__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

IN DE LEIESTREEK

2019

Leiestreek fietsboot

NIEUW

V.U.: Claude Croes, voorzitter Toerisme Leiestreek vzw, Universiteitslaan 2 , 8500 Kortrijk - D/2019/9.163/02

ZOMERSE BOOTTOCHTEN


DE LEIESTREEK FIETSBOOT

NIEUW: DE LEIESTREEK FIETSBOOT Combineer op zondag 4/8 en zondag 1/9 fietsen met varen. Neem je fiets mee op de boot en stap op en af waar je wilt. Bij het opstappen betaal je â‚Ź 5 per persoon. Opgelet, er kunnen maximum 50 personen tegelijk met hun fiets op de boot. Reserveren is niet mogelijk. Traject zondag 4/8

Traject zondag 1/9

Vertrek boot

Aankomst boot

Vertrek boot

Aankomst boot

9u

Harelbeke

10u

Waregem

10u

Wervik

10u40

Menen

10u30

Waregem

11u30

Machelen

11u10

Menen

11u50

Wevelgem

12u

Machelen

13u30

Deinze

12u20

Wevelgem

13u

Kortrijk

14u

Deinze

15u30

Machelen

13u30

Kortrijk

14u10

Wevelgem

16u

Machelen

17u

Waregem

14u40

Wevelgem

15u20

Menen

17u30

Waregem

19u

Harelbeke

15u50

Menen

16u30

Wervik

Hou de website www.toerisme-leiestreek.be/boottochten in de gaten voor de aanmeerplaatsen en eventuele wijzigingen in vertrektijden. 2


DAGTRIP BOOTTOCHT EN VESPATRIP DOOR OOST-VLAAMSE LEIESTREEK

Sint-Martens-Latem en Zulte: van april tot oktober

Vaar met een schipper langs de pittoreske Oude Leie vanuit Sint-Martens-Latem richting Zulte. Bij aankomst in Zulte kan je verder cruisen met een Vespa en de Leiestreek verkennen. Reservatie 2 weken vooraf via Booot.be. Meer info op www.zulte.be/dagtrip-boottocht-op-de-leie-en-vespatocht-door-leiestreek

LEIECRUISE OVER DE OUDE LEIE MET DE BENELUX REDERIJ

Gent: iedere dinsdag en zaterdag van mei tot eind september

Scheep in om 12u aan de Recolettenlei in Gent en vertrek voor een afvaart van de Oude Leie richting Sint-Martens-Latem en terug. De terugkomst in Gent is voorzien omstreeks 17u. Volwassen

Kind (-12 jaar)

Enkel boottocht

€ 20

€ 14

Boottocht + koude schotel

€ 37

€ 31

Boottocht + koude visschotel

€ 42

€ 36

Reservatie vooraf noodzakelijk, via 09 224 32 33 of per e-mail op info@benelux-rederij.com. Lunch te bestellen minimum 3 dagen vooraf. Meer info op www.benelux-rederij.com.

3


VERSCHILLENDE BOOTTOCHTEN I.S.M. SA-VA SHIPRENTAL TAPAS & BIER OF WIJNPROEVERIJ

Roeselare: zaterdag 22 juni – Wevelgem: zondag 23 juni Ontdek welke Triporteurbieren je het meest kunnen bekoren in Roeselare. Vergezeld door een volwaardige maaltijd van Lokaalmarkt waarin de diverse bieren verwerkt zitten, ontdek je een uniek palet aan smaken. The Blikken Dooze Band zorgt onderweg voor een mix van volkse muziek, popcovers en eigen cabaretteksten. West-Vlaanderen telt intussen heel wat kwalitatieve wijndomeinen. Tijdens de middagtocht in Wevelgem proef je van 6 heerlijke creaties uit de Leiestreek en Westhoek: een mix van mousserende, witte, rode en rosé wijn. Wijnkenner en wijnbouwadviseur Eddy Durnez begeleidt je en maakt je wegwijs in de boeiende wereld van de oenologie. We combineren met enkele hartige ‘dips’ en sluiten af met verzorgde vis- en vleesbrochette broodjes met verse groenten en aangepaste sausen naar keuze. Ongetwijfeld een smakelijke inzet van de zomer!

VAREN EN GENIETEN “IN MODO ITALIANO” OF VAN SPAANSE FIESTA Menen: zaterdag 29 juni – Harelbeke: zaterdag 3 augustus – Waregem: vrijdag 19 juli

Een glas prosecco en passende muzikale animatie brengen je in Menen en Harelbeke in de juiste Italiaanse sfeer. Daarna schotelt onze huiskok gespecialiseerd in “La cucina povera” je een lekkere Italiaanse maaltijd voor. Vanuit Waregem waan je je dankzij een Spaanse band mét flamengo-danseres helemaal in de zuiderse sfeer. Geniet bij zonsondergang van een Spaanse fiesta met paëlla.

LANGS DE (OUDE) LEIE NAAR KASTEEL OOIDONK Harelbeke: donderdag 11 juli – Machelen-aan-de-Leie: donderdag 29 augustus

Vanuit Harelbeke of Machelen-aan-de-Leie vaar je naar Astene Sas op de schilderachtige Oude Leie. Van hieruit wandel je naar het prachtige Kasteel Ooidonk. Een gids neemt ons mee doorheen het kasteel en zijn boeiende geschiedenis. Een bus brengt je terug naar de startplaats. Fietsen en varen combineren? Vertrek op 11 juli vanuit Harelbeke met de fiets naar Astene Sas in Deinze. Daar heb je eventjes vrij om te picknicken of een terrasje op te zoeken. Vervolgens vertelt een gids alles wat je moet weten over Kasteel Ooidonk. Na het bezoek aan het kasteel vaar je met de boot terug waar je kan genieten van een Breughelmaaltijd. Je fiets gaat mee op de boot naar Harelbeke. 4


FAMILIEVRIENDELIJKE BOOTTOCHTEN

Machelen-aan-de-Leie: zondag 14 juli – Waregem – Deinze: woensdag 24 juli – Roeselare: zondag 28 juli – Menen: vrijdag 16 augustus Harelbeke: zondag 25 augustus

