Page 1

KoraTech daktoebehoren

uur

Voor een perfect afgewerkt pannendak


Inleiding

Droge zelfventilerende nokvorstafwerking

Zorg bij de opbouw van het dak voor een goede ventilatie van de ruimte tussen de dakpannen en de onderliggende constructie (de dakspouw). De zelfventilerende ondervorsten uit het Koramic daktoebehoren-assortiment beschermen de dakconstructie tegen vochtophoping. Zijn regendicht, stuifsneeuwwerend, muis- en vogeldicht en kunnen eventuele stormschade beperken.

Wienerberger biedt, naast haar brede assortiment Koramic keramische dakpannen, een compleet pakket niet-keramische daktoebehoren. Stuk voor stuk kwaliteitsproducten die nodig zijn om een dak technisch en esthetisch perfect af te werken bij aansluitdetails, snijlijnen en ventilatieopeningen.

Garantie Wienerberger biedt op alle producten uit het KoraTech daktoebehorenprogramma een garantie van 10 of 30 jaar*. Deze garantie is alleen geldig indien de verwerkingsvoorschriften volgens BRL1513 zijn opgevolgd. Bij gebrekkig functioneren binnen deze garantie-periode levert Wienerberger gratis hetzelfde of een equivalent product.

In deze brochure maakt u kennis met ons assortiment daktoebehoren, mede aan de hand van enkele verhelderende detailfoto’s. Heeft u vragen over onze producten of over de verwerking ervan, neem dan contact op met de afdeling Bouwtechniek Koramic dakpannen van Wienerberger.

*In deze brochure aangegeven met de 30 jaar garantie stempel. Alle niet gemerkte producten kennen een garantie van 10 jaar.

De kwaliteit van een pannendak staat of valt bij de afwerking ervan. Want een goed dak is absoluut regendicht en voldoende ventilatie is van groot belang. Het is bovendien zaak om dakpannen en hulpstukken zodanig te bevestigen dat er geen schade ontstaat of ongelukken gebeuren bij harde wind.

2.3

uur

Wienerberger levert al uw benodigde KoraTech daktoebehoren binnen 24 uur. Voor 14.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis!


Alu-venta De Alu-venta is een voorgevormde universeel toepasbare aluminium drager met aan weerszijde aluminiumslabben met kleefstrips. Deze gecoate aluminiumslabben van 75 mm hoog laten zich gemakkelijk in de welvingen van de bovenste pannenrij drukken. De gestanste gaten van de aluminium drager zijn voorzien van een kunststof net, bestemd voor de wering van ongedierte (conform Bouwbesluit). Lengte: 1 m Kleur: rood en antraciet

1.

Grafi-rol De op rol geleverde ondervorst Grafi-rol is vervaardigd uit fijn gegolfd lood, voorzien van een acrylaat coating. Deze uiterst plooibare ondervorst laat zich op zowel de nok als de hoekkeper gemakkelijk verwerken. De Grafi-rol is leverbaar in twee breedtematen en is daardoor geschikt voor zowel holle als vlakke dakpanmodellen. De geperforeerde gaten zijn < 1 cm (conform Bouwbesluit). Lengte: rol à 5 m Breedte: 210 en 320 mm Kleur: rood en antraciet EasyRoll De lichte, op rol geleverde, ondervorst EasyRoll kan worden gebruikt bij zowel de nok als de hoekkeper. Dankzij de aluminiumslabben met geweven polypropyleen en de profilering sluit de EasyRoll moeiteloos aan op de panvorm. Kleefstrips verhinderen dat het lichte aluminium gaat opkrullen en garanderen een duurzame bevestiging aan de dakpannen. Lengte: rol à 5 m Breedte: 320 mm Kleur: rood en antraciet

1. Toepassing Alu-venta. 2. Toepassing Grafi-rol.

2.

Verwerkingsvoorschrift Voor een optimaal kleefresultaat de dak­ pannen droog en stofvrij maken. De minimum verwerkingstemperatuur is 5º C.


