123 LEIESPOTS

Page 1

BELEEF MEER. ONTDEK 123 LEIESPOTS. BELEEF MEER.

toerisme-leiestreek.be/leiespots


COLOFON Tekst en inhoud: Kathleen Geenen, Emmanuel Derdeyn, Margot Lecluyse Eindredactie: Katrien Six Fotografie: deelnemende Leiespots, Capture, steden en gemeenten, Darina Miro, Dali manda, Bart Albrecht, Fotofever, B.Ad, David Samyn, I Am Liz, Klaas Verdru, Marc Wallican, JD Framed, Newkoncept, KREW collective, Boa, Kattoo, mari.jolie, explore_the_world_with_kids, Toerisme Leiestreek vzw Opmaak: Ontwerp Ruth, Dentergem Druk: Graphius, Gent Verantwoordelijke uitgever: Claude Croes, Voorzitter Toerisme Leiestreek vzw, Universteitslaan 2, 8500 Kortrijk Toerisme Leiestreek vzw Ondernemingsnr. 0473.361.186 RPR Gent afdeling Kortrijk info@toerisme-leiestreek.be D/2021/9.163/03


LEIESPOTS 2021 Nieuwsgierige lezers, opgelet! Dit boekje werkt verslavend. Het wijst je de weg van de ene pop-upshop naar de andere conceptstore vol design-hebbedingen, van dat ene jazzy museumcafé naar die zalige bistro waar een topchef kokkerelt. Je ontdekt een café waar ze vinylplaten verkopen en een urban jungle met een 'geheime' cocktailbar achterin. Je smelt weg bij juweeltjes van chocolade, smaakvolle vegan burgers en verrukkelijke taart-klassiekers. De Leiestreek blijkt een ideale voedingsbodem voor creatieve ondernemers, doeners en organisatoren. Met hun energie en enthousiasme laten ze overal Leiespots vol inventiviteit oppoppen, in rustige dorpen en bruisende steden. Bij deze creatieve hotspots moet je écht eens geweest zijn!

INHOUD 4 Kortrijk en Zuid-West-Vlaanderen 63 Roeselare en Midden-West-Vlaanderen 99 Gent en Oost-Vlaamse Leiestreek 133 Meer inspiratie 135 Index

www.toerisme-leiestreek.be Toerisme Leiestreek toerismeleiestreek


KORTRIJK & ZUID-WESTVLAANDEREN


LENDELEDE

26

WAREGEM

KUURNE

HARELBEKE DEERLIJK

KORTRIJK

ANZEGEM

WEVELGEM MENEN

ZWEVEGEM

WERVIK AVELGEM

SPIERE-HELKIJN


KORTRIJK

SEDA’S BLOEMENATELIER

6

SHOPPEN

DOEN

Een Londens bloemenboetiekje, ingericht als pluktuin, inspireerde Seda Virabian. Dus in haar winkeltje 'pluk' je de mooiste bloemen om zelf een boeketje te maken. Heb je geen groene vingers? Dan tovert Seda als een ware bloemenfee een hip tuiltje. Ideeën plukt ze van Instagram en uit de natuur, en deelt ze in haar milieuvriendelijke workshops. Wondermooi zijn de ragfijne flowerclouds voor boven je tafel.

MEER INFO:

Overleiestraat 42, 8500 Kortrijk T. 0485 91 94 65 - www.sedasbloemenatelier.com www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/seda


KORTRIJK

PERLES ET CONFITURE

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

De fijnste koffie of thee smaakt nog beter in mooie kopjes. En verrukkelijk gebak oogt nog verleidelijker op een stijlvolle schotel. Na 25 jaar keramiekles geven, verkoopt Anne Maes haar zelfgemaakte keramiek nu in haar eigen boetiekje. In het bijhorende koffiehuis mag je het serviesgoed uittesten. Dat wordt puur genieten van lekkers en moois. Parels en confituur, alleen voor fijnproevers!

MEER INFO:

Steenpoort 14, 8500 Kortrijk (verhuist mogelijk in 2021, zie website) T. 0478 42 10 23 - www.perlesetconfiture.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/perlesetconfiture

7


KORTRIJK

MOMO

8

SHOPPEN

Eerst was er de verleidelijke webshop, maar in het 'echt' ziet het er allemaal nóg mooier uit. Spring binnen in de designwinkel op maat van kinderen en bewonder met eigen ogen de knuffels in zachte aardetinten, originele houten speeltjes, knusse kinderzeteltjes, Scandinavische meubeltjes en meer creatieve, duurzame interieurspullen. Je vindt hen vlak bij de Leie, in een buurt vol alternatieve zaken.

MEER INFO:

Overleiestraat 9a, 8500 Kortrijk T. 0475 20 56 25 - www.momokids.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/momo


KORTRIJK

WAFEL ATELIER

ETEN & DRINKEN

Ben je in hartje Kortrijk? Dan leidt een onweerstaanbare wafelgeur je rechtstreeks naar het Wafel Atelier. Laat je verleiden en kies uit de verrassende toppings voor je Luikse of Brusselse wafel. Wordt het een chocolade knetterdip, speculaas crumble, kleurige Smarties-dip, gekonfijte appelsien, crunchy fragola, een toef slagroom of ... een beetje van alles? Trouwens, ook de pannenkoeken en ijsjes zijn niet te versmaden. Een droomadres voor zoetebekken.

MEER INFO:

Grote Kring 7, 8500 Kortrijk T. 0479 44 33 12 - www.wafelatelier.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/wafelatelier

9


KORTRIJK

STORIES ABOUT

10

SHOPPEN

De monumentale, beschermde schouw verklapt dat hier ooit de eetzaal van een klooster was. Vandaag vind je er een conceptstore tjokvol verhalen waarvan je blij wordt. Interieurarchitecte Sofie Lewyllie verzamelt hippe spullen: planten in mooie potjes, handtassen, juwelen, schalen, ... Het zijn kleine en grote gelukjes, voor jezelf of om te schenken. Sofie geeft graag persoonlijk advies, ook tijdens workshops.

MEER INFO:

Steenpoort 3, 8500 Kortrijk T. 0465 07 04 90 - www.storiesabout.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/storiesabout


KORTRIJK

ODE'S

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

New York lijkt niet ver weg in deze bagelbar. Achter haar coole toog met donkergroene tegels belegt Free Vanhoutte versgebakken bagels met de lekkerste, gezonde ingrediënten, voor ontbijt, lunch of vieruurtje. Ze serveert er koffie van een kleine Brugse koffiebranderij. Tegelijkertijd verkoopt ze ook duurzame mode van 24Colours en vrolijke parfumflesjes van The Gift Label, om te geven en te krijgen.

MEER INFO:

Grote Kring 3, 8500 Kortrijk T. 0499 32 01 78 - www.odeshop.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/odes

11


KORTRIJK

BAR BOTANIEK

12

ETEN & DRINKEN

DOEN

TIJDELIJK

Hoe gezellig kan zomer zijn!? Vlij je neer in de zalige tuin, bij de vijver of in de schaduw van hoge bomen. Spreek er af met vrienden voor de lunch, een zondagse barbecue of wat lekkers uit de hippe foodtruck. Op de zomeragenda staan goochelkunsten, yogalessen en salsa-initiaties. Dit creatieve luilekkerland stal het hart van talloze Kortrijkzanen. Logisch, toch?

MEER INFO:

Evolis, Oudenaardsesteenweg 379, 8500 Kortrijk T. 0473 47 03 08 - Zie Facebook en Instagram. www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/barbotaniek


KORTRIJK

BOLWERK

DRINKEN

DOEN

Bij de creatieve zielen van Bolwerk ziet geen dag er hetzelfde uit. Dáár swingt een festivalletje, ginder groeit de ecologische parktuin en hier rollen inventieve bouwwerken naar buiten. Denk aan duurzame woonwagens of mechanische reuzen. Met een zomeragenda vol expo’s, concerten en filmavonden is deze culturele vrijhaven een heerlijke plek langs het Kanaal Bossuit-Kortrijk. Saai? Geen moment!

MEER INFO:

Spinnerijstraat 105, 8500 Kortrijk T. 0495 78 35 99 - www.bolwerk.be - Zie Facebook www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/bolwerk

13


KORTRIJK

PAND.A

14

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Noem het een stadscafé, lunchbar of cultuuroase. Hoe dan ook, de drempel is laag bij Pand.A. Iedereen is welkom in dit hart van Muziekcentrum Track, voor een verrassend glas, een groenterijke lunch of een fenomenale koffie. En tussen twee drankjes door snuister je erop los in de in-house platenzaak The Vinyl Corner. Uiteraard klinkt hier altijd muziek op de achtergrond! 's Zomers mag je chillen op het zonovergoten terras, met veel hout, groen en een speelhuisje.

MEER INFO:

Conservatoriumplein 1, 8500 Kortrijk T. 056 19 75 19 - www.pand-a.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/panda


KORTRIJK

BOEKENHUIS THEORIA / BOEKENKOK

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Ben je een grote of kleine boekenwurm? Spring binnen in dit historische pand en verdwaal in een kunstboek, kleef aan een thriller of word verliefd op een literatuurklassieker. Blijf gerust lezen in een knus hoekje met een fijn drankje erbij. Tip: de Boekenkok kookt elke vrijdag verrassende en haalbare (veggie) recepten uit de nieuwste kookboeken. Gezond veel lekkers op je bord of op een (takeaway) bakplaat.

MEER INFO:

Casinoplein 10, 8500 Kortrijk T. 056 21 62 17 - www.theoria.be T. 0484 48 84 12 - www.boekenkok.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/theoria-boekenkok

15


KORTRIJK

DE KLEINKEUKEN

16

ETEN & DRINKEN

Wees lief voor jezelf én de wereld is de mantra van De KleinKeuken. De kaart verleidt met zalige lunches en koffiebreaks vol pure ingrediënten. Kraakverse groenten, knapperige zaden, ... Het verbaast je misschien maar alles op de kaart is veggie of vegan. Ook het interieur is puur: met veel hout, planten en vintage. Back to basics, maar o zo gezellig!

MEER INFO:

Budastraat 8, 8500 Kortrijk T. 0473 22 69 31 - www.dekleinkeuken.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/dekleinkeuken


KORTRIJK

THE LAB

ETEN & DRINKEN

DOEN

The Lab experimenteert met warme kleuren, veel planten, leren Chesterfield-zetels, ... In maatbekers worden heerlijke drankjes gemixt, plankjes vol hapjes worden geserveerd om te delen. Het resultaat? The Lab is een cosy social club met veel ambiance en oog voor foodpairing en barbites. Altijd valt er wat te beleven, van cocktailworkshops tot initiaties in virtual reality. Op het hippe Buda-eiland.

MEER INFO:

Budastraat 10, 8500 Kortrijk T. 056 19 36 59 - www.thelab.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/thelab

17


KORTRIJK

deDingen

18

ETEN & DRINKEN

Wat blijkt onmisbaar in een oude wijk die nieuw leven wordt ingeblazen? Juist, een gezellige kroeg. Precies wat deDingen betekent voor de Buda-buurt. Overdag serveert het koffiehuis homemade taart en lekkers van de plaatselijke hoeve. ‘s Avonds transformeert deDingen in een kroegje met zelfgebrouwen bier en maandelijkse muziekoptredens, comedy-voorstellingen en workshops.

MEER INFO:

Budastraat 12, 8500 Kortrijk 056 90 72 57 - www.dedingen.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/dedingen


KORTRIJK

BUDA KITCHEN / ALTA TAKEAWAY

ETEN & DRINKEN

Fans van urban design houden van Buda Kitchen, met zijn lichte ruimte, de groene plantenwand, vilten stoeltjes, old school witte tegeltjes achter de toog ... Ze komen er voor een ecologische lunch of een gezonde takeaway, op een boogscheut van de Leie. Je ontmoet er coole millennials maar ook fitte tachtigjarigen want boven deze hippe plek wonen senioren in serviceflats.

