaten.nl

www.fg-advocaten.nl

Frederiks_BRAMSEP17_1_2.indd 1

12-09-17 11:56

,

Hotel & Restaurant de Arendshoeve

Partycentrum Amicitia

Molenlaan 14, Bergambacht www.arendshoeve.nl

Raadhuisplein 1-5 , Lekkerkerk www.amicitia-lekkerkerk.nl

Wij bieden u de ideale setting voor een onvergetelijk mooie trouwdag of een spetterend feest met familie en vrienden. Kom genieten van luxe en comfort in de polder.

Een optimale aansluiting bij uw wensen, daar staan wij voor. Pas als u tevreden bent, zijn wij dat ook. Geniet bij ons van een onvergetelijk samenzijn.

Kijk ook eens bij onze andere locaties: Restaurant Huisje van de Zeeuw te Lekkerkerk, Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen te Bergambacht of Het Kwartier te Stolwijk


H E A L T H CO L U M N

JIJ OOK EEN

POPEYE?

Hoppa! Lekker duwen en trekken aan dat ijzer. Om spieren te kweken. Want krachttraining is leuk! Tenminste … dat vind ik dan. Laat me je uitleggen waarom.

En dan: het effect!

Ten eerste: het is lekker snel.

Want een rondje hardlopen wordt alleen uitdagender als je een groter rondje gaat hardlopen of hetzelfde rondje sneller gaat lopen. Zo’n rondje hardlopen duurt al snel twintig minuten. En niet zelden ben je een uur onderweg. Zestig minuten lopen. Misschien soms wat sneller, dan weer wat langzamer, maar je blijft lopen. Niet heel spannend. Toch? Maar krachttraining kun je zien als korte sprintjes; zo hard als je kan een stukje rennen en dan uitrusten. En hoelang kun je dat volhouden? Niet langer dan twintig, dertig seconden, toch? Zo werkt krachttraining ook: je doet een oefening zo zwaar dat je het niet langer dan een halve minuut kan volhouden. En daarna lekker uitrusten!

Meer spieren op de borst, schouders en armen. En, mannen, we worden er ook nog eens –wetenschappelijk bewezen- opgewekter en effectiever van. Het is niet alleen gezond, maar ook gezellig. Tenslotte hoef je je niet uit te hongeren om een beetje spiermassa te kweken. Die spieren moeten gevoed worden. Zonder voeding kweek je geen kracht of spieren. Je mag dus lekker knabbelen. Natuurlijk wel vooral goede dingen zoals vlees, vis en melkproducten. En niet te veel frites, bier of ijs. Die dikke buik is namelijk geen spier. ;-) Eén keertje krachttrainen in de week is leuk, maar niet heel effectief. Voor een beetje resultaat raad ik je twee of drie keer per week aan. Maar vooral: geniet ervan! Succes!

Niels

Oké, even praktisch. Hoe werkt dat dan?

Stel je kiest voor opdrukken en je kunt dat makkelijker volhouden dan die dertig seconden. Dan werk je niet effectief aan je spieropbouw. Leg dan iets of iemand (je vriendin!) op je rug om het zwaarder te maken. Zorg dat de oefening uitdagend is. Rust dan een minuut of twee uit en herhaal de oefening drie of vier keer. En tussendoor pak je steeds die welverdiende rust.

BrAM | 15

Niels van Setten Voor de meesten is trainen een noodzakelijk kwaad. Daarom zorgt Niels niet alleen voor een efficiënte en op jouw lijf geschreven training, maar ook voor de motivatie en precies de juiste sfeer. Pas maar op: dadelijk ga je het nog leuk vinden! www.nielsfitclass.nl


KLASSIEKE BOUTIQUE MET ITALIAANSE PARFUMS IN EEN 400 JAAR OUD RIJKSMONUMENT AAN DE WOLWEVERSHAVEN IN DORDRECHT.

Vlak 6 | Dordrecht | www.vicinosei.com

WE HAVE A FRAME FOR EVERY FACE!

Sophiapromenade 72, Hendrik-Ido-Ambacht 078 - 612 99 35 | info@goldmanoptiek.nl ï‚‚ GoldmanOptiek

www.goldmanoptiek.nl

Optometrie - Oogmetingen - Monturen - Kinderbrillen Zonnebrillen - Contactlenzen - Nachtlenzen

BrAM | 16


Dress to impress!

Ware gentlemen kleden zich voor de feestdagen op en top en maken daarmee een verpletterende indruk! Met een mooie smoking, bij Smit Mode al vanaf € 199,95 voor een ideale mix & match, compleet afgestijld met pochet en das. Looking good! Heb je een christmasparty? Dan mag het vlinderdasje niet ontbreken! Mannen in stijl kiezen voor de mooiste trendy combi’s, waarvan je bij Smit Mode een ruime keuze hebt. Ook in bijpassende schoenen! Dus gents; dress to impress want je weet het… kleding maakt de man. Happy holidays! www.smitmode.nl

PROFUOMO shirt €99,95

SMIT MODE jas €229,95

PROFUOMO das €49,95

“Kleding maakt de man. Een mooi kostuum stijl je af met pochet en das of vlinderstrikje voor je christmasparty”

BOWTIE €39,95 GIORGIO schoenen €169,95

riem GIORGIO €69,95 heren

BrAM | 17


em “Dat een slaapsyste hebben, zo veel effect kon acht.” had ik no oit verw

NU vanaf

€899,-

Manon

Goed en gezond slapen Een goed bed moet op vier punten ook echt goed zijn. Deze vier punten noemen wij bij Morgana het slaapsysteem.

ledikant Duuk Lattenbodem boxspring

Met onze slaaptest kunnen wij aan de hand van jouw unieke Slaap-DNA® hét persoonlijke slaapsysteem voor jou samenstellen. Tijdens de acht minuten durende test voegt het testbed zich real time naar jouw contouren en wordt jouw eigen Slaap-DNA® in kaart gebracht. Aan de hand van de gemeten resultaten - in combinatie met je persoonlijke voorkeuren én het beschikbare budget - stellen wij samen met jou het bed samen dat het beste bij je past.

Matras

Jouw Slaap-DNA®

Dekbed

Kussen

Het bed dat past bij jou

de Heer Hendrik-Ido-Ambacht Veersedijk 89 078-6813447 www.morgana.nl/hiambacht

Goed en gezond slapen


W O N E N CO L U M N

Man man man interieur In deze BrAM een vrouwelijk deel en een mannelijk deel. Hoe leuk is het om hier gebruik van te maken en eens iets te schrijven over de voorkeuren van vrouwen en mannen als het gaat om het interieur. Typisch maar waar is dat voornamelijk de man (als het gaat om echtparen) contact met mij opneemt als het gaat om een interieurontwerp of -advies. Tijdens deze gesprekken blijkt vaak dat de standaard vrouwenuitspraak “mijn man vindt het al snel leuk” eigenlijk bijna nooit op gaat. Onze mannen hebben dus wel degelijk een mening als het gaat om de inrichting en invulling van bepaalde ruimtes in de woning.

maar hebben liever weinig maar grote accessoires die eenvoudig en decoratief zijn (hoe minder hoe beter) en kijken ze sport vanaf een leren doorleefde chesterfield met een goed zitcomfort. Een basic interieur en de trend van nu… Tja… en dan heb ik nog niet eens gesproken over de gadgets, verlichting en overige technische snufjes. Daar hebben de mannen het tijdens de gesprekken maar al te graag over. Waar kunnen we de stereoinstallatie plaatsen, de speakers moeten ook nog een plekje krijgen, is het licht wel bedienbaar via mijn smartphone, de flatscreen moet de grootste afmeting hebben die er te koop is en dan graag prominent in de woning aanwezig zijn. Maar wat ben ik blij dat wij als vrouwen ook een mening hebben zodat de juiste balans ontstaat in het interieur tussen de smaak van de mannen en wij als vrouwen… Lees rustig verder over het vrouwelijke interieur in het vrouwelijke gedeelte van deze BrAM!

Willeke

Maar wat wil die mannelijke helft dan graag? Met name denken de marsmannetjes bij het inrichten van de woning veelal eenvoudig, gemakkelijk, functioneel en comfortabel. Daarnaast moeten de meubelen meestal bestaan uit strakke belijningen, zien de mannen liever geen felle kleuren maar een gedempt kleurenpallet en zijn de voorkeuren voor het materiaalgebruik ruw, stoer en ruig. Mannen zien liever niet al te veel tierlantijnen en frutsels op de kast staan,

willekevanderplasinterieurontwerp @interieurontwerp

BrAM | 19


DE HEREN VAN De Ronde Tafel 90 Zwijndrecht De ronde tafel Zwijndrecht bestaat sinds 1963 uit jonge, ondernemende maar ook gezellige mannen uit verschillende beroepsgroepen. Zij komen samen om te discussiëren en plannen te vormen, onder meer voor goede doelen die zij jaarlijks adopteren. Bijeenkomsten waarbij zij praten over alles wat ze meemaken, van elkaar leren en over wat zij voor elkaar kunnen betekenen. Maar ook welke uitjes er op de planning staan, want de heren van De Ronde Tafel Zwijndrecht weten als geen ander hoe business gemixt kan worden met pleasure. Iedere tweede en vierde woensdag van de maand verzamelen de heren om de dagelijkse rompslomp af te wisselen voor ontspanning. De ene woensdag bij een tafelaar thuis en de andere keer op locatie. Met de juiste verzorging voor de inwendige mens op het menu staat elke bijeenkomst in het teken van een onderwerp welke wordt verzorgd door een tafelaar of gastspreker. De avonden zijn een platform voor vertrouwelijke en boeiende discussies. Het is een plek waar vriendschappen, zelfontwikkeling en wederzijds begrip ontstaan. Al dan niet begeleid met bier en bitterballen, dat kan gewoon.

Roundtable

De geschiedenis van de Nederlandsche Tafelronde gaat al ver terug: het is een instituut dat in 1927 in Engeland ontstond en na de oorlog overwaaide naar Nederland. Geheel geïnspireerd op de ronde tafel van Koning

Arthur. Zijn ridders namen aan een ronde tafel plaats om te voorkomen dat iemand aan het hoofd zou zitten. De heren van deze tijd komen bij elkaar om in een gelijkgestemde sfeer persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken te bespreken in een ontspannen setting. Leden betekenen iets voor elkaar en voor de maatschappij. Ook op internationaal niveau met andere tafels.

tijd waarop het tafellidmaatschap eindigt. Dit om de jongere enthousiaste leden de ruimte te geven tot vrijuit spreken en het ondernemen van initiatieven. Binnen de tafels is er dan ook geen ruimte voor verzadiging en vergrijzing en is er een constante instroom van nieuwe leden. Tafelaar word je overigens niet zomaar! Een tafelaar wordt aangedragen door een ander lid en hierbij wordt onder andere rekening gehouden dat men niet in dezelfde beroepsgroep actief is als een huidig lid. Dit heeft mede als doel om de diversiteit binnen de groep zo breed mogelijk te houden en een zo breed mogelijk maatschappelijk draagvlak te creëren.

Goede doelen

De Nederlandsche Tafelronde is een vereniging voor mannen die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan. Die zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien. En ondertussen hun expertise en tomeloze energie in willen zetten voor het goede doel. Die kennis en ervaring willen delen en niet terugdeinzen voor een levendige discussie.

