__MAIN_TEXT__

Page 1

1


DE REVOLUTIE VAN EEN SECTOR De geschiedenis heeft ons geleerd dat één stier de richting van het hele Holstein-ras kan veranderen. ELEVATION beïnvloedde het ras snel als dominante vererver met een balans van krachtig exterieur en productie. DURHAM zette de standaard voor stieren met een hoog exterieur, met de meeste als excellent ingeschreven dochters in de Verenigde Staten. OMAN leverde fitnesskenmerken en levensduur toen de sector een dringende vraag had naar een gezondere, productievere koe, terwijl PLANET voor extreem veel melk en winst zorgde. Als we een sprong voorwaarts maken naar het genomics-tijdperk, vormen deze invloedrijke stieren en de goed doordachte paringen erachter de basis van een nog grotere revolutie. Noord-Amerikaanse melkveehouders zijn steeds innovatief gebleven in het creëren van koefamilies en zij hebben genomics gebruikt om de wereldwijde Holstein-fokkerij te veranderen. Tegenwoordig zorgen DNA-testen en de snelle genetische vooruitgang voor enorme veranderingen in het Holstein-ras.

Jeannie en Gaylon Obert met hun enorme bijdrage aan het ras, 7HO06417 O MAN.

Als we een sprong voorwaarts maken naar het genomics-tijdperk, vormen deze invloedrijke stieren en de goed doordachte paringen erachter de basis van een nog grotere revolutie.

“Door de combinatie van meer, betere en snellere informatie, hebben we het generatieinterval terug gebracht tot ongeveer 21 maanden.”

Het team van Oakfield Corners Dairy (OCD) werkt nauw samen met sire analyst Rick Verbeek om tred te houden met de innovatie van het DNA-tijdperk. Veel nieuwe, boeiende stieren van OCD komen binnen in de WWS-lineup.

Kevin Jorgensen, WWS Holstein sire-analyst bij Select Sires

Noord-Amerikaanse melkveehouders en World Wide Sires (WWS) zijn gedreven om het volgende elite-dier te creëren. Sinds de introductie van de DNA-technologie hebben Amerikaanse Holstein-fokkers meer dan één miljoen dieren getest op genomics. Volgens de Council on Dairy Cattle Breeding worden er maandelijks meer dan 30.000 nieuwe Holstein-dieren gegenotypeerd. Het initiatief en het gebruik van voorspellingen op basis van genomics door de industrie zorgt ervoor dat deze extreme genetische vooruitgang zich blijft voortzetten, wat resulteert in echt invloedrijke stieren.

“Door de combinatie van meer, betere en snellere informatie, hebben we het generatie-interval terug gebracht tot ongeveer 21 maanden. Dit voegt elke vijf jaar een extra generatie toe. Het zeer korte generatie-interval, samen met een groep extreem invloedrijke stieren en jongvee, heeft ervoor gezorgd dat de genetische vooruitgang in een stroomversnelling is geraakt,” zegt Kevin Jorgensen, WWS Holstein sire-analyst bij Select Sires. SAMEN VOORUITGANG CREËREN De samenwerking tussen WWS en partner-veestapels door heel Noord-Amerika biedt klanten toegang tot een diverse selectie aan winstgevende genetica. “Het onderhouden van een uitstekende relatie met fokkers vormt de hoeksteen van ons stierenprogramma,“ zegt Ryan Weigel, WWS sire-analyst bij Accelerated Genetics. “Door strategische paringen zijn we in staat geweest om een bijdrage aan de beste genetica ter wereld te leveren.”

Omdat Weigel zelf ook fokker is, weet hij wat zijn klanten willen van een stier. Op de foto, Ryan Weigel en Ryan Kamps, eigenaren van KHW Genetics, met KHW Shamrock Aaryn (VG-86).

2 2


Sire-analysten van WWS blijven samenwerken met belangrijke fokkers om invloedrijke stieren te ontwikkelen. “Deze fokkers hebben het tempo van de genetische vooruitgang van het ras bepaald, door de stieren te fokken die de volgende generatie stiervaders en maternale grootvaders leveren,” zegt Charlie Will, manager van het WWS Holstein-stierenprogramma bij Select Sires. “Bij het samenwerken is het ons doel om het beste van het beste te creëren; de beste voor productie, fitness, exterieur en stieren die hoog scoren in de lijsten voor totaal index, en om dit alles te doen met verschillende combinaties van afstammingen.”

