Huurdersmagazine JOOST - maart 2020 - magazine voor de huurders van JOOST

Page 1

NUMMER 3 • MAART 2020 • MAGAZINE VOOR DE HUURDERS VAN JOOST

Wilt u met ons meepraten en meedenken over lokale zaken, maar ook over beleidsmatige onderwerpen? Dan zijn wij op zoek naar u! Kijk snel op pagina 13 voor meer info.

Welkom bij JOOST Thuis in de Meierij

(ge)Woon als een goede buurman

Een nieuwe start en een nieuwe koers

Wat kunnen wij voor u doen? Nieuw KlantContactCenter


JOOST Info Bereikbaarheid Telefoonnummer 088 008 14 00 (van 08.30 tot 17.00 uur) Internet www.wonenbijJOOST.nl E-mail welkom@wonenbijJOOST.nl Redactie JOOST communicatie@wonenbijJOOST.nl Twitter @wonenbijJOOST.nl Facebook @wonenbijJOOST.nl Instagram @wonenbijJOOST.nl LinkedIn @wonenbijJOOST.nl Postadres Postbus 825, 5280 AV Boxtel Bezoekadressen Kantoor Boxtel Brederodeweg 23, 5283 HA Boxtel Open van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur

's Middags op afspraak

Melden van reparatieverzoeken Voor het uitvoeren van reparaties werken wij samen met verschillende bedrijven. Hieronder vindt u een overzicht van waar u wat kunt melden. Glasschade Huurders in: • ‘s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel (exclusief Nieuw Beekvliet), Vught en Bernheze: 0800 020 50 50 (Midglas) • Boxtel en Nieuw Beekvliet in Sint-Michielsgestel: 040 244 06 47 (Swinkels Glas Eindhoven) Rioolontstopping Voor alle huurders: • 073 639 40 10 (RRS Nederland BV)

's Middags op afspraak

CV-Storingen Huurders in: • ‘s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel, Bernheze, Vught, Liempde en Wanroij: 0412 63 05 55 (Kemkens)

IBAN NL10RABO0108809625 KVK 16024825 BTW 002591029B01

• Appartementencomplexen Vinckenrode, Elisabethsdael, Princenlant, Cronenborg: 0412 63 05 55 (Kemkens)

Contactpunt in Rosmalen Dorpsstraat 58, 5241 ED Rosmalen Open van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 12.30 uur

• Boxtel: 0900 821 21 74 (Breman)

Colofon

Eindredactie Ineke van den Oetelaar, Sanne Verdonk Teksten Manon Pel, Peter de Koning, medewerkers JOOST • Fotografie Nina | Crebas Fotografie, PdK Fotografie, Angeline Swinkels • Vormgeving Kippenvel Ontwerp • Productie Drukkerij Tielen

2 • JOOST

Overige meldingen Voor alle huurders: • 088 008 14 00 (Woonstichting JOOST) of stuur een e-mail naar: reparatieverzoek@wonenbijJOOST.nl

Deze JOOST is gedrukt op duurzaam papier met een PEFC-certificering en een Nordic Ecolabel. Het magazine is verpakt in biobased folie, dat is gemaakt van afbreekbaar suikerriet.


In dit nummer

jaargang 2 • # 3 • maart 2020 • oplage 7.650 ex. NUMMER 3 • MAART 2020 • MAGAZINE VOOR DE HUURDERS VAN JOOST

Wilt u met ons mee praten en denken over lokale zaken, maar ook over beleidsmatige onderwerpen? Dan zijn wij op zoek naar u!

Welkom bij JOOST Thuis in de Meierij

Kijk snel op pagina 13 voor meer info.

Welkom bij JOOST Thuis in de Meierij

(ge)Woon als een goede buurman

Een nieuwe start en een nieuwe koers

Henk Schilder, lampenist in woongebouw Rentmeester.

Wat kunnen wij voor u doen? Nieuw KlantContactCenter

Welkom bij JOOST 4

Nieuw KlantContactCenter: wat kan ik voor u doen?

De gezichten van JOOST 6 8

Margo en Jill, klantadviseurs van JOOST Tonny en Corné, onderhoudsdienst van JOOST

JOOST gaat op de koffie bij … 10 Huurders Jan en Diny Assmann: tevreden van telefoontje tot tegel 18 Lampenist Henk Schilder neemt afscheid 22 Bewoners Stichting Woongewoon verhuizen naar Pastorie

JOOST kijkt binnen bij … 11 16

Syriër Louay bouwt in Boxtel een nieuw leven Bep van Grieken en Beatrijs ten Hagen over de over de persoonlijke boxen in Molenhof

Samen met JOOST 14 Interview met samenwerkingspartners Cello en Annenborch 26 Kringloopwinkel Spullukus in Boxtel

JOOST aan het werk 17

We leveren maatwerk per woning

Nieuw bij JOOST 20 De nieuwe koers van JOOST: (ge)Woon als een goede buurman 24 Een overzicht van onze nieuwbouwplannen

Bloemetje van JOOST 28 Waardering voor onze gouden huurders

Sinds 1 juli zijn we Woonstichting JOOST. Deze nieuwe start betekent ook een nieuwe koers. Die koers noemen we: ‘(ge)Woon als een goede buurman’. Want dat is wat wij willen zijn voor u als bewoner. Een goede buurman, die dichtbij is, luistert, meedenkt en een handje helpt waar nodig. Dat doen ook onze klantadviseurs van ons nieuwe KlantContactCenter. Zij zitten elke dag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. In dit magazine maakt u kennis met twee van hen: Margo en Jill. En als er iets in uw woning te repareren valt, zijn onze onderhoudsmannen Corné en Tonny de redders in nood. Op de koffie bij onze huurders Ook ging JOOST op de koffie bij verschillende huurders. Jan en Diny Assmann uit Rosmalen lieten hun badkamer aanpassen, Bep van Grieken en Beatrijs ten Hagen vertellen over de memorybox in Molenhof en lampenist Henk Schilder vertelt over zijn werkzaamheden als lampenist. Een groep vrijwilligers die wij zeer waarderen. Dat geldt ook voor onze Gouden Huurders die op de achterzijde van dit magazine weer een prominente plaats krijgen. Als een goede buurman De afgelopen maanden hebben we al vele wijken bezocht met JOOST on Tour. We spraken daar met zowel huurders als buurtgenoten. Vaak stonden we hier samen met onze partners, waaronder welzijnsorganisaties en de wijkagent. Want samen kom je verder. Wij wensen u veel leesplezier! De redactie.

