Page 1

Geveloplossingen

Online texturengenerator: Echte impressies, maximale ontwerpvrijheid

Keuze uit grootste assortiment bakstenen

Eenvoudig zoeken, selecteren en toepassen

Waarheidsgetrouwe texturen


Geveloplossingen

3

Gevelbakstenen Online texturengenerator

Realistisch nog voor de eerste baksteen is gelegd

Waarheidsgetrouwe impressies Ontwerpen van nieuwe gebouwen blijven steeds minder beperkt tot het platte vlak en de hoofden van de ontwerpers. Dankzij 3D-technieken worden nieuwe ontwerpen vaak al werkelijkheid voordat de eerste baksteen is gelegd. Die technieken worden steeds beter. De impressies worden dus steeds realistischer. De kleinste details van bijvoorbeeld bakstenen en metselverbanden zijn zichtbaar te maken. Juiste beslissing door realistische weergave Realistische 3D-impressies maken het nemen van beslissingen in een vroeg stadium eenvoudiger. Bijvoorbeeld bij de keuze van bakstenen. Goede texturen bepalen hierbij het beeld dat die realiteit zo dicht mogelijk benadert.

Goede beslissingen in een vroeg stadium vereisen realistische impressies

Nieuwe, waarheidsgetrouwe texturen van Wienerberger

Wienerberger hecht veel waarde aan goed advies. Daarom vernieuwden we onze online texturengenerator volledig. De nieuwe generator biedt meer ontwerpvrijheid met meer dan 450 gevelbakstenen, 8 metselverbanden, 40 voegkleuren en vrije keuzen in voegdikten. En levert de hoogst mogelijke resolutie in texturen doordat ze zijn opgebouwd uit individuele bakstenen. Dit garandeert de meest realistische benadering. De bakstenen worden at random in de textuur geplaatst. Dit voorkomt repeterende patronen en vergroot een waarheidsgetrouwe weergave.

Wat een ontwerpvrijheid: een keuze uit meer dan 450 bakstenen, 8 metselverbanden en 40 voegkleuren


Geveloplossingen Gevelbakstenen Online texturengenerator

Online keuzegemak Op www.wienerberger.nl zijn de texturen eenvoudig aan te maken in het online productzoeksysteem van Wienerberger. Kies de gewenste baksteen en genereer de texturen zoals u ze wenst, zie bijgaand screenshot. Deze zijn vervolgens direct te downloaden en te integreren in diverse software. Optioneel kan een Alphakanaal worden toegevoegd voor extra mogelijkheden in de grafische verwerking van de voeg. Overigens: de texturen zijn ook beschikbaar via BouwConnect.

Enkele voorbeelden van mogelijke variaties in metselverband en voegkleur.

Eenvoudig online zoeken, selecteren en downloaden


5

Maak uw eigen keuzes De nieuwe geveltexturengenerator laat u kiezen uit: • meer dan 450 gevelbakstenen: handvorm, vormbak, strengpers, wasserstrich en handstrich; • 8 metselverbanden*: halfsteens, blok, Engels, klezoren, kruis, staand, Vlaams en wild verband; • 40 voegkleuren; • vrije keuze in lintvoegdikte van metselwerk (8-12 mm), lijmwerk (3-6 mm) of dunbed metselwerk (4-8 mm); • vrije keuze in stootvoegdikte voor stootvoegloos metselwerk; wij adviseren uit te gaan van een minimale voeg van 2 mm. *Niet iedere combinatie van baksteen en verband is mogelijk of uitvoerbaar. Wienerberger adviseert hierin graag.

Door variatie in metselverband en voegkleur ontstaat een ander gevelbeeld.


Geveloplossingen Gevelbakstenen Online texturengenerator

Virtueel realistisch tot in detail De texturengenerator van Wienerberger biedt een ongelooflijk hoge kwaliteit voor maximaal realistische 3D-visualisatie. De gekozen techniek voorkomt vlekvorming in de rendering of kunstmatige, repeterende vlakken. Dit is mogelijk omdat alle gevelbakstenen willekeurig in de textuur worden geplaatst. Bakstenen zijn immers een natuurproduct: geen baksteen is exact gelijk. De nieuwe texturen van Wienerberger benaderen dit gegeven tot in detail.

Geen baksteen is exact hetzelfde; Wienerberger texturen benaderen dit gegeven tot in detail

Gemak en tijdwinst voor ontwerpers De nieuwe texturen bieden architecten, ontwerpers en bureaus voor 3D visualisatie niet alleen grenzeloze ontwerpvrijheid. De generator zorgt ook voor gemak en tijdwinst. Het zelf maken van texturen is immers niet meer nodig; daarvoor zorgt Wienerberger. U hoeft alleen te kiezen in het productzoeksysteem en te downloaden. Voeg eventueel Alphakanalen toe voor extra grafische mogelijkheden. Het complete aanbod is ook beschikbaar via BouwConnect voor maximale integratie met bestaande systemen.


7

Bakstenen en dakpannen: het complete pakket Wienerberger denkt in een groter geheel. Gevel en dak zijn in onze visie onlosmakelijk met elkaar verbonden. De texturen van Koramic dakpannen blijven natuurlijk via www.wienerberger.nl beschikbaar. Deze worden niet samengesteld door de nieuwe generator. Daken kennen immers geen variatie in verbanden, voegen en voegdiktes. Toch vormen ze samen met de baksteentexturen een compleet aanbod; niet alleen in de praktijk maar nu ook in 3D-impressies.

Gevel en dak: impressies van het complete project in alle dimensies


T 088 - 118 51 11 F 088 - 118 50 05 info.nl@wienerberger.com www.wienerberger.nl/gevel

10- 2013

Wienerberger B.V. Hogeweg 95 5301 LK Zaltbommel Postbus 144 5300 AC Zaltbommel

Brochure texturen generator  

Texturen generator