Genomics speelt een rol in de strategie van Oakfield Corners Dairy, door het maken van een grote hoeveelheid drachtigheden met een zo hoog mogelijk GTPI-verwachtingswaarde. Jonathan en Alicia Lamb, eigenaren van deze veestapel uit New York, vertellen ons: “Het is ons doel om één van de leiders van Actuele impact-stier en genomic-gigant het genomics7HO11314 MOGUL met zijn fokkers tijdperk te worden, als bron van Phil en Kathy Marshfield. stieren en jongvee met hoge GTPI. Zo lang we ons focussen op het werken met de elitedieren van het ras, hebben we het gevoel dat we kunnen concurreren.”

Veestapels als Seagull-Bay Dairy in Idaho danken sommige van hun grootste bijdrages aan het ras aan genomics. Genomics bracht de ROBUST x Shauna-paring tot stand die resulteerde in SUPERSIRE, en waarschijnlijk zou dit anders niet gebeurd zijn. “Seagull-Bay SUPERSIRE is ongeëvenaard in zijn productiekenmerken gecombineerd met zijn voldoende fitnesskenmerken. Hij heeft zeker de potentie om een legendarische stier te worden en we zijn dankbaar dat we zijn fokkers zijn,” zegt Greg Andersen van Seagull-Bay Dairy. De Stanton Brothers in Canada vertellen ook graag over de waarde die genomics heeft toegevoegd aan hun elite fokprogramma en hun melkveebedrijf met 800 koeien, aangezien ze nu meer dieren uit hun beste koefamilies fokken en gerichte stierkeuzes maken. “Onze pinken worden telkens beter en beter,” zegt Jim Stanton. “In 2016 zullen er kalveren geboren worden van GAME CHANGER, ANTICIPATION en BUSINESS PLAN. We zijn er vrij optimistisch over dat zij een groot deel van onze toekomst zullen gaan vormen.”

Maar ondanks het veranderen van de sector, zijn er ook dingen die hetzelfde blijven. Er zullen altijd gepassioneerde fokkers en sireanalysten zijn die samenwerken om de stieren te ontwikkelen die de wereld nodig heeft.

Mitch Breunig van Mystic Valley Dairy begrijpt ook de waarde van werken met het beste wat het ras te bieden heeft. “Als Select Sires-partnerveestapel hebben we gewerkt met nakomelingen van een paar van de beste koefamilies ter wereld. SUPERSIRE, MOGUL, MCCUTCHEN en ROBUST zijn echt geweldige stieren die de komende paar generaties de basis van onze veestapel zullen vormen,” zegt hij. LEVEREN WAT U NODIG HEEFT De kans is groot dat genomics en andere technologieën de motor zullen blijven achter innovatie en vooruitgang in de melkveehouderijsector. Maar ondanks het veranderen van de sector, zijn er ook dingen die hetzelfde blijven. Er zullen altijd gepassioneerde fokkers en sire-analysten zijn die samenwerken om de stieren te ontwikkelen die de wereld nodig heeft.

“Bij het samenwerken is het ons doel om het beste van het beste te creëren; de beste voor productie, fitness, exterieur en stieren die hoog scoren in de lijsten voor totaal index, en om dit alles te doen met verschillende combinaties van afstammingen.”

“Ieder van ons is slechts zo goed als het succes van onze laatste stier,” zegt Jorgensen. “Ik probeer moderne technologie te combineren met traditioneel boerenverstand en ook goede relaties met fokkers, om stieren te creëren waar de markt naar vraagt. Ik heb nooit gevonden dat het mijn rol is om mensen te vertellen wat ze nodig hebben; het is onze taak om te luisteren en stieren te vinden die voldoen aan de behoeftes van melkveehouders over de hele wereld.”

Charlie Will, manager van het WWS Holsteinstierenprogramma bij Select Sires

Broers Jim en Jeff Stanton en hun vader Laurie hebben jarenlang vele geweldige WWS stieren gebruikt. Hier laten ze Stanton’s Mogul Cindy zien.

