Page 1

inspirasjonsmagasin 2016 • 11. årgang

Hva er plan i 2017?

OM

din

PRODUKTER

Fitness Bread

BLA I PRODUKTKATALOGEN

MELD Navn

E-pos

Telefo

Bakelink I Bomhovet 5, 3714 Skien I Telefon:35 60 41 48 I E-post: tommy.rod@bakelink. Design og teknisk utførelse: Reklamehuset Wera AS

 Hvordan ønsker du å bli oppfattet?


Funfact: De første julekortene dukket opp i 1843. I London. De ble laget for ü selge frimerker.


Kommer du til å synes neste år?

Innhold

Nå er det i hvert fall på tide å tenke markedsføring og synlighet i 2017. Kanskje er du allerede godt i gang med planleggingen. Først må du tenke på hvordan du skal synes; profil – merkevarestrategi – budskap, og så må du tenke på hvor du skal synes; nettside – bannerannonser – sosiale medier – boards – film – DM – katalog – avisannonser.

Alt var mye enklere før…..........4

Mulighetene er mange, kanskje for mange synes du. Derfor er det viktig å ha en god plan (markedsplan) og like viktig; kapasitet, vilje og budsjett til å gjennomføre denne planen. Lag deg en enkel plan som er mulig å gjennomføre. I dette magasinet finner du motivasjon og noen gode råd for hvordan du skal synes best mulig hos kunder og potensielle kunder neste år.

Nytt år, nye muligheter!.............6 Har du en plan?.........................8 Gode websider skaper verdi.....10 Innhold som gjør jobben.........12 Facebook kan mer enn du tror!..............................13 Papir fungerer fortsatt!.............14 Gull verdt.................................16 Hvordan ønsker du å bli oppfattet?.........................18

Syns du ikke, fins du ikke!

Sterkere med ny grafisk identitet.........................20 Annonsere på nettet?...............22 #kreativkunnskap.....................24 Vi hjelper deg i gang!..............30

KONTAKTPERSONER: Hugo 908 59 035 – hugo@wera.no :: Marit 911 09 906 – marit@wera.no Borgar 901 39 960 – borgar@wera.no :: Jan 905 83 751 – jang@wera.no :: Kjersti 911 90 561 – kjersti@wera.no Elisabeth 984 30 318 – elisabeth@wera.no :: Jørgen 997 24 097 – jorgen@wera.no :: wera.no Primawera desember 2016 Design/trykk: Reklamehuset Wera, Floodmyrvn. 24, Porsgrunn. Tlf: 35 51 64 10. Skribenter: Borgar, Elisabeth, Tina, Dag og Hugo :: Mafiafotograf: Dag Jenssen :: Papir: Multiart Gloss 250 gram og Edixion 140 gram.

Denne trykksaken er ­ merket med det offisielle miljø­merket Svanen. Det betyr at den er produsert etter strenge miljøkrav til hele trykkprosessen. WERA som produsent av trykksaker ønsker å bidra til å løse miljøproblemene, og Svanemerket er et bevis på at denne trykksaken er laget på best mulig måte for miljøet.


Alt var mye enklere før… Mange av oss husker den gangen det meste handlet om avisannonser, brosjyrer og kanskje en og annen kampanje med radio- og bussreklame. Vi hadde færre valg og det meste var enkelt å forholde seg til.

Men så kom internett og etter hvert også sosiale medier. I kjølvannet av det kom Google AdWords, Facebookannonsering, søkemotoroptimalisering og mye mer. Vi har flere ting å forholde oss til og mange flere valg å ta. Ikke nok med det; det kommer nye ting hele tiden og ting endrer seg raskere og raskere. Så hvordan skal man ta de rette valgene for sin bedrift? Dette er utfordrende for de fleste. Og spesielt utfordrende er det for små og mellomstore bedrifter, som ikke har tid og kompetanse nok til å jobbe kontinuerlig med disse spørsmålene.

