Page 1

Wienerberger gebakken bestrating Natuurlijk, duurzaam en blijvend mooi


Natuurlijk, duurzaam en blijvend mooi 2

Inhoudsopgave


Inhoudsopgave

4 Tuintrends 6

Over Wienerberger

Assortiment 8 Designa 14 Vida 20 Classica 26 Natura

Service 32 Verwerkingsadviezen 34

Online informatie en inspiratie

www.gebakken-bestrating.com

Inhoudsopgave

3


De laatste tuintrends, uw persoonlijke stijl

Nieuwe tuintrends ontstaan vanuit maatschappelijke en individuele behoeftes. Dit kan bescherming zijn, een plek voor uzelf of het creĂŤren van een stukje natuur. Voor iedereen is dat anders. Daarom zijn tuintrends altijd gebonden aan een persoonlijke stijl, het beschikbare budget en het gebruik van de tuin. Wienerberger biedt gebakken bestrating voor elk type tuin. Een eigentijdse en duurzame basis, perfect in combinatie met de nieuwste tuintrends.

4

Tuintrends


Tuintrends

Rustgevend design

Kleurrijk en gezellig

Traditioneel rustiek

Natuurlijk buitenleven

De designtuin is overzichtelijk en heeft een strakke vormgeving met een aantal opvallende elementen. Deze buitenruimte is rustgevend met de focus op een bepaald thema of functie. Alle elementen worden daarvoor gebruikt, de bestrating, de tuinmeubelen en de acces­ soires. De beplanting sluit volledig aan bij het thema. Bijpassende serie: Designa

De tuin is een gezellige buitenkamer, waar alles kan en mag. Een spontane en nonchalante ruimte voor het hele gezin. Wilde en bloeiende planten groeien door elkaar, als een natuurlijk, kleurrijk geheel. Elk seizoen ziet de tuin er anders uit, met een verzameling van verschillende materialen en accessoires. De nadruk ligt op ‘buiten genieten’. Bijpassende serie: Vida

In de klassieke tuin geven tijdloze elementen en warme kleuren een harmonieuze sfeer. De tuin is traditioneel, netjes en goed onderhouden. Sfeervolle accessoires en een rustiek karakter zijn kenmerkend voor dit tuintype. De accessoires zijn decoratief en nostalgisch, maar zeker ook eigentijds. De veelal bloeiende planten zijn kleurrijk en keurig verzorgd. Bijpassende serie: Classica

De tuintrends voor de natuurlijke en landelijke tuin hebben een vriendelijk en rustgevend karakter. Er wordt gebruik gemaakt van natuur­ lijke materialen en veel beplanting. Een heerlijk stukje eigen natuurgebied waar de beplanting op elkaar is afgestemd en waar u helemaal tot rust komt. Een groene buitenruimte om de natuur te zien, voelen en ruiken. Bijpassende serie: Natura

www.gebakken-bestrating.com

Tuintrends

5


Een natuurproduct gemaakt met vakmanschap

6

Over Wienerberger


Gebakken bestrating, een natuurlijke en duurzame basis Met Wienerberger gebakken bestrating creëert u een fraaie en prettige leef­ omgeving met natuurlijke materialen. Kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten voor elk type tuin. Gebakken bestrating is een kleurechte basis voor uw oprit, tuin of terras en gaat ­generaties lang mee. Tijdloos, onderhoudsvrij en nagenoeg onverwoestbaar!

Blijvend mooi De levensduur van gebakken straatstenen is lang, goed voor generaties. Straatbakste­ nen zijn zeer geschikt voor hergebruik en be­ houden een hoge restwaarde. De bakstenen worden zelfs mooier naarmate ze langer lig­ gen. Ze zijn te gebruiken voor allerlei soorten toepassingen en ideaal te combineren met andere mate­rialen, zoals natuursteen. Straat­ bakstenen van Wiener­ berger zijn kleurvast, slijtvast en bestand tegen verwering. Daardoor zijn ze blijvend mooi. Een slimme keuze voor de lange termijn.

Duurzaam en milieuvriendelijk Wienerberger straatbakstenen worden op milieuvriendelijke wijze geproduceerd, met ­ respect voor de natuur. Wienerberger is gecer­ tificeerd volgens ISO 14001, dé standaard voor milieubewust produceren. De klei­winning voor het produceren van Wienerberger straat­ bakstenen draagt bij aan nieuwe natuur­ ontwikkeling en geeft ruimte aan rivieren. In Nederland wordt meer klei afgezet dan gewonnen; daarmee is klei een hernieuwbare grondstof, en dus milieuverantwoord. Tel daarbij de lange levensduur van straatbakstenen en u bent verzekerd van een verantwoorde en duurzame keuze bij het kiezen van Wiener­ berger gebakken bestrating.