3


Al 45 jaar lang wordt World Wide Sires gedreven door een duidelijke missie: “ World Wide Sires biedt, - waarbij een hoge mate van zorgvuldigheid in acht genomen wordt-, de allerbeste stieren en diensten aan opdat onze klanten wereldwijd verzekert zijn het succes van hun bedrijfsvoering te continueren.” Door de jaren heen hebben er vele wisselingen plaatsgevonden bij zowel de stieren als de gezichten , maar deze belofte en de gedrevenheid erachter is gebleven. Wij zijn er om winstgevende genetica en superieure service aan onze klanten te bieden, met een sterke betrokkenheid tot het succes van onze klanten. World Wide Sires (WWS), in bezit van en beheerd door meer dan 51.000 veehouders. We hebben het volste vertrouwen in ons vermogen om te voorzien in een gevarieerde stierenaanbod, vanwege de zorgvuldigheid van onze ervaren sire analisten en hun samenwerking met de Amerikaanse elite fokkers. Samen creëren zij genetische vooruitgang en zorgen zij voor de juiste stieren voor de hele wereld. Ons uitgebreide stierenaanbod omvat elite bewezen en genomic-stieren, die uitblinken in TPI, productie, managementkenmerken, vruchtbaarheid en exterieur. De rijke historie van World Wide Sires bevat invloedrijke stieren die een stempel hebben gedrukt op het Holsteinras over de hele wereld, zoals Elevation, Chief Mark, Blackstar, O Man, Potter en Man-O-Man. Wij zijn er trots op de huidige mondiale, invloedrijke stieren te bieden, zoals

Mogul en Supersire. De kracht van ons product ligt in onze investeringen in hooggenoteerde DNA-stieren die de basis zullen vormen van ons krachtige aanbod in fokstieren. De kwaliteit van de World Wide Sires producten gaat gepaard met een service van wereldklasse. Ons team van professionals is zeer toegewijd om de kwaliteit van fokprogramma’s wereldwijd te verbeteren met behulp van een groot aanbod van diensten. De World-Wide Mating Service (WMS) is ’s werelds grootste en meest succesvolle paringsprogramma, dat voorziet in middelen om een betere veestapel te ontwikkelen, de genetische vooruitgang van uw veestapel te maximaliseren en zorgt voor het meeste rendement op investeringen. Daarnaast bieden we een zeer geavanceerd Global Training Center met ervaren medewerkers en een praktijkgericht melkveemanagement programma. Alles wat WWS te bieden heeft, wordt gerealiseerd door een team van hardwerkende mensen die allen toegewijd zijn aan een belangrijk doel. Door middel van een combinatie van technologie, verstand van koeien en betrokkenheid bij het welzijn van de klant, zullen we erin bijdragen de melkveehouderij te ondersteunen in het voeden van een groeiende wereldbevolking.

DE GESCHIEDENIS VAN WORLD WIDE SIRES 1941 - 2016 1941 A ccelerated Genetics wordt opgericht. 2016 kenmerkt hun 75 jarig jubileum zijnde de vertrouwde eerste keus voor veehouders. 1965 S elect Sires Inc. wordt opgericht en viert in 2015 de genetische successen van de afgelopen 50 jaar. 1965 7 HO58 ELEVATION wordt geboren op 30 augustus. Uit een onderzoek van de Holstein Association USA in 2014 blijkt dat er van ELEVATION nog altijd meer genen aanwezig zijn in het Holstein-ras dan van enige andere stier. 1971 D e Californische melkveehouder Bill Clark herkende een wereldwijde behoefte en belangstelling voor Amerikaanse genetica en begon met de verkoop van sperma van 5 Amerikaanse KI coöperaties onder de naam World Wide Sires Inc. 1983 7 HO1897 BLACKSTAR wordt geboren. Een nr. 1 TPI geteste stier met wereldwijde impact.

1993 O mdat er een groeiende behoefte ontstaat voor goed functioneel exterieur bij hoog producerende koeien, begint WWS meer nadruk te leggen op bedrijfsbezoeken en de evaluatie van het exterieur. Als gevolg hiervan is World Wide Mating Service (WMS) het meest gebruikte programma met ongeveer 7 miljoen paringen in 2015.

1999 1 4HO3597 POTTER wordt geboren. Bekend vanwege zijn buitengewone gezondheids-kenmerken en duurzame dochters, werd miljonair in 2010 en produceerde in totaal 1.25 miljoen rietjes.. 2001 S elect Sires en Accelerated Genetics kopen World Wide Sires, Inc. voor alle internationale verkopen en marketing buiten Amerika. World Wide Sires, Ltd. is opgericht.

