Page 1

Wienerberger gebakken bestrating Natuurlijk, duurzaam en blijvend mooi

Inspiratiebrochure


2

|

Inhoudsopgave

Tuinstijlen

Classica

10

4

Over Wienerberger

6

Tuinstijlen

8

Duurzame feiten

Assortiment

10

Classica

16 Designa

Designa

16

22

Natura

28

Vida

Service

34

Verwerkingsadviezen

36

Online informatie en inspiratie

38 Productoverzicht

6


www.gebakken-bestrating.com

Natura

22

Vida

Veelzijdig & authentiek Straatbakstenen hebben karakter. Door het bakken van klei ontstaat een authentiek product dat sfeer geeft aan straten, opritten, tuinpaden, terrassen en binnenplaatsen. Voor welke stijl, kleur, vorm of textuur u ook kiest.

Wienerberger biedt u ruime keuze in kwalitatief hoogwaardige, duurzame en blijvend mooie straatbakstenen. Zo draagt Wienerberger bij aan het creĂŤren van een prettige, comfortabele en mooie leefomgeving.

Ontdek de veelzijdigheid van het assortiment straatbakstenen, doe inspiratie op voor uw tuin en ontdek welke bestrating bij uw buitenwensen past!

Verwerkingsadviezen

34

28

|

3


4

|

Gebakken bestrating

Niet zomaar een baksteen Ruim assortiment met talloze kleuren, vormen, formaten en texturen Een echt duurzaam, natuurlijk product 100% kleurecht! Gaat ruim 125 jaar mee Gebakken bestrating wordt alleen maar mooier in de loop van de tijd

Over Wienerberger Niemand weet meer van bakstenen dan Wienerberger. We zijn niet voor niets internationaal marktleider in keramische bouwmaterialen. Dat schept natuurlijk verwachtingen. Daarom maken we onze stenen met respect voor de natuur, mens en maatschappij. Onze duurzame aanpak is gericht op het creĂŤren van blijvende waarde voor de lange termijn.

100% Hollands product

Gebakken bestrating geeft een unieke uitstraling Hoogste kwaliteitscontrole door Wienerberger


www.gebakken-bestrating.com

Altijd goed!

Gebakken bestrating Gebakken bestrating van Wienerberger wordt gemaakt van verantwoord gewonnen rivierklei. Mede daardoor zijn straatbakstenen ĂŠĂŠn van de meest milieuvriendelijke bestratingskeuzes. Toch blijft Wienerberger zoeken naar manieren om de belasting van het milieu verder te verlagen en de levensduur te verlengen.

Straatbakstenen van Wienerberger worden gebakken op een temperatuur van 1200°C. Daardoor zijn ze bestand tegen extreme vorst, hoge temperaturen en intensief dagelijks gebruik. Jaar in jaar uit. Sterker nog, gebakken stenen worden mooier naarmate de jaren verstrijken. Ze winnen aan uitstraling terwijl ze hun kleur behouden. Dankzij deze duurzame eigenschap kunt u ze ook hergebruiken. U investeert dus in de lange termijn. Gebakken bestrating van Wienerberger: natuurlijk, duurzaam en blijvend mooi!

|

5


6

|

Tuinstijlen

Iedereen is anders. Logisch dus dat u ook een unieke invulling voor uw tuin zoekt. Een invulling die past bij uw smaak, uw budget en natuurlijk bij de manier waarop u uw tuin gebruikt. Maar een beetje inspiratie is nooit weg. Ontdek welke tuinstijl bij uw wensen past en vind de gebakken bestrating die daarin tot zijn recht komt!


www.gebakken-bestrating.com

Natuurlijk of design, kies uw eigen stijl

Tuinstijlen Traditioneel rustiek

10

Tijdloze elementen, warme kleuren en kleurrijke, veelal bloeiende planten geven de klassieke tuin een rustiek en harmonieus karakter. Dat wordt versterkt door traditionele tuinpatronen, een verzorgde uitstraling en zorgvuldig tuinonderhoud. Onmisbaar in deze tuin zijn de sfeervolle accessoires: decoratief en nostalgisch maar ook eigentijds. Bijpassende serie: Classica

Rustgevend design

16

De designtuin is overzichtelijk en heeft een strakke vormgeving met een aantal opvallende elementen. Bestrating, beplanting, tuinmeubelen en accessoires; alles is tot in detail op elkaar afgestemd. Door de keuze voor een duidelijk thema of een afgebakende functie ontstaat een rustgevend geheel. Bijpassende serie: Designa