Dakvoetprofiel Bescherm de onderkant van het dakbeschot optimaal tegen weersinvloeden en opspattend water uit de goot met het dakvoetprofiel. Leverbaar in:

Dakvoetafwerking

Aluminium Lengte: 1,5 m Kleur: rood en antraciet Kunststof Lengte: 1,5 m Kleur: antraciet

Combidakvoetprofiel Dit dakvoetprofiel met vogelschroot beschermt de dakvoet niet alleen tegen weersinvloeden en opspattend water, maar weert ook ongedierte (conform Bouwbesluit). Leverbaar in:

Een correct uitgevoerde dakvoet-constructie draagt bij aan een goede ventilatie van de dakspouw. De dakvoetprofielen zorgen voor een esthetische en ventilerende afwerking. Ze beschermen de dakvoetconstructie tegen allerlei weersinvloeden, zoals regen, wind en stuifsneeuw. De vogel-(muis)schroot weert onder andere vogels, ratten en muizen (conform Bouwbesluit).

Aluminium Lengte: 1,5 m Kleur: rood en antraciet Kunststof Hoogte 125mm, lengte 1,05 meter Hoogte 65 mm, lengte 1,05 meter Kleur: rood en antraciet

Vogelschroot Universeel toepasbare kam voor het weren van ongedierte. Pas de vogelschroot toe bij dakvoet, kilgoten en verholen goten. Aluminium Lengte: 1 m Kleur: rood en antraciet Kunststof Lengte: 1 m Kleur: rood en antraciet

1.

1. Toepassing combidakvoetprofiel, kunststof.

4.5


Vogel-muisschroot met enkele kam Universeel toepasbare kam voor het weren van ongedierte. Pas de vogel-muisschroot toe bij dakvoet, kilgoten en verholen goten. Kunststof Lengte: 1 m Kleur: antraciet Vogel-muisschroot met dubbele kam Universeel toepasbare kam voor het weren van ongedierte. Pas deze vogel-muisschroot toe in het kilbereik of dakvoet.

2.

Kunststof Lengte: 1 m Kleur: antraciet Ventilerende onderlat Pas de Ventilerende onderlat toe aan de dakvoet, ter vervanging van de onderste panlat. Dankzij de ventilatiesleuven ontstaat een vrije ventilatie en doorstroming tussen dakbeschot en dakpannen. Is aan te bevelen bij toepassing van vlakke panmodellen. Kunststof Lengte: 1 m Kleur: rood en antraciet

3.

Ventilerende onderlat met vogelschroot Zorgt voor extra ventilatie tussen het dakbeschot en de dakpannen en weert ongedierte. Kunststof Lengte: 1 m Kleur: rood en antraciet

4.

2. Toepassing vogel-muisschroot met dubbele kam, kunststof. 3. Toepassing ventilerende onderlat. 4. Toepassing ventilerende onderlat met vogelschroot.


Aansluitingen

Kilgoot, aluminium Gebruik de voorgevormde aluminium kilgoot met opstaande rand voor een waterafvoerende oplossing van de kilkeper. De kilgoten lopen taps toe, waardoor ze perfect in elkaar sluiten. Zet de kilgoot op het dakbeschot vast met klangen. Voorzie een kilgoot bovendien altijd van vogel-muisschroot met dubbele kam. Lengte: 1,6 m Breedte: 228 mm Werkende lengte: 1,5 m Kleur: aluminium, rood (8004) en bruin (8019)

Wienerberger heeft een aantal profielen ontwikkeld die zorgen voor een optimale waterafvoer op plaatsen waar twee dakvlakken elkaar raken en bij dakdoorbrekingen, zoals een dakkapel.