Zin in een gezellige namiddag uit met jouw (b)engels? Dit kindvriendelijk aanbod zorgt ervoor dat je met de hele familie kan genieten van een tocht op het water. Vanuit Machelen-aan-de-Leie geniet je van een ontspannende tocht en van een streekgerecht met Zults bier. Een karikaturist zal jong en oud verbazen en bezorgt je een fijn souvenir van deze familiedag. Sluit je dag af in het gezellige centrum van Machelen-aan-de-Leie. De weg naar het centrum is bewegwijzerd en leidt je via het idyllische Machelen Put naar het centrum. Waregem neemt je mee naar De Brielmeersen in Deinze. Na een smakelijk lunchpakket wordt er halt gehouden aan recreatiedomein De Brielmeersen, waar ondermeer een speeltuin en minigolfterrein op jou liggen te wachten. Een bus brengt je achteraf terug naar huis. Alsof dit nog niet genoeg is, wordt er ook een leuke (en lekkere!) workshop georganiseerd op de boot voor de kinderen. Tijdens de tocht van Roeselare komen zowel de kinderen als ouders aan bod. Met tal van kinderactiviteiten aan boord genieten de mama’s en de papa’s van hun “afternoon tea” vergezeld door heel wat lekkers. De kinderen? Die hebben het reuze naar hun zin met de verschillende workshops aan boord. Maak je klaar voor een dolgekke gezinstocht. Ship ahoi piraatjes! In Menen kunnen de kinderen zelf aan de slag gaan. Ze krijgen uitgebreid de kans om cupcakes te versieren en ervan te smullen. Terwijl de cupcakes omgetoverd worden tot kunstwerkjes deelt een barista zijn kennis met de ouders. Start de dag in Harelbeke met een stevige zondagse brunch voor de hele familie. Enthousiaste grimeurs zorgen voor kleurrijke gezichtjes aan boord.

BRUISEND BRUGGE

Harelbeke: woensdag 17 juli – Waregem/ Machelen-aan-de-Leie: donderdag 1 augustus Brugge blijft de ideale locatie om de geschiedenis in te duiken, heerlijk te winkelen of te genieten van alle mooie plekjes op wandelafstand van elkaar. De boottocht gaat via de Leie en het Kanaal Gent-Brugge tot aan de rand van het centrum. ‘s Middags schuif je aan voor het overheerlijke varkentje aan ’t spit. Eenmaal aangekomen, kan je de stad op eigen houtje ontdekken of een geleide wandeling maken in de historische stadskern (vooraf inschrijven verplicht). Opgelet, vanaf de kade is het een twintigtal minuutjes stappen tot aan de Markt. We keren terug met de bus die de groep opwacht aan het Bargeplein.

5


ROCKBOAT MENEN Menen: zaterdag 20 juli

Herbeleef je wilde jeugdjaren en ga uit de bol op de beste rocknummers uit de jaren ’70 – ’80 – ’90. We verwelkomen je graag op onze rockboat. Drink een pintje, een lokaal biertje of iets fris en laat die ambachtelijke hamburger maar smaken!

SCHLAGERTOCHT WAREGEM Waregem: woensdag 7 augustus

Op woensdagnamiddag 7 augustus wordt er “geschlagerd” op het water vanuit Waregem. Het ideale moment om samen met familie, vrienden of buren uit de bol te gaan. Geniet van je koffie en taart terwijl een lokale schlagerartiest het beste van zichzelf geeft.

ZOETE ZONDE IN EZELGEM

Menen – Kuurne – Menen: zondag 11 augustus

Hoe komen de Kuurnenaars aan de bijnaam ezels? Vaar vanuit Menen naar Ezelgem en maak kennis met de gemeente, hun folklore en proef de plaatselijke specialiteiten tijdens onze zoete wandeling. Aan boord geniet je van heerlijke gegrilde zalm of Vlaamse stoverij.

BRUNCHTOCHT ROESELARE Roeselare: zondag 18 augustus

Een brunch is hét ideale moment om de dag rustig en relaxed te starten. Geniet samen met je partner, kinderen, vriendinnen of vrienden van een gezellige brunch op het water. Op het menu staan eitjes, fruitsap of koffie, brood, croissants, salades, diverse soorten charcuterie en kaas, yoghurts, vers fruit en zoveel meer. Begin jij al te watertanden?

6


SNUFFELEN EN SNUISTEREN OP “LA GRANDE BRADERIE DE LILLE”

Wervik – Rijsel: zaterdag 31 augustus

Het eerste weekend van september gaat naar jaarlijkse gewoonte de grootste rommel- en brocantebeurs van Europa door. De centrumstraten van Rijsel ontvangen dan duizenden kraampjes en nog veel meer koopjesjagers gaan op zoek naar allerlei curiositeiten. Via de Leie en de Deûle varen we met de boot naar Rijsel. Onderweg schuif je aan voor een verzorgd en uitgebreid brunchbuffet. Eens de boot is aangemeerd nabij de Rijselse citadel trek je te voet het centrum in en kan je genieten van de gezellige drukte en typische sfeer dat dit evenement met zich meebrengt. Een bus brengt je ’s avonds terug naar de vertrekplaats. Je kan er ook voor kiezen om ’s morgens vroeg de sfeer op te snuiven en unieke spullen op de kop te tikken. De bus brengt je naar Rijsel en je stapt in de namiddag de boot op huiswaarts. Aan boord kan je genieten van een dessertbuffet met koffie en thee. Sons Saucisses zorgt op beide tochten voor een muzikale toets met eigen interpretaties van Franse klassiekers.

DEGUSTATIETOCHT ARMENIË ÉN DE WERELD

Wevelgem – Harelbeke: zondag 15 september

Vaar mee naar Harelbeke en maak kennis met de wereldkeuken. Aan boord kan je proeven van heerlijke Armeense hapjes. De aangepaste muzikale animatie brengt je in de juiste sfeer. Om 13u30 komen we aan in Harelbeke en brengen we een bezoek aan het Wereldfeest Ol Tegaere. Op het wereldfeest kan je genieten van wereldse proeverijen, wereldmuziek en traditionele kledij. Om 16u30 varen we terug naar Wevelgem.