Natuurlijk buitenleven

22

De natuur is bezig aan een comeback en dat willen we zien, voelen en ruiken. In de natuurlijke en landelijke tuin wordt daarom veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dat geeft een vriendelijk karakter. De beplanting is royaal, maar wel zorgvuldig gecombineerd. Zo ontstaat een eigen mini-natuurgebied waar u helemaal tot rust komt. Bijpassende serie: Natura

Kleurrijk en gezellig

28

De tuin is een gezellige buitenkamer, waar alles kan en mag. Een spontane en nonchalante ruimte voor het hele gezin. Wilde en bloeiende planten groeien door elkaar, als een natuurlijk, kleurrijk geheel. Elk seizoen ziet de tuin er anders uit, met een verzameling van verschillende materialen en accessoires. De nadruk ligt op ‘buiten genieten’. Bijpassende serie: Vida

|

7


8

|

Duurzame keuze

Bewezen duurzaam Wienerberger biedt u graag zekerheid. Daarom is alle bestrating van Wienerberger door onafhankelijke instanties getoetst op duurzaamheid. Daarbij is onder meer gekeken naar de afstand die grondstoffen afleggen, de transportwijze, de samenstelling, de productiewijze, het onderhoudsniveau en de levensduur van de bakstenen.

ra

Nico Wissing en Lodewijk Hoekst

Lodewijk: “Met Wienerberger bestrating kies je voor een duurzame buitenruimte!”

NL Greenlabel DUBOkeur® De Wienerberger straatbakstenen dragen het DUBOkeur®. Dit garandeert dat straatbakstenen van Wienerberger een milieu­v­riendelijke keuze zijn. Het keurmerk is toegekend na een milieukundige levens­cyclusanalyse door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE).

Na een keuring door RoyalHaskoningDHV kreeg Wienerberger het Greenlabel A toegekend voor haar gehele Nederlandse assortiment straatbakstenen: een unicum. Het Greenlabel is een initiatief van NL Greenlabel, dat zich inzet voor bewuste en verantwoorde buitenruimtes. NL Greenlabel stimuleert daarom het gebruik van duurzame materialen en producten met een lage ecologische footprint. Zoals de gebakken bestrating van Wienerberger. NL Greenlabel is opgericht door Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra.


www.gebakken-bestrating.com

Oer-Hollandse klei Bewezen hernieuwbare grondstof Stenen bakken is een oud en beproefd proces. De basis? Oer-Hollandse rivierklei. Klei is een hernieuwbare grondstof. Elk jaar zetten onze rivieren namelijk meer klei af dan er nodig is voor de keramische industrie. Het mooie aan klei is dat het alle eigenschappen bezit die nodig zijn voor het maken van mooie, sterke bestrating. Kunstmatige, milieuonvriendelijke toevoegingen zijn niet nodig. Puur natuur dus!

Duurzame

feiten

Straatbakstenen van Wienerberger worden gemaakt met een bewuste inzet van vuur, water en klei. In het gesloten productieproces gaat niets verloren en er ontstaat geen afval.

Om het milieu zo min mogelijk te belasten, wordt klei bij voorkeur gewonnen in de directe omgeving van de Nederlandse productielocaties. Hiermee wordt kostbaar en milieuonvriendelijk transport beperkt.

Kleiwinning verdiept de bedding van rivieren. Ze kunnen hierdoor meer water opnemen. Dat is goed voor het rivierenlandschap en zorgt ervoor dat omwonenden beter zijn beschermd tegen hoogwateroverlast.

Na afgraving en winning mag de natuur haar gang gaan, waardoor een grote verscheidenheid aan planten en dieren ontstaat. Samen met het Wereld Natuur Fonds helpt Wienerberger mee aan de verbetering van het Nederlandse rivierenlandschap.

Onderzoek toont aan dat een straatbaksteen minstens 125 jaar mee gaat. Soms halen ze zelfs de 250 jaar! Wat zeker is: hoe ouder ze worden, hoe meer de authentieke uitstraling en kleur aan kracht wint.

en buiten n e n n i b r o o v i Moo Duurzame kleiwin ning

|

Wienerberger produceert straatbakstenen op uiterst duurzame wijze. De ISO 14001 certificering, dĂŠ standaard voor milieubewust produceren, is daar het bewijs van.