Over Wienerberger Wienerberger is wereldwijd de grootste pro­ ducent van keramische bouw- en bestratingsmaterialen. Door onze (internationale) kennis en ervaring te bundelen ontstaan nieuwe trends en toepassingen.

www.gebakken-bestrating.com

De meerwaarde voor iedere tuin Wienerberger bestrating geeft uw tuin karakter. Een duurzame en stijlvolle basis voor uw tuin, gemaakt van klei van Nederlandse bodem. Geniet van jarenlang tuinplezier in een mooie en comfortabele buitenruimte in uw eigen persoonlijke stijl.

Over Wienerberger

7


Designa natuurlijk en strak

Bij een strakke tuin met designelementen past de Wienerberger Designa collectie. Voor een fijne plek om na het werk of in uw vrije tijd heerlijk te loungen. Een sfeervolle buitenruimte met allure vol groen en met opvallende elementen. Geschikt voor een bijzonder en onderscheidend tuinontwerp. De moderne vorm zorgt voor overzicht en rust. Een natuurlijke basis, eenvoudig en strak, in een tuin met verrassende kleuraccenten. Een tuin die past bij uw levensstijl.

8

Designa


www.gebakken-bestrating.com

Designa

9


Designa natuurlijk en strak

10 Designa


www.gebakken-bestrating.com

Designa 11


Designa Bruin rood zwart TF

12 Designa

Designa

Designa

Grijs UWF65

Grijs UDF65


Designa

Designa

Designa

Inktzwart TF

Inktzwart UWF65

Rood KK70

Designa

Designa

Designa

Paars blauw bruin TF

Inktzwart UDF65

Zwart blauw bont KK65

www.gebakken-bestrating.com

Designa 13


Vida gezellig en kleurrijk

De Wienerberger Vida serie is geschikt voor een moderne en kleurrijke tuin met sfeer. Ideaal voor gezinnen met kinderen vanwege de gezellige en speelse uitstraling. Het onderhoud is eenvoudig en kost weinig tijd. Daardoor is er veel tijd over om met familie en vrienden te genieten van een heerlijke natuurlijke tuin. De Vida collectie combineert goed met verschillende soorten planten en structuren. CreĂŤer uw eigen paradijsje op aarde.

14 Vida


www.gebakken-bestrating.com

Vida 15


Vida gezellig en kleurrijk

16 Vida


www.gebakken-bestrating.com

Vida 17


Vida

Vida

Vida

Geel rood bruin UWF65

Grijs UWF65

Inktzwart UWF65

Vida

Vida

Vida

Geel rood bruin UDF65

Grijs UDF65

Inktzwart UDF65

18 Vida


Vida

Vida

Vida

Oranje rood WF

Paars rood UWF65

Paars bruin UWF65

Vida

Vida

Vida

Rood paars UWF65 - plat verwerkt

Paars rood UDF65

Paars bruin UDF65

www.gebakken-bestrating.com

Vida 19


Classica klasse en stijl

Wienerberger Classica staat voor klasse en stijl. Een tuin om trots op te zijn met een traditionele en rustieke uitstraling. U creĂŤert een buitenkamer, een verlengde van uw woning waar u graag van geniet samen met uw partner of gezin. Een tuin met Classica straatbakstenen is gezellig en tegelijkertijd een oase van rust. U geniet van tuinieren in een natuurlijke, maar nette en ordelijke tuin. Een tijdloze buitenruimte met een harmonieus karakter.

20 Classica


www.gebakken-bestrating.com

Classica 21


Classica klasse en stijl

22 Classica


www.gebakken-bestrating.com

Classica 23


Classica Bruin zwart RF

Classica Mix UDF65

24 Classica


Classica

Classica

Classica

Geel bruin rood brons mix UWF65

Geelbrons UWF65

Inktzwart RF

Classica

Classica

Classica

Rood bruin UWF65

Rood UWF65

Zwart bruin UWF65

www.gebakken-bestrating.com

Classica 25


Natura authentiek en natuurlijk

Houdt u van een natuurlijke tuin met een landelijke uitstraling? Dan is de Wienerberger Natura collectie iets voor u. Een authentieke tuin met prachtige natuurlijke bestrating voor wie geniet van het buitenleven. Alles groeit en bloeit in deze tuin. Op deze plek voelt u zich ĂŠĂŠn met de natuur, een plekje om u helemaal terug te trekken en lekker tot rust te komen. U houdt van tuinieren in een volle en groene tuin waar de planten op elkaar zijn afgestemd. Uw eigen stukje natuurgebied.

26 Natura


www.gebakken-bestrating.com

Natura 27


Natura authentiek en natuurlijk

28 Natura


www.gebakken-bestrating.com

Natura 29


Natura

Natura

Natura

Bruin rood oker mix LF60

Rood bruin WF

Purperrood WF

Natura

Natura

Natura

Inktzwart LF60 - plat verwerkt

Rood bruin DF

Purperrood DF

30 Natura


Natura

Natura

Natura

Zwart bruin bont WF

Paars blauw UWF65

Zwart UWF65

Natura

Natura

Natura

Zwart bruin bont DF

Paars blauw UDF65

Zwart UDF65

www.gebakken-bestrating.com

Natura 31


Verwerkingsadviezen

32 Verwerkingsadviezen


De verwerking van gebakken bestrating

Wanneer u zelf gebakken straatbakstenen gaat leggen raden wij u aan om de richtlijnen van Wienerberger te volgen voor het bes­ te eindresultaat. De onderstaande tips gelden voor alle formaten en uitvoeringen.