BEVRIJDINGSTOCHT ROESELARE Roeselare: zaterdag 28 september

Deze boottocht neemt je mee op sleeptouw met tal van verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Op 8 september 1944 werd de stad Roeselare bevrijd door de eerste Poolse geblindeerde pantserdivisie, onder leiding van Generaal Stanislas Maczek. Hierbij vielen 8 Poolse soldaten. Een unieke boottocht volledig in het teken van de Poolse bevrijding met Poolse muziek en catering. 7


KALENDER

TOCHTEN SA-VA SHIPRENTAL

INFO EN RESERVATIE:

www.toerisme-leiestreek.be/boottochten of bij de deelnemende diensten voor toerisme (zie p. 11) familievriendelijke tocht

8

nieuw

fietstocht

grensoverschrijdende tocht

Datum

Traject

Vertrek

Aankomst bestemming

Aanvang terugreis

Terug

Prijs volw

Prijs kind (3-12j)

Catering en extra’s

za 22 juni

Bier- en tapastocht Roeselare

19u

-

-

23u

€ 45

-

Bieren van BOMbrewery en tapas Lokaalmarkt (volmaardige maaltijd) Blikken Dooze Band

zo 23 juni

Wijnproeven op het water - Wevelgem

11u

-

-

14u

€ 49

-

Wijn + dips, vis- en vleesbrochette broodjes met groentjes

za 29 juni

Italiaanse avondtocht Menen

19u

-

-

23u

€ 49

€ 36

Italiaanse maaltijd met glaasje prosecco

do 11 juli

Harelbeke - Kasteel Ooidonk (boot heen, bus terug)

9u30

13u30

16u30

17u

€ 57

€ 44

Brunch Incl. geleid bezoek Kasteel Ooidonk

do 11 juli

Harelbeke - Kasteel Ooidonk (fiets heen, boot terug)

9u30

12u

15u

19u

€ 57

€ 44

Breughelmaaltijd Incl. geleid bezoek Kasteel Ooidonk

zo 14 juli

Familietocht Machelen-aan-de-Leie

11u

-

-

16u

€ 49

€ 36

Streekgerecht met bruin Zultebier karikaturist

wo 17 juli

Harelbeke - Brugge (boot heen, bus terug)

9u30

15u30

18u30

19u30

€ 54

€ 41

Varkentje aan 't spit Geleide stadswandeling

vr 19 juli

Spaanse avondtocht Waregem

19u

-

-

23u

€ 51

€ 37

Paëlla Spaanse band en flamengo danseres

za 20 juli

Rockboat Menen

19u

-

-

23u

€ 50

-

Ambachtelijk burgers/veggie alternatief Incl. 2 drankbonnetjes Coverband Hard 2 Handle

wo 24 juli

Familietocht Waregem - Deinze (boot heen, bus terug)

11u

13u30

16u30

17u

€ 23

€ 17

Lunchpakket met drankje Fruitbrochettes maken Bezoek Brielmeersen


Datum

Traject

Vertrek

Aankomst bestemming

Aanvang terugreis

Terug

Prijs volw

Prijs kind (3-12j)

Catering en extra’s

zo 28 juli

Familietocht zoete zonde Roeselare

14u

-

-

17u

€ 31

€ 24

Koffie/thee met ambachtelijk taartenbuffet Kip van Troje animatie thema water

15u30

18u30

19u30

€ 54

€ 41

Varkentje aan 't spit Geleide stadswandeling

19u

-

-

23u30

€ 49

€ 36

Italiaanse maaltijd met glaasje prosecco

do 1 aug.

Waregem - Machelen- Waregem: 9u30 aan-de-Leie - Brugge Machelen: 10u30 (boot heen, bus terug)

za 3 aug.

Italiaanse avondtocht Harelbeke

zo 4 aug.

Fietsboot

€5

€5

wo 7 aug.

Schlagertocht Waregem

14u

-

-

17u30

€ 37

€ 31

Koffie en taart Schlageroptreden

zo 11 aug.

Zoete zonde in Ezelgem (Menen Kuurne - Menen)

11u

13u30

17u

19u

€ 50

€ 42

Gegrilde zalm Facultatief: zoete wandeling € 7

vr 16 aug.

Familietocht Menen

14u

-

-

17u

€ 31

€ 24

Cupcakes + barrista Incl. 1 drankbonnetje

za 18 aug.

Brunchtocht Roeselare

11u

-

-

14u

€ 50

€ 37

Brunch

zo 25 aug.

Familietocht Harelbeke

10u30

-

-

13u

€ 49

€ 36

Brunch Kindergrime

do 29 aug.

Machelen-aan-de-Leie - Kasteel Ooidonk Machelen-aan-de-Leie

12u30

15u

17u15

17u45

€ 35

€ 28

Incl. geleid bezoek Kasteel Ooidonk

za 31 aug.

Wervik - Rijsel (boot heen, bus terug)

9u

13u

18u30

19u

€ 54

€ 46

Brunch Sons Saucisses

za 31 aug.

Wervik - Rijsel (bus heen, boot terug)

8u

8u30

13u30

17u30

€ 40

-

Koffie en dessertbuffet Sons Saucisses

zo 1 sept.

Fietsboot

€5

€5

zo 15 sept.

Wereldtocht Wevelgem - Harelbeke Wevelgem

11u30

13u30

16u30

18u30

€ 50

€ 41

Tapas Armeense specialiteiten en muziek

za 28 sept.

Bevrijdingstocht Roeselare

19u

-

-

23u

€ 45

€ 37

Poolse specialiteiten en muziek

9


VAREN OP DE MEANDERENDE LEIE MET DE LEMMERBOOT

Deinze: donderdag 20 en donderdag 27 juli

Deze boottocht op de meanderende Leie brengt je langs de sluis en ophaalbrug van Astene en de uitzonderlijke mooie natuurlandschappen van Deurle en Sint-Martens-Latem. Vele schilders vonden hier eind 19de eeuw – begin 20ste eeuw hun inspiratie voor de creatie van hun talrijke meesterwerken. In het centrum van het pittoreske dorpje Sint-Martens-Latem kan je tijdens de middag genieten van een poosje vrije tijd.