1994 Showring-legende 7HO5157 DURHAM wordt geboren. DURHAM zou uiteindelijk in vijf opeenvolgende jaren de titel voor premier sire op de World Dairy Expo winnen.

2003 7 HO8081 PLANET wordt geboren. Er is blijvend een hoge vraag naar hem vanwege zijn afstammelingen met een gemiddelde formaat, goed geuierd en hoog producerend.

1996 7 HO5708 BLITZ wordt geboren. Hij heeft nog steeds het Select Sires verkooprecord met 1.52 miljoen verkochte rietjes.

2004 1 4HO4929 MAN-O-MAN wordt geboren. Hij biedt een solide pedigree, index en exterieur allemaal in één pakket.

1998 7HO6417 O MAN wordt geboren op 8 maart. Ook een miljonair stier; hij zette het record voor het aantal keren dat hij de op de eerste plaats voor TPI stond en was tevens de eerste stier die de nr. 1 geplaatste stier in 10 landen is geweest . 4

2009 DNA-testen worden geïntroduceerd voor melkvee. Momenteel worden er maandelijks meer dan 30.000 dieren getest in de 2010 Het WWS Global Training Center wordt opgericht om trainingen aan te bieden op het gebied van gevorderde KI en melkvee management. VS.

2010 7HO11351 SUPERSIRE wordt geboren. Zijn genomic belofte werd ingelost op het moment dat hij zijn eerste officiële index op basis van dochterinformatie ontving in april 2015 en debuteerde als de nr. 1 in de Top-100 TPI lijst. Hij is sindsdien nog altijd de nr. 1 TPI stier wereldwijd. 2016 World Wide Sires Ltd. viert 45 jaar excellente genetica.


DE STRATEGIE ACHTER DE STIER:

HOE DE BESTE STIEREN WORDEN ONTWIKKELD voorkomen,” zegt Ziegler van Select Sires’ vrouwelijke programma.

Elke stier heeft zijn unieke oorsprong. Misschien werd hij gefokt om de top van de TPI-lijsten te bereiken. Of wellicht was hij een zorgvuldig geplande paring resulterend in een outcross stier. Achter de creatie van elke vooraanstaande stier zit een strategie, omdat elke vooraanstaande stier bestaat om een doel te dienen. De beslissing wat dat doel is, wordt bepaald door vooruitstrevende, wereldwijd bewuste fokkers en sire-analysten.

Met behulp van al deze strategieën hebben sire-analysten de complexe taak om te voldoen aan de eisen van de huidige sector en tegelijk te anticiperen op de behoeftes van de melkveehouders van morgen. Ziegler en Peter geloven dat de sector vraagt naar een winstgevendere, gezondere koe. “In het komende decennium zal er een focus zijn op het verfijnen van kenmerken met een lage erfelijkheidsgraad die van waarde zijn voor de winstgevendheid. Hiervoor zullen tijd, onderzoek en extra fenotypes nodig zijn om meer te weten te komen over wat het rundergenoom ons te vertellen heeft,” zegt Ziegler.

De strategieën voor de ontwikkeling van stieren zijn veranderd in de loop der tijd. “Toen stieren als DURHAM, BLACKSTAR en OMAN gefokt werden en bij Select Sires terecht kwamen, waren er uren besteed aan pedigreeonderzoek, en vele kilometers waren afgelegd om te zien welke families echt goede verervers waren en niet alleen maar een mooi plaatje,” zegt Jeff Ziegler, WWS manager van het genomicsprogramma bij Select Sires. “De huidige genomics-instrumenten helpen ons enorm bij het vinden van superieure genetische verervers binnen het ras, en pedigrees die constant blijven presteren voor fokkers over de hele wereld.”

Peter vertelt ons over de trends in de sector die ze ziet en gebruikt om stierselecties te maken. “De trend aan de commerciële kant van de sector neigt naar een gemiddeld grote koe met een uitstekende voerefficiëntie en afkalfgemak. We beginnen ook gebruik te maken van de nieuwe welzijnskenmerken van Zoetis om stieren te identificeren die winstgevende en gezonde dochters zullen leveren met een hoge levensduur,” zegt Peter.

Genomics-testen, boerenverstand en relaties met fokkers zijn cruciaal voor het ontwikkelen van de beste stieren. De sector is aan verandering onderhevig, maar één constante factor blijft het belang van het bouwen van sterke banden met fokkers en het opsporen van hun succesvolle koefamilies.