MEER INFO:

Budastraat 50, 8500 Kortrijk T. 056 32 13 98 - www.budakitchen.be - www.budalys.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/budakitchen

19


KORTRIJK

MALMO

20

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Je raadt zo waar deze hippe lunchbar en conceptstore zijn inspiratie haalt. De Scandinavische knusheid van oudroze kussens, groene pasteltinten en zachte sofa’s omarmt je meteen. Schuif bij aan de ruwhouten tafels voor een bordje ambachtelijke smørrebrød, bedolven onder een vers slaatje, gerookte zalm, hummus, ... Geniet van het uitzicht op de fietsers en wandelaars die flaneren langs de Leie.

MEER INFO:

Diksmuidekaai 2, 8500 Kortrijk T. 0499 59 79 23 - www.malmokortrijk.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/malmo


KORTRIJK

deBesteKamer

SHOPPEN

Thuis is waar je luie zetel staat. Heb je er nog geen? In een 19de-eeuws herenhuis verzamelt deBesteKamer design van zowel duurzame Scandinavische merken als jong talent van eigen bodem. Al dat moois blijft betaalbaar, zodat je niet al te lang hoeft te sparen voor die gestoffeerde loungezetel, comfortabele eetkamerstoel of onmisbare lamp voor je eigen beste kamer.

MEER INFO:

Overleiestraat 3, 8500 Kortrijk T. 0474 80 67 76 - www.debestekamer.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/debestekamer

21


KORTRIJK

KAFFEE DAMAST

22

ETEN & DRINKEN

Jazzy muziek waait je tegemoet, zodra de deur opengaat. Daarmee is de toon gezet. Je wordt omarmd door gezelligheid in dit authentieke fabriekspand, ingericht met vintage-accenten. Centraal in de bistro staat een leestafel vol intrigerende boeken. De menukaart verleidt met authentieke streekgerechten en lokale bieren. Op het podium swingt vaak live-jazz. Wat een heerlijke museumbistro, naast het museum Texture.

MEER INFO:

Noordstraat 28A, 8500 Kortrijk T. 056 98 00 86 - www.kaffeedamast.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/kaffeedamast


KORTRIJK

VA ET VIENT

ETEN & DRINKEN

Jong Keukengeweld Matthias Speybrouck serveert maar één menu, maar dat is tongstrelend. Hij bereidt het in zijn open keuken. Het vak leerde hij bij topchefs zoals Piet Huysentruyt en Sergio Herman maar vandaag kookt hij in zijn eigen stijl. Zijn creativiteit toont hij ook in Café Paté. Deze topkokchallenge voor de beste Kortrijkse paté bedacht hij met collega-kok Felix François (zie Het Vliegend Tapijt).

MEER INFO:

Handboogstraat 20, 8500 Kortrijk T. 056 20 45 17 - www.vaetvient.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/vaetvient

23


KORTRIJK

BARCYCLETTE

24

ETEN & DRINKEN

Waar ooit de tijd traag tikte, borrelt nu creativiteit op. Jonge kunstenaars palmen het oude Sint-Vincentiusrusthuis in. Twee kamers vormen er het gezellige hart: Barcyclette. Neem je tijd voor een koffie, picon, boterham of boek uit de ruilbib. Minstens een keer per maand gaat er een huiskamerconcert door en er loopt altijd wel een expo. Een echt huiskamerkaffee dus, in het groene Begijnhofpark.

MEER INFO:

Groeningestraat 2B, 8500 Kortrijk T. 0485 44 32 37 - Zie Facebook en Instagram. www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/barcyclette


KORTRIJK

ViEr

ETEN & DRINKEN

Ga mee op culinair avontuur met An en Sebastien van restaurant ViEr. Afspraak in de mooie kloostergang van het oude Sint-Vincentiusrusthuis, een verborgen plekje bij het Begijnhofpark. Een twintigtal gasten mag proeven van de fijne creaties uit de pure keuken. Het wordt een smaakvol avontuur, in een prettige sfeer want het oude gebouw wordt vandaag bevolkt door jong creatief talent.

MEER INFO:

Begijnhofpark, 8500 Kortrijk T. 0468 57 70 09 - www.vierkortrijk.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/vier

25


KORTRIJK

LA CANTINE / GARDEROBE

26

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Opgelet: hier wil je een héle dag blijven. Op het gelijkvloers van dit knappe pand huist het moderne lunchrestaurant La Cantine. Het 200 jaar oude balkenplafond herinnert aan de voormalige schoolrefter. De decoratie, van bestek tot lichtarmaturen, wordt verkocht bij Byttebier, de interieurzaak ernaast. Op de eerste verdieping verzamelt shop-in-shop Garderobe een bijzondere selectie van vintagemode en tweedehands topmerken. En dat op het mooiste pleintje van Kortrijk!

MEER INFO:

Jozef Vandaleplein 7a, 8500 Kortrijk T. 056 22 32 24 - www.byttebier.com T. 0497 45 20 28 - www.garderobe-vintage.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/lacantine-garderobe


KORTRIJK

OES

SHOPPEN

OES staat voor Original Everyday Smilemakers. Elke dag een glimlach op originele wijze? Daar kan toch niemand tegen zijn! OES slaagt in zijn opzet. Spring binnen om het zelf te ontdekken. De shop zit vol verrassingen van een vijftiental vrolijke ontwerpers. Het aanbod van de ‘feel happy’ conceptstore wisselt voortdurend maar staat altijd garant voor minstens één glimlach per dag.

MEER INFO:

Korte Steenstraat 1, 8500 Kortrijk T. 0493 46 60 55 - www.oeskortrijk.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/oes

27


KORTRIJK

BOEKHANDEL NOVELLE

28

DRINKEN

SHOPPEN

Een fijn boek, een streekdrankje, rustige muziek ... de kleinschaligheid van boekencafé Novelle verovert snel harten. Keuzestress heb je er niet dankzij de tips op maat van eigenares Liesbeth. Ze is zelf dol op lezen, reizen, koken en originele boeken, en ze deelt haar schatten graag met je. Extra troef: Novelle ligt aan het vernieuwde, verkeersvrije Overbekeplein met gezellige ziteilandjes en leuke shops zoals Artease (duurzame geschenken), Crate Records (vinyl platen) en Plantastic (planten).

MEER INFO:

Overbekeplein 7a, 8500 Kortrijk. T. 056 36 08 27 - www.novelle-kortrijk.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/novelle


KORTRIJK

TARTERIE

ETEN SHOP & DRINKEN

SHOPPEN

De specialiteit van Tarterie? Taart natuurlijk, in alle mogelijke smaken en vormen. Quiches, citroenmeringues of macarons... In het open atelier zie je de bakkers als ware kunstenaars aan het werk. Alles wordt bereid met authentieke ingrediënten, zelfs de confituur en granola voor bij het ontbijt en de lunches. Om af te halen of ter plekke van te genieten.

MEER INFO:

Grote Markt 44, 8500 Kortrijk T. 0478 82 51 30 - www.tarterie.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/tarterie

29


KORTRIJK

ZONDER MEER

30

SHOPPEN

Zonder Meer gaat voor minder afval. Dat is duidelijk. De noten, granen, koekjes, thee en andere lekkernijen uit biolandbouw en fairtrade schep je in je meegebrachte potjes, zakken en flessen. Maar Zonder Meer doet meer. Je leert er bijvoorbeeld ook zelf beautyproducten en schoonmaakmiddelen maken. Dat blijkt helemaal niet zo moeilijk of duur, maar wél duurzaam. De aarde dankt je.

MEER INFO:

Rijselsestraat 51, 8500 Kortrijk T. 0486 93 38 24 - www.zonder-meer.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/zondermeer


HEULE

DE KOEKEDOZE

ETEN & DRINKEN

Welkom thuis, zo voel je je hier. In de huiselijke sfeer van de Koekedoze word je steevast in de watten gelegd met heerlijke ontbijtjes en rijkelijke brunches. Bij Nele en Stoffel geniet je nooit met mate, en de glimlach krijg je er gratis bij! Tip: je ontbijt of brunch afhalen, kan ook.

MEER INFO:

Gullegemsestraat 34, 8501 Heule (Kortrijk) T. 0468 31 43 17 - www.dekoekedoze.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/dekoekedoze

31


MARKE

HET VLIEGEND TAPIJT

32

ETEN & DRINKEN

Ooit gehoord van knibbels? Chef Felix François stak dit eeuwenoude gerecht – deegbolletjes met rozijnen – in een nieuw jasje en won daarmee de prijs van het lekkerste gerecht. Maar dit culinair toptalent, lid van Jong Keukengeweld, zet nog meer verrassingen op tafel in Het Vliegend Tapijt. Hij serveert pure bistronomie. Geen wonder dus dat de vijfentwintig stoeltjes snel volgeboekt zijn.

MEER INFO:

Pottelberg 189, 8510 Marke (Kortrijk) T. 056 22 27 45 - www.hetvliegendtapijt.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/hetvliegendtapijt


MARKE

PAN’S KRUIDBAR

SHOPPEN

Zodra je de deur openduwt, ruik je de natuur. Honderden bokalen, flessen en grote bruine papieren zakken vol kruiden, oliën, noten en gedroogde vruchten staan uitgestald in de nostalgische kruiderie. Pan’s Kruidbar huist in een statige 19de-eeuwse herenwoning. In deze old-school herboristerie vind je volop inspirerende keukenkruiden, lekkere thee-opmaat en kruiden om je goed te voelen. Alles plasticvrij verpakt.

MEER INFO:

Rekkemsestraat 115, 8510 Marke (Kortrijk) T. 056 49 88 44 - www.kruidbar.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/panskruidbar

33


MARKE

REBELLE

34

ETEN & DRINKEN

Topgastronomie maar betaalbaar. Dat klinkt een tikkeltje rebels, maar zo is chef Martijn Defauw nu eenmaal. Daarom koos hij samen met Tessa D'haene een 19de-eeuws arbeidershuisje voor de minimalistische keuken van hun restaurant Rebelle. Maar wat is het er gezellig, en hoe hemels smaken Martijns culinaire creaties! Hier eet je niet à la carte, maar laat je je verrassen door een vast menu.

MEER INFO:

Rekkemsestraat 226, 8510 Marke (Kortrijk) T. 056 21 94 50 - www.restaurantrebelle.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/rebelle


KUURNE

BMS WIJNDEPOT

SHOPPEN

Zelf wijn maken, maar ook bierbrouwen, een eigen kaasje maken en fermenteren van kombucha. Zelfs alles om fruitsappen te maken en je tuinoogst in te maken… Wie de kriebels voelt om thuis artisanaal aan de slag te gaan, vindt inspiratie tussen de meer dan vierduizend grondstoffen en materialen voor homemade bereidingen. Laat je ambachtelijke creativiteit de vrije loop! Wil je vooraf al een kijkje nemen? Dan kan je ook terecht op de webshop.

MEER INFO:

Brugsesteenweg 313, 8520 Kuurne T. 056 71 46 65 - www.bmswijndepot.com www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/bmswijndepot

35


KUURNE

DE VERVERIE

36

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Het woord ‘koffievinylkroeg’ zou uitgevonden moeten worden voor De Ververie. Ze serveren er fijne koffie met taart en streekbiertjes met eigenzinnige tapas. Altijd klinkt er goeie muziek want De Ververie is ook een vinylplatenzaak met tweedehandsplaatjes en nieuwe parels. Voor je ze koopt, mag je ze beluisteren met de koptelefoon op, koffie of pint bij de hand. Kortom, een ware koffievinylkroeg.

MEER INFO:

Koningin Elisabethstraat 15, 8520 Kuurne T. 0498 23 42 31 - www.deververie.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/deververie


STASEGEM

ZOMERBAR STASEGEM

ETEN & DRINKEN

DOEN

TIJDELIJK

Soms worden dromen waar. Eva Vandenheede en Wes Claeys droomden over een fijne gastvrije plek om originele workshops te organiseren voor jong en oud zoals 'creatief met beton' en een 'chocolademiddag'. Bij hun droom hoorde ook een landelijke zomertuin met een plek voor exotische foodtrucks. Hun wens werd werkelijkheid in een oude hoeve. En vanaf de zomer willen ze er nog een mini-camping bij!