10

Datum

Traject

Vertrek

Aankomst bestemming

Aanvang terugreis

Terug

Prijs volw.

do 18 juli

Deinze - Sint-Martens-Latem - Deinze

11u

13u

15u

17u

€ 37

do 25 juli

Deinze - Sint-Martens-Latem - Deinze

11u

13u

15u

17u

€ 37

do 8 augustus

Deinze - Sint-Martens-Latem - Deinze

11u

13u

15u

17u

€ 37


PRAKTISCHE INFO

TICKETVERKOOP LEMMERBOOT

Tickets kunnen geboekt worden via www.toerisme-leiestreek.be/boottochten of aangekocht worden bij één van volgende diensten voor Toerisme:

• Het aan boord brengen van eigen catering is niet toegelaten. • Bij een volledige bezetting worden de zitplaatsen op de boot vooraf bepaald. • Kinderen tot 3 jaar varen gratis. Bij een volledige bezetting dienen kinderen tot 3 jaar plaats te nemen op de schoot van de ouders. Wegens plaatsbeperking mogen enkel plooibare buggy’s mee aan boord. • Vaartijden zijn indicatief en kunnen afwijken afhankelijk van de doorgang in de sluizen. • Bij een geringe bezetting (< 25 verkochte tickets) kan de tocht geannuleerd worden.

DEINZE: V.V.V. Leiestreek, DC Leiespiegel, Brielstraat 2, 9800 Deinze T. +32 9 380 46 01 & 02 – toerisme@deinze.be & info@langsdeleie.be HARELBEKE: Vrijetijdsloket, Marktstraat 29, 8530 Harelbeke T. +32 56 73 34 70 – toerisme@harelbeke.be MENEN: Stadhuis, Grote Markt 1, 8930 Menen T. +32 56 52 94 17 – toerisme@menen.be ROESELARE: KOERS, Polenplein 15, 8800 Roeselare T. +32 51 26 96 00 – visit@roeselare.be WAREGEM: Stadswinkel, Gemeenteplein 2, 8790 Waregem T. +32 56 62 12 11 – toerisme@waregem.be WERVIK: Nationaal Tabaksmuseum, Koestraat 63, 8940 Wervik T. +32 56 95 24 25 – toerisme@wervik.be WEVELGEM: Gemeenteloket, Vanackerestraat 12, 8560 Wevelgem T. +32 56 43 34 00 – toerisme@wevelgem.be

ALGEMEEN

OPSTAPPLAATSEN

• Er is geen kindertarief beschikbaar. • Bij een geringe bezetting (< 6 verkochte tickets) kan de tocht geannuleerd worden.

SA-VA Shiprental

• Honden en andere huisdieren zijn niet toegelaten aan boord. • De tochten zijn moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers en minder mobiele personen. • De gidsbeurten starten een half uur na aankomst van de boot op de bestemming. • Bij betaling van de tickets worden transactiekosten aangerekend (afhankelijk van de gekozen betaalmethode). Deze kosten zijn ten laste van de koper. • Betaling van de tickets via overschrijving kan ten laatste 10 dagen voor vertrek.

PARTNERS SA-VA Shiprental: +32 486 72 29 07 – www.mimino.be Lemmerboot: +32 476 81 01 14 – www.astene-sas.be

DEINZE: Vlakbij de O.-L.-Vrouwekerk, Sint-Poppoplein, 9800 Deinze HARELBEKE: Aanlegsteiger Geldof, Broelkaai, 8530 / de Banmolens, Watermolenstraat 36,8530 Harelbeke (voor tocht 3/08) MACHELEN-AAN-DE-LEIE: Roger Raveelaanlegsteiger, Leie Rechteroever (net naast Machelenbrug), 9870 Zulte-Machelen MENEN: Sluizenkaai, 8930 Menen ROESELARE: Kop van de vaart, Kaaistraat, 8800 Roeselare WAREGEM: Aan de rechteroever van de jachthaven in Sint-Eloois-Vijve, Leiesas 1, 8790 Waregem WERVIK: Aanlegsteiger achter het Nationaal Tabaksmuseum, Koestraat 63, 8940 Wervik WEVELGEM/LAUWE: Aan de Leiebrug, Lauwestraat, 8560 Wevelgem

11


VERKOOP- EN ANNULATIEVOORWAARDEN TICKETS VOOR ZOMERSE BOOTTOCHTEN 2019

Toerisme Leiestreek treedt op als dienstverlener bij de organisatie van boottochten op de Leie en op het Kanaal Roeselare-Leie, en de daaraan gekoppelde activiteiten, voor het jaar 2019. Toerisme Leiestreek organiseert de boottochten en de activiteiten niet zelf, maar werkt samen met rederijen enerzijds en gemeenten uit de regio Leiestreek anderzijds. Toerisme Leiestreek kan dan ook niet verantwoordelijk gesteld worden voor veranderingen, zoals b.v. datum, plaats of prijs, of annulaties van de boottochten of de activiteit. In onderstaande tekst wordt verwezen naar een boottocht + eventueel daaraan gekoppelde activiteit met de term “evenement”. De rederij die de boottocht organiseert of de gemeente die instaat voor de activiteit, wordt aangeduid met de term “organisator”. Voor de ticketverkoop heeft Toerisme Leiestreek een overeenkomst afgesloten met mijnevent.be. • Tickets worden te koop aangeboden op de website www.toerisme-leiestreek.be. • De verkoopprijs van de tickets wordt vermeld op de website. • Per bestelling worden er transactiekosten aangerekend, die afhankelijk zijn van de gekozen betaalmethode. Deze kosten zijn ten laste van de koper. • Een consument kan een ticket bestellen: • via de website van www.toerisme-leiestreek.be; in dat geval moet hij verplicht met een bankkaart, kredietkaart of via overschrijving betalen; • via de dienst voor Toerisme van de deelnemende gemeentes uit de Leiestreek; in dat geval moet hij cash of met bancontact betalen aan de balie van de dienst voor Toerisme. • Een consument moet bij aankoop de gelezen verkoop-en annulatievoorwaarden bevestigen • Na ontvangst van betaling van het bedrag vermeld op de betalingsuitnodiging, die per e-mail verstuurd wordt, zal mijnevent.be per mail een ticket in PDF-formaat sturen naar het e-mailadres van de consument (als hij rechtstreeks heeft besteld) of naar de dienst voor Toerisme (als de bestelling daar is gebeurd). • Elk ticket moet worden afgedrukt; alleen de geprinte versies van e-tickets worden bij het inschepen aanvaard.

