Page 1

HET THEATERSEIZOEN 18|19 GAAT BEGINNEN!

TICKETS & INFO

Via www.theaterdestorm.nl kunt u 24 uur per dag kaarten bestellen. - Theater De Storm is tijdens het theaterseizoen open en telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur en een uur voor aanvang van een voorstelling.

Haitsma Mulierweg 11 7101 BX Winterswijk T: 0543 519285 E: info@theaterdestorm.nl

www.theaterdestorm.nl


De leukste speelgoedwinkel van Winterswijk

Kwaliteit, service en een goed advies

Stijlvol, smaakvol en sfeervol, zo kan men onze speciaal zaak het beste omschrijven. Het assortiment bevat zowel binnenlandse- als buitenlandse dranken en meer dan 100 soorten whiskyʼs. Bovendien een groot aantal speciaalbieren en geschenken. Ons wijnassortiment is werelds. Ook tap- en glaswerk verhuur. Volle flessen kunnen worden geretourneerd.

Wooldstraat 43 7101 NN Winterswijk Tel 0543-513206 www.goossens-wijnen.nl

Agenda najaar 2018 Ontdek het grote aanbod houten speelgoed.

rEstaurant de Zwaan

ZOETE ZATERDAGEN – OKTOBER TOT EN MET FEBRUARI Elke zaterdag staat ons taartbuffet vol met lekkers!

media Misterstraat 63,m 7101 eET d Winterswijk ia T: +31 543 - 51 24 12 E: info@holdersmedia.nl

POP UP – 19 OKTOBER Kom ‘boven bij Carlijn’

genieten van een 3-, 4-, of 5 gangen

verrassingsmenu! De keuken zorgt voor heerlijke gerechten en de bediening voor mooie wijnen! Er is beperkt plaats, dus reserveer snel! Vanaf 18.30 geopend.

SPECIAALBIER AVOND MET LA TRAPPE – 9 november Het verhaal van La Trappe wordt verteld en er worden allerlei bieren geproefd, aangevuld met passende hapjes! €22,50 incl. bierproeverij en hapjes 19.30 – 22.00 en daarna blijft de bar natuurlijk geopend voor een afzakkertje!

WILDAVOND – 21&22 NOVEMBER Een warm ontvangst op ons winterterras en mooiste wild van het land en uit de lucht in 5 gangen geserveerd! €42,50 incl. welkomstcocktail, tafelwater, 5 gangen diner en koffie met friandises 19.30 – 22.30

Markt 27 | Winterswijk | (0543) 535 600

erswijk | (0543) 535 600 www.derevolutiewinterswijk.nl iewinterswijk.nl

KERSTBORREL – 21 DECEMBER

Neem je collega’s, vrienden of familie mee om een kerstborrel te drinken! We hebben voor vandaag een speciale kerstborrelplank om te delen voor jullie klaarstaan (voor 2 personen €12,50)

KERSTDINER – 25&26 DECEMBER Maak een keuze van de Christmas Classics Kaart of laat je in 5-gangen verrassen door onze keukenbrigade waarbij je de lekkerste combinaties te proeven krijgt. Natuurlijk kun je aangeven wat je niet mag of lust en dan houden wij hier rekening mee! Geopend vanaf 16.00

18 JANUARI – ZUID-AFRIKAANSE WIJNAVOND Beleef een wijnreis door Zuid-Afrika met het proeven van verschillende wijnen en hapjes, het zien van de beelden en het horen van de verhalen! Ook kijken we naar het goede doel ‘Pebbles Project’ waarvoor we deze avond geld inzamelen! €24,50 per persoon. 19.30 – 22.30 Voor elke aangemelde gast doneren wij €10,aan dit prachtige doel! Heeft u al een keuze kunnen maken?? lastig he…....ze zijn allemaal leuk om mee te maken….. laat het ons even weten….. dan noteren wij alvast uw wensen..!!

Wooldstraat 6, 7101 NP Winterswijk, 0543 512300

Van het concert des levens krijgt niemand een program

Hart Crematorium Hart van Berkelland Groenloseweg 2 7273 PG Haarlo (0545) 20 02 33 www.hartvanberkelland.nl

C R E M A T O R I U M

van Berkelland zorg

vanuit

het

hart


ZA

22 SEPT

DO

DANSSHOW

Evolutio

René van Meurs

Deze sprankelende show gaat over de evolutie. In de dansstijlen modern, ballet en urban nemen de getalenteerde dansers je mee door diverse tijdperken. ‘Evolutio’ is een co-productie van Tim Aafjes, Lidy Hungerink en Theater De Storm, opgezet om de danscultuur en talentontwikkeling in Oost-Nederland een boost te geven.

Eigenlijk was René van plan om vanavond exact te doen wat er van een avondje cabaretteketet verwacht mag worden: mooie verhalen, veel rake grappen, een stevig potje improviseren en een moordend tempo. Maar René belooft niks. Eén ding wil hij afspreken: jullie zijn op tijd in het theater en René doet de rest. Dat is dan bij deze ook gelijk zijn laatste belofte…

Evolutio2018

Theaterdestorm.nl/evolutio

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 16,50

VR

Ik beloof niks

Theaterdestorm.nl/renevanmeurs

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 18,50

28 SEPT

DO

SEIZOENSOPENING

Blind Date

ABBA Gold

Wij hebben een date! Een theaterdate welteverstaan, samen met alle schouwburgen in Oost-Gelderland. Want in dit weekend vieren alle regionale theaters de start van een kersvers theaterjaar. Wie er waar te zien is, blijft nog even geheim. Het is immers een blind date… Maar we mogen wel alvast verklappen dat wij er in Winterswijk een bonte avond van maken met fantastische artiesten uit het nieuwe seizoen.

‘Waterloo’, ‘Mamma Mia’, ‘Dancing Queen’, ’Money, Money, Money’, ‘The Winner Takes it All’, ‘Knowing me, knowing you’... Beleef de onvergetelijke tijd met de hits van ABBA opnieuw! Topsolisten en een fantastische band brengen de swingende 70’s weer tot leven. Blijven zitten is geen optie. Spring uit je stoel en swing mee met ABBA Gold!

Theaterdestorm.nl/blinddate

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 10,-

ZA

L AATSTE KAARTEN

Theaterdestorm.nl/ABBA

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 27,50

6 OKT

VR

CABARET

Veldhuis & Kemper

Van der Laan & Woe

Ze gingen een jaar uit elkaar. Even een verfrissende pauze. En toen ze weer bij elkaar kwamen? Toen maakten ze hun béste programma ooit! Niet voor niets, zijn ze genomineerd voor dé cabaretprijs: De Poelifinario. Het publiek én de pers zijn razend enthousiast. Echt! Dit wil je niet missen. Geloof ons nou maar…

Van der Laan & Woe brengen met ‘Pesetas’ een avond totaalcabaret die bol staat van de grappen, scènes en muzikale acts.

Theaterdestorm.nl/veldhuisenkemper

VR

Pesetas

L AATSTE KAARTEN

“Pesetas is een verbluffende multimediale show waarmee Van der Laan & Woe zichzelf overtreffen. Een avond vol fantastische vondsten in oergeestige sketches en liedjes. Je mond valt open van zoveel vindingrijkheid en theatraal vernuft.” (De Volkskrant*****)

Theaterdestorm.nl/vanderlaanenwoe

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 22,50

12 OKT

Z0

Sara Kroos

Valentina Tóth

De pers is unaniem: ‘Zonder Verdoving’ is de meest gewaagde, persoonlijke en grappige voorstelling van Sara Kroos. Sara is snoeihard, snoeilief maar bovenal schaamteloos grappig. In dit programma vertelt Sara op een gedurfde en originele manier over haar eigen crisis, toen het leven haar rauw overviel.

Solorecital van de in Leeuwarden geboren, maar van oorsprong Hongaarse Valentina Tóth. Valentina speelt vanaf haar twaalfde piano en studeerde Piano en Acteren in Brussel. Ze trad op in heel Europa en in de Verenigde Staten. In 2016 maakte zij een muziektheatervoorstelling voor het Prinses Christina Concours. Valentina heeft een voorkeur voor romantische muziek.

