Page 1

L I F E S T Y L E M AG A Z I N E - B R E A K A M O M E N T

Fashion Sporten in stijl Interview The Road to Rio Eten & drinken Blue Bacon Burger & Gin-Tonics Hotspots Sunnies, Swimwear & KidsFashion

Summer time


WINKELCENTRUM DE SCHOOF 28, HENDRIK IDO AMBACHT FOLLOW US ON FACEBOOK AND INSTAGRAM

BrAM | 2


C O L U M N

Zin in de zomer Ik kan het wel van de daken roepen: ik wil ZOMER! Ik verlang er elk jaar weer maanden van tevoren naar. 9RRUDOYDQDIKHW moment dat ik begin aan de zomereditie van BrAM met dit keer als thema, hoe toepasselijk, Summertime. Tja, dan spelen de verlangens al snel weer op‌ Gelukkig ben ik niet de enige, want iedereen wordt vrolijk van een aangename temperatuur en vrolijke zonnestraal. Zelfs personen die kou beter verdragen dan hitte. Mensen worden nou eenmaal blij van de zon en wist je dat je in de zomer sneller verliefd wordt? Hoe kan dat toch? Het lijkt wel alsof de zon een magische uitwerking op ons heeft. Maar, sprookjes bestaan natuurlijk niet! Het is gewoon wetenschappelijk aangetoond dat zonlicht goed voor je is. =RQOLFKW PDDNW QDPHOLMN HQGRUÂżQH RIWHZHO KHW JHOXNVKRUPRRQ aan. De smaakervaring van bijvoorbeeld chocolade produceert RRNHQGRUÂżQHLQKHWOLFKDDPGDW]RUJWYRRUHHQJHYRHOYDQJHOXN of euforie. Je krijgt meer energie en voelt je ontspannen! Aha. Je begrijpt wat ik doe als het even tegen zit? Op zoek naar een plekje in de zon met mijn favoriete biologische chocolade erbij. Dat was bedoeld als grapje, maar het is ĂŠcht vastgesteld dat je sneller uit een dal komt als je meer van de zon geniet. Het British Medical Journal meldde dat je af en toe een stukje pure chocolade met een cacaogehalte van ongeveer zeventig procent moet eten tijdens het ]RQQHQ6WRIIHQDOVVHURWRQLQHHQGRUÂżQHHQFDIHwQHODWHQMHRQUXVW verdwijnen en zorgen ervoor dat je vrolijker wordt. De combinatie van zonlicht en al die stoffen bij elkaar werken als een kalmeringsmiddel en een soort antidepressivum. Ook schijnt zonnen goed te zijn voor het geheugen! Dus, je kunt het prima verantwoorden als je jouw ‘Break A Moment’-pakt terwijl er een berg werk ligt te wachten. Je moet gewoon even je energie opladen en geheugen boosten ;-). En oja; over dat sneller verliefd worden? Dat komt dus GRRUGDWGH]RQGHJHVODFKWVKRUPRQHQEHwQYORHGW9RRUDOPDQQHQ ZRUGHQRS]RPHUVHGDJHQVQHOOHUYHUOLHIG9ROJHQVSURIHVVRU(ODLQH+DWÂżHOGNRPWGLWGRRUGDWGH]RQKHWWHVWRVWHURQJHKDOWHYDQGH man met maar liefst dertig procent kan verhogen. Aiaiaiai‌ Zwoele zomeravonden zijn dus ook geen fabels, maar pure wetenschap.*

barbecue kan vaker aan, de festivalagenda staat vol, de kids spelen lekker buiten en de hond dartelt rond van plezier. Het is heel clichĂŠ, maar daar geniet ik gewoon van. Het leven is net even wat makkelijker en relaxter, het is een vleugje mediterranĂŠ dat je proeft WLMGHQVGHPRRLH]RPHUGDJHQ9RRUDORSHHQOHNNHUWHUUDVPHWHHQ gekoeld drankje en borrelplankje in een namiddags, loom zonnetje met een zacht briesje. De leukste adresjes hebben we vast voor je geselecteerd! En toch is deze zomer voor velen niet compleet. Want sinds jaren PRHWHQZHRQ]H2UDQMHRXWÂżWWLMGHQVKHW(.LQGHNDVWODWHQKDQgen. Het voelt misschien nog steeds als een kater, maar gelukkig kunnen we tientallen Nederlandse talenten toejuichen vanaf het puntje van onze stoel tijdens de Olympische en Paralympische Zomerspelen 2016. We volgden topsporters uit de regio tijdens ‘the way to Rio’ en selecteerden de mooiste sportfashion voor de zomer. Natuurlijk zijn we ook weer op zoek gegaan naar de hipste hotspots op het gebied van mode, beauty, gifts & gadgets en musthaves voor the ultimate summerfeeling. Geniet ervan & Break A Moment!

Maaike Verzendaal Hoofdredacteur

Ik ben in de zomer veel, heel veel, buiten. Liefst van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Ook daarom is dit mijn favoriete seizoen. Fietsen is veel leuker, vroeg opstaan geen probleem, ontbijt en lunch verplaatsen we naar buiten, er zijn meer mensen op straat en iedereen is vrolijk, de rosÊ mag al vroeg ontkurkt worden, de

* Bron: Mens & gezondheid.infonu.nl

Chocolade van Belvas ₏ 5,99 Jøt & Jøl

BrAM | 3


I N H O U D

3 5 7 8 9 11 12 13 14 17 19 21 23 24 26 28 30 33 34 35 36 39 40 43 44

Column – Zin de zomer Hotspot Beauty In Gesprek Met… Stralend de zomer in 4 x tips voor een leukere zomer Hotspot Sunnies Oog op Mode Zomerslaap The Road to Rio Hotspot Swimwear Column - Summerproof interieur Werelds Genieten Vrijheid troef bij nieuwbouw Het Eiland Binnenkijken bij… Wisse De leukste zomerse terrassen (I) Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle Verloskundige Praktijk H.I.Ambacht Hotspot Musthave Accessoires Fashion Summer Fashion Sport Testrit: Gericht op de toekomst Makelaar met meerwaarde Column – Symmetrie in de zomer Hotspots Dordrecht

17

Disclaimer © BrAM Magazine BrAM Magazine Niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen, openbaar worden gemaakt of voor andere doeleinden op welke wijze dan ook worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Zet- en drukfouten voorbehouden.

47 48 50 51 53 54 57 58 60 63 64 65 66 67 68 69 70 71 73 75 76 77 79 83

Lekker doortrappen & Haarwens Droombestemming Zuid-Afrika WiQui’s Brasserie Summer feeling Summer in the city & Kastanjehoeve De leukste zomerse terrassen (II) Vloeren, wanden én woonaccessoires Make-Over Waar droomt u nog van? Hotspot Fashion 4 Kids Duurzame recreatie in Zwijndrechtse Waard Frederiks & Groenendijk Opbloeien! 3 x Gin-Tonics Alles voor je auto Uit in de regio Hhhammm! Blue Bacon Burger Hotspot Boeken Vrienden voor het leven Maatwerk is de kracht van Waplalux Column – Slow Cooking, slow living Grandcafé Burgerzaken Volgende editie & verkoopadressen

71

20

19

28

48

Hoofdredactie

Aan dit nummer werkten mee

Styling

Maaike Verzendaal

Wampie van Arkel, Niels van Setten, Willeke van der Plas, Marielle Smith-Lommen

Esther Havenaar

Artdirector

Fotografie

Angela Ooms

Romy van den Boogaart

Redactie

Sales

Evelien Baks Heike Pikaart-Elbert Heleen Versprille

Mirjam Blad (06 3009 6073) Sieg Verzendaal (06 2251 6221) Joke Zoeteman (06 1192 3698)

Uitgever

Traffic

Sieg Verzendaal

Jolanda Rijsdijk (06 5254 9450)

Druk Drukkerij Damen

Contact

BrAM | 4

Maaike Verzendaal 06 536 453 96 info@bram-magazine.nl www.bram-magazine.nl www.facebook.com/BrAMmagazine


HOTSPOT

B E A U T Y

In de zomer is álles beter en met een zongebruinde teint staat alles ook nog eens véél leuker. Messy hair? Who cares; we houden juist van de ultieme beachlook. Een lekker glimmetje op je huid, een tintje mascara en een subtiel lipglossje; meer heb je deze zomer niet nodig. Zo creëer jij de mooiste beachlook. Happy summer!

Smooth & zoet De Eos lipbalm is een regelrechte hit. De bolletjes neem je makkelijk mee in je (strand)tas, zien er über hip uit en zijn verkrijgbaar in verschillende flavours en kleurtjes, waaronder Lemon drop, Summer Fruit en Strawberry Sorbet. Helemaal handig voor de zomer, want hiermee blijven je lippen lekker smooth en ruiken heerlijk zoet. € 5,95.

Maestro Glow Giorgio Armani weet precies wat we deze zomer nodig hebben! De naam zegt het al; de Nourishing Fusion Make-Up Bi-Phase Elixir SPF 30 heeft een meesterlijke ‘summer glow’. Creëer een stralend gezonde huid met een warmere finish en een toefje glans voor een egale zomerse look. € 68,-.

Love your legs

Wet & wild

Met de nieuwe Sublime Bronze BB Summer Airbrush kun je meteen bij de eerste zonnestralen je shorts uit de kast halen. Met de body make-up mist van L’Oreal heb je in no-time perfect gebruinde benen zonder strepen, bovendien hydrateert de spray de hele dag door. Dus… elke dag rokjesdag en perfect voor een (strand)feestje. Show your legs! € 14,99.

De nieuwe Idéal Soleil Ultra Smeltende melk-gel van Vichy is een musthave voor in je strandtas! Want dankzij de wet technology behoudt de milk – met een transparante finish, dus zonder witte vlekken – zelfs na het sporten of zwemmen bescherming. Ook aan te brengen op je natte huid! Nu kun je dus eindelijk onbezorgd zonnen… Happy sunshine! Verkrijgbaar in SPF 30 en SPF 50, € 19,95.

Flower Power Voor de zomerse weekenden met muziek en vrienden tijdens het festivalseizoen is hippie chic dé favo beautylook! Met felle kleurtjes en flower power topcoat op je nagels ben je helemaal Miss Hippie 2016. Join the #hippiesquad! L’Oréal Paris Color Riche Le Vernis nagellak € 5,99.

Alles-in-een

Een vleugje romantiek

Om te zoenen zo mooi. Yves Saint Laurent introduceert twaalf nieuwe kleuren van de rouge volupte shine, verdeeld over drie momenten: day bloomers, night birds en weekenders. Sensuele kleurlaagjes met een alles-in-een verzorging en zes hydraterende oliën voor ultrazachte lippen en een perfecte glans. #MYTIMETOSHINE. € 32,-.

Ralph Laurens Tender Romance is net zo sweet als je eerste verliefdheid. Zacht, onschuldig en betoverend. Met de warmte van een liefdevolle omhelzing en de zachte streling van kasjmier op je huid. Met peer, witte magnolia, muskus en gember. Voor een vleugje romantiek in de zomer! Vanaf € 63,-.

BrAM | 5


.257Ζ1* 2SJHVHOHFWHHUGHDUWLNHOHQ .RPVQHOODQJV

.257Ζ1*

Alblasserdam - Makadocenter Barendrecht - Middenbaan Dordrecht - Sterrenburg

%LMDDQNRRSYDQDUWLNHOHQ

Hellevoetsluis - Struytse Hoeck H.I.Ambacht - De Schoof Krimpen a/d IJssel - Crimpenhof Nootdorp - Parade Papendrecht - De Meent Ridderkerk - Ridderhof Zwijndrecht - Walburg

 9UDDJYRRUGHYRRUZDDUGHQ LQRQ]HZLQNHOV

ZZZVPLWPRGHQO

Nails *%-ĚÙã(9'87*Ď)%98ŠÙã(9'87 Antoni van Leeuwenhoekstraat 10 • 3331 ET Zwijndrecht • www.megabeautyshop.nl BrAM | 6


O N D E R N E M E R S U I T DE RE G IO

Willem Smit Leeftijd: 50 jaar Burgerlijke stand: samenwonend Beroep: Mede eigenaar Smit Mode / Formulemanager Woonplaats: Alblasserdam

Wat was je eerste baantje? Kledinghangers wassen in het magazijn van Smit Mode. Wat zou je doen als je dit werk niet deed? Duikinstructeur! Wiens baan zou je voor een dag willen uitvoeren? Ik zou wel een dag piloot willen zijn :).

Foto: Romy van den Boogaart

In gesprek met... Wat dacht je als eerste toen je vanochtend wakker werd? Een hoop te doen vandaag!

en tot nu toe met erg veel plezier. Ik ben nog niet iets tegengekomen wat ik zou willen veranderen.

Wat is je favoriete sport en welke beoefen je zelf? En waar? Duiken, snowboarden, zeilen, bootje varen, wakeboarden. Eigenlijk alles wat met watersport te maken heeft.

Wat wil je in de komende tien jaar in ieder geval bereiken? Minimaal de continuiteit kunnen waarborgen en de moderniseringsslag van onze winkels verder uitbreiden. Dit kunnen we zowel realiseren door onze fysieke winkels te moderniseren en goed te blijven kijken naar onze website / webwinkel.

Wie inspireert je? Vriendelijke mensen inspireren me. Vriendelijkheid kost niets, maar je bereikt er uiteindelijk het meeste mee. Wat is je favoriete horecagelegenheid? Ross Lovell is één van mijn favoriete locaties, daarnaast heb ik het bij Fred ook enorm naar mijn zin. Downtown in Dordrecht kan ik ook enorm waarderen vanwege het lekkere eten, gezelligheid en de mooie locatie aan het water.

Wiens baan zou je absoluut niet willen? Ik heb veel respect en ontzag voor bewakers die een object bewaken via camera’s; ik zou het zelf niet kunnen.

Waar kun jij je echt druk om maken? Als mensen passieloos bezig zijn met hun vak. Ik ben van mening dat als je niet gepassioneerd bent in je vak, dat dit een gemiste kans is in je leven.

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken? Een nachtduik met mijn vrienden in Curaçao.

Als je in je woonplaats een ding zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn? We wonen nog maar net in Alblasserdam

BrAM | 7

Wat is je favoriete merk en waarom? Tja.. gelukkig werken we binnen ons bedrijf maar met ‘een paar’ merken. Ieder merk heeft zo zijn unieke kenmerken, hier kan ik zelf moeilijk een uitspraak over doen. Daarnaast is Rotary voor mij persoonlijk een organisatie waar ik me erg prettig bij voel. Ik kan het verschil maken door me in te zetten voor mensen die het nodig hebben. Naast wie zou je (behalve je partner) graag in het vliegtuig willen zitten en waarheen? Met mijn zoon naar Curaçao…. Wie moet er in het volgende nummer in deze rubriek staan? Rogier Mazurel van Romaro BV.


A D V E R T O R I A L

Dr. Babak

Stralend de zomer in! haargroeistimulatie, Dracula facelift, beenvaatjes verwijderen, OLWWHNHQEHKDQGHOLQJOLSRÂżOOLQJOLSRO\VHDTXDO\[HQHQPHHU7LMGHQV een gratis intakegesprek krijg je een vrijblijvend behandeladvies, maak dus snel een afspraak en ga stralend de zomer in. Of je nu te kampen hebt met een medisch of cosmetisch probleem; voor echte huidverbetering ga je naar Epilennium.

Een oplossing voor de meest uiteenlopende huidproblemen? Binnen handbereik! Of je nu last hebt van bijvoorbeeld acnÊ, vaataandoeningen of overbeharing, bij Epilennium – dÊ huidkliniek van Rotterdam, gevestigd aan de Zorgboulevard bij het Maasstadziekenhuis - ben je aan het juiste adres voor vakkundige behandeling van diverse huidaandoeningen. Ook op cosmetisch vlak met verjongingskuren of permanente make-up. Met verbluffende resultaten! Epilennium werkt met BIG geregistreerde huidtherapeuten. Een huidtherapeut is een paramedische gediplomeerd specialist in het behandelen van de gezonde, zieke of beschadigde huid, met een afgeronde 4-jarige HBO opleiding Huidtherapie. Juist die expertise is van belang bij gespecialiseerde behandelingen als IPL ontharen, acnÊtherapie, lip- en lymfoedeem, huidverbetering, pigmentvlekken, ouderdomsvlekjes/steelwratjes, couperose en lichaam- en gezichtscontouring. De kliniek, waar dermatologen en huisartsen uit de omgeving vaak naar verwijzen, start vanaf 12 juli met een nieuw concept binnen huidverbetering en huidverjonging. Dr. Babak Mahdavian Delavary, BIG geregistreerd cosmetisch arts, is gespecialiseerd in huidverbeteringstechnologieÍn met verjongingseffecten, zoals injectables en lasers. Voor een frisse uitstraling door het stimuleren van de natuurlijke schoonheid van GH KXLG PLGGHOV GLYHUVH EHKDQGHOLQJHQ ¿OOHUV RRJOLGFRUUHFWLH (boven en onder), anti-striae behandeling, anti-transpiratie,

Aanbieding Epilennium bestaat 17 jaar en dit wordt gevierd met een spetterende IPL ontharingsactie: voor oksels en complete bikinilijn betaal je slechts ₏ 75,- i.p.v. ₏ 165,-. Ideaal voor de zomer. ,,Weg met de scheermesjes!� lacht Irene Jongenelen, oprichtster van Epilennium.

Epilennium “op de Zorgboulevard� Maasstadweg 108 3079 DZ Rotterdam 010 – 481 44 93 info@epilennium.nl www.facebook.com/epilenniumrotterdam

Winterbanen Zorgeloos tennissen in de winter. Geen wind, regen of sneeuw. Een tennisbaan op een vaste dag en tijd. Boek nu! Vanaf september ligt de baan voor u klaar!!

Tennissen voor â‚Ź50,p/p

Kom in juli & augustus onbeperkt tennissen

Bezoek het nieuwe terras!

Terras Het terras is klaar voor de zon! Tijd om te genieten met een drankje en/of hapje, na het tennissen of gewoon zomaar. Kom langs!

Winkelhaak 11, 3335 KG Zwijndrecht tel. (078) 6299 299 E-mail: info@topspincentre.nl

www.topspincentre.nl BrAM | 8


C O L U M N

4

tips voor een leukere zomer!

:H]LWWHQDDQKHWHLQGHYDQGHOHQWHQRJKHHOHYHQHQGH ]RPHUGLHQW]LFK HLQGHOLMN DDQ0DDUGHZLQWHUZDVZHHU ODQJHQVRPEHUHQPLVVFKLHQKHEMLMRRNZHOPHWJULHSLQ EHGJHOHJHQ *HHQLGHDOHSHULRGHYRRUMH¿WKHLG9HHOPHQVHQKHEEHQODVWYDQ ]R¶QVRPEHUHZLQWHU$OVQHOODWHQ]LMKXQYRRUQHPHQVYDUHQHQ EHODQGHQRSGHEDQN7RFKKRRSLNGDWKHWMHLVJHOXNWRPWHEOLMYHQ LQYHVWHUHQLQMH]HOIGRRUJH]RQGWHHWHQHQWHEOLMYHQEHZHJHQ 'DWMH]ZDDUGHUZRUGWDOVMHZHLQLJEHZHHJWLVYDVWJHHQQLHXZV 0DDU ZLVW MH GDW EHZHJHQ ]R¶Q EHHWMH RYHUiO JRHG YRRU LV" 1LHW DOOHHQEOLMIMHEHWHURSJHZLFKWMHVODDSWHURRNEHWHUGRRUpQMH OLFKDDPPDDNWKHWKRUPRRQHQGRU¿QHDDQMHZRUGWHUJHOXNNLJHU van!

$OQDppQZHHNQLHWVSRUWHQYHUWUDDJWMHVWRIZLVVHOLQJHQVODMHYHW JHPDNNHOLMNHURSMHZRUGW]ZDDUGHU2RNMHFRQGLWLHORRSWVQHO WHUXJ1DWZHHZHNHQRSGHEDQNLVMHXLWKRXGLQJVYHUPRJHQDO PHWDIJHQRPHQHQWUDSORSHQNRVWMHPHUNEDDUPHHUPRHLWH -HNULMJWERYHQGLHQVWHHGVPHHU]LQRPWHVFKUDQ]HQHQµJRHGYRRU MH]HOI]RUJHQ¶LQWHUHVVHHUWMHVWHHGVPLQGHU Maar! 1XKHW]RQQHWMH]LFKYDNHUODDW]LHQNULMJMHHUYDVWVWHHGVPHHU]LQ LQRPMH¿WKHLGHHQÀLQNHERRVWWHJHYHQ(QGDDUKRHIMHQLNVYRRU WHGRHQGDWJDDWYDQ]HOI:DQWVOHFKWVPLQXWHQ]RQOLFKWSHUGDJ YHUEHWHUWMHJHPRHGVWRHVWDQGPHHWEDDU(Q]HJQX]HOIGDWH[WUD EHHWMHRSWLPLVPHKHOSWMHRPGHGUDDGZHHURSWHSDNNHQ

Tips: • • •

0DDNHONHGDJHHQZDQGHOLQJHWMHLQGH]RQJHQLHWHQSDNGLH PLQXWHQ 1DDFKWXXU¶VDYRQGVQLHWVPHHUHWHQHQDOOHHQFDORULHDUPH GUDQNHQGULQNHQ7KHHELMYRRUEHHOG ]yQGHUVXLNHU

=HWWZHHNUXL]HQLQMHZHHNDJHQGDHQJDVWUXFWXUHHOEHZHJHQ .LHVHHQDFWLYLWHLWGLHMHOHXNYLQGW(QDOVKHWKHOSWVSUHHN GDQPHWLHPDQGDI (HW YRRUDO JH]RQG HQ EHSHUN GLH RQJH]RQGH GLQJHQ WRW GLH PRPHQWHQ GDW MH HU HFKW YDQ NDQ JHQLHWHQ 'DW LMVMH LQ KHW ]RQQHWMHELMYRRUEHHOG

2SQDDUGLHOHXNH]RPHU Succes, Niels van Setten www.nielsfitclass.nl

BrAM | 9


Verkrijgbaar bij

De Schoof 142, 3341 EB Hendrik-Ido-Ambacht

Kort Ambachtlaan 17 | 3333 EH Zwijndrecht www.denhoedoptiek.nl

Sophiapromenade 72 | Hendrik-Ido-Ambacht www.goldmanoptiek.nl BrAM | 10


H O T S P O T S U N N IE S

Happy vibes

Superdry € 50,- Goldman Optiek

Persol € 169,-, De Groot Optiek

PoloRalph Lauren € 139,00, De Groot Optiek

PB by Ron Arad, Antiordinary collectie, exclusief verkrijgbaar bij Den Hoed Optiek.

PB by Ron Arad, Antiordinary collectie, exclusief verkrijgbaar bij Den Hoed Optiek.

PB by Ron Arad, Antiordinary collectie, exclusief verkrijgbaar bij Den Hoed Optiek.

Bvlgari € 379,- Goldman Optiek

Bvlgari € 289,- Goldman Optiek

Monkey Glasses € 139,- Goldman Optiek

RayBan € 189,-, De Groot Optiek

BrAM | 11


Oog op mode Heike Pikaart-Elbert | Foto: Romy van den Boogaart

Mannen mogen gezien worden en wij vrouwen zijn dol op een stijlvolle look! Oogverblindend ben je deze zomer met een spieJHOFRDWHG]RQQHEULOHQHHQVODQNHFRPIRUWDEHOHRXW¿WLQELMYRRU beeld een krijtachtige kleur chino met een geprint of effen hemd. =RDOVZHDOOHPDDOZHOZHWHQKRRUWELMHHQIDVKLRQDEOHRXW¿WHHQ trendy brilmontuur en andersom. Want de kracht van jouw zomerse look zit hem natuurlijk in het totaalplaatje. En voor zo’n FDVXDO FKLTXH RXW¿W JD MH XLWHUDDUG QDDU Gp RQHVWRSVKRS YDQ H.I.Ambacht: King jeans & casuals, waarvan de fashion trouwens perfect matcht met een hip (zonne-) brilmontuur van Oogwereld De Groot, en wil je weten waarom? De labels die beide winkels voeren, sluiten namelijk feilloos op elkaar aan en zorgen voor een van top tot teen perfect gestijlde look. Tussen deze twee tegenover elkaar gelegen winkels vindt een soort van gezellige, ongedwongen kruisbestuiving plaats in winkelcentrum De Schoof, met oog voor mode-eigenaar Frank van King vertelt: ,,we zijn erachter gekomen dat ons gemeenschappelijk hoogwaardig merkenpakket eenzelfde type klant trekt. Niet alleen binnen, maar ook buiten de regio. Ik voer merken als Boss Orange, Cast Iron, Gant, G-star, State of Art en we zijn Dockersspecialist. Dit zijn de lifestyle merken van dit moment die haarscherp aansluiten op het merkenpakket van Oogwereld De Groot. Het gebeurt vaak dat klanten die hier geshopt hebben nog even naar de overkant wandelen en andersom.� Beter een goede buur dan een verre vriend, dus stappen we natuurlijk ook even binnen bij

Oogwereld De Groot. Deze optometrist staat klaar voor vakkundig advies en onderzoekt en levert brilmonturen volgens de laatste modetrends met een bovengemiddelde norm aan kwaliteit. Hier werkt uitsluitend goed opgeleid personeel, nog een overeenkomst tussen beide overburen. Robin showt de monturen die we deze zomer zeker gaan zien: ,,De look is basic, geen grote logo’s, dunne veren en opvallend zijn de dubbele bruggen. We zien in verschillende merken het John Lennon ronde model terug met spiegelcoatingglazen. En wat betreft de kleur van de glazen, dit seizoen is de pink-gold nuance nieuw! Liu Jo is hot en komt uit dezelfde ontwerpstudio als Michael Kors. In tegenstelling tot andere merken voeren zij hier en daar wel een extra fantasiedetail. Ray Ban is nog altijd trendsetter, net als elk jaar pimpen ze hiervoor een model van vroeger, wat natuurlijk perfect aansluit op de huidige retrotrend. Dit zomerseizoen is dat de Roundmetal.� Het Italiaanse paradepaardje Persol is bijzonder geschikt voor de gentlemen gekleed in een trendy capri-look van King. Super totaalplaatje! ,,We zijn eerste dealer van Nederland van het nieuwe merk Vasuma. Zij zetten toon met een industrial look die we eigenlijk terug zien in de totale “heritage� van dit moment. Voor pure kwaliteit zet je een Serengeti zonnebril op. Deze koop je echt puur voor de glazen. Dit kijkt subliem!� Perfect voor een middagje ‘mensen kijken’ op een gezellig zomers terras. Wandel binnen, steek over en ervaar het zelf! Voor een voorproefje ga je alvast naar degroot-optiek.nl en king-kleding.nl

BrAM | 12


A D V E R T O R I A L

Zomerslaap...

Gezond leven is de trend van nu! We kunnen nog zo gezond mogelijk eten en zo veel mogelijk sporten, maar een ĂŠcht gezond leven begint pas bij een goede nachtrust. En daar heb je een goed bed voor nodig. Dus bezochten we beddenspeciaalzaak Hendriksen in Dordrecht voor een passend slaapadvies. Heike Pikaart-Elbert

Slaapadviseur Elseline weet precies te vertellen waarom goed slapen nu eigenlijk zo belangrijk voor ons is en waarom je daarvoor bij Hendriksen moet zijn. “Als het donker wordt, maakt je lichaam de stof melatonine aan dat ervoor zorgt dat we slaperig worden. Kijken naar elektrische apparaten zoals tv, tablets en smartphones, breekt dit stofje af waardoor je vermoeidheid afneemt. Jammer, want op tijd naar bed gaan is juist erg belangrijk! Als je slaapt, met de nadruk op ’s nachts, worden je hersenen namelijk ‘schoongemaakt’. En schone hersenen zijn nodig om overdag goed te presteren en te functioneren. Een tekort aan nachtrust veroorzaakt oververmoeidheid, overgewicht en mindere prestaties. Bij het slapen is de juiste ondersteuning van het lichaam erg belangrijk. Deze ondersteuning komt met de juiste matras en bodem en dat is voor iedere persoon anders! Want ieder lichaam is anders, vandaar dat we zo’n groot productaanbod hebben bij Hendriksen met een geschikte slaapcombinatie voor iedereen,� aldus Elseline.

Trends Ons beddengoed kunnen we indelen op het seizoen. Veel gebruikte materialen voor het zomerseizoen zijn katoen, zijden, natuurlatex en dons. Een mooie bijkomstigheid is dat natuurlijke materialen huisstofmijt beperken en daarmee de allergie bestrijden! Een gouden regel die het hele jaar geldt, is om producten van duurzame en natuurlijke materialen te gebruiken. Deze ademen namelijk en dat is ĂŠcht nodig. Want tijdens het slapen verlies je veel vocht. Bij vol-

doende ventilatie overdag zijn duurzame materialen weer snel ‘ontvocht’ en gaan ze veel langer mee. Synthetische materialen doen dit namelijk niet, waardoor je bed, beddengoed en matras weer snel aan vervanging toe zijn. Duurkoop dus! ,,Mijn advies luidt dan ook: prioriteer je slapen. Want een goed bed is de basis van jouw leven. Uitgerust de dag beginnen geeft je een goed gevoel en als je je goed voelt, kun je de hele wereld aan!â€? Bij Hendriksen ben je altijd welkom; met of zonder afspraak, voor een goed en deskundig advies. Qua trend zien we, net als bij de huidige interieurtrends, veel 60’s – 70’s invloeden terug. Te leuk zijn bijvoorbeeld de bedden op pootjes. Natuurlijk zijn boxsprings altijd goed, bovendien zorgt de stevigheid van het onderstel voor een goed comfort. Bij het beddengoed zien ZHYHHONOHXUHQYUROLMNHJUDÂżVFKHHQERWDQLVFKHSULQWV

Tip DĂŠ zomertip: scoor bij Hendriksen een overheerlijk zomerdekbed van bamboo, zijden of katoen en slaap lekker koel op een katoenen hoeslaken in plaats van jersey. Maak het af met een katoensatijnen overtrek in een van de nieuwste prints en je slaapkamer krijgt meteen weer een lekker frisse, zomerse uitstraling. Maar begin bij de basis: een goed bed! Laat je hierover adviseren bij Hendriksen in Dordrecht. Kijk vooral even op de facebookpagina voor aanbiedingen, nieuwe producten en hele leuke weetjes over (het belang van) comfortabel slapen. Sweet dreams!