I bunn og grunn handler dette om å ta i bruk de virkemidlene som er best egnet til å kommunisere med de målgruppene som er viktigst for å selge din bedrifts varer og tjenester. Så enkelt og så vanskelig. Vi i Reklamehuset Wera vet at dette er utfordrende for mange bedrifter. Vi har erfaring med å bruke vår kompetanse og metodikk til å hjelpe deg med å ta de rette valgene. Bruk markeds­ budsjettet på en smart måte, som gjør at det skapes maksimalt med verdi.

FREMTIDEN BLIR ENDA MER KOMPLEKS. Selv om mange føler at det er mye å forholde seg til nå, så er det fare for at det bare blir verre. I nær fremtid må vi også lære oss begreper som Big Data, personalisert innhold, kunstig intelligens osv. 4

PRIMAWERA 2016


Big Data

Artificial Intelligens

Google Adwords CEO Facebook-annonsering Innholdsmarkedsføring Facebook-annonsering

UX

Google Adwords

Personalisert innhold


Nytt år, nye muligheter! Grip sjansen! Nå har du snart et nytt markedsbudsjett å ta av. Og du kan fylle 12 måneder med gode markedsaktiviteter. Her er en uhøytidelig sjekkliste, som vi håper inspirerer deg til å jobbe systematisk og målrettet i året som kommer. Har du ting på stell i januar kan dette bli et godt år!

1.

Vet jeg hvordan jeg skal bruke markedsbudsjettet for 2017?

6

PRIMAWERA 2016

2.

Har bedriften en webside som fungerer på mobil og som gir et optimalt bilde av hva bedriften står for og kan levere?

3.

Er det samsvar mellom hvordan bedriften ønsker å fremstå og vår nåværende logo og visuelle identitet? Eller burde jeg gjøre noe med det i året som kommer?


4.

Har jeg Google Analytics installert på websiden og en plan for å måle hvor bra jeg gjør det i forhold til mine markedsaktiviteter?

5.

Har bedriften en plan på hvilke markedsaktiviteter som skal gjennom­ føres, når og av hvem?

6.

Vet du hvem kundene dine er og hvordan du når dem? Det dukker stadig opp nye måter å bli synlig på...

PRIMAWERA 2016

7


Har du en plan? En travel hverdag blir enklere å håndtere om man har en plan. Og resultatet av det du skal gjøre blir garantert også bedre. Det trenger ikke ta lang tid å lage en markedsplan. Og det er ikke vanskelig.

Funfact: Bearbeidede leads gir i snitt 20 % økning i salgsmuligheter i forhold til ikke-bearbeidede leads.


Vi har tatt spørsmålet fra kundene våre på alvor, og laget et enkelt verktøy du kan bruke for å lage en oversiktlig og letthåndterlig markedsplan på nett. Den er en del av vårt Dashboard. Hvordan lager man en markedsplan? I sin simpleste form er det en opplisting av hva man skal gjøre, av hvem som skal gjøre det og til hvilket tidspunkt. Har du dette på plass, kan du med god samvittighet si at du har en plan. Den største jobben er nok det som må gjøres før selve planen kan lages.

Noen tips til å lage markedsplan:

• Ikke vær for ambisiøs når det gjelder hvor langt frem i tid du skal planlegge. Endringer skjer hele tiden. • I noen bransjer kan det være smart å lage et årshjul i tillegg til markedsplanen som beskriver de naturlige milepælene man må forholde seg til i løpet av et år. – Ikke legg planen i skuffen, men ha den lett tilgjengelig og sjekk at den faktisk blir fulgt opp. • Markedsplanen er også et godt verktøy for å ha kontroll på markedsbudsjettet. Lag en egen kolonne for kostnad på hver aktivitet, så har du et bevisst forhold til hvor mange markedskroner du bruker.

v.1.0

DASHBOARD BY WERA

PRIMAWERA 2016

9


Gode websider skaper Har du en plan?

10

PRIMAWERA 2016


verdi Synes du på mobil?