9


10

|

Classica

Klasse en stijl


www.gebakken-bestrating.com

Classica Wienerberger Classica straatbakstenen voelen zich thuis op de achtergrond. Ze eisen de aandacht niet op, maar zorgen dat andere tuinelementen schitteren. Het ontwerp waar u trots op bent. De beplanting die u met liefde heeft aangebracht en onderhoudt. De zithoek waar u graag ontspant met uw gezin of vrienden. Zo ontstaat een tuin met een perfecte balans tussen rust en sfeer. Groen, ordelijk en blijvend mooi. Maar wĂŠl een tuin waar geleefd mag worden. De Classica serie biedt u keuze uit straatbakstenen in tal van kleurstellingen ĂŠn texturen. Een uitstekende keuze voor tijdloze tuinen.

|

11


12

|

Classica

Euroton Novoton ws getrommeld DF Leverbaar in DF, UWF65 en UDF65


www.gebakken-bestrating.com

|

Euroton Varia ws getrommeld UWF65

Euroton Rood ws getrommeld UWF65

Leverbaar in UWF65

Leverbaar in UWF65

13

Wist u dat? Klassieke straatbakstenen uit de Classica collectie passen goed in tuinen met symmetrische vormen. De bescheiden uitstraling zorgt ervoor dat vakken met beplanting extra goed tot hun recht komen. Zonder dat de bestrating aan stijl en karakter verliest. En zeker niet aan kleur. Bruno ws getrommeld WF

Brons ws getrommeld DF

Leverbaar in WF

Leverbaar in DF en UWF65

Rosa ws getrommeld WF Leverbaar in WF en DF Voor volledig productoverzicht, zie pagina 38/39.


14

|

Classica

Varia getrommeld DF

Olsa getrommeld DF

Gasol getrommeld WF

Leverbaar in WF en DF

Leverbaar in WF en DF

Leverbaar in WF en DF

Authentieke uitstraling Gebakken bestrating wordt mooier met de jaren. Natuurlijk kunt u wachten tot de tijd zijn werk doet. Maar wilt u direct al die authentieke look voor uw oprit, tuinpad of terras? Kies dan voor een getrommelde baksteen van Wienerberger. Denk ook eens aan gedurfde combinaties met strakke en moderne elementen in uw tuin. Verrassende contrasten maken een tuin spannend.

ten uibu b n iten e nnenen en Mooi vororbibi n voo Mooi

Oliva ws getrommeld WF

Incana getrommeld DF

Euroton Nostalgie ws getrommeld UWF65

Leverbaar in WF en DF

Leverbaar in WF en DF

Leverbaar in UWF65 en UDF65


www.gebakken-bestrating.com

Gala getrommeld DF Leverbaar in WF en DF Voor volledig productoverzicht, zie pagina 38/39.

|

15


16

|

Designa

Designa In een designtuin is bestrating méér dan de basis. De bakstenen zelf zijn eyecatchers. Wienerberger Designa straatbakstenen zijn gemaakt om gezien te worden. Strak, stijlvol en vol karakter. Dat zorgt voor een tuin met allure. Een plek om heerlijk te loungen na het werk. Ontspannen te barbecueën in het weekend. Of lekker lang te borrelen op een nazomeravond. De Designa serie bestaat uit moderne straatbakstenen in tal van kleurstellingen én texturen. Een uitstekende keuze voor bijzondere, onderscheidende tuinontwerpen.


www.gebakken-bestrating.com

Natuurlijk en strak

|

17


18

|

Designa

Wist u dat? In een designtuin zijn strakke lijnen essentieel. Naast het halfsteensverband zorgt ook het blokverband voor een moderne uitstraling. Net even anders, maar wĂŠl blijvend mooi. Kijk op pagina 35 voor mogelijke legverbanden. Ravenna KK70

Claudius getrommeld UDF65

Leverbaar in DF en KK70

Leverbaar in UWF65 en UDF65


www.gebakken-bestrating.com

|

Triton UWF65

Orion TF

Bruno KK70

Leverbaar in UWF65

Leverbaar in TF

Leverbaar in KK70

19

Padova KK70

Novoton WF

Paviona WF

Leverbaar in KK70 en DF

Leverbaar in WF

Leverbaar in WF

Cosmo UDF65 Leverbaar in UDF65 Voor volledig productoverzicht, zie pagina 38/39.


20

|

Designa

Astra getrommeld UWF65

Bara getrommeld UDF65

Omber KK70

Leverbaar in UWF65 en UDF65

Leverbaar in UWF65 en UDF65

Leverbaar in KK70

Durf te combineren Donkere bestrating geeft een tuin een moderne look. Breng accenten aan met opvallende designelementen en accessoires. En durf te combineren met opvallende vormen en kleuren. Daardoor komt

iten en u b n it nnenene en bu Mooi vororbibi n voo Mooi

gebakken bestrating nog meer tot zijn recht.

