Willy Naessens Magazine NL #3

Page 8

In het voorjaar van 2019 zijn de afbraakwerken in productiehal van Structo opgestart. Deze fabriek is g Brugge en produceert welfsels en balken in voorgespanne voorgespannen brugdekliggers.

Nieuwe betoncentrale

Na heel wat voorbereidende werken en voorstud opbouwwerken van de nieuwe betoncentrale en welfselbanen begin oktober opgestart. In slechts drie ma deze volledig operationeel.

De nieuwe betoncentrale zal goed zijn voor een toevo voor de 4 productiehallen tegelijkertijd. Dit zal goed zij totaal volume van 60.000 mÂł/jaar. Om toevoer van de beto te garanderen werden in alle hallen nieuwe kubelbanen v volledig automatisch rijden.

Voor de nieuwe productiehal verhogen we onze produ gewelven naar een totaal van 9.500 m²/week. Ook deze ha geautomatiseerd.

Nieuwe productiehal voor gewelven

3D-PRINTING Een van de grootste investeringen is de aankoop van een 3D-printer waarmee op groot formaat kan worden geprint en gefreesd, nl. 1,5m x 2,0m x 1m. Deze printer kan onder andere gebruikt worden om bekistingen en ingietstukken voor uitsparingen in beton te printen in vormen die met de huidige technieken moeilijk of niet haalbaar zijn. Hij kan eveneens gebruikt worden voor het uittesten van bepaalde prototypes. Ook voor het maken van gebruiksonderdelen die met de klassieke vervaardigingstechnieken niet of moeilijk te vervaardigen zijn, kan deze printer ingezet worden. De 3D-print techniek laat eveneens toe om bepaalde voorwerpen lichter uit te voeren doordat men alleen materiaal kan printen op die plaatsen die voor de sterkte van het element nodig zijn. De Willy Naessens Group zal deze 3D-printer ook ter beschikking stellen van onderwijsinstellingen en onderzoekscentra.

8 | Willy Naessens Magazine #3

STRU