De Zwijndrechtse heren zijn maatschappelijk betrokken en uiten dit op lokaal niveau door jaarlijks een gezellige boottocht voor ouderen te organiseren. Via huisartsen en zorginstellingen nodigen zij ruim honderd ouderen uit, regelen sponsoren en verzorgen zelf de bediening aan boord. Daarnaast organiseert De Ronde Tafel van Zwijndrecht elk jaar een sfeervolle wijnproeverij om geld op te halen voor een lokaal goed doel. Zo hebben zij vorig jaar de opbrengst gedoneerd aan Stichting Ferenc (zie pagina 10) en ging de opbrengst van afgelopen jaar naar Stichting Jeugdteams Zwijndrecht.

Binnen de Nederlandsche Tafelronde is de leeftijdsgrens van 40 jaar ingesteld als leef-

Tekst Corine van Driel | Foto Romy van den Boogaart

BrAM | 20


Feest maand n e d n a l r e g l o V e in D

De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht is een leuke en ruim opgezette wijk. Wie wonen hier eigenlijk en hoe brengen zij de feestdagen door? We ontmoeten met Projectbureau De Volgerlanden een heer in straat Brasem en een dame in straat Goudvis. Graag stellen we je op deze pagina voor aan de heer, namelijk Gertjan Vromans (44). Het gesprek met de dame vind je verderop in deze BrAM. Hoe woon jij in De Volgerlanden?

Gertjan: “Ik woon in een fijne woning midden in de straat Brasem. Mijn dochters Aniek (15) en Celise (13) wonen hier ook in het weekend. Eerder woonde ik in Leiden en Stompwijk. Via de Ring in Hendrik-Ido-Ambacht woon ik nu sinds 2013 in De Volgerlanden.”

Wat vind je van De Volgerlanden?

“De Volgerlanden vind ik een ruim opgezette Vinexwijk waar je geen blokken huizen vindt, maar huizen in stijl. Het heeft een landelijke uitstraling, terwijl je wel in de Randstad bent.”

In jullie straat Brasem stond vorig jaar een Buurtboom… vertel?

“Nadat het eerste jaar een buurvrouw, Marleen, de boom aanvroeg, heb ik dat vorig jaar gedaan. Ik ben namelijk het stroompunt voor de boom. Al sinds het begin van de bouw van de woningen hebben we in de straat met de buren een goed contact. Samen hebben we de foto van de Buurtboom op Facebook veel gedeeld en ‘leuk gevonden’, waardoor we de boodschappentassen met de winactie wonnen. Dat zorgde voor een gezellige buurtborrel.”

Heb je ook een eigen kerstboom?

“Ja, ik zorg altijd voor een kerstboom die tot het plafond reikt. Gezellig om de boom midden in de kamer te hebben staan.”

Hoe breng je de feestdagen door?

“Kerstsfeer is voor mij vooral een christelijk feest en een familiefeest. Naast dat ik graag een kerstnachtdienst bezoek tijdens kerstavond, vind ik het ook fijn om samen met familie lekker en gezellig te eten.”

Wat vind je van de feestdagen in De Volgerlanden?

“Ik vind de wintermaanden, gezellige maanden. De winkels zijn mooi verlicht en ook de medebewoners van De Volgerlanden verlichten hun huis. Zeker als er sneeuw ligt, is het Sophiapark een erg leuke plek om te spelen, vooral voor de kinderen. Je kunt daar gewoon van een sporthal af sleeën, waar doe je dat nou?.”

BrAM | 21

Wil je meer weten over De Volgerlanden en wat de mogelijkheden zijn om hier te wonen, zoals misschien wel je eigen droomhuis op een Zelfbouwkavel? Kijk dan op www.devolgerlanden.nl.


De keuken wordt steeds meer de favoriete plek van het huis: daar waar je samenkomt met familie en vrienden voor een snelle hap, lekker lang tafelen of een gezellige borrel. Als centraal middelpunt krijgt de keuken steeds meer aandacht als onderdeel van het interieur. En als je het dan goed wilt doen, dan moet je zeker langs gaan bij KPS Keukens in Sliedrecht.

Droomkeuken

Sinds de oprichting in 2009 is KPS Keukens – Keuken Projecten Sliedrecht – een begrip in de regio. Compagnons Sander en Tony, beiden met een jarenlange ervaren in de keukenbranche, startten hun bedrijf midden in de crisisperiode. “Wij hadden een voorwaarde toen wij de zaak begonnen: we doen het alleen als we het goed gaan doen en anders niet,” aldus Sander. Een simpel uitgangspunt, maar uiteindelijk het enige waar het om draait en waar KPS Keukens zijn klandizie aan ontleent. No nonsense, duidelijke afspraken en een service waar je u tegen zegt. “Bij ons gaat er zelden iets mis. Hoe dat komt? Wij nemen de tijd. En wij verwachten van de klant dat die dat ook doet. Een keuken kopen binnen twee uur tijd is niet realistisch. Ik zie klanten liever vijf keer terug voordat zij een besluit nemen, dan

dat zij overhaast te werk gaan,” licht Sander toe. In de showroom passeren alle trends en mogelijke opstellingen van nu de revue. Hier kun je lekker op je gemak brainstormen over jullie favoriete plek in huis. En het mooie: voor elk budget een oplossing. Van complete maatwerkkeukens voor hele specifieke wensen tot een Keller Keuken van Nederlands fabricaat of het huismerk KPS. En alles wat daartussen zit. Van uitzonderlijke kwaliteit, met uitgebreide keuzemogelijkheden en veel hout. “Mooie materialen maken het verschil,” weet Sander, die ook voor de apparatuur werkt met gerenommeerde merken als Miele, Pelgrim, Bosch en Bora. Vanaf het moment dat je binnenkomt tot aan de montage en nazorg merk je de persoonlijke betrokkenheid. “Klanten hebben altijd meteen

de juiste persoon aan de telefoon, of zij appen ons gewoon. Problemen lossen wij meteen op,” aldus Sander. Wat ook zo fijn is aan KPS Keukens is het vaste team van monteurs, aangestuurd door Tony. Nette vakmensen die elke droomkeuken kunnen realiseren. Van een vrijblijvend plan met perspectief en werktekening met gepersonaliseerde offerte tot realisatie; je weet van A tot Z waar je aan toe bent. Inclusief elektra en verlichting! Het complete plaatje wordt hier desgewenst voor je verzorgd, inclusief stucwerk, inbouwverlichting, verlaagde plafonds of sauswerk.

Trends

Ga je voor nieuw? Overweeg dan de ultra matte fronten die enorm upcoming zijn voor een prachtige uitstraling! Sander: “De witte keuken is nog altijd de meest verkochte, maar hout komt ook steeds meer terug.” Met natuurlijke materialen als composiet, graniet en de betonlook voor een stoere uitstraling of juist in combinatie met een landelijke keuken. Ben je nog tevreden over je keukenopstelling, maar wel toe aan een nieuwe look? KPS blinkt ook uit in de renovatie van keukens. Vervangen is niet altijd nodig, upgraden met bijvoorbeeld andere fronten geeft een compleet nieuwe look en feel voor jouw droomkeuken. Meer weten? www.kpskeukens.nl

K P S KEU KE N S tekst Maaike Groot | foto's Romy van den Boogaart

BrAM | 22

Prisma 100-B3 3364 DJ in Sliedrecht www.kpskeukens.nl


BEARDMAN Wat zijn de laatste haartrends voor heren? Dat is een goede vraag die ik veel in de salon hoor. Hoewel damestrends vaak en veel variëren, gaat het bij heren een stuk rustiger. Zij laten zich niet zo snel een trend aanmeten. Daarnaast is de keuze van kapsels wat meer beperkt.

BrAM | 23

Niet veel mannen zijn bereid hun haar lang te laten groeien om aan de laatste trends te voldoen, laat staan hun haar te kleuren. Een enkele keer zet een trend zich wel door, dat hebben we de afgelopen jaren gezien bij de “ingeschoren” scheiding en het laten groeien van een baard. Deze stijl heeft zich breed verspreid en we staan er niet van te kijken als men een lange baard en/of een ingeschoren scheiding heeft, dit wordt ook bij representatieve functies geaccepteerd. De kapsels mogen strak of nonchalant gestyled zijn met de baard keurig “gegroomed”. Het zomaar laten staan van de baard is echter niet de bedoeling, ook deze heeft een vorm nodig waarbij de kapper je kan helpen. Om de baard heen wordt de huid keurig glad gehouden en de strakke contouren geven een stoere uitstraling. Naast het groeien van de baard en het kiezen van het juiste model ervan, moet deze ook verzorgd worden. Wij werken met de producten van het oerdegelijke en traditionele Proraso waarmee alle mogelijke baardstijlen kunnen worden gecreëerd met veel keuze in productsoort; van oliën tot wax. Ook al is je baardgroei wat onregelmatig dan kan het best mogelijk zijn om aan de trend mee te doen. Bij Van Pelt kunnen we de mogelijkheden doornemen en kijken hoe we er een succesvolle look van maken! Leendert van Pelt


listen. ty s n re a rv e e z n o ennen door rw e v r a a h je n e lf e Laat jez

E L Y T S R I UW HA AUTY EN BE LIST SPECIA Bel voor een afspraak

078 681 81 62

KAPSALON & SCHOONHEIDSSALON Dorpsstraat 64 3342 BD H.I. Ambacht

Wij werken op afspraak: di t/m do 8.30 - 17.00 vrijdag 8.30 - 21.00 zaterdag 8.00 - 13.00

www.salonmonny.nl info@salonmonny.nl

Go Europe Go

De Hyundai KONA rijklaar vanaf

21.995

Maak kans op 1 van de 5 stedentrips! De nieuwe KONA is er en dat succes willen we nú met je delen. Schakel snel naar de KONA actiesite en kies naar welke stad jij met de KONA wilt rijden. Bepaal welke kleur van de nieuwe KONA bij jouw stijl past. Go Europe. Go KONA. De Hyundai KONA. O.a. leverbaar met: • Head-up display • Smart navigation (met Apple CarPlay) • LED-dagrijverlichting • Krell Premium-audiosysteem • 10 onderscheidende exterieurkleuren

Ziet u ook zoveel Hyundai’s de laatste tijd?

Doe mee en ontdek meer op ridderkerk.hyundai.nl/Go-Europe-Go-KONA Hyundai Ridderkerk B.V. Zadelmakerstraat 2, Ridderkerk, tel. 0180 - 480 082 Gecombineerd brandstofverbruik: 5,2 – 6,7 (l/100 km); CO2 - emissie: 117 - 153 (g/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. Genoemde prijs is een adviesprijs en is excl. metallic lak en eventuele opties. Afgebeeld model kan afwijken van standaard uitvoering. Zie voor kosten en voorwaarden www.hyundai.nl of vraag ernaar in de showroom. Druk- en zetfouten voorbehouden. Meedoen met de winactie kan van 13-11-2017 t/m 31-12-2017. De winnaars dienen in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De winnaars ontvangen een waardecheque t.w.v. € 500 in te wisselen bij één van de deelnemende reisbureaus. De waardecheque is geldig t/m 30 juni 2018. Niet te gebruiken i.c.m. andere acties. Niet in te wisselen voor geld. Kijk voor alle voorwaarden op hyundai.nl/acties/go_europe. De Hyundai 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking is alleen van toepassing op Hyundai voertuigen die initieel aan een eindgebruiker zijn verkocht door een Erkend Hyundai Dealer. De gedetailleerde garantievoorwaarden zijn per 01-01-2017 beschreven in het service & garantieboekje.