MEER INFO:

Iepersestraat 103, 8530 Stasegem (Harelbeke) www.rechargeyourbattery.org/zomerbar www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/zomerbarstasegem

37


HULSTE

GROETEN UIT HULSTE

38

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

De statige herenwoning staat vol grootmoederskasten, met schatten en trouvailles om tussen te snuisteren en werk van bevriende creatievelingen. Aan de tafels – mét geruite tafelkleedjes en versierd met zelfgekweekte bio-bloemen – kan je genieten van een koffie met een smakelijk stukje taart, een glas wijn of een streekbiertje. Overal zie je bloemen en planten. In dit huis onder de kerktoren staat de tijd even stil.

MEER INFO:

Hulstedorp 12, 8531 Hulste (Harelbeke) T. 0498 51 35 25 - www.groetenuithulste.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/groetenuithulste


DEERLIJK

CHOCOLATERIE HANNES D’HEEDENE

SHOPPEN

DOEN

Geen boon ter wereld doet fijnproevers zoveel wegdromen als de cacaoboon. Maar niemand die ooit durfde dromen van de chocoladecreaties van Hannes D’Heedene. Zo uniek! Dat is zelfs Gault&Millau al opgevallen. In het open atelier zie je Hannes de pralines, fijne desserts en ijssoorten bereiden. Je kan zelfs workshops volgen en en je eigen chocolade-creaties maken! En als je wilt, komt hij naar je feestje met zijn grappige foodtruck vol lekkers.

MEER INFO:

Lijsterlaan 1, 8540 Deerlijk T. 0495 12 14 87 - www.hdchocolate.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/hannesdheedene

39


DEERLIJK

KOFFIEHUIS MOKKA EN MEER

40

ETEN & DRINKEN

DOEN

Onder het motto ‘Doen waar je blij van wordt’ vult Mokka en Meer het koffiehuis met de lekkerste dingen. Bestel er dus niet alleen koffie, maar méér: gebak, iced-tea, limonade, mocktail, smoothie of een ambachtelijk ontbijt... Alles wordt liefdevol bereid in het huis, met lokale ingrediënten. Iedereen is welkom in dit huis tjokvol puur geluk, zonder meer. Elke maand gaan er workshops door, die je vindt op de Facebookpagina.

MEER INFO:

Kapelstraat 20, 8540 Deerlijk T. 056 90 00 22 - www.mokkaenmeer.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/mokkaenmeer


ZWEVEGEM

TRANSFO MET CAMPING, DUIKTANK, OENANTHE EN PLONG

DOEN

DRINKEN

LOGEREN

Avonturiers jong en oud zijn fan van Transfo. Want in-op-tegennaast de honderd jaar oude, voormalige elektriciteitscentrale mogen ze zich uitleven. Ze veroveren de duiktank Transfo, de deathride, het touwenparcours, de Plong-escapegames ... Natuursportorganisatie Oenanthe helpt bij het plannen van hun avontuurlijke dag, met in de zomer een zalig terras, kajak- en MB-verhuur en elke zondag een avontuurlijk aanbod. Overnachten kan op een originele glamping of tentenweide op Camping Transfo in de tuin van de oude directeurswoning. Daarbovenop wordt ook nog eens bier gebrouwen in de Circus Brouwerij. Een echte creatieve hub!

MEER INFO:

Transfostraat, 8550 Zwevegem www.transfozwevegem.be, www.duiktank.be, www.escapeplong.be, www.oenanthe.be, www.campingtransfo.be, www.circusbrouwerij.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/transfo

41


ZWEVEGEM

EL DORADO KOFFIEBAR

42

ETEN & DRINKEN

De taart bestellen ze bij ‘Vooraf en Toe’, brunches bij Eva’s Flavour en ook De Kaashoek is een vaste waarde. Bij El Dorado Koffiebar werken ze alleen met lokale topleveranciers. De koffie wordt er eigenhandig gebrand en verkocht. Dat proef je, dat zie je, dat ruik je. Op de kalender staan middagconcerten, wijnwoensdagen en wafelenbak. Of hoe het voormalige stationsgebouw transformeerde in een place-to-be voor levensgenieters.

MEER INFO:

Otegemstraat 148b, 8550 Zwevegem. T. 0478 71 23 18 - Zie Facebook en Instagram. www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/eldorado


ZWEVEGEM

KNUS BY LUCY

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

De voltreffer hier is een plankje, sorry, een heuse plánk vol desserts om te delen: crème brûlée, een vers gebakken wafeltje, taartjes, boules de berlin ... De mix varieert maar valt altijd in de smaak. Ook als je eerder bescheiden kiest voor een taartje of pannenkoek, mag je rekenen op de beste ingrediënten. Homemade, uiteraard, en geserveerd met de beste koffie of thee. De ontbijten (enkel op reservatie) variëren van gezonde tot zoete ontbijten en een luxe-ontbijt met bubbels.

MEER INFO:

Otegemstraat 37, 8550 Zwevegem T. 056 32 44 82 - www.knusbylucy.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/knusbylucy

43


ZWEVEGEM

KOFFIESHOT

44

ETEN & DRINKEN

DOEN

De ‘shot’ van KoffieSHOT verwijst naar de koffie maar ook naar fotoshoots. Want koffieSHOT combineert een koffieshop met een fotozaak. Terwijl je smartphone-foto’s uit de printer rollen, geniet je van een kopje koffie. Of terwijl je slurpt van je latte, homemade limonade, bijzondere vruchtensapje of biertje van de maand bewonder je de mooie beelden geschoten door fotograaf Bart Colson.

MEER INFO:

Otegemstraat 22, 8550 Zwevegem T. 056 75 45 63 - www.colson.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/koffieshot


ZWEVEGEM

STREETART IN ZWEVEGEM, GENT, KORTRIJK, ROESELARE EN WEVELGEM

DOEN

De Leiestreek inspireert creatieve zielen, jong en oud. In Zwevegem bijvoorbeeld mochten graffitikunstenaars hun gang gaan. Ze kleurden er de pijlers van de immense kanaalbrug en vijf andere locaties. Een wandelroute verbindt ze allemaal. Ook in Roeselare rijg je de mooiste muurschilderingen aan elkaar via een wandelroute. In Kortrijk werden een twintigtal artiesten losgelaten in een voormalig rusthuis en ook in Gent en Wevelgem gingen kunstenaars aan de slag. Genoeg voor een streetartweekendje?

MEER INFO:

www.zwevegem.be/brochure-street-art, www.kortrijk.be, www.visitroeselare.be, www.wevelgem.be, www.visitgent.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/streetart

45


SINT-DENIJS

HOEVE DE DRIE LINDEN MET KOEBAR

46

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Kan het idyllischer? De zomerse Koebar plaatst in het gras houten zitjes en een grootmoeders bed vol kussens. Geniet van je hapje of drankje, geserveerd in een bloemetjesservies, met zicht op de malse weides waar Holstein-koeien grazen. Spring binnen in de hoevewinkel voor een perenkrat vol hoevelekkers, recht van het veld. Tip: laat een goedgevulde krat leveren op een picknickplek onderweg of als cadeau bij iemand thuis.

MEER INFO:

Drielindenstraat 3, Sint-Denijs T. 0492 52 13 12 - www.seizoenskrat.be. Zie Koebar op Facebook. www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/hoevededrielinden


SINT-DENIJS

HOEVE TEN ROODEN DUIFHUIZE MET BAR PROVISOIR

LOGEREN

ETEN & DRINKEN

TIJDELIJK

Rood kleuren de luikjes en dakpannen van deze eeuwenoude vierkantshoeve, een beschermd dorpsgezicht. Een actieve hoeve waar je ook kan logeren in een vakantiewoning of kamperen op de minicamping Zennijs. In de zomer verwelkomt de pop-up Bar Provisoir je voor een hapje en een drankje, zoals een Glorieux bier in combinatie met proevertjes van kwaliteitsvlees van eigen kweek.

MEER INFO:

Moenstraat 10, 8554 Sint-Denijs (Zwevegem) T. 0 477 33 94 93 - www.hoevetoerismetenroodenduifhuize.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/tenroodenduifhuize

47


WEVELGEM

CALAVERA

48

ETEN & DRINKEN

In een exotische sfeer, tussen palmbomen en cactussen, serveert Calavera streetfood in al zijn vormen: taco’s, buns, tapas, verse pizza’s, hamburgerbroodjes ... De drankenkaart oogt al even werelds, met zijn cocktails en mocktails, terroirwijnen en streekbieren. Het vakantiegevoel is hier nooit ver weg. Dat vinden kinderen ook, want zij mogen naar hartenlust ravotten in een apart speelparadijsje.

MEER INFO:

Kortrijkstraat 357, 8560 Wevelgem T. 0474 53 02 86 - www.calavera.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/calavera


WEVELGEM

COFFEE STATION BY MI KAAZA

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Cryptogram-fans ontcijferen de naam als koffiebar + kaaswinkel in het stationsgebouw. Open voor vroege vogels, voor hongerige pendelaars en voor iedereen die overdag een hap wil eten aan de grote tafel. De kazen, tapas en Italiaanse taarten komen recht uit de eigen kaas- en delicatessenzaak. Een rasechte barista zet de slow coffee.

MEER INFO:

Stationsstraat 1, 8560 Wevelgem T. 0476 66 89 29 - www.mikaaza.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/mikaaza

49


GULLEGEM

KOFFIEHUIS DE HOFNAR

50

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Raad jij wat Koffiehuis De Hofnar uniek maakt? De heerlijke taarten, koffie of lunches? De nostalgische tegelvloer van het eeuwenoude arbeidershuisje? Of de terrassen? Dat zijn troeven maar ... Koffiehuis De Hofnar is lactosevrij en dat is uniek. Meesterpatissier Gabi Bromberger weet precies wat er in het zelfbereide lekkers zit. Glutenvrij, suikervrij? Voor iedereen bakt ze een gepast taartje. Mét zoet souvenirwinkeltje.

MEER INFO:

Kon. Fabiolastraat 26, 8560 Gullegem (Wevelgem) T. 0478 13 54 38 - www.hofnargullegem.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/dehofnar


ANZEGEM

DE PICKNICKKAST

ETEN & DRINKEN

Je moet wat zoeken want de picknickkasten staan verscholen op adembenemende natuurplekken in Anzegem: eentje onder eeuwenoude bomen in het Tiegembos en eentje met een kruidenspiraal erbij bij de Kleine Kluis, met een majestueus zicht op de Scheldevallei. De ecologische kasten koelen de vooraf bestelde picknick op een natuurlijke manier, met groendak of met vlasisolatie. Wat is het heerlijk smullen van het lokale lekkers, op zo'n mooie natuurplek!

MEER INFO:

T. 0479 30 82 97 - www.picknickkast.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/picknickkast

51


ANZEGEM

BROUWERIJ ‘T VERZET

52

DRINKEN

DOEN

SHOPPEN

Wat doen brouwers in hun vrije tijd? Bierbrouwen! Zo begon het althans jaren geleden voor de drie studievrienden van Brouwerij ‘t Verzet. Hun experimenten werden gesmaakt, dus startte het drietal een eigen brouwerij waarin ze oer-Belgische bierstijlen combineren met verrassende ingrediënten zoals handgeplukte eikenblaadjes, wijndruiven en gember. Ga er op brouwerij-safari, of strijk in de zomer neer op het terras met uitzicht op de wijngaard.

MEER INFO:

Grote Leiestraat 117, 8570 Anzegem T. 0472 78 27 65 - www.brouwerijTverzet.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/brouwerijtverzet


INGOOIGEM

IN D’HALVE MAAN

ETEN & DRINKEN

In deze kroeg voel je het echte dorpsleven, al meer dan 120 jaar. Vroeger kwam Stijn Streuvels hier over de vloer, toen hij wat verderop in zijn Lijsternest woonde. Ook vandaag komen er schrijvers voorlezen, kunstenaars tentoonstellen en muzikanten het podium bezetten. Dorpsbewoners, fietsers en wandelaars ... iedereen is er welkom voor een een streekbiertje, een hapje of een gerecht uit de eigenwijze keuken.