De stierenteams die werken aan het ontwikkelen van de volgende topstier zullen met de sector mee blijven veranderen, door zich aan te passen aan trends en gebruik te maken van nieuwe technologieën, en tegelijk te vertrouwen in de waarde van mensen die verstand hebben van koeien. Ziegler vertelt: “Wetenschappers vervullen een belangrijke rol in de huidige genetische vooruitgang. Toch reist ons team van sire-analysten nog steeds in overtrekschoentjes de wereld rond om uit te zoeken wat nou echt geld oplevert in stallen over de hele wereld.”

“Voor ons is het een prioriteit om op één lijn te zitten met belangrijke, gevestigde fokkers in de sector,” zegt Jess Peter, WWS sire-analyst bij Accelerated Genetics. “Als we met topfokkers werken, contracteren we niet alleen paringen van ons nog niet vermarkte sperma, maar ook van sperma van concurrenten. Dit stelt ons in staat om een divers en interessant aanbod te hebben uit een verscheidenheid aan koefamilies en stieren.” Investeren in vrouwelijke fokprogramma’s is een andere strategie om unieke en betekenisvolle stieren te ontwikkelen. Het zorgt ervoor dat KI’s hun genetische portfolio uit kunnen breiden en de behoeftes van de sector in gedachten kunnen houden bij het creëren van paringen.

S-S-I Supersire Miri 8679-ET (VG-88) is een product van Select Sires’ vrouwelijke fokprogramma en zij heeft haar invloed al laten zien met zonen als JEDI en FLAGSHIP.

“We zijn ons ervan bewust dat we de toenemende inteelt waar we nu mee te maken hebben moeten vertragen. We willen dieren ontwikkelen met een betere voerefficiëntie, zoals andere veesectoren al hebben gedaan. En we willen unieke paringen creëren die niet in de algemene populatie 14HO07714 Bacon-Hill HURRICANE-ET is een nieuwe genomic-stier die veel melk, een uitstekende gezondheid en dochtervruchtbaarheid belooft. Select Sires’ samenwerking met elite fokkers zoals Darin Meyer van De-Su Holsteins voorziet de wereld van geweldige stieren zoals MAYFIELD, OBSERVER, SPUR en BOOKEM.

5


Earl de L’Orangerie Sanchez Galaxy Reserve Middenklasse Kampioen en Uier Kampioen; 2015 Nuit de la Holstein – België

DH Gold Chip Darling, VG 87 Honorable Mention Senior Champion 2016 Swiss Expo

6

Co-Vale Dempsy Dina 4270-ET, All-Canadian & Unaniem All-Am

Ruchtis Brokaw Crem 1ste Intermediate 2-j Uier op Junior Bulle E


, EX-92 merican Sr. 2-jarige, 2015

mona jarige en Beste Expo

Kingsway Airlift Gosling 1ste Intermediate Yearling & Honorable Mention Jr Champion 2015 Royal Winter Fair

Galys Vray, EX 94 Grand Champion en Supreme Champion 2016 Swiss Expo

7


OPLOSSINGEN VOOR MODERNE MELKVEEHOUDERS Het WMS-programma is al meer dan 20 jaar de vertrouwde keuze voor duizenden veehouders wereldwijd. Ongeveer zeven miljoen koeien in 58 landen zijn vorig jaar via WMS gepaard en het systeem blijft zich door ontwikkelen om aan de eisen van de moderne melkveehouder te kunnen blijven voldoen. WMS levert een genetische blauwprint om u te helpen uw doelen binnen de veestapel te bereiken.

VERBETER WINSTGEVENDHEID

Verbeter de levensproductie voor hoeveelheid en waarde van de melk, geproduceerd met nadruk op economisch belangrijke kenmerken.

MANAGE RISICO’S

Elimineer recessieve en haplotype dragende paringen en beheer inteelt.

MAXIMALIZEER UW GENETISCHE INVESTERING Indexen en stierselectie hulpmiddelen zijn op maat gemaakt voor uw bedrijf.

OMARM TECHNOLOGIE

Integreer genomische evaluaties om dieren te rangschikken en paringen te maken op uw bedrijf.

BENUT UW TIJD OPTIMAAL

Ervaren WMS-adviseurs zijn u graag van dienst om voor uw melkveebedrijf een accuraat genetisch plan te ontwikkelen, zodat u zich kunt focussen op andere aspecten van uw bedrijf.