Zonder Verdoving

Theaterdestorm.nl/sarakroos

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 25,-

ZA

Doopsgezind Kerkje | 16.30 uur | Entree € 13,50 | t/m 17 jr. € 7,50

13 OKT

Buurman & Buurman (3+)

A tribute to Freddie Mercury & Queen

Theaterdestorm.nl/mercuryrising

23 OKT FAMILIE

Mercury Rising

Deze unieke internationale tribute is gebaseerd op het leven en succes van Freddie Mercury & Queen. Tijdens dit concert hoort u hun grootste hits zoals: ‘I Want To Break Free’ en ‘Bohemian Rhapsody’. Een klassieke operazangeres, vier backing vocals, een strijkkwartet en een rockband zorgen voor een volle sound.

Theaterdestorm.nl/valentina

DI

MUZIEK

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 27,50

21 OKT

KLASSIEK

CABARET

L AATSTE KAARTEN

19 OKT

CABARET

Geloof ons nou maar

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 26,-

18 OKT MUZIEK

Seizoensopening

L AATSTE KAARTEN

18 OKT

CABARET

A JE TO!

IN DE HERFST VAKANTIE!

RabobankZaal | 14.00 en 16.00 uur | Entree € 17,50

Oh nee! Buurman en Buurman hebben last van mollen. Hun hele tuin gaat eraan! Dus gaan de buurmannen op mollenjacht. Geen probleem voor een buurman. Maar als blijkt dat de mollen onder hun huis zitten, hebben ze wel een probleem. Of toch niet…?

Theaterdestorm.nl/buurmanenbuurman


WWW.OXENER-WINTERSWIJK.NL

WWW.HEEZEN-MODE.NL

MISTERSTRAAT 29 WINTERSWIJK (EN VARSSEVELD)

SPOORSTRAAT 16 VARSSEVELD

 SCOOTMOBIELEN  GEBRUIKTE SCOOTMOBIELEN  ACCESSOIRES 2 DAGEN PER WEEK GEOPEND. OP MAANDAG EN VRIJDAG  VERHUUR VAN 10.00-12.00 EN VAN 14.00 - 18.00 UUR.  RIJLESSEN www.scootmobielcentrumachterhoek.nl

Uitgebreide collectie, óók in accessiores

Grote collectie manden

Veilig de hond meenemen

FRANK MASSOP | KONINGSWEG 36B | 7102 DN WINTERSWIJK | Tel. 06-5353 4440 KOM EEN PROEFRIT MAKEN AAN DE KONINGSWEG 36B Openingstijden maandag en vrijdag 10.00-12.00 uur en 14.00-18.00 uur Afspraak na openingstijden is mogelijk.


DO

25 OKT

31 OKT

WO

COMEDY

TONEEL

Guilty Pleasures

Melk & Dadels

Guilty Pleasures. Iedereen heeft ze. En dat is ook niet zo gek, want ze maken het leven een stuk vrolijker. Net als deze avond, vól Guilty Pleasures. Zing ongegeneerd mee met liedjes van de Backstreet Boys en George Baker of operanummers als ‘Nessun Dorma’. Lekkere muziek samen met doldwaze acts maken deze vrolijke comedy tot hét ultieme vriendinnenuitje.

It’s a man’s world

Powered by Powervrouwen

Theaterdestorm.nl/guiltypleasures

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 26,50

DO

ROSE Stories & Daria Bukvić Dat is wat veel mensen denken over de Marokkaanse gemeenschap. Deze voorstelling met rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices brengt daar voorgoed verandering in...

Theaterdestorm.nl/melkendadels

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 22,50

25 OKT CABARET

SHOW

Johan Goossens

Jeans

Persoonlijk en kwetsbaar cabaretprogramma. Over seks en over schaamte. Over man- vrouw verhoudingen. Over homo’s en hetero’s en je plek in de maatschappij. En natuurlijk over de liefde. Vol vieze verhalen en mooie liedjes. Met pianist Eelco Menkveld.

Met nieuwe, jonge talenten in de cast en verhipping in setting, muziek en choreografie, maakt Jeans er weer een spetterend muzikaal feest van. Een lust voor het oog en oor, voor jong én oud! De energieke cast neemt u samen met live-band mee op een swingende reis langs diverse muziekstijlen en grote hits.

Vlam

Blame it on the boogie

Adviesleeftijd: 16 +

Theaterdestorm.nl/johangoossens

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 18,50

VR

Theaterdestorm.nl/jeans

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 27,50

26 OKT

ZA

THEATERCOLLEGE

3 NOV EVENT

Mr. Gerard Spong

Club Royale

Hij zit al veertig jaar in het vak en is maar liefst zeven keer uitgeroepen tot de beste advocaat van Nederland: Mr. Gerard Spong. Tijdens deze unieke collegevoorstelling vertelt hij over zijn leven en carrière als één van Nederlands meest vooraanstaande Strafrechtadvocaten. Spong geeft een intrigerende kijk in het functioneren van een advocaat in strafzaken.

Pianohouse, Bubbles, Jazz muziek, goed eten, een gokje aan de roulette tafel; dat beleeft u bij Club Royale. Relaxen en socializen naast de Lounge DJ, een Whisky bij de Jazz of misschien wel een sigaartje na het Pianohouse… Bepaal zelf hoe uw perfecte luxe avond uit eruit ziet. Dit zou weleens een evenement kunnen zijn waar u liever wél bij was…

In Vertrouwen

Theaterdestorm.nl/gerardspong

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 25,-

ZA

Een lekker luxe avondje uit

Theaterdestorm.nl/clubroyale

Hele Gebouw | 20.00 uur | Entree € 35,-

27 OKT

ZO

MUZIEK

4 NOV

KLASSIEK

Nederpop All Stars

Classic WM

Met Nol Havens (VOF de Kunst) en Erik Mesie (Toontje Lager)

l’Opéra et Chansons

Deze band zit vol topmuzikanten die hoogstpersoonlijk aan de wieg stonden van echte Nederpopklassiekers! Met bijna tien Top 2000 noteringen, staan zij garant voor een avondje onvervalst genieten van pop in onze moerstaal. Denk aan: ‘België’, ‘Vriendschap’, ‘Stiekem Gedanst’, ‘Suzanne, ‘Laat me / Vivre’ en ‘De Bom’.

Bienvenue! Classic WM nodigt u van harte uit voor een middag met louter Franse muziek. Want wat heeft de Franse opera veel bekende melodieën voortgebracht. U geniet op deze middag van prachtige stukken uit o.a.: ‘De Parelvissers’, ‘Carmen’ en Habanera’.

Theaterdestorm.nl/nederpop

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 28,50

ZO

met gastoptreden van Maartje Waanders

RabobankZaal | 14.30 uur | Entree € 25,- | 13.15 uur inleiding door dirigent Emiel Engel

28 OKT

DO

MUZIEK

MondriaanZaal | 19.30 uur | Entree € 10,- | t/m 12 jr. € 6,-

1 NOV

DO

Theaterdestorm.nl/classicwm

8 NOV

MUZIEK

Sint Jan Meddo

Ed Struijlaart

Fanfare- en Slagwerkensemble

Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran

Ieder jaar verzorgt muziekvereniging Sint Jan een concert in ons theater. Kom genieten van de warme klanken van de fanfare onder leiding van Gerald Roerdinkholder en een spectaculair optreden van het slagwerkensemble onder leiding van Ronny Wolterink.

Tijdens deze voorstelling brengt Struijlaart een ode aan de gitaar en aan zijn helden. Van de ‘Crossroads’ van Robert Johnson naar het ‘Seattle’ van Jimi Hendrix. Waarom is Clapton’s unplugged optreden zo legendarisch en waarom weet Ed Sheeran in zijn eentje, alleen gewapend met een akoestische gitaar en een loopstation, avond aan avond Wembley uit te verkopen? Dit alles en meer in ‘Gitaarmannen’.

Theaterdestorm.nl/stjan

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 19,50

Theaterdestorm.nl/edstruijlaart


VR

9 NOV

17 NOV

ZA

MUZIKAAL CABARET

MUZIEK

Yentl en de Boer

Stef Bos & Band

Magie

Kern

‘Magie’ is de volgende stap in de grote Yentl en de Boer saga: nieuwe liedjes, gecombineerd met bizarre verhalen en personages. We gaan weer genieten van deze “Onuitputtelijke liedjesmakers” (NRC****) met “Eén voet in de realiteit, de andere in een magische wereld” (Het Parool****).