Nero DF

Globe UWF65

Eros UWF65

Leverbaar in DF en KK70

Leverbaar in UWF65

Leverbaar in UWF65 en UDF65


www.gebakken-bestrating.com

|

Ceasar getrommeld UWF65

Astra KK65

Atlas getrommeld UDF65

Leverbaar in UWF65 en UDF65

Leverbaar in KK65

Leverbaar in UWF65 en UDF65

Reno getrommeld UWF65

Eros getrommeld UDF65

Atlas UDF65

Leverbaar in UWF65 en UDF65

Leverbaar in UWF65 en UDF65

Leverbaar in UDF65

Caron

Reno UDF65

Caron getrommeld UWF65

Leverbaar in UWF65, UDF65 en TF

Leverbaar in UDF65 en KK65

Leverbaar in UWF65 en UDF65

Voor volledig productoverzicht, zie pagina 38/39.

21


22

|

Natura

Authentiek en natuurlijk


www.gebakken-bestrating.com

Natura Heerlijk naar buiten en de handen in de aarde. Er gaat niets boven tuinieren. En na afloop? Genieten van de rust en alles wat groeit en bloeit in uw eigen tuin. Een eigen stukje natuurgebied, waarin u heerlijk ontspant. Natuurlijk met de Natura serie. Deze collectie bevat bakstenen in verschillende kleurstellingen en texturen. Allemaal met de landelijke uitstraling die past bij een tuin waarin groen de hoofdrol speelt.

|

23


24

|

Natura

Wist u dat? Straatbakstenen zijn een verantwoorde keuze in een natuurlijke tuin. Ze worden gemaakt van klei. Een volledig hernieuwbare grondstof. Puur natuur en lekker duurzaam dus!

Akelei getrommeld DF

Ruston getrommeld UDF65

Bruno getrommeld WF

Leverbaar in WF en DF

Leverbaar in WF, DF, UWF65 en UDF65

Leverbaar in WF


www.gebakken-bestrating.com

|

Ravenna getrommeld DF

Triton getrommeld UWF65

Leverbaar in WF en DF

Leverbaar in UWF65 en UDF65

Balaton getrommeld UDF65

Opal getrommeld WF

Papaver getrommeld DF

Leverbaar in WF, DF, UWF65 en UDF65

Leverbaar in WF

Leverbaar in DF

Violetta getrommeld DF

Norton getrommeld UDF65

Basalt getrommeld WF

Leverbaar in WF en DF

Leverbaar in WF, DF, UWF65 en UDF65

Leverbaar in WF en DF

Voor volledig productoverzicht, zie pagina 38/39.

25


26

|

Natura

Padova getrommeld DF

Paviona getrommeld DF

Olde Pad getrommeld WF

Leverbaar in WF en DF

Leverbaar in DF

Leverbaar in WF en DF

Mastiek getrommeld DF

Prunus getrommeld DF

Preston getrommeld UWF65

Leverbaar in DF

Leverbaar in DF

Leverbaar in UWF65 en UDF65

Natuurlijke combinatie Donkere straatbakstenen vormen een stijlvolle, rustige basis voor een landelijke tuin. Ze doen denken aan natuurlijke paden en combineren daardoor mooi met de royale beplanting en natuurlijke materialen en accessoires.


www.gebakken-bestrating.com

|

Antraton getrommeld WF

Pastorale getrommeld UWF65

Morgan getrommeld UWF65

Leverbaar in WF, DF en UWF65

Leverbaar in UWF65

Leverbaar in UWF65

Oliva getrommeld DF

Caron getrommeld KK65

Omber getrommeld DF

Leverbaar in WF en DF

Leverbaar in KK65

Leverbaar in DF

Rivaton getrommeld UWF65 Leverbaar in UWF65

Voor volledig productoverzicht, zie pagina 38/39.

27


28

|

Vida

Gezellig en kleurrijk


www.gebakken-bestrating.com

Vida Warmte in elk seizoen. Dat bereikt u met Vida straatbakstenen. Een kleurrijke collectie met een gezellige, sfeervolle en toch stijlvolle uitstraling. Ideaal voor gezinnen met kinderen die houden van mooi ĂŠn multifunctioneel. De Vida serie combineert goed met verschillende soorten planten en karaktervolle accessoires. En het onderhoud is eenvoudig en kost weinig tijd. Zodat er veel tijd overblijft om te genieten. Bijvoorbeeld in een mediterrane tuin met oranje, rode, paarse of bruine gebakken bestrating.

|

29


30

|

Vida

Wist u dat? Straatbakstenen kunt u met een gerust hart in uw tuin leggen. Ze bevatten geen schadelijke stoffen en bovendien voelen ze ook zeer natuurlijk aan wanneer u met blote voeten over uw terras loopt.