BrAM | 13


The road to Rio Maaike Verzendaal

Een jarenlange voorbereiding met als uiteindelijk doel de gouGHQ SODN LQ 5LR +RQGHUGHQ WRSVSRUWHUV KHEEHQ ]LFK JHNZDOLÂżceerd voor de Olympische Zomerspelen 2016. Zij bereiden zich voor op de strijd der titanen die dit jaar voor het eerst plaatsvindt in Zuid-Amerika. Daar waar de absolute wereldtop elkaar treft en waar een microseconde of minieme afstand het verschil kan maken tussen een felbegeerde plak of een zege zonder podiumplaats. Waar Olympische sporters hun PR’s verbreken, het uiterste vergen van hun lichaam en zowel fysiek als mentaal de strijd aangaan met hun concurrenten. Zij zijn onze sporthelden. Vanaf het puntje van onze stoel leven we mee met hun strijd in Rio, juichen we hen naar de ÂżQLVKHQRQWSORIIHQZHYDQYUHXJGHELMHONHRYHUZLQQLQJ*HsPRWLoneerd kijken we mee naar de ontlading van onze helden, die na de lange weg naar Rio het doel bereiken waar zij zĂł hard voor hebben geknokt, of huilen we mee met het verdriet en de teleurstelling als het net niet lukt. Dit wordt de zomer van Rio, tropisch en sportief; rood-wit-blauw met een vleugje oranje en ‘a touch of gold’.

Turnhelden uit de regio Voor het eerst in de geschiedenis neemt Nederland met een herenteam turnen deel aan de Olympische Spelen. Tijdens het Olympic Test Event half april in Rio, stonden de turnheren met brons op het erepodium en behaalden daarmee een landenticket voor de Spelen. Het team bestaat uit Epke Zonderland, Jeffrey Wammes, Michel Bletterman, Casimir Schmidt en uit onze regio Bart Deurloo, Frank Rijken, en reserve Anthony van Assche. Deze OranjePDQQHQWUDLQHQELM*\PQDVWLHNYHUHQLJLQJ2 22HIHQLQJ 2QWspanning – in Zwijndrecht. Met een totaal-ranking van 347.444 hebben ‘onze’ turnhelden zich als landenteam geplaatst samen PHW-DSDQ&KLQD*URRW%ULWWDQQLs5XVODQG$PHULND=ZLWVHUODQG%UD]LOLs.RUHD'XLWVODQG2HNUDwQHHQ)UDQNULMN

Voor het eerst in de geschiedenis plaatst een herenturnteam zich voor de OS.

Iris Pruysen (28) Titel: Wereldkampioen Verspringen 2013 Onderdeel: verspringen op Paralympische Spelen, daarnaast 100m en 200m sprint. Woonplaats: Zwijndrecht Geboortedatum: 26-11-1987 Geboorteplaats: Dordrecht Nationaal trainingscentrum: Papendal Trainer: Guido Bonsen Handicap: mist een onderbeen Favoriete onderdeel: verspringen Lijfregel: Beter spijt van iets dat je wel hebt gedaan, dan van iets dat je niet hebt gedaan. Daarnaast: Don’t work, just be! Bezig zijn in het moment.

Iris Pruysen @Paralympics Nadat Iris in 2012 vierde werd bij het onderdeel verspringen tijdens de Paralympische Spelen in Londen en in 2013 eerste werd WLMGHQVKHW:.JDDW]LMGH]H]RPHUYRRUHHQPHGDLOOH'HFRQFXUrentie is steviger dan toen en ik moet terugkomen van een blessure, maar het mooie van een toernooi als de Spelen is dat je niet weet hoe het loopt,� vertelt Iris. ,,Ik sta nu zesde op de wereldranglijst, maar dat zegt niks over het resultaat in Rio. Vier jaar geleden was ik heel blij dat ik mee naar Londen kon om deel te nemen, nu ga ik naar de Spelen voor een plak. Mijn coach zorgt ervoor dat ik lichamelijk klaar ben voor het toernooi, ik zorg ervoor dat het mentaal goed zit. Daarbij is het allerbelangrijkste dat ik nog steeds ontzettend geniet van de sport. De Paralympische Spelen zijn heel bijzonder om mee te maken. Het event is zó groots opgezet en de sfeer, met allemaal topsporters en gelijkgestemden, is echt fantastisch.� Half juli weet Iris of zij of ze een ticket heeft bemachtigd, in 2015 heeft zij haar limiet al behaald. Dit houdt in dat zij de afstand KHHIWEHKDDOGGLHQRGLJLVRPMHWHNZDOL¿FHUHQRSQLYHDXYDQHHQ medaillekandidaat. Met een trainingskamp in april en een stevig wedstrijdschema in mei en juni zijn de voorbereidingen al in volle gang. ,,Het is keihard werken om jezelf mentaal en fysiek klaar te stomen voor de Spelen, maar ik kan er zo van genieten! Lekker buiten trainen, met een leuk team, geeft elke dag een voldaan gevoel. Misschien vind ik trainen nog wel leuker dan wedstrijden,� lacht Iris, die vijf dagen per week vanuit Zwijndrecht afreist naar Papendal voor twee trainingssessies per dag. Verspringen, circuittraining, krachttraining, pilates, conditietraining en sprint; afwisselend en volledig op elkaar afgestemd. Het doel voor Rio is haar basisniveau omhoog te brengen naar boven de 5 meter verspringen om zo’n felbegeerde plak te behalen. ,,Mijn huidige PR staat op 5,21, het huidige record wereldwijd ligt op 5,7. De concurrentie is dus stevig!� Nadat Iris in 2006 haar onderbeen verloor na een ongeluk, ging zij in eerste instantie door met korfbal bij haar toenmalige ver-

BrAM | 14


Foto: Helene Wiesenhaan

eniging. ,,Dat ging wel, maar viel toch een beetje tegen. In 2009 liep ik voor het eerst op een blade (een sprintvoet) en was meteen verliefd op het rennen, heerlijk om dat weer te kunnen te doen,� blikt Iris terug. Zij schreef zich in bij atletiekvereniging Hercules in Dordrecht, daarna ging alles in een stroomversnelling. Vanaf 2010 neemt Iris als Paralympisch Atleet deel aan wedstrijden, met steeds betere resultaten. Al snel gaat zij in Papendal trainen bij Guido Bonsen en bemachtigt een ticket voor de PS in Londen, waar zij totaal onverwacht een PR springt van 4,87 meter en als vierde eindigt. Daarna zegt zij haar baan op en gaat volledig voor de sport. In 2013 behaalt Iris haar grootste prestatie tot dusver als Paralympisch Wereldkampioen Verspringen. De beste van de wereld! ,,Op zo’n moment gaat er van alles door je heen. Hier train je YRRUHQKRRSMHRSPDDUDOVMHGDQZLQWLVKHWHFKWRQJHORRÀLMN´

tiek op 9 juli bijvoorbeeld, vinden ’s ochtends enkele paralympische onderdelen plaats. Ik doe daar mee aan de 200 meter sprint. Voor het WK in Londen (2017) wordt momenteel bekeken of het toernooi meer gemengd kan worden, dat zou leuk zijn. Bij de Spelen is dat, door de grootse opzet, verschillende sponsoren en besturen, niet mogelijk. Bovendien moeten er na de OS veel voorzieningen voor de gehandicapte sporters worden aangepast.�

Tien jaar nadat Iris haar onderbeen verloor, maakt zij zich deze zomer klaar voor misschien wel haar tweede Paralympische Spelen. Haar leven heeft een bijzondere wending genomen, welke impact heeft dat op haar? Iris is bescheiden, nuchter en een keiharde doorzetter. ,,Ik ben positief ingesteld. Na het ongeluk en tijdens de revalidatie heb ik mij steeds gericht op wat ik wel kon en wat ik wilGHNXQQHQ(HUVWORSHQWRHQÂżHWVHQHWF6WDSMHYRRUVWDSMHHQJH woon blijven proberen. Het sporten heeft uiteindelijk zoveel voor me gedaan. Je wordt gedwongen om je hele lichaam te gebruiken en je wordt, zowel mentaal als fysiek, steeds sterker. Wat is nu het grootste verschil met de Olympische Spelen? ,,Ik kan met mijn blade nooit de snelheid halen die verspringers tijdens de OS halen. Daar zou ik minimaal 7 meter moeten springen om deel te kunnen nemen. Gelukkig zien we vaker dat de paralympische sport wordt gecombineerd met grote toernooien. Bij het EK atle-

BrAM | 15

Facts & Figures Olympische Zomerspelen: 5-21 augustus 2016 Paralympische Zomerspelen: 7-18 september 2016 Deelnemende landen: Âą 206 Aantal atleten: 10.000+ Motto: Leef je passie De Zomerspelen worden voor de 28e keer georganiseerd, de eerste keer was in 1896. Voor de Zomerspelen 2016 zijn zeven steden officieel als kandidaat voorgedragen bij het IOC. Het is de eerste keer dat de Zomerspelen in ZuidAmerika plaatsvinden. Er staan 28 verschillende Olympische sporten op het programma met 306 onderdelen.


womensclothing

Winkelcentrum Walburg • Hof van Holland 66 - 68 • 3332 EH Zwijndrecht T

078 - 619 77 29 • www.simplythebest-womensclothing.nl Volg ons via facebook.com/simplythebestmode T 06 - 469 137 61 • WWW.simplyforbabies.nl Volg ons via facebook.com/simplyforbabies

Lingerie speciaalzaak van cup A tot H

Trudy’s Lingerie

Bekende merken zoals: Maryan Mehlhorn, Aubade, Anita, Rosa Faia, Felina, Conturelle, Rosch, Louis Feraud, Pluto, Prima Donna, Marie jo, Láventure, Twist, Mey, Chantelle, Schiesser, Nanso, Charmor, Ringella, Cyell, Beach Life, Gottex, Profile, Je Suis, Sun Flair, Miracle Suit, Cawo, Pain d’ sucre, Magic, Lovable, Fila, Panache, Hanro, Charmline, Opera, Wolford

Dam 75 | Alblasserdam 078 691 23 31 (gratis parkeren)

Deauville Hawaiian Dream Prima Donna BrAM | 16


H O T S P O T S W IM W E A R

Swimwear Prima Donna, Lindy Body & Beach € 129,90

Prima Donna, Lindy Body & Beach € 172,95

Maryan Mehlhorn, Trudy’s Lingerie € 169,95

Maryan Mehlhorn, Trudy’s Lingerie € 169,95

Prima Donna, Lindy Body & Beach € 152,95

Maryan Mehlhorn, Trudy’s Lingerie € 179,95

Prima Donna, Lindy Body & Beach € 149,95

Maryan Mehlhorn, Trudy’s Lingerie € 95,95

Prima Donna, Lindy Body & Beach € 126,95

BrAM | 17


Tijd voor een nieuwe badkamer? >PQVU[^LYWLUtUTVU[LYLU KLTVVPZ[LIHKRHTLYZ

Bezoek onze nieuw ingerichte showroom en laat u adviseren!

)(+,52,<2,5:;<+06+(44,9:=,,9:,+012/,5+9020+6(4)(*/;;,3,-665:;<+06+(44,9:53

Samen met ruim 40 sanitairwinkels zijn wij aangesloten bij Bad in Beeld. Kijk ook op badinbeeld.nl

Kom gerust eens langs in onze ruime showroom in het centrum van Rotterdam of kijk vast even rond op onze website voor een indruk van ons assortiment. Pelletkachels, CV Pelletkachels Elektrische kachels, Sierschouwen, Plateauâ&#x20AC;&#x2122;s (ook op maat gemaakt) en Tuinhaarden. Ook het uitwerken van een eigen ontwerp behoort tot de mogelijkheden. Wij zijn ook gespecialiseerd in dak-renovatie en reparatie. Ons bedrijf heeft eigen vakkundig onderhoudspersoneel en wij zijn erkend installateur van sfeerverwarming. Wij zijn aangesloten bij de Sfeerverwarmingsgilde Algemene Schoorsteen Patroonsbond (ASPB) en wij zijn een Evis erkend instalateur. * Wij zijn ook gespecialiseerd in dak- reparatie en renovatie bel of mail ons voor verder informatie.

Openhaarden & Kachels

BrAM | 18


C O L U M N

Summerproof interieur Slippers en zomerbroeken komen uit de kast, teennageltjes worden gelakt, de BBQ uit het stof gehaald en de tuin krijgt een opknapbeurt…. Maar een nieuw (zomer)seizoen vraagt wat mij betreft óók om een zomers interieur zonder al te grote ingrepen. Na de grote voorjaarsschoonmaak is het tijd om de woonkamer om te gooien naar een zonnig en zomers interieur voor een heerlijk zomergevoel. Ook tijdens zo’n typische regenachtige dag in augustus heb je dan het zonnetje in huis! Veel woonkamers lenen zich voor een winter- en een zomeropstelOLQJ,QGHZLQWHUNDQKHW¿MQ]LMQRPGH]LWKRHNURQGGHRSHQKDDUG of tv op te stellen, terwijl het in de zomer juist heel prettig is om de zithoek voor de openslaande tuindeuren op te stellen. Heerlijk met het zicht naar buiten, waar alles groeit en bloeit. Probeer bij deze opstelling ruimtes vrij te houden en een luchtige sfeer te creëren. De neutrale basiskleuren voor de inrichting blijven onveranderd, maar zware accessoires en aankleding gaan voorlopig even de kast in. De zomerlook haal je in huis door gebruik te maken van natuurOLMNHPDWHULDOHQHQOLFKWH SDVWHO WLQWHQ9HHOGDJOLFKWLQKXLVLV¿MQ Met name in de zomer. Hoe lichter een ruimte is, hoe zonniger. Het hoogpolige vloerkleed kan plaats maken voor een laagpolig YORHUNOHHGLQHHQ]RPHUVHORRN1RJVWHHGV]LHQZHGHJUD¿VFKHYRU men en bloemenprints hierin terugkomen. Hou je van een rustige en natuurlijke basis dan is het sisal vloerkleed een perfect kleed voor deze sferen. In combinatie met meerdere natuurlijke materialen zoals hout, touw en vergrijsd riet of zeegras manden is de woonkamer in een mum van tijd veranderd in een waar beachhouse. Aangepast aan het vloerkleed worden de donkere plaids en sierkussens van bont op de bank vervangen voor lichte zomerse pastelkleurige tinten in dunnere of linnen stoffen. Plaats verschillende accessoires (vaasjes en kaarsenstandaards) in groepjes op de salontafel, eettafel of schouw in pastelkleurige tinten. Speel hierbij met verschillende hoogtes. Bijpassend bij deze kleuren worden porseleinen bordjes neergezet tegen de wand met vogelprints of wordt gekozen voor zwart/wit foto’s (ingelijst of vastgeplakt met masking tape) van zomerse taferelen bijvoorbeeld van de (klein)kinderen op het strand.

Foto: Jeltje Fotografie

+HW JHKHHO ZRUGW DIJHPDDNW PHW HHQ ÀHXULJ HQ NOHXULJ YHOGERH ket (al dan niet zelf geplukt) in een glazen vaas welke een prachtig plaatsje krijgt op het bij de kringloopwinkel gevonden kastje over geverfd in een lichte zomerse (pastel) tint. In de keuken zetten we verse kruiden neer in lichte potjes en een schaal met vers zomer fruit. Dit ziet er niet alleen prachtig uit, maar ruikt ook nog eens heerlijk. Op deze manier waait er een natuurlijk hip zomerbriesje buiten én ook door je woning! Willeke van der Plas

BrAM | 19


OUDDORP

OUD-BEIJERLAND

.

MIDDEL-HARNIS

.


Wgenieten! erelds Het meest unieke stukje strand van Nederland, dat elke vergelijking met Ibiza, St. Tropez of Dubai met gemak doorstaat, is Werelds aan het Strand in Ouddorp. Bijna On-Nederlands en dĂŠ hotspot voor deze zomer, prachtig aangelegd op een idyllisch eilandje met zilverwit zand in het Grevelingenmeer. Hier waan je je in little Ibiza en vergeet je al je zorgen zodra je voeten het zand raken. Maaike Verzendaal

Werelds aan het Strand is het jongste concept uit de koker van horecaman pur sang Michel Schreuders, die naast WAHS ook Werelds aan de Kade (Oud-Bijerland) en Werelds Inside (Middelharnis) exploiteert. Nadat Michel op zijn twintigste de sportkantine van zijn moeder overnam en omturnde tot een sfeervolle assemblage, omarmde hij vanaf dat moment, met gevoel voor styling en een enorme dosis gastvrijheid, de horecabranche. Nu staat hij aan het roer van de befaamde Werelds-keten, waar je als gast volledig in de watten wordt gelegd. Michel: ,,Passie is onze drijfveer en alles draait om gastvrijheid. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Werelds staat voor pure verwennerij van topkwaliteit, voor HHQKHHUOLMNHOXQFKÂżQJHUIRRGELMGHERUUHORIjODFDUWHJHQLHWHQ van een diner, voor betaalbare prijzen.â&#x20AC;? Met succes, blijkt uit de vele positieve reacties van bezoekers en de prijzen die WAHS in het openingsjaar ontving voor de Mooiste Bar van Nederland, Best Hospitality Concept en Mooiste Beachclub van Nederland (FHM). Dit jaar is Michel door de Koninklijke Horeca Nederland bovendien genomineerd voor de Meest Markante Horecaondernemer Zuid Holland (de winnaar wordt in juli bekend gemaakt, red.). Het horecasprookje begon in 2002 met Werelds aan de Kade, inmiddels gevestigd aan de pittoreske haven van Oud-Beijerland en gerund door echtgenote Miranda. Hier geniet je van truffels in jeans; lekker ongedwongen, maar o zo stijlvol. Met een groot (en verwarmd Ăłf ge-airconditioned!) terras â&#x20AC;&#x201C; recent onderscheiden als beste van de Hoeksche Waarde - is het hier in de zomer zowel binnen als buiten heerlijk vertoeven. Op de uitgebreide seizoenskaart vind je spannende fusion cuisine geĂŤnte gerechtenwesters met een Aziatische touch. Van lauwwarm buikspek met king krab salade, mango en thaise rode-currymayonaise tot Black Angus Burgertjes van de Big Green Egg met huisgemaakte friet. Ook ideaal; een wijnarrangement met thuisbrengservice en aanmeren aan de Kade! Tien jaar later zette Michel het

Wereldsconcept neer in de lunchroom van Tieleman Keukens in Middelharnis en zorgde met culinaire hoogstandjes voor een ware smaaksensatie in Goerree-Overvlakkee. Maar de overtreffende trap is toch wel Werelds aan het Strand, de ultieme horecadroom. Samen met compagnon en Chef Joost Maarschalkerweerd opende Michel vorig jaar de deuren van deze luxe beachclub, marina, wijnbar, restaurant en eventlocatie in ĂŠĂŠn. Gelegen aan het water in een sprookjesachtige setting, omringd door de meest luxueuze beachhouses waar je ook nog eens kunt overnachten. GeĂŻnspireerd door zijn â&#x20AC;&#x2DC;Break A Momentâ&#x20AC;&#x2122; - ,,Lekker chill op een bedje bij Destino in Ibiza met een California dragonroll en een mooi glas GrĂźner Veltliner Smaragd Gritschâ&#x20AC;? â&#x20AC;&#x201C; is Michel met vlag en wimpel geslaagd in zijn opzet om Ibiza naar Nederland te halen. Bij binnenkomst springt meteen de grote bar met zes koperkleurige 1000-liter biertanks erboven in het oog. Stoere details en warme accenten heeft duizendpoot Michel samen met interieurstyliste Yvonne van Opdorp gecombineerd in een prachtige industriĂŤle stijl. Van de robuuste trappen naar de eerste verdieping met terrassen, de betonnen vloer, houtgestookte haarden en hoge stalen deuren, tot de geconditioneerde glazen wijnkelders waar de mooiste schatten liggen te prijken. Vintage tapijten, koeienhuiden, ledeUHQ&KHVWHUÂżHOGEDQNHQPHW]DFKWHNXVVHQHQYHUVFKLOOHQGH EDU

WDIHOWMHVPHWFRPÂżGHVLJQVWRHOHQ 303)XUQLVKLQJ=ZLMQGUHFKW ]RUJHQYRRUGHÂżQLVKLQJWRXFK*HKHHOLQVWLMOLVKHWLQWHULHXUGRRUgetrokken naar buiten met grote loungebanken, zomerse zitjes en (deze zomer in aantal verdubbeld!) comfortabele strandbedden. Met als ultieme eyecatcher de grote steiger, waar de loungesloep â&#x20AC;&#x201C; desgewenst mĂŠt goed gevulde picknickmand - al voor je klaar ligt! Laat je lekker verwennen met â&#x20AC;&#x2DC;sharingsâ&#x20AC;&#x2122; â&#x20AC;&#x201C; aanrader is de tapasplank â&#x20AC;&#x2DC;Wereldsâ&#x20AC;&#x2122;- gecombineerd met mooie wijnen, verfrissende gins of exclusieve bubbels, terwijl je geniet van een lekker achtergrondmuziekje voor die ultieme beachvibes. Inmiddels gespot door trendsettende locals, maar als je hier nog nooit bent geweest, zet WAHS dan op je bucketlist voor deze zomer!

BrAM | 21


CROB10936

Ik zie ons droomhuis met kavel op maat helemaal voor me.

Ja, het is bijna te mooi om waar te zijn!

Kijk op de website voor de vrije bouwkavels op Het Eiland!

WWW.DEVOLGERLANDEN.NL


Vrijheid troef bij nieuwbouw Het Eiland

De uitgifte van stroken bouwgrond op Het Eiland is begonnen. Bewoners bepalen zelf hoe groot hun kavel gaat worden. ,,We hopen op veel creativiteit in de bouw,â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; zegt projectleider Anthon Lodewijks. Evelien Baks | Foto: Romy van den Boogaart

Vrijheid is het toverwoord op wat een nieuw paradepaardje gaat worden in de ontwikkeling van het gebied Watervogels. Het Eiland biedt toekomstige bewoners van dit unieke stukje De Volgerlanden namelijk de vrije hand in het realiseren van hun gedroomde nieuwbouwwoning. Enige beperking bij de bouw wordt gesteld aan de afstand tot de erfgrens en aan de massa. Met Het Eiland, dat letterlijk rondom omringd wordt door waterpartijen, komt project De Volgerlanden tegemoet aan de vraag naar vrije kavels. ,,De laatste jaren hebben we nogal eens de vraag gehad naar grotere kavels, zelfs van 5000 vierkante meter. Die kunnen we nu bieden op Het Eiland,â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; zegt projectleider bouw Anthon Lodewijks. Door de kavels in stroken aan te bieden, wat nieuw is voor Hendrik-Ido-Ambacht, bepalen kopers uiteindelijk zelf de grootte van KXQVWXNJURQG/RGHZLMNV'RRUGH]HĂ&#x20AC;H[LEHOHLQGHOLQJNXQMH kavels groter of kleiner maken, waarbij de kleinste kavel ruim 700 YLHUNDQWHPHWHU]DO]LMQ0D[LPDDO]HVKXL]HQNXQQHQHURSHHQ strook worden gerealiseerd, maar eentje kan natuurlijk ook.â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; Dat daarbij kopers alle vrijheid krijgen om al dan niet onder architectuur hun droomhuis neer te zetten in dit groene stukje polder onderaan de dijk, zal naar verwachting een groot aantal mensen zeker aanspreken. ,,Wij hopen dat mensen die vrijheid met beide handen zullen aanpakken. Enige restrictie is dat de afstand van de woning tot de erfgrens tenminste drie meter is zodat er

voldoende vrije ruimte blijft ten opzichte van de buren en qua bouw dat de goot niet hoger dan zes en de nok niet hoger dan 11,5 meter zal zijn. Voor het overige worden geen beperkingen gesteld aan architectuur, kleur en materiaal. De verkaveling is zo ruim opgezet dat we creativiteit graag toejuichen,â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; aldus de projectleider. Nu de eerste kavels van fase 1- dit is het noordelijk gedeelte van Het Eiland â&#x20AC;&#x201C; gaan worden uitgegeven, is de verwachting dat het gebied in december bouwrijp zal zijn. Dit betekent dat er vanaf januari 2017 gebouwd kan gaan worden. ,,Met een grote diversiteit in kavels gaat Het Eiland zeker een speelse wijk worden met een eigen gezicht. Dat de groenstrook aan de noordzijde nooit bebouwd gaat worden, geeft nog meer status aan deze bijzondere locatie. Een uitgelezen kans voor iedereen die altijd heeft gedroomd van een eigen woning op een mooie plek.â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; Ook op andere plekken In De Volgerlanden wordt op dit moment volop ontwikkeld en gebouwd. Aan de zuidzijde van het gebied Watervogels is gestart met de bouw van zoâ&#x20AC;&#x2122;n 83 woningen. Aan de rand van het Sophiapark komen 55 appartementen in Palissade wat de afronding van dit park zal vormen. Ook aan de noordzijde worden binnenkort tien nieuwbouwwoningen opgeleverd in het project Barbeel en aan de westzijde werkt men aan MyOwn-Home en het project Waterhof. Rond 2025 moet de gehele De Volgerlanden op de kaart staan.

BrAM | 23


B I N N E N K I J K E N

B I J

Evelien Baks | Foto’s: Romy van den Boogaart

Marion Seuffert, de onderneemster achter Markado relatiegeschenken, ontwierp haar eigen droominterieur. Met een meetlint op zak trok ze uren langs keuken- en woonboulevards en schetste onder meer woonkeuken, haard en eettafel. Het resultaat is een warme eigenwijze gezinswoning die staat als een huis.

Een zakenvrouw met passie voor wonen die precies weet wat ze wil. Dat is de creatieve geest achter het in lichte tinten ingerichte woonhuis in Zwijndrecht, warme thuisbasis van Marion Seuffert (49) en haar zoontjes Tycho (11) en Yuri (8). Toen de eigenaresse van Markado, al 30 jaar leverancier van relatiegeschenken aan een veelvoud van (bekende) bedrijven, in 2012 haar oog liet vallen op de ruime twee onder één-kapper met garage zag ze een huis vol potentie. Samen met een aannemer stripte ze de woning met zijn vijf slaapkamers tot op het bot, liet er aan de achterzijde een aanbouw aan zetten, veranderde de garage in haar kantoor en transformeerde het enigszins gedateerde interieur, tot dan onderkomen van een dame op leeftijd, zo in een half jaar tijd in een comfortabel gezinshuis dat rust en gezelligheid uitstraalt. De schetsen voor de nieuwe inrichting van de benedenverdieping én de riante woonkeuken komen geheel uit de (teken)koker van Marion zelf, die ook maar meteen een nieuwe doorgang naar de woonkamer liet maken. Aan al dat tekenwerk ging, praktisch en eigenwijs als ze is, gedegen onderzoek vooraf. ,,Want ik had natuurlijk géén idee hoe diep het aanrecht zou moeten worden en waar stopcontacten zouden moeten komen… Met een meetlint in mijn zak ben ik heel wat keukenboulevards af geweest om ideeën op te doen en op basis daarvan heb ik uiteindelijk mijn ideale keuken geschetst,’’ zegt ze. Die ideale open woonkeuken in de kleuren wit en grijzig groen bestaat uit een ruim bemeten kookeiland – met in het plafond geïntegreerde afzuigkap! - en een lange muur met zowel (veel!) opberg- als werkruimte. Als een business lady die gewend is om in het eigen bedrijf de puntjes op de i te zetten, ging ook de rest van de kamer op de schop. De oubollige open haard maakte plaats voor een moderne haard naar eigen ontwerp – ‘Ik ben nogal van het stoken’ -, op de plek waar een houten kast stond verrees een witte kast op maat en in het plafond kwamen spotjes om hier en daar een extra warm accent te brengen. Wat ooit een garage was, is nu een riant kantoor. ,,Het voordeel van thuis werken, is dat ik ook buiten kantooruren vaak bereikbaar ben voor mijn klanten.’’ Toch was de mooie inrichting van nu er niet meteen vanaf het moment dat Marion er haar intrek nam. ,,Ik ben begonnen met meubels

BrAM | 24


van de kringloop. Een oude eettafel, stoeltjes, een bank, kasten, speelgoed… ik heb er met een gehuurde vrachtwagen half Nederland voor af gereden. Iedereen die verhuist, wil graag nieuw meubilair naar binnen slepen. Maar echt, het is beter om er eerst te gaan wonen, het huis aan te voelen en dan een keuze te maken.’’ Wijze woorden die blijken te staan als een huis. De woonkamer is met basic kleuren en afgestemde accessoires een kloppend plaatje geworden. De 2.60 meter lange eettafel van oude wagondelen, rustend op ijzeren steunen, liet ze door een meubelmaker timmeren en behandelen met een grijze wash. ,,Precies zoals ik hem wilde hebben en nog goedkoper ook dan een kant-en-klaar exemplaar uit de winkel.’’ Dat liefst twee lichtbronnen – spotjes én een hanglamp! – de tafel bijschijnen, is ook al een idee van haarzelf: ,,Eén bleek niet genoeg om zowel sfeer- als accentverlichting te krijgen. Een lekker praktische oplossing zo.’’