“Kern: Een reis van een vijftiger. Die stil staat bij de grote thema’s. Om de diepte en de hoogte in te gaan. Om alles eruit te zingen en te schrijven wat er in zit. Kern: Een verzameling songs die eind 2017 het licht zagen op cd. En natuurlijk komt er ook ouder werk voorbij op het podium. Stef Bos zingt en musiceert recht uit het hart. Ook vanavond zult u geraakt ons theater uitlopen.

Theaterdestorm.nl/yentlendeboer

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 22,50

ZA

Theaterdestorm.nl/stefbos

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 26,50

10 NOV

ZO

KLASSIEK

MUZIEK

Supertrap

Roffa Tango Trio

Live in Paris

Dit trio bestaat uit: Anke Steenbeke (piano), Simone van der Weerden (bandoneon) en Alexander Vocking (contrabas). Het ensemble focust zich op bestaande ‘hedendaagse’ tango en gaat op zoek naar nieuwe invloeden binnen het muziekgenre. Met hun moderne vernieuwingsdrift slagen de musici erin om een geheel eigen stijl te creëren en een uitdagend eigentijds verhaal te vertellen.

Deze Nederlandse band zet de prachtige muziek van Supertramp neer met groot enthousiasme, Britse humor en gevoel! ‘School’, ‘Dreamer’, ‘Fool’s Overture’; de gehele ‘Live in Paris’-show komt voorbij. Ook speelt de band de beste nummers van andere albums.

Theaterdestorm.nl/supertrap

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 25,-

ZA

10 NOV

22 NOV ZA 24 NOV

DO

Jazzy Women

MUSICAL

Theaterdestorm.nl/jazzywomen

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 15,-

DO

HAIR EEN-TE-GEK-GROOVY-MEGA-MAATSCHAPPIJKRITISCHE-TRIBALROCK-ROMANCE-ROLLERCOASTER (MET EEN BOODSCHAP)…

RabobankZaal Donderdag 22 t/m zaterdag 24 november | 20.15 uur | Entree € 33,50 Zondag 25 november | 14.30 uur | Entree € 33,50 | t/m 12 jr. € 20,-

15 NOV

Met bekende nummers als ‘Aquarius’, ‘I got Life’ en ‘Let the Sunshine in’, brengt het Winterswijks Muziek Theater de swingende voorstelling ‘HAIR’. Cast en band hebben aan het podium niet genoeg; dus dompelen zij de hele zaal onder in de flowerpowertijd. Theaterdestorm.nl/wmt

DO

29 NOV MUZIEK

MUZIEKTHEATER

Rot op met die geraniums!

Top 2000 Live

Muziektheatervoorstelling over de gouden jaren ‘50 en ’60

Tijdens dit theaterconcert spatten de vonken er vanaf! ‘Fire’ is voor veel artiesten (denk aan: Adele, Springsteen, Ed Sheeran, Pointersisters) een krachtige inspiratiebron en deze keer ook de invalshoek voor de jaarlijkse nieuwe setlijst van deze 11-koppige band. Een avond vol klassiekers, eendagsvliegen en vergeten pareltjes uit het repertoire vanaf de 60’s tot nu.

Fire! (Try Out)

Legendarische zanger Rudy Bennett, acteur en schrijver Maarten Spanjer en presentator Arno Smit brengen deze gouden jaren opnieuw tot leven! Aan de hand van humoristische verhalen, bijzondere herinneringen, nostalgische foto’s en vooral aanstekelijke muziek gespeeld door een live-band, nemen ze u mee terug in de tijd. Theaterdestorm.nl/geraniums

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 25,50

VR

Theaterdestorm.nl/top2000

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 25,-

16 NOV

DO

29 NOV CABARET

CABARET

Ton Kas

Pieter Verelst

Deze moppentapper garandeert dat je bij zijn voorstelling zult lachen tot je scheel ziet. Hij maakt het hooguit nóg meliger, baloriger en hilarischer. Na afloop van zijn vorige show zei een bezoeker: “Ik heb twee uur aan één stuk zitten schuddebuiken van het lachen, daar was ik echt aan toe.” En daar doet Ton Kas het voor. Niets meer, niets minder.

Pieter is met recht een cabarettalent! Hij won met dit programma o.a. het prestigieuze cabaretfestival: Cameretten. De jury over deze voorstelling: “Pieter vertelt geen verhalen, hij beeldt ze uit. Hij zit lekker in zijn energie en maakt goed gebruik van zijn atletische lichaam. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud.”

Mijn broer en ik

Kakmaker

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 22,50

23 NOV ZO 25 NOV VR

Winterswijks Muziek Theater

Something Old, Something New

Jazzy Women maakt op deze avond een muzikale reis door heden én verleden. Dit doen zij onder leiding van hun nieuwe dirigente Mathilde van de Veen en Gerben Kruisselbrink als vaste factor op piano. De enthousiaste dames beloven u een inspirerend, eigentijds en gevarieerd programma.

Theaterdestorm.nl/roffatangotrio

Doopsgezind kerkje | 16.30 uur | Entree 13,50 | t/m 17 jr. € 7,50

MUZIEK

L AATSTE KAARTEN

18 NOV

Theaterdestorm.nl/tonkas

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 17,50

Theaterdestorm.nl/pieterverelst


VR

30 NOV

DI

MUZIEK

DANS

Tania Kross

Introdans

Kross’ 2000 Van Bach tot Beyoncé

Moderne Meisjes Na het grote succes van de voorstelling ’Moderne Meisjes’ in het voorjaar van 2013, lanceert Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans, een vervolg. Hij brengt opnieuw drie eigenzinnige choreografes samen die allemaal een heel eigen stempel drukken op de benadering van het moderne ballet-idioom.

In 2017 veroverde ze de harten van een Nederlands miljoenenpubliek door haar deelname aan ‘Beste Zangers’. Hierdoor ontdekten wij wat Tania allang wist: klassiek en pop kunnen prima naast elkaar op een podium! Tijdens dit concert vervult zij haar grootste wens: een eigen Top 2000. Aan de hand van hits uit de afgelopen 850 jaar, vertelt ze over haar diepe liefde voor muziek in álle vormen; van klassiek tot heavy metal. Theaterdestorm.nl/taniakross

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 29,50

ZA

Theaterdestorm.nl/introdans

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 23,50 | Inleiding 19.15 uur

1 DEC

14 DEC

VR

MUZIEK

Met de kennis van nu

Samen met zijn vaste muzikant Rens van der Zalm komt Youp van ‘t Hek naar De Storm om u en zichzelf bij te praten over alles waar het volgens hem echt om gaat in het leven. Vol zachte weemoed en keiharde actualiteit. Of u daar wijzer van wordt? Volgens Youp wel. En… hij laat u in elk geval lachen.

Muziekvereniging Eendracht voert samen met een groot koor het imposante stuk ‘The Queen Symphony’ uit. Bekende hits van de Engelse band Queen zijn door Tolga Kashif verwerkt in een prachtige symfonie. In het tweede gedeelte zullen diverse ensembles en solisten samen met Eendracht andere Top 2000-hits in een nieuw jasje steken. Theaterdestorm.nl/eendracht

UIT VERKOCHT Wachtlijst opent op 30 november: 10.00 uur Theaterdestorm.nl/youp

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 28,-

6 DEC

ZO

CABARET

Christmas with Anúna

Later was alles beter

De ultieme kerstbeleving

Hij is een supertalent. Je kent hem van ‘The Roast of Gordon’, ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Spijkers met Koppen’. Speels, slim, gevaarlijk en ontwapenend. Nu is hij terug met een gloednieuw programma! Zelf schrijft hij hierover: “Het oude is aan het sterven en het nieuwe is nog niet geboren. Nu is het de tijd van de monsters. Mijn tijd…”

Dit internationaal befaamde koor betovert uw gehoor met engelengezang en Gregoriaanse chants van ongeëvenaarde klasse. Het kerstprogramma bevat bekende kerstliederen zoals ‘Silent Night’ en ‘Away in a Manger’, maar ook meer eigentijdse songs. Anúna creëert door de combinatie van adembenemend mooie a capella, prachtige kostuums en flakkerend kaarslicht een sfeer die u niet meer loslaat.