8 8

“Wij gebruiken het WMS-programma omdat het giswerk overbodig maakt en het elimineert inteelt, wat me beschermt tegen verborgen kosten. We hebben al erg goede resultaten gezien. Het is erg gemakkelijk te volgen voor alle medewerkers, dus ik kan rustig wegblijven uit de stal wetende dat elke koe wordt gepaard met de stier die haar tekortkomingen zal corrigeren. Ik houd ervan dat ik maar weinig uit hoef te geven per koe en er zulke langdurige resultaten voor terug krijg. Een paringsprogramma dat op miljoenen koeien wereldwijd wordt gebruikt, kan niet verkeerd zijn. Het geeft me veel zekerheid.” – Daniel en Amanda Schat, Te Pirita, Mid Canterbury, Nieuw-Zeeland, 800 Holstein koeien “Veehouderij verandert zo snel tegenwoordig dat we ons zeer sterk bewust moeten zijn van de genetica achter deze dieren. Het WMS-programma is daarom voor ons extreem nuttig aangezien het inteelt of genetische recessieven helpt te voorkomen en uitbant. Met robotmelkers moeten we ook aandachtig rekening houden met speenplaatsing en kwaliteit. Nogmaals, het gebruik van een paringsprogramma helpt ons om de juiste stieren te selecteren en ze te paren zodat we daar het meeste profijt van hebben in ons systeem...en dat maakt het een managementinstrument van onschatbare waarde.” – Gregor en Blair Colquhoun van Dendoldrum Farm, noordoost Schotland, 650 koeien


HOE VERHOOG IK HET GENETISCHE POTENTIEEL VAN MIJN VEESTAPEL De moderne Holsteinkoe heeft het vermogen om een groeiende wereldbevolking van voedsel te helpen voorzien. Deze hardwerkende melkkoe is het product van twee dingen: haar genetica en haar leefomgeving. Om daadwerkelijk te bereiken waar ze toe in staat is, en om de genetische potentie van iedere koe te maximaliseren, heeft uw veestapel management van wereldklasse nodig. De mensen die zorgen voor uw veestapel hebben een enorme verantwoordelijkheid om iedere koe een gezonde en comfortabele leefomgeving te bieden, zodat haar genetica tot uiting kan komen.

“Tijdens GDS-trainingen wordt de nadruk gelegd op het verbeteren van de leefomgeving van de koe, zodat melk- en bedrijfsopbrengsten verhoogd kunnen via een betere vruchtbaarheid, transitieperiode, levensduur (zowel koeien als jongvee) en verzorging,” vertelt Wayne Conrad, WWS Business Development Manager. Een essentieel onderdeel van het GDS-programma is het World Wide Sires Global Training Center (GTC). Doel van het GTC is een speciaal afgestemde opleiding, waar deelnemers leren over managementprincipes en -methoden, met een uitgebreid klassikaal lespakket, vervolgens wordt er direct in de praktijk gewerkt. Cursisten hebben de mogelijk om op zes bedrijven te werken met meer dan 54.000 koeien, wat hen een ongeëvenaarde leeromgeving biedt.

Bij het gebruiken van kwalitatief hoge genetica, wordt iedere individu geboren met de genetische aanleg om een winstgevend productiedier te Bij het gebruiken van kwalitatief hoge worden. Vanaf haar geboorte is genetica, wordt ieder individu geboren met de omgeving van invloed op het de genetische aanleg om een winstgevend mogelijke succes van het kalf en productiedier te worden. Vanaf haar geboorte haar toekomstige nakomelingen. Een praktijkgericht management is de omgeving van invloed op het mogelijke is met name belangrijk tijdens succes van het kalf en haar toekomstige risicovolle perioden van nakomelingen. ontwikkeling, zoals insemineren, drachtig verklaard worden, droogstaan en weer afkalven, zodat negatieve ontwikkelingen Bij Global Dairy Solutions ligt de nadruk op geen verdere invloed hebben op het verbeteren van de leefomgeving rondom de rest van hun leven. World Wide Sires Global Dairy Solutions (GDS) herkent de behoefte om zich te concentreren op mensen als het gaat om het creëren van de juiste leefomgeving voor uw veestapel. Met een praktijkgerichte, realistische aanpak, biedt GDS trainingen en verschaft zij kennis aan bedrijfsleiders, met inzicht van de knelpunten in de leefomgeving van de koeien en hoe bewezen systemen kunnen bijdragen aan het verbeteren van die leefomgeving.

de koe.