MEER INFO:

Ingooigemplaats 44, 8570 Ingooigem (Anzegem) T. 056 19 79 19 - www.indhalvemaan.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/indhalvemaan

53


TIEGEM

ACHIEL EN HECTOR

54

ETEN & DRINKEN

DOEN

Achiel en Hector zouden blinken van trots op hun kleinkinderen. Want iedereen wil op visite in hun nostalgische koffie- en theeschuur en kinderboerderij. In grootmoeders servies ligt gebak, homemade met zelfgekweekt fruit. Frisco’s komen van de ijsjesmaker vlakbij, streekbieren van Anzegemse brouwerijen. Buiten lokt een royale belevingstuin, vele verstopplaatsjes en aaibare dieren. Check de website voor wafelenbaks, zomerpicknicks, ontbijtzondagen, speelse kinderworkshops en de mini pop-up camping.

MEER INFO:

Kaankouter 4, 8573 Tiegem (Anzegem) T. 0485 60 11 43 - www.achielenhector.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/achielenhector


AVELGEM

HOEVEKAFFEE HET GANZENHOF

ETEN & DRINKEN

De versgebakken appeltaart geurt heerlijk, de homemade thee smaakt verfijnd, het biobiertje verfrist, de verwenkoffie verleidt. Maar behalve homemade lekkers van eigen bioteelt in een oase van rust, biedt dit belevingscafé méér: het toont zijn warm hart voor bezoekers én voor medewerkers. Want Het Ganzenhof wordt uitgebaat door mensen met een beperking of werkzoekenden die op de arbeidsmarkt moeilijk hun weg vinden.

MEER INFO:

Bosstraat 2, 8580 Avelgem. T. 056 75 64 11 - Zie Facebook en www.groepubuntux8k.be. www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/hoevekaffeehetganzenhof

55


BOSSUIT

VESPABAR

56

ETEN & DRINKEN

DOEN

Aaaah, la dolce vita! Je proeft Italië in deze zomerbar. Kies een zitje op het terras, bij de speeltuin of op de oude garnaalboot die dobbert op het water. Relax met uitzicht op de Schelde, een Italiaanse prosecco of Belgisch streekbiertje bij de hand. Wat een ideale halte op je tochtje te voet, per fiets, boot, (gehuurde) Vespa of mountainbike! Je kan er meteen ook een picknick bestellen om onderweg op te smullen.

MEER INFO:

Oeverstraat 3, 8583 Bossuit (Avelgem) T. 0498 11 04 19 - www.vespa2rent.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/vespabar


WAREGEM

BROUWERIJ 'T GAVERHOPKE

ETEN & DRINKEN

DOEN

Ben je toe aan vakantiesfeer? Wandel of fiets door het poortgebouw en je belandt op het domein van het 18e-eeuwse Goed te Nieuwenhove. Proef het ter plekke gebrouwen bier van 't Gaverhopke en luister naar de enthousiaste brouwersverhalen terwijl de kinderen ravotten in de zalige binnentuin en hun ogen uitkijken naar de schattige boerderijdiertjes. Altijd valt er iets nieuws te beleven, ook in de brasserie: ribbetjes op de barbecue, een fotozoektocht ...

MEER INFO:

Platanendreef 16A, 8790 Waregem T. 0497 76 04 12 - www.tgaverhopke.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/tgaverhopke

57


WAREGEM

BISTRO BERTO

58

ETEN & DRINKEN

Het nieuws was ophefmakend: topchef David Bertolozzi sloot zijn sterrenrestaurant Berto. Gelukkig stopte hij niet met koken. Hij koos voluit voor betaalbare gastronomie in zijn stijlvolle bistro. Kies er een businesslunch, diner à la carte of food to share in de loungebar. Het uitzicht verrast al evenveel als de menukaart: je kijkt uit op het grasgroene voetbalveld van de Elindusarena.

MEER INFO:

Zuiderlaan 17, 8790 Waregem T. 056 92 22 21 - www.bistroberto.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/bistroberto


MENEN

KAZEMATJE

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Het kaaswinkeltje uit 2015 groeide al snel uit tot een gezellige al-het-goede-van-het-leven-in-één-winkel. Alles wat je ziet, is te koop, om van te genieten ter plekke of thuis. Denk aan kazen voor ieders smaak, tapasplankjes in alle maten, streekbiertjes en picon van het huis, maar ook aan originele deco-spullen, voor tafel en huis. Zoveel moois en lekkers, verzameld onder één dak.

MEER INFO:

Grote Markt 15, 8930 Menen T. 056 19 04 25 - www.kazematje.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/kazematje

59


LAUWE

DE LIVING

60

ETEN & DRINKEN

Voel je thuis in dit unieke huiskamercafé. Deze notariswoning uit 1898 heeft nog zijn oorspronkelijke interieur met geschilderde wandtapijten en plafonds, een smeedijzeren art-decoveranda en fresco’s tegen de buitenmuur. Ontmoet er je vrienden en familie, terwijl de kinderen ravotten in de charmante parktuin. Geniet er van ontbijt, veggielunch of bijzondere streekbieren. Een ideale rustplek na een natuurwandeling in het Preshoekbos.

MEER INFO:

Vrijheidsboomplaats 5, 8930 Lauwe (Menen) T. 056 41 76 40 - www.cafe-deliving.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/deliving


LAUWE

SWEET LONA / ME&MOMMY

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Onder de kerktoren van Lauwe liggen twee bijzondere genietadressen. Aan de ene kant verleiden heerlijke taarten, ijsjes en kopjes met verrukkelijke koffie. Aan de andere kant blinkt in de rekken hippe mode voor meisjes en dames. Voor de kinderen is er een leuk ingericht speelhoekje. De wachtende heren genieten ondertussen van een heerlijk biertje of wijntje. Je kan er ook ontbijten op zaterdag. Buiten op het terras is de zon altijd aanwezig.

MEER INFO:

Lauweplaats 6, 8930 Lauwe (Menen) T. 0474 36 17 07 - www.sweetlona.be T. 0471 08 21 23 - www.meandmommy.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/sweetlona

61


WERVIK

WIJNDOMEIN RAVENSTEIN

62

DRINKEN

DOEN

SHOPPEN

Dirk en Patricia kiezen ervoor om hun wijngaard op de zuidflanken van de Amerikaberg in Kruiseke op een ecologische en duurzame manier uit te bouwen. De kwantiteit houden ze bewust beperkt, voor een intensere smaak. Na een gepassioneerde rondleiding van Dirk kan er geproefd worden van de wijnen. Er is ook een wijnwinkel (open op vrijdag en zaterdag) en een wijnterras in de zomer.

MEER INFO:

Kruisekestraat 296, 8940 Wervik T. 056 31 32 36 - www.wijndomein-ravenstein.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/wijndomeinravenstein


ROESELARE & MIDDEN-WESTVLAANDEREN


DENTERGEM MEULEBEKE

ROESELARE 20

INGELMUNSTER IZEGEM MOORSLEDE

LEDEGEM

OOSTROZEBEKE WIELSBEKE


ROESELARE

KUNSTGALERIJ NE9ENPUNTNE9EN

DOEN

SHOPPEN

Daglicht valt mooi binnen op de galerijen en witte leuningen van een industrieel art-decopand, gebouwd in 1926. In deze 'kunstgalerij met een ziel' pronken tweehonderd werken, van Panamarenko tot Wim Delvoye, van Miró tot Hans Hartung. Daarnaast exposeren er regelmatig Belgische en internationale kunstenaars. In de verrassende kunstkamers van het aanpalende herenhuis tonen jonge beloftevolle kunstenaars hun oeuvre. Een cultuurtopper!

MEER INFO:

Sint-Amandsstraat 47/49, 8800 Roeselare T. 0495 53 45 70 - www.negenpuntnegen.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/negenpuntnegen

65


ROESELARE

BAR GIRAF

66

ETEN & DRINKEN

Soms ontdek je midden in de stad heerlijke verborgen plekjes, zoals deze voormalige pastorie. Het statige huis met zijn nostalgische kamers is vandaag het gezellige 'café van meneer pastoor'. In de rustige ommuurde stadstuin beleef je onder de bomen zalige zomerdagen. Geniet er van een interessant biertje of lekker hapje met uitzicht op de Sint-Amandskerk. Je baadt in een zalige rust.

MEER INFO:

Sint-Amandsstraat 104, 8800 Roeselare T. 0477 65 95 65 - www.bargiraf.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/bargiraf


ROESELARE

THYRSUS WINE SHOP

SHOPPEN

DRINKEN

Achter de beschermde gevel van de nostalgische pastorie van Oekene draait vandaag alles rond gezellig genieten van wijn. Sommelier Wouter Degryse verzamelt er topwijnen tegen een sterke prijs. Bovendien zorgt hij er altijd voor een heuse 'wijnbeleving', of je nu deelneemt aan een wijnworkshop, een gepast glas drinkt bij een hapje in de wijnbar of je wijnkelder wil aanvullen. Check de agenda voor degustatiemomenten en originele themadagen.

MEER INFO:

Oekensestraat 175, 8800 Roeselare T. 0476 50 69 34 - www.thyrsus.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/thyrsus

67


ROESELARE

SALADETTE

68

ETEN & DRINKEN

De naam verklapt het: hier bestel je verse slaatjes. Maar ook de quiches, sapjes, taarten en sandwiches worden bereid van verse groenten en fruit. Lees het menu vol 'écht' eten op het schoolbord en proef het lekkers in het interieur met veel hout, planten en kookboeken, of buiten op het zonnige terras. Tip: bestel een gezonde picknick in een ecologische afhaalbox.

MEER INFO:

Hugo Verrieststraat 2A, 8800 Roeselare T. 0478 98 60 57 - www.saladette.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/saladette


ROESELARE

MR. STEVE BARBERSHOP

DOEN

DRINKEN

SHOPPEN

Man, man, man, wat een zalige plek is dit. De rock-'n-rollbarbier Steve Desseyn richtte een heuse man cave in met een rariteitenkabinet, een zomerbar, een shopje en meer leuks, zodat mannen zich er meteen thuis voelen. Uiteraard worden ze ook verwend tijdens een scheer- en knipbeurt. Mr. Steve gebruikt vooral lokale producten zoals Kortrijkse baardolie.

MEER INFO:

Middenstraat 25, 8800 Roeselare T. 0486 83 33 73 - zie Facebook www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/mrstevebarbershop

69


ROESELARE

ANNA ET MAMAN

70

SHOPPEN

Anna en haar Maman installeerden in de schaduw van twee prachtige bomen hun inspiratieboetiek en verkopen alleen 'other brands we love'. Vooral de gepersonaliseerde cadeautjes vliegen de deur en webshop uit. Urenlang kan je er snuffelen in het mooie aanbod van fashion, home en deco, op warme dagen zelfs tot in het stadstuintje. Heerlijk! Check de agenda voor de A&M Heydays vol nieuwigheden.

MEER INFO:

Noordstraat 101, 8800 Roeselare T. 051 24 14 70 - www.annaetmaman.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/annaetmaman


ROESELARE

ARHUS CAFÉ

ETEN & DRINKEN

In menig architectuurboek pronkt het ARhus-gebouw met zijn vele glaspartijen en kleurig lijnenspel. De eerste verdieping huisvest het ARhus Café, een hip bibliotheekcafé. Jong of oud, nestel je in een van de vele gezellige hoekjes met een boek, krant of magazine, of speel een gezelschapsspel of een deuntje op de piano. Authentieke suggestiegerechten, een heerlijk geurende koffie, een huisgemaakte ijsthee of gebak erbij … Echt voeding voor lichaam en geest.

MEER INFO:

De Munt 8, 8800 Roeselare T. 051 69 18 00 - www.arhus.be/arhus-cafe www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/arhus

71


ROESELARE

BOMBREWERY

72

DRINKEN

SHOPPEN

Al brouwend reisde Bert Van Hecke de wereld rond. Eenmaal thuis keerde hij terug naar de roots van het bierbrouwen. Daarom verbouwde hij een koffiebrander om er mout mee te bakken, wat vroeger elke brouwerij deed. Vandaag brouwt de unieke BOMbrewery - Belgische Originele Moutbakkerij - een tiental Triporteurbieren met ‘zijn’ mouten. Te proeven in de winkel en het proeflokaal.

MEER INFO:

Armoedestraat 11/3, 8800 Roeselare T. 051 81 60 61 - www.triporteurbier.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/bombrewery


ROESELARE

BOOST MOODSHOP

SHOPPEN

Heeft je mood nood aan een boost? Je kikkert meteen op tussen alle mooie hebbedingen van deze woonwinkel. Didier & Wouter verzamelen met veel smaak tijdloze, functionele en leuke designobjecten die daarenboven betaalbaar zijn. Weet je niet wat kiezen? Het duo geeft graag advies van interieur tot architectuur. Een moodboost van drie verdiepingen hoog!