L AATSTE KAARTEN Theaterdestorm.nl/peterpannekoek

VR

Theaterdestorm.nl/anuna

RabobankZaal | 14.30 uur | Entree € 27,50

7 DEC

ZO

MUZIEK

Duo Bilitis

Eva Tebbe en Ekaterina Levental

Eerbetoon aan de grondleggers van de dialectmuziek in Nederland

9 DECEMBER: L AATSTE KAARTEN

Harpistes Eva Tebbe en Ekaterina Levental hebben naam gemaakt door hun spraakmakende programma’s en intense samenspel. Naast hun passie voor de harp delen Eva en Ekaterina ook dezelfde muzikale opvattingen: het avontuur zoeken buiten de gebaande paden, zonder concessies. De dubbelrol van Ekaterina, die zich ook presenteert als mezzosopraan, geeft dit duo een unieke positie binnen het kamermuziekaanbod.

De Heinoos speelden in menig feesttent en ook al in het theater. Bij dit concert is het tijd voor een vernieuwde koers: een concert in het dialect met eigen werk en songs van hun helden. Zo krijgen klassiekers van Normaal een eervolle plek in deze voorstelling.

Theaterdestorm.nl/heinoos

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 22,50

ZA

8 DEC

Z0

MUZIEK

9 DEC

DO

20 DEC CABARET

ZA

22 DEC

UITVERKOCHT

E X TRA VOORSTELLING

Helligen Hendrik

Oud Winterswijk II

Oald Zeer

Muziekvereniging Excelsior neemt u voor de tweede keer mee op een muzikale reis door de rijke historie van Winterswijk. Ook nu met een krachtige combinatie van beeld en geluid. De beelden komen uit de rijke archieven van Oud-Winterswijk en komen tot leven door boeiende verhalen en bijpassende muziek, gespeeld door het ruim 80-koppige harmonieorkest van Excelsior o.l.v. Henk Jan Heijnen. Theaterdestorm.nl/excelsior

Theaterdestorm.nl/duobilitis

Doopsgezind Kerkje | 16.30 uur | Entree € 13,50 | t/m 17 jr. € 7,50

Muziekver. Excelsior Winterswijk

RabobankZaal | Zaterdag 8 december - 20.15 uur | Zondag 9 december - 14.30 uur Entree € 15,- (Excl. pauzedrankje en garderobe)

16 DEC

KLASSIEK

Høken met De Heinoos

E MET N! PREMIÈR E TERBALL IT B & R IE B

16 DEC MUZIEK

Peter Pannekoek

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 22,50

15 DEC

Youp van ’t Hek

Muziekver. Eendracht met groot koor

DO

ZA

CABARET

The Queen Symphony

RabobankZaal | 20.00 uur | Entree € 17,50

11 DEC

Helligen Hendrik is weer terug in de theaters: zwartgalliger en chagrijniger dan ooit. Want deze toornige Tukker staat namelijk aan de vooravond van zijn 65ste verjaardag en dat maakt hem alles behalve vrolijk. Hendrik beseft dat hij ruim over de helft van zijn aardse bestaan is en dat levert automatisch een hoop pijnlijke bespiegelingen op. ‘Oald zeer’ dus. RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 23,50

Theaterdestorm.nl/helligenhendrik


VR

28 DEC

ZA

MUZIEKTHEATER

MUZIEK

Percossa

Scrum

‘BAM!’, dat is genieten… Genieten van de beste slagwerkgroep van 2017. Van muziek én theater! Percossa speelt op traditionele instrumenten van over de hele wereld en deze keer ook met alles wat de bezoekers zélf aan huis-tuin-en-keukenspullen meebrengen. Dus neem gerust tandenborstels, kinderwagens, klompen of wat dan ook mee naar deze show en de mannen van Percossa zorgen dat het dak eraf gaat!

Een avond met Scrum doet verlangen naar de pub... maar wat doen ze dan in het theater? Daar hebben de mannen van Scrum iets op gevonden: ze nemen hun stamkroeg ‘The Dirty Glass’ gewoon mee het podium op! Want de pub is immers de perfecte omgeving voor ‘Single Malt Folk’ en de sterkste verhalen…

BAM!

IN DE KERST VAKANTIE!

Theaterdestorm.nl/percossa

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 25,-

VR

15 Years of Single Malt Folk

Theaterdestorm.nl/scrum

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 24,50

4 JAN

ZO

MUZIEK

De Kleine Zeemeermin

Ernest Beuving, Marlies Claasen e.a.

De Musical (4+)

Schrijver en verteller Bas Steman vraagt zich op zijn zolderkamer af wie de charmante romanticus Leonard Cohen eigenlijk was. Die zoektocht voert hem langs prachtige liedjes, die gezongen worden in de sfeer van het origineel en soms in vrije muzikale vertolkingen. De zolderkamer verandert af en toe in een café of een talkshowpodium. Daar laat cabaretier Ernest Beuving in imitaties en persiflages diverse tafelgasten aanschuiven om mee te zoeken: van Maarten van Rossem tot Jules Deelder. Theaterdestorm.nl/cohen

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 21,50

ZO

Van Hoorne Entertainment is misschien wel de allerbeste in het maken van magische familievoorstellingen gebaseerd op sprookjes. Na ‘Roodkapje’ en ‘Hans & Grietje’ presenteren ze nu ‘De Kleine Zeemeermin De Musical’!

RabobankZaal | 14.30 uur | Entree € 19,-

6 JAN

Theaterdestorm.nl/kleinezeemeermin

DO

MUZIEK

Peter Heerschop

Nieuwjaarsconcert 2019 met Ellen ten Damme

- De Minister van Enthousiasme

Lol is een serieuze zaak

Ellen ten Damme komt terug naar Winterswijk! Een concert samen met Ellen stond lang op het verlanglijstje van deze muziekvereniging en eindelijk is het zover. Voor de pauze geniet u van de slagwerkgroep en het harmonieorkest, na de pauze zet het harmonieorkest het programma voort samen met Ellen.

Theaterdestorm.nl/kwov

VR

17 JAN

CABARET

KWOV

RabobankZaal | 14.00 uur | Entree € 23,50

13 JAN FAMILIE

So Long Cohen

L AATSTE KAARTEN

12 JAN

In zijn functie als Minister van Enthousiasme reist Peter Heerschop een jaar door het land om mensen uit te leggen waarom ze toch echt vrolijker worden als ze gaan twijfelen aan alles wat ze zeker weten. Want dat weet hij zelf vrij zeker. Ze moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan ze dachten dat ze logisch waren. Daar leer je het meeste van. Want lol is een serieuze zaak… Theaterdestorm.nl/peterheerschop

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 21,50

11 JAN

VR

MUSICAL

18 JAN MUZIEK

Schuld (12+)

The 70’s Unplugged

Naar de bestseller van Mel Wallis de Vries

The best of The 70’s Unplugged

Op een school plegen drie jongeren kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. Maar dan, op dezelfde school, krijgt Tess een briefje dat alles verandert: ‘Jij bent de volgende!’ Wanneer Tess achter de waarheid probeert te komen, doet ze een schokkende ontdekking…

Deze band stond vorig jaar in ons theater met de prachtige voorstelling ‘Rumours’! Tijdens dit concert komen de mooiste akoestische popklassiekers uit de 70’s voorbij. Denk aan artiesten als: The Eagles, The Beatles, Rolling Stones, Bob Dylan, Simon & Garfunkel, Carole King, Van Morisson en Rod Stewart.

Theaterdestorm.nl/schuld

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 19,50

VR

Theaterdestorm.nl/70sunplugged

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 22,50

11 JAN

VR

MUZIKAAL CABARET

18 JAN

CABARET

Speelman en Speelman

Emilio Guzman

Daan en Joost Speelman komen met een nieuw programma boordevol liedjes waarin zij de absurde werkelijkheid omzetten in stof voor de lach. De broers zijn steeds op zoek naar mooie vormen om hun dagelijkse verwondering in te verpakken. Want het enige waar ze grip op hebben is wat ze kunnen aanraken. En de rest? Daar valt hard om te lachen…

Emilio Guzman is vrolijk. Het einde van de wereld nadert. Als het niet Trump is die opschept over de grootte van zijn nucleaire knop, dan zijn het wel de gevolgen van het broeikaseffect. We gaan er aan, dus het maakt toch niet meer uit. En als het toch niet uitmaakt, kun je net zo goed doen waar je zin in hebt. En misschien maakt dat nou juist wel uit! Ben je benieuwd? Kom dan!