De ondergrond of fundering Goede, duurzame bestrating begint met een degelijke fundering. Een goede ondergrond zorgt ervoor dat uw terras of tuinpad niet gaat verzakken. De ondergrond, de toepassing en het type straatbakstenen zijn van groot belang om de fundering te bepalen. Is de ondergrond zwak, dan is een zwaardere of dikkere fundering nodig. Wanneer u de straatbakstenen voor een oprit gebruikt is er meer belasting en is het verstandig de fundering daar op aan te passen. De fundering van een tuin bestaat vaak uit twee lagen. Voor een oprit is dat een onderlaag van grove steenslag of gebroken puin met daarop een laagje straatzand. Bij aanleg van een voetpad is een onderlaag van ophoogzand meestal voldoende. Een

funderingslaag kan inklinken. Daarom is het gebruik van een trilmachine noodzakelijk.

Het straten Wienerberger bestrating ontvangt u altijd in verschillende pakketten. Zeker als u gebruik maakt van genuanceerde straatbakstenen is het aan te raden om stenen uit verschillende pakketten te gebruiken en per laag diagonaal af te pakken. Zo ontstaat een fraaie verdeling van de verschillende kleuren. Bij het leggen van straatbakstenen is het verstandig om een kantopsluiting te leggen. Dit voorkomt dat de bestrating wordt weggedrukt. Houd een voeg aan van 2-3 mm tussen de straatbakstenen. Dit is noodzakelijk voor het invoegen van zand. Verwerk de stenen altijd in dezelfde richting.

Legverband Voor bestratingen zijn veel verbanden mogelijk. Keper– en elleboogverband zijn zeer stabiel en daardoor uitermate geschikt voor een oprit. Voor voetpaden en terrassen kan een blokverband, halfsteensverband

of diagonaalverband worden toegepast. Zigzagverband is een variant op het diagonaal­ verband, waarbij het met een tussenlaag mogelijk is markeringen aan te brengen. U vindt meer informatie over alle legverbanden op onze website: www.gebakken-bestrating.com.

Halfsteensverband

Diagonaalverband

Keperverband

Zigzagverband

Elleboogverband

Blokverband

De afwerking Als alles klaar is kunt u de bestrating invoegen met grof, kalkvrij zand of kalkvrij brekerszand. Vervolgens vegen en daarna aftrillen met lichte triller. Aansluitend veegt u de bestrating en kunt u de voegen volledig vullen.

Reiniging en onderhoud Het schoonmaken van de bestrating is vrijwel niet nodig. Het gebruik van een hogedrukreiniger is niet aan te raden. Wel kunt u de stenen regelmatig vegen om vervuiling tegen te gaan. In geval van witte uitslag kunt u regelmatig met water schrobben. Reiniging van uitslag met speciale reinigingsmiddelen is mogelijk. Onze adviseurs geven u daar graag meer informatie over.

www.gebakken-bestrating.com

Verwerkingsadviezen 33


Online informatie en inspiratie

Op onze website vindt u een compleet assortiment gebakken straatbakstenen in diverse stijlen, kleuren, formaten en met verschillende afwerkingen. Voor elke toepassing vindt u een geschikte steen.

34 Online informatie en inspiratie


Inspiratie gallery Kijk voor meer inspiratie en een overzicht van onze prachtige stijlcollecties in de inspiratie gallery op onze website. Daar vindt u diverse inspirerende voorbeelden in verschillende tuinstijlen. Zo kunt u alvast bekijken wat u aanspreekt en welke sfeer u in uw tuin wilt creĂŤren. Kortom: een fotogalerij boordevol tuininspiratie.

Zoekmogelijkheden Op www.gebakken-bestrating.com kunt u zoeken op diverse criteria. Ook vindt u alles over legverbanden en leest u meer over praktische verwerkingsadviezen. Wij geven u tevens een overzicht van de dichtstbijzijnde Wienerberger dealer bij u in de buurt.

www.gebakken-bestrating.com

Online informatie en inspiratie 35


Uw Wienerberger dealer

Wienerberger B.V. Verkoop straatbakstenen Kijfwaard 10 6910 KE Pannerden T 0316 - 37 95 60 F 0316 - 37 95 61 gebakkenbestrating@wienerberger.com www.gebakken-bestrating.com

www.gebakken-bestrating.com

Wienerberger gebakken bestrating Inspiratiebrochure  

Natuurlijk, duurzaam en blijvend mooi

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you