Kilgoot, kunststof Deze kunststof kilgoot op rol zorgt voor een perfecte waterafvoer. Voorzie kilgoten altijd van vogel-muisschroot met dubbele kam. Lengte: 10 m Breedte: 470 mm Kleur: rood en antraciet KoraFlex (loodvervanger) Aluminium universeel afdichtingsband dat wordt toegepast bij het afdichten van dakaansluitingen met opgaand metselwerk zoals schoorstenen en dakkapellen. Uit­gevoerd met een volledige kleefstrook. Lengte: rol à 5 m Breedte: 320 en 450 mm Kleur: rood, antraciet en leikleur

Renovatieprofiel, aluminium Het renovatieprofiel is bedoeld om de overgang tussen een gerenoveerd dak en een aangrenzend bestaand dak te creëren, op het moment dat de pannen niet op elkaar aansluiten. Met het aluminium renovatie­ profiel kan ook hoogteverschil tussen beide daken overwonnen worden en zorgt voor een uitstekende afwatering. Het renovatie­ profiel bestaat uit een goot- en een koppel­ element en wordt bevestigd d.m.v. aluminium klangen.

1.

Lengte: 1,6 m Werkend: 1,5 meter B x H 2 stuks: 125 x 20/110 Kleur: aluminium 6.7

1. Toepassing kilgoot.


Gootelement Universeel toepasbaar gootelement geschikt voor opvang van hemelwater bij aansluiting van onder andere dakkapellen en opgaand werk. Aluminium gootelement wordt d.m.v. aluminium klangen bevestigd. Aluminium Lengte: 1,6 m Werkend: 1,5 m B x H : 125 x 20/100 mm Kleur: aluminium 2.

Kunststof met schuimstrook Lengte: 1,5 m Werkend: 1,4 m B x H : 180 x 100 mm Kleur: antraciet

Verholen goot Voor de afvoer van het hemelwater bij dakkapellen. Sluit de verholen goot aan op het gootelement en laat hem uitmonden in de dakgoot. Aluminium verholen goot wordt d.m.v. klangen bevestigd. Aluminium Lengte: 1,6 m Werkend: 1,5 m B x H : 150 x 20 mm Kleur: aluminium

3.

Kunststof Lengte: 1,5 m Werkend 1,5 m (met verbindingsstuk) B x H: 150 x 23 mm Kleur: antraciet

Verbindingsstuk Voor kunststof verholen goot Kleur: antraciet

2. Toepassing gootelement. 3. Toepassing renovatieprofiel.


1.

2.

Ruiterdrager-nok en ruiterdrager-nok 45° De ruiterdrager-nok is ook leverbaar als ruiterdrager-nok 45Ë&#x161; voorgevormd. Deze ruiterdrager uit gegalvaniseerd staal is bestemd voor het bevestigen van de ruiterplank. Het gebruik van een ruiterdrager bevordert de vrije ventilatiestroming van de ene naar de andere kant van het dak.

Bevestigingsmiddelen

1 ruiterdrager-nok voor ruiterplank 32 mm 2 ruiterdrager-nok 45° voor ruiterplank 38 mm

Universele ruiterdrager De hoogte van deze ruiterdrager is met de hand instelbaar. Daarmee is hij uitstekend bruikbaar voor zowel renovatie als nieuwbouw. De universele ruiterdrager kan ook achteraf nog worden bijgesteld, waardoor de ruiter altijd perfect horizontaal komt te liggen. Ook geschikt voor de hoekkeper. Leverbaar in een lengte van 220, 300 en 360 mm. Vorstbeugels Veranker vorsten en schubvorsten (volgens Bouwbesluit) aan de nok- en hoekkeperconstructie met de vorstbeugel. Schroeven Schroeven van rvs met EPDM volgring, voor het bevestigen van dakpannen, hulpstukken en daktoebehoren. M Schroef 4,5 x 45 en 4,5 x 60 voor de bevestiging van dakpannen. M Schroef 5,0 x 70 voor de bevestiging van gevelpannen. M Klokschroef 4,5 x 65 voor de bevestiging van vorsten. Leinagels Leinagels (3 x 32) zijn bestemd voor de bevestiging van de Pottelberg Leipan 301 en Aleonard tegelpannen. Leinagels zijn er in koper en rvs. Gebruik in combinatie met zinken kilgoten en dakgoten uitsluitend rvs leinagels. Hoekkeperklem Met de hoekkeperklem zet u kleine stukjes dakpan vast, die ontstaan bij het slijpen van de hoekkeper. Leverbaar in standaard en in XL uitvoering (voor grote panmodellen).