Kom dan!

Met terugwerkende kracht

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 19,50

Theaterdestorm.nl/speelmanenspeelman

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 18,50

Theaterdestorm.nl/emilioguzman


ZO

20 JAN

DO

MUZIEK

Duo Maartje en Dennis

Pieter Derks

De Lichtenvoordse Maartje Waanders kwam al vroeg in aanraking met een mix van muzikale invloeden. Zij studeerde aan verschillende conservatoria en haalde haar Master aan ArtEZ, met als specialisatie het Franse chanson. Plaatsgenoot en veelzijdig toetsenist, arrangeur en componist Dennis Weelink, zorgt samen met haar voor een afwisselend programma van popmuziek met folk- en countryinvloeden.

Wat Pieter het allerleukste vindt? Peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Zijn doel? Een vrolijke avond! En de dag erna merken dat je toch met een andere bril om je heen kijkt…

Theaterdestorm.nl/maartjeendennis

Doopsgezind Kerkje | 16.30 uur | Entree € 13,50 | t/m 17 jr. € 7,50

Voor wat het waard is

L AATSTE KAARTEN

25 JAN ZA 26 JAN

VR

Op Sterk Water HOTEL

Check dit seizoen in bij de nieuwste, ongelooflijk grappige, muzikale en interactieve show van Nederlands beste impro-cabaretgroep Op Sterk Water! In ‘HOTEL’ spelen de gastheren met de lokale sores en laatste nieuwtjes. Zo ontstaat elke avond een uniek verhaal. Ga mee op deze reis, je zult hem niet snel vergeten.

Let’s meet!

bekendmaking complete programma

Foto’s: Annemieke van der Togt

19 november

Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost €10,-* en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater. Daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen. Meld u aan voor de mailinglist op: nationaaltheaterweekend.nl

ZA

Gewoon Aans Volk

Toen Boer’nleu stopte namen twee acteurs het stokje over met Gewoon Aans. Samen met een aantal nieuwe spelers debuteerden zij twee jaar geleden met hun revue ‘Verrassing’. Nu is er het vervolg. Met pure Twentse streektaal, humor, zang en dans staat ook deze show garant voor een vrolijke avond.

29-03-18 19:37

Programma Vr. 25 januari | Muziek | RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 10,Vr. 25 januari | Cabaret | MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 10,Za. 26 januari | Familie (4+) | RabobankZaal | 14.30 uur | Entree € 6,50 Za. 26 januari | Cabaret | MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 10,Theaterdestorm.nl/nationaaltheaterweekend

ZO

27 JAN

DO

Woodstock The Story

Muziekvereniging Excelsior i.s.m. Interdrum

50th Anniversary Tour

Iedere laatste zondag in januari staat ons gebouw in het teken van drums. Winterdrums welteverstaan. In 2019 presenteren Muziekvereniging Excelsior en Slagwerkspeciaalzaak Interdrum alweer de negende editie van hun spetterende slagwerkfestival. Een nonstop programma waarin diverse slagwerkensembles laten zien hoe spectaculair en veelzijdig slagwerk kan zijn.

WO

Het Amerikaanse ‘Woodstock Music & Art Festival’ in 1969 was het hoogtepunt van de flowerpower en de hippiecultuur. In deze muzikale voorstelling neemt een 9-koppige cast u mee naar dit roemruchte festival. Met theaterscènes, beelden, ontwapenende humor en een gepassioneerde live-band.

Theaterdestorm.nl/woodstock

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 27,50

30 JAN

VR

MUZIKALE COMEDY

8 FEB

MUZIEK

Opvliegers

The Kik Hertaalt!

Een échte vriendinnencomedy over de fase waar vrouwen het meestal liever niet over willen hebben, maar waar toch onbedaarlijk om gelachen kan worden! Met: Anouk van Nes, Rian Gerritsen, Sandra Mattie en Joanne Telesford.

Als huisband van ‘De Wereld Draait Door’ voorzag The Kik een seizoen lang bekende hits van een Nederlandse tekst. Deze hertalingen waren zo’n hit dat de verzoeken voor meer bewerkingen binnenstroomden bij de beatband. Zo zagen ruim veertig nieuwe liedteksten het licht, waarvan u een selectie hoort tijdens dit concert.

Trossen Los!

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 26,50

7 FEB

MUZIEKTHEATER

Winterdrums

Theaterdestorm.nl/winterdrums

Theaterdestorm.nl/gewoonaans

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 21,50

MUZIEK

RabobankZaal en FeestZaal | 12.00 uur | Entree € 5,- (excl. pauzedrankje en garderobe)

2 FEB

COMEDY

* Exclusief max. €4,transactiekosten per boeking.

NTW_Advertentie_seizoensbrochures_2019_210x297mm_DEF.indd 1

Theaterdestorm.nl/opsterkwater

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 19,50

HOOFDPARTNER:

INITIATIEFNEMERS:

1 FEB

CABARET

Nationaal Theaterweekend Dit weekend is vier jaar geleden in het leven geroepen om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de magie van het theater. Aan de prijs hoeft het niet te liggen - alle kaarten kosten € 10,- of minder - en aan de prachtige voorstellingen die wij speciaal hiervoor hebben geboekt ook niet. Al moeten we deze nog wel even geheim houden tot het najaar van 2018. De voorstellingsdata, genres en prijzen zijn al wel bekend. Dus als u het aandurft kunt u nú al boeken voor dit weekend!

Theaterdestorm.nl/pieterderks

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 26,-

VR

Let’s meet!

31 JAN

CABARET

Theaterdestorm.nl/opvliegers

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 21,50

Theaterdestorm.nl/thekik


Oogcentrum Eibergen Spreekuren en behandelingen voor algemene en gespecialiseerde oogzorg, met optimale voorlichting

Uniek, culinair en betaalbaar genieten

en persoonlijke aandacht. Gratis parkeerruimte. Voor inlichtingen en het maken van afspraken zijn wij op werkdagen van 08.30-12.30 en 13.30-17.00 uur telefonisch bereikbaar op onderstaand telefoonnummer.

PROFITEER VAN GROEPSKORTING Extra korting bij er dan groepen van me 15 personen*

Ervaar de unieke beleving bij Wok Wamelink in Winterswijk. Heerlijk gezellig onbeperkt genieten van heerlijke Aziatische- en Europese lekkernijen. Stel zelf uw Wokgerecht samen en verbaas u over het zeer uitgebreide voor- en nagerechten assortiment. En dit alles inclusief

OG C EC N TE R UN M TRUM OOEO G IBERGEN EIBERGEN

drank* voor een scherpe prijs. Reserveer snel via www.wamelink.nl

Heerlijk samen geniet en

ALL-IN* CUISINE

onbeperkt eten en dr in voor een vaste lage prken ijs Inclusie

27.

f wijnen en bieren. per persoon vanaf

50

vrijdag € 28.50, zat erdag, zondag en feestdagen € 29, *zie de voorwaard 75 en op onze websi te

Oogcentrum Eibergen - Nijverheidsstraat 8-04 - 7151 HN Eibergen T. 0545-478 080 info@oogcentrum-eibergen.nl

Wooldseweg 71 | 7101 HV Winterswijk Tel.: 0543 51 22 02 | info@wamelink.nl

www.oogcentrum-eibergen.nl

Airco aanwezig

DE NIEUWE BMW X3 EN X4. WAAR LAAT U ZICH DOOR BEWEGEN?

Of u nu bewogen wordt door een fraai uiterlijk, door finesse, of door het karakter... Broekhuis Oost heeft een cast die iedere rol kan invullen. Van sportief tot praktisch en van rijk uitgevoerd tot een scherp instapmodel. Zo bieden wij u nu met de BMW X3 en X4 de mogelijkheden om te genieten van de indrukwekkende rijdynamiek én sportief karakter. Laat u bewegen door Broekhuis Oost!