9

Het team achter Global Dairy Solutions zorgt dat de opleidingen resultaten leveren en dienen als een betrouwbare bron voor bedrijfsmanagementteams. “De GDS medewerkers werken aan de hand van de vier C’s: Consistentie, Commitment, Creativiteit en Competentie. Als ons toegewijde team consequent behulpzame en creatieve oplossingen kan bieden aan onze klanten, die leiden tot gezonde, drachtige koeien, dan is ons werk gedaan,” zegt Kevin Bousquet, WWS Director of Field Training. Investeren in genetica en mensen, die zullen presteren op het hoogste niveau, is de sleutel tot gezonde, rendabele koeien.


SCR: DE STANDAARD VOOR BEVRUCHTEND VERMOGEN Het is het doel van iedere melkveehouder: koeien drachtig krijgen. Vruchtbaarheid stimuleert efficiëntie en winst bij melkveehouders wereldwijd. Voor veel bedrijven is, bij het selecteren van stieren, vruchtbaarheid een goede leidraad waar nog veel winst te behalen is. Investeren in vruchtbaarheid bij conceptie kan uw productiviteit en winstgevendheid positief beïnvloeden. Voor veehouders die gebruik maken van Amerikaanse genetica, is de Sire Conception Rate (SCR) een geweldig hulpmiddel bij het maken van paringskeuzes. SCR is een indicator om het bevruchtend vermogen van sperma te meten voor kunstmatige inseminatie (KI), gebaseerd op het drachtigheidspercentage van dekstieren. SCR is de enige vruchtbaarheidsmeting van stieren die door een derde partij (geen individuele KI) wordt uitgegeven en gegevens gebruikt van alle Amerikaanse Dairy Records Processing Centers. Als het aankomt op het investeren in genetica en stierenkeus, adviseert Mel DeJamette, Vice President of Processing and Research bij Select Sires, veehouders om stieren te selecteren met de juiste genetische kenmerken die bijdragen aan het verbeteren van hun eigen veestapel en managementsystemen, en vervolgens de SCR te bekijken als een extra hulpmiddel. Mel legt uit dat, “Hoewel het bevruchtend vermogen van een stier slechts één stukje van de puzzel is van het drachtigheids-percentage van de gehele veestapel, levert het selecteren van stieren op vruchtbaarheid door middel van SCR een bijdrage aan een effectief managementprogamma voor vruchtbaarheid”. Levi Gassaway, assistent-manager bij Cow Palace LLC - een testbedrijf voor het World Wide Sires Global Training Center in Washington, VS - gebruikt SCR bij het selecteren van stieren. “We hebben een groot bedrijf, waardoor SCR voor ons een waardevol hulpmiddel is bij het behouden van een doeltreffend en efficiënt fokprogramma, wat onmisbaar is voor een succesvolle bedrijfsvoering. Met een flinke nadruk op gegevens en prestaties rondom vruchtbaarheid, zijn wij in staat geweest om in opeenvolgende jaren solide drachtigheids-percentages te behalen én te behouden,” vertelt Gassaway. Veehouders zouden toegang moeten hebben tot onpartijdige, goed onderbouwde informatie die hen zal helpen om goede vruchtbaarheidsresultaten te behalen. SCR is een nationale norm geworden voor het beoordelen van het bevruchtend vermogen van stieren in de VS, omdat stieren van allerlei leveranciers onpartijdig vergeleken kunnen worden. De resultaten hiervan zijn bewezen en is een betrouwbaar hulpmiddel voor veehouders over de hele wereld. World Wides Sires erkent het belang van SCR en heeft samen met haar eigenaren Select Sires en Accelerated Genetics geïnvesteerd in het leveren van stieren die buitengewoon goed bevruchten. World Wide Sires is binnen de sector toonaangevend op het gebied van het leveren van vruchtbaarheid, met meer stieren dan enige andere KI wereldwijd die boven +1.5 Sire Conception Rate scoren. Pol Butte MC Beemer-ET