Het voordeel van thuis werken; buiten kantooruren bereikbaar zijn voor mijn klanten Mede dankzij de creatieve helpende hand van interieurstyliste Willeke van der Plas, die op haar beurt weer wat puntjes op de i zette in huize Seuffert, bijvoorbeeld met de stoere witte lamp boven het kookeiland die bungelt aan een paar leren ceintuurs. ,,Zij kijkt toch net even anders naar het interieur dan ikzelf en ze ziet meteen wat wel en niet past,’’ legt Marion uit. Een doorkijkje vanaf de speelhoek biedt via de hal mét leren (turn)bok op lage pootjes – ‘Ook al een idee van Willeke en héél handig als je je schoenen wil aantrekken’ – een verrassende blik op de afgesloten achtertuin. Nu nog een beetje rommelig en groen, maar over enige tijd in zijn nieuwe verschijning een oase van rust waar het goed loungen wordt, zegt Marion. ,,Dat wordt het volgende project. De tekeningen heb ik al klaar en ik zie nu al hoe mooi het gaat worden. Met witte muren om van binnen en buiten één geheel te maken, een open haard, buitenkeuken en een overdekt gedeelte om nog vaker lekker buiten te kunnen zijn.’’ Misschien nog één advies van deze handige onderneemster? ,,Nou, misschien wel twee. Om te beginnen: maak geen showroom van je huis, er moet wel geleefd kunnen worden. En twee: laat alleen de dingen waarvan je geen verstand hebt door anderen uitvoeren…’’

Ook in deze rubriek? Stuur een email naar info@bram-magazine.nl

BrAM | 25


A D V E R T O R I A L

Wisse dé makelaardij voor de bestaande bouw

Geef uw huis een eigen online verkoopwebsite! Wisse Makelaardij & Hypotheken biedt met dit moderne podium opnieuw een mooie extra service aan zijn klanten die ook al gebruik mogen maken van de gratis Wisse-verhuisbus. ,,Wij doen graag iets extra’s en dat wordt zeer gewaardeerd,’’ zeggen Sam Wisse en zijn team. Evelien Baks | Foto’s: Romy van den Boogaart

Wisse Makelaardij & Hypotheken is al jaren dé makelaar voor de bestaande bouw in Hendrik-Ido-Ambacht en aangrenzende gemeenten Zwijndrecht en Ridderkerk. Opgericht door zijn vader – wie heeft hij in al zijn makelaarsjaren niet aan een andere woning geholpen? - is het makelaarskantoor in De Schoof nu in de professionele handen van zoon Sam Wisse en zijn team van acht medewerkers. Met liefst vier makelaars, waarvan twee ook erkend hypotheekadviseur zijn en eigen taxateurs, heeft het kantoor alle expertise in huis om zijn klanten van A tot Z te kunnen begeleiden bij de verkoop of aankoop van hun huis. ,,Veel mensen ervaren dat als een groot voordeel,’’ zegt hij daarover. ,,In de bestaande bouw zijn we een van de weinige makelaars in deze regio die ook gespecialiseerd is in het verstrekken

YDQ¿QDQFLHHODGYLHV:LMPHUNHQGDWPHQVHQZHOJUDDJZLOOHQ verhuizen, maar vooraf de zekerheid willen hebben dat dit ook ¿QDQFLHHOPRJHOLMNLV%LMYRRUEHHOGRPGDWKXQZRQLQJHHQRQderwaarde heeft. Door alle consequenties van verkoop en aankoop op een rijtje te zetten, kunnen wij hen die duidelijkheid bieden,’’ aldus Sam Wisse over de full service-dienstverlening YDQ]LMQPDNHODDUVNDQWRRU2RNGH¿QDQFLsOHDIKDQGHOLQJNDQ volledig worden geregeld. ,,Wij kunnen voor de hypotheek vrijwel alle geldverstrekkers aanbieden.’’ Persoonlijke begeleiding staat al vanaf dag één dat Wisse Makelaardij zijn deuren in Hendrik-Ido-Ambacht opende met vette hoofdletters geschreven. Naast een compleet dienstenpakket – aankoop, verkoop, hypotheken, taxaties – biedt Wisse zijn klanten di-

BrAM | 26


verse extra services. Een daarvan is het gratis gebruik mogen maken van de speciale Wisse-verhuisbus. Daarvan wordt gretig gebruik gemaakt door mensen die via het kantoor hun woning hebben gekocht of verkocht. De bus – nummer 4 heeft zojuist zijn intrede gemaakt – is ook beschikbaar voor hypotheekklanten van Wisse. ,,Wij doen graag iets extra’s en dat wordt zeer gewaardeerd, merken we.’’ Een compleet nieuwe service die het kantoor als enige makelaar in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht sinds kort mag aanbieden, is een extra podium voor huizen in de verkoop. Naast Funda, kranten, tijdschriften, Facebook en Twitter zal het pand ook te zien zijn op een eigen website, waarbij het adres van de woning ook het internetadres is.

een tierelier. Dat hebben we zeker te danken ook aan onze investeringen. Zo doen we er veel aan om ervoor te zorgen dat wij mogelijke aspirant-kopers continu in kaart hebben. Daardoor kunnen we snel schakelen naar mensen die belangstelling hebben. Soms bellen we ook mensen op die op het eerste gezicht niet meteen matchen met het huis, maar waarvan wij vermoeden dat ze er toch voor zouden kunnen vallen. Ook dat gebeurt weleens. Door al die inspanningen worden de meeste woningen heel snel verkocht, vaak al voordat ze op Funda komen,’’ stelt Sam Wisse.

‘De meeste woningen worden heel snel verkocht, vaak al voordat ze op Funda komen’

Sam Wisse: ,,Groot voordeel is dat wij en de verkoper hierop nog veel meer informatie kwijt kunnen over de betreffende woning, zoals extra foto’s, info en zelfs een blog behoort tot de mogelijkheden. De meeste verkopers zijn trots op hun huis waar ze ooit voor zijn gevallen en vaak vele jaren met plezier hebben gewoond. Dat kunnen ze nu breed laten zien. Voordeel voor de kandidaat-koper is dat deze heel veel informatie krijgt.’’ Door de verkoper als extra service ook nog 50 kaartjes te geven waarop deze woningwebsite staat vermeld, ontstaat een zeer breed podium voor het te verkopen pand. ,,Die kaartjes kunnen verkopers weer delen met collega’s, familie en kennissen. Zo komt de woning breed onder de aandacht.’’ Na jaren van recessie is de huizenmarkt ook in deze regio weer in een stroomversnelling geraakt. ,,Zeker woningen die er goed uitzien en in goede staat zijn, verkopen wij op dit moment als

Door de lage rente van dit moment is de huidige markt gunstig voor elke koper. ,,Er wordt weer druk verhuisd op dit moment wat natuurlijk niet heel vreemd is. Wie in een woning woont waarop een hypotheek rust van € 200.000 euro met een hoge rente kan door te verhuizen naar een woning van € 300.000 met een rente van 2% lagere maandlasten krijgen. Wie wil dat nou niet?’’ Het accent ligt dan op de bestaande bouw in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht, maar ook in de verkoop van nieuwbouwwoningen heeft Wisse Makelaardij in de afgelopen jaren een naam opgebouwd. Alleen vorig jaar al werden bijna 50 nieuwe huizen verkocht. Op dit moment omvat het aanbod in deze categorie luxe twee onder een kapwoningen in De Plevieren, de groene wijk aan de oostkant van De Volgerlanden. Voor ver- en aankopen biedt Wisse Makelaardij een pakket voor een all-in-prijs. Wel zo makkelijk en overzichtelijk. Net als alle andere dienstverlening waarmee deze telkens weer vernieuwende makelaardij succes boekt.

Wisse Makelaardij B.V. De Schoof 82 3341 EB Hendrik Ido Ambacht www.wisse.nl

BrAM | 27


De leukste zomerse terrassen DOK restaurant

Parmesan

Willaerts

Op zoek naar een superbe vakantiesfeer als in het mooie Franse zuiden? Wie door de entree van grijsgroene olijfboompjes op het mediterrane terras van restaurant en wijnbar DOK belandt, vergeet subiet het moderne decor van Zwijndrecht.

Restaurant Parmesan aan ‘t Veerplein in Zwijndrecht wordt geroemd om zijn klassiek eigenzinnige Italiaanse keuken. Authentiek, maar dan wel met een moderne twist.

Het strandgevoel aan de rivier de Merwede! Grand café Willaerts, vernoemd naar de 17de eeuwse kunstschilder, heeft een groot terras met een zeer comfortabel zit- en (overdekt) lounchegedeelte in mooie landelijke stijl.

Lunchen, dineren en borrelen in de sfeer van een St. Tropez en andere betere Franse hotspots, maar wel met uitzicht op de mooiste historische geveltjes en torens van overbuurman Dordrecht. En dat met je voeten bijna in het water van de Oude Maas. De gasten – er zijn ruim 30 zitplaatsen! – worden bij DOK culinair in de watten gelegd met seizoensgebonden hoogwaardige creatieve producten waarvoor de inspiratie wordt gevonden in de Frans mediterrane keuken. Er wordt bij voorkeur met biologische producten gewerkt van kleine leveranciers. Een mooie plek voor een uitgebreide lunch, het diner of simpelweg een goede wijn met daarbij wat overheerlijke terras bites. DOK is van woensdag t/m zondag open voor de lunch vanaf 12 uur, in het weekend vanaf 14 uur. Diner vanaf 17.30 uur.

Manuel Moolenaar en Rodin Drijver serveren in een smaakvolle omgeving al 5 jaar lang fantasievolle gerechten waarvoor de basis ooit werd gelegd in Italië. Denk aan klassiekers als carpaccio, gamberoni, spaghetti carbonara en een heerlijk romige risotto met daarbij de creatieve hand van Parmesan. Er is een dagmenu van 3 en van 4 gangen voor respectievelijk 33 en 39 euro. Kijk voor het wisselende menu op het grote bord binnen! Op mooie dagen is het terras aan de voorzijde een geliefde plek voor lunch of diner. Wat is er heerlijker dan hier de maaltijd te beginnen met bijvoorbeeld wat gefrituurde inktvis met citroenmayonaise of een plankje San Daniele ham? Parmesan is open voor lunch en diner van dinsdag t/m vrijdag, in het weekend alleen diner.

Dankzij parasols mét verwarming en haarden in de tafeltjes kun je hier tot héél laat in het seizoen aangenaam verpozen. Willaerts heeft naast een uitgebreide menukaart – voor binnen én buiten - ook specialiteiten van het seizoen als Hollandse asperges, verse aardbeien en een dampend pannetje mosselen. Voor de 150 gasten die een plekje weten te bemachtigen op dit immer aangename terras ligt ook een zeer uitgebreide drankenkaart klaar met o.a. diverse wijnen die per glas geschonken worden, een wijn van de maand, vijf bieren van de tap, een in Papendrecht gebrouwen biertje, lekkere cocktails en wel acht verschillende gins. Dat worden weer lekkere en lange avonden bij Willaerts…

restaurantparmesan.nl

willaerts.nl

dokrestaurant.nl

BrAM | 28


Waar ploffen we deze zomer neer voor een heerlijk glaasje rosé aan het water of een lunch in een groen decor? Leuke terrassen genoeg! Een overzicht van de mooiste, leukste en aangenaamste zomerse plekjes in de regio…

Florizz

Hotel ARA

Oude Haven

Met zijn 360 m2 grote tuin met ruim 100 zitplaatsen heeft Florizz een van de grootste horecatuinen van de regio waar het bovendien ook nog eens bijzonder goed toeven is.

Een absolute groene oase, dit plekje aan de Oude Maas. Is er een plek met mooier – landelijk– uitzicht aan de rivier met al zijn voorbij varende schepen?

Met een zonnetje van ’s morgens vroeg tot ’s avonds is het de hele dag genieten op het terras van De Oude Haven.

Het uitnodigende terras is er niet alleen voor iedereen die van lekkere hapjes en drankjes – dit seizoen nóg meer gin op de kaart! – houdt, maar ook voor gasten – klein en groot - die wel van een wedstrijdje KRXGHQ%LMYRRUEHHOGRSHHQYDQGHWZHH RI¿FLsOH MHX GH ERXOHV EDQHQ RI KHW ;;/ schaakbord. Houd de agenda van Florizz in de gaten! Dankzij de nieuwe keuken wordt er nu ook in de tuin volop gedineerd. Van heerlijke burgers tot een stukje verse vis. Of kies van de uitgebreide hapjeskaart. Ook de prima uitgebalanceerde wijn- en bierkaart heeft voor ieder wat wils. Om daarna tussen de ruim 100 jaar oude olijfbomen nog heel lang te genieten van heerlijke avonden in dit mediterrane decor. Dankzij de Zuid-Afrikaanse tentoverkapping blijft KHWDOOHGDJHQIHHVW%LQQHQNRUWLVGHWXLQ van Florizz ook de plek om de elektrische ¿HWVRSWHODGHQ

Van der Valk Hotel ARA bevindt zich met zijn grote beschutte terras op een uitgelezen Zwijndrechts plekje dat grenst aan een natuurgebied waar het op mooie daJHQEXLWHQJHZRRQJRHGZDQGHOHQHQ¿HW sen is en waar de vele konijntjes vrij spel hebben. Om daarna op het ‘buiten’ van het hotel neer te ploffen voor een verdiend glaasje wijn, een lunch, diner of ’s morJHQV ELMYRRUEHHOG NRI¿H PHW HHQ DSSHO punt. De menukaart biedt – Van der Valk eigen – een uitgebreide keuze. Met heerlijke broodjes, salades, soepen en warme gerechten voor de lunch en vele vis- en vleesgerechten voor het diner. Reserveren is niet mogelijk, maar met 200 zitplaatsen is er altijd wel een plekje op het terras te vinden. Hotel ARA is elke dag geopend.

Het restaurant bevindt zich bovendien op een van de leukste pleintjes uit de regio – het fotogenieke Havenhoofd op de grens van Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk. Alle gevoel voor tijd ben je hier al snel kwijt, wat blijft is een heerlijk vakantiegevoel op het terras met zijn 40 zitplaatsen. Zeker DOVMHRSGH¿HWVNRPWYLDGH$1:%URX te. Prijs-kwaliteit is hier al 11 jaar lang een groot goed. Met de uitgebreide menukaart voor zowel lunch als diner (dinsdag t/m donderdag 3 gangen voor 25 euro!) biedt De Oude Haven voor ieder wat wils op het bord. Ook voor een drankje – wordt het een cocktail of gin-tonic vandaag? - en hapje – een bittergarnituur? - kun je neerploffen op een van de loungebanken buiten. En mocht het frisser worden: in de zonneschermen zit verwarming verstopt. Dat worden lange avonden… De Oude Haven is van dinsdag t/m vrijdag open van 12 tot 23 uur, weekend 17 tot 23 uur.

florizz.nl

hotelara.nl restaurant-deoudehaven.nl

BrAM | 29


Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle Maaike Verzendaal Foto: Romy van den Boogaart

Nog geen twee jaar geleden begon Angelique Vlieg (40+) vanuit haar persoonlijke liefde voor kindermode als hobby te bloggen met Shopaholiek. In no-time mondde haar blogsite uit tot een gevestigde naam in het digitale medialandschap. Al na vijf maanden was de Zwijndrechtse Angelique ‘publisher of the month’ en verliep alles in een stroomversnelling. Moest Angelique in beginsel zelf merken aanschrijven voor haar blogs, tegenwoordig komen de aanvragen van kleine en grote kidsbrands bij haar binnen. Denk je eens in. Je hebt een goeie pen, houdt van mode en schrijft teksten voor je vriendin die toevallig founder is van een überhip kindermodemerk. Diezelfde vriendin adviseert je om te gaan bloggen, maar je hebt nog nooit van die term gehoord. Of een website bijgehouden. Laat staan fashionfoto’s gemaakt, reviews geschreven of te maken gehad met links en adds. Maar het idee klinkt goed, je hebt een dosis doorzettingsvermogen – ‘ik heb echt momenten gehad dat ik die laptop uit het raam wilde gooien, ik wist van niks en begon vanaf scratch’ – oog voor mode, liefde voor kids en er toevallig twee rondlopen in de leeftijd van 4 en 6. En, misschien wel het allerbelangrijkste, heel veel lol in je werk. Dit is in een notendop het verhaal van Angelique. Zij begon met leuke berichtjes over het koopgedrag van een moeder met jonge kinderen en met posts over kleding die zij toen nog zelf kocht. ,,Ik ontving hier steeds meer leuke reacties op en het aantal Facebook-fans, die ook weer op mijn website uitkwamen, groeide snel. Steeds meer kindermerken zagen Shopaholiek voorbij komen en al snel druppelden de eerste aanvragen bin-

About…

Naam: Angelique Vlieg Leeftijd: 40+ Burgerlijke staat: getrouwd & moeder van vier kids Interesse: gek op Kidsfashion, reizen, eten en “leuke dingen doen”. Niet te serieus, maar altijd

nen. Want een kidsblog in deze stijl, gericht op de doelgroep van hippe moeders met jonge kinderen, bestond er nog niet. ,,Anderhalf jaar geleden schreef ik een blogpost over de Hema, waar ik een super leuk urban jurkje had gezien. Via mijn blog waren binnen een dag 200 jurkjes verkocht. Dat viel zo op bij de Hema, dat zij contact met mij opnamen om een mogelijke samenwerking te bespreken,” blikt de nuchtere en bescheiden Angelique teUXJ WLMGHQV HHQ JH]HOOLJH NRI¿H PpW GH lekkerste spekkoek, ik moet het even noemen…!) bij CUCU.

BrAM | 30

in voor een “goed” gesprek met een lekker wijntje. Werk: founder van Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle

Laten we eerlijk zijn… Het is natuurlijk hele-maal te gek om voor je werk te bloggen over de mooiste fashionmerkjes en reviews te schrijven over de hipste lifestyle-items! Denk alleen al aan die uitpuilende kledingkast van de kids, met de mooiste collectoritems en uitbundige wannahaves… Zucht. Een droom van elke mama natuurlijk, maar zeker niet voor iedereen weggelegd. Angelique schrijft puur vanuit haarzelf, ontstaan vanuit haar liefde voor kindermode. ,,Dat is ook de kracht van Shopaholiek. In onze blogpost blijven wij dichtbij onszelf, we schrijven echt alleen over merken


die bij ons passen,â&#x20AC;? benadrukt Angelique. Inmiddels is Shopaholiek een modern bedrijf waar acht vaste bloggers en gastbloggers, met elk hun eigen stijl, schrijven over kidsfashion & lifestyle. Met bijna 10.000 volgers op Facebook, waarvan zoâ&#x20AC;&#x2122;n 80% op de website binnenkomt en 50.000 viewers per maand, is Shopaholiek opgenomen door een van de grootste landelijke online mediabureaus die de advertising verzorgt voor grote brands. Hoe beleef je die razendsnelle ontwikkeling van je bedrijf in zoâ&#x20AC;&#x2122;n korte tijd? ,,Als een feestje!â&#x20AC;? lacht Angelique. ,,Ik kan het soms nog steeds niet bevatten dat ik uitgenodigd wordt voor campagnes met BNâ&#x20AC;&#x2122;ners en grote bloggers, dat we front-row zitten bij Italiaanse beurzen, of dat ik werd benaderd door een agentschap in DĂźsseldorf waar we mochten werken met de kidscollectie van ChloĂŠ, Hugo Boss, Little Marc Jacobs, Karl Lagerfeld en Billieblush. De mooiste merken! Ik maak dan echt een vreugdedansje. De merken waar ik graag mee wil werken, hebben we inmiddels aan ons gecommitteerd.â&#x20AC;? Thuis heeft Angelique een kamer omgetoverd tot kantoor en richt ze voor de fashionshoots met haar kinderen een eigen studio in. ,,Natuurlijk meerdere shoots achter elkaar zodat we even vooruit kunnen, want het moet ook voor hun leuk blijven. Binnenkort hebben mijn dochter en ik onze eerste gezamenlijke shoot met Unisa,â&#x20AC;? lacht zij. Het bijhouden van Shopaholiek is een tijdrovende klus en vult een groot deel van de week. ,,Iedere dag blogs schrijven, fotoâ&#x20AC;&#x2122;s maken, netwerken, events afgaan, social media bijhouden, daar is een week zo mee gevuld. En het is leuk! Maar het vereist ook goed plannen, afstemmen en bijspringen van mijn man. Als gezin maken we de leukste dingen mee met Shopaholiek, waaronder premières en openingen van pretparken. Sinds kort combineren we onze liefde voor mode en reizen met een travelblog, want een zomershoot is tenslotte veel leuker in een warm land. En dan testen we meteen de accommodatie waar we verblijven,â&#x20AC;? licht Angelique toe, die inmiddels met haar gezin naar Wijk aan Zee, Bergen op Zoom, Amsterdam en Barcelona is geweest. Critici doen blogs af als verkapte reclame, waarbij bloggers zich laten verleiden tot het gebruik en promoten van producten

Thuis heb ik een kamer omgetoverd tot kantoor en richt ik voor de fashionshoots met mijn kinderen een eigen studio in.

voor een leuk geldbedrag. Nu kun je daar natuurlijk zelf pas echt over oordelen als je bloggers volgt en hun posts regelmatig leest. De kracht van Shopaholiek is juist het persoonlijke karakter van de blogs. Het is alsof een van je vriendinnen enthousiast tegen je aan zit kletsen over iets nieuws dat zij heeft gespot. Je krijgt er zoâ&#x20AC;&#x2122;n â&#x20AC;&#x2DC;ow echt, wat lĂŠĂşk!â&#x20AC;&#x2122; gevoel bij. Lekker herkenbaar! ,,Natuurlijk zit er ook een verdienmodel aan Shopaholiek, we wisselen onze persoonlijke blogs af met reviews en blogs over merken die bij ons passen. Die wij overigens zelf kiezen, daarom heeft ieder van ons echt een eigen stijl ontwikkeld. Voor het begin van het seizoen kiezen wij enkele setjes uit de lookbooks van de merken waar wij mee werken, zoals van Ninni Vi, Vingino, Like Flo en Dutch Dream Denim. Juist omdat we die setjes zelf hebben uitgekozen, schrijven we er zo enthousiast over! Elke week posten wij een RXWÂżWPHWRQ]HNLQGHUHQHHQSHUVRRQOLMNH blog, hebben we gastbloggers, een lezersHQSDSDEORJ227' RXWÂżWRIWKHGD\ HQ give-away acties, maar ook advertorials.

BrAM | 31

Die overigens ook bij ons moeten passen en voldoen aan enkele criteria, waarvan de belangrijkste wel is dat onze volgers het leuk vinden om te lezen,â&#x20AC;? besluit Angelique. Ik behoor inmiddels tot de trouwe fans, want ik vind het heerlijk om de bevindingen van andere â&#x20AC;&#x2DC;shop untill you dropâ&#x20AC;&#x2122;-mamaâ&#x20AC;&#x2122;s te lezen. En ik heb dankzij Shopaholiek zelfs de kledingkast van mijn mini-fashionista verder aangevuld, terwijl ik toch echt een enorme voorstander ben van samen shoppen bij kledingboetiekjes in de buurt, waar ik dochterlief overigens het grootste plezier mee doe (zoonlief iets PLQGHU Shopaholiek heeft sinds kort ook een grote zus: ShopaholiekMama. Hier komen trending topics over mode, voeding, sport en beauty aan bod voor fashionable Moms die houden van de mooie dingen in het leven. Volgen: www.shopaholiek.nl, facebook.com/shopaholiekmama


Goed en gezond slapen Slaaptest + Lattenbodem of Boxspring + Stijl Matras & Kussen

¦ Gratis slaaptest, ook ‘s avonds ¦ Gratis bezorging en montage ¦ Check-up service aan huis ¦ 90 dagen slaapgarantie ¦ Laagste prijsgarantie ¦ Slaapadvies op maat

EenmaaPFMRneRFMNMorgERE zaKLeXeVvIIPFIloveRHYMt; vakkYndMKpersonIIPeRnMeXW HERO[alMteMtsprodYcten.NEHI slaaptesXFegreeTMOTaW[EaV LeXlMcLEaQvERHroomt.(aXIeR slaapsystIIQ^ovIIPeffecXkER LeFFenLaHMOnooMXver[acLt. ManoRHILange

Ledikant Mel vanaf 1159,-

nl

Hendrik Ido Ambacht Veersedijk 89

078 68 13 447 www.morgana.nl/hiambacht

Gerecycle & Upgrade gordijnen brengen meer waarde “Gordijnen zijn als kleding voor je huis; een huis zonder gordijnen is als een mens zonder kleren. “ Zwijndrecht ‘Gordijnen brengen sfeer in je huis. Maar de gordijnen van A House of Happiness brengen meer’, zegt Erika van Erika & Johan Woonstudio. Wij zeggen wel eens gekscherend ‘gordijnen hebben meer diepgang dan ze doen vermoeden’.

Vlamwerend, verduisterend en isolerend Veilig wonen wil iedereen, net als lekker lang slapen en uitgerust wakker worden. Over isolerende werking wordt nog maar weinig gesproken, echter het levert een belangrijke bijdrage aan comfortabel wonen. De hoogglanzende achterzijde van de stof zorgt voor zonreflectie en laat maar liefst tot 50% minder warmte en 30% minder kou door.

ERIKA & JOHAN WOONSTUDIO Maasplein 86 • Zwijndrecht • 078 68 22 600 www.ejwoonstudio.nl • www.gewoonbijerikajohan.nl  

Oudeland 88 I 3335 VH Zwijndrecht T 078 64 74 401 E info@ flowhairdesigners.nl BrAM | 32


A D V E R T O R I A L

Verloskundige Praktijk H.I.Ambacht Persoonlijke zorg en continue begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling Heleen Versprille | Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s: Romy van den Boogaart

Zwanger zijn is heel speciaal. Voor vrouwen en hun partners is het belangrijk om tijdens deze bijzondere tijd te kunnen rekenen op een verloskundige die voor ze klaarstaat. Hendrika houdt enorm van haar vak en is erg betrokken bij haar cliĂŤnten. ,,Ik geniet van het persoonlijke contact en alle indrukwekkende en intieme momenten die we met elkaar delen. Het is een voorrecht om een werkdag vol energie en blij af te kunnen sluiten.â&#x20AC;? Een jaar geleden startte Hendrika Taekema â&#x20AC;&#x2DC;Verloskundige Praktijk Hendrik Ido Ambachtâ&#x20AC;&#x2122; waar niet alleen vrouwen uit Ambacht, maar ook uit omliggende gemeenten als Ridderkerk en Zwijndrecht van harte welkom zijn. ,,Door mijn stages en werk bij verschillende praktijken, van Friesland tot Den Haag, heb ik veel ervaring in allerlei situaties opgedaan. Ik adviseer en ondersteun vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. Als verloskundige wil ik graag zorg op maat bieden met warme en persoonlijke begeleiding. Kleinschaligheid, betrokkenheid en kwaliteit van zorg staan voor mij voorop. In mijn eigen solopraktijk kan ik het vaste gezicht zijn, daardoor bouw je echt een vertrouwensband met elkaar op. Ik heb gemerkt dat dit zwangere vrouwen helpt om relaxed naar de bevalling uit te kijken. En mij geeft het veel voldoening om het hele traject met iemand te mogen doormaken.â&#x20AC;? Een solopraktijk betekent ook 24/7 beschikbaar zijn. Hendrika is dag en nacht in touw, vaak is er maar weinig tijd om bij te slapen. ,,Het is een manier van leven, ik doe het met veel liefde. Als MHYDQMHZHUNKRXGWPDDNWKHWHFKWQLHWXLW(QKHWLVKHHOÂżMQGDW ik een partner heb die daar begrip voor heeft en me steuntâ&#x20AC;?, vertelt ze. Naast het werk in haar eigen praktijk verricht Hendrika samen met een kinderarts wetenschappelijk onderzoek. ,,Hierdoor ben ik betrokken bij alle veranderingen en nieuwe ontwikkelingen in de verloskunde en blijf ik up-to-date. En natuurlijk vind ik het belangrijk dat de verloskundige zorg van hoge kwaliteit blijft, daar draag ik graag mijn steentje aan bij.â&#x20AC;? Het was voorbestemd dat Hendrika voor dit beroep koos. Als klein meisje was zij al gefascineerd door alles wat met zwangerschap en geboorte te maken heeft.

Thuis hoorde ze de verhalen van haar moeder die werkte als kraamverzorgster en als scholiere mocht ze meelopen met een kinderarts om te ontdekken wat er in de praktijk zoal bij het werk kwam kijken. Met een diploma hbo-V op zak begon ze aan de studie van verloskundige. ,,Het is een groot voordeel om een achtergrond als verpleegkundige te hebben. Medische kennis en ervaring komt dagelijks goed van pas, het geeft mij extra deskundigheid en zekerheid in mijn werk.â&#x20AC;? Nadat Hendrika was afgestudeerd als verloskundige vertrok ze naar Zuid-Afrika om aan de slag te gaan in een overheidsziekenhuis. In dit ziekenhuis, gelegen in een township, waren minimale faciliteiten en weinig middelen beschikbaar voor de gemiddeld 300 bevallingen per maand. ,,Het was back to basic, maar geweldig om mee te maken. Werken in Afrika heeft mij echt verrijkt. Je moet improviseren en bent vaak op jezelf aangewezen; ik heb daar skills ontwikkeld die bij thuisbevallingen onmisbaar zijn. En ik heb er ook geleerd hoe ik zwangere vrouwen kan â&#x20AC;&#x2DC;lezenâ&#x20AC;&#x2122;, hoe ik bepaalde signalen kan herkennen. Bij elke bevalling is het belangrijk dat een vrouw zich op haar gemak voelt en het, samen met haar partner, op haar eigen manier kan doen. Daar krijgt ze ook alle ruimte voor, ik ben erbij om het bevallen zo comfortabel mogelijk te maken.â&#x20AC;?

Op de website van Verloskundige Praktijk Hendrik Ido Ambacht is veel informatie te vinden over alles rondom de zwangerschap en bevalling. Je kunt terecht op de ochtend-, middag- en avondspreekuren op verschillende locaties in de gemeente. Daarnaast zijn er speciale anticonceptiespreekuren, voor advies of het plaatsen van een spiraaltje. â&#x20AC;˘ Gezondheidscentrum De Avelingen (Avelingen 1) â&#x20AC;˘ Gezondheidscentrum De Volgerlanden (Druivengaarde 15-17) â&#x20AC;˘ Gebouw Villa Nova (IJdenhove 236)

Wil je meer informatie? Kijk op www.verloskundige-hiambacht.nl of neem contact op per mail info@verloskundige-hiambacht.nl of bel naar 06-313 470 08.

BrAM | 33


H O T S P O T

M U ST H AV E AC C E S S O IRE S

Poef By Boo € 89,-, Homestore Barendrecht

Citruspers evasolo € 19,95, Maks & Figo

Fair trade vaas € 22,95, kunstgras € 15,95, Maks & Figo

Simply Summer € 16,50, Meester design store

Keukenschort Pippi € 23,50, theedoek Pippi € 11,50, Maks & Figo

Kaarsenhouders vanaf € 1,75, vaasje PTMD € 2,65, windlicht € 54,95, kaars € 4,95, Homestore Barendrecht

Kussens vanaf € 26,95, deken en plaid vanaf € 62,95, David Fussenegger, Maks & Figo

Leonardo karaf € 34,95, glazen € 5,95, Maks & Figo

PTMD brede vaas € 28,96, vaas met dekseltje € 13,95, glazen vaasjes € 18,95, Homestore Barendrecht

Katoenen pop met dekentje € 29,95, Kersenpittenzak Prinses € 22,95, David Fussenegger, Maks & Figo

Kelkjes in diverse kleuren € 6,50, Meester design store

Schilderijtjes vanaf € 9,95, Meester design store

BrAM | 34


Mandy (links): Trui RU Studio € 120, Rok Nümph, € 69,95, Jøt & Jøl Jasje Nickelson, € 159,-, Simply the Best Sandalen N3Shoes € 44,95, Jewel Store

Kenny: Sweater bermuda Circolo € 169,95, Alexander Roodfeld PME Legend tee, € 49,95 Trui G-star € 89,95 Schoenen G-star € 109,95, KING Haar: Charmé, Hair & Beauty by Monroe’s Locatie: Hotel Ara Zwijndrecht Foto: Romy van den Boogaart Styling: Esther Havenaar

Danique (rechts): Mesh jasje Nümph € 79,95 Witte top Minimum € 45,Broek Minimum € 60,-, Jøt & Jøl Rugzak Amsterdam Cowboys € 279,95 Sneaker Shoecolate € 89,95, Jewelstore

BrAM | 35


Kenny: Under Armour singlet € 24,99 Under Armour short € 24,99 Asics shoenen € 129,95, Voorwinden Haar: Charmé, Hair & Beauty by Monroe’s Locatie: Hooge Nesse Veerplaat Zwijndrecht Foto: Romy van den Boogaart Styling: Esther Havenaar

BrAM | 36


Mandy (links): Under Armour short € 24,99 Under Armour top € 29,99 Reece College Socks € 12,50 Nike schoenen € 129,95, Voorwinden Danique (rechts): Adidas tight €59,99 Adidas top € 32,99 Nike bidon € 9,95 Nike schoenen € 89,95, Voorwinden Haar: Charmé, Hair & Beauty by Monroe’s Make-up: Anna, Ici Paris Zwijndrecht Tanning: Mooii Spraytan & Beauty Foto: Romy van den Boogaart Styling: Esther Havenaar

BrAM | 37


6WDQGDDUGDFKWHUXLWULMFDPHUD" 0DDNSUHPLXPMRXZQRUP PHWGH+\XQGDL7XFVRQ =RLVKHWQDYLJDWLHV\VWHHP VWDQGDDUGPHWDFKWHUXLWULM FDPHUD:HO]RKDQGLJHQYHLOLJ +6WXXUZLHOEHGLHQLQJDXGLR +&UXLVHFRQWURO +$XWRPDWLVFKHDLUFRQGLWLRQLQJ +5DGLRLQFO0386%$8; +1DYLJDWLHV\VWHHP +$FKWHUXLWULMFDPHUD

'HQLHXZH+\XQGDL7XFVRQDOYDQDIĎ +<81'$,5,''(5.(5.%9 =DGHOPDNHUVWUDDW5LGGHUNHUNWHO 0DDNVQHOHHQDIVSUDDNRSULGGHUNHUNK\XQGDLQO *HFRPELQHHUGEUDQGVWRIYHUEUXLN ONP NPO &2HPLVVLH JNP 8LWVWRRWLVDIKDQNHOLMNYDQJHEUXLN8LWVWRRWHQ EUDQGVWRIYHUEUXLNJHJHYHQV]LMQJHEDVHHUGRSWHVWVGLH]LMQXLWJHYRHUGYROJHQV(XURSHVH9HURUGHQLQJ((* GENOEMDE PRIJS VAN HET MODEL IS INCL. BTW & BPM EN EXCL. KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, METALLIC LAK, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE. AFGEBEELD MODEL KAN AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING. ZIE VOOR KOSTEN EN VOORWAARDEN WWW.HYUNDAI.NL OF VRAAG ERNAAR IN DE SHOWROOM. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN.