12

• De persoon of firma die de bestelling doet, wordt beschouwd als de opdrachtgever en is gehouden tot betaling van de bestelling, zelfs wanneer die aan een derde moet worden opgesteld en toegezonden. • Het is verboden om tickets om commerciële redenen aan derden te verschaffen. • Indien de tickets niet werden aangeschaft via de officiële verkoopkanalen, dan behoudt de organisator zich het recht voor om de toegang tot het evenement te ontzeggen. • Identiteitscontrole van de tickethouder door de organisator of de officiële ticketverdeler is mogelijk. • Alleen de eerste aanbieder van het originele e-ticket krijgt toegang tot het evenement. De houder van gekopieerde e-tickets zal de toegang bijgevolg worden geweigerd. • Door de consument aangekochte tickets kunnen niet terugbetaald of omgeruild worden. Tickets worden alleen terugbetaald indien het evenement wordt afgelast door de organisator, wegens overmacht. In geval van afgelasting wegens overmacht, stuur je de e-mail van mijnevent.be met de e-tickets door naar info@toerisme-leiestreek.be, met vermelding van jouw rekeningnummer. Toerisme Leiestreek zal je dan het volledige bedrag terugbetalen. De koper erkent uitdrukkelijk deze algemene voorwaarden ontvangen te hebben, er kennis van genomen te hebben en ze te aanvaarden. Bij geschillen zijn de rechtbanken van het arrondissement Kortrijk bevoegd. De Belgische wetgeving is van toepassing.


V.U.: Claude Croes, voorzitter Toerisme Leiestreek vzw, Universiteitslaan 2 , 8500 Kortrijk - D/2019/9.163/02

PLEZIERVAART EN WATERPRET IN DE LEIESTREEK

2019


Pleziervaart en waterpret in de Leiestreek In de Leiestreek staat water centraal. Het landschap in de regio is rijkelijk dooraderd met rivieren en kanalen. Deze waterwegen bieden je meteen de ideale gelegenheid voor een ontspannende dag of namiddag op of langs het water. Met je gezin, vrienden of familie een leuke dag beleven op het water? Een boottochtje combineren met een etentje in stijl of een aangename activiteit? Zelf het roer in handen nemen en je een echte kapitein wanen? Blader dan zeker eens door het aanbod aan rederijen en georganiseerde boottochten in de Leiestreek. Je vindt er tal aan ideeĂŤn voor een onvergetelijke dag waterplezier! Pak je het liever wat actiever aan? Combineer dan fietsen en varen voor het eerst met de fietsboot! De rivieren en kanalen in de Leiestreek vormen ook het sportieve kader voor allerhande watersporten: kajak, kanovaren, windsurfen, wakeboardenâ&#x20AC;Ś Of neem een duik in een van de openluchtzwembaden of meren in de regio. Keuze te over voor heel wat waterpret in de Leiestreek!

2


Ringvaar

Merendree

Hansbeke

Br ug se va ar t Mariakerke

GRENSLEIE Drongen

MEETJESLAND

t

Landegem

GENT

on kka n

aal

Drongen

De Schelde

Nevele

Schip d

Afsnee eie De Leie ontspringt in Noord-Frankrijk en stroomtSint-Denijster hoogte van Wervik Westrem Meigem ST.-MARTENS-LATEM Vlaanderen binnen. 27 km lang vormt Vinkt Deurle Bachte-MariaDeurle Leerne de Leie de grens tussen Frankrijk en Zwijnaarde Zeveren DE PINTE DEINZEBelgië. De Deûle, een zijrivier van de Astene Astene Leie, en de Leie bieden je de mogelijkie Le De Petegem-aanheid om Frans-Vlaanderen op een anNAZARETH de Leie Machelen dere manierEkete ontdekken. Poesele

Vosselare Sint-MartensLeerne

BRUGSE OMMELAND Wontergem

Beveren

DENTERGEM

Grammene Gottem

MEULEBEKE

ROESELARE

De L

Markegem Kachtem

Rumbeke

WESTHOEK

Emelgem

INGELMUNSTER

Oekene

IZEGEM

Kanaa l

Wakken Oeselgem

el Mand

OOSTROZEBEKE WIELSBEKE ie

Sint-ElooisWinkel RollegemKapelle

VLAAMSE ARDENNEN

Sint-ElooisVijve Desselgem

Hulste

LENDELEDE

ZULTE

Roese lare Le

Ooigem

MOORSLEDE

SCHELDELAND

Olsene

St.-Baafs-Vijve

Bavikhove

WAREGEM Beveren-Leie

LEDEGEM Dadizele

Moorsele

Gullegem

DEERLIJK

Heule

KORTRIJK

ANZEGEM

Vichte

Gijzelbrechtegem Bissegem Geluwe

MENEN

ie De Le

ZWEVEGEM

Marke

Rekkem

Aalbeke

OUDENAARDE

Kaster Tiegem

Otegem

trijk Ko r

Lauwe

WERVIK

Ingooigem

it ssu

VALLÉE DE LA LYS

Bo aal Kan

WEVELGEM

Sc he ld e

KUURNE

HARELBEKE

Kerkhove Waarmaarde Heestert

Bellegem

AVELGEM

PAYS DES COLLINES

Moen

Rollegem

Outrijve

Sint-Denijs

Bossuit Bossuit

Kooigem

Sp ier ek

an aa l

SPIERE-HELKIJN

Gegevens via De Vlaamse Waterweg (www.vlaamsewaterweg.be) en de diensten voor toerisme.

