WinNova - Ajoneuvoalan esite (2022)

Page 1

AJONEUVOALAN PERUSTUTKINTO

Ota oma suunta ajoneuvoalalta!

Ajoneuvotekniikan osaamisala, 180 osp ajoneuvomekaanikko, diagnoosimekaanikko, hyötyajoneuvomaanikko, pienkonemekaanikko

Ajoneuvotekniikan osaamisalalta valmistuvat työskentelevät huolto- ja korjaustöihin liittyvissä asiakaspalvelutehtävissä korjaamoissa, huoltamoissa, erikoiskorjaamoissa ja kuljetusliikkeissä.

Ajoneuvotekniikan osaamisalalta valmistuva etsii ja korjaa ajoneuvojen mekaaniset ja sähköiset viat. Hän perehtyy ajoneuvon rakenteeseen, toimintaan, vianetsintään sekä huolto- ja korjaustöihin. Opinnoissa perehdytään uuteen tekniikkaan muun muassa hybridi-, sähkö- ja kaasuautoihin. Autojen elektroniikka yleistyy edelleen.

Ajoneuvoalan tehtävissä tarvitaan haastavan ja mielenkiintoisen tekniikan tuntemista sekä palvelun osaamista. Alalla toimitaan asiakaskeskeisesti ja laatutavoitteisesti. Lisäksi alalla työskenteleviltä odotetaan palvelutaitoja, yhteistyökykyä, oma-aloitteisuutta ja yrittäjyysosaamista.

Työ sisältää psyykkistä ja fyysistä kuormitusta. Suosituksia alalle:

• säännöllinen elämäntyyli

• kiinnostus tekniikkaan

• hyvät sosiaaliset taidot

• hyvät kädentaidot

• tietotekninen osaaminen

• valmiudet asiakaspalvelutehtäviin Vauriokorjauksen osaamisala, 180 osp autokorimekaanikko

Autokorimekaanikkona voit työskennellä autopeltikorjaamoissa ja maalaamoissa korjaamassa niin pienet kuin suuremmatkin kolarivauriot kuntoon. Autokorimekaanikon (kutsutaan myös autopeltisepiksi) ammatissa yhdistyvät kädentaidot tekniseen tietämykseen. Autokorimekaanikkona opit huoltamaan ja korjaamaan kolariautoja. Opinnoissasi perehdyt ajoneuvo- ja kustannusarvioiden laadintaan, korinkorjaukseen ja turvalaitejärjestelmiin nykyaikaisia laitteita- ja työmenetelmiä käyttäen.

Opinnot sisältävät sekä erilaisten elektronisten ja mekaanisten korjaamovälineistöjen käyttöä että kädentaitoja korostavaa korjaustyötä.

WinNova on ainoa oppilaitos, joka kouluttaa autokorimekaanikkoja Satakunnan alueella.

WINNOVA.FI/AJONEUVOALA

HAKEUTUMINEN

Koulutuksiin hakeudutaan pääasiassa jatkuvassa haussa suoraan oppilaitokseen ja perustutkintoihin myös kevään valtakunnallisessa yhteishaussa.

Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulunsa päättäville sekä muille vailla ammatillista tutkintoa oleville.

Jatkuvassa haussa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan.

Koulutuksen tiedoissa näkyvät valintaperusteet sekä koulutuksen haku- ja alkamisaika. Koulutuksiin voi tutustua ja hakea sivuillamme winnova.fi/ koulutustarjonta

Lisätietoja koulutuksista, opintojen rahoituksesta ja muista sosiaalisista eduista sekä oppisopimuskoulutuksesta saat opinto-ohjaajilta, alan opettajilta, työ- ja elinkeinotoimistoista sekä WinNovan verkkosivuilta winnova.fi.

OTA SUUNNAKSI AJONEUVOALA YHTEYSTIEDOT WinNovan Hakupalvelut - hakupalvelut@winnova.fi - p. 044 455 8500 Professorintie 5, 28600 Pori Satamakatu 19, 26100 Rauma winnova.fi/ajoneuvoala #SuuntaEteenpäin #WinNova WinNova Tekniikan alat