BEUMER WONINGINRICHTING

Komt u bij ons de variaties en vele mogelijkheden ontdekken? Creeer uw persoonlijke woonsfeer! Desso tapijt â&#x20AC;˘ Pvc vloeren â&#x20AC;˘ Novilon â&#x20AC;˘ Laminaat â&#x20AC;˘ Gordijnen â&#x20AC;˘ Vitrage Zonwering (binnen) â&#x20AC;˘ Rolgordijnen â&#x20AC;˘ JaloezieĂŤn â&#x20AC;˘ Silvana hoofdkussens enz.

SCHEIDEN, EN NU? Niet alleen voor u, maar ook voor de kinderen. Ik vind het belangrijk hen niet uit het oog te verliezen. in hun brief â&#x20AC;&#x153;Aan alle gescheiden ouders van Nederlandâ&#x20AC;?. â&#x20AC;&#x153;Uit elkaar en nu?â&#x20AC;? Graag zorg ik voor een goede begeleiding van uw scheiding en waak ik er samen met u voor dat de kinderen niet uit het oog worden verloren. Maakt u een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek? 078 - 6 823 626 www.beersadvocatenkantoor.nl

BEUMER woninginrichting Rotterdamseweg 85 3332 AD Zwijndrecht telnr.: 078 620 95 50 â&#x20AC;˘ info@beumer-woninginrichting.nl www.beumer-woninginrichting.nl volg ons ook op sociale media

UW ECHTSCHEIDING GEREGELD DOOR DE SPECIALIST!

Mr. M.A.J. KarinaBeers

 BrAM | 38


Gericht op de toekomst DirkJan Bezemer

Met sommige zaken hebben we vaak de neiging om in het verleden te blijven hangen, zo was ik op autogebied lange tijd de mening toegedaan dat: â&#x20AC;˘ design- en supersportwagens uit ItaliĂŤ komen, â&#x20AC;˘ Duitsland degelijke, saaie autoâ&#x20AC;&#x2122;s maakt, â&#x20AC;˘ â&#x20AC;&#x2DC;Zeâ&#x20AC;&#x2122; in Frankrijk geen verstand hebben van autoâ&#x20AC;&#x2122;s, â&#x20AC;˘ Engelse autoâ&#x20AC;&#x2122;s karakter hebben, maar altijd kapot gaan, en â&#x20AC;˘ Amerikanen alleen leuk zijn uit de jaren 60 en 70. Inderdaad, uit al deze landen komen veel klassiekers en merken met historie. Maar natuurlijk ligt het allemaal wat genuanceerder en hebben inmiddels ook de Aziaten niet onverdienstelijk hun bestaansrecht opgeĂŤist. De auto die we deze keer reden, komt uit Azie, Zuid-Korea om precies te zijn: de Hyundai Tucson.

Tucson De Hyundai Tucson is de opvolger van de IX35. Het is wederom een zogenaamde midsize SUV, het populaire segment van nu. Hyundai heeft al jaren autoâ&#x20AC;&#x2122;s in deze klasse en was hiermee eigenlijk een voorloper. De Tucson is een forse auto die er goed uit ziet. Het ontwerp is gemaakt door de designafdeling van Hyundai in Duitsland, waar inmiddels meerdere gerenommeerde Europese ontwerpers werkzaam zijn. Europees design spreekt aan, ook wereldwijd, en dat hebben ze bij Hyundai als geen ander begrepen.

Interieur Van binnen is de auto netjes en springt het opgeruimde dashboard in het oog, maar persoonlijk vind ik de buitenzijde nĂłg beter geslaagd. De auto is ruim en voorzien van prima stoelen, met een klein kuipje. De grote kofferbak heeft een inhoud van 629 liter die je, door de achterbank neer te klappen, eenvoudig vergroot naar maar liefst 1503 liter.

Onze testauto was voorzien van een 1.6 ltr benzinemotor van 132 pk, verder zijn een 1.6 Turbo en twee turbo diesels, een 1.7 en 2 ltr leverbaar. Een Automaat is ook leverbaar, maar dan alleen in 4-wiel aandrijving met de sterkste motorvariant, waarmee de prijs meteen Ă&#x20AC;LQNRPKRRJJDDW De auto was ook uitgerust met diverse hedendaagse elektronische snufjes, ook op het gebied van veiligheid. Zoals Lane Keeping Assist (LKAS), een actief alarmsysteem om tussen de lijnen te blijven ULMGHQ,NYRQGGDWSHUVRRQOLMNPLQGHUÂżMQKHWJDIHHQEHHWMHHHQ gevoelloos effect op het stuur. Misschien een kwestie van wennen en voor andere rijders juist een meerwaarde, maar ook hier is altijd een keuze want er zit gewoon een uitknop op -.

Kwaliteit Op het gebied van kwaliteit heeft Hyundai zich allang bewezen. Je ontvangt standaard vijf jaar garantie en de Tucson is goed geprijsd. Als je in markt bent voor dit type auto is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in de showroom van Hyundai Ridderkerk, waar je vriendelijk en enthousiast wordt ontvangen.

Toekomst Men verwacht dat de auto in de toekomst een soort rijdende I-pad gaat worden. Aangezien Korea wel raad weet met elektronica, zou het zomaar kunnen dat Hyundai hier een grote rol in gaat spelen. De laatste jaren heeft het merk het gepresteerd om hun marktaandeel in een krimpende markt te vergroten en is Hyundai het snelst groeiende automerk ter wereld. Veel klassieke merken hebben vaak alleen nog maar historie, maar als het zo door gaat, heeft Hyundai de toekomst.

Rijden en motoren Rijeigenschappen zijn bij dit soort autoâ&#x20AC;&#x2122;s minder van belang, comfort des te meer. En laten we eerlijk zijn, messcherp de bocht in gaan en klaverblad racen ga je er toch echt niet mee doen. Gewoon goed sturen, schakelen en comfort is meer gewenst en dat doet de auto uitstekend, precies zoals hij werkelijk bedoeld is. De motor draait mooi rond en heeft een breed toerenbereik. Verder is de auto makkelijk in omgang, een soort allemans vriendje en daar is niets mis mee.

BrAM | 39

Over Hyundai Opgericht Eerste model in Nederland Eigen motoren Wereldwijd Productie

: 1967 : Hyundai Pony : sinds 1991 : op 3 na grootste autoproducent met de grootste autofabriek ter wereld : 1,6 miljoen autoâ&#x20AC;&#x2122;s per jaar in Zuid-Korea, waar een snelweg dwars over het fabrieksterrein loopt!

Nog een leuk feitje; Hyundai was het eerste merk met een in serie geproduceerde waterstofauto, de IX35 in 2014, voorzien van een brandstofcel.


A D V E R T O R I A L

Makelaar met meerwaarde: van appartement tot villa!

Bij de aankoop of verkoop van een woning LVKHW¿MQDOVLHPDQGPHWYHUVWDQGYDQ]DNHQPHHGHQNWHQDDQGHVODJJDDWPHWKHW UHJHOZHUN0DNHOHQLVHHQPRRLYDN(HQ HFKW PHQVHQYDN GDW PLM JRHG OLJW MXLVW YDQZHJHKHWSHUVRRQOLMNHFRQWDFWPHWDOOHUOHL PHQVHQ LQ YHUVFKLOOHQGH VLWXDWLHV´ YHUWHOWPDNHODDU(GLWKGHQ+RHGW Heleen Versprille | Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s: Romy van den Boogaart

µ)RFXVRSGHNODQW¶+HWNOLQNWDOVHHQNXQVWMHPDDUYRRU(GLWKLVKHW HHQYDQ]HOIVSUHNHQGHPDQLHUYDQZHUNHQ2SUHFKWHDDQGDFKWJRHG JHYRHOYRRUGLHQVWYHUOHQLQJKHOGHUHFRPPXQLFDWLHp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´

(HQ EUHHG DDQERG ELHGW YRORS PRJHOLMNKHGHQ YRRU NODQWHQ HQ PDDNW PLMQ ZHUN H[WUD LQWHUHVVDQW´ 2P HQNHOH YRRUEHHOGHQ XLW KHWJHYDULHHUGHDDQERGWHQRHPHQHHQDSSDUWHPHQWDDQGH/HSHODDUVLQJHOLQ5RWWHUGDPYDQHXUR NN WRWHHQPRQXPHQWDOHYLOODDDQGH.HUNVWUDDWLQ+,$PEDFKWPHWHHQYUDDJSULMVYDQ HXURNN 1DELMQDMDDUKHHIW(GLWKYHHOHUYDULQJLQGHEUDQFKH,NZLO PLMQZHUNJUDDJ]RJRHGPRJHOLMNGRHQHQJHQLHWHUHFKWHONHGDJ YDQ+HWLVEHODQJULMNRPMH]HOIWH]LMQHQMHHLJHQNRHUVWHEHSDOHQ 0DDUKHWLVRRNHHQSLWWLJYDN0HWHHQZHUNZHHNGLHWRFKYDDN QHHUNRPWRS]HVGDJHQRRNLQGHDYRQGXUHQVFKLHWHQVRPPLJH GLQJHQHUZHOHHQVELMLQ9HHOWLMGRPSLDQRWHVSHOHQLVHUQLHW PHHUPDDULNKRXGYDQJH]HOOLJKHLGGXVOHNNHUXLWHWHQRIXLWZDDLHQRSKHWVWUDQGGDDULVDOWLMGHHQPRPHQWMHYRRUWHYLQGHQ,N KDDORYHULJHQVYHHOYROGRHQLQJXLWPLMQZHUNHQKHWFRQWDFWPHW NODQWHQGDDUNULMJLNHQHUJLHYDQ´

,Q GH PDNHODDUGLM VSHHOW LQWHUQHW HHQ EHODQJULMNH URO YHHO ]DNHQ ZRUGHQ RQOLQH JHUHJHOG (GLWK 'H]H QLHXZH PDQLHU YDQ ZHUNHQ FRPELQHHU LN PHW HHQ µRXGHUZHWVH¶ VHUYLFH HQ LN QHHP DOOH WLMG YRRU PLMQ NODQWHQ 2PGDW LN VHUYLFH DDQ KXLV OHYHU KHE LN JHHQ JURRW NDQWRRUSDQG QRGLJ 'LW VFKHHOW EHKRRUOLMN LQ GH NRVWHQ ]RGDW LN NODQWHQ HHQ VFKHUS WDULHI NDQ DDQELHGHQ´ (GLWKGHQ+RHGW0DNHODDUGLMRSHUHHUWYDQXLW5LGGHUNHUNHQLVYHUGHULQGHJHKHOHUHJLRDFWLHIYDQ5RWWHUGDPWRW+HQGULN,GR$PEDFKW HQ 3DSHQGUHFKW 'H ZRQLQJPDUNW LV YRRUDO LQ GH VWDG ERRPLQJ 2QGHU PHHU YDQZHJH GH ODJH UHQWHVWDQG LV KHW DDQWDO YHUNRSHQ GH ODDWVWH WLMG VQHO WRHJHQRPHQ 1LHXZ ZRQLQJDDQERGLVGDQRRNYDQKDUWHZHONRPGDWJHOGWYRRUDOOHSULMVNODVVHQ

BrAM | 40

7LSYDQ(GLWKYRRU YHU NRSHUV=RUJHUYRRUGDWXYRRUDIHHQJRHGEHHOGKHHIWYDQGH¿QDQFLsOHPRJHOLMNKHGHQ%UHQJDOOHVKHOGHULQNDDUW]RGDWXQLHWYRRU YHUUDVVLQJHQNRPWWHVWDDQHQGHQNKLHUELMRRNDDQ HHQHYHQWXHOHUHVWVFKXOG7LSVYRRUGHYHUNRRSYDQ XZZRQLQJJHHILNXJUDDJSHUVRRQOLMNHQRSPDDW´ +HHIWXSODQQHQYRRUGHDDQNRRSRIYHUNRRSYDQHHQ ZRQLQJ"0DDNYULMEOLMYHQGHHQDIVSUDDNPHW(GLWKGHQ +RHGW0DNHODDUGLMYRRUHHQRULsQWHUHQGJHVSUHN

088 111 23 00 06 333 670 13

info@edhm.nl www.edhm.nl


STUDIO JĂ&#x2DC;T & JĂ&#x2DC;L

â&#x20AC;&#x2DC;the best of both worldsâ&#x20AC;&#x2122; Heike Pikaart-Elbert | Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s: Romy van den Boogaart

Dit is de studio van Jøt & Jøl, waar je â&#x20AC;&#x2DC;the best of both worldsâ&#x20AC;&#x2122; kan vinden. Naast Scandinavische labels in kleding, interieur en verzorging vind je binnen een eigentijdse kapsalon en barbier. Het uiteenlopende assortiment zorgt voor een verrassende sfeer. Ervaar de laagdrempeligheid en het huiskamersfeertje. Voor stijladvies, een rondje QHX]HQ HHQ NRSMH NRIÂżH RI ZLQNHOHQ RS DIVSUDDN ben je hier altijd op de juiste plek! Een greep uit het assorti van pure wannahaves; - La Bruket: een huidverzorgingslabel uit Zweden met natuurlijke ingrediĂŤnten. Wat dacht je van een bodybutter of face oil? Prachtig vormgegeven, dus ook een waar sieraad voor je interieur. - Winnaar van 15 â&#x20AC;&#x2DC;great Taste Awardsâ&#x20AC;&#x2122; Joe & Sephâ&#x20AC;&#x2122;s: popcorn zoals je nog nooit hebt geproefd. Natuurlijk 100% natuurlijk in de meest bijzondere Ă&#x20AC;DYRXUV 9DQ GXEEHO VDOWHG FDUDPHO WRW ZKLWH chocolate & vanille bean of strawberry cheese cake. - Het Scandinavische interieurlabel HĂźbsch waar kwaliteit en design kenmerkend voor zijn. - Een cutting edge, vrouwelijk en speels kledinglabel: NĂźmph. Jong en oud gaat hiermee Ăźber fashionable naar huis. - Marlous van der Toorn: een uniek â&#x20AC;&#x2DC;handmadeâ&#x20AC;&#x2122; sieradenlabel van Nederlands ontwerp met brass en zilver opgezet.

Shopsensatie

Bij Studio Jøt & Jøl beleef je een compleet nieuwe shopsensatie. ,,Wij verkopen pure producten waar we van houden en willen niets liever dan onze passie delen. Met bekende en onbekende labels, bijzondere collectie-items, een combinatie van basic en uitgesproken stijl en continue vernieuwing,â&#x20AC;? vertellen eigenaressen Amanda en Carola enthousiast. Puurheid, cleanness en vrouwelijkheid in kleding, interieur, beauty, food & lifestyle in de meest hippe vorm is kenmerkend voor Studio Jøt & Jøl. Ervaar het nieuwe shoppen en kom langs! Aan de rand van het centrum van Ridderkerk, naast Street (een toffe herenzaak met o.a. Scandinavische labels), geopend op: DINSDAG - DONDERDAG 9:30 uur - 17:30 VRIJDAG 9:30 uur - 21:00 ZATERDAG 9:30 uur - 17:00


A D V E R T O R I A L

Een klacht is gratis advies

Angelique de Koning van Astrea: ,,Door de klachtenafhandeling uit te besteden, kun je hoge kosten voorkomen en tijd besparen, zodat je je weer kunt focussen op de core-business.â&#x20AC;?

Heike Pikaart - Elbert | Foto: Romy van den Boogaart

â&#x20AC;&#x153;Customers donâ&#x20AC;&#x2122;t expect you to be perfect. 7KH\ H[SHFW \RX WR Âż[ WKLQJV ZKHQ WKH\ JR ZURQJ´ 'RQDOG 3RUWHU YLFHSUHVL GHQW%ULWLVK$LUOLQHV We kennen het allemaal... het enthousiaste gevoel van een bepaalde aankoop zoals jouw perfect ogende vakantie, het handeldrijven vanuit de onderneming waar je altijd van hebt gedroomd of de unieke webshop die je voert. Maar hoe zit het eigenlijk met aansprakelijkheid? Wat gebeurt er als jouw aankoop niet voldoet aan de belofte? Of wat doe je als je als ondernemer door een klant wordt aangeklaagd? Bij dergelijke situaties sta je misschien niet altijd stil, maar is wel aan de orde wanneer je gebruik maakt van producten en diensten, of deze aanbiedt.

Te beginnen bij de algemene voorwaarden! Geen zorgen, Astrea Customer Solutions opereert vanuit Zwijndrecht als enig bedrijf in Nederland als ervaren externe cliĂŤntenservice/ klachtafhandeling en biedt juridisch advies op dit gebied. Gespecialiseerd in consumentenrecht, reisrecht, webwinkelrecht en aansprakelijkheidsrecht. Maar ook voor arbeidsrecht, contractenrecht, letselschades en incasso kun je hier terecht. Als professionele clientenservice neemt het vakkundige team van Astrea de gehele klachtenafhandeling van je over. Ze werken snel en komen

graag langs om eventuele problemen direct voor je op te lossen. Dankzij hun juridische achtergrond ben je verzekerd van de juiste afwikkeling, ook bij een eventuele vertegenwoordiging in de rechtszaal. Astrea Customer Solutions werkt op projectbasis of middels een maandabonnement. Een super toegankelijk bedrijf dat je, als klant of als ondernemer, graag achter je hebt staan! info@astrea-cs.com, 085 - 8000 520, astrea-cs.com

8QLHNHFLUFXLWÂżWQHVV VSHFLDDORQWZLNNHOGYRRUYURXZHQ

Vitaler, gezonder en krachtiger in slechts

30 minuten -HZLOWVSRUWHQPDDUMHKHEWJHHQWLMG

DE NIEUWE ;0.&3COLLECTIE IS BINNEN!

1 BEWEGEN -HZLOWJH]RQGHWHQ PDDUMHZHHWQLHWKRH

onze labels

2 VOEDING

Zoso Fashion â&#x20AC;˘ LTB jeans â&#x20AC;˘ G-maxx â&#x20AC;˘ Biba â&#x20AC;˘ Est 1842 - La Strada IKKI â&#x20AC;˘ Boho slippers, nog vele andere merken uit Parijs en Italie

(QMHKRXGWQRRLWLHWVODQJYRO

3 COACHING

1+2+3 Curves is dĂŠ plek

om je doel wĂŠl te behalen! Jan Steenstraat 4A 2981 EG Ridderkerk (0180) 428 165, ridderkerk@curves.nl

DAMESKLEDING

Begin jo uw nieuwe levenss vandaag tijl !

Sint Jorisstraat 13, 2981 GA Ridderkerk Telefoon: 0180 49 98 11 â&#x20AC;˘ E-mail: info@senoritadamesmode.nl â&#x20AC;˘ Internet: www.senoritadamesmode.nl BrAM | 42


C O L U M N

Symmetrie in de zomer! Symmetrie betekent â&#x20AC;&#x2DC;de harmonische onderlinge verhouding van delen ten opzichte van elkaarâ&#x20AC;&#x2122;, ook wel volmaakte verhoudingen. Deze uitgave van BrAM staat in het teken van de zomer, de tijd waarin mensen het rustiger aan doen. Is dat voor ondernemers ook zo? Of ben je als ondernemer gedoemd om zomer en winter, werkdagen ĂŠn feestdagen gewoon hard door te werken?

Zelf heb ik jarenlang inderdaad tijdens de zomer, winter, werkdagen en vrije dagen altijd hard gewerkt. Toen ik kinderen kreeg, had ik ook nog de uitdaging om dat allemaal om hen heen te bouwen. Vele jaren later, en een klein beetje wijzer, heb ik geleerd dat het juist de kunst is om spanning en ontspanning, concentratie en even niets doen af te wisselen. Tegenwoordig probeer ik te werken in een soort golfbeweging waarbij ik me een periode van driekwartier tot een uur volledig concentreer op ĂŠĂŠn taak en me door niets of niemand laat storen. Dan neem ik 5 tot 10 minuten pauze waarin ik juist even niet gefocust ben, even wat gedachteloze dingen doe, een kopje thee neem, beschikbaar ben voor vragen of telefoontjes. Als dat alles is afgerond, begin ik weer aan nieuwe taak waarin ik me drie kwartier tot een uur focus en zo verder. Natuurlijk wordt dit weleens doorbroken door langere besprekingen en dergelijke zaken, maar dit is de basis van hoe ik werk. Dat bevalt me heel goed. Een andere afwisseling die ik tegenwoordig inzet, is zitten en staan. In mijn nieuwe kantoor heb ik mezelf een zit/sta bureau cadeau gedaan. Ik ben vanaf de eerste dag laaiend enthousiast! Sinds ik weet dat â&#x20AC;&#x153;zitten het nieuwe roken isâ&#x20AC;? heb ik me wat meer verdiept in de effecten op je lijf en brein van acht uur zitten per dag. Dat heeft mij doen besluiten om te kiezen voor een zit/sta bureau en ik hoop dat mijn personeel (dat mij nu nog meewarig aankijkt als ik achter mijn bureau sta) de zin hier ook van in gaat zien. Zo begin ik elke ochtend met een paar uur staand werken, daarna ga ik ĂŠĂŠn tot twee uur zitten om vervolgens het grootste

GHHOYDQGHPLGGDJZHHUVWDDQGWHZHUNHQ,NYRHOPHÂżWWHUEHQ minder moe gedurende de dag en heb geen dipjes meer. Ook heb ik de dossiers en ordners op mijn kantoor op andere plaatsten gezet dan naast de bureaus, zodat iedereen genoodzaakt is van tijd tot tijd te lopen. Daarnaast heb ik afwisseling tussen werken en ontspannen door een paar keer week naar de sportschool te gaan, waar ik voornamelijk (Power) Yoga doe. Yoga is ook weer een afwisseling tussen spierspanning en ontspanning, waar het lichaam wel bij vaart. Ten slotte wissel ik af tussen steeds nieuwe dingen leren en toeSDVVHQHQPLMQMDUHQODQJHHUYDULQJLQ]HWWHQ'DQSURÂżWHHULNYDQ die ervaring en houd ik het voor mezelf leuk en inspirerend. Best een symetrisch leven zo; ook in de zomer!

Wampie van Arkel

www.vafam.nl Wampie van Arkel heeft in Hendrik Ido Ambacht een praktijk als gespecialiseerd familierecht advocaat en mediator. Zij doet met name mediations en overlegscheidingen. Veel van haar cliĂŤnten zijn ondernemers en zelfstandigen. Kinderen krijgen ook een stem bij haar. Zij won in 2013 de VOPD vanwege haar manier van werken die oplossingsgericht is en vernieuwend voor de advocatuur.

BrAM | 43


Hotspots Dordrecht +HWSUDFKWLJHXLW]LFKWRSGHVN\OLQHYDQ'RUGUHFKWYDQDIRQGHUPHHUKHW9HHUSOHLQ HQGH0DDVERXOHYDUGLVRQORVPDNHOLMNDDQ=ZLMQGUHFKWYHUERQGHQ*HOXNNLJEHQMH PHWKHWSRQGMHELQQHQQRWLPHDDQGHRYHUNDQW9RRUDOLQGH]RPHULGHDDOOHNNHU RSGH¿HWVGHVWDGLQRPDOGLHOHXNHHYHQHPHQWHQWHEH]RHNHQYDQ:DQWLMSRSWRW =RPHUNODQNHQHQYDQ%LJ5LYHUV)HVWLYDOWRW3DOP3DUNLHV%HQMHQLHW]RYDQGH IHVWLYDOV"9HHO]LMGLJ'RUGUHFKWKHHIWYDQDOOHVWHELHGHQHHQULMNHKLVWRULHPHWJURRW FXOWXXUDDQERGGHKLSVWHUHVWDXUDQWMHVWHUUDVVHQHQEDUVHQQDWXXUOLMNMXZHHOWMHV RPWHVKRSSHQ Maaike Verzendaal | Heike Pikaart-Elbert

9DQDIKHWSRQGMH¿HWVMH]RGHRXGHELQQHQVWDGLQYLDGH*URWH NHUNVEXXUWULFKWLQJGH*URHQPDUNWHQ:LMQVWUDDWZDDUMHWDOYDQ OHXNH]DDNMHVWHJHQNRPW'HOHNNHUVWH)UDQVHODQGEURGHQELM1R EHO¶V%URRGHHQKHXVHNLQGHUERHNZLQNHO±'H*LUDI±YRRUNOHL QH ERHNHQZXUPHQ *DOHULH :LMQVWUDDW PHW ZLVVHOHQGH H[SRVL WLHVDPEDFKWWRWNXQVWYHUKHYHQELMJRXGVPLG-RFKHQ7KLHOHHQ GHYHUERUJHQVWDGVWXLQYDQZLMQHQEXUJHUEDU%UXW6XSHUOHXN WH FRPELQHUHQ PHW HHQ EH]RHN DDQ KHW 'RUGUHFKWV 0XVHXP GH ELRVFRRS 0RYLHVRI.LQHSROLV RIELMYRRUEHHOGPHWKHWDUUDQJH PHQWµ6FKXLWMHYDUHQWKHHWMHGULQNHQ¶YDQ999'RUGUHFKW YDQDI ¼ *DRSYHUNHQQLQJVWRFKWODQJVGHYHOHPRQXPHQWHQGH RXGHELQQHQVWDGVKDYHQVHQGRRUVPDOOHVWUDWHQDDQGHKDQGYDQ GH9996WDGVZDQGHOLQJGLHMHRQGHUEUHHNWYRRUHHQFKRFRODGH SURHYHULM ELM µQ -R\ &KRFRODWH HQ HHQ RQWVSDQQHQ YDDUWRFKW PHW Ã&#x20AC;XLVWHUERRW 'RUGWHYDDU YDQDI GH :LMQEUXJ 2I JHEUXLN HHUVW GH OXQFKELM,QGH9HUJXOGH/DPSHWHQVWDSGDDUQDLQGH'RUGWHYDHU 'HHOGHGDJQDDUHLJHQVPDDNLQPDDUVOXLWµPOHNNHUDIPHWWKHH ]RHWLJKHGHQELM&KULVWD¶V&RRNLHV

Klein Venetië 'RUGUHFKWZRUGWDOVHLODQGHQPHWGHYHOHPRQXPHQWHQRRNZHO KHW9HQHWLsYDQKHWQRRUGHQJHQRHPGPLVVFKLHQLVGHVWDGQRJ ZHOKHWPRRLVWHJH]LHQYDQDIKHWZDWHU0HWGHYHUVFKLOOHQGHURQG YDDUWHQEHNLMNMH'RUGUHFKWYDQXLWHHQKHHODQGHUVSHUVSHFWLHIKH OHPDDO OHXN RS HHQ PRRLH ]RPHUVH GDJ PHW SUDFKWLJH NODVVLHNH KRXWHQERWHQDOVGH)UDWHUQLWD¶HHQHFKWHDDQUDGHU PD[LPDDOQH JHQSHUVRQHQYLD999'RUGUHFKW 'H'RUGWVH0XVHDKDOHQGH]H ]RPHUHHQVWXNMH9HQHWLsQDDUGHVWDGPHWSUDFKWLJHREMHFWHQYDQ ZHUHOGEHURHPGH NXQVWHQDDUV HQ RQWZHUSHUV XLW GH JHOLMNQDPL JHVWDGHQ0XUDQR'HH[SRVLWLH*ODVV)HYHULVWRWHQPHWVHS WHPEHUWHEH]LFKWLJHQLQKHW'RUGUHFKWV0XVHXP+XLV9DQ*LMQ 'RUGWV3DWULFLsUVKXLVHQ'RUGW<DUW FRPELWLFNHW¼PHW0X VHXP-DDUNDDUW¼ µ*ODVV)HYHUWRRQWGHRQEHJUHQVGHPRJHOLMNKHGHQGLHJODVNDQELH GHQDDQFUHDWLHYHNXQVWHQDDUVPHWGXUIHQYLVLH¶

BrAM | 44


“Hoe dichter bij Dord, hoe gezelliger het wordt!”

Summer chic

Golden eye, for detail

Brut

Onderscheidend, luxe en deskundig is waar Alexander Roodfeld voor staat. ,,Dit seizoen zien we in het segment herenmode minder kleur dan voorgaande seizoenen. Beige, wit en meerdere blauwtinten domineren. Natuurlijk is her en der wel een vleugje kleur te vinden, omdat de Alexander Roodfeld-klant dit mooi vindt. We zijn ook erg blij met de ontwikkeling in dessins” vertelt Ties Roodfeld. Uni pakken, broeken en colberts maken deels plaats voor kleine patroontjes in de stoffen. Minder ruiten en strepen, maar kleine dessins laten een nieuw en onderscheidend modebeeld zien. ,,Nieuw dit seizoen is het colbertmerk CIRCOLO met ongevoerde tricot colberts en een fantastisch draagcomfort. Door de samenstelling van materialen voelt het eigenlijk alsof je een trui draagt.” Alexander Roodfeld; Is gespecialiseerd in het naar maat laten maken van kostuums (ook trouwpakken), pakken, shirts en broeken met dit seizoen nóg meer stoffen en mogelijkheden. Visstraat 13, Dordrecht

Of er nu een lekker zonnetje of een stormachtige regenbui over ons Drechtstedenlandschap trekt, sieraden en juwelen van Jochen Thiele zijn altijd oogverblindend! Deze vakman vervult zijn lang gekoesterde droom met passie aan de Wijnstraat 136. ,,In ieder sieraad zit emotie, geluk van het huwelijk, verdriet van verlies of blijvende herinneringen. Allemaal even gedetailleerd en persoonlijk omdat ze samen met de klant tot stand komen. Persoonlijke facetten neem ik mee in het ontwerp en de vervaardiging. Dit vind ik een van de mooiste aspecten aan het goudsmeden,” vertelt Jochen. In zijn atelier creëert hij persoonlijke en unieke sieraden in verschillende edelmetalen met gebruik van diamanten, edelstenen en parels. Tijdloos, strak en minimalistisch noemt hij zijn kroonwerken. ,,Ik probeer in de ontwerpen altijd één element in te voegen waar alle aandacht naartoe gaat. Dit behoudt kracht.” Van di t/m za geopend.