KOM GERUST LANGS VOOR EEN PROEFRIT BIJ

BROEKHUIS OOST. Groenlo Winterswijkseweg 6 7141 DN Groenlo (T) 0544 - 46 13 60 broekhuisoost.nl

BMW maakt rijden geweldig


VR

8 FEB

ZA

MUZIEK

MUZIKAAL CABARET

Maartje & Kine

Motel Westcoast

Kruis een Noorse ingenieur met een Nederlandse muzikant, mix dat met balkan, klassiek en folk… en je hebt Maartje & Kine: hét virtuoze popcomedy-duo van Nederland!.

Al meer dan tien jaar brengt dit geliefde gezelschap de populairste Amerikaanse ‘Westcoast’-nummers aller tijden. In deze editie geven de topvocalisten: Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Brenda Bee en Julian Thomas samen met hun vijfkoppige band extra aandacht aan de grondleggers van de Westcoast sound.

Back to the roots

Vibrato!

“De mooiste muziek, betoverende glimlachen, legs, een grote verzameling muziekinstrumenten en humor.” (De Theaterkrant****) “Verfrissende muzikale comedy.” (Leeuwarden Courant****)

Theaterdestorm.nl/maartjeenkine

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 18,50

ZA

L AATSTE KAARTEN

Theaterdestorm.nl/motelwestcoast

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 27,50

9 FEB

ZO

SPECIAL

17 FEB

KLASSIEK

Dahldiner

Merel Vercammen en Joachim Eijlander

Vanavond smult u van de mooiste verhalen van Roald Dahl én gerechten uit zijn kookboek. Wij heten u van harte welkom óp het toneel in de RabobankZaal. In deze bijzondere setting vertellen Frank Belt en Marjan Penterman tussen de gangen door de meest bizarre, spannende en grappige verhalen voor volwassenen van Roald Dahl.

Violiste Merel Vercammen, die onder andere optrad met Herman van Veen, staat bekend om haar poëtische spel. Cellodocent en kamermuziekcoach Joachim Eijlander was verbonden aan verschillende vooraanstaande conservatoria en festivals in Europa en de Verenigde Staten. U hoort tijdens dit concert stukken van Bach, Piatti en Ravel.

Op Verhaal

Theaterdestorm.nl/dahldiner

Toneel RabobankZaal | 18.30 uur | Entree € 37,50 (Inclusief diner, exclusief drankjes)

DI

Doopsgezind Kerkje | 16.30 uur | Entree € 13,50 | t/m 17 jr. € 7,50

12 FEB

Theaterdestorm.nl/vercammeneneijlander

DI

TONEEL

19 FEB

WO

MUSICALCOMEDY

20 FEB

De Waarheid

Expeditie Eiland

Geniet van deze gloednieuwe komedie met een topcast! ‘De Waarheid’ gaat over liefde, lust en ontrouw tussen twee bevriende stellen. Natuurlijk vinden we eerlijk en oprecht zijn tegen onze partner en beste vrienden het belangrijkste wat er is, maar wat doen we als de lust en de passie nog net iets sterker zijn?

Drie gezinnen geven zich op voor ‘Expeditie Eiland’ en leggen hun lot in handen van presentator Ruud Salomons voor de grote hoofdprijs: het eiland én 1 miljoen euro! Maar wat is een prijs die een leven lang geluk kan betekenen je waard, als je tijdens het spel degene waar je het meest van houdt kunt verliezen?

Huub Stapel, Johanna ter Steege e.a.

Theaterdestorm.nl/dewaarheid

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 33,50

WO

Ferry Doendens, Lone van Roosendaal e.a.

Theaterdestorm.nl/expeditieeiland

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 42,50

13 FEB

DO

CABARET

21 FEB DANS

Tim Fransen

Holland Dance Festival / Codarts Rotterdam

In 2016 debuteerde Tim Fransen met groot succes! Er vielen superlatieven als “buitengewoon” en “de meest sprankelende cabaretvoorstelling van de afgelopen jaren”. Ook ontving hij de Neerlands Hoop 2016, dé prijs voor het grootste cabarettalent. De allerhoogste tijd dus dat ook wij kennis maken met deze cabaretkanjer!

Talent On The Move

Het kromme hout der mensheid

Theaterdestorm.nl/timfransen

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 19,50

VR

Bij dit programma geniet u nu al van de topdansers van morgen! Een groep energieke danstalenten van de beste dansopleiding van Nederland neemt ons tijdens de voorstelling mee op een spannende reis door de wereld van de eigentijdse dans. Theaterdestorm.nl/hollanddance

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 19,50

15 FEB

DO

MUSICAL

21 FEB

CABARET

Marvellous

Pepijn Schoneveld

Een grappig, spannend en ontroerend epos over de vraag wat het precies inhoudt om een superheld te zijn met een flinke knipoog naar de succesvolle superheldenfilms. Deze films barsten natuurlijk van: vliegen, vlammen, ijs en explosies. Allemaal dingen die in het theater niet kunnen. Maar in deze productie gebeurt het toch…

Pepijn Schoneveld is er weer! Over deze nieuwe show schreef de pers: “Sterke timing en soepele publieksinteractie (…) Schoneveld komt scherp uit de hoek en laat zien een talentvolle comedian te zijn.” (NRC)

De eerste superhelden saga musical happening ter wereld

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 27,50

16 FEB

Theaterdestorm.nl/marvellous

Stante Pede

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 17,50

Theaterdestorm.nl/pepijnschoneveld


VR

22 FEB

DO

COMEDY

Laten we eerlijk zijn

Tim Akkerman Sings The Boss

Een comedy over relatiestress en goede buren

Ode aan Bruce Springsteen

Drie stellen zijn buren in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Groot onderhoud dus! Als ze besluiten eerlijk alles op tafel te gooien, blijkt al snel dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Je kan blijkbaar ook té eerlijk zijn...

Theaterdestorm.nl/eerlijkzijn

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 26,50

ZO

Hij steekt het niet onder stoelen of banken: Tim Akkerman is een enorme Bruce Springsteen fan. Zijn songs, prachtige teksten en uitmuntende live performance zijn een grote inspiratiebron voor de Haagse muzikant. In navolging van zijn uitverkochte clubtour, kan een akoestisch theatervervolg dan ook niet uitblijven. Theaterdestorm.nl/timakkerman

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 19,50

24 FEB

DO

FAMILIE

Jeroen van Merwijk Lucky

Een doldwaze winterkomedie voor de hele familie

En kwart eeuw stond hij op het toneel, maakte dertien theaterprogramma’s, schreef duizend liedjes, zeven boeken en teksten voor artiesten als Karin Bloemen en Erik van Muiswinkel. In december 2014 nam hij definitief afscheid van zijn carrière als soloartiest. Maar vorig jaar kwam hij op die beslissing terug en dat is ‘lucky’ voor ons. Kijk op onze site maar eens naar de geweldige recensies die hij voor zijn vorige show ontving.

Deze verrukkelijke avonturenkomedie - voor iedereen van 8 tot 108 - is een knipoog naar de bekende film. Kom deze middag ook genieten van slapstick, aanstekelijke live muziek en huiveringwekkende stunts, uitgevoerd in een vernuftig decor.

Theaterdestorm.nl/alone

ZO

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 19,50

24 FEB

Theaterdestorm.nl/jeroenvanmerwijk

VR

FAMILIE

Medisch Centrum Best Theater van de Klucht

Help! De prinses is haar stem kwijt. Interactief kinderprogramma door Muziek Amsterdam. De kinderen maken in dit mooie avontuur kennis met verschillende muziekinstrumenten en -stijlen. Met hulp van de magische stemwijzer nemen de musici, de kinderen mee naar de verste uithoeken van de wereld.

Theaterdestorm.nl/zingendeprinses

DO

Deze klucht is een dikke knipoog naar de ziekenhuisserie uit de jaren ’90 en staat garant voor een avond onbezonnen lachen. Dus neem je ponskaart mee, meld je bij de opnamebalie en geniet van deze aanstekelijke klucht vol gezonde grappen!

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 25,-

28 FEB

Theaterdestorm.nl/medischcentrumbest

ZA

CABARET

9 MRT

MUZIEK

Stefano Keizers

Gé Reinders

Stefano Keizers won in 2016 het Amsterdams Kleinkunst Festival. “Hij heeft het lef bijzonder irritant te zijn en gaat met satanisch genoegen in tegen de vertrutting waar veel cabaret onder lijdt”, aldus de jury. Het NRC schreef over hem: “Wie zich afvraagt of er nog een nieuwe Hans Teeuwen gaat opstaan, zag bij Keizers hoe dat eruit zou kunnen zien. (…) Een gevaarlijke cabaretier.”