Novoton getrommeld UWF65

Pallas getrommeld UDF65

Leverbaar in WF, DF, UWF65 en UDF65

Leverbaar in UWF65 en UDF65


www.gebakken-bestrating.com

|

Auraton getrommeld UWF65 Leverbaar in UWF65 en UDF65

Orion getrommeld UWF65 Leverbaar in UWF65 en UDF65

Supraton getrommeld UDF65 Leverbaar in UWF65 en UDF65 Voor volledig productoverzicht, zie pagina 38/39.

31


32

|

Vida

Alfaton getrommeld UWF65

Targa getrommeld UWF65

Focus getrommeld UWF60

Leverbaar in UWF65 en UDF65

Leverbaar in UWF65

Leverbaar in UWF60


www.gebakken-bestrating.com

|

Mix en match Gebakken bestrating is uitstekend te combineren met andere verhardingsmaterialen. Denk bijvoorbeeld eens aan een oranjerode

iten en u b n it nnenene en bu Mooi vororbibi n voo Mooi

straatbaksteen voor de paden, gecombineerd met een vlonder van vergrijsd hout. Warm én stijlvol! Zoekt u naar een meer speelse uitstraling? Kies dan voor een mix van kleuren, waarin bijvoorbeeld subtiele kleuraccenten van de gevel terugkomen. Vooral bij brede paden en grote terrassen is ‘mixen en matchen’ een aanrader. Dat breekt grote oppervlaktes.

Avon getrommeld UWF60

Qualiton getrommeld UWF65

Megaton getrommeld UDF65

Leverbaar in UWF60

Leverbaar in UWF65 en UDF65

Leverbaar in UWF65 en UDF65

Julius getrommeld UWF65 Leverbaar in UWF65 en UDF65 Voor volledig productoverzicht, zie pagina 38/39.

33


34

|

Verwerkingsadviezen

De verwerking van gebakken bestrating Wanneer u zelf gebakken straatbakstenen gaat leggen kunt u het beste de richtlijnen van Wienerberger volgen voor het bes足te eindresultaat. De adviezen op de volgende pagina gelden voor alle formaten en uitvoeringen.


www.gebakken-bestrating.com

Halfsteensverband

|

35

Verwerkingsadvies voor het mooiste resultaat Ondergrond of fundering

Keperverband

Goede, duurzame bestrating begint met een degelijke fundering. Een goede ondergrond zorgt ervoor dat uw terras of tuinpad niet gaat verzakken. De ondergrond, de toepassing en het type straatbakstenen zijn van groot belang om de fundering te bepalen. Is de ondergrond zwak, dan is een zwaardere of dikkere fundering nodig. Wanneer u de straatbakstenen voor een oprit gebruikt is er meer belasting en is het verstandig de fundering daar op aan te passen. De bestrating in een tuin bestaat vaak uit twee lagen. Voor een oprit is dat een onderlaag van grove steenslag of gebroken puin met daarop een laag straatzand. Bij aanleg van een voetpad is een onderlaag van ophoogzand meestal voldoende. Een funderingslaag kan inklinken. Daarom is het gebruik van een trilmachine voor het verdichten van het zand noodzakelijk.

Straten Elleboogverband

Wienerberger bestrating ontvangt u altijd in verschillende pakketten. Zeker als u gebruik maakt van genuanceerde straatbakstenen is het aan te raden om stenen uit verschillende pakketten te gebruiken en per laag diagonaal af te pakken, dus niet laag voor laag. Zo ontstaat een fraaie verdeling van de verschillende kleuren. Bij het leggen van straatbakstenen is het verstandig om een kantopsluiting te leggen. Dit voorkomt dat de bestrating wordt weggedrukt. Houd een voeg aan van 2-3 mm tussen de straatbakstenen. Dit is noodzakelijk voor het invoegen van voegzand. Verwerk de stenen altijd in dezelfde richting.