MEER INFO:

Mandellaan 307, 8800 Roeselare T. 051 80 48 05 - www.boostmoodshop.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/boostmoodshop

73


ROESELARE

BROODBAR TASTOE

74

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

De heerlijkste geur ter wereld? Misschien is dat versgebakken brood. Toch dat van de warme Tastoe-bakker want hij verheft baksels tot culinaire hoogtes. Proef ze met een koffie of streekbiertje erbij, in de stijlvolle broodbar of op het zonneterras. Of geniet er van een lunch, een uitgebreid ontbijtbuffet (maandag tot zaterdag) of een luxe-ontbijtbuffet op zondag.

MEER INFO:

Ardooisesteenweg 464, 8800 Roeselare T. 051 20 49 30 - www.tastoeroeselare.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/tastoe


ROESELARE

CREME DE LA CREMA

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Letterlijke én figuurlijke juweeltjes bewonder je in deze galeriekoffiebar. In het rustgevende interieur blinken hedendaagse sieraden van Cynthia Jacobs naast werk van andere Belgische ontwerpers. De figuurlijke juweeltjes zitten in je kopje: koffie van de allerbeste biokoffiebonen, bedacht in het Coffee Lab van barista Michael Van de Moortel. Michael geeft ook trainingen voor wie zelf de barista-kriebels voelt.

MEER INFO:

H. Consciencestraat 70, 8800 Roeselare T. 051 20 49 41 - www.cremedelacrema.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/cremedelacrema

75


ROESELARE

CURIEUZENEUZE

76

SHOPPEN

Dit hippe winkeltje ademt nostalgie in hartje Roeselare. Als de prachtige gietijzeren poort van het oude herenhuis openzwaait, klinkt muziek uit de jaren 50 tot 80. Want jawel, vinylplaten draaien op de platenspeler terwijl je curieuzeneust tussen de originele meubels, decoratieve voorwerpen of vintagekleren die aan hun tweede leven beginnen. Bewonder ook het werk van creatievelingen uit de streek.

MEER INFO:

Wallenstraat 63, 8800 Roeselare T. 0475 36 69 32 - www.curieuzeneuze.net www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/curieuzeneuze


ROESELARE

DE OVERBUREN

ETEN & DRINKEN

Vormgeefster Jill Hemerick en chef kok Benoit Vercaemst bundelen hun creativiteit bij De Overburen. ’s Middags schuif je aan in de lunchroom, daarbij serveren ze een beperkte maar originele kaart. Mag het iets meer zijn? Reserveer dan ’s avonds je plekje voor een dinner club ervaring. Chef Benoit laat je daarbij genieten van zijn eigenzinnige gerechtjes bomvol smaak in een 5 gangenmenu. Ook Super Sunday zit steeds vol verrassingen…

MEER INFO:

Weverijstraat 24, 8800 Roeselare T. 051 20 22 05 - www.deoverburen.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/deoverburen

77


ROESELARE

JULIEN

78

ETEN & DRINKEN

Smooth jazz and sparkling blues klinkt er bij Julien. Je chilt er in het rustgevende interieur of op het zalige terras met zicht op het autovrije Munt-plein. Maar het beste van al? Alles wordt huisbereid met verse ingrediënten: de granola’s en powerstarters voor ‘s morgens, de stoere maar ook vegan lunchgerechten, de limonades en zelfs de koekjes bij de baristakoffie.

MEER INFO:

De Munt 32, 8800 Roeselare T. 051 81 38 13 - www.barjulien.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/julien


ROESELARE

K-TROLLE

DRINKEN

Er groeit veel moois als vrijwilligers de handen in elkaar slaan. Bij K-Trolle bijvoorbeeld, mogen creatieve zielen hun ding doen. Kunst aan de muur, sieraden in de schijnwerpers, een jazz- of bluessessie, een vertelavond of theaterstuk ... Altijd valt er wat te beleven. Het unieke decor is een koffiebranderij uit 1930. Check de kalender of laat je verrassen.

MEER INFO:

Scharestraat 20, 8800 Roeselare T. 0474 30 61 73 - www.k-trolle.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/ktrolle

79


ROESELARE/DEERLIJK

LOKAALMARKT ROESELARE EN DEERLIJK

80

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Noem de Lokaalmarkten in Roeselare en Deerlijk gerust een boerenmarkt, maar dan met extra’s. Want je koopt er niet alleen plukverse groenten en fruit. Je vindt er ook een gezellige bar en een tof kinderatelier. Bovendien is Lokaalmarkt overdekt. In Roeselare zit die zelfs in de Sint-Amandskerk. Nog een troef: je shopt bij alle boeren en producenten, maar betaalt één keer bij het buitengaan.

MEER INFO:

De Coninckplein 3, 8800 Roeselare - T. 0498 01 86 35 De Cassinastraat 10, 8540 Deerlijk - T. 0486 05 92 98 www.lokaalmarkt.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/lokaalmarkt


ROESELARE

MANIA-K CAFÉ

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

DOEN

Deze chique koffiebar zou niet misstaan in Milaan of Parijs. Het café huist in een elegant bankgebouw uit 1928, samen met een kledingboetiek en sportclub. Vlij je neer op een chic stoeltje voor een lunch, apero, tapas, cocktail of perfecte koffie of thee. Het moderne interieur herinnert aan de art-decostijl waarin roze, smaragdgroen, goud en zwart de toon zetten. Met heerlijk rooftopterras.

MEER INFO:

Hendrik Consciencestraat 12, 8800 Roeselare T. 051 69 47 94 - www.mania-k.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/maniak

81


ROESELARE

MOOMA

82

ETEN & DRINKEN

Wat maakt mensen gelukkig? Samen tafelen! Dat begrijpen ze bij Mooma goed. In de huiselijke sfeer van een gerenoveerd 19de-eeuws werkatelier, met beschutte stadstuin, schuif je aan tafel met vrienden en familie. De kleine kaart verhindert keuzestress, maar garandeert verrukkelijkheden op je bord. Voor kinderen liggen er spelletjes en boeken. Als je dat wil, tovert de keuken gerechtjes op kindersmaak.

MEER INFO:

Gaaipersstraat 2, 8800 Roeselare T. 0479 43 12 89 - www.mooma.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/mooma


ROESELARE

ROMEN

DRINKEN

Wat een prachtig pand! In de pianofabriek van 1880 huist vandaag een gezellig muziekcafé, met art-deco-interieur en marmeren toog. Tijdens de zomermaanden is het aangenaam vertoeven in de groene stadstuin. Romen houdt van zijn roots en serveert Rodenbach van het vat, gin uit de streek, brokkeloude kaas uit Rumbeke en droge worstjes van slagerij Dries. Mooie herinneringen worden gekoesterd, én gemaakt.

MEER INFO:

Nonnenstraat 14, 8800 Roeselare T. 0474 38 13 33 - Zie Facebook en Instagram. www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/romen

83


ROESELARE

VIVA VERNE

84

ETEN & DRINKEN

Achter de deur van het witte hoekhuis schuilt een classy oase: een coole bar met heldere, lichte veranda en zicht op de stijlvolle stadstuin. Wat begon als een ginbar bij een fotogalerie, groeide snel uit tot een stijlvolle topper. Liefhebbers van cocktails, gins en bijpassende luxehapjes worden er in de watten gelegd. In alles en overal proef je de creativiteit.

MEER INFO:

Kermisstraat 58, 8800 Roeselare T. 0477 65 95 65 - www.vivaverne.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/vivaverne


IZEGEM

ALLOSSA

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Ideeën voor duurzaam design? Daar borrelen de Allossaontwerpers van over. Ze delen hun ideeën graag met de wereld, dus werd het bureau Allossa uitgebreid met een conceptstore en een koffie- en aperobar. Spring er binnen voor een koffie, latte met gebak of aperitief met tapas, en laat je verrassen door het design van o.a. lokaal gemaakte voorwerpen. Voel die creatieve vibe.

MEER INFO:

Marktstraat 20, 8870 Izegem T. 051 62 42 31 - www.allossa.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/allossa

85


EMELGEM

BROUWERIJ D’OUDE MAALDERIJ/ EETCAFÉ THE MASH

86

ETEN & DRINKEN

Deze brouwerij heeft tradities hoog in het vaandel. Er wordt op 100% natuurlijke wijze gebrouwen, en het eetcafé serveert klassieke Vlaamse gerechten in een nostalgisch decor vol oude voorwerpen. Het lijkt wel een museum. Geen wonder dat de brouwerij al vier keer de erkenning van beste brewpub van België in de wacht sleepte, uitgereikt door RateBeer.

MEER INFO:

Ardooisestraat 130, 8870 Emelgem (Izegem) T. 0486 69 30 34 - www.doudemaalderij.com www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/doudemaalderij


INGELMUNSTER

DE FAGOT

ETEN & DRINKEN

Van Hannelore Bedert tot Elliott Murphy ... De lijst muzikanten die hier ooit optrad is lang, want de authentieke kroeg is al meer dan 30 jaar geliefd bij singer-songwriters en muziekfans. Maar ook wandelaars, fietsers, kanoërs, hondenliefhebbers en jonge gezinnen houden graag halt bij dit café langs het Kanaal Roeselare-Leie. Zij zijn fan van ... de lekkere spaghetti op de menukaart.

MEER INFO:

Stationsstraat 48, 8770 Ingelmunster T. 051 31 00 74 - www.cafe-fagot.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/defagot

87


WIELSBEKE

PUUR

88

ETEN & DRINKEN

TIJDELIJK

Op de grasrijke Leieboorden, vlak bij een hoeve, staat een chique witte zomertent. Wat is dit een romantische plek om stijlvol te dineren. Zoek er een stoeltje bij de ruwhouten tafels binnen of een rieten zitje buiten, en geniet van de verfijnde gerechten. Op frissere dagen wordt de mooie tent verwarmd. 's Avonds brandt de feeërieke verlichting. Hier proef je het pure leven.

MEER INFO:

Vlasstraat 27, 8710 Wielsbeke T. 0498 28 05 67 - www.puurdineren.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/puur


SINT-BAAFS-VIJVE

O'BIO

DOEN

SHOPPEN

DRINKEN

TIJDELIJK

Hoe hemels klinkt dit: maak eerst een wandel- of fietstochtje, en als je een hongertje voelt opkomen, pluk je lekkere frambozen en zoete bessen in dit aards paradijs. Smullen kan op de picknickbanken met een homemade sapje, smoothie of ijsje erbij. Gezonder kan niet want de plantage teelt het kleinfruit op biologische wijze, tussen de scharrelkippen en grazende schapen. In het hoevewinkeltje vind je nog meer lekkers.

MEER INFO:

Driekoningenstraat 36A, 8710 Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke) T. 056 61 61 61 - www.o-bio.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/o-bio

89


SINT-BAAFS-VIJVE

BISTRO LIN’EAU

90

ETEN & DRINKEN

Een a-dem-be-nemende facelift kreeg de vervallen vlasroterij. In dit industriële pand huist een culinaire trekpleister. De chef-kok serveert er ware strelingen voor het oog en voor je smaakpapillen. Het stijlvolle terras, beschut tussen oude muren, biedt zicht op een oude Leiearm en het Schoondalbos. Goed voor outdoor dining met onvergetelijke zonsondergangen.

MEER INFO:

Koen Lisardestraat 19, 8710 Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke) T. 056 29 00 92 - www.bistrolineau.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/bistrolineau


WAKKEN

MARGUERITE SHOP AND STAY

SHOPPEN

LOGEREN

ETEN & DRINKEN

Ik doe alleen wat ik écht graag doe, besloot Griet Slos. Dus startte de floriste-barista een knusse drie-in-één zaak: een plantenwinkel, een koffiebar (met gebak!) en een bed&breakfast met vier gastenkamers om hier gezellig lang te blijven. De Marguerite-sfeer meenemen naar huis kan ook want alles - van bloempotten en decoratie tot koffiebonen - is te koop. Check de agenda voor workshops.