Bij een bezoekje aan Dordt mag Brut niet ontbreken! Bij deze hotspot geniet je van pure antipasta met bijpassende wijnen of een tasty Burger met verrassende Gin-Tonic. De Wijn- en Burgerbar kennen een prachtig decor in vintage stijl met robuuste accessoires waar je je meteen thuis voelt. Met een heerlijke ‘little-Ibiza’ stadstuin als zomerse troef is het hier vanaf de lunch tot ’s avonds laat bijzonder goed toeven. Easy going en altijd gezellig voor jouw Break A Moment! Je likt je vingers af bij de lunch en petit dinerkaart van Bruts Wijnbar met bijvoorbeeld de malse pan con pianostuk met pijnboompitten, rucola, pomodori en peppadewdressing, maar ook pata negra, chorizoworstjes, dagverse pincho’s die á la minute voor je worden bereid of de populaire pulled pork. Zin in een stevige bite? Voor een gastronomische burger loop je zo door naar de naastgelegen Burgerbar, waar klassiekers als een traditionele Angus Beef Burger worden afgewisseld met een Veggi Burger van kikkererwten. Alle burgers van de vier keer per jaar wisselende menukaart worden geserveerd op een zelf ontwikkeld knapperig broodje met huisgemaakte frieten en mayonaise, uiteraard bereid met de beste seizoensproducten van lokale leveranciers. Brut is een feeling!

Visstraat 13, Dordrecht, www.roodfeld.nl

Wijnstraat 136, Dordrecht, www.jochenthiele.nl

Groenmarkt 121, Dordrecht, www.ditisbrut.nl

BrAM | 45


Trouwplannen?

 Midden in de natuur met zicht op de Oude Maas

Van der Valk Hotel ARA heeft 7 bijzondere zalen met een fantastisch uitzicht op de Oude Maas. Van de huwelijksceremonie tot receptie, van een uitgebreid buffet tot een heerlijke bruidstaart of van een spetterende feestavond tot een romantische bruidssuite, alles kan en wij organiseren het graag!

 Flexibiliteit, alles kan!

 Centraal gelegen tussen Dordrecht en Rotterdam Alles op 1 locatie Ons cadeau aan jullie: de Bruidssuite 80 Hotelkamers, bruiloftsgasten kunnen dus ook verblijven Gratis parkeren

Van der Valk Hotel ARA - Veerweg 10 - 3336 LM Zwijndrecht - 078 62 31 780 - banqueting@hotelara.nl - www.hotelara.nl 

Voor een mooi kado. Ook voor vaderdag!

Haarwens heeft een compleet nieuwe behandeling Aerostyle. Een verwenuurtje met eerst een hoofd wasmassage daarna onder KHWJHQRWYDQHHQYHUVNRSMHNRIͤHHQZDWOHNNHUVZRUGWHU uitgebreid bekeken wat voor model je wenst.

Tip voor ! g vaderda

Vervolgens brengen we het haar in model met de Aerorasor. Ons werk is geslaagd als u met een goed gevoel bij ons de zaak uitgaat!

Woonaccessoires | Scandinavisch design | Kussens & Plaids Sint Jorisplein 18-19, Ridderkerk 0180-471740 www.maksenďŹ go.nl | Zie ook onze facebookpagina: www.facebook.com/MaksenFigo

"

Kapsalon

HAAR WENS Speciaalzaak voor uw haar BrAM | 46

Amaliastraat 21c 2983 EA Ridderkerk Geopend: Maandag t/m Zaterdag Dinsdag koopavond T : 0180 39 60 58 E : info@kapsalonhaarwens.nl I : www.kapsalonhaarwens.nl


Lekker doortrappen Heike Pikaart-Elbert

1HGHUODQGÂżHWVODQGWUDSWZDWDI0HWPLOMRHQ EUXLNEDUH ÂżHWVHQ NHQW RQV ODQG GH KRRJVWH ÂżHWVGLFKWKHLG YDQ GH KHOH ZHUHOG Wat voor buitenlandse toeristen een typerend, wereldberoemd beeld geeft, is voor ons Hollanders de normaalste â&#x20AC;&#x153;zaakâ&#x20AC;? van de wereld. En dat brengt ons naar de Fietsen van Ambacht. Met stanGDDUGPHHUGDQYLMIKRQGHUGÂżHWVHQLQGHVKRZURRPYLQGMHKLHU GHPHHVWXLWJHEUHLGHVRUWHULQJDDQUHJXOLHUHHOHNWULVFKHUDFHÂżHWV of mountainbike modellen voor alle generaties. Met inmiddels een tweede vestiging op sport- en racegebied geopend in De Volgerlanden timmert deze speciaalzaak hard aan de weg. De Bovag-werkplaats biedt een haal- en brengservice, ideaal! En op afspraak is MRXZÂżHWVQRJGH]HOIGHGDJJHUHSDUHHUGHQZHHUUHDG\WRJR1DWXXUOLMNVWDDQHURRNDOWLMGYROZDVVHQHQNLQGHUOHHQRIKXXUÂżHWsen tot je beschikking. Breng, met het oog op de â&#x20AC;&#x2DC;back to schoolperiodeâ&#x20AC;&#x2122; na de zomervakantie vooral een bezoek aan de winkel op De 6FKRRIRPGHYHOHDDQELHGLQJHQWHFKHFNHQRIMHÂżHWVZHHUHYHQQD WHODWHQNLMNHQ'HK\SHYDQGLWPRPHQWLVGHHOHNWULVFKHÂżHWV3R-

Jouw wens is

Haarwens Heike Pikaart-Elbert

In deze gezellige kapsalon midden in de dorpskern van Ridderkerk aan de Amaliastraat wordt je vrolijk verwelkomd door hond Pajkos. Pajkos â&#x20AC;&#x201C; dit betekent ondeugd in het Hongaars - geeft een leuke, huiselijke dimensie aan deze knusse salon. Net als de overheerlijke zelfgebakken koekjes trouwens, die je NULMJW QDDVW MH NRIÂżH RI WKHH tijdens je behandeling. Door hun merkvoering van het Amerikaanse Scruples worden hier de

pulair onder jong en oud trouwens. Met een ontelbaar aantal mogelijkheden en opties. Wil je bijvoorbeeld een motor voor, midden RIDFKWHU"%LMGHÂżHWVHQYDQ$PEDFKWVWDDQ(ELNHPRGHOOHQ gebruiksklaar om te worden getest. Zo weet je meteen wat voor jou het prettigst â&#x20AC;&#x2DC;traptâ&#x20AC;&#x2122;. Nergens in de omgeving krijg je zoâ&#x20AC;&#x2122;n uitgebreid advies over het reilen en zeilen omtrent tweewielers, wat zeggen we? Ook driewielers natuurlijk! Want jong geleerd is oud gedaan. â&#x20AC;&#x153;Thatâ&#x20AC;&#x2122;s a fact!â&#x20AC;?.

deďŹ etsenvanambacht.nl

mooiste, modieuze en natuurlijke coupes gecreĂŤerd. Met een hoge verzorgende factor in de kleuringsproducten worden de gewenste resultaten namelijk sneller bereikt dan normaal. Voor jou als klant betekent dit gegarandeerd goed kleureffect, echt zoals je dat in $PHULNDRRN]LHWHQOHNNHUVQHONODDU'H]HXQLHNHHQVXSHUHIÂżFLsQWH werkwijze trekt een breed publiek aan. De dames van Haarwens, waar een persoonlijke benadering centraal staat, ontvangen dan ook klanten van in en buiten regio Ridderkerk. De naam van de salon heeft een directe link met de Stichting Haarwensen. ,,Wij doneren lang haar dat wordt afgeknipt aan deze stichting waar het wordt gebruikt om pruiken te maken voor kinderen die door medische behandeling hun haar verliezen,â&#x20AC;? legt eigenaresse Emmy Boon uit. Zij vertelt ook over wat deze zomer hip is. â&#x20AC;&#x153;Vooral verschillende blondtinten naast elkaar en de inbetween bobs zien we veel op dit moment. Uniek in onze snijtechniek is dat we gebruik maken van de Aerorasor. Een heel handig apparaatje dat super snijdt in verschillende haardikten en waarmee je de perfecte scheiding kunt creĂŤren bij de hippe herenkapsels van nu.â&#x20AC;? Wil je ook natuurlijk vallend, perfect verzorgd haar? Maak dan een afspraak bij Haarwens in Ridderkerk.

kapsalonhaarwens.nl

BrAM | 47


Droombestemming

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een droombestemming voor iedere vakantieganger, maar waarom eigenlijk? Wat is er nu zo bijzonder aan dat reizigers het dit jaar wederom hebben gekozen als het mooiste land ter wereld? Zuid-Afrika wordt ook wel eens ‘de wereld in een land’ genoemd omdat je er zoveel verschillende landschappen vindt. Van prachtige kusten met kilometers lange zandstranden tot ruige bergen, weelderige bossen, uitgestrekte vlaktes en dan ook nog een woestijn. Tel daarbij de bewogen geschiedenis en de diverse culturen =XLG$IULNDNHQWRI¿FLsOHWDOHQ RSHQMHKHEWHHQYDNDQWLHEHstemming die ieder type reiziger iets te bieden heeft. Het land is zo groot dat het onmogelijk is om alles tijdens een reis te zien. Probeer dat dan ook niet, maar maak keuzes en geniet vooral van de dingen die je wél ziet en meemaakt, in plaats van je druk te maken over datgene dat je niet ziet. Je kunt het land grofweg verdelen in het zuidwestelijke deel en het noordoostelijk deel. Wil je een goed beeld krijgen van Zuid-Afrika, trek dan ten minste drie weken uit voor je reis. Om de reisafstanden te beperken kun je daarbij een binnenlandse vlucht nemen. Bezienswaardigheden die hoog op het lijstje van de meeste toeristen staan zijn o.a.: • Kaapstad; met bezoeken aan Tafelberg, Robbeneiland en Kaap de Goede Hoop • de Wijnlanden; met bezoeken aan Stellenbosch en wijnboerderijen • de Tuinroute; met bezoeken aan Knysna en het Tsitsikamma National Park • de Drakensbergen; met een bezoek aan het Amphitheater • de Panoramaroute; met een bezoek aan de 3 Rondavels en Bourke’s Luck Potholes • het Kruger National Park

Safari Als je naar Zuid-Afrika gaat, is een safari eigenlijk wel een ‘must’. =XLG$IULNDKHHIWHHQÀLQNDDQWDOEHNHQGHHQPLQGHUEHNHQGHQD-

tionale parken, maar biedt ook een enorme keuze uit privé wildreservaten. Het bekendste nationale park is het Kruger National Park, dat bijna net zo groot is als Nederland! De vraag of het beter is om een nationaal park te bezoeken of een privé reservaat, is moeilijk te beantwoorden. In de nationale parken rijd je zelf rond in je huurauto en slaap je in kampen in de parken. Je bepaalt zelf hoe lang je rondrijdt en weet nooit welke dieren je onderweg zult zien en dat maakt het juist zo leuk! Bij de privé reservaten daarentegen wordt je twee keer per dag meegenomen op safari in open voertuigen. Je ranger vertelt je onderweg van alles over de dieren en de natuur om je heen. Wil je een bijzondere ervaring, boek dan een wandelsafari (het valt met geen pen te beschrijven hoe het is om oog in oog te staan met een zwarte neushoorn of een kudde bufIHOV RIHHQµVOHHSRXW¶ZDDUELMMHPLGGHQLQ de bush overnacht. ’s Nachts in je bed liggen terwijl je de dieren rond je tent of kamer kunt horen scharrelen is super spannend! Ook voor kinderen valt er genoeg te doen en beleven in Zuid-Afrika. Zo is een verblijf op een werkende boerderij een échte aanrader. Op verschillende plekken in het land kun je diverse activiteiten samen met je kinderen ondernemen, zoals bijvoorbeeld tokkelen door de boomtoppen of op zoek gaan naar goud bij Pilgrim’s Rest. Laat je kinderen kennis maken met de Zulu cultuur of bezoek een

BrAM | 48


lokale township, waar ze kunnen zien hoe het overgrote deel van de bevolking leeft. En maak er een wedstrijdje van wie er aan het einde van de vakantie de meeste Afrikaanse woorden kent! Ben je een BourgondiĂŤr in hart en nieren, dan zijn Kaapstad en de Wijnlanden dĂŠ â&#x20AC;&#x2DC;place to beâ&#x20AC;&#x2122;. Proef de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnen in de omgeving van Stellenbosch, Fransschoek en Paarl terwijl je geniet van de prachtige omgeYLQJ 'H =XLG$IULNDQHQ ]HOI Ă&#x20AC;DQHUHQ

graag op de boulevard van Camps Bay om daarna met een drankje de spectaculaire zonsondergang te bewonderen. Kaapstad is een bruisende stad waar enkele toprestaurants op wereldniveau te vinden zijn. Mijn persoonlijke tip is de â&#x20AC;&#x2DC;high teaâ&#x20AC;&#x2122; die geserveerd wordt bij het Mount Nelson hotel; je kunt je hier ongans eten aan de heerlijkste zoete en hartige hapjes. Klimaat Zuid-Afrika is gezegend met een heerlijk klimaat en je kunt het land eigenlijk het

hele jaar door bezoeken. De maanden december, januari en februari kunnen in het noorden van het land echter wel behoorlijk warm zijn, terwijl in de wintermaanden juni, juli en augustus in de Westkaap soms enkele dagen een koude front met slecht weer over kan trekken. Dit duurt echter nooit lang, na een dag of twee is het meestal weer beter weer. Het voordeel van de wintermaanden is dat het gras niet zo hoog staat, waardoor je in de wildparken makkelijker dieren kunt spotten. De lente en herfst zijn mooie seizoenen om te gaan, met aangename temperaturen. Zuid-Afrika heeft zoâ&#x20AC;&#x2122;n grote diversiteit DDQĂ&#x20AC;RUDGDWHUHLJHQOLMNDOWLMGZHOLHWVLQ bloei staat en er zelfs midden in de winter nog volop groen te vinden is. Het maakt dus eigenlijk niet zoveel uit wanneer je gaat, tenzij je speciale wensen hebt. Wij wensen je een fantastische vakantie toe in het mooie Zuid-Afrika!

Marcella Kemperman Slangenburg 202 | 3328 DV Dordrecht www.sabletours.nl | info@sabletours.nl Tel: 078-7850702

BrAM | 67


WiQuiâ&#x20AC;&#x2122;s Brasserie

hotspot voor kreeft ĂŠn Franse keuken Na Zwijndrecht heeft nu ook Rotterdam Kralingen een heuse WiQui. De intieme brasserie met zijn Franse keuken is meteen al een hotspot. ,,Vooral de kreeften uit ons eigen homarium zijn erg in trek,â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; zegt Quintin van der Heyden. Evellien Baks | Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s: Romy van den Boogaart

Met WiQuiâ&#x20AC;&#x2122;s Brasserie zet het bekende horecaconcern uit Zwijndrecht opnieuw een mooi etablissement op de (menu)kaart. De brasserie Franse stijl bevindt zich in het hart van het oude Kralingen in Rotterdam, op slechts een kwartiertje rijden van bar-restaurant WiQui in Zwijndrecht, wat het allereerste WiQui-concept was uit de koker van ondernemer Willem van der Heyden. Nu is het aan zoon Quintin om aan de Rotterdamse Jericholaan van WiQui Brasserie eenzelfde culinaire pleisterplaats te maken. Met een op Franse leest geschoeide menukaart weet de brasserie al meteen de juiste snaar te raken in dit leuke deel van Kralingen nabij de grote plas. Voor de Chefâ&#x20AC;&#x2122;s table in het souterrain, waar gezelschappen tot 8 personen kunnen genieten van de specialiteiten ĂŠn van de persoonlijke aandacht van chef kok Jean Francois Meder, bestaat nu al grote belangstelling. Het grote homarium, onderkomen van kreeften van vishandel Schmidt, geeft een diner in deze intieme setting extra glans. Met vier verschillende bereidingswijzen, waaronder een roergebakken variant met gember, chili en sherry, behoren deze homards tot de specialiteiten van de Brasserie. ,,Maar onze gasten zijn ook dol op de traditioneel gekookte kreeft met citroenmayonaise, de met Gruyère en Emmentaler gegratineerde ovenkreeft en de homard Ă lâ&#x20AC;&#x2122;AmĂŠricaine met tomaat, cognac en bisque,â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; zegt Quintin. Het ruim 100 jaar oude hoekpand met zijn fraai ornamentenplafond en authentieke schouw biedt op de vide plaats aan 20 gasten. De sfeer in dit intieme restaurantgedeelte is stijlvol en modern. Bij mooi weer begint de culinaire voorpret echter al op het terras met zijn 50 zitplaatsen, waaronder een deel aan hoge steigerhouten tafels. Geheel in Franse stijl wordt hier bijvoorbeeld een plateau charcuterie geserveerd met verschillende vleeswaren met daarbij olijfjes. Visliefhebbers hebben hun eigen plateau poisson met onder meer oesters, sashimi en een stukje kreeft. ,,Het terras is natuurlijk ook een mooie plek voor de lunch,â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; zegt Quintin die nu al veel buurtbewoners tot zijn groeiende klantenkring mag rekenen. De regelmatig wisselende kaart is uitdagend genoeg met onder meer een eigen versie van de beroemde Oeuf %HQHGLFWÂąJHSRFKHHUGHLPHW]DOPRSHHQPXIÂżQHHQRULJLQHOH Franse uiensoep, rode mul gebakken in tempurabeslag en baguettes met bijvoorbeeld een Brie de meaux met vijgencompote. Tot de WiQuiâ&#x20AC;&#x2122;s klassiekers behoren ook zeker de langzaam gegaarde kalfswang en het plateau fruits de mer op de wijze van het Bretonse Saint-Malo. Of wordt het toch een bord kokkels, scheermes-

sen en oesters? ,,We koken hier heerlijk met de seizoenen mee.â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; Om de avond â&#x20AC;&#x201C; of middag - goed te beginnen besteden Quintin en zijn team veel aandacht aan lâ&#x20AC;&#x2122;apĂŠritif. Voor het bereiden van bijzondere cocktails heeft WiQuiâ&#x20AC;&#x2122;s Brasserie daarom meteen maar een expert in de arm genomen. Quintin: ,,Want onze lat ligt hoog op alle terreinen.â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; WiQuiâ&#x20AC;&#x2122;s Brasserie is woensdag t/m zondag geopend vanaf 11.00 uur. www.wiqui.com

BrAM | 50


H O T S P O T

G IF TS & GADG E TS 4 H IM

Summer feeling

Mama Mia!

Summertime! Laat je ritme bepalen door de zomer & Break A Moment. Bijvoorbeeld met een ochtend workout om je beachbody in shape te houden, een verkoelende duik in de middag, een layback borrel in de tuin met vrienden of familie en een barbecue om het feestje compleet te maken. The summer is magic!

Natuurlijk steek je de bbq deze zomer vaak aan, maar daarbij wil je wel blijven verrassen. Variatie dus, want verandering van spijs doet eten. Maak eens een pizza of brood met de Weber pizzasteen. Mama Mia wat zijn die lekker! Alsof ze vers uit de steenoven komen; die vallen gegarandeerd in de smaak. € 49,95, www.vtwonen.nl.

Broil King Tijd voor… jouw Break A Moment! Je hebt barbecueën en barbecueën voor gevorderden. Als je écht indruk wilt maken met een mooi stuk vlees dan bereid je die met de Broil King KEG5000 vanaf € 1.499,-, verkrijgbaar bij de Culinaire Scharrelvleesspecialist Willem Boon, winkelcentrum De Schoof in H.I.Ambacht. Hier schaf je ook de beste houtskool en aanverwante benodigdheden aan, want barbecueën als een prof doe je natuurlijk wel in stijl.

Met deze klok mis je niets meer en ben je helemaal upto-date. Scandinavisch minimalisme, want… less = more. We love it! Geef je interieur een boost met deze hippe accessoire, verkrijgbaar bij Maks & Figo voor € 49,95.

Je hebt de skills, nu de look nog! De ambachtelijke schorten van Wifloft zijn ontworpen uit liefde voor de barbecue én esthetiek, gemaakt van hoge kwaliteit plantaardig gelooid tuigleer. Van Nederlandse bodem en met de hand vervaardigd! Door het handwerk is elk schort uniek en omdat leer leeft, worden de schorten alleen maar mooier met de tijd. Dit is nu écht zo’n wannahave die bij de ware ‘Broil Kings’ niet mag ontbreken. € 140,- www.manners.nl

Swim in Style Ballenknijpers (sorry voor de liefhebbers) zijn al sinds de jaren tachtig verdwenen uit het modebeeld, de swimshort daarentegen is hot & happening. Nog geen nieuw exemplaar aangeschaft? Kies dan voor de vrolijke kleurtjes van Brunotti, die met een ‘perfect fit’ helemaal aansluiten bij het modebeeld anno nu. Voor slechts € 34,99 verkrijgbaar bij Street. Happy Swim!

Designklassieker

Jump!

Voor binnen en buiten, in zeven verschillende kleuren en altijd een eyecatcher: de Vitra Panton Chair. Elk interieur verdient minimaal een designers item! Met dit kekke stoeltje, vervaardigd uit een stuk kunststof, kun je in de zomer lekker buiten de zonnestralen opvangen en ’s winters binnen bij de haard ontspannen. Een bijzonder verhaal en doordacht ontwerp dat stamt uit 1960 met de eerste productie in 1967, welke modellen nu collectors-items zijn van prominente musea. Onderscheiden met diverse designprijzen een échte klassieker. € 244,- www.fonq.nl

Het kost wat extra zweetdruppeltjes, maar je behaalt wel sneller resultaat. De Reebok Professional Skipping Rope is gemaakt van leder, waardoor hij zwaarder is en je meer moeite moet doen om het springtouw rond je lichaam te krijgen. Jump! #feelgood #fit #sports # fun. Reebok Professional Leather Skipping Rope € 24,90 fonq.nl.

BrAM | 51


Summer musthaves

voor je haar

Als je je haar verft, weet je dat je haarkleur bij blootstelling aan zwembad- of zeewater en zon nogal wat kleur kan verliezen. Gelukkig kun je daar heel eenvoudig iets aan doen. Net als zonnebrand voor je huid zijn er ook speciale zonneproducten voor het haar. Toch gebruikt nog lang niet iedereen de juiste beschermende producten. En dat is zó jammer, want je haarkleur blijft veel langer mooi als je dat wel zou doen. Er zijn natuurlijk tal van producten, maar waar moet je nou op letten? Van belang is het juiste product. Zwem je veel? Kies dan voor een waterproof product en verzorg je haar na het zwemmen. Op deze manier beperk je het kleurverlies van je haar! We nemen als voorbeeld de Soleil-lijn van Kérastase. De After Sun Shampoo ontdoet je haar van chloor- en zoutresten die kleur onttrekken aan je haar. Was je die resten niet goed uit, dan gaat het kleurverlies gewoon door, ook als de zon allang onder is en je haren zijn opgedroogd. Zelfs als je je haar met bijvoorbeeld een verzorgende of kleurshampoo hebt gewassen! Terwijl jij denkt dat je goed bezig bent, vormt die shampoo een beschermlaagje over de zout- en

chloorresten heen, zodat die gewoon door kunnen gaan met het onttrekken van kleur. Zorg dus dat de After Sun Shampoo deze vakantie meegaat in je koffer! Ook maskers en conditioners mogen zeker niet ontbreken. Deze dragen bij aan het herstel, laten gekleurd haar zacht en vitaal aanvoelen en zorgen voor de juiste hydratatie van stug ‘strandhaar’. Tot slot zijn er verschillende beschermende sprays en lotions. Voor een strandvakantie is een waterproofproduct ideaal, terwijl een spray of crème meer geschikt is als je je haar de hele dag droog houdt. Zo heb je veel langer plezier van je haarkleur! Leendert van Pelt

Salon Perengaarde 111 (winkelcentrum Hoog Ambacht) Hendrik-Ido-Ambacht www.vanpeltkappers.nl

Hou je mond gezond! Wij werken met een hecht team van ervaren tandheelkundige professionals, die langdurig aan ons centrum verbonden zijn. U heeft een vaste tandarts die nauw samenwerkt met onze gespecialiseerde teamleden. Door onze kennis te bundelen en gebruik te maken van de nieuwste technologieën kunnen we behandelingen van hoge kwaliteit bieden. Meer informatie over ons centrum? Kom gerust eens langs in de praktijk of kijk op onze website. Wij helpen u graag verder.

Tandheelkundig Centrum

Kastanjehoeve

Algemene tandheelkunde Esthetische tandheelkunde Mondhygiene Implantologie Prothese & Klikgebitten

Kerkstraat 32c | 3341 LE Hendrik Ido Ambacht | 078 684 09 50 | info@kastanjehoeve.com | kastanjehoeve.com BrAM | 52


Summer in the city Heike Pikaart-Elbert | Foto Romy van den Boogaart

Het is je vast niet ontgaan, de Scandinavische invloeden vieren hoogtij in het modestraatbeeld. Dat is, samen met de bohemian afwerking, nadrukkelijk aanwezig dit zomerseizoen. En dus terug te zien in de collecties bij Manifesto, zoals frivole kanten randjes of speelse gaatjes in mooie afwerkingen. Pittige korte broekjes met leuke â&#x20AC;&#x153;catchyâ&#x20AC;? tops of juist neutrale blouses. Ga je voor iets gekleGHUGDQVWDSMHLQHHQJH]HOOLJEURHNMHRIHHQĂ&#x20AC;DUH'HGDPDJHG jeans zien we ook dit seizoen terug, goed te combineren met de populaire lengteverschil T-shirts. Het grappige aan de mode van dit seizoen is dat deze nadrukkelijk draagbaar is, van zero tot plus size. Iedereen is dan ook van harte welkom bij Manifesto waar je hartelijk wordt ontvangen. Ook de mannen, want er is een makkelijke doorgang naar de Manifesto herenafdeling ;-)... Gezellig samen aan

Kastanjehoeve

biedt complete mondzorg op ĂŠĂŠn plek

Evelien Baks | Foto Romy van den Boogaart

In diagnosestelling en behandeling is op tandheelkundig gebied steeds meer mogelijk door de vele nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast is er sprake van een steeds intensievere samenwerking tussen specialisten, die samen verantwoordelijk zijn voor de mondzorg. Hierdoor krijgen patiĂŤnten niet alleen betere zorg, maar kunnen ze ook steeds vaker op ĂŠĂŠn plek terecht voor een compleet en geavanceerd dienstenpakket; â&#x20AC;&#x2DC;complete mondzorg op ĂŠĂŠn plekâ&#x20AC;&#x2122;. Een praktijk die hier heel bewust voor heeft gekozen en in heeft

de shop dus! En ladies, neem ook de tijd voor â&#x20AC;&#x153;sidedishesâ&#x20AC;?; de leukste strandslippertjes, zomerhoeden, tassen, clutches, grote shopSHUVHQĂ&#x20AC;DWWHX]HELMRXV/DDWMHLQVSLUHUHQ(HQEH]RHNMHDDQ0DQLfesto is echt de moeite waard. De winkel is bovendien zo gangbaar voor iedereen dat je hoge punten scoort met een Manifesto cadeaubon bij de gastheer of gastvrouw van ĂŠĂŠn van jouw zomerfeesten. Met hippe modemerken als Minus, Innercalm, Mos Mosh, Jaqueline de Yong, Circle of trust, Only en accessoires van Pieces, zoals hippe printboxershorts. Hier voerden ze trouwens al in 1997 het merk Vero Moda, ver voordat de conceptstores hiervan hun deuren openden. â&#x20AC;&#x153;Despite the heat it will be allrightâ&#x20AC;? bij Manifesto op de Schoof in H.I. Ambacht. De Schoof 24-28 | 3341 EB Hendrik-Ido-Ambacht

geĂŻnvesteerd is Tandheelkundig Centrum Kastanjehoeve in Hendrik-Ido-Ambacht. Tandartsen en specialisten werken er onder ĂŠĂŠn dak wat volgens praktijkmanager Arien Kabouw grote voordelen heeft voor de patiĂŤnten. ,,Er zijn hele korte lijnen waardoor wij patiĂŤnten op een heel snelle en prettige manier van dienst kunnen zijn. Door de onderlinge samenwerking is De Kastanjehoeve in staat een totaaloplossing te bieden.â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; De praktijk kan patiĂŤnten van dienst zijn bij algemene tandheelkunde, orthodontische behandelingen, implantologie, tandprothetische behandelingen en esthetische tandheelkunde. Recent is een extra â&#x20AC;&#x201C; derde â&#x20AC;&#x201C; tandarts, mevrouw Otte, de praktijk komen versterken, waardoor er nog meer armslag is om ook nieuwe patiĂŤnten te kunnen helpen aan een gezond en sterk gebit. ,,Er is vaak meer mogelijk dan mensen denken. Daarom nemen we gezamenlijk met de patiĂŤnt alle voor- en nadelen door om samen tot de gewenste oplossing te komen.â&#x20AC;? Tandheelkundig Centrum Kastanjehoeve investeert voortdurend in nieuwe technologische apparatuur, zoals 3D rĂśntgen. Hiermee kan snel een diagnose worden gesteld waarna een passend behandelplan wordt gemaakt. Voor het vervaardigen van kronen, inlayâ&#x20AC;&#x2122;s en onlayâ&#x20AC;&#x2122;s is eveneens zeer geavanceerde apparatuur aanwezig. De praktijk kiest bewust voor kwaliteit in materiaal en oplossingen. Kabouw: ,,Verder investeren we heel gericht in scholing en opleiding, want we kunnen alleen een compleet en kwalitatief hoogwaardig dienstenpakket bieden door de combinatie van excellente technologische apparatuur ĂŠn kwalitatief erg goede mensen.â&#x20AC;? www.kastanjehoeve.com

BrAM | 53


De leukste zomerse terrassen Waar ploffen we deze zomer neer voor een heerlijk glaasje rosĂŠ aan het water of een lunch in een groen decor? Leuke terrassen genoeg! Een overzicht van de mooiste, leukste en aangenaamste zomerse plekjes in de regioâ&#x20AC;Ś

Bella Milano

Frankâ&#x20AC;&#x2122;s tapasbar

Complimenten te over voor de recente make over van Bella Milano. Met een nieuw interieur en nu ook een in stijl aangepaste bar in moderne kleuren is het restaurant klaar voor een lang zomerseizoen.