8.9

Dakpannen en hulpstukken dienen in Nederland te worden vastgezet volgens de bevestigingseisen die zijn opgenomen in het Bouwbesluit en omschreven in NEN 6707 en NPR 6708. Deze voorschriften verdelen ons land in drie windgebieden. Met de Koramic Dakplanner is het vrij eenvoudig de vereiste bevestiging voor ieder afzonderlijk werk vast te stellen. De Dakplanner treft u aan op www.wienerberger.nl


A.

Panhaken Voor een solide bevestiging van dakpannen heeft Wienerberger vijf typen panhaken van roestvast staal beschikbaar. De regels voor het verankeren van dakpannen liggen vast in het Bouwbesluit. A. Klikpanhaak Wordt om de panlat getrokken en vervolgens in de zijsluiting van de dakpan geklikt. In diverse uitvoeringen verkrijgbaar in verband met afmeting panlat.

B.

C.

D.

E.

F.

B. Tikpanhaak Wordt in de panlat getikt en valt in de zijsluiting van de dakpan, specifiek afgestemd op panmodel. Is panlat afmeting onafhankelijk. C. TwinTikker Oftewel de dubbele tikpanhaak: wordt zodanig in de panlat getikt dat de bovenliggende â&#x20AC;&#x2DC;vleugelsâ&#x20AC;&#x2122; zowel in de zijsluiting als de kopsluiting van twee diagonaal aangrenzende pannen klemmen. Alleen geschikt voor dakpannen zonder overlappende zijsluiting. D. Allepanshaak Deze flexibele klikpanhaak is voorzien van een schuifsysteem waarmee op eenvoudige wijze de gewenste lengte van de panhaak ingesteld kan worden. De Allepanshaak is alleen geschikt voor dakpannen met een overlappende zijsluiting. Toepasbaar bij panlatafmeting van 22 x 32 tot 26 x 50 mm.

2

E. StormFix Wordt door de kopsluiting in de panlat geschroefd. Vervolgens wordt de bovenliggende pan hierin vastgeklikt. Dit geeft een muurvaste verankering. Leverbaar voor Narvik Modula, Alegra en Madura F. Universele dakvoetpanhaak Voor het vastzetten van de onderste rij dakpannen bij verticale gevelbekleding of bij de dakvoet. De panhaak wordt op de juiste hoogte omgebogen en gehaakt in de zijsluiting. Bevestig de haak met een rvs schroef of rvs nagel in de onderste panlat. In het overzicht op pagina 16 ziet u welk type panhaak bij welk model hoort.

1. Toepassing klikpanhaak. 2. Toepassing TwinTikker. 3. Toepassing universele dakvoetpanhaak.

1.

3.


KoraTech onderdakfolie

KoraTech onderdakfolies zijn waterkerende, damp-open membramen voor toepassing op hellende daken en aan gevels waar dakpannen worden verwerkt. Het assortiment KoraTech kent drie soorten onderdakfolies: KoraTech Classic: geschikt voor hellende daken vanaf 20º. Deze folie is opgebouwd uit twee lagen polypropyleenvlies met als tussenlaag een PP-film. De KoraTech Classic is bij uitstek geschikt als waterkerende toepassing in het kilbereik, bij dakdoorbrekingen en waar extra waterkering noodzakelijk is. KoraTech Classic Super: door de wapening is de onderdakfolie Classic Super een zeer sterke folie. Deze folie is geschikt voor dakhellingen vanaf 20º. KoraTech Premium S: speciaal ontwikkeld als waterkerende folie op flauw hellende daken tussen de 10º en 20º. Deze PU gecoate polyestervliesfolie is tevens voorzien van een kleefstrook. De folies kunnen direct op het dakbeschot of op de tengels worden aangebracht. Op de KoraTech onderdakfolies zijn markeringen op 10, 15 en 20 cm aangebracht om de overlapzones in één oogopslag te bepalen. De rollen met een breedte van 1,5 meter en een lengte van 50 meter zijn licht van gewicht. Dit staat dan ook voor een lichte, snelle en veilige verwerking. De overlapnaden van de KoraTech onderdakfolies zijn te verkleven met KoraTech Multi Tape. De KoraTech onderdakfolies worden geleverd met KOMO-keur en zijn voorzien van CE-markering.