Det finnes ingen fasit på hva som er en god webside. Men alle gode websider gjør en jobb som skaper verdi. For å hjelpe deg å lage en god webside, har vi laget en arbeidsbok som tar deg gjennom planleggingen steg for steg. Enten du har en webside som bør fornyes eller du trenger en helt ny side, er det en stor fordel å planlegge godt og gjøre gode forberedelser. Jo mer bevisst du er på hva bedriften skal oppnå, jo bedre uttelling får du i etterkant. I arbeidsboken får du tips og råd og en del verktøy du kan bruke for å komme frem til målet. Boken får du gratis enten i digital form eller tilsendt i papirutgave. Send en mail til borgar@wera.no

Har du riktig budskap?

Syns du ikke finns

du ikke

Arbeidsb websideprosjeok for kter Vi gjør det litt enklere å få

gode resultater

1

PRIMAWERA 2016

11


Nettside med video i bakgrunn.

www.sagavoll.no

Innhold som gjør jobben Når Sagavoll folkehøgskole lanserer nye websider, er det første du vil møte en video som viser glimt fra dagliglivet på skolen. Alle som vurderer hvilken folkehøyskole de skal velge, er interessert i å vite mest mulig om skolene. Det gjelder også de som allerede har bestemt seg. Hva passer vel da bedre enn å vise dette med levende bilder? I dette tilfellet var det viktig å gi besøkende til websiden dette inntrykket uten å måtte starte avspillingen av en video. Derfor spilles den automatisk av med en gang du kommer inn på førstesiden. Et godt eksempel på at innhold er det viktigste på en nettside og kan utgjøre den store forskjellen!

Funfact: Et enkelt Google-søk engasjerer 1000 pc-er. Svaret genereres på 0,2 sekunder. 12

PRIMAWERA 2016


Facebook kan mer enn du tror! Ingen er lenger i tvil om at Facebook er en viktig kommunikasjonskanal. Også for B2B-markedet. Men visste du for eksempel at du kan legge til egne landingssider? Facebook har utviklet seg mye de siste årene og mye av funksjonaliteten ligger godt gjemt. Det er også en del ting Facebook ikke kan, men som er mulig å få til. Som et resultat av dette har Fanbooster oppstått. Et kraftig verktøy som åpner nye muligheter. Reklamehuset Wera tilbyr dette verktøyet til sine kunder for å kunne skape enda mer verdi på Facebook. Gi oss et hint, så kan vi fortelle deg mer! Kontakt Hugo på 908 59 035 eller hugo@wera.no

Video + Facebook = ekstra synlighet Kampen om oppmerksonheten på Facebook blir tøffere og tøffere. Har du prøvd video? Video gir ofte mer oppmerksomhet og økt engasjement. Du har muligheten til å formidle budskapet ditt på en helt annen måte enn med det tradisjonelle bildet. Og dessuten kan det gjøres enkelt med smarttelefon. Husk bare å matche budskap og målgruppe for maks effekt... Følg Reklamehuset Wera på Facebook, så kan du se hvordan vi presenterer spennende markedsføringstips med hjelp av video fra januar 2017.

Funfact: Fanbooster har gitt 198 millioner likes på Facebook. PRIMAWERA 2016

13


Papir fungerer fortsatt! Kommunikasjon og markedsføring trykket på papir, fungerer fortsatt veldig bra. 81 % av oss har kjøpt en vare eller oppsøkt en butikk etter å ha lest om det i et magasin. 83 % av ungdom mellom 18 og 24 år mener det er bedre å lese på papir enn på skjerm. 70 % av befolkningen stoler mer på trykte medier enn på nye medier.

Papir skaper

følelse Med papir kan du skape følelser tilpasset budskapet. Matt papir er godt å ta i, godt å skrive på og gir ofte en rustikk følelse. Glatt papir gir den beste bildekvaliteten og luksusfølelsen. Gultonet papir gir en tradisjonell og solid følelse. Riflet papir og farget papir kan forsterke et spennende design og budskap.

+

Papir kan

Papir kan overflate-

Trykte brosjyrer kan være i store eller små formater uten at du bør tenke på å tilpasse budskapet til alle mulige skjermstørrelser. En DM kan stanses ut til den figuren du ønsker. Papir kan brettes og settes sammen på mange, mange måter.