Clear-Echo Lexor Racer-ET

HOLSTEIN ACTIEVE, GETESTE STIEREN ≥ +1.5 SCR 53

WWS KI C KI D KI B KI A

Bron: CDCB, USA, April 2016 WWS: SS, AG, Genervations Inclusief buitenlandse en beperkt beschikbare stieren

SCR GEMIDDELDEN PER KI Holstein Actief, Buitenlands, Beperkt, Genomics WWS

1.32

KI C KI B KI D KI A

Sector gemiddelde +0.54

Bron: CDCB, USA, April 2016

Exclusief Betrouwbaarheid WWS: SS, AG, Genervations Inclusief buitenlands en beperkt beschikbare stieren

HET TOTAALPAKKET: WWS-stieren met een elite vruchtbaarheid en nog heel veel meer 7HO11351 SUPERSIRE staat bekend om zijn toonaangevende TPI en ongeëvenaarde productie en gehalten. Veehouders over de hele wereld zouden ook eens moeten kijken naar zijn topprestaties op het gebied van het drachtig krijgen van koeien dankzij zijn elite SCR. 7HO12353 BEEMER, een zoon van 7HO11477 MCCUTCHEN, is een populaire jonge exterieurcrack. Hij biedt melkveehouders een solide productie die gepaard gaat met elite type en ook nog een bevruchtend vermogen dat zeker voor drachtigheden gaat zorgen. BEEMER’s bewonderingswaardige exterieurcijfers worden ondersteund door een betrouwbare exterieurrijke pedigree, die terugvoert naar de Barbies. 14HO07296 RACER is een andere zeer bekende jonge stier en een uitstekende bevruchter. Hij biedt een unieke vaderlijn zonder Shottle of Bolton. Daarnaast is RACER een productieverbeteraar en biedt fokkers een ongelooflijke combinatie van gezondheidskenmerken.

Seagull-Bay Supersire-ET

10


KOP: MENSEN OP DE EERSTE PLAATS De heer Bill Clark, oprichter van World Wide Sires, bouwde een internationaal bedrijf met mensen als de basis. Onze zeer gewaardeerde klanten, teamleden en leveranciers staan altijd centraal bij alles wat we doen. We weten waar we het voor doen door de boeren waar we aan leveren en zij inspireren ons in ons werk. Ons toegewijde personeel en onze verkoopteams over de hele wereld worden gedreven door het succes van de boer. Zij zorgen ervoor dat de elite genetica en diensten van WWS voldoen aan de behoeften van onze klanten. Wij zijn in staat om vooraanstaande genetica te bieden met behulp van onze leveranciers en Select Sires en Accelerated Genetics, onze coรถperaties die in eigendom zijn van de boeren. Onze leveranciers hebben relaties opgebouwd met Noord-Amerikaanse fokkers die de beste genetica ter wereld ontwikkelen. Wij waarderen het dat deze invloedrijke fokkers WWS en onze eigenaren in staat stellen om in meer dan 90 landen impact te hebben met hun genetica. Bovendien geven zij onze internationale vrienden een warm welkom op hun bedrijven en bieden zij deze bezoekers de mogelijkheid om het Noord-Amerikaanse systeem met eigen ogen te zien. De basis van ieder succes van WWS wordt gevormd door een hardwerkend, getalenteerd team van mensen. Mensen afkomstig uit diverse culturen en achtergronden zijn de grootste kracht van World Wide Sires. Onze verschillen verrijken onze relaties en verhogen de diversiteit van onze WWS-familie. Het team van World Wide Sires is verbonden door een gedeelde passie voor koeien en mensen en werkt er hard aan om veehouders te helpen hun doelen te bereiken. 45 jaar lang heeft World Wide Sires gewerkt volgens de visie van de heer Clark waarbij mensen op de eerste plaats komen. Ook nu we groeien en veranderen, zullen mensen centraal blijven staan en de basis zijn van ons grootste succes.

11


WORLD WIDE SIRES, LTD.

®

www.wwsires.com • Email: info@wwsires.com • Fax: 559.741.2828

5545 Avenida de los Robles • Visalia, CA 93291 U.S.A. • Tel: 559.622.2222 In NL & België:

WORLD WIDE SIRES, BV Tel: (+31) 513-672200 • Fax: (+31) 513-672205 info@wwsires.nl • www.wwsires.nl

Product of the U.S.A.

12

Profile for World Wide Sires, LTD

05 16 hi insert dut  

05 16 hi insert dut  

Profile for wwsires
Advertisement