Ligplaats met faciliteiten Ligplaats (max 24u.) zonder faciliteiten * Deze aanlegsteiger is slechts toegankelijk voor passagiersvaart (schepen vanaf 50 pers.) en niet voor pleziervaart

3


@OneDayOneTravel

PLEZIERVAART

OP HET WATER MET EEN KLEIN GEZELSCHAP! Bar Bootel Ahoi: motorbootverhuur

Het comfortabele open interieur met speelse wit/rode bekleding van de motorboot “Red Ahoi” zet de ideale sfeer om Kortrijk en omstreken vanop het water te ontdekken. Een koelbox (extra kost), stereo/MP3 speler, opvouwbare zonnekap en zonnekussens maken het plaatje compleet voor een ontspannende tocht op het water. Handelskaai 1 NT, 8500 Kortrijk +32 56 96 24 64 / +32 478 72 85 83 info@ahoi.be - www.ahoi.be

Bboat

4

Blue Velvet Watertaxi

De retro sloep van Blue Velvet is het ideale vervoersmiddel om de streek op een andere manier te ontdekken. Je geniet volop van een tochtje op het water want de 100% elektrische sloep glijdt zo goed als geluidloos over het wateroppervlak. Met twee of meer, met of zonder schipper, Blue Velvet staat steeds garant voor een relaxte boottocht. 8500 Kortrijk - 8930 Menen +32 495 40 09 64 bluevelvetwatertaxi@gmail.com - www.bluevelvetwatertaxi.be

Heb je er altijd al van gedroomd om zelf aan het roer te staan van je eigen motorjacht? Wie liever eerst eens proeft van de ervaring vooraleer zelf een boot aan te schaffen, kan bij Bboat terecht. Op eigen tempo je vaarvakantie bepalen… zonder vaarbewijs. Als kapitein van je eigen stalen jacht meer je aan waar en wanneer je wenst.

Boat in Gent

Kortrijksestraat 39, 8520 Kuurne +32 56 71 39 04 / +32 478 72 24 96 info@bboat.be - www.bboat.be

Bij Gravensteen (50m), hoek Kraanlei, 9000 Gent +32 478 63 36 30 info@boatingent.be - www.boatingent.be

Boat in Gent neemt je per boot mee doorheen het historische centrum van Gent en laat je kennis maken met de geschiedenis van de stad. Liever een rondvaart combineren met een hapje en een drankje? Kies je favoriete tocht uit het ruime aanbod en geniet van al het moois dat Gent te bieden heeft.


Bar Bootel Ahoi

BoooT

Boat4rent

Cruise 4 Two

9000 Gent +32 474 53 30 07 info@boat4rent.be – www.boat4rent.be

Snepkaai 42, 9000 Gent +32 475 49 63 38 bart@c42.be – www.cruise4two.be

BoooT.be

De Bootjes van Gent – Rederij Dewaele

Gent en de Leiestreek op een andere manier ontdekken? Maak je keuze tussen de rust en prachtige natuur tijdens een tocht op de meanderende Leie of een stadsrondvaart in hartje Gent! Geef je boottocht dat tikkeltje extra met een brouwerijbezoek of een tocht by night.

Een onvergetelijke boottocht beleven terwijl je de mooiste plekjes in de Leiestreek en rond Gent ontdekt? Bij Booot kan het! Huur één van de elektrisch aangedreven sloepen en geniet van een zorgeloze dag of namiddag op het water. De “Schampavie” neemt groepjes tot 18 personen mee voor een op maat gemaakt arrangement. Coupure Links 9a, 9000 Gent Brielstraat 2, 9800 Deinze +32 476 57 18 18 info@booot.be – www.booot.be

Een verjaardag vieren, een vrijgezellenfeest, teambuilding, wellnessarrangement, een luxe overnachting op het water? Dit is slechts een greep uit het aanbod van rederij Cruise 4 Two. Beleef een onvergetelijke dag met familie, vrienden of collega’s en laat je verwennen op en langs het water in de Leiestreek!

Bij De Bootjes van Gent ben je aan het juiste adres voor een tocht doorheen het historische centrum van Gent. Je maakt er kennis met de geschiedenis van de stad en wie dit wenst kan de rondvaart combineren met een hapje en een drankje. Kies uit het ruime aanbod en ontdek Gent vanop het water. Korenlei 4a, 9000 Gent +32 9 229 17 16 / +32 9 228 62 63 info@debootjesvangent.be – www.debootjesvangent.be

5


De Keper

De Gentenaer

Verwen jezelf, je familie of vrienden met een leuke rondvaart in het centrum van Gent. Ontdek wat de stad je te bieden heeft tijdens een aperitieftocht, culinaire tocht of een zoektocht op de Gentse binnenwateren. Wie wenst kan de fluisterboot afhuren en in alle rust genieten met een hapje en een drankje. Groentenmarkt/Vleeshuisbrug, 9000 Gent +32 9 269 08 69 / +32 473 48 10 36 info@rederijdegentenaer.be – www.rederijdegentenaer.be

De Keper

Kortrijk en omstreken verkennen vanop het water? Rederij De Keper biedt je de mogelijkheid om samen met je vrienden en familie een tocht op de Leie te maken. Neem zelf het roer van de boten “Manten”, “Kalle” en “Nette” of laat je varen door de professionele schipper en geniet van een ontspannende tocht op het water. Wie wenst kan een gids inhuren om de boottocht een extra beleving te geven. Guido Gezellepad (aan de Broeltorens), 8500 Kortrijk +32 477 55 38 73 bootverhuur.dekeper@gmail.com – www.de-keper.be

6

Cruise 4 Two

Gent Watertoerist

Op zoek naar een leuk dagje uit in Gent? Rederij Gent Watertoerist laat je de stad ontdekken op een speelse manier. Combineer een leerrijke rondvaart met een heuse zoek- of fietstocht. Wie het liever wat rustiger aanpakt, kan kiezen uit de verschillende culinaire formules. Tijdens de Gentse Feesten zijn ook exclusieve tochten mogelijk. Graslei 7, 9000 Gent +32 9 269 08 69 / +32 473 48 10 36 info@gent-watertoerist.be – www.gent-watertoerist.be

La Bella Vespa

Genieten van de Oude Leie of het historisch centrum van Gent? Kies ervoor om zelf te varen (tot 12 personen) of met een ervaren schipper. La Bella Vespa biedt verschillende arrangementen aan in combinatie met restaurants, fiets- en Vespatochten. Er is ook gratis parking en goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Beukenlaan 65, 9051 Sint-Denijs-Westrem +32 9 220 2040 – + 32 485 46 49 49 info@labellavespa.be – www.labellavespa.be