Legverband Diagonaalverband

Voor bestratingen zijn veel verbanden mogelijk. Keper– en elleboogverband zijn zeer stabiel en daardoor uitermate geschikt voor een oprit. Voor voetpaden en terrassen kan een blokverband, halfsteensverband of diagonaalverband worden toegepast. Zigzagverband is een variant op het diagonaal­verband, waarbij het met een tussenlaag mogelijk is markeringen aan te brengen. U vindt meer informatie over alle legverbanden op: www.gebakken-bestrating.com.

Afwerking Als alles klaar is dient u de bestrating met grof, kalkvrij zand of kalkvrij brekerszand in te voegen. Vervolgens vegen en daarna aftrillen met lichte trilplaat met rubberen schoen. Aansluitend veegt u de bestrating en kunt u de voegen volledig vullen.

Zigzagverband

Reiniging en onderhoud Het schoonmaken van de bestrating is vrijwel niet nodig. Het gebruik van een hogedrukreiniger is niet aan te raden. Wel kunt u de stenen regelmatig vegen om vervuiling tegen te gaan. In geval van witte uitslag kunt u regelmatig met water schrobben. Reiniging van uitslag met speciale reinigingsmiddelen is mogelijk. De adviseurs van Wienerberger geven u daar graag meer informatie over.

Blokverband


36

|

Online informatie en inspiratie

Wist u dat? Op www.gebakken-bestrating.com vindt u het complete assortiment gebakken straatbakstenen in diverse stijlen, kleuren, formaten en met verschillende afwerkingen. Voor elke toepassing vindt u een geschikte steen.

Zoekmogelijkheden Op www.gebakken-bestrating.com kunt u zoeken op formaat, vorm, kleur en stijl. Ontdek er bovendien alles over legverbanden en lees meer over praktische verwerkingsadviezen. Ook vindt u er eenvoudig een Wienerberger-dealer bij u in de buurt.

Mooie tuinen Op internet zijn de mooiste tuinfoto’s te vinden. Handig als u een tuinontwerp gaat maken of uw tuin opnieuw wilt inrichten. Wienerberger deelt ze graag met u, zodat u niet hoeft te zoeken. Kijk snel op Pinterest (www.pinterest.com/wienerbergerSV) of Twitter (@wienerbergerSV) en laat u inspireren.

Meer informatie en inspiratie op www.gebakken-bestrating.com > Voorbeelden van tuinen > Info over tuintrends > Productzoeksysteem: zoek op kleur, vorm, formaat en stijl > Dealer locator


www.gebakken-bestrating.com

De kracht van keramiek Bouwen met keramische materialen is zo oud als de mensheid zelf. U komt dit natuurproduct - gemaakt met klei, water, vuur en lucht - dan ook overal tegen. In historische binnensteden en monumentale panden. Maar ook in moderne woonwijken en eigentijdse gebouwen. Logisch. Want geen ander materiaal combineert zoveel kwaliteit mét zoveel karakter.

Wienerberger is wereldmarktleider in keramische bouw- en bestratingsmaterialen. Van straatbakstenen tot dakpannen en van gevelbakstenen tot keramische raamdorpels. Ze worden op uiterst moderne wijze gemaakt, maar met behoud van de vertrouwde hoogwaardige eigenschappen.

Keramische materialen gaan generaties lang mee, zijn onderhoudsarm, kleurvast, onbrandbaar, vochtregulerend, herbruikbaar, antistatisch en warmteaccumulerend. Stuk voor stuk kwaliteiten die bijdragen aan een comfortabele, duurzame en blijvend mooie leefomgeving.

Zo’n bijzonder product verdient een behandeling met respect. Wienerberger produceert daarom met aandacht voor mens en milieu, denkt in oplossingen voor keramisch bouwen en straten en investeert in keramische innovatie. Het doel? Blijvende waarde voor u creëren met natuurlijke materialen.

Wilt u meer weten over Wienerberger kijk dan op www.wienerberger.nl.

|

37


38

A

B

C

E

F G

I J M

N

|

Productoverzicht Afmetingen (LxBxH in mm)

Aantal per m2

WF DF

200-48-85 200-64-85

98 73

1118410 1158410

Vida Vida Natura Natura Natura Designa Designa Designa Designa Designa Designa Vida Vida Vida Natura Natura Natura Natura Designa Designa Natura Natura

UDF65 UWF65 UWF65 WF DF KK65 UDF65 UWF65 UDF65 UDF65 UWF65 UDF65 UWF65 UWF60 UDF65 UWF65 WF DF UDF65 UWF65 WF DF

200-65-65 200-50-65 200-50-65 200-48-85 200-64-85 200-100-65 200-65-65 200-50-65 200-65-65 200-65-65 200-50-65 200-65-65 200-50-65 200-50-60 200-65-65 200-50-65 200-48-85 200-64-85 200-65-65 200-50-65 200-48-85 200-64-85