BrAM | 24 172559 Ridderkerk_Q3-Q4_WK47_ADV Hyundai KONA Go Europe PARIJS_Bram Magazine 210x140.indd 1

15-11-17 09:39


AU TO T E S T R I T

Hip & Happening

De nieuwe Hyundai Kona Het segment B-SUV is dé autotrend van dit moment. Iedereen wil een SUV en dat is niet voor niets, want de crossovers hebben een sportief uiterlijk, hoge instap en zijn lekker ruim en relatief zuinig. In het grote aanbod weet Hyundai zich met de nieuwe Kona toch te onderscheiden van de rest. Een hippe verschijning met veel details en keuzemogelijkheden voor rijgemak, veiligheid en uitstraling. Net even anders en uit te voeren in jouw eigen stijl. Een leuk weetje: het ontwerp van het nieuwe paradepaardje van Hyundai komt onder meer van de hand van de Belg Luc Donckerwolcke die ook ontwerpen voor Lamborghini’s Murciélago en Gallardo heeft gemaakt. Ook de naam is bijzonder, ontleent aan een exotisch oord op Hawai waarbij de naam de energieke levensstijl van de eilandbewoners weerspiegelt. En energie heeft ‘ie zeker! De Kona kun je in hippe kleuren samenstellen met twee dakkleuren en tien exterieurkleuren. En pas dan meteen je interieur aan; niks geen saaie dashboards meer. Kies een van de kleurthema’s orange, lime of red die terugkomen in het dashboard, de pook, stiksel en het stuur. Dat is pas rijden in stijl!

Een nieuwe SUV die alles heeft wat je hartje begeert en een ware blikvanger is in het rijbeeld. Een nieuwkomer in het B-SUV segment die de concurrentie achter zich laat. Fraaie lijnen met stoere dubbele koplampen en een opvallende grill zorgen voor een lekkere body, terwijl de contrasterende kleuren langs de carrosserie zorgen voor een opvallende look. Opvallend is ook de standaard uitgebreide uitrusting met de nieuwste technologieën en de kleuropties om interieur en exterieur op elkaar af te stemmen. Uitvoering en motor

De Kona biedt keuze uit twee krachtige turbobenzinemotoren: de gedownsizede 3 cilinder 1.0 T-GDI met 88 kW (120 pk), handgeschakeld met zes versnellingen en tweewiel aandrijving in vier uitvoeringen: Drive, Comfort, Fashion en Premium. De laatste twee ook zijn uitgevoerd in de nieuw ontwikkelde 4 cilinder 1.6 T-GDI met 130 kW (177 pk), een zeventraps 7DCT-automaat met dubbele koppeling en vierwiel aandrijving. Dieselrijders moeten nog even geduld hebben tot de zomer van 2018 wanneer Hyundai ook een 1.6-liter turbodieselmotor introduceert. Waar de concurrentie achterblijft, lanceert Huyndai volgend jaar bovendien een volledig elektrische uitvoering van de Kona.

Uitrusting

Standaard is de Kona uitgevoerd met onder meer 16 inch velgen, bluetooth-carkit, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels met geïntegreerd LED-knipperlicht, cruise con-

BrAM | 25

trol met snelheidslimiet, LKAS, Hill-start Assist Control (HAC). Wil je meer? Lederen stuurwiel, Head-Up-Display, een premium Krell audiosysteem met acht speakers, elektrisch verstelbare stoelen, stuur- en stoelverwarming en draadloos opladen van je telefoon zijn zo maar enkele opties waarmee je de Kona kunt upgraden.

Testrit

Voor de testrit in BrAM reed ik de handgeschakelde 1.0 T-GDI. Comfort Plus. Opvallend is de power! Ik kan een beetje pit wel waarderen en de Kona overtreft op dit gebied alle verwachtingen. Voor een 3 cilinder 1.0-uitvoering is de Kona lekker fel, trekt flink op en stuurt bovendien stevig en direct. Een aangename verrassing! De Kona is een auto die je intuïtief bedient, waar je meteen mee wegrijdt en die ook zeker aansprekend is voor een jonge doelgroep. Verder krijg je alles wat je van een auto binnen dit segment kunt verwachten, denk aan de ruimte op de neerklapbare achterbank en de kofferbak, maar ook de uitvoering van het dashboard. De extra’s als het soundsysteem en toevoegingen op het gebied van veiligheid als rijbaanstabiliteit, en de mogelijkheden voor het aanpassen van het interieur, maken de Kona een opvallende verschijning die sterke troeven heeft t.o.v. de concurrentie. Zelf ervaren? Bij Hyundai Ridderkerk staat de Kona klaar voor een testrit! tekst Frank van der Kooij


PACK SUPER VELOCE MET O.A.:

PACK SUPER LUXURY MET O.A.:

• VERWARMBARE EN ELEKTRISCH

• 7" TFT KLEURENDISPLAY IN

• LEDEREN BEKLEDING • BI-XENON KOPLAMPEN • LEDEREN SPORTSTUURWIEL • REMKLAUWEN IN KLEUR

• VERWARMBARE EN ELEKTRISCH

VERSTELBARE SPORTSTOELEN

GIULIA. NU MET PACK SUPER VELOCE VOOR € 1.495 OF PACK SUPER LUXURY VOOR € 2.995*

INSTRUMENTENPANEEL

VERSTELBARE STOELEN

• 'PIONE FIORE' AFWERKING LEDEREN BEKLEDING

• BI-XENON KOPLAMPEN • 'PIONE FIORE' LEDEREN STUURWIEL • EIKENHOUT OF WALNOOTHOUT INLEGPANELEN

De Alfa Romeo Giulia is volledig ontworpen rondom de bestuurder. Een auto waar het bloed sneller van gaat stromen. Opwindend, sportief en stijlvol. De Giulia is nu verkrijgbaar met twee verschillende Packs: Pack Super Veloce voor € 1.495 of Pack Super Luxury voor € 2.995, om uw auto nog sportiever en stijlvoller te maken. Wilt u ook overtuigd raken van de sublieme rijkwaliteiten van de Giulia? Kom naar onze showroom voor meer informatie of maak een afspraak. U bent van harte welkom.

ALFA ROMEO GIULIA Ohmstraat 1, 3335 LT Zwijndrecht. Telefoon: 078-6812700. www.zeeuw.nl

*Pack Super Veloce is niet leverbaar op de 136 en 150 pk diesel. De actie is geldig t/m 31 december 2017. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de officiële Europese testmethode. Het daadwerkelijke verbruik hangt mede af van de omstandigheden en uw rijgedrag. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden, zie ook www.hetnieuwerijden.nl voor handige tips om zuiniger te rijden. Vraag ons naar de voorwaarden of kijk op alfaromeo.nl/verkoopvoorwaarden.

Gem. brandstofverbruik 3,8 - 8,5 l/100 km (1 op 11,8 - 26,3). CO 2: 99 - 198 gr./km.


Auto Wüst al 35 jaar uw Mercedes-Benz dealer voor de regio! Anders onderweg

Auto Wüst is nét een snoepjeswinkel. De mooiste nieuwe en oudere modellen staan te blinken in de showroom en het museum op de tweede verdieping aan de Mijlweg 81 in Dordrecht. Van een donkergrijze cabriolet, hagelwitte stationwagen tot een gitzwarte A-klasse. “Maar sinds 2010 hebben we ook Smart in huis,” vertel Marcel Wüst. “Voor elke doelgroep is er wel een passende auto te vinden. Van de stijlvolle zakenvrouw, de krachtige manager tot de veelzijdige moeder. We zijn vandaag de dag anders onderweg. Permanent online en voortdurend bereikbaar. Daar spelen wij als Mercedes Benz en smart dealer op in. We willen dat onze klanten comfortabel en veilig de weg opgaan. Daarom hebben we onder andere ‘Mercedes connect me’. Dit is een pakket met verschillende opties zoals pechhulp, onderhoudsmanagement et cetera. Wij willen onze klanten maximaal

Mooie strakke lijnen. Stijlvol design. Duitse degelijkheid. En in alle soorten en maten. Sinds 1982 is Auto Wüst uw Mercedes-Benz dealer van de regio. Van Ouddorp tot Sliedrecht. Sinds 1928 staat het autobedrijf voor traditie met passie. De broers Marcel en George Wüst zijn de motor achter dit familiebedrijf.

adviseren, zowel in de keuze van een auto, financiering, private lease als de opties die daarbij horen.”

Klantvriendelijkheid

Auto Wüst gooide al eerder hoge ogen met de Klant Nr.1-troffee. In 2007 introduceerde Mercedes-Benz Nederland het programma ‘Klant Nr.1, waarbij iedere medewerker getraind wordt alle diensten optimaal te verlenen. “Wij vinden onze klanten het allerbelangrijkste. Daarom investeren we veel in klantvriendelijkheid. Maar de ‘credits’ gaan naar onze medewerkers. Zij zijn degenen die onze klanten vakkundig bijstaan en adviseren. Dankzij hun inzet, inlevingsvermogen en betrokkenheid én de korte lijnen binnen ons bedrijf kunnen we klanten optimaal van dienst zijn en zo snel mogelijk helpen, wat resulteert in een hechte band met de klant.”

BrAM | 27

Nieuwe modellen “We zitten nooit stil en blijven actief waar het gaat om klantbeleving en klanttevredenheid. Ook in 2018 komt er weer uitbreiding aan op het modellengamma dat op dit moment 38 modellen bedraagt. Het is ons doel om onze klanten te ‘ontzorgen’. We kunnen alle wensen van de klant in vervulling laten gaan. En met de winter in het vooruitzicht kunnen mensen uiteraard ook voor speciale winterdeals bij ons terecht.” “Ook al bestaan we al sinds 1928 en zijn we sinds 1982 dé Mercedes Benz dealer van de regio, we blijven bij de tijd en onszelf ontwikkelen. Kom langs en ervaar het zelf dat het met Wüst goed zaken doen is.” Meer informatie www.autowust.nl tekst Esther Paans


“Je hoeft alleen je koffer nog maar te pakken.”

Double Business Travel ‘ontzorgt’ en biedt compleet pakket aan Een geheel georganiseerde businesstrip, een waanzinnige ‘over de top’ huwelijksreis of een grote, luxe villa voor 12 personen. Het is allemaal mogelijk! Niets is te gek voor de dames van Double Business Travel. Eigenaressen Brenda en Belinda organiseren al sinds 1 september 2001 ‘reizen op maat’, met als specialisatie zakenreizen naar elke gewenste bestemming.

Tijd is geld

Sinds twee jaar zit het duo B&B in hun nieuwe pand aan de Stationsweg in Zwijndrecht. Het kantoor is huiselijk, maar tegelijk ook zakelijk ingericht. “Secretaresses krijgen vaak het verzoek om een reis te organiseren, maar hebben meestal de tijd en juiste tools niet. Daarin bieden wij juist die toegevoegde waarde en ontstaan vaak de leukste samenwerkingen. Aan de hand van de klantwensen stellen wij een reis samen waarbij aan alles is gedacht. Uiteraard de tickets en het verblijf, maar ook de transfers, visa, et cetera. Omdat we aangesloten zijn bij IATA – een overkoepelende organisatie waarbij alle gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen wereldwijd zijn aange-

BrAM | 28

sloten – kunnen we zelf de tickets printen. Stel dat een klant vanuit het buitenland belt dat hij gestrand is op het vliegveld van Hong Kong of New York, dan is een telefoontje of een appje voldoende voor ons om meteen een nieuw ticket te regelen. Zo gaat er weinig tijd verloren. Want tijd is geld voor onze zakelijke klant,” weten Brenda en Belinda. “In de loop der jaren hebben we een goede vaste klantenkring opgebouwd door heel Nederland en zelfs in het buitenland. Doordat we met een klantenprofiel werken waarin alle informatie is verwerkt, inclusief bijvoorbeeld membershipkaarten tot de voorkeur voor een zitplaats in het vliegtuig of speciale dieetwensen, hoeven wij niet


steeds dezelfde vragen aan de klant te stellen. Daarnaast vinden we het belangrijk om te weten wie onze klanten zijn,” aldus Brenda en Belinda.