Leie Yachting

Leie Yachting

Zelf aan het roer staan van een ruime luxe sloep met vrienden, familie of collega’s? Leie Yachting biedt je deze mogelijkheid. Na een korte uitleg kan je meteen het water op voor een tocht van 2 uur tot een ganse dag. Verken de streek rond Deinze en SintMartens-Latem met eventueel een tussenstop aan één van de vele restaurants aan de waterkant. Goubaulaan 2, 9031 Drongen +32 496 79 75 77 sloepenverhuur@leie-yachting.be – www.leie-yachting.be

Minerva Boat Company

Lys Sloepverhuur

Lys wil je op sublieme manier laten genieten van de wondermooie omgeving langs de Leie. De sloepen vertrekken vanuit Auberge du Pêcheur, waar de Leie rustig voorbij kabbelt. Via verschillende arrangementen kan je genieten van pure luxe en sereniteit op het water. Pontstraat 41, 9831 Sint-Martens-Latem +32 471 35 12 17 info@lys-sloepverhuur.be – lys-sloepverhuur.be

Lemmerboot IV

Minerva Boat Company

‘t Oud Sashuis, Hellestraat 20, 9800 Astene +32 476 81 01 14 info@astene-sas.be – www.astene-sas.be

Coupure Rechts 2A, 9000 Gent +32 9 233 79 17 minervaboten@skynet.be – www.minervaboten.be

De gerestaureerde motordekschuit “Lemmerboot IV” uit 1938 is omgebouwd tot een varende luxueuze loft. Ideaal voor een daguitstap met 12 vrienden of een exclusieve cruise. Een boottocht met overnachting voor 4 personen naar Gent of Brugge behoren tot de mogelijkheden. Zin om je vrienden eens te verrassen?

Vaar met je vrienden, collega’s of familie voor enkele uren of een volledige dag de toeristische Leie af. Je vaart er in alle rust langsheen de schildersdorpen Sint-Martens-Latem en Deurle. De boten zijn eenvoudig te bedienen, ervaring of vaarbrevet is niet vereist. Dagelijks kan je ook in een cabrio boot of luxe sloep het historisch centrum van Gent verkennen.

7


PRNC De Gavers

Oude Tjalk

Een gezellig uitstapje onder vrienden of een originele verrassing voor je familie? Kom dan aan boord van de “oude tjalk” en laat je meevoeren op het Kanaal Bossuit-Kortrijk. Maak je keuze uit een halve of volledige dag of een avondtocht. Combinaties met fietstochtjes en culinaire versnaperingen zijn eveneens mogelijk. Schipper Philippe helpt je graag verder! Koning Leopold III-plein 23, 8530 Harelbeke +32 475 54 13 66 philippevdbict@hotmail.com – www.trossenlos.be

Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers

Op zoek naar een verrassende groepsactiviteit in het provinciaal domein De Gavers? Dan is een stille vaartocht met een elektrische boot zeker een unieke belevenis. Tijdens de tocht krijg je meer uitleg over de waterkwaliteit en de natuurpracht van de plas of leer je meer over de geschiedenis en werking van het domein. Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke +32 56 23 40 10 gavers@west-vlaanderen.be – www.west-vlaanderen.be/gavers

8

@OneDayOneTravel

Watertram

De hop on hop off watertram is een uniek concept in België en biedt je een totaalervaring bij je ontdekking van Gent. Met de watertram combineer je het beste van de toeristische activiteiten in Gent: rondvaart met gids, stadswandelingen en de belangrijkste bezienswaardigheden. Je kan onbeperkt op- en afstappen en zo Gent op een originele manier ontdekken. De watertram is een initiatief van Boat in Gent in samenwerking met De bootjes van Gent. Hoek Kraanlei, 9000 Gent - +32 478 63 36 30 Korenlei 4a, 9000 Gent - +32 9 229 17 16 info@boatingent.be – www.hoponhopoff.be


Gentse Barge

Benelux Rederij

OP HET WATER MET EEN GROOT GEZELSCHAP! Benelux Rederij

SA-VA Shiprental - Mimino

Recollettenlei 32, 9000 Gent +32 9 224 32 33 / +32 9 225 15 05 info@benelux-rederij.com - www.benelux-rederij.com

Sluizenkaai, 8930 Menen +32 486 72 29 07 savashiprental@hotmail.com - www.mimino.be

Benelux Rederij biedt verschillende boottochten aan voor een ontspannend dagje uit met je gezin, vrienden, familie of vereniging. Stap in en geniet van de pittoreske dorpjes en natuurlandschappen langs de Leie die zachtjes voorbij glijden. Een ideale manier om vanop het water te ontdekken dat alles net dat ietsje anders is vanop een boot.

Als je op zoek bent naar een unieke plek voor familie- of zakelijke vieringen, dan ben je bij SA-VA Shiprental aan het juiste adres. Met de boot Mimino kunnen jij en je gasten genieten van de unieke omgeving en de steeds veranderende landschappen. SA-VA Shiprental zorgt voor een unieke formule volgens jouw wensen.

Gentse Barge

Varen in een uniek, historisch kader? Dan is de Gentse Barge het ideale schip voor jouw evenement. Ga aan boord voor een tocht op de schilderachtige Leie en laat je gasten genieten van het uitzicht en de pracht en praal van deze historische trekschuit. De Gentse Barge vormt de exclusieve locatie voor jouw evenement. Koophandelsplein, 9000 Gent +32 473 48 26 59 els@gentsebarge.be - www.gentsebarge.be

9


WATERSPORT

© Tom Linster

© Peter Ryngaert

© Tom Linster

KAJAK - KANO voor de INDIVIDUELE RECREANT

KAJAK - KANO voor GROEPEN

Harelbeekse Kano Vereniging – Harelbeke

Harelbeekse Kano Vereniging – Harelbeke

Klinkaardstraat 40, 8530 Harelbeke info@harelbeeksekanovereniging.be – www.harelbeeksekanovereniging.be

Klinkaardstraat 40, 8530 Harelbeke info@harelbeeksekanovereniging.be – www.harelbeeksekanovereniging.be