We zijn heel benieuwd naar wat u van JOOST vindt. Laat het ons weten! U kunt een reactie achterlaten bij de redactie via communicatie@wonenbijJOOST.nl

JOOST • 3


W

Welkom bij JOOST

Nieuw KlantContactCenter:

‘Wat kan ik voor u doen?’ Huurders met een vraag of een reparatiemelding zijn bij JOOST voortaan met één telefoontje geholpen. Het enige wat ze daarvoor moeten doen: even bellen met JOOST via 088 008 14 00. Daar zitten onze klantadviseurs elke dag voor de huurders klaar.

De klantadviseurs vormen samen het KlantContactCenter (KCC). Ze beantwoorden vragen, plannen afspraken in of verbinden de beller meteen door met de juiste specialist. Geen keuzemenu of eindeloze telefoontjes dus, maar meteen een medewerker die u helpt.

Onze klantadviseur Jill van der Schoot helpt een klant aan de balie.

4 • JOOST


Persoonlijk contact Het KCC is in 2019 opgericht. Hiermee willen we de service aan onze huurders optimaliseren, kordaat en persoonlijk. De klantadviseurs beantwoorden niet alleen de telefoon. Ze handelen ook e-mails van huurders af en staan hen te woord op ons kantoor in Boxtel en het contactpunt in Rosmalen. Om op nog meer manieren bereikbaar te zijn, bekijkt JOOST de komende periode of dit ook kan via Whatsapp of een JOOST-app. U kunt bij ons terecht voor al uw vragen Het KCC handelt alle zogenoemde eerstelijns vragen af. Dit zijn vragen die over alles kunnen gaan wat met huren of wonen te maken heeft. Van ‘Hoe schrijf ik mij in voor een andere woning?’ en ‘Is mijn huurbetaling binnen?’ tot ‘Ik heb last van de buren, wat nu?’ en ‘Mijn deur klemt, kan dit worden verholpen?’. Heeft u een reparatieverzoek? U kunt dit melden met één telefoontje Dat JOOST reparatiemeldingen afhandelt, is nieuw. Voorheen belden huurders daarvoor rechtstreeks met de aannemer. Nu kunnen ze daarvoor gewoon bij JOOST terecht, met één telefoontje. De klantadviseurs nemen de melding aan en schakelen direct hulptroepen in. Dit is in de meeste gevallen onze eigen technische dienst. De afspraak plannen ze tijdens datzelfde telefoontje nog in. Is er een grotere reparatie nodig? Dan verbinden de klantadviseurs de beller door met één van onze vaste aannemers. Daar werken ze volgens dezelfde normen als JOOST. Huurders kunnen er dus van op aan dat ze snel en klantgericht geholpen worden.

Een team van zes vaste klantadviseurs Het KCC-team bestaat uit zes vaste klantadviseurs. Zij kennen ons werkgebied en onze woningen. Dankzij het intensieve persoonlijke klantcontact leren zij ook onze huurders steeds beter kennen. Daarnaast heeft JOOST een groep van flexibele klantadviseurs paraat staan. Die komen erbij in vakantieperiodes. Of in tijden van drukte. Zo is de bezetting van het KCC altijd goed en kan JOOST het hele jaar door optimale service verlenen.

Heeft u een vraag aan JOOST? Bel dan 088 008 14 00. Met één telefoontje regelt u álles. Liever persoonlijk contact? Loop dan gerust bij ons binnen: Boxtel: Hoofdkantoor JOOST Brederodeweg 23 Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur tot 12.30 uur ’s Middags op afspraak Rosmalen: Contactpunt JOOST Dorpsstraat 58 Maandag t/m donderdag: 08.30 tot 12.30 uur ’s Middags op afspraak Vrijdags gesloten

JOOST • 5


De gezichten van JOOST

Margo en Jill,

klantadviseurs van JOOST Belt u naar JOOST? Of stelt u een vraag aan de balie? Grote kans dat Jill van der Schoot of Margo van Grinsven u verder helpen. Jill en Margo zijn twee van de zes vaste gezichten van het KlantContactCenter (KCC) van JOOST. Twee grote computerschermen op hun bureau, daarnaast een telefoon en om de hoek van de deur de balie. Zo zitten de klantadviseurs van het KCC elke dag klaar om huurders antwoord te geven op al hun huur- en woonvragen.

Margo

6 • JOOST

We krijgen allerhande vragen Margo: “Het merendeel van ons werk bestaat uit het afhandelen van telefoontjes. We krijgen allerhande vragen. Sommige mensen willen weten hoe het met de betaling van hun huur zit. Of wanneer de onderhoudswerkzaamheden aan hun woning starten. Ons KCC-informatiesysteem is zo uitgebreid dat we op de meeste vragen meteen antwoord kunnen geven. Heeft een huurder een heel specifieke vraag, dan verbinden we hem door met een van onze collega’s. Zoals een wijkbeheerder, een woonmakelaar of de administratie.”

Jill


U krijgt ons persoonlijk aan de lijn Jill: “Huurders die een reparatie willen melden, komen ook bij ons terecht. Door ervaring en opleiding weten we wat er op technisch gebied in en aan woningen zit. We vragen dan dóór om de melding goed in beeld te krijgen. Daarna plannen we meteen een dag en tijdstip in waarop onze technische dienst langs kan komen. Dat is de kracht van het KCC: met één telefoontje kan een huurder het regelen. En zonder keuzemenu: wie belt, krijgt meteen ons aan de lijn.” Veel afwisseling in het werk Margo: “Het KCC is er ook om mensen aan de balie van informatie te voorzien, in Boxtel en in Rosmalen. Die afwisseling maakt werken op het KCC leuk. Als klantadviseur werk je de hele dag met mensen. Dat brengt ook met zich mee dat je te maken krijgt met allerlei emoties. Van blijdschap en tevredenheid maar ook van ongeduld, onbegrip of verdriet. Je moet er een type voor zijn om daarmee om te gaan. We leven mee, kijken hoe we de klant het beste kunnen helpen maar laten ons niet meeslepen. We blijven professioneel.” We lossen problemen op Jill: “Het hoofd koel houden, is inderdaad belangrijk. Creatief zijn ook. Zo hielp ik onlangs een oudere huurster die in lichte paniek meldde dat ze haar sleutels binnen had laten liggen. Een set nieuwe sleutels is vrij prijzig. Zonde om die te bestellen als een familielid reservesleutels heeft. Die heb ik toen gebeld en daarmee was het probleem eenvoudig opgelost. Ook helpen we mensen soms mee bij de inschrijving van WoonService Regionaal. Mensen

die het moeilijk vinden om dit zelf via de website te doen, nodigen we uit op kantoor. Dan doen we het samen. Zulke ‘hand- en spandiensten’ horen ook bij onze service. Het geeft mij voldoening als huurders zich daarmee echt geholpen voelen.”