Van privéjet tot Nederlandse gids

Pluspunten

In tegenstelling tot internet of een ‘gewoon’ reisbureau heeft Double Business Travel diverse pluspunten. “We regelen zelf de reserveringen en printen alle tickets voor de klant uit. En met één druk op de knop kunnen we alle mogelijkheden van de diverse luchtvaartmaatschappijen zien en de reis vrijblijvend in optie zetten. Dit is vaak langer dan bij een reguliere online airline. Wij leggen de prijzen van direct vliegen of met één overstap naast elkaar om creatief en prijsbewust met de klant mee te denken. En met creatief bedoelen we dan bijvoorbeeld het advies om hotel en vlucht in één keer te boeken waardoor de prijs lager uitkomt. Ons doel is om de klant zo voordelig, maar zeker ook comfortabel naar zijn of haar bestemming te laten reizen. Ook zijn wij 24/7 aanspreekpunt voor onze klant. Dag en nacht kunnen klanten ons bereiken bij noodsituaties. De reis is tot in de puntjes verzorgd en onze service duurt net zolang voort als de reis. Oftewel, mocht de vergadering tijdens je reis uitlopen, dan kunnen wij hier meteen op inspringen en het reisschema op de nieu-

“Aan de hand van de klantwensen stellen wij een reis samen waarbij aan alles is gedacht.”

“We hebben veel ervaring opgedaan in de reiswereld en weten precies wat mogelijk is, of zorgen dat we dat tot in detail achterhalen en in kaart brengen,” lacht Belinda. “Wij willen onze klanten totaal ontlasten en bieden een compleet pakket aan. Op internet of in de reisgidsen vind je vaak vastomlijnde programma’s. Bij ons is alles mogelijk. Heb je een meeting in de stad, maar gaat er geen vlucht op die dag en dat tijdstip? Dan regelen we een privéjet. Wil je alles van een stad weten, maar spreek je de taal niet? Dan regelen we een Nederlandse gids. Heb je geen tijd om achter een visa aan te gaan? Dan doen wij dat. Wil je tijdens je gehele verblijf een auto met privéchauffeur? Ook geen probleem! Maar ook kunnen wij ervoor zorgen dat je gaat bungyjumpen in Zuid-Afrika, of we regelen een Lamborghini voor je in Italië, een fiets in Xian of een trabantrally door Boedapest. Niets is ons te gek!”

we planning aanpassen en het ticket wijzigen naar de nieuwe situatie. De klant krijgt ook maar één factuur in plaats van diverse facturen voor ticket, hotel, auto etc. Dit maakt het ook overzichtelijk voor de administratie van zijn of haar bedrijf. Zo kunnen we bedrijven alle zorgen uit handen nemen,” aldus Brenda en Belinda.

Vakantie

“De markt trekt weer aan. Dit merken wij ook bij het regelen van zakelijke- en privéreizen. Het geeft voldoening om ons reisschema tegen het schema van de klant te leggen, zodat het één passend geheel wordt. En na een drukke periode gaan zakenmensen ook vaak met hun partner of gezin op reis en regelen wij voor hen een heerlijke luxe vakantie. Dit doen we uiteraard ook voor andere particulieren. Een bezoek aan een voetbalwedstrijd in Barcelona, een popconcert in het buitenland of een teambuilding en slapen in het ijshotel in Finland. Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Je hoeft alleen je koffer nog maar te pakken…

“Niets is ons te gek!”

Cadeautip

Met de feestdagen voor de deur is een reischeque het ideale cadeau! Reizen maakt mensen blij! Van een stedentrip naar New York tot een cruise door de Caribiën. De reischeque wordt prachtig ingepakt. Een heerlijk verwencadeau voor onder de kerstboom.

BrAM | 29

Wanneer we zelf op vakantie gaan namen we altijd visitekaartjes mee. Deze laten we achter bij hotels en restaurants. We blijven tenslotte vakidioten, ook in onze vakantie.” Tekst Esther Paans | Foto's Sylhouette Fotografie


Nu TOTALE LEEGVERKOOP aan particulieren met 80% korting op alle tapijten!

ONS PAND IS VERKOCHT! WIJ MOETEN ERUIT!


Maak een foto van deze advertentie en ontvang op vertoon ervan maar liefst

90% korting op de winkeladviesprijs!

DE PERZENKONING | PERZISCHE TAPIJTEN WIJ ZIJN GEOPEND VOOR PARTICULIEREN: Alleen op de zaterdagen van 10 tot 17.00 uur, extra geopend in de laatste week van december: Dinsdag 26 december (tweede kerstdag) t/m zaterdag 30 december van 10 uur tot 17.00 uur.

www.deperzenkoning.nl

de Plaats 17 | 3342 GL Hendrik- Ido- Ambacht | Tel.: 078 682 38 11


SALES TIJGER

WAN TE

D

Beschik jij over een gezonde dosis overtuigingskracht en ben je een netwerker pur sang? Ben je energiek, optimistisch, representatief en klantvriendelijk?

Zet dan je commerciële skills in voor BrAM! Wij zoeken een betrokken salestijger die meedenkt met de klant, woonachtig is in de regio en als zzp-er aan de slag wil voor dé glossy van H. I. Ambacht, Zwijndrecht en omstreken. Mail je motivatie en CV naar info@bram-magazine.nl.

Break A Moment!

Hou je mond gezond! Wij werken met een hecht team van ervaren tandheelkundige professionals, die langdurig aan ons centrum verbonden zijn. U heeft een vaste tandarts die nauw samenwerkt met onze gespecialiseerde teamleden. Door onze kennis te bundelen en gebruik te maken van de nieuwste technologieën kunnen we behandelingen van hoge kwaliteit bieden. Meer informatie over ons centrum? Kom gerust eens langs in de praktijk of kijk op onze website. Wij helpen u graag verder.

Tandheelkundig Centrum

Kastanjehoeve

Algemene tandheelkunde Esthetische tandheelkunde Mondhygiene Implantologie Prothese & Klikgebitten

Kerkstraat 32c | 3341 LE Hendrik Ido Ambacht |  078 684 09 50 | info@kastanjehoeve.com | kastanjehoeve.com BrAM | 32


So this is Christmas... Désirée van den Berg en Wilma Kouters van VJK advocaten & mediators zijn er dan om te helpen de scheiding te regelen, met aandacht voor emoties én het zakelijke deel. Het is een heftige gebeurtenis waarin alles op zijn kop staat. De scheiding is een proces van gewild of ongewild (leren) loslaten. En dat terwijl alle mogelijke emoties en veel vragen de revue passeren. Hoe gaat dat straks met de kinderen, mijn huis, financieel of met een onderneming? In deze verwarrende, emotionele periode is het de missie van Désirée en Wilma om mensen weer houvast te geven zodat zij verder kunnen. Désirée: “Niets is zo complex, maar tegelijkertijd intrigerend als menselijke relaties. Dat maakt ons beroep boeiend en afwisselend. Van overlegscheiding tot vechtscheiding. Dat laatste proberen we natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen, maar soms is het niet anders.” Wilma vult aan: “Naast het zakelijk afwikkelen van de scheiding is het onze missie en uitdaging om mensen op een respectvolle manier uit elkaar te laten gaan. Te laten inzien dat ex-ouders niet bestaan als er kinderen zijn. Dat het af en toe tot tien tellen is en dat je daarbij je eigen ego opzij moet zetten, niet kwaad spreken over de ander. Het is de kunst te erkennen dat wat er

Kerst en Oudjaar zijn dagen van bezinning waarin relaties op de proef worden gesteld. Er wordt meer aandacht voor het gezin en elkaar gevraagd en soms lukt dat niet meer. Dan kan de liefde over zijn, bij de een of bij allebei. Het moment dat er geen weg meer terug is.

samen geweest is, voor het grootste deel goed de processen en kosten transparant. Naast was. Uiteindelijk leiden al die veranderingen zaken gerelateerd aan echtscheiding en vertot persoonlijke groei.” breking samenleving, zoals vaststelling en Voor een ondernemer is een echtscheiding wijziging kinder- en partneralimentatie, penextra gecompliceerd vanwege de financiële sioen, vermogensdeling en huwelijkse vooren zakelijke gevolgen. Zo kan het zijn dat waarden, zijn zij actief op andere gebieden de echtgenoot recht heeft op de helft van van het personen- en familierecht zoals adopde waarde van de onderneming. Is de tie, erkenning, vaststelling en ontkenning vacontinuïteit van de onderneming dan nog derschap, onder bewind- en curatelestelling, gewaarborgd? En hoe wordt die waarde mentorschap, naamswijziging, vermissing en vastgesteld? Wat indien de andere echtgenoot erfrecht. in de onderneming werkzaam is of op de Wilma en Désirée verwelkomen u graag voor loonlijst staat? Hoe zit het met de verdeling een kosteloos kennismakingsgesprek op hun van opgebouwd pensioen? Hoe dienen de kantoor in Dordrecht, gelegen in het histoeventuele huwelijkse voorwaarden te worden risch centrum aan de Nieuwe Haven. uitgelegd of gewijzigd? Ook voor andere So this is Christmas and what have you done? betrokkenen zoals aandeelhouders, andere Another year over, a new one just begun... vennoten, personeel en zelfs de kinderen W W W. V J K A D V O C AT E N . N L heeft een echtscheiding gevolgen. Désirée en Wilma hebben allebei meer dan 25 jaar ervaring en zijn kundig in de diverse aspecten van personen- en familierecht voor zowel particulieren als ondernemers, vooral in scheidingsrecht. Ze zijn beiden zowel advocaat als mediator. Met oog voor de wensen en VJK advocaten & mediators belangen en met een professionele en betrokNieuwe Haven 44, Dordrecht ken aanpak reiken zij oplossingen aan voor T (078) 611 71 00 scheidende partners, samen of alleen. Van www.vjkadvocaten.nl overleg tot procederen. De lijnen zijn kort,

tekst Corine van Driel | foto Romy van den Boogaart

BrAM | 33

EC

VER


Model: Kenny Frederiskz Visagie: Roos van den Berg Haar: Fulco Pastoor, Monroe’s Lounge Styling: Esther Havenaar Fotografie: Romy van den Boogaart Locatie: Plus Alfred Koehoorn

STREET Blouse: Minimum € 70,00 Trui: Ontour € 69,00 Bikerjacket: Tiga €299,00 Pantalon: Fiver €119,95 Sneakers: Karhu €140,00

BrAM | 34


FA S H I O N M E N

SMIT Mode Kostuum: Cavallaro €499,95 Overhemd: Olymp € 69,95 Strip: € 14,95 Schoenen: Giorgio € 149,95

BrAM | 35


e j k a a M n e g a d feest exrtarankelend! sp Geen gelegenheid die zich beter leent tot het openen van een fles bubbels dan het einde van het jaar. ¡Hola! Cava pakt in aanloop naar deze dagen uit met een cava èn fles die je feestdagen en feesttafel extra glans geven! En wat te denken van alle kerst, oud,en nieuwjaarsborrels… De cava is een brut reserva, gemaakt volgens ‘methode traditionele’, met een tweede fermentatie op de fles want alleen zo krijg je de fijnste parels in je glas.

S al ud y s a t s e i F s e c ¡Feli AROMA: geurt uitbundig naar wit fruit en amandel SMAAK: veel smaak en diepgang, rijp fruit, ietwat toast, mooi lengte, goed droog en prima frisheid.