MEER INFO:

Molenstraat 30A, 8720 Wakken (Dentergem) T. 0498 11 74 49 - www.margueriteshopandstay.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/marguerite

91


OESELGEM

DINNER WITH THE QUEEN / PURFRUIT

92

ETEN & DRINKEN

DOEN

SHOPPEN

TIJDELIJK

Je diner bij het zomers pop-up restaurant Dinner with the Queen begint met een ‘Save The Queen’-cocktail met gin en honing. Hierna volgt een rondleiding met de bezieler Bart op de plukweide, vervolgens brengen we een bezoek met de imker aan de bijenkoningin. Eindigen doe je met een verfijnd bloemenmenu, bereid door Lieven Lootens, beste bloemenkok in de gezellige hooischuur van Purfruit, waar deze zomer vers kleinfruit kan geplukt worden!

MEER INFO:

Neerhoek 7, 8720 Oeselgem (Dentergem) T. 09 388 37 74 (Purfruit) www.dinnerwiththequeen.be, www.purfruit.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/purfruit


MEULEBEKE

CAFÉ DEN BIECHTSTOEL

ETEN & DRINKEN

Verwarm je aan de ouderwetse sfeer van deze volkskroeg, waar muziek uit de jaren 60, 70 en 80 klinkt. Kies één van de honderd bieren of een homemade vlierbloesemdrankje en stil je honger met warme camembert en andere lekkere tapas uit de houtoven. Bijbabbelen gaat vanzelf rond de vuurschaal buiten in de mooie tuin of binnen bij de echte biechtstoel. 'Biechtmoeders' Ann en Nathalie plannen maandelijks een optreden.

MEER INFO:

Veldstraat 78, 8760 Meulebeke. T. 051 80 94 27 - Zie Facebook en Instagram www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/denbiechtstoel

93


MEULEBEKE

HERENTHOEVE BLOEMENPLUKTUIN

94

DOEN

SHOPPEN

TIJDELIJK

Een aards paradijs van bloemenvelden vol vlinders ligt aan je voeten. Jij mag er je favoriete tuiltje plukken. Elke week bloeit er wat anders: van tulpen in het voorjaar tot asters en dahlia's in de herfst, allemaal duurzaam geteeld. Tijdens het hoogseizoen bloeien er meer dan 100 soorten eenjarigen; ideaal voor losse, wilde veldboeketten. O ja, in het juiste seizoen zijn er ook aardbeien en nieuwe aardappeltjes. En op zomerdagen mag je er picknicken. Hemels, toch?

MEER INFO:

Heirentstraat 1, 8760 Meulebeke T. 0494 13 16 78 - www.herenthoeve.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/herenthoeve


LEDEGEM

LUPIS MEXICAN GRILL

ETEN & DRINKEN

Wat een opmerkelijke verjongingskuur ondergingen de drie oudste huisjes van Ledegem! Ze bieden vandaag onderdak aan een Mexicaans restaurant. Dankzij de accenten in geelrood-groen en de warme zuidtuin beland je er meteen in exotische sferen. Het Mexicaanse lekkers, geserveerd op vrolijk gekleurde borden en schotels, doet de rest. Maar de gezelligheid is als vanouds, sinds 1731, zoals vermeld boven de toog.

MEER INFO:

Stationsstraat 5, 8880 Ledegem T. 056 32 56 46 - lupisledegem.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/lupis

95


SINT-ELOOIS-WINKEL

KEUVELKROEG ARBEIDERSHUIS

96

ETEN & DRINKEN

Wat eigenzinnig noemt het Arbeidershuis zich een keuvelkroeg. Jong en oud is er welkom. Deze moderne kroeg heeft een liefde voor muziek, met op zondagavond de beste blues. Op de kaart staan een honderdtal bieren waaronder een eigen natuurlijke tripel ‘t Arbeiderke, en huisbereide snacks van ovenkoeken tot spaghetti en moussaka. Maar ... ze weigeren frietjes te bakken. Eigenzinnig, toch?

MEER INFO:

Gullegemsestraat 108, 8880 Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) T. 056 50 18 09 - www.keuvelkroegarbeidershuis.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/arbeidershuis


DADIZELE

VIAVIDA

ETEN & DRINKEN

In deze voormalige dokterswoning voelt de wereld zich thuis. Dat levert een unieke combinatie van nostalgische elementen – denk aan glas-in-loodramen en vintage meubels – met exotische accenten zoals tropische planten, Marokkaanse lampen en Balinese parasols. Proef er de homemade Thaise viskoekjes, Mexicaanse nacho’s en Spaanse gehaktballetjes. Want de wereldreizigers Niki Corveleijn en Arne Reynaert serveren hun lekkerste reissouvenirs op je bord.

MEER INFO:

Ledegemstraat 20, 8890 Dadizele (Moorslede) T. 0475 32 93 74 - www.viavida.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/viavida

97


DADIZELE

CHÂTEAU SUPERETTE

98

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Château Superette steelt je hart want hier krijgen mensen nog de tijd. De buurtwinkel zit in het kasteel Mariënstede en verkoopt alleen het beste, lekkerste en mooiste uit de regio. Verse kaas, huisgemaakte chocolade, asperges, aardbeien ... elk product heeft zijn verhaal. Zie het als een creatieve conceptstore, mét koffiebar, maar dan op landelijk tempo.

MEER INFO:

Remi Dewittestraat 6, 8890 Dadizele (Moorslede) T. 056 50 94 13 - www.marienstede.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/chateausuperette


GENT & OOST-VLAAMSE LEIESTREEK


12 GENT

ST.-MARTENS-LATEM

10 DEINZE

NAZARETH

ZULTE


GENT

BAR BRICOLAGE

ETEN & DRINKEN

DOEN

Deze creatieve hotspot groeide in vijf jaar tijd uit tot een ware groene oase in de Gentse Oude Dokken. De voormalige hondenvoerfabriek biedt nu onderdak aan ateliers, expositieruimtes, filmstudio's en een restaurant. Bovendien valt er in de zomerbar altijd wat te beleven: van cocktails en wereldse barbecues tot expo’s, yogasessies en muzikale turbulenties. Zalig om even te ontsnappen uit de stad.

MEER INFO:

Chinastraat 1, 9000 Gent www.bar-bricolage.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/barbricolage

101


GENT

BOOKZ&BOOZE

102

SHOPPEN

Volkomen origineel! Bij elk bijzonder boek hoort een unieke drank, vindt Ief Stuyvaert. Hij combineert een thriller met een bloedrode wijn, een roman van Sien Volders met een Gentse gin, een oerdegelijke klassieker met een geturfde whisky. Samen vormen ze het ultieme geschenk. Kies uit de eigenzinnige selectie boeken, graphic novels, strips én vinyl met de bijpassende - vaak exclusieve - dranken. Bewonder ook de Gentse kunst aan de muur!

MEER INFO:

Hoogpoort 35, 9000 Gent T. 0475 52 00 25 - www.bookznbooze.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/bookznbooze


GENT

BROESSE

DRINKEN

SHOPPEN

Is dit de Amazone of de Thaise jungle? Nee, deze urban jungle groeit in hartje Gent. Van zoveel planten word je helemaal happy. Wil je zo’n oerwoud in je woonkamer? Of zoek je een opvallende plant voor thuis? Broesse weet raad, zelfs als je geen groene vingers hebt. Achterin zit een junglebar, met rieten zitjes en homemade limonades. Een oerwoudschat.

MEER INFO:

Baudelostraat 13/001, 9000 Gent T. 0472 79 91 19 - www.broesse.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/broesse

103


GENT

DreamCATchers VZW

104

ETEN & DRINKEN

DOEN

SHOPPEN

Hoera! Al meer dan honderd katten vonden een nieuwe thuis via DreamCATchers. In dit kattencafé wonen angstige poesjes. Stapje voor stapje ontdekken ze dat er ware catlovers bestaan. Die drinken een ‘ameowricano’ of een ‘capurrrcino’ terwijl ze katjes aaien en ... misschien wel verliefd worden. Alle cafépoezen kunnen op termijn geadopteerd worden. Maar ook als je alleen een koffie drinkt, van een gebakje smult of een leuk kattenhebbeding koopt in de shop, steun je de katten.

MEER INFO:

Schepenhuisstraat 17, 9000 Gent T. 09 310 40 35 - www.wearedreamcatchers.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/dreamcatchers


GENT

JODEVISSCHER

SHOPPEN

Jo De Visscher ontwerpt slow fashion: duurzame, unieke en tijdloze modestukken. Nog meer bijzonder? Elke collectie wordt geïnspireerd door een kookboek of culinair aspect. In de winkel met atelier verkoopt ze haar eigen creaties en ook accessoires van andere Belgische ontwerpers. Het deskundige winkelteam geeft advies op maat, voor mode die perfect past bij je karakter.

MEER INFO:

Hoornstraat 6, 9000 Gent T. 09 233 88 04 - www.jodevisscher.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/jodevisscher

105


GENT

KANTIEN

106

ETEN & DRINKEN

Een instant vakantiegevoel overvalt je op het zonneterras, met uitzicht op water en watersporters. Ook in de winter hangt hier die ongedwongen sfeer. Komt dit door de creatieve inrichting met veel daglicht? Of dankzij de lekkere, simpele gerechten en hapjes om te delen? Want de Kantien zegt ‘sharing is caring’, precies zoals in het zuiden. Vakantie, hiér en nú!

MEER INFO:

Kanodreef 1, 9000 Gent T. 09 234 00 29 - www.kantien.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/kantien


GENT

CURIOSA & CO

SHOPPEN

In de Nederkouter – #wijstebuurtvangent – verzamelt Evelien Bogaert curiosa: geen antieke spullen, maar betaalbare juweeltjes, keramiek, mode en ander moois, vers ontsproten uit de creatieve breinen van jonge kunstenaars, meestal uit het Gentse. Het winkeltje ziet er nooit hetzelfde uit, want veel stukken zijn handgemaakt in beperkte oplage. Dus het boetiekje verandert, groeit en bloeit, net zoals de buurt. Vree wijs!

MEER INFO:

Nederkouter 120, 9000 Gent T. 0468 19 27 29 - www.curiosa-co.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/curiosaenco

107


GENT

LUV L’OEUF

108

ETEN & DRINKEN

Wat je allemaal bereiden kan met een eitje! Shakshuka, brioche, French toast, mimosa’s ... Maar Luv L’Oeuf serveert ook zachtgekookte eitjes mét soldaatjes, de hele dag door. Want eigenzinnige millennials eten precies wat en wanneer ze willen. Gelijk hebben ze. Alle ontbijten en brunches zijn huisgemaakt door een chef-kok van topniveau, op basis van bio-eitjes. Een succesformule vanaf dag één!

MEER INFO:

Nederkouter 30, 9000 Gent www.luvloeuf.com www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/luvloeuf


GENT

OATS DAY LONG

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

De eerste havermoutbar van de Benelux tovert honderd-enéén keer havermout op de kaart: van havermoutbowls met kaneel en appel tot de hartige haverbowl Tom Kha K’oats, met rode curry, kip en cashewnoten. Ook koffies en smoothies worden bereid met havermelk. Gezond én lekker! Geniet ervan in het vrolijke interieur van zachte havermoutkleuren met gele accenten. Je kan ook enkele yummy ingrediënten shoppen in de zaak zelf!

MEER INFO:

Nederkouter 55, 9000 Gent T. 09 279 99 90 - www.oatsdaylong.com www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/oatsdaylong

109


GENT

PIET MOODSHOP

110

SHOPPEN

Wat is het mooiste effect van een bezoek aan Piet? Geluk! Want de moodshops selecteren alleen mooie voorwerpen waarop je zó verliefd wordt. Een reflecterende badge die je wél wil opspelden, een bankje om bij weg te smelten, knuffelzachte plaids, kleurige glazen, thee ... Ook handig: de online-cadeauwijzer. Stijl en leeftijd invullen en een cadeaulijstje komt eruit gerold.

MEER INFO:

Sint-Pietersnieuwstraat 94 en Hippoliet Lippensplein 22, 9000 Gent T. 09 278 69 78 - www.pietmoodshop.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/pietmoodshop


GENT

RESTAURANT VOLTA.