Al vijf jaar een geliefde tapas hotspot aan de Ridderkerkse Ringdijk. Op het leuke zonnige buitenpleintje heb je dankzij Frankâ&#x20AC;&#x2122;s tapasbar binnen de kortste keren het juiste mediterrane vakantiegevoel.

Want binnen mag alles tiptop zijn nu, het terras met zijn bijna 50 zitplaatsen en mooie uitzicht is dat zeker ook. Eten aan het water van de Waal, dat is wat samen met de authentieke keuken ristorante Bella Milano zo bijzonder maakt. De keukenbrigade serveert een keur aan Italiaanse favoULHWHQGLHSHUGHÂżQLWLHYHUVEHUHLGZRUGHQ Huisgemaakte pastaâ&#x20AC;&#x2122;s en sauzen, rijk bedekte pizzaâ&#x20AC;&#x2122;s, vele vis- en vleesgerechten, de immer populaire carpaccio en natuurlijk de tiramisu en limoncello ijs uit eigen keuken. Ook populair is het maandmenu met elke maand natuurlijk iets nieuws. Het overdekte terras, grenzend aan de serre (25 plaatsen), is trouwens bereikbaar per boot(je)! Bella Milano is elke dag open vanaf 16 uur.

Daar zorgen ook de vele huisgemaakte tapas natuurlijk voor, dĂŠ specialiteit waarmee Frank en Corinne hun restaurant stevig op de kaart hebben gezet. De pikante NLSSHWMHV JDUQDOHQ LQ NQRĂ&#x20AC;RRN HQ GDGHOV met geitenkaas en spek zijn beroemd tot in de wijde omtrek. Maar vergeet ook de andere Spaanse klassiekers niet als ansjovis in het zuur, Serranoham, gegrilde groentes, lomo en pinchoâ&#x20AC;&#x2122;s van chorizo en garnalen en nog heel veel meerâ&#x20AC;Ś met erbij natuurlijk een glaasje huisgemaakte sangria! Buiten de kaart om biedt Frankâ&#x20AC;&#x2122;s tapasbar nog een aantal vis- en vleesspecialiteiten en in het seizoen steevast dampende pannen mosselen. Op lunchtijd is er tevens een mooie keuze heerlijk belegde broodjes. Ook een prima spot voor een zakenlunch of â&#x20AC;&#x201C;diner. Geopend van maandag t/m zaterdag vanaf 12 uur.

bellamilano.net

frankstapasbardedijk.nl

BrAM | 54


De Heeren van Ambacht

Van der Valk Ridderkerk

Bardot

Het restaurant is gevestigd in een oude karakteristieke boerderij aan de Dorpsstraat in HendrikIdo-Ambacht. Uitgebreid tafelen, onbezorgd borrelen tot in de late uurtjes of even op adem komen RSKHWWHUUDVQDHHQ¿HWVWRFKW

Een beetje verscholen achter het restaurant, maar wat een wereldse plek als je er eenmaal zit! Het terras van Van der Valk Hotel Ridderkerk met zijn natuurlijke parasols van groen bladerdak is een verademing tussen alle stadse drukte.

Bardot bevindt zich in het rustige dorp Rijsoord onder de rook van Ridderkerk.In de landelijke omgeving voelt de drukke Randstad hier wel héél ver weg.

Het sfeervolle restaurant en zijn zonnige terras zijn een ideale plek om met vrienden en/of familie te vertoeven. Maak een selectie uit de gerechten van de uitgebreide lunch- of dinerkaart, kies voor het maandelijks wisselende proeverijmenu of laat je anders verrassen door de chef. De Heeren van Ambacht serveert bovendien diverse cocktails en (speciaal)bieren. Terras en restaurant – ruim voldoende parkeergelegenheid en uitstekend bereikbaar – zijn ook zeer geschikt als locatie voor een evenement. Bijvoorbeeld een bruiloft, want DOV RI¿FLsOH WURXZORFDWLH PDJ 'H +HHUHQ van Ambacht zich ‘Huis der Gemeente’ noemen. Geopend van dinsdag t/m vrijdag vanaf 11 uur en het weekeinde vanaf 12 uur tot 0.00 uur.

Een geliefde pitstop ook bij de vele wanGHODDUVHQ¿HWVHUVGLHKLHUKXQNLORPHWHUV voorbij lopen en trappen en zich even willen verkwikken. Er is plek voor circa honderd gasten. De keukenbrigade staat, ook op het terras, als altijd garant voor heerlijke nationale en internationale seizoengerechten en de bekende Van der Valk klassiekers. Er is een uitgebreide kaart voor de lunch – van maaltijdsalades en uitsmijters tot warme specialiteiten – alsmede voor het diner. Of wordt het een high wine (vanaf 14 uur) met bijpassende bites? Kinderen hoeven zich als vanouds niet te vervelen, zij mogen zich weer uitleven op het springkussen in de tuin. Voor wie een feestje te vieren heeft: de grote tent op het evenementenplein buiten is weer te huur.

Dat het 100 m2 grote terras met zijn steigerhouten banken ook nog eens de hele dag in de zon ligt, maakt deze zomerse hotspot nóg populairder voor een lunch, diner of gewoon een paar heerlijke tapas met een goed glas wijn. De tapaskaart is zeer gevarieerd, van pekingeend rolletjes tot sashimi en gebakken coquilles met pata negra om er maar een paar te noemen. Lastig kiezen? De ‘1 meter tapas’ biedt een heleboel lekkere hapjes. Op de menukaart – die geldt voor binnen én buiten – staan verder vele dagverse en seizoensgebonden lunchspecialiteiten en dinersuggesties, die met veel liefde bereid worden door chef de cuisine Daniel Verkamman. Bardot is maandag t/m vrijdag open vanaf 12 uur, het weekend vanaf 15 uur.

deheerenvanambacht.nl

hotelridderkerk.nl

bardotridderkerk.nl

BrAM | 55


Exclusief - Comfortabel - Veelzijdig - Ambachtelijk Thalgo Cosmetic’s gelaatbehandelingen Thalasso body zee-algen en zee-modderpakkingen Sportmassages en Hot-Stone massages Body scrubs met zeezout Ontspanningsmassage met warme olie Harsen, epileren Pedicure, manicure Ergoline Jumbobruiner Saunafaciliteiten met riante tuin en ligweide Restaurant en gezellig terras

Royale ontvangstruimte met koffie, thee en lectuur - Kleedkamer en massagekamers met douche’s - Lunch of diner mogelijk voor of na een behandeling Ruime behandelkamers - Saunagebruik in combinatie met een beautybehandeling tegen geringe meerprijs - Gratis parkeren direct voor de deur www.thermenbarendrecht.nl | Achterzeedijk 81 | 2992 SB, Barendrecht | 0180 62 21 65

KOM EENS OVER DE VLOER BIJ DE JEL.

Voor complete begeleiding van uw scheiding. “Het is mijn missie om ook bij een lastige, complexe scheiding de zaak zo snel en goed mogelijk af te wikkelen.”

Hout

Laminaat

Kurk

Vinyl

Buitenparket

Leerpanelen

Jalouzieën

Renovatie

Weten wat ik voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met mr. Wampie van Arkel.

O M D A T De Veldoven 53 3342 GR Hendrik-Ido-Ambacht Telefoon: 078 - 620 87 34 www.vanarkelfamilierecht.nl

U

S T A A T

O P

K W A L I T E I T

WWW.JEL-PARKET.NL Wij zijn verhuisd! Burgemeester de Bruinelaan 52 Zwijndrecht | 078 612 08 34 Open: wo t/m vr 10.00 - 17.00 | za 10.00 - 16.00 | Koopavond op afspraak BrAM | 56


Vloeren, wanden én woonaccessoires

De Jel Parket en Meester Design Store slaan de creatieve handen ineen. Op een nieuw adres komt alles samen: mooie vloeren en wanden met hippe woonaccessoires en verrassende cadeaus. Motto: Krachtig in hout, meester in design. Evelien Baks | Foto’s: Romy van den Boogaart

De Jel Parket gooit het roer om. Een beetje dan, want met de verhuizing van Kort Ambacht naar een karakteristiek hoekpand aan de Burgemeester de Bruïnelaan in Zwijndrecht en met de komst van Meester Design Store op hetzelfde adres begint er wel een nieuwe toekomst voor de bekende houten vloerenspecialist. Dat de zussen Fleure en Daphne Bos er hun hippe woonaccessoires en cadeautjes aan de man gaan brengen, is volgens eigenaar Richard de Jel een hele leuke ‘fusie’. Met hun nieuwe gezamenlijke motto Krachtig in hout, meester in design slaan ze de plank helemaal raak. Wat niet verandert, is de ambachtelijke hand van De Jel Parket. In de afgelopen 20 jaar heeft Richard overal in het land, maar ook in het buitenland, naam gemaakt met zijn bijzondere vloeren. Altijd op zoek naar mooie en naar vernieuwende vloeren, omvat het assortiment onder meer vloerdelen en visgraatvloeren in vele houtsoorten, pvc, laminaat en kurk. Altijd van een hoge standaard en bij voorkeur net even anders dan anders. Dat gaat eveneens op voor de muur, want ook voor wandafwerkingen is er naast de bekende varianten bijvoorbeeld leer en steen. ,,Echt exclusief en bijzonder,’’ zegt Richard daarover. Hetzelfde geldt voor vintage houten planken – gemaakt van echte oude balken – die eenmaal tegen de wand bevestigd een heel mooi resultaat bieden. ,,Door het over een andere boeg te gooien – betonlook op de vloer en hout of leer op de muur – kun je hele mooie en verrassende interieurs creëren,’’ aldus Richard, die als vanouds ook karpetten, (houten) jaloezieën, deurmatten op maat en nog veel meer blijft leveren. Ook in renovatie van bestaande vloeren heeft De Jel een goede naam opgebouwd.

Met totale interieurs weet deze ondernemer overigens ook goed raad. De Jel Parket coördineert op verzoek complete verbouwingen als ook inrichting van nieuwbouw. ,,Wie wel eens zijn huis heeft verbouwd, weet hoeveel er te plannen is. Elektricien, loodgieter, stukadoor, schilder, iedereen moet er aan het werk en dan moeten ook keuken en badkamer nog worden gerealiseerd. Die gehele coördinatie nemen wij de klant uit handen. Wij werken met vaste goede mensen samen zodat we met elkaar de hele klus kunnen klaren. Dat betekent voor de klant veel gemak en weinig zorgen,’’ zegt Richard die ooit al eens vele winkels van het luxe McGregor en vorig jaar de Stadsfeestzaal in Antwerpen van vloeren mocht voorzien. De komst van Fleure en Daphne met Meester Design Store ziet hij als een welkome uitbreiding. De twee zussen voeren mede onder de naam BaSIS Home het agentschap in Nederland voor tal van mooie design foodmerken. Meester Design Store biedt een zeer gevarieerd aanbod waaronder sieraden (o.a. Elina Rosa en Riverstones), meubels van Be pure home, mooi aardewerk (Serax), woonaccessoires (Ferm living) en nog heel veel meer. ,,Wij zijn altijd op zoek naar niche merken die in Nederland worden vervaardigd en naar bijzondere cadeautjes. Voor mannen hebben we bijvoorbeeld hele bijzondere horloges en whisky- en wijnglazen, maar ook een Italiaanse tandpasta van Marvis die het met zijn retro uiterlijk heel goed doet op de wastafel. Hij is er met verrassende smaakjes als gember, kaneel en drop,’’ zeggen Fleure en Daphne. Vanaf juni haal je je vloeren, maar ook stoere lampen of meubels in huis bij De Jel Parket en Meester Design Store aan de Bruïnelaan 52 in Zwijndrecht.

BrAM | 57


Make-over

Via Facebook organiseerden wij een winactie voor een zomerse make-over, mogelijk gemaakt door Van Pelt Kappers. Hoe zat het ook alweer?

Rutger

Rutger werd, speciaal voor zijn 30e verjaardag, getagd door zijn schoonzus Barbara. Dubbel feest dus, want zo sta je op je dertigste ook nog even model!

Van Pelt

Kleding: Polo Tommy Hilfiger € 79,95 | Sweater Tommy Hilfiger € 129,95 Bermuda Tommy Hilfiger € 99,95 | Schoenen S. Oliver € 49,95 Sokken Effio € 15,-. Verkrijgbaar bij Smit Mode Haar: Van Pelt Kappers, Leandra

Speciaal voor stoere mannen! Een nieuwe haircut voor mannen met stijl. Wil jij een fashionable look of weet jij iemand bij wie dit kapsel perfect zou staan? Laat een reactie achter en maak kans op een make-over door Van Pelt Kappers, inclusief een set Proraso aftershave & scheerVFKXLPpQHHQÀHV/RRSX\WJLQYDQ:LMQKDQGHO Bas Baan. Plus een fotoshoot in de zomereditie van BrAM om het resultaat van je nieuwe look te showen.

Voor

BrAM | 58


Voor Cheryl Kleding: Jurkje Gustav â&#x201A;Ź 239,95, Smit Mode Schoenen: Gabor â&#x201A;Ź 129,95, Jewel Store Haar: Van Pelt Kappers, Lisanne Make-up: Van Pelt Kappers, Marieke

Natuurlijk maakten ook onze vrouwelijke Facebookfans kans op een zomerse make-over.

kapsel, complete make-up, kledingadvies & fotoshoot in de zomereditie van BrAM! Model voor een dag dus.

Ladies opgelet! Wil je professioneel gestijld met een nieuwe look de zomer in? Doe dan nu mee en maak kans op een complete make-over door Van Pelt Kappers! Kun jij wel een zomerse coup gebruiken of weet je iemand die je hier heel blij mee kan maken? Laat het ons weten! De winnaar wordt heerlijk in de watten gelegd met een zomers

Cheryls reactie werd zo hartverwarmend ondersteund, gedeeld en geliked door haar vriendinnen, dat zij met de meeste likes naar voren kwam als winnares. Dubbel & dwars verdiend en ook hier met een prachtig resultaat!

BrAM | 59


A D V E R T O R I A L

Waar droomt u nog van? Rabobank Private Banking denkt mee over uw ďŹ nanciĂŤle toekomst.

U heeft bepaalde wensen of ambities voor de toekomst. Misschien wilt u eerder stoppen met werken en uw bedrijf verkopen. Mooie, verre reizen maken of juist een huis kopen in het buitenland. Onbezorgd genieten van een goed pensioen in de wetenschap dat voor uw nabestaanden alles goed geregeld is. Weet u wat hiervoor nodig is? ,,Wij zijn de sparringpartner voor klanten die hun persoonlijke doelen willen realiserenâ&#x20AC;?, vertelt Sandra Hurkmans, accountmanager Private Banking bij Rabobank Drechtsteden. ,,De huiGLJHSRVLWLHLVKHWXLWJDQJVSXQWYRRUHHQÂżQDQFLsOHVFDQ9HUvolgens bepalen wij de haalbaarheid van de doelen en welke stappen we moeten nemen om deze te bereiken.â&#x20AC;? Private Banking biedt dienstverlening op maat voor vermogenden en ondernemers. Omdat iedereen eigen wensen heeft en elke situatie anders is, wordt het advies uitgewerkt tot een SHUVRRQOLMNÂżQDQFLHHOSODQ)LQDQFLsOHSODQQLQJLVHHQEHODGHQ term, maar eigenlijk betekent het vooral dat we kijken naar de ODQJHWHUPLMQ=RZHORSSHUVRRQOLMN]DNHOLMNDOVÂżVFDDOYODNNDQ er tussentijds van alles veranderen en daarnaast speelt ook inĂ&#x20AC;DWLH HHQ URO +HW LV GXV EHODQJULMN RP YLQJHU DDQ GH SROV WH KRXGHQHQWHNLMNHQRIZHÂżQDQFLHHOQRJJRHGRSZHJ]LMQ:LM hebben regelmatig dat gesprek met klanten, want het kan best nodig zijn om af en toe bij te sturen.â&#x20AC;?

FinanciĂŤle keuzes Met de huidige lage rentestand lijkt het geen gemakkelijke opgave om klanten van goed advies te voorzien. ,,Het gaat vaak om complexe onderwerpen waarover veel gesproken wordt in de meGLD:HPHUNHQGDWNODQWHQHHUGHUQDGHQNHQRYHUKXQÂżQDQFLele toekomst, zeker nu allerlei voorzieningen van overheidswege minder wordenâ&#x20AC;?, zegt Dzenan Masic, manager Private Banking. ,,Toch zijn er wel degelijk mogelijkheden. Beleggen en bankspaUHQRIHHQFRPELQDWLHGDDUYDQNXQQHQÂżVFDDODDQWUHNNHOLMN]LMQ YRRUSHQVLRHQDDQYXOOLQJ'HQNRRNDDQKHWDĂ&#x20AC;RVVHQYDQVFKXOden of de hypotheek, geld schenken of het verstrekken van een lening of hypotheek aan de kinderen. Wij begrijpen best dat klanten vaak geen tijd hebben om zich hier uitgebreid in te verdiepen. 0HWRQ]HNHQQLVHQH[SHUWLVHRQGHUVWHXQHQZLMKHQELMGHÂżQDQFLsOHNHX]HVZDDU]LMYRRUVWDDQ'RRUPHHWHGHQNHQRYHURSORVsingen en klanten daarbij te begeleiden, kunnen wij onze klanten FRPSOHHWRQW]RUJHQ'DWJHHIWYHHOÂżQDQFLsOHUXVWÂś

Betrokken bij onze klanten Bij Private Banking blijft het advies niet beperkt tot ĂŠĂŠn onderwerp, maar wordt er gekeken naar het totaalplaatje. Eigen vermogen, inkomsten en uitgaven, bezit van onroerend goed, ÂżQDQFLHULQJHQ EHOHJJLQJHQ YHU]HNHULQJHQ HQ WRHNRPVWYRRUzieningen; alles komt aan bod. ,,Hierdoor kunnen wij onze klant inzicht bieden en kijken welke verbeteringen mogelijk zijn. Is er sprake van een pensioentekort? Hoe dek je als ondernemer ULVLFRÂśVDIDOVMHYHUPRJHQLQKHWEHGULMI]LW",VDOOHVJRHGJHUHgeld voor de volgende generatie?â&#x20AC;?, somt Sandra op. ,,Omdat je veel met de klant bespreekt, bouw je een vertrouwelijke relatie met elkaar op. Als accountmanager ben je betrokken bij wat er speelt bij de klant en heb je regelmatig contact met elkaar. Die binding is belangrijk, hierdoor kun je meedenken en proactief LGHHsQDDQGUDJHQ(QDOVGDWQRGLJLVKRXGLNGHNODQWHHQVSLHgel voor, niet elke oplossing is immers realistisch. Soms moet

BrAM | 60


iemand afgeremd worden of juist gestimuleerd om ook nu leuke dingen te doen en te genieten van het geld dat beschikbaar is.â&#x20AC;?

Persoonlijke doelen

Omdat je veel met de klant bespreekt, bouw je een vertrouwelijke relatie met elkaar op

Geld maakt geld, zo luidt de uitdrukking. Toch klopt dit in de praktijk lang niet altijd. Dzenan: ,,Als je vandaag met je vermogen niets doet, houd je over een paar jaar minder geld over. Je teert dus in, ook al is dat niet direct zichtbaar. Dat heeft te maNHQPHWDOOHUOHLIDFWRUHQEHODVWLQJODJHUHQWHNRVWHQHQLQĂ&#x20AC;D tie. Het in stand houden of vermeerderen van vermogen is een continu proces dat zorg en aandacht nodig heeft.â&#x20AC;? De afdeling Private Banking van Rabobank Drechtsteden bestaat uit een team accountmanagers en specialisten. Naast het meedenken over het bereiken van de persoonlijke doelen, berekenen zij zorgvuldig hoeveel rendement de klant nodig heeft om zijn doelen en ambities te kunnen realiseren. Daarnaast zijn zij ook duidelijk over de risicoâ&#x20AC;&#x2122;s. ,,Door inzicht te geven in alle ÂżQDQFLsOH PRJHOLMNKHGHQ NDQ GH NODQW ZHORYHUZRJHQ NHX]HV maken. Het doel is om onze klanten hierbij te ontzorgen, we KRXGHQGHÂżQDQFLsOHVLWXDWLHYDQGHNODQWJRHGLQGHJDWHQHQ zorgen voor verbeteringen waar dat mogelijk is.â&#x20AC;?

9RRU YUDJHQ RYHU YHUPRJHQVEHKHHU RI ÂżQDQFLsOH SODQQLQJ NXQW u contact opnemen met Dzenan Masic of Sandra Hurkmans via telefoonnummer (078) 6 531 531 of privatebanking.ds@rabobank.nl YRRUHHQRULsQWHUHQGJHVSUHN

Rabobank is een coĂśperatie en is nog altijd actief betrokken bij lokale initiatieven, (kennis)netwerken en ondernemers. Het hoofdkantoor van Rabobank Drechtsteden is gevestigd in Dordrecht. Verder zijn er vestigingen in Papendrecht en Zwijndrecht.

BrAM | 61


De zomer van Groots & Kleintje Het hele jaar door staat het enthousiaste en fashionable team van Groots & Kleintje klaar voor de mini-fashionista’s en hun papa’s en mama’s. Ook in de zomer! Wij vroegen naar hun favoriete bestemmingen en summer-musthaves…

lekker, vriendelijke mensen en natuurlijk het heerlijke eten!

gen en als dekentje in de kinderwagen. Nieuw in onze collectie en nu al een hit!

Cally Favoriete vakantiebestemming: Dubai, in het voorjaar. Zon in februari dat doet iedereen goed!

)DYRULHWH]RPHURXW¿W De zwemshorts van Vingino voor onze jongens; kleurrijk en snel droog. Gestijld met een stoer shirt.

Musthave voor in de koffer: Witte basishemden/ tanktop van Vingino. Mijn zoontje van 9 wil niets anders als het warm is:-)).

Tessa (staand rechts) Plannen voor de zomer: Gezellig met een camper langs de westkust van Frankrijk trekken.

Nelleke (zittend rechts) Favoriete vakantieland: Canada, waar we bij kennissen hebben gelogeerd en daarna door Canada en Amerika zijn getrokken. Bijzonder mooie natuur en aardige mensen.

Helene (zittend links voor Cally) Plannen voor de zomer: Lekker met ons gezin naar de zon in Toscane (Italië). Het weer is er altijd

Favoriete zomeritem: Een swaddle van Travellicious, met een coole zomerse tekst. Ideaal voor veel toepassingen, zoals inbakeren, afdro-

Musthave voor in mijn strandtas: Voor mijn kleine broertje een zomerhoedje van Absorba met UV protection en een bijpassende zwembroekje.

Winkelcentrum De Schoof 21, H.I.Ambacht

• Scotch Shrunk • Tumble ‘N Dry

• Indian Blue jeans • Retour • • • •

Vingino Cost Bart Geisha Beebielove

• Little Miss Juliette • Feetje • Billie Blush • Absorba

De Ridderkhof 40a * Ridderkerk * www.lagirafe.nl BrAM | 62


H O T S P O T

Swimshort Name It € 14,95, Blauw

Rugzak Let’s go fishing € 15,95, Groots & Kleintje

FAS H IO N 4 KIDS

Slippers Name It € 12,95, Blauw

Tee Tumble ‘n dry € 19,99, bermuda 34,99 La Girafe

Petje Name It € 8,95, Blauw

Tee Quapi € 24,96, short € 34,95, Blauw

Zwembroekje Mayoral € 15,95, Simply for Babies

Petje Mayoral € 11,95, Simply for Babies

Tumble ’n dry jurkje € 29,99, La Girafe

Bora Bora bikini € 19,95, Groots & Kleintje

Romper babyface € 17,95, Simply for Babies

Badpakje Mayoral € 29,95, Simply for Babies

Jurkje Little Eleven Paris € 59,95, Groots & Kleintje

Baker Bridge Tee € 34,95, short € 39,95, Groots & Kleintje

Top Name It € 12,95, rokje € 22,95, legging € 16,95, Blauw

Tee Mayoral € 17,95, Simply for Babies

Billieblush slippers € 25,95, La Girafe

Dress Like Flo bottom € 35,-, top € 19,95, Groots & Kleintje

Tee Retour € 24,95, jog short Indian Blue € 32,95, Groots & Kleintje

BrAM | 63

Tumble ’n dry bikini € 24,99, swimshort € 24,99, La Girafe


Duurzame recreatie in Zwijndrechtse Waard +HHUOLMNEXLWHQVSRUWHQHQJHQLHWHQYDQGHQDWXXU"'DWNDQYDQDIQXOHNNHUGLFKWELM KXLV:DQWGH+RRJH1HVVHLQKHWEXLWHQJHELHGYDQ=ZLMQGUHFKWEHVFKLNWVLQGVGLW MDDU RYHU GH OHXNVWH YRRU]LHQLQJHQ YRRU VSRUW HQ UHFUHDWLH 0HW RQGHU PHHU µRSHQ DLU¶ ¿WQHVVWRHVWHOOHQ ]RGDW MH QD HHQ URQGMH KDUGORSHQ RRN MH RYHULJH VSLHUHQ QRJ HYHQDDQKHWZHUNNXQW]HWWHQ%LQQHQNRUWYRUPW+RRJH1HVVH9HHUSODDWHHQJURRW UHFUHDWLHJHELHGYRRUVSRUWVSHOHQQDWXXUEHOHYLQJ Heleen Versprille | Foto: Romy van den Boogaart

+HWJHELHGOLJWURQGRP+RWHO$UDHQLVPHWGHDXWR¿HWVHQWHYRHW KHHO JRHG EHUHLNEDDU 2RN RQGHUGHHO YDQ ODQJH DIVWDQG ¿HWV HQ ZDQGHOURXWHVLQ=XLG+ROODQGZDDUPHHKHWHHQSRSXODLUEHJLQHQ HLQGSXQWLVYRRUGDJWRFKWHQLQGH=ZLMQGUHFKWVHZDDUGHQYLDGH SRQGQDDU3XWWHUVKRHN/LHYHUHHQPLQGHUODQJHDIVWDQG"+LHUYRRU ZRUGHQRYHUGH+RRJH1HVVHZDQGHOURXWHVYDQYHUVFKLOOHQGHOHQJ WHDDQJHOHJG]RGDWMHRRNYRRUHHQNOHLQHUµEORNMHRP¶OHNNHUGHQD tuur in kunt.

Vrijwilligers

Bewegen en recreëren

Voor en door de samenleving

$OV MH YDQ VSRUWHQ KRXGW GDQ LV +RRJH 1HVVH pFKW HHQ EH]RHNMH ZDDUG:DQWMHNXQWKLHUZHUNHOLMNDOOHNDQWHQRSHHQZDOKDOODYRRU VSRUWLHYHOLQJHQ=REH]RHNHQUHFUHDQWHQHQYHUHQLJLQJHQUHJHOPD WLJGHEHZHHJWXLQHQKHWKROHVIULVEHHSDUFRXUV(QKHOHPDDOOHXN YRRUGH]RPHURSPHL]LMQGHODQJYHUZDFKWHERRWFDPSURXWHHQ EHDFKYHOGHQJHRSHQG

'HSROGHU+RRJH1HVVHLVHHQXQLHNVWXNQDWXXULQ=XLG+ROODQG 6LQGVZHUNWKHWQDWXXUHQUHFUHDWLHVFKDS,-VVHOPRQGHVDPHQ PHWGHJHPHHQWH=ZLMQGUHFKWHQGH6WLFKWLQJ+RRJH1HVVH9HHU SODDWRPGLWJHELHGQRJDDQWUHNNHOLMNHUWHPDNHQ'HVWLFKWLQJLV RQWVWDDQQDGDWHHQSDDUPHQVHQEHVORWHQRPGHSODQQHQYRRUGH +RRJH1HVVHPHWHONDDUXLWWHZHUNHQ´YHUWHOWYRRU]LWWHU+DQV%DN NHU'RRUDOOHUOHLSDUWLMHQXLWGHVDPHQOHYLQJDFWLHIWHEHWUHNNHQELM GHLQULFKWLQJGHDDQOHJHQKHWRQGHUKRXGLVHUGHDIJHORSHQWZHH MDDUYHHOEHUHLNW/RNDOHEHGULMYHQVFKROHQHQYHUHQLJLQJHQKHEEHQ ]LFKKLHUYRRULQJH]HW6FKROLHUHQVHQLRUHQHQPHQVHQPHWHHQDI VWDQGWRWGHDUEHLGVPDUNWZHUNHQPHWHONDDUVDPHQLQYHUVFKLOOHQ GHVRFLDOHHQOHHUZHUNSURMHFWHQ+HWLVKHHOELM]RQGHURPWH]LHQ KRH EHWURNNHQ HQ HQWKRXVLDVW DOOH YULMZLOOLJHUV ]LMQ HQ GDW DOOHUOHL FUHDWLHYHRSORVVLQJHQVRPVJHERUHQXLWQRRG]DDN]RJRHGZHUNHQ´ ,Q KHW QDWXXUJHELHG DDQ GH 0DDV VWDDQ VSHOHQ EHZHJHQ HGXFD WLH YRRU DOOH OHHIWLMGHQ pQ GXXU]DDPKHLG FHQWUDDO ]RYHHO PRJH OLMNYDQGHEHQRGLJGHPDWHULDOHQZRUGHQGDQRRNKHUJHEUXLNW%LM GHQLHXZVWHSURMHFWHQGHDDQOHJYDQHHQVSHHOERVHQKHWERXZHQ YDQHHQHGXFDWLHIPLOLHXQHXWUDDOJHERXZ]LMQRQGHUPHHUVWXGHQ WHQ YDQ GH +RJHVFKRRO 5RWWHUGDP HQ PERVFKROLHUHQ EHWURNNHQ 'RRUKHWWRWVWDQGEUHQJHQYDQVDPHQZHUNLQJHQHQKHWDFWLHISUR PRWHQ YDQ DOOH PRJHOLMNKHGHQ VSHHOW GH 6WLFKWLQJ +RRJH 1HVVH 9HHUSODDWHHQJURWHUROLQGHKHOHRQWZLNNHOLQJYDQKHWUHFUHDWLHJH ELHG+DQV%DNNHU:HKDGGHQELMGHRSULFKWLQJQLHWNXQQHQEH GHQNHQGDWRQVLQLWLDWLHI]RXXLWJURHLHQWRWHHQWUDMHFWYDQGH]HRP YDQJ'HEHVWXXUVOHGHQVWHNHQKLHUYHHOWLMGLQPDDUXLWHUYDULQJNDQ LN]HJJHQGDWVRFLDOHGXXU]DDPKHLGYRRUDOYHHOHQHUJLHRSOHYHUW´

Speelbos 1DWXXUOLMNLVELMGHLQULFKWLQJYDQKHWJHELHGRRNDDQGHNLGVJH GDFKW(HQELM]RQGHUDWWUDFWLHSXQWLVKHWVSHHOERVGDWMHPHWHHQDDQ KHWEHJLQWHJHQNRPW'LWLVHHQYDQGHVSHHOSROGHUVYDQKHW1DWXXU HQ UHFUHDWLHVFKDS ,-VVHOPRQGH ZZZVSHHOSROGHUVQO .ODXWHUHQ ERXZHQEXQJHOHQHQOHNNHUYLHVZRUGHQPDDNWVSHOHQLQGHQD WXXUWRWHHQEHOHYHQLV9ODNYRRUGH]RPHUYDNDQWLHYDQDIMXOLLV KHWVSHHOERVRSHQ2XGHNOHGLQJDDQHQOHNNHUUDYRWWHQGXV

2RN KLHU JHOGW GDW WRHJHZLMGH YULMZLOOLJHUV RQPLVEDDU ]LMQ 'XXU ]DDPKHLGYRUPWKHWXLWJDQJVSXQWYDQGHRQWZLNNHOLQJHQGLH]RQ GHUKXQKXOSQLHWPRJHOLMN]RXGHQ]LMQ9RRUGHLQULFKWLQJYDQKHW JHELHGZHUNHQGHJHPHHQWH=ZLMQGUHFKWKHW1DWXXUHQUHFUHDWLH VFKDS,-VVHOPRQGHHQGHVWLFKWLQJ+RRJH1HVVH9HHUSODDWVDPHQ %HQLHXZG QDDU GH RQWZLNNHOLQJHQ" .LMN RS GH VLWHV YDQ VWLFKWLQJ +RRJH1HVVHHQZZZKHHUOLMNEXLWHQQO+RRJH1HVVH9HHUSODDW

Het bestuur van Stichting Hooge Nesse/Veerplaat

BrAM | 64


Foto: Romy van den Boogaart

A D V E R T O R I A L

Frederiks & Groenendijk Als sinds 1992/1993 zijn Floor Frederiks en Wilmar Groenendijk als advocaat in Zwijndrecht werkzaam. Zij hebben inmiddels veel cliënten bijgestaan en kennen de lokale samenleving goed. Vanaf het kantoor aan de Beneluxlaan 11 te Zwijndrecht staan deze twee vakkundige advocaten – ondersteund door drie secretaresses – klaar met adequaat juridisch advies. mr. F.C. (Floor) Frederiks is gespecialiseerd in het personenen familierecht, (scheidings-) bemiddeling, erfrecht en arbeidsrecht. mr. W.P. (Wilmar) Groenendijk is gespecialiseerd in het insolventierecht (faillissementen en schuldsaneringen), incasso’s voor bedrijven en particulieren, overeenkomsten en contractenrecht.

lossing. Als dat niet het geval is, kan mediation oplossing brengen. Maar ook hier geldt dat alle betrokkenen bereid moeten zijn aan mediation deel te nemen. Is dat geen optie, dan kunnen de belanghebbenden hun wensen en standpunten aan een rechter ter beslissing voorleggen.