 Direct persoonlijk contact met één van onze klantadviseurs? Bel 088 008 14 00

JOOST • 7


De gezichten van JOOST

Tonny en Corné,

onderhoudsmedewerkers van JOOST Als er iets te repareren valt in een woning van JOOST zijn Corné van Antwerpen en Tonny van den Broek de redders in nood van veel huurders. De twee onderhoudsmedewerkers verhelpen alle kleine, technische problemen die zich in een woning van JOOST kunnen voordoen.

Tonny en Corné rijden van adres naar adres om onderhoud te plegen. Soms gaat het om een kapot slot of een stortbak die blijft doorlopen. Of om het vervangen van een rookmelder, het repareren van een klemmend raam of het bijvullen van de cv-ketel. Vaak dus kleine klussen.

Corné

8 • JOOST

Een luisterend oor bieden is een kleine moeite Tonny: “Het is afwisselend werk. Je komt bij mensen over de vloer, maakt een praatje met ze. Dat hoort erbij en ik vind dat leuk. Je moet mij echt niet op een nieuwbouwproject zetten waar je geen contact met bewoners hebt.” Corné: “Uitzonderingen daargelaten, zijn mensen vaak wel blij dat we er zijn. We komen immers een probleem verhelpen. Meestal breekt dat meteen het ijs. Met sommige huurders heb je het even over het weer. Anderen vertellen je hun hele levensverhaal. Och, ik vind dat niet erg. Een luisterend oor bieden is een kleine moeite."

Tonny


Corné: "Soms horen we iets waarvan we denken: 'Hier heeft deze bewoner misschien toch wat extra hulp bij nodig’. Dan vragen we of hij wil dat één van onze JOOST-collega’s eens contact opneemt.” KlantContactCenter plant onze afspraken in Waar de heren vroeger opdrachtbonnen haalden op kantoor, krijgen ze opdrachten nu op hun smartphone binnen. Corné: “Daar zorgt ons KlantContactCenter voor. Die heeft onze agenda en plant ons meteen in na een telefoontje van een huurder. Wij zien ’s ochtends precies hoe laat we waar worden verwacht. ” Tonny: “We doen dagelijks acht tot tien reparaties. Ben ik eerder klaar, dan neem ik een afspraak van Corné over. Andersom doet hij dat ook bij mij. We werken beiden in de regio Boxtel, dus dat gaat probleemloos.”

Uitbreiding team met 2 extra collega’s De mannen van onze eigen onderhoudsdienst krijgen binnenkort versterking van 2 extra collega’s. Tonny en Corné en de 2 nieuwe collega’s doen vooral de kleine klussen. Tonny: “Wat we niet doen, is het dak op. Dat doet de aannemer. Ook voor rioolproblemen of verstopte hemelwaterafvoeren hebben we een speciaal bedrijf dat deze klussen doet. Wij zijn er echt voor het ‘kleine spul’. Dat verhelpen we graag én goed.”

Service vanuit de bus De onderhoudsmedewerkers zijn herkenbaar aan hun JOOST-bussen waarmee ze bij bewoners voor komen rijden. Tonny: “In die bussen ligt alles wat we nodig hebben. Alle gangbare onderdelen en gereedschappen hebben we bij de hand.” Corné: “En grijpen we toch ergens op mis, dan hebben we nog een magazijn waar we snel naartoe kunnen rijden. Soms moeten we ook wat bestellen. Dan duurt de reparatie even langer, maar ook die lossen we op.”

Tonny en Corné bij onze JOOST-onderhoudsbussen.

JOOST • 9


JOOST gaat op de koffie bij...

Huurders Jan en Diny Assmann uit Rosmalen

Huurders met een vraag of een reparatiemelding zijn bij JOOST voortaan met één telefoontje geholpen. Het enige wat ze daarvoor moeten doen: even bellen met JOOST via 088 008 14 00. Daar zitten onze klantadviseurs elke dag voor de huurders klaar. Jan en Diny Assmann belden afgelopen jaar met JOOST en vertellen hoe zij het klantcontact hebben ervaren.

Tevreden van telefoontje tot tegel

Jan en Diny Assmann wonen al bijna twintig jaar tevreden in hun appartement aan de Meester Broerensingel in Rosmalen. Alleen die badkamer … die verdiende geen schoonheidsprijs. Een telefoontje naar JOOST was het begin van een vlotte verbouwing en verbetering.

Jan en Diny zagen een nieuwsitem op tv over ongelukken in badkamers en slaapkamers. Dat zette hen aan het denken. “Wij zijn ook al redelijk op leeftijd. Het hoeft in dat bad maar één keer mis te gaan en je hebt een flink probleem”, vertellen ze. “We meldden dat bij JOOST en kort daarna kwam een specialist kijken. Die zei meteen: ‘Als we alleen het bad vervangen door een inloopdouche, krijg je lelijk kleurverschil in de tegels. Bovendien is deze badkamer bijna 25 jaar oud. Het is beter alles te vernieuwen.’ Dat vonden we natuurlijk een prima idee. En fijn dat we gewoon thuis konden kiezen uit een aantal voorbeeldtegels.” Eind februari gingen de werklui aan de slag. Een kleine week later inspecteerden Jan en Diny het eindresultaat: een nieuwe badkamer met inloopdouche, verhoogd toilet en antisliptegels. "Wij zijn heel tevreden over hoe het is verlopen. Van ons eerste telefoontje tot en met de laatste tegel.”

Jan en Diny Assmann tevreden in hun appartement aan de Meester Broerensingel in Rosmalen.

10 • JOOST


JOOST kijkt binnen bij...