ETEN & DRINKEN

Volta. is de toepasselijke naam van het restaurant dat een beschermde elektriciteitscentrale inpalmt. Het ruwe interieur past wonderwel bij de rock-’n-roll op je borden: no-nonsensegerechten van chef-kok Jasper Maatman. In de open keuken zie je hem jongleren met pannen en pollepels. De High Voltage Bar serveert cocktails en barfood. Zomerse trekpleister is het terras onder de bomen van het Groenvalleipark.

MEER INFO:

Nieuwewandeling 2B, 9000 Gent T. 09 324 05 00 - www.voltagent.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/volta

111


GENT

WOEST

112

ETEN & DRINKEN

De wand van gerecycleerde planken weerspiegelt het Woestkarakter: wat ruw en nonchalant, maar toch mooi en warm. Jong en oud mag er bijbabbelen, spelen of werken aan de lange tafel of op de zonnige koer met picknickbanken. Alle ingrediënten - van ontbijt tot lunch en tapas - komen van lokale producenten én sociale ondernemingen. Gastvrijheid in de volkswijk Brugse Poort.

MEER INFO:

Drongensesteenweg 41, 9000 Gent T. 09 278 07 78 - www.woestgent.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/woest


DEINZE

KRONIEK

ETEN & DRINKEN

Anne Huyghelier en Karsten Peck werden verliefd op een villaatje uit de jaren dertig en installeerden er hun huiskamerrestaurant, met respect voor de authentieke details. Anne kookt er verrukkelijke gerechtjes om te delen zoals zalige tapas en royale zeevruchtenschotels. Elke eerste zondag van de maand zwaaien de deuren open voor de brunch. Tijdens koude dagen brandt de haard, 's zomers lonkt de heerlijke tuin.

MEER INFO:

Oudenaardsesteenweg 131, 9800 Deinze T. 09 430 65 06 - www.kroniekdeinze.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/kroniek

113


DEINZE

GIGI'S RETRO KITCHEN

114

ETEN & DRINKEN

DOEN

SHOPPEN

Open de deur en stap binnen in de jaren zeventig. De twee verdiepingen en het stadstuintje van dit nostalgische retrorestaurant barsten van de seventies-sfeer. Denk aan oranje stoeltjes, psychedelisch behangpapier, vinylplaten en kasten vol boeken uit de tijd van toen. Uiteraard staan op de menukaart vooral lekker ouderwetse gerechten zoals ossentong in maderasaus, vol-au-vent, stoofvlees, zelfgemaakte hamburgers en klassieke salades. Wie van zoet houdt, kiest voor de verwenkoffie of -thee met huisgemaakte taart. Je kan er ook retrospulletjes kopen en regelmatig zijn er workshops!

MEER INFO:

Tolpoortstraat 127, 9800 Deinze T. 0478 50 45 73 - www.gigisretrokitchen.be www.toerisme-leiestreek.be/gigisretrokitchen


DEINZE

BRAAVO - TREND STORE & TEA LOUNGE

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

“De hipste zaak uit Deinze en omstreken”, zeggen ze. Ze hebben gelijk. Dertig makers, starters en designers bieden er hun bijzondere producten en eigenzinnige ontwerpen aan. Omdat de deelnemers wisselen, is een bezoek aan Braavo altijd een belevenis. Het aanbod en de klemtoon liggen op lokaal, handgemaakt, milieuvriendelijk en heel betaalbaar. Van natuurlijke verzorging tot kledij, van interieur tot plantjes en meer. Op adem kom je in de tea lounge met koffie, thee, gezonde drank en vegan gebak.

MEER INFO:

Tolpoortstraat 21, 9800 Deinze T. 0474 23 59 17 - www.braavo.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/braavo

115


DEINZE

CreaLief

116

SHOPPEN

DOEN

Iedereen met creatieve kriebels, opgelet! In een knap gerenoveerde koeienstal mag je je hart ophalen onder deskundige begeleiding van Lieselot Denys. Ze leert mama’s naaien en papa’s hun dochters haar vlechten. Voor kinderen organiseert ze kampen met originele thema’s zoals draken en zeemeerminnen of plantenasiel. De voormalige hooizolder is omgetoverd tot een gezellige stoffenzolder met een groot aanbod aan hippe stofjes. Het winkeltje zit tjokvol handgemaakte hebbedingen.

MEER INFO:

Machelenbinnenweg 26, 9800 Deinze T. 0474 23 81 41 - www.crealief.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/crealief


DEINZE

DONZA

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Met zijn houten tafel en retrotegels ademt het koffiehuis nostalgie, maar tegelijkertijd oogt het hip. Bestel er een perfecte koffie bij een ontbijt of lunch. Alles wordt bereid in huis, van de pistolets tot de confituur, van de scones tot de Fluffy Cheesecake. Zowel in de keuken als in de minishop vooraan gaat Donza voor lokaal en duurzaam! In de shop koop je o.a. heerlijke taart, tophoning, granola, bio thee, koffiebonen,… Of neem een abonnement op het bio-zuurdesembrood. Achteraan ligt een kleine boomgaard en kruidentuin.

MEER INFO:

Oude Brugsepoort 44, 9800 Deinze T. 09 335 65 89 - www.donza.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/donza

117


DEINZE

FOODBART

118

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Foto’s van helden versieren de wanden in deze hippe hamburgertent. De helden? Dat zijn de lokale boeren waar Foodbart de ingrediënten haalt voor zijn innocent salades en guilty burgers. Het zijn stuk voor stuk stielmannen die houden van hun vak, en stuk voor stuk verrukkelijke hamburgers en superverse slaatjes. Je shopt er ook heerlijk lekkers aan de toog om mee te nemen onderweg. Of haal er een lekkere picknickmand en ga op sneukeltocht met de tandem, een handige klaptafel en stoeltjes.

MEER INFO:

Kortrijkstraat 4, 9800 Deinze T. 09 373 57 52 - www.foodbart.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/foodbart


DEINZE

HAJP

SHOPPEN

‘Hajp’ zeggen de Zweden als ze hype bedoelen. In de witte rekken van het strakke winkeltje ligt wat vandaag hip, stijlvol én duurzaam is. De designers wonen in het hoge noorden, maar ook dichtbij. Hun werken variëren in prijs, van betaalbaar tot eens-in-je-leven-luxueus. Gelukkig zijn de stukken zó mooi, van een tijdloos design, dat ze langer meegaan dan één hype.

MEER INFO:

Markt 61/1, 9800 Deinze T. 09 278 52 50 - www.hajp.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/hajp

119


DEINZE

KOMOREBI HANDMADE BELGIAN JEWELRY

120

SHOPPEN

Verbaas je niet als goudsmid Laura Van Loocke je begroet, bedekt onder het stof en polijstvet. Want ze maakt alle juwelen eigenhandig in haar atelier, achterin haar elegante boetiekje. De juwelen ontwerpt ze vaak op maat, naar de wensen van haar klanten. Ze ontwerpt ook zelf, geïnspireerd door de natuur. Daarom zie je overal planten in en tussen de vitrinekastjes.

MEER INFO:

Gentstraat 50a, 9800 Deinze T. 0494 31 03 26 - www.komorebi-jewelry.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/komorebi


DEINZE

LETTERS & CO

DRINKEN

DOEN

SHOPPEN

Loop gerust binnen in deze huiselijke boekenwinkel om te onthaasten bij een boek of krant, met een koffie, cava of streekbier erbij. Babbel met Eline en Lies over de boeken van bekende en minder bekende uitgeverijen, illustratoren en auteurs. Je vindt er ook literaire gadgets en ze organiseren lezingen, workshops en vertelavonden. Tip: fietsers vinden er ook originele fietstassen en koersoutfits.

MEER INFO:

Markt 1, 9800 Deinze T. 09 380 22 25 - www.lettersenco.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/lettersenco

121


DEINZE

ZUSKUS

122

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Delphine en Isabelle Van den Berghe borrelen over van zussenliefde én gezelligheid. Ze droomden van een koffiehuisje, maar bedachten dat er ook nood was aan een leuke cadeauwinkel. Zuskus werd geboren. Vlak bij de Leie verzamelen de zusjes interieurspullen, juwelen en ander moois van originele merken. Even pauzeren kan met een kopje koffie of thee, en taartje erbij.

MEER INFO:

Tolpoortstraat 22, 9800 Deinze T. 09 398 06 90 - www.zuskus.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/zuskus


NEVELE

FOOD BOUTIQUE

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

In geen tijd groeide een studentenonderneming uit tot een hip adres voor een zalige zondagse brunch en een niet-te-missen aperitief op vrijdagavond, allebei met uitzicht op de tuin, het vijvertje en de geiten. Met haar culinaire creativiteit vult Youne Martheleur ook brunch- en picknickboxen. Haar Food Boutique is zó succesvol dat ze nu ook een Mode Boutique runt. Twee vliegen in één klap: shoppen én genieten.

MEER INFO:

Koudeborre 2, 9850 Nevele (Deinze) T. 0494 85 79 73 - www.foodboutique.be www.toerisme-leiestreek.be/foodboutique

123


NEVELE

ONS HOF

124

DOEN

DRINKEN

SHOPPEN

Landbouwers kunnen creatief uit de hoek komen, bewijst Nathalie Van Pachterbeke. Zo teelt ze saffraan, die ze eigenhandig plukt en nadien verkoopt in haar hoevewinkeltje. In haar ecologische pluktuin mag je tomaatjes, komkommer en andere groenten plukken. 's Zomers kan je er uitblazen bij een drankje, met uitzicht op de kalfjes van het wit-blauw ras. Altijd valt er wat nieuws te beleven in Ons Hof.

MEER INFO:

Eiland 12, 9850 Nevele (Deinze) T. 0499 21 94 66 - www.onshof.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/onshof


NEVELE

CYRIEL WIJNCAFÉ

DRINKEN

TIJDELIJK

In dit zomerse pop-upcafé voel je je home and away: een beetje thuis, een beetje op reis. Bas Bogaerts en Eva Schampaert ontvangen je in hun hoevetuin. Ze serveren er homemade cocktails, wereldwijnen en streekbiertjes. Ze draaien vinylplaten - denk Franse chanson, zachte Braziliaanse jazz, een vleugje Wannes Vandevelde - en organiseren concertjes en culinaire filmavonden. Kortom, je beleeft er heerlijke, romantische zomeravonden.

MEER INFO:

Nieuwe Kerkstraat, 9850 Nevele (Deinze) T. 0476 64 66 19 - Zie Facebook. www.toerisme-leiestreek.be/cyrielwijncafe

125


EKE

DEN HERT

126

ETEN & DRINKEN

Zestiende-eeuwse landkaarten vermeldden al afspanning Den Hert, in de oude dorpskern van Eke. Sinds 2018 beleeft het volkscafé een tweede jeugd als heerlijk hippe multi-trekpleister met een microbakkerij, café en restaurant maar ook een comedypodium en fotogalerie. Mét terras in de schaduw van een eeuwenoude lindeboom. Geniet er van de eenvoudige huiskeuken, homemade taarten, versgebakken desembroden en streekbieren.

MEER INFO:

Steenweg 95a, 9810 Eke (Nazareth) T. 0470 10 47 37 - denhert.eke.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/denhert


ST.MARTENS-LATEM / GENT

L’AUTRE VIE / PULPO

ETEN & DRINKEN

De bistrokaart leest als een mediterraans vakantieverhaal: burrata, escalope milanese, truffelravioli, churros en uiteraard ook pulpo a la gallega. De culinaire talenten van toprestaurant L’Autre Vie bedachten dit feelgoodfood, maar Pulpo serveert het tegen democratische prijzen in een ongedwongen sfeer.

MEER INFO:

L’Autre Vie: Kortrijksesteenweg 126, 9830 Sint-Martens-Latem T. 0477 84 73 55 - www.lautrevie.be. Pulpo: Kortrijksesteenweg 1177, 9051 Sint-Denijs-Westrem (Gent) en Gebroeders Vandeveldestraat 6, 9000 Gent T. 0470 27 09 67 - www.restopulpo.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/pulpo

127


SINT-MARTENS-LATEM

MOOD

128

ETEN & DRINKEN

SHOPPEN

Good food, good times. Bij MOOD eet je jezelf gelukkig want chef Nicolas Gouwy serveert gerechten waar je goed gezind van wordt: gezond, puur en toch bourgondisch lekker. En omdat Nicolas zijn culinaire passie graag deelt, verkoopt hij in zijn boetiekje de lokale, ambachtelijke ingrediënten die hij in de keuken gebruikt. Een portie geluk om mee naar huis te nemen.