Papir kan folieres og lakkes. Det gir ekstra holdbarhet, spennende effekter og ekstra synlighet. Bruk det gjerne på katalogomslag.

formes + behandles

= Alle disse papirmulighetene kan brukes på DM’er, brosjyrer og kataloger. Det gjør deg ekstra synlig.

Denne siden er trykt på matt papir. 14

PRIMAWERA 2016


Innholdsmarkedsføring gir store muligheter på papir

I dagens reklame- og annonsestøy er innholdsmarkedsføring et godt virkemiddel for å nå fram til kundene. I innholdsmarkeds­ føring legger man vekt på å fortelle kundene noe nyttige og interessant knyttet til produktene sine, framfor å bare reklamere for disse. Slik markedsføring krever ofte mer tekst og illustrasjoner. De aller fleste, i alle aldre, liker best å lese større tekstmengder på papir. De fleste har også større tiltro til det som er skrevet på papir. Innholdsmarkedsføring er dermed som skapt for papir.

Ledig plass i den analoge postkassen

Hjemme er nok postkassen din full av reklame hver dag, men på jobben er ikke det sikkert. Hos oss på Wera får vi ca 500 e-poster i uka, men bare 3–8 DMer i postboksen vår. Hvilke muligheter gir ikke dette for synlighet i B2Bmarkedet?

Kombiner med nett

DM i kombinasjon med e-postmarkeds­føring og nettannonsering (Google, Facebook og banner) er en markeds­føringskombinasjon som ofte gir veldig god respons.

Denne siden er trykt på glatt papir.

Funfact: Google er en av de største brukerne av trykte DMer i verden.


Gull verdt! En god start gir gode resultater

Snart går vi inn i et nytt år med nye budsjetter. Vet du hvordan du skal bruke markedskronene best mulig? Mange synes det blir vanskeligere og vanskeligere å velge hvor man skal putte pengene. Det som er helt sikkert, er at det blir mye lettere om du vet hva du ønsker å oppnå. Start med å definere mål, lag en god strategi og ikke minst en plan. Da har du kommet langt!

16

PRIMAWERA 2016


Det å bruke tid på å legge et godt grunnlag kan være gull verdt. Man sparer både tid og penger. Et par dedikerte timer med fokus og klar agenda, kan gjøre underverker. Resultatet blir også bedre om man vet hvor man skal og hvilke utfordringer som skal løses.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få en god start:

1.

Hva skal jeg oppnå? (mål) Beskriv hvilke utfordringer du skal løse og definer noen konkrete mål. Det kan være alt fra å selge mer av et produkt, til å gjøre bedriften bedre kjent innen et geografisk område.

2.

Hvordan skal jeg nå målene jeg har definert? (strategi) Hva må til? Her må man være konkret og tenke på hvilke virkemidler man kan bruke for å nå målet. Webside, annonser på Facebook og bruk av nyhetsbrev kan være eksempler. På side 8 kan du lese mer om planen du trenger for å sette strategien ut i live!

PRIMAWERA 2016

17


Det starter med en sterk identitet og en klar profil

Hvordan ønsker DU å bli oppfattet? BJØRNEPARKEN KJØPESENTER

Design: Reklamehuset Wera

En god visuell identitet er viktigere enn noen gang. Den skaper gjenkjennelse og helhet. Den gir virksomheten din en personlighet og identitet som gjør at kundene lettere husker deg, og den skiller deg ut i mengden. Når noen ser en firmabil, annonse, nettside eller plakat langs veien, skal de med en gang forstå hvem dette er.

Sulten?

Vi har søndagsåpent for hele familien

Bjørneparken Kjøpesenter har en spennende og annerledes målgruppe som krever gjenkjenning hos mottaker. Siden primærmålgruppen skal henvende seg til turismen har vi sammen med kunden kommet frem til at bjørnen skal være et sentralt element i all markedsføring. Den kan raskt assosieres med Flå og er gjenkjennelig på alle flater. Reklamehuset Wera jobber sammen med kunden som en totalkunde hvor vi har ansvar for både markedsplan, trykte og digitale medier.