Louay bouwt in Boxtel aan een nieuw leven We spreken Syriër Louay Aboudi (33) in De Tijvert in Boxtel. Dit voormalige hotel van het Baanderherencollege biedt woonruimte aan dertien statushouders. Louay woont er al drie jaar. Louay zit het liefst in de gezamenlijke ruimte. "Mijn kamer is klein en gehorig. De privacy is niet top met dertien statushouders bij elkaar en een autoherstelschool er pal onder. De gezamenlijke ruimte is daarom heel fijn. Vooral de keuken met de grote tafel is een echte ontmoetingsplek." We doen het samen Louya is goed te spreken over De Tijvert. “We praten samen over hoe we het netjes, rustig en schoon houden. Dat gaat goed, we doen het samen.” Louay ziet weinig verschil tussen de manier waarop Nederlanders en Syriërs willen leven. Wel valt hem op hoe vrij Nederlanders kunnen leven en de gelijkheid tussen mensen. “Dat is in Syrië anders. Waar ik aan moest wennen is het maken van afspraken en op tijd komen. Ik snap nu hoe het werkt.” Leven vanaf nul opnieuw opbouwen Louay spreekt goed Nederlands. Momenteel werkt hij vrijwillig als tolk Arabisch-Engels-Nederlands voor ContourdeTwern. In Syrië haalde hij een hbo-diploma media en jounalistiek. Zijn hbo-diploma is erkend in Nederland. “Ik hoop werk te vinden.

Louay Aboudi in de gezamenlijke ontmoetingsruimte in De Tijvert. De plek waar hij het liefste zit.

De meeste kans heb ik in de Randstad, maar daar is wonen te duur. In Brabant is wonen minder duur, maar de kans op werk kleiner. Dat is een probleem. Ik moet mijn leven vanaf nul opnieuw opbouwen. Dat kan pas als ik werk heb, dan kan ik geld sparen.”

JOOST • 11


JOOST mag het weten Hobby Club Boxtel richt etalage opnieuw in

Flats Baandervrouwenlaan krijgen 'eigen' gezicht

De etalage van het woongebouw Baanrots aan de rotonde Baanderherenweg in de wijk Selissenwal wordt sinds eind vorig jaar ingericht door vrijwilligers van Hobby Centrum Boxtel. Zij presenteren daar een doorsnee van hun activiteiten. Onlangs hebben de leden de etalage van binnen helemaal opgeknapt en opnieuw ingericht. De moeite waard om hier een kijkje te nemen!

Goede ideeën van huurders voor een wijk of buurt zijn bij JOOST altijd welkom. Zo kregen wij van de bewonerscommissie van de 5 flats aan de Baandervrouwenlaan in Boxtel een verzoek of we de herkenbaarheid van de 5 flats konden vergroten. Samen met de bewonerscommissie en Heemkunde Boxtel werden 5 (Baander)vrouwen gekozen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Boxtel. Deze vrouwen en hun naam worden nu door Studio Maatwerk weergegeven op de 5 flats. Iedere flat krijgt hierdoor een eigen ‘gezicht’ en naam. Het project wordt deze maand gerealiseerd.

Hal Cronenborg gepimpt door bewoners De hal van Cronenborg, een woongebouw in Boxtel bestaande uit 17 seniorenappartementen en 27 kamers en studio’s voor cliënten van zorginstelling Cello, is onlangs door bewoners zelf gepimpt. Op één wand werd door een bewoner van steigerhout de skyline van Boxtel gemaakt. Een buurman schilderde een andere wand in een mooie groene kleur. En bewoners van Cello maakten hele fraaie kunstwerken. Wij leverden de materialen en schonken twee stevige stoelen en een boekenkastje. In januari werd de hal officieel geopend. Met natuurlijk een klein feestje voor de bewoners.

12 • JOOST


Nieuwe website HuurdersvanJOOST Vanaf begin dit jaar is de website www.huurdersvanJOOST.nl live. Dit is de nieuwe website van de (nu nog) 2 overkoepelende huurdersorganisaties van Woonstichting JOOST. Op dit moment bekijken we samen hoe we toe kunnen groeien naar één overkoepelend orgaan dat de belangen van alle huurders van JOOST behartigt. U vindt op deze nieuwe website niet alleen informatie over de Huurdersbelangenvereniging, maar ook over alle bewonerscommissies. Deze informatie wordt in overleg met alle bewonerscommissies nog verder uitgebreid.

Meepraten over ons beleid? We zijn op zoek naar huurders die met ons willen meepraten en meedenken over lokale zaken, maar ook over beleidsmatige onderwerpen. Interesse? Meld u dan aan via welkom@wonenbijJOOST.nl. Of neem contact op met één onze collega’s via 088 008 14 00.

on tour in de kernen Woonstichting JOOST is letterlijk Thuis in de Meierij. Met circa 7.500 huurwoningen in de kleine kernen rondom ’s-Hertogenbosch is JOOST als een buurman dichtbij. Ook in de dorpen. Dat doen we niet door spreekuren te houden in wijkkantoren. Wij komen naar onze huurders toe. We waren al op bezoek in Berlicum, Middelrode, Den Dungen, Sint-Michielsgestel, Haaren, Lennisheuvel, Liempde, Loosbroek, Heeswijk-Dinther en Hintham. Zowel huurders als buurtgenoten kwamen langs voor een kop koffie en iets lekkers. En uiteraard voor een praatje met onze collega’s. Op veel locaties waren we met onze netwerkpartners, waaronder welzijnsorganisaties en de wijkagent. We gaan hier in 2020 zeker mee door. Houd onze website en onze FB-pagina in de gaten. Dan weet u precies wanneer we bij u in de buurt komen.

JOOST • 13


Samen met JOOST

Samen voor elkaar In Rosmalen sloegen JOOST, Ouderenzorg Annenborch en Cello de handen ineen. Want alle drie willen ze hetzelfde: iets betekenen voor de samenleving. Om daar handen en voeten aan te geven, maakten we een transformatieplan voor een grote, leegstaande ruimte in het gebouw van Annenborch. Het resultaat mag er zijn, want sinds een half jaar kunnen Cello-cliënten en Rosmalense senioren elkaar hier ontmoeten.