MEER INFO:

Kortrijksesteenweg 73, 9830 Sint-Martens-Latem T. 0468 06 02 26 - www.restaurantmood.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/mood


OLSENE

BRASSERIE APOSTROPHE

ETEN & DRINKEN

De pastoor uit 1879 zou met zijn ogen knipperen, mocht hij zijn pastorie anno 2021 binnenwandelen. Vandaag is het een knappe brasserie, maar toch ook met veel historische elementen. Geniet aan de lange Aposteltafel of op het ruime zomerterras van Oosterse wok, Zuid-Amerikaanse fajita of Belgisch rundvlees. De wereldse keuken smaakt hemels lekker, ongetwijfeld mét de zegen van de pastoor van toen.

MEER INFO:

Centrumstraat 6, 9870 Olsene (Zulte) T. 09 388 33 03 - www.hemelslekker.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/apostrophe

129


MACHELEN-AAN-DE-LEIE

HERBERG DE AVONDEN

130

DRINKEN

Alleen al de poëtische naam verraadt dat je hier goed zit. In het wondermooie Machelen-aan-de-Leie serveert deze originele, bruine kroeg meer dan 240 streekbieren, 12 wijnen per glas en zalige tapas voor erbij. Af en toe staan er lokale en internationale muziekbands op het kleine podium. Goed voor veel gezellige avonden én middagen. Een ruim terras lonkt naar wandelaars en fietsers. Mét laadpaal voor elektrische fietsen.

MEER INFO:

Posthoornstraat 41b, 9870 Machelen-aan-de-Leie (Zulte) T. 09 398 26 20 - www.herbergdeavonden.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/herbergdeavonden


MACHELEN-AAN-DE-LEIE

RESTAURANT DE KARPER EN KUNSTENAAR MARTIN WALLAERT

ETEN & DRINKEN

DOEN

De idyllische Leiestreek inspireert kunstenaars. Ook Martin Wallaert. Hij wordt wel eens de laatste Latemse schilder genoemd. Bezoekers zijn welkom op zondagmiddag in het moderne atelier, naast zijn art-decovilla Ter Ide. Zijn tekeningen en schilderijen sieren ook restaurant De Karper, aan de oude Leie-arm wat verderop. Verwen er je smaakpapillen met de schilderijen op je bord en hun bijpassende wijnen.

MEER INFO:

De Karper: Karperstraat 16, 9870 Machelen-aan-de-Leie (Zulte) T. 09 380 42 62 - www.restaurantdekarper.be Martin Wallaert: Dorpsstraat 48, 9870 Machelen-aan-de-Leie (Zulte) T. 0474 68 39 20 - www.martinwallaert.com www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/dekarper

131


MACHELEN-AAN-DE-LEIE

SThout

132

SHOPPEN

DOEN

Een oude tennisracket als spiegel, salontafeltjes van verweerde skateboards, ... Schrijnwerker-kunstenaar Steven De Meester zoekt op rommelmarkten en in kringwinkels voorwerpen die hem doen dromen. Hij geeft ze een tweede leven als mooi interieurelement, een tikkeltje ondeugend, tikkeltje SThout. In jaarlijkse pop-ups stelt hij zijn pièces uniques tentoon én te koop. Met expo’s, workshops en af en toe culinaire verwennerijen. In 2021 van augustus t.e.m. december.

MEER INFO:

Dorpsstraat 77, 9870 Machelen-aan-de-Leie (Zulte) T. 0476 42 46 26 - www.sthout.be www.toerisme-leiestreek.be/leiespots/sthout


MEER INSPIRATIE OP... www.toerisme-leiestreek.be/leiespots

Op de website vind je alle Leiespots terug en meer! We geven je samen met de uitbaters of organisatoren ook heel wat tips in de buurt van elke Leiespot, onder andere: • persoonlijke tips van uitbaters of organisatoren • fiets- en wandelroutes • logeeradresjes

Kies jouw favoriete Leiespots, puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar en

BELEEF MEER.


VOLG @TOERISME LEIESTREEK ... voor updates over de Leiespots en andere leuke tips in de Leiestreek. Tag ons en wie weet delen we jouw post of story! Toerisme Leiestreek toerismeleiestreek #leiestreek #leiespot @toerismeleiestreek

Explore the world with kids

mari.jolie


x

x

6

x

7

x

8

x

10

KORTRIJK EN ZUID-WEST-VLAANDEREN

LOGEREN

SHOPPEN

TIJDELIJK

DOEN

DRINKEN

ETEN & DRINKEN

INDEX

P.

Seda’s Bloemenatelier

Kortrijk

Perles et Confiture

Kortrijk

MOMO

Kortrijk

Wafel Atelier

Kortrijk

Stories About

Kortrijk

Ode's

Kortrijk

x

Bar Botaniek

Kortrijk

x

Bolwerk

Kortrijk

Pand.A

Kortrijk

x

x

14

Boekenhuis Theoria / Boekenkok

Kortrijk

x

x

15

De KleinKeuken

Kortrijk

x

The Lab

Kortrijk

x

deDingen

Kortrijk

x

Buda Kitchen / Alta Takeaway

Kortrijk

x

Malmo

Kortrijk

x

deBesteKamer

Kortrijk

Kaffee Damast

Kortrijk

x

22

Va et Vient

Kortrijk

x

23

Barcyclette

Kortrijk

x

24

ViEr

Kortrijk

x

La Cantine / Garderobe

Kortrijk

x

OES

Kortrijk

Boekhandel Novelle

Kortrijk

Tarterie

Kortrijk

Zonder Meer

Kortrijk

De Koekedoze

Kortrijk (Heule)

x

Het Vliegend Tapijt

Kortrijk (Marke)

x

Pan’s Kruidbar

Kortrijk (Marke)

Rebelle

Kortrijk (Marke)

BMS Wijndepot

Kuurne

De Ververie

Kuurne

x

Zomerbar Stasegem

Harelbeke (Stasegem)

x

Groeten uit Hulste

Harelbeke (Hulste)

x

Chocolaterie Hannes D’Heedene

Deerlijk

Koffiehuis Mokka en Meer

Deerlijk

x x

9

x x x

11

x

x

13

16

x

17 18 19

x

20

x

21

25

x x

x

26

x

27

x

28

x

29

x

30 31 32

x

33

x

34

x

35

x x x

x

12

36

x

37

x

38

x

39 40


LOGEREN

TIJDELIJK

DOEN x

SHOPPEN

DRINKEN

ETEN & DRINKEN

x

Transfo

Zwevegem

El Dorado koffiebar

Zwevegem

x

Knus by Lucy

Zwevegem

x

KoffieSHOT

Zwevegem

x

Streetart

Zwevegem, Kortrijk, Roeselare, Wevelgem, Gent

Hoeve De Drie Linden

Zwevegem (Sint-Denijs)

x

Hoeve Ten Rooden Duifhuize

Zwevegem (Sint-Denijs)

x

Calavera

Wevelgem

x

Coffee Station by Mi KaaZa

Wevelgem

x

x

49

Koffiehuis De Hofnar

Wevelgem (Gullegem)

x

x

50

De Picknickkast

Anzegem

x

Brouwerij ‘t Verzet

Anzegem

In D’Halve Maan

Anzegem (Ingooigem)

x

Achiel en Hector

Anzegem (Tiegem)

x

Hoevekaffee Het Ganzenhof

Avelgem

x

Vespabar

Avelgem (Bossuit)

x

x

56

Brouwerij 't Gaverhopke

Waregem

x

x

57

Bistro Berto

Waregem

x

Kazematje

Menen

x

De Living

Menen (Lauwe)

x

Sweet Lona / Me&Mommy

Menen (Lauwe)

x

Wijndomein Ravenstein

Wervik

x

42

x

Roeselare

Bar Giraf

Roeselare

THYRSUS Wine Shop

Roeselare

Saladette

Roeselare

Mr Steve Barbershop

Roeselare

Anna et Maman

Roeselare

ARhus Café

Roeselare

BOMbrewery

Roeselare

Boost Moodshop

Roeselare

Broodbar Tastoe

Roeselare

Creme de la Crema

Roeselare

43

x

44

x

45

x

46

x

x

47 48

51

x

x

x

52 53

x

54 55

58

x

59 60

x

x

61

x

x

62

x

x

65

ROESELARE EN MIDDEN-WEST-VLAANDEREN Kunstgalerij Ne9enpuntne9en

41

P. x

66

x

x

x

67 68

x

x

x

69

x

70

x

71

x

x

72

x

73

x

x

74

x

x

75


Roeselare

De Overburen

Roeselare

x

Julien

Roeselare

x

K-Trolle

Roeselare

Lokaalmarkt

Roeselare en Deerlijk

x

Mania-K café

Roeselare

x

Mooma

Roeselare

x

Romen

Roeselare

Viva Verne

Roeselare

x

Allossa

Izegem

x

LOGEREN

TIJDELIJK

SHOPPEN

DOEN

DRINKEN

ETEN & DRINKEN Curieuzeneuze

x

76 77 78

x

79

x

x

80

x

81 82

x

83 84

x

85

Brouwerij D’Oude Maalderij / Eetcafé The Mash Izegem (Emelgem)

x

De Fagot

Ingelmunster

x

Puur

Wielsbeke

x

O'Bio

Wielsbeke (Sint-Baafs-Vijve)

Bistro Lin’Eau

Wielsbeke (Sint-Baafs-Vijve)

x

Marguerite Shop and Stay

Dentergem (Wakken)

x

Dinner with the Queen / Purfruit

Dentergem (Oeselgem)

x

Café Den Biechtstoel

Meulebeke

x

Herenthoeve

Meulebeke

Lupis Mexican Grill

Ledegem

x

95

Keuvelkroeg Arbeidershuis

Ledegem (Sint-Eloois-Winkel)

x

96

ViaVida

Moorslede (Dadizele)

x

Château Superette

Moorslede (Dadizele)

x

Bar Bricolage

Gent

x

Bookz&Booze

Gent

Broesse

Gent

DreamCATchers

Gent

jodevisscher

Gent

Kantien

Gent

Curiosa & Co

Gent

Luv L’Oeuf

Gent

x

Oats Day Long

Gent

x

PIET Moodshop

Gent

86 87

x

x

x

x

88

x

89 90

x

x

x

x

x

x

x

x

91 92 93 94

97

x

GENT EN DE OOST-VLAAMSE LEIESTREEK

98

P. x x x

x

101

x

102

x

103

x

104

x

105

x

106

x

107 108

x

109

x

110


LOGEREN

TIJDELIJK

SHOPPEN

DOEN

DRINKEN

ETEN & DRINKEN Restaurant Volta.

Gent

x

111

Woest

Gent

x

112

Kroniek

Deinze

x

Gigi's Retro Kitchen

Deinze

x

Braavo - Trend Store & Tea Lounge

Deinze

x

CreaLief

Deinze

Donza

Deinze

Foodbart

Deinze

Hajp

113

x

x

114

x

115

x

116

x

x

117

x

x

118

Deinze

x

119

Komorebi Handmade Belgian Jewelry Deinze

x

120

x

121

x

Letters & Co

Deinze

Zuskus

Deinze

x

x

122

Food Boutique

Deinze (Nevele)

x

x

123

Ons Hof

Deinze (Nevele)

x

Cyriel Wijncafé

Deinze (Nevele)

x

Den Hert

Nazareth (Eke)

x

L’Autre Vie / Pulpo

Sint-Martens-Latem & Gent

x

MOOD

Sint-Martens-Latem

x

Brasserie Apostrophe

Zulte (Olsene)

x

Herberg De Avonden

Zulte (Machelen-aan-de-Leie)

Rest. De Karper - kunstenaar Martin Wallaert

Zulte (Machelen-aan-de-Leie)

SThout

Zulte (Machelen-aan-de-Leie)

x

x

x

x

125 126 127

x

128 129

x x

124

x

130

x x

131

x

132