DRUIF: Macabeo, Xarel-Lo, Parellada KLEUR: lichtgele kleur, fijne parel

Gall & Gall De Schoof 126, Hendrik- Ido- Ambacht | T078 684 00 00 www.gall.nl

F O J BI HO F E SC SI U DE L C LL EX GA & LL GA

!


M U S T H AV E S G I F T & G A DG E T S 4 H I M

X-MAS

t s i l

Kerstmis is een tijd van warmte, gezelligheid én cadeautjes onder de kerstboom. Geen idee wat je moet vragen aan je dierbaren? Wij wel! De leukste suggesties voor fijne x-mas musthaves hebben wij voor je geselecteerd. Maak je lijstje maar klaar! JE BESTE VRIEND

EXCLUSIEF IN HOOFDLETTERS: GLENFARCLAS 50 YR

De handsome looking espressomachine van Illy is je beste vriend in de ochtend. Hij straalt je tegemoet vanaf het aanrechtblad en doet denken aan de handelingen van de barista. En smaakt net zo goed! Verkrijgbaar bij Limburgia Zwijndrecht, met € 70,- cadeau voor de feestdagenactie.

De bijzondere Glenfarclas 50 years familieserie is opgedragen aan George Grant ( 1874-1949 ), hij erfde de distilleerderij van zijn broer John. Het is een non-chill filterd single malt whisky die in 2015 is gebotteld. Deze oude whisky heeft gerijpt op olorosso sherryvaten zoals gebruikelijk van Glenfarclas. De mooie zwart lederen kist met zilveren embleem, met het portret van George Grant, trekt gelijk je aandacht. Detail: slechts 937 flessen van deze bijzondere whisky zijn er gebotteld. €2.899,-, exclusief verkrijgbaar bij Gall & Gall De Schoof.

KEEP IT WARM!

BIJ DE TIJD

Met deze Wemoto muts heb je het komende winter geen moment koud en zie je er ook nog eens überhip uit. Een musthave voor onder de kerstboom dus, want het prijsje is ook nog eens superleuk. € 19,90 bij Street Ridderkerk.

Het horloge is misschien wel het ultieme mannensieraad waar je er nooit genoeg van kunt hebben. En je bent altijd bij de tijd, zeker met de stijlvolle modellen van Junkers. Bij Pearls & Stones in Zwijndrecht vind je een prachtige collectie zoals deze automaat voor € 479,- (ook als kwarts verkrijgbaar voor € 279,-). 1920 Extreme is een stoere houtachtige geur die niet wordt beïnvloed door mode of trends. Een klassieke musthave voor iedereen die van charmante en verrassende parfums houdt. Tijdloos, maar ook innovatief en krachtig. Met ingrediënten als groene bergamot, zoete jasmijn en sprankelende geranium, rijke vanille, houtachtige tonen en tonkaboon is het een prachtig geschenk voor de feestdagen. Geuren van BOIS 1920 zijn verkrijgbaar bij Vicino Sei.

CHARMANT & VERRASSEND

MANNENSHAMPOO

De DEPOT No. 101 normalizing daily shampoo is ideaal voor dagelijks gebruik, lekker verfrissend, übermild van samenstelling en verpakt in een stoere flacon. € 18.95 www.depotmaletools.com

REAL TOOLS FOR THE BEAUTY OF MEN Traditie herleeft met de producten van DEPOT. Zoals de No.301 Matt Paste voor een strong hold met een mat effect die je kunt toepassen op verschillende haarstijlen. Een musthave voor mannen met stijl! € 19.95 www.depotmaletools.com

SCAVI & RAY MOMENTO D’ORO

De gouden prosecco in een gouden fles! Deze prosecco op basis van alleen de allerbeste Gleradruiven heeft een heerlijke neus van wit fruit en getoaste aroma’s. Indrukkwekkende smaak met een zachte, maar zeer levendige mousse. Een prosecco van een hoog niveau met een zeer stijlvolle uitstraling en voor de kenners. Perfect voor mooie gouden momenten! Verkrijgbaar in 75 cl voor € 24,99, 1,5 ltr voor € 69,99 en de jeroboam 3 ltr voor €149,99, exclusief bij Gall & Gall De Schoof.

Verkoopadressen: Vicino Sei, Wolvershaven Vlak 6, Dordrecht | Depot the Male Tools & Co, www.depotmaletools.com Gall & Gall, De Schoof 127, H-I-Ambacht | Limburgia, Kort ambachtlaan 3, Zwijndrecht (078-6191979) Pearls & Stones, Veerplein 14, Zwijndrecht | Street, Koninginneweg 65, Ridderkerk.

BrAM | 37

THEE VOOR MANNEN

Met het gure weer buiten kun je jezelf nu trakteren op een dampende thee speciaal voor mannen. Een unieke samenstelling van premium ingrediënten als zwarte thee, gember, chili, munt, zoethout, kaneel, kruidnagel, ginseng, venkel en kardemom voor een perfecte smaak. Verpakt in een stoere, stijlvolle aluminium zak waarin de thee ook na opening zijn krachtige smaak behoudt. € 6,95, Street Ridderkerk.


DE HEEREN VAN AMBACHT | ZATERDAG 3 FEBRUARI 21.00-02.00 UUR

80’s-90’s TILL NOW

BLUE FINEST DRINKS & FOOD Dresscode

BEAUTIFUL IN BLUE

LINE UP

Volgt binnenkort! Houd Facebook & Insta in de gaten.

VIP TABLE AVAILABLE

10 persons, mail to: info@bram-magazine.nl

with a touch of silver

TICKETS € 22,50,- via www.ticketscript.com | Check Facebook/BrAMmagazine voor het laatste nieuws & kaartverkoop. Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! Geen kaartverkoop aan de deur


BrAM | 39


Zeeblauw gaat pure vis serveren

DOK zit in een heerlijke flow. Na Bar & Bites opent Peter de Leeuw – DOK Restaurant, DOK Wijnbar - nu ook een mooi visrestaurant. In ZEEBLAUW wordt het genieten van al het lekkers dat de zee te bieden heeft. Oesters en kreeft? Maar naturellement!

Vis à la Mediterrannee. Dat is wat ZEEBLAUW vanaf 1 maart 2018 het publiek gaat voorschotelen. “Dat is de beste kwaliteit, dat is puur, dat is vis presenteren zoals het hoort,’’ zegt Peter, die vijf jaar geleden zijn eerste DOK (Restaurant) opende in Zwijndrecht. Zijn nieuwe paradepaardje bevindt zich op loopafstand van DOK Bar & Bites aan de Dordtse Spuiboulevard. Deze moderne wijnbar heeft zich in nog geen jaar tijd nu al bewezen als succesnummer. In ZEEBLAUW – azuur tot en met het plafond! – kan de gedreven horecaman zijn grote voorliefde voor vis gaan presenteren. Dat doet hij samen met chef-kok Nick, die er de scepter gaat zwaaien, en met Schmidt

Zeevis als hofleverancier. “Kwaliteit gegarandeerd,” aldus Peter. Visliefhebbers worden in ZEEBLAUW in een maritiem decor volledig in de culinaire watten gelegd. In de vitrine bij de entree ligt de vangst van de dag, terwijl in het twee meter brede homarium de kreeften voor het uitkiezen zitten. Gasten kunnen vanaf 16 uur binnenvallen voor een lekker pannetje mosselen, een op de huid gebakken kabeljauw of een compleet zes-gangendiner waarin de chef al zijn passie kwijt kan. De à la carte-kaart vermeldt volop lekkers. “Als visrestaurant koken we natuurlijk vooral dagvers, afhankelijk van waar de vissers mee komen binnenvaren. Maar een

goede volle bouillabaisse staat altijd wel op het menu, evenals oesters en schelpjes,” zegt Peter. Net als in zijn andere zaken ligt de lat hoog als het gaat om biologisch en hoogwaardig. In de kratten liggen dan ook heerlijke seizoengroenten, vers van het veld. En omdat vis moet zwemmen: de wijnkaart is in ZEEBLAUW geheel op zijn DOK’s. Dat betekent een uitgelezen selectie, inclusief een mooie Cava en Champagne. Vleesliefhebbers hoeven overigens geen ommetje te maken. Voor hen is er altijd een goed stuk vlees, zoals een mooie steak tartare of een tournedos. Meer weten? Kijk op www.bijdok.nl. tekst Evelien Baks

BrAM | 40


Sfeervol genieten

AMUSE

Crème van gepofte courgette met schuim van Parmezaan met prosecco van het huis

* MOUSSE VAN AVOCADO, RIVIERKREEFTJES, ingelegde tomaat met kreeftenmayonaise WIJNTIP: SAUVIGNON GRAVE, ITALO CESCON

van de mooiste klassiekers uit de Italiaanse keuken

Restaurant Parmesan aan ‘t Veerplein in Zwijndrecht wordt geroemd om zijn klassiek eigenzinnige Italiaanse keuken. Authentiek, maar dan wel met een moderne twist. Manuel Moolenaar serveert in een smaakvolle omgeving fantasievolle gerechten waarvoor de basis ooit werd gelegd in Italië. Wil je je tijdens de feestdagen in een intieme en sfeervolle ambiance met vrienden of familie culinair in de watten laten leggen, dan ben je hier aan het juiste adres. Het kerstmenu is dit jaar weer met zorg samengesteld met de mooiste gerechten uit de Italiaanse keuken. Reserveer bijtijds, want vol = vol! www.restaurantparmesan.nl

100% SAUVIGNON

* RAVIOLI MET GEROOKTE FOREL met mierikswortelroom en kervel-olie WIJNTIP: SOAVE CLASSICO TOVO AL PIGNO, CORTE MAINENTE | 100% GARGANEGA

* RISOTTO met bospaddenstoelen, truffel en Parmezaan WIJNTIP: CANNONNAU DI SARDEGNA SILENO, SINCARU | 100% GRENACHE

* GEBAKKEN HERTENBIEFSTUK, pastinaakcrème, confis van rode ui met een jus van peperkoek WIJNTIP: PASSO DEL CARDINALE, PAOLO LEO

tekst Maaike Groot | foto Romy van den Boogaart

100% PRIMITIVO DI MANDURIA

* BLADERDEEG, GEPOCHEERDE PEER, STRACHÌTUNT (blauwe kaas) WIJNTIP: GRILLO, CARUSO & MININI | 100% GRILLO

* AMANDELCAKEJE, crème van pure chocolade, amarene-kersen en kaneelmerengue WIJNTIP: AGRICANTO, PALADIN

BrAM | 41


TUINKAMER nieuwste pronkstuk in De Wachter Restaurant De Wachter, bekroond met de Keltum Restaurantprijs 2017, heeft er nóg een mijlpaal bij: een grote tuinkamer in Franse stijl. Ook hier proef je de grote liefde die chef Michel Dekker heeft voor mooie producten.