De huisvesting van Annenborch aan De Hoef in Rosmalen is eigendom van JOOST. “Het is een zeer dynamische locatie die bol staat van wonen, zorg én welzijn”, vertelt Tom Ramakers, regiomanager Wonen van JOOST. “De polikliniek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zit onder hetzelfde dak. Verder is er een kapsalon in het gebouw gevestigd en verhuren we tientallen appartementen aan senioren. In het souterrain huurt Cello een ruimte van ons.” Lokaal van betekenis Eén ruimte in het complex stond tot vorig jaar leeg. “Die wilden we graag een wijkfunctie geven”, vertelt Hilde van der Weerden, manager Informatie & Administratie van Ouderenzorg Annenborch. “We willen namelijk ook voor de lokale gemeenschap in Rosmalen wat betekenen. Pas later, toen we met JOOST en Cello over de ruimte spraken, kreeg dat idee verder vorm.” Het leidde tot plannen voor de inrichting van een ruimte waar ‘ontmoeting’ en ‘verbinding’ centraal staan. Iets wat ook Cello na aan het hart ligt. Meedoen Karina Rensink, manager Zorg en Dienstverlening van Cello: “Onze cliënten zijn mensen met een verstandelijke beperking. Bij Annenborch krijgen

14 • JOOST


Van links naar rechts: Karina Rensink (Cello) , Tom Ramakers (JOOST) en Hilde van der Weerden (Annenborch).

ze de gelegenheid echt mee te doen aan de samenleving, meer dan op een dagbestedingscentrum. In dit gebouw tref je immers het alledaagse leven aan: mensen wonen er, gaan er naar de kapper, doen een boodschap in het winkeltje, drinken koffie in het restaurant. Och, en de lift in het gebouw… Voor ons heel normaal, maar voor onze cliënten een groot avontuur.” Hilde vult aan: “We betekenen iets voor elkáár. Neem de jaarlijkse Sintviering voor onze ouderen. Nu de Cello-cliënten er voortaan bij zijn, gonst het plots van gezonde spanning en oprechte blijdschap omdat de Goedheiligman komt.” Karina: “Die interactie is goed voor ieders welzijn. Juist dat maakt deze samenwerking tussen ons zo waardevol.”

Nieuwe contacten De sociale ruimte levert daar extra mogelijkheden voor. Cello-cliënten, Annenborch-bewoners en andere senioren uit Rosmalen doen hier sinds een half jaar samen mee aan allerlei (sport)activiteiten. Hilde: “Ze doen daardoor nieuwe contacten op. Voor sommigen wordt de wereld daardoor een stukje groter.” JOOST deed diverse bouwkundige investeringen om de ruimte verhuurklaar te maken. Samen met de investeringen van Annenborch resulteerde dit in een ruimte met functionele schuifwanden, een vloer waarop je goed kunt bewegen en een mooie spiegelwand. Tom: “Als eigenaar van het gebouw zijn we blij dat we er deze invulling aan konden geven. Hier komt alles in wonen, zorg en welzijn samen.”

JOOST • 15


JOOST kijkt binnen bij... Bewoners Bep van Grieken en Beatrijs ten Hagen over de persoonlijke boxen in Molenhof

"Het lijkt hier wel een expositie" Het principe van de boxen is even charmant als eenvoudig: naast je voordeur een vitrinekastje met iets persoonlijks. Zodat mensen gemakkelijker hun eigen voordeur herkennen. De boxen zijn een paar maanden geleden geplaatst in woongebouw Molenhof in Boxtel.

Beatrijs vult aan: “Ik heb er Afrikaanse beeldjes in staan. Die wissel ik regelmatig. De meeste bewoners hebben nu een persoonlijke box en ze maken er allemaal iets moois van. Voorbijgangers hebben genoeg te kijken. Het lijkt wel een expositie.”

Bewoners Bep van Grieken (links op de foto) en Beatrijs ten Hagen bij één van de persoonlijke boxen in Molenhof.

Het idee kwam van de bewonerscommissie en Woonstichting JOOST. Bureau Studio Maatwerk werkte het uit. “Ik vond het meteen leuk. Niet alleen vanwege de herkenbaarheid, maar ook omdat het iets persoonlijks over jou zegt”, vertelt Molenhof-bewoonster Beatrijs ten Hagen. Bep van Grieken, net als Beatrijs een Witte Zuster, was in het begin minder enthousiast: “Maar toen ze bezig waren met ophangen, besloot ik toch mee te doen. Het is gewoon leuk om te zien hoe iedereen het op zijn manier aanpakt. Ik heb er foto’s ingezet uit mijn tijd in Afrika. Het is ook makkelijk voor bezoekers die zo je voordeur snel kunnen vinden. En post voor een ander leg je er gewoon bovenop. Handig.”

16 • JOOST

Frisse kleuren zijn een flinke vooruitgang Of het echt helpt voor bewoners die soms een beetje in de war zijn, kunnen Beatrijs en Bep niet zeggen. Daarvoor hangen de kastjes nog te kort. Wat ze wel aantoonbaar een flinke vooruitgang vinden, zijn de nieuwe kleuren op de verdiepingen en de nieuwe vloeren in alle gangen. Beatrijs glimlacht: “Ik stond wel eens op de verkeerde verdieping. Het was ook net een ziekenhuis met die witte wanden en onlogische etagenummers in de lift. Nu is elke verdieping goed herkenbaar aan zijn eigen frisse kleur. Ook de nieuwe vloer is een enorme verbetering." Actieve bewonerscommissie Bep is sowieso zeer te spreken over wonen in Molenhof. Vooral over de actieve bewonerscommissie die belangrijk bijdraagt aan de sfeer. “Ik kijk altijd uit naar de leuke activiteiten die hier worden georganiseerd. Zo doen we reuzebingo, sjoelbakken, midgetgolf, stampotmiddagen, koffieochtenden en film kijken. In de gezamenlijke ruimte hebben we al veel gezellige uren doorgebracht.”


JOOST aan het werk

Er staat veel op stapel in 2020. We zijn op de achtergrond al druk bezig met de voorbereiding van diverse onderhoudswerkzaamheden. Zodra de plannen definitief zijn en de planning van de werkzaamheden bekend is, informeren we onze huurders hierover.

Groot onderhoud aan St. Willibrordstraat en Keizerstraat bijna gereed We zijn al bijna gereed met het groot onderhoud aan 70 woningen in de St. Willibrordstraat en Keizerstraat in Boxtel. We brachten verschillende isolerende maatregelen aan. Ook pakten we indien nodig keukens, badkamers en toiletten aan en konden bewoners kiezen voor zonnepanelen. Zoals bij al onze (groot)onderhoud werkzaamheden, verbouwden we ook hier natuur-inclusief. Dat wil zeggen dat we in de constructie van de woningen vogelkasten en vleermuiskasten plaatsten. Deze diersoorten zijn beschermd vanuit de wet natuurbescherming. Tijdens de uitvoering werden bewoners door een onafhankelijk bureau telefonisch benaderd hoe zij het groot onderhoud ervaarden. Over het algemeen waren bewoners heel tevreden. We kregen wel feedback van bewoners over de planning die niet werd gehaald. Daarop hebben we het werk anders aangepakt en de planning aangepast.