BJØRNEHIET KAFÈ • BOOTS MEDISINUTSALG • CARISSIMO • CUBUS • DRESSMANN GODTELAND • HUS OG HYTTEBUTIKKEN • KIWI • LMC • NILLE • NOTABENE PERNILLE • PRINCESS • RISØE • SKORINGEN • VINMONOPOLET

SENTERET: MAN–ONS 10–18, TORS–FRED 10–20, LØR 10–18, SØN 12–18 KIWI: MAN-FRE 07-23, LØR-SØN 09-21 www.bjorneparkenkjopesenter.no

88641 Helside Magasin Fjellnytt 2016.indd 8

18

PRIMAWERA 2016

08.07.16 09.49


PROFILMANUAL En profilmanual definerer hvordan din bedrift skal fremstå visuelt i alle kanaler. Den er et praktisk hjelpemiddel for alle som skal jobbe med bedriftens kommunikasjon. Både internt og eksternt. • Hvordan skal logoen brukes i plassering, farger, skalering. • Hvilke fonter/skrifttyper skal brukes på hvilke flater. • Spesifikasjon og bruk av farger. • Maler for brev, konvolutter, brosjyrer, nettsider, PowerPoint, bildekor, skilt, arbeidstøy osv.

Gaustatoppen Resort har tatt konsekvensen av at grafisk identitet og profil er viktig. Sammen med Reklamehuset Wera har de utviklet et helt nytt profilprogram som skal gi dem en konkurransefordel i et spennende marked.

En visuell identitet og profil er en sammensetningen av utvalgte elementer som går igjen som en rød tråd i alt av kommunika­sjonsmateriell fra virksomheten din. Det være seg nettsider, visittkort, annonser, skilt, bildekor og mer. Det er viktig at bedriftens visuelle profil er bevisst utformet, slik at kundene får det førsteinntrykket av din virksomhet som du ønsker. Du vil jo fremstå som en seriøs og trygg aktør i markedet, og ønsker at både potensielle og eksisterende kunder skal huske på deg når de trenger en vare eller tjeneste. Er den visuelle profilen tydelig definert, oppnår du dette og skaper verdi på lang sikt.

PRIMAWERA 2016

19


SØK

PRODUKTER

OM OSS

KONTAKT OSS

Fitness Bread

BLA I PRODUKTKATALOGEN

MELD DEG PÅ NYHETSBREV Navn E-post Telefonnr

PRO

TA L O G DUKTKA

Fakta om BakeLink • Etablert i Skien i 2005 • Leverer bakevarer til storhusholdnings­ aktører i Norge • Base i Skien og lager i Larvik • Omsetter for ca. 6 millioner i 2016

20

PRIMAWERA 2016

Bakelink I Bomhovet 5, 3714 Skien I Telefon:35 60 41 48 I E-post: tommy.rod@bakelink.no Design og teknisk utførelse: Reklamehuset Wera AS


For både liten og stor:

Sterkere med ny grafisk identitet En profesjonell og sterk grafisk identitet er ikke bare viktig for store selskaper med store budsjetter. BakeLink opererer i et utfordrende marked og innså viktigheten av å gjøre noe med sin visuelle profil. Og de klarte det uten å sprenge budsjettene.

– BakeLink har opplevd en tøffere og tøffere markedssituasjon de siste årene, og vi var nødt til å gjøre grep for å styrke vår konkurransekraft, sier daglig leder Tommy Rød. – Vi er en liten bedrift med begrensede markedsmidler. Derfor måtte vi prioritere hvor vi skulle legge inn støtet. BakeLink har vært smarte i måten de utviklet sin grafiske profil på. Istedenfor å kjøre et stort prosjekt, har de gjort mindre grep i en smart rekkefølge gjennom en to-års periode. De startet med ny logo og ny grafisk profil. Deretter laget de en ny og

mobiltilpasset webside. Bildekor og visittkort ble tilpasset ny profil. Og til slutt trykket de opp et nytt opplag av sin produktkatalog, som er viktig til messebruk og annet. – Vi merker at dette har vært vel investerte kroner, sier Tommy Rød. Selv om vi er en liten bedrift er det viktig å fremstå som en seriøs aktør med en sterk profil. Ved å bygge sten på sten har det også latt seg gjøre økonomisk. Ny logo og ny profil trenger ikke være veldig kostbart om man jobber litt smart.