73 98 98 98 73 48 73 98 73 73 98 73 98 98 73 98 98 73 73 98 98 73

11207848 11207948 11201298 11201208 11201218 196720 196778 196788 195380 195878 195888 11200388 11200398 196968 11200788 11200798 11200708 11200718 195678 195688 1118600 1158600

Classica Classica Designa Natura Classica Designa Designa Designa Natura Designa Designa Designa Designa Designa Designa Designa Designa Designa Designa Designa Classica Classica Classica Classica Classica Classica Classica Vida Classica Classica Classica Classica Designa Natura Classica Classica Vida Vida Natura Vida Vida Natura Designa

DF UWF65 KK70 WF WF UDF65 UWF65 TF KK65 UDF65 UWF65 UDF65 UWF65 UDF65 UWF65 UDF65 UDF65 UWF65 UDF65 UWF65 UDF65 UWF65 DF UDF65 UWF65 UWF65 UWF65 UWF60 WF DF WF DF UWF65 UWF65 WF DF UDF65 UWF65 DF UDF65 UWF65 UWF65 KK70

200-64-85 200-50-65 200-100-70 200-48-85 200-48-85 200-65-65 200-50-65 200-200-65 200-100-65 200-65-65 200-50-65 200-65-65 200-50-65 200-65-65 200-50-65 200-65-65 200-65-65 200-50-65 200-65-65 200-50-65 200-65-65 200-50-65 200-64-85 200-65-65 200-50-65 200-50-65 200-50-65 200-50-60 200-48-85 200-64-85 200-48-85 200-64-85 200-50-65 200-50-65 200-48-85 200-64-85 200-65-65 200-50-65 200-64-85 200-65-65 200-50-65 200-50-65 200-100-70

73 98 48 98 98 73 98 25 48 73 98 73 98 73 98 73 73 98 73 98 73 98 73 73 98 98 98 98 98 73 98 73 98 98 98 73 73 98 73 73 98 98 48

11214118 11204198 1940001 1118640 1119640 195270 195280 199220 195228 195278 195288 11182038 11181038 11182008 11181008 195970 195370 195380 195378 195388 11204888 11204898 11214218 11204288 11204298 11204098 11204398 197068 1119220 1159220 11220818 11220858 195180 195188 1119790 1159790 11182028 11181028 1159690 11207828 11207928 196888 1945801

Naam

Tuinstijl

Formaat

Akelei getrommeld Akelei getrommeld

Natura Natura

Alfaton getrommeld Alfaton getrommeld Antraton getrommeld Antraton getrommeld Antraton getrommeld Astra Astra getrommeld Astra getrommeld Atlas Atlas getrommeld Atlas getrommeld Auraton getrommeld Auraton getrommeld Avon getrommeld Balaton getrommeld Balaton getrommeld Balaton getrommeld Balaton getrommeld Bara getrommeld Bara getrommeld Basalt getrommeld Basalt getrommeld Brons ws getrommeld Brons ws getrommeld Bruno Bruno getrommeld Bruno ws getrommeld Caron Caron Caron Caron getrommeld Caron getrommeld Caron getrommeld Ceasar getrommeld Ceasar getrommeld Claudius getrommeld Claudius getrommeld Cosmo Eros Eros Eros getrommeld Eros getrommeld Euroton Nostalgie ws getrommeld Euroton Nostalgie ws getrommeld Euroton Novoton ws getrommeld Euroton Novoton ws getrommeld Euroton Novoton ws getrommeld Euroton Rood ws getrommeld Euroton Varia ws getrommeld Focus getrommeld Gala getrommeld Gala getrommeld Gasol getrommeld Gasol getrommeld Globe Globe getrommeld Incana getrommeld Incana getrommeld Julius getrommeld Julius getrommeld Mastiek getrommeld Megaton getrommeld Megaton getrommeld Morgan getrommeld Nero

Artikelnr.