We gaan in 2020 door We gaan dit jaar ook 62 woningen aanpakken in Het Schild en St. Jozefstraat in Boxtel. De werkzaamheden bestaan uit onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen. Zo zorgen we ervoor dat er straks minder energie nodig is, waardoor de stookkosten omlaag gaan. Fijn voor de portemonnee van onze huurders. Tijdens een bijeenkomst half februari vroegen we bewoners naar hun woonervaringen en hun ideeën over wat er nodig is in hun woning of in de buurt. Met deze input gaan we het definitieve plan maken.

We gaan ook verder met het isoleren van onze woningen

De komende jaren gaan we jaarlijks 550 woningen aanpakken en energiezuiniger maken. Is een woning nog niet voldoende geïsoleerd, dan treffen we maatregelen. We doen dat op twee manieren: projectmatig, dus woningen per straat of per buurt en individueel. Bij die laatste werkwijze kiezen we zoveel mogelijk voor het logische moment. We plaatsen bijvoorbeeld tijdens de schilderbeurt HR++ glas en bij een verhuizing pakken we een woning aan voordat er een nieuwe huurder intrekt. Hierdoor kunnen we veel extra woningen isoleren. Het is ook prettig voor onze bewoners dat we zoveel mogelijk in één keer doen.

JOOST • 17


JOOST gaat op de koffie bij...

Lampenist Henk Schilder neemt afscheid

Onze lampenisten zijn goud waard JOOST is trots op haar lampenisten. Deze vaste groep van 24 vrijwilligers zorgt voor een goede en veilige verlichting in en om veel woongebouwen. Ze zijn ook een waardevolle schakel tussen woonstichting en bewoners. Eén van hen is Henk Schilder, lampenist in woongebouw Rentmeester in Boxtel. Na ruim tien jaar trouwe dienst droeg hij onlangs zijn functie over.

Om de waardering voor Henk te onderstrepen, verraste wijkbeheerder Maryn Rutjens hem onlangs met een boeket bloemen.

Al weer tien jaar geleden raakte Henk in gesprek met wijkbeheerder Frans de Voigt van de woonstichting. “Hij zei hoeveel tijd hij kwijt is met kleine storingen. Kostbare tijd die hij liever besteedt aan grotere problemen”, vertelt Henk. “Een goeie lampenist in Rentmeester zou hem veel waard zijn. Dat doe ik wel, zei ik meteen.” Vanaf dat moment hoefden de bewoners bij een kleine storing niet meer te wachten op een vakman van JOOST. De meeste storingen loste Henk binnen vijf minuten op. “Weet je hoe irritant een knipperende lamp is? Juist, daar word je gek van. Het is erg fijn als iemand dat in een paar minuten kan oplossen.” Elke week een ronde door het gebouw Elke week deed Henk zijn ronde door het hele gebouw. Hij controleerde de buitenverlichting en de verlichting in alle gezamenlijke ruimten, zoals het grote atrium en in alle gangen. Ook de tijdklok hield hij al die jaren bij, zodat de verlichting in de pas bleef lopen met het ritme van de seizoenen. Verder hield hij zijn oren en ogen altijd goed open. Storing in een lift of de noodverlichting? Een klemmende deur of haperende garagepoort? Henk meldde het bij JOOST en zag toe op een vlotte afwikkeling. Het is mooi geweest Henk is gepensioneerd zwakstroommonteur voor een telecommaatschappij. In zijn werkzame leven

18 • JOOST


Henk Schilder op de trap in het woongebouw Rentmeester in Boxtel.

bouwde hij heel wat telefooncentrales. “Kapotte verlichting is voor mij een fluitje van een cent”, lacht hij. Waarom dan toch gestopt? “Ach weet je, ik ben nu 80 en deed dit werk tien jaar. Het is mooi geweest, ik hoef niet meer zo nodig de trappen en ladders op. Marcel Vosters volgt mij op en daar hebben we hier in Rentmeester alle vertrouwen in. Marcel en ik zijn al een paar keer samen op pad geweest in het gebouw.” Speciale dag voor alle lampenisten Eens per jaar organiseert de woonstichting een speciale dag van alle lampenisten. “Dat is altijd erg gezellig en bijzonder”, vindt Henk. “De laatste keer gingen we met de hele club naar oorlogsmuseum Bevrijdende Vleugels in Best met veel informatie over operatie Market Garden. Dat was een mooie dag.” En een verdiende dag, vindt JOOST.

Ook lampenist worden? Woonstichting JOOST zoekt nog lampenisten voor enkele woongebouwen. Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met JOOST of spreek in uw gebouw één van onze medewerkers aan.

JOOST • 19


W

Welkom bij JOOST

Een nieuwe start, een nieuwe koers

(ge)Woon als een goede buurman Sinds 1 juli 2019 zijn wij Woonstichting JOOST. Deze nieuwe start betekent ook een nieuwe koers. Die koers noemen we: “(ge)Woon als een goede buurman.” Want dat is wat wij willen zijn voor onze bewoners. Een goede buurman, die dichtbij is, luistert, meedenkt en een handje helpt waar nodig. Het is ook waar wij aan willen bijdragen. Aan dorpen en buurten, waar mensen als een goede buurman met elkaar (kunnen) samenwonen. Dit vraagt steeds iets anders van ons. Daarom is ons koersplan geen gedetailleerde route, maar een koers met ruimte. Ruimte voor onze medewerkers, bewoners én partners. Anders dan anders Om deze reden maakten we ons koersplan ook anders dan anders. Onze medewerkers liepen voorop. Zij verkenden samen met huurders en collega’s van partnerorganisaties de belangrijkste vraagstukken voor de komende jaren. Niet van achter het bureau, maar daar waar het gebeurt; buiten in onze kernen. Onbevangen gingen ze op pad en lieten zich verwonderen. De verhalen en beelden waarmee ze terug kwamen, leidden tot heldere adviezen over wat te doen en te laten de komende jaren. Adviezen gevoed vanuit de alledaagse leefwereld. Dat is het fundament van onze koers. En het begin van een nieuwe manier van (samen)werken. Welkom bij JOOST!