EN STERK GRAFISK IDENTITET ER VIKTIG OGSÅ FOR MINDRE BEDRIFTER Logo og andre grafiske elementer er bedriftens ansikt utad. Den skal vise og fortelle hvem du er. Mange utsetter å fornye den grafiske profilen sin, selv om de vet det er nødvendig. Ofte skyldes det at man tror det koster mye penger. Det behøver det ikke gjøre. Jobber man smart og gjør en klar, intern definisjon på hva man ønsker, er det mulig å få et godt resultat uten at det blir veldig dyrt.


Annonsere på nett? Treff riktig person Visste du at ifølge ANFO skal 84% av annonsører i Norge, øke sine reklamebudsjetter i sosiale medier, men redusere på trykte medier i 2017? Å så skifter vi fokus mot innholdsmarkedsføring, altså innhold som engasjerer kundene. Dette er radikale endringer i det vi kaller tradisjonell markedsføring. Dersom en ikke tar dette inn i egne markedsplaner, er det stor sannsynlighet for at du vil bli forbikjørt digitalt av dine konkurrenter. I følge Google vil bedrifter som bruker digitale medier riktig, vokse inntil 4 ganger hurtigere. Det er altså de raske som nå spiser de trege. Her er tre konkrete muligheter din bedrift har for å annonsere mer fremtidsrettet:

22

PRIMAWERA 2016

Riktige ord mot riktig mottaker • Google AdWords er betalt annonsering via Google hvor annonsene tilpasses søkeordene som benyttes. Globalt er det over 2,3 millioner søk på Google hvert sekund. • For å lykkes på AdWords må du ha et forhold til hvilke ord dine kunder benytter. Spør noen som ikke kjenner din bedrift, hvilke ord de bruker, for å finne produkter som er tilsvarende dine egne. • Søkeord-planleggeren; Er du usikker på hvilke ord som du skal benytte i din kampanje, benytt dette verktøyet. Det gir konkrete alternativ til de søkeordene du bruker, og hvilke prognoser de har for å lykkes. • Google Trends viser hvilke ord som er populære og når på året de brukes mest i søk.


Innholdsmarkedsføring

Målrettet annonsering via dine e-postlister

Engasjer deg i kunden og ikke omvendt

• Visste du at 67 % av norske bedrifter bruker sosiale medier, men at kun 36 % av disse benytter betalt annonsering (SSB)? Ergo er det enda store muligheter for å få oppmerksomhet i sosiale medier.

• Leserne er så lei av irrelevant reklame at hele 200 millioner brukere har installert AdBlocker.

• Ved å bruke «Custom Audience» kan du bruke e-postlistene dine til å finne målgruppen din på Facebook og rette annonsene dine direkte mot denne målgruppen. Men husk å ha et engasjerende budskap. Legg gjerne til andre kriterier som alder, geografi og interesser, slik at du treffer din nisje utover de du treffer i din e-postliste. • Visste du at det beste tidspunktet å annonsere på Facebook ofte er enten før kl 8 eller mellom kl 18 og 21 på hverdagene?

• Når du skriver nyhetsbrev, innhold til nettsiden eller annet som du ønsker skal engasjere din målgruppe, så tenk at du skal formidle noe som skaper verdi for leseren og som er interessant og relevant. Alt for ofte skriver vi ut i fra våre egne behov og ikke ut i fra leserens behov. Innholdsmarkedsføring handler om å engasjere leseren med godt innhold. • Statistikk viser at relevant innhold skaper hele 7,8 ganger mer trafikk. Irrelevant innhold blir ikke lest og virker ofte mot sin hensikt.


Borgar Dahle Strategisk rådgiver

Spesialkompetanse: • strategisk rådgivning • digital markedsføring • kommunikasjon • markedsplaner • veiledning Borgar er ikke fremmed for å utnytte de ulike kanalene, og tar kunden derfor med på en spennende reise.