www.gebakken-bestrating.com

O

P

Q R

S T

V

Naam

Tuinstijl

Formaat

Nero Norton getrommeld Norton getrommeld Norton getrommeld Norton getrommeld Nostalgie getrommeld Nostalgie getrommeld Novoton Novoton getrommeld Novoton getrommeld Novoton getrommeld Novoton getrommeld Olde Pad getrommeld Olde Pad getrommeld Oliva getrommeld Oliva getrommeld Oliva ws getrommeld Oliva ws getrommeld Olsa getrommeld Olsa getrommeld Omber Omber getrommeld Opal getrommeld Orion getrommeld Orion getrommeld Orion getrommeld Padova Padova Padova getrommeld Padova getrommeld Pallas getrommeld Pallas getrommeld Papaver getrommeld Pastorale getrommeld Paviona Paviona getrommeld Preston getrommeld Preston getrommeld Prunus getrommeld Qualiton getrommeld Qualiton getrommeld Ravenna Ravenna Ravenna getrommeld Ravenna getrommeld Reno Reno Reno getrommeld Reno getrommeld Rivaton getrommeld Rosa ws getrommeld Rosa ws getrommeld Ruston getrommeld Ruston getrommeld Ruston getrommeld Ruston getrommeld Supraton getrommeld Supraton getrommeld Targa getrommeld Triton Triton getrommeld Triton getrommeld Varia getrommeld Varia getrommeld Violetta getrommeld Violetta getrommeld

Designa Natura Natura Natura Natura Classica Classica Designa Vida Vida Vida Vida Natura Natura Natura Natura Classica Classica Classica Classica Designa Natura Natura Designa Vida Vida Designa Designa Natura Natura Vida Vida Natura Natura Designa Natura Natura Natura Natura Vida Vida Designa Designa Natura Natura Designa Designa Designa Designa Natura Classica Classica Natura Natura Natura Natura Vida Vida Vida Designa Natura Natura Classica Classica Natura Natura

DF UDF65 UWF65 WF DF WF DF WF UDF65 UWF65 WF DF WF DF WF DF DF WF WF DF KK70 DF WF TF UDF65 UWF65 KK70 DF WF DF UDF65 UWF65 DF UWF65 WF DF UDF65 UWF65 DF UDF65 UWF65 KK70 DF WF DF KK65 UDF65 UDF65 UWF65 UWF65 WF DF UDF65 UWF65 WF DF UDF65 UWF65 UWF65 UWF65 UDF65 UWF65 WF DF WF DF

ws = wasserstrich

Afmetingen (LxBxH in mm) 200-64-85 200-65-65 200-50-65 200-48-85 200-64-85 200-48-85 200-64-85 200-48-85 200-65-65 200-50-65 200-48-85 200-64-85 200-48-85 200-64-85 200-48-85 200-64-85 200-64-85 200-48-85 200-48-85 200-64-85 200-100-70 200-64-85 200-48-85 200-200-65 200-65-65 200-50-65 200-100-70 200-64-85 200-48-85 200-64-85 200-65-65 200-50-65 200-64-85 200-50-65 200-48-85 200-64-85 200-65-65 200-50-65 200-64-85 200-65-65 200-50-65 200-100-70 200-64-85 200-48-85 200-64-85 200-100-65 200-65-65 200-65-65 200-50-65 200-50-65 200-48-85 200-64-85 200-65-65 200-50-65 200-48-85 200-64-85 200-65-65 200-50-65 200-50-65 200-50-65 200-65-65 200-50-65 200-48-85 200-64-85 200-48-85 200-64-85

|

Aantal per m2

Artikelnr.

73 73 98 98 73 98 73 98 73 98 98 73 98 73 98 73 73 98 98 73 48 73 98 25 73 98 48 73 98 73 73 98 73 98 98 73 73 98 73 73 98 48 73 98 73 48 73 73 98 98 98 73 73 98 98 73 73 98 98 98 73 98 98 73 98 73

1156700 11201188 11201198 11201108 11201118 11214808 11214818 11200203 11200288 11200298 11200208 11200218 11220718 11220758 1118200 1158200 1159200 1119200 11220918 11220958 1945101 1158650 1118420 199680 196678 196688 1941201 1156630 1118630 1158630 11182018 11181018 1158400 11207918 1116620 1911008 11201488 11201498 1158430 11207858 11207958 1940201 1156660 1118660 1158660 195020 195070 195078 195088 11200598 1119240 1159240 11200488 11200498 11200408 11200418 11207838 11207938 11207908 196280 196278 196288 11214308 11214318 1118230 1158230

39


40 |

Titel

Uw Wienerberger dealer

Wienerberger Steenvisie B.V. Waalbandijk 18 4062 PR Zennewijnen T 088 - 118 56 80 F 088 - 118 50 70 gebakkenbestrating@wienerberger.com www.gebakken-bestrating.com

Inspiratiebrochure 2014  
Inspiratiebrochure 2014  

Inspiratiebrochure 2014 Wienerberger gebakken bestrating