20 • JOOST

Koersplan 2020-2024

(ge)Woon als een goede buurman


Onze koers in een notendop Netwerkorganisatie met ruimte Hoe we verschil gaan maken? Door onze huurders het vertrekpunt te laten zijn voor ons dagelijks doen en laten. Dit doen we samen, met collega’s én partners. We willen leren vanuit de praktijk. Daarom hebben we de JOOST-academie.

Grip op woonlasten JOOST verbetert de betaalbaarheid door te investeren in een lager energieverbruik. We hebben oog voor persoonlijke situaties en spelen proactief in op signalen van financiële problemen.

Samen voor de buurt Buurten waar mensen prettig samenleven, daar gaan we voor. Door bewoners te prikkelen, motiveren en faciliteren. We kennen onze huurders en partners in de wijk, en zij kennen ons.

Oog voor verschil Als een buurman staan we naast onze bewoners en bieden we iedereen de best denkbare oplossing. Altijd vanuit ons gezamenlijke JOOST-DNA.

Natuurlijk duurzaam We grijpen natuurlijke momenten aan om onze woningen duurzamer en beter te maken. In het belang van onze huurders en van de volgende generatie. Zo zijn onze woningen betaalbaar en comfortabel. Ook zetten we in op bewustwording over duurzaamheid, onder andere door zelf het goede voorbeeld te geven.

Meer huishoudens op de juiste plek Onze woningen zijn breed inzetbaar en betaalbaar. We zorgen ervoor dat meer huishoudens zich op hun plek voelen. Waar we kunnen, voegen we woningen toe en waar nodig verzorgen we woonoplossingen op maat.

JOOST • 21


W

Welkom bij JOOST

Verhuizen naar de Pastorie ‘leuk en spannend’ JOOST verbouwt samen met Stichting Woongewoon de voormalige Pastorie aan de Baroniestraat in Boxtel tot een woonvorm voor jongeren met een verstandelijke beperking. De toekomstige bewoners verheugen zich enorm op hun nieuwe plek. Begin april krijgen ze de sleutel. “Hazenberg Bouw levert knap werk in deze complexe verbouwing. Toch bijzonder, zo'n vlot verloop na zo'n lange aanloop van vele jaren voordat we bij JOOST aanklopten", vertellen Jean-Pierre Liebregts en Jan van der Weijden, bestuursleden van Woongewoon en vaders van respectievelijk Nando en Sander. Die wonen er straks met Rubina, Timo, Ries en Kimmie. Eén appartement is nog vrij. Woongewoon huurt het pand van Woonstichting JOOST.

22 • JOOST

Dit moet een succes worden Professionele begeleiders ondersteunen straks de bewoners die overdag aan het werk zijn. JeanPierre: “Wij gaan ons beperken tot het bewaken van kwaliteit en welzijn. Daar kijken we naar uit, omdat onze kinderen er aan toe zijn.” Jan vult aan: “Ze zien broers en zussen ouder worden en hun eigen weg gaan. Zij groeien daar ook naar toe, net als wij als ouders. Dat gunnen we ze ook heel erg. Moet je zien hoeveel lol ze nu al samen hebben. Dat moet een succes worden.” Lekker mijn eigen gang gaan Nando betrekt het appartement boven de serre, met uitzicht op straat en tuin. Rubina komt op de begane grond, naast de ingang. “Met een spiekraampje om te zien wie er aanbelt”, lacht ze. Net als Nando heeft Rubina haar spullen al compleet. “Samen met mijn moeder gekocht.


Mijn mooiste aankoop? De spiegel die boven de haard komt.” Nando is blij met zijn loungebank. Vanaf die luie plek heeft hij straks een mooi uitzicht door de ramen. “Lekker mijn eigen gang gaan en doen wat ik wil”, verheugt hij zich. Toch wel spannend “Het is toch wel spannend”, geeft Rubina toe. “Leuk spannend. Het allereerste wat ik ga doen, is zelf iets lekkers maken voor mijn moeder. Ze kan ook altijd bij mij logeren. Ik heb ruimte genoeg.” Het eerste waar Nando aan denkt, is feesten met de medebewoners. Dat kan straks in de gezamenlijke zithoek met salontafeltjes of in de serre die wordt ingericht als gameroom met loungeplekken. De gezamenlijke keuken wordt veilig en robuust omdat die veel gebruikt gaat worden. Gezelligheid is heel belangrijk Nando en Rubina gaan er vanuit dat de bewoners veel met elkaar optrekken. Gezelligheid vinden ze belangrijk. Die gezelligheid komt snel dichterbij. Begin april de verhuizing en daarna een mooi openingsfeest. Daar hebben Rubina en Nando ontzettend veel zin in: "Dat wordt zeker speciaal."

De nieuwe bewoners hebben er zin in. Op de foto zittend van boven naar beneden: Nando, Timo, Sander en Rubina. Staand: Ries. Op de foto ontbreekt Kimmie.

JOOST • 23


Nieuw bij JOOST

We zijn volop bezig met de voorbereiding van enkele nieuwe projecten die we gaan realiseren. We lichten er graag twee uit.

Appartementen verwarmen met het IJs van Columbus Het klinkt onlogisch, je woning verwarmen met ijs. Toch wordt dit de werkelijkheid in de 40 woonzorgappartementen die we gaan bouwen aan de Seringenstraat in Rosmalen. Het ijsbuffersysteem heeft de aansprekende naam: het IJs van Columbus. Het gebruikt de energie die vrijkomt bij de overgang van water naar ijs en de warmte van de zon voor het verwarmen van de woning en het tapwater. Hier komen dus geen fossiele brandstoffen bij kijken. JOOST investeert graag in dit soort innovaties. Niet alleen omdat het goed is voor het milieu, maar ook omdat het een positief effect heeft op de woonlasten. Presentatie plannen aan de buurt Eind oktober presenteerden we samen met de gemeente, Ouderenzorg Annenborch en KdV Architectuur de eerste conceptschetsen van de 40 woonzorgappartementen aan bijna 100 buurtbewoners. Deze werden goed ontvangen. In overleg

24 • JOOST

met de buurt gaan we nog aan de slag met een invulling voor de woonkamer en het buitenterrein. We vinden het belangrijk dat deze ruimtes een bestemming krijgen die aansluit bij de wensen van de buurt. Ook over de parkeergelegenheid zijn we in gesprek met de wijk.