Kjersti Hole Haatveit Prosjektleder

Spesialkompetanse: • prosjektstyring • markedsføring • tekstforfatter • informasjon- og kommunikasjonsarbeid Kjersti er nysgjerrig, utadvendt og kreativ. Hun ønsker alltid det beste for kundene sine.

Elisabeth Halbjørhus Prosjektleder

Spesialkompetanse: • prosjektstyring • digital markedsføring • sosiale medier • innholdsmarkedsføring • blogg Elisabeth er utadvendt, positiv og kreativ. Hun elsker store markedsføringskampanjer.

#kreativkunnskap Vi lever av å hjelpe kundene våre til å skape verdi gjennom god kommunikasjon og synlighet. Vår styrke er summen av spiss­kompe­ tanse og bredde. Menneskene i Wera og deres kompetanse er vår

24

PRIMAWERA 2016


Marit Hole

Jan Gundersen

Hugo Pedersen

Spesialkompetanse: • konseptbasert tenking • butikk- og interiørdesign • kundeklubb-kampanjer og sosiale medier

Spesialkompetanse: • print/trykk • grafisk bransje • skilt og dekor

Spesialkompetanse: • relasjonsmarkedsføring • endringsledelse • strategisk synlighet

Jan er en mann med en god, gammeldags kremmerånd. Han er utadvendt, og skreddersyr løsninger etter kundens behov.

Hugo er en kreativ salgsleder som vektlegger kundens behov. Han ser din bedrift som helhet og vil alltid komme med nye idéer for å treffe riktig kunde med riktig budskap.

Prosjektleder/designer

Marit elsker utfordringer, både på digitale og trykte medier. Hun leder prosjekter med et smil.

Senior prosjektleder

Salg- og markedssjef

viktigste ressurs for å hjelpe kundene våre til suksess. Med så mange dyktige mennesker med ulik kompetanse, kan vi alltid sette sammen gode team som kan løse de fleste utfordringer. Vi elsker utfordringer!

PRIMAWERA 2016

25


Dag Brekke-Rasmussen Daglig leder

Elin Tangen

Designer/illustratør

Tina Nalum

Spesialkompetanse: • print/trykk • bøker • skilt og dekor • markedsføring

Spesialkompetanse: • illustratør • grafisk design • idéutvikling • logo og grafiske profiler

Spesialkompetanse: • grafisk design • typografi • korrekturlesing

Dag er både effektiv, strukturert og rå på tids- og budsjettstyring av større prosjekter.

Elin er kreativ og har en imponerende tegnehånd. Nyskapende idéer renner ut av denne dama.

Designer

Tina er kreativ, åpen for innspill og eksepsjonelt nøye i jobben sin. Hun har et hjerte for rettskrivning!

…sabla god webside… En god webside krever innsats på flere nivåer. Vi liker å starte med en innledende fase der vi kartlegger behov og hvilken jobb websiden faktisk skal gjøre. Her kobler vi på strategisk og digital kompetanse. Deretter er det tid for godt design som er tilpasset bedriftens grafiske identitet. Vår eminente webutvikler sørger for at siden settes opp på en bra måte rent teknisk. Og ofte bidrar vi med innhold i ulike formater. Gjerne også sammen med gode samarbeidspartnere.

26

PRIMAWERA 2016


Jan Kenneth Walmann

Ann-Christin T. Berget

Magnus Guyra

Spesialkompetanse: • grafisk design • webdesign • nyhetsbrev • automation

Spesialkompetanse: • grafisk design • universell utforming • nyhetsbrev • automation • sosiale medier • fanbooster/facebook

Spesialkompetanse: • tekniske løsninger • universelt utformede nettsider • CMSer som Wordpress og Joomla • HTML, CSS, PHP, JavaScript/JQuery ++ • SQL-baserte databaser • google-sertifisert

Ann-Christin er kreativ, strukturert og effektiv med en helhetstankegang.

Magnus, med sin interesse for web- og systemutvikling, er mannen å spørre om tekniske utfordringer og koder.