De Limburgse ambassadeur van de Blaosmuziek staat tijdens zijn laatste tour bij ons op de planken met Muziekvereniging Excelsior Winterswijk, onder leiding van Henk-Jan Heijnen. In Gé’s prachtige liedjes krijgt u alle klankkleuren van het orkest te horen, van zachte harmonieën tot overweldigende tutti. Dit is een voorstelling die u raakt én omver blaast.

met Excelsior Winterswijk Oetblaoze

Erg Heel

Theaterdestorm.nl/stefanokeizers

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 17,50

ZA

2 MRT

ZO

10 MRT FAMILIE

Judeska in de TBS-kliniek

Masha en de Beer Live! (2+)

Het HUIS van ASPORAAT

Masha is een vrolijk, klein meisje en haar beste vriend is… een grote bruine beer! Na de populaire animatieserie op Netflix en NPO3 komen Masha en de Beer voor het eerst naar het theater met hun eigen familiemusical. Dat wordt ongetwijfeld beregezellig!

Het is eindelijk zo ver: Judeska belandt in een tbs-kliniek. Na meerdere aanvaringen met de wet, persoonlijke beledigingen en fysieke aanvallen, heeft de rechtbank besloten dat Judeska achter slot en grendel moet. In deze knotsgekke klucht gaat Judeska noodgedwongen op zoek naar zichzelf door middel van creatieve therapieën, groepsgesprekken en agressietraining… Theaterdestorm.nl/judeska

Theaterdestorm.nl/gereinders

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 21,50

COMEDY

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 27,50

8 MRT

COMEDY

De Zingende Prinses (4+)

Doopsgezind Kerkje | 15.00 uur | Entree € 13,50 | t/m 17 jr. € 7,50

7 MRT

CABARET

Alone@Home (8+)

RabobankZaal | 14.30 uur | Entree € 19,50

7 MRT

MUZIEK

RabobankZaal | 14.30 uur | Entree € 17,50

Theaterdestorm.nl/masha


WO

13 MRT

DO

CABARET

TONEEL

Emma wil leven

Oldenhermanns

Solo Stories

Unsexed

Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande van leven en dood…

Oldenhermanns gaat op zoek naar de nooduitgang van de dagelijkse sleur. Lize van Olden en Anna Hermanns wensen zich een ander leven en sleuren je mee in de sex, drugs en rock-’n- roll van de indoorspeeltuin. In een onnavolgbare reeks van scherpe, geestige, harde en ontroerende scènes laten ze de dillema’s van de millennial zien…

Theaterdestorm.nl/emmawilleven

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 21,50 | Inleiding 19.30 uur

DO

Theaterdestorm.nl/oldenhermanns

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 17,50

14 MRT

VR

CABARET

Martijn Koning

Nederlands Hoop

Koning van de dieren

Patrick gaat als een speer! Met zijn debuutprogramma ‘Dekking Hoog’ werd hij in 2017 zelfs genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. Hij verrast met zijn manier van spelen het publiek en ook de pers. Met zijn tweede en nieuwe programma ‘Nederlands Hoop’ komt hij ook naar Winterswijk. Wij verheugen ons op deze kennismaking!

Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten en natuurlijk mensen; alle dieren komen langs! Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn Koning. En vooral veel dieren…

Theaterdestorm.nl/patricklaureij

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 19,50

VR

Theaterdestorm.nl/martijnkoning

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 21,50

15 MRT

ZA

SHOW

Romy Monteiro All At Once

Souvenirs

Ineens was alles er! De ontdekking van haar muzikale talent in ‘The Voice of Holland’, de hoofdrol in de hitmusical ‘The Bodyguard’ en een televisiecarrière. Na deze periode vol life changers komt ze nu naar ons theater om hierover te vertellen én te zingen met een waanzinnige live-band.

Kom genieten van weer een ouderwets rijke Bloemenshow, met dierbare oude en verrassende nieuwe songs, onvoorspelbare conferences, hilarische types, prachtige jurken en dito decor. Een avond theater dat u als dierbaar souvenir mee naar huis neemt.

Theaterdestorm.nl/karinbloemen

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 29,50

ZA

Theaterdestorm.nl/romymonteiro

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 36,50

16 MRT

ZA

MUZIEK

WO

ZO

24 MRT

WJMT Harlekijn

Sir Elton John zegt het zelf: “This band is amazing! They’re just the best band of their kind in the world.” En met die uitspraak was ons publiek het twee seizoenen geleden helemaal eens! Daarom komt deze band ook met hun vernieuwde show naar ons theater.

Theaterdestorm.nl/bootlegsixties

23 MRT MUSICAL

The Bootleg Sixties

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 27,50

23 MRT MUZIEK

Karin Bloemen en band

L AATSTE KAARTEN

22 MRT CABARET

Patrick Laureij

L AATSTE KAARTEN

21 MRT

Ieder seizoen brengt de jeugdafdeling van het Winterswijks Muziek Theater een spetterende musical! In een professionele theatersetting spat de energie van het podium door deze groep jonge talenten. Welke musical Harlekijn precies gaat spelen blijft nog even een verrassing, maar het wordt zonder twijfel ook nu weer een heerlijke theaterbelevenis. MondriaanZaal | Zaterdag 23 maart | 20.00 uur Zondag 24 maart | 14.30 uur | Entree € 16,- (Excl. pauzedrankje en garderobe)

20 MRT

Theaterdestorm.nl/harlekijn

ZO

SHOW

24 MRT MUZIEK

Tineke Schouten

The Quiggs

Hoogtepunten uit haar schatkist aan hilarische sketches, typetjes en liedjes in ‘een nieuw jasje’ passeren de revue. Uiteraard kan Tineke het niet laten om deze voorstelling met nieuwe liedjes en sketches aan te vullen, ook neemt ze een 7-koppig orkest mee.

The Quiggs is een nieuw duo dat zich manifesteerde in de Schotse folk scene. Stephen Quigg is een gevestigde naam in de folkwereld. Hij treedt al meer dan 35 jaar op in Europa en natuurlijk Schotland. Hij zingt en speelt gitaar, bodhran en banjo. Zijn echtgenote, Pernille Quigg (zang en gitaar), is van origine Deense en goed ingevoerd als folkzangeres en songwriter.

Highlights

L AATSTE KAARTEN RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 38,50

Theaterdestorm.nl/tinekeschouten

Doopsgezind Kerkje | 16.30 uur | Entree € 13,50 | t/m 17 jr. € 7,50

Theaterdestorm.nl/thequiggs


27 MRT

WO

ZO

TONEEL

FAMILIE

De Verleiders: #niksteverbergen

Juf Roos gaat op vakantie (2+)

Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts e.a.

Juf Roos is dé YouTube-hit van het jaar. Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten en nu kunnen ze écht kennis met ze maken: in het theater! Ook in het theater beleven ze een doldwaas avontuur…

Deze keer richten De Verleiders hun pijlen op de handelaren in big data: de Facebooks, Apples, Googles en Übers van deze wereld. Bedrijven die nu een ongekende macht hebben en zich verheven voelen boven elke wet. Deze bedrijven weten alles van ons. Maar wat houden zij voor ons verborgen? Theaterdestorm.nl/deverleiders

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 36,-

ZO

E X TRA VOORSTELLING 16.00 UUR! Theaterdestorm.nl/jufroos

RabobankZaal | 13.30 uur en 16.00 uur | Entree € 17,-

31 MRT

DO

KLASSIEK

Stil in mij

Ferry Doedens, Jeroen C. Molenaar e.a.

OperaParty Houdt u van opera en heeft u zin in een feestje? Kom dan naar ‘OperaParty’! Bij deze voorstelling geniet u van balscènes, mooie jurken en prachtige aria’s. Het gezelschap brengt romantische muziek uit opera’s van Verdi en Donizetti, maar ook intriges, politiek gekonkel en uiteindelijk zoals het in een beetje opera hoort: een moord…

Theaterdestorm.nl/pocketopera

WO

‘Stil in mij’ is een nieuwe Nederlandse musical over vriendschap, verwachtingen en het zoeken naar je identiteit. Samengebald in een verhaal dat iedereen herkent, simpelweg omdat we allemaal op zoek zijn. Een verhaal met een lach en een traan vol heerlijke, bekende Nederlandse popmuziek.