10.11


KoraKit Met KoraKit verlijmt u de dakfolie bij opgaand werk om een regendichte aansluiting te krijgen.

KoraTech Multi Tape Enkelzijdig kleefband voor het verkleven van de overlappingen in langs- en dwarsrichting. Ook bijzonder geschikt bij dakdoorbrekingen. Lengte: rol Ă 25 m Breedte: 60 mm Verpakking: 10 rollen/doos

KoraTech Nageldichtingsband Nageldichtingsband wordt bij flauwhellende daken onder de tengel aangebracht om een waterdichte bevestiging van de tengel mogelijk te maken. Lengte: rol Ă 30 m Breedte: 50 mm Verpakking: 6 rollen/doos

Toebehoren voor KoraTech onderdakfolies


Dakdoorvoersystemen

Mechanische ventilatie, rioolontluchting en aansluitingen van de wasdroger en wasemkap. Wienerberger heeft hiervoor de perfecte oplossing met een uitgekiend assortiment dakdoorvoerpannen. Leverbaar in diverse kleuren, en in veel gevallen zelfs in hetzelfde materiaal en model, als uw pannendak.

Dakdoorvoerpan 100 mm Voor ontluchting van het riool en aansluiting van de wasdrogerafvoer is er de keramische doorvoerpan. Deze wordt compleet geleverd met aansluitslang en klemring. De dakdoorvoerpan is er voor de dakpanmodellen: Narvik VHV, OVH, FD, Alegra, Datura, Madura en Modula en Madura en de Janssen-Dings VHV en OVH.

Mechanische ventilatieaansluiting 100 mm Deze kunststof doorvoerpan is geschikt voor mechanische ventilatieaansluiting. Verstelbaar voor een dakhelling van 20 tot 50 graden. Kan worden geleverd als complete set, bestaande uit een doorvoerpan, doorvoerbuis en flexibele aansluitslang. De kunststof doorvoerpan is er voor de dakpanmodellen: VHV, OVH, FD en Alegra.

Rioolontspanning 100 mm Kunststof doorvoerpan voor beluchting van de rioolstandleiding. Een complete set bestaat uit een doorvoerpan, een rioolontspanningsstuk en een flexibele aansluitslang. Verkrijgbaar voor de dakpanmodellen: VHV, OVH, FD en Alegra.

12.13


Universele dakdoorvoer 125 mm Kunststof universele dakdoorvoer geschikt voor mechanische ventilatieaansluiting. De buis met een doorsnede van 125 mm is dubbelwandig uitgevoerd, voor het bovendaks afvoeren van condens. Verstelbaar voor dakhellingen van 20 tot 50 graden. De complete set bestaat uit een universeel indekstuk, een doorvoerbuis en een flexibele aansluitslang. Geschikt voor elk pantype. Leverbaar in de kleuren natuurrood, bruin en antraciet.

Keramische doorvoerpan 150 mm De keramische doorvoerpan 150 mm is er in de modellen Narvik Alegra, Madura en Modula. Aan de onderzijde van de doorvoerpannen is een pvc-mof, waar de bijgeleverde pvc buis Ø 160 mm (l = 400 mm) ingestoken wordt, zodat de installateur hier makkelijk op kan aansluiten.