Designer

Jan Kenneth er løsningsorientert, læringsvillig, kreativ og har et meget godt blikk for detaljer.

Designer

Webutvikler

PROSJEKTLEDER + DESIGNER + WEBUTVIKLER = GIR EN SABLA GOD WEBSIDE

som er responsiv med riktig innhold og er kundefokusert.

PRIMAWERA 2016

27


Jørgen Busk

Bjørn-Viggo S. Halvorsen

Kristin Fragell

Spesialkompetanse: • prosjektstyring • print/trykk • logistikk • papir

Spesialkompetanse: • trykk • papir • farge

Spesialkompetanse: • falsing/skjæring/stifting • pakking • digitaltrykk

Viggo pusher paller med papir og fyller dem med farger. Du hører det i hele huset når han kjører opp tempoet.

Med Kristins lange erfaring, leveres strøkne produkter nesten før kunden har bestilt dem.

Produksjonssjef

Jørgen er sjefen på trykkeriet. Han bestiller og fordeler jobber for sitt team.

Trykker

Ferdiggjører

DESIGNER + TRYKKER + FERDIGGJØRER = EN FLOTT, FALSET DM

28

PRIMAWERA 2016

som synes godt hos B2B-kunden


Roger Simonsen

Ellen Rulnes

Ferdiggjører

Kontormedarbeider

Spesialkompetanse: • falsing/skjæring/stifting • plotting • digitaltrykk

Spesialkompetanse: • prosjektstyring • regnskap • fakturering

Roger stifter og pakker tusenvis av jobber. Skjærer og bærer - og ordner alt med et smil.

Ellen er dama som ønsker deg hjertelig velkommen til oss, tar telefonen og fikser lunsj til hele la Familia.

…en flott, falset DM… Reklamehuset Wera er en av få reklamebyråer med eget trykkeri. For våre kunder betyr det at alt kan gjøres på ett sted i en kontinuerlig operasjon. Dette er mer effektivt, gir bedre kvalitetssikring og ofte gir det et bedre sluttresultat fordi alle som bidrar kan snakke sammen og finne enda bedre løsninger. Les mer om papir og trykk på side 16.

PRIMAWERA 2016

29


Vi hjelper deg i gang! Weras Kickstart Workshop I en travel hverdag kan det være utfordrende å ha stålkontroll på eget markedsarbeid. Vi i Reklamehuset Wera elsker å hjelpe kundene våre til å jobbe smart og effektivt. Og vi kan mange knep. Ting du i dag bruker mye tid på, kan du kanskje løse smartere. Og ting du ikke vet hvordan du skal angripe, kan vi finne gode løsninger på. Og usikkerhet rundt websider, annonsekanaler og plassering av markedskroner kan ryddes av veien. Ønsker du hjelp til å effektivisere bedriftens markedsarbeid eller bli mer systematisk i måten det jobbes på? Mer fokus på hvordan markeds­førings­ budsjettet brukes? Da kommer vi gjerne til deg med vår Kickstart Workshop. I løpet av et par timer går vi igjennom status og utfordringer og drar dette videre mot forslag til forbedringer og løsninger. Vi bruker vår kompetanse til å stille de rette spørsmålene. Sammen med dere finner vi ut hvordan vi kan gjøre ting enda bedre. Gjerne forankret i konkrete mål, gode strategier og selvsagt en plan! Vi kan ikke love noen fasit etter 2 timer, men vi kan love et bra grunnlag å jobbe videre på.

30

PRIMAWERA 2016

Kickstart Workshop passer for bedrifter som • er usikre på om de bruker markedskronene riktig • trenger hjelp til å jobbe mer effektivt med markedsføring og kommunikasjon • er usikre på om det de gjør i dag er bra nok og om det er et forbedringspotensiale • har konkrete utfordringer som må løses på en effektiv måte


Funfact: 32 % av B2B-bedrifter vet ikke hvilken kanal som gir høyest resultat.


Syns du ikke, fins du ikke. SĂĽ enkelt er det.

Primawera 2016  

Et motivasjonsmagasin som gir gode råd for hvordan du skal synes best både hos eksisterende og potensielle kunder.