Met de inrichting van een fraaie tuinkamer heeft Restaurant De Wachter het klassieke Franse gevoel doorgetrokken naar de entourage van buiten. Want het restaurant in Alblasserdam is al bijna tien jaar een begrip in de regio als het gaat over tafelen op niveau en over koken met amour. Diezelfde passie voor kwaliteit en ambiance zien we terug in de nieuwe inrichting van de sfeervolle tuin en de tuinkamer met zijn muren van glas. “Een heerlijke plek voor zowel in de zomer als nu in de winter,” zegt eigenaar en chef-kok Michel Dekker, die in 2008 samen met zijn vrouw Marijke het restaurant is begonnen. Met zijn natuurstenen vloeren, de glazen

BrAM | 42

schuifpuien rondom en een buitenkeuken waar elke kok zijn vingers bij aflikt, heeft de chef nu alles in huis om zijn gasten het jaar rond te verwennen met het beste van het beste. Bijvoorbeeld seizoenproducten als kastanjes, kweeperen, zuurkool en vergeten groenten als pastinaak: de witte brigade gaat er in deze tijd volop mee aan de slag. Ook in de Big Green Egg, het paradepaardje in de splinternieuwe buitenkeuken. De tuinkamer is de aangewezen plek voor feesten en partijen, zegt Michel, die samen met zijn vier koks de klassieke Franse keuken hoog houdt. “Zoals voor bruiloften, maar ook in deze tijd van het jaar een nieuwjaarsrecep-


tie of kerstborrel. Dankzij een mooie bar kunnen we de gasten snel en soepel bedienen. Eigenlijk is beneden alles aanwezig om het ook daar op rolletjes te laten lopen voor gezelschappen tot 200 mensen.” Gemene deler in alles is de grote liefde voor het koken. “Het mooiste compliment dat de gasten mij kunnen geven, is dat ze voelen en proeven dat hier met liefde wordt gekookt,” lacht hij. Daarom ligt de lat op alle fronten hoog. Vlees van de leverancier die het beste van de boerderij biedt, groenten en kruiden van de biologische producent. “Goed omgaan met de natuur vinden we belangrijk.” Om in deze feesttijd zijn gasten extra in de watten te leggen, is weer veel aandacht gegeven aan het menu. Met daarin een hoofdrol voor wild. “Wij kiezen bewust voor regionaal wild. Dan proef je namelijk echt wild,” zegt de chef-kok. “Een mooi product om mee te werken. Zoals fazant, hert, wild zwijn en haas. Van de haas maken we bijvoorbeeld een heel mooi pepertje. Heerlijk in combinatie met een saus van gekonfijte vossenbessen en Hollandse groenten.” Met zijn 21 koppen tellende team, even enthousiast als hijzelf, is hij voortdurend bezig om mooie wijn-spijscombinaties samen te stellen. Met een kaart die is gegroeid naar ruim honderd verschillende (kwaliteits)wijnen telkens weer een mooie uitdaging om de perfecte match te vinden. Dat De Wachter de winnaar is geworden van de Keltum Restaurantprijs 2017, uitgeloofd door Euro-Toques, is dan ook een kroon op het bijna 10-jarige jubileum in 2018. De jury oordeelde dat er niet alleen veel aandacht is voor puur en eerlijk koken, maar dat ook de prijs-kwaliteitsverhouding prima is. Zijn grootste droom nu nog? “Een klassieke Spaanse Josper grilloven. Houtskool gestookt met temperaturen die gaan tot 400 graden C. Als je daarin een paprika roostert, weet je niet wat je proeft…” Restaurant de Wachter Dam 35, Alblasserdam E info@restaurantdewachter.nl T 078 699 01 77 www.restaurantdewachter.nl tekst Evelien Baks | foto's Romy vd Boogaart

BrAM | 43


In Japan kunnen ze niet zonder. Een dag geen okonomiyaki is een dag niet geleefd. Nederlanders lunchen met een broodje kroket, Japanners met okonomiyaki, en dat al millennia lang. Wij geven de Japanners gelijk. De okonomiyaki wint het op alle fronten: gezonder, voedzamer, gevarieerder maar bovenal zoveel lekkerder. NIEUW IN ROTTERDAM:

FG OKONOMIYAKI BAR Okonomiyaki betekent vrij vertaald gebakken of gegrild zoals jij wilt. In tegenstelling tot de Hollandse pannenkoek is de okonomiyaki niet gebaseerd op melk maar op zeewierbouillon. Gekozen kan worden uit een tal van toppings: van pork belly tot tonijn – al dan niet aangevuld met bonito flakes en pistachenoten. Okonomiyaki leest fonetisch als economie. Wie economisch denkt, heeft al snel uitgerekend dat je in FG Okonomiyaki Bar voor een uiterst schappelijke prijs een heel goede lunch kunt hebben. Al voor 5 euro per stuk zijn de gluten- en lactosevrije okonomiyaki’s aan tafel te bestellen of mee te nemen. De Japanse pannenkoeken worden bereid op vuurschalen van OFYR. Voor de zoetekauwen serveert FG Okonomiyaki Bar dagelijks wisselende taarten uit

eigen oven. Zoals een Japanse bar betaamt, zal de (sparkling) sake niet ontbreken, sencha thee evenmin. Liever een goed glas wijn, of een non-alcoholische cocktail – het is allemaal in huis. In Rotterdam is FG Okonomiyaki Bar is de eerste en enige in zijn soort. Nergens in de omgeving zijn ze gespecialiseerd in okonomiyaki. FG Okonomiyaki Bar valt verder op omdat het een bar is in Denoism, een winkel op Japanse leest geschoeid. Denoism verkoopt de mooiste denim jassen, schorten, kimono’s, schoenen en tassen in Nederland leverbaar. FG Okonomiyaki Bar Katshoek 19 Rotterdam (Hofbogen) www.fgokonimyakibar.nl Open: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Tekst Dijlan van Vlimmeren

FG Okonomiyaki Bar is het broertje van FG Restaurant (2 Michelinsterren, nummer 5 Lekker500), FG Food Labs (1 Michelinster) en FG Bistro (Bib Gourmand). FG staat garant voor Fanatiek Genieten bij François Geurds. Deze Rotterdamse meesterkok beschikt als enige chef in Nederland over een eigen smaaklaboratorium. In tegenstelling tot vaak wordt gedacht betaal je bij de heer Geurds niet per se de hoofdprijs. In FG Bistro eet je een voortreffelijk driegangenmenu voor een uiterst vriendelijke prijs: 37 euro. Bij FG Food Labs serveren ze een ALL-IN lunch (inclusief wijnarrangement, tafelwater en koffie/thee met huisgemaakte friandises) voor slechts 60 euro per persoon, bij FG Restaurant een ALL-IN lunch voor 75 euro per persoon. Tafels FG Restaurant / FG Food Labs en FG Bistro zijn te reserveren via 010 425 05 20.

BrAM | 44


RECEPT

foto: Romy van den Boogaart

Ribeye met chimichurri Een lekkere Ribeye steak met chimichurri, groene salade en aardappeltjes uit de oven. Een feestmaal, simpel, makkelijk te bereiden en iedereen vindt het lekker.

CHIMICHURRI (MAAK DEZE EEN DAG VAN TEVOREN) BENODIGDHEDEN 100 ml olijfolie sap van een halve limoen een theelepel suiker de blaadjes van 10 takjes verse tijm 1 bosje verse oregano 1 bosje bladpeterselie 1 bosje bieslook 1 Spaanse peper, fijngehakt 1 theelepel mosterdpoeder 4 tenen knoflook 1 kleine gesnipperde ui Grof zeezout en versgemalen zwarte peper Geste van een halve citroen

WERKWIJZE Vijzel in volgorde de ingrediĂŤnten: De knoflook met het zout en de suiker, dan alle groene kruiden. Vervolgens de olie en de mosterd, de geste van citroen en limoensap. Dan de gesnipperde ui en peper door het mengsel heen roeren, niet meer vijzelen. Laat de chimichurri een dag rusten.

RIBEYE BENODIGDHEDEN VOOR 4 PERSONEN 800 gram Ribeye (vaak is een hele Ribeye te veel voor een persoon, daarom een totaalgewicht). WERKWIJZE Haal de Ribeyes en de chimichurri twee uur voor gebruik uit de koelkast. Maak een grillpan/-plaat heel heet. Besprenkel de Ribeyes met enkele druppels olijfolie en strooi er naar smaak wat grof zout over. Bak de Ribeyes kort, maar fel: 2 minuten per kant. Leg ze vervolgens op een voorverwarmd bord afgedekt met aluminiumfolie. Maak een gaatje in de folie zodat de damp die van het warme vlees afkomt, kan ontsnappen. Laat de Ribeyes 5 minuten rusten. Snijd ze vervolgens in smalle stroken en leg ze op een voorverwarmde schaal. Drapeer de chimichurri naar behoefte over de Ribeyes en serveer de schaal op tafel met de overgebleven chimichurri apart. Een ieder kan naar behoefte strookjes vlees van de schaal nemen; gezellig en bijzonder lekker! TIP: serveer met een groene salade en aardappeltjes uit de oven. Eet smakelijk!

BrAM | 45


Stamppot en glühwein

in de Wintertuin De Wintertuin van Florizz is al snel net zo bekend geworden als het bekende ridderlijk eetcafé aan het Veerplein zelf al jaren is. Want als het om sfeer gaat, weten ze hier in Zwijndrecht wel van (winter)wanten. De handbeschilderde arrenslee staat wederom als authentiek pronkstuk in de sneeuw geparkeerd tussen kerstbomen met hun gekleurde lampjes en vuurkorven. Het is dé plek om te genieten van wat het winterse menu traditioneel serveert, zoals wild van de barbecue en Hollandse klassiekers. Of smullen van het stamppottenbuffet met warme worst met vooraf natuurlijk een mok glühwein of een rummetje om op temperatuur te komen. Het winterparadijs, te vinden in een van de grootste horecatuinen van de regio, is overigens in zijn geheel af te huren voor

Wild op de buitengrill? In de Wintertuin van Ridderlijk eetcafé Florizz kun je in sneeuwdecor genieten van heerlijke dampende glühwein, warme chocomel en stamppotten met worst.

feesten en partijen zoals bijvoorbeeld een kerstbedrijfsborrel of receptie om elkaar het beste voor het nieuwe jaar te wensen “Veel bedrijven vinden het een leuk idee om dat in een après ski-omgeving te doen waar je vanzelf het Jingle bells-gevoel krijgt,” zegt eigenaar Paul de Jong, die als het om sfeer gaat niet gauw zonder ideeën zit. Wie liever in het ridderlijke decor van het eetcafé zelf zit, kan zich daar zes dagen per week laten verwennen met typische Florizzspecialiteiten. Het menu voor Eerste en Tweede Kerstdag voldoet met tongstrelende klassiekers weer ruimschoots aan alle Florizz-verwachtingen, zegt Paul. “Mensen weten dat we daar altijd iets moois van maken in een leuke sfeer. Zoals onze formule het hele jaar door is: goed eten combineren we met een grote dosis BrAM | 46

gezelligheid.” Om daarna nog een warme drank te nemen met de voeten in de sneeuw van de enige Wintertuin in Zwijndrecht en omstreken. Veerplein 1, Zwijndrecht www.florizz.nl

tekst Evelien Baks | foto Romy van den Boogaart


met invloeden Gerechten vanuit de hele wereld

Dat het heerlijk vertoeven is bij de oude en markante Heerenboerderij, is een bekend gegeven. Met de sfeervolle decoraties tijdens de feestdagen is het echter bijzonder fijn om samen tijd door te brengen bij De Heeren van Ambacht, gevestigd in het monumentale pand aan de Dorpsstraat van Hendrik- Ido- Ambacht. Een prachtige locatie waar je ook tijdens de kerstdagen geniet van fusion cooking met wereldwijde invloeden. Op zowel Eerste als Tweede Kerstdag kun je hier kiezen uit een uitgeserveerde brunch en uitgebreid diner. Het moderne restaurant met authentieke details ademt een warme en luxe sfeer uit. Met gezellige ronde banken en comfortabele velours stoffen zitjes kun je hier urenlang tafelen. Onder het balkenplafond bevinden zich echter meerdere ruimtes. Zo is de Heerenzaal met bar en lange tafels een mooie locatie voor bijvoorbeeld een private dinner – voor de kerstdagen ideaal – en natuurlijk bijzonder geschikt voor kerst- of