Nieuwe website voor bijzonder project op De Kleine Aarde We vertelden al eerder over onze nieuwbouwplannen op De Kleine Aarde in Boxtel. Een bijzonder project waar we trots op zijn. Zo bijzonder dat we vanuit Europa en de provincie Noord-Brabant subsidie krijgen voor dit project. Het plan is om op deze bijzondere locatie 22 appartementen te bouwen. De toekomstige bewoners krijgen een zeer comfortabele woning, voorzien van de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw krijgt de toepasselijke naam NATUURLIJK. Meer weten over dit project? Neem een kijkje op de website: www.natuurlijkwonenboxtel.nl Hier kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief zodat u op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen.

Nieuwbouwplannen voor oude school in Boxtel Sinds de verhuizing van basisschool De Beemden staat het voormalige schoolgebouw aan de Albinonistraat in Boxtel leeg. Al in 2017 presenteerden wij een plan aan de buurt voor de bouw van een appartementencomplex op deze locatie. Een mooi ontwerp maar te duur voor sociale woningbouw, zo bleek. Daarom kropen we opnieuw achter de tekentafel. Samen met Hilberinkbosch Architecten maakten we de eerste schetsen voor 28 appartementen voor één- en twee persoonshuishoudens.

zeker wel haalbaar. We verwachten het definitieve plan begin voorjaar 2020 aan de buurt te kunnen presenteren.

We laten zoveel mogelijk bomen staan Voor de privacy van de buren van het complex en om het groene karakter van de wijk te behouden, laten we zo veel mogelijk bomen staan. De schetsen die er nu liggen, zijn nog niet definitief maar

JOOST • 25


Samen met JOOST

Kringloopwinkel Spullukus in Boxtel

Hip met een missie Tweedehands spullen zijn hip. Ze zijn betaalbaar, ideaal om te pimpen en ze zorgen soms ook voor een mooie herinnering of een aangename verrassing. Kringloopwinkel Spullukus in Boxtel merkt ook dat ‘tweedehands’ helemaal in is. Mensen weten de winkel steeds beter te vinden. Het assortiment wisselt dankzij het grote aanbod elke drie weken. Ook via JOOST komen er regelmatig artikelen bij. Want willen huurders afstand doen van hun huisraad, dan verwijst JOOST ze graag door naar Spullukus. Marion van Berlo is de oprichtster van Stichting Spullukus. Na een carrière in de jeugdhulpverlening sprong ze in 2015 in het diepe. Ze begon een kringloopwinkel en had bovendien een missie. Ze wil dat mensen met een krappe beurs hier leuke spullen kunnen kopen en ze wil hergebruik stimuleren.

26 • JOOST

Sfeervolle hoekjes Vier jaar later runt Marion zeer succesvol de winkel. Dit doet ze met vrijwilligers en mensen die in een leer-werktraject zitten. “Samen bouwen we aan onze ‘hergebruik’formule. We nemen spullen in ontvangst, halen ze dagelijks bij mensen op en breiden zo ons assortiment uit met huisraad, meubels, kleding en boeken. Wat we krijgen aangeboden, moet wel schoon en heel zijn. We verkopen natuurlijk geen kapotte artikelen.” In de winkel staat alles netjes geëtaleerd, met sfeervolle hoekjes op kleur of thema. Een klantvriendelijke bediening en persoonlijke aandacht maken het plaatje af. Hulp bij hergebruik Achter de schermen werkt Marion regelmatig samen met JOOST. Gebiedsbeheerder Roland Wulms: “In heel Nederland worden dagelijks complete inboedels vernietigd, bijvoorbeeld na een ontruiming. Eeuwig zonde. Wij kiezen ervoor om in zulke gevallen Spullukus in te schakelen. Dan krijgt de vaak nog intacte huisraad een tweede leven. Bovendien helpen we zo mee de afvalberg te verkleinen.” JOOST verwijst inmiddels ook huurders naar Spullukus door die een overvolle woning hebben waar nodig de bezem door moet. “Marion helpt dan mee om afstand te doen van bepaalde spullen. Dat leidt bij de huurder tot een opgeruimd huis en bij Spullukus tot een aanvulling van het assortiment.”


Marion van Berlo van Stichting Spullukus haalt samen met enkele vrijwilligers spullen op voor de kringloopwinkel.

Respectvol Marion benadrukt dat ze niet met de botte bijl door een spullenverzameling gaat. "Iemands bezittingen, hoeveel het er ook zijn, weerspiegelen het leven van die persoon. Ik vraag dan ook altijd wat iemand met zijn spullen wil en hoe wij daarbij kunnen helpen. Daar gaan we respectvol mee om. Altijd."

Welkom! Zin in snuffelplezier? Kringloopwinkel Spullukus aan de Molenstraat 5 in Boxtel is van woensdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

JOOST • 27


Bloemetje van JOOST

Gouden Huurders in het zonnetje Trouwe huurders die al 50 jaar bij ons huren. Heel bijzonder. Die mensen zetten we dan ook graag in het zonnetje! We organiseren dan een gezellige bijeenkomst met een groep huurders. Onze seniorenconsulenten brengen bloemen en lekkers mee. En onder het genot van koffie en taart worden verhalen opgehaald.

Afgelopen maanden feliciteerden wij de foto van links naar rechts), achterste rij: meneer en mevrouw Pennings en mevrouw Van de Laak-Leijten. Voorste rij: mevrouw op ’t Hoog-Van der Sloot, mevrouw Van DijkDaverveld en mevrouw Van den Brand-Hoenselaars. (op

Een aantal huurders was verhinderd en hebben wij thuis een bloemetje gebracht. Dit zijn: mevrouw Thomassen-Brusselaars, meneer en mevrouw Van de Ven-Van Koll, mevrouw Van Dooremalen-Veenstra, meneer en mevrouw School, meneer en mevrouw Schellekens-Van Uden en mevrouw Van der Ven-De Otter.

Allemaal van harte! Kent u of bent u iemand die al langer dan 50 jaar een woning van ons huurt? Meld dat zeker via communicatie@ wonenbijJOOST.nl.


Articles from Huurdersmagazine JOOST - maart 2020 - magazine voor de huurders van JOOST