Theaterdestorm.nl/stilinmij

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 25,-

3 APR

VR

SHOW

Het Groot Niet Te Vermijden

Helela Mama!

The Inevitables

De tien powervrouwen van Abafazi brengen een eerbetoon aan iconische zwarte vrouwen die een lans hebben gebroken voor de vrijheid. Ze nemen u mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika, waarbij de Afrikaanse drum, marimba en hun stemmen de basisinstrumenten zijn.

Theaterdestorm.nl/abafazi

ZA

12 APR SHOW

Abafazi

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 27,50

11 APR

MUSICAL

PocketOpera

MondriaanZaal | 14.30 uur | Entree € 21,50

7 APR

Muziek om naar te kijken en theater om op te dansen: dat is het smakelijke recept waarmee Het Groot Niet Te Vermijden al jarenlang voor vele avonden ademloos luisteren en ongecompliceerd lachen zorgt. Ook in ‘The Inevitables’ presenteert de groep, in nieuwe samenstelling, een mix van ‘dan-weer-dit-dan-weer-dat-theater’. Theaterdestorm.nl/hgntv

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 25,50

6 APR

VR

MUZIEK

12 APR

CABARET

LikeU2

Henry van Loon

U2-The Dutch Connection

Onze Henry

Dit muziekspektakel is met verhalen doorweven, bijvoorbeeld over de bijzondere relatie die U2 met Nederland heeft. Ook ziet u uniek beeldmateriaal. Maar het belangrijkste is natuurlijk de muziek. Een strakke 4-koppige band speelt de grootste hits van U2, evenals minder bekende pareltjes.

Met dezelfde ongeëvenaarde slapstick waarmee die rare Henry zich door de doldrieste realiteit van dit maffe bestaan heen wurmt, rijgt hij in deze hilarische solo louter unieke hoogtepunten aaneen. Hilariteit wisselt hij virtuoos af door een fideel moment met het publiek of een ontroerend lied.

L AATSTE KAARTEN Theaterdestorm.nl/likeu2

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 24,50

ZA

6 APR

DI

TONEEL

Naar Casablanca

Stefan Rokebrand, Jamie Grant e.a.

In 2019 kiest Tejatertick voor geheel ander repertoire. Getracht wordt een detective/thriller op de planken te brengen in de stijl van Agatha Christie. Welk stuk is nog niet bekend. Tejatertick zal er een geheel eigen draai aan geven onder regie van Sasha ter Mors.

Theaterdestorm.nl/tejatertick

16 APR

MUZIEKTHEATER

Tejatertick

MondriaanZaal | 20.00 uur | Kaartverkoop start later dit seizoen

Theaterdestorm.nl/henryvanloon

MondriaanZaal | 20.30 uur | Entree € 20,-

Het indringende liefdesverhaal nu op het toneel! In een schemerige wereld vol politiek en heroïek ontvouwt zich een allesomvattend en venijnig liefdesverhaal, waarin onmogelijke keuzes moeten worden gemaakt…

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 27,50

Theaterdestorm.nl/casablanca


WO

17 APR

MUZIKAAL CABARET

Thomas Acda Motel

Dit seizoen is hij terug op het toneel met de langverwachte eigen, muzikale cabaretvoorstelling, samen met gitarist David Middelhoff. Met verhalen, liedjes en avonturen over liefde, vriendschap en de dood. Over hoe we met vallen en opstaan proberen invulling te geven aan ons leven.

Juwelier Winterswijker Str. 23 · Oeding/Dld · Tel. 0049-2862-6022 www.juwelier-nienhaus.de · www.trauringe-nienhaus.de

Like ons op Facebook

Theaterdestorm.nl/thomasacda

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 25,-

ZA

4 MEI

MUZIEK

Herdenkingsconcert met Rutger de Vries e.a.

Als het net even anders was gegaan..... Ook na bijna 75 jaar herdenken we de mensen die gevochten hebben voor onze vrijheid. Daarom organiseert Rutger de Vries ieder jaar op 4 mei muziek, passend bij het gekozen thema. Om te bezinnen, te herdenken en natuurlijk te genieten. Dennis Weelink begeleidt de vocalist op vleugel.

Elk event draait om sfeer...

sfeer start bij het streven naar perfectie Theaterdestorm.nl/rutgerdevries

RabobankZaal | 21.00 uur | Entree € 12,50

DI

14 MEI MUSICAL

Verhuur Event Benodigdheden en Facilities Event en Facility Management

The Bridges of Madison County

Groenlo | Tel. 0544-462106 Groningen | Tel: 050-5423333 info@kaakeventrent.nl www.kaakeventrent.nl

René van Kooten, Lone van Roosendaal e.a. De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt. Per toeval leert ze Robert kennen en komt ze voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin… Theaterdestorm.nl/madisoncounty

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 35,-

WO

15 MEI

THEATERCOLLEGE

Guido Weijers Masterclass Geluk

LAAT JE MASKER VALLEN EN DOE WAT JE LEUK VINDT!

Iedereen die wat filosofische quotes op facebook kwakt, noemt zich tegenwoordig personal coach. Mensen vluchten wanhopig in mindfulness, yoga en meditatie. We worden doodgegooid met zelfhulpboeken over ‘geluk’, ‘wetten voor succes’ en ‘hoe het optimale uit je leven te halen’. Maar hoe zit het nu echt? Guido Weijers kan het je vertellen.

BIJGEBOEKT!

RabobankZaal | 20.15 uur | Entree € 25,-

Theaterdestorm.nl/masterclassgeluk

TICKETS & INFO

Via www.theaterdestorm.nl kunt u 24 uur per dag kaarten bestellen. Theater De Storm is tijdens het theaterseizoen (m.i.v. medio september) open en telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur en een uur voor aanvang van een voorstelling.

lichtenvoorde@inperson.nl - 0544 394 880

www.theaterdestorm.nl


WWW.ZONWERINGINDUSTRIE.NL • Rolluiken • Knikarmschermen • Screens • Binnen zonwering • Uitvalschermen • Garagedeuren • Zonwering voor serre’s en veranda’s • Vrijstaande zonwering • Parasols • Windschermen • Horren

Wiggers Keukens smaakvol & betaalbaar

KEUKENS

Lifestyle

kijk op onze site owroom! of kom langs in de onze sh Onze showroom is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Op maandag, dinsdag en woensdag is de showroom gesloten, maar bent u op afspraak van harte welkom. Meer informatie kunt u vinden op onze site.

WWW.ZONWERINGINDUSTRIE.NL EUROPALAAN 107 WINTERSWIJK TEL. 0543 -523000

DE GOED GEORGANISEERDE KEUKEN! Aangenaam werken in de keuken heeft alles te maken met perfecte organisatie. INNOVATIEVE TECHNIEK! Past ideaal bij het moderne keukendesign – zuigt effectief & geluidsarm dampen en geurtjes af.

Graag tot ziens!

Gasthuisstraat 35 | 7101 DS Winterswijk Telefoon 0543-843270 / 06 228 653 27 | info@wiggerskeukens.nl

www.wiggerskeukens.nl

Alles onder één dak voor de inrichting van uw huis Een keur aan ideeën! Zeer ruime collectie: • klassieke en moderne meubelen • slaapkamermeubelen • parket en laminaat • tapijt, vinyl en gordijnen • zonweringen

Ook voor projectinrichting zijn wij het juiste adres!

Europalaan 117, 7102 AC Winterswijk Tel.: (0543) 51 58 54

Eugelink - te Kortschot

Openingstijden: ma. 13.30 - 18.00 uur di. t/m do. 9.30-18.00 uur vr. 9.30-21.00 uur za. 10.00-17.00 uur info@citywonen.com WWW.CITYWONEN.COM

Profile for Holders Media

Theater de Storm - Theaterkrant 2018-2019  

Overzicht van alle voorstellingen van het theaterseizoen 2018-2019

Theater de Storm - Theaterkrant 2018-2019  

Overzicht van alle voorstellingen van het theaterseizoen 2018-2019