nieuwjaarborrels. Grotere gezelschappen kunnen terecht in de sfeervolle entresol met imposante kandelaars en mooie Chesterfields. Nieuw bij De Heeren van Ambacht is ‘wine by the glass’. Een selectie aan topwijnen die je nu per glas kunt uitproberen, eventueel in combinatie met smaakvolle barbites. Wat dacht je van een AIX rosé met garnalenkroketjes of een Sauron Verdejo met Zeeuwse oesters en een

vinaigrette van rode ui? In de winter geniet je bovendien van wildspecials als hazenpeper met een stoofpeertje en een assortiment van bospaddenstoelen met een krokantje. Liever vis? Dan is de Spaans georiënteerde gebakken zalm met een puree van spinazie, pijnboompitten en een gepocheerd ei een aanrader op de menukaart. Begin de kerstdagen op zijn best met een kerstbrunch tussen 12.00 uur tot 16.00 uur! Gezellig urenlang tafelen met je vrienden of familie, terwijl de heerlijkste koude en warme gerechten worden uitgeserveerd, voor slechts €34,- per persoon. Voor het kerstdiner schotelt de witte brigade onder de bezielende leiding van Hedy van Ligten, het gezicht van de onderneming, een voortreffelijk 5-gangen diner voor, dit voor slechts € 59,- per persoon. Kijk voor de complete kerstmenu’s of om te reserveren op www.deheerenvanambacht.nl Tel: 078 681 2321 E-mail: info@deheerenvanambacht.nl

tekst Maaike Groot | foto Romy van den Boogaart

BrAM | 47


Burger zaken Grandcafé Burgerzaken is zes dagen in de week een warme hotspot in het (winkel) hart van Ridderkerk. En zeker in de feestmaand(en), want dan gaat er qua sfeer nog een schepje bovenop in het moderne onderkomen met vide dat zetelt onder hetzelfde dak als het gemeentebestuur. Met verschillende kerstdecoraties en natuurlijk een kerstboom legt het café-restaurant in deze tijd van het jaar extra accenten op de sfeer binnenshuis. In dat decor kunnen gasten volop heerlijkheden proeven van een nieuwe menukaart, waar als vanouds de moderne keuken wordt gecombineerd met klassiekers. Met

sfeervolle hotspot Een hapje en drankje tijdens of na het winkelen? Bij Grandcafé Burgerzaken verwennen ze hun gasten met patisserie van Dudok, goed gevulde borrelplanken en heerlijke lunch- en dinergerechten.

nu ook de beroemde patisserie van Dudok, waaronder dé Dudok-appeltaart en zijn heerlijke Red Velvettaart, begint dat al bij de koffie. Ook voor een aangeklede borrel biedt Grandcafé Burgerzaken veel keuze. Een van de hardlopers is de borrelplank met zijn Italiaanse worstspecialiteiten als Pata Negra en Coppa di Parma en met geroosterde amandelen, olijven en naambrood, is in trek. De uitgebreide menukaart voor lunch en diner heeft ook genoeg verrassingen in petto, maar de nu al legendarische Burgerzaken Burger zal er volgens bedrijfsleider Mark Roedolf altijd op blijven staan. “Deze is zonder meer een begrip.” De burger van 200 gram Angus

BrAM BrAM| | 48 48

rundvlees wordt geserveerd op een brioche broodje met in bierbeslag gefrituurde uienringen, cheddar, gebakken ei, tomaat, augurk en met frietjes en salade. Wat alle gerechten gemeen hebben, is de aandacht voor kwaliteit. Die heeft de witte brigade als onderdeel van Van der Valk Hotel Ridderkerk natuurlijk standaard in huis. Burgerzaken is geopend van maandag t/m zaterdag, behalve op Eerste en Tweede Kerstdag. www.grandcafeburgerzaken.nl tekst Evelien Baks | foto Romy van den Boogaart


ROSS LOVELL nu ook in Krimpen In een historische molen aan de Krimpense IJsseldijk heeft Ross Lovell een tweede sfeervol restaurant geopend. Gasten zijn welkom voor lunch en diner, maar ook voor een kopje koffie of borrel. Chef-kok Gerrit van den Berg en maître sommelier Isabella Wildtham hebben het succes van hun Ross Lovell nu ook naar de andere kant van Rotterdam gebracht. In de historische molen De Schelvenaer runnen zij sinds 1 november Ross Lovell – Krimpen. Net als in Rijsoord hebben zij gekozen voor een bijzondere setting. Ook aan de Krimpense IJssel is er ruimte om grote gezelschappen te herbergen, maar eveneens voor een intiem diner. “We zijn er ontzettend blij mee,” zegt Isabella. In een warme ambiance - het interieur van de molen heeft een moderne boost gekregen - serveert Ross Lovell er de specialiteiten waarmee zij in de afgelopen drie jaar naam heeft gemaakt in Rijsoord. “Voor lunch, diner, maar ook voor een kopje koffie of een glaasje aan de wijnbar zijn gasten welkom,” verklaart Isabella, die samen met echtgenoot Gerrit voormalig Parkheuvel-chef-kok Cees Helder uitnodigde om de officiële opening te verrichten. Nu heerst er nieuw elan in de molen aan de IJsseldijk, maar wat is gebleven zijn de oude plavuizen en de grote open haard waar het vuurtje dagelijks gezellig knettert. Tafelen doe je er aan grillig gevormd platanenhouten tafels en op stoelen bekleed met fluweelachtige stof. Aangekleed met gordijnen, mooie lampen en sfeervol behang is het plaatje helemaal af. Met Gerrit en Isabella aan het roer van Ross Lovell betekent het dat er ook in de tweede Ross Lovell standaard prijsvriendelijk wordt gekokkereld. “Ross Lovell is een zeer toegankelijk restaurant. Daarom vragen we ook voor een glas bier niet meer dan twee euro en vanaf 3,50 euro voor een mooi glas wijn.” Sommelier Isabella schenkt onder meer verrassende wijnen van kleinere wijnhuizen uit minder gangbare landen. “Op de kaart staan zeker 200 mooie wijnen. Vanaf 21 euro tot 750 euro, want die hebben we natuurlijk ook.” De keuken is net als in Rijsoord klassiek Frans. Dat betekent dat alles vers bereid wordt vanaf scratch, aldus Isabella. Vis en vlees betrekken ze van eersteklas leveranciers die net als zij oog hebben voor biologisch en duurzaam. Er is al een driegangen-weekmenu voor 30 euro. Ross Lovell is met kerst alle dagen open. Reserveren kan voor de brunch op 25 en 26 december of voor een heerlijk arrangement vroeg of later op de avond. tekst Evelien Baks | foto's: Romy van den Boogaart

BrAM | 49


Kauling s n e k u e K n e n e n Wo

Wij hebben een passie voor stijlvol en functioneel inrichten van de gehele woning.

Binnenkijken bij…

…de familie van Beek waar wij de keuken geplaatst hebben.

Onze focus ligt niet alleen op keukens, maar op het complete interieur. Daarbij kunnen wij u volledig ontzorgen. Bij Kauling Wonen en Keukens staat vakmanschap hoog in het vaandel en wij kunnen bogen op veel ervaring. Het bedrijf bestaat al meer dan 130 jaar! Wij leveren comfort en kwaliteit van een hoog niveau. We zetten in op een goede persoonlijke begeleiding. Van A tot Z en van woon- en keukenplan tot oplevering. Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvend oriënterend gesprek, de rest volgt dan vanzelf…

Hans en Alexa Kauling

Kauling Wonen & Keukens Veersedijk 55, 3341 LL Hendrik- Ido- Ambacht Tel. 078 681 51 95 www.kaulingwonen.nl

de r o o v n a a g Wij ogste kwaliteit ho

De Schoof 21 | 3341 EA Hendrik-Ido-Ambacht | Tel: 078-6849170 BrAM | 50


Den Hoed Optiek, Zwijndrecht www.denhoedoptiek.nl

bril: Rigards | foto: Romy van den Boogaart


10 JAAR HOTEL RIDDERKERK

de jarige eet gratis alleen geldig op je verjaardag, op vertoon van legitimatie, maximaal 3 gangen en exclusief drankjes

WWW.HOTELRIDDERKERK.NL

DezeBEUMER boxspring is made in Holland!

BEUMER

WONINGINRICHTING

WONINGINRICHTING

Komt u bij ons de variaties en vele mogelijkheden ontdekken? Creeer uw persoonlijke woonsfeer!

Komt u bij ons de variaties en vele mogelijkheden ontdekken? Creeer uw persoonlijke De boxspring is er in woonsfeer! Desso tapijt • Pvc vloeren • Novilon • Laminaat • Gordijnen • Vitrage

Zonwering (binnen) • Rolgordijnen • Jaloezieën • Silvana hoofdkussens enz.

diverse uitvoeringen

Desso tapijt • Pvc en vloeren • Laminaat • Gordijnen • Vitrage met• Novilon tal van Zonwering (binnen) • Rolgordijnen • Jaloezieën • Silvana hoofdkussens e

mogelijkheden wat betreft hoofdbord, matras, topper en kleuren.

Komt u gerust eens langs om ze te bekijken. tapijt • novilon • pvc • laminaat • gordijn • karpet • vitrage • binnenzonwering BEUMER woninginrichting Rotterdamseweg 85 3332 AD Zwijndrecht telnr.: 078 620 95 50Rotterdamseweg • info@beumer-woninginrichting.nl BEUMER woninginrichting 85 3332 AD Zwijndrecht www.beumer-woninginrichting.nl telnr.: 078 620 95 50 • info@beumer-woninginrichting.nl www.beumer-woninginrichting.nl volg ons ook op sociale media BrAM | 52



BEUMER woninginrichting

Rotterdamseweg 85 3332 AD Zwijndrecht telnr.: 078 620 95 50 • info@beumer-woninginrichting.nl www.beumer-woninginrichting.nl


U HET VOLGENDE:

JAPANSE TEPPAN YAKI GRILL RESTAURANT - ALL YOU CAN EAT JAPANSE TEPPAN GRILL RESTAURANT SUSHI ZHUYAKIBIEDT VOOR U HET VOLGENDE: - ALL YOU CAN EAT -

WWW.VJKADVOCATEN.NL

ECHTSCHEIDING • VERMOGENSDELING • ALIMENTATIE • GEZAG & OMGANG • MEDIATION • ERFRECHT

300 zitplaatsen SUSHI ZHU BIEDT VOOR U- HET VOLGENDE: SUSHI ZHU BIEDT VOOR 300 zitplaatsen - Kinderspeelparadijs aanwezig U HET VOLGENDE: -- 300Kinderspeelparadijs aanwezig zitplaatsen Ruime parkeerplaats voor de - Kinderspeelparadijs aanwezig - Ruime parkeerplaats voor de deur - 300 zitplaatsen - Ruime parkeerplaats voor de deur - Kinderspeelparadijs aanwezig Rolstoel toegankelijkheid -- Rolstoel Rolstoel toegankelijkheid toegankelijkheid - Ruime parkeerplaats voor de deur - Terras aanwezig - Rolstoel toegankelijkheid - Terras aanwezig - Terras aanwezig - TerrasMENU aanwezig Doordeweeks € 23,50 p.p. • Weekend € 25,50 p.p. MENU MENU •Kinderen (van 4 t/m 11 jaar)Doordeweeks € 10,80 p.p.€65+ € 2,00 23,50 p.p.korting • Weekend €M 2 Doordeweeks € 23,50 p.p. • Weeke Tijdens de Kerstdagen gelden andere tarieven! •Kinderen (van 4 t/m 11 jaar) € 10,80 p.p. 65+ Kerstdagen gelden andere tarip €€23,50 •KinderenDoordeweeks (van 4 t/mTijdens11dejaar) 10,80 p.p TijdensHdeI Kerstdagen gelden ande W W W . S U S (van Z H4U t/m . N L 11 jaar) •Kinderen