Personen- en familierecht en (scheidings-) bemiddeling

Arbeidsrecht

Voor zaken als een echtscheiding of beëindiging van een samenleving, alimentatie, ouderlijk gezag, omgangsregeling, boedelscheiding en ondertoezichtstelling kunt u terecht bij Frederiks & Groenendijk Advocaten. Als u op een of meer van deze rechtsgebieden een regeling wilt treffen met uw ex-echtgenoot/partner of andere betrokkenen, dan is mediation een overweging waard. Hiervoor geldt als voorwaarde wel dat alle betrokkenen bereid zijn aan de mediation deel te nemen en zich daarvoor in te zetten. De overheid is hier al jaren groot voorstander van. Bovendien geeft de overheid RRN HHQ ¿QDQFLsOH SULNNHO PHW HHQ ELM]RQGHU ODJH HLJHQ ELMGUDJH ZDQQHHU X RI XZ H[SDUWQHU YRRU HHQ WRHYRHJLQJ JH¿QDQFLHUGH rechtsbijstand) in aanmerking komt.

Erfrecht Bij een overlijden moet de nalatenschap van de overledene worden afgewikkeld. U kunt daarbij betrokken zijn als erfgenaam, als executeur of als de overledene u een legaat of een last heeft toegedeeld. Het in goede harmonie afwikkelen van een nalatenschap is geen vanzelfsprekendheid. Soms is sprake van “oud zeer” of “nieuw zeer”, bijvoorbeeld als het testament anders blijkt te zijn opgesteld dan gehoopt of verwacht. Emoties en communicatieproblemen staan dan vaak een oplossing in de weg. In eerste instantie speelt de notaris een bemiddelende rol, die gelukkig vaak leidt tot een op-

2RNELMFRQÀLFWHQWXVVHQZHUNJHYHUHQZHUNQHPHUELMYRRUEHHOG in verband met de beëindiging van uw arbeidsovereenkomst of de betaling van uw loon – staan mr. Frederiks en mr. Groenendijk u bij met gedegen juridisch advies.

Faillissement en schuldsanering Mr. Groenendijk wordt regelmatig aangesteld tot curator in faillissementen en benoemd tot bewindvoerder in schuldsaneringsregelingen. Ook in rechtsbijstand op het gebied van faillissementen en schuldsaneringsregelingen is het kantoor gespecialiseerd.

Incasso’s Heeft u als ondernemer of particulier te maken met wanbetalers? Neem dan contact op met Frederiks & Groenendijk Advocaten voor de incasso. De kosten; die zij hiervoor in rekening brengen, staan namelijk altijd in verhouding tot de werkzaamheden en opbrengst.

Overeenkomsten en contractenrecht Tot in de kleinste lettertjes goed geregeld! Zorg dat u nooit voor verrassingen komt te staan. Ondernemers en particulieren kunnen ook op het rechtsgebied van overeenkomsten- en contractenrecht terecht bij Frederiks & Groenendijk Advocaten. www.fg-advocaten.nl

BrAM | 65


Opbloeien! Omdat je altĂ­jd in de bloei van je leven bent en nooit te oud om te leren, kun je bij Bloei terecht voor tal van cursussen en workshops die je leven nĂŠt (nog) iets leuker maken. 9DQDIMDDUHQYRRULHGHUZDWZLOVPHWGHWKHPDÂśV%RG\ 0LQG&XOLQDLU&UHDWLHI .XQVWHQ&XOWXXU7DOHQHQ2QWZLNNHOLQJZDQWNHQQLVLVULMNGRP Maaike Verzendaal

Eindelijk leren hoe je zelf mooie smokey eyes kunt aanbrengen? Schrijf je in met je vriendinnen! Kookt je vrouw altijd? Leer het zelf met â&#x20AC;&#x2DC;Mannen achter de Pannenâ&#x20AC;&#x2122;. Wil je je kunstzinnige talenten nu eindelijk eens ontplooien? Ga aan de slag met acryl schilderen! Of je nu wilt deelnemen aan lezingen kunstgeschiedenis, workshop PRGHOHQSRUWUHWIRWRJUDÂżH6SDDQVZLOWOHUHQRIPHWÂľ.OHXU 6WLMOÂś aan de slag wilt voor een nog mooiere jij; bij Bloei cursussen kan het allemaal. En dat is slechts een greep uit het veelzijdige aanbod van Bloei. Vakkundige en ervaren docenten met passie voor hun vak brengen je in een kleine setting, met veel persoonlijke aandacht, de kneepjes bij van datgene wat jij graag wilt leren. ,,Wij willen GDWPHQVHQÂąOHWWHUOLMNHQÂżJXXUOLMNLQEHZHJLQJEOLMYHQZDDUELM het ook gaat om het sociale aspect; de gezelligheid en gezamenlijke interesse die je deelt tijdens een cursus of workshop. Dat kan zijn met een wekelijkse yogasessie of door de basisbeginselen visagie met een stel vriendinnen onder de knie te krijgen. Ook de LQWHULHXUFXUVXVÂżORVRÂżVFKHYHUNHQQLQJHQHQFXOLQDLUHZRUNVKRSV bijvoorbeeld op het gebied van gezond eten, zijn erg populair onder onze cursisten,â&#x20AC;? vertelt Stefanie ten Hove. Zij zorgt ervoor dat er jaarlijks een afwisselend aanbod op het programma staat en vertelt enthousiast over de nieuwkomers in het veelzijdige cursusaanbod 2016-2017: stoelyoga onder begeleiding van een fysiotherapeut, De Hippe Hap met wereldtapas, taarten bakken, mentaal (durf nee te zeggen), zilveren armbandjes, en nog veel meer!

je je meteen inschrijft voor een cursus of workshop. Zo kun je tegen geringe kosten je kennis op allerlei gebieden verbreden. Kijk voor het complete aanbod of schrijf je meteen in op www.bloeicursussen.nl.

Open Dag Bloei maakt gebruik van de ruimtes en faciliteiten van De Blije Borgh, Sophiastaete, Wielstaete en Emmastaete, waardoor de tarieven bijzonder schappelijk zijn en blijven. Tijdens de Open Dag op zaterdag 10 september bij Sophiastaete krijg je bovendien 10% korting indien

Weet wat je eet Gezond eten - suikervrij, e-nummervrij, gluten- en lactosevrij â&#x20AC;&#x201C; is een trend waar je bijna niet meer omheen kunt. Maar hoe vertaal je gezond eten naar de praktijk? Rachel weet het allemaal en gelukkig is het helemaal niet zo ingewikkeld. ,,Mijn workshops over puur eten zijn vooral heel informatief en praktisch; je gaat naar huis met een lijst met vervangers voor â&#x20AC;&#x2DC;het nieuwe boodschappen doenâ&#x20AC;&#x2122;. En ja, natuurlijk is alles gewoon verkrijgbaar in de supermarkt! Puur eten is prima te combineren voor het hele gezin, want er zit echt nog wel iets tussen tarwegras kweken en kant-en-klare producten kopen. We pakken de middenweg, terug naar de basis met ongeraffineerde producten. Oftewel; alles dat direct uit de natuur komt. Puur eten is even wennen, maar als je eenmaal stopt met suikers eten, heb je al snel die behoefte niet meer. Met gezond eten krijg je meer voedingsstoffen binnen die je nodig hebt om je lichaam ďŹ t te houden, je cellen te vernieuwen en je organen en huid schoon te houden. Veel voeding is gebaseerd op bloem en suiker (onvolwaardige koolhydraten), daar zit geen enkele voedingsstof in. Die haal je uit eiwitten, vetten, mineralen, vitaminen en volwaardige koolhydraten,â&#x20AC;? licht Rachel de basisbeginselen toe. Met puur eten heb je geen pieken en dalen meer in je suikerspiegel, dus zeg maar dag tegen je middagdip. Je gaat automatisch minder eten. Bovendien stel je heel eenvoudig bijzonder smaakvolle maaltijden samen, ook voor kids! Tip: ,,vervang een koekje eens voor Organix Goodies rijstcrackertjes!â&#x20AC;? Net zo lekker en een stuk gezonder!

Gerard Alewijnsstraat 18 Hendrik-Ido-Ambacht www.bloeicursussen.nl

BrAM | 66


Foto: Romy van den Boogaart

3x Gin-Tonic

Bij het ultieme zomergevoel hoort natuurlijk een verrassende Gin-Tonic. Even helemaal niks, behalve layback genieten (met mate!) vanuit je loungeset met een lekkere zomerse tune op de achtergrond en je favoriete glas Gin-Tonic (GT) in je hand. Wij selecteerden, samen met Kees van wijnhandel Bas Baan, de lekkerste en eenvoudig te bereiden GT’s voor thuis. Cheers & Break A Moment!

The London no.1 Original Blue Gin

The Signature van Loopuyt

Dutch Courage Old Tom’s Gin van Zuidam

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Ingrediënten:

• • • • •

• • • • •

• • • •

Fever-Tree Premium Indian Tonic Water 45 ml The Londen no.1 Original Blue Gin Jeneverbes Rozemarijn Limoenschil

A taste of summer… Een weetje: deze (enige!) blauwe gin dankt zijn kleur aan de gardeniabloem. Schil de limoen rondom dun in zijn geheel af en drapeer de schil in het glas. Vul dit vervolgens met ijs, gin en voorzichtig met de tonic. Top ‘m af met een klein handje jeneverbessen en voeg een takje rozemarijn toe om mee te roeren.

Tonic van Loopuyt 45 ml Loopuyt-gin Citroen IJsblokjes Lemongrass

Snijd een geste van citroen wrijf de rand van het glas hiermee in. Vervolgens vul je het glas met ijs en gin. Daar schenk je de tonic voorzichtig bij zodat je de bubbels er niet uitschenkt. De lemongrass snijd je schuin in en steek je in het glas om mee te roeren.

BrAM | 67

Fentimans Tonic Water 45 ml Dutch Courage Gin 1 rode peper IJsblokjes

Snijd de peper in geste en bereid de GT zoals hiernaast beschreven. De peperslice steek je in het glas, desgewenst aangevuld met julienne gesneden peper. Deze variant laat je echter even staan voordat je ‘m drinkt, zodat het spicy van de peper goed mengt met het lichte zoetje van de gin.


A D V E R T O R I A L

Alles voor je auto bij

TenR Autowas

In de nieuwe onbemande wasstraat van T&R aan De Plaats in Hendrik Ido Ambacht wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare producten. De moderne roll-over carwash is voorzien van speciale textiel wasborstels en zorgt voor een krasvrije wassing door spoeling onder hoge druk. 'DQN]LMKHWQDVSRHOHQPHWRVPRVHZDWHUGURJHQDXWR¶VQDDÀRRS kalkloos en zonder sporen op. Optioneel zijn wasprogramma’s met onder andere een unieke velgen en -chassisreiniging en een Polish Rain-X behandeling. Met een speciale T&R WasKey ontvangen T&R-klanten 30% korting op de uitgebreidere wasprogramma’s. De WasKey is verkrijgbaar bij de receptie van T&R Autoservice of online te bestellen via www.TenR-autoservice.nl. De Ambachtse tweeling Tonny en Rudy van den Burgt startte in 2010 met T&R Autoservice en voegden daar in 2014 T&R Bedrijfswagens aan toe. Een succesformule die ertoe heeft geleid dat de garage aan De Plaats op industrieterrein ‘De Sandeling’ inmiddels is uitgegroeid tot een werkplaats van ruim 500 vierkante meter met acht bruggen en een team van vijftien man. In 2016 is de nieuwe wasstraat ‘TenR Autowas’ geopend. • • • • • • • • • •

Onbemande wasstraat Unieke velgenreiniger Krasvrije wassing door spoeling onder hoge druk Gebruik van krasvrije textiel wasborstels Schoon met milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare producten Naspoeling met osmosewater Contant betalen of met pin, creditcard, TenR Waskey Washoogte tot 2.60 meter Wasbreedte tot 2.10 meter Uniek was resultaat

De Plaats 21 | 3342 GL Hendrik-ido-Ambacht 078-7070975 | www.tenr-autoservice.nl

BrAM | 68


U I T I N D E RE G IO Schud je haar maar los, het is summertime! Goede vibes en nog betere feestjes, allemaal lekker in de buurt. Stel je festivalagenda samen voor je favoriete bandjes, DJ’s, foodpleinen, barretjes, friends & fun. Happy summer!

Rrrollend Rotterdam Geen zomer zonder foodfestival, dus laat die vrolijk uitgedoste foodtrucks met al die onweerstaanbaar heerlijke lekkernijen maar rollen! Food & Fun, met tientallen mobiele eetgelegenheden, entertainment, theater en vooral: gezelligheid. In het weekend van 10-12 juni aan het Noordplein in Rotterdam. Voor iedereen, alle leeftijden (ook voor kids!), met een heel ontspannen sfeertje en geweldige entourage.

Friends on Friday Vrienden ben je elke dag, maar met je beste ‘matties’ ga je vrijdags op stap. Blok 17 juni vast in je agenda voor de zomereditie van Friends on Friday in het über hippe Energiehuis; het belooft weer een mooie avond te worden met een geweldige entourage, toffe muziek, lekkere drankjes en gezellige mensen. Drankje/dansje doen!

Cultureel Centrum Cascade Het programma voor het theaterseizoen 2016-2017 is bekend! Het staat weer vol met jong talent en gevestigde namen. Voor de beste theaterconcerten tot de leukste cabaretiers ben je ook dit jaar weer bij Cascade aan het juiste adres. Om je alvast een beetje op weg te helpen, vind je hier een kleine greep uit het grote aanbod. Je kunt nu alvast online of aan de kassa een abonnement (minimaal vier voorstellingen) aanvragen! Vanaf woensdag 1 juni start de losse kaartverkoop. Één tip, wees er snel bij voordat de voorstelling uitverkocht is! Reserveer je kaarten online via www.stichting-cascade.nl of via 078-6819230. VR 9 SEP – 20.15 UUR - THEATERCONCERT

Frédérique Spigt & Annet Malherbe met ‘Elvis never left the building’ ZA 24 SEP – 20.15 UUR - VERHALEND CABARET

Diederik van Vleuten met ‘Mijn nachten met Churchill’ VR 30 SEP – 20.15 UUR - THEATERCONCERT

‘Louis! What a Wonderful World’ VR 14 OKT – 20.15 UUR - MUZIKAAL CABARET

Paul de Munnik met ‘Nieuw’ (try-out) ZA 15 OKT – 20.15 UUR - CABARET

Jörgen Raymann met ‘Zo kan het ook’

Wiellerronde van Ambacht Al meer dan vijftig jaar een begrip: de Wiellerronde Slag van Ambacht. Op 7-7-2016 vindt de 52e editie plaats met een sportief programma voor jong en oud: • Rabo Dikke Bandenrace voor de jeugd om 17.00 uur; • Sportklasse 40 kilometerwedstrijd om 18.15 uur; • Elite/beloften 90 kilometerwedstrijd om 19.30 uur. Lokale helden kunnen altijd rekenen op een groot publiek en enthousiaste support tijdens het event, dat al jaren een waar feestje is voor Ambachtenaren. Ouderwets gezellig! Finish 2015 met winnaar Jasper de Laat, foto: Wim van Staten en Javelin.

Noordpark Festival Muziek & cultuur; altijd een sterke combinatie. En dat praktisch in de achtertuin! Kom op 25 juni lekker met de fiets naar het Noordpark in Zwijndrecht voor het gelijknamige festival met optredens van Urban Heat, Moja Man en 1to5. Loop dan ook even langs de cultuurmarkt voor een kijkje bij de kleurrijke expositie van Marriëtte Bloem en natuurlijk het Beeldenpark Drechtoevers.

Agda 8 juni 11 juni 16 juni 17 juni 18 juni 25 juni 26 juni 29 juni 3 juli 7 juli 8-17 juli 10 juli 26-30 juli 11 juli – 22 augustus 6 augustus 27 augustus 3-4 september

ZA 20 OKT – 20.15 UUR - CABARET

Wim Helsen met ‘Er wordt naar u geluisterd’ (try-out) VR 4 NOV – 20.15 UUR - THEATERCONCERT

Berget Lewis met ‘Discover Berget Lewis’ (try-out) DO 10 NOV – 20.15 UUR - CABARET

Martijn Koning met ‘Koning van de lach’ (try-out) ZA 3 DEC – 20.15 UUR - THEATERCONCERT

Dorona Alberti (Gare du Nord) met ‘Käsebrot’ ZA 7 JAN – 20.15 UUR - THEATERCONCERT

Erwin Nijhof f met ‘Kings of rock-’n roll’ ZA 21 JAN – 20.15 UUR - KLUCHT

Theater van de klucht met ‘Boeing Boeing’ ZO 22 JAN – 13.30 & 16.15 UUR - FAMILIE

Skating Ambacht Wantijpop Dordrecht Boothstock Kralingse Bos Rotterdam Bolidt Inner Circle Run Friends on Friday Energiehuis Dordrecht Zomerklanken Dordrecht Metz Cruise Rotterdam Minifestival Secret Society x Bokaal Rotterdam Noordpark Festival Zwijndrecht Brut Sounds Dordrecht Pop-Up Market Dordrecht 90’s NOW Spektakel Zwijndrecht Ibiza aan de Plas, Rotterdam Wiellerronde Slag van Ambacht Big Rivers Festival Dordrecht Metz on the Beach (Kick Off Summer Editions) - Strandclub View Rockanje Rotterdam Unlimited Palm Parkies Dordrecht Fairy Tale Crazy Sexy Cool Festival Rotterdam Zomerparkdag H.I.Ambacht De Nacht van de Kaap Rotterdam

BrAM | 69

Ernst en Bobbie met ‘De vakantieshow’ 3+ WO 8 FEB – 20.15 UUR - CABARET

Karin Bloemen met ‘Volle bloei’ (try-out) VR 10 FEB – 20.15 UUR - MUZIKAAL CABARET

Maartje & Kine met ‘De Goldberg machine’ Check www.stichting-cascade.nl voor alle actuele informatie rondom de filmavonden en overige activiteiten. Filmavonden: wo 28 sep, 26 okt, 30 nov, 28 dec, 18 jan, 22 feb, 29 mrt en 31 mei. B-RED Party: Za 1 okt, 4 feb en 10 jun. Bekijk de gehele programmering op www.stichting-cascade.nl. Stichting Cascade Hoge Kade 50 3341 BE Hendrik-Ido-Ambacht 078-6819230 info@stichting-cascade.nl www.stichting-cascade.nl Cultureel Centrum Cascade @Cascadetheater


Hhhhammmm!

Wij kunnen er echt van genieten; goede wijnen met OHNNHUH ¿QJHUIRRGV YRRU GH DIWHUQRRQERUUHO 1LHW WHLQJHZLNNHOGPDDUµSXXUHQSODLQ¶6WDQGDDUGRS GHERUUHOSODQNWKXLVVWDDQGHKDPPHQYDQ:LOOHP %RRQ'LHNRPMHRRNDOVYDVWRQGHUGHHOWHJHQRSGH NDDUWYDQ%UXW:LMQHQ%XUJHUEDULQ'RUGUHFKWHQ NXQMHQDWXXUOLMNYHUNULMJHQELMGH&XOLQDLUH6FKDUUHOYOHHVVSHFLDOLVW RS ZLQNHOFHQWUXP 'H 6FKRRI LQ +, $PEDFKW %HIDDPG ]LMQ :LOOHPV KDPPHQ HQ GXVZLOOHQZLMGDDUPHHURYHUZHWHQ Maaike Verzendaal Eva Westerhof

:LM LPSRUWHUHQ UHFKWVWUHHNV LQ GH EHUJOXFKW JHGURRJGH 6HUUDQR KDP ,EHULFR SDOHWWD KDP HQ YOHHVZDUHQ YDQ KHW ,EHULFR YDUNHQ XLW 7UpYHOH] 7UpYHOH] LV KHW KRRJVWH EHUJGRUS RS ELMQDPHWHU LQGH=XLG6SDDQVHVWUHHN$QGDOXVLs$OGH]H SURGXFWHQZRUGHQRSHHQQDWXXUOLMNHPDQLHUJHPDDNW]RQGHU NXQVWPDWLJHNOHXUJHXURIVPDDNVWRIIHQHQ]LMQJOXWHQYULM´ ZHHW:LOOHP (HQNOHLQYHUKDDOWMHRYHUGH,EpULFRKDP YDQKHWLEHULVFKHYDUNHQ HU]LMQYLHUEHODQJULMNHSOHNNHQLQ6SDQMHZDDUGH,EpULFR YDUNHQV OHYHQ PHW HON HHQ EHZLMV YDQ RRUVSURQJ ³GHQRPLQDFLyQ GH RULJHQ´ QDPHOLMN ([WUHPDGXUD -DEXJR +XHOYD *XLMXHOR 6DODPDQFD HQ/RV3HGURFKHV &yUGRED (U]LMQGULHVRRUWHQFODVVL¿FDWLHVYDQ,EpULFRKDPPRJHOLMNDIKDQNHOLMNYDQGHOHHIRPVWDQGLJKHGHQYDQKHWYDUNHQ â&#x20AC;¢ ³,EpULFRKDP%HOORWD'LWLVGHKRRJVWHNZDOLWHLW$OOH,EHULFRSURGXFWHQGLHLQ7UpYHOH]JHPDDNWZRUGHQKHEEHQGH]H FODVVL¿FDWLH2P%HOORWDWHPRJHQYRHUHQPRHWHHQYDUNHQ PLQLPDDO P WRW ]LMQ EHVFKLNNLQJ KHEEHQ RP WH VFKDUUHOHQ 'H YDUNHQV GLH ZLM EH]RFKW KHEEHQ LQ 6SDQMH KHEEHQSHUYDUNHQPDDUOLHIVWPUXLPWHEHVFKLNEDDU 'H YDUNHQV ZRUGHQ GH HHUVWH PDDQGHQ JHYRHG PHW PRHGHUPHONHQQDWXXUOLMNHYRHGLQJWRWGDWGHHLNHOWMHVYDQ GHERPHQYDOOHQ,QGHPDDQGHQRNWREHUIHEUXDULHWHQGH ,EHULFRYDUNHQV KRRIG]DNHOLMN HLNHOWMHV :DQQHHU HHQ YDUNHQEHJLQWPHWKHWHWHQYDQGLHHLNHOWMHVZHHJWKLM]R¶Q NLORQDGLHSHULRGHLVGDWRQJHYHHUNLORPHHU´YHUWHOW:LOOHPRYHU]LMQEH]RHNDDQ6SDQMH â&#x20AC;¢ ,EpULFR KDP 5HFHER ,Q GLW JHYDO ]LMQ GH OHHIRPVWDQGLJKHGHQKHW]HOIGHPDDUPRJHQHUPHHUYDUNHQVSHUP VFKDUUHOHQ'HSHULRGHGDWGHYDUNHQVHLNHOWMHVHWHQLVNRUWHU ZDDUGRRUKXQJHZLFKWPHWPD[LPDDONJWRHQHHPW â&#x20AC;¢ ,EpULFR &HER ,Q GLW JHYDO ZRUGW KHW ,EHULVFKH YDUNHQ PHW DOOHHQQDWXXUOLMNHYRHGLQJJHYRHG]RQGHUHLNHOWMHVHQLVGH UXLPWHGLHGHYDUNHQVKHEEHQRPWHVFKDUUHOHQEHSHUNWHU

'HPHHVWHKDPPHQZRUGHQLQJHFRQGLWLRQHHUGHULMSLQJVNDVWHQ JHGURRJG(FKWLQGHQDWXXUJHGURRJGZRUGWJHFODVVL¿FHHUGPHW GHOHWWHUV,*3$OOHKDPPHQHQZRUVWVRRUWHQXLW7UHYpOH]KHEEHQKHW,*3EHZLMVGDWEHWHNHQWGDWKDPPHQ]LMQJHGURRJGRS HHQQDWXXUOLMNHPDQLHUGLHDOWLMGDIKDQNHOLMNLVYDQKHWNOLPDDW ,Q GH ZLQNHO EHQ MH YDQ KDUWH ZHONRP RP WH SURHYHQ (Q QDWXXUOLMNVWDDW:LOOHPPHW]LMQWHDPYRRUMHNODDURPMHPHHUWH YHUWHOOHQ RYHU ]LMQ VPDDNYROOH KDPPHQ HQ DO KHW DQGHUH OHNNHUV 

1DDVWKHWEHZLMVYDQRRUVSURQJHQGHFODVVL¿FDWLHEHVWDDWHULQ 6SDQMHHHQEHZLMVYDQGURRJULMSLQJVPHWKRGHYDQGHKDPPHQ

BrAM | 70


Ingrediënten • • • • • • • •

2 stuks burger broodjes (Bakkerij de Man) 280 gr Dry Aged Limousin Rundergehakt (Willem Boon) 50 gr Blue Stilton, in dunne plakken gesneden (GertJan de Kaasboer) 2 plakken seranoham (Willem Boon) ½ rode ui, in dunne ringetjes gesneden (bijv. op een marinade) 1 krop Romeinse sla (Verswinkel In de Bogaard) Bacon Jam Zout/peper

Bacon Jam • 6 plakken bacon (Willem Boon) • 125 ml rode wijnazijn • 2 el balsamico azijn • 8 el bruine basterdsuiker • 8 el honing

Blue Bacon Burger Snij de plakken bacon in blokjes en bak deze in een koekenpan tot het krokant is. Leg de uitgebakken bacon op keukenpapier. Zet een steelpan op het vuur en voeg de twee soorten azijn, suiker en honing toe. Verwarm het mengsel en roer goed met een houten lepel. Laat het mengsel inkoken, blijf de hele tijd goed roeren, totdat het stroperig wordt. Voeg de bacon toe en roer goed door.

Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakken Seranoham tussen twee siliconenmatjes (of eventueel bakpapier) op een plateau. Droog de ham gedurende een uur in de oven totdat hij krokant is. Meng het gehakt met voldoende zout en peper en vorm hier twee burgers van. Bak de burger op een grill of in een pan. Snij de broodjes door en grill de onderkant ook even. Besmeer het broodje met een laag baconjam en leg hierop de dun gesneden ui en de op maat gesneden sla. Leg de burger er bovenop en top deze af met de Blue Stilton. Leg de gedroogde Serranoham bovenop de kaas en sluit af met een broodkapje. Serveer met versie friet en mayonaise. Wijntip: mooie, rijpe chocoladewijn die goed combineert bij de blauwe kaas, bijvoorbeeld de Maleatis ‘Sparta’. Complex – Chocolade – Rijp fruit – Vanille – Pittig.

Groenmarkt 121 | Dordrecht www.ditisbrut/burger

Ook lekker met een zomerse gin!

BrAM | 71

Foto: Romy van den Boogaart

R E C E P T


FeJu Delicatessen Uw specialist met ruim 60 verschillende soorten hollandse en buitenlandse kazen, vers gesneden vleeswaar, vers geschepte olijven, salades en tapas, vers gebrande noten, een uitgebreide collectie wijnen. De mooiste chocolade, truffels, noga en bonbons en de leukste or"ginele cadeau’s. -Winkelcentrum “Hoogambacht”- Sophiapromenade 74 - Hendrik Ido Ambacht - 078-645 41 28 -6 -www.facebook.com/feju-delicatessen.nl - www.feju-delicatessen.nl -

JAPANSE TEPPAN YAKI GRILL RESTAURANT - ALL YOU CAN EAT -

S U S H I Z H U BIEDT VOOR U HET VOLGENDE:

JEANS & FASHION FOR MEN

- 300 zitplaatsen - Kinderspeelparadijs aanwezig - Ruime parkeerplaats voor de deur - Rolstoel toegankelijkheid - Terras aanwezig MENU Doordeweeks € 23,50 p.p. • Weekend € 25,50 p.p. •Kinderen (van 4 t/m 11 jaar) € 10,80 p.p. 65+ € 2,00 korting Tijdens de Kerstdagen gelden andere tarieven!