Dakdoorvoerpan kunststof 150 mm Geschikt voor aansluiting wasdroger, wasemkap of mechanische ventilatie. Compleet geleverd met doorvoerkoker en flexibele aansluitslang (doorsnede 165 mm). Standaard leverbaar voor VHV, OVH, FD, Alegra, Datura, Madura, Modula en TdN44.

Afdichtingsmanchetten Om een eenvoudige regendichte en luchtdichte aansluiting van de doorvoer op het dakvlak te maken zijn ook afdichtingsmanchetten in het programma opgenomen. Een afdichtingsmanchet voor een gat van Ø 125-135 mm (RGD 125) en een manchet voor een gat van Ø 150-165 mm (RGD 150). De afdichtingsmanchet is aan de onderzijde voorzien van een volledige kleeflaag, zodat een eenvoudige afdichting op het dakvlak gemaakt wordt.


Diversen

Wilt u het zich iets makkelijker maken bij de hoek- en kilkeper, verlijm dan alvorens u gaat slijpen, twee dakpannen met de KoraKit aan elkaar. Zo voorkomt u het werken met kleine losse stukjes dakpan.

Acryl dakpannen De doorzichtige kunststof dakpan zorgt voor daglicht in verblijfsruimtes. Leverbaar voor de modellen VHV, OVH, FD, Alegra, TdN44, TdN993, 451, Actua, Mega en Jura Nova.

Veiligheidsdakhaak Voor een verantwoorde toegankelijkheid van het pannendak. Voldoet aan EN 517-Type A. Leverbaar in rvs, verzinkt rood/bruin en zwart. De rvs uitvoering voldoet aan de eisen van de Monumentenwacht en de Rijksgebouwendienst.

KoraKit Met KoraKit verlijmt u keramische dakpannen. Zeer geschikt voor bijvoorbeeld het verlijmen van gezaagde pannen bij kil- en hoekkepers. Kleur: zwart

14-15


Friese Mulden

Klokschroef (rvs) met rvs- en neopreenring rood en zwart 4,5 x 65

monnik en non

Leinagels (koper) 3 x 32 Leinagels (rvs) 3 x 32

Schroeven (rvs) met EPDM-ring 5,0 x 70 (gevelpan, 200 stuks)

Schroeven (rvs) met EPDM-ring 4,5 x 60 (dakpan, 200 stuks)

Jura Nova

Schroeven (rvs) met EPDM-ring 4,5 x 45 (dakpan, 200 stuks)

Romane

Hoekkeperklem met schroef rvs - XL uitvoering (50 stuks)

Tradi 12

Hoekkeperklem met schroef rvs - standaard uitvoering (50 stuks)

Universele dakvoetpanhaak Verpakkingseenheid

Panhaak monnik/non rvs

Panne

StormFix rvs Schroef 50 mm.

Standard

StormFix rvs Schroef 60 mm.

Mega

TwinTikker TdN rvs

Actua

TwinTikker OH rvs

OH 451

TwinTikker OVH rvs

Vauban

Tikpanhaak 409/015 rvs

TdN 993

Tikpanhaak 409/012 rvs

Tikpanhaak 409/005 rvs

TdN 44

Tikpanhaak 409/003 rvs

Tikpanhaak 409/002 rvs

Tikpanhaak 409/001 rvs

Modula

Allepanshaak (panlatdikte 22 - 26)

Madura

Klikpanhaak nr. 9 rvs (panlat 22 x 48)

Datura

Klikpanhaak nr. 7 rvs (panlat 22 x 36)

Alegra

Klikpanhaak nr. 5 rvs (panlat 22 x 38/48)

FD

Klikpanhaak nr. 3 rvs (panlat 22 x 32/36)

OVH

Omschrijving VHV

Panhaken


Wienerberger B.V. Verkoop Koramic dakpannen Trappistenweg 7 5932 NB Tegelen

08.2010

T 077 - 35 60 800 F 077 - 37 37 177 koramic.nl@wienerberger.com www.wienerberger.nl

KoraTech daktoebehoren  

KoraTech daktoebehoren

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you