S USSUHSIHZI H U UBIEDT ZH BIEDTVOOR VOOR U HETVOLGENDE: VOLGENDE: U HET

Mr. Désirée van den Berg Mr. Wilma Kouters Nieuwe Haven 44 3311 AR Dordrecht T (078) 611 71 00 F (078) 611 71 09 E info@vjkadvocaten.nl

- 300 zitplaatsen - 300 zitplaatsen - Kinderspeelparadijs van 50m² - Kinderspeelparadijs aanwezig - Ruime parkeerplaats voor de deur - Ruime parkeerplaats voor de deur - Rolstoel toegankelijkheid - Rolstoel - Terrastoegankelijkheid aanwezig - Terras aanwezig MENU MENU Doordeweeks € 22,80 MENU p.p. • Weekend € 24,80 p.p. Doordeweeks € 24,50 p.p • Weekend € 26,50 p.p. Doordeweeks 23,50 p.p. • Weekend € €25,50 p.p. •Kinderen (van 4 € t/m 11 jaar) € 10,50 p.p. 65+ 2,00 korting Kinderen (van 4 t/m 11 jaar) € 11,80 p.p. Tijdens de Kerstdagen andere •Kinderen (van 4 t/m 11 jaar) €gelden 10,80 p.p.tarieven! 65+ € 2,00 korting Kinderen (vrTijdens t/m zo)de€Kerstdagen 12,80 p.p.gelden andere tarieven! Tijdens de Kerstdagen 65+ € 2,00 korting gelden andere tarieven! Pieter Zeemanstraat 47 3331 ER Zwijndrecht Tel: 078 - 6128777 • info@sushizhu.nl Pieter Zeemanstraat 47 3331 ER Zwijndrecht Tel: 078 - 6128777 • info@sushizhu.nl

W W W.SUSHIZHU.NL Pieter Zeemanstraat 47 3331 ER Zwijndrecht Tel: 078 - 6128777 • info@sushizhu.nl Pieter Zeemanstraat 47 3331 ER Zwijnd

Tel: 078 - 6128777 • info@sushizhu Tijdens de Kerstdage WWW.SUSHIZHU.NL

WWW.SUSHIZHU

Het SNS Team staat voor klaar. Pieterje Zeemanstraat 47 3331 ER

Tel: 078 - 6128777 • info@su

Steeds meer mensen maken de overstap naar SNS. En dat is niet voor niets. Een team van specialisten staat voor je klaar om antwoord te geven op al je financiele vragen. Bijvoorbeeld met uitleg over internetbankieren. Maar ook met advies over je pensioen, verzekeringen of een hypotheek. Stap ook over naar SNS. Je bent van harte welkom in onze SNS Winkel om kennis te maken met ons team en ons veelzijdige productaanbod. Zo hebben we hypotheken van meerdere geldverstrekkers, ontvang je rente op je betaalrekening en kan je van combinatievoordeel profiteren met je verzekeringen.

W WPieter W . SZeemanstraat USHIZH

Tel: 078 - 61287

Trudy, Theo, Louise, Rob, Jeannet, Ozan, Mariele, Mieke, Bhartie, Marleen en Lenneke.

Alblasserdam Van Eesterensingel 118B 2951 CM Alblasserdam

Ridderkerk Schoutstraat 4 2981 EZ Ridderkerk

Tot ziens bij SNS!

Hendrik Ido Ambacht De Schoof 71 3341 EA Hendrik Ido Ambacht

BrAM | 53

WWW.SU


Hypotheek binnen een week.

Jouw droomhuis gezien in Dordrecht?

Loop binnen met al je woonvragen.

Rabobank Hypotheken pop-up store Loop binnen voor een vrijblijvend oriĂŤntatiegesprek aan het Achterom 65 in Dordrecht (tegenover Albert Heijn). Onze hypotheekadviseurs helpen graag met het realiseren van jouw woonwens en staan klaar voor al je woonvragen. Kom langs.

Kijk voor de openingstijden op rabobank.nl/drechtsteden Een aandeel in elkaar


RABOBANK OPENT POP UPSTORE VOOR HYPOTHEKEN

“We spelen graag in op de behoefte van de klant”

Even iets totaal anders. Een geweldige pop-up store voor hypotheekadvies. Rabobank gaat met haar tijd mee en opende op zaterdag 4 november een pop-upstore voor hypotheken in het centrum van Dordrecht. “We spelen graag in op de behoefte van de klant,” aldus Arne du Burck, manager financieel advies bij Rabobank Drechtsteden.

“Het blijft maar druk met hypotheekaanvragen en daarom hebben we deze tijdelijke vestiging geopend. Een pop-up store is er juist om in te spelen op actualiteiten. Bezoekers kunnen er hun vragen kwijt over hypotheken en wonen. Ze kunnen bijna de hele week, zonder afspraak, terecht op deze toplocatie,” gaat Du Burck verder. “Ook op zondag, en met ruime openingstijden die aansluiten bij de omliggende winkels.”

Lokale ondernemers

De Rabobank pop-up store bevindt zich in hartje Dordrecht. Coffeelicious zorgt de hele week voor wat lekkers bij de koffie. En Miryam Schotman interieurs verzorgde de hele inrichting. “De Rabobank vroeg mij een chique huiselijke woonkamersfeer te creëren in plaats van een zakelijk kantoor. Ik heb daarom gekozen voor een grote loungebank met luxe kussens

in zijde, fluweel, linnen etc. En de kleur terra vanwege de oranje/blauwe kleuren van het logo van de Rabobank. Voorin staat een stoere eettafel met daaraan een eetkamerbank en vier stoelen in een blauwe stof. Het resultaat mag er zijn,” glimlacht Schotman. Kijk voor meer informatie op: www.miryamschotmaninterieurs.nl. “De samenwerking met lokale ondernemers vind ik een mooi voorbeeld van onze coöperatieve gedachte. Ik vind het belangrijk om dit samen met hen te doen. Dit zit in mij als mens, maar zeker ook in een organisatie als de Rabobank. Bij nieuwe initiatieven denken we altijd ‘kunnen we er nog klanten in betrekken?’ Deze pilot duurt zes maanden en daarna bekijken we hoe we verder gaan,” aldus Du Burck.

Hypotheek binnen een week

Het zijn gekke tijden op de huizenmarkt. In sommige situaties kunnen mensen geen weken wachten op zekerheid. Daarom biedt Rabobank ook ‘hypotheek binnen een week’ aan. Hierdoor is er snel zekerheid over de diverse mogelijkheden en de vervolgstappen.

OPENINGSTIJDEN POP-UPSTORE Rabobank Hypotheken, Achterom 65 Dordrecht. Van dinsdag t/m vrijdag van 9:30 uur tot 18:00 uur (donderdags koopavond tot 21:00 uur). In het weekend is het pand op zaterdag geopend van 9:30 uur tot 17:00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie over de pop-up store op facebook.com/popupdordrecht. grote foto: Romy van den Boogaart

BrAM | 55


JEROEN VAN STREET

WIE IS DE EIGENAAR VAN STREET? Mijn naam is Jeroen van Neuren, door vrienden en bekenden ook wel ‘Oenuh’ genoemd. Geboren in Dordrecht, maar opgegroeid in Rijsoord en Ridderkerk. Na mijn opleiding HBO small business ben ik in het centrum van Ridderkerk gaan werken als bedrijfsleider in een jeans winkel. Hier ben ik gegrepen door deze dynamische wereld en ben ik mijn loopbaan in fashion begonnen. De volgende stap bezorgde mij een baan als vertegenwoordiger van het Nederlandse merk Pall Mall/ PME Legend. Na 7 jaar verkoop, styling en collectie ontwikkeling ben ik 8 maanden gaan reizen. Via een aantal fashion functies ben ik 2,5 jaar geleden begonnen om mijn eigen droom waar te maken. De uitdaging was mijn eigen favoriete winkel neer te zetten. Gelukkig spreekt dit velen aan en kan ik, zoals ik dat noem, ondernemen met mijn hart.

HOE OMSCHRIJF JE DE STIJL DIE BIJ STREET VERKOCHT WORDT? Bij de start van de winkel bestond het grootste deel van het assortiment uit Scandinavische merken. Het uitgangspunt is vanaf het begin altijd geweest dat het product tof moet zijn. Kortom, waar het merk vandaan komt is ondergeschikt, als het maar aanspreekt. Onze jongste klant is ongeveer 15 jaar en de oudste 81. De stijl van de winkel is jeans en street fashion. Dit laatste betekent niet dat wij skate kleding verkopen, maar kiezen voor fashion die wij op straat of beurzen zien. Onze klant omschrijft ons assortiment als ‘anders’, “Bij Street koop ik altijd iets wat ik niet snel ergens anders tegenkom”.

WAT IS JOUW ‘FAVORITE’ UIT JOUW EIGEN SHOP? Mijn Favorite zijn de sneakers van het Finse Karhu. Ik heb 1,5 jaar moeten zeuren tot ik dit vette merk mocht verkopen. Dit retro running merk uit 1916 brengt sinds een jaar, drie oude modellen uit in nieuwe fashion kleuren. Dit doen zij op een zeer exclusieve manier, dat zorgt dat het een sneaker is die je niet overal tegenkomt, en hij erg gewild is onder sneaker dragers die zich willen onderscheiden. De werkwijze en filosofie past dan ook helemaal bij die van Street.

WAT DRAAG JIJ HET ALLERLIEFST? Ik draag eigenlijk altijd een denim en sneakers. Afhankelijk van het weer, met een t-shirt of crewneck sweater. Dit draagt lekker en voel ik mij relaxed in. De denim moet skinny zijn en de top een langere fit hebben aangezien ik vrij lang ben. Zonder ‘zwart’ blijft er weinig over in mijn kledingkast, want dat draag ik het liefst.

WELKE MODE-TREND MAG ABSOLUUT NIET TERUGKEREN? Er zijn er wel een paar, maar de trend van die plastic gezondheids crocs hoeft voor mij niet meer terug te komen. Ergens kan ik me voorstellen dat ze heerlijk lopen, maar echt flatteus zijn ze niet.

WELKE DROMEN HEB JE NOG? Dromen moet je altijd hebben. Iets waar je over kunt fantaseren of naartoe kunt werken. Dat maakt het leven dynamisch en spannend. De droom van een eigen winkel en het opstarten van mijn eigen merk ben ik al mee begonnen, maar een boys collectie binnen Street en een agentschap met modemerken voor de verkoop aan winkels lijkt mij een tof toekomstplan.

TOT SLOT, WAT IS HET ALLER-LEUKST EN STOMST AAN JOUW BUURVROUW? Het leukste is dat wij eigenlijk heel veel op elkaar lijken en zij alles altijd haarfijn aanvoelt zonder dat ik iets hoef te zeggen. Wij kunnen heel goed samen lachen en elkaar creatief aanvoelen en -vullen. Een goede buur, zakenvrouw, maar vooral vriendin. Het stomste is lastig, maar als ik dan iets moet noemen, is het dat zij vergeetachtig is. Ook hier vullen wij elkaar goed aan, zodat dit bijna nooit tot problemen leidt. Fotografie door: BrianFotografie

BrAM december 17 MANNEN editie  
BrAM december 17 MANNEN editie  
Advertisement