Pieter Zeemanstraat 47 3331 ER Zwijndrecht Tel: 078 - 6128777 • info@sushizhu.nl

WWW.SUSHIZHU.NL BrAM | 72


HOTSPOT

B O E K E N T I P S

V O O R

D E

Z O M E R

Karin Slaughter: Verborgen

Suzanne Vermeer: Hittegolf

Jill Mansell: Lang leve de liefde

WILL TRENT is terug! Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen... om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler - een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd, en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken. Voor Will - en voor patholoog-anatoom Sara Linton - wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden... de gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega’s en de mensen op wie hij jacht maakt.

Het is hartje zomer in de Algarve en een hittegolf houdt de gemoederen van de lokale bevolking en de Nederlanders die er zijn neergestreken, flink bezig. Maar Anoek Huizing en haar Portugese vriendin Cesária zijn, net als hun vrienden, meer geïnteresseerd in de Hollywoodfilm die op dat moment in de regio wordt opgenomen. De knappe Amerikaanse hoofdrolspeler Robert Stevenson en zijn tegenspeelster, de Nederlandse Emma DeWitt, zijn het onderwerp van gesprek.De mooie zomer wordt echter wreed verstoord door de vondst van een lichaam aan de voet van ‘Het einde van de wereld’, een klif op het uiterste puntje van de Algarve. Uit de autopsie blijkt dat het om een niet-natuurlijke dood gaat. Inspecteur Gabriela Carvalho krijgt de zaak toegewezen en het duurt niet lang voordat zij een aantal verdachten op het oog heeft. Maar alles komt op zijn kop te staan wanneer een van de verdachten meer blijkt af te weten van een andere, veel oudere zaak: de verdwijning van een meisje, zeven jaar geleden…

Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde. Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt?

Astrid Harrewijn: Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)

Andy McNab: Noodtoestand Terwijl teruggekeerde jihadisten een steeds grotere dreiging vormen en er grote onrust heerst onder de bevolking, staat in Groot-Brittannië een nieuwe politiek leider op. De populist Vernon Holt belooft een streng antiterreurbeleid te voeren en keihard op te treden tegen etnische minderheden die naar geweld grijpen. Hij wint de verkiezingen, maar maakt ook veel vijanden. Tom Buckingham – ex-SAS, tegenwoordig in dienst bij MI5 – gaat undercover om een aanslag van voormalige militairen op Holt te voorkomen. Tegelijkertijd moet hij zien uit te vinden wat oligarch Oleg Umarov, afkomstig uit de Krim, als financier van Holt van plan is. Hij doet een ontdekking die het politieke landschap van Europa voorgoed zal veranderen...

Harlan Coben: De verbeelding Voormalig special forces-pilote Maya Calloway ziet tijdens haar werk iets onmogelijks. Op de nanny cam speelt haar tweejarige dochter Lily thuis met haar man Joe. Maar die is twee weken eerder bruut vermoord. Verbeeldt ze het zich? Ze zou het zo graag willen, maar het kan gewoon niet waar zijn. Voor zijn nieuwste thriller ging Harlan Coben uit van de intrigerende vraag: kun je alles vertrouwen wat je met eigen ogen ziet, vooral als je dat wanhopig graag wilt? Voordat Maya de ongelooflijke waarheid aankan over haar man - en zichzelf - moet zij die vraag beantwoorden, door eindelijk de confrontatie aan te gaan met de geheimen en het bedrog uit haar eigen verleden.

Sommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzicht van een bruiloft inruilen voor een tijdelijke baan bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Noor doet het wél, tot verdriet van haar ouders en haar vriend. Ze betrekt samen met haar jongere zusje Kiki en studievriend Joost een verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Kiki is bewust single, het zwarte schaap van de familie en ziet de wereld als haar speeltuin. Ze werkt voor Jeff Koons en brengt zijn spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk. Joost, een vriendelijke maar ietwat stoffige vrijgezel, werkt als adviseur bij het Rijksmuseum. Noor, Kiki en Joost delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over het werk op het Museumplein. Terwijl het huis een verbouwing ondergaat ontdekt Noor zichzelf, de waarde van vriendschap, en een groot schandaal in de kunstwereld. Kortom: ze ontdekt het leven.

Deze selectie van de nieuwste zomerboeken is samengesteld door boekhandel Plantage Hyperion in winkelcentrum Walburg.

BrAM | 73


www.hotelridderkerk.nl

Damplein 30-34, Dordrecht Passage 18-20, Zwijndrecht

tel: 078 621 00 86 tel: 078 612 84 19

www.mixsmode.nl BrAM | 74


Vrienden voor het leven 9DQEXXUWJHQRWHQQDDUYULHQGLQQHQLQPLGGHOVGHOHQ]HDOMDDUOLHI OHHGPHW HONDDU%HNHQGGXR":HOOLFKWEHQMH6RQMDHQ%RXNMHRSPDDQGDJRFKWHQGZHOHHQV WHJHQJHNRPHQWLMGHQVKXQZHNHOLMNVHZDQGHOWRFKWGRRU+,$PEDFKWHQ=ZLMQGUHFKW 'LWLVKXQµ%UHDN$0RPHQW¶RPGHODDWVWHQLHXZWMHVPHWHONDDUXLWWHZLVVHOHQ Heleen Versprille | Foto: Romy van den Boogaart

Sonja van Dreunen was al een tijdje aan het broeden op een idee om haar vriendin Boukje Laarman eens écht te verrassen. Boukje viert in juni namelijk haar 65e verjaardag en mag wel eens ÀLQN LQ KHW ]RQQHWMH JH]HW ZRUGHQ EHGDFKW 6RQMD 'LW LV HHQ hechte vriendschap waar ook de redactie van BrAM letterlijk ZDUP YRRU ORRSW JH]HOOLJ PHW GH GDPHV WLMGHQV HHQ URQGMH GRUS Al vanaf de eerste ontmoeting hadden Sonja en Boukje een klik en RRNGHPDQQHQNRQGHQKHWJRHGPHWHONDDUYLQGHQ,QGHDIJHORSHQ MDDUKHEEHQZHYHHOGLQJHQPHW]¶QYLHUHQRQGHUQRPHQ8LWHWHQ QDDUPXVLFDOVOHNNHU¿HWVHQRIHHQSRWMHNODYHUMDVVHQRS]DWHUGDJ DYRQG1DWXXUOLMNZHOPHWHHQOHNNHUZLMQWMHHQKDSMHVHUELMZH]LMQ HFKWH%RXUJRQGLsUV´YHUWHOW%RXNMH'DDUQDDVWJDDQZHVDPHQPHW de mannen regelmatig een weekendje op stap en hebben we mooie UHL]HQPHWHONDDUJHPDDNWRQGHUPHHUQDDU7KDLODQGHQ$XVWUDOLs´ ,HGHUH PDDQGDJRFKWHQG ZDQGHOHQ GH YULHQGLQQHQ LQ $PEDFKW HQGHRPJHYLQJZHHURIJHHQZHHU=HORSHQUXLPXXUHQOHJ JHQ DO NOHWVHQG WRW NLORPHWHU DI 'H ZDQGHOPRUJHQ LV HFKW

LHWV YDQ RQV VDPHQ GLH KRXGHQ ZH GDDU VSHFLDDO YRRU YULM :H KHEEHQ KHW RYHU YDQ DOOHV HQ QRJ ZDW YDQ GH EH]LJKHGHQ YDQ RQ]H NOHLQNLQGHUHQ WRW SROLWLHNH RQGHUZHUSHQ (HQ YDVWH ZDQ GHOURXWH KHEEHQ ZH QLHW YDDN JDDQ ZH ULFKWLQJ =ZLMQGUHFKW ]R GDW ZH ELM *UDQG %UDV LQ ZLQNHOFHQWUXP :DOEXUJ HHQ VDQLWDLUH VWRSNXQQHQKRXGHQ'DWLVYDVWHSULNGXV]HNHQQHQRQVGDDULQ PLGGHOV JRHG´ ]HJW 6RQMD =H ZHWHQ SUHFLHV KRH ZH RQ]H NRI ¿H GULQNHQ HQ ZDW YRRU NRHNMHV ZH OHNNHU YLQGHQ´ ODFKW %RXNMH 6WHYLJHVFKRHQHQHQHHQUXJ]DNPHWÀHVMHVZDWHUNDDNMHVRIFUDFNHUV PHHUKHEEHQ]HRQGHUZHJQLHWQRGLJ%RXNMH6RPV]LHQZHHU]HOIV KHW]HOIGHXLWLNKHEWZHHNQDOUR]HUHJHQMDVVHQYRRURQVJHNRFKW$OV ZHGDDUPHHURQGORSHQ]LMQZHQHWWZHHYDUNHQWMHV2IZHHFKWHHQ EHNHQG GXR ]LMQ ZHHW LN QLHW PDDU HU ZRUGW RQGHUZHJ ZHO YDDN QDDURQVJHWRHWHUG:H]ZDDLHQGDQDOWLMGKHHOYULHQGHOLMNWHUXJ´ De aanleiding voor de wekelijkse wandeling was het advies dat SonMD MDDU JHOHGHQ YDQ KDDU GRNWHU NUHHJ (U ZDV GLDEHWHV ELM KDDU JHFRQVWDWHHUGHQ]HPRHVWPHHUJDDQEHZHJHQ%RXNMHRQGHUJLQJ HHQDDQWDOMDUHQJHOHGHQHHQKDUWRSHUDWLHGXVRRNYRRUKDDULVKHW QRRG]DNHOLMNRPUHJHOPDWLJWHVSRUWHQ1DGHRSHUDWLHKHELNKHW ZDQGHOHQPHWHHQZHHURSJHSDNW5XVWLJDDQEHJLQQHQPDDUQD]HV ZHNHQZDVLNDOWHUXJRSP¶QRXGHQLYHDX%HZHJHQLVJRHGYRRUMH JH]RQGKHLGGDWPHUNHQZHDOOHEHL(QKHWLVRRNJHZRRQKHHUOLMNMH krijgt er energie van.” 'HGDPHVWHQQLVVHQDOMDUHQZHNHOLMNVELM+LDWHQHHQSDDUPDDQ GHQ JHOHGHQ ZRQQHQ ]H VDPHQ KHW ZLQWHUWRHUQRRL LQ GH FDWHJR ULH  =H JHQLHWHQ YRRUDO YDQ GH JH]HOOLJKHLG YDQ GH YHUHQL JLQJ ZDDU ]H LQ KHW YHUOHGHQ DOOHUOHL DFWLYLWHLWHQ YRRU KHEEHQ JHRUJDQLVHHUG 6RQMD :H ]LMQ HFKWH JDQJPDNHUV RS GH WHQQLV EDDQ ZDDU ZH JUDDJ JHNNLJKHLG XLWKDOHQ %RXNMH HQ LN ]LMQ RRN ZDW GDW EHWUHIW ZHO DDQ HONDDU JHZDDJG ZH YRHOHQ HONDDU JRHG DDQ $OV HHQ YDQ RQV HHQ JUDS YRRU]HW NRSW GH DQGHU KHP LQ´ 7LMGHQVHHQYDQGHZHNHOLMNVHZDQGHOLQJHQJDI6RQMDKDDUYULHQGLQ HHQNDDUWZDDULQ]HEHVFKUHHIKRHELM]RQGHUKXQYULHQGVFKDSYRRU KDDULV:HODFKHQYHHOPDDUNXQQHQHONDDURRNDOOHVWRHYHUWURX ZHQ+HWLVELM]RQGHURPDOMDDU]RJRHGEHYULHQGWH]LMQGDDU PRHWMH]XLQLJRS]LMQ´YLQGW]H%RXNMH=HVFKUHHIRRNGDWZHPHW HHQIRWRHQHHQDUWLNHOLQGH%U$0]RXGHQNRPHQ,NVFKURNPHURW KHEHUQLHWYDQJHVODSHQ0DDUQXKHW]RYHULVYLQGLNKHWWRFKZHO heel leuk!”

BrAM | 75


Maatwerk is de kracht van Waplalux

de montage van Quick Step vloeren. Voor onderhoudsproducten voor diverse vloeren is Waplalux ook het juiste adres, net als voor een aantal leuke noviteiten als de KB Sound inbouwradioâ&#x20AC;&#x2122;s voor keuken en badkamer, compleet met afstandsbediening. ,,Die zijn erg gewild,â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; zegt Wilma. www.waplalux.nl

Evelien Baks | Foto: Romy van den Boogaart

Complete stoffering is het visitekaartje van Waplalux in Zwijndrecht. Net als zijn precisie maatwerk en de grote service waarmee deze woninginrichter al jaren zijn klanten in de Drechtsteden bedient. Het aanbod omvat alles voor stoffering van woningen en bedrijven, van harde en zachte vloeren tot gordijnen, binnenzonwering, traprenovatie en horren voor ramen en deuren. Deze worden door Waplalux ingemeten en geheel op maat gemaakt. Net als de schuifwandkasten. De Woon- en Kastenstudio aan de Anna Paulownastraat is onder andere dealer van InQuino, het systeem waarmee iedereen zijn ideale en unieke maatmeubel kan ontwerpen. Bergruimte onder een schuin dak, een garderobe of misschien een ex-

tra hoge boekenkast? Dieper, schuiner breder? Met InQuino levert Waplalux een hoogwaardig meubelstuk dat precies op zijn plek past. ,,Er zijn veel combinaties te maken dankzij de vele mogelijkheden zoals gekleurde fronten, glazen deuren en diverse grepen. Daardoor kun je er een heel persoonlijke kast van maken,â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; zegt Wilma Noldus, die haar klanten op verzoek ook helpt met interieuradvies. ,,Bijvoorbeeld over het gebruik van kleuren, maar desgewenst kunnen we ook over het totaalplaatje adviseren.â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; Waplalux mag zich 5 ***** specialist noemen waarmee het wordt beloond voor zijn vakmanschap, kwaliteit, service, garantie en goed advies. Een extra service voor zijn klanten is dat Waplalux Quick Step Master Installer is waarmee zij twee jaar extra garantie biedt op

DE WOON- EN KASTENSTUDIO VAN DE DRECHTSTEDEN

Komt u eens langs in onze ruime en overzichtelijk showroom van 250 m2 waar wij u graag informeren over onze producten onder ,';+'23;=!2''2036/'03Ä&#x192; 'W-/9;!!2+!8!2;=338''2+'&'+'2 =!01!29$,!6T'?6'8ধ9'T3<&'8>';9'9'8=-$''2='88!99'2&'68-/A'2W 0<2;#-/329;'8'$,;=3381!!;>'800!9;'2T8!!1&'$38!ধ'T ,!8&'f'2A!$,;'=ÂŁ3'8'2T+38&-/2'2{>!2&f'26ÂŁ!(32&6!2'ÂŁ'2W -/A-/23W!W<-$0f;'6!9;'8-29;!ÂŁÂŁ'8>!!81''<''2'8=!8'2'2 #';83<>#!8'=!01!2-2,<-9,!!ÂŁ;W ÂŁ9<36A3'0#'2;2!!8-296-8!ধ'36,';+'#-'&=!20ÂŁ'<8T9;@ÂŁ-2+'2 -28-$,ধ2+0<22'2>-/<33036>'+,'ÂŁ6'2W8'2+6ÂŁ!ħ'+832&'2'2 (3;3Z91''3(1!!0''2!(968!!0#-/<;,<-9=338''26'89332ÂŁ-/0!&=-'9W

   !!2&!++'9ÂŁ3;'2W-29&!+;c18-/&!+Â&#x17D;WÂ&#x160;Â&#x2021;fÂ&#x2C6;Â?WÂ&#x160;Â&#x2021;<<8W 32&'8&!+0336!=32&l!ÂŁÂŁ''236!(968!!0mW !;'8&!+Â&#x17D;WÂ&#x160;Â&#x2021;fÂ&#x2C6;¤WÂ&#x2021;Â&#x2021;<<8W!!2&!+'2A32&!++'9ÂŁ3;'2W

22!!<ÂŁ3>2!9;8!!;Â?fÂ&#x160;Â&#x160;Â&#x2039;Â&#x2C6; >-/2&8'$,; 'ÂŁWVÂ&#x2021;Â?ÂĽ¤Â&#x2030;Â&#x2021;Â?Â&#x2021;Â&#x152;Â&#x2021;f3ÂŁ+329 BrAM | 76

WAPLALUX.NL


Foto: Romy van den Boogaart

C O L U M N

S

low cooking, low living

Houden jullie ook zo van de zomer? Heerlijk DYRQGDDQDYRQG%%4HQGDDUPHHEHGRHOLN HLJHQOLMN GDW ZLM ³HJJHQ´ WHJHQZRRUGLJ Sinds YRULJH]RPHUKHEEHQZLMHHQ%LJ*UHHQ(JJ'DWLVHHQ VRRUWYDQRXWGRRUVORZFRRNLQJDSSDUDDW6LQGVGLHQ]LMQZH JHREVHGHHUGGRRUKHWGLQJ =RGUDKHWZHHUKHWWRHODDWPRHW HUHHQUHFHSWJH]RFKWZRUGHQHQEHODJHQZHRQ]HELRORJLVFKHVFKDUUHOVODJHU:LOOHPPHWHHQ WULOMRHQYUDJHQRYHUGHEHUHLGLQJHUYDQ,NNHQHHQFKDXIIHXUGLH]R¶Q(JJKHHIWDDQJHVFKDIWHQ ]LFKLQPLGGHOVKHHIWRQWSRSWWRWHHQZDUHFKHINRN.ZLMOHQGYROJLNKHPRSVRFLDOPHGLD

Hoe langzamer het tempo, hoe beter. Doen ze in het Caribisch gebied ook hè!

(QGDQGLHYULHQGLQPHWKDDUHLJHQZHOOQHVVUXLPWH=LMKHHIWHHQ SUDFKWLJHPDDUHQRUPHWXLQYROERPHQZDDUGRRUKHWOLMNWRI]LM PLGGHQLQKHWERVZRRQW Je ruikt overal die heerlijke dennengeur zoals je die alleen in het ERVUXLNW$OVMHMHRJHQGLFKWGRHWZDDQMHMHRSYDNDQWLH+HHUOLMN RPGDDURS]RQQLJH]RPHUGDJHQQLHWVGDQOHNNHUOXLWH]LMQ

Wat is dat toch, dat de zomer mijn gedachten aan eten aanwakkert? Heerlijke salades, alles passeert de revue als ik met een kopje NRI¿HLQKHW]DFKWHRFKWHQG]RQQHWMH]LW0HHVWDOKHELNKHHOYHHO plannen op zoâ&#x20AC;&#x2122;n zonnige dag, maar eindig ik standaard de hele GDJ RS PLMQ ORXQJHEDQN PHW HHQ VWDSHO WLMGVFKULIWHQ LQ GH ]RQ (HQJURWHNDQZDWHUPHWVFKLMIMHVFLWURHQJHPEHUNRPNRPPHU HQPXQWHUQDDVW9DQ]HOIVSUHNHQGOLJWGLHJHNNHWHFNHOQDDVWPH WHEDNNHQLQGH]RQ Ook al zoiets, een vriendin woont aan het water en heeft een prachWLJHVORHSDDQKDDUVWHLJHUOLJJHQ'XVDOVKHWHYHQNDQJDLNJUDDJ met haar mee om me, 5 minuten verder, volledig met vakantie te YRHOHQ2PJHYHQGRRUULHWNUDJHQHQZDWHUYRJHOVOLMNWKHWQHWDOVRI ZHXUHQYDQKXLV]LMQ+RHKHHUOLMNLVKHWRPYDQRQ]HSUDFKWLJH natuur te genieten! Het is zo ontspannend om naar alle dieren te OXLVWHUHQPHWNDEEHOHQGZDWHURPMHKHHQ2SKHWOHYHQWHSURRV WHQPHWHONDDU

Sowieso iets wat voor mij inherent is aan de zomer: lui zijn, terUDVMHV EH]RHNHQ JHQLHWHQ LQ GH ]RQ EXLWHQ HWHQ HURS XLW RS GH ¿HWV GHHQLJHWLMGYDQKHWMDDUGDWLNPLMQVWDOHQURVHHQVXLWJUDDI :DDULNLQKHWYRRUMDDUGHOHQWHLQPLMQERONULMJHQYDQDOOHVPRHW GRHQYDQPH]HOI]ROXLEHQLNLQGH]RPHUPDDQGHQ+RHODQJ]D PHUKHWWHPSRKRHEHWHU'RHQ]HLQKHW&DULELVFKJHELHGRRNKq GLHPHQVHQGDDUKHEEHQHFKWJHHQKDDVWKRRUPHWGLNJUDGHQ GHKHOHGDJ-XLVWGRRUGDWLNDOOHV]RODQJ]DDPGRHJHQLHWLNLQWHQV YDQDOOHV 'XVJX\VVFKDNHOHYHQHHQWDQGMHODQJ]DPHUGH]H]RPHUGRHHHQV iets anders met je BBQ, waan je op vakantie en geniet met een hoofdletter G!

BrAM | 77

E-mail : info@healthylivingcentre.nl Website : www.healthylivingcentre.nl


Bouwbegeleiding en advies • Ontwikkeling van bouwprojecten • Vastgoedbeheer en verhuur

a a j 0 4

eit t i l a Kw nt! wi

HERONTWIKKELING PAND ACTION

HERONTWIKKELING VOORMALIG PAND ING

r

REVITALISATIE WINKELCENTRUM DE PASSAGE

Van Wingerden | Burgemeester de Bruïnelaan 138 | 3331 AJ Zwijndrecht | Tel. 078-612 59 91

Al 40 jaar staan wij voor kwaliteit! | www.vanwingerden.nu BrAM | 78


GrandcafĂŠ Burgerzaken verrijkt horecaplein Ridderkerk

Evelien Baks

Met grandcafĂŠ Burgerzaken is niet alleen het gemeentehuis een culinaire trekpleister rijker, maar ook het gehele plein in het hart van Ridderkerk. Deze nieuwe hotspot met terras heeft zijn naam dan te danken aan alle gemeentelijke activiteiten die onder hetzelfde dak plaatsvinden, het cafĂŠ met restaurant is er natuurlijk voor iedereen. Gasten worden er verwelkomd YRRUELMYRRUEHHOGHHQNRIÂżHPHWJHEDNLQ de ochtend, lunch, diner of gewoon een lekker drankje met hapje in een sfeervolle ambiance. De keuken is het domein van de voormalige souschef van Van der Valk Hotel Ridderkerk, dat met grandcafĂŠ Burgerzaken nu een tweede mooie plek binnen de gemeentegrenzen van Ridderkerk heeft. In het moderne decor worden tal van speci-

aliteiten geserveerd met nu al een onbetwiste hoofdrol voor de Burgerzaken Burger! De burger van 180 gram biologisch rundvlees met in bierbeslag gefrituurde uienringen, frietjes en salade is een van de populaire lunch- en dinergerechten. Verrassingen genoeg op de uitgebreide kaart die regelmatig wordt gewisseld. Van een uitgebreide kip club sandwich tot quinoa salade met geroosterde zoete aardDSSHOVWRWHHQJHUHFKWDOVJHNRQÂżMWHHHQG met Le Puy linzen en een pasta met pompoen. Ook de vertrouwde satĂŠ ontbreekt natuurlijk niet. ,,Burgerzaken voert de moderne keuken van nu met daarbij een aantal klassiekers,â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; omschrijft marketing & sales manager Krystle van der Valk. Wie met een gezelschap wil komen borrelen en eten, heeft in het grandcafĂŠ de mogelijkheid om een eigen â&#x20AC;&#x2DC;plekjeâ&#x20AC;&#x2122; te reserveren. De vide in het compleet verbouwde

pand is geschikt voor besloten gezelschappen tot circa 30 personen. Er is een aparte borrelkaart met onder meer biologische geitenkaaskroketjes en kaas van de meermaals bekroonde De Weypoort. Burgerzaken is geopend van maandag t/m zaterdag. www.grandcafeburgerzaken.nl

KAMER 88 HAARSTYLISTEN Kamer 88 Haarstylisten is een salon met karakter. Vakmanschap en lef worden gecombineerd met een gevoel van rust en ontspanning. Jij staat centraal bij Kamer 88. Kamer 88 is gevestigd op een unieke plek in Zwijndrecht. Met uitzicht op het water van de Maas ontsnap je even aan de dagelijkse dingen. Geniet van een goede kop koffie of thee terwijl je geknipt of gekleurd wordt. De Haarstylisten van Kamer 88 creĂŤren de look die voor jou zo belangrijk is. Bij Kamer 88 boek je zelf, handig en snel, je afspraak online in op www.kamer88.nl.

MAASBOULEVARD 88 Íť0/=:,-1'5(&+7 Wij zijn ook op woensdagavond Íť%2(.=(/)21/,1(Íť:::KAMER88NL en donderdagavond geopend. BrAM | 79


Pure woonbeleving!

! r e t h c i r n li a a t o Uw t

Ruim 2000m2 pure woonbeleving! Twee verdiepingen meubels, tapijt, gordijnen, laminaat, PVC, woondecoratie en accessoires.

Escudostraat 19 | Barendrecht | www.homestorebarendrecht.nl


#LIVEMORE LIVEMORE.BIOTHERM.COM

BrAM | 81


NIE UW IN ZW IJN DR ECH T!

PERSOONLIJK MET STIJL Mooie meubels en hedendaagse accessoires in stoer, vintage, industrieel of country. Maak een plaatje van je interieur, net als in de woonbladen. Met een brede collectie naar ieders smaak voor puur woongenot. Met gratis bezorging en vrijblijvend interieurstyling bij aankoop van een meubel, zowel voor thuis als op kantoor.

Antoni van Leeuwenhoekstraat 2 (inpandig bij Jordens kunststoffen) 3331 ET Zwijndrecht 078-6196030 info@josi-interieur.nl JOSI-INTERIEUR

Abonneer op BrAM!

Voor maar € 18,- per jaar!

L I F E S T Y L E M AG A Z I N E - B R E A K A M O M E N T

Fashion Sporten in stijl Interview The Road to Rio Eten & drinken Blue Bacon Burger & Gin-Tonics Hotspots Sunnies, Swimwear & KidsFashion

Summer time

Vanaf 2016 kun je je ook abonneren op BrAM voor slechts € 18,- per jaar. Je krijgt BrAM dan elk kwartaal thuis gestuurd. Stuur een e-mail met je adresgegevens naar info@brammagazine. Je ontvangt een nota en na betaling weet je zeker dat je BrAM nooit hoeft te missen. Wil jij ‘m ook in je brievenbus? Kies dan voor een voordelig abonnement, je betaalt alleen de verzendkosten. Schrijf je in! BrAM | 82


I N

D E

V O L G E N D E

U I T G A V E

Living & Trouwen BrAM is vanaf september 2016 weer verkrijgbaar bij diverse winkels in Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Ridderkerk en omstreken, bij geselecteerde supermarkten en ligt op leestafels bij verschillende praktijken, salons, restaurants en overige instellingen. Kijk voor alle verspreidpunten op www.bram-magazine.nl. Volg ons ook op facebook.com/ BrAMmagazine en kijk op www.brammagazine.nl voor de digitale editie.

Home is where the heart is… In september verschijnt BrAM Living met de nieuwste woontrends en een heuse Scandinavië-special. Want als het einde van de zomer nadert, is het heerlijk om het binnen weer comfy & knus te maken. Met stylingtips en de hipste accessoires voor het nieuwe seizoen. Weddingbells? Vanaf september is het ook hét moment om alles voor je bruiloft in 2017 te regelen! Dus zetten we de leukste tips voor je op een rijtje. Natuurlijk vind je ook de laatste fashiontrends voor het najaar (chunky knits!) en de leukste lifestyle-items uit de regio weer in een lekker dik gevulde najaarseditie. Veel leesplezier & Break A Moment!

Binnenkijken bij...Jou? Geef je op voor Binnenkijken bij… met een sfeerfoto van je droomhuis en wie weet sta jij volgende keer in BrAM! Lijkt het je wat? Mail een foto met korte toelichting naar info@bram-magazine.nl. Abonnement? Mail naar info@bram-magazine.nl.

V E R K O O P A D R E S S E N

Hotspot Beauty

Barendrecht, Meester design store (inpandig bij De Jel Parket), Burgemeester Bruïnelaan, Zwijndrecht.

PAGINA 5: Verkrijgbaar bij de betere drogisterijen en parfumerieën, waaronder Ici Paris in WC Walburg, Zwijndrecht.

Hotspot Sunnies PAGINA 11: De Groot Optiek, De schoof 142, H.I.Ambacht, Den Hoed Optiek, Kort Ambachtlaan 17, Zwijndecht, Goldman Optiek, Sophiapromenade 72, H.I.Ambacht.

Hotspot Fashion PAGINA 35: Voorwinden, Dollard 1 Zwijndrecht, Smidsweg 7, s-Gravendeel, Alexander Roodfeld, Visstraat 13, Dordrecht, KING Jeans & Casuals, De Schoof 51, H.I.Ambacht, Jøt & Jøl, Koninginneweg 63, Ridderkerk, Simply the Best, Hof van Holland 67, Zwijndrecht, Jewelstore, De Schoof 32, H.I.Ambacht.

Hotspot Gifts & Gadgets 4 Him PAGINA 51:

Hotspot Swimwear PAGINA 17: Lindy Body & Beach, Passage 16, Zwijndrecht, Trudy’s Lingerie, Dam 75, Alblasserdam.

Hotspot Musthave accessoires

Culinaire scharrelvleesspecialist Willem Boon, De Schoof 72, H.I.Ambacht, Street, Koninginneweg 65, Ridderkerk, Maks & Figo, Sint Jorisplein 18, Ridderkerk, www.vtwonen.nl, www.manners.nl, www.fonq.nl.

Hotspot Fashion 4 Kids PAGINA 63:

PAGINA 34: Maks & Figo, Sint Jorisplein 18, Ridderkerk, Homestore Barendrecht, Escudostraat 19,

Blauw, Sint Jorisplein 39, Ridderkerk, Groots & Kleintje, De Schoof 21, H.I.Ambacht, La Girafe, Ridderhof 40a, Ridderkerk.

BrAM | 83

Kenny: Hoodie Paul & Shark, € 359,95, Alexander Roodfeld. Mandy: Under Armour tank top € 29,99, Mid Bra € 29,99, Voorwinden Danique: Adidas top € 32,99, Under Armour singlet € 24,99, Voorwinden Haar: Charmé, Hair & Beauty by Monroe’s Make-up: Anna, Ici Paris Zwijndrecht Foto: Romy van den Boogaart Styling: Esther Havenaar


SALE

BIJ VOORWINDEN IS DE

GESTART!

SHOP OOK ONLINE OP VOORWINDEN .NL

KOM NU VOORDELIG SHOPPEN IN DE GROOTSTE STIJLBOETIEK VAN NEDERLAND!

Smidsweg 5-7 â&#x20AC;&#x2DC;s-Gravendeel | Scheepmakershaven 2 Oud-Beijerland | tel 078 6305050 |

www.voorwinden.nl

BrAM Juni 2016  

Break A Moment - Lifestylemagazine

BrAM Juni 2016  

Break A Moment - Lifestylemagazine

Advertisement