Kajak Company

Kajak Company

Goubaulaan 2, 9031 Drongen – +32 496 88 88 40 kajakcompany@telenet.be – www.kajakcompany.be

Goubaulaan 2, 9031 Drongen – +32 496 88 88 40 kajakcompany@telenet.be – www.kajakcompany.be

Koninklijke Cano Club - Gent

Koninklijke Kortrijkse Yacht & Kano Club

Yachtdreef 1, 9000 Gent coaching@kccg.be – www.kccg.be

Visserskaai 1, 8500 Kortrijk www.kayakclubkortrijk.be

KSKZ – Zwevegem

KSKZ – Zwevegem

Otegemstraat 238 bus 2, 8550 Zwevegem kskztrainer@gmail.com – www.kskz.be

Otegemstraat 238 bus 2, 8550 Zwevegem – +32 51 69 46 53 guido.bonte@telenet.be – www.kskz.be

Nomad & Rebel – Gent

Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers – Harelbeke

Octaaf Van Dammestraat 73, 9030 Gent – +32 495 99 93 63 info@nomad-and-rebel.be – www.nomad-and-rebel.be

Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers – Harelbeke Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke – +32 56 23 40 10 gavers@west-vlaanderen.be – www.west-vlaanderen.be/gavers

Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke – +32 56 23 40 10 gavers@west-vlaanderen.be – www.west-vlaanderen.be/gavers

Roeselaarse Kajakvaarders Beurtkaai 1, 8800 Roeselare info@rkv.be – www.rkv.be

Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen - Gent Strandlaan 24, 9000 Gent – +32 9 266 81 84 sportdagen.blaarmeersen@stad.gent – stad.gent/blaarmeersen 10


© Tom Linster

DUIKEN Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen - Gent Strandlaan 24, 9000 Gent – +32 9 266 81 70 reservaties.blaarmeersen@stad.gent – stad.gent/blaarmeersen

Duiktank Transfo Otegemstraat 238, 8550 Zwevegem – +32 479 76 14 16 info@duiktank.be – www.duiktank.be

Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers – Harelbeke Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke – +32 56 23 40 10 gavers@west-vlaanderen.be – www.west-vlaanderen.be/gavers

FLYBOARD Flyboard Vlaanderen Marremstraat 3, 8560 Wevelgem – +32 477 39 81 18 info@flyboardvlaanderen.be – www.flyboardvlaanderen.be

© Tom Linster

WATERSKI - WAKEBOARD Izegemse Watersportvereniging Noordkaai 31, 8870 Izegem – +32 460 97 95 15 iwv@telenet.be – www.vzw-iwv.be

O’Douce Vijverstraat 1, 9810 Eke - +32 477 75 46 12 odouce@skynet.be – www.odouce.be

Windsurfen Zeil- en Surfclub Gavermeer – Harelbeke Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke surfen@gavermeer.be – www.zsg.be

Windsurfing Deinze Oudenaardsesteenweg, 9800 Deinze – +32 9 386 74 38 info@windsurfingdeinze.be – www.windsurfingdeinze.be

RAFTING Rafting & Outdoor - Gent Leiekaai 330, 9000 Gent – +32 9 225 37 69 raft@skynet.be – www.rafting.be

SUPPEN Windsurfing Deinze Oudenaardsesteenweg, 9800 Deinze michaeln@windsurfingdeinze.be – www.windsurfingdeinze.be

11


WATERPRET

OPENLUCHTZWEMMEN Lago Kortrijk Weide

Nelson Mandelaplein 19, 8500 Kortrijk – +32 56 28 95 80 Elke dag open in vakantieperiode van 10u tot 22u. Op zaterdag van 10u tot 22u en op zondag van 9u tot 18u. Openingsuren wijken af tijdens het schooljaar.

Openluchtzwembad Kortrijk

Abdijkaai, 8500 Kortrijk – +32 56 27 80 39 Elke dag open van juni tot augustus van 11u tot 19u15 – enkel toegang met sportkaart!

Openluchtzwembad Wielsbeke

Hernieuwenstraat 14, 8710 Wielsbeke – +32 56 67 32 50 Elke dag open van eind juni tot 31 augustus, van 13u tot 20u (weekdagen) en van 14u tot 18u (weekend). Bij zeer mooi weer: nachtzwemmen van 22u tot 1u met aangepaste muziek, belichting en een prima sfeer in het bad en op het terras.

Openluchtzwembad Izegem

Heilig Hartstraat 15, 8870 Izegem – +32 51 30 33 22 Van 15 mei t.e.m. juni op woe van 15u tot 18u30, op za van 14u tot 17u45 en op zo van 10u tot 13u. Elke dag open in juli en augustus van 14u tot 19u45 en van 10u tot 11u30 (enkel za en zo). Het buitenbad kan gesloten worden naargelang de weersomstandigheden. 12

Zwemzone Gavermeer Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers

Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke – +32 56 23 40 10 Elke dag van 11u tot 19u in juli en augustus. Op warme en zonnige dagen en enkel in aanwezigheid van redders in april, mei, juni, september en oktober: woensdag van 14 tot 19u, zaterdag en zondag van 11u of 14u tot 19u.

Vosselare Put Deinze, in een afgesneden Leiearm

Kleine Pontstraat 5, 9800 Deinze – +32 9 386 22 43 www.vosselareput.be Van 15 mei tot 15 september enkel in aanwezigheid van redders. Bij mooi weer van 14u tot 19u. Op zondag van 13u tot 18u. Van 15 september tot 15 mei op zondag van 10u tot 11u voor winterzwemmers.

Zwemzone Blaarmeersen Gent

Strandlaan 24, 9000 Gent – +32 9 266 81 70 In juli en augustus enkel bij aanwezigheid van redders. Elke dag van 11u tot 19u. In juni en september bij mooi weer op woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 19u.

Profile for Westtoer

Zomerse boottochten in de Leiestreek 2019  

In deze brochure vind je de kalender voor de zomerse boottochten in de Leiestreek in 2019. De brochure bevat ook het permanent aanbod op en...

Zomerse boottochten in de Leiestreek 2019  

In deze brochure vind je de kalender voor de zomerse boottochten in de Leiestreek in 2019. De brochure bevat ook het permanent aanbod op en